Mann siktet for skyting i Trondheim hentet hjem fra Spania

En mann som er siktet for drapsforsøk etter at en mann i 30-årene ble skutt i Ila i Trondheim i desember 2019, er nå utlevert fra Spania til Norge.

Politiets krimteknikere fant to tomhylser og en kniv på åstedet for skytingen i Trondheim i desember i fjor. Nå er mannen som antas å være hovedgjerningsmannen, hentet til Trondheim fra Spania.

Den 28 år gamle mannen, som er norsk statsborger, er transportert til Trondheim, opplyser politiet i en pressemelding.

Mannen har sittet fengslet i Spania siden begynnelsen av mai. På grunn av koronaviruset har det vært vanskelig å få ham utlevert til Norge.

Politiet etterlyste to menn etter at en mann ble skutt og alvorlig skadd i Ila i Trondheim 5. desember 2019. Den ene av disse ble pågrepet i Danmark i romjulen 2019 og deretter overlevert til norsk politi. 4. mai i år ble den andre etterlyste mannen pågrepet av spansk politi. Dette skjedde i nærheten av Torrevieja i Spania.

– Det er heldigvis veldig sjelden vi har saker som omhandler skyting på gaten i Trondheim. Da dette skjedde, satte vi derfor inn store ressurser for å oppklare saken og få pågrepet de mistenkte, sier politiadvokat og påtaleansvarlig Trygve Angen i Trøndelag politidistrikt.

Han legger til at politiet er tilfreds med at det internasjonale politisamarbeidet har gitt resultater.

Mannen vil bli fremstilt for varetektsfengsling onsdag.