Renate (26) fikk drømmestart

Sotra kjempet seg tilbake og vant 3-2 mot Fram Larvik da Renate Blindheim (26) debuterte som trener i 2. divisjon for menn lørdag.

VANT: Renate Blindheim og Nest Sotra vant 3-2 over Fram Larvik. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Blindheim er unik ikke bare på grunn av sin unge alder, hun er også den første kvinnelige treneren for et herrelag i norsk toppfotball. Hun ble presentert som Sotras nye trener tidligere i juni.

Lørdag fikk hun sin første kamp da 2. divisjon startet opp. Det ble fra start et tøft møte med hverdagen. Mame Mor Ndiaye satte inn 1-0 for Fram allerede etter fem minutter.

Sotra kjempet seg imidlertid inn i kampen igjen, og hadde flere muligheter før hvilen. Blindheims pauseprat så ut til å ha fungert svært godt. Da lagene kom på banen i 2. omgang tok det nemlig ikke lang tid før Blindheim og resten av Sotra-benken kunne smile bredt.

Først sørget et selvmål fra Fram-forsvarer Nicolai Bak Grassi Johannessen for 1-1 etter to minutters spill. Johannessen skulle spille tilbake til egen keeper, men brukte for mye kraft og ble i stedet målscorer.

Bare ett minutt seinere var snuoperasjonen fullført. Ole Kallevåg satte inn 2-1 og ble førstemann i Sotra til å score under Blindheims ledelse.

20 minutter før full tid satte Lars Kilen inn 3-1 for gjestene, som dermed fikk et godt resultat ut av den historiske kampen. Selv Ndiayes trøstemål til 2-3 kunne gjøre noe med smilene på Sotra-benken.