OBOS-LIGAEN

Historisk seier

Grorud slo Sogndal 3-1 hjemme mandag og tok med det sin første seier på nivå to noensinne. Samtidig er Ranheim serieleder etter sterke 3-0 borte over Åsane.

GUL EKSTASE: Grorud-spillerne jubler etter 2-1-scoringen til Fredrik Pettersen (med pannebånd). Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Grorud rykket opp fra 2. divisjon i fjor og har møtt tøff motstand de første rundene. Men etter å ha yppet seg mot både Lillestrøm og Ranheim og har Eirik Kjønøs menn virkelig vist at det har noe å gjøre i 1. divisjon i debutsesongen.

De har derimot ikke hadde klart i de første to rundene var å sikre seg poeng. Det klarte de mot Sogndal mandag.

Grorud tok ledelsen fem minutter før pause. Tidligere Stabæk-spiller Oscar Aga sendte ballen direkte fra straffemerket til krysset. Like etter pause utlignet Alioune Ndour for vestlendingene.

Så pirket Nikolai Jakobsen Hristov inn 2-1 fra kloss hold med 20 minutter igjen, en scoring som Sogndal-spillerne mente burde vært annullert.

Til tross for et Sogndal-press etter 2-1-målet til Grorud, var det hjemmelaget i gult som satte inn kampens fjerde og siste mål. Tromsø-eide Sigurd Grønli satte spikeren i kista med sitt mål tre minutter før full tid.

Grorud tok med det sin første seier på nivå to noensinne.