Hopp til innhold

Eckhoff forteller om nattlig drama – besvimte på badet

SANDNES (NRK): Midt på natta segnet Tiril Eckhoff om på badet. Heldigvis rakk hun å ringe landslagets fysioterapeut før det ble svart.

Tiril Eckhoff i Sandnes

VOND NATT: Smilet er tilbake, men uka i Sandnes har definitivt ikke blitt slik Tiril Eckhoff hadde håpet.

Foto: Hans Henrik Bårtvedt / NRK

Onsdag fortalte NRK at Tiril Eckhoff måtte stå over rulleskirennet Lysebotn Opp på grunn av en urinveisinfeksjon. Nå har skiskytteren med seks VM- og et OL-gull bestemt seg for også å droppe fredagens konkurranse i Blinkfestivalen.

I podkasten «Kant Ut», som hun lager sammen med lagvenninne Ingrid Landmark Tandrevold, forteller hun at urinveisinfeksjonen skapte en uvanlig dramatisk situasjon etter ankomst til Sandnes.

Det bekrefter hun også overfor NRK.

– Jeg blir veldig dårlig når det skjer, i hvert fall når det sniker seg opp i nyrene. Da spyr jeg litt, forteller hun.

Vekket av fysioterapeuten

Utøverne bor på enerom på hotellet i Sandnes. Derfor ringte Eckhoff landslagets fysioterapeut Ragnar Hagen da hun følte seg dårlig i ettida på natta tidlig i uka.

– Jeg ble akutt kvalm, kastet opp – og så husker jeg ikke mer før jeg våkner av at Ragnar redder meg, forteller Eckhoff, som lå på badegulvet da fysioterapeuten fant henne.

Hun ler når hun forteller om det i etterkant, selv om det var en skremmende opplevelse.

– Det var dramatisk der og da, men det var veldig vondt. Det er vanskelig å se for seg, men det er en ordentlig infeksjon som gjør veldig vondt, og da sier kroppen stopp og må ta en pause for å fikse litt. Og så kom hun seg jo veldig bra igjen og fikk sovet etterpå, sier landslagstrener Sverre Waaler Kaas.

XdzT-rzOgpw

STJERNE: Tiril Eckhoff hadde en god sesong sist vinter. Her kysser hun vinnerkula fra jaktstartverdenscupen.

Foto: JUSSI NUKARI / NTB Scanpix

Vil ikke ta risiko

Eckhoff har også tidligere slitt med urinveisinfeksjoner. Selv om selve infeksjonen har vært verre før, er det første gang hun besvimer.

– Den er ikke like alvorlig som sist gang, for to år siden. Men det er alvorlig nok til at vi ikke tør å ta masse risiko og gå masse konkurranser, så vi nøyer oss i utgangspunktet med én konkurranse på lørdag, sier landslagstreneren.

Eckhoff bekrefter selv at hun står over de to konkurransene for ikke å dra med seg sykdommen inn i treningshøsten.

– Det er den vonde sirkelen, at du får det igjen og igjen og igjen, og aldri blir helt frisk. Det er ingen vits i å kjøre meg i senk nå i august. Det er tross alt tre måneder igjen til sesongstart, og jeg har lyst til å legge ned god trening framover også. Jeg er ikke interessert i å bli syk igjen, sier hun.

Siste nytt

  • Zuccarello-scoring i Wild-tap

    Seattle Kraken slo Minnesota Wild 4-3 torsdag kveld og avsluttet grunnserien for de to lagene som ikke kom med i sluttspillet.

    Krakens Tye Kartye sto for 3-2-målet da det sto igjen 2.40 i siste periode. Ett minutt senere gikk Kraken opp i en 4-2-ledelse før Wilds Brock Faber reduserte til 4-3 ett minutt før kampslutt.

    Kirill Kaprizov scoret sitt 46. mål for sesongen i powerplay i første periode, og Mats Zuccarello scoret det utlignende målet for Wild midtveis i tredje periode. Det ble hans tolvte mål for sesongen.

    Nordmannen fikk 23 minutter og 44 sekunder på isen i den avsluttende hjemmekampen. (NTB)

    pa39-a-fBGA
    Foto: AP
  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

    Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

    Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

    Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

    Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

    Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

    Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

    * To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

    * Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

    * To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

    Otfs84t2WGM
    Foto: NTB
  • Utrolig rekord av Leverkusen - ubeseiret i 44 kamper

    Bayer Leverkusen gikk seirende ut av kvartfinalen mot West Ham i Europaligaen, og like før slutt i London torsdag kveld sørget Leverkusen for at de unngikk tap nok en gang.

    Kampen på London Stadium endte 1-1 etter at Jeremie Frimpong utlignet minuttet før slutt. Dermed ble det den 44. kampen på rad at Leverkusen unngikk tap.

    Det er rekord for lag fra topp fem-ligaene. Juventus hadde den gamle på 43 strake kamper uten tap mellom mai 2011 og mai 2012.

    Den elleville rekken til Leverkusen har sørget for at klubben har vunnet Bundesliga for første gang i historien, de er i den tyske cupfinalen og i semifinalen i Europaligaen.

    I kvartfinalen mot West Ham vant Leverkusen 2-0 hjemme. I bortemøte ble de liggende under etter Michail Antonios scoring etter et snaut kvarter.

    West Ham presset på for en scoring som ville gitt ekstraomganger, men i stedet sørget altså Frimpong for 1-1 i kampen og 3-1-seier sammenlagt for de tyske seriemesterne.

    I semifinalen møter de Roma for andre sesong på rad. Forrige sesong vant Roma 1-0 sammenlagt.

    Leverkusen-jubel mot West Ham
    Foto: BEN STANSALL / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal