Fadderuka 2020

Her fester studentene

Mandag gikk årets fadderuke av stabelen, men på grunn av coronaviruset vekker den årlige feiringen bekymring.

OSLO: Ikke alle overholdt meteren i Frognerparken i Oslo i forbindelse med fadderuka. VIDEO: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I Oslo var det mandag kveld samlet et stort antall studenter og ungdommer i Frognerparken i forbindelse med fadderuka.

Politiet var på stedet for å overvåke situasjonen. NRK fikk opplyst at det var minst et par tusen ungdommer til stede i parken.

I 22-tiden sier operasjonsleder Svend Christian Lie til Dagbladet at de har vært til stede, men bare for å observere situasjonen og oppfordre til å følge smittevernråd.

- Vi har gitt råd i tråd med FHIs anbefalinger, og så lenge det ikke utarter seg til ordensforstyrrelser er dette kommunens ansvar. Det var mange mennesker samlet, og det er i alle fall ikke det anbefalte antallet folk som var til stede, sier Lie.

I 23.30-tiden er operasjonsleder Andre Kråkenes er klar i sin sak: Han forteller at det er svært fullt i Frognerparken fortsatt, og at svært få følger smittevernreglene. Politiet har varslet Oslo kommune og ber kommunen rydde opp.

- Vi får ikke gjort annet enn å oppfordre dem pent til å holde avstand og følge smittevernreglene. Det gjør de i liten grad, sier Kråkenes.

I tillegg til den store festen i Frognerparken, ringes politiet ned med tips om private fester med mer enn 20 personer. Kråkenes sier politiet ikke kan prioritere dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.