Corona

Politiet stanset store parkfester

Politiet har brutt opp flere store fester i Oslo-parkene natt til onsdag. Festdeltakerne får beskjed om å rydde opp og komme seg hjem.

Oslo  20180604.
Stemningsbilde av Sofienbergparken i Oslo mandag kveld.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Oslo 20180604. Stemningsbilde av Sofienbergparken i Oslo mandag kveld. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

På St. Hanshaugen var det en større fest med rundt 150 deltakere som ble avbrutt av politiet, mens en fest i Stensparken også er blitt avsluttet. Politiet opplyser at de har fått festdeltakerne til å rydde opp etter seg.

– Vi tok parkene nå, så får vi se om vi må innom en del privatfester også utover natta, sier operasjonsleder Andre Kråkenes i Oslo politidistrikt.

– Har dere delt ut bøter eller bare bedt deltakerne komme seg hjem?

– Vi startet med det. Og så får de en vennlig oppfordring om å rydde opp etter seg, sier Kråkenes.

Han forteller at Oslo-politiets kapasitet utfordres av de mange meldingene om fester. Telefonen står ikke stille, og til sammen er det registrert klager på over 20 forskjellige adresser mellom 23 og 0.30.

– Det tar kapasiteten vår. Det er ikke bare en som ringer inn per adresse heller, telefonen står ikke stille. Det er mye mer enn en vanlig uke, sier Kråkenes.

Truet med øl-bøter

De store festene natt til tirsdag fikk byrådsleder Raymond Johansen (Ap) til å true med bøter for drikking på offentlig plass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.