Velkommen til Bergen, men vær så snill å holde avstand

Hele Norge er avhengig av det.

Det gode været gjør at mye av fadderaktivitetene kan foregå ute. Likevel reagerer flere på manglende avstand mellom studentene.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel
iconLeder
Dette er en leder. Lederartikkelen uttrykker Bergens Tidendes publisistiske idé: En partipolitisk uavhengig, frittstående, liberal og borgerlig (ikke-sosialistisk) avis.

Det er veldig dårlig timing.

Samtidig som fadderuken starter, opplever også Norge økende koronasmitte. Det vil føles urettferdig, men fadderuken må foregå enda mer på sparebluss enn planlagt. Hele landet er avhengig av at de ferske studentene godtar dette.

Erfaringene fra de første dagene, er ikke veldig oppløftende.

Politiet i de store byene har fått melding om støyende fester, flere av dem knyttet til fadderuken. I Nygårdsparken i Bergen har store folkemengder samlet seg, og helsebyråden i Bergen er bekymret fordi for mange sitter altfor tett.

Fadderne forsikrer om at de spriter hendene ofte. Men å sprite hendene hjelper ikke hvis man sitter så tett at man puster inn andres dråpesmitte.

Mandag ettermiddag sto studentene i lange køer i Bergen sentrum i forbindelse med et rebusløp.
Les også

Slik var min første kveld i ei «smittevernvenleg» fadderveke

Mange av årets ferske studenter gikk også glipp av russetiden i vår. Måten de taklet dette på, var imponerende. At de også skal miste fadderuken, er uflaks.

Fadderuken handler først og fremst om å få nye venner. Mange har flyttet til en ny by og kjenner få eller ingen andre. Det er en vanskelig situasjon, og det er ikke lett å være den som er ekstra påpasselig i en slik gruppe.

Studentene vil også måtte følge en del av undervisningen i høst hjemmefra på grunn av koronabegrensninger. Dette vil gjøre det enda vanskeligere å bli kjent med medstudenter.

Likevel, fadderuken er ikke den eneste sjansen til å få nye venner. Student-Bergen har utallige organisasjoner og lag hvor man kan engasjere seg og bli kjent med nye mennesker. De sørger også for festligheter gjennom hele studieåret, ikke bare den første uken.

Nye studenter får nye muligheter til å skaffe seg et nettverk. Men vi får ingen ny mulighet til å stoppe oppblomstringen av korona. Det må skje nå.

Så velkommen til Bergen, alle nye studenter. Forhåpentligvis vil dere få gode studieår her i byen, og en studietid som etter hvert blir mye mindre begrenset.

Men det avhenger av at dere er ekstra forsiktige i ukene som kommer.

Publisert: