Hopp til innhold

EM-gullvinneren syklet så fort at han fikk dotter i ørene: – Det kokte litt i toppen

Etter EM-gullet i temposykling i U23-klassen reagerte kroppen til Andreas Leknessund (21) kraftig på utmattelsen, følelsene og adrenalinet. «Noe annet enn kylling» skal få ham klar til fellesstarten.

Leknessund på toppen av pallen etter seier i u23-tempoen

EUROPAMESTER: Andreas Leknessund fra Tromsø knuste konkurrentene og tok EM-gull i franske Plouay. – Det var målet og det er stas når det lykkes

Foto: UEC / Bettiniphoto

– Først og fremst så var det hardt, selvfølgelig. Det var 30 minutter med melkesyre. Det er godt å være ferdig, og selvfølgelig ekstra godt når det holdt til gull, forteller den nybakte europamesteren Leknessund til NRK.

Så hard var påkjenningen av å sykle 25,6 kilometer for å kjempe om den gjeve EM-trøya, at tromsøværingen i målområdet var kvalm og hadde dotter i ørene.

XYuKPURN1Xk

FLERE MEDALJER?: Allerede torsdag skal Leknessund ut i ilden igjen, da skal han og resten av U23-landslaget kjøre fellesstart i EM.

Foto: Marit Hommedal

– Nå er ikke jeg noen doktor, men det er litt typisk når du har en «all out» sånn som det der. Det er mye som skjer på slutten. Når du kommer i mål og skjønner at det har blitt gull, det kokte litt i toppen da. Det er nok en blanding av utmattelse, adrenalin og følelser, forteller 21-åringen.

– Vårt største sykkeltalent

Leknessund, som stod over helgens NM, sikret seg gullet med en margin på 23 sekunder ned til sølvvinner Stefan Bissegger fra Sveits.

Før start viste han ikke helt hvor han stod, fordi koronaviruset også har satt sykkelsirkuset på vent.

– Det var veldig lite resultater i forkant som tydet på hvordan det skulle gå. Men jeg har syklet EM før, og jeg vet at jeg har det som skal til for å ta gullet. Det var selvfølgelig en liten drøm å ta gull, og jeg hadde troa, sier Leknessund.

Ole Kristian Stoltenberg

STORT: NRKs sykkelkommentator, Ole Kristian Stoltenberg er full av lovord om Leknessund og dagens seier.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Frem til han trer inn i Team Sunwebs rekker fra og med 2021, kan 21-åringen ikle seg EM-trøya når han sykler temporitt i U23-klassen.

– Det er stort. Vi har omtalt han som vårt største sykkeltalent kanskje gjennom tidene, ganske lenge. Han har jo klatreferdigheter, kjørestyrke og alt, I tillegg har han ekstreme tempoferdigheter. Best av U23-rytterne, det er det klasse over, sier NRKs sykkelkommentator, Ole Kristian Stoltenberg.

– Det blir ikke noe stor feiring

Den mangeårige kommentatoren håper at Leknessund er en som i fremtiden kan være med å kjempe om de øverste plassene i de største treukersrittene.

Leknessund U23-tempo.

TEMPO: Ikke bare kjørte Leknessund så fort at det ble gull på EM-tempoen, han kjørte så fort at han fikk dotter i ørene.

Foto: PRIVAT

Selv har hovedpersonen fokus på det som skal skje senere i uken, i alle fall for nå.

– Det er en fellesstart på torsdag, så det blir ikke noe stor feiring i dag. Kanskje jeg skal spise noe annet enn kylling og ris. Fra og med tirsdag morgen er det fokus på torsdag og ny konkurranse, sier Leknessund, og fortsetter:

– Jeg er i form, og de andre gutta er i form. Så vi kommer til å stille opp der med selvtillit. Og så lenge vi løser oppgavene våre riktig, så skal det også være mulig å få til et godt resultat.

  • Onsdag 26. august sender NRK fellesstarten for herrer elite fra EM, med blant annet Alexander Kristoff, på TV og radio fra klokken 14.00.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal