Hopp til innhold

Liverpool-marerittet fortsetter: Over 400 minutter uten scoring

Liverpool klarte ikke å få hull på byllen denne gangen heller, til tross for gigantsjanser. Ashley Barnes straffet Liverpool og Burnley vant 1-0 på Anfield. Det betyr at en utrolig Liverpool-rekke røk.

Salah

I TRØBBEL: Liverpool gikk av banen uten scoring for fjerde gang på rad i Premier League.

Foto: Clive Brunskill / AFP

Det vil seg ikke for Liverpool. Nå har Jürgen Klopps menn gått 438 minutter uten scoring i Premier League, og konkurrentene er i ferd med å rykke ifra. Burnley scoret på straffe på tampen, og det endte med et overraskende tap til slutt.

Det var Ashley Barnes som satte straffesparket i mål, etter at keeper Alisson felte samme mann i feltet.

Dette var altså fjerde kamp på rad uten scoring, og første tap på Anfield på 68 kamper. Sist gang de tapte på hjemmebane i Premier League var i april 2017 mot Crystal Palace.

– Dette er smått utrolig, sa TV 2s kommentator Endre Olav Osnes etter at 1-0 var satt.

Jürgen Klopp virket også nesten overrasket etter kampslutt. Han tar ansvar for kveldens tap.

– Det er stort slag i ansiktet. Det er mitt ansvar. Vi hadde ballen mye og skapte noe, men vi avsluttet ikke. De fikk straffe, men jeg så det ikke helt, sier Klopp i et intervju vist på TV 2.

– Disse guttene tror ikke det går av seg selv, de jobber skikkelig hardt. Man må prøve hardere og lengre. Man kan ikke tape en slik kamp, men det gjorde vi. Dette er et bunnpunkt. Det skal ikke være mulig, men det er vår feil, sier tyskeren.

– Krise

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp er svært overrasket over kveldens resultat.

– Sportslig sett, med tanke på hvor de ligger i løypa, så er det krise, sier Torp.

Han viser til at selvtilliten ikke ser bra ut om dagen, og de sliter voldsomt offensivt. Torp mener Premier League nå er vidåpent.

– Det er nå mer åpent enn mange, inkludert meg, hadde spådd. Det er også en fordel med årets sesong, det at ingen stikker av. Den eneste muligheten er om City holder på som de gjør nå, mener Torp.

NRK-eksperten påpeker at Liverpool er avhengig av at konkurrentene snubler.

– Nå er presset på dem, og de må hente inn poeng. Det er ny situasjon som kan stresse dem, sier han.

Mange sjanser

Dagens resultat betyr at Liverpool ligger seks poeng bak Ole Gunnar Solskjær og Manchester United. Manchester City ligger fire poeng foran, men de har én kamp til gode.

Både Origi, Salah og Mané hadde store sjanser til å score for Liverpool, men Burnley-keeper Nick Pope var meget sterk i dag.

Liverpool hadde faktisk 13 skudd på mål i første omgang. Det er flest antall skudd de har hatt i løpet av en omgang uten å score siden 2017.

Mohamed Salah og Roberto Firmino, som normalt ville startet, ble plassert på benken fra start. I stedet fikk Xherdan Shaqiri og Divock Origi sjansen.

Siste nytt

  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
  • Skadet Hegerberg ute av landslagstroppen

    Norge må starte EM-kvalifiseringen uten stjernespiss Ada Hegerberg (28).

    – Ada ble skadet i en kamp. Det var en takling, et spark. Hun har veldig god framgang, og vi håpet virkelig at hun skulle bli klar til denne samlingen. Hun ønsker virkelig å bli klar. Hun har gjort alt hun kunne, men denne samlingen kommer litt for fort, sier landslagssjef Gemma Grainger til NRK.

    Også kaptein Maren Mjelde (34) er ute av troppen med skade. Verken Hegerberg eller Mjelde har vært i kamptroppene for sine respektive klubblag den siste tiden. Dermed har de blant annet gått glipp av kvartfinalene i mesterligaen, der Hegerbergs Lyon og Mjeldes Chelsea begge har tatt seg videre.

    Norges Fotballforbund presenterte skjærtorsdag uttaket til de kommende EM-kvalifiseringskampene. Norge spiller hjemme mot Finland 5. april og borte mot Nederland fire dager senere.

    – Hovedmålet er så klart å bli blant de to beste i gruppa. Vi ønsker å kvalifisere oss direkte til EM. Målet er også å prestere godt i disse kampene, og for laget å ha en klar identitet i spillet. Jeg ønsker at laget skal bli bedre for hver kamp, sier landslagssjef Gemma Grainger i en pressemelding fra fotballforbundet.

    Synne Jensen, som har scoret mye for Real Sociedad i spansk fotball, er inne i Norges A-tropp for første gang siden 2021. Fortsatt er det ingen Emilie Haavi å se i troppen tross godt spill i Roma.

    Troppen:

    Målvakter: Aurora Mikalsen (Brann), Cecilie Fiskerstrand (LSK Kvinner), Guro Pettersen (Werder Bremen).

    Backer: Tuva Hansen (Bayern München), Guro Bergsvand (Brighton), Thea Bjelde (Vålerenga), Marit Bratberg Lund (Brann), Mathilde Harviken (Rosenborg), Marthine Østenstad (Brann), Emilie Marie Woldvik (LSK Kvinner).

    Midtbanespillere: Ingrid Syrstad Engen (Barcelona), Vilde Bøe Risa (Atlético Madrid), Karina Sævik (Vålerenga), Lisa Naalsund (Manchester U.), Frida Maanum (Arsenal), Justine Kielland (Brann), Guro Reiten (Chelsea), Elisabeth Terland (Brighton), Signe Gaupset (Brann).

    Spisser: Caroline Graham Hansen (Barcelona), Sophie Román Haug (Liverpool), Celin Bizet Ildhusøy (Tottenham), Synne Jensen (Real Sociedad).

    (NTB)

    muQhvzRI73c
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Reitens Chelsea videre i Mesterligaen

    Guro Reiten og hennes Chelsea tok seg komfortabelt videre til Mesterligaens semifinale etter 1-1 hjemme mot Ajax onsdag kveld.

    London-klubben vant 3-0 borte og ledet også 1-0 på Stamford Bridge, men Ajax utlignet etter en drøy time.

    Reiten slo den målgivende pasningen da Chelsea scoret. Hjemmelaget vant ballen høyt og ballen endte hos nordmannen. Reiten tok den med seg noen meter fremover i banen før hun spilte gjennom til Mayra Ramírez som var sikker alene med keeper.

    Chelsea møter vinneren av kampen mellom Brann og Barcelona torsdag.

    Guro Reiten

Sendeplan

Kl. Program Kanal