Hopp til innhold

Smertene gjør Myrhol bekymret for fremtiden: – Det føles litt urettferdig

Strekveteran Bjarte Myrhol (38) hadde så vondt at han måtte be om å byttes ut i Algerie-kampen. Norges kaptein erkjenner at han er usikker på fremtiden som håndballspiller.

Myrhol

GIR ALT: Bjarte Myrhol i aksjon mot Portugal i VM. Strekspilleren har scoret ni ganger i mesterskapet.

Foto: Anne-Christine Poujoulat / POOL / AFP / NTB

Han var en av få som faktisk smilte ved ankomst Egypt. For ikke bare var sola og temperaturen et kjærkomment avbrekk, han hadde også nådd målet ved å rekke VM.

EM i fjor gikk kapteinen glipp av da han måtte operere tarmen. I sommer kom skuldersmertene snikende under sesongoppkjøringen med Skjern, og i september måtte han operere. En rift i en sene satte ham på sidelinjen ut året.

– Å rekke VM er det jeg har jobbet for, men jeg hadde håpet jeg skulle ha kommet litt lengre i forhold til smertene, forteller Myrhol til NRK.

– Tankene kommer snikende

Mot Algerie ble det så vondt at han kastet inn håndkleet allerede etter det første angrepet.

– Det er ikke helt godt. Man kan sammenligne smerten med å klemme fingeren i døra eller å ha brent seg på noe når jeg skyter. Det er jo ikke som man har lyst til å gjøre det på nytt da, strekspilleren, som følte seg bedre mot Island, men bare fikk rundt fire minutter spilletid.

fKR-7a8E6nk

VIDERE I VM: Bjarte Myrhol og Norge er klare for kvartfinale i mesterskapet i Egypt. Strekspilleren har vært på banen under én time totalt i VM.

Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP

Før kamp får han smertestillende. Etter kamp venter behandling fra fysioterapeut, og trening med tilpassede øvelser. På hviledagene skal han helst ikke bruke skuddarmen, og avlastning hjelper noe.

– Jeg får optimal oppfølging, og vi hadde håpet å få den bedre under mesterskapet, men det har vi ikke klart, sier Myrhol.

– Så hva betyr det for fremtiden?

– Det er et ordentlig godt spørsmål. Det sier seg selv at man gjør seg opp noen tanker når kroppen ikke spiller på lag. Det har den ikke gjort. Tankene om at man må legge opp kommer snikende jo mer vondt jeg har. Det bekymrer meg. For jeg føler at jeg egentlig har håndballferdighetene til å holde på litt til, svarer 38-åringen åpenhjertig.

– Mye oppoverbakke

I vår var han i tillegg ute en periode med det som sannsynligvis var koronasmitte. Og da OL ble flyttet frem ett år, bestemte han seg for å fortsette. Ifølge Myrhol sier fagpersonell at han har hatt rask progresjon, men han er likevel utålmodig.

– Det har vært mye oppoverbakke. Det har ikke bare vært en ting. Koronapausen har virkelig ødelagt for meg. det var på det tidspunktet jeg begynte å komme i gang med masse energi og motivasjon til OL. Det var ikke helt heldig for meg, mener Myrhol, som har kontrakt med sin danske klubb til 2022.

– Akkurat nå føles det litt urettferdig. Jeg har lagt ned masse innsats og treningstimer, og jeg har de beste folka rundt meg, men så slipper det ikke helt likevel, sier Myrhol.

Han har ikke spilt helt som man er vant til å se ham i VM. Ikke bare har spilletiden vært mindre, Myrhol har også bommet oppsiktsvekkende mye på skuddene sine, og har scoret ni av 17 forsøk.

– Jeg søker etter en treffprosent på 80 som strekspiller. Jeg hadde ikke de største forventningene inn i dette VM-et, men jeg hadde en drøm at det skulle være bedre, forklarer han.

Myrhol

VIL TIL OL: Bjarte Myrhol beskrives som en som bidrar like mye på og utenfor banen.

Foto: PETR DAVID JOSEK / AFP

Vil gi alt

Landslagstrener Christian Berge er likevel glad for at kapteinen ble klar nok til å være med til Egypt.

– Jeg ønsker å ha med Bjarte. Han bidrar veldig inn i gruppa, så får vi se hva som skjer. Han må komme seg hjem å få mer styr på skulderen sin, sier Berge.

Og etter 250 kamper med flagget på brystet, gir man ikke så lett opp. Heller ikke selv om flere unge lovende strekspiller har kommet opp de siste årene.

– Jeg tenker at jeg kommer til å gå «all in» helt frem til det tas en avgjørelse om OL. Det kan godt være man ikke blir tatt ut, at man ikke er god nok, men jeg kan ikke leve med meg selv om jeg ikke har gjort alt det jeg kan opp mot det OL-et. Men jeg spiller ikke en sesong til med de smertene her, fastslår Myrhol.

  • Norge spiller kvartfinale mot enten Spania eller Ungarn. Kampen sendes på NRK Sport onsdag.

Siste nytt

  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN
  • Sky Sports: Haaland ikke på City-trening

    Manchester City-spiss Erling Braut Haaland var ikke å se på trening i forberedelsene til Premier League-kampen mot Brighton.

    Det opplyser Sky Sports, som også melder at Phil Foden ikke var til stede.

    Haaland ble byttet ut før ekstraomgangene da Manchester City røk ut i Mesterligaens kvartfinale mot Real Madrid forrige onsdag.

    City-manager Pep Guardiola uttalte siden at Haaland hadde et muskulært problem, og lørdagens 1-0-seier over Chelsea i FA-cupsemifinalen gikk uten nordmannen.

    Manchester City er i førersetet i gullkampen i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger ett poeng bak Arsenal og Liverpool, men har én kamp mindre spilt.

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal