45 evakuert fra sine hjem etter jordskred i Halden

Deler av bryggepromenaden ved bybrua i Halden sentrum har sklidd ut i elva. 45 naboer er evakuert, men ingen er kommet til skade.

Det har sent torsdag kveld gÄtt et jordras ved havnepromenaden i Halden. 50 til 70 meter av promenaden skal ha sklidd ut i elva.
Det har sent torsdag kveld gÄtt et jordras ved havnepromenaden i Halden. 50 til 70 meter av promenaden skal ha sklidd ut i elva.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre Ă„r gammel

– Per nĂ„ har vi ingen indikasjoner pĂ„ at det er noen fare for personer og bygninger. Vi gjĂžr en lĂžpende vurdering av situasjonen, sa operasjonsleder Kristian Loraas i Øst politidistrikt til Halden Arbeiderblad torsdag kveld.

Politiet fikk melding om jordraset klokken 20.44.

PÄgÄende grunnarbeid er trolig Ärsaken til skredet IfÞlge brannsjef Ole Christian TorgalsbÞen har 50 til 70 meter av bryggepromenaden sklidd ut i elva. Promenaden var allerede avstengt.

Brannvesenet sÞkte for sikkerhets skyld i elva med bÄt, men gjorde ingen funn.

Beboere i Svenskegata 1, som er nĂŠrmeste boligadresse, er evakuert.

– Det er den ytre kanten som har glidd ut i elva. Slik det ser ut nĂ„ har ikke massene under veibanen flyttet pĂ„ seg, men nĂ„ ligger det eksponert for vann, sier Ulf Ellingsen, direktĂžr for teknisk etat i Halden kommune.

Publisert:
Â