Mistenkelige konvolutter i Drammen var ufarlige

Tre mistenkelige brev som var sendt til Drammen politistasjon, inneholdt kvitteringer og papirlapper. Alarmen er avblåst og evakueringen opphevet.

Politihuset i Drammen ble evakuert etter at det ble oppdaget tre mistenkelige konvolutter mandag ettermiddag.
Politiets bombegruppe ankom politistasjonen i Drammen i 16.20-tiden 
etter at politistasjonen fikk tilsendt tre mistenkelige konvolutter. Mannskapene kunne et par timer senere konkludere med at innholdet i konvoluttene var harmløst. Foto: Annika Byrde / NTB
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Politiets bombegruppe kunne mandag kveld konkludere med at postforsendelsene som fikk alarmen til å gå på Drammen politistasjon, var fullstendig harmløse. De tre konvoluttene «inneholdt papirlapper – diverse kvitteringer etc.», opplyser Sørøst politidistrikt på Twitter.

– Vi avslutter alle operative tiltak, skriver politiet.

Hele politihuset på seks etasjer ble evakuert og bombegruppa tilkalt da de tre konvoluttene ankom postmottaket mandag ettermiddag. Det ble først meldt at minst én av dem inneholdt et hvitt pulver, men dette viste seg å bygge på en misforståelse.

– Det var noe muffens. Konvoluttene så merkelige ut og var påført tekst og navn som gjorde at personen som skulle ha åpnet dem, valgte å ikke gjøre det. Det var en klok beslutning, sa seksjonsleder Jan Dystland ved Drammen politistasjon til NTB.

Publisert: