En mann omkom i båtracet utenfor Tvedestrand

En person omkom og en annen ble skadd i en båtulykke utenfor Tvedestrand lørdag. Ulykken skjedde i forbindelse med et båtrace.

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Ulykken skjedde ved Holmesund brygge i forbindelse med arrangementet Møkkalasset Cup, som er en offshoreregatta i Tvedestrand.

– Det fremstår nå som at båten har truffet en bølge og deretter gått ned, opplyser politiet i Agder på Twitter.

Dødsfallet ble meldt i 14.30-tiden lørdag ettermiddag. Da var det halvannen time siden politiet fikk melding om ulykken.

– Hjelpen var der umiddelbart, det var bare snakk om noen sekunder før det ble satt i gang livreddende hjelp. Alt som kunne gjøres, ble gjort, sier lege ved Tvedestrand legesenter, Bodil Aasvang Olsen til Tvedestrandsposten.

Til NTB opplyser politiet at det dreier seg om to menn, men verken alder eller hvor i landet de kommer fra er kjent. Begge skal imidlertid ha vært deltakere i regattaen, og det var kun de to i båten, som gikk ned etter ulykken.

Skal få den hjelpen de trenger

Den andre personen er fraktet til sykehus i Arendal.

Ordfører i Tvedestrand, Marianne Landaas, sier til TV 2 at den andre involverte ikke er hardt skadd.

Lørdag ettermiddag var krisestaben i kommunen samlet med alle involverte i regattaen.

– Kommunens helseteam bistår de involverte utover kvelden og i dagene fremover. De er til stede hvis det trengs, sier Marianne Landaas til Tvedestrandsposten.

Tragisk hendelse

Arrangørene stanset båtracet som følge av ulykken. Også regattaen søndag er avlyst. Ifølge deltakere som Tvedestrandsposten snakket med etter racet, var det ikke spesielt krevende forhold på sjøen da ulykken inntraff.

Generalsekretær Tony Isaksen i Norges Motorsportforbund sier de nå arbeider med å støtte pårørende og involverte i ulykken.

– Båtsporten er rammet av en forferdelig tragisk hendelse, og det er en tung stund for mange nå, sier Isaksen.

Ifølge Fædrelandsvennen starter løpet i indre havn i Tvedestrand. Derfra går racet ut Oksefjorden forbi Holmesund brygge i Arendal kommune, før deltakerne snur utaskjærs.

Publisert: