Hopp til innhold

To Brann-spillere utelatt fra kamptroppen: – En dypt tragisk sak for klubben

Kaoset i Brann fortsetter. To spillere er nå utelatt fra kamptroppen til Brann mot Sandefjord søndag. Nå vil Brann-ledelsen teste om spillere har brukt narkotika.

Brannledelsen uttaler seg om skandalefesten

SVARTE: Daglig leder i Brann, Vibeke Johannesen, sportslig leder Jimmi Nagel Jacobsen og hovedtrener Eirik Horneland svarte lørdag på spørsmål om nachspielet denne uken.

Foto: Marit Hommedal / NTB

– Vi står i en dypt tragisk sak for klubben og alle involverte. Det er den vanskeligste situasjonen noen av oss har vært i, innleder daglig leder i Brann, Vibeke Johannesen, på en pressekonferanse lørdag.

Det har vært hektisk møtevirksomhet for Brann-ledelsen de siste dagene, etter nachspiel-skandalen natt til tirsdag.

På pressekonferansen lørdag fortalte Johannesen at forsvarsspiller Kristoffer Barmen og keeper Mikkel Andersen ikke var på trening lørdag og heller ikke kommer til å være en del av kamptroppen søndag.

Eliteserien fotball 2021: Brann - Lillestrøm (1-1)

SPILLER IKKE: Kristoffer Barmen er utelatt fra kamptroppen til Brann søndag.

Foto: Marit Hommedal / NTB

– Etter enighet med Mikkel Andersen og Kristoffer Barmen er de ikke til stede på trening i dag. De kommer heller ikke til å være tilgjengelige for kamptroppen i morgen. De to er ikke under etterforskning av politiet, sier Johannesen.

  • Se pressekonferansen i opptak nederst i artikkelen

Vil narkoteste spillere

I 17.30-tiden lørdag kunne BA melde at Brann-ledelsen vil teste både spillere og områder på Stadion for å avdekke om det har vært brukt narkotika der.

– På bakgrunn av ryktene som går på at det skal ha vært involvert narkotiske stoffer, jobber vi nå med hvordan vi praktisk kan gjennomføre tester både av personer og områder på Stadion. Planen er at vi skal gjennomføre disse testene, sier Branns daglige leder Vibeke Johannesen til BA lørdag ettermiddag.

Hun opplyser til avisen at hun ikke kan gå inn på hvem eller hvor mange personer i klubben som skal testes.

– Jeg er sjokkert

De to spillerne var begge på den etter hvert så kjente festen på Brann Stadion.

Så sent som på onsdag opplyste klubben at nachspielet ikke skulle få noen konsekvenser for spillerne. Ledelsen i Brann mente at medieomtalen de siste dagene hadde vært straff nok. Nå har situasjonen endret seg.

– Det har kommet ny informasjon hver eneste dag, og fra ulike hold. Det har vært krevende i dette her, sier Johannesen.

– Er det spillere som har snakket usant om det som har skjedd?

– Jeg vil ikke si usant, men kanskje det har tatt lengre tid å få all den informasjonen.

Nå er klubben og spillerne altså enige om at det er best om de ikke spiller søndagens kamp mot Sandefjord.

Eliteserien fotball 2021: Brann

UTELATT: Mikkel Andersen står foreløpig med én offisiell kamp for Brann. Han kom til klubben i juli.

Foto: Marit Hommedal / NTB

– Det har vært en veldig spesiell uke. Det har vært mange spørsmål knyttet rundt deres involvering i de interne bruddene som er skjedd på stadion. Det har vært veldig belastende for dem. Det er en vurdering sammen med dem at de står over trening i dag og ikke er tilgjengelige på kamp i morgen. Jeg tror rett og slett de ikke er klare for det, sier Johannesen.

På pressekonferansen tok den daglige lederen også et oppgjør med det hun kalte hets og ryktespredning i sosiale medier.

– Jeg må bare si at dette er en kompleks og sammensatt sak, og det er familier til enkeltpersoner involvert. Jeg må bare be alle om å tenke seg om, og ikke bidra til rykter som er usanne eller hets som er langt over grensen, sier Johannesen.

Samtidig erkjenner den daglige lederen at hun har latt seg prege av en del av det hun har hørt de siste dagene.

– Jeg er ganske sjokkert over det jeg har fått informasjon om de siste dagene, og også tilbake i tid. Vi som klubb har en stor utfordring. For det første med å få alt på bordet, og så ta virkelig tak i de valgene som er blitt tatt i både kort og lengre tid tilbake.

Treneren: – Avskyelig

Også Brann-trener Eirik Horneland stilte på pressekonferansen. Han forteller at Barmen oppsøkte ham og ga beskjed om at han ikke følte seg klar for å spille søndagens kamp.

Samtidig har det de siste dagene kommet frem at Brann Stadion er blitt brukt som nachspiel-lokale også tidligere.

– Det er avskyelig. Avskyelig. Hadde jeg visst om det, hadde jeg selvsagt gjort noe med det, sier Horneland.

Brannledelsen uttaler seg om skandalefesten

NÅDELØS: Brann-trener Eirik Horneland brukte kraftige ord da han svarte på spørsmål om nachspielet på Brann Stadion.

Foto: Marit Hommedal / NTB

– Vi trodde vi var til bunns i saken på torsdag, og at vi måtte begynne å ta menneskelige hensyn. Ikke bare våre gutter, men også de andre som har vært involvert, sier Horneland og fortsetter:

– Så får vi nye drypp som kompliserer det på nytt for oss. Derfor kan dere helt sikkert ta oss på måten vi har håndtert saken på. Vi har kun gode intensjoner for å komme styrket ut av dette som klubb og tropp, og å ta vare på de andre involverte partene i dette.

Etterforsker seksuelt overgrep

Søndag spiller Brann en svært viktig kamp mot Sandefjord i Eliteserien, men de siste dagene har stort sett handlet om annet enn fotball i klubben.

Brannspelarane kjem ut av garderoben 14.08.21

TRENING: Spillerne begynte treningen rett over 10.30 lørdag formiddag.

Foto: Oddgeir Øystese / NRK

Natt til tirsdag hadde 12 Brann-spillere nachspiel på stadion sammen med syv unge kvinner. Branns daglige leder kalte det et tillitsbrudd, men sa samtidig at det ikke kom til å få konsekvenser for spillerne som var involvert.

Fredag tok saken en ny vending. Da startet politiet etterforskning av et mulig seksuelt overgrep på festen. En kvinne har status som fornærmet og en Brann-spiller har status som mistenkt.

«Politiet har ikke mottatt noen anmeldelse i saken, men basert på opplysninger vi har mottatt samt egne undersøkelser, vurderer vi det slik at det er grunnlag for å etterforske om det har skjedd et straffbart forhold» skrev de i en pressemelding.

Brann opplyser at de samarbeider med politiet.

Branntrening på Nymark 14.08.21

PRESSEKONFERANSE: Se pressekonferansen i opptak her.

Sportsnyheter

Amalie Iuel rystet seg selv i comebacket: – Sjukt å se hva kvinnekroppen er kapabel til

Nesten to år er gått siden sist Amalie Iuel løp konkurranse. Lørdag ettermiddag var hun tilbake på friidrettsbanen med seier.

Duplantis fikk «blackout» etter verdensrekorden: – Man blir helt hysterisk

Stavkongen Armand Duplantis forbedret sin egen verdensrekord i det NRK-sendte Diamond League-stevnet i Xiamen. Da tok det helt av på arenaen og i kommentatorboksen.

Siste nytt

  • Erling Braut Haaland ikke i troppen i FA-cupsemifinalen

    Manchester City må klare seg uten spydspiss Erling Braut Haaland i lørdagens FA-cupsemifinale mot Chelsea på Wembley.

    Haaland måtte i midtuken byttes ut i kampen mot Real Madrid i mesterligaen. I etterkant opplyste City-manager Pep Guardiola at nordmannen hadde et muskulært problem og at han skulle undersøkes ytterligere foran lørdagens semifinalekamp i London.

    Han ble ikke klarert for spill, og dermed må City klare seg uten mannen som har scoret 31 mål på 39 kamper denne sesongen.

    City er regjerende mester i FA-cupen etter at de i fjor vant både ligaen, mesterligaen og cupen. I midtuken ble drømmen om en ny mesterligatittel knust da Real Madrid vant kvartfinalen etter straffesparkkonkurranse.

    De lyseblå er i føringen i kampen om Premier League-tittelen med to poeng ned til Arsenal og Liverpool. Det gjenstår seks seriekamper.

    Haaland er delt toppscorer i ligaen med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har likevel måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

    Haaland
    Foto: DARREN STAPLES / AFP
  • Casper Ruud til finale i Barcelona

    For andre gang på en uke er Casper Ruud klar for finale. Han vant 7–6 (8-6), 6–4 mot argentinske Tomas Martin Etcheverry i ATP-turneringen i Barcelona.

    I søndagens finale venter Stefanos Tsitsipas eller serbiske Dusan Lajovic.

    Casper Ruud
    Foto: JOSEP LAGO / AFP
  • Karina Sævik ble Vålerenga-helt med to perlemål

    Karina Sævik scoret begge målene da Vålerenga slo Røa 2-0 i Toppserien lørdag ettermiddag. De blåkledde fra Oslo øst står med to seirer etter to kamper i Toppserien.

    Onsdag vanter nok et lokaloppgjør for VIF når Stabæk kommer på besøk.

    Toppserien fotball 2023: Vålerenga - LSK Kvinner
    Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal