Hopp til innhold

Saltnes med syrlig Europa-stikk etter derby-seier

Bodø/Glimt trakk det lengste strået i kampen om å være det beste nordnorske laget i den øverste divisjonen. Det til tross for at Tromsø burde vært bedre forberedt enn Glimt, i alle fall ifølge tomålsscoreren.

Eliteserien fotball 2021, Tromsø- Bodø/Glimt

TABELLTOPPEN: Med seieren over Tromsø, topper Bodø/Glimt tabellen.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

– Det var veldig deilig. En kjempetøff kamp. Vi kommer rett fra en enorm utladning, mens de har ligget og ladet opp til slaget om Nord-Norge. En utrolig stor utfordring for oss, men heldigvis er vi bedre enn dem, sa Saltnes til NRK etter kampen.

For der hvor Tromsø «kun» har fokusert på denne kampen, har Bodø/Glimt spilt kamper i andre serier.

For tre dager siden slo de Zalgiris i serieligaen, og spill utenfor Norge, i Europa, ble brukt til å strø litt ekstra salt i såret for de som holder med Tromsø.

– Personlig betyr det at jeg tror jeg spiller en ganske bra kamp. Utover det betyr det tre poeng, tre enormt viktige poeng. Og to viktige scoringer. Det er ufattelig viktige poeng for oss, og så er det en viktig symbolikk at vi klarer å heve oss og ha gode prestasjoner selv om vi spiller torsdagskamper i Europa, avsluttet Saltnes.

Høy temperatur og brytekamp

Saltnes noterte seg for to nettkjenninger og fikk sendt noen kommentarer i retning Tromsø, i det som ble et durabelig og opphetet oppgjør mellom de to rivalene.

For på et tidspunkt så det mer ut som Jostein Gundersen og Ola Solbakken deltok i en helt annen idrett enn i fotball, da de to barket sammen i en brytekamp på den ene flanken. Førstnevnte fikk gult kort, mens «tilskuer» Amal Pellegrino bare flirte av det hele.

Eliteserien fotball 2021, Tromsø- Bodø/Glimt

MÅLTYV: Amal Pellegrino fant veien til nettmaskene nok en gang.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

– Han hadde lyst på shortsen hans før kampen var ferdig. De samler på shortser og ikke drakter her oppe. Ola Solbakken har en sinnssyk fysikk, så han vant den, sa Pellegrino etter kampen.

Og som om ikke kampens siste minutter var hektiske nok bød starten på den andre omgangen også på spenning. For på 15 minutter noterte begge lag seg for to mål. Blant målscorerne nok en gang: Pellegrino.

– Mange lag kan melde seg på

Med tre poeng over Tromsø og Kristiansund-seier over Molde er det den regjerende seriemesteren som topper tabellen.

Men med 13 kamper igjen av sesongen ville ikke trener Kjetil Knutsen snakke om sannsynligheten for å forsvare seriegullet fra i fjor.

– Jeg føler ikke vi har så veldig mye å forsvare. Vi tok et historisk seriegull i fjor, det er vi stolte av. Så har vi vår måte å jobbe på, og den endrer vi aldri på. Hva som skjer i enkeltkamper, bruker vi utrolig lite energi på, sa Knutsen etter kampen og fortsatte:

– VI er så vidt halvveis, det er mange lag som kan melde seg på i kampen om medaljene.

Og akkurat det har treneren etter alle solemerker rett i. For etter den 17. serierunden skiller det ett poeng mellom Glimt og Molde. Lillestrøm følger to poeng bak med KBK halsende ytterligere to poeng bak.

Siste nytt

  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP
  • Rashford ut mot netthetsen: – Nok er nok

    Manchester United-angriperen Marcus Rashford (26) har sett seg lei av behandlingen han får i sosiale medier.

    I et svar på en støttemelding på X skriver Rashford at «mobbingen har pågått i månedsvis».

    – Nok er nok, avslutter han med.

    Responsen kom etter at en X-bruker med United-sympatier gikk ut mot hetsen av Rashford og omtalte den som motbydelig og ondsinnet.

    26-åringen scoret hele 30 mål forrige sesong, men siden har det gått trått. Rashford står denne sesongen med kun åtte scoringer på 40 klubbkamper. (NTB)

    Rashford jubel united
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal