Koné rystet Sandefjord med fire mål på én omgang

(Sarpsborg 08-Sandefjord 5–0) Ibrahima Koné (22) leverte en monsterprestasjon Eliteserien ikke har sett maken til siden Erling Braut Haaland filleristet Brann.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Han hadde kun scoret fire mål på de 15 første kampene av årets eliteserie. 45 magiske minutter og litt tillagt tid senere sto Koné med åtte mål.

– Alle er fornøyde, sier en glisende Koné til Discovery+.

– Det var en god kamp. Alle jobbet bra. Det var en fantastisk kamp. Jeg er veldig glad for å score fire mål, men jeg trenger flere, smiler Koné.

Slik utartet showet seg:

15 minutter: Sandefjords Mats Haakenstad misser på klareringen, Ibrahima Koné legger ballen til rette og banker ballen i nettet med venstrefoten. 1–0.

22 minutter: Sarpsborg-kant Guillermo Molins snurrer seg inn i trøbbel, men et uheldig touch fra Sander Risan Mørk sender Koné alene med Jacob Storevik. Der gjør spissen ingen feil. 2–0.

29 minutter: Kristian Fardal Opseth slipper ballen perfekt mellom Sandefjord-forsvaret. Koné får et langt touch som gjør at han får en dårlig vinkel, men redder seg inn og setter den smart i lengste hjørnet. 3–0.

45+6 minutter: Koné mottar ballen på 25 meter med Haakenstad hakk i hæl. Han drar med seg ballen med sålen og banker inn sitt fjerde mål etter å ha spurtet over nesten hele banen og avsluttet en praktkontring. 4–0.

– Fire mål, hvor brennhet går det an å være? spurte Discovery+-ekspert Joacim Jonsson.

Sist en spiller scoret fire mål i én omgang var da 17 år gamle Erling Braut Haaland satte fire mål for Molde på Brann Stadion i 2018.

Koné mottok øredøvende applaus da han ble byttet ut etter 74 minutter.

Få minutter senere satte Sander Moen Foss punktum for en bekmørk Sandefjord-kveld ved å sette ballen i eget mål.

– Det var helt perfekt, konstaterer Sarpsborg-spiller Gaute Vetti.