Marcus Holmgren Pedersen

Norges nye yndling: - Surrealistisk

En 21 år gammel finnmarking har tatt det norske landslaget med storm.

STJERNE: Marcus Holmgren Pedersen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
STJERNE: Marcus Holmgren Pedersen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Marcus Holmgren Pedersen (21) og Ståle Solbakken møtte pressen søndag formiddag, dagen etter 2-0 seieren over Latvia.

Førstnevnte har startet begge kampene denne samlingen og har imponert fra sin høyreback-posisjon. Finnmarkingen signerte for Feyenoord i sommer, der han har jobbet seg til fast plass i startelleveren, og ser også ut til å ha blitt en favoritt hos Ståle Solbakken.

21-åringen viste mot Nederland og Latvia at han besitter ekstrem fart, og Solbakken har tidligere beskrevet farten hans som en «gudegave».

- Jeg føler jo at jeg er ganske rask, ja. Jeg er målt på litt over 35 km/t i Nederland, men på det høyeste er jeg målt på litt over 36 km/t, sa Holmgren Pedersen til pressekorpset.

Lørdag fikk han vist fram farten sin offensivt.

- Det var et litt annet kampbilde mot Latvia. Mot Nederland ble vi litt lavere og hadde litt mindre ball, så jeg nådde ikke helt fram for å bidra offensivt. I kampen mot Latvia fikk jeg bruke det jeg er best på, det å være mye mer offensiv og komme langs siden og bruke farten, sa han.

I juni satt han på benken for Molde mot Sandefjord. Tre måneder etterpå har han startet to landskamper på rad for Norge. Det synes han selv er litt spesielt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.