Videodømming, VAR, i norsk fotball

Nærmer seg norsk VAR-løsning

Etter oppgjøret mellom Vålerenga og Molde på Intility Arena søndag kveld var det flere som på ny etterlyste VAR i norsk fotball. Nå går det mot at videodømming kommer til Eliteserien.

SE PÅ SKJERM: Jonatan Tollås Nation og Vålerenga-spillerne var ikke fornøyde med dommer Usman Aslam etter Molde-kampen. Nå går det mot at Aslan og andre dommere i Eliteserien får videohjelp. Foto: Annika Byrde / NTB
SE PÅ SKJERM: Jonatan Tollås Nation og Vålerenga-spillerne var ikke fornøyde med dommer Usman Aslam etter Molde-kampen. Nå går det mot at Aslan og andre dommere i Eliteserien får videohjelp. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Diskusjonen rundt videodømming (VAR) i Norge blusset opp på ny etter at Vålerenga følte seg bortdømt av dommer Muhammed Aslam i oppgjøret mot Molde søndag kveld.

Molde fikk et straffespark etter at Ivan Näsberg hadde felt Martin Ellingsen, og flere, deriblant kaptein Jonatan Tollås Nation, påpekte at dommer Aslam virket å lene seg på TV-bildene over storskjermen på Intility Arena.

- Vi har bedt om VAR i Eliteserien, men dette er VAR 2.0. Det er åpenbart at de står og ser på skjermen når den går i reprise. Det gjør meg forbanna, men jeg orker ikke stå her og prate, sa Tollås Nation til Eurosport i pausen av kampen.

- Positive til VAR

Og mye ligger an til at Tollås Nation, og andre VAR-entusiaster vil få sin bønn hørt. Det nærmer seg en avgjørelse rundt VAR i norsk fotball, og ifølge NFFs konkurransedirektør, Nils Fisketjønn, er dialogen positiv.

- Vi tar stadig skritt i diskusjonene. Vi har ikke tatt noen endelige avgjørelser, og det gjelder styret i NTF og NFF. Vi forventer en avgjørelse om ikke mange uker, sier Fisketjønn til Dagbladet.

- Jeg opplever en stemning som positiv til VAR, men det er for tidlig å si hva som blir den endelige beslutningen. Dette må diskuteres.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.