Hopp til innhold

Landslagssjefen reagerte på «voldsomme taklinger» – uttrykte bekymring allerede i pausen

Norge tok en solid 3-0-seier i landslagets andre VM-kvalifiseringskamp, men måtte tåle tøffe taklinger fra de kosoviske spillerne. Litt for tøffe, mener landslagssjefen og den norske kapteinen.

Football, FIFA Women's World Cup Qualifier, Kosovo - Norway

JULING: Til tross for at Norge dominerte kampen, måtte Caroline Graham Hansen og co. tåle tøffe taklinger fra motspillerne.

​​​​​ – Det er synd de ikke tar tak i de situasjonene der det potensielt kan bli skader. Det er farlig, sier Norges kaptein Caroline Graham Hansen.

Hun er fornøyd med norsk tremålsseier og full pott i VM-kvaliken så langt, men kapteinen er ikke like fornøyd med nivået på dømmingen i den kosoviske hovedstaden.

– Det er mye seine taklinger og etterslengere på slutten der. Hadde dommerne slått hardt ned på det allerede i førsteomgang, så hadde de sluttet med det, tror Graham Hansen.

HARDT TAKLET: Amalie Eikeland fikk tøff behandling i Kosovo.

Gikk bort til dommeren i pausen

Hun får støtte av landslagssjef Martin Sjögren. Han trekker frem en takling på Amalie Eikeland og en på Graham Hansen i første omgang der han mener «dommerne burde vise at det der ikke var OK».

– Jeg syns dommeren skulle slått ned på det tidligere i kampen, så kunne vi kanskje sluppet en del av de voldsomme taklingene som våre spillere fikk. Det var til og med noe vi sa til dommerne i pausen. Det er jo først og fremst fordi jeg er bekymret for at spillerne skal bli skadet, forklarer Sjögren.

BEKYMRET: Martin Sjögren var redd de norske spillerne skulle bli skadet mot de fysisk tøffe motstanderne fra Kosovo.

Svensken måtte se to av sine mest betrodde spillere hjelpes av banen etter tøffe taklinger.

Ingrid Syrstad Engen ble sklitaklet etter en snau time spill, fikk en sleng på nakken og måtte gå av banen. Frida Maanum havnet i duell med keeperen og fikk en trøkk i ribbeinet helt på tampen, og ble liggende på sidelinjen med pustebesvær de siste minuttene.

– Engen er OK. Frida får vi se etter noen undersøkelser senere, opplyser Sjögren.

NFFs medieansvarlig opplyser tirsdag kveld til NRK at Maanum har pådratt seg kontusjon i ribbeinet.

SMELL: Ingrid Syrstad Engen ble liggende i gresset etter en tøff duell. Hun måtte deretter forlate banen.

Sjansesløseri

Mange hadde nok forventet en ny målfest mot Kosovo etter den overlegne Armenia-seieren i første VM-kvalikkamp. Men selv om de norske spillerne hadde ballen i store deler av kampen, mener NRKs ekspert Carl-Erik Torp at det var i overkant mye slurv og upresishet i det norske laget.

– Jeg tror vi alle kjenner på at vi burde scoret en del flere mål i dag, men vi vinner fullt fortjent 3–0. Noen dager er det litt stang ut, sier Graham Hansen.

Tre mål på 25 skudd, mot et lag som er rangert som nummer 115 i verden, er ikke noe landslagssjef Sjögren jubler spesielt høyt for, men det var mer enn nok til tre poeng.

Se alle målene her:

Blakstad-ros

Lenge så det ut til at Kosovo – Norge ikke kom til å bli vist på TV, men etter mye frem og tilbake kom gladmeldingen fra Pristina like før kampstart. Dermed kunne den norske fansen se Norge gå opp i ledelsen etter tolv minutter etter selvmål fra en kosovisk spiller.

Norge burde kanskje hatt mål allerede etter tre minutter, da avslutningen fra Eikeland så ut til å være over dødlinja før en motspiller fikk knotet den ut av mål. Graham Hansen ropte også på straffe etter en duell innenfor sekstenmeteren, men dommeren ville det annerledes.

Ingen av situasjonene ble riktignok kampavgjørende, og 35 minutter inn i kampen sørget Julie Blakstad for et flott mål og 2-0, assistert av nevnte Eikeland.

– Jeg elsker råskapen til Blakstad der, det er en fantastisk avslutning, mente Torp.

Etter hvilen gjorde godt samspill mellom Guro Reiten og Maanum at en helt ensom Lisa Marie Karlseng Utland kunne trille ballen i mål og sørge for at det endte 3–0 til Norge.

Siste nytt

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».

Norge møter Ungarn til ny kamp lørdag.

Ishockey, treningskamp: Norge-Frankrike (3-4)
  • Lyn vant etter kjempetabbe

Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn