Hopp til innhold

NRKs kommentator: – Spillerne har åpenbart ikke respekt for ham lenger

Temperaturen øker rundt Ole Gunnar Solskjær (48). Både han og United-spillerne får så ørene flagrer fra flere hold etter det ydmykende tapet mot Liverpool.

rBqI8wRYJ4U

FØLER PRESSET: Men Ole Gunnar Solskjær gir ikke opp sitt eget Manchester United-prosjekt, men erkjenner at det blir tøft å løfte spillerne etter 0-5-prylen mot Liverpool.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

– Dette er den mørkeste dagen jeg har hatt med disse spillerne.

Ole Gunnar Solskjær er skamfull etter Uniteds pinlige 0-5-tap hjemme mot erkerivalen Liverpool søndag kveld.

Nå øker presset på den norske manageren, som denne sesongen har fått mye kritikk for måten laget hans har fremstått på.

– Kunne ikke brydd seg mindre

NRKs sportskommentator Jan Petter Saltvedt mener stortapet mot Liverpool illustrerte én ting med all tydelighet:

Kristiansunderen har mistet garderoben.

– United-spillerne utstråler sterkt at de ikke kunne brydd seg mindre om det han sier. De har åpenbart ikke respekt for ham lenger, mener Saltvedt.

Den oppførselen og fremtoningen har NRK-kommentatoren lite til overs for.

– Det er illojalt overfor klubb, supportere og medspillere, sier Saltvedt.

Får slakt

TOTALSLAKT: Ole Gunnar Solskjær bør ikke lese engelske mandagsaviser om han vil ha en selvtillitsboost.

Foto: Montasje NTB / faksimiler

I søndagens kamp var det en rekke av United-spillerne som leverte prestasjoner langt under pari.

Saltvedt mener det verste eksempelet av alle, er Paul Pogba.

– Vel er han misfornøyd med å bli benket, men hans opptreden på banen både frem til han blir utvist, og egentlig det manglende engasjementet da det skjer, forteller alt om hvilken umulig oppgave Solskjær står overfor når han nå skal prøve å fremstå som en leder som har respekt og full tillit i spillertroppen, mener NRK-kommentatoren.

Tror du Solskjær får sparken i løpet av 2021?

Nå raser debatten: Bør Solskjær få fortsette som United-manager?

Det er det, mildt sagt, delte meninger om.

Hvis du er glad i polariserende temaer, er Solskjær-debatten stedet for deg. Og fremst i rekkene når det gjelder å skrike høyest, er de engelske ekspertene.

– Uakseptabelt

Gary Neville, som fortsatt har en høy stjerne i Manchester United etter karrieren sin der, trodde nesten ikke det han fikk se søndag kveld.

– Det er ingen gjemmesteder etter dette. De neste 24 timene kommer til å bli mer intense enn noensinne i denne fotballklubben, sier Neville ifølge Sky Sports.

Han jobber nå som ekspert for flere kanaler og nyter stor respekt på balløya.

Den gamle høyrebacken mener United har vist at, så fort de møter et godt lag, har de «blitt hakket i fillebiter».

– Det har fortalt dem eksakt hvor langt de har kommet. Dette var så dårlig som det får blitt. De har kapitulert. Dette har vært en grusom dag for Manchester United. De har blitt utslettet, det var uakseptabelt. Presset etter denne kampen kommer til å være uutholdelig for noen, sier Neville.

Den tidligere United-kapteinen legger imidlertid til at han tror klubben har is i magen og at de ikke sparker noen med det første.

– Jeg tror ikke de har planlagt for en ny manager denne sesongen. Jeg tror han blir værende ut sesongen, sier han.

Neville reagerer særlig på hvordan Solskjær la opp taktikken mot Liverpool. United sto høyt i banen fra start og gjorde seg sårbare i bakrom.

– Manageren og trenerteamet må ta skylden for måten laget løste press-spillet mot Liverpool. Hvorfor gjorde de det på den måten? De er ikke et pressende lag, de har det ikke i seg. Hvis du skal spille med høyt press, da må du spille med Jesse Lingard og andre som kan løpe hele dagen, mener Neville.

– Noe må skje

Solskjær tok på seg ansvaret for at Uniteds slagplan feilet totalt.

– Det var jeg som valgte måten vi la opp kampen på. Vi spiller hjemme, og da skal alltid Manchester United gå ut for å diktere kampen. Det har vi gjort før, men da scoret ikke Liverpool så tidlig som i dag. Det var game over på 0-4, mener nordmannen.

Neville skjønner at United-styret trolig vegrer seg for å sparke en klubblegende som Solskjær, men mener denne situasjonen blir mer og mer uholdbar.

– Dette kommer til å sette styret under enormt press. Supporterne som er på tribunen har ikke vendt seg mot Solskjær, det vil aldri skje. Men de vet at dette er uakseptabelt. Noe må skje i den garderoben og med den treneren, og det må skje raskt.

Jamie Carragher og Gary Neville

BER OM ENDRING: Jamie Carragher og Gary Neville er kritiske.

Foto: DAVID KLEIN / Reuters

Som andre steder i verden har lokalavisa mye makt når det gjelder å påvirke sinnsstemningen i et visst område. Slik er det også i Manchester, der Manchester Evening News regjerer.

Etter Liverpool-flausen er det lite støtte å få fra den avisen. I en kommentar er sjefsskribent Samuel Luckhurst nådeløs:

– Ole Gunnar Solskjær kan ikke få fortsette som Manchester United-manager, skriver Luckhurst.

Han mener nordmannen rett og slett ikke har det som skal til.

– United må sette en stopp for regjeringstiden hans. Han er ikke kapabel til å konkurrere mot elite-managere, for han er ikke en elite-manager selv, og vil aldri bli det. Jurgen Klopp ga studenten en leksjon, analyserer Manchester Evening News-skribenten.

– Kan ikke tro det jeg har sett

Liverpool-legenden Jamie Carragher jobber i likhet med Neville som fotballekspert. Han er målløs etter at gamleklubben maltrakterte United i deres egen lekestue.

– Jeg kan ikke tro det jeg har sett. Jeg prøver ikke å være smart her, men jeg tror heller ikke at Liverpool var på sitt beste når det gjelder ballbesittelse. Men hver gang de nærmet seg Uniteds backfirer … Den backfireren var rett og slett en vits! Det var helt kaos, mener Carragher.

Og slår nådeløst fast:

– Manchester United trenger en bedre manager.

Også tidligere Premier League-storscorer Stan Collymore ber United-styret ta grep. Til BBC sier han:

– United har den bredeste stallen, og udiskutabelt den nest beste troppen i Premier League. Men det faktum at analyse av laget ikke kan fortelle deg hva slags spillestil de har, forteller deg åpenbart hvor problemet ligger: Hos hovedtreneren. Som ikke ville vært blant de 50 mest åpenbare kandidatene til å få en slik jobb hvis man hadde basert seg på CV.

– Verre enn et mareritt

NRKs sportskommentator Jan Petter Saltvedt sier han synes oppriktig synd på United-spillerne, men særlig supporterne, som legger ned mye følelser, tid og penger for å følge laget.

– Og så får de servert en kamp verre enn de kunne hatt mareritt om, sukker Saltvedt.

Men han tror likevel ikke at nordmannens jobb ryker med det aller første.

– Jeg tror ikke han blir sparket verken i dag eller i løpet av denne uka. Nå skal de spille mot flere av de andre topplagene i England, blant annet Chelsea og Manchester City, og borte i Mesterligaen mot Atalanta. Det blir noen veldig avgjørende uker. Men det virker som styret i United har bestemt seg for at Solskjær skal få en ordentlig sjanse til å vise at han klarer å snu en vaklevoren skute, sier han.

Søndagens tap gjør at rødtrøyene nå er nede på syvendeplass i Premier League, åtte poeng bak serieleder Chelsea.

Tre skjebnekamper?

Nå venter tre knalltøffe kamper for de røde djevlene: Først Tottenham borte i ligaen, så Atalanta borte i Mesterligaen og deretter hjemme mot Manchester City.

Manchester United har ikke vunnet den engelske ligaen siden 2013, og supporterne er sulteforet på suksess.

United har fortsatt ikke vunnet et trofé under Solskjær og står med fire år på rad uten en tittel. Det er den lengste perioden i klubben siden 1989.

Da NRK gjorde et skype-intervju med Solskjær for noen uker siden, la han ikke skjul på at han er fullstendig klar over at trofémangelen er langt fra bra nok.

– Altså, vi er her for å vinne. Jeg er Manchester United-manager fordi jeg vil tilbake på toppen, sa Solskjær til NRK. Les hele det intervjuet her.

Siste nytt

  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB
  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB
  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal