Hopp til innhold

Skiforbundet redder hopplandslaget med millionlån

Norges Skiforbund (NSF) går inn og gir hopplandslaget et lån slik at hopperne får tid til å sikre nye sponsorkontrakter før neste sesong. Dermed unngår Hopp-Norge store budsjettkutt.

Blinkfestivalen, Lysebotn opp

FORNØYD: Skipresident Erik Røste er fornøyd med informasjonen hopplandslaget har vist fra sponsorjakten.

Foto: Carina Johansen / NTB

– Skistyret er fornøyd med informasjonen vi har fått angående arbeidet som er gjort med sponsorer, både eksisterende og nye, sier skipresident Erik Røste til NRK.

Han og Skiforbundet satt tidligere i vår hardt mot hardt og underla hopp krav om jevnlig rapportering og en slags trappetrinnsmodell for når sponsorinntektene kom inn. Den første ordentlige gjennomgangen skulle vært 1. mai.

Årsaken er at alle sponsoravtalene til hopplandslaget går ut i slutten av mai.

NRK fikk opplyst at grenen måtte sikre sponsorinntekter på 10 millioner kroner innen utgangen av mai.

I går skrev VG at hopplandslaget ikke ville klare å skaffe de påkrevde 5 millioner kronene i sponsormidler før 1. mai, men nå gir altså grenene i Skiforbundet et like stort lån for å gi hopplandslaget mer tid til å finne nye sponsorer.

Det bekrefter skipresident Erik Røste til NRK.

Les også NRK-kilder: Hopp under kraftig sponsorpress – må skaffe ti millioner kroner innen mai er omme

Hoppuka 2021-2022

Unngår budsjettkutt

Lånet kommer fra arrangementsoverskuddet og gjelder ut 2022. I utgangspunktet skulle grenene i forbundet få disse midlene utbetalt til høsten.

– Noe av det er allerede delt ut, mens noe er holdt igjen som en risikobuffer. Hopp får dette nå som et lån for å få den ekstra tiden de har bedt om for å lande de avtalene de arbeider med, forteller Røste.

– De andre grenene er positive til å bidra med dette lånet slik at hopp kan få den ekstra tiden de ber om, følger Røste opp.

Hvis hopplandslaget ikke hadde klart å skaffe 5 millioner innen 1. mai, var hoppkomiteen nødt til å kutte i hopplandslagets budsjett. Det unngår dem altså nå.

Overrasket

VM i skiflyging i Vikersund

GLEDELIG: Landslagssjef for hopperne, Clas Brede Bråten, er glad for at de får mer tid.

Foto: Geir Olsen / NTB

Landslagssjef for hopperne, Clas Brede Bråthen, hadde ikke hørt noe fra Skiforbundet og ble overrasket over at lånet var innvilget da NRK ringte.

– Hvis det er løst, og vi får mulighetene til å jobbe videre med de prosessene vi er i, så er det selvfølgelig gledelig, sier Bråthen til NRK.

– Dette arrangementsoverskuddet har vi i stor grad vært med å bidra i. At hopp er en betydelig bidragsyter i arrangementspotten er det vel ingen tvil om at jeg mener, følger landslagssjefen opp.

Bråthen har flere ganger ropt varsku både i NRK og i andre medier tidligere. Han mener den stygge arbeidskonflikten mellom ham selv på den ene siden og Skiforbundets ledelse på den andre, og det som skjedde i kjølvannet av den, må ta sin del av skylden for hoppsportens vanskelige situasjon på sponsorsiden.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal