Antonio Nusa

Bryter tausheten

Enkelte hevet et øyenbryn da Antonio Nusa (17) sitt navn ikke var å finne i Norges G18-tropp denne måneden. Nå bryter hovedpersonen tausheten.

HISTORISK: 17-årige Antonio Nusa skrev norsk fotballhistorie med innhopp og scoring for Club Brugge i Champions League. Foto: AP
HISTORISK: 17-årige Antonio Nusa skrev norsk fotballhistorie med innhopp og scoring for Club Brugge i Champions League. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Antonio Nusa (17) skrev seg inn i historiebøkene i europeisk fotball da han 14. september ble tidenes nest yngste målscorer i Champions League - samt tidenes yngste norske spiller i turneringen.

I etterkant ble det et hett tema om hvorfor unggutten, som Club Brugge hentet i fjor fra Stabæk for rundt 30 millioner, ikke var å finne i den ferske G18-troppen til Norge.

Det kom seinere fram at det skyldtes at Nusa hadde meldt forfall til en samling i juni, etter å ikke ha hatt ferie på halvannet år. Norges Fotballforbund (NFF) betegnet det som ugyldig grunn til å melde avbud, og har retningslinjer hvor man kan straffe en spiller ved å ikke bli inkludert ved neste samling - dette gjorde de med Nusa.

- Ser framover

På et digitalt pressetreff med norsk presse onsdag ønsket ikke stortalentet å gå særlig inn på temaet.

- Jeg har ikke så mye å si om det. Det ble som det ble. Det har skjedd, og det er i fortida. Jeg ser bare framover, sier Nusa.

Faren til Nusa er født i Nigeria, som isolert betyr at han kan velge mellom å representere Norge eller det afrikanske landet. Enkelte mente at NFF sin straff kunne framprovosere at 17-åringen vil velge bort spill for Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.