Hopp til innhold

Får huden full etter Norge-tap: – Rett og slett fryktelig

Norge gikk på en smell i bortekampen mot Slovenia lørdag kveld. Nå får den klubbløse målvakten Ørjan Nyland kritikk for måten det avgjørende målet kom på.

Nyland

Det endte til slutt med et skuffende 1-2-tap i den viktige landskampen mot Slovenia i Ljubljana.

Norge tok ledelsen da Erling Braut Haaland satte sitt 22. mål på 21 landskamper i starten av andre omgang, men Slovenia slo kraftig tilbake da Benjamin Sesko utlignet med 20 minutter igjen av oppgjøret, og ti minutter senere fyrte han løs fra langt hold og sikret slovenerne seieren.

Og det avgjørende målet skaper reaksjoner.

Sesko fikk stå alene og lade kanonen fra 25 meter, men skuddet snek seg i sakte film inn nede til høyre for Ørjan Nyland.

– Det er et greit forsøk, men det er rett og slett fryktelig keeperspill, slo TV 2-ekspert Jesper Mathisen fast etter langskuddmålet.

En keepertabbe, enkelt og greit, oppsummerte Egil «Drillo» Olsen i TV2s studio.

På pressekonferansen etter kampen stiller NRK landslagssjef Ståle Solbakken spørsmål om hva han mener.

– Det er nok det (en keepertabbe). Jeg tror Ørjan på en god dag tar den ballen. Det tror jeg han er enig i selv også. Nå har jeg ikke sett den i reprise, jeg stod ganske rett bak da han skjøt, svarer han.

Tweet Tjernås
Foto: Skjermdump, Twitter

Det overrasker meg at den går inn. Den kommer litt uventet og brått på, men det er veldig langt unna og ikke veldig hardt. Man sitter med en følelse at de har en keeper som hadde tatt den, sier NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

– Ser ikke utgangen

Slik forklarer Nyland selv situasjonen:

– Det andre målet ser jeg ikke utgangen på. Derfor går den inn. Jeg blir for sein, og han treffer veldig bra, sier Nyland til NRK.

Nyland , Slovenia - Norge

RAKK IKKE FREM: Ørjan Nyland får kritikk for ikke å ha tatt langskuddet fra Sesko.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB

32-åringen har ikke fått ny kontrakt etter at avtalen med Reading utløp i sommer.

– Det påvirker ikke at jeg ikke har klubb, mener han selv.

Jeg synes Nyland er en god keeper, men han er ikke i kampsituasjoner ukentlig, og Solbakken pleier å bruke spillere som er i form og spiller, så jeg var litt overrasket da jeg så han skulle starte, sier NRK-Torp.

– Vurderer dere et keeperbytte mot Serbia? spør NRK Solbakken.

Nå må vi se på kampen og se på hvordan vi skal legge opp den kampen. Det er en ny motstander, og det er en «grande finale», så vi må finne den beste oppstillingen og taktikken til den kampen, sier landslagssjefen.

Og målvakten svarer følgende:

– Jeg stod i mål i dag, så hvorfor ikke mot Serbia?

Hvem bør stå mot Serbia?

Ny mulighet tirsdag

Den skuffende forestillingen i Ljubljana forandrer egentlig ikke så mye på utgangspunktet før tirsdagens kamp mot Serbia på Ullevaal.

Norge vinner gruppa om det blir seier eller uavgjort i tirsdagens kamp.

Etter Serbias 4-1-seier over Sverige lørdag kveld står begge lag med 10 poeng før gruppefinalen.

Med poeng mot Serbia på Ullevaal vil Norge da bli gruppevinner på innbyrdes oppgjør etter å ha vunnet i Beograd i juni.

Med serbisk seier på Ullevaal, uansett siffer, vinner serberne gruppa.

Ståle Solbakken

NEDTUR: Norge hadde seks kamper på rad uten tap. Ståle Solbakken virket ikke videre fornøyd.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Og gruppeseieren henger høyt.

I tillegg til at Norge vil bli seedet på nest beste nivå under trekningen av EM-kvalikgruppene 9. oktober, noe som har mye å si når de to beste i EM-gruppa går til EM, vil en gruppeseier også gjøre at Norge rykker opp til nivå A i Nasjonsligaen og får langt mer attraktiv motstand neste gruppespill.

Les også Dette skjer hvis Norge vinner gruppa i Nasjonsligaen

Football, Nations League, Norway - Sweden

Sjansene er fine. Det er ikke som om denne kampen var helt på trynet, det er resultatet som er helt på trynet. Vi gjør mye bra, men også mye vilt. Vi spiller en annenomgang vi ikke har spilt på lang tid under meg, hvor det er mye urolig. Vi mister mye baller og spiller litt taktisk naivt, og går for nummer to i stedet for å vente til vi får de perfekte overganger og spillet, forteller Solbakken til NRK.

Rotete og kaotisk


Spillerne er også klare på at de da ikke kan gjøre som lørdag kveld i Slovenia. For det var en skuffet gjeng som gikk igjennom pressesonen.

– Når vi tar ledelsen så skal vi kontrollere det. Vi har vært gode på det før. Da vi fikk 1–0 så trodde jeg på seier, erkjenner Alexander Sørloth.

Norge - Slovenia

SCORET IGJEN: Erling Braut Haaland våget ikke helt å juble for scoringen sin, trolig i frykt for offside, men mål ble det – igjen. Hans sjette i nasjonsligaen, av Norges sju scoringer.

Foto: ANTONIO BRONIC / Reuters

Det er en stund siden vi har hatt denne følelsen, men sånn er det. Vi kan ikke forvente at det skal gå på skinner hver gang. Selv om det svir så har vi en kamp til. En finale, og vi har alle muligheter. Vi må bare nullstille og sørge for at vi tar det på tirsdag, sier Martin Ødegaard til TV 2.

Siste nytt

  • Dimitrov feide Alcaraz ut av Miami Open

    Grigor Dimitrov sto for kvartfinalenes overraskelse da han slo førsteseedede Carlos Alcaraz i strake sett i Miami Open.

    Den 11.-seedede bulgareren vant 6-2, 6-4 og satte opp et semifinalemøte med den solide tyskeren Alexander Zverev.

    I den andre semifinalen skal Daniil Medvedev og Jannik Sinner opp mot hverandre.

    (NTB)

    YNP63FKdBtg
    Foto: AFP
  • Wrexham skylder kjendiseierne over hundre millioner

    League Two-klubben Wrexham, som eies av skuespillerne Ryan Reynolds og Rob McElhenney, skylder eierne rundt 9 millioner pund, opplyser klubben. Det tilsvarer drøyt 120 millioner kroner.

    Klubben holder til i Wales og ble kjøpt av skuespillerduoen i 2021. Siden fulgte en sportslig opptur, og laget blir fulgt i den Emmy-vinnende dokumentarserien «Welcome to Wrexham».

    Laget tapte semifinalen i opprykkskvalifiseringen i sesongen 2021/22, men rykket opp til League Two året etter. I skrivende stund ligger Wrexham på tredjeplass, med gode muligheter for å nå minst kvalifisering til League One, tredje nivå i engelsk fotball.

    Torsdag la klubben fram regnskapet for budsjettåret som sluttet i juni 2023. Der går det fram at klubbens omsetning har økt med 75 prosent til rundt 10,5 millioner pund fra 6 millioner pund, men at underskuddet samtidig vokste fra 2,9 millioner til 5,1 millioner pund.

    – Klubben er ikke under noe umiddelbart press for å tilbakebetale lånene på bekostning av framgangen vi ønsker å oppnå, skriver klubben.

    Videre opplyses det at det vil hentes inn ytterligere midler for å støtte opp om framtidige prosjekter.

    (NTB)

    QxUVtmMA_7A
    Foto: AP
  • Tøff start for norske golfere

    Golfprofilen Kristoffer Ventura fikk et tungt comeback på PGA-touren og ligger på 113.-plass etter første runde av Houston Open.

    Etter én ferdigspilt runde i Houston ligger han tre slag over par og ni slag bak Taylor Moore og Wilson Furr, som deler førsteplassen.

    Det gikk ikke bedre for Celine Borge i LPGA-turneringen i Arizona. Borge gikk sin åpningsrunde ett slag over par.

    Det gir en foreløpig 123.-plass, nesten 60 plasser bak den forventede cuten.

    (NTB)

    it7lekDvsTU
    Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal