Svalbard

Vil utestenge russerne: Anmeldt trusler

Fredag mottok et styremedlem i Svalbard reiselivsråd anonyme trusler. Denne uka ble de anmeldt.

LONGYEARBYEN: Et av styremedlemmene i Svalbard reiselivsråd har mottatt flere meldinger av anonyme avsendere. Nå er det anmeldt. Foto: Jonathan Nackstrand / AFP / NTB
LONGYEARBYEN: Et av styremedlemmene i Svalbard reiselivsråd har mottatt flere meldinger av anonyme avsendere. Nå er det anmeldt. Foto: Jonathan Nackstrand / AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«The board plays dangerous games and plays with lives (...) Dont play with peoples life, you think you god? Walk carfully».

Slik avsluttes meldingene et styremedlem i Svalbard reiselivsråd fikk før helga.

Styreleder i Svalbard reiselivsråd, Ronny Strømnes, understreker at de ikke vet hvem avsender av meldingene er, da de ble sendt anonymt.

Meldingen ble sendt bare én time etter et styremøte hvor det russiske selskapet Trust Arktikugol ble diskutert. Gruveselskapet er medlem i reiselivsrådet gjennom turistselskapet Arctic Travel Company Grumant. Dagbladet skrev mandag om direktør i selskapet, Ildar Neverov, som ble ansatt i jobben tidlig i august.

Mandag denne uka ble meldingene anmeldt.

- Det går ikke an å tolke meldingene som noe annet enn trusler, sier styreleder Stømnes.

Dagbladet har sett inneholdet i meldingene.

Første melding etter henstilling

I mars henstilte Svalbard reiselivsråd sine medlemsbedrifter til å innstille kjøp av tjenester fra russiske, statseide selskap på Svalbard. I praksis vil det si å henstille bedriftene til ikke å ta med turister til de russiske bosettingene for å legge igjen penger der.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.