- Planlegger kupp mot Putin

Hevder kuppet er nært forestående.

HARDT PRESS: Russlands president Vladimir Putin skal sitte utrygt, ifølge den amerikanske tenketankens kilder. Foto: Ilya Pitalev / Sputnik / AFP / NTB
HARDT PRESS: Russlands president Vladimir Putin skal sitte utrygt, ifølge den amerikanske tenketankens kilder. Foto: Ilya Pitalev / Sputnik / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske tenketanken Institute for the Study of War (ISW) kommer med oppsiktsvekkende opplysninger i en oppdatering.

Der hevdes det at den nasjonalistiske hauken og russiske militærbloggeren Igor «Skytteren» Girkin har anklaget Wagner-gruppas leder, Jevgenij Prigozjin, for å planlegge et kupp mot president Vladimir Putin og Russlands styre.

Det er ikke første gang Girkin, som har bakgrunn både fra etterretningstjenesten FSB og som kommandør for den russiske hæren, advarer om statskupp mot Putin.

Ifølge ISW skal kuppet være planlagt utført under den ukrainske motoffensiven, som antas å starte om kort tid. Prigozjin gikk nylig også ut og sa at Ukraina forbereder en motoffensiv med mål om å presse russiske styrker tilbake til posisjonene de hadde før annekteringen av Krim-halvøya i 2014.

Girkin har blant annet advart mot mytteri fra Prigozjin, hvis han ble gitt ansvaret med å lede gruppa.

Skylder på restitusjon

Noe av årsaken til de ferske anklagene fra Girkin, skal være at han mener det er mistenkelig at Prigozjin nå trekker sine soldater bort fra fronten, samtidig som Ukrainas motoffensiv nærmer seg. Dette til tross for at forklaringen på tilbaketrekkingen har vært trening og restitusjon etter harde kamper i Bakhmut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.