Hopp til innhold

Biskop eller tidligere bilselger?

Atle Sommerfeldt ble fredag utnevnt til ny biskop i Borg bispedømme. Det har ført til mange telefonsamtaler for en tidligere bilselger fra Skudeneshavn.

Atle Sommerfeldt, generalsekretær i Kirkens nødhjelp

Atle Sommerfeldt ble fredag utnevnt til ny biskop i Borg bispedømme.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Atle Sommerfeldt fra Asker ble fredag utnevnt til ny biskop i Borg bispedømme etter Helga Haugland Byfuglien.

Langt unna bispedømmet i Borg, nærmere bestemt i Granada i Spania, sitter det en tidligere bilselger og spiser middag da NRK.no ringer ham. Biskopens navnebror skjønner med en gang hva det dreier seg om.

– Har det skjedd en utnevnelse i dag kanskje?

– Det er jo en grei nyhet. Jeg ønsker min navnebror til lykke med sin nye bispestilling og ønsker han alt vel i jobben fremover.

Hør intervjuet med Sommerfeldt her:

Er det generalsekretæren i Kirkens Nødhjelp?

Det er nemlig ikke første gang Atle Sommerfeldt fra Skudeneshavn blir oppringt av en journalist.

– Den misforståelsen har jeg vært borti gang på gang. Jeg tenkte med litt småfrykt på at hvis min berømte navnebror ble utnevnt til ny biskop i Borg så ville jeg få nye telefoner og e-poster.

Sommerfeldt innrømmer også at tanken på å spille journalister et lite puss har streifet ham. Men så langt har han holdt seg i skinnet.

– Jeg må innrømme det at en del journalister har ringt meg og spurt etter generalsekretæren i Kirkens Nødhjelp. Da har jeg av og til tenkt at jeg skulle avlevere en melding på direkten, men jeg har klart å motstå den fristelsen.

Kommer du til å holde deg nå som navnebroren din er ny biskop?

– Jeg skal prøve å motstå den fristelsen i fremtiden også, ler han.

Har bred erfaring

Han ble ordinert til prestetjeneste i 1982 og har tidligere vært vikarprest i Oslo bispedømme og konsulent og generalsekretær i Mellomkirkelig Råd for Den norske kirke.

Fra 1989 til 1993 var han assisterende generalsekretær i Botswana Christian Council.