Pakkesporing
Posten:
Bring:

Kongsvinger snudde til seier over KFUM – videre i eliteseriekvalifiseringen
Kongsvinger ble snytt for straffe, men vant likevel 2–1 borte mot KFUM Oslo i kvalifiseringen til Eliteserien tirsdag kveld. Avgjørelsen kom sent. Lars Gerson og Martin Andersen sto for scoringene som sendte Kongsvinger videre. Jørgen Isnes´ menn fikk en drømmestart på kampen da «Kåffas» midtbanegeneral Robin Rasch slo et frispark inn i feltet etter et drøyt minutt. Ballen gikk via et par spillere før den endte hos Hestnes, som banket vertene i ledelsen. Ti minutter før pause ble Eric Taylor spilt alene med keeper, men midtbanespilleren klarte ikke å få avslutter før Jonas Brauti ryddet unna. I redningen stemplet også keeperen Taylor på leggen, som ble liggende og vri seg i smerte. Snytt for straffe? «Soleklar straffe til KIL», skrev tidligere fotballtrener Tom Nordlie på Twitter. I pausepraten med Discovery var Taylor selv klar på at han hadde blitt snytt. – Ja, jeg synes det burde vært straffe. Han stemplet meg. Jeg skjønner ikke dommeren der, sa Taylor. Brauti svarte ikke på om det burde vært straffe, men var klar på at han fortjente å bli værende på banen. – Jeg synes ikke det er rødt. Jeg går for å redde ballen, men da skjer sånne ting som det der, sa Brauti mens han så stemplingen i reprise. Umiddelbar revansj Etter hvilen fikk Kongsvinger nesten umiddelbart revansj. Gjestene fikk frispark i god posisjon, og Lars Gerson banket ballen i nettet bak Brauti. To minutter før full tid gjorde Martin Andersen snuoperasjonen komplett da han vippet ballen over Brauti og satte inn 2-1-målet. Kongsvinger endte på 6.-plass i 1. divisjon og slo Sandnes Ulf 1–0 i den første kvalifiseringskampen. Kongsvinger møter Start på bortebane søndag i den siste kvalikkampen om hvem som skal møte 14.-plassen i Eliteserien. Det vil bli enten Sandefjord eller Kristiansund. «Finalen» går over to kamper 16. og 19. november. Sandefjord innehar kvalikplassen i skrivende stund, ett poeng foran Kristiansund. Sandejord møter Haugesund hjemme i den siste eliteseriekampen for sesongen, mens KBK tar imot Jerv. (©NTB)

Publisert: 19:01 08-11-2022