Pakkesporing
Posten:
Bring:

Porto avgjorde på overtid mot Arsenal
Det så lenge ut til å ende målløst i åttendedelsfinalen mellom Porto og Arsenal i Mesterligaen, men fire minutter på overtid scoret Portos kantspiller Wenderson Galeno seiersmålet på vakkert vis. Dermed seiret portugiserne 1-0 hjemme på Estadio do Dragao. Seiersmålet på overtid må ha smakt ekstra godt for Galeno, for etter en sjansefattig åpning på kampen, fikk han to gigantiske muligheter til å sende hjemmelaget i ledelsen etter 21 minutter. Brasilianeren klarte på mirakuløst vis å sette ballen utenfor fra få meter ved begge anledninger. Arsenal og Martin Ødegaard styrte det meste av spillet i førsteomgang, og hadde mange dødballer. Likevel slet de med å omsette godt spill i store sjanser. Dermed var det målløst til pause. Andreomgangen ble heller ikke noe fyrverkeri av en fotballkamp. Porto har vist seg svært gjerrig på eget gress den siste tiden, og hadde ikke sluppet inn mål på fem kamper før kveldens kamp. Det var tydelig også onsdag at dette Porto-laget ikke er enkelt å score på. Begge lag hadde det man kan kalle «nesten-muligheter», men slet med å skape det helt store. Det var helt til Galeno tok saken i egne hender og curlet ballen i lengste hjørnet fra 20 meter. Samtidig sende han hjemmefansen til himmels. – Det var en perfekt gjennomført fotballkamp av Porto mot et av de store formlagene i Europa, sa Norges landslagssjef Ståle Solbakken i TV2-studio etter kampen. Arsenal, som er i åttendelsfinalene av Mesterligaen for første gang siden 2017, må dermed vinne i returoppgjøret i London 12. mars for å avansere til kvartfinalene. I kveldens andre kamp i Mesterligaen endte det 1-1 mellom Napoli og Barcelona. Spissene Victor Osimhen og Robert Lewandowski stod for scoringene i den åttendedelsfinalen.

Publisert: 21:57 21-02-2024