Pakkesporing
Posten:
Bring:

Håndballgutta ett steg nærmere OL-billett
Godt keeperspill av Torbjørn Bergerud lå i bunn da Norge vant 32-29 i åpningskampen mot Portugal i OL-kvalifiseringen i håndball. – Det var utrolig godt å åpne kvaliken på denne måten. Vi er enda tøffere enn vi var i EM tidligere i år. Vi viser enorm energi, sier keeperen til NRK. Han ville dog ikke ta så mye ære selv. – Det var godt å kunne bidra. Målvaktsposisjonen fungerte veldig bra i dag. Vi står mot og er tøffe. Det blir vanskelig for Portugal, og det er det som gjør at vi vinner. – Da vi møttes her i Ungarn på mandagen så merket man det på hele gruppa. Vi skulle vise oss fra en annen side. Vi hadde lyst til å spille, ta det ekstra løpet og slå hardt tilbake. Nå må vi bare bygge videre på det. Bergerud var påskrudd fra start og gjorde det vanskelig for portugiserne å få ballen i mål. Han leverte mange gode redninger, inkludert en med ansiktet, og gikk til pause med redningsprosent på 43. Da ledet Norge 18-13 og hadde tilsynelatende full kontroll. De norske truet med å stikke ytterligere fra i den andre omgangen, men Portugal bet seg fast og sørget etter hvert for at kampen ble spennende igjen. Vel midtveis i omgangen hadde Norge en periode der det gikk svært trått offensivt, med en rekke misbrukte skuddsjanser og tekniske feil, og Portugal reduserte ledelsen til to mål på 27-25. Bergerud sto fram igjen og nektet motstanderen å komme enda nærmere, blant annet med en strafferedning fra .Francisco Costa. Simen Ulstad Lyse fikk fart på målproduksjonen igjen med tre på rad. De to første gangene svarte Portugal umiddelbart med skudd i tomt bur, og kampen levde helt til en strålende redning av Bergerud på Luis Frades innhopp på stillingen 31-28 et drøyt minutt før slutt. De to beste i gruppespillet i Tatabanya får billett til Paris-OL. Både Ungarn og Portugal endte foran Norge i årets EM. Ungarerne ble nummer fem, portugiserne sju og Norge nummer ni. Tunisia er siste lag i gruppa. (NTB/NRK)

Publisert: 19:09 14-03-2024