Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
25
 Torsdag  25. Apr. 2024
Nyhets kategorier
Forsiden, siste nytt
Datanyheter
Helsenyheter
Innenriks
Sport
Toppsaker
Utenriks
Været
Økonomi

De nyeste artiklene
Lagerguiden | Finn ledig lagerplass
Blandingsraser er mer populære enn noensinne
Sterk vekst i elektriske busser
Lokaler til leie i Trondheim
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
5 Tips For Deg Som Skal Pusse Opp
Få Bedre Fiskelykke med Ekkolodd
5 Tips til Raskere Nettsider
Industri i Norge
Valg av fisk til ditt første akvarium
Shopping i London

Pakkesporing
Posten:
Bring:




Du søkte på: FRATATT



1. fratatt seieren etter skandalebildene
NRK skrev tidligere denne uka om den spesielle avslutningen på Beijing halvmaraton. He Jie vant løpet, men tilsynelatende etter at hans afrikanske motstandere vinket kineseren frem. Spekulasjonene om løpsfiksing var i gang, og nå har konsekvensene kommet. Det er den kinesiske TV-kanalen CCTV som fredag får bekreftet at de tre beste i løpet må levere tilbake sine trofeer og tilbakebetale bonuspenger, ifølge NTB. Jies kenyanske konkurrent Willy Mnangat sa etter løpet at han hadde latt kineseren vinne, men endret senere forklaringen sin i et nytt intervju. Der påsto Mnangat at han hadde vært hare for Jie. – Jeg vet ikke hvorfor de skrev navnet mitt på startnummer i stedet for å skrive hare. Jobben min var å sette farten og hjelpe ham til seier, men dessverre nådde han ikke målet sitt som var kinesisk rekord, forklarte Mnangat. Det kinesiske friidrettsforbundet uttalte tidligere denne uken at de hadde møttes i sakens anledning. I en en uttalelse er det lovet forbedringer knyttet til idretten i landet. (NTB/NRK)
Tidspunkt: 19-04-2024 - Kl.08:52 - Kilde: NRK - Info


2. Nusa fratatt scoring etter VAR-sjekk – poengdeling i Brugge-derbyet
Den norske kantjuvelen Antonio Nusa fant veien til nettmaskene i Brugge-derbyet mot Jesper Dalands Cercle-lag, men ungguttens scoring ble annullert for offside. Det var Brugge-lagenes første kamp i A-sluttspillet i den belgiske toppdivisjonen. Kevin Denkey scoret 1-0 for Cercle Brugge med en enkel scoring etter 32 spilte minutter. Med snaue ti minutter igjen av ordinær tid sørget danske Andreas Skov Olsen for at det ble poengdeling. På overtid av første omgang hamret Nusa ballen i mål bak vertenes keeper, men etter en VAR-sjekk ble scoringen annullert på grunn av en offside i oppbygningen. Midtveis i annen omgang ble både Nusa og Hugo Vetlesen tatt av banen. Poengdelingen i Brugge-derbyet gjør at de to lagene taper terreng til Anderlecht og Union Saint-Gilloise i toppen av sluttspillstabellen. Brugge har åtte poeng opp til de to tetlagene. Daland og Cercle følger ytterligere to poeng bak. Tidligere i mars fikk Ronny Deila sparken som hovedtrener i Brugge. (NTB)
Tidspunkt: 01-04-2024 - Kl.13:39 - Kilde: NRK - Info


3. Serie A-trener skallet ned motstander - fikk sparken
Etter at Lecce gikk på et 0-1-tap for Hellas Verona i Serie A søndag, kokte det over for Lecce-trener Roberto D´Aversa. Han skallet ned en motstander - og har nå fått sparken. Det bekrefter Lecce i en pressemelding mandag. – Etter hendelsene som oppsto etter kampen mellom Lecce og Verona, bekrefter Lecce at trener D´Aversa er fratatt oppgavene sine, skriver Serie A-klubben, og takker D´Aversa for innsatsen. Lecce, som kjemper i bunnen av den italienske toppdivisjonen, gikk søndag på sesongens 13. tap, og da så lagets trener Roberto D´Aversa rødt. Etter kampen gikk han bort til Verona-spissen Thomas Henry og skallet ham ned. Henry gikk i bakken og D´Aversa bare snudde seg og gikk derfra. Nå har han mistet jobben. Den italienske treneren hevder han ble provosert av Henry i forkant. Den franske spissen fikk selv et rødt kort etter kampen. D´Aversa tok over Lecce i fjor sommer. Han har tidligere trent lag som Sampdoria og Parma, men det spørs hvor enkelt det blir å finne seg en ny trenerjobb nå. Aller først venter trolig en lang utestengelse fra italiensk fotball.
Tidspunkt: 11-03-2024 - Kl.09:32 - Kilde: NRK - Info


4. 5500 får utbetalt foreldrepenger etter Nav-feil
Bare fra januar 2019 til september 2021 har Nav identifisert 5500 fedre som er fratatt foreldrepenger på grunn av feil lovpraksis. Det blir trolig enda flere.
Tidspunkt: 21-02-2024 - Kl.19:04 - Kilde: E24 - Info


5. VAR-dommer fjernet etter omdiskutert straffespark
Tomasz Kwiatkowski er fratatt et dommeroppdrag i mesterligaen onsdag. Han var ansvarlig da Paris Saint-Germain fikk en kontroversiell straffe mot Newcastle. ESPN og Sky Sports melder begge om dommerendringen. Newcastle ledet 1-0 og så ut til å ta en svært viktig seier mot PSG tirsdag kveld. Langt inne i overtiden traff ballen armen til Tino Livramento inne i feltet, men TV-bildene viste at ballen først var innom kroppen hans. Kwiatkowski sendte hoveddommer Szymon Marciniak til VAR-skjermen, der de falt ned på at PSG fortjente straffe. Newcastle-manager Eddie Howe var i etterkant klokkeklar på at straffen var feil idømt og mente at laget ble frarøvet seieren. – Det er ikke straffe når den først går i kroppen og så i armen. Men jeg får ikke lov til å si noe. Jeg kan selvfølgelig ikke si noe, sa Howe. Kwiatkowski skulle i utgangspunktet være VAR-dommer under onsdagens mesterligakamp mellom Real Sociedad og Salzburg, men er nå byttet ut med tyske Marco Fritz. Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har ikke selv opplyst hva som er grunnen til bytte av VAR-ansvarlig. (NTB)
Tidspunkt: 29-11-2023 - Kl.10:37 - Kilde: NRK - Info


6. Garnacho med vanvittig brassespark i United-seier
Alejandro Garnacho slo til med mektig akrobatikk i Manchester Uniteds 3-0-seier mot Everton. Nå blir parallellene dratt til en legendarisk scoring. Brasseparket kom etter kun drøye to minutter og stilnet hjemmepublikummet på Goodison Park. Garnacho kastet seg om på rundt 15 meter og traff perfekt. Scoringen lignet mye på den Wayne Rooney satte inn for United mot Manchester City i 2011. – Garnarcho kan ikke tro det, og jeg gjør det heller ikke. Jeg har nok aldri før vært på et stadion og sett et brassespark så godt utført som dette. Og jeg var der da Rooney gjorde sitt i derbyet. Dette var helt utrolig. Et magisk mål, utbrøt Gary Neville underveis i Sky Sports´ sending. Han spilte i en årrekke for Manchester United. Søndag så han gamleklubben slippe Everton til mange farlige angrep fram mot pause, men vertene slet med uttellingen. Først da Marcus Rashford doblet ledelsen på straffe drøyt ti minutter ut i 2.-omgangen, kunne alle i United-leiren puste noe lettere. Muligheten fra krittmerket kom etter en VAR-sjekk. Anthony Martial ble opprinnelig gitt gult kort for filming, men TV-bildene viste at han ble hektet av Ashley Young. Med et kvarter igjen styrte Martial inn 3-0 på en lobb alene med keeper. Seieren tok Manchester United opp på 24 poeng. Det holder til en 6.-plass, men det skiller kun seks poeng til Arsenal på tabelltoppen. Everton ligger nest med fire poeng. Nylig ble klubben fratatt ti poeng for brudd på Premier Leagues økonomiregler, og søndag protesterte hjemmefansen mot avgjørelsen ved å stemple ligaledelsen som korrupt i form av plakater. (NTB/NRK)
Tidspunkt: 26-11-2023 - Kl.18:30 - Kilde: NRK - Info


7. Tidligere Tour de France-vinner innrømmer dopingbruk
Jan Ullrich vant Tour de France i 1997 og var i en årrekke den fremste rivalen til Lance Armstrong. Amerikanske Armstrong vant syv utgaver av Tour de France på rad fra 1999 til 2005, men ble i 2012 fratatt seirene på grunn av dopingbruk. Ullrich har tidligere benektet å ha dopet seg gjennom karrieren, selv om han sommeren 2006 ble suspendert etter at han dukket opp på klientlista til legen Eufemanio Fuentes under Operación Puerto. I 2012, flere år etter at han la opp, ble han også utestengt av idrettens voldgiftsrett (CAS), og fikk resultatene sine fra mai 2005 og senere strøket. I 2013 innrømmet han at han fikk hjelp av Fuentes knyttet til bloddoping. I forbindelse med lanseringen av en ny dokumentar, innrømmer nå Ullrich utstrakt dopingbruk for første gang. – Ja, jeg dopet meg, sa Ullrich under en paneldebatt onsdag ifølge blant andre tysk Eurosport. VG omtalte saken først i Norge. Ullrich startet karrieren i det tyske Telekom-laget i 1995. Året etter vant han ungdomskonkurransen i Tour de France og ble nummer to bak lagkamerat Bjarne Riis, som i 2007 innrømmet dopingbruk. – For meg startet det i 1996. Da jeg kom inn i det, så var det allerede stoffer som ikke kunne kontrolleres, sa Ullrich. Tyskeren hevder fra sin side at det handlet om å ha like muligheter som de andre i toppen, ettersom han mente konkurrentene rundt ham også dopet seg. – Jeg vet hva jeg oppnådde under omstendighetene den gang. Innerst inne er jeg en Tour de France-vinner. Personlig synes jeg at jeg fortjener Tour-tittelen, sa Ullrich.
Tidspunkt: 23-11-2023 - Kl.05:20 - Kilde: NRK - Info


8. BBC: Liverpool vil ha utlevert VAR-lydopptak
Liverpool har levert inn en formell søknad om å få tilgang til lydopptakene av VAR-dommernes diskusjoner rundt lørdagens feilaktige annullering, melder BBC. Videodømmingen havnet i fokus da Liverpool-spiller Luis Diaz ble fratatt en scoring etter en drøy halvtime i Premier League-oppgjøret borte mot Tottenham lørdag kveld. Tottenham vant til slutt 2-1. I etterkant opplyste dommerforeningen PGMOL at annulleringen var feil, og at målet burde blitt stående. Tabben ble omtalt som en «betydelig menneskelig feil». Nå har Liverpool formelt bedt om å få utlevert lyden av VAR-dommernes samtaler i forbindelse med det som endte opp med å bli en tabbe. Det er ikke kjent om forespørselen vil bli etterkommet. Søndag kom Liverpool med en uttalelse der klubben kritiserte feilen i harde ordelag. «Vi aksepterer presset som dommerne jobber under, men det er meningen at VAR skal minske dette presset. Det er derfor utilfredsstillende at det ikke ble brukt god nok tid til å sikre at rett avgjørelse ble tatt», het det i meldingen. «At tabben allerede er kategorisert som en «betydelig menneskelig feil», er uakseptabelt. Alt skal gjennomgås for å finne ut hva som skjedde. Dette er svært viktig for VARs framtid, i og med at det berører alle klubber. All læring skal brukes til å sikre at slike feil aldri skjer igjen», skrev klubben videre. Samtidig varslet Liverpool at ytterligere skritt ville bli tatt i saken. (NTB)
Tidspunkt: 02-10-2023 - Kl.16:06 - Kilde: NRK - Info


9. Liverpool hardt ut mot VAR-tabbe: – Uakseptabelt
Liverpool er ikke fornøyd med at VAR-missen som kostet dem et mål mot Tottenham, omtales som en menneskelig feil. De vil ta ytterligere skritt. Videodømmingen havnet i fokus da Liverpool-spiller Luis Diaz ble fratatt et ledermål etter en drøy halvtime i oppgjøret borte mot Tottenham lørdag kveld. Tottenham vant til slutt 2-1. I etterkant opplyste dommerforeningen PGMOL at avgjørelsen var feil og at målet burde blitt stående. Tabben ble omtalt som en «betydelig menneskelig feil». Liverpool kom med en uttalelse søndag der klubben kritiserer feilen. «Vi aksepterer presset som dommerne jobber under, men det er meningen at VAR skal minske dette presset. Det er derfor utilfredsstillende at det ikke ble tatt god nok tid til å sikre at rett avgjørelse ble tatt», heter det i meldingen. Klubben mener samtidig at situasjonen må gjennomgås for å finne ut hva som skjedde og hindre at det skjer igjen. «At tabben allerede er kategorisert som en «betydelig menneskelig feil», er uakseptabelt. Alt skal gjennomgås for å finne ut hva som skjedde. Dette er svært viktig for framtiden med VAR siden det berører alle klubber. All læring skal brukes til å sikre at slike feil aldri skjer igjen», heter det videre. Samtidig skriver Liverpool at klubben vil ta ytterligere skritt. «I mellomtiden vil vi undersøke mulighetene vi har ettersom situasjonen krever det». (NTB)
Tidspunkt: 01-10-2023 - Kl.19:44 - Kilde: NRK - Info


10. Manglerud Star Ishockey Elite konkurs: – Usedvanlig trist
I Oslo tingrett onsdag begjærte styret i Manglerud Star Ishockey Elite oppbud. Det kommer frem av en oppbudsbegjæring fra tingretten. Fra dokumentet kommer det frem at styret opplyste om en gjeld på rundt tre millioner kroner og at foreningen hadde eiendeler til en anslått verdi av 150.000 kroner. I slutten av august var det et ekstraordinært årsmøte i Manglerud Star Ishockey Elite, hvor flertallet av medlemmene stemte for å slå elitedelen av klubben konkurs. – Aller først synes jeg det er usedvanlig trist, men når medlemmene kom til den avgjørelsen og med de rådene vi har fått etterpå med hva som kunne vært konsekvensene hvis vi gikk mot generalforsamlingen, så har vi endt på det, sier styreleder Ove Sundelius. Manglerud Star ble nummer åtte på øverste nivå forrige sesong, men ble fratatt lisensen. Denne sesongen vil de spille på tredje øverste nivå i norsk ishockey, gitt at breddedelen av klubben sier ja til å drifte herrenes A-lag. Det er en avgjørelse som skal tas opp på årsmøte 19. september. – Signalene er at de vil si ja til det, sier Sundelius.
Tidspunkt: 13-09-2023 - Kl.15:41 - Kilde: NRK - Info


11. Mangemillionær fratatt Prada-klær i tollen: – Tyveri
Investorsønn Mikkel Astrup ble anklaget for å ha forsøkt å smugle eksklusive moteklær. Selv mener Astrup at tollerne begikk tyveri da de beslagla klærne han kjøpte på sin reise til Italia.
Tidspunkt: 15-08-2023 - Kl.18:01 - Kilde: E24 - Info


12. Rival disket: Hauger på F2-pallen likevel
Dennis Hauger leverte et nytt sterkt løp i Formel 2-sprinten i belgiske Spa-Francorchamps lørdag. Noen timer senere ble han flyttet opp til 3.-plassen. Aurskog-gutten var i mål som nummer fire, men kunne senere på kvelden notere en ny pallplass. Bykset kom etter at Richard Verschoor ble diskvalifisert og fratatt 2.-plassen i løpet. Straffen kom fordi nederlenderen hadde utstyrt bilen på en måte som ikke er i tråd med regelverket. Hauger ble nummer seks i fredagens kvalifisering. Dagen etter kjørte han fra femte beste startposisjon ettersom kvalikens ti første plasser snus på hodet i F2-sprinten. Nordmannen så ut til å få en god start, men tapte etter hvert to plasseringer på den første runden. Flere førere fikk problemer, og Hauger kom seg etter hvert opp på en fjerdeplass. Han greide ikke å ta igjen treer Théo Pourchaire (Art), men holdt på imponerende vis unna for VM-leder Frederik Vesti (Prema). (NTB)
Tidspunkt: 29-07-2023 - Kl.16:11 - Kilde: NRK - Info


13. Klubblegende anbefaler Maguire å forlate Manchester United
Den engelske landslagsstopperen Harry Maguire har mistet kapteinsbindet i Manchester United. Wayne Rooney råder ham til å pakke sakene og finne en ny klubb. Det sier den tidligere storscoreren i et intervju med The Athletic. – Hvordan skal han fortsette i klubben når han blir fratatt kapteinsbindet? Det viser at manageren (Erik ten Hag) ikke stoler på ham, og det etterlater Harry i en posisjon der må tenke på hva han gjør videre, forteller Rooney. Manchester Uniteds mestscorende spiller gjennom tidene var selv kaptein for klubben fra 2014 til 2017. Rooney mener Maguire bør tenke på hva som er best for hans egen karriere. – Jeg er sikker på at Harry ønsker å spille. For hans egen karriere, både i klubb og på landslag, er han nødt til å sette seg selv i en posisjon der han kan være så suksessrik som mulig. Det beste nå er kanskje å dra fra klubben, fortsetter 37-åringen. (NTB)
Tidspunkt: 19-07-2023 - Kl.08:37 - Kilde: NRK - Info


14. IOC ekskluderer bokseforbund etter årelang konflikt
Det internasjonale bokseforbundet (IBA) blir ikke lenger anerkjent av den olympiske bevegelsen. Det ble vedtatt på en ekstraordinær IOC-kongress. Det er første gang i OL-historien at et særforbund blir ekskludert av IOC. Avgjørelsen var ventet og i tråd med anbefalingen fra styret i Den internasjonale olympiske komité (IOC). Eksklusjonen skjer etter en langvarig konflikt. I 2019 ble IBA, som tidligere het AIBA, suspendert og fratatt retten til å stå som arrangør av boksekonkurranser i OL. Årsaken var det IOC mente var kritikkverdige forhold på områder som økonomi, ledelse, åpenhet, etikk og dømming. For to år siden sto et uavhengig organ for gjennomføringen av boksingen i Tokyo-OL. Den samme ordningen er planlagt for 2024-lekene i Paris. (NTB)
Tidspunkt: 22-06-2023 - Kl.11:43 - Kilde: NRK - Info


15. Rekdal vil ikke følge Kjernens krav: – Lever i et fritt land
Rosenborg-trener Kjetil Rekdal svarer supportergrupperingen «Kjernen» etter de krevde hans avgang mandag kveld. – Hva skal jeg si til det? Vi lever i et fritt land der folk får si meningen sin. Det er ikke opp til meg om det skal gjøres eller ikke, sier Rekdal til Adresseavisen. Mandag kveld gikk supportergruppen Kjernen ut og krevde at Rekdal og hans assistent Geir Frigård burde bli fratatt ansvaret som trenere i Rosenborg etter 3-1-tapet for Brann. – Forstår du kritikken? – Jeg forstår noe av det, svarer RBK-treneren. – Hva da? – At vi har lite poeng og kommet dårlig i gang denne sesongen. Rekdal sier også at han ikke på noe tidspunkt har vurdert å trekke seg som Rosenborg-trener og at han føler tillit fra spillergruppen. Rosenborg har fått en tung start på sesongen med bare to seire på ni serierunder. Trønderne har også tre uavgjort og har dermed kun sanket ni poeng. Styreleder Cecilie Gotaas Johnsen opplyste også mandag at de to trenerne skal delta på klubbens styremøte onsdag. Hun påpekte imidlertid at det ikke lå noe drama rundt trenernes deltakelse på møtet.
Tidspunkt: 31-05-2023 - Kl.13:50 - Kilde: NRK - Info


16. Juventus rystet: Stortap mot Empoli
Juventus gikk glipp av tre poeng etter 1-4-tapet mot Empoli i Serie A mandag. Nederlaget kom kort tid etter at Torino-klubben ble trukket ti poeng av forbundet. Avgjørelsen om at Juventus ble fratatt ti poeng kom rett i forkant av kampstarten mot Empoli. Det ble utfallet etter en ny behandling av den såkalte plusvalenza-saken. Storklubben var tabelltoer på 69 poeng før dommen, men falt ned til 7.-plass etter at dommen ble kjent. Derfor var tre poeng mot Empoli sårt tiltrengt med tre runder igjen av Serie A. Francesco Caputo sendte imidlertid vertene i føringen etter 18 minutter. Tre minutter senere doblet Sebastiano Luperto ledelsen for Empoli. Caputo noterte seg for sin andre nettkjenning for de blåkledde etter hvilen. Federico Chiesa reduserte for Juventus med noen minutter igjen, men på overtid fastsatte Roberto Piccoli resultatet til 4-1. (NTB)
Tidspunkt: 23-05-2023 - Kl.06:41 - Kilde: NRK - Info


17. Belarusiske topplag dømt for kampfiksing – Sjakhtjor fratatt ligagullet
Fjorårets seriemester i Belarus, Sjakhtjor Soligorsk, blir fratatt tittelen og får streng poengstraff etter å ha blitt kjent skyldig i omfattende kampfiksing. I tillegg straffes Jenergetyk-BGU, som kom på 2.-plass i fjor, og Belsjina Bobrujsk for sine roller i saken. Bate Borisov, som ble treer i ligaen, overtar Sjakhtjors plass i mesterligakvalifiseringen neste sesong. Foruten å miste ligatittelen ilegges Sjakhtjor et trekk på 30 poeng denne sesongen og 20 poeng i 2024. Jenergetyk-BGU er trukket 20 poeng i årets sesong, mens Belsjina Bobrujsk får ti minuspoeng. Belarus´ fotballforbund (BFF) uttaler at ansatte i Sjakhtjor Soligorsk har organisert kampfiksing og tilbudt ulovlige «økonomiske insentiver» til andre lag i ligaen. (NTB)
Tidspunkt: 12-05-2023 - Kl.06:47 - Kilde: NRK - Info


18. Belarussiske topplag dømt for kampfiksing
Fjorårets seriemester i Belarus, Sjakhtjor Soligorsk, blir fratatt tittelen og får streng poengstraff etter å ha blitt kjent skyldig i omfattende kampfiksing. I tillegg straffes Jenergetyk-BGU, som kom på 2.-plass i fjor, og Belsjina Bobrujsk for sine roller i saken. Bate Borisov, som ble treer i ligaen, overtar Sjakhtjors plass i mesterligakvalifiseringen neste sesong. Foruten å miste ligatittelen ilegges Sjakhtjor et trekk på 30 poeng denne sesongen og 20 poeng i 2024. Jenergetyk-BGU er trukket 20 poeng i årets sesong, mens Belsjina Bobrujsk får ti minuspoeng. Belarus´ fotballforbund (BFF) uttaler at ansatte i Sjakhtjor Soligorsk har organisert kampfiksing og tilbudt ulovlige «økonomiske insentiver» til andre lag i ligaen. (NTB)
Tidspunkt: 11-05-2023 - Kl.22:27 - Kilde: NRK - Info


19. Alonso likevel nummer tre i Jeddah – tok sin 100. pallplass
Fernando Alonso ble først fratatt tredjeplassen i Saudi-Arabias Grand Prix, men fikk den etterpå tilbake og kunne juble for sin pallplass nummer 100 i Formel 1. Den spanske Aston Martin-føreren fikk en straff på ti sekunder etter løpet av Det internasjonale bilsportforbundet (Fia). Dermed ble han passert av Mercedes-fører George Russell. Noen timer i etterkant av løpet bekreftet Fia at avgjørelsen ble trukket tilbake og at Alonso likevel ble nummer tre. (NTB)
Tidspunkt: 20-03-2023 - Kl.06:37 - Kilde: NRK - Info


20. Sveitsisk idrettstopp blir russisk eplebonde
Den tidligere presidenten i Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF), René Fasel (73), er blitt russisk statsborger. Det skriver russiske Interfaks. Fasel er fortsatt ærespresident, slik tradisjonen er for tidligere presidenter som fortsatt lever. Nyheten kom samtidig som det ble kjent at han eier 54 prosent av eple-produsenten Alma Holding. De resterende 46 prosentene eies av oligarken Gennadij Timtsjenko. Timtsjenko er visepresident i Russlands olympiske komité og en av verdens rikeste menn, ifølge Forbes. Sveitseren er en kontroversiell skikkelse i ishockeymiljøet etter å ha pleid nær kontakt med Russlands president, Vladimir Putin, i en årrekke. Fasel fordømte ikke Russlands krig mot Ukraina. Da Belarus ble fratatt VM i ishockey i 2021, havnet Fasel i hardt vær etter å ha gitt diktator Aleksandr Lukasjenko en klem. Fasel satt i IOC-styret fra 2008 til 2016. Han var en del av koordinasjonskomiteen før Beijing-OL i 2022.
Tidspunkt: 14-02-2023 - Kl.20:56 - Kilde: NRK - Info


21. Manchester City etterforskes for en rekke regelbrudd – kan bli fratatt poeng
Premier League har startet en etterforskning av klubben til Erling Braut Haaland, for regelbrudd som strekker seg helt tilbake fra 2009 og til denne sesongen.
Tidspunkt: 06-02-2023 - Kl.10:57 - Kilde: NRK - Info


22. Manchester City etterforskes for en rekke regelbrudd – kan bli fratatt poeng
Oppdateres! Premier League skriver i en pressemelding at de etterforsker Manchester City for å ha brutt en rekke regler. I pressemeldingen kommer det frem at klubben etterforskes for mulige regelbrudd fra 2009/10-sesongen og frem til og med denne sesongen. Blant annet etterforskes klubben for å ikke ha oppgitt fullstendig liste over godtgjørelser til både spillere og manager i flere sesonger og for å ha levert informasjon som gir et feilaktig bilde av klubbenes økonomiske situasjon. En kommisjon vil nå bli nedsatt for å behandle saken. De kan blant annet gi en bot, fratrekk i poeng, suspendere klubben eller anbefale å kaste ut klubben av ligaen.
Tidspunkt: 06-02-2023 - Kl.10:37 - Kilde: NRK - Info


23. Premier League-stjerne bøtelagt og fratatt førerkortet
Newcastle-stjernen Joelinton (26) må betale 350.000 kroner i bot og mister førerkortet i ett år etter bilkjøring i alkoholpåvirket tilstand. Det har en domstol i Newcastle bestemt, skriver The Evening Chronicle. Joelinton får samtidig tilbud om å gå gjennom et rehabiliteringsprogram for fyllekjørere, og dersom han fullfører dette, får han tilbake førerkortet tolv uker tidligere. Det var natt til torsdag 12. januar at midtbanespilleren ble stoppet av Northumbria-politiet og pågrepet. Alkoholtesten avslørte at han hadde høyere promille enn tillatt.(NTB)
Tidspunkt: 26-01-2023 - Kl.11:13 - Kilde: NRK - Info


24. Det internasjonale bokseforbundet slår tilbake etter trusler om OL-nekt
Det internasjonale bokseforbundet (IBA) er svært misfornøyd med at Den internasjonale olympiske komité truer med å stryke sporten fra OL-programmet i 2024. IBA, som tidligere het AIBA, har i mange år fått hard kritikk fra IOC på en rekke områder som økonomi, ledelse, transparens, etikk og dømming. Forbundet ble i 2019 suspendert og fratatt retten til å stå som arrangør av boksekonkurransene i OL. – Den nylige IBA-kongressen viste igjen at forbundets ledelse ikke bryr seg om boksing som idrett eller sportens utøvere, men bare er opptatt av sin egen makt, heter det i en uttalelse fra den internasjonale OL-komiteen. – I lys av den siste utvikling i IBA kan vi bli nødt til å stryke boksing fra øvelsesprogrammet i Paris.
Tidspunkt: 23-12-2022 - Kl.20:58 - Kilde: NRK - Info


25. Antjukh fradømt OL-gull på 400 meter hekk fra 2012
Den russiske hekkeløperen Natalia Antjukh er offisielt fradømt sitt OL-gull på 400 meter hekk fra London-lekene i 2012. Årsaken er doping. Det er Friidrettens integritetsenhet (AIU) som i en pressemelding onsdag meddeler at Antjukh er fradømt gullet. LaShinda Demus fra USA blir stående som OL-mester. Antjukh er felt på grunnlag av data fra antidopinglaboratoriet i Moskva. Hun ble funnet skyldig i regelbrudd allerede 21. oktober, og ettersom hun ikke leverte anke innen fristen på 45 dager er sanksjonene nå rettskraftige. Antjukh sonet allerede fire års utelukkelse for en annen forseelse, så den viktigste konsekvensen av den nye dommen er at hun diskvalifiseres fra London-OL, som ble avviklet før det andre regelbruddet hun er dømt for. Diskvalifikasjonen av Antjukh betyr at alle Russlands tre OL-vinnere på bane i 2012 er fratatt sine gull. Tidligere er Maria Savinova fradømt gullet på 800 meter og Julia Zaripova på 3000 meter hinder. Ivan Ukhov (høyde) og Tatjana Lysenko (slegge) har også mistet gullene sine fra London-lekene.
Tidspunkt: 21-12-2022 - Kl.17:03 - Kilde: NRK - Info


26. Sjakklegende alvorlig skadet
Den tidligere verdensmesteren i sjakk, Anatolij Karpov, ble i helgen fraktet til sykehus med alvorlige hodeskader. 71 år gamle Karpov er tidligere verdensener i sjakk og var verdensmester fra 1975 til 1985 og fra 1993 til 1999. Det ble først rapportert at Karpov hadde blitt angrepet, men det russiske sjakkforbundet, Karpovs datter Sofia, og assistenten Albert Stepanjan har alle benektet det, og sier at årsaken til skadene er et fall. Det har kommet motstridende uttalelser knyttet til hvor alvorlig skadene til Karpov er. Den spanske storavisen Marca skriver at de har kilder tett på Karpov som bekrefter at han er lagt i kunstig koma, mens assistent Stepanjan sier til nyhetsbyrået TASS at Karpov ikke har pådratt seg noen skader. Karpov er en del av det russiske parlamentet og har kommet med støtte til den russiske krigen mot Ukraina. Tidligere i år ble Karpov fratatt ambassadørtittelen fra det internasjonale sjakkforbundet (Fide).
Tidspunkt: 31-10-2022 - Kl.17:59 - Kilde: NRK - Info


27. Sjakkdramaet fortsetter: Kontroversiell 19-åring utestengt fra Chess.com
Kaoset rundt tenåringen Hans Niemann ruller videre. Amerikaneren er fratatt tilgangen til Chess.com få dager etter at han slo Magnus Carlsen i Sinquefield Cup. Niemann har i den siste uken vært en stor snakkis i sjakkmiljøet. Søndag påførte han Carlsen et sjokknederlag, og dagen etter trakk den norske verdensmesteren seg fra turneringen i St. Louis. Carlsen forklarte aldri årsaken, men la ut en kryptisk melding på Twitter med en video der fotballmanageren José Mourinho i et intervju sier: «Hvis jeg sier noe, er jeg i trøbbel». Flere har tolket det som anklager om juks. Niemann har blankt avfeid å ha brukt ulovlige midler mot Carlsen, men har erkjent å ha jukset på nettstedet Chess.com da han var 12 og 16 år. Det har han tidligere vært utestengt for. Nå er han igjen kastet ut. Chess.com mener det ikke stemmer at Niermann kun har jukset to ganger. – Vi har delt detaljerte bevis med ham, inkludert informasjon som motsier uttalelsene hans om mengden og alvorlighetsgraden av juksingen hans, sier nettstedets sjef Danny Rensch i en uttalelse.
Tidspunkt: 09-09-2022 - Kl.08:17 - Kilde: NRK - Info


28. Rahimov fratatt OL-gull og utestengt i åtte år
Nijat Rahimov, vektløfter fra Kasakhstan, er fratatt sitt OL-gull fra 2016 og utestengt i åtte år for dopingjuks. Idrettens voldgiftsrett (CAS), som har avgjort hans sak, slår i sin avgjørelse fast at Rahimov er skyldig i ved fire tilfeller å ha byttet ut sin egen urin ved dopingkontroller. Han utestenges i åtte år med virkning fra 18. januar 2021, og alle hans resultater fra og med 15. mars 2016 annulleres. Det er datoen for den første dopingtesten hvor han er avslørt for juks. Senere samme år satte han verdensrekord da han ble OL-mester i 77-kilosklassen i Rio de Janeiro. Han hadde da allerede en dopingutelukkelse bak seg. Hans egyptiske rival Mohamed Mahmoud, som endte på bronseplass, trakk Rahimovs prestasjoner i tvil. – Kanskje kan dopingkontroller endre på resultatene, sa han i Rio. Nå rykker Mahmoud opp til sølvplass, mens kinesiske Lyu Xiaojun blir tredobbel OL-mester. Han ble i fjor den eldste mann som har vunnet OL-gull i vektløfting da han som 37-åring vant sin klasse i Tokyo-lekene. Rahimov ble avslørt som følge av Wadas gransking av testprosedyrer i vektløfting. (NTB)
Tidspunkt: 22-03-2022 - Kl.17:12 - Kilde: NRK - Info


29. Russisk kappgjenger utestengt i to år for doping og mister OL-gull
Den russiske kappgjengeren Jelena Lasjmanova (29) er idømt en to år lang karantene for dopingbruk. Friidrettens integritetsenhet (AIU) opplyser også ifølge Reuters at Lasjmanova vil bli fratatt sitt olympiske gull fra 2012. Da vant hun foran landskvinne Olga Kaniskina, som senere ble fratatt sin sølvmedalje på grunn av doping. AIU skriver at Lasjmanova har akseptert utestengelsen. Det blir ikke opplyst hvilke ulovlige stoffer utøveren har brukt. Lasjmanova vant også gull i VM i 2013 i Moskva. Den medaljen vil hun også miste. Hun har tidligere fått en dopingdom på to år i 2014. Hun ble trent av Viktor Tsjegin, som senere ble utestengt på livstid i 2016 som følge av den russiske dopingskandalen. (NTB)
Tidspunkt: 21-03-2022 - Kl.14:39 - Kilde: NRK - Info


30. Myndighetene i Mariupol: Flere tusen innbyggere blir tvangsflyttet til Russland
Innbyggere i Mariupol skal ha blitt fratatt sine ukrainske pass og tvunget over grensen til Russland. Den russiske versjonen er at de er «reddet ut av» den krigsherjede byen.
Tidspunkt: 20-03-2022 - Kl.11:35 - Kilde: E24 - Info


31. AFP: EU innfører sanksjoner mot Chelsea-eier Abramovitsj og andre rike russere
Chelsea-eier Roman Abramovitsj og flere andre russiske oligarker rammes når EU om kort tid kommer med en ny sanksjonspakke mot Russland. Det er det franske nyhetsbyrået AFP som mandag hevder å ha fått bekreftet innholdet i sanksjonene EU har besluttet for å straffe Russlands president Vladimir Putin og kretsen rundt ham. Nyhetsbyrået henviser til to ikke navngitte diplomater som sine kilder. Blant rikmennene som EU nå sikter seg inn på å ramme er Roman Abramovitsj. Chelsea-eieren vil i likhet med andre russiske oligarker bli lagt til listen over forretningsmenn som kan få verdier inndratt og bli nektet innreise i EU som følge av krigshandlingene i Ukraina. De aktuelle oligarkene kan blant annet bli fratatt luksusbåter og millionvillaer. Grepene er del av den fjerde sanksjonspakken fra EU-hold mot Russland. Innholdet er ventet å bli offentlig kjent senere mandag. (NTB)
Tidspunkt: 14-03-2022 - Kl.18:45 - Kilde: NRK - Info


32. Ingen erstatter for avlyst Russland-helg – langrennssesongen rundes av i Falun
Den avlyste verdenscupavslutningen i langrenn i russiske Tjumen blir ikke erstattet, skriver FIS på sine nettsider. – Til tross for stor innsats og interesse fra flere nasjonale skiforbund, er det ikke funnet noen erstatter for verdenscupfinalen, skriver de. Det betyr at neste helgs (11.-13. mars) renn i Falun blir sesongens siste verdenscuprenn. I Falun skal langrennseliten konkurrere i klassisk sprint, 10/15 kilometer fellesstart i fri teknikk, samt blandet stafett og blandet lagsprint. Opprinnelig skulle det vært en minitour i russiske Tjumen helgen 18.-20. mars, men Russland ble fratatt arrangøransvaret som følge av nasjonens invasjon i Russland. Denne helgen skal kvinnene gå tremil lørdag og herrene femmil søndag i Holmenkollen.
Tidspunkt: 04-03-2022 - Kl.14:20 - Kilde: NRK - Info


33. Russland fratatt volleyball-VM i 2022
Russland får ikke være vertskap for VM i volleyball for menn i 2022 på grunn av landets invasjon av Ukraina. «Styret i Det internasjonale volleyballforbundet har kommet til den konklusjon at det ville være umulig å forberede og arrangere verdensmesterskapet i Russland på grunn av krigen i Ukraina», heter det i en uttalelse fra Det internasjonale volleyballforbundet. Herrenes volleyball-VM i 2022 skal arrangeres i august og september. Det jobbes med å finne en ny arrangør.
Tidspunkt: 01-03-2022 - Kl.12:03 - Kilde: NRK - Info


34. Russland og Hviterussland kastes ut av det internasjonale ishockeyforbundet
Det internasjonale ishockeyforbundet har vedtatt å kaste både Russland og Hviterussland ut av forbundet og nekte deltakelse i VM. Avgjørelsen ble tatt på et ekstraordinært møte mandag kveld. Russland og Hviterussland får dermed ikke delta i VM i Finland i mai. Den ventede avgjørelsen betyr også at Russland kan bli fratatt arrangøransvaret for A-VM i 2023. Den norske ishockeypresidenten Tage Pettersen sa tidligere mandag til TV 2 at han ville kreve at Russland utestenges fra alle konkurranser. – Nå er det viktig at en samlet verden står opp mot den galskapen vi ser at en mann i Russland nå begår, sier Pettersen, som også er stortingsrepresentant for Høyre. (NTB)
Tidspunkt: 28-02-2022 - Kl.20:43 - Kilde: NRK - Info


35. Ukrainske fektere trekker seg fra VM
Ukrainske fektere trakk seg fra verdensmesterskapet i fekting i Kario for å unngå Russland-møte. Lagene til de to landene skulle møte hverandre i VM i den egyptiske hovedstaden Kairo søndag, men det mannlige ukrainske fektelaget, kledd i fargene gult og blått, senket sverdene og plukket opp et skilt for å protestere. «Stopp Russland! Stopp krigen!» sto det på skiltene skrevet på engelsk. «Redd Ukraina! Redd Europa». Russlands invasjon av Ukraina har utløst omfattende reaksjoner i idrettsverdenen, med både idrettsutøvere og ledere som fordømmer Russlands handlinger mens oppfordringene om at landet skal isoleres fra internasjonal konkurranse øker. Den internasjonale olympiske komité (IOC) er rasende på invasjonen som brøt den «olympiske våpenhvilen», oppfordret alle idrettsforbund til å avlyse sine kommende arrangementer i Russland. Den franske fotballpresidenten Noël Le Graët mener Russland burde kastes ut av VM i fotball etter invasjonen i Ukraina. Formel 1-løpet som var planlagt til 25. september i Russland har blitt kansellert, mens St. Petersburg ble fratatt som vertskap for mesterligafinalen 28. mai. Kampen er flyttet til Paris. (NTB)
Tidspunkt: 27-02-2022 - Kl.18:39 - Kilde: NRK - Info


36. Medvedev videre i Melbourne
Russiske Daniil Medvedev er blant favorittene til å gå hele veien i Australian Open. Tirsdag slo han Henri Laaksonen i strake sett i den første runden. Tennisstjernen er seedet som nummer to i turneringen bak Novak Djokovic som ikke fikk delta fordi han ble fratatt visumet sitt. Mot Laaksonen (91 i verden) ble det enkel match med 6-1, 6-4, 7-6 (7-3). Med Djokovic ute av bildet og Roger Federer utilgjengelig på grunn av skade har tablået åpnet seg opp for Rafael Nadal og Medvedev. Russeren vant sin første Grand Slam-tittel i fjorårets US Open. Det var for øvrig på trening med Medvedev at Casper Ruud skadet ankelen sin og måtte melde forfall før den første runden. (NTB)
Tidspunkt: 18-01-2022 - Kl.07:24 - Kilde: NRK - Info


37. Rettssak mot Handelsbanken: – Det har vært direkte helsefarlig
– Handelsbanken i Stavanger har tatt seg til rette overfor meg, og fratatt meg store verdier. Bankens forretningsdrift er sterkt kritikkverdig, og det skal jeg dokumentere i denne rettssaken, sa Ingrid Ottesen i Sør-Rogaland tingrett mandag.
Tidspunkt: 10-01-2022 - Kl.19:49 - Kilde: E24 - Info


38. Tsjekkisk tennisspiller fratatt visumet før Australian Open
Det er ikke bare Novak Djokovic som er i koronatrøbbel foran årets Australian Open i tennis. Det samme gjelder tsjekkiske Renata Voracova. Voracova er sendt på karantenehotell og har fått konfiskert visumet sitt etter at hun deltok i en oppvarmingsturnering i Melbourne. Australske ABC News opplyser at Voracova ikke lever opp til Australias koronaregler. Hun oppholder seg for tiden på samme koronahotell som Djokovic, som tidligere denne uken ble nektet innreise til landet. Den tsjekkiske spilleren har spilt i Melbourne denne uken. Hun slapp igjennom grensekontrollen da hun ankom Australia i desember. Voracova var nylig smittet av koronaviruset, men var friskmeldt foran innreisen til Australia og hadde fått den godkjent av Australias tennisforbund. Torsdag ble hun hentet av grensepolitiet og fikk beskjed om at hun måtte forlate landet. Det er ikke kjent hvordan hun stiller seg til kjennelsen.
Tidspunkt: 07-01-2022 - Kl.12:07 - Kilde: NRK - Info


39. Aubameyang testet positivt på covid-19
Afrikamesterskapet står i fare for Gabon-kaptein Pierre-Emerick Aubameyang etter å ha fått påvist koronasmitte. I tillegg har lagkameraten Mario Lemina og Gabons assistenttrener Yala Anicet fått tilbake positive prøvesvar. – De gjennomgikk en PCR-test og har isolert seg på hotellet, sier Gabons landslagssjef Patrice Neveu. Nyheten kommer dager etter at Aubameyang ble filmet ute i Dubai og festet med Lemina, melder Daily Mail. Aubameyang ble før jul fratatt kapteinsbindet i Arsenal. Han ble også flere ganger satt utenfor kamptroppen av manager Mikel Arteta.
Tidspunkt: 06-01-2022 - Kl.12:03 - Kilde: NRK - Info


40. Arteta hyller Ødegaard: – En naturlig leder
Arsenal-manager Mikel Arteta fullroser sin offensive midtbanemann og bursdagsbarn Martin Ødegaard før lørdagens møte med Leeds. Ødegaard fylte 23 år fredag. Samme dag møtte Arteta pressen foran Leeds-kampen, og han viet god tid til å snakke om lysluggen. – Han er veldig ung, men har allerede masse erfaring i forskjellige klubber og på internasjonalt nivå. Han nærmer seg veldig sitt beste, men jeg vet ikke hvor høyt taket hans er på grunn av talentet og viljen han har. Vi har en fantastisk spiller, sa Arteta ifølge BBC. Ødegaard står med fire mål i Premier League denne sesongen. Det har for alvor løsnet i det siste med tre på rad før han gikk målløs av banen etter 65 minutter i 2-0-seieren mot West Ham sist. – Han er en naturlig leder. Hvis du ser etter en perfekt profesjonell spiller, er ikke han langt unna det, roste Arteta. Arsenal står for øyeblikket uten en valgt kaptein. Pierre-Emerick Aubameyang ble fratatt bindet tidligere denne uken etter disiplinærbrudd. Arteta bekreftet fredag at han ikke vil være tilgjengelig til kampen mot Leeds. Leeds – Arsenal er en av kun fem kamper som blir spilt denne helgen i Premier League på grunn av koronaviruset.
Tidspunkt: 17-12-2021 - Kl.15:15 - Kilde: NRK - Info


41. Vålerenga Hockey sparket treneren
Kenneth Larsen har fått sparken som hovedtrener i Vålerenga Hockey. Han er dermed ferdig etter kun 21 kamper for klubben. Det bekrefter han til TV 2. Laget ligger på 4.-plass i eliteserien med 37 poeng, og har elleve poeng opp til Stjernen på tabelltopp. Vålerenga tapte 2–4 borte mot Ringerike torsdag, og etter kampen ble Larsen fratatt ansvaret for ishockeyklubben. – Jeg hadde håpet at jeg ville få mer tid til å få oss på rett spor og er overrasket over at jeg ikke fikk mer tid. Men hvis du ikke har tillit hos ledelsen så er man kjørt i den bransjen her, sier Larsen til TV 2.
Tidspunkt: 26-11-2021 - Kl.18:27 - Kilde: NRK - Info


42. Ingen unnskyldning etter drapsvideo
Den kontroversielle republikanske politikeren Paul Gosar er fratatt sine komitéverv i Kongressen etter å ha lagt ut en animert video hvor han tilsynelatende dreper sin demokratiske kollega Alexandria Ocasio-Cortez.
Tidspunkt: 18-11-2021 - Kl.00:50 - Kilde: Dagbladet - Info


43. Raufoss får poengtrekk i 1.divisjon
Raufoss blir fratatt ett poeng på 1.-divisjonstabellen for å ha benyttet en spiller som ikke var spilleberettiget mot Sogndal 15. september. Norges Fotballforbund opplyste om poengtrekket onsdag. Laget fra Toten får i tillegg en bot på 5000 kroner.
Tidspunkt: 03-11-2021 - Kl.11:18 - Kilde: NRK - Info


44. Kulestøter fratatt gullet
Etter at kulestøter Ziyad Zolkefli tok gull i Paralympics, ble han diskvalifisert for å ha møtt opp for sent til konkurranse. Talsmann Craig Spence for IPC (Den internasjonale paralympiske komité) sier at Zolkefli, og to andre utøvere, fikk lov til å konkurrere etter å ha protestert da de ikke møtte opp i tide. – De var for sene. De hadde kanskje en logisk grunn for å være sene, og derfor tillot vi dem å konkurrere og se på saken etterpå, sa Spence. Også Jordi Patrici Congo Villalba fra Ecuador og australske Todd Hodgetts ble diskvalifisert fra F20-klassen og endte sist på resultatlisten. En anke ble levert inn, men avgjørelsen ble stående.
Tidspunkt: 01-09-2021 - Kl.10:37 - Kilde: NRK - Info


45. Skitalenter kastet egg på 14-åring
Yngre langrennsløpere på samling i regi av Norges Skiforbund kastet egg på en 14 år gammel gutt og kastet sykkelen hans ned en skråning. Det var avisen Gudbrandsdølen Dagningen som var først ute med å omtale episoden som fant sted på Sjusjøen i forrige uke. Den 14 år gamle gutten, som skal ha vært på hyttetur med familien, var ute og syklet da han ble fratatt sykkelen av ungdommer som dukket opp fra to biler. Sykkelen ble så kastet ned en skråning, før gutten ble kastet egg på. Mandag bekrefter Norges Skiforbund overfor TV 2 at de som sto bak deltok på en talentsamling forbundet sto bak. – Vi jobber med saken og kan dessverre bekrefte at det er gutter som var med på samlingen vår som står bak denne dumskapen. Vi har ennå ikke funnet ut hvem det var, men det skal vi klare, sier Brit Baldishol, som var leder for samlingen, til kanalen. (NTB)
Tidspunkt: 16-08-2021 - Kl.17:36 - Kilde: NRK - Info


46. Britisk OL-sølvvinner dopingtatt
Chijindu Ujah var med å ta Storbritannia til OL-sølv på 4 x 100 meter i Tokyo. En snau uke senere er han midlertidig utestengt for bruk av forbudte stoffer. Friidrettens integritetsenhet (AIU) opplyste om dopingsaken torsdag kveld. Britene risikerer å bli fratatt OL-medaljen om Ujah blir funnet skyldig. Det er funnet spor av de forbudte stoffene ostarin og S-23 i en prøve Ujah avla mens Tokyo-lekene pågikk. Dette er midler som gir lignende effekt som anabole steroider. Saken er sendt videre for mer testing. (NTB)
Tidspunkt: 12-08-2021 - Kl.19:46 - Kilde: NRK - Info


47. Tallet som bør bekymre Norwegian-aksjonærene
Aksjemarkedet synes å ha glemt at Norwegian er blitt fratatt over hundre fly.
Tidspunkt: 05-08-2021 - Kl.10:46 - Kilde: E24 - Info


48. Ble fratatt regnbueflagg: - Vanvittig
Den danske supporteren som gikk viralt snakker om den spesielle opplevelsen.
Tidspunkt: 03-07-2021 - Kl.22:47 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


49. Foreldrene fra Sunnfjord ble fratatt barnet kort tid etter fødselen

Tidspunkt: 01-07-2021 - Kl.16:01 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


50. Sammenlikner Rudy med norskættet mafiajeger
USAs forrige president, Donald Trump, er opprørt over at hans personlige advokat, Rudy Giuliani er fratatt retten til å jobbe som advokat i New York fordi en domstol mener han sprer løgner om omfattende valgfusk.
Tidspunkt: 25-06-2021 - Kl.01:14 - Kilde: Dagbladet - Info


51. Giuliani fratatt lisensen i New York
Donald Trumps personlige advokat mister retten til å jobbe som advokat i delstaten New York.
Tidspunkt: 24-06-2021 - Kl.17:47 - Kilde: Dagbladet - Info


52. Rudy Giuliani fratatt advokatbevillingen
Rudy Giuliani, Donald Trumps advokat, fratas advokatbevillingen for å ha løyet om valgfusk, har en ankedomstol i New York avgjort.
Tidspunkt: 24-06-2021 - Kl.16:02 - Kilde: E24 - Info


53. Tillater Copa America i Brasil
Høyesterett i Brasil gir grønt lys for at fotballturneringen Copa America blir gjennomført i landet til tross for koronapandemien, melder nyhetsbyrået AFP. Det søramerikanske mesterskapet skulle egentlig avvikles i Argentina og Colombia i fjor sommer, men ble utsatt ett år på grunn av koronapandemien. Først ble Colombia fratatt sin del av sluttspillet på grunn av den politiske situasjonen i landet, så falt også Argentina fra på grunn av pandemien. Brasil steppet inn og sa seg klar til å overta turneringen på kort varsel og avvikle den i fire byer, men det er møtt med skepsis i et land som er blant de hardest rammede av viruspandemien. Bare USA har flere dødsfall. Søksmål ble levert inn med krav om å stoppe arrangementet, men det har Høyesterett i landet nå satt en tommel ned for og gitt grønt lys til turneringen.
Tidspunkt: 10-06-2021 - Kl.20:58 - Kilde: NRK - Info


54. Kvinne til sykehus etter dette. Sjåfør fratatt lappen.

Tidspunkt: 28-05-2021 - Kl.14:04 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


55. Sterke reaksjoner etter at Dortmund ble fratatt scoring: – Bisarr dømming

Tidspunkt: 07-04-2021 - Kl.00:45 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


56. Derfor ble TV 2-reporter Lersveen fratatt VM-akkrediteringen

Tidspunkt: 05-03-2021 - Kl.21:39 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


57. Sølvvinneren er fratatt nattesøvnen

Tidspunkt: 04-03-2021 - Kl.22:15 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


58. Ekspert-tirade mot dommer og VAR etter brytegrep på Haaland: – Har ikke skjønt fotball
Erling Braut Haaland ble revet ned og Borussia Dortmund ble fratatt en stor målsjanse. Men hverken dommer eller videodommer grep inn.
Tidspunkt: 13-02-2021 - Kl.17:24 - Kilde: NRK - Info


59. Hele ishockey-VM avvikles i Latvia
Styret i det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) har vedtatt at hele mennenes elite-VM skal avvikles i Latvias hovedstad Riga. Vedtaket er fattet et par uker etter at Hviterussland ble fratatt sin del av arrangementet. IIHF viser til de fortsatte utfordringer knyttet til viruspandemien og tekniske årsaker som utslagsgivende for at man velger å avvikle hele sluttspillet i samme by.
Tidspunkt: 02-02-2021 - Kl.16:29 - Kilde: NRK - Info


60. Solskjær misfornøyd med dommeren etter sjokktap mot jumbolaget: – Vi ble fratatt et mål

Tidspunkt: 28-01-2021 - Kl.04:04 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


61. Solskjær misfornøyd etter sjokktap mot jumbolaget: – Vi ble fratatt et mål

Tidspunkt: 28-01-2021 - Kl.02:28 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


62. Lukasjenko blir fratatt ishockey-VM

Tidspunkt: 18-01-2021 - Kl.21:09 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


63. Dopinglegen fra Seefeld-VM er dømt
Den tyske legen Mark Schmidt er dømt til fengsel i 4 år og 10 måneder for dopingskandalen i ski-VM i 2019. Påtalemyndigheten hadde lagt ned påstand om fem og et halvt års fengsel. Idrettslegen var anklaget for å ha vært sentral i et internasjonalt bloddopingnettverk siden 2012. Schmidt ble også fratatt retten til å drive legepraksis i tre år. Pågripelsen av Schmidt skjedde etter at «Operasjon Aderlass» ble iverksatt. Da var det en politirazzia to timer før start på mennenes 15 kilometer klassisk i Seefeld. Østerriksk politi pågrep i alt ni personer, inkludert fem aktive skiløpere mistenkt for bloddoping. Tre av løperne ble satt fri etter at de erkjente doping. Østerrikeren Max Hauke var én av dem. Han ble tatt på fersken mens han injiserte blodet i egen kropp med en sprøyte. Det ble det til og med filmet, og filmen gikk viralt i timene etter pågripelsen.
Tidspunkt: 15-01-2021 - Kl.11:33 - Kilde: NRK - Info


64. LO-forbundet Industri Energi saksøker Aker BP: – Dette er et grovt avtalebrudd
En gruppe ansatte som ble med over da Kjell Inge Røkkes Aker etablerte oljegiganten Aker BP mener de nå blir fratatt et viktig økonomisk sikkerhetsnett. Selskapet svarer med at de forsøker å lage en ordning til det beste for alle ansatte.
Tidspunkt: 07-01-2021 - Kl.08:00 - Kilde: E24 - Info


65. Karlsson tok sensasjonell pallplass etter drama: – Vil ikke bli satt i bås
VAL MÜSTAIR (NRK): Frida Karlsson seiler opp som storfavoritt i Tour de Ski. Etter at Anamarija Lampic ble fratatt sin andreplass, rykket svensken opp på en meget oppsiktsvekkende pallplass i sprint.
Tidspunkt: 01-01-2021 - Kl.14:42 - Kilde: NRK - Info


66. Mor fra Vestland ble fratatt nyfødt datter. Fikk medhold i menneskerettsdomstolen.
– Det må skje en kraftig holdningsendring, mener advokat Rikke Arnesen.
Tidspunkt: 22-12-2020 - Kl.20:19 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


67. UP hadde skolekontroll – skoleansatt fratatt lappen
Mange bilister fikk forelegg etter å ha passert UPs laser.
Tidspunkt: 18-08-2020 - Kl.13:24 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


68. Legeforeningen vil ha alkolås på resept
Personer som har alkoholproblemer, bør få alkolås i bilen på resept, framfor automatisk å bli fratatt førerkortet, mener MA-Rusfri trafikk og Legeforeningen.
Tidspunkt: 04-07-2020 - Kl.19:30 - Kilde: Aftenposten - Info


69. Uvær i Oslo slo ut TV-sendingen
Dani Ceballos sørget for Arsenal-avansement med en sen scoring mot Sheffield United i FA-cupen. Den scoringen holdt TV-titterne på å bli fratatt etter at bildene gikk i svart.
Tidspunkt: 28-06-2020 - Kl.16:18 - Kilde: Aftenposten - Info


70. MC-fører og bilfører tatt i 165 og 155 km/t i 100-sone
Politiet har fratatt en MC-fører og bilfører førerkort for råkjøring ved Askim.
Tidspunkt: 23-06-2020 - Kl.19:28 - Kilde: Aftenposten - Info


71. Teamet i Bærum jobber tett med familier der barn er utsatt for vold og omsorgssvikt. De klarer å hjelpe mange.
Før ville flere foreldre blitt fratatt barna. Nå får familier med store problemer hjelp av et team som er tilgjengelig hele døgnet.
Tidspunkt: 24-05-2020 - Kl.22:20 - Kilde: Aftenposten - Info


72. Vi kan ikke beskytte de eldre til døde | Maria Christophersen, Hanna Christophersen og Hans Heen Sikkeland
Nå åpner Norge, men ikke for de eldre. De er fratatt alle rettigheter.
Tidspunkt: 12-05-2020 - Kl.20:48 - Kilde: Aftenposten - Info


73. Tidligere Iditarod-vinner tatt for metamfetamin
Lance Mackey, som har vunnet Iditarod fire ganger, har testet positivt for metamfetamin under årets løp. Han er fratatt sin plassering og premien.
Tidspunkt: 08-05-2020 - Kl.11:31 - Kilde: Aftenposten - Info


74. Iditarod-vinner tatt for metamfetamin
Den fire ganger vinneren av Iditarod, amerikanske Lance Mackey, har testet positivt for metamfetamin under årets løp. Han er fratatt sin plassering og premien.
Tidspunkt: 08-05-2020 - Kl.10:42 - Kilde: Aftenposten - Info


75. Alpint avlyst - uheldig for Kilde
Været spiller ikke på lag med arrangørene av alpinistenes verdenscuprenn i Kvitfjell. Tåke og regn fører til at super-G-rennet er blitt avlyst. Ved 9-tiden ble det bestemt at starten skulle flyttes ned til det som kalles Rossi-spranget. Men klokken 10 bestemte juryen seg for at hele rennet må bli avlyst. Dette er litt dårlig nytt for Aleksander Aamodt Kilde, som kjemper om å vinne verdenscupen sammenlagt - noe av det gjeveste man kan oppnå som alpinist. Kilde leder med 54 poeng foran Alexis Pinturault, og dagens super-G hadde passet Kilde bedre enn franskmannen. – En gyllen mulighet fratatt Kilde, som nå ikke får muligheten til å følge opp godkjøringen fra gårsdagens utfor, og legge ekstra press på Pinturault foran sesongavslutningen. Dagens avlysning gjør ingenting, men det er ingen tvil om at Pinturault kan smile hele veien til Kranjska Gora, sier NRKs alpinkommentator Thomas Lerdahl. Det er kun to renn igjen av sesongen, sesongavslutningen i Kranjska Gora, og de er i slalåm og storslalåm.
Tidspunkt: 08-03-2020 - Kl.09:56 - Kilde: NRK - Info


76. Mann ringte ned 112-sentralen – ble fratatt telefonen
Politiet har tatt telefonen til en mann i 20-årene etter at han ringte politiets nødnummer 17 ganger på 13 minutter, skriver Bergens Tidende.
Tidspunkt: 24-02-2020 - Kl.10:16 - Kilde: Aftenposten - Info


77. Røiseland kan bli fratatt gullsjanse
ANTERSELVA (NRK): Til tross for tre VM-medaljer på tre forsøk, risikerer Marte Olsbu Røiseland å miste sjansen til å forsvare gullet på single blandet stafett fra Östersund.
Tidspunkt: 18-02-2020 - Kl.06:13 - Kilde: NRK - Info


78. Verden raste sammen
I fjor ble IS-kvinnen Shamima Begum fratatt sitt britiske statsborgerskap. I et nytt intervju med ABC News forteller hun at hun ble skuffet.
Tidspunkt: 18-02-2020 - Kl.04:05 - Kilde: Dagbladet - Info


79. Russisk skiskytter diskvalifisert for doping. Det kan gi Norge OL-medalje.
Jevgenij Ustjugov er fratatt en rekke resultater. Dermed ligger Norge an til å rykke opp til OL-bronse på skiskytterstafetten fra 2014.
Tidspunkt: 15-02-2020 - Kl.12:54 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


80. OL-bronse fra 2014 til Norge
Norge rykker opp til bronse på skiskytterstafetten i 2014 etter at den russiske skiskytteren Jevgenij Ustjugov er fratatt sine resultater på grunn av doping. Et antidopingpanel i det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) kom til denne avgjørelsen som ble presentert lørdag. Dermed rykker det norske stafettlaget med Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø, Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen opp til bronseplass. Tyskland vinner dermed gullet foran Østerrike. Norge vil også gå forbi Russland som beste nasjon under Sotsji-OL. «Mr. Jevgenij Ustjugov har brutt dopingbestemmelsene paragraf 2.2 ADRV og brukt et forbudt stoff, oxandrolone. Han er utestengt i en periode på to år fra 13. februar 2020», het det i pressemeldingen fra IBU. (NTB)
Tidspunkt: 15-02-2020 - Kl.11:00 - Kilde: NRK - Info


81. Russisk skiskytter diskvalifisert for doping. Det kan gi Norge OL-medalje.
Jevgenij Ustjugov er fratatt en rekke resultater. Dermed ligger Norge an til å rykke opp til OL-bronse på skiskytterstafetten fra 2014.
Tidspunkt: 15-02-2020 - Kl.09:58 - Kilde: Aftenposten - Info


82. En nordmann vil vende hjem. Det er enklere sagt enn gjort.
Atle Solheim (73) ble fratatt sitt norske statsborgerskap. En lovendring skulle fra nyttår gi ham statsborgerskapet tilbake.
Tidspunkt: 12-02-2020 - Kl.08:04 - Kilde: Aftenposten - Info


83. En nordmann vil vende hjem. Det er lettere sagt enn gjort.
Atle Solheim (73) ble fratatt sitt norske statsborgerskap. En lovendring skulle fra nyttår gi ham statsborgerskapet tilbake.
Tidspunkt: 12-02-2020 - Kl.08:04 - Kilde: Aftenposten - Info


84. En person overkjørt av buss i Oslo sentrum
En ung mann er alvorlig skadet etter en bussulykke i Oslo sentrum onsdag morgen. Buss-sjåføren er fratatt førerkortet.
Tidspunkt: 05-02-2020 - Kl.08:39 - Kilde: Aftenposten - Info


85. Forbannet Monsen raste mot juryen etter Krogh-disk: – Han føler seg forfulgt
KONNERUD (NRK): Finn-Hågen Krogh var i ferd med å sørge for et drømme-NM for egen del, men ble ifølge landslagstreneren fratatt finaleplass på sprinten på uforklarlig vis. Arild Monsen var rasende på juryen etter at eleven ble disket.
Tidspunkt: 31-01-2020 - Kl.17:17 - Kilde: NRK - Info


86. Langrenn direkte: Krogh fratatt finaleplassen
Følg dagens sprint fra ski-NM på Konnerud.
Tidspunkt: 31-01-2020 - Kl.10:47 - Kilde: Aftenposten - Info


87. Politiet rykket med flere patruljer etter melding om våpen på Trosterud
Etter melding om et observert våpen, rykket politiet til Trosterud T-banestasjon. Gutten i starten av tenårene ble fratatt våpenet, som viste seg å være en gasspistol.
Tidspunkt: 24-01-2020 - Kl.21:59 - Kilde: Aftenposten - Info


88. Frps statsråder fratatt myndighet
Etter regjerings-exiten er Frps statsråder fratatt myndighet og kan nå bare administrere sine respektive departementer inntil de formelt trer av.
Tidspunkt: 21-01-2020 - Kl.13:32 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


89. Barcelona kollaps i supercupen
Atlético Madrid slo Barcelona 3-2 i den spanske supercupen. Det ble en dramatisk semifinale i supercupen, som ble spilt Jeddah, Saudi-Arabia. Barcelona ledet 2-1 da det gjenstod ti minutter, men klubben fra den spanske hovedstaden snudde oppgjøret etter scoringer av den tidligere Chelsea-spissen Álvaro Morata og Angel Correa. Flere dommeravgjørelser stod i veien for Barcelona. Først ble Lionel Messi fratatt en scoring på stillingen 1-1 etter VAR mente argentineren handset, så fikk Barcelona annullert nok en scoring da katalanerne ledet 2-1. Med to scoringer på de siste ti minuttene er Atlético Madrid klare for finale.
Tidspunkt: 09-01-2020 - Kl.21:58 - Kilde: NRK - Info


90. Den tidligere Nissan-sjef var fratatt tre pass: Skal ha blitt smuglet ut i en kontrabasskoffert med dobbelt bunn
Nissans tidligere toppsjef Carlos Ghosn flukt fra Japan til Beirut er som hentet ut fra en film. Tidligere kommandosoldater utkledd som musikere smuglet ham ut av leiligheten i Tokyo.
Tidspunkt: 01-01-2020 - Kl.12:31 - Kilde: Aftenposten - Info


91. Den tidligere Nissan-sjef var fratatt tre pass: Nå hevdes at han skal ha blitt smuglet ut i en kontrabasskoffert med dobbelt bunn
Nissans tidligere toppsjef Carlos Ghosns flukt fra Japan til Beirut er som hentet ut av en film. Tidligere kommandosoldater utkledd som musikere smuglet ham ut av leiligheten i Tokyo.
Tidspunkt: 01-01-2020 - Kl.12:31 - Kilde: Aftenposten - Info


92. Liverpool vant VM for klubblag
De rødkledde ble fratatt straffespark på overtid, men vant etter scoring av Roberto Firmino i ekstraomgangene.
Tidspunkt: 21-12-2019 - Kl.23:18 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


93. 30–40 nyfødte tas fra foreldre hvert år. Svært få når frem med å klage på akuttplasseringene.
Fra 2016 og frem til nå er 143 spedbarn fratatt foreldrene og akuttplassert av barnevernet rett etter fødsel. Flere av sakene som er klaget inn til Menneskerettsdomstolen, dreier seg om slike nyfødtplasseringer.
Tidspunkt: 18-11-2019 - Kl.21:57 - Kilde: Aftenposten - Info


94. fratatt gårsdagens seier
Det norske EM-laget i curling, Team Ulsrud, er fratatt sin seier over England i går kveld som følge av et regelbrudd. Reglene sier at dersom en spiller erstattes like før eller i løpet av kampen, kan ikke den nye spilleren benytte en annen kost enn den som allerede var i bruk. Det norske laget står nå med en seier og to tap etter at tre kamper er spilt.
Tidspunkt: 18-11-2019 - Kl.08:40 - Kilde: NRK - Info


95. Huseier-leder fratas oppgaver etter rollekonflikt
En distriktsleder i Huseiernes Landsforbund er fratatt oppgaver etter at han havnet i rettslig konflikt med to av medlemmene sine. Neste år avsluttes arbeidsavtalen hans. Selv støtter han endringene.
Tidspunkt: 06-11-2019 - Kl.21:07 - Kilde: E24 - Info


96. Arsenal-stjerne fratatt kapteinsbindet
Granit Xhaka er vraket som kaptein i den engelske fotballstorheten Arsenal som følge av den siste tidens kontroverser rundt ham.
Tidspunkt: 05-11-2019 - Kl.22:59 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


97. Arsenal-stjerne fratatt kapteinsbindet
Granit Xhaka er vraket som kaptein i den engelske fotballstorheten Arsenal som følge av den siste tidens kontroverser rundt ham.
Tidspunkt: 05-11-2019 - Kl.20:37 - Kilde: Aftenposten - Info


98. Nav-skandalen: Ministeren ber om unnskylding og lover å rydde opp
Mer enn 100 personer er anmeldt for trygdesvindel. Flere tusen er enten fratatt ytelser eller er blitt nektet pengestøtte de skulle hatt.
Tidspunkt: 05-11-2019 - Kl.15:50 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


99. Danske fremmedkrigere kan bli fratatt passet
Danske fremmedkrigere kan bli fratatt pass og statsborgerskap uten rettergang i henhold til en ny lov som ble vedtatt torsdag.
Tidspunkt: 24-10-2019 - Kl.15:31 - Kilde: Aftenposten - Info


100. Boeing bytter styreleder etter ulykker
Konsernsjef Dennis Muilenburg i Boeing er fratatt vervet som styreleder etter at selskapet sliter med å få de ulykkesrammede 737 MAX-flyene tilbake i trafikk.
Tidspunkt: 12-10-2019 - Kl.06:38 - Kilde: E24 - Info


101. Boeing bytter styreleder etter ulykker
Konsernsjef Dennis Muilenburg i Boeing er fratatt vervet som styreleder etter at selskapet sliter med å få de ulykkesrammede 737 MAX-flyene tilbake i trafikk.
Tidspunkt: 12-10-2019 - Kl.06:21 - Kilde: E24 - Info


102. Boeing bytter styreleder etter ulykker
Konsernsjef Dennis Muilenburg i Boeing er fratatt vervet som styreleder etter at selskapet sliter med å få de ulykkesrammede 737 MAX-flyene tilbake i trafikk.
Tidspunkt: 12-10-2019 - Kl.05:22 - Kilde: Aftenposten - Info


103. Britisk rival: – Dobling kan ha ødelagt for Jakob
Briten Jake Wightman tror Jakob Ingebrigtsens dobling kan ha fratatt ham medalje på 1500 meter. Jakob er helt uenig.
Tidspunkt: 06-10-2019 - Kl.19:02 - Kilde: Aftenposten - Info


104. Pensjonister med forsørgelsesbyrde kan bli fratatt tilskudd
Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) vil fjerne et eget statstilskudd til pensjonister som forsørger ektefelle og barn.
Tidspunkt: 18-09-2019 - Kl.05:41 - Kilde: E24 - Info


105. Ga ett års sykmelding for slapphet. Nå er legen fratatt retten til å sykmelde.
På Navs «svarteliste» står 20 norske leger. Deres feilaktige sykmeldinger har kostet samfunnet millioner.
Tidspunkt: 17-09-2019 - Kl.00:20 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


106. Ga ett års sykmelding for slapphet. Nå er legen fratatt retten til å sykmelde.
På Navs «svarteliste» står 20 norske leger. Deres feilaktige sykmeldinger har kostet samfunnet millioner.
Tidspunkt: 16-09-2019 - Kl.18:46 - Kilde: Aftenposten - Info


107. Lege dopet ned og voldtok to ganger i Danmark – fratatt sin norske autorisasjon
Ofrene ble dopet ned med legemidler legen skal ha forskrevet til seg selv.
Tidspunkt: 09-09-2019 - Kl.20:08 - Kilde: Aftenposten - Info


108. fratatt førerkortet én dag etter at det ble utstedt
Ferden på piggdekk uten pigger endte i autovernet.
Tidspunkt: 07-09-2019 - Kl.13:22 - Kilde: Aftenposten - Info


109. Nytt slag i ansiktet
Markus Henriksen (27) hadde spilt 18 kamper på rad under Lars Lagerbäck. Den 19. fikk han ikke. Nedturen kommer etter null spilletid i Hull og et fratatt kapteinsbind.
Tidspunkt: 06-09-2019 - Kl.06:23 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


110. Ansatte i barnevernet må holdes ansvarlige
DEBATT: Saksbehandlerne bør ha autorisasjon de kan bli fratatt, slik leger og sykepleiere har.
Tidspunkt: 02-08-2019 - Kl.15:30 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


111. To fastleger i Bergen fratatt retten til å sykmelde
Nav purret og purret. Så ble legene fratatt retten til å sykmelde.
Tidspunkt: 15-07-2019 - Kl.19:15 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


112. Mente deltager presterte for svakt
Bernard Tomic er fratatt premiepengene sine på cirka 485.000 kroner i Wimbledon-turneringen. Turneringsledelsen mener han presterte svakt med vilje. Australieren brukte kun 58 minutter på å tape 2-6, 1-6, 4-6 mot franske Jo-Wilfried Tsonga tirsdag.
Tidspunkt: 04-07-2019 - Kl.12:17 - Kilde: NRK - Info


113. Dørvakt tok pistol fra gjest på utested i Oslo
En mann som hadde truet dørvaktene på et utested i Oslo med pistol, ble fratatt våpenet fra vaktene på et annet utested senere natt til torsdag.
Tidspunkt: 04-07-2019 - Kl.04:04 - Kilde: Aftenposten - Info


114. Først måtte Telenor stenge mobilnettet. Så dukket det opp bilder av forslåtte og døde innbyggere.
Regjeringssjef og fredsprisvinner Aung San Suu Kyi er taus etter at flere hundre tusen mennesker ble fratatt tilgangen til mobilt internett i Myanmar. Telenor frykter potensielle menneskerettighetsbrudd.
Tidspunkt: 29-06-2019 - Kl.05:22 - Kilde: Aftenposten - Info


115. Ståhl mistet seieren etter protest
Daniel Ståhl trodde han hadde vunnet diskoskonkurransen under Diamond League-stevnet i Rabat med et kast på 69,94 meter. Noen minutter før midnatt kom kontrabeskjeden. Da kunngjorde Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) på Twitter at den svenske utøveren er fratatt seieren etter at Fedrick Dacres´ kast på 70,78 meter i tredje runde, som først ikke ble godkjent, er godkjent etter at jamaicaneren la inn protest. Kastet er også ny Diamond League-rekord.
Tidspunkt: 17-06-2019 - Kl.01:19 - Kilde: NRK - Info


116. Iran har fratatt korrespondent presseakkreditering
The New York Times´ Iran-korrespondent har blitt fratatt presseakkrediteringen uten forvarsel, melder avisa.
Tidspunkt: 11-06-2019 - Kl.06:47 - Kilde: Aftenposten - Info


117. Neymar fratatt kapteinsbindet
Avsatt som kaptein på Brasils landslag.
Tidspunkt: 28-05-2019 - Kl.15:21 - Kilde: Aftenposten - Info


118. Lance Armstrong i NBC-intervju: Angrer ikke på dopingen
Skandalesyklisten Lance Armstrong sier han ikke angrer på den omfattende dopingen som gjorde at han vant – og senere ble fratatt – sju Tour de France-titler.
Tidspunkt: 24-05-2019 - Kl.17:22 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


119. Lance Armstrong i NBC-intervju: Angrer ikke på dopingen
Skandalesyklisten Lance Armstrong sier han ikke angrer på den omfattende dopingen som gjorde at han vant – og senere ble fratatt – sju Tour de France-titler.
Tidspunkt: 24-05-2019 - Kl.14:31 - Kilde: Aftenposten - Info


120. Beckham mistet lappen
David Beckham er fratatt førerkortet.
Tidspunkt: 09-05-2019 - Kl.15:52 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


121. Beckham fratatt førerkortet
David Beckham er fratatt lappen og har mistet retten til å kjøre bil i seks måneder for bruk av mobiltelefon mens han kjørte. 44-åringen erkjente de faktiske forhold etter at noen hadde sett ham bruke telefonen i hans Bentley.
Tidspunkt: 09-05-2019 - Kl.15:48 - Kilde: NRK - Info


122. Han var en av Norges mest betrodde menn. En gammel familiesynd endret alt.
Offiseren hadde Norges høyeste sikkerhetsklarering i 20 år. Så ble han skjermet fra sine kolleger og fratatt arbeidsoppgaver. Årsaken lå åtte år tilbake i tid.
Tidspunkt: 16-04-2019 - Kl.23:01 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


123. Han var en av Norges mest betrodde menn. En gammel familiesynd endret alt.
Offiseren hadde Norges høyeste sikkerhetsklarering i 20 år. Så ble han skjermet fra sine kolleger og fratatt arbeidsoppgaver. Årsaken lå åtte år tilbake i tid.
Tidspunkt: 16-04-2019 - Kl.18:06 - Kilde: Aftenposten - Info


124. Glad for å bli fratatt pallplass: – Håper de lærer ei lekse
Simeon Hamilton synes det er rett og rimelig at Andrew Young overtar tredjeplassen i Quebec, men ber Det internasjonale skiforbundet (FIS) skjerpe seg.
Tidspunkt: 04-04-2019 - Kl.11:19 - Kilde: NRK - Info


125. Guaidó har blitt fratatt immuniteten
Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaidó har blitt fratatt immuniteten sin som leder av landets nasjonalforsamling. Han kan dermed bli straffeforfulgt.
Tidspunkt: 03-04-2019 - Kl.04:12 - Kilde: Aftenposten - Info


126. – Rekdal stiller på jobb
Kjetil Rekdals advokat Erik Flågan sier til VG at Rekdal stiller på jobb som trener for Start i dagens serieåpning mot Aalesund. Fredag kveld avviste Starts styreleder Monica Grimstad at Rekdal kommer til å lede laget, etter at han torsdag ble fratatt rollen som trener.
Tidspunkt: 30-03-2019 - Kl.10:51 - Kilde: NRK - Info


127. Mener Rekdal-suspensjon er ugyldig – møter på jobb for å lede Start mot Aalesund
Det er fullt kaos rundt trenerjobben i Start. Torsdag ble Kjetil Rekdal fratatt alle sine arbeidsoppgaver på grunn av en personalsak, men advokat Erik Flågan opplyser at Rekdal møter på jobb på lørdag.
Tidspunkt: 29-03-2019 - Kl.16:17 - Kilde: NRK - Info


128. EU fordømmer utestengelse av Guaidó
Riksrevisjonen i Venezuela sier opposisjonsleder Juan Guaidó er fratatt retten til å ha offentlige verv. EU mener utestengelsen er politisk motivert.
Tidspunkt: 29-03-2019 - Kl.05:10 - Kilde: Aftenposten - Info


129. Rekdal snakket om den vonde dagen: – Jeg har aldri hatt noen lignende dag i mitt liv
På dagen Kjetil Rekdal ble fratatt alle arbeidsoppgaver som hovedtrener i Start, dukket 50-åringen opp på podcastinnspilling på et utested i Kristiansand.
Tidspunkt: 28-03-2019 - Kl.21:47 - Kilde: NRK - Info


130. Birmingham fratatt poeng
Den engelske Championship-klubben Birmingham City blir fratatt ni poeng av English Football League. Det skjer som et resultatet av at en tilskuer stormet banen og angrep Aston Villa-kaptein Jack Grealish i Birmingham-derbyet tidligere denne måneden.
Tidspunkt: 22-03-2019 - Kl.13:28 - Kilde: NRK - Info


131. Ble fratatt jobben på dagen etter 20 år – vant over staten i retten
De to flyplassansatte som ble fratatt jobben uten forvarsel på grunn av manglende akkreditering, har nå vunnet rettssaken mot staten.
Tidspunkt: 18-03-2019 - Kl.11:52 - Kilde: Aftenposten - Info


132. Ung kvinne fratatt lappen to ganger på samme sted og av samme politimann på ett år
– Det er veldig skremmende at hun ikke har lært noe som helst, sier politioverbetjent Finn Erik Grønli.
Tidspunkt: 15-03-2019 - Kl.17:42 - Kilde: Aftenposten - Info


133. Etter 20 år ble han fratatt jobben på dagen uten begrunnelse. Nå venter han på rettens dom.
I et hastemøte ble den 42 år gamle flyplassansatte fratatt akkreditering og adgangskort. 24 andre har opplevd det samme siden høsten 2016.
Tidspunkt: 11-03-2019 - Kl.11:36 - Kilde: Aftenposten - Info


134. Tysk by beslagla hund og solgte den på eBay for å betale eierens gjeld
En familie i den tyske byen Ahlen fikk hunden sin fratatt av lokale myndigheter, som solgte hunden på eBay for å nedbetale familiens gjeld til byen.
Tidspunkt: 28-02-2019 - Kl.17:27 - Kilde: Aftenposten - Info


135. Ny gransking i Samnanger
Barnevernet i Samnanger skal granskes på nytt. – Veldig bra, sier Edvin Bolstad, som mener han uriktig ble fratatt barna sine.
Tidspunkt: 22-02-2019 - Kl.15:38 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


136. Britisk IS-jente blir fratatt statsborgerskapet
Britiske myndigheter har fratatt den britiske skolejenta Shamima Begum, som dro til Syria som 15-åring, statsborgerskapet, ifølge ITV.
Tidspunkt: 19-02-2019 - Kl.20:11 - Kilde: Aftenposten - Info


137. Disket på grunn av oksygenmaske
Stefan Luitz ble disket og fratatt seieren i storslalåm i Beaver Creek 2. desember etter å ha inhalert oksygen mellom omgangene. Han mister 450.000 kroner i premiepenger og 100 verdenscuppoeng. Henrik Kristoffersen rykker dermed opp til tredjeplass.
Tidspunkt: 10-01-2019 - Kl.14:57 - Kilde: NRK - Info


138. Egypt blir vertsland
Egypt blir vertskapet for Afrikamesterskapet i fotball 2019, det opplyser det afrikanske fotballforbundet. Opprinnelig skulle Kamerun være vertsland, men de ble fratatt mesterskapet i november da de ikke hadde kommet langt nok i forberedelsene.
Tidspunkt: 08-01-2019 - Kl.12:56 - Kilde: NRK - Info


139. Saudi-Arabia nekter for å ha tatt passet til kvinne som flyktet
En 18 år gammel saudiarabisk kvinne sier hun er blitt fratatt passet på flyplassen i Bangkok. Hun hevder hun risikerer å bli drept hvis hun sendes hjem.
Tidspunkt: 07-01-2019 - Kl.08:18 - Kilde: Aftenposten - Info


140. Fikk opphold i Norge, men var mer enn to år i Irak. Nå kan oppholdstillatelsen ryke.
Wesam Abo Ghneem ble fratatt sine norske reisepapirer da han kom tilbake etter et over to års langt besøk i hjemlandet.
Tidspunkt: 02-01-2019 - Kl.08:22 - Kilde: Aftenposten - Info


141. Derfor ble 2018 politikkens «annus horribilis»: Sex, løgn og høyttalertabbe
Frp mistet to av sine mest profilerte statsråder. Ap mistet en nestleder, Unge Høyre en leder, fire stortingsrepresentanter ble fratatt sine verv, og statsministeren unngikk så vidt mistillit – to ganger. 2018 ble ikke helt som andre år i norsk politikk.
Tidspunkt: 24-12-2018 - Kl.07:46 - Kilde: Aftenposten - Info


142. Johannes Klæbo involvert i trafikkuhell – midlertidig fratatt lappen
To biler og en 12 år gammel fotgjenger var involvert i et trafikkuhell på Byåsen i Trondheim. Johannes Høsflot Klæbo kjørte den ene bilen.
Tidspunkt: 12-12-2018 - Kl.17:03 - Kilde: NRK - Info


143. Kjørte med nediset frontrute - fratatt førerkortet
Mannlig fører i 20-årene stanset i Børsa i Skaun kommune i Trøndelag.
Tidspunkt: 12-12-2018 - Kl.10:51 - Kilde: Aftenposten - Info


144. Kamerun fratatt Afrika-mesterskapet
Regjerende mester Kamerun mistet fredag retten til å holde neste års afrikamesterskap i fotball etter kraftige forsinkelser i forberedelsene og voldelig opprør. Turneringen spilles fra 15. juni til 13. juli. Marokko har blitt nevnt som en mulig vertsnasjon.
Tidspunkt: 30-11-2018 - Kl.20:36 - Kilde: NRK - Info


145. Nåløyet for å få asyl er trangt i Ungarn. Men denne asylsøkeren fikk ja på en drøy uke.
Eksstatsministeren i Makedonia var fratatt pass, men klarte å flykte til Ungarn da han skulle sone fengselsstraff i hjemlandet.
Tidspunkt: 22-11-2018 - Kl.17:46 - Kilde: Aftenposten - Info


146. NHO varsler lockout: - Vi er fratatt streikeretten
NHO vil gå til lockout i den pågående konflikten med Norsk Sykepleierforbund (NSF). - Da er vi i realiteten fratatt streikeretten, sier fylkesleder Mette Mikkelsen.
Tidspunkt: 15-11-2018 - Kl.10:11 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


147. Mahad Mahamud tapte ankesaken om norsk statsborgerskap
Mahad Mahamud tapte ankesaken som han anla mot staten etter å ha blitt fratatt sitt norske statsborgerskap etter 16 år i Norge.
Tidspunkt: 07-11-2018 - Kl.13:51 - Kilde: Aftenposten - Info


148. Mange hindre for amerikanske velgere
DEBATT: Det blir stadig vanskeligere å avgi stemme ved amerikanske valg. Barrierene for å registrere seg som velger øker, og over seks millioner amerikanere er fratatt stemmeretten fordi de er straffedømte. Likevel kan omfattende mobilisering foran mellomvalgene 6. november gi en høyere valgdeltakelse enn normalt.
Tidspunkt: 05-11-2018 - Kl.12:50 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


149. Han ble rammet av brann, arbeidsulykke og konkurs: – Tøft å nå frem når du ligger nede for telling
– Jeg er blitt fratatt livsverket mitt. I perioder har jeg lukket meg inne på et rom i flere dager uten å ta til meg mat. Jeg har ønsket å dø, sier Arne Tangen (54).
Tidspunkt: 31-10-2018 - Kl.07:51 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


150. Det var krig. Det ble kjærlighet. Else Gabler (86) ble kalt «tyskertøs», men angrer ingenting.
Det var krig. Det ble kjærlighet. Norske «tyskertøser» ble internert, deportert og fratatt statsborgerskap. Else Gabler (86) angrer ingenting.
Tidspunkt: 17-10-2018 - Kl.20:12 - Kilde: Aftenposten - Info


151. Det var krig. Det ble kjærlighet. Else Gabler ble kalt «tyskertøs», men angrer ingenting.
Det var krig. Det ble kjærlighet. Norske «tyskertøser» ble internert, deportert og fratatt statsborgerskap. Else Gabler angrer ingenting.
Tidspunkt: 17-10-2018 - Kl.20:12 - Kilde: Aftenposten - Info


152. Da Else Gabler valgte Erich som kjæreste ble hun kalt «tyskertøs». Hun angret ingenting.
Det var krig. Det ble kjærlighet. Norske «tyskertøser» ble internert, deportert og fratatt statsborgerskap. Else Gabler angrer ingenting.
Tidspunkt: 17-10-2018 - Kl.20:12 - Kilde: Aftenposten - Info


153. «Tyskerjentene» får statlig unnskyldning: Statsminister Erna Solberg: – Rettsstaten sviktet dem
Titusener av norske kvinner forelsket seg i tyske soldater. Etter krigen ble mange internert, deportert og fratatt statsborgerskapet. Nå får «tyskerjentene» unnskyldning fra staten.
Tidspunkt: 16-10-2018 - Kl.18:24 - Kilde: Aftenposten - Info


154. Person truet med kniv og ranet i Oslo
En person skal ha blitt truet med kniv, og fratatt mobil og skinnmappe i Oslo mandag morgen.
Tidspunkt: 15-10-2018 - Kl.06:32 - Kilde: Aftenposten - Info


155. Anker tapt statsborgerskap: Mahad Mahamud kjemper for å få bli i Norge
Etter 16 år i Norge ble Mahad Mahamud fratatt sitt norske statsborgerskap. Oslo tingrett har slått fast at det var riktig. Mandag starter ankesaken.
Tidspunkt: 14-10-2018 - Kl.12:32 - Kilde: Aftenposten - Info


156. Pave Frans fratar chilenske biskoper kjole og krage
Pave Frans har fratatt to chilenske biskoper kjole og krage etter anklager om at de har misbrukt mindreårige seksuelt.
Tidspunkt: 14-10-2018 - Kl.00:24 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


157. Han er basketstjerne i USA – men terrorist hjemme i Tyrkia
Basketballspilleren Enes Kanter herjer for New York Knicks, men kan aldri reise hjem igjen til Tyrkia. Der er han fratatt passet sitt og etterlyst for terrorisme.
Tidspunkt: 11-10-2018 - Kl.12:05 - Kilde: NRK - Info


158. Kappkjørte med ambulanse under utrykning
En bilfører er politianmeldt og fratatt førerkortet etter at han kappkjørte med en ambulanse under utrykning på vei mot Ryen i natt.
Tidspunkt: 11-10-2018 - Kl.04:30 - Kilde: Aftenposten - Info


159. Privat utbygger vil lage leiligheter – naboer risikerer å bli fratatt eiendom med tvang
Naboene nektet å selge da en privat utbygger trengte deler av tomten deres for å få bygge leiligheter i nabolaget. Nå vil utbyggeren ha kommunen med på å ekspropriere arealet han trenger.
Tidspunkt: 06-10-2018 - Kl.12:39 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


160. Aksjon mot bompenger skapte store problemer på E6 og Ring 3 – to bilførere anmeldt
To personer er anmeldt etter bompengeaksjonen på E6 inn til Oslo torsdag kveld. Aksjonslederen selv skal ha blitt fratatt førerkortet, skriver NRK.
Tidspunkt: 04-10-2018 - Kl.17:54 - Kilde: Aftenposten - Info


161. Bompengeaksjon skapte store problemer – arrangøren ble fratatt førerkortet
To personer er anmeldt etter bompengeaksjonen på E6 inn til Oslo torsdag kveld. Aksjonslederen selv ble fratatt førerkortet.
Tidspunkt: 04-10-2018 - Kl.17:54 - Kilde: Aftenposten - Info


162. Samuelsen fratatt scoring – avslørt av VAR
Martin Samuelsen (21) trodde han ga Venlo ledelsen mot storlaget Ajax lørdag, men VAR ville det annerledes.
Tidspunkt: 19-08-2018 - Kl.11:48 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


163. Trump skal ikke hindre meg i å snakke ut
CIA-direktør fratatt sikkerhetsklareringen lar seg ikke kneble.
Tidspunkt: 16-08-2018 - Kl.07:46 - Kilde: Dagbladet - Info


164. Eks-CIA-sjefen kritiserte Trump. Kort tid etter ble han fratatt sikkerhetsklareringen.
Tidligere CIA-sjef John Brennan, som har kommet med sterk kritikk av president Donald Trump, er fratatt sikkerhetsklareringen. Nå risikerer flere tidligere justistopper det samme.
Tidspunkt: 16-08-2018 - Kl.04:47 - Kilde: Aftenposten - Info


165. Fem IS-terrorister fratatt statsborgerskapet i Australia
Tre menn og to damer har mistet status som australske borgere, etter at de reiste til Midtøsten for å tilslutte seg Den islamske staten.
Tidspunkt: 09-08-2018 - Kl.17:46 - Kilde: Dagbladet - Info


166. Fem IS-medlemmer fratatt australsk statsborgerskap
Tre menn og to kvinner er fratatt sine australske statsborgerskap etter å ha slåss for IS i Irak og Syria. Alle fem hadde doble statsborgerskap.
Tidspunkt: 09-08-2018 - Kl.03:53 - Kilde: Aftenposten - Info


167. Ap: Erna Solberg må vurdere om hun har tillit til Per Sandberg
Per Sandberg (Frp) har utvist så grov uforstand at han hadde blitt fratatt sikkerhetsklareringen om han hadde hatt noen, hevder Aps Anniken Huitfeldt.
Tidspunkt: 06-08-2018 - Kl.08:03 - Kilde: Aftenposten - Info


168. Trump har undertegnet direktiv som skal hindre at migranter fratas barn
USAs president Donald Trump har undertegnet et direktiv som skal forhindre at ulovlige innvandrere blir fratatt barna sine.
Tidspunkt: 20-06-2018 - Kl.22:21 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


169. Er vi redde for å si nei til barna? | Ane Dahl Torp
Å vente med SoMe til man begynner på ungdomsskolen betyr på ingen måte at man er fratatt muligheten til å opparbeide seg digitale ferdigheter og kunnskaper.
Tidspunkt: 20-06-2018 - Kl.19:15 - Kilde: Aftenposten - Info


170. Trump har undertegnet direktiv som skal hindre at migranter fratas barn
USAs president Donald Trump har undertegnet et direktiv som skal forhindre at ulovlige innvandrere blir fratatt barna sine.
Tidspunkt: 20-06-2018 - Kl.16:54 - Kilde: Aftenposten - Info


171. Politiet: – Alt tyder på at personbilen kom over i motsatt felt
Sjåføren som kjørte personbilen som kolliderte med en turistbuss i Stryn, er midlertidig fratatt førerkortet. Politiet jobber ut fra en teori om at bilen kom over i feil kjørefelt.
Tidspunkt: 08-06-2018 - Kl.14:51 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


172. Disse mennene ser på seg selv som uattraktive, ensomme og mener seg fratatt «retten» til sex
– Mennene i incel-bevegelsen er ofte mennesker som har falt utenfor, sier mannsforsker.
Tidspunkt: 14-05-2018 - Kl.11:48 - Kilde: Aftenposten - Info


173. Boligbyggere slapp unna garanti-krav: Nå endrer Stortinget loven
Entreprenører har spekulert i salgstidspunkt og fratatt boligkjøpere viktige rettigheter, ifølge et offentlig utvalg. Nå har Stortinget vedtatt lovendring.
Tidspunkt: 20-04-2018 - Kl.16:29 - Kilde: E24 - Info


174. Boligbyggere slapp unna garanti-krav: Nå endrer Stortinget loven
Entreprenører har spekulert i salgstidspunkt og fratatt boligkjøpere viktige rettigheter, ifølge et offentlig utvalg. Nå har Stortinget vedtatt lovendring.
Tidspunkt: 20-04-2018 - Kl.16:29 - Kilde: E24 - Info


175. InterCity solgt inn tre ganger - hver gang med dårligere tilbud
Hundretusenvis av pendlere mot Oslo er fratatt en ny toghverdag med mange flere avanger og kortere reisetider. Stortinget også. For mange er det mest provoserende at nyheten presenteres som en gladmelding.
Tidspunkt: 13-04-2018 - Kl.04:55 - Kilde: Aftenposten - Info


176. Jean-Marie Le Pen fratatt ærestittel
Det høyrepopulistiske partiet Nasjonal front i Frankrike vil ikke lenger ha grunnleggeren Jean-Marie Le Pen som ærespresident.
Tidspunkt: 11-03-2018 - Kl.11:04 - Kilde: Dagbladet - Info


177. Holund krever klarere kriterier: – Ikke så lett å forstå magefølelse
PYEONGCHANG (NRK): Hans Christer Holund er fornøyd med OL-debuten, men sliter fortsatt med å akseptere at han ble fratatt plassen på stafettlaget.
Tidspunkt: 24-02-2018 - Kl.11:11 - Kilde: NRK - Info


178. Beslagla førerkortet til 18 år gammel bilfører etter ulykke på Mosseveien
En 18 år gammel bilfører ble fratatt førerkortet på stedet etter en frontkollisjon på Mosseveien lørdag formiddag. Seks personer ble kjørt til legevakten etter ulykken.
Tidspunkt: 24-02-2018 - Kl.09:58 - Kilde: Aftenposten - Info


179. Da mor ble fratatt omsorgen, bortførte hun småbarna
Kvinnen mishandlet barna sine i årevis, mener politiet. Samme dag som mor ble fratatt omsorgen, rakk hun å bortførte sine to yngste barn.
Tidspunkt: 04-02-2018 - Kl.18:30 - Kilde: Aftenposten - Info


180. Brasils tidligere president fratatt passet
Brasils tidligere president Luiz Inacio Lula da Silva har fått forbud mot å forlate landet. Etter dommen på tolv års fengsel ble han også fratatt passet.
Tidspunkt: 26-01-2018 - Kl.06:21 - Kilde: E24 - Info


181. Brasils tidligere president fratatt passet
Brasils tidligere president Luiz Inacio Lula da Silva har fått forbud mot å forlate landet. Etter dommen på tolv års fengsel ble han også fratatt passet.
Tidspunkt: 26-01-2018 - Kl.06:21 - Kilde: E24 - Info


182. Brasils tidligere president fratatt passet
Brasils tidligere president Luiz Inacio Lula da Silva har fått forbud mot å forlate landet. Etter dommen på tolv års fengsel ble han også fratatt passet.
Tidspunkt: 26-01-2018 - Kl.05:21 - Kilde: Aftenposten - Info


183. To Nav-sjefer degradert etter datasnoking på Sørlandet
To Nav-ledere i Aust-Agder er blitt degradert og fratatt lønn for å ha datasnoket i personsensitive ansatteopplysninger.
Tidspunkt: 24-01-2018 - Kl.09:18 - Kilde: Aftenposten - Info


184. Fire aktører deler på støtten Islamsk Råd ble fratatt
Fire organisasjoner deler på 650.000 kroner i statsstøtte som opprinnelig var tiltenkt Islamsk Råd Norge (IRN). 
Tidspunkt: 20-12-2017 - Kl.06:16 - Kilde: Aftenposten - Info


185. Slik jukset de på førerprøven: Spesialsydde T-skjorter, «spionhull» og skjulte øreplugger.
Et ektepar i Oslo skal ha hjulpet kommende bilister med teoridelen av førerprøven på en litt for kreativ måte. Flere er fratatt lappen etter jukseavsløringer.
Tidspunkt: 16-11-2017 - Kl.22:51 - Kilde: Aftenposten - Info


186. Slik jukset de på førerprøven
Spesialsydde T-skjorter og skjorter, «spionhull» og skjulte øreplugger. Flere er fratatt lappen etter jukseavsløringer.
Tidspunkt: 16-11-2017 - Kl.20:07 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


187. Legkov slår tilbake: – Jeg står oppreist og kjemper
En sjokkert Alexandr Legkov (34) stiller seg helt uforstående til at han ble utestengt for doping og fratatt OL-gullet fra Sotsji.
Tidspunkt: 06-11-2017 - Kl.21:09 - Kilde: NRK - Info


188. Selsom tolkning av Nobels vilje | Olav Njølstad
Heffermehls skremsler om at Norge kan bli fratatt fredsprisen dersom Stortinget og Nobelkomiteen ikke retter seg etter hans tolkning av Nobels vilje, bygger på bisarre forutsetninger.
Tidspunkt: 06-11-2017 - Kl.17:30 - Kilde: Aftenposten - Info


189. Mahad Mahamud søker asyl på Island
Da bioingeniøren Mahad Mahamud ble fratatt sitt norske statsborgerskap, skapte han debatt i Norge. Nå har han søkt asyl på Island. 
Tidspunkt: 31-10-2017 - Kl.06:27 - Kilde: Dagbladet - Info


190. Mahad Mahamud søker asyl på Island
Da bioingeniøren Mahad Mahamud ble fratatt sitt norske statsborgerskap, skapte han debatt i Norge. Nå har han søkt asyl på Island. 
Tidspunkt: 31-10-2017 - Kl.05:20 - Kilde: Aftenposten - Info


191. Separatistene ligger an til å tape valg i Catalonia. Nå marsjeres det for et samlet Spania.
Tusenvis av mennesker marsjerte søndag i Barcelona for et samlet Spania. Det skjedde dagen etter at Catalonia ble fratatt selvstyret.
Tidspunkt: 29-10-2017 - Kl.11:51 - Kilde: Aftenposten - Info


192. Spanias statsminister sparker Catalonias ledelse og skriver ut nyvalg
Spanias statsminister Mariano Rajoy har fratatt Catalonia selvstyre og sier regionen nå styres fra Madrid fram til det holdes nyvalg i regionen i desember.
Tidspunkt: 27-10-2017 - Kl.22:21 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


193. fratatt sertifikatet etter 108 km i 70-sone, så fikk føreren kjøre videre
Mannen i 50-årene hadde en unnskyldning som gjorde at politiet lot ham få fortsette.
Tidspunkt: 24-10-2017 - Kl.12:59 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


194. Nord-Irlands landslagssjef dømt for promillekjøring
Michael O´Neill, som er Nord-Irlands landslagssjef i fotball, er fratatt førerkortet i 16 måneder og idømt en bot på 1300 pund for promillekjøring.
Tidspunkt: 19-10-2017 - Kl.15:06 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


195. Rooney tilsto promillekjøring – fratatt lappen
Fotballstjernen Wayne Rooney må greie seg uten førerkort i to år. Det ble dommen etter at han erklærte seg skyldig i fyllekjøring.
Tidspunkt: 18-09-2017 - Kl.12:29 - Kilde: NRK - Info


196. Wayne Rooney tilsto promillekjøring. fratatt lappen i to år
Fotballstjernen Wayne Rooney må greie seg uten førerkort i to år. Det ble dommen etter at han mandag erklærte seg skyldig i fyllekjøring.
Tidspunkt: 18-09-2017 - Kl.12:02 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


197. Foreldre frifunnet for mishandling
For fire år siden ble samboerparet fratatt barna fordi de var mistenkt for å ha mishandlet en datter. Nå er de frifunnet i Gulating lagmannsrett.
Tidspunkt: 16-09-2017 - Kl.00:00 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


198. Statsløse Mikhail Saakasjvili presset seg inn i Ukraina
Georgias tidligere president Mikhail Saakasjvili, som er fratatt statsborgerskapet i både Georgia og Ukraina, tok seg på dramatisk vis inn i Ukraina søndag.
Tidspunkt: 10-09-2017 - Kl.18:23 - Kilde: Aftenposten - Info


199. Høie svikter psykisk syke | Tor Ketil Larsen
Nå kan jurister bestemme at lovbrytere som er alvorlig, psykisk syke skal ha stabil, god behandling, mens psykiatere og psykologer er fratatt retten til å iverksette det samme for lovlydige pasienter.
Tidspunkt: 31-08-2017 - Kl.20:15 - Kilde: Aftenposten - Info


200. Skolen er fratatt sine sanseorganer
Vi står midt i valgkampen hvor kamphanene kjemper og media står klare som gribber ved matbordet. Likevel uteblir mange av de viktige debattene.
Tidspunkt: 23-08-2017 - Kl.09:35 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


201. Bankskandale i Australia: Sjefen fratatt bonus etter hvitvaskingsanklager
Australias største bank risikerer milliardbot for titusenvis av påståtte brudd på reglene mot hvitevasking og terrorfinansiering.
Tidspunkt: 08-08-2017 - Kl.21:54 - Kilde: E24 - Info


202. Norge U21 fratatt tre poeng etter Ajer-tabben
U21-lagets EM-sjanser blir kraftig svekket. UEFA har som ventet fratatt U21-landslaget tre poeng etter bruken av Kristoffer Ajer mot Kosovo, får NTB bekreftet.
Tidspunkt: 21-07-2017 - Kl.13:26 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


203. Bilist kjørte videre etter å ha kjørt på syklist. Til politiet har han forklart at han ikke merket at han var borti.
Eldre mann fratatt førerkortet etter dødsulykken i Raunekleivtunnel.
Tidspunkt: 12-07-2017 - Kl.15:28 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


204. Daniel (21) strippes for NM-tittelen etter arrangørtabbe: – Det er utrolig tungt
Mandag kunne Daniel Øverås juble for seieren i golf-NM etter storspill gjennom hele helgen. Men 15 minutter etter seieren kom sjokkbeskjeden: Han hadde blitt fratatt tittelen.
Tidspunkt: 04-07-2017 - Kl.13:25 - Kilde: NRK - Info


205. Norges ambassadør i Indonesia kalt hjem av UD
Norges ambassadør i Indonesia Stig Traavik ble hjemkalt og fratatt tittelen av Utenriksdepartementet i fjor. Bakgrunnen var påstander om kritikkverdige forhold.
Tidspunkt: 19-06-2017 - Kl.09:48 - Kilde: Dagbladet - Info


206. Politiet slo til mot stortingsmann på Ikea-tur
Stortingsrepresentant Erik Skutle (H) ble fratatt lappen på stedet, skriver Bergens Tidende.
Tidspunkt: 11-06-2017 - Kl.07:02 - Kilde: Aftenposten - Info


207. Politiet slo til mot stortingspolitiker på Ikea-tur
Stortingsrepresentant Erik Skutle (H) ble fratatt lappen på stedet, skriver Bergens Tidende.
Tidspunkt: 11-06-2017 - Kl.07:02 - Kilde: Aftenposten - Info


208. Saudi-Arabia stenger Al Jazeera-kontor
Den Qatar-eide fjernsynsstasjonen Al Jazeeras kontor i Saudi-Arabia er blitt fratatt sin lisens og kontoret stengt av saudiarabiske myndigheter. 
Tidspunkt: 05-06-2017 - Kl.19:35 - Kilde: E24 - Info


209. Saudi-Arabia stenger Al Jazeera-kontor
Den Qatar-eide fjernsynsstasjonen Al Jazeeras kontor i Saudi-Arabia er blitt fratatt sin lisens og kontoret stengt av saudiarabiske myndigheter.
Tidspunkt: 05-06-2017 - Kl.05:14 - Kilde: Aftenposten - Info


210. Venezuelansk opposisjonsleder fratatt passet
Venezuelas opposisjonsleder Henrique Capriles sier han er fratatt passet og hindret fra å dra til USA for å møte FNs høykommissær for menneskerettigheter.
Tidspunkt: 18-05-2017 - Kl.19:43 - Kilde: Aftenposten - Info


211. Ap holder døren på gløtt for akuttkirurgi i Odda
Odda er det eneste sykehuset som blir fratatt akuttkirurgien av helseminister Bent Høie. Ap åpner for omkamp.
Tidspunkt: 24-04-2017 - Kl.17:10 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


212. Sak om Naustdal-familie til menneskerettighetsdomstolen
Advokaten til det norsk-rumenske ekteparet som ble fratatt sine fem barn i 2015, tar saken inn for Den europeiske menneskerettighetsdomstolen (EMD).
Tidspunkt: 11-04-2017 - Kl.13:35 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


213. Kristoff irritert på dommerne: – Jeg hadde ingen sjanse
WEVELGEM/OSLO (NRK): Alexander Kristoff mener han ble fratatt muligheten til et godt resultat, da han punkterte i Gent-Wevelgem-finalen.
Tidspunkt: 26-03-2017 - Kl.18:40 - Kilde: NRK - Info


214. Sør-Koreas avsatte president risikerer straff for maktmisbruk og korrupsjon
Etter å ha blitt avsatt og fratatt sin immunitet, skal Park Geun-hye nå avhøres av offentlige anklagere og risikerer at det blir reist straffesak mot henne.
Tidspunkt: 21-03-2017 - Kl.06:08 - Kilde: Aftenposten - Info


215. Lege mistet førerkortet i promillekontroll i Oslo
En lege som ble tatt inn til promillekontroll i Oslo blåste rødt og ble fratatt førerkortet på stedet. I tillegg hadde han et ulovlig blålys i bilen.
Tidspunkt: 30-12-2016 - Kl.12:38 - Kilde: Aftenposten - Info


216. Taxisjåfør fratatt førerkortet etter 1100 Uber-oppdrag. Politiet har slått til mot minst 70 Uber-sjåfører.
43-åringen FRA Drammen Har mistet førerkortet og Tapt titusener ETTER Å ha vært uber-Sjåfør i TI UKER. - Urimelig, mener Han. Nå Kan skabb handlekurv Flere vente Samme reaksjon.
Tidspunkt: 15-12-2016 - Kl.21:27 - Kilde: Aftenposten - Info


217. Søskenparet ble adskilt, mishandlet og fratatt morsmålet. Iraks etniske og religiøse minoriteter tror de aldri kan reise hjem.
Iraks minoriteter er på flukt. 9 av 10 sier de ikke vil flytte tilbake når krigen er over.
Tidspunkt: 27-11-2016 - Kl.21:22 - Kilde: Aftenposten - Info


218. Kriserammet Brasil åpner indrefileten for utlendinger. Det kan bli en gavepakke til Statoil.
Nasjonalforsamlingen i Brasil har fratatt Petrobras eneretten til å være operatør for nye store oljefelt i visse områder. Dette er en gavepakke til Statoil og andre internasjonale selskaper.
Tidspunkt: 14-10-2016 - Kl.19:45 - Kilde: Aftenposten - Info


219. Thingnes Bø gikk feil – fratatt gullet
Juryen viste Johannes Thingnes Bø (23) ingen nåde under NM i rulleskiskyting.
Tidspunkt: 24-09-2016 - Kl.12:49 - Kilde: NRK - Info


220. Thingnes Bø gikk feil – fratatt gullet
Juryen viste Johannes Thingnes Bø (23) ingen nåde under NM i rulleskiskyting.
Tidspunkt: 24-09-2016 - Kl.12:49 - Kilde: NRK - Info


221. Jeg er livredd for å bli utnyttet
Si ;D-innlegg: Jeg har ikke blitt voldtatt, men jeg er blitt utnyttet, krenket og fratatt kontrollen over min egen kropp.
Tidspunkt: 28-08-2016 - Kl.18:00 - Kilde: Aftenposten - Info


222. Britisk milliardær kan bli fratatt adelstittel: – Rik, grådig og pensjonsraner
En av Storbritannias rikeste menn var styrt av grådighet og lot 11.000 ansatte og 22.000 pensjonister i stikken da selskapet han eide, gikk konkurs, hevder parlamentsrapport.
Tidspunkt: 25-07-2016 - Kl.16:22 - Kilde: Aftenposten - Info


223. Essay: Jeg er redd, men ikke for terror | Nancy Herz
Jeg er redd for at terroren skaper et samfunn hvor jeg, fordi jeg snakker flytende norsk og er ateist, får være en del av storsamfunnet, mens mine beste venninner blir fratatt muligheten fordi de tror på en gud eller bruker hodeplagg.
Tidspunkt: 23-07-2016 - Kl.19:30 - Kilde: Aftenposten - Info


224. Helsetilsynet tok lisensen fra fastlege i Sogn og Fjordane
En fastlege i Sogn og Fjordane er fratatt autorisasjonen etter det Helsetilsynet blant annet mener er upassende kontakt med mindreårige.
Tidspunkt: 20-07-2016 - Kl.23:32 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


225. Slik reagerer Northug-leiren på rivalens utestengelse
Petter Northug får sin første Tour de Ski-triumf etter at Martin Johnsrud Sundby ble fratatt seieren.
Tidspunkt: 20-07-2016 - Kl.16:04 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


226. Tour-vinnerne: Hva skjedde og hvor ble det av dem?
Triumfer og skandaler har gått hånd i hånd under Tour de France i alle år. De siste årene er ni titler blitt fratatt juksere.
Tidspunkt: 15-07-2016 - Kl.21:07 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


227. fratatt for mye
Språket vårt. Bruker vi verbet «frata», må vi huske Klatremus’ formaning i Thorbjørn Egners vise: Man må se seg for og passe på.
Tidspunkt: 05-07-2016 - Kl.16:21 - Kilde: Aftenposten - Info


228. Sløve, unge tapere, og gamle som nekter å dø
Mange briter, særlig unge, har våknet opp til en fryktelig bakrus etter velgernes nei til EU på midtsommerdagen. Deres europeiske framtid er fratatt dem.
Tidspunkt: 26-06-2016 - Kl.19:17 - Kilde: Dagbladet - Info


229. Sløve, unge tapere - og gamle som nekter å dø
Mange briter, særlig unge, har våknet opp til en fryktelig bakrus etter velgernes nei til EU på midtsommerdagen. Deres europeiske framtid er fratatt dem.
Tidspunkt: 26-06-2016 - Kl.19:17 - Kilde: Dagbladet - Info


230. Arrangørtabbe kan ha fratatt Okparaebo OL-plass
Ezinne Okparaebo løp det hun omtaler som et av sine beste løp i dag. Men arrangøren fikk ikke tatt tiden.
Tidspunkt: 26-06-2016 - Kl.18:39 - Kilde: NRK - Info


231. Bil med fem personer kjørte i fjellvegg - sjåfør fratatt lappen
En person er brakt til sykehus i Arendal, alvorlig skadet, og sjåføren er fratatt lappen etter at en bil med fem personer kjørte i fjellveggen sør for Hovden søndag ettermiddag.
Tidspunkt: 19-06-2016 - Kl.17:54 - Kilde: Aftenposten - Info


232. Bolt kan miste OL-gull: – Det er hjerteskjærende
Usain Bolt kan bli fratatt et OL-gull fra Beijing, etter at lagkamerat Nesta Carter skal ha blitt tatt for doping.
Tidspunkt: 12-06-2016 - Kl.11:46 - Kilde: NRK - Info


233. Islamist fratatt statsborgerskapet av dansk høyesterett
Dansk høyesterett har avgitt en historisk kjennelse der en straffedømt for første gang er blitt fratatt sitt danske statsborgerskap.
Tidspunkt: 08-06-2016 - Kl.22:17 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


234. Norsk-rumensk foreldrepar takker for støtten
Det norsk-rumenske foreldreparet i Naustdal som ble fratatt sine fem barn av barnevernet, takker via sine advokater for støtten etter at de nå har fått barna tilbake.
Tidspunkt: 04-06-2016 - Kl.11:42 - Kilde: Aftenposten - Info


235. Norsk-rumensk foreldrepar får tilbake barna
Det norsk-rumenske foreldreparet i Naustdal som ble fratatt sine fem barn av barnevernet, får nå barna tilbake. Saken har vakt sterke reaksjoner og ført til demonstrasjoner i en rekke land.
Tidspunkt: 03-06-2016 - Kl.11:43 - Kilde: Aftenposten - Info


236. Syv mistet lappen i promillekontroll i natt
Av 512 kontrollerte bilister ble syv fratatt lappen på grunn av promille ved Lysaker. Seks andre førere lå rett under promillegrensen.
Tidspunkt: 29-05-2016 - Kl.12:11 - Kilde: Aftenposten - Info


237. Barnevernsaken i Naustdal: 100 jurister ber Solberg gripe inn
Over hundre jurister fra flere land har underskrevet et brev der de ber statsministeren om å gripe inn i barnevernsaken i Naustdal, der et norsk-rumensk par ble fratatt sine fem barn.
Tidspunkt: 22-05-2016 - Kl.09:49 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


238. 100 jurister med brev til Solberg om barnevernssak
Over hundre jurister fra flere land har underskrevet et brev der de ber statsministeren om å gripe inn i barnevernsaken i Naustdal, der et norsk-rumensk par ble fratatt sine fem barn.
Tidspunkt: 22-05-2016 - Kl.08:03 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


239. 100 jurister med brev til Solberg om barnevernssak
Over hundre jurister fra flere land har underskrevet et brev der de ber statsministeren om å gripe inn i barnevernsaken i Naustdal, der et norsk-rumensk par ble fratatt sine fem barn.
Tidspunkt: 22-05-2016 - Kl.07:55 - Kilde: Aftenposten - Info


240. Kvinner finner seg i å bli fratatt makt. Menn gjør det ikke. | Hadia Tajik
Her er en observasjon fra snart ti år med nasjonale politiske verv.
Tidspunkt: 21-05-2016 - Kl.21:45 - Kilde: Aftenposten - Info


241. Fotballdommere utestengt etter å ha vært fulle under kamp: - Slet med å holde balansen
fratatt lisensene sine som følge av hendelsen.
Tidspunkt: 12-05-2016 - Kl.19:12 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


242. Ansatte ved flerkulturelt senter: - Innvandrerforeldre måles etter norsk foreldreskap
Da det somaliske paret ble fratatt de fem barna, gikk de på kurs for å lære mer om foreldrerollen.
Tidspunkt: 27-04-2016 - Kl.22:27 - Kilde: Aftenposten - Info


243. I morgen demonstreres det mot Norge i 63 byer i 20 land
En norsk-rumensk familie ble fratatt alle sine fem barn.
Tidspunkt: 15-04-2016 - Kl.15:53 - Kilde: Dagbladet - Info


244. Anklager, dommer og bøddel på samme tid
Krigsforbrytertribunalet i Haag er satt i forlegenhet og blitt fratatt legitimitet.
Tidspunkt: 13-04-2016 - Kl.06:37 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


245. Strikking bak rattet kostet kvinne lappen
En kvinne ble lørdag fratatt førerkortet etter at politiet på Sunnmøre stanset henne for vinglete kjøring. Det viste seg at hun satt og strikket bak rattet.
Tidspunkt: 02-04-2016 - Kl.16:56 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


246. To menn mistet lappen i Loddefjord
To menn ble fratatt førerkortet da de ble stanset av Utrykningspolitiet natt til fredag. En tredjemann er tatt for å ha fyllekjørt med en lastebil.
Tidspunkt: 18-03-2016 - Kl.06:30 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


247. Rapport: Syria-krigen har skapt en tapt generasjon
Den fem år lange krigen i Syria har ført 2,4 millioner barn på flukt, fratatt 2,8 millioner barn skolegang og bidratt til økt rekruttering av barnesoldater, ifølge en rapport fra UNICEF.
Tidspunkt: 15-03-2016 - Kl.06:11 - Kilde: Aftenposten - Info


248. Ble tatt med promille etter vinglete kjøring
En 65 år gammel mann ble fratatt førerkortet etter promillekjøring på Askøy i natt.
Tidspunkt: 11-03-2016 - Kl.05:57 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


249. «Å være negativ til matematikk er et kulturelt problem»
Roger Antonsen ble selv fratatt interessen for matematikk på skolen. Nå vil han gjenopplive fascinasjonen for faget blant nordmenn.
Tidspunkt: 06-03-2016 - Kl.22:18 - Kilde: Aftenposten - Info


250. Gikk til sak for å få førerkortet tilbake, endte opp med regning på 81.908 kr
Mannen var ikke tatt i ruskjøring, men ble fratatt førerkortet fordi politiet mente han ikke var edruelig. Han saksøkte staten, fikk støtte av fastlegen, men tapte.
Tidspunkt: 13-02-2016 - Kl.14:01 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


251. Demonstrasjoner over hele verden i norsk barnevernsak
Det er planlagt demonstrasjoner i 20 land på grunn av en sak hvor et norsk-rumensk par er fratatt sine fem barn og siktet for familievold.
Tidspunkt: 07-01-2016 - Kl.08:24 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


252. Demonstrasjoner over hele verden i norsk barnevernsak
Det er planlagt demonstrasjoner i 20 land på grunn av en sak hvor et norsk-rumensk par er fratatt sine fem barn og siktet for familievold.
Tidspunkt: 07-01-2016 - Kl.06:09 - Kilde: Aftenposten - Info


253. Yrkesforbud og tre års betinget fengsel for Kinas mest kjente MR- advokat som “twitret” landets ledere rasende
Dommen over Pu Zhiqiang ble gjort betinget med prøvetid. Om ti dager er han fri etter 19 måneder i varetekt, men han er fratatt sin advokatbevilling.
Tidspunkt: 22-12-2015 - Kl.10:49 - Kilde: Aftenposten - Info


254. Yrkesforbud og tre års betinget fengsel for advokat som “twitret” Kinas ledere rasende
Dommen over Pu Zhiqiang ble gjort betinget med prøvetid. Om ti dag er han fri etter 19 måneder i varetekt, men han er fratatt sin advokatbevilling.
Tidspunkt: 22-12-2015 - Kl.09:49 - Kilde: Aftenposten - Info


255. Politiet forsøkt fratatt våpen 17 ganger i år
En kartlegging gjort av NRK viser at politiet er blitt forsøkt fratatt pistolen minst 17 ganger i år av berusede personer og under pågripelser.
Tidspunkt: 13-12-2015 - Kl.20:22 - Kilde: Aftenposten - Info


256. Kjørelæreren ble fratatt lappen
Søndagens øvelseskjøring endte i et solid smell i et veikryss i Follo.
Tidspunkt: 22-11-2015 - Kl.16:32 - Kilde: Aftenposten - Info


257. fratatt lappen under øvelseskjøring
Søndagens øvelseskjøring endte i et solid smell i et veikryss i Follo.
Tidspunkt: 22-11-2015 - Kl.16:32 - Kilde: Aftenposten - Info


258. Tenåringsjenter sjekket ut av mobbesak
De fire tenåringsjentene som ble fratatt mobiler og nettbrett, er nå sjekket ut av mobbesaken etter over en måned i politiets søkelys.
Tidspunkt: 22-10-2015 - Kl.17:37 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


259. Oddekalv fratatt statsstøtten
Kurt Oddekalv og Norges Miljøvernforbund er fratatt statsstøtten på to millioner kroner årlig.
Tidspunkt: 16-10-2015 - Kl.16:57 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


260. Her ble 32 tatt i fartskontroll
To fratatt førerkortet, 30 fikk forelegg.
Tidspunkt: 05-10-2015 - Kl.11:31 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


261. Mann i 20-årene fratatt lappen i morges
Politipatruljen fattet mistanke om rus.
Tidspunkt: 01-10-2015 - Kl.08:33 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


262. Mistenkt Syria-kriger mistet oppholdstillatelsen i Danmark
Danske myndigheter har fratatt en mann oppholdstillatelsen fordi de mistenker at han kriger i Syria. Mannen nektes dermed innreise til alle Schengen-land.
Tidspunkt: 17-09-2015 - Kl.22:58 - Kilde: Aftenposten - Info


263. Valcke permittert: Anklages for ulovlig billettsalg
Jerome Valcke, FIFAs generalsekretær og Sepp Blatters høyre hånd, er fratatt sine oppgaver med øyeblikkelig virkning.
Tidspunkt: 17-09-2015 - Kl.22:26 - Kilde: NRK - Info


264. Foreldre ble fratatt barna. Nå er de frikjent for vold.
Barnevernet fattet akuttvedtak om å ta de tre barna fra foreldrene, på grunn av mistanke om vold. Nå er begge foreldrene frikjent.
Tidspunkt: 28-08-2015 - Kl.19:26 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


265. BTs manglende respekt
Å slette kirkens medlemsregistre vil være et overgrep mot de reelle medlemmene som over natten ble fratatt sitt medlemskap av myndighetene.
Tidspunkt: 19-08-2015 - Kl.09:02 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


266. Frp-er utestengt i ett år etter grov Støre-hets
Lokallagsleder Jarl Meland i Spydeberg Frp blir fratatt partimedlemskapet i ett år etter at han sammenlignet Ap-leder Jonas Gahr Støre med Vidkun Quisling.
Tidspunkt: 08-07-2015 - Kl.12:46 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


267. Verdensmester Mayweather fratatt boksetittel
Amerikaneren er straffet for regelbrudd i forbindelse med kampen mot Manny Pacquiao.
Tidspunkt: 07-07-2015 - Kl.07:57 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


268. Terrordømt danske fratatt statsborgerskapet
Dansk rett har trukket tilbake statsborgerskapet til en mann som er dømt for å ha oppfordret til terror.
Tidspunkt: 01-07-2015 - Kl.21:29 - Kilde: Dagbladet - Info


269. Utested mister bevillingen på grunn av rasisme
For første gang er et utested i Oslo fratatt bevillingen på grunn av etnisk diskriminering.
Tidspunkt: 29-06-2015 - Kl.08:22 - Kilde: Aftenposten - Info


270. Norsk filmpolitikk helt på vidda
Tappeluft Pictures er fratatt en forventet utbetaling av 2,5 millioner kroner i etterhåndsstøtte for filmen Kill Buljo 2. Filminvestor frykter at saken vil føre til flukt av private investorer fra norsk film.
Tidspunkt: 24-06-2015 - Kl.21:33 - Kilde: Aftenposten - Info


271. Alle Haxi-sjåførene er frifunnet
Etter en politiaksjon ble flere Haxi-sjåfører bøtelagt og fratatt kjøreretten i Stavanger i fjor. Tre nektet å vedta boten, nå har de vunnet fram i retten.
Tidspunkt: 20-05-2015 - Kl.13:40 - Kilde: E24 - Info


272. Start kan bli fratatt poeng allerede i årets sesong
Får kort frist til å få orden på økonomien.
Tidspunkt: 19-05-2015 - Kl.14:39 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


273. USA fratatt stafettsølvet fra OL i London
Tyson Gays dopingdom gjør at USAs stafettlag fratas medaljen.
Tidspunkt: 13-05-2015 - Kl.23:01 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


274. USA fratatt OL-sølv
Alle fire fra USAs stafettlag på 4 x 100 meter mister sølvmedaljene fra OL i London etter at én av dem er tatt for doping, meldte USAs OL-komité onsdag.
Tidspunkt: 13-05-2015 - Kl.22:05 - Kilde: Aftenposten - Info


275. Eksadvokat siktet av Økokrim
Først ble Jon Eilif Orrem fratatt bevillingen. Uken etter slo Økokrim til mot den tidligere advokaten fra Bergen.
Tidspunkt: 30-04-2015 - Kl.11:03 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


276. Parma trekkes nye fire poeng for brudd på regelverk
Ble også fratatt tre poeng tidligere i sesongen.
Tidspunkt: 16-04-2015 - Kl.18:59 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


277. Pakistansk parlamentsmedlem fratatt drosjeløyvet i Oslo
Bymiljøetaten i Oslo luker nå vekk drosjeeiere som driver med helt andre ting. En av dem som nå har mistet løyvet er Jaffar Iqbal, som er innvalgt i det pakistanske parlamentet.
Tidspunkt: 11-02-2015 - Kl.05:45 - Kilde: E24 - Info


278. Medlem av Pakistans parlament fratatt drosjeløyve i Oslo
En leder i en statlig norsk etat og et medlem av Pakistans nasjonalforsamling. Begge har hatt drosjeløyve i Oslo som de ikke skulle hatt.
Tidspunkt: 10-02-2015 - Kl.21:48 - Kilde: Aftenposten - Info


279. Kurdiske styrker inntar ny landsby ved Ayn al-Arab
Kurdiske styrker fra Syria skal ha fratatt opprørsgruppen Den islamske staten (IS) kontrollen over enda en landsby ved strategisk viktige byen Ayn al-Arab.
Tidspunkt: 08-02-2015 - Kl.19:37 - Kilde: Aftenposten - Info


280. Kurdiske styrker inntar ny landsby ved Ayn al-Arab
Skal ha fratatt IS kontroll over enda en landsby.
Tidspunkt: 08-02-2015 - Kl.18:28 - Kilde: Dagbladet - Info


281. Norge: Den snille og naive giveren
Norge og andre vestlige land har med sin bistand fratatt somaliere både handlingsvilje og evne.
Tidspunkt: 17-12-2014 - Kl.22:46 - Kilde: Aftenposten - Info


282. FIFA-ultimatum til Qatar
FIFA har gitt Qatar frist til 10. mars med å sette i verk bedre tiltak for dem som jobber på anleggene til VM i 2022. Ellers kan Qatar bli fratatt arrangementet.
Tidspunkt: 17-12-2014 - Kl.18:07 - Kilde: NRK - Info


283. Oslo Creditservice ble varslet om inkassolovbrudd for to år siden
Likevel fortsatte selskapet å kreve inn penger for omstridte pornotjenester. Først denne uken ble Oslo Creditservice fratatt konsesjonen.
Tidspunkt: 30-11-2014 - Kl.08:40 - Kilde: E24 - Info


284. Ekvatorial Guinea tar over Afrika-mesterskapet
Marokko fratatt mesterskapet.
Tidspunkt: 14-11-2014 - Kl.13:31 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


285. Vertsnasjon Marokko fratatt Afrika-cup og kastet ut av turneringen
Søkte om utsettelse på grunn av Ebola-frykt.
Tidspunkt: 11-11-2014 - Kl.15:41 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


286. Ser jeg en eneste med pulsklokke, blir den fratatt og lagt ut på finn.no
Raymond Kvisvik tar over moderklubben.
Tidspunkt: 28-10-2014 - Kl.12:38 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


287. Norske IS-krigere sliter med retur til Norge
Fremmedkrigere for IS blir rutinemessig fratatt pass, eller oppfordret til å brenne dem. Det gjør det vanskelig å komme seg ut av det krigsherjede området.
Tidspunkt: 25-09-2014 - Kl.03:51 - Kilde: Dagbladet - Info


288. Sykepleier mistet autorisasjonen etter forhold til pasient
En sykepleier som innledet et tett og intimt forhold til en pasient i 2012, er fratatt autorisasjonen av Statens helsetilsyn.
Tidspunkt: 21-07-2014 - Kl.06:23 - Kilde: Aftenposten - Info


289. Overgrepssiktet lege fratatt autorisasjonen
En lege i Bergen som er siktet for å ha hatt sex med to pasienter, er midlertidig fratatt autorisasjonen, i første omgang i et halvt år.
Tidspunkt: 05-06-2014 - Kl.06:16 - Kilde: Aftenposten - Info


290. Russerne fratatt stemmerett i Europarådet
De 18 russiske medlemmene av Europarådets parlamentarikerforsamling er fratatt stemmeretten ut året. Dette er en reaksjon på Russlands oppførsel mot Ukraina og annekteringen av Krim.
Tidspunkt: 11-04-2014 - Kl.12:01 - Kilde: Aftenposten - Info


291. NRK-journalister anholdt på Krim
Tre NRK-reportere ble stoppet av væpnede menn på grensen mellom Krim-halvøya og resten av Ukraina tirsdag. De ble fratatt PC-er og annet utstyr.
Tidspunkt: 11-03-2014 - Kl.18:22 - Kilde: Aftenposten - Info


292. Brennpunkt: Brustne hjerterom
Sissel og Arnt tok til seg et søskenpar som en del av familien, men mener de ikke fikk den hjelpen barnevernet hadde lovet. Ida og Stein ble fosterforeldre til en syk jente - mens ble fratatt henne etter tre år, uten rett til å klage.
Tidspunkt: 25-02-2014 - Kl.13:53 - Kilde: NRK - Info


293. 40 barn ydmyket på skolen fordi foreldrene manglet kreditt
Ble fratatt lunsjen, som ble kastet i søpla.
Tidspunkt: 30-01-2014 - Kl.22:07 - Kilde: Dagbladet - Info


294. Luksushoteller ber om å bli fratatt stjerne
Femstjerners-hoteller i Kina mister gjester etter at landet har slått ned på partitoppers luksusliv.
Tidspunkt: 24-01-2014 - Kl.09:42 - Kilde: Aftenposten - Info


295. Politiet forklarte seg åpenbart uriktig
At en politimann forklarer seg uriktig i to rettssaker er veldig alvorlig. Men det førte til at jeg er fratatt min advokatbevilling, sa Sigurd Klomsæt i Borgarting lagmannsrett i formiddag.
Tidspunkt: 14-01-2014 - Kl.14:51 - Kilde: Aftenposten - Info


296. Gravid som tvangsprostituert, fratatt barnet på dagen
Den rumenske mannen (46) hadde problemer med boliglånet i hjemlandet. For å løse floken fikk han en fattig kvinne (31) med psykiske problemer til å prostituere seg i Bergen.
Tidspunkt: 18-12-2013 - Kl.10:27 - Kilde: Aftenposten - Info


297. Fredsprisvinners kone vil saksøke Beijing-politiet
BEIJING (Aftenposten): Liu Xiaobos kone vil saksøke Beijing-politiet for å ha fratatt henne mulighet til å arbeide. - Vi fremmer saken for domstolen straks vi får beskjed, sier parets advokat.
Tidspunkt: 14-12-2013 - Kl.22:01 - Kilde: Aftenposten - Info


298. fratatt datter med tvungent keisersnitt
Italiensk flyvertinne ble syk i England. Britisk rett: - Hun protesterte ikke.
Tidspunkt: 02-12-2013 - Kl.12:03 - Kilde: Dagbladet - Info


299. Berlusconi kan bli kastet ut
I kveld blir Silvio Berlusconi etter alt å dømme fratatt sin plass i parlamentet når det italienske senatet skal stemme over om han skal miste sitt mandat som folkevalgt.
Tidspunkt: 27-11-2013 - Kl.09:12 - Kilde: NRK - Info


300. Kvinne ranet på Majorstua
Kvinne i 50-årene ble fratatt vesker og smykker.
Tidspunkt: 22-11-2013 - Kl.21:54 - Kilde: TV2 Nyhetene - Innenriks - Info



©2024 Tveit MEDIA.
Personvern (Privacy Policy)




Annonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME










Copyright © 2001-2024 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)