Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
26
 Fredag  26. Apr. 2024
Nyhets kategorier
Forsiden, siste nytt
Datanyheter
Helsenyheter
Innenriks
Sport
Toppsaker
Utenriks
Været
Økonomi

De nyeste artiklene
Lagerguiden | Finn ledig lagerplass
Blandingsraser er mer populære enn noensinne
Sterk vekst i elektriske busser
Lokaler til leie i Trondheim
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
5 Tips For Deg Som Skal Pusse Opp
Få Bedre Fiskelykke med Ekkolodd
5 Tips til Raskere Nettsider
Industri i Norge
Valg av fisk til ditt første akvarium
Shopping i London

Pakkesporing
Posten:
Bring:




Du søkte på: KRITIKK



1. United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam
Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag. Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp. – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag. – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag. Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2. Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig». – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)
Tidspunkt: 23-04-2024 - Kl.11:54 - Kilde: NRK - Info


2. Sportssjef Joacim Jonsson irettesatt av Vålerenga etter intervju
Vålerengas sportsdirektør Joacim Jonsson vekket oppsikt da han gikk hardt ut mot klubbens egen spiss, Mees Rijks, i pausen under kampen mellom Lyn og Vålerenga lørdag. Rijks ble utvist etter å ha pådratt seg to gule kort. – Det er fullstendig utilgivelig av Mees Rijks. Det finnes ingen unnskyldninger. Du setter lagkameratene i en helvetes situasjon, sa Jonsson til TV 2 lørdag. Svensken beklaget uttalelsene sine overfor Vålerenga-spillerne i garderoben etter kampen. Mandag forteller daglig leder i Vålerenga, Svein Graff, at han og Jonsson har hatt et møte. – Tid, sted og formen for offentlig kritikk av egen spiller på den måten er feil og dårlig håndtert. «Jocke» har beklaget overfor spillergruppa og i media. Det er bra og nødvendig. Jeg har hatt møte med Jokke og han har fått en irettesettelse, sier Graff til VG. Graff opplyser at saken ikke vil få ytterligere konsekvenser for Jonsson.
Tidspunkt: 22-04-2024 - Kl.11:22 - Kilde: NRK - Info


3. Erling Braut Haaland ikke i troppen i FA-cupsemifinalen
Manchester City må klare seg uten spydspiss Erling Braut Haaland i lørdagens FA-cupsemifinale mot Chelsea på Wembley. Haaland måtte i midtuken byttes ut i kampen mot Real Madrid i mesterligaen. I etterkant opplyste City-manager Pep Guardiola at nordmannen hadde et muskulært problem og at han skulle undersøkes ytterligere foran lørdagens semifinalekamp i London. Han ble ikke klarert for spill, og dermed må City klare seg uten mannen som har scoret 31 mål på 39 kamper denne sesongen. City er regjerende mester i FA-cupen etter at de i fjor vant både ligaen, mesterligaen og cupen. I midtuken ble drømmen om en ny mesterligatittel knust da Real Madrid vant kvartfinalen etter straffesparkkonkurranse. De lyseblå er i føringen i kampen om Premier League-tittelen med to poeng ned til Arsenal og Liverpool. Det gjenstår seks seriekamper. Haaland er delt toppscorer i ligaen med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har likevel måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)
Tidspunkt: 20-04-2024 - Kl.15:17 - Kilde: NRK - Info


4. Haaland usikker til FA-cupsemifinalen
Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag. Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag. Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag. Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette. – Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag. Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere. Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool. Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)
Tidspunkt: 19-04-2024 - Kl.13:35 - Kilde: NRK - Info


5. Haaland-kritikk etter enda ein mållaus storkamp: – Han står berre der
2 mål på 9 kampar. Det er fasiten for Erling Braut Haaland i dei viktigaste rundane av den tøffaste fotballturneringa i verda. Nå blir han skulda for å svikte i store kampar.
Tidspunkt: 18-04-2024 - Kl.16:39 - Kilde: NRK - Info


6. Golfstjerne avfeier spekulasjoner om LIV-overgang
For få dager siden ble det hevdet at Rory McIlroy var nær en overgang til den mye omstridte LIV-touren. Selv mener golfstjernen at det aldri har blitt vurdert. Det forteller nordiren i et intervju med Sky Sports. – Jeg vet helt ærlig ikke hvordan spekulasjonene oppsto. Jeg har aldri blitt tilbudt noe som helst fra LIV, og jeg har heller aldri vurdert det, forteller McIlroy. De siste dagene har det versert rykter om at McIlroy, som tidligere var en skarp kritiker av LIV-touren, angivelig skal være nær en overgang verdt 680 millioner pund. – Jeg tror jeg har gjort det klart at det ikke er noe for meg. Det betyr ikke at jeg dømmer de som har meldt overgang fra PGA-touren. Folk kan ta sine egne avgjørelser. Hvem er vi til å bedømme det? fortsetter McIlroy. I starten av 2024 erkjente McIlroy at han trolig var for krass i kritikken mot spillerne som valgte å melde overgang til LIV-touren. Han er likevel klar på eget standpunkt. – For min del ligger framtiden her på PGA-touren. Noe annet har aldri vært et tema, slår nordiren fast. LIV-touren, som støttes av det saudiarabiske investeringsfondet (PIF), startet opp i 2022. Siden har flere store stjerner meldt overgang til den pengestinne touren. (©NTB)
Tidspunkt: 17-04-2024 - Kl.04:46 - Kilde: NRK - Info


7. Nettavisen: Krets ønsker Ulvang som ny leder for langrennskomiteen i skiforbundet
Akershus skikrets foreslår å bytte ut Torbjørn Skogstad som leder for langrennskomiteen i Norges Skiforbund. Vegard Ulvang pekes på som arvtakeren. Det opplyser kretsleder Erik Solberg i et intervju med Nettavisen. – Vi mener det er lurt med utskiftninger med jevne mellomrom sånn at man ikke gror fast, sier han. Torbjørn Skogstad har sittet med vervet siden 2012 og fikk i fjor mye kritikk da det ble kjent at han hevet en godtgjørelse på nærmere 950.000 kroner. Solberg peker på at lederen i langrennskomiteen jobber med prestasjonsgrupper som hele tiden er i utvikling. – Derfor tror jeg det er lurt at man i jevne mellomrom får inn nye tanker og ideer om hvordan ting skal gjøres, sier kretslederen. (NTB)
Tidspunkt: 15-04-2024 - Kl.15:24 - Kilde: NRK - Info


8. Konfronterte LSK-profil etter podkast-uttalelser: – Tapte utrolig mye ansikt
Lillestrøms Ruben Gabrielsen kom med ramsalt kritikk av Ulrik Saltnes i podkasten Fotballrådet. Det får Glimt-spillerne til å reagere kraftig.
Tidspunkt: 15-04-2024 - Kl.03:51 - Kilde: NRK - Info


9. Haaland satte ny sløserekord i Premier League
Erling Braut Haaland fikk til slutt en scoring hjemme mot Luton, da han et kvarter før slutt scoret på straffe og sendte Manchester City opp til 3-0. Like etter ble han byttet ut til fordel for Oscar Bobb, og fra benken fikk han se et par nye scoringer. City vant til slutt 5-1 og er foreløpig oppe på tabelltopp, to poeng foran Arsenal og Liverpool, med én kamp mer spilt. Haaland har de siste ukene fått kritikk for banespillet sitt av flere eksperter og heller ikke foran mål fikk han det helt til å stemme i lørdagens kamp. Nordmannen hadde flere store sjanser tidlig i kampen og var også siste City-spiller på ballen på deres første mål, da han sendte av gårde et skudd som var på vei langt utenfor, men som gikk via en Luton-forsvarer og i mål. Haaland bommet i løpet av kampen på to såkalt «store sjanser». Dermed har han misset på hele 30 store sjanser i Premier League denne sesongen. Det er to mer enn han hadde forrige sesong og rekord i å ha bommet på flest store sjanser i en Premier League-sesong, siden man startet å føre statistikken i 2010/11-sesongen. Samtidig er han også toppscorer. Lørdagens straffescoring gjør at nå står med 20 mål i Premier League denne sesongen.
Tidspunkt: 13-04-2024 - Kl.15:51 - Kilde: NRK - Info


10. United-helt opprørt av treningsbilder – får kraftig svar på tiltale
Paul Scholes likte dårlig det han så av supertalentene Kobbie Mainoo og Alejandro Garnacho på trening. Nå får United-legenden kritikk selv.
Tidspunkt: 13-04-2024 - Kl.10:28 - Kilde: NRK - Info


11. kritikk mot Haaland-is: – Stikk motsett av det han står for sjølv
Haaland-isen får kritikk av matentusiast. Meiner det er dobbeltmoralsk å marknadsføre noko ein sjølv unngår.
Tidspunkt: 12-04-2024 - Kl.10:32 - Kilde: NRK - Info


12. Saudi-Arabia sikret seg WTA-finalen – pengepremiene skyter i været
Sesongavslutningen for de beste kvinnelige tennisspillerne blir avholdt i Saudi-Arabia de tre neste sesongene. Premiepotten øker betraktelig. Årets avslutning blir avholdt mellom 2. og 9. november i den saudiarabiske hovedstaden Riyadh, opplyser WTA, organisasjonen for profesjonell tennis for kvinner, i en pressemelding. Det samme blir tilfellet i 2025- og 2026-sesongen. WTA-finalen er en turnering med de åtte spillerne som har spilt inn flest rankingpoeng i løpet av sesongen. WTA opplyser at avtalen med Saudi-Arabia vil gjøre at premiepengene til sesongavslutningen vil øke og være på totalt 163 millioner kroner. Det er en økning på omkring 70 prosent fra året før. Landet har blitt beskyldt for «sportsvasking» ved å bruke idrett til å bedre sitt renommé internasjonalt etter massiv kritikk for håndteringen av menneskerettigheter og klimaspørsmål. (NTB)
Tidspunkt: 04-04-2024 - Kl.12:37 - Kilde: NRK - Info


13. Kilde gjør helomvending: Blir med i landslagsutvalg
Etter at han tidligere i vinter sa nei til å bli med i landslagsutvalget, er det nå klart at Aleksander Aamodt Kilde blir en del av utvalget. Det melder Skiforbundet i en pressemelding. – Jeg har vært tydelig, også i media, når det gjelder min oppfatning av Skiforbundets håndtering i denne prosessen. Tilliten er satt kraftig på prøve, men jeg opplever likevel at det nå er ekte vilje til å finne løsninger, sier Kilde i en pressemelding. Alpinstjernen forteller om konstruktiv dialog med Skiforbundet den siste perioden. – Dette er blant annet et resultat av utøvernes innsigelser og de tilhørende anbefalingene fra lovutvalgene, sier Kilde. Alpinistene og Johannes Høsflot Klæbo har i lang tid vært i konflikt med Skiforbundet rundt lovligheten til landslagsavtalene, knyttet til utøvernes image rights. I fjor høst bestemte Skiforbundet at et utvalg skulle settes ned for å se på innholdet i landslagskontraktene. Utvalget ble klart i starten av februar, men da takket Kilde nei og rettet krass kritikk mot Skiforbundet. Nå har han altså snudd. – Det er avgjørende for oss at en utøver fra alpint er med i utvalget, og med sin tydelige stemme og sterke posisjon, er jeg glad for at Aleksander nå har sagt ja til å bidra i dette viktige arbeidet, sier generalsekretær og utvalgsleder Arne Baumann. Atle Lie McGrath vil delta som utøverrepresentant for teknikklaget når Kilde ikke kan delta.
Tidspunkt: 03-04-2024 - Kl.06:31 - Kilde: NRK - Info


14. Prest (63) gift med jente (12)
En prest i Ghana har mottatt massiv kritikk etter å ha giftet seg med sin barnebrud på lørdag.
Tidspunkt: 02-04-2024 - Kl.19:22 - Kilde: Dagbladet - Info


15. Branns anke av omstridt Uefa-bot avvist
Brann nådde ikke fram med sin anke av boten på 5000 euro klubben fikk for tilrop fra tribunen under en kamp i kvinnenes Mesterliga i januar. Avslaget kommer fram på nettsidene til Det europeiske fotballforbundet (Uefa). Bergens Tidende meldte om saken først. Anken var til behandling i Uefa-systemet i forrige uke. Brann fikk boten på drøyt 58.000 kroner fordi klubbens supportere ropte «Uefa-mafia» underveis i puljekampen mot St. Pölten på Åsane Arena 31. januar. Bergensklubben ble straffet fordi Uefa anså tilropet som «provoserende ytringer som er støtende av natur». Brann-styreleder Aslak Sverdrup skrev et innlegg om saken som ble publisert i den britiske storavisen The Guardian. – Avgjørelsen demonstrerer at Uefa utfordrer ytringsfriheten og klart legitim kritikk mot dem selv, de mektigste fotballederne i Europa, skriver Sverdrup. (NTB)
Tidspunkt: 02-04-2024 - Kl.10:06 - Kilde: NRK - Info


16. Adidas gjør endringer etter nazi-kritikk
Adidas forbyr å trykke nummer 44 på den nye tyske landslagsdrakten som herrelandslaget skal bruke under fotball-EM på hjemmebane til sommeren. Det bekrefter talsmann for Adidas, Olver Brüggen, overfor Kronen Zeitung. – Vi vil blokkere nummer 44 så raskt som mulig, sier han. Bakgrunnen for endringen kommer av fonten Adidas har valgt å bruke på tallene. Nummer 44 vil nemlig bli nærmest identisk med SS-logoen. SS er forkortelse for Schutzstaffel, som oppsto som en paramilitær organisasjon knyttet til det tyske nazipartiet NSDAP. Det har kommet en rekke reaksjoner i sosiale medier etter den tyske landslagsdrakten ble presentert. Adidas tar derfor til motmæle og er klare på at de tar avstand fra nazistene. – Folk fra rundt 100 nasjoner jobber hos Adidas. Selskapet vårt står for å fremme mangfold og inkludering, og som et selskap kjemper vi aktivt mot fremmedfrykt, antisemittisme, vold og hat i alle former, sier Brüggen. (NTB)
Tidspunkt: 01-04-2024 - Kl.11:38 - Kilde: NRK - Info


17. Nytt kaos: - Idiotisk
Etter bare fem måneder i jobben må speaker Mike Johnson tåle hard kritikk fra kollegaene.
Tidspunkt: 01-04-2024 - Kl.01:54 - Kilde: Dagbladet - Info


18. Uefa og Liverpool har inngått et forlik etter billettkaoset før mesterligafinalen i 2022
Det europeiske fotballforbundet (Uefa) gir økonomisk kompensasjon til de som ble rammet av billettkaoset i Paris under Champions League-finalen i 2022. Det opplyser Uefa på egne hjemmesider. Forbundet skriver at det er blitt inngått et forlik med den engelske klubben. Tusenvis av Liverpool-tilhengere slapp ikke inn på stadion for å se gigantkampen mot Real Madrid i 2022. Kaoset førte til farlige situasjoner, og fransk politi brukte tåregass og pepperspray utenfor arenaen. Det førte til panikk. Uefa fikk kritikk i etterkant av hendelsen. I februar 2023 slo en uavhengig rapport fast at Uefa må bære hovedansvaret for det som skjedde på Stade de France. Ifølge nyhetsbyrået Ritzau understreker imidlertid forbundet at de ikke vil ta på seg det. De skriver likevel at de anerkjenner de negative opplevelsene supporterne hadde i forbindelse med kampen, som Real Madrid til slutt vant 1-0. (NTB)
Tidspunkt: 22-03-2024 - Kl.21:07 - Kilde: NRK - Info


19. NFF gjør VAR-endringer: – Overbevist om at tidsbruken blir mindre
Til kommende sesong gjør NFF endringer i VAR for eliteserien. – Vi er overbevist om at tidsbruken blir mindre enn i 2023. Samtidig er det viktig at vi har kvalitet, at det ikke går så fort at vi overser vinkler og situasjoner som er nøkkelavgjørelser på fotballkamper. Så kvalitet må komme før bruk av tid, sier dommersjef Terje Hauge. I tillegg til at dommerne skal jobbe for å få tidsbruken ned, blir det to konkrete endringer: Fra nå er det krav om minimum seks kameraer på stadion. I fjor var det fem kameraer, men nå sørger NFF for at man skal ha kameraer bak begge mål. Endring nummer to er for å forbedre stadionopplevelsen. I år kan nemlig storskjermen på stadion vise bildene som brukes til å ta en avgjørelse, for eksempel dommerne gjennomgår en situasjon på sidelinjen. – I fjor la vi på plakat over en del situasjoner. Men vi opplever at det her kan bidra til en bedre forståelse og mer informasjon om hva som faktisk blir vurdert, sier prosjektleder for VAR, Knut Kristvang. – Hvor mye av endringen henger sammen med kritikken av VAR? – Det henger selvsagt sammen. 2023 var første året med VAR. Vi tar med oss mange positive og negative erfaringer. Det å stå på arenaen og vite hva som skjer, det er en viktig del. I tillegg ønsker NFF å teste ut at dommere skal kunne gi informasjon om avgjørelser over stadionanlegget. Dette vil altså testes ut i løpet av sesongen, men blir ikke noe som vil skje i hver kamp.
Tidspunkt: 21-03-2024 - Kl.14:28 - Kilde: NRK - Info


20. Idrettsforbundet stiller seg bak IOCs kritikk av «Friendship Games»
Norges idrettsforbund slutter seg til Den internasjonale olympiske komités skarpe kritikk av Russlands planer om å arrangere et slags alternativt OL. IOC gikk tirsdag hardt ut mot russiske myndigheters planer om å arrangere «Vennskapslekene» i Moskva og Jekaterinburg i september. Det betegnes som et forsøk på å politisere idretten, og medlemmer av den olympiske familien oppfordres til å avvise deltakelse i lekene. NIF støtter IOCs oppfordring til nasjonale og internasjonale forbund om å avstå fra å delta. – Russiske myndigheter undergraver med dette «sjørøveriet» idrettens frie stilling og selve fundamentet som internasjonal idrett er tuftet på. Her er det ikke idretten selv som inviterer, men russiske myndigheter, sier konstituert idrettspresident Arne Bård Dalhaug i en uttalelse. – Slik misbruker russiske myndigheter nok en gang idretten for egne maktpolitiske propagandaformål. Han mener at Russland igjen prøver å undergrave internasjonal idretts frie stilling. (NTB)
Tidspunkt: 19-03-2024 - Kl.21:24 - Kilde: NRK - Info


21. IOC kritiserer Russlands plan om alternativt OL
Den internasjonale olympiske komité retter skarp kritikk mot de russiske planene om å arrangere et alternativt OL på hjemmebane like etter sommerlekene i Paris. IOC-styret møttes tirsdag i Lausanne for blant annet å ta stilling til om utøvere fra Russland og Belarus skal få adgang til å delta på åpnings- og avslutningsseremonien i den franske hovedstaden i sommer. I den forbindelse sendte IOC ut en kraftfull formulert uttalelse knyttet til arrangementet Vennskapslekene som planlegges i Moskva og Jekaterinburg senere i år. Det planlegges også en vinterutgave av arrangementet i 2026, samme år som det er vinterleker i Milano og Torino. «IOC bemerker at den russiske regjeringen, i strid med de grunnleggende prinsippene i det olympiske charteret og resolusjonene fra FNs hovedforsamling, har til hensikt å organisere rent politisk motiverte sportsarrangementer i Russland», heter det fra IOC tirsdag. «Dette er et åpenbart brudd på det olympiske charteret og et brudd på de ulike FN-resolusjonene på samme tid», skriver styret i sin uttalelse. IOC kaller Friendship Games «et kynisk forsøk fra den russiske føderasjonen på å politisere idretten».
Tidspunkt: 19-03-2024 - Kl.12:16 - Kilde: NRK - Info


22. SV kritisk til Sps kvotegrep: – Vil sponse industrien i EU
SV er kritisk til Senterpartiets plan om å kjøpe klimakvoter for å nå klimamålene, og mener at dette er å sponse industrien i EU. – Rar kritikk, svarer Sp.
Tidspunkt: 18-03-2024 - Kl.21:01 - Kilde: E24 - Info


23. Deila bryter tausheten etter sparkingen: – Jeg er ikke bitter
Ronny Deila hevder han aksepterer egen skjebne og ikke føler på bitterhet etter å ha fått sparken i Club Brugge. Han lover å være klubbens største supporter. Deila ble mandag avskjediget som trener i den belgiske storklubben. I en pressemelding gjengitt av blant andre avisen Het Laateste Nieuws mandag kveld setter han ord på egne tanker rundt beslutningen. – Jeg ønsker alle i klubben det beste, sier Deila – og legger til: – Jeg føler ingen harme, men aksepterer skjebnen min. Jeg er ikke bitter, og vil fortsette å være klubbens supporter nummer én. Telemarkingen gikk til Brugge fra ligarival Standard Liege i fjor og sier han aldri vil angre på valget. Samtidig tar han en viss selvkritikk. – Jeg kunne ha gjort det bedre, det er riktig. Men jeg kan si at jeg gjorde alt jeg kunne. Det var mye bra også. Jeg har vært i stand til å utgjøre en forskjell, både for laget og for individuelle spillere. Jeg er veldig stolt over å ha vært trener for Club Brugge, sier Deila. (NTB)
Tidspunkt: 18-03-2024 - Kl.17:32 - Kilde: NRK - Info


24. Stordalen-advokater får kostnadskritikk: – Litt overrasket
Millionene ruller ut når hotellkongen tar staten til retten. Professor sier enorme verdier står på spill.
Tidspunkt: 12-03-2024 - Kl.15:51 - Kilde: E24 - Info


25. Kane med hat trick i målfest: Bayern vant 8-1
Bayern München, som har fått mye kritikk denne sesongen, fikk det virkelig til å stemme mot Mainz. Storklubben ga seg ikke før det sto 8-1 på resultattavlen. Tre av målene var det superspissen Harry Kane som sto for. I tillegg tegnet Thomas Müller, Jamal Musiala og Serge Gnabry seg på scoringslisten. Det samme gjorde Leon Goretzka, som scoret to ganger. Nadiem Amiri scoret det som ble utelukkende ble et trøstemål for Mainz. Andreas Hanche-Olsen startet kampen på benken, men kom inn i det 76. minutt. Da sto det allerede 7-1 til Bayern. Giganten fra München er på 2. plass i Bundesliga, syv poeng bak serieleder Bayer Leverkusen, som har én kamp mindre spilt. Mye av æren skal Kane ha: Engelskmannen står med 30 ligamål på 25 kamper. I alle turneringer har Kane 36 mål på 34 kamper.
Tidspunkt: 09-03-2024 - Kl.16:38 - Kilde: NRK - Info


26. Horner svarer Jos Verstappen etter tirade
Red Bull-sjef Christian Horner måtte svare på kritikken fra Max Verstappens far i forkant av Formel 1-runden i Saudi-Arabia. Briten møtte til pressetreff i Jeddah torsdag. Der ble det interne dramaet i Red Bull et sentralt tema. – Jeg er åpenbart klar over uttalelsene som ble gitt. Det ble en diskusjon etter løpet (i Bahrain), og jeg tror alle nå er veldig fokusert på framtiden, sa Horner, ifølge Sky Sports. Det var under sesongåpningen sist uke at Jos Verstappen langet ut mot Horner, som har vært anklaget for upassende oppførsel overfor en kvinnelig kollega i Red Bull. – Laget står i fare for å bli revet i stykker. Det kan ikke fortsette slik som dette. Det vil eksplodere. Han spiller offeret, når det er han som forårsaker problemene, sa Verstappen. Red Bull avviste nylig klagen mot Horner, men Max Verstappens far mente likevel at briten må fratre. – Det vil være spenning her så lenge han (Horner) forblir i jobben, sa 51-åringen. Horner skal tidligere i uken ha vært i møte med Max Verstappens agent Raymond Vermeulen i et forsøk på å dempe bråket. – Lagets fokus er på å forsvare begge VM-titlene vi har kjempet så hardt for å oppnå. Nå ser vi alle framover, sa Horner torsdag. (NTB)
Tidspunkt: 07-03-2024 - Kl.16:37 - Kilde: NRK - Info


27. Hoppbråket: Skikretsene slår ring om hoppkomiteen etter «ufortjent» kritikk
Hopplederne i 15 skikretser tar hoppkomiteen i Norges Skiforbund og dens leder Stine Korsen kraftig i forsvar etter bråket rundt landslagssjef Alexander Stöckl. I en felles melding sendt til NTB skriver hopplederne i 15 av landets i alt 16 skikretser at de har full tillit til Korsen og hoppkomiteen. Stöckl-saken er ikke nevnt spesifikt, men den danner åpenbart bakteppet for utspillet. Det har stormet rundt landslagssjefen etter at det ble kjent for offentligheten at utøverne på landslaget har uttrykt misnøye med østerrikeren. Stöckl har på sin side mer enn antydet at han ikke er fornøyd med hoppkomiteens håndtering av saken. «Vi (undertegnede skikretser) har full tillit til Stine Korsen og nåværende hoppkomité. Mye har blitt sagt og gjort de siste ukene, og dessverre blir frivillige tillitsvalgte anklaget for mye annet. Dette er ufortjent», heter det i meldingen fra skikretsene. «Vi som er en del av norsk hoppsport, må alle være klar over at vi representerer noe som er større og viktigere enn oss selv», skriver kretsene også. (NTB)
Tidspunkt: 06-03-2024 - Kl.11:49 - Kilde: NRK - Info


28. Stortinget vedtok sterk kritikk av Erna Solberg
Et samstemt Storting vedtok som innstilt å rette sterk kritikk mot Erna Solberg (H) i saken om inhabilitet på grunn av mannens aksjehandel.
Tidspunkt: 05-03-2024 - Kl.14:24 - Kilde: E24 - Info


29. Erna Solberg svarer på kritikken fra Stortinget: – Jeg fortjener kritikk
Høyre-lederen mener all kritikk som rettes mot henne er fullt fortjent.
Tidspunkt: 05-03-2024 - Kl.06:57 - Kilde: E24 - Info


30. De er redde
«Usynlig» Haaland hylles av anerkjent skribent, som ikke vil være med på kritikken. Han kommer også med melding fra motstandere.
Tidspunkt: 04-03-2024 - Kl.07:33 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


31. Rashford ut mot kritikerne: – Vis litt menneskelighet
Marcus Rashford sier at de som trekker hans lojalitet til Manchester United i tvil må vise «mer menneskelighet». 26-åringen har scoret bare fem mål for klubben denne sesongen, og han har måttet tåle kritikk for innstillingen etter flere uheldige episoder. – Om min lojalitet til United trekkes i tvil, må jeg si fra, skriver Rashford i en artikkel for The Players´ Tribune. – Det er som å trekke min identitet i tvil, alt jeg står for som menneske. Jeg vokste opp her og har spilt for klubben siden jeg var gutt. Rashford ble utviklet i klubbens akademi og har scoret 128 mål på 391 kamper for Manchester Uniteds førstelag. Forrige sesong scoret han karrierebeste 30 mål, men denne sesongen har det gått tyngre. – Jeg tåler kritikk. Jeg kan takle overskrifter, kritikk i podcaster, sosiale medier og aviser. Jeg tåler hva som helst, men om dere sår tvil om lojaliteten til klubben, min kjærlighet til fotball, og trekker familien min inn i det, så vil jeg be om at dere viser litt mer menneskelighet, skriver Rashford. (NTB)
Tidspunkt: 29-02-2024 - Kl.21:25 - Kilde: NRK - Info


32. Slår tilbake: - Patetisk
Erik ten Hag reagerer på kritikken mot Manchester United-kapteinen.
Tidspunkt: 29-02-2024 - Kl.16:08 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


33. Saudiarabisk fond har fått tennisavtale
Saudi-Arabias offentlige investeringsfond (PIF) har inngått en femårsavtale med ATP, den internasjonale organisasjon for herrenes profftennis. Med det øker kongedømmets innflytelse på internasjonal sport. Avtalen som ble kjent onsdag, omtales som et «flerårig strategisk partnerskap». I en felles uttalelse melder fondet og ATP at partnerskapet innebærer en «betydelig delt forpliktelse til å fremme tennis globalt». Noen sum for investeringen er ikke kjent, men avtalen innebærer at PIF blir offisiell navnesponsor for ATPs rankingliste. Fondet går også inn som partner for ATP-turneringene i Indian Wells, Miami, Madrid og Beijing, samt ATP-sluttspillet. Siden 2021 har det saudiske fondet investert tungt i flere store idretter, inkludert opprettelsen av PGA-rivalen LIV innen golf og oppkjøpet av Premier League-klubben Newcastle. Saudi-Arabia blir også arrangør av VM-sluttspillet i fotball i 2034. Landet har blitt beskyldt for «sportsvasking» ved å bruke idrett til å bedre sitt renommé internasjonalt etter massiv kritikk for håndteringen av menneskerettigheter og klimaspørsmål. (NTB)
Tidspunkt: 28-02-2024 - Kl.16:06 - Kilde: NRK - Info


34. Erna Solberg etter sterk kritikk fra Stortinget: – Jeg burde spurt og gravd mer
Høyre-leder og tidligere statsminister Erna Solberg (H) får «sterk kritikk» av Stortingets kontrollkomité. – Jeg burde spurt og gravd mer, sier hun.
Tidspunkt: 28-02-2024 - Kl.12:01 - Kilde: E24 - Info


35. Erna Solberg (H) får enstemmig «sterk kritikk» fra Kontrollkomiteen
Saken oppdateres...
Tidspunkt: 28-02-2024 - Kl.11:18 - Kilde: E24 - Info


36. Gullballen-vinneren kritisk: – Hadde ikke skjedd med herrene
Barcelona-stjernen Aitana Bonmatí retter kritikk mot eget fotballforbund. Hun mener for lite har skjedd i spansk fotball etter VM-triumfen i fjor sommer. Bonmati, som i oktober fikk Gullballen for første gang etter et strålende år, snakker ut i et intervju med L´Equipe. Blant tingene midtbaneprofilen er kritisk til, er at sist ukes kamp mot Nederland ble flyttet på kort varsel. – Vi skulle spille i Cádiz, men så ble det endret til La Cartuja i Sevilla. Det ville aldri skjedd med herrene, sier hun. Hun var svært viktig for et Spania-lag som gikk hele veien i VM i Australia og New Zealand i fjor sommer. Hun mener at kvinnefotballen i landet burde ha nytt godt av det. Hun ser til utviklingen i England etter EM-seieren i 2022. – Da så vi en forandring som følge av suksessen. De investerte mer i hjemlig liga og arenaene er fulle når landslaget spiller. Jeg er misunnelig for at jeg ikke kan si det samme om Spania, sier hun videre. (NTB)
Tidspunkt: 28-02-2024 - Kl.08:54 - Kilde: NRK - Info


37. Rettferdighet er useriøst for Høyre
Høyre tåler ikke kritikk av de urettferdige og usolidariske skattekuttene de foreslår for de aller rikeste i landet. Det er ikke useriøst å ønske et rettferdig skattesystem.
Tidspunkt: 27-02-2024 - Kl.09:57 - Kilde: E24 - Info


38. Aker om aksjonærkritikk: – De så skogen, men ingen gullkantet avkastning
Det har stått i sentrum for en av Sverige største finansskandaler. Aker-hovedeier Kjell Inge Røkke tar om få dager over jaktområdet, men selskapet avviser at noe lignende kan skje med dem.
Tidspunkt: 23-02-2024 - Kl.15:04 - Kilde: E24 - Info


39. Forfang åpner om meldinger: – Mye dårlig oppførsel
Det har stormet rundt hopplandslaget de siste dagene, etter at det i forrige uke kom frem at landslagshopperne hadde sendt et brev hvor de uttrykte misnøye med landslagstrener Alexander Stöckl. Som utøverrepresentant har Johann André Forfang blitt en synlig del av saken. Det har resultert i at han har fått mye kritikk på diverse kommentarfelt rundt omkring. Og også i egen innboks. – Det går veldig mye på meg som person. At jeg har vært med lenge, er gammel og bare bør gi meg. De prøver rett og slett å få meg til å føle at det ikke er noen plass til meg i sporten, sier Forfang om meldingene han har fått tilsendt. – Det er aldri noe gøy å få slike meldinger. Det er det vel ingen som synes. Selv ikke de som sender den, ville synes det var noe greit å få slike meldinger selv. Det sliter jeg litt med å respektere, rett og slett. Jeg synes det er mye dårlig oppførsel der ute. Men da igjen, jeg vet at de med hjertet for sporten omfavner oss utøvere, sier hopperen. – I en idrett så vil jeg tro at utøverne, om ikke alltid vet best, så har de i hvert fall en veldig kvalifisert mening om ting. Det å idioterklære oss så til de grader, det synes jeg er veldig spesielt, sier han videre. Denne helgen skal han han og resten av verdenseliten hoppe i skiflygingsbakken i Oberstdorf.
Tidspunkt: 21-02-2024 - Kl.22:08 - Kilde: NRK - Info


40. Forfang åpner opp om meldinger: – Mye dårlig oppførsel
Det har stormet rundt hopplandslaget de siste dagene, etter at det i forrige uke kom frem at landslagshopperne hadde sendt et brev hvor de uttrykte misnøye med landslagstrener Alexander Stöckl. Som utøverrepresentant har Johann André Forfang blitt en synlig del av saken. Det har resultert i at han har fått mye kritikk på diverse kommentarfelt rundt omkring. Og også i egen innboks. – Det går veldig mye på meg som person. At jeg har vært med lenge, er gammel og bare bør gi meg. De prøver rett og slett å få meg til å føle at det ikke er noen plass til meg i sporten, sier Forfang om meldingene han hevder å ha fått tilsendt. – Det er aldri noe gøy å få slike meldinger. Det er det vel ingen som synes. Selv ikke de som sender den, ville synes det var noe greit å få slike meldinger selv. Det sliter jeg litt med å respektere, rett og slett. Jeg synes det er mye dårlig oppførsel der ute. Men da igjen, jeg vet at de med hjertet for sporten omfavner oss utøvere, sier hopperen. – I en idrett så vil jeg tro at utøverne, om ikke alltid vet best, så har de i hvert fall en veldig kvalifisert mening om ting. Det å idioterklære oss så til de grader, det synes jeg er veldig spesielt, sier han videre. Denne helgen skal han han og resten av verdenseliten hoppe i skiflygingsbakken i Oberstdorf.
Tidspunkt: 21-02-2024 - Kl.22:08 - Kilde: NRK - Info


41. Finanstilsynet åpner tilsyn mot PWC etter oppdrag fra Norsk Industri
Åpner tilsyn av PWCs undersøkelser av Stein Lier-Hansens representasjonsutgifter, etter kritikk om mulig dobbelrolle.
Tidspunkt: 19-02-2024 - Kl.14:44 - Kilde: E24 - Info


42. Hoppsjef Alexander Stöckl har avtalt møte med utøverne etter kritikken
Hopptrener Alexander Stöckl skal om kort tid møte landslagsutøverne om den uttalte misnøyen mot ham. Det opplyser LO-advokat Trond Gram i en pressemelding på vegne av Stöckl. Der kommer det fram at advokatene, sammen med Stöckl, har avklart med Norges Skiforbund at han skal fortsette som trener fram til «han selv beslutter noe annet», heter det i meldingen. Nylig sendte utøverne et brev til forbundet der de uttrykte misnøye med Stöckls lederstil. «Når Stöckl har valgt å si så lite som mulig, så er ikke det for å beskytte seg selv. Stöckl har i hele sin karriere lagt vekt på å være åpen og ærlig, men noen ganger kan det, som i denne saken, ramme andre svært hardt. Da velger han å opptre anstendig og ta menneskelige hensyn, selv om han kanskje ville fått mer sympati om hele saken hadde blitt brettet ut. Det som er viktig for Stöckl nå er kun møtet med utøverne som finner sted i nær fremtid. Uavhengig av hva som kommer ut av møtet så vil han være landslagssjef inntil det blir avtalt noe annet med NSF som arbeidsgiver», heter det i uttalelsen fra LO-advokat Gram. (©NTB)
Tidspunkt: 17-02-2024 - Kl.13:54 - Kilde: NRK - Info


43. PWC om oppdraget fra Norsk Industri: – Vi har dialog med Finanstilsynet
Først fikk Norsk Industri kritikk for å bruke sin egen revisor gjennom flere år til å granske sin tidligere direktør. Nå er revisjonsselskapet i dialog med Finanstilsynet om oppdraget.
Tidspunkt: 16-02-2024 - Kl.18:18 - Kilde: E24 - Info


44. Rasar mot Norges idrettsforbund etter rapport: – Dette er alvorleg
Ein handlingsplan for å førebygge eteforstyrring i idretten er noko fagmiljøet har etterlyst i nærare 30 år. Forslaget som no er på bordet møter krass kritikk.
Tidspunkt: 14-02-2024 - Kl.21:12 - Kilde: NRK - Info


45. Skiskytterprofil hetset på nett
Den tyske skiskytteren Vanessa Voigt sier hun har mottatt brutale meldinger på nettet etter en tung start på skiskytter-VM i Tsjekkia. Voigt snakker om netthetsen hun har blitt utsatt for i en podkast hos kringkasteren ARD. – Du finner ofte meldinger som er virkelig sjokkerende, og som er personlig støtende, sier skiskytteren. Hun utmerket seg med to pallplasser tidlig i verdenscupsesongen, men har slitt under VM i Nove Mesto. 15.-plass på jaktstarten og 19.-plass på sprinten er fasiten så langt. – VM har ikke gått så bra hittil, sier Voigt, som ber om støtte fra omgivelsene for å reise seg og klatre på resultatlistene. – Alt jeg egentlig trenger akkurat nå er en klem og noen gode ord og definitivt ingen meldinger som kan trekke meg enda lenger ned, sier hun. Skiskytteren er tydelig på at hun er rustet til å takle objektiv kritikk, men sier det er langt verre når folk «som sitter i sofaen foran TV-en og kanskje aldri har vært på ski selv, bare kritiserer deg». Voigt har også tidligere vært åpen om netthets. For å takle de stygge meldingene har hun engasjert en mentaltrener.
Tidspunkt: 13-02-2024 - Kl.13:54 - Kilde: NRK - Info


46. Kilde-advokat med krass kritikk: Skitopp trekker seg fra utvalg
Aleksander Aamodt Kildes advokat Pål Kleven kommer med krass kritikk mot måten Norges Skiforbund har ordnet utvalget som skal se på landslagsavtalen. Nå trekker et utvalgsmedlem seg.
Tidspunkt: 12-02-2024 - Kl.18:36 - Kilde: NRK - Info


47. Guardiola med Haaland-kritikk etter måldobbel: – Kroppsspråket hans var ikke bra
Erling Braut Haaland fikk endelig hull på byllen etter skaden. Manchester City-trener Pep Guardiola var imidlertid ikke fornøyd med kroppsspråket til jærbuen underveis i kampen.
Tidspunkt: 10-02-2024 - Kl.14:24 - Kilde: NRK - Info


48. Azar Karadas er Starts nye hovedtrener
Azar Karadas er mannen som skal få Start på rett kjøl. 42-åringen tar over som hovedtrener etter Sindre Tjelmeland. Det opplyser klubben i sine mediekanaler. – Det er stor ære for meg. Jeg er ekstremt stolt og glad og gleder meg til å komme i gang med jobben, sier Karadas i en pressemelding. Karadas kommer fra jobben som assistenttrener under Bob Bradley i Stabæk. Fra før har han også erfaring som hovedtrener for Branns 2.-lag. Treneren har også en imponerende spillerkarriere bak seg. Karadas spilte for klubber som Brann, Rosenborg, Benfica, Kasimpasa og Sogndal. Han var også utlånt fra Benfica til Portsmouth og Kaiserslautern. 42-åringen noterte seg også for ett mål på ti A-lagskamper for Norge. Etter 2019-sesongen sa det imidlertid stopp for spillerkarrieren til den tidligere angrepsspilleren. Karadas la opp med fire eliteserietitler, ett cupgull og ett seriemesterskap i Portugal. Nå tar han over etter Tjelmeland, som ble ferdig som Start-trener tidlig i januar. Start sliter hardt økonomisk og ble kastet ut av eliteseriekvalifiseringen etter at banen ikke var i god nok stand til kampen mot Bryne. I etterkant har kritikken haglet mot klubbledelsen, og flere har forlatt sine poster. (NTB)
Tidspunkt: 08-02-2024 - Kl.17:02 - Kilde: NRK - Info


49. Noen har ikke snakket sammen
Den knusende kritikken fra Aleksander Aamodt Kilde var det siste Skiforbundet trengte akkurat nå. Og de har bare seg selv å takke.
Tidspunkt: 07-02-2024 - Kl.20:23 - Kilde: NRK - Info


50. Stusser etter VM-åpningen til Thingnes Bø: – Det har vi nesten aldri sett
Ekspertene ble overrasket over Johannes Thingnes Bø sin etappe da Norge startet VM med stafettsølv. Stryningen tok selvkritikk etter VM-åpningen.
Tidspunkt: 07-02-2024 - Kl.17:30 - Kilde: NRK - Info


51. Klaveness før Uefa-avstemning: – Har ingen agenda
Danmark og Sverige støtter et kritisert forslag som kan forlenge Aleksander Ceferins tid som Uefa-president. Lise Klaveness og NFF har ikke bestemt seg. På torsdagens kongress skal de 55 medlemslandene i Det europeiske fotballforbundet (Uefa) stemme over flere saker. Blant dem er Ceferins forslag om en vedtektsendring som vil gjøre det mulig å ha presidentjobben i mer enn tolv år. Forslaget har fått hard kritikk, og nylig sa Uefas fotballsjef Zvonimir Boban opp i protest. Likevel er det ventet å bli vedtatt. Klaveness er ærlig på at Norges Fotballforbund ikke har gjort seg opp en mening før kongressen i Paris. – Vi ser ikke på dette som for eller mot Ceferin. Vi vil ikke stemme for noe som gjør organisasjonen mer sårbar, men vi ser også at det er vedtekter rundt presidentens mandatperioder som må avklares, sier Klaveness til TT. Et annet forslag på bordet er å øke antall kvinnelige kvoteplasser i Uefa-styret fra én til to. – Det er bra, men det har tatt for lang tid, sier Klaveness. Hun skulle helst sett at det satt fem kvinner i styret, og at det ikke var kvotering. NFF-sjefen mener det i stedet burde vært et minimumsantall for kvinnelige medlemmer. (NTB)
Tidspunkt: 07-02-2024 - Kl.14:27 - Kilde: NRK - Info


52. Messi kom på banen i målløs treningskamp
Superstjernen Lionel Messi spilte den siste halvtimen i Inter Miamis oppkjøringskamp mot Vissel Kobe i Tokyo. Det gledet mange tusen fremmøtte. Messi og Inter Miami måtte tåle mye kritikk etter at argentineren ble sittende på benken i en kamp i Hongkong søndag. Underveis i kampen buet supporterne som hadde betalt mye penger for å se fotballens kanskje aller største profil. Det var dermed knyttet spenning til om Messi ville spille mot Vissel Kobe i Tokyo onsdag. Han har slitt med en skade, men kom på banen den siste halvtimen i kampen som endte 0-0. I straffesparkkonkurransen vant de japanske vertene 4-3. (NTB)
Tidspunkt: 07-02-2024 - Kl.12:32 - Kilde: NRK - Info


53. Bø med Sverige-stikk: – Må gjere ekstreme tiltak
Sveriges skiskyttarar får miljøkritikk etter at dei farta til VM i privatfly. Tarjei Bø meiner grepet viser desperasjonen til svenskane.
Tidspunkt: 07-02-2024 - Kl.05:46 - Kilde: NRK - Info


54. Opseth ut mot FIS : – Skjønner ikke hvorfor de med vilje lager sporten uforsvarlig
Etter kvinnenes hopprenn i tyske Willingen lørdag kom Silje Opseth med krass kritikk mot Det Internasjonale Skiforbundet (FIS). Det etter det eksperter omtaler som et fiaskorenn.
Tidspunkt: 04-02-2024 - Kl.07:04 - Kilde: NRK - Info


55. Fransk klubb i strupen på West Ham etter at overgang strandet: – Mangel på respekt
Said Benrahmas overgang til Lyon lot seg ikke gjennomføre torsdag kveld. Nå retter den franske klubben ramsalt kritikk mot West Ham og kaller det «uforståelig». Ifølge Lyon hadde klubbene kommet til enighet om en låneovergang for kantspilleren fra Algerie. West Ham skal imidlertid ikke ha «iverksatt de tekniske prosedyrene på Fifas plattformer», og avtalen strandet. – Vi hadde gledet oss til å ønske Said velkommen. Vi var enige med West Ham, og vi hadde fått godkjennelse fra tilsynsmyndigheten for spilleroverganger i Frankrike. Vi la inn alle data, men West Ham gjorde ingenting. Det til tross for gjentatte påminnelser og kontakt over telefon, skriver Lyon på egne hjemmesider. Videre får West Ham kraftig kritikk. – På grunn av den uforståelige oppførselen fra den engelske klubben, kunne ikke overgangen gjennomføres før fristen. Vi mener det er mangel på respekt overfor både oss og spilleren. Vi forbeholder oss retten til å gjøre det vi kan for å gjennomføre overgangen på et senere tidspunkt, skriver den franske klubben. Benrahma ble hentet til West Ham fra Brentford for tre år siden. Denne sesongen har han slitt med å spille seg til fast plass i laget til David Moyes. (©NTB)
Tidspunkt: 02-02-2024 - Kl.06:11 - Kilde: NRK - Info


56. Mancini får krass kritikk etter straffedrama
Roberto Mancini marsjerte inn i spillertunnelen før straffesparkkonkurransen mellom Saudi-Arabia og Sør-Korea i asiamesterskapet var ferdig mandag. Nå får han kraftig kjeft. Presidenten i Saudi-Arabias fotballforbund stempler den italienske trenerstjernens oppførsel som «fullstendig uakseptabel». Saudi-Arabia forsvant ut av asiamesterskapet etter å ha tapt tirsdagens åttedelsfinale mot Sør-Korea på straffesparkkonkurranse. I forkant av at Wolves-spiller Hwang Hee-chan satte inn det avgjørende målet, forlot Mancini sidelinjen og gikk i garderoben. Det reagerer fotballpresident Yasser Al-Misehal kraftig på. – Landslagssjefens exit er helt uakseptabel, og vi vil snakke med ham om hvorfor dette skjedde, sier han i et intervju med den saudiske kringkasteren SSC. – Han har rett til å forklare synspunktet sitt, og så vil vi komme med en passende reaksjon, legger Al-Misehal til. 59 år gamle Mancini har bedt om unnskyldning for å ha gått inn i spillertunnelen før skjebnen var beseglet, Han hevder han trodde kampen var over. (NTB)
Tidspunkt: 31-01-2024 - Kl.10:06 - Kilde: NRK - Info


57. Lettvint svartmaling fra Høyre
Investeringsrekord, eksportrekord og lav arbeidsledighet - det går veldig godt i norsk økonomi med Ap/Sp-regjeringens rettferdige og omfordelende skattepolitikk. Det velger Høyre å ignorere i sin lettvinte kritikk.
Tidspunkt: 29-01-2024 - Kl.09:57 - Kilde: E24 - Info


58. Rabbiner Michael Kohn: Hvordan skal vi snakke om Israel?
Hvor går grensen mellom hard kritikk av Israel og antisemittisme? Eldre episoder:
Tidspunkt: 28-01-2024 - Kl.07:54 - Kilde: E24 - Info


59. Greenpeace i strupen på Skiforbundet: – Tragikomisk
I staden for at utøvarane køyrde bil frå Oberhof til Goms etter verdscuprunden førre helg, la Skiforbundet opp til flyreise via Noreg. Nå får dei krass kritikk.
Tidspunkt: 27-01-2024 - Kl.19:29 - Kilde: NRK - Info


60. Norsk sprintfiasko: – Akkurat nå fortjener vi kritikken
Uten Kristine Stavås Skistad på start klarte ingen av de norske kvinnene å ta seg videre til semifinale i langrennssprinten lørdag. Nå slakter de seg selv.
Tidspunkt: 27-01-2024 - Kl.14:58 - Kilde: NRK - Info


61. Dømt for Putin-kritikk på jobb
En russisk lege snakket kritisk om krigen i Ukraina til kollegaer på jobb. Så sendte de lydopptak til myndighetene.
Tidspunkt: 26-01-2024 - Kl.01:08 - Kilde: Dagbladet - Info


62. Viking-stjerne fyrer løs mot egen klubb: – Det er motbydelig
– I to og et halvt år har jeg gjort alt jeg kunne, så er dette takken. Det er motbydelig. Jeg hadde aldri i verden sett for meg at vi skulle havne her, sier Vikings midtstopper David Brekalo til Stavanger Aftenblad. Sloveneren kom til Viking sommeren 2021 og ble raskt en nøkkelspiller for laget. Ved flere anledninger har utenlandske klubber vist interesse for Brekalo, men Viking har sagt nei til budene som har kommet inn. Brekalo forteller at han og agenten var enig i avgjørelsen om å si nei til danske Midtjylland i fjor sommer, fordi Viking da kjempet om seriegull. I sesonginnspurten var Brekalo skadet i en lengre periode og Viking endte på fjerdeplass etter en fryktelig høstsesong. Nå sier Brekalo at han føler seg sviktet av Viking, som har sagt nei til budene fra Orlando City i vinter. Ifølge Brekalo hadde han og Viking en muntlig avtale om at de ville selge ham nå i vinter. Til Aftenbladet svarer Vikings sportssjef, Erik Nevland, på kritikken. – Først av alt er det viktig å poengtere at vi ønsker David alt godt. Han har vært og er en bauta for oss. Vi jobber hardt med at han skal få sine ambisjoner oppfylt, men må samtidig også jobbe mot det som er riktig for klubben vår, svarer han blant annet, og sier at de ikke har gitt Brekalo eller hans agent noen lovnad rundt en overgangssum.
Tidspunkt: 25-01-2024 - Kl.15:55 - Kilde: NRK - Info


63. Ukrainsk 16-åring beklager etter håndtrykk med russer: – Kommer ikke til å skje igjen
Den ukrainske tennisspilleren Jeljzaveta Kotliar har fått kritikk for å ha tatt en russisk konkurrent i hånden i Australian Open. Nå legger 16-åringen seg flat. Kotliar møtte russiske Vlada Mintsjeva i 1. runde av juniorturneringen, og etter kampen ga ukraineren Mintsjeva et håndtrykk for å gratulere henne med avansementet. Valget har blitt møtt med misnøye fra Ukrainas tennisforbund, som i en uttalelse kaller det en «upassende feil». De understreker at ukrainske tennisspillere ikke skal ta russiske motstandere i hånden så lenge det pågår en krig i landet. – Hun er bare seksten år gammel og har lite erfaring i å delta i store turneringer. Hun gjorde som hun pleier å gjøre, og hun var ikke klar over at motstanderen representerte et land som har valgt å gå til angrep på hennes eget. Det var helt klart en feil, og hun er veldig lei for det. Hun forsikrer at det ikke kommer til å skje igjen, forteller Kotliars far til AFP. 16-åringen får støtte fra Australian Open-sensasjonen Dajana Jastremska, som onsdag tok seg til semifinale. – Hun er ung og har ikke så mye erfaring. Det kan skje den beste. Jeg kan ikke dømme henne når jeg ikke vet hva som gikk gjennom hodet hennes. Jeg er sikker på at hun bare var litt forvirret, sa Jastremska. (NTB)
Tidspunkt: 24-01-2024 - Kl.07:28 - Kilde: NRK - Info


64. Aker sendte brev til Solstad-aksjonær etter krass kritikk: – Vil holde deg ansvarlig
Den amerikanske storeieren gikk hardt ut mot redningsplanen i Solstad Offshore. Dagen etter sendte Aker et brev der det står at aksjonæren vil bli holdt ansvarlig.
Tidspunkt: 22-01-2024 - Kl.10:56 - Kilde: E24 - Info


65. Fakturerte millionbeløp i klimarettssak
Analysebyrået Rystad Energy får kritikk av Oslo tingrett i forbindelse med en klimarettssak hvor to miljøorganisasjoner vant mot staten.
Tidspunkt: 19-01-2024 - Kl.15:58 - Kilde: E24 - Info


66. Sjefen i Arbeidstilsynet trekker seg
Trude Vollheim trekker seg som direktør i Arbeidstilsynet etter varsel om kritikk verdige arbeidsforhold i tilsynet.
Tidspunkt: 19-01-2024 - Kl.12:45 - Kilde: E24 - Info


67. Henderson ferdig i Saudi-Arabia – hånes i britisk presse
Torsdag kveld bekrefter Al Ettifaq og Jordan Henderson at kontrakten hans er terminert. Den tidligere Liverpool-kapteinen er klar for Ajax. – Jeg vil takke klubben, fansen og alle involverte for muligheten og ønsker dem det beste for resten av sesongen, sier Henderson i en uttalelse. Henderson, som ved flere anledninger snakket varmt om homofiles rettigheter og spilte med kapteinsbind i regnbuefarger i Liverpool, har fått mye kritikk for overgangen til Al Ettifaq, spesielt fra LHBT+-samfunnet. 33-åringen fikk bare seks måneder og 17 kamper i Saudi-Arabia før det var over. Nå går altså veien videre til Ajax som har hatt en trøblete sesong i den nederlandske æresdivisjonen og er plassert som nummer fem på tabellen. – Vi ville ha en rutinert midtbanespiller med lederkvaliteter. Vi så også etter noen som kunne komme så fort som mulig, og Jordan Henderson tikket alle boksene, sier Ajax-trener John van ’t Schip. Nå hagler reaksjonene i britisk presse. – Uansett hvor latterlig han ser ut og hvor hyklersk han har vært, må Henderson få litt ære for å være villig til å se dum ut for å få slutt på elendigheten, skriver Jonathan Wilson i The Guardian. Ifølge TV 2 sparer heller ikke kommentator Thom Gibbs i The Telegraph på kruttet i sin omtale av den britiske stjernen. – Hendersons saudiske eventyr har vært en komedie med feil fra start til slutt, skriver Gibbs. (NRK / NTB)
Tidspunkt: 18-01-2024 - Kl.19:44 - Kilde: NRK - Info


68. Nå fyller Norges skiskytterforbund kvinnekvota
Det norske skiskytterforbundet ble møtt med kritikk da de valgte å ikke fylle kvoten for antall kvinnelige skiskyttere til rennene i Ruhpolding. Men når verdenscupen fortsetter i Anterselva er kvinnene fulltallige igjen. Ida Lien har nemlig blitt tatt ut til de kommende verdenscuprennene. Det opplyser skiskytterforbundet i en pressemelding mandag morgen. – Vi ser frem til å ønske Ida Lien velkommen tilbake til gruppa, og gleder oss til å se hva hun kan få til i Anterselva denne uka. Hun har hatt en tøff oppkjøring før sesongen, og vi er veldig stolte av det hun har prestert så langt, sier landslagssjef i Norges Skiskytterforbund, Per Arne Botnan. Lien slår følge med Juni Arnekleiv, Karoline Knotten, Marit Ishol Skogan, Ingrid Landmark Tandrevold og Maren Hjelmeset Kirkeeide til Anterselva.
Tidspunkt: 15-01-2024 - Kl.08:02 - Kilde: NRK - Info


69. Nådeløs melding
Følg storkampen her. Før avspark rettet Erik ten Hag (53) kritikk mot Jadon Sancho (23).
Tidspunkt: 14-01-2024 - Kl.16:29 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


70. FIS tar grep etter Kildes skrekkfall
Det var mange falt under lørdagens utforrenn i Wengen. Blant dem som falt stygt var Aleksander Aamodt Kilde, som ble fraktet til sykehus i helikopter. Han måtte operere etter å ha fått skulderen ut av ledd og ett kutt i leggen. Flere tok til orde for at tre renn på rad var for mye. Nå tar FIS-sjefen selvkritikk. – I fremtiden bør vi absolutt unngå å ha tre fartsrenn på rad, fordi det egentlig er for tungt for en stor del av startfeltet, sier FIS-sjefgen Markus Waldner til ORF.
Tidspunkt: 14-01-2024 - Kl.15:31 - Kilde: NRK - Info


71. kritikken hagler mot «farlig» program: – Aldri igjen
Både utøvere, lagledere og eksperter reagerer på det tøffe rennprogrammet etter flere stygge fall i Wengen.
Tidspunkt: 13-01-2024 - Kl.14:54 - Kilde: NRK - Info


72. Svensk skiskytter kaller Bessebergs oppførsel patetisk
Den svenske skiskytteren Sebastian Samuelsson er ikke nådig i sin kritikk av den tidligere IBU-presidenten Anders Besseberg. Den tidligere presidenten i Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) har i Buskerud tingrett denne uken avvist alle anklager om grov korrupsjon som er framsatt mot ham. Samuelsson kaller det hele patetisk overfor Aftonbladet. – Jag tror at han lyver og håper at han blir dømt til fengsel, sier Samuelsson. Besseberg var IBU-president fra 1992 til 2022 og er tiltalt for grov korrupsjon. – Han sier at han har tatt imot hundretusentalls kroner, men at det ikke har noen sammenheng med stillingen i IBU. Jeg skulle ønske at jeg hadde like mange rike kompiser som ham og som ga meg luksusklokker for mange hundre tusen kroner. – Du tror at han lyver? – Ja, det tror jeg. (NTB)
Tidspunkt: 12-01-2024 - Kl.09:24 - Kilde: NRK - Info


73. Ler etter svenske-stikk: – Får sjå kven som kjem lengst
Noreg har lada opp til EM med tre knallharde kampar på fire dagar, men bryr seg ikkje om kritikken frå Sverige.
Tidspunkt: 11-01-2024 - Kl.10:53 - Kilde: NRK - Info


74. Reagerer på kvinnevraking: – Det er ein skandale
Skiskyttarlandslaget får kritikk for å ikkje fylla kvinnekvoten til renna i Ruhpolding. NRKs ekspert Ola Lunde og trenar Kjartan Helland fryktar for kvinnenes motivasjon.
Tidspunkt: 10-01-2024 - Kl.06:27 - Kilde: NRK - Info


75. Ruud og andre stjerner klaget på sene kveldskamper – nå tar ATP og WTA grep
Tennistourene ATP og WTA har bestemt at individuelle kamper ikke lenger kan starte etter klokken 23.00. Kamper der spillere ennå ikke har kommet seg på banen innen klokken 22.30 må også flyttes til en annen bane innen en halvtime. Unntak vil kun gjøres ved spesielle værforhold og med tillatelse fra herre- og dametourene. Organisasjonene meddeler endringene i en pressemelding og skriver at de kommer som følge av innspill fra spillerne. På grunn av kritikk av sene kveldskamper, starter også Australian Open for første gang på søndag denne helgen. Grad Slam-turneringen har alltid startet på mandag. Endringen gjøres for å spre kampene utover flere dager. Tyske Alexander Zverev er en av de som gikk hardest ut mot de sene kampene i Roland Garros. – Hvis vi spiller fem sett, kan det fortsette til to om morgenen. Det er ikke så sunt for spilleren som vinner kampen, og så måtte spille igjen dagen etter, sa han i fjor Casper Ruud sendte også et stikk mot ATP-touren etter at Jannik Sinner måtte spille to kamper med svært kort mellomrom. Italieneren maktet det ikke og måtte til slutt trekke seg fra Paris-Masters. Sinner avsluttet sin onsdagskamp i Paris (vant 2-1 i sett) mot Mackenzie McDonald 02.37 natt til torsdag. Italieneren ble likevel satt opp til å spille på nytt i første pulje torsdag. – 14,5 timer til å hente seg inn. For en vits. Bravo, ATP-touren. Det er måten å hjelpe en av verdens beste spillere i hente seg inn, slik at han kan være så klar som mulig, skrev Ruud på X. (NTB)
Tidspunkt: 09-01-2024 - Kl.18:06 - Kilde: NRK - Info


76. Vestre uenig i dagligvarekritikk: – Har hatt effekt
Dagligvarebransjen bruker mye tid og penger på regjeringens mange nye forslag. Næringsministeren svarer at bruk av PR-byråer ikke er noe regjeringen kan styre.
Tidspunkt: 09-01-2024 - Kl.04:00 - Kilde: E24 - Info


77. kritikken hagler
Martin Ødegaard og lagkompisene misbrukte kjempesjanser. Ute av FA-cupen.
Tidspunkt: 07-01-2024 - Kl.16:10 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


78. Vil servere alkohol under Granåsen-VM – møter skarp kritikk
Arrangøren av ski-VM i Granåsen ønsker å tilby alkoholservering under mesterskapet i 2025. – Det handler om å skape en helhet på arenaen som gjør at det er mulig å nyte alkohol, mat og oppleve idrett, sier Truls Torvik i VM-ledelsen til Adresseavisen. Det er nulltoleranse for alkoholservering på norske idrettsarrangementer, men arrangøren håper på tillatelse av Trondheim kommune. Skihopper Silje Opseth, som er ambassadør i Idrett uten alkohol, er skeptisk til forslaget. – Jeg er veldig skeptisk med bakgrunn i hva jeg har opplevd tidligere. I Kollen opplever jeg at det er mye fyll, og derfor er jeg kritisk til det norske folks drikkekultur. Jeg ser at det funker bra i Europa, men jeg er hakket mer kritisk til det med nordmenn, sier Opseth til avisen. VM i Granåsen arrangeres 26. februar til 9. mars 2025.
Tidspunkt: 02-01-2024 - Kl.09:02 - Kilde: NRK - Info


79. Utskjelt russer slår tilbake i NRK-intervju: – Det er absurd
Daniil Dubov og Jan Nepomnjasjtsjij har fått krass kritikk etter fredagens kontroversielle parti. Nå hevder Dubov at det hele var en protest.
Tidspunkt: 30-12-2023 - Kl.12:44 - Kilde: NRK - Info


80. Raser mot Erdogan
Avfeier kritikk.
Tidspunkt: 27-12-2023 - Kl.17:21 - Kilde: Dagbladet - Info


81. Mærsk lover opprydning etter søppel-kaos på danske strender
kritikken har haglet etter at Mærsk mistet over 40 containere i havet under stormen «Pia». Nå forsikrer rederiet om en ryddeinnsats.
Tidspunkt: 26-12-2023 - Kl.22:38 - Kilde: E24 - Info


82. Bach frykter ikke ukrainsk boikott etter russisk OL-ja
Presidenten i Den internasjonale olympiske komité, Thomas Bach, er ikke redd for at Ukraina sier nei til OL selv om russiske og belarusiske utøvere får delta. Det ble tidligere i desember klart at russiske og belarusiske utøvere får innpass i Paris-OL som nøytrale. Det er med krav om at de ikke aktivt støtter krigen i Ukraina og ikke har bindinger til det russiske militæret. Bach frykter ikke at avgjørelsen fører til at Ukraina boikotter lekene. – Hvorfor skulle Ukraina straffe egne utøvere og frata dem drømmen om OL? sier Bach til avisen Welt am Sonntag. Ukraina har gått hardt ut mot IOCs avgjørelse. – Du støtter ikke krigen selv om du ikke godtar alle Ukrainas krav, spesielt siden vi har støttet dem fullt ut siden starten av krigen, fortsetter IOC-sjefen. Russland har hele tiden hevdet at det er diskriminerende å kreve at utøvere skal delta som nøytrale. Med tanke på at kritikken kommer fra begge sider, sier Bach følgende: – Vi har åpenbart funnet en god balanse.
Tidspunkt: 23-12-2023 - Kl.14:49 - Kilde: NRK - Info


83. Skiforbundet frykter utøverne vil miste «sulten» – får kritikk om OL-avgjørelse
Norges Skiforbund sender ingen langrennsløpere til ungdoms-OL denne vinteren. Tidligere medaljevinner i mesterskapet og NRK-ekspert forstår lite av forklaringen.
Tidspunkt: 22-12-2023 - Kl.17:52 - Kilde: NRK - Info


84. Klaveness om EU-dommen og de nye superligaplanene: – En vekker for hele fotballbevegelsen
I kjølvannet av torsdagens EU-dom og A22s forslag til nytt format for superligaen, sier fotballpresident Lise Klaveness at fotballen må kjempe for å beholde en åpen konkurranse. Presidenten i Norges Fotballforbund (NFF) sier dommen er «en vekker for hele fotballbevegelsen i Europa». – Vi var forberedt på at det ville komme en dom som ikke var helt i tråd med det Uefa selv anførte i saken. Likevel så er det en vekker for hele fotballbevegelsen i Europa og alle vi som kjemper for åpne konkurranser, solidariske systemer og tett sammenheng mellom bredde og topp. Det er ikke noe vi kan ta for gitt og det har jo denne dommen virkelig understreket. Det er noe vi må kjempe hardt for fremover, sier Klaveness til NRK. Tidligere torsdag besluttet EU-domstolen at Uefa brøt konkurranselovgivningen da de blokkerte superligaplanene. Like etterpå gikk selskapet A22, som styrer superligaen, ut med nye planer for å lokke til seg klubber. – Jeg har ingen som helst tro på at private krefter som bryter ut av hele systemet skal kunne forvalte dette på noen bedre måte. Vi er til syvende og sist et demokratisk system og da må man heller jobbe mot og ikke gjenvelge de kreftene man ikke vil ha i systemet hvis det er det det går på, sier Klaveness. Fotballpresidenten understreker imidlertid at det må anerkjennes at det er «legitim kritikk av Uefa og Fifa i dommen». Hun legger også til at Uefa nå sier de har innført de kriteriene og at man må se hvordan etterspillet blir. – Man kan ha systemer der fotballbevegelsen og Uefa skal godkjenne konkurranser, men det må være objektive, ikke-diskriminerende, tilgjengelige kriterier. Proporsjonale kriterier som er synlige og tydelige. Det har ikke Uefa hatt og det er i strid med EUs konkurranserett, sier Klaveness. – Det må være åpent hvorfor man avslår konkurranser som står på utsiden, og det må være basert på veldig godt styresett. Så det er en vekker for Uefa og Fifa. En stikker til hvordan man har drevet dette. Både Rosenborg og Molde har torsdag kommet med uttalelser der de understreker at de ikke støtter superligaens prosjekt. (NRK/NTB)
Tidspunkt: 21-12-2023 - Kl.19:38 - Kilde: NRK - Info


85. Usmakelig stereotyp
Møbelgiganten trekker reklame etter kritikkstorm.
Tidspunkt: 21-12-2023 - Kl.00:14 - Kilde: Dagbladet - Info


86. Meiner sjakkforbundet følgjer oppskrifta til Putin: – Parodisk
«Flautt», «pinleg» og «komisk». kritikken haglar mot Det internasjonale sjakkforbundet (Fide) etter at dei fjerna alle avgrensingar for kor lenge ein president kan sitja.
Tidspunkt: 18-12-2023 - Kl.19:24 - Kilde: NRK - Info


87. Refser prøve-VM: – Jeg forlater Trondheim skuffa og forvirra
kritikken hagler fra anerkjent svensk skikommentator.
Tidspunkt: 18-12-2023 - Kl.17:23 - Kilde: NRK - Info


88. Norske tårer etter finalemareritt – avslører sykdomsdrama
Det ble ingen revansje mot Frankrike. Norge fikk bank i finalen og måtte se de franske spillerne juble for VM-gull. Nå får Norge krass kritikk av ekspertene.
Tidspunkt: 17-12-2023 - Kl.21:11 - Kilde: NRK - Info


89. Den internasjonale håndballpresidenten svarte på kritikken og fyrte løs mot norske medier
Den internasjonale håndballpresidenten Hassan Moustafa svarte på kritikk før finalen i håndball-VM før han deretter gikk løs på norske medier. Det melder både Dagbladet og VG som var tilstede på pressekonferansen. – Urettferdig. Han er urettferdig, sa han ifølge VG til deres utsendte reporter da han stilte kritiske spørsmål om demokratiet i IHF. – Jeg vet mer om håndball enn deg. Jeg er håndballmann, sa han til Dagbladet da reporteren stilte spørsmål om det kritiserte VM-systemet, ifølge VG. Den norske håndballpresidenten Kåre Geir Lio satt også på podiet sammen med Hassan, og tok han i forsvar. – Det var ingen som sa noe til meg om dette før fem kommentatorer i Norge har begynt å gnåle om dette i 20 dager, sa Kåre Geir Lio ifølge Dagbladet. IHF har fått kritikk for både VM-oppsettet, der vertsnasjonene til en viss grad har fått styre i hvilken gruppe noen av de hardeste motstanderne skulle havne. Dette mente landslagssjef Thorir Hergeirsson ikke var fair play. VM er også utvidet til 32 lag, og det har høstet kritikk for å gjøre forskjellene store. Organisasjonen har blitt kritisert for å være styrt alene av presidenten.
Tidspunkt: 17-12-2023 - Kl.16:23 - Kilde: NRK - Info


90. Statsministerens kontor vil sladde at de har arkiver i huset
Dokumenter om aksjer og habilitet ble håndtert i strid med Statsministerens kontorets (SMK) egne rutiner. Nå får SMK får kritikk for å hemmeligholde arkivplanen toppbyråkratene brøt under Erna Solbergs (H) regjeringstid.
Tidspunkt: 15-12-2023 - Kl.09:35 - Kilde: E24 - Info


91. Solstad svarer på kritikk fra ny aksjonær: – Helt urimelige påstander
Toppsjefen i Solstad Offshore forsvarer den sterkt kritiserte redningsplanen. Han mener alternativet ville vært verre for aksjonærene.
Tidspunkt: 13-12-2023 - Kl.14:24 - Kilde: E24 - Info


92. Helomvending for Golfstjerne – går til saudiarabiske LIV for milliardsum
Masters-mester Jon Rahm (29) hopper av PGA-touren og blir den mest profilerte golferen i LIV Tour, som er sponset av Saudi-Arabia, melder NTB. – Nå er det offisielt. Dette er meg, som etter alle ryktene sier at jeg offisielt slutter meg til LIV Golf, sier spanske Rahm til Fox News. Ifølge The Telegraph har spanjolen signert en avtale på mer en tre år, til en verdi på svimlende 6 milliarder kroner. Den tidligere US Open- og PGA-tour-vinneren har tatt en helomvending, etter at han i fjor gikk hardt ut mot spillere som hadde meldt overgang til LIV: – Det er ikke noe jeg tror er best for meg og mitt ettermæle. Alle kan gjøre som de vil, men for en som meg, som har hele fremtiden foran seg, høres det ikke smart ut. Pengesterke LIV Golf ble startet i fjor og har høstet sterk kritikk fordi Saudi-Arabia anklages for å bruke touren som et verktøy for sportsvasking. LIV-touren hentet en rekke store stjerner fra PGA før forrige sesong. Noe som først førte til at spillerne ble bannlyst fra PGA- og europatouren, men i sommer kom kontrabeskjeden om at alle tre tourene skulle slå seg sammen. I etterkant måtte lederne av golftourene forklare seg foran det amerikanske senatet, og det er fortsatt ingen avtale på plass mellom tourene før fristen 31. desember.
Tidspunkt: 08-12-2023 - Kl.06:36 - Kilde: NRK - Info


93. Bortesupportere utestenges fra risikofylte kamper i Frankrike
Den franske fotballigaen har bestemt at bortesupportere heretter ikke får være til stede på kamper som regnes som risikofylte knyttet til vold. Nylig ble en Nantes-supporter drept utenfor stadion i forkant av kampen mot Nice. I etterkant ba idrettsminister Amelie Oduea-Castera om at det måtte tas grep. Nå har hun fått viljen sin. Franske fotballklubber har blitt enige om å utestenge bortesupportere fra det mest risikofylte kampene. Det betyr at Reims har måttet gi sine fans beskjed om ikke å reise til Nice i helgen. «Reims har stoppet salget av billetter i borteseksjonen og tilbakebetaler personer som allerede har kjøpt billett», heter det i uttalelsen. Lyon-fans måtte se onsdagens kamp mot Marseille på TV. Den kampen skulle opprinnelig spilles i oktober, men ble utsatt da daværende Lyon-manager Fabio Gross ble skadd etter at Marseille-supportere kastet steiner mot spillerbussen. Beslutningen om å stoppe bortefans i risikofylte kamper har fått kritikk. Marseille-supporterne hadde onsdag et banner der det sto «forbudt å reise i frihetens land. I dag, mer enn noensinne. Frihet for ultras». Ultras er en betegnelse på en gruppe hardbarkede supportere av et lag. (NTB)
Tidspunkt: 07-12-2023 - Kl.17:28 - Kilde: NRK - Info


94. Aker om Sveaas-kritikk: – Kjenner oss overhodet ikke igjen
Restruktureringen av Solstad Offshore har endt med full krangel. Kjell Inge Røkkes Aker kjenner seg ikke igjen i kritikken fra investor Christen Sveaas.
Tidspunkt: 07-12-2023 - Kl.15:27 - Kilde: E24 - Info


95. Solstad Offshore-sjefen svarer på Sveaas-kritikk: – Fullt av faktafeil
Lars Peder Solstad sier Solstad Offshore aldri ble kontaktet av Kistefos i refinansieringen av rederiet, en prosess som nå har endt med full krangel.
Tidspunkt: 07-12-2023 - Kl.13:57 - Kilde: E24 - Info


96. Krever sponsorbrudd for hopperne – mener aktivistene møtte opp feil sted
Hopplandslaget får krass kritikk for sitt sponsorsamarbeid med Nammo. Nå kommer en ekspert med et alternativt forslag til hoppstjernene.
Tidspunkt: 06-12-2023 - Kl.15:43 - Kilde: NRK - Info


97. Uefa: Ny ballteknologi klar til fotball-EM i 2024
Dommerne på banen og i VAR-bussen får nyte godt av ny teknologi når fotball-EM 2024 sparkes i gang i Tyskland. Den skal bidra til å ta raskere avgjørelser. Den offisielle turneringsballen skal inneholde sensorer som ifølge Det europeiske fotballforbundet (Uefa) skal gi «enestående innsikt i ballens bevegelser, og bidra til raskere beslutningsprosesser for videodommerne». Det skriver BBC. Teknologien vil gi et presist bilde på når en ballberøring finner sted, men ikke hvor på kroppen. Uefa opplyser at det særlig er marginale offsideavgjørelser som vil gå raskere. Videodømmingsverktøyet har vært gjenstand for massiv kritikk denne sesongen, særlig i Premier League. I Eliteserien ble VAR innført i forkant av årets sesong. (©NTB)
Tidspunkt: 06-12-2023 - Kl.08:08 - Kilde: NRK - Info


98. Måtte ta grep: - Som en hårtransplantasjon
To dager før lysene skal tennes på det norske juletreet i London, er det gjort grep for å stilne kritikken.
Tidspunkt: 05-12-2023 - Kl.09:56 - Kilde: Dagbladet - Info


99. Norsk «lagtaktikk» får kritikk – svensk seier på hjemmebane
Vetle Sjåstad Christiansen endte opp med en solid pallplass, men fikk lite drahjelp av lagkameratene for å komme dit.
Tidspunkt: 03-12-2023 - Kl.16:59 - Kilde: NRK - Info


100. Kritiske til kjernekraft-rapport
Rystad Energy får kritikk for å si at kjernekraft trolig ikke er aktuelt i Norge før 2050. – Resirkulerer alle de gamle argumentene, sier kjernekraft-tilhenger Mathias Meyer.
Tidspunkt: 03-12-2023 - Kl.12:43 - Kilde: E24 - Info


101. Krass VIF-kritikk før skjebnekampen: – Blitt en kjedelig klubb
Søndag kan Vålerenga rykke ned fra Eliteserien, 23 år etter forrige nedrykk. Det får frem sterke følelser hos gamle helter og supportere.
Tidspunkt: 03-12-2023 - Kl.09:55 - Kilde: NRK - Info


102. Truer med å ta filmeren av «zombilaks» til retten
Bakkafrost viser til sikkerhetshensyn for å holde aktivisten på avstand. Storeier Folketrygdfondet sier det er «viktig at kritikkverdige forhold avdekkes».
Tidspunkt: 02-12-2023 - Kl.07:40 - Kilde: E24 - Info


103. Klaveness kritisk etter Qatar-besøk: – Fifa har forsvunnet fra bildet
Fotballpresident Lise Klaveness retter fornyet kritikk mot Fifa etter å ha besøkt Qatar på jakt etter svar på om løftene som ble avgitt før VM er holdt. Klaveness ledet en delegasjon fra Norges Fotballforbund som denne uken har vært i Qatar. Målet var å komme nærmere et svar på om Det internasjonale fotballforbundets (Fifa) har levert på sine løfter etter fjorårets omstridte mesterskap. De handlet blant annet om tiltak for å bedre situasjonen for de mange fremmedarbeiderne i landet. – Inntrykket er veldig delt. Utgangspunktet er klart: Fifa har forsvunnet fra bildet og ingen vi møtte kan peke på noen områder der Fifa har levert på sine løfter om legacy. I hvert fall ikke ennå, sier Klaveness. – Myndighetene ønsker å stå ved og å forsterke reformene som ble innført for å styrke rettssikkerheten til migrantarbeidere, men realiteten er likevel at det mangler mye på implementeringen. Noen reformer eksisterer mest på papiret, fortsetter hun. Sammen med representanter fra det danske fotballforbundet møtte Klaveness og NFFs generalsekretær Karl-Petter Løken ulike aktører i Qatar, blant dem flere arbeidere. Under besøket i Qatar hadde NFF-toppene samtaler også med representanter fra qatarske arbeidsmyndigheter, fotballforbundet i landet og Den internasjonale arbeidsorganisasjonen (ILO). – Vi har respekt for at myndighetene er villige til å møte oss, selv om vi har vært kritiske, sier Klaveness. Fotballpresidenten sier hun nå venter i spenning på rapporten Fifa har lovet om kort tid. Den skal gi svar på om det internasjonale forbundet har etterlevd egen menneskerettighetspolitikk i forbindelse med Qatar-VM. (NTB)
Tidspunkt: 01-12-2023 - Kl.12:12 - Kilde: NRK - Info


104. Varslingssak i Skiforbundet: – Hendelser som bryter med Skiforbundets etiske regler
Tidligere landslagssmører, Frode Pedersen, varslet i sommer om påståtte kritikkverdige forhold. Pedersen har blant annet jobbet tett med Johannes Høsflot Klæbo tidligere. Nå er Norges Skiforbund ferdig med behandlingen av saken. «Konklusjonen er at det ikke har forekommet lovbrudd, men at enkeltstående hendelser bryter med Skiforbundets etiske regler», skriver Skiforbundet i en pressemelding. Skiforbundet engasjerte advokat Per Ragnar Bronken fra Elden Advokatfirma i arbeidet med saken, og advokatfirmaet har nå utarbeidet en rapport. – Det er vår vurdering at de kritikkverdige forholdene som er fremhevet av varsler, ikke utgjør lovbrudd etter norsk rett. Videre er det ingenting som tyder på at varsler har blitt utsatt for gjengjeldelse etter arbeidsmiljøloven på noe tidspunkt, sier advokat Bronken. Skiforbundet skriver videre i pressemeldingen at Bronken imidlertid vurderer «at det er klart at noen av de enkeltstående hendelsene som det er varslet om, er å anse som «utilbørlig opptreden» etter NSFs «etiske retningslinjer for skiidretten»». – Selv om varslingssaken er avsluttet, er det fremkommet kunnskap gjennom behandling av varselet som vil være viktig for oss fremover. Det gjelder både hvordan håndtere negative hendelser i arbeidsmiljøet for dem som jobber ute i felt, men også våre rutiner for behandling av varslingssaker, sier generalsekretær Arne Baumann i Norges Skiforbund.
Tidspunkt: 30-11-2023 - Kl.08:29 - Kilde: NRK - Info


105. Forholdene i Beaver Creek får hard kritikk – Odermatts trener mener det er fordel Kilde
Arrangørene bak utforløypa i Beaver Creek får tøff medfart av både FIS-topp Markus Waldner og den østerrikske fartstreneren Sepp Brunner. kritikken kommer som følge av at FIS´ farsdirektør Hannes Trinkl skal ha lovet knallharde forhold i den amerikanske utforløypa. – Trinkl fortalte meg at Beaver Creek kom til å bli veldig tøft, sier Marco Odermatts trener Helmut Krug til Blick. Men til både Waldner, Brunner og Krugs fortvilelse skal løypa ha vært alt annet enn hard og isete da den første treningsomgangen ble gjennomført tirsdag kveld. – Under disse forholdene er denne løypa altfor lett. Selv svakere løpere vil klare å ta seg ned uten problemer. Og det er synd, tross alt ønsker vi å tilby seerne et skikkelig skue, sier Brunner. Østerrikeren får støtte av FIS´ renndirektør Markus Waldner: – I en ordentlig løype skal det riste masse, men her gjør det dessverre ikke det i det hele tatt, sier han. Aleksander Aamodt Kilde var raskest på den første treningsøkta. Ifølge Krug har Atomic-løperne, og Kilde spesielt, en stor fordel på det enkle føret. – Hvis forholdene holder seg slik, vil Kilde være vanskelig å slå i de tre løpene i denne bakken, mener Helmut Krug. Det skal kjøres utforrenn både fredag og lørdag. Helgen avsluttes med super-G søndag. (NTB)
Tidspunkt: 29-11-2023 - Kl.13:36 - Kilde: NRK - Info


106. Nye anklager: - Støttet indirekte terroren
En ny rapport fra den israelske ikke-statlige organisasjonen IMPACT-se hevder norske bistandsmidler kan knyttes til personer som var involvert i 7. oktober-angrepet på Israel. UD avviser kritikken.
Tidspunkt: 28-11-2023 - Kl.15:18 - Kilde: Dagbladet - Info


107. England reagerer
Fotballøya er vant til å se Martin Ødegaard (24) briljere. Men etter 1-0-seieren over Brentford i går får Arsenal-kapteinen kritikk.
Tidspunkt: 26-11-2023 - Kl.05:29 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


108. Vestre om Freyr-lønn: – Forstår at det reises spørsmål
Næringsministeren kaller Freyr-kritikken mot ham hul og avviser at det er regjeringens skyld at det ble byggestans i Mo i Rana.
Tidspunkt: 25-11-2023 - Kl.15:19 - Kilde: E24 - Info


109. NFF utsetter NM-beslutning: – Kommer ikke til å fatte en beslutning før etter tinget
Norges Fotballforbund tar ingen avgjørelser angående endringer av strukturen til fotball-NM. Det kom fram under en pressekonferanse med fotballpresident Lise Klaveness og generalsekretær Karl-Petter Løken torsdag ettermiddag. – Vi opplever dessverre at NM har hatt litt dalende popularitet. Vi er alle innforstått med at det vil skape reaksjoner om vi gjør endringer i Norges eldste turnering, men igjen har vi ikke klart å opprettholde den statusen som turneringen hadde tidligere, sa Løken. Det såkalte Hangeland-utvalget har forslått å endre cupens kampstruktur fra vår-høst til høst-vår. Utvalget innstilling har møtt enormt med kritikk og motstand fra hele Fotball-Norge. NFF har derfor valgt å avvente en endelig avgjørelse til etter forbundstinget i mars. – Styret har stor forståelse for argumentasjonen i rapporten. Vi har snakket med mange etter at rapporten ble lagt fram og har fått klar beskjed om at dette burde behandles på tinget, sa Klaveness og fortsatte: – Så det kommer vi til å gjøre. Styret kommer ikke til å fatte en beslutning før etter tinget. Cupen vil dermed gå som vanlig i 2024. Forbundstinget er satt til 9. og 10. mars 2024 på Ullevaal stadion. (©NTB)
Tidspunkt: 23-11-2023 - Kl.13:44 - Kilde: NRK - Info


110. Sentralbanksjefen etter LO-kritikken: Forsvarer renteøkningene
GOL (VG) LO-sjef Peggy Hessen Følsvik har gått hardt ut mot Norges Banks renteøkninger. Sentralbanksjef Ida Wolden Bache sier at det har vært nødvendig.
Tidspunkt: 23-11-2023 - Kl.09:21 - Kilde: E24 - Info


111. Klæbo tar selvkritikk etter støy – varsler prat med kritiske lagkompiser
Johannes Høsflot Klæbo (27) skal forklare sin side av konflikten med Norges Skiforbund når han møter tidligere lagkamerater i Ruka. Nå avslører langrennsesset mulig landslagsretur allerede neste år.
Tidspunkt: 21-11-2023 - Kl.15:16 - Kilde: NRK - Info


112. Total avisslakt for danske fotballhelter: – Gir oss en pinlig smak i munnen
Det danske fotballandslaget får så hatten passer i hjemlige medier etter at EM-kvalifiseringen ble avsluttet med 0-2-tap for Nord-Irland mandag. Danmark hadde sikret seg EM-billetten allerede før gruppeavslutningen, men leverte en svak forestilling på bortebane. Dagen etter våknet spillerne og landslagssjef Kasper Hjulmand til krass kritikk. – Et totalt umotivert nordirsk landslag skapte gigantiske problemer for de danske stjernene, som endte opp med å sette et merkelig punktum for kvalifiseringen, skriver storavisen B.T. – Dette nederlaget gir oss en pinlig smak i munnen. Igjen. Så flaut dette er, heter det videre i omtalen. Hjulmand prøvde sju nye spillere i startelleveren mot nordirene, men bare noen få benyttet muligheten de fikk. (NTB)
Tidspunkt: 21-11-2023 - Kl.08:45 - Kilde: NRK - Info


113. Tok Tsjekkia til EM - nå slutter treneren
Jaroslav Silhavy fortsetter ikke som tsjekkisk landslagstrener. Den beskjeden ga han i intervjuet etter at landet hadde sikret plass i fotball-EM i Tyskland. Tsjekkia slo Moldova 3-0 i skjebnekampen og skal spille EM-fotball neste sommer. Det blir uten Silhavy på sidelinjen. I et intervju med tsjekkisk TV mandag kveld fortalte han at han gir seg i jobben. – Selv om vi er veldig glade nå, hadde vi allerede før kampen besluttet å ikke fortsette, sa 62-åringen. Silhavy har vært tsjekkisk landslagstrener siden 2018 og ledet laget til kvartfinale i EM i 2021. Avgangen kommer etter at Silhavy har fått kritikk gjennom kvalifiseringen. Laget vant fire av åtte kamper og ble sammen med Albania EM-klar. – Presset har vært enormt og noen ganger har det vært for mye. Det er en faktor til at vi gir oss, sa Silhavy. I helgen ble det kjent at tre spillere ble sendt hjem fra samlingen etter et besøk på en nattklubb. (NTB)
Tidspunkt: 21-11-2023 - Kl.06:16 - Kilde: NRK - Info


114. Tsjekkiske landslagsspillere sendt hjem før avgjørende kamp etter nattklubbesøk
West Hams Vladimir Coufal og to andre tsjekkiske landslagsspillere skal ikke i aksjon i mandagens avgjørende kamp mot Moldova. Det meldte landslaget søndag på X/Twitter. – De har forlatt landslagssamlingen med umiddelbar virkning, heter det i meldingen. Dette gjelder West Ham-spiller Vladimir Coufal, midtstopper Jakub Brabec fra greske Aris Thessaloniki og spiss Jan Kuchta fra Sparta Praha. Ifølge mediene Sport Daily ble spillerne sett lørdag på en nattklubb i Olomouc, hvor landslaget møter Moldova mandag kveld. Media har publisert bilder av spillerne som var på nattklubben i selskap med Tomas Neumann, som er en del av ledelsen i det tsjekkiske fotballforbundet. Tsjekkia er nummer to i gruppe E og trenger minst ett poeng mot Moldova for å sikre plassen til neste års EM i Tyskland. Moldova kan på sin side ta over andreplassen med seier og dermed kvalifisere seg. Den tsjekkiske landslagssjefen, Jaroslav Silhavy, som selv er under kritikk etter en rekke dårlige resultater, kaller hendelsen «en stor skuffelse og ulempe». Alle tre spillerne var i startelleveren da Tsjekkia spilte 1-1 mot Polen på fredag. – Vi forventet at spillerne var klare til å spille kampen. De angrer og har beklaget overfor laget, men det er ikke godt nok, sa Silhavy. Tsjekkia har kvalifisert seg til hvert EM siden landet ble uavhengig i 1993. (NTB)
Tidspunkt: 20-11-2023 - Kl.06:16 - Kilde: NRK - Info


115. Sen scoring reddet Norge – forsvarsspillet får krass kritikk
Norge var tidvis gode fremover på banen mot Skottland, men slapp igjen inn for enkle baklengsmål. NRK-ekspert Carl-Erik Torp er langt fra imponert.
Tidspunkt: 19-11-2023 - Kl.21:36 - Kilde: NRK - Info


116. Solbakken: - Jeg beklager
En tung EM-kvalik fikk en målrik avslutning for Norge. Laget klarte å være en liten festbrems mot Skottland, men forsvarsspillet får kritikk. Etter kampen kom Ståle Solbakken med en beklagelse.
Tidspunkt: 19-11-2023 - Kl.19:15 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


117. Skipresidenten slår tilbake mot kommentator: – Det var å dra det litt langt
Tove Moe Dyrhaug har måttet håndtere flere store konflikter i sin tid som skipresident. Hun har fått kritikk for å være usynlig. Det er hun helt uenig i.
Tidspunkt: 18-11-2023 - Kl.09:47 - Kilde: NRK - Info


118. Kumlokk-skandale i Formel 1 – trening utsatt i to timer
Formel 1-treningen i Las Vegas måtte avbrytes etter at rammen til et kumlokk traff bilen til Ferrari-fører Carlos Sainz. Trening nummer to forsinkes kraftig. Den første treningen ble stanset etter bare 21 minutter sent torsdag kveld lokal tid. Sainz´ bil ga fra seg store gnisninger etter å ha truffet kumlokket. Ferrari-sjef Frederic Vasseur var svært misfornøyd. – Det er mange deler som er ødelagt på bilen. Det er uakseptabelt. Det har kostet oss en formue, sa han i etterkant av episoden. Formel 1-løpet i Las Vegas er allerede møtt med en solid dose kritikk. Den stilner neppe etter torsdagens avbrudd. Arrangørene inspiserte i etterkant alle løse kumlokk på den vel seks kilometer lange gatebanen i Las Vegas. Den andre treningsomgangen skulle etter planen starte ved midnatt lokal tid (kl. 9 norsk tid), men er utsatt i to timer. Den skal også vare i en time i stedet for 90 minutter. Løpene i gamblingbyen skal kjøres sent på kvelden lokal tid. Når trening nummer to starter, vil klokken ha bikket 02.00 i Nevada. Det er første gang at det kjøres F1-løp i Las Vegas siden 1982. (NTB)
Tidspunkt: 17-11-2023 - Kl.06:34 - Kilde: NRK - Info


119. Avviser klima- og kraftkritikk: – Vi gjør det vi kan
Norge mangler strøm til å nå 2030-klimamålet, hevder flere partier. Statsråd Terje Aasland (Ap) sier han gjør det han kan. – Å garantere noe i 2030 er umulig.
Tidspunkt: 17-11-2023 - Kl.05:34 - Kilde: E24 - Info


120. Amnesty bekymret av funn ett år etter VM – ber Qatar og Fifa rydde opp
Snaue ett år etter at VM-lysene ble slukket kommer Amnesty med en knusende rapport hvor de retter sterk kritikk mot både Qatar og Fifa.
Tidspunkt: 16-11-2023 - Kl.00:01 - Kilde: NRK - Info


121. Skipresidenten om brannslukkingen: – Må tenke over om jeg vil dette
Tove Moe Dyrhaug sier hun må i tenkeboksen hvis bråk og konflikter fortsetter å prege hverdagen som skipresident. – Jeg må være ærlig å si at det har vært mye brannslukking. Jeg jobber steinhardt hver dag, men det dukker opp nye saker hele tiden, sier Dyrhaug til Adresseavisen. Trønderen har måttet forholde seg til flere vanskelige saker siden hun ble valgt som øverste sjef i Norges Skiforbund i juni i fjor. Særlig de siste månedene har det stormet rundt skiforbundet. kritikk og sterke meninger har kommet fra mange hold etter konfliktene med skistjernene Johannes Høsflot Klæbo og Lucas Braathen. Sistnevnte valgte nylig å legge opp som alpinist i alder av 23 år. I tillegg er det tøffe økonomiske tider for Dyrhaugs organisasjon. Selv vet hun ikke hvor lenge hun blir værende som skipresident. – Jeg hadde ikke noe tidsaspekt eller prestisje da jeg tok på meg rollen, og jeg har mange ideer jeg vil jobbe videre med. Hvis jeg ikke får jobbet med dem, og bare må holde på med brannslukking, må jeg tenke over om jeg vil dette. – Samtidig er det mye spennende på gang, mange flinke folk som jobber for idretten hver dag og mye positivt som skjer, selv om de negative sakene får mest fokus, sier Dyrhaug. (NTB)
Tidspunkt: 15-11-2023 - Kl.15:58 - Kilde: NRK - Info


122. Dommersjefen svarer på Artetas kritikk
Dommersjef Howard Webb sier at VAR ikke hadde noen avgjørende bevis for å annullere Anthony Gordons mål for Newcastle mot Arsenal tidligere denne måneden. Gordons mål på St. James´ Park 4. november fikk stå etter en lang VAR-gjennomgang for å sjekke om ballen var ute av spill, om det skulle vært et frispark i oppbyggingen til målet og for offside. Etter kampen raste Arsenal-trener, Mikel Arteta, mot dommerne og betegnet det som «flaut» at målet fikk stå. I etterkant har han fortsatt kritikken og i tillegg fått støtte av klubben som har krevd at dommerforeningen (PGMOL) må heve standarden på prestasjonene. Webb sier at de ikke var beviser for at ballen var helt over streken, at VAR konkluderte med at det ikke var nok i duellen mellom Joelinton og Gabriel til at de ville gripe inn, og at det var ingen avgjørende beviser for at Gordon var i offside. – Prosessen var faktisk korrekt, kontrer dommersjefen.
Tidspunkt: 15-11-2023 - Kl.07:09 - Kilde: NRK - Info


123. Supportere raser mot Bayern-ledelsen etter ny sponsor
Talsperson for Bayern Münchens supportere freste mot klubbens ledere under den årlige generalforsamlingen søndag kveld. Michael Ott har flere ganger tidligere tatt til ordet mot Bayern-ledelsen grunnet klubbens tidligere sponsoravtale med Qatar Airways. Bayern signerte en femårsavtale med det statseide flyselskapet i 2018, men avsluttet samarbeidet allerede i sommer. Ott er ikke fornøyd med at klubben valgte å bytte ut flyselskapet med en avtale med Rwanda. – Rwanda er ikke et land du kan drive en turismekampanje for. Alle som trodde at klubbens ledelse hadde ombestemt seg etter slutten av Qatar-sponsingen, tok feil. Det handler fortsatt om penger. Menneskerettighetene er rett og slett irrelevante. Vi opptrer like moralsk forkastelig som de siste årene. Dette er skammelig, sa Ott under generalforsamlingen, ifølge Bild. Talspersonen rettet også hard kritikk direkte til Bayerns ærespresident Uli Hoeness: – Hvis du ønsker at menneskerettigheter ikke lenger skal diskuteres på generalforsamlingen i framtiden, foreslår jeg at du i representantskapet sørger for at ingen flere avtaler vil bli inngått med slike useriøse stater. Da kan vi endelig bare snakke om fotball igjen. (NTB)
Tidspunkt: 13-11-2023 - Kl.08:10 - Kilde: NRK - Info


124. Medisinstudent drakk blod: - Over streken
Medisinstudenter ved Aarhus universitet får sterk kritikk etter at medlemmer drakk eget blod og bet i et grisehjerte for å få plass i en festkomité.
Tidspunkt: 10-11-2023 - Kl.11:26 - Kilde: Dagbladet - Info


125. Utvalg vil åpne for strømming av barn ned til 13 år
Idrettens strømmeutvalget anbefaler at norsk idrett sier ja til strømming av idrettsarrangementer der barn helt ned i 13-årsalderen deltar. Det fremkommer av rapporten som ble lagt frem fredag. Det var VG som meldte om konklusjonen først. Ti av medlemmene i utvalget stemte for denne løsningen. To var imot. Utvalget ble oppnevnt i kjølvannet av det mye omtalte og omstridte MyGame-prosjektet i norsk idrett. Debatten har tidvis rast rundt idrettens MyGame-prosjekt. Flere uheldige episoder er samtidig avdekket rundt strømmingen, noe som har ført til tøff kritikk fra ulike hold. Norges Fotballforbund og Norges Håndballforbund er blant forbundene som deltar og har lagt betydelige midler i MyGame-prosjektet. En rekke kommuner, blant dem Oslo, Kristiansand og Bergen, har sagt et foreløpig klart nei til MyGame-prosjektet slik det foreligger nå. (NTB)
Tidspunkt: 10-11-2023 - Kl.09:45 - Kilde: NRK - Info


126. Deila under tøft press i Belgia
En svak høst i den belgiske ligaen har fått det til å brenne under føttene på Club Brugge-trener Ronny Deila. Selv tar nordmannen situasjonen med ro. Etter 13 spilte kamper står Brugge med 19 av 39 mulige poeng, og den belgiske storklubben har havnet bakpå i forhold til rivalene. I helgen ble det tap mot serieleder Union Saint-Gilloise. Før torsdagens hjemmekamp mot sveitsiske Lugano i conferenceligaen fikk trener Deila spørsmål om kritikken som har kommet mot ham. – Jeg er egentlig ikke så veldig opptatt av det. Jeg kan godt ta alt på mine skuldre, men dette handler ikke om én person. Hvis dere likevel vil lete etter en syndebukk, så la det være meg. Vi vet hvor vi står, og så får vi se hvordan vi ligger an i mai. Da får vi vite om det er jeg som sitter ved roret, sier Deila ifølge belgiske Voetbalnieuws. I conferenceligaen har det gått langt bedre for Brugge. Etter tre puljerunder leder laget gruppe D. Den inneholder også Bodø/Glimt. (©NTB)
Tidspunkt: 09-11-2023 - Kl.10:37 - Kilde: NRK - Info


127. «Må endre oss eller dø»
Titalls ukrainske elitesoldatene samlet seg for å feire en militær merkedag, da de ble angrepet. Nå får Ukrainas militære ledelse sterk kritikk.
Tidspunkt: 09-11-2023 - Kl.02:47 - Kilde: Dagbladet - Info


128. Arteta viker ikke etter raseri: – Jobben min å forsvare spillerne
Arsenal-manager Mikel Arteta står last og brast ved at den flengende dommerkritikken han fremførte etter kampen mot Newcastle var berettiget. VAR-dommerne så lenge på flere situasjoner knyttet til den aktuelle scoringen. Blant annet ble det vurdert om Arsenal-forsvarer Gabriel fikk en dytt i ryggen før Newcastles Anthony Gordon satte ballen i mål. Scoringen ble til slutt godkjent. På en pressekonferanse tirsdag var Arteta krystallklar på at de sterke reaksjonene hans etter kampen var på sin plass. – Det er min plikt å forsvare spillerne mine, støtte spillerne mine, forsvare klubben min, støtte klubben min, på best mulig måte. Det er det jeg kommer til å gjøre gang på gang, sa han. – Jeg reflekterte veldig åpent rundt hvordan jeg følte at laget spilte, og hvordan kampen ble påvirket av avgjørelsene som ble tatt, la han til. Uttalelsene er gjengitt av Sky Sports. (NTB)
Tidspunkt: 07-11-2023 - Kl.12:53 - Kilde: NRK - Info


129. Solbakken tordner mot Strandberg-kritikk: – Kunnskapsløs
Stefan Strandberg sliter for Vålerenga, men får stadig tillit av landslagssjef Ståle Solbakken. Nå tar Solbakken et oppgjør med kritikerne.
Tidspunkt: 07-11-2023 - Kl.11:11 - Kilde: NRK - Info


130. Bayern-sjefen forlot intervju - får støtte
Bayern München-trener Thomas Tuchel havnet i en opphetet TV-krangel lørdag. Ledelsen forsvarer den pressede manageren. Det var etter Bayerns 4-0-seier i storkampen mot Borussia Dortmund lørdag at Tuchel reagerte skarpt på kritikk han tidligere har fått fra TV-ekspertene Dietmar Hamann og Lothar Matthäus. Matthäus var til stede da Tuchel møtte til intervjuet med tyske Sky. Der signaliserte treneren med all tydelighet at han var irritert. – Si hva du vil, men jeg ønsker ikke å være en del av diskusjonen. I dag vant vi 4-0, og nå får du gjøre helomvending. Kos dere, sa Tuchel, før han forlot intervjuet. Matthäus og Hamann har hevdet at Bayern ikke har tatt steg som lag siden Tuchel ble ansatt. kritikken kom blant annet etter sjokktapet i cupen for Saarbrücken i forrige uke. Sportsdirektør Christoph Freund gir pressede Tuchel støtte. – Jeg synes det er bra og riktig at Thomas har gjort sin mening klar etter at kritikken har pågått i flere uker, sier Freund til avisen Bild. – Bayern har alltid kjempet når det er nødvendig. Det er det Thomas har gjort, og vi står hundre prosent bak ham, legger han til. (NTB)
Tidspunkt: 07-11-2023 - Kl.09:49 - Kilde: NRK - Info


131. Reagerer på Kallas astmahemmelighet: – Vi tok på oss all skyld
På grunn av kritikken mot norsk langrenn, holdt Charlotte Kalla det hemmelig at hun også hadde begynt med astmamedisin. Marit Bjørgen skulle ønske utenlandske konkurrenter hadde stått fram.
Tidspunkt: 06-11-2023 - Kl.04:40 - Kilde: NRK - Info


132. Borten Moe med krass kritikk mot forvaltningen: – Ikke et oppgjør med noen
Ola Borten Moe feller en knusende dom over forvaltningens håndtering av aksjer og innsideinformasjon.
Tidspunkt: 05-11-2023 - Kl.08:50 - Kilde: E24 - Info


133. Venstre ber egen saksordfører ikke ta hensyn til fremtidig samarbeid
Sterk kritikk eller «post mortem» mistillitsforslag? Kontrollkomiteen er enige om spørsmålene til habilitetshøringen tirsdag, men hva innstillingen blir til slutt er fortsatt uklart.
Tidspunkt: 04-11-2023 - Kl.16:04 - Kilde: E24 - Info


134. Fernandes slo tilbake etter kritikken – reddet United
Kampuret hadde så vidt rundet 90 minutter og avstanden til mål var drøyt 16 meter. Da la Bruno Fernandes lekkert til rette for seg selv og prikket ballen nede i det høyre hjørnet. Det ble det eneste målet i kampen mellom Fulham og Manchester United lørdag ettermiddag, og dermed tok United en svært viktig trepoenger. De elleville gledesscenen viste hvor mye det betyr for klubben og den hardt pessede manageren, Erik ten Hag. – Det er Bruno Fernandes. De beste spillerne klarer å slå tilbake etter ei uke med litt kritikk, sier Pål André Helland i Viasat-studio. Kaptein Fernandes er blant dem som har fått hard medfart etter at United ble overkjørt av byrival City for en uke siden. – Hadde det bare blitt ett poeng i dag, hadde kritikken bare tiltatt. Nå får de litt arbeidsro, sier Helland. Manchester United hadde også en ball i mål i første omgang. VAR-rommet klarte ikke å avgjøre om det var offside eller ikke, men etter at hoveddommer hadde studert situasjonen, ble målet annullert.
Tidspunkt: 04-11-2023 - Kl.14:29 - Kilde: NRK - Info


135. WTA tar selvkritikk etter klager fra spillerne: – Ikke et perfekt arrangement
Flere av de fremste tennisstjernene har rettet skarp kritikk mot forholdene i WTA-mesterskapet i Mexico. Nå legger arrangøren seg flat. Verdensener Aryna Sabalenka sa tidlig i turneringen at det var respektløst av WTA å tilby de beste spillerne på touren så dårlige forhold og la til at den hastig bygde banen i Cancún utsetter spillerne for fare. Hun fikk støtte fra Marketa Vondrousova, som blant annet følte at spillerne ikke ble lyttet til av arrangøren. – Mitt første WTA-mesterskap er ikke som jeg forestilte meg. Vi jobber hardt for å kvalifisere oss, og så er alt bare skuffende, skrev tsjekkeren på Instagram. Nyhetsbyrået Reuters viser til et brev der WTA-sjef Steve Simon erkjenner at forholdene ikke er optimale. – Dette er ikke et perfekt arrangement, og vi forstår at forholdene er utfordrende. Vi aksepterer at det er vårt ansvar, skriver Simon i brevet. (NTB)
Tidspunkt: 03-11-2023 - Kl.09:58 - Kilde: NRK - Info


136. Avviser ESAs klimakritikk mot Norge: – Ikke riktig
Norge henger etter egne klimamål og bør vurdere ekstra tiltak, ifølge overvåkningsorganet ESA. – Ikke riktig, svarer klimaminister Andreas Bjelland Eriksen (Ap).
Tidspunkt: 01-11-2023 - Kl.14:50 - Kilde: E24 - Info


137. Thorisdottir vraket - disse starter mot Frankrike
Maria Thorisdottir var tilbake i landslagsvarmen da Norge møtte Frankrike før helgen, men i kveld har Leif Gunnar Smerud satt henne ut av laget. Stopperen fikk krass kritikk etter tapet for fire dager siden. Til kveldens oppgjør har Smedrud valgt følgende elleve: Aurora Mikalsen – Maren Mjelde – Thea Bjelde – Mathilde Harviken – Marit Bratberg Lund – Ingrid Syrstad Engen – Vilde Bøe Risa – Karina Sævik – Elisabeth Terland – Mimmi Löfwenius – Sophie Roman Haug. Kampen sendes på NRK Radio eller følges her.
Tidspunkt: 31-10-2023 - Kl.19:05 - Kilde: NRK - Info


138. HamKam-trener Michelsen signerte ny kontrakt
Eliteserieklubben HamKam er enig med trener Jakob Michelsen om at dansken fortsetter som trener også neste sesong. Michelsen skrev under sin nye kontrakt under en lunsj med sponsoren Kamerater i Elverum tirsdag, melder klubben på X. 43 år gamle Michelsen har trent HamKam de to siste sesongene. Samtidig ble også Mehran Amundsen-Ansari presentert som ny kommersiel leder i klubben. Han er tilbake i grønt og hvitt etter å ha forlatt en tilsvarende jobb i Vålerenga i sommer. Hans oppsigelse førte til mye kritikk for enkelte supportere i Oslo-klubben. (NTB)
Tidspunkt: 31-10-2023 - Kl.13:32 - Kilde: NRK - Info


139. Skuffet ekspert: - Den verste kritikken
Erling Braut Haaland (23) starter for Manchester City mot Manchester United søndag ettermiddag. Fotballekspert Jamie Carragher (45) mener Erik ten Hag (53) ikke har klart å få noe særlig mer ut av de røde djevlene enn det Ole Gunnar Solskjær (50) gjorde.
Tidspunkt: 29-10-2023 - Kl.15:30 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


140. USA raser mot kinesisk jagerflymanøver
Det amerikanske forsvaret er ikke nådige i sin kritikk etter at et kinesisk jagerfly fløy farlig nær et av deres bombefly over Sør-Kina-havet. - At de kommer hit for å vise muskler er grunnen til slike risikoer, svarer Kina.
Tidspunkt: 28-10-2023 - Kl.10:27 - Kilde: Dagbladet - Info


141. Helomvending
Vålerengas to A-lag skulle i utgangspunktet spille hver sin skjebnekamp samme dag. Det fikk kritikk, men nå snur Norges Fotballforbund (NFF).
Tidspunkt: 25-10-2023 - Kl.15:16 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


142. Krass kritikk mot Vesten
Dronning Rania av Jordan kritiserte vestlige mediers dekning av krigen mellom Israel og Hamas før hun ble avbrutt av programlederen.
Tidspunkt: 25-10-2023 - Kl.11:23 - Kilde: Dagbladet - Info


143. Danmark lover VM-selfier og autografer – ikke aktuelt å gjøre som Norge
Det danske håndballforbundet følger ikke etter det norske forbudet mot selfier med fans og autografskriving under VM for kvinner. Den norske landslagsledelsen har allerede innført restriksjonene for spillere og ledere. Grepet tas for å unngå sykdom som influensa, norovirus og covid-19. – Vi ønsker ikke å skape hysteri. Men vi må selv gjøre disse tiltakene. Vi kan ikke vente at folk rundt oss skal ta disse hensynene, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson til VG tidligere i høst. Grepet har fått kritikk fra flere hold. Danmark skal spille hele sitt VM i Herning, og det er ventet 12.000 tilskuere på hver eneste av danskenes kamper. – Dette er absolutt ikke i støpeskjeen hos oss. Det skal skje noe helt ekstraordinært negativt i samfunnet før det vil skje hos oss, sier sportssjef i Danmarks håndballforbund Morten Henriksen til dansk TV 2 med henvisning til det norske forbudet. – Fortsetter verden som den ser ut nå, så kan jeg garantere at vi har friske, energiske og herlige håndballspillere som stiller opp i fansonen. VM spilles i perioden 28. november og 17. desember med Norge som tittelforsvarer. (NTB)
Tidspunkt: 25-10-2023 - Kl.09:11 - Kilde: NRK - Info


144. England koker
Arsenal overbeviste på et vilt og kokende Ramón Sánchez Pizjuán i Sevilla. Men Martin Ødegaard (24) får til dels knallhard kritikk: - Han kom ikke inn i kampen i det hele tatt, rapporterer engelsk storavis.
Tidspunkt: 25-10-2023 - Kl.08:44 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


145. NHL slo retrett – tillater regnbueteip på køllene
NHL opphevet tirsdag forbudet mot å bruke teip i regnbuefarger på køllebladene under trening og kamper. Ishockeyligaen fikk skarp kritikk fra både spillere og tilhengere etter å ha sendt ut et rundskriv der det sto at det ikke var tillatt med regnbuefarget teip for pridemarkeringer. – Etter konsultasjon med spillerforeningen og ligaens inkluderingskoalisjon er det nå opp til spillerne om de vil representere sosiale saker gjennom teipen på køllene. Dette gjelder hele sesongen, står det i en uttalelse fra ligaen tirsdag.
Tidspunkt: 24-10-2023 - Kl.20:05 - Kilde: NRK - Info


146. Reagerer på svar etter «Bakke-henging»: – Mest forkasteleg at dei seier at dette er humor
Lillestrøm tok partiet til supporterane etter at dei «tok livet av» eks-trenar Geir Bakke på eit omdiskutert banner mot Vålerenga. No får klubben kritikk.
Tidspunkt: 23-10-2023 - Kl.18:37 - Kilde: NRK - Info


147. Haaland endte «måltørken» etter fire kamper uten scoring: – Aldri sov rundt Haaland
Erling Braut Haaland har måttet tåle en god del stikk og kritikk i sosiale medier den siste tiden. Lørdag slo han tilbake.
Tidspunkt: 21-10-2023 - Kl.16:03 - Kilde: NRK - Info


148. SV om regjeringens CO?-grep: – Sterkt kritikkverdig
Hydro, Elkem og Alcoa er skuffet over innstrammingen av CO?-kompensasjonen. – Sterkt kritikkverdig at regjeringen ikke har gått i nærmere dialog med industrien, sier Lars Haltbrekken (SV).
Tidspunkt: 21-10-2023 - Kl.05:33 - Kilde: E24 - Info


149. Ap-topp om Skatteetaten: – Det er for lett å gjemme unna penger
Medlemmer av Stortingets kontrollkomité støtter Riksrevisjonens kritikk av Skatteetatens arbeid mot skjulte utenlandsformuer.
Tidspunkt: 20-10-2023 - Kl.19:53 - Kilde: E24 - Info


150. IOC slår kraftig tilbake mot Putin
IOC avviser på det mest bestemte Vladimir Putins utspill om at OL-toppene har gjort seg skyldig i «etnisk diskriminering» i Russland-saken. Svarer fra OL-toppene fremkommer i en uttalelse sendt til nyhetsbyrået AFP fredag. «Deltakelse i De olympiske leker er på ingen måte en menneskerettighet, og den nylige endringen av det olympiske charteret er ikke relatert til det … Vi avviser bestemt anklagene om at disse tiltakene er etnisk diskriminering», skriver IOC. Det var i en tale under et idrettsforum i Ural-byen Perm torsdag at den russiske presidenten gikk et harmdirrende angrep mot IOC-ledelsen. Utgangspunktet for kritikken var debatten om i hvilken grad Russland skal få delta i Paris-OL neste år. – Takket være noen ledere av den moderne internasjonale olympiske komiteen har vi fått vite at en invitasjon til lekene ikke er en ubetinget rettighet for de beste idrettsutøverne, men et slags privilegium du ikke kan få basert på idrettsresultater, men ved enkelte politiske gester, sa Putin. (NTB)
Tidspunkt: 20-10-2023 - Kl.08:48 - Kilde: NRK - Info


151. Riksrevisjonen om Skatteetatens jakt på utenlandsformuer: – kritikkverdig
Riksrevisjonen mener arbeidet med å avdekke norske skattepliktiges inntekter og formuer i utlandet ikke er godt nok.
Tidspunkt: 19-10-2023 - Kl.12:01 - Kilde: E24 - Info


152. Goldman Sachs-sjefen legger DJ-hobby på hyllen
Goldman Sachs-sjef David Salomon har høstet kritikk for sine profilerte DJ-opptredener, ifølge Financial Times.
Tidspunkt: 17-10-2023 - Kl.16:37 - Kilde: E24 - Info


153. Israels sikkerhetstjeneste: - Vi feilet
Sjefen for Israels sikkerhetstjenste Shin Bet tar selvkritikk for at de ikke klarte å forutse Hamas´ angrep på Israel.
Tidspunkt: 16-10-2023 - Kl.16:29 - Kilde: Dagbladet - Info


154. Sjanseløse norske stjerner: – Et passivt og engstelig forsøk
Erling Braut Haaland og hans lagkamerater får kritikk etter at de ikke skapte en eneste stor sjanse mot Spania. Nå kan bare syltynn nasjonsliga-teori redde den norske EM-drømmen.
Tidspunkt: 15-10-2023 - Kl.20:43 - Kilde: NRK - Info


155. Etter draktkritikk: - To løsninger
Draktprodusenten Castore skal ha funnet løsningen på Aston Villas draktproblem.
Tidspunkt: 15-10-2023 - Kl.12:10 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


156. Israels fotballpresident ut mot Wembley-markering
Wembley blir ikke lyst opp i det israelske flagget under støttemarkeringene før Englands oktoberkamper. Det reageres det kraftig på i Israel. Det engelske fotballforbundet (FA) har valgt å markere støtte til de rammede på begge sider av konflikten i Israel og de palestinske områdene. Spillerne skal bære sørgebånd og ta del i ett minutts stillhet før avspark, men Wembley blir ikke lyst opp i det israelske flagget. Avgjørelsen har fått kritikk fra den britiske regjeringen, men i Israel er reaksjonene enda hardere. Landets fotballpresident Moshe Zuares har ingen forståelse for FAs valg. – Det er øyeblikk i historien der sannheten er enhetlig, skarp og tydelig. Slik er øyeblikket vi er inne i nå. De som er redde for å lyse opp et stadion til minne om de drepte, av helt uforståelige grunner, er i enda mørkere tider enn den mitt land er i akkurat nå, skriver Zuares i sosiale medier og legger til: – Når dette skjer med FA i et land som alltid har vært kjent for å være et moralsk fyrtårn i den frie verden, gjør at skuffelsen aldri har vært større. Jeg har prøvd å forklare dette til mine kolleger i FA flere ganger de siste dagene, men de insisterte på å ikke forstå det. Nå er det de som må forklare seg. (NTB)
Tidspunkt: 13-10-2023 - Kl.18:59 - Kilde: NRK - Info


157. Støre svarer på Fosen-kritikk: Uenig i at tidsbruken er en ny krenking
Statsminister Jonas Gahr Støre svarer på kritikken om at det har tatt for lang tid å rydde opp etter Fosen-dommen. – Min regjering gjør det den kan for å finne en løsning i denne svært komplekse saken.
Tidspunkt: 13-10-2023 - Kl.10:08 - Kilde: E24 - Info


158. KLP vil ha stans i olje- og gassutbygging
Pensjonsfondet KLP vil ha stans i åpning av nye olje- og gassfelt, og kommer med kraftig kritikk av norsk petroleumspolitikk.
Tidspunkt: 13-10-2023 - Kl.08:10 - Kilde: E24 - Info


159. Fyrte løs i natt: - Tull
Lagkamerat Jørgen Strand Larsen (23) reagerer på kritikken av Erling Braut Haaland (23): - Det er bare tull. Jeg vil ikke høre noe mer om det.
Tidspunkt: 13-10-2023 - Kl.05:31 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


160. kritikk i natt
London-avis: - Hva er galt med Erling Haaland?
Tidspunkt: 11-10-2023 - Kl.09:09 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


161. Medier: Russland får nei
Uefa åpner likevel ikke opp for russiske U17-landslag i sine konkurranser som følge av massiv kritikk.
Tidspunkt: 10-10-2023 - Kl.13:09 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


162. Medier: Uefa snur i Russland-saken – slipper likevel ikke til U17-lagene
Uefa kommer likevel ikke til å åpne opp for russiske U17-landslag i sine konkurranser som følge av massiv kritikk. Det melder Sky Sports-journalisten Rob Harris og New York Times´ Tariq Panja. Ifølge de to dropper Uefa de omstridte planene om å innlemme de russiske U17-lagene fordi den massive motstanden gjør det umulig å iverksette forslaget på en fornuftig måte. Minst tolv av Uefas 55 medlemsland skal ha truet med å boikotte kamper mot Russlands U17-lag. Det var i slutten av september at Uefa åpnet for at Russland kunne stille med U17-landslag i europeiske kvalifiseringer. Det gjorde at Det internasjonale fotballforbundet (Fifa), gjorde det samme i forrige uke. Norges Fotballforbund var blant de mange forbundene som reagerte på at Uefa åpnet for russiske landslag på aldersbestemt nivå. – Vi vurderer at det i denne ekstraordinære situasjonen er for vanskelig å skille landslagsfotball fra nasjonen Russland og regimets behov for å bruke toppfotball som en del av sin propaganda, og at det ikke er rimelig å gjøre en slik retrett nå uten at det er basert på en grundigere involvering og utredning av hvordan hensynet til nøytralitet og solidaritet vil bli ivaretatt ved en slik beslutning, sa fotballpresident Lise Klaveness den gang. I forrige uke kom også meldingen om at Sveriges idrettspresident, Karl-Erik Nilsson, trekker seg. Årsaken var at han som visepresident i Uefa stemte for å åpne for russiske aldersbestemte landslag. (NRK/NTB)
Tidspunkt: 10-10-2023 - Kl.10:41 - Kilde: NRK - Info


163. England: Nytt hån
Engelske aviser rasler med sablene. Kommentator hevder krangelen etter kampen var det eneste Erling Braut Haaland (23) bidro med mot Arsenal. Men landslagstrener Ståle Solbakken sier kritikken ikke er berettiget.
Tidspunkt: 10-10-2023 - Kl.05:58 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


164. Sveriges landslagssjef åpner for Saudi-Arabia: – Kan sikre framtiden min
Mye taler for at Janne Andersson må på jobbjakt om kort tid. Hvis han får tilbud fra den saudiarabiske ligaen, kommer han til å lytte til det. – Ville jeg ikke kunne reise dit hvis jeg får et veldig godt tilbud hvor jeg kan sikre framtiden min, og også mine barn og barnebarn? sier Andersson til TV4s Fotbollskanalen. Tre poeng borte mot Belgia i EM-kvalifiseringen om en uke er helt nødvendig om Sverige skal nå fotball-EM. Trolig holder ikke det heller, og da vil den pågående kvalifiseringen til Sverige være det siste Andersson gjør som landslagssjef. I intervjuet sier 61-åringen at han ikke føler seg ferdig med trenerrollen. Stadig flere spillere og trenere har reist til Saudi-Arabia, et land som får skarp kritikk for brudd på menneskerettigheter. Satsingen på fotball og annen idrett i landet omtales av kritikerne som sportsvasking. Andersson er ikke fremmed for å gjøre en jobb der om tilbudet kommer. – I utgangspunktet må du verdsette det hvis noe slikt dukker opp. Da må du veie alle aspekter. Ett av aspektene er om det er moralsk riktig. – Samtidig ble dette spørsmålet tatt opp da det var Qatar-VM (2022). Så gikk man inn på regjeringens nettside, og der sto det at vi har en ambassade som åpnet i 2013, og det var vel for å ha handelsutveksling med Qatar. Det er mange svenske selskaper som samarbeider med det landet, sier Andersson. (NTB)
Tidspunkt: 09-10-2023 - Kl.10:11 - Kilde: NRK - Info


165. Fikk krass kritikk - vurderer å snu
RT-sjef Margarita Simonjan fikk krass kritikk for å foreslå en atomsprengning over Sibir, for å sende et signal. Fredag vurderer den russiske nasjonalforsamlingen å snu, og åpne for å trekke landet fra den såkalte CTBT-avtalen.
Tidspunkt: 06-10-2023 - Kl.13:28 - Kilde: Dagbladet - Info


166. Supporterforening hardt ut mot Fifa
Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) ruller ut rød løper for Saudi-Arabia som mulig VM-vert i 2034, hevder en paraplyorganisasjon for fotballtilhengere. Football Supporters Europe er nådelås i kritikken av Fifas avgjørelser rundt VM-sluttspillene for menn i 2030 og 2034. – Det er slutten på verdensmesterskapet slik vi kjenner det, skrev organisasjonen på X/Twitter kort tid etter at Fifa-styret tok flere veivalg under et digitalt møte onsdag. Til manges store overraskelse ble det der bestemt å tildele 2030-VM til Spania, Portugal og Marokko, men de tre første kampene skal spilles i Uruguay, Argentina og Paraguay. Fifas beslutning betyr at hele tre kontinenter er vertskap for ett og samme sluttspill, og det gjør at 2034-VM i utgangspunktet skal spilles i Asia eller Oseania. Allerede onsdag oppfordret Fifa land i de to verdensdelene til å søke, og det gikk ikke mange minutter før Saudi-Arabia kunngjorde sitt kandidatur. FSEs talsmann Martin Endemann er overbevist om at den styrtrike golfstaten kommer til å få mesterskapet. – Alt tyder på at Saudi-Arabia får tildelt VM uten konkurranse. Hele prosessen er tvilsom, sier Endemann til det tyske nyhetsbyrået DPA. FSE mener Fifa bare fortsetter «kursen mot å ødelegge verdens største idrettsturnering». – Det er forferdelig for tilhengerne, det ignorerer miljøet og ruller ut rød løper for en vert i 2034 som har en rystende menneskerettighetshistorikk, skriver supporterorganisasjonen som hevder å ha medlemmer i over 48 Uefa-land. Saudi-Arabia er i en årrekke blitt kritisert for brudd på menneskerettighetene og vært anklaget for å drive med sportsvasking. (NTB)
Tidspunkt: 06-10-2023 - Kl.05:38 - Kilde: NRK - Info


167. Spetalen om Saga Pure-kritikk: – Beskytter aksjonærenes verdier
Saga Pure har på Oslo Børs kun fulgt noen av storeieren Spetalens private aksjehandler siden fornybarsatsingen ble vraket. – Tålmodighetsprøve, sier småaksjonær.
Tidspunkt: 05-10-2023 - Kl.04:29 - Kilde: E24 - Info


168. Nordiske fotballtoppar får krass russar-kritikk: – Gått over ei grense
Mykje kan tyde på at Sverige og Danmark sine representantar i Uefa-styret har handla stikk i strid med eigne forbunds interesser. I så fall må dei gå av, lyder kritikken.
Tidspunkt: 04-10-2023 - Kl.04:08 - Kilde: NRK - Info


169. kritikk i England
Martin Ødegaard blant de dårligste på spillerbørsen til engelsk avis.
Tidspunkt: 04-10-2023 - Kl.00:12 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


170. Dommerne fra Liverpool-kampen vrakes
De to VAR-dommerne som feilaktig annullerte en Liverpool-scoring mot Tottenham i helgen, får en pause fra kampene i neste runde, skriver BBC. Darren England og hans assistent Dan Cook har måttet tåle hard kritikk etter at de lot være å bryte inn da Luis Diaz feilaktig ble avvinket for offside. VAR-feilen kostet Liverpool et ledermål, og laget endte med å tape 1–2 i en kamp der det også fikk to røde kort. Dommerforeningen PGMOL har uttalt at målet burde blitt stående, og at tabben i VAR-rommet var en «betydelig menneskelig feil». Verken England eller Cook blir involvert i kommende helgs kamper i Premier League. Det blir derimot hoveddommeren og fjerdedommeren fra den nevnte kampen, Simon Hooper og Michael Oliver. BBC skriver at Hooper skal være VAR-dommer i kampen mellom Everton og Bournemouth, mens Oliver blir VAR-dommer i Luton – Tottenham og hoveddommer i toppkampen mellom Arsenal og Manchester City. (NTB)
Tidspunkt: 03-10-2023 - Kl.14:50 - Kilde: NRK - Info


171. Trekker seg som styreleder i svensk pensjonskjempe
Styreleder Ingrid Bonde i det svenske pensjonsfondet Alecta går av med umiddelbar virkning. Det skjer etter massiv kritikk av fondets gigantinvestering i Ivar Tollefsen-dominerte Heimstaden Bostad.
Tidspunkt: 03-10-2023 - Kl.10:30 - Kilde: E24 - Info


172. Australian Open tar grep etter kritikk – får én ekstra dag
Australian Open skal for første gang starte på en søndag og utvides til 15 dager. Tiltaket gjøres for å unngå tenniskamper som varer hele natten. Det opplyser Grand Slam-arrangøren tre og en halv måned før turneringen går i gang. Grepet betyr at åpningsdagen framskyndes med ett døgn og legges til 14. januar. – Vi har lyttet til tilbakemeldingene fra spillere og fans, og vi er glade over å kunne gi en løsning på sene kampavslutninger, sier Australian Open-direktør Craig Tiley. Han mener den ene ekstradagen vil gi et mer rettferdig oppsett. Nattkampene forsvinner ikke helt, men det blir færre av dem. Håpet er at man unngår oppgjør som strekker seg mot morgentimene. I årets utgave spilte veteranen Andy Murray og Thanasi Kokkinakis til klokken 04.05. Etterpå omtalte Murray det som «en farse». Australian Open er ikke den første Grand Slam-turneringen til å utvide til 15 dager. Roland-Garros har allerede det antallet, mens Wimbledon og US Open fortsatt holder seg på 14 dager. (NTB)
Tidspunkt: 03-10-2023 - Kl.05:49 - Kilde: NRK - Info


173. Opprør mot nye supersko: – Det er ikkje bra for planeten
Den nye superskoen til Adidas har fått merksemd for pris, vekt og den elleville verdsrekorden til Tigist Assefa. Samtidig får skoen sterk kritikk frå miljøengasjerte løparar.
Tidspunkt: 02-10-2023 - Kl.06:44 - Kilde: NRK - Info


174. Beckham åpner opp: «Klinisk depressiv og knust» etter rødt kort i fotball-VM
David Beckham og kona Victoria åpner opp om en meget tøff tid etter at fotballspilleren ble utvist i en VM-kamp for England i 1998. Beckham fikk det røde kortet mot Argentina etter å ha sparket mot Diego Simeone. England ble slått ut av mesterskapet på straffespark mot argentinerne. Onsdag slippes de første episodene i en Netflix-serie der Beckhams karriere er satt under lupen. – Han var deprimert, absolutt klinisk deprimert. Og helt knust, sier kona Victoria om det som hendte i etterkant av 1998-VM. Beckham ble utsatt for voldsom kritikk i hjemlandet etter hendelsen. – Jeg skulle ønske det fantes en pille som kunne radere ut minnene om det, sier Beckham selv. Han innrømmer i Netflix-serien at han gjorde en «dum feil som endret livet mitt».
Tidspunkt: 02-10-2023 - Kl.05:09 - Kilde: NRK - Info


175. Luksuriøse hundeflyturer får klimakritikk
Et britisk firma som tilbyr overdådige flyturer for kunder som vil fly med kjæledyrene sine møter sterkt kritikk. - Vi tar miljøet på alvor, svarer selskapet.
Tidspunkt: 01-10-2023 - Kl.07:25 - Kilde: Dagbladet - Info


176. Golfstjernes milliardsøksmål avvist: – Oppfyller ikke kravene
Patrick Reeds søksmål mot medier og reportere har blitt avvist. Den amerikanske golfprofilen krevde åtte milliarder kroner for ærekrenkelser. Reed sendte inn to søksmål mot i alt 18 parter for det han mente var uberettiget kritikk etter at han gjorde overgang til LIV-touren. I etterkant har han snakket om at sakene som ble skrevet om ham har kostet ham flere sponsoravtaler. I tillegg blir han ofte møtt med negativitet, noe som har bidratt til det han har omtalt som et «fiendtlig arbeidsmiljø». I alt krevde Reed 750 millioner dollar, om lag åtte milliarder kroner, for ærekrenkelser. Onsdag bestemte en dommer i Florida at søksmålene avvises. – Reed er nok frustrert over noe av det som blir skrevet om ham, og noe er i overkant. Likevel er ikke sakene sterke nok til å dømme noen for ærekrenkelser, sa dommeren Timothy J. Corrigan i en uttalelse. Reed har vunnet ni ganger på PGA-touren og ble i 2018 seierherre i majorturneringen US Masters. Han gjorde, i likhet med flere store stjerner, overgang til den mye omtalte LIV-touren i fjor. I etterkant mente han at golfmedier- og reportere konspirerte med PGA-touren for å skade hans rykte. – Mange av kommentarene og sakene er ikke bare om Reed, men om LIV-touren generelt. Andre saker er personlige meninger og begrunnes i fakta. Dermed oppfyller det ikke kravene til å holde pressen ansvarlig for ærekrenkelse, sier Corrigan videre. (NTB)
Tidspunkt: 28-09-2023 - Kl.06:01 - Kilde: NRK - Info


177. Skandalekamp fullført med ny Ajax-baklengs – kaoset i storklubben fortsetter
Fotballstorheten Ajax røk 0-4 for Feyenoord i den avbrutte kampen i den nederlandske æresdivisjonen onsdag. Samtidig røk en ny leder ut dørene i Amsterdam. Det råder kaos i Ajax-leiren. Nylig fikk teknisk direktør Sven Mislintat sparken, og onsdag ble det opplyst at også styreleder Pier Eringa forlater sin post. Samtidig ble søndagens storkamp mot Feyenoord, som måtte avbrytes som følge av tribunebråk, fullført. Kampen ble gjenopptatt på stillingen 3-0 til Feyenoord. I løpet av de 36 minuttene som gjensto å spille røk Ajax på ytterligere et baklengsmål, slik at stillingen til slutt ble 0-4. Storklubben fra Amsterdam er i krise. – Spesielt når det ikke går bra, er det viktig å være der som rådgiver. Men jeg er ikke døv for kritikken og ikke blind for situasjonen Ajax er i nå, sier avtroppende styreleder Pier Eringa i en uttalelse. Ajax har startet sesongen med kun én seier, to uavgjorte kamper og to tap. (NTB)
Tidspunkt: 27-09-2023 - Kl.13:44 - Kilde: NRK - Info


178. Boikotter
Det ukrainske fotballforbundet sier nei til å delta i turneringer der Russland tas inn i varmen igjen. Samtidig rettes det skarp kritikk mot Uefa.
Tidspunkt: 27-09-2023 - Kl.11:30 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


179. Ukraina boikotter alle fotballturneringer med russisk deltakelse – fordømmer Uefa-grep
Det ukrainske fotballforbundet sier nei til å delta i turneringer der Russland tas inn i varmen igjen. Samtidig rettes det flengende kritikk mot Uefa. Det var tirsdag at styret i Det europeiske fotballforbundet (Uefa) besluttet å gjenåpne døren for russiske U17-landslag, som har vært utelukket fra konkurranser siden Russlands invasjon av Ukraina. Uefa-styret har bedt forbundets administrasjon om å foreslå en teknisk løsning som lar Russland delta i EM-kvalifiseringen i de yngste årsklassene selv om trekningen allerede er foretatt. Det understrekes at kamper med russiske lag skal spilles uten Russlands flagg, nasjonalsang eller landslagsdrakt, og ikke på russisk jord. Den nye linjen fra Uefa faller ikke god jord i Det ukrainske fotballforbundet (Uaf). «Uaf fordømmer på det sterkeste Uefa-avgjørelsen om en retur av U17-lag fra den russiske føderasjonen til internasjonale konkurranser», skriver forbundet.
Tidspunkt: 27-09-2023 - Kl.09:19 - Kilde: NRK - Info


180. Den ukrainske stjerna fordømmer legenda: – Bubka eksisterer ikkje for oss
Den ferske verdsmeisteren Jaroslava Mahutsjikh kjem med ramsalt kritikk av Ukrainas største idrettsstjerne.
Tidspunkt: 25-09-2023 - Kl.03:39 - Kilde: NRK - Info


181. Langet ut mot Vesten
Sergej Lavrov kom med krass kritikk av Vesten under lørdagens møte med FNs hovedforsamling.
Tidspunkt: 23-09-2023 - Kl.20:23 - Kilde: Dagbladet - Info


182. Guardiola advarte Haaland-kritikerne – så scoret stjerne­spissen i ny City-seier
Erling Braut Haaland (23) er toppscorer i Premier League, men har likevel fått kritikk. Lørdag svarte han igjen på tiltale.
Tidspunkt: 23-09-2023 - Kl.15:59 - Kilde: NRK - Info


183. Svarer på Klæbos kritikk - varsler nye samtaler med skistjernen
Johannes Høsflot Klæbo langer nok en gang ut mot Skiforbundet. Samtidig varsler avtroppende landslagssjef, Espen Bjervig, nye samtaler med norsk langrenns største stjerne.
Tidspunkt: 22-09-2023 - Kl.15:18 - Kilde: NRK - Info


184. Finnes en grense for støtte
Den ukrainske presidentens kritikk av sine næreste allierte kan få store konsekvenser, mener norsk ekspert.
Tidspunkt: 21-09-2023 - Kl.19:35 - Kilde: Dagbladet - Info


185. Saudi-Arabias kronprins om «sportsvasking»: – Bryr meg ikke
Saudi-Arabia har mottatt sterk kritikk for sine investeringer i sport, men i et stort intervju med Fox News sier kronprins Mohammed bin Salman at det er noe han bryr seg lite om. – Hvis sportsvasking gjør at mitt bruttonasjonalprodukt (BNP) øker med 1 prosent, så fortsetter vi med sportsvasking. Jeg bryr meg ikke om uttrykket. Jeg har 1 prosent økning i BNP fra sport og sikter på ytterligere 1,5 prosent, sier bin Salman i intervjuet. – Kall det hva du vil. Vi kommer til å få de 1,5 prosentene, legger kronprinsen til i det lange, eksklusive intervjuet. – Dette er et sjeldent og meget interessant innblikk i tankegangen til Saudi-Arabias de facto leder. Bin Salman er jo samtidig den som personlig har stått bak kongedømmets oppsiktsvekkende strategi med en voldsom styrking av sin posisjon innenfor sportsverdenen de siste årene, mener NRKs sportskommentator Jan Petter Saltvedt. Saudi-Arabias statlige investeringsfond (PIF) har blant annet kjøpt opp Newcastle, laget golfligaen LIV og lokket en rekke fotballprofiler til de fire hjemlige klubbene de eier. – Dette er sportsvasking på et helt annet nivå, sa Frank Conde Tangberg i Amnesty da Cristiano Ronaldo signerte for Al-Nassr. Det er ventet at Saudi-Arabia vil søke om å få arrangere fotball-VM i 2030 eller 2034, og i desember arragnerer de klubb-VM i regi av Fifa.
Tidspunkt: 21-09-2023 - Kl.11:34 - Kilde: NRK - Info


186. Haaland sløseri vekker oppsikt – kritiseres av spisslegende
Erling Braut Haaland viste hovmesterblikk da han serverte Julain Alvarez, men må tåle kritikk for eget sjansesløseri i mesterligaåpningen.
Tidspunkt: 19-09-2023 - Kl.20:54 - Kilde: NRK - Info


187. Investeringsdirektør om Univid-kritikk: – Oslo Børs burde tatt grep
Robert Næss mener Børsen burde ha nedgradert Univid fra hovedlisten etter sterk kritikk og «elendig utvikling». NHH-forsker Finn Kinserdal tror Finanstilsynet kan komme på banen med gransking av selskapet.
Tidspunkt: 19-09-2023 - Kl.11:16 - Kilde: E24 - Info


188. Spanias regjering rasler med sablene – åpner for å straffe landslagsstjerner for boikott
Den spanske regjeringen vurderer å gripe inn i konflikten mellom landets fotballforbund og spillerne på kvinnelandslaget. Det kan ende med straff for de involverte. Konflikten rundt de spanske VM-vinnerne framstår fastlåst, og kaoset synes å nå stadig nye høyder. Mandag skal den ferske landslagssjefen Montserrat «Montse» Tomé ha tatt ut et stort antall spillere til de kommende nasjonsligakampene mot Sveits og Sverige mot deres vilje. Det førte til at spillerne rykket ut med en felles uttalelse med kritikk mot forbundet sent mandag. Samtidig ble det rettet flengende kritikk mot fotballtoppene fra Jennifer Hermoso, spilleren som ble kysset av tidligere fotballpresident Luis Rubiales etter VM-finalen for en tid tilbake. Victor Franco, leder av det spanske idrettsrådet (CSD), sier den spanske regjeringen ikke er fremmed for å straffe spillerne dersom de ikke møter til landslagssamling denne uken. – Hvis de ikke dukker opp, vil regjeringen gjøre det den må gjøre, som er å anvende loven. Det blir til min store skam, men loven er loven, sier Franco til Cadena Ser, gjengitt av avisen AS. Regelverket i spansk idrett åpner for å ilegge den som ubegrunnet unnlater å møte til landslagssamling straff. Det kan dreie seg om bøter og i ekstreme tilfeller inndragelse av vedkommendes spillerlisens i et gitt antall år. Franco er også innstilt på å megle i den betente konflikten. Tirsdag akter han å ha samtaler med kapteinsteamet på kvinnelandslaget. (NTB)
Tidspunkt: 19-09-2023 - Kl.08:59 - Kilde: NRK - Info


189. kritikkstorm: - Er på kanten
Den kontroversielle republikanske politikeren Lauren Boebert (36) uttaler seg etter skandalen.
Tidspunkt: 18-09-2023 - Kl.10:41 - Kilde: Dagbladet - Info


190. Raser etter moteoppvisning: - Respektløst
Motehuset får krass kritikk etter at dette miniskjørtet ble vist fram på catwalken.
Tidspunkt: 18-09-2023 - Kl.08:15 - Kilde: Dagbladet - Info


191. Michelsen kobler på advokat – kan ta Kristiansund til retten
Christian Michelsen godtar ikke Kristiansunds tilbud etter at han ble sparket som hovedtrener. Han vurderer å ta rettslige skritt, melder VG. Forrige måned mistet Michelsen jobben etter snaut ti år i KBK. Siden er ikke partene blitt enige om en sluttavtale, og nå har treneren hentet inn Mette Yvonne Larsen som advokat. – Om ikke Kristiansund betaler Michelsen ut kontrakten, har vi ikke noe annet valg enn å gå til retten, sier Larsen til VG. Hun kaller KBKs forsøk på løsning for å være et «skambud». Klubbens styreleder Martin Williams svarer slik på kritikken overfor VG: – Vi har klargjort vårt standpunkt og fremmet to forslag. Bortsett fra det ønsker vi å ta den diskusjonen direkte med dem. Michelsen tok Kristiansund opp til Eliteserien og leverte sterke plasseringer over flere sesonger, men i fjor rykket laget ned til 1. divisjon. Der gikk det trått gjennom vår og sommer, og til slutt valgte ledelsen å gjøre et trenerbytte. (©NTB)
Tidspunkt: 15-09-2023 - Kl.20:14 - Kilde: NRK - Info


192. Ny etappeseier for Evenepoel - Vingegaard inntok hjelperytterrollen
Remco Evenepoel forsvant ut av sammendraget etter en mørk dag på den 13. etappen i årets Vuelta a España. Siden har han markert seg i brudd og torsdag syklet han inn til sin tredje etappeseier i rittet. Han sikret seg også klatretrøya etter å ha vært først over alle de kategoriserte stigningene på etappen. Evenepoel var en del av bruddet som gikk tidlig på etappen og kjørte solo de siste tre milene. Belgieren vant etappen nesten fem minutter foran Damiano Caruso. Bak i feltet var det knyttet stor spenning til hva Jumbo-Visma ville gjøre. På onsdagens etappe kjørte Primoz Roglic og Jonas Vingegaard fra deres egen lagkamerat og sammenlagtleder Sepp Kuss, noe som førte til massiv kritikk. Torsdag ble det virkelig tydelig at Vingegaard ønsker at Kuss skal vinne rittet sammenlagt. Dansken holdt et kontrollert tempo opp målbakken og kjørte inn angrepene som kom fra de øvrige konkurrentene. Dermed er det fremdeles Kuss som leder sammenlagt, 17 sekunder foran Vingegaard og ett minutt og åtte sekunder foran Roglic. Rittet avsluttes søndag.
Tidspunkt: 14-09-2023 - Kl.15:54 - Kilde: NRK - Info


193. Får kraftig kritikk fra Oslo Børs
Oslo Børs refser Univid for brudd på revisor-frist, manglende kontrollrutiner og kommunikasjon om hastesalg.
Tidspunkt: 13-09-2023 - Kl.06:55 - Kilde: E24 - Info


194. Ødegaards Noreg-tal får kritikk: – Skuffande
Martin Ødegaard skårar mål i bøtter og spann for Arsenal, men for Noreg går det tråare. To mål på 52 kampar er for dårleg, meiner NRKs ekspert.
Tidspunkt: 11-09-2023 - Kl.20:07 - Kilde: NRK - Info


195. Spansk påtalemyndighet vil ha videre rettslige skritt mot Rubiales
Påtalemyndigheten i Spania ber rettsvesenet gå videre med saken mot den suspenderte fotballpresidenten Luis Rubiales. Det opplyser blant andre nyhetsbyråene AP og Reuters. Påtalemyndigheten ønsker ham straffeforfulgt for seksuelt overgrep og tvang. Det som omhandler tvang, handler om at Rubiales anklages for å ha fått Hermoso til å kommunisere at episoden skjedde med samtykke. Det skjedde i en offisiell uttalelse fra forbundet i etterkant av VM-kysset. Senere har spilleren avvist at hun hadde gitt sitt samtykke. I henhold til en ny lov om seksuelle lovbrudd som ble vedtatt i fjor, kan Rubiales straffes med alt fra bøter til fengsel i opptil fire år dersom han blir dømt. Påtalemyndigheten opplyste 28. august at den hadde åpnet etterforskning mot Rubiales. Hermoso hadde fra det tidspunktet en frist på 15 dager til å formalisere en anmeldelse mot Rubiales. Tirsdag denne uken leverte Hermoso inn de nødvendige papirene. Påtalemyndigheten opplyste da at saken skulle sendes videre til domstolsapparatet så snart som mulig. Dette ble altså gjort fredag. Den delen av den spanske straffeloven som berører kriminalsaker som omhandler seksuelle overgrep og seksuell trakassering, forutsetter en klage fra offeret for at en rettsprosess skal kunne igangsettes. Fotballpresident Rubiales har vært i hardt vær etter at han kysset Hermoso på munnen under premieseremonien etter VM-finalen i Australia nylig. Den spanske regjeringen er blant dem som har rettet krass kritikk mot fotballtoppen. Hermoso har hevdet at hun ikke samtykket til kysset. Rubiales forfekter det motsatte. Under vitneforklaringen til påtalemyndigheten uttalte Hermoso at hun og familien ble utsatt for press fra Rubiales og hans «profesjonelle følge» om å si at hun «rettferdiggjorde og godkjente det som skjedde». Det fremkommer i fredagens uttalelse fra statsadvokaten. Som et resultat av dette ønsker påtalemyndigheten også å straffeforfølge Rubiales for tvang, heter det i dokumentet. (NTB)
Tidspunkt: 08-09-2023 - Kl.11:42 - Kilde: NRK - Info


196. Medier: Jennifer Hermoso går til sak mot fotballpresident Luis Rubiales etter VM-kysset
Den spanske landslagsstjernen Jennifer Hermoso går rettens vei mot den suspenderte fotballpresidenten Luis Rubiales etter VM-kysset. En rekke medier, blant dem nyhetsbyråene AP og AFP, hevder å ha rettskilder på den dramatiske utviklingen i saken som har preget spansk fotball den siste tiden. Også de spanske mediene El Diario og Cadena Ser melder det samme. Hermoso skal ha hatt en frist på 15 dager fra 28. august til å formalisere en anmeldelse mot Rubiales. Det var 28. august politiet startet etterforskningen mot fotballtoppen. Tirsdag skal Hermoso ha levert inn de nødvendige papirene. Fotballpresident Rubiales har vært i hardt vær etter at han kysset landslagsprofilen Jennifer Hermoso på munnen etter VM-finalen i Australia nylig. Den spanske regjeringen er blant dem som har rettet krass kritikk mot fotballtoppen. Tidligere har over 50 spillere gjort det klart at de ikke vil spille for kvinnelandslaget så lenge Rubiales er fotballpresident. Den spanske fotballtoppen har samtidig nektet å trekke seg. Så sent som fredag gikk han til et nytt angrep på sine kritikere og i særdeleshet presset som er lagt på ham fra politisk hold. (NTB)
Tidspunkt: 06-09-2023 - Kl.13:16 - Kilde: NRK - Info


197. Glimt-trener Knutsen slipper straff for dommertirade
Fotballforbundets påtalenemnd oppretter ikke sak mot Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen etter at han kom med kraftig kritikk mot dommer Sigurd Kringstad i helgen. Det får Eurosport bekreftet av påtalenemndas leder, Marit Fiane Grødum. – Saken er vurdert av påtalenemnda. Uttalelsene er til dels uheldige og ikke en oppførsel som er ønskelig for å fremme en konstruktiv dialog mellom trenere og dommere, sier Grødum og legger til: – Ettersom uttalelsene i all hovedsak dreier seg om dommerens prestasjoner og ikke dommerens integritet, rammes tilfellet ikke av vedtaket i regelverket. (NTB)
Tidspunkt: 06-09-2023 - Kl.09:07 - Kilde: NRK - Info


198. Svarer for første gang
Jordan Henderson fikk massiv kritikk for overgangen til Saudi-Arabia. Nå svarer han for første gang etter sjokkbyttet.
Tidspunkt: 05-09-2023 - Kl.09:34 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


199. Mer kaos i spansk storritt
Den første uken av treukersrittet Vuelta a Espana har vært preget av en rekke uheldige episoder, som har ført til sterk kritikk. Etter søndagens krevende fjelletappe, der tidene ble stoppet over to kilometer før mål på grunn av gjørmete veier, ble det igjen trøbbel. Som følge av kraftig regnvær, lyn og torden måtte et av flyene som skulle frakte sykkelstjernene til byen Valladolid omdirigeres. Uværet gjorde det umulig å lande i Valladolid, hvilket førte til at rytterne i stedet endte i Madrid. Derfra ventet en lang busstur, som igjen medførte at en stor del av deltakerne ikke ankom sine hotell før ved 03-tiden natt til mandag. – Vi ankom hotellet klokken 03.15. Ingen mat før da. I en tid hvor vi veier hvert gram og gjør alt for å gjøre oss klare, er ikke dette noe løft for moralen, skriver den belgiske Trek-rytteren Edward Theuns på X/Twitter. Det var ifølge dansk TV 2 sju lag som ble rammet av flytrøbbel. Sammenlagtfavorittene Primoz Roglic, Remco Evenepoel og Jonas Vingegaard skal ikke ha blitt rammet av flykaoset. (NTB/NRK)
Tidspunkt: 04-09-2023 - Kl.15:53 - Kilde: NRK - Info


200. Ut mot regjeringens skattepolitikk: – Skaper enormt stor usikkerhet
Nikolai Astrup (H) mener næringsministerens skattekritikk av Høyre er desperat, og at regjeringen har gjort det uforutsigbart for næringslivet.
Tidspunkt: 04-09-2023 - Kl.14:58 - Kilde: E24 - Info


201. Svarer etter kritikk fra legenden
Martin Ødegaard (24) fikk kritikk fra Manchester United-helten Roy Keane (52). Ståle Solbakken (55) smiler av uttalelsene.
Tidspunkt: 04-09-2023 - Kl.14:51 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


202. Espeseth slutter som daglig leder i Vålerenga etter sesongen
Erik Espeseth (56) gir seg som daglig leder for Vålerenga Fotball AS, jobben han har hatt siden 2016. Det skjer etter et turbulent år i Oslo-klubben. Det bekrefter Vålerenga i sine kanaler. Han gir seg etter sesongen. Vålerenga har hatt en krevende sesong i Eliteserien. I sommer sa markedssjef Mehran Amundsen-Ansari opp, og det førte til mye kritikk for enkelte supportere. Det ble hengt opp bannere med hets mot Espeseth med forkortelsen «SPZ». «Sju år - null fremgang», var blant meldingene som kom fra supportermiljøet i Vålerenga. «Jeg har vært i tenkeboksen i sommer og har ikke konkludert med hva som blir utfallet. Jeg har stor fokus på den daglige driften og forholder meg til det», skrev Espeseth i en SMS til VG nylig. (NTB)
Tidspunkt: 04-09-2023 - Kl.14:35 - Kilde: NRK - Info


203. Slår tilbake mot Keanes Ødegaard-kritikk: – Smalt fra første minutt
Roy Keane langer ut mot det han fikk se før kampen mellom Arsenal og Manchester United. Landslagssjef Ståle Solbakken hever ikke på øyenbrynet av den grunn.
Tidspunkt: 04-09-2023 - Kl.13:02 - Kilde: NRK - Info


204. Nekter å spille før presidenten blir fjernet
Det spanske fotballandslaget for kvinner sier i en felles uttalelse at de ikke kommer til å spille kamper før Luis Rubiales fjernes som forbundspresident. Det er nyhetsbyrået Reuters som melder at landslaget har gått til det drastiske skritt fredag kveld. I en uttalelse gjengitt av Marca slår hovedpersonen Jennifer Hermoso hardt tilbake mot Rubiales og forbundet. «Jeg ønsker å presisere at jeg ikke på noe tidspunkt samtykket til kysset han ga meg. Jeg tolererer ikke at mitt ord blir stilt spørsmål ved, og langt mindre at det blir funnet opp ord som jeg ikke har sagt», tordner Hermoso. Nå kommer Norges landslagsstjerne, Ada Hegerberg, med støtte til de spanske landslagsspillerne på sosiale medier. – Hvis du ikke ser problemet, så er du en del av det. Tankene mine går til spillerne som skulle ha feiret, og til de som valgte å bli hjemme. Det er nok, skriver Hegerberg, kritikken har haglet som følge av oppførselen til Rubiales i etterkant av VM-finalen mellom Spania og England. De spanske fotballkvinnene vant 1-0. Den mest omtalte episoden skjedde på scenen da de spanske fotballkvinnene skulle få sine gullmedaljer etter seieren over England. Rubiales klemte alle Spanias spillere, men kysset i tillegg Hermoso på munnen etter å ha omfavnet henne og kysset henne på kinnet. Det har skapt en voldsomt opphetet debatt og stadig flere har kastet seg på kritikken. 46-åringen gikk offentlig ut og beklaget episoden mandag, men kritikken avtok ikke av den grunn. Fredag meldte regjeringen at de tar Rubiales til idrettsdomstolen. Det kan føre til suspensjon og at han mister vervet. (NTB)
Tidspunkt: 25-08-2023 - Kl.17:23 - Kilde: NRK - Info


205. Spanias regjering tar president til idrettsdomstolen
Spanias idrettsminister Victor Francos sier at regjeringen ønsker å frata Luis Rubiales vervet som fotballpresident etter kysset han ga Jennifer Hermoso. Det skjer bare timer etter at Rubiales talte foran generalforsamlingen. Der uttrykket han klart at han nekter å trekke seg som øverste leder av spansk fotball. – Rubiales har ikke levd opp til det spillere, regjeringen eller samfunnet forventet, sa Francos på en pressekonferanse fredag ettermiddag. Videre uttalte han at regjeringen ønsker å suspendere Rubiales, og at det er idrettsdomstolen som skal ta den avgjørelsen. – Vi har sendt inn en klage fordi idrettsloven er brutt, sa Francos, ifølge Marca. kritikken har haglet som følge av oppførselen til Rubiales i etterkant av VM-finalen mellom Spania og England. De spanske fotballkvinnene vant 1-0. (NTB)
Tidspunkt: 25-08-2023 - Kl.15:22 - Kilde: NRK - Info


206. Ziplongs-gründer anklager nettbutikk for kopiering: – Gått over streken
I et varselbrev til nettbutikken HektaPåTur krever Northern Playground opphør i bruk av varemerke og salg av lignende produkt. HektaPåTur stiller seg uforstående til kritikken og avviser anklagene.
Tidspunkt: 19-08-2023 - Kl.13:26 - Kilde: E24 - Info


207. Ny hasj-lov splitter landet
Regjeringen i Tyskland vil gjøre bruk og dyrking av cannabis lovlig innen året er slutt, men loven møter massiv kritikk i landet.
Tidspunkt: 18-08-2023 - Kl.12:16 - Kilde: Dagbladet - Info


208. Slaktes etter ny tale – Hegerberg med kryptisk melding
Fifa-presidenten setter sinner i kok, igjen. Få dager før VM-finalen hagler kritikken mot den kontroversielle fotballtoppen.
Tidspunkt: 18-08-2023 - Kl.09:40 - Kilde: NRK - Info


209. Equinor om Melkøya-kritikken: – Nødt til å balansere hensynene
ARENDAL (E24): Det har vært stille fra Equinor siden Melkøya-debatten igjen tok fyr forrige uke. Bærekraftsdirektør Hilde Røed sier selskapet har forståelse for at saken er betent.
Tidspunkt: 16-08-2023 - Kl.20:42 - Kilde: E24 - Info


210. Kunstgresset på Nadderud forsinket – eliteseriekamp må flyttes
Det nye kunstgresset på Nadderud stadion blir ikke klart til eliteseriekampen mellom Stabæk og HamKam 27. august. Dermed er kampen flyttet til 4. oktober. Det er HamKam som opplyser dette på sine nettsider onsdag. Naturgresset på Nadderud har fått mye kritikk, spesielt i starten på inneværende sesongen som følge av sin dårlige beskaffenhet. Det ble for en tid tilbake besluttet å legge kunstgress på banen, men dette arbeidet har tatt lengre tid enn planlagt. Dermed blir ikke banen ferdig til kampen mot HamKam. Ny dato blir dermed 4. oktober. (NTB)
Tidspunkt: 16-08-2023 - Kl.09:03 - Kilde: NRK - Info


211. Kunstgresset på Nadderud forsinket – flere toppkamper må flyttes
Det nye kunstgresset på Nadderud stadion blir ikke klart til eliteseriekampen mellom Stabæk og HamKam 27. august. Dermed er kampen flyttet til 4. oktober. Stabæk bekrefter at også klubbens toppseriekamp mot Rosenborg 26. august også må flyttes. Den kampen er satt opp tirsdag 5. september. Naturgresset på Nadderud har fått mye kritikk, spesielt i starten på inneværende sesongen som følge av sin dårlige beskaffenhet. Det ble for en tid tilbake besluttet å legge kunstgress på banen, men dette arbeidet har tatt lengre tid enn planlagt. Dermed blir ikke banen ferdig til kampen mot HamKam. Ny dato blir dermed 4. oktober. (NTB)
Tidspunkt: 16-08-2023 - Kl.09:03 - Kilde: NRK - Info


212. Bekreftet: Fotballstjernen Neymar er klar for den saudiarabiske klubben Al-Hilal
Brasilianske Neymar (31) føyer seg inn i rekken av fotballstjerner som har meldt overgang til saudiarabisk fotball. Klubben Al-Hilal bekrefter signeringen av spissen i sine kanaler. Ifølge flere medier skal overgangssummen ligge på rundt 90 millioner euro, tilsvarende omkring 1 milliard kroner. Årslønnen skal ifølge Sky Sports ligge på 150 millioner euro eller 1,7 milliarder norske kroner. I 2017 ble Neymar fotballhistoriens dyreste spiller da han gikk fra Barcelona til Paris Saint-Germain for 222 millioner euro, tilsvarende 2,5 milliarder norske kroner etter dagens kurs. Brasilianeren har blant annet vunnet den franske serien fem ganger og har fem cuptitler med PSG. Neymar har notert seg for 118 mål og 77 assist på 173 kamper for den franske klubben. Cristiano Ronaldo var den første store stjernen som gikk til den saudiarabiske ligaen tidligere i år. Etter ham har spillere som Karim Benzema, Jordan Henderson og Riyad Mahrez fulgt etter. Overgangene til den saudiarabiske ligaen har høstet mye kritikk, fordi Saudi-Arabia anklages for en rekke brudd på menneskerettighetene. (NRK/NTB)
Tidspunkt: 15-08-2023 - Kl.16:36 - Kilde: NRK - Info


213. Støre vil ikke snu om Melkøya
Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) gjør det klart i et intervju med VG at han ikke lar seg rokke av den massive kritikken mot Melkøya-prosjektet.
Tidspunkt: 12-08-2023 - Kl.06:03 - Kilde: E24 - Info


214. Glimt kjørte over Pyunik: – Nå lukter det playoff
Bodø/Glimt har fått en del kritikk den siste tiden. Men torsdag ga de svar på tiltale og tok nok et viktig steg mot gruppespill i Europa.
Tidspunkt: 10-08-2023 - Kl.17:52 - Kilde: NRK - Info


215. Lauren James utestengt i to VM-kamper
England-profilen Lauren James (21) har fått to kampers karantene etter at hun pådro seg rødt kort i åttedelsfinalen mot Nigeria i fotball-VM. James fikk direkte rødt kort da hun bevisst tråkket på ryggen til Michelle Alozie. I etterkant fikk hun mye kritikk. (NTB)
Tidspunkt: 10-08-2023 - Kl.15:48 - Kilde: NRK - Info


216. Spillersjef varsler katastrofe: – Bare starten på problemet
Premier League-spillerne og deres representanter advarer kraftig mot konsekvensene av at det skal legges til mer tid i Premier League-kampene denne sesongen. Nye retningslinjer skal hindre sløsing av tid i engelsk fotball. Resultatet vil være at det blir tillagt atskillig flere minutter enn tidligere i kampene. Det får både spillerne og ledelsen i Spillerforeningen er til å advare mot at en katastrofe kan være på vei. De er bekymret for belastningen. I Community Shield-oppgjøret mellom Manchester City og Arsenal søndag ble det lagt til åtte minutter. Flere kamper på nivå to hadde mer enn ti minutters tilleggstid. Manchester United-forsvarer Raphaël Varane rettet tirsdag tøff kritikk mot de nye retningslinjene. Han pekte på at belastningen på spillerne blir mer og mer uholdbar. Spillerforeningens leder Maheta Molango er helt på samme linje. – Det (Varane) sier er at dette ikke er bærekraftig. Og det er bare starten på problemet, for dette kommer til å bli helt galskap. Vi lukker øynene for en kommende katastrofe, sier Molango til BBC. – Det kommer til et stadium der det ikke handler om at vi ber ligaledelsen om å ta grep. Vi kommer til å ta det selv, legger foreningstoppen til. (NTB)
Tidspunkt: 09-08-2023 - Kl.09:47 - Kilde: NRK - Info


217. Søkte asyl etter OL - nå får hun konkurrere for Polen
Situasjonen rundt Krystsina Tsimanovskaja fikk mye oppmerksomhet under OL for to år siden. Belaruseren, som var en del av friidrettstroppen, kom med offentlig kritikk av lagledelsen under mesterskapet, og ble forsøkt tvangssendt hjem fra Japan. Tsimanovskaja fryktet at belarusiske myndigheter ville fengsle henne når hun kom hjem, og søkte derfor tilflukt hos politiet på flyplassen i Tokyo. Polen ga etter hvert sprinteren asyl og der har hun bodd siden. Mandag ble det klart at hun nå får lov til å representere landet i konkurranser. Ifølge Det internasjonale friidrettsforbundets regler må utøvere egentlig vente tre år før de får konkurrere for et annet land, men de har nå gjort et unntak, skriver Reuters. – Jeg er ekstremt glad, men det er blandede følelser fordi alt har skjedd så fort og plutselig. Det er en mulighet for at jeg kan reise til VM i Budapest. Mesterskapet starter 19. august. Russiske og belarusiske utøvere er blitt nektet å delta som følge av invasjonen av Ukraina.
Tidspunkt: 08-08-2023 - Kl.04:56 - Kilde: NRK - Info


218. Så ut som en skremt valp
Tidligere leder for Representantenes hus, Nancy Pelosi, er ikke verbalt tilbakeholden i sin kritikk av USAs tidligere president, Donald Trump.
Tidspunkt: 05-08-2023 - Kl.21:39 - Kilde: Dagbladet - Info


219. Knust Bøe Risa tar skylden: – Har det ikke så bra
Store personlige feil ble avgjørende da Norge tapte mot Japan og røk ut av VM. Nå hagler kritikken.
Tidspunkt: 05-08-2023 - Kl.09:53 - Kilde: NRK - Info


220. Smell - og kritikk
Erling Braut Haaland og Manchester City tapte 2-1 for Atlético Madrid i generalprøven før Community Shield.
Tidspunkt: 30-07-2023 - Kl.15:35 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


221. Bach leverte 203 OL-invitasjoner – fortsatt ikke klart om «nøytrale» utøvere får delta
203 nasjoner ble onsdag invitert til å delta i sommer-OL neste år. Belarus og Russland var ikke blant disse, men utøvere derfra kan få innpass til lekene, melder NTB. Presidenten i Den internasjonale olympiske komiteen (IOC), Thomas Bach, har tatt til orde for at russiske og belarusiske utøvere skal få delta under nøytralt flagg. Argumentasjonen er å ikke diskriminere utøvere. Onsdag sa han følgende om det omdiskuterte forslaget: – En beslutning vil bli tatt på et passende tidspunkt. Vi låser oss ikke til noen dato på det nåværende tidspunkt. Forslaget har høstet sterk kritikk fra flere hold. – Å tillate utøvere og stille under nøytralt flagg betyr at IOC stiller seg på russisk side i denne krigen. Og det betyr at vi kan komme til å oppleve et OL neste år uten ukrainske idrettsutøvere, sa Linda Hofstad Helleland, nestleder i en kulturkomité i Europarådets parlamentarikerforsamling (PACE).
Tidspunkt: 26-07-2023 - Kl.13:20 - Kilde: NRK - Info


222. Fotballforbundet oppretter VAR-komité etter kritikken
Norges Fotballforbund (NFF) sier etter de siste dagers skarpe kritikk, at de var forberedt på reaksjoner før innføringen av VAR-systemet i norsk fotball. Videodømmingen er blitt utskjelt siden seriestarten. – Det er vel ikke så veldig overraskende at VAR skulle bli en av de store snakkisene i år. Det hadde vi trodd på forhånd også ettersom det er nytt. Men vi skal huske på at det har bare vært fire måneder med VAR så langt. Utgangspunktet for det er å gjøre fotballen enda mer rettferdig, sier generalsekretær Karl-Petter Løken i NFF til NRK. Norsk Toppfotball har krevd VAR-endringer og supportere har protestert mot videodømmingen. Løken sier de nå setter ned et utvalg med personer fra både Norsk Toppfotball og NFF, for å se på tiltak som kan gjøre VAR-systemet og seeropplevelsen bedre. – Hvilke endringer kan komme? – Det er litt tidlig å si. Det får jeg bruke litt tid på når jeg kommer hjem. Men det er klart at det er å videreutvikle teknologien så produktet blir bedre, sier Løken og legger til: – Det jeg har hørt nyss om er at vi trenger ytterligere kameraer. Men det skal ikke jeg ta stilling til ennå. Det får vi ta senere. – Hva med mållinjeteknologi? – Det er også litt tidlig. Det koster penger det også. Det er vel en av de tingene vi sikkert kommer til å se på, sier Løken. Han påpeker at de også ønsker å ha møter med klubbene i høst om VAR-systemet. Der skal også supporterne bli hørt. Han mener tiden som er brukt på enkelte avgjørelser i kampene er det viktigste å få gjort noe med.
Tidspunkt: 26-07-2023 - Kl.10:21 - Kilde: NRK - Info


223. NFF tar VAR-grep - skal redusere tidsbruken
Norges Fotballforbund har fått massiv kritikk for en rekke VAR-situasjoner denne sesongen. Nå tar de grep for å begrense tidsbruken. – Tid er en kritisk suksessfaktor, og vi er ikke fornøyd med tidsbruken i enkeltsituasjoner og da spesielt offsidesituasjoner. Dette har vi gjort noe med. Vi har nå gitt et mandat til dommere som håndterer VAR om at dersom det er kompleks og marginalt skal de støtte dommerens avgjørelse ute på banen. Vi må unngå hendelser som vi hadde i Odd - Vålerenga i helgen. Alle er enige om at sju minutter er altfor lang tid, sier dommersjef Terje Hauge i en pressemelding. – Når vi går inn i marginale offsideavgjørelser og ser at dette vil ta tid, så støtter vi dommerens avgjørelse og går ikke inn på lange utredninger, fortsetter han. Ifølge NFF har det vært 31 VAR-situasjoner i løpet av Eliteseriens første 122 kamper. Dette gir et snitt på 3,9 per kamp. Hauge ser et klart forbedringspotensiale. – Etter 120 kamper og fire måneders drift er det mye som har fungert bra, samtidig som vi ser at vi må videreutvikle systemet, spesielt når det gjelder tidsbruk.
Tidspunkt: 25-07-2023 - Kl.15:17 - Kilde: NRK - Info


224. Graham Hansen raser etter vraking: – Tråkket på i ett helt år
Caroline Graham Hansen reagerer skarpt etter at hun ble vraket til kampen mot Sveits. Landslagstrener Hege Riise får nå kritikk for stjernevrakingen.
Tidspunkt: 25-07-2023 - Kl.10:19 - Kilde: NRK - Info


225. Tidligere verdensener vil fjerne PGA-styret
Samarbeidet mellom PGA- og LIV-touren fortsetter å høste kritikk. Nå ber tidligere verdensener Ernie Els hele den øverste ledelsen i PGA om å trekke seg. 53-åringen fra Sør-Afrika reagerer særlig på at PGA-spillerne ikke fikk særlig innflytelse på avgjørelsen fra i juni. Els er kritisk til tourkommisjonær Jay Monahan. – Hadde dette skjedd i min storhetstid, hadde han slett ikke vært der lenger. Hele den øverste ledelsen må byttes ut, konstaterer Els. – Det blir helt feil å gjøre det på den måten. Snakk til oss og fortell hva som skjer. Ikke kjør ditt eget løp og tro at alle skal være positive når du kommer tilbake med en avtale, fortsetter 53-åringen. På LIV-touren spilles turneringene over tre runder med 54 hull. Formatet inneholder heller ingen cut slik det gjør på PGA-touren. – Det er «sirkus-golf», og det kommer ikke til å fungere over tid. Vi må samle spillerne og spille ekte golf, avslutter Els. (NTB)
Tidspunkt: 21-07-2023 - Kl.08:55 - Kilde: NRK - Info


226. Spillerne i Kolstad har gått med på lønnsreduksjon
– Målene har vært satt for høyt, og det må jeg ta selvkritikk for, sier styreleder Jostein Sivertsen.
Tidspunkt: 19-07-2023 - Kl.09:30 - Kilde: NRK - Info


227. Ruud kaller Eikeri-kritikk for «heksejakt» – mener russersamarbeid er uproblematisk
Tennisprofilen Ulrikke Eikeri beklaget tirsdag at hun valgte en russisk doublepartner i Wimbledon-turneringen. Den unnskyldningen mener Casper Ruud hun kunne droppet.
Tidspunkt: 18-07-2023 - Kl.16:58 - Kilde: NRK - Info


228. Kommentatorer sendes hjem fra VM i svømming
To kommentatorer tilknyttet Italias rikskringkaster er i trøbbel etter at de kom med kritikkverdige bemerkninger i en direktesending fra svømme-VM i Japan. Rai-ledelsen opplyser at det er åpnet disiplinærsak mot journalisten Lorenzo Leonarduzzi og tidligere OL-stuper Massimiliano Mazzucchi. Duoen er anklaget for å ha kommet med rasistiske og sexistiske kommentarer i to av mandagens VM-øvelser. I Italia har et stort antall klager strømmet inn til den statlige allmennkringkasteren. Rai-direktør Roberto Sergio sier i en uttalelse at han har bedt om å få de to kommentatorene sendt hjem. VM i svømming pågår i japanske Fukuoka. Det varer til 30. juli. (NTB)
Tidspunkt: 17-07-2023 - Kl.20:07 - Kilde: NRK - Info


229. Kan utløse en akutt krise
Etter flere runder med ramsalt og offentlig kritikk av forsvarsledelsen, mener analytikere at kommandolinjene i det russiske militæret står i fare for å bryte sammen.
Tidspunkt: 15-07-2023 - Kl.20:03 - Kilde: Dagbladet - Info


230. Reuters: Juventus gir opp superligaplanene
Juventus vil ikke lenger delta i en utbryterliga som konkurrerer med Uefas turneringer. Med det står Real Madrid og Barcelona alene igjen. I en uttalelse varsler Juventus at klubben har startet arbeidet med å trekke seg ut av prosjektet, melder nyhetsbyrået Reuters. Det skjer over 800 dager etter at planene om en superliga ble lansert. Tolv store klubber fra de fem største ligaene i Europa sluttet seg til, men i løpet av svært kort tid hoppet ni av dem av etter sinne blant fansen og beinhard kritikk fra politikere og medier. Reaksjonene var særlig sterke i England. Manchester City var først ute med å melde seg ut. Raskt fulgte Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea og Tottenham etter. Senere gjorde spanske Atlético Madrid og de italienske Milano-klubbene Inter og Milan det samme. Siden har Juventus sammen med La Liga-gigantene Real Madrid og Barcelona jobbet videre for å få opprettet en superliga. Nå står kun to av dem igjen. (NTB)
Tidspunkt: 13-07-2023 - Kl.19:55 - Kilde: NRK - Info


231. Stabæk-support «stenger» tribunefelt i protest mot VAR
Det melder supportergruppen på sin egen Twitter-kanal. I et langt skriv melder de at hele ståtribunen kommer til å bli stengt av ved avspark før kampen mot Viking førstkommende søndag. «Vi kommer til å møte opp før kamp, innmarsj, og støtte gutta frem til avspark går. Deretter tar VAR over, og vi pakker sammen og drar», står det. De begrunner blant annet avgjørelsen med at VAR gjør norsk fotball dårligere. «Avgjørelser går med oss og mot oss, tidvis fremstår det helt vilkårlig. Forsøkene på å treffe «riktig» avgjørelse kan gi forskjellig utfall fra kamp til kamp», står det også. VAR, som er videoassistanse til dommere, ble innført i norsk fotball før denne sesongen. Bruken av hjelpemiddelet har mottatt kritikk siden dens inntog. – Når det gjelder håndtering, uniformering og finne en felleslist, så kan vi ikke være fornøyd, sa dommersjef Terje Hauge til NRK helt innledningsvis av sesongen.
Tidspunkt: 13-07-2023 - Kl.17:04 - Kilde: NRK - Info


232. PGA-topper refset i Senatet
PGA-tourens ledelse fikk hard kritikk da samarbeidsavtalen med Saudi-Arabias investeringsfond ble tema for en egen høring i det amerikanske senatet. Tirsdagens seanse ble holdt litt over en måned etter at golfpakten mellom PGA-touren og saudifinansierte LIV Golf ble kjent. Også europatouren sluttet seg til avtalen. PGAs visedirektør Ron Price og styremedlem Jimmy Dunne møtte opp i kongressen for å forklare seg. Spørringen ble ledet av demokraten Richard Blumenthal, og han var svært tydelig på hva han mente om saken. – Dette er et regime som har drept journalister, fengslet og torturert kritikere, fostret krigen i Jemen og støttet andre terroraktiviteter, sa Blumenthal. PGA-touren var en skarp motstander av LIV-touren helt fram til partene brått gikk sammen om å danne et kommersielt datterselskap. Dunne avslørte under høringen at Saudi-Arabias investeringsfond (PIF) bidrar med «et betydelig beløp» i prosjektet. – Det er over 1 milliard dollar, sa han da han ble bedt om å være mer presis. Summen tilsvarer over 10 milliarder kroner. Dunne understreket at den kontrollerende andelen ikke vil være på saudiarabiske hender. (©NTB)
Tidspunkt: 12-07-2023 - Kl.06:42 - Kilde: NRK - Info


233. Heltne Nilsen fortsetter i Brann: – Har vært usikker på satsingen
Det har stormet rundt Brann-kaptein Sivert Heltne Nilsen de siste dagene. 31-åringen har en kontrakt med Brann som strekker seg til 30. juni 2025. Den svenske klubben Elfsborg, som Heltne Nilsen spilte fra 2019-2021, har i løpet av den siste tiden kommet med bud på Brann-spilleren. Brann har avslått budene og samtidig har Heltne Nilsens agent, Geir Morten Nilsen, uttrykt at at de ønsker å se en langsiktig plan fra Branns side. Tirsdag møttes partene for å diskutere saken og komme til en løsning. – Vi har funnet ut at Sivert går fullt og helt videre med Brann. Han har to år igjen av avtalen sin med Brann og vil fullføre den. Jeg er utrolig glad for det. Han er en utrolig viktig spiller for oss og en hærfører, sier Brann-trener Eirik Horneland til pressen etter møtet. Horneland bekrefter at Heltne Nilsen fortsetter med de samme kontraktsbetingelsene. Heltne Nilsen var med på å lede Brann til cupgull tidligere i år. Etter det har klubben solgt David Møller Wolfe og Mathias Rasmussen i løpet av de siste ukene. – Vi har hatt noen tøffe diskusjoner. Man har vært litt usikker på satsingen med tanke på de salgene. Jeg følte vi hadde et lag som, jeg skal ikke si uovervinnelige, men som jeg følte var veldig sterkt. Det var tungt å se at det forsvant litt, sier Heltne Nilsen selv. Brann-kapteinen sier det viktigste for ham har vært prosjektet, og ikke at han selv ønsket bedre kontraktsbetingelser. Nå sier han at han har funnet ut at det i Brann han ønsker å bidra fremover. – Det er ingen hemmelighet at jeg har vært frustrert. Nå har jeg klart å snu det og har lyst til å se fremover, sier Heltne Nilsen. Heltne Nilsen har fått kritikk fra flere i supportermiljøet til Brann, blant annet på grunn av måten han unngikk å snakke om situasjonen etter kampen mot Molde i helgen. – Det var en vanskelig situasjon og det skjedde noen ting tidlig i dialogen som jeg synes var vanskelig å håndtere og akseptere. Det ble litt utfordrende, sier Heltne Nilsen.
Tidspunkt: 11-07-2023 - Kl.17:47 - Kilde: NRK - Info


234. Endelig for Veton Berisha: Scoret sitt første Molde-mål mot Brann
Veton Berisha har fått mye kritikk etter at han signerte for Molde. Men mot Brann fikk han endelig åpnet målkontoen. – Ja, det smakte godt å endelig få mål. Men det viktigste er tre poeng, sier Berisha til TV 2. Spissen kontret inn 2-0 mot bergenserne på overtid. Det ble også sluttresultatet. I 1. omgang flikket Kristian Eriksen romsdalingene i føringen. Molde var i storslag denne søndagskvelden og skapte en rekke sjanser mot Brann. Rødtrøyene kom ikke til sin første avslutning på mål før det 82. minutt. Brann hadde imidlertid en (korrekt) anullert scoring i det 68. minutt. Molde er nå helt opp i ryggen på Brann. Bergenserne er på 4. plass med 24 poeng, Molde er på plassen bak med ett poeng mindre. Vålerenga er neste motstander for Erling Moes menn. Brann skal forsøke å slå tilbake mot formsterke Strømsgodset.
Tidspunkt: 09-07-2023 - Kl.19:09 - Kilde: NRK - Info


235. Espeseth om kritikken fra VIF-supporterne: – Vondt
Den siste tiden har VIF-supporterne markert sin misnøye med klubbens daglige leder Erik Espeseth ved flere anledninger. Sist var i lørdagens hjemmekamp mot Viking, der flere banner ble hengt opp med beskjed om at de ønsket Espeseth bort fra rollen som daglig leder. – Det er ikke noe behagelig. Det er vondt å få den typen reaksjoner rettet mot seg, men jeg har forståelse for det, sier Espeseth til Nettavisen, og fortsetter: – Jeg har full forståelse for at supporterne er frustrerte og sinte, og føler et behov for å peke på noen. Det må man leve med som fotballeder. Fredag gikk styreleder Tuva Ørbeck Sørheim hardt ut mot egen klubbs supportere. – De seneste ukene har det vært ganske mørkt, med et voldsomt hardkjør mot klubbens daglige leder. I Vålerenga skal det være høyt under taket og rom for diskusjoner, men det er et godt stykke derfra til det som kan ligne en kampanje som grenser mot sjikane, skrev hun på Twitter. Vålerenga har gått på fire strake tap og har ikke vunnet siden 16. mai. (©NTB)
Tidspunkt: 02-07-2023 - Kl.07:13 - Kilde: NRK - Info


236. Nadia Nadim vraket fra Danmarks VM-tropp
Den kontroversielle danske fotballspilleren Nadia Nadim (35) spiller ikke sommerens fotball-VM. Det kom fram da Danmark presenterte troppen sin fredag. USA-proffen røk korsbåndet i september, men er ikke tilbake for fullt etter skaden. Nadim, med over 100 landskamper for Danmark, har tidligere fått kritikk da hun var Qatar-ambassadør under herrenes fotball-VM i fjor. En annen stjerne er imidlertid tilbake – kaptein Pernille Harder – som også ble skadet i fjor høst, men gjorde comeback i vår. Danmark spiller i gruppe D sammen med Kina, England og Haiti. (NTB)
Tidspunkt: 30-06-2023 - Kl.13:26 - Kilde: NRK - Info


237. Ville aldri satt meg i ubåten
«Titanic»-regissøren retter kraftig kritikk mot arrangøren av ubåtekspedisjonen som gikk galt.
Tidspunkt: 23-06-2023 - Kl.14:51 - Kilde: Dagbladet - Info


238. Får kritikk etter norsk marerittstart: – Brutalt, men sant
Mads Hedenstad Christiansen vant kampen om keeperplassen, men havnet i fokus da Norge tapte og fikk en verst tenkelig start på U21-EM.
Tidspunkt: 22-06-2023 - Kl.17:53 - Kilde: NRK - Info


239. kritikken øker: Ville ikke sertifiseres
Lenge før det kritiske tidspunktet for nød-oksygenet ble nådd i 13-tida, har kritikken begynt å komme mot både «Titan», ekspedisjonen og selskapet bak den spesielle ubåten.
Tidspunkt: 22-06-2023 - Kl.16:15 - Kilde: Dagbladet - Info


240. IOC ekskluderer bokseforbund etter årelang konflikt
Det internasjonale bokseforbundet (IBA) blir ikke lenger anerkjent av den olympiske bevegelsen. Det ble vedtatt på en ekstraordinær IOC-kongress. Det er første gang i OL-historien at et særforbund blir ekskludert av IOC. Avgjørelsen var ventet og i tråd med anbefalingen fra styret i Den internasjonale olympiske komité (IOC). Eksklusjonen skjer etter en langvarig konflikt. I 2019 ble IBA, som tidligere het AIBA, suspendert og fratatt retten til å stå som arrangør av boksekonkurranser i OL. Årsaken var det IOC mente var kritikkverdige forhold på områder som økonomi, ledelse, åpenhet, etikk og dømming. For to år siden sto et uavhengig organ for gjennomføringen av boksingen i Tokyo-OL. Den samme ordningen er planlagt for 2024-lekene i Paris. (NTB)
Tidspunkt: 22-06-2023 - Kl.11:43 - Kilde: NRK - Info


241. Datatilsynet ga idretten utsatt innspillsfrist om kontroversiell strømming
Datatilsynet åpner for at Norges idrettsforbund kan komme med innspill til den nye veilederen om strømming av ungdomsidrett først til høsten. Datatilsynet offentliggjorde nylig den ferske veilederen som omhandler mulighetene for å strømme aldersbestemt idrett. Da ble det opplyst at innspill rundt veilederen måtte være tilsynet i hende innen 30. juni. Idrettsforbundet nedsatte sitt strømmeutvalg etter at det ble avdekket kritikkverdige episoder som skapte diskusjon rundt det mye omtalte MyGame-prosjektet. Konklusjonene fra strømmeutvalget legges fram i september. (NTB)
Tidspunkt: 20-06-2023 - Kl.04:49 - Kilde: NRK - Info


242. Haaland-slakt
Ståle Solbakken fra krass kritikk for å ha byttet ut Erling Braut Haaland mot Skottland.
Tidspunkt: 17-06-2023 - Kl.20:37 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


243. PGA-tour-sjef trekker seg midlertidig tilbake etter medisinsk situasjon
Leder for PGA-touren, Jay Monahan, har fått mye kritikk etter at det i forrige uke ble kjent at PGA-touren inngår et samarbeid med Det saudiarabiske investeringsfondet (PIF), som blant annet står bak finansieringen av den omstridte LIV-touren. Natt til onsdag kom meldingen om at Monahan vil være fraværende den neste tiden, i en rekonvalesensperiode etter en medisinsk situasjon. I fraværet til Monahan er det Ron Price og Tyler Dennis, henholdsvis nestleder og visepresident hos PGA-touren, som vil lede den daglige driften.
Tidspunkt: 14-06-2023 - Kl.04:34 - Kilde: NRK - Info


244. Lukaku utsatt for rasisme etter Mesterligafinalen
Inter-spiss Romelu Lukaku ble offer for en mengde rasistiske meldinger i sosiale medier etter 0-1-tapet for Manchester City i Mesterligafinalen lørdag, skriver NTB. Belgieren, som er i Inter på lån fra Chelsea, ble byttet inn etter 57 minutter. 30-åringen var nær utligning like før kampslutt, men kjempesjansen ble ikke utnyttet til det fulle og en svak heading ble reddet av Citys sisteskanse. Lukaku blokkerte også en heading fra en lagkamerat rett foran City-målet. Lukaku, som har nærmere ni millioner følgere på Instagram, har fått mye kritikk i sosiale medier etter kampen, og det har også haglet rasistiske kommentarer. Flere har også tatt sterk avstand til de nedverdigende meldingene, og støttet opp om Lukaku. Det er ikke første gang Lukaku har blitt utsatt for slike verbale angrep. Rasistiske fornærmelser mot spissen forårsaket en skandale i Italia sist sesong. I cupsemifinalen mot Juventus i Torino ble Lukaku verbalt angrepet av motstanderfans på stadion. Også i Spania har stjernespissen Vinicius Junior blitt utsatt for gjentakende rasisme fra motstander fans. I mai valgte klubben å anmelde rasistiske tilrop for hatkriminalitet.
Tidspunkt: 11-06-2023 - Kl.07:56 - Kilde: NRK - Info


245. Svensk fotballstjerne om tidligere landslagssjef: Hadde «rabiat lederfilosofi»
Den tidligere svenske storspilleren Nilla Fischer retter uvanlig tøff kritikk mot tidligere landslagssjef Pia Sundhage i en ny bok. I boken «Jag sa inte ens hälften», på norsk «Jeg sa ikke engang halvparten», kaller Fischer, som i mange år var en av Sveriges aller mest suksessrike fotballspillere på kvinnesiden, trener Sundhages lederfilosofi for «rabiat». Det begrunner hun blant annet med at visse spillere framsto som mer verdt enn andre. Fischer, som spilte 194 landskamper for Sverige, sier hun angrer på at hun ikke tok grep. – De gangene burde jeg ha sagt fra, men jeg gjorde det ikke. Som når landslagssjefen vår ikke behandlet alle likt, og var slem mot enkeltspillere. Jeg skammer meg over at jeg ikke gjorde noe, sier Fischer til nyhetsbyrået TT. Samtidig skryter hun av den tidligere landslagssjefen energi og lidenskap for fotballen. Under Sundhage tok Sverige OL-sølv og EM-bronse. Til SVT svarer Sundhage følgende om kritikken fra sin tidligere elev: «Dette er Nillas sannhet. Jeg har en annen opplevelse, en annen historie. Trist at hun i løpet av tiden på landslaget opplevde det slik». (NTB)
Tidspunkt: 10-06-2023 - Kl.07:43 - Kilde: NRK - Info


246. Kritiserer Putin: - Et farlig spill
Wagner-sjefen er en av få i Russland som våger å rette kritikk mot Putin selv, og ordlyden hans blir stadig krassere. Det kan koste ham alt, mener russlandekspert.
Tidspunkt: 04-06-2023 - Kl.10:46 - Kilde: Dagbladet - Info


247. PSG-treneren bekrefter: Messi forlater PSG
PSG-trener Christophe Galtier bekrefter torsdag ettermiddag at Lionel Messi forlater PSG når sesongen er over. Det er en bekreftelse på det som har vært en dårlig bevart hemmelighet. Det har allerede i flere uker blitt rapportert fra flere holdt at Messi forlater den franske hovedstaden etter sesongen. – Jeg har hatt privilegiet av å trene den beste spilleren i fotballens historie. Men kampen mot Clermont på Parc des Princes blir hans siste, sier Galtier. Messi forlater klubben gratis ettersom kontrakten hans utløper 30. juni. Nøyaktig hvor Messi ender opp er foreløpig ikke kjent. En overgang til David Beckham-eide Inter Miami har blitt nevnt og det samme har en retur til Barcelona, men det er angivelig en overgang til saudiarabiske A-Hiilal som er mest aktuelt. Messi har fra før bånd til landet ettersom han er ambassadør for reiselivet i Saudi-Arabia. Bare én serierunde gjenstår for PSG, og kampen mot Clermont spilles på lørdag. De har allerede sikret seriegullet i Ligue 1 og Messi har vært en viktig brikke, til tross for all kritikken han har fått. Argentineren, som også vant VM i Qatar i fjor, står med 21 mål og 20 målgivende pasninger for PSG denne sesongen.
Tidspunkt: 01-06-2023 - Kl.11:35 - Kilde: NRK - Info


248. Djokovic om kritikken: – Girer meg ekstra opp
Novak Djokovic avfeier kritikken han har fått etter sin kommentar om konflikten i Kosovo og sier at det gjør ham bedre i jakten på Roland-Garros-tittelen. Etter å ha vunnet over amerikanske Aleksandar Kovacevic i 1. runde tidligere denne uken skulle serberen signere en kameralinse slik tradisjonen er. Han skrev i stedet «Kosovo er hjertet av Serbia. Stopp volden». Kosovo erklærte sin uavhengighet i 2008, men er fortsatt ikke anerkjent av Serbia. De siste dagene har det vært voldshendelser nord i landet etter at kosovoalbanske ordførere er innsatt i kommuner med serbisk befolkningsflertall. I etterkant fikk han kritikk fra blant andre Frankrikes sportsminister Amelie Oudea-Castera, som mener det «ikke bør skje igjen». Etter seieren over Marton Fucsovics onsdag, fikk seberen spørsmål om kritikken. – Det er det jeg står for. Jeg ville sagt det igjen, men jeg trenger ikke siden du allerede har sitatene mine fra sist. Selvfølgelig vet jeg at folk kan være uenig, men det er hva det er. Det er det jeg står for, sa Djokovic ifølge ESPN og la til: – Det er aldri fritt for drama når jeg spiller Grand Slam-turneringer og jeg tror aldri det kan skje. Det gjør nok at jeg girer meg ekstra opp. (NTB)
Tidspunkt: 01-06-2023 - Kl.05:45 - Kilde: NRK - Info


249. Rekdal slår tilbake mot Kjernen: – Forsøk på å spre «stories»
Supporterklubben til Rosenborg har krevd at Kjetil Rekdal må gå som trener. Selv mener han kritikken deres ikke har rot i virkeligheten.
Tidspunkt: 31-05-2023 - Kl.13:50 - Kilde: NRK - Info


250. Rekdal vil ikke følge Kjernens krav: – Lever i et fritt land
Rosenborg-trener Kjetil Rekdal svarer supportergrupperingen «Kjernen» etter de krevde hans avgang mandag kveld. – Hva skal jeg si til det? Vi lever i et fritt land der folk får si meningen sin. Det er ikke opp til meg om det skal gjøres eller ikke, sier Rekdal til Adresseavisen. Mandag kveld gikk supportergruppen Kjernen ut og krevde at Rekdal og hans assistent Geir Frigård burde bli fratatt ansvaret som trenere i Rosenborg etter 3-1-tapet for Brann. – Forstår du kritikken? – Jeg forstår noe av det, svarer RBK-treneren. – Hva da? – At vi har lite poeng og kommet dårlig i gang denne sesongen. Rekdal sier også at han ikke på noe tidspunkt har vurdert å trekke seg som Rosenborg-trener og at han føler tillit fra spillergruppen. Rosenborg har fått en tung start på sesongen med bare to seire på ni serierunder. Trønderne har også tre uavgjort og har dermed kun sanket ni poeng. Styreleder Cecilie Gotaas Johnsen opplyste også mandag at de to trenerne skal delta på klubbens styremøte onsdag. Hun påpekte imidlertid at det ikke lå noe drama rundt trenernes deltakelse på møtet.
Tidspunkt: 31-05-2023 - Kl.13:50 - Kilde: NRK - Info


251. Djokovic lett videre i Roland-Garros – får kritikk for politisk budskap
Novak Djokovic tok seg enkelt videre til 2. runde i Roland-Garros, men etterpå handlet det meste om det politiske budskapet han skrev på en kameralinse. Etter å ha vunnet 6-3, 6-2, 7-6 (7-1) over amerikanske Aleksandar Kovacevic skulle serberen signere en kameralinse slik tradisjonen er. Han skrev i stedet «Kosovo er hjertet av Serbia. Stopp volden». Kosovo erklærte sin uavhengighet i 2008, men er fortsatt ikke anerkjent av Serbia. De siste dagene har det vært voldshendelser nord i landet etter at kosovoalbanske ordførere er innsatt i kommuner med serbisk befolkningsflertall. Nato-soldater fra de fredsbevarende styrkene er blant de sårede i opptøyene. Djokovic snakket etter kampen i Paris med serbiske journalister om det han skrev på kameralinsen. – Jeg er ikke politiker, og jeg akter ikke å involvere meg i politisk debatt, men som serber får jeg vondt av det som skjer i Kosovo. Våre folk blir skjøvet ut. Dette er det minste jeg kunne gjøre. Som offentlig person føler jeg et ansvar for å støtte våre folk og hele Serbia, sa han ifølge medieoppslag i Serbia. – Jeg hører at jeg får mye kritikk i sosiale medier. Jeg vet ikke om noen vil straffe meg, men jeg ville gjort det igjen. Jeg er mot krig og konflikt av alle slag. (NTB)
Tidspunkt: 29-05-2023 - Kl.22:56 - Kilde: NRK - Info


252. Kostbar Deila-flytting – får kritikk for «pokerfjes»-uttalelser
Club Brugge skal ha betalt 25 millioner kroner til Standard Liège for å hente Ronny Deila som trener. Det skriver flere belgiske aviser. Het Laatste Nieuws er et av mediene som melder dette. Deila sluttet på dagen i Liège. Han hadde da ikke avsluttet sesong én i en treårskontrakt. Laget hans tapte tre kamper og spilte to uavgjort rett i forkant av Deila-avhoppet. Standard-ledelsen sier at Club Brugge opptrådte korrekt i forhandlingene om Deila. 25 millioner kroner kommer inn på konto, men Standard må ut på ny trenerjakt. Deila får noe kritikk i flere aviser fordi han så sent som lørdag på det sterkeste tilbakeviste at han var på vei til Club Brugge og at det foregikk forhandlinger. – Det som står skrevet i avisene, er ikke sant. Jeg har ikke noen avtale med Club Brugge. Det har ikke vært noen kontakt mellom klubbene, sa Deila blant annet lørdag. Sportsdirektør Fergal Harkin sa torsdag at Deila hadde informert ham for noen uker siden om interessen fra og samtalene med Club Brugge. (NTB)
Tidspunkt: 26-05-2023 - Kl.06:48 - Kilde: NRK - Info


253. Nedregotten valgt til ny leder av utøverkomiteen
Magnus Nedregotten skal lede den norske utøverkomiteen videre. Det bekrefter han selv torsdag kveld. Han bekrefter også at Kjetil Borch blir nestleder, slik flere medier, blant andre VG og NRK meldte tidligere torsdag. Nedregotten var én av fire nye medlemmer som ble valgt inn i valget tidligere i uken, sammen med Kjetil Borch, Felix Baldauf og Erlend Mamelund. Torsdag kveld var det møte for de ti medlemmene i utøverkomiteen, hvor leder og nestleder skulle velges. Astrid Uhrenholdt Jacobsen har hatt rollen som leder siden 2019, men gjorde tidligere i mai det klart at hun ikke ville ta gjenvalg. Jacobsen og utøverkomiteen har fått mye kritikk de siste månedene, blant annet fra Borch.
Tidspunkt: 25-05-2023 - Kl.23:13 - Kilde: NRK - Info


254. NRK erfarer: Nedregotten valgt til ny leder av utøverkomiteen
Magnus Nedregotten skal lede den norske utøverkomiteen videre. Det erfarte VG tidligere torsdag kveld. NRK har også opplysninger på at det er Nedregotten som er valgt som ny leder. Det er ventet av resultatet av valget av leder og nestleder offentliggjøres innen kort tid. Nedregotten var én av fire nye medlemmer som ble valgt inn i valget tidligere i uken, sammen med Kjetil Borch, Felix Baldauf og Erlend Mamelund. Torsdag kveld var det møte for de ti medlemmene i utøverkomiteen, hvor leder og nestleder skulle velges. Astrid Uhrenholdt Jacobsen har hatt rollen som leder siden 2019, men gjorde tidligere i mai det klart at hun ikke ville ta gjenvalg. Jacobsen og utøverkomiteen har fått mye kritikk de siste månedene, blant annet fra Borch. Ifølge NRKs opplysninger ble roeren torsdag valgt til ny nestleder av komiteen.
Tidspunkt: 25-05-2023 - Kl.21:43 - Kilde: NRK - Info


255. kritikk etter besøk
Ole Gunnar Solskjær (50) ble hyllet som en legende da han besøkte Manchester i helga. Men den tidligere United-manageren må også tåle kritiske tilbakemeldinger fra lokalavisa Manchester Evening News.
Tidspunkt: 17-05-2023 - Kl.13:52 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


256. Her går Brann-spillerne i 17. mai-toget etter kritikken
Brann-spillernes deltakelse i 17. mai-toget har skapt debatt. Onsdag var Bård Finne og lagkameratene ute i gatene for å møte folket på nasjonaldagen. Debatten i forkant har handlet om Brann-profilenes tradisjonsrike 17. mai-tradisjon kan virke energitappende kun tre dager før cupfinalen mot Lillestrøm på Ullevaal stadion. Bakteppet er naturlig nok også at Brann tirsdag kveld var i aksjon hjemme på Stadion. Eliteserieoppgjøret mot Stabæk endte med en knusende 4-1-seier. Generalprøven foran cupfinalen kunne dermed knapt vært bedre. Bergensavisens ekspert Jonas Grønner er blant dem som har uttalt seg kritisk til deltakelsen i 17. mai-toget. – Dette er helt uaktuelt. Dette kan ikke skje. De kan ikke vandre rundt timevis i finsko med 16.-maikampen i beina – tre dager før en cupfinale! Her må noen gå i seg selv. Dette er ikke toppidrett verdig, sa han i helgen. Grønner, som selv har vært Brann-spiller, er bekymret for restitusjonen etter tirsdagens kamp. Med til historien hører det at Brann har gjort endringer på årets 17.-maifeiring for å tilpasse den til oppladningen til cupfinalen. Spillerne ble kjørt med buss ned til området de skal gå i tog fra. (NTB)
Tidspunkt: 17-05-2023 - Kl.12:40 - Kilde: NRK - Info


257. Fotballekspert kritiserer Brann sine 17. mai-planer: – Energilekkasje
Kan en lang tradisjon om å gå i 17. mai-tog redusere Branns sjanse til NM-gull? Ja, mener fotballekspert. Men Brann-treneren slår tilbake mot kritikken.
Tidspunkt: 15-05-2023 - Kl.22:49 - Kilde: NRK - Info


258. Slakter monsterbygg
Et nytt amerikansk ambassadekompleks i Libanon høster betraktelig med kritikk.
Tidspunkt: 14-05-2023 - Kl.11:43 - Kilde: Dagbladet - Info


259. Borch stiller til valg – ber om offentlig beklagelse fra utøverkomiteen
Kjetil Borch har flere ganger i år kommet med kritikk av utøverkomiteen og leder Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Nå stiller han selv til valg i komiteen.
Tidspunkt: 12-05-2023 - Kl.15:07 - Kilde: NRK - Info


260. Idrettspresidenten ut mot regjeringen: – Umulig å forstå
Idrettspresident Berit Kjøll retter tøff kritikk mot regjeringen for at det ikke kommer mer penger til idretten i revidert nasjonalbudsjett. Kjøll mener regjeringen ikke legger opp til å kompensere norsk idrett og den delen av frivilligheten som er finansiert over spillemidlene for økt pris- og lønnsvekst. Hun peker på at idrettsorganisasjonen fikk 1,6 prosent påslag på driftsmidlene under tildelingen i fjor høst, men mener det burde kommet ekstra penger da regjeringen la fram revidert nasjonalbudsjett torsdag. – Det er prinsipielt umulig å forstå og har store praktiske og økonomiske konsekvenser for hele idrettsbevegelsen. Dette overskygger andre gode tiltak som foreslås av regjeringen, sier Kjøll i en uttalelse. Idrettsforbundet henviser til at regjeringen foreslår å bruke 462 millioner for å kompensere for økt pris- og lønnsvekst til ulike aktører i kultursektoren, og reagerer på at idretten ikke tilgodeses. Kjøll henviser videre til at forbundet også håpet at spillemidlene ville bli prisjustert i revidert budsjett. – Vi har hatt de samme kostnadsøkningene som alle andre. Det er ikke slik at prisveksten i samfunnet ikke påvirker idretten fordi vi er finansiert over spillemidlene. Dette vil enten gå ut over det vi gjør, eller øke kostnadene for alle organisasjonsledd. Jeg ønsker sterkt at Stortinget ser urimeligheten i dette og sørger for at tilskuddsmottakerne fra spillemidlene blir behandlet likt med andre aktører i samfunnet, sier Kjøll.
Tidspunkt: 11-05-2023 - Kl.16:02 - Kilde: NRK - Info


261. De mistet kontrollen
Donald Trump gjorde comeback på CNN for første gang siden 2016 og sendingen møtes med sterk kritikk.
Tidspunkt: 11-05-2023 - Kl.04:02 - Kilde: Dagbladet - Info


262. Sykkelsporten kan snu i spørsmålet om transkvinner – tema etter omstridt seier
Debatten om transkjønnede utøvere i kvinnekonkurranser er tilbake på agendaen i sykkelmiljøet. Et forbud kan komme, skriver The Telegraph. Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) endret og strammet inn reglene for transkvinner så sent som i fjor. Siden har friidretten og svømmesporten nektet utøvere som gikk gjennom puberteten som mann, å konkurrere internasjonalt i et felt med kvinner. Nå kan syklingen gå i samme retning. Torsdag bekreftet UCI at transkjønnede syklister igjen er oppe til diskusjon med utøvere og nasjonale forbund. «Vi er enige om å ta debatten og gjøre en eventuell avgjørelse på neste styremøte i Glasgow i august», sto det i en uttalelse. Det skal være delte meninger i UCI-hierarkiet om å innføre et forbud, erfarer The Telegraph. Utviklingen skjer under en uke etter at amerikaneren Austin Killips (27) ble tidenes første transkjønnede rytter til å vinne en etappe og ritt sammenlagt på UCI-nivå på kvinnesiden. Seieren kom på siste dag av Tour of the Gila i New Mexico. Etterpå takker hun konkurrentene og sykkelsporten for støtten. – De viser at Twitter ikke er det virkelige livet, sa Killips. Men etter rittet har kritikken hardnet til. USAs tredobbelte OL-sølvvinner Inga Thompson har anklaget UCI for «å ta livet av kvinnesykling». (©NTB)
Tidspunkt: 05-05-2023 - Kl.14:55 - Kilde: NRK - Info


263. Ødegaard-show etter kritikken – Solbakken totalslakter Chelsea
Gary Neville stilte nylig spørsmål ved Martin Ødegaards ferdigheter som kaptein. Onsdag kom nordmannen med et ordentlig svar på tiltale - mot et Chelsea-lag som virkelig får gjennomgå.
Tidspunkt: 02-05-2023 - Kl.22:33 - Kilde: NRK - Info


264. Russlands utøverkomité: – Vi utøvere er i dag gisler
Russiske toppidrettsfolk mener IOCs plan om å slippe dem inn i toppidretten under nøytralt flagg, er diskriminerende og gjør dem til gisler. Det er bare snaut 15 måneder til Paris-OL, et stort mål i mange år for mange nå utestengte utøvere. – Vi utøvere er i dag gisler i politiske leker som deler opp idretts-samfunnet. IOCs plan er en overreaksjon og diskriminerende, heter det i en uttalelse fra den russiske utøverkomiteen. Idrettsfolk fra Russland og Belarus er, med unntak fra noen få idretter, utestengt på grunn av Russlands invasjon av Ukraina. I mars anbefalte IOC-ledelsen internasjonale særforbund å la russiske og belarusiske utøvere få delta i idretten igjen. Det skal i så fall skje under klare betingelser, deriblant at de skal konkurrere individuelt under nøytralt flagg. Utøverne kan heller ikke ha noen bindinger til militæret eller sikkerhetsbyråer i Russland. Åpningen for russisk deltakelse er blitt møtt med hard kritikk fra flere vestlige land. (NTB)
Tidspunkt: 30-04-2023 - Kl.07:25 - Kilde: NRK - Info


265. kritikken hagler: - Fryktelig feil
Martin Ødegaard (24) har vært i eventyrlig form denne sesongen, men mot Erling Braut Haaland (22) og Manchester City fikk den norske landslagskapteinen det tøft. - Han så fortapt ut, skriver avis.
Tidspunkt: 27-04-2023 - Kl.12:12 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


266. Sjakk-topp blir refsa etter utspel om kjønnsforskjellar: – Fullstendig latterleg
Emil Sutovsky er ein av dei mektigaste personane til sjakken. No får Fide-toppen kraftig kritikk etter ferske utsegner.
Tidspunkt: 21-04-2023 - Kl.03:51 - Kilde: NRK - Info


267. Svarte med munnbind-stikk – freser mot kritikk
Lillestrøm så ut til å gå på en smell mot Strømsgodset og en munnbindfeirende Marcus Mehnert. Akor Adams sørget likevel for at det ble ellevill jubel på Åråsen etter overtidsscoring.
Tidspunkt: 19-04-2023 - Kl.18:25 - Kilde: NRK - Info


268. «Sprang» fortare enn Ingebrigtsen – teke på fersken i bil
Joasia Zakrzewski får kraftig kritikk etter at ho vart teken for juks førre veke. «Totalt meiningslaust», meiner ein norsk løpeprofil.
Tidspunkt: 19-04-2023 - Kl.11:34 - Kilde: NRK - Info


269. Lillehammer kan vrakes – får krass kritikk etter «tråkke-tabbe»
Robert Johansson mener det er «jævlig kjipt» hvis denne situasjonen ble avgjørende for det nye FIS-forslaget.
Tidspunkt: 16-04-2023 - Kl.12:31 - Kilde: NRK - Info


270. Kjeft: - Utrolig heldig
Pep Guardiola får kritikk for Erling Braut Haaland-grep. Selv avslører manageren bekymring.
Tidspunkt: 16-04-2023 - Kl.09:44 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


271. Borch hudfletter Uhrenholdt Jacobsen i eksplosivt brev
kritikken hagler mot Astrid Uhrenholdt Jacobsen i et ferskt brev. Den tidligere langrennsløperen beskyldes for grovt tillitsbrudd, uakseptabel oppførsel og feilinformasjon.
Tidspunkt: 06-04-2023 - Kl.17:17 - Kilde: NRK - Info


272. Vil ikke kommentere Solbakken-kritikken
Den danske fotballformannen Jesper Møller ble gjenvalgt til UEFA-styret, men er taus om kritikken fra Ståle Solbakken.
Tidspunkt: 05-04-2023 - Kl.16:12 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


273. Svitolina med saftig kritikk: – WTA er «ubrukelig»
Jelina Svitolina bruker solid kjeft på WTA-forbundet i tennis på grunn av det hun mener er manglende støtte til ukrainske utøvere etter den russiske invasjonen. Svitolina er tilbake på tennisbanen igjen etter å ha vært ute en periode med fødselspermisjon. Hun føler at kvinnenes forbund ikke støtter opp om de ukrainske utøverne og bruker Lesia Tsurenko som et eksempel. Tsurenko trakk seg fra Indian Wells-turneringen. Hun sier at hun gjorde det fordi hun fikk et panikkanfall etter en samtale hun hadde med WTA-sjefen Steve Simon, og der den russiske invasjonen var et tema. – Vi er redde og føler oss utslitt. Det som skjedde med Lesia, er bare trist. Folk som ikke har opplevd det, kan ikke forestille seg hvordan det er å ikke ha noe hjem, hvordan det er å ikke føle seg trygg noe sted, hvordan det er å ha familie hjemme i Ukraina som blir utsatt for stadig bombing og hvordan det er å vite at ukrainske byer blir totalt ødelagt. Det gir oss en voldsom frykt og en enorm tomhet, sier Svitolina. – WTA burde ha gjort mer. Mye mer. Og det gjelder på en rekke områder. Nå er det for sent. Det har vært sendt ut en rekke pressemeldinger og gitt mange intervjuer til absolutt ingen nytte, sier Svitolina.
Tidspunkt: 04-04-2023 - Kl.11:53 - Kilde: NRK - Info


274. Brukte over en million på en «misforståelse»: Tar ikke selvkritikk
Norges idrettsforbund har brukt drøyt 1.100.000 kroner på en varslingssak som ifølge deres egen advokat var basert på en misforståelse. Likevel tar idrettsledelsen ingen selvkritikk.
Tidspunkt: 31-03-2023 - Kl.11:56 - Kilde: NRK - Info


275. Skred av kritikk mot Obama-besøk
Australia-turné preget av skandaler.
Tidspunkt: 31-03-2023 - Kl.11:31 - Kilde: Dagbladet - Info


276. Helt ufattelig!
Det norske forsvaret ble avkledd og Martin Ødegaard leverte en utrolig bom og får krass kritikk etter at Norge mistet seieren i Georgia.
Tidspunkt: 28-03-2023 - Kl.19:56 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


277. Ødegaard svarer: - Ikke enig
Martin Ødegaard misset en kjempesjanse og får kritikk etter Norges poengtap i Georgia. Til Dagbladet svarer han.
Tidspunkt: 28-03-2023 - Kl.19:56 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


278. Skuffet Ødegaard uenig i Drillo-kritikk
Egil «Drillo» Olsen (80) mener Martin Ødegaard (24) leverte en av sine svakeste kamper for Norge på lenge. Det er ikke landslagskapteinen med på.
Tidspunkt: 28-03-2023 - Kl.19:50 - Kilde: NRK - Info


279. kritikken hagler etter ny Norge-skuffelse: – Knapt så man tror det
Norge hadde lenge full kontroll på kampen, men Georgia slo kraftig tilbake. Både fremover og bakover i banen gikk det galt – nå hagler kritikken.
Tidspunkt: 28-03-2023 - Kl.17:59 - Kilde: NRK - Info


280. Når treneren må forklare alt
I engelsk fotball har alltid treneren fått kritikken om ting går dårlig. Nå rettes pekefingeren oftere mot tause direktører og eiere – med rette.
Tidspunkt: 20-03-2023 - Kl.18:14 - Kilde: NRK - Info


281. Medvedev med truende melding
Dmitrij Medvedev retter sterk kritikk mot Den internasjonale straffedomstolen (ICC).
Tidspunkt: 20-03-2023 - Kl.12:48 - Kilde: Dagbladet - Info


282. Reagerer kraftig på Idrettsforbundets håndtering av varslingssak: – Sterkt kritikkverdig
Norges idrettsforbund lot en ansatt løse oppgaver knyttet til en pågående varslingssak. Det til tross for at den ansatte er varsler i den samme saken.
Tidspunkt: 16-03-2023 - Kl.09:04 - Kilde: NRK - Info


283. Fem klare svar
De beste spillerne bruker kritikk som motivasjon. Med fem mål mot Leipzig slo Erling Braut Haaland tilbake mot de som tviler på at han gjør laget bedre.
Tidspunkt: 15-03-2023 - Kl.10:51 - Kilde: NRK - Info


284. Landslagssjefen innrømmer usikkerhet rundt Ola Solbakken
Ola Solbakken forlot Bodø/Glimt til fordel for Roma etter forrige eliteseriesesong, og fikk endelig hull på byllen i Serie A mot Hellas Verona i februar. Det etter kritikk fra hans egen sjef José Mourinho. Landslagssjef Ståle Solbakken sa under landslagsuttaket at Roma-vingen har slitt med en liten skade den siste tiden. – Han er en av de vi må se på. Han så litt preget ut da han startet mot Hellas Verona. Da han fikk 35 minutter som innbytter i kampen etter så han sprek og eksplosiv ut. Fysisk veldig klar. Han har slitt med en liten skade den siste tiden, men han trener for fullt nå. Det er likevel et lite spørsmålstegn ved han.
Tidspunkt: 14-03-2023 - Kl.11:33 - Kilde: NRK - Info


285. Gamlesjefen ler av Haaland-kritikken: – Send ham til meg!
Marco Rose flirer av kritikken som har vært rettet mot Erling Braut Haaland den siste tiden. – Hvis dere ikke vil ha han, send ham til meg!, sier Leipzig-sjefen på en pressekonferanse mandag. Rose var Dortmund-trener da Haaland spilte for den tyske storklubben. Leipzig-sjefen kjenner således nordmannen svært godt. Tirsdag møtes de to på banen igjen i mesterligaen. Det første oppgjøret lagene imellom endte 1–1. Til tross for at Haaland står med 28 mål på 26 ligakamper for City denne sesongen, har kritiske røster hevdet at nordmannen ikke passer hundre prosent inn i Pep Guardiolas ballbesittende spillestil. Fotballekspert Jamie Carragher er blant dem som har målbåret kritikken. Marco Rose skjønner lite av den slags argumentasjon. – Jeg er virkelig overrasket over kritikken. Han har scoret 28 mål på 26 ligakamper. Hvis du tar bort disse målene, vet jeg ikke hvor City ville vært i ligaen, sa Leipzig-treneren – og la til: – Jeg vet egentlig ikke hva vi snakker om. Alle kjenner Haalands kvaliteter. Vi var i stand til å forsvare oss godt mot ham i første omgang sist, men du vil aldri klare å temme ham helt. Manchester City har ikke tapt på 23 kamper i mesterligaen på hjemmebane. (NTB)
Tidspunkt: 14-03-2023 - Kl.09:08 - Kilde: NRK - Info


286. Suveren Riiber om VM-kritikken fra lagkompis: – Han liker å være politisk korrekt
Jarl Magnus Riiber (25) kaller Jørgen Graabak (31) «politisk korrekt» og røper at de to ikke har snakket ut etter ordkrigen under VM.
Tidspunkt: 11-03-2023 - Kl.10:29 - Kilde: NRK - Info


287. Shearer trekker seg fra BBC-sending etter at Lineker ble fjernet
Fredag ettermiddag ble det kjent at den tidligere engelske landslagsspilleren Gary Lineker ikke skal lede BBC-programmet «Match of The Day» inntil videre. Årsaken er at Lineker gikk ut på Twitter med krass kritikk mot varslede grep i den britiske asylpolitikken. Lineker sammenlignet da språket i forslaget med retorikken fra Tyskland i 1930-årene. I «Match of The Day» oppsummerer Lineker dagens spilte kamper i den engelske toppfotballen sammen med et par eksperter. Like etter at det ble kjent at Lineker ikke skal være programleder inntil videre, gjorde Ian Wright det klart at han ikke blir med på lørdagens sending. Senere fredag kveld ble det også kjent Alan Shearer, mannen med flest mål i Premier League, har gitt beskjed til BBC om at han ikke vil være med på lørdagens program. BBC gikk ut med avgjørelsen om å fjerne Lineker fra skjermen i en egen uttalelse fredag. Der skrev de blant annet: – Linekers nylige aktivitet i sosiale medier er et brudd på våre retningslinjer. Les mer om bakgrunnen for saken her.
Tidspunkt: 10-03-2023 - Kl.18:57 - Kilde: NRK - Info


288. BBC-bråk: Ekspertene ville ikke stille opp - nå endres programmet
Fredag ettermiddag ble det kjent at den tidligere engelske landslagsspilleren Gary Lineker ikke skal lede BBC-programmet «Match of The Day» inntil videre. I kjølvannet av det har en rekke fotballeksperter gjort det klart at de ikke vil være med på programmet. Både Ian Wright og Alan Shearer, som skulle være i studio lørdag, har på Twitter meldt at de har sagt nei til å være med. I en pressemelding sent fredag kveld skriver BBC at lørdagens program nå vil fokusere på høydepunktene fra kampene, uten en presentasjon fra studio og uten eksperter i studio. Bakgrunnen for bråket var at Lineker tidligere denne uken gikk ut på Twitter med krass kritikk mot varslede grep i den britiske asylpolitikken. Lineker sammenlignet da språket i forslaget med retorikken fra Tyskland i 1930-årene. Det førte til at en rekke medlemmer av Det konservative partiet ble rasende og krevde handling fra BBC. BBC gikk ut med avgjørelsen om å fjerne Lineker fra skjermen i en egen uttalelse fredag. Der skrev de blant annet: – Linekers nylige aktivitet i sosiale medier er et brudd på våre retningslinjer. I «Match of The Day» oppsummerer vanligvis Lineker dagens spilte kamper i den engelske toppfotballen sammen med et par eksperter. Les mer om bakgrunnen for saken her.
Tidspunkt: 10-03-2023 - Kl.18:57 - Kilde: NRK - Info


289. Conte slo tilbake mot Richarlisons kritikk: – Hans sesong har vært dritt
Tottenham-stjernen Richarlison holdt ikke tilbake om manager Antonio Conte etter at klubben ble slått ut av mesterligaen. Richarlison mente treneren burde brukt han mer etter at laget røk ut med 0-1 sammenlagt mot Milan. Han oppsummerte også sesongen som «dritt». På fredagens pressekonferanse slo Conte tilbake: – Først av alt. Jeg så intervjuet med Richarlison. Han kritiserte ikke meg. Han sa at hans sesong har vært dritt, og han har rett. Hans sesong har ikke vært bra, sa Conte og utdypet: – Han har vært skadd, spilt og scoret i mesterligaen. Han dro deretter til VM og fikk en seriøs skade. Han har ikke mål i ligaen for oss. Jeg tror han var veldig ærlig med å si at sesongen hans ikke har vært bra. Hans sesong er ikke ferdig enda. Hvis han fortjener å spille skal jeg gi ham muligheten. Conte mente også at brasilianeren burde sette laget foran seg selv: – Når du snakker om «meg» og ikke «oss», er du selvopptatt. Jeg har sagt til spillerne mine at dersom vi vil bygge noe viktig og vinne et trofé må vi snakke om «vi», ikke «meg». – Han gjorde en feil og beklaget, la han til. Tottenham møter Nottingham Forest i Premier League lørdag. London-laget kjemper om en topp fire-plassering.
Tidspunkt: 10-03-2023 - Kl.17:34 - Kilde: NRK - Info


290. Fotballprofil Gary Lineker fjernes som BBC-programleder
Den tidligere fotballprofilen Gary Lineker skal ikke lede BBC-programmet «Match of The Day» inntil videre etter at havnet i konflikt med kanalens ledelse. 62-åringen uttrykte nylig krass kritikk mot grepene som er varslet rundt den britiske asylpolitikken. Ordvalget til Lineker har vært gjenstand for opphetet debatt. Han sammenlignet språket i lovforslaget med retorikken i Tyskland på 30-tallet. BBC-ansatte har tidligere blitt advart rundt bruken av sosiale medier og bes følge redaksjonelle retningslinjer på samme måte som når de lager innhold for BBC. I etterkant varslet BBC-ledelsen en prat med Lineker, og nå er det klart at han fjernes som programleder, opplyser kanalen selv på sine nettsider. – Linekers nylige aktivitet i sosiale medier er et brudd på våre retningslinjer, heter det i uttalelsen. De opplyser videre at han vil forbli på sidelinjen til «en avtale om hans bruk av sosiale medier» er inngått. – Vi har aldri sagt at Gary ikke kan mene noe, eller at han ikke kan ha sitt syn på saker som betyr noe for ham, men han burde holde seg langt unna å ta parti i politiske spørsmål eller kontroverser, skriver BBC videre. Linekers kunnskap er høyt verdsatt i kanalen. – Når det gjelder å lede fotball- og sportsdekningen vår, er Gary uten sidestykke. (©NTB)
Tidspunkt: 10-03-2023 - Kl.16:57 - Kilde: NRK - Info


291. Utenlandsk mannefall før femmila i Holmenkollen: – Det er slapt
Italienske Federico Pellegrino (32) retter skarp kritikk mot terminlisten til FIS. Nesten ingen utenlandske profiler går femmila i Holmenkollen.
Tidspunkt: 10-03-2023 - Kl.07:50 - Kilde: NRK - Info


292. Canadiske idrettslegender fordømmer eget lands IOC-støtte i Russland-saken
42 canadiske idrettsstjerner retter flengende kritikk mot at hjemlandets OL-komité ikke er avvisende til russiske og belarusisk deltakelse i Paris-OL. I et åpent brev ber idrettsstjernene, som alle har avsluttet karrieren, den canadiske OL-komiteen (COC) om å reversere støtten til at russiske og belarusiske utøvere kan få reise til sommerlekene som nøytrale utøvere. «Vi fordømmer de nylige uttalelsene fra COC som støtter «utforskningen av en vei» for at russiske og belarusiske idrettsutøvere skal få konkurrere som «nøytrale» i Paris-OL i 2024», heter det i brevet. «Å åpne døren for «nøytral» russisk og belarusisk deltakelse … sender en melding om at COC ikke lenger er opptatt av Russlands brutale invasjon av Ukraina», står det videre. Hockeyspilleren Hayley Wickenheiser, langrennsløperen Beckie Scott og fristilkjøreren Alex Bilodeau er blant utøverne som står bak henvendelsen. (NTB)
Tidspunkt: 09-03-2023 - Kl.10:42 - Kilde: NRK - Info


293. Frustrert Tottenham-stjerne fyrer løs i intervju: – Ikke mulig å forstå
Tottenham-spissen Richarlison retter skarp kritikk mot spilletiden han har fått av manager Antonio Conte i et nytt intervju. Det var i etterkant av onsdagens mesterligaexit mot Milan at brasilianeren lot seg intervju av det brasilianske mediet TNT Sports Brasil. Richarlison startet 0-0-kampen på benken, men kom inn som innbytter mot slutten da Tottenham jaktet scoring. I intervjuet peker spissen på at han var med i startoppstillingen da London-klubben nylig slo både Chelsea og West Ham 2–0 i ligaen. Mot Wolves sist helg, da det ble 0-1-tap, var han imidlertid igjen henvist til benken. – Plutselig plasserte han meg på benken, og mot Wolves fikk jeg spille fem minutter. Jeg spurte hvorfor, men de ville ikke si noen ting, sa Richarlison ifølge Sky Sports. – Og i går ba de meg ta en test i styrkerommet, og sa at dersom den var bra, kunne jeg spille, men da kampen kom, satte de meg på benken. Sånt er det ikke mulig å forstå, fortsatte han.
Tidspunkt: 09-03-2023 - Kl.08:55 - Kilde: NRK - Info


294. Ten Hag med Fernandes-støtte etter kritikkstorm
Erik ten Hag og Marcus Rashford tar kaptein Bruno Fernandes i forsvar etter Manchester Uniteds kjempesmell mot Liverpool. Sjokknederlaget ble tema da Rashford og Ten Hag møtte til pressekonferanse onsdag. United-kaptein Fernandes har fått hard kritikk etter det pinlige 0-7-tapet. – Vi er alle i samme båt, vi gjør det sammen. Vi vinner og taper sammen. Vi rotet det til på søndag, og det må vi takle, sa manager ten Hag. I kjølvannet av tapet haglet mishagsytringene mot Fernandes, og flere har stilt spørsmål ved om portugiseren egner seg som kaptein for klubben. United-manageren har full tiltro til playmakeren. (NTB)
Tidspunkt: 08-03-2023 - Kl.13:26 - Kilde: NRK - Info


295. Uefa betaler tilbake etter billettkaoset i Paris
Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har kunngjort at de vil refundere alle som ble rammet av billettkaoset i Paris under Champions League-finalen. Uefa opplyser i en pressemelding at refunderingen vil dekke alle Liverpools 19.618 billetter. Dette gjelder for dem som ikke kom seg inn på stadion før klokken 21, eller som ikke kom seg inn på stadion i det hele tatt. Når det gjelder Real Madrid-supportere som fikk problemer, vil Uefa løse dette gjennom sin egen kundeservice. Tusenvis av Liverpool-tilhengere slapp ikke inn på stadion for å se gigantkampen mot Real Madrid. Kaoset førte til farlige situasjoner, og fransk politi brukte tåregass og pepperspray utenfor arenaen. Det førte til panikk. Uefa har fått mye kritikk i etterkant av hendelsen i mai i fjor. I februar slo en uavhengig rapport fast at Uefa må bære hovedansvaret for det som skjedde på Stade de France. (NTB)
Tidspunkt: 07-03-2023 - Kl.10:53 - Kilde: NRK - Info


296. Slår tilbake mot kritikken
Sveriges tidligere statsepidemiolog mener kritikken mot ham under pandemien var overdrevet. Ferske tall viser at Sverige, alt i alt, opplevde lav overdødelighet.
Tidspunkt: 05-03-2023 - Kl.22:13 - Kilde: Dagbladet - Info


297. Liverpool ydmyket United: – Tror nesten ikke det man ser
Liverpool-supporterne vil ikke glemme søndagens rivaloppgjør med det første. Manchester United hadde ingenting å stille opp med, og nå vanker det ramsalt kritikk.
Tidspunkt: 05-03-2023 - Kl.18:19 - Kilde: NRK - Info


298. Tidligere skitopp langer ut mot FIS-sjefen: – Overvurderer seg selv
Den tidligere østerrikske skipresidenten Peter Schröcksnadel rister på hodet over den svensk-britiske FIS-presidenten Johan Eliasch. Etter to knappe år i sjefsstolen hagler det med kritikk mot Eliasch. – Jeg stemte på Eliasch den gang fordi jeg trodde at han som en suksessrik gründer ville bringe nye, lønnsomme ideer til skisporten. Men nå må jeg dessverre slå fast at han absolutt ikke har noen peiling på denne bransjen, sier Schröcksnadel til Blick. Tyroleren sier at han føler seg lurt, spesielt på grunn av de to verdenscuprennene i alpint sist helg i Palisades Tahoe i USA: – Eliasch overvurderer seg selv, men også skisporten fullstendig. Interessen for alpint er svært begrenset. Amerikansk fotball, baseball og basketball er urørlig i USA, og ikke engang fotball har klart å etablert seg skikkelig der. Det er likt i Asia. Derfor bør vi først og fremst fokusere på markedet der ski er størst, og det er i Europa. Under VM i februar sendte 143 alpinister et brev til Eliasch med tittelen «Idretten vår er truet», hvor de hevdet at idrettens nåværende bærekraftsinnsats er «utilstrekkelig». Schröcksnadel var skipresident i Østerrike mellom 1990 og 2021. Han har også vært president i Det europeiske Skiforbundet (2009–2012) og visepresident i Den østerrikske olympiske komité.
Tidspunkt: 02-03-2023 - Kl.09:19 - Kilde: NRK - Info


299. Idrettsforbundet nedsetter strømmeutvalg etter MyGame-debatten
Norges idrettsforbund (NIF) har nedsatt et administrativt utvalg som skal ta for seg strømming i breddeidretten etter den siste tids støy rundt MyGame. Utvalget skal ledes av advokat Kristin Veierød, mens tidligere kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen delta om ekstern bidragsyter. I utvalget finner man også representanter fra særforbundene. – Særforbund og idrettskretser vil være godt representert i utvalget og vil samtidig holdes godt orientert om status og utvikling i det pågående utredningsarbeidet. Målet er å fremskaffe et best mulig, helhetlig og faktabasert saksunderlag for hele norsk idrett og for idrettsstyrets videre behandling av saken, sier generalsekretær Nils Einar Aas i Norges idrettsforbund. Debatten har rast rundt idrettens MyGame-prosjekt den siste tiden. Automatiske kameraer skal monteres i idrettshaller over hele landet for å direkteoverføre kamper fra 15-årsklassen og oppover. Tanken er at familie og venner skal kunne følge kampene på nettet mot å betale for et MyGame-abonnement. Flere uheldige episoder er samtidig blitt avdekket. Det har ført til tøff kritikk fra ulike hold. I januar besluttet de seks særforbundene som deltar i prosjektet at all strømming av breddeidrett under 18 år skal settes på pause. En rekke kommuner, blant dem Oslo, Kristiansand og Bergen, har sagt et foreløpig klart nei til MyGame-prosjektet slik det foreligger nå. Barneombudet og Stine Sofies Stiftelse har også vært kritiske røster i debatten. (NTB)
Tidspunkt: 01-03-2023 - Kl.07:58 - Kilde: NRK - Info


300. Nye krav i nytt brev til IOC i Russland-spørsmålet
Over 30 nasjoner har gått sammen i et brev til Den internasjonale olympiske komité (IOC) og vil ha definert IOCs syn på nøytralitet. IOC har åpnet for at russiske og belarusiske utøvere kan få delta i neste års Paris-OL på særlige vilkår, deriblant at det må skje under nøytralt flagg og uten nasjonssymboler. Det har blitt møtt av kritikk, blant annet fra EU-parlamentet. Over 30 regjeringer har gått sammen og sendt et brev til IOC, som nyhetsbyrået AP har fått tilgang til. Brevet er signert av store OL-nasjoner som Storbritannia, USA, Frankrike, Canada og Tyskland, og alle vil ha svar på én ting: en tydeligere definisjon av nøytralitet. – Så lenge disse grunnleggende spørsmålene og den betydelige mangelen på klarhet og konkrete detaljer om en brukbar nøytralitetsmodell ikke tas opp, er vi ikke enige i at russiske og belarusiske idrettsutøvere skal tillates i konkurranse, står det i brevet. Brevet er et resultat av toppmøtet 10. februar i London mellom regjeringsledere, som fikk innspill av Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. (NTB)
Tidspunkt: 20-02-2023 - Kl.15:29 - Kilde: NRK - Info


treff

©2024 Tveit MEDIA.
Personvern (Privacy Policy)




Annonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME










Copyright © 2001-2024 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)