Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
25
 Søndag  25. Feb. 2024
Nyhets kategorier
Forsiden, siste nytt
Datanyheter
Helsenyheter
Innenriks
Sport
Toppsaker
Utenriks
Været
Økonomi

De nyeste artiklene
Lagerguiden | Finn ledig lagerplass
Blandingsraser er mer populære enn noensinne
Sterk vekst i elektriske busser
Lokaler til leie i Trondheim
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
5 Tips For Deg Som Skal Pusse Opp
Få Bedre Fiskelykke med Ekkolodd
5 Tips til Raskere Nettsider
Industri i Norge
Valg av fisk til ditt første akvarium
Shopping i London

Pakkesporing
Posten:
Bring:
Du søkte på: NORDLAND1. Åpner for økt strømbruk i nordland: – Kan gi høyere strømpriser
Statnett legger til rette for kraftig økt strømforbruk på Helgeland i nordland. Det skal åpne for nye industrisatsinger, men kan skape hodebry lenger nord.
Tidspunkt: 12-02-2024 - Kl.19:23 - Kilde: E24 - Info


2. Spansk storavis trekker fram Glimt-trener Knutsen i Liverpool-analyse
Spanske Marca har analysert seg fram til aktuelle kandidater til å etterfølge Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Kjetil Knutsen nevnes som ett av tre navn. Klopp offentliggjorde for få dager siden at han forlater Liverpool etter inneværende sesong. Den spanske avisen Marca presenterte mandag en analyse knyttet til arbeidet som nå ligger foran ledelsen på Anfield. Avisen peker på at det blant annet må tas stilling til om man ønsker seg en ny Klopp eller en manager som står for en annen retning. Avisen skriver at den har benyttet analyseverktøyet Coachinside for å gjøre et objektivt trenersøk basert på gitte parametere. Preferanser med hensyn til formasjon og spillestil er blant annet lagt vekt på. Arbeidet har munnet ut i at avisen trekker fram tre aktuelle navn som Klopp-erstattere. To av dem, Xabi Alonso og Luis Enrique, har vært nevnt i flere sammenhenger siden tyskeren kunngjorde at han gir seg. Det tredje navnet er Bodø/Glimts suksesstrener Kjetil Knutsen. Han presenteres som en trener som har en stil som minner mye om Klopps. Videre henvises det til at bergenseren står for en ballbesittende spillestil og sverger til 4-3-3. Avisa nordland konfronterte Knutsen med Marca-analysen mandag ettermiddag. – Det er hyggelig det. Identiteten forstår jeg, men utover det tror jeg de andre navnene er betraktelig bedre. Det er et lite stykke fra Glimt til Liverpool, men det er hyggelig at det vi gjør i Glimt blir lagt merke til. Du vet at vi er opptatt av kollektiver og ikke enkeltpersoner, svarer Glimt-treneren. (NTB)
Tidspunkt: 29-01-2024 - Kl.18:25 - Kilde: NRK - Info


3. Takbedrift konkurs etter over 50 år
nordland Tak ble reddet for fire år siden. Nå er det slutt for taktekkerfirmaet med historie tilbake til 1971.
Tidspunkt: 26-01-2024 - Kl.15:02 - Kilde: E24 - Info


4. Svak boligprisutvikling i Bodø: – Vil tjene på å oppgradere
nordlandsbyen hadde den svakeste prisutviklingen på boliger i de første elleve månedene av 2023.
Tidspunkt: 04-01-2024 - Kl.04:59 - Kilde: E24 - Info


5. Bodø/Glimt-assistent følger Høgmo til Japan
Bodø/Glimts assistenttrener Morten Kalvenes gir seg i klubben og begynner i samme rolle under Per-Mathias Høgmo i japanske Urawa Red Diamonds. – Jeg har takket ja til muligheten om å bli assistenttrener i Urawa Reds, sa han til Avisa nordland mandag. Kalvenes gir seg etter fem suksessrike år i klubben. Senest denne sesongen var han med på å sikre ligagullet i Eliteserien. To seriesølv og tre gull er fasiten etter hans tid i klubben. – Jeg har vært her oppe i fem år nå. Jeg føler jeg trenger noe nytt. Det har vært et eventyr å være en del av det vi har skapt i Bodø. Nå startes et nytt eventyr i Japan, fortsatte han. Kampen mot Brugge på torsdag blir hans siste på sidelinjen for Bodø/Glimt. Den norske trenerveteranen Per-Mathias Høgmo forlot svenske Häcken til fordel for Urawa Reds forrige uke. Klubben er regjerende mestere i den asiatiske mesterligaen. (NTB)
Tidspunkt: 11-12-2023 - Kl.13:54 - Kilde: NRK - Info


6. AN: Glimt-kaptein tilbake på trening
Bodø/Glimt-kaptein Patrick Berg var tilbake på trening torsdag. Onsdag skrev NRK at landslagsspilleren er blitt syk tre dager før lørdagens cupfinale mot Molde, men torsdag skriver Avisa nordland at 26-åringen var tilbake på treningsfeltet på Aspmyra. Heller ikke midtstopper Brede Moe var på trening onsdag, men ifølge AN trente Moe innendørs torsdag.
Tidspunkt: 07-12-2023 - Kl.13:56 - Kilde: NRK - Info


7. Glimt-treneren hardt ut mot bluss på tribunen: – Helt ufattelig
Kjetil Knutsen mener det må slås hardere ned på bruk av pyroeffekter på norske fotballtribuner. – Det har ingenting på stadion å gjøre, sier han. En blusskaster ble anmeldt og fikk denne uken 35 kampers utestengelse for bruk av pyro på Brann Stadion søndag, der nettopp Bodø/Glimt var gjester. Tre barn og to voksne fikk skader på klær etter at et bluss ble kastet på tribunen. – Bluss, med den temperaturen det holder, at vi tillater det på kamper, er faen meg helt utrolig, sa Knutsen under onsdagens pressekonferanse, ifølge NRK. Torsdag tar Bodø/Glimt imot Lugano i conferenceligaen. – Det er bare et tidsspørsmål før det skjer alvorlige ulykker. Kommer den i kontakt med hår eller en jakke... Det er helt ufattelig at vi er på det nivået. Se til England, der er det forbudt, sa Knutsen. Kristian Vikran Karlsen i nordland politidistrikt sier til NRK at bluss på tribunen ikke er tillatt og vil bli anmeldt, med henvisning til torsdagens kamp på Aspmyra. Bluss er likevel ikke et uvanlig syn på norske fotballtribuner. Norges Fotballforbund har som en prøveordning overlatt til klubbene å reagere på uønskede hendelser på tribunen. Fotballpresident Lise Klaveness sa tidligere i uken at hun fikk en «klump i magen» da hun ble klar over hva som skjedde på Brann Stadion i kampen mot Bodø/Glimt. – Det skal være trygt å gå på kamp i Norge, sa Klaveness til VG. (©NTB)
Tidspunkt: 29-11-2023 - Kl.15:05 - Kilde: NRK - Info


8. Glimt-profil mister cupsemifinalen mot Vålerenga
Bodø/Glimt må klare seg uten Brice Wembangomo når det skal kjempes om cupfinalebillett mot Vålerenga i Oslo torsdag. Det er Avisa nordland som onsdag melder at Wembangomo ikke var med da Glimt-troppen satte seg på flyet til hovedstaden. Høyrebacken pådro seg en skade i seriekampen mot Vålerenga søndag og ble ikke friskmeldt i tide til cupoppgjøret mot samme motstander. Tidligere denne uken ble det også kjent at Runar Espejord er uaktuell i lengre tid som følge av en skade. (NTB)
Tidspunkt: 27-09-2023 - Kl.13:46 - Kilde: NRK - Info


9. Utredning: Full utbygging av Nord-Norgebanen vil koste 281 milliarder
Jernbanedirektoratet anbefaler ikke å gå videre med planene om å bygge ut nordlandsbanen til Tromsø og Harstad.
Tidspunkt: 27-09-2023 - Kl.10:30 - Kilde: E24 - Info


10. Forbløffer: - Forsvant
Tidligere landslagskaptein Stefan Johansen (32) trente med Bodø/Glimt i sommer. Så forsvant han - og står uten klubb: - Det overrasker meg, sier Glimt-ekspert Freddy Toresen i Avisa nordland.
Tidspunkt: 08-09-2023 - Kl.07:54 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


11. Boniface til Leverkusen – nye millioner til Bodø/Glimt
Victor Boniface flytter fra Union Saint-Gilloise til Leverkusen i Tyskland. Det betyr at Bodø/Glimt er sikret minst 20 millioner kroner. Leverkusen bekreftet overgangen lørdag. Tyske medier melder at overgangssummen ligger på vel 200 millioner kroner. Ifølge Avisa nordland sikret Glimt seg minimum ti prosent av et videresalg da Boniface forsvant i fjor sommer. Da kostet han vel 20 millioner kroner. (NTB)
Tidspunkt: 22-07-2023 - Kl.19:06 - Kilde: NRK - Info


12. Regine Storå er tatt ut til VM i buldring
Regine Storå (21) fra Bodø er tatt ut til VM i buldring i Sveits. Det opplyser hun selv til NRK. – Det betyr utrolig mye for meg å få lov til å representere Norge i VM! Det er veldig gøy å se at alt arbeidet jeg legger ned i treningen betaler seg, og jeg gleder meg masse til å prøve hardt i en siste konkurranse for sesongen, sier Storå til NRK. Hun bor og trener vanligvis i Innsbruck i Østerrike, men har ladet batteriene hjemme i Bodø noen uker før VM. Storå har tidligere deltatt flere ganger i verdenscupen, nordisk mesterskap og NM. I Europacupen i år kom hun til semifinalen. Hun deltar sammen med tre andre norske kvinner, og er den eneste fra et sted lenger nord enn Bergen. Storå er også den eneste fra nordland som konkurrerer på et internasjonalt nivå i buldring. VM i buldring er fra 31. juli til 10. august.
Tidspunkt: 30-06-2023 - Kl.19:33 - Kilde: NRK - Info


13. Pemi herjet da Glimt slo rivalen i målfest: – Burde avgjort mye tidligere
Bodø/Glimt fortsetter å vinne kamper i årets eliteseriesesong. Tirsdag ble erkerival Tromsø slått 3-2 på bortebane. Faris Pemi var involvert i alt. Glimt har bare avgitt to poeng i årets sesong, med en uavgjort kamp. Tirsdag var det duket for rivalkamp borte mot Tromsø på fotballens festdag, og lagene bød virkelig opp til dans. Faris Pemi var igjen viktig for Glimt med en måldobbel. Kameruneren har scoret fem mål på de tre siste kampene og skaffet straffe mot Tromsø. – Vi er veldig glade. Jeg skal fortsette å jobbe hardt og tro på meg selv. Nå er det bare glede. Vi prøvde å holde det enkelt, men jeg kjente at det var en rivalkamp, sa Pemi til Avisa nordland etter seieren. Amahl Pellegrino scoret sitt åttende seriemål for sesongen på straffespark, mens Vegard Erliens dobbel for Tromsø ikke holdt til poeng. Han har scoret fire mål denne sesongen. – Det er litt blandede følelser. Jeg er skuffet over resultatet, men fornøyd med det vi presterer. Vi viser at når vi er på vårt beste, konkurrerer vi med Glimt, sa TIL-kaptein Ruben Yttergård Jenssen til Nordlys.
Tidspunkt: 16-05-2023 - Kl.21:54 - Kilde: NRK - Info


14. Utsolgt på Aspmyra før storkamp
Serieleder Bodø/Glimt melder om «publikumsrekord» på Aspmyra stadion i møtet mot Rosenborg lørdag. – Det blir over 8200 på stadion. Så i nyere tid blir det faktisk publikumsrekord. Det er mye på grunn av at så mange bortesupportere kommer, men også fordi vi ikke holder av så mange plasser til presse, slik som vi gjør på Europa-kamper, sier Ørjan Heldal, kommersiell leder i Bodø/Glimt, til Avisa nordland. Publikumsrekorden er 12.189. Etter seks kamper topper Bodø/Glimt tabellen med 16 poeng. RBK ligger på tolvteplass med seks poeng. Heldal har troen på at et utsolgt Aspmyra vil gi en helt spesiell ramme rundt oppgjøret. – Det er stor entusiasme rundt klubben både i byen og i regionen. Utsolgt kamp er utsolgt kamp. Det skaper en helt egen elektrisk atmosfære i byen. Vi gleder oss, sier han. (NTB)
Tidspunkt: 09-05-2023 - Kl.14:54 - Kilde: NRK - Info


15. Medier: Haikin nær overraskende retur til Bodø/Glimt
Bodø/Glimt er i ferd med å hente målvakten Nikita Haikin tilbake til klubben etter et kort englandsopphold, skriver Nettavisen og flere medier. Tirsdag ettermiddag landet målvakten på Bodø lufthavn. Ifølge Nettavisen , TV 2 og Avisa nordland er han der for å signere en kontrakt med eliteserieklubben. Haikin hadde stor suksess som Glimt-spiller, men valgte å gi seg i klubben etter forrige sesong for å prøve lykken utenlands. Valget landet på Bristol City på nivå to i England, der han har vært annenkeeper de siste månedene. Haikins kontrakt med Bristol City varer kun fram til sommeren, og den er angivelig i ferd med å bli terminert. Etter at Haikin forlot Glimt, har Julian Faye Lund vært keeper i laget. Samtidig har klubben ikke lagt skjul på at den jakter en ny førstekeeper. (NTB)
Tidspunkt: 21-03-2023 - Kl.17:09 - Kilde: NRK - Info


16. Frykter «monster»-torsk
Fiskere i Meløy i nordland frykter for kysttorskens framtid etter flere merkelige fangster den siste tiden. Havforskningsinstituttet mener risikoen ved torskeoppdrett er «svært høy».
Tidspunkt: 07-03-2023 - Kl.16:03 - Kilde: Dagbladet - Info


17. Koomson ferdig i Bodø/Glimt – klar for Sandefjord
Gilbert Koomson skal spille for Sandefjord framover. Kantspilleren har signert en kontrakt ut 2024. Det bekrefter både selgende og kjøpende klubb på sine nettsider. Koomson sa selv at det blir Sandefjord til Avisa nordland for et par dager siden. Koomson hadde opprinnelig en kontrakt med Glimt ut 2023-sesongen. Den 28 år gamle ghaneseren har også vært i Sogndal, Brann og Aalesund i sin karriere i Norge. Sandefjord skriver på sin nettside at Koomson «takket nei til mer lønnsomme tilbud, både fra norske og utenlandske klubber. Det er vi i SF glade for». (NTB)
Tidspunkt: 28-02-2023 - Kl.17:54 - Kilde: NRK - Info


18. NIF har nedsatt gruppe som skal utrede IOC-problematikk
Diskusjonen rundt Den internasjonale olympiske komités innflytelse i norsk idrett har skapt overskrifter den siste uken, spesielt etter at Astrid Uhrenholdt Jacobsen holdt et omstridt innlegg undet et møte med IOC. Flere er kritiske til at de norske IOC-medlemmene Jacobsen og Kristin Kloster Aasen også sitter i styret til Norges Idrettsforbund. Nå har Norges idrettsforbund (NIF) har nedsatt en gruppe som skal utrede samorganiseringen av forbundets styre og Norges olympiske komité. Torsdag skrev NRK at NIF ikke hadde fulgt opp eget vedtak, da de ennå ikke hadde nedsatt en ressursgruppe for å utrede den nåværende samorganiseringen mellom Norges olympiske komité (NOK) og Norges idrettsforbund (NIF). Nå er det klart at 2. visepresident Sondre Sande Gullord får med seg Mona Adolfsen (Norges Skøyteforbund), Reinart Aarseth (nordland Idrettskrets), Espen Lund (Norges Kickboxingforbund) og én representant fra NIFs utøverkomité. Sistnevnte velger selv hvem som skal representere dem. NIF skriver til NRK at «ressursgruppen skal bidra i å utarbeide en rapport relatert til Tingvedtaket fra 2019 hvor det ble «[…] bedt om å utrede til neste Idrettsting hvordan samorganiseringen av NIF og NOK er sett opp mot NIFs verdier; frivillighet, demokrati, lojalitet og likeverd. Rapporten skal legges som bakgrunn for behandling av spørsmålet om skille av NIF og NOK». Gruppen starter arbeidet umiddelbart og vil legge frem en rapport under idrettsstyrets møte 25. april. Torsdag ga idrettspresident Berit Kjøll uttrykk for at hun er fornøyd med fremdriften i prosessen. Saken skal behandles på Idrettstinget til våren.
Tidspunkt: 03-02-2023 - Kl.20:26 - Kilde: NRK - Info


19. Disse melder Glimt inn til Europa
Siden serieslutt i fjor har Bodø/Glimt gjort flere utskiftninger. Utfordringen for Glimt er at kun tre nye spillere kan registreres for spill i Europa denne våren. Trenerteamet måtte derfor velge mellom nysigneringene: Odin Bjørtuft, Fredrik Andre Bjørkan, Omar Elabdellaoui, Pemi Faris, Jeppe Kjær og Adam Sørensen. I tillegg må Joel Mvuka, som ble solgt til Lorient og lånt tilbake til Glimt noen timer senere, registreres på nytt. Glimt-trener Kjetil Knutsen bekrefter til Avisa nordland hvilke spillere de har valgt å registrere. De tre er Fredrik André Bjørkan, Joel Mvuka og Pemi Faris. Innmeldingsfristen til UEFA er ved midnatt 2. februar.
Tidspunkt: 02-02-2023 - Kl.17:31 - Kilde: NRK - Info


20. Sery Larsen klar for Brann
Japhet Sery Larsen returnerer til Brann bekrefter klubben overfor NRK. Forsvarsspilleren spilte for Brann i 2021-sesongen, før han signerte for Bodø/Glimt. Etter en sesong i nordlandsklubben vender dansken nå tilbake til byen mellom de syv fjell. - Det er en fantastisk klubb, og en unik mulighet for meg. Klubbens størrelse og historie taler for seg selv. Jeg tror vi kan bringe Brann tilbake til storhet, det vil jeg hjelpe til med, sier han til NRK
Tidspunkt: 25-01-2023 - Kl.15:31 - Kilde: NRK - Info


21. Her er landslagsstjernen i Bodø
Mye tyder på at landslagsbacken Omar Elabdellaoui blir Bodø/Glimt-spiller. NRK var til stede på Bodø lufthavn da 30-åringen landet i formiddag. Der ble han hentet av en representant fra Bodø/Glimt. Hovedpersonen selv var ordknapp til de fremmøtte journalistene. Flere medier, blant andre Avisa nordland og Nettavisen, erfarte torsdag kveld at Elabdellaoui nærmer seg Glimt. 30-åringen har stått uten klubb den siste tiden etter at kontrakten med den tyrkiske storklubben Galatasaray ble terminert. Ifølge TV 2 har Elabdellaoui avslått et tilbud fra amerikansk toppserie. Nyttårsaften for snart to år siden pådro Elabdellaoui seg skader i øynene under nyttårsfeiring i Tyrkia. Dette skjedde etter at fyrverkeri gikk av og traff ham i ansiktet. 14 måneder senere gjorde han comeback for Galatasaray Elabdellaoui står oppført med 49 landskamper for Norge.
Tidspunkt: 02-12-2022 - Kl.11:53 - Kilde: NRK - Info


22. Novembervêret: Dobbelt så tørt i nord og dobbelt så vått i sør
I nordland er det oransje farevarsel for skogbrann, mens Sørlandet har hatt den våtaste november på lenge.
Tidspunkt: 02-12-2022 - Kl.08:24 - Kilde: YR.no - Info


23. Glimts Konradsen legger opp på dagen
Anders Konradsen har informert Bodø/Glimt om at han er ferdig i klubben med umiddelbar virking, melder Avisa nordland. – Det føles ekkelt og deilig. Det er sorg og lettelse på samme tid, sier Konradsen til avisen. (NTB) Det var på spillermøtet etter fredagens trening at Konradsen ga beskjed til lagkompisene og trenerapparatet i Bodø/Glimt. – Det er en avgjørelse som har vokst på meg over tid. Jeg er lei av å krangle med akilleser og leger. Jeg er lei av at kroppen ikke helt spiller på lag, sier 32-åringen. Konradsen blir med det ikke med i troppen som møter Strømsgodset i siste serierunde søndag. (NTB)
Tidspunkt: 11-11-2022 - Kl.16:17 - Kilde: NRK - Info


24. Alfons Sampsted ferdig i Glimt
Den islandske backen Alfons Sampsted er ferdig i Bodø/Glimt. Det bekrefter han til Avisa nordland. Dermed slår han følge med Ola Solbakken og Nikita Haikin, som også forlater Glimt ved sesongslutt. Begge spillerne har kontrakter som går ut ved nyttår. Det betyr at klubben ikke vil få noen overgangssum for spilleren, som har spilt over 80 kamper for Glimt i Eliteserien, samt 37 kamper i Europa, og 10 i cupen. Alfons Sampsted kom til Glimt fra den svenske klubben Norrköping foran 2020-sesongen. Han har tatt to gull i Eliteserien i løpet av tiden sin i Bodø, og om Glimt slår Strømsgodset på søndag, tar han også en sølvmedalje for klubben. Sampsted har vært en av Kjetil Knutsens mest betrodde menn, og har beklet høyrebacken i tre strake sesonger, nesten uten skadeavbrekk.
Tidspunkt: 10-11-2022 - Kl.11:18 - Kilde: NRK - Info


25. Saltnes må opereres – kan miste Europa-kamper
Bodø/Glimts Ulrik Saltnes må opereres i hoften og kan gå glipp av kampene mot Lech Poznan i Serieligaens cupspill i februar. Det sier han selv til Avisa nordland. Midtbanespilleren skal neste uke reise til Manchester for å få bukt med smertene som har plaget ham gjennom hele sesongen. – Jeg skal ha en kikkhullsoperasjon i hofta. Jeg er ingen kirurg, men slik jeg har forstått det skal de inn og pusse litt. De skal få rund beinstruktur igjen, der det burde være rundt. I stedet har det utviklet seg litt kludder med årene, sier Saltnes til AN. Inngrepet kan føre til at han mister kampene i Serieligaen mot Lech Poznan i februar. Der skal det spilles om en plass i åttedelsfinalen. (NTB)
Tidspunkt: 09-11-2022 - Kl.17:00 - Kilde: NRK - Info


26. Forlenger ikke med Glimt
Søndag tar Nikita Haikin farvel med Aspmyra. Da spiller han sin siste kamp for Glimt på hjemmebane, melder Avisa nordland. 27-åringens kontrakt løper ut ved slutten av året, og han har nå bestemt seg for å ikke forlenge den. – Det er den vanskeligste avgjørelsen jeg noensinne har tatt i løpet av min karriere. I løpet av tiden min i Norge har jeg lært mye om kulturen og møtt mange flotte mennesker. Jeg har opplevd stor suksess til tross for små hindringer på veien, skriver Haikin i et avskjedsbrev publisert i Avisa nordland.
Tidspunkt: 04-11-2022 - Kl.10:08 - Kilde: NRK - Info


27. Skjerpa politiberedskap i Bodø
Politiet ventar at mange PSV-supporterar reiser til Bodø utan billett før torsdagens europaligamøte. Det blir teke høgde for at ikkje alle har «gode intensjonar». Det skriv politiet i nordland. Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har pålagt PSV forbod mot å selje billettar til bortekampen mot Bodø/Glimt. Straffa kjem som følgje av supporterbråket i PSVs møte med Arsenal sist torsdag. Nederlendarane blei også bøtelagt med 40.000 euro (413.000 kroner). Uefa grunngav bota med at PSV-tilhengjarar skal ha kastet gjenstandar, skapt forstyrringar i folkemengder og gjort øydeleggjande handlingar på kamparenaen. Torsdag gjester PSV Aspmyra i Bodø. Det får politiet til å vere på vakt. «I forkant av kampen er det venta at bortelagets supporterar vil følge laget sitt til Bodø, trass i at Uefa har nekta PSV å selje billettar til bortekampen mot Bodø/Glimt», skriv politiet. «Politiet vil ha økt synleg og ikkje synleg nærvær – både før, under og etter kampen», heiter det i meldinga.
Tidspunkt: 01-11-2022 - Kl.12:40 - Kilde: NRK - Info


28. Berg ikkje med i Glimt-troppen
Bodø/Glimt-kaptein Patrick Berg er ikkje med i kamptroppen mot FC Zürich i europaligakampen torsdag som følgje av ein smell i hovudet mot Kristiansund i helga. Berg var heller ikkje med på treninga onsdag. Assistenttrenar Morten Kalvenes opplyste på pressekonferansen same dag at Berg kjende seg litt uvel, men at dei ikkje såg på det som dramatisk. – Ingen kommentar, sa Glimt-lege Morten Sørgård til Avisa nordland på spørsmål om kvifor Berg ikkje er med i troppen.
Tidspunkt: 27-10-2022 - Kl.16:23 - Kilde: NRK - Info


29. Politiet etterforskar hending på Åråsen
Politiet vil starte etterforsking etter truslar og hatefulle ytringar frå ein supporter på Åråsen laurdag. – Eg kan bekrefte at det blir oppretta ein politisak etter ei hending på Åråsen laurdag, der ein supporter kom med alvorlege truslar og hatefulle ytringar mot dommar og spelar, seier politiførstebetjent Frank Muri til VG. Amahl Pellegrino var ein av spelarane som blei utsett for dette. Det snakka han ut om til Discovery etter kampen. Ulike gjenstandar blei også kasta ut på bana. Først nemnde han at det var rasistiske ytringar, men dette avkrefta han til Avisa nordland dagen etter. – Eg sa ikkje at det var noko rasisme. Det er folk som har lagt ord i munnen min. Men det var enkelte ting som «homse», og alt det der. Det følte eg var leit. Det er slike ting som kan gjere det vanskelegare for homofile å kome ut, sa Pellegrino mellom anna til avisa.
Tidspunkt: 03-10-2022 - Kl.13:32 - Kilde: NRK - Info


30. Tar selvkritikk etter Roma-bråket: – Total skivebom
Glimt-trener Kjetil Knutsen lettet på sløret om Roma-bråket da han torsdag deltok på Opplyst-konferansen. Ifølge Avisa nordland tok Glimt-treneren selvkritikk for måten han håndterte situasjonen på. – Jeg personlig stod i en ekstrem situasjon med Roma. Måten jeg uttrykte meg på, som et offer ... Jeg skulle aldri gjort det. Det var total skivebom. Vi syns for mye synd i oss selv i den perioden, sier Knutsen, ifølge avisen. Det var etter Glimts 2-1-seier over Roma på Aspmyra 7. april at det ble ampert mellom Glimt-trener Kjetil Knutsen og Romas keepertrener Nuno Santos. Knutsens versjon av hendelsen var at han, for å forsvare seg, la Santos i bakken etter å ha blitt fysisk konfrontert i spillertunnelen. Både Knutsen og Santos ble suspendert av Uefa etter hendelsen.
Tidspunkt: 30-09-2022 - Kl.12:57 - Kilde: NRK - Info


31. Pellegrino mister Glimts europaliga-kamp
Amahl Pellegrino måtte ut med strekk i 1-4-tapet mot Molde forrige serierunde og må stå over den første gruppespillskampen i europaligaen mot PSV. Pellegrino er toppscorer med 19 mål i Eliteserien og er en av Glimts viktigste spillere offensivt. Nå må de klare seg uten han i Nederland, melder Avisa nordland. – Status er at han ikke er kampklar til torsdag. Han er ikke i troppen og ikke på flyet, sier assistenttrener Morten Kalvenes til AN og fortsetter: – Når han er skadd er argumentet vårt at han har mer igjen for å være i Bodø og trene med de som ikke er spillbare. Glimt er i gruppe A sammen med Arsenal, Zürich og PSV. Glimt møter sistnevnte torsdag klokken 18.45 i Eindhoven. Kalvenes opplyser til AN at det er en hamstringskade Pellegrino sliter med etter Molde-kampen. 32-åringen haltet rundt på banen i 15–16 minutter etter han gikk i bakken før han til slutt ble byttet ut. (©NTB)
Tidspunkt: 06-09-2022 - Kl.12:03 - Kilde: NRK - Info


32. Våtest i nordland i august: – Har ikke opplevd en våtere sommer
For hele landet sett under ett kom det 20 prosent mer nedbør enn normalt. Men ingen steder har det regnet mer enn i nordland.
Tidspunkt: 01-09-2022 - Kl.10:32 - Kilde: YR.no - Info


33. Lode på plass i Bodø: – Det føles veldig som å komme hjem
Marius Lode (29) er nær spill for Bodø/Glimt igjen etter en pause på nesten på ni måneder. Lode ankom Bodø onsdag morgen. Han ankom sin tidligere hjemby i selskap med sin agent Dan Mikal Hansen. – Det føles veldig som å komme hjem. Når jeg kjenner på valget som er tatt, kjenner jeg at det er det rette valget. Nå føles det bare godt, sa Lode til Avisa nordland på flyplassen. – Vi (samboeren og Lode) fant ut at dette var det riktige, sa 29-åringen. Det er ventet at han skriver under på kontrakt på fire og et halvt år med Glimt. Rogalendingen ble solgt fra Bodø/Glimt til tyske Schalke i midten av januar i år, men tysklandsoppholdet ble ingen suksess for midtstopperen. 16. august kom beskjeden om at kontrakten med Schalke var terminert. Da ble det også opplyst om at Lode sto fritt til å finne seg en ny arbeidsgiver. Kort tid etter ble det kjent at Lode ønsket seg en retur til Bodø, og at klubben i nord ikke var uvillig til å gi sin tidligere klippe en ny mulighet. Lode gikk til Schalke etter å ha vært med på å ta Bodø/Glimt til to strake seriegull i 2020 og 2021. Lode har to landskamper for Norge.
Tidspunkt: 31-08-2022 - Kl.08:58 - Kilde: NRK - Info


34. Lode klar for Glimt: – Det føles veldig som å komme hjem
Marius Lode (29) er nær spill for Bodø/Glimt igjen etter en pause på nesten på ni måneder. Lode ankom Bodø onsdag morgen. Han ankom sin tidligere hjemby i selskap med sin agent Dan Mikal Hansen. – Det føles veldig som å komme hjem. Når jeg kjenner på valget som er tatt, kjenner jeg at det er det rette valget. Nå føles det bare godt, sa Lode til Avisa nordland på flyplassen. – Vi (samboeren og Lode) fant ut at dette var det riktige, sa 29-åringen. Jærbuen har signert en kontrakt som gjør han til Glimt-spiller ut sesongen 2025. Rogalendingen ble solgt fra Bodø/Glimt til tyske Schalke i midten av januar i år, men tysklandsoppholdet ble ingen suksess for midtstopperen. 16. august kom beskjeden om at kontrakten med Schalke var terminert. Da ble det også opplyst om at Lode sto fritt til å finne seg en ny arbeidsgiver. Kort tid etter ble det kjent at Lode ønsket seg en retur til Bodø, og at klubben i nord ikke var uvillig til å gi sin tidligere klippe en ny mulighet. Lode gikk til Schalke etter å ha vært med på å ta Bodø/Glimt til to strake seriegull i 2020 og 2021. Lode har to landskamper for Norge.
Tidspunkt: 31-08-2022 - Kl.08:58 - Kilde: NRK - Info


35. Medier: Lode nær Glimt-retur
Forsvarsspiller Marius Lode (29) skal nærme seg en retur til Norge. Forsvarsspilleren har bestemt seg for igjen å skrive under for Bodø/Glimt, melder Avisa nordland, TV 2 og Nettavisen onsdag morgen. Lode ble nylig enig med Schalke om å terminere kontrakten med den tyske fotballklubben.
Tidspunkt: 31-08-2022 - Kl.06:38 - Kilde: NRK - Info


36. Glimts nysignering klar for spill mot Dinamo Zagreb
Bodø/Glimts nye mann Albert Grønbæk er tilgjengelig til kveldens kamp mot Dinamo Zagreb. Dansken står på listen over Glimt-spillere hos Uefa. Det var han ikke da laget holdt sin pressekonferanse mandag. Grønbæk er oppført med draktnummer åtte. – Det har alltid vært en drøm for meg å få spille i Champions League. Sånn er det sikkert for alle spillerne i troppen her. Jeg verker i kroppen etter å få komme i gang i nye omgivelser, sa Grønbæk til Avisa nordland for noen dager siden. Det er ventet at Grønbæk starter kampen på benken. Grønbæk signerte for Glimt sist uke. Ifølge AGF-trener og norgesvenn Uwe Rösler var det hard kamp om signaturen til dansken. – Vi har den siste uken avslått tre tilbud fra tre danske toppklubber på Grønbæk, men vi ville helst ikke selge ham til en annen dansk klubb, og så kom det et godt tilbud fra Bodø/Glimt, sa Uwe Rösler. (NTB/NRK)
Tidspunkt: 16-08-2022 - Kl.08:45 - Kilde: NRK - Info


37. Glimt vil unngå kaos – politiet slår hardt ned på pyrobruk
Bodø/Glimt rigger for fotballfest før mesterligakvalifiseringen mot Dinamo Zagreb tirsdag. Det er plass til cirka 8000 tilskuere på Aspmyra. Politiet i nordland sendte mandag ut en pressemelding om hvordan det ser for seg å håndtere kampen. Der sto det blant annet: «Det har dessverre vært tilfeller med bruk av bluss og annen pyroteknikk blant tilskuere på Aspmyra. Politiet har et ekstra fokus på dette og vil gjøre sitt for at kampen skal foregå på sikker måte, både for tilskuere og spillere. Bruk av pyroteknikk er ulovlig, og all bruk vil bli anmeldt og straffeforfulgt». Glimt spiller returkamp i Kroatia onsdag neste uke. Sammenlagtvinneren får plass i Mesterliga-gruppespillet. Norge har ikke hatt deltakere i puljespillet siden Rosenborg i 2007. RBK var med i gruppefasen av turneringen elleve ganger i perioden 1995-2007.
Tidspunkt: 15-08-2022 - Kl.12:43 - Kilde: NRK - Info


38. Hektisk for Glimt etter storkjøpet – ønsker Grønbæk i troppen mot Dinamo Zagreb
Bodø/Glimt jobber for fullt med håp om å få Albert Grønbæk klar til mesterligakvalifiseringen mot Dinamo Zagreb tirsdag. – Det har alltid vært en drøm for meg å få spille i Champions League. Sånn er det sikkert for alle spillerne i troppen her. Jeg verker i kroppen etter å få komme i gang i nye omgivelser, sier Grønbæk til Avisa nordland. Han har signert en femårskontrakt med Glimt og kostet ifølge danske medier vel 30 millioner norske kroner. – Han er i sesong, ung, bra trent. Det er kamp på tirsdag. Han kommer nok til å komme inn i troppen da, ja, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen til AN. (NTB)
Tidspunkt: 14-08-2022 - Kl.08:33 - Kilde: NRK - Info


39. Farevarsla står i kø: Uvêr treff Vestlandet, Nord-Trøndelag og nordland onsdag

Tidspunkt: 02-08-2022 - Kl.11:54 - Kilde: YR.no - Info


40. Farevarsla står i kø: Uvêr treff Vestlandet, Nord-Trøndelag og nordland onsdag

Tidspunkt: 02-08-2022 - Kl.11:54 - Kilde: YR.no - Info


41. Glimt med nytt storsalg – Boniface klar for Union Saint-Gilloise
Victor Boniface forlater Bodø/Glimt til fordel for Union Saint-Gilloise. Dermed fortsetter den nigerianske spissen karrieren i Belgia. Tirsdag bekreftet Glimt overgangen på eget nettsted. Hovedpersonen selv fortalte etter lørdagens kamp mot Aalesund at det gikk mot slutten i Bodø/Glimt. — Jeg tror dette var min siste kamp for Bodø/Glimt, sa Boniface til Avisa nordland Spissen kom til Glimt før 2019-sesongen og har vært med på Glimt-oppturen de siste årene. Likevel har han vært på sidelinjen i store deler av perioden hos den regjerende eliteserievinneren. Bare to uker etter han signerte for klubben røk den daværende 18-åringen korsbåndet. Rett før jul i 2020 ble det nok en langtidsskade da han røk korsbåndet igjen. Dermed ble det kun ett innhopp i Eliteserien året etter. Den nigerianske stjernespissen har derimot gjort sakene sine godt de periodene han har vært på banen for de gulkledde. Denne sesongen noterte han seg for seks fulltreffere på 15 kamper i Eliteserien, hvor kun fem av kampene har vært fra start. Bodø/Glimt har allerede signert en erstatter i Lars-Jørgen Salvesen fra Strømsgodset. (NTB)
Tidspunkt: 02-08-2022 - Kl.11:18 - Kilde: NRK - Info


42. Glimt sikret seg slovensk U21-landslagsspiller
Den slovenske midtbanespilleren Nino Zugelj forlater Maribor i hjemlandet til fordel for spill i Bodø/Glimt. Det skriver den slovenske klubben på sin Twitter-konto mandag kveld. Bodø/Glimt har inntil videre ikke bekreftet overgangen. Avisa nordland publiserte søndag bilder av at Zugelj og hans agent ankom Bodø. På flyplassen ble de møtt av Glimts Aasmund Bjørkan. Kantspilleren er trolig spilleklar allerede til onsdagens europacupkamp mot Zalgiris. Zugelj har flere kamper for det slovenske U21-landslaget. Han har ikke tidligere spilt for klubber utenfor hjemlandet.
Tidspunkt: 01-08-2022 - Kl.18:59 - Kilde: NRK - Info


43. Solbakken fikk skulderen ut av ledd – sendt til sykehus etter seieren mot Sarpsborg
Bodø/Glimt fikk et skår i gleden etter lørdagens seier mot Sarpsborg da stjernespiller Ola Solbakken ble sendt til sykehus med skulderen ute av ledd. Kantspilleren ble byttet ut etter 62 minutter i 4-1-seieren mot Sarpsborg, og så tydelig preget ut da han forlot kunstgresset på Aspmyra. Avisa nordland melder etter kampen at Solbakken ble sendt til sykehus grunnet en skulder ute av ledd. – Jeg får tro at han blir tatt hånd og har dratt på sykehus. Han kommer tilbake. Det samme skjedde i fjor, på nøyaktig samme tidspunkt. Da var han ute i fem uker. Det er trist for ham og laget, sa trener Kjetil Knutsen til Discovery etter kampslutt. Solbakken har vært en sentral brikke i Bodø/Glimts suksess de siste sesongene, og skaden er neppe godt nytt for Knutsen etter at det tidligere lørdag ble klart at også Amahl Pellegrino trolig går glipp av flere kamper fremover.
Tidspunkt: 09-07-2022 - Kl.17:11 - Kilde: NRK - Info


44. Nøkkelduo ute for Glimt
Bodø/Glimts stjerneduo Brede Moe og Amahl Pellegrino mister begge lørdagens kamp mot Sarpsborg. – Jeg kan bekrefte at de ikke spiller lørdag, og at de vil være ute de kommende kampene, sier Glimt-lege Morten Sørgård til Avisa nordland.
Tidspunkt: 09-07-2022 - Kl.11:54 - Kilde: NRK - Info


45. Bodø/Glimt anker Knutsens Uefa-utestengelse
Bodø/Glimt har bestemt seg for å anke karantenen trener Kjetil Knutsen ble ilagt av Det europeiske fotballforbundets etter conferenceligakampen mot Roma. Det bekrefter daglig leder Frode Thomassen overfor Avisa nordland mandag. Både Glimt-trener Knutsen og Romas keepertrener Nuno Santos ble utestengt etter bråket på Aspmyra. – Vi mener Kjetil ikke skal ha noen sanksjoner, og vi er uenig i at de to skal likebehandles. Han får samme type sanksjon som Nuno Santos og vi opplever at rett skal være rett, sier Thomassen til lokalavisen. (NTB)
Tidspunkt: 23-05-2022 - Kl.19:47 - Kilde: NRK - Info


46. NM-gull og kongepokal til Thoresen: – Drømmedag
Lørdag ble det arrangert NM i bryting på Fauske. Morten Thoresen fra Bodø vant gullet i 67-kilosklassen etter fire kamper. Men det stoppet ikke med NM-gull. Like etter at gullet var sikret fikk Thoresen beskjed om at kongepokalen er hans. – Det ble en drømmedag. Jeg vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg. Det var min dag i dag. Det var virkelig morsomt. Jeg setter pris på alle som har vært her, støttet meg og vært glade på mine vegne. Det er helt nydelig, sier Morten Thoresen til Avisa nordland. Som om ikke NM-gull og kongepokal var nok melder Avisa nordland at Thoresen også fikk levert en sjekk på 240.000 kroner fra Polar Quality samme helg. Pengene fordeles over tre år. – Først får jeg plutselig en sponsorkontrakt, som sikrer meg tre år fram i tid. Så NM-gull, og så det gjeveste av det gjeve – kongepokalen. Den har jeg vært sulten på. Jeg turte ikke å snakke om det, for man vet aldri. Den kongepokalen henger høyt. Det var utrolig stort å få den, sier Thoresen til AN.
Tidspunkt: 21-05-2022 - Kl.19:17 - Kilde: NRK - Info


47. Tidlig «høststorm» treffer nordland

Tidspunkt: 06-05-2022 - Kl.14:12 - Kilde: YR.no - Info


48. Glimt anmeldte Roma-trener – nå henlegger politiet saken
Politiet i nordland henlegger anmeldelsen fra Bodø/Glimt hvor Glimts trener Kjetil Knutsen skal ha blitt utsatt for vold fra Romas-keepertrener Nuno Santos.
Tidspunkt: 06-05-2022 - Kl.12:53 - Kilde: NRK - Info


49. Politiet henlegger Bodø/Glimt-saken
Politiet i nordland henlegger anmeldelsen fra Bodø/Glimt hvor Glimts trener Kjetil Knutsen skal ha blitt utsatt for vold fra keepertrener i Roma, Nuno Santos, etter kampen mellom Bodø/Glimt og Roma på Aspmyra 7. april 2022, skriver politiet i en pressemelding. Henleggelsen begrunnes med at en kroppskrenkelse er gjengjeldt med en kroppskrenkelse.
Tidspunkt: 06-05-2022 - Kl.12:53 - Kilde: NRK - Info


50. Brakk staven og tapte for svenske
Seierskampen i det 43 kilometer lange Kobberløpet i nordland endte i en duell mellom langløpsstjernene Max Novak og Andreas Nygaard. Etter at sistnevnte brakk staven rett før mål, avgjorde svenske Novak. – Det er tight i avslutningen, og av og til blir det for tight. Da kan det gå en stav, smilte Nygaard til Avisa nordland. Astrid Øyre Slind tok en forventet seier i kvinneklassen. Oppdal-jenta gikk rennet for første gang, melder NTB.
Tidspunkt: 23-04-2022 - Kl.09:06 - Kilde: NRK - Info


51. Politiet hevder VIF-supportere angrep barn før Glimt-kamp: – Forkastelig
Politiet i nordland brukte hunder og pepperspray mot VIF-supportere som angivelig angrep barn. – Aldri sett maken til oppførsel, sier Vegard Kristiansen i politiet. Supporterne selv nekter for påstandene.
Tidspunkt: 19-04-2022 - Kl.11:17 - Kilde: NRK - Info


52. Konfiskert
Avisa nordland skriver at store deler av Glimt-supporternes Kjetil Knutsens-masker er konfiskert ved inngangen til stadion.
Tidspunkt: 14-04-2022 - Kl.20:45 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


53. Avisa nordland: Kalvenes leder laget mot Roma
Kjetil Knutsens assistent Morten Kalvenes er mannen som skal lede Bodø/Glimt mot Roma. Det skriver Avisa nordland. Knutsen ble som kjent midlertidig suspendert av Uefa etter den fysiske konfrontoasjonen med Romas keepertrener Nuno Santos i spillertunellen på Aspmyra i det første oppgjøret. Nå hevder altså Avisa nordland at det er Kalvenes som skal lede laget i det mye omtalte returoppgjøret i Roma. Kampen mellom Roma og Bodø/Glimt starter 21.00 og kommenteres på NRK Sport.
Tidspunkt: 14-04-2022 - Kl.15:16 - Kilde: NRK - Info


54. Bodø/Glimts anke avvist av Uefa
Bodø/Glimts anke av utestengelsen av Kjetil Knutsen fra torsdagens kamp mot Roma i serieligaen, er avvist av Uefa, opplyser det europeiske fotballforbundet i en pressemelding. «Anken fremsatt av FK Bodø/Glimt og Kjetil Knutsen er avvist. Følgelig opprettholdes vedtaket fra Uefas kontroll-, etikk- og disiplinærorgan av 11. april 2022», står det i pressemeldingen. Uefa kunngjorde mandag at både Glimt-trener Knutsen og Romas keepertrener Nuno Santos suspenderes i påvente av en beslutning i disiplinærsaken som er opprettet etter bråket på Aspmyra. De to trenerne røk i tottene på hverandre etter den første kvartfinalekampen i serieligaen. Roma har lagt all skyld på Knutsen etter hendelsen i spillertunnelen på Aspmyra, mens bodøværingene hevder at Santos må ta ansvaret for det som skjedde. Glimt har også politianmeldt episoden. Det finnes en video av hendelsen som Uefa og også nordland politidistrikt har sett og er i besittelse av. (NTB/NRK)
Tidspunkt: 13-04-2022 - Kl.10:31 - Kilde: NRK - Info


55. Bodø-politiet vil ikke utlevere Aspmyra-video
I en pressemelding opplyser nordland politidistrikt at de ikke vil la offentligheten få se den omstridte videoen fra fotballbråket på Aspmyra. – Det er av sentral betydning at vitnene og impliserte ikke har kjennskap til bevismaterialet på avhørstidspunktet. Av hensyn til den videre etterforskningen er det derfor ikke aktuelt for politiet å utlevere videoen før relevante avhør er foretatt. Det står det i pressemeldingen ifølge NTB. Tidligere i dag ble det kjent at produksjonsselskapet NEP ikke lenger sitter på videoen som skal vise hendelsen mellom Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen og Romas keepertrener Nuno Santos. VG skriver at NEP leverte videoen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa), og at den deretter ble slettet fra deres servere. Det er vanlig prosedyre, forteller salgssjef. – Når vi er på sånne type oppdrag, gjør vi det på vegne av en oppdragsgiver, med visse protokoller vi skal følge. Vi leverte over til Uefa, og så sletter vi alt hos oss, siden TV-bussen går på nye oppdrag, sier salgssjef Terje Røijen-Hammer i produksjonsselskapet NEP til avisen. Bodø/Glimt sier at alt er fanget på kamera, men at NEP verken har publisering- eller delingsmulighet. Nå viser det seg at politiet i nordland har fått tilgang på videoen, som følge av anmeldelsen mot keepertrener Santos. Det skriver Dagbladet. Politiadvokat Trond Lakselvhaug sier de har mottatt en redigert utgave, og at de ønsker også selve råfilen.
Tidspunkt: 12-04-2022 - Kl.09:16 - Kilde: NRK - Info


56. Flybasen på Evenes blir dyrere enn planlagt
Den nye kampflybasen på Evenes i nordland blir flere milliarder kroner dyrere enn antatt, viser en rapport Forsvarsdepartementet har mottatt.
Tidspunkt: 07-04-2022 - Kl.04:02 - Kilde: E24 - Info


57. Lanserer Artic Race-direktør som skipresident
Erik Røste bekreftet til NRK at han gir seg som skipresident for tre uker siden. nordland, Troms og Finnmark går sammen om å foreslå Knut-Eirik Dybdal overfor valgkomiteen som ny skipresident. – Vi skal utvikle sporten på grunnfjellet og heve bredden i årene som kommer fremover. Da trenger man en vidsynt person, som Knut-Eirik er, ifølge Hans Petter Bergseth, leder i Troms skikrets. Knut-Eirik Dybdal er direktør i sykkelrittet Arctic Race of Norway. – Han er en fyr som kan samle ressurser rundt seg og har en voldsom gjennomføringsevne i de prosjektene han har deltatt i, når vi ser resultatene fra Arctic Race of Norway. Du trenger gode ressurspersoner rundt deg og være en samlende leder for å få til noe sånt. Det tror vi han er, sier Bergseth. I Buskerud vil de foreslå daglig leder i Holmenkollen Skifestival Kristin Vestgren Sæterøy, som i fjor ble foreslått som visepresident. Det skal velges ny president på skitinget.
Tidspunkt: 06-04-2022 - Kl.14:02 - Kilde: NRK - Info


58. Fiskebåt i brann utenfor Røst i Lofoten
En fiskebåt er i brann utenfor Røst i Lofoten i nordland. 22 mann har gått i redningsflåtene, og redningshelikopter er på vei.
Tidspunkt: 01-04-2022 - Kl.18:29 - Kilde: E24 - Info


59. Flere busser blåst av veien i nordland
Med vindkast opp til 27–35 m/s fra sørøst er kjøreforholdene vanskelige. Både i Hadsel og i Skutvik i nordland har busser blåst av veien.
Tidspunkt: 02-01-2022 - Kl.09:41 - Kilde: YR.no - Info


60. Buss truleg teken av vinden
Underkjølt regn og uvêr fører til svært vanskelege køyreforhold mange stader i landet. I nordland ber politiet folk revurdere om dei treng å køyre langt.
Tidspunkt: 01-01-2022 - Kl.23:15 - Kilde: YR.no - Info


61. Farevarsel for nordland: – Kan komme 100 millimeter nedbør på 24 timer

Tidspunkt: 16-12-2021 - Kl.15:04 - Kilde: YR.no - Info


62. Snøkaos i nordland: – Ingen byer er i nærheten av å ha nok utstyr for en sånn mengde

Tidspunkt: 29-11-2021 - Kl.08:46 - Kilde: YR.no - Info


63. Knutsen vil følge magefølelsen
Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen har ingen hast med å få avklart sin arbeidssituasjon etter årets sesong. Han tar seg den tiden det tar. – For meg er det ingen problem å holde fokus, sier Knutsen til Avisa nordland. Glimts suksesstrener er de siste ukene blitt koblet sterkt til Rosenborg som Åge Hareides erstatter. Han var også en stund nevnt i Norwichs managerjakt. Knutsen avventer med å ta en avgjørelse. – Det skal jeg gjøre når jeg hører de riktige rumlelydene i magen, sier Knutsen og snakker om pågangen rundt temaet: – Jeg lå en uke med lungebetennelse mens jeg var hjemme i Bergen. Telefonen ringte i ett, og det haglet med meldinger. Men jeg svarte ikke på noen av dem.
Tidspunkt: 19-11-2021 - Kl.15:04 - Kilde: NRK - Info


64. Tidligere Glimt-spiller (37) er død
Han var en veldig fin fyr, som alltid hadde et smil rundt munnen, sier Runar Berg til Avisa nordland.
Tidspunkt: 12-11-2021 - Kl.08:01 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


65. Aldri før har dette farevarselet blitt brukt på vinteren
De neste dagene blir været ufyselig over store deler av Norge. Meteorologene har også, for første gang, sendt ut et helt nytt farevarsel i nordland.
Tidspunkt: 09-11-2021 - Kl.13:56 - Kilde: YR.no - Info


66. Supporter bortvist fra Aspmyra
En italiensk supporter er bortvist fra kampen på Aspmyra mellom Bodø/Glimt og Roma for rasistiske tilrop. Det melder politiet i nordland på Twitter.
Tidspunkt: 21-10-2021 - Kl.18:10 - Kilde: NRK - Info


67. Farevarsel står i kø i nord: – Vindkast på opp mot 35 meter i sekundet
Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel for kraftig vind i nordland og Troms. I Bodø ble en buss blåst av veien, og ferge- og hurtigbåttrafikken er rammet av innstillinger.
Tidspunkt: 20-10-2021 - Kl.06:11 - Kilde: YR.no - Info


68. Arctic Race i nordland og Trøndelag
Neste års utgave av UCI-rittet Arctic Race of Norway vil gå i Trøndelag og nordland, etter at Trøndelag fylkeskommune har gitt grønt lys. Rittet ble første gang arrangert i 2013 da Thor Hushovd gikk til topps som hittil eneste nordmann.
Tidspunkt: 07-10-2021 - Kl.08:03 - Kilde: NRK - Info


69. Kamp om velgere og grønne jobber i Nord-Norge
På valgkamp i nordland kappes partiene om å love gode rammevilkår til industrien, som tilgang på billig kraft og fagarbeidere. – Det er bare industri som kan erstatte oljeinntektene, sier Ap-nestleder Bjørnar Skjæran.
Tidspunkt: 11-09-2021 - Kl.16:22 - Kilde: E24 - Info


70. Glimt møter Mourinhos Roma
Bodø/Glimt kvalifiserte seg som eneste norske lag til Uefas nyvinning serieligaen. Gultrøyenes gruppe ble klar i en Uefa-trekning fredag og ser slik ut: Gruppe C: Bodø/Glimt Roma Zorja Lugans CSKA-Sofia Dermed får Aspmyra besøk av selveste José Mourinho, som altså nå er trener for Roma. Bodø/Glimt har aldri før vært i et europeisk gruppespill. Bragden gir også klingende mynt i klubbkassa i nordland. Et gruppespill i Serieligaen gir hvert lag tre millioner euro, cirka 30 millioner kroner, inn på konto. Kampene spilles på disse datoene: Kampdag 1: 16. september Kampdag 2: 30. september Kampdag 3: 21. oktober Kampdag 4: 4. november Kampdag 5: 25. november Kampdag 6: 9. desember Uefa opplyser at kampoppsettet blir offentliggjort senest lørdag morgen.
Tidspunkt: 27-08-2021 - Kl.11:59 - Kilde: NRK - Info


71. Avis: Pellegrino truleg til Glimt
Etter det Avisa nordland erfarer, nærmar Amahl Pellegrino seg ein overgang til Bodø/Glimt. 31-åringen landa i Bodø like etter klokka 10.00 tysdag. Pellegrino gjekk til klubben Damac FC i Saudi-Arabia frå Kristiansund i Eliteserien i januar. Sist veke stadfesta 31-åringen overfor Dagbladet at kontrakten var terminert. I 2020-sesongen skåra han 25 mål for KBK i Eliteserien.
Tidspunkt: 17-08-2021 - Kl.08:49 - Kilde: NRK - Info


72. Pellegrino truleg til Glimt
Etter det Avisa nordland erfarer, nærmar Amahl Pellegrino seg ein overgang til Bodø/Glimt. 31-åringen landa i Bodø like etter klokka 10.00 tysdag, og skreiv under kontrakten eit par timar seinare. Pellegrino gjekk til klubben Damac FC i Saudi-Arabia frå Kristiansund i Eliteserien i januar. Sist veke stadfesta 31-åringen overfor Dagbladet at kontrakten var terminert. I 2020-sesongen skåra han 25 mål for KBK i Eliteserien.
Tidspunkt: 17-08-2021 - Kl.08:49 - Kilde: NRK - Info


73. Århundrets største brann
Skogbrannene som herjer i Russland er større enn skogbrannene i USA, Canada, Hellas, Tyrkia og Italia til sammen. Til nå har et område på størrelse med hele nordland, Troms og Finnmark gått opp i røyk.
Tidspunkt: 12-08-2021 - Kl.09:20 - Kilde: Dagbladet - Info


74. DNB-kortbruk: Stranda er «turistkommune nummer én»
Alle de ti mest populære feriedestinasjonene ligger på Vestlandet, i Midt-Norge og nordland, viser kortbruken til DNB-kunder.
Tidspunkt: 15-07-2021 - Kl.13:59 - Kilde: E24 - Info


75. Mesterligadrømmen knust for Glimt
Bodø/Glimt hadde et vanskelig utgangspunkt etter 3-2-tapet hjemme mot Legia Warszawa forrige uke. Men etter at bortemålsregelen har blitt fjernet dette året, trengte de gule fra nordland «bare» å score ett mål for å få med seg ekstraomganger i Polen. Og det startet bra for Glimt. De hadde ballen mest og skapte også de største sjansene i første omgang. Erik Botheim burde gitt de regjerende norske seriemesterne ledelsen ti minutter før pause da han fikk ballen servert på fem meter. Spissen blåste dessverre avslutningen langt over mål. Noen få minutter etterpå var det isteden Legia som kom på en av sine første visitter i Glimts 16-meter. Lucas Linhares snurret rundt med Glimt-forsvaret og satte inn 1–0 like før pause. Dermed måtte Kjetil Knudsens menn ha to scoringer i andre omgang for å holde liv i drømmen om spill i Champions League. Nærmest var de da Sigurd Kvile headet i tverrliggeren, men da Thomas Pekhart trillet inn 2–0 på overtid var håpet ute. Dermed endte det 5-2 sammenlagt til Legia, og det blir ingen norske innslag i Champions League neste sesong heller.
Tidspunkt: 14-07-2021 - Kl.19:54 - Kilde: NRK - Info


76. Varsler stiv kuling i nord og styrtregn i øst: – Uvanlig mye vind på sommeren
Det blir kraftige vindkast i nordland på torsdag. På Østlandet er det sendt ut gult farevarsel om styrtregn onsdag ettermiddag.
Tidspunkt: 14-07-2021 - Kl.11:21 - Kilde: YR.no - Info


77. Politimann i nordland tiltalt for voldtekt

Tidspunkt: 28-05-2021 - Kl.14:04 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


78. Danmark åpner for karantenefri innreise fra tre norske fylker
Danmark har besluttet at personer fra Norges tre nordligste fylker, Trøndelag, nordland og Troms og Finnmark, får reise til Danmark uten å sitte i karantene.
Tidspunkt: 19-04-2021 - Kl.14:52 - Kilde: E24 - Info


79. Avisa nordland: Junker forlot Glimt-troppen søndag

Tidspunkt: 29-03-2021 - Kl.09:37 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


80. Storm i nordland: Ti trålere har søkt ly
Kraftig vind gir store problemer i trafikken i nordland. I Vesterålen har ti russiske trålere søkt ly for stormen.
Tidspunkt: 24-03-2021 - Kl.11:15 - Kilde: YR.no - Info


81. Regionale tiltak innføres i ti kommuner i nordland
Regjeringen innfører regionale tiltak i ti kommuner i nordland. Tiltakene gjelder fra midnatt, natt til lørdag 13. mars og til og med fredag 19. mars.
Tidspunkt: 12-03-2021 - Kl.16:10 - Kilde: E24 - Info


82. Regionale tiltak innføres i ti kommuner i nordland for å slå ned sørafrikansk mutasjon
Regjeringen innfører regionale tiltak i ti kommuner i nordland. Tiltakene gjelder fra midnatt, natt til lørdag 13. mars og til og med fredag 19. mars.
Tidspunkt: 12-03-2021 - Kl.16:10 - Kilde: E24 - Info


83. Ny flyplass i Bodø garanteres av regjeringen
Regjeringen garanterer langt på vei for at det blir ny flyplass i Bodø ved å sette av over 3 milliarder kroner i Nasjonal transportplan, melder Avisa nordland.
Tidspunkt: 03-03-2021 - Kl.19:22 - Kilde: E24 - Info


84. Heftig uvêr har truffet Nord-Norge
E6 er stengt tre steder i Nord-Norge på grunn av uvær. Den kraftige vinden stenger også flere bruer i nordland.
Tidspunkt: 21-02-2021 - Kl.10:37 - Kilde: YR.no - Info


85. Advarer mot stor snøskredfare: – Disse rimkrystallene er skumle
Vinterferien står for døra i store deler av landet, og snøskredfaren er stor. Spesielt i nordland kan skredene blir ekstra farlige.
Tidspunkt: 17-02-2021 - Kl.18:56 - Kilde: YR.no - Info


86. Høyre-kandidat i nordland vil at statsansatte skal få jobbe hvor de vil
Tiden der statlige arbeidsplasser er knyttet opp til en bygning i Oslo er forbi, mener Høyres Bård Ludvig Thorheim, som er partiets toppkandidat i nordland.
Tidspunkt: 12-02-2021 - Kl.05:39 - Kilde: E24 - Info


87. Kvandal etter dette stygge fallet: – Det er jævlig, rett og slett
Hopptalentet fra nordland ser seg nødt til å avlyse resten av sesongen, og går dermed glipp av VM-sjansene. – Jeg blir nok borte fra bakken i ni måneder, forteller hun.
Tidspunkt: 08-02-2021 - Kl.13:59 - Kilde: NRK - Info


88. Glimt trekker seg fra forhandlinger
Bodø/Glimt melder at klubben har trukket seg fra forhandlingene om en overgang for den danske spissen Kasper Junker til en tyrkisk klubb. – Tilbudet som kom fra klubben var på et tilfredsstillende nivå rent økonomisk, men en overgangsavtale skal også ha et innhold og en struktur som klubben kan akseptere, skriver Bodø/Glimt i en pressemelding gjengitt i Avisa nordland. Klubben peker på at det spesielt gjelder «tilstrekkelig sikkerhet for at overgangssummen blir betalt, og at overgangen er rammet inn i en kjent og normal struktur».
Tidspunkt: 01-02-2021 - Kl.08:00 - Kilde: NRK - Info


89. Ekstremværet «Frank» lammer trafikken i nordland
Uværet «Frank» har ført til mange stengte fjelloverganger og fergeinnstillinger, og landet er i praksis delt i to.
Tidspunkt: 21-01-2021 - Kl.19:38 - Kilde: YR.no - Info


90. Farevarsel i nordland: – Lokalt kraftige vindkast
Meteorologene har sendt ut farevarsel for sterk vind i nordland. Utsatte steder kan det komme vindkast på 35 meter i sekundet. I sør er det farevarsel for mye snø.
Tidspunkt: 12-01-2021 - Kl.08:46 - Kilde: YR.no - Info


91. Advarer mot gress- og lyngbrannfare: – Litt uvanlig for sesongen
Det er sendt ut farevarsel for gress- og lyngbrannfare i nordland og Troms. I Narvik oppbemanner brannvesenet på nyttårsaften.
Tidspunkt: 30-12-2020 - Kl.15:32 - Kilde: YR.no - Info


92. Mann omkom etter å ha gått gjennom isen i nordland
Mannen i 50-årene som gikk gjennom isen i Alsvågvatnet i Øksnes kommune i nordland julaften, er bekreftet omkommet.
Tidspunkt: 25-12-2020 - Kl.00:18 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


93. Bodø/Glimt scoret mål nummer 100: – Tidenes beste norske fotballag
Som første lag i norsk fotballhistorie har laget fra nordland scoret 100 mål i den øverste divisjonen i Norge.
Tidspunkt: 09-12-2020 - Kl.20:17 - Kilde: NRK - Info


94. Finansdepartementet: Kommunene kan tape 8,7 milliarder dersom alle gjør som Bø
Bø i nordland har kuttet formuesskatten til et minimum. Det har tiltrukket flere kapitalsterke nordmenn, og Arbeiderpartiet mener det kun er disse som tjener på ordningen.
Tidspunkt: 25-11-2020 - Kl.20:15 - Kilde: E24 - Info


95. Sender ut farevarsel for «atmosfærisk elv»
Kraftige vindkast herjer i nord. Fra i morgen blir det så vått at det er sendt ut oransje farevarsel for nedbør i Trøndelag og på Helgelandskysten i nordland.
Tidspunkt: 05-11-2020 - Kl.12:44 - Kilde: YR.no - Info


96. Sender ut farevarsel for «atmosfærisk elv»
Kraftige vindkast herjer i nord. Fra i morgen blir det så vått at det er sendt ut oransje farevarsel for nedbør i Trøndelag og på Helgelandskysten i nordland.
Tidspunkt: 05-11-2020 - Kl.12:44 - Kilde: YR.no - Info


97. Bjørn Dæhlie sparer to millioner kroner i året på «skatteflukten»
Skilegenden kjøpte hus for 1,2 millioner i Bø i Vesterålen. Hele investeringen sparer han inn på under et år i nordlandskommunen.
Tidspunkt: 27-10-2020 - Kl.23:57 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


98. Bjørn Dæhlie sparer 2 millioner kroner i året på «skatteflukten»
Skilegenden kjøpte hus for 1,2 millioner i Bø i Vesterålen. Hele investeringen sparer han inn på under et år i nordlandskommunen.
Tidspunkt: 27-10-2020 - Kl.19:39 - Kilde: E24 - Info


99. Brunstad Fet til Glimt permanent
Sondre Brunstad Fet blir værende i Bodø/Glimt i årene som kommer. Serielederen kjøper spilleren fri fra kontrakten med Aalesund. Klubbene bekreftet tirsdag kveld at overgangen blir gjort permanent. Fet har skrevet under en avtale med Glimt som varer ut 2023-sesongen. 23-åringen kom til nordlandslaget på lån i mai. Den gang sikret Glimt seg en kjøpsopsjon. Midtbanespilleren står med 19 kamper og tre mål for Bodø/Glimt, som topper Eliteserien hele 16 poeng foran toer Molde når åtte runder gjenstår.
Tidspunkt: 27-10-2020 - Kl.19:26 - Kilde: NRK - Info


100. nordland fylkeskommune vil ikke at ansatte flyr med Wizz Air
nordland fylkeskommune mener at lavprisselskapet Wizz Air ikke legger til rette for et organisert arbeidsliv og ønsker ikke at deres ansatte flyr med selskapet.
Tidspunkt: 23-10-2020 - Kl.12:48 - Kilde: E24 - Info


101. Fylkesberedskapssjef: – Det skulle vært rødt varsel
Restene av «Sally» fikk større konsekvenser enn mange hadde sett for seg. Fortsatt er 200 personer isolert etter uværet som traff nordland mandag.
Tidspunkt: 22-09-2020 - Kl.12:32 - Kilde: YR.no - Info


102. Oransje farevarsel: – Vi ventar full storm
– Vi ventar full storm, både nord i nordland og Sør-Troms, og situasjonen er alvorleg nok til å oppgradere til oransje farevarsel.
Tidspunkt: 20-09-2020 - Kl.13:46 - Kilde: YR.no - Info


103. Bertil var tung rusmisbruker. Et kunsttyveri endret livet hans.
– Ingen ønsker å bli husket som den ynkelige junkien, sier Bertil nordland.
Tidspunkt: 16-09-2020 - Kl.21:24 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


104. Mangemillionærer på flyttefot til liten nordlandskommune
Flere kapitalsterke nordmenn har funnet, eller er i ferd med, å finne seg bolig i «Norges svar på Monaco» - der formuesskatten snart blir lavere enn ellers i landet.
Tidspunkt: 30-08-2020 - Kl.15:00 - Kilde: E24 - Info


105. Her var det tørrest i landet i juli: – Nesten for mye av det gode
På Østlandet ble juli den kaldeste på 50 år, og det ble satt kulderekorder i to fylker i sør. I nedbørsstasjonen til Geir Vatne i Lurøy i nordland har det stort sett vært knusktørt.
Tidspunkt: 03-08-2020 - Kl.21:45 - Kilde: YR.no - Info


106. Vil bli i Glimt og kjempe om gull
I et intervju med Eurosport etter kampen mot Molde gikk Jens Petter Hauge langt i å bekrefte at han blir værende i klubben ut sesongen. – Det siste nå er at det ser ut til at man takker nei til de tilbudene man har fått, sier Hauge. Han legger til at han skal kontakte Cercle Brügge i kveld for å bekrefte det til dem. Likevel meldes det fra Avisa nordland om at en annen klubb også er på banen. Avslutningsvis forteller han at han ønsker å være med på et eventuelt historisk seriegull til Bodø/Glimt.
Tidspunkt: 26-07-2020 - Kl.23:05 - Kilde: NRK - Info


107. Jens Petter Hauge blir i heimklubben: – Eg vil vinne med Bodø/Glimt
Etter klubbens tiande strake siger har stjernespelar Jens Petter Hauge bestemt seg for å bli i nordlandsklubben.
Tidspunkt: 26-07-2020 - Kl.22:32 - Kilde: NRK - Info


108. Vernet seilskute har gått på grunn i Steigen i nordland
En skonnert fra 1868 har gått på grunn ved Leinesfjorden i Steigen kommune i nordland.
Tidspunkt: 16-07-2020 - Kl.19:47 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


109. Mann alvorlig skadd etter voldshendelse i Fauske
En mann i 30-årene er alvorlig skadd etter en voldsepisode i en dagligvarebutikk i Fauske i nordland. En mann i 20-årene er pågrepet.
Tidspunkt: 13-07-2020 - Kl.21:47 - Kilde: Aftenposten - Info


110. Mann alvorlig skadet etter voldshendelse i Fauske
En mann i 30-årene er alvorlig skadd etter en voldsepisode i en dagligvarebutikk i Fauske i nordland. En mann i 20-årene er pågrepet.
Tidspunkt: 13-07-2020 - Kl.21:47 - Kilde: Aftenposten - Info


111. Kilometerlange køer ved fergeleie i nordland
Søndag var det kø på over én kilometer på fergeleiet Bognes i Hamarøy kommune. Mannskapet har aldri før opplevd så stor pågang.
Tidspunkt: 13-07-2020 - Kl.10:01 - Kilde: Aftenposten - Info


112. Ap-nestleder Skjæran vil stille som stortingskandidat
Hvis partiet ønsker det, vil Ap-nestleder Bjørnar Skjæran stille som kandidat i nordland ved stortingsvalget neste år, skriver FriFagbevegelse.
Tidspunkt: 09-07-2020 - Kl.04:00 - Kilde: Aftenposten - Info


113. Uavklart for mann i 60-årene etter dykkerulykke i Hadsel i nordland
En finsk mann i 60-årene er hentet opp av sjøen ved Fiskebøl i Hadsel kommune i nordland etter å ha fått problemer under dykking. Tilstanden er uavklart,
Tidspunkt: 08-07-2020 - Kl.15:40 - Kilde: Aftenposten - Info


114. Mann i 60-årene døde etter dykkerulykke i Hadsel i nordland
En finsk mann i 60-årene er erklært død etter en dykkerulykke ved Fiskebøl i Hadsel kommune i nordland.
Tidspunkt: 08-07-2020 - Kl.15:40 - Kilde: Aftenposten - Info


115. Interrail på nordnorsk
Alltid drømt om å loffe med lyntog nedover Europa? nordlandsbanen er ikke helt det samme.
Tidspunkt: 02-07-2020 - Kl.18:22 - Kilde: Aftenposten - Info


116. Vestlandsk tankskip på over 100 meter grunnstøtte i nordland
Et Måløy-skip fylt med fiskeolje gikk på grunn utenfor Røst i Lofoten onsdag kveld. – Det var en kamp mot klokken, sier mannskapet på KNM «Skjold».
Tidspunkt: 02-07-2020 - Kl.07:43 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


117. Vestlandsk tankskip på over 100 meter grunnstøtte i nordland
Et Måløy-skip fylt med fiskeolje gikk på grunn utenfor Røst i Lofoten onsdag kveld.
Tidspunkt: 02-07-2020 - Kl.04:08 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


118. Mann pågrepet for å ha varslet naboer om domfelte personer
En mann ble fredag pågrepet av politiet på Fauske i nordland for å ha varslet naboer om at de har personer domfelt for overgrep boende i nærheten.
Tidspunkt: 26-06-2020 - Kl.14:14 - Kilde: Aftenposten - Info


119. Varmere i vannet i nordland enn i luften i Oslo
Sol og varme har endelig slått innover nordland, og mandag var det langt høyere badetemperaturer i fylket enn det var i luften i sør.
Tidspunkt: 22-06-2020 - Kl.21:07 - Kilde: Aftenposten - Info


120. Hva er din nordlandsperle?
NRK vil finne de vakreste nordlandsperlene i sommer og trenger din hjelp.
Tidspunkt: 22-06-2020 - Kl.16:08 - Kilde: YR.no - Info


121. Mye nedbør gir oransje flomnivå i flere elver
I flere elver i både Sør-Norge og nordland har vannføringen økt etter de store nedbørsmengdene i helgen. Og vannet stiger fortsatt på grunn av snøsmeltingen.
Tidspunkt: 22-06-2020 - Kl.09:23 - Kilde: Aftenposten - Info


122. Drukningsulykke i nordland – en død
En mann i 80-årene er bekreftet omkommet etter en drukningsulykke på Hamnøya i Sør-Helgeland.
Tidspunkt: 14-06-2020 - Kl.16:50 - Kilde: Aftenposten - Info


123. Ras stenger Helgelandstrappa
Helgelandstrappa i Mosjøen i Vefsn kommune i nordland er stengt etter et ras natt til lørdag.
Tidspunkt: 13-06-2020 - Kl.05:24 - Kilde: Aftenposten - Info


124. Næringskomiteen støtter Andøya Spaceport – men Ap, Sp og SV hadde luftigere ambisjoner
Satellittbasen i nordland får forventet støtte på Stortinget. Åsunn Lyngedal i Ap er likevel trist over at regjeringen ikke vil binde seg til EUs romprogrammer eller opprette et norsk romprogram og strategisk råd.
Tidspunkt: 04-06-2020 - Kl.18:20 - Kilde: E24 - Info


125. Utsetter Mowi-tillatelse i verdensarvområde
Det ligger an til omkamp om lakseoppdretteren Mowis etableringstillatelse i verdensarvområdet Vegaøyan i nordland, etter flere nye klager. Fiskeridirektoratet utsetter foreløpig tillatelsen til klagene er behandlet.
Tidspunkt: 04-06-2020 - Kl.10:59 - Kilde: E24 - Info


126. Fire skadet i kollisjon på Gratangsfjellet
Alle de fire som var involvert i møteulykken mellom to biler på E6 på Gratangsfjellet i nordland, er skadd. To av dem har alvorlige skader og to lettere.
Tidspunkt: 24-05-2020 - Kl.17:55 - Kilde: Aftenposten - Info


127. Regjeringen vil gi 365 millioner til Andøya Spaceport
Med hele Stortinget i ryggen vil næringsminister Iselin Nybø prøve å tjene penger på å skyte opp satellitter fra Andøya i nordland. – Første oppskytning vil kunne finne sted i 2021 og basen vil være fullt operativ fra 2025.
Tidspunkt: 21-05-2020 - Kl.09:14 - Kilde: E24 - Info


128. Regjeringen vil gi 365 millioner til Andøya Spaceport
Med hele Stortinget i ryggen vil næringsminister Iselin Nybø prøve å tjene penger på å skyte opp satellitter fra Andøya i nordland. – Første oppskytning vil kunne finne sted i 2021 og basen vil være fullt operativ fra 2025.
Tidspunkt: 21-05-2020 - Kl.09:13 - Kilde: Aftenposten - Info


129. Tre nye fornærmede i voldtektssaken mot politimann i nordland
Etterforskningen har ført fram til tre nye fornærmede i saken mot en politimann fra nordland som er siktet for å ha misbrukt sin stilling for seksuell omgang.
Tidspunkt: 21-05-2020 - Kl.07:36 - Kilde: Aftenposten - Info


130. Gutt fraktet til sykehus i helikopter etter ulykke med båt i Vesterålen
Et gutt er alvorlig skadd og fløyet til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø etter en båtulykke i Øksnes kommune i nordland lørdag kveld.
Tidspunkt: 16-05-2020 - Kl.23:45 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


131. Gutt fraktet til sykehus i helikopter etter ulykke med båt i Vesterålen
Et gutt er alvorlig skadd og fløyet til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø etter en båtulykke i Øksnes kommune i nordland lørdag kveld.
Tidspunkt: 16-05-2020 - Kl.22:02 - Kilde: Aftenposten - Info


132. Fritidshus tatt av ras ved Mosjøen
Det var ingen personer i et fritidshus som onsdag ble tatt av et jordskred ved Mosjøen i nordland.
Tidspunkt: 13-05-2020 - Kl.16:21 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


133. Fritidshus tatt av ras ved Mosjøen – flere hus evakuert
Politiet har ingen indikasjoner på at noen personer ble tatt av jordskredet ved Mosjøen i nordland onsdag. Ett fritidshus ble tatt og flere hus evakueres.
Tidspunkt: 13-05-2020 - Kl.15:12 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


134. Hus tatt av 150 meter bredt jordskred ved Mosjøen
Alle nødetatene er sendt ut etter at et hus er tatt av et jordskred ved Mosjøen i Vefsn kommune i nordland. Det er ikke kjent om noen personer er tatt.
Tidspunkt: 13-05-2020 - Kl.14:23 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


135. Fritidshus tatt av ras ved Mosjøen – flere hus evakuert
Politiet har ingen indikasjoner på at noen personer ble tatt av jordskredet ved Mosjøen i nordland onsdag. Ett fritidshus ble tatt og flere hus evakueres.
Tidspunkt: 13-05-2020 - Kl.14:17 - Kilde: Aftenposten - Info


136. Fritidshus tatt av ras ved Mosjøen
Det var ingen personer i et fritidshus som onsdag ble tatt av et jordskred ved Mosjøen i nordland.
Tidspunkt: 13-05-2020 - Kl.13:28 - Kilde: Aftenposten - Info


137. Hus tatt av jordras ved Mosjøen
Alle nødetatene er sendt ut etter at et hus er tatt av et skred ved Mosjøen i Vefsn kommune i nordland. Det er ikke kjent om noen personer er tatt.
Tidspunkt: 13-05-2020 - Kl.12:25 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


138. Hus tatt av 150 meter bredt jordskred ved Mosjøen
Alle nødetatene er sendt ut etter at et hus er tatt av et jordskred ved Mosjøen i Vefsn kommune i nordland. Det er ikke kjent om noen personer er tatt.
Tidspunkt: 13-05-2020 - Kl.12:19 - Kilde: Aftenposten - Info


139. Hus tatt av jordras ved Mosjøen
Alle nødetatene er sendt ut etter at et hus er tatt av et skred ved Mosjøen i Vefsn kommune i nordland. Det er ikke kjent om noen personer er tatt.
Tidspunkt: 13-05-2020 - Kl.11:31 - Kilde: Aftenposten - Info


140. De ansatte på DY360: Flyturen før skjebnemøtet
Kaptein Stig Patey briefer mannskapet om bord i et av Norwegians fly på Oslo Lufthavn. Klokken er syv på morgenen. Om en halvtime skal 51 passasjerer flys til Evenes i nordland. 135 plasser kommer til å stå tomme. 
Tidspunkt: 03-05-2020 - Kl.18:46 - Kilde: E24 - Info


141. Kraftig snøfokk ventes på Saltfjellet fra tirsdag av
Det er sendt ut gult farevarsel om snøfokk på Saltfjellet i nordland fra tirsdag av. Stengte veier eller kolonnekjøring kan bli nødvendig.
Tidspunkt: 03-05-2020 - Kl.13:12 - Kilde: Aftenposten - Info


142. Dårlig vær og trafikale problemer i nord
Vegtrafikksentralen advarer om dårlig vær i nordland og oppfordrer til å la bilen stå. Også i Troms og Finnmark er det vanskelige kjøreforhold.
Tidspunkt: 13-04-2020 - Kl.05:18 - Kilde: Aftenposten - Info


143. Farevarsel: Storm på vei
Meteorologisk institutt varsler om at store deler av landet får ruskevær søndag. Verst blir det i nordland og Sør-Troms, hvor det er sendt ut farevarsel.
Tidspunkt: 11-04-2020 - Kl.17:44 - Kilde: Aftenposten - Info


144. Uværet har truffet nordland med full styrke: Flere tusen uten strøm
Ferger og hurtigbåter er innstilt og flere tusen er uten strøm etter at det varslede uværet har truffet nordland for fullt.
Tidspunkt: 08-04-2020 - Kl.17:43 - Kilde: Aftenposten - Info


145. Stormen herjer i nord: Trailer full av fisk blåste over ende på brua
Stormen har truffet nordland for fullt. Ferger og hurtigbåter er innstilt og flere tusen er uten strøm. På Risøyhamn bru i Vesterålen veltet et vogntog.
Tidspunkt: 08-04-2020 - Kl.10:22 - Kilde: YR.no - Info


146. Snøskredfare mange stader i landet no
Mykje vind og mildare ver gjev auka snøskredfare i store delar av landet. I delar av nordland og Sogn og Fjordane er det no raudt varsel for stor snøskredfare.
Tidspunkt: 31-03-2020 - Kl.13:02 - Kilde: YR.no - Info


147. I disse kommunene har nesten ingen søkt om dagpenger: – Umåtelig hyggelig med en gladsak
Coronakrisen fører til skyhøye permitteringstall og dyster stemning i store deler av det norske næringslivet. Samtidig finnes det lyspunkter: I Hattfjelldal i nordland og i Folldal i Østerdalen har nesten alle en jobb å gå til hver dag.
Tidspunkt: 29-03-2020 - Kl.09:53 - Kilde: Aftenposten - Info


148. Et virvar av ulike karanteneregler i nordland vanskeliggjør avhør av overgrepsutsatte barn
18 kommuner i nordland ilegger hjemmekarantene også på personer som reiser til andre kommuner i fylket. Det rammer Statens barnehus i Bodø, som har hele nordland som virkeområde.
Tidspunkt: 26-03-2020 - Kl.08:17 - Kilde: Aftenposten - Info


149. Mann døde etter voldshendelse i Mosjøen – en mann pågrepet
En mann er pågrepet og siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter at en mann i Mosjøen i nordland ble funnet død.
Tidspunkt: 21-03-2020 - Kl.11:06 - Kilde: Aftenposten - Info


150. Én person funnet død etter alvorlig brann i nordland
En enebolig på Herøy i nordland ble totalskadd i en brann. Én person er bekreftet død, og én er sendt til sykehus.
Tidspunkt: 16-03-2020 - Kl.21:43 - Kilde: Aftenposten - Info


151. Staten og fire fylker strides fortsatt om fiskerihavner
Møre og Romsdal, Trøndelag, nordland og Troms og Finnmark nekter å ta over 300 havner. Fylkene mener det følger altfor lite penger med ansvaret.
Tidspunkt: 27-02-2020 - Kl.04:43 - Kilde: E24 - Info


152. Drikkevann distribueres etter stor vannlekkasje i øykommune
Befolkningen i øykommunen Vega på Helgeland i nordland oppfordres til å samle nedbør og benytte seg av private vannkilder etter en stor vannlekkasje lørdag.
Tidspunkt: 22-02-2020 - Kl.19:55 - Kilde: Aftenposten - Info


153. Fortsatt heftig vær i nord og vest
Vinden har løyet noe i Finnmark, men i nordland er det meldt storm. Det blir fortsatt krevende å krysse fjellovergangene i sør.
Tidspunkt: 22-02-2020 - Kl.07:13 - Kilde: Aftenposten - Info


154. 100 Nordlaks-ansatte har fått varsel om permittering
Rundt 100 ansatte i Nordlaks´ slakteri og filetfabrikk i nordland fått varsel om permitteringer, opplyser selskapet til IntraFish.
Tidspunkt: 12-02-2020 - Kl.18:24 - Kilde: E24 - Info


155. Uværet fører til kansellerte fly flere steder
I nordland er det en rekke innstilte flyavganger som følge av at lufttrykket er for lavt. Også på Vestlandet påvirkes flytrafikken av uværet.
Tidspunkt: 10-02-2020 - Kl.07:52 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


156. Fergeopprøret: Fylker gjør felles front
Troms og Finnmark, nordland, Møre og Romsdal, Vestland og KS går sammen i kampen for mer penger til fergene.
Tidspunkt: 06-02-2020 - Kl.12:17 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


157. Hele 23 nedbørsrekorder er slått: – Dette er uvanlig
På Vega i nordland har det regnet 27 av 29 dager, og mer er i vente. – Dette er en forsmak på vintrene som kommer, sier klimaforsker.
Tidspunkt: 29-01-2020 - Kl.21:31 - Kilde: YR.no - Info


158. Politiet til stede på skoler etter nye trusler
Politiet var tirsdag på plass ved flere videregående skoler i nordland. Bare siden 14. januar har det kommet 190 trusler mot norske skoler.
Tidspunkt: 28-01-2020 - Kl.12:43 - Kilde: Aftenposten - Info


159. Godstog har kjørt seg fast – nordlandsbanen stengt
Et godstog på vei nordover har kjørt seg fast i en snøfonn på Saltfjellet. Trafikken på nordlandsbanen er stengt mens toget hentes ut.
Tidspunkt: 26-01-2020 - Kl.06:22 - Kilde: Aftenposten - Info


160. Død person funnet i branntomt i Hamarøy
En død person er funnet i en branntomt i Hamarøy i nordland. Identiteten er ikke fastslått, men politiet er så godt som sikre på at det dreier seg om en mann i 70-årene som er savnet.
Tidspunkt: 23-01-2020 - Kl.11:23 - Kilde: Aftenposten - Info


161. Unisont krav fra nord: Flere nordlendinger inn i regjeringen
– Jeg har sagt at jeg står til disposisjon, sier KrF-nestleder Ingelin Noresjø fra nordland.
Tidspunkt: 23-01-2020 - Kl.09:31 - Kilde: Aftenposten - Info


162. Brann i nordland. En person ikke gjort rede for.
En person er ikke gjort rede for etter en boligbrann på Bognes i Hamarøy kommune i nordland natt til onsdag. Eneboligen er nedbrent.
Tidspunkt: 22-01-2020 - Kl.04:35 - Kilde: Aftenposten - Info


163. Buss blåste av veien i Lofoten
En buss har blåst av veien på E10 ved Grundstad i Vestvågøy. Ingen ble skadd. Flere veier er stengt som følge av uvær i nordland.
Tidspunkt: 21-01-2020 - Kl.10:11 - Kilde: Aftenposten - Info


164. Buss blåste av veien i Lofoten – uværet herjer i nord
En buss har blåst av veien på E10 ved Grundstad i Lofoten. Flere veier er stengt som følge av uværet i nordland.
Tidspunkt: 20-01-2020 - Kl.13:10 - Kilde: YR.no - Info


165. Fylkesledere i Frp vil ut av regjering
Frp-fylkesledere i Troms og Finnmark, nordland og Innlandet vil ut av regjering og krever ekstraordinært landsstyremøte.
Tidspunkt: 15-01-2020 - Kl.13:53 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


166. To personer omkom i ulykke med fire trailere i Hamarøy i nordland
To førere mistet livet og to ble lettere skadd i en omfattende ulykke med fire trailere på E6 ved Tømmerneset nær Innhavet i nordland.
Tidspunkt: 09-01-2020 - Kl.07:46 - Kilde: Aftenposten - Info


167. To personer omkom i vogntogulykke i Hamarøy i nordland
To førere mistet livet og to ble lettere skadd da fire trailere kolliderte på E6 ved Tømmerneset nær Innhavet i nordland.
Tidspunkt: 09-01-2020 - Kl.07:46 - Kilde: Aftenposten - Info


168. Ismasser delte kommunen i to: – Betydelige skader på flere hus
Postbudet måtte forlate bilen da elven flommet over, og de store is- og vannmassene delte Beiarn kommune i nordland i to.
Tidspunkt: 02-01-2020 - Kl.21:59 - Kilde: YR.no - Info


169. Vann og is skaper problemer i nordland
Et stormsenter er ventet å treffe norskekysten fredag og vil gi kraftige vindkast i store deler av landet. I Beiarn delte en flomstor elv kommunen i to torsdag.
Tidspunkt: 02-01-2020 - Kl.21:33 - Kilde: Aftenposten - Info


170. Tre menn hentet opp av vannet etter å ha holdt seg fast i isflak i nordland
Tre menn er hentet opp av vannet i Saltdalsfjorden i nordland etter at de holdt seg fast i et isflak som kom ned Saltdalselva.
Tidspunkt: 02-01-2020 - Kl.13:41 - Kilde: Aftenposten - Info


171. Stor fare for flom og jordskred i nordland og Trøndelag
NVE har utstedt varsel om fare for flom, jord-, sørpe- og flomskred for nordland og deler av Trøndelag.
Tidspunkt: 01-01-2020 - Kl.12:57 - Kilde: Aftenposten - Info


172. Godt rakettvær på nyttårsaften – i Sør-Norge
Østlandet blir stedet å være hvis man vil se fargesprakende nyttårsfyrverkeri i år. I nordland, i Trøndelag og på Vestlandet blir det for det meste overskyet.
Tidspunkt: 30-12-2019 - Kl.12:04 - Kilde: Aftenposten - Info


173. AN: Nordmann alvorlig skadet i trafikkulykke i Namibia
En mann i 20-årene fra Bodø er alvorlig skadet etter at han ble påkjørt da han var på sykkeltur i Namibia, ifølge Avisa nordland. En kvinne døde i ulykken.
Tidspunkt: 18-12-2019 - Kl.06:20 - Kilde: Aftenposten - Info


174. Nordmann alvorlig skadd i Namibia
Avisa nordland melder at en nordmann betegnes som alvorlig skadd etter en ulykke i Namibia. En svensk kvinne døde i sammenstøtet.
Tidspunkt: 18-12-2019 - Kl.03:32 - Kilde: Dagbladet - Info


175. Politimann i nordland siktet for seksuell omgang og misbruk av stilling
En politimann i nordland er suspendert. Han er siktet for seksuell omgang ved misbruk av stillingen sin.
Tidspunkt: 13-12-2019 - Kl.14:24 - Kilde: Aftenposten - Info


176. nordlandskommune med radikalt skattegrep: Kutter kraftig i formuesskatten
Bø i Vesterålen tar skattegrep for å tiltrekke seg rike nordmenn. Kommunen blir den første til å senke den omdiskuterte formuesskatten for sine innbyggere.
Tidspunkt: 12-12-2019 - Kl.13:20 - Kilde: E24 - Info


177. Togrøvere
I flere år etterforsket politiet uforklarlige togran på nordlandsbanen. Overraskelsen var stor da tyvene viste seg å være guttunger ned i 11-årsalderen. (Regi: Martin A. Walther)
Tidspunkt: 11-12-2019 - Kl.19:55 - Kilde: Aftenposten - Info


178. Ambulanseansatte jobber opp mot 30 timer overtid i snitt per måned
De 160 ansatte i bilambulansetjenesten til nordlandssykehuset HF jobber opp mot 4.800 timer overtid i måneden. Saken skal opp i styret ved sykehuset onsdag.
Tidspunkt: 10-12-2019 - Kl.05:49 - Kilde: Aftenposten - Info


179. Mann i gravemaskin omkom i påkjørsel av godstog i nordland
En mann tidlig i 20-årene døde da et godstog kjørte på en gravemaskin langs jernbanelinjen ved Storforshei i nordland.
Tidspunkt: 07-12-2019 - Kl.22:15 - Kilde: Aftenposten - Info


180. En omkommet og en hardt skadet i trafikkulykke i Svolvær
En kvinne i 80-årene er død, og en kvinne i 40-årene er hardt skadet etter en trafikkulykke i Svolvær i nordland torsdag kveld.
Tidspunkt: 06-12-2019 - Kl.04:35 - Kilde: Aftenposten - Info


181. Fire personer i arbeidsulykke i nordland – kan ikke hentes på grunn av været
Fire personer er blitt skadet i en arbeidsulykke på Helgeland i nordland.
Tidspunkt: 05-12-2019 - Kl.00:00 - Kilde: Aftenposten - Info


182. Håper fortsatt å finne savnet mann i live på Helgelandskysten
Et stort antall frivillige leter etter en savnet mann etter at en arbeidsbåt kantrer utenfor Helgelandskysten i nordland fredag ettermiddag.
Tidspunkt: 30-11-2019 - Kl.13:35 - Kilde: Aftenposten - Info


183. Redningsaksjon etter savnet person på Helgelandskysten fortsetter
Søket etter en savnet person fortsetter utenfor Helgelandskysten i nordland etter at en arbeidsbåt kantret fredag.
Tidspunkt: 30-11-2019 - Kl.08:20 - Kilde: Aftenposten - Info


184. Stor redningsaksjon etter savnet mann på Helgelandskysten
Et stort antall frivillige leter etter en savnet mann etter at en arbeidsbåt kantrer utenfor Helgelandskysten i nordland fredag ettermiddag.
Tidspunkt: 30-11-2019 - Kl.08:20 - Kilde: Aftenposten - Info


185. Stor leteaksjon på Helgelandskysten – to personer over bord da båt kantret
Det pågår en stor redningsaksjon etter at en båt kantret på Helgelandskysten i nordland. Det er kraftig vind i området, og én person er blitt observert i havet.
Tidspunkt: 29-11-2019 - Kl.17:39 - Kilde: Aftenposten - Info


186. Stor leteaksjon på Helgelandskysten etter at båt kantret
En båt med to personer om bord kantret fredag utenfor Helgelandskysten i nordland. En person er hentet opp av vannet, mens den andre ennå ikke er funnet.
Tidspunkt: 29-11-2019 - Kl.17:39 - Kilde: Aftenposten - Info


187. En person savnet etter at båt kantret på Helgelandskysten – søk fortsetter lørdag
En av de to personene om bord på båten som kantret utenfor Helgelandskysten i nordland fredag, er funnet. Redningsaksjonen etter den andre fortsetter lørdag.
Tidspunkt: 29-11-2019 - Kl.17:39 - Kilde: Aftenposten - Info


188. Sju evakuerte får flytte hjem etter brann i nordland
Sju personer fra to boliger får flytte hjem igjen. De har vært evakuert på grunn av en brann i et bygg på Sortland i nordland natt til torsdag.
Tidspunkt: 28-11-2019 - Kl.04:57 - Kilde: Aftenposten - Info


189. Syv evakuerte får flytte hjem etter brann i nordland
Syv personer fra to boliger får flytte hjem igjen. De har vært evakuert på grunn av en brann i et bygg på Sortland i nordland natt til torsdag.
Tidspunkt: 28-11-2019 - Kl.04:57 - Kilde: Aftenposten - Info


190. Bygger hvalsenter til 350 millioner i Nord-Norge
Hvalsenteret «The Whale» i Andenes i nordland åpner først tidligst i 2022, men allerede kaster utenlandske medier seg over den kommende turistattraksjonen.
Tidspunkt: 24-11-2019 - Kl.11:40 - Kilde: E24 - Info


191. Slå av en prat med meg, jeg biter ikke | Raghad Jalghoum
Om folk hadde snakket norsk med meg, hadde de fått bakoversveis. Jeg snakker nordlandsk og sier ikke én setning uten å banne.
Tidspunkt: 21-11-2019 - Kl.20:00 - Kilde: Aftenposten - Info


192. Person tatt av skred i nordland
En person er tatt av et skred ved Trollfjordhytta på Austvågøy i nordland søndag.
Tidspunkt: 03-11-2019 - Kl.11:34 - Kilde: Aftenposten - Info


193. Redningsmannskaper søker etter person tatt av skred i nordland
En person er tatt av et skred ved Trollfjordhytta på Austvågøy i Hadsel kommune i nordland søndag. Redningsmannskaper søker etter personen i området.
Tidspunkt: 03-11-2019 - Kl.11:34 - Kilde: Aftenposten - Info


194. Person tatt av snøskred i nordland – blir fløyet til sykehus
En person er funnet og gravd fram etter å ha blitt tatt av et skred ved Trollfjordhytta på Austvågøy i nordland. Personen blir fløyet til sykehus.
Tidspunkt: 03-11-2019 - Kl.11:34 - Kilde: Aftenposten - Info


195. Eventyreren har padlet over hele verden, men falt pladask for en øy i nordland. Og kjøpte den.
Randi Skaug var første norske kvinne på Mount Everest. Nå finner hun eventyret på en avsidesliggende, liten øy i nord.
Tidspunkt: 25-10-2019 - Kl.10:52 - Kilde: Aftenposten - Info


196. Lensmann dømt til åtte måneders fengsel for misbruk av stilling
En lensmann i nordland er i Hålogaland lagmannsrett dømt til åtte måneders fengsel for å ha misbrukt sin stilling til å skaffe seg seksuell omgang.
Tidspunkt: 24-10-2019 - Kl.14:38 - Kilde: Aftenposten - Info


197. Kvinne i 20-årene døde i fallulykke i Lofoten
En kvinne i 20-årene er omkommet ved fjellet Offersøykammen i Vestvågøy kommune i nordland. Politiet omtaler hendelsen som en tragisk fallulykke.
Tidspunkt: 30-09-2019 - Kl.23:06 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


198. Kvinne i 20-årene døde i fallulykke i Lofoten
En kvinne i 20-årene er bekreftet omkommet ved fjellet Offersøykammen i Vestvågøy kommune i nordland. Politiet omtaler hendelsen som en tragisk fallulykke.
Tidspunkt: 30-09-2019 - Kl.16:06 - Kilde: Aftenposten - Info


199. Mattilsynet: Seks nye hunder er blitt syke siden tirsdag
Mattilsynet sier det er kommet inn seks nye meldinger om syke hunder siden tirsdag. Hundene befinner seg i Vest-Agder, nordland, Hedmark og Akershus.
Tidspunkt: 25-09-2019 - Kl.16:59 - Kilde: Aftenposten - Info


200. Omtelling avdekket flere feil i Evenes – SV krever omvalg
Flere feil er funnet i forbindelse med kommunevalget i Evenes i nordland. Etter omtellingen torsdag har valgstyret funnet seks nye stemmer.
Tidspunkt: 19-09-2019 - Kl.17:21 - Kilde: Aftenposten - Info


201. Fare for flom i Trøndelag og nordland
Det er ventet mye nedbør, opp mot 100 millimeter i løpet av fredag, i deler av Trøndelag og nordland. Det kan føre til flom i både små og store vassdrag.
Tidspunkt: 19-09-2019 - Kl.10:43 - Kilde: Aftenposten - Info


202. 19 evakuert fra gruvebrann i nordland, ingen skadet
19 personer ble evakuert fra anlegget til jernmalmselskapet Rana Gruber etter en brann i et kjøretøy 1700 meter inne i fjellet sent onsdag kveld.
Tidspunkt: 19-09-2019 - Kl.03:56 - Kilde: Aftenposten - Info


203. Valgstyret anbefaler at kommunevalget i Evenes ikke godkjennes
Valgstyret anbefaler at kommunestyrevalget i Evenes i nordland ikke godkjennes etter at det er funnet flere avvik.
Tidspunkt: 18-09-2019 - Kl.20:14 - Kilde: Aftenposten - Info


204. Mathias (19) skal trene med eliteserieklubb: Mener Glimt er mye bedre på utvikling enn Tromsø-klubbene
Mathias Warvik skal bruke den neste uken på trening i nordlands-hovedstaden.
Tidspunkt: 14-09-2019 - Kl.12:10 - Kilde: Aftenposten - Info


205. Mattilsynet: Fem nye tilfeller av syke hunder siden tirsdag
Det er fem nye tilfeller av syke hunder siden tirsdag, opplyser Mattilsynet. De syke hundene er fra Oslo, Telemark, Vest-Agder, nordland og Finnmark.
Tidspunkt: 11-09-2019 - Kl.12:34 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


206. Fem nye syke hunder
Det er meldt om fem nye tilfeller av syke hunder siden tirsdag, opplyser Mattilsynet. De syke hundene er fra Oslo, Telemark, Vest-Agder, nordland og Finnmark.
Tidspunkt: 11-09-2019 - Kl.10:05 - Kilde: Aftenposten - Info


207. Sjekk din kommune: Her handles det mest på nett
Innbyggerne i den lille nordlandskommunen Røst ligger på netthandelstoppen i Norge. Sørlendingene handler klart minst.
Tidspunkt: 30-08-2019 - Kl.13:12 - Kilde: E24 - Info


208. 27 soldater til sykehus etter at røykgranat gikk av under øvelse i nordland
27 soldater legges inn på sykehus i Mosjøen etter at en røykgranat gikk av under en heimevernsøvelse på Drevjamoen.
Tidspunkt: 29-08-2019 - Kl.14:37 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


209. 27 soldater til sykehus etter at røykgranat gikk av under øvelse i nordland
27 soldater legges inn på sykehus i Mosjøen etter at en røykgranat gikk av under en heimevernsøvelse på Drevjamoen.
Tidspunkt: 29-08-2019 - Kl.11:53 - Kilde: Aftenposten - Info


210. 15 til lege etter at røykgranat gikk av
Til sammen 15 personer ble sendt til helsesjekk etter at en røykgranat gikk av under en øvelse hos Forsvaret på Drevjamoen i nordland.
Tidspunkt: 29-08-2019 - Kl.08:55 - Kilde: Aftenposten - Info


211. Soldater kan ha fått i seg giftig røyk
Til sammen 15 personer ble sendt til lege etter at en røykgranat gikk av under en øvelse hos Forsvaret på Drevjamoen i nordland.
Tidspunkt: 29-08-2019 - Kl.08:55 - Kilde: Aftenposten - Info


212. Fortsatt kritisk etter at bil kjørte utfor fergekaia i Svolvær
Tilstanden var søndag kritisk for en mann i 30-årene og en kvinne i tenårene etter at bilen de satt i kjørte i vannet ved fergekaia i Svolvær i nordland lørdag.
Tidspunkt: 25-08-2019 - Kl.12:18 - Kilde: Aftenposten - Info


213. Bil i vannet ved fergeleie – to personer berget ut, én savnet
Politiet i nordland melder at én person fortsatt er savnet etter at en bil med tre personer havnet i sjøen ved et fergeleie i Svolvær.
Tidspunkt: 24-08-2019 - Kl.18:27 - Kilde: Aftenposten - Info


214. Bil i vannet ved fergeleie – tre personer hentet opp. Førstehjelp pågår.
Politiet i nordland melder at tre personer er hentet opp fra vannet etter at en bil kjørte i sjøen ved et fergeleie i Svolvær.
Tidspunkt: 24-08-2019 - Kl.18:27 - Kilde: Aftenposten - Info


215. Bil i sjøen ved fergeleie – tre personer hentet opp. Bilen ligger på 25 meters dyp.
Politiet i nordland melder at tre personer er hentet opp fra vannet etter at en bil kjørte i sjøen ved et fergeleie i Svolvær.
Tidspunkt: 24-08-2019 - Kl.18:27 - Kilde: Aftenposten - Info


216. Bil i sjøen ved fergeleie – to kvinner og en mann hentet opp. Bilen ligger på 25 meters dyp.
Politiet i nordland melder at tre personer er hentet opp fra vannet etter at en bil kjørte i sjøen ved et fergeleie i Svolvær.
Tidspunkt: 24-08-2019 - Kl.18:27 - Kilde: Aftenposten - Info


217. Bil i sjøen ved fergeleie: To kritisk skadet og en alvorlig skadet. Bilen ligger på 25 meters dyp.
Politiet i nordland melder at tre personer er hentet opp fra vannet etter at en bil kjørte i sjøen ved et fergeleie i Svolvær. Tilstanden til en mann og en ung kvinne er natt til søndag kritisk.
Tidspunkt: 24-08-2019 - Kl.18:27 - Kilde: Aftenposten - Info


218. Fylkesrådsleder reagerer på uttalelser fra jernbanedirektøren om Nord-Norgebanen
Jernbanedirektør Kirsti Slotsvik sier kostnaden ved utbygging av Nord-Norgebanen vil gi lite nytte for pengene. Det liker ikke fylkesrådslederen i nordland.
Tidspunkt: 24-08-2019 - Kl.12:32 - Kilde: E24 - Info


219. Fylkesrådsleder reagerer på uttalelser fra jernbanedirektøren om Nord-Norgebanen
Jernbanedirektør Kirsti Slotsvik sier kostnaden ved utbygging av Nord-Norgebanen vil gi lite nytte for pengene. Det liker ikke fylkesrådslederen i nordland.
Tidspunkt: 24-08-2019 - Kl.12:32 - Kilde: E24 - Info


220. Politiet: Savnet Wikileaks-medarbeider omkom trolig i padleulykke
Arjen Kamphuis omkom trolig da han forsvant i havet ved Rognan i nordland, konkluderer politiet. Nederlenderen forsvant for ett år siden og er ikke funnet.
Tidspunkt: 23-08-2019 - Kl.09:22 - Kilde: Aftenposten - Info


221. Geolog undersøker rasområder i nordland – flere er evakuert
Geologer er på vei inn i rasområdene i Beisfjord og Ballangen i nordland. Til sammen ni personer er evakuert etter flere jordras. Også Ofotbanen er rammet.
Tidspunkt: 20-08-2019 - Kl.10:33 - Kilde: Aftenposten - Info


222. Ni evakuert etter flere ras i nordland
Sju personer er evakuert i Beisfjord-området i Narvik og to i Ballangen etter at det er gått flere jordras mandag kveld og natt til tirsdag.
Tidspunkt: 20-08-2019 - Kl.04:53 - Kilde: Aftenposten - Info


223. Barn skadet i båtulykke
En ti år gammel gutt er fraktet med luftambulanse til sykehus etter at han ble hardt skadd i en båtulykke ved Bjerkvik i nordland.
Tidspunkt: 18-08-2019 - Kl.16:23 - Kilde: Aftenposten - Info


224. Offshore-flyvninger i nord stanset på grunn av russisk øvelse
All helikoptertrafikk til og fra oljeplattformer er innstilt i nordland fredag på grunn av Russlands militærøvelse i Norskehavet.
Tidspunkt: 16-08-2019 - Kl.13:34 - Kilde: Aftenposten - Info


225. Person omkom i båtulykke i nordland
En person mistet livet da en RIB trolig traff en bølge i Ofoten i nordland. Fire personer var om bord i båten. De tre andre er fraktet til sykehus og legevakt.
Tidspunkt: 10-08-2019 - Kl.19:58 - Kilde: Aftenposten - Info


226. Norge reagerer på russisk aktivitet utenfor Nord-Norge
Russland varsler at landet i perioden 14.–17. august vil etablere fire store fareområder i internasjonalt farvann utenfor kysten av nordland og Troms.
Tidspunkt: 06-08-2019 - Kl.18:09 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


227. Russland varsler om aktivitet utenfor Nord-Norge
Russland har varslet at landet i perioden 14.–17. august vil etablere fire store fareområder i internasjonalt farvann utenfor kysten av nordland og Troms.
Tidspunkt: 06-08-2019 - Kl.16:33 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


228. Norge reagerer på russisk aktivitet utenfor Nord-Norge
Russland varsler at landet i perioden 14.–17. august vil etablere fire store fareområder i internasjonalt farvann utenfor kysten av nordland og Troms.
Tidspunkt: 06-08-2019 - Kl.14:39 - Kilde: Aftenposten - Info


229. De engelske storklubbene så stortalentet sende Bodø/Glimt nærmere tabelltoppen
Håkon Evjen snurret rundt med Strømsgodset og skjøt Bodø/Glimt til 3-1-triumf i Eliteserien fotball mandag. Drømmesesongen fortsetter for nordlands yndlinger.
Tidspunkt: 05-08-2019 - Kl.21:54 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


230. De engelske storklubbene så stortalentet sende Bodø/Glimt nærmere tabelltoppen
Håkon Evjen snurret rundt med Strømsgodset og skjøt Bodø/Glimt til 3-1-triumf i Eliteserien fotball mandag. Drømmesesongen fortsetter for nordlands yndlinger.
Tidspunkt: 05-08-2019 - Kl.19:06 - Kilde: Aftenposten - Info


231. En person omkom i utforkjøring i nordland
En person er bekreftet omkommet, og to personer er fraktet til sykehus med ambulanse etter at en personbil kjørte utfor veien på Reipå i Meløy i nordland.
Tidspunkt: 01-08-2019 - Kl.04:01 - Kilde: Aftenposten - Info


232. Rekordmåling i Laksfors ikke godkjent
Etter undersøkelser gjort av Meteorologisk institutt er det klart at tangeringen av rekordmålingen på 35,6 grader i Laksfors i nordland lørdag ikke er godkjent.
Tidspunkt: 29-07-2019 - Kl.11:59 - Kilde: Aftenposten - Info


233. Fem personer skadd i trafikkulykke i nordland
En person er fraktet til sykehus med luftambulanse, og fire er tatt med til legevakt, etter en trafikkulykke i Brønnøy i nordland.
Tidspunkt: 28-07-2019 - Kl.19:04 - Kilde: Aftenposten - Info


234. Sømna i nordland med varmeste tropenatt noen gang
Temperaturen på Sømna-Kvaløyfjellet falt ikke under 26,1 grader natt til søndag. Dermed ble den 86 år gamle norske tropenattrekorden slått, ifølge Vær og Vind.
Tidspunkt: 28-07-2019 - Kl.09:06 - Kilde: Aftenposten - Info


235. Norges varmerekord på 35,6 grader tangert i nordland
Det er blitt målt 35,6 grader i Laksfors i nordland lørdag. Dermed er den gamle varmerekorden fra 1970 tangert. Det skriver NRK.
Tidspunkt: 27-07-2019 - Kl.15:30 - Kilde: Aftenposten - Info


236. Norges varmerekord på 35,6 grader kan være tangert i nordland
Det er blitt målt 35,6 grader i Laksfors i nordland lørdag. Meteorologisk institutt skal undersøke at måleren fungerer som den skal.
Tidspunkt: 27-07-2019 - Kl.15:30 - Kilde: Aftenposten - Info


237. Store skader på skinnegangen etter avsporing på nordlandsbanen
nordlandsbanen vil være stengt i Namsskogan i Trøndelag i lang tid etter at et godstog sporet av torsdag ettermiddag.
Tidspunkt: 26-07-2019 - Kl.04:23 - Kilde: Aftenposten - Info


238. Deler av nordlandsbanen stengt til mandag etter avsporing
Et godstog sporet av i Namsskogan nord i Trøndelag torsdag kveld. E6 i området kan fredag bli stenget i forbindelse med berging.
Tidspunkt: 25-07-2019 - Kl.18:59 - Kilde: Aftenposten - Info


239. Rektor siktet for bestilling av overgrep mot barn
En rektor ved en grunnskole i nordland er siktet for å ha kjøpt overgrepsbilder av barn. Han er også siktet for å ha bestilt overgrep over internett.
Tidspunkt: 24-07-2019 - Kl.17:07 - Kilde: Aftenposten - Info


240. Milliardbro i nordland må bytte 344 bolter et halvt år etter åpning
Et halvt år etter at Norges nest lengste hengebro, Hålogalandsbrua i nordland, sto ferdig viser det seg at den har behov for store reparasjoner. Alle boltene må skiftes for å holde den trygg.
Tidspunkt: 19-07-2019 - Kl.20:43 - Kilde: Aftenposten - Info


241. Syklist døde etter ulykke i nordland
En 45 år gammel syklist som søndag ble sendt til sykehus med alvorlige hodeskader, er død, melder hans arbeidsgiver.
Tidspunkt: 17-07-2019 - Kl.12:02 - Kilde: Aftenposten - Info


242. Kritisk for skadet syklist i nordland
Den 45 år gamle mannen som søndag ble sendt til sykehus med hodeskader etter en sykkelulykke i Sandnessjøen, har pådratt seg kritiske skader.
Tidspunkt: 16-07-2019 - Kl.04:32 - Kilde: Aftenposten - Info


243. Mann tatt opp av havet i nordland
En voksen mann er tatt opp av havet på Skogøya i Bogen i nordland etter at politiet mottok melding om mulig drukning.
Tidspunkt: 10-07-2019 - Kl.14:57 - Kilde: Aftenposten - Info


244. To til legevakt med knivskader i Tysfjord
To menn i Tysfjord i nordland er kjørt til legevakt med knivskader i armene, melder politiet. De to skal ikke være livstruende skadd.
Tidspunkt: 22-06-2019 - Kl.06:36 - Kilde: Aftenposten - Info


245. Stor undersøkelse: Vy har mer fornøyde kunder enn SJ
Svenske SJ, som skal drifte blant annet Dovrebanen og nordlandsbanen, kom klart dårligst ut i en stor nordisk undersøkelse som målte kundetilfredshet.
Tidspunkt: 17-06-2019 - Kl.17:59 - Kilde: E24 - Info


246. Stor undersøkelse: Vy har mer fornøyde kunder enn SJ
Svenske SJ, som skal drifte blant annet Dovrebanen og nordlandsbanen, kom klart dårligst ut i en stor nordisk undersøkelse som målte kundetilfredshet.
Tidspunkt: 17-06-2019 - Kl.17:59 - Kilde: E24 - Info


247. SJ vant anbudet om syv togstrekninger i Norge
Svenske SJ har fått kontrakten om å drive togtrafikken på Dovrebanen, Rørosbanen, Raumabanen, nordlandsbanen, Trønderbanen, Meråkerbanen og Saltenpendelen.
Tidspunkt: 17-06-2019 - Kl.14:19 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


248. Værfast par i nordland funnet av Røde Kors
En mann og en kvinne i 50-årene som har vært værfaste på toppen av Fuglstadfjellet i Bindal i nordland natt til mandag, er funnet i god behold.
Tidspunkt: 10-06-2019 - Kl.05:41 - Kilde: Aftenposten - Info


249. Endelig laksefiske igjen
Fiskere i Vefsna kan endelig juble. Laksen er tilbake i nordlands største vassdrag.
Tidspunkt: 03-06-2019 - Kl.09:00 - Kilde: Aftenposten - Info


250. Fiskeridirektoratet vurderer lavere algeberedskap
Det er ikke meldt om død fisk som følge av giftige alger verken i Troms eller nordland det siste døgnet, og Fiskeridirektoratet vurderer nå å senke beredskapen.
Tidspunkt: 01-06-2019 - Kl.20:49 - Kilde: E24 - Info


251. Fiskeridirektoratet vurderer lavere algeberedskap
Det er ikke meldt om død fisk som følge av giftige alger verken i Troms eller nordland det siste døgnet, og Fiskeridirektoratet vurderer nå å senke beredskapen.
Tidspunkt: 01-06-2019 - Kl.20:49 - Kilde: E24 - Info


252. Snøskredfare og snø i fjellet
Mai måned har flere steder vært betydelig kaldere enn fjoråret. Torsdag er det snø i fjellet både i nord og sør, og økt snøskredfare i nordland.
Tidspunkt: 30-05-2019 - Kl.16:33 - Kilde: Aftenposten - Info


253. Fiskeriministeren fikk se laksedøden på nært hold: – Jeg blir trist og lei meg
Død laks lå og fløt da fiskeriminister Harald Tom Nesvik besøkte Mortenlaks i nordland. Bedriften har tapt en omsetning på mellom 120 og 140 millioner kroner.
Tidspunkt: 27-05-2019 - Kl.19:54 - Kilde: Aftenposten - Info


254. Permitteringer i vente for lakseslakterier i nordland og Troms
Sjømat Norge sier det vil komme permitteringer for kommunene i Troms og nordland som er hardest rammet av dødsalgen.
Tidspunkt: 27-05-2019 - Kl.10:46 - Kilde: Aftenposten - Info


255. Tusenvis av tonn med laks er død: Disse rammes av algeinvasjonen
Ni oppdrettsselskaper er så langt rammet av algeinvasjonen i nordland og Troms, den verste siden 1991. Nå gjør selskapene det de kan for å begrense skadene.
Tidspunkt: 22-05-2019 - Kl.22:50 - Kilde: E24 - Info


256. Laksedød etter algeinvasjonen rammer kommunene hardt: – Dette er en tragedie
Flere kommuner fortviler etter at tusenvis av tonn laks er drept av algeinvasjonen i Troms og nordland. Nå fryktes det massepermitteringer som kan gi alvorlige ringvirkninger. 
Tidspunkt: 22-05-2019 - Kl.17:17 - Kilde: E24 - Info


257. Oppjusterer mengden død fisk til 11.600 tonn
Totalt er ni selskaper i nordland og Troms rammet så langt.
Tidspunkt: 22-05-2019 - Kl.15:17 - Kilde: E24 - Info


258. Dødsalgen dreper oppdrettsfisk for milliarder. Kasse på kasse med ubrukelig fisk fraktes til land.
Den dødelige algen truer oppdrettsanlegg i Troms og nordland. – Det har vært en forferdelig uke, sier daglig leder ved oppdrettsanlegg.
Tidspunkt: 22-05-2019 - Kl.12:31 - Kilde: Aftenposten - Info


259. Milliontap for oppdrettere i Troms og nordland - alger dreper laksen
Ballangen Sjøfarm kan ha tapt laks for nærmere 200 millioner kroner på grunn av algeoppblomstringen. Nå truer algene flere anlegg i Troms og nordland.
Tidspunkt: 21-05-2019 - Kl.03:35 - Kilde: Aftenposten - Info


260. Milliontap for lakseoppdrettere i Troms og nordland
Ballangen Sjøfarm kan ha tapt laks for nærmere 200 millioner kroner på grunn av algeoppblomstringen. Nå truer algene flere anlegg i Troms og nordland.
Tidspunkt: 21-05-2019 - Kl.00:01 - Kilde: E24 - Info


261. Syklist mistet livet i nordland
En mann i 60-årene mistet livet i en sykkelulykke i Brønnøy i nordland lørdag.
Tidspunkt: 18-05-2019 - Kl.14:28 - Kilde: Aftenposten - Info


262. Én person savnet etter at hjullaster havnet i vannet i nordland
Søket i vannet hvor en hjullaster havnet i Rødøy i nordland onsdag kveld er foreløpig avsluttet. En person er savnet.
Tidspunkt: 16-05-2019 - Kl.08:54 - Kilde: Aftenposten - Info


263. Alle skoleelever i Rana kommune sendes hjem etter trussel om skoleskyting
Skoleledelsen har fredag valgt å sende hjem alle skoleelever i Rana kommune i nordland som følge av en trussel om skoleskyting.
Tidspunkt: 10-05-2019 - Kl.13:20 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


264. Alle skoleelever i Rana kommune sendes hjem etter trussel om skoleskyting
Skoleledelsen har fredag valgt å sende hjem alle skoleelever i Rana kommune i nordland som følge av en trussel om skoleskyting.
Tidspunkt: 10-05-2019 - Kl.11:16 - Kilde: Aftenposten - Info


265. Frp i Midt- og Nord-Norge krever milliarder til veier
Fremskrittspartiet i Trøndelag, nordland og Troms og Finnmark ber om milliarder fra regjeringen til å ruste opp viktige næringsveier.
Tidspunkt: 07-05-2019 - Kl.06:42 - Kilde: E24 - Info


266. Mann til sykehus med stikkskader i Bodø
En mann i midten av 20-årene behandles for stikkskader etter en hendelse i Bodø i nordland. En jevnaldrende mann er pågrepet.
Tidspunkt: 03-05-2019 - Kl.06:37 - Kilde: Aftenposten - Info


267. Varmerekorder knuses over hele verden – torsdag røyk den i nordland
Hva har nordland og Vietnam til felles? Jo, begge steder har hatt den varmeste aprildagen på nesten 100 år. – Sesongene er i endring, sier klimaforsker.
Tidspunkt: 26-04-2019 - Kl.14:34 - Kilde: YR.no - Info


268. Godstog sporet av i nordland – farlig gods om bord
Et godstog med farlig gods om bord har sporet av mellom Katterat og Bjørnefjell i nordland.
Tidspunkt: 25-04-2019 - Kl.03:10 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


269. Se de spektakulære bildene av isproppen: – Kan gi tsunami-effekt
Et snøskred har laget en 20 meter høy ispropp i en elv i nordland. Fotograf knipset unike bilder av proppen fra luften. Kommer det regn kan proppen briste.
Tidspunkt: 08-04-2019 - Kl.19:17 - Kilde: YR.no - Info


270. Nå er Paul (75), kona Miye (56) og naboen Odd Andreas (75) de eneste igjen i den veiløse bygda
Paul, Miye og Odd er de tre siste igjen av fjordfolket langs Sjunkfjorden i nordland.
Tidspunkt: 07-04-2019 - Kl.06:43 - Kilde: Aftenposten - Info


271. Oljeministeren: – Et svik mot 170.000 ansatte i oljenæringen
At Ap snur om å konsekvensutrede leteområdet nordland VI er «alvorlig grunn til bekymring», mener Olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg (Frp).
Tidspunkt: 06-04-2019 - Kl.15:48 - Kilde: E24 - Info


272. Oljeministeren: – Et svik mot 170.000 ansatte i oljenæringen
At Ap snur om å konsekvensutrede leteområdet nordland VI er «alvorlig grunn til bekymring», mener Olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg (Frp).
Tidspunkt: 06-04-2019 - Kl.15:48 - Kilde: E24 - Info


273. 1.500 personer skal trene på stor skipsulykke i nordland
En stor skipsulykke er scenarioet når den årlige kriseøvelsen Øvelse Nord går av stabelen i nordland i slutten av april.
Tidspunkt: 01-04-2019 - Kl.19:35 - Kilde: Aftenposten - Info


274. Voldtektstiltalt rømling pågrepet i nordland
Den tredje av de tiltalte i en gruppevoldtektssak i Sogndal er pågrepet i nordland etter at han rømte fra Norge i fjor.
Tidspunkt: 30-03-2019 - Kl.12:52 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


275. To personer funnet omkommet i snøskred i Sørfold, melder P4
Begge de to personene som er funnet omkommet i snøskredet som gikk i Sørfold i nordland tirsdag, er funnet døde, ifølge P4.
Tidspunkt: 26-03-2019 - Kl.21:32 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


276. To menn funnet omkommet i snøskred i Sørfold
Begge de to mennene som var savnet i snøskredet som gikk i Sørfold i nordland tirsdag, er funnet døde.
Tidspunkt: 26-03-2019 - Kl.17:58 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


277. P4: To personer funnet omkommet etter snøskred i nordland
To personer er funnet omkommet etter et snøskred i Sørfold, bekrefter politiet til P4.
Tidspunkt: 26-03-2019 - Kl.13:25 - Kilde: Aftenposten - Info


278. To personer funnet omkommet etter snøskred i nordland
Begge de to mennene som var savnet i snøskredet som gikk i Sørfold i nordland tirsdag, er funnet døde.
Tidspunkt: 26-03-2019 - Kl.13:25 - Kilde: Aftenposten - Info


279. Mistanke om at to personer er tatt av snøskred i Sørfold i nordland
Politiet mistenker at to personer er tatt av et snøskred i Sørfold i nordland. Alle nødetater, mange frivillige og et Sea King-helikopter gjør søk.
Tidspunkt: 26-03-2019 - Kl.12:36 - Kilde: Aftenposten - Info


280. Mann til sykehus etter knivstikking i nordland
En mann i 20-årene er innlagt med skader i mageregionen etter knivstikking i Stokmarknes i nordland natt til søndag.
Tidspunkt: 24-03-2019 - Kl.06:08 - Kilde: Aftenposten - Info


281. VG: Snøskred i nordland - mistanke om at en eller flere er tatt
En eller to personer ble tatt av et snøskred i Lofoten onsdag ettermiddag. En av dem har trolig behov for medisinsk behandling, opplyser Hovedredningssentralen.
Tidspunkt: 20-03-2019 - Kl.17:54 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


282. Bjørnar Skjæran fra nordland innstilles som ny nestleder i Arbeiderpartiet
Arbeiderpartiets valgkomité innstiller Bjørnar Skjæran (52) fra nordland som ny nestleder i partiet.
Tidspunkt: 19-03-2019 - Kl.12:55 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


283. Bjørnar Skjæran fra nordland innstilles som ny nestleder i Arbeiderpartiet
Arbeiderpartiets valgkomité innstiller Bjørnar Skjæran (52) fra nordland som ny nestleder i partiet.
Tidspunkt: 19-03-2019 - Kl.10:36 - Kilde: Aftenposten - Info


284. Bjørnar Skjæran kan overta etter Giske som nestleder
Aps fylkeslag i Nord-Norge har foreslått Bjørnar Skjæran fra nordland som ny nestleder i Ap, skriver Fri Fagbevegelse.
Tidspunkt: 18-03-2019 - Kl.13:50 - Kilde: Aftenposten - Info


285. Ektepar omkom i campingvognbrann i nordland
Et eldre ektepar mistet livet da campingvognen de befant seg i brant ned på Storforshei i Rana i nordland natt til lørdag.
Tidspunkt: 16-03-2019 - Kl.06:11 - Kilde: Aftenposten - Info


286. Politibil havnet på taket – spesialenheten varslet
Spesialenheten for politisaker er varslet etter at en politibil natt til lørdag havnet på taket i en singelulykke ved Halsa i nordland. Ingen ble skadd.
Tidspunkt: 16-03-2019 - Kl.05:55 - Kilde: Aftenposten - Info


287. Isbiter fra Svartisen får ja fra kommunen
Planutvalget i Meløy kommune i nordland har gitt grønt lys til isbitprosjektet på Svartisen. Nå går saken til megling.
Tidspunkt: 14-03-2019 - Kl.10:19 - Kilde: Aftenposten - Info


288. KrF-innstilling: Ropstad får med seg Bollestad og Noresjø i partiledelsen
Ingelin Noresjø fra nordland er innstilt som andre nestleder i KrF. Olaug Bollestad er innstilt som første nestleder og Kjell Ingolf Ropstad som partileder.
Tidspunkt: 12-03-2019 - Kl.14:06 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


289. KrF-innstilling: Ropstad får med seg Bollestad og Noresjø i partiledelsen
Ingelin Noresjø fra nordland er innstilt som andre nestleder i KrF. Olaug Bollestad er innstilt som første nestleder og Kjell Ingolf Ropstad som partileder.
Tidspunkt: 12-03-2019 - Kl.11:18 - Kilde: Aftenposten - Info


290. Ny storm på vei mot kysten
Det har vært spesielt mye vind i nordland den siste tiden. Nå kommer det en ny storm fra vest. I Sør-Norge blir det fortsatt unormalt mildt.
Tidspunkt: 26-02-2019 - Kl.11:03 - Kilde: YR.no - Info


291. Buss og trailer involvert i ulykke på E6 i nordland
En buss med 36 passasjerer om bord og en trailer er involvert i en ulykke på E6 ved Dalmovika i Rognan i nordland.
Tidspunkt: 22-02-2019 - Kl.14:26 - Kilde: Aftenposten - Info


292. Advarsel til folk i både nord og sør: Helgen kan gi rekordvarme og fare for skred og flom
Folk i nordland og Troms går en varm og våt helg i møte, og det varsles om fare for flom, snø- og sørpeskred. Også i Sør-Norge bes folk være obs.
Tidspunkt: 21-02-2019 - Kl.17:47 - Kilde: Aftenposten - Info


293. Stormen flerrer taket av bygninger – politiet ber folk holde seg innendørs
Uværet som har truffet nordland har så langt ført til nærmest totalkollaps av samferdselstilbudet og omfattende strømbrudd i Lofoten og Sørfold.
Tidspunkt: 16-02-2019 - Kl.09:15 - Kilde: YR.no - Info


294. Stormen avtar i nordland - flere bygninger er skadet i uværet
Både fjøs, brygger og bolighus er skadet etter uværet som traff nordland lørdag morgen. Nå er farevarslet nedjustert, men det ventes fortsatt kraftige vindkast utover ettermiddagen.
Tidspunkt: 16-02-2019 - Kl.09:15 - Kilde: YR.no - Info


295. Stormen i gang i nordland
Den varslede stormen er i gang i nordland. Flere tak har blåst av og fly- og båttrafikken rammes av uværet.
Tidspunkt: 16-02-2019 - Kl.08:09 - Kilde: Aftenposten - Info


296. Storm i nordland: Over 900 uten strøm i Lofoten
Den varslede stormen er i gang i nordland. Flere tak har blåst av og fly- og båttrafikken rammes av uværet.
Tidspunkt: 16-02-2019 - Kl.08:09 - Kilde: Aftenposten - Info


297. Uværet river av tak og stanser trafikk i nordland
Den varslede stormen er i gang i nordland. Mange opplever strømbrudd, flere tak har blåst av og fly- og båttrafikken rammes av uværet.
Tidspunkt: 16-02-2019 - Kl.08:09 - Kilde: Aftenposten - Info


298. Mobilnett og nødnett ute i nordland
Det er strømbrudd og bortfall av mobilnett og nødnett flere steder i nordland.
Tidspunkt: 15-02-2019 - Kl.09:51 - Kilde: YR.no - Info


299. Mobilnett delvis tilbake men fortsatt store strømproblemer i flere kommuner
Det har vært strømbrudd og bortfall av mobilnett og nødnett flere steder i nordland. – Været er årsaken til alt sammen, får NRK opplyst fra nordlandsnett.
Tidspunkt: 15-02-2019 - Kl.09:51 - Kilde: YR.no - Info


300. Mobil-, strøm-, og nødnett tilbake etter omfattende kollaps i saltenkommuner
Det har vært strømbrudd og bortfall av mobilnett og nødnett flere steder i nordland, men nå skal situasjonen være under kontroll, melder politiet.
Tidspunkt: 15-02-2019 - Kl.09:51 - Kilde: YR.no - Info


treff

©2024 Tveit MEDIA.
Personvern (Privacy Policy)
Annonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME


Copyright © 2001-2024 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)