Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
16
 Mandag  16. Sep. 2024
Nyhets kategorier
Forsiden, siste nytt
Datanyheter
Helsenyheter
Innenriks
Sport
Toppsaker
Utenriks
Været
Økonomi

De nyeste artiklene
Lagerguiden | Finn ledig lagerplass
Blandingsraser er mer populære enn noensinne
Sterk vekst i elektriske busser
Lokaler til leie i Trondheim
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
5 Tips For Deg Som Skal Pusse Opp
Få Bedre Fiskelykke med Ekkolodd
5 Tips til Raskere Nettsider
Industri i Norge
Valg av fisk til ditt første akvarium
Shopping i London

Pakkesporing
Posten:
Bring:




Du søkte på: LESUND



1. Hopland forlenger med Aalesund – lånes ut til Heerenveen
Nikolai Hopland har skrevet ny kontrakt med 1.-divisjonsklubben AaFK til sommeren 2026, men lånes ut til Heerenveen i nederlandsk æresdivisjon ut sesongen. Det er Aalesund som melder om nyheten rundt U21-landslagsspilleren på sine egne hjemmesider. 20-åringen ble Heerenveen-spiller 1. september og blir der fram til 30. juni 2025. Hopland har gått gradene i klubbene Guard og Rollon og debuterte for Aalesund tilbake i 2021. Der er det foreløpig blitt med 77 kamper. (NTB)
Tidspunkt: 02-09-2024 - Kl.16:52 - Kilde: NRK - Info


2. Lillestrøm kjøpte spiss fra AaFK
Den senegalesiske spissen Moctar Diop (19) forlater Aalesund og har skrevet under en langtidskontrakt med Lillestrøm. Lengden på avtalen opplyses å være på fire og et halvt år. – Jeg har signert for Lillestrøm fordi jeg tror det er veldig bra for min videre utvikling, og jeg vil hjelpe laget med å score mye mål og vinne kamper, sier Diop i en uttalelse. Han kom til Aalesund foran 2023-sesongen og scoret tre mål på 22 kamper. I år har Diop slitt med skader. LSK ligger nest sist i Eliteserien og står med seks strake tap, mens AaFK kjemper mot nedrykk fra 1. divisjon. (NTB)
Tidspunkt: 01-09-2024 - Kl.13:50 - Kilde: NRK - Info


3. Kongsvinger med etterlengtet seier – krisen forverret for Sandnes Ulf
Kongsvinger tok sin første seier på ni kamper i 1. divisjon med 1-0 over Sandnes Ulf og kan kikke oppover på tabellen. Motstanderen går en tøff høst i møte. Sandnes Ulf ligger nemlig helt sist i ligaen etter en vond rekke med ti tap på de siste tolv kampene. Opp til Aalesund på kvalifiseringsplassen skiller det fem poeng. KIL sto med fem poeng på de åtte siste kampene, men klatret til 6.-plass takket være seieren. Lucas Haren scoret kampens eneste mål. (NTB).
Tidspunkt: 27-08-2024 - Kl.19:16 - Kilde: NRK - Info


4. Opprykksjagende Bryne påførte Rekdal blytung smell i nedrykksstriden
Kjetil Rekdal og Aalesund måtte tåle baklengsmål i siste ordinære spilleminutt og røk 1-2 for formsterke Bryne i 1. divisjon mandag. Rekdal har fått fart på poengfangsten i sunnmørsklubben etter at han overtok trenerrollen for en tid tilbake. Tre seirer og ett tap på de fire siste var fasiten foran mandagens møte med forsterke Bryne. Der så det lenge ut til å bli AaFK-poeng, men rett før 90 minutter skulle passeres tok Alfred Scriven saken i egne hender og sikret seieren for gjestene med et strålende solomål. Da hjelp det lite at portugisiske Claudio Braga trodde han hadde berget 1-1 for nedrykkstruede Aalesund litt tidligere i omgangen. Lars Erik Sødal sto bak Brynes 1-0-scoring før pause. Tapet betyr at Aalesund fortsatt ligger på kvalifiseringsplass. Avstanden til Start på plassen bak er fortsatt ett poeng, mens Sandnes Ulf er ytterligere fire poeng på etterskudd. (NTB)
Tidspunkt: 26-08-2024 - Kl.19:29 - Kilde: NRK - Info


5. Overtidsdrama da Egersund suste inn i opprykkskampen
Egersund er for fullt med i kampen om eliteserieplass neste sesong etter å ha beseiret Moss 3-2 på dramatisk vis i 1. divisjon mandag. Joacim Holtan ble dagens mann for hjemmelaget med to uhyre viktige scoringer etter pause. Den siste kom på overtid, kort tid etter at Sebastian Pedersen trodde han hadde reddet poeng for gjestene med sin 2-2-scoring. Matchvinner Holtans første scoring drøyt kvarteret før full tid. Egersund-angriperen fikk ballen servert av Magnus Dahlby og plasserte den ned i hjørnet bak gjestenes keeper Mathias Enger Eriksen. På overtid fikk han igjen stå umarkert, og fra god posisjon satte Holtan inn seiersmålet. Tidligere i kampen hadde nevnte Dahlby sendt Egersund i ledelsen på straffespark, før Moss utliknet etter et selvmål av Chris Sleveland. Egersund-seieren betyr at lagene har likt mange poeng på 1. divisjonstabellen etter 20 spilte kamper. Bryne har samme antall poeng før mandagens møte med Aalesund, mens Vålerenga er ti poeng foran. (NTB)
Tidspunkt: 26-08-2024 - Kl.17:29 - Kilde: NRK - Info


6. Sarpsborg låner midtbanespiller fra Rekdals Aalesund
Midtbanespilleren Amidou Diop skal de tilbringe de siste månedene av sesongen på utlån hos Sarpsborg. Senegaleseren har slitt med spilletid i Aalesund i 2024. Både Sarpsborg og Aalesund opplyser om låneovergangen i sine respektive mediekanaler torsdag formiddag. – Det er en spiller med god fysikk og rekkevidde. Vi får litt flere strenger å spille på. Han har ti års eliteserieerfaring og vet hva dette går i. Han er i god form, har overbevist på trening og vil kunne gå inn og levere på kort tid, sier Sarpsborgs sportssjef Hampus Andersson. Sarpsborg ga nylig slipp på midtbanespilleren Junior. Valget av erstatter falt på Diop. – Når jeg fikk denne muligheten, var det en sjanse jeg ønsket å gripe. Sarpsborg er en flott klubb med gode spillere og apparat rundt laget. Jeg liker veldig godt fotballen som spilles her og kjenner stilen fra tidligere. Jeg ser for meg at vi kan ta steg både som lag og på tabellen, sier Diop selv. Diop spilte hyppig på Aalesund-midtbanen fram til slutten av mai. 32-åringen har siden vært ute av troppen i åtte av de siste ni seriekampene. – Amidou Diop har fått begrenset med spilletid gjennom hele sesongen, og partene har nå blitt enige om en låneavtale. Vi ønsker «Mido» lykke til, skriver Aalesund. (©NTB)
Tidspunkt: 22-08-2024 - Kl.08:15 - Kilde: NRK - Info


7. Rekdal reagerer skarpt på spytteepisode: – Uakseptabelt
Trener Kjetil Rekdal tok en alvorsprat med Aalesund-spiller Moctar Diop etter at unggutten ble utvist for å ha spyttet på en motstander søndag. Det er Sunnmørsposten som mandag melder om episoden som skapte kraftige reaksjoner hos Rekdal og resten av AaFK-ledelsen. Det var under 3. divisjonskampen mellom Aalesund 2 og Skedsmo søndag at Diop fikk marsjordre. Han skal ha spyttet på en motspiller. Rekdal bekrefter at det dreide seg om spytting. – Det ser sånn ut. Vi hadde et møte med Moctar mandag morgen, der vi ga beskjed om at det som skjedde var uakseptabelt. Men vi må også prøve å bygge han opp igjen, for det er snakk om en unggutt, sier han til lokalavisen – og legger til: – Han er sikkert frustrert over at han har spilt lite og vært en del skadet i år, så fikk han heller ikke komme innpå mot Moss. Men uansett er ikke en sånn episode akseptabel for verken klubben eller oss som er trenere. Det er ikke kjent hvor lang karantene Diop får (NTB).
Tidspunkt: 12-08-2024 - Kl.19:36 - Kilde: NRK - Info


8. Hovland rangerer OL-gull under major-seier: – Ikke på samme nivået
Tirsdag møtte Viktor Hovland norsk presse før OL-turneringen i golf i Paris. Dette er andre gang han er deltager i OL. Men OL-gull henger ikke høyest for Hovland. – Det er ikke på det samme nivået. Det er det ikke, sier Viktor Hovland til NRK på spørsmål om hvordan han vil rangere OL-gull mot seier i en major-turnering i golf. Det er major-turneringene som er golfsportens største konkurranser. Hovland slår ut i OL-turneringen 11.55 torsdag og går sammen med regjerende olympisk mester Xander Schauffele, som også har to major-seire denne sesongen. Han går også med Jon Rahm. – Det er litt rart å være olympisk deltager, når det for mange av de andre deltagerne i andre sporter er det de lever for. Så er vi her, ikke på ferie, men det er bare en annen uke til på en måte, sier Hovland. For han er det mer den generelle OL-opplevelsen, som er spesiell. – Bare det å kunne si at du har en OL-medalje eller delta og være en del av det showet det er, det er dritkult. Bare opplevelsen i seg selv er kulere enn mange mange andre turneringer. Det er det som gjør det spesielt, sier Hovland Han har ladet opp hjemme i Norge etter en trøblete periode på golfbanen. – Det har ikke vært så mye golf for å være helt ærlig. Jeg har hatt en uke hjemme. Tok en tur opp til Ålesund og tok en tur på et par av fjellene der og slappet av. Tok litt pause og ladet batteriene. Jeg tror jeg trengte det, sier Hovland.
Tidspunkt: 30-07-2024 - Kl.12:23 - Kilde: NRK - Info


9. Sparking av AaFK-trener går til retten
Aalesunds sparking av tidligere trener Christian Johnsen blir en sivilsak i retten. Det bekrefter AaFKs styreleder Gunnar Haagensen på en pressekonferanse tirsdag. – Vi har mottatt en stevning. Vi har forsøkt å bli enige og prøvd å stå i det, men til slutt var ikke det mulig lenger, sier Haagensen. Styrelederen bekrefter at det blir en sivilsak som skal opp for domstolen, men er selvsikker på at Aalesund har opptrådt riktig i saken. – Vi har kjørt en såpass grundig prosess at jeg tror det skal gå bra. I utgangspunktet tror jeg at det vi har kontraktfestet burde stå seg, forteller Haagensen. Christian Johnsen ble ansatt som Aalesund-trener i juni i fjor, men klarte ikke å berge plassen i Eliteserien. Denne sesongen slet laget under Johnsens ledelse og er nede på nest siste plass med bare ni poeng etter 14 spilte kamper. Kjetil Rekdal ble søndag bekreftet som ny trener i AaFK. (NTB)
Tidspunkt: 02-07-2024 - Kl.14:19 - Kilde: NRK - Info


10. Kjetil Rekdal kjem tilbake til AaFK som ny trenar: – Gler seg veldig
Den omdiskuterte trenaren Kjetil Rekdal kjem tilbake til Aalesund. Det stadfester AaFK søndag ettermiddag. Det tidlegare eliteserielaget ligg no på nest siste plass i 1. divisjon.
Tidspunkt: 30-06-2024 - Kl.09:58 - Kilde: NRK - Info


11. Kiplesund trekker seg fra trestegskonkurransen
Ingar Bratseth-Kiplesund trekker seg fra trestegskonkurransen i NM etter at han fikk en kjenning i lengdekonkurransen i går. Der tok han NM-sølv bak Sander Aae Skotheim. – Den lille kjenninga som jeg fikk i konkurransen i går, den kjente jeg som en kniv i lysken på hvert eneste løpesteg, forteller Kiplesund til NRK. Dette skulle være Kiplesunds siste trestegskonkurranse. Men slik ble det ikke: – Selv om det er siste gang, risikerer jeg ikke liv. Men liv tror jeg ikke hadde vært noen fare for uansett, da. Men helsa skal jeg ha med meg videre. Det er unødvendig. Jeg tror i går det var en bryter i hodet som ble skrudd litt av. Lengde- og trestegshopperen har en lang karriere å se tilbake på. Han har tatt syv NM-gull, fire i lengde og tre i tresteg.
Tidspunkt: 28-06-2024 - Kl.18:13 - Kilde: NRK - Info


12. Adressa: Kiplesund legger opp etter sesongen
Lengdehopper Ingar Bratseth-Kiplesund legger opp etter sesongen. Det forteller han til Adresseavisen. – Dette var min siste lengdekonkurranse i NM. Jeg legger opp etter sesongen, forteller han. Kiplesund er norsk rekordholder i lengde. Den ble satt i 2019 og er på 8,10 meter. Trønderen deltok i EM i Roma tidligere i somer, men klarte da bare å hoppe 7,82 meter. Dermed ble han slått ut i kvalifiseringen. Kiplesund er ikke kvalifisert til sommer-OL i Paris neste måned.
Tidspunkt: 28-06-2024 - Kl.09:06 - Kilde: NRK - Info


13. AaFK må på trenarjakt – igjen
Styret i Aalesunds Fotballklubb må nok ein gong ut på trenarjakt etter at Christian Johnsen fekk sparken. I mellom tida tar assistenttrenar Sindre Eid over styringa av laget.
Tidspunkt: 19-06-2024 - Kl.14:56 - Kilde: NRK - Info


14. Christian Johnsen har fått sparken som trener i fotballklubben Aalesund
Christian Johnsen er ferdig som hovedtrener i Aalesund. Oransjetrøyene har hatt en svak start på sesongen etter nedrykket fra Eliteserien i fjor. Det skriver klubben i en pressemelding. Aalesund tapte 0-4 for Levanger søndag og er tabelljumbo i 1. divisjon. – Etter nesten halvspilt sesong er realiteten at klubben står med ni poeng på tretten kamper, og det er besluttet at en må gjøre endringer for å snu situasjonen på banen, skriver klubben. (NTB)
Tidspunkt: 18-06-2024 - Kl.18:33 - Kilde: NRK - Info


15. Vålerenga rotet bort seieren i toppkampen
Da serieleder Kongsvinger fikk rundjuling av Åsane i 1. divisjon kunne Vålerenga tatt over tabelltoppen på Norges nest øverste nivå for menn. Vålerenga ledet 1-0 men klarte bare 1-1 borte mot tabellnabo Egersund. Jones El-Abdellaoui scoret for Vålerenga, og Stian Michalsen gjorde målet for Egersund. Det er fortsatt Kongsvinger som leder 1. divisjon for menn. Like bak følger Vålerenga, Egersund og Moss. Resultater, 1. divisjon, søndag: Egersund – Vålerenga 1-1 Kongsvinger – Åsane 0-5 Levanger – Ålesund 4-0 Lyn – Sogndal 1-2 Moss – Bryne 1-0 Ranheim – Raufoss 1-0 Sandnes Ulf – Mjøndalen 2-3 Start – Stabæk 4-3
Tidspunkt: 16-06-2024 - Kl.14:52 - Kilde: NRK - Info


16. Bratseth-Kiplesund gir opp OL-drømmen
Lengdehopperen Ingar Bratseth-Kiplesund (27) sier til Adresseavisen at han aldri kommer til å delta i OL. Den norske rekordholderen i lengde klarte bare å hoppe 7,82 meter i EM i Roma og ble dermed slått ut i kvalifiseringen. Han vurderer at han ikke er god nok til å komme seg til OL i Paris senere i sommer. – Det finnes ikke gode nok stevner til å forbedre rankingen. Og jeg tror ikke jeg er god nok til å hoppe 8,28. Det er veldig langt, sier 27-åringen som ligger langt nede på OL-rankinglisten, til Adressa. Bratseth-Kiplesund vet heller ikke om han fortsetter karrieren etter denne sesongen. OL i Los Angeles om fire år blir det ikke noe av for hans del. – Jeg kan love deg at Los Angeles 2028 blir det ikke. Jeg tar ett år av gangen. Det blir ikke noe OL på denne karen. Men det lever jeg heldigvis ganske komfortabelt med. Det er ingen hjertesorg, sier han. (NTB)
Tidspunkt: 10-06-2024 - Kl.15:59 - Kilde: NRK - Info


17. Start-krisen fortsetter - tapte stort hjemme mot Lyn
Det var ikke mangel på drama i Kristiansand da Lyn gjestet Start og Azar Karadas, som har hatt en svak sesongstart. Etter 27 minutter var hjemmelaget uheldig da innlegget til Anders Bjørntvedt Olsen gikk via Deni Dashaev og forbi en satt ut Jasper Torkildsen i Start-målet. Mye av fokuset skulle handle om Starts Salim Nkubiri resten av omgangen. Svensken plukket årvåkent opp et svakt tilbakespill fra Daniel Schneider og satt ballen elegant i mål etter 32 minutter. Lyn svarte umiddelbart og gjentok ledelsen to minutter senere ved Mathias Johansen. Like før pause fikk Nkubiri sitt første gule kort for å stoppe en Lyn-kontring. To minutter senere fikk vingen sitt andre gule kort etter at dommeren mente at han filmet i en situasjon med Solberg Nilsen innenfor Lyns sekstenmeter. Deretter ble det trått for de gulkledde. Start fikk verst tenkelig start på omgangen da Mathias Johansen scoret bare femten sekunder etter pause. Samme mann fullbyrdet hattricket fire minutter senere og gjorde ydmykelsen komplett. Seieren gjør at Lyn klatrer opp på sjetteplass, siste opprykkskvalifiseringsplass. Resultatet gjør at Start faller ned på nedrykksplass. I Ålesund ble det høydramatisk mellom Aalesund og Kongsvinger. Hjemmelaget ledet 2-0, 3-1 og 4-3, men det endte til slutt uavgjort, 4-4. Kongsvinger er fortsatt på tabelltopp, mens Aalesund klatret opp til nest siste plass med det ene poenget. (NTB/NRK)
Tidspunkt: 09-06-2024 - Kl.17:18 - Kilde: NRK - Info


18. Egersund tilbake på opprykksplass
Egersund slo tilbake etter tapet for Raufoss forrige runde og slo Åsane 1-0 på hjemmebane. Seieren sender dem opp på andreplass i 1. divisjon. Egersund har vært involvert i en rekke målrike kamper denne sesongen, men onsdagens oppgjør ble ikke en av dem. Åsane var flere ganger nær kampens første scoring i førsteomgangen, og etter hvilen kom de så nærme som stolpen. Det var likevel bare Egersund som fant veien til nettmaskene. Etter en sterk sesongstart har de kontinuerlig vært i toppsjiktet i ligaen. Med 6-3-2 i statistikk er de på andreplassen etter elleve spilte kamper. Ligaleder Kongsvinger er tre poeng bedre. Åsane har på sin side slitt i første del av sesongen. Klubben er blant fire klubber med ti poeng. Bare Sandnes Ulf (ni poeng) og Aalesund (åtte) har færre. De står fortsatt med ett fattig poeng på bortebane så langt i år.
Tidspunkt: 05-06-2024 - Kl.16:55 - Kilde: NRK - Info


19. Norsk idrett hyller Patrick Bergs homohets-inngripen
Bodø/Glimt-kaptein Patrick Berg blir nok en gang hyllet etter at han sto opp mot homohets fra tribunen i Ålesund. Denne gangen på Norges Idrettsforbunds ledermøte i Ålesund, der det ble enighet om en resolusjon knyttet til viktigheten av mangfold i idretten. «Samfunnet trenger ledestjerner som står opp og sier ifra. Slike ledestjerner har vi i idretten. Da Glimt-spiller og landslagsspiller i fotball, Patrick Berg, gikk ut av fotballkampen og inn i en langt viktigere kamp – kampen om retten til å elske den man vil – var han en slik ledestjerne», heter det i resolusjonen som ble vedtatt søndag. «Med voldsomt engasjement irettesatte han supporteren som drev med homohets og etterspurte reaksjoner fra dommeren og omgivelsene. Han ble hyllet av idretten og samfunnet for øvrig», skriver NIF videre. Berg har blitt hyllet fra en rekke ulike hold etter den omtalte episoden i Eliteserien. – Patrick Berg bør få alle homoprisene de neste 10 årene for det han gjorde på banen. Han svarte kontant på homohets, og det er virkelig det vi trenger når det er homohets på tribunen, sa Oslo Pride-leder Dan Bjørke til NRK nylig. (NTB/NRK)
Tidspunkt: 02-06-2024 - Kl.09:18 - Kilde: NRK - Info


20. Innbytar Kamara snudde for Vålerenga
Vålerenga låg lenge under mot Ranheim, men i det 71 minutt vart Ola Kamara bytta inn. Han brukt eit drygt minutt før han hadde snudd kampen og sikra Oslo-laget tre viktige poeng. Fem minutt før full tid la 34-åringen på til 3–1. Vegard Eggen Hedenstad headar inn utlikninga etter 66 minutt. I den jamspelte kampen var det heimelaget som tok leiinga 1–0 på overtid i første omgang med ei klasseavslutning frå John Hou Sæter. Vålerenga har fem sigrar på sine seks siste kampar. Laget klatra dermed opp på andreplass på tabellen med 20 poeng, fire poeng bak serieleiar Kongsvinger som slo Bryne 3-1 heime. Egersund – Raufoss: 1–2 Kongsvinger – Bryne: 3-1 Levanger – Start: 1–1 Moss – Aalesund: 1–0 Sogndal – Stabæk: 2–3 Åsana – Sandnes Ulf: 1–0
Tidspunkt: 01-06-2024 - Kl.15:55 - Kilde: NRK - Info


21. Fersk rapport slår alarm om barneidretten: – Gir grunn til bekymring
En ny rapport viser nedgang i sponsorinntekter til norske idrettslag og økning i antallet barn og unge som ikke kan betale for å delta. Det gjør idrettsforbundet bekymret. Rapporten, som er utarbeidet av Deloitte, ble presentert på Norges Idrettsforbunds ledermøte i Ålesund lørdag. Analysene viser at medlems- og treningsavgiftene i barne- og ungdomsidretten har økt siden 2019, men at de er på nivå med den generelle prisveksten i samme periode. Samtidig er det mørke skyer i horisonten. Utfordringene som pekes på indikerer ifølge idrettsforbundet for at det vil kreve en ekstraordinær innsats og særskilte tiltak for å opprettholde det som beskrives som et godt og bærekraftig aktivitetstilbud de kommende årene. – Undersøkelsen avdekker flere forhold som gir grunn til bekymring. Det er nedgang i sponsorinntekter til idrettslagene og økning i antallet som ikke kan betale for å delta. Det fremstår også mer krevende å rekruttere frivillige, sa idrettsstyremedlem Astrid Strandbu til ledermøtet. – Til sammen gjør dette det mer utfordrende enn noen gang å holde kostnadene nede i barne- og ungdomsidretten, la hun til. Strandbu hevdet videre at funnene i undersøkelsen viser at idretten har utfordringer den ikke kan løse alene. – Vi ser at staten og kommunene også må bidra for at vi skal opprettholde et godt fritidstilbud for barn og ungdom fremover, sa hun. 42 prosent av idrettslagene som har svart på Deloitte-undersøkelsen oppgir at inntektene fra lokale sponsorer har gått ned de siste årene. Videre opplever halvparten at færre betaler treningsavgift og egenandeler. Undersøkelsen baserer seg på data fra de åtte største grenene i barne- og ungdomsidretten. De aktuelle grenene har til sammen rett i underkant av 70 prosent av aktive medlemmer i alderen 6-19 år. (NTB)
Tidspunkt: 01-06-2024 - Kl.09:00 - Kilde: NRK - Info


22. Lillestrøm henter Karlsbakk fra AaFK
Lillestrøm er blitt enig med Aalesund om en overgang for Markus Karlsbakk. 24-åringen har signert en avtale med LSK som gjelder ut 2028. Det melder eliteserieklubben på sitt nettsted. Den offensive midtbanespilleren er formelt LSK-spiller fra 24. juni. Karlsbakk kan debutere for LSK i eliteserien borte mot Rosenborg 21. juli. (©NTB)
Tidspunkt: 28-05-2024 - Kl.18:14 - Kilde: NRK - Info


23. Ronaldo satte scoringsrekord i Saudi-Arabia – slo tidligere Aalesund-helt
Cristiano Ronaldo satte mandag rekord i antall scoringer i én og samme ligasesong i saudiarabisk fotball. Den gamle bestenoteringen tilhørte en Norge-kjenning. Ronaldos to scoringer i Al-Nassrs 4-2-seier hjemme mot Al-Ittihad gjør at portugiseren endte på 35 fulltreffere i den saudiarabiske ligaen denne sesongen. Ingen har scoret flere mål i ligaens historie. Den gamle sesongrekorden tilhørte tidligere Aalesund-spiller Abderrazak Hamdallah og stammet fra 2018/19-sesongen. Ronaldo ble toppscorer med god margin. Tidligere Fulham-spiller Aleksandar Mitrovic fulgte til slutt nærmest med 27 scoringer. Nevnte Hamdallah endte som nummer tre med 19.
Tidspunkt: 27-05-2024 - Kl.22:48 - Kilde: NRK - Info


24. Kjærkommen opptur for kriserammede Aalesund – tok sesongens andre seier
Aalesund vartet opp med målshow og tok sin første seier siden andre serierunde da de vant 4-1 mot Åsane i 1. divisjon mandag. Fem poeng var fasiten på de ni første kampene foran mandagens hjemmekamp. Isaac Atanga, John Kitolano, Cláudio Braga og Moctar Diop stod for hjemmelagets fire mål. På tampen reduserte Thomas Lotsberg til 1-4 for Åsane. Seieren løfter Aalesund til kvaliplassen på tabellen. Åsane er ett poeng på nedrykksplass. Tabelljumbo Start møter Sogndal tirsdag.
Tidspunkt: 27-05-2024 - Kl.22:03 - Kilde: NRK - Info


25. Start fortsatt på nedrykksplass – tapte mot Moss
Start tapte 1–2 borte mot Moss i 1. divisjon tirsdag kveld. Dermed forbli Kristiansand-klubben på direkte nedrykk. På de ni første kampene på nivå to har Azar Karadas og Start bare tatt seks poeng. Kun Aalesund har færre med sine fem, men sunmøringene har én kamp mindre spilt enn Start. Ranheim på nedrykkskvalik og Åsane på trygg grunn har begge syv poeng, men de har henholdsvis én og to kamper mindre spilt enn Start. I tirsdagens kamp tok Moss ledelsen ved Ian Hoffmann rett før pause, før Marius Andersen doblet like etter sidebytte. Sander Sjøkvist reduserte for Start 20 minutter før fulltid, men utligningen kom aldri. Moss tar steget opp på fjerdeplass med 14 poeng, ett bak Sogndal og Kongsvinger på de to direkte opprykksplassene.
Tidspunkt: 21-05-2024 - Kl.21:36 - Kilde: NRK - Info


26. Nær rekord på fotballens festdag – 125.824 tilskuere i Eliteserien og 1. divisjon
Årets 16.-maikamper var under 900 solgte billetter fra ny bestenotering for de to øverste divisjonene i norsk fotball. I alt 125.824 publikummere oppgis å ha vært på torsdagens 16 kamper i Eliteserien og 1. divisjon. Det er like bak rekorden på 126.715 fra 2022. Forrige sesong stoppet 16.-maioppmøtet på 121.344. Tallene gjelder solgte billetter og ikke hvor mange som faktisk var inne på stadion. Eliteserieklubbene meldte til sammen om 92.657 tilskuere. Det er en nedgang fra fjorårets 98.097. Rekorden på 106.414 ble satt i 2009. I 1. divisjon endte tallet på 33.167 mot 23.247 fra ett år tilbake. Vålerenga bidro sterkt til oppsvinget og sto for nesten en tredel av billettsalget. Oslo-laget rykket i fjor ned fra øverste nivå. Eliteserien (snitt 11.582) * 21.426: Rosenborg – KFUM Oslo * 16.750: Brann – Sandefjord * 15.800: Viking – Lillestrøm * 11.317: Fredrikstad – Strømgodset * 8257: Bodø/Glimt – Tromsø * 6628: Haugesund – Kristiansund * 6325: Odd – Molde * 6154: Sarpsborg – HamKam 1. divisjon (snitt 4146) * 10.770: Vålerenga – Kongsvinger * 5026: Stabæk – Lyn * 4557: Aalesund – Sogndal * 4432: Sandnes Ulf – Bryne * 4036: Start – Egersund * 2188: Levanger – Ranheim * 1206. Mjøndalen – Åsane * 952: Raufoss – Moss (©NTB)
Tidspunkt: 17-05-2024 - Kl.12:03 - Kilde: NRK - Info


27. Ny viktig Vålerenga-seier
Lørdagens storkamp mellom Ålesund og Vålerenga i 1. divisjon endte med Vålerenga-seier. For Aalesund fortsetter dermed krisen. Ungguttene Magnus Bech Riisnæs og Jones El-Abdellaoui var målscorerne i den svært viktige seieren for Geir Bakke og co. Vålerenga tok med det sin fjerde strake seier etter ydmykelsen på bortebane mot Mjøndalen for noen uker siden. På onsdag sikret de også kvartfinalebillett i cupen etter seier på straffesparkkonkurranse mot HamKam. For Aalesund fortsetter krisen for den hardt pressede Christian Johnsen. De oransje har tapt fire av sine siste fem kamper. Den siste tiden har både daglig leder og keepertrener gått av. (NTB)
Tidspunkt: 11-05-2024 - Kl.18:38 - Kilde: NRK - Info


28. Boligmarkedet: Her stiger prisene mest
Ålesund har steget mest i år, men Eiendom Norge-sjef Henning Lauridsen tror en annen by blir prisvinner i 2024.
Tidspunkt: 07-05-2024 - Kl.06:19 - Kilde: E24 - Info


29. Vålerenga videre i cupen: Første hjemmeseier på 227 dager
Vålerenga rykket på dramatisk vis ned i fjor. Mye av grunnen var at de slet stort på hjemmebane i Oslo, hvor de kun vant tre av 17 kamper (15 seriekamper og to cupkamper). Også årets sesong har startet dårlig på hjemmebane, med ett poeng på de to første seriekampene. Onsdag fikk Vålerenga endelig juble for seier igjen på hjemmebane, deres første hjemmeseier siden de slo Aalesund i serien 17. september i fjor. I etterkant av det hadde de spilt ni hjemmekamper, før de altså kunne innkassere cupavansement etter 1-0 mot Tromsø. Simen Juklerød scoret kampens eneste mål med et godt plassert skudd i første ekstraomgang. For Tromsø fortsetter katastrofe-starten på sesongen. Fjorårets bronsevinner i Eliteserien har tapt samtlige fire kamper i Eliteserien til nå i år og er nå også slått ut av cupen.
Tidspunkt: 01-05-2024 - Kl.19:00 - Kilde: NRK - Info


30. Lyn knuste Aalesund
Jan Halvor Halvorsens Lyn kunne juble for sin første seier siden opprykket til 1. divisjon da Aalesund ble rundspilt med 3-0 mandag. Før mandagens knallsterke borteseier sto hovedstadslaget med én uavgjort og ett tap. Lyn har rykket opp to sesonger på rad og har ikke spilt i 1. divisjon siden 2010. Da gikk klubben konkurs og ble flyttet ned til 7. divisjon. Mandag fikk Lyn litt hjelp på veien mot sesongens første seier da Aalesunds Sander Kilen pådro seg sitt andre gule kort og ble sendt i dusjen etter bare 35 minutter. Det ga Lyn mye rom, og bare fire minutter senere sendte Daniel Schneider gjestene til pause med 1-0-ledelse. Halvveis ut i andre omgang kunne de tilreisende Lyn-supporterne slippe jubelen løs igjen da Henrik Kristiansen doblet ledelsen. Med 14 minutter igjen på klokken satte Andreas Hellum spikeren i kista da han banket inn Lyns tredje mål på vakkert vis.
Tidspunkt: 15-04-2024 - Kl.19:00 - Kilde: NRK - Info


31. Saudiske fotballforbundet tar grep etter piskeskandale: – Sjokkert over de skammelige scenene
Det saudiske fotballforbundet (SAFF) er i sjokk over at Al-Ittihad-spiss Abderrazak Hamdallah ble pisket av en supporter og skal nå gjennomgå regelverket. Det skriver forbundet i en pressemelding. «SAFF og spillerforeningen i Saudi-Arabia (PFA) er sjokkert over de skammelige scenene da en tilskuer gikk til fysisk angrep på en Al-Ittihad-spiller, innledes det. Hendelsen skjedde etter at Al-Ittihad hadde tapt den saudiarabiske supercupfinalen 1-4 for Al-Hilal tidligere i april. Etter oppgjøret kastet Hamdallah vann på en supporter, som svarte med å piske den 33-årige marokkaneren. «Heldigvis er disputer med supportere ekstremt sjeldent. Det er grunnen til at handlingene til denne «såkalte» supporteren går mot alt den saudiske fotballen representerer, og vi fordømmer hendelsen fullstendig», skriver forbundet. Hamdallah var i Marokkos VM-tropp i 2022 og spilte for 1.-divisjonsklubben Aalesund for elleve år siden. (NTB)
Tidspunkt: 15-04-2024 - Kl.13:23 - Kilde: NRK - Info


32. Hjemmespøkelset fortsatte for Vålerenga: – De er forhekset
Nok en gang måtte tusenvis av Vålerenga-supportere se laget i sitt hjerte gå av banen uten seier. Søndag røk de 1-3 mot Stabæk i 1. divisjon. Sist Oslo-klubben vant på hjemmebane, var 17. september over Aalesund. Siden den gang har de spilt sju kamper uten seier. – Man må se litt bak resultatene, men så må vi prøve å vinne her snart, sa en oppgitt Vegar Eggen Hedenstad til TV 2. – Det er ikke sånn at vi tenker på statistikken. Vi gleder oss til kamp, fortsatte han. To scoringer på to minutter fra Kasper Pedersen var det som vippet søndagens oppgjør i Stabæks favør. Totalt mot spillets gang. – Det er fantastisk, det er en skikkelig god følelse, sa tomålsscoreren til TV 2. Vålerenga står dermed med bare én seier etter tre serierunder i 1. divisjon. Det i en sesong hvor kun opprykk er godt nok. Stabæk topper på sin side tabellen med sju av ni mulige poeng. (NTB)
Tidspunkt: 14-04-2024 - Kl.17:17 - Kilde: NRK - Info


33. Slik spilles cupens 2. runde
Norges Fotballforbund har satt opp cupens 2. runde for herrer. Den byr på flere interessante oppgjør. Askedadden Torvastad, som slo ut Haugesund i runde 1, får besøk av eliteserielaget Viking. Rosenborg må reise til Jessheim for å møte Ull/Kisa, Molde møter Strindheim, Brann skal opp mot Askøy og Lillestrøm kan se frem til et rivaloppgjør mot Strømmen, et bananskall de har sklidd på før. Torvastad-keeper Jørgen Grønningen, som reddet fire straffer da Haugesund ble slått ut, ser frem til å møte Viking i neste runde. – Det gjør jo sjansen for å gå videre ganske mye mindre, enn om vi hadde møtt Vard eller Stord Haugesund. Men det er jo ekstrem luksus for oss å møte et eliteserie-lag. Det blir en enorm opplevelse igjen. En ny folkefest på Torvastad, sier han til NRK. – Håper du på straffer igjen? – Det er veldig liten sjans for at jeg kan klare det igjen, men med flaks og ferdigheter så kan det gå. Hvis det blir straffer så regner jeg med at Viking-spillerne vil være ganske nervøse, sier keeperhelten Grønningen. De fleste kampene i runde 2 vil bli spilt 24. april. Skjervøy – Alta Fløya – Tromsø Tromsdalen – Lyn Junkeren – Bodø/Glimt Melhus – Ranheim Stjørdals/Blink – Levanger Strindheim – Molde Træff – Kristiansund Hødd – Aalesund Stord - Lysekloster Bjarg – Åsane Frøya - Sogndal Askøy - Brann Torvastad – Viking Vard Haugesund – Sandnes Ulf Mandalskameratene – Bryne Fløy – Egersund Jerv - Strømsgodset Pors – Odd Eik Tønsberg – Fredrikstad (spilles 25. april) Fram – Arendal Hønefoss – Sarpsborg 08 (spilles 25. april) Elverum – HamKam Eidsvold Turn – Mjøndalen Ull/Kisa – Rosenborg Strømmen – Lillestrøm Skeid – Raufoss Frigg – KFUM Oppsal – Vålerenga Bærum – Stabæk Kjelsås - Kongsvinger Råde – Moss
Tidspunkt: 12-04-2024 - Kl.11:00 - Kilde: NRK - Info


34. Rystende scener i Saudi-Arabia: Tidligere Aalesund-spiss pisket av tilskuer
Abderrazak Hamdallah sprutet vann opp på en tilskuer etter Supercupfinalen i Saudi-Arabia. Da svarte tilskueren på sjokkerende vis.
Tidspunkt: 11-04-2024 - Kl.20:59 - Kilde: NRK - Info


35. Stoppa stemne etter korrupsjonsmistanke – skaper trøbbel for norsk OL-håp
Lengdehoppar Ingar Bratseth-Kiplesund drog til Afrika for å sanke viktige rankingpoeng før OL. Men hoppe fekk han aldri.
Tidspunkt: 04-04-2024 - Kl.11:21 - Kilde: NRK - Info


36. Fredrikstad henter rutinert eliteseriespiller
Sørlendingen Erlend Segberg har flust av erfaring med spill i Eliteserien. Nå fortsetter midtbanespilleren karrieren hos nyopprykkede Fredrikstad. Det bekrefter østfoldklubben på sine nettsider. – Fredrikstad er en klubb med noe virkelig spennende på gang, som jeg tror vil utvikle meg som fotballspiller og menneske, samt at jeg forhåpentligvis kan være med og bidra til å utvikle laget og kulturen som er bygget opp her, sier midtbanespilleren etter klubbskiftet. Segberg står bokført med 95 kamper på det øverste nivået i Norge, og 26-åringen har spilt for både Start og Aalesund. – Erlend gir oss en skjerpet konkurranse på midtbanen og kommer inn med ferdigheter som gir oss flere valgmuligheter, sier FFKs sportssjef Joacim Heier. Fredrikstad rykket i fjor opp til Eliteserien etter å ha vært nede i spilt i 1. divisjon i elleve strake sesonger. (NTB)
Tidspunkt: 12-03-2024 - Kl.12:19 - Kilde: NRK - Info


37. Strømsgodset stemte mot videodømming
Strømsgodsets årsmøte vedtok tirsdag kveld et aktivt standpunkt mot videodømmingen som er innført i norsk fotball. Ifølge klubbens X-konto ble forslaget vedtatt mot 18 stemmer. Forslaget til vedtak var: «Strømsgodset Fotball er prinsipielt mot VAR i norsk fotball». På årsmøtet var det også et forslag om å ta til orde for å fjerne VAR fra norsk fotball og stemme for lignende forslag. Det forslaget ble trukket. VAR-motstanden har vært til dels stor i deler av norsk fotball i lengre tid. Særlig fra supporterhold har det vært ytret misnøye med teknologien og anvendelsen av den, men Strømsgodset er den første klubben i Eliteserien som har gjort et vedtak om å være imot. Tidligere har Odd og Molde samt 1.-divisjonsklubben Aalesund stilt seg positive til at VAR skal fortsette.
Tidspunkt: 05-03-2024 - Kl.18:54 - Kilde: NRK - Info


38. VAR-motstanderne led nytt nederlag – Molde stemte for å beholde teknologien
Molde Fotballklubb sa mandag ja til at den omstridte VAR-teknologien skal fortsette å bli benyttet i norsk fotball. Det ble klart på klubbens årsmøte. VAR-motstanden har vært til dels stor i deler av norsk fotball i lengre tid. Særlig fra supporterhold har det vært ytret misnøye med teknologien og anvendelsen av den. Så langt har imidlertid ingen klubber tatt et aktivt standpunkt mot VAR. Tidligere har Odd og 1. divisjonsklubben Aalesund på sine årsmøte stilt seg positiv til at bruken skal fortsette.
Tidspunkt: 04-03-2024 - Kl.18:28 - Kilde: NRK - Info


39. Ole Gunnar Solskjærs sønn Noah er klar for Aalesund
Noah Solskjær har signert for fotballklubben Aalesund på en toårskontrakt. Klubben bekrefter overgangen. Ole Gunnar Solskjærs sønn spilte 3. divisjonsfotball for Spjelkavik forrige sesong, men har den siste tiden vist seg fram i Aalesund. 23-åringen scoret fire mål på to treningskamper for Aalesund i forrige uke. Det ga kontrakt med klubben.
Tidspunkt: 26-02-2024 - Kl.17:06 - Kilde: NRK - Info


40. Kristiansund låner senegalesisk spiss fra skotsk fotball
Pape Habib Guèye (24) skal være Kristiansunds angrepsvåpen framover. Senegaleseren har tidligere spilt for AaFK i norsk fotball. KBK opplyser på sin nettside at låneavtalen med den skotske klubben Aberdeen i første omgang gjelder fram til sommeren. – Dette er en god klubb med mange unge spillere, og jeg er veldig spent på å komme hit. Jeg ønsker å hjelpe laget med å score mange mål, gjøre supporterne glade og ha en god sesong med KBK, sier Guèye. Kristiansund rykket i fjor opp til Eliteserien og forsterker seg på spissplass før sesongstart. KBK-trener Amund Skiri har tidligere jobbet sammen med Guèye i Aalesund. – Han er en hardtarbeidende trener, og det liker jeg. Han er en som jeg har jobbet med etter treninger også, med ekstra oppfølging. Da Amund kontaktet meg, syntes jeg det var et godt tidspunkt for å komme og spille for ham, sier Guèye. KBK serieåpner borte mot Lillestrøm i starten av april. (©NTB)
Tidspunkt: 19-02-2024 - Kl.18:12 - Kilde: NRK - Info


41. Johansson med sin første seier i Rosenborg
Alfred Johansson fikk sin første seier som Rosenborg-trener i fredagens treningskamp mot Aalesund. Trønderne vant 2-1. Unggutten Sigurd Sæveraas scoret det avgjørende målet på Koteng Arena. Treningskampen ble imidlertid ingen braksuksess for RBK. Rosenborg fikk det ikke helt til å stemme i første omgang, og lå fortjent under 0-1 til pause mot fjorårets sisteplasserte i Eliteserien. Sæveraas, som spilte 4. divisjon for Kvik i fjor sommer, avgjorde kampen i det 82. minutt etter at Ole Selnæs utlignet like etter pause. Senere i februar drar Rosenborg på treningsleir til Marbella, hvor de blant annet skal spille mot Brann. (NTB)
Tidspunkt: 09-02-2024 - Kl.13:29 - Kilde: NRK - Info


42. Koomson ferdig i Sandefjord
Gilbert Koomson bytter ut Sandefjord og Eliteserien med Hapoel Petach Tikvah og israelsk toppfotball. Det skriver Sandefjord på sitt nettsted. Koomson kom til Sandefjord fra Bodø/Glit i mars i fjor, og noterte seg for ett mål og fem målgivende på 28 kamper for klubben. 29-åringen fra Ghana har også spilt for Aalesund, brann og Sogndal i Norge. (NTB)
Tidspunkt: 06-02-2024 - Kl.16:48 - Kilde: NRK - Info


43. AaFK-spiller fortsetter karrieren på Island
Aalesunds Mamadou Diaw har gjort sitt på Sunnmøre og er enig om en overgang til islandske Keflavik. Diaw kom til AaFK i 2020 og scoret tre mål på de 34 kampene han fikk for klubben. Han blir ikke med videre ned i 1.-divisjon. I to perioder har han vært utlånt til Bryne, og sist sesong ble det også 12 kamper i Sandnes Ulf for vingen. Der ble det ett mål på ham. I Bryne scoret han fem mål på 23 kamper. (NTB)
Tidspunkt: 23-01-2024 - Kl.09:44 - Kilde: NRK - Info


44. Fysioterapeuter mener de blir «kastet ut» av Ålesund kommune
At Haram og Ålesund først slo seg sammen, og så besluttet å skilles, har skapt hodebry for en liten bedrift. Nå kan de stå uten avtale med noen av kommunene.
Tidspunkt: 14-01-2024 - Kl.18:33 - Kilde: E24 - Info


45. Grytebust tar nok en sesong i Aalesund
Keeperveteran Sten Grytebust (34) har skrevet under på en ny kontrakt med Aalesund ut neste sesong. Det bekrefter Aalesund på sin nettside. – Det er deilig å ha det på plass. Det var mitt førstevalg, jeg hadde veldig lyst til å bli i klubben. Aafk er veldig viktig for meg. Jeg blør for klubben, sier Grytebust i et intervju med sportssjef Bjørn Erik Melland.
Tidspunkt: 25-12-2023 - Kl.12:32 - Kilde: NRK - Info


46. Aalesund signerte islandsk U21-landslagsspiller
Den islandske U21-landslagsspilleren David Jóhannsson har signert en kontrakt med Aalesund til 2028. Det skriver klubben på sin nettside. – Jeg ble veldig interessert i prosjektet her. De er veldig opptatt av å spille offensiv fotball, som jeg liker veldig godt, og jeg tror jeg kan passe godt inn i en indreløper-rolle her. Jeg skal tilføre mye energi og kvalitet, forteller Jóhannsson. Islendingen kommer fra Hafnarfjördur, hvor han har notert seg med ti mål og ti målgivende på 53 kamper. – David er en spennende spiller og en flott gutt. Han har sulten, hjerte og en fin karakter som er viktig både på og utenfor banen, sier Aalesund-trener Christian Johnsen. Islendingen er sønn av den tidligere Lun- og Watford-spilleren Johann Birnir Gudmundsson og er født i Oslo. (©NTB)
Tidspunkt: 19-12-2023 - Kl.17:38 - Kilde: NRK - Info


47. Har mistet jobben to ganger i år. – Norge har endret seg.
Ålesund (E24): Dette er byggekrisens ansikt: Først gikk Dragos Dumitrus eget selskap over ende. Så ble han permittert fem måneder inn i sin nye jobb.
Tidspunkt: 17-12-2023 - Kl.12:51 - Kilde: E24 - Info


48. Spillerflukt fra Aalesund etter nedrykket
Aalesund har takket av sju spillere som ikke blir med klubben ned til 1. divisjon i 2024. Det opplyser klubben på sitt nettsted. Det har vært kjent en stund at AaFK-kaptein David Fällman skal flytte hjem til Sverige når kontrakten hans løper ut. Også Kristoffer Ødemarksbakken, Erlend Segberg, Ebiye Moses, Alexander Juel Andersen, Oscar Solnørdal og Christian Mork Breivik er på utgående kontrakter og søker nye karriereutfordringer. Lånespilleren Tobias Klysner, som var uheldig med skader og bare fikk én eliteseriekamp, blir heller ikke å se i den oransje drakten i 2024. AaFK opplyser at de ønsker de nevnte spillerne hell og lykke videre i karrieren. (©NTB)
Tidspunkt: 08-12-2023 - Kl.12:10 - Kilde: NRK - Info


49. Lyn rykket opp til 1. divisjon
Etter to strake opprykk, er Lyn klare for 1. divisjon for første gang på 13 år. Med 3-0 å gå på fra «hjemmekampen »på Nadderud tidligere i uken, hadde Lyn lagt et strålende utgangspunkt før «bortekampen »mot Hødd i Ålesund. Der endte det 2-1 til Lyn, som med det rykker opp etter 5-1-seier sammenlagt. Da tok det fullstendig av i Ålesund, der de tilreisende supporterne stormet banen og feiret med Lyn-spillerne. For Lyn-trener Jan Halvor Halvorsen ble dette hans åttende opprykk i karrieren. Den tidligere Bodø/Glimt-, Fredrikstad- og Bryne-treneren tok over Lyn før forrige sesong, og har ført klubben til to strake opprykk. Forrige gang hovedstadsklubben var så høyt i seriesystemet som 1. divisjon, var da de ble slått konkurs i 2010. Sesongen før rykket de ned fra Eliteserien. I lørdagens kamp sendte Ole Breistøl Lyn i ledelsen før ti minutter var spilt, før Syver Skeide utlignet drøye fem minutter før pause. Tre minutter før slutt fjernet Henrik Elvevold all tvil om opprykket med sin 2-1-scoring.
Tidspunkt: 02-12-2023 - Kl.17:15 - Kilde: NRK - Info


50. Aalesund-spiller brakk beinet på trening
Aalesund-talentet Henrik Melland (18) var uheldig på onsdagens trening og pådro seg et beinbrudd. Det bekrefter Aalesund på sin nettside. «Det går etter forholdene bra med Henrik, og han vil bli operert i løpet av dagen», heter det i pressemeldingen. Beinbruddet skal ha kommet etter en duell på onsdagens treningsøkt. Midtbanespilleren har notert seg i 19 eliteseriekamper og 20 cupoppgjør for Aalesund denne sesongen. (NTB)
Tidspunkt: 30-11-2023 - Kl.08:54 - Kilde: NRK - Info


51. TV 2: Hødds kvalifiseringskamp mot Lyn flyttes til Ålesund
Returoppgjøret mellom Hødd og Lyn skulle spilles i Ulsteinvik. Kampen er nå flyttet til Color Line Stadion i Ålesund, kommer det frem på Norges fotballforbunds nettsider. Sportssjef i Hødd, Jesper Törnqvist, bekrefter dette overfor TV 2. – Det er en bane som ikke funker. Den er frossen, sier han. – Vi har gjort alt vi kan, og har tatt målinger ned i banen for å se hvor dypt kulden ligger, fortsetter Törnqvist. Da ble det raskt klart at de ikke ville kunne spille på banen på lørdag. – Vi har selvfølgelig lyst til å spille på vår egen bane. Vi skal komme oss bort dit, trene og gjøre det til vår bane så godt det lar seg gjøre, sier Hødds sportssjef. Kampen avgjør hvilket av lagene som får spille i OBOS-ligaen neste sesong. Lyn har et svært godt utgangspunkt etter å ha vunnet 3-0 på Nadderud mandag.
Tidspunkt: 28-11-2023 - Kl.15:15 - Kilde: NRK - Info


52. Mer banetrøbbel: Kvalifiseringskamp til Eliteserien kan bli flyttet
Kulde og trøbbel med varmekabler åpner for at onsdagens kvalifiseringskamp i fotball mellom Kristiansund og Bryne må spilles i Ålesund. Det er lokalavisen Tidens Krav som melder om kampen banemannskapet i Kristiansund kjemper mot værforholdene. Lørdag ble kvalifiseringskampen mellom Start og Bryne avlyst som følge av at banen i Kristiansand var frossen og ikke spillbar. Bryne ble tilkjent seieren etter at Start ikke hadde gjort nødvendige forberedelser. I Kristiansund er undervarmen i banen påskrudd, men varmekablene på enkelte områder av banen fungerer ikke lenger. Det gjør at kulda får godt tak i deler av dekket. Nå håper man ifølge Tidens Krav at salting og bruk presenning skal løse floken. En endelig avgjørelse om kampen må spilles i Ålesund tas tirsdag kveld. Da kommer dommerteamet til Kristiansund. (NTB)
Tidspunkt: 27-11-2023 - Kl.18:19 - Kilde: NRK - Info


53. Glimt-keeper mister NM-finalen – må opereres
Bodø/Glimts Nikita Haikin må gjennom et inngrep for å få bukt med en skulderskade. Han mister dermed resten av sesongen. Haikin skadet seg i conferenceligaen mot Besiktas sist uke, og var ikke på banen da Glimt sikret seriegullet mot Aalesund i helgen. Onsdag opplyser Glimt at keeperen må opereres i skulderen og at han mister de siste kampene i årets sesong. – Han blir ute en stund. Akkurat hvor lang tid det vil ta får vi først vite etter operasjonen, men han er definitivt ferdig for denne sesongen, sier medisinsk ansvarlig i klubben, Morten Sørgård. (NTB)
Tidspunkt: 15-11-2023 - Kl.13:59 - Kilde: NRK - Info


54. Tromsø på tredjeplass med to runder igjen – slo Odd i Skien
Tromsø slo tilbake etter tapet for Strømsgodset og slo Odd 2-1 i Skien søndag. Seieren sender dem enda nærmere medalje i Eliteserien Tromsø har prestert over all forventning denne sesongen og er med i medaljestriden med to runder igjen. Klubben er ett poeng bak Brann på andreplassen og to poeng foran Viking på fjerdeplassen. El Hadji Diouf var sentral i oppgjøret søndag og satte inn 1-0-målet via stolpen like før tolv spilte minutter. Samme mann var tilrettelegger til 2-0 ved halvspilt andreomgang. Vingen fant Vegard Erlien med et strålende innlegg, og spissen kunne enkelt sette inn kampens andre. Mikael Norø Ingebrigtsen reduserte kvarteret før slutt etter strålende angrepsspill, men det endte med Tromsø-seier søndag. Tromsø har levert varierende resultater den siste tiden, med blant annet 1-2-tap for tabelljumbo Aalesund og 4-1-seier mot Molde i løpet av sine fire siste. Forrige runde røk de 0-1 for Strømsgodset. Odd har også vist varierende form mot slutten av årets sesong. Laget sto med 2-2-1 i statistikk på sine siste fem før runden. Det holder til en 10.-plass. Tromsø møter Haugesund (h) og Vålerenga (b) i sine to resterende kamper av sesongen. Odd reiser på sin side til Lillestrøm neste runde, før de tar imot Aalesund i siste runde 3. desember. (NTB)
Tidspunkt: 12-11-2023 - Kl.17:56 - Kilde: NRK - Info


55. Bodø/Glimt vant Eliteserien for tredje gang – Aalesund rykker ned
Det ble kontrastenes aften på Aspmyra søndag. Mens Bodø/Glimt kunne juble for sitt tredje seriegull på fire år, deppet Aalesund over nedrykk.
Tidspunkt: 12-11-2023 - Kl.17:52 - Kilde: NRK - Info


56. Brann utsatte Glimts gullfest - nærmer seg medalje
Alt tyder på at det blir seriegull til Bodø/Glimt i Eliteserien. Lørdag kveld kunne de sikre gullet hvis Brann avga poeng borte mot FK Haugesund, men Brann viste styrke. Niklas Castro sendte Brann i ledelsen med et godt plassert straffespark etter et kvarter, og mot slutten av omgangen bredsidet Felix Horn Myhre inn Branns andre scoring. Dermed ble det en festaften for de tilreisende bergenserne, som møtte opp i hopetall lørdag kveld. Med seieren er Brann seks poeng bak Bodø/Glimt, med to kamper igjen å spille. Glimt har på sin side tre kamper igjen og en langt bedre målforskjell enn Brann. Søndag kan Glimt selv sikre seg seriegullet, om de tar poeng hjemme mot tabelljumbo Aalesund. Lørdagens seier gjør at Brann nå har koblet et lite grep om andreplassen i Eliteserien. De har henholdsvis fire og seks poeng ned til Tromsø og Viking, som begge har spilt én kamp mindre enn Brann. Søndag spiller Tromsø borte mot Odd, mens Viking spiller hjemme mot Sarpsborg 08.
Tidspunkt: 11-11-2023 - Kl.18:54 - Kilde: NRK - Info


57. Sandefjord slo fortapte Aalesund – sendte Vålerenga ned på nedrykksplass
«Nå brenner det», sier Vålerengas sportssjef Joacim Jonsson. Kveldens Sandefjord-seier i Ålesund sender Oslo-klubben ned på nedrykksplass.
Tidspunkt: 06-11-2023 - Kl.19:54 - Kilde: NRK - Info


58. LIVE: Aalesund - Sandefjord
Vålerenga skjelver i bunnstriden. En Sandefjord-seier borte mot Aaalesund kan forverre krisen. Følg kampen her.
Tidspunkt: 06-11-2023 - Kl.18:36 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


59. Krise for Vålerenga
Gufne bilder da Sandefjord knuste Aalesund. Resultatet intensiverer krisen for Vålerenga og Stabæk.
Tidspunkt: 06-11-2023 - Kl.18:36 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


60. Brann mot tribune-gull i Eliteserien
Brann ser ut til å vippe Rosenborg ned fra tilskuertronen i Eliteserien fotball med et snitt over 15.000. Det vil være første gang siden 2001 (Bann toppet) at RBK ikke ender som tribunemagnet nummer én. Etter 14 av 15 hjemmekamper har Brann et tilskuersnitt på 15.087 mot RBKs 14.291. Viking følger på tredjeplass med 12.882. De andre 13 lagene i Eliteserien har dette snittet: 4) Vålerenga 10.111, 5) Lillestrøm 7609, 6) Molde 6872, 7) Bodø/Glimt 6856, 8) Strømsgodset 5514, 9) Odd 5359, 10) Aalesund 5283, 11) Sarpsborg 08 5030, 12) Tromsø 4758, 13) Haugesund 4740, 14) HamKam 4018, 15) Sandefjord 3861, 16) Stabæk 3379. Eliteseriens best besøkte kamp er oppgjøret mellom Rosenborg og tabelltopp Bodø/Glimt. Den dro 21.266 publikummere. Totalt er det 45 kamper med over 10.000 tilskuere denne sesongen. Tallene fra nifs.no er basert på solgte billetter og ikke faktisk oppmøte på kampene. (NTB)
Tidspunkt: 06-11-2023 - Kl.06:52 - Kilde: NRK - Info


61. Vålerenga-krisen forsterket
Vålerenga er langt ifra klare for Eliteserien 2024. Søndag kveld tapte de 2-3 borte mot Sarpsborg 08 og fortsetter dermed på utrygg plass. Mandag kan dessuten Sandefjord sende Vålerenga ned på nedrykksplass når de møter den nedrykksklare tabelljumboen Aalesund. Oslo-klubben har nemlig bare en luke på to poeng ned til Sandefjord. Vålerengas tre siste oppgjør denne sesongen er hjemme mot Stabæk og borte mot HamKam, før de tar imot Tromsø i sesongavslutningen. Vålerenga har spilt på det øverste nivået i norsk fotball siden 2001. Siden den tid er 12.-plassen i 2003 klubbens dårligste plassering i Eliteserien. Forrige sesong endte VIF på 6.-plass. Vålerenga fikk også alt annet enn en drømmestart på kampen da Mikkel Maigaard banket Sarpsborg i ledelsen etter bare seks minutter. Andrej Ilic headet imidlertid inn utlignet på et innlegg fra Magnus Bech Riisnæs 19 minutter senere, men det fikk lite å si da Niklas Sandberg slo tilbake med en kanonkule via tverrliggeren og i krysset fire minutter senere. Maigaard sikret tomålsledelse til pause. – Vi må vise et eller annet. Vi er ikke i nærheten. Vi taper 50/50 dueller hele tiden og vi spiller oss inn i trøbbel. Vi må faen se en reaksjon nå, sa Christian Borchgrevink til TV 2 i pause og utdypet: – Det går på stoltheten, og så må vi holde mer på ballen. Etter hvilen kom Vålerenga seg mer med i kampen, og med åtte minutter igjen på klokken reduserte Aaron Kiil Olsen på en corner. Dessverre for Oslo-klubben holdt det ikke til mer enn et trøstemål. (NTB)
Tidspunkt: 05-11-2023 - Kl.18:10 - Kilde: NRK - Info


62. Haugesund med storseier i nøkkelkamp
Alt tyder på at Haugesund beholder plassen i Eliteserien etter at de lørdag slo Aalesund hele 6-1 på hjemmebane. Hjemmelaget fikk en kjempestart og ledet 2-0 allerede etter ti minutter og seieren var aldri truet. På overtid fastsatte Sory Diarra sluttresultatet til 6-1. Et lite skår i gleden for Haugesund var imidlertid at nevnte Diarra fikk sitt andre gule kort for feiringen og dermed ble utvist. Seieren gjør at Haugesund nå er oppe på 30 poeng med fire kamper igjen av serien. Dermed har de, med én kamp mer spilt, seks poeng ned til Stabæk på kvalikplass og ni poeng ned til Sandefjord på direkte nedrykk. For Aalesund ser det langt verre ut. Tangotrøyene måtte langt på vei vinne for å ha en mulighet til å unngå nedrykk, men med fire runder igjen har de nå seks poeng opp til Stabæk på kvalikplass og styrer mot nedrykk. Lørdag var det også 30 år siden FK Haugesund ble stiftet. – Det var en stor fest. Det var kjekt å kunne gi noe tilbake til hjemmefansen, sier FKHs Kevin Krygård til TV 2.
Tidspunkt: 28-10-2023 - Kl.17:55 - Kilde: NRK - Info


63. Viktig overtidsseier for bunnlaget Aalesund
Aalesund kom under da Amidou Diop scoret et tidlig selvmål hjemme mot Sarpsborg 0-1. Det ble så 1-1, 2-1 og 2-2 før innbytter Ebiye Moses scoret vinnermålet til 3-2 ett minutt på overtid. Aalesund er fortsatt sist på tabellen, men etter to strake seire står de nå med 18 poeng, tre bak Sandefjord og seks poeng bak Stabæk med seks poeng igjen. – Det er godt. Vi har hatt en fin utvikling i det siste, og så er tabellsituasjonen som den er. Det har vært en omveltning etter at Christian (Johnsen, trener) kom inn. Relasjonene begynner å sitte, sier Aafks Erlend Segberg til TV 2.
Tidspunkt: 22-10-2023 - Kl.16:57 - Kilde: NRK - Info


64. Viktig overtidsseier for bunnlaget Aalesunds FK
Aalesunds FK kom under da Amidou Diop scoret et tidlig selvmål hjemme mot Sarpsborg 0–1. Det ble så 1-1, 2–1 og 2–2 før innbytter Ebiye Moses scoret vinnermålet til 3–2 ett minutt på overtid. AaFK er fortsatt sist på tabellen, men etter to strake seire står de nå med 18 poeng, tre bak Sandefjord og seks poeng bak Stabæk med seks poeng igjen. – Det er godt. Vi har hatt en fin utvikling i det siste, og så er tabellsituasjonen som den er. Det har vært en omveltning etter at Christian (Johnsen, trener) kom inn. Relasjonene begynner å sitte, sier AaFKs Erlend Segberg til TV 2.
Tidspunkt: 22-10-2023 - Kl.16:57 - Kilde: NRK - Info


65. Ingebrigtsen inne på landslaget: Del av EM-satsing
Filip Ingebrigtsen er inne på landslaget i det såkalte EM-laget. OL-gruppen, som han ikke er en del av, får litt ekstra støtte sportslig. Også Henrik Ingebrigtsen er en del av denne gruppen. Det er totalt 22 utøvere som er tatt ut på elitelaget. Fem av disse er para-utøvere. – Vi har fortsatt troen på Filip som utøver, sier sportssjef Erlend Slokvik. – Vi har hatt et langsiktig mål og en plan for Filip med tanke på OL. Vi ser at han fortsatt har et potensial, sier Slokvik, Dette todelte laguttaket er basert på hvilke mesterskap ledelsen tror utøverne kan prestere i. Dette ble klart da Norges Friidrettsforbund tirsdag formiddag presenterte elitelaget i friidrett for kommende sesong. Landslaget består av en rekke utøvere i ulike grener. - Det er allerede ti utøvere som har tatt OL-kravene, sier sportssjef Erlend Slokvik under presentasjonen av elitelaget. Størst spenning var det knyttet til Filip Ingebrigtsen som har lagt bak seg en svak sesong. Filip Ingebrigtsen var en av verdens beste mellomdistanseløpere fra 2016 og i flere år fremover. Blant annet har han bronse fra VM i 2017 og EM-gull i 2016. De siste årene har han slitt. Blant annet kom han ikke til årets VM. Det ble meldt på forhånd at Ingebrigtsen-brødrene ikke kom til å stille på presentasjonen av elitelagene. Sportssjef Erlend Slokvik gjordet forøvrig klart at forbundet ikke ville svare på spørsmål rundt at Gjert Ingebrigtsen er nektet akkreditering til innendørs-VM og EM kommende sesong. Ingebrigtsen har skaffet seg advokat etter at det ble klart at han, som Narve Gilje Nordås sin trener, ble nektet akkreditering. Dette er uttaket til landslagene kommende sesong: OL-lag: Håvard Bentdal Ingvaldsen, Moelven IL (Mari Ann Bentdal) Jakob Asserson Ingebrigtsen, Sandnes IL (selv) Narve Gilje Nordås, Sandnes IL (Gjert Ingebrigtsen) Zerei Kbrom Mezngi, IL Skjalg (Asle Tjelta) Karsten Warholm, Dimna IL (Leif Olav Alnes) Sondre Mogens Guttormsen, SK Vidar (Atle Guttormsen) Pål Haugen Lillefosse, Fana IL (Bjørn Åge Herdlevær) Eivind Prestegård Henriksen, IK Tjalve (Paul Solberg) Thomas Mardal, Gloppen FIL (Paul Solberg) Markus Rooth, IK Tjalve (Espen Rooth) Sander Aae Skotheim, IK Tjalve (Eirik Røe) Henriette Jæger, Aremark IF (Unn Merete Lie Jæger) Line Kloster, SK Vidar (Petar Vukicevic) Amalie Hammild Iuel, IK Tjalve (Leif Olav Alnes) Karoline Bjerkeli Grøvdal, IK Tjalve (Knut Jæger Hansen) Lene Onsrud Retzius, IL i BUL (Anatoly Gordienko) Sigrid Borge, IK Tjalve (Andreas Thorkildsen) EM-lag: Filip Mangen Ingebrigtsen, Sandnes IL (selv) Henrik Børkja Ingebrigtsen, Sandnes IL (selv) Magnus Tuv Myhre, Brandbu IF (Tore Myhre) Awet Nfatlem Kibrab, Ull/Kisa IL (Hans Jørgen Borgen) Vladimir Vukicevic, SK Vidar (Petar Vukicevic) Jakob Boutera, Ull/Kisa IL (selv) Ingar Bratseth-Kiplesund, SK Vidar (Frank Brissach) Henrik Flåtnes, Tønsberg FIK (Dietmar Mögenburg) Simen Guttormsen, SK Vidar (Atle Guttormsen) Marcus Thomsen, IL Norna-Salhus (Paolo Dal Soglio) Hedda Hynne, IK Tjalve (Erik Sakshaug) Andrea Rooth, Lambertseter IF (Vegard Rooth) Beatrice Nedberge Llano, Laksevåg TIL (Nathan Ott) PL-lag: Salum Ageze Kashafali, IL Norna-Salhus (Stephan Johansson) Vegard Dragsund Sverd, IL Norna Salhus (Stephan Johansson) Skjalg Kongssund, Moelven IL (Dag Kåshagen) Ida-Louise Øverland, IK Hind (Jan Herman Hordvik) Ida Nesse, IL Tyrving (Jo Nesse)
Tidspunkt: 17-10-2023 - Kl.08:41 - Kilde: NRK - Info


66. Medaljejagende Tromsø tapte for tabelljumbo Aalesund
Håkon Hammer ble matchvinner da tabelljumbo Aalesund stakk av med alle poengene i 2-1-sieren borte mot tabelltreer Tromsø. Tromsø kjemper om medaljene og innehar tredjeplassen, men kan bli passert av Brann dersom de slår Vålerenga søndag kveld.
Tidspunkt: 08-10-2023 - Kl.17:03 - Kilde: NRK - Info


67. Berget-hattrick senket Rosenborg – Sarpsborg vant 5-2
Jo Inge Berget scoret hattrick da Sarpsborg slo Rosenborg 5-2 på hjemmebane i Eliteserien søndag. Berget har levert godt for Sarpsborg etter returen til Eliteserien og har scoret fire ganger på fire kamper. Tre av dem kom i nedsablingen av Rosenborg på hjemmebane søndag. Den siste scoringen var av det svært lekre slaget da han lobbet ballen over RBK-keeper Sander Tangvik. Også Ramon-Pascal Lundqvist scoret to ganger for vertene. Emil Frederiksen og Ole Sæter scoret hvert sitt for RBK, men trønderne måtte reise hjem med nok et poengtap i bagasjen. Rosenborg har ikke vunnet på sine fire siste kamper. I neste kamp venter nedrykkstruede Stabæk. Sarpsborg møter nedrykkstruede Aalesund neste runde, mens RBK tar imot Stabæk. (NTB)
Tidspunkt: 08-10-2023 - Kl.16:53 - Kilde: NRK - Info


68. Dette er U21-troppen mot Østerrike og Italia
U21-landslagstrener i fotball Jan Peder Jalland har tatt ut troppen til kamp mot Østerrike og EM-kvalifiseringskamp mot Italia. Keepere: Sander Tangvik (Rosenborg), Magnus Sjøeng (Vålerenga) Backer: Leo Fuhr Hjelde (Leeds), Nikolai Hopland (Aalesund), Halvor Rødølen Opsahl (HamKam), Max Williamsen (Kristiansund), Eskil Edh (Lillestrøm), Fredrik Sjøvold (Bodø/Glimt), David Møller Wolfe (AZ Alkmaar), Mathias Løvik (Molde), Frederik Oppegård (PSV Eindhoven). Midtbanespillere: Alwande Roaldsøy (Atalanta U23), Isak Hansen-Aarøen (Manchester United), Kristian Malt Arnstad (Anderlecht), Christos Zafeiris (Slavia Praha), Tobias Fjeld Gulliksen (Bodø/Glimt), Odin Thiago Holm (Celtic). Spisser: Thelonious Aasgaard (Wigan), Andreas Schjelderup (Benfica), Joel Mvuka (Lorient), Daniel Karlsbakk (Heerenveen), Seedy Jatta (Sturm Graz). Norge møter Østerrike 12. oktober og bortekampen mot Italia går 17. oktober. (NTB)
Tidspunkt: 03-10-2023 - Kl.10:20 - Kilde: NRK - Info


69. NFF: Økonomien god for Eliteserie-klubbene - rake motsetningen i Toppserien
NFF publiserte torsdag en melding på egne nettsider om økte inntekter for toppklubbene i første halvår i 2023. Nå er det kun Aalesunds FK som ligger i rød sone. Det betyr at blant annet Rosenborg har kommet seg vekk fra det nivået som NFF anser som laveste grad av kontroll på økonomi. – Medieinntektene har økt, det gjenspeiles i halvårsregnskapene. Videre ser man økte inntekter som stammer fra spillerlogistikken, spesielt i Eliteserien. Det er bekymringsverdig at såpass mange klubber i Toppserien ikke greier å opprettholde balanse i økonomien sin, sier generalsekretær Karl-Petter Løken til fotball.no. I Toppserien er det Arna-Bjørnar, Avaldsnes, LSK Kvinner, Røa og Åsane som ligger i rød sone per 30. juni.
Tidspunkt: 28-09-2023 - Kl.13:09 - Kilde: NRK - Info


70. Marerittrekken fortsetter for Stabæk
Bob Bradley har fått alt annet enn en enkel start på comebacket som Stabæk-trener. Lørdag kveld ble det bare 1-1 borte mot tabelljumbo Aalesund i Eliteserien. Dermed står amerikaneren med ett tap og én uavgjort siden han tok over som Stabæk-trener. Stabæk fortsetter også nest nederst på eliteserietabellen, med fire poeng opp til trygg plass. Det var Aalesund som kom best ut fra startblokkene da Erlend Segberg banket vertene i ledelsen etter 16 minutter. Scoringen kom etter at Isak Pettersson måtte gi retur på et skudd fra Martin Ramsland, som Markus Karlsbakk plukket opp og sendte videre til målscorer Segberg. Vertene fikk imidlertid ikke med seg ledelsen inn til pause da Kaloyan Kostadinov fyrte av en kanonkule i krysset fra innenfor 16-meteren, rett før dommeren skulle blåse av omgangen. – Den satt, men jeg føler at vi starter litt tregt. Vi jobber oss opp, og så er vi bra i de siste 30 minuttene, konkluderte målscoreren overfor TV 2 i pausen. Etter hvilen fortsatte Stabæk å presse på, og etter om lag et kvarter var Fredrik Haugen bare et par centimeter unna å fullføre snuoperasjonen da han skjøt et frispark i stolpen. Dessverre for de tilreisende bortesupporterne ble også det nærmeste de kom et vinnermål. Aalesund fortsetter også helt i bunn av tabellen, fem poeng bak Stabæk, som har to kamper mindre spilt. (NTB)
Tidspunkt: 23-09-2023 - Kl.17:52 - Kilde: NRK - Info


71. Ilic-dobbel og Hagen-perle sikret viktig Vålerenga-seier
Vålerenga kunne endelig slippe jubelen løs igjen på hjemmebane da Aalesund ble slått 3-1 i Eliteserien søndag. Dermed sikret Oslo-klubben sin første seier på eget gress i ligaen siden 3-0-triumfen over HamKam 16. mai. De neste sju kampene i hovedstaden endte i fem tap og to uavgjort. Søndagens trepoenger tar også Vålerenga opp på trygg grunn på eliteserietabellen. Blåtrøyene klatrer til 12.-plass med 21 poeng etter like mange serierunder. Vålerenga fikk imidlertid en marerittstat på kampen da Aalesunds Isaac Atanga snappet opp ballen fra Eneo Bitri, og sendte den rett til Isaac Atanga, som enkelt kunne tuppe den i mål. Gjestene fikk riktignok bare følt på ledelsen i fire minutter før Andrej Ilic headet inn utligningen på et innlegg fra Mohamed Ofkir. Det var serberens første mål for hovedstadsklubben. Etter hvilen løsnet det virkelig for Vålerenga da Elias Hagen fikk fulltreff fra om lag 25 meter og sendte vertene opp i ledelsen. – Dette er av den viktige sorten. Når Vålerenga trenger det som mest, tar han saken i egne hender. Det er et prosjektil, kommenterte Endre Olav Osnes på TV 2. Og bare fire minutter senere ble vondt til verre for Aalesund, da Ilic nikket inn sitt andre mål for dagen på et nydelig innlegg fra Magnus Riisnæs.
Tidspunkt: 17-09-2023 - Kl.19:13 - Kilde: NRK - Info


72. Bradley-tap i Stabæk-returen – Finne-finesse reddet Brann-seier
Bård Finne scoret nok en gang og spolerte Stabæk-trener Bob Bradleys comeback i Eliteserien i fotball. Brann vant for fjerde gang på rad med 1-0. Finne sto for et fikst mål for Brann etter tolv minutter. Han brukte utsiden av foten da han sendte ballen i nettet etter pent angrepsspill. Det var Finnes 13. Eliteserien-fulltreffer for sesongen. Han har allerede distansert sin tidligere målrekord (ti scoringer for Vålerenga i 2018) på øverste serienivå i Norge. Brann holder femteplassen på tabellen og har en medalje innen rekkevidde. Stabæk ligger som nestjumbo og har bare Aalesund bak seg på tabellen. Et lyspunkt for bærumsklubben er at laget har én eller to kamper til gode på flere av de andre klubbene i bunnstriden. På Stabæk-benken styrte Bradley for første gang på vel åtte og et halvt år. Han trente Bærum-klubben også i 2014 og 2015. (NTB)
Tidspunkt: 17-09-2023 - Kl.16:56 - Kilde: NRK - Info


73. Hopland ute av U21-troppen – Kristiansund-stopper inn
Aalesunds Nikolai Hopland (19) må melde forfall fra U21-landslaget. Inn kommer Kristiansunds Max Normann Williamsen (20). Hopland var ikke med i AaFKs kamptropp mot Lillestrøm søndag. Årsaken til forfallet er foreløpig ikke kjent. 19-åringen lå an til å få sin debut for U21-landslaget, men erstattes nå av KBK-spiller Max Normann Williamsen. Norges Fotballforbund informerer om endringen på sine nettsider. U21-landslaget skal spille kvalifiseringskamper til EM i 2025. De norske unggutta møter San Marino borte 7. september, før de reiser hjem og møter Latvia på Marienlyst stadion 12. september. (NTB)
Tidspunkt: 04-09-2023 - Kl.10:01 - Kilde: NRK - Info


74. Wiedesheim-Paul og Nypan briljerte i storseier for RBK: – Veldig deilig
I sin første kamp fra start for sesongen åpnet Rasmus Wiedesheim-Paul scoringsballet da Rosenborg vant 4-0 hjemme mot Aalesund i Eliteserien søndag. Svensken satte kontrollert inn 1-0 i enden av et vakkert opprullet angrep før kvarteret var passert i Trondheim. Halvveis ut i omgangen var samme mann nest sist på ballen da Carlo Holse doblet ledelsen. Wiedesheim-Paul ble tidligere i august hentet tilbake fra utlånet i HamKam. – Det er veldig deilig. Vi falt litt før pause, så jeg håper vi kommer ut i andre omgang på samme nivå som vi startet kampen, sa Wiedesheim-Paul til TV 2 i pausen. Ti minutter etter pause hadde bortelaget en ball i tverrliggeren. Minutter senere hindret Sten Grytebust en stor RBK-sjanse. Grytebust kunne imidlertid lite gjøre da det unge stjerneskuddet Sverre Nypan økte ledelsen til 3-0 halvveis ut i andre omgang etter et nytt flott angrep. 16 år gamle Nypan har tatt store steg denne sesongen. – Første scoring på Lerkendal, og det foran Kjernen. Det er helt utrolig. Det er mye tanker som går gjennom hodet og mye jeg kanskje ikke sier til andre. Jeg har et fantastisk lag rundt meg, sa Nypan til TV 2 etter kampslutt. Leo Cornic fastsatte resultatet til 4-0 like før slutt. (©NTB)
Tidspunkt: 27-08-2023 - Kl.19:22 - Kilde: NRK - Info


75. Brann herjet med tabelljumboen
Brann hadde ingen problemer med å ta seg av tabelljumbo Aalesund i Eliteserien søndag. Bergenserne vant 5-1 på hjemmebane. Dermed forlenget Brann seiersrekken til to strake kamper, mens Aalesund ble påført sitt andre strake tap. På de siste sju kampene har tabelljumboen kun vunnet én kamp. Frederik Børsting sendte hjemmepublikummet til himmels etter 18 minutter. Dansken skjøt ballen helt nede ved stolperota med utsiden av foten. Rett etterpå var Sivert Heltne Nilsen nær ved å doble ledelsen for Brann, men skuddet gikk kun i tverrliggeren. Midtbanekollega Felix Horn Myhre fant likevel veien til nettmaskene og doblet ledelsen noen minutter senere. Niklas Castro økte til 3-0 mot gamleklubben like før pause. 27-åringen prikket ballen inn ved lengste stolpe fra utsiden av 16-meteren. Sju minutter etter hvilen reduserte Isaac Atanga og ga Aalesund et lite håp om poeng. Håpet ble kortvarig da Bård Finne økte til 4-1 to minutter senere. Aune Heggebø fastsatte resultatet til 5-1 senere. Brann skal gjennom et dobbeltoppgjør mot AZ Alkmaar i conferenceliga-kvalifiseringen den kommende tiden. Dermed blir neste eliteseriekamp for Brann om 14 dager mot Sarpsborg, mens Aalesund gjester Rosenborg neste helg.
Tidspunkt: 20-08-2023 - Kl.16:59 - Kilde: NRK - Info


76. HamKams «Mål-Pål» med to scoringer i bunnkampen mot Aalesund
Pål Alexander Kirkevold slo til med måldobbel for HamKam i bunnoppgjøret borte mot Aalesund. med 2-0-seiren tok laget seg vekk fra kvalifiseringsplassen. Tabelljumbo Aalesund blir stående med sine 10 poeng, mens HamKam har sanket 19 poeng. AaFK fikk en opptur Christian Johnsens med 1-0 over Strømsgodset for to uker siden, men laget klarte ikke å behold den trenden. I neste runde tar HamKam imot Rosenborg, mens Aalesund skal til Bergen å møte Brann. (NTB)
Tidspunkt: 13-08-2023 - Kl.16:59 - Kilde: NRK - Info


77. 1. divisjonskampen mellom Hødd og Sandnes Ulf utsatt
Den planlagte kampen mellom Hødd og Sandnes Ulf onsdag er utsatt. Årsaken er et kansellert fly for Sandnes Ulf-spillerne på vei opp mot Sunnmøre. – Grunnet det kansellerte flyet hadde vi ikke kommet oss til Hødd før sent i kveld, og klubbene og NFF diskuterte først mulighetene for å spille i morgen, noe som ikke er optimalt for noen av klubbene i et tett kampprogram, sier daglig leder Øystein Elvestad i Sandnes Ulf. Stavanger Aftenblad skriver at Sandnes Ulf skulle tatt et fly fra Stavanger til Bergen (og så videre til Ålesund), men at flyet til Bergen ble innstilt på grunn av en teknisk feil.
Tidspunkt: 09-08-2023 - Kl.08:28 - Kilde: NRK - Info


78. Kapteinen forlater AaFK etter sesongen
Midtstopper David Fällman kommer ikke til å forlenge sin kontrakt med Aalesund. Etter sesongen går turen til Sverige, skriver Sunnmørsposten. – Dette er en avgjørelse som jeg og familien tok før denne sesongen startet. Vi måtte ta en avgjørelse da fordi min eldste sønn skal begynne på skolen, og da måtte vi ta et valg om han skulle gjøre det i Ålesund eller Stockholm. Vi har landet på at vi etter sesongen har fullført det treårsprosjektet jeg skrev under på da jeg kom til klubben, sier Fällman til Sunnmørsposten. Fällmans samboer og de tre barna har allerede flyttet til Stockholm. (NTB)
Tidspunkt: 31-07-2023 - Kl.16:01 - Kilde: NRK - Info


79. Overtidsscoring stanset tapsrekken for Aalesund – vant 1-0 hjemme over Godset
Aalesund hadde på ingen måte marginene på sin side, men tre minutter på overtid sikret de 1-0-seier hjemme mot Strømsgodset i Eliteserien. Dermed stoppet tangotrøyenes tapsrekke på fire strake. De fortsetter imidlertid som tabelljumbo med ti poeng etter 17 serierunder. Tre minutter på overtid hadde vertene endelig marginene med seg da Bjørn Martin Kristensen banket inn vinnermålet for Aalesund.
Tidspunkt: 30-07-2023 - Kl.17:02 - Kilde: NRK - Info


80. Aalesund hentet spiller midtbanespiller fra 1. divisjon
Håkon Hammer (23) har imponerte for 1.-divisjonslaget Raufoss, som tok seg til kvartfinalen i cupen i år. Nå har eliteserieklubben Aalesund kjøpt midtbanespilleren, som er spilleklar fra 1. august. Kontrakten strekker seg ut 2026 ifølge klubben. Hammer har vært i Raufoss siden 2021. – Håkon har 60 kamper i 1. divisjon for Raufoss. Han er en forflytningssterk spiller som dekker store rom offensivt og defensivt i 6’er-rollen, og han er god til å spille opp indreløperne. Han står for en meget sterk trenings- og læringskultur, og er en skikkelig lagspiller, sier AaFK-trener Christian Johnsen. AaFK møter Strømsgodset på hjemmebane søndag.
Tidspunkt: 26-07-2023 - Kl.13:33 - Kilde: NRK - Info


81. Tripic-mål ble avgjørende – Aalesund raste etter straffe
En straffescoring og et overtidsmål signert Zlatko Tripic skulle sørge for tre poeng til Viking, som fortsetter storformen i Eliteserien. Mot Aalesund endte det nemlig med 3-1-seier for stavangerlaget. Kampen var lenge jevnspilt, og til pause var lagene like langt. Først hadde David Brekalo ført vertene i ledelsen, men Erlend Segberg og Aalesund slo tilbake like før pause. Så skulle Viking få straffespark midtveis i den andre omgangen. Lars-Jørgen Salvesen ble tilsynelatende lagt i bakken av Markus Karlsbakk som hadde hånden oppe i ansiktet til Viking spissen. Dommeren pekte på straffemerket til stor fortvilelse fra Aalesund-spilleren, som reagerte kraftig på avgjørelsen. Det var han ikke alene om. – Selvsagt er det frustrerende, sier Christian Johnsen, som var helt uenig med straffeavgjørelsen, til TV 2. Tripic var sikker fra 16-meteren. På overtid punkterte samme mann kampen da han var iskald alene med keeper. Dermed vant Viking sin sjette kamp på rad og tar tilbake 2.-plassen på eliteserietabellen.
Tidspunkt: 24-07-2023 - Kl.18:53 - Kilde: NRK - Info


82. Lillestrøm herjet med Aalesund i utsatt kamp
Oppturen fortsetter for Lillestrøm etter at trener Geir Bakke brått gikk til rivalen Vålerenga, men det var bunnlaget Aalesund som startet best i den utsatte eliteseriekampen på Åråsen. Isaac Atanga banket inn ledelsen etter bare 11 minutter. Så snudde det, for først fikk gjestenes Amidou Diop direkte rødt kort etter et spark mot hodet til Thomas Lehne Olsen. – Det var rett av dommeren. Men jeg mente ikke å gjøre det, sier Diop til NRK. Deretter utlignet Ylldren Ibrahimaj, før Vetle Skjærvik satte sitt første eliteseriemål for Lillestrøm. Etter hvilen økte Akor Adams til 3-1, og så var det Lehne Olsens tur – ikke bare én, men to ganger. – Det er alltid deilig å score mål og bidra til tre poeng. Det var morsomt å spille utpå her. Vi ser freshe ut, sier tomålsscoreren. «Fugla» vant dermed hele 5-1, og har scoret ni mål på de siste to kampene. – Jeg er utrolig stolt av spillerne og støtteapparatet som har gjort det veldig enkelt for meg å være hovedtrener, sier midlertidig trener og sportssjef, Simon Mesfin. LSK klatret til sjetteplass på tabellen og Mesfin forteller til NRK at han håper en ny hovedtrener er på plass i løpet av en ukes tid. – Vi håper på førstevalget, sier han hemmelighetsfullt.
Tidspunkt: 19-07-2023 - Kl.17:54 - Kilde: NRK - Info


83. Odd utklasset Aalesund og HamKam karret seg over nedrykksstreken
Søndagens eliteserierunde ble av det målrike slaget. Eliteseriens eldste spiller Espen Ruud (39) storspilte og var involvert i alle Odds mål da Aalesund ble slått 3–0 borte. På Aspmyra havnet Bodø/Glimt tidlig under, men snudde etter pause og vant 2–1 hjemme mot Haugesund. LSK-sportssjef Simon Mesfin fikk en god opplevelse i sin første kamp i trenerstolen da Lillestrøm vant 4–2 mot Sandefjord. Veteranen Birkir Bjarnason ble kampavgjørende da han satte inn 1–0 og ble matchvinner for Viking borte mot Stabæk. HamKam vant sin andre strake kamp i Eliteserien ved å slå Sarpsborg 3–2. Dermed ligger laget på trygg grunn. RBK fikk også en gledelig opptur da Ulrik Yttergård Jenssen sikret tre poeng på overtid. (NRK/NTB).
Tidspunkt: 16-07-2023 - Kl.17:16 - Kilde: NRK - Info


84. HamKam vant bunnkampen etter keeperbrøler
Halvor Opsahl scoret sitt første mål i eliteserien da han avgjorde bunnoppgjøret hjemme mot Aalesund. – I dag trengte vi tre poeng, så denne var viktig, sier Opsahl, som scoret sitt første mål på øverste nivå, til TV 2. Målet var av den enkle sorten, for målvakt Sten Grytebust mistet en enkel ball og forsvarsspilleren satte den lett i nettet. 2–1-seieren er HamKams første siden 23. april, skriver NTB. Dermed tar HamKam tre viktige poeng i bunnkampen, og klatrer til en 14.plass - tre poeng foran Aalesund, som ligger helt sist på tabellen.
Tidspunkt: 07-07-2023 - Kl.18:56 - Kilde: NRK - Info


85. Ny kjempenedtur
Rosenborg gikk på nok et forsmedelig tap i Eliteserien, søndag ble tabelljumbo Aalesund for sterke for trønderne.
Tidspunkt: 02-07-2023 - Kl.16:59 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


86. RBK-supporterne sang om nedrykk og skjelte ut spillerne: – Nå blinker varsellampene
Det gikk fra vondt til verre for Rosenborg, som søndag gikk på nok et tap. Denne gang mot Aalesund. RBK-supporterne tydde først til galgenhumor - så til sinne.
Tidspunkt: 02-07-2023 - Kl.16:54 - Kilde: NRK - Info


87. Lars Arne Nilsen har fått trenerjobb på Færøyene
Tidligere Aalesund-trener Lars Arne Nilsen har fått ny jobb. Han skal fremover lede den færøyske fotballklubben 07 Vestur, sier han til TV 2. Nilsen fikk sparken i AaFK i starten av mai etter en begredelig sesongstart. Etter knappe to måneder borte fra fotballen har han fått ny jobb, forteller han til TV 2. Han skal være trener for klubben 07 Vestur på Færøyene. – For min del er dette et lite eventyr. Jeg skal jobbe med flotte folk, i et nytt land og i en ny kultur. Jeg gleder meg til å komme i gang, sier Nilsen. Han har skrevet under på en kontrakt som i første omgang strekker seg ut årets sesong, der siste serierunde spilles i slutten av oktober. (NTB)
Tidspunkt: 01-07-2023 - Kl.17:37 - Kilde: NRK - Info


88. Aalesund vant 17-1 med ny trener
Målene satt svært løst da Christian Johnsen debuterte som Aalesund-trener i en 17-1-seier over SIF-Hessa fra nivå fem. Allerede før pause sto det 10-0 til AaFK. Kampen var den første eliteserieklubben spilte etter Johnsens inntog. – Det var stor forskjell på lagene, men guttene var veldig konsentrerte. Vi var påskrudde i forhold til å være skjerpet og nøyaktig på siste tredelen. Det ville vi prøve på mot et lag på lavere nivå, sa Aalesunds nye trener til TV 2 etter kalasseieren. Bjørn Martin Kristensen, Kristoffer Barmen og Kristoffer Ødemarksbakken noterte hvert sitt hattrick i testkampen. AaFK ligger sist i Eliteserien med kun fire poeng på elleve oppgjør. Søndag tar sunnmøringene imot Rosenborg. (NTB)
Tidspunkt: 27-06-2023 - Kl.19:05 - Kilde: NRK - Info


89. Bratseth-Kiplesund melder forfall til lag-EM
Ingar Bratseth-Kiplesund melder forfall til helgas lag-EM i friidrett. Det melder Friidrett1 på Twitter. Bratseth-Kiplesund har selv svart på Twitter-meldingen og forklarer eget fravær. – Forskjølelse og feber på undertegnede. Hadde virkelig sett fram imot å representere Norge igjen, skriver han og forteller at neste mål blir NM på Jessheim i juli. Bratseth-Kiplesund er norgesrekordholder i lengde, satt i Botswana tidligere i år. Les mer om rekordhoppet som «forsvant» her.
Tidspunkt: 21-06-2023 - Kl.16:19 - Kilde: NRK - Info


90. Klubblegende forlater AaFK
Amund Skiri gir seg i Aalesund med umiddelbar virkning. Han har hatt ulike oppgaver i klubben etter at han la opp som spiller. Avgangen ble kjent tirsdag kveld. Skiri har vært ansatt i Aalesund siden sommeren 2018 og hatt roller som toppspillerutvikler, juniortrener og til slutt hovedtrener for AaFKs 2.-lag. Han noterte 480 kamper for klubben før spillerkarrieren på toppnivå var over etter 2012-sesongen. Tre år tidligere satte Skiri inn den avgjørende straffen da Aalesund slo Molde i cupfinalen. (NTB)
Tidspunkt: 13-06-2023 - Kl.17:34 - Kilde: NRK - Info


91. Ny trener på plass for Aalesunds FK
Christian Johnsen er Aalesunds Fotballklubb sin nye trener. Det bekrefter Terje Erstad i AaFK til NRK. Han tar dermed over etter Lars Arne Nilsen.
Tidspunkt: 13-06-2023 - Kl.07:18 - Kilde: NRK - Info


92. Erlien-dobbel da medaljejagende TIL vant igjen – 3-2 over Aalesund
Vegard Erlien scoret to ganger da Tromsø vendte til 3-2-seier borte mot Aalesund og befestet 3.-plassen på eliteserietabellen. Dermed ble trønderen dagens mann for et TIL-lag som havnet i trøbbel halvveis i første omgang. Da scoret AaFK-spiss Bjørn Martin Kristensen sitt første eliteseriemål med en god enkeltmannsprestasjon. Niklas Vesterlund skapte ytterligere pusterom for gjestene da han satte inn en retur etter 72 minutter. Igjen fikk AaFK-keeper Sten Grytebust lite hjelp fra backrekka. AaFK hadde krefter igjen mot slutten og skapte spenning snaue ti minutter før full tid. Markus Karlsbakk var på returen etter at et skudd fra Kristoffer Ødemarksbakken ble blokkert. Det ble en krig hele veien inn for Tromsø for å beholde ledelsen, men formsterke «Gutan» lyktes og vant sin tredje strake kamp. (NTB)
Tidspunkt: 11-06-2023 - Kl.17:40 - Kilde: NRK - Info


93. Utsatte eliteseriekamper har fått nye datoer
Lillestrøm og Vålerenga fikk utsatt hver sin kamp som følge av sommerens U21-EM. Nå har de fått nye kampdatoer, skriver NTB. Lillestrøms hjemmekamp mot Aalesund skal spilles 19. juli, mens Sandefjords kamp mot Vålerenga sparkes 30. september. Behovet for nye datoer kommer av at både Lillestrøm og Vålerenga har spillere som skal delta i U21-sluttspillet.
Tidspunkt: 10-06-2023 - Kl.07:10 - Kilde: NRK - Info


94. Straffedrama da Brann sendte Aalesund ut av cupen
Det ble både målfest og straffekonk da Brann sendte Aalesund ut av cupen etter vanvittig drama.
Tidspunkt: 07-06-2023 - Kl.18:51 - Kilde: NRK - Info


95. Straffedrama da Brann gikk videre i NM: – Det holdt det på å svartne for meg
Det ble et vanvittig drama da Brann sendte Aalesund ut av cupen. Én spesfikk detalj fikk Brann-keeper til å frese under straffekonken.
Tidspunkt: 07-06-2023 - Kl.18:51 - Kilde: NRK - Info


96. Denne detaljen fikk keeperen til å rase: – Holdt på å svartne for meg
Det ble et vanvittig drama da Brann sendte Aalesund ut av cupen. Én spesifikk avgjørelse fikk Brann-keeper til å frese under straffekonken.
Tidspunkt: 07-06-2023 - Kl.18:51 - Kilde: NRK - Info


97. NFF utsetter to kamper i Eliteserien
Norges deltakelse i EM-sluttspillet for U21-lag gjør at Norges Fotballforbund utsetter to kamper i Eliteserien. Begge kampene skulle i utgangspunktet ha vært spilt 25. juni, men får nå nye datoer. Det gjelder Lillestrøms kamp mot Aalesund og Vålerengas oppgjør mot Sandefjord. Både Lillestrøm og Vålerenga har spillere som skal delta i U21-sluttspillet, og dermed ble det åpnet for at kampene kunne skyves på. (NTB)
Tidspunkt: 07-06-2023 - Kl.09:04 - Kilde: NRK - Info


98. Bodø/Glimt med knusende seier i hovedstaden
Bodø/Glimt fortsatte storformen da de tok sin femte strake seier da de vant 3–1 over Vålerenga på bortebane i Eliteserien søndag. Faris Pemi ble kveldens matchvinner med to nettkjenninger. – Det er en fantastisk følelse. Jeg hjalp laget med å skaffe tre poeng, og vi fortsetter framover. Vi er veldig fornøyde, sa tomålsscorer Faris Pemi til TV 2. Eliteseriens toppscorer Amahl Pellegrino noterte seg også for et vakkert mål. Gjestene styrte kampen, men i siste ordinære spilleminutt satte Jones El-Abdellaoui et trøstemål for VIF. Glimt har med det åtte poeng ned til tabelltoer Brann, etter at bergenserne slo tabelljumbo Aalesund. De øvrige kampene i Eliteserierunden søndag endte slik: Aalesund – Brann: 1-3, Lillestrøm – Stabæk: 3-1, Rosenborg – HamKam: 4-0, Sandefjord – Odd: 4-0, Strømsgodset – Haugesund: 1-2, Tromsø – Sarpsborg 08: 2–1. Viking – Molde pågår nå, stillingen er foreløpig 0–1.
Tidspunkt: 04-06-2023 - Kl.17:10 - Kilde: NRK - Info


99. Barmen snakket på seg rødt kort – da slo Brann tilbake
AaFK tok en uventet ledelse, mot spillets gang, i første omgang i Eliteserierunden mot Brann søndag. For gjestene dominerte spillet de første 45 minuttene. Like etter hvilen fikk de lønn for strevet da Aalesunds Alexander Munksgaard forårsaket straffespark ved å felle bortelagets Frederik Børsting. Sivert Heltne Nilsen satte ballen sikkert i venstre hjørne. Få minutter senere pådro hjemmelagets Kristoffer Barmen seg sitt første gule kort da han kom sent og hardt inn i en takling. Flere sjanser bød seg for begge lag, før Barmen reagerte verbalt på en dommeravgjørelse som nesten sendte Brann i ledelsen. Dommeren ga den tidligere Brann-spilleren hans andre gule kort for dagen, denne gangen for munnbruk. Med det var hjemmelaget en mann mindre på banen. Det utnyttet Brann og tidligere Aafk-spiller Niklas Castro, som sendte bortelaget i ledelsen etter 80 minutter. 10 minutter senere satte Ulrik Mathisen punktum for kampen med Branns tredje mål. Det endte 3–1 i Ålesund, og hjemmelaget beholder plassen som tabelljumbo.
Tidspunkt: 04-06-2023 - Kl.16:59 - Kilde: NRK - Info


100. Molde slo tilbake etter sjokktapet
Molde hadde full kontroll hjemme mot Sandefjord og vant 5-0 i eliteserien. Dermed revansjerte de seg etter tapet for fylkesrival Aalesund. Ola Brynhildsen (to mål), Emil Breivik, Martin Linnes og Magnus Grødem scoret målene som sikret hjemmeseier i Molde. Molde står nå med fire seirer, én uavgjort og fire tap på de ni første seriekampene denne sesongen, skriver NTB.
Tidspunkt: 29-05-2023 - Kl.20:10 - Kilde: NRK - Info


101. Sarpsborg vant for tredje kamp på rad
Sarpsborg var det beste laget og vant fortjent 3-1 hjemme mot Aalesund mandag. Med nok en trepoenger fortsetter blåtrøyene å klatre på tabellen. Christopher Baah scoret sitt første for klubben, før Joachim Soltvedt ordnet tomålsledelse. Isaac Atanga reduserte sju minutter før pause og holdt liv i håpet om poeng for gjestene. Likevel ble det med håpet for Aalesund, da Bjørn Inge Utvik stanget inn et hjørnespark til 3-1 halvveis inn i 2. omgang, skriver NTB.
Tidspunkt: 29-05-2023 - Kl.20:10 - Kilde: NRK - Info


102. Vålerenga møter Lyn i andre runde i NM for menn
Oppsettet for den andre runden i cupen ble klart torsdag kveld. 15 av 16 lag fra Eliteserien gikk videre fra den første runden, hvor Sandefjord var det eneste laget som ble slått ut. Deres overmenn, Eik Tønsberg, møter Strømsgodset i andre runde. Av de største kampene blir trolig kampen mellom Lyn og Vålerenga. De to Oslo-lagene har møttes tre ganger i cupen siden Lyn rykket ned fra Eliteserien i 2009, sist i 2021. Hele oppsettet ser slik ut: Skjervøy – Alta Tromsdalen – Tromsø Mjølner – HamKam Junkeren – Bodø/Glimt Melhus – Molde Byåsen – Aalesund Strindheim - Ranheim Stjørdals/Blink – Rosenborg Levanger – Kristiansund Brattvåg – Hødd Fjøra – Brann Lysekloster - Sogndal Fana – Åsane Stord – Haugesund Sotra – Sandnes Ulf Vidar – Viking Vard Haugesund – Bryne Arendal – Jerv Notodden – Odd Halsen - Start Eik Tønsberg - Strømsgodset Ørn Horten – Fredrikstad Gjøvik/Lyn - Kongsvinger Gjelleråsen – KFUM Ull/Kisa – Lillestrøm Strømmen - Mjøndalen Frigg – Sarpsborg 08 Bærum – Skeid Lyn – Vålerenga Grorud – Raufoss Kjelsås – Stabæk Kvik Halden - Moss
Tidspunkt: 25-05-2023 - Kl.22:28 - Kilde: NRK - Info


103. Strømsgodset endte marerittrekken: – Helt nydelig
Sondre Fosnæss Hanssen sikret Strømsgodset-seier da han headet inn 1-0-målet hjemme mot Sandefjord i Eliteserien tirsdag kveld. Dermed sikret Godset sin første seier siden 1-0 over Aalesund i lagenes utsatte seriestart. Drammenserne fikk også revansjert det forsmedelige 0-5-tapet fra hjemmekampen mot Sandefjord på Marienlyst forrige sesong. – Vi burde scoret flere i dag, men det var en fin festdag på Marienlyst. Dette er bare starten på litt poengsanking for vår del etter et par tøffe bortekamper, sa Godset-trener Jørgen Isnes til TV 2. 43-åringen kom til Godset i sommer, men har fått en tøff start på trenerkarrieren på det høyeste nivået i Norge. – Det har vært noen tøffe uker, men jeg er fra Groruddalen og er tøff i hodet. Jeg tåler både press og trøkk, og det regnet jeg med at det skulle være. Jeg regnet også med at det ville komme noen tøffe perioder, men jeg nyter stundene på Marienlyst, sa den tidligere KFUM-treneren. Fortjent seier Det var heller ikke på noen måte ufortjent at det var vertene som fikk de tre poengene. En knapp halvtime inn i kampen banket Herman Stengel en kanonkule i tverrliggeren, før Jonatan Braut Brunes fikk stang-ut. Det var derfor ekstra godt for Godset-unionen å kunne slippe jubelen løs etter at Sondre Fosnæss Hanssen headet Godset i ledelsen med sitt første eliteseriemål. Scoringen kom etter et nydelig innlegg fra Lars-Christopher Vilsvik mot bakre stolpe. – Det er en helt syk følelse å score, men jobben er ikke over ennå, sa Hanssen til TV 2 i pausen. – Helt nydelig
Tidspunkt: 16-05-2023 - Kl.21:54 - Kilde: NRK - Info


104. Aalesund brøt måltørken og knuste Molde: – En enorm lettelse
Mot alle odds ydmyket Aalesund erkerival Molde, og avsluttet i samme slengen en måltørke på 670 minutter.
Tidspunkt: 16-05-2023 - Kl.21:54 - Kilde: NRK - Info


105. Over 630 minutt uten mål: – Jeg kan ikke si at vi er glade og at det går bra
Aalesund har spilt sju kamper med eliteseriefotball denne sesongen. Fortsatt har de ikke fått ballen i motstandernes nettmasker.
Tidspunkt: 16-05-2023 - Kl.09:56 - Kilde: NRK - Info


106. Stabæk senket fortsatt målløse Aalesund 
Sesongens første nettkjenning lar vente på seg for Aalesund. Lørdag gikk de på sesongens sjette tap da Stabæk vant 1-0. Kevin Kabran scoret kampens eneste mål og Aalesund ligger desidert sist i Eliteserien med ett poeng, ingen scorede mål og 13 baklengs.
Tidspunkt: 13-05-2023 - Kl.19:46 - Kilde: NRK - Info


107. Sesongens første poeng for AaFK
Aalesund fikk ingen umiddelbar effekt etter Lars Arne Nilsens avskjed som trener, men sesongens første poeng kom i 0-0-kampen mot Haugesund. Nilsen fikk sparken som trener før helgen for et AaFK-lag som er i krise. Assistenttrener Marius Bøe så sitt lag gå mer offensivt til verks søndag, men uten uttelling mot et relativt tamt Haugesund-lag. De oransjekledde har spilt ni timer i Eliteserien denne sesongen uten nettkjenning.
Tidspunkt: 07-05-2023 - Kl.19:19 - Kilde: NRK - Info


108. Sterkt press på begge lag før bunnoppgjør i Molde
Aalesunds FK står med null poeng etter fire kamper, Molde FK med ett. Onsdag møtes lagene for fylkesderby og bunnoppgjør.
Tidspunkt: 03-05-2023 - Kl.08:47 - Kilde: NRK - Info


109. TV 2: Lars Arne Nilsen leder Aalesund mot Molde
Sunnmørsposten hevdet mandag, dagen etter et 0-4-tap for Sandefjord, at Lars Arne Nilsen er ferdig som Aalesund-trener. Senere mandag skriver TV 2 at dette ikke medfører riktighet, og at Lars Arne Nilsen leder Aalesund mot Molde i neste kamp onsdag kveld. Kanalen har opplysninger som tilsier at Aalesund-styret enn så lenge har bestemt seg for å støtte sin hardt pressede trener. Sunnmørsposten melder også det samme mandag kveld. Aalesund har hatt en grusom start på sesongen og ligger sist i Eliteserien med null poeng etter fire kamper. Sunnmørsklubben er det eneste laget i ligaen som fortsatt ikke har scoret mål. Onsdag venter et lokaloppgjør mot Molde, som også har hatt en tøff start på sesongen. Nilsen har vært Aalesund-trener siden august 2020, men klarte ikke å redde klubben fra nedrykk. Men påfølgende sesong endte i opprykk for sunnmørsklubben. I 2022 endte de på 9. plass.
Tidspunkt: 01-05-2023 - Kl.16:51 - Kilde: NRK - Info


110. Sunnmørsposten: Lars Arne Nilsen får sparken
Sunnmørsposten hevder mandag at Lars Arne Nilsen er ferdig som Aalesund-trener. Det skjer dagen etter et 0-4-tap for Sandefjord. Aalesund har hatt en grusom start på sesongen og ligger sist i Eliteserien med null poeng etter fire kamper. Sunnmørsklubben er det eneste laget i ligaen som fortsatt ikke har scoret mål. Onsdag venter et lokaloppgjør mot Molde, som også har hatt en tøff start på sesongen. Nilsen har vært Aalesund-trener siden august 2020, men klarte ikke å redde klubben fra nedrykk. Men påfølgende sesong endte i opprykk for sunnmørsklubben. I 2022 endte de på 9. plass.
Tidspunkt: 01-05-2023 - Kl.13:13 - Kilde: NRK - Info


111. Paintsil senket Godset: – Helt fantastisk
Tromsø kunne slippe jubelen løs etter å ha vunnet 1-0 borte mot Strømsgodset i Eliteserien søndag kveld. Yaw Paintsil ble matchvinner for Gutan. – Det var helt fantastisk. Jeg forventet ikke dette selv, men det var dritgøy, siera Paintsil til TV 2. Dermed klatrer Tromsø opp på 2.-plass på tabellen. Etter fire kamper står de med to seirer og to uavgjort. Bare Bodø/Glimt har bedre uttelling (ti poeng). – Jeg er veldig godt fornøyd med mye i dag, men så ser vi at vi fortsatt kan bli et mye bedre fotballag. Tabellen kan dere se på, men vi gleder oss over å få med de tre poengene hjem, sa Tromsø-trener Gaute Helstrup til TV 2. Godset ligger helt nede på 13.-plass med bare tre poeng etter fire serierunder. Etter hjemmeseieren i sesongåpningen mot Aalesund har Jørgen Isnes´ gutter fortsatt til gode å ta poeng.
Tidspunkt: 30-04-2023 - Kl.17:14 - Kilde: NRK - Info


112. Aalesund fortsatte fiaskostarten – fikk bank i Sandefjord
Sandefjord tok sesongens første seier da Aalesund ble sendt hjem med 0-4-tap. Det nærmer seg krise i AaFK etter null mål og null poeng på fire kamper. Sandefjords svenske Danilo Al-Saed var et stadig uromoment hver gang han gjestet AaFK-forsvaret. Han hadde ved siden av ett mål også en målgivende pasning. – Det er en del ting som ikke funger. Vi henger ikke helt i hop. Vi må få inn en del friske spillere igjen. Det er flere ting vi må se på, men vi må ha de beste spillerne på banen. I dag var vi ikke bra nok. Vi må fighte på hver eneste trening og kamper framover, sa Aalesund-trener Lars Arne Nilsen. Neste motstander for Aalesund blir Molde på bortebane en kamp som også blir et bunnoppgjør. – Det blir et skikkelig bunnoppgjør mot Molde allerede onsdag. De har vel ikke så mange poeng de heller, sa Nilsen. Sandefjord-trener Hans Erik Ødegaard kan derimot puste lettet over årets første trepoenger. Laget har også to uavgjorte kamper og ett tap.
Tidspunkt: 30-04-2023 - Kl.17:13 - Kilde: NRK - Info


113. Kiplesund med kanonhopp og norsk rekord i Botswana
Ingar Kiplesund forbedret den norske rekorden i lengde med elleve centimeter i et stevne i Botswana lørdag. I andre omgang hoppet han hele 8,21 meter. Konkurransen er ikke ferdig, men i skrivende stund er Kiplesund nummer to, 13 centimeter bak amerikaneren Dendy Marquise. Kiplesund slo i 2019 den 46 år gamle norske rekorden til Kristen Fløgstad på 8,02 da han hoppet 8,10 i et stevne i Spania. Lørdag ble det altså hele 8,21 meter for Kiplesund, det til tross for at det var 0,8 meter i sekundet med motvind. Kulestøteren Marcus Thomsen deltok også i stevnet. Han ble nummer seks med et støt på 19,65.
Tidspunkt: 29-04-2023 - Kl.14:37 - Kilde: NRK - Info


114. Helland kan tangere RBK-legende – eit halvt år etter han la opp
Pål André Helland (33) la skoa på hylla i november i fjor. Likevel kan han, takka vere kampar mot Junkeren og Aalesund, tre inn i eit eksklusivt selskap.
Tidspunkt: 28-04-2023 - Kl.12:10 - Kilde: NRK - Info


115. Tre nordmenn møter verdenseliten på Bislett
Ingar Bratseth-Kiplesund, Henrik Flåtnes og Sander Aas Skotheim er alle klare for lengdekonkurransen under årets Diamond League-stevne på Bislett. Årets Bislett Games arrangeres torsdag 15. juni. Fem av de seks best rankede i verden stiller på Bislett med verdensener Miltiadis Tentoglou som den fremste. Hans beste resultat er 8,60 meter satt i 2021. Grekeren er også regjerende olympisk mester. De fire øvrige sterke utøverne som vil være på plass er Marquis Dendy (USA), Simon Ehammer (Sveits), Thobias Montler (Sverige) og Murali Sreeshankar (India). Av de norske er Ingar Bratseth-Kiplesund den antatt beste. Han har en personlig på 8,10 meter og startet sesongen med gode 7,97 meter i Sør-Afrika for noen uker siden. Henrik Flåtnes har en pers på 7,95, mens tikjemperen Sander Aae Skotheims beste resultat i lengde er på 7,74.
Tidspunkt: 26-04-2023 - Kl.08:40 - Kilde: NRK - Info


116. Hjemmesmell for Vålerenga: Senket av Fardal Opseth
Kristian Fardal Opseth scoret både én og to ganger da Sarspborg 08 slo Vålerenga 2-0 i hovedstaden søndag kveld. Vålerenga skapte flere sjanser, men manglet effektiviteten foran mål. Og da spissen Torgeir Børven fant nettmaskene, ble scoringen annullert for en hands. Effektiviteten var i hvert til stede hos innbytter Kristian Fardal Opseth som sendte sarpingene i føringen etter 50 minutter og fastsatte sluttresultatet til 2-0 etter 80. – Jeg synes ikke vi hadde vår beste kamp spillemessig, men vi står i det og skaper sjanser. Og så vet vi at vi kan score mål, sier tomålsscoreren til TV 2 rett etter kampslutt. Dermed tok Sarpsborg 08 sesongens første trepoenger etter å ha tapt for Bodø/Glimt forrige helg. Vålerenga blir stående med sine tre poeng. De slo Aalesund i sesongpremieren.
Tidspunkt: 16-04-2023 - Kl.19:07 - Kilde: NRK - Info


117. Strømsgodset senket Aalesund
Strømsgodset fikk omsider sin sesongstart etter koronatrøbbelet. Den endte med tre poeng etter 1-0 over Aalesund. Gustav Valsvik ble kampens eneste målscorer hjemme på Marienlyst stadion. Forsvarsspilleren ble matchvinner med en kanon av en volley og sørget med det for sesongens andre tap for Aalesund.
Tidspunkt: 16-04-2023 - Kl.16:56 - Kilde: NRK - Info


118. Slik spilles 1. runde i cupen
Oppsettet for åpningsrunden av 2023-utgaven av fotball-NM er klart. Slik spilles kampene. Runden spilles 24. mai, mens det også spilles noen kamper 25. mai. Endelig tidspunkt vil bli fastsatt i løpet av kort tid. Hammerfest – Tromsø, Alta – Bossekop, Finnsnes – Skjervøy, Fløya – Tromsdalen, Mjølner – Harstad, Mosjøen – Bodø/Glimt Junkeren – Innstranda Rana – Stjørdals/Blink Verdal – Ranheim Trygg/Lade – Rosenborg Orkla – Levanger Melhus – Kolstad Nardo – Byåsen Strindheim – Træff Tomrefjord – Kristiansund Surnadal – Molde Herd – Brattvåg Spjelkavik – Hødd Eid – Aalesund Fjøra – Florø Førde – Sogndal Fyllingsdalen – Sotra Loddefjord – Åsane Frøya – Brann Stord – Sandviken Lysekloster – Os Bjarg – Fana Forus/Gausel – Viking Rosseland – Bryne Djerv 1919 – Sandnes Ulf Staal Jørpeland – Haugesund Brodd – Vidar Vard Haugesund – Egersund Fløy – Start Randesund – Arendal Mandalskameratene – Jerv Urædd – Odd Pors – Notodden Halsen – Fram Flint – Ørn Horten Eik Tønsberg – Sandefjord Drammens BK – Mjøndalen Åssiden – Stabæk Hønefoss – KFUM Heming – Strømsgodset Holmlia – Skeid Lokomotiv Oslo – Ull/Kisa Follo – Kjelsås Frigg – Ullern Asker – Bærum Nordstrand – Lyn Fu/Vo – Sarpsborg 08 Skjetten – Grorud Skedsmo – Lillestrøm Gjelleråsen – Lørenskog Eidsvold Turn – Strømmen Nybergsund – HamKam Lillehammer – Kongsvinger Brumunddal – Raufoss Elverum – Gjøvik/Lyn Råde – Vålerenga Sprint-Jeløy – Fredrikstad Drøbak/Frogn – Moss Kråkerøy – Kvik Halden Samtidig med at 2023-utgaven av er i forberedelsesfasen, er fortsatt ikke 2022-utgaven ferdigspilt. Der har man kommet til semifinalene. De spilles 26. april. Finalen går i slutten av mai. Det er besluttet at hele årets utgave av fotball-NM skal spilles før nyttår. Dermed vender man tilbake til den gamle ordningen etter at koronapandemien har tvunget fram endringer de siste årene. (NTB)
Tidspunkt: 12-04-2023 - Kl.11:06 - Kilde: NRK - Info


119. Syv Godset-spillere tilbake i trening
Syv av de elleve koronasmittede Strømsgodset-spillerne vender tirsdag tilbake til trening, opplyser daglig leder i klubben, Magne Jordan Nilsen, til NRK. – Syv spillere har blitt klarert for å komme inn på testing. De skal ta en koronatest, og trene litt med ball for seg selv, sier Nilsen. De fire resterende spillerne er fortsatt hjemme med koronasymptomer. Klubben mener de nå har kontroll på smittesituasjonen etter at de ikke har fått noen flere tilfeller siste døgnet. Derfor er Nilsen foreløpig optimistisk med tanke på søndagens eliteseriekamp mot Aalesund. – Vi vet mer mot slutten av uka, men tilsynelatende er det ikke noe mer spredning nå. Det tyder på at vi vil ha flere tilgjengelige inn mot kampen, sier Nilsen.
Tidspunkt: 11-04-2023 - Kl.10:10 - Kilde: NRK - Info


120. Debutanten Håkans reddet VIF – slo Aalesund
Finske Daniel Håkans scoret mål i sin første offisielle kamp for Vålerenga. Målet sørget for at VIF vant 1-0 over Aalesund i serieåpningen av Eliteserien. Nettkjenningen kom med tolv minutter igjen av kampen. Midtbanemann Henrik Bjørdal slo inn i feltet der Håkans løp seg fri og headet ballen videre i mål. VIF tok dermed alle tre poengene med seg tilbake til Oslo. Noen minutter før Håkans nettkjenning var Aalesunds nyervervelse Isaac Atanga nære å sende vertene i føringen. 22-åringen fra Ghana fikk ballen feilvendt i feltet, men fikk rettvendt seg og fyrt av et skudd. VIFs sisteskanse Magnus Sjøeng fikk en hånd på avslutningen, som gikk videre i stolpen og ut. Lagene slet innledningsvis med å komme til noen farligheter. Aalesund kom til et fåtall avslutninger på mål før hvilen uten at Sjøeng hadde problemer med å redde skuddene. Fem minutter etter hvilen kom Bjørdal til kampens største sjanse for Oslo-klubben da han fyrte av et skudd fra skrått hold, men tangotrøyenes keeper Sten Grytebust sto i veien. Aalesund møter Strømsgodset i neste runde, mens VIF tar imot Sarpsborg 08. (NTB)
Tidspunkt: 10-04-2023 - Kl.16:55 - Kilde: NRK - Info


121. Debutanten reddet Vålerenga
Finske Daniel Håkans scoret mål i sin første offisielle kamp for Vålerenga. Målet sørget for at VIF vant 1-0 over Aalesund i serieåpningen av Eliteserien. Nettkjenningen kom med tolv minutter igjen av kampen. Midtbanemann Henrik Bjørdal slo inn i feltet der Håkans løp seg fri og headet ballen videre i mål. VIF tok dermed alle tre poengene med seg tilbake til Oslo. Noen minutter før Håkans nettkjenning var Aalesunds nyervervelse Isaac Atanga nære å sende vertene i føringen. 22-åringen fra Ghana fikk ballen feilvendt i feltet, men fikk rettvendt seg og fyrt av et skudd. VIFs sisteskanse Magnus Sjøeng fikk en hånd på avslutningen, som gikk videre i stolpen og ut. Lagene slet innledningsvis med å komme til noen farligheter. Aalesund kom til et fåtall avslutninger på mål før hvilen uten at Sjøeng hadde problemer med å redde skuddene. Fem minutter etter hvilen kom Bjørdal til kampens største sjanse for Oslo-klubben da han fyrte av et skudd fra skrått hold, men tangotrøyenes keeper Sten Grytebust sto i veien. Aalesund møter Strømsgodset i neste runde, mens VIF tar imot Sarpsborg 08. (NTB)
Tidspunkt: 10-04-2023 - Kl.16:55 - Kilde: NRK - Info


122. Eliteserieklubb snur – avventer musikkplan
Aalesund har lagt planen om å bruke scoringsmusikk under kamper på is. Det etter at supportergrupper til klubben reagerte kraftig på sanginnføringen. Til NRK sa blant styreleder i Aalesund support, Ole Kristiseter, at de overkjørte og pisset på supporterne. Nå snur eliteserieklubben. – Det må sies at klubben også har fått mye positiv respons fra supportere som ønsker at en tester ut nye konsepter på stadion, men som klubb velger vi likevel å avvente innføringen av scoringsmusikk til vi har fått i gang en god og konstruktiv dialog mellom supportere, spillere og klubb, skriver Aalesund på sin Facebook-side. Torsdag kom den opprinnelige planen til Aalesund fotballklubb om å innføre målmusikk for hver scoring.
Tidspunkt: 09-04-2023 - Kl.19:42 - Kilde: NRK - Info


123. Tre kamper i Eliteserien flyttes
Tre eliteseriekamper har fått ny dato som følge av at flere klubber får spilleplanen tilpasset til deltakelse i europacuper. Norges Fotballforbund opplyser om endringene i terminlisten på sine nettsider mandag kveld. NFF opplyser at beslutningen er tatt i samråd med Norsk Toppfotball, Fotball Media, rettighetshaver TV 2 og klubbene. Fylkesderbyet mellom Molde og Aalesund, som etter planen skulle vært spilt tidlig i august, flyttes nå fram til 3. mai klokken 18.00. Samme dato og med samme starttidspunkt spilles Bodø/Glimt – Odd og Rosenborg – Brann. De to sistnevnte kampene skulle vært spilt 18. august.
Tidspunkt: 13-03-2023 - Kl.22:13 - Kilde: NRK - Info


124. Koomson ferdig i Bodø/Glimt – klar for Sandefjord
Gilbert Koomson skal spille for Sandefjord framover. Kantspilleren har signert en kontrakt ut 2024. Det bekrefter både selgende og kjøpende klubb på sine nettsider. Koomson sa selv at det blir Sandefjord til Avisa Nordland for et par dager siden. Koomson hadde opprinnelig en kontrakt med Glimt ut 2023-sesongen. Den 28 år gamle ghaneseren har også vært i Sogndal, Brann og Aalesund i sin karriere i Norge. Sandefjord skriver på sin nettside at Koomson «takket nei til mer lønnsomme tilbud, både fra norske og utenlandske klubber. Det er vi i SF glade for». (NTB)
Tidspunkt: 28-02-2023 - Kl.17:54 - Kilde: NRK - Info


125. Aalesund henter Amidou Diop
Aalesund signerer senegaleseren Amidou Diop (30). Det bekrefter Aalesund i en pressemelding på deres nettside. 30-åringen har skrevet under på en kontrakt som binder ham til klubben i to år. – Jeg er fornøyd med valget om å signere for AaFK. Det var interesse fra en rekke klubber, men det riktige valget var Aalesund, sa Diop til Aalesund. (NTB)
Tidspunkt: 03-02-2023 - Kl.20:13 - Kilde: NRK - Info


126. Overgangen til Aalesund i vasken for Skaanes
Agenten til Kasper Skaanes, Stig Lillejord, opplyser at den medisinske testen hos Aalesund ikke gikk gjennom, og at overgangen fra Brann ryker, melder BA og BT. «Kasper har kjørt et alternativt treningsopplegg siden fjorårssesongen ble avsluttet grunnet en overbelastning i lysken, og han er fortsatt ikke tilbake i full trening», skriver Lillejord i en SMS til Bergensavisen og Bergens Tidende. Skaanes dro mandag til Ålesund for å fullføre overgangen fra Brann. Brann-trener Eirik Horneland forklarte hvorfor han var villig til å slippe den 27 år gamle offensive midtbanespilleren: – Kasper står i en vanskelig konkurransesituasjon her. Og når Niklas (Jensen Wassberg) forlenget kontrakten, i tillegg til at Mathias Rasmussen og Felix Horn Myhre har gjort det bra i hans posisjon, satser nok Kasper på at han kan få mer spilletid der oppe. I den alderen er det viktig å få spille, sa Horneland til BA. (©NTB)
Tidspunkt: 24-01-2023 - Kl.10:53 - Kilde: NRK - Info


127. Stoppertalent klar for Vålerenga
Den 21 år gamle midtstopperen Aaron Kiil Olsen forlater KFUM Oslo og har undertegnet en fireårskontrakt med Vålerenga. Det opplyser Vålerenga på sitt nettsted lørdag ettermiddag. Olsen har imponert stort for «Kåffa» i 1. divisjon, og i november debuterte han for Norges U21-landslag. «Det har vært stor interesse rundt vår nye mann, og stortalentet vraket både norske og utenlandske klubber for å komme til Vålerenga», skriver VIF. – Aaron hadde en veldig god sesong i Obos-ligaen i fjor, og han er en moderne stopper med stor fart og bra fysikk. Han kler måten vi ønsker å spille på og er i tillegg Oslo-gutt, sier trener Dag-Eilev Fagermo. VIF er for tiden på sesongoppkjøring på Marbella i Spania. Laget serieåpner borte mot Aalesund 10. april.
Tidspunkt: 14-01-2023 - Kl.12:12 - Kilde: NRK - Info


128. AaFK har signert Kasper Lunding
Aalesund har signert kantspiller Kasper Lunding. Dansken har skrevet under på en kontrakt til sommeren 2026, og kommer fra nederlandske Heracles. – Han er en veldig spennende kantspiller. Han har mange aldersbestemte landskamper for Danmark og erfaring både fra Superligaen og Eliteserien. Vi har gode referanser på ham både som spiller og type, sier AaFK-trener Lars Arne Nilsen, og understreker: – En veldig spennende signering! 23-åringen startet karrieren i AGF Aarhus og i 2020 var Lunding innom Odd på utlån.
Tidspunkt: 21-12-2022 - Kl.17:03 - Kilde: NRK - Info


129. Kastrati legger opp – fortsetter som spillerutvikler i Odd
Flamur Kastrati (31) avslutter fotballkarrieren etter 16 år, men skal fortsette å jobbe i Odd. Dårlige akilleser og generell slitasje på kroppen er grunnen til at 31-åringen nå legger fotballskoa på hylla. – Jeg ønsker å gå normalt og kunne leke med barna mine, sier trebarnsfaren til NRK, som har slitt med akillesene i halvannet år. – Det er selvfølgelig utrolig trist, men det er enklere når jeg fortsetter i fotballen, forteller Kastrati. Han er takknemlig for å få fortsette i Skiens-klubben som spillerutvikler: – Nå blir det fotball med huet i stedet for, og det passer meg fint. Kastrati har spilt i en lang rekke klubber, blant dem nederlandske Twente og tyske Duisburg. Han startet karrieren i Oslo-klubben Grei og har vært innom flere norske klubben i løpet av karrieren, deriblant Strømsgodset, Aalesund og Kristiansund.
Tidspunkt: 21-12-2022 - Kl.12:32 - Kilde: NRK - Info


130. AaFK fikk kompensasjon av NFF etter omstridt cupkamp
Aalesunds FK og Norges Fotballforbund er enig om en økonomisk kompensasjon etter cupkampen sunmørsklubben nektet å spille etter sen flytting. AaFKs styreleder Jan Petter Hagen bekrefter overfor Sunnmørsposten at det er enighet med forbundet i saken. – Utgangspunktet er at vi var veldig, veldig misfornøyde med beslutningen som ble tatt rundt cupkampen. Det ga vi klart uttrykk for da, og det har vi gjort i ettertid også. Vi krevde en kompensasjon for det, og nå har vi og forbundet blitt enige om det, sier han til avisen. Aalesund skulle i utgangspunktet ha møtt Bodø/Glimt i 4. runde av cupen 13. mars i år. I forkant besluttet imidlertid Norges Fotballforbund at kampen skulle flyttes fram en uke. Beslutningen ble tatt for å tilrettelegge bedre rundt Bodø/Glimts kamper i conferenceligaen i samme periode. Aalesund reagerte kraftig på flyttingen. Klubben slet på det tidspunktet med både skader og et pågående koronautbrudd. De hadde også formidlet at datoen som ble valgt av NFF ikke var aktuell å spille på. Det hele endte opp med at Bodø/Glimt vant oppgjøret på walkover som følge av at Aalesund ikke møtte til kamp. (NTB)
Tidspunkt: 20-12-2022 - Kl.07:43 - Kilde: NRK - Info


131. Aalesund fikk kompensasjon av NFF etter omstridt cupkamp
Aalesund og Norges Fotballforbund er enig om en økonomisk kompensasjon etter cupkampen sunmørsklubben nektet å spille etter sen flytting. AaFKs styreleder Jan Petter Hagen bekrefter overfor Sunnmørsposten at det er enighet med forbundet i saken. – Utgangspunktet er at vi var veldig, veldig misfornøyde med beslutningen som ble tatt rundt cupkampen. Det ga vi klart uttrykk for da, og det har vi gjort i ettertid også. Vi krevde en kompensasjon for det, og nå har vi og forbundet blitt enige om det, sier han til avisen. Aalesund skulle i utgangspunktet ha møtt Bodø/Glimt i 4. runde av cupen 13. mars i år. I forkant besluttet imidlertid Norges Fotballforbund at kampen skulle flyttes fram en uke. Beslutningen ble tatt for å tilrettelegge bedre rundt Bodø/Glimts kamper i conferenceligaen i samme periode. Aalesund reagerte kraftig på flyttingen. Klubben slet på det tidspunktet med både skader og et pågående koronautbrudd. De hadde også formidlet at datoen som ble valgt av NFF ikke var aktuell å spille på. Det hele endte opp med at Bodø/Glimt vant oppgjøret på walkover som følge av at Aalesund ikke møtte til kamp. (NTB)
Tidspunkt: 19-12-2022 - Kl.22:31 - Kilde: NRK - Info


132. Slik spilles Eliteserien i 2023: Molde møter Tromsø i første runde
Regjerende mester Molde innleder den neste eliteseriesesongen borte mot Tromsø. Rosenborg møter Molde allerede i annen serierunde. Det er klart etter at terminlisten for 2023-utgaven av Eliteserien ble presentert fredag. Nyopprykkede Brann og Stabæk åpner med mot henholdsvis Haugesund og Odd 10. april. Rosenborgs hjemmemøte med Viking blir åpningskampen. Den spilles andre påskedag med avspark 14.30 på Lerkendal. De øvrige kampene i 1. runde er Aalesund – Vålerenga, HamKam – Sandefjord, Lillestrøm – Strømsgodset, Sarpsborg 08 – Bodø/Glimt. Allerede i serierunde nummer to møtes Molde og Rosenborg til det som blir en toppkamp mellom to av gullkandidatene. Serien avsluttes 2. desember, og da spilles følgende kamper: Bodø/Glimt – Sarpsborg 08, Haugesund – Stabæk, Molde – HamKam, Odd – Aalesund, Sandefjord – Lillestrøm, Strømsgodset – Brann, Viking – Rosenborg, Vålerenga – Tromsø. I Norge knyttes det også stor forventning til hvem som møtes på «fotballens festdag» 16. mai. Den runden ser slik ut: Aalesund – Molde, Tromsø – Bodø/Glimt, Brann – Stabæk, Lillestrøm – Sarpsborg 08, Rosenborg – Haugesund, Strømsgodset – Sandefjord, Viking – Odd, Vålerenga – HamKam. Den norske fotballen «tjuvstarter» sesongen med 4. rundekamper i NM. De spilles 12. mars.
Tidspunkt: 09-12-2022 - Kl.18:54 - Kilde: NRK - Info


133. Slik spilles Eliteserien i 2023: Molde møter Viking i første runde
Regjerende mester Molde innleder den neste eliteseriesesongen borte mot Tromsø. Rosenborg møter Molde allerede i annen serierunde. Det er klart etter at terminlisten for 2023-utgaven av Eliteserien ble presentert fredag. Nyopprykkede Brann og Stabæk åpner med mot henholdsvis Haugesund og Odd 10. april. Rosenborgs hjemmemøte med Viking blir åpningskampen. Den spilles andre påskedag med avspark 14.30 på Lerkendal. De øvrige kampene i 1. runde er Aalesund – Vålerenga, HamKam – Sandefjord, Lillestrøm – Strømsgodset, Sarpsborg 08 – Bodø/Glimt. Allerede i serierunde nummer to møtes Molde og Rosenborg til det som blir en toppkamp mellom to av gullkandidatene. Serien avsluttes 2. desember, og da spilles følgende kamper: Bodø/Glimt – Sarpsborg 08, Haugesund – Stabæk, Molde – HamKam, Odd – Aalesund, Sandefjord – Lillestrøm, Strømsgodset – Brann, Viking – Rosenborg, Vålerenga – Tromsø. I Norge knyttes det også stor forventning til hvem som møtes på «fotballens festdag» 16. mai. Den runden ser slik ut: Aalesund – Molde, Tromsø – Bodø/Glimt, Brann – Stabæk, Lillestrøm – Sarpsborg 08, Rosenborg – Haugesund, Strømsgodset – Sandefjord, Viking – Odd, Vålerenga – HamKam. Den norske fotballen «tjuvstarter» sesongen med 4. rundekamper i NM. De spilles 12. mars.
Tidspunkt: 09-12-2022 - Kl.15:15 - Kilde: NRK - Info


134. Uttak til landskamper i ishockey mot Slovakia og Latvia
Den norske landslagssjefen i ishockey, Tobias Johansson, har tatt ut troppen til landskamper mot Slovakia og Latvia i Bratislava 15. og 16. desember: Tobias Johansson hadde sine første kamper som norsk landslagssjef i Trondheim i november mot Latvia og Danmark. Det ble ett tap og en seier. Det var med et lag fullt av ferske spillere. Denne gangen er veteraner som Mathis Olimb og Alexander Bonsaksen med igjen. Målvakter: Jonas Arntzen (Örebro), Henrik Holm (Stavanger), Tobias Normann (Sparta). Backer: Alexander Bonsaksen (Frisk Asker), Sander Vold Engebråten (Storhamar), Johannes Johannesen (Mora), Christian Kåsastul (Frisk Asker), Max Krogdahl (Västervik), Erlend lesund (Rögle), Emil Lilleberg (Oskarshamn), Mattias Nørstebø (Björklöven). Løpere: Michael Haga (Black Wings Wien), Ludvig Hoff (Stavanger Oilers), Kristian Jakobsson (Sparta), Andreas Martinsen (Lillehammer), Mathis Olimb (Vålerenga), Mats Rosseli Olsen (Frölunda), Thomas Olsen (Vålerenga), Thomas Berg Paulsen (Stavanger Oilers), Martin Røymark (Vålerenga), Eirik Salsten (Storhamar), André Bjelland Strandborg (Stavanger), Mathias Trettenes (HPK), Markus Vikingstad (Fischtown Pinguins). (NTB)
Tidspunkt: 29-11-2022 - Kl.10:11 - Kilde: NRK - Info


135. Loberto blir Bohinens assistent i Stabæk
Lars Bohinen har sikret seg Andrea Loberto som assistent i fotballklubben Stabæk foran 2023-sesongen. – Stabæk er en flott klubb med store tradisjoner. En klubb som hører til i Eliteserien og en klubb med mange dyktige folk og gode spillere. Jeg ser fram til å komme til Stabæk, sier Loberto til klubbens nettside. Avtalen til italieneren gjelder for 2023. Loberto tar over etter Petter Belsvik. Bohinen og Loberto jobbet sammen i Vålerenga i 2005. De var også en duo i Aalesund fra 2018 til 2020.
Tidspunkt: 18-11-2022 - Kl.09:23 - Kilde: NRK - Info


136. Haugen klar for Stabæk
Fredrik Haugen har signert for gamleklubben Stabæk og skal være med i opprykkssesongen. Kontrakten strekker seg ut 2024. Haugens kontrakt i Aalesund gikk ut etter årets sesong og ble ikke forlenget. Det åpnet opp for en retur til Stabæk, der Haugen spilte i 2021-sesongen etter han kom fra kypriotiske AEK Larnaka. Stabæk rykket ned, og da gikk Haugen til Aalesund. Nå reiser han samme vei tilbake. Kontrakten på to år ble signert tirsdag, skriver klubben. – Det føles veldig godt å være tilbake. Jeg likte meg godt da jeg var her sist, selv om det ble en kort periode. Så nå er det godt å ha et litt lengre perspektiv på det. Jeg vil hjelpe Stabæk til en god sesong, sier Haugen. (NTB)
Tidspunkt: 15-11-2022 - Kl.14:15 - Kilde: NRK - Info


137. Anders Lindegaard avslutter karrieren
Tidligere Aalesund- og Manchester United-keeper Anders Lindegaard (38) har bestemt seg for å legge opp. Danske Lindegaard har spilt for Helsingborg i svensk eliteserie siden 2019, men etter denne sesongen har han tatt avgjørelsen om å avslutte karrieren. – Dette er riktig tidspunkt. Jeg føler meg ferdig med fotball både fysisk og mentalt. Jeg har vært heldig som har kunnet spille til jeg var 38, sier han til danske Tipsbladet. Lindegaard startet karrieren i Odense før han gikk til Aalesund i 2009. Der storspilte han og ble i 2011 solgt til den engelske storklubben Manchester United, der han var i fire år. Totalt fikk han 29 kamper for «De røde djevlene». Etter tiden i Manchester flyttet han til diverse klubber innad i England før han signerte for Helsingborg i 2019. Lindegaard fikk fem landskamper for Danmark etter debuten i 2010. (NTB)
Tidspunkt: 11-11-2022 - Kl.09:54 - Kilde: NRK - Info


138. VIF-kaptein Tollås Nation legger opp
Vålerengas hjemmekamp mot Molde blir Jonathan Tollås Nations siste kamp som fotballspiller. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider. – I dag har jeg tatt det utrolig vanskelige valget om å legge skoene på hyllen, sier Tollås Nation i en video publisert av Vålerenga fotball. Nation står oppført med 351 kamper og 15 scoringer i Norges øverste divisjon. Han debuterte tilbake i 2004 for Aalesund.
Tidspunkt: 08-11-2022 - Kl.17:05 - Kilde: NRK - Info


139. Grytebust gir seg på landslaget
33 år gamle Sten Grytebust har bestemt seg for at han er ferdig med landslagsfotball. Det skriver Sunnmørsposten. For bare noen dager siden bestemte Rosenborg-keeper André Hansen seg for det samme. Grytebust fikk landslagsdebuten i 2013 i en privatlandskamp mot Nord-Makedonia. Det ble totalt fem landskamper på Aalesund-keeperen, den siste i 2019. – Det er snakk om en totalvurdering av situasjonen, som går først og fremst på at dette er niende året jeg er med. Jeg fikk min debut under Drillo, så det begynner å bli noen år siden. Den gangen var jeg en ung spiller, men nå er jeg en familiefar med tre barn. Jeg har litt dårlig samvittighet overfor dem, at jeg skal av gårde så mye når jeg kunne hatt fri med dem, sier Grytebust til Sunnmørsposten.
Tidspunkt: 07-11-2022 - Kl.13:13 - Kilde: NRK - Info


140. Medaljesjansen glapp for Lillestrøm etter tap mot Aalesund
Med seirer til både Rosenborg og Bodø/Glimt ender Lillestrøm opp med 4.-plass i årets eliteserie etter 1-2-tap i Aalesund. Nikolai Hopland ble matchvinner da han banket inn 2-1-målet på halv volley etter en retur i det 69. minutt. Lillestrøm lå lenge an til medalje i årets eliteserie, men formen sviktet litt på tampen. De sto med fire tap på de seks siste før bortekampen på Sunnmøre. Søndag kom det femte tapet på de siste sju kampene. Det spiller ingen rolle hvilket resultat det blir i neste helgs siste seriekamp hjemme mot HamKam. Lillestrøm har ikke mulighet til å klatre på tabellen og har god klaring ned til Vålerenga på plassen bak. Da blir det 4.-plass på Geir Bakkes menn. (NTB)
Tidspunkt: 06-11-2022 - Kl.18:19 - Kilde: NRK - Info


141. Håpet lever for KBK - knuste Aalesund
Det ble bekmørkt på Kristiansunds stadion da lyset gikk etter strømstans midt i kampen. Men selv om lyset etter hvert kom på igjen ble den en helsvart kveld for Aalesund. Nedrykkstruede Kristiansund fikk nemlig en etterlengtet oppgjør da de smadret AaFK hele 4-0. Max Normann Williamsen og Brynjolfur Willumsson sørget for 2-0-ledelse før pause. KBK la på ytterligere to scoringer etter hvilen: 3-0 kom etter et selvmål signert Nikolai Hopland, før Bendik Bye fastsatte sluttresultatet til 4-0. Dermed fikk Kristiansund en livslinje i kampen om å overleve i Eliteserien, spesielt med tanke på at HamKam slo Sandefjord 2-1. Det betyr at det for Kristiansunds del bare er to poeng opp til Sandefjord på kvalik-plass. Fredrik Sjølstad og Pål Alexander Kirkevold scoret målene for HamKam, mens Rufos Sandefjord-scoring bare ble et trøstemål.
Tidspunkt: 30-10-2022 - Kl.17:57 - Kilde: NRK - Info


142. Brann avslutta med stil og poengrekord
Brann slo KFUM 4-1 framfor nesten 13.000 tilskodarar i sesongavslutninga i 1. divisjon, og sette dermed poengrekort for divjonen med 81 - to fleire enn Aalesunds rekord frå 2019. KFUM tok leiinga ved Petter Nosakhare Dahl, men så var det berre Brann. Felix Horn Myhre gav Brann 2-1 ved pause, og Niklas Castro og Bård Finne sette dei to siste på overtid. Stabæk slo Mjøndalen 2-0 og sikra seg den andre opprykksplassen, heile 23 poeng bak Brann. Start, KFUM, Sandnes Ulf og Kongsvinger tar kvalikplassane. Første kamp i kvaliken blir Sandnes Ulf - Kongsvinger. I botnen var alt avgjort før siste runde. Grorud og Stjørdals-Blink rykkjer ned, men begge avslutta med siger - Stjørdals-Blink med 1-0 over Skeid, Grorud med 3-1 over Åsane. Andre resultat i serieavslutninga: Bryne - Sandnes Ulf 0-2, Kongsvinger - Fredrikstad 0-1, Raufoss - Sogndal 0-3, Start - Ranheim 2-1. Skeid er på kvalik-plass, og møter Arendal i kamp om ein plass i neste års 1. divisjon.
Tidspunkt: 29-10-2022 - Kl.14:59 - Kilde: NRK - Info


143. AaFK sikret plassen i Eliteserien
Gilbert Koomson kom inn etter pause og ga Aalesund 1-0 over Sandefjord. Det tre poengene sender sunnmøringen inn blant topp ti i Eliteserien og sikret samtidig fornyet kontrakt i den øverste divisjonen. Sandefjord har nå spilt tolv strake kamper i Eliteserien uten seier. Den elendige formen gjør at nedrykksspøkelset plager Sandefjord i sesonginnspurten. Laget ligger på kvalifiseringsplassen og er fem poeng bak HamKam på trygg grunn. Det er like stor avstand ned til Kristiansund og Jerv under streken. (NTB/NRK)
Tidspunkt: 23-10-2022 - Kl.16:54 - Kilde: NRK - Info


144. HamKam med viktig poeng i bunnstriden
HamKams ene poeng i 1-1-kampen mot Strømsgodset lørdag kan bli svært viktig for å unngå å havne på den skumle kvalifiseringsplassen i Eliteserien. Akkurat nå ligger HamKam fem poeng foran Sandefjord på den nevnte kvalifiseringsplassen, og det med én kamp mer spilt før Sandefjord møter Aalesund borte søndag. Mye blir avgjort i den neste serierunden. Da møtes Sandefjord og HamKam i Sandefjord. HamKam trenger fortsatt poeng på å være sikker på å unngå kvalifiseringsplassen. Strømsgodset ligger trygt plassert på 10.-plassen med sine 33 poeng.
Tidspunkt: 22-10-2022 - Kl.17:57 - Kilde: NRK - Info


145. Perlemål sikret AaFK-seier i bunnoppgjør
Simen Bolkan Nordli ble matchvinner for Aalesund i den utsatte kampen i eliteserien borte mot Jerv. Hans frisparkperle i første omgang ble avgjørende. Jerv tok en etterlengtet seier med 2-1 over Sandefjord søndag og kunne ha meldt seg på igjen i nedrykksstriden med seier i denne kampen, som ble utsatt 9. oktober på grunn av flytrøbbel for AaFK. Lars Arne Nilsens mannskap tok med seieren et solid steg vekk fra bunnstriden og er à poeng med Strømsgodset på 11.-plass. Det var Arne Sandstøs Jerv som hadde presset på seg, men laget klarte ikke å utnytte et lite spillovertak. Erlend Hustad sendte Peter Wilson gjennom etter 20 minutter, men Nicolai Hopland klarte å forstyrre Jerv-spissen tilstrekkelig til at han skjøt svakt utenfor. Etter at hjemmelaget var best de første 40 minuttene, kom gjestene mer med og avsluttet best de siste fem minuttene av omgangen hvor Simen Bolkan Nordli plutselig var svært så aktiv. Han fikk to frisparksjanser og banket det siste forsøket i krysset til 1-0. Det var hans tredje seriemål for sesongen. (NTB)
Tidspunkt: 19-10-2022 - Kl.18:04 - Kilde: NRK - Info


146. Brann på rekordkurs
Brann slo Skeid 3–0 i 1. divisjon mandag og har fortsatt poengrekorden innen rekkevidde. Kongsvinger styrer mot kvalikspill etter 3–1 over Sandnes Ulf. Niklas Castro og Aune Heggebø scoret målene da Brann tok sesongens 24. seier på eget gress mandag. Castro ble tomålsscorer. Dermed er mannskapet til Eirik Horneland oppe i 75 poeng så langt denne sesongen. Poengrekorden i 1. divisjon tilhørende Aalesund lyder på 79 poeng. Skulle Brann avslutte sesongen med nye trepoengere mot Fredrikstad og KFUM Oslo, er den nye rekorden et faktum. Brann skapte nok sjanser til å vinne med langt større sifre mot Skeid, men måtte nøye seg med tre scoringer. Castros frisparkperle midtveis i første omgang var til gjengjeld av det flotte slaget. Stabæk ser ut til å ta den andre direkte opprykksplassen til Eliteserien, og bak der er KFUM og Start klare for kvalikspill. Alt tyder på at Kongsvinger også forlenger sesongen etter siste serierunde etter en sterk 3-1-seier over Sandnes Ulf mandag. (NTB)
Tidspunkt: 17-10-2022 - Kl.17:56 - Kilde: NRK - Info


147. Målløst mellom Aalesund og HamKam
For annen gang på rad i møtet mellom Aalesund og HamKam ble det ingen scoringer og poeng til begge lagene. Det endre også 0-0 på Briskeby i våres. HamKam fikk 0-5 borte mot Molde sist og gikk relativt forsiktig fram for å unngå et nytt tap. Med det ene poenget klarte Hamar-laget å øke avstanden ned til Sandefjord. Aalesund holdt 12.-plass med sine 29 poeng. – Det var ikke så mye å by på fra vår side, sa AaFK-kaptein David Fällman til Discovery i pausen. – Det ble like kjedelig som forventet mellom to lag som ikke tok noen sjanser. Skal vi ta tre poeng må vi nok steppe opp noen hakk og få opp tempoet, sa «Kamma»-kaptein Aleksander Melgalvis. Så skjedde ikke, og det var tangotrøyene som var nærmest scoring da Nikolai Hoplands heading endte i stolpen etter 80 minutter. Gjestene hadde mye ballbesittelse innledningsvis før hjemmelaget tok over utover i 1. omgangen. Hamar-laget klarte på ingen måte å styre spillet slik de kanskje hadde håpet. (NTB)
Tidspunkt: 16-10-2022 - Kl.17:08 - Kilde: NRK - Info


148. Kristiansund tapte for FKH – fortsatt i nedrykksfare
Kristiansund røk 0-1 for Haugesund på hjemmebane søndag. Nordmøringene har fem poeng opp til kvalifiseringsplass med fire kamper igjen. Med tre minutter igjen banket Faris Pemi ballen i tverrliggeren, og KBK fikk aldri utligningen. Dermed må Kristiansund begynne å skaffe seg poeng om de skal holde plassen i Eliteserien. De får et tøft bortemøte med Bodø/Glimt i neste kamp, før Aalesund (h), Sarpsborg (b) og Jerv (h). Sistnevnte er en bunnrival og kjemper selv for å unngå nedrykk. Kampen i siste runde kan stå om fornyet eliteseriekontrakt for begge lag. Etter tre strake seirer tidlig i september har KBK nå gått fire kamper uten tre poeng, De har tapt to ganger. Julius Eskesen ble matchvinner i Kristiansund med sin scoring før kvarteret. Kristiansund presset på for utligning, men lyktes ikke og måtte tåle sitt 16. tap for sesongen. Pemi fikk en enorm mulighet da han kom alene med FKH-keeper Egil Selvik etter hvilen, men avslutningen gikk rett på sisteskansen. Haugesund ligger midt på tabellen og er så godt som sikret ny sesong i Eliteserien. De slo søndag tilbake etter 0-4 for Saprsborg forrige kamp. De tar imot Lillestrøm neste runde. (NTB)
Tidspunkt: 16-10-2022 - Kl.17:07 - Kilde: NRK - Info


149. Jerv blåste liv i håpet om fornyet eliteseriekontrakt – første seier på to måneder
Jerv stoppet en vond tapsrekke og slo Sandefjord 2-1 i Eliteserien søndag. Håpet om eliteseriespill i 2023 er fortsatt ikke ute. Forutsetningen var klinkende klar før kamp. Med tap ville Jerv vært tolv poeng bak Sandefjord på kvalifiseringsplass. Seieren gjør at det er seks poeng opp til søndagens motstander. Grimstad-laget har i tillegg en kamp til gode. Jervs etterlengtede trepoenger kom etter en pangstart. Amadou Diallo scoret før minuttet var spilt, og Erik Brenden doblet ledelsen sju minutter senere. Mohamed Ofkir reduserte for vertene, men Sandefjord kom ikke nærmere. Allerede onsdag fortsetter jakten på overlevelse for Jerv. Da kommer Aalesund til Grimstad. Sandefjord har samme motstander om en uke. Jerv vant for første gang siden hjemmeseieren mot Lillestrøm i midten av august. Siden den gang hadde de gulkledde gått på seks strake tap. Sandefjord skapte flere muligheter etter hvilen. Ofkir kunne blant annet blitt tomålsscorer i oppgjøret som svingte fram og tilbake mot slutten, men Jerv maktet å holde unna. For Sandefjords del har høsten vært mørk. Nederlaget mot Jerv var klubbens ellevte strake eliteseriekamp uten seier
Tidspunkt: 16-10-2022 - Kl.17:06 - Kilde: NRK - Info


150. Ny dato for utsett kamp
Eliteseriekampen mellom Jerv og Aalesund skal spelast 19. oktober etter at Aalesund ikkje kom seg sørover på grunn av flytrøbbel i helga. Kampen blei laurdag ettermiddag oppført som «utsett» i terminlistene til Noregs Fotballforbund. Kort tid etter stadfesta Aalesund at det skyldas reiseproblem.
Tidspunkt: 10-10-2022 - Kl.12:20 - Kilde: NRK - Info


151. Mjøndalen påførte serievinner Branns første tap
Brann gikk på sitt første tap denne sesongen da Mjøndalen vant 3-1 på hjemmebane i 1. divisjon. Dermed glapp muligheten for å bli tidenes første ubeseirede lag i 1. divisjon. – Selv om vi allerede har rykket opp, er det jævlig irriterende å tape. Jeg synes det er forferdelig. De drev med kynisk spill og brukte mye tid på alle dødballer. Det var ikke vår beste kamp, sa Branns Ole Didrik Blomberg til Discovery. Meinhard Olsen sendte vertene i ledelsen allerede etter syv minutter, før Svenn Crone utlignet for Brann like etter pause. Kristian Lien sørget for stor jubel fra hjemmefansen etter 75 minutter, da han kom seg fri rett utenfor 16-meteren, dro med seg ballen inn i feltet og avsluttet i mål. Erik Stavås Skistad fastslo resultatet på overtid. Brann jakter fremdeles poengrekorden i 1. divisjon, som nå tilhører Aalesund. Den ble satt i 2019 og lyder på 79 poeng med 25 seirer, fire uavgjort og ett tap. Brann står med 72 poeng etter 23 triumfer, tre uavgjort og ett tap. Aldri har noen gått ubeseiret gjennom en sesong i 1. divisjon og med lørdagens tap ble ikke Brann det første. Bergenslaget må vinne alle kampene mot Skeid (h), Fredrikstad (b) og KFUM Oslo (h) om det skal bli 26 seirer og ny rekord i divisjonen. Brann har allerede slått Bodø/Glimts målrekord på 83. Bergenslaget har satt 85 baller i mål. Seieren gjør at Mjøndalen er poenget bak Kongsvinger på den siste kvalifiseringsplassen til opprykk. Både Kongsvinger og Ranheim (7.-plass) har 40 poeng med én kamp mindre spilt enn Mjøndalen.
Tidspunkt: 08-10-2022 - Kl.16:04 - Kilde: NRK - Info


152. Bekreftet: Flytrøbbel stopper Jerv – Aalesund
Det blir ingen kamp mellom Jerv og Aalesund i Eliteserien søndag. Bortelaget fra Sunnmøre kommer seg ikke sørover på grunn av flyforsinkelser. Kampen ble lørdag ettermiddag oppført som «utsatt» i terminlistene til Norges Fotballforbund. Kort tid etter opplyste Aalesund at det skyldes reiseproblemer. «På grunn av uforutsette forsinkelser med fly fra Vigra, som igjen gjør at laget ikke kommer seg videre fra Bergen, er kampen mot Jerv dessverre utsatt», skriver klubben på Twitter. – Det jobbes nå med ny dato som vil bli avklart i løpet av kort tid, sier AaFKs sportssjef Bjørn Erik Melland. NTB har uten hell prøvd å komme i kontakt med NFFs konkurransedirektør Nils Fisketjønn. Oppgjøret skulle hatt avspark i Grimstad klokken 17 søndag. Jerv står med seks strake tap og ligger helt sist på tabellen med 14 poeng på 24 kamper. Fire hakk opp er Aalesund med 28 poeng.
Tidspunkt: 08-10-2022 - Kl.12:39 - Kilde: NRK - Info


153. Suser senket Viking mot Aalesund
Til tross for at Zlatko Tripic sendte bortelaget Viking i ledelsen var det Aalesund som stakk av med de tre poengene søndag kveld. Simen Rafn utlignet for hjemmelaget etter drøye timen spilt, før Peter Golubovic dundret ballen i mål etter 73. minutters spilt. Ballen gikk gjennom beina på Viking-keeper Patrik Gunnarson som var utspilt. Med dagens seier klatret Aalesund til 12. plass på tabellen i Eliteserien.
Tidspunkt: 02-10-2022 - Kl.16:53 - Kilde: NRK - Info


154. Sterk kostnadsvekst i norsk fotball
Inntektene til Eliteserien og 1. divisjon for menn auka markant det siste året, men eit enda større hopp i kostnader drar ned resultatet. Det viser halvårsrapporteringa frå Norges Fotballforbund. Samla hadde dei to øvste herredivisjonane inntekter på snautt 930 millionar kroner mellom juni 2021 og juni 2022. Auken var på 117 millionar kroner. I same periode spratt kostnadsnivået opp frå vel 900 millionar til 1,13 milliardar kroner. Det bidrar til eit negativt halvårsresultat på 71,3 millioner. – Sjølv om det er klart at det kjem ein auke i inntekter frå sal av medierettane i 2023, må klubbane halde fram med å setje tæring etter næring. Det at ein no ser ein auke i spesielt personalkostnader, er ein naturleg konsekvens av auka satsing på personalkompetanse, seier fotballpresident Lise Klaveness. Inntektene i Toppserien for kvinner gjekk det siste året frå 97,8 til 116,6 millionar kroner. Driftsresultatet gav et overskot på 1,4 millionar, medan halvårsresultatet stoppa på 6,5 millionar i minus. Rekneskapstala til norsk toppfotball etter første halvår er godt over siste normalår (2019) før koronapandemien. Ifølge NFF viser prognosane at herreklubbane styrer mot eit akkumulert overskot for 2022. Fire klubber i Eliteserien er i såkalla raud sone. Det vil si at dei er pålagt ein handlingsplan for å betre sin økonomisk situasjon. Kristiansund var i kategorien også i desember i fjor, medan Odd, Strømsgodset og Tromsø har komne til sidan. Jerv, Rosenborg, Sandefjord, Vålerenga og Aalesund er i gul sone. På nivå to er framleis opprykksklare Brann raudfarga i NFFs oversikt. Det er bergensarane åleine om i 1. divisjon. Tre klubbar frå Toppserien er i raud sone: Brann, Rosenborg og LSK Kvinner.
Tidspunkt: 30-09-2022 - Kl.08:36 - Kilde: NRK - Info


155. Rørende markering etter samboerens dødsfall: – Selvfølgelig blir alle påvirket
Få dager etter borgangen til Magnus Wolff Eikrems samboer, ble dødsfallet markert med ett minutts stillhet før Eliteserie-kampen mot Aalesund. Molde-kapteinen oppgjøret på benken.
Tidspunkt: 18-09-2022 - Kl.18:48 - Kilde: NRK - Info


156. Magnus Wolff Eikrems samboer døde natt til fredag
Molde-spillerens samboer Berit Ingeborgvik Talseth døde natt til fredag etter lang tids sykdom. Det melder Molde på sine nettsider. – Molde Fotballklubb sender de dypeste kondolanser til Berits familie, vår kaptein Magnus og andre pårørende, skriver klubben. Molde vil markere dødsfallet med et minutts stillhet i forkant av kampen mot Aalesunds søndag. Laget vil spille kampen med sørgebånd.
Tidspunkt: 16-09-2022 - Kl.11:34 - Kilde: NRK - Info


157. Ny målfest av Brann - 1. divisjonstittelen sikra
Sist helg sikra Grorud matematisk sikkert opprykk for Brann. I kveld takka Brann for hjelpa med å nedsable Grorud 7-0 i Bergen. 13.000 hadde møtt fram for å hylle Brann i første heimekamp etter at opprykket til eliteserien var sikra. Berre seks kampar i eliteserien har trekt fleire tilskodarar denne sesongen. Brann herja vilt med botnlaget før pause, og leia 6-0 etter første omgang. Frederik Børsting (2), Niklas Castro, Fredrik Pallesen Knudsen og Mathias Rasmussen (2) banka inn dei seks måla i løpet av ein halvtime. Brann dominerte andre omgang også, men Groruds målvakt Simen Lillevik storspela og hindra tosifra resultat. Berre Bård Finnes straffe måtte han kapitulere for etter pausen. Med det sikra Brann seg også serietittelen i 1. divisjon. Stabæk overtok andreplassen etter 2-0 over Raufoss, medan KFUM tapte 1-3 for Kongsvinger. Både Stabæk og KFUM er 22 poeng bak Brann med seks kampar att. Seks rundar før slutt er Brann berre sju mål bak Bodø/Glimts scoringsrekord frå 2017 på 83 mål. Med 66 poeng er det 13 poeng opp til Aalesunds poengrekord frå 2019.
Tidspunkt: 12-09-2022 - Kl.17:54 - Kilde: NRK - Info


158. Sarpsborg 08 med viktig seier
Sarpsborg 08 har funnet høstformen og slo Aalesund 3-1 borte i Eliteserien i fotball søndag. Hjemmelaget presterte svært svakt og fikk som det fortjente. Etter åtte strake tap har Sarpsborg 08 tatt to seirer på rad. Det gjør at laget er borte fra nedrykksplass og oppe à poeng (25) med AaFK. Sarpingene vant avslutningsstatistikken hele 9-0 i førsteomgangen i Ålesund. Danske Mikkel Maigaard scoret på et fint skudd etter et godt angrep av gjestene. Da var kampen 24 minutter gammel. Petar Golubovics klareringsforsøk på et innlegg fra Tobias Heintz endte med et selvmål og 0-2 rett før pause. AaFK fortsetter å slite på hjemmebane. Der har ikke laget vunnet siden 2-1-kampen mot Strømsgodset 3. juli. – Noe av det dårligste jeg har vært med på, sa Aalesund-forsvarer Simen Rafn til Eurosport i pausen søndag. Simon Tibbling ordnet 0-3 med et skudd fra inne i 16-meteren. Ebiye Moses reduserte fra kort hold da det gjensto vel et kvarter av ordinær tid. Tabelltopp Molde borte er Aalesunds neste motstander. Kampen spilles søndag. Sarpsborg 08 skal i aksjon samme kveld hjemme mot bunnkandidaten Jerv.
Tidspunkt: 11-09-2022 - Kl.17:58 - Kilde: NRK - Info


159. Brann jakter ville rekorder på vei mot opprykk
Brann har sust av gårde i 1.-divisjonsfotballen denne sesongen. Flere rekorder kan stå for fall. Et opprykk er trolig snart klart når hele ni runder gjenstår. Bergenserne har til gode å tape etter 21 kamper. Med seier over Ranheim i kveld kan det være minimum 19 poeng ned til 3.-plassen. Fasiten for Brann er 18 seirer og tre uavgjort. De tre poengdelingene har alle kommet på hjemmebane. 62 mål er scoret, som er 19 flere enn Stabæk som har nest flest. Aalesund har poengrekorden i 1. divisjon. Den ble satt i 2019 og lyder på 79 poeng (25-4-1). Brann kan også bli det første laget som unngår poengtap gjennom en hel sesong i 1. divisjon. Med 62 mål er det 21 scoringer som må til for å ta Bodø/Glimts målrekord i 2017. Det er de rødkledde på god vei til. For at Brann skal ta målekorden, trengs et målsnitt på 2,3 mål per kamp ut sesongen. Til nå har snittet vært på 2,9. Første mulighet for å være nærmere Eliteserien og rekordene er i kveld mot Ranheim. Kampstart på det tredjeplasserte laget er klokken 18.
Tidspunkt: 29-08-2022 - Kl.05:47 - Kilde: NRK - Info


160. Moses hånet Odd med målfeiring
Ebiye Moses scoret åpningsmålet for Aalesund og sendte et stikk i retning motstander Odd, men Milan Jevtovic sørget for 1-1 i Eliteserien søndag. Moses var nærmest klar for Odd tidligere i måneden, men overgangen gikk i vasken etter en legesjekk, der Skiens-klubben fant noe med kneet til spissen som de ikke likte. Det hadde ikke gått i glemmeboka til nigerianeren, som latet som om han slet med et vondt kne da han feiret sin første scoring for Aalesund etter 32 minutter. Men ledelsen holdt ikke lenge, for Milan Jevtovic utlignet nesten umiddelbart for Odd. Spissen Odd endte opp med å kjøpe istedenfor Moses, Adama Diomande, fikk en knapp halvtime som innbytter. Verken Diomande eller noen andre klarte å score et tellende mål etter pause og kampen ebbet ut med 1-1.
Tidspunkt: 28-08-2022 - Kl.17:54 - Kilde: NRK - Info


161. Tengstedt ble RBK-helt på overtid – superrekken fortsetter
Rosenborg så lenge ut til å måtte dele poengene med Aalesund, men på overtid ble Casper Tengstedt matchvinner med sin 2-1-scoring. Den danske superspissen Tengstedt, som nå har scoret i tre kamper på rad, dukket opp to minutter på overtid og banket ballen opp i nettaket. Det var helt utagbart for Sten Grytebust i AaFK-buret. Seieren var RBKs femte på rad i ligaen, og de har ikke tapt siden 1-3-kampen mot Lillestrøm i midten av juni.
Tidspunkt: 21-08-2022 - Kl.19:56 - Kilde: NRK - Info


162. Sju tap på rad for Sarpsborg 08
Den elendige formen til Sarpsborg 08 fortsatte med 0-1-tap borte mot Odd i Eliteserien lørdag. Leopold Wahlstedt sto nok en kjempekamp for skiensklubben. Tidligere Rosenborg-spiller Milan Jevtovic ble matchvinner for Odd med sin scoring i det 25. minutt. Sarpsborg 08, som nå har sju tap på rad, er fem poeng foran Jerv på 15.-plassen på tabellen. Jerv har en kamp til gode mot Strømsgodset søndag. Neste helg får Sarpsborg 08 et knalltøft bortemøte mot gulljagende Molde. Odd spiller borte mot Aalesund. (NTB)
Tidspunkt: 20-08-2022 - Kl.18:04 - Kilde: NRK - Info


163. Aalesund-spiller ute resten av sesongen
Alexander Ammitzbøll røk korsbåndet under 1-2-tapet hjemme mot Haugesund lørdag. Nå må han se resten av sesongen fra tribunen. – Det er fryktelig trist for oss og naturlig nok enda verre for Alexander selv, sier sportssjef Bjørn Erik Melland til klubbens nettside. Sju minutter ut i andreomgangen mot Haugesund gikk spissen i bakken. 23-åringen var tydelig preget da han ble hjulpet av banen. Undersøkelser i etterkant viste at fremre korsbånd hadde røket. Dermed må dansken operere og har en langt tid med opptrening foran seg. (NTB)
Tidspunkt: 16-08-2022 - Kl.09:03 - Kilde: NRK - Info


164. Flåtnes og Kiplesund til finalen i lengde
Henrik Flåtnes hoppet seg til 7,79 meter i lengdekvalifiseringen i friidretts-EM og er klar for tirsdagens finale. Ingar Kiplesund er også i finalen etter 7,74. Det var med et nødskrik at de to norske hopperne tok seg videre til finalen. Flåtnes fikk opp sitt beste hopp i den tredje og siste omgangen. Kiplesund som hadde hoppet dødt i begge sine to første forsøk, fant også frem kreftene til siste omgangen. Kiplesund gikk videre til finalen med en centimeters margin.
Tidspunkt: 15-08-2022 - Kl.11:52 - Kilde: NRK - Info


165. Sjansesløseri i Ålesund – Haugesund vant på overtid
Da Aalesund sløste med sjansene og slet med å sette ballen i mål sikret Haugesund tre poeng i Eliteserien da de vant 2-1 lørdag kveld. Etter 81 minutter med fullstendig sjansesløseri fra begge lag, klarte endelig Alioune «Badou» Ndour å sende gjestene i ledelsen. Spissen ble spilt opp inne i 16-meteren og skled inn ett skudd til høyre for Sten Grytebust i hjemmemålet. Dessverre for Haugesund holdt ikke ledelsen i ett minutt engang. Kristoffer Ødemarksbakken spilte opp Kristoffer Barmen inne i 16-meteren, som banket til og skøyt ballen opp i nettaket. Ett minutt på overtid sto Bilal Njie alene inne i feltet og nikket Haugesund i ledelsen igjen. Dermed kunne gjestene slippe jubelen løs og ta med seg tre poeng hjem. (NTB)
Tidspunkt: 13-08-2022 - Kl.15:58 - Kilde: NRK - Info


166. VIF-opptur fortsetter etter seier mot Aalesund
Odin Thiago Holm (19) og Osame Sahraoui (21) tok ansvar og satte fyr på kampen da Vålerenga slo Aalesund 4-0 på hjemmebane i Eliteserien søndag kveld. Vålerenga hadde lenge trøbbel med å bryte ned et lavtliggende Aalesund-lag i Oslo, og et blokkert skuddforsøk fra Osame Sahraoui var det nærmeste de blåkledde kom nettsus mot den oransje forsvarsveggen før pause. I det klokken bikket 60 minutter løsnet det for hovedstadslaget. To minutter senere økte Osame Sahraoui ledelsen med en perle av et skudd. Derfra og ut ble søndagens kamp en eneste stor parademarsj for Dag-Eilev Fagermos gutter. De blåkledde fortsetter med det sin strålende form i Eliteserien, og Oslo-laget står nå med fem strake seirer i serien for første gang siden 2010-sesongen. Vålerenga rykker med det opp på en sjetteplass i Eliteserien. (NTB/NRK)
Tidspunkt: 07-08-2022 - Kl.19:53 - Kilde: NRK - Info


167. Glimt med nytt storsalg – Boniface klar for Union Saint-Gilloise
Victor Boniface forlater Bodø/Glimt til fordel for Union Saint-Gilloise. Dermed fortsetter den nigerianske spissen karrieren i Belgia. Tirsdag bekreftet Glimt overgangen på eget nettsted. Hovedpersonen selv fortalte etter lørdagens kamp mot Aalesund at det gikk mot slutten i Bodø/Glimt. — Jeg tror dette var min siste kamp for Bodø/Glimt, sa Boniface til Avisa Nordland Spissen kom til Glimt før 2019-sesongen og har vært med på Glimt-oppturen de siste årene. Likevel har han vært på sidelinjen i store deler av perioden hos den regjerende eliteserievinneren. Bare to uker etter han signerte for klubben røk den daværende 18-åringen korsbåndet. Rett før jul i 2020 ble det nok en langtidsskade da han røk korsbåndet igjen. Dermed ble det kun ett innhopp i Eliteserien året etter. Den nigerianske stjernespissen har derimot gjort sakene sine godt de periodene han har vært på banen for de gulkledde. Denne sesongen noterte han seg for seks fulltreffere på 15 kamper i Eliteserien, hvor kun fem av kampene har vært fra start. Bodø/Glimt har allerede signert en erstatter i Lars-Jørgen Salvesen fra Strømsgodset. (NTB)
Tidspunkt: 02-08-2022 - Kl.11:18 - Kilde: NRK - Info


168. Ti norske båter til EM i roing i München
Kjetil Borch er med i den norske troppen til EM i roing i tyske München senere i august. Norge sender i alt 20 roere fordelt på ti båter til mesterskapet. Disse er i en del av EM-troppen: Para singlesculler: Birgit Skarstein, Christiania. Dame singlesculler: Siri Eva Kristiansen, Drammen. Dame dobbeltsculler: Thea Helseth og Jenny Marie Rørvik, Aalesund. Dame lettvekt dobbeltsculler: Oda Madland Aagesen, Kristiansand og Maia Emilie Lund, Bergen. Herre singlesculler: Kjetil Borch, Horten. Herre lettvekt singlesculler: Oskar Sødal, Kristiansand. Herre dobbeltsculler: Martin Helseth, Aalesund og Erling Holst Øyasæter, Os. Herre dobbeltfirer: Jonas Slettemark Juel, Norske Studenter, Erik Andre Solbakken, Moss, Jan Oscar Stabe Helvig, Norske Studenter, Kristoffer Gjesland Brun, Bergen. Herre firer: Ole Amund Storlien, Norske Studenter, Petter Myhre Tufte, Norske Studenter, Andreas Eriksen, Bærum, Mathias Føyner Wie, Bergen. (NTB)
Tidspunkt: 02-08-2022 - Kl.07:57 - Kilde: NRK - Info


169. Kitolano solgt til Aalesund
Odd og Aalesund er enige om en overgangsavtale for John Kitolano. Aalesund bekrefter spillerkjøpet i en pressemelding, og skriver at avtalen strekker seg ut 2025-sesongen. – Vi er veldig glad for å få John til AaFK. Han har et stort potensial, er ung, seriøs og en flott fyr. Han har god fysikk, stor fart og spennende offensive kvaliteter. Vi gleder oss til å jobbe sammen med han og få ut det store potensialet som ligger der. Jeg tror AaFK supporterne har noe å glede seg til, sier trener Lars Arne Nilsen. Kitolano har spilt 65 kamper for Odd, og kom til klubben fra Gulset i 2015.
Tidspunkt: 01-08-2022 - Kl.12:11 - Kilde: NRK - Info


170. Boniface til NRK: - Tror dette var min siste kamp
Victor Boniface gjorde seg bemerket med to scoringer for Bodø/Glimt i kveldens kamp mot Aalesund. Det kan ha vært hans siste opptrenden i gult. Angrepspilleren har vært koblet til en belgisk klubb og flere norske medier erfarer at han nærmer seg en overgang. I et intervju med NRK etter kampen sier han selv at dette kan vært den siste kampen i Bodø/Glimt. – Ja, jeg tror kanskje dette var min siste kamp for Glimt. Jeg vet ikke enda, men jeg tror det, sier Victor Boniface. Boniface beskriver Bodø som sin hjemplass. Der har han bodd med familien sin i fire år. – Jeg tror det er den perfekte tiden for å ta denne avgjørelsen og gripe muligheten. Bodø/Glimt vil alltid være familie for meg, sier Boniface Kjetil Knutsen var imponert over det han leverte mot Aalesund, og tror prislappen økte i store tall. – Han er nå Bodø/Glimt-spiller enda. Det er klart at skal han selges så gikk det kanskje opp 100 millioner fra i går til i dag. Sånn er dette markedet, men nå er det ikke jeg som bestemmer prisen. Det var et innspill, sier Knutsen. – Kan det ha vært den siste kampen til Boniface i Bodø/Glimt? – Jeg vet ikke. Det får andre svare på. For øyeblikket er han Glimt-spiller, sier treneren.
Tidspunkt: 30-07-2022 - Kl.21:27 - Kilde: NRK - Info


171. Boniface-dobbel senket Aalesund
Bodø/Glimt vant 2-1 over Ålesund i Eliteserien, men Kristoffer Ødemarksbakken leverte en sterk søknad til årets Eliteserie-mål. Bortelaget hadde allerede rukket å sette dagens første mål. Så kom en utrolig scoring fra egen banehalvdel, signert Ødemarksbakken. – Den får lov til å gå som et prosjektil inn i målet, kommenterte Amund Lutnæs i Discovery. Selv med en scoring for historiebøkene så klarte ikke Aalesund å tukte Bodøværingene. Samspillet mellom Bodø/Glimts Joel Mvuka og Victor Boniface utspilte Aafk-forsvaret, og det var Glimt-duoen som sto bak begge scoringen for bortelaget i den første omgangen. Kampens første scoring kom etter at Mvuka fikk en passning i bakrommet og kunne sende ballen enkelt mot tre Glimt-spillere i full fart foran mål. Boniface sendte ballen trygt rett i mål. Så jaktet Mvuka og Boniface på ny scoring, etter at Ødemarksbakken satte inn 1-1. Nydelig anført av 19-åringen Mvuka, fintet han seg forbi to menn og sendte innlegget foran mål. Boniface løp med full styrke, retning mål og fikk den enkle jobben med å sette 2-1-scoringen. Bodø/Glimt tok sin fjerde strake seier i Eliteserien.
Tidspunkt: 30-07-2022 - Kl.15:58 - Kilde: NRK - Info


172. Määttä klar for nederlandske Groningen
Den 21 år gamle venstrebacken Isak Dybvik Määttä har tiltrukket seg mye interesse for sine prestasjoner i Aalesund. Torsdag signerte han for Groningen. Det bekreftet den nederlandske klubben på sine hjemmesider. Määttä valgte utlandet som sitt neste karriesteg til tross for stor interesse fra både Molde og Bodø/Glimt i Norge. Det norske backtalentet noterte seg for tre fulltreffere på totalt 15 kamper i Eliteserien denne sesongen. (NTB)
Tidspunkt: 28-07-2022 - Kl.14:09 - Kilde: NRK - Info


173. Reagerer på hovedkampene i Eliteserien: – Uforståelig
Fjorårets seriemester Bodø/Glimt har kun spilt to hovedkamper, mens nyopprykkede Aalesund og HamKam har spilt seks hver. Det får flere til å heve et øyenbryn.
Tidspunkt: 26-07-2022 - Kl.10:53 - Kilde: NRK - Info


174. Ikke fornøyd
Det ble en sjansefattig og målløs kamp da Aalesund tok imot Rosenborg og deres tidligere hovedtrener Kjetil Rekdal.
Tidspunkt: 17-07-2022 - Kl.21:51 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


175. Tamt Rosenborg avga poeng i Ålesund
Det var ikke mye å juble for etter at Aalesund og Rosenborg omtrent ikke skapte sjanser og spilte 0-0 i søndagens senkamp i Eliteserien. Det ble 90 lange minutter for de tilreisende i Ålesund søndag kveld. Kampen åpnet bra for RBK med et frispark fra Carlo Holse som gikk via muren og til stede for mål. Det var også den største sjansen lagene presterte de første 45 minuttene. Etter hvilen tok kampen seg betraktelig opp, med flere store sjanser fra begge lag, men likevel måtte publikum gå hjem uten å ha sett ballen gå i mål. Rosenborg ligger på 5.-plass i Eliteserien, elleve poeng bak ligaleder Molde, som har spilt én kamp mer. Trønderne har seks poeng opp til Viking på medaljeplass. Aalesund ligger to plasser bak RBK, men mye av den fortjenesten står Sigurd Haugen for. Dessverre for oransjetrøyene gjorde spissen overgang til danske AGF tidligere i juli. (NTB)
Tidspunkt: 17-07-2022 - Kl.19:57 - Kilde: NRK - Info


176. Sandefjord forlenget rekken uten hjemmeseier
Sandefjord og Aalesund spilte 2-2 i Eliteserien i fotball. Dermed står Sandefjord med fem hjemmekamper uten seier i årets sesong. Sandefjord og Aalesund møttes til utsatt eliteseriekamp etter at sistnevnte sitt fly hadde blitt kansellert i helgen, som følge av pilotstreiken i SAS. På Sandefjords hjemmebane hadde vertene fortsatt ikke vunnet en kamp i serien denne sesongen. Mats Haakenstad ga derimot de blåkledde en strålende start på kampen med nettkjenning allerede etter fire minutter. Høyrebacken satte ballen i mål fra kloss hold etter et langt innkast i feltet. Hos Aalesund var det Alexander Ammitzbøll som fikk jobben med å erstatte AGF-klare Sigurd Haugen. Etter 11 minutter var han en skostørrelse fra å kunne sette inn utligningen. Sju minutter før pause satt utligningen for Aalesund da Erikson Lima fikk æren av å åpne målkontoen i Eliteserien. Kort tid etter pause snudde gjestene kampen. Avslutningen fra Dario Canadjija fikk en retningsforandring i Jesper Taaje og gikk inn i mål. Mohamed Ofkir kjempet med seg ballen inn i sekstenmeteren etter 65 minutter og rullet ballen i mål bak Sten Michael Grytebust. Hans fjerde strake kamp med scoring i Eliteserien.
Tidspunkt: 12-07-2022 - Kl.19:51 - Kilde: NRK - Info


177. Kampen mellom Sandefjord og Aalesund spilles tirsdag
Eliteserieoppgjøret mellom Sandefjord og Aalesund skal gjennomføres tirsdag 12. juli etter utsettelsen grunnet flystreiken. Aalesund fikk sitt fly fra Molde til Oslo kansellert til søndagens oppgjør, og dermed ble oppgjøret utsatt. Ny dato for kampen er klar, og lagene møtes i Sandefjord førstkommende tirsdag 12. juli, opplyser hjemmelaget på sine nettsider. Flere kamper har vært i fare for å bli utsatt etter at det ble klart at SAS-pilotene gikk til streik. Kristiansunds møte med Tromsø måtte tidligere i uken utsettes.
Tidspunkt: 10-07-2022 - Kl.15:29 - Kilde: NRK - Info


178. Eliteseriekamp utsatt
Søndagens eliteseriekampen mellom Sandefjord og Aalesund er utsatt på grunn av pilotstreiken. Søndagens flight fra Molde til Oslo ble kansellert. Fredag ble det klart at flyet fra Molde til Oslo måtte kanselleres på grunn av på den pågående streiken blant SAS´ piloter. Ifølge Eurosport har AaFK-folket ikke klart å finne alternative måter å komme seg til Sandefjord. Det er den tredje kampen i Eliteserien som er utsatt som en følge av den pågående pilotstreiken. Kampen Kristiansund – Tromsø onsdag måtte også utsettes. (NTB)
Tidspunkt: 10-07-2022 - Kl.09:16 - Kilde: NRK - Info


179. Aalesund spelar truleg ikkje i dag
Alt tyder på at Aalesund sin bortekamp mot Sandefjord søndag ikkje blir spelt. Klubbdirektør Ronny Stokke i AaFK seier til NRK at laget drog til Molde laurdag for å kunne ta eit fly derfrå. Men flyet vart stoppa av vêret. – Det var ikkje aktuelt å la våre spelarar sitje på bussen ei heil natt. Då ville dei vore uopplagde til kampen, seier Stokke. Fotballforbundet diskuterer saka i morgontimane søndag.
Tidspunkt: 10-07-2022 - Kl.07:35 - Kilde: NRK - Info


180. AaFK selger Haugen til dansk klubb
Aalesunds Sigurd Haugen er klar for danske AGF i Århus, melder klubben. Haugen har vært en av sunnmørsklubbens viktigste spillere. I oppkjøringen til årets sesong ble det hele 15 scoringer og i serien har han scoret syv mål på 13 kamper. Haugen drar til Danmark allerede i kveld for å forberede seg til seriestarten i dansk superliga. – Det er selvsagt veldig stort, for det er en stor drøm som går i oppfyllelse. Det er noe jeg har jobbet ekstremt hardt for. Jeg er stolt, sier Haugen. – Med tanke på det flotte mennesket og forbildet han er blitt for så mange i vår by og region, så er det klart at det smerter å selge Sigurd, sier administrerende direktør i AaFK, Ronny Stokke.
Tidspunkt: 07-07-2022 - Kl.10:40 - Kilde: NRK - Info


181. Aalesund-seier over Strømsgodset
Sigurd Haugen scoret kampens eneste mål da Aalesund vant over Strømsgodset på hjemmebane. Vertene styrte hele showet før hvilen, men lagene tok pause på 0-0, og det var helt fortjent da Haugen satte inn seiersmålet etter drøyt 50 minutter.
Tidspunkt: 03-07-2022 - Kl.17:51 - Kilde: NRK - Info


182. Glimt tar seieren i slitekamp
Bodø/Glimt måtte jobbe for poengene hjemme mot Aalesund og ble reddet av to fantastiske mål av Amahl Pellegrino og Brice Wembangomo.Etter første omgangen hadde kampen gått i sjansesløseri og stillingen var 0-0. I andre omgang løsnet det for Glimt. Brice Wembangomo setter kampens andre og siste mål da han driblet seg forbi tre-fire spillere og bredsidet ballen i mål. – Det er alltid kult å score, og på den måten her også. Jeg er veldig fornøyd, sier Wembangomo til Discovery. De regjerende seriemesterne har ikke fått den starten de ønsket på sesongen, med 19 poeng på sine 11 første kamper. Det holder kun til 5.-plass på tabellen.
Tidspunkt: 26-06-2022 - Kl.18:41 - Kilde: NRK - Info


183. Vålerenga møter Bodø/Glimt i cupen
Det ble en meget tøff trekning for Vålerenga og Dag-Eilev Fagermo i tredje runde i cupen. Etter å ha slått Brumunddal med et nødskrik, blir det nå regjerende seriemester Bodø/Glimt hovedstadslaget skal bryne seg på. Vålerenga får hjemmekamp. Resten av trekninga ser slik ut: Byåsen - Sandefjord Kjelsås - Skeid Moss - Start KFUM Oslo - Sogndal Jerv - Odd Sotra - Haugesund Vålerenga - Bodø/Glimt HamKam - Tromsø Sandnes Ulf - Rosenborg Viking - Kristiansund Ull/Kisa - Ranheim Gjøvik-Lyn - Stabæk Eidsvold Turn - Molde Brann - Fredrikstad Lillestrøm - Aalesund Tromsdalen - Bryne Kvartfinalene for kvinnene ble også trukket i kveld. Der ble det blant annet klart at serieleder Brann får hjemmekamp mot LSK Kvinner. Regjerende mester Vålerenga spiller borte mot Rosenborg, mens John Arne Riise og Avaldsnes skal spille borte mot Stabæk. Slik spilles kvartfinalene 24. august: Kolbotn – Lyn, Brann – LSK Kvinner, Stabæk – Avaldsnes, Rosenborg – Vålerenga. Vålerenga vant cupen i fjor med 2-1-seier over Sandviken (nå Brann) i finalen.
Tidspunkt: 23-06-2022 - Kl.18:57 - Kilde: NRK - Info


184. Noah Solskjær muntlig enig med ny klubb
To av Ole Gunnar Solskjærs barn skal framover spille for klubber i Ålesund. Den tidligere Manchester United-manageren har dessuten kjøpt bolig i Ålesund.
Tidspunkt: 23-06-2022 - Kl.13:19 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


185. Vålerenga tok poeng etter sterk opphenting
Det så bekmørkt ut for Vålerenga lenge, men med fem gode minutter snudde de fra 0-2 til 2-2 mot Aalesund. Det var først Sigurd Haugen som sendte Aalesund i ledelsen med et kontant hodestøt like før pausen. Vondt skulle bli til verre, da Torbjørn Kallevåg banket inn 2-0 for hjemmelaget. Men så snudde det. Først reduserte Vålerenga ved scoring av Jacob Dicko Eng. Deretter utlignet blåtrøyene da Ivan Näsberg stanget ballen i nettet etter corner.
Tidspunkt: 19-06-2022 - Kl.19:53 - Kilde: NRK - Info


186. Vålerenga tok poeng etter sterk opphenting
Det så bekmørkt ut for Vålerenga lenge, men med fem gode minutter snudde de fra 0-2 til 2-2 mot Aalesund. Det var først Sigurd Haugen som sendte Aalesund i ledelsen med et kontant hodestøt like før pausen. Vondt skulle bli til verre, da Torbjørn Kallevåg banket inn 2-0 for hjemmelaget. Men så snudde det. Først reduserte Vålerenga ved scoring av Jacob Dicko Eng. Deretter utlignet blåtrøyene da Ivan Näsberg stanget ballen i nettet etter corner.
Tidspunkt: 19-06-2022 - Kl.19:53 - Kilde: NRK - Info


187. RBK bekrefter: Børkeeiet må stå over LSK-kampen
Rosenborg-spiller Tobias Børkeeiet (22) mister søndagens møte med serieleder Lillestrøm etter at han pådro seg en skade i treningskampen mot Aalesund. Det bekrefter RBK-trener Kjetil Rekdal til Adresseavisen tirsdag. – Vi har ikke eksakt svar ennå, men at han er ute på søndag kan vi vel fastslå, sier Rekdal. Like før pause i treningskampen mellom Rosenborg og Aalesund nappet det i baksiden av låret til Børkeeiet. 22-åringen ble liggende på gressmatten og signaliserte at han måtte byttes ut. Den tidligere Stabæk- og Brøndby-spilleren var allerede mandag usikker på om LSK-kampen kom for tidlig.
Tidspunkt: 14-06-2022 - Kl.11:22 - Kilde: NRK - Info


188. Lillestøm mistet viktige poeng i toppstriden
Lillestrøm så lenge ut til å ta sin fjerde strake seier, men en overtidscoring fra Ebiye Moses sørget for 2-2 på Alfheim. Det betyr at det nå «bare» er to poeng ned til Molde etter ti kamper spilt. Hjemmelaget Tromsø fikk den beste starten da Eric Kitolano kranglet inn 1-0, men etter 60 minutter spilt var Tromsø-keeper Jakob Haugaard på en skikkelig bærtur hvor han sendte ballen rett i beina til Ifeeanyi Mathew. Med et åpent mål klinket Mathew inn utlikningen fra snaue 40 meter. Da tok Lillestrøm over større deler av kampen og da Vetle Dragsnes var ledig på bakerste stolpe var kampen snudd frem til Moses fikset poengdeling. I Grimstad smadret Sarpsborg 08 hjemmelaget Jerv med 5-0 i sekken etter to scoringer fra venstreback Joachim Soltvedt og ett fra Mikkel Maigaard, Magnar Ødegaard og Guilermo Molins. Aalesund var på besøk i Haugesund og talentet Isak Dybvik Määttä sendte bortelaget i front etter 19 minutter. Scoringer fra hjemmelagets Peter Therkildsen og Alioune Ndour snudde imdlertid kampen før nok et talent fra Sunnmøre, Oscar Solnørdal, fikset poengdeling i Haugesund.
Tidspunkt: 29-05-2022 - Kl.20:14 - Kilde: NRK - Info


189. AaFK snudde til seier mot Jerv
Det så en stund ut til at Jerv skulle slå Aalesund på bortebane, men med to raske mål sent i kampen snudde hjemmelaget til seier og tre poeng. Isak Dybvik Määttä ble avgjørende da han på vakkert vis bøyde ballen i lengste hjørnet med ryggen mot mål ti minutter før slutt. Vinnermålet fullførte snuoperasjonen etter at Jerv tok ledelsen i det 65. minutt. Aral Simsir og Erik Brenden kombinerte fint da sistnevnte headet ballen over en utrusende Sten Grytebust og i mål. Etter 78 minutter var lagene likt. Simen Bolkan Nordli banket et frispark rett i mål da Jerv-keeper Øystein Øvretveit hadde forlatt sitt hjørne. Deretter avgjorde Määttä kampen med sin scoring to minutter senere. Det ga tre poeng og tok laget opp på en sterk 5.-plass på tabellen. Det skiller kun to poeng opp til medaljeplass for det nyopprykkede laget fra Sunnmøre.
Tidspunkt: 25-05-2022 - Kl.20:31 - Kilde: NRK - Info


190. Slik skal andre runde spelast i cupen
Den regjerande cupmeisteren Molde møter Brattvåg i cupens andre runde, medan tapande finalist Bodø/Glimt skal reise til Harstad. Andre runde i fotball-NM spelast 22. og 23. juni, der samfulle lag frå Eliteserien framleis er med. Slik spelast den andre runda: 22/6: Moss – Sarpsborg 08, Brumunddal – Vålerenga, Elverum – HamKam, Gjøvik-Lyn – Strømsgodset, Kjelsås – Mjøndalen, Flint – Sandefjord, Fram – Jerv, Notodden – Stabæk, Arendal – Start, Vidar – Bryne, Fløy-Flekkerøy – Odd, Vard Haugesund – Viking, Sotra – Øygarden, Os – Brann, Fana – Haugesund, Brattvåg – Molde, Hødd – Aalesund, Byåsen – Stjørdals-Blink, Strindheim – Kristiansund, Levanger – Rosenborg, Junkeren – Lillestrøm, Harstad – Bodø/Glimt, Skjervøy – Tromsø, Tromsdalen – Alta. 23/6: Kvik Halden – Fredrikstad, Eidsvold Turn – Kongsvinger, Ullensaker/Kisa – Grorud, Frigg – Skeid, Ullern – KFUM Oslo, Egersund – Sandnes Ulf, Bjarg – Sogndal, Nardo – Ranheim. Du kan sjå alle kampane med Eliteserielag på NRK sine plattformer.
Tidspunkt: 23-05-2022 - Kl.17:45 - Kilde: NRK - Info


191. Slik spelast andre runde i cupen
Den regjerande cupmeisteren Molde møter Brattvåg i cupens andre runde, medan tapande finalist Bodø/Glimt skal reise til Harstad. Andre runde i fotball-NM spelast 22. og 23. juni, der samfulle lag frå Eliteserien framleis er med. Slik spelast den andre runda: 22/6: Moss – Sarpsborg 08, Brumunddal – Vålerenga, Elverum – HamKam, Gjøvik-Lyn – Strømsgodset, Kjelsås – Mjøndalen, Flint – Sandefjord, Fram – Jerv, Notodden – Stabæk, Arendal – Start, Vidar – Bryne, Fløy-Flekkerøy – Odd, Vard Haugesund – Viking, Sotra – Øygarden, Os – Brann, Fana – Haugesund, Brattvåg – Molde, Hødd – Aalesund, Byåsen – Stjørdals-Blink, Strindheim – Kristiansund, Levanger – Rosenborg, Junkeren – Lillestrøm, Harstad – Bodø/Glimt, Skjervøy – Tromsø, Tromsdalen – Alta. 23/6: Kvik Halden – Fredrikstad, Eidsvold Turn – Kongsvinger, Ullensaker/Kisa – Grorud, Frigg – Skeid, Ullern – KFUM Oslo, Egersund – Sandnes Ulf, Bjarg – Sogndal, Nardo – Ranheim. Du kan sjå alle kampane med Eliteserielag på NRK sine plattformer.
Tidspunkt: 23-05-2022 - Kl.14:59 - Kilde: NRK - Info


192. 17-åringer herjet – eliteserielagene videre i cupen
Det ble ingen cupskrell i første runde. Samtlige 12 lag fra eliteserien som var i aksjon torsdag, tok seg videre til andre runde. Strømsgodset slet mest, og var eneste eliteserielag som gikk til pause uten å lede. Det til tross for at Hønefoss fikk to røde kort i første omgang. Likevel dro de i land seieren i andre omgang. For Rosenborg stod en 17-åring frem. Marius Sivertsen Broholm ble byttet inn, og scoret sitt første mål allerede 40 sekunder senere. Litt senere banket han til fra 20 meter, og klistret ballen i krysset. De vant til slutt 6–0 mot Verdal. Tromsø stod for rundens største seier, og la 0–8 i sekken på Ishavsbyen. Der var det også en 17-åring som herjet. Runar Robinsønn Norheim scoret ikke bare tre av målene, han serverte også tre målgivende. Slik endte kampene: Djerv 1919 – Haugesund 1–3 Furnes – HamKam 0–7 Kolbu – Vålerenga 1–5 Hønefoss – Strømsgodet 0–4 Hei – Odd 1–6 Ishavsbyen – Tromsø 0–8 Rana – Bodø/Glimt 0–4 Rosseland – Viking 1–6 Fjøra – Aalesund 0–3 Verdal – Rosenborg 0–6 Express – Jerv 0–7 Østsiden – Sarpsborg 0–7 Se resultatene i alle kampene her.
Tidspunkt: 19-05-2022 - Kl.21:20 - Kilde: NRK - Info


193. 17-åringer herjet – eliteserielagene på vei videre i cupen
Det blir trolig ingen cupskrell i første runde. Samtlige 12 lag fra eliteserien som var i aksjon torsdag, er på vei videre til andre runde. Strømsgodset slet mest, og var eneste eliteserielag som gikk til pause uten å lede. Det til tross for at Hønefoss fikk to røde kort i første omgang. Likevel dro de i land seieren i andre omgang. For Rosenborg stod en 17-åring frem. Marius Sivertsen Broholm ble byttet inn, og scoret sitt første mål allerede 40 sekunder senere. Litt senere banket han til fra 20 meter, og klistret ballen i krysset. De vant til slutt 6–0 mot Verdal. Tromsø stod for rundens største seier, og la 0–8 i sekken på Ishavsbyen. Der var det også en 17-åring som herjet. Runar Robinsønn Norheim scoret ikke bare tre av målene, han serverte også tre målgivende. Slik endte kampene: Djerv 1919 – Haugesund 1–3 Furnes – HamKam 0–7 Kolbu – Vålerenga 1–5 Hønefoss – Strømsgodet 0–4 Hei – Odd 1–6 Ishavsbyen – Tromsø 0–8 Rana – Bodø/Glimt 0–4 Rosseland – Viking 1–6 Fjøra – Aalesund 0–3 Verdal – Rosenborg 0–6 Express – Jerv 0–6 (kampen pågår fortsatt) Østsiden – Sarpsborg 0–4 (kampen pågår fortsatt) Se resultatene i alle kampene her.
Tidspunkt: 19-05-2022 - Kl.20:04 - Kilde: NRK - Info


194. Beinbrudd holder Aalesund-spiller ute i lang tid
Et brudd i leggen gjør at Aalesunds Erlend Segberg ikke vil være tilbake i trening før om åtte til tolv uker. Segberg gikk ned for telling i helgens eliteseriekamp mot HamKam. Undersøkelser i etterkant har påvist et brudd i leggen. (NTB)
Tidspunkt: 10-05-2022 - Kl.13:21 - Kilde: NRK - Info


195. HamKam stanget mot Aalesund
HamKam hadde store problemer mot nyopprykkede Aalesund på hjemmebane i 0-0-kampen før betraktelig tøffere motstand kommer hamarsingenes vei framover. Kampen mellom de to opprykkslagene ble aldri noe fyrverkeri. En avslutning i tverrliggeren fra HamKams Fredrik Sjølstad var det nærmeste lagene kom en avgjørelse i det målløse oppgjøret. Aalesund hadde flest avslutninger, men stort sett var det kontroll for Nicholas Hagen i HamKam-buret. HamKam står fortsatt uten tap på hjemmebane etter tre kamper. Laget åpnet sesongen med det som viste seg å være et sterkt poeng mot formsterke Lillestrøm. Deretter ble det 3-0 over Sandefjord i neste kamp på eget kunstgress. Den første omgangen var jevn, og ingen av lagene skapte spesielt mye. – Jeg tror begge lag er bedre offensivt enn defensivt i dag. Det er ingen publikumsvennlig kamp, sa HamKam-trener Jakob Michelsen i pausen.
Tidspunkt: 08-05-2022 - Kl.22:28 - Kilde: NRK - Info


196. Berisha glitret med hat trick etter måltørke
Veton Berisha scoret sine tre første seriemål for året da Viking slo tilbake og senket Haugesund 5-1. – Endelig ble det mål, og så ble det tre. Når vi vinner 5-1, skal vi være glade. Det er tålmodighet som gjelder, forklarte Berisha til Discovery om den lille måltørken han har hatt i de fire første ligakampene. Spissen åpnet målkontoen i årets seriesesong i det 27. minutt. Han fulgte opp med nye nettkjenninger kort tid før og etter pause. Sebastian Sebulonsen ble tomålsscorer som innbytter helt på tampen. Med seieren trygget Viking annenplassen med sine tolv poeng. Lillestrøm er ett poeng foran etter 2-0 over Aalesund torsdag. Det pleier å være litt temperatur rundt rogalandsderbyet mellom Viking og Haugesund. Lørdag var det topp og bunn som møttes. FKH kom til Stavanger som et poengløst lag. Det var gjestene som startet best. Etter 21 minutter kom de på en kontring, og Mads Sande lurte offsidefellen da han fant Alioune Ndour med en pasning. For åpent mål gjorde Ndour FKHs tredje scoring for sesongen. Kampen var fra den 16. serierunden og skulle egentlig vært spilt 31. juli, men ble flyttet fram i tid fordi Viking skal ut i europacupkvalifisering.
Tidspunkt: 30-04-2022 - Kl.17:56 - Kilde: NRK - Info


197. Berisha glitret med hat trick i derby
Veton Berisha scoret sine tre første seriemål for året da Viking slo tilbake og senket Haugesund 5-1. Spissen åpnet målkontoen i årets seriesesong i det 27. minutt. Han fulgte opp med nye nettkjenninger kort tid før og etter pause. Sebastian Sebulonsen ble tomålsscorer som innbytter helt på tampen. Med seieren trygget Viking annenplassen med sine tolv poeng. Lillestrøm er ett poeng foran etter 2-0 over Aalesund torsdag. Det pleier å være litt temperatur rundt rogalandsderbyet mellom Viking og Haugesund. Lørdag var det topp og bunn som møttes. FKH kom til Stavanger som et poengløst lag. Det var gjestene som startet best. Etter 21 minutter kom de på en kontring, og Mads Sande lurte offsidefellen da han fant Alioune Ndour med en pasning. For åpent mål gjorde Ndour FKHs tredje scoring for sesongen. Kampen var fra den 16. serierunden og skulle egentlig vært spilt 31. juli, men ble flyttet fram i tid fordi Viking skal ut i europacupkvalifisering.
Tidspunkt: 30-04-2022 - Kl.17:56 - Kilde: NRK - Info


198. Doblet etter Aalesund-tabbe – LSK fortsatt på tabelltopp
Etter fem kamper i årets eliteserie fester Lillestrøm grep om tabelltoppen. De gulkledde hadde god kontroll på Aalesund på Åråsen og vant komfortabelt 2-0. Tom Petterson scoret det første målet etter en kort hjørnespark-variant. Hjørnesparket ble slått kort og Magnus Knudsen løftet ballen til Petterson som dunket inn 1-0 med hodet. Lillestrøms andre scoring kom etter en enorm tabbe av Besim Serbecic. Aalesund-spilleren mistet kontroll på ballen og sendte av gårde et svakt tilbakespill som gikk rett i beina på Ylldren Ibrahimaj og så i mål. Etter timen spilt og få sjanser fra bortelaget, forsøkte Aalesund seg med et trippelbytte. Gjestene kom litt bedre med i kampen, men klarte aldri å få ballen i mål.
Tidspunkt: 28-04-2022 - Kl.19:52 - Kilde: NRK - Info


199. Ukrainer sikret HamKam-poeng
Kristiansund lå an til å ta sin første seier for sesongen, men en ukrainer sørget for 2-2 like før slutt, og KBK måtte nøye seg med sesongens første poeng. Kristiansunds svake start med tre strake tap så ut til å bli ordentlig endret på, men Jurij Jakovenko scoret sitt første HamKam-mål med fem minutter igjen av ordinær tid. KBK mistet ballen på egen halvdel i forkant av målet. Det gjør at KBK ligger nest sist med ett poeng mer enn Haugesund, som står med fire strake tap. Torgil Gjertsen scoret kampens første mål, mens Hasan Kurucay fikk utlignet like før pause. Et selvmål av HamKams Vegard Kongsro ga hjemmelaget 2-1 etter en drøy time før Jakovenkos utligning på tampen. Nå venter en pause på grunn av cupfinalen neste helg. Om to uker er det bunnkamp i Eliteserien når Kristiansund gjester Haugesund. HamKam møter fjorårets divisjonskollega Aalesund. (NTB)
Tidspunkt: 24-04-2022 - Kl.18:45 - Kilde: NRK - Info


200. Aalesund klatrar etter siger over Odd
Nykomar Aalesund klatra til tredjeplass på tabellen med ein sterk 3-2-siger over Odd borte. Sigurd Haugen og Isak Dybvik Määttä kontra inn 2-0 til gjesten før pause. Tobias Lauritsen reduserte, Kristoffer Ødemarksbakken sette inn 3-1, før Lauritsen reduserte med sitt andre mål for dagen. Resultatet sende AaFK til tredjeplass, berre på målskilnaden bak Glimt og Lillestrøm, men med ein kamp meir spela. Odd fall ned til femteplass.
Tidspunkt: 23-04-2022 - Kl.15:54 - Kilde: NRK - Info


201. Aalesund rotet bort seieren på overtid
Aalesund så ut til å fortsette sin gode seriestart i årets eliteserie, men på overtid rotet de bort seieren. Sigurd Haugen så ut til å bli den store helten med to mål, men nesten fem minutter på overtid klarte Jostein Gundersen å utligne for Tromsø, og Aalesund tapte dermed to poeng. Med seier kunne de faktisk vært på tredjeplass på tabellen etter tre kamper, men nå er de isteden på tiendeplass.
Tidspunkt: 18-04-2022 - Kl.17:55 - Kilde: NRK - Info


202. Eliteseriekampen mellom LSK og Aalesund flyttes
Lillestrøms europacupdeltakelse gjør at eliteseriekampen mot Aalesund fra 15. runde skal spilles 28. april. Det opplyser Norges Fotballforbund. I pressemeldingen kommer det også fram at LSKs cupoppgjør mot Eidsvold (borte) skal spilles 4. mai.
Tidspunkt: 11-04-2022 - Kl.09:52 - Kilde: NRK - Info


203. Tripic-perle sikret seier
Viking stanget lenge mot Aalesund, men da kan det være greit å ha Zlatko Tripic i storform. Sørlendingen banket ballen i nettet på helvolley etter et godt innlegg fra Sondre Bjørshol. Målet var nok til å sikre 1-0-seier og tre poeng for Viking i deres første hjemmekamp for sesongen. Rogalendingene står med full pott etter to kamper i Eliteserien
Tidspunkt: 10-04-2022 - Kl.19:51 - Kilde: NRK - Info


204. Ny smell for Kristiansund
Kristiansund åpnet sesongen med tap for nyopprykkede Aalesund, og søndag gikk det fra vondt til verre. Sarpsborg 08 ledet hele 3-0 til pause etter scoringer fra Anton Saletros, Mikkel Maigaard og Guillermo Molins. Hjemmelaget løftet seg betraktelig etter pausen, men selv om både Amidou Diop og Agon Mucolli slo tilbake, endte det med 3-2-tap på hjemmebane for KBK.
Tidspunkt: 10-04-2022 - Kl.17:57 - Kilde: NRK - Info


205. NFF med cupflause - glemte lag i kampoppsettet
Torsdag ble kampoppsettet for første runde i fotball-NM for menn sluppet, som skal spilles 18. og 19. mai. Det skal spilles tre runder i år, resten av mesterskapet avvikles i 2023. Problemet dukket opp da Norges Fotballforbund ikke hadde med Træff da de 64 kampene i første runde i cupen ble satt opp. I sin liste var Åkra inkludert med kamp mot Vard Haugesund. Åkra ble slått ut i kvalifiseringen. Træff, som hadde tatt seg videre til første runde, var ikke med. «Dere har glemt oss», var beskjeden fra Molde-klubben på Twitter. NTB har forsøkt å få kontakt med Rune Pedersen i NFFs konkurranseavdeling, men uten hell. Slik var kampoppsettet satt opp: Express – Jerv, Eidsvold IF – Lillestrøm, Surnadal – Kristiansund, Østsiden – Sarpsborg, Verdal – Rosenborg, Hei – Odd, Halsen – Sandefjord, Herd – Molde, Hønefoss – Strømsgodset, Ishavsbyen – Tromsø, Furnes – HamKam, Kolbukameratene – Vålerenga, Djerv 1919 – Haugesund, Rosseland – Viking, Fjøra – Aalesund, Sprint-Jeløy – Moss, Råde – Fredrikstad, Nordstrand – Frigg, Oppsal – Skeid, Gamle Oslo – KFUM Oslo, Ullern – Asker, Bærum – Kvik Halden, Lokomotiv Oslo – Eidsvold Turn, Lyn – Stabæk, Follo – Grorud, Gjelleråsen – Kjelsås, Skjetten – Ull/Kisa, Lørenskog – Kongsvinger, Brumunddal - Strømmen, Elverum - Ottestad, Furnes – HamKam, Gjøvik/Lyn - Raufoss, Åskollen – Mjøndalen, Åssiden - Notodden, Flint – Eik Tønsberg, Fram – Ørn Horten, Pors – Arendal, Vindbjart – Flekkerøy, Randesund – Start, Sola – Egersund, Vidar – Staal Jørpeland, Brodd – Bryne, Vardeneset – Sandnes Ulf, Åkra – Vard Haugesund, Bjarg – Fyllingsdalen, Frøya – Fana, Gneist – Sotra, Os – Åsane, Bremnes – Øygarden, Voss – Brann, Florø – Sogndal, Førde – Hødd, Surnadal – Kristiansund, Dahle – Ranheim, Spjelkavik – Brattvåg, Byåsen – Kolstad, Trygg/Lade – Levanger, Tiller – Nardo, Melhus – Strindheim, Orkla – Stjørdals/Blink, Junkeren – Mjølner, Harstad – Senja, Fløya – Skjervøy, Finnsnes – TUIL, Bossekop – Alta.
Tidspunkt: 07-04-2022 - Kl.10:07 - Kilde: NRK - Info


206. Barmen ble Aafk-helt i Eliteserie-returen
Kristoffer Barmen scoret kampens eneste mål da Aalesund slo Kristiansund i de oransjes retur til Eliteserien. Den avgjørende scoringen kom da Kristoffer Barmen var sterkest i boksen på en corner. Han stanget inn Aalesunds første scoring for sesongen, og sikret seier.
Tidspunkt: 03-04-2022 - Kl.17:58 - Kilde: NRK - Info


207. Aalesund-profil klar for Brann
Aalesunds spissprofil Niklas Castro er klar for Brann. Det melder sunnmøringene selv på Twitter. Castro har vært i AaFK siden 2019, og har spilt 79 kamper og 32 mål. Hans kontrakt går ut til nyttår, og chileneren har ikke et ønske om å forlenge. – Det var tiden for å prøve noe nytt og så likte hvilken plan de la frem for meg. Det gjorde meg veldig motivert. Det blir også gøy å spille i Bergen, hvor lidenskapen for fotballen er så høy, sier Castro i pressemeldingen.
Tidspunkt: 28-03-2022 - Kl.17:36 - Kilde: NRK - Info


208. AaFK-Haugen fortsatte målformen og senket Molde
Aalesund-spissen Sigurd Haugen scoret hattrick som innbytter da nyopprykkerne slo rivalen Molde 4-2 på bortebane i en treningskamp en uke før eliteseriestarten. Haugen har vært brennhet gjennom vinterens sesongoppkjøring, og på åtte treningskamper står han med elleve mål. I «generalprøven» mot Molde kom også det første hattricket. Molde hadde tatt ledelsen både 1-0 og 2-1 før Haugen startet sitt scoringsshow. Han ble byttet inn etter 60 minutter, og i løpet av det siste kvarteret puttet han tre ganger. Eirik Ulland Andersen scoret begge målene for Molde, men Niklas Castro sto back Aalesunds 1-1-utligning. Neste helg tar Molde imot Vålerenga i serieåpningen, mens AaFK gjør eliteseriecomeback hjemme mot Kristiansund. (NTB)
Tidspunkt: 26-03-2022 - Kl.15:49 - Kilde: NRK - Info


209. Jeppe Moe bytter ut Stabæk med Aalesund
Jeppe Moe blir ikke med Stabæk til nivå to i norsk fotball. I stedet fortsetter forsvarsspilleren livet i Eliteserien hos Aalesund. Overgangen ble bekreftet onsdag etter en legesjekk og påfølgende kontraktsignering. – Det har vært noen andre klubber i bildet, men da AaFK meldte sin interesse var jeg aldri i tvil. Da ble valget enkelt. Prosessen tok en del tid, og det er derfor ekstra deilig at det endelig er på plass, sier Moe i en melding fra Aalesund. (NTB)
Tidspunkt: 09-03-2022 - Kl.16:02 - Kilde: NRK - Info


210. TV 2: Blir ingen cupkamp
Daglig leder i Bodø/Glimt, Frode Thomassen, sier til TV 2 at sånn han forstår det, så blir det ingen kamp mellom Aalesund og Bodø/Glimt på søndag i cupen. Det betyr i praksis at Glimt er klar for kvartfinalen. Aalesund har nektet å spille kampen etter at den ble fremskyndet på grunn av Glimts europadeltakelse. Grunnen er at troppen til Aafk er rammet av koronavirus.
Tidspunkt: 04-03-2022 - Kl.15:07 - Kilde: NRK - Info


211. TV2: Det kan bli cupkamp mellom Aalesund og Bodø/Glimt likevel
Det blir jobba for at kampen mellom Aalesund og Bodø/Glimt kan spelast på ny dato. Aalesund nektar å stille på søndag på grunn av sjukdom og skader.
Tidspunkt: 03-03-2022 - Kl.10:40 - Kilde: NRK - Info


212. Norges beste gjennom tidene legger opp: – Tanken er tom
Han har ti VM-gull, fire EM-gull og 25 NM-titler. Nå sier orienteringskongen Olav Lundanes stopp etter en eventyrlig karriere. 34-åringen har slitt med skader de siste sesongene. I fjorårets VM i Tsjekkia måtte han bryte, og han innrømmer at det var tungt å ta beslutningen. – Planen var å satse fram til VM i Sveits i 2023, men tanken er tom, og jeg greier ikke lenger legge ned den innsatsen som skal til for å lykkes, sier Lundanes til NRK. Lundanes tok sitt første VM-gull på hjemmebane i Trondheim i 2010 som 22-åring og de to siste på hjemmebane i Østfold i 2019. I årene imellom ble han verdensmester i både sveitsiske, italienske, svenske, estiske og latviske skoger. Seks av VM-titlene har kommet på den lengste distansen. Lundanes har dermed flere VM-gull enn noen andre på «kongedistansen». – Når jeg ser tilbake er jeg godt fornøyd med at jeg har klart å vinne VM i mange forskjellige terrengtyper. Og jeg er glad for at jeg har fått være med så lenge, sier Lundanes. Lundanes kommer fra Eikenos i Ålesund, men har siden 2009 konkurrert for Halden SK.
Tidspunkt: 19-02-2022 - Kl.18:07 - Kilde: NRK - Info


213. Grytebust tilbake til Aalesund
Landslagskeeper Sten Grytebust (32) er tilbake i Aalesund. Han har skrevet under på en toårskontrakt med klubben etter syv år i Danmark, hvor han har stått i mål for OB, FC København og Velje. Grytebust var også tilknyttet klubben fra 2008 til 2016.
Tidspunkt: 15-02-2022 - Kl.17:58 - Kilde: NRK - Info


214. Barmen fortsetter i AaFK
Kristoffer Barmen (28) har skrevet under på en ettårskontrakt med Aalesund og er klar for eliteseriespill. «Vi kan med glede meddele at Kristoffer Barmen har sagt ja til å spille i Eliteserien for AaFK i 2022 etter at han besto den medisinske testen i dag tidlig», forteller klubben på sitt nettsted.
Tidspunkt: 01-02-2022 - Kl.09:35 - Kilde: NRK - Info


215. Bodø/Glimt kan møte cupaskeladd
Cupoverraskelsen Nardo kan komme til å få en svært vrien motstander i form av Bodø/Glimt i kvartfinalen i fotball-NM i mars. Det ble klart i torsdagens trekning. Som en konsekvens av koronasituasjonen ble det kun spilt tre runder i fotball-NM i fjor. De øvrige rundene er skjøvet til i år. 4. runde spilles 12. og 13. mars. Bare en uke deretter er det klart for kvartfinaler. De spilles 19. og 20. mars. Torsdag ble det klart hvilke lag som kan møtes der. Kvartfinalene spilles slik: Aalesund/Bodø/Glimt – Nardo/Lillestrøm, Molde/Odd – Åsane/Sarpsborg 08, Sandnes Ulf/Start – Raufoss/Strømsgodset, KFUM Oslo/Brann – Kongsvinger/Viking. Semifinalene i cupen spilles 6. og 7. april. De trekkes etter at kvartfinalene er spilt. Finalen er satt til 30. april. (NTB)
Tidspunkt: 27-01-2022 - Kl.13:23 - Kilde: NRK - Info


216. Aftonbladet: Grytebust nær overgang til IFK Göteborg
Landslagskeeper Sten Grytebust skal være på vei fra FC København til spill i svensk fotball for IFK Göteborg. Det er den svenske avisen Aftonbladet som hevder å ha kilder på at overgangen nærmer seg å bli en realitet. 32 år gamle Grytebust har en fortid i Aalesund og danske OB, men var i fjor høst utlånt til danske Vejle. Han har slitt med å få spilletid i FC København de siste sesongene. Denne sesongen har Kamil Grabara vært førstevalget på keeperplassen. Svenske Karl-Johan Johnsson har også stått foran Grytebust i køen. Den norske landslagskeeperens kontrakt med FCK utløper til sommeren. (NTB)
Tidspunkt: 18-01-2022 - Kl.11:23 - Kilde: NRK - Info


217. Rosenborg åpner borte mot Glimt
Terminlisten for eliteserien i fotball for menn ble klar mandag. Den byr på storkamper allerede fra starten av. Blant annet skal Rosenborg og nytreneren Kjetil Rekdal besøke seriemester Bodø/Glimt allerede i åpningsrunden første helgen i april. I samme runde spilles også Molde – Vålerenga. Nyopprykkede HamKam, Jerv og Aalesund åpner med hjemmekamper mot henholdsvis Lillestrøm, Strømsgodset og Kristiansund. Førstnevnte kamp åpner Eliteserien 2. april klokken 16. Den norske fotballen «tjuvstarter» sesongen med åttedelsfinaler i NM. De spilles 12. og 13. mars. Kvartfinalene spilles en uke senere. Branns vei tilbake til Eliteserien starter ellers med bortekamp mot Ranheim. Mjøndalen møter Kongsvinger, mens Stabæk møter nyopprykkede Skeid. 1. divisjon for menn starter 2. april og avsluttes 29. oktober. Slik spilles 1. runde i toppserien, 19.- til 21. mars: Arna-Bjørnar – Lyn, LSK Kvinner – Kolbotn, Rosenborg – Avaldsnes, Røa – Brann, Vålerenga – Stabæk.
Tidspunkt: 14-01-2022 - Kl.10:09 - Kilde: NRK - Info


218. Aalesund henter Rosenborg-stopper
Besim Serbecic er klar for AaFK og har skrevet under på en treårskontrakt med sunnmørsklubben. Midtstopperen kommer fra Rosenborg. 23-åringen fra Bosnia har vært i RBK siden 2018 og har spilt ti landskamper for det bosniske U21-landslaget. Han har spilt åtte kamper for trønderne denne sesongen, og nå er han klar for det nyopprykkede eliteserielaget AaFK, opplyser klubben.
Tidspunkt: 29-12-2021 - Kl.13:40 - Kilde: NRK - Info


219. Jomfruturen utsatt en rekke ganger. Her møter rederen de første passasjerene.
FOSNAVÅG/Ålesund (Aftenposten/E24): Pengene har rent ut i nesten fire år. Derfor kunne den nye «hurtigruterederen» Per Sævik (81) knapt vente med å møte dem som skal snu pengestrømmen: Betalende passasjerer.
Tidspunkt: 15-12-2021 - Kl.19:34 - Kilde: E24 - Info


220. Blink i playoff, Ull/Kisa ned
Stjørdals-Blink sikra seg playoffplassen i 1. divisjon etter 1-0 over Aalesund i siste serierunde. Dermed må Ull/Kisa ned i 2. divisjon, trass i 2-1 over Sogndal. Frå før var det klart at Strømmen går ned. Strrømmen avslutta med 2-0 over Bryne. Kjetil Holand Tøsse scora målet som gav Blink ny sjanse til å stå i divisjonen. Scoringa kom etter 36 minutt. Ull/Kisa tok leiinga over Sogndal ved Henrik Kristiansen etter 12 minutt. Kristoffer Hoven utlikna for Sogndal etter 71 minutt. Mikkel Rakneberg sette inn sigersmålet for Ull/Kisa etter 87 minutt, men til ingen nytte. Ull/Kisa har spela i 1. divisjon sidan 2016. Trass tapet sikra Sogndal seg omspelplass. Det gjorde også KFUM Oslo med 4-1 over Jerv. Dei fire første plassane var klare før siste runde. Det betyr at HamKam og Aalesund rykkjer direkte opp. Jerv og Fredrikstad er nummer 3 og 4. I første omspelkamp onsdag har KFUM heimekamp mot Sogndal. Vinnaren spelar borte mot Fredrikstad neste helg. Andre kampar i siste runde: Fredrikstad - Ranheim 3-1, Grorud - HamKam 1-2, Raufoss - Åsane 1-1, Start - Sandnes Ulf 2-2. Det er også klart at Stjørdals-Blink skal møte Hødd i omspelet om opprykk til 1. divisjon. Hødd spela i dag 2-2 mot Arendal, og vann 4-3 samanlagt. Første omspelkamp går i Ulsteinvik onsdag.
Tidspunkt: 27-11-2021 - Kl.15:59 - Kilde: NRK - Info


221. Aalesund klar for Eliteserien igjen
Aalesund er klar for spill i Eliteserien igjen etter at sunnmørslaget slo Ull/Kisa 4-2 i Ålesund lørdag. Simen Bolkan Nordli og David Kristján Ólafsson scoret de avgjørende målene for AaFK, mens Sigurd Haugen scoret de to første målene. Strømmen rykket ned til 2. divisjon etter tap for Grorud.
Tidspunkt: 20-11-2021 - Kl.15:55 - Kilde: NRK - Info


222. Avinor søker fellingstillatelse av oter på Vigra
Flyplassen i Ålesund vil ha lov til å felle og flytte otere som kommer seg inn på flybanen.
Tidspunkt: 09-11-2021 - Kl.12:36 - Kilde: E24 - Info


223. Poengdeling for Ull/Kisa og HamKam
Det endte målløst da Ull/Kisa og HamKam møttes på Jessheim stadion i 1. divisjon fredag. Etter fredagens kamp ligger Ull/Kisa på 14.-plass på tabellen med 26 poeng, mens HamKam fortsatt holder førsteplassen med 57 poeng - seks poeng foran Aalesund.
Tidspunkt: 29-10-2021 - Kl.19:55 - Kilde: NRK - Info


224. «Mos» legger opp
Sarpsborg-spissen Mustafa Abdellaoue (33) gir seg etter sesongen. Den tidligere toppscoreren i Eliteserien sliter med kneet. – Kort fortalt så blir det her min siste sesong. Kneet har vært gjennom to operasjoner i år, og jeg trener meg opp nå, men basert på det fysioterapeut og lege sier, sammen med det jeg selv føler, så tåler ikke kneet mitt mer toppidrett, sier «Mos» til Discovery. Angriperen var på banen sist i september i fjor. I juni trente han igjen etter en operasjon, men like etter måtte han gjennom nok et inngrep. Abdellaoue startet i Skeid og har siden vært i Lillestrøm, Vålerenga, Tromsø, Aalesund og Strømsgodset. I tillegg har han spilt i FC København og OB i Danmark. I 2011 ble «Mos» toppscorer i Eliteserien da han scoret 17 mål for Tromsø. – Akkurat nå handler det om å få en hverdag uten smerter, å komme dit at man kan ta seg en joggetur. Nå skal jeg jobbe for å få et kne som fungerer i hverdagen, sier 33-åringen.
Tidspunkt: 27-10-2021 - Kl.15:29 - Kilde: NRK - Info


225. Dyr strøm kan fyre opp prisene og gi mangel på ved
HØNEFOSS/Ålesund (Aftenposten/E24): Svein Bjerke, Sindre Skogbrott og Jan Andre Gran kløyver på spreng for å holde tritt med etterspørselen etter ved. Oddvar Bjørkavåg kjører ut hundrevis av sekker hver dag.
Tidspunkt: 30-09-2021 - Kl.12:58 - Kilde: E24 - Info


226. Større luke for HamKam
HamKam havnet under 0-1, men slo Sandnes-Ulf 3-1 i 1.-divisjon onsdag. Samtidig avga lagene bak (Jerv, Aalesund og Fredrikstad) poeng. Det betyr at kameratene fra Hamar har seks poengs luke i toppen av 1.-divisjon med ni runder igjen å spille.
Tidspunkt: 29-09-2021 - Kl.20:04 - Kilde: NRK - Info


227. Barmen scoret to for Aafk
Kristoffer Barmen gikk til Aalesund etter at han fikk sparken i Brann i sommer, og i kveld berget han poeng borte mot Jerv. Hjemmelaget ledet 2-0, før Barmen scoret i det 58. og 81. minutt. Dermed går Aalesund opp til andreplass i 1. divisjon, ett poeng foran Jerv.
Tidspunkt: 29-09-2021 - Kl.18:04 - Kilde: NRK - Info


228. Aalesund opp på opprykksplass
Aalesund vant 3-2 mot Strømmen i 1. divisjon. De er dermed på opprykksplass, mens KFUM er på siste kvalifiseringsplass etter 2-0 mot Grorud. 4.-plasserte Fredrikstad møter Start, mens 5.-plasserte Sogndal spilte 0-0 mot Bryne lørdag.
Tidspunkt: 25-09-2021 - Kl.15:24 - Kilde: NRK - Info


229. AaFK-keeper blir sportsjournalist
Aalesund-keeper Andreas Lie (34) gir seg med fotball etter sesongen. Da går han i gang med jobben som sportsjournalist. Lie begynner i Sunnmørsposten etter sesongen. – Jeg ønsker å legge opp nå fordi jeg mangler motivasjon til å fortsette i den rollen jeg har i dagens AaFK-mannskap. Da frister det mye mer for meg å være sportsjournalist i Sunnmørsposten enn å spille fotball, sier han til avisen.
Tidspunkt: 20-09-2021 - Kl.12:28 - Kilde: NRK - Info


230. Ulvestad til tyrkisk eliteklubb
Fredrik Ulvestad (29) har inngått en toårsavtale med Sivasspor i tyrkisk toppfotball. Sunnmøringen kommer til klubben vederlagsfritt. Overgangen ble bekreftet av Sivasspor mandag kveld. Ulvestad var kontraktsløs etter at han i sommer valgte å bryte med kinesiske Qingdao. Midtbanespilleren fikk sitt gjennombrudd i Aalesund. Han dro til Burnley i 2015, men oppholdet i den engelske klubben ble aldri vellykket. Ulvestad dro senere til Djurgården i Sverige, og der ble han seriemester i 2019. Han står med fire A-lagskamper for Norge.
Tidspunkt: 06-09-2021 - Kl.20:59 - Kilde: NRK - Info


231. Har hatt mye på hjertet
Kristoffer Barmen skal spille for Aalesund i 1. divisjon ut sesongen. I et intervju med BA forteller han at ikke skal snakke noe om skandalenachspielet.
Tidspunkt: 01-09-2021 - Kl.20:12 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


232. Barmen klar for Aalesund

Tidspunkt: 01-09-2021 - Kl.00:14 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


233. Barmen blir Aalesund-spiller

Tidspunkt: 31-08-2021 - Kl.20:41 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


234. Trenaren om Barmen: – Ingen kommentar til det som har skjedd i Bergen
Kristoffer Barmen sin skandalenatt i Brann har ikkje vore tema for Lars Arne Nilsen i Aalesund.
Tidspunkt: 31-08-2021 - Kl.19:08 - Kilde: NRK - Info


235. Her er Barmen på plass ved Aalesund sin stadion
Kristoffer Barmen vil signera for Aalesund før overgangsvindauget stenger midnatt. Det er gamletrenaren som dreg han nordover på Vestlandet. Overgangen er ikkje i boks enno.
Tidspunkt: 31-08-2021 - Kl.19:08 - Kilde: NRK - Info


236. TV 2: Barmen nær enighet med Brann
Kristoffer Barmens konflikt med Brann er i ferd med å bli løst, erfarer TV 2. Ifølge kanalen ligger Aalesund an til å bli hans neste stoppested. Midtbanespilleren fikk nylig sparken av Brann for sin rolle i det mye omtalte nachspielet i klubbens stadionlokaler. Siden har det vært stor avstand i sluttforhandlingene, men tirsdag kveld går det mot en løsning. Med en sluttavtale på plass kan Barmen få seg en ny arbeidsgiver i timene før overgangsmarkedet stenger. 28-åringen er blitt observert på et fly til Ålesund. Der kan Barmen bli gjenforent med Lars Arne Nilsen, som i flere år trente Brann og nå har ansvaret i Aalesund i 1. divisjon. Ifølge TV 2 har ikke Barmen foreløpig skrevet under en kontrakt med AaFK. (NTB)
Tidspunkt: 31-08-2021 - Kl.17:54 - Kilde: NRK - Info


237. Norge slo Sør-Korea
Det norske ishockeylandslaget svarte umiddelbart på et tidlig baklengsmål og snudde til 4–1 over Sør-Korea. To langt tøffere kamper venter i OL-kvalifiseringen. Som ventet tok Norge alle poengene i åpningskampen på Jordal Amfi torsdag kveld. Det sørkoreanske laget er spådd å bli en real kasteball i Oslo-gruppen i jakten på OL-spill i Beijing kommende vinter. Erlend lesund, Ken André Olimb, Stefan Espeland og Tobias Lindström scoret de norske målene. Norge møter betraktelig tøffere motstand når Slovenia venter samme sted fredag. Siste gruppekamp er mot favoritten Danmark søndag. Det er bare gruppevinneren som tar seg til Beijing-lekene i februar neste år. (NTB)
Tidspunkt: 26-08-2021 - Kl.19:42 - Kilde: NRK - Info


238. AaFK snublet mot bunnlag
Fredrikstad herjet med Stjørdals-Blink i 1. divisjon og vant 5–1. Aalesund tapte terreng i toppen med 0–0 mot bunnlaget Strømmen. Strømmen ligger på tredje siste plass, men har bare sluppet inn 16 mål. Kun serieleder HamKam, som spiller senere mandag, har sluppet inn færre. Hjemme mot Aalesund var det nærmest utrolig at den statistikken holdt. AaFK kjemper om opprykk med stort budsjett og skapte flere sjanser, men klarte ikke få ballen i mål mot Strømmen, som har deltidsspillere med jobb på si. Lars Arne Nilsens Aalesund gikk dermed på en stor smell i kampen om opprykket. Serietoer Fredrikstad hadde derimot få problemer med å score mot Blink, som ligger nest sist i serien. FFK vant 5–1 og er på samme poengsum som HamKam før serielederens kveldskamp. (NTB)
Tidspunkt: 23-08-2021 - Kl.18:00 - Kilde: NRK - Info


239. HamKam fikk luke i toppen
Kjetil Rekdal og HamKam fikk en god start på høstsesongen med 2-0-seier over Jerv. Nå har hamarsingene fire poengs luke til opprykksrivalene i 1.-divisjon. Serielederne var ett poeng foran tabellnabo Jerv før oppgjøret. Samtidig avga Aalesund poeng mot Ranheim, og dermed ble det en god onsdag for Rekdal i kveldssola i Grimstad. Mot Jerv, som har hatt en god sesong til nå og vært med i toppen hele veien, var det Aleksander Melgalvis som headet inn 1–0 før to minutter var spilt. Like etter pause var debutanten Thelonius Bair, som er på lån fra Vancouver Whitecaps, på plass og doblet ledelsen. (NTB)
Tidspunkt: 18-08-2021 - Kl.17:59 - Kilde: NRK - Info


240. AaFK-profil varsler karriereslutt
Den skadeplagede Aalesund-spilleren Fredrik Carlsen avslutter fotballkarrieren etter inneværende sesong. Det opplyser han i et brev til klubben og dens støttespillere tirsdag. Carlsen har slitt med skader og ikke vært på banen for 1. divisjonsklubben den siste tiden. Nå ser han seg nødt til å avslutte karrieren. «Den siste tida har jeg ikke spilt så mye fotball som jeg hadde håpet på. Jeg har en lang periode slitt med en leggskade som sitter i. Det har vært smertefullt, og det voldsomme ubehaget har dukket opp gang på gang, helt til det ble uutholdelig. Jeg har operert, men skaden tar voldsomt med tid og krefter å lege», skriver Carlsen. Han omtaler beslutningen om å legge opp som «ekstremt vanskelig». (NTB)
Tidspunkt: 17-08-2021 - Kl.17:20 - Kilde: NRK - Info


241. Storkamp i cupen
Viking – Rosenborg blir den store godbiten i 3. runde av fotball-NM for menn. Samtidig er det klart at Brann spiller bortekamp mot Harstad fra 4. divisjon. Trekningen av 3. runde ble foretatt i Norges Fotballforbunds lokaler torsdag ettermiddag. Trekningen ble slik: Harstad – Brann, Kongsvinger – Fløy-Flekkerøy, Start – Mjøndalen, Alta – Bodø/Glimt, Vålerenga – Odd, Øygarden – Sarpsborg, Nardo – Arendal, Ranheim – Aalesund, Viking – Rosenborg, Strømsgodset – Stabæk, Bryne – Molde, Sogndal – Åsane, KFUM Oslo – Kristiansund, Grorud – Lillestrøm, Moss – Sandnes Ulf, HamKam – Raufoss. 3. runde i NM spilles i september.
Tidspunkt: 05-08-2021 - Kl.13:15 - Kilde: NRK - Info


242. Ny vestkantmotstand for Vålerenga
Vålerenga hadde få problemer med å ta seg av Lyn i første runde av cupen søndag. I andre runde venter en ny motstander fra tredjedivisjon når Dag-Eilev Fagermo tar med seg laget sitt til Ullern. Regjerende cupmester Viking er satt opp mot Djerv 1919 i fotball-NMs 2. runde. Flere eliteserielag møter småtøff motstand. Hele oppsettet: Moss – Fredrikstad, Nordstrand – Sarpsborg 08, Skeid – Lillestrøm, Kjelsås – Grorud, Ready – Strømsgodset, Ullern – Vålerenga, Eidsvold Turn – Raufoss, Ull/Kisa – Stabæk, Notodden – Mjøndalen, Kongsvinger – Strømmen, Gjøvik/Lyn – HamKam, Fram – Odd, Arendal – Sandefjord, Fløy – Jerv, Vidar – Start, Sola – Bryne, Åkra – Sandnes Ulf, Djerv 1919 – Viking, Stord – Åsane, Fana – Brann, Fyllingsdalen – Øygarden, Florø – Sogndal, Hødd – Molde, Brattvåg – Aalesund, Orkla – Rosenborg, Nardo – Stjørdals/Blink, Tiller – Kristiansund, Levanger – Ranheim, Junkeren – Bodø/Glimt, Harstad – Senja, Fløya – KFUM Oslo, Alta – Tromsø.
Tidspunkt: 26-07-2021 - Kl.10:17 - Kilde: NRK - Info


243. Bortesigrar for FFK og AaFK
Fredrikstad kneip innpå HamKam i toppen av 1. divisjon etter 1-0 i bortemøtet med Raufoss. FFK er berre målskilnaden to poeng bak Hamar-laget. Taofeek Ismaheel scora målet etter 53 minutt. Jerv låg lenge an til andreplass, men mista sigeren til Ull/KIsa fire minutt på overtid. Med 3-3 fall Jerv til fjerdeplass med den utlikninga. Det var seks ulike målscorarar i kampen. Aalesund er på fjerdeplass etter 2-1 over Grorud i Oslo. Niklas Castro og Sigurd Haugen scora for AaFK i starten av kvar omgang, før Oscar Aga reduserte. Sogndal vann 1-0 på Bryne, men fekk Tobias Bjørnebye utvist ti minutt før slutt. Ranheim sende Sandnes-Ulf til botns på tabellen med solide 4-0 heime i Fjæra. Christian Eggen Rismark scora to i Hugo Pereiras første kamp som Ranheim-trenar. Stjørdals-Blink tok seg vekk frå sisteplassen med 2-1 i botnppgjeret på Strømmen, som no er på nedrykksplass.
Tidspunkt: 12-07-2021 - Kl.18:14 - Kilde: NRK - Info


244. Lyn mot Vålerenga i cupen
Norges Fotballforbund offentliggjorde fredag oppsettet for åpningsrunden i cupen. Der får vi blant annet en godbit når Lyn tar imot Vålerenga til en sjelden kamp mellom de to rivalene. Det er første gang siden 2014 at de to tradisjonelt sterkeste Oslo-lagene møtes til en offisiell kamp. Den gang var det også snakk om cupen da Vålerenga slo Lyn 5–2 på Ullevaal. Kampene spilles i utgangspunktet 24. juli. Her er hele oppsettet. Kvik Halden – Sarpsborg 08, Kråkerøy – Fredrikstad, Nordstrand – Bærum, Oppsal – Skeid, Frigg – KFUM Oslo, Lokomotiv Oslo – Kjelsås, Follo – Stabæk, Lyn – Vålerenga, Ready – Grei, Stovner – Grorud, Ullern – Asker, Gjelleråsen – Eidsvold Turn, Lørenskog – Strømmen, FU/VO – Lillestrøm, Nybergsund – Raufoss., Brumunddal – HamKam, Elverum – Kongsvinger, Gjøvik-Lyn – Toten, Vestfossen – Moss, Hønefoss – Strømsgodset, Åssiden – Mjøndalen, Ørn Horten – Ull/Kisa, Eik Tønsberg – Odd, Halsen – Notodden, Flint – Fram Larvik, Pors – Sandefjord, Express – Start, Donn – Jerv, Vindbjart – Fløy, Mandalskameratene – Arendal, Sola – Madla, Staal Jørpeland – Viking, Brodd – Sandnes Ulf, Vidar – Egersund, Hinna – Bryne, Vardeneset – Djerv 1919, Åkra – Vard Haugesund, Stord – Haugesund, Sandviken – Fyllingsdalen, Fana – Sotra, Os – Øygarden, Lysekloster – Åsane, Bjarg – Brann, Fjøra – Sogndal, Årdal – Florø, Spjelkavik – Molde, Sunndal – Brattvåg, Herd – Hødd, Træff – Aalesund, Volda – Kristiansund, Byåsen – Ranheim, Tynset – Tiller, NTNUI – Stjørdals-Blink, Strindheim – Orkla, Kolstad – Levanger, Melhus – Rosenborg, Verdal – Nardo, Rana – Bodø/Glimt, Skånland – Tromsø, Junkeren – Mjølner, Harstad – Melbo, Finnsnes – Senja, Fløya – Tromsdalen, Skjervøy – Alta. (NTB)
Tidspunkt: 25-06-2021 - Kl.09:12 - Kilde: NRK - Info


245. Gullpucken til lesund
Gullpucken er den eldste og mest prestisjefylte individuelle utmerkelsen en spiller i norsk ishockey kan motta. I år går den høythengende prisen til Erlend lesund. Selv om sesongen hjemme også her ble avlyst tidlig i januar mener NIHF at tildelingskriteriene for Gullpucken Menn er innfridd. Det skyldes i hovedsak at man her fikk gjennomført VM. I begrunnelsen fra Norges Ishockeyforbund står det blant annet: «Erlend lesund har utviklet spillet sitt sesong for sesong, der han denne sesongen var en av de viktigste spillerne til Rögle i svensk eliteserie. Under årets VM tok han enda ett steg på den internasjonale arenaen, gjennom å videreføre utviklingen fra klubblaget. Dette gjorde han til en av lagets absolutt nyttigste spillere.»
Tidspunkt: 23-06-2021 - Kl.12:17 - Kilde: NRK - Info


246. Myhre og Kvalvåg leverte i lag-EM
Norge endte på åttendeplass med 134 poeng etter første dag i lag-EM i friidrett i rumenske Cluj-Napoca. Finland har samme poengsum, men holder plassen over. Med 175 poeng leder Nederland over Tsjekkia og Hviterussland med henholdsvis 160.5 og 158 poeng. Av utøverne som utmerket seg tar vi med oss Magnus Tuv Myhre som vant 5000-meteren foran belgiske Michael Somers som jaget hardt de siste hundre meterne. Ferdinand Kvan Edman satte ny personlig rekord på 1500 meter med tiden 3.38,63 og forbedret sin personlige rekord med én hundredel. Hedda Kvalvåg leverte sitt beste utendørshopp i tresteg noensinne og endte på 13 blank. Det holdt dessverre ikke til topplassering. I lengdekonkurransen for menn endte Ingar Kiplesund på sjetteplass med 7,63 meter, mens Jon Nerdal ble femtemann i slegge med et lengstekast på 67,53 meter. I spydkonkurransen for kvinner kastet USA-baserte Marie-Therese Obst 57,07 og ble nummer tre. OL-aktuelle Marcus Thomsen endte på samme plassering i kule for menn med 19,90. I tresteg for kvinner satte Hedda Kvalvåg personlig rekord med 13,00 meter. Det ga sjuendeplass. De største norske friidrettsstjernene, med Ingebrigtsen-brødrene og Karsten Warholm i spissen, deltar ikke i lag-EM i Romania. 20 av 40 øvelser ble gjennomført lørdag. Søndag gjennomføres de 20 siste.
Tidspunkt: 19-06-2021 - Kl.18:43 - Kilde: NRK - Info


247. Frekk Flo scoring mot Aalesund
Per-Egil Flo sitt første mål for Sogndal sidan returen frå sveitsiske Lausanne var av det frekke slaget. I 1.-divisjonskampen mot Aalesund fekk Sogndal eit frispark i kampens siste speleminutt. Det blei slått hardt og lågt rett på Flo, som med hælen flikka ballen i lengste hjørne. Med det fastsette han resultatet i kampen til 2–0, etter at Mansour Gueye scora kampens første. Dermed ligg Sogndal på 6.-plass etter seks serierundar, medan Aalesund, poenget bak, ligg på 13.-plass.
Tidspunkt: 18-06-2021 - Kl.18:18 - Kilde: NRK - Info


248. Flo scora då Sogndal slo Aalesund
Per-Egil Flo scora sitt første mål for Sogndal sidan han returnerte til saftbygda frå sveitsiske Lausanne. I heimekampen mot Aalesund i 1. divisjon var det Mansour Gueye som sende Sogndal i føringa, før Flo fastsette resultatet til 2–0 like før slutt. Dermed ligg Sogndal på 6.-plass etter seks serierundar, medan Aalesund, poenget bak, ligg på på 13.-plass.
Tidspunkt: 18-06-2021 - Kl.18:18 - Kilde: NRK - Info


249. Vindkraftmotstandere anker ikke
Vindkraftmotstanderne som tapte rettssaken mot staten om å stanse utbyggingen av vindturbiner på Haramsfjellet utenfor Ålesund, anker ikke saken.
Tidspunkt: 10-06-2021 - Kl.10:47 - Kilde: E24 - Info


250. Ny president i Kampsportforbundet
Tore Bigseth (51) fra Ålesund og Ålesund Ju Jitsu Klubb er valgt til ny president i Norges Kampsportforbund. Bigset har lang organisatorisk erfaring og satt senest i forbundsstyret i perioden 2016–2018.
Tidspunkt: 10-06-2021 - Kl.08:36 - Kilde: NRK - Info


251. Bohinen ny trener i Sarpsborg
Lars Bohinen tar over som hovedtrener i Sarpsborg 08. – Jeg har gått på dank i ti måneder. Jeg var kjapp på telefonen til Thomas Berntsen da jeg så at dette skjedde, sier Bohinen på pressekonferansen søndag. Bohinen har tidligere vært trener for Sandefjord og Ålesund i 1.divisjon for herrer. Han fikk sparken fra sistnevnte i august i fjor, grunnet en rekke svake resultater. – Vi gleder oss til at han skal ta fatt på jobben, sier sportssjef Thomas Berntsen. Bohinen tar over for Mikael Stahre, som har valgt å gå tilbake til trenerjobben i IFK Göteborg.
Tidspunkt: 06-06-2021 - Kl.14:02 - Kilde: NRK - Info


252. Folk som Bill Gates og oljesjeiker fyller normalt hotellet. Nå forbereder de nok en sommer uten.
GLOMSET I Ålesund/OSLO (Aftenposten/E24): De som tar hånd om turistene møter sommeren med både frykt og forventning. Trolig kommer ikke utlendingene tilbake i år heller. Nordmenn kommer i en stor flokk i juli.
Tidspunkt: 05-06-2021 - Kl.13:42 - Kilde: E24 - Info


253. Restaurant i Ålesund får 75.000 kroner i bot
Dersom forelegget ikke blir vedtatt vil det ifølge politiet bli lagt ned påstand om 100.000 kroner i bot.
Tidspunkt: 04-06-2021 - Kl.10:56 - Kilde: E24 - Info


254. Eksportstrategiråd opprettes i Ålesund
Et eksportstrategiråd opprettes i Ålesund for å bidra til et sterkere samarbeid med næringslivet om verdiskaping fra norsk eksport.
Tidspunkt: 01-06-2021 - Kl.12:23 - Kilde: E24 - Info


255. Storeslem for Rekdals menn
Kjetil Rekdal sitt HamKam slo Stjørdals-Blink 3-0 i sesongopninga i førstedivisjon og toppar dermed tabellen. Også Fredrikstad kunne feire returen til nest øvste divisjon med seier. Karane frå plankebyen slo Åsane 3-2 borte. På Fosshaugane såg det lenge ut til at heimelaget skulle gå på ein smell mot Ull/Kisa, men på overtid sørga Peter Godly Michael at kampen enda 1-1. Sogndals Andreas Hoven fekk raudt kort tidleg i første omgang. Øvrige resultat: Jerv - KFUM Oslo: 1-0 Ranheim - Grorud: 1-0 Strømmen - Raufoss: 1-1 Tidlegare i dag slo Aalesund gjestane frå Bryne 2-1.
Tidspunkt: 15-05-2021 - Kl.20:17 - Kilde: NRK - Info


256. Aalesund lyktes i serieåpningen
Kristoffer Ødemarksbakken og Sigurd Haugen sørget for to scoringer og tre poeng for AaFK i serieåpningen hjemme mot Bryne lørdag. Nysigneringen Ødemarksbakken scoret årets første mål i 1. divisjon på mesterlig vis like etter halvtimen spilt. Robert Undheim satte inn utligningen med pannebrasken minutter etterpå fra et godt plassert innlegg signert Bjarne Langeland. Men Aalesund slo tilbake. 20 minutter før slutt felte Hay Ødemarksbakken i feltet, og dommer pekte på straffemerket. Haugen satte ballen kontant i målet fra 11 meter. AaFK holdt igjen i sluttminuttene og kunne juble for sesongens første seier.
Tidspunkt: 15-05-2021 - Kl.18:18 - Kilde: NRK - Info


257. Tapte rettssaken om vindkraft på Haramsøya
Vindkraftmotstanderne tapte rettssaken mot staten om å stanse utbyggingen av åtte vindturbiner på Haramsfjellet utenfor Ålesund.
Tidspunkt: 14-05-2021 - Kl.13:45 - Kilde: E24 - Info


258. Totalt 16 smittet på verft i Ålesund
Totalt 16 personer på verftet Vard Brattvaag i Ålesund kommune har fått påvist koronasmitte.
Tidspunkt: 02-05-2021 - Kl.15:36 - Kilde: E24 - Info


259. Ålesund, Sula og Giske forbyr arrangementer og alkoholservering
En smitteoppblomstring gjør at Ålesund, Sula og Giske forbyr arrangementer og stenger ølkranene fra natt til onsdag.
Tidspunkt: 26-04-2021 - Kl.13:45 - Kilde: E24 - Info


260. Tidligere Aalesund-spiller død
Tremaine Stewart (32) kollapset.
Tidspunkt: 19-04-2021 - Kl.11:19 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


261. Ålesund stenger ned – skjenkeforbud og forbud mot arrangementer
Ålesund har vedtatt en forskrift som stenger byen ned. Ordføreren sier hun helst ikke ville utsette befolkningen for en nedstengning som den Oslo-folk har hatt.
Tidspunkt: 21-03-2021 - Kl.13:34 - Kilde: E24 - Info


262. Rafn går fra LSK til Aalesund
Simen Rafn har signert for Aalesund FK. Det bekrefter klubben selv på sin Facebook-side. Backen har fire år i Lillestrøm bak seg. Rafn har skrevet under på en ettårskontrakt med sunnmørsklubben.
Tidspunkt: 17-03-2021 - Kl.12:26 - Kilde: NRK - Info


263. Trio fra Ålesund drar med rolandslaget til utlandet: – Det er nødvendig

Tidspunkt: 25-02-2021 - Kl.09:58 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


264. Segberg klar for Aalesund
Tidligere Start-kaptein Erlend Segberg (23) har skrevet treårskontrakt med Aalesund. Han skal ha vraket flere eliteserieklubber. Ifølge Segbergs agent Krister Gundersen har både Lillestrøm og Strømsgodset, samt en italiensk serie C-klubb vært på banen, skriver Eurosport. – Han valgte AaFK fremfor flere eliteserieklubber, noe som viser at han har troen på vårt prosjekt, sier trener Lars Arne Nilsen i en pressemelding fra klubben. Sagberg fikk sin eliteseriedebut for Start som 18-åring i 2015. Han endte med 110 kamper for klubben.
Tidspunkt: 16-02-2021 - Kl.16:47 - Kilde: NRK - Info


265. Ber klubbene avlyse treningskamper
Som følge av smittesituasjonen har Norges Fotballforbund (NFF) sett seg nødt til å be om stans i eliteserielagenes treningskamper denne uken. Anmodningen fra NFF kom på epost til klubbene i toppfotballen mandag kveld. Tirsdag formiddag opplyser blant andre Odd og Aalesund at kamper denne uken er avlyst. Kampene hadde klarsignal for gjennomføring så sent som mandag ettermiddag. – Vi har bedt klubbene om å avstå fra treningskamper til og med 7. februar. Det er fortsatt slik at klubbene må søke om å få spille treningskamper, men vi vil vurdere unntak for de lagene som skal ut i Europa, opplyser konkurransedirektør Nils Fisketjønn i NFF til NTB. – Dette gjelder Molde, LSK Kvinner og Vålerengas kvinnelag. Det er helt nødvendig av medisinske og sportslige hensyn at de får spille treningskamper.
Tidspunkt: 02-02-2021 - Kl.10:32 - Kilde: NRK - Info


266. Stengte grenser er langt ifra den eneste bekymringen for norsk fiskeri
Ålesund (Aftenposten/E24): Stengte grenser er ikke det eneste som bekymrer norsk fiskeindustri. Utfordringene har hopet seg opp det siste året. Én vei ut av uføret kan bety nedlagte fiskemottak.
Tidspunkt: 30-01-2021 - Kl.17:43 - Kilde: E24 - Info


267. Ødemarksbakken frå LSK til AaFK
Aalesund har signert midtbanespelar Kristoffer Ødemarksbakken frå Lillestrøm. 25-åringen har skrive under på ein treårskontrakt. Ødemarksbakken har vore i Lillestrøm sidan 2018. I fjor var han lånt ut til Ull/Kisa og noterte seg for fem skåringar på 17 kampar. For LSK vart det ni kampar, men berre to av dei frå start. No blir det ein ny sesong i førstedivisjon (NTB)
Tidspunkt: 28-01-2021 - Kl.09:59 - Kilde: NRK - Info


268. Mjøndalen fikk pyrobot
Mjøndalen er av doms- og sanksjonsutvalget i Norges Fotballforbund ilagt en bot på 15.000 kroner for ulovlig bruk av pyroteknikk blant supporterne. Tilskuere antente pyroteknisk materiale ved fire anledninger i løpet av kampen mot Aalesund i siste serierunde 22. desember. Beslutningen er i tråd med påtalenemndas innstilling, melder NFF på sitt nettsted. Mjøndalen har en ukes ankefrist.
Tidspunkt: 27-01-2021 - Kl.17:02 - Kilde: NRK - Info


269. To kvinner funnet døde etter bygård­brann i Ålesund

Tidspunkt: 24-01-2021 - Kl.19:44 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


270. Rekdal henter sin egen sønn
Niklas Rekdal (25) har signert kontrakt med 1.-divisjonsklubben HamKam. Der er pappa Kjetil trener. Hedmarksklubben bekrefter onsdag at både Rekdal junior og Morten Bjørli har signert avtaler. Niklas Rekdal har en fortid i Molde, Aalesund, Nybergsund, Kongsvinger og nå sist Brattvåg. Han har spilt over 70 kamper for sistnevnte. (NTB)
Tidspunkt: 06-01-2021 - Kl.15:10 - Kilde: NRK - Info


271. Gudmund (29) fikk henvendelser fra utlandet – men spiller gjerne for TIL denne sesongen
Gudmund Broks Kongshavn er flyttet hjem til Tromsø etter oppholdet i Aalesund.
Tidspunkt: 04-01-2021 - Kl.20:30 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


272. Midtbanespiller ferdig i Aalesund
Izunna Uzochukwu blir ikke med Aalesund i 2021.
Tidspunkt: 04-01-2021 - Kl.14:08 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


273. Mjøndalen unngikk direkte nedrykk: – Gjorde vondt fra adamseple og ned til mellomgulvet
MJØNDALEN (VG) (Mjøndalen - Aalesund 3–0) I løpet av 45 innholdsrike minutter ble alt snudd på hodet i bunnstriden. Mjøndalen får nå muligheten til å berge plassen mot Sogndal 28. desember.
Tidspunkt: 23-12-2020 - Kl.01:04 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


274. Mjøndalen unngikk direkte nedrykk etter drømmeomgang: – På grensen til useriøst
MJØNDALEN (VG) (Mjøndalen - Aalesund 3–0) I løpet av 45 innholdsrike minutter ble alt snudd på hodet i bunnstriden. Mjøndalen får nå muligheten til å berge plassen mot Sogndal 28. desember.
Tidspunkt: 22-12-2020 - Kl.20:19 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


275. Nilsen forsterker etter nedrykket
Aalesund FK er enig med målvakten Michael Lansing om en treårskontrakt. 26-åringen kommer fra AC Horsens i Superligaen, melder Aalesund i en pressemelding. Den 193 centimeter høye keeperen er på utgående kontrakt i AC Horsens, noe som betyr at han kommer gratis til AaFK ved årsskifte. Michael er en keeper med gode referanser. Han har stor rekkevidde, bra distribusjon både fra arm og fot, er reaksjonssterk, rolig, trygg og utviklingsorientert, sier Lars Arne Nilsen om signeringen som skal være med å ta Aalesund rett opp i Eliteserien igjen.
Tidspunkt: 17-12-2020 - Kl.11:37 - Kilde: NRK - Info


276. Denne spissen kan havne i Aalesund. Men Brann vil ha penger for ham.
Brann-fremtiden til Erlend Hustad er usikker. Neste stopp kan være Aalesund og gamle kjente.
Tidspunkt: 15-12-2020 - Kl.14:06 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


277. Aalesund med negativ rekord
Aalesund tok imot Strømsgodset i Eliteserien onsdag kveld. Tangotrøyene fra Møre og Romsdal tapte kampen 4–1, hvilket gjorde at de tangerte ny rekord i antall baklengsmål. Den tidligere rekorden var 80 mål imot, Aalesund har sluppet inn 82 og har fortsatt én kamp igjen av sesongen.
Tidspunkt: 09-12-2020 - Kl.21:05 - Kilde: NRK - Info


278. Enorm keepertabbe
Strømsgodset serverte en målfest mot Aalesund, og tok tre viktige poeng. Glimt brøt på sin side en ny barriere da de rundet 100 mål denne sesongen i brakseieren mot Haugesund.
Tidspunkt: 09-12-2020 - Kl.20:21 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


279. Se hvem som var best på Molde-børsen mot Aalesund
Leke James herjet med Aalesund og avgjorde kampen med en scoring og en målgivende pasning.
Tidspunkt: 07-12-2020 - Kl.10:03 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


280. Slik skal toppscoreren overtales til å bli i Molde
Eikrem roste James etter seieren mot Aalesund: - Han var knallbra
Tidspunkt: 07-12-2020 - Kl.00:32 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


281. Sjansesløseri da Molde festet grepet om sølvmedaljen
(Molde - Aalesund 2–1) Magnus Wolff Eikrem og Leke James sørget for Molde-seier hjemme mot Aalesund.
Tidspunkt: 06-12-2020 - Kl.22:56 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


282. Molde nærmer seg sølv
Eliteseriens nummer to og tabelljumo møttes i Molde i kveld. Aalesund har allerede rykket ned, mens Molde kjemper om sølv i Eliteserien. Blåtrøyene tok ledelsen etter flott ball fra Leke James mot Magnus Wolff Eikrem. Han satte ballen enkelt i mål. Molde hadde mange sjanser, men det skulle ta tid før de økte ledelsen. Leke James satte 2-0 med ti minutter igjen å spille. Da det så ut som sluttresultatet var satt, fikk Aalesund straffe. Sigurd Haugen satte straffen sikkert. Dagens resultat betyr at Molde ligger på andreplass med åtte poeng ned til Vålerenga på tredjeplass. Hvis VIF taper poeng mot Rosenborg på mandag, vil Molde bli garantert sølv i Eliteserien.
Tidspunkt: 06-12-2020 - Kl.21:40 - Kilde: NRK - Info


283. Klar tale fra Hoseth: Derfor er det jubel i Kristiansund og krise i Ålesund
Magne Hoseth har spilt for alle tre klubbene. Her er hans analyse av situasjonen i Molde, Kristiansund og Aalesund.
Tidspunkt: 05-12-2020 - Kl.17:59 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


284. Aalesund tapte igjen
Sandefjord vant 1–0 over Aalesund på Color Line Stadion.
Tidspunkt: 02-12-2020 - Kl.21:42 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


285. Rykket fra bunnstriden etter drømmetreff : – Utrolig viktig
(Aalesund-Sandefjord 0–1) Drømmetreffet til Deyver Vega tok Sandefjord et langt steg nærmere ny Eliteseriesesong. Nedturen til Aalesund har ingen ende denne sesongen.
Tidspunkt: 02-12-2020 - Kl.21:42 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


286. Sandefjord unngår direkte nedrykk
Sandefjord vant 1–0 over Ålesund etter scoring fra Deyver Vega. Sandefjord tok med det viktige poeng i kampen mot nedrykk. Sandefjord kan ikke lenger rykke direkte ned etter dagens seier, ettersom Mjøndalen avga poeng i sin kamp. Laget fra hvalfangerbyen kjemper nå for å unngå kvalifiseringsplass. Den plassen er det Strømsgodset som innehar for øyeblikket, sju poeng bak Sandefjord. Ålesund har allerede rykket ned.
Tidspunkt: 02-12-2020 - Kl.20:26 - Kilde: NRK - Info


287. AaFK rykker ned etter nytt tap
Aalesund rykker ned fra Eliteserien etter årets sesong. Det siste håpet for tangotrøyene ble slukket med 1-3-tap borte mot Brann. Daouda Bamba scoret alle målene for vertene. Aalesund står med kun 11 poeng etter 26 runder i årets eliteseriesesong.
Tidspunkt: 28-11-2020 - Kl.19:57 - Kilde: NRK - Info


288. Aafk rykket ned - Bamba hattrick
Aalesund rykker ned fra Eliteserien etter årets sesong. Det siste håpet for tangotrøyene ble slukket med 1-3-tap borte mot Brann. Daouda Bamba scoret alle målene for vertene. Aalesund står med kun 11 poeng etter 26 runder i årets eliteseriesesong.
Tidspunkt: 28-11-2020 - Kl.19:57 - Kilde: NRK - Info


289. Brann har nærast sikra plassen – Aalesund rykker ned
Hattricket til Daouda Bamba sørger for at Brann nesten sikkert held seg i Eliteserien. Lars Arne Nilsen kom tilbake til Bergen og rykka offisielt ned.
Tidspunkt: 28-11-2020 - Kl.19:53 - Kilde: NRK - Info


290. Sendte gamletreneren ned
Det ble ikke noe hyggelig gjensyn med Brann Stadion for Lars Arne Nilsen. Han fikk se gamleklubben kvitte seg med nedrykksspøkelset – samtidig som Aalesund rykket ned.
Tidspunkt: 28-11-2020 - Kl.19:52 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


291. Følg Brann–Aalesund med Ballspark i studio
Ballspark sender direkte før, under og etter kampen på Stadion.
Tidspunkt: 28-11-2020 - Kl.17:42 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


292. Følg Brann - Aalesund med Ballspark i studio
Ballspark sender direkte før, under og etter kampen på Stadion.
Tidspunkt: 28-11-2020 - Kl.15:44 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


293. Slik ser eliteserieplanen ut
26. runde: Lørdag 28/11: Viking – Start, Brann, Aalesund. Søndag 29/11: Bodø/Glimt – Rosenborg, Kristiansund – Strømsgodset, Mjøndalen – Stabæk, Molde – Haugesund, Sandefjord – Odd, Vålerenga – Sarpsborg. 27. runde: Onsdag 2/12: Sarpsborg – Kristiansund, Viking – Brann, Haugesund – Mjøndalen, Odd – Strømsgodset, Start – Bodø/Glimt, Aalesund – Sandefjord, Stabæk – Vålerenga. Søndag 13/12: Rosenborg – Molde. 28. runde: Søndag 6/12: Strømsgodset – Haugesund, Brann – Sarpsborg, Bodø/Glimt – Stabæk, Kristiansund – Odd, Mjøndalen – Start, Sandefjord – Viking, Vålerenga – Rosenborg, Molde – Aalesund. 29. runde: Onsdag 9/12: Haugesund – Bodø/Glimt, Sarpsborg – Sandefjord, Stabæk – Kristiansund, Start – Brann, Viking – Vålerenga, Aalesund – Strømsgodset. Torsdag 10/12: Rosenborg – Mjøndalen. Onsdag 16/12: Odd – Molde. 30. runde: Lørdag 19/12: Bodø/Glimt – Viking, Brann – Odd, Kristiansund – Haugesund, Mjøndalen – Aalesund, Molde – Sarpsborg, Sandefjord – Rosenborg, Strømsgodset – Stabæk, Vålerenga – Start. Det vil også kome tilsvarande justeringar for 1. divisjon onsdag. Dei fleste av Molde sine kampar vil bli spelt i helgane, sidan laget er med i europaligaen.
Tidspunkt: 24-11-2020 - Kl.12:45 - Kilde: NRK - Info


294. Derfor smilte AaFK-spillerne etter Vålerenga-kampen
Aalesund spilte sin beste kamp under Lars Arne Nilsen, men tapte kanskje to poeng etter en dommerfeil.
Tidspunkt: 22-11-2020 - Kl.20:02 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


295. Bjørdal: – Ikke returen til Ålesund som jeg drømte om
Storm og haglbyger og et påskrudd hjemmelag møtte Vålerenga-spillerne Jonatan Tollås Nation og Henrik Bjørdal, da dei var tilbake i hjembyen. Det endte med et litt skuffende uavgjort resultat.
Tidspunkt: 22-11-2020 - Kl.15:16 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


296. Nilsen om straffen: – Vi får bare en feildømt straffe mot oss i dag, det får vi si oss fornøyde med
De fleste var enige om at Vålerenga fikk et billig straffespark da de reduserte til 1–1 mot Aalesund.
Tidspunkt: 21-11-2020 - Kl.21:57 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


297. Lars Arne Nilsen med dommertirade: – Dette holder ikke mål
(Aalesund - Vålerenga 1–1) Aalesund tok ledelsen, men mistet seieren på Vålerengas straffespark. Etter kampen var de ikke nådige.
Tidspunkt: 21-11-2020 - Kl.21:09 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


298. AaFK holdt Vålerenga til uavgjort
Aalesund kjempet godt og hadde lenge god kontroll hjemme mot Vålerenga, men en straffescoring for VIF ga 1–1.
Tidspunkt: 21-11-2020 - Kl.21:09 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


299. Vålerenga snublet mot AaFK
Vålerenga er på medaljejakt, men fikk det ikke til å svinge mot et overraskende godt Aalesund-lag da lagene spilte 1-1 i Eliteserien lørdag. Parfait Bizoza sendte Aalesund i føringen mot et medaljejagende Vålerenga, som ikke fikk til all verdens mot tabelljumboen. Aron Dønnum utlignet på straffespark og sørget i det minste for at Vålerenga spilte sin sjette strake kamp uten tap.
Tidspunkt: 21-11-2020 - Kl.19:56 - Kilde: NRK - Info


300. – Sjokkerende
Vålerenga reddet ett poeng borte mot tabelljumbo Aalesund takket være en billig straffe. Det fikk Aalesund-sjef Lars Arne Nilsen til å rase på direkten.
Tidspunkt: 21-11-2020 - Kl.19:53 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info



©2024 Tveit MEDIA.
Personvern (Privacy Policy)




Annonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME










Copyright © 2001-2024 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)