Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
19
 Fredag  19. Apr. 2024
Nyhets kategorier
Forsiden, siste nytt
Datanyheter
Helsenyheter
Innenriks
Sport
Toppsaker
Utenriks
Været
Økonomi

De nyeste artiklene
Lagerguiden | Finn ledig lagerplass
Blandingsraser er mer populære enn noensinne
Sterk vekst i elektriske busser
Lokaler til leie i Trondheim
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
5 Tips For Deg Som Skal Pusse Opp
Få Bedre Fiskelykke med Ekkolodd
5 Tips til Raskere Nettsider
Industri i Norge
Valg av fisk til ditt første akvarium
Shopping i London

Pakkesporing
Posten:
Bring:




Du søkte på: BERGEN



1. Iden ikke til OL: Sorg og skader ble for mye
Mentale og fysiske utfordringer har stått i veien for triatlonutøver Gustav Idens planer om OL-deltakelse i Paris. Dette forteller han til bergensavisen fredag. – Det var egentlig veldig deilig å komme fram til den avgjørelsen, selv om det er utrolig kjipt. Det er en lettelse å gi slipp på det, sier Iden til avisen. Han forklarer avgjørelsen blant annet med sorgen etter moren, som døde av kreft i fjor. Men også problemer med den ene akillessenen har satt ham tilbake. Allerede i august i fjor skjønte han at det ikke ville bli noe OL. – Det har vært et brutalt år. Det ble for mye. Jeg har brukt lang tid på å komme tilbake til en akseptabel restitusjonstid, men gjennom gode samtaler med mange folk, er jeg der nå. Iden har ved siden av Kristian Blummenfelt vært Norges beste triatlet de siste årene. Han står med i alt tre VM-gull i Ironman og ble nummer åtte i triatlon i OL i Tokyo i 2021.
Tidspunkt: IDAG (19-04-2024) - Kl.04:59 - Kilde: NRK - Info


2. Friele-villa tvangssolgt for 50 millioner kroner
Villaen til kaffearving Berent Friele er blant bergens dyreste boliger. Nå er den solgt på tvangssalg til en annen bergensinvestor.
Tidspunkt: IGÅR (18-04-2024) - Kl.13:28 - Kilde: E24 - Info


3. Norge avslutter EM-kvaliken i bergen – første gang på fem år
Norges fotballkvinner møter Nederland i den siste kvalifiseringskampen til fotball-EM. Det oppgjøret skal spilles på Brann stadion i bergen. Det opplyser Norges Fotballforbund på sine nettsider. Kampen spilles 16. juli. – Jeg var selv til stede i bergen i forbindelse med Champions League-kamp og fikk oppleve hvor stort engasjement og fotballinteresse det er i byen. Vi gleder oss til å komme dit og oppleve den fantastiske støtten selv. Dette kan bli en helt avgjørende kamp i en åpen gruppe, og derfor er det viktig at publikum hjelper oss ekstra på veien, sier landslagssjef Gemma Grainger. Sist de norske fotballkvinnene spilt landskamp i bergen, var helt tilbake i 2019. Da slo de England 2-1 foran 10.830 tilskuere. (NTB)
Tidspunkt: IGÅR (18-04-2024) - Kl.12:18 - Kilde: NRK - Info


4. Heggebø reddet Brann mot HamKam
Brann var på vei mot nok en frustrerende hjemmekamp, men ti minutter før slutt dukket Aune Heggebø opp og sørget for 1–0-seier over HamKam. Etter at sesongens første hjemmekamp for Brann endte med 0–2-tap for Fredrikstad, var bergenserne på vei mot nok en målløs kamp på Brann Stadion. Det ville i så fall vært første gang siden høsten 2019 at Brann ikke scoret på to strake hjemmekamper i Eliteserien. Da tok angrepsduoen til bergens Stolthet ansvar, og sørget omsider for jubel blant de drøyt 14.000 på tribunen. Bård Finne klarte på mesterlig vis å tråkle seg gjennom på venstresiden i HamKam-feltet, før han fant Heggebø foran mål. 22-åringen bredsidet kontant inn matchvinnermålet. Etter fire kamper av eliteseriesesongen har Brann syv poeng, mens HamKam har ett.
Tidspunkt: 17-04-2024 - Kl.17:55 - Kilde: NRK - Info


5. Enebolig i bergen solgt til 1,6 mill. over prisantydning
– Dette er kanskje noe av det mest karakteristiske jeg har vært borti.
Tidspunkt: 13-04-2024 - Kl.08:12 - Kilde: E24 - Info


6. Brann-assistent gir seg midt i sesongen
Knut Slatleim gir seg som assistenttrener for Branns kvinnelag i fotball til sommeren. Han har vært i klubben siden 2022. bergensklubben bekrefter selv Slatleims avgang mandag. Slatleim kom fra jobben som hovedtrener i LSK Kvinner da han ble ansatt i Brann for halvannet år siden. Før det var han hovedtrener i toppseriekollega Kolbotn. Nå er han ansatt som sportslig leder i fotballklubben Ski. (NTB)
Tidspunkt: 08-04-2024 - Kl.16:31 - Kilde: NRK - Info


7. Fredrikstads oppførsel provoserer: – En enorm frustrasjon
Fredrikstad evnet det de fleste ikke greier: Å vinne mot Brann i bergen. Men måten gjestene halet ut tiden på, vekker reaksjoner.
Tidspunkt: 07-04-2024 - Kl.19:20 - Kilde: NRK - Info


8. Ny boligprisrekord i bergen
bergens dyreste bolig noensinne er kjøpt i tro på at prisene i vestlandsbyen skal videre opp.
Tidspunkt: 04-04-2024 - Kl.16:48 - Kilde: E24 - Info


9. Nora Mørk har forlatt Norge-troppen: – Hun får hvile
Norge-profil Nora Mørk har reist hjem fra Norges landslagstropp som er samlet i bergen. Årsaken er kampbelastningen for Esbjerg-spilleren. Det opplyser Lars Hojem Kvam til NTB. Han er leder for medier og kommunikasjon i håndballforbundet. «Hun får hvile på grunn av den totale kampbelastningen», skriver Kvam i en SMS. Mørk skal slutte seg til Norges tropp igjen til uka etter de to kommende kampene. Da skal håndballjentene ha en treningssamling i Ungarn. Norge møter Ungarn i Euro Cup i Åsane Arena torsdag. Deretter venter Sveits to dager senere i Zürich. Den norske troppen skal være samlet fram til 14. april. Norge leder firenasjonersturneringen to poeng foran Ungarn. Kampene spilles samtidig som de andre nasjonene spiller EM-kvalifisering. Norge er allerede kvalifisert til EM, mens Sveits, Ungarn og Østerrike er vertsnasjoner. (NTB)
Tidspunkt: 03-04-2024 - Kl.08:50 - Kilde: NRK - Info


10. Branns anke av omstridt Uefa-bot avvist
Brann nådde ikke fram med sin anke av boten på 5000 euro klubben fikk for tilrop fra tribunen under en kamp i kvinnenes Mesterliga i januar. Avslaget kommer fram på nettsidene til Det europeiske fotballforbundet (Uefa). bergens Tidende meldte om saken først. Anken var til behandling i Uefa-systemet i forrige uke. Brann fikk boten på drøyt 58.000 kroner fordi klubbens supportere ropte «Uefa-mafia» underveis i puljekampen mot St. Pölten på Åsane Arena 31. januar. bergensklubben ble straffet fordi Uefa anså tilropet som «provoserende ytringer som er støtende av natur». Brann-styreleder Aslak Sverdrup skrev et innlegg om saken som ble publisert i den britiske storavisen The Guardian. – Avgjørelsen demonstrerer at Uefa utfordrer ytringsfriheten og klart legitim kritikk mot dem selv, de mektigste fotballederne i Europa, skriver Sverdrup. (NTB)
Tidspunkt: 02-04-2024 - Kl.10:06 - Kilde: NRK - Info


11. Trodde de ledet 4-0 - holdt på å rote bort seieren
Brann dominerte fullstendig den første timen borte mot Tromsø i serieåpningen mandag. Etter to scoringer av Joachim Soltvedt og én scoring av Bård Finne, ledet bergenserne 3-0. Rett før timen fikk de ballen i mål igjen, men etter en VAR-avgjørelse ble målet annullert. Og med VAR-annulleringen begynte også noen dramatiske minutter. Lasse Nordås scoret to raske og plutselig var fjorårets bronsemedaljører med i kampen. Så, et kvarter før full tid, hisset Anders Jenssen seg opp da Brann stoppet en kontring på ulovlig vis. Jenssen fikk sitt andre gule kort og ble sendt i garderoben. Med en mann mer sikret Brann seieren da Aune Heggebø scoret kampens sjette. Dermed vant Brann til slutt 4-2 i serieåpningen.
Tidspunkt: 01-04-2024 - Kl.16:57 - Kilde: NRK - Info


12. Brann-spiller beklager til Tromsø-supporterne
Brann dominerte fullstendig den første timen borte mot Tromsø i serieåpningen mandag. Etter to scoringer av Joachim Soltvedt og én scoring av Bård Finne, ledet bergenserne 3-0. Etter kampen beklager tomålsscorer Soltvedt feiringen sin etter det andre målet. – Jeg må bare beklage feiringen overfor Tromsø-fansen. Det var ikke meningen å feire foran dem, men det ble litt langt bort til mine egne. Jeg feiret med at jeg frøs litt, men Tromsø er en veldig fin by. Jeg mistet litt hodet, sa Soltvedt til TV 2. Rett før timen fikk de ballen i mål igjen, men etter en VAR-avgjørelse ble målet annullert. Og med VAR-annulleringen begynte også noen dramatiske minutter. Lasse Nordås scoret to raske og plutselig var fjorårets bronsemedaljører med i kampen. Så, et kvarter før full tid, hisset Anders Jenssen seg opp da Brann stoppet en kontring på ulovlig vis. Jenssen fikk sitt andre gule kort og ble sendt i garderoben. Med en mann mer sikret Brann seieren da Aune Heggebø scoret kampens sjette. Dermed vant Brann til slutt 4-2 i serieåpningen.
Tidspunkt: 01-04-2024 - Kl.16:57 - Kilde: NRK - Info


13. Flere prestisjeprosjekt ute av Nasjonal transportplan
Store prosjekter som Hordfast, Ringeriksbanen, bybanen i bergen og E18 Sandvika er ute av Nasjonal transportplan. «Ubegripelig» og «skandale», mener ordførere.
Tidspunkt: 22-03-2024 - Kl.11:11 - Kilde: E24 - Info


14. bergen har skjønt det
Her er byen i særklasse best. Nå blir Brann-jentene hyllet i Spania.
Tidspunkt: 20-03-2024 - Kl.22:57 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


15. Stenbock-Haakestad ble historisk – valgt til sykkelpresident
Heidi Stenbock-Haakestad ble valgt til sykkelpresident på sykkeltinget lørdag. Hun er første kvinne i rollen. Det skriver Landevei. Stenbock-Haakestad ble valgt uten motkandidater og tar over vervet for perioden 2024-2026. Jan Inge Hansen og Alte Kvålsvoll ble gjenvalgt som første og andre visepresident. I januar ble det klart at Jan-Oddvar Sørnes ikke ville stille til gjenvalg som sykkelpresident etter tre perioder i rollen. Stenbock-Haakestad ble da innstilt av valgkomiteen som arvtaker. Stenbock-Haakestad er nasjonal elitekommissær på landeveien, nasjonal kommissær i terreng og utfor og har vært leder av Halden CK i en årrekke. Hun har en tøff oppgave foran seg som president. Økonomien i forbundet fortsatt er anstrengt etter VM i bergen i 2017. – Jeg skal først og fremst bygge videre på det som står i styringsdokumentet vårt, men det skal presiseres mer. Det som er min styrke, er at jeg er nysgjerrig og ikke redd for å ta en fight. Det har jeg bevist i de årene jeg har vært i sykkel, sier Stenbock-Haakestad til Landevei. (NTB)
Tidspunkt: 16-03-2024 - Kl.16:38 - Kilde: NRK - Info


16. Witzøe om laksedødelighet: – Det gjør noe med hele deg
bergen (E24): For første gang innrømmer Norges nest største lakseoppdretter at dyrevelferden går feil vei.
Tidspunkt: 12-03-2024 - Kl.11:08 - Kilde: E24 - Info


17. Lorentzen avsluttet karrieren med 5.-plass i sprint-VM
Skøyteløperen Håvard Holmefjord Lorentzen (31) leverte godt og endte på 5.-plass i sprint-VM. Det var bergenserens siste konkurranse. Lorentzen kunngjorde tidligere i uken at mesterskapet i tyske Inzell ville bli hans siste som aktiv skøyteløper. Der leverte han godt og endte på 5.-plass etter fredagens avsluttende 500 og 1000 meter. Lorentzen ble nummer åtte på 500 meter med tiden 34,73, mens det på 1000-meteren ble 6.-plass med 1.07,91. Lorentzen avslutter karrieren med både gull, sølv og bronse i OL i tillegg til en rekke mesterskapsmedaljer. (NTB)
Tidspunkt: 08-03-2024 - Kl.20:37 - Kilde: NRK - Info


18. Lorentzen klatret i sprint-VM
Håvard Lorentzen (31) ble nummer fire på 1000-meteren og gjorde et byks i sammendraget i sprint-VM på skøyter. bergenseren var i mål på 1.08,28 og tok seg opp til 9.-plass etter to av fire øvelser. Tidligere på kvelden ble Lorentzen nummer 15 på 500 meter med tiden 35,15. Han er 0,665 tidspoeng bak ledende Laurent Dubreuil fra Canada. Lorentzen er inne i sine siste timer som skøyteløper på toppnivå. Han avslutter karrieren etter fredagens sprintløp i tyske Inzell. For seks år siden ble Lorentzen tredje nordmann i historien til å vinne sprint-VM. (NTB)
Tidspunkt: 07-03-2024 - Kl.21:55 - Kilde: NRK - Info


19. Salmar vil investere en halv milliard kroner i lakseinitiativ: – Vi står ved et veiskille
bergen (E24): Salmar lanserer nytt lakseinitiativ.
Tidspunkt: 06-03-2024 - Kl.09:48 - Kilde: E24 - Info


20. Kronprinsen møter pressen
Kronprins Haakon besøker bergen.
Tidspunkt: 05-03-2024 - Kl.10:37 - Kilde: Dagbladet - Info


21. Grahl-Madsen på pallen i europacupen
bergensgutten Hans Grahl-Madsen (20) kjørte inn til en sterk tredjeplass i storslalåmrennet i europacupen i Pass Thurn mandag. Grahl-Madsen lå på tredjeplass etter første omgang og klarte å beholde plasseringen etter gjennomført andre omgang. Han kom 31 hundredeler bak den østerrikske vinneren Noel Zwischenbrugger. Franskmannen Flavio Vitale tok andreplassen. Det var Grahl-Madsens 28. europacuprenn og hans første pallplass. 20-åringen fikk sin debut i verdenscupen i storslalåmrennet i Bansko tidligere i februar. Norske Jesper Wahlqvist lå på 28.-plass etter første omgang, men kjørte seg opp utrolige 23 plasser i andre omgang og endte på femteplass. Av øvrige nordmenn kom Eirik Hystad Solberg på delt 18.-plass, Rasmus Bakkevig på 20.-plass, Johs Braathen Herland på 23.-plass, Simen Sellæg på 29.-plass og Victor Rygh Kjelsli på 56.-plass. (NTB)
Tidspunkt: 26-02-2024 - Kl.12:25 - Kilde: NRK - Info


22. Skuffende 1000-meter for Holmefjord Lorentzen
Håvard Holmefjord Lorentzen klarte ikke å leve opp til egne forventninger under VM på enkeltdistanser i Calgary. Han endte på 14. plass, 1.61 bak amerikanske Jordan Stolz som vant konkurransen. – Det er skuffende. Han fikk det tungt på sisterunden. Starten var godkjent, det samme var mellomrunden, men så blir sisterunden for dårlig i dette selskapet. Nivået er vanvittig, konkluderte Hege Bøkko i NRK-studio. bergenseren var fattet, men skuffet, etter at VM var over for hans del. – Hadde jeg gått tre tideler raskere så hadde jeg vært topp seks, og det hadde sett litt finere ut. Men jeg er ikke så mye bedre enn det jeg viste her i dag.
Tidspunkt: 17-02-2024 - Kl.22:22 - Kilde: NRK - Info


23. Eiking hentet i ambulanse etter ulykke
Uno-X-rytter Odd Christian Eiking ble hentet i ambulanse etter trafikkulykke på Askøy, det skriver BT. Eiking ble kjørt til sykehus for en helsesjekk og sykkelen ble delt i to som følge av kollisjonen på Askøy utenfor bergen fredag. – Det har gått tilsynelatende OK og planen er at han skal hjem i ettermiddag. Han er kraftig forslått, men enn så lenge ingen indikasjoner på bruddskader, sier kommunikasjonssjef Magne Haugland til avisen. Eiking signerte nylig for det norske profflaget Uno-X.
Tidspunkt: 16-02-2024 - Kl.14:46 - Kilde: NRK - Info


24. Bislett-helten Henry Rono er død
Det kenyanske friidrettsforbundet opplyser i en pressemelding torsdag at Henry Rono er død, 71 år gammel. Rono døde torsdag formiddag, etter å ha vært innlagt på sykehus i hovedstaden Nairobi i halvannen uke. Kenyaneren satte flere verdensrekorder på 70- og 80-tallet. Spesielt i 1978 leverte han på et helt vanvittig nivå, hvor han på under tre måneder satt verdensrekord på 3000 meter, 3000 meter hinder, 5000 meter og 10.000 meter. Rekorden på 3000 meter satt han på Bislett, en arena han også løp på flere ganger de påfølgende årene. Tiden 7.32,1 var verdensrekord helt frem til 1989. Også verdensrekorden på 3000 meter hinder hadde han frem til 1989. I 1981 forbedret han sin egen verdensrekord på 5000 meter til 13.06,20. Også det rekordløpet var på norsk jord, den gangen på Knarvik, like utenfor bergen.
Tidspunkt: 15-02-2024 - Kl.10:39 - Kilde: NRK - Info


25. Spansk motstand for Brann i kvartfinalen
Brann er videre i Mesterligaen og møter Barcelona fra Spania i kvartfinalen. Den skal spilles på hjemmebane den 19. eller 20. mars og returkampen borte 27. eller 28. mars. Brann kom på 2. plass i gruppen sin, og kunne derfor kun trekke 1. plass fra de andre gruppene. Laget fra bergen vil møte de norske stjernene Caroline Graham Hansen og Ingrid Syrstad Engen som spiller for Barcelona. Semifinalene ble også trukket samtidig som kvartfinalene. Går Brann videre vil de møte vinneren av Ajax/Chelsea i en eventuell semifinale. Her vil også Brann starte på hjemmebane. Semifinalen vil spilles 20/21. april og returkampen vil være 27/28. april. En eventuell finale for Brann vil finne sted i Bilbao i Spania den 25. mai 2024. Kvartfinalene er: Brann – Barcelona Benfica – Lyon Ajax – Chelsea Häcken – Paris Saint-Germain
Tidspunkt: 06-02-2024 - Kl.12:13 - Kilde: NRK - Info


26. Kaffearvingens villa på tvangssalg: – Vil ha bud over 50 millioner
Eiendommen kan bli tidenes dyreste i bergen, om prisantydningen slår til.
Tidspunkt: 31-01-2024 - Kl.14:07 - Kilde: E24 - Info


27. Ingen mesterligafest på Brann Stadion for kvinnelaget
Mange Brann-supportere hadde drømt om at klubbens historiske kvartfinale i kvinnenes mesterliga kunne spilles på Brann Stadion. Sånn blir det imidlertid ikke. Årsaken er den nye gressmatta ikke blir spilleklar til hjemmekampen som skal spilles enten 19. eller 20. mars, melder bergensavisen tirsdag. – Samme uke som vi spiller hjemmekampen skal det nye gresset legges på Stadion. Vi har hatt samtaler med entreprenør, og det er rett og slett en for stor risiko å ta det i bruk da, sier daglig leder Christian Kalvenes til BA. (NTB)
Tidspunkt: 30-01-2024 - Kl.11:58 - Kilde: NRK - Info


28. Spansk storavis trekker fram Glimt-trener Knutsen i Liverpool-analyse
Spanske Marca har analysert seg fram til aktuelle kandidater til å etterfølge Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Kjetil Knutsen nevnes som ett av tre navn. Klopp offentliggjorde for få dager siden at han forlater Liverpool etter inneværende sesong. Den spanske avisen Marca presenterte mandag en analyse knyttet til arbeidet som nå ligger foran ledelsen på Anfield. Avisen peker på at det blant annet må tas stilling til om man ønsker seg en ny Klopp eller en manager som står for en annen retning. Avisen skriver at den har benyttet analyseverktøyet Coachinside for å gjøre et objektivt trenersøk basert på gitte parametere. Preferanser med hensyn til formasjon og spillestil er blant annet lagt vekt på. Arbeidet har munnet ut i at avisen trekker fram tre aktuelle navn som Klopp-erstattere. To av dem, Xabi Alonso og Luis Enrique, har vært nevnt i flere sammenhenger siden tyskeren kunngjorde at han gir seg. Det tredje navnet er Bodø/Glimts suksesstrener Kjetil Knutsen. Han presenteres som en trener som har en stil som minner mye om Klopps. Videre henvises det til at bergenseren står for en ballbesittende spillestil og sverger til 4-3-3. Avisa Nordland konfronterte Knutsen med Marca-analysen mandag ettermiddag. – Det er hyggelig det. Identiteten forstår jeg, men utover det tror jeg de andre navnene er betraktelig bedre. Det er et lite stykke fra Glimt til Liverpool, men det er hyggelig at det vi gjør i Glimt blir lagt merke til. Du vet at vi er opptatt av kollektiver og ikke enkeltpersoner, svarer Glimt-treneren. (NTB)
Tidspunkt: 29-01-2024 - Kl.18:25 - Kilde: NRK - Info


29. Børsting forlater Brann
Frederik Børsting (28) er ferdig i Brann og reiser hjem til Danmark for å spille for Vendsyssel. Grunnen er personlige årsaker. – Det har vært en ubeskrivelig reise, som dessverre er over for meg nå. Men for klubben har reisen akkurat startet, sier Børsting til klubbens nettside. Børsting kom til Brann fra Aalborg i mars 2022. Siden den gang har det blitt 74 kamper og ni mål før han nå vender tilbake til hjemlandet og spill for Vendsyssel på nivå to i dansk fotball. – Vår dialog med Frederik har vært god, og vi forstår at det er vanskelig for han å fortsette med fotballen her i bergen. Nå har vi kommet fram til en løsning som gjør at han kan reise hjem igjen til Danmark. Vi mister en god spiller og en fantastisk person, men noen ting er viktigere enn fotballen og det må vi ta hensyn til, sier konstituert sportslig leder i klubben, Per-Ove Ludvigsen. (©NTB)
Tidspunkt: 28-01-2024 - Kl.19:35 - Kilde: NRK - Info


30. Visepresident Dalhaug vikarierer for idrettspresident Al-Samarai
1. visepresident i Norges idrettsforbund, Arne Bård Dalhaug, konstitueres som idrettspresident når Zaineb Al-Samarai går ut i mammapermisjon 1. mars. Det ble endelig vedtatt på et styremøte i forbundet torsdag. Dalhaug ble valgt som 1. visepresident på idrettstinget i bergen i fjor. Han har bakgrunn fra Forsvaret og representerer Oslo-klubben Ready. Al-Samarai gjorde det i november kjent at hun venter sitt første barn i mars. Hun har uttalt at hun ser for seg å være tilbake på jobb til OL i Paris. Sommerlekene i den franske hovedstaden innledes 26. juli. (NTB)
Tidspunkt: 26-01-2024 - Kl.09:11 - Kilde: NRK - Info


31. Hegerberg herjet for Lyon – to mål før pause
Ada Hegerberg er i ferd med å skyte Lyon til gruppeseier i mesterligaen. Hun pyntet på sin CL-scoringsrekord to ganger i første omgang mot St. Pölten, før hun ble byttet ut i pausen. Ved pause står det 3-0 til den franske storklubben, som med tre poeng vil sikre gruppeseieren før siste runde. Om Lyon avgir poeng, vil Brann ha en teoretisk sjanse til å bli gruppevinner. bergensklubben sikret avansement med 1-0-seier over Slavia Praha tidligere torsdag. Hegerberg scoret sitt 63. mesterligamål da hun ga Lyon ledelsen i det 21. minutt. Hun reagerte raskt da Damaris Egurrola nikket ballen ned, og gjestene ledet. To minutter senere doblet Sabrina Däbritz ledelsen, og tyskeren sto for assist da Hegerberg gjorde 3-0 fra kort hold i det 36. minutt. Hegerberg har nå scoret 23 mål på sine 21 siste mesterligakamper. Kampen pågår. (NTB)
Tidspunkt: 25-01-2024 - Kl.21:05 - Kilde: NRK - Info


32. Hegerberg sikret gruppeseieren for Lyon – to mål før pause
Ada Hegerberg skjøt Lyon til gruppeseier i mesterligaen. Hun pyntet på sin scoringsrekord i turneringen to ganger i første omgang i 7-0-seieren mot St. Pölten. Da Hegerberg ble byttet ut ved pause, sto det 3-0 til den franske storklubben, som scoret fire ganger til i 2. omgang. Det er fire poeng ned til Brann før siste runde. bergensklubben sikret avansement til kvartfinale med 1-0-seier over Slavia Praha tidligere torsdag. Hegerberg scoret sitt 63. mesterligamål da hun ga Lyon ledelsen i det 21. minutt. Hun reagerte raskest da Damaris Egurrola nikket ballen ned, og gjestene ledet. To minutter senere doblet Sabrina Däbritz ledelsen, og tyskeren sto for assist da Hegerberg gjorde 3-0 fra kort hold i det 36. minutt. Hegerberg har nå scoret 23 mål på sine 21 siste mesterligakamper. Vanessa Gilles, Dzsenifer Marozsán, Kadidiatou Diani og Däbritz scoret etter pause. (NTB)
Tidspunkt: 25-01-2024 - Kl.21:05 - Kilde: NRK - Info


33. Brann kan ta seg til kvartfinale i Mesterligaen: – Hadde aldri trodd dette var mulig
Brann er ett knapt poeng unna nok en historisk bragd: kvartfinale i Mesterligaen. De som har vært en del av bergensk kvinnefotball i årtier kan knapt tro det er sant.
Tidspunkt: 25-01-2024 - Kl.14:04 - Kilde: NRK - Info


34. Hovudvegen ut av bergen er ein av mange stengde vegar i Vestland

Tidspunkt: 22-01-2024 - Kl.06:07 - Kilde: YR.no - Info


35. Brann-kapteinen forlenger med klubben
Brann-kaptein Sivert Heltne Nilsen har etter mye usikkerhet signert ny kontrakt med bergensklubben. Den siste tiden har det vært mange spekulasjoner rundt Brann-kaptein Heltne Nilsens framtid. Nå bekrefter klubben på sine nettsider at kapteinen har skrevet under på en kontrakt som strekker seg ut 2025-sesongen. – Jeg er glad og stolt for å få muligheten til å være en del av Brann enda lengre, sier Heltne Nilsen. Hans opprinnelige kontrakt gikk ut sommeren 2025, og mange begynte å lure på om 32-åringen kom til å forlenge oppholdet på Brann Stadion. – Jeg tror det vi har levert de siste sesongene bare er begynnelsen, og jeg gleder meg veldig til å være med på fortsettelsen i Brann. Jeg vil bidra til at vi klarer å etablere oss i toppen av norsk fotball i årene som kommer, sier Heltne Nilsen. (NTB)
Tidspunkt: 19-01-2024 - Kl.13:51 - Kilde: NRK - Info


36. Midtbanespiller skiller lag med Brann
Midtbanespilleren Filip Delaveris (23) er ferdig i Brann ett år før den opprinnelige kontrakten hans gikk ut. På sitt nettsted opplyser Brann at partene er enige om å avslutte Delaveris´ arbeidsforhold. 23-åringen kom til bergen fra nederlandsk fotball foran 2021-sesongen. Den endte med nedrykk, og etter det har ikke Delaveris klart å spille seg inn i Brann-laget. Han var lånt ut til KFUM i 2022 og til Jönköpings Södra og Sandnes Ulf i fjor. – Hans periode i Brann ble verken som vi eller han selv ønsket, og sammen har vi kommet fram til at det er til begges beste at han prøver noe nytt. Vi ønsker å takke Filip for innsatsen og ønsker ham lykke til videre med karrieren sin, sier konstituert sportslig leder i Brann, Per-Ove Ludvigsen. (NTB)
Tidspunkt: 15-01-2024 - Kl.14:18 - Kilde: NRK - Info


37. Sykkelpresident Jan-Oddvar Sørnes gir seg
Jan-Oddvar Sørnes stiller ikke til gjenvalg som president på tinget i mars, melder TV 2. – Jeg føler meg privilegert som har fått tilliten, og det har bestandig vært en ære. Men jeg synes tiden er moden for å slippe andre krefter til. sier han til TV 2. Sørnes tok over forbundet etter VM i bergen i 2017, et mesterskap som har fått atskillige etterspill, ikke minst økonomisk. Nå skal det velges ny president på tinget i mars. – Jeg tror det er sunt å få inn andre typer personer i ledelsen, og jeg føler at jeg har gjort jobben jeg ble satt til å gjøre i 2018. Jeg har alltid tenkt at dette ikke var noe evighetsprosjekt, så det føles greit å gi seg, forteller han. Nylig kunngjorde Norges Cykleforbund at økonomien i forbundet fortsatt er anstrengt og at det går mot nedbemanning. (NTB)
Tidspunkt: 12-01-2024 - Kl.06:48 - Kilde: NRK - Info


38. TV2: Sykkelpresident Jan-Oddvar Sørnes gir seg
Jan-Oddvar Sørnes stiller ikke til gjenvalg som president på tinget i mars, melder TV 2. – Jeg føler meg privilegert som har fått tilliten, og det har bestandig vært en ære. Men jeg synes tiden er moden for å slippe andre krefter til. sier han til TV 2. Sørnes tok over forbundet etter VM i bergen i 2017, et mesterskap som har fått atskillige etterspill, ikke minst økonomisk. Nå skal det velges ny president på tinget i mars. – Jeg tror det er sunt å få inn andre typer personer i ledelsen, og jeg føler at jeg har gjort jobben jeg ble satt til å gjøre i 2018. Jeg har alltid tenkt at dette ikke var noe evighetsprosjekt, så det føles greit å gi seg, forteller han. Nylig kunngjorde Norges Cykleforbund at økonomien i forbundet fortsatt er anstrengt og at det går mot nedbemanning. (NTB)
Tidspunkt: 12-01-2024 - Kl.06:48 - Kilde: NRK - Info


39. Brochmann klar for svensk klubb
Maria Brochmann forlenget ikke kontrakten med Brann da den utløp ved nyttår. Mandag ble hun presentert som ny spiller i den svenske fotballklubben Djurgården. 30-åringen kom til Sandviken i 2019, og etter fusjoneringen med Brann scoret hun 30 mål på 58 kamper for bergensklubben. Nå fortsetter altså karrieren i Sverige for målmaskinen. – Djurgården er en veldig spennende klubb, og jeg har hørt mye fra (sportssjef) Jean Balawo om laget som føles interessant. Så jeg ønsker å være med på dette, sier Brochmann. I Djurgården blir den tidligere Brann-profilen gjenforent med Therese Sessy Åsland, som hun spilte sammen med i Brann i 2022. (NTB)
Tidspunkt: 08-01-2024 - Kl.17:44 - Kilde: NRK - Info


40. Landslagskeeper forlenger med Brann
Landslagskeeper Aurora Mikalsen (27) har signert ny kontrakt med Brann ut 2024. Det skriver klubben på sin nettside. – Jeg er veldig, veldig glad for at det endelig har kommet i land. Det har tatt litt tid, så at det er landet nå, er jeg veldig glad for, sier Mikalsen. Hun er klar på at hun ønsker å bli i bergensklubben. – Det er jo den beste klubben i Norge. Ingen andre er i nærheten, mener Mikalsen. Sportslig leder Aleksander Olsen mener Mikalsen er en viktig profil for klubben: – Hun har også vært solid i buret for både Brann og for Norge. Aurora er en veldig viktig brikke for Brann inn i det året vi er på vei inn i, også med tanke på at vi har litt å revansjere i eget seriespill fra i år, sier Olsen. Brann endte på fjerdeplass i årets sesong, etter å ha vunnet både Toppserien og cupen i fjor. Tidligere har Mikalsen spilt for både Manchester United og Tottenham.
Tidspunkt: 19-12-2023 - Kl.16:21 - Kilde: NRK - Info


41. Styreleder kan ha fått millioner fra Dyrebeskyttelsen-lån
Dyrebeskyttelsen bergen har lånt ut millioner i gråmarkedet gjennom selskapet til egen styreleder. Han vil ikke svare på hvor store inntekter selskapet har fått fra lånene.
Tidspunkt: 14-12-2023 - Kl.18:56 - Kilde: E24 - Info


42. Dansk sjokktap for Japan: – Det så simpelthen komisk ut
Danmark gikk på en real smell i første hovedrundekamp i håndball-VM på hjemmebane. Japan og norskfødte Sakura Kametani Hauge vant 27-26 i Herning. Danmark er sammen med Norge og Frankrike en av favorittene til å gå helt til topps i mesterskapet. I første kamp i hovedrunden måtte de tåle nederlag for et hardt kjempende Japan. Danske medier var alt annet enn barmhjertige med eget lag etter sjokktapet. – Hvor skal vi starte? – Det så simpelthen komisk ut. Det er deler av dommen som danske BT kom med etter kampslutt. I mål leverte Hauge, som går under navnet Sakura Kametani i Japan, en god prestasjon. 36-åringen er født i bergen og spilte for en rekke norske lag før hun i 2018 gjorde overgang utenlands. Til daglig spiller hun i franske Besancon. Til pause sto det 12-12, men etter hvilen giret Japan opp og skaffet seg en god luke. På et punkt ledet de 21-17, og til slutt vant de 27-26 med et ellevilt siste angrep. Japans beste resultat i VM er sjuendeplass i 1965. I OL på hjemmebane i 2021 ble det 12.-plass. Danmark hadde kjørt over all motstand fram til hovedrunden. Foran hjemmepublikumet i Herning fikk de til tider bank i annen omgang. (NTB)
Tidspunkt: 07-12-2023 - Kl.22:16 - Kilde: NRK - Info


43. Kaller inn dyrevernere til møte om gråmarkedslån
Dyrebeskyttelsen bergen lånte ut millioner i gråmarkedet samtidig som de fikk kommunal støtte. Nå vil bergen kommune ha et møte for å belyse hvordan pengene er brukt.
Tidspunkt: 06-12-2023 - Kl.17:14 - Kilde: E24 - Info


44. SKATTELISTENE: Sjekk din kommune
Hvem tjener mest i bergen? Hvem har størst formue i Stavanger? Hvem skatter mest i Trondheim? Her kan du sjekke skattelistene for din kommune.
Tidspunkt: 06-12-2023 - Kl.05:22 - Kilde: E24 - Info


45. Åsane-treneren slutter – går over i skolejobb
Eirik Fjeldstad tok Åsane til Toppserien og holdt klubben oppe, men blir ikke med videre. Han har valgt å si opp kontrakten. Det kommer fram i en pressemelding fra Åsane. Fjelstad slutter etter fire sesonger som lagets trener. Nå gir han seg helt med fotballyrket og gjør comeback i skoleverket. Han blir avdelingsleder ved en av bergens ungdomsskoler. – Det har ikke vært en lett avgjørelse. Jeg har måttet gå noen runder med meg selv, men trenerlivet tar på. Jeg har ikke hatt helg og ferie på mange år, og i en liten klubb som Åsane er det ekstremt mye jobb, forteller Fjeldstad til bergensavisen. Åsane endte på 8.-plass og tok 25 poeng i Toppserien som opprykkslag. Fjeldstad sier til BA at han mener klubben ikke kan fortsette som den har gjort med dagens økonomiske rammer. (NTB)
Tidspunkt: 05-12-2023 - Kl.18:14 - Kilde: NRK - Info


46. Reagerer på Dyrebeskyttelsens gråmarkedslån
Stiftelsestilsynet ba Dyrebeskyttelsen bergen endre formuleringer på nettsidene, og mener organisasjonens utlån i gråmarkedet ikke er forsvarlig.
Tidspunkt: 05-12-2023 - Kl.17:30 - Kilde: E24 - Info


47. RBK-juvel årets gjennombrudd - se alle kåringene her
Vålerenga-spiller Karina Sævik (27) og Bodø/Glimt-spiller Amahl Pellegrino (33) ble mandag kåret til årets spiller i henholdsvis Toppserien og Eliteserien. Norsk Toppfotball står bak utdelingen av prisen. Sævik endte på 17 målpoeng på 27 kamper, mens Pellegrino satte målpoengrekord i Eliteserien med 38 målpoeng i årets sesong etter 24 mål og 14 målgivende. Rosenborg-juvelen Sverre Nypan (16) ble kåret til årets unge spiller i Eliteserien denne sesongen. I kategorien for årets trener i Eliteserien gikk prisen til Brann-trener Eirik Horneland (48). bergensklubben tok til slutt seriesølv. LSK Kvinner-trener André Bergdølmo (52) er årets trener i Toppserien i 2023. Den tidligere forsvarsspilleren ledet laget til en tredjeplass. LSK-angriper Miljana Ivanovic (23) fikk prisen for årets gjennombrudd i Toppserien.
Tidspunkt: 04-12-2023 - Kl.20:46 - Kilde: NRK - Info


48. RBK-juvel årets unge spiller
Rosenborgs Sverre Nypan (16) ble mandag kåret til årets unge spiller i Eliteserien denne sesongen. Norsk Toppfotball står bak utdelingen av prisen. Nypan har levert en kjempesesong i RBK og har fått sitt gjennombrudd på det øverste nivået i norsk fotball. – Sverre Nypan har vært det store lyspunktet i årets Rosenborg-sesong. Med sin uredde spillestil og kloke fotballhode har han sjarmert og imponert en hel landsdel, heter det i juryens begrunnelse. I kategorien for årets trener i Eliteserien gikk prisen til Brann-trener Eirik Horneland. bergensklubben tok til slutt seriesølv. LSK Kvinner-trener André Bergdølmo (52) er årets trener i Toppserien i 2023. Den tidligere forsvarsspilleren ledet laget til en tredjeplass. (©NTB)
Tidspunkt: 04-12-2023 - Kl.20:01 - Kilde: NRK - Info


49. Branns sportslige leder gir seg
Branns sportslige leder Jimmi Nagel Jacobsen har valgt å fratre sin stilling i fotballklubben og er ferdig i stillingen ved nyttår. – Jeg har hatt en ekstremt bra tid i Brann og bergen, og vi har kommet utrolig langt på 2,5 år. Det toppet seg med cupgull og seriesølv i år, men det har også kostet mye krefter. Derfor har jeg valgt å si opp min stilling, sier Nagel Jacobsen til brann.no. Dansken ble ansatt i Brann i mai 2021, og startet i stillingen som sportslig leder samme sommer.
Tidspunkt: 04-12-2023 - Kl.17:59 - Kilde: NRK - Info


50. Katrine Lunde inn i Norges VM-tropp
Håndballveteranen Katrine Lunde (43) er inne i den norske VM-troppen. Lunde har vært utilgjengelig for spill etter at hun pådro seg en lyskeskade, men nå er hun klar for spill igjen. Landslagstrener Thorir Hergeirsson bekrefter overfor NRK at Lunde kommer til å vokte buret i søndagens VM-kamp mot Sør-Korea. – Formen til Lunde er stigende. Så får vi se hvordan det blir når vi spiller kamp. Det er jo seks uker siden hun spilte kamp, sier Hergeirsson til NRK. Marie Davidsen forlater for øvrig den norske VM-troppen. Hun reiser hjem til bergen. Hergeirsson opplyser også om at Vilde Ingstad også er inne og at Kari Brattset står over dagens kamp på grunn av en irritasjon i ankelen. Norge har startet mesterskapet med storseirer mot Grønland og Østerrike.
Tidspunkt: 03-12-2023 - Kl.12:42 - Kilde: NRK - Info


51. Dyrevernere har lånt ut millioner i gråmarkedet
Dyrebeskyttelsen bergen hjelper hjemløse katter. I tillegg har de gitt private lån med kredittkortrente til nordmenn i gjeldstrøbbel.
Tidspunkt: 02-12-2023 - Kl.11:43 - Kilde: E24 - Info


52. Uvanleg tørr november i regnbyen bergen: – I ferd med å overta for Oslo

Tidspunkt: 01-12-2023 - Kl.17:03 - Kilde: YR.no - Info


53. Ingen medaljeseremonier etter helgens serieavslutning
Brann, Tromsø og Viking spiller om medaljene bak mester Bodø/Glimt i Eliteserien. Lagene som lykkes i siste runde, får dem ikke delt ut etter kampslutt. Det skriver bergensavisen. Norges Fotballforbund besluttet for flere år siden at det kun skulle være medaljeseremoni for gullvinneren, men det har ikke alltid vært praktisert. – Vi har ikke klart å implementere dette 100 prosent, erkjenner NFFs konkurransedirektør Nils Fisketjønn overfor BA. Brann spiller søndag borte mot Strømsgodset i Drammen. Laget ligger best an til å bli årets tabelltoer, men sølvet blir ikke delt ut på Marienlyst. – Sølvmedaljene er allerede i bergen, forteller Fisketjønn. Skulle det bli bronse på Brann, må de få disse medaljene tilsendt.
Tidspunkt: 30-11-2023 - Kl.17:46 - Kilde: NRK - Info


54. Skyggebankene
Fire menn i bergen har i årevis skaffet lån i gråmarkedet til nordmenn med pengeproblemer. De mener de har hjulpet folk ut av økonomisk krise. Finanstilsynet mener de har drevet ulovlig.
Tidspunkt: 30-11-2023 - Kl.06:06 - Kilde: E24 - Info


55. Brann utestenger supporter i 35 kamper – kastet bluss som traff barn
Personen som kastet et bluss som traff flere på tribunen under Branns seier over Bodø/Glimt, utestenges i 35 kamper. Det opplyser Brann i en pressemelding. Blusset ble kastet fra øvre del og ble kastet ned mot første rad på Brann Stadion før pause i søndagens oppgjør. Tre barn og to voksne ble truffet. – Heldigvis førte dette ikke til personskade, men det kunne gått svært galt. Vedkommende ble raskt pekt ut av supporterne på tribunen, og han ble tatt hånd om av politiet og ført bort fra Stadion. Personen er blitt politianmeldt. Brann sanksjonerer med utestengelse i 35 kamper, sier Branns daglig leder Christian Kalvenes. Han legger til at blusskasteren også vil bli krevd å betale kostnadene klubben legger ut for klærne som ble skadd eller ødelagt. Brann har vært i kontakt med personen som nå må følge laget på TV i lang tid framover. – Han har lagt seg flat for hendelsen og godtar straffen, skriver bergensklubben. Kalvenes understreker at det skal være trygt å følge norsk fotball på nært hold. – Vi jobber sammen med Norsk Toppfotball, NFF og supporterne for å skape trygge rammer på fotballkamper. Hendelsen vi hadde på søndag med kasting er totalt uakseptabel, sier Brann-sjefen. (©NTB)
Tidspunkt: 29-11-2023 - Kl.12:37 - Kilde: NRK - Info


56. Seks personer anmeldt etter kasting av bluss og pyrobruk på Brann Stadion
Seks menn har blitt anmeldt etter eliteseriekampen mellom Brann og Bodø/Glimt søndag kveld. En er anmeldt for kasting av bluss og fem for annen bruk av pyro, melder bergensavisen. – Jeg har aldri opplevd at det har blitt kastet bluss på den måten som i går. Forhåpentligvis opplever vi det aldri igjen, sier innsatsleder Christian Meyer hos bergen sentrum politistasjon til lokalavisen. Underveis i kampen ble det kastet bluss nedover tribunen mellom Brann og Glimt. Flere barn og voksne ble truffet, men tilskuerne fikk heldigvis bare materielle skade. – Sånn oppførsel er ikke ønsket av noen, mener innsatslederen. Det er en mann i slutten av 30-årene som har blitt anmeldt for kasting av bluss. Innsatslederen forteller at de fikk god hjelp fra supportere til å finne ut hvem vedkommende var. – Det var en sterk egenjustis på tribunen, der vedkommende som hadde kastet blusset ble plukket ut og levert til politiet. Folk tok tak i det med en gang og viste at sånt ikke er akseptert. (©NTB)
Tidspunkt: 27-11-2023 - Kl.11:34 - Kilde: NRK - Info


57. Bluss traff barn under Brann-kamp
Politiet fikk kontroll på en person etter at det ble kastet bluss på tribunene under eliteseriekampen mellom Brann og Bodø/Glimt søndag. bergens Tidende og bergensavisen får episoden, som skjedde etter 27 minutter, bekreftet av operasjonsleder Knut Dahl-Michelsen. – Noen har blitt truffet av bluss under kampen. Blussene skal ha blitt kastet ned mot første rad, forteller Dahl-Michelsen til BA. Blant annet ble to voksne og tre barn truffet, men det oppsto ikke personskade. Hendelsen skjedde på en av hjemmeseksjonene på Brann Stadion. – Ingen personskader heldigvis, men klær skal ha fått brannskader. Politiet fikk i etterkant kontroll på en person, som ble bortvist fra stadion. (NTB)
Tidspunkt: 26-11-2023 - Kl.19:57 - Kilde: NRK - Info


58. Shiffrin vant slalåmrennet i Killington – Westhoff nummer 18
Alpindronningen og hjemmehåpet Mikaela Shiffrin var best i verdenscupslalåmen i Killington. Bianca Bakke Westhoff ble beste norske på 18.-plass. Westhoff klatret åtte plasser fra første omgang og var 2,81 sekunder bak Shiffrin etter finaleomgangen. Shiffrin tok sin 90. verdenscupseier på hjemmebane søndag. 28-åringen, som er kjæreste med den norske fartskjøreren Aleksander Aamodt Kilde, slo rekorden til svenske Ingemar Stenmark (86 seirer) i fjor. Petra Vlhova ble toer, mens sveitsiske Wendy Holdener fullførte pallen. Thea Louise Stjernesund la seg 3,98 sekunder bak ledertiden. Hakadal-alpinisten var 2,34 sekunder bak etter 1. omgang og var dermed ute av kampen om en framskutt plassering. Hun endte som nummer 29, nest sist av dem som gikk til finaleomgangen. Mina Fürst Holtmann og Kristin Lysdahl bommet begge på en av de siste portene i 1. omgang. Dermed fikk de ikke kjøre en omgang til. Maria Tviberg er normalt også en del av den norske slalåmkontingenten, men bergenseren fikk sesongen avsluttet tidlig med en alvorlig kneskade under storslalåmrennet lørdag. (NTB)
Tidspunkt: 26-11-2023 - Kl.19:00 - Kilde: NRK - Info


59. Brann festet sølvgrepet - herjet mot seriemester Glimt
Brann måtte stå æresvakt for seriemesterne før kampstart, men etter kampstart var det gjestene fra Bodø som var statister. I hvert fall i den første omgangen, der to scoringer av Bård Finne og én av Niklas Castro sørget for 3-0. Under ett minutt ut i den andre omgangen ble også Castro tomålsscorer, og sørget med det for at Brann ledet hele 4-0. Tobias Gulliksen og Oscar Kapskarmo sørget for at resultatet ikke ble like stygt for Bodø/Glimt, men 2-4-tapet var uansett seriemesternes verste eliteserietap siden 1-4-tapet mot Molde i september i fjor. For Brann sørger de tre poengene for at bergensklubben er i førersetet i sølvkampen med én serierunde igjen. Tromsø følger poenget bak, mens Viking er tre poeng bak Brann. Brann avslutter sesongen borte mot Strømsgodset, Tromsø skal til hovedstaden og møte Vålerenga, mens Viking får besøk av Rosenborg. Alle kampene begynner 17:00 søndag om én uke.
Tidspunkt: 26-11-2023 - Kl.18:01 - Kilde: NRK - Info


60. Shiffrin leder slalåmrennet i Vermont
Den amerikanske alpindronningen Mikaela Shiffrin er i føringen etter 1. omgang av verdenscupslalåmen i Killington. Thea Stjernesund er hittil beste norske. Stjernesund er imidlertid hele 2,34 sekunder bak ledertiden og ligger på en foreløpig 19.-plass. Shiffrin har 19/100 sekund ned til tyske Lena Dürr, mens Petra Vlhova følger 28 hundredeler bak. Kristin Lysdahl og Bianca Bakke Westhoff skal også i aksjon i Killington. De kjører begge fra sene startnummer. Mina Fürst Holtmann bommet på en av de siste portene og går dermed glipp av finaleomgangen. Maria Tviberg er normalt også en del av den norske slalåmkontingenten, men bergenseren fikk sesongen avsluttet tidlig med en alvorlig kneskade under storslalåmrennet lørdag. (NTB)
Tidspunkt: 26-11-2023 - Kl.15:53 - Kilde: NRK - Info


61. Tviberg ute resten av sesongen med alvorlig kneskade – sendes hjem fra USA
Maria Tviberg pådro seg en alvorlig kneskade etter et uhell i storslalåmrennet i Killington lørdag. Det gjør at sesongen nå er over for bergenseren og hun sendes derfor hjem fra USA. Det bekrefter sportssjef Claus Ryste i en pressemelding. – Det er en alvorlig kneskade Maria har pådratt seg, men en endelig konklusjon på omfanget av skaden vil vi først vite etter undersøkelser av teamet her hjemme i Norge, sier Ryste. – Det er selvfølgelig kjipt å pådra seg nok en kneskade, men jeg er ved godt mot. Nå setter jeg kursen hjemover for å gjøre en grundigere undersøkelse i samarbeid med det medisinske helseteamet til Norges Skiforbund og Olympiatoppen, sier Tviberg i en uttalelse. Forbundet skriver at Tviberg ikke kommer til å være tilgjengelig for pressen før etter undersøkelsene er gjennomført.
Tidspunkt: 26-11-2023 - Kl.13:37 - Kilde: NRK - Info


62. Norsk skuffelse i storslalåm – sveitser vant i Killington
Mina Fürst Holtmann ble beste norske alpinist på 16.-plass i lørdagens verdenscuprenn i storslalåm. Seieren tok Lara Gut-Behrami. Sveitseren vant foran Alice Robinson og Mikaela Shiffrin på en dag hvor de norske skuffet i den amerikanske traseen i Killington. Holtmann ble nummer 16 og slått med 2,88 sekunder, mens Ragnhild Mowinckel (17.-plass) og Thea Louise Stjernesund (24.-plass) heller ikke fikk det til å stemme. Maria Therese Tviberg hektet midtveis i 1. omgang og røk ut. bergenseren holdt seg til kneet og ble i etterkant sendt til sykehus for sjekk. Norges Skiforbund har opplyst at de vil komme med en ny oppdatering så fort skadeomfanget er kjent. Kristin Lysdahl greide ikke ta seg videre til finaleomgangen. Søndag skal det kjøres slalåm i Vermont. (NTB)
Tidspunkt: 25-11-2023 - Kl.19:01 - Kilde: NRK - Info


63. Norsk skuffelse i storslalåm – newzealender leder i Killington
Ragnhild Mowinckel er så langt beste norske alpinist, men ligger langt bak teten etter 1. omgang av lørdagens storslalåmrenn i amerikanske Killington. Fire norske har hittil vært ute i traseen i Vermont, og ingen har fått det til å stemme. Mowinckel er 1,51 sekunder bak på en foreløpig 10.-plass, mens Thea Stjernesund (1,69) og Mina Fürst Holtmann (1,90) tapte mer til lederen Alice Robinson fra New Zealand. 21-åringen, som står med én verdenscupseier fra 2021, har 6/100 sekund ned til svenske Sara Hector før finaleomgangen. Fire alpinister er innenfor 23 hundredeler. Maria Therese Tviberg hektet midtveis og røk ut. bergenseren holdt seg til kneet i etterkant, men skadegrad er ikke kjent enn så lenge. Hun har tidligere slitt stort med kneskader. Kristin Lysdahl skal i aksjon som en av de siste i 1. omgang. Finaleomgangen starter klokken 19. Søndag skal det kjøres slalåm i Vermont. (NTB)
Tidspunkt: 25-11-2023 - Kl.16:02 - Kilde: NRK - Info


64. Tviberg hektet og holdt seg til kneet
Ragnhild Mowinckel er så langt beste norske alpinist, men ligger langt bak teten etter 1. omgang av lørdagens storslalåmrenn i amerikanske Killington. Fire norske har hittil vært ute i traseen i Vermont, og ingen har fått det til å stemme. Mowinckel er 1,51 sekunder bak på en foreløpig 10.-plass, mens Thea Stjernesund (1,69) og Mina Fürst Holtmann (1,90) tapte mer til lederen Alice Robinson fra New Zealand. Maria Therese Tviberg hektet midtveis og røk ut. bergenseren holdt seg til kneet i etterkant, men skadegrad er ikke kjent enn så lenge. Hun har tidligere slitt stort med kneskader. (NTB)
Tidspunkt: 25-11-2023 - Kl.15:59 - Kilde: NRK - Info


65. Tviberg til sykehus etter smell i kneet
Maria Therese Tviberg hektet midtveis og røk ut i 1. omgang av lørdagens storslalåmrenn i amerikanske Killington. bergenseren holdt seg til kneet i etterkant, og Skiforbundet melder at Tviberg er på vei til det lokale sykehuset i Killington for å sjekke kneet. 29-åringen har tidligere slitt stort med kneskader. – Skadeomfanget er foreløpig ikke klart. Endelig diagnose vil ta noe tid, sier Claus Ryste, sportssjef i Skiforbundet. Ragnhild Mowinckel er beste norske alpinist etter 1. omgangen i USA, men ligger langt bak teten. Moldenserne ligger på 13. plass, 1,51 sekund bak ledende Alice Robinson fra New Zealand. Thea Louise Stjernesund følger på 15. plass, mens Mina Fürst Holtmann er på 21. plass. De er henholdsvis 1,69 og 1,90 bak Robinson. Krisin Lysdahl tok seg ikke videre til finaleomgangen, som begynner 19:00 norsk tid. (NTB/NRK)
Tidspunkt: 25-11-2023 - Kl.15:59 - Kilde: NRK - Info


66. Historisk Champions League-kamp i bergen – Brann vann 1–0 mot Slavia Praha
Det enda med ny triumf for Brann i det som var verdas første meisterligakamp på bergensk jord.
Tidspunkt: 22-11-2023 - Kl.19:44 - Kilde: NRK - Info


67. Håvard Holmefjord Lorentzen nummer to på 1000-meteren under i verdenscupstevnet i Beijing
Håvard Holmefjord Lorentzen leverte en knallsterk 1000 meter og ble toer i verdenscupstevnet i kinesiske Beijing søndag. bergenseren har fem verdenscupseirer totalt. Den siste tok han i 2018. Samme år tok han OL-gull på 500 meter og sølv på 1000 meter. Søndag ble det svært jevnt i kampen om seieren, og Lorentzen ledet helt fram til siste par. Da klinket nederlandske Kjeld Nuis til og slo Lorentzen med 88/100 sekund. Hjemmehåpet Ning Zhongyan var 4/100 sekund bak Lorentzen. – For en gledens dag. Vi vet at Håvard kan og han har vist det før. Det var likevel ikke helt forventet, sa VG-kommentator Ida Njåtun. (©NTB)
Tidspunkt: 19-11-2023 - Kl.10:36 - Kilde: NRK - Info


68. bergenbios aksjonærer står i en hyggelig valgsituasjon
Nå kan bergenbios aksjonærer nyte godt av gulroten de fikk ved kriseemisjonen i sommer.
Tidspunkt: 17-11-2023 - Kl.14:00 - Kilde: E24 - Info


69. NRK skal sende mesterligaen for kvinner
Brann skal som første norske lag delta i gruppespillet i mesterligaen for kvinner. Nå kan norske seere følge disse kampene på NRK og TV 2. De to kringkasterne har sammen kjøpt rettighetene til å vise 15 kamper i årets mesterliga for kvinner. NRK og TV 2 vil dele Brann sine kamper mellom seg. – Dette er en god dag for NRK, TV 2 og norsk fotball. Brann skal måle krefter med de beste fotballspillerne i Europa, og da er det ekstra stas at det norske folk får se disse kampene på våre kanaler. Vi gleder oss til å følge mesterligaen tett, sier Espen Olsen Langfeldt, sportsredaktør i NRK. bergensklubben er i gruppe med tsjekkiske Slavia Praha, østerrikske St. Pölten og det franske storlaget Lyon. Mesterliga-eventyret for Brann starter allerede tirsdag kveld borte mot St. Pölten. TV 2 skal sende kampen. NRK vil blant annet vise oppgjøret mellom Ada Hegerbergs Lyon og søster Andrines Brann i Frankrike 13. desember. – Deilig at NRK og TV 2 skal vise mesterligaen! Personlig skal julestemningen innad i familien settes, og jeg håper vi skal klare å få sendt noen harde pakker i retning Ada og Lyon, sier Andrine Hegerberg. NRK og TV 2 har også sikret seg rettighetene til to av de fire kvartfinalene, samt begge semifinalene. Dersom Brann går videre fra gruppespillet, blir også disse kampene lett tilgjengelig for alle interesserte i Norge. Samtlige av Brann sine kamper kan også følges direkte på radiokanalen NRK Sport. Finalen sendes på NRK lørdag 25. mai.
Tidspunkt: 14-11-2023 - Kl.15:20 - Kilde: NRK - Info


70. Brann utsatte Glimts gullfest - nærmer seg medalje
Alt tyder på at det blir seriegull til Bodø/Glimt i Eliteserien. Lørdag kveld kunne de sikre gullet hvis Brann avga poeng borte mot FK Haugesund, men Brann viste styrke. Niklas Castro sendte Brann i ledelsen med et godt plassert straffespark etter et kvarter, og mot slutten av omgangen bredsidet Felix Horn Myhre inn Branns andre scoring. Dermed ble det en festaften for de tilreisende bergenserne, som møtte opp i hopetall lørdag kveld. Med seieren er Brann seks poeng bak Bodø/Glimt, med to kamper igjen å spille. Glimt har på sin side tre kamper igjen og en langt bedre målforskjell enn Brann. Søndag kan Glimt selv sikre seg seriegullet, om de tar poeng hjemme mot tabelljumbo Aalesund. Lørdagens seier gjør at Brann nå har koblet et lite grep om andreplassen i Eliteserien. De har henholdsvis fire og seks poeng ned til Tromsø og Viking, som begge har spilt én kamp mindre enn Brann. Søndag spiller Tromsø borte mot Odd, mens Viking spiller hjemme mot Sarpsborg 08.
Tidspunkt: 11-11-2023 - Kl.18:54 - Kilde: NRK - Info


71. Rykker ned etter nærmere 20 år i Toppserien
Arna-Bjørnar har tatt fem bronsemedaljer siden 2001, men nå rykker bergenslaget ned til 1. divisjon.
Tidspunkt: 11-11-2023 - Kl.14:23 - Kilde: NRK - Info


72. Tviberg med kjempeomgang
Maria Therese Tviberg ligger som beste norske på en foreløpig 7.-plass etter første omgang av verdenscuprennet i slalåm i finske Levi. bergenseren ligger 1,44 sekunder bak den slovakiske lederen Petra Vlhova. Tyske Lena Dürr følger 18/100 bak på 2.-plass, mens amerikanske Mikaela Shiffrin innehar 3.-plassen, 42/100 bak Vlhova. Det skiller imidlertid bare 42/100 opp til østerrikske Katharina Liensberger på 4.-plass. Tviberg kan dermed sikre seg ny karrierebeste dersom hun følger opp i andre omgang. 29-åringen har en 6.-plass fra Killington i fjor som sin bestenotering i slalåm i verdenscupen. (NTB)
Tidspunkt: 11-11-2023 - Kl.10:00 - Kilde: NRK - Info


73. Utvalg vil åpne for strømming av barn ned til 13 år
Idrettens strømmeutvalget anbefaler at norsk idrett sier ja til strømming av idrettsarrangementer der barn helt ned i 13-årsalderen deltar. Det fremkommer av rapporten som ble lagt frem fredag. Det var VG som meldte om konklusjonen først. Ti av medlemmene i utvalget stemte for denne løsningen. To var imot. Utvalget ble oppnevnt i kjølvannet av det mye omtalte og omstridte MyGame-prosjektet i norsk idrett. Debatten har tidvis rast rundt idrettens MyGame-prosjekt. Flere uheldige episoder er samtidig avdekket rundt strømmingen, noe som har ført til tøff kritikk fra ulike hold. Norges Fotballforbund og Norges Håndballforbund er blant forbundene som deltar og har lagt betydelige midler i MyGame-prosjektet. En rekke kommuner, blant dem Oslo, Kristiansand og bergen, har sagt et foreløpig klart nei til MyGame-prosjektet slik det foreligger nå. (NTB)
Tidspunkt: 10-11-2023 - Kl.09:45 - Kilde: NRK - Info


74. Tittelforsvarer Kolstad komfortabelt videre til semifinale i NM
Kolstad kjørte over bergen i kvartfinalen i håndball-NM og vant til slutt 36–23. Hjemmelaget hadde en komfortabel 12 måls ledelse til pause og bommet kun på sju avslutninger den første omgangen. Etter ni serierunder troner Kolstad øverst på tabellen i Eliteserien, mens bergen ligger på sjetteplass. I de to andre kvartfinalene ble det jevnere resultater. Kristiansand tok en knepen 34-32-seier over Halden. Mellom Haslum og Nærbø sto det likt 11–11 før hvilen, men Haslum slo til i andre omgang og vant 27–22. NTB/NRK
Tidspunkt: 08-11-2023 - Kl.18:43 - Kilde: NRK - Info


75. Wolden Bache om inflasjons-overraskelse: – Skal ikke legge for mye vekt på et enkelt tall
bergen (E24): Sentralbanksjefen ser «klare tegn» til at økonomien kjøler seg ned, men vil ikke legge for mye vekt på det kraftige fallet i prisveksten i september.
Tidspunkt: 22-10-2023 - Kl.19:31 - Kilde: E24 - Info


76. Vålerenga tok over tabelltoppen
Vålerenga leder Toppserien etter å ha slått Lyn 3-0 søndag For samtidig var det formlaget Brann som var det beste laget mot Rosenborg i bergen. De tok ledelsen etter bare 10 minutter og doblet 15 minutter senere. Det endte også 2-0. Dermed er Vålerenga to poeng foran Rosenborg etter 24 kamper.
Tidspunkt: 22-10-2023 - Kl.14:56 - Kilde: NRK - Info


77. Brann med sterk snuoperasjon mot Molde – satte klubbrekord
Brann havnet tidlig under mot Molde hjemme i bergen, men en snuoperasjon i andre omgang sørget til slutt for 3-2-seier til hjemmelaget. Det var Branns åttende strake ligaseier, noe som er klubbrekord. Og kampen hadde det meste. Allerede etter fem minutter scoret Fredrik Gulbrandsen for gjestene, men Brann fikk straffe bare 10 minutter senere. Sivert Heltne Nilsen gikk frem, men Oliver Petersen reddet sitt tredje straffeskudd på to kamper. Etter pause handlet så det meste om vertene, og etter bare fire minutter kom utligningen ved Sander Kartum. Deretter snudde Frederik Børsting til 2-1, før Kartum scoret sitt andre i det 78. minutt. Fire minutter på overtid fikk Molde straffe, men Martin Ellingsens redusering holdt bare til å pynte på resultatet. Med 3-2 og sin åttende strake seier, går Brann opp til tredjeplass på eliteserietabellen, sju poeng bak Bodø/Glimt. Molde er nummer fem.
Tidspunkt: 21-10-2023 - Kl.17:58 - Kilde: NRK - Info


78. Brann møter Lyon to ganger i desember i mesterligaen
Branns kvinner starter Champions League-gruppespillet i fotball borte mot St. Pölten 14. november. I julemåneden venter to oppgjør mot Ada Hegerbergs Lyon. 13. desember spiller Brann borte i Frankrike. Hjemmekampen i bergen spilles 21. desember.
Tidspunkt: 21-10-2023 - Kl.09:30 - Kilde: NRK - Info


79. Stormfullt vær truer byderby i Toppserien
Varsel om kraftig vind setter lørdagens lokaloppgjør mellom Arna-Bjørnar og Brann i fare. Avspark skjer når uværet er meldt å være på sitt verste. Det skriver bergensavisen. Et gult farevarsel er sendt ut, og meteorologene venter at det blir opp til 25 sekundmeter i kastene. I så fall kvalifiserer det til full storm. Som hjemmelag forbereder Arna-Bjørnar seg på at byderbyet i Toppserien blir gjennomført. Det er satt opp til å starte klokken 15.00. – Det er dommeren som eventuelt må ta en avgjørelse om å avlyse, sier klubbens daglig leder Erik Mjelde til BA. – Vi gjør det vi kan for å sikre utstyr og sånt, men været får vi ikke gjort noe med, legger han til. Marit Skurdal er oppnevnt som kampens hoveddommer. Hun sier til BA at avlysning ikke er et tema, men kommer til å gjøre fortløpende vurderinger når hun er framme på stadion lørdag. (NTB)
Tidspunkt: 13-10-2023 - Kl.17:59 - Kilde: NRK - Info


80. Får ikke spille mesterliga på Brann Stadion
Hvis Branns kvinnelag blir klare for Champions League, blir gruppespillkampene spilt på Åsane arena. Årsaken er at Brann skal legge nytt gress på «Stadion», skriver bergens Tidende. Brann slo Glasgow City 4–0 i Skottland onsdag. Returoppgjøret går på «Stadion» til uka, men ved avansement går altså gruppespillet på Åsane Arena. – Vi må se større enn bare noen kamper, vi prøver å bygge en fremtid der begge lag kan spille og trene på gress, sier klubbens daglige leder Christian Kalvenes. (NTB)
Tidspunkt: 13-10-2023 - Kl.07:13 - Kilde: NRK - Info


81. Brann tok stort steg mot mesterligaen – knuste Glasgow 4-0
Brann sikret seg et ekstremt godt utgangspunkt med 4-0-seier i første kamp mot Glasgow City i mesterligakvalifiseringen. Rakel Engesvik scoret to for Brann og ble kåret til banens beste av BBC. Engesvik scoret kampens første etter bare fem minutter og sørget for en drømmestart for Brann. Om lag åtte minutter senere la Justine Kielland på til 2-0. Like før pause sørget Engesvik for at Brann kunne gå til pause med 3-0-ledelse i Glasgow. 25-åringen trikset ballen over en forsvarer før hun sendte ballen inn i hjørnet. Da det nærmet seg 90 minutter spilt på Petershill Park la Marit Bratberg Lund på til 4-0 for Brann, som neppe hadde drømt om et så godt utgangspunkt før returmøtet i bergen. Returkampen spilles på Brann stadion 18. oktober.
Tidspunkt: 11-10-2023 - Kl.20:25 - Kilde: NRK - Info


82. Ankeltrøbbel for Brann-kapteinen
Brann-kaptein Cecilie Redisch Kvamme sliter med en ankelskade og venter spent på om hun blir klar til mesterligakampen mot Glasgow, skriver bergensavisen. Brann har igjen to kamper før et eventuelt puljespill i mesterligaen. Den første spilles i Skottland onsdag, og der kan de rødkledde måtte klare seg uten sin leder ute på banen. Hun pådro seg en smell i kamp mot Avaldsnes for noen uker siden. – Jeg var skadet én uke i fjor og mistet da våre playoffkamper mot Rosengård. Så ja, jeg er rimelig klar for å spille disse kampene, sier Kvamme til BA før avreise til Skottland. (NTB)
Tidspunkt: 09-10-2023 - Kl.16:40 - Kilde: NRK - Info


83. To direkte røde kort da Brann snudde til seier mot VIF
Vålerenga er fortsatt farlig nærme nedrykkssonen etter 1-2-tapet for Brann hjemme på Valle. Det var bergensernes syvende strake seier i eliteserien, og samtidig klatret de opp på tredjeplass på tabellen. Andrej Ilic sendte først Vålerenga i føringen etter syv minutter, men etter en drøy halvtime var lagene like langt da Frederik Børsting utlignet for gjestene.Til slutt ble det Joachim Soltvedt og hans scoring i det 57. minutt som avgjorde kampen. Det ble også underveis en dramatisk kamp da begge lagene fullførte kampen med ti spillere på banen. Da det gjensto 25 minutter av oppgjøret kom Vålerenga på en kjempekontring. Mohamed Ofkir spilte fri Henrik Bjørdal alene med keeper, men rett på utsiden av 16-meteren ble han dyttet av Bård Finne. Branns toppscorer fikk direkte rødt kort for å stoppe kontringen, og Brann måtte fortsette kampen med ti mann. Åtte minutter senere ble også VIF redusert til ti spillere da Simen Juklerød stoppet Ulrik Mathiesen med en halv banehalvdel for seg selv. VIF-backen var på banen i kun to minutter. Det var hans andre utvisning denne sesongen. (NRK/NTB)
Tidspunkt: 08-10-2023 - Kl.19:05 - Kilde: NRK - Info


84. Brækhus´ tittelkamp endte uavgjort: – Sterkt
Tittelkampen mellom Cecilia Brækhus (42) og Terri Harper endte uavgjort. Det betyr at Harper beholder sitt WBA-belte, mens WBO-beltet fortsatt er ledig. En dommer hadde 97-93 i favør av Harper, mens de to andre hadde 95-95. Dermed ble det uavgjort ved flertallsavgjørelse. – Sterkt etter å ha gått nesten et år uten å være i kamp, sier NRKs boksekspert Anders Werner Øfsti. – George Foreman kom tilbake og vant tungvektstittelen som 45-åring. Kanskje Cecilia kan vinne en tittel som godt voksen dame også. Men ikke alle var enige i avgjørelsen. – Det er en stor spøk, hvis jeg skal være ærlig. Terri Harper burde vært enstemmig vinner. Jeg klarer ikke skjønne hva dommerne tenker noen ganger, sa boksepromotor Eddie Hearn til DAZN etter kampen. Harper selv var noe mer lugn i sine uttalelser etter kampen. – Jeg føler at jeg gjorde akkurat nok til å vinne, men det er min egen feil når jeg lar det bli så jevnt. Jeg burde ha giret opp, men jeg følte den ekstra vakten Cecilia har. Jeg vil takke henne for en flott kamp, sa Harper til DAZN. Brækhus skulle opprinnelig møte Harper i Dublin i mai, men da ble bergenseren syk på kampdagen, hun måtte trekke seg og VM-kampen ble avlyst. Forrige kamp Brækhus gikk var i 2022 mot argentinske Marisa Joana Portillo. Den kampen vant hun, men da stod det ingen belter på spill. Forrige tittelkamp var mot Jessica McCaskill i 2021. Den gang prøvde Brækhus å vinne tilbake beltene hun hadde tapt til amerikaneren i 2020
Tidspunkt: 07-10-2023 - Kl.21:07 - Kilde: NRK - Info


85. Vilde Bøe Risa klar for den spanske fotballklubben Atlético Madrid
Vilde Bøe Risa forlater Manchester United og er klar for den spanske fotballklubben Atlético Madrid. Det bekrefter klubben i sine mediekanaler. Landslagsspilleren fra bergen ble hentet til Manchester United i 2021, men har slitt med å få spilletid i Old Trafford-klubben den siste tiden. bergensavisen meldte mandag at Bøe Risa var på plass i den spanske hovedstaden og gjennomførte den medisinske sjekken. Bøe Risa var del av den norske troppen under VM-sluttspillet i Australia og New Zealand i sommer. Hun står med 64 landskamper og to mål for Norge. Atletico ble nummer fire i den spanske toppdivisjonen sist sesong. Den nye sesongen skulle ha vært i gang, men de to første serierundene ble avlyst som følge av streik. Spillerne mener seg urettferdig behandlet i lønnsforhandlinger. Ligaledelsen står fast ved tilbudet om en årlig minstelønn på 20.000 euro. Det tilsvarer snaut 230.000 kroner. Spillerne ba om minst 23.000 euro.
Tidspunkt: 12-09-2023 - Kl.09:12 - Kilde: NRK - Info


86. Kolstad-stjerne mister minst fem kamper med skade
Kolstads Magnus Abelvik Rød går glipp av en rekke kamper på grunn av en skade i foten. Håndballprofilen er trolig ute i en måned, melder Adresseavisen. Rød gikk glipp av helgens kamp mot bergen på grunn av «medisinske årsaker». – Undersøkelsen viser at det er noe man må ta hånd om. Jeg er ute i fire uker. Det er status, sier Rød til Adresseavisen. Han opplyser at det er snakk om en «overbelastning av en fot». Rød kom til Kolstad fra tyske Flensburg i sommer. Hans erfaring med mesterligaspill går Kolstad glipp av når de møter Pelister til onsdag. – Jeg må prøve å backe opp guttene så godt det lar ser gjøre, men jeg skulle heller ha spilt. Helt klart, sier Rød. I tillegg til tre CL-kamper mister Rød også kampene mot Runar og Kristiansand i Eliteserien om han blir på sidelinjen i fire uker. (NTB)
Tidspunkt: 07-09-2023 - Kl.13:58 - Kilde: NRK - Info


87. Ro-VM: Lund sist i semifinalen
Maia Lund (28) klarte ikke å hamle opp med de beste i semifinalen i lettvekt singelsculler i ro-VM i Serbia. Lund havnet sist av de seks utøverne i semifinalen hvor de tre beste kvalifiserte seg til finalen. Lund må nøye seg med B-finale senere i mesterskapet. 28-åringen var 24,27 sekunder bak vinneren Sophia Luwis fra USA. Franske Aurelie Morizot og rumenske Gianina van Groningen kom på 2.- og 3.-plass. bergensroeren har også deltatt i dobbeltsculler med Inger Kavlie i mesterskapet i Beograd. Det endte med en 3.-plass i C-finalen. (NTB)
Tidspunkt: 07-09-2023 - Kl.11:19 - Kilde: NRK - Info


88. Brann fikk perfekt start på mesterligakvalifiseringen
Brann var flere hakk bedre enn bulgarske Stare Zagora og vant 5-0 i den første kampen i 1. runde av mesterligakvalifiseringen i fotball for kvinner. Maria Brochmann scoret tre av målene. Branns kvalifiseringsgruppe i 1. runde spilles i Katowice, og lørdag møter laget fra bergen vinneren av oppgjøret mellom Anderlecht og nettopp Katowice i finalen. Vinneren av lørdagens oppgjør går til 2. kvalifiseringsrunde. Der er allerede Rosenborg direktekvalifisert. Vålerenga spiller sin første kamp i mesterligakvalifiseringen onsdag kveld. Der møter de Minsk. (NTB)
Tidspunkt: 06-09-2023 - Kl.14:03 - Kilde: NRK - Info


89. Ikea legger ned gratisbuss
Bussen som har tatt kunder til varehusene i Oslo og bergen forsvinner allerede denne måneden.
Tidspunkt: 05-09-2023 - Kl.07:14 - Kilde: E24 - Info


90. Alyssa Walker ferdig i Brann – klar for dansk fotball
Den amerikanske spissen Alyssa Walker kommer ikke tilbake til Brann etter utlånet i Portland Thorns. Hun er klar for HB Køge i Danmark. Walker kom til Brann i januar og rakk å score fire mål på 19 kamper. I sommer har hun spilt for Portland Thorns mens det har vært VM-pause, men på sine nettsider bekrefter Brann at hun ikke returnerer til bergen. Sportslig leder Aleksander Olsen sier at klubben fikk et godt bud fra Køge, og at det etter en totalvurdering med det sportslige apparatet ble konkludert med at dette var riktig for alle parter. – Køge får inn en spiller som kan gjøre det veldig godt i ligaen. Vi takker Alyssa for samarbeidet og ønsker henne masse lykke til videre i karrieren, sier Olsen. (NTB)
Tidspunkt: 21-08-2023 - Kl.13:49 - Kilde: NRK - Info


91. Brann herjet med tabelljumboen
Brann hadde ingen problemer med å ta seg av tabelljumbo Aalesund i Eliteserien søndag. bergenserne vant 5-1 på hjemmebane. Dermed forlenget Brann seiersrekken til to strake kamper, mens Aalesund ble påført sitt andre strake tap. På de siste sju kampene har tabelljumboen kun vunnet én kamp. Frederik Børsting sendte hjemmepublikummet til himmels etter 18 minutter. Dansken skjøt ballen helt nede ved stolperota med utsiden av foten. Rett etterpå var Sivert Heltne Nilsen nær ved å doble ledelsen for Brann, men skuddet gikk kun i tverrliggeren. Midtbanekollega Felix Horn Myhre fant likevel veien til nettmaskene og doblet ledelsen noen minutter senere. Niklas Castro økte til 3-0 mot gamleklubben like før pause. 27-åringen prikket ballen inn ved lengste stolpe fra utsiden av 16-meteren. Sju minutter etter hvilen reduserte Isaac Atanga og ga Aalesund et lite håp om poeng. Håpet ble kortvarig da Bård Finne økte til 4-1 to minutter senere. Aune Heggebø fastsatte resultatet til 5-1 senere. Brann skal gjennom et dobbeltoppgjør mot AZ Alkmaar i conferenceliga-kvalifiseringen den kommende tiden. Dermed blir neste eliteseriekamp for Brann om 14 dager mot Sarpsborg, mens Aalesund gjester Rosenborg neste helg.
Tidspunkt: 20-08-2023 - Kl.16:59 - Kilde: NRK - Info


92. Har tapt hundrevis av mill. på Russland-sanksjoner. Nå blir det endelig full drift.
FOSNAVÅG/bergen (E24): Bent Martini har stått foran utfordringer ingen annen norsk toppleder har hatt. Løsningen kostet 200 millioner kroner bare i advokathonorarer.
Tidspunkt: 18-08-2023 - Kl.15:54 - Kilde: E24 - Info


93. Brann hentet svensk spiss
Johanna Renmark (19) bytter ut Uppsala med Brann i den norske Toppserien i fotball. Renmark har signert en kontrakt som strekker seg ut 2025 med de rødkledde, opplyser de i sine mediekanaler. bergensavisen skrev tidligere torsdag at svensken var på plass i bergen. Renmark er Uppsalas toppscorer denne sesongen. – Det føles veldig bra. Jeg er veldig giret på resten av sesongen, og veldig glad for å være her, sier Renmark. (NTB)
Tidspunkt: 17-08-2023 - Kl.10:23 - Kilde: NRK - Info


94. HamKams «Mål-Pål» med to scoringer i bunnkampen mot Aalesund
Pål Alexander Kirkevold slo til med måldobbel for HamKam i bunnoppgjøret borte mot Aalesund. med 2-0-seiren tok laget seg vekk fra kvalifiseringsplassen. Tabelljumbo Aalesund blir stående med sine 10 poeng, mens HamKam har sanket 19 poeng. AaFK fikk en opptur Christian Johnsens med 1-0 over Strømsgodset for to uker siden, men laget klarte ikke å behold den trenden. I neste runde tar HamKam imot Rosenborg, mens Aalesund skal til bergen å møte Brann. (NTB)
Tidspunkt: 13-08-2023 - Kl.16:59 - Kilde: NRK - Info


95. Keepertabbe ødela for Brann i serieliga-kvaliken
Mathias Dyngeland ble den store syndebukken da Brann tapte 1-2 borte mot Arouca conferenceliga-kvalifiseringen torsdag kveld. – Hva er det du driver med der Dyngeland? Der skal han jo aldri ut. Det er forferdelig keeperspill, kommenterte Robin Haugen på Direktesport etter Dyngelands kjempetabbe i første omgang. Returkampen spilles 17. august på Brann Stadion. Dersom bergenserne klarer å slå tilbake og vinner dobbeltoppgjøret kan de møte en gammel kjenning i playoffen. Der venter nemlig vinneren av Dawid Møller Wolfes AZ Alkmaar og Santa Coloma. Det er den fjerde og siste runden før et eventuelt gruppespill i conferenceligaen.
Tidspunkt: 10-08-2023 - Kl.20:04 - Kilde: NRK - Info


96. Åsane med viktig seier - slo Mjøndalen
Åsane sliter i bunnen av 1. divisjon, men tok en viktig seier hjemme mot Mjøndalen onsdag kveld. Erling Myklebust ble den store helten åtte minutter før slutt da han strakk seg så lang han var og sklei inn 3-2-scoringen. bergensklubben klatrer med det opp til 14. plass på tabellen med like mange poeng som Hødd på direkte nedrykk.
Tidspunkt: 09-08-2023 - Kl.17:57 - Kilde: NRK - Info


97. 1. divisjonskampen mellom Hødd og Sandnes Ulf utsatt
Den planlagte kampen mellom Hødd og Sandnes Ulf onsdag er utsatt. Årsaken er et kansellert fly for Sandnes Ulf-spillerne på vei opp mot Sunnmøre. – Grunnet det kansellerte flyet hadde vi ikke kommet oss til Hødd før sent i kveld, og klubbene og NFF diskuterte først mulighetene for å spille i morgen, noe som ikke er optimalt for noen av klubbene i et tett kampprogram, sier daglig leder Øystein Elvestad i Sandnes Ulf. Stavanger Aftenblad skriver at Sandnes Ulf skulle tatt et fly fra Stavanger til bergen (og så videre til Ålesund), men at flyet til bergen ble innstilt på grunn av en teknisk feil.
Tidspunkt: 09-08-2023 - Kl.08:28 - Kilde: NRK - Info


98. Brækhus får ny sjanse – bokser VM-kamp i oktober
Cecilia Brækhus (41) måtte trekke seg fra VM-duellen med Terri Harper (26) i april. Nå er det klart at bokserne møtes i Sheffield 7. oktober. Det bekrefter bergenseren til VG. Kampen gir henne muligheten til igjen å kjempe om WBA- og IBO-titlene i super weltervekt (70 kilo). 20. mai våknet Brækhus opp med forkjølelsessymptomer. Dermed utgikk tittelmøtet med Harper samme kveld. – Da jeg ble syk, visste jeg ikke om jeg fikk en ny sjanse og dato, for boksing er en spesiell sport. Jeg satt også med en regning på 200.000 kroner for oppkjøringen til kampen i Dublin, sier Brækhus til VG. – Det var et stort nederlag da forrige kamp ble avlyst. Det å våkne opp syk på kampdagen, var maks uflaks, og noe som aldri har skjedd meg før, legger hun til. (NTB)
Tidspunkt: 02-08-2023 - Kl.09:21 - Kilde: NRK - Info


99. Simba returnerer til Brann
Moonga Simba (23) er igjen en del av Brann-stallen etter å ha vært på utlån i svensk fotball. Han er spilleklar til søndagens kamp mot HamKam. Det opplyser bergensklubben på sine nettsider. Simba har i år vært på lån i GIF Sundsvall, og i fjor var han i Värnamo. Svensken har vært under Brann-kontrakt siden 2021 og står med 25 tellende kamper for laget. (NTB)
Tidspunkt: 31-07-2023 - Kl.10:17 - Kilde: NRK - Info


100. Sprang frå bergen til Oslo med fire timar søvn: – Eg hallusinerte
Kevin Ramsfjell (23) er ikkje framand for å gi seg ut på elleville rekordforsøk. No har han sprunge frå bergen til Oslo og teke endå ein ny rekord.
Tidspunkt: 29-07-2023 - Kl.15:31 - Kilde: NRK - Info


101. Brann henter spiller fra italiensk fotball
Den danske angrepsspilleren Magnus Warming (23) blir Eirik Hornelands nyeste forsterkning i Brann. Han hentes fra italiensk fotball og Serie A-klubben Torino. Det bekrefter Brann i sine mediekanaler fredag kveld. Dansken ankom bergen for å gjennomføre den medisinske sjekken fredag ettermiddag, og da han landet på Flesland uttrykte han glede over at overgangen var i ferd med å gå i orden. – Jeg gleder meg veldig. Klubben er veldig spennende. Jeg vet mye om spillestilen til klubben, men ikke så mye om byen, sa Warming til TV 2. Sist sesong var dansken på utlån hos Darmstadt på nivå to i Tyskland, der han fikk 18 kamper for klubben. (NTB)
Tidspunkt: 21-07-2023 - Kl.18:39 - Kilde: NRK - Info


102. Rosenborg møter Crusaders i kvalifiseringen til serieligaen
Nordirske Crusaders blir Rosenborgs motstander i den andre runden av kvalifiseringen til serieligaen i fotball. Det ble klart etter at nordirene slo finske Haka 3-2 sammenlagt etter 1-0-seier på hjemmebane torsdag. Kampene i den andre kvalifiseringsrunden spilles 27. juli og 3. august og RBK avslutter på hjemmebane. Rosenborg spilte flere sesonger i mesterligaen på 90- og starten av 2000-tallet. Sist de hvitkledde var i aksjon ute i Europa var i 2021/22-sesongen. Da gikk de glipp av spill i serieligaen med tap for Rennes i den siste hinder før puljespillet. Bodø/Glimt møter tsjekkiske Bohemians i andre kvalrunde og spiller hjemmekamp først. Norgesmester Brann kommer inn først i den tredje runden. Der er bergenserne useedet i trekningen, mens både Glimt og RBK vil være seedet om de vinner sine kamper. Serieligaen er på tredje nivå blant Uefas klubbturneringer. Den ble spilt for første gang i 2021/22-sesongen. (NTB)
Tidspunkt: 20-07-2023 - Kl.20:58 - Kilde: NRK - Info


103. Brann klatrer på tabellen etter at lokal helt sikret hjemmeseier
Den lokale 19-åringen Niklas Jensen Wassberg ble matchvinner da hjemmelaget Brann gikk seirende ut av eliteseriekampen mot Strømsgodset søndag kveld. Det øset ned på Brann Stadion, og det tok sin tid før lagene kom til de store sjansene. Men etter drammensklubben hadde misbrukt en stor sjanse, satte Wassberg kveldens eneste mål da knappe halvtime var spilt. Det kunne fort blitt flere mål, men flere gode redninger satte en stopper for det. På tampen av andre omgang kunne det fort stått både 2- og 3–0 til hjemmelaget, men ballen fant ikke nettveggen. – Det var en rotete kamp, men fantastisk deilig å ta denne seieren her, sier Wassberg til TV 2. – Det er en lett oppgave, så det er lagets mål, sier han om det avgjørende 1-0-målet. Trepoengeren hjelper Brann forbi Viking på tabellen. bergenslaget ligger nå på andreplass i Eliteserien, mens Strømsgodset har stabilisert seg midt på tabellen.
Tidspunkt: 16-07-2023 - Kl.19:11 - Kilde: NRK - Info


104. Lillefosse tok EM-bronse
Pål Haugen Lillefosse fikk med seg bronse fra stavkonkurransen i U23-EM i friidrett i finske Esbo. Han kom seg over 5,66 meter. bergenseren endte bak hjemmehåpet Juho Alasaari og franske Robin Emig. Seieren ble finsk og gikk på 5,71. Lillefosse greide 5,66 på tredje og siste forsøk. Han feilet én gang på 5,71 før han ble med videre for å prøve seg på en list som var fem centimeter høyere. Det lyktes ingen med. Nylig endte 22-åringen på Diamond League-pallen etter å ha blitt nummer tre i Stockholm. Der greide han 5,72 meter og tangerte sin egen årsbeste. Lillefosse deler den norske utendørsrekorden i stav på 5,86 med Sondre Guttormsen. (NTB)
Tidspunkt: 16-07-2023 - Kl.16:48 - Kilde: NRK - Info


105. Endelig for Veton Berisha: Scoret sitt første Molde-mål mot Brann
Veton Berisha har fått mye kritikk etter at han signerte for Molde. Men mot Brann fikk han endelig åpnet målkontoen. – Ja, det smakte godt å endelig få mål. Men det viktigste er tre poeng, sier Berisha til TV 2. Spissen kontret inn 2-0 mot bergenserne på overtid. Det ble også sluttresultatet. I 1. omgang flikket Kristian Eriksen romsdalingene i føringen. Molde var i storslag denne søndagskvelden og skapte en rekke sjanser mot Brann. Rødtrøyene kom ikke til sin første avslutning på mål før det 82. minutt. Brann hadde imidlertid en (korrekt) anullert scoring i det 68. minutt. Molde er nå helt opp i ryggen på Brann. bergenserne er på 4. plass med 24 poeng, Molde er på plassen bak med ett poeng mindre. Vålerenga er neste motstander for Erling Moes menn. Brann skal forsøke å slå tilbake mot formsterke Strømsgodset.
Tidspunkt: 09-07-2023 - Kl.19:09 - Kilde: NRK - Info


106. Kashafali må bytte klasse i VM
Salum Kashafali, som har verdensrekord på 100 meter i sin paraklasse, må bytte klasse rett før VM i Paris. bergenseren har til nå løp i klassen T12, men etter nye synstester er han flyttet over i T13 – en klasse for utøvere med litt bedre syn. – Det er uflaks, sa Kashafali til NRK etter at to ulike tester ga to ulike svar. En ny test bekrefter imidlertid at den lynraske nordmannen må løpe i T13, opplyser teamleder Runar Steinstad i en sms til NRK. Hovedpersonen lar seg ikke stresse. – Jeg er veldig opptatt av at folk skal havne i den klassen de er. For min egen del spiller det ingen rolle hvor jeg løper, for jeg løper fort uansett, fastslår Kashafali. Klasseendringen innebærer at han løper forsøk på 100 meter kl. 9.44 tirsdag 11. juli. Det samme gjør for øvrig Vegard Sverd.
Tidspunkt: 07-07-2023 - Kl.11:16 - Kilde: NRK - Info


107. Finne forlenget med Brann
Branns toppscorer Bård Finne (28) har forlenget kontrakten sin til ut 2026. Det melder Brann på sin nettside. Finnes forrige kontrakt varte til sommeren 2025, men nå er kontrakten forlenget med ett og ett halvt år. – Jeg har fått mye tillit og trives veldig godt her. Vi har snakket godt sammen, og da så jeg ingen grunn til ikke å skrive ny kontrakt. Min og lagets utvikling det siste året har sett fin ut, og det vil jeg være med på videre, sier Finne. – Han har hatt en fantastisk utvikling siden han kom tilbake til oss i 2021, og vi gleder oss til å se han utvikle seg videre, sier sportslig leder i Brann, Jimmi Nagel Jacobsen. Finne gikk gradene gjennom Branns akademi, og debuterte i 2012 og var i klubben fram til 2014 da han ble solgt til Köln. I 2023 har bergenseren scoret 22 mål på 21 kamper. Han debuterte for landslaget i kampen mot Kypros i juni.
Tidspunkt: 05-07-2023 - Kl.14:25 - Kilde: NRK - Info


108. Norge til U23-EM med flere gullkandidater
Norges Friidrettsforbund har gjort et slagkraftig uttak til neste ukes U23-EM i finske Esbo. Pål Haugen Lillefosse og Sander Skotheim er med til mesterskapet.Det samme er fersk norgesrekordholder Håvard Bentdal Ingvaldsen (400 meter), mens Henriette Jæger skal jage edelt metall på både 200 og 400 meter. Troppen ble klar få dager etter at Lillefosse tok den siste pallplassen i stavkonkurransen i Diamond League-stevnet i Stockholm. bergenseren deler den norske utendørsrekorden på 5,86 meter med Sondre Guttormsen. Mesterskapet varer fra 13. til 16. juli. Her er den norske troppen: Menn: 100 m: Jacob Vaula (Gular) 200 m: Kenny Emi Tijani-Ajayi (Tjalve) 400 m: Håvard Bentdal Ingvaldsen (Moelven), Andreas Grimerud (Moelven), Andreas Ofstad Kulseng (Larvik Turn & IF) 800 m: Tobias Grønstad (Tjalve), Ole Jakob Høsteland Solbu (Ås) 1500 m: Esten Hansen-Møllerud Hauen (Ren-Eng), Moa Abounnachat Bollerød (Sem) 5000 m: Abdullahi Dahir Rabi (Runar), Vebjørn Hovdejord (Snøgg) 10.000 m: Abdullahi Dahir Rabi (Runar), Ibrahim Buras (BUL), Phillip Anders Anthelme Massacand (Gneist) 110 m hekk: Herman Ellingsen (Gneist) 400 m hekk: Andreas Haara Bakketun (Gular) 3000 m hinder: Vebjørn Hovdejord (Snøgg), Jesper Lundin (BUL Tromsø), Didrik Røssum Jensen (Nittedal) Stav: Pål Haugen Lillefosse (Fana), Simen Guttormsen (Vidar) Lengde: Henrik Flåtnes (Tønsberg) Tresteg: Henrik Flåtnes (Tønsberg) Diskos: Steffen Melheim (Olden) Spyd: Daniel Thrana (Kristiansand) Tikamp: Sander Skotheim (Tjalve), Markus Rooth (Tjalve) 4 x 100 m stafett: Vaula, Tijani-Ajayi, Jonas Berggård Skåden (Sandnes), August Hemstad (Gular) 4 x 400 m stafett: Ingvaldsen, Grimerud, Kulseng, Bakketun. Kvinner: 100 m: Maren Bakke Amundsen (Moelven) 200 m: Maren Bakke Amundsen (Moelven), Henriette Jæger (Aremark) 400 m: Jæger, Astri Ayo Lakeri Ertzgaard (Tjalve), Sigrid Kongssund Amlie (Moelven) 800 m: Anne Gine Løvnes (Vidar), Pernille Karlsen Antonsen (Vidar), Anniken Årebrot (Orion) 1500 m: Ingeborg Østgård (Tjalve), Selma Løchen Engdahl (Tjalve), Grete Tyldum (Steinkjer) 5000 m: Mari Roligheten Ruud (IL i BUL) 10.000 m: Kristine Meinert Rød (Oppegård), Adele Norheim Henriksen (Gular) 100 m hekk: Andrea Rooth (Lambertseter), Martine Hjørnevik (Norna-Salhus), Ingrid Pernille Rismark (Vidar) 400 m hekk: Rooth, Marin Stray Gautadottir (Skjalg), Astri Ayo Lakeri Ertzgaard (Tjalve) 3000 m hinder: Kristin Svendby Otervik (Lørenskog), Sigrid Alvik (Tyrving), Sara Busic (Skjalg) Stav: Kitty Augusta Friele Faye (Fana) Tresteg: Rachel Ombeni (Norna-Salhus), Hedda Kronstrand Kvalvåg (Tjalve) Diskos: Lotta Flatum (Brandbu), Elisabeth Thon Rosvold (Tjalve) 4 x 400 m stafett: Jæger, Rooth, Ertzgaard, Amlie, Gautadottir. (NTB)
Tidspunkt: 04-07-2023 - Kl.08:33 - Kilde: NRK - Info


109. Lillefosse på tredjeplass i Stockholm
Pål Haugen Lillefosse viste lovende takter da han ble nummer tre i stavkonkurransen i Diamond League-stevnet i Stockholm. bergenseren tok seg over 5,72 meter. Bare den svensk-amerikanske stavstjernen Armand «Mondo» Duplantis og filippinske Ernest John Obiena slo den norske 22-åringen. Duplantis er over 6,05 og vant (han hopper fortsatt), mens Obiena stoppet på 5,82. (©NTB)
Tidspunkt: 02-07-2023 - Kl.18:50 - Kilde: NRK - Info


110. RBK tar innpå VIF etter knusende seier over Røa
Rosenborg knuste Røa 3–0 i Toppserien i fotball lørdag. Rosenborg fikk en drømmestart da Elin Sørum satte kampens første mål etter kun fem minutter. Anna Jøsendal doblet ledelsen etter et drøyt kvarter. Etter pausen satte Synne Brønstad spikeren i kista og Rosenborg tok med seg tre mål og tre poeng fra hovedstaden. Nå ligger de kun fire poeng bak serieleder Vålerenga. Røa ligger på sjetteplass med 21 poeng. Stabæk fikk også med seg tre poeng fra bergen da Åsane ble slått 3–1.
Tidspunkt: 01-07-2023 - Kl.15:01 - Kilde: NRK - Info


111. Regine Storå er tatt ut til VM i buldring
Regine Storå (21) fra Bodø er tatt ut til VM i buldring i Sveits. Det opplyser hun selv til NRK. – Det betyr utrolig mye for meg å få lov til å representere Norge i VM! Det er veldig gøy å se at alt arbeidet jeg legger ned i treningen betaler seg, og jeg gleder meg masse til å prøve hardt i en siste konkurranse for sesongen, sier Storå til NRK. Hun bor og trener vanligvis i Innsbruck i Østerrike, men har ladet batteriene hjemme i Bodø noen uker før VM. Storå har tidligere deltatt flere ganger i verdenscupen, nordisk mesterskap og NM. I Europacupen i år kom hun til semifinalen. Hun deltar sammen med tre andre norske kvinner, og er den eneste fra et sted lenger nord enn bergen. Storå er også den eneste fra Nordland som konkurrerer på et internasjonalt nivå i buldring. VM i buldring er fra 31. juli til 10. august.
Tidspunkt: 30-06-2023 - Kl.19:33 - Kilde: NRK - Info


112. Eikeland klar for Brann
Amalie Eikeland blir Brann-spiller. Det melder klubben på egne hjemmesider. bergenseren vender hjem etter fire år i engelsk fotball og Reading. Hun har signert en 2,5 år lang kontrakt med Brann. – Det er mye spennende som skjer her, og jeg har lyst til å vinne noe. Noe som Brann gjorde i fjor. De har fått en litt trå start i år, men det er fortsatt mulighet i cupen, og så skal de jo ut i Champions League til høsten, og det fristet veldig, sier Eikeland.
Tidspunkt: 30-06-2023 - Kl.09:05 - Kilde: NRK - Info


113. VM-klare Eikeland klar for Brann
Amalie Eikeland blir Brann-spiller. Det melder klubben på egne hjemmesider. bergenseren vender hjem etter fire år i engelsk fotball og Reading. Hun har signert en 2,5 år lang kontrakt med Brann. – Det er mye spennende som skjer her, og jeg har lyst til å vinne noe. Noe som Brann gjorde i fjor. De har fått en litt trå start i år, men det er fortsatt mulighet i cupen, og så skal de jo ut i Champions League til høsten, og det fristet veldig, sier Eikeland.
Tidspunkt: 30-06-2023 - Kl.09:05 - Kilde: NRK - Info


114. Brann-kapteinen forlenget: – Jeg elsker klubben
Branns kaptein Cecilie Redisch Kvamme har skrevet under en ny kontrakt som binder henne til klubben ut 2025. Det bekrefter Brann på sine nettsider. – Jeg elsker klubben, jeg elsker byen. Jeg hadde ikke noe ønske om å flytte på meg. Det er veldig tydelig at det er her jeg har lyst til å være, sier Kvamme. 27-åringen gjorde comeback i Brann i 2021 etter to år i West Ham. Siden returen har hun vært med på å vinne to seriegull og ett cupgull med bergenserne. (NTB)
Tidspunkt: 28-06-2023 - Kl.14:53 - Kilde: NRK - Info


115. Europalekene: Nytt norsk gull i triatlon
Etter 1500 meter svømming, 40 kilometer sykling og 10 kilometer løping gikk bergenseren Vetle Bergsvik Thorn seirende ut av onsdagens triatlon i Europalekene i Krakow, etter en langspurt. 24-åringen, som representerer Åsane CK, følger med det opp Solveig Løvseths gull på kvinnenes triatlon tirsdag. Israelske Shachar Sagiv tok innpå nordmannen på slutten, men Thorn ble for sterk og Sagiv måtte ta til takke med sølvet. Sveitsiske Adrien Briffod kapret bronsen. Casper Stornes ble nummer 21 og Sebastian Wernersen endte på 29. plass. Olympisk mester Kristian Blummenfeldt og verdensmester Gustav Iden deltok ikke i Europalekene.
Tidspunkt: 28-06-2023 - Kl.09:54 - Kilde: NRK - Info


116. Idrettspresident Al-Samarai om Lubna Jaffery: – Vi har en felles forståelse
Lubna Jaffery ble onsdag presentert som regjeringens nye Kultur- og likestillingsminister. Det gleder idrettspresident Zaineb Al-Samarai, som sender sine gratulasjoner på vegne av norsk idrett. – Jeg er sikker på at Lubna Jaffery deler vår ambisjon om at alle skal ha mulighet til å oppleve idrettsglede, og vi gleder oss til å få til dette sammen, sier idrettspresident Zaineb Al-Samarai i en uttalelse. – For norsk idrett er jeg sikker på at det er en fordel at Jaffery har kjent på hvor viktig frivilligheten og idretten er. Det gjør at vi har felles forståelse av flere av de utfordringene idretten står ovenfor, sier Al-Samarai videre. Jaffery ble, sammen med statsminister Jonas Gahr Støre, tatt imot med applaus, blomster og mange gode klemmer på Slottplassen onsdag formiddag. 43 år gamle Jaffery er tidligere arbeidsbyråd i bergen, hvor hun også var fungerende byrådsleder. Hun har også vært statssekretær i Kulturdepartementet fra 2009–2012. Idrettspresidenten takker også tidligere Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergustuen. Hun trakk seg fra sin post forrige uke.
Tidspunkt: 28-06-2023 - Kl.09:41 - Kilde: NRK - Info


117. Lillefosse nummer fire i Tsjekkia – suveren Duplantis satte årsbeste
Pål Haugen Lillefosse hadde tre stavhoppere foran seg på resultatlistene i Ostrava-stevnet på kontinentaltouren. bergenseren klarte 5,70 meter. Med det var han én centimeter unna sesongbeste. Lillefosse lyktes på første forsøk på 5,20, 5,60 og 5,70, men konkurransen var over etter tre riv på 5,80. Nok en gang var Armand Duplantis i egen klasse. Han satte ny årsbeste på hele 6,12 meter. Kurtis Marschall (Australia) og Ernest John Obiena (Tsjekkia) tok de øvrige plassene foran Lillefosse, som delte 4.-plassen med polske Piotr Lisek. Simen Guttormsen greide 5,40 og ble nummer åtte. I kvinneklassen endte Lene Retzius på 6.-plass. Hun greide 4,24 meter på andre forsøk, men rev samtlige tre ganger da lista var hevet til 4,34. Stevnet i Ostrava har såkalt gullstatus og er blant de mer prestisjetunge på kontinentaltouren. (©NTB)
Tidspunkt: 27-06-2023 - Kl.18:50 - Kilde: NRK - Info


118. På vei til Norge - angrepet
72 år gamle Wim Rutten var på vei til bergen i yachten sin da han ble angrepet av en spekkhogger.
Tidspunkt: 25-06-2023 - Kl.12:58 - Kilde: Dagbladet - Info


119. Brann senket av LSK Kvinner
LSK Kvinner tok en sterk borteseier da de slo Brann 2-0 i bergen lørdag ettermiddag. Et kvarter ut i andreomgangen tok LSK Kvinner ledelsen ved Mimmi Löfwenius. Signe Holt Andersen (bildet) doblet etter 73 minutter. Ingen av lagene klarte å sette ballen i mål flere ganger. Sluttresultatet ble dermed 0-2. Dermed henger LSK Kvinner med i medaljekampen. De ligger nå på tredjeplass, og har en luke ned til Brann på fjerde på hele åtte poeng. Rosenborg vant oppskriftsmessig 2-0 over Åsane på hjemmebane, etter scoringer avElin Sørum og Celine Emilie Nergård. Trønderne beholder dermed andreplassen på tabellen.
Tidspunkt: 24-06-2023 - Kl.14:59 - Kilde: NRK - Info


120. Ny smell for Riises Avaldsnes - ute av cupen
John Arne Riises Avaldsnes røk på hodet ut av cupen onsdag kveld. Åsane tok seg videre med 3-0. Milena Kokosz, Andrine Mo og Katarina Dybvik Sunde scoret målene for Åsane. Riise gjorde flere endringer på laget til denne kampen. Lørdag venter en bunnkamp mot Arna-Bjørnar. Det er det eneste laget bak dem på tabellen. Brann gjorde kort prosess mot 1. divisjonslaget Klepp i sin cupkamp og ga seg ikke før det sto hele 8-0 på resultattavlen. bergenserne hadde hele seks forskjellige målscorere i kampen. Røa måtte på sin side ut i ekstraomganger i sin kamp mot Hønefoss. Sistnevnte, som spiller på nivå to, tok ledelsen rett før pause, men Røa utlignet i siste ordinære spilleminutt. Kampen gikk til straffer, og der var Røa best og vant 4-2.
Tidspunkt: 21-06-2023 - Kl.17:51 - Kilde: NRK - Info


121. NM-favoritt bor i bilen og samlar på krystallar: – Kan gå bananas
Leo Bøe (23) har for vane å klatre til topps. På vegen har bergensaren gjort eit noko uvanleg karriereval.
Tidspunkt: 20-06-2023 - Kl.03:28 - Kilde: NRK - Info


122. NM-veka: Tårevåt Taranger tok sitt sjette NM-gull i Ultraløp – Slorafoss jublet for sølvvinner
Det ble en følelsesladet målgang i NM i ultraløp da Bjørn Tore Kronen Taranger fra BFG bergen løpeklubb vant med 247,7 kilometer. Det er bedre enn VM-kravet, men det har han allerede klart hele tre ganger på rad og i desember venter VM i Taiwan. – Akkurat nå er det veldig mye følelser, sier Taranger mens tårene renner etter målgang. – Jeg trengte virkelig dette gullet nå. Det er mye som har skjedd i det siste, fortsetter han. For selv om dette er hans sjette gull på distansen, smaker det like godt. Løpevenninnene Annette Velde Sande og Ida Slorafoss jublet på kvinnesiden som sprang sammen i 19 timer. Sande tok gullet, men var mest glad på sølvvinner Slorafoss´ vegne som klarte VM-kravet.
Tidspunkt: 18-06-2023 - Kl.15:09 - Kilde: NRK - Info


123. NM-veka: Suverene seiere til Kindlihagen og Schröter i buldring
Lørdag var det duket for NM i buldring som en del av NM-veka i Trøndelag, hvor buldrerne skulle løse fire ulike ruter. Ingrid Kindlihagen fra Haugaland Klatrelag imponerte stort og tok gullet i kvinneklassen. – Det er perfekt levert til NM-gull. Hun kunne ikke gjort det bedre, punktum, sier NRKs kommentator Ole Kristian Stoltenberg etter Kindlihagen kjempet seg opp buldreveggen i den avgjørende runden på problem 4. – Det er bare å bøye seg i kalkstøvet, sier NRKs ekspertkommentator Bjørn Sætnan. Det er haugalendingens første NM-gull. – Jeg har ganske mange andreplasser, så det er veldig gøy å endelig få det skikkelig til, sier en strålende vinner til NRK som mener hun mentaliteten var bedre i år. Anne Espolin Ackre fra bergen Klatreklubb sikret andreplassen, mens det ble bronse på Sunniva Eik Haave fra Oslo klatreklubb. På herresiden var Thiol Jeldrik Schröter fra Kolsås Klatreklubb suveren. Både han og Kindlihagen løste hvert problem feilfritt. – Hele kroppsspråket har lyst kontroll og glede, sier NRKs kommentator Stoltenberg. – Det smaker veldig godt, smiler Schröter som tar sitt sjette NM-gull. Ørjan Rødland Vaage fra Haugaland Klatrelag tok sølvet, mens Teodor Kirkebø fra Kolsås Klatreklubb ble nummer tre.
Tidspunkt: 17-06-2023 - Kl.17:03 - Kilde: NRK - Info


124. Klaveness blir styremedlem i gatelagsorganisasjon
Fotballpresident Lise Klaveness er nytt styremedlem i Fotballstiftelsen, paraplyorganisasjonen for norske gatelag. I en pressemelding fra Fotballstiftelsen sier Klaveness at hun brenner for gatelagene, og at hun selv ba om å få være en del av styret. – Dette er et prosjekt jeg og NFF er stolte av og brenner veldig for. Gatelagsprosjektet viser hvor viktig fotball kan være, også for de som sliter med rus og avhengighet. Prosjektet bidrar til at spillerne føler seg sett og inkludert og får trygghet og struktur i livet. Men viktigst av alt: Det bidrar til at flere kommer seg i arbeid og skolegang, sier fotballpresidenten. Klaveness skal tirsdag åpne den årlige, nasjonale gatelagsturneringen. Den spilles tirsdag og onsdag i bergen, og 29 lag deltar. (NTB)
Tidspunkt: 13-06-2023 - Kl.06:45 - Kilde: NRK - Info


125. Heltne Nilsen brant straffe – poengdeling mellom Brann og LSK
Sivert Heltne Nilsen kunne bli tomålsscorer og den store helten for Brann hjemme mot Lillestrøm, men Brann-kapteinen brant et straffespark og det endte 2–2. Lillestrøm fikk den beste starten i bergen og gikk til pause med 1–0 etter at Eskil Edh hadde sendt gjestene i føringen mot spillets gang. Men etter hvilen snudde Brann kampen på tre minutter. Først var Heltne Nilsen sikker fra elleve meter før Ole Didrik Blombergs fantastiske forarbeid ble omgjort til mål av Niklas Castro. Lillestrøm hadde derimot ikke gitt seg og Kristoffer Tønnessen reduserte til 2–2 etter et lurt frisparktrekk. Det ble også sluttresultatet etter at Heltne Nilsens andre straffespark for kvelden ble reddet av LSK-keeper Mads Hedenstad Christiansen.
Tidspunkt: 11-06-2023 - Kl.19:11 - Kilde: NRK - Info


126. Finne månedens spiller
Branns superspiss Bård Finne er blitt belønnet både med landslagsplass og pris som månedens spiller etter en flott mai måned. Finne scoret seks mål på fem kamper i Eliteserien forrige måned og hjalp Brann til flere seirer. bergenserne er også klar for fjerde runde i cupen med hjelp av tre mål fra Finne. – Det har vært en veldig god måned, så det er veldig hyggelig, sier Finne til TV 2. (NTB)
Tidspunkt: 09-06-2023 - Kl.09:18 - Kilde: NRK - Info


127. Bodø/Glimt med knusende seier i hovedstaden
Bodø/Glimt fortsatte storformen da de tok sin femte strake seier da de vant 3–1 over Vålerenga på bortebane i Eliteserien søndag. Faris Pemi ble kveldens matchvinner med to nettkjenninger. – Det er en fantastisk følelse. Jeg hjalp laget med å skaffe tre poeng, og vi fortsetter framover. Vi er veldig fornøyde, sa tomålsscorer Faris Pemi til TV 2. Eliteseriens toppscorer Amahl Pellegrino noterte seg også for et vakkert mål. Gjestene styrte kampen, men i siste ordinære spilleminutt satte Jones El-Abdellaoui et trøstemål for VIF. Glimt har med det åtte poeng ned til tabelltoer Brann, etter at bergenserne slo tabelljumbo Aalesund. De øvrige kampene i Eliteserierunden søndag endte slik: Aalesund – Brann: 1-3, Lillestrøm – Stabæk: 3-1, Rosenborg – HamKam: 4-0, Sandefjord – Odd: 4-0, Strømsgodset – Haugesund: 1-2, Tromsø – Sarpsborg 08: 2–1. Viking – Molde pågår nå, stillingen er foreløpig 0–1.
Tidspunkt: 04-06-2023 - Kl.17:10 - Kilde: NRK - Info


128. Norsk bestenotering av Jæger på 300 meter
Henriette Jæger satte soleklar norsk bestenotering på 300 meter med 36,92 under Trond Mohn Games i bergen lørdag. – Jeg er kjempeglad. Det er mitt første løp utendørs i år. Tiden er kjempebra, sa Jæger til NRK. I slegge satte Eivind Henriksen ny årsbeste med 76,09, men ble slått av landsmannen Thomas Mardal. Han fikk opp et bestekast på hele 77,46 meter. Gloppen-utøverens tidligere personlig rekord lød på 76,74. Narve Gilje Nordås løp en solid 3000 meter, og vant den med en sterk sisterunde på tiden 7.43,94. Tobias Grønstad løp nok en gang en god 800 meter og vant den på 1.46,61. Kun tre nordmenn har løpt distansen raskere enn Grønstad gjennom tidene. I stav ble det seier til Pål Haugen Lillefosse. Han oppnådde 5,72 meter, men måtte gi seg på 5,82 meter med krampetendenser i leggene. (NTB)
Tidspunkt: 03-06-2023 - Kl.19:37 - Kilde: NRK - Info


129. Ragne Wiklund tildelt Egerbergs ærespris
Ragne Wiklund er første vinner av Egebergs ærespris siden 2020. Tildelingen ble gjort i forbindelse med idrettstinget i bergen. Utmerkelsen regnes som den høyeste i norsk idrett. Den ble opprettet i 1919 av Ferdinand Egeberg. Wiklund er den 58. utøveren til å motta prisen. Hun fikk den på lørdagens middag for tingets delegater og inviterte. Man må ha gode resultater i minst to ulike idretter for å være en kandidat for Egebergs ærespris. I Wiklunds tilfelle dreier det seg om skøyter og orientering. (NTB)
Tidspunkt: 03-06-2023 - Kl.19:37 - Kilde: NRK - Info


130. Idrettsstyret snur etter feide med Antidoping Norge
Styret i Norges idrettsforbund drar i bremsen og ber likevel ikke tinget stemme over å gi Antidoping Norge ansvaret for doms- og appellorganet i dopingsaker. I stedet besluttet idrettsstyret på sitt styremøte i bergen torsdag å fremme et endringsforslag der det bes om tingets tilslutning til at styret fortsatt skal arbeide for etablering av en nasjonal antidopinglov, med etablering av en domsfunksjon i dopingsaker uavhengig av idretten og Antidoping Norge. Kulturdepartementet har overfor NIF varslet at et høringsutkast til en slik lov kan foreligge allerede våren 2024. Helomvendingen skjer få dager etter at Antidoping Norges styreleder Rune Andersen gikk hardt ut mot forslaget i et VG-intervju. Han ga det merkelapper som «radikalt» og «alvorlig for norsk idrett». (NTB)
Tidspunkt: 01-06-2023 - Kl.15:30 - Kilde: NRK - Info


131. Norges Skiforbund støtter Al-Samarai
Norges Skiforbund støtter Zaineb Al-Samarai som ny president i Norges Idrettsforbund. Det bekrefter forbundet i en pressemelding torsdag. – Styret i Norges Skiforbund stiller seg bak valgkomiteens flertallsinnstilling på Zaineb Al-Samarai som ny president i Norges Idrettsforbund, heter det i pressemeldingen. De skriver videre at skistyret hadde et digitalt møte med Al-Samarai og Berit Kjøll, de to kandidatene, og at skiforbundet etter «en helhetsvurdering» landet de på å støtte Al-Samarai. En NRK-kartlegging publisert 25. mai viste at det ligger an til et brakvalg for Al-Samarai. Presidentkampen avgjøres på Idrettstinget i bergen den kommende helgen.
Tidspunkt: 01-06-2023 - Kl.12:22 - Kilde: NRK - Info


132. VG: NIF har hasteinnkalt til styremøte etter dopingkrangel
Norges idrettsforbund har kalt inn til ekstraordinært styremøte mandag kveld etter uenighet med Antidoping Norge, melder VG. Uenigheten bunner i et forslag som skal opp på idrettstinget i bergen til helgen. Antidoping Norge har gitt forslaget som skal diskuteres, merkelapper som «radikalt» og «alvorlig for norsk idrett», skriver VG. Stridens kjerne gjelder hvorvidt det er riktig at Norges idrettsforbund (NIF) skal gi Antidoping Norge ansvaret for doms- og appellorganet i dopingssaker. NIF mener det er riktig i henhold til Wada-koden. Antidoping Norge mener det blir prinsipielt feil. (NTB)
Tidspunkt: 30-05-2023 - Kl.16:22 - Kilde: NRK - Info


133. Brann-juvel solgt til nederlandsk klubb
Det 21 år gamle stjerneskuddet David Møller Wolfe forsvinner fra bergen om bare noen uker, bekrefter Brann.
Tidspunkt: 22-05-2023 - Kl.18:43 - Kilde: NRK - Info


134. Braan bekrefter: Selger stjerneskudd til Nederland
Brann og AZ Alkmaar er enige om en overgang for David Møller Wolfe (21) Det bekrefter Brann på egne hjemmesider. Venstrebacken har vært på medisinsk sjekk i Nederland mandag. Han har signert en kontrakt til sommeren 2028. – Det er vemodig å forlate Brann og det har vært stort å få bære Brann-drakten. Jeg er stolt over å ha fått representere Brann og bergen. Og så var det en guttedrøm som gikk i oppfyllelse å få være med å vinne cupgull med Brann, og å få bidra til å gi supporterne den opplevelsen. Det er en opplevelse jeg tar med meg for alltid, sier Møller Wolfe i pressemeldingen.
Tidspunkt: 22-05-2023 - Kl.17:40 - Kilde: NRK - Info


135. Travel gullnatt for politiet i bergen
Branns cuptriumf ble feiret natt til søndag. Oslopolitiet roser tilreisende fans. I bergen hadde politiet mer å gjøre. Brann vant Ullevaal-finalen 2-0 over Lillestrøm lørdag. Det ble starten på solid feiring både i bergen og Oslo. 14 personer ble bortvist fra sentrum og tre måtte tilbringe natten i arresten etter festligheter natt til søndag i bergen, skriver bergensavisen. Politiet i byen har hatt noe å henge fingrene i nattetimene. Det står i kontrast til natt til fredag. Da var det nærmest ikke var noen hendelser å melde om. – Det har vært litt mer liv i sentrum i natt ja, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt, Steinar Hausvik. Han opplyser at det er snakk om 14 bortvisninger, 13 tilfeller av forstyrrelse av natteroen og tre personer i drukkenskapsarresten. I tillegg ble to tatt med i arresten for et tilfelle av kroppskrenkelse og et tilfelle av vold mot politiet. (NTB)
Tidspunkt: 21-05-2023 - Kl.10:15 - Kilde: NRK - Info


136. TV 2: NFF støtter Zaineb Al-Samarai
Norges Fotballforbund har valgt å stille seg bak Zaineb Al-Samarai (35) i kampen om presidentvervet i Norges idrettsforbund, melder TV 2. – Gitt den uroen som har vært tror vi et presidentbytte nå vil gi den beste arbeidsroen fremover. Zaineb har en spennende bakgrunn og kjenner fotball- og idrettsbevegelsen godt, sier NFF-president Lise Klaveness til TV 2. Hun sier til kanalen at begge de to kandidatene, Zaineb Al-Samarai og Berit Kjøll, har vært inne i et forbundsstyremøte hvor de la frem sine tanker og prioriteringer for neste periode. Etter det møtet falt NFF ned på hvem de ville stille seg bak. Det er medlemmene av idrettsstyret samt 75 representanter fra idrettskretsene og 75 representanter fra særforbundene som har stemmerett på Idrettstinget. Valget av NIF-president skjer i bergen fra 2. til 4. juni.
Tidspunkt: 20-05-2023 - Kl.11:09 - Kilde: NRK - Info


137. Branns Heggebø mister cupfinalen med skade
Aune Heggebø sliter med en leggskade og blir ikke spilleklar til Branns cupfinale mot Lillestrøm på Ullevaal stadion lørdag, melder BA. Heggebø har vært ute av Brann-troppen de to siste kampene på grunn av skaden, og fredag var han ikke til stede da lagkameratene gjennomførte den siste treningsøkta før cupfinalen. bergensavisen får opplyst at han ikke blir frisk i tide til lørdagens kamp. – Han hadde et lite inngrep her i helgen, så vi får se hvor fort den foten leger seg, men i utgangspunktet blir det vanskelig for ham, sa Brann-trener Eirik Horneland om sjansene til å nå helgens store begivenhet på Ullevaal mandag. Videre skriver avisen at Japhet Sery Larsen og Ole Didrik Blomberg var tilbake på treningsfeltet etter å ha stått over torsdag.
Tidspunkt: 19-05-2023 - Kl.11:53 - Kilde: NRK - Info


138. Rytterforbundet holder på støtten til Kjøll i presidentkampen
Norges Rytterforbund stiller seg bak Berit Kjøll (67) i kampen mot presidentvervet i Norges idrettsforbund. Kjølls motkandidat i presidentvalget er 35 år gamle Zaineb Al-Samarai. I slutten av april ble det klart at et flertall på sju i Idrettsforbundets valgkomité innstilte på Al-Samarai som idrettspresident. Bare tre ville ha Kjøll. 67-åringen får fortsatt støtte fra «sine egne» i rytterforbundet. Kjøll har bakgrunn fra ridemiljøet i Bærum rideklubb. – Forbundsstyret har hatt en god og åpen diskusjon om valg av ny idrettspresident. En rådgivende avstemning ga et flertall for Berit Kjøll. Ved behov vil Norges Rytterforbunds idrettsting-delegater konsultere forbundsstyret fram mot Idrettstinget, sier Sannum til NTB. Kjøll avgjorde presidentvalget for snart fire år siden med 50,61 prosent av stemmene mot storfavoritten Sven Mollekleivs 49,39 – to stemmers overvekt. Det er medlemmene av idrettsstyret samt 75 representanter fra idrettskretsene og 75 representanter fra særforbundene som har stemmerett på Idrettstinget. Valget av NIF-president skjer i bergen fra 2. til 4. juni. (©NTB)
Tidspunkt: 19-05-2023 - Kl.11:01 - Kilde: NRK - Info


139. Her går Brann-spillerne i 17. mai-toget etter kritikken
Brann-spillernes deltakelse i 17. mai-toget har skapt debatt. Onsdag var Bård Finne og lagkameratene ute i gatene for å møte folket på nasjonaldagen. Debatten i forkant har handlet om Brann-profilenes tradisjonsrike 17. mai-tradisjon kan virke energitappende kun tre dager før cupfinalen mot Lillestrøm på Ullevaal stadion. Bakteppet er naturlig nok også at Brann tirsdag kveld var i aksjon hjemme på Stadion. Eliteserieoppgjøret mot Stabæk endte med en knusende 4-1-seier. Generalprøven foran cupfinalen kunne dermed knapt vært bedre. bergensavisens ekspert Jonas Grønner er blant dem som har uttalt seg kritisk til deltakelsen i 17. mai-toget. – Dette er helt uaktuelt. Dette kan ikke skje. De kan ikke vandre rundt timevis i finsko med 16.-maikampen i beina – tre dager før en cupfinale! Her må noen gå i seg selv. Dette er ikke toppidrett verdig, sa han i helgen. Grønner, som selv har vært Brann-spiller, er bekymret for restitusjonen etter tirsdagens kamp. Med til historien hører det at Brann har gjort endringer på årets 17.-maifeiring for å tilpasse den til oppladningen til cupfinalen. Spillerne ble kjørt med buss ned til området de skal gå i tog fra. (NTB)
Tidspunkt: 17-05-2023 - Kl.12:40 - Kilde: NRK - Info


140. Finne-dobbel da Brann herjet
Brann avanserte til 3.-plass på tabellen i Eliteserien med 4-1-seieren over Stabæk på fotballens festdag i bergen tirsdag. Bård Finne herjet, og scoret fo av målene. – Det er kanskje den kuleste kampen man kan spille om man ser bort fra cupfinalen. Akkurat i kampens hete føles det som en vanlig kamp, men jeg merket det før start da vi sang «Nystemten», sa Finne til TV 2. – Jeg kjente at det gikk inn på meg, fortsatte tomålsscoreren. Seieren var også perfekt oppladning til cupfinalen mot Lillestrøm som kommer allerede lørdag. Der skal bergenserne forsøke å ta sin første cuptittel siden 2004. (NTB)
Tidspunkt: 16-05-2023 - Kl.21:54 - Kilde: NRK - Info


141. Sarpsborg 08 rystet Brann 
Brann har hatt en glimrende sesong, men gikk lørdag på en smell borte mot Sarpsborg 08. Bård Finne reduserte med et drømmetreff fra utenfor 16-meteren drøye ti minutter før full tid, men det endte med 2-1-seier til Sarpsborg 08. Mikkel Maigaard og Victor Torp scoret ett mål hver for Sarpsborg, og det holdt til seier, selv om Brann presset på for utligning etter Finnes perlemål. Brann taper dermed litt poeng til Lillestrøm og Bodø/Glimt. LSK slo Odd fredag kveld og er poenget foran bergenserne, mens Bodø/Glimt troner øverst i ligaen.
Tidspunkt: 13-05-2023 - Kl.19:46 - Kilde: NRK - Info


142. Vikenidretten stiller seg bak innstillingen av Zaineb Al-Samarai
Zaineb Al-Samarai får ytterligere støtte under en måned før presidentvalget i Norges idrettsforbund. Der er hun og sittende president Berit Kjøll kandidater. Torsdag kom Vikenidrettens ledermøte med råd om å støtte valgkomiteens innstillingen på Zaineb Al-Samarai. Viken har klart flest delegater (13) av idrettskretsene på tinget i bergen første helgen i juni. –Jeg er ydmyk over rådene vi mottok fra ledermøtet, uttalte styreleder Roar Bogerud. – Vi vil ta dette rådet med oss og diskutere hvordan vi skal forholde oss på et forberedende møte den 22. mai, hvor tingsakene skal gjennomgås. (NTB)
Tidspunkt: 12-05-2023 - Kl.08:42 - Kilde: NRK - Info


143. VG: Minst seks styremedlemmer vil fjerne Kjøll
Seks av medlemmene i idrettsstyret sier rett ut at de vil vrake Berit Kjøll og erstatte henne med Zaineb Al-Samarai, ifølge VG. Avisen skriver at Marco Elsafadi, Elisabeth Faret, Sebastian Henriksen, Ole Jørstad, Sara Stokken Rott og Erik Unaas støtter Al-Samarai. Visepresidentene Vibecke Sørensen og Sondre Gullord ønsker ikke å oppgi hvem de støtter foran presidentvalget i bergen første helgen i juni. Det gjør heller ikke Astrid Strandbu eller IOC-representant Kristin Kloster Aasen. Utøverrepresentant Astrid Uhrenholdt Jacobsen har ikke svart VG. – Norsk idrett trenger ro. Ikke en opprivende valgkamp med flere benkekandidater. Jeg har sittet i Idrettsstyret sammen med Zaineb Al-Samarai i fire år, og jeg vet at det kommer til å fungere godt både overfor styrekollegiet, organisasjonen, myndigheter, mediene og andre sentrale samarbeidspartnere vi trenger for å utvikle den norske idrettsmodellen og våre strategiske mål videre, sier styremedlem Erik Unaas til avisen. Et flertall på sju i valgkomiteen innstilte på Al-Samarai som idrettspresident, mens tre ville ha Berit Kjøll, som har varslet at hun vil kjempe for gjenvalg. Det er medlemmene av idrettsstyret samt 75 representanter fra idrettskretsene og 75 representanter fra særforbundene som har stemmerett på idrettstinget (NTB)
Tidspunkt: 09-05-2023 - Kl.09:21 - Kilde: NRK - Info


144. Horneland månedens trener i Eliteserien
Branns Eirik Horneland er kåret til månedens trener i Eliteserien. - Dette er et synlig bevis på at mange har jobbet godt over tid, og vi setter pris på at det blir lagt merke til. Dette er lagarbeid, og prisen er til alle spillerne, trenerne, klubben og supporterne sier Horneland i en pressemelding. De nyopprykkede bergenserne har åpnet Eliteserien med ti poeng på fem kamper under hans ledelse. Brann ligger på 2. plass i ligaen, bare bak Bodø/Glimt. Deres store stjerne, Amahl Pellegrino, er kåret til månedens spiller i Eliteserien, mens Branns David Møller Wolfe er månedens unge spiller.
Tidspunkt: 05-05-2023 - Kl.14:55 - Kilde: NRK - Info


145. Brann slo tilbake - borteseier mot Stabæk
Etter tre kamper uten seier kom Brann-kvinnene seg lørdag tilbake på seierssporet. bergenserne slo Stabæk 3-1 på bortebane. Rikke Nygard, Cecilie Redisch Kvamme og et selvmål fra Silje Bjørneboe sørget for 3-0-ledelse da knappe 20 minutter gjensto av kampen. Melissa Bjånesøys redusering ble bare et trøstemål for Stabæks del. Brann ligger på 4. plass, fem poeng bak serieleder Vålerenga. Stabæk ligger på sin side på 7. plass.
Tidspunkt: 29-04-2023 - Kl.14:52 - Kilde: NRK - Info


146. Gimle er noregsmeistrar i basketball
Gimle basket er noregsmeistrar i basketball. Det er klart etter at dei vann den fjerde kampen i sluttspelet fredag kveld. Det var jamnt i dei to fyrste periodane av kampen, før Gimle drog frå og vann 82-104 over heimelaget Frøya i Frøya Arena på Melkeplassen i bergen. – Dette er stort. Det var stort då me vann i fjor, og det er det i år også. Det er så herleg å bli noregsmeister saman med alle kameratane sine, seier Jørgen Odfjell, som vart kåra til finalekampens beste spelar.
Tidspunkt: 28-04-2023 - Kl.18:47 - Kilde: NRK - Info


147. bergen koker: - Helt sinnssykt
Halvannet år etter nedrykket er Brann klare for cupfinale, etter seier over Stabæk på en Nadderud-matte som ble slaktet på NRK.
Tidspunkt: 26-04-2023 - Kl.19:46 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


148. Finaleklare bergensere i ekstase: – Enormt stort
Det var elleville gledescener blant tilreisende bergensere etter at Brann tok seg til cupfinalen på Stabæks bekostning.
Tidspunkt: 26-04-2023 - Kl.17:52 - Kilde: NRK - Info


149. Til himmels
Brann og bergen eksploderte av glede. Vålerenga-trener Fagermo klikket av sine.
Tidspunkt: 22-04-2023 - Kl.19:52 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


150. Knusende Brann-seier - rasende Fagermo fikk gult kort
– Det var et fantastisk publikum og en fantastisk ramme. Dette er drømmen, jeg får frysninger, sier Branns Sivert Heltne Nilsen til TV 2 etter kampen. Et fullsatt Brann stadion ble løftet til himmels allerede etter seks minutter. Bård Finne flikket et innlegg videre bak i feltet, hvor Frederik Børsting satte bredsiden til. Kontant i nettet og en tidlig ledelse til hjemmelaget. Gleden ble derimot kortvarig. Knappe ti minutter senere ble en klønete Japhet Sery Larsen målscorer mot eget lag. Midtstopperen strakk foten fram og utmanøvrerte Mathias Dyngeland. Det kokte i bergen, hvor vertene var klart sterkeste før pause. Både Sery Larsen, Finne og Ole Didrik Blomberg var farlig frempå, men gjestene slapp med skrekken. Brann var best på eget gres og fortsatte å kjøre på etter pause. Vålerenga stilnet hjemmefansen for en kort stund da Seedy Jatta fant veien til mål, men scoringen ble annullert for offside. Ikke lenge etter pekte dommeren på straffemerket. Bård Finne fikk et kakk på ankelen inne i Vålerengas 16-meter og gikk i bakken. Mens Sivert Heltne Nilsen gjorde seg klar ved straffemerket, kjeftet en rasende Dag-Eilev Fagermo på seg gult kort. Branns kaptein beholdt roen, trillet ballen motsatt vei av der Magnus Sjøeng slengte seg, og publikum gikk av hengslene igjen. Seks minutter etter at han ble byttet inn, økte Aune Heggebø til 3-1. Felix Horn Myhre spilte lagkompisen gjennom med presisjon, og avslutningen sto i stil til assisten. Brann har seks poeng etter tre kamper, Vålerenga befinner seg langt nede på tabellen med sine tre poeng.
Tidspunkt: 22-04-2023 - Kl.17:52 - Kilde: NRK - Info


151. Heltne Nilsen scoret omdiskutert straffe: - Som å fri til kona
– Å ta straffe er som å fri til kona, sier målscorer Sivert Heltne Nilsen til NRK. Et fullsatt Brann stadion ble løftet til himmels allerede etter seks minutter. Bård Finne flikket et innlegg videre bak i feltet, hvor Frederik Børsting satte bredsiden til. Kontant i nettet og en tidlig ledelse til hjemmelaget. Gleden ble derimot kortvarig. Knappe ti minutter senere ble en klønete Japhet Sery Larsen målscorer mot eget lag. Midtstopperen strakk foten fram og utmanøvrerte Mathias Dyngeland. Det kokte i bergen, hvor vertene var klart sterkeste før pause. Både Sery Larsen, Finne og Ole Didrik Blomberg var farlig frempå, men gjestene slapp med skrekken. Brann var best på eget gres og fortsatte å kjøre på etter pause. Vålerenga stilnet hjemmefansen for en kort stund da Seedy Jatta fant veien til mål, men scoringen ble annullert for offside. Ikke lenge etter pekte dommeren på straffemerket. Bård Finne fikk et kakk på ankelen av Engas Fredrik Oldrup Jensen inne i Vålerengas 16-meter og gikk i bakken. – Jeg føler at i det han kjører skuddfinta, så er det like mye han som løper inn i meg, sier Oldrup Jensen til NRK. Bård Finne er uenig. – Jeg drar meg unna forsvarsspilleren. Når han er på meg, mener jeg det ikke er noe å gjøre om i alle fall, sier Finne til NRK – Går du litt lett ned? Det synes jeg ikke. Mens Sivert Heltne Nilsen gjorde seg klar ved straffemerket, kjeftet en rasende Dag-Eilev Fagermo på seg gult kort. – Det er ikke noe takling. Det hadde aldri blitt frispark ute på banen en gang. Han står der, og det er kontakt. Men hvis det er straffe, da blir det mange straffer i år, sier Fagermo til NRK. Branns kaptein beholdt roen, trillet ballen motsatt vei av der Magnus Sjøeng slengte seg, og publikum gikk av hengslene igjen. – Jeg brukte «Geir Jordet-strategi», forteller Nilsen om hvordan han beholdt roen i det viktige øyeblikket. Seks minutter etter at han ble byttet inn, økte Aune Heggebø til 3-1. Felix Horn Myhre spilte lagkompisen gjennom med presisjon, og avslutningen sto i stil til assisten. Brann har seks poeng etter tre kamper, Vålerenga befinner seg langt nede på tabellen med sine tre poeng.
Tidspunkt: 22-04-2023 - Kl.17:52 - Kilde: NRK - Info


152. Lyn overlegne i bergen
Anna Aahjem scoret to mål da Lyn slo Arna-Bjørnar 3-1 i sesongens femte kamp i Toppserien. Med det fikk Oslo-laget med seg tre viktige poeng, og sin andre seier. Arna-Bjørnar har fortsatt ikke vunnet en kamp og ligger klart sist i serien - tre poeng bak Åsane, som tapte 0-1 borte mot Stabæk lørdag ettermiddag.
Tidspunkt: 22-04-2023 - Kl.14:52 - Kilde: NRK - Info


153. Satte norsk rekord to ganger
Nicholas Lia (22) brukte 21,98 sekunder på 50 meter fri under svømmefestivalen i bergen fredag, og det var igjen norsk rekord. Tiidligere på dagen hadde han klart 22,09. 21,98 ble satt på de første 50 meterne av 100 meter-finalen senere fredag, skriver NTB. Den sterke dagen gjør at Lia er klar for VM i langbane i japanske Fukuoka fra 14. til 30. juli. Tiden var også bare to hundredeler bak OL-kravet til Paris i 2024. Senere fredag satte Jon Jøntvedt fra Bryne norsk rekord på 400 meter medley med 4.17,49.
Tidspunkt: 21-04-2023 - Kl.19:07 - Kilde: NRK - Info


154. Håvard Lorentzen snur – legger ikke opp
– Jeg har bestemt meg for å fortsette, bekrefter Lorentzen til NRK. bergenseren forteller at han har bestemt seg for ett år til, før han tar en ny vurdering etter sesongen. OL-vinneren var lei all reisingen, og ønsket å bruke mer tid hjemme med familien. Derfor vurderte han å legge skøytene på hyllen etter forrige sesong. – Jeg syns fremdeles det er kjekt å konkurrere og drive med skøyter, så det mangler ikke på motivasjonen. Men jeg ønsker å begrense reisingen nå når jeg har fått en datter, sier Lorentzen. Nå er målet VM-gull 1000 meter.
Tidspunkt: 20-04-2023 - Kl.08:59 - Kilde: NRK - Info


155. Poengtap for Brann
Brann måtte nøye seg med 0-0 mot Avaldsnes onsdag kveld. Dermed har de regjerende seriemestrene fra bergen avgitt fire poeng på sesongens fire første kamper. I lokaloppgjørert på Oslos vestkant, vant Lyn 1-0 over Røa etter et mål av Kamilla Melgård.
Tidspunkt: 19-04-2023 - Kl.18:23 - Kilde: NRK - Info


156. Poengtap for Brann – Rosenborg og Vålerenga herjet
Brann måtte nøye seg med 0-0 mot Avaldsnes onsdag kveld. Dermed har de regjerende seriemestrene fra bergen avgitt fire poeng på sesongens fire første kamper. Det betyr at de også sakker akterut på tabellen, for både Rosenborg og Vålerenga vartet opp med målfest i sine kamper. Rosenborg vant 3-0 over Åsane, til tross for storspill av Åsane-keeper Savanna Duffy. Etter et massivt RBK-press, skjøt Cesilie Andreassen hull på byllen med et strålende frispark etter en drøy halvtime. Etter 49 minutter la Synne Skinnes Hansen på til 2-0, før Andreassen scoret sitt andre fem minutter senere. Trønderne står med full pott og 8-0 i målforskjell etter fire serierunder, og topper tabellen med det. Vålerenga kom tidlig under mot Stabæk, men slo kraftig tilbake og leder 4-1. Det var Iris Omarsdottir som sørget for Stabæk-ledelse til pause. Elise Thorsnes utlignet til 1-1 på straffe etter 50 minutter, og så rant det inn scoringer fra Ylinn Tennebø, Thea Bjelde og Karina Sævik Det betyr at Vålerenga er tabelltoer med 10 poeng. I lokaloppgjørert på Oslos vestkant, vant Lyn 1-0 over Røa etter et mål av Kamilla Melgård.
Tidspunkt: 19-04-2023 - Kl.18:23 - Kilde: NRK - Info


157. TV 2: Dyngeland friskmeldt før Vålerenga-kampen
Brann-keeper Mathias Dyngeland har gjennomført første trening og er klarert for spill før hjemmekampen mot Vålerenga lørdag. 27-åringen måtte gå av banen med en tommel ut av ledd i seriepremieren mot Haugesund og måtte dermed stå over 0-2-tapet borte mot Odd. Nå skal sisteskansen imidlertid være kampklar når bergenserne tar imot Vålerenga på Brann Stadion lørdag kveld. – Han har gjennomført første trening og det gikk fint. Så samt han ikke har tilbakefall, så er han klar til helgen, sier Brann-lege Arne Instebø til TV 2.
Tidspunkt: 19-04-2023 - Kl.08:22 - Kilde: NRK - Info


158. Branns kvinnelag flytter inn på Stadion
Klokken 11 tirsdag ble de nye garderobene til kvinnelaget innviet på Brann Stadion. Det skriver klubben på sine nettsider. Brann vil fremover trene på Nymark utenfor Stadion, i tillegg til på Stemmemyren. Derfor blir det godt med fast garderobe på der. – Det betyr utrolig mye for oss å flytte inn her. Spesielt det å kjenne på den kraften som er i den klubben Brann er og det å være under samme tak, sier sportslig leder Aleksander Olsen. Brann-kaptein Cecilie Redisch Kvamme mener dette vil gi dem en enda større følelse av å være én klubb. – Det er også stort for meg personlig, som bergenser, å ha en egen garderobe bare for damelaget på Stadion. Noe jeg aldri kunne drømme om som liten, men som nå mange små jenter rundt om i bergen og Norge kan drømme om, sier hun.
Tidspunkt: 18-04-2023 - Kl.11:46 - Kilde: NRK - Info


159. Brann ned på jorda - tapte for Odd
Brann var høyt oppe etter pangstarten i sesongåpningen. Søndag kom de ned på jorda da Odd ble for sterke i Skien. Scoringer fra Filip Rønningen Jørgensen og Mikael Norø Ingebrigtsen senket bergenserne. Odd er etter seieren oppe på en 2. plass etter å ha tatt fire av seks mulige poeng. Kampen huskes nok kanskje aller best for Bård Finnes gest i den første omgangen. Brann-spissen stormet mot Odd-målet i den første omgangen da Sondre Solholm Johansen løp på seg en strekk i jakten på Finne. Han viste ordentlig fair play da han spilte ballen ut istedet for å fortsette angrepet.
Tidspunkt: 16-04-2023 - Kl.17:00 - Kilde: NRK - Info


160. Åsane og Stabæk kunne begge juble for årets første seier i Toppserien
Åsane vant 2–0 over Arna-Bjørnar i det bergenske oppgjøret i Toppserien lørdag. Synne Bjørnebøle satte inn 1–0 etter 68 minutters spill, og innbytter Kaja Karlsen doblet ledelsen for da hun scoret etter 80 minutter. Med det tok Åsane sine første poeng for sesongen. Stabæk kunne også juble for årets første seier denne sesongen. Melissa Bjånesøy ble med sine to scoringer den store helten for Stabæk i 2-0-seieren over Lyn. Røa klarte ikke å finne nettmaskene og tapte 0–1 mot Rosenborg, som har vunnet alle kampene de har spilt i Toppserien i år. Emilie Joramo scoret for Rosenborg etter 12 minutters spill.
Tidspunkt: 15-04-2023 - Kl.14:55 - Kilde: NRK - Info


161. Frøya møter Gimle i basket-finalen
Frøya vann 94-88 mot Kongsberg Miners i Frøyahallen i bergen onsdag kveld. Ved full tid stod det uavgjort, men Frøya drog i frå i ekstraomgangen. Dermed møter Frøya det andre bergenslaget Gimle i BLNO-finalen 19. april.
Tidspunkt: 12-04-2023 - Kl.18:58 - Kilde: NRK - Info


162. Gimle finaleklare i BLNO
bergenslaget Gimle er klare for finalen i sluttspillet i Eliteserien i basketball (BLNO) etter å ha vunnet 93–77 over Bærum tirsdag. Det skriver TV 2. Gimle vant dermed semifinalene 3–1 sammenlagt. Onsdag møtes byrival Frøya og Kongsberg, hvor førstnevnte leder 2–1 før siste semifinalekamp. Gimle møter vinneren.
Tidspunkt: 11-04-2023 - Kl.18:16 - Kilde: NRK - Info


163. Gave til hele Norge!
Ingenting er bedre for norsk fotball enn at kampene vinnes i bergen på denne måten.
Tidspunkt: 10-04-2023 - Kl.22:43 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


164. Brann fikk det tøft mot Åsane og Avaldsnes berget seieren på hjemmebane
Det har vært en jevnt Toppserierunde så langt denne lørdagen. Åsane ledet både 1–0 og 2–1 før Branns Marthine Østenstad ble matchvinner da hun satte 3–2 for hjemmelaget. Avaldsnes seiret over Lyn på hjemmebane med to mål av danske Hanna Dahl. Anna Aahjem scoret Lyns ene mål i kampen som endte 2–1. Rosenborg trakk det lengste strået mot Arna-Bjørnar i bergen da Emilie Nautnes satte kampens eneste mål etter 89 ordinære spilleminutter. Det ble målrikt i Oslo da Røa og Vålerenga til slutt spilte uavgjort 3–3. Kvinnene fra Oslo øst tok en tidlig ledelse, men Røa utlignet gang på gang. I Bærum har hovedkampen mellom Stabæk og LSK Kvinner nettopp begynt, hvor stillingen i skrivende stund er 0–0. Kampen kan du se på NRK1.
Tidspunkt: 01-04-2023 - Kl.14:59 - Kilde: NRK - Info


165. Brann har signert australsk landslagsspiss
Brann har forsterket troppen med Larissa Crummer (27) fra det australske laget Brisbane Roar, erfarer NTB. Det er ventet at Crummer blir presentert av Brann klokken 11 tirsdag. bergensavisen meldte tirsdag morgen at hun var på plass på trening. Denne sesongen har hun spilt 15 kamper og scoret fire mål for Brisbane Roar. 27-åringen står med 33 kamper for Australia. (NTB)
Tidspunkt: 28-03-2023 - Kl.08:22 - Kilde: NRK - Info


166. Brann snudde til seier mot Lyn – blytung start for Riise
Regjerende seriemester Brann klarte med nød og neppe å redde 2-1-seier borte mot Lyn. bergenserne fikk en tøff start på sesongen da Anna Aahjem skjøt Lyn i ledelsen etter 37 minutter. Brann slo imidlertid knallhardt tilbake etter pause da Alyssa Walker først utlignet, før Nora Eide Lie sendte gjestene i ledelsen på under to minutter. Avaldsnes fikk kjørt seg borte mot LSK Kvinner, og tapte 4-0. Førsteomgangen var relativt jevnspilt, selv om hjemmelaget ledet 1-0. Men da Emilie Woldvik satte inn et straffespark tidlig i andreomgang, ble det overkjøring til slutt. Rosenborg, som er forventet å være Branns største konkurrent i kampen om seriegullet, fikk også en god start på sesongen da de vant 3-0 over Stabæk. Cesilie Andreassen, Synne Skinnes Hansen og Anna Langås Jøsendal sto for trøndernes scoringer. Nyopprykkede Åsane fikk en tøff start på Toppserielivet, og tapte 4-0 hjemme mot Røa.
Tidspunkt: 25-03-2023 - Kl.15:58 - Kilde: NRK - Info


167. Brann sløste enormt mot FCK
Brann er fortsatt ubeseiret i 2023 etter 1-1-møtet med FC København torsdag. I treningskampen kom bergenserne til store muligheter etter pause, men gjestene sløste med sjansene, skriver NTB. Begge målene var straffesparkscoringer. De danske vertene gikk opp i 1–0 ledelse ved Mamoudou Karamoko etter knappa halvtimen spilt. Brann utlignet 13 minutter senere ved Aune Heggebø. Bortelaget burde ha tatt ledelsen etter hvilen, men Heggebøs straffescoring i det 41. minutt ble Branns eneste mål i kampen. Bård Finne, Thore Pedersen, Felix Horn Myhre, Japhet Sery Larsen og Sivert Heltne Nilsen kom alle til store muligheter. Sistnevnte prøvde seg på et saksespark, og kun en feberredning avverget scoring. Etter pause byttet FC København seg svakere, og Brann koblet et skikkelig grep om kampen. Eirik Hornelands menn har imponert stort i vinter og er ubeseiret etter åtte oppgjør. To av dem ble vunnet i cupen mot Haugesund (3–1) og Sandefjord (3-0). Mange spår derfor et knakende godt comeback for Brann i Eliteserien.
Tidspunkt: 23-03-2023 - Kl.16:54 - Kilde: NRK - Info


168. Naalsund skadet seg i United-debuten – ute i seks til åtte uker
To måneder etter overgangen til Manchester United fikk endelig Lisa Naalsund debuten sin i helgen. Det tok imidlertid bare 26 minutter før hun skadet seg. – Jeg var godt inne i kampen, og jeg har trent hardt for å være der. Men alt blir så bortkastet når dette skjer. Jeg ble oppgitt over kroppen, sa Naalsund bergensavisen. Naalsund gjorde overgang til Manchester United i januar, men har måttet vente i over to måneder før hun endelig fikk debuten sin mot Lewes i kvartfinalen av FA-cupen. 27-åringen startet kampen sammen med Vilde Bøe Risa og Maria Thorisdottir, men måtte av allerede etter 26 minutter. Overfor BA utdyper Naalsund omfanget av skaden: – En grad 2-strekk. Jeg er ute i seks til åtte uker. (NTB)
Tidspunkt: 21-03-2023 - Kl.20:11 - Kilde: NRK - Info


169. Drømmeomgang sendte Brann til NM-semifinale
Brann kjørte over Sandefjord og punkterte kampen før pause. Nå er de klare for semifinale i cupen. bergenserne drømmer om sin første cuptittel på 19 år. – Det var veldig gøy. Vi spiller en ganske bra 1. omgang, så senker vi oss ned litt i den andre. Det er selvfølgelig ikke helt greit, men sånn er det noen ganger, sier David Wolfe til NRK etter kvartfinaletriumfen. Den andre omgangen ble mer eller mindre en sjarmøretappe for bergenserne, som hadde full kontroll etter scoringer fra Felix Horn Myhre, David Wolfe og Mathias Rasmussen før pause. – Det rakner litt for mye. Vi faller litt sammen etter 1-0-målet, sa Sandefjord-kaptein Alexander Ruud Tveter til NRK i pausen. – Vi spiller ikke som vi skal. Da blir det akkurat som Brann vil ha det og da er de bedre enn oss, sier Sandefjord-trener Hans Erik Ødegaard til NRK. Brann skal møte Stabæk, som sendte regjerende mester Molde ut på straffer, i semifinalen.bergenserne jakter sin femte cuptittel. Sist de vant cupen var i 2004. I den andre semifinalen møtes Bodø/Glimt og Lillestrøm.
Tidspunkt: 19-03-2023 - Kl.20:50 - Kilde: NRK - Info


170. Brann må kanskje flytte cupkamp grunnet værtrøbbel
Helgens kamp i fotball-NM mellom Brann og Haugesund står i fare for å bli flyttet til en annen arena som følge av minusgrader og mulige snøbyger i bergen. Brann opplyser på sin nettside at de derfor har satt billettsalget på vent: – Det er meldt minusgrader hele uken, og til helgen kan det også komme snø. Det gjør at vi ennå ikke er sikre på om cupkampen mot Haugesund kan spilles på Brann stadion, eller om den må flyttes til Åsane Arena, sier Branns daglige leder Christian Kalvenes. Brann har allerede solgt 3000 billetter til søndagens kamp på Åsane Arena, som har en kapasitet på 3300 sitteplasser. – Vi vet at det er mange som kjøper billett i dagene like før kampstart, og det er beklagelig for dem at det nå ikke er mulig å kjøpe billett. Men det er mange som allerede har billett, og før vi har full oversikt over hvor kampen spilles og hvor mange plasser vi har, kan vi ikke selge flere billetter, sier Kalvenes.
Tidspunkt: 07-03-2023 - Kl.21:06 - Kilde: NRK - Info


171. Idrettsforbundet nedsetter strømmeutvalg etter MyGame-debatten
Norges idrettsforbund (NIF) har nedsatt et administrativt utvalg som skal ta for seg strømming i breddeidretten etter den siste tids støy rundt MyGame. Utvalget skal ledes av advokat Kristin Veierød, mens tidligere kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen delta om ekstern bidragsyter. I utvalget finner man også representanter fra særforbundene. – Særforbund og idrettskretser vil være godt representert i utvalget og vil samtidig holdes godt orientert om status og utvikling i det pågående utredningsarbeidet. Målet er å fremskaffe et best mulig, helhetlig og faktabasert saksunderlag for hele norsk idrett og for idrettsstyrets videre behandling av saken, sier generalsekretær Nils Einar Aas i Norges idrettsforbund. Debatten har rast rundt idrettens MyGame-prosjekt den siste tiden. Automatiske kameraer skal monteres i idrettshaller over hele landet for å direkteoverføre kamper fra 15-årsklassen og oppover. Tanken er at familie og venner skal kunne følge kampene på nettet mot å betale for et MyGame-abonnement. Flere uheldige episoder er samtidig blitt avdekket. Det har ført til tøff kritikk fra ulike hold. I januar besluttet de seks særforbundene som deltar i prosjektet at all strømming av breddeidrett under 18 år skal settes på pause. En rekke kommuner, blant dem Oslo, Kristiansand og bergen, har sagt et foreløpig klart nei til MyGame-prosjektet slik det foreligger nå. Barneombudet og Stine Sofies Stiftelse har også vært kritiske røster i debatten. (NTB)
Tidspunkt: 01-03-2023 - Kl.07:58 - Kilde: NRK - Info


172. Havnelid ny styreleder for ski-VM – trekker seg fra presidentkampen
Åsne Havnelid er innstilt som ny styreleder for ski-VM i Trondheim 2025. Det opplyser Norges Skiforbund i en pressemelding. Det betyr at hun ikke lenger er aktuell i kampen om å bli ny idrettspresident. En kartlegging fra NRK viste at Havnelid lå dårlig an til å bli valgt som idrettspresident. Hun hadde 14 stemmer fra særforbundene, mens Zaineb Al-Samarai hadde 54. Berit Kjøll hadde fire stemmer. Nå er det bare Al-Samarai og Kjøll som står igjen som kandidater. Valget gjøres på idrettstinget i bergen den 4. juni.
Tidspunkt: 16-02-2023 - Kl.09:52 - Kilde: NRK - Info


173. Vipers fosser videre – Storhamar med surt tap
Kristiansand Vipers fortsetter seiersrekken i eliteserien i håndball for kvinner og er nå bare en seier fra å være serievinner. Aker ble slått 42-30 onsdag. Vipers har vært totalt overlegne så langt denne sesongen. Etter 17 kamper har laget til gode å avgi poeng. Laget fra Kristiansand scoret dobbelt så mang emål som Aker i første omgang og gikk til pause med 22-11. En jevnspilt andreomgang var derfor ikke i nærheten av å gi gjestene poeng. Tidligere onsdag kveld ble det kjent at Ragnhild Valle Dahl forlater Vipers etter sesongen. Hun har signert for danske Odense, som fra neste sesong trenes av nåværende Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad. I bergen kom dagens store overraskelse. Tabelltoer Storhamar gikk på en blemme da Fana vant 30-27. Dermed økte luken opp til Vipers, som er ni poeng foran med fem runder igjen. Øvrige kamper onsdag: Romerike Ravens - Sola 31-32 og Fredrikstad - Molde 30-37. (NTB)
Tidspunkt: 15-02-2023 - Kl.19:36 - Kilde: NRK - Info


174. Glimt-komet selges til Frankrike – lånes tilbake
Bodø/Glimt bekrefter at Joel Mvuka blir Lorient-spiller, men ikke før til sommeren. Det neste halvåret skal kantspilleren lånes tilbake til Glimt som en del av avtalen med den franske klubben. Han har skrevet under på en avtale med Lorient som strekker seg til sommeren 2027. Ifølge TV 2 er Glimt garantert 60 millioner kroner for overgangen, men avtalen inneholder også bonuser på over 7 millioner kroner. bergenseren ble hentet til Bodø/Glimt høsten 2021 fra Åsane, og fikk sitt store gjennombrudd forrige sesong. Mvuka har notert seg for fire scoringer og ni målgivende for gultrøyene så langt, og var blant annet en del av laget som spilte i Mesterligaen og Europaligaen.
Tidspunkt: 31-01-2023 - Kl.19:35 - Kilde: NRK - Info


175. Nettavisen: Glimt har akseptert kjempebud på Mvuka
Ifølge Nettavisen har Bodø/Glimt akseptert et bud på 20 år gamle Joel Mvuka.Det skal dreie seg om den franske klubben Lorient, melder Nettavisen. Samme sted blir det opplyst om at det skal det dreie seg om et bud på minimum 50 millioner kroner. Glimt-spilleren er opprinnelig fra bergen og spilte for Åsane fram til august i 2021. Da signerte han med bodøværingene, hvor han i utgangspunktet har kontrakt fram til juni 2025. Eliteserieklubben er for tiden på treningsleir i Alicante i Spania, men den skal Mvuka være i ferd med å forlate.
Tidspunkt: 27-01-2023 - Kl.17:51 - Kilde: NRK - Info


176. Hoseth henter Brann-keeper til Færøyene
Keeperen Markus Olsen Pettersen forlater Brann til fordel for den færøyske klubben KI Klaksvik. Klubben trenes av Magne Hoseth. Brann melder om overgangen på sine nettsider torsdag. – Det blir rart, for jeg har gått i gangene på «Stadion» i mange år nå. Men det blir spennende å prøve et nytt miljø i et nytt land, sier Pettersen. Keeperen fikk sin første proffkontrakt med Brann i 2015. Debuten på bergensklubbens A-lag fikk han i siste serierunde i 2017. Han har 14 kamper for Brann. Klaksvik, som har ansatt Magne Hoseth som klubbens nye trener, er regjerende seriemester på Færøyene. Daniel Berg Hestad er Hoseths assistent. Olsen Pettersen har signert kontrakt ut 2023-sesongen. (NTB)
Tidspunkt: 26-01-2023 - Kl.10:13 - Kilde: NRK - Info


177. Naalsund klar for Manchester United
Brann og Manchester United har blitt enige om overgangen for Lisa Naalsund. Det skriver Brann tirsdag ettermiddag. – Jeg har hatt det kjempefint i Brann, og det er vemodig å reise fra klubben. Samtidig var dette en stor mulighet for meg, som jeg ikke kunne takke nei til, sier Naalsund til brann.no. 27-åringen har tidligere spilt for Arna Bjørnar før hun dro til Brann i 2019. Naalsund har ni landskamper for Norge. Den ferske Manchester United-spilleren føyer seg inn i rekken av landslagsspilere som har forsvunnet fra bergen de siste ukene.
Tidspunkt: 24-01-2023 - Kl.15:02 - Kilde: NRK - Info


178. Overgangen til Aalesund i vasken for Skaanes
Agenten til Kasper Skaanes, Stig Lillejord, opplyser at den medisinske testen hos Aalesund ikke gikk gjennom, og at overgangen fra Brann ryker, melder BA og BT. «Kasper har kjørt et alternativt treningsopplegg siden fjorårssesongen ble avsluttet grunnet en overbelastning i lysken, og han er fortsatt ikke tilbake i full trening», skriver Lillejord i en SMS til bergensavisen og bergens Tidende. Skaanes dro mandag til Ålesund for å fullføre overgangen fra Brann. Brann-trener Eirik Horneland forklarte hvorfor han var villig til å slippe den 27 år gamle offensive midtbanespilleren: – Kasper står i en vanskelig konkurransesituasjon her. Og når Niklas (Jensen Wassberg) forlenget kontrakten, i tillegg til at Mathias Rasmussen og Felix Horn Myhre har gjort det bra i hans posisjon, satser nok Kasper på at han kan få mer spilletid der oppe. I den alderen er det viktig å få spille, sa Horneland til BA. (©NTB)
Tidspunkt: 24-01-2023 - Kl.10:53 - Kilde: NRK - Info


179. Ildsjel Jan Magne «Jappi» Ottesen er død
Jan Magne «Jappi» Ottesen er død 69 år gammel, skriver BT og BA. Ildsjelen jobbet frivillig for kvinnefotballen i bergen i en årrekke. Medieansvarlig i Brann Kvinner, Mette Hammersland, skriver at de lørdag kveld mottok den triste beskjeden om at «vår Jappi sovnet stille inn etter kort tids sykdom». Hammersland beskriver Ottesen som en «bauta» i miljøet og skriver at han har betydd mye for mange.
Tidspunkt: 23-01-2023 - Kl.05:32 - Kilde: NRK - Info


180. Spillere ribbet til utlandet – nå har serievinneren mistet halve laget
Et halvt lag med landslagsspillere har forsvunnet fra bergen. Men klubben nekter å justere ned ambisjonene.
Tidspunkt: 12-01-2023 - Kl.20:56 - Kilde: NRK - Info


181. Utenlandske klubber ribber spillere – nå har serievinneren mistet halve laget
Et halvt lag med landslagsspillere har forsvunnet fra bergen. Men klubben nekter å justere ned ambisjonene.
Tidspunkt: 12-01-2023 - Kl.20:56 - Kilde: NRK - Info


182. Filippinsk landslagsspiller klar for Stabæk
Meryll Serrano Abrahamsen (25) er klar for Toppserieklubben Stabæk. Den offensive midtbanespilleren har lang erfaring fra Toppserien og har spilt for Avaldsnes, LSK Kvinner og nå sist for Arna-Bjørnar. Hun fikk ikke fornyet kontrakten sin med bergensklubben etter forrige sesong og først for to dager siden kom avtalen i Stabæk i havn. – Det har vært noen hektiske dager, det skjedde så fort. Det var bare å pakke sakene sine og nå er jeg her, så det er deilig. Jeg gleder meg til å spille i blått og hilse på gjengen, forteller Abrahamsen til NRK like etter signeringen på Nadderud. – Meryll er en fantastisk signering for oss. Hun er en etablert Toppserie-spiller med mange års erfaring og en arkitekt på banen, sier sportssjef Kim André Pedersen. Abrahamsen har både seriegull og cupgull i beltet, og i tillegg til aldersbestemte landskamper for Norge har hun nylig begynt å spille for det filippinske landslaget. Filippinene møter Norge i VM i New Zealand i juli. – Så nå skal jeg trene knallhardt her på Nadderud for å komme i toppform til VM, sier hun.
Tidspunkt: 12-01-2023 - Kl.14:00 - Kilde: NRK - Info


183. Stortalent forlenget med Brann
Niklas Jensen Wassberg (18) har skrevet under en ny Brann-avtale som varer ut 2024. Midtbanespilleren synes det er godt å vite at perioden i bergenslaget blir utvidet. – Det føles veldig bra å få ny kontrakt i orden. Brann betyr veldig mye for meg, og nå gleder jeg meg skikkelig til ny sesong, sier han i en uttalelse. (NTB)
Tidspunkt: 09-01-2023 - Kl.09:47 - Kilde: NRK - Info


184. Ingen Roma-overgang for Brann-profil
Brann-spiller Lisa Naalsund er ønsket av den italienske storklubben Roma, men klubbene blir ikke enige om en overgangssum. Det skriver NTB. Mandag opplyste Naalsunds agent Nils Christiansen til bergensavisen at det ikke blir noen overgang til Roma i denne omgang: – Det blir ikke noen overgang til Roma nå. De vil ikke by mer enn det som de har bydd. Naalsund har kontrakt med Brann ut den kommende fotballsesongen og sier hun har forståelse for at bergensklubben ikke kan gå med på tilbudet fra Roma. – Vi har mistet en del viktige spillere, så det ville vært dumt hvis én til forsvant uten at klubben får det som de trenger nå, sier Naalsund, som tidligere uttalt at hun ikke vil forlenge med Brann. Agent Christiansen sier Brann-spilleren bør gå til utlandet nå eller til sommeren: – Det skal være en skikkelig bra klubb hvis Lisa skal gå nå, og så må Brann få tilstrekkelig godt betalt, sier han til bergensavisen.
Tidspunkt: 02-01-2023 - Kl.17:12 - Kilde: NRK - Info


185. Brann hentet sportslig leder hos toppserierival
Aleksander Olsen (38) er ansatt som ny sportslig leder for Branns kvinnelag i fotball. Han kommer fra en trenerrolle i Kolbotn. Brann bekrefter signeringen av Olsen på sine nettsider fredag. – Jeg gleder meg fryktelig til å komme i gang, og bli kjent med hele klubben. Brann som klubb og bergen er noe mange fotballfolk drømmer om å være en del av, sier Olsen i en uttalelse. 38-åringen har blant annet fotballens høyeste trenerutdanning og i tillegg en mastergrad i coaching og psykologi ved Norges idrettshøgskole. Olsen har en fortid i ulike trenerroller i Vålerenga og Fredrikstad. (NTB)
Tidspunkt: 23-12-2022 - Kl.12:38 - Kilde: NRK - Info


186. Nygaard fra Fana til Storhamar
Storhamar henter håndballmålvakten Olivia Lykke Nygaard (21) fra Fana. Overgangen skjer etter inneværende sesong. Hun erstatter Sofie Ege Grønlund, som har bestemt seg for å flytte hjem til bergen etter sesongen. Nygaard har signert en treårskontrakt med sin nye klubb. – Jeg har fulgt Storhamar denne sesongen og sett hva de har bygget opp de siste årene. Det er et lag som alltid tar steg. I fjor hevdet de seg bra i Europa League og i år i Champions League. Storhamar blir en fin utviklingsarena som vil hjelpe meg å utvikle meg videre. Og så håper jeg å hjelpe Storhamar til å ta noen steg videre, sier Nygaard til Storhamars nettsted. I Hamar-klubben gjenforenes keeperen med sine tidligere lagvenninner Cecilie Høgseth og Marthine Svendsberget. Nygaard er opprinnelig fra Oppegård og har tidligere spilt for Aker. Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen er storfornøyd med at laget har fått hentet inn sitt førstevalg på keeperplassen foran neste sesong. – Vi er veldig sikre på at Olivia vil utvikle seg videre hos oss. Hun har allerede tatt ekstremt store steg etter overgangen fra Aker til Fana og er en av de beste målvaktene i ligaen så langt denne sesongen, sier Gabrielsen. (NTB)
Tidspunkt: 19-12-2022 - Kl.12:16 - Kilde: NRK - Info


187. Brækhus med tittelambisjoner klar for kamp i ny vektklasse
Den detroniserte boksedronningen Cecilia Brækhus levner ingen tvil om at hun fortsatt ønsker å kjempe om VM-belter igjen. Lørdag går hun omsider kamp igjen. Da står argentineren Marisa Joana Portillo på motsatt side av ringen i Commerce sørøst i Los Angeles. Brækhus har ikke gått kamp siden hun tapte for annen gang mot Jessica McCaskill i mars i fjor. Siden den gang har hun rukket å bli 41 år, men motivasjonen synes det ikke å være noe i veien med. – Jeg gleder meg veldig til å returnere til ringen på lørdag kveld, og særlig til å bokse i Los Angeles for tredje gang, sier bergenseren som vant 36 strake proffkamper før de to nederlagene mot McCaskill. (NTB)
Tidspunkt: 15-12-2022 - Kl.07:23 - Kilde: NRK - Info


188. Åsne Havnelid og Zaineb Al-Samarai foreslått som idrettspresident-kandidater
Lederen for Viken idrettskrets, Roar Bogerud, bekrefter til NRK at de har foreslått både Åsne Havnelid og Zaineb Al-Samarai som kandidater til vervet som president i Norges idrettsforbund. – Ordlyden i vår henvendelse er at vi ønsker Åsne og Zaineb vurdert til presidentskapet, alternativt til styret i Norges idrettsforbund, sier Bogerud til NRK. Han legger til at de vil avvente valgkomiteens innstilling. Fra før har allerede nåværende idrettspresident Berit Kjøll bekreftet at hun ønsker å stille til gjenvalg. Kjøll tok over som idrettspresident i 2019. Valgkomiteen ytret tidligere et ønske om å få alle forslag om kandidater innen 10. desember. Forslagsfristen utløper formelt 1. januar. Idrettstinget i 2023 avholdes i bergen 2. til 4. juni.
Tidspunkt: 12-12-2022 - Kl.15:29 - Kilde: NRK - Info


189. BA: Naalsund takket nei til ny Brann-kontrakt
Landslagets Lisa Naalsund kan være inne i sitt siste år som Brann-spiller, skriver bergensavisen. Midtbanestjernen bekrefter overfor BA at hun har takket nei til Branns tilbud om en kontraktsforlengelse. – En forlengelse med Brann betyr fort at jeg blir her resten av karrieren. Jeg synes ikke tilbudet var godt nok til det, sier 27-åringen, som avslo tilbudet før hun dro på ferie nå i desember. Naalsund fyller 28 år i juni neste år og har kontrakt med Brann ut neste sesong. 27-åringen utelukker ikke at det kan være aktuelt å signere ny kontrakt med Brann på et senere tidspunkt om hun skulle få et bedre tilbud enn det hun allerede har fått. (NTB)
Tidspunkt: 12-12-2022 - Kl.15:29 - Kilde: NRK - Info


190. Vipers overlegne – disse lagene er klare for sluttspillet i NM
Vipers Kristiansand er klare for semifinale i håndball-NM etter de på overbevisende vis vant 40–24 over Fredrikstad på bortebane. Samtlige kvartfinaler gikk onsdag. Sola gikk seirende ut over Fana i bergen . Aker fikk det tøft mot Storhamar- Laget fra Hamar vant med hele 16 mål. Byåsen tar imot Molde til den siste kvartfinalen senere onsdag kveld (20.00). Det blir finalehelg i Arendal i februar, med semifinaler og finale både for kvinner og menn.
Tidspunkt: 07-12-2022 - Kl.20:43 - Kilde: NRK - Info


191. BA: Harder blir permanent Brann-trener
Newzealenderen Oliver Harder (36) fortsetter som trener for Branns kvinnelag og slutter dermed som sportssjef i klubben, melder bergensavisen. Harder overtok ansvaret som hovedtrener midlertidig da Alexander Straus ble hentet av Bayern München i sommer. Ifølge BA blir det besluttet at han får jobben permanent på et styremøte i klubben onsdag. Brann tok både serie- og cupgull under Harders ledelse i høst. Han ble i utgangspunktet hentet inn som sportssjef for laget, en jobb han nå må si ifra seg. (NTB)
Tidspunkt: 07-12-2022 - Kl.12:23 - Kilde: NRK - Info


192. Bergsvand forlater Brann
Midtstopper Guro Bergsvand forlenger ikke kontrakten med Brann. Det opplyser klubben selv i en pressemelding onsdag. Kontrakten går ut ved nyttår. Brann-trener Olli Harder sier i pressemeldingen at Bergsvand nå ønsker å «søke nye utfordringer i utlandet». Bergsvand har spilt for klubben i tre år og har i løpet av den perioden også etablert seg i den norske landslagstroppen. – Jeg ønsker å si tusen takk til alle i og rundt laget for tre fantastiske år i bergen. Det har vært en utrolig reise å få være med på - og som toppet seg med «The double» i år, sier Bergsvand i pressemeldingen.
Tidspunkt: 16-11-2022 - Kl.12:35 - Kilde: NRK - Info


193. BA: Moberg blir ikke med Brann opp i Eliteserien
Vegard Leikvoll Moberg (31) får ikke forlenget sin kontrakt med Brann foran returen til Eliteserien neste sesong. Moberg har to eliteseriegull med Bodø/Glimt. Osingen Moberg returnerte til Vestlandet foran årets sesong på en ettårskontrakt, og tiden i rødt har vært noe preget av skader og lite spilletid. Etter en strålende sesong rykket Brann opp, men Moberg har fått beskjed om at han ikke får forlenget kontrakten, får bergensavisen bekreftet. – I januar er jeg uten jobb, så det er klart jeg er usikker på fremtiden. Det har tatt lengre tid enn jeg trodde, sa Moberg til avisen mandag. Moberg startet én kamp og ble byttet inn 13 ganger denne sesongen. 31-åringen vant gull i Eliteserien med Bodø/Glimt i 2020 og 2021. (NTB)
Tidspunkt: 11-11-2022 - Kl.09:22 - Kilde: NRK - Info


194. 17-åring herjet for Brann – sikret cupgull
Brann var overlegne da de slo Stabæk i cupfinalen. I sentrum stod 17 år gamle Signe Gaupset, som herjet for bergenserne.
Tidspunkt: 05-11-2022 - Kl.16:52 - Kilde: NRK - Info


195. Fikk sammenbrudd i VM-løp da bestekompisen tok gull – stoppet å løpe
Gustav Iden (26) fikk det særdeles tøft under VM i Ironman på Hawaii da bestekompisen Kristian Blummenfelt (28) stakk av med seieren. – På syklingen ble det bare verre og verre. Lungene ble såre også hadde jeg ingen trøkk i beina, sier Iden til NRK. Hallveis inn i løpedelen sa det stopp for Iden. Plutselig stoppet han å løpe, midt i en rundkjøring, hvor han satt seg ned, tydelig preget. – Jeg sliter litt med store endringer i klima. Det var såpass kaldt og tørr ørkenluft i dag. Lungene tok meg til slutt, innrømmer Iden. Øvelsen det ble konkurrert i heter «70.3» som innebærer 1,9 kilometer svømming, 90 kilometer sykling og 21,1 kilometer løping. – Det er selvfølgelig emosjonelt når du jobber så hardt mot målene dine også går det ikke. Når du da er sliten i tillegg blir det bare ... Ja ... Det betyr mye selvfølgelig, sier en sliten bergenser. Iden var regjerende mester i Ironman, men møtte veggen på Hawaii. Istedenfor var det Kristian Blummenfelt som slo tilbake etter at fjorårets løp gikk i vasken etter en punktering. – Jeg har ikke fått det til i halv Ironman tidligere, så det er fint å krysse av denne tittelen også, sa Blummenfelt etter målgang, ifølge TV 2. – Jeg sitter igjen med at jeg hadde håpet på bedre. Jeg er glad for at Kristian tok det i det minste, sier en tydelig nedbrutt Iden til NRK.
Tidspunkt: 30-10-2022 - Kl.12:22 - Kilde: NRK - Info


196. To priser til NRK Sport
NRK Sport vant to priser på den årlige prisutdelingen i regi av Norske Sportsjournalisters Forbund på Media City bergen torsdag kveld. Journalist Andreas Hagen vant prisen for «Årets nyhetsdekning» med sin sak fra 7. oktober i fjor, der Maren Lundby avslørte at hun droppet OL i Beijing fordi hun ikke var villig til å slanke seg på en uforsvarlig måte for å bli klar til mesterskapet. NRK Sport vant også prisen for årets TV-dokumentar med «Hodet i klemme», dokumentarserien som følger brytelandslaget, og er laget av blant andre Kim Peder Rismyhr. Vinneren av prisen «Årets sportsjournalistiske arbeid» ble Dagbladet med «En syk skinasjon». Årets sportsreportasje ble VGs Kyrre Lien og Anders Kokkin Christiansen med «VM-billett til døden». Aftenposten-journalist Mette Bugge vant hedersprisen og tidligere ekspertkommentator for Tour de France på TV 2, Johan Kaggestad, vant æresprisen.
Tidspunkt: 28-10-2022 - Kl.10:25 - Kilde: NRK - Info


197. Dyngeland forlenger med Brann
Branns målvakt Mathias Dyngeland (27) blir med bergensklubben opp til Eliteserien. Onsdag forlenget han kontrakten med to nye år. – Jeg trives veldig godt her, og det vi holder på med som klubb er det veldig spennende å være med på. Vi har utviklet oss gjennom året, og jeg ser veldig fram til å være med videre i Eliteserien, forteller Dyngeland til klubbens hjemmesider. (NTB)
Tidspunkt: 26-10-2022 - Kl.15:30 - Kilde: NRK - Info


198. Stabæk i praksis opprykksklare
Kun en syltynn teori kan hindre Stabæk i å rykke opp til Eliteserien etter at de spilte 2-2 mot Sandnes Ulf. KFUM Oslos 3-1-seier over Stjørdals-Blink gjør at de fortsatt kan rykke direkte opp til Eliteserien, men det skal mye til. Da må KFUM Oslo slå serievinner Brann stort i bergen, samtidig som Stabæk taper stort hjemme mot Mjøndalen. Sandnes Ulf ledet 2-0 over Stabæk på hjemmebane, men så kom Oslo-klubben sterkt tilbake. Fire minutter etter Jostein Ekelands 2-0-scoring reduserte Nicolai Næss til 1-2 for Stabæk med en flott frispark-scoring. Da det var spilt drøye 70 minutter i Sandnes stanget Gift Orban inn 2-2, og dermed ble det poengdeling. (NRK/NTB)
Tidspunkt: 22-10-2022 - Kl.15:08 - Kilde: NRK - Info


199. Jakob Glesnes årets forsvarsspiller i MLS
Jakob Glesnes er kåret til årets forvarsspiller i den nordamerikanske fotballigaen MLS, melder bergensavisen. Sotra-mannen spiller for Philadelphia Union. I siste serierunde trengte Union en seier for å være sikker på å bli beste lag i Eastern Conference og slo Toronto FC med 4-0. Det ga walkover i første sluttspillrunde og hjemmefordel i de neste. Union slapp inn færrest mål av samtlige lag i grunnserien av årets MLS-sesong og 28-åringen spilte hvert minutt av hver kamp. Han er den første som vinner prisen for et lag i ligaens østre halvdel. Fredag tar Glesnes og Union imot Cincinnati i MLS-sluttspillets kvartfinale.
Tidspunkt: 19-10-2022 - Kl.20:45 - Kilde: NRK - Info


200. Noreg knuste Finland i EM-kvalik
Jonas Wille og hans mannskap har fått ein perfekt start på EM-kvalifiseringa i handball. Finland var ingen målestokk, og Noreg vant med komfortable 35–22. Ved pause leidde Noreg 19–14. Noreg opna med tolvmålssiger heime mot Slovakia, medan finnane tapte med ti mål for Serbia. Jonas Wille har tatt over etter Christian Berge. Han har halde på mykje av systemet som var under Berge, men vil prøve å utvikle det offensive spelet. Den første verkelege prøva for det norske laget i kvalifiseringa blir mot Serbia i mars. Noreg møter Serbia borte 8. og i bergen 12. mars. Noreg avsluttar kvalifiseringa borte mot Slovakia og heime mot Finland i april.
Tidspunkt: 16-10-2022 - Kl.19:15 - Kilde: NRK - Info


201. Brann én kamp unna seriegull
Brann hadde få problemer hjemme mot Stabæk og vant 3-0 på Stemmemyren søndag ettermiddag. Cecilie Redisch Kvamme, Therese Åsland og Marit Bratberg Lund sto for de rødkleddes scoringer. Første mål kom etter 12 minutter spilt. Bratberg Lund fant Kvamme i boksen som dempet ballen på brystet før hun klinket ballen i mål. Like før pause doblet Brann ledelsen etter at Naalsund spilte ballen på tvers til Åsland som enkelt kunne sette inn 2-0. I det 86. minutt fikk hjemmelaget straffespark etter at Anastasia Høgevold felte Therese Åsland. Der var Bratberg Lund sikker som banken. Brann leder dermed sluttspillet i Toppserien med en fem poengs luke på andreplass Vålerenga. bergenslaget kan dermed ta seriegullet borte mot Rosenborg neste søndag om de ikke taper.
Tidspunkt: 16-10-2022 - Kl.15:53 - Kilde: NRK - Info


202. Vålerenga vann og har heng på Brann
Vålerenga slo Rosenborg 1-0 i Trondheim i toppseriekampen laurdag. Dermed er Oslo-laget berre to poeng bak Brann, som kan auke leiinga til fem poeng mot Stabæk søndag. To serierundar står att, og dei to laga skal møtast i bergen i siste serierunde. Rosenborg er med dagens tap i praksis hekta av i kampen om seriemeisterskapet. Dejana Stefanovic scora målet etter eit kvarters spel. Ho hadde også sjansen til å doble leiinga, men sette eit straffespark utanfor kvarteret før slutt.
Tidspunkt: 15-10-2022 - Kl.14:52 - Kilde: NRK - Info


203. To Brann-spillere mister viktig sesonginnspurt
Midtbanespillerne Rakel Engesvik og Tameka Yallop mister resten av sesongen. Det skriver Brann på sin hjemmeside. Dermed går de begge glipp av en viktig sesonginnspurt med sluttspillskamper og cupfinale. Engesvik fikk et brudd i foten i hjemmekampen mot Rosenborg i september, mens Yallop ble skaden på treningen før Mesterliga-kampen mot Rosengård. – Det er et stort tap for oss at de ikke er tilgjengelig i de siste kampene, men vi har en bra spillergruppe som skal få jobben gjort i kampene som er igjen. sier fungerende trener og sportslig leder, Olli Harder. Brann leder med fem poeng over Rosenborg i sluttspillet i Toppserien. Det er tre kamper igjen, hvor neste kamp er Stabæk søndag 16. oktober for bergensklubben.
Tidspunkt: 14-10-2022 - Kl.14:41 - Kilde: NRK - Info


204. Mjøndalen påførte serievinner Branns første tap
Brann gikk på sitt første tap denne sesongen da Mjøndalen vant 3-1 på hjemmebane i 1. divisjon. Dermed glapp muligheten for å bli tidenes første ubeseirede lag i 1. divisjon. – Selv om vi allerede har rykket opp, er det jævlig irriterende å tape. Jeg synes det er forferdelig. De drev med kynisk spill og brukte mye tid på alle dødballer. Det var ikke vår beste kamp, sa Branns Ole Didrik Blomberg til Discovery. Meinhard Olsen sendte vertene i ledelsen allerede etter syv minutter, før Svenn Crone utlignet for Brann like etter pause. Kristian Lien sørget for stor jubel fra hjemmefansen etter 75 minutter, da han kom seg fri rett utenfor 16-meteren, dro med seg ballen inn i feltet og avsluttet i mål. Erik Stavås Skistad fastslo resultatet på overtid. Brann jakter fremdeles poengrekorden i 1. divisjon, som nå tilhører Aalesund. Den ble satt i 2019 og lyder på 79 poeng med 25 seirer, fire uavgjort og ett tap. Brann står med 72 poeng etter 23 triumfer, tre uavgjort og ett tap. Aldri har noen gått ubeseiret gjennom en sesong i 1. divisjon og med lørdagens tap ble ikke Brann det første. bergenslaget må vinne alle kampene mot Skeid (h), Fredrikstad (b) og KFUM Oslo (h) om det skal bli 26 seirer og ny rekord i divisjonen. Brann har allerede slått Bodø/Glimts målrekord på 83. bergenslaget har satt 85 baller i mål. Seieren gjør at Mjøndalen er poenget bak Kongsvinger på den siste kvalifiseringsplassen til opprykk. Både Kongsvinger og Ranheim (7.-plass) har 40 poeng med én kamp mindre spilt enn Mjøndalen.
Tidspunkt: 08-10-2022 - Kl.16:04 - Kilde: NRK - Info


205. Bekreftet: Flytrøbbel stopper Jerv – Aalesund
Det blir ingen kamp mellom Jerv og Aalesund i Eliteserien søndag. Bortelaget fra Sunnmøre kommer seg ikke sørover på grunn av flyforsinkelser. Kampen ble lørdag ettermiddag oppført som «utsatt» i terminlistene til Norges Fotballforbund. Kort tid etter opplyste Aalesund at det skyldes reiseproblemer. «På grunn av uforutsette forsinkelser med fly fra Vigra, som igjen gjør at laget ikke kommer seg videre fra bergen, er kampen mot Jerv dessverre utsatt», skriver klubben på Twitter. – Det jobbes nå med ny dato som vil bli avklart i løpet av kort tid, sier AaFKs sportssjef Bjørn Erik Melland. NTB har uten hell prøvd å komme i kontakt med NFFs konkurransedirektør Nils Fisketjønn. Oppgjøret skulle hatt avspark i Grimstad klokken 17 søndag. Jerv står med seks strake tap og ligger helt sist på tabellen med 14 poeng på 24 kamper. Fire hakk opp er Aalesund med 28 poeng.
Tidspunkt: 08-10-2022 - Kl.12:39 - Kilde: NRK - Info


206. Stabæk-selvmål sikret ny Brann-seier
Brann vant 1-0 over Stabæk på Nadderud i mestersluttspillet i toppserien søndag. Et selvmål avgjorde kampen med tjue minutter igjen. Vertene Stabæk holdt lenge unna mot Brann. Kampens eneste mål kom da Therese Sessy Åsland kom til et skudd på en retur fra Stabæks keeper Sunniva Skoglund. Avslutningen traff Stabæks Selma Pettersen og gikk i mål. Brann topper mestersluttspillet med 13 poeng etter tre kamper. bergensklubben har vunnet mot Vålerenga og spilt uavgjort mot Rosenborg. De seks resterende poengene tok de med seg fra grunnspillet. Rosenborg gjester Vålerenga i den andre kampen av mestersluttspillet søndag. John Arne Riises Avaldsnes tok sin første seier i sluttspillet da Tromsø ble slått hele 5-1. Ida Mortensen Natvik scoret hattrick på en drøy halvtime. Den første nettkjenningen kom allerede etter seks minutter, før hun økte til 3-0 senere i omgangen. Hanna Dahl la på til 4-0 før pause, mens Sandra Simonsen reduserte fem minutter etter hvilen. Ti minutter før slutt pyntet Sara Pavlovic på resultatet og økte til 5-1. Lyn topper nedrykkssluttspillet med ti poeng etter seieren over LSK kvinner søndag. Kamilla Melgård sendte Lyn i ledelsen mot LSK, men sistnevnte slo raskt tilbake med en scoring fra Ina Gausdal. I andreomgang scoret Julie Jorde 2-1-målet til Lyn. Sju minutter før slutt la Anna Aahjem på til 3-1, men Emma Godø reduserte for LSK kvinner kort tid etterpå. Kampen i LSK-hallen endte 3-2 til Lyn. Emilie Østerås sendte Kolbotn i ledelsen mot Røa med kort tid igjen til pause. I annen omgang snudde Røa kampen. Synne Vatshelle Raa og Anya De Courcy scoret målene. Kampen endte 2-1. Åsane og Arna-Bjørnar spilte 0-0 i den siste kampen i nedrykkssluttspillet. (NTB)
Tidspunkt: 02-10-2022 - Kl.15:08 - Kilde: NRK - Info


207. Tolv strake seirer for Brann – Skeid slo Bryne
Bård Finne scoret hattrick da Brann slo Stjørdals-Blink 5-0 og tok sin tolvte strake seier i 1. divisjon. Blink kjemper en innbitt kamp for å unngå nedrykk. Stjørdalsklubben har åtte poeng opp til Skeid på kvalifiseringsplass med fire kamper igjen av sesongen. Dermed begynner det å se tøft ut for trønderne. Søndag møtte de overlegne Brann, som allerede har sikret opprykket til Eliteserien. Finne, Aune Heggebø og Mathias Rasmussen sto for scoringene for de rødkledde vertene som jublet for sin 23. seier for sesongen. bergenserne står fortsatt uten tap og har spilt uavgjort i tre kamper. De møter Mjøndalen borte i neste kamp, mens Blink reiser til Sogndal. Skeid tok tre svært viktige poeng da Bryne ble slått 3-0. Johnny Buduson, Maxwell Effiom og David Hickson scoret målene for Oslo-klubben. Håvard Åsheim og Riki Alba sørget for at Fredrikstad tok tre poeng med 2-1-seier hjemme over Mjøndalen. Adrian Aleksander Hansen scoret bruntrøyenes mål. Laget har fire poeng opp til kvalifiseringsplass til Eliteserien med én kamp mer spilt en flere av sine rivaler. (NTB)
Tidspunkt: 02-10-2022 - Kl.14:21 - Kilde: NRK - Info


208. Sterk kostnadsvekst i norsk fotball
Inntektene til Eliteserien og 1. divisjon for menn auka markant det siste året, men eit enda større hopp i kostnader drar ned resultatet. Det viser halvårsrapporteringa frå Norges Fotballforbund. Samla hadde dei to øvste herredivisjonane inntekter på snautt 930 millionar kroner mellom juni 2021 og juni 2022. Auken var på 117 millionar kroner. I same periode spratt kostnadsnivået opp frå vel 900 millionar til 1,13 milliardar kroner. Det bidrar til eit negativt halvårsresultat på 71,3 millioner. – Sjølv om det er klart at det kjem ein auke i inntekter frå sal av medierettane i 2023, må klubbane halde fram med å setje tæring etter næring. Det at ein no ser ein auke i spesielt personalkostnader, er ein naturleg konsekvens av auka satsing på personalkompetanse, seier fotballpresident Lise Klaveness. Inntektene i Toppserien for kvinner gjekk det siste året frå 97,8 til 116,6 millionar kroner. Driftsresultatet gav et overskot på 1,4 millionar, medan halvårsresultatet stoppa på 6,5 millionar i minus. Rekneskapstala til norsk toppfotball etter første halvår er godt over siste normalår (2019) før koronapandemien. Ifølge NFF viser prognosane at herreklubbane styrer mot eit akkumulert overskot for 2022. Fire klubber i Eliteserien er i såkalla raud sone. Det vil si at dei er pålagt ein handlingsplan for å betre sin økonomisk situasjon. Kristiansund var i kategorien også i desember i fjor, medan Odd, Strømsgodset og Tromsø har komne til sidan. Jerv, Rosenborg, Sandefjord, Vålerenga og Aalesund er i gul sone. På nivå to er framleis opprykksklare Brann raudfarga i NFFs oversikt. Det er bergensarane åleine om i 1. divisjon. Tre klubbar frå Toppserien er i raud sone: Brann, Rosenborg og LSK Kvinner.
Tidspunkt: 30-09-2022 - Kl.08:36 - Kilde: NRK - Info


209. bergensk festdag i Toppserien
bergenslaga kunne juble mest i kampane i Toppseriens kvalifiserings-serie søndag. Arna-Bjørnar slo Røa 3-0 heime i bergen, og Åsane slo TIL 2020 2-0 i Tromsø. Linnea Laupstad scora det første like før pause, og i andre omgang sikra Miljana Ivanovic og Tomine Svendheim sigeren for heimelaget. Andrine Mo scora ein gong i kvar omgang for Åsane, som reiste frå Tromsø med tre sterke poeng i bagasjen. I dagens tredje kamp spela Kolbotn og LSK Kvinner 2-2 i ein kamp som opna livleg. Tonje Pedersen scora på straffe for Kolbotn, men Amanda Johnsson Haahr snudde kampen med to raske scoringar, og LSK leia 2-1 etter ein halv omgang. Eline Hegg utlikna like etter pause, og Kolbotn hadde store sjansar på slutten. Med fire kampar att er dei to bergens-laga på første og tredjeplass. Med Brann i tillegg kan det bli tre lag frå byen i Toppserien neste år. Kolbotn har derimot fårtt ein treig start i denne serien, og ligg nest sist.
Tidspunkt: 25-09-2022 - Kl.15:05 - Kilde: NRK - Info


210. Syk Brun mister finale – erstattes av klubbkamerat
Kristoffer Brun i dobbeltsculleren er blitt syk og kan ikke ro dagens B-finale. Han blir erstattet av Mathias Wie. Det opplyser roforbundet i en pressemelding. – Mathias Wie, som i likhet med Brun er fra bergens Roklubb, rodde forsøk og oppsamling for dobbeltfireren som reserve tidligere i mesterskapet, lyder meldingen.
Tidspunkt: 25-09-2022 - Kl.07:52 - Kilde: NRK - Info


211. Brann suser videre mot rekorddryss
Opprykket og førsteplassen er allerede i boks, men Brann ser ingen grunn til å roe ned fotballshowet i 1. divisjon. Lørdag ble det 3-0 borte mot Sandnes Ulf. Etter en tam omgang løsnet det for gjestene etter en snau time. Felix Horn Myhre tok enkelt Brann foran på en returball, mens Aune Heggebø utnyttet en keeperbrøler sju minutter senere. Sandnes Ulf var aldri i nærheten av et motsvar. På pent vis dunket Mathias Rasmussen inn 3-0 med tolv minutter igjen på klokka. Vertene ligger på 5.-plass med 40 poeng og kan fortsatt spille seg til opprykk. Brann har stø kurs mot en rekke rekorder på nivå to i norsk fotball. Med fem kamper igjen har bergenserne 69 poeng og 79-11 i målforskjell. (NTB)
Tidspunkt: 17-09-2022 - Kl.17:24 - Kilde: NRK - Info


212. Brann herjet - klar for cupfinalen for kvinner
Brann sikret seg cupfinalebillett etter de rundspilte og utklasset Kolbotn på bortebane. bergenserne vant 6-1 i semifinalen onsdag. Storfavoritt Brann trengte ikke mer enn seks drøye minutter før de satte ballen i nettet bak Selma Panengstuen i Kolbotn-målet. Rakel Engesvik chippet ballen nydelig inn i feltet til Nora Eide Lie, som prikket kula i mål og sendte gjestene i ledelsen. Ti minutter senere trodde Svava Gudmundsdottir at hun hadde doblet ledelsen til Brann, men måtte avbryte feiringen da hun så at linjedommeren hadde løftet flagget. Reprisen viste imidlertid at hun ikke sto i offside. – Det skulle ikke vært blåst. Veldig sløvt av linjedommer som ikke ser det. Det er krise, sa NRKs ekspert Carl-Erik Torp. Dommerne lot heldigvis derimot målet stå da Guro Bergsvand headet et inn en corner åtte minutter før pause. Etter hvilen banket Signe Gaupset inn 3-0, før Tuva Handsen bredsidet inn bergensernes fjerde. Maria Dybwad Brochmann og Engesvik økte til både 5-0 og 6-0, før Marie Andresen satte inn vertenes eneste mål i kampen. Brann møter vinneren av Stabæk-Rosenborg i finalen. Den andre semifinalen spilles klokken 20.10. (NTB)
Tidspunkt: 14-09-2022 - Kl.17:19 - Kilde: NRK - Info


213. Ny målfest av Brann
Sist helg sikra Grorud matematisk sikkert opprykk for Brann. I kveld takka Brann for hjelpa med å nedsable Grorud 7-0 i bergen. Brann herja vilt med botnlaget før pause, og leia 6-0 etter første omgang. Frederik Børsting (2), Niklas Castro, Fredrik Pallesen Knudsen og Miathias Rasmussen banka inn dei seks måla i løpet av ein halvtime. Brann dominerte andre omgang også, men Groruds målvakt Simen Lillevik storspela og hindra tosifra resultat. Berre Bård Finnes straffe måtte han kapitulere for etter pausen. Med det sikra Brann seg også serietittelen i 1. divisjon. Seks rundar før slutt er Brann berre sju mål bak Bodø/Glimts scoringsrekord frå 2017 på 83 scoringar.
Tidspunkt: 12-09-2022 - Kl.17:54 - Kilde: NRK - Info


214. Ny målfest av Brann - 1. divisjonstittelen sikra
Sist helg sikra Grorud matematisk sikkert opprykk for Brann. I kveld takka Brann for hjelpa med å nedsable Grorud 7-0 i bergen. 13.000 hadde møtt fram for å hylle Brann i første heimekamp etter at opprykket til eliteserien var sikra. Berre seks kampar i eliteserien har trekt fleire tilskodarar denne sesongen. Brann herja vilt med botnlaget før pause, og leia 6-0 etter første omgang. Frederik Børsting (2), Niklas Castro, Fredrik Pallesen Knudsen og Mathias Rasmussen (2) banka inn dei seks måla i løpet av ein halvtime. Brann dominerte andre omgang også, men Groruds målvakt Simen Lillevik storspela og hindra tosifra resultat. Berre Bård Finnes straffe måtte han kapitulere for etter pausen. Med det sikra Brann seg også serietittelen i 1. divisjon. Stabæk overtok andreplassen etter 2-0 over Raufoss, medan KFUM tapte 1-3 for Kongsvinger. Både Stabæk og KFUM er 22 poeng bak Brann med seks kampar att. Seks rundar før slutt er Brann berre sju mål bak Bodø/Glimts scoringsrekord frå 2017 på 83 mål. Med 66 poeng er det 13 poeng opp til Aalesunds poengrekord frå 2019.
Tidspunkt: 12-09-2022 - Kl.17:54 - Kilde: NRK - Info


215. Brann klar for Eliteserien etter Ranheim-fiasko
Brann kan feire opprykket til Eliteserien etter Grorud vant 2-1 over Ranheim mandag. bergenserne var avhengig av at Ranheim tapte poeng bort mot Grorud for å være klare for Eliteserien neste sesong. Med uavgjort på Oslo Øst kan det nå feires vilt på Brann Stadion. Gjestene var langt ifra dominerende på bortebane og slapp til en håndfull Grorud-sjanser. Likevel var det tabellfireren som gikk opp i ledelsen i det 61. spilleminutt ved scoring av Vegard Erlien. Målet kom etter at Ranheim hadde vunnet ballen høyt i banen etter et Grorud-frispark, og Markus Mehnert slo kontant inn foran mål. Der sto Erlien klar og prikket inn kampens eneste scoring. Tre minutter før full tid fikk Grorud endelig uttelling for sitt offensive press. Fabian Østigård Ness dro seg fra venstre og ned mot nærmeste stolpe og banket ballen i mål fra spiss vinkel. Og det tok ikke mer enn to minutter før vertene hadde gått opp i ledelsen. Omar Bully Drammeh slo hardt inn foran mål, hvor Peter Godly Michael dukket opp og stakk fram foten. Det sikret både opprykk til Eliteserien for Brann og Groruds første seier i 1. divisjon denne sesongen.
Tidspunkt: 05-09-2022 - Kl.17:56 - Kilde: NRK - Info


216. Brann møter svensk lag i 2. runde i Champions League
Brann møter svenske FC Rosengård i 2. runde / playoff til Champions League. Det ble klart under UEFAs trekning i den sveitsiske byen Nyon i ettermiddag. Kampene vil bli spilt de to siste helgene i september. – Uten tvil noe av det tøffeste vi kunne få. De er et meget godt fotballag. Så vi er passelig fornøyd. Det kunne vært verre, men også mye bedre, sier markeds- og medieansvarlig i Brann, Mette Hammersland. Sammenlagtvinnerne i playoffkampene vil være klare for gruppespill i Champions League fra oktober. bergenslaget kvalifiserte seg gjennom å vinne Toppserien i 2021, da som Sandviken, samt Champions League-kvalifiseringskamper mot ALG Spor (Tyrkia) og Spartak Subotica (Serbia) i august.
Tidspunkt: 01-09-2022 - Kl.11:10 - Kilde: NRK - Info


217. Brann jakter ville rekorder på vei mot opprykk
Brann har sust av gårde i 1.-divisjonsfotballen denne sesongen. Flere rekorder kan stå for fall. Et opprykk er trolig snart klart når hele ni runder gjenstår. bergenserne har til gode å tape etter 21 kamper. Med seier over Ranheim i kveld kan det være minimum 19 poeng ned til 3.-plassen. Fasiten for Brann er 18 seirer og tre uavgjort. De tre poengdelingene har alle kommet på hjemmebane. 62 mål er scoret, som er 19 flere enn Stabæk som har nest flest. Aalesund har poengrekorden i 1. divisjon. Den ble satt i 2019 og lyder på 79 poeng (25-4-1). Brann kan også bli det første laget som unngår poengtap gjennom en hel sesong i 1. divisjon. Med 62 mål er det 21 scoringer som må til for å ta Bodø/Glimts målrekord i 2017. Det er de rødkledde på god vei til. For at Brann skal ta målekorden, trengs et målsnitt på 2,3 mål per kamp ut sesongen. Til nå har snittet vært på 2,9. Første mulighet for å være nærmere Eliteserien og rekordene er i kveld mot Ranheim. Kampstart på det tredjeplasserte laget er klokken 18.
Tidspunkt: 29-08-2022 - Kl.05:47 - Kilde: NRK - Info


218. Blummenfelt spurtslått av franskmann på hjemmebane
Kristian Blummenfelt klarte ikke å holde følge med franske Tom Richard i spurten på triathlonsprinten i bergen og ble toer i søndagens verdenscupkonkurranse. Sprinten startet med 750 meter svømming før det ble syklet 20 kilometer. Avslutningen besto av å løpe 5 kilometer rundt i bergen sentrum. Før den tredje og siste delen av triathlonen var det en samlet gruppe på elleve menn som løp likt ut. Til slutt sto det mellom Blummenfelt, Vetle Bergsvik Thorn og Richard. Nordmennene holdt lenge godt med, men måtte se seg slått da franskmannen satt inn et ekstra gir. Thorn ble nest beste nordmann på 3.-plass. Gustav Iden ble nummer 14. Blummenfelt har hatt et eventyrlig år med VM-gull i Ironman-triathlon og ny personlig rekord med tiden 6.44.26. Det er nesten 37 minutter bedre enn hans tidligere bestenotering. Han vant også OL-gull i triathlon under Tokyo-lekene i 2021. På kvinnesiden ble Solveig Løvseth beste norske med en solid 21.-plass. Trønderen endte 1.15 minutter bak den svenske vinneren Tilda Månsson. Stine Dahle havnet på 39.-plass.
Tidspunkt: 28-08-2022 - Kl.15:59 - Kilde: NRK - Info


219. LSK rundspilt av Brann – slått 6-0 i cupen
LSKs kvinner hadde aldri noe å stille opp med mot toppserieleder Brann i cupens kvartfinale onsdag. Allerede etter to minutter var ledelsen et faktum, og bergenserne ga seg ikke før det sto 6-0 på måltavla. Det var Tuva Hansen som ga Brann ledelsen, mens Tameka Yallop og Ingrid Stenevik sørget før 3-0 før kvarteret var spilt. Før pause satte også Svava Ros Gudmundsdottir ballen i nettet. Hun satte også 5-0-målet, mens Maria Brochmann fastsatte sluttresultatet. Dermed fortsetter Brann jakten på kongepokalen. Da de ennå het Sandviken sist sesong endte det med 1-2-tap mot Vålerenga. Sandviken ble cupmestere i 1995.
Tidspunkt: 24-08-2022 - Kl.17:55 - Kilde: NRK - Info


220. Brann videre til mesterligaplayoff
Brann var aldri truet på vei mot siste hinder før et eventuelt gruppespill i mesterligaen. bergenserne slo nemlig Spartak Subotica 3-1 etter scoringer fra Rakel Engesvik, Tameka Yallop og Maria Brochmann. Dermed vant Brann miniturneringen i Serbia, og nå venter et dobbeltoppgjør mot en annen gruppevinner. Kampen trekkes 1. september.
Tidspunkt: 21-08-2022 - Kl.19:33 - Kilde: NRK - Info


221. Nytt flykaos for Lillefosse – stavene forsvant igjen
Det hviler en forbannelse rundt Pål Haugen Lillefosses staver. Foran EM i München forsvant de igjen og ble borte i 17 dager. I formiddag skal 21-åringen fra bergen ut i kvalifisering i stavkonkurransen sammen med Guttormsen-brødrene Sondre og Simen under EM i München. Først for seks dager siden kom stavene hans til rette igjen. De forsvant før VM i Eugene i USA i juli også. Da kom de bort i fly- og bagasjerot da han reiste til den norske precampen i Berkeley foran mesterskapet i Oregon. Flere ganger denne sesongen har Lillefosse manglet stavene sine når han har ankommet et konkurransested. Flyverden er ikke i vater etter pandemien. – De brukte litt over en uke uten at jeg visste hvor de var i verden. Jeg er veldig glad for at de kom fram til slutt. Det var en liten stressfaktor. De ringte til slutt fra San Francisco flyplass og sa at de hadde kommet fram, sa Lillefosse til NTB i VM-byen Eugene 19. juli. Da fikk han stavene sine noen dager før han reiste fra precampen og til VM-byen.
Tidspunkt: 18-08-2022 - Kl.04:07 - Kilde: NRK - Info


222. Brann-maskinen durar vidare
Brann er framleis utan tap i 1. divisjon, og slo Raufoss 3–0 i bergen søndag. Fredrik Pallesen Knudsen gav Brann 1–0 i første omgang, og Aune Heggebø plussa på med to mål i løpet av dei ti siste minutta. Brann har 16 poeng ned til Ranheim på andreplass og 18 til Sandnes Ulf på tredje etter 19 serierundar. Både Ranheim og Ulf tapte poeng søndag. Ranheim spela 1–1 i Fredrikstad, og Ulf tapte 2–3 for KFUM Oslo. KFUM avgjorde med tre mål på fem minutt midt i andre omgang, og er nummer fire. Stabæk forverra sin situasjon ved å tape 2–3 for nedrykkstrua Stjørdals-Blink, og slapp Sogndal heilt opp i ryggen. Sogningane slo til med 4–0 i bortekampen mot Mjøndalen. Grorud er solid plassert i botnen, og er framleis utan siger etter 1–2 for Bryne. Også Blink er under streken, trass sigeren, ettersom Skeid slo Åsane 2–0.
Tidspunkt: 14-08-2022 - Kl.18:14 - Kilde: NRK - Info


223. Kontroversar rundt utlikning i bergen
Stabæk såg lenge ut til å bli det første laget som skulle slå Brann i bergen i Toppserien denne sesongen, men Brann greidde å utlikne til 1-1 på ei kontroversiell scoring fire minutt på overtid. Iris Omarsdottir scora etter ein halv time i første omgang. Branns overtids-utlikning kom ved Maria Brochmann, som var sist på ballen i ei mølje etter corner. - Den scoringa burde ikkje blitt godkjend, sa Stabæks keeper Sunniva Skoglund til NRK. - I gode ni av ti tilfelle får keeper medhald i slike situasjonar, sa NRKs Carl Erik Torp. Brann kunne sikra seg sigeren i grunnserien og 6 poeng i sluttspelet med siger. Trass poengtapet er det likevel så godt som sikkert at Brann vinn grunnserien. Også Rosenborg og Vålerenga er sluttspelklare. Fire lag kjempar om den fjerde og siste sluttspelplassen, inkludert Stabæk. I det kontroversielle sluttspelet får dei fire laga med seg 6, 4, 2 og 0 poeng. Tidlegare denne veka varsla supporterklubbane i dei største Toppserie-klubbane at dei ikkje vil stille opp med organiserte aktivitetar på kampen i sluttspelet, i protest. – Lytt til supportarane, vi er ein ekstremt viktig del av fotballen, og vi vil ikkje ha det. Det er mange andre som ikkje vil ha det heller, ingen vil ha det, sa Gjert Moldestad frå Bataljonen då sluttspelet blei diskutert på NRK i pausen.
Tidspunkt: 13-08-2022 - Kl.16:59 - Kilde: NRK - Info


224. Brann utestenger flere personer etter slagsmål
Brann utestenger flere personer fra sine kamper som følge av slagsmålet på Skipperstuen i bergen forrige torsdag, melder klubben i en pressemelding. Alle som har vært direkte involvert er inntil videre utestengt, ifølge Brann. Klubben har denne uken hatt møte med personene de har klart å identifisere. – Det kan være at flere personer vil bli sanksjonert på et senere tidspunkt. Det vil vi komme tilbake til, sier daglig leder i Brann, Christian Kalvenes i pressemeldingen. TV2 meldte tidligere Brann hadde bekreftet til dem at det var to personer som var utestengt. Det er stemmer ikke, skriver Brann.
Tidspunkt: 12-08-2022 - Kl.09:36 - Kilde: NRK - Info


225. Stabæk raser mot rivalens kamp mot Chelsea: – Dette er visvas!
Arna-Bjørnar drar til England for å møte Chelsea-stjernene til treningskamp to døgn før en ligakamp i Toppserien. Det får rivalene til å se rødt, selv om de forsikres om at bergensklubben stiller helt klar til begge kampene.
Tidspunkt: 10-08-2022 - Kl.13:28 - Kilde: NRK - Info


226. Brann har vært i møte med politiet etter slagsmål
Brann-ledelsen har mandag vært i møte med politiet for å bli orientert om etterforskningen av supporterbråket i bergen i forrige uke. Masseslagsmålet oppsto på Skipperstuen pub i bergen foran fredagens 1.-divisjonskamp mellom Brann og Start, og politiet mener at episoden var fotballrelatert. – Vi har hatt møte med politiet, og saken er under etterforskning hos dem. Vi vil vente på resultatet av politiets arbeid før vi vurderer hvilke sanksjoner de som var involvert i bråket, skal få, uttaler daglig leder i Brann Christian Kalvenes i en pressemelding. Han kaller oppførselen til de involverte totalt uakseptabel og sier at den vil få konsekvenser. – Men vi må ha full oversikt før vi sanksjonerer. Så er det viktig å legge til at denne episoden er skapt av ytterst få enkeltpersoner, og den gjenspeiler på ingen måte oppførselen til de fantastiske supporterne vi har. To personer er siktet og ytterligere sju er mistenkt etter slagsmålet, skriver bergens Tidende. (NTB)
Tidspunkt: 08-08-2022 - Kl.12:38 - Kilde: NRK - Info


227. Brann fortsatte seiersrekken – Sogndal-spiller med to selvmål
Stabæk tok ledelsen hjemme mot Brann, men bergenserne kjempet seg tilbake og vant 2-1 i 1. divisjon. Sogndals Eirik Lereng scoret to selvmål i tapet for KFUM. Det sto målløst til det var spilt 53 minutter i Bærum. Sturla Ottesen avsluttet mot mål, og på ferden mot nettet gikk ballen via hodet til Kasper Pedersen og videre i nettet. Ledelsen fikk de imidlertid ha i kun ni minutter. Dermed er Brann stadig ubeseiret på ferden mot opprykk til Eliteserien. De står med 51 poeng på 19 kamper, og har 16 poeng ned til Sandnes Ulf på annenplass. Stabæk ligger på tredjeplass poenget bak Sandnes-laget. KFUM Oslo og Sogndal kjemper begge om kvalifisering til Eliteserien, og det var dermed tre viktige poeng Oslo-laget sikret seg i 2-1-seieren. Eirik Lereng ble tomålsscorer i feil nett for Sogndal. Først gikk ballen via ham og satte keeper Renze Fij ut av spill, før han med et kvarter igjen satte innlegget fra Moussa Njie i eget nett. KFUM har nå 32 poeng på 5.-plass, mens Sogndal har 29 poeng på 7.-plass. Stjørdals-Blink reddet 2-2 mot Raufoss etter å ha kommet under to ganger. Arnar Thór Gudjónsson og Magnus Fagernes scoret for Raufoss, mens Andreas Pettersen og Kjetil Holand Tøsse scoret for Blink. Blink kjemper stadig for å unngå nedrykk til 2. divisjon. For Raufoss var det to poeng tapt i kampen om opprykkskvalifisering. De ligger på 6.-plass med 31 poeng og har Sogndal to poeng bak seg. (NTB)
Tidspunkt: 07-08-2022 - Kl.15:27 - Kilde: NRK - Info


228. Serieleder Brann med knusende seier – ny smell for Riise og Avaldsnes
Brann fortsetter å herje i Toppserien og smadret Lyn 4-0 hjemme i bergen søndag. John Arne Riises Avaldsnes fikk det tøft og tapte 2-1 borte mot Arna-Bjørnar. Hjemmelaget trengte bare to minutter på å ta ledelsen mot Lyn. Nyinnkjøpte Tameka Yallop fant nettmaskene etter at gjestene ikke klarte å klarere et Brann-innlegg. Et kvarter før slutt sementerte 17 år gamle Signe Gaupset resultatet til 4-0. Brann holdt forspranget på toppen av tabellen. Avstanden ned til Rosenborg på 2.-plass er på fem poeng. Lyn kjemper på sin side om den siste sluttspillsplassen, og Oslo-laget har ett poeng opp til Stabæk på 4.-plass. Kun et langt steinkast unna Stemmemyren fikk John Arne Riise og Avaldsnes en drømmestart borte mot Arna-Bjørnar. I første kamp uten Karina Sævik sendte Sydney Blomquist bortelaget i ledelsen. Linnea Sælen utlignet imidlertid for vertene kort tid før pause. Kort tid etter sidebyttet sørget Linnéa Laupstad for at kampen var snudd. 2-1 ble også sluttresultatet i bergen. Både Arna-Bjørnar og Avaldsnes skal spille kvalifisering om å holde seg i Toppserien. De ligger plassert på henholdsvis 8.- og 9.-plass på tabellen. (NTB)
Tidspunkt: 07-08-2022 - Kl.15:06 - Kilde: NRK - Info


229. To personer løslatt fra varetekt etter supporterslagsmål
To unge menn har blitt løslatt etter at de ble pågrepet under et masseslagsmål på Skipperstuen pub før 1.-divisjonskampen Brann – Start. Det får bergensavisen opplyst av politistasjonssjef Lars Morten Lothe i bergen sentrum. – Begge ble løslatt etter avhør fredag formiddag. De erkjenner ikke straffskyld, men erkjenner at de har vært på stedet, sier Lothe til lokalavisen. Begge de to pågrepne er fortsatt siktet for kroppskrenkelse og ordensforstyrrelse etter hendelsen. Branns sikkerhetssjef Knut Iversen forteller at fotballklubben samarbeider med politiet for å følge opp fotballbråket i sentrum torsdag. – Vi kommer til å prate med politiet i løpet av formiddagen. De hjelper oss, og vi hjelper dem, sier Iversen. Før kampen ble det meldt om både røykgranater og kasting av bord, stoler og ølglass på utestedet Skipperstuen i bergen sentrum. Barsjef Kristian Belsnes kunne også fortelle til VG at en kvinnelig bartender i 50-årene ble sendt til legevakten etter hendelsen – Hun ble slått ned og sparket og slått mens hun lå nede. Hun er skjelven. Å storme et utested og slå ned uskyldige er uakseptabelt, sa Belsnes til avisen. Belsnes opplyste til VG at han har anmeldt saken til politiet. Ifølge barsjefen er det også materielle skader i baren. (NTB)
Tidspunkt: 05-08-2022 - Kl.11:24 - Kilde: NRK - Info


230. To gripne etter masseslagsmål i bergen
Maskerte menn storma torsdag inn på ein utestad i bergen sentrum, der fleire Start-supportarar var samla før kampen mellom Brann og Start. Det utvikla seg til eit masseslagsmål.
Tidspunkt: 04-08-2022 - Kl.19:20 - Kilde: NRK - Info


231. To gripne etter masseslagsmål i bergen
Maskerte menn storma torsdag inn på ein utestad i bergen sentrum, der fleire Start-supportarar var samla før kampen mellom Brann og Start. Det utvikla seg til eit masseslagsmål.
Tidspunkt: 04-08-2022 - Kl.19:20 - Kilde: NRK - Info


232. Serieleder Brann kjørte over byrivalen
Brann knuste bergen-rival Arna-Bjørnar 6-0 etter nesten to måneder uten kamp i Toppserien. De økte dermed ligaledelsen til fem poeng ned til Rosenborg. Klubbene har begge spilt 15 kamper når det gjenstår tre runder før sluttspillet i Toppserien. Vålerenga følger tre poeng bak RBK med en kamp mindre spilt. Therese Åsland bidro med to scoringer i Branns nedsabling av Arna-Bjørnar. Nora Eide Lie sendte Brann i ledelsen etter sju minutter. Hun driblet seg fri og sendte ballen i nettet. Et kvarter senere lå ballen igjen i mål da Åsland plutselig fikk stå helt alene i feltet etter et flott angrep. I etterkant tok Arna-Bjørnar et spillermøte i egen boks, men uten at de stoppet serielederen. Ti minutter senere sendte Signe Gaupset ballen i mål med en markkryper ved stolperota. Fem minutter før pause avsluttet Maria Brochmann et flott angrep med å sette ballen i nettet. Det ble ingen myk start for Arna-Bjørnar i 2. omgang da Rakel Engesvik banket inn 5-0 etter tre minutter. Etter en drøy time ble Åsland tomålsscorer men kanon i vinkelen fra hjørnet av 16-meteren. (NTB)
Tidspunkt: 03-08-2022 - Kl.19:59 - Kilde: NRK - Info


233. Ti norske båter til EM i roing i München
Kjetil Borch er med i den norske troppen til EM i roing i tyske München senere i august. Norge sender i alt 20 roere fordelt på ti båter til mesterskapet. Disse er i en del av EM-troppen: Para singlesculler: Birgit Skarstein, Christiania. Dame singlesculler: Siri Eva Kristiansen, Drammen. Dame dobbeltsculler: Thea Helseth og Jenny Marie Rørvik, Aalesund. Dame lettvekt dobbeltsculler: Oda Madland Aagesen, Kristiansand og Maia Emilie Lund, bergen. Herre singlesculler: Kjetil Borch, Horten. Herre lettvekt singlesculler: Oskar Sødal, Kristiansand. Herre dobbeltsculler: Martin Helseth, Aalesund og Erling Holst Øyasæter, Os. Herre dobbeltfirer: Jonas Slettemark Juel, Norske Studenter, Erik Andre Solbakken, Moss, Jan Oscar Stabe Helvig, Norske Studenter, Kristoffer Gjesland Brun, bergen. Herre firer: Ole Amund Storlien, Norske Studenter, Petter Myhre Tufte, Norske Studenter, Andreas Eriksen, Bærum, Mathias Føyner Wie, bergen. (NTB)
Tidspunkt: 02-08-2022 - Kl.07:57 - Kilde: NRK - Info


234. Brann-spiller klar for engelsk klubb
Midtbanespiller Elisabeth Terland (21) har imponert stort i Brann og er klar for den engelske klubben Brighton & Hove Albion. – Jeg har hatt det helt fantastisk her i Brann, og det har vært skikkelig vanskelig å ta et valg. Men dette føles som et riktig steg for meg og min videre utvikling som fotballspiller. Jeg er takknemlig for alt klubben har gjort for meg og tiden jeg har hatt her i bergen, sier Elisabeth Terland. Brighton endte på 7.-plass i kvinnenes superliga forrige sesong, 30 poeng bak seriemester Chelsea. Terland kom til Brann før 2021-sesongen og har imponert stort for de rødkledde. Hun scoret 15 mål på 32 kamper, vant seriegull og cupsølv. Hun kjempet seg også inn i landslagstroppen i EM. Før mesterskapet kunne Terland røpe til NTB at hun hadde besøkt en klubb i England som hadde vist interesse. – Ja, jeg har vært en liten tur i England, sa Terland til NTB. Brighton har enda ikke kunngjort overgangen. (NTB)
Tidspunkt: 01-08-2022 - Kl.12:20 - Kilde: NRK - Info


235. Brann vant overlegent mot Bryne
Suverene Brann hadde ingen problemer med å slå Bryne 5-1 i 1. divisjon søndag. Det ble ingen drømmestart borte mot Bryne for bergenserne da Frederik Børsting gjorde selvmål etter fem minutter. Gleden ble kortvarig for hjemmelaget, for sju minutter senere utlignet Mathias Rasmussen. Tre minutter senere gjorde Kasper Skaanes 2-1 for Brann, som aldri så seg tilbake. Bård Finne la på til 3-1 etter halvtimen, før Skaanes punktere kampen med sitt annet mål halvveis ut i 2. omgang Kvarteret før full tid sørget Ole Blomberg for 5-1. bergenserne har vært fullstendig overlegne så langt i år og leder serien med elleve poeng ned til toer Ranheim med 13 kamper igjen å spille. (NTB)
Tidspunkt: 31-07-2022 - Kl.15:40 - Kilde: NRK - Info


236. Vålerenga-profil solgt til ligarival
Rikke Nygard melder overgang til Brann. Det bekrefter klubben selv på sine hjemmesider. bergenseren har spilt i to år for Vålerenga, og vant Toppserien med Oslo-klubben i 2020. Hun har også to cupgull med VIF. Midtbanespilleren vender tilbake til hjembyen bergen. – Rikke er en ung, men erfaren Toppserie-spiller, og vi ser frem til å jobbe sammen med hun her i Brann, sier sportssjef og fungerende trener Olli Harder til klubbens hjemmesider. Nygard har tidligere spilt for Arna-Bjørnar og har 54 aldersbestemte landskamper og 2 kamper for A-landslaget. Brann er tabelleder i Toppserien, og har vunnet 12 av 14 kamper så langt i serien.
Tidspunkt: 27-07-2022 - Kl.12:20 - Kilde: NRK - Info


237. Bækhus-comeback utsatt grunnet Jennifer Lopez´ bryllupsreise
Cecilia Brækhus skulle egentlig gjort comeback i bokseringen i august, men nå er kampen utsatt ettersom Jennifer Lopez skal på bryllupsreise. Det får VG opplyst via Brækhus’ sin hovedsponsor Betsson. – Hun ville prioritere bryllupsreisen sin. Det er så klart utrolig synd, men hun skulle «headline» konserten under arrangementet, så den colombianske promotøren valgte å utsette hele stevnet, forteller Brækhus til avisen via sponsoren. Lopez giftet seg med skuespilleren Ben Affleck tidligere i sommer og har valgt å reise på bryllupsreise i Europa istedenfor å synge før Brækhus sitt comeback. Den tidligere verdensmesteren innrømmer at situasjonen er spesiell og forteller at det nå jobbes på spreng for å finne en ny dato for boksekampen. Brækhus skal møte svenske Patricia Berghult i kampen om WBC-beltet i superweltervekt. bergenseren har ikke bokset en kamp siden hun tapte for andre gang mot Jessica McCaskill i mars 2021. – Jeg er i god form og holder meg klar, sier Brækhus. (NTB)
Tidspunkt: 27-07-2022 - Kl.09:42 - Kilde: NRK - Info


238. Brækhus-comeback utsatt grunnet Jennifer Lopez´ bryllupsreise
Cecilia Brækhus skulle egentlig gjort comeback i bokseringen i august, men nå er kampen utsatt ettersom Jennifer Lopez skal på bryllupsreise. Det får VG opplyst via Brækhus’ sin hovedsponsor Betsson. – Hun ville prioritere bryllupsreisen sin. Det er så klart utrolig synd, men hun skulle «headline» konserten under arrangementet, så den colombianske promotøren valgte å utsette hele stevnet, forteller Brækhus til avisen via sponsoren. Lopez giftet seg med skuespilleren Ben Affleck tidligere i sommer og har valgt å reise på bryllupsreise i Europa istedenfor å synge før Brækhus sitt comeback. Den tidligere verdensmesteren innrømmer at situasjonen er spesiell og forteller at det nå jobbes på spreng for å finne en ny dato for boksekampen. Brækhus skal møte svenske Patricia Berghult i kampen om WBC-beltet i superweltervekt. bergenseren har ikke bokset en kamp siden hun tapte for andre gang mot Jessica McCaskill i mars 2021. – Jeg er i god form og holder meg klar, sier Brækhus. (NTB)
Tidspunkt: 27-07-2022 - Kl.09:42 - Kilde: NRK - Info


239. Norsk 20-åring har signert for spansk toppklubb
Madelen Koldal Holme (20) forlater bunnplasserte Arna-Bjørnar til fordel for spanske Levante. Hun har skrevet under en toårskontrakt med klubben. Det bekrefter Levante på sine nettsider. Holme har inngått en avtale som strekker seg til 30. juni 2024. Holme forteller til bergens Tidende at hun ble overrasket over tilbudet fra Spania. – Jeg fikk vite om interessen fra Levante for rundt en uke siden, og nå har jeg signert, så det har gått veldig fort, sier Holme til avisen og fortsetter: – Det har vært interesse fra flere utenlandske klubber, men jeg liker spansk fotball, så valget falt på Levante. Levante har vunnet den øverste spanske ligaen fire ganger. Det har også vunnet den spanske cupen hele seks ganger. Klubben endte riktignok på en skuffende 6.-plass sist sesong. (NTB)
Tidspunkt: 26-07-2022 - Kl.13:55 - Kilde: NRK - Info


240. Sykkelforbundet fikk medhold – tingretten kutter i millionkrav etter VM-konkursen
Norges Cykleforbund får en lavere konkursregning å betale til advokatene etter sykkel-VM i bergen i 2017. Hordaland tingrett har redusert honoraret kraftig. Det viser en fersk kjennelse, skriver bergensavisen. Utfallet er en seier for sykkelforbundet, som mente to nøkkelpersoner og et advokatfirma hadde tatt seg for godt betalt i oppryddingen som fant sted da VM-festen fra 2017 endte med økonomisk mageplask. Tidligere i år ble det kjent at bobehandlingen hadde kostet 13,8 millioner kroner. Summen var i hovedsak knyttet til advokatsalæret. NCF reagerte på beløpet og gikk rettens vei i håp om å få det redusert. Norges Cykleforbund har offisielt beklaget at planleggingen og gjennomføringen av 2017-VM var kritikkverdig. Forbundet betaler fortsatt ned på milliongjelden til Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) etter mesterskapet for fem år siden. Det kan de i ytterste konsekvens måtte gjøre helt til 2035. (NTB/NRK)
Tidspunkt: 26-07-2022 - Kl.13:50 - Kilde: NRK - Info


241. Knappe 2800 på Landsskyttarstemnet
2766 skyttarar er påmelde til Landsskyttarstemnet i Bodø, som startar laurdag. Det får NRK opplyst av kommunikasjonssjef Terje Westvik i Det Frivillige Skyttervesen. Påmeldingsfristen gjekk ut i går. – I februar tippa eg 2800, så det var ikkje så veldig langt unna, seier Westvik. Sist stemnet var i Bodø, i 2011, var det 3700 skyttarar. Årets stemne er det første sidan 2019, og grunnen til nedgangen er sjølvsagt pandemien. I tillegg har prisen på både diesel og ammunisjon gått sterkt opp. Det er i rekrutteringsklassene nedgangen er størst, men ikkje så stor som Westvik frykta. – Derimot er nedgangen av påmelde i veteranklassene større enn eg hadde trudd, seier han. Også talet på lag er mindre enn før. Mange må lag som vanlegvis sender berre 3-4-5 skyttarar, er no heilt ute. Dessutan har store lag i byane langt færre enn vanleg. – Berre laga i og rundt Oslo har 300 færre enn vanleg. Også i bergen ser vi denne tendensen, seier han. – Vi ser nedgangen også i andre stemne, så det er tydeleg at det tek tid å få i gang aktiviteten igjen. No er det viktig å få opp aktiviteten lokalt i laga igjen, det blir det arbeidet må konsentrerast om no, seier Westvik. NRK sender ni og ein halv time direkte frå LS i neste veke.
Tidspunkt: 26-07-2022 - Kl.09:56 - Kilde: NRK - Info


242. Brann fortsatt ubeseiret - vant 3-0 mot Kongsvinger
Brann styrket tabelledelsen etter 3-0-seier mot Kongsvinger. Dagens første scoring kom etter et nydelig samspilt mellom Svenn Crone og Bård Finne, der sistnevnte satte ballen rett i mål og sendte Brann opp i ledelsen. bergenserne fortsatte å presse Kongsvinger og skapte flere målsjanser. 77. minutter ut i kampen smalt Mathias Rasmussen ballen inn til dagens andre scoring. Like før slutt åpnet det store rom i Kongsvinger sitt forsvar, som Brann utnyttet. Felix Horn Myhre satte 3-0-målet, som satte punktumet for kampen. Dermed fortsetter rødtrøyene sesongen ubeseiret i 1. divisjon.
Tidspunkt: 25-07-2022 - Kl.18:04 - Kilde: NRK - Info


243. Dobbelt norsk i Canada
To bergensere sto øverst på pallen i triatlonkonkurransen Canadian Open. Gustav Iden vant foran OL-mester Kristian Blummenfelt. Iden fikk en luke på løpedelen og slo Blummenfelt med 27 sekunder i Edmonton. Aaron Royle fra Australia ble treer og var godt over tre minutter bak vinnertiden. Triatlonen besto av 2 kilometer svømming, 80 kilometer sykling og 18 kilometer med løping. Med kun løpingen igjen lå nordmennene rundt ett minuttet bak teten, men hentet inn forspranget og stakk ifra på de siste kilometerne. VG omtalte saken først. Ifølge avisen fikk Iden 100.000 amerikanske dollar for seieren, og det tilsvarer rundt 987.000 kroner. (©NTB)
Tidspunkt: 25-07-2022 - Kl.11:50 - Kilde: NRK - Info


244. Sykkelforbundet går rettens vei etter millionkrav
Konkursen etter sykkel-VM i bergen i 2017 har påført Norges Cykleforbund et stort millionkrav. Nå havner saken i retten. Årsaken er at sykkelforbundet mener en bostyrer, en borevisor og et advokatfirma har tatt seg for godt betalt i oppryddingen som fant sted da VM-festen fra 2017 endte med økonomisk mageplask. Totalt er NCF blitt fakturert for 12 millioner kroner. Den summen mener forbundsstyremedlem Knut Glad er for høy. – Det er brukt uvanlig store beløp av bostyrer og spesielt borevisor. Det er blant annet blitt brukt 1 million kroner på lisens for et dataprogram som skulle analysere alt av dokumenter og eposter i saken, sier han til VG. Ballen ligger nå hos Hordaland tingrett. De har fått i oppgave å avgjøre om bostyrer Arne Laastad har mottatt et for høyt honorar. Det var Harald Tiedemann Hansen som hadde presidentvervet i Norges Cykleforbund da oppryddingen fant sted. Verken han eller bostyrer Laastad har ønsket å kommentere saken. NCF har offisielt vært ute og beklaget at planleggingen og gjennomføringen av arrangementet var kritikkverdig. Forbundet betaler fortsatt ned på milliongjelden til Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) etter mesterskapet for fem år siden. Det kan de i ytterste konsekvens måtte gjøre helt til 2035. (NTB)
Tidspunkt: 20-07-2022 - Kl.13:19 - Kilde: NRK - Info


245. Brann herjet – vant 5-0
Brann er fortsatt ubeseiret i 1. divisjon, og denne gangen var det Raufoss som fikk juling av bergenserne. De vant til slutt 5-0 på bortebane, og nå har de en luke på 11 poeng ned til Stabæk. Raufoss tapte på sin side for første gang på syv kamper.
Tidspunkt: 18-07-2022 - Kl.17:54 - Kilde: NRK - Info


246. Ingen finalebillett for tårevåt Llano: – Vet ikke hva som skjedd
Beatrice Nedberge Llano (24) fikk det ikke til å stemme og røk ut i fredagens sleggekvalifisering i friidretts-VM. bergenseren hadde 64,81 meter som bestenotering etter tre forsøk i Eugene i Oregon. Hun åpnet med 64,57 og fikk et kast på 66,22 strøket. Det holdt til 14.-plass i gruppe A. De tolv beste fra kvaliken over to puljer går videre. Alle kast på 73,50 eller bedre garanterer finaleplass, og det var ikke Llano i nærheten av. Hun satte tidligere i sommer norsk rekord med 72,10. Kastet kom på nettopp årets amerikanske VM-arena. – Jeg har det ikke så veldig bra, sier Llano til NRK. – Jeg vet ikke hva som skjedd, jeg har ingen anelse, egentlig. Jeg hadde flere kast over 70 i de siste treningsøktene før VM, sier hun. (NTB/NRK)
Tidspunkt: 15-07-2022 - Kl.19:45 - Kilde: NRK - Info


247. Hetebølge i Vest-Europa: – Ein skal ikkje sjå vekk frå at det kan bli 25 grader i bergen

Tidspunkt: 13-07-2022 - Kl.16:37 - Kilde: YR.no - Info


248. Hetebølge i Vest-Europa: – Ein skal ikkje sjå vekk frå at det kan bli 25 grader i bergen

Tidspunkt: 13-07-2022 - Kl.16:37 - Kilde: YR.no - Info


249. Stabæk endte Branns superrekke
Stabæk satte kjepper i hjulene på Branns forsøk på å ta sin tiende strake seier da de spilte 1-1 i 2. divisjon søndag. Gift Emmanuel Orban satte et stuck i Brann-laget da han fintet seg gjennom hele forsvaret deres, rundet Mathias Dyngeland i Brann-buret og satte ballen enkelt i mål to minutter før pause. – Jeg var egentlig frustrert på ham hele omgangen, og hadde nesten tenkt å bytte ham ut. Og så plutselig dukker han opp med det der. Det er noe magi i det, sa Stabæk-trener Eirik Kjønø til Discovery+ i pausen. 12 minutter før full tid utlignet Bård Finne til 1-1, men bergenserne klarte aldri å sette inn målet som ville sikret deres tiende strake seier. (NTB)
Tidspunkt: 10-07-2022 - Kl.15:30 - Kilde: NRK - Info


250. Brann utvidet superrekken – surrealistiske scener i Stjørdal
Brann tok sin åttende strake seier i 1. divisjon med 2-1 over Bryne. I Stjørdal ble Blink-keeper David Paulmin utvist og erstattet av en utespiller. Gjestene hadde ikke tapt en kamp på de siste fem kampene i ligaen, men fikk en tøff start i bergen. Allerede etter 13 minutter noterte Mathias Rasmussen seg for sin sjuende fulltreffer for året. Bryne holdt liv i kampen til langt ut i andreomgangen, men etter 77 minutter doblet Kasper Skaanes ledelsen til Brann. Like etter pausen i kampen mellom Stjørdals-Blink og Start snakket Blink-keeper David Paulmin på seg to gule kort på fire sekunder. Start ledet 1-0, og hjemmelaget hadde ingen reservekeeper på benken. Dermed måtte lagets toppscorer Sondre Stokke ta på seg keeperhanskene og vokte buret i over 40 minutter. Sander Sjøkvist og Kristoffer Tønnessen scoret hvert sitt mål på overtid i Starts 3-0-seier.
Tidspunkt: 04-07-2022 - Kl.18:23 - Kilde: NRK - Info


251. Kampfiksingsenhet kobler seg på etter avsløring om pengetilbud i friidretts-NM
Gular-løperne ble tilbudt penger for å hjelpe en konkurrent til en bedre tid på 1500-meteren i NM i Stjørdal sist helg. Lotteritilsynet skal se på saken. Det melder bergensavisen. I første omgang vil tilsynets kampfiksingsenhet gå i dialog med Norges idrettsforbund. – Med forbehold om at vi ikke har oversikt over hele hendelsesforløpet, så finner vi det alvorlig dersom deltakere i en idrettskonkurranse utfører en handling som kan fjerne hele eller deler av den usikkerhet som er forbundet med konkurranser. Dersom det i tillegg involverer betaling, ser vi på det som svært alvorlig, skriver enhetsleder Eirik Haugen Tysse i en e-post til BA. Tre Gular-utøvere var kvalifisert til 1500-meterfinalen: Bjørnar Sandnes Lillefosse, Mats Hauge og Eivind Trym Wikshåland. I finalen skulle også Tjalves Ferdinand Kvan Edman løpe. BA meldte fredag at Wikshåland noen timer i forkant ble oppringt av Tjalve-trener Eirik Førde, som tilbød Gular-trioen penger for å hjelpe Edman til en god tid slik at han kom med på rankingen til VM. – Jeg sa at jeg ikke var villig til å ofre meg selv i finalen mot betaling. Der ville jeg kjempe for min egen plassering, sier Wikshåland til avisen. – Det ble aldri sagt noe om pris, men vi oppfattet det som et seriøst tilbud, forklarer Lillefosse. Tjalve-trener Førde sier at de vurderte det fordi Edman var nære VM-plass. – Vi prøvde å se om noen hadde mulighet til å dra i 600 meter slik at Ferdinand slapp å dra hele veien selv. Det var det eneste vi tenkte. Poengsanking er veldig viktig, og Ferdinand var helt på vippen til VM-plass, forklarer Førde. Edman løp likevel inn til 3.-plass på en god nok tid og er med i Norges VM-tropp i Eugene senere i juli. (NTB)
Tidspunkt: 01-07-2022 - Kl.19:05 - Kilde: NRK - Info


252. Flytrøbbel forsinker Branns cupkamp
NM-oppgjøret mellom Brann og Fredrikstad er forskjøvet med én time etter at FFKs flyavgang til bergen ble utsatt. Det opplyser Brann på sine nettsider. Kveldens cupkamp får avspark klokken 19.00. – Fredrikstad har fått problemer med et utsatt fly, og derfor er vi blitt enige med Fredrikstad og NFF om at vi skyver tidspunktet for avspark med 60 minutter, sier Branns daglig leder Christian Kalvenes. Han begrunner utsettelsen med at den gir begge lag best mulig forberedelser til kampen. Vinneren går til fjerde runde i fotball-NM. (NTB)
Tidspunkt: 30-06-2022 - Kl.10:30 - Kilde: NRK - Info


253. Iuel og Lillefosse fikk kongepokalen
Amalie Iuels mesterskapsrekord på 400 meter hekk sørget for at Tjalve-løperen kan ta med seg kongepokalen hjem fra Stjørdal. Hun vant på tiden 55,03. Hun senket dermed rekorden sin fra 2019 (56,08) med over ett sekund. – Den er fin altså, det er ordentlig stas. Det er det gjeveste du kan vinne under et NM. Det føles veldig godt, sier Iuel til NRK. Pål Haugen Lillefosse fikk herrenes kongepokal. Han vant lørdagens stavkonkurranse med norsk rekord, 5,86 meter. – Det er stort altså. Det er noe av det gjeveste jeg kan oppnå. Jeg hadde ikke forventet det i det hele tatt, sier Lillefosse til NRK på telefon. – Jeg bestilte fly i dag tidlig fordi jeg ikke trodde det skulle være mulig å få den. Ekstra gøy å kunne overraske seg selv, sier bergenser.
Tidspunkt: 26-06-2022 - Kl.13:15 - Kilde: NRK - Info


254. Pål Haugen Lillefosse satte ny norsk rekord i stav under friidretts-NM i Stjørdal
Pål Haugen Lillefosse meldte seg inn i kampen om kongepokalen etter å ha satt ny norgesrekord på 5,86 meter. Lillefosse forbedret norgesrekorden med en centimeter etter at han tidligere denne måneden, under Trond Mohn Games i bergen, satt ny daværende norsk rekord på 5,85 meter. Etter kveldens rekord prøvde Lillefossen igjen å forbedre rekorden ytterligere med høyden 5,90 meter. Men valgte å gi seg etter et mislykket første forsøk. Kongepokalen deles ut på søndag etter at alle øvelsene på dag tre i mesterskapet er ferdig. Kampen om kongepokalen spisset seg etter at blant annet Lillefosse satt ny norsk rekord og Eivind Henriksen satt mesterskapsrekord tidligere på ettermiddagen. Brødrene Sondre Mogens Guttormsen og Simen Guttormsen endte konkurransen på en 2.- og 3. plass bak Lillefosse.
Tidspunkt: 25-06-2022 - Kl.16:40 - Kilde: NRK - Info


255. Sen scoring fikset Brann-seier
Stjørdals-Blink holdt lenge unna, men en scoring i det 86. minutt fikset 2-1-seier for formsterke Brann i 1. divisjon søndag. Tabelltopp Brann kom til søndagens oppgjør med en 7-0-seier mot Mjøndalen og fem strake seiere i 1. divisjon i bagasjen. Men i Stjørdal fikk bergenserne seg en tidlig kalddusj, da Sondre Stokke sendte Blink i føringen etter 20 minutter. Tross en tidlig scoring fra vertene, var det Brann som kjørte kampen. Ti minutter før hvilen kriget Brann-kaptein Sivert Heltne Nilsen inn 1-1 etter rot i Blink-boksen. Et tappert Blink-forsvar holdt lenge unna, men rett før full tid klarte Mathias Rasmussen å overliste Paulmin og fikse tre poeng til Brann. bergenserne er fortsatt ubeseiret i 1. divisjon og har to poeng ned til toer Mjøndalen, som har 22 poeng. Blink ligger på 14.-plass. (NTB)
Tidspunkt: 19-06-2022 - Kl.14:56 - Kilde: NRK - Info


256. Kashafali vant på Bislett
Salum Kashafali (28) tok seieren i para-sprinternes første løp hvor seks forskjellige klasser løp sammen. bergenseren gikk inn til tiden 10,57 og feiret med sin velkjente dans. Brasilianske Petrucio Ferreira tok andreplassen like bak Kashafali med 10,57, mens Skander Sjamil Athmani tok tredjeplassen med 10,58. Det ble altså svært jevnt mellom Kashafali og Ferreira, hvor målfoto måtte avgjøre hvem som vant. 100 meteren på Bislett er årets høydepunkt for parautøvere ettersom det ikke er internasjonale mesterskap i 2022. Kashafali tok gull og verdensrekord på 100-meteren i Paralympics i Tokyo. Den satte han med tiden 10.43 sommeren 2021.
Tidspunkt: 16-06-2022 - Kl.17:57 - Kilde: NRK - Info


257. Komfortabel cupseier for Brann
bergen-lagene Brann og Arna-Bjørnar møttes i den tredje runden av cupen. Brann viste hvem som er størst i byen. Fra kampstart var Brann effektive og skapte flere gode sjanser, men det var fra straffemerket de først tok ledelsen i det 24. minutt. Brann-kaptein Tuva Hansen ble felt og fikk tildelt straffe. Marit Bratberg Lund var sikker fra ellevemeter. Så kom målene på løpende bånd. Guro Bergsvand økte til 2-0. Før Berglind Thorvaldsdóttir og Rakel Engesvik satte nummer 3. og 4. for dagen. EM-aktuelle Tuva Hansen ble liggende på banen etter en kollisjon med Arna-Bjørnars Mina Folland. Forsvarsspillerne trengte behandling og måtte gå av banen før den første omgangen var ferdigspilt. Brann opplyser til NRK at det er snakk om en lårhøne. I andre omgang fortsatt Brann scoringsrekken og Maria Brochmann stanget inn 5-0. Dermed er Brann videre i cupen.
Tidspunkt: 15-06-2022 - Kl.18:48 - Kilde: NRK - Info


258. Brann-kvinnene mister suksesstreneren til Bayern München
Alexander Straus forlater Brann etter to år som hovedtrener til fordel for Bayern Münchens kvinnelag, bekrefter Bayern mandag. bergensavisen var først med å melde at den tyske storklubben var interessert i Straus. Senere bekreftet Branns daglig leder Christian Kalvenes interessen overfor TV 2, og sa at klubbene var i samtaler om en avtale. Bayern München sparket nylig treneren Jens Scheuer etter tre år i jobben. Storklubben har vunnet den tyske kvinneligaen fire ganger, senest i fjor. Straus har hatt stor suksess med Brann siden han overtok trenerjobben i september 2020. I fjor ble det seriegull og cupfinaletap for Vålerenga.
Tidspunkt: 13-06-2022 - Kl.10:10 - Kilde: NRK - Info


259. Isabelle Pedersen legger opp
Friidrettsutøver Isabelle Pedersen legger opp. Det bekrefter hun til BA. – Huff, det er sykt rart å si at det er over. Siden jeg var 15 år har idretten vært halve livet. Gjennom 20-årene var det hele livet, sier hun til avisen. bergenseren har gull i U18-VM, U20-VM og U23-EM. Som seniorutøver har hun en 9. plass i VM i 2015, og 2017 og en 10. plass i OL. Pedersen tok også en 6. plass i innendørs VM i 2018 og har sju NM gull på 100 meter hekk og ett i lengde.
Tidspunkt: 10-06-2022 - Kl.20:19 - Kilde: NRK - Info


260. Lillefosse med norsk rekord
Pål Lillefosse var i storslag i Trond Mohn Games, og satte norsk rekord i stav da han kom seg over 5.85 i siste forsøk. Hans tidligere utendørsrekord var på 5,81 meter, men onsdag ble den først forbedret til 5,82, før han også kom seg over neste høyde - til stor jubel. – Det har ikke helt gått opp for meg ennå. Norsk rekord to ganger på hjemmebane... Foran familie og venner. Det er stort, sier bergenseren til NRK. Han har aldri hoppet høyere utendørs, men innendørs har han en rekord på 5,83.
Tidspunkt: 08-06-2022 - Kl.18:49 - Kilde: NRK - Info


261. Pengeproblemene fortsetter for Brann
Både Branns herrelag og kvinnelag har havnet i rød sone hos Norges Fotballforbund (NFF), melder bergens Tidende. Ifølge den siste rapporten fra NFF om økonomien blant norske klubber, blir Brann dermed pålagt en finansiell handlingsplan som de må følge opp de neste årene. Klubben var også i rød sone i 2020, skriver avisen. Det samme gjelder for eliteserieklubbene Haugesund, Jerv og Kristiansund, 1. divisjonsklubben Raufoss og toppserieklubbene Rosenborg Kvinner og Lyn.
Tidspunkt: 08-06-2022 - Kl.11:03 - Kilde: NRK - Info


262. LSK tapte igjen, Lyn sig ifrå
LSK Kvinner tapte 1-2 for Kolbotn i toppserien søndag, og taper endå meir terreng i kampen om den fjerde og siste plassen i topp-sluttspelet. LSK låg under 0-2 ved pause. Dei reduserte tidleg i andre omgang, men makta aldri å ta poeng. Dermed er det fem poeng opp til Lyn på fjerdeplass. Lyn slo Røa 3-1. Lyn leia komfortabelt 3-0 før botnlaget reduserte. Mellom dei to ligg Stabæk, som slo Avaldsnes 2-0. Stabæk har to poeng meir enn LSK, men har også spela ein kamp meir. Rosenborg heng godt med tettrioen etter 4-2 over Arna Bjørnar. Rosenborg cruisa til 4-0 før pause, og let heimelaget redusere to gonger mot slutten. Toppkampen mellom Brann og Vålerenga i bergen går seinare på ettermiddagen.
Tidspunkt: 05-06-2022 - Kl.14:51 - Kilde: NRK - Info


263. Blummenfelt knuste rekorden
Kristian Blummenfelt klarte målet sitt om å bli den første som greidde fulldistanse Ironman på under sju timar. I Dresden i dag kom han i mål på 6 timar, 44 minutt og 26 sekund på distansen, som omfatta 3,8 km symjing, 180 km sykling og ein marationdistanse på 42.195 meter. Hans gamle rekord frå i fjor var 7.21.12. Blummenfelt kom litt skeivt ut med 48.21 minutt på symjinga, der han hadde skjema til 45 blank. Men han tok det igjen på ein enorm sykkeletappe. Tre timar og 49 minutt brukte han på det, over 24 minutt raskare enn planen. På det avsluttande maratonløpet sprang han etter skjema til 2.25. Det blei 2.30.50, men totalt knuste han sjutimarsgrensa med nesten eit kvarter. – Det var tøft, men eg greidde det. Det har teke to år å planlegge dette og setje saman eit lag, sa han etter løpet. Han sa at han hadde krampe etter 10 km av sykkeletappen. – Eg kjende det verkeleg i løpet av syklinga. Men det har vore ei eventyrleg reise, sa bergensaren. Han var likevel ikkje den einaste som imponerte søndag. Engelske Jon Skipper kom inn på 6.47.37.
Tidspunkt: 05-06-2022 - Kl.13:13 - Kilde: NRK - Info


264. Brann setter publikumsrekord i klubbfotball for kvinner
Det er solgt over 9.000 billetter til den NRK-sendte toppseriekampen mellom Brann og VIF, rapporterer BT. Det blir den best besøkte klubbkampen mellom to kvinnelag i Norge. Den gjeldende rekorden stammer fra NM-finalen i 2006, da 8856 tilskuere var til stede og så Røa slå Asker 3–2 på Bislett stadion. Rekorden står for fall i toppoppgjøret på Brann Stadion i ettermiddag, skriver bergens Tidende. Brann har jobbet intenst for å slå rekorden, og det er for lengst klart at rekorden for en kamp i Toppserien ryker. Den tidligere bestenoteringen i kvinnenes øverste divisjon er på 3541 tilskuere. Neste helg skal Rosenborg prøve å sette norgesrekord når nettopp Brann kommer på besøk. Da er målet angivelig 20.000 publikummere på Lerkendal. (NTB)
Tidspunkt: 05-06-2022 - Kl.12:40 - Kilde: NRK - Info


265. Brun tar Tuftes plass – satser i dobbeltfirer mot OL
Roer Kristoffer Brun (34) satser videre mot et nytt OL. Mot lekene i Paris om to år er én lagkamerat byttet ut med tre. Det bekrefter landslagstrener Mark Emke til NTB torsdag. bergenseren blir å finne i dobbeltfireren med Oscar Helvig, Martin Helseth og Erik Solbakken. Den trioen hadde med seg Olaf Tufte i sist OL. Da klarte ikke kvartetten å ta seg til A-finale. Landslagstrener Emke fortalte om framtiden til Brun under et pressetreff på Årungen torsdag. Der var ikke Kristoffer Brun selv til stede. Lettvektsbåten til Brun og Are Strandli er historie. Det siste løpet ble mislykket etter en dramatisk velt under OL i Tokyo.
Tidspunkt: 02-06-2022 - Kl.10:30 - Kilde: NRK - Info


266. bergens-oppgjer i cupen
Det ligg an til eit bergens-oppgjer i 3. runde i fotball-NM for kvinner når Brann tar imot Arna-Bjørnar. Regjerande meister Vålerenga møter Amazon Grimstad. Slik blir kampane i den 3. NM-runden: Avaldsnes – Klepp, Brann – Arna-Bjørnar, LSK Kvinner – Øvrevoll Hosle, Medkila – Kolbotn, Stabæk – Røa, Tromsø – Lyn, Vålerenga – Amazon Grimstad, AaFK Fortuna – Rosenborg. Kampane skal spelast onsdag 15. juni, men klubbane kan bli samde om å spele tidlegare dersom det er ønskjeleg.
Tidspunkt: 30-05-2022 - Kl.14:24 - Kilde: NRK - Info


267. Øygarden FK jobber med løsning for å unngå konkurs
Fotballklubben Øygarden FK er i umiddelbar fare for å bli slått konkurs. Fredag kveld jobbet klubben med en idé for å unngå det. Ifølge bergensavisen og bergens Tidende, skal Øygarden, som spiller på nivå tre i norsk fotball, mangle om lag tre millioner kroner for å klare seg ut sesongen. Fredag ble det holdt samtaler med lokalt næringsliv om pengestøtte, uten at det har ført fram. Deretter ble det i mediene kjent at klubben var slått konkurs. Fredag kveld jobber imidlertid klubben med en siste løsning, ifølge BA. – Det har kommet et nytt forslag på bordet. Det kan være en løsning, og vi jobber med den, sier styreleder Marianne Bjorøy. Ifølge BA dreier det seg om at de har henvendt seg til en klubb som kan overta Øygardens lisens. Bjorøy påpeker at det er avisene, og for øvrig spillerne, som har bekreftet at Øygarden begjærer oppbud. – Situasjonen er alvorlig, men det er ikke over før det er over, sa Bjorøy til BA, og la til at hun ikke ønsket å bekrefte oppbudet av klubben. Ifølge en pressemelding fra klubben skal de spille som oppsatt mot Ørn Horten lørdag. (©NTB)
Tidspunkt: 28-05-2022 - Kl.09:37 - Kilde: NRK - Info


268. Øygarden FK er konkurs
Fotballklubben Øygarden FK ble fredag slått konkurs etter flere måneder med usikkerhet, skriver bergens Tidende. Ifølge avisen skal Øygarden, som spiller på nivå tre i norsk fotball, mangle om lag tre millioner kroner for å klare seg ut sesongen. Fredag ble det holdt samtaler med lokalt næringsliv om pengestøtte, uten at det har ført fram. – Det er ufattelig trist. Nå er det 18 mann som står uten klubb. Vi er blitt fristilt, sier en av spillerne, Andreas Fantoft til BT. Øygarden skulle opprinnelig spilt mot Ørn-Horten lørdag, men den kampen strykes sammen med resten av klubbens kampprogram i serien. Det ventet også en NM-kamp mot Sotra, men det er uklart hva som vil skje med den, skriver avisen. (NTB)
Tidspunkt: 27-05-2022 - Kl.21:00 - Kilde: NRK - Info


269. Arna-Bjørnar hamnar i skuggen av Brann etter namnebyte
Arna-Bjørnar har fått kjenna på Brann-feber i bergen etter at Sandviken skifta namn. – Eg høyrer i gangane her at det er litt frustrasjon, seier Ida Norstrøm.
Tidspunkt: 24-05-2022 - Kl.22:17 - Kilde: NRK - Info


270. Evenpoel vann opninga av Tour of Norway
Superstjerna Remco Evenepoel var best i avsluttinga og tok sigeren på opningsetappen av sykkelrittet Tour of Norway framfor Tobias Halland Johannessen. Den 174 kilometer lange etappen frå bergen til Voss blei avslutta med ein to kilometer lang og tøff bakke. Der fekk som venta Alexander Kristoff og dei andre spurtarane i feltet det tøft. Evenepoel hadde mykje krefter opp mot målstreken, men fekk kamp om sigeren av det norske kjempetalentet Halland Johannessen. Uno-X-ryttaren nærma seg belgiaren mot målstreken, men nådde ikkje heilt fram. – Det var nær. Litt kjedeleg å ikkje ta den siste der. Eg var bitte litt for langt bak då han (Evenepoel) gjekk. Vi får prøve igjen, sa Halland Johannessen til TV 2. Han klarte ikkje glede seg over andreplassen. Ei heller tatt i betraktning at Evenepoel er ei av sykkelsportens aller største stjerner. – Det er i det heile ikkje det eg tenkjer på når eg syklar. For meg er det same kven som vann, sa Halland Johannessen.
Tidspunkt: 24-05-2022 - Kl.19:31 - Kilde: NRK - Info


271. Her løfter nordmannen 360 kilo og sikrer VM-gull
Per Marius Hole (33) er verdensmester i benkpress etter at han løftet utrolige 360 kilo i Kasakhstan. – Det føles utrolig bra. Det har vært en guttedrøm lenge å ta den VM-tittelen, sier Hole til NRK. Mandagens seier kom i åpen klasse i Almaty, og Hole var best i et sterkt felt. Han slo hjemmefavoritten Arslan Sujunsjalijev med fattige 2,5 kilo. Det er Holes første VM-gull i en ren benkpresskonkurranse, men i fjor ble han verdensmester i disiplinen under mesterskapet i fullt styrkeløft i Stavanger. 33-åringen satte nylig norsk rekord med et løft på 360 kilo i NM i bergen. Den vekten greide han igjen i Kasakhstan, skriver NTB. Han beskriver følelsen av å løfte 360 kilo som «helt ubeskrivelig». – Kroppen føles lettere påkjørt. Du løfter med en spesiell skjorte, så det blir stramt. Det gjør at du får veldig mye trøkk i hodet. Når du pusher deg så langt på de tunge løftene, blir man rett og slett småsvimmel, sier han.
Tidspunkt: 24-05-2022 - Kl.12:27 - Kilde: NRK - Info


272. OL-overraskinga gjekk viralt – sletta Instagram etter mobilstorm
bergensaren Naomi van den Broeck satsar for fullt mot EM-et i sommar og VM i friidrett, men ikkje utan distraksjonar. Då ein hoppevideo sette fyr på Instagram-kontoen, tok ho grep for å halde fokus.
Tidspunkt: 23-05-2022 - Kl.12:57 - Kilde: NRK - Info


273. Thorsnes-hat trick i storseier
Elise Thorsnes og Vålerenga var i praktslag da Arna-Bjørnar kom på besøk til Valle. Spissen scoret et hat trick allerede i første omgang, og vertene ga seg ikke før det stod 9-1 på måltavla. Dermed holder Vålerenga følge med Brann, som slo Kolbotn 2-1 på bortebane søndag. bergenserne leder Toppserien med tre poeng ned til Vålerenga, mens Arna-Bjørnar blir liggende nest sist – kun foran tabelljumbo Røa.
Tidspunkt: 22-05-2022 - Kl.17:30 - Kilde: NRK - Info


274. BA: Bayern ønsker seg Brann-sjef Straus
Bayern München har siktet seg inn på Brann-trener Alexander Straus og vil hente ham til den tyske klubbens kvinnelag, skriver bergensavisen. Jens Scheuer var nylig ferdig som Bayern-trener etter tre år i jobben. Ifølge BA skal Brann ha blitt kontaktet med formål om å få Straus til Tyskland. Straus har de siste sesongene ledet Brann-kvinnene til suksess i ligaen. I fjor ble det seriegull og cupfinaletap for Vålerenga. – Et lag som opplever suksess har attraktive trenere og spillere, og det er klart at det er interesser rundt dem. Noe mer enn det ønsker jeg ikke å si, sier styreleder for Brann-damene, Pål Hafstad Thorsen, til BA. Straus har ikke villet kommentere opplysningene overfor avisen. Brann står med åtte seirer og én uavgjort på de første ni kampene av årets sesong i Toppserien. (NTB)
Tidspunkt: 19-05-2022 - Kl.10:13 - Kilde: NRK - Info


275. Finne med hat trick da Brann knuste Voss
Brann bøttet inn mål og tok seg oppskriftsmessig videre til 2. runde i cupen. I lokaloppgjøret mot Voss vant bergen-laget 7-0. Bård Finne brukte under én time på å få inn hat tricket. bergenseren scoret sitt første allerede tre minutter inn i kampen. Finne scoret også 2-0 og 4-0-målet. Likevel fikk han seg en bitteliten ripe i lakken, da han bommet på straffe etter 82 minutter. Marius Bendiksen Trengereid noterte seg også for to mål for Brann, mens Ole Didrik Blomberg og Markus Haaland scoret de resterende målene.
Tidspunkt: 18-05-2022 - Kl.20:20 - Kilde: NRK - Info


276. Frederik W. Mohn kjøper riggaksjer for 73 mill.
bergensinvestoren eier nå Transocean-aksjer for 3,3 milliarder kroner.
Tidspunkt: 18-05-2022 - Kl.16:54 - Kilde: E24 - Info


277. Vindheim ferdig i Schalke
Andreas Vindheim (26) er ferdig i Schalke etter å ha rykket opp til Bundesliga med den tyske storklubben. – Det var ingen enkel beslutning, spesielt etter et så suksessrikt år med opprykk og seriemesterskap i 2. Bundesliga, sier Schalke-direktør Rouven Schröder i en pressemelding. Vindheim vender tilbake til Sparta Praha. bergenseren dro på lån i januar og spilte syv kamper for Schalke. Store deler av våren ble ødelagt av en skade i leggen.
Tidspunkt: 18-05-2022 - Kl.16:53 - Kilde: NRK - Info


278. Brann vant stort – enorm keepertabbe snudde kampen
Brann lå under 0-1 mot KFUM til pause, men snudde kampen i andre omgang og vant til slutt enkelt 5-1. 1-1 målet kom etter en gigantisk tabbe av KFUM-keeper Jonas Vatne Brauti, som mistet ballen til Svenn Crone da han prøvde å skjerme den utover kortlinja. Aune Heggebø, Niklas Castro (2) og Niklas Jensen Wassberg scoret Branns resterende mål. KFUMs kveld ble helrød da Momodou Lion Njie ble utvist et drøyt kvarter før slutt. Seieren gjør at bergenserne ligger på tredjeplass i 1.-divisjon med 11 poeng etter fem runder. Mjøndalen topper tabellen med 16 poeng, men har én kamp mer spilt enn Brann og Sandnes Ulf på andreplass.
Tidspunkt: 09-05-2022 - Kl.20:41 - Kilde: NRK - Info


279. Kastet opp på oppvarmingen før VM-triumfen: – Var usikker på om jeg skulle starte
Lørdag kveld tok Kristian Blummenfelt VM-gull i triatlon på Iron Man-distansen. Underveis i konkurransen måtte bergenseren bruke spesielle pusteteknikker for å ikke kaste opp.
Tidspunkt: 08-05-2022 - Kl.02:16 - Kilde: NRK - Info


280. Eikeland årets spiller i Reading
Amalie Eikeland ble onsdag kveld kåret til Readings beste spiller av egne lagvenninner. Hun har mistet kun to kamper denne sesongen. Det får bergenseren opp på 2102 minutter på banen for laget som ligger på 8.-plass i den engelske superligaen med en kamp gjenstående. – Jeg er veldig glad. Det har vært litt opp og ned denne sesongen, men vi har en god gruppe med spillere og jeg er veldig takknemlig, sa Eikeland til klubbens nettsider. (NTB)
Tidspunkt: 05-05-2022 - Kl.15:56 - Kilde: NRK - Info


281. Gimle norgesmeister i basket
For første gang på åtte år er Gimle noregsmeister i basketball. bergenslaget slo Bærum 76–74 på dramatisk vis i den fjerde finalekampen. Gimle vann sluttspelet 3–1 samanlagt. Det er tredje gong i historia at klubben tar NM-pokalen. Dei to første kom i 1993 og 2014. Laga låg likt med eitt minutt igjen av oppgjeret i Nadderudhallen måndag. Så fekk Gimle fire poeng, og da virket det hele å vere avgjort. Men sju sekund før slutt dunka Stian Mjøs til med ein trepoengar. Det sende Bærum eitt poeng bak Gimle. Gjestene frå bergen auka forspranget til to poeng på eit straffekast med tre sekund igjen. Heller ikkje då var dramaet over. Mjøs rakk å prøve seg på ein trepoengar, og forsøket gjekk kant ut. Bærum leidde etter første periode, men Gimle slo tilbake og var i tet midtvegs. Milovan Savic blei NM-vinnarens beste poengplukkar (19) i kampen.
Tidspunkt: 02-05-2022 - Kl.22:01 - Kilde: NRK - Info


282. Vålerenga snur - blir kamp på Brann Stadion
Det blir kamp mellom Brann og Vålerenga på Brann Stadion den 5. juni. Torsdag skrev NRK at Vålerenga nektet å spille kampen på Brann Stadion, men nå har de snudd i saken. Det opplyser klubbene i en pressemelding. – De siste dagene har det vært god dialog mellom klubbene og Brann ønsker å gi ros og anerkjennelse til Vålerenga som nå sammen med oss inviterer til folkefest på Brann Stadion 5.juni, sier konstituert daglig leder i Brann Therese Andvik Rygg. Vålerenga begrunnet avslaget med at de måtte skifte dekke fra kunstgress til naturgress ved stadionbytte. Nå er den floken løst. – Brann har gitt oss muligheten til å trene på gress i bergen før kampen, og etter nye diskusjoner internt har vi bestemt oss for å bli med på å lage folkefest på Brann Stadion, sier klubbdirektør i Vålerenga Fotball, Harriet Rudd.
Tidspunkt: 29-04-2022 - Kl.13:25 - Kilde: NRK - Info


283. Sterke reaksjoner etter avlysning – VIF bekrefter ny dialog
NRK skrev torsdag at Vålerenga har sagt nei til å spille på Brann Stadion. I etterkant har klubben fått mye oppmerksomhet for å sette en stopper for en folkefest i kvinnefotballen. I en melding til NRK bekrefter Jens August Dalsegg, medieansvarlig for VIF kvinner, at det «Er ny dialog med klubbene nå». Brann kvinner hadde et ønske om å invitere til folkefest i bergen når lagene møtes 5. juni. Dermed må kampen flyttes fra Stemmemyren til Brann Stadion. VIF har takket nei to ganger og begrunner dette med sportslig forutsetninger. Torsdag fortalte Dalsegg til NRK at de har dårlig erfaring med å bytte underlag på kort tid. – Da var det egentlig ganske greit. Hva er viktigst for Vålerenga Fotball? Er det å lage fest på Brann Stadion, eller er det å ta tre poeng, og da sier svaret seg selv egentlig, sier Dalsegg. Ifølge NFF må lagene være enige når en kamp flyttes til et annet sted enn hovedarenaen til hjemmelaget.
Tidspunkt: 29-04-2022 - Kl.11:18 - Kilde: NRK - Info


284. Arna-Bjørnar bryter med treneren
Arna-Bjørnar skiller lag med hovedtrener Øyvind Nordtveit seks kamper ut i årets sesong i Toppserien. Laget ligger nest sist på tabellen. Klubben opplyser at partene er enige om å avslutte samarbeidet. Nordtveit forlot rollen som Arna-Bjørnars sportslige leder for å bli trener i februar i fjor. bergenslaget har i år vunnet én av seks kamper i Toppserien. Det er bare Røa som ligger verre til på tabellen. Assistenttrener Thomas Mørk og sportssjef Erik Mjelde leder Arna-Bjørnar de neste dagene. De får også ansvaret i søndagens kamp hjemme mot LSK Kvinner. (NTB)
Tidspunkt: 28-04-2022 - Kl.15:27 - Kilde: NRK - Info


285. Håkon (27) knivar i verdstoppen i Fantasy Premier League
Med excel-ark og litt over middels interesse for den engelske toppligaen for herrefotball er realfagslæraren frå bergen blant verdas beste spelarar i Fantasy Premier League.
Tidspunkt: 22-04-2022 - Kl.18:39 - Kilde: NRK - Info


286. Landslagsprofilen herjet da Brann vant toppkampen
Brann ble for sterke i toppkampen mot Rosenborg. bergenserne er fortsatt øverst på tabellen i Toppserien.
Tidspunkt: 18-04-2022 - Kl.15:54 - Kilde: NRK - Info


287. bergensinvestorer med milliardsalg: – Fortjenesten er ålreit
Eiendomsinvestorene i bergen har gjort en ny storhandel og solgt forretningsbygg som skal være verdt 1,6 milliarder kroner. Salgsprisen er ikke kjent.
Tidspunkt: 04-04-2022 - Kl.07:00 - Kilde: E24 - Info


288. Brann knuste Ranheim i seriepremieren
Brann åpnet årets 1. divisjon på best mulig måte da de slo Ranheim 4-0 på bortebane. Brann kom ut og kontrollerte kampen mot Ranheim og ga aldri vertene noe særlig sjanse på poeng. bergenserne fikk dermed en svært god start på deres jakt mot opprykk til Eliteserien. Mål av Mathias Rasmussen og selvmål fra Jakob Tromsdal ga bergenserne 2-0-ledelse inn til pause i Trøndelag. Aune Heggebø økte ledelsen i starten av 2. omgang, før Niklas Jensen Wassberg fastsatte resultatet til 4-0 noen minutter før slutt.
Tidspunkt: 03-04-2022 - Kl.15:08 - Kilde: NRK - Info


289. Kongsberg Maritime og bergen Engines avslutter avtale
Kongsberg Gruppen driver vedlikehold og salg av bergen Engines-motorer til maritim bruk gjennom sin omfattende globale virksomhet i Kongsberg Maritime.
Tidspunkt: 01-04-2022 - Kl.14:17 - Kilde: E24 - Info


290. bergen knuser Stavanger i kampen om direkterutene: – Vi har sovet i timen – og blir frakjørt
Risikerer vi i Stavanger-regionen å måtte fly via bergen eller Oslo for å komme oss til utlandet? bergen får i hvert fall stadig flere direkteruter, mens Stavanger får færre.
Tidspunkt: 31-03-2022 - Kl.05:43 - Kilde: E24 - Info


291. Her dukker det bergenseide skipet opp i en russisk oljehavn – etter at krigen brøt ut
Greenpeace mener Viken Shipping burde avslutte kontraktene med kunder som seiler til Russland.
Tidspunkt: 29-03-2022 - Kl.21:03 - Kilde: E24 - Info


292. Da hun fikk tilbud om å flytte tilbake til bergen, måtte hun tenke seg nøye om
Mette Rokne Hanestad jobbet med å frakte fossilt brensel på skip før hun ble en ledestjerne i fornybarbransjen.
Tidspunkt: 29-03-2022 - Kl.10:45 - Kilde: E24 - Info


293. Aalesund-profil klar for Brann
Aalesunds spissprofil Niklas Castro er klar for Brann. Det melder sunnmøringene selv på Twitter. Castro har vært i AaFK siden 2019, og har spilt 79 kamper og 32 mål. Hans kontrakt går ut til nyttår, og chileneren har ikke et ønske om å forlenge. – Det var tiden for å prøve noe nytt og så likte hvilken plan de la frem for meg. Det gjorde meg veldig motivert. Det blir også gøy å spille i bergen, hvor lidenskapen for fotballen er så høy, sier Castro i pressemeldingen.
Tidspunkt: 28-03-2022 - Kl.17:36 - Kilde: NRK - Info


294. Brann smadret Arna-Bjørnar
Brann hadde få problemer med Arna-Bjørnar og vant hele 7-0 søndag. Elisabeth Terland åpnet scoringsballet i bergen med en klassescoring da rogalendingen tok ett touch før hun klinket ballen i krysset etter fem minutter. Brann fortsatte med vakker angrepsfotball og kun ti minutter var spilt Svava Rós Gudmundsdóttir hadde doblet ledelsen fra to-tre meter. Samme islending fikset 3-0 like før pause. Da lagene hadde byttet halvdel fortsatte perlescoringene for hjemmelaget. Lisa Naalsund banket inn 4-0 fra 18 meter, før Marit Bratberg Lund fant krysset. Innbytter Ingrid Ryland ble med på moroa og satte 6-0 på hel volley, før hun hadde målgivende da Rakel Engesvik fikk æren av å sette kampens siste. Brann ligger øverst i Toppserien etter to spilte kamper med full pott.
Tidspunkt: 27-03-2022 - Kl.14:51 - Kilde: NRK - Info


295. Vil avvikle cruiseselskap: – Nesten umulig uten russere og ukrainere
Etter to år med pandemi kan Russlands Ukraina-invasjon bety én krise for mye for bergen Fjordtours. Russere og Ukrainere står for 60–70 prosent av omsetningen, forteller eieren.
Tidspunkt: 26-03-2022 - Kl.09:37 - Kilde: E24 - Info


296. Isbryteren fra bergen jobber på et av Russlands største oljefelt
bergensrederiet GC Rieber Shipping vil ut av Russland, men er bundet av en kontrakt frem til 2023.
Tidspunkt: 23-03-2022 - Kl.21:12 - Kilde: E24 - Info


297. Stortinget slår ned på hemmelighold
– Det er vanskelig å forstå på noen annen måte enn at departementene ikke tar dette på nok alvor, sier SV-leder Audun Lysbakken om rapporten som blant annet kritiserte hemmelighold i bergen Engines-saken.
Tidspunkt: 18-03-2022 - Kl.19:31 - Kilde: E24 - Info


298. Sbanken flytter ut av Fyllingsdalen
DNB-sjefen bekrefter at alle Sbanken-ansatte vil få jobb i bergen. Og at tiden i Fyllingsdalen er forbi.
Tidspunkt: 17-03-2022 - Kl.18:09 - Kilde: E24 - Info


299. Brann-kvinnene fikk avslag om utsatt seriestart
Koronautbruddet i Branns kvinnelag gir ingen utsettelse av søndagens bortekamp mot Røa i Toppserien. Den regjerende mesteren fikk ikke søknaden innvilget. Det bekrefter Brann-kvinnenes markeds- og medieansvarlig Mette Hammersland i en e-post. bergensklubben søkte i midtuken om å få utsatt seriestarten mot Røa i Oslo. – Vi har fått et utbrudd av covid-19 i vår tropp. Per i dag er fem-seks av våre spillere smittet. I tillegg står vi i en uoversiktlig situasjon, sa nestleder Pål Hansen i Brann-kvinnenes styre til bergens Tidende onsdag. Forrige sesong ble Brann seriemester for første gang. Da gikk klubben under navnet Sandviken. (NTB)
Tidspunkt: 17-03-2022 - Kl.17:42 - Kilde: NRK - Info


300. Koronautbrudd i Brann – søkt om utsettelse av helgens ligastart
Brann kvinner har flere spillere ute med koronasykdom få dager før Toppserien starter. Klubben har søkt om utsettelse av kampen mot Røa. – Vi har fått et utbrudd av covid-19 i vår tropp. Per i dag er fem-seks av våre spillere smittet. I tillegg står vi i en uoversiktlig situasjon, sier nestleder Pål Hansen i kvinnelagets styre til bergens Tidende. (NTB)
Tidspunkt: 16-03-2022 - Kl.13:07 - Kilde: NRK - Info


treff

©2024 Tveit MEDIA.
Personvern (Privacy Policy)




Annonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME










Copyright © 2001-2024 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)