Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
19
 Fredag  19. Apr. 2024
Nyhets kategorier
Forsiden, siste nytt
Datanyheter
Helsenyheter
Innenriks
Sport
Toppsaker
Utenriks
Været
Økonomi

De nyeste artiklene
Lagerguiden | Finn ledig lagerplass
Blandingsraser er mer populære enn noensinne
Sterk vekst i elektriske busser
Lokaler til leie i Trondheim
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
5 Tips For Deg Som Skal Pusse Opp
Få Bedre Fiskelykke med Ekkolodd
5 Tips til Raskere Nettsider
Industri i Norge
Valg av fisk til ditt første akvarium
Shopping i London

Pakkesporing
Posten:
Bring:




Du søkte på: OPPLAND



1. Palestinakomiteen varsler demonstrasjon mot hoppsponsor i Holmenkollen
Palestinakomiteen krever at Norges Skiforbund bryter samarbeidet med våpenprodusenten Nammo. Søndag blir det demonstrasjon under femmila i Holmenkollen. Våpenprodusenten har siden 2010 vært sponsor for det norske hopplandslaget. Det er planlagt en to timer lang demonstrasjon i nasjonalanlegget, med appeller fra en rekke personer. Bakteppet er krigføringen i Gaza, med påstander om at våpen produsert av Nammo har vært brukt av israelske styrker. Våpenprodusenten har på sin side hevdet at norske våpen ikke selges til Israel. Palestina-aktivister aksjonerte også under verdenscupen i langrenn på Lillehammer i desember i fjor. (NTB)
Tidspunkt: 05-03-2024 - Kl.08:59 - Kilde: NRK - Info


2. Brøt tre år lang seierstørke – uten Stöckl til stede
Det norske hopplandslaget ledet lagkonkurransen etter første omgang og hadde lagt grunnlaget for noe stort i Lahti. Og det midt i en sjeldent kaotisk situasjon. For femte verdenscuphelg på rad konkurrerte de uten landslagstrener Alexander Stöckl på tribunen. Hopperne ønsker østerrikeren fjernet som trener, og bråket har ført til en rekke spørsmål og nyhetsoppslag de siste ukene. Laget, bestående av Halvor Egner Granerud, Kristoffer Eriksen Sundal, Marius Lindvik og Johann Forfang, fortsatte den gode hoppingen i andre omgang. Norge hadde ikke vært på pallen i en lagkonkurranse denne sesongen, og forrige seier i en lagkonkurranse kom i januar 2021. Over tre år siden. Nå er tørken over. Sundal klinket til med utrolige 133,5 meter i nest siste hopp, og som sistemann ut fra toppen av bakken trygget Lindvik seieren inn.
Tidspunkt: 02-03-2024 - Kl.17:10 - Kilde: NRK - Info


3. Vant under hoppdramaet - Forfang blir bedt om å legge opp
Det norske hopplandslaget ledet lagkonkurransen etter første omgang og fulgte opp med en like god finaleomgang i Lahti. Det sikret Norges første seier i en lagkonkurranse siden januar 2021. Over tre år siden forrige triumf. – Det er utrolig deilig. Vi visste at vi kunne, så det var deilig å levere, sier Johann Forfang til NRK. Seieren kom midt i en sjeldent kaotisk situasjon for laget. For femte verdenscuphelg på rad konkurrerte de uten landslagstrener Alexander Stöckl på tribunen. Hopperne ønsker østerrikeren fjernet som trener, og bråket har ført til en rekke spørsmål og nyhetsoppslag de siste ukene. – Jeg har kjent presset utenfra. Jeg blir kontaktet av folk som nærmest krever alt mulig rart av oss utøverne. Det er deilig å gi svar på tiltale, forteller – Hva krever de? – Alt ifra at man skal legge opp til at man skal vinne hopprenn. Laget som vant i Lahti besto av Halvor Egner Granerud, Kristoffer Eriksen Sundal, Marius Lindvik og Forfang. Sundal klinket til med utrolige 133,5 meter i nest siste hopp finaleomgangen og fjernet all tvil. Jobben måtte likevel fremdeles gjøre, og som sistemann ut fra toppen av bakken trygget Lindvik seieren inn. – Jeg så hoppet til Sundal og skjønte at jeg måtte gjøre mye galt for at vi ikke skulle vinne dette, gliser Lindvik, som slår tilbake mot folk som mener hopperne burde legge opp. – Nei, de burde revurdere det, ja.
Tidspunkt: 02-03-2024 - Kl.17:10 - Kilde: NRK - Info


4. Ny jobb for Bråthen
Hopplandslagets avtroppende sjef Clas Brede Bråthen (55) går ikke arbeidsledig lenge. Overfor VG forteller Bråthen at han blir daglig leder i selskapet Veisikring 2. mai. – Jeg kjenner ikke på noe vemod, men jeg er spent på det å starte i en ny jobb, med de utfordringene som ligger foran meg. Det er mange mennesker og mye penger involvert, sier han til VG. Bråthen har vært sjef for hopplandslaget siden 2004. De siste årene har vært preget av bråk med ledelsen i Norges Skiforbund, men også internt i hopplandslaget.
Tidspunkt: 27-02-2024 - Kl.12:54 - Kilde: NRK - Info


5. Nye landslagsprofiler står over NM på Beitostølen
Simen Hegstad Krüger og Mathilde Myhrvold blir ikke å se på ski-NM på Beitostølen i helga. – Simen har i etterkant av verdenscupen i USA pådratt seg en forkjølelse og må dessverre stå over NM, sier landslagslege Ove Feragen. 30-åringen har slitt mye med sykdom denne sesongen, og stod blant annet over Tour de Ski nettopp av den grunn. For Mathilde Myhrvold sin del, handler det om dårlig døgnrytme og søvn, etter verdenscupen i USA og Canada forrige helg. Det opplyser hun til oppland Arbeiderblad.
Tidspunkt: 23-02-2024 - Kl.09:54 - Kilde: NRK - Info


6. Kvalifiseringen til skiflygingsrennet i Oberstdorf avlyst
Utfordrende værforhold har satt en stopper for torsdagens kvalifisering til skiflygingsrennet i Oberstdorf. Det opplyser Det internasjonale ski- og snøbrettforbundet (FIS) i en melding. Hopplandslagets utstyrssjef Magnus Brevig forklarer til NTB at det blåser litt for mye i det tyske anlegget. Selve rennet går av stabelen lørdag. Fredag skal det hoppes superlagkonkurranse. Det har stormet rundt det norske hopplandslaget de siste par ukene. Landslagshopperne har med utøverrepresentant Johann André Forfang i spissen uttalt at de ønsker et nytt lederteam inn mot den kommende VM-sesongen. Sentralt har vært uttalelser om misnøye mot trener Alexander Stöckl. Landslagssjefen er ikke med resten av hopplandslaget til Oberstdorf. Med til Tyskland er heller ikke sportssjef Clas Brede Bråthen. Han har sagt opp sin stilling i Skiforbundet, men skal etter planen jobbe ut sesongen. (NTB)
Tidspunkt: 22-02-2024 - Kl.15:53 - Kilde: NRK - Info


7. Forfang åpner om meldinger: – Mye dårlig oppførsel
Det har stormet rundt hopplandslaget de siste dagene, etter at det i forrige uke kom frem at landslagshopperne hadde sendt et brev hvor de uttrykte misnøye med landslagstrener Alexander Stöckl. Som utøverrepresentant har Johann André Forfang blitt en synlig del av saken. Det har resultert i at han har fått mye kritikk på diverse kommentarfelt rundt omkring. Og også i egen innboks. – Det går veldig mye på meg som person. At jeg har vært med lenge, er gammel og bare bør gi meg. De prøver rett og slett å få meg til å føle at det ikke er noen plass til meg i sporten, sier Forfang om meldingene han har fått tilsendt. – Det er aldri noe gøy å få slike meldinger. Det er det vel ingen som synes. Selv ikke de som sender den, ville synes det var noe greit å få slike meldinger selv. Det sliter jeg litt med å respektere, rett og slett. Jeg synes det er mye dårlig oppførsel der ute. Men da igjen, jeg vet at de med hjertet for sporten omfavner oss utøvere, sier hopperen. – I en idrett så vil jeg tro at utøverne, om ikke alltid vet best, så har de i hvert fall en veldig kvalifisert mening om ting. Det å idioterklære oss så til de grader, det synes jeg er veldig spesielt, sier han videre. Denne helgen skal han han og resten av verdenseliten hoppe i skiflygingsbakken i Oberstdorf.
Tidspunkt: 21-02-2024 - Kl.22:08 - Kilde: NRK - Info


8. Forfang åpner opp om meldinger: – Mye dårlig oppførsel
Det har stormet rundt hopplandslaget de siste dagene, etter at det i forrige uke kom frem at landslagshopperne hadde sendt et brev hvor de uttrykte misnøye med landslagstrener Alexander Stöckl. Som utøverrepresentant har Johann André Forfang blitt en synlig del av saken. Det har resultert i at han har fått mye kritikk på diverse kommentarfelt rundt omkring. Og også i egen innboks. – Det går veldig mye på meg som person. At jeg har vært med lenge, er gammel og bare bør gi meg. De prøver rett og slett å få meg til å føle at det ikke er noen plass til meg i sporten, sier Forfang om meldingene han hevder å ha fått tilsendt. – Det er aldri noe gøy å få slike meldinger. Det er det vel ingen som synes. Selv ikke de som sender den, ville synes det var noe greit å få slike meldinger selv. Det sliter jeg litt med å respektere, rett og slett. Jeg synes det er mye dårlig oppførsel der ute. Men da igjen, jeg vet at de med hjertet for sporten omfavner oss utøvere, sier hopperen. – I en idrett så vil jeg tro at utøverne, om ikke alltid vet best, så har de i hvert fall en veldig kvalifisert mening om ting. Det å idioterklære oss så til de grader, det synes jeg er veldig spesielt, sier han videre. Denne helgen skal han han og resten av verdenseliten hoppe i skiflygingsbakken i Oberstdorf.
Tidspunkt: 21-02-2024 - Kl.22:08 - Kilde: NRK - Info


9. Stöckl blir ikke med på verdenscuprenn
Landslagssjef Alexander Stöckl reiser ikke med resten av hopplandslaget til Oberstdorf etter konflikten med utøverne, melder TV 2. – Det er Alexander sin beslutning. Han trenger litt tid nå. Det har vært en umenneskelig periode for ham, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til kanalen. Det har stormet rundt det norske hopplandslaget og landslagssjef Stöckl de siste dagene, etter at det i forrige uke kom frem at landslagshopperne hadde sendt et brev til ledelsen, hvor de uttrykte misnøye med Stöckls ledelse. Landslagshopperne har med utøverrepresentant Johann Forfang i spissen uttalt at de ønsker et nytt lederteam inn mot den kommende VM-sesongen. Treneren var heller ikke med hopperne til verdenscuprennene i Sapporo forrige helg.
Tidspunkt: 20-02-2024 - Kl.09:10 - Kilde: NRK - Info


10. Hopperne tause etter møte med Stöckl
Det har stormet rundt det norske hopplandslaget og landslagssjef Alexander Stöckl de siste dagene, etter at det i forrige uke kom frem at landslagshopperne hadde sendt et brev til ledelsen, hvor de uttrykte misnøye med Stöckls ledelse. Lørdag ble det videre kjent at Stöckl skulle møte hopperne. Landslagssjefen var ikke til stede under verdenscupen i Sapporo i helgen som var. Mandag ettermiddag møttes hopperne og Stöckl på Gardermoen. Rundt klokken 15.00 kom de norske hopperne ut på tur og rekke. Ingen av dem ønsket å kommentere noe rundt hva som ble diskutert på møtet. – Det har jeg ingen planer om, sa Granerud til NRK på spørsmål om han hadde en kommentar. I en uttalelse fra utøverrepresentant Johann André Forfang forrige uke, ba han om at saken skulle behandles internt.
Tidspunkt: 19-02-2024 - Kl.14:27 - Kilde: NRK - Info


11. Hopperne og Stöckl tause etter møte
Det har stormet rundt det norske hopplandslaget og landslagssjef Alexander Stöckl de siste dagene, etter at det i forrige uke kom frem at landslagshopperne hadde sendt et brev til ledelsen, hvor de uttrykte misnøye med Stöckls ledelse. Lørdag ble det videre kjent at Stöckl skulle møte hopperne. Landslagssjefen var ikke til stede under verdenscupen i Sapporo i helgen som var. Mandag ettermiddag møttes hopperne og Stöckl på Gardermoen. Rundt klokken 15.00 kom de norske hopperne ut på tur og rekke. Ingen av dem ønsket å kommentere noe rundt hva som ble diskutert på møtet. – Det har jeg ingen planer om, sa Granerud til NRK på spørsmål om han hadde en kommentar. Heller ikke Alexander Stöckl ønsket å si noe da han kom ut noen minutter senere.
Tidspunkt: 19-02-2024 - Kl.14:27 - Kilde: NRK - Info


12. Granerud reagerer på «ufine kommentarer» etter hopp-misnøye: – Vi står samlet
Denne uka har det kommet frem at utøverne på hopplandslaget har skrevet et brev til hoppledelsen om misnøye med landslagstrener Alexander Stöckl. – Dette handler ikke om resultater. Timingen handler om at vi mener dette ikke kan vente til våren, siden vi ønsker å sette sammen et nytt team inn i VM-sesong, skrev utøverrepresentant Johann André Forfang i en uttalelse på onsdag. Nå reagerer lagkompis Halvor Egner Granerud, som for tiden er i Norge, på det han hevder er ufine kommentarer i retning Forfang. – Jeg registrerer at det kommer en overveldende mengde ufine kommentarer rettet mot vår utøverrepresentant, Johann. Han er vår tillitsvalgt og han uttaler seg på vegne av gruppa, vi står samlet. Oppfordrer alle til å huske på at det er et menneske i andre enden av en melding, skriver Granerud på X. Overfor NRK utdyper Granerud: – Det er egentlig bare å oppsøke hvilket som helst kommentarfelt. Vi (utøverne) får generelt kjørt oss, men Johann spesielt. Jeg kan ha forståelse for at ting blir litt ensidig fremstilt med tanke på at vi prøver å holde saken intern, men nå syntes jeg det var på tide å si ifra, og oppfordre folk til å vise sunt nettvett, skriver han i en SMS.
Tidspunkt: 18-02-2024 - Kl.09:50 - Kilde: NRK - Info


13. NRK erfarer misnøye med Stöckl: – Noe som ikke stemte
NRK kan erfare at det er misnøye med landslagssjef Alexander Stöckl innad i hopplandslaget. Selv holder treneren seg hjemme for å ikke forstyrre utøverne.
Tidspunkt: 14-02-2024 - Kl.12:29 - Kilde: NRK - Info


14. Tidligere landslagshopper legger opp
Tidligere landslagshopper Thomas Aasen Markeng legger opp etter en kort karriere preget av mange skader. De opplyser han selv på Instagram. Han takker for all støtte og kjærligheten, og skriver at det er en bitter avgjørelse å ta. – Selv om hjertet og hodet ønsker å hoppe litt til, så må jeg akseptere at kroppen ikke kan mer. Etter utallige legebesøk, operasjoner og timevis med opptrening, er det klart at jeg ikke kan komme meg tilbake på toppnivå, skriver han på Instagram. 23 åringen fra Lensbygda vant Norgescupen i skihopping 2017/18 sammenlagt, og ble en del av det norske hopplandslaget i 2019.
Tidspunkt: 29-01-2024 - Kl.15:49 - Kilde: NRK - Info


15. Forhandlar om kjempeavtale som kan redde hoppsporten – bekymra for tidsfristen
Under VM i skiflyging i Kulm jaktar hopplandslaget sponsorar. Ifølge hoppkomiteleiar Stine Korsen er dei i konkrete samtalar om store internasjonale avtalar.
Tidspunkt: 28-01-2024 - Kl.07:46 - Kilde: NRK - Info


16. Fryktet nakkebrudd etter skrekkfall: – Siste jeg husker er at jeg ventet på bommen
Mens Hopplandslaget gjør seg klar til Hoppuka i Tyskland er hopper Sondre Ringen innlagt på et sykehus i Sveits. Dit ble han fraktet etter et dramatisk fall onsdag kveld.
Tidspunkt: 28-12-2023 - Kl.10:44 - Kilde: NRK - Info


17. Krever sponsorbrudd for hopperne – mener aktivistene møtte opp feil sted
Hopplandslaget får krass kritikk for sitt sponsorsamarbeid med Nammo. Nå kommer en ekspert med et alternativt forslag til hoppstjernene.
Tidspunkt: 06-12-2023 - Kl.15:43 - Kilde: NRK - Info


18. Robert Johansson vraket fra hopplandslaget
Robert Johansson får ikke fortsette på det norske landslaget i hopp foran neste sesong. Ingvild Midtskogen (15) kommer inn i et stort kvinnelag. Det ble klart da landslagsledelsen med trenerne Alexander Stöckl og Christian Meyer i spissen presenterte uttaket onsdag. Seansen var lagt til Hammerfest som følge av et sponsorarrangement. Inn i landslaget på herresiden kommer Kristoffer Eriksen Sundal. Koll-hopperen Eriksen leverte stabilt gjennom sesongen som nylig er avsluttet. Han bidro blant annet til norsk sølv i lagkonkurransen i storbakken under Planica-VM. Daniel André Tande, Halvor Egner Granerud, Marius Lindvik, Johann André Forfang og Bendik Jakobsen Heggli får dermed fornyet tillit. På kvinnesiden består neste års landslag av Maren Lundby, Anna Odine Strøm, Silje Opseth, Thea Minyan Bjørseth, Eirin Maria Kvandal, Ingvild Midtskogen og Kjersti Græsli. De to sistnevnte er nye.
Tidspunkt: 10-05-2023 - Kl.15:54 - Kilde: NRK - Info


19. Marthe Kristoffersen har fått ny jobb - slutter som langrennstrener
Den tidligere langrennsløperen Marthe Kristoffersen har sagt opp sin stilling som trener for regionslaget Team Elon Innlandet. Hun har fått ny jobb. Kristoffersen har vært sjef for laget i fire år, men på Instagram bekrefter hun at stillingen hennes er lyst ut. Team Elon Innlandet er et av fem regionslag under Norges Skiforbund. «Da er stillinga lyst ut, jeg har hatt mine beste år så langt som trener på @teameloninnlandet, nå ser jeg mot nye utfordringer! Den beste gjengen trenger en ny trener med lidenskap for idretten», skriver hun på Instagram. Til Adresseavisen opplyser Torbjørn Broks Pettersen at Kristoffersen har fått ny jobb. Han er leder for langrennskomiteen i oppland skikrets og har en sentral rolle rundt regionlaget Team Elon Innlandet. – Hun har fått en ny og spennende jobb, sier han til Adressa. Det er ikke kjent hva som er Kristoffersens nye jobb. (NTB)
Tidspunkt: 25-04-2023 - Kl.07:00 - Kilde: NRK - Info


20. Lundby reagerer på søknads-nei: – Vi er annleis enn gutane
Hopplandslaget fekk ikkje midlar til å forske på kvinnehopp. Det fryktar Maren Lundby kan føre til at fleire hamnar i same situasjon som ho har stått i.
Tidspunkt: 22-03-2023 - Kl.15:35 - Kilde: NRK - Info


21. Opseth vraket til lagkonkurransen
Lørdag skal de norske hoppkvinnene i ilden i lagkonkurransen i VM i Planica og de stiller med følgende lag: Maren Lundby, Eirin Kvandal, Thea Bjørseth og Anna Odine Strøm. Det melder det norske hopplandslaget til NRK. Det betyr at Silje Opseth heller ikke stiller i lagkonkurransen, etter å ha også blir vraket til normalbakken.
Tidspunkt: 24-02-2023 - Kl.16:27 - Kilde: NRK - Info


22. Granerud-rival friskmeldt til VM-åpningen
Dawid Kubacki trosser ryggsmertene og stiller i kvalifiseringen til normalbakke-rennet i VM i Planica fredag. Det bekrefter det polske hopplandslaget til NRK. Kubacki sto over samtlige treningsomganger i går på grunn av smertene. Polakken er nummer to i verdenscupen sammenlagt etter Halvor Egner Granerud og er en av favorittene i normalbakken.
Tidspunkt: 24-02-2023 - Kl.13:59 - Kilde: NRK - Info


23. Hopperne fortsatt uten generalsponsor – gir hjelmplass til veldedig organisasjon
Det norske hopplandslaget har ikke fått på plass en sponsoravtale med en logo som skal pryde hjelmen. I VM får veldedighetsorganisasjonen GoldenChild plass. Det ble kjent da hopperne møtte pressen i Kranjska Gora onsdag før VM går i gang i Slovenia. – Vi er stolte og glade over at vi kan bidra til en veldig viktig sak, sa sportssjef Clas Brede Bråthen. GoldenChild er en veldedig forening som driver med forskning på barnekreft. I fjor ble det kjent at LO ikke forlenget sin avtale som hovedsponsor etter seks år. I april ga Skiforbundet hopplandslaget et lån mens sponsorjakten fortsatte. Den jobben er fortsatt ikke over. (NTB)
Tidspunkt: 22-02-2023 - Kl.11:18 - Kilde: NRK - Info


24. Polsk trener ut mot hopplandslaget: – Norge har tatt for stor risiko
Den norske hoppleiren mottar kritikk fra polsk hopptrener etter å igjen ha blitt diskvalifisert for problemer med hoppdressen.
Tidspunkt: 02-01-2023 - Kl.18:43 - Kilde: NRK - Info


25. Silje Opseth skal jakte ny verdenscupseier i Tyskland
10 utøvere fra Hopplandslaget reiser til Titisee-Neustadt førstkommende helg. Følgende kvinner er tatt ut til verdenscupen: Anna Odine Strøm Silje Opseth Thea Minyan Bjørset Følgende menn er tatt ut: Halvor Egner Granerud Marius Lindvik Robert Johansson Daniel-André Tande Johann Forfang Bendik Heggli Kristoffer Sundal
Tidspunkt: 07-12-2022 - Kl.18:48 - Kilde: NRK - Info


26. Norges tropp til verdenscupen i Wisla
Norges hopplandslag reiser til Wisla for World Cup-åpningen av 2022/23-sesongen torsdag. Der vil Maren Lundby gjøre comeback i verdenscupen etter å ha hatt en lengre pause etter å ha slitt med vektproblemer. Lundby reiser sammen med Silje Opseth, Anna Odine Strøm og Thea Minyan Bjørseth. Kristoffer Sundal vil debutere i verdenscupen for herrene. Han reiser sammen med Robert Johansson, Daniel-André Tande, Johann Forfang, Marius Lindvik, Halvor Egner Granerud og Fredrik Villumstad.
Tidspunkt: 02-11-2022 - Kl.19:48 - Kilde: NRK - Info


27. Hopplandslaget har signert sponsor
Etter eit turbulent år har dei norske hopparane signert sin første sponsor. Help forsikring har sponsa det norske hopplandslaget sidan 2019, men aukar no sitt bidrag til hopparane og har skrevet under ein avtale på tre år. Hopplandslaget har stått utan sponsor etter at avtalen med mellom annan LO og dei andre sponsorane gjekk ut i vår. I mellomtida har hopplandslaget levd på bidrag frå Skiforbundet. – Vi gler oss til at vi saman skal utvikle hoppsporten og selskapet fram mot VM i Trondheim i 2025. Det bli forhåpentlegvis nye uforgløymelege augneblink som fører til at våre stolte tradisjonar vidareførast, seier landslagssjef Clas Brede Bråthen. Fjoråret var prega av ein konflikt mellom Bråthen, skipresident Erik Røste og generalsekretær Ingvild Bretten Berg. Røste har etter dette blitt bytta ut og generalsekretæren sluttar 1. november. Bråthen vil ikkje talfeste kor mykje avtalen er verd i kroner og ører.
Tidspunkt: 05-09-2022 - Kl.14:13 - Kilde: NRK - Info


28. VG: Bråthen på vei tilbake som sportssjef
Ifølge VGs opplysninger går trolig Clas Brede Bråthen tilbake i rollen som sportssjef på det norske hopplandslaget i løpet av høsten. Dermed vil Bråthen få tilbake sin gamle jobb, etter at Ingvild Bretten Berg inngikk en sluttavtale med Norges Skiforbund tidligere denne uken. Ifølge skipresident Tove Moe Dyrhaug er det hver enkelt gren som styrer hvem de vil ha som sportssjef. Det kan føre til at Bretten Berg må gi jobben tilbake til Clas Brede Bråthen, etter som hun slutter i jobben 1. november. Om ikke, bestemmer skistyret, og det hevder VG går i Bråthens favør.
Tidspunkt: 02-09-2022 - Kl.19:06 - Kilde: NRK - Info


29. Stöckl bekrefter – vil ha Bråthen tilbake som sportssjef
Alexander Stöckl, landslagstrener i hopp, er tydelig overfor NRK at han vil ha Clas Brede Bråthen som sportssjef for det norske hopplandslaget. Bråthen fikk rollen som landslagssjef etter den mye omtalte konflikten med ledelsen i forbundet. Diskusjonen rundt Bråthens jobb kommer bare et døgn etter at det ble kjent at Ingvild Bretten Berg forlater jobben som generalsekretær i Skiforbundet. – Det er ikke noe endring i det vi har ønsket tidligere – vi ønsker at Clas Brede skal bli sportssjef, som han har vært i 17 år, sier Stöckl. Det var VG som først omtalte de mulige endringene i hoppleiren. Avisen erfarte onsdag at flere i hoppmiljøet jobber for å få tilbake modellen de hadde før Skiforbundet-konflikten. – Hvorfor er det så viktig at han går tilbake til gammel rolle? – Det skaper arbeidsro. Clas er den som har bygd opp hoppsporten til det den er nå. Med hans erfaring og kompetanse er det viktig at han har det siste ansvaret, sier Stöckl.
Tidspunkt: 31-08-2022 - Kl.17:27 - Kilde: NRK - Info


30. Norges hopplandslag inngår historisk avtale
Hopplandslagene i Norge og USA skal de kommende årene samarbeide tett om trening, forskning og sponsorarbeid. Avtalen har en varighet på fire år. Det historiske samarbeidet ble offentliggjort i forbindelse med et pressetreff med hopplandslaget i Holmenkollen onsdag. Der deltok også renndirektøren for hopp i Det internasjonale skiforbundet, Sandro Pertile. Av partene omtales partnerskapet som nå inngås som «en avtale uten sidestykke». Tanken er angivelig at ressurser på trener- og utøversiden samt forskning og utvikling skal knyttes sammen. Også sponsorarbeidet skal det jobbes felles med fra norsk og amerikansk side. Planen er «å etablere og sikre globale sponsorer som kan støtte begge lag», heter det i en felles uttalelse.
Tidspunkt: 24-08-2022 - Kl.11:48 - Kilde: NRK - Info


31. Stöckl har signert ny kontrakt
Alexander Stöckl har skrevet under på fire nye år som trener for hopplandslaget, det skriver Dagbladet.
Tidspunkt: 23-05-2022 - Kl.17:45 - Kilde: NRK - Info


32. Robert Johansson opereres igjen
Skihopper Robert Johansson ble tirsdag operert for ryggpoblemene som hemmet ham sist sesong. Det opplyste landslagssjef Clas Brede Bråthen da hopplandslagene for neste sesong ble presentert i Oslo tirsdag. Johansson er en av dem som er tatt ut på neste sesongs lag. Landslagssjef Bråthen sa under tirsdagens pressetreff at Johansson skulle gjennom en tilsvarende operasjon som han gjennomgikk i mai i fjor. Da ble han operert for en prolaps i ryggen. Johansson ble ikke kvitt smertene etter den forrige operasjonen, og sist sesong ble amputert for lillehamringens del. Johansson måtte gi seg foran lagkonkurransen under VM i skiflyging på hjemmebane i Vikersund i midten av mars, og han var ikke i stand til å fullføre verdenscupsesongen.
Tidspunkt: 10-05-2022 - Kl.12:36 - Kilde: NRK - Info


33. Trolig ingen Stöckl-avklaring før hopplandslaget presenteres
Neste sesongs hopplandslag presenteres tirsdag, men trener Alexander Stöckl har enda ikke signert ny kontrakt. Det er ventet at østerrikeren signerer en avtale for fire nye år som norsk landslagstrener for herrene, men signeringen lar vente på seg. – Jeg håper det går i orden så snart som mulig. Det er formaliteter, sier Stöckl til NTB mandag. – Jeg er tålmodig. Stöckl har vært landslagstrener siden 2011, og har tidligere uttalt at det kun er et tidsspørsmål før han signerer den nye kontrakten. Den nåværende kontrakten løper ut mai måned.
Tidspunkt: 09-05-2022 - Kl.11:36 - Kilde: NRK - Info


34. Skiforbundet redder hopplandslaget med millionlån
Norges Skiforbund (NSF) går inn og gir hopplandslaget et lån slik at hopperne får tid til å sikre nye sponsorkontrakter før neste sesong. Dermed unngår Hopp-Norge store budsjettkutt.
Tidspunkt: 29-04-2022 - Kl.17:01 - Kilde: NRK - Info


35. VG: Hopplandslaget klarer ikke millionkrav
Det sier landslagssjef Clas Brede Bråten til VG torsdag ettermiddag. – Vi jobber hardt og befinner oss i gode prosesser med eksisterende samarbeidspartnerne våre. Men det kommer ikke til å bli signert en stor avtale før 1. mai. Det er ikke sånn vi jobber, sier Bråthen til VG. Hopplandslaget ble pålagt av Norges Skiforbund å inngå en ny sponsoravtale før 1. mai eller kutte i sitt eget budsjett. Samtlige av hopplandslagets sponsoravtaler går ut i slutten av måneden, og de må derfor skaffe 5 millioner kroner før 1. mai. Det kommer nå ikke til å skje ifølge Bråten, men de nekter samtidig å kutte i budsjettet. – Jeg har ikke tenkt til å kutte i et budsjett i denne sammenheng, det får andre gjøre. Jeg har tro på det produktet vi selger og har ingen ansatte å miste, sier landslagssjefen til avisen.
Tidspunkt: 28-04-2022 - Kl.15:09 - Kilde: NRK - Info


36. Slår alarm etter sponsorflukt
Landslagssjef for hopparane, Clas Brede Bråthen, fortvilar etter at LO forsvann som hovudsponsor for hopplandslaget etter konflikten i vinter, og at laget framleis står utan hovudsponsor før sommarpausen startar for fullt. – Vi er tolv til 18 månadar på etterskot. Risikoen vår dei neste tolv til 15 månadane, viss vi ikkje får inn noko som helst, er 10–15 millionar kroner, seier Bråthen til NRK. Han har likevel trua på at det skal gå i orden, men ber om meir tid frå Noregs skiforbund, som set datoen for når hopplandslaget må ha ny sponsor på plass. Samstundes har ikkje Alexander Stöckl skrive under på ny kontrakt som landslagssjef, men fortel til NRK at han er positiv til rolla, sjølv om sponsorsituasjonen er krevjande. – Eg er positiv og i god dialog. For meg personleg har det ingenting å seie, men viss vi ikkje får nokon, blir det veldig alvorleg. Då blir det såpass store kutt i budsjettet at vi må seie opp folk for å halde fram på eit greitt nivå, seier Stöckl til NRK.
Tidspunkt: 29-03-2022 - Kl.16:37 - Kilde: NRK - Info


37. 19-åring vekket oppsikt da Oslo og Akershus sikret NM-gull
19 år gamle Simen Aaberg Skar imponerte stort på andreetappen på NM-stafetten i skiskyting, og bidro sterkt til seier for Oslo og Akershus´ førstelag. Med råsterk skyting og rask fart i sporet vekslet han først og sendte Jørgen Brendengen Krogsæter ut med et forsprang på 17 sekunder. – Det er over evne det han gjør her. Dette var oppsiktsvekkende bra, mente NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith. Krogsæter gjorde også en solid etappe og ga ankermann Endre Strømsheim et godt utgangspunkt. Rekruttlandslagsløperen trengte totalt tre ekstraskudd, men holdt unna og sørget for NM-gull. – Det er spesielt å få gå med seniorene. Og så er jo Endre Strømsheim treneren min, så det er veldig kult å få gå med han, sa 19-årige Skar etter sin etappe. – Å få et NM-gull med Simen som jeg har vært trener for i tre år er ekstremt deilig. Simen er kanskje den som imponerer mest i dag ut ifra forutsetningene. Det er hans første seniorstafett så det er veldig imponerende, sier Strømsheim. Fredrik Bucher-Johannessen gikk førsteetappen. oppland sikret sølvet foran Buskerud som tok den siste medaljen.
Tidspunkt: 27-03-2022 - Kl.10:29 - Kilde: NRK - Info


38. Positiv Bråthen-test var negativ
Hopplandslagssjef Clas Brede Bråthen testa positivt for korona etter at han kom til Beijing tysdag, men testen har i etterkant vist seg å vere negativ. Bråthen var ein av to personar i Noregs støtteapparat som testa positivt etter at OL-flyet med mellom anna det norske langrennslandslaget, skiskyttarlandslaget og hopplandslaget landa i Beijing tysdag. Onsdag morgon fekk han gladbeskjeden frå Olympiatoppens sjefslege Aasne Fenne Hoksrud om at testen likevel var negativ, fortel han til TV 2.
Tidspunkt: 02-02-2022 - Kl.07:52 - Kilde: NRK - Info


39. To danskar på «norskeflyet» koronasmitta
To nye personar som var på flyet fleire norske OL-utøvarar reiste til OL med, har testa positivt på koronaviruset. Begge er danske utøvarar. Presseansvarleg i Danmarks olympiske komité opplyser om smitten i ei pressemelding onsdag morgon, skriv Dagbladet. – Vi er glade for at vi no har alle dei 62 danske utøvarane våre på plass i Beijing, men det er naturlegvis ein strek i rekninga at to mannlege ishockeyspelarar har testa positivt då dei kom fram, seier sjefen for den danske OL-troppen Mikkel Sansone Øhrgaard. Ishockeyspillerne Matthias Asperud og Nick Olesen er smitta, og begge er sette i isolasjon. Med på same fly var mellom anna det norske langrennslandslaget, skiskyttarlandslaget og hopplandslaget, men dei skal ha sete langt unna danskane på flyet. – Ingen norske utøvarar er påverka av dette, seier langrennssjef Espen Bjervig til Dagbladet. Tysdag vart det påvist smitte blant to personar i det norske støtteapparatet og to svenskar på same fly. Dei to nordmennene har nyleg vore koronasmitta, men testa negativt på Gardermoen før avreise.
Tidspunkt: 02-02-2022 - Kl.06:50 - Kilde: NRK - Info


40. TV 2: Graff uønsket som hoppernes medieansvarlige
Ifølge TV 2 har hopplandslaget bedt om at kommunikasjonssjef i Norges skiforbund, Espen Graff, skal fjernes som medieattaché for hopp. Det var planen at Graff skulle ha jobben, men ifølge kanalen endret hopperne oppfatning etter den såkalte Bråthen-saken. – Vi har spilt inn ønsker overfor Olympiatoppen om hvordan vårt team skal fungere best i OL, og det føler jeg de har hensyntatt. Og vi er veldig glade for det, sier landslagssjef Clas Brede Bråthen til TV 2. Espen Graff selv peker på logistikkutfordringer som den viktigste årsaken til at han i år bare har ansvar for alpinistene under OL.
Tidspunkt: 31-01-2022 - Kl.18:05 - Kilde: NRK - Info


41. Granerud skuffet – Slovensk i ledelsen
Halvor Egner Granerud leder et redusert norsk hopplandslag i tyske Titisee-Neustadt, men fikk det ikke helt til å stemme i den første omgangen. 11. plass og 13,9 poeng bak ledende Anze Lanisek fra Slovenia er fasit. Karl Geiger og Lovro Kos følger på plassene bak Lanisek. Slovenia viste seg virkelig frem, og før finaleomgangen har de fem hoppere inne blant topp åtte. Robin Pedersen tok seg videre til andre omgang som 25. mann, mens Joacim Ødegård Bjøreng og Sondre Ringen begge røk ut.
Tidspunkt: 22-01-2022 - Kl.16:07 - Kilde: NRK - Info


42. LO ferdig som hovedsponsor for hopplandslaget
LO forlenger ikke sin avtale som hovedsponsor for de norske hopperne etter seks år, melder TV 2. En erstatning er ikke på plass. LO hadde opsjon på å forlenge sin treårsavtale med ytterligere et år. – Da vi forlenget avtalen med tre år sist gang, så ga vi klar beskjed til forbundet om at det blir med de tre årene. Nå har vi vært sponsor i seks år, og da er LO sin tid som sponsor for hopplandslaget over for denne gangen, sier LO-sekretær Are Tomasgard til TV 2. Tomasgard avkrefter dermed at konflikten mellom landslagssjef Clas Brede Bråthen og Skiforbundet i høst hadde en påvirkning på at avtalen ikke ble forlenget. Saken endte med at Bråthen undertegnet en kontrakt som gjorde ham til landslagssjef med en del administrative oppgaver fjernet. Bråthen har det kommersielle ansvaret for hopplandslaget nå. En ny hovedsponsor er foreløpig ikke på plass. – Vi skulle ønske vi var lenger framme i prosessen. Vi har ikke fått brukt den tida og energien vi hadde ønsket på denne jobben. Men samtidig så har hopp vist seg som et miljø som står sterkt samlet og greier å prestere i turbulente tider, sier Bråthen til kanalen.
Tidspunkt: 10-01-2022 - Kl.11:17 - Kilde: NRK - Info


43. Stöckl ute av isolasjon
Hopplandslagets trener Alexander Stöckl er fri fra koronakarantene og har allerede ankommet Østerrike for å feire jul med familien. Stöckl havnet i karantene etter en positiv koronatest under verdenscuphelgen i tyske Klingenthal. Det ga ti dager på et hotellrom, og derfra måtte han følge herrehoppernes Engelberg-renn. Mandag kunne hopptreneren ta turen hjem til St. Johann im Tirol. Kona og datteren dro allerede før helgen for å feire jul sammen med sin østerrikske familie. – Jeg er på plass i Østerrike etter å ha levert en negativ koronatest og er ute av isolasjonen. Alt står bra til, sier Stöckl til NTB.
Tidspunkt: 21-12-2021 - Kl.12:30 - Kilde: NRK - Info


44. Stöckl har fått korona
Landslagstrener i hopp, Alexander Stöckl, har fått korona. Han er satt i isolasjon i 14 dager i Klingenthal. Det opplyser landslagssjef Clas Brede Bråthen til NRK. Han testet positivt for koronaviruset under en rutinetest og mottok svar søndag morgen Han har milde symptomer og er i fin form. Ingen av landslagshopperne er erklært som nærkontakter. Hopplandslaget skal testes på vei hjem, får NRK opplyst.
Tidspunkt: 12-12-2021 - Kl.13:46 - Kilde: NRK - Info


45. Bagasjerot for hopperne
Hopplandslaget måtte forlate Russland uten viktig utstyr. Det meste av verdenscupsirkuset fløy i ettermiddag fra Russland til finske Ruka hvor verdenscupen fortsetter kommende helg. Men flyet hadde overvekt og lagene ble da bedt om å sette igjen bagasje. Det norske laget valgte da å prioritere å få med seg ski og dresser, men smurning og symaskin ble satt igjen. Ifølge landslagstrener Alexander Stöckl gjorde de andre nasjonene det samme. – Da kan alle hoppe, så får vi spørre kombinert eller langrenn om å få låne symaskin og smurning. Vi håper resten av bagasjen kommer fredag. Det er kvalifisering i Ruka fredag kveld, konkurranser lørdag og søndag.
Tidspunkt: 24-11-2021 - Kl.13:52 - Kilde: NRK - Info


46. Dobbeltseier for Tande og Buskerud
Daniel-André Tande og Buskerud stakk av med seieren i både mennenes lagkonkurranse og i blandet lag under NM i Midtstubakken søndag. Buskerud slo storfavoritten Akershus med knappest mulig margin i mennenes lagkonkurranse. Et par timer senere var Tande ankermann da Buskerud sikkert seg NM-gullet også i den blandede lagkonkurransen, selv om hoppingen ikke var like solid fra hans side. Silje Opseth hadde 97 og 105,5 meter i sine hopp. I den blandede lagkonkurransen med en kvinne og to menn på laget var det foruten Opseth, Tande og Joacim Ødegård Bjørgeng som hoppet for Buskerud. Sølvet gikk til oppland, mens Akershus ble henvist til bronsen.
Tidspunkt: 31-10-2021 - Kl.13:47 - Kilde: NRK - Info


47. Buskerud vant blandet lag i NM
Daniel-André Tande, Anders Håre, Joacim Ødegård Bjøreng og Sølve Jokerud Strand vant lagkonkurransen i NM i Midtstuen søndag. Ikke siden 1996 blir det hevdet at Busterud 1 vunnet en lagkonkurranse, og det ble fryktelig jevnt til siste slutt. Et tidel skilte Akershus og Buskerud sine førstelag, og det ble Buskerud som trakk det lengste strået med sine 906,4 poeng. – Dette var fryktelig gøy. Det var bra laginnsats. Jeg fryktet at Akershus var urørlige igjen, slik som i fjor, men det gikk, sier Tande. – Det var digg å endelig slå dem, sier Anders Håre. Dermed endte Granerud og hans lagkamerater med sølv. Robert Johansson og oppland endte opp med bronsen.
Tidspunkt: 31-10-2021 - Kl.11:04 - Kilde: NRK - Info


48. Buskerud vant lagkonkurransen i NM
Daniel-André Tande, Anders Håre, Joacim Ødegård Bjøreng og Sølve Jokerud Strand vant lagkonkurransen i NM i Midtstuen søndag. Ikke siden 2002 har Busterud vunnet en lagkonkurranse, og det ble fryktelig jevnt til siste slutt. Et tidel skilte Akershus og Buskerud sine førstelag, og det ble Buskerud som trakk det lengste strået med sine 906,4 poeng. – Dette var fryktelig gøy. Det var bra laginnsats. Jeg fryktet at Akershus var urørlige igjen, slik som i fjor, men det gikk, sier Tande. I 2006 delte Buskerud og Akershus førsteplassen. – Det var digg å endelig slå dem, sier Anders Håre. Dermed endte Granerud og hans lagkamerater med sølv. Robert Johansson og oppland endte opp med bronsen.
Tidspunkt: 31-10-2021 - Kl.11:04 - Kilde: NRK - Info


49. Suveren norsk seier i blandet lag
Norge tok en klar seier i den blandede lagkonkurransen i Sommer Grand Prix i hopp i Russland søndag. Johann André Forfang ledet an med et monsterhopp. Anna Odine Strøm, Forfang, Silje Opseth og Halvor Egner Granerud hoppet på det norske laget. – Anna, Johann, Silje og Halvor leverte skihopping på høyt nivå. Vi gleder oss jo litt ekstra over slike seiere, siden vi er ett Hopplandslag, sier sportssjef Clas Brede Bråthen. Forfang har virkelig funnet ut av bakken i Tsjajkovskij og har flere ganger hoppet ned mot bakkerekord. Søndag hoppet han 143,5 meter i første omgang av lagkonkurransen. Det ga Norge et solid forsprang, som aldri ble truet. Til slutt vant det norske laget med 56,3 poeng ned til Slovenia, mens Russland tok tredjeplassen.
Tidspunkt: 12-09-2021 - Kl.11:06 - Kilde: NRK - Info


50. Myhrvold ut mot sponsorer
Tidligere idrettspresident Arne Myhrvold mener hopplandslagets sponsorer opptrer lite gjennomtenkt i Bråthen-saken, skriver VG. Myhrvold føyer seg dermed inn i rekken av nåværende og tidligere idrettsledere som advarer mot at sponsorenes engasjement i interne ansettelsesforhold i skiforbundet kan bidra til å true idrettens uavhengige stilling. – Integriteten og styringsretten til idretten er etter mitt syn krystallklar. Den må stå urørt, sier han til VG.
Tidspunkt: 09-09-2021 - Kl.07:40 - Kilde: NRK - Info


51. Hopplandslagets sponsorer: Vurderer å trekke støtten

Tidspunkt: 03-09-2021 - Kl.17:22 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


52. Hoppsponsorene vil trekke seg
Konflikten mellom Norges skiforbund (NSF) og sportssjefen for hopp, Clas Brede Bråthen, virker fastlås. Fredag ettermiddag kom sponsorene Eterni Group, HELP Forsikring, Landsorganisasjonen i Norge (LO), Lundin Energy Norway, Nammo RSM Norge, Scantrade på banen med en pressemelding. Der truer de med å trekke støtten til norsk hoppsport: «Vi håper det er mulig å legge prestisjen til side, rydde opp og komme til enighet på en slik måte at det begrenser skadene Skiforbundets håndtering har bidratt til. Det vil være til det beste, både for NSF, hopperne, sponsorene og hele Idretts-Norge. Uten en slik enighet vil undertegnede sponsorer vurdere å trekke støtten som nå gis til hopplandslaget gjennom NSF, og se på alternative ordninger for å støtte utøverne for sesongen 2021/22. Sponsoravtaler som skal reforhandles etter kommende sesong vil da ikke bli fornyet.»
Tidspunkt: 03-09-2021 - Kl.15:15 - Kilde: NRK - Info


53. Sponsorer reagerer sterkt på Bråthen-behandling – Skiforbundet kan miste millionstøtte
En rekke av hopplandslagets største sponsorer rykker nå ut og legger press på Skiforbundet etter håndteringen av saken mot Clas Brede Bråthen.
Tidspunkt: 28-08-2021 - Kl.05:00 - Kilde: NRK - Info


54. Markeng må opereres
Thomas Aasen Markeng må ha et nytt inngrep i kneet, og dermed går han glipp av den kommende sesongen. Det opplyser hopplandslaget på Twitter. Markeng har slitt med kneet i lang tid og vært gjennom flere operasjoner. Han røk korsbåndet i desember 2019. Han var tilbake i verdenscupen etter et opphold på 13 måneder i januar 2021. Deretter sto han over flere renn som følge av en hevelse i kneet.
Tidspunkt: 27-08-2021 - Kl.12:01 - Kilde: NRK - Info


55. Bråthen varsler søksmål mot Skiforbundet
Sportssjef på hopplandslaget Clas Brede Bråthen krever fast jobb og varsler søksmål mot Skiforbundet.
Tidspunkt: 20-08-2021 - Kl.13:38 - Kilde: NRK - Info


56. Bråten legger opp etter hodeskade
Ingebjørg Saglien Bråten (21) gir seg som skihopper. For halvannet år siden pådro hun seg en kraftig hjernerystelse etter et fall. Bråten var med å ta bronsemedalje i kvinnenes lagkonkurranse i Seefeld-VM i 2019. Det gjorde hun sammen med Anna Odine Strøm, Silje Opseth og Maren Lundby. «De siste 17 årene av livet mitt har skihopping vært en stor del av det. For litt over halvannet år siden falt jeg og pådro meg en kraftig hjernerystelse. Siden den gang har jeg gjort alt jeg kan for å komme tilbake i bakken. Med diagnosen post-commotio-syndrom har leger og fysio anbefalt meg å legge skiene på hylla, og den anbefalingen har jeg valgt følge», skriver Bråten på hopplandslagets Facebook-side.
Tidspunkt: 16-08-2021 - Kl.04:20 - Kilde: NRK - Info


57. Lundby med «lett hjernerystelse»
Maren Lundby gikk hardt i bakken under en fotballkamp torsdag. Hoppstjernen må ta det rolig, men trener Christian Meyer avdramatiserer det hele. Lundby spilte spiss for Kolbu KK mot Raufoss´ 3.-lag da hendelsen skjedde. – Jeg var på løp og hadde en ganske god mulighet til å score mål. Så kom midtstopperen til Raufoss, og det ble litt skulder mot skulder. Jeg gikk i bakken og landet med hodet i bakken, sier Lundby til oppland Arbeiderblad. Landslagstrener Meyer forteller til NTB at det er snakk om en lett hjernerystelse. – Hun må ta det med ro i alle fall i dag, men var bedre allerede i dag morges, sier han. (NTB)
Tidspunkt: 09-07-2021 - Kl.07:38 - Kilde: NRK - Info


58. Frikjenner krets
Norges Skiskytterforbund frikjenner en skiskytterkrets, som var anklaget for inhabilitet i utbetaling av pengestøtte. Forbundet sentralt vil gjøre endringer. Forbundet viser i en pressemelding til at advokatfirmaet Kleven & Kristensen har behandlet varslingssaken mot oppland skiskytterkrets. Det ble varslet om inhabilitet i utbetaling av støtte til et privatlag i kretsen. Konklusjonen er at kretsen har fordelt støtten i henhold til vilkårene, at det ikke var inhabilitet og at pengene er blitt brukt på det som var meningen med støtten.
Tidspunkt: 25-06-2021 - Kl.14:39 - Kilde: NRK - Info


59. Uavklart rundt kontrakt for Stöckl
Alexander Stöckl runder i disse dager ti år som trener for de norske hoppgutta. Østerrikeren satser på en kontraktsavklaring før sesongen starter. I 2017 skrev Stöckl ny kontrakt som norsk trener på hopplandslaget. Den binder ham til ut 2021/22-sesongen. Østerrikeren har ledet de norske hoppgutta siden 2011. – Jeg har egentlig ikke tenkt over det. Det er vanskelig å svare på det nå. Jeg er fortsatt veldig motivert, sier Stöckl til NTB.
Tidspunkt: 14-05-2021 - Kl.06:59 - Kilde: NRK - Info


60. Tande med i landslagstroppen
Hopplandslaget kutter i antall utøvere fra 15 til 12 før sesongen der OL i Beijing blir det største målet blant mange andre høydepunkter. Dermed vrakes Ingebjørg Saglien Bråten, Anders Håre og Robin Pedersen fra kommende sesongs tropp. En som derimot fortsetter på landslaget er Daniel-André Tande. 27-åringen skadet seg stygt under et fall i Planica. – Han er i veldig bra humør, og skal egentlig være med fra start nå, med en litt annen type trening, sier landslagssjef Alexander Stöckl ti NRK og fortsetter: – Han er veldig motivert og skal satse videre. Kvinner: Thea Minyan Bjørseth (Lensbygda), Eirin Kvandal (Mosjøen), Maren Lundby (Kolbu/KK), Silje Opseth (Holeværingen) og Anna Odine Strøm (Alta). Menn: Anders Fannemel (Hornindal), Johann Forfang (Tromsø SK), Halvor Egner Granerud (Asker), Robert Johansson (Søre Ål), Marius Lindvik (Rælingen), Thomas Aasen Markeng (Lensbygda) og Daniel-André Tande (Kongsberg).
Tidspunkt: 10-05-2021 - Kl.12:30 - Kilde: NRK - Info


61. Nå blir de ett hopplandslag

Tidspunkt: 10-05-2021 - Kl.11:24 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


62. Hopplandslaget kutter plasser
Hopplandslaget kutter i antall utøvere fra 15 til 12 før sesongen der OL i Beijing blir det største målet blant mange andre høydepunkter. Dermed vrakes Ingebjørg Saglien Bråten, Anders Håre og Robin Pedersen fra kommende sesongs tropp. – Vi spisser landslagssatsingen inn mot en sesong der vi har høye sportslige mål, men det vil alltid være muligheter for å konkurrere seg inn på laget i internasjonale renn. Samtidig viser resultatene fra sesongen vi er ferdig med, at nivået i norsk hoppsport ikke har vært høyere i moderne tider, sier sportssjef Clas Brede Bråthen. Kvinner: Thea Minyan Bjørseth (Lensbygda), Eirin Kvandal (Mosjøen), Maren Lundby (Kolbu/KK), Silje Opseth (Holeværingen) og Anna Odine Strøm (Alta). Menn: Anders Fannemel (Hornindal), Johann Forfang (Tromsø SK), Halvor Egner Granerud (Asker), Robert Johansson (Søre Ål), Marius Lindvik (Rælingen), Thomas Aasen Markeng (Lensbygda) og Daniel-André Tande (Kongsberg).
Tidspunkt: 10-05-2021 - Kl.11:19 - Kilde: NRK - Info


63. Granerud klar for Planica
Hopplandslagssjef Alexander Stöckl har tatt ut troppen som drar til Planica for verdenscupfinalen. Blant dem som er tatt ut er Halvor Egner Granerud. Hoppesset fikk påvist korona under VM i Oberstdorf og mistet store deler av mesterskapet. Stöckl har også funnet plass til 20 år gamle Benjamin Østvold, som nylig hoppet 150 meter i Zakopane. – Dette blir gøy. Da Andreas Vilberg (trener) kom og fortalte at jeg var tatt ut, så trodde jeg egentlig ikke på han. Jeg fikk høre at jeg var i diskusjonen, men det er fortsatt litt surrealistisk at jeg skal nedover til Planica. Det er første gang jeg hopper skiflyging, sier Østvold. Disse er tatt ut: Johann Forfang (Tromsø SK), Halvor Egner Granerud (Asker), Robert Johansson (Søre Ål), Marius Lindvik (Rælingen), Daniel Tande (Kongsberg) og Benjamin Østvold (Lensbygda).
Tidspunkt: 22-03-2021 - Kl.12:56 - Kilde: NRK - Info


64. Alle hopptestene negative
Det var en del spenning hos de norske hoppgutta knyttet til torsdagens koronatesting. Onsdag testet Halvor Egner Granerud positivt, men planen har hele tiden vært at resten av hopperne skal hoppe kvalifisering i Oberstdorf torsdag og konkurranse fredag – hvis hurtigtestene deres er negative. – Jeg har kjent at det har tatt litt energi det siste døgnet. Det var en noe søvnfattig natt, sa Robert Johansson da NRK snakket med ham i etterkant av testingen i formiddag. Bare en liten time etterpå, kunne Johansson og resten av det norske laget og støtteapparatet puste lettet ut. Testene var negative. Det bekrefter hopplandslagets pressesjef Steinar Bjerkmann til NRK. Dermed reiser de rett til bakken for å forberede seg til kvalifiseringen senere i dag. Alexander Stöckl sier til NRK at de skal teste seg hver dag helt til VM er over nå. – Det er viktig med et strengt testregime nå. Nå har vi testet tre dager på rad og skal fortsette med det helt til vi er ferdige med konkurransene, sier Stöckl.
Tidspunkt: 04-03-2021 - Kl.13:07 - Kilde: NRK - Info


65. Granerud har vunnet verdenscupen
Halvor Egner Granerud er Norges femte vinner av verdenscupen sammenlagt igjennom tidene. Det er klart allerede før sesongslutt, ettersom det kun er tre renn igjen av sesongen og dermed har ingen mulighet til å ta igjen poengsummen til Granerud. – Selv om det har sett veldig sannsynlig ut lenge, sa? var det fortsatt en veldig gledelig beskjed a? fa?. Da jeg fikk beskjeden begynte jeg umiddelbart a? gra?te, det har vært noen tunge dager na?, men det a? endelig fa? det bekreftet var utrolig godt, sier Granerud i en uttalelse på hopplandslagets Facebook-side. Det har vært tøft døgn for Granerud etter at han testet positivt for koronaviruset, og dermed mistet resten av VM. Dermed var det godt at målet for sesongen allerede er nådd. – Dette var et umulig ma?l jeg satte meg etter forrige sesong, sa? da a? klare det føles uvirkelig. Jeg føler meg litt som en hoppversjon av Leicester, selv om det er lettere a? snu en person enn et helt lag, forteller Granerud. Han legger til at han gleder seg til å løfte kula i Planica og at det blir motivasjon igjennom sykdommen. Renndirektør i FIS, Sandro Pertile, bekrefter at det kun er de tre rennene i Planica som gjenstår av verdenscupsesongen for menn. Raw Air-konkurransen som skulle vært i Norge blir ikke erstattet.
Tidspunkt: 04-03-2021 - Kl.11:18 - Kilde: NRK - Info


66. Negative tester for hopplandslaget

Tidspunkt: 03-03-2021 - Kl.15:42 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


67. Granerud har fått korona
Halvor Egner Granerud testet positivt for korona, melder hopplandslaget.
Tidspunkt: 03-03-2021 - Kl.08:52 - Kilde: NRK - Info


68. Berger fikk den siste VM-plassen
Frida Berger fra Røyken er tatt ut til VM i Oberstdorf. Dermed er det norske VM-troppen i hopp komplett. 16 år gamle Berger fikk VM-plassen etter sin innsats i kontinentalcupen i tyske Brotterode i helgen. – Det blir gøy og kult å få erfaring og lære av det, sa Frida Berger til hopplandslagets Twitter-konto. Hun tok 7.-plass lørdag og 16.-plass i søndagens renn, begge dager som beste norske utøver. Lørdag hadde hun tredje beste hopp i finaleomgangen. Det norske laget består for øvrig av Maren Lundby, Silje Opseth, Anna Odine Strøm og Thea Minyan Bjørnseth.
Tidspunkt: 21-02-2021 - Kl.19:03 - Kilde: NRK - Info


69. Herrenes VM-tropp er klar
Alexander Stöckl og hopplandslaget tok fredag ut troppen som skal delta i VM i Oberstdorf. VM-troppen til herrene er: Halvor Egner Granerud, Daniel André Tande, Robert Johansson, Marius Lindvik, Johann André Forfang og Anders Håre. Før VM går av stabelen skal det avholdes en blandet lagkonkurranse for hopperne i morgen. Silje Opseth, Maren Lundby, Daniel André Tande og Halvor Egner Granerud stiller for Norge i den konkurransen.
Tidspunkt: 19-02-2021 - Kl.18:40 - Kilde: NRK - Info


70. Kvandal på MR-undersøkelse
Hopptalentet Eirin Maria Kvandal falt stygt i Hinzenbach i Østerrike søndag. Hun ble tatt ut på båre, og det kan være en alvorlig skade. FIS melder i hvert fall at det ikke er snakk om noe brudd. Når hun ankommer Norge skal hun ta MR-undersøkelse for å se nærmere på omfanget. Men med litt over to uker til VM, er mesterskapet i fare. – Vi frykter korsbåndskade på Eirin Maria Kvandal, men hun får ikke tatt MR-bilder i Østerrike i kveld fordi det er søndag. Dette vil isteden bli gjort når hun kommer hjem til Norge, sa Steinar Bjerkmann, medieansvarlig for hopplandslaget, til NRK søndag.
Tidspunkt: 08-02-2021 - Kl.09:04 - Kilde: NRK - Info


71. Må vente på svar etter stygt fall
Eirin Kvandal falt stygt i dagens hopprenn i Hinzenbach i Østerrike. 19-åringen, som har vært årets komet i hoppbakken, holdt seg til kneet og ble fraktet til sykehus. Kvandal har ingen brudd, men det mistenkes at det har skjedd noe med det fremre korsbåndet. – Vi frykter korsbåndskade på Eirin Maria Kvandal, men hun får ikke tatt MR-bilder i Østerrike i kveld fordi det er søndag. Dette vil isteden bli gjort når hun kommer hjem til Norge, sier Steinar Bjerkmann, medieansvarlig for hopplandslaget, til NRK.
Tidspunkt: 07-02-2021 - Kl.19:51 - Kilde: NRK - Info


72. Disse deltar i Hinzenbach
Landslagssjef for det kvinnelige hopplandslaget Christian Meyer tar ut det samme laget som var med sist. Disse hopperne er med til Hinzenbach: Thea Minyan Bjørseth (Lensbygda), Eirin Kvandal (Mosjøen), Maren Lundby (Kolbu/KK), Silje Opseth (Holeværingen) og Anna Odine Strøm (Alta).
Tidspunkt: 02-02-2021 - Kl.13:22 - Kilde: NRK - Info


73. Markeng ikke med til Willingen
Thomas Aasen Markeng blir ikke med resten av hopplandslaget til verdenscupen i Willingen kommende helg. Markeng fikk hevelse i kneet etter gårsdagens konkurranse i Lahti der han ble nummer 19. 20-åringen hadde nettopp gjort comeback etter den alvorlige kneskaden han pådro seg i Klingentahl i desember 2019. Det er enda ikke bestemt om det blir hentet inn en erstatter for Markeng til konkurransene i Tyskland. Verdenscupleder Halvor E. Granerud, Robert Johansson, Daniel-André Tande, Marius Lindvik og Johan André Forfang reiser alle videre rett fra Lahti til Willingen for å unngå mulige innreiserestriksjoner fra Norge.
Tidspunkt: 25-01-2021 - Kl.15:12 - Kilde: NRK - Info


74. Hopplandslaget på nyttårsfest med masker
GARMISCH-PARTENKIRCHEN (VG) Hoppdressen var byttet ut med penklær. Men maskene var på da hopplandslaget spiste og skålte seg inn i det nye året.
Tidspunkt: 31-12-2020 - Kl.22:55 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


75. Polen ute av hoppukeåpningen
Det polske hopplandslaget får ikke delta i hoppukas første renn i Oberstdorf, etter at hopperen Klemens Muranka testet positivt for Covid-19 søndag kveld. Det melder arrangøren i en pressemelding. Lagkameratene har alle testet negativt, men tyske myndigheter mener de likevel kvalifiserer som nærkontakter. Det vil nå blitt tatt ytterligere tester, for å se om polakkene kan få delta i senere renn i hoppuka, men kampen for en sammenlagtseier er da over. – Det synes jeg er veldig trist. Man får en litt «wow-feeling». Det er synd at det blir sånn, men jeg regner med at det er det riktige å gjøre, hvis myndighetene har falt ned på det. Da støtter jeg meg på det, men det blir et veldig stort savn, sier Halvor Egner Granerud.
Tidspunkt: 28-12-2020 - Kl.12:03 - Kilde: NRK - Info


76. Lundby frustrert over FIS
Maren Lundby og resten av det kvinnelige hopplandslaget skal hoppe sitt første verdenscuprenn for sesongen kommende helg. Fredagens renn i østerrikske Ramsau blir altså Lundbys første konkurranse denne sesongen, mens mennene allerede har vært gjennom fem renn i verdenscupen, samt et skiflygings-VM i Planica. Det får Lundby til å reagere. – Når du ser at resten av verden konkurrerer i alle andre idretter mens vi må sitte å se på, da føler man litt på at det ikke er bare smittevern som er som er problemet, sier Lundby til TV 2. Neste oppsatte konkurranse etter Ramsau er ikke før 23. januar. Da vil herrene har vært i aksjon 16 gang før kvinnene har hoppet sin andre konkurranse. – Jeg er sikker på at hvis noen hadde ønsket å få til noe for oss, så hadde det vært mulig, sier hoppstjerna.
Tidspunkt: 15-12-2020 - Kl.08:27 - Kilde: NRK - Info


77. Hopperne på plass i Russland
Hopplandslaget er på plass i Russland. Landslagssjef Alexander Stöckl kjører det samme laget der som under verdencuprennene i Ruka i helgen, der Halvor Egner Granerud tok sin første verdenscupseier. Uttak hopp i Nizhnij Tagil, Russland: Sander Vossan Eriksen (Bækkelaget), Johann Forfang (Tromsø SK), Halvor Egner Granerud (Asker), Anders Håre (Vikersund), Robert Johansson (Søre Ål), Marius Lindvik (Rælingen) og Daniel-André Tande (Kongsberg).
Tidspunkt: 01-12-2020 - Kl.11:05 - Kilde: NRK - Info


78. Hoppsjef optimistisk etter avtale
Hopplandslaget har sikra seg tre nye sponsoravtalar i ei tid der koronapandemien rår for fullt. Scantrade med Fibra er ein norsk leverandør som skal sikre klede og hopputstyr. RSM er eit revisorselskap og Lundin er eit oljeselskap – og eit av dei største på norsk sokkel. Totalt gir avtalane ei pott på sju til ti millionar i perioden ut 2022. Avtalen med Scantrade er femårig, og varer i første omgang til 2025. Hopplandslaget har tidlegare uttrykt ei bekymring over norsk hoppsport som følge av dårleg økonomi. Toppidrettssatsinga med rekruttlandslaget måtte kuttast, men no har hoppsjef Clas Brede Bråthen fornya håp. – Det er eit godt steg i riktig retning. At det er ei redning er det inga tvil om. Viss vi måtte fortsette på det nivået vi var på, så måtte vi byrje å sjå på ei nedskalering av satsinga vår på ein meir permanent basis, seier Bråten til NRK og fortset: – Dette er eit løft som gjer at vi kanskje kan nærme oss tilbodet vi meiner vi må ha til norske hopparar på alle nivå, for å skape auka berekraft i systemet vårt.
Tidspunkt: 20-11-2020 - Kl.09:57 - Kilde: NRK - Info


79. Lokalavis: Ingvild Flugstad Østberg går ikke skirenn denne sesongen
Langrennsløper Ingvild Flugstad Østberg (30) skal ha bestemt seg for å ikke gå skirenn kommende sesong og satse fullt mot OL i Beijing 2022. Det melder lokalavisa oppland Arbeiderblad.
Tidspunkt: 13-11-2020 - Kl.12:28 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


80. V-cup i hopp i Sapporo avlyst
Kvinnenes verdscupren i hopp i Sapporo på nyåret, er avlyst, melder Skiforbundets twitter-konto Hopplandslaget. Sapporo-området har hatt ein sterk vekst i korona-tilfelle den siste tida. Hopprennet skulle vore arrangert 9.-10. januar.
Tidspunkt: 12-11-2020 - Kl.10:27 - Kilde: NRK - Info


81. Fannemel frykter for karrieren
Skihopperen Anders Fannemel har gjennomgått tre kneoperasjoner og har fortsatt problemer. Årets utsatte NM går uten 29-åringen. – Jeg hadde et mål om å hoppe i august. Men i løpet av august og september begynte jeg å få mer og mer vondt i kneet. Det holder seg vondt og dårlig fortsatt, forteller Fannemel til Dagbladet. Han legger til at han begynner å frykte at karrieren kan være over. Forrige sesong deltok ikke Fannemel i noen renn, men han ble likevel tatt ut på hopplandslaget i juni. Nå ser det ut til at hopprennene før jul også vil gå uten Fannemel.
Tidspunkt: 30-10-2020 - Kl.09:48 - Kilde: NRK - Info


82. Sender tre hoppere til «røde» Polen
Landslagstrener Alexander Stöckl tar med seg tre hoppere til Sommer Grand Prix-rennet i Polen. Det betyr ti dagers karantene ved retur til Norge. De tre er Robin Pedersen, Anders Håre og Sander Vossan Eriksen, opplyser hopplandslaget på Twitter.
Tidspunkt: 19-08-2020 - Kl.11:23 - Kilde: NRK - Info


83. Malysz har korona
Den tidligere polske stjernehopperen Adam Malysz opplyste mandag at han har testet positivt for koronaviruset, melder NTB. Malysz er nå sjef for det polske hopplandslaget. «Etter at en av personene jeg har hatt kontakt med de siste dagene testet positivt på Covid-19, bestemte jeg meg for å ta testen. Heldigvis er sykdommen asymptomatisk i øyeblikket», skriver legenden på Facebook.
Tidspunkt: 22-06-2020 - Kl.16:31 - Kilde: NRK - Info


84. Laila Bokhari vil ta over etter Olemic Thommessen
Laila Bokhari (45) melder seg på i kampen om å bli Olemic Thommessens etterfølger for oppland Høyre på Stortinget.
Tidspunkt: 12-06-2020 - Kl.03:57 - Kilde: Aftenposten - Info


85. Tre nykommere på årets hopplandslag
Hopplandslaget utvides fra 12 til 15 utøvere. Anders Håre (20), Thea Minyan Bjørseth (16) og Eirin Kvandal (18) er nye på laget. Kvinnelandslaget blir utvidet til seks utøvere, mens ni utøvere er tatt ut til herrelandslaget. Landslaget innleder med samling på Lillehammer denne uken.
Tidspunkt: 02-06-2020 - Kl.15:15 - Kilde: NRK - Info


86. Tre unge nykommere på årets hopplandslag: – Har vært et mål lenge
Hopplandslaget utvides fra 12 til 15 utøvere. Anders Håre (20), Thea Minyan Bjørseth (16) og Eirin Kvandal (18) er nye på laget.
Tidspunkt: 02-06-2020 - Kl.13:34 - Kilde: Aftenposten - Info


87. Hopp-bombe
Presenterer tidenes største hopplandslag på gutte- og jentesida, tross budsjettkutt. Dagbladet kan avsløre lagene: Henter inn 16 år gammelt stortalent.
Tidspunkt: 02-06-2020 - Kl.11:02 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


88. Hopplandslaget må ta drastisk millionkutt – varsler konsekvenser «over hele fjøla»
Koronapandemien gjør at hopplandslaget pålegges å kutte 7 millioner kroner. Utøvernes premiepenger skjermes.
Tidspunkt: 24-05-2020 - Kl.13:10 - Kilde: Aftenposten - Info


89. Politi og ambulanse til Vålerenga etter melding om sverdangrep
Politi og ambulanse er i opplandsgata på Vålerenga etter melding om et slagsmål hvor en mann skal være kuttet med sverd.
Tidspunkt: 09-04-2020 - Kl.17:03 - Kilde: Aftenposten - Info


90. Nå kan du få levert matvarer på døren av Maren Lundby: – Viktig å ta situasjonen på alvor
Koronaviruset gjør at mange sliter med å komme seg på butikken eller apoteket. Det ønsker Maren Lundby og resten av hopplandslaget å gjøre noe med.
Tidspunkt: 15-03-2020 - Kl.19:10 - Kilde: Aftenposten - Info


91. Bjørseth debuterer i verdenscupen
Thea Minyan Bjørseth (Lensbygda) skal være med hopplandslaget til helgens verdenscuprenn i østerrikske Hinzenbach. Det blir 16-åringens første hopprenn i verdenscupen. De andre norske som drar er Maren Lundby, Silje Opseth og Anna Odine Strøm.
Tidspunkt: 04-02-2020 - Kl.10:23 - Kilde: NRK - Info


92. Hopperne sitter fast i Italia
Et fly med motorproblemer skaper trøbbel for hopplandslagets retur til Norge etter helgens verdenscuprenn i italienske Val di Fiemme. – Dette blir en krevende hjemreise. Flyet i dag tidlig ble kansellert på grunn av motorfeil. Alle måtte ut av flyet og sjekke inn på nytt, sier Stöckl til skiforbundet.no. Hopperne oppholdt seg ved 14.30-tiden fortsatt på flyplassen, men hadde ikke fått noen ny beskjed om når de kommer seg hjem.
Tidspunkt: 13-01-2020 - Kl.14:58 - Kilde: NRK - Info


93. Lindvik dediserte prestisjeseier til kreftsyk kollega: – Dette var for ham
Hopplandslagets Bjørn Einar Romøren (38) måtte nylig gjennom en ny cellegiftbehandling i Norge. I Østerrike vant Marius Lindvik (21) til ære for kollegaen.
Tidspunkt: 04-01-2020 - Kl.18:41 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


94. Kreftsyke Romøren rørt av Hopplandslagets spesielle hyllest: – Vi vet han følger med
For to dager siden startet Bjørn Einar Romøren på ny cellegiftkur. I dag ga hele landslaget ham en ekstra hyllest.
Tidspunkt: 04-01-2020 - Kl.17:31 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


95. Lindvik dediserte prestisjeseier til kreftsyk kollega: – Dette var for ham
Hopplandslagets Bjørn Einar Romøren (38) måtte nylig gjennom en ny cellegiftbehandling i Norge. I Østerrike vant Marius Lindvik (21) til ære for kollegaen.
Tidspunkt: 04-01-2020 - Kl.17:01 - Kilde: Aftenposten - Info


96. Kreftsjuke Romøren rørt til tårer av hopplandslagets gest
INNSBRUCK (NRK): Under det nest siste rennet i hoppuka ville det norske laget heidre Bjørn Einar Romøren, og tok fram symaskina. Resultatet blei vist på direkten.
Tidspunkt: 04-01-2020 - Kl.15:05 - Kilde: NRK - Info


97. Kreftsyke Romøren rørt av Hopplandslagets spesielle hyllest: – Vi vet han følger med
For to dager siden startet Bjørn Einar Romøren på ny cellegiftkur. I dag ga hele landslaget ham en ekstra hyllest.
Tidspunkt: 04-01-2020 - Kl.14:13 - Kilde: Aftenposten - Info


98. Kreft, skader og motgang: Derfor betydde den norske sensasjonsseieren så mye
Hopplandslaget har hatt et svært tøft år utenfor bakken. Dermed var den positive opplevelsen i nyttårshopprennet ekstra kjærkommen.
Tidspunkt: 02-01-2020 - Kl.20:15 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


99. Kreft, skader og motgang: Derfor betydde den norske sensasjonsseieren så mye
Hopplandslaget har hatt et svært tøft år utenfor bakken. Dermed var den positive opplevelsen i nyttårshopprennet ekstra kjærkommen.
Tidspunkt: 02-01-2020 - Kl.16:59 - Kilde: Aftenposten - Info


100. Hest funnet død i Skjåk – skremt av fyrverkeri, tror politiet
En islandshest ble funnet død i Skjåk kommune i oppland ved 14-tiden nyttårsaften. Hesten hadde rømt etter at det ble skutt opp ulovlig fyrverkeri i nærheten.
Tidspunkt: 31-12-2019 - Kl.23:00 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


101. Hest funnet død i Skjåk – skremt av fyrverkeri, tror politiet
En islandshest ble funnet død i Skjåk kommune i oppland ved 14-tiden nyttårsaften. Hesten hadde rømt etter at det ble skutt opp ulovlig fyrverkeri i nærheten.
Tidspunkt: 31-12-2019 - Kl.21:45 - Kilde: Aftenposten - Info


102. Ung mann tiltalt for å ha lastet ned hundrevis av overgrepsfilmer
En mann i starten av 20-årene fra oppland er tiltalt for å ha lastet ned og oppbevart over 800 bilder og over 300 filmer som viser overgrep mot barn.
Tidspunkt: 29-12-2019 - Kl.08:16 - Kilde: Aftenposten - Info


103. 53 brannevakuerte på Fagernes får flytte hjem
Brannen som brøt ut i en bygning på Fagernes i oppland natt til lille julaften, er slukket. De 53 personene som ble evakuert, har fått flytte hjem.
Tidspunkt: 23-12-2019 - Kl.12:31 - Kilde: Aftenposten - Info


104. Naboer evakueres etter brann i bygning på Fagernes
Det brenner i en bygning på Fagernes i oppland natt til mandag. To leilighetsbygg i nærheten hvor 30 personer er registrert evakueres.
Tidspunkt: 23-12-2019 - Kl.05:50 - Kilde: Aftenposten - Info


105. Mann døde i skiulykke i Kvitfjell
En mann mistet livet i en skiulykke i alpinbakken i Kvitfjell i oppland søndag ettermiddag. Mannen skal ha kollidert med en tenåring, som er fløyet til sykehus.
Tidspunkt: 01-12-2019 - Kl.21:08 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


106. Mann døde i skiulykke i Kvitfjell
En mann mistet livet i en skiulykke i alpinbakken i Kvitfjell i oppland søndag ettermiddag. Mannen skal ha kollidert med en tenåring, som er fløyet til sykehus.
Tidspunkt: 01-12-2019 - Kl.19:08 - Kilde: Aftenposten - Info


107. Person kritisk skadet i trafikkulykke i Gjøvik
En person er kritisk skadd og fraktet til sykehuset i Gjøvik etter en trafikkulykke ved Gravåsen i Gjøvik i oppland.
Tidspunkt: 26-11-2019 - Kl.15:49 - Kilde: Aftenposten - Info


108. Glatte veier på Østlandet
Politiet i Oslo og Veitrafikksentralen advarer om at tåka fryser på bakken og fører til glatte veier i Akershus, Oslo, Hedmark og oppland grytidlig onsdag.
Tidspunkt: 20-11-2019 - Kl.04:40 - Kilde: Aftenposten - Info


109. Glatte veier på Østlandet, flere biler av veien
Politiet i Oslo og Veitrafikksentralen advarer om at tåke fryser på bakken og fører til glatte veier i Akershus, Oslo, Hedmark og oppland onsdag morgen.
Tidspunkt: 20-11-2019 - Kl.04:40 - Kilde: Aftenposten - Info


110. To ambulanser i trafikkulykke
En ambulanse kolliderte front mot front med en personbil og en annen ambulanse kjørte av veien på fylkesvei 34 ved Hornslinna i oppland søndag kveld.
Tidspunkt: 10-11-2019 - Kl.20:38 - Kilde: Aftenposten - Info


111. Gutt (15) døde av skadene etter voldshendelse på Toten
15-åringen som ble utsatt for en voldshendelse på Toten i oppland i oktober, døde mandag.
Tidspunkt: 05-11-2019 - Kl.01:57 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


112. 15 år gammel gutt døde etter voldshendelse på Toten
15-åringen som ble utsatt for en voldshendelse på Toten i oppland 9. oktober, døde mandag, opplyser Ullevål sykehus.
Tidspunkt: 04-11-2019 - Kl.21:11 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


113. 15 år gammel gutt døde etter voldshendelse i oppland
15-åringen som ble utsatt for en voldshendelse på Kapp i oppland 9. oktober, døde mandag 4. november, bekrefter Ullevål sykehus.
Tidspunkt: 04-11-2019 - Kl.19:58 - Kilde: Aftenposten - Info


114. Faren siktet etter at gutt (15) døde i voldshendelse
15-åringen som ble utsatt for en voldshendelse på Kapp i oppland 9. oktober, døde mandag 4. november, bekrefter Ullevål sykehus. Faren (47) har erkjent vold mot gutten.
Tidspunkt: 04-11-2019 - Kl.19:58 - Kilde: Aftenposten - Info


115. Politiet: En mann bekreftet død etter trafikkulykke i oppland
En mann er bekreftet død og to personer er brakt til sykehus etter en trafikkulykke på riksvei 4 ved Gjøvik.
Tidspunkt: 29-10-2019 - Kl.06:34 - Kilde: Aftenposten - Info


116. Person fastklemt i gravemaskin – skal ha falt 15 meter
Nødetatene jobber med å frigjøre en person som sitter fastklemt i en gravemaskin rett ved tettstedet Nord-Sel i oppland.
Tidspunkt: 20-10-2019 - Kl.14:24 - Kilde: Aftenposten - Info


117. Ti beboere evakuert etter ras i Valdres
Ti personer er evakuert fra to hus i Valdres i oppland etter at flere ras har gått i området. NVE vil vurdere området i løpet av dagen.
Tidspunkt: 09-10-2019 - Kl.03:44 - Kilde: Aftenposten - Info


118. Mann omkom i trafikkulykke i oppland
En mann i 20-årene omkom i en kollisjon mellom en varebil og en lastebil i Nord-Aurdal kommune i oppland tirsdag formiddag.
Tidspunkt: 08-10-2019 - Kl.20:53 - Kilde: Aftenposten - Info


119. Meteorologen: Skift om til vinterdekk om du skal på fjellet i helgen
Torsdag kryper snøgrensen ned til 600–800 meter i Agder, Telemark, Buskerud, oppland og Hedmark.
Tidspunkt: 02-10-2019 - Kl.13:59 - Kilde: Aftenposten - Info


120. 20 innsatte evakuert etter fengselsbrann
Rundt 20 innsatte er evakuert etter det fredag kveld begynte å brenne i et verkstedbygg i Vestoppland fengsel avdeling Valdres.
Tidspunkt: 20-09-2019 - Kl.22:21 - Kilde: Aftenposten - Info


121. Valdresflye stengt på grunn av uværet
Uværet i Sør-Norge fører til at fjellovergangen Valdresflye, fylkesvei 51, i oppland er stengt minst natten gjennom. Det blir ny vurdering mandag klokken 8.
Tidspunkt: 16-09-2019 - Kl.04:00 - Kilde: Aftenposten - Info


122. Politiet: Mann i 30-årene siktet for drap etter dødsvold på Vinstra
Politiet mener mannen som ble funnet død i en bolig på Vinstra i oppland i midten av august, ble kvalt. En mann 30-årene er siktet for drap.
Tidspunkt: 13-09-2019 - Kl.10:28 - Kilde: Aftenposten - Info


123. Per Sandberg vil bli direktør i Nordre Land
Tidligere fiskeriminister Per Sandberg har søkt jobb som avdelingsdirektør for samfunnsutvikling og drift i Nordre Land kommune i oppland.
Tidspunkt: 06-09-2019 - Kl.03:45 - Kilde: Aftenposten - Info


124. Mann i 20-årene sjekket ut av saken etter mistenkelig dødsfall på Vinstra
En mann i 20-årene er sjekket ut av saken etter at en mann i 60-årene ble funnet død på Vinstra i oppland. En mann i 30-årene er fortsatt siktet.
Tidspunkt: 16-08-2019 - Kl.07:57 - Kilde: Aftenposten - Info


125. Én person kritisk skadet etter frontkollisjon på E6 i oppland
Én person er kritisk skadet etter en frontkollisjon ved Fåvang i Gudbrandsdalen. To andre kjøres til sykehus på Lillehammer.
Tidspunkt: 14-08-2019 - Kl.16:21 - Kilde: Aftenposten - Info


126. Politiaksjonen på Jaren: – Vi kunne ikke forutse at dette skulle skje
Politiet mener de ikke kunne forberede seg på utfallet av politiaksjonen på Jaren i oppland, der en mann i 60-årene ble skutt og drept av politiet mandag.
Tidspunkt: 06-08-2019 - Kl.06:43 - Kilde: Aftenposten - Info


127. Mann skutt og drept i en politiaksjon på Jaren
En mann i midten av 60-årene ble skutt og drept av politiet i forbindelse med en flere timer lang politiaksjon på Jaren i oppland mandag.
Tidspunkt: 06-08-2019 - Kl.00:41 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


128. Mann skutt og drept av politiet på Jaren
En mann ble skutt og drept av politiet i forbindelse med en politiaksjon på Jaren i oppland mandag, melder TV 2.
Tidspunkt: 05-08-2019 - Kl.21:54 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


129. Mann skutt og drept av politiet på Jaren mandag ettermiddag
En mann ble skutt og drept av politiet i forbindelse med en politiaksjon på Jaren i oppland mandag.
Tidspunkt: 05-08-2019 - Kl.19:35 - Kilde: Aftenposten - Info


130. Væpnet aksjon i oppland
Det pågår en væpnet aksjon ved et hus i Movegen på Lygna i oppland etter at en person har truet politiet, opplyser politiet i Innlandet.
Tidspunkt: 05-08-2019 - Kl.10:44 - Kilde: Aftenposten - Info


131. Væpnet aksjon mot mann som truet politiet i oppland
Det pågår en væpnet aksjon ved et hus i Movegen på Lygna i oppland etter at en person har truet politiet.
Tidspunkt: 05-08-2019 - Kl.10:44 - Kilde: Aftenposten - Info


132. Unibuss gikk 13 millioner i minus – første tapet siden 2012
Selskapet som kjører rutebussene i Oslo, Akershus, Vestfold og oppland fikk et utfordrende år grunnet tap i anbudskonkurranse om nye kontrakter i fjor. 
Tidspunkt: 02-08-2019 - Kl.17:25 - Kilde: E24 - Info


133. Unibuss gikk 13 millioner i minus – første tapet siden 2012
Selskapet som kjører rutebussene i Oslo, Akershus, Vestfold og oppland fikk et utfordrende år grunnet tap i anbudskonkurranse om nye kontrakter i fjor. 
Tidspunkt: 02-08-2019 - Kl.17:25 - Kilde: E24 - Info


134. Mann omkom i fallulykke i Gran
En mann i 70-årene omkom etter en fallulykke fra et stillas ved en fritidsbolig i Gran i oppland.
Tidspunkt: 28-07-2019 - Kl.14:42 - Kilde: Aftenposten - Info


135. Mann skadet i fallulykke i Gran
En mann i 70-årene er skadet etter en fallulykke fra et stillas ved en fritidsbolig i Gran i oppland.
Tidspunkt: 28-07-2019 - Kl.14:42 - Kilde: Aftenposten - Info


136. Norske hopperne langt bak i Polen
Det norske hopplandslaget hadde ingen topp dag i bakken i polske Wisla søndag kveld. Halvor Egner Granerud ble nordmann bestemann på 11.-plass etter å ha hoppet seg opp syv plasser i andre omgang. 19 år gamle Timi Zajc fra Slovenia vant rennet.
Tidspunkt: 21-07-2019 - Kl.21:39 - Kilde: NRK - Info


137. Flere tilfeller av harepest påvist i Sør-Norge
Harepest er påvist hos flere harer i oppland, Hedmark og Østfold. Sykdommen kan smitte mennesker, og folk oppfordres til å følge smitterådene.
Tidspunkt: 17-07-2019 - Kl.09:09 - Kilde: Aftenposten - Info


138. Norges tørreste kommune ber staten om bistand til flomsikring
Skjåk i oppland er på grensen til å bli kategorisert som ørken, men ser seg nå likevel nødt til å søke om midler til flomsikring.
Tidspunkt: 12-07-2019 - Kl.05:45 - Kilde: YR.no - Info


139. Norges tørreste kommune ber staten om bistand til flomsikring
Skjåk i oppland er på grensen til å bli kategorisert som ørken, men ser seg nå likevel nødt til å søke om midler til flomsikring.
Tidspunkt: 12-07-2019 - Kl.05:45 - Kilde: YR.no - Info


140. E16 åpnet igjen etter ulykke ved Bagn
Det er ikke meldt om alvorlige skader etter at en bil havnet på taket i en ulykke på E16 ved Bagn i oppland natt til lørdag. Veien var stengt i halvannen time.
Tidspunkt: 29-06-2019 - Kl.05:22 - Kilde: Aftenposten - Info


141. Tre skadet i kollisjon mellom tre biler på E6 ved Ringebu
I alt tre personer ble skadd da tre biler kolliderte på E6 mellom Frya og Ringebu i oppland mandag morgen.
Tidspunkt: 24-06-2019 - Kl.08:54 - Kilde: Aftenposten - Info


142. Mann klemt fast under bil – fraktet til sykehus i luftambulanse
En mann er fløyet til Ullevål sykehus i luftambulanse etter å ha fått en motor over seg i Fagernes i oppland.
Tidspunkt: 22-06-2019 - Kl.14:11 - Kilde: Aftenposten - Info


143. Frontkollisjon i 90-sone på Strynefjellet: - Voldsomme krefter
I 17-tiden onsdag smalt det på oppland-siden av riksvei 15 på Strynefjellet. Frontkollisjonen mellom to biler skjedde i nærheten av fylkesgrensen til Sogn og Fjordane.
Tidspunkt: 13-06-2019 - Kl.18:19 - Kilde: Aftenposten - Info


144. Motorsyklist alvorlig skadet i Skjåk
En motorsyklist er alvorlig skadd i en utforkjøring i Skjåk i oppland.
Tidspunkt: 13-06-2019 - Kl.17:10 - Kilde: Aftenposten - Info


145. Tre lam tatt av ulv på Harestua
Tre døde lam ble funnet på Harestua i Lunner lørdag, skriver oppland Arbeiderblad. Eksperter tror at det er ulv som har vært på ferde.
Tidspunkt: 02-06-2019 - Kl.13:14 - Kilde: Aftenposten - Info


146. Ung mopedfører mistet livet i oppland
En tenåringsgutt på moped omkom i en kollisjon med en lastebil på riksvei 4 på Jaren i Gran i oppland tirsdag morgen.
Tidspunkt: 21-05-2019 - Kl.11:08 - Kilde: Aftenposten - Info


147. Mopedfører mistet livet i oppland
En ung mann på moped mistet livet i en kollisjon med en lastebil på riksvei 4 på Jaren i Gran i oppland tirsdag morgen.
Tidspunkt: 21-05-2019 - Kl.09:09 - Kilde: Aftenposten - Info


148. Omkom i trafikkulykke i oppland
En mann omkom etter at han kjørte av veien i en bil. Ulykken skjedde i Odal i oppland.
Tidspunkt: 18-05-2019 - Kl.23:36 - Kilde: Aftenposten - Info


149. En person omkom i trafikkulykke i oppland
En person er omkommet etter at vedkommende kjørte av veien i en bil. Ulykken skjedde i Odal i oppland.
Tidspunkt: 18-05-2019 - Kl.22:48 - Kilde: Aftenposten - Info


150. Pedersen, Markeng og Lindvik inn på hopplandslaget
Hopplandslaget er inne i et generasjonsskifte. Robin Pedersen (22), Marius Lindvik (20) og Thomas Aasen Markeng (18) kommer inn foran neste sesong.
Tidspunkt: 13-05-2019 - Kl.09:55 - Kilde: Aftenposten - Info


151. Hopplandslaget blir utvida
Norges skiforbund utvidar hopplandslaget for menn frå 6 til 8 hopparar. Robert Johansson, Johan André Forfang, Daniel-André Tande, Halvor Egner Granerud, Robin Pedersen, Anders Fannemel og Thomas Aasen Markeng er tekne ut. På landslaget for kvinner er Maren Lundby, Anna Odine Strøm, Silje Opseth og Ingebjørg Saglien Bråten.
Tidspunkt: 13-05-2019 - Kl.09:54 - Kilde: NRK - Info


152. Mann flys til sykehuset etter utforkjøring i oppland
En mann blir fløyet til sykehuset i Lillehammer etter en utforkjøring i Lom i oppland torsdag morgen. Mannens tilstand er ukjent.
Tidspunkt: 09-05-2019 - Kl.07:29 - Kilde: Aftenposten - Info


153. Advarer mot vanskelige kjøreforhold på Østlandet
Vegtrafikksentralen advarer tirsdag morgen om vanskelige kjøreforhold spesielt i oppland grunnet snø.
Tidspunkt: 07-05-2019 - Kl.06:41 - Kilde: Aftenposten - Info


154. 16-årig sjåfør til sykehus etter utforkjøring
En 16 år gammel gutt er sendt til sykehus etter at han kjørte av veien ved Nordsinni i oppland.
Tidspunkt: 25-04-2019 - Kl.04:11 - Kilde: Aftenposten - Info


155. Kvinne omkom i trafikkulykke i oppland
En kvinne i 70-årene omkom i en trafikkulykke på riksvei 4 sør for Lynga i oppland skjærtorsdag.
Tidspunkt: 18-04-2019 - Kl.12:55 - Kilde: Aftenposten - Info


156. NVE anser 13 områder som egnet for å opprette vindkraftanlegg i Norge
NVE anser 13 områder som egnet for å opprette vindkraftanlegg i Norge. Områdene ligger i alle fylker utenom oppland, Troms, Oslo og Akershus.
Tidspunkt: 01-04-2019 - Kl.08:14 - Kilde: Aftenposten - Info


157. Skrekkfallet «ingen» har sett: – Jeg har vært litt redd
OSLO/LILLEHAMMER (NRK): En måned har gått siden Andreas Stjernen falt stygt i Lahti. Først nå offentliggjør hopplandslaget videoen som Stjernen har vegret seg for å se.
Tidspunkt: 11-03-2019 - Kl.21:49 - Kilde: NRK - Info


158. Rekordvarm februar på Vestlandet
I alt fem fylker satte varmerekord i februar – Aust-Agder, Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane og oppland.
Tidspunkt: 01-03-2019 - Kl.16:10 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


159. Glatte veier flere steder i landet
En buss har sklidd av veien, og vogntog står i Trøndelag fredag morgen. Også i Hedmark og oppland er det meldt om glatte veier. – Ta det med ro, sier politiet.
Tidspunkt: 22-02-2019 - Kl.05:35 - Kilde: Aftenposten - Info


160. En alvorlig skadet i frontkollisjon i Lunner
To personer er fraktet til Ullevål sykehus etter frontkollisjon på fylkesvei 16 i Lunner kommune i oppland. Den ene skadede har meget alvorlige skader.
Tidspunkt: 27-01-2019 - Kl.16:58 - Kilde: Aftenposten - Info


161. Buss blåste av veien og veltet i Skjåk
En buss blåste natt til tirsdag av veien i Skjåk kommune i oppland. To timer senere kjørte nok en buss av veien i bare to kilometer unna.
Tidspunkt: 08-01-2019 - Kl.11:59 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


162. Dobbeltdekker med 26 passasjerer veltet i Skjåk – ny bussulykke kort tid etter
En buss blåste natt til tirsdag av veien i Skjåk kommune i oppland. To timer senere kjørte nok en buss av veien i bare to kilometer unna.
Tidspunkt: 08-01-2019 - Kl.04:08 - Kilde: Aftenposten - Info


163. Her skal plattformen til den nye Solberg-regjeringen skapes – lover himmelske senger
Høyre, Frp, Venstre og KrF starter regjeringsforhandlingene 2. januar på Granavolden Gjæstgiveri på Hadeland i oppland.
Tidspunkt: 28-12-2018 - Kl.22:35 - Kilde: Aftenposten - Info


164. Regjeringsforhandlingene starter onsdag 2. januar
Høyre, Frp, Venstre og KrF starter regjeringsforhandlingene 2. januar på Granavolden Gjæstgiveri på Hadeland i oppland.
Tidspunkt: 28-12-2018 - Kl.09:46 - Kilde: Aftenposten - Info


165. Kaos på veiene: – Biler lå strødd
Det ble meldt om svært glatte veger flere steder i landet i morgentimene dag. Flere vogntog og personbiler sto fast i Trøndelag og et vogntog kjørte seg fast ved en barneskole i oppland.
Tidspunkt: 12-12-2018 - Kl.10:54 - Kilde: YR.no - Info


166. To funnet døde etter brann på Gjøvik
To personer omkom i en brann i en enebolig på Gjøvik i oppland mandag.
Tidspunkt: 10-12-2018 - Kl.18:36 - Kilde: Aftenposten - Info


167. – Jeg er blitt veldig forsiktig etter det som skjedde
Trygdede Alf-Magnus fra oppland ble svindlet for over 300.000 kroner
Tidspunkt: 07-12-2018 - Kl.18:22 - Kilde: Aftenposten - Info


168. Mann omkom i brann i Lesja
En mann i 50-årene er bekreftet omkommet etter en brann i en enebolig i Lesja kommune i oppland natt til søndag.
Tidspunkt: 02-12-2018 - Kl.07:41 - Kilde: Aftenposten - Info


169. Kripos koblet inn etter at nordmann ble funnet død i Thailand
Norsk politi er koblet inn etter at en mann fra Skjåk i oppland ble funnet død i Thailand 5. november. Saken etterforskes som et mistenkelig dødsfall.
Tidspunkt: 14-11-2018 - Kl.02:30 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


170. Kripos koblet inn etter at nordmann ble funnet død i Thailand
Norsk politi er koblet inn etter at en mann fra Skjåk i oppland ble funnet død i Thailand 5. november. Saken etterforskes som et mistenkelig dødsfall.
Tidspunkt: 13-11-2018 - Kl.21:08 - Kilde: Aftenposten - Info


171. KrFs fylkesleder i oppland tar ikke gjenvalg
Etter nedturen på KrF-landsmøtet takker fylkesleder Toril Kristiansen i oppland nei til gjenvalg.
Tidspunkt: 04-11-2018 - Kl.16:56 - Kilde: Aftenposten - Info


172. Mindreårig død etter knivstikking på Vinstra
En mindreårig er død etter å ha blitt knivstukket på Vinstra i Nord-Fron kommune i oppland. Politiet har kontroll på en mindreårig gjerningsperson.
Tidspunkt: 31-10-2018 - Kl.18:58 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


173. Tenåring død og en voksen skadet i knivstikking på Vinstra
En tenåring er død og en voksen er skadet i en knivstikking på Vinstra i Nord-Fron kommune i oppland. En tenåring er mistenkt i saken.
Tidspunkt: 31-10-2018 - Kl.15:59 - Kilde: Aftenposten - Info


174. Politiet: 16-årig gutt siktet etter drap på 16-årig jente
En 16 år gammel jente er knivdrept på Vinstra i Nord-Fron kommune i oppland. En 16 år gammel gutt er pågrepet og siktet i saken, opplyser politiet.
Tidspunkt: 31-10-2018 - Kl.15:59 - Kilde: Aftenposten - Info


175. Vinteren er kommet: På Grotli i oppland var det 21,4 minusgrader i natt
Høstens første virkelige kalde natt er unnagjort.
Tidspunkt: 28-10-2018 - Kl.10:56 - Kilde: Aftenposten - Info


176. Her var det 21,4 kuldegrader i natt
Vinterkulden har teke eit hardt grep om Sør-Noreg i natt. Grotli i oppland var den kaldaste staden i natt.
Tidspunkt: 28-10-2018 - Kl.09:40 - Kilde: YR.no - Info


177. Bil trillet over jente (1 1/2) i Skjåk
Ei jente på halvannet år er fløyet til sykehus med det som betegnes som alvorlige/livstruende skader etter at en bil trillet over henne i Skjåk i oppland.
Tidspunkt: 24-10-2018 - Kl.17:40 - Kilde: Aftenposten - Info


178. Ett år gammel jente overkjørt i oppland
En halvannet år gammel jente er fløyet til Ullevål sykehus i Oslo med alvorlige eller livstruende skader etter at en bil trillet over henne i Skjåk i oppland.
Tidspunkt: 24-10-2018 - Kl.17:40 - Kilde: Aftenposten - Info


179. Ett år gammel jente påkjørt i oppland - livstruende skadet
En halvannet år gammel jente er fløyet til Ullevål sykehus i Oslo med alvorlige eller livstruende skader etter at en bil trillet over henne i Skjåk i oppland.
Tidspunkt: 24-10-2018 - Kl.17:40 - Kilde: Aftenposten - Info


180. oppland KrF styrker Hareide foran landsmøtet – klart flertall for å samarbeide med Ap og Sp
Et stort flertall i oppland KrF støtter Knut Arild Hareides linje og sier ja til samarbeid med Sp og Ap. 5 av 6 mandater til landsmøtet vil stemme for Hareides forslag.
Tidspunkt: 23-10-2018 - Kl.18:39 - Kilde: Aftenposten - Info


181. Én omkom i frontkollisjon i oppland
En person er omkommet og to kjørt til sykehus med ukjent skadeomfang etter en front mot frontulykke på ved Tollersrud i oppland fredag kveld.
Tidspunkt: 19-10-2018 - Kl.21:57 - Kilde: Aftenposten - Info


182. Mykje regn gir auka jordskredfare på Vestlandet og i oppland
Søndag kan enkelte stadar på Vestlandet og i oppland få inntil 60 millimeter nedbør på eit døgn. Det gir auka fare for skred.
Tidspunkt: 19-10-2018 - Kl.16:31 - Kilde: YR.no - Info


183. Skjåk-isolerte flys ut med helikopter
Politiet er i ferd med å fly ut isolerte hytteboere fra hytteområdet Liavatnet vest for Skjåk i oppland. De første seks er nå fløyet ut av Forsvaret.
Tidspunkt: 15-10-2018 - Kl.14:29 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


184. Vannstanden stiger i Vågå – vei stengt
Vannstanden stiger i Vågåvatnet i oppland. Rett etter midnatt natt til mandag stengte fylkesvei 436 ved Veggem i Vågå.
Tidspunkt: 14-10-2018 - Kl.22:45 - Kilde: Aftenposten - Info


185. Dagbladet kårer de 50 beste fotballspillerne fra oppland
Dagbladet skal kåre de 50 beste mannlige fotballspillerne fra Norges 18 fylker. Nå er vi kommet til opplands beste menn.
Tidspunkt: 11-10-2018 - Kl.21:55 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


186. Kvinne drept av ku i Snertingdal i oppland
Ei kvinne i 70-årene ble tirsdag formiddag drept av ei ku på en gård i Snertingdal, skriver oppland Arbeiderblad.
Tidspunkt: 10-10-2018 - Kl.13:04 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


187. Kvinne drept av ku i Snertingdal i oppland
Ei kvinne i 70-årene ble tirsdag formiddag drept av en ku på en gård i Snertingdal i oppland.
Tidspunkt: 10-10-2018 - Kl.09:30 - Kilde: Aftenposten - Info


188. Kvinne alvorlig skadd i ulykke på E16 i oppland
En kvinne måtte skjæres løs fra en personbil og er fløyet til sykehus etter en kollisjon med en lastebil på E16 ved Leira i oppland.
Tidspunkt: 07-10-2018 - Kl.20:21 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


189. Kvinne alvorlig skadet i ulykke i E16
En kvinne er skåret løs fra en personbil etter en kollisjon med en lastebil på E16 ved Leira i oppland.
Tidspunkt: 07-10-2018 - Kl.14:56 - Kilde: Aftenposten - Info


190. Stortingsrepresentant Ivar Odnes er død
Stortingsrepresentant Ivar Odnes (Sp) fra oppland er død, 55 år gammel.
Tidspunkt: 06-10-2018 - Kl.11:01 - Kilde: Aftenposten - Info


191. Kvinne funnet bevisstløs i campingvogn – mann løslatt
En kvinne i 40-årene ble søndag funnet bevisstløs med hodeskader i en campingvogn på Kvamsfjellet i oppland. Kvinnens kjæreste ble pågrepet, men senere løslatt.
Tidspunkt: 17-09-2018 - Kl.16:02 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


192. Kvinne funnet bevisstløs i campingvogn – mann pågrepet
En kvinne i 40-årene ble søndag funnet bevisstløs med hodeskader i en campingvogn på Kvamsfjellet i Nord-Fron i oppland. En mann er pågrepet for vold.
Tidspunkt: 17-09-2018 - Kl.14:04 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


193. Kvinne funnet hardt skadet i campingvogn på Kvamsfjellet
En kvinne i 40-årene ble søndag funnet hardt skadet i en campingvogn på Kvamsfjellet i Nord-Fron i oppland. Politiet etterforsker saken.
Tidspunkt: 17-09-2018 - Kl.09:32 - Kilde: Aftenposten - Info


194. To leteaksjoner på Besseggen
Det på går leteaksjoner etter et turfølge på fem personer og en kvinne som ikke kom seg over Besseggen i oppland som ventet torsdag.
Tidspunkt: 06-09-2018 - Kl.21:29 - Kilde: Aftenposten - Info


195. To leteaksjoner på Besseggen i regn og mørke
Et turfølge på fem personer er i ferd må reddes ned, mens det fremdeles pågår søk etter en kvinne som ikke kom seg over Besseggen i oppland som ventet torsdag.
Tidspunkt: 06-09-2018 - Kl.21:29 - Kilde: Aftenposten - Info


196. Fem personer hentet ned fra Besseggen – én savnet
En kvinne i 50-årene er ennå savnet etter at hun ikke kom seg over Besseggen i oppland torsdag. Et turfølge i samme situasjon er funnet og hentet ned.
Tidspunkt: 06-09-2018 - Kl.21:29 - Kilde: Aftenposten - Info


197. Fem personer hentet ned fra Besseggen – savnet person funnet i god behold
En kvinne i 50-årene var savnet etter at hun ikke kom seg over Besseggen i oppland torsdag. Hun er funnet i god behold.
Tidspunkt: 06-09-2018 - Kl.21:29 - Kilde: Aftenposten - Info


198. Mann pågrepet for drapstrusler mot kvinne på Hadeland
En mann i 50-årene ble onsdag kveld pågrepet for drapstrusler mot en kvinne og hennes familie på Hadeland i oppland.
Tidspunkt: 09-08-2018 - Kl.03:47 - Kilde: Aftenposten - Info


199. Brann i Lunner i oppland
Det brenner i gamle Lundby skole i Lunner i oppland. Det er fare for spredning, opplyser politiet.
Tidspunkt: 27-07-2018 - Kl.14:05 - Kilde: Aftenposten - Info


200. Nedlagt skole brant ned til grunnen i oppland
Gamle Lundby skole i Lunner i oppland brant ned til grunnen fredag. Brannvesenet jobbet intenst med å hindre spredning til vegetasjon og andre bygninger.
Tidspunkt: 27-07-2018 - Kl.14:05 - Kilde: Aftenposten - Info


201. Fire skadet i trafikkulykke i oppland
Fire personer er skadet i en trafikkulykke på riksvei 51 ved Tessand i Vågå i oppland. Luftambulanse er på vei.
Tidspunkt: 26-07-2018 - Kl.18:37 - Kilde: Aftenposten - Info


202. Tingretten vil løslate siktet mann i tvangssak i Vestoppland
Gjøvik tingrett har avgjort at den 66 år gammel mannen som er siktet i en tvangssak i Vestoppland, kan løslates. Men han blir sittende til anken er behandlet.
Tidspunkt: 17-07-2018 - Kl.14:34 - Kilde: Aftenposten - Info


203. Uvær skaper trøbbel flere steder
Uvær skaper trøbbel flere steder torsdag. I oppland er Dovrebanen er stengt etter kraftig regnvær, og i Akershus er nær 700 personer strømløse etter lynnedslag.
Tidspunkt: 12-07-2018 - Kl.16:51 - Kilde: Aftenposten - Info


204. Flere skogbranner i Sør-Norge
Det er stor skogbrannfare i Sør-Norge og det har brutt ut skogbrann i både Aust-Agder og oppland.
Tidspunkt: 11-07-2018 - Kl.17:03 - Kilde: Aftenposten - Info


205. Krisemøter om fôrmangel over hele Østlandet på grunn av tørken
Bønder fra Akershus, Vestfold, Østfold, Hedmark, oppland, Buskerud og Telemark var tirsdag i krisemøter om hvordan de skal håndtere tørke og mangel på fôr.
Tidspunkt: 10-07-2018 - Kl.18:47 - Kilde: Aftenposten - Info


206. Krisemøter om fôrmangel over hele Østlandet på grunn av tørken
Bønder fra Akershus, Vestfold, Østfold, Hedmark, oppland, Buskerud og Telemark var tirsdag i krisemøter om hvordan de skal håndtere tørke og mangel på fôr.
Tidspunkt: 10-07-2018 - Kl.18:47 - Kilde: Aftenposten - Info


207. Familiekontakt i tvangssaken i oppland: Diagnosen gjorde ham til et lett bytte
Mannen fra Vest-oppland, som i opptil to år skal ha blitt utsatt for tvang og trusler, var i en spesielt sårbar situasjon, ifølge familiens talsperson. Et helt vanlig leieboerforhold, sier siktedes forsvarer.
Tidspunkt: 05-07-2018 - Kl.13:41 - Kilde: Aftenposten - Info


208. Mann skal ha holdt en annen mann fanget i Vest-oppland i opptil to år
En 66 år gammel mann skal ha holdt en mann i 40-årene fanget i opptil to år i Vest-oppland. Mannen er siktet og varetektsfengslet.
Tidspunkt: 04-07-2018 - Kl.22:29 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


209. Mann skal ha blitt holdt fanget i Vest-oppland i to år
En mann i 60-årene skal ha holdt en mann i 40-årene fanget i to år i Vest-oppland, melder oppland Arbeiderblad. Mannen er siktet og varetektsfengslet.
Tidspunkt: 04-07-2018 - Kl.14:58 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


210. Mann skal ha holdt en annen mann fanget i Vest-oppland i to år, melder oppland Arbeiderblad

Tidspunkt: 04-07-2018 - Kl.14:09 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


211. oppland Arbeiderblad: Mann skal ha holdt en annen mann fanget i Vest-oppland i to år
En mann i 60-årene skal ha holdt en mann i 40-årene fanget i to år i Vest-oppland. Mannen er siktet og varetektsfengslet.
Tidspunkt: 04-07-2018 - Kl.12:06 - Kilde: Aftenposten - Info


212. Mann skal ha holdt en annen mann fanget i Vest-oppland i to år
En mann i 60-årene skal ha holdt en mann i 40-årene fanget i to år i Vest-oppland. Mannen er siktet og varetektsfengslet.
Tidspunkt: 04-07-2018 - Kl.12:06 - Kilde: Aftenposten - Info


213. Mann skal ha holdt en annen mann fanget i Vest-oppland i opptil to år
En mann i 60-årene skal ha holdt en mann i 40-årene fanget i opptil to år i Vest-oppland. Mannen er siktet og varetektsfengslet.
Tidspunkt: 04-07-2018 - Kl.12:06 - Kilde: Aftenposten - Info


214. Mann skal ha holdt en annen mann under kontroll med psykisk og fysisk tvang
En 66 år gammel mann skal ha holdt en mann i 40-årene «fanget» i opptil to år i Vest-oppland. Mannen er siktet og varetektsfengslet.
Tidspunkt: 04-07-2018 - Kl.12:06 - Kilde: Aftenposten - Info


215. Motorsyklist kritisk skadet i kollisjon med elg
En motorsyklist i 40-årene er kritisk skadet etter en trafikkulykke mellom Otta og Sjoa i oppland. Spor på stedet tyder på at ulykken skyldes kollisjon med elg.
Tidspunkt: 01-07-2018 - Kl.05:13 - Kilde: Aftenposten - Info


216. Hund skutt etter å ha bitt to personer og angrepet politiet
To personer fikk stygge bittskader da en hund angrep i tettstedet Kvam i oppland. Dyret ble skutt og avlivet etter å også ha angrepet politiet.
Tidspunkt: 29-06-2018 - Kl.13:09 - Kilde: Aftenposten - Info


217. Eldre mann døde etter fall fra Besseggen
En norsk mann i 70-årene omkom da han falt ned fra Besseggen i oppland torsdag formiddag.
Tidspunkt: 28-06-2018 - Kl.13:42 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


218. Fire til sykehus etter gasslekkasje på hytte i oppland
En kvinne i 30-årene og tre barn er fløyet til Ullevål sykehus i Oslo etter en gasslekkasje på ei hytte i Røn i Vestre Slidre. Tilstanden deres er ukjent.
Tidspunkt: 26-06-2018 - Kl.13:07 - Kilde: Aftenposten - Info


219. Skogbrannfare og styrtregnvarsel samtidig for Sør-Østlandet
Styrtregnet i Hedmark, oppland og Buskerud søndag kveld kommer ikke til å monne, hverken for planter eller mot skogbrannfaren. – Det blir ikke nok regn, sier meteorologen.
Tidspunkt: 10-06-2018 - Kl.14:38 - Kilde: YR.no - Info


220. Gjøvikbanen stengt til fredag etter skogbrann
Gjøvikbanen er stengt mellom Roa og Harestua på grunn av skogbrannen på Hadeland i oppland. Banen åpner først fredag klokka 10, melder Bane Nor. 
Tidspunkt: 24-05-2018 - Kl.18:46 - Kilde: Aftenposten - Info


221. Otta sentrum delvis under vann i natt: Ber folk koke drikkevannet inntil videre
– Otta sentrum står ganske mye under vann, sier fylkesberedskapssjef Asbjørn Lund i oppland.
Tidspunkt: 12-05-2018 - Kl.00:52 - Kilde: Aftenposten - Info


222. Glomma: Flomfaren på rødt nivå står til i morgen – vannet stiger raskere enn forventet
Norges vassdrags- og energidirektoratet (NVE) melder rødt og oransje flomvarsel flere steder på Østlandet. Området strekker seg fra Folldal i nord til Elverum i sør, samt deler av oppland og Buskerud.
Tidspunkt: 11-05-2018 - Kl.20:28 - Kilde: Aftenposten - Info


223. Glomma: Flomfaren på rødt nivå står til i morgen - vannet stiger raskere enn forventet
NVE har utvided området for rødt flomvarsel. Området strekker seg fra Folldal i nord til Elverum i sør, samt deler av oppland og Buskerud.
Tidspunkt: 11-05-2018 - Kl.19:18 - Kilde: Aftenposten - Info


224. Meteorolog: Mindre regn utover helgen i flomutsatte områder
NVE har utvided området for rødt flomvarsel. Området strekker seg fra Folldal i nord til Elverum i sør, samt deler av oppland og Buskerud.
Tidspunkt: 11-05-2018 - Kl.18:29 - Kilde: Aftenposten - Info


225. Direkteblogg: Området for rødt flomvarsel er utvidet
NVE har utvided området for rødt flomvarsel. Området strekker seg fra Folldal i nord til Elverum i sør, samt deler av oppland og Buskerud.
Tidspunkt: 11-05-2018 - Kl.14:54 - Kilde: Aftenposten - Info


226. Rødt flomvarsel i deler av Hedmark, oppland og Buskerud
Snøsmelting og regn har ført til stor vannstand langs Glomma, Trysilelva og Gudbrandsdalslågen. Mange steder blir trolig flomfaren hevet til rødt nivå fredag.
Tidspunkt: 11-05-2018 - Kl.12:07 - Kilde: Aftenposten - Info


227. Vannet flommer inn i sentrum
Vannet fortsetter å stige i elvene i Hedmark og oppland. På Otta truer vannet fra Gudbrandsdalslågen et kjøpesenter.
Tidspunkt: 11-05-2018 - Kl.09:25 - Kilde: YR.no - Info


228. Kvinne dømt for seksuell omgang med ung asylsøker
En kvinne i 20-årene som er ansatt i barnevernet, er dømt til 150 timers samfunnstjeneste for seksuell omgang med en ung asylsøker i Vestoppland.
Tidspunkt: 11-04-2018 - Kl.11:11 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


229. Åtteåring påkjørt av ATV – fraktes til sykehus i luftambulanse
En åtte år gammel gutt fraktes til sykehus i luftambulanse med moderate skader, etter å ha vært involvert i en ulykke med en firhjuling i Etnedal i oppland.
Tidspunkt: 01-04-2018 - Kl.18:33 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


230. Åtteåring skadet i ATV-ulykke – fraktes til sykehus i luftambulanse
En åtte år gammel gutt fraktes til sykehus i luftambulanse etter et sammenstøt mellom en mini-ATV og en bil i Etnedal i oppland.
Tidspunkt: 01-04-2018 - Kl.15:21 - Kilde: Aftenposten - Info


231. Politiet fant 157 kilo stjålet kjøtt på restaurant
Store mengder stjålet indrefilet ble funnet i kjøleskapet til en restaurant i oppland. To menn er varetektsfengslet i saken.
Tidspunkt: 28-03-2018 - Kl.04:01 - Kilde: Aftenposten - Info


232. Politiet: Mistenkelig dødsfall i Fagernes
En død person ble funnet i en bolig i Fagernes i oppland søndag formiddag. Politiet betegner dødsfallet som mistenkelig.
Tidspunkt: 11-03-2018 - Kl.13:45 - Kilde: Aftenposten - Info


233. Støre vil slukke EØS-brann på Aps grunnplan: Mostanden mot Acer øker
oppland (Aftenposten): Ap-leder Jonas Gahr Støre ber partifellene ha tillit til at han får med seg regjeringspartiene og sikrer statlig kontroll over fremtidige strømkabler til utlandet.
Tidspunkt: 10-03-2018 - Kl.18:33 - Kilde: Aftenposten - Info


234. Støre vil slukke EØS-brann på Aps grunnplan: Motstanden mot Acer øker
oppland (Aftenposten): Ap-leder Jonas Gahr Støre ber partifellene ha tillit til at han får med seg regjeringspartiene og sikrer statlig kontroll over fremtidige strømkabler til utlandet.
Tidspunkt: 10-03-2018 - Kl.18:33 - Kilde: Aftenposten - Info


235. Bil mot vogntog på Hadeland
En bilfører blir fløyet til sykehus etter en kollisjon mellom en personbil og et vogntog på riksvei 4 sør for Harestua i oppland.
Tidspunkt: 04-03-2018 - Kl.14:55 - Kilde: Aftenposten - Info


236. Bilfører alvorlig skadd i kollisjon på Hadeland
En bilfører ble fløyet til sykehus etter en kollisjon mellom en personbil og et vogntog på riksvei 4 sør for Harestua i oppland.
Tidspunkt: 04-03-2018 - Kl.14:55 - Kilde: Aftenposten - Info


237. 21 nye norske kulderekorder satt i natt
Nye kulderekorder både i Oslo og Bergen på første marsdagen. oppland er på rekordtoppen.
Tidspunkt: 27-02-2018 - Kl.20:55 - Kilde: YR.no - Info


238. – Trodde bare oppland Arbeiderblad skulle komme
OL-vinner Maren Lundby ble overrasket da ordføreren og et stort pressekorps hadde møtt opp på Oslo lufthavn.
Tidspunkt: 14-02-2018 - Kl.17:32 - Kilde: NRK - Info


239. Tonning Riise: – Det har vært en stor påkjenning
Kristian Tonning Riise deltar ikke på årsmøtet til Hedmark og oppland Høyre i helgen, men skriver i en hilsen at den siste tiden har vært tung.
Tidspunkt: 09-02-2018 - Kl.18:00 - Kilde: Aftenposten - Info


240. Flere tusen uten strøm i Hedmark og oppland
Store mengder snø har ført til at over 2000 er strømløse onsdag morgen.
Tidspunkt: 24-01-2018 - Kl.05:09 - Kilde: Aftenposten - Info


241. 2000 uten strøm i Hedmark og oppland
Store mengder snø førte til problemer tirsdag kveld og onsdag morgen.
Tidspunkt: 24-01-2018 - Kl.05:09 - Kilde: Aftenposten - Info


242. To personer kritisk skadet i frontkollisjon på E6 i oppland
En person ble sittende fastklemt etter en frontkollisjon på E6 i Sel kommune i oppland. To personer er kritisk skadet, mens tre er lettere skadet.
Tidspunkt: 22-12-2017 - Kl.17:25 - Kilde: Aftenposten - Info


243. PechaKucha: Er dette Norges minste bibliotek?
I Lunner i oppland har biblioteket blitt plassert midt i en dagligvareforretning. Hva slags fremtid har egentlig bibliotekene i Norge?
Tidspunkt: 29-11-2017 - Kl.13:29 - Kilde: Aftenposten - Info


244. To savnet og to til sykehus etter brann i bedrift i Vestre Toten
Fredag morgen brøt det ut en eksplosjonsartet brann i bedriften Metallco Aluminium på Eina i oppland.
Tidspunkt: 17-11-2017 - Kl.06:05 - Kilde: Aftenposten - Info


245. To savnet og to til sykehus etter brann i bedrift på Vestre Toten
Fredag morgen brøt det ut en eksplosjonsartet brann i bedriften Metallco Aluminium på Eina i oppland.
Tidspunkt: 17-11-2017 - Kl.06:05 - Kilde: Aftenposten - Info


246. To savnet og to til sykehus etter brann i bedrift på Vestre Toten
Eksplosjonene var så kraftige at naboene trodde det var jordskjelv da det fredag morgen brøt ut brann i bedriften Metallco Aluminium på Eina i oppland.
Tidspunkt: 17-11-2017 - Kl.06:05 - Kilde: Aftenposten - Info


247. Fem skoler stengt på grunn av strømbrudd
Flere tusen var fortsatt uten strøm i Hedmark og oppland onsdag formiddag, og nesten 1300 elever ble rammet da skoler måtte stenges i Gjøvik.
Tidspunkt: 25-10-2017 - Kl.13:44 - Kilde: YR.no - Info


248. Over 12.000 mistet strømmen
Politiet ber bilistene la bilen stå eller skifte til vinterdekk før de kjører bil i Hedmark og oppland i morgentimene. 12.000 strømkunder var uten strøm i natt.
Tidspunkt: 25-10-2017 - Kl.06:42 - Kilde: YR.no - Info


249. Snø og vanskelige kjøreforhold - flere biler har kjørt av veien i natt
I Hedmark og oppland har flere biler blitt berget etter å ha kjørt av veien som følge av mye snø natt til onsdag. – Mange fortsatt sommerdekk, sier politiet.
Tidspunkt: 24-10-2017 - Kl.15:47 - Kilde: Aftenposten - Info


250. Nattefrost i Troms – varsler sludd og snø i Trøndelag og Innlandet
I Tromsø måtte bileiere skrape is av ruta i morges. Nå varsles det om snø og sludd sør i Trøndelag og nord i oppland og Hedmark.
Tidspunkt: 19-09-2017 - Kl.10:36 - Kilde: YR.no - Info


251. Varsler 10 til 20 centimeter snø i indre strøk
Skal du kjøre i høyere strøk i Sør-Trøndelag, Møre og Romsdal, Hedmark eller oppland fra tirsdag kveld, bør du legge om til vinterdekk. Meteorologisk institutt varsler høstens første snøfall i Sør-Norge.
Tidspunkt: 19-09-2017 - Kl.08:32 - Kilde: Aftenposten - Info


252. Mann (58) funnet død etter drukningsulykke i oppland
En 58 år gammel mann er funnet død i Mjøsa nord for Gjøvik i oppland. Politiet tror dødsfallet skyldes en ulykke.
Tidspunkt: 16-09-2017 - Kl.10:59 - Kilde: Aftenposten - Info


253. Stöckl med helomvending - skriver femårskontrakt med Norge
Alexander Stöckl har uttalt at han til tider har slitt med motivasjonen, men nå feier han all tvil til side og tar fem nye år med det norske hopplandslaget.
Tidspunkt: 05-09-2017 - Kl.08:14 - Kilde: NRK - Info


254. To personer funnet døde i campingvogn i oppland
Et par i 70-årene er funnet døde i en campingvogn i Nord-Aurdal i oppland. Politiet etterforsker dødsfallene som en ulykke.
Tidspunkt: 29-08-2017 - Kl.21:24 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


255. Kuldegrader på Østlandet
Det ble en kald start på uken for mange. For andre natt på rad har det vært kuldegrader flere steder på Østlandet. På Bjorli i oppland ble det målt -2,1 grader.
Tidspunkt: 14-08-2017 - Kl.09:56 - Kilde: YR.no - Info


256. Sommerkaldt på Østlandet - kuldegradene har kommet
For andre natt på rad har det vært kuldegrader nord på Østlandet. Leirflaten i Sel kommune i oppland hadde det kaldest, med minus 1,9 grader natt til mandag.
Tidspunkt: 14-08-2017 - Kl.09:49 - Kilde: Aftenposten - Info


257. En person omkom i ulykke i oppland
En person i 70-årene mistet livet i en kollisjon mellom to personbiler på riksvei 4 i oppland. To andre ble skadd.
Tidspunkt: 11-08-2017 - Kl.20:32 - Kilde: Aftenposten - Info


258. Mann omkom i ulykke i oppland
En mann i 70-årene mistet livet i en kollisjon mellom to personbiler på riksvei 4 i oppland. To andre ble skadd.
Tidspunkt: 11-08-2017 - Kl.20:32 - Kilde: Aftenposten - Info


259. 21-åring omkom i småflystyrt i oppland
Det var en 21 år gammel mann fra Ålesund som omkom i flystyrten i Sør-Aurdal tirsdag. Mannen var bosatt i Skedsmo kommune i Akershus.
Tidspunkt: 03-08-2017 - Kl.20:05 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


260. 21-åring omkom i småflystyrt i oppland
Det var en 21 år gammel mann fra Ålesund som omkom i flystyrten i Sør-Aurdal tirsdag. Mannen var bosatt i Skedsmo kommune i Akershus.
Tidspunkt: 03-08-2017 - Kl.16:27 - Kilde: Aftenposten - Info


261. Omkommet småflypilot hentet ut av flyvrak
Piloten som døde da et småfly krasjet inn i en fjellvegg i Sør-Aurdal i oppland, ble hentet ut fra fjellsiden med helikopter onsdag formiddag.
Tidspunkt: 02-08-2017 - Kl.12:21 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


262. En person bekreftet omkommet i småflystyrt i oppland
En person er funnet omkommet etter at et toseters småfly styrtet i en fjellvegg i Sør-Aurdal i oppland. Den omkomne kan ikke fraktes ut før onsdag.
Tidspunkt: 02-08-2017 - Kl.06:48 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


263. Vrakrester observert etter småfly som trolig har styrtet i fjellvegg i oppland
Et redningshelikopter har sett vrakrester i området hvor de leter etter et småfly som skal ha styrtet i en fjellvegg i Sør-Aurdal i oppland
Tidspunkt: 02-08-2017 - Kl.00:26 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


264. Melding om at småfly har krasjet i oppland
Politiet har fått melding om at et småfly har styrtet i Sør-Aurdal, og et redningshelikopter, en luftambulanse og et politihelikopter er på vei.
Tidspunkt: 01-08-2017 - Kl.23:37 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


265. Småfly skal ha styrtet i fjellvegg i oppland
Politiet i Innlandet har fått melding om at et småfly har styrtet. Politihelikopter og luftambulanse er på stedet og bakkemannskaper er på vei inn i området.
Tidspunkt: 01-08-2017 - Kl.20:22 - Kilde: Aftenposten - Info


266. Småfly styrtet i fjellvegg i oppland – ingen overlevende observert fra luften
Politiet i Innlandet har fått melding om at et toseters småfly har styrtet. Mannskapet på redningshelikopteret har observert vrakrester på ulykkesstedet, men ikke tegn til overlevende.
Tidspunkt: 01-08-2017 - Kl.20:22 - Kilde: Aftenposten - Info


267. Piloten omkom da småfly styrtet i fjellvegg i oppland
Én person omkom da et småfly styrtet i en fjellvegg i Sør-Aurdal i oppland. Den omkomne fraktes ut fra Vassfaret onsdag.
Tidspunkt: 01-08-2017 - Kl.20:22 - Kilde: Aftenposten - Info


268. Piloten omkom da småfly styrtet i fjellvegg i oppland – hentes ut av flyvrak
Én person omkom da et småfly styrtet i en fjellvegg i Sør-Aurdal i oppland. Piloten som døde hentes onsdag formiddag ut med helikopter.
Tidspunkt: 01-08-2017 - Kl.20:22 - Kilde: Aftenposten - Info


269. Politiet rimelig sikre på identiteten til omkommet småflypilot
Én person omkom da et småfly styrtet i en fjellvegg i Sør-Aurdal i oppland. Politiet mener de nå kjenner identiteten til piloten som døde.
Tidspunkt: 01-08-2017 - Kl.20:22 - Kilde: Aftenposten - Info


270. Kronikk, Det nye Norge, Marit Arnstad i Senterpartiet: «Digitalt ekspresstog til hele landet»
Det er ikke holdbart at 95 prosent i Oslo har tilgang til høyhastighetsbredbånd, mens bare 52 prosent har det i oppland, skriver parlamentarisk leder Marit Arnstad i Senterpartiet.
Tidspunkt: 27-07-2017 - Kl.18:51 - Kilde: E24 - Info


271. Mann (68) funnet i god behold på Sognefjellet
En 68 år gammel mann som ble meldt savnet i Lom i oppland, er funnet i god behold. Han hadde vært savnet siden søndag kveld.
Tidspunkt: 17-07-2017 - Kl.15:45 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


272. Leteaksjon etter mann på Sognefjellet
En 68 år gammel mann er meldt savnet i Lom i oppland etter å ikke ha kommet fram til en hytte til avtalt tid søndag kveld.
Tidspunkt: 17-07-2017 - Kl.05:17 - Kilde: Aftenposten - Info


273. Mann (68) funnet i god behold på Sognefjellet
En 68 år gammel mann som ble meldt savnet i Lom i oppland, er funnet i god behold. Han hadde vært savnet siden søndag kveld.
Tidspunkt: 17-07-2017 - Kl.05:17 - Kilde: Aftenposten - Info


274. Mann omkom og jente kritisk skadd i utforkjøring i Skjåk
En mann er bekreftet omkommet og en ung jente er kritisk skadd etter at en semitrailer kjørte av veien i Skjåk i oppland.
Tidspunkt: 13-07-2017 - Kl.04:02 - Kilde: Aftenposten - Info


275. Mann omkom i utforkjøring i Skjåk
En mann i femtiårene er bekreftet omkommet etter at en semitrailer kjørte av veien i Skjåk i oppland. En åtte år gammel jente kom fra ulykken uten fysiske skader.
Tidspunkt: 13-07-2017 - Kl.04:02 - Kilde: Aftenposten - Info


276. Ulvejakten i oppland får fortsette
Fylkesmannen i oppland forlenger skadefellingstillatelsen på to ulver i deler av oppland og Akershus til 24. juli klokken 12.
Tidspunkt: 11-07-2017 - Kl.11:58 - Kilde: Aftenposten - Info


277. Motorsyklist omkom i ulykke i oppland
En motorsyklist mistet livet i en ulykke ved Feiringtunnelen på Fylkesvei 33 i oppland fredag kveld.
Tidspunkt: 30-06-2017 - Kl.18:57 - Kilde: Aftenposten - Info


278. Knut Storberget ny fylkesmann i Hedmark og oppland
Knut Storberget (52) blir ny fylkesmann når Hedmark og oppland slås sammen.
Tidspunkt: 21-06-2017 - Kl.10:06 - Kilde: Aftenposten - Info


279. Tør ikke slippe sauen på beite før det er garantert ulvefritt. Den garantien kan ingen gi.
BRANDBU (Aftenposten): Selv om man skjøt alle ulver som finnes i Norge, ville man ikke unngå de tragediene som har skjedd i oppland og Akershus de siste ukene.
Tidspunkt: 15-06-2017 - Kl.13:59 - Kilde: Aftenposten - Info


280. En svensk ulv står bak sauedrap
Ulven som har drept over hundre ulv i Akershus og oppland, er identifisert som en svenske tispe.
Tidspunkt: 14-06-2017 - Kl.12:27 - Kilde: Aftenposten - Info


281. En kvinne er død etter hendelse i Søndre Land i oppland
Kvinnen som ble brakt til sykehus etter en hendelse i Søndre Land, er bekreftet død. En mann er siktet, men dødsårsaken er ukjent, opplyser politiet.
Tidspunkt: 12-06-2017 - Kl.00:27 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


282. Kvinne i Søndre Land død, mann siktet for vold
En mann ble søndag ettermiddag siktet for vold mot en kvinne i Søndre Land i oppland. Søndag kveld døde kvinnen.
Tidspunkt: 11-06-2017 - Kl.20:31 - Kilde: Aftenposten - Info


283. Stöckl: – Motivasjonen er et spørsmål til tider
Alexander Stöckl har fortsatt ikke skrevet under på ny kontrakt. – Jeg merker at jeg blir sliten av å stå i en slik jobb, sier hopplandslagssjefen.
Tidspunkt: 08-06-2017 - Kl.10:14 - Kilde: NRK - Info


284. Strengere dom for å droppe heimevernsøvelse enn for å droppe verneplikt
Han ga blaffen i heimevernsøvelser i HV-05 oppland. Dom: 90 dagers fengsel, 76 av dem betinget. Fortsatt slås det hardt ned på nordmenn som unndrar seg innsats i Forsvaret.
Tidspunkt: 07-05-2017 - Kl.10:59 - Kilde: Aftenposten - Info


285. Hopplandslaget skal gjøre store endringer for første gang på 30 år
Forrige sesong var Norge verdens beste hoppnasjon. I år er både Østerrike, Polen og Tyskland bedre. Den skuffende sesongen gjør at mye nå skal endres.
Tidspunkt: 27-03-2017 - Kl.11:31 - Kilde: NRK - Info


286. Hevder Norge har oppdaget hemmelig «verktøy»
LAHTI/OSLO (NRK): Hopplandslaget skal ha funnet en ny måte for å utvikle og tilpasse utstyret. Det har kuttet forspranget til konkurrentene, hevder hoppledelsen.
Tidspunkt: 06-03-2017 - Kl.16:28 - Kilde: NRK - Info


287. Omfattende brudd hos barnevernstjeneste i oppland
Fylkesmannen i oppland har funnet lovbrudd i 89 prosent av sakene hos Land barnevernstjeneste.
Tidspunkt: 01-03-2017 - Kl.08:07 - Kilde: Aftenposten - Info


288. Våpenprodusenten Nammo får kritikk: – Denne annonsen kunne NS laget på 30-tallet
Bildet av hopplandslaget foran det norske flagget har sendt tankene til totalitære bevegelser.
Tidspunkt: 27-02-2017 - Kl.13:54 - Kilde: Aftenposten - Info


289. Plan B splitter Venstre
Samarbeidsspørsmålet skaper full sprik i Venstre. I oppland er uenigheten så stor at fylkesårsmøtet i helgen måtte gi opp å komme med en anbefaling.
Tidspunkt: 19-02-2017 - Kl.15:29 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


290. Mann i 50-årene livstruende skadd i alpinulykke
En mann i 50-årene ble brakt til Oslo universitetssykehus med livstruende skader etter å ha kjørt ut i Kvitfjell alpinanlegg i Ringebu i oppland.
Tidspunkt: 21-01-2017 - Kl.16:40 - Kilde: Dagbladet - Info


291. Mann i 50-årene livstruende skadet i alpinulykke
En mann i 50-årene ble brakt til Oslo universitetssykehus med livstruende skader etter å ha kjørt ut i Kvitfjell alpinanlegg i Ringebu i oppland.
Tidspunkt: 21-01-2017 - Kl.15:51 - Kilde: Aftenposten - Info


292. Mann døde i brann
En mann mistet livet i en brann i Nord-Torpa i Nordre Land kommune i oppland mandag kveld.
Tidspunkt: 27-12-2016 - Kl.09:38 - Kilde: Aftenposten - Info


293. Foreldrepar siktet for å ha forgiftet datteren
Et foreldrepar i oppland er siktet for å ha forgiftet datteren. Den unge kvinnen er livstruende skadd, melder NRK.
Tidspunkt: 23-12-2016 - Kl.07:20 - Kilde: Aftenposten - Info


294. Neste trekk Stortinget: Hans Olav Lahlum nominert som SV-topp i oppland.
Odnes (NTB): Sjakkekspert, historiker og forfatter. Nå er Hans Olav Lahlum også toppkandidat til Stortinget – for oppland SV.
Tidspunkt: 26-11-2016 - Kl.14:28 - Kilde: Aftenposten - Info


295. Neste trekk Stortinget: Hans Olav Lahlum nominert som SV-topp i oppland.
Sjakkekspert, historiker og forfatter. Nå er Hans Olav Lahlum også toppkandidat til Stortinget – for oppland SV.
Tidspunkt: 26-11-2016 - Kl.14:28 - Kilde: Aftenposten - Info


296. Vil ha kombinert-Riiber på hopplandslaget
Sportssjef for kombinert Ivar Stuan ønsker å se kombinert-kometen Jarl Magnus Riiber (19) konkurrerer med spesialhopperne. – Spennende, sier NRK-ekspert Johan Remen Evensen.
Tidspunkt: 26-11-2016 - Kl.12:18 - Kilde: NRK - Info


297. Forfang vil vippe sjefen ned fra denne tronen
Johann Forfang (21) mener trener Alexander Stöckl er hopplandslaget største profil. Og at det bør endres.
Tidspunkt: 21-11-2016 - Kl.11:28 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


298. Tre personer pågrepet i drapssaken i Søndre Land
Tre personer er pågrepet i forbindelse med drapet på Nils Olav Bakken (49) i Søndre Land i oppland.
Tidspunkt: 15-11-2016 - Kl.15:38 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


299. Advarer om speilglatte veier flere steder på Østlandet
Underkjølt regn gir glatte veier, og Meteorologisk institutt advarer mot vanskelige kjøreforhold i Buskerud, oppland og Hedmark tirsdag morgen.
Tidspunkt: 15-11-2016 - Kl.06:19 - Kilde: Aftenposten - Info


300. – Kan ha samme effekten som Bosman-dommen hadde for fotball
Sportssjefene for både hopplandslaget og kombinertlandslaget forsvarer den norske landslagsmodellen etter Henrik Kristoffersens konflikt med Norges Skiforbund.
Tidspunkt: 08-11-2016 - Kl.16:09 - Kilde: NRK - Info



©2024 Tveit MEDIA.
Personvern (Privacy Policy)




Annonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME










Copyright © 2001-2024 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)