Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
29
 Fredag  29. Mar. 2024
Nyhets kategorier
Forsiden, siste nytt
Datanyheter
Helsenyheter
Innenriks
Sport
Toppsaker
Utenriks
Været
Økonomi

De nyeste artiklene
Lagerguiden | Finn ledig lagerplass
Blandingsraser er mer populære enn noensinne
Sterk vekst i elektriske busser
Lokaler til leie i Trondheim
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
5 Tips For Deg Som Skal Pusse Opp
Få Bedre Fiskelykke med Ekkolodd
5 Tips til Raskere Nettsider
Industri i Norge
Valg av fisk til ditt første akvarium
Shopping i London

Pakkesporing
Posten:
Bring:




Du søkte på: TRONDHEIM



1. Kolstad sikret seriegullet
Kolstads håndballherrer kunne nok en gang juble for seriemesterskapet i eliteserien. Det ble full fest i trondheim Spektrum etter 29–28-seier over Elverum. Kolstads Simen Ulstad Lyse ble kampens store spiller med ti nettkjenninger. Elverum er nå seks poeng bak med to kamper igjen. Kolstad vant også NM-finalen over Elverum for en måneds tid siden. Trønderne har vunnet både serien og cupen de to siste årene. (NTB)
Tidspunkt: 23-03-2024 - Kl.17:28 - Kilde: NRK - Info


2. Rørt kombinertsjef tatt på senga med hederspris: – Det var litt utfordrende
Kombinertsjef Ivar Stuan ble overrasket med hederspris under en galla i regi av Det internasjonale skiforbundet (FIS) i trondheim søndag. Hedersprisen Stuan ble tildelt går til personer som har betydd spesielt mye for kombinertsporten. Den bærer navnet Kai Arne Ringen Trophy. – Kai Arne Ringen var en svært god leder over mange år for kombinert i Norge og betydde også svært mye for idretten vår internasjonalt, sier Stuan. Sportssjefen ble tatt på senga og slet med å finne de rette ordene da han fikk stående applaus søndag. – Du blir satt ut når du blir ropt opp slik foran 250-300 kombinertvenner med hele verdenseliten på plass i salen. Det var spennende, moro og litt utfordrende. Dette er en pris som henger høyt og betyr mye, sier Stuan. Kai Arne Ringen var sentral i utviklingen av norsk og internasjonal kombinertsport i en årrekke. Han kom inn i idretten i 1978 og var blant annet leder av kombinertkomiteen i Norges Skiforbund. Han døde i 2015. (NTB)
Tidspunkt: 18-03-2024 - Kl.17:25 - Kilde: NRK - Info


3. Johaug bekrefter: Klar for NM-comeback
Therese Johaug stiller til start i NM-tremila på Lillehammer neste lørdag. Det bekrefter 35-åringen fra Dalsbygda overfor NRK søndag kveld, bare et par timer før påmeldingsfristens utløp. – Det er et steg på veien for å se hvordan formen er per dags dato, skriver Johaug i en melding til NRK. Johaug avsluttet sin karriere våren 2022 etter OL-suksessen i Beijing. 17. mai i fjor ble hun mor til en datter ved navn Kristin. Den siste tiden har det vært kjent at hun vurderer et comeback som aktiv langrennsløper fram mot VM-femmila i trondheim neste vinter. I et intervju med NRK under første del av NM for tre uker siden åpnet hun for å gå tremila i NM del 2. – Det betyr jo mye å se hvordan formen er, og om det er reelt mulig eller ikke, sa hun da. 3. mars gikk hun sitt første skirenn på nesten to år da hun vant Engadin Frauenlauf i Sveits suverent foran sin gamle rival Justyna Kowalczyk-Tekieli. Nå skal altså Johaug måle krefter med norgeseliten – deriblant Heidi Weng og Anne Kjersti Kalvå som ble nummer to og tre i verdenscupavslutningen i Falun søndag. Therese Johaug har for øvrig 18 NM-gull i langrenn. Det hittil siste kom på tremila i Harstad i 2022.
Tidspunkt: 17-03-2024 - Kl.21:23 - Kilde: NRK - Info


4. Ida Marie Hagen suveren i VM-testen i Granåsen
Verdenscupvinner Ida Marie Hagen vant verdenscupavslutningen i Granåsen og den siste VM-testen i trondheim. Ida Marie Hagen gikk ut 36 sekunder bak Gyda Westvold Hansen i langrennet over 7,5 kilometer, men hadde også østerrikske Lisa Hirner og japanske Haruka Kasai foran seg. Det tok ikke langt tid før Hagen hadde tatt igjen de nærmeste konkurrentene, og hun cruiset inn til sin niende verdenscupseier. Westvold Hansen ble nummer tre etter at hun måtte se Hirner gå ifra seg inn mot mål. Vanligvis går kvinnene 5 kilometer, men man hadde lagt på 2,5 kilometer i finalen. Marte Leinan Lund gikk ut som nummer 13. Også hun hadde stor fart i langrennssporet og klarte å avansere til en 6.-plass (NTB)
Tidspunkt: 17-03-2024 - Kl.15:34 - Kilde: NRK - Info


5. Jarl Magnus Riiber må opereres – muligens ute et halvt år
Denne helgen arrangeres prøve-VM i trondheim for kombinertutøverne, men suverene Jarl Magnus Riiber er ikke å finne på startstreken. 26-åringen sliter med en kneskade og sier til NRK at man må opereres. – Da fikk jeg tatt et MR-bilde her i trondheim og fikk raskt veldig god hjelp. Da fant vi ut at menisken var dårlig og at jeg allerede må under kniven på onsdag. Det var en litt sjokkbeskjed å få, sier Riiber til NRK. Hvor lenge han blir å finne på sidelinjen er han usikker på, men han må potensielt belage seg på mange måneder. – Jeg har hørt fra 4 uker til 6 måneder. Så det er ganske stort sprang på menisk har jeg forstått. Så får bare krysse fingrene, men jeg er realistisk og hva skal jeg si at det kan ta lengre tid da, sier han. Lørdag var han til stede og overvære lagkameratene i VM-anlegget, og smilet var på plass for verdenscupvinneren. – Forberedelsene blir med litt begrensninger her og der, også får jeg bare prøve å finne en best mulig vei til VM, sier han. Tross at det muligens blir et halvt år på sidelinjen for Riiber har han humøret og motet med seg. – Hva er det tyngste her? Er det med tanke på det familiære og at du skal bli pappa? – Ja, det å hinke rundt på krykker og være tobarnspappa er ikke akkurat den starten jeg har lyst på. Men kanskje det blir fort bra og at det gjør at jeg får mer tid hjemme nå i starten for vi håpe. Jeg må bare tenke positivt, se muligheter og det her kommer til å gå veldig bra, svarer Riiber.
Tidspunkt: 16-03-2024 - Kl.16:32 - Kilde: NRK - Info


6. Ny seier for Kvandal - til topps i Granåsen
Eirin Maria Kvandal fulgte opp søndagens seier i Holmenkollen med å ta en knapp seier i tirsdagens Raw Air-renn i Granåsen. – Det har vært noen morsomme konkurranser her i Norge. Jeg er fornøyd med hoppingen min, sier Kvandal i seiersintervjuet. Etter to hopp på 96 og 98,5 meter, hadde Kvandal virkelig tidelene med seg i neste års VM-anlegg. Den norske 22-åringen hoppet seg opp fra andreplass, og vant 0,6 poeng foran østerrikske Eva Pinkelnig og 0,8 foran slovenske Nika Kriznar. – Vi pleier å si at det blir tett i liten bakke, men så tett pleier det sjeldent å være, sier NRK-ekspert Johan Remen Evensen. Kvandal ledet Raw Air sammenlagt med god margin før tirsdagens konkurranse i trondheim, og etter seieren har hun 32 poeng ned til Pinkelnig.
Tidspunkt: 12-03-2024 - Kl.18:27 - Kilde: NRK - Info


7. Japansk seier i trondheim - opptur for Granerud
Raw Air har tatt turen videre til trondheim. Tirsdag sto normal bakke på programmet for herrene, en bakkestørrelse som man ikke altfor ofte ser på programmet. Sist gang hopperne konkurrerte i normal bakke var tilbake i desember. Da vant østerrikske Stefan Kraft. Det ble ikke østerriksk seier i Granåsen denne tirsdagen. For det var japanske Ryoyu Kobayashi som til slutt vant rennet 0,9 poeng foran slovenske Peter Prevc. Beste nordmann ble Halvor Egner Granerud på en syvendeplass. I Raw Air-sammendraget er Johann André Forfang beste nordmann på en andreplass. Tromsøværingen endte på en tiendeplass i trondheim. Stefan Kraft leder Raw Air-konkurransen sammenlagt
Tidspunkt: 12-03-2024 - Kl.16:38 - Kilde: NRK - Info


8. Johaug-intervju ble fjernet
Therese Johaug bekreftet tilsynelatende planene om et VM-comeback i Granåsen nylig. Nå er det aktuelle intervjuet borte. Det er den svenske avisen Expressen som skriver om Johaug-intervjuet som er fjernet. Det var i forbindelse med seieren i det sveitsiske langløpet Engadin Frauenlauf at Johaug ble intervjuet av arrangørene. Der ble hun spurt om planene rundt et eventuelt VM-comeback neste vinter. – Jeg vil og håper å være der. Men det er selvsagt masse jobb, ble veteranen sitert på. Uttalelsene ble gjengitt av en rekke medier og skapte store overskrifter. I ettertid hevdet hovedpersonen at hun ikke hadde bekreftet noe comeback. – Jeg lå i sengen og så «Oi, har jeg bestemt meg for VM i trondheim?». Jøss, har jeg bestemt det? Hvem er det som har bestemt det? Ikke jeg i hvert fall! Så den døren der er fortsatt veldig åpen om det blir eller ikke blir. Det kan jeg i hvert fall bekrefte: At jeg overhodet ikke har bestemt meg, sa hun til NRK i etterkant. Nå skriver Expressen at det aktuelle intervjuet med Johaug er fjernet fra de sveitsiske arrangørenes mediekanaler. Avisen har også vært i kontakt med Engadin-ledelsen. «Dessverre måtte vi fjerne videoen fra våre sosiale medier og har den ikke lenger. Beklager!», skriver pressesjef Catherine Tgetgel. Hun oppgir sponsorhensyn som årsak til beslutningen og følger opp med at hun ikke har mer å fortelle. Johaug-manager Jørn Ernst sier til Expressen at han ikke har bedt Engadin-ledelsen fjerne intervjuet. (NTB)
Tidspunkt: 10-03-2024 - Kl.09:52 - Kilde: NRK - Info


9. Dobbelt norsk i Raw Air-kvalifiseringen for kvinner
Skihopper Eirin Maria Kvandal fikk en kjempestart på Raw Air med kvalifiseringsseier i Holmenkollen fredag. Silje Opseth ble nummer to. Kvalifiseringen teller som det første rennet i årets Raw Air-konkurranse som går av stabelen i Oslo, trondheim og Vikersund. Kvandal står med en rekke pallplasser i verdenscupen denne sesongen. I fredagens kvalifisering landet hun på 128,5 meter og vant. Silje Opseth tok seg 122,5 meter ned i bakken og endte dermed på plassen bak Kvandal. Hun vant verdenscuprennet i Willingen tidlig i februar. Thea Minyan Bjørseth hoppet 114,5 meter. Heidi Dyhre Traaserud landet på 110 meter, mens Kjersti Græsli svevde 107 meter. Ingvild Synnøve Midtskogen kom seg også videre fra kvalifiseringen med sitt hopp på 102,5 meter. (NTB)
Tidspunkt: 08-03-2024 - Kl.19:55 - Kilde: NRK - Info


10. Forfang nummer to i Holmenkollen
Johann André Forfang fikk en kjempestart på Raw Air med annenplass i fredagens kvalifisering. Østerrikske Daniel Huber vant. Kvalifiseringen teller som det første rennet i årets Raw Air-konkurranse som går av stabelen i Oslo, trondheim og Vikersund. Forfang tok herrenes hittil eneste verdenscupseier denne sesongen i tyske Willingen i starten av februar. Han var best av de norske fredag med et svev på 133 meter, noe som holdt til en annenplass. Marius Lindvik kom seg også ned til 133 meter, men fikk litt færre poeng enn Forfang. Han ble nummer tre og fikk dermed også en god start. Robert Johansson hoppet 129 meter og ble tredje beste nordmann på 7.-plass. Johansson ble vraket fra det norske landslaget foran sesongen og satser nå privat med Team Olympiaparken. Den siste tiden har han vist prov på gammel form. Halvor Egner Granerud landet på 125,5 meter, mens Benjamin Østvold hoppet 122. Granerud vant fjorårets Raw Air-konkurranse, men har hatt en tung sesong i år. Han er den eneste norske herren med sammenlagtseier i hoppturneringen. Resten av de norske: Daniel-André Tande (121 meter), Fredrik Villumstad (121), Sindre Ulven Jørgensen (115), Robin Pedersen (114,5). Østerrikske Daniel Huber vant med sitt svev på 134,5 meter. (NTB)
Tidspunkt: 08-03-2024 - Kl.16:57 - Kilde: NRK - Info


11. Drama da RBKs styreleder ble gjenvalgt
Til tross for benkeforslag, vant Cecilie Gotaas Johnsen avstemmingen mot Ståle Gjersvold. Hun fortsetter dermed som styreleder i RBK. Det ble et skikkelig drama på slutten av årsmøtet til Rosenborg i trondheim torsdag kveld. Men Johnsen fikk til slutt fornyet tillit. Hun fikk 61,7 prosent av stemmene.
Tidspunkt: 07-03-2024 - Kl.23:08 - Kilde: NRK - Info


12. Fremmer benkeforslag mot RBKs styreleder
Rett før midnatt har årsmøte til Rosenborg ballklubb i trondheim tatt en ny vending. Valgkomiteen hadde innstilt på at Cecilie Gotaas Johsnen skulle få to nye år som leder. RBK-medlem Odd Magne Grøntvedt foreslår motkandidat til Cecilie Gotaas Johsen på årsmøtet til RBK. Han foreslår Ståle Gjersvold som ny leder.
Tidspunkt: 07-03-2024 - Kl.22:38 - Kilde: NRK - Info


13. Ida Marie Hagen på skuddhold til å sikre verdenscupen sammenlagt
Kombinertprofil Mari Leinan Lund knuste konkurrentene i torsdagens hoppkonkurranse i Midtstubakken og skaffet seg et godt utgangspunkt før lørdagens langrenn. Hun leder med 21 sekunder ned til Gyda Westvold Hansen på 2.-plass. Verdenscupleder Ida Marie Hagen ligger som nummer tre og er 1.20 minutter bak lagvenninnen. Japanske Haruka Kasai er beste utlending på 4.-plass, 1.26 bak Leinan Lund. Dermed er det nærliggende å tro at vil bli en norsk vinner på hjemmebane. Hagen leder verdenscupen sammenlagt med 120 poeng ned til toer Westvold Hansen. Mari Leinan Lund følger 166 poeng bak der igjen på 3.-plass. Med full uttelling i lørdagens renn vil Hagen allerede ha sikret sammenlagtseieren i verdenscupen. Kombinertkvinnene avslutter sesongen i trondheim 17. mars. De norske kombinertkvinnene har dominert verdenscupen denne sesongen. Av 39 mulige pallplasser har de tatt 33 av dem. Marte Leinan Lund (20.-plass), Mille Marie Hagen (22.), Nora Helen Evans (24.) og Anna Midtsundstad (30.) var også i aksjon i hoppkonkurransen. Torsdagens hoppdel ble avholdt i Midtstubakken i Oslo. Rennet avsluttes med fem kilometer langrenn i Holmenkollen lørdag. (NTB)
Tidspunkt: 07-03-2024 - Kl.16:49 - Kilde: NRK - Info


14. Hun forvalter boliger for milliarder. Nå vil kommunen gå til sak for å sikre seg dem.
trondheim kommune får ikke overta en boligstiftelse i byen. Avgjørelsen kan være starten på et langvarig rettsoppgjør om milliardverdier i flere norske byer.
Tidspunkt: 04-03-2024 - Kl.16:00 - Kilde: E24 - Info


15. Therese Johaug om mulig VM-comeback: – Jeg ønsker og håper å være der
Therese Johaug sier i et intervju at hun kan tenke seg å stille på VM-femmila i trondheim. Uttalelsen gir hun i et arrangørintervju med Engadin Skimarathon i Sveits. Der skal hun søndag delta. – Jeg ønsker og håper å være der. Men det er selvsagt masse jobb, sier Johaug om å delta i VM neste år. (NTB)
Tidspunkt: 02-03-2024 - Kl.20:42 - Kilde: NRK - Info


16. Krevende vind skapte trøbbel for kombinertherrene
Tøffe vindforhold spilte de to norske kombinertduoene et puss i hoppdelen av lagsprintkonkurransen i Lahti. Jørgen Graabak traff imidlertid godt. Jens Lurås Oftebro og Jørgen Graabak på det norske førstelaget har 37 sekunder opp til ledende Tyskland før langrennet. Det norske andrelaget med Andreas Skoglund og Espen Andersen er hele ett minutt og 13 sekunder bak tetlaget. – Det var synd. Han blir litt lav i posisjonen, og da blir det tungt å komme i gang, sa Viaplay-ekspert Magnus Moan om Oftebros hopp. For Graabaks del gikk det langt bedre. Han hoppet det norske førstelaget et stykke opp på lista med 127 meter. Ved flere anledninger ble det stans i gjennomføringen av hoppingen på grunn av mye vind i hoppanlegget. – Du er nødt til å treffe her, så jeg håper de norske klarer det også, sa kombinertsjef Ivar Stuan i et intervju med Viaplay. Langrennsdelen starter klokken 14.20. Verdenscupleder Jarl Magnus Riiber står over helgens konkurranser i den finske skimetropolen. Han er i stedet hjemme i Norge for å teste skulderen inn mot rennene i Holmenkollen neste helg. Riiber har allerede sikret seg sammenlagtseieren i verdenscupen. – Krystallkula er hans med fire renn igjen av sesongen. Nå står han over Lahti for å være maksimalt forberedt inn mot Kollen og deretter prøve-VM i trondheim. Det er ingen tvil om at Jarl ønsker å teste hva skulderen tåler av belastning, sa Stuan i en pressemelding tidligere denne uka. (©NTB)
Tidspunkt: 02-03-2024 - Kl.10:38 - Kilde: NRK - Info


17. Kolstad ute av mesterligaen etter stortap i Polen
Kolstad er uten mulighet til å nå cupspillet i mesterligaen i håndball etter at de tapte 23-31 borte for polske Kielce. Sjansene til avansement var små etter 25-34-tapet for Zagreb sist. Kolstad lå tre poeng bak Zagreb før torsdagens kamp mot Kielce. I tillegg var de avhengig av seier mot jumbolaget Pelister Bitola (står uten poeng etter 13 kamper), samt at Zagreb måtte tape både for PSG og Kiel. Nå blir den siste kampen hjemme i trondheim uten betydning. Kolstad står med ni poeng på 13 kamper og kan maksimalt få 11 poeng om de vinner den siste kampen i gruppespillet. Det var ikke godt nok til å gå videre denne gangen. Seks av de åtte lagene i gruppen går videre til cupspillet, men Kolstad har bare poengløse Pelister Bitola bak seg. (NTB)
Tidspunkt: 29-02-2024 - Kl.19:17 - Kilde: NRK - Info


18. Riiber står over i Lahti
Jarl Magnus Riiber har vunnet samtlige ti verdenscuprenn i kombinert i 2024 og med det også verdenscupen sammenlagt. Til denne ukens verdenscuprenn i Lahti velger Riiber nå å stå over. Skiforbundet skriver i en pressemelding at Riiber prioriterer å teste skulderen, som han har fått ut av ledd ved flere anledninger og som han vurderer om skal opereres. – Jarl har hatt en fantastisk sesong. Krystallkula er hans med fire renn igjen av sesongen. Nå står han over Lahti for å være maksimalt forberedt inn mot Kollen og deretter prøve-VM i trondheim. Det er ingen tvil om at Jarl ønsker å teste hva skulderen tåler av belastning, sier sportssjef Ivar Stuan. Riiber skulle etter planen også stå over NM forrige uke på grunn av skulderen, et renn som senere ble avlyst. Uttaket til helgens renn blir dermed slik: Espen Andersen (Lommedalens IL) Espen Bjørnstad (Byaasen SK) Kasper Moen Flatla (IL Jardar) Jørgen Graabak (Byåsen IL) Jens Lurås Oftebro (IL Jardar) Andreas Skoglund (Molde og Omegn IF) Simen Tiller (Moelven IL) Lørdag skal de gå lagsprint i Lahti, mens det er individuelt renn søndag. Kombinertsesongen avsluttes med tre individuelle renn i Norge senere i mars, to i Oslo og ett i trondheim.
Tidspunkt: 27-02-2024 - Kl.07:53 - Kilde: NRK - Info


19. Mosjonisten Sigurd (32) drømmer om å gå Ski-VM i trondheim for Chile
Sigurd vil sjonglere lærer- og småbarnslivet med å gå ski-VM. For å få oppfylt drømmen må norsk-chileneren reise jorden rundt på jakt etter skirenn der han kan hevde seg.
Tidspunkt: 26-02-2024 - Kl.05:26 - Kilde: NRK - Info


20. En norsk hopper topp ti i Østerrike
Thea Minyan Bjørseth (8. plass) og Heidi Dyhre Traaserud (22. plass) ble beste norske i verdenscuprennet i liten bakke i Hinzenbach. Det var ny personlig bestenotering for Traaserud i verdenscupen, mens det er Bjørseths 19. topp ti plassering i verdenscupen så langt i hennes karriere. Hjemmefavoritten Eva Pinkelnig fra Østerrike ledet før finaleomgangen og leverte et strålende hopp også i finaleomgangen. Hun hoppet 90,5 meter, noe som er dagens lengste hopp, og vant overlegent. Slovenske Nika Prevc (2. plass) og Jacqueline Seifriedsberger (3. plass) tok de andre pallplassene. Kjersti Græsli lå på en 18. plass etter førsteomgang og hoppet seg opp til 13. plass. Det er også hennes karrierebeste. Silje Opseth klarte akkurat ikke å ta seg til finaleomgangen. Neste renn er i Lahti i Finland 1. mars, før verdenscupsesongen rundes av med Raw Air i Oslo, trondheim og Vikersund.
Tidspunkt: 25-02-2024 - Kl.14:13 - Kilde: NRK - Info


21. Dagbladet: Ny hopptopp melder avgang
Hoppernes markedsansvarlig, Arne Åbråten, slutter i jobben om kort tid. Dermed mister hopperne nok en leder. Det skriver Dagbladet. – Jeg slutter seinest 30. april, sier Årbråten til avisa. Kontrakten hans utløper 30. april 2024 og han har ikke ønsket å forlenge kontrakten. – Jeg har heller ikke fått signaler fra Skiforbundet om at de ønsker det, så her er partene veldig enig, forklarer Åbråten. Avgangen føyer seg inn i rekken av hopp-exiter. Clas Brede Bråthen sa også opp jobben som sportssjef for en drøy måned siden. Etter planen skal han gi seg etter sesongen. Det har også stormet rundt hopptrener Alexander Stöckl den siste tiden. Hopperne har uttrykt sin misnøye med treneren og et ønske om et nytt lederteam før VM i trondheim til neste år.
Tidspunkt: 22-02-2024 - Kl.18:24 - Kilde: NRK - Info


22. Kolstad fikk bank i Mesterligaen
Kolstad tok imot kroatiske RK Zagreb til gruppespillskamp i Mesterligaen i trondheim Spektrum onsdag kveld. Det endte med tap 35-24 for Kolstad. Bortelaget tok tidlig overtaket og ledet hele 11-5 bare 17. minutter ut i kampen. Kolstad slet med å få en rytme i spillet. I tillegg var de ineffektiv, og slet med å hindre RK Zagrebs avslutninger fra å gå i mål. Tapet kan vise seg å være kostbart for trønderne, da RK Zagreb nå ligger på den viktige 6. plass, som er den siste av åtte plasser som sikrer kvalifisering til cupspillet. Kolstad befinner seg på 7. plass, med tre poeng opp til RK Zagreb med to kamper igjen å spille. Kolstad må dermed vinne begge sine gjenstående kamper i gruppespillet for å ha en sjanse til å avansere i håndballens gjeveste klubbturnering. KS Vive Kelce på bortebane og RK Pelister på hjemmebane er de to kampene som står igjen av dette gruppespillet for Kolstad.
Tidspunkt: 21-02-2024 - Kl.19:19 - Kilde: NRK - Info


23. Kolstad i trøbbel etter å ha fått bank i Mesterligaen
Kolstad tok imot kroatiske RK Zagreb til gruppespillskamp i Mesterligaen i trondheim Spektrum onsdag kveld. Det endte med tap 35-24 for Kolstad. Bortelaget tok tidlig overtaket og ledet hele 11-5 bare 17. minutter ut i kampen. Kolstad slet med å få en rytme i spillet. I tillegg var de ineffektiv, og slet med å hindre RK Zagrebs avslutninger fra å gå i mål. Lars Eggen Rismark kom inn i målet de siste minuttene av omgangen og rakk tre redninger på seks skudd. Det var like mange som Torbjørn Bergerud hadde på 17 skudd. Tapet kan vise seg å være kostbart for trønderne, da RK Zagreb nå ligger på den viktige 6. plass, som er den siste av åtte plasser som sikrer kvalifisering til cupspillet. Kolstad må ta seg til cupspillet for at Norge skal være garantert en mesterligaplass neste sesong, ellers må man igjen håpe på et wildcard slik klubben ble tildelt denne sesongen. Kolstad befinner seg på 7. plass, med tre poeng opp til RK Zagreb med to kamper igjen å spille. Kolstad må dermed vinne begge sine gjenstående kamper i gruppespillet for å ha en sjanse til å avansere i håndballens gjeveste klubbturnering. Samtidig må RK Zagreb tape sine kamper. KS Vive Kelce på bortebane og RK Pelister på hjemmebane er de to kampene som står igjen av dette gruppespillet for Kolstad.
Tidspunkt: 21-02-2024 - Kl.19:19 - Kilde: NRK - Info


24. Kolstad-spiller undertegnet historisk kontrakt
Kolstad-kaptein Sigvaldi Gudjonsson skrev under på en historisk lang kontrakt med klubben fram til 2030. Det skriver Kolstad på sin nettside. – At det skulle bli helt til 2030, den lengste jeg noen gang har skrevet, det så jeg egentlig ikke for meg, sier Gudjónsson til klubben. Han har lenge fortalt at han har ønsket å fortsette å være en del av satsingen i klubben, så lenge han selv og klubben blir enige om de sportslige og økonomiske betingelsene. I 2030 er den rutinerte høyrekanten 36 år. – Fortsatt ung, sier islendingen til Adressa med et smil. – Jeg trives bra her. Jeg har tro på prosjektet, og jeg vil at det skal lykkes, fortsetter han. Kolstad kjemper for tiden om å ta seg videre fra mesterligagruppespillet. På onsdag kommer Zagreb på besøk i trondheim Spektrum. Med seier vil Kolstad klatre til sjetteplass på tabellen når tre kamper gjenstår. De to beste lagene i puljen går direkte til kvartfinale. De fire neste spiller åttedelsfinale. (NTB)
Tidspunkt: 19-02-2024 - Kl.14:56 - Kilde: NRK - Info


25. Petter Northug dropper NM på Beitostølen
Petter Northug (38) har satset på langløp de siste årene og ønsker heller å prioritere Vasaloppet. – Nå skal Petter få mengder med trening i høyden og trene mer spesifikt mot Vasaloppet. Det er veldig smart å få fylt på med litt trening nå etter en intensiv periode, sier Northugs langløpsmanager Pål Trøan Aune til VG. NM går av stabelen 22-25 februar, mens Vasaloppet er 3. mars. Etter å ha imponert med en 2. plass i Norgescupen tidligere i februar, spekulerte mange i Northugs vei videre. Det har blitt snakket om et mulig comeback for skikongen før ski-VM i trondheim i 2025, men det gjenstår fortsatt å se om dette kan bli en realitet.
Tidspunkt: 19-02-2024 - Kl.09:11 - Kilde: NRK - Info


26. Norsk rekord i høyde uten tilløp
Pil Bødtker Rotabakk satte norsk rekord i høyde uten tilløp med 1,56 meter under innendørs-NM i Steinkjer lørdag. Med det slettet hun rekorden til Stine Kufaas på 1,53 meter, satt i Stange i februar 2009. trondheim-utøver Rotabakk prøvde seg også på 1,58, men mislyktes i sine tre forsøk der. Gull ble det uansett, foran Gneit-utøver Anna Solheim og Otra-utøver Emelia Tveitå.
Tidspunkt: 17-02-2024 - Kl.17:35 - Kilde: NRK - Info


27. Boilesen klar for Kolstad: – Innholdsrike dager
Bakspilleren Thomas Boilesen er løsningen på Kolstads skadeproblemer, melder Adresseavisen. Lørdag kveld spilte Boilesen for Holstebro mot Aalborg i den danske eliteserien. Samme kveld ble det signalisert at han var ønsket i Kolstad. – Jeg fikk en melding fra min agent veldig sent den kvelden. Det har gått veldig fort fra da jeg først fikk høre om interessen til at jeg er her. Det har vært noen kaotiske og innholdsrike dager, smiler han overfor Adressa. 25-åringen har om lag 60 aldersbestemte landskamper for Norge, og han spilte for Haslum og Drammen før han vinteren 2020 gikk til den danske toppklubben Kolding. Sist sommer signerte han en ettårskontrakt med Holstebro. Her har han gjort 30 mål på 19 kamper. Han forteller at interesse fra Kolstad var vanskelig å avslå. – Jeg tenkte umiddelbart at dette var noe jeg hadde veldig lyst til. I trondheim flytter Boilesen inn hos sin gode kamerat Magnus Abelvik Rød. – Han er en av mine beste venner, og vi har kjent hverandre i lang tid. Vi snakker sammen ofte. Det blir veldig gøy å ha ham tett på igjen og bli lagkompiser. Kolstad skal spille mesterligakamp mot Pick Szeged torsdag, men der blir ikke Boilesen å se. Han signerer en kontrakt som varer til 1. juli, med gode muligheter for forlengelse, ifølge Adressa. (NTB)
Tidspunkt: 14-02-2024 - Kl.14:29 - Kilde: NRK - Info


28. Ski-VM i trondheim garanterer like premiepenger til kvinner og menn
Under VM i trondheim kommer arrangøren til å sørge for at kvinnene får like mye i premiepenger som mennene også i hopp og kombinert, melder VG. Det er VMs styreleder Åsne Havnelid som kommer med garantien overfor avisen. – Selv om FIS ikke er villige til å gå så langt og dekke sin andel, så kommer vi til å gjøre det uansett. Vi har allerede hatt diskusjoner med Det internasjonale skiforbundet rundt dette, sier hun. Havnelid anslår at det vil medføre en kostnad på flere millioner kroner for arrangøren dersom FIS ikke vil gå med på å utbetale like premiesummer. – Det handler om flere millioner kroner. Det må vi være villige til å sette av. For dette er viktig, mener hun. I langrenn har FIS allerede praktisert like pengepremier for kjønnene over lang tid, mens det er betydelige forskjeller i hopp og kombinert. I Planica-VM i fjor fikk mennene opptil sju ganger så mye i premiepenger som kvinnene i en hoppkonkurranse. Tidligere hoppstjerne Maren Lundby gleder seg over nyheten. – Helt nydelig. Det er slik det blir endring. Jeg er veldig glad for at VM i trondheim går foran. Flere steder burde det ha vært et satt et slikt krav for å få mer likestilling i idretten, sier hun til VG. (NTB)
Tidspunkt: 14-02-2024 - Kl.14:27 - Kilde: NRK - Info


29. Johaug påmeldt til Grue halvmaraton
Den pensjonerte langrennsløperen Therese Johaug skal løpe Grue halvmaraton 1. mai. Hvis hun stiller til start, er hun blant favorittene til å vinne. Løpsleder Hans Terje Nesbråten bekrefter overfor Dagbladet at Johaug har meldt seg på. Kondis.no omtalte saken først. Johaug har fått et wildcard til løpet som ble fulltegnet med 500 deltakere i midten av januar. 35-åringen er påmeldt med en antatt sluttid på 1.09.30. – Vi setter pris på at når Johaug debuterer på halvmaraton, så velger hun oss. Tida hun antyder er ganske sterk. I fjor løp beste herre på rundt 1.09.00, sier Nesbråten til Dagbladet. Kondis.no opplyser at kravet om å kvalifisere seg til halvmaraton i EM i Roma er 1.10.30. Den tiden må være satt innen 26. mai. Johaug la opp etter 2021/22-sesongen. Hun har blant annet vært ekspert for NRK, fått barn og giftet seg siden. Johaug har flere ganger ymtet frampå at det kan bli aktuelt med et comeback før ski-VM i trondheim om et år. (NTB)
Tidspunkt: 14-02-2024 - Kl.12:00 - Kilde: NRK - Info


30. Jarl Magnus Riiber tok sin tiende strake verdenscupseier
Jarl Magnus Riiber mistet aldri forspranget han skaffet seg i hoppbakken og gikk inn til en klar seier i kombinertrennet i Otepää. Riiber har dermed vunnet alle de ti siste verdenscuprennene. Ikke siden 16. desember har den norske stjernen blitt slått. Han har samtidig festet et solid grep på sammenlagtseieren i verdenscupen. Søndagens seier var hans 71. i verdenscupen. Riiber startet langrennet 22 sekunder foran østerrikeren Stefan Rettenegger. Dermed måtte det en skikkelig kollaps til for at Riiber skulle miste seieren. Den kom ikke. Rettenegger ble nummer to, mens tyske David Mach knep den siste pallplassen foran hjemmehåpet Kristjan Ilves. Neste verdenscuprenn er i Lahti 3. mars. Deretter avsluttes sesongen med konkurranser i Oslo og trondheim. (NTB)
Tidspunkt: 11-02-2024 - Kl.12:42 - Kilde: NRK - Info


31. Ida Marie Hagen vant i Otepää – norsk trippelseier i kombinert
Ida Marie Hagen tok søndag sin sjuende verdenscupseier for sesongen da hun slo Mari Leinan Lund og Gyda Westvold Hansen i kombinertrennet i Otepää. Leinan Lund startet først i langrennet og hadde 17 sekunder ned til Westvold Hansen. Ned til verdenscupleder Ida Marie Hagen skilte det 46 sekunder. Tolga-løperen Lund holdt en solid fart i langrennet, men på oppløpet ble hun forbigått av Hagen som kunne juble for sin annen strake seier. Westvold Hansen ble nummer tre. Hagen leder verdenscupen foran Westvold Hansen når det gjenstår noen få renn i årets sesong. Sesongen skal avsluttes med konkurranser i Oslo og trondheim. Westvold Hansen har i flere år vært kombinertsportens ubestridte ener blant kvinnene, men denne sesongen har hun fått konkurranse av lagvenninnene. Hanna Midtsundstad endte langt bak i søndagens renn. (NTB)
Tidspunkt: 11-02-2024 - Kl.11:18 - Kilde: NRK - Info


32. Halfvarsson har ingen tro på Northug i VM
Calle Halfvarsson, en av Petter Northugs mangeårige rivaler i skisporet, tror tiden har løpt fra den norske veteranen. I et intervju med SVT sier Halfvarsson at han gjerne vil se Northug i VM i trondheim neste år, men at han ikke har noen tro på at det skjer. – Det skal nok et mirakel til om Petter skal rekke et mesterskapet på hjemmebane. Jeg hadde blitt glad om han klarte det, det hadde vært så kult. Men jeg setter ikke pengene mine på Petter Northug, dessverre, sier den svenske langrennsprofilen. Northugs solide løp og 2.-plass i norgescupen i Nes sist helg satte fart i spekulasjonene om at 38-åringen kan være aktuell for verdenscup og VM. Men de færreste tror det er mulig, også Sverige-stjernen Frida Karlsson. – Jeg tror han får det vanskelig med å slå seg inn i det laget. Han er på en måte født i feil land, sier hun og viser til bredden av toppløpere i norsk herrelangrenn. William Poromaa har et lite håp om å se Northug på startstreken i trondheim. – Jeg har ikke møtt Petter, så jeg håper at han kommer seg dit så jeg får møte ham. Han får krige på, sier han. (NTB)
Tidspunkt: 09-02-2024 - Kl.14:07 - Kilde: NRK - Info


33. Hagen med strålende langrenn i Otepää – leder før hoppingen
Verdenscupleder Ida Marie Hagen klarte å skaffe seg 2,7 poengs forsprang foran hoppdelen i kombinertløpernes fellesstart i estiske Otepää. Hun var klart best i langrennet over 5 kilometer, der hun gikk i front hele veien og til slutt vant med 10,9 sekunder. Det utgjør 2,7 poeng i hoppbakken. Gyda Westvold Hansen ble nummer to, mens tyskeren Nathalie Armbruster fulgte halvsekundet bak henne. Derfra skilte det hele 17,5 sekunder til den finske fireren Lumia Nurmela. Fellesstarten er den eneste for kvinnene denne sesongen og den første siden 2022. Øvelsen er på VM-programmet i trondheim neste år. – Det blir en ganske åpen konkurranse der du ikke får den store forskjellen i langrennet. Det er fint for publikum. Alt avgjøres i hoppbakken, sa Norges sportssjef Ivar Stuan før start. Hopprennet starter klokken 16.15. (NTB)
Tidspunkt: 09-02-2024 - Kl.13:03 - Kilde: NRK - Info


34. Bergerud forlenget Kolstad-kontrakten
andslagskeeper Torbjørn Bergerud har skrevet en ny kontrakt med håndballklubben Kolstad. Den strekker seg til sommeren 2025. Bergerud bekrefter kontraktsenigheten til Adresseavisen. Klubben bekrefter selv enigheten på X. – Jeg er veldig fornøyd. Jeg har vært trygg på valget hele veien, og har hatt lyst til å fortsette her, sier Bergerud. Bergerud kom til klubben sommeren 2022. I og med at den nye kontrakten strekker seg til sommeren 2025, er han forberedt på spørsmål om sin fremtid. – Det kan nok hende. Vi får se til den tid. Man forholder seg til kontrakten, så er det forhandlinger om forlengelse eller andre klubber som vil komme på banen. Det er vanlig prosess, sier Bergerud. Nylig skrev landslagskompis Sander Sagosen en ny kontrakt med trondheim-klubben. (NTB)
Tidspunkt: 06-02-2024 - Kl.10:12 - Kilde: NRK - Info


35. Johaug ser ikke VM-håp for Northug: – Skulle ønske jeg kunne si ja
Therese Johaug har ikke lukket døra for eget comeback under VM i trondheim neste år, men tviler på at Petter Northug blir å se i VM-løypene i Granåsen.
Tidspunkt: 05-02-2024 - Kl.16:11 - Kilde: NRK - Info


36. Riiber bekrefter operasjonsdato – mister flere måneder før VM-sesong
Jarl Magnus Riiber bekrefter til NRK at han skal operere skulderen i mars. Operasjonen skal gjennomføres 19. mars – to dager etter verdenscupavslutningen i trondheim. – Jeg vil ikke hoppe av nå og droppe muligheten min for å vinne min femte verdenscupsesong sammenlagt, sier Riiber til NRK. Dermed mister kombinertesset flere måneder i oppkjøringen før VM-sesongen. – Jeg mister opp til to måneder hopping. Men det er flest oppsider ved å gjøre en operasjon på det tidspunktet, forklarer han. Riiber fikk skulderen ut av ledd under verdenscuphelgen i finske Ruka i november, og har slitt med den over lengre perioder.
Tidspunkt: 05-02-2024 - Kl.08:15 - Kilde: NRK - Info


37. Riiber skal operere skulderen
Den vonde skulderen til Jarl Magnus Riiber skal opereres to dager etter verdenscupavslutningen i trondheim i mars. Dermed mister kombinertesset flere måneder med normal trening før den kommende VM-sesongen. 26-åringen leder verdenscupen overlegent, med 361 poeng ned til Stefan Rettenegger. Riiber har ved en rekke anledninger fått skulderen ut av ledd de siste årene, både i og utenfor konkurranse.
Tidspunkt: 04-02-2024 - Kl.21:24 - Kilde: NRK - Info


38. Westvold-Hansen vil til Otepää - sportssjefen er ikke overbevist
Neste helg er det verdenscup i Otepää i Estland for kombinertutøverne. Til NRK sier Gyda Westvold Hansen at hun er sikker på at hun kommer til å stille til start i Otepää, Ivar Stuan, sportssjef for kombinert, er derimot ikke helt overbevist om det. – Jeg tror vi skal tenke på om Otepää neste helg er så smart. Det er kanskje like bra å reise hjem og legge beina høyt, og hvile for å komme i vater igjen, sier Stuan. Han understreker at det er viktig å få en god avslutning på sesongen for Gyda, og trekker frem konkurransene i Midtstua, Holmenkollen og prøve-VM i trondheim. – Men om hun skal gå i Otepää eller ikke, avgjøres ikke her og nå. Likevel tror jeg oddsen for at hun blir hjemme er ganske lav, sier Stuan videre. Til syvende og sist er det opp til Westvold-Hansen selv om hun går eller ikke, sier Stuan. – Hvis hun vil dit skal hun få lov til å være med. Vi har plass. Det får vi ta en prat på. Hun har jo slitt med helsen i det siste, sier sportssjefen.
Tidspunkt: 03-02-2024 - Kl.15:02 - Kilde: NRK - Info


39. Kristiansund signerte ettertraktet Ranheim-profil – Ønsker å være litt «idiot» ute på banen
Rosenborg og Kongsvinger har tidligere ønsket seg Ranheims Ruben Alte. Nå er han klar for Kristiansund. Klubbene bekrefter selv overgangen mandag. Alte har de siste sesongene vært fast på Ranheims midtbane. Han hadde en spesielt god sesong i fjor, da han ble tatt ut på årets lag i 1. divisjon av NTB. Midtbanespilleren har nå signert en fireårskontrakt med Kristiansund. – Det er stort å komme hit! Jeg gleder meg til å ta på meg drakta og gå ut på banen for KBK, sier Alte. I fjor sommer var han ønsket av Kongsvinger, men valgte å si nei til tilbudet. I stedet blir det nå eliteseriespill i KBK. – Det blir artig og spennende å spille i Eliteserien. Jeg ville ta et steg opp. Jeg tror jeg er klar for det, og gleder meg til å bevise at jeg er god nok, sier Alte. – Jeg ønsker å levere mål og målpoeng, og være litt «idiot» ute på banen – ikke bare være snill, men få litt fart i fotballen, legger han til. Alte har spilt over 100 kamper for Ranheim etter at han kom til trondheimsklubben i 2020. Tidligere spilte han for Steinkjer og Namsos. – Ruben er en spiller vi har sett på lenge, og dette er en kjempespennende signering. Han er en klassisk indreløper med ferdigheter som passer utrolig godt til KBK. Han er en «late bloomer» og har ikke spilt i Eliteserien ennå, men vi tror han kan ta eliteserienivået raskt, sier Eirik Hoseth, sportslig leder i KBK. Han hevder signaturen ble sikret i konkurranse med flere. – Flere klubber har sett på ham og også lagt inn konkrete bud. At han kommer hit viser at KBK er en attraktiv klubb, og det viser også at KBK vil investere når vi finner den riktige spilleren, sier Hoseth. (NTB)
Tidspunkt: 29-01-2024 - Kl.19:16 - Kilde: NRK - Info


40. Langløpsstjerne vil satse mot VM på hjemmebane
– Neste år er planen først og fremst å kvalifisere seg til VM, så da blir langløp i andre rekke, sier Magni Smedås til NRK. Om ett drøyt år håper Ski Classics-stjernen, som søndag ble nummer to da hun forsøkte å forsvare fjorårets Marcialonga-triumf, å stå på startstreken i VM i trondheim. – Det blir gøy å forsøke å gå mer verdenscup neste år, men det er veldig gøy å langløp også, så jeg håper å kunne kombinere, fortsetter Dalsbygda-kvinnen. 28-åringen markerte seg med topplasseringer i den nasjonale åpningen på Beitostølen, med henholdsvis sjetteplass i 10 km fri teknikk og syvendeplass i 10 km klassisk. Nå sikter Smedås, som kan se tilbake på karrierebeste med åttendeplass i verdenscupen tilbake i Davos desember 2019, mot å utfordre de svenske jentene som dominerer i verdenscupen. – All ære til de svenskene jentene som gjør det bra, men det hadde vært artig med en duell mellom oss og de svenske jentene, sier Smedås og smiler.
Tidspunkt: 28-01-2024 - Kl.14:41 - Kilde: NRK - Info


41. Norges del av håndball-VM i 2025 spilles på Fornebu
Sander Sagosen får ikke spille VM i hjembyen trondheim neste år. Alle kampene som skal spilles på norsk jord legges til Telenor Arena på Fornebu utenfor Oslo. Det opplyser Norges Håndballforbund i en pressemelding lørdag. Mangel på støtte fra trondheim kommune gjør at man har gått bort fra planen om å legge kamper til trønderhovedstaden. Det er Norge, Danmark og Kroatia som deler på arrangøransvaret for verdensmesterskapet om ett år. Norge har hovedansvaret. Telenor Arena på Fornebu skal ved siden av å huse kampene i Norges innledende gruppe også være vertskap for ytterligere ett innledende puljespill. Norge spiller også alle sine utslagskamper der, inkludert et eventuelt finalespill. – Vi er glade over at dette er på plass, sier håndballpresident Kåre Geir Lio i en uttalelse. (NTB)
Tidspunkt: 27-01-2024 - Kl.09:47 - Kilde: NRK - Info


42. Saltvik Pedersen nummer fire i slalåm
Paraalpinist Jesper Saltvik Pedersen endte like utenfor pallen i onsdagens slalåmrenn i sveitsiske Veysonnaz. Karmøy-utøveren fikk ikke maks klaff i den første omgangen for sittende, og 24-åringen la seg 2,6 sekunder bak ledende René De Silvestro. Heller ikke i andre omgang fikk 22-åringen helt sving på kjøringen, og Saltvik Pedersen endte til slutt 3,28 sekunder bak vinneren Jeroen Kampschreur fra Nederland. Magnus Valø Bachen kjørte på sin side ut i førsteomgangen. Saltvik Pedersen innledet uken med en annenplass i storslalåm, før han tirsdag tok steget opp på toppen av pallen i samme disiplin tirsdag. Karmøy-utøveren har bokført en rekke seirer i årets sesong, og i starten av januar fikk han prisen som årets mannlige parautøver under Idrettsgallaen i trondheim Spektrum. Marcus Grasto Nilsson bommet i førsteomgangen i stående, og 22-åringen lå helt sist før finaleomgangen. Der ble han attpåtil diskvalifisert. (NTB)
Tidspunkt: 24-01-2024 - Kl.12:42 - Kilde: NRK - Info


43. Skistad står over verdenscuprunde
Kristine Stavås Skistad har vært i finalen i samtlige sprintrenn i verdenscupen denne sesongen, men hun står over lørdagens sprint i sveitsiske Goms. Det ble klart da Norges Skiforbund mandag kom med uttaket til den kommende verdenscuprunden. Skistad er blitt enig med trenerne om at hun står over sprintrennet i Goms. – Jeg står over for å få tid til å legge inn en god treningsperiode før resten av sesongen, sier Skistad i pressemeldingen. 24-åringen er nummer to i sprintverdenscupen og er den eneste norske kvinnen som har vunnet et verdenscuprenn denne sesongen. Det gjorde hun da hun vant sprinten i trondheim før jul. I Goms er det sprint fri teknikk lørdag. Dagen etter er det 20 kilometer fellesstart i fri teknikk på programmet, mens det er blandet stafett fredag. Erik Valnes, som er nummer to i verdenscupen sammenlagt, er for øvrig ikke tatt ut til søndagens 20-kilometer. Hele uttaket kan du se her!
Tidspunkt: 22-01-2024 - Kl.13:26 - Kilde: NRK - Info


44. Mer trøbbel for Norge – får ikke hjemmebane i OL-kvalifiseringen i håndball
De norske håndballgutta er i trøbbel i EM. I mars venter en knalltøff OL-kvalifisering, men uten fordel av hjemmepublikum. Norges sjanse til å spille EM-semifinale er minimale etter 32-37-tapet mot Portugal. Det gjenstår tre kamper i hovedrunden mot Nederland, Danmark og Sverige. Uansett hvor svakt EM ender for Norge, er laget sikret plass i OL-kvalifiseringen i mars. Men der kan laget havne i en meget hard gruppe, blant annet mot Tyskland som ligger an til å spille på hjemmebane. I tillegg venter et annet europeisk lag av god klasse. Siste deltaker bli trolig en afrikansk nasjon. De to beste i gruppen sikrer OL-spill. Norge kommer ikke til å dra fordel av hjemmepublikum i jakten på OL-billett. – Vi skulle gjerne arrangert OL-kvalifiseringen, men verken Oslo Spektrum eller trondheim Spektrum er ledig den aktuelle perioden. Det er de to eneste arenaene i Norge som tilfredsstiller kravene til Det internasjonale håndballforbundet, sier generalsekretær Erik Langerud i Norges Håndballforbund til NTB. (NTB)
Tidspunkt: 18-01-2024 - Kl.09:37 - Kilde: NRK - Info


45. Klæbo og Udnes Weng tilbake på verdenscuplaget
Sist sesongs verdenscupvinnere i langrenn, Johannes Høsflot Klæbo og Tiril Udnes Weng, er begge med igjen i verdenscupen i langrenn i Oberhof til helgen. Klæbo vant de tre siste verdenscuprennene i trondheim før jul, men sykdom gjorde at han måtte trekke seg fra årets Tour de Ski i Italia og Sveits. Klæbo ledet verdenscupen sammenlagt etter rennene i trondheim, men falt ned til 5.-plass i sammendraget siden han ikke deltok i touren. Tiril Udnes Weng trøblet også med sykdom i forkant av årets sesong og har ennå ikke gått noen verdenscuprenn i sesongen 2023/2024. Hun gikk sesongens to første skirenn i Otepää i Estland. Det handlet om skandinavisk cup, og 27-åringen sesongåpnet med å bli utslått i semifinalen i sprint fredag. Under lørdagens 20 kilometer i klassisk stil ble hun bare slått av Finlands Johanna Matintalo. I tyske Oberhof er det følgende program 19.-21. januar: Sprint klassisk (fredag), 20 kilometer klassisk fellesstart (lørdag) og stafetter (søndag). (©NTB)
Tidspunkt: 15-01-2024 - Kl.11:58 - Kilde: NRK - Info


46. NM-gull i sprint til Bjørn Magnussen
Bjørn Magnussen fra trondheim ble norgesmester i sprint skøyter i Vikingskipet lørdag. Han var best med sluttsummen 141.295, Henrik Rukke tok sølvet med 143.345, mens Erik Resell ble tredjemann med 144.185. Magnussen vant alle distanser. NM allround avsluttes søndag. (NTB)
Tidspunkt: 13-01-2024 - Kl.18:12 - Kilde: NRK - Info


47. Tidligere Stabæk-spiller Bakenga til Kypros
Fotballspilleren Mushaga Bakenga (31) er klar for den kypriotiske klubben Apollon Limassol, melder TV 2. Trønderen er blitt enig om en avtale ut sesongen med opsjon om en ettårig forlengelse. Bakenga er født og oppvokst i trondheim og har sin bakgrunn i Rosenborg hvor han var i 2012 før han gikk til Brugge. Han var også innom Esbjerg og tyske Eintracht Braunschweig før han gikk på lån til Molde i 2016. Han var tilbake i RBK i 2017. Så gikk turen til Tromsø og to år der. Så ble det Ranheim og Odd før han var to sesonger i japanske Tokushima Vortis. Foran fjorårets sesong kom han til Stabæk. Nå fortsetter karrieren i kypriotisk fotball hvor Kjetil Rekdal ble klar som trener for Omonoia tidligere denne uken. (©NTB)
Tidspunkt: 11-01-2024 - Kl.13:45 - Kilde: NRK - Info


48. Olaus Skarsem forlater Rosenborg
Trønderen Olaus Skarsem forlater Eliteserien og Rosenborg til fordel for bulgarske CSKA Sofia. Der blir 25-åringen lagkamerat med to andre nordmenn. Det bekrefter klubben i sine mediekanaler. Skarsem gikk gradene i trønderklubbens ungdomsakademi, før han i 2019 ble lånt ut til Ranheim. Året etter forlot han trondheim permanent på en gratisovergang til Kristiansund. I august 2021 vendte han omsider tilbake til Lerkendal. Nå fortsetter 25-åringen karrieren i Bulgaria, der han blir lagkamerat Jonathan Lindseth og Tobias Heintz. (NTB)
Tidspunkt: 10-01-2024 - Kl.16:25 - Kilde: NRK - Info


49. Hovland med solid start på siste runde på Hawaii
Viktor Hovland har fått fire birdier på første halvdel av siste runde av PGA-turneringen på Hawaii. Det plasserer nordmannen godt i kampen om en gjev plassering i sesongens første turnering på touren. Han ligger på 19 slag under par totalt og har tre opp til teten. En stor andel av spillerne foran har imidlertid spilt færre hull enn Hovland. Nordmannen hadde seks slag opp til leder Chris Kirk før siste runde. Hovland fikk en god start med birdie på hull nummer én. Deretter ble det samme resultat på hull tre, fem og ni. Han har ni hull igjen av turneringen på Hawaii. Hovland ble lørdag kåret til årets forbilde på Idrettsgallaen i trondheim. Vinneren av Tournament of Champions stikker av med en premiesum på 37,3 millioner kroner. Samlet ligger 207,8 mill. i potten denne uka. (NTB)
Tidspunkt: 07-01-2024 - Kl.22:47 - Kilde: NRK - Info


50. Hovland med solid sisterunde på Hawaii
Viktor Hovland klarte seks birdier på siste runde av PGA-turneringen på Hawaii. Det holdt imidlertid ikke til å heve seg på resultatlistene. Hovland spilte de resterende hullene på par og endte dermed seks slag under par på sisterunden. Totalt havnet han 21 slag under par. Det plasserte ham på en delt 22.-plass. – Jeg synes det er mer enn en godkjent sesongstart, sier Discovery-kommentator Henrik Bjørnstad til Eurosport. Hovland hadde seks slag opp til leder Chris Kirk før siste runde. Amerikaneren hadde en jevn og god runde søndag og gikk de 18 hullene åtte slag under par. Han ble pustet i nakken av landsmannen Sahith Theegala, som gikk runde ti slag under par. Men en total på 29 slag under par plasserte Kirk ett slag foran Theegala. Vinneren av Tournament of Champions fikk med seg en premiesum på 37,3 millioner kroner. Samlet lå 207,8 millioner kroner i potten. Åpningsturneringen ble spilt i Kapalua på øya Maui. Litt lenger sør ligger byen Lahaina, som i fjor ble rammet av en omfattende skogbrann. Over 2200 bygninger ble ødelagt og flere titall mennesker døde. Hovland ble lørdag kåret til årets forbilde på Idrettsgallaen i trondheim. (©NTB)
Tidspunkt: 07-01-2024 - Kl.22:47 - Kilde: NRK - Info


51. Hovland med i tetkampen på Hawaii
Det norske golfesset Viktor Hovland kjemper helt i toppen i sesongåpningen på PGA-touren på Hawaii. Hovland ble lørdag kåret til årets forbilde på Idrettsgallaen i trondheim. Nærmest samtidig slo han ut på tredje runde av PGA-åpningen på Hawaii, der han kjemper om det helt store. Etter én eagle og én birdie på sine åtte første hull er nordmannen 17 slag under par totalt. Det skiller bare ett slag opp til amerikanske Akshay Bhatia på lederplass. Hovland jakter å bli medlem av en svært eksklusiv klubb i helgen. Han kan nemlig bli den fjerde spiller de siste 15 årene til å vinne tre turneringer på rad på PGA-touren. Hovland vant de to siste turneringene sist sesong.
Tidspunkt: 06-01-2024 - Kl.22:53 - Kilde: NRK - Info


52. Kalvå bryter Tour de Ski
Anne Kjersti Kalvå står av Tour de Ski før de to avsluttende rennene i Italia i helgen. Det bekrefter Skiforbundet i en presseoppdatering. – Kroppen responderer ikke som forventet i konkurranser. Anne Kjersti reiser derfor hjem for å hvile og forberede seg til nye skirenn, sier trener Stig Rune Kveen. Kalvå ble nummer 13 på torsdagens jaktstart i Davos og lå på en 18. plass sammenlagt etter fem av syv konkurranser i Tour de Ski, to minutter og 46 sekunder bak sammenlagtleder Jessie Diggins. Kalvå brøt også fellesstarten med skibytte i trondheim tidligere denne sesongen og har ikke oppnådd de samme toppresultatene denne sesongen som gjennombruddssesongen 2022/23, hvor hun tok ett gull og to sølv i VM. Kalvå fullførte heller ikke Tour de Ski forrige sesong, men da etter en positiv koronatest. Kalvå lå den gang på en tredjeplass etter fire av syv etapper. Tidligere i Tour de Ski har også Kristine Stavås Skistad, Lotta Udnes Weng og Silje Theodorsen stått av blant de norske kvinnene. Blant de norske mennene har Didrik Tønseth gitt seg. Også den svenske sprintspesialisten Maja Dahlqvist bryter Tour de Ski før de to avsluttende rennene i Val di Fiemme. Det opplyser Det internasjonale ski- og snøbrettforbundet (FIS). Dahlqvist ble nummer fire på sprinten i Davos onsdag og lå på 30. plass sammenlagt etter torsdagens jaktstart.
Tidspunkt: 04-01-2024 - Kl.17:04 - Kilde: NRK - Info


53. Amundsen spurtslo norsk overraskelse i Tour de Ski
Norge tapetserte pallen i torsdagens jaktstart. Øverst på pallen sto Harald Østberg Amundsen, som fikk tøff konkurranse fra overraskelsen Henrik Dønnestad. 27-åringen, som tok bronse på 10 kilometer klassisk under prøve-VM i Granåsen i trondheim, var råsterk i en lang duell med sammenlagtleder Harald Østberg Amundsen. Duellen varte helt inn på oppløpet, og til slutt vant Amundsen duellen. Amundsen var langt nede etter å ha falt ut av onsdagens sprint i kvartfinalen, men slo kraftig tilbake torsdag. Han startet som nummer 14, men hentet inn alle og vant til slutt rennet. Nå er sammenlagtseieren i Tour de Ski ikke langt unna for Amundsen. – Han leder touren med et hav nå, sier NRK-kommentator Jann Post. – Nå skal det veldig mye til for at han ikke vinner sammenlagt, supplerer langrennsekspert Torgeir Bjørn. Martin Løwstrøm Nyenget, som måtte slippe noen kilometer fra mål, endte på tredjeplass og sørget for helnorsk pall.
Tidspunkt: 04-01-2024 - Kl.13:00 - Kilde: NRK - Info


54. Vil servere alkohol under Granåsen-VM – møter skarp kritikk
Arrangøren av ski-VM i Granåsen ønsker å tilby alkoholservering under mesterskapet i 2025. – Det handler om å skape en helhet på arenaen som gjør at det er mulig å nyte alkohol, mat og oppleve idrett, sier Truls Torvik i VM-ledelsen til Adresseavisen. Det er nulltoleranse for alkoholservering på norske idrettsarrangementer, men arrangøren håper på tillatelse av trondheim kommune. Skihopper Silje Opseth, som er ambassadør i Idrett uten alkohol, er skeptisk til forslaget. – Jeg er veldig skeptisk med bakgrunn i hva jeg har opplevd tidligere. I Kollen opplever jeg at det er mye fyll, og derfor er jeg kritisk til det norske folks drikkekultur. Jeg ser at det funker bra i Europa, men jeg er hakket mer kritisk til det med nordmenn, sier Opseth til avisen. VM i Granåsen arrangeres 26. februar til 9. mars 2025.
Tidspunkt: 02-01-2024 - Kl.09:02 - Kilde: NRK - Info


55. Bryter Tour de Ski
Lotta Udnes Weng bryter Tour de Ski. Det melder Norges Skiforbund mandag morgen. Ifølge pressemeldingen våknet hun med sår hals første nyttårsdag. Weng var en av mange løpere som slet med sykdom etter verdenscupen i trondheim den siste uka før jul. Hun lå på 22. plass, 1.45 bak ledende Jessie Diggins, før dagens 20 km lange jaktstart i fristil i Toblach. Ifølge Det internasjonale skiforbundet (FIS) trekker også britiske Andrew Musgrave og Eva Urevc fra Slovenia seg etter to av sju etapper.
Tidspunkt: 01-01-2024 - Kl.07:31 - Kilde: NRK - Info


56. Niskanen melder forfall til Tour de Ski
Den finske langrennsstjernen Iivo Niskanen føyer seg inn i rekken av utøvere som mister Tour de Ski med sykdom. Niskanen skriver på Instagram at han følte at det var noe som ikke stemte under prøve-VM i trondheim i midten av desember, – Sykdommen som startet der, gjør at jeg ikke kan delta i Tour de Ski. Det er trist, skriver Niskanen. Tidligere torsdag har både Simen Hegstad Krüger og Johannes Høsflot Klæbo meldt forfall til Tour de Ski med sykdom. Tour de Ski starter i Toblach 30. desember, og avsluttes i Val di Fiemme 7. januar.
Tidspunkt: 28-12-2023 - Kl.18:19 - Kilde: NRK - Info


57. Klæbo mister Tour de Ski etter sykdom: – Kommer dessverre for tidlig for ham
Johannes Høsflot Klæbo har slitt med sykdom etter prøve-VM i trondheim, og går derfor glipp av et av sesongens store mål.
Tidspunkt: 28-12-2023 - Kl.16:17 - Kilde: NRK - Info


58. Rita Ottervik i ny jobb
Tidligere trondheim-ordfører Rita Ottervik (Ap) blir samfunns- og myndighetskontakt for ski-VM 2025. Tidligere i høst forlot hun politikken etter 20 år som øverste sjef i trondheim. Nå går Ottervik løs på nye oppgaver. – Det var kjempeartig å være med på prøve-VM. Veldig stas å få servere utøverne mat og drikke, og oppleve arrangementet fra innsiden sammen med alle de andre frivillige, sier Rita Ottervik. (NTB)
Tidspunkt: 20-12-2023 - Kl.11:03 - Kilde: NRK - Info


59. Karlsson og Sundling klare for Tour de Ski
Frida Karlsson og sykdomsrammede Jonna Sundling er med i den svenske langrennstroppen til Tour de Ski. Det skjer etter usikkerhet rundt formen til begge løperne. Karlsson har slitt med ettervirkninger etter koronasykdom, og hun droppet søndagens 10 kilometer i trondheim. – Slik kroppen er nå, vet jeg ikke engang om jeg kommer meg gjennom Tour de Ski, sa hun til Aftonbladet da. Sundling har også vært covidsyk, og hun har ikke konkurrert siden verdenscupåpningen i finske Ruka i november. Så sent som i forrige uke uttrykte trener Magnus Ingesson bekymring for tilstanden hennes. – Det kan ta tre til fire uker. Covid kan sette sine spor. For enkelte kan det ta opptil tre måneder, sa han. Både Karlsson og Sundling er likevel med i den svenske Tour-troppen. Den teller totalt ti kvinner og ni menn, skriver Aftonbladet. Touren starter i Italia 30. desember. (©NTB)
Tidspunkt: 19-12-2023 - Kl.14:51 - Kilde: NRK - Info


60. RBK må vrake spillere til treningsleir
Som følge av klubbens anstrengte økonomi har Rosenborg-spillerne fått beskjed om at enkelte spillere må bli værende i trondheim når laget reiser på treningsleir i januar, ifølge Adresseavisen og Nidaros. For øyeblikket har spillerne juleferie før de samles 9. januar og reiser til Gran Canaria 10. januar. RBK-stallen teller i dag 26 spillere, men dersom ingen spillerne blir solgt før avreise må noen av spillerne bli værende i trondheim og trene med rekruttlaget.
Tidspunkt: 18-12-2023 - Kl.22:11 - Kilde: NRK - Info


61. Refser prøve-VM: – Jeg forlater trondheim skuffa og forvirra
Kritikken hagler fra anerkjent svensk skikommentator.
Tidspunkt: 18-12-2023 - Kl.17:23 - Kilde: NRK - Info


62. Strøm til MR-undersøkelse
Anna Odine Strøm falt stygt i hoppbakken under kvalifiseringen i Engelberg fredag. Overfor NRK bekrefter landslagstrener Christian Meyer at hopperen skal til MR-undersøkelse i dag. – Vi får svar på den i løpet av uka. Vi sette oss sammen når vi får vite hva som egentlig har skjedd med det kneet. Så skal vi legge en god plan inn mot VM i trondheim. – Hva frykter du? – At det er en langtidsskade i kneet. Det er det som ble sagt av legen også. Nå har jeg lært meg at vi skal vente til vi får det ordentlige svaret, så trenger vi ikke å bekymre oss frem til da, sier Meyer.
Tidspunkt: 18-12-2023 - Kl.13:51 - Kilde: NRK - Info


63. Karlsson står over i trondheim
Frida Karlsson dropper søndagens 10 kilometer klassisk i verdenscupen i langrenn. Svensken slet seg i mål til en 14.-plass på lørdagens 20 kilometer med skibytte, og sa allerede da at hun var usikker før dagens renn. Fjorårets vinner av Tour de Ski har slitt med sykdom i starten av sesongen. Hun sa før helgen at det var en litt ydmyk og beskjeden versjon som gikk inn i helgen. Neste renn etter Prøve-VM i trondheim Tour de Ski er fra 30. desember til 8. januar.
Tidspunkt: 17-12-2023 - Kl.08:48 - Kilde: NRK - Info


64. Kalvå står over 10-kilometeren
Anne Kjersti Kalvå har slitt i sesongstarten. Lørdag brøt hun fellesstarten under prøve-VM i trondheim. Lørdag kveld ble det klart at hun ikke stiller til start søndag – Det viktigste for Kalvå nå blir å lade batteriene og forberede seg til fremtidige skirenn, sier trenerduoen Sjur Ole Svarstad og Stig Rune Kveen i en pressemelding. Kalvå erstattes av Julie Bjervig Drivenes.
Tidspunkt: 16-12-2023 - Kl.18:54 - Kilde: NRK - Info


65. Skistad til topps etter monsterspurt
Kristine Stavås Skistad var raskest av alle i fredagens sprint i prøve-VM i trondheim og tok sin første verdenscupseier for sesongen.
Tidspunkt: 15-12-2023 - Kl.14:22 - Kilde: NRK - Info


66. Skistad med sesongens første verdenscupseier
Kristine Stavås Skistad (24) gikk inn til hjemmetriumf i verdenscupsprinten i trondheim. Skistad kom seg videre på tid fra et svært tøft semifinaleheat. Der kjempet hun mot svensketrioen Ribom, Linn Svahn og Maja Dahlqvist samt Sveits-profilen Nadine Fähndrich. Målfoto måtte til for å skille Ribom, Svahn og Skistad. Dermed måtte Norges fremste sprinter vente og se om tiden var god nok. Skistad hadde hundredelene på sin side. Lotta Udnes Weng var Norges andre løper i finalen. Også hun kom seg dit på tid. Tidligere på dagen trøblet Skistad i prologen. Hun gikk ut tidlig i snødrevet og var over sju sekunder bak kvalifiseringsvinner Linn Svahn. Det holdt til en 21.-plass. – Dette er ikke en pangprolog av Skistad, sa NRKs ekspertkommentator Torgeir Bjørn. I utslagsrundene slo Skistad kraftig tilbake. Norge fikk med seks løpere til kvartfinalene. Der røk Maria Hartz Melling, Anne Kjersti Kalvå og Ane Appelkvist Stenseth ut. I semifinalen forsvant også Mathilde Myhrvold. Som arrangørland kunne Norge stille med hele tolv løpere til start. Det er dobbelt så mange laget vanligvis har i verdenscupen. Disse ble slått ut i prologen: 33) Kristin Austgulen Fosnæs, 34) Anna Svendsen, 37) Margrethe Røssum Dyrhovd, 38) Helene Ekrheim Haugen, 41) Julie Bjervig Drivenes, 45) Milla Grosberghaugen Andreassen. I 2025 blir det ski-VM i trondheim. Helgens renn er viktig testkjøring for arrangøren. (NTB)
Tidspunkt: 15-12-2023 - Kl.14:22 - Kilde: NRK - Info


67. Skistad slapp med skrekken: – Det er litt overraskende
Linn Svahn var suveren i fredagens prolog under prøve-VM i trondheim. Kristine Stavås Skistad endte på 21. plass.
Tidspunkt: 15-12-2023 - Kl.10:51 - Kilde: NRK - Info


68. Sundlings trener bekymret etter covidsykdom
Kan den svenske langrennsstjernen Jonna Sundling komme i formen til Tour de ski? Det bekymrer trener Magnus Ingesson seg for at ikke går. – Vi skal skynde oss sakte med tanke på at hun ble veldig syk. Det er viktig å være litt forsiktig i starten. Erfaring fra tidligere viser at det sjelden er bra å kjøre for hardt etter covid-sykdom, sier Ingesson. Dagen etter verdenscupåpningen i Ruka i slutten av november kom meldingen om at Jonna Sundling hadde blitt syk med covid-19. OL- og VM-gullvinneren hadde også mer alvorlige symptomer enn landslagskollegene som ble syke samtidig. Sundling har imidlertid begynt å trene og torsdag skal hun ta en test for å sjekke status på kroppen. Det gjøres ved å gå på rulleski på en stor tredemølle. Sundling står over helgens verdenscuprenn i trondheim for å sikre start i Tour de Ski. Touren starter i Italia 30. desember. (NTB)
Tidspunkt: 14-12-2023 - Kl.08:34 - Kilde: NRK - Info


69. Svensk stjerne mister prøve-VM i trondheim
Sveriges sprintess Jonna Sundling er fortsatt ikke i form og blir ikke å se i verdenscupkonkurransene i trondheim. Verdensmesteren har mistet flere renn i det siste som følge av koronasmitte. – Jonna Sundling er dessverre ikke helt frisk fra covidsykdom, og derfor står hun over denne helgen også. Vi håper hun kan være tilbake til konkurransene etter jul, sier landslagssjef Anders Byström i en pressemelding. Med i det svenske uttaket er derimot Johanna Hagström. Hun er tilbake fra sykdom. De NRK-sendte rennene i trondheim vil fungere som et prøve-VM. I 2025 er byen vertskap for verdensmesterskapet i nordiske grener. (NTB)
Tidspunkt: 12-12-2023 - Kl.14:09 - Kilde: NRK - Info


70. Emil Iversen vraket til prøve-VM
Mandag offentliggjorde Norges Skiforbund hvilke løpere som får gå prøve-VM i trondheim den kommende helgen. Emil Iversen er ikke med. Iversen ble vurdert som ikke god nok til en plass blant de 12 norske herrene som får gå 10 km klassisk under prøve-VM i trondheim kommende helg. Det bekrefter landslagstrener Eirik Myhr Nossum overfor NRK. – Det var tett, men andre utøvere ble rangert foran, sier Nossum. Dette til tross for at Iversen ble nummer tre på distansen i den nasjonale åpningen på Beitostølen og nummer fire i norgescupen på Gålå. Inne på laget er derimot Henrik Dønnestad og Mikael Gunnulfsen, som sto på seierspallen sammen med Johannes Høsflot Klæbo på Gålå. Nossum har også tatt ut Amund August Korseth, som endte på plassen bak Iversen på Gålå. Landslagstreneren forklarer dette valget med alderen. Korseth er født i 2000 og er dermed ni år yngre enn femmilsverdensmesteren fra 2021. – Iversen hadde forståelse for det, og gleder seg til å gå tre renn i Skandinavisk Cup i Vuokatti, sier Nossum. Heller ikke regjerende verdenscupvinner Tiril Udnes Weng stiller til start i trondheim. Hun har slitt med sykdom og har ennå ikke konkurrert denne sesongen. Totalt er 42 løpere, fordelt på 20 kvinner og 22 menn, tatt ut til den NRK-sendte helgen i trondheim. Prøve-VM til det kommende verdensmesterskapet i trondheim i 2025 starter med sprint fredag, etterfulgt av skiathlon og klassisk lørdag og søndag. – Vi ser frem til en spennende verdenscup og prøve-VM på hjemmebane i nye Granåsen Skianlegg i trondheim med mange, gode norske løpere på start til helgen, sier landslagssjef Ulf Morten Aune i Skiforbundet.
Tidspunkt: 11-12-2023 - Kl.16:40 - Kilde: NRK - Info


71. Skjelbred blir Ranheim-spiller
Per Ciljan Skjelbred (36) slutter seg til 1.-divisjonsklubben Ranheim på en ettårskontrakt. Skjelbred fikk ikke oppholdet i RBK forlenget, men blir værende i trondheimsfotballen. Overgangen til Ranheim gir en tilværelse i på nest øverste nivå. Klubben bekrefter overgangen på sine nettsider. Midtbaneveteranens andre periode i Rosenborg strakte seg over tre sesonger. Før det var han over åtte år i Tyskland. Skjelbreds første RBK-epoke varte fra 2004 til 2011. Han la opp som landslagsspiller i 2017 etter å ha spilt 43 kamper for Norge. (NTB)
Tidspunkt: 11-12-2023 - Kl.13:54 - Kilde: NRK - Info


72. Danmark-smell nyttig vekker for Hergeirsson – Dale friskmeldt
Norges landslagssjef Thorir Hergeirsson tar med seg Danmarks sensasjonstap mot Japan som en viktig VM-påminnelse. Danskene falt torsdag med 26-27. Resultatet er et av de mest overraskende i VM-historien. – Det sier at det finnes nasjoner utenfor Europa som kan spille håndball. Og så viser det at vi antatte favoritter i kamper, og jeg sier absolutt ikke at Danmark ikke gjorde det, skal holde tunga rett i munnen og ha fokus på neste kamp og neste angrep, sier Hergeirsson til NTB. Norge møter Slovenia i hovedrunden i trondheim i kveld. Kari Brattset Dale er klarert for kamp etter å ha slitt med en ankel noen dager. Om hun spiller eller ikke, vil ikke Hergeirsson ut med. Norges lag offentliggjøres 19.30, en time før avkast. Norge har spilt mot Slovenia elleve ganger og vunnet hver gang. (NTB)
Tidspunkt: 08-12-2023 - Kl.12:55 - Kilde: NRK - Info


73. Kolstad nær ny mesterligaskalp – Kiel snudde til 26-25-seier på hjemmebane
Kolstad var nær nok en overraskelsesseier på bortebane mot gruppeleder Kiel, men tapte til slutt 26-25 i mesterligaen i håndball onsdag kveld. Dermed forsetter trønderne på 4.-plass med 9 poeng etter ti gruppespillskamper. Kiel topper gruppe A med 15 poeng. Fem minutter før full tid fikk Kolstads store stjerne, Sander Sagosen, det røde kortet etter at han var litt sen inn i en takling, hvor han traff en Kiel-spiller i ansiktet. Det skulle vise seg å bli skjebnesvangert da Kiel satt inn tre kjappe mål, og plutselig ledet kampen 24-23. Kolstad tok en stor skalp da de vant 36-31 over PSG hjemme i trondheim. Oppgjøret i Paris endte også i et imponerende 28-28-resultat. (NTB)
Tidspunkt: 06-12-2023 - Kl.21:16 - Kilde: NRK - Info


74. Dale og Nygaard på tribunen mot Angola
Norge spiller sin første kamp i hovedrunden i håndball-VM mot Angola onsdag kveld i trondheim. Det blir med linjespiller Kari Brattset Dale og keeper Olivia Lykke Nygaard på tribunen. Dermed er det Katrine Lunde og Silje Solberg-Østhassel som blir Norges keeperduo i kampen. Det er første gang de to begge er i kamptroppen i årets VM. Kampen starter 20.30 og du kan høre den direkte på NRK Sport.
Tidspunkt: 06-12-2023 - Kl.20:00 - Kilde: NRK - Info


75. SKATTELISTENE: Sjekk din kommune
Hvem tjener mest i Bergen? Hvem har størst formue i Stavanger? Hvem skatter mest i trondheim? Her kan du sjekke skattelistene for din kommune.
Tidspunkt: 06-12-2023 - Kl.05:22 - Kilde: E24 - Info


76. Dette er Norges neste VM-motstander
Norge gikk ubeseiret gjennom VM-gruppespillet og tar med seg fire poeng inn i hovedrunden, som starter onsdag. Mandag forflyttet den norske VM-troppen seg fra Stavanger til trondheim og mandag kveld ble det klart at Angola blir Norges første motstander i hovedrunden onsdag kl. 20.30. Norge vant nylig 32–24 mot nettopp Angola i årets VM-oppkjøring. Frankrike og Slovenia er de to øvrige landene Norge møter i VM-hovedrunden.
Tidspunkt: 04-12-2023 - Kl.20:46 - Kilde: NRK - Info


77. Priskutt for VM-håndball ga «stor interesse» – NHF slipper ikke salgstallene
Norges håndballforbunds billettgrep for å fylle VM-hallen i trondheim ser ut til å gi uttelling, men NHF oppgir ikke hvor mange adgangstegn som er solgt. Det var i forrige uke at billetter til første mellomrundekveld (med Norge i én av tre kamper), ble lagt ut kraftig rabattert etter tregt salg. – Det har vært en veldig stor interesse for billetter til onsdag etter at vi lanserte adventstilbudet. Vi ser også at det hver eneste dag forsvinner seter fra salkartene på de tre andre kampdagene (ikke inkludert i priskuttet) i trondheim, sier prosjektleder Kia Haftorn Otnes til NTB. – Vi oppgir ikke eksakte tall før det er fullt eller ferdigspilt, og det er det ikke ennå, men som salkartene viser, er flere av feltene på tribunen nå fylt opp alle fire dager. Tilskuerkapasiteten i trondheim Spektrum er vel 8000. (©NTB)
Tidspunkt: 04-12-2023 - Kl.14:28 - Kilde: NRK - Info


78. Stefan Kraft i ledelsen etter førsteomgang
Stefan Kraft sikter mot sin fjerde strake verdenscupseier i hopp og leder foran finaleomgangen på Lillehammer Marius Lindvik var beste norske hopper i førsteomgangen i stor bakke for menn på Lillehammer. – Det er et meget godt skihopp i vanskelige forhold, uttalte NRKs ekspert Johan Remen Evensen fra kommentatorbua. Lindvik var klart beste norske med sin 6. plass, i det som må sies å ha vært en skuffende omgang på hjemmebane for nordmennene. – Jeg er fornøyd. Det er tunge forhold og jeg følte jeg gjorde et bra hopp, så jeg krysser fingrene og kjører på i andreomgang, sier Marius Lindvik til NRK. Lindvik er 9,3 poeng bak østerrikske Stefan Kraft, som leder før finaleomgangen, med et hopp på 135 meter. Etterfulgt av Jarl Hörn og Karl Geiger på henholdsvis 2.- og 3. plass. Dermed fortsetter den tysk-østerrikske dominansen blant de mannlige hopperne. Halvor Egner Granerud får det ikke til å stemme om dagen. Søndag hoppet han 119 meter i førsteomgang. Det holdt til en 22-plass. – Jeg følte meg trygg da jeg landet at jeg kunne pakke bilen, dra i retning trondheim og se resten av andreomgang ett annet sted, men det viste seg å ikke bli sånn. Det var overraskende, sier Granerud til NRK. Kristoffer Sundal hoppet seg inn på 21. plass, Daniel Andre Tande på 24. plass og Johann André Forfang på 27. plass. – Innsatsen er bra. De gjør så godt de kan, men resultatene er ikke det vi hadde håpet på. Vi må finne ut hva som skal til for å få ut de beste hoppene fra Halvor, Daniel og Johann. De er ganske langt bak toppformen, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til NRK etter førsteomgang. Robin Pedersen, Bendik Heggli, Fredrik Villumstad og Robert Johansson kvalifiserte seg ikke til finaleomgangen.
Tidspunkt: 03-12-2023 - Kl.18:16 - Kilde: NRK - Info


79. Junior tok sprintseier på Gålå – klar for prøve-VM
19-årige Helene Ekrheim Haugen tok en overraskende seier i fredagens sprint i Norgescupen på Gålå. Junior Haugen slapp seg litt bak i starten av finalen, men fant en god rygg i Maria Hartz Melling og kom ut i på topp i siste bakke. – Dette er utklassing. En utrolig prestasjon. Her har vi et nytt kjempetalent. Det er det ingen tvil om, sa Vidar Løfshus på VGs sending fra rennet. – Jeg er veldig fornøyd med dagen. Dette var veldig gøy, sier vinneren, som representerer Holmen idrettsforening, til VG. Med seieren sikret 19-åringen seg billett til prøve-VM i trondheim, som også har et annet mål for øye: – Målet er å komme til junior-VM. Julie Bjervig Drivernes sikret andreplassen like foran Melling på tredjeplass. Landslagsløper Ane Appelkvist Stenseth endte sist i finalen. NRK/NTB
Tidspunkt: 01-12-2023 - Kl.14:14 - Kilde: NRK - Info


80. Dumper billettprisene i håndball-VM
Etter glisne tribuner i VM-åpningen i Stavanger, tas det grep før kvinnelandslaget skal spille hovedrunden i trondheim. Det bekrefter leder for medier og kommunikasjon Lars Hojem Kvam til Adresseavisen. – Vi setter ned alle priser til 200 kroner uansett plass i arenaen, ved kjøp av minimum tre billetter. Dette blir et pakketilbud for familie, vennegjenger eller lag, sier Kvam. De billigste billettene i trondheim kostet i utgangspunket 590 kroner. Norge spiller innledende runde i Stavanger, der prisene ligger mellom 400 og 890 kr. Kvam forteller at senkingen av prisene skjer etter at det har kommet flere tilbakemeldinger på at prisene er for høye, og at de har forståelse for at det er ekstra krevende i adventstiden i et år preget av dyrtid. Dumpingene av billettprisene vil gjelde for Norges første kamp i hovedrunden. Den spilles onsdag neste uke, og om Norge vinner sin gruppe vil de møter nummer tre i gruppen med Frankrike, Angola, Slovenia og Island. For Norge sin del kan det maksimalt bli spilt tre hovedrundekamper i trondheim Spektrum, samt en kvartfinale. Før den tid må Norge ta seg videre fra innledende runde i Stavanger. Første kamp endte 43-11 mot Grønland. Nå venter Østerrike fredag og Sør-Korea søndag.
Tidspunkt: 01-12-2023 - Kl.13:29 - Kilde: NRK - Info


81. Sprengkulde truer langrenn og kombinert kommende helg – slik er grensene
Kaldt vintervær skaper usikkerhet rundt rennene i langrenn og kombinert både i Gällivare, Gålå og Lillehammer kommende helg. På Gålå venter en stor norgescuphelg i langrenn med sprint fredag, 10 kilometer klassisk lørdag og 20 kilometer fri teknikk søndag. Noen mil lenger øst er det verdenscuphelg i kombinert og hopp i Lillehammer, mens det skal gås verdenscup i langrenn i Gällivare. Kulderegelverket for renn i norgescupen og renn i verdenscupen er ikke likt. – I Norge har vi særnorske regler som gjelder for norgescuprenn. Det kan ikke være kaldere enn minus 18 for seniorer og juniorer. For renn over 30 kilometer kan det ikke være kaldere enn minus 15 grader, sier arrangementsansvarlig i Norges Skiforbund, Terje Lund, til NTB. I verdenscupen i Gällivare er det annerledes. – Der er kuldegrensen minus 20 på det kaldeste punktet. Det samme gjelder for verdenscupen i langrenn i trondheim senere vinter. Hvis vi teoretisk tenker oss at det blir minus 19 på det kaldeste punktet der, så kan det arrangeres skirenn der, mens det ikke kan det med samme temperatur på Gålå til helgen, sier Lund. Enn så lenge viser prognosene fra værmeldingingstjenesten Yr at det ikke vil bli så kaldt at det ligger an til avlysninger eller utsettelser verken på Gålå eller Lillehammer. Men det kan bli helt i grenseland. Det samme gjelder for verdenscupen i langrenn i svenske Gällivare. – Vi er ikke veldig bekymret for at vi ikke skal klare å få gjennomført våre arrangement, sier Terje Lund. (©NTB)
Tidspunkt: 28-11-2023 - Kl.09:51 - Kilde: NRK - Info


82. Tiril Udnes Weng ikke i Ruka - sliter fortsatt etter covid
Tiril Udnes Weng er ikke å se i Ruka denne helgen. Hun sliter forstatt med å komme seg til hektene etter covid. Lotta udnes Weng tror trolig søsteren ikke blir å se før i trondheim, i miden av desember. Landslagstrener for kvinner, Sjur Ole Svarstad er mer positiv. – Jeg er litt mer offensiv enn tvillingsøster, og tror vi skal få se henne i Östersund, sier han til NRK.
Tidspunkt: 25-11-2023 - Kl.10:39 - Kilde: NRK - Info


83. Selfier på avstand for håndballtroppen: Hergeirsson vil holde «vandrende sirkus» friskt under VM
Håndballkvinnenes landslagssjef Thorir Hergeirsson står på beslutningen om å begrense kontakten med publikum for spillere og ledere i VM-perioden. – Vi skal være et vandrende sirkus i november og desember. Vi skal besøke folk på Hamar, Lillehammer, Stavanger og trondheim. Vi skal spre begeistring og innsatsvilje og skape gode resultater gjennom godt spill på banen. Det er det det norske folk ønsker seg aller mest, sa Hergeirsson. – Og da må vi gjøre noen forholdsregler og passe på oss selv. Da blir det noe mindre tilgjengelighet enn ellers i året. Men vi skal dele ut autografkort, bilder av jentene og ta selfier på avstand. Vi må ta ansvar for å passe på oss selv. Vi kan komme til å spille tolv kamper på fire uker, og da gjelder det å ha flest mulig frisk folk, tilføyde landslagssjefen. Det svenske og danske landslaget har også fordel av hjemmebane i VM, men går en annen vei enn Norge med tanke på kontakt med tilskuerne. – Vi synes det er riktig å omgås med fansen, sier Sveriges landslagssjef Tomas Axnér til nyhetsbyrået TT. Norges første kamp er mot Angola neste torsdag. (NTB)
Tidspunkt: 23-11-2023 - Kl.06:23 - Kilde: NRK - Info


84. Kalvå forkjølet – står over langrennsåpningen på Beitostølen
Anne Kjersti Kalvå er blitt syk over natten og dropper helgens nasjonale langrennspremiere på Beitostølen. Det forteller landslagslege Ove Feragen i en pressemelding fra Norges Skiforbund. – Anne Kjersti Kalvå våknet dessverre med forkjølelse i dag tidlig. Hun starter dermed ikke helgens skirenn og er på vei hjemover til trondheim, sier han. NRK sender sprintkonkurransene fra Beitostølen fra klokken 11.35 fredag. Kalvå er den siste i rekken av løpere som må stå over rennene på Beitostølen. Landslagsløperne Helene Marie Fossesholm, Tiril Udnes Weng, Ingvild Flugstad Østberg og Julie Myhre skal heller ikke gå på Beitostølen blant kvinnene. Hos mennene er blant andre Didrik Tønseth, Håvard Solås Taugbøl, Sjur Røthe og Johannes Høsflot Klæbo ute på grunn av sykdom.
Tidspunkt: 17-11-2023 - Kl.09:09 - Kilde: NRK - Info


85. Knallsterk seier av Kolstad - slo mektige Karabatic og PSG
I et fullsatt trondheim spektrum tok Kolstad imot storlaget Paris Saint-Germain, og viste mestertakter.
Tidspunkt: 15-11-2023 - Kl.19:14 - Kilde: NRK - Info


86. Northug utelukker VM-comeback: – Tenkt på det
Ovenfor NRK utelukker Petter Northug et comeback før VM i trondheim vinteren 2025. – Det har jeg ikke tid til, sier 37-åringen. – Jeg har tenkt på det, men nå trener jeg for langløp. Jeg har ikke lyst til å skru tilbake til allroundtrening igjen, men det er veldig artig å leve i boblen med utøvere som trener mot VM på hjemmebane, fortsetter langrennsstjernen. Trønderen, som står med 20 medaljer i OL og VM, har satset på langløp de siste sesongene, men en betennelse i bicepsen setter en stopper for sesongåpningen. – Jeg begynner å bli en voksen mann og tåler ikke trening like bra lenger, sier han med et smil. I fjor ble Northug nummer 48 i Vasaloppet. Etter en intensiv treningssommer håper han nå på bedre kapasitet slik at han kan kjempe om enda høyere plasseringer kommende sesong. – Skaden hemmer nok starten på sesongen, men i hovedsak håper jeg at jeg i form i mars når vi kommer til Vasaloppet. Det kommer mange lange og gode skiløp mot slutten av sesongen, så jeg har god tid til å komme tilbake til da, betrygger Northug. Følg sesongåpningen i langrenn på Beitostølen på NRK i helgen!
Tidspunkt: 14-11-2023 - Kl.19:04 - Kilde: NRK - Info


87. Gull-Tvedten med pengestikk til rivalen: – Kan jeg gi det til Rosenborg?
Olaug Tvedten ble kåret til banens beste da Vålerenga sikret seriegullet i Toppserien. Etter kampen rettet hun en humoristisk takk til rivalene fra trondheim.
Tidspunkt: 11-11-2023 - Kl.14:22 - Kilde: NRK - Info


88. Disse spiller VM for Norge - stor usikkerhet rundt keepersituasjonen
Landslagssjef for håndballjentene Thorir Heirgersson åpnet pressekonferansen hvor han prestenterte VM-troppen, med å snakke om den usikre målvaktsituasjonen på landslaget. Heirgersson har tatt ut keeperduoen Marie Davidsen og Katrine Lunde til håndball-VM. Keeperveteranen Lunde har slitt med en muskelskade siden slutten av oktober, og det er fremdeles usikkert om hun rekker VM. – Vi vet at det er en skade som er krevende, men om Katrine blir klar, så er hun med, sier Hergeirsson på pressekonferansen. Silje Solberg-Østhassel har ikke vært tilbake i kamp siden hun ble mor 9. august, men Hergeirsson forteller at hun fremdeles er et alternativ til VM. Storhamar-keeperne Olivia Lykke Nygaard og Eli Marie Raasok vil komme inn i VM-troppen dersom Lunde og Solberg-Østhassel ikke blir klare. Landslagstroppen til håndball-VM: Målvakter: Marie Davidsen Katrine Lunde Olivia Lykke Nygaard Eli Marie Raasok Bakspillere: Nora Mørk Stine Bredal Oftedal Kristine Breistøl Ingvild Kristiansen Bakkerud Kristina Sirum Novak Henny Ella Reistad Thale Rushfeldt Deila Maja Furu Sæteren Strekspillere: Maren Nyland Aardahl Kari Brattset Dale Vilde Mortensen Ingstad Kanspillere: Camilla Herrem Sanna Solberg-Isaksen Stine Ruscetta Skogrand Emilie Margrethe Hovden Håndball-VM spilles fra 29. november til 17. desember, og arrangeres i Norge, Sverige og Danmark. Håndballjentene vil spille sine gruppespillkamper i Stavanger og eventuell hovedrunde og kvartfinale i trondheim. Semifinale og finalen spilles i danske Herning.
Tidspunkt: 07-11-2023 - Kl.10:56 - Kilde: NRK - Info


89. Verdens beste oster brennes opp i fjernvarmeanlegg
Restene av de 4502 ostene som i helgen konkurrerte i Oste-VM skal destrueres. Nå blir de til fjernvarme i trondheim.
Tidspunkt: 31-10-2023 - Kl.05:30 - Kilde: E24 - Info


90. Sagosen-gjensyn med Kiel pirrer publikum
Sander Sagosen og Kolstad setter klubbrekord i tilskuere i Champions League-håndballen når Kiel kommer på besøk torsdag. Klubben håper på over 7000 publikummere på tribunene i trondheim. Onsdag formiddag var forhåndssalget oppe i 6500. – Det tikker ut billetter jevnt nå, og erfaringsvis fra de tidligere kampene ser vi at vi få en ekstra boost i salget det siste døgnet, sa markedssjef i Kolstad, Vegard Selven, til Adresseavisen. For Sander Sagosen betyr kveldens kamp et gjensyn med flere lagkamerater. Han forlot Kiel i sommer etter et lengre opphold i klubben. Kiel har vunnet alle sine fire første kamper i årets Champions Lague. I tyske serie er situasjonen en helt annen og nesten historisk svak. Kiel står med fire tap og fire seirer etter de åtte første kampene. Det gjør at klubben har ti poeng opp til tabelleder Füchse Berlin. (NTB)
Tidspunkt: 19-10-2023 - Kl.09:35 - Kilde: NRK - Info


91. Mads Reginiussen legger opp
Etter 13 sesonger i Ranheim takker Mads Reginussen for seg i Ranheim-trøya. 35-åringen fra Alta kom til Ranheim foran 2011-sesongen. Han er bror til den tidligere Rosenborg-spilleren Tore Reginiussen. Han stoppet med 389 kamper for klubben fra trondheim. - Jeg har jo vært store deler av min karriere som fotballspiller i Ranheim, og det har vært en fantastisk tid. Jeg har vært med på en reise hvor jeg har fått venner for livet, vært i en klubb med masse herlige mennesker, og realisert drømmen om eliteseriespill i fjæra. Som livet ellers har det også vært tyngre perioder, men vi har alltid gått inn i hver sesong med et mål om å kjempe i toppen, noe vi som regel har klart, sier Mads Reginiussen til klubbens hjemmeside. (NTB)
Tidspunkt: 19-10-2023 - Kl.06:59 - Kilde: NRK - Info


92. Rosenborg snublet i gullkampen
Serieleder Rosenborg spilte 1-1 mot Stabæk og skuslet bort to poeng i tittelkampen i Toppserien. Tabelltoer Vålerenga tok innpå med 1-0 hjemme mot Avaldsnes. RBK fikk en tung start på lørdagens hjemmekamp. På glimrende vis vendte Mathilde Kruse opp i 16-meteren og hamret inn 1-0 til Stabæk. Ti minutter før hvilen trillet de hvitkledde ballen tålmodig på gjestenes banehalvdel, og Cesilie Andreassen fikk til slutt pirket ballen i mål etter en retur fra keeper. Etter pause var RBK farlig frampå ved flere anledninger, men Stabæk rodde i havn ett poeng i trondheim. Rosenborg sto med sju strake seirer i serien før lørdagens oppgjør. Forrige poengtap kom borte mot Lyn 18. juni. På Valle mønstret gullkonkurrent Vålerenga et praktangrep like før pause, og Stine Brekken ordnet 1-0-ledelse mot John Arne Riises Avaldsnes. De blåkledde holdt stand, og Nils Lexerøds lag er nå bare ett poeng bak Rosenborg i kampen om gullet. (NTB)
Tidspunkt: 14-10-2023 - Kl.15:00 - Kilde: NRK - Info


93. Punget ut
Rosenborg-spiller Ole Selnæs (29) har bladd opp for bolig i trondheim.
Tidspunkt: 13-10-2023 - Kl.19:42 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


94. Raw Air: Kvinnene får like mange renn som mennene og fullverdig skiflygingskonkurranse
Raw Air-arrangøren la tirsdag fram programmet for neste års hoppturnering. Nytt i 2024 er blant annet at kvinnene får 16 renn og verdenscupstatus i Vikersund. Kvinnene fikk i årets utgave for første gang sjansen til å hoppe i verdens største hoppbakke i Vikersund, men rennet hadde da status som FIS-renn. Raw Air-turneringen vil ha 16 tellende hopp for kvinner og menn. Den starter i Holmenkollen med kvalifisering 8. mars, fortsetter i Granåsen i trondheim og avsluttes i Vikersund 17. mars. Det skal hoppes i normalbakke, storbakke og skiflygingsbakke, opplyser arrangøren. I mennenes siste runde i Vikersund får bare ti skiflygere delta. Årets vinner, Halvor Egner Granerud, omtaler endringene som spennende. – Jeg har tro på å bygge opp mer dramaturgi rundt Raw Air, og jeg ser for meg at det vil føles eksklusivt for oss utøvere med bare ti hoppere i siste runde, sier han. (©NTB)
Tidspunkt: 10-10-2023 - Kl.08:10 - Kilde: NRK - Info


95. Rosenborg vant sin syvende seriekamp på rad – skaffet liten luke
Med 1-0-seier over Åsane har Rosenborg fått en liten luke på toppen av Toppserie-tabellen. Camilla Linberg scoret vinnermålet i det som ble Rosenborgs syvende seier på rad i Toppserien. trondheimsklubben har nå 52 poeng på 22 kamper. Ned til Vålerenga på andreplass er det tre poeng. Det ble også spilt to andre kamper i toppserien lørdag. I bunnstriden tok Lyn tre viktige poeng mot Avaldsnes etter 2-0-seier på hjemmebane. På Nadderud ble det derimot hjemmetap, der Stabæk tapte 1-2 for LSK Kvinner. Det betyr at tredjeplasserte LSK øker avstanden ned til Brann på tabellen.
Tidspunkt: 07-10-2023 - Kl.14:56 - Kilde: NRK - Info


96. Kolstad-tap i mesterligaen
Kolstad hevet seg etter en svak periode før pause og ga polske Kielce kamp i 30-32-nederlaget hjemme i Champions League. Tapet kom i trønderlagets første CL-oppgjør foran eget publikum i trondheim Spektrum. Det skjedde mot sist sesongs tapende mesterligafinalist.
Tidspunkt: 21-09-2023 - Kl.18:26 - Kilde: NRK - Info


97. Karlsson vil ha Johaug tilbake i langrennssirkuset
Svenskenes langrennsyndling Frida Karlsson gleder seg over Therese Johaugs mulige planer om å entre langrennsscenen på ny. I et intervju med Expressen forteller Karlsson at trondheim-VM i 2025 «klinger bra» for Johaug, og den utholdenhetssterke svensken håper å se 35-åringen fra Dalsbygda tilbake på toppnivå. – Vi yngre langrennsløpere har tatt steg det siste året, så det hadde vært gøy å få Therese som målestokk igjen. Det hadde vært veldig kult å få henne tilbake, sier Karlsson til avisen. (NTB)
Tidspunkt: 20-09-2023 - Kl.05:59 - Kilde: NRK - Info


98. Sæter med syrlig Glimt-stikk
Bodø/Glimt klarte ikke å ta tilbake serieledelsen i Eliteserien i fotball da de spilte 1–1 mot Rosenborg søndag. – Veldig fint å ta fra Bodø/Glimt to poeng i kampen om seriegullet, sier RBK-trener Svein Maalen til TV 2 etter kampen. RBK-spiss Ole Sæter var også syrlig da han ble intervjuet av TV 2 etter kampen. – Det virker som de tror de er mye mer enn de egentlig er. Så det er veldig fint å ta fra Bodø/Glimt to poeng i jakten på gull, sier RBK-spilleren. Viking lå på topp av tabellen før kampen mot Rosenborg, etter at de vant 2–0 mot Haugesund lørdag. Men Stavangerlaget hadde spilt en kamp mer før oppgjøret ble sparket i gang på Lerkendal. Etter sju minutter så det imidlertid ut til at Viking bare skulle få låne serieledelsen i et døgn. Da klinket Tobias Fjeld Gulliksen inn 1–0 på nydelig vis i RBK-keeper André Hansens høyre hjørne. Men det var langt fra over i trondheim. Rosenborg tok over initiativet og var farlig frempå flere ganger, før de til slutt fikk uttelling rett før pause. Målscorer Gulliksen skled da Pereira forsøkte å ta seg forbi langt til venstre i 16-meteren. Det førte til at han tok ballen med hånden. Dommer Rohit Saggi var ikke i tvil og pekte på straffemerket. Rosenborgs Ole Sæter banket utligningen i mål fra krittmerket. I 2. omgang fortsatte kampen å bølge frem og tilbake med et tydelig press fra bortelaget. Men flere scoringer ble det ikke foran et fullsatt Lerkendal. På overtid var det imidlertid nesten utrolig at det ikke bli scoring. Først var Rosenborgs Rasmus Wiedesheim-Paul alene gjennom, men han klarte ikke å sette ballen i nettmaskene. Deretter var det nesten utrolig at ikke Espejord og Pellegrino satte en dobbeltsjanse i mål for gjestene. Konfrontert med Sæters utsagn om at Bodø/Glimt er tror de er bedre enn de er svarer Pellegrino. – Det er vel bare å se hva de har gjort og hva vi har gjort. Det får han svare på. Bryr meg ikke så mye om hva han sier. Det går fint. sier Bodø/Glimt-spissen til TV 2. Resultatet gjør at Bodø/Glimt nå ligger to poeng bak serieleder Viking, etter 21. serierunder.
Tidspunkt: 17-09-2023 - Kl.16:53 - Kilde: NRK - Info


99. Enkel Rosenborg-seier: Fikk luke til Vålerenga
Rosenborg hadde særs få problemer med å slå Røa 3-0, og tar med seg tre poeng hjem til trondheim. Nå har trønderne fått en luke på fire poeng ned til serietoer Vålerenga, som bare klarte 1–1 mot Åsane tidligere lørdag. Cesilie Andreassen, Sara Hørte og Emilie Nautnes scoret målene for RBK. – En bra gjennomført kamp. Vi er storfornøyde med starten på høsten, sier Sara Hørte til NRK. – Det er fortsatt mange kamper igjen, men hvis vi fortsetter som nå blir det en veldig, veldig spennende høst, sier Hørte.
Tidspunkt: 16-09-2023 - Kl.16:38 - Kilde: NRK - Info


100. Lakseelitens plaskedam
trondheim (E24): Sekkepiper, landssvikere og tusenvis av havbruksfolk: Velkommen til oppdrettsnæringens arendalsuke.
Tidspunkt: 10-09-2023 - Kl.12:00 - Kilde: E24 - Info


101. Ole Sæter fortsetter i Rosenborg: – Jeg lever drømmen
Ole Sæter tok Eliteserien med storm i fjor, men det har lenge sett ut til at spissen har vært på vei ut av Rosenborg med en kontrakt som går ut etter årets sesong. Senest i februar bekreftet han til TV 2 at han ikke ville forlenge kontrakten med klubben, men fredag kom kontrabeskjeden: OIe Sæter blir i Rosenborg og har signert en kontrakt som holder ham i klubben ut 2026-sesongen. – Jeg lever drømmen, så hvorfor gi fra seg det? Dette er en mulighet jeg ikke får igjen og det gir meg frysninger å tenke på at jeg skal fortsette å spille for Rosenborg. Så handler det om å få frysningene ut i underholdning og handling også. Så skal vi se at det blir resultater til slutt, sier Sæter i en pressemelding. Der skriver Rosenborg at partene kom til enighet etter «nesten ett år med forhandlinger». – Det har vært en lang prosess, men jeg vet hvor jeg kommer fra. Trøndelag og trondheim er byen min. Da er naturligvis Rosenborg hjemmet mitt også. Da ble valget til slutt ganske enkelt, sier Sæter.
Tidspunkt: 08-09-2023 - Kl.11:21 - Kilde: NRK - Info


102. Wiedesheim-Paul og Nypan briljerte i storseier for RBK: – Veldig deilig
I sin første kamp fra start for sesongen åpnet Rasmus Wiedesheim-Paul scoringsballet da Rosenborg vant 4-0 hjemme mot Aalesund i Eliteserien søndag. Svensken satte kontrollert inn 1-0 i enden av et vakkert opprullet angrep før kvarteret var passert i trondheim. Halvveis ut i omgangen var samme mann nest sist på ballen da Carlo Holse doblet ledelsen. Wiedesheim-Paul ble tidligere i august hentet tilbake fra utlånet i HamKam. – Det er veldig deilig. Vi falt litt før pause, så jeg håper vi kommer ut i andre omgang på samme nivå som vi startet kampen, sa Wiedesheim-Paul til TV 2 i pausen. Ti minutter etter pause hadde bortelaget en ball i tverrliggeren. Minutter senere hindret Sten Grytebust en stor RBK-sjanse. Grytebust kunne imidlertid lite gjøre da det unge stjerneskuddet Sverre Nypan økte ledelsen til 3-0 halvveis ut i andre omgang etter et nytt flott angrep. 16 år gamle Nypan har tatt store steg denne sesongen. – Første scoring på Lerkendal, og det foran Kjernen. Det er helt utrolig. Det er mye tanker som går gjennom hodet og mye jeg kanskje ikke sier til andre. Jeg har et fantastisk lag rundt meg, sa Nypan til TV 2 etter kampslutt. Leo Cornic fastsatte resultatet til 4-0 like før slutt. (©NTB)
Tidspunkt: 27-08-2023 - Kl.19:22 - Kilde: NRK - Info


103. Gir millioner
Kultur- og likestillingsdepartementet skal bidra med fem millioner kroner til ni idrettsarrangementer for personer med nedsatt funksjonsevne. Det opplyser kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery (Ap) i en pressemelding mandag. Til sammen 5.165.000 millioner kroner skal deles ut til arrangementer på norsk jord i 2023 og 2024. Arrangementene omhandler idrett, fysisk aktivitet og friluftsliv. – Alle skal få oppleve idrettsglede. Det skal ikke nedsatt funksjonsevne være et hinder for. Derfor gir vi nå tilskudd til arrangement som sikrer at enda flere får muligheten til å delta i idretten, sier Jaffery. Disse arrangementene får tilskudd: * Nordisk mesterskap i paraegling i Oslo 7.–10. september 2023 – 390 000 kroner. * Nordisk mesterskap i parafriidrett i Lillestrøm 19.–20. august 2023 – 325 000 kroner * TelemarksVeka Para på Notodden, i Bø og Skien 19.–23. juni 2024 – 750 000 kroner * Stjerneserien for alle i Troms og Hålogaland fotballkrets høsten 2023 til våren 2024–200 000 kroner * Superlekene i Rogaland, Møre og Romsdal, Vestland og Agder i 2024 – 400 000 kroner * Spenningskurset på Bjorli mars 2024 – 200 000 kroner * Norwegian Paragolf Open august 2024 – 100 000 kroner * Landsstevne i svømming for utviklingshemmede i trondheim 9.–10. mars 2024 – 300 000 kroner * Ridderrennet på Beitostølen 10.–17. mars 2024 – 2 500 000 kroner (NTB)
Tidspunkt: 21-08-2023 - Kl.11:03 - Kilde: NRK - Info


104. Kongsvinger reddet uavgjort borte mot Sogndal – Ranheim endte KFUMs seier
Vegard Hansens Kongsvinger spilte 3-3 borte mot Sogndal i 1. divisjon lørdag ettermiddag, mens Ranheim knuste KFUM 4-2 på hjemmebane. Kongsvinger topper likevel 1.-divisjonstabellen med tre poeng ned til Fredrikstad på 2.-plass, som riktig nok har én kamp mindre spilt. De tar imot Kristiansund på søndag. I trondheim tok Ranheim en stor skalp da de satte en stopper for KFUMs seiersrekke med 4-2-triumf. Oslo-laget sto med fire strake seire, og ni seire på sine siste ti kamper, før de gjestet Ranheim. (NTB)
Tidspunkt: 19-08-2023 - Kl.15:03 - Kilde: NRK - Info


105. Iversen bekrefter kjæreste
Det gjør langrennsløperen overfor VG. – Vi har det veldig bra sammen, sier Iversen til avisen. Trønderen har nemlig funnet tonen med Kiwi-arving Bettina Burud. 23 år gammel ble Burud i 2019 omtalt som Norges yngste milliardær av avisen Dagens Næringsliv. Iversen forteller at de har vært et par i to og et halvt år. Langrennsløperen har lagt to trøblete sesonger bak seg, men har signalisert at han ønsker å satse fram mot VM i trondheim i 2025. Foran kommende sesong er han ikke en del av langrennslandslaget og satser dermed privat, skriver NTB.
Tidspunkt: 24-07-2023 - Kl.16:11 - Kilde: NRK - Info


106. trondheim 2025 budsjetterer med overskudd
VM på ski i trondheim 2025 budsjetterer med et overskudd på 20 millioner kroner. Det skriver VM-selskapet i en pressemelding. Det meste av inntektene skal komme fra billettsalg og tilskudd fra det internasjonale skiforbundet FIS. Selskapet planlegger for et underskudd i år i likhet med fjoråret 2022. - Prosjektregnskapet for slike arrangement vil vise negative tall frem til hovedinntektene kommer. Dette er i første rekke billettinntektene. Den økonomiske prognosen er positiv, sier økonomisjef for ski-VM 2025 Roar Munkvold. For hele perioden budsjetterer VM-selskapet med inntekter på 286 millioner kroner.
Tidspunkt: 06-07-2023 - Kl.11:30 - Kilde: NRK - Info


107. Triatlon-gull til Løvseth i europalekene
Solveig Løvseth tok gullet i triatlon under europalekene i Krakow tirsdag formiddag. Utøveren fra trondheim lå på en beskjeden 31.-plass etter 1500 meter svømming, men tok over teten etter 40 kilometer på sykkelsetet. Da det skulle avgjøres med 10 kilometer løping, var Løvseth sterkest og holdt inn til seier foran Julia Hauser fra Østerrike og Jolien Vermeylen. Tiden var 1.57,05. 24-åringen tok sitt første NM-gull i fjor og den første verdenscupseieren kom i mars. Lotte Miller lå lenge i ledelsen på sykkel, men brøt løpet etter 2,5 kilometer løping.
Tidspunkt: 27-06-2023 - Kl.10:06 - Kilde: NRK - Info


108. Skandale uten Rekdal
trondheim ble kvitt treneren de ikke ville ha. Kanskje det ikke er Kjetil Rekdals skyld likevel.
Tidspunkt: 25-06-2023 - Kl.20:32 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


109. Emina tok NM-vekas første gull
Emina tok NM-vekas første gull da hun vant hiphop-konkurransen under NRK-sendte NM-veka i trondheim. – Sliten, var Eminas korte oppsummering av hvordan hun hadde det etter gullet. Hun fikk ikke hvile lenge, for bare noen minutter senere var hun i aksjon igjen: Da i breaking-finalen. Der måtte hun imidlertid nøye seg med sølvet, ettersom Valkyrie kunne juble over gullet. I herrenes finale, mellom Hood og Rhythm Box, var det sistnevnte som vant overlegent med 3-0 etter tre omganger.
Tidspunkt: 16-06-2023 - Kl.21:06 - Kilde: NRK - Info


110. Sykkelfest fikk klarsignal i tolvte time
Sykkelrittet trondheim-Oslo går som planlagt lørdag 17. juni etter uker med usikkerhet. Arrangørene pålegges samtidig grep som setter rittets framtid i fare. Rittet, som har tilnavnet Styrkeprøven, opplyser selv at det endelige og avgjørende klarsignalet fra Statens vegvesen kom fredag. Dermed er de nødvendige tillatelsene på plass til å arrangere ritt fra startstedene trondheim, Lillehammer, Hamar og Eidsvoll om få dager. Usikkerheten som har rådet de siste ukene har handlet om veimyndighetene ville gi tillatelse til å gjennomføre det tradisjonsrike turrittet. For en tid tilbake avslo Statens vegvesen arrangørenes søknad. I begrunnelsen lå blant annet skepsis til å skulle senke fartsgrensene i traseen mens rittet pågikk. Arrangørene tok saken videre til Vegdirektoratet, som kom til motsatt konklusjon av Statens vegvesen. Dermed ble det innledet nye samtaler om gjennomføringen av årets ritt. Fredag kom den endelige beslutningen om at 2023-utgaven av arrangementet kan gå som oppsatt. (NTB)
Tidspunkt: 10-06-2023 - Kl.11:23 - Kilde: NRK - Info


111. Tomac forlenger med Vipers
Marta Tomac (32) fortsetter håndballkarrieren i Vipers Kristiansand. Det bekrefter hun overfor NTB under mesterligasluttspillet i Budapest. Tomac ble mamma for første gang i februar. Hun har spilt flere seniormesterskap for Norge og var med på EM-gull i 2020 og OL-bronse året etter. Den nye avtalen med Vipers vil bli underskrevet i nær framtid, opplyser hun. 32-åringen har spilt i Vipers siden 2015, og før det var hun i Byåsen i fødebyen trondheim. (NTB)
Tidspunkt: 04-06-2023 - Kl.09:17 - Kilde: NRK - Info


112. To raske mål sikret Rosenborg-seier
Det var lenge sjansefattig mellom Rosenborg og Brann i trondheim, men plutselig smalt det i 2.-omgang. Emilie Joramo og Synnes Skinnes Hansen sørget for 2-0-ledelse i det 64. og 66. minutt, og gjestene klarte aldri å svare. Dermed er det nå ni poeng fra Rosenborg (2.-plass) til Brann (4.-plass).
Tidspunkt: 03-06-2023 - Kl.12:55 - Kilde: NRK - Info


113. Femmila i langrenn for kvinner også i VM
Styret i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) har bestemt at femmila blir VM-øvelse også for kvinnene i årene som kommer. FIS innførte like distanser for kvinner og menn i verdenscupen sist sesong. På sitt styremøte i Zürich onsdag bestemte FIS at distansene skal være de samme for kvinner og menn også i verdensmesterskap. Når det gjelder OL, vil det være opp til Den internasjonale olympiske komité (IOC) å bestemme det, men det vil bli anbefalt av FIS. Distansene i VM i trondheim i 2025 vil derfor være slik for begge kjønn: 10 km, 20 km og 50 km, fellesstart med skibytte 10 + 10 km, stafetter over 4 x 7,5 km, sprint og lagsprint.
Tidspunkt: 24-05-2023 - Kl.21:35 - Kilde: NRK - Info


114. Brann-krisen fortsetter etter nytt tap: – Rett og slett helt jævlig
Rosenborg tok kontroll fra start i bortemøtet med Brann i Toppserien, og de tilreisende fra trondheim vant 4-1 over fjorårets seriemestere. Brann fikk pyntet på både mål- og sjansestatistikken mot slutten av kampen, men den ene scoringen holdt ikke mer enn til å pynte på resultatet for Brann. – Jeg vet ikke helt hva man skal si eller hva man burde si. Det er ekstremt frustrerende og helt ærlig veldig utfordrende å stå i, sier Brann-keeper Aurora Mikalsen til NRK. I fjor herjet Brann i Toppserien og tok seriegullet. – Hvordan er kontrasten fra det, til å stå her nå på Stemmemyren og ha sluppet inn fire mål på hjemmebane? – Det er helt jævlig. Rett og slett helt jævlig. Samtidig er det ny sesong, nytt prosjekt, ny gjeng. Vi må også jobbe med vår prosess og ikke sammenligne oss med i fjor, sier Mikalsen. Scoringer av Emilie Nautnes, en dobbel av Anna Jøsendal og Brann-selvmål sendte Rosenborg opp i 4-0-ledelse før timen var spilt. – Vi har slitt litt med å sette sjansene, men i dag føler jeg vi får god uttelling, sier Jøsendal til NRK. – Jeg synes vi kjører over dem og jeg er utrolig godt fornøyd med det jentene presterer idag, sier Rosenborg-trener Steinar Lein til NRK. Nautnes-scoringen og den første til Jøstendal kom tidlig i førsteomgang, mens selvmålet og det andre Jøsendal-målet kom tidlig i andreomgang. I det 87. minutt reduserte Marit Bratberg Lund for vertene. Brann er for tiden uten trener, etter at klubben skilte lag med Olli Harder i starten av mai. – De har en viktig jobb nå med å finne en ny trener, få spillere tilbake friske og raske og så må de bygge det derfra, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.
Tidspunkt: 14-05-2023 - Kl.19:02 - Kilde: NRK - Info


115. Politiet: Fotballsupportere i slagsmål
Politiet melder lørdag ettermiddag om at flere fotballsupportere har vært involvert i slåssing i trondheim sentrum. – Flere personer som slåss. Løper til alle kanter i byen. Ikke meldt om skadde. Politiet forblir i sentrum, skriver politiet i Trøndelag på Twitter. Ifølge NRKs reporter Andreas Stabrun Smith, som var på stedet, skal det ha vært rundt 50 personer i tumultene. Det var mange vitner til slåssingen som skjedde på åpen gate, ifølge NRK-reporteren.
Tidspunkt: 06-05-2023 - Kl.16:35 - Kilde: NRK - Info


116. Lahti er eneste søker til ski-VM i 2029
Finnenes skimetropol Lahti er den eneste søkerkandidaten for å arrangere VM på ski i 2029. Lahti hadde sist VM i nordiske grener i 2017 og var også arrangør i 2001. Ski-VM i 2029 blir den åttende gangen at mesterskapet arrangeres i Lahti. Dermed er det klart at de tre neste verdensmesterskapene for nordiske grener alle skal arrangeres i Norden. I 2025 er det trondheims tur, mens ski-VM i 2027 skal holdes i Falun i Sverige. Planica er den eneste søkeren til å arrangere VM i skiflyging i 2029. Uansett om Lahti og Planica er den eneste søkeren, må de presentere sine konseptsøknader innen 1. august 2023. Det er FIS-styret som tar den endelige beslutningen om arrangørsteder. Det skjer i Reykjavik i juni 2024. (NTB)
Tidspunkt: 03-05-2023 - Kl.17:07 - Kilde: NRK - Info


117. Fotballfeber i Skien før RBK-kampen
Odd er klar for en tilskuerfest i hjemmekampen mot Rosenborg i Eliteserien søndag. Det blir beste tribunebesøk på seks år på stadion i Skien. Odd har fem poeng etter tre kamper og står uten baklengsmål. RBK er også oppe på fem poeng så langt i sesongen. – Kampen mot Rosenborg blir den best besøkte kampen på Falkum siden serieåpningen i 2017 (9049 tilskuere mot Haugesund), skriver Odd på sin hjemmeside og legger til at det «er en glede å ta imot lillebror fra trondheim».
Tidspunkt: 29-04-2023 - Kl.08:41 - Kilde: NRK - Info


118. Frenzel blir trener for de tyske kombinertherrene
Den tidligere kombinertstjernen Eric Frenzel (34) styrker det tyske kombinertlaget som trener foran de kommende sesongene. Frenzel er svært merittert og avsluttet karrieren sist sesong. Han trengte ikke vente lenge på en toppjobb. Fredag opplyser Det tyske skiforbundet (DSV) at Frenzel er ansatt som trener for kombinertherrene med fokus fram mot VM i trondheim i 2025. – Denne sporten har gitt meg så mye, så det sier seg selv at jeg vil forbli tro mot kombinert. Det tyske skiforbundet ga meg muligheten til å bidra med min erfaring til trenerteamet i fremtiden. Det er kjempebra, og jeg gleder meg veldig til den nye oppgaven. I tillegg er det viktig å kjempe for å beholde kombinert i OL-programmet, sier Frenzel i pressemeldingen. (NTB)
Tidspunkt: 28-04-2023 - Kl.08:43 - Kilde: NRK - Info


119. Vipers innledet sluttspillet med 11-målsseier over Byåsen
Byåsen var sjanseløs mot Vipers Kristiansand i første kamp i håndballsluttspillets kvartfinale. Seriemesteren vant 37-26. Byåsen yppet seg innledningsvis og scoret fire av kampens seks første mål. Gjestene hadde sin siste ledelse på 7-8 etter 12 minutter. Så gjorde Vipers noen endringer og rykket ubønnhørlig fra. Ved pause sto det 20-13. Den suverene seriemesteren kontrollerte kampen på vei mot en komfortabel seier. Katarina Jezic scoret sju mål og ble kåret til banens beste. Silje Waade gjorde en sterk forsvarsinnsats for Vipers. For Byåsen var Maria Hjertner toneangivende med åtte mål og fire assist. Søndag skal Vipers prøve å sikre semifinaleplassen med seier også i trondheim. (NTB)
Tidspunkt: 18-04-2023 - Kl.18:25 - Kilde: NRK - Info


120. VG: Klæbo har ikke sagt ja til landslaget
Johannes Høsflot Klæbo har ikke bestemt seg for om han blir en del av langrennslandslaget kommende sesong. Mandag 24. april skal Norges Skiforbund presentere neste sesongs langrennslandslag på et pressemøte i Holmenkollen. Til VG sier Klæbo-pappa Håkon at det foreløpig ikke er avklart om sønnen kommer til å stå på listen. «Vi ønsker ikke å gå inn på hvordan kommunikasjonen med forbundet er i forbindelse med ny sesong. Vi har ikke tatt noen beslutning om det blir landslaget eller ikke», skriver han til avisen. «Det som er sikkert, er at Johannes kommer til å fortsette på det treningsarbeidet han har startet på mot VM i trondheim 2025. Det opplegget inkluderer blant annet mange høydedøgn. Så får vi se på hvordan dette blir organisert, utenfor eller innenfor Norges Skiforbund», legger Haakon Klæbo til.
Tidspunkt: 18-04-2023 - Kl.11:10 - Kilde: NRK - Info


121. Undersøkelse: Få supportere tror på mer rettferdighet med VAR
Norske fotballsupportere har lave forventninger til VAR i Eliteserien. Kun fire av ti tror innføringen vil bidra til mer rettferdige resultater. Det kommer fram i en undersøkelse gjort av universitetslektor Leif Erik Opland og førsteamanuensis Torstein Hjelle ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) i trondheim. Respondentene har svart på en skala fra 1-7 på en rekke påstander. På spørsmål om supporterne tror det blir mer rettferdige resultater i Eliteserien som følge av VAR, svarer 41 prosent negativt. 14,1 prosent er usikre, mens 44,4 prosent lener seg mot at det vil gi mer rettferdighet. Noen flere (50,9 prosent) tror det blir flere riktige avgjørelser generelt gjennom en kamp. Det er noe helt annet enn det dommersjef Terje Hauge går for den kommende sesongen: – Jeg håper vi får en mer rettferdig fotball. Vi hadde kanskje 92 prosent riktige avgjørelser tidligere. Framover kan det bli 95-96-97 og kanskje 98 prosent. (NTB)
Tidspunkt: 10-04-2023 - Kl.07:22 - Kilde: NRK - Info


122. Med ulønt permisjon representerer dei Noreg i curling-VM
trondheimslaget brukar påsken på å kjempe seg til siger i curling-VM, og dei har trua på at det kan gå heilt til topps.
Tidspunkt: 08-04-2023 - Kl.06:38 - Kilde: NRK - Info


123. I kveld kan Norge bli EM-arrangør i fotball: – Gode sjanser
Nordisk fotball går noen spennende timer i møte. I dag kan Norge, Sverige, Danmark og Finland bli tildelt kvinnenes EM-sluttspill i 2025. Avgjørelsen tas når Uefa-styret samler seg til møte klokken 14 i Lisboa. Drøyt fire timer senere blir søknadsvinneren presentert i en kort seremoni. – Jeg tror vi har gode sjanser. Min følelse er at det er 50-50, sier Norges fotballpresident Lise Klaveness til TT. Det er fire søknader på bordet. I tillegg til den nordiske ønsker også Frankrike, Polen og Sveits å bli EM-arrangør om to år. – Vi har et veldig sterkt bud, men også sterke konkurrenter. Sveits har en svært bra søknad, så dette kommer til å bli veldig spennende, sier Klaveness. NFF-toppen mener det vil være riktig å legge et sluttspill i kvinnefotballens vugge. – Et EM her vil være bringe fotballen tilbake til røttene. For det var jo her kvinnefotballen virkelig vokste fram. I søknaden er det lagt opp til at Norge arrangerer gruppekamper fordelt på Ullevaal stadion (Oslo) og Lerkendal (trondheim). I tillegg er én kvartfinale tiltenkt Ullevaal. Dette er de øvrige vertsbyene hvis Norden får tilslaget: * Sverige: Stockholm og Göteborg * Danmark: København og Odense * Finland: Helsingfors og Tammerfors. (NTB)
Tidspunkt: 04-04-2023 - Kl.06:14 - Kilde: NRK - Info


124. Første pallplass for Løvseth i verdenscupen
Triatlet Solveig Løvseth noterte seg for sin første pallplass på verdenscupnivå da hun løp inn til 3.-plass i New Zealand. Det er samme konkurranse hvor OL-vinner Kristian Blummenfelt havnet på pallen for første gang tilbake i 2015. Løvseth var 17 sekunder bak Nicole van der Kay fra New Zealand. Ainsley Thorpe, også fra New Zealand, ble nummer to. trondheimsjenta Løvseth var på 6.-plass før løpedelen og kom seg raskt i tet med van der Kay og Thorpe, men hjemmeduoen var for sterk for nordmannen.
Tidspunkt: 26-03-2023 - Kl.08:00 - Kilde: NRK - Info


125. Holund fortsetter satsingen
Etter femmila i Holmenkollen fikk Hans Christer Holund spørsmål om han kommer til å fortsette satsingen videre. – Du kommer til å se meg i to år til, forteller han til NRK. Det betyr at mannen som kom på andreplass på dagens femmil satser mot VM på hjemmebane i trondheim i 2025.
Tidspunkt: 11-03-2023 - Kl.13:36 - Kilde: NRK - Info


126. NFF drømmer om hjemme-EM – avgjørelsen tas 4. april
Tildelingen av fotball-EM for kvinner i 2025 skjer 4. april, dagen før Uefa-kongressen i Lisboa. Det får NTB opplyst fra Norges Fotballforbund. Norge søker sammen med Danmark, Finland og Sverige om å få arrangere EM på nordisk gress om to år. I tillegg har Det europeiske fotballforbundet (Uefa) fått søknader fra Frankrike, Sveits og Polen. Utpekingen av VM-vert skulle egentlig blitt gjort i slutten av januar, men ble utsatt til starten av april. Norges Fotballforbund og samarbeidspartnerne finpusser fortsatt på EM-søknaden. Tanken er at Oslo og trondheim blir norske kampbyer dersom mesterskapet blir tildelt Norden. – Det ville vært vanvittig stort. Jeg tror vi har stor konkurranse fra Sveits, så det er langt fra sikkert at vi får det. Men det ville vært helt fantastisk, sier fotballpresident Lise Klaveness til NTB.
Tidspunkt: 08-03-2023 - Kl.14:21 - Kilde: NRK - Info


127. Graabak med åtvaring: – Kan ikkje drite seg ut
Kombinertløpar Jørgen Graabak tykkjer det var lite stemning i ski-VM i Planica. No ber han norske skitoppar om å ikkje gå i den same fella med VM i trondheim.
Tidspunkt: 06-03-2023 - Kl.16:15 - Kilde: NRK - Info


128. Sæter blir værende i Rosenborg
Ole Sæter fortsetter karrieren i Rosenborg etter langvarige spekulasjoner rundt fremtiden hans. Det bekrefter han til Adresseavisen. Sæter har kontrakt med Rosenborg ut året. Derfor har det vært mye spekulasjoner rundt om han ville forlate Lerkendal. Det skal angivelig ha vært tilbud fra blant annet klubber i USA, Sverige og Tyrkia de siste månedene. Likevel ser det ut som den høyreiste trønderen blir værende i trondheim. På spørsmålet fra Adresseavisen om han kan bekrefte at han blir i Rosenborg svarer spissen «ja». Han sier videre at det har vært rolig angående interesse fra andre klubber den siste uken. Forrige sesong scoret han 14 mål for Rosenborg og leverte fem målgivende pasninger på 20 kamper. RBK solgte den danske storscoreren Casper Tengstedt til Benfica tidligere i overgangsvinduet. (NTB)
Tidspunkt: 16-02-2023 - Kl.11:46 - Kilde: NRK - Info


129. Havnelid ny styreleder for ski-VM – trekker seg fra presidentkampen
Åsne Havnelid er innstilt som ny styreleder for ski-VM i trondheim 2025. Det opplyser Norges Skiforbund i en pressemelding. Det betyr at hun ikke lenger er aktuell i kampen om å bli ny idrettspresident. En kartlegging fra NRK viste at Havnelid lå dårlig an til å bli valgt som idrettspresident. Hun hadde 14 stemmer fra særforbundene, mens Zaineb Al-Samarai hadde 54. Berit Kjøll hadde fire stemmer. Nå er det bare Al-Samarai og Kjøll som står igjen som kandidater. Valget gjøres på idrettstinget i Bergen den 4. juni.
Tidspunkt: 16-02-2023 - Kl.09:52 - Kilde: NRK - Info


130. Tiller fikk den siste plassen i VM-troppen
Simen Tiller kapret den siste VM-plassen på det norske kombinertlaget. På kvinnesiden er både Mille Marie Hagen og Marte Leinan Lund tatt ut. – Simen har kjempet for VM-plass gjennom hele vinteren og vist potensial, sier sportssjef Ivar Stuan til Norges Skiforbund. – Når det gjelder kvinnelaget, får Mille Marie Hagen sin VM-debut. Hun har konkurrert i World Cup gjennom vinteren og fått kjenne på nivået som kreves i toppen. Vi tenker langsiktig med Mille. For henne er VM i trondheim i 2025 et større mål, og Mille skal først og fremst få erfaring fra mesterskap, sier Stuan. Fra før er Espen Andersen, Jørgen Graabak, Jens Lurås Oftebro, Jarl Magnus Riiber og Andreas Skoglund tatt ut på herresiden, mens Gyda Westvold Hansen, Ida Marie Hagen og Mari Leinan Lund tidligere har sikret VM-plass på kvinnelaget. En hjemmeværende reserve tas ut på kvinnelaget neste uke.
Tidspunkt: 06-02-2023 - Kl.08:12 - Kilde: NRK - Info


131. Vang arrangerer ski-NM i 2025 på Gåsbu
Vang Skiløperforening er tildelt første del av ski-NM i 2025, besluttet styret i Norges Skiforbund nylig. Arrangementet skal foregå på Gåsbu. Rennene i Gåsbu, som ligger like nord for Hamar, planlegges i januar, like før ski-VM i trondheim. Vang arrangerte sist NM i 2018 og hadde også ansvaret i 2013. – Ski-NM er en viktig tradisjon å videreføre, og det er høy prestisje i å arrangere mesterskapet. Tilbakemeldingene etter blant annet NM i 2018 og 2013 var meget gode, og vi ser fram til et spennende hoved-NM i langrenn om to år rett i forkant av VM i trondheim, sier leder av langrennskomiteen i Norges Skiforbund, Torbjørn Skogstad i en pressemelding. – Vang Skiløperforening er en dreven arrangør. Klubben har også god arrangørkompetanse. Forbundet opplyser at Nastrudstilen er reservearena i 2025. I 2024 skal NM arrangeres på Beitostølen av Øystre Slidre. (©NTB)
Tidspunkt: 01-02-2023 - Kl.16:31 - Kilde: NRK - Info


132. Mot Graabak-comeback i Schonach
Kombinertløper Jørgen Graabak vil etter alt å dømme være i aksjon igjen i den siste verdenscuphelgen før Planica-VM i tyske Schonach. Det opplyser kombinertutøvernes sportssjef Ivar Stuan til NTB. – Han er tilbake i bra trening. Jeg håper og tror det går bra. Han er i Seefeld og hopper og blir der til i morgen før han drar hjem til trondheim. Han reiser til Schonach hvis alt er normalt, sier Stuan. Kommende helg er det tre konkurranser for menn i Oberstdorf. Deretter venter Schonach før en treningsperiode fram mot den første kombinertøvelsen i VM som starter 25. februar. For Jarl Magnus Riibers del, som har vært plaget av sykdom den siste tiden, er situasjonen en litt annen. Stuan opplyser at planen er at Riiber blir i Norge fram mot VM. – Han går ikke i Schonach, sånn det ligger an nå. Det kan endre seg, men plan A er å være hjemme og forberede seg på hjemmebane, sier Stuan.
Tidspunkt: 01-02-2023 - Kl.10:45 - Kilde: NRK - Info


133. Kronprins Haakon med i hovedkomiteen for ski-VM i trondheim 2025
Hans Kongelige Høyhet kronprins Haakon har takket ja til å delta i hovedkomitéen for ski-VM i trondheim 2025. Det skriver Kongehuset på sin nettside. Han har tidligere vært medlem av hovedkomitéen under ski-VM i 2011. Fredag hadde komitéen sitt første møte på Ullevaal stadion i Oslo. Åge Skinstad (daglig leder), skipresident Tove Moe Dyrhaug (komitéleder), visepresident i Norges Skiforbund, Aage Schaanning, er blant komitéens 16 medlemmer. Den nyetablerte komitéen skal bistå og rådgi VM-selskapets styre.
Tidspunkt: 27-01-2023 - Kl.19:27 - Kilde: NRK - Info


134. Kombinert får ny VM-øvelse: – Veldig publikumsvennlig
Når VM i trondheim 2025 går av stabelen, er det trolig med en ny øvelse på programmet. NRK erfarer at det kun er formaliteter som skal til for at Det internasjonale Skiforbundet (FIS) godkjenner den nye øvelsen for kombinertkvinnene på vårmøtet. – Vi er i en veldig, veldig positiv prosess, sier Lasse Ottesen, rennsjef for kombinert i FIS, til NRK og legger til: – Alt i alt er det klart vi er veldig, veldig positive til å få en ekstra øvelse for damene på programmet i 2025. Målsettingen vår er når vi kommer til 2027, skal programmet se likt ut for både gutter og jenter, sier Ottesen. Under VM i Planica i februar går mennene fire øvelser, mens kvinnene kun går to. I trondheim – to år senere – vil kvinnene da konkurrere i to ulike individuelle øvelser og en blandet lagkonkurranse med mennene. Norges Skiforbund og trondheim som arrangør skal nå sende en offisiell søknad til FIS. Øvelsen er en fellesstart hvor utøverne går langrennet først og hopper til slutt. Den har ikke blitt brukt i et mesterskap siden 2009. – Det betyr veldig mye. Det er et skritt i riktig retning, og om vi får øvelsen på programmet, er vi bare en øvelse unna å være likestilt med guttene, som det da er en lagkonkurranse, sier Gyda Westvold Hansen. Ida Marie Hagen er også veldig positiv til øvelsen. – Det er veldig publikumsvennlig. Fellesstart gir mer spenning. Publikum er alfa og omega, uten de kan vi ikke drive med det her, sier hun.
Tidspunkt: 12-01-2023 - Kl.13:05 - Kilde: NRK - Info


135. Benfica bekrefter Tengstedt-overgang
Benfica bekrefter onsdag kveld at de har signert Casper Tengstedt fra Rosenborg. trondheimsklubben bekrefter selv salget på sine nettsider. – Det er litt vemodig. Jeg har hatt det veldig fint i Rosenborg, men nå venter det en ny utfordring som jeg ser frem til, sier Tengstedt til rbk.no. Dansken scoret 15 mål på 14 kamper for Rosenborg, og er nå klar for Benfica der gullkamp i Portugal og Champions League-sluttspill venter. Tengstedt har skrevet under på en femårskontrakt med den portugisiske storklubben. Benfica er ventet å annonsere en annen nordisk signering i løpet av de neste dagene: Det norske stjerneskuddet Andreas Schjelderup.
Tidspunkt: 11-01-2023 - Kl.20:24 - Kilde: NRK - Info


136. Klæbo har ikke bestemt seg om NM: – Målet mitt er å gå
Hvis alt går etter planen, går Johannes Høsflot Klæbo sprinten i NM før han drar til høyden og går verdenscupsprinten i Livigno Men sikkert er det ikke. Planen er ikke endelig spikret. Det som er sikkert, er at han reiser hjem til trondheim mandag. – Så får vi se hvor lenge vi blir. Det er ikke sikkert at det blir så mange dager. Det blir i hvert fall et par dager, og så kan det hende at jeg stikker til Skeikampen før jeg drar til høyden igjen. I forhold til NM får jeg bare se hvordan kropp og hode kjennes ut når det nærmer seg, sa Klæbo. Sprinten i NM på Gjøvik går torsdag 19. januar. Om Klæbo drar til NM, blir det høyst trolig bare den distansen han kommer til å gå. (NTB)
Tidspunkt: 09-01-2023 - Kl.06:02 - Kilde: NRK - Info


137. Håndballgutta med heftig målshow før VM
Norge tente til fra start og filleristet USA 43-26 i siste test foran VM-åpningen i håndball. Kalasseieren kom uten Sander Sagosen i troppen. Det ble som ventet enveiskjøring i trondheim Spektrum. Norge kom ut sylskarpt og holdt lenge et snitt på én scoring i minuttet før pause. Etter seks kjappe baklengsmål tok USA-trener Robert Hedin timeout, men fikk ingen umiddelbar effekt. Han så det bli 0-9 før amerikanerne fikk sin første scoring. Sagosen ble hvilt i generalprøven før VM. I hans fravær var det mange som glitret, og Sebastian Barthold var blant dem. Han banket inn de fire første målene, og utover i omgangen meldte også Aalborg-kompis Kristian Bjørnsen seg skikkelig på. Sistnevnte ble norsk toppscorer med ni fulltreffere. Alle kom før pause i en omgang Norge vant 27-12. Flere rokeringer i laget gjorde at scoringsrushet dabbet av etter hvilen. (NTB)
Tidspunkt: 08-01-2023 - Kl.18:47 - Kilde: NRK - Info


138. Granerud vant på Rena og tok sin første NM-tittel
Den ferske hoppukevinneren Halvor Egner Granerud tok sitt første NM-gull da han vant i storbakken på Rena. Marius Lindvik ble nummer to. Asker-gutten hoppet fra avsats åtte i første omgang og landet på 125 meter. Det ga ledelse på 4,8 poeng foran Marius Lindvik. I finalen startet Granerud også fra to avsatser lavere fart enn konkurrentene. Han landet på 129,5 meter, og med 299,2 poeng var han elleve poeng foran neste hopper. Sølvvinner Lindvik hadde 131,5 meter i sitt første hopp. Han landet på 131 meter i finaleomgangen og endte på 288,2 poeng. Også Lindvik mangler et NM-gull. – Det har vært litt utfordrende forhold, så jeg hadde ikke full kontroll. Jeg klarte å levere gode skihopp og er glad for å vinne, sa norgesmester Granerud til NRK. – Det har vært en god start på 2023. Nå er jeg sliten og håper på hjelp med å komme meg hjem til trondheim, fortsatte han. Kristoffer Eriksen Sundal hoppet to ganger 126,5 meter og tok NM-bronsen. Hele det norske hoppukelag med unntak av Robert Johansson stilte i søndagens NM-renn. Alle de beste var til stede på Rena med unntak av hopperne som er opptatt med kontinentalcup i VM-bakken i Planica. Benjamin Østvold, Fredrik Villumstad, Joacim Ødegård Bjøreng og Sondre Ringen kunne alle vært med og blandet seg inn topp ti. (©NTB)
Tidspunkt: 08-01-2023 - Kl.13:31 - Kilde: NRK - Info


139. Norges Ishockeyforbund trekker VM-søknad
Noregs Ishockeyforbund har fått avslag på søknaden om pengestøtte fra Kultur- og Likestillingsdepartementet. Dermed trekker de søknaden om å søke om VM i Bærum og trondheim i 2027. Det opplyser forbundet på sine nettsider onsdag. – Vi er selvsagt skuffet over et avslag uten en dialog i forkant, sier president i Norges Ishockeyforbund, Tage Pettersen. I oktober søkte forbundet om 80 millioner kroner for å arrangere VM i 2027. I desember mottok de et skriftlig avslag på søknaden. I pressemeldingen opplyser forbundet at de vil starte en prosess for å se om det er aktuelt å søke på nytt for 2028.
Tidspunkt: 21-12-2022 - Kl.12:32 - Kilde: NRK - Info


140. Sagosen klar for håndball-VM – dette er troppen
Sander Sagosen er tatt ut til håndball-VM i januar. Det ble klart da landslagssjef Jonas Wille og assistenttrener Martin Boquist presenterte landslagstroppen på en pressekonferanse mandag. Mesterskapet starter 12. januar og varer til 29. januar. Første kamp for Norge er mot Makedonia 13. januar. Det var lenge usikkert om Sagosen ville rekke mesterskapet etter at han pådro seg en ankelskade i juni. Etter skaden måtte han på operasjonsbordet to ganger i løpet av kort tid, men i slutten av november gjorde han comeback i Kiel. Etter det har mye tydet på at nordmannen skulle rekke å bli helt klar til VM. Dette er troppen: Keepere*: Tornbjørn Bergerud, Kristian Sæverås, Emil Imsgard. Kantspillere: Sebastian Barthold, Alexander Blonz, Kristian Bjørnsen, Kevin Gulliksen. Strekspillere: Petter Øverby, Magnus Gullerud, Thomas Solstad. Forsvarsspillere: Vetle Aga Bakspillere: Harald Reinkind, Magnus Abelvik Rød, Sander Sagosen, Gøran Søgard Johannessen, Simen Holand Pettersen, Erik Thorsteinsen Toft**, Christian O´Sullivan, Sander Øverjordet, Tobias Grøndahl. * Tre keepere skal bli til to i den endelige troppen. Den avgjørelsen tas innen 22. desember ifølge Wille. ** Toft ble nylig operert for idrettsbrokk, og er dermed et noe usikkert kort til VM. Før VM får landslaget en generalprøve i januar, med tre kamper mot Portugal, Brasil og USA i trondheim.
Tidspunkt: 12-12-2022 - Kl.14:37 - Kilde: NRK - Info


141. Klæbo må stå over verdenscuphelgen på Beitostølen
Johannes Høsflot Klæbo sliter fremdeles med en forkjølelse og står nå over verdenscuphelgen på Beitostølen. Det kommer frem av en pressemelding sendt ut tirsdag ettermiddag. Klæbo sto over både 10 og 20-kilometeren på Lillehammer forrige uke, henholdsvis på fredag og søndag. Han gikk imidlertid sprinten på lørdag, hvor han vant. – Nå må jeg bli frisk. Jeg reiser fra trondheim til Davos når forkjølelsen har gitt seg. Det er klart at dette er kjedelig. Jeg skulle så gjerne ha vært i god form samt gått renn på Beitostølen. Dessverre er ikke situasjonen slik. Akkurat nå vet jeg ikke når ferden går videre til nye høydedøgn, sier Klæbo i pressemeldingen. Langrennsløperen har de siste dagene oppholdt seg på Skeikampen, men drar nå hjem igjen til trondheim på onsdag. Klæbo sier at han fremdeles planlegger å gå verdenscuphelgen i Davos (17. og 18. desember), og deretter gå Tour de Ski, som starter 31. desember.
Tidspunkt: 06-12-2022 - Kl.17:48 - Kilde: NRK - Info


142. Britene venter «Troll fra trondheim»
Det er kuldegrader og snø i vente i Storbritannia den kommende uka.
Tidspunkt: 04-12-2022 - Kl.22:23 - Kilde: Dagbladet - Info


143. Vipers slo Sola med elleve mål og sin sjuende strake seier
Vipers Kristiansand tok sin sjuende seier av sju mulige da Sola ble sendt hjem med et 25-36-tap i eliteserien i håndball for kvinner. Vipers Kristiansand tok imot Sola og det var aldri noen tvil om hvor seieren ville havne. Ole Gustav Gjekstads mannskap stoppet ikke før de var elleve mål foran. Landslagsspiller Ragnhild Valle Dahl ble toppscorer med ti mål, mens hos Sola var det Live Rushfeldt Deila som ble toppscorer med fire fulltreffere. Storhamar slo til borte mot Fredrikstad og Hamar-laget vant med 27-22. Olivia Löfqvist ble toppscorer for gjestene med sju mål. Byåsen tapte en spennende og kamp borte mot Fana. Laget fra trondheim var i tomålsledelse sju minutter før slutt, men måtte se at Fana stakk av med en 28-27-seier anført av toppscorer Aurora Hatle som stoppet på ti mål. Volda tok imot Molde, men måtte se at serietoerne var minst ett nummer for store og vant 38-22. Sherin Obaidli var kampen dominerende spiller med elleve mål. Søsteren Mona stoppet på ni mål. (NTB)
Tidspunkt: 30-11-2022 - Kl.19:52 - Kilde: NRK - Info


144. Arctic Race til Nordkapp i 2023
Arctic Race of Norway skal i 2023 avsluttes med en etappe til Nordkapp. Alle etappene skal gå nord for Kautokeino. 2023-etappene ble presentert i Alta onsdag formiddag. Rittet feirer tiårsjubileum. 1. etappe går fra Kautokeino til Alta, før sykkeleliten fortsetter derfra til Hammerfest. På 3. etappe går turen til Havøysund, før siste etappe går fra Kvalsund og til Nordkapp. Rittets første sammenlagtvinner og nå ambassadør, Thor Hushovd, gleder seg til rittets start. Hushovd tror det kan bli en episk avslutning av jubileumsutgaven av Arctic Race of Norway. – Den siste etappen går langs noe av det flotteste Norge har å by på av brutal og storslagen natur. De siste 25 kilometerne ut mot Nordkapp kommer imidlertid til å bli beintøffe. Her vil garantert de beste klatrerne angripe og gi alt av det som er igjen av krefter etter fire harde etapper, sier sykkelprofilen. Målgang på fjerde etappe er på Nordkapplatået. DSM-rytter Andreas Leknessund er tittelforsvarer. I fjor gikk rittet fra Mo i Rana til trondheim. (NTB)
Tidspunkt: 30-11-2022 - Kl.11:02 - Kilde: NRK - Info


145. Uttak til landskamper i ishockey mot Slovakia og Latvia
Den norske landslagssjefen i ishockey, Tobias Johansson, har tatt ut troppen til landskamper mot Slovakia og Latvia i Bratislava 15. og 16. desember: Tobias Johansson hadde sine første kamper som norsk landslagssjef i trondheim i november mot Latvia og Danmark. Det ble ett tap og en seier. Det var med et lag fullt av ferske spillere. Denne gangen er veteraner som Mathis Olimb og Alexander Bonsaksen med igjen. Målvakter: Jonas Arntzen (Örebro), Henrik Holm (Stavanger), Tobias Normann (Sparta). Backer: Alexander Bonsaksen (Frisk Asker), Sander Vold Engebråten (Storhamar), Johannes Johannesen (Mora), Christian Kåsastul (Frisk Asker), Max Krogdahl (Västervik), Erlend Lesund (Rögle), Emil Lilleberg (Oskarshamn), Mattias Nørstebø (Björklöven). Løpere: Michael Haga (Black Wings Wien), Ludvig Hoff (Stavanger Oilers), Kristian Jakobsson (Sparta), Andreas Martinsen (Lillehammer), Mathis Olimb (Vålerenga), Mats Rosseli Olsen (Frölunda), Thomas Olsen (Vålerenga), Thomas Berg Paulsen (Stavanger Oilers), Martin Røymark (Vålerenga), Eirik Salsten (Storhamar), André Bjelland Strandborg (Stavanger), Mathias Trettenes (HPK), Markus Vikingstad (Fischtown Pinguins). (NTB)
Tidspunkt: 29-11-2022 - Kl.10:11 - Kilde: NRK - Info


146. Sunniva Hofstad ble juniorverdensmester i boksing
18 år gamle Sunniva Hofstad fra trondheim ble Norges første juniorverdensmester i boksing i spanske Benidorm lørdag. Hofstad vant over Angie Carolina Solano Vanegas fra Colombia i finalen i 75-kilosklassen, skriver Adresseavisen. Hofstad er allerede dobbel europamester. – Jeg har vært så sikker i hele dag, som gjorde meg nervøs, Men det ble så bra som vi turte å håpe på, sier trener Ole-Arne Næsgård til Adressa. (©NTB)
Tidspunkt: 26-11-2022 - Kl.21:37 - Kilde: NRK - Info


147. Pål André Helland legger opp
Lillestrøm-spiller Pål André Helland har bestemt seg for å legge opp. 32-åringen informerte spillergruppa om avgjørelsen før onsdagens trening. – Jeg har en kropp som ikke klarer å prestere mer på det nivået som skal til for å holde det gående på toppnivå. Det er ganske frustrerende å kjenne på det at du er ganske langt unna det man egentlig kan. Da skal jeg ikke klore meg fast. Men det er veldig vemodig, sier Helland til Lillestrøms hjemmesider. Helland har tilbrakt størsteparten av karrieren i Rosenborg, og har 222 kamper, 65 mål og 54 assist for trondheimsklubben. Han fikk også seks landskamper for det norske landslaget. Helland har den siste tiden kombinert fotballyrket med rollen som ekspert for Viaplays fotballrettigheter. LSK opplyser at Helland vil ha en pressekonferanse på Åråsen kl. 14 i dag.
Tidspunkt: 09-11-2022 - Kl.10:08 - Kilde: NRK - Info


148. Klæbo klar for Beitostølen – dropper sprinten
Langrennsstjernen Johannes Høsflot Klæbo er påmeldt til distanserennene under langrennsåpningen på Beitostølen lørdag og søndag neste uke, opplyser Arild Monsen til Adresseavisen. Monsen opplyser samtidig til avisen at klassisksprinten under den nasjonale sesongåpningen vil gå uten Klæbo. Klæbo har trøblet med en skade i hamstringen siden midten av juli. Han har trent alternativt. 26-åringen er fortsatt i Italia på høydeopphold og returnerer til trondheim fredag. (NTB)
Tidspunkt: 08-11-2022 - Kl.07:40 - Kilde: NRK - Info


149. Rosenborg refses i egen by: – Framstår som dårlige tapere
Derbyet mellom Molde og Rosenborg har fått litt av en oppbygning etter at Rosenborg nekter å stå æresvakt for seriemesterne. Lite gjennomtenkt, mener trondheims største avis.
Tidspunkt: 20-10-2022 - Kl.16:02 - Kilde: NRK - Info


150. Molde-treneren ut mot RBK: – Blitt en Twitter-klubb
Molde-trener Erling Moe retter skarp kritikk mot Rosenborg etter at trønderklubben har avvist blankt å stå æresvakt for hans egne elever søndag. Molde-sjefen gir i et intervju med Discovery klart uttrykk for at han ikke er spesielt imponert over avgjørelsen til eliteserierivalen. – Det virker på dem som de har blitt en Twitter-klubb. De lar Twitter bestemme det som klubben skal gjøre. Det er merkelig og ikke den beste måten å ta bestemmelser på, synes jeg, sier han til kanalen. Moe legger videre til at han selv og Molde-spillerne «hadde vært store nok» til å stille opp som æresvakter dersom seriegullet hadde endt i trondheim. Det var mandag at RBK meldte på egne nettsider at ikke kom til å bli aktuelt å stå æresvakt kommende søndag. – Æresvakt er ment som en handling av respekt for den nybakte seriemesteren. Vi opplever at Molde er mer opptatt av å påføre Rosenborg ydmykelse, enn å få fortjent respekt. Det kommer vi ikke under noen omstendighet til å bli med på, skrev trønderklubben. Moe reagerer også på måten budskapet er formulert på. – Det vitner om dårlig styring, sier Molde-sjefen.
Tidspunkt: 18-10-2022 - Kl.13:11 - Kilde: NRK - Info


151. Vålerenga vann og har heng på Brann
Vålerenga slo Rosenborg 1-0 i trondheim i toppseriekampen laurdag. Dermed er Oslo-laget berre to poeng bak Brann, som kan auke leiinga til fem poeng mot Stabæk søndag. To serierundar står att, og dei to laga skal møtast i Bergen i siste serierunde. Rosenborg er med dagens tap i praksis hekta av i kampen om seriemeisterskapet. Dejana Stefanovic scora målet etter eit kvarters spel. Ho hadde også sjansen til å doble leiinga, men sette eit straffespark utanfor kvarteret før slutt.
Tidspunkt: 15-10-2022 - Kl.14:52 - Kilde: NRK - Info


152. Lustig avslutter karrieren etter sesongen
Den tidligere Rosenborg-spilleren Mikael Lustig har annonsert at han legger opp som fotballspiller etter 2022-sesongen. – Takk AIK Fotball. Umiddelbart da jeg kom til AIK, følte jeg meg hjertelig velkommen av alle. Det har vært en stor ære for meg å spille i AIK, og jeg kommer til å huske denne tiden i livet mitt i lang tid fremover. Jeg vil rette en stor takk til supporterne, de ansatte på Karlberg, mine medspillere og alle andre jeg har møtt opp gjennom årene i klubben, sier Lustig på AIKs hjemmesider. Svensken har spilt for klubber som Umeå, GIF Sundsvall, Rosenborg, Celtic og Gent. Det var under oppholdet hans i trondheim han gjorde seg kjent for det norske folk. 35-åringen noterte seg for 18 mål og 19 assist på sine 127 kamper for Rosenborg. Under oppholdet hans i Norge vant han Eliteserien to ganger (2009 og 2010). Lustig har også scoret seks mål på 94 kamper for det svenske landslaget. De siste årene har han spilt for AIK.
Tidspunkt: 13-10-2022 - Kl.11:18 - Kilde: NRK - Info


153. Johaug hyller svenskenes Norge-flørt
Therese Johaug er klar på at en eventuell flytting til Norge for Maja Dahlqvist og Frida Karlsson er en god idé. Hun tror det vil gi dem gode VM-forutsetninger. Det var etter Toppidrettsveka i august at Dahlqvist uttalte seg svært positivt om å flytte til trondheim. Hun henviste til at kjæresten Kevin Bolger har trent i trønderhovedstaden på sommerstid de siste årene og er svært begeistret for treningsmulighetene som finnes. Tidlig i oktober fulgte Karlsson opp med samme beskjed. – Kanskje. Jeg er jo alltid åpen for noe nytt. Og helt ærlig, trondheim er en fin by. De har vel tre rulleskiløyper der, så det er jo veldig fine forutsetninger. Noe helt ekstra, sa Karlsson til Expressen. De begge har brutt med landslaget og forbereder seg til årets VM-sesong på egen hånd. (NTB)
Tidspunkt: 12-10-2022 - Kl.16:21 - Kilde: NRK - Info


154. NFF boikotter VM-kamper i Qatar – gir unntak til Solbakkens mann
Ingen tillitsvalgte eller ansatte i Norges Fotballforbund reiser til Qatar for å følge oppgjør i VM-sluttspillet. Herrelandslagets analytiker får dispensasjon. Det kom fram da fotballpresident Lise Klaveness oppsummerte de siste sakene som er blitt styrebehandlet onsdag. – Når vi ikke har klart å kvalifisere vårt eget lag til mesterskapet, har forbundsstyret besluttet at vi ikke skal være til stede under kampene på stadion i Qatar – verken med tillitsvalgte eller ansatte, sa hun fra scenen på et pressetreff i trondheim onsdag. Tross boikotten vil NFF å sende Andrew Findlay på enkeltkamper. – Vi har gjort et unntak for herrelandslagets analytiker. Han kan være til stede fysisk på de kampene som er en del av forberedelsesarbeidet til den kommende EM-kvalifiseringen, la Klaveness til. (NTB)
Tidspunkt: 12-10-2022 - Kl.13:51 - Kilde: NRK - Info


155. Norges EM-søknad er sendt
Norges Fotballforbund har levert inn søknad sammen med Sverige, Danmark og Finland om å arrangere fotball-EM for kvinner i 2025. I en pressemelding opplyser NFF at den formelle søknaden ble sendt inn til Uefa onsdag. Det ligger an til ett gruppespill i Norge fordelt på Ullevaal stadion og Lerkendal stadion, i tillegg til en kvartfinale på Ullevaal, opplyser NFF. Oslo kommune og trondheim kommune har vedtatt at de vil være vertsbyer for et EM-sluttspill sammen med de andre nordiske byene. I januar blir det klart om Norge og Norden får arrangere mesterskapet i 2025. De andre vertsbyene i tillegg til Oslo og trondheim er Stockholm og Gøteborg i Sverige, København og Odense i Danmark og Helsingfors og Tammerfors i Finland.
Tidspunkt: 12-10-2022 - Kl.06:20 - Kilde: NRK - Info


156. Åge Skinstad ny sjef for ski-VM 2025
Det bekrefter arrangøren for VM i trondheim onsdag. Skinstad fikk jobben i et styremøte tirsdag. – Åge har lang og bred ledererfaring, både fra idrett og næringsliv, som dekker svært mange av de viktige områdene i tiden fram mot VM. Han kjenner skimiljøene og frivilligheten i Norge og Trøndelag godt. Han har også et godt internasjonalt nettverk, forteller Ski-VMs styreleder Bård Benum i en pressemelding. Skinstad, som har erfaring fra en rekke roller innen langrennssporten, gleder seg til å ta over ledelsen av Ski-VM 2025. – For en som har vært til stede på svært mange store skiarrangement er dette drømmejobben, Alle som husker VM i 1982, 1997 og 2011 - og som er glade i skisporten - kan tenke seg en sånn jobb. Jeg var selv til stede under VM i 1997 for NRK, og ønsker å bidra til at VM i 2025 kan bli en enda større folkefest, sier han i pressemeldingen. Skinstad erstatter den opprinnelige VM-sjefen Berit Svendsen, som i helgen informerte styreleder Bård Benum om at hun ønsket å fratre sin stilling.
Tidspunkt: 05-10-2022 - Kl.13:01 - Kilde: NRK - Info


157. Klæbo har inngått ny storavtale
Johannes Høsflot Klæbo har signert en privat sponsoravtale med klesprodusenten Craft og vedgår at den er en av hans aller største. Avtalen, som bekreftes i en pressemelding onsdag, strekker seg fram til etter VM i trondheim i 2025. Fra før har Norges Skiforbund allerede en avtale med samme leverandør av sports- og fritidstøy. Landslagene i langrenn, skiskyting og kombinert har alle valgt Craft som sin leverandør av tøy. Klæbo vil ikke si noe om det økonomiske for hans egen del. – Jeg ønsker ikke å gå i detaljer på avtalens størrelse. Men jeg kan si såpass at det er en av mine største og viktigste sponsoravtaler, sier langrennsstjernen.
Tidspunkt: 28-09-2022 - Kl.10:57 - Kilde: NRK - Info


158. Trekker seg som sjef for Ski–VM
Berit Svendsen ønsker ikke å fortsette som sjef for Ski–VM i trondheim i 2025.
Tidspunkt: 27-09-2022 - Kl.16:14 - Kilde: NRK - Info


159. Konkurrerer mot Tyskland og Kasakhstan
Noreg har søkt om ishockey-VM i 2027. Tyskland og Kasakhstan er dei to andre landa Noreg kjempar mot. Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) opplyste fredag overfor ishockeynettstaden nitten.no at dei har fått og godkjent tre søknader om å få arrangere VM i 2027. Meisterskapen, som har eit budsjett på over 250 millionar kroner, blir spelte anten i Noreg, Tyskland eller Kasakhstan med potensiell VM-finale i Telenor Arena. Tyskland arrangerte VM sist i 2017, og då saman med Frankrike, medan Köln og Mannheim var vertsbyar i 2010. Kasakhstan har aldri tidlegare arrangert eit elite-VM, men hadde VM, 1. divisjon for tre år sidan. Dersom Noreg blir tildelt VM om fire og eit halvt år, blir det tredje gong meisterskapen blir arrangert her i landet etter turneringane i Oslo i 1958 og Oslo, Lillehammer og Hamar i 1999. Planen i 2027 er å fordele kampane mellom Telenor Arena i Bærum med dei 14.000 sitjeplassane sine og trondheim Spektrum med plass til 8600 tilskodarar. Kven som får meisterskapen i 2027, blir bestemd av IIHF under VM i Finland og Latvia i mai neste år.
Tidspunkt: 23-09-2022 - Kl.13:21 - Kilde: NRK - Info


160. Dropper samling – rett på medisinsk test
Johannes Høsflot Klæbo står over landslagets langrennssamling i Molde, og drar rett til medisinske tester i trondheim. Skiløperen er nå på privat høydesamling i Utah i USA og kommer hjem til Norge lørdag. Allerede søndag samler sprintlandslagstrener Arild Monsen sine løpere, pluss Emil Iversen. Planen var at Klæbo skulle være med på samlingen, men landslagsledelsen har nå bestemt at trønderen står over og prioriterer medisinske tester. – Samlingen i USA har vært bra, men det går sakte fremover med skaden, sier Monsen til NRK. – Klæbo har kun løpt på mølle og i motbakkene i Utah og foreløpig ikke over en times løpeøkter. Rulleskiøktene og annen trening har gått som planlagt, sier Monsen.
Tidspunkt: 21-09-2022 - Kl.09:48 - Kilde: NRK - Info


161. Brann sløste med sjansene – spilte uavgjort mot Rosenborg
Brann satte et voldsomt press på Rosenborg etter pause, men fikk kun med seg 1-1. Resultatet holder liv i gullkampen i Toppserien. To poeng skiller lagene med fire runder igjen av mestersluttspillet. Det går dermed mot en spennende innspurt. Brann er på topp med ti poeng mot RBKs åtte. Målene på Stemmemyren ble scoret av to islendinger. Svava Gudmundsdottir fikk inn Brann-utligningen etter 52 minutter på akrobatisk vis, mens Selma Magnusdottir tidlig i første omgang tok RBK foran etter en lur cornervariant. Brann kjørte toppkampen tungt etter 1-1-scoringen. Rosenborg holdt med nød og neppe unna for presset. Vertene hevet seg markant etter sidebytte. Før det hadde gjestene fra trondheim vært farlig nær 2-0, men en superredning fra landslagskeeper Aurora Mikalsen stoppet Synne Skinnes Hansens avslutning fra kloss hold. Branns neste kamp skjer mot Stabæk på Nadderud 2. oktober. Samme dag skal RBK til Oslo for å møte Vålerenga. (NTB)
Tidspunkt: 17-09-2022 - Kl.15:23 - Kilde: NRK - Info


162. Rosenborg åpnet sluttspillet med seier
Rosenborg tok imot Stabæk til første sluttspillkamp lørdag ettermiddag, og trønderne gikk seirende ut av duellen. Emilie Nautnes sendte vertene i føringen tidlig, før Melissa Bjånesøy utlignet for vertene før den første omgangen var halvspilt. Etter hvilken avgjorde Synne Skinnes Hansen og Anne Jøsendal i Rosenborgs favør. Det endte 3-1 i trondheim.
Tidspunkt: 10-09-2022 - Kl.15:56 - Kilde: NRK - Info


163. Hopplandslaget har signert sponsor
Etter eit turbulent år har dei norske hopparane signert sin første sponsor. Help forsikring har sponsa det norske hopplandslaget sidan 2019, men aukar no sitt bidrag til hopparane og har skrevet under ein avtale på tre år. Hopplandslaget har stått utan sponsor etter at avtalen med mellom annan LO og dei andre sponsorane gjekk ut i vår. I mellomtida har hopplandslaget levd på bidrag frå Skiforbundet. – Vi gler oss til at vi saman skal utvikle hoppsporten og selskapet fram mot VM i trondheim i 2025. Det bli forhåpentlegvis nye uforgløymelege augneblink som fører til at våre stolte tradisjonar vidareførast, seier landslagssjef Clas Brede Bråthen. Fjoråret var prega av ein konflikt mellom Bråthen, skipresident Erik Røste og generalsekretær Ingvild Bretten Berg. Røste har etter dette blitt bytta ut og generalsekretæren sluttar 1. november. Bråthen vil ikkje talfeste kor mykje avtalen er verd i kroner og ører.
Tidspunkt: 05-09-2022 - Kl.14:13 - Kilde: NRK - Info


164. Ønsker kroppskamera og sensor på utøverne under VM i trondheim
VM-sjefene henter inspirasjon fra Netflix for å gjøre mesterskapet mer attraktivt. Johannes Høsflot Klæbo syns ideene er knallgode.
Tidspunkt: 30-08-2022 - Kl.04:01 - Kilde: NRK - Info


165. Kalvå best på rulleski i Granåsen
Anne Kjersti Kalvå vant ti kilometer fri teknikk på rulleski under Toppidrettsveka lørdag. Hun hadde snaut 16 sekunder ned til Hedda Østberg Amundsen på andreplass. Marte Skaanes tok tredjeplassen 22,2 sekunder bak Kalvå, melder NTB. Rennet gikk med intervallstart i Granåsen i trondheim. Senere lørdag skal kvinnene gå fem kilometer jaktstart i klassisk stil.
Tidspunkt: 27-08-2022 - Kl.08:58 - Kilde: NRK - Info


166. Lar Putin slippe unna
Det blir helt feil at Putins venner får spille fotball i trondheim i dag.
Tidspunkt: 21-08-2022 - Kl.16:24 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


167. Arctic Race stoppa av demonstrantar
Den siste etappen av sykkelrittet Arctic Race blei stoppa av demonstrantar rundt 130 km før mål, melder TV 2. Fleire personar frå gruppa «Stopp oljeletingen» la seg i vegbana framfor ryttarane. Etter nokre få minutt kunne ryttarane halde fram mot målgang i trondheim.
Tidspunkt: 14-08-2022 - Kl.13:14 - Kilde: NRK - Info


168. Adressa: Klæbo må stå over store deler av landslagssamlingen
Johannes Høsflot Klæbo har ennå ikke blitt friskmeldt fra skaden han pådro seg i sommer og kan ikke delta for fullt på langrennslandslagets treninger til uka. – Han reiser til Steinkjer tirsdag og blir med på den andre treningsøkta vår da. I tillegg tar han del av den første økta onsdag, før han reiser hjem til trondheim igjen, sier sprinttrener Arild Monsen til Adresseavisen. Søndag skal sprintlandslaget samles i Steinkjer, men Klæbo må stå over deler av samlingen på grunn av skadeproblemene på baksiden av låret. (NTB)
Tidspunkt: 12-08-2022 - Kl.15:22 - Kilde: NRK - Info


169. Groenewegen spurtet til seier i Arctic Race
Den nederlandske spurtkanonen Dylan Groenewegen var sterkest i avslutningen og vant 2. etappe av Arctic Race of Norway fredag. Groenewegen sikret seieren i en massespurt på den 154,3 kilometer lange etappen fra Mosjøen til Brønnøysund. 29-åringen regnes som feltets sterkeste spurter og levde opp til forventningene. Coop-rytteren Johan Ravnøy lå i et brudd som ble tatt igjen med drøyt 10 kilometer igjen til mål da Andreas Leknessund tettet luken opp mot Torghatten. Sven Erik Bystrøm prøvde å kjøre fra feltet i nedoverbakkene etter stigningen, men fikk ikke den nødvendige luken til å sikre etappeseier. Den franske Cofidis-rytteren Axel Zingle vant torsdagens åpningsetappe, der Edvald Boasson Hagen lå godt an like før mål, men ikke hadde mye å gi på slutten. Rittet fortsetter lørdag med en etappe fra Namsos til Skallstugu i Levanger, før avslutningsetappen i trondheim søndag. (NTB)
Tidspunkt: 12-08-2022 - Kl.13:59 - Kilde: NRK - Info


170. Voldsomt regnvær i trondheim skapte trøbbel

Tidspunkt: 04-08-2022 - Kl.06:52 - Kilde: YR.no - Info


171. Lundemo klar for LSK
Marius Lundemo (28) returnerer til Norge og har signert for Lillestrøm. Han kommer gratis til klubben etter at kontrakten med kypriotiske Apoel ble terminert. Han har signert en kontrakt ut 2023-sesongen, opplyser LSK på sine hjemmesider. Lundemo spilte for klubben fra 2014 til han ble hentet til Rosenborg i 2016. Etter flere år i trondheim, som inkluderte to seriegull og én cuptriumf, gikk turen videre til Apoel på Kypros. Bæringen Lundemo står med 60 kamper for kanarifuglene og skal bidra i et lag som kjemper i toppen i Eliteserien. (NTB)
Tidspunkt: 28-07-2022 - Kl.16:52 - Kilde: NRK - Info


172. Trønder blir ny juniorlandslagstrener i langrenn
Tidligere kombinertløper Kristian Dahl (45) fra trondheim blir langrenns nye landslagstrener for Equinor Juniorlandslag. Han tar over 1. august 2022, når Monika Kørra overtar som landslagstrener for Equinor Rekruttlandslag. Dahl har skrevet kontrakt på to år med Norges Skiforbund.
Tidspunkt: 01-07-2022 - Kl.07:20 - Kilde: NRK - Info


173. Flymekanikerstreiken gir meir cuptrøbbel
Flymekanikarstreiken er avblås, men gir likevel stadig meir trøbbel for cuprunden denne veka. Sandefjord ber om å få flytta sin kamp mot Byåsen i trondheim onsdag, fordi flyet deira er innstilt. Skal dei ta buss, vil det ta i overkant av ni timar. Vikings kamp mot Kristiansund blei tidlegare onsdag utsett til 19. oktober. Frå før er HamKam - Tromsø og Tromsdalen - Bryne utsett til august.
Tidspunkt: 28-06-2022 - Kl.11:01 - Kilde: NRK - Info


174. VM-vinteren tilbake på NRK
NRK har sikret seg senderettighetene til VM i Nordiske grener i Planica i 2023 og trondheim i 2025.
Tidspunkt: 20-06-2022 - Kl.07:46 - Kilde: NRK - Info


175. Hopp i Granåsen flyttes til Lillehammer
Neste års Raw Air skulle være den store åpningen for det nye anlegget i Granåsen, men hopparenaen blir ikke klar i tide. Lillehammer skal avholde arrangementet. Forrige onsdag ga trondheim kommune beskjed til Norges Skiforbund, som ga beskjed videre til Det internasjonale Skiforbundet (FIS), om at arenaen ikke står klar til arrangementsstart, melder Adresseavisen. – Grunnen er alt som har skjedd med tanke på krig i Ukraina og pandemi. Det har ført til leveringsvanskeligheter, som har gjort at forsinkelser har oppstått, sier Ola By Rise, kultur- og idrettsdirektør i trondheim kommune. Skiforbundets arrangementssjef Terje Lund opplyser at FIS har godtatt endringen fra trondheim til Lillehammer. Selve hoppbakken vil stå klar som planlagt i januar 2023 og vil bli brukt fra og med da. (NTB)
Tidspunkt: 17-06-2022 - Kl.13:10 - Kilde: NRK - Info


176. Rosenborg setter trolig ny tilskuerrekord
Over 10.600 har kjøpt billett til søndagens oppgjør i Toppserien mellom Rosenborg og Brann på Lerkendal, skriver Aftenposten. For en uke siden satte Brann rekord med 10.582 tilskuere i oppgjøret mot Vålerenga på Brann Stadion. Den rekorden slås når de gjester trondheim og Lerkendal søndag ettermiddag. Det sier administrasjons- og arrangementsansvarlig i RBK, Malin Engen, til Aftenposten. – Jeg fikk melding fra billettkoordinatoren vår klokka ti over halv ett i natt om at rekorden var sikret, sier hun. Billettsalget nærmer seg i skrivende stund 11.000. Engen gleder seg over løftet norsk kvinnefotball har fått den siste uken. – At det for andre helg på rad er en så stor og godt besøkt kamp i Toppserien er ikke viktig bare for RBK. Det er viktig for damefotballen generelt. – Det skal godt gjøres å slå den rekorden nå, men det er aldri for sent å komme på kamp. Billettsalget så langt viser at vi har noe på Lerkendal å gjøre, og vi kan drømme videre som den skandinavisk rekorden og et fullsatt Lerkendal til slutt, fortsetter hun. (NTB)
Tidspunkt: 12-06-2022 - Kl.09:10 - Kilde: NRK - Info


177. Dagbladet: FIS går for like distanser for kvinner og menn
Langrennskomiteen i Det internasjonale skiforbundet (FIS) har stemt: Kvinnene skal gå de samme distansene som mennene. Det ble avklart i onsdagens møte i langrennskomiteen, melder Dagbladet. Innstillingen skal i etterkant godkjennes av FIS-styret, men det er sjeldent at de går mot det som er votert for. Den avtroppende lederen i langrennskomiteen i FIS, Vegard Ulvang, har vært blant dem som har prøvd å få gjennom en mer forutsigbar kalender for kvinnene. Han fikk forslaget vedtatt i sitt siste møte som leder for komiteen. – Det er litt rart, men også greit. Man skal ikke sitte for lenge i slike posisjoner, sa han til NTB onsdag. Ulvang opplyser videre at prinsippet om likhet skal ut på prøve den kommende sesongen, før det skal stemmes over hvilke distanser som skal gås først til neste år. Det betyr trolig at VM i trondheim i 2025 blir første store mesterskap med de nye endringene på plass. (NTB)
Tidspunkt: 18-05-2022 - Kl.17:38 - Kilde: NRK - Info


178. Søker staten om 80 millioner i VM-støtte
Norges Ishockeyforbund ber Kultur og likestillinsdepartementet om 80 millioner kroner for å arrangere VM, skriver Budstikka. Mesterskapet i 2027 er tenkt å gå i trondheim og Bærum, med Telenor Arena som arena for finalespillet. – Et så stort arrangement har ikke nok kommersiell verdi til at vi klarer å få det til å gå rundt, til tross for at vi regner med et sted mellom 3-400 000 tilskuere i trondheim og Bærum. Men vi er selvfølgelig avhengig av en statlig garanti for å kunne både søke og gjennomføre, sier ishockeypresident Tage Pettersen til NRK. Forbundet fikk nei til støtte fra den forrige regjeringen. Hvem som skal arrangerre VM i 2027 blir bestemt i 2023.
Tidspunkt: 10-05-2022 - Kl.10:35 - Kilde: NRK - Info


179. Rosenborg skuffet hjemme mot Lyn
Rosenborg fant aldri nettmaskene da Lyn var på besøk i trondheim. Oslo-klubben scoret kampens eneste mål og kunne juble for en sterk trepoenger på bortebane. Kamilla Melgård ble matchvinner etter 55 minutter. Lyn-spilleren gjorde det meste selv, før hun til slutt sendte ballen opp i krysset.
Tidspunkt: 01-05-2022 - Kl.16:13 - Kilde: NRK - Info


180. Langrenn: Ulvang vil ha like distanser for kvinner og menn
Vegard Ulvang vil avslutte perioden i FIS´ langrennskomité med å få igjennom et forslag om like distanser for kvinner og menn i verdenscupen, skriver Adressa. – Jeg håper jeg runder av med et nytt historisk vedtak om to uker. Det ligger et forslag på bordet nå, for neste sesong og framtida, om at kvinner og menn skal gå like distanser. Om skiverden er enig med meg, blir det forhåpentligvis vedtatt, sier den norske skilederen til Adresseavisen. Ulvang går snart ut av Det internasjonale skiforbundets (FIS) langrennskomité, som han har vært leder for siden 2006. 18. mai skal komiteen stemme over forslaget om likestilte distanser. – Mens herrene har gått 15 kilometer, tremil og femmil, har damedistansene variert veldig. Jeg syns det er et dårlig program i dag, og at det er på tide at vi rydder opp, sier han. Ulvangs forslag er at begge kjønn skal gå følgende distanser: 10 kilometer, 20 kilometer og 50 kilometer. I VM-sammenheng kan en slik endring tidligst skje i trondheim i 2025. – Forslaget vil møte motstand, ikke minst i Norge. Men vi har fått positive signaler fra blant andre Sverige, Finland, USA og en god del andre nasjoner. Skal jeg tippe, tror jeg dette forslaget blir vedtatt, sier Ulvang (©NTB)
Tidspunkt: 30-04-2022 - Kl.10:41 - Kilde: NRK - Info


181. Russisk profil ut mot Ulvangs forslag: – Hvilken verden lever han i?
Vegard Ulvang vil avslutte perioden i FIS´ langrennskomité med å få igjennom et forslag om like distanser for kvinner og menn i verdenscupen, skriver Adressa. 18. mai skal komiteen stemme over forslaget om likestilte distanser. Ulvangs forslag er at begge kjønn skal gå følgende distanser: 10 kilometer, 20 kilometer og 50 kilometer. I VM-sammenheng kan en slik endring tidligst skje i trondheim i 2025. – Forslaget vil møte motstand, ikke minst i Norge. Men vi har fått positive signaler fra blant andre Sverige, Finland, USA og en god del andre nasjoner. Skal jeg tippe, tror jeg dette forslaget blir vedtatt, sier Ulvang. Den russiske langrennsløperen Veronika Stepanova har fått med seg nyheten. Hun er hoderystende til forslaget. – Hvilken verden lever han i? Han mangler tilknytning til virkeligheten, skriver hun i et innlegg på Instagram. Stepanova mener det er flere grunner til å stemme imot forslaget. – Verdenscuprenn avlyses i det uendelige, eller som på Lillehammer, flyttes på grunn av snømangel. For å være ærlig, ingen ønsker så lange runder. Det er dyrt, og TV-selskapene er imot det, skriver hun. Det er særlig femmila for kvinner hun er imot. Stepanova tror at en eventuelt femmil vil ta for lang tid å gjennomføre. – Vinneren vil bruke 2.10-2.20 under ideelle forhold. Og forresten, Therese (Johaug) er ferdig. Da blir det 2.30. Hvem vil se på det? spør hun.
Tidspunkt: 30-04-2022 - Kl.10:41 - Kilde: NRK - Info


182. Håndball: Molde bakpå etter langdrygt kvartfinaletap
Molde klarte aldri å riste av seg Byåsen i den første kvartfinalen mellom lagene i håndballsluttspillet. Romsdalingene røk 36-38 etter fire ekstraomganger. Hjemmelaget kom til fredagens oppgjør som favoritt. Molde vant begge kampene mot Byåsen på veien mot fjerdeplassen i eliteserien, men i sluttspillet ble det mer stritt. MHK ledet 16-12 til pause og så ut til å innfri, men i andre omgang slo gjestene fra trondheim tilbake. Luken ble tettet på 24-24, og derfra ble det en jevn batalje. Molde tok stadig ledelsen uten å holde på den. 30-30 betød en forlenget kvartfinale. Først etter fire ekstraomganger var en vinner kåret.
Tidspunkt: 29-04-2022 - Kl.20:09 - Kilde: NRK - Info


183. Adressa: Knotten erstatter Ulvang i FIS´ langrennskomité
Guri Knotten blir Nores nye representant i langrennskomiteen til Det internasjonale skiforbundet (FIS) etter Vegard Ulvang, melder Adresseavisen. Ulvang trer ut av komiteen han har vært leder for siden 2006. Knotten tar ikke automatisk over som komitéleder etter Ulvang, men det kan fort bli en realitet. – Vegard signaliserte for en tid tilbake at han ikke ønsket gjenvalg. Vi har fulgt Guri i internasjonale møter og vet at hun har et stort nettverk i utlandet. I dialog med flere, også Vegard, har Guri blitt spilt inn som det beste alternativet til å erstatte ham, sier leder Torbjørn Skogstad i langrennskomiteen i Norges Skiforbund til Adressa. Guro Knotten har solid bakgrunn både som løper og trener. Fra 2011 var 47-åringen sportssjef for det sveitsiske langrennslandslaget. Hun var også mangeårig prosjektleder for trondheims søknad for å bli VM-arrangør på ski. Det lyktes da trondheim ble tildelt ski-VM for 2025. (NTB)
Tidspunkt: 29-04-2022 - Kl.16:08 - Kilde: NRK - Info


184. Vinjerui vil bli landslagssjef
Jostein Vinjerui har søkt på ein av de ledige jobbane som landslagstrenar for Noregs langrennskvinner. Vinjerui har vore landslagstrenar for Storbritannia i fem år. I ein SMS til NTB tysdag opplyser Vinjerui at han ønsker å bli Noreg-sjef. Fristen for å søke gjekk ut måndag. Vinjerui har trent det britiske landslaget saman med Hans Kristian Stadheim. Det er ikkje kjent om også Stadheim har søkt jobben i Noreg. NTB har ikkje lykkast å få tak i ham tysdag. Ole Morten Iversen gir seg som kvinnetrenar etter inneverande sesong og må blir erstatta. Heller ikkje hans assistent Ola Vigen Hattestad blir med vidare. Det har ikkje lykkast NTB å få ein kommentar frå langrennssjef Espen Bjervig om kor mange som har søkt på de ledige jobbane. – Den nye sesong startar 1. mai, og vi pleier å lansere laga rett i forkant av det, sa Bjervig til NTB i slutten av mars. Det er allereie klart at Eirik Myhr Nossum held fram som trener for allroundlaget til herrane, og at Arild Monsen held fram som sprinttrenar. Begge held fram til etter ski-VM i trondheim i 2025.
Tidspunkt: 19-04-2022 - Kl.10:47 - Kilde: NRK - Info


185. Langrennslandslagets hovedsponsor forlenger avtalen
Langrennslandslagene i Norges Skiforbund har sikret en forlenget millionavtale med hovedsponsor Sparebank 1 fram mot VM i trondheim i 2025. Samarbeidsavtalen gjelder for tre år framover og har en ramme på 30 millioner kroner. Sparebank 1 har vært hovedsponsor for langrennslagene siden 2015 og hadde opsjon på å forlenge avtalen. (NTB)
Tidspunkt: 05-04-2022 - Kl.14:55 - Kilde: NRK - Info


186. RBK-fiasko i siste test før seriestart: – Det ser ikke ut som vi har trent
Rosenborg og den nye treneren Kjetil Rekdal fortsatte sin fryktelige resultatrekke i sesongoppkjøringen da 1.-divisjonslaget Raufoss gjestet trondheim fredag. 0-3-nederlaget på eget treningsanlegg skaper neppe optimnisme blant RBK-fansen en drøy uke før serieåpningen borte mot seriemester Bodø/Glimt. Lite stemmer for Rekdals menn. – Det er vanskelig å forstå. Det er helt utrolig, det vi er vitne til nå. Hva tenker du nå, Kjetil Rekdal? utbrøt Adressa-kommentator Ole K. Sagbakken, ifølge NTB. Rekdal selv erkjenner at han er bekymret overfor Adressa.no. – Ja, det kan du godt si. Det ser ikke ut som vi har trent på noe som helst i vinter, og det er jo litt spesielt, for det har vi faktisk gjort, sier han, og legger til: – Nå har jeg vært med lenge, så du vet at det kan snu på veldig kort tid.
Tidspunkt: 25-03-2022 - Kl.14:55 - Kilde: NRK - Info


187. Skadet Tønseth dropper NM
Didrik Tønseth kommer ikke til start i helgens NM i Harstad, skriver Adresseavisen. – Jeg har fått en betennelse i fotbladet. Gjennom sesongen har jeg slitt med skaden, og nå slo den dessverre ut i full blomst, sier trønderen til avisa. Etter to tunge sesonger har Tønseth vist gammel klasse denne sesongen. Det toppet seg med tredjeplass i Holmenkollens femmil og seier på 15 kilometer fri teknikk i Falun. Sist helgs Birkebeinerrenn måtte han stå over etter å ha falt på skaren i Bymarka i trondheim. Tønseth åpner for å prøve seg i andre langløp etter påske. – Det er ikke en alvorlig skade, men jeg må belage meg på noen uker med alternativ trening. Det blir svømming, styrketrening og litt sykkel for å holde kroppen i gang, sier han. Også Even Northug må melde forfall til NM, skriver Adressa. Han er ikke 100 prosent friskmeldt etter koronasykdom nylig. Fra før er det klart at Johannes Høsflot Klæbo, Pål Golberg, Sindre Bjørnestad Skar og Håvard Taugbøl uteblir av samme grunn. Mesterskapet, som starter lørdag og varer til tirsdag neste uke, kan du følge på NRKs plattformer.
Tidspunkt: 23-03-2022 - Kl.11:32 - Kilde: NRK - Info


188. Riise og Avaldsnes ydmyket – tapte 0-6
John Arne Riise fikk en marerittstart som trener for Avaldsnes i Toppserien. Rosenborg holdt lekestue, og ga seg ikke før de vant 6-0 i trondheim. Etter jevne første tjue fikk vertene straffe. Sara Kanutte Fornes´ straffe ble reddet av Jovana Petrovic, men 20-åringen satte inn returen. Fem minutter senere økte Maria Olsvik til 2-0. Ti minutter før pause satte Fornes inn sin andre for dagen. Ett minutt ut i 2. omgangen ble vondt til verre for gjestene, da Susan Ama Duah scoret selvmål. I det 56. minutt gjorde Selma Sol Magnusdottir 5-0. Rett før slutt satte Emile Bragstad inn Rosenborgs sjette for dagen.
Tidspunkt: 20-03-2022 - Kl.16:04 - Kilde: NRK - Info


189. Rosenborg låner ut angriper til svensk fotball
Rosenborgs angriper Rasmus Wiedesheim-Paul er klar for svenske Mjällby på utlån ut sesongen. Rosenborg opplyser at 23-åringen forlot RBKs treningsleir søndag morgen og dro til trondheim for å pakke. Tirsdag ble avtalen undertegnet. Svenske Wiedesheim-Paul kom til Rosenborg i 2020 fra Halmstad. (NTB)
Tidspunkt: 16-03-2022 - Kl.13:10 - Kilde: NRK - Info


190. Frå siger til «øydelagt sjølvbilete» – Tønseth fekk blodig møte med vårsnøen
Ikkje alt gjekk etter planen då Didrik Tønseth skulle nyte sol- og skareføre i Bymarka i trondheim. Turen enda på legesjekk i Granåsen.
Tidspunkt: 14-03-2022 - Kl.18:34 - Kilde: NRK - Info


191. Nossum fortsetter som landslagstrener i langrenn
Eirik Myhr Nossum blir med videre som trener for langrennslandslaget. Dermed gjør Nossum som sprinttrener Arild Monsen og forlenger kontrakten med Norges Skiforbund. Det bekrefter langrennssjef Espen Bjervig overfor VG. – Det er små detaljer igjen for at både Eirik og Arild er med videre, sier Bjervig og opplyser at det er snakk om å skrive en treårskontrakt med begge. De nye avtalene til Nossum og Monsen vil dermed strekke seg til etter VM på hjemmebane i trondheim i 2025. Torsdag ble det kjent at kvinnelandslagstrener Ole Morten Iversen gir seg i jobben etter inneværende sesong.
Tidspunkt: 11-03-2022 - Kl.11:02 - Kilde: NRK - Info


192. Haugen endte som nummer ti
Langrennsløperen Kjartan Haugen klarte ikke å holde følge med de raskeste på 20 kilometer klassisk for stående i Paralympics i Beijing natt til mandag. Det endte med en tiendeplass for løperen fra trondheim, 6.37 minutt bak vinneren. Kawaayoke Taiki fra Japan var desidert raskest i den stående klassen og gikk inn til tiden 52.52,8 i strålene solskinn. Cai Jiayun fra Kina brukte 1.34,9 minutt mer og sikret sølvet, mens landsmann Qiu Mingyang kom på bronseplass med to sekunder dårligere tid, melder NTB.
Tidspunkt: 07-03-2022 - Kl.04:10 - Kilde: NRK - Info


193. Sprinttrener Monsen forlenger med skiforbundet
Arild Monsen tar fatt på tre nye år som trener for det norske sprintlandslaget i langrenn. Det er en muntlig enighet om kontrakt fram mot trondheim-VM i 2025. Det bekrefter Monsen til Adresseavisen. – Jeg har ikke signert ennå, men vi er enige. Det er bare formaliteter som gjenstår. Jeg skal avslutte der jeg begynte, og det er i bartebyen, sier Monsen.
Tidspunkt: 03-03-2022 - Kl.14:10 - Kilde: NRK - Info


194. Disse blir Norges flaggbærere i Paralympics
Kjartan Haugen og Sissel Løchen blir den norske troppens flaggbærere under åpningsseremonien i Paralympics i Kina fredag. Det opplyser Olympiatoppen i en pressemelding. Langrennsløperen Kjartan Haugen fra trondheim deltar i sitt femte Paralympics. Han har vunnet fem medaljer, den første i Nagano i 1998. Sissel Løchen fra Stavanger curlingklubb vant sølv med det norske laget i Pyeongchang for fire år siden. De første konkurransene i Paralympics avvikles lørdag. (NTB)
Tidspunkt: 03-03-2022 - Kl.05:58 - Kilde: NRK - Info


195. Christian Berge klar for Kolstad
Etter en lang tid med spekulasjoner, er det endelig klart at Berge tar over den hardtsatsende klubben i trondheim.
Tidspunkt: 25-02-2022 - Kl.10:47 - Kilde: NRK - Info


196. Norges beste gjennom tidene legger opp: – Tanken er tom
Han har ti VM-gull, fire EM-gull og 25 NM-titler. Nå sier orienteringskongen Olav Lundanes stopp etter en eventyrlig karriere. 34-åringen har slitt med skader de siste sesongene. I fjorårets VM i Tsjekkia måtte han bryte, og han innrømmer at det var tungt å ta beslutningen. – Planen var å satse fram til VM i Sveits i 2023, men tanken er tom, og jeg greier ikke lenger legge ned den innsatsen som skal til for å lykkes, sier Lundanes til NRK. Lundanes tok sitt første VM-gull på hjemmebane i trondheim i 2010 som 22-åring og de to siste på hjemmebane i Østfold i 2019. I årene imellom ble han verdensmester i både sveitsiske, italienske, svenske, estiske og latviske skoger. Seks av VM-titlene har kommet på den lengste distansen. Lundanes har dermed flere VM-gull enn noen andre på «kongedistansen». – Når jeg ser tilbake er jeg godt fornøyd med at jeg har klart å vinne VM i mange forskjellige terrengtyper. Og jeg er glad for at jeg har fått være med så lenge, sier Lundanes. Lundanes kommer fra Eikenos i Ålesund, men har siden 2009 konkurrert for Halden SK.
Tidspunkt: 19-02-2022 - Kl.18:07 - Kilde: NRK - Info


197. Klassisk travbane stenger portene: Laengen takker av
Etter over 90 år med travløp er det slutt for Leangen-banen etter tirsdagens stevne. Trønderne flytter til Fannrem der et nybygd anlegg snart står klart. De første løpene ble kjørt på Leangen i trondheim i 1931. Med unntak av krigsårene da tyske styrker okkuperte baneområdet, har det vært arrangert travløp på Leangen. De første løpene på den nye banen i Fannrem vil bli kjørt i slutten av mars. Rosenborg-profilen Ivar Koteng har kjøpt Leangen-eiendommen. Der skal det bygges boliger. Trøndersk travsport har hatt en rekke firbeinte stjerner opp gjennom årene. Hester som Bork Rigel, Shan Rags, Tamin Sandy er blant de største profilene (NTB).
Tidspunkt: 15-02-2022 - Kl.17:21 - Kilde: NRK - Info


198. Hevder Robbie Fowler ville trene Hammarby
Den tidligere Liverpool-stjernen Robbie Fowler skal ha vært interessert i trenerjobben i den svenske fotballklubben Hammarby. Det er avisen Aftonbladet som hevder å ha kilder på at Fowler var på listen over navn da Stockholm-klubben jaktet ny trener i forrige måned. – Det blir alltid sånn, at når det er en trenerjobb ledig, får man en del forskjellige navn til seg. Det fikk vi denne gangen også. Jeg har ikke tenkt å kommentere noen navn, men jeg kan si at et par var veldig overraskende, sier hovedstadsklubbens sportssjef Jesper Jansson. Hammarby måtte på trenerjakt da Milos Milojevic fikk sparken etter å ha vært i trondheim for å forhandle med Rosenborg. Valget falt til slutt på tidligere Sandefjord-trener Marti Cifuentes. Robbie Fowler skal ikke ha nådd opp i kampen om trenerjobben. Den tidligere Liverpool-spilleren har trenererfaring fra blant andre thailandske Muangthong United og australske Brisbane Roar.
Tidspunkt: 14-02-2022 - Kl.19:09 - Kilde: NRK - Info


199. Strømprisopprør gror i Arbeiderpartiet
Flere lokallag i Arbeiderpartiet i Bergen, trondheim og Tromsø krever sterkere statlig inngripen i kraftmarkedet.
Tidspunkt: 11-02-2022 - Kl.05:15 - Kilde: E24 - Info


200. Ivar Koteng: – Hvis livet var bare penger, hadde man sikkert flyttet
Selv om flere eiendomsinvestorer tar med seg formuene sine til utlandet, mener trondheimsinvestoren at livet handler om «veldig mye annet» enn penger, og har ikke vurdert å flytte til Sveits.
Tidspunkt: 10-02-2022 - Kl.16:03 - Kilde: E24 - Info


201. Clausen ferdig i Kolbotn – prioriterer studiene
Marit Clausen (25) forlater Kolbotn etter kun én sesong. Spissen vil være nærmere studiestedet i trondheim. Trønderen vraket utenlandstilbud da hun forlot Rosenborg etter 2020-sesongen. Valget falt i stedet på Kolbotn. I fjor spilte hun 16 kamper og scoret ett mål. Fredag opplyste klubben at partene skiller lag. Årsaken er at Clausen vil prioritere studiene. (NTB)
Tidspunkt: 04-02-2022 - Kl.19:03 - Kilde: NRK - Info


202. Bekreftet: Cecilie Gotaas Johnsen innstilt som ny styreleder i Rosenborg
Valgkomiteen i Rosenborg vil ha den tidligere proffsyklisten og fotballspilleren Cecilie Gotaas Johnsen som ny styreleder i klubben. Innstillingen ble klar torsdag kveld. RBK må ha på plass en ny person i ledervervet etter at Ivar Koteng for en tid tilbake sa nei til å ta gjenvalg. Cecilie Gotaas Johnsen er tidligere proffsyklist og fotballspiller. Hun vant blant annet tre cup- og seriemesterskap med trondheims-Ørn på 90-tallet. I tillegg har hun vunnet NM-gull i sykling. I dag er hun sjefstrateg i Equinor. Gotaas Johnsen er styremedlem i Rosenborg, og hun blir nå leder hvis medlemmene går inn for valgkomiteens innstilling på årsmøtet i slutten av april. (NTB)
Tidspunkt: 03-02-2022 - Kl.18:29 - Kilde: NRK - Info


203. Arctic Race utvider: – Ryktet har nådd meg at trønderne kan å feste
Årets Arctic Race of Norway utvides med finale i trondheim. En fantastisk folkefest, sier Rana-ordføreren.
Tidspunkt: 02-02-2022 - Kl.11:04 - Kilde: NRK - Info


204. Islandske Play skal fly direkte fra Norge til USA
Flyselskapet oppretter ruter fra trondheim og Göteborg, og starter flyvinger til sommeren.
Tidspunkt: 01-02-2022 - Kl.11:36 - Kilde: E24 - Info


205. Islandske Play skal fly fra Norge til USA
Flyselskapet oppretter ruter fra trondheim og Göteborg, og starter flyvinger til sommeren.
Tidspunkt: 01-02-2022 - Kl.11:36 - Kilde: E24 - Info


206. Skjer neppe i min levetid
Kjetil Rekdal (53) er i full gang med sjarmoffensiven i trondheim. Han er imponert over det Bodø/Glimt har fått til, men tror ikke vi får se gullvinnerens 2020-sesong igjen: - Det skjer neppe i min levetid.
Tidspunkt: 23-01-2022 - Kl.09:28 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


207. Uværet stopper flere flygninger
Stormen har ført til flere kansellerte flyavganger på hele Vestlandet. Søndag kveld ble trondheim lufthavn Værnes stengt.
Tidspunkt: 16-01-2022 - Kl.19:09 - Kilde: E24 - Info


208. Luksushotellet har brukt skjenkestoppen til kursing: – Håper på det beste
Like før jul besluttet Britannia i trondheim å trekke tilbake permitteringsvarslene for nesten 300 ansatte. Nå er de mer enn klare til å åpne.
Tidspunkt: 12-01-2022 - Kl.18:51 - Kilde: E24 - Info


209. Kolstad signerte nye landslagsspillere
Den storsatsende håndballklubben Kolstad fortsetter opprustningen av spillerstallen. Onsdag ble Gøran Johannessen og Vetle Eck Aga presentert som tilvekster. Signeringene ble presentert på en pressekonferanse i trondheim. Gøran Johannessen kommer til trønderklubben fra tyske Flensburg-Handewitt. Han har vært skadeplaget denne sesongen og er derfor ikke med i Norges tropp til det kommende EM-sluttspillet i Ungarn og Slovakia. Aga har de siste sesongene spilt i svenske Sävehof. Han er blant landslagssjef Christian Berges utvalgte til sluttspillet som står for døren. De norske stjernene Sander Sagosen, Magnus Abelvik Rød, Torbjørn Bergerud og Magnus Gullerud ble i fjor høst presentert som kommende Kolstad-spillere. Det samme ble den profilerte islandske duoen Janus Dadi Smarason og Sigvaldi Gudjónsson. Sagosen og Abelvik Rød slutter seg til trønderklubben i 2023.
Tidspunkt: 12-01-2022 - Kl.12:07 - Kilde: NRK - Info


210. Klæbo skal lade batteriene i trondheim etter Tour de Ski – så venter nytt høydeopphold
Etter nesten en måned på farten skal Johannes Høsflot Klæbo (25) slappe av hjemme i trondheim når den norske langrennstroppen kommer hjem fra Tour de Ski. 5. januar går turen tilbake til Norge. – Planen slik det ser ut er at Johannes blir en uke hjemme. Der skal han puste ut og slippe å bo på hotell en stund. Så reiser han tilbake til høyden i Seiser Alm i Italia 12. januar. Det samme gjør jeg, sier sprinttrener Arild Monsen til NTB. 26. januar går turen tilbake til Norge. Løperne setter seg på Olympiatoppens første charterfly til Beijing neste dag, etter en natt på hotell. De som ikke bor i Oslo til vanlig, skal bo sammen. De som bor i Oslo, får kanskje innvilget én natt hjemme før de slutter seg til resten og turen til Beijing. Klæbo ser fram til hviledagene hjemme i Norge. – Planen er å komme seg hjem, men det blir ikke så mange dager hjemme. Alt fra tre til sju dager, og så går turen til Seiser Alm for å forberede meg fram til OL. Det skal bli godt med en uke til å lade batteriene. (NTB)
Tidspunkt: 02-01-2022 - Kl.14:11 - Kilde: NRK - Info


211. Bombetrussel mot Norwegian-fly: ? Fremstår ikke som reelt
Et Norwegian-fly som kom fra trondheim til Gardermoen har mottatt en bombetrussel via telefon på julaften.
Tidspunkt: 24-12-2021 - Kl.14:14 - Kilde: E24 - Info


212. VG: Krever 1,5 millioner for Rekdal
HamKam krever minst 1,5 millioner fra Rosenborg, dersom trondheimsklubbem skal kjøpe løs trenerduoen Kjetil Rekdal og Geir Frigård fra klubben, skriver VG. Årsaken til det er at Frigård ikke har en klausulsordning i sin kontrakt, slik Rekdal har. Skulle Rosenborg kun gå for Rekdal, vil 400.000 være nok ifølge opplysninger avisen sitter på. Frigård har derimot ingen klausul, og det er derfor forhandlingene nå krever mer i kompensasjon.
Tidspunkt: 17-12-2021 - Kl.15:15 - Kilde: NRK - Info


213. Bedriftsleder: – Uten menneskene er vi ikke verdt en krone
Daglig leder Hege Strand i trondheim Lyd etterlyste mer treffsikre ordninger for tre dager siden. Men lønnsstøtteordningen lar vente på seg.
Tidspunkt: 14-12-2021 - Kl.15:47 - Kilde: E24 - Info


214. Medlemmer ber RBK-styret gå av
58 medlemmer i Rosenborg har gått sammen og sendt et brev til RBK-styret. Der bes det om at styret går av. Det nærmer seg 100 signaturer, opplyser Kyrre Rødsjøsæter i Falkenkameratene til Nidaros. Falkenkameratene er en medlemsgruppe i Rosenborg. – Dette er frustrasjon over flere år, og vi har etter hvert fått en økt mengde medlemmer bak oss. I styret, ikke alle har vært like lenge, men noen har vært i styret voldsomt lenge. Over flere år har de ikke klart å gjøre noe ut av det klubben kan være, forteller Rødsjøsæter til Nidaros. – Vi sakker akterut, fortsetter han. Styret i Rosenborg har for tiden hendene fulle med å få ansatt en ny hovedtrener i klubben. Milos Milojevic var i trondheim for å møte RBK-ledelsen sist uke. Det endte ikke med noen ansettelse, og mandag fikk han sparken i Hammarby grunnet flørten med trønderne. Også Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen har vært koblet til klubben, men han ser ut til å skrive ny kontrakt med nordlendingene. (NTB)
Tidspunkt: 14-12-2021 - Kl.13:00 - Kilde: NRK - Info


215. Rekdal om den siste uken: – Ekstremt kaotisk
Det har stormet rundt Kjetil Rekdal den siste tiden. Forrige uke kom nyheten om at HamKam-treneren hadde vært på besøk i trondheim og snakket med Rosenborg om den ledige trenerjobben. Til NRK beskriver Rekdal den siste tiden som «kaotisk». – Det har vært ekstremt kaotisk. Jeg har for så vidt lagt telefonen unna. Så har jeg skikket på den om det har vært noe familiære telefoner som er viktig å ta. Ellers har jeg koblet ut fullstendig. Mekanismen i fotballen er sånn at når det koker, så koker det, sier Rekdal til NRK. – Hva har vært kaotisk? – Det som har vært kaotisk er at det kom ut jeg har vært en samtale med en annen klubb. Det er vel det eneste som er å melde. Rekdal har denne sesongen ledet HamKam til en soleklar seier i 1. divisjon og opprykk til Eliteserien.
Tidspunkt: 13-12-2021 - Kl.21:36 - Kilde: NRK - Info


216. Rosenborg-linket trener sparket
Milos Milojevic har fått sparken som hovedtrener i Hammarby. Det bekrefter klubben på sin egen hjemmeside. Sparkingen kommer på bakgrunn av at Milojevic forrige uke dro til trondheim for å forhandle med Rosenborg. – I begynnelsen av desember at Milojevic meddelte Hammarby Fotboll-styret at han hadde planer om å skrive under på en kontrakt med den norske klubben Rosenborg og dermed forlate Hammarby. Det ledet til mange diskusjoner mellom de involverte partene, og Milojevic reiste til slutt til trondheim for å forhandle med Rosenborg. – Dette ser Hammarbys styre på som en oppførsel som ikke er akseptabel, og derfor velger vi å avslutte samarbeidet med Milojevic, heter det videre i uttalesen fra klubben.
Tidspunkt: 13-12-2021 - Kl.18:50 - Kilde: NRK - Info


217. Byen er Bodø – og laget er Glimt
I Bodø har en bergenser skapt det andre og kanskje største fotballmirakelet på like mange år. Det neste Kjetil Knutsen skal gjøre er å fortelle trondheim at tiden som Norges fotballmetropol er endelig over.
Tidspunkt: 13-12-2021 - Kl.07:43 - Kilde: NRK - Info


218. Hevder Milojevic takker nei til RBK
Det har lenge vært spekulert i hvem som skal ta over Rosenborg etter Åge Hareide. Milos Milojevic, som har vært blant kandidatene, reiste til trondheim og snakket med Rosenborg denne uka. Nå har han imidlertid bestemt seg for å takke nei til trønderne, ifølge Aftonbladet. Samtidig er det også rapportert at Bodø/Glimts Kjetil Knutsen vil takke nei til trønderne, men Knutsen har ikke tatt en offentlig beslutning. En endelig avklaring er ventet etter siste serierunde i Eliteserien søndag.
Tidspunkt: 10-12-2021 - Kl.10:16 - Kilde: NRK - Info


219. Utland avsluttar karrieren
Fotballprofilen Lisa-Marie Karlseng Utland (29) er ferdig i Rosenborg. Ho får ikkje fornya kontrakt med klubben og avsluttar karrieren. Avisa Nidaros var først ute med å omtale avgjerda. – Eg var eigentleg motivert for å ta eitt år til, og målet var EM i England, men no fekk eg ikkje ny kontrakt med Rosenborg, seier ho. Utland har i fleire år vore ei sentral brikke på det norske kvinnelandslaget. Så seint som i 10-0-sigeren over Armenia i førre veke scora ho to gonger. Spissen står med 65 A-landskampar og 26 mål. Ho debuterte på landslaget i 2015 og har spelt i tre meisterskap. Utland har spelt for Rosenborg de to siste sesongane. Før det var ho England-proff i Reading. Ho har også spelt for svenske Rosengård, Røa, trondheims-Ørn, Amazon Grimstad og Fløya.
Tidspunkt: 07-12-2021 - Kl.15:36 - Kilde: NRK - Info


220. Får ikke fortsette – legger opp
Fotballprofilen Lisa-Marie Karlseng Utland er ferdig i Rosenborg. Hun får ikke fornyet kontrakt med klubben og avslutter karrieren, bekrefter trønderklubbens trener Steinar Lein overfor Nidaros. – Det er en veldig vanskelig avgjørelse for oss, sier Lein. 29 år gamle Utland har i flere år vært en sentral brikke på det norske kvinnelandslaget. Så sent som i 10-0-seieren over Armenia i forrige uke scoret hun to ganger. Spissen er på utgående kontrakt med klubblaget Rosenborg. Den blir altså ikke forlenget. Utland har spilt for Rosenborg de to siste sesongene. Før det var hun England-proff i klubben Reading. 29-åringen har også spilt for svenske Rosengård, Røa, trondheims-Ørn, Amazon Grimstad og Fløya.
Tidspunkt: 07-12-2021 - Kl.13:37 - Kilde: NRK - Info


221. – Som 10 kroner literen i trondheim og 100 kroner i Oslo
Statnett må forklare hvorfor strømmen i høst har vært så mye dyrere i Sør-Norge enn i nord, mener organisasjonen Distriktsenergi. – Det er noe vi ikke er fornøyde med, svarer Statnett.
Tidspunkt: 27-11-2021 - Kl.07:00 - Kilde: E24 - Info


222. Klæbo om bestefaren: – Ved godt mot
Johannes Høsflot Klæbo (25) sier at morfaren Kåre har det fint etter slaget som sendte ham på sykehus. Kåre Høsflot er dattersønnens trener, men kan ikke reise så mye rundt på renn lenger. Det ble heller ikke enklere etter at han pådro seg et slag og måtte legges inn på St. Olavs hospital i trondheim 7. november. Den hendelsen var medvirkende til at Klæbo droppet den nasjonale langrennsåpningen på Beitostølen sist helg. Fredag sesongdebuterer han med verdenscupsprint i finske Ruka. – Han er ved godt mot, trener på og står på. Han er på bedringens vei, og det er viktig, sa Klæbo til NTB om bestefaren og forbildet etter torsdagens treningsøkt i fine vinterforhold. (NTB).
Tidspunkt: 25-11-2021 - Kl.12:37 - Kilde: NRK - Info


223. Kommunens rett til å stanse elsparkesykler under lupen i Høyesterett
Etter to tap i lavere rettsinstanser forsøker trondheim kommune å få Høyesterett med seg i ønsket om å regulere elsparkesykkelvirksomheten.
Tidspunkt: 21-11-2021 - Kl.09:39 - Kilde: E24 - Info


224. Stortingspresidenten beklager – sier hun har misforstått reglene om pendlerbolig
Stortingspresident Eva Kristin Hansen sier hun har misforstått pendlerreglene. Hun bodde på Ski, men oppga en adresse i trondheim, skriver Adresseavisen.
Tidspunkt: 16-11-2021 - Kl.18:35 - Kilde: E24 - Info


225. Kombinert-trenaren testa positivt
Kombinertlandslagets trenar Thomas Kjelbotn er sett ut av spel med koronasmitte. Kjelbotn seier i ein video at han ikkje kjende på nokon symptom på tidspunktet då han vart smitta og testa positivt sist torsdag. – Vi trur smitten kjem utanfrå i og med det store smittetrykket på skulane i trondheim, og eg har barn i skulealder. Vi trur at vi har fanga opp smitten tidleg, seier Kjelbotn. – Smitteveg er førebels ukjend, og Thomas testa seg utanfor ei samling, opplyser medisinsk ansvarleg lege for kombinert i Skiforbundet, Anders Storhaug Heen i ei pressemelding. Kjelbotn har lette forkjølingssymptom og held seg utanfor laget til han blir klarert til å delta av lege. Det tek normalt ti dagar og er strengare enn tilrådinga til styresmaktene. Kombinertløparane sesongopnar med NM til helga. Onsdag blir det hopprenn i Midtstubakken, og deretter blir det langrenn på Beitostølen laurdag. Kjelbotn skal ikkje vere med i Midtstubakken og Beitostølen.
Tidspunkt: 15-11-2021 - Kl.17:22 - Kilde: NRK - Info


226. Blad falt av vindturbin på Frøya
Et blad har falt av en av de store vindturbinene som er oppført på Frøya ved trondheimsfjorden. Hendelsen skjedde trolig natt til fredag.
Tidspunkt: 12-11-2021 - Kl.08:46 - Kilde: E24 - Info


227. Sandviken blir en del av Brann
IL Sandviken stemte torsdag for at idrettslagets fotballag i Toppserien kan fristilles og bli en del av Branns kvinnesatsing. Dermed ligger alt til rette for at nybakt seriemester Sandviken blir hetende Brann neste sesong. Fra før har årsmøtene i Brann og Sandviken Toppfotball stemt for en fusjon. Styret i IL Sandviken stilte seg samlet bak å gi slipp på kvinnenes fotballag. På torsdagens årsmøte ble det påpekt at «tiden er inne» for et slikt grep. Idrettslaget satser på å etablere et nytt Sandviken-lag på et lavere nivå. Forslaget ble vedtatt enstemmig av Sandvikens medlemmer. Brann blir dermed den foreløpig siste i en rekke av norske fotballklubber på herresiden som innlemmer et kvinnelag i sin satsing. Det gjorde for eksempel Rosenborg da klubben overtok trondheims-Ørns plass i Toppserien i 2020. LSK Kvinner gjorde det samme i 2010, da de tok over for Team Strømmen. (NTB)
Tidspunkt: 11-11-2021 - Kl.17:42 - Kilde: NRK - Info


228. Norge scora 40 mot Nederland
Norge slo Nederland med 40-29 i landslagsturneringa i handball for menn i trondheim, etter 20-13 ved pause. Dermed slo Norge sterkt tilbake etter tapet for Danmark torsdag. Simen Holand Pettersen blei norsk toppscorar med 9 mål. I den andre kampen laurdag slo Danmark Frankrike 31-26. Danmark leier med fire poeng. Norge har to, Nederland og Frankrike null. Turneringa blir avslutta med Danmark-Nederland og Norge-Frankrike søndag.
Tidspunkt: 06-11-2021 - Kl.17:42 - Kilde: NRK - Info


229. Gir innbyggerne ultimatum: - For dårlig
Kommunedirektøren i trondheim er skuffet over befolkningens manglende etterlevelse av smittevernråd.
Tidspunkt: 05-11-2021 - Kl.13:42 - Kilde: Dagbladet - Info


230. Norge slått av verdensmesteren
Norge fikk det tøft mot Danmark i åpningskampen av Gjensidige cup. Et Danmark, uten stjernespiller Mikkel Hansen, fikk en god start og var stort sett i føringen under hele kampen. Et fullsatt trondheim spektrum fikk se de regjerende verdensmesterne til slutt vinne kampen 31-28. Sander Sagosen ble håndballguttas toppscorer med sine elleve mål. Norge får mulighet til å revansjere tapet senere denne uken. Da møter de norske håndballgutta Nederland og OL-vinner Frankrike.
Tidspunkt: 04-11-2021 - Kl.18:47 - Kilde: NRK - Info


231. Mistet OL på oppløpssiden: – Det tyngste jeg har gjort i karrieren
trondheim/OSLO (NRK): Gøran Johannessen sliter fortsatt med en lyskeskade, men nå ser det lysere ut enn på lenge for den norske nøkkelspilleren.
Tidspunkt: 04-11-2021 - Kl.14:02 - Kilde: NRK - Info


232. Elverum-stjerne mister nøkkelkamper
Thomas Solstad fikk ankelen ut av ledd under oppgjøret mot Fjellhammer. Nå går landslagsspilleren glipp av viktige kamper. Strekspilleren bekrefter til TV 2 at han mister landslagsturneringen i trondheim denne uken, semifinalen i cupen mot Drammen og flere Mesterliga-kamper, samt seriekamper
Tidspunkt: 03-11-2021 - Kl.07:38 - Kilde: NRK - Info


233. Bekrefter: Sagosen ferdig i Kiel
Sander Sagosen er ferdig i Kiel når kontrakten går ut i 2023. Det bekrefter den tyske klubben på sine egne hjemmesider. NRK har tidligere erfart gjennom sikre kilder at Sagosen signerer for den hardtsatsende trondheims-klubben Kolstad. Samtidig som Kiel bekreftet at Sagosen gir seg i klubben, innkalte Kolstad til pressekonferanse på søndag. Klubben ligger midt på tabellen i norsk håndball, men har den siste tiden ytret høye ambisjoner. Store sponsorer skal være involvert for å få tilstrekkelig med millioner for å satse stort.
Tidspunkt: 29-10-2021 - Kl.09:27 - Kilde: NRK - Info


234. Slik kapret svindlerne Norfunds millioner
Ved hjelp av falske e-poster og fakturaer, tilsynelatende sendt fra en økonomimedarbeider hos Norfund, forsvant nesten åtte millioner som skulle til det norske utviklingsfondet. En norsk forretningsmann møtte nylig i retten i trondheim, tiltalt for grovt heleri av pengene.
Tidspunkt: 15-10-2021 - Kl.14:29 - Kilde: E24 - Info


235. Til Norge uten de største stjernene
Verken Niklas Landin eller Mikkel Hansen er med når Danmarks håndballherrer spiller firenasjonersturnering i Norge i starten av november. Det kunngjorde Danmarks håndballforbund fredag. Landslagssjef Nikolaj Jacobsen har tatt ut en tropp på 19 spillere, og der er ikke navnet på de to aller største stjernene inkludert. Landin har vært blant verdens aller beste keepere i en årrekke og har ofte stoppet Norge i dueller mellom nabolandene. Storskytteren og playmakeren Hansen, stjerne i Paris Saint-Germain, blir også et stort savn. Den kommende firenasjonersturneringen spilles i trondheim, og Norge og Danmark møtes i åpningskampen 4. november. Også Frankrike og Nederland er med i turneringen.
Tidspunkt: 15-10-2021 - Kl.08:41 - Kilde: NRK - Info


236. Trønderhopp ga Skiforbundet støtte
Hoppmiljøet stiller seg bak sportssjef Clas Brede Bråthen i tvisten med Norges Skiforbund, men lekkede e-poster viser at Trønderhopp går mot strømmen. Det skriver VG. Avisen har fått tilgang på en intern epostutveksling mellom Trønderhopps styreleder Oddny Estenstad og skipresident Erik Røste datert 23.-24 august. Der uttrykker Estenstad støtte til NSF i den mye omtalte Bråthen-konflikten. «Historien har vist oss at ingen er uerstattelig, nye koster kan gjøre godt», skriver hun. Trønderhopp gir ingen direkte kritikk av Bråthen. Estenstad påpekte samtidig at hun var redd for konsekvensene om trondheimsklubbens ståsted blir offentlig kjent. Hun har svart «ingen kommentar» på VGs spørsmål om saken. Tidligere i uken bekreftet Skiforbundet at de har kalt inn Bråthen til drøftelsesmøte. Det kan være starten på en oppsigelsesprosess.
Tidspunkt: 07-10-2021 - Kl.13:51 - Kilde: NRK - Info


237. Norwegian gjenåpner flere av basene i Norge
Fra første oktober er basene i Stavanger, Bergen og trondheim åpnet igjen.
Tidspunkt: 30-09-2021 - Kl.07:08 - Kilde: E24 - Info


238. Witzøes restaurantdrift med underskudd etter oppussing i 2020
Driftsselskapet for restauranten på Solsiden i trondheim brukte corona-året på oppussing og nyåpning.
Tidspunkt: 29-09-2021 - Kl.10:20 - Kilde: E24 - Info


239. Sandviken rykket fra i gullkampen
Sandviken hadde hellet på sin side og slo Vålerenga 1–0 i storkampen i Toppserien lørdag. Med seieren fester Sandviken et grep om gullet. Bergenslaget har vært suverene i årets sesong og utmerket seg i et rekordjevnt felt i toppen av kvinnenes serie. Etter seieren er det sju poeng ned til Rosenborg, ni til LSK og elleve til VIF. – Det er ubeskrivelig, det var en ekstremt vanskelig kamp, sa Sandviken-trener Alexander Straus til NRK. LSK og RBK har en kamp til gode og møtes til dyst i september. RBK ser ut til å være eneste lag som kan utfordre Sandviken. Fjorårsmester Vålerenga har dårligst kort på hånden. Neste lørdag venter Rosenborg i trondheim for Vålerenga, mens Sandviken skal opp mot Arna-Bjørnar.
Tidspunkt: 28-08-2021 - Kl.15:09 - Kilde: NRK - Info


240. Røkke om manglende oppdrettssatsing i Aker: – Jeg tok feil
trondheim/OSLO (E24): Salmar-gründer Gustav Witzøe tok en ettermiddag telefonen fatt og ringte Kjell Inge Røkke. – Det utløste en voldsom kraft, sier han, og tilføyer at det dermed ligger an til et nytt industrieventyr til havs.
Tidspunkt: 26-08-2021 - Kl.11:05 - Kilde: E24 - Info


241. Berit Svendsen forlater Vipps
Berit Svendsen er ansatt som sjef for ski-VM i trondheim i 2025. Hun kommer fra stillingen som leder for Vipps Internasjonal.
Tidspunkt: 23-08-2021 - Kl.16:43 - Kilde: E24 - Info


242. Berit Svendsen blir sjef for ski-VM
Berit Svendsen (58) er ansatt som sjef for ski-VM i trondheim i 2025. Hun kommer fra stillingen som leder for Vipps Internasjonal. Svendsen har tidligere hatt lederstillinger i Telenor i Norge og Skandinavia, og har styreerfaring fra flere ideelle og kommersielle selskap. Hun sitter i styret i Verdens naturfond (WWF). – Dette er en fantastisk mulighet til å lage en ny folkefest der vi viser verden hva trondheimsregionen, Trøndelag og Norge står for i et fremtidsrettet arrangement, sier Svendsen. – Vi skal tilby publikum både på arenaene og hjemme spennende bærekraftige og teknologiske løsninger. Dette skal vi levere i en organisasjon med entusiastiske, frivillige medarbeidere, sier hun.
Tidspunkt: 23-08-2021 - Kl.16:11 - Kilde: NRK - Info


243. Ellevilt mesterligadrama da Rosenborg røk ut
trondheim/OSLO (NRK): Rosenborg ga seg aldri mot det spanske storlaget Levante i mesterligakvalifiseringen, men i ekstraomgangene ble det for tøft.
Tidspunkt: 21-08-2021 - Kl.18:34 - Kilde: NRK - Info


244. Viking tek ikkje over Avaldsnes
Viking har hatt samtalar med Avaldsnes om å ta over satsinga til klubben i Toppserien for kvinner, men partane innsåg at det blir for vanskeleg å få til. Det opplyser Avaldsnes i ei pressemelding. Der står det at klubbane har «konkludert med at det er vanskelig å få til et samarbeid som er passende og har samme ambisjonsnivå». Fleire eliteklubbar på herresida har dei siste åra satsa på kvinnefotball. Framfor 2020-sesongen bytte til dømes trondheims-Ørn namn til Rosenborg, og det var noko liknande Avaldsnes og Viking sjekka ut moglegheitene for å gjere òg i rogalandsfotballen. Ifølgje Avaldsnes har det vore kontakt mellom klubbane i lang tid, men det har heile vegen vore klart at målet ville vere vanskeleg å oppnå. Viking har understreka at dei per i dag ikkje har organisasjon eller økonomi til å overta eit lag i Toppserien, medan lokale krefter har jobba aktivt for å vidareføre Avaldsnes si satsing på Haugalandet.
Tidspunkt: 18-08-2021 - Kl.08:14 - Kilde: NRK - Info


245. Erna Solberg med formuesskatt-støtte til laksemilliardær
trondheim (VG) Statsminister Erna Solberg roser laksemilliardær Gustav Witzøe – og sier seg enig i at den norske formuesskatten er urettferdig. – Høyre er partiet for de privilegertes interesser, svarer Jonas Gahr Støre.
Tidspunkt: 30-07-2021 - Kl.17:37 - Kilde: E24 - Info


246. FC Barcelona kommer til trondheim
Rosenborg Kvinner får besøk av mesterligavinner FC Barcelona.
Tidspunkt: 12-07-2021 - Kl.12:00 - Kilde: NRK - Info


247. Overskudd for Michelin-restaurant: – Omsetningen skal opp
Credo Restaurant & Bistro måtte se både omsetning og resultat falle i fjor. Likevel sikret trondheim-restauranten overskudd.
Tidspunkt: 06-07-2021 - Kl.19:35 - Kilde: E24 - Info


248. RBK-spiller reagerer på «hore»-sang
Rosenborg-spiller Cesilie Andreassen reagerer på tilrop med ordet hore under toppkampen mot Vålerenga søndag. VIF varsler grep. Andreassen har lagt ut et videoklipp på Twitter, der man kan høre ordet bli brukt av en Vålerenga-supporter i toppkampen som Rosenborg vant 2-1. – «Skyter som ei hore», er det kødd? spør Andreassen på Twitter. I videoen kan det høres ut som om supporten synger «solgt deg som en hore», og det er også forklaringen folk som var til stede gir. De sier at mannen mente å peke på at trondheims-Ørn ble til Rosenborg Kvinner. VIF Kvinner svarer på meldingen og lover å ta grep. «Dette er uakseptabel språkbruk som klubben tar avstand fra. Vi har vært i kontakt med supporterne og kommer til å følge opp dette videre», skriver Vålerenga. (NTB)
Tidspunkt: 05-07-2021 - Kl.11:19 - Kilde: NRK - Info


249. Rosenborg uten mål på over 6 timer
Etter tre strake tap trengte Rosenborg en seier. Men hjemme på Lerkendal klarte ikke trondheimsklubben å slå Haugesund i en relativt sjansefattig 0-0-kamp. RBK har nå spilt 360 minutter, over 6,5 time, uten å score mål. Dermed har trønderne gått en måned uten seier, og står med 15 poeng på sine 11 første kamper denne sesongen. Også Tromsø - Kristiansund endte med 0-0 i den siste kampen som startet 18.00 denne serierunden.
Tidspunkt: 30-06-2021 - Kl.17:53 - Kilde: NRK - Info


250. Innbrudd hos langrennsprofil
Denne uken brøt noen seg inn i boden til langrennsløper Andrew Musgrave i trondheim, melder TV 2, men innbruddsforsøket var alt annet enn vellykket. – De stjal en bag som inneholdt en skrutrekker og noen slitte, fem år gamle joggesko, sier briten. Det var naboene som varslet Musgrave om at to kvinner forsynte seg fra boden. De la på sprang etter tyvene som fikk panikk og slengte fra seg tyvegodset. Da ga Musgrave og naboen opp jakten og ringte politiet.
Tidspunkt: 30-06-2021 - Kl.09:23 - Kilde: NRK - Info


251. trondheim gjør lettelser i coronareglene
Det er registrert fem nye covid-19-tilfeller i trondheim, to flere enn dagen før. Tirsdag vedtok formannskapet i kommunen lettelser i coronareglene.
Tidspunkt: 15-06-2021 - Kl.10:18 - Kilde: E24 - Info


252. Godset snudde kampen mot RBK
Det så ut til å bli en tung kveld for drammenserne da Rasmus Wiedesheim-Paul sendte Rosenborg i ledelsen allerede etter tre minutter. Strømsgodset svarte umiddelbart med flere store sjanser, men hjemmelaget måtte vente helt til Herman Stengel fikk sjansen fra straffemerket. Så, tre minutter før full tid, tok Marienlyst fyr da Halldor Stenevik sikret 2-1 og tre poeng mot storfavoritten fra trondheim.
Tidspunkt: 13-06-2021 - Kl.17:56 - Kilde: NRK - Info


253. Ny kontrakt for kombinertsjefen
Ivar Stuan (62) har signert en ny kontrakt med Norges Skiforbund og blir sportssjef for kombinertlandslaget fram til 2025. – Vi har ikke bare hatt bra sportslige resultater, men også fått inn flere sponsorer som vil være med på reisen. Dette har vært svært avgjørende i valget om å fortsette. Det er absolutt ikke gitt at vi får samme suksess til vinteren og de kommende årene, og vi må bare jobbe knallhardt framover, sier Stuan i en pressemelding. Leder Edgar Fossheim i kombinertkomiteen i Norges Skiforbund er fornøyd med valget. – Vi er sikre på at Ivar er den rette personen til å lede kombinertsporten de kommende årene mot VM i trondheim i 2025, men det krever også hardt arbeid
Tidspunkt: 11-06-2021 - Kl.11:45 - Kilde: NRK - Info


254. trondheim tillater skjenking – men bare til mat, og kun ved bordet
Fra klokka 18 torsdag kan skjenkestedene i trondheim på ny åpne kranene og servere gjestene sine alkohol.
Tidspunkt: 10-06-2021 - Kl.14:10 - Kilde: E24 - Info


255. Tidligere landslagstrener skal hjelpe vraket Tønseth: – Har drevet rovdrift på kroppen
trondheim (NRK): I jakten på OL-plass i 2022 har Didrik Tønseth jobbet hardt for å stable på plass et opplegg og ikke minst apparat rundt seg. Nå har de viktigste brikkene falt på plass.
Tidspunkt: 08-06-2021 - Kl.06:58 - Kilde: NRK - Info


256. Bendtner legger opp
Den opplyser dansken i programmet «Bendtner og Philine» på Discovery+. 33-åringen har tidligere spilt for blant annet Arsenal, Juventus, Wolfsburg og Rosenborg. – Jeg savner det hver dag, men jeg er også klar over at det er en sluttdato i denne jobben, forteller Bendtner i programmet ifølge danske B.T. – Jeg tror jeg trenger å bruke mye tid på å forstå at det faktisk er over nå. Nå må jeg finne noe annet å gå opp i, og kanskje finne noen ting som gir meg det fotballen ga meg i alle år, sier han videre. Nå ser dansken til treneryrket. – Fotball er så stor en del av liver mitt at jeg ikke ønsker å tre vekk fra den. Derfor er jeg i gang med at ta en trenerutdannelse. Den danske stjerna forlot trondheim og Rosenborg i 2019. Etter det fulgte en kort periode i FC København.
Tidspunkt: 03-06-2021 - Kl.08:18 - Kilde: NRK - Info


257. Unio-streiken trappet opp – konsekvensene blir merkbare
Onsdag trappes streiken blant lærere og sykepleiere opp. For byer som trondheim, Oslo og Bergen blir konsekvensene merkbare.
Tidspunkt: 02-06-2021 - Kl.07:04 - Kilde: E24 - Info


258. I Porsgrunn og Tønsberg er alle skoler stengt på grunn av streiken
I Porsgrunn og Tønsberg er alle skoler stengt for ordinær drift når streiken blant lærere og sykepleiere i dag trappes opp. Også i trondheim, Oslo og Bergen blir konsekvensene merkbare.
Tidspunkt: 02-06-2021 - Kl.07:04 - Kilde: E24 - Info


259. Antall permitterte faller videre: – Det føles bra å være tilbake
Mens trondheim stålsetter seg for nye permitteringer, går det motsatt vei for Oslo.
Tidspunkt: 01-06-2021 - Kl.12:34 - Kilde: E24 - Info


260. Stenger ned trondheim: Tror opptil 2.000 permitteres «innen få dager»
trondheim innfører full skjenkestopp, stenging av virksomheter og forbud mot arrangementer. Næringslivet i byen frykter flere tusen permitteringer og en større psykisk påkjenning på ansatte.
Tidspunkt: 31-05-2021 - Kl.18:59 - Kilde: E24 - Info


261. Vil stenge ned trondheim: Tror opptil 2.000 permitteres «innen få dager»
trondheim vil innføre full skjenkestopp, stenging av virksomheter og forbud mot arrangementer. Næringslivet i byen frykter flere tusen permitteringer og en større psykisk påkjenning på ansatte.
Tidspunkt: 31-05-2021 - Kl.18:11 - Kilde: E24 - Info


262. trondheim tapte rettssak om elsparkesykler
trondheim kommune har tapt ankesaken mot elsparkesykkelselskapet Ryde i Frostating lagmannsrett.
Tidspunkt: 31-05-2021 - Kl.18:11 - Kilde: E24 - Info


263. trondheim strammer inn: ? I realiteten stenger vi nå ned store deler av byen
trondheim innfører nå blant annet full skjenkestopp og maks to gjester i private hjem etter mistanke om utbrudd med den indiske coronavarianten.
Tidspunkt: 31-05-2021 - Kl.14:13 - Kilde: E24 - Info


264. trondheim strammer inn – mistanke om indisk coronavariant
Kommunedirektøren anbefaler nå full skjenkestopp og maks to gjester i private hjem etter mistanke om utbrudd med den indiske coronavarianten.
Tidspunkt: 31-05-2021 - Kl.11:26 - Kilde: E24 - Info


265. trondheim strammer inn: – 200 nærkontakter på én smittet
trondheim anbefaler innstramminger på besøk i private hjem og skjenking etter nye utbrudd de siste dagene. De mener for mange har et delvis utagerende festliv i kommunen.
Tidspunkt: 25-05-2021 - Kl.12:11 - Kilde: E24 - Info


266. Utrolig snuoperasjon av Molde mot Rosenborg
trondheim/OSLO (NRK): Molde lå an til et nytt tap mot Rosenborg, men snudde kampen med to scoringer på bare fire minutter. Den første seieren på Lerkendal på nesten seks år.
Tidspunkt: 24-05-2021 - Kl.22:17 - Kilde: NRK - Info


267. Silje Landevåg: - Jeg investerer med hjertet
Get Inspired-gründer Silje Landevåg blir medeier i det trondheims-baserte investeringsselskapet Salvesen & Thams, som står bak blant annet Sabrura, Jordbærpikene og Bit Bite.
Tidspunkt: 19-05-2021 - Kl.14:32 - Kilde: E24 - Info


268. Silje Landevåg: - Jeg investerer med «passion»
Get Inspired-gründer Silje Landevåg blir medeier i det trondheims-baserte investeringsselskapet Salvesen & Thams, som står bak blant annet Sabrura, Jordbærpikene og Bit Bite.
Tidspunkt: 19-05-2021 - Kl.13:20 - Kilde: E24 - Info


269. Alexander Tettey klar for RBK
Alexander Tettey (35) er tilbake til Rosenborg etter 12 sesonger i utlandet, i klubber som Rennes og Norwich. Midtbanespilleren har signert kontrakt ut 2021-sesongen. – Det er skrevet i stjernene at det hadde vært fint å avslutte karrieren i Rosenborg, sier han til RBK.no. Tettey spilte sin siste kamp for Norwich lørdag og reiser hjem til trondheim i slutten av mai. Han vil være spilleklar for Rosenborg i starten av juni.
Tidspunkt: 12-05-2021 - Kl.20:04 - Kilde: NRK - Info


270. Innbrudd hos Rosenborg
Uvedkommende brøt seg natt til tirsdag inn i lokalene til Rosenborgs fotballkvinner. Det er foreløpig uvisst hva som er stjålet. Det opplyser politiet i Trøndelag på Twitter. Innbruddet skjedde i klubblokalene på Ladesletta i trondheim. – Flere kontorer er brutt opp. Uvisst hva som er borttatt, noe småmynt (vekslepenger), skriver politiet. Det er foretatt undersøkelser på åstedet, og sak er opprettet på forholdet.
Tidspunkt: 11-05-2021 - Kl.10:43 - Kilde: NRK - Info


271. Nedbrutt i flere dager av EM-fiaskoen – drømmer om ting hun ikke tør snakke om
trondheim (NRK): For første gang føler Hedda Hynne (31) seg som en god løper. Da legger selv ikke EM-fiasko, en betent ankel og trøndersk vårvær en demper på OL-drømmen.
Tidspunkt: 10-05-2021 - Kl.06:57 - Kilde: NRK - Info


272. Jeg blir bare trist
Med salget av huset har Nicklas Bendtner (33) ikke lenger en formell forbindelse til trondheim. Trener Åge Hareide husker Bendtner som «en fin gutt», men reagerer på alle pengene han har gamblet bort.
Tidspunkt: 08-05-2021 - Kl.08:34 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


273. Sintef bygger stor batterilab i trondheim: – Vi tør ikke vente lenger
Sintef bygger batterilaboratorium i trondheim til 45 millioner kroner for å posisjonere seg i batterikappløpet. – Toget går nå, sier Sintef-sjefen.
Tidspunkt: 06-05-2021 - Kl.14:51 - Kilde: E24 - Info


274. Avslører RBK-fester
«Det var på et litt annet nivå enn hva vi var vant til.» Det sier Pål André Helland om festlighetene i luksusvillaen til Nicklas Bendtner i trondheim.
Tidspunkt: 04-05-2021 - Kl.20:26 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


275. Endelig smiler han
Nicklas Bendtner er fornøyd! Det sier mekleren etter langdrygt boligsalg i trondheim.
Tidspunkt: 30-04-2021 - Kl.07:15 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


276. Solgte norsk luksusbolig
«Nicklas Bendtner er fornøyd.» Det sier mekleren etter langdrygt boligsalg i trondheim.
Tidspunkt: 30-04-2021 - Kl.07:15 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


277. Erlend ble coronasyk på Mount Everest
På vei opp til Everest Basecamp ble Erlend Ness fra trondheim syk. Drømmen om å bestige verdens høyeste fjell ble satt på vent - nok en gang.
Tidspunkt: 22-04-2021 - Kl.19:57 - Kilde: Dagbladet - Info


278. Fjern hindringane for nettapotek
For å etablere nettapotek i Noreg, må ein minimum ha eitt fysisk apotek. Men har det noko å seie for kundane at nettapoteket har eit fysisk apotek i Oslo når kjøparen bestiller frå trondheim eller Kristiansand? Det er på tide å sjå på reguleringane som hindrar fleire nettapotek i å etablere seg i Noreg.
Tidspunkt: 20-04-2021 - Kl.09:30 - Kilde: E24 - Info


279. Nå betaler Oslo-folk langt mer for strømmen: Dobbelt så dyr strøm i sør som i nord
Strømprisen i Oslo, Bergen og Kristiansand er på sitt høyeste siden februar, men halve landet får rabatt. Torsdag er strømprisen i Sør-Norge dobbelt så høy som i Molde, trondheim og Tromsø.
Tidspunkt: 15-04-2021 - Kl.08:33 - Kilde: E24 - Info


280. 81 Aker Solutions-ansatte i karantene
På mandag besøkte en smittet konsulent fra Østlandet Aker Solutions kontor i trondheim, melder Adresseavisen.
Tidspunkt: 26-03-2021 - Kl.07:35 - Kilde: E24 - Info


281. Norsk basketballdommer til OL
Viola Györgyi fra trondheim er utpekt som dommer under OL i Tokyo av Det internasjonale basketballforbundet (Fiba). Hun blir den første norske dommeren noensinne som dømmer basketball under et OL. Utnevnelsen kommer etter at Györgyi har prestert jevnt godt på et høyt internasjonalt nivå over lang tid, skriver Norges Basketballforbund på sin hjemmeside. trondheimsdommeren Györgyi har markert seg med meget god dømming i de norske toppseriene i en årrekke. Hun har også dømt kamper i Fibas EuroLeague i flere sesonger, og denne våren har hun dømt flere store kamper som hoveddommer. Dette har hun gjort så godt at Fiba nå har belønnet henne med deltakelse i OL.
Tidspunkt: 24-03-2021 - Kl.15:39 - Kilde: NRK - Info


282. Massive avbestillinger hos påskeaktørene: – Håpløst
Påskeaktørene opplever store avbestillinger, og Virke varsler «enorme konsekvenser». Med lavt smittetrykk og høyt gjestetrykk satset eksklusive Britannia på en «fantastisk påske» i trondheim. Nå avlyses den på grunn av skjenkestopp.
Tidspunkt: 24-03-2021 - Kl.05:33 - Kilde: E24 - Info


283. Avlyser NM i skiskyting
Norges Skiskytterforbund avlyser årets senior-NM. Tidligere denne uken valgte trondheim kommune å avlyse NM-veka, der skiskyting var en del av arrangementet. Skiskytterforbundet valgte å se seg om etter alternativer, men lander nå på at NM likevel blir avlyst. – Det er selvsagt med tungt hjerte vi velger å avlyse årets Norgesmesterskap. Vi har samtidig forståelse for at det må bli slik, og Skiskytterforbundet har gjennom hele pandemien vært tydelige på at vi støtter dugnaden om å bekjempe smitten, sier president Arne Horten i Norges Skiskytterforbund i en pressemelding.
Tidspunkt: 17-03-2021 - Kl.08:44 - Kilde: NRK - Info


284. Granerud får reise hjem
Tirsdag kveld fikk skihopperen Halvor Egner Granerud endelig bekreftet negativ corona-test. Han slipper dermed ut av isolasjon i Tyskland og får reise hjem til Norge på onsdag. Granerud har vært i isolasjon i15 dager etter at han testet positivt for covid-19 under VM i Oberstdorf. Han må i karantene når han kommer hjem til trondheim men har fått dispensasjon til å trene i Granåsen for å forberede seg til verdenscupavslutningen i Planica neste helg (25-28/3). Granerud kommer uansett til å reise til Planica for å motta trofeet som vinner av verdenscupen sammenlagt, men må se an formen før han bestemmer seg for om han skal konkurrere.
Tidspunkt: 16-03-2021 - Kl.22:10 - Kilde: NRK - Info


285. trondheim avlyser ski-NM: – Ville vært uforsvarlig og umusikalsk

Tidspunkt: 16-03-2021 - Kl.12:04 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


286. NM-veka er avlyst: Mener det ville vært uforsvarlig å gjennomføre
Den nasjonale smittetrenden er årsaken til avlysningen av NM-veka i trondheim.
Tidspunkt: 16-03-2021 - Kl.10:35 - Kilde: NRK - Info


287. NM-veka i trondheim må avlyse
Vinterens utgave av NM-veka i trondheim må avlyse etter innvendinger fra kommuneoverlegen. Årsaken er den kraftige smitteøkningen på landsbasis den siste tiden og faren for smittespredning. I utgangspunktet skulle NM-veka arrangeres i både trondheim og Stjørdal 25.-28. mars, men som en følge av pandemien måtte Stjørdal trekke seg som medarrangør. Mange idretter måtte trekke seg på grunn av koronasituasjonen. Nå blir det altså ikke noe av arrangementet i trondheim, heller. Etter det NRK erfarer jobber skiskyting og langrenn med å finne alternative destinasjoner. NM-veka er et fellesarrangement hvor det kåres en rekke norgesmestre i mange idrettsgrener. Norges idrettsforbund, NRK og Norsk Tipping skapte konseptet som for første gang ble arrangert i Stavangerregionen i 2018.
Tidspunkt: 16-03-2021 - Kl.10:05 - Kilde: NRK - Info


288. NM-veka i trondheim må avlyses
Vinterens utgave av NM-veka i trondheim må avlyses etter innvendinger fra kommuneoverlegen. Årsaken er den kraftige smitteøkningen på landsbasis den siste tiden og faren for smittespredning. Vurderingen som ble gjort fra kommunens side, er at arrangementet med stor sannsynlighet ville medført smittespredning. Therese Johaug og Johannes Høsflot Klæbo var blant utøverne som skulle inntatt Granåsen. I utgangspunktet skulle NM-veka arrangeres i både trondheim og Stjørdal 25.-28. mars, men som en følge av pandemien måtte Stjørdal trekke seg som medarrangør. Mange idretter måtte trekke seg på grunn av koronasituasjonen. Nå blir det altså ikke noe av arrangementet i trondheim, heller. Etter det NRK erfarer jobber skiskyting og langrenn med å finne alternative destinasjoner. NM-veka er et fellesarrangement hvor det kåres en rekke norgesmestre i mange idrettsgrener. Foruten langrenn, skiskyting og hopp skulle det også vært kjempet om NM-medaljer i hundekjøring, kombinert og curling. Norges idrettsforbund, NRK og Norsk Tipping skapte konseptet som for første gang ble arrangert i Stavangerregionen i 2018.
Tidspunkt: 16-03-2021 - Kl.10:05 - Kilde: NRK - Info


289. NTNU-forskere tror de har funnet mulig coronamedisin
Forskere ved NTNU i trondheim mener de har funnet en måte coronasykdom kan behandles. De tror en kombinasjon av eksisterende medisiner kan gjøre folk friske.
Tidspunkt: 10-03-2021 - Kl.18:35 - Kilde: E24 - Info


290. Iversen på vei hjem
Den nybakte verdensmesteren Emil Iversen har allerede satt seg på flyet hjem til trondheim. Det er under et døgn siden han først gikk inn til sølv på femmila i Oberstdorf, før han ble flyttet opp til gullplass da Johannes Høsflot Klæbo ble disket i etterkant. 29-åringen var ikke lysten på å gi noen intervjuer til verken NRK eller andre norske medier på flyplassen, men signaliserte etter løpet i går at han nå skal ta seg noen dager fri. Det er derfor usikkert om han skal delta i verdenscuprennene i Sveits førstkommende helg.
Tidspunkt: 08-03-2021 - Kl.12:51 - Kilde: NRK - Info


291. Vil søke om nytt mesterskap
VM i Oberstdorf er over. Det ble en suksess både for Norge og for arrangøren, som slapp unna med relativt få smittetilfeller i løpet av mesterskapet. Hele arrangementet i den tyske skimetropolen foregikk uten tilskuere, slik at det aldri ble den folkefesten som arrangøren hadde sett for seg da de fikk mesterskapet. Derfor varsler daglig leder for VM-arrangementet i Oberstdorf, Florian Stern, at de kan komme til å søke om et nytt VM om ikke så lenge. – Generelt er det mange mennesker her, meg selv, mine medarbeidere og folk fra Oberstdorf, som har kjempet for mesterskapet i lang tid og er skuffet over resultatet. Vi gjør alt vi kan, men uten tilskuere, sier Stern til NTB. De neste verdensmesterskapene går i Planica (2023) og trondheim (2025), og Stern utelukker ikke at de vil forsøke å få arrangere et VM på nytt så fort som mulig på grunn av de økonomiske tapene som har fulgt på grunn av koronapandemien. – Vi har følt oss litt forrådt. Vi har ikke fått det vi jobbet for, sier Stern. (NTB)
Tidspunkt: 08-03-2021 - Kl.07:23 - Kilde: NRK - Info


292. Helland klar for Lillestrøm
Lillestrøm har sikret seg Pål André Helland fra Rosenborg. 31-åringen forlater klubben han har spilt for siden 2013. Han følger dermed Gjermund Åsen fra trondheim til Lillestrøm. I motsetning til Åsen er Helland blitt LSK-spiller på permanent basis. Det bekrefter klubben på sitt nettsted lørdag. Adressa og flere andre medier meldte fredag at Helland var på vei til Lillestrøm for å signere en toårsavtale. Kantspilleren forlater Rosenborg selv om han så sent som i februar 2020 signerte ny kontrakt med trønderne. Den skulle vare ut 2022-sesongen.
Tidspunkt: 20-02-2021 - Kl.13:11 - Kilde: NRK - Info


293. OL-kvalifisering i håndball flyttes
Det internasjonale håndballforbundet (IHF) har gitt Norges Håndballforbund beskjed om at OL-kvalifiseringen i mars for menn flyttes ut av Norge. Den siste delen av OL-kvalifiseringen for menn er fordelt på tre turneringer, og Norge var tildelt arrangøransvaret for gruppe én. Der er Brasil, Chile og Sør-Korea motstandere. De to beste lagene er videre til OL i Tokyo. I oktober 2019 ble det bestemt at den ene kvalifiseringsturneringen skulle legges til trondheim 12.- 14. mars 2021. Slik blir det ikke. IHF har gitt beskjed om at de ser seg om etter en annen arrangør. Avgjørelsen er tatt som følge av gjeldende innreise- og karantenebestemmelser i Norge.
Tidspunkt: 16-02-2021 - Kl.12:27 - Kilde: NRK - Info


294. Vipers henter ny høyrekant
Aker-spiller Tuva Høve (20) slutter seg til Vipers Kristiansand fra neste sesong. Hun har skrevet under en treårskontrakt med klubben. Talentet, som opprinnelig er fra trondheim, forlot Byåsen til fordel for Aker i Oslo foran inneværende sesong. Hun har landskamper på aldersbestemt nivå og tatt både gull og sølv med Norge i junior-EM.
Tidspunkt: 12-02-2021 - Kl.18:14 - Kilde: NRK - Info


295. To ekstra kvinnehopprenn under Raw
På grunn av dei mange avlyste renna tidlegare i vinter, blir det fleire sjansar for dei kvinnelege hopparane, dersom smitteverntiltaka gir rom for det. Dei to ekstra renna blir i Holmenkollen laurdag 13. mars, og på Lillehammer måndag 15. mars. Desse kjem i tillegg til dei tidlegare oppsette Raw Air-renna. Det seier generalsekretær Ingvild Bretten Berg i Norges Skiforbund til NRK. Forbundet fekk det stadfesta av FIS tysdag. – Det er fleire renn som har blitt avlyst i vinter. Mellom anna det som skulle gått på Lillehammer komande helg, og som vi dessverre måtte avlyse på grunn av smitteverntiltaka, seier Berg. Berg legg til at også renna i Raw Air er avhengig av at smitteverntiltaka gjer det mogeleg å avvikle. – Vi har tett kontakt med styresmaktene, seier ho. Dermed blir det fem hopprenn for kvinner under Raw Air. To i Holmenkollen, to på Lillehammer, og finalen i trondheim 18. mars.
Tidspunkt: 10-02-2021 - Kl.10:52 - Kilde: NRK - Info


296. trondheim forbereder innbyggerne på strengere tiltak
Flere tilfeller av muterte virus i trondheim gjør at trondheims innbyggere trolig må belage seg på strengere coronatiltak allerede i løpet av onsdag.
Tidspunkt: 10-02-2021 - Kl.08:17 - Kilde: E24 - Info


297. Eks-politi satt inn mot importsmitte: – Lite fruktbart å lete etter syndebukker
Fem pensjonerte politimenn i trondheim oppsøker utenlandske arbeidere for å sjekke hvordan de bor etter ankomst: – Brudd på karantenebestemmelsene er mer regel enn unntak, sier kommunens miljøsjef.
Tidspunkt: 10-02-2021 - Kl.07:11 - Kilde: E24 - Info


298. OL-kvalik kan bli flyttet fra Norge
Sander Sagosen og de andre norske håndballgutta ser ut til å måtte gi slipp på hjemmefordelen i OL-kvalifiseringen om vel en måned. Motstandere er langveisfarende Brasil, Chile og Sør-Korea. Kampene skal spilles 12.-14. mars og er lagt til trondheim. Pandemien og innreise-restriksjoner til Norge, ser ut til å sette en stopper for arrangementet uten at Norges Håndballforbund (NHF) helt har gitt opp. – Vi er fullt innstilt på å arrangere, men med dagens innreiseregler går det ikke. Vi har frist til fredag med å levere vårt opplegg til Det internasjonale håndballforbundet (IHF), og det gjør vi. Det foreligger et IHF-krav om et såkalt boble-arrangement. Det er svært omfattende på flere områder, sier NHF-generalsekretær Erik Langerud til NTB.
Tidspunkt: 05-02-2021 - Kl.06:39 - Kilde: NRK - Info


299. Han hadde aldri vært nord for trondheim. Nå pakker den arbeids­ledige matematikeren skrei i Lofoten.

Tidspunkt: 04-02-2021 - Kl.11:06 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


300. Han hadde aldri vært nord for trondheim. Nå pakker den arbeidsledige matematikeren fra Bærum skrei i Lofoten.
SVOLVÆR (Aftenposten): Emil Lund Eilertsen hadde aldri vært nord for trondheim. Så skaffet han seg jobb på fiskemottak i Svolvær.
Tidspunkt: 03-02-2021 - Kl.18:33 - Kilde: E24 - Info



©2024 Tveit MEDIA.
Personvern (Privacy Policy)




Annonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME










Copyright © 2001-2024 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)