Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
16
 Mandag  16. Sep. 2024
Nyhets kategorier
Forsiden, siste nytt
Datanyheter
Helsenyheter
Innenriks
Sport
Toppsaker
Utenriks
Været
Økonomi

De nyeste artiklene
Lagerguiden | Finn ledig lagerplass
Blandingsraser er mer populære enn noensinne
Sterk vekst i elektriske busser
Lokaler til leie i Trondheim
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
5 Tips For Deg Som Skal Pusse Opp
Få Bedre Fiskelykke med Ekkolodd
5 Tips til Raskere Nettsider
Industri i Norge
Valg av fisk til ditt første akvarium
Shopping i London

Pakkesporing
Posten:
Bring:




Du søkte på: VARD



1. Varslar tøffe tak for Jakob: – Slit nok med at han blir nedprioritert
Jakob Asserson Ingebrigtsen har vore på reisefot sidan mars, men endeleg kan han vere i lag med familien. Der ventar ein ny kvardag.
Tidspunkt: IDAG (16-09-2024) - Kl.13:35 - Kilde: NRK - Info


2. Tagseth fortsatte seiersrekken for RBK til tross for Brynhildsen-comeback
Det var action fra første sekund i klassikeren mellom Rosenborg og Molde på Lerkendal søndag. Før eliteseriemøtet hadde Erling Moe fått en gammel Molde-helt tilbake på lån fra Midtjylland. Ola Brynhildsen fløy fra København til Trondheim i går. 25-åringen hadde ikke engang vært innom Rosenes by før han scoret for Molde etter knappe fem minutters spill. Få minutter etterpå håpet 18-årige Jesper Reitan-Sunde at han hadde utlignet for hjemmelaget, men målet ble annullert for offside. RBK, som har tatt tre strake seiere i Eliteserien, ville gi hjemmefansen noe å juble for og jaktet utligningen. Vertene kom til flere store sjanser og det lå et mål i luften resten av omgangen, men det sto 1–0 til pause. I starten av andre omgang utlignet Adrian Pereira for Rosenborg etter hjørnespark, og trønderne fortsatte å styre kampen i starten av andre omgang. På tampen av kampen var det tydelig at RBK ønsket å fortsette seiersrekken, og Edvard Tagseth hadde krefter igjen og sendte Rosenborg til himmels. Med 2-1-seier knepper RBK innpå Molde, som ligger på fjerdeplass med kun ett poeng mer.
Tidspunkt: 01-09-2024 - Kl.16:54 - Kilde: NRK - Info


3. Ingvaldsen med ny personlig rekord i Lillehammer
vard Bentdal Ingvaldsen (21) løp søndag formiddag 200-meter på friidrettsstevnet Heiskompanisprinten i Lillehammer. Det er et rent sprintstevne. Der ble det ny personlig bestenotering på distansen: 20.64. Forrige bestetid på 200 meter for mannen fra Moelv var 20.68. Paris-OL ble ingen opptur for 21-åringen som røk ut av semfinalen på 400 meter. Han var dermed aldri i nærheten av medalje. – Ser vi hele helgen under ett så er dette en kjempeopptur. Mye av grunnen til at han er med på et sånt stevne er for å få fart til 400 meter, sier trener og mamma Mari Ann Bentdal til NRK. Hun forteller at han fikk matching mot noen av Norges raskeste under stevnet. Han imponerte på flere distanser tidligere denne helgen også: 15.47 ble tiden på 150 meter. 15.33 er den norske rekorden. I tillegg løp han 10.61 på 100 meter. – Så løper han 200 meter nå på 20.64. Det viser hvor sterk han er. Teknikken satt, så dette lover bra, fortsetter treneren. Neste for Håvard Bentdal Ingvaldsen blir 400 meter i Zürich 5. september.
Tidspunkt: 25-08-2024 - Kl.11:42 - Kilde: NRK - Info


4. Ingvaldsen med ny personlig rekord på Lillehammer
vard Bentdal Ingvaldsen (21) løp søndag formiddag 200-meter på friidrettsstevnet i Lillehammer. Der ble det ny personlig bestenotering på distansen: 20.64. Det var VG som først omtalte den nye bestetiden. Forrige bestetid på 200 meter for mannen fra Moelv var 20.68. Paris-OL ble ingen opptur for 21-åringen som røk ut av semfinalen på 400 meter. Han var dermed aldri i nærheten av medalje.
Tidspunkt: 25-08-2024 - Kl.11:42 - Kilde: NRK - Info


5. Dette er Norges tropp til OL-kvalifiseringen
Landslagssjef Tobias Johansson bekrefter søndag 25-mannstroppen som skal være med i OL-kvalifiseringen i ishockey. Mandag reiser laget til Danmark for å kjempe mot Japan, Storbritannia og Danmark i kampen om en billett til OL i Italia i 2026 Dette er troppen som skal kjempe om OL-plass i 2026: Målvakter: Jonas Arntzen, Henrik Haukeland og Henrik Holm Backer: Sander Vold Engebråten, Isak Hansen, Johannes Johannesen, Max Krogdahl, Christian Kåsastul, Emil Lilleberg, Mattias Nørstebø, Stian Solberg Løpere: Michael Brandsegg-Nygaard, Andreas Martinsen, Ken Andre Olimb, Eskild Bakke Olsen, Thomas Olsen, Mathias Emilio Pettersen, Martin Rønnild, Eirik Østrem Salsten, Håvard Østrem Salsten, Noah Steen, Patrick Thoresen, Mathias Trettenes, Markus Vikingstad, Mats Zuccarello. Kvalifiseringen i Danmark starter 29. august og varer til 1. september. Norge spiller mot Japan i første kamp.
Tidspunkt: 25-08-2024 - Kl.09:34 - Kilde: NRK - Info


6. Skrekkskade for norsk hockeyproff – skar seg stygt på egen skøyte
Den norske hockeyspilleren Simen Andre Edvardsen måtte gjennom en akutt operasjon etter å ha pådratt seg en svært stygg skade på trening med svenske Karlskoga mandag. Edvardsen, som har en fortid i Storhamar, skal ifølge egen klubb på ulykksalig vis ha blitt truffet av sin egen skøyteegg. «Etter utmerket håndtering av både lagkamerater og lagledere var blødningen stanset da ambulanse kom. Simen ble operert i går, overnattet på sykehus og ble skrevet ut tirsdag», skriver Karlskoga på sine nettsider. Edvardsen skal etter omstendighetene ha det bra, men er utilgjengelig for trening og spill de neste ukene. Sportssjef Torsten Yngveson har samtidig uttalt seg til nettstedet Hockeynews om Edvardsens skade. – Han traff vantet og ble på en eller annen måte truffet av sin egen skøyte. Det er nok svært få som forstår hvordan det skjedde. Jeg tror ikke engang han forsto det selv, sier Yngveson. Ifølge Hockeynews skal den norske 25-åringen ha blitt påført et stygt kutt i kneet. – Spillerne var så vidt jeg forsto handlekraftige og tok håndklær og pakket kneet godt inn. Vi unngikk i alle fall å ha en stor blodpøl på isen som jeg så det var skrevet et sted, sier Yngveson. Simen Andre Edvardsen forlot i fjor Storhamar for å spille i Karlskoga. Han har kamper for det norske landslaget. Klubben skriver at den kommer med mer informasjon senere angående skaden. (NTB)
Tidspunkt: 20-08-2024 - Kl.10:19 - Kilde: NRK - Info


7. Bentancur ble liggende urørlig – drama i uavgjortkamp
For på stillingen 1–1 ble det dramatisk på King Power Stadium i oppgjøret mellom Leicester og Tottenham. Da det var spilt 71 minutter ble Tottenham-spilleren Rodrigo Bentancur liggende nede, etter en kollisjon på en Tottenham-corner. Spillerne på begge lag var tydelig preget da det så ut som Bentancur lå urørlig på bakken. Spillerne signaliserte med en gang alvoret i situasjonen til medisinsk personell. TV-produsenten viste deretter ikke bilder av den uavklarte situasjonen. -En fryktelig opplevelse for de som skal spille videre etter å ha fulgt det der på nært hold, sier Viaplay-ekspert Tor Ole Skullerud da Bentancur ble båret av banen til applaus. Da hadde TV-bildene vist at Tottenham-spilleren hadde sittet oppreist på gresset før han ble båret ut. Tottenham hadde til da i kampen misbrukt en rekke sjanser til å gå opp til 2–0. I stedet slo Leicester tilbake etter at Pedro Porro først hadde gitt bortelaget ledelsen etter en knapp halvtime. For 37 år gamle Jamie vardy straffet Tottenham før timen var spilt, da han stanget inn utligningen. I sluttspurten hadde begge lagene store sjanser. Men det endte uavgjort i årets første seriekamp for begge lagene.
Tidspunkt: 19-08-2024 - Kl.20:58 - Kilde: NRK - Info


8. Glimt signerte 18-årig nigeriansk talent
Gift Sunday (18) er det ferskeste tilskuddet i Bodø/Glimt. Nigerianeren har undertegnet en kontrakt fram til sommeren 2028. Det opplyser den norske serielederen om på sine nettsider. Sunday kommer fra P Sports Academy i hjemlandet. – Det er en stor opplevelse for meg å signere min første proffkontrakt med en så stor klubb som Glimt. Det er en drøm som går i oppfyllelse, sier Sunday. Sportslig administrativ leder i klubben, Håvard Sakariassen, er fornøyd med signeringen. – Gift har vi fulgt en lengre periode, og han har tidligere besøkt oss gjennom et treningsopphold. Nå gleder vi oss til å bli enda bedre kjent med ham, sier han. (NTB)
Tidspunkt: 11-08-2024 - Kl.17:40 - Kilde: NRK - Info


9. Danmark senket Sverige i kampen om håndball-bronsen - første OL-medalje på 20 år
Det ble en jevn start på bronsekampen mellom de danske og svenske håndballkvinnene lørdag, hvor den norske duoen Lars Jørum og Håvard Kleven sto for dømmingen. Men halvveis uti første omgang dro Danmark ifra og gikk opp i en tremålsledelse. Nina Koppang og Jamina Roberts startet opphentingen for Sverige, men danskene gikk til pause med tomålsledelse (15-13), delvis takket være målvakt Sandra Toft. Danskene hadde ingen planer om å gi fra seg forspranget etter pausen og Helena Elver satte andre omgangs første mål. Toft fortsatte å imponere i Danmarks mål, mens Mie Højlund og Emma Friis dunket inn scoringer i andre enden. Danmark vant til slutt 30-25 og bronsen er deres første olympiske medalje på 20 år. De kopierte også sine mannlige kolleger ved å slå Sverige. Søndag skal de danske herrene spille om gullet mot Tyskland. Klokka 15.00 lørdag spiller de norske håndballjentene finale mot Frankrike.
Tidspunkt: 10-08-2024 - Kl.09:30 - Kilde: NRK - Info


10. Frankrike slått ut etter overtidsdrama
Tyskland slo ut Frankrike i OL-kvartfinalen i håndball. – Det er noe av det verste jeg har sett, sier Håvard Tvedten, etter at dommeren blåste av kampen. Sluttsekundene var ekstremt dramatiske. Tyskland gikk i ledelsen med fire sekund igjen av kampen. Til tross for at det bare var fire sekund igjen rakk Frankrike et siste angrep, men der varter Tysklands keeper opp med en feberredning i siste sekund. Tyskland vinner 35–34, og går videre til semifinalen. Vertsnasjonen er slått ut av OL. Dermed ble dette Nikola Karabatic sin siste kamp for det franske landslaget. Den franske legenden har 356 kamper for det franske landslaget og står med 1293 mål. Han ble hyllet av med- og motspillere etter tapet.
Tidspunkt: 07-08-2024 - Kl.13:48 - Kilde: NRK - Info


11. Ingvaldsen sjanseløs på finaleplass: – Veldig kjedelig
vard Bentdal Ingvaldsen ble nummer sju i det første semifinaleheatet og er dermed ute av OL. Han løp på 45,60. – Jeg kjenner meg egentlig bedre i dag enn hva jeg gjorde på forsøket. Jeg blir litt tom på oppløpet, sier Ingvaldsen til NRK. Belgiske Alexander Doom endte med å gå i mål etter det som så ut som en skade. Dermed ble Ingvaldsen nest sist i heatet. – Finalen det var ikke målet nå. Målet det var å få til et godt løp. Men han er ikke helt i form, rett og slett. Han løper litt stivt. Han har ikke den samme formen som i fjor, sier mor og trener Mari Ann Bentdal til NRK. Ingvaldsen har slitt i år etter at han sensasjonelt gikk til VM-finale i fjor. – Det har vært en del trøbbel i starten av sesongen nå. Etter hvert løp har det stått at det var en fiasko, så jeg forventer ikke noe annet nå, sier Ingvaldsen. Han røk ut i EM-semifinalen tidligere i sesongen også. – Det er veldig kjedelig. Jeg koste meg mye mer under VM i fjor. Det er noe med å ha den flyten inne. Man føler man må ta i mye mer og løper mye saktere, sier Ingvaldsen. Treneren forklarer hva som har vært problemet. – Han har ikke fått den kontinuiteten på treningen sin. Han har vært veldig mye syk i vinter, så det kan nok være noe av forklaringa. Planen var å løpe i Zürich, men vi får se, sier Bentdal. Ingvaldsen hadde den dårligste tiden av de som gikk direkte til semifinalen. Han hadde også den dårligste tiden denne sesongen av samtlige i semifinale heatet. Der møtte han flere meget sterke løpere, blant annet Quincy Hall, som vant heatet med 43,95. Det var Hall og Jereem Richards, som løp på 44,33, som gikk direkte videre fra Ingvaldsens semifinaleheat. – Det er litt blanda følelser, jeg skulle gjerne vært litt bedre med tanke på form, men med tanke på sesongen er det ikke sikkert jeg kunne forvente noe mer, sier Ingvaldsen. Det ble løpt flere meget sterke tider i semifinalene. I det andre semifinaleheatet løp Kirani James på 43,78 og Muzala Samukonga på 43,81. I den siste semifinalen løp Matthew Hudson-Smith inn til 44.07, etter å ha skrudd ned farten betraktelig på oppløpssiden.
Tidspunkt: 06-08-2024 - Kl.17:38 - Kilde: NRK - Info


12. Ingvaldsen sjanseløs på finaleplass: – Ikke helt i form
vard Bentdal Ingvaldsen ble nummer sju i det første semifinaleheatet og er dermed ute av OL. Han løp på 45,60. Belgiske Alexander Doom endte med å gå i mål etter det som så ut som en skade. Dermed ble Ingvaldsen nest sist i heatet. – Finalen det var ikke målet nå. Målet det var å få til et godt løp. Men han er ikke helt i form, rett og slett. Han løper litt stivt. Han har ikke den samme formen som i fjor, sier mor og trener Mari Ann Bentdal til NRK. Ingvaldsen har slitt i år etter at han sensasjonelt gikk til VM-finale i fjor. – Han har ikke fått den kontinuiteten på treninga si, han har vært veldig mye syk i vinter, så det kan nok være noe av forklaringa. Planen var å løpe i Zurich, men vi får se, sier Bentdal. Ingvaldsen hadde den dårligste tiden av de som gikk direkte til semifinalen. Han hadde også den dårligste sesonbestetiden av samtlige i semifinale heatet. Der møtte han flere meget sterke løpere, blant annet Qunicy Hall, som vant heatet med 43,95. De to beste i hver av de tre semifinalene og de to beste tidene går til finalen. Det var Hall og Jereem Richards, som løp på 44,33, som gikk direkte videre fra Ingvaldsens semifinaleheat. I det andre semifinaleheatet løp Kirani James på 43,78 og Muzala Samukonga på 43,81.
Tidspunkt: 06-08-2024 - Kl.17:38 - Kilde: NRK - Info


13. Ble herjet med av erkerivalen i gruppefinalen
Håndballgutta var klare for kvartfinale før kampen mot erkerivalen Danmark, men kunne ta gruppeseieren om de slo danskene. De tredoble verdensmestrene fra Danmark hadde ingen problemer med å ta sin femte av fem mulige seiere mot Norge. For Danmark var best ut av startblokkene og ledet med tre mål etter åtte minutter spilt. Norge på sin side slurvet i avleveringene og sleit med å stoppe de danske spillerne. Norge lå under 17–12 til pause. – Vi møter bare et ekstremt godt håndballag her, de har alt, kommenterte NRK-ekspert Håvard Tvedten. I starten av andre omgang holdt Norge følge med Danmark uten at de klarte å ta igjen forspranget. Norge tapte til slutt 32-25. Med dagens tap mot Danmark ender Norge på en tredjeplass i gruppa bak Danmark og Egypt. Norge møter Slovenia som kom på 2. plass i sin gruppe i kvartfinalen på onsdag i Lille. Vinner Norge kvartfinalen vil de møte Danmark i semifinalen om danskene også vinner sin kvartfinale.
Tidspunkt: 04-08-2024 - Kl.18:28 - Kilde: NRK - Info


14. Ingvaldsen klar for OL-semifinale: – Hadde grei kontroll
vard Bentdal Ingvaldsen tok seg til semifinale på 400 meter i det første heatet på distansen. Tiden hans ble 45,46 og den tiden ga ham den viktige tredjeplassen i heatet. – Det var litt som jeg håpet på. Jeg tenkte jeg skulle åpne hardt for å ta topp tre plasseringen, sier Ingvaldsen til NRK. Han var fornøyd etter å ha tatt seg til semifinale om to dager. – Jeg følte jeg hadde grei kontroll, sier Ingvaldsen. Britiske Matthew Hudson-Smith, som har den europeiske rekorden, vant heatet på 44,78. Ingvaldsen slo flere konkurrenter, som har prestert langt bedre enn ham så langt denne sesongen. Og slik sett var det overraskende at den tiden holdt til semifinale. 21-åringen har slitt i OL-sesongen, etter at han leverte over evne i VM i fjor. Da tok han seg til VM-finale. Men i år har han årsbeste, som er nesten sekundet bak persen fra VM i fjor. Da løp han på 44,39. Semifinalen går om to dager.
Tidspunkt: 04-08-2024 - Kl.17:08 - Kilde: NRK - Info


15. Klar for kvartfinale – hadde full kontroll mot Slovenia
De norske håndballjentene vant komfortabelt da de gikk videre til kvartfinale i OL. Norge leder gruppen sin med en kamp igjen av gruppespillet. – Det er en svakhet at man ikke klarer å utnytte kantspilleren mot det mannskapet man møter i dag. De er ofte de sikreste avslutterne. Det sa NRKs håndballekspert Håvard Tvedten i andre omgang da de norske håndballjentene ledet stort. Han var ikke helt fornøyd med det norske samspillet. – Kantspillerne er viktige i kontrafasen, og der syns jeg kanskje de kunne ha blitt brukt mer i dag, fortsatte han. De norske vingspillerne har ikke scoret mange mål i dette mesterskapet. Mot Slovenia ble 5 av målene scoret av vinger. – Det lugger litt, det er ikke sånn kjempe flyt. De individuelle ferdighetene til de norske spillerne er bedre, og det er det som bærer oss litt, sa Tvedten. Like før slutt ble Kristine Breistøl utvist før en arm i ansiktet, dommeren var ute å så på video før han tok beslutningen. For utover i den første omgangen bare økte ledelsen, godt hjulpet av Katrine Lunde i storform, hun hadde 44 i redningsprosent til pause. Norge ledet 15–10 til pause, likevel var ikke alt rosenrødt. Vi har litt mange tekniske feil, spesielt i starten av kampen og det ser vi også i resultatet. Slovenia har fått inn ti mål på oss, sa landslagsassistent Mats Olsson til NRK i pausen. De norske keeperne hadde nok en stor kamp, Katrine Lunde endte på 40 i redningsprosent, mens Silje Solberg-Østhasssel fikk 50 prosent. Med det kan Norge rette fokuset mot kvartfinalen, men først møter de Tyskland på lørdag. Kampen blir svært viktig med tanke på hvilken motstander de møter i kvartfinalen.
Tidspunkt: 01-08-2024 - Kl.20:26 - Kilde: NRK - Info


16. Målløs Haaland fikk én omgang i treningskamp mot Barcelona
Nattens treningskamp mellom Manchester City og Barcelona i USA endte med 2–2 etter ordinær tid, men Barcelona vant kampen på straffespark. Erling Braut Haaland og Oscar Bobb spilte begge fra start, og Bobb serverte da også Haaland ved flere anledninger uten at sjansene ble omsatt i mål for jærbuen. Et ungt Barcelona-lag gikk opp i ledelsen etter 24 minutters spill ved Pau Victor, før Citys Nico O´Reilly etter 40 minutter spilte seg gjennom på midten etter pasning fra Josko Gvardiol, og utlignet. Det var 19-åringens første seniormål for Manchester City. På overtid i første omgang nettet Pablo Torre for katalanerne, som gikk til pause med 2-1-ledelse. Erling Braut Haaland ble byttet ut i pausen, og etter 59 minutters spill i andre omgang var det Jack Grealish som utlignet for City. Ved ordinær tid var stillingen fremdeles 2-2, og som de øvrige treningskampene City har spilt i USA, ble kampen avgjort med straffesparkkonkurranse. Der trakk Barcelona det lengste strået og vant med 4–1. Oscar Bobb ble byttet ut etter 74 minutters spill. (NTB)
Tidspunkt: 31-07-2024 - Kl.04:17 - Kilde: NRK - Info


17. Danmark rystet Frankrike på hjemmebane
De to håndballstormaktene Danmark og Frankrike møttes i Paris i kveld, og allerede etter 12 minutter ledet hjemmenasjonen 8–4. Da la danskene om forsvarsspillet sitt og fikk overtaket. Til pause var det 18–17. – Dette er fort disse to lagene som spiller finale i Lille, kommenterte Håvard Tvedten. Det var et ellevilt liv i et utsolgt Arena Paris Sud, men Danmark fortsatt storspillet etter pause, og økte til 22–18 før det var spilt fem minutter. Frankrike ga selvfølgelig ikke opp og kampen bølget, men til slutt dro Danmark ifra og vant hele 37- 29. Lagene spiller i Norges gruppe, og Frankrike møter de norske håndballherrene – som slo Argentina 36–31 – på mandag.
Tidspunkt: 27-07-2024 - Kl.20:35 - Kilde: NRK - Info


18. Overraskende svensk tap etter «utenomjordiske» målvakter
Tyskland og Sverige fulgte hverandre tett i deres første OL-kamp i gruppe A. I den første omgangen handlet med meste om keeperspillet. Sveriges Andreas Palicka og tyske Andreas Wolff stod med henholdsvis 46 og 49 i redningsprosent, og det stod 12–11 til Tyskland halvveis. – Det er to keepere i helt ypperste verdensklasse. Andreas Wolff har vært utenomjordisk, sier NRKs ekspert Håvard Tvedten i pausen. Glenn Solbergs svenske menn, som er medaljehåp i OL, klarte ikke å få overtaket utover i andre omgang, og Tyskland vant 30-27. – Det er et overraskende tap, sier Tvedten, og nevner at sist Sverige tapte mot Tyskland var i OL i 2016.
Tidspunkt: 27-07-2024 - Kl.18:36 - Kilde: NRK - Info


19. Overraskende svensk tap etter «utenomjordiske» målvaktspill
Tyskland og Sverige fulgte hverandre tett i deres første OL-kamp i gruppe A. I den første omgangen handlet med meste om keeperspillet. Sveriges Andreas Palicka og tyske Andreas Wolff stod med henholdsvis 46 og 49 i redningsprosent, og det stod 12–11 til Tyskland halvveis. – Det er to keepere i helt ypperste verdensklasse. Andreas Wolff har vært utenomjordisk, sier NRKs ekspert Håvard Tvedten i pausen. Glenn Solbergs svenske menn, som er medaljehåp i OL, klarte ikke å få overtaket utover i andre omgang, og Tyskland vant 30-27. – Det er et overraskende tap, sier Tvedten, og nevner at sist Sverige tapte mot Tyskland var i OL i 2016.
Tidspunkt: 27-07-2024 - Kl.18:36 - Kilde: NRK - Info


20. Nesten-skrell: Japan tapte med ett mål mot Kroatia
Japan yppet seg voldsomt mot håndballstormakten Kroatia i første gruppespillkamp i gruppe A i OL. Japanerne ledet hele 19–13 til pause, men kroatene hentet seg inn i andre omgang. Med ett minutt igjen av stod det 29-29, og da tok Japan timeout. I det påfølgende angrepet fikk de to sjanser, hvor den ene ble reddet og det andre skuddet ble gikk over. Få sekunder før slutt scoret i stedet Kroatia og sikret 30-20-seier. – Kroatia slipper med skrekken. Og det er litt typisk at et lag med den erfaringen klarer å snu det, og har marginene med seg på slutten, sier NRKs håndballekspert Håvard Tvedten. Japans Kosuke Yasuhira ble toppscorer med hele 10 mål, og etter tapet gikk hele laget rundt i den fullsatte hallen og takket – til ellevill jubel. Klokken 16.00 OL-åpner Norge mot Argentina. De spiller i gruppe B. Tidligere lørdag slo Egypt Ungarn 35–32.
Tidspunkt: 27-07-2024 - Kl.13:34 - Kilde: NRK - Info


21. Nosa Dahl solgt til belgiske Mechelen
Bodø/Glimt og Mechelen har kommet til enighet om en overgang for Petter Nosa Dahl (20). Det opplyser Glimt i egne mediekanaler. Nosa Dahl har bestått den medisinske testen hos sin nye klubb. Mandag kveld ble det klart at Glimt hadde avbrutt 20-åringens lån i KFUM Oslo. Der har han vært en sentral brikke for den nyopprykkede klubben fra hovedstaden. – KFUM fortjener en stor takk for måten de har utviklet Nosa på de siste månedene. Nå ønsker vi han lykke til i Belgia, sier sportslig administrativ leder i Bodø/Glimt, Håvard Sakariassen. (NTB)
Tidspunkt: 23-07-2024 - Kl.15:10 - Kilde: NRK - Info


22. Ertzgaard med solid «pers» før OL: – Hadde bestemt meg
Lakeri Erzgaard viste solid OL-form da hun vant 400-meteren under Oslo Sommerstevne på Bislett torsdag kveld med tiden 52,26. Det er en kraftig personlig rekordforbedring. Fra før hadde 22-åringen fra Oslo en personlig rekord på 52,70. Ertzgaard er en del av det norske laget som er kvalifisert for 4x400 meter stafett under OL i Paris. – Jeg hadde egentlig bestemt meg for at «i dag skulle det skje». Det er kjempedeilig, sier hun til NRK. Ertzgaard legger ikke skjul på at tanken var den samme før NM i Sandnes, men der satte et kraftig uvær en effektiv stopper for gode tider. Det var Josefine Tomine Eriksen som tok føringen i torsdagens løp. Hun ledet i 300 meter, men på oppløpet stoppet Norges faste åpningsetappeløper i stafett helt opp. – Jeg fikk litt overtenning og gikk helt tom for bensin, sier Eriksen, som har en lang college-sesong i USA bak seg. Overfor NRK beroliger hun med at det ikke er snakk om skade tre uker før OL-stafetten, men batterier som må lades. OL-klare Håvard Bentdal Ingvaldsen tok en suveren seier i herrenes 400 meter med tiden 45,22.
Tidspunkt: 18-07-2024 - Kl.18:32 - Kilde: NRK - Info


23. Fosser gjorde en stor feil – rotet bort medaljesjansen
Det ble ingen god dag for de norske guttene under fredagens konkurranse. Det var en kvartett som stilte til start i Skottland. Kasper Fosser var tittelforsvarer da orienteringsløperne kjempet om sprintmedaljene i Edinburgh. Den regjerende verdensmester hadde en 22 sekunders ledelse, før han gjorde en feil på slutten av løpet som kostet mange plasser. – Han må ha tapt 40–45 sekunder helt på slutten her, sa NRKs ekspertkommentator Kjetil Bjørlo. Martin Regborn utklasset konkurrentene og tok førsteplassen i det som ble en bra dag for svenskene som fikk tre i topp fem. – Det føles fortsatt uvirkelig for meg. Det virket ikke som at jeg løp så fort, men jeg hadde kontroll hele veien. Det var en veldig vanskelig og god sprintrute. Jeg ante ikke hvor godt jeg lå an, sa svensken kort tid etter gullet. Beste nordmann ble Havard Sandstad Eidsmo, som løp inn til en 13. plass. Elias Jonsson og Kasper Harlem Fosser endte på 16.- og 17. plass, mens Eirik Langedal Breivi ble disket etter å ha hoppet over en post.
Tidspunkt: 12-07-2024 - Kl.15:39 - Kilde: NRK - Info


24. Alle de norske videre til finalen i orienterings-VM
Nordmennene tok seg trygt gjennom kvalifiseringen til den individuelle sprinten i orienterings-VM i Skottland. Håvard Sandstad Eidsmo hadde den beste kvalifiseringen med 5. plass i sitt heat, i det samme heatet ble Eirik Langedal Brevik nummer sju. Elias Jonsson ble sjuendemann i sitt heat, mens tittelforsvarer Kasper Fosser ble nummer seks i det siste kvalifiseringsheatet. De 15 beste i hvert heat går til ettermiddagens finale. Kvinnene hadde heller ingen problemer med å ta seg videre fra sine heat. Andrine Benjaminsen (7. plass), Pia Young Vik (8. plass) og Ane Dyrkorn (13. plass) er alle klare for finalen, som sendes på NRK 1 og NRK TV fra klokka 1630
Tidspunkt: 12-07-2024 - Kl.09:48 - Kilde: NRK - Info


25. Nytt OL-uttak: Største tropp på 42 år
Olympiatoppen tok onsdag ut den fjerde gruppen utøvere til OL og Paralympics i Paris. 109 utøvere er klare for OL, mens 13 utøvere har fått klarsignal til Paralympics. Ikke siden 1972 har så mange norske utøvere vært klare for OL, og Norge har blant annet tatt ut hele 25 friidrettsutøvere. I Tokyo-OL for tre år siden deltok totalt 94 norske utøvere, skriver NTB. Følgende utøvere ble onsdag tatt ut til å representere Norge i Paralympics: Friidrett: Salum Ageze Kashafali, Ida Yessica Nesse og Vegard Sverd. Rytter (dressur): Jens Lasse Dokkan og Carmen Grønvold Johannessen. Disse utøverne ble i dag tatt ut til å representere Norge i De olympiske leker: Friidrett: Josefine Tomine Eriksen, Astri Ayo Lakeri Ertzgaard, Karoline Bjerkeli Grøvdal, Amalie Hammild Iuel, Henriette Jæger, Line Kloster, Beatrice Nedberge Llano Laksevåg, Marie-Therese Obst, Lene Onsrud Retzius, Elisabeth Slettum, Tobias Grønstad, Simen Guttormsen, Sondre Mogens Guttormsen, Eivind Prestegård Henriksen, Jakob Asserson Ingebrigtsen, Håvard Bentdal Ingvaldsen, Pål Haugen Lillefosse, Thomas Mardal, Zerei Kbrom Mezngi, Sondre Nordstad Moen, Narve Gilje Nordås, Markus Rooth, Sander Aae Skotheim, Marcus Thomsen og Karsten Warholm. Golf: Madelene Stavnar og Celine Borge. Håndball (kvinner): Katrine Lunde, Silje Solberg-Østhassel, Camilla Herrem, Sanna Solberg-Isaksen, Kristine Breistøl, Veronica Egebakken Kristiansen, Stine Bredal Oftedal, Henny Ella Reistad, Nora Mørk, Stine Ruscetta Skogrand, Marit Røsberg Jacobsen, Maren Nyland Aardahl, Kari Brattset Dale, Vilde Mortensen Ingstad Reserve i Paris: Thale Rushfeldt Deila. Hjemmeværende reserver: Ingvild Kristiansen Bakkerud og Marie Skurtveit Davidsen. Håndball (menn): Torbjørn Sittrup Bergerud, Kristian Sæverås, Alexander Christoffersen Blonz, Sebastian Barthold, Kristian Bjørnsen, Harald Reinkind, Gabriel Ostad Setterblom, Christian O´Sullivan, Tobias Schjølberg Grøndahl, Simen Ulstad Lyse, Sander Sagosen, Petter Øverby, Magnus Gullerud og Vetle Eck Aga. Reserve i Paris: Magnus Søndenå. Hjemmeværende reserve: Sander Drange Heieren og Sander Andreassen. Svømming: Henrik Christiansen, Jon Jøntvedt Bryne og Nicholas Lia. Stup: Helle Tuxen. Roing (reserve M4X): Ole Amund Storlien. Dette er siste OL-uttak, men det er ytterligere uttak til Paralympics.
Tidspunkt: 03-07-2024 - Kl.09:03 - Kilde: NRK - Info


26. Siste OL-uttak klart.
Olympiatoppen tok onsdag ut den fjerde gruppen utøvere til OL og Paralympics i Paris. 108 utøvere er klare for OL, mens 13 utøvere har fått klarsignal til Paralympics. Dette er siste OL-uttak, men det er ytterligere uttak til Paralympics. Det skriver Olympiatoppen i en pressemelding Følgende utøvere ble onsdag tatt ut til å representere Norge i Paralympics: Friidrett: Salum Ageze Kashafali, Ida Yessica Nesse og Vegard Sverd. Rytter (dressur): Jens Lasse Dokkan og Carmen Grønvold Johannessen. Disse utøverne ble i dag tatt ut til å representere Norge i de olypiske leker: Friidrett: Josefine Tomine Eriksen, Astri Ayo Lakeri Ertzgaard, Karoline Bjerkeli Grøvdal, Amalie Hammild Iuel, Henriette Jæger, Line Kloster, Beatrice Nedberge Llano Laksevåg, Marie-Therese Obst, Lene Onsrud Retzius, Elisabeth Slettum, Tobias Grønstad, Simen Guttormsen, Sondre Mogens Guttormsen, Eivind Prestegård Henriksen, Jakob Asserson Ingebrigtsen, Håvard Bentdal Ingvaldsen, Pål Haugen Lillefosse, Thomas Mardal, Zerei Kbrom Mezngi, Sondre Nordstad Moen, Narve Gilje Nordås, Markus Rooth, Sander Aae Skotheim, Marcus Thomsen og Karsten Warholm. Golf: Madelene Stavnar og Celine Borge. Håndball (kvinner): Katrine Lunde Våg Håndball Elite Silje Solberg-Østhassel Våg Håndball Elite Camilla Herrem Sola HK Sanna Solberg-Isaksen Team Esbjerg Kristine Breistøl Györi Audi ETO Veronica Egebakken Kristiansen Györi Audi ETO Stine Bredal Oftedal Györi Audi ETO Henny Ella Reistad Team Esbjerg Nora Mørk Team Esbjerg Stine Ruscetta Skogrand Ikast Håndbold Marit Røsberg Jacobsen Team Esbjerg Maren Nyland Aardahl Odense HC Kari Brattset Dale Györi Audi ETO Vilde Mortensen Ingstad CSM Bucuresti 746452/v1 Side 3 av 6 Reserve i Paris: Thale Rushfeldt Deila Odense HC Hjemmeværende reserver: Ingvild Kristiansen Bakkerud Ikast Håndbold Marie Skurtveit Davidsen Molde Elite Håndball (menn): Torbjørn Sittrup Bergerud Kolstad Håndball Kristian Sæverås SC DHfK Leipzig Handball Alexander Christoffersen Blonz GOG Håndbold Sebastian Barthold Aalborg Håndbold Kristian Bjørnsen Aalborg Håndbold Harald Reinkind THW Kiel Gabriel Ostad Setterblom Sønderjyske Herrehåndbold Christian O´Sullivan SC Magdeburg Tobias Schjølberg Grøndahl GOG Håndbold Simen Ulstad Lyse Kolstad Håndball Sander Sagosen Kolstad Håndball Petter Øverby THW Kiel Magnus Gullerud Kolstad Håndball Vetle Eck Aga Kolstad Håndball Reserve i Paris: Magnus Søndenå Kolstad Håndball Hjemmeværende reserve: Sander Drange Heieren TTH Holstebro Sander Andreassen Øverjordet Haslum HK Svømming: Henrik Christiansen Lambertseter Svømmeklubb Jon Jøntvedt Bryne Symjeklubb Nicholas Lia Oslo Idrettslag Svømming Roing (reserve M4X): Ole Amund Storlien Norske Studenters Roklub Det er planlagt ytterligere uttak til Paralympics 11. og 29. juli.
Tidspunkt: 03-07-2024 - Kl.09:03 - Kilde: NRK - Info


27. Nytt OL-uttak: Største tropp på 52 år
Olympiatoppen tok onsdag ut den fjerde gruppen utøvere til OL og Paralympics i Paris. 109 utøvere er klare for OL, mens 13 utøvere har fått klarsignal til Paralympics. Ikke siden 1972 har så mange norske utøvere vært klare for OL, og Norge har blant annet tatt ut hele 25 friidrettsutøvere. I Tokyo-OL for tre år siden deltok totalt 94 norske utøvere, skriver NTB. Følgende utøvere ble onsdag tatt ut til å representere Norge i Paralympics: Friidrett: Salum Ageze Kashafali, Ida Yessica Nesse og Vegard Sverd. Rytter (dressur): Jens Lasse Dokkan og Carmen Grønvold Johannessen. Disse utøverne ble i dag tatt ut til å representere Norge i De olympiske leker: Friidrett: Josefine Tomine Eriksen, Astri Ayo Lakeri Ertzgaard, Karoline Bjerkeli Grøvdal, Amalie Hammild Iuel, Henriette Jæger, Line Kloster, Beatrice Nedberge Llano Laksevåg, Marie-Therese Obst, Lene Onsrud Retzius, Elisabeth Slettum, Tobias Grønstad, Simen Guttormsen, Sondre Mogens Guttormsen, Eivind Prestegård Henriksen, Jakob Asserson Ingebrigtsen, Håvard Bentdal Ingvaldsen, Pål Haugen Lillefosse, Thomas Mardal, Zerei Kbrom Mezngi, Sondre Nordstad Moen, Narve Gilje Nordås, Markus Rooth, Sander Aae Skotheim, Marcus Thomsen og Karsten Warholm. – Under OL i Tokyo hadde vi med oss 15 utøvere, så dette er den desidert største troppen friidrett har hatt. I kjølvannet av de beste, har det dukket opp flere utøvere som er så gode at de hevder seg internasjonalt, sier sportssjef i Norges Friidrettsforbund Erlend Slokvik til NRK. Golf: Madelene Stavnar og Celine Borge. Håndball (kvinner): Katrine Lunde, Silje Solberg-Østhassel, Camilla Herrem, Sanna Solberg-Isaksen, Kristine Breistøl, Veronica Egebakken Kristiansen, Stine Bredal Oftedal, Henny Ella Reistad, Nora Mørk, Stine Ruscetta Skogrand, Marit Røsberg Jacobsen, Maren Nyland Aardahl, Kari Brattset Dale, Vilde Mortensen Ingstad Reserve i Paris: Thale Rushfeldt Deila. Hjemmeværende reserver: Ingvild Kristiansen Bakkerud og Marie Skurtveit Davidsen. Håndball (menn): Torbjørn Sittrup Bergerud, Kristian Sæverås, Alexander Christoffersen Blonz, Sebastian Barthold, Kristian Bjørnsen, Harald Reinkind, Gabriel Ostad Setterblom, Christian O´Sullivan, Tobias Schjølberg Grøndahl, Simen Ulstad Lyse, Sander Sagosen, Petter Øverby, Magnus Gullerud og Vetle Eck Aga. Reserve i Paris: Magnus Søndenå. Hjemmeværende reserve: Sander Drange Heieren og Sander Andreassen. Svømming: Henrik Christiansen, Jon Jøntvedt Bryne og Nicholas Lia. Stup: Helle Tuxen. Roing (reserve M4X): Ole Amund Storlien. Dette er siste OL-uttak, men det er ytterligere uttak til Paralympics.
Tidspunkt: 03-07-2024 - Kl.09:03 - Kilde: NRK - Info


28. Viking ydmyket Rosenborg på eget gress
For oppgjøret i Stavanger ble bekmørkt for Rosenborg, som tapte 2-4 mot Viking. – Rosenborg har ikke vært i nærheten av å henge med, utbrøt TV 2-ekspert Jesper Mathisen mot slutten av kampen. Det som startet med et sjansesløseri for Rosenborg, endte dårlig for bortelaget. Rosenborg-nedturen startet først da Zlatko Tripic satte inn 1-0. Rosenborg klarte imidlertid å svare på direkten etter pausen, da Edvard Tagseth utlignet for bortelaget. Men etter dette hadde de lite å by på. Det skulle ikke gå lenge før Viking fikk uttelling for de stadig farligere sjansene. Sondre Bjørshol gikk for skudd fra distanse etter 67 minutters spill. Ballen endret retning via foten til Yttegård Jensen rett i nettmaskene bak en utspilt keeper. Dermed stod det 2-1. Bare fem minutter senere var Tripic igjen frempå etter et mønsterangrep fra hjemmelaget. Tripic fikk ballen i 16-meteren og på nydelig vis satte han ballen i nettet i det lengste hjørnet for keeper. Dermed hadde hjemmelaget gått opp i 3-1. Og det skulle som sagt ikke stoppe der. – Nå blir Rosenborg utspilt her i Stavanger, fastslo Jesper Mathisen etter at hjemmelaget la på til 4-1 ved Peter Christiansen. Ole Sæters straffemål på overtid var som et trøstemål å regne. Dermed er Viking nummer fem på tabellen i Eliteserien. Det er åtte poeng opp til Bodø/Glimt i tet, som har en kamp mindre spilt. For Rosenborg er det tyngre på 10. plass
Tidspunkt: 30-06-2024 - Kl.14:57 - Kilde: NRK - Info


29. Jæger og Ingvaldsen suverene i regnværet
I øs pøs regnvær suste Henriette Jæger inn til NM-gull på 400 meter på 51.69. Det er ny banerekord. – Dette er noe av det dårligste været jeg har løpt i. Jeg frøs, og det regna. Men vi er i Norge, så hva kan vi forvente? Jeg er veldig fornøyd. Veldig utfordrende, sier Jæger til NRK. Josefine Tomine Eriksen ble nummer to og Lakeri Ertzgaard sikret bronsen. For herrene var Håvard Bentdal Ingvaldsen storfavoritten, og han innfridde. 46,13 ble tiden. – Det er ikke verst i disse forholdene, kommenterte Jann Post. – Det var en uvanlig opplevelse, jeg har aldri opplevd sånn vær, men med tanke på været så føles det veldig bra, sier Ingvaldsen til NRK. Andreas Grimerud tok sølv og Tobias Grøndstad bronse.
Tidspunkt: 28-06-2024 - Kl.20:14 - Kilde: NRK - Info


30. NTNUI nummer sju i Jukola-stafetten: – Irritert
NTNUIs Eirik Langedal Breivik var irritert etter Jukola-stafetten i Finland lørdag. Han fant ikke siste gir i orienteringsløpet. Han løp studentlaget fra Trondheim inn til 7.-plass på siste etappe. Mats Eidsmo vant første etappe av løpet som gikk natt til søndag utenfor byen Vasa i Finland. Deretter gikk det tyngre for laget som ble slått med 23 minutter av det svenske vinnerlaget Stora Tuna. I vår ble NTNUI nummer fire på 10mila. – Det er helt greit, men jeg er litt irritert over at jeg ikke klarer å gire opp slik som jeg gjorde på 10mila, sa Langedal Brevik. – I dag hadde jeg bare ikke helt kroppen, fastslo han. I tillegg til Eidsmo og Breivik løp Kristian Forsbacka, Oskar Edvardsson, Nils Tveite, Isak Jonsson og Sigurd Paulsen Vie for det beste norske laget. Nest best av de norske ble Tyrving på 17.-plass. Mer enn 1600 lag stilte til start. (NTB)
Tidspunkt: 16-06-2024 - Kl.07:41 - Kilde: NRK - Info


31. EM-fiasko for friidrettskometen: – Jeg vet ikke helt hva det er
EM er over for Håvard Bentdal Ingvaldsen. Allerede i semifinalen sa det stopp.
Tidspunkt: 09-06-2024 - Kl.18:49 - Kilde: NRK - Info


32. Uno-X-stjerne lurt av arrangørtabbe: – En skandale
Den danske Uno-X-profilen Magnus Cort var en av flere ryttere som måtte kjøre en omvei på den sjette etappen av Critérium du Dauphiné fredag ettermiddag. Primoz Roglic vant etappen foran Giulio Ciccone og lagkompis Aleksandr Vlasov. Sloveneren tok dermed også over den gule ledertrøya fra Remco Evenepoel, som endte over halvminuttet bak i mål. Den 174,1 kilometer lange prøvelsen gikk fra Hauterives til Le Collet d´Allevard. På veien tok syklistene seg opp tre kategoriserte stigninger. Cort var en del av et større brudd, som fikk seg en luke på flere minutter ned til hovedfeltet. På vei inn mot den siste stigningen måtte bruddet imidlertid ta en liten omvei da en arrangørbil guidet dem i feil retning. – Dette skal ikke skje. Hovedfeltet henter ett minutt nærmest gratis. Dette nærmer seg en skandale, kommenterte Theis Magelssen på Discovery. Et stykke inn i stigningen stakk Cort og Romain Grégoire fra resten av bruddet. Dessverre for Uno-X-profilen klarte han ikke holde følge med franskmannen, som også til slutt ble tatt igjen av hovedfeltet. (NTB)
Tidspunkt: 07-06-2024 - Kl.15:35 - Kilde: NRK - Info


33. Sola signerer verdensmester
Sola Håndball bekrefter fredag en storsignering på klubbens hjemmesider. Den brasilianske keeperen Mayssa Pessoa er klar for Rogalandsklubben. Pessoa er tidligere landslagskeeper for Brasil, og har tatt VM gull med laget. Hun har spilt for blant annet klubbene CSM Bucuresti, HC vardar og Rostov-Don. Senest var hun på banen i den danske ligaen, skriver klubben på sine hjemmesider. – Vi får inn en rutinert keeper med internasjonal erfaring fra landslag og Champions League, og som kan være med å utvikle de andre keeperne våre, sier Sola-trener Steffen Stegavik til klubbens hjemmesider.
Tidspunkt: 07-06-2024 - Kl.13:46 - Kilde: NRK - Info


34. Ingvaldsen åpner opp om sykdomstrøbbel
vard Bentdal Ingvaldsen sprang inn til ny personlig årsbeste på Bislett Games (45.41), men tiden kunne vært enda bedre hadde det ikke vært for sykdom, ifølge han selv. – Jeg var veldig redd da jeg våknet med tett nese og det kun var noen dager til Bislett, sier Ingvaldsen. EM-håpet, som løper forsøk på 400 meter lørdag klokken 11:45, mener forkjølelsen satte han tilbake under stevnet på norsk jord. Nå åpner han også opp om flere trøblete sykdomsperioder i sesongoppkjøringen. – Jeg har vært uheldig på treningsleirene. Jeg har vært på tre treningsleirer, men har blitt syk alle gangene og mer enn det, sier Ingvaldsen. 21-åringen forteller at han har slitt med bihulebetennelse og forkjølelse flere ganger gjennom vinteren. – Hvordan har det påvirket treningen? – Jeg har måtte ta noen uker rolig, men det har aldri vært mer enn én til to uker. Jeg går glipp av litt trening da og blir satt litt tilbake av det også, sier Ingvaldsen. Det norske håpet prøver samtidig å berolige før EM. Han håper nå at sykdommen skal være ute av kroppen og med det også kan være med å kjempe om edelt metall. – Etter fjorårets sesong så har jeg veldig høye forhåpninger her. Hvis alt klaffer og formen er enda bedre (enn i 2023) så håper jeg å kjempe om medalje, sier Ingvaldsen.
Tidspunkt: 06-06-2024 - Kl.09:25 - Kilde: NRK - Info


35. Ingvaldsen-konkurrent står over EM
Like etter at han smadret den europeiske rekorden på 400 meter under Bislett Games, har Matthew Hudson-Smith bestemt seg for å stå over friidretts-EM. Briten forteller selv om avgjørelsen på X mandag. – Jeg har valgt å stå over EM i Roma for å komme meg tilbake i trening før OL, skriver han. Hudson-Smith forbedret sin egne europeisk rekord på 400 meter med 19 hundredeler da han løp inn på 44,07 sekunder på Bislett torsdag kveld. 29-åringen har vunnet de to siste EM-gullene på distansen, men uten han til start i Roma er det Håvard Bentdal Ingvaldsen som har best tid av de aktive 400 meterløperne. Ingvaldsen løp på 44,39 sekunder under VM i fjor. Belgiske Alexander Doom har løpt på 44,43 denne sesongen. Friidretts-EM starter 7. juni og sendes på NRK.
Tidspunkt: 03-06-2024 - Kl.12:45 - Kilde: NRK - Info


36. RBK-veteran ut mot Fredrikstad
Rosenborg-veteran Ole Selnæs går hardt ut mot Fredrikstad etter at gjestane utligna til 1-1 på Lerkendal fem minutt på overtid. – Eg har aldri vore med på maken, seier Selnæs til NRK og andre medier. – Og eg har spelt fotball ganske lenge. Det er eit lag frå sekund éin som brukar eit halvt minutt kvar gong det er innkast eller femmeter. Det er frustrerande, men det er ingenting vi får gjort noko med. Vi må fokusere på oss sjølve. Effektiv speletid i dag er sikkert det lågaste eg har hatt i heile min karriere, held 29-åringen fram. Snaue åtte minutt ut i 2. omgang broderte trønderane seg lekkert gjennom forsvaret til FFK, og etter nokon flotte berøringar frå Adrian Pereira, Noah Holm og Edvard Tagseth kunne Santeri Väänänen til slutt prikke inn 1-0 til vertane. Eit angrepsvilleg RBK-mannskap viste musklar mot sesongens så langt store overrasking, og Johanssons mannskap styrte lenge mot tre poeng. På overtid sørga Kjelsrud Johansen for at det endte 1-1. Dermed blir FFK verande på 3.-plass i Eliteserien, eitt poeng framføre Molde på 4.-plass. (NTB/NRK)
Tidspunkt: 02-06-2024 - Kl.19:12 - Kilde: NRK - Info


37. Utskrevet fra sykehus etter å ha blitt fraktet bort i ambulanse
HamKam-forsvareren John Olav Norheim (29) ble kjørt bort i ambulanse etter 0-3-tapet mot Viking. Rett etter klokken 23 opplyser klubben at Norheim er utskrevet fra sykehus. – Undersøkelser viste at det var en kombinasjon av dehydrering og magevirus som plaget vår solide forsvarsspiller, skriver HamKam. I en pressemelding tidligere søndag skrev klubben at 29-åringen hadde hatt magesmerter etter kampslutt. Mens han mottok behandling rett ved innbytterbenken, holdt Røde Kors opp tepper for å hindre innsyn. – Norheim er våken og bevisst og videre utredning vil avgjøre hvor lenge John Olav blir på sykehuset, skriver klubben. Norheim fikk også hjelp av det medisinske teamet til Viking. Spilleren gikk av banen etter en times spill. – Han var ved bevissthet og kontaktbar. Man kunne snakke med ham. Han kunne ikke fortsette turen med lagkameratene, men legen har beordret ambulanse og lagt ham inn på sykehus, sier medisinsk koordinator i Viking, Halvard Øen Grova til Hamar Arbeiderblad. HamKam-treneren Jakob Michelsen sto i intervjusonen da Norheim ble fraktet bort i ambulansen. – Jeg vet veldig lite akkurat nå. Han ligger på bakken. Han ba selv om å bli byttet ut fordi han hadde vondt i magen, sier Michelsen. 29-åringen har tidligere spilt for KFUM Oslo, Jerv, Start og Strømmen.
Tidspunkt: 26-05-2024 - Kl.23:50 - Kilde: NRK - Info


38. HamKam-spiller innlagt på sykehus
Først ble HamKam-forsvareren John Olav Norheim (29) kjørt bort i ambulanse etter 0-3-tapet mot Viking. Nå skriver klubben at han er innlagt på sykehus. – Vår midtstopperbauta, John Olav Norheim, er innlagt ved Stavanger Universitetssjukehus for utredning, etter at han følte seg dårlig med magesmerter etter kampslutt søndag kveld, skriver klubben. Mens han mottok behandling rett ved innbytterbenken, holdt Røde Kors opp tepper for å hindre innsyn. – Norheim er våken og bevisst og videre utredning vil avgjøre hvor lenge John Olav blir på sykehuset, skriver klubben. Norheim fikk også hjelp av det medisinske teamet til Viking. Spilleren gikk av banen etter en times spill. – Han var ved bevissthet og kontaktbar. Man kunne snakke med ham. Han kunne ikke fortsette turen med lagkameratene, men legen har beordret ambulanse og lagt ham inn på sykehus, sier medisinsk koordinator i Viking, Halvard Øen Grova til Hamar Arbeiderblad. HamKam-treneren Jakob Michelsen sto i intervjusonen da Norheim ble fraktet bort i ambulansen. – Jeg vet veldig lite akkurat nå. Han ligger på bakken. Han ba selv om å bli byttet ut fordi han hadde vondt i magen, sier Michelsen. 29-åringen har tidligere spilt for KFUM Oslo, Jerv, Start og Strømmen. Bildet nedenfor er fra oppvarmingen før Viking-kampen.
Tidspunkt: 26-05-2024 - Kl.21:48 - Kilde: NRK - Info


39. HamKam-spiller hentet med ambulanse etter kampslutt
Etter kampslutt måtte HamKam-forsvareren John Olav Norheim (29) legge seg ned og fikk senere medisinsk behandling etter 0-3-tapet mot Viking. Mens 29-åringen mottok behandling, ble det dekket til med tepper rundt spilleren. Hamar Arbeiderblad skriver at Norheim hadde store smerter etter kampslutt. Norheim fikk også hjelp av det medisinske teamet til Viking. Spilleren gikk av banen etter en times spill. – Han var ved bevissthet og kontaktbar. Man kunne snakke med ham. Han kunne ikke fortsette turen med lagkameratene, men legen har beordret ambulanse og lagt ham inn på sykehus, sier medisinsk koordinator i Viking, Halvard Øen Grova til Hamar Arbeiderblad. HamKam-treneren Jakob Michelsen sto i intervjusonen da Norheim ble fraktet bort. Han sa dette om forsvarsspillerens status: – Jeg vet veldig lite akkurat nå. Han ligger på bakken. Han ba selv om å bli byttet ut fordi han hadde vondt i magen. TV 2 skriver at 29-åringen ble lagt på båre og kjørt bort i ambulanse da kampen var over. Norheim gjennomgår nå medisinske undersøkelser på sykehuset. 29-åringen har tidligere spilt for KFUM Oslo, Jerv, Start og Strømmen. NRK har forsøkt å komme i kontakt med det medisinske personellet i HamKam, uten hell. NRK oppdaterer nyhetsmeldingen. Bildet nedenfor er fra oppvarmingen før Viking-kampen.
Tidspunkt: 26-05-2024 - Kl.21:03 - Kilde: NRK - Info


40. Ingvaldsen med årsbeste
vard Bentdal Ingvaldsen løp inn til årsbeste i Marseille med tiden 45.45 på 400 mester. Løpet i Frankrike holdt til en annenplass. I fjorårets VM sjokkerte han verden da han løp inn til tiden 44,39 i forsøksheatet. Det var nordisk rekorde og kun seks hundredeler unna den europeiske rekorden. Nå venter både EM og OL i sommer. – Jeg kjenner meg veldig bra, bedre enn i fjor, sa han til NRK tidligere i år.
Tidspunkt: 22-05-2024 - Kl.20:34 - Kilde: NRK - Info


41. Zuccarello klar for sitt første VM på åtte år – se hele troppen her
Landslagstrener Tobias Johansson tar med seg 25 spillere til ishockey-VM i Praha hvor NHL-stjernen Mats Zuccarello gjør VM-comeback. Som ventet var NHL-stjernens navn med i troppen som ble presentert på Olympiatoppen mandag. Det er Zuccarellos første VM siden 2016 i Moskva. Han og backen Johannes Johannesen som har vært opptatt med sluttspill for finske Lahti Pelicans, tilslutter seg den norske troppen i Praha. Det gjør også USA-proffene Emil Martinsen Lilleberg og Mathias Emilio Pettersen, som fortsatt spiller sluttspill i AHL. Målvakter: Jonas Arntzen (Örebro), Henrik Haukeland (Düsseldorf), Tobias Normann (AIK). Backer: Sander Vold Engebråten (Örebro), Isak Hansen (Sparta), Sander Hurrød (Storhamar), Max Krogdahl (Östersund), Christian Kåsastul (Pustertal), Mattias Nørstebø (Björklöven), Stian Solberg (Vålerenga), Johannes Johannesen (Lahti Pelicans), Emil Lilleberg (Tampa Bay Lightning). Løpere: Mats Zuccarello (Minnesota Wild), Michael Brandsegg-Nygård (Mora), Andreas Martinsen (Storhamar), Eskild Bakke Olsen (Karlskoga), Thomas Olsen (Vålerenga), Thomas Berg Paulsen (Malmö), Martin Rønnild (Storhamar), Eirik Østrem Salsten (Storhamar), Håvard Østrem Salsten (Sparta), Noah Steen (Mora), Patrick Thoresen (Storhamar), Mathias Trettenes (Stavanger), Petter Vesterheim (Mora), Markus Vikingstad (Fishtown Pinguins), Mathias Emilio Pettersen (Texas Stars). Norge innleder VM i Praha i gruppe A mot Sveits 10. mai. (NTB)
Tidspunkt: 06-05-2024 - Kl.12:54 - Kilde: NRK - Info


42. vardy-dobbel ga Leicester-gull
Jamie vardy (37) dunket inn de to første målene da Leicester slo Preston 3-0 og ble seriemester på nivå to i engelsk fotball. Tittelen var i boks få dager etter at klubben rykket opp til toppdivisjonen uten å spille selv. Med sine 97 poeng kan ingen ta igjen Leicester på tabelltoppen i mesterskapsserien. Ligamesterskapet kom åtte år etter at blåtrøyene sensasjonelt vant Premier League. Som i 2015/16-sesongen har vardy hatt viktige bidrag på veien. Mandag tok 37-åringen seg opp i 18 seriemål. Bak Leicester er det fortsatt spenning om den siste direkte opprykksplassen. Både Leeds og Ipswich har 90 poeng, men sistnevnte har én kamp mindre spilt. Lagene som ender på tredje- til sjetteplass skal spille om den siste av de tre opprykksplassene. (NTB)
Tidspunkt: 29-04-2024 - Kl.21:10 - Kilde: NRK - Info


43. Haaland tilbake med scoring i City-seier
Erling Braut Haaland startet på benken, men kom inn og scoret da Manchester City slo Nottingham Forest 2-0. Det er jærbuens 21. ligamål denne sesongen. City er nå nummer to i Premier League, ett poeng bak Arsenal, men med en kamp mindre spilt. Forest er i andre enden av tabellen, ett poeng over nedrykksstreken. Haaland har slitt med en muskelskade den siste tiden og mistet to kamper, men var tilbake på benken mot Forest. Der satt også Oscar Bobb. Gjestene slet lenge med å skape sjanser, men tok ledelsen etter 32 minutter da Josko Gvardiol headet en corner fra Kevin De Bruyne i mål. Få minutter senere burde Chris Wood utlignet for hjemmelaget, men spissen avsluttet utenfor fra fem meter. Rett før pause fikk også stopper Murillo en kjempemulighet fra kort hold, men skuddet gikk i tverrliggeren og over. Like etter hvilen fikk Wood nok en stor mulighet, men klarte ikke å utligne. Haaland kom inn like etter timen og brukte kun ti minutter på å doble ledelsen for gjestene. De Bruyne spilte han igjennom, og Haaland var iskald foran mål. Bobb kom inn i det 89. minutt, men rakk ikke utrette stort.
Tidspunkt: 28-04-2024 - Kl.17:26 - Kilde: NRK - Info


44. Den nye Extra-sjefen er på jakt: Vil bli landets største kjede
vard Jensen er tilbake som sjef for landets tredje største dagligvarekjede. Ambisjonen er klar: Å slå «de grønne» og «de blå».
Tidspunkt: 27-04-2024 - Kl.10:59 - Kilde: E24 - Info


45. 4.-divisjonslag sjokkerte Viking – reddet av Salvesen
– Me e for go for Viking. Me ska ta dette, det er eg sikker på! Meldingen satt løst da Torvastad-forsanger Håvard Førre ble intervjuet rundt timen ut i kampen, like etter at Roy Miljeteig snudde kampen for vertene. Stillingen viste 3–2 til den vesle klubben fra Karmøy. For selv om Viking tok komfortabelt ledelsen 2–0 mot 4.divisjonslaget som sendte Haugesund ut av cupens første runde, var det ikke over: * 45+1 minutter: Georg Grønningen reduserer til 1–2 * 48 minutter: Fredrik Lippestad utligner til 2–2 * 53 minutter: Miljeteig snur kampen til 3–2 – Hva er det Viking driver med? NRK-ekspert Carl-Erik Torp satt rystet i studio. – Det er veldig vanskelig å forstå. De hadde full kontroll. Jeg klarte ikke å se at de var over midten de første 40 minuttene, sa Torp på direkten. Viking forsøkte å påvirke stillingen med et firerbytte etter drøyt timen spilt. Kort tid etter kunne de puste ut. Utligningen til 3–3 kom fra Simen Kvia-Egeskog. På tampen satte Lars-Jørgen Salvesen 4–3 på straffespark. Målet berget han Stavanger-klubben fra en real flause.
Tidspunkt: 24-04-2024 - Kl.17:53 - Kilde: NRK - Info


46. Langrennslandslagene klare: Flugstad Østberg vraket
Skiforbundet presenterte onsdag langrennslandslagene for kommende sesong. Blant de mer kjente utøverne som ikke var å finne på scenen under presentasjonen i Holmenkollen var Ingvild Flugstad Østberg og Therese Johaug. Hvorvidt sistnevnte satser fullt mot VM på hjemmebane i 2025, er foreløpig usikkert. – Jeg var så heldig å få trene med henne i dag tidlig. Hun så motivert ut. Hun kan bli god, hun, spøkte kvinnelagets trener Sjur Ole Svarstad. Kvinner elite: Lotta Udnes Weng, Mathilde Myhrvold, Julie Myhre, Heidi Weng, Anne Kjersti Kalvå, Tiril Udnes Weng, Kristine Stavås Skistad, Margrethe Bergane, Kristin Austgulen Fosnæs. Herrer elite: Pål Golberg, Simen Hegstad Krüger, Håvard Solås Taugbøl, Didrik Tønseth, Ansgar Evensen, Johannes Høsflot Klæbo, Erik Valnes, Martin Løwstrøm Nyenget, Harald Østberg Amundsen, Even Northug, Iver Tildheim Andersen. Para elite: Vilde Nilsen, Indira Liseth, Trygve Toskedal Larsen, Thomas Karbøl Oxaal, Geir Lervik (ledsager) Disse utøverne er vraket etter forrige sesong: Ane Appelkvist Stenseth, Helene Marie Fossesholm, Marte Skaanes, Sjur Røthe, Sindre Bjørnestad Skar. Evensen, Tildheim Andersen, Bergane, Austgulen Fosnæs, Skistad og Klæbo er nye på landslaget denne sesongen.
Tidspunkt: 24-04-2024 - Kl.11:13 - Kilde: NRK - Info


47. Warholm-rival sendte skremmeskudd i sesongåpningen
Rai Benjamin skal forsøke å knuse Karsten Warholms drøm om et nytt OL-gull i Paris. Lørdag viste amerikaneren gryende form da han innledet sesongen på hjemmebane. Benjamin, som er regjerende olympiske sølvmedaljevinner på 400 meter hekk, løp 400 meter flatt under et nasjonalt stevne i USA lørdag. Han klokket inn til den solide tiden 44,42 sekunder. Benjamin, som skal utfordre Karsten Warholm under Paris-OL, vant enkelt. Tiden er kun tre hundredeler bak den norske rekorden til Håvard Bentdal Ingvaldsen på distansen. (NTB)
Tidspunkt: 21-04-2024 - Kl.07:51 - Kilde: NRK - Info


48. Thoresens OL-drøm brast
Bryteprofilen Morten Thoresens siste håp om å delta i sommerens OL i Paris er ute. Håvard Jørgensen får siste sjanse til å kvalifisere seg. «Gikk inn med hele hjertet, i håp om å oppnå drømmen om OL. Det gikk ikke denne gangen», skriver Thoresen på sin Instagram-konto. Thoresen fikk det ikke til i Baku for to uker siden. NRK har selv vært i kontakt med Morten Thoresen, som ikke ønsker å gi en ytterligere kommentar. Discovery omtalte saken først. I 67-kilosklassen er det kun én kvoteplass for Norge, og Håvard Jørgensen får sjansen i den siste OL-kvalifiseringen i tyrkiske Istanbul i mai, opplyser landslagssjef Pål-Eirik Gundersen til NTB. – Håvard skal få muligheten. Men begge skal holde seg klare med tanke på skader og sykdom, forteller Gundersen. – Det er luksus å ha to i verdenstoppen i samme vekt. Da må begge være klare, sier han. Jørgensen tok EM-bronse i fjor, mens 27 år gamle Thoresen vant EM-gull i 2020. (NTB)
Tidspunkt: 15-04-2024 - Kl.11:50 - Kilde: NRK - Info


49. Delte serien i jakt på VM-plass
vard Sandstad Eidsmo (Freidig) og Eirik Langedal Breivik (NTNUI) delte seieren i sprintløpet i Halden O-meeting, den første viktige konkurransen på norsk jord i orienteringssesongen. Dermed har de festet grepet om to av de åtte ledige plassene til verdenscupåpningen i Sveits og Italia, konkurranser hvor det er viktig å prestere for å få en plass i troppen til VM i Skottland i sommer. I kvinneklassen tok Andrine Benjaminsen (Lillomarka) en klar seier.
Tidspunkt: 12-04-2024 - Kl.20:20 - Kilde: NRK - Info


50. Nielsen forlenget med Hannover
vard Nielsen og Hannover er enig om en ny toårskontrakt for den norske spissen. Det bekreftet spilleren selv på sin egen Instagram-konto. – Veldig glad og stolt over å ha forlenget kontrakten min med to nye år. Spennende tider fremover, reisen er langt fra ferdig! skrev han. Nielsen gjorde i juli 2022 overgang fra Greuther Fürth til Hannover, hvor han har notert seg med 15 mål og 6 målgivende på 61 kamper. I tillegg til 14 A-landskamper for Norge, har han også spilt for klubber som Vålerenga, Salzburg, Freiburg og Fortuna Düsseldorf. (NTB)
Tidspunkt: 12-04-2024 - Kl.17:02 - Kilde: NRK - Info


51. Slik spilles cupens 2. runde
Norges Fotballforbund har satt opp cupens 2. runde for herrer. Den byr på flere interessante oppgjør. Askedadden Torvastad, som slo ut Haugesund i runde 1, får besøk av eliteserielaget Viking. Rosenborg må reise til Jessheim for å møte Ull/Kisa, Molde møter Strindheim, Brann skal opp mot Askøy og Lillestrøm kan se frem til et rivaloppgjør mot Strømmen, et bananskall de har sklidd på før. Torvastad-keeper Jørgen Grønningen, som reddet fire straffer da Haugesund ble slått ut, ser frem til å møte Viking i neste runde. – Det gjør jo sjansen for å gå videre ganske mye mindre, enn om vi hadde møtt vard eller Stord Haugesund. Men det er jo ekstrem luksus for oss å møte et eliteserie-lag. Det blir en enorm opplevelse igjen. En ny folkefest på Torvastad, sier han til NRK. – Håper du på straffer igjen? – Det er veldig liten sjans for at jeg kan klare det igjen, men med flaks og ferdigheter så kan det gå. Hvis det blir straffer så regner jeg med at Viking-spillerne vil være ganske nervøse, sier keeperhelten Grønningen. De fleste kampene i runde 2 vil bli spilt 24. april. Skjervøy – Alta Fløya – Tromsø Tromsdalen – Lyn Junkeren – Bodø/Glimt Melhus – Ranheim Stjørdals/Blink – Levanger Strindheim – Molde Træff – Kristiansund Hødd – Aalesund Stord - Lysekloster Bjarg – Åsane Frøya - Sogndal Askøy - Brann Torvastad – Viking vard Haugesund – Sandnes Ulf Mandalskameratene – Bryne Fløy – Egersund Jerv - Strømsgodset Pors – Odd Eik Tønsberg – Fredrikstad (spilles 25. april) Fram – Arendal Hønefoss – Sarpsborg 08 (spilles 25. april) Elverum – HamKam Eidsvold Turn – Mjøndalen Ull/Kisa – Rosenborg Strømmen – Lillestrøm Skeid – Raufoss Frigg – KFUM Oppsal – Vålerenga Bærum – Stabæk Kjelsås - Kongsvinger Råde – Moss
Tidspunkt: 12-04-2024 - Kl.11:00 - Kilde: NRK - Info


52. Skadetrøbbel for Man. City foran gigantoppgjøret
Erling Braut Haalands Manchester City har skadebekymringer i forsvaret før tirsdagens mesterligakvartinale mot Real Madrid. Regjerende mester City må klare seg uten både Nathan Aké og Kyle Walker i gigantduellen i den spanske hovedstaden. Kroaten Josko Gvardiol er i tillegg et usikkert kort. – Han er med i troppen, men er usikker til kampen, opplyste manager Pep Guardiola om Gvardiol på en pressekonferanse mandag kveld. Den kroatiske forsvarsstjernen pådro seg en skade og måtte byttes ut i pausen i Premier League-oppgjøret mot Crystal Palace lørdag. Smellen kan stoppe ham også tirsdag. Det er i så fall dårlige nyheter for et City-mannskap som skal forsøke å kopiere fjorårets mesterligatriumf. (NTB)
Tidspunkt: 08-04-2024 - Kl.18:20 - Kilde: NRK - Info


53. Viktig Leicester-seier i opprykkskampen
Premier League-jaktende Leicester har trøblet med formen de siste ukene. Mandag tok blåtrøyene en særdeles viktig trepoenger med 3-1-seier hjemme mot Norwich. Dermed klatrer Leicester til tabelltopp i mesterskapsserien, ett og to poeng foran henholdsvis Ipswich og Leeds. Alle de tre lagene har nå unnagjort 39 seriekamper. Senere mandag skal både Ipswich og Leeds i aksjon. Leicester har slitt med å vinne ligakamper siden starten av februar, og Premier League-vinneren fra 2016 fikk en verst tenkelig start hjemme mot Norwich da brasilianeren Gabriel scoret 1-0 for gjestene etter hjørnespark. Ti minutter før pause utlignet Kiernan Dewsbury-Hall med pannebrasken, før samme mann serverte Stephy Mavididi til 2-1 med en halvtime igjen å spille. På overtid fastsatte klubblegende Jamie vardy resultatet til 3-1. (NTB)
Tidspunkt: 01-04-2024 - Kl.13:41 - Kilde: NRK - Info


54. Østlendingen: Alvorlig medisinsk hendelse i Birken
En person er fraktet til Lillehammer sykehus etter en alvorlig medisinsk hendelse etter målgang i Birken søndag. – Hendelsen skjedde innendørs med helsepersonell til stede. Pasienten fikk umiddelbart livreddende førstehjelp og hadde kvalifisert personell ved sin side til han ble lagt inn på sykehus, bekrefter rennlege Håvard Hoff Johnstad overfor Østlendingen. Deltakeren fikk behandling i omkring 45 minutter inne i bygningen som normalt huser servering og VIP på Birkebeineren Skistadion før han ble fraktet videre til Lillehammer sykehus i ambulanse, skriver avisen. Birkebeinerrennet er et 54 kilometer langt renn som går fra Rena til Lillehammer. (NTB)
Tidspunkt: 17-03-2024 - Kl.16:32 - Kilde: NRK - Info


55. Klæbo med overlegen seier i sprinten – tar viktige poeng sammenlagt
Tilbake til der Johannes Høsflot Klæbo debuterte i verdenscupen i 2016, tok 27-åringen sin femte strake seier i solfylte Drammen. Klæbo kom rett fra en sterk seier under Femmila i Holmenkollen, og hadde god kontroll på konkurrentene i sprinten i Drammen. Klæbo vant prologen og tok seg videre til finalen etter en førsteplass i kvart- og semifinalen. I finalen rykket Klæbo ifra konkurrentene på oppløpet som er midt på Bragernes torg i Drammen. Med Håvard Solås Taugbøl på andreplass, og Even Northug på tredjeplass ble det en helnorsk pall i Drammen. Han styrker med det sin posisjon som den beste langrennsløperen i verden med viktige poeng på Harald Østberg Amundsen som leder verdenscupen sammenlagt. Amundsen kom seg videre fra kvartfinalen på tid, men både han og Erik Valnes røyk ut i semifinalen. Til helgen er det duket for de tre siste verdenscuprennene for sesongen i Falun. Der er det sprint, 10 kilometer og 20 kilometer på programmet.
Tidspunkt: 12-03-2024 - Kl.14:41 - Kilde: NRK - Info


56. Klæbo best i sprintprologen i Drammen
På herrenes prolog var det Johannes Høsflot Klæbo som var raskest i Drammen. Richard Jouve fra Frankrike kom på en sterk andreplass. Harald Østberg Amundsen var nest best av de norske på en tredjeplass. Even Northug og Erik Valnes ble henholdsvis nummer åtte og tretten. Ansgar Evensen, Håvard Solås Taugbøl, Sivert Wiig, Sindre Bjørnestad Skar er også klare for finalene. Emil Iversen som gjorde verdenscupcomeback i Drammen røk ut i prologen. Sprintfinalene for herrene begynner 14:30.
Tidspunkt: 12-03-2024 - Kl.11:20 - Kilde: NRK - Info


57. Lunde Pedersen kan avslutte karrieren med VM-medalje
Sverre Lunde Pedersen og Hallgeir Engebråten ligger begge på medaljeplass i allround-VM på skøyter etter søndagens 1500 meter. Den norske duoen er henholdsvis på 3.- og 4.-plass før mesterskapet siste distanse. Amerikanske Jordan Stolz leder med nesten ett minutt på nordmennene. Nederlandske Patrick Roest følger på sølvplass, 33,38 sekunder bak amerikaneren. Dermed ligger det an til en norsk kamp om bronsen. Bart Swings er også med i den fighten. Lunde Pedersen og Engebråten gikk i par og pushet hverandre hele veien på 1500-meteren. Det resulterte henholdsvis 4.- og 6.-plass på distansen med tidene 1.43,97 og 1.44,09. Dermed gikk også Lunde Pedersen forbi lagkompisen i sammendraget. – Det er et kjempeløp av Sverre, som tydeligvis er i skikkelig form. Vi har ikke sett den formen på Sverre på veldig, veldig lenge, sa VG-kommentator Ida Njåtun. I paret før gikk Sander Eitrem mot belgiske Bart Swings og klokket inn på 1.44,33. 22-åringen fortsetter dermed på 6.-plass i sammendraget og har bare fire snaue sekunder opp til Lunde Pedersen på bronseplass. De norske allroundgutta hadde en meget god start på mesterskapet lørdag. Engebråten åpnet med ny personlig rekord på 500 meter, før også Eitrem perset på 5000 meter senere på dagen. Lunde Pedersen leverte også to solide løp, og dermed var det plutselig tre nordmenn som kjempet om edelt metall før den siste dagen. Mesterskapet avsluttes med 10.000 meter senere søndag. Både Håvard Holmefjord Lorentzen og Martine Ripsrud avsluttet sine karrierer etter fredagens sprint-VM. Søndag legger Sverre Lunde Pedersen skøytene på hylla etter siste distanse i allround-VM. (NTB)
Tidspunkt: 10-03-2024 - Kl.13:57 - Kilde: NRK - Info


58. Eitrem perset på 5000 meter – flere nordmenn i medaljekampen i allround-VM
Både Sverre Lunde Pedersen, Hallgeir Engebråten og Sander Eitrem kjemper om pallplass etter første dag av allround-VM skøyter i Tyskland. Pedersen er best plassert av de norske på tredjeplass, mens Engebråten og Eitrem følger på plassene bak. Pedersen gikk en sterk 5000 meter på 6.14,53 og har 6,36 sekunder opp til ledende Jordan Stolz fra USA. Pedersen har en rekke medaljer i allround-VM og EM gjennom karrieren. 31-åringen avslutter karrieren etter mesterskapet i Inzell, og dermed var lørdagens løp hans siste på 5000 meter i konkurranse. – Tenk det, at det var den siste. Det var sesongens beste, og jeg er veldig fornøyd, sa Pedersen til VG. Eitrem fikk opp tiden 6.07,49 på 5000 meter og senket sin personlige bestetid med 24 hundredeler. Det førte dessuten til et lite byks på resultatlistene foran de to siste distansene søndag. Han endte på tredjeplass på distansen. Eitrem tok i fjor sølv i allround-VM i Hamar. I februar gikk han inn til bronse på 5000-meteren i VM enkeltdistanser. Hallgeir Engebråten satte personlig rekord med 36,37 på 500-meteren tidligere lørdag. På 5000-meteren fikk han opp tiden 6.14,21. Han tok OL-bronse på 5000 meter i 2022. Mesterskapet avsluttes med 1500 og 10.000 meter søndag. Både Håvard Holmefjord Lorentzen og Martine Ripsrud la opp etter fredagens sprint-VM. (©NTB)
Tidspunkt: 09-03-2024 - Kl.16:38 - Kilde: NRK - Info


59. Lorentzen avsluttet karrieren med 5.-plass i sprint-VM
Skøyteløperen Håvard Holmefjord Lorentzen (31) leverte godt og endte på 5.-plass i sprint-VM. Det var bergenserens siste konkurranse. Lorentzen kunngjorde tidligere i uken at mesterskapet i tyske Inzell ville bli hans siste som aktiv skøyteløper. Der leverte han godt og endte på 5.-plass etter fredagens avsluttende 500 og 1000 meter. Lorentzen ble nummer åtte på 500 meter med tiden 34,73, mens det på 1000-meteren ble 6.-plass med 1.07,91. Lorentzen avslutter karrieren med både gull, sølv og bronse i OL i tillegg til en rekke mesterskapsmedaljer. (NTB)
Tidspunkt: 08-03-2024 - Kl.20:37 - Kilde: NRK - Info


60. Magnussen med kjempeløp på 500-meteren i sprint-VM: – Helt enormt
Bjørn Magnussen klokket inn på 34,57 og ble nummer fire på 500-meteren i sprint-VM skøyter i tyske Inzell fredag. Håvard Holmefjord Lorentzen leverte også. Magnussen forbedret seg med et halvt sekund fra torsdagens 500 meter, da han ble nummer 13. Fredagens løp sender ham inn i kampen om en topplassering i sprint-VM, som avsluttes med 1000 meter senere fredag. Magnussen senket nylig sin personlige rekord på distansen til 34,28, noe som er delt norsk rekord sammen med Håvard Holmefjord Lorentzen. Lorentzen lå som nummer 13 i sammendraget før 500-meteren fredag. Han var der avhengig av et sterkere løp enn torsdag, da han ble nummer 15 på samme distanse. Fredag fikk han opp tiden 34,73 og endte på 8.-plass. Lorentzen er nummer åtte også sammenlagt før siste distanse. Magnussen er nummer 13. (NTB)
Tidspunkt: 08-03-2024 - Kl.19:06 - Kilde: NRK - Info


61. Lorentzen klatret i sprint-VM
vard Lorentzen (31) ble nummer fire på 1000-meteren og gjorde et byks i sammendraget i sprint-VM på skøyter. Bergenseren var i mål på 1.08,28 og tok seg opp til 9.-plass etter to av fire øvelser. Tidligere på kvelden ble Lorentzen nummer 15 på 500 meter med tiden 35,15. Han er 0,665 tidspoeng bak ledende Laurent Dubreuil fra Canada. Lorentzen er inne i sine siste timer som skøyteløper på toppnivå. Han avslutter karrieren etter fredagens sprintløp i tyske Inzell. For seks år siden ble Lorentzen tredje nordmann i historien til å vinne sprint-VM. (NTB)
Tidspunkt: 07-03-2024 - Kl.21:55 - Kilde: NRK - Info


62. Klæbo overlegen i Lahti
Johannes Høsflot Klæbo var, ikke overraskende, i en helg egen klasse på herrenes sprintprolog i Lahti. Nordmannen vant med hele 2,28 sekunder ned til franske Lucas Chanavat. Erik Valnes ble nest beste norske på en 8. plass, godt over fem sekunder bak Klæbo. Håvard Solås Taugbøl, Harald Østberg Amundsen og Even Northug tok seg også videre. Hakket mer uventet var det kanskje at spanjolen (!) Jaume Pueyo tok seg videre. Han endte som nummer 23. på prologen, 8 sekunder bak Klæbo. Pueyo representerte Spania under OL i Beijing der han ble nummer 37 på sprinten. Pueyo slo også et par nordmenn på sprinten: Verken Matz William Jenssen eller Ansgar Evensen tok seg videre til finalerundene som starter klokken 12.10.
Tidspunkt: 03-03-2024 - Kl.09:21 - Kilde: NRK - Info


63. Norge trygt videre til finalene i lagsprint
Fire norske lag var å se på startstreken i dagens prolog før finalene i lagsprintene for både kvinner og menn i Lahti, Finland. Kvinnene stilte med: Norge 1: Lotta Weng og Kristine Skistad Norge 2: Kristin Fosnæs og Mathilde Myhrvold Norge 2 gikk inn til en 6. plass, med Norge 1 like bak på 7. plass. På toppen av listen er det dobbelt svensk, fulgt av Tyskland 1, og de to finske lagene på 4. og 5. plass. De beste 15 gikk videre til finalene. Hos herrene er historien lik, også der sendte Norge trygt to lag videre til finalene. Norge 1: Pål Golberg og Johannes Klæbo Norge 2: Håvard Taugbøl og Even Northug Norge 1 hadde full kontroll og topper listen. Norge 2 litt lenger bak på en 5. plass. Mellom de to finner vi Frankrike 1, Sverige 1 og Sveits 1. Det betyr at du på nytt kan følge med på alle de norske lagene på NRK Sport på radio i dag fra kl. 15:45.
Tidspunkt: 01-03-2024 - Kl.13:36 - Kilde: NRK - Info


64. Norges tropp til VM sprint og allround klar
Ragne Wiklund er blant norske skøyteløpere som skal på isen under VM sprint og allround i tyske Inzell i mars. Wiklund slet med sykdom i tiden før VM i Calgary tidligere i februar. Der ble det ingen medalje på Oslo-jenta som hadde levert en knallsterk sesong før det. I Tyskland får hun nye muligheter når hun stiller opp i allround-VM. I sprint er Bjørn Magnussen en av de norske deltakerne. Han tangerte Håvard Lorentzens norske rekord på 500 meter i VM nylig. Den rekorden lyder på 34,28. Mesterskapet går fra 7.-10. mars. Sprint, kvinner: Martine Ripsrud (Stange), Julie Samsonsen (Fana). Menn: Håvard Lorentzen (Fana), Bjørn Magnussen (Falken). Allround, kvinner: Ragne Wiklund (Aktiv), Sofie Karoline Haugen (Sandefjord), Aurora Løvås (Nord-Odal). Menn: Hallgeir Engebråten (Nord-Odal), Sander Eitrem (Nord-Odal), Sverre Lunde Pedersen (Fana). (NTB)
Tidspunkt: 27-02-2024 - Kl.15:25 - Kilde: NRK - Info


65. Syk Udnes Weng står over i Lahti
Skiforbundet har tatt ut 21 langrennsløpere til verdenscuprennene i Lahti kommende helg. Der står en syk Tiril Udnes Weng over. – Jeg var sliten etter de siste rennene i USA. Ble syk i midten av forrige uke og er fortsatt ikke i trening. Håper å komme i gang igjen denne uka og bli klar for WC på hjemmebane, sier Udnes Weng i pressemeldingen. Her er den fulle troppen: Kvinner: Astrid Øyre Slind, Kristine Stavås Skistad, Kristin Austgulen Fosnæs, Lotta Udnes Weng, Heidi Weng, Astrid Øyre Slind, Anne Kjersti Kalvå, Margrethe Bergane, Mathilde Myhrvold, Maria Hartz Melling, Julie Myhre. Menn: Johannes Høsflot Klæbo, Pål Golberg, Håvard Solås Taugbøl, Even Northug, Simen Hegstad Krüger, Henrik Dønnestad, Martin Løwstrøm Nyenget, Pål Golberg, Erik Valnes, Harald Østberg Amundsen, Ansgar Evensen, Matz William Jenssen.
Tidspunkt: 26-02-2024 - Kl.11:07 - Kilde: NRK - Info


66. Karsten Warholm påmeldt til innendørs-VM – bestemmer seg i helgen
Friidrettsstjernen Karsten Warholm er påmeldt til innendørs-VM i Skottland kommende uke, men deltakelsen er fortsatt usikker. Warholms mor og manager Kristine Haddal opplyste til NTB tidligere i uken at Ulsteinvik-løperen ville vente med å ta en avgjørelse før torsdagens påmeldingsfrist. Da Norges Friidrettsforbund slapp uttaket torsdag, er Warholms navn med, men med en liten notis. «Karsten Warholm er påmeldt på 400 meter, siden påmeldingsfristen er torsdag 22. februar. Han vil ta en beslutning i løpet av helgen om han stiller i Glasgow», heter det i meldingen. I tillegg er følgende utøvere påmeldt: Narve Gilje Nordås (1500 meter), Sander Aae Skotheim og Markus Rooth (syvkamp), Helene Rønningen (60 meter) og Henriette Jæger (400 meter). Warholms favorittøvelse 400 meter hekk står ikke på programmet i Glasgow. Mesterskapet går fra 1. til 3. mars Warholm ble europamester innendørs på 400 meter i både 2019 og 2023, men har aldri deltatt i VM på vinterstid. Fra før er det klart at ingen av brødrene Jakob, Filip og Henrik Ingebrigtsen reiser til VM. Også Håvard Bentdal Ingvaldsen står over mesterskapet. 21-åringen slo gjennom for alvor i fjor, da han senket den norske rekorden og tok seg til VM-finale på 400 meter i Budapest. Blant høydepunktene for friidrettsutøverne i år er Bislett Games i mai, EM i juni og OL i august. (NTB/NRK)
Tidspunkt: 22-02-2024 - Kl.12:07 - Kilde: NRK - Info


67. Halve herrelandslaget må stå over NM
Torsdag starter første del av NM på ski. Det blir med en rekke markante fravær. Av de ti langrennsløperne på elite- og sprintlandslaget hos mennene, er det kun fem som går i NM denne uka. Verdenscupleder Harald Østberg Amundsen, Martin Løwstrøm Nyenget og Didrik Tønseth fra distanselaget står alle over. Det samme gjør Erik Valnes og Håvard Solås Taugbøl fra sprintlaget. Ryggproblemer og sykdom er årsaken til de mange forfallene, ifølge landslagssjef Ulf Morten Aune. – Da er det ikke smart å gå skirenn, selv om det er NM, sier Aune til NRK. Alle de fem var nylig i Nord-Amerika for å gå skirenn i verdenscupen. Nyenget reiste der hjem underveis med ryggproblemer, mens også Valnes fikk en tung avslutning grunnet problemer med luftveiene. – Ja, det har vært mange skirenn, men alle løperne vil svært gjerne gå NM. Nå måtte lege og trener si nei til noen, dessverre, sier Aune. Han påpeker at flere av de største langrennsstjernene vil stille i mesterskapet, som Johannes Høsflot Klæbo og åtte av de ti utøverne på kvinnenes landslag. Hos kvinnene er det Tiril Udnes Weng og Ingvild Flugstad Østberg som står over mesterskapet. I tillegg skal heller ikke kombinertløperne Gyda Westvold Hansen, Jarl Magnus Riiber og Jørgen Graabak delta i NM. For Riiber skyldes det utfordringer med skulderen. – Gyda responderer ikke normalt på trening for tiden og anbefales kun rolig trening i en periode fremover. Jørgen ble syk etter sist World Cup-helg. Han er i lett trening, men det er for tidlig å trene hardt eller konkurrere på nåværende tidspunkt, forteller lege for kombinertlandslaget, Anders Storhaug Heen i en pressemelding. Du kan se NM på NRK. Torsdag morgen starter det med 10 kilometer for kvinner i langrenn, klokken 10.00.
Tidspunkt: 21-02-2024 - Kl.16:25 - Kilde: NRK - Info


68. Ingvaldsen dropper VM innendørs
vard Bentdal Ingvaldsen står over VM innendørs i Glasgow 1.–3. mars. Den norske sprintkometen tok seg til finalen på 400 meter under VM i Budapest utendørs sist sesong. Til tross for medaljemuligheter, velger han å droppe det kommende mesterskapet. – Håvard prioriterer trening fram mot en viktig utesesong, skriver Mari Ann Bentdal, mor og trener, i en tekstmelding til NRK. Høydepunktene står i kø denne sommeren med Bislett Games 30. mai, EM i Roma i starten av juni og OL de første dagene av august. Ingvaldsen ble i helgen norgesmester på 400 meter og 4x200 meter stafett. Nordmannen er rangert som nummer ti i verden på 400 meter.
Tidspunkt: 19-02-2024 - Kl.06:40 - Kilde: NRK - Info


69. Eitrem med personlig beste på 10.000 meter
vard Bøkkos norske rekord på 10.000 meter så lenge ut til å falle. Så ble det tungt for Sander Eitrem på tampen. – Han får det ikke helt til teknisk nå, sa Hege Bøkko i NRK-studio etter at Eitrem passerte 8000 meter. – 13-tallet ryker, og da ryker nok kanskje også medaljen, sa kommentator Carl Andreas Wold. Etter å ha stivnet til de siste rundene kom Eitrem inn til en tid på 13.01,71. Det er bedring av hans personlige bestenotering med rundt tre sekunder. Men det er altså ikke nok til å ta Håvard Bøkkos 13 år gamle rekord fra februar 2011. Den gangen klarte han 10 000 meter på tiden 12.53,89.
Tidspunkt: 18-02-2024 - Kl.20:23 - Kilde: NRK - Info


70. Skuffende 1000-meter for Holmefjord Lorentzen
vard Holmefjord Lorentzen klarte ikke å leve opp til egne forventninger under VM på enkeltdistanser i Calgary. Han endte på 14. plass, 1.61 bak amerikanske Jordan Stolz som vant konkurransen. – Det er skuffende. Han fikk det tungt på sisterunden. Starten var godkjent, det samme var mellomrunden, men så blir sisterunden for dårlig i dette selskapet. Nivået er vanvittig, konkluderte Hege Bøkko i NRK-studio. Bergenseren var fattet, men skuffet, etter at VM var over for hans del. – Hadde jeg gått tre tideler raskere så hadde jeg vært topp seks, og det hadde sett litt finere ut. Men jeg er ikke så mye bedre enn det jeg viste her i dag.
Tidspunkt: 17-02-2024 - Kl.22:22 - Kilde: NRK - Info


71. Klæbo overrasket over USA-publikum: – Noe av det sykeste
Johannes Høsflot Klæbo tok sin tredje strake verdenscupseier da han var i en egen klasse i lørdagens sprint i amerikanske Minneapolis. – Det smaker godt. Det er noe at det sykeste jeg har vært med på stemningsmessig. Det jubles som bare det. Jeg håper ikke det er siste gang vi konkurrrer her, sier Klæbo til Viaplay. 27-åringen var raskest på oppløpet og vant foran italienske Federico Pellegrino og Håvard Solås Taugbøl. – Det var vanvittig god stemning, og jeg var veldig revansjsugen etter to middels gode renn i Canmore. Det er sjelden noe å gjøre med Johannes, sier Taugbøl til Viaplay. Det er første gang det er verdenscup i Minneapolis. Even Northug brakk staven i finalen og ble nummer fem. Dagens største overraskelse var derimot at Erik Valnes, som har vært på pallen i de siste to sprintrennene i verdenscupen, røk ut allerede i sprintprologen. 27-åringen ledet sprintcupen sammenlagt tre fattige poeng foran Klæbo før lørdagens sprint, men trønderen overtok ledertrøyen før finalene.
Tidspunkt: 17-02-2024 - Kl.20:11 - Kilde: NRK - Info


72. Valnes med sjokk-exit i prologen
Det ble en sjokk-exit for sprintleder i verdenscupen, Erik Valnes, under prologen i Minneapolis lørdag kveld. Bardufoss-løperen endte som nummer 32, og det var 9.79 bak prologvinner Johannes Høsflot Klæbo. – Det er en skrell, konstanterte Viaplay-ekspert Niklas Dyrhaug på TV-sendingen. Heller ikke Mattis Stenshagen kom seg videre fra prologen, mens Harald Østberg Amundsen, Håvard Taugbøl, Even Northug og Pål Golberg alle klarte topp 30.
Tidspunkt: 17-02-2024 - Kl.16:56 - Kilde: NRK - Info


73. NM-gull til Ingvaldsen
vard Bentdal Ingvaldsen løp inn til NM-gull innendørs på 45,97 sekunder på 400 meter i Steinkjer lørdag. Ingvaldsens Moelven-klubbkamerat Andreas Grimerud tok sølvet på 47,36, mens Steinkjer-utøver Bastian Elnan Aurstad tok bronse på hjemmebane på tiden 47,49
Tidspunkt: 17-02-2024 - Kl.15:20 - Kilde: NRK - Info


74. Magnussen med personlig rekord på 500 meter i VM – Stolz tok gull
Skøyteløper Bjørn Magnussen tangerte norgesrekorden på 500 meter med 34,28 i VM enkeltdistanser i Calgary fredag. Det holdt til 5.-plass. – Det var helt sykt og en jævlig digg følelse. Jeg fulgte planen min og kjørte kamikaze inn i siste sving, sa Magnussen til NRK. Magnussen gikk i par med polske Damian Zurek og gikk sin raskeste 500 meter noensinne. Håvard Holmefjord Lorentzen har også 34,28 som sin bestetid. Han la seg inn på annenplass etter sitt løp, men senere ble han forbigått og endte utenfor pallen. Lorentsen leverte en god 500 meter og endte på 10.-plass. Lorentzen fikk opp tiden 34,55.
Tidspunkt: 16-02-2024 - Kl.21:51 - Kilde: NRK - Info


75. Klæbo vant fransk duell: – Jeg var irritert
Johannes Høsflot Klæbo sikret seieren foran franske Richard Jouve under klassisksprinten i Canmore. Erik Valnes ble nummer tre. – Det er veldig imponerende, det Johannes gjør, sier NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland. For det var et samlet felt inn på oppløpet, der Klæbo lå i front. Men etter et langt oppløp holdt han unna for franskmannen, som pustet han i nakken. – Han gjør det nok en gang, Johannes Høsflot Klæbo. Jouve var stek i semifinalen, og så sterk, så sterk på første del av dette oppløpet, men da det virkelig gjaldt de siste 50 meterne, da var det ingen som kunne tukte Johannes Høsflot Klæbo, sier Aukland. – Jeg var irritert da jeg så skiene til Richard på min venstre side. Jeg tenkte «å nei, ikke igjen». Jeg tapte samme avslutning på søndag, så jeg hadde veldig lyst til å vinne i dag, sier Klæbo i seiers intervjet med FIS. Dermed sikre Klæbo seg sin verdenscupseier nummer 76 og pallplass nummer 100. Etter tirsdagens seier ligger Klæbo ett poeng bak Valnes i sprintverdenscupen sammenlagt. Av øvrige nordmenn kom Even Northug på 5.-plass, Håvard Solås Taugbøl på 15.-plass, Pål Golberg på 17.-plass, Harald Østberg Amundsen like bak på 18.-plass og Mattis Stenshagen til slutt på 20.-plass.
Tidspunkt: 13-02-2024 - Kl.20:12 - Kilde: NRK - Info


76. Thoresen til semifinale i bryte-EM - møter nummer én i verden
Morten Thoresen vant kvartfinalen mot georgiske Diego Chkhikvadze 2-1. Thoresen bryter i 67-kilosklassen i gresk-romersk stil. Semifinalene i vektklassen til Thoresen begynner 16.45 i dag. Der møter han Hasrat Jafarov fra Azerbaijan som er rangert som nummer èn i verden. Tar Thoresen en medalje i EM gir ikke det en direkte OL-billett. Han må sammen med de andre norske ut i kvalifiseringsturneringer i april og mai. Oskar Marvik får muligheten til å forsvare EM-bronsen fra i fjor i +130-kilosklassen i kveld. Juan Sebastian Aak, Håvard Jørgensen og Exauce Mukubu røk ut av EM mandag i sine respektive vektklasser.
Tidspunkt: 13-02-2024 - Kl.13:17 - Kilde: NRK - Info


77. «Tåsenplogen» Marvik skal bryte om EM-bronse
Oskar Marvik har fortsatt muligheten til å ta bronse i 130-kilosklassen i bryte-EM. Han vant den første kampen sin i rekvalifiseringen tirsdag. I kampen om bronsemedaljen tirsdag kveld møter han Beke Kandelaki fra Aserbajdsjan. Oskar Marvik fikk mulighet til å bryte videre i EM ettersom hans overmann i åttedelsfinalen, tyrkeren Riza Kayaalp, tok seg til finalen. «Tåsenplogen» møtte David Ovasapyan fra Armenia i den første kampen i rekvalifseringen. Der ble det 3-2 til nordmannen. Dermed er det bronsekamp senere tirsdag. Morten Thoresen bryter i åttedelsfinale i 67-kilosklassen, mens Håvard Jørgensen skal i aksjon i åttedelsfinalen i 72-kilosklassen. (NTB)
Tidspunkt: 13-02-2024 - Kl.09:17 - Kilde: NRK - Info


78. Nordenkampen: Ingvaldsen med ny personlig rekord
vard Bentdal Ingvaldsen tok ny personlig rekord innendørs på 400 meter, med tiden 45,71. – Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle løpe så fort i dag, så det lover veldig bra. Jeg har egentlig følt at jeg har vært så god inne, så alt under lav 46 var bra. Så da jeg så 45, så ble jeg veldig fornøyd, sier Ingvaldsen til NRK. Den norske innendørsrekorden er på 45,05, satt av Karsten Warholm. Resten av Nordenkampen kan du følge på NRK.
Tidspunkt: 11-02-2024 - Kl.13:58 - Kilde: NRK - Info


79. Skarbøvik Andresen med personlig rekord på 60 meter hekk
Lovise Skarbøvik Andresen (20) tok ny personlig rekord på 60 meter hekk, med tiden 8,11 under Nordenkampen i dag. – Veldig deilig. Dette er jo første seniorstevne så det er veldig gøy, sier Andresen til NRK. – Det betyr veldig masse. Dette viser at jeg er godt på vei, og jeg har enda mer i meg, fortsetter hun. Christina Vukicevic har norgesrekorden på 7,94 fra før av. Nordenkampen arrangeres i Bærum Idrettspark, og Norge stiller med flere meget gode utøvere som Henriette Jæger, Lene Retzius og Håvard Bentdal Ingvaldsen. Nordenkampen kan du følge på NRK 1.
Tidspunkt: 11-02-2024 - Kl.12:16 - Kilde: NRK - Info


80. Norge skuffet på blandet stafett i U23-VM – endte på 7.-plass
Det norske blandet stafettlaget i langrenn avsluttet U23-VM med 7.-plass på avslutningsøvelsen. Det canadiske laget vant. Mathias Holbæk, Margrethe Bergane, Martin Kirkeberg Mørk og Maria Hartz Melling gikk på det norske laget. Sistnevnte gikk ut i tet med seks andre konkurrenter. Hartz Melling greide imidlertid ikke å henge med de andre nasjonene og endte sist av tetgruppa. Dermed ble det 7.-plass med 47,8 sekunder opp til vinnerlaget Canada. Mathias Holbæk gikk ut på åpningsetappen og sikret et forsprang på litt over seks sekunder før han sendte ut Margrethe Bergane i løypa. Tyskland, Italia og Frankrike fulgte bak. Bergane slapp Sverige, Sveits og Tyskland foran seg ved veksling med Kirkeberg Mørk. Sistnevnte gikk ut 2,2 sekunder bak svensken. Kirkeberg Mørk tok igjen over teten da han sendte Hartz Melling ut på ankeretappen. Seks andre konkurrenter vekslet bortimot samtidig. Den blandede stafetten var den siste øvelsen under mesterskapet. Tidligere i U23-VM har Aleksander Eide Holmboe tatt gull på sprinten, mens Hartz Melling fikk bronse på samme øvelse. Kirkeberg Mørk sikret sølv på 20 kilometer fri teknikk. Holbæk vant 10 kilometeren lørdag foran Kirkeberg Mørk og Edvard Sandvik. (©NTB)
Tidspunkt: 11-02-2024 - Kl.11:56 - Kilde: NRK - Info


81. Klæbo best i prologen
Johannes Høsflot Klæbo vant prologen i fristilsprinten i Canmore lørdag. Nærmest fulgte Michael Hellweger og franske Lucas Chanavat. Håvard Solås Taugbøl ble nummer åtte, Harald Østberg Amundsen 10, Even Northug 14, Erik Valnes 20 og Pål Golberg 21. Dermed var Simen Hegstad Krüger eneste norske løper som ble slått ut. Vinneren av fredagens fellesstart ble nummer 38.
Tidspunkt: 10-02-2024 - Kl.18:22 - Kilde: NRK - Info


82. Norsk storeslem i mennenes U23-VM: Holbæk vant 10 km foran to landsmenn
Mathias Holbæk avsluttet sterkt og vant mennenes 10 kilometer i U23-VM langrenn foran Martin Kirkeberg Mørk og Edvard Sandvik. Det ble norsk trippelseier og med Thomas Linnebo Mollestad på femteplass i en maktdemonstrasjon under vanskelige forhold. Sandvik ledet på alle passeringer inntil 7,3 kilometer, da Holbæk snek seg tre tideler foran. 1150 meter senere hadde Holbæk distansert Sandvik med 13,4 sekunder, men Mørk hadde tatt innpå ham og var bare 2,7 sekunder bak. Holbæk gikk i mål med 19,9 sekund til gode på Sandvik, og han greide også å holde unna for Mørk, som gikk i mål til sølv 3,1 sekund bak ham. (©NTB)
Tidspunkt: 10-02-2024 - Kl.13:02 - Kilde: NRK - Info


83. Skremt av utviklinga til sonen: – Kva no?
Han varmar opp til OL med heimesnikra trening i ein iskald treningshall. Håvard Bentdal Ingvaldsen sjokkerte friidrettsverda i fjor og er klar til å overraska igjen denne sesongen.
Tidspunkt: 06-02-2024 - Kl.05:02 - Kilde: NRK - Info


84. Norge nest best på lagsprinten i Canada
Henrik Fagerli Rukke, Bjørn Magnussen og Håvard Holmefjord Lorentzen ble kun slått av Polen i lagsprinten i verdenscupavslutningen på skøyter. Det norske laget klokket inn til 1.18,80 og endte ni hundredels sekund bak Polen. USA tok den siste pallplassen i Quebec by. Norge vant én av fem lagsprinter på herresiden i vinterens verdenscup. Seieren kom på hjemmebane i Stavanger tidlig i desember. Skøyteeliten blir værende i Canada for å forberede seg til VM enkeltdistanser. Mesterskapet er lagt til Calgary og varer fra 15. til 18. februar. (©NTB)
Tidspunkt: 05-02-2024 - Kl.05:06 - Kilde: NRK - Info


85. Wiklund vant distanseverdenscupen på skøyter
Ragne Wiklund (23) var ikke med i kampen om de fremste plasseringene på 3000-meteren i skøytesportens verdenscupavslutning i Canada. Oslo-jenta ble nummer fem på tiden 4.04,09. Det var et løft fra 9.-plassen hun tok på samme distanse i Salt Lake City forrige helg. Wiklund ble slått med 2,98 sekunder av Irene Schouten (Nederland). Ved å fullføre fredagens løp i Quebec by sikret hun norsk sammenlagtseier på langdistanse (3000 og 5000 meter) i sesongens verdenscup. Wiklund slo tsjekkeren Martina Sablikova med 40 poeng. Hittil i karrieren står hun med åtte seirer og 19 pallplasser i verdenscupen. Wiklund har lagt bak seg en periode med sykdom. Forrige måned tok hun EM-bronse på 3000 meter, men brøt resten av mesterskapet og ble senere slått ut av influensa. Tidligere fredag gikk Håvard Holmefjord Lorentzen inn til 6.-plass på 1000 meter og ble nummer fem sammenlagt. Om to uker det VM enkeltdistanser i canadiske Calgary. (NTB)
Tidspunkt: 02-02-2024 - Kl.21:01 - Kilde: NRK - Info


86. Tabelltoer Vålerenga slet seg til seier over Lillehammer
Vålerenga fikk det vanskelig, men slo Lillehammer etter straffer på hjemmebane i eliteserien i ishockey. Sparta vant en målfattig kamp mot Lørenskog. Etter at det sto 1-1 etter forlengning måtte lagene ut i straffeduell i Jordal Amfi. Der var hjemmelaget best og kunne juble for to poeng. Vålerenga har dermed 16 poeng opp til serieleder Storhamar. Stavanger Oilers er fire poeng bak Vålerenga. Frisk Asker slo Stjernen 4-3 på hjemmebane. Vertene ledet 3-1 til første pause før Stjernen reduserte til 3-4 før siste periode. Der greide ikke Stjernen å utligne kampen. I kampen mellom Sparta og Lørenskog var det noe så sjeldent som målløst etter tre perioder. I forlengningen med Håvard Salsten matchvinner for Sparta. Ringerike knuste tabelljumbo Comet Halden 5-1 på hjemmebane. Både Ringerike og Comet ligger dårlig an i serien som nummer ni og ti. Det er langt opp til Lørenskog på trygg plass. De to dårligste lagene skal ut i kvalifisering mot de to beste fra 1. divisjon etter sesongen. (©NTB)
Tidspunkt: 01-02-2024 - Kl.21:03 - Kilde: NRK - Info


87. Skiforbundet gjør unntak - Tiril Udnes Weng tatt ut til verdenscupen
Skiforbundet har tatt ut troppen til verdenscuprennene i Canmore (Canada) og Minneapolis (USA). Der er Tiril Udnes Weng tatt ut. I utgangspunktet var det uaktuelt å sende fjorårets sammenlagtvinner i verdenscupen til de seks rennene som venter i februar. For tidligere i høst besluttet Skiforbundet å kun sende løpere i «red group» til rennene, som følge av reisekostnadene. «Red group» reflekterer resultatene det siste kalenderåret, både denne sesongen og fjoråret, hvor de 15 beste i sprint og distanse er med. Etter siste versjon, som ble publisert etter Tour de Ski, er Udnes Weng, som har trøblet med sykdom denne sesongen, utenfor «red group» som nummer 21 i sprint og 28 i distanse. Likevel er hun tatt ut. – Vi er veldig glade for at de to siste ukene viser at Tiril Udnes Weng endelig er på vei tilbake til det nivået vi vet at hun har inne. Det er godt å se at hun er i gang igjen i konkurransesammenheng og at pilene peker rett vei etter sykdom, sier landslagssjef Ulf Morten Aune i en pressemelding fra Skiforbundet. Den øvrige troppen ser slik ut: Kristine Stavås Skistad (Konnerud IL, Mathilde Myhrvold (Vind IL), Lotta Udnes Weng (Nes Ski), Anne Kjersti Kalvå (Lundamo IL), Astrid Øyre Slind (Oppdal IL), Heidi Weng (IL BUL). På herresiden er samtlige av de uttatte med i «red group», med unntak av Mattis Stenshagen, som har friplass som leder av Skandinavisk cup: Simen Hegstad Krüger (Lyn Ski), Didrik Tønseth (Byåsen IL) . Martin Løwstrøm Nyenget (Lillehammer SK), Pål Golberg (Gol IL), Erik Valnes (Bardufoss og Omegn IF), Johannes Høsflot Klæbo (Byåsen IL), Harald Østberg Amundsen (Asker SK), Even Northug (Strindheim IL), Håvard Solås Taugbøl (Lillehammer Ski), Ansgar Evensen (Vind IL, Team ELON Innlandet), Mattis Stenshagen (Follebu Skiklubb).
Tidspunkt: 01-02-2024 - Kl.11:18 - Kilde: NRK - Info


88. Bodø/Glimt bekrefter: Bud på Pellegrino akseptert
Bodø/Glimts sportslige leder, Håvard Sakariassen opplyser at klubben har akseptert et bud på 33 år gamle Amahl Pellegrino. – Jeg kan bekrefte at vi for en time siden har akseptert et bud på Pellegrino. Han er ikke solgt, men vi har akseptert et bud, røpte Sakariassen under onsdagens pressekonferanse. – Så er det en prosess som må gå på baksiden av det, fortsatte han. Ifølge klubben er det nå opp til Pellegrino selv om han ønsker å forlate klubben. Både TV 2 , VG og Nettavisen erfarer at Pellegrinos neste klubb er MLS-klubben San José Earthquakes. Likevel er ikke dette bekreftet av klubben. Pellegrino har vært en svært markant spiller for Bodæ/Glimt siden han ankom klubben i 2021. I tillegg til å ha fått med seg to ligagull i denne perioden, har han blitt toppscorer i Eliteserien to sesonger på rad, og slo i 2023 rekorden for antall målpoeng i en sesong i Norges øverste divisjon. Bekreftelsen skjedde samtidig som Bodø/Glimt presenterte Jens Petter Hauge som sin nye venstrekant på en pressekonferanse onsdag kveld.
Tidspunkt: 31-01-2024 - Kl.18:07 - Kilde: NRK - Info


89. Danmark kastet bort ledelsen – Frankrike europamestere etter dramatiske ekstraomganger
Det ble en uhyre jevn finale i håndball-EM mellom Frankrike og Danmark. Som i den omdiskuterte semifinalen mellom Sverige og Frankrike, gikk også finalen til nervepirrende ekstraomganger. Og samme mann som sendte Frankrike til finalen, avgjorde også gullkampen. Danmarks sisteskanse Emil Nielsen, som ble kåret til banens beste spiller, leverte en utrolig første omgang med en redningsprosent på 50. Hadde det ikke vært for Nielsen hadde Frankrike ledet med mange mål til pause. I stedet sto det 14-14, og i andre omgang fortsatte Mathias Gidsel og Mikkel Hansen å briljere foran det franske målet. I andre omgang ledet danskene aldri mer enn med to mål. Med ti minutter igjen lå Frankrike under 21–23. Fem minutter senere var det snudd til fransk ledelse 25-24, etter straffekast av Kentin Mahe. Det ble noen nervepirrende sluttminutter med vakre scoringer, straffekast til Frankrike og tominutter til Danmark. Med et knapt halvminutt igjen mistet Gidsel ballen for passivt spill og Fabregas utlignet for Frankrike til 27–27. Like etterpå fikk Hansen et frikast, hvor han kunne avgjort det hele, men finalen gikk til ekstraomganger. Første ekstraomgang ble like jevn som de første 60 minuttene og det sto 29–29 før det hele skulle avgjøres. I andre ekstraomgang våknet Frankrikes Dika Mem til liv og scoret to raske mål. Så scoret Hansen på straffekast, som holdt liv i kampen med ett minutt igjen. Men like etterpå klinket Elohim Prandi inn 32–30 sikret Frankrike EM-gullet. Danskene var tydelig nedbrutt etter tapet. – Jeg er veldig, veldig skuffet, sier Niclas Vest Kirkeløkke på Viaplay. NRKs håndballekspert Håvard Tvedten var derimot mektig imponert over franskmennenes snuoperasjon: – Det er helt ekstremt imponerende. Det er Frankrikes fjerde EM-gull og det er ti år siden sist de kunne smykke seg med tittelen. Tidligere i kveld sikret Sverige seg EM-bronse mot Tyskland, som et plaster på såret etter at Frankrike frarøvet dem finaleplassen i semifinalen.
Tidspunkt: 28-01-2024 - Kl.18:37 - Kilde: NRK - Info


90. Klæbo slo tilbake – til topps etter dramatisk spurt
Johannes Høsflot Klæbo gikk seirende ut av duellen mot Lucas Chanavat og vant langrennssprinten i fri teknikk i sveitsiske Goms lørdag. Chanavat og Klæbo var de sterkeste i prologen og tok seg begge enkelt gjennom utslagsrundene. Duellen måtte til slutt avgjøres i finalen. Der stilte også Håvard Solås Taugbøl og Erik Valnes på startstreken. Da det hele skulle avgjøres var det Klæbo som var sterkest. Nordmannen spurtslo franskmannen på oppløpet. Like bak gled Taugbøl inn til tredjeplassen. – Det er deilig og ekstra godt å slå Chanavat på oppløpet. Han gav kamp, men det er enda morsommere når han kommer først inn på oppløpet. Da måtte jeg treffe på skyvene, sier Klæbo til NRK. Valnes ble nummer fem. Pål Golberg og Harald Østberg Amundsen røk ut i kvartfinalen. For Ansgar Evensen og Matz William Jenssen sa det stopp i prologen. NTB/NRK
Tidspunkt: 27-01-2024 - Kl.16:16 - Kilde: NRK - Info


91. Oppløftende Klæbo prolog før utslagsrundene
Franske Lucas Chanavat var raskest i prologen til sprintrennet i langrenn i sveitsiske Goms. Like bak var Johannes Høsflot Klæbo som viste oppløftende form. Klæbo gikk en svært god prolog, og ser ut til å være i storform før utslagsrundene. – Det er en ekstrem utgave av Klæbo vi har sett, sa Jann Post om Klæbo, som var først ut fra start i Goms. Det var også andre nordmenn som imponerte i prologen, deriblant Håvard Solås Taugbøl som gikk inn som nummer fire. Erik Valnes, Pål Golberg og Harald Østberg Amundsen tok seg også greit videre til utslagsrundene. Ansgar Evensen og Matz William Jenssen er ikke med videre i konkurransen. – Det hadde jeg håpet at vi skulle unngå. Jeg trodde vi skulle få gjennom alle. De to gutta er svært skuffet, sier landslagstrener Arild Monsen til NRK. Utslagsrundene går i gang kl. 15.30.
Tidspunkt: 27-01-2024 - Kl.12:47 - Kilde: NRK - Info


92. Prøver på nytt å selge Norges dyreste leilighet
Fotballspiller Håvard Nordtveit har forsøkt å selge luksusleiligheten på Tjuvholmen i Oslo siden 2022.
Tidspunkt: 27-01-2024 - Kl.11:53 - Kilde: E24 - Info


93. Tenåringssensasjon satte verdensrekord på 1000 meter
Amerikanske Jordan Stolz satte ny verdensrekord på 1000 meter skøyter fredag kveld. Med tiden 1.05,37 i verdenscupen i Salt Lake City slettet 19-åringen den gamle verdensrekorden til russiske Pavel Kulizjnikov på 1.05,69. Stolz ble den første herreløperen til å vinne tre individuelle VM-gull i samme mesterskap da han vant 500 meter, 1000 meter og 1500 meter i VM i enkeltdistanser i Heerenveen i 2023. Håvard Holmefjord Lorentzen og Peder Kongshaug gikk også fredagens 1000 meter i Utah. Lorentzen ble nummer seks med tiden 1.07,29, mens Kongshaug gikk inn til personlig bestenotering på tiden 1.07,92 og endte på 13. plass.
Tidspunkt: 26-01-2024 - Kl.20:28 - Kilde: NRK - Info


94. Norge knuste et B-preget Sverige
EM ble aldri eventyret de norske spillerne drømte om. Allerede før tirsdagens kamp mot Sverige var det klart at Norge skulle reise hjem fra Tyskland etter kveldens kamp. Mot nabolandet måtte Jonas Willes menn klare seg uten stjernespiller Sander Sagosen. Han sto over med en skade, men fra tribunen så han er dominant norsk lag. – Vi spilte uten brems. Så er vi klar over at kampen var viktigere for oss enn dem, men vi ville vise at vi kan å spille håndball, sier Wille til NRK. – Dette var godt, det er alltid deilig å slå svenskene, sier keeper Torbjørn Bergerud. Alexander Blonz scoret hele elleve mål i kampen. – Han har hatt et bra mesterskap i et vanskelig mesterskap for oss, roser Wille. Sverige var allerede klare for semifinalen, og flere av deres beste spillere fikk begrenset med spilletid. Til pause var det derfor Norge som ledet 15–12. Utover i andre omgang fortsatte Norge å øke ledelsen. Norge har i tidligere mesterskap vunnet med elleve mål mot Russland, Østerrike og Polen. Det er den største seiersmarginen for de røde, hvite og blå. Mot Sverige så tidvis rekorden til å bli overgått, men Norge endte med en solid 33-23-seier. – De blir fullstendig utspilt av et aggressivt norsk forsvar, roste NRKs ekspert, Håvard Tvedten. Norge tok fire poeng i hovedrunden, hvor de ble nummer fem. To poeng bak Sverige, som altså er klar for semifinale.
Tidspunkt: 23-01-2024 - Kl.20:59 - Kilde: NRK - Info


95. Amundsen hviles – Klæbo blir ankermann
Etter en skuffende 17. plass på lørdagens klassiske fellestart i Oberhof, gikk Johannes Høsflot Klæbo langt i å vrake seg selv som ankermann i søndagens stafett. Lørdag ettermiddag bekrefter imidlertid fagsjef Per Elias Kalfoss at Klæbo likevel går siste etappe for Norge. – Han er en knallgod sisteetappeløper, og er i så god form at han er vår beste uansett. Han føler nok ikke han er i toppform, men likevel er han så god at han er den beste på etappen, sier Kalfoss til NRK. Verdenscupleder Harald Østberg Amundsen går derimot ikke stafetten. – Harald og trenerne ønsker at han skal ta en liten pause etter mange konkurranser, sier Kalfoss. Dette er Norges lag: Norge 1, menn: Martin Løwsrøm Nyenget Erik Valnes Pål Golberg Johannes Høsflot Klæbo Norge 2, menn: Håvard Solås Taugbøl Didrik Tønseth Simen Hegstad Krüger Mattis Stenshagen Norge 1, kvinner: Kristin Austgulen Fosnæs Heidi Weng Margrethe Bergane Tiril Udnes Weng Norge 2, kvinner: Mathilde Skjærdalen Myhrvold Hedda Østberg Amundsen Maria Hartz Melling Ane Appelkvist Stenseth
Tidspunkt: 20-01-2024 - Kl.16:26 - Kilde: NRK - Info


96. Forskarar: Snø blir sjeldnare, men kan bli meir intenst
Snøvêret som ramma Sør-Noreg denne veka er ikkje kvardagskost. Men det er ein risiko for at me vil oppleva store snømengder også i åra som kjem.
Tidspunkt: 20-01-2024 - Kl.14:09 - Kilde: YR.no - Info


97. Amundsen vant prologen foran Klæbo – Ansgar Evensen så vidt med videre
Johannes Høsflot Klæbo er endelig tilbake i verdenscupen, men Tour de Ski-vinner Harald Østberg Amundsen var raskest av alle i sprint-prologen i Oberhof. Klæbo var seks hundredeler bak Amundsen, som har blitt en stadig sterkere sprinter. Det er tett i toppen. Amerikanske Ben Ogden, svenske Marcus Grate, franske Lucas Chanavat og sveitsiske Valerio Grond følger etter de to norske stjernene. Erik Valnes, som leder sprintverdenscupen sammenlagt, hadde syvende beste tid, knappe to sekunder bak Amundsen. Matz William Jenssen og Even Northug er også med til kvartfinalene. For Ansgar Evensen, som startet sesongen med andreplass på Beitostølen, hang derimot kvartfinalene i en tynn tråd. Han tok seg til slutt videre, på en 28.-plass. – Det var litt seigt. Jeg kjørte jævlig dårlig i den svingen i bunn her. Det lugga litt, sier han til NRK etter prologen. Håvard Solås Taugbøl og Mattis Stenshagen tok seg ikke videre til kvartfinalene.
Tidspunkt: 19-01-2024 - Kl.12:45 - Kilde: NRK - Info


98. Norge videre til hovedrunden – Færøyene tapte mot Polen
Det ble en jevn kamp mellom Polen og Færøyene i gruppespillskampen i EM i Berlin mandag kveld. Færøyene rystet Norge lørdag kveld og var avhengige av å slå Polen for å ha sjans til å ta seg videre i mesterskapet. Polen hadde tapt alle sine EM-kamper, og spilte kun for æren. Lagene fulgte hverandre tett hele første omgang, og det sto 15–15 til pause. Nok en gang var EMs toppscorer Elias Ellefsen á Skipagøtu sentral for det færøyske laget og briljerte med unike scoringer. – Man ser nesten ingen spillere i internasjonal herrehåndball som er så sentral på et landslag, sa NRKs håndballekspert Håvard Tvedten på NRK Sport. Da det gjensto syv minutter sendte Piotr Jedraszczyk Polen opp i en tomålsledelse. Skipagøtu reduserte, men Jedraszczyk økte til 29–27 i 56. minutt. – De står bra nå, Polen, sa Tvedten. Så dro polakkene ifra og vant til slutt 32–28. Norge er med det videre til hovedrunden før kveldens kamp mot Slovenia, som leder gruppe A, kl. 20.30. Likevel er det viktig å slå Slovenia for at Norge skal få med seg to poeng til hovedrunden. Om Norge ikke vinner i kveld, må håndballherrene antakelig vinne alle kampene i hovedrunden for å ta seg videre derfra.
Tidspunkt: 15-01-2024 - Kl.18:30 - Kilde: NRK - Info


99. Viking-spiller operert i kneet
Vikings høyreback Herman Haugen har nylig vært gjennom en kneoperasjon. Dermed mister 23-åringen etter alt å dømme seriestarten i april. Haugen er ikke en del av Viking-troppen som har reist på treningsleir til Gran Canaria, opplyser klubben til Stavanger Aftenblad. – Han er såpass langt unna å være på banen, så da er det bedre at han er hjemme enn å være alene i gymmen her nede, sier Halvard Øen Grova, som er leder for klubbens medisinske avdeling. Høyrebacken må belage seg på en opptreningsperiode på om lag fire måneder, og Grova sier at Haugen er ute til rundt seriestart hjemme mot Sarpsborg 1. april. (NTB)
Tidspunkt: 15-01-2024 - Kl.15:45 - Kilde: NRK - Info


100. Norge reiste seg etter «krisestart» – tangering av sin største seier i håndball-EM
Norge åpnet håndball-EM i Tyskland med å knuse Polen 32-21. Det er tangering av de norske håndballherrene sin største seier i EM-historien. Sander Sagosen ble Norges toppscorer med seks mål i Berlin. – Deilig å få en sånn start på mesterskapet, sier Sagosen til NRK. Dette er fjerde gang Norge vinner med 11 mål i en EM-kamp. Hadde det ikke vært for Polens tangering fem sekunder før slutt, ville det blitt ny rekord for Norge. – Når man får høre det i etterkant, så er det klart vi skulle hatt den rekorden. Vi får ta den neste gang, sier Magnus Abelvik Rød til NRK. Norge hadde vunnet syv strake kamper mot Polen, men i jakten på den åttende ble langt fra en drømmestart for Jonas Willes menn. Fire minutter ut i kampen hadde Norge fremdeles ikke scoret, og lå under 0-3. – Kristestart av Norge, sa NRK-ekspert Håvard Tvedten. – Vi gjorde noen dumme feil og fikk kontringer mot oss. Det er et bra lag vi møter. Det er knallhardt i EM, sier den norske assistenttreneren Martin Boquist til NRK. Norge slo imidlertid raskt tilbake til 3-3, før de begynte å dra ifra. Til pause sto det 15-10, og til slutt ble det altså 32-21 til Norge. Neste kamp for Norge er mot Færøyene lørdag, før Slovenia venter to dager etter. De to beste lagene i puljen går videre til hovedrunden.
Tidspunkt: 11-01-2024 - Kl.20:59 - Kilde: NRK - Info


101. Skøyteherrene med EM-sølv på lagsprinten
Pål Myhren Kristensen, Bjørn Magnussen og Håvard Holmefjord Lorentzen gikk inn til norsk EM-sølv i lagsprint på skøyter. Norge havnet bak Polen, som tok et klart gull i Thialf-hallen i Heerenveen. Det er tredje gang på rad at det blir norsk sølv i en EM-lagsprint. Lorentzen og Magnussen var også på medaljelaget i 2020 og 2022. Nederland skuffet stort foran eget publikum. Vertslaget sprakk opp tidlig og måtte nøye seg med bronsen. (NTB)
Tidspunkt: 06-01-2024 - Kl.13:46 - Kilde: NRK - Info


102. Amundsen imponerte i prologen: – En «übersterk» utøver
Martin Løwstrøm Nyenget, Henrik Dønnestad og Jan Thomas Jenssen røk alle ut av sprintprologen i Davos onsdag. Det er imidlertid ikke mangel på nordmenn som skal kjempe om å være raskest i Sveits. Best av de norske var Harald Østberg Amundsen på 3. plass. – Han er rett og slett en «übersterk» utøver, roser Viaplays ekspert Niklas Dyrhaug. Han får med seg Matz William Jenssen, Håvard Solås Taugbøl, Erik Valnes, Ansgar Evensen og Angar Evensen til finalerundene. Prologen ble vunnet av franske Lucas Chanavat. Herrenes kvartfinaler start kl. 17.30.
Tidspunkt: 03-01-2024 - Kl.14:25 - Kilde: NRK - Info


103. Harvard-rektor ferdig etter skandale
Anklager om plagiat og skandalehåndteringen etter krigen mellom Israel og Hamas gjør at Claudine Gay blir den kortest sittende rektoren i Harvards snart 400 år lange historie.
Tidspunkt: 02-01-2024 - Kl.19:25 - Kilde: Dagbladet - Info


104. Ingen Krüger i Tour de Ski
Simen Hegstad Krüger må stå over Tour de Ski med sykdom. Det bekrefter landslagstrener Eirik Myhr Nossum til NRK. Den norske stjerneløperen ble sist sesong nummer to bak Johannes Høsflot Klæbo, og var regnet som en av utfordrerne til å vinne sammenlagt denne sesongen. Krüger tok tre gullmedaljer på tre forsøk under VM i Planica i februar – på 15 kilometer fristil, 30 kilometer med skibytte og stafetten. Ansgar Evensen kommer inn som erstatter. Norges tropp på herresiden består dermed av Harald Østberg Amundsen, Ansgar Evensen, Pål Golberg, Jan Thomas Jenssen, Matz William Jenssen, Johannes Høsflot Klæbo, Martin Løwstrøm Nyenget, Håvard Solås Taugbøl, Didrik Tønseth og Erik Valnes. Tour de Ski innleder med sprint i Toblach 30. desember og avsluttes med «monsterbakken» i Val di Fiemme, den 7. januar.
Tidspunkt: 28-12-2023 - Kl.12:46 - Kilde: NRK - Info


105. Sparta kjørte over Stjernen
Sparta Sarpsborg var klart best i østfoldderbyet i eliteserien i ishockey. Tabellfireren knuste Stjernen 5-1. Jonathan Hermansson, Martin Grönberg, Hans Kristian Jakobsson, Håvard Salsten og Trym Østby scoret målene for Sparta i fredagens kamp. Gjestene ledet 4-0 da Emil Buskoven reduserte for Stjernen. Seieren gjør at Spartas luke ned til Stjernen på femteplass nå er på ni poeng. Neste runde i eliteserien spilles 28. desember. Da tar Stjernen imot Storhamar, mens Sparta reiser til Lillehammer. Storhamar leder eliteserien med sju poeng ned til Vålerenga. (NTB)
Tidspunkt: 22-12-2023 - Kl.22:09 - Kilde: NRK - Info


106. Bislett-programmet klart: Vil punge ut for duell mot Jakobs overmenn
Billettene er allerede i ferd med å rives bort, og i dag ble programmet for Bislett Games 2024 offentliggjort. Der lover stevnedirektør Steinar Hoen muligheter for alle de største norske navnene. Mellomdistansestjernene Jakob Ingebrigtsen og Narve Gilje Nordås kan velge mellom 1500 meter og 3000/5000 meter. Om de går for førstnevnte, drømmer Hoen om en duell mot Ingebrigtsens britiske erkerivaler. – En av de første telefonene jeg kommer til å ta på nyåret, er bort til England. Der har du to verdensmestere på 1500 meter i Jake Wightman og Josh Kerr, sier han og fortsetter: – Det hadde vært fantastisk å få de to mot de norske på Bislett. Det gjenstår å se om vi får det til, men der skal vi legge inn litt penger, lover Bislett-sjefen. Wightman snøt Ingebrigtsen for VM-gullet på 1500 meter i 2022. Året etter henviste landsmannen Kerr nordmannen til 2. plass, med Nordås like bak. På 3000/5000 meter dukker trolig Henrik Ingebrigtsen, Magnus Tuv Myhre og Per Svela opp, i det som kan bli et viktig løp før de forhåpentligvis skal løpe OL. På 400 meter hekk stiller regjerende verdensmester Karsten Warholm, mens fjorårets sprintkomet Håvard Bentdal Ingvaldsen løper 400 flatt. Andre norske godbiter inkluderer blant andre Karoline Bjerkeli Grøvdal på 3000 meter, og så har Hoen ryddet plass til en Bislett-debut for Henriette Jæger på 400 meter. – Den er jeg ekstra spent på. Der har vi et unikt talent. Hun kommer litt fra bakgrunnen fra syvkamp, men har vist fantastisk talent og vinnerinstinkt, sier han om norgesrekordholderen på distansen.
Tidspunkt: 19-12-2023 - Kl.12:04 - Kilde: NRK - Info


107. Røthe og Northug vraket til Tour de Ski
Skiforbundet har tatt ut utøverne som skal gå Tour de Ski 2023/24. Norge stiller med ni kvinner og ti menn til touren. Tour de Ski starter lørdag 30. desember og avsluttes 6. januar. På herresiden glimrer landslagsløperne Sjur Røthe og Even Northug med sitt fravær i uttaket. Det samme gjelder Emil Iversen. På kvinnesiden har Tiril Udnes Weng slitt med sykdom gjennom høsten og er ikke med. Kvinner: Bergane, Margrethe Fosnæs, Kristin Austgulen Kalvå, Anne Kjersti Myhrvold, Mathilde Skistad, Kristine Stavås Slind, Astrid Øyre Theodorsen, Silje Weng, Heidi Weng, Lotta Udnes Menn: Amundsen, Harald Østberg Golberg, Pål Jenssen, Jan Thomas Jenssen, Matz William Klæbo, Johannes Høsflot Krüger, Simen Hegstad Nyenget, Martin Løwstrøm Taugbøl, Håvard Solås Tønseth, Didrik Valnes, Erik
Tidspunkt: 18-12-2023 - Kl.16:38 - Kilde: NRK - Info


108. Røthe vraket til Tour de Ski
Langrennsforbundet har tatt ut utøverne som skal gå Tour de Ski 2023/24. Norge stiller med ni kvinner og ti menn til touren. Tour de Ski starter lørdag 30. desember og avsluttes 6. januar. På herresiden glimrer Sjur Røthe med sitt fravær i uttaket. Det samme gjelder Eml Iversen. På kvinnesiden har Tiril Udnes Weng slitt med sykdom gjennom høsten og er ikke med. Kvinner: Bergane, Margrethe Fosnæs, Kristin Austgulen Kalvå, Anne Kjersti Myhrvold, Mathilde Skistad, Kristine Stavås Slind, Astrid Øyre Theodorsen, Silje Weng, Heidi Weng, Lotta Udnes Menn: Amundsen, Harald Østberg Golberg, Pål Jenssen, Jan Thomas Jenssen, Matz William Klæbo, Johannes Høsflot Krüger, Simen Hegstad Nyenget, Martin Løwstrøm Taugbøl, Håvard Solås Tønseth, Didrik Valnes, Erik
Tidspunkt: 18-12-2023 - Kl.14:36 - Kilde: NRK - Info


109. Benbrudd for Molde-profil
Molde-profil Emil Breivik har pådratt seg et brudd i ene leggbenet etter sammenstøtet med Bodø/Glimt-keeper Julian Faye Lund i lørdagens cupfinale. Det bekrefter medisinsk ansvarlig i Molde, Lars Håvard Sæbø, til NRK. – Det gjøres videre undersøkelser i kommende uke, og da vet vi vet mer om hvor lenge han er ute, sier Sæbø. Etter flere minutter med behandling ble 23-åringen fraktet av banen på båre. Breivik ble kalt inn til sin første landslagstropp til kampene mot Jordan og Georgia i september. Molde vant cupfinalen 1-0 mot Bodø/Glimt.
Tidspunkt: 10-12-2023 - Kl.18:27 - Kilde: NRK - Info


110. Slik spilles 2. divisjon i 2024
Norges Fotballforbund har satt opp avdelingene i 2. divisjon i fotball for menn i 2024. Hødd, Jerv og Skeid rykket ned fra 1. divisjon, mens Lysekloster, Eidsvold Turn, Viking 2, Eik Tønsberg, Strindheim og Follo har rykket opp fra 3. divisjon. Slik ser avdelingene ut i 2024: 2. divisjon avd. 1: Arendal, Brann 2, Brattvåg, Eik Tønsberg, Fløy-Flekkerøy, Hødd, Jerv, Kvik Halden, Lysekloster, Notodden, Sotra, vard Haugesund, Viking 2, Ørn Horten. 2. divisjon avd. 2: Alta, Eidsvold Turn, Follo, Grorud, Junkeren, Kjelsås, Skeid, Stjørdals-Blink, Strindheim, Strømmen, Tromsdalen, Ullensaker/Kisa, Vålerenga 2.
Tidspunkt: 08-12-2023 - Kl.20:30 - Kilde: NRK - Info


111. Johannes Høsflot Klæbo tilbake i verdenscupen i Östersund
Johannes Høsflot Klæbo tilbake i verdenscupen etter han var skuffet fra åpninghelgen i Kusaamo. Han valgte derfor å gå Norgescuprenn sist helg. Samtidig er fjorårets verdesncupvinner Tiril Udnes Weng likvel ikke med i troppen, grunnet sykdom. Kvinner klassisk sprint – lørdag 9. desember Gulbrandsen, Ingrid Andrea - Bardufoss og Omegn IL, Team Elon Nord-Norge, Melling, Maria Hartz – Konnerud IL – Equinor Rekruttlandslag, Skistad, Kristine Stavås - Konnerud IL, Stenseth, Ane Appelkvist - Grong IL, Svendsen, Anna - Tromsø SK, Team Elon Nord-Norge, Weng, Lotta Udnes - Nes Ski Kvinner 10 km fri teknikk – søndag 10. desember Bergane, Margrethe - Konnerud IL, Equinor Rekruttlandslag Fosnæs, Kristin Austgulen - Fossum IF, Equinor Rekruttlandslag Kalvå, Anne Kjersti - Lundamo IL, Slind, Astrid Øyre - Oppdal IL Weng, Heidi - IL BUL, Weng, Lotta Udnes - Nes Ski Menn klassisk sprint – lørdag 9. desember Amundsen, Harald Østberg - Asker SK, Evensen, Ansgar - Vind IL, Team Elon Innlandet, Golberg, Pål - Gol IL, Jenssen, Matz William - Njård langrenn, Team Elon Oslofjord, Klæbo, Johannes Høsflot - Byåsen IL, Northug Even - Strindheim IL, Taugbøl, Håvard Solås - Lillehammer SK, Valnes, Erik - Bardufoss og Omegn IF Menn 10 km fri teknikk – søndag 10. desember Amundsen, Harald Østberg - Asker SK, Andersen, Iver Tildheim - Rustad IL, Equinor Rekruttlandslag, Golberg, Pål - Gol IL Jenssen, Jan Thomas - Hommelvik IL, Team Elon Midt-Norge, Klæbo, Johannes Høsflot - Byåsen IL, Krüger, Simen Hegstad - Lyn Ski, Nyenget, Martin Løwstrøm - Lillehammer SK, Tønseth, Didrik - Byåsen IL
Tidspunkt: 04-12-2023 - Kl.13:42 - Kilde: NRK - Info


112. vard Lorentzen nummer åtte i Stavanger
vard Lorentzen noterte årsbeste med sin 8.-plass på 500-meteren under verdenscupen på skøyter i Stavanger. Japanske Wataru Morishige vant med 34,65. Håvard Lorentzen gikk inn til tiden 35,10. Han han hadde 11.-plass som best fra Beijing tidligere denne sesongen. Bjørn Magnussen noterte 35,15. Det holdt til 11. plass. Han har 10.-plass om best fra Obihiro tidligere i sesongen. Japanske Morishige vant foran kinesiske Gao Tingyu (34,66) og landsmannen Tasuya Shinhama (34,71). Den amerikanske sprinteren Jordan Stolz vant B-gruppen med 35,09.
Tidspunkt: 02-12-2023 - Kl.15:14 - Kilde: NRK - Info


113. Johannes Høsflot Klæbo slått av franskmann i sprintprologen på Gålå
Johannes Høsflot Klæbo ble nummer to bak franske Lucas Chanavat i prologen foran norgescupsprinten i langrenn på Gålå fredag. Chanavat var åtte tideler raskere enn den norske superstjernen. Klæbo innledet sesongen i finske Ruka sist helg, men fikk ikke de svarene han ønsket seg. Derfor besluttet han å droppe helgens verdenscuprenn i svenske Gällivare. I stedet går trønderen norgescup på Gålå. Fredag er det sprint i fri teknikk. Britiske James Clugnet ble tredjemann i fredagens prolog. Han var slått med 3,1 sekunder av Klæbo. Matz William Jenssen, som fikk gå verdenscup i Ruka, fulgte deretter. Finn-Hågen Krogh fortsatte der han slapp på Beitostølen med sjette beste tid. Sprintlandslaget Håvard Solås Taugbøl måtte nøye seg med 18.-plass i prologen, mens Emil Iversen ble nummer 25. I kvinnenes prolog sto Helene Ekrheim Haugen for en kjempeoverraskelse da hun vant overlegent. Haugen, som representerer Holmen, var over seks sekunder foran nærmeste konkurrent. Julie Berg Drivenes og Maria Hartz Melling fulgte nærmest. (NTB)
Tidspunkt: 01-12-2023 - Kl.11:27 - Kilde: NRK - Info


114. Syv norske videre til semifinale - Golberg slått ut i kvartfinalen
De to storfavorittene Klæbo og Valnes møtte hverandre i heat én i kvartfinalen. Begge beholdt roen. Selv om de ble utfordret av franske Jules Chappaz, gikk Klæbo etterfulgt av Valnes først i mål. – De har selvtilliten i godt behold, både Klæbo og ikke minst Valnes. Utfordrer Grate, som var best i prologen, ble slått ut etter fall i kvartfinalen. I samme heat gravde Even Northug dypt og tok seg videre. – Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Jeg har sjelden ramlet i sprint, så det var kanskje min tur nå. Ansgar Evensen klarte seg, mens Pål Golberg måtte se seg slått. Golberg manglet noen tusendeler for å komme videre som «lucky loser.» Det gjorde derimot Harald Østberg Amundsen som kom seg videre på tid. Matz William Jenssen og Håvard Solås Taugbøl Hadde full kontroll og kom videre fra siste heat.
Tidspunkt: 24-11-2023 - Kl.12:30 - Kilde: NRK - Info


115. Svenske vant prolog - alle de norske videre til kvartfinale
Vinner av prologen ble svenske Marcus Grate. Erik Valnes er beste nordmann og kommer på andreplass med Johannes Høsflot Klæbo på en fjerdeplass. – Der folk flest ville brukt fiskebein, løper Valnes opp bakken, sier NRKs ekspertkommentator Fredrik Aukland. Videre kom Matz William Jenssen på syvende, Harald Østberg Amundsen på en tiende og Pål Golberg på en ellevteplass, hvor alle kommer seg trygt videre. Ansgar Evensen endte på en 16. og Even Northug på en 17. plass, mens Håvard Solås Taugbøl kom på en 22. plass.
Tidspunkt: 24-11-2023 - Kl.09:55 - Kilde: NRK - Info


116. Klæbo friskmeldt og klarert for verdenscupstart i Ruka
Johannes Høsflot Klæbo (27) går verdenscupåpningen i langrenn i finske Ruka. Som regjerende verdenscupvinner er Johannes Høsflot Klæbo sikret plass i verdenscupen fram til jul. De neste ukene er han ikke avhengig av å kvalifisere seg gjennom resultater i skiløypa. Klæbo er ikke en del av landslaget denne sesongen. Det betyr at han er avhengig av en representasjonsavtale med Norges Skiforbund for å stille i Ruka. Den signeres før rennene i Finland starter fredag. Etter mye om og men i de siste månedene har Norges Skiforbund bekreftet at Klæbo kan få en slik avtale. 7. november ble det kjent at Klæbo hadde blitt koronasmittet under et høydeopphold i italienske Livigno. Den smitten gjorde at han måtte stå over den nasjonale langrennsåpningen på Beitostølen, og det førte til at avgjørelsen om start i verdenscupningåpningen ble utsatt. (NTB) Her er troppen som skal gå verdenscup i Ruka: Kvinner Sprint – fredag 24. november Gulbrandsen, Ingrid Andréa, Bardufoss og Omegn IL, Team Elon Nord-Norge Myhrvold, Mathilde, Vind IL Skistad, Kristine Stavås, Konnerud IL Stenseth, Ane Appelkvist, Grong IL Svendsen, Anna, Tromsø SK, Team Elon Nord-Norge Weng, Lotta Udnes, Nes Ski Kvinner Distanse 10 km klassisk – lørdag 25. november Bergane, Margrethe, Konnerud IL, Equinor Rekruttlandslag Fosnæs, Kristin Austgulen, Fossum IF, Equinor Rekruttlandslag Kalvå, Anne Kjersti, Lundamo IL Slind, Astrid Øyre, Oppdal IL Weng, Heidi, IL BUL Weng, Lotta Udnes, Nes Ski Kvinner Distanse 20 km fri teknikk – søndag 26. november Bergane, Margrethe, Konnerud IL, Equinor Rekruttlandslag Fosnæs, Kristin Austgulen, Fossum IF, Equinor Rekruttlandslag Kalvå, Anne Kjersti, Lundamo IL Slind, Astrid Øyre, Oppdal IL Weng, Heidi, IL BUL Weng, Lotta Udnes, Nes Ski Menn Sprint – fredag 24. november Amundsen, Harald Østberg, Asker SK Evensen, Ansgar, Vind IL, Team Elon Innlandet Golberg, Pål, Gol IL Jenssen, Matz William - Njård langrenn, Team Elon Oslofjord Klæbo, Johannes Høsflot, Byåsen IL Northug, Even, Strindheim IL Taugbøl, Håvard Solås, Lillehammer SK Valnes, Erik, Bardufoss og Omegn IL Menn Distanse 10 km klassisk – lørdag 25. november Amundsen, Harald Østberg, Asker SK Golberg, Pål, Gol IL Iversen, Emil, IL varden Meråker Klæbo, Johannes Høsflot, Byåsen IL Krüger, Simen Hegstad, Lyn Ski Nyenget, Martin Løwstrøm, Lillehammer IL Tønseth, Didrik, Byåsen IL Valnes, Erik, Bardufoss og Omegn IL Menn Distanse 20 km fri teknikk – søndag 26. november Amundsen, Harald Østberg, Asker SK Andersen, Iver Tildheim, Rustad IL, Equinor Rekruttlandslag Golberg, Pål, Gol IL Klæbo, Johannes Høsflot, Byåsen IL Krüger, Simen Hegstad, Lyn Ski Nyenget, Martin Løwstrøm, Lillehammer IL Røthe, Sjur, Voss IL Tønseth, Didrik, Byåsen IL
Tidspunkt: 20-11-2023 - Kl.13:41 - Kilde: NRK - Info


117. Wiklund tok sin sjuende verdenscupseier – knuste konkurrentene i Beijing
Ragne Wiklund (23) fortsetter å vise kjempeform på skøytebanen. Søndag gikk hun til topps på 3000-meteren under verdenscupstevnet i Beijing. Med tiden 4.03,41 tok Wiklund sin sjuende verdenscuptriumf. Seks av dem har kommet på 3000 meter. Hun vant også øvelsen i Japan sist helg. Wiklund gikk i siste par sammen med verdensrekordholder Martina Sablikova i søndagens løp. Sablikova ble toer, 1,45 sekunder vak Wiklund, mens hjemmehåpet Mei Han tok 3.-plassen, 2,04 bak den norske vinneren. 23-åringen Wiklund er blant verdens beste skøyteløpere og vant gull på 3000 meter i VM i enkeltdistanser i fjor. Hun tok et sensasjonelt VM-gull på 1500 meter i 2021. I sommer ble Wiklund tildelt den høythengende Egebergs ærespris for sine prestasjoner som skøyteløper og orienteringsløper. Tidligere søndag ble Håvard Holmefjord Lorentzen nummer to på 1000 meter. (©NTB)
Tidspunkt: 19-11-2023 - Kl.11:18 - Kilde: NRK - Info


118. vard Holmefjord Lorentzen nummer to på 1000-meteren under i verdenscupstevnet i Beijing
vard Holmefjord Lorentzen leverte en knallsterk 1000 meter og ble toer i verdenscupstevnet i kinesiske Beijing søndag. Bergenseren har fem verdenscupseirer totalt. Den siste tok han i 2018. Samme år tok han OL-gull på 500 meter og sølv på 1000 meter. Søndag ble det svært jevnt i kampen om seieren, og Lorentzen ledet helt fram til siste par. Da klinket nederlandske Kjeld Nuis til og slo Lorentzen med 88/100 sekund. Hjemmehåpet Ning Zhongyan var 4/100 sekund bak Lorentzen. – For en gledens dag. Vi vet at Håvard kan og han har vist det før. Det var likevel ikke helt forventet, sa VG-kommentator Ida Njåtun. (©NTB)
Tidspunkt: 19-11-2023 - Kl.10:36 - Kilde: NRK - Info


119. Lorentzen og Magnussen utenfor topp ti
vard Holmefjord Lorentzen ble beste nordmann på en 11. plass på 500-meteren i verdenscupen i Beijing fredag. Lorentzen gikk inn til tiden 35,23, mens Bjørn Magnussen ble nummer 17 med tiden 35.,47. I toppen ble det dobbelt japansk, med Wataru Morishige (34,72) foran Yuma Murakami (34,82).
Tidspunkt: 17-11-2023 - Kl.10:07 - Kilde: NRK - Info


120. Kalvå forkjølet – står over langrennsåpningen på Beitostølen
Anne Kjersti Kalvå er blitt syk over natten og dropper helgens nasjonale langrennspremiere på Beitostølen. Det forteller landslagslege Ove Feragen i en pressemelding fra Norges Skiforbund. – Anne Kjersti Kalvå våknet dessverre med forkjølelse i dag tidlig. Hun starter dermed ikke helgens skirenn og er på vei hjemover til Trondheim, sier han. NRK sender sprintkonkurransene fra Beitostølen fra klokken 11.35 fredag. Kalvå er den siste i rekken av løpere som må stå over rennene på Beitostølen. Landslagsløperne Helene Marie Fossesholm, Tiril Udnes Weng, Ingvild Flugstad Østberg og Julie Myhre skal heller ikke gå på Beitostølen blant kvinnene. Hos mennene er blant andre Didrik Tønseth, Håvard Solås Taugbøl, Sjur Røthe og Johannes Høsflot Klæbo ute på grunn av sykdom.
Tidspunkt: 17-11-2023 - Kl.09:09 - Kilde: NRK - Info


121. Sesongbeste for norske sprintere
Martine Ripsrud, Julie Nistad Samsonsen og Pål Myhren Kristensen noterte seg for alle for sesongbeste under 500-meteren i B-gruppa i Beijing fredag morgen. Kristensen ble nummer ni med tiden 35,76, 89 hundredeler bak den suveren vinneren Tingyu Gao. 35,76 er syv tideler bak Kristensens personlige rekord. Senere fredag har Norge både Bjørn Magnussen og Håvard Holmefjord Lorentzen i A-gruppa på 500 meter. Blant kvinnene ble det henholdsvis femte- og syvendeplass for Ripsrud og Samsonsen. Ripsrud klokket inn på 39,06, mens Samsonsen var fem hundredeler bak. Spesielt for Ripsrud var det et klart løft fra verdenscupstarten i Obihiro forrige uke, hvor hun hadde 39,38 som sin beste tid. Norge har ingen kvinneløpere i A-gruppa på 500 meter.
Tidspunkt: 17-11-2023 - Kl.06:46 - Kilde: NRK - Info


122. Fire koronasmittede landslagsløpere mister langrennsåpningen
Didrik Tønseth, Håvard Solås Taugbøl, Sjur Røthe og Tiril Udnes Weng må stå over langrennskonkurransene på Beitostølen, melder Adresseavisen. Det får avisen bekreftet av landslagslege Ove Feragen. Løperne fikk nylig påvist koronaviruset. – Det er besluttet at Beito kommer for tidlig for dem, sier Feragen. I tillegg er det usikkert om Johannes Høsflot Klæbo, som står utenfor landslaget, stiller til nasjonal langrennsåpning på Beitostølen. Trønderen har også vært smittet av korona. Emil Iversen følte seg slapp i flere dager etter fredagens sprint i finske Muonio. Han tar ifølge trener Trond Nystad én dag om gangen. Iversen er heller ikke landslagsløper. En liten skade gjør at Petter Northug dropper årets Beito-renn. Han forbereder seg i stedet til Ski Classics (langløp), forteller lagleder Pål Trøan Aune i Team Janteloppet til Adressa. Den nasjonale åpningen på Beitostølen sendes på NRK, og starter med sprint fredag. (NTB)
Tidspunkt: 13-11-2023 - Kl.12:59 - Kilde: NRK - Info


123. Landslagsløpere testet positivt for covid-19 - reiser hjem
Langrennsløperne Didrik Tønseth, Håvard Solås Taugbøl og Sjur Røthe må reise hjem fra finske Muonio da de dessverre har testet positivt for Covid, sier landslagslege Ove Feragen i Skiforbundet langrenn, opplyser Gro Eide i Norges Skiforbund i en pressemelding. Tidligere denne uka måtte sprintlandslagstrener Arild Monsen og fagsjef langrenn, Per Elias Kalfoss, forlate landslagssamlingen i finske Muonio etter å ha fått påvist korona. De norske eliteløperne er samlet i Finland for å gå testrenn til helgen. Neste uke starter sesongen med åpningsrenn på Beitostølen. Nyheten kom på samme dag som sist sesongs verdenscupvinnere, Johannes Høsflot Klæbo og Tiril Udnes Weng, også bekreftet covidsykdom.
Tidspunkt: 10-11-2023 - Kl.14:27 - Kilde: NRK - Info


124. Vikings stopperhelt trolig ferdigspilt for sesongen – må gjennom inngrep
Viking må trolig klare seg uten midtstopperbauta David Brekalo i sesongavslutningen. Han må opereres, skriver Rogalands Avis. Avisen skriver at Brekalo lenge har slitt med lyskeproblemer og at han må gjennom et inngrep for å bli bra. – Det blir et inngrep for David som gjennomføres innen kort tid, sier fysisk trener og medisinsk ansvarlig Halvard Øen Grova til RA. Sloveneren har vært en svært viktig mann for et Viking-lag som lenge kjempet om gullet. Den siste tiden har de vært uten ham, men han spilte én omgang mot Strømsgodset i slutten av oktober. – Sesongen er nok over for hans del, bekrefter Øen Grova. (NTB)
Tidspunkt: 09-11-2023 - Kl.12:24 - Kilde: NRK - Info


125. Håndball: Norske dommere til storturnering i Saudi-Arabia
De norske håndballdommerne Lars Jørum og Håvard Kleven er tatt ut til å dømme storturneringen Super Globe i Saudi-Arabia. Den travle duoen skal også dømme under EM i Tyskland i januar ved siden av kamper i eliteserien, NM og europacupene. – Vi dømte der for to år siden, og det blir fint å komme tilbake igjen. Deltakerlagene legger prestisje i turneringen selv om den ikke henger like høyt som Champions League gjør i Europa. Men det er med flere gode lag både fra Asia og Afrika som har mulighet til å hevde seg inn i sluttspillet, sier Jørum og Kleven til håndballforbundets nettsider. (NTB)
Tidspunkt: 08-11-2023 - Kl.09:41 - Kilde: NRK - Info


126. Skøyter: Uttak til verdenscup i Japan og Kina
Norges Skøyteforbund har tatt ut løpere til verdenscupløpene i Obihiro, Japan 10.-12. november og Beijing, Kina 17.-19. november: Menn: Bjørn Magnussen (500 m), Håvard Lorentzen (500 m og 1000 m), Pål Myhren Kristensen (500 m), Henrik Rukke (500 m), Allan Dahl Johansson (1000 m, 1500 m og fellesstart), Peder Kongshaug (1000 m og 1500 m), Kristian Ulekleiv (1000 m og 1500 m, 5000 m og fellesstart), Hallgeir Engebråten (1500 m og 5000 m), Sander Eitrem (1500 m og 5000 m), Sverre Lunde Pedersen (5000 m), Sigurd Henriksen (5000 m). Kvinner: Julie Nistad Samsonsen (500 m), Martine Ripsrud (500 m og 1000 m), Ragne Wiklund (1000 m, 1500 m og 3000 m). (NTB)
Tidspunkt: 30-10-2023 - Kl.14:55 - Kilde: NRK - Info


127. NM-gull til Samsonsen og Magnussen
I tillegg til 3000 meter for kvinner og 5000 meter for menn, hvor henholdsvis Ragne Wiklund og Sander Eitrem tok gull, sto også 500 meter på NM-programmet i hurtigløp på skøyter lørdag. Det ble der gått to 500-metere for begge kjønn. For kvinnene var Julie Nistad Samsonsen raskest på begge, foran Martine Ripsrud og Carina Jagtøyen. Blant mennene var Bjørn Magnussen raskest lørdag formiddag med tiden 35,69, foran Håvard Lorentzen med 36,02. På ettermiddagen var det Lorentzen som var raskest med tiden 35,83, to hundredeler foran Magnussen. Dermed var det Magnussen som kunne juble for NM-gull.
Tidspunkt: 28-10-2023 - Kl.17:01 - Kilde: NRK - Info


128. Ingebrigtsen inne på landslaget: Del av EM-satsing
Filip Ingebrigtsen er inne på landslaget i det såkalte EM-laget. OL-gruppen, som han ikke er en del av, får litt ekstra støtte sportslig. Også Henrik Ingebrigtsen er en del av denne gruppen. Det er totalt 22 utøvere som er tatt ut på elitelaget. Fem av disse er para-utøvere. – Vi har fortsatt troen på Filip som utøver, sier sportssjef Erlend Slokvik. – Vi har hatt et langsiktig mål og en plan for Filip med tanke på OL. Vi ser at han fortsatt har et potensial, sier Slokvik, Dette todelte laguttaket er basert på hvilke mesterskap ledelsen tror utøverne kan prestere i. Dette ble klart da Norges Friidrettsforbund tirsdag formiddag presenterte elitelaget i friidrett for kommende sesong. Landslaget består av en rekke utøvere i ulike grener. - Det er allerede ti utøvere som har tatt OL-kravene, sier sportssjef Erlend Slokvik under presentasjonen av elitelaget. Størst spenning var det knyttet til Filip Ingebrigtsen som har lagt bak seg en svak sesong. Filip Ingebrigtsen var en av verdens beste mellomdistanseløpere fra 2016 og i flere år fremover. Blant annet har han bronse fra VM i 2017 og EM-gull i 2016. De siste årene har han slitt. Blant annet kom han ikke til årets VM. Det ble meldt på forhånd at Ingebrigtsen-brødrene ikke kom til å stille på presentasjonen av elitelagene. Sportssjef Erlend Slokvik gjordet forøvrig klart at forbundet ikke ville svare på spørsmål rundt at Gjert Ingebrigtsen er nektet akkreditering til innendørs-VM og EM kommende sesong. Ingebrigtsen har skaffet seg advokat etter at det ble klart at han, som Narve Gilje Nordås sin trener, ble nektet akkreditering. Dette er uttaket til landslagene kommende sesong: OL-lag: Håvard Bentdal Ingvaldsen, Moelven IL (Mari Ann Bentdal) Jakob Asserson Ingebrigtsen, Sandnes IL (selv) Narve Gilje Nordås, Sandnes IL (Gjert Ingebrigtsen) Zerei Kbrom Mezngi, IL Skjalg (Asle Tjelta) Karsten Warholm, Dimna IL (Leif Olav Alnes) Sondre Mogens Guttormsen, SK Vidar (Atle Guttormsen) Pål Haugen Lillefosse, Fana IL (Bjørn Åge Herdlevær) Eivind Prestegård Henriksen, IK Tjalve (Paul Solberg) Thomas Mardal, Gloppen FIL (Paul Solberg) Markus Rooth, IK Tjalve (Espen Rooth) Sander Aae Skotheim, IK Tjalve (Eirik Røe) Henriette Jæger, Aremark IF (Unn Merete Lie Jæger) Line Kloster, SK Vidar (Petar Vukicevic) Amalie Hammild Iuel, IK Tjalve (Leif Olav Alnes) Karoline Bjerkeli Grøvdal, IK Tjalve (Knut Jæger Hansen) Lene Onsrud Retzius, IL i BUL (Anatoly Gordienko) Sigrid Borge, IK Tjalve (Andreas Thorkildsen) EM-lag: Filip Mangen Ingebrigtsen, Sandnes IL (selv) Henrik Børkja Ingebrigtsen, Sandnes IL (selv) Magnus Tuv Myhre, Brandbu IF (Tore Myhre) Awet Nfatlem Kibrab, Ull/Kisa IL (Hans Jørgen Borgen) Vladimir Vukicevic, SK Vidar (Petar Vukicevic) Jakob Boutera, Ull/Kisa IL (selv) Ingar Bratseth-Kiplesund, SK Vidar (Frank Brissach) Henrik Flåtnes, Tønsberg FIK (Dietmar Mögenburg) Simen Guttormsen, SK Vidar (Atle Guttormsen) Marcus Thomsen, IL Norna-Salhus (Paolo Dal Soglio) Hedda Hynne, IK Tjalve (Erik Sakshaug) Andrea Rooth, Lambertseter IF (Vegard Rooth) Beatrice Nedberge Llano, Laksevåg TIL (Nathan Ott) PL-lag: Salum Ageze Kashafali, IL Norna-Salhus (Stephan Johansson) Vegard Dragsund Sverd, IL Norna Salhus (Stephan Johansson) Skjalg Kongssund, Moelven IL (Dag Kåshagen) Ida-Louise Øverland, IK Hind (Jan Herman Hordvik) Ida Nesse, IL Tyrving (Jo Nesse)
Tidspunkt: 17-10-2023 - Kl.08:41 - Kilde: NRK - Info


129. Livet snudd på hodet for Ingvaldsen: – Ganske surrealistisk
I vinter trente han i stilongs helt alene i Moelv. Et år senere er Håvard Bentdal Ingvaldsen (21) tatt ut på landslaget og tilbudene står i kø.
Tidspunkt: 17-10-2023 - Kl.04:26 - Kilde: NRK - Info


130. Ingvaldsen nominert som årets stjerneskudd i Europa
vard Bentdal Ingvaldsen (21) er én av tre som kan bli kåret til årets europeiske stjerneskudd i friidrett. Det kunngjorde Det europeiske friidrettsforbundet (EA) mandag ettermiddag. 400-meterløperen fra Moelv markerte seg for alvor denne sesongen hvor sjetteplassen fra VM var høydepunktet. Han satte også norsk rekord på distansen med 44,39 under det innledende heatet under VM i Budapest. På herresiden er den italienske høydehopperen Mattia Furlani og den nederlandske mellomdistanseløperen Niels Laros også blant de tre finalistene. Avgjørelsen faller i Vilnius lørdag kveld 21. oktober. (NTB)
Tidspunkt: 09-10-2023 - Kl.11:12 - Kilde: NRK - Info


131. Nobels minnepris i økonomi til professor Claudia Goldin
Harvard-professor Claudia Goldin får Sveriges Riksbanks pris i økonomisk vitenskap til minne om Alfred Nobel for 2023.
Tidspunkt: 09-10-2023 - Kl.09:50 - Kilde: E24 - Info


132. Nobelprisen i økonomi til professor Claudia Goldin
Harvard-professor Claudia Goldin er kjent for sin forskning om kvinner i arbeidsmarkedet.
Tidspunkt: 09-10-2023 - Kl.09:50 - Kilde: E24 - Info


133. Nielsen scoret og ble utvist i toppkampen
vard Nielsen pådro seg direkte rødt kort på overtid da Hannover tapte 1-3 for Kaiserslautern i fredagens toppkamp i 2. Bundesliga. Den norske spissen scoret gjestenes ledermål i det 17. minutt. Han holdt hodet kaldt da Andreas Voglsammer spilte ham alene med keeper og satte ballen i mål. På overtid i førsteomgang utlignet Boris Tomiak på straffespark etter at Marcel Halstenberg ble avblåst for å bruke albuen mot Jan Elvedi på et frispark. I det 79. minutt avsluttet Aaron Opoku en kontring med 2-1-målet. Nielsen prøvde å stoppe kontringen ved å lage frispark, men lyktes ikke. På overtid mistet nordmannen hodet etter å ha blitt felt stygt av Elvedi. Nielsen sparket ut med beinet, og dommeren dro opp det røde kortet. Elvedi fikk gult for fellingen, og Hannover-keeper Ron-Robert Zieler fikk også gult da han protesterte mot utvisningen. Åtte minutter på overtid fikk Daniel Hanslik gult kort for filming, men VAR grep inn og kom til at han ble felt. Dermed kunne Tomiak fastsette resultatet på straffespark. Hannover ville med poeng ha toppet tabellen, men i stedet klatret Kaiserslautern til tabelltopp. (NTB)
Tidspunkt: 06-10-2023 - Kl.18:52 - Kilde: NRK - Info


134. Milliardær Petter Olsen fortviler over giga-skattekrav: – Jeg straffes
Kunstsamler, øko-bonde og rederarving Petter Olsen (75) har pøset hundrevis av millioner inn i eiendommen som inkluderer Edvard Munchs gamle hjem. Nå leter han etter nye investorer for å redde livsverket.
Tidspunkt: 02-10-2023 - Kl.09:23 - Kilde: E24 - Info


135. Disse skal dømme håndball-EM for menn
De norske dommerparet Lars Jørum og Håvard Kleven er av Det europeiske håndballforbundet tatt ut å dømme EM for menn i Tyskland i januar. Totalt er 18 dommerpar tatt ut av EHF til å dømme det kommende EM-sluttspillet i Tyskland fra 10. til 28. januar. Jørum og Kleven er rangert som Norges beste dommerpar. Dommerparet har erfaring fra flere mesterskap, og har blant annet dømt tre verdensmesterskap på rad. Etter å ha dømt de to siste europamesterskapene på herresiden i 2020 og 2022, får de nå fornyet tillit i EM i 2024. De norske håndballgutta med i EM og spiller i gruppe D i Berlin hvor de møter Polen (11/1), Færøyene (13/1) og Slovenia (15/1). (NTB)
Tidspunkt: 26-09-2023 - Kl.13:20 - Kilde: NRK - Info


136. Frustrert Jørgensen tapte i bryte-VM – må håpe på rekvalifisering
vard Jørgensen tapte sin andre kamp i bryte-VM i Beograd fredag. Dermed må han håpe på en bronsemulighet via rekvalifisering i 72-kilosklassen. Jørgensen møtte Akit Gulia fra India i første kamp og vant enkelt 4-0. I kamp nummer to ble det verre. Jørgensen innledet riktignok friskt mot aserbajdsjanske Ulvi Ganizade og tok ledelsen 3-0. Motstanderen utlignet deretter til 3-3, og dermed var presset over på nordmannen i og med at siste poeng i kampen vinner ved poenglikhet. I stedet for å slå tilbake havnet Jørgensen under med 3-4 og tapte kampen. Nordmannen slo hånden i brytematta flere ganger i frustrasjon etter at utfallet var klart. Nå må han håpe på en ekstra medaljemulighet i rekvalifisering. Det forutsetter at Ganizade tar seg fram til finale. Bedre gikk det for Felix Baldauf i 97-kilosklassen. Han vant sin første kamp mot georgieren Giorgi Melia 3-1. (NTB)
Tidspunkt: 22-09-2023 - Kl.12:04 - Kilde: NRK - Info


137. Kure utslått av bryte-VM – Jørgensen videre
Per Anders Kure fikk en ekstra bronsemulighet gjennom rekvalifisering i bryte-VM, men fredag var medaljemuligheten over for nordmannen. Egyptiske Mohamed Ehab Mohamed Zahab Khalil ble for sterk i den første kampen i rekvalifiseringen og vant 4–2 på poeng. Kure forsøkte å legge press på motstanderen mot slutten, men Khalil forsvarte seg godt. Kure fikk den ekstra bronsemuligheten etter at hans overmann i 16-delsfinalen, Akzjol Makhmudov fra Kirgisistan, sikret seg finalebillett i Beograd. Med fredagens tap klarte heller ikke Kure å sikre seg billett til neste års OL i Paris. De fem beste i hver vektklasse er kvalifisert for sommerlekene i den franske hovedstaden. Det kommer imidlertid ytterligere to muligheter for å kvalifisere seg til OL. I 72-kilosklassen gikk det bedre for Håvard Jørgensen. Han møtte Akit Gulia fra India i første kamp og vant enkelt 4-0. For Jørgensen, som bryter i 72-kilosklasse, venter dermed ny kamp senere fredag. (NTB)
Tidspunkt: 22-09-2023 - Kl.09:27 - Kilde: NRK - Info


138. Nominert til europeisk friidrettspris
Både Håvard Bentdal Ingvaldsen (21) og Markus Rooth (21) er nominert til prisen «Rising Star» av Det europeiske friidrettsforbundet. Prisen deles ut til årets unge friidrettsutøver på kontinentet. Ingvaldsen ble mester i U23-EM, kom på 6. plass i VM og hevdet seg i toppen i Diamond League flere ganger. Rooth ble vant U-23-EM i mangekamp, kom på 8. plass i VM og tidenes fjerde beste U-23-utøver i Europa.
Tidspunkt: 21-09-2023 - Kl.15:17 - Kilde: NRK - Info


139. Torsdag ventes ny renteheving: – Håper det tar slutt snart
Norges Bank forbereder seg på å heve styringsrenten atter en gang. Boligeier Håvard Veka er en av dem som har merket effekten av renteøkningene.
Tidspunkt: 20-09-2023 - Kl.16:13 - Kilde: E24 - Info


140. vardy scoret etter 21 sekunder
Jamie vardy brukte bare 21 sekunder på å score da Leicester rundspilte Southampton og viste at det ligger alvor bak ambisjonene om en retur til Premier League. Fredagens toppkamp i den engelske mesterskapsserien endte 4-1 til et formsterkt Leicester-mannskap. Borteseieren var av det uhyre sterke slaget. Både Leicester og Southampton rykket ned fra Premier League sist sesong. Begge har innledet inneværende sesong sterkt og jager en snarlig retur til den engelske toppdivisjonen. I fredagens storkamp var det aldri tvil om hvor seieren ville ende. Veteranspissen Jamie vardy brukte kun 21 sekunder på å sende gjestene i ledelsen etter svakt forsvarsspill av hjemmelaget. Scoringen var Leicester-profilens første for sesongen. (NTB)
Tidspunkt: 16-09-2023 - Kl.07:22 - Kilde: NRK - Info


141. Tagseth ute resten av sesongen
Rosenborgs Edvard Tagseth har fått påvist en stressreaksjon i ryggen og mister resten av fotballsesongen. Det er RBKs eget nettsted som melder at 22-åringen må se resten av årets sesong fra sidelinjen. – Undersøkelser viser at Edvard har en «stressreaksjon» i ryggen, altså en forløper til det man kaller tretthetsbrudd. Prognosen er god, men dessverre trengs det cirka tre måneder med avlastning og rehabilitering før han igjen kan spille fotball, sier RBK-lege Olav Aas. (NTB)
Tidspunkt: 11-09-2023 - Kl.10:36 - Kilde: NRK - Info


142. VG: Ingvaldsen mister Diamond League-finalen
vard Bentdal Ingvaldsen har blitt syk og blir ikke å se på 400 meter i Diamond League-finalen i Eugene kommende helg, skriver VG. Ingvaldsen leverte et sterkt løp som ga 3.-plass på 400 meter i Diamond League-stevnet i Brussel fredag. Mor og trener Mari Ann Bentdal opplyser til VG at sønnen våknet med sykdom søndag og at han må stå over finalen i Eugene. En mer problematisk hjemreise enn planlagt var en faktor, skriver avisen. Ingvaldsen løp inn til 45,07 i Brussel og ble slått bare av Rusheen McDonald fra Jamaica (44,84) og Alexander Ogando fra Den dominikanske republikk (44,93). Han hadde flere sterke løpere bak seg og kunne notere nok en imponerende plassering i sin gjennombruddssesong. For en drøy uke siden vant han 400 meter i Diamond League-stevnet i Zürich. I VM ble han nummer seks. (NTB)
Tidspunkt: 10-09-2023 - Kl.21:09 - Kilde: NRK - Info


143. Ingvaldsen på tredjeplass i Brussel
vard Bentdal Ingvaldsen ble nummer tre på 400-meteren i Brussel med tiden 45,07. Med det bekreftet den norske kometen at han hører hjemme på øverste nivå i internasjonal friidrett. – Han er etablert i verdenstoppen og leverer gode løp gang etter gang, sier NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal. – Det var veldig gøy å komme på pallen i Diamond League, men jeg kjenner at jeg er litt utladet etter VM, sier Ingvaldsen selv til NRK. Rusheen McDonald fra Jamaica vant løpet på 44,84.
Tidspunkt: 08-09-2023 - Kl.20:00 - Kilde: NRK - Info


144. Ny duell mellom Ingebrigtsen og Nordås
Både Jakob Ingebrigtsen og Narve Gilje Nordås løper 2000 meter i det NRK-sendte Diamond League-stevnet i Brussel fredag kveld kl. 20.56. I juli annonserte arrangøren at Ingebrigtsen skal forsøke seg på verdensrekorden på distansen. Den tilhører Hicham El Guerrouj, lyder 4.44,79 minutter og ble satt i 1999. Ingebrigtsen har europarekorden på 2000 meter med 4.50,01, satt i 2020. Det er historiens sjette beste tid. Forrige gang Ingebrigtsen og Nordås møttes var under VM. Da slo førstnevnte landsmannen med tre hundredeler på 1500 meter, før han tok VM-gull på 5000 meter. Flere andre nordmenn skal også i aksjon i Brussel: Håvard Bentdal Ingvaldsen følger opp seieren fra Zürich med en ny 400 meter, Karoline Bjerkeli Grøvdal løper 5000 meter, magnus Tuv Myhre løper 10 000 meter og Sondre Guttormsen stiller i stav.
Tidspunkt: 05-09-2023 - Kl.15:02 - Kilde: NRK - Info


145. Ut mot spekulasjonar: – Kvifor skal eg det?
Sjetteplass i finalen på 400 meter og norsk rekord berre dagar tidlegare. Håvard Bentdal Ingvaldsen skjønner lite av kvifor folk vil ha han til å springe ei ny øving.
Tidspunkt: 26-08-2023 - Kl.10:47 - Kilde: NRK - Info


146. vard Bentdal Ingvaldsen VM-debuterte med fantomløp og norsk rekord: – Det er hinsides!
vard Bentdal Ingvaldsen gikk respektløst til verks i VM-debuten. Ikke bare smadret han konkurrentene: 20-åringen satte norsk rekord for andre gang i år.
Tidspunkt: 20-08-2023 - Kl.08:51 - Kilde: NRK - Info


147. Ingvaldsen VM-debuterte med fantomløp
vard Bentdal Ingvaldsen var råsterk i VM-debuten på herrenes 400 meter og vant forsøksheatet med ny norsk rekord og tiden 44.39. – Hva er det denne mannen er laget av? Vi har en mann som kan gjøre nesten hva som helst!, utbrøt NRK-kommentator Jann Post. Det er andre gang i år at Ingvaldsen setter norgesrekord på 400 meter. Under Bislett Games tidligere i sommer tok han Karsten Warholms rekord med en tid på 44.86. – Det er hinsides. Det er sjukt, sier mor og trener Mari Ann Bentdal. 20-åringen vant forsøksheatet med 0.48 ned til amerikanske Vernon Norwood og 0.75 ned til Jereem Richards fra Trinidad & Tobago. – Det er noe av det villeste jeg har sett, sier NRKs friidrettsekspert Christina Vukicevic Demidov.
Tidspunkt: 20-08-2023 - Kl.08:43 - Kilde: NRK - Info


148. Haaland starter Super Cup-finalen
Erling Braut Haaland spiller - som ventet - fra start når Manchester City jakter sitt aller første Super Cup-trofé klokken 21.00. På motsatt banehalvdel står Sevilla, som vant forrige sesongs utgave av europaligaen. Haaland har hittil i karrieren hatt stor suksess mot Sevilla. Han har møtt dem tre ganger og scoret totalt seks mål. Nordmannen startet sesongen med to scoringer i seriepremieren mot Burnley fredag kveld. Sommersigneringen Joskvo Gvardiol får for øvrig sin Manchester City-debut mot Sevilla onsdag. Kampen starter klokken 21.00 og sendes på TV 2 Sport 1.
Tidspunkt: 16-08-2023 - Kl.17:51 - Kilde: NRK - Info


149. Haaland starter supercup-finalen
Erling Braut Haaland spiller - som ventet - fra start når Manchester City jakter sitt aller første supercup-trofé klokken 21.00. På motsatt banehalvdel står Sevilla, som vant forrige sesongs utgave av europaligaen. Haaland har hittil i karrieren hatt stor suksess mot Sevilla. Han har møtt dem tre ganger og scoret totalt seks mål. Nordmannen startet sesongen med to scoringer i seriepremieren mot Burnley fredag kveld. Sommersigneringen Joskvo Gvardiol får for øvrig sin Manchester City-debut mot Sevilla onsdag. Kampen starter klokken 21.00 og sendes på TV 2 Sport 1.
Tidspunkt: 16-08-2023 - Kl.17:51 - Kilde: NRK - Info


150. Henrik Ingebrigtsen tatt ut til VM
Lørdag presenterte Norges Friidrettsforbund troppen som skal representere nasjonen under VM i Budapest i august. Den teller 27 utøvere. Det er totalt 14 norske utøvere som har kvalifisert seg via VM-kravet. Blant dem er Amalie Iuel, men hun er ikke med til mesterskapet grunnet graviditet. Karoline Bjerkeli Grøvdal (5000 meter), Line Kloster (400 hekk) og Sigrid Borge (spyd) tok også kravet på kvinnesiden, mens Håvard Bentdal Ingvaldsen (400 meter), Jakob Ingebrigtsen (1500 og 5000), Narve Gilje Nordås (1500), Zerei Kbrom Mezngi (maraton), Karsten Warholm (400 hekk), Pål Haugen Lillefosse (stav), Sondre Guttormsen (stav), Eivind Henriksen (slegge), Sander Skotheim (tikamp) og Markus Rooth (tikamp) klarte herrenes VM-krav. Lørdag opplyste forbundet at blant andre Henriette Jæger (400 meter) og Lene Retzius (stavsprang) kommer med i VM-troppen på ranking. Også Henrik Ingebrigtsen har kommet med etter at det har kommet forfall. 31-åringen har stått utenfor landslaget denne sesongen. (NTB)
Tidspunkt: 05-08-2023 - Kl.18:47 - Kilde: NRK - Info


151. Manchester City henter stopperstjerne fra RB Leipzig
Midtstopperen Joskvo Gvardiol er klar for Manchester City. Det bekrefter klubben lørdag formiddag. 21-åringen, som for alvor viste seg frem da Kroatia tok seg til bronsefinale i VM i Qatar, forlater RB Leipzig til fordel for de lyseblå trippelvinnerne. Det ble bare to år i RB Leipzig, der han har vært med på å vinne den tyske cupen to ganger.
Tidspunkt: 05-08-2023 - Kl.09:00 - Kilde: NRK - Info


152. To kamper for kvelertak
Odd-spiller Solomon Owusu (27) mister to kamper etter det røde kortet han pådro seg mot Rosenborg sist helg. Det er Odd som opplyser på X, tidligere Twitter, at Owusu går glipp av hjemmekampene mot Stabæk og Sarpsborg 08. Owusu stemplet Tobias Børkeeiet, før han tok kvelertak på Edvard Tagseth og deretter var aggressiv mot blant andre Jayden Nelson. – Det er ikke så mye å si. Jeg mister ball og prøver å ta den, så faller han (Tobias Børkeeiet), og så får jeg to-tre stykker i ansiktet. Så mister jeg det helt. Jeg legger meg flat, det er ikke noe mer å si enn det, sa Owusu til TV 2 om situasjonen. (NTB)
Tidspunkt: 02-08-2023 - Kl.15:58 - Kilde: NRK - Info


153. Skrek av glede for overraskende EM-bronse
Kitty Friele Faye (21) tok bronse i stavsprang under U23-EM i friidrett i finske Espo lørdag kveld. Det klarte hun ved å gå over 4,40 i sitt første forsøk. Det er også personlig rekord, og Faye hylte av glede da hun så at lista ble liggende. Hennes gamle rekord var på 4,30, en høyde hun trengte tre forsøk på å komme over i EM-konkurransen. Marie-Julie Bonnin fra Frankrike vant konkurransen med et sprang på 4,50, mens Elien Vekemans ble nummer to med 4,45. Fayes bronse betyr at den norske suksessen i mesterskapet fortsetter. Fredag kveld tok både Håvard Bentdal Ingvaldsen (400 meter) og Henrik Flåtnes (lengde) gull, mens Henriette Jæger tok sølv og satte norsk rekord på 400 meter.
Tidspunkt: 15-07-2023 - Kl.15:54 - Kilde: NRK - Info


154. Flåtnes med overlegent lengde-gull i U23-EM
Henrik Flåtnes (21) slo til med både seier og personlig bestenotering i lengdekonkurransen i U23-EM i Finland fredag kveld. Nordmannen tok en soleklar seier med et hopp på 7.96 meter. Tyske Simon Batz sikret seg så vidt andreplassen med en lengde på 7.72, like foran ungarske Matyas Németh som hoppet centimeteren kortere. Tidligere fredag tok Håvard Bentdal Ingvaldsen (20) gull på 400-meteren for menn, mens Henriette Jæger sikret sølvet på kvinnesiden.
Tidspunkt: 14-07-2023 - Kl.19:47 - Kilde: NRK - Info


155. Jæger knuste Iuels norgesrekord – stupte i mål til EM-sølv
Henriette Jæger (20) måtte se seg slått på målstreken av storfavoritten i U23-EM, men satte en soleklar norgesrekord på 400 meter da hun stupte i mål til sølv. Like etterpå sørget Håvard Bentdal Ingvaldsen for norsk gull.
Tidspunkt: 14-07-2023 - Kl.17:09 - Kilde: NRK - Info


156. Pøsregn forsinker norske gullhåp
Ettermiddagens øvelser i U23-EM i friidrett er midlertidig stoppet på grunn av kraftig nedbør i finske Espo, der mesterskapet avholdes. Det betyr utsettelser for norske medaljekandidater. Pål Haugen Lillefosse skulle ha startet sin stavkvalifisering kl. 17.20. Den er utsatt til lørdag. 18.05 skulle Henriette Jæger og Astri Ertzgaard løpe finale på 400 meter, mens 18.20 var det opprinnelige starttidspunktet for Håvard Bentdal Ingvaldsen på 400 meter. Disse øvelsen er foreløpig utsatt i en time. Uansett blir det krevende å få til topptider for Ingvaldsen og Jæger, som begge er på jakt etter norsk rekord.
Tidspunkt: 14-07-2023 - Kl.15:35 - Kilde: NRK - Info


157. Ingvaldsen lekte seg til finale
vard Bentdal Ingvaldsen hadde fullstendig kontoll på konkurrentene da han vant semifinalen på 400 meter under U23-EM i Esbo. Mannen som tok fra Karsten Warholm norgesrekorden under Bislett Games framstår dermed som den store favoritten i mesterskapet. Ingveldsens tid ble 45,36, mens hans norske rekord er 44,86. Det betyr at han trolig har mer å gå på i fredagens finale.
Tidspunkt: 13-07-2023 - Kl.15:40 - Kilde: NRK - Info


158. Kloster tok gull på 200 meter – Ingvaldsen med superløp
Line Kloster vant 200-meteren i friidretts-NM på tiden 23,06. Håvard Bentdal Ingvaldsen knuste egen personlige rekord. Kloster var svært stor favoritt foran 200-meterfinalen på Jessheim lørdag kveld. Der innfridde hun og løp inn til gull på tiden 23,06. Det var bare tre hundredeler bak egen personlige rekord. Kloster løp 200 meter på 23,03 i Zagreb i fjor høst. – Jeg må ærlig innrømme at jeg er litt skuffet. Det er en av mine beste tider og jeg kan virkelig ikke klage, men jeg hadde håpet på mer, sa Kloster til NRK og siktet til at hun ønsket å komme seg under den magiske 23-grensen. Håvard Bentdal Ingvaldsen leverte et kjempeløp og vant med personlig bestetid på 20,68 i herreklassen. Moelven-løperen hadde 20,97 som tidligere rekord på distansen. Ingvaldsen, som nylig satte norsk rekord og greide VM-kravet på 400 meter, vant foran Mathias Hove Johansen og Bastian Elnan Aurstad. – Det betyr mye å vinne gull. Jeg hadde troen på ny pers i dag, men ikke på så mye. Jeg har tross alt en semifinale i beina, sier Ingvaldsen til NRK.
Tidspunkt: 08-07-2023 - Kl.16:34 - Kilde: NRK - Info


159. Kan være et romskip
En professor ved Harvard mener han nå kan ha funnet restene av et romskip eller en teknologisk innretning fra en utenomjordisk sivilisasjon.
Tidspunkt: 08-07-2023 - Kl.10:58 - Kilde: Dagbladet - Info


160. Rekordguten måtte gjennom stor operasjon – blir utfordra til duell av Warholm
Smertene var ekstreme for Håvard Bentdal Ingvaldsen (20) etter ein omfattande operasjon i haust. Derfor er det utruleg at han litt over eit halvt år etter blir utfordra til duell av Karsten Warholm.
Tidspunkt: 07-07-2023 - Kl.03:55 - Kilde: NRK - Info


161. Norge til U23-EM med flere gullkandidater
Norges Friidrettsforbund har gjort et slagkraftig uttak til neste ukes U23-EM i finske Esbo. Pål Haugen Lillefosse og Sander Skotheim er med til mesterskapet.Det samme er fersk norgesrekordholder Håvard Bentdal Ingvaldsen (400 meter), mens Henriette Jæger skal jage edelt metall på både 200 og 400 meter. Troppen ble klar få dager etter at Lillefosse tok den siste pallplassen i stavkonkurransen i Diamond League-stevnet i Stockholm. Bergenseren deler den norske utendørsrekorden på 5,86 meter med Sondre Guttormsen. Mesterskapet varer fra 13. til 16. juli. Her er den norske troppen: Menn: 100 m: Jacob Vaula (Gular) 200 m: Kenny Emi Tijani-Ajayi (Tjalve) 400 m: Håvard Bentdal Ingvaldsen (Moelven), Andreas Grimerud (Moelven), Andreas Ofstad Kulseng (Larvik Turn & IF) 800 m: Tobias Grønstad (Tjalve), Ole Jakob Høsteland Solbu (Ås) 1500 m: Esten Hansen-Møllerud Hauen (Ren-Eng), Moa Abounnachat Bollerød (Sem) 5000 m: Abdullahi Dahir Rabi (Runar), Vebjørn Hovdejord (Snøgg) 10.000 m: Abdullahi Dahir Rabi (Runar), Ibrahim Buras (BUL), Phillip Anders Anthelme Massacand (Gneist) 110 m hekk: Herman Ellingsen (Gneist) 400 m hekk: Andreas Haara Bakketun (Gular) 3000 m hinder: Vebjørn Hovdejord (Snøgg), Jesper Lundin (BUL Tromsø), Didrik Røssum Jensen (Nittedal) Stav: Pål Haugen Lillefosse (Fana), Simen Guttormsen (Vidar) Lengde: Henrik Flåtnes (Tønsberg) Tresteg: Henrik Flåtnes (Tønsberg) Diskos: Steffen Melheim (Olden) Spyd: Daniel Thrana (Kristiansand) Tikamp: Sander Skotheim (Tjalve), Markus Rooth (Tjalve) 4 x 100 m stafett: Vaula, Tijani-Ajayi, Jonas Berggård Skåden (Sandnes), August Hemstad (Gular) 4 x 400 m stafett: Ingvaldsen, Grimerud, Kulseng, Bakketun. Kvinner: 100 m: Maren Bakke Amundsen (Moelven) 200 m: Maren Bakke Amundsen (Moelven), Henriette Jæger (Aremark) 400 m: Jæger, Astri Ayo Lakeri Ertzgaard (Tjalve), Sigrid Kongssund Amlie (Moelven) 800 m: Anne Gine Løvnes (Vidar), Pernille Karlsen Antonsen (Vidar), Anniken Årebrot (Orion) 1500 m: Ingeborg Østgård (Tjalve), Selma Løchen Engdahl (Tjalve), Grete Tyldum (Steinkjer) 5000 m: Mari Roligheten Ruud (IL i BUL) 10.000 m: Kristine Meinert Rød (Oppegård), Adele Norheim Henriksen (Gular) 100 m hekk: Andrea Rooth (Lambertseter), Martine Hjørnevik (Norna-Salhus), Ingrid Pernille Rismark (Vidar) 400 m hekk: Rooth, Marin Stray Gautadottir (Skjalg), Astri Ayo Lakeri Ertzgaard (Tjalve) 3000 m hinder: Kristin Svendby Otervik (Lørenskog), Sigrid Alvik (Tyrving), Sara Busic (Skjalg) Stav: Kitty Augusta Friele Faye (Fana) Tresteg: Rachel Ombeni (Norna-Salhus), Hedda Kronstrand Kvalvåg (Tjalve) Diskos: Lotta Flatum (Brandbu), Elisabeth Thon Rosvold (Tjalve) 4 x 400 m stafett: Jæger, Rooth, Ertzgaard, Amlie, Gautadottir. (NTB)
Tidspunkt: 04-07-2023 - Kl.08:33 - Kilde: NRK - Info


162. Ingvaldsen med nytt superløp – ga Rodal gåsehud
Først var Henriette Jæger (19) to hundredeler fra norgesrekorden på 400 meter. Så leverte Håvard Bentdal Ingvaldsen (20) en bragd som ga Vebjørn Rodal gåsehud.
Tidspunkt: 23-06-2023 - Kl.16:24 - Kilde: NRK - Info


163. Ingvaldsen ga Rodal gåsehud med nytt strålende løp
vard Bentdal Ingvaldsen vant 400-meteren under lag-EM i Silesia på 44,88, etter en fantastisk oppløsside. Tiden er ny mesterskapsrekord. Han kom til mesterskapet fra den strålende innsatsen på Bislett Games, der han løp på 44,86 og slo Karsten Warholms norgesrekord. – Han har faktisk blitt et sekund bedre. Dette er bekreftelsen på det, fastslår NRKs kommentator Jann Post etter fredagens løp. – Han gir meg gåsehud for andre gang på kort tid, sier ekspertkomentator Vebjørn Rodal. – Fantastisk godt disponert løp av Håvard igjen, lar seg kke rive med av den lynraske åpningen, gjør sitt eget løp og kommer ut på oppløpet med mest krefter av alle, og er i likhet med på Bislett raskest av alle på oppløpet, konstaterer Rodal, og legger til: – Her har vi fått fram en 400-meterløper som er helt, helt i europatoppen.
Tidspunkt: 23-06-2023 - Kl.15:51 - Kilde: NRK - Info


164. Vellykket operasjon for Gvardiol – ute til i midten av juli
Den kroatiske midtstopperen Josko Gvardiol (21) har gjennomgått en vellykket lyskeoperasjon og vil fortsette rehabiliteringen i hjemlandet. Det melder Leipzig på Twitter. – Han forventes å være tilbake i trening til sesongoppkjøringen starter 17. juli, legger de til. 21-åringen, som strålte under fotball-VM i Qatar da Kroatia ble nummer tre, har de siste ukene blitt sterkt linket til en overgang til Manchester City av britiske medier. Der vil han i så fall bli lagkamerat med Erling Braut Haaland og resten av City-troppen som vant «The Treble» denne sesongen. Ifølge nettstedet Transfermarkt har kroaten en markedsverdi på 75 millioner euro, tilsvarende 878 millioner norske kroner. (NTB)
Tidspunkt: 21-06-2023 - Kl.15:20 - Kilde: NRK - Info


165. Warholm åpner for å delta i EM-stafett
Karsten Warholm vil muligens stille til start på 4 x 400 meter stafett i neste års EM i friidrett. Det vil i så fall bli i tillegg til 400 meter hekk. 27-åringen har aldri deltatt i stafett på seniornivå. Likevel åpner han opp for å delta i en ny distanse i neste års EM. – Nå har vi plutselig et så bra lag på 400 meter, at vi kan stille stafettlag i EM og snakke om medaljer. Jeg har sagt at hvis vi kommer dit, skal jeg absolutt være positiv til å stille opp på en stafett, sier Warholm i et intervju med Dagbladet. Sist torsdag ble Ulsteinvik-mannens norgesrekord på 400 meter flatt slått av 20-åringen Håvard Bentdal Ingvaldsen. Warholm ser en spennende generasjon på vei opp og fram. – Hvis dette er nivået gutta er på nå, må vi tørre å snakke om det. Jeg håper disse guttene fortsetter å prestere som dette, sier han. (©NTB)
Tidspunkt: 21-06-2023 - Kl.09:20 - Kilde: NRK - Info


166. vard (20) slo norgesrekorden på 400 meter flatt: – Det var så stort
20-åringen har nå som mål å få en medalje i et av de store mesterskapene. – Jeg har aldri hatt større motivasjon enn nå.
Tidspunkt: 16-06-2023 - Kl.16:44 - Kilde: NRK - Info


167. Bislett Games-festen overgikk rekordstevne – ble årets så langt beste
Anført av Jakob Ingebrigtsen raste topptidene inn under Bislett Games og gjorde stevnet til 2023s aller beste så langt. Stevnedirektøren jubler vilt. Rekorder sto for fall på Bislett torsdag kveld. Norske Salum Ageze Kashafali løp inn til verdensrekord på 100 meter i sin paraklasse, før Håvard Ingvaldsen satte norsk rekord på 400 meter. I tillegg satt Femke Bol, Yomif Kejelcha, Marie-Joseé Ta Lou og Erriyon Knighton nye banerekorder. Jakob Ingebrigtsen og Karsten Warholm stormet også inn til kanontider på 1500 meter og 400 meter hekk. Ingebrigtsens tid var under to sekunder bak verdensrekorden til marokkanske Hicham El Guerrouj. Det ble videre satt en rekke årsbestenoteringer i verden. Poengmessig var torsdagens stevne det beste så langt denne sesongen. Bislett Games troner øverst på listen foran Diamond League-stevnet i Paris for en ukes tid siden. Der ble det satt to verdensrekorder. De sto Faith Kipyegon (5000 meter) og Lamecha Girma (3000 meter hinder) for. (NTB)
Tidspunkt: 16-06-2023 - Kl.12:31 - Kilde: NRK - Info


168. Stjal og solgte kroppsdeler
Transaksjoner for minst 400 000 kroner er gjort i forbindelse med salg av kroppsdeler stjålet fra Harvard Medical School.
Tidspunkt: 15-06-2023 - Kl.04:28 - Kilde: Dagbladet - Info


169. Salsten blir i Sparta
Det var ventet at Håvard Østrem Salsten skulle tilbake til Storhamar, men nå har ishockeyprofilen bestemt seg for å bli i Sparta. – Dette er en signering vi både har håpet på og ventet på. Håvard Salsten har endelig satt navnetrekket på en kontrakt med Sparta som gjør han blå i nok en sesong, skriver Østfold-klubben som på sin twitterkonto. Det er snakk om en ettårskontrakt Salsten har skrevet under på. (NTB)
Tidspunkt: 06-06-2023 - Kl.11:15 - Kilde: NRK - Info


170. Vålerenga møter Lyn i andre runde i NM for menn
Oppsettet for den andre runden i cupen ble klart torsdag kveld. 15 av 16 lag fra Eliteserien gikk videre fra den første runden, hvor Sandefjord var det eneste laget som ble slått ut. Deres overmenn, Eik Tønsberg, møter Strømsgodset i andre runde. Av de største kampene blir trolig kampen mellom Lyn og Vålerenga. De to Oslo-lagene har møttes tre ganger i cupen siden Lyn rykket ned fra Eliteserien i 2009, sist i 2021. Hele oppsettet ser slik ut: Skjervøy – Alta Tromsdalen – Tromsø Mjølner – HamKam Junkeren – Bodø/Glimt Melhus – Molde Byåsen – Aalesund Strindheim - Ranheim Stjørdals/Blink – Rosenborg Levanger – Kristiansund Brattvåg – Hødd Fjøra – Brann Lysekloster - Sogndal Fana – Åsane Stord – Haugesund Sotra – Sandnes Ulf Vidar – Viking vard Haugesund – Bryne Arendal – Jerv Notodden – Odd Halsen - Start Eik Tønsberg - Strømsgodset Ørn Horten – Fredrikstad Gjøvik/Lyn - Kongsvinger Gjelleråsen – KFUM Ull/Kisa – Lillestrøm Strømmen - Mjøndalen Frigg – Sarpsborg 08 Bærum – Skeid Lyn – Vålerenga Grorud – Raufoss Kjelsås – Stabæk Kvik Halden - Moss
Tidspunkt: 25-05-2023 - Kl.22:28 - Kilde: NRK - Info


171. NTNUI med historisk seier i Tiomila
NTNUIs herrelag vant søndag morgen orienteringsklassikeren Tiomila for første gang. – Det er fantastisk. Jeg kan nesten ikke beskrive følelsen, sa Elias Jonsson etter å ha løpt NTNUI inn til seier. NTNUIs ankermann fikk gå ut i ledelse på den siste etappen med drøye to minutter ned til finske Tamperen Pyrintö. Han hadde også med seg Ulrik Astrup Arnesen, Oskar Edvardsson, Mats Eidsmo, Sander Arntzen, Hans Petter Mathisen, Anders Vestøl, Isak Jonsson og Eirik Langedal Breivik på laget. I kvinneklassen ble det 3.-plass til norske Nydalens SK. Det var de svært så fornøyd med til tross for at det ble seier sist år. (NTB)
Tidspunkt: 21-05-2023 - Kl.09:23 - Kilde: NRK - Info


172. Anna (23) er måldronning i Toppserien – og jobbar natt som politi: – Heftig
Anna Aahjem (23) har ein litt annan kvardag enn dei fleste. Ho er ikkje berre ei viktig brikke i Lyns angrepsledd: Ho er også ein del av politiet.
Tidspunkt: 14-05-2023 - Kl.12:26 - Kilde: NRK - Info


173. Dødt løp i ellevill bunnkamp i Premier League
Everton og Leicester leverte et fyrverkeri av en fotballkamp, men begge måtte nøye seg med 2–2 og ett poeng i bunndramaet i Premier League mandag, skriver NTB. Everton gikk fryktløst til verks på bortebane og fikk belønning allerede etter et kvarters spill da Calvert Lewin scoret sikkert fra straffemerket. Midtveis i omgangen hamret Leicesters Caglar Söyüncü inn utligningen. Drøye ti minutter senere økte Jamie vardy ledelsen alene med keeper. Det kunne fort stått 3-1, men 9 minutter inn i tilleggstiden av første omgang bommet hjemmelagets James Maddison på straffe. 9 minutter ut i andre omgang utlignet heller Alex Iwobi for Everton. Det kunne fort blitt flere mål i the Midlands, men kampen endte 2–2. Dermed er Everton fortsatt nest sist på tabellen, mens Leicester har ett poeng mer. Det er bare ett fattig poeng som skiller fire klubber over og under nedrykksstreken i Premier League med fire kamper igjen å spille.
Tidspunkt: 02-05-2023 - Kl.06:45 - Kilde: NRK - Info


174. Ti løpere klare for rekruttlandslaget i langrenn
Plassene på rekruttlandslaget i langrenn er fordelt, etter det NTB erfarer. Ivar Tildheim Andersen, Håvard Moseby og Margrethe Bergane er blant de utvalgte. Rekruttlandslaget kuttes fra 12 til 10 løpere, i tråd med det som skjedde på elitelagene. Der ble antall løpere redusert fra 24 til 20, med ti utøvere av hvert kjønn. På rekruttlandslaget blir det fem menn og fem kvinner. Etter det NTB kjenner til er dette navnene: Menn: Iver Tildheim Andersen, Håvard Moseby, Lars Agnar Hjelmeseth, Martin Kirkeberg Mørk, Andreas Fjorden Ree. Kvinner: Margrethe Bergane, Maria Hartz Melling, Hedda Østberg Amundsen, Kristin A. Fosnæs, Sigrid L. Føyen (har foreløpig ikke takket ja). Lagene skal offentliggjøres 4. mai.
Tidspunkt: 29-04-2023 - Kl.07:04 - Kilde: NRK - Info


175. Henriksen rykker opp til elitestatus på skøytelandslaget
Skøytelandslaget vil bestå av 15 eliteløpere også i 2023/24-sesongen. Sigurd Henriksen tas opp fra talentgruppen. Laget deles som før inn i sprint/mellomdistanse og allround. Det nye er at Henriksen rykker opp og får elitestatus. I tillegg til de 15 utvalgte har Odin By Farstad fått tilbud om plass i forbundsgruppen, men takket nei til dette og velger å satse videre privat. Dette er hele uttaket: Julie Nistad Samsonsen (Fana), Martine Ripsrud (Stange), Ragne Wiklund (Aktiv), Sofie Karoline Haugen (Sandefjord), Håvard Holmefjord Lorentzen (Fana), Bjørn Magnussen (Falken), Henrik Fagerli Rukke (Hol), Pål Myhren Kristensen (Arendal), Allan Dahl Johansson (Aktiv), Peder Kongshaug (Stavanger Sandnes), Kristian Ulekleiv (Gjøvik), Sverre Lunde Pedersen (Fana), Sander Eitrem (Nord-Odal), Hallgeir Engebråten (Nord-Odal), Sigurd Henriksen (Fana).
Tidspunkt: 27-04-2023 - Kl.08:20 - Kilde: NRK - Info


176. Her er langrennslandslagene
Anne Kjersti Kalvå, Ane Apelkvist Stenseth, Marte Skaanes, Ingvild Flugstad Østberg, Helene Marie Fossesholm, Mathilde Myhrvold, Lotta Udnes Weng, Heidi Weng og Julie Myhre er tatt ut på kvinnenes langrennslandslag til neste sesong. Anna Svendsen er vraket fra landslaget, mens Astrid Øyre Slind og Kristine Stavås Skistad har takket nei og satser videre utenfor landslaget. På grunn av Skiforbundets økonomiske situasjon er antall løpere på landslaget kuttet til ti løpere per kjønn. Sprintlandslaget består, med unntak av Johannes Høsflot Klæbo, som samme gjeng som i fjor. Erik Valnes, Pål Golberg, Håvard Solås Taugbøl, Sindre Bjørnestad Skar utgjør Norges sprintlandslag for den neste sesongen. Klæbo annonserte søndag annonserte at han dropper landslaget og satser videre på egenhånd. Sjur Røthe, Didrik Tønseth, Simen Hegstad Krüger, Martin Løwstrøm Nyenget og Harald Østberg Amundsen er distanseløperne som utgjør allroundlaget i langrenn. Indira Liseth, Vilde Nilsen, Trygve Toskedal Larsen og Thomas Karbøl Oxaal utgjør paralandslaget.
Tidspunkt: 24-04-2023 - Kl.10:22 - Kilde: NRK - Info


177. EM-bronse til Håvard Jørgensen
24-åringen Håvard Jørgensen tok sin første medalje i et internasjonalt mesterskap med en bronsemedalje i 67-kilosklassen i EM. Jørgensen ble først slått ut i kvartfinalen, men etter rekvalifiseringen fikk han muligheten til å ta en bronsemedalje og i bronsefinalen slo tyrkeren Murat Firat 3-2 i en nervepirrende kamp. Nordmannen fikk seg flere store kutt i lørdagens kvartfinale og var bandasjert rundt pannen i søndagens bronsefinale. Jørgensen tok tidlig ledelsen og til tross for iherdige forsøk fra Firat, klarte han å holde seg i ledelsen helt frem til slutten. Det er Norges fjerde medalje i årets EM. Tidligere i mesterskapet har både Oskar Marvik og Othelie Høie tatt bronse, mens Grace Bullen tok sølv.
Tidspunkt: 23-04-2023 - Kl.16:01 - Kilde: NRK - Info


178. Gullhåpet over for blodig Baldauf - slått ut i første runde
Felix Baldauf er blant de største norske bryteprofilene og har blant annet EM-gull fra 2017. Det blir imidlertid ikke noe EM-gull i 2023 for Baldauf. I første runde mot nederlenderen Tyrone Sterkenburg var det Baldauf som tok det første poenget, men så snudde nederlenderen og fikk seks poeng på rad, blant annet etter en rulle. Det norske teamet prøvde seg med en utfordring, men den ble også avvist og dermed sto det 7-1. – Faen altså, utbrøt Baldauf etter de tre første minuttene, mens blodet rant fra kinnet. I de siste tre minuttene av kampen ble det også stopp etter at Baldauf begynte å blø igjen. Nordmannen prøvde forgjeves å få til noe mot den sterke nederlenderen. Til slutt endte det 10-3 til Sterkenburg og dermed må Baldauf håpe på en mulig rekvalifisering hvis han skal ha en medaljemulighet i 97-kilosklassen. I 67-kilosklassen gikk det bedre for Håvard Jørgensen. Etter en jevn kamp mot Sebastian Nad fra Serbia endte det 4-4, med det siste poenget til Jørgensen. Dermed er nordmannen videre til åttedelsfinalen.
Tidspunkt: 22-04-2023 - Kl.10:49 - Kilde: NRK - Info


179. vard Lorentzen snur – legger ikke opp
– Jeg har bestemt meg for å fortsette, bekrefter Lorentzen til NRK. Bergenseren forteller at han har bestemt seg for ett år til, før han tar en ny vurdering etter sesongen. OL-vinneren var lei all reisingen, og ønsket å bruke mer tid hjemme med familien. Derfor vurderte han å legge skøytene på hyllen etter forrige sesong. – Jeg syns fremdeles det er kjekt å konkurrere og drive med skøyter, så det mangler ikke på motivasjonen. Men jeg ønsker å begrense reisingen nå når jeg har fått en datter, sier Lorentzen. Nå er målet VM-gull 1000 meter.
Tidspunkt: 20-04-2023 - Kl.08:59 - Kilde: NRK - Info


180. Vekker oppsikt
Rebekah vardy (41) har registrert varemerket «Wagatha Christie». Uttrykket ble brukt i forbindelse med konflikten mellom henne og Coleen Rooney (37). - Det var ikke engang hun som kom på det, melder Sky.
Tidspunkt: 19-04-2023 - Kl.21:05 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


181. Tetduoen snublet i Tyskland – Dortmund avga poeng mot ti mann
Borussia Dortmund hadde alle tiders sjanse til å innhente Bayern Münchens forsprang i Bundesliga, men ga fra seg ledelsen mot ti Stuttgart-spillere. Julian Ryerson og hans lagkamerater hadde 2-0-ledelse på bortebane da Stuttgart-spiller Konstantinos Mavropanos ble utvist med to gule kort i slutten av første omgang. I undertall kjempet det nedrykkstruede hjemmelaget seg tilbake i kampen og utlignet med scoringer av Tanguy Coulibaly (78. minutt) og Josha Vagnoman (84.). Dortmund tok ledelsen igjen da Giovanni Reyna scoret på overtid, men Silas Katompa Mvumpa satte inn 3–3 med kampens siste spark i sjuende overtidsminutt. Sébastien Haller og Donyell Malen scoret de to første Dortmund-målene. Med 3–3 er laget fortsatt to poeng bak Bayern München, som spilte 1–1 hjemme mot Hoffenheim. Dermed mislyktes Thomas Tuchels lag i å slå tilbake etter 0-3-smellen mot Manchester City i mesterligaen. Benjamin Pavard ga Bayern ledelsen, men Andrej Kramaric ordnet poeng for gjestene med et frispark. RB Leipzig med Ørjan Nyland på benken halte i land 3-2-seier over Augsburg og er på 3.-plass åtte poeng bak lederlaget. Andreas Hanche-Olsen spilte hele kampen da Mainz spilte 1–1 borte mot Köln. Det holder til 7.-plass, og Mainz er med for fullt i kampen om europacupspill. (©NTB)
Tidspunkt: 15-04-2023 - Kl.16:01 - Kilde: NRK - Info


182. Kolstad vant som de ville mot Halden
Kolstad hadde ingen problemer i hjemmekampen mot Halden og vant den første kvartfinalen i sluttspillet i håndball for menn med 28–14. Det var jevnt resultatmessig inntil Kolstad gikk fra 6–5 til 9–5 mot slutten av 1. omgang. Christian Berges mannskap ledet 10–6 ved pause. Kolstad økte på utover i 2. omgang og vant med komfortable 14 mål Sigvaldi Björn Gudjonsson ble hjemmelagets toppscorer med seks mål, mens Håvard Solheim Jenssen scoret fem mål gjestene. Lagene møtes til returoppgjør i Halden torsdag. Kvartfinalene avgjøres i best av tre kamper. (©NTB)
Tidspunkt: 15-04-2023 - Kl.15:59 - Kilde: NRK - Info


183. Slik spilles 1. runde i cupen
Oppsettet for åpningsrunden av 2023-utgaven av fotball-NM er klart. Slik spilles kampene. Runden spilles 24. mai, mens det også spilles noen kamper 25. mai. Endelig tidspunkt vil bli fastsatt i løpet av kort tid. Hammerfest – Tromsø, Alta – Bossekop, Finnsnes – Skjervøy, Fløya – Tromsdalen, Mjølner – Harstad, Mosjøen – Bodø/Glimt Junkeren – Innstranda Rana – Stjørdals/Blink Verdal – Ranheim Trygg/Lade – Rosenborg Orkla – Levanger Melhus – Kolstad Nardo – Byåsen Strindheim – Træff Tomrefjord – Kristiansund Surnadal – Molde Herd – Brattvåg Spjelkavik – Hødd Eid – Aalesund Fjøra – Florø Førde – Sogndal Fyllingsdalen – Sotra Loddefjord – Åsane Frøya – Brann Stord – Sandviken Lysekloster – Os Bjarg – Fana Forus/Gausel – Viking Rosseland – Bryne Djerv 1919 – Sandnes Ulf Staal Jørpeland – Haugesund Brodd – Vidar vard Haugesund – Egersund Fløy – Start Randesund – Arendal Mandalskameratene – Jerv Urædd – Odd Pors – Notodden Halsen – Fram Flint – Ørn Horten Eik Tønsberg – Sandefjord Drammens BK – Mjøndalen Åssiden – Stabæk Hønefoss – KFUM Heming – Strømsgodset Holmlia – Skeid Lokomotiv Oslo – Ull/Kisa Follo – Kjelsås Frigg – Ullern Asker – Bærum Nordstrand – Lyn Fu/Vo – Sarpsborg 08 Skjetten – Grorud Skedsmo – Lillestrøm Gjelleråsen – Lørenskog Eidsvold Turn – Strømmen Nybergsund – HamKam Lillehammer – Kongsvinger Brumunddal – Raufoss Elverum – Gjøvik/Lyn Råde – Vålerenga Sprint-Jeløy – Fredrikstad Drøbak/Frogn – Moss Kråkerøy – Kvik Halden Samtidig med at 2023-utgaven av er i forberedelsesfasen, er fortsatt ikke 2022-utgaven ferdigspilt. Der har man kommet til semifinalene. De spilles 26. april. Finalen går i slutten av mai. Det er besluttet at hele årets utgave av fotball-NM skal spilles før nyttår. Dermed vender man tilbake til den gamle ordningen etter at koronapandemien har tvunget fram endringer de siste årene. (NTB)
Tidspunkt: 12-04-2023 - Kl.11:06 - Kilde: NRK - Info


184. Storhamar avgjorde i spilleforlengelse – vant 3-2 hjemme over Stavanger Oilers i NM-finalen
Storhamar har fått en drømmestart på NM-finalene og leder 2-0 over Stavanger Oilers etter de vant 3-2 på hjemmeis onsdag kveld. Det var vertene som kom best i gang da David Booth sendte Storhamar i ledelsen etter 12 minutter og 17 sekunder inn i første periode. Christoffer Karlsen utlignet imidlertid sju minutter senere, før Greg Mauldin sendte gjestene i ledelsen fem minutter ut i andre periode. Vertene kunne likevel starte tredje periode med 2-2 etter Simen André Edvardsen utlignet åtte minutter før pause. Den siste perioden ble imidlertid av det målfattige slaget og lagene måtte ut i spilleforlengelse. Storhamar fikk en drømmestart på NM-finalene da de vant 3-0 på bortebane i den første av de sju finalekampene. Etter onsdagens 3-2-seier trenger de nå bare to seire til for å kunne kalle seg norgesmestre og løfte «bøtta». (NTB)
Tidspunkt: 05-04-2023 - Kl.19:59 - Kilde: NRK - Info


185. Hegstad Krüger suveren på Tolga: – Et perfekt punktum på en meget sterk sesong
Lyn-løperen Simen Hegstad Krüger (30) gikk en strålende og femmil og tok et suverent NM-gull på Tolga fredag. Harald Østberg Amundsen tok sølvet foran Håvard Moseby på bronseplass. Dermed ble det også en revansj etter NM-femmila i fjor da Krüger endte på 5.-plass. – Et perfekt punktum på en meget sterk sesong. Hans beste i karrieren, sa NRKs ekspertkommentator Torgeir Bjørn om Krügers prestasjon. – Det var en fin måte å krone en god sesong på. Det betyr litt ekstra med NM-femmila. Det er stas, sa en meget fornøyd Krüger til NRK etter seieren. – Jeg var nødt til å sette en standard og finne en god fart. Jeg merket på sisterunden at det var et langt løp, fortsatte 30-åringen. Femmilsvinneren fra VM i Planica, Pål Golberg, ble nummer fire. – Det var litt vondt å gå fem kilometer og innse at det var feil skivalg. Det er en del av gamet, og jeg hadde ikke hatt noe å gjøre med Simen uansett, meddelte Golberg til NRK.
Tidspunkt: 31-03-2023 - Kl.14:10 - Kilde: NRK - Info


186. Sverige slo tilbake etter stortap – Pavard-perle i fransk seier
De svenske fotballherrene vant oppskriftsmessig 5-0 hjemme mot Aserbajdsjan i den andre runden i EM-kvalifiseringen mandag kveld. RB Leipzig-spiller Emil Forsberg scoret 1-0 i første omgang, før et selvmål fra gjestene sørget for 2-0 etter 65 minutter. Med ti minutter igjen la Viktor Gyökeres på til 3-0, før Jesper Karlsson og Anthony Elanga scoret 4-0 og 5-0 helt på tampen. Dermed fikk Sverige en solid opptur etter 0-3-tapet mot Belgia i forrige kvalifiseringskamp. I Dublin stanget Frankrike mot den irske forsvarsveggen i de første 45 minuttene. Like etter hvilen fikk bortelaget endelig hull på byllen da forsvarsspiller Benjamin Pavard serverte de fremmøtte et kremmerhus av et mål. Begge lagene skapte farligheter mot slutten av oppgjøret, men det ble ikke flere nettkjenninger i Dublin.
Tidspunkt: 27-03-2023 - Kl.20:38 - Kilde: NRK - Info


187. Stjernefall til ski-NM
NM i Tolga går uten Håvard Solås Taugbøl, Hans Christer Holund, Sjur Røthe, Lotta Udnes Weng, Heidi Weng og Helene Marie Fossesholm. Det skriver Norges Skiforbund i en pressemelding. Taugbøl er ute resten av sesongen med brudd i hånden, mens Holund og Røthe ikke er tilbake etter sykdom. Udnes Weng, Weng og Fossesholm står også over alle tre for å lade batteriene. Ski-NM på Tolga starter med lagsprinter onsdag. For seniorene avsluttes det med tre- og femmil fredag.
Tidspunkt: 27-03-2023 - Kl.10:40 - Kilde: NRK - Info


188. Dårlig nytt for Rekdal og Rosenborg – skadd spiller må opereres
Rosenborg-spiller Edvard Tagseth må under kniven etter at han pådro seg en skade denne uken. Tagseth skadet seg på trening, melder RBK på egne nettsider fredag. Undersøkelser gjort i etter kant av episoden har konkludert med at vingbacken må opereres. – Edvard har pådratt seg en kneskade som vil bli operert til uka. Med de nødvendige forbehold ventes han tilbake i løpet av mai, sier RBK-lege Ola Aas i en uttalelse. RBK-trener Kjetil Rekdal må dermed klare seg uten forsvarsspilleren i mange kamper innledningsvis i årets seong. Rosenborg innleder ligasesongen mot Viking hjemme på Lerkendal 10. april. (©NTB)
Tidspunkt: 24-03-2023 - Kl.11:44 - Kilde: NRK - Info


189. Edvardsen scoret i snuoperasjon
Oliver Edvardsen scoret for Go Ahead Eagles da laget snudde oppgjøret og vant 2-1 mot Utrecht i den nederlandske æresdivisjonen. Utrecht scoret kampens første etter snaut 40 minutter. To minutter på overtid utlignet den tidligere Stabæk-spilleren Edvardsen og sørget for at lagene var likt til pause. Tre minutter på overtid av andreomgangen fant Go Ahead Eagles nok en gang veien til nettmaskene og sørget for å ta med seg alle tre poengene fra Utrecht. Edvardsens klubb ligger på 11.-plass i den nederlandske toppdivisjonen, mens Utrecht ligger på 7.-plass.
Tidspunkt: 18-03-2023 - Kl.20:36 - Kilde: NRK - Info


190. Bayern fikk luke da Dortmund spilte 2-2 i naboduellen mot Schalke
Borussia Dortmund er to poeng bak serieleder Bayern München etter at det bare ble 2-2 borte mot erkerival Schalke i Bundesliga lørdag kveld. Dortmund lå likt på poeng med Bayern München på toppen av tabellen før uavgjortkampen mot Schalke. Julian Ryerson var tilbake fra start for Dortmund etter å ha vært ute med suspensjon i mesterligatapet for Chelsea i midtuken. Nordmannen spilte kampen ut, men klarte ikke å gjøre seg tellende i noen av gjestenes mål. Nico Schlotterbeck sendte Dortmund i ledelse før pause, før Marius Bulter utlignet fem minutter etter hvilen. Raphaël Guerreiro sendte gjestene foran igjen etter en time, men det hjalp lite da Kenan Karaman sikret uavgjort elleve minutter før full tid. Poenget løftet Schalke bort fra sisteplassen på tabellen. I motsetning til Dortmund vant Bayern overlegent 5-3 over Augsburg. Fire av Bayerns fem scoringer kom fra forsvarsspillerne Alphonso Davies, João Cancelo og Benjamin Pavard (to mål). Andreas Hanche-Olsen var i aksjon da Mainz spilte 1-1 borte mot Hertha Berlin. Landslagsspilleren spilte hele kampen for gjestene, som er på 7.-plass. (NTB)
Tidspunkt: 11-03-2023 - Kl.21:11 - Kilde: NRK - Info


191. Røthe står over femmila i Holmenkollen
Det norske uttaket til femmilene i Holmenkollen lørdag og søndag ble presentert tirsdag. Den fremste profilen som mangler der er Sjur Røthe. Veteranen var i utgangspunktet tatt ut på det norske femmilslaget i VM, men ble syk på morgenen før rennet og sto derfor over. Nå skal han heller ikke gå femmila i Holmenkollen. Mennene går femmila på lørdag, mens kvinnene, for første gang, også skal gå femmil på søndag. Med på det norske laget er blant andre den ferske femmilsvinneren fra VM, Pål Golberg. Hele uttaket: Menn: Harald Østberg Amundsen, Iver Tildheim Andersen, Thomas Bucher-Johannessen, Pål Golberg, Hans Christer Holund, Johannes Høsflot Klæbo, Simen Hegstad Krüger, Håvard Moseby, Martin Kirkeberg Mørk, Martin Løwstrøm Nyenget, Mattis Stenshagen og Didrik Tønseth. Kvinner: Margrethe Bergane, Kristin Austgulen Fosnæs, Ragnhild Gløersen Haga, Anne Kjersti Kalvå, Nora Sanness, Marte Skaanes, Astrid Øyre Slind, Silje Theodorsen, Maren Wangensteen, Heidi Weng, Tiril Udnes Weng og Ingvild Flugstad Østberg.
Tidspunkt: 07-03-2023 - Kl.14:24 - Kilde: NRK - Info


192. Røthe står over femmila i Holmenkollen - Weng tilbake
Det norske uttaket til femmilene i Holmenkollen lørdag og søndag ble presentert tirsdag. Den fremste profilen som mangler der er Sjur Røthe. Veteranen var i utgangspunktet tatt ut på det norske femmilslaget i VM, men ble syk på morgenen før rennet og sto derfor over. Nå skal han heller ikke gå femmila i Holmenkollen. Mennene går femmila på lørdag, mens kvinnene, for første gang, også skal gå femmil på søndag. Med på det norske laget er blant andre den ferske femmilsvinneren fra VM, Pål Golberg. Det er også Iver Tildheim Andersen (22), som i desember overrasket stort ved å vinne 10-kilometeren i fri teknikk under verdenscuphelgen på Lillehammer i desember. Det holdt imidlertid ikke til VM-billett. På kvinnesiden er Heidi Weng tilbake på start etter at hun reiste hjem fra VM i Planica før mesterskapets første øvelse. Hele uttaket: Menn: Harald Østberg Amundsen, Iver Tildheim Andersen, Thomas Bucher-Johannessen, Pål Golberg, Hans Christer Holund, Johannes Høsflot Klæbo, Simen Hegstad Krüger, Håvard Moseby, Martin Kirkeberg Mørk, Martin Løwstrøm Nyenget, Mattis Stenshagen og Didrik Tønseth. Kvinner: Margrethe Bergane, Kristin Austgulen Fosnæs, Ragnhild Gløersen Haga, Anne Kjersti Kalvå, Nora Sanness, Marte Skaanes, Astrid Øyre Slind, Silje Theodorsen, Maren Wangensteen, Heidi Weng, Tiril Udnes Weng og Ingvild Flugstad Østberg.
Tidspunkt: 07-03-2023 - Kl.14:24 - Kilde: NRK - Info


193. Rasende Taugbøl slo i stolpe - mister resten av sesongen
vard Solås Taugbøl ble så sint da han røk ut av VM-sprinten i Planica at han slo til en stolpe og pådro seg et brudd i hånden, skriver GD. Bruddet i knoken på lillefingeren gjør at Taugbøl ikke kan konkurrere mer denne sesongen, opplyser han til avisen. – Det er typisk at alt skal komme på én gang, men nå skal jeg ha gips en ukes tid. Når den tas av, venter tre til fem uker uten belastning. Sesongen er dermed over, slår Lillehammer-løperen fast. Taugbøl ble taklet av svenske Marcus Grate og falt fra avansementet i kvartfinalen på VM-sprinten. Da tok frustrasjonen overhånd. – Etter at jeg kom ned i kjelleren på stadionbygget, tok sinnet meg skikkelig. Jeg slo knyttneven i en stolpe. Egentlig er jeg en sindig kar, men da var jeg forbanna, forklarer Taugbøl. – Jeg er mer skuffet over sprinten enn det som skjedde med hånden. Jeg tror skuffelsen vil sitte i en god stund, og det blir tungt å se de siste verdenscuprennene på TV.
Tidspunkt: 02-03-2023 - Kl.10:44 - Kilde: NRK - Info


194. Ishockey: Storhamar tok andreplassen i Eliteserien
Sesongens siste runde i Eliteserien i ishockey ble spilt tirsdag. Stavanger Oilers sikret seg seriegullet i helga og avsluttet grunnserien med å vinne 6-0 borte mot Grüner. Kampen fikk en spesiell avslutning etter at problemer med isen gjorde at lagene bare lot tida gå ut mens de var på isen og spilte pucken frem og tilbake. Storhamar avsluttet også sesongen med en storseier. Hele 7-0 endte det mot Frisk Asker, noe som gjør at Hamar-laget ender som nummer to, fire poeng bak Oilers. Vålerenga ville med poengtap for Storhamar hatt muligheten til å gå forbi Storhamar, men måtte istedenfor fokusere på å ta seieren selv for å ta tredjeplassen. Med en 5-2-seier borte mot Manglerud Star klarte de nettopp det. I kampen mellom Sparta og Stjernen ble det høydramatisk. To minutter før slutt i tredje periode utlignet Sparta til 2-2 og sørget for at det ble spilleforlengelse. Med ett sekund igjen av den fem minutter lange spilleforlengelsen scoret Håvard Salsten for Sparta, som dermed ble nummer fire i serien og sikret seg hjemmebanefordel i sluttspillet. I tirsdagens siste kamp vant Ringerike 6-2 mot Lillehammer. De åtte lagene som går videre til sluttspillet: Stavanger Oilers, Storhamar, Vålerenga, Stjernen, Sparta, Frisk Asker, Lillehammer og Manglerud Star.
Tidspunkt: 28-02-2023 - Kl.20:14 - Kilde: NRK - Info


195. Sogndal solgte Hoven til Skeid
Spiss Kristoffer Hoven (26) har skrevet under en toårskontrakt med 1.-divisjonsklubben Skeid, som han ble utlånt til i fjor. Det opplyser Sogndal på sin nettside. – Etter ønske fra Kristoffer valgte Sogndal Fotball å la ham gå videre til Skeid. Dette er en fin mulighet for karrieren hans videre, sier Håvard Flo i Sogndal. Drammenseren har tidligere spilt for Mjøndalen, Strømsgodset, Hønefoss og Kristiansund. Han scoret 34 mål på 84 kamper for Sogndal, mens han scoret fire ganger på åtte kamper for Skeid i fjor. – Jeg er veldig fornøyd med at dette gikk i orden nå. Jeg hadde en veldig fin tid i Skeid i fjor, og jeg gleder meg til å treffe gjengen igjen, sier Hoven.
Tidspunkt: 22-02-2023 - Kl.15:04 - Kilde: NRK - Info


196. Disse herreløperne går VM-sprinten i Planica
Landslaget bekreftet uttaket til VM-sprinten i Planica på et pressemøte onsdag morgen. Det inneholdt ingen store overraskelser. Pål Golberg, Erik Valnes, Even Northug og Håvard Solås Taugbøl representer Norge på VMs åpningsdistanse. Det gjør de sammen med regjerende verdensmester på distansen, Johannes Høsflot Klæbo, som har friplass. – Årets VM-uttak i sprint har vært av den greie sorten uten altfor harde diskusjoner så langt, sa trener Arild Monsen. Sprinten går torsdag. (NTB)
Tidspunkt: 22-02-2023 - Kl.08:54 - Kilde: NRK - Info


197. Engebråten fikk VM-plass på 5000 meter - Lunde Pedersen vraket
Sverre Lunde Pedersen får ikke gå 5000-meteren i VM om halvannen uke. Det kommer frem av VM-uttaket som ble offentliggjort mandag. Sander Eitrem var allerede forhåndsuttatt på distansen før helgens verdenscupløp i polske Tomaszów Mazowiecki. Eitrem tok der sin første verdenscupseier etter å ha satt banerekord, mens Sigurd Henriksen kapret den andre VM-plassen etter å ha blitt nummer fire. Den tredje beste nordmannen ble Sverre Lunde Pedersen, men det er likevel Hallgeir Engebråten som har fått den siste plassen på distansen i VM. Underveis i lørdagens løp lå Engebråten foran Pedersen, men han falt med tre runder igjen og endte sist. Engebråten har slitt med astma-problemer denne sesongen, men har tidvis vist høyt et nivå og tok i fjor OL-bronse på distansen. – Vi ser det slik at han vil ha større potensial om to uker. Det kan være vi tar feil, men det er alltid slik når det gjelder den siste plassen, sier skøyteforbundets sportssjef Petter Andersen til VG. Lunde Pedersen er ifølge VG tatt ut til å gå lagtempoen i VM og skal være reserve på 5000 meter. VM går 2. til 5. mars. Uttaket ser slik ut: Kvinner: 500 m: Martine Ripsrud 1000 m: Martine Ripsrud 1500 m: Ragne Wiklund 3000 m: Ragne Wiklund og Sofie Karoline Haugen 5000 m: Ragne Wiklund og Sofie Karoline Haugen Fellesstart: Sofie Karoline Haugen Menn: 500 m: Håvard Lorentzen og Bjørn Magnussen 1000 m: Håvard Lorentzen 1500 m: Peder Kongshaug, Sander Eitrem og Allan Dahl Johansson 5000 m: Sander Eitrem, Sigurd Henriksen og Hallgeir Engebråten 10000 m: Sigurd Henriksen og Sander Eitrem Fellesstart: Kristian Ulekleiv.
Tidspunkt: 20-02-2023 - Kl.12:09 - Kilde: NRK - Info


198. Norsk 2.-plass på lagsprinten i Polen
Det norske sprintlaget gikk inn til en solid 2.-plass under verdenscupløpet i skøyter i polske Tomaszow Mazowiecki. Det norske laget besto av Bjørn Magnussen, Henrik Fagerli Rukke og Håvard Holmefjord Lorentzen. Den norske trioen klokket inn på tiden 1.20,89, 1,36 sekunder bak det canadiske laget, som gikk til topps. Nederland endte på 3.-plass med tiden 1.21,61. (NTB)
Tidspunkt: 17-02-2023 - Kl.18:46 - Kilde: NRK - Info


199. Klæbo best på sprinten - smilte lurt etter lagkameratens revansje
Johannes Høsflot Klæbo kom rett frå treningsleir i høgda og vann sprinten i Toblach overlegent. I målområdet smilte han lurt då han såg at lagkamerat Håvard Solås Taugbøl blei nummer to. – Smilet til Klæbo er kanskje like mykje på vegner av Taugbøl. Vi var usikker på om han kom til finalen, seier NRKs ekspert Torgeir Bjørn. Taugbøl fekk nemleg ein dramatisk inngang på finalen, etter å ha blitt påkøyrd i målområdet under semifinaleheatet. – Nei, og nei! Han ligg nede og har så vondt, skreik Bjørn då Taugbøl bremsa ned etter målstreken, og blei deretter takla i bakken av sveitsiske Valerio Grond som kom inn som tredjemann. Han vridde seg i smerter, og måtte bli undersøkt av medisinsk personell før han fekk klarsignal til å starte finalen. Etter finalen angra ikkje Taugbøl på at han stilte til start. – Eg har ei veldig svak skulder og det har skjedd fleire gonger tidlegare at den har sklidd ut av leddet. Det var det eg kjente no, at eg måtte bruke litt makt for å få den inn att, seier Taugbøl til NRK. Han er ikkje redd for at skulderproblemet vil gi vidare utfordringar framover mot VM. – No er den berre sår, men eg er ikkje noko bekymra. Det har skjedd mange gonger før, men ikkje etter eit semifinaleheat i ein verdscup, seier han.
Tidspunkt: 03-02-2023 - Kl.15:07 - Kilde: NRK - Info


200. Rørt Warholm med godkjent debut: – Kjente meg sterk
Karsten Warholm åpnet sesongen med 400 meter flatt på sitt eget stevne, Karsten Warholm Invitational i Ulsteinvik torsdag, og der lyktes han med å slette sin egen banerekord på distansen. Tiden lød 45,31. Det var et stykke unna hans egen europeiske rekord på distansen (45,05), men Warholm så seg fornøyd med løpet. –Det var en veldig godkjent debut. Jeg er alltid litt ekstra spent før det første løpet, men i dag følte jeg meg sterk og hadde selvtilliten. Det var mitt raskeste løp i denne hallen og en av de bedre tidene mine innendørs, sier Warholm til NRK. Han kjenner seg rørt og lettet over at han fikk til et godt løp foran hjemmefansen. 1000 mennesker hadde møtt opp. – Det er stort å ha alle folka som bor i bygda mi som kommer her og ser på, og koser seg. Det er stort for meg. Dette er hjemmet mitt, her er røttene mine, så det er gøy å vise seg fram her. Jeg hadde lyst å løpe bra, og nå kan jeg kose meg, sier han. Nummer to ble Håvard Bentdal Ingvaldsen med tiden 46,94, og nummer tre ble Andreas Grimerud med 46,99.
Tidspunkt: 02-02-2023 - Kl.19:28 - Kilde: NRK - Info


201. Langer ut mot Oslo-gryta
vardøværingen Arne Bredahl (67) har lite til overs for det han mener er ensidig fokus på Oslo-problemer i riksmediene - ei heller politikerne som skal jobbe for «hele landet».
Tidspunkt: 02-02-2023 - Kl.19:25 - Kilde: Dagbladet - Info


202. Wahlstedt blir værende i Odd
Odds keeper Leopold Wahlstedt (23) blir i Skiensklubben. Den svenske landslagskeeperen er fornøyd, men ser muligheter for klubbytte i neste overgangsvindu. Bodø/Glimt bød på målvakten før jul, men Odd takket i følge lokalavisa varden nei til tilbudet. – Jeg begynner å bli lei av dette. Det var viktig at jeg svarte ja til Bodø/Glimt raskest mulig, men så kom det jo ikke bud som Odd ville akseptere, sa Wahlstedt til varden. – Jeg har hele tiden sagt at Odd er et bra alternativ, og det kommer et vindu til sommeren som er enklere med tanke på en ny klubb, sier 23-åringen Odds sportssjef Morten Rønningen ser fram mot en ny sesong med Wahlstedt mellom stengene. – Denne saken ser jeg som avsluttet, sier Rønningen til varden. Wahlstedt har vært hos de sorte og hvite i to år og kontrakten hans varer ut 2023-sesongen. Han kom fra 2.-divisjonsklubben Arendal.
Tidspunkt: 01-02-2023 - Kl.13:23 - Kilde: NRK - Info


203. Nytt norsk gull i U23-VM – Vika parkerte konkurrentene
Langrennsløper Jonas Vika (21) var sterkest på 20 kilometer fellesstart i Canada da han sikret gull i U23-VM. I tillegg sikret Edvard Sandvik sølvet, og dermed ble det norsk storeslem. Bronsen gikk til franske Julien Arnaud. – Det var ordentlig drag i siste sprintbakken. De andre ble ordentlig parkert, kommenterte NRKs Torgeir Bjørn etter Vikas gulløp var et faktum. Gullet ble avgjort etter et imponerende rykk fra Vika på tampen av løpet i siste bakke. Det var et stort felt som gikk sammen hele veien, og dermed var det mange utøvere og nasjoner som kjempet om seieren. Det var totalt elleve herrer som kjempet om seieren, og tre av dem var norske. Det har ikke vært mangel på norsk jubel i Whistler de to siste dagene. Mandag ble det gull på både kvinne- og herresiden på samme distanse i junior-VM. Tidligere tirsdag sikret Kristin Austgulen Fosnæs gull på kvinnesiden i U23-VM.
Tidspunkt: 31-01-2023 - Kl.21:29 - Kilde: NRK - Info


204. Cancelo klar for Bayern München
João Cancelo (28) går frå Manchester City til Bayern München på lån. Overgangen kunne den tyske storklubben bekrefte tysdag. Backen har fått lite speletid denne sesongen og har ikkje fått tillit hjå Pep Guardiola. Ifølgje Sky Sports skal det vere ein opsjon i avtalen som gjer at Bayern kan sikre seg Cancelo permanent for 61,5 millionar pund, noko som svarar til rundt 754 millionar norske kroner. Bayern Münchens førsteval på høgrebacken Noussair Mazraoui er ute med skade og andrevalet Benjamin Pavard er mogleg på veit ut ettersom han er ønskja av Barcelona.
Tidspunkt: 31-01-2023 - Kl.12:09 - Kilde: NRK - Info


205. Stortalent VM-vraket etter seier i verdenscupen
Norges Skiforbund har tatt ut 25 langrennsløpere til VM i Planica. Tolv kvinner og 13 menn reiser til Slovenia til et VM som arrangeres fra 22. februar til 5. mars. Iver Tildheim Andersen er blant dem som ikke får være med. Stortalentet vant 10-kilometeren i verdenscupen på Lillehammer i desember. – I hovedsak er det ikke han som er veid for lett, det er heller de andre som har fryktelig gode merittlister. Vi har landet på å gå for et lag vi mener er mest kvalifisert for 15 kilometeren, også nådde ikke han helt opp der, det er årssaken, sier langrennssjef Espen Bjervig til NRK. Tildheim Andersen har foreløpig ikke svart NRK tirsdag. Her er hele troppen: Kvinner: Helene Marie Fossesholm (Eiker SK), Ragnhild Haga (Åsen IL), Anne Kjersti Kalvå (Lundamo IL), Kristine Stavås Skistad (Konnerud IL), Astrid Øyre Slind (Oppdal IL), Ane Appelkvist Stenseth (Grong IL), Anna Svendsen (Trømso SK), Silje Theodorsen (Team Elon Nord-Norge), Heidi Weng (IL BUL), Tiril Udnes Weng (Nes Ski), Lotta Udnes Weng (Nes Ski) og Ingvild Flugstad Østberg (Gjøvik SK). Menn: Harald Østberg Amundsen (Asker SK), Pål Golberg (Gol IL), Hans Christer Holund (Lyn Ski), Emil Iversen (IL varden Meråker), Johannes Høsflot Klæbo (Byåsen IL), Simen Hegstad Krüger (Lyn Ski), Even Northug (Strindheim IL), Martin Løwstrøm Nyenget (Lillehammer SK), Sjur Røthe (Voss IL), Håvard Solås Taugbøl (Lillehammer SK), Didrik Tønseth (Byåsen IL), Erik Valnes (Bardufoss og Omegn IF) og Sivert Wiig (Team ELON Vest). – At Norge kommer til å reise hjem med 17-18 medaljer skal du ikke se bort ifra, spesielt når russerne ikke er med, sier NRKs langrennsekspert Therese Johaug. Siste test før VM er verdenscupen i italienske Toblach kommende helg.
Tidspunkt: 31-01-2023 - Kl.09:07 - Kilde: NRK - Info


206. Nytt gull til Kjelsås: – Utrolig dobbel
Det har vireklig vært en god dag for Kjelsås i løypene på Gjøvik. Herrene fulgte opp kvinnenes triumf tidligere i dag, og tok NM-gull på stafetten. – Det er en utrolig dobbel de varter opp med, sier Torgeir Bjørn. Oslo-laget var aldri truet, og hadde god kontroll ned til Byåsen som lenge hadde andreplassen. Håvard Moseby var mannen som hadde æren av å gå ankeretappen og sikre gullet for Kjelsås. – Det er tidenes mulighet til å gå Kjelsås til et NM-gull i stafett for herrer, sa Jann Post ved siste veksling. Det var en større gruppe som kjempet om andre- og bronseplassen. Byåsen, Mjøsski, Heming og Asker var blant lagene. Heming var sterkest i spurten og tok sølvet, mens Mjøsski ble nummer tre.
Tidspunkt: 22-01-2023 - Kl.13:53 - Kilde: NRK - Info


207. Norsk fiasko på lagsprinten: – Vet ikke hva som skjedde
vard Solås Taugbøl og Sindre Bjørnestad Skar falt begge under en veksling og var sjanseløse på en topplassering på lagsprinten i italienske Livigno søndag. Det norske laget var sjanseløse da de begge falt på tredje veksling. Taugbøl hadde gått Norge opp i tet før han plutselig gikk i bakken rett før veksling. Også Skar falt i sekvensen, og det norske laget fikk ikke gjennomført vekslingen før lenge etter at de andre lagene hadde gått fra. – Jeg så meg bak et par sekunder før jeg trodde Håvard skulle gi meg klappet, og så fikk jeg aldri noe klapp. Plutselig så jeg at han lå der, og så lå plutselig jeg der, og så vet jeg ikke hva som skjedde, sier Skar til TV 3 etter rennet. Duoen, som gikk for Norges 2.-lag, greide ikke hente det inn og endte sist som nummer 15. Frankrike vant foran Italia og Sveits. Skar bekrefter at han brakk staven. – Ja, og så lander jeg på halebeinet, og med én gang kjente jeg «herregud, det her var vondt». Og så slår adrenalinet inn, og så glemmer du det, men jeg kjenner nå at jeg har skikkelig vondt i halebeinet. Det ser kanskje litt dumt ut å få vondt når du faller når du står i ro, men det var hardt. Dermed ble det en bekmørk norsk dag i Livigno. – Jeg tenkte det var den dagen. Vi må nok bare glemme det fortest mulig. Det kan være noe som skjer, sier landslagets sprinttrener Arild Monsen til TV 3. Norges 1.-lag ved Erik Valnes og Even Northug sviktet og kvalifiserte seg ikke til finalen. Northug sa etterpå at han ikke følte seg i toppslag. Han tapte mye til feltet i kvalifiseringen og duoen endte på 16.-plass, noe som akkurat ikke holdt til finaleplass. Taugbøl har denne helgen gått sine første verdenscupkonkurranser siden han pådro seg en mild lårskade på Beitostølen før jul. – Jeg aner ikke hva som skjedde. Jeg følte jeg kom inn og hadde Sindre rett foran meg, og plutselig ligger jeg og slår kollbøtte der, sier Taugbøl til TV 3. (NTB/NRK)
Tidspunkt: 22-01-2023 - Kl.13:10 - Kilde: NRK - Info


208. Valnes og Northug tabbet seg ut i lagsprint: – Ræva
Norges 1.-lag ved Erik Valnes og Even Northug sviktet og greide ikke å ta seg til finale i lagsprinten i verdenscupen i Livigno. Det norske laget ble nummer 16 i kvalifiseringen og var dermed én plass bak den siste kvalifiseringsplassen. – Det er ræva. Det er ikke bra, sa Valnes til Viaplay. Han fikk vite først underveis i intervjuet at de ikke gikk videre. Det norske laget viste tydelig at de ønsket å spare krefter i prologen. Northug gikk først ut og tapte masse tid til feltet. Det gjorde at Valnes måtte levere et kjempeløp for å redde laget. Det greide han ikke. Duoen fikk kritikk av tidligere landslagsløper Niklas Dyrhaug. – Det er altfor dårlig, sa han på Viaplays sending. Landslagssjef Arild Monsen sier Northug haddde en svak dag, og hevder de ikke forsøkte å gå rolig av taktiske grunner. – Jeg er overrasket. Jeg trodde ikke vi skulle komme i den situasjonen. Even hadde en særdeles svart dag. Det er bare å beklage, han er lei seg for det, sier Monsen til Viaplay. – Han sier han var stiv og sliten da han kom inn. Det var en liten strek i regninga. Det var litt svakt, fortsetter han. Håvard Solås Taugbøl og Sindre Bjørnestad Skar er klar for finale senere søndag. (NTB/NRK)
Tidspunkt: 22-01-2023 - Kl.11:51 - Kilde: NRK - Info


209. Klæbo dropper lagsprinten i Livigno
Langrennsstjernen Johannes Høsflot Klæbo går ikke søndagens lagsprint i verdenscupen i italienske Livigno, skriver Adresseavisen. Sprinttrener Arild Monsen bekrefter til Adressa at de to herrelagene blir som følger: Even Northug og Erik Valnes, Håvard Solås Taugbøl og Sindre Bjørnestad Skar. Klæbo fortsatte sin dominans i verdenscupen tidligere lørdag og vant sprinten foran Richard Jouve og Janik Riebli. Det er lagsprint i fri teknikk på programmet søndag. Finalene går fra klokken 13.15. (NTB)
Tidspunkt: 21-01-2023 - Kl.16:00 - Kilde: NRK - Info


210. Fikk lukrativ kontrakt i Midtøsten – ville aldri spilt for Qatar
Qatar har over flere år hentet inn utenlandske spillere for å heve eget landslag. I 2011 fikk også Håvard Tvedten en pen sum for å spille i Midtøsten, men er klar på at han aldri ville byttet landslag til den kontroversielle gulfstaten.
Tidspunkt: 21-01-2023 - Kl.15:23 - Kilde: NRK - Info


211. Klæbo best i prologen
Johannes Høsflot Klæbo var som ventet rask og vant prologen i verdenscupsprinten i italienske Livigno lørdag, melder NTB. Han var sju tideler foran franske Lucas Chanavat. Håvard Solås Taugbøl, Erik Valnes, Even Northug, Gjøran Tefre og Pål Golberg tok seg også videre. Valnes endte på 29.-plass. De 30 beste kvalifiserte seg til utslagsrundene. Sindre Bjørnestad Skar greide ikke å ta seg videre til utslagsrundene. Han var litt over åtte sekunder bak Klæbo. Fem av seks norske kvinner er videre til utslagsrundene i verdenscupsprinten i italienske Livigno lørdag. Ane Appelkvist Stenseth falt og røk ut. Flere av de norske leverte en god prolog. Julie Myhre og Hanne Wilberg Rofstad tok seg videre henholdsvis 6,07 og 6,35 sekunder bak vinner Jonna Sundling. I tillegg tok Hedda Østberg Amundsen, Maria Hartz Melling og Elena Rise Johnsen seg videre.
Tidspunkt: 21-01-2023 - Kl.10:53 - Kilde: NRK - Info


212. Sprengkulde på Gjøvik – NM-konkurranse utsatt
Rennjuryen har besluttet å utsette starten på 15 kilometer fellesstart for kvinner til klokken 12.00 lørdag. NM-konkurransen skulle egentlig ha startet klokken 10.30, men per nå er for kaldt til å gjennomføre skirenn på Gjøvik. NRKs reportere på stedet melder om at det er minus 24 på langrennsstadion. Grensen for å gå renn er minus 18 grader. – Det er friskt. Jeg vil si det. Jeg har akkurat vært rundt 5 kilometer-traseen. Det er kaldt i utgangspunktet, men så kommer du ned i bunnen av utforkjøringene og da smeller det i ansiktet. Det gjør vondt. Akkurat nå er det veldig kaldt i deler av løypa, sier NRK-ekspert Fredrik Aukland. Nyheten kommer kort tid etter at det ble kjent at Emil Iversen har bestemt seg for å stå over søndagens stafett som følge kulda. Det opplyser stafettsjef for varden Meråker, Ole Morten Iversen, til Adresseavisen lørdag.
Tidspunkt: 21-01-2023 - Kl.08:37 - Kilde: NRK - Info


213. Kjøpefesten fortsetter – Pemi Faris og Adam Sørensen klare for Bodø/Glimt
Bodø/Glimt fortsetter å forsterke spillerstallen. Torsdag ble Pemi Faris (22) og Adam Sørensen (22) presentert som nyervervelser. Faris og Sørensen blir spiller nummer fire og fem som kommer inn portene på Aspmyra i overgangsvinduet i januar. Fredrik Bjørkan, Odin Bjørtuft, Omar Elabdellaoui har fra før signert sine kontrakter med fjorårets sølvlag i Eliteserien. Adam Sørensen er forsvarsspiller og kommer fra danske Lyngby. Ifølge danske medier betaler Glimt rundt ti millioner kroner for venstrebacken. Sørensen skal dermed utfordre Fredrik Bjørkan om en plass på laget. Glimt skal lenge ha hatt stortalentet på radaren. I fjor fikk klubben angivelig avslag på sine framstøt. Spissen Pemi Faris hentes på sin side til Bodø fra Kristiansund. Han scoret fem mål for klubben forrige sesong. Ifølge Tidens Krav ligger overgangssummen på mellom tre og fire millioner kroner. Sportslig administrativ leder i Bodø/Glimt, Håvard Sakariassen, forsvarer pengebruken til klubben. – Vi reinvesterer jo penger vi har tjent inn i laget. Vi gjør vurderinger som tilsier at dette er fornuftig å gjøre, sier han til avisa. Faris har selv bekreftet at han er enig med Glimt om en kontrakt. – Det er alltid et trist øyeblikk å si farvel, men jeg ser fram til et nytt eventyr i Bodø, sa han tidligere denne uken. (©NTB)
Tidspunkt: 12-01-2023 - Kl.14:33 - Kilde: NRK - Info


214. Medier: Millionbud på Odd-keeper
Lokalavisene TA og varden har meldt at Odd har mottatt et bud fra Bodø/Glimt på stjerne-keeper Leopold Wahlstedt. – Det kom et bud på Leo sent i går ettermiddag. Det kan jeg bekrefte, sier Odds sportssjef Morten Rønningen til TA. Ifølge nettavisen er budet på under 10 millioner kroner, og Odd vil trolig avslå budet. Flere klubber har vist interesse for den svenske målvakten, blant annet det spanske laget Villarreal.
Tidspunkt: 21-12-2022 - Kl.16:11 - Kilde: NRK - Info


215. Tour de Ski går uten Østberg og Fossesholm
Skiforbundet har bekreftet troppene som er tatt ut til Tour de Ski. TV 2 meldte tirsdag at Ingvild Flugstad Østberg ikke var med i troppen, og det bekreftes av forbundet. I tillegg vil ikke profiler som Erik Valnes, Even Northug og Helene Marie Fossesholm delta i touren. Kvinner: Margrethe Bergane (Konnerud), Anne Kjersti Kalvå (Lundamo), Julie Myhre (Byåsen), Mathilde Myhrvold (Vind), Astrid Øyre Slind (Oppdal), Silje Theodorsen (Kvaløysletta), Heidi Weng (BUL), Lotta Udnes Weng (Nes), Tiril Udnes Weng (Nes). Menn: Pål Golberg (Gol), Hans Christer Holund (Lyn), Emil Iversen (varden Meråker), Johannes Høsflot Klæbo (Byåsen), Simen Hegstad Krüger (Lyn), Håvard Moseby (Kjelsås), Martin Løwstrøm Nyenget (Lillehammer), Sjur Røthe (Voss), Sindre Bjørnestad Skar (Bærums Verk og Hauger), Didrik Tønseth (Byåsen).
Tidspunkt: 20-12-2022 - Kl.16:03 - Kilde: NRK - Info


216. Byttet ut i tårer da Kroatia vant bronsefinalen
Bronsefinalen i fotball-VM endte med 2-1-seier til Kroatia over Marokko. Kroatene følger dermed opp VM-sølvet fra 2018 med VM-bronse i 2022. En uhyre sterk prestasjon av den lille fotballnasjonen med bare rundt fire millioner innbyggere. For Marokko, som hadde åttedelsfinale fra 1986 som beste VM-resultat fra før, endte VM med en sterk fjerdeplass. Kampen ble også et verdig VM-punktum for superstjernen Luka Modric (37), som etter alt å dømme har spilt karrierens siste VM-kamp. Han rundet av med en fortjent VM-medalje etter å ha levert en rekke gode kamper i Qatar. Mindre lystig ble det for Kroatias Andrej Kramari?, som måtte forlate banen med skade i andre omgang. Da hadde han rukket å levere målgivende pasning på 2-1-scoringen i første omgang, men følelsene tok overhånd da han hinket av banen med skade. Kramari?, med tårer i øynene, holdt seg til ansiktet og var åpenbart langt nede. Det er foreløpig uvisst hvor alvorlig skaden er. Josko Gvardiol og Mislav Orsic scoret for Kroatia, Achraf Dari for Marokko. VM avsluttes søndag. Da spiller Argentina mot Frankrike i den NRK-sendte VM-finalen klokken 16.00.
Tidspunkt: 17-12-2022 - Kl.18:36 - Kilde: NRK - Info


217. Strekkskadet Taugbøl må stå over verdenscuphelg
vard Solås Taugbøl reiser ikke til verdenscupen i Davos. – Håvard er siden Beitostølen fulgt opp med medisinske undersøkelser, og disse bekrefter dessverre en mild strekkskade i lår. Han får tett oppfølging av langrenns helseteam og Olympiatoppen fremover, men det er per idag vanskelig å si når han er tilbake i konkurranse, sier landslagslege i Skiforbundet, Ove Ferangen, i en pressemelding. WC Davos kommer derfor for tidlig for Håvard og han erstattes der av Gjøran Tefre, Førde IL, Team ELON Vest.
Tidspunkt: 12-12-2022 - Kl.19:08 - Kilde: NRK - Info


218. Golberg falt i finalen – norsk fiasko på Beitostølen
Pål Golberg var favoritt, men falt og endte på en 6. plass. Franske Richard Jouve stakk av med seieren, mens den italienske sensasjonen Simone Mocellioni ble nummer to og var i tårer etter pallplassen. Golberg var eneste norske bidrag i finalen. Even Northug, som var blant forhåndsfavorittene, røk ut i semifinalen. – Jeg hadde det ikke i meg i dag. Alle muligheter på slutten til å ta meg til en finale, så stivnet jeg opp på siste bakken, sier Even Northug til NRK. Håvard Solås Taugbøl ble skadet i kvartfinalen og holdt seg til låret ved flere anledninger. – Dette er krise for det norske landslaget, sa NRK-kommentator Jann Post. – Jeg kjente det nappet til, så måtte jeg kjenne til hva det var. Det var null kraft i det, sier Taugbøl til NRK. – Hvor alvorlig er det? – Jeg aner ikke. Jeg har vært skiløper hele livet, og strekkskader i lysken har jeg ikke hatt mye av. Jeg kjenner at det har skjedd et eller annet. Det er å bevege seg som er vondest.
Tidspunkt: 09-12-2022 - Kl.14:23 - Kilde: NRK - Info


219. Åtte nordmenn til kvartfinale på Beitostølen
Pål Golberg, Håvard Solås Taugbøl, Even Northug, Lars Agnar Hjelmeset, Erik Valnes, Harald Arnesen, Amund Hoel og Simen Bratberg Ramstad er alle klare for kvartfinale i sprint etter prologen på Beitostølen. Pål Golberg ble beste nordmann på en 6. plass. – Det ble ikke noen teppelegging av pallen fra Norge her, sa NRK-ekspert Torgeir Bjørn. Hele fire nordmenn i Sivert Wiig, Sindre Bjørnestad Skar, Pål Trøen Aune og Matz William Jenssen røk ut i prologen. – Jeg lurer på om de norske ikke hadde de beste skiene i dag, sier NRK-ekspert Therese Johaug.
Tidspunkt: 09-12-2022 - Kl.10:34 - Kilde: NRK - Info


220. Klæbo suveren klart best - tolv nordmenn videre
Johannes Høsflot Klæbo var helt overlegen under lørdagens sprintprolog, halvsekundet foran franske Lucas Chanavat. Håvard Solås Taugbøl fulgte på plassen bak. Tolv nordmenn er klare for kvartfinalene senere i dag. Blant dem er Simen Myhre, som hadde endte som nummer seks i prologen. – Det føltes veldig bra. Målet er semifinale, sier Myhre på NRKs radiosending.
Tidspunkt: 03-12-2022 - Kl.11:09 - Kilde: NRK - Info


221. Klæbo med kjempestart i kvalifiseringen
Johannes Høsflot Klæbo var best i kvalifiseringen med tiden 2:25.72. Han har lenge slitt med en hamstringsskade, men formen og kroppen ser svært bra ut. Det var en voldsom norsk dominans i kvalifiseringen. Klæbo var 1,21 sekunder raskere enn Pål Golberg, som ble nummer to, mens Sivert Wiig endte på tredje plass. Erik Valnes gikk inn til en fjerdeplass, og beviste at formen er svært skarp. Even Northug leverte en god prolog, og gikk inn til en sjuendeplass. Håvard Solås Taugbøl gikk inn til en tiendeplass, og sørget for seks nordmenn blant topp ti. Lars Agnar Hjelmeset var eneste norske som ikke gikk videre til finalene. Svenske Calle Halfvarsson sikret seg akkurat en plass videre. Han gikk inn til en 28. plass, 5,89 sekunder bak Klæbo.
Tidspunkt: 25-11-2022 - Kl.09:55 - Kilde: NRK - Info


222. Østberg klar for verdenscupcomeback
Skiforbundet langrenn har tatt ut 24 løpere, 12 kvinner og 12 menn, til verdenscupåpningen i Ruka 25–27 november. Ingrid Flugstad Østberg er blant løperne som får delta. I Ruka skal både kvinner og menn gå klassisk sprint fredag, 10 km klassisk lørdag og 20 km jaktstart fri teknikk søndag. Flugstad Østberg har tre ganger siden høsten 2019 fått startnekt på grunn av helsesituasjonen. I helgens sesongåpning på Beitostølen stilte hun til start etter å ha fått godkjent helseattest og imponerte med en tredjeplass på lørdagens 10 kilometer klassisk. Gjøvik-løperen har de to siste sesongene kun deltatt i tre verdenscuprenn. Med til Ruka er også helgens vinnere fra Beitostølen, Even Northug (sprint), Kristine Stavås Skistad (sprint), Anne Kjersti Kalvå (distanse) og Johannes Høsflot Klæbo (sprint og distanse). Disse er også tatt ut til verdenscupåpningen: Mathilde Skjærdalen Myhrvold, Marte Skaanes (friplass for vinner COC), Ane Appelkvist Stenseth, Anna Svendsen, Lotta Udnes Weng, Tiril Udnes Weng, Helene Marie Fossesholm, Silje Theodorsen og Heidi Weng. Pål Golberg, Lars Agnar Hjelmeset, Sindre Bjørnestad Skar, Mattis Stenshagen, Håvard Solås Taugbøl og Erik Valnes, Hans Christer Holund, Emil Iversen og Simen Hegstad Krüger.
Tidspunkt: 21-11-2022 - Kl.12:15 - Kilde: NRK - Info


223. Henriksen med juniorverdensrekord på 5000 meter
Sigurd Henriksen satte juniorverdensrekord på 5000 meter innendør i Heerenveen lørdag. Den nye rekordtiden er 6.17,67. Henriksen slo Håvard Bøkkos rekord på 6.18,93. Den ble satt i Calgary i november 2005. I januar satte 18-åringen verdensrekord på 5000 meter utendørs i junior-VM på skøyter med tiden 6.33,16.
Tidspunkt: 19-11-2022 - Kl.15:26 - Kilde: NRK - Info


224. Sigurd Henriksen satte juniorverdensrekord på 5000 meter
Sigurd Henriksen satte juniorverdensrekord på 5000 meter innendør i Heerenveen lørdag. Den nye rekordtiden er 6.17,67. Henriksen slo Håvard Bøkkos rekord på 6.18,93. Den ble satt i Calgary i november 2005. I januar satte 18-åringen verdensrekord på 5000 meter utendørs i junior-VM på skøyter med tiden 6.33,16.
Tidspunkt: 19-11-2022 - Kl.15:26 - Kilde: NRK - Info


225. Lorentzen tredje sist i A-gruppa
vard Holmefjord Lorentzen gikk inn til sesongbeste på 500 meter i Heerenveen, men det var ikke nok til å hevde seg i toppen i A-gruppa på distansen. Med tiden 35,18 ble han nummer 18 av 20, og endte 84 hundredeler bak distansevinner Laurent Dubreuil (34,34).
Tidspunkt: 19-11-2022 - Kl.14:48 - Kilde: NRK - Info


226. Svak norsk skøytedag i Heerenveen
Det ble ingen god dag for de norske skøyteløperne på herrenes 1000 meter i Heerenveen. Håvard Holmefjord Lorentzen endte på 12.-plass i verdenscupløpet. Lorentzen klokket inn på 1.08,73. Det var 0,87 sekunder bak den kinesiske vinneren Zhongyan Ning. Nederlandske Joep Wennemars og estiske Marten Liiv tok de to andre pallplassene. Henrik Fagerli Rukke gikk inn til tiden 1.09,36. Det holdt bare til 17.-plass for Hol-løperen. I B-gruppen ble Odin By Farstad beste nordmann på 12.-plass med tiden 1.09,87. Pål Myhren Kristensen klokket inn på 1.10,80 og endte på 20.-plass. Det var ingen norske kvinner med i A-gruppen, mens i B-gruppen ble Martine Ripsrud beste norske på 8.-plass. Julie Nistad Samsonsen endte som nummer 17. (©NTB)
Tidspunkt: 18-11-2022 - Kl.18:57 - Kilde: NRK - Info


227. Stolz falt i Heerenveen - Lorentzen utenfor topp ti
Det amerikanske stjerneskuddet Jordan Stolz vant 1000-meteren i Stavanger forrige uke og var også den store favoritten til å vinne 1000-meteren i Heerenveen fredag kveld. Etter en rask start på de første 200 meterne, gikk det galt for Stolz i den påfølgenden svingen. Fra indre bane falt han og skled rett ut i putene, som også gjorde at løpet til makker Laurent Dubreuil ble noe påvirket. Dermed var det istedenfor kinesiske Zhongyan Ning som vant, med tiden 1.07,86. Håvard Holmefjord Lorentzen ble best av de norske på en 12. plass, med tiden 1.08,74. Henrik Fagerli Rukke ble nummer 17 med tiden 1.09,36. Kvinnenes 1000 meter ble vunnet av det nederlandske hjemmehåpet Jutta Leerdam (1.13,77). Ingen norske løpere gikk i A-gruppa til kvinnene på distansen.
Tidspunkt: 18-11-2022 - Kl.18:14 - Kilde: NRK - Info


228. Åpner for en tredje kjønnskategori i NIFs database
Et av temaene under åpen time i idrettstyret fredag, var transpersoner i idretten. Saken har vært oppe til diskusjon over lengre tid, og nå lå visepresident Vibecke Sørensen frem vedtakene som er satt. Mellom annet støtter NIF Den internasjonale olympiske komités rammeverk som utgangspunkt for vurderinger på området, men har bedt om at saken blir tatt opp igjen innen to år. Det vil si at de fortsatt vil sette rammer for transpersoners deltakelse i kvinnekonkurranser. – Det vil være behov for en ny gjennomgang av de rammene vi har, sier Sørensen. Et konkret spørsmål har blitt vurdert, og det er hvordan ikke-binære skal registreres i medlemsdatabasen hos NIF. Nå ønsker de at generalsekretær Nils Einar Aas, skal se på muligheten for å innføre en tredje kjønnskategori i forbundets database. – Det er ikke idrettens rolle å tvinge dem til å definere seg som ett kjønn, sier Sørensen. Det handler om registrering i NIFs database, og har ingenting med konkurransen å gjøre. – Det får ingen konsekvenser for idrettskonkurranser, men kan åpne for større fleksibilitet seinere, sa Håvard B. Øvregård, seniorrådgiver for verdiarbeid i forbundet.
Tidspunkt: 18-11-2022 - Kl.08:39 - Kilde: NRK - Info


229. Stolz klart best på 1000 meter
Amerikanske Jordan Stolz vann 1000-meteren i verdscupåen på skøyter i Stavanger. Med 1.08,73 var han nesten halvsekundet framfor Laurent Dubreuil. 19 år gamle Stolz er stortalentet som blir samanlikna med legenden Eric Heiden, som tok fem av fem mogelege gull i OL i 1980, og som var uslåeleg i fleire sesongar. I Stavanger vann Stoltz også 1500-meteren fredag, og B-gruppa på 500 meter laurdag. På søndagens 1000-meter blei Håvard Holmefjord Lorentzen nummer 14 og Henrik Fagerli Rukke 17.
Tidspunkt: 13-11-2022 - Kl.14:34 - Kilde: NRK - Info


230. Lorentzen langt bak på 500-meteren
vard Holmefjord Lorentzen klarte ikke å matche de raskeste skøyteløperne under herrenes 500 meter i verdenscupen i Stavanger. Nordmannen endte på 12.-plass. Lorentzen gikk i det sjuende paret sammen med polske Damian Zurek. Nordmannen klokket inn på tiden 35,50. Det hold bare til en skuffende 12.-plass. 30-åringen har en personlig rekord på 34,28. Japanske Yuma Murakami tok seieren med tiden 34,70. Canadiske Laurent Dubreuil fulgte på 2.-plass med 34,75. Sør Koreanske Kim Jun-ho tok 3.-plassen. Henrik Fagerli Rukke, Pål Myhren Kristensen, Odin By Farstad og Erik Resell gikk alle tidligere lørdag i B-gruppa. Rukke ble beste nordmann på 9.-plass med tiden 35,575. Kristensen fulgte på 10.-plass, bare ett hundredel bak. (NTB)
Tidspunkt: 12-11-2022 - Kl.14:08 - Kilde: NRK - Info


231. Northug-seier i Finland
Even Northug (27) dokumenterte knallform og vant fredagens sprintrenn i den finske langrennsåpningen. I kvinneklassen var Anna Svendsen best. Lillebror Northug var best gjennom hele dagen. Han var 2,41 sekunder kjappere enn annenmann i prologen, og 27-åringen vant heatet sitt i både kvart- og semifinalen. I finalen seiret han foran landslagskollega Sindre Bjørnestad Skar. Håvard Solås Taugbøl og Pål Golberg ble nummer fire og fem. Even Northug er ny på sprintlandslaget foran denne sesongen. Han var en av flere svært gode nordmenn som stilte i finske Muonio. I kvinneklassen ble det seier til Norges Anna Svendsen. Tromsø-løperen var den eneste fra landslaget som stilte på startstreken. Etter 12.-plass i prologen, viste hun seg bedre i heatene og kom seg til finalen. Der ble det en knapp spurtseier over Finlands Jasmi Joensuu, som bare var 0,02 hundredeler bak Svendsen. 3.-plassen gikk til Tysklands Pia Fink. (NTB)
Tidspunkt: 11-11-2022 - Kl.11:56 - Kilde: NRK - Info


232. Gullvinner må opereres
Skøytesprinteren Bjørn Magnussen (24) må stå over de første verdenscuprundene. Årsaken er at han må opereres i kneet. Det opplyser Magnussens far til NRK. Magnussen har i lengre tid slitt med en kneskade, og har ikke deltatt i noen konkurranser denne sesongen. Derfor var han heller ikke tatt ut på det norske laget til verdenscupåpningen i Stavanger denne helgen. Magnusssen blir heller ikke klar til verdenscuprunden i Heerenveen 18.-20. november. Målet til Magnussen nå er å bli klar til verdenscupen i Calgary i desember, hvor det gås to verdenscuprunder (9.-11. desember og 16.-18. desember). Magnussen tok gull i lagsprint sammen med Henrik Fagerli Rukke og Håvard Holmefjord Lorentzen under enkeltdistanse-VM på Hamar tidligere i år.
Tidspunkt: 10-11-2022 - Kl.16:52 - Kilde: NRK - Info


233. Frankrikes VM-tropp klar
Tittelforsvarer Frankrikes tropp til fotball-VM i Qatar ble offentliggjort onsdag. Gullball-vinner Karim Benzema og Kylian Mbappé fronter mannskapet. Dette er hele troppen, målvakter: Alphonse Areola (West Ham), Hugo Lloris (Tottenham), Steve Mandanda (Rennes). Backer: Lucas Hernández (Bayern München), Théo Hernandez (Milan), Presnel Kimpembe (PSG), Ibrahima Konaté (Liverpool, Jules Koundé (FC Barcelona), Benjamin Pavard (Bayern München), William Saliba (Arsenal), Dayot Upamecano (Bayern München), Raphaël Varane (Manchester United). Midtbanespillere: Eduardo Camavinga (Real Madrid), Youssouf Fofana (Monaco), Mattéo Guendouzi (Marseille), Adrien Rabiot (Juventus), Aurélien Tchouaméni (Real Madrid), Jordan Veretout (Marseille). Spisser: Karim Benzema (Real Madrid), Kingsley Coman (Bayern München), Ousmane Dembélé (Barcelona), Olivier Giroud (Milan), Antoine Griezmann (Atlético Madrid), Kylian Mbappé (PSG), Christopher Nkunku (RB Leipzig).
Tidspunkt: 09-11-2022 - Kl.19:51 - Kilde: NRK - Info


234. Nielsen scoret i Hannover-seier
vard Nielsen gjorde sitt sjuende mål for sesongen i 2-0-kampen hjemme mot Fortuna Düsseldorf i 2. Bundesliga tirsdag kveld. Nielsen sendte vertene i ledelsen i det 34. minutt etter å ha blitt spilt opp av Jannik Dehm. Ni minutter senere doblet Cedric Teuchert forspranget. Sju mål på 16 kamper er Nielsens høststatistikk på nest øverste nivå i tysk fotball. Det gjør ham til den fjerde mestscorende spilleren i ligaen etter Steven Skrzybski (Holstein Kiel), Robert Glatzel (Hamburg) og Terrence Boyd (Kaiserslautern). Hannover ligger på 4.-plass med 27 poeng. Darmstadt på tabelltopp har fem poeng mer og én kamp mindre spilt. Nielsen gjorde i sommer overgang til Hannover fra Greuther Fürth, som han hadde vært i siden 2019. Spissen står med to mål på 14 kamper for det norske landslaget. (©NTB)
Tidspunkt: 08-11-2022 - Kl.20:35 - Kilde: NRK - Info


235. Dårlig start for norske «Rain»
Regjerende mester, Faze Clan, tapte sin første kamp mot Cloud9 i Counter-Strike-turneringen IEM Rio Major 2022. Håvard «Rain» Nygaard var sentral da laget hans ledet 11-4 til sidebytte etter dominerende prestasjoner. Det så ut at det skulle bli en enkel start for Nygaard sitt lag, men Cloud9 lot seg ikke affisere av den sterke starten til de regjerende mesterne. De slo hardt tilbake og klarte å stenge ned nordmannen sitt stjerne-lag. Cloud9 vant til slutt 16-14 og dermed er det viktig at Nygaard og Faze slår tilbake i neste kamp for å ikke havne i faresonen for å ryke ut av turneringen.
Tidspunkt: 05-11-2022 - Kl.18:44 - Kilde: NRK - Info


236. Speler 14 timar om dagen – Familien min har ikkje alltid vore overtalt
E-sportsutøvar Håvard «Rain» Nygaard (28) jobbar intenst for å forsvare tittelen i den gjævaste turneringa i dataspelet Counter-Strike. Men vegen dit har vore kronglete.
Tidspunkt: 02-11-2022 - Kl.21:06 - Kilde: NRK - Info


237. Bayern med full pott i mesterligaen – slo Inter 2-0
Bayern München gikk gjennom mesterligaens gruppespill uten poengtap og med 18-2 i målscore på de seks seirene. Tirsdag ble Inter slått 2-0. I samme gruppe vant Barcelona, som skal spille europaliga på nyåret, 4-2 borte mot Viktoria Plzen. Benjamin Pavard og Eric Maxim Choupo-Moting scoret Bayern-målene i hver sin omgang. Laget gjentok resultatet fra gruppespillets første kamp mot samme motstander. Spesielt nok var alle plasseringer i gruppe C klare før den siste runden. Barcelona både innledet og avsluttet gruppespillet med storseier mot Viktoria Plzen, men tok bare ett poeng på de fire kampene mot gruppas to øvrige lag. Ferran Torres scoret to ganger tirsdag, Marcos Alonso og Pablo Torre en hver.
Tidspunkt: 01-11-2022 - Kl.22:17 - Kilde: NRK - Info


238. Molde surra bort tomålsleiing
Alt var jubel og glede i Molde etter halvspela førsteomgang. Dei dominerte kampen og leia 2-0 etter scoringar av Ola Brynhildsen og Markus Andre Kaasa. Så tok det til å kladde for dei norske seriemeistrane, og Djurgården slo tilbake. Victor Edvardsen reduserte like før pause. Molde greidde aldri å ta tilbake initiativet i kampen i andre omgang, og Joel Asoro og Haris Radetinac snudde kampen til svensk siger 3-2. Djurgården sikra seg dermed gruppesigeren og direkteplass i sluttspelet. Molde må ha poeng mot Gent borte i neste veke for å framleis ha ein sjanse til å gå vidare. Gent spela 1-1 borte mot Shamrock i den andre kampen i gruppa torsdag.
Tidspunkt: 27-10-2022 - Kl.20:51 - Kilde: NRK - Info


239. Bayern slo Barcelona og ble gruppevinner
Sadio Mané sendte gjestene i ledelsen allerede etter ti minutter. Serge Gnabry sendte senegaleseren alene mot keeper med en lekker gjennombruddspasning, og avslutningen sto i stil til forarbeidet. Senere i omgangen doblet Eric Choupo-Moting, også denne gangen med Gnabry som nest siste mann på ballen. Alt håp om videre mesterligaspill var ute allerede før kampstart for Barcelona. Deres opphold i Europa fortsetter i europaligaen. På overtid av overtiden fastsatte Benjamin Pavard sluttresultatet til 3-0. Bayern topper gruppa foran Inter, som begge har avansert til 16-delsfinalene.
Tidspunkt: 26-10-2022 - Kl.20:58 - Kilde: NRK - Info


240. Ingen enighet mellom Ingebrigtsen-brødrene og forbundet
Tirsdag presenteres neste sesongs friidrettslandslag. Mandag forelå det ingen enighet mellom brødrene Ingebrigtsen og Norges Friidrettsforbund om en avtale. Det er Stavanger Aftenblad som får bekreftet av Henrik Ingebrigtsen at samtalene fortsatt pågår mellom partene. – Vi har foreløpig grei dialog, men har ikke kommet helt i mål. Jeg håper det blir klart før laget blir presentert, sier han til avisen. Håvard Tjørhom ble nylig ansatt som toppidrettsansvarlig i friidrettsforbundet. Han sier at Ingebrigtsen-brødrene har vært tydelige på sitt ståsted i samtalene han har hatt med dem. – Vi har møttes og hatt flere samtaler. Målet er at vi skal få til et samarbeid som fungerer godt videre, sier Tjørhom til Aftenbladet. (NTB)
Tidspunkt: 10-10-2022 - Kl.14:52 - Kilde: NRK - Info


241. Ingebrigtsen-brødrene enige med forbundet om avtale
Tirsdag presenteres neste sesongs friidrettslandslag. Mandag kveld kom brødrene Ingebrigtsen til enighet med Norges Friidrettsforbund om en avtale. Det er Stavanger Aftenblad som ved 17.15-tiden mandag fikk bekreftet av Henrik Ingebrigtsen at det er enighet mellom partene. Litt tidligere opplyste han til samme avis at samtalene fortsatt pågikk. – Vi har foreløpig grei dialog, men har ikke kommet helt i mål. Jeg håper det blir klart før laget blir presentert, sa eldstebror Ingebrigtsen da. Litt senere var altså det siste som manglet ryddet av veien. Håvard Tjørhom ble nylig ansatt som toppidrettsansvarlig i friidrettsforbundet. Han sier at Ingebrigtsen-brødrene har vært tydelige på sitt ståsted i samtalene han har hatt med dem. – Vi har møttes og hatt flere samtaler. Målet er at vi skal få til et samarbeid som fungerer godt videre, sier Tjørhom til Aftenbladet.
Tidspunkt: 10-10-2022 - Kl.14:52 - Kilde: NRK - Info


242. Haaland med 10 på eksklusiv børs
Erling Braut Haalands målshow mot Manchester United gav han 10 på børsen hos franske L´Equipe. Det er det ikkje mange som kan skilte med. Manchester City-spissen skåra tre mål, det tredje strake hat-tricket på heimebane, og assisterte to mål i 6-3-sigeren. I den franske avisa L´Equipe er det ikkje kvardagskost å dele ut tiarar på børsen. Det har berre skjedd med 13 spelarar. Blant dei er Kylian Mbappé, Lionel Messi (to gonger) og Robert Lewandowski. Avisa beskriv Haaland som «meir og meir komplett» i omtala si. Haaland står med 14 mål i Premier League og tre i Champions League. Onsdag ventar FC København på heimebane i Meisterligaen.
Tidspunkt: 03-10-2022 - Kl.08:52 - Kilde: NRK - Info


243. Tolv strake seirer for Brann – Skeid slo Bryne
Bård Finne scoret hattrick da Brann slo Stjørdals-Blink 5-0 og tok sin tolvte strake seier i 1. divisjon. Blink kjemper en innbitt kamp for å unngå nedrykk. Stjørdalsklubben har åtte poeng opp til Skeid på kvalifiseringsplass med fire kamper igjen av sesongen. Dermed begynner det å se tøft ut for trønderne. Søndag møtte de overlegne Brann, som allerede har sikret opprykket til Eliteserien. Finne, Aune Heggebø og Mathias Rasmussen sto for scoringene for de rødkledde vertene som jublet for sin 23. seier for sesongen. Bergenserne står fortsatt uten tap og har spilt uavgjort i tre kamper. De møter Mjøndalen borte i neste kamp, mens Blink reiser til Sogndal. Skeid tok tre svært viktige poeng da Bryne ble slått 3-0. Johnny Buduson, Maxwell Effiom og David Hickson scoret målene for Oslo-klubben. Håvard Åsheim og Riki Alba sørget for at Fredrikstad tok tre poeng med 2-1-seier hjemme over Mjøndalen. Adrian Aleksander Hansen scoret bruntrøyenes mål. Laget har fire poeng opp til kvalifiseringsplass til Eliteserien med én kamp mer spilt en flere av sine rivaler. (NTB)
Tidspunkt: 02-10-2022 - Kl.14:21 - Kilde: NRK - Info


244. Dette er rekordane Haaland jagar
Ingen spelarar har komme betre i gang i Englands toppdivisjon dei siste 30 åra enn Erling Braut Haaland. Manchester City-spissen står med 11 mål på dei sju første kampane. Dette er noko av det han kan oppnå (Kjelde: BBC): * Flest mål i ein Premier League-sesong. Andy Cole noterte 34 skåringar i 1993/94, medan Alan Shearer greidde det same sesongen etter. Begge gjorde det over 42 kampar. * Flest mål i ein sesong i dei fem største ligaene. Lionel Messi skåra 50 gonger i 2011/12. Men Dixie Deans 60 ligamål i 1927/28 er tidenes rekord. * Ingen toppskårarar i PL har hatt eit snitt på eitt mål per kamp. Harry Kane var nærast med 29 mål på 30 kampar i 2016/17. * Talet på ligakampar på rad med skåring. Jamie vardys rekord (11) vart sett på Leicesters veg mot sensasjonstittelen i 2015/16. Haalands rekkje er for tida på fem kampar. * Talet på hat trick i ein sesong. Shearer knalla til med fem av dei i 1995/96. Haaland står med to til no.
Tidspunkt: 30-09-2022 - Kl.06:57 - Kilde: NRK - Info


245. Tjørhom blir ny toppidrettsansvarlig i Norges Friidrettsforbund
vard Tjørhom (42) gjør comeback som toppidrettsansvarlig og erstatter Erlend Slokvik (60). Sistnevnte går inn i en ny og mer administrativ rolle. Tjørhom er et kjent navn. Han var sportssjef i friidrettsforbundet fram til Slokvik tok over i 2019. Han var også i mange år øverste sjef for Norges beste alpinister. – Vi har stor tro på at denne løsningen vil være en styrke i vår videre utvikling og satsing, sier generalsekretær Kjetil Hildeskor i NFIF i en kort pressemelding. TV 2 skriver at det den siste tiden har vært utstrakt møtevirksomhet og evaluering av sommerens to mesterskap, VM i Eugene og EM i München. Kanalen mener at det er misnøye fra flere leirer som har ført til nyrekruttering og omorganisering.
Tidspunkt: 16-09-2022 - Kl.09:41 - Kilde: NRK - Info


246. vardy forlenger med Leicester City
Spisstjernen Jamie vardy fortsetter i Leicester City og signerer en toårskontrakt til juni 2024, bekrefter klubben på sine nettsider. 35-åringen kom til klubben i 2012 og har notert seg 164 mål og 64 assist på sine 387 kamper for Leicester.
Tidspunkt: 20-08-2022 - Kl.09:40 - Kilde: NRK - Info


247. Jesus herjet med Leicester
Gabriel Jesus strålte for Arsenal i hjemmedebuten mot Leicester lørdag. Brasilianeren var kampens store spiller med to mål og to assist i 4-2-seieren på Emirates. Det første målet var en perle da Jesus skrudde ballen i lengste hjørne fra 13-14-meter. For mål nummer to fikk han god hjelp av Jamie vardy som stusser ballen til en umarkert Jesus på bakre stolpe. I andre omgang satt han opp både Granit Xhaka og Gabriel Martinelli til hver sin scoring. Arsenal-stopper William Saliba med et selvmål og James Maddison reduserte for gjestene.
Tidspunkt: 13-08-2022 - Kl.15:56 - Kilde: NRK - Info


248. Molde levde farlig – videre i serieligaen etter 1-2-tap for Kisvárda
Molde var i trøbbel mot ungarske Kisvárda, men ryddet opp og avanserte i serieligaen etter 1-2-tap og 4-2 sammenlagt. Sivert Mannsverk roet MFK-nervene. I siste hinder før gruppespillet venter østerrikske Wolfsberger for Molde. Disse kampene spilles 18. og 25. august. Molde kan forberede seg fullt og helt til hjemmeoppgjøret mot østerrikerne. MFKs neste seriekamp spilles borte mot Haugesund 21. august. Albaneren Jasir Asani scoret begge målene for vertene. De kom etter 14 og 29 minutter. Scoringene gjorde at Molde sto foran utfordringer før de siste 45 minuttene. 1-0 kom etter at Martin Linnes leverte en håpløs pasning bakover på banen mot eget forsvar. Asani snappet til seg ballen og rundet en noe feilplassert Molde-keeper Jacob Karlstrøm. 2-0-scoringen kom etter et hardt Asani-skudd langs bakken. Moldes David Fofana misbrukte to gode sjanser i 1.-omgangen, men hjemmelaget ledet meget fortjent. Men etter 69 minutter scoret 20-åringen Mannsverk. Han ble nydelig frispilt av Ola Brynhildsen og bredsidet ballen inn til 1-2.
Tidspunkt: 11-08-2022 - Kl.20:53 - Kilde: NRK - Info


249. Medier: Børven på vei til Vålerenga
Angrepsspiller Torgeir Børven (30) er på vei tilbake til sin gamle klubb Vålerenga, melder flere norske medier. varden erfarte først at Børven hadde bestemt seg for sin nye klubb. Nettavisen har i likhet med skiensavisen kilder på at Børvens tyrkiske klubb har gått med på å slippe ham. Ifølge VG er det snakk om en 2,5 års avtale i Oslo-klubben hvor han spilte i to år. Vålerenga er i medvind om dagen og sikret seg sist uke landslagsstopper Stefan Strandberg. VIF har vunnet fem strake kamper i Eliteserien. Børven har siden i fjor vært under kontrakt med Gaziantep. (NTB)
Tidspunkt: 09-08-2022 - Kl.19:27 - Kilde: NRK - Info


250. Tefre med tredjeplass i mennenes sprintfinale i Sandnes
Gjøran Tefre var enslig norsk svale i mennenes sprintfinale på rulleski langrenn i Sandnes. Han endte på tredjeplass der britiske James Clugnet var raskest. James Clugnet vant foran svenske Alfred Buskqvist. Andrew Young (Storbritannia), Matteo Tanel (Italia) og Luke Chanavat (Frankrike) var også finalen. Gjøran Tefre var eneste norske innslag, der det for eksempel manglet en størrelse som Johannes Høsflot Klæbo. En solid løper som Håvard Solås Taugbøl ble slått ut i semifinalen. – Det var dårlig, jeg følte jeg var sliten. Det var seigt og ta seg videre, men det ble stopp i semifinalen. Jeg er nok ikke trent for tre konkurranser ennå, forklarte Håvard Solås Taugbøl sin egen skuffende innsats overfor NRK.
Tidspunkt: 06-08-2022 - Kl.18:48 - Kilde: NRK - Info


251. Offsidemål og Fofana-mesterverk ga Molde 3-0 over Kisvárda
Molde slet lenge med å skape noe mot Kisvárda, men Etzaz Hussains offsidemål sprakk nullen. Etter David Fofanas drømmescoring endte det med 3-0-seier. Fofana vippet ballen over en motspiller ved midtstreken, brukte fart og muskler da han danset mellom og forbi tre forsvarsspillere. Så rundet han keeper før han dyttet ballen i det tomme målet til 2-0 ti minutter før slutt. Den scoringen var alene verd inngangspengene. Lagkaptein Martin Linnes fastsatte resultatet med en rakett, og dermed er serielederen på god vei mot conferenceligaens siste kvalifiseringsrunde. Molde slet med å skape sjanser mot det ungarske laget i første kamp i conferenceligakvalifiseringens 3. runde, men Brede Moe lyktes med et dobbeltbytte i det 58. minutt. Publikum møtte nyinnkjøpte Kristian Eriksen med et forventningsbrøl da han kom inn for Rafik Zekhnini til sin Molde-debut, men det var Hussain som fem minutter senere satte inn 1-0. TV-bildene viste at Molde-spilleren var i offsideposisjon, men dommerne oppdaget det ikke. En utespiller på målstreken lurte nok assistenten til å holde flagget nede, men keeperen var lenger ute enn målscoreren. (NTB)
Tidspunkt: 04-08-2022 - Kl.18:53 - Kilde: NRK - Info


252. God trekning for Lillestrøm, Viking og Molde i serieligaen
Både Molde, Lillestrøm og Viking fikk trukket overkommelige motstandere i playoff til serieligaen dersom de skulle ta seg videre fra 3. runde. Molde møter ungarske Kisvarda i den tredje kvalifiseringsrunden og vil være seedet dersom de skulle ta seg videre. Skulle det skje, vil Molde møte vinneren av Wolfsberger og Gzira United i playoff til serieligaen. Verken Lillestrøm eller Viking er seedet dersom de skulle ta seg videre mot henholdsvis belgiske Royal Antwerp og irske Sligo Rovers. Vinner de dobbeltoppgjørene sine møter Lillestrøm vinneren av Breidablikk og Istanbul Basaksehir, mens Viking kan møte vinneren av Dunajka Streda og Steaua Bucuresti. Torsdag kveld spilles første oppgjør i tredje kvalifiseringsrunde for Molde, Lillestrøm og Viking.
Tidspunkt: 02-08-2022 - Kl.12:31 - Kilde: NRK - Info


253. Bayern måtte slite for supercupseieren
Bayern München ledet 3-0 ved pause, men måtte kjempe hardt for å slå RB Leipzig i den tyske supercupen. Leroy Sané punkterte kampen med 5-3-målet på overtid. Alexander Sørloth var ikke i RB Leipzig-troppen. Han er ute med en skade han pådro seg i treningskamp mot Liverpool nylig. Yussuf Poulsen er også på skadelista. Det var Marcel Halstenberg, Christopher Nkunku (straffe) og Dani Olmo som sto for hjemmelagets opphenting til 3-4, og til åtte spennende overtidsminutter som ble avsluttet med at Sané kontret inn det siste målet. Jamal Musiala, Sadio Mané og Benjamin Pavard scoret for serievinner Bayern i den første omgangen, og Serge Gnabry la på til 4-1 snaut halvveis i den andre omgangen. Bayern virket i perioder fullstendig overlegen, men viste også defensive svakheter. RB Leipzig var svært nær utligning før Sané fastsatte resultatet. (©NTB)
Tidspunkt: 30-07-2022 - Kl.20:51 - Kilde: NRK - Info


254. Oppturen fortsetter for Molde – klar for tredje kvalifiseringsrunde
Det ble 2–1 og ny seier til Molde i det andre møte med svenske Elfborg. Det betyr at moldenserne er videre til 3. kvalifiseringsrunde i serieligaen i fotball. Et drømmetreff fra Emil Breivik og en sylfrekk chip fra David Fofana forseglet avansementet. Molde hadde hele 4-1 å gå på etter det første oppgjøret på hjemmebane forrige uke. Etter de to møtene i 2. kvalifiseringsrunden mot Elfborg ble stillingen 6–2 til Molde. I neste kvalifiseringsrunde til gruppespillet i serieligaen venter ungarske Kisvarda. De tok seg videre mot kasakhstanske Kairat tidligere torsdag. Første oppgjør spilles i Molde den 18. august. Hvem som tar seg videre til omspillet (siste runde før gruppespillet) avgjøres i Ungarn én uke senere.
Tidspunkt: 28-07-2022 - Kl.18:40 - Kilde: NRK - Info


255. Conferenceligaen: Disse lagene kan Lillestrøm, Molde og Viking møte i neste runde
De norske lagene har ikke sparket en ball i årets jakt på conferenceligaspill, men fikk mandag vite potensiell motstand i 3. kvalifiseringsrunde. Trekningen ble gjort i Uefas hovedkvarter. Den gjaldt kampene som skal spilles 4. og 11. august. Før den tid skal turneringens 2. kvalrunde avvikles, og torsdag går Norges tre deltakerlag i gang. Molde åpner hjemme mot Elfsborg (Sverige), mens både Lillestrøm (finske SJK) og Viking (tsjekkiske Sparta Praha) starter borte. Returkampene spilles neste uke. Skulle alle tre vinne sammenlagt, er nå veien videre klar: * Molde møter i så fall Kairat (Kasakhstan) eller Kisvarda (Ungarn) * Lillestrøm får enten Royal Antwerpen (Belgia) eller Drita (Kosovo) * Viking spiller potensielt mot Motherwell (Skottland) eller Sligo Rovers (Irland). (NTB)
Tidspunkt: 18-07-2022 - Kl.12:49 - Kilde: NRK - Info


256. Norsk stafett-sølv etter svensk kjempetabbe
Norge, med Victoria Hæstad Bjørnstad, Håvard Sandstad Eidsmo, Kasper Fosser og Ingrid Lundanes tok sølvet på sprintstafetten i World Games. Ankerkvinne Lundanes kjempet om sølvet med svenske Karolin Ohlsson, og fikk det nærmest servert da svensken gjorde en kjempetabbe og løp forbi en post da hun satte inn det siste rykket. Sveits, med Simona Aebersold, Joey Hadorn, Matthias Kyburz og Elena Roos tok gullet. Sprintstafetten var orienteringsløpernes siste øvelse i World Games.
Tidspunkt: 17-07-2022 - Kl.15:16 - Kilde: NRK - Info


257. Gull til Fosser etter fantastisk avslutning
Kasper Harlem Fosser var halvminuttet bak sin sveitsiske rival Matthias Kyburz med en snau kilometer igjen av mellomdistanseløypa i Alabama. Han orienterte perfekt på de siste postene og tok gullet i World Games, seks sekunder foran Kyburz. – Det var en knallhard mellomdistanse, det føltes som en langdistanse med alle motbakkene og varmen. Det var utfordrende å ha den riktige mentale innstillingen hele veien, sa Fosser til arrangørens intervjuer etter målgang. Håvard Sandstad Eidsmo ble nummer åtte. World Games arrangeres i år i Birmingham, Alabama. 30 idretter, som ingen står på OL-programmet, er med i lekene.
Tidspunkt: 16-07-2022 - Kl.16:03 - Kilde: NRK - Info


258. Edvardsen forlater Stabæk – klar for ny klubb
Oliver Edvardsen (23) bytter ut Stabæk med nederlandske Go Ahead Eagles. Angrepsspilleren har signert en treårskontrakt. – Vi har kommet til enighet med Go Ahed Eagles om en overgangssum. Vi vil gjerne takke ham for årene i Stabæk og ønske ham lykke til videre, sier Stabæks sportssjef Torgeir Bjarmann til klubbens nettsider. Stabæk skriver videre at Edvardsen spiller sin siste kamp hjemme mot KFUM Oslo i 1. divisjon førstkommende søndag. Go Ahead Eagles opplyser at han har fått en avtale på tre år.
Tidspunkt: 15-07-2022 - Kl.17:23 - Kilde: NRK - Info


259. Medaljen glapp for Fosser
Årets verdensmester i sprintorientering, Kasper Fosser, klarte ikke en ny gullmedalje under World Games i Birmingham, Atlanta. Nordmannen endte på delt fjerdeplass, 15 sekunder bak Tim Robertson. Verdenscuplederen fra New Zealand tok gullet foran svenske Martin Regborn og tsjekkeren Tomas Krivda. Bronsevinneren var tre sekunder foran Fosser i mål. Håvard Sandstad Eidsmo ble nummer ti.
Tidspunkt: 15-07-2022 - Kl.15:00 - Kilde: NRK - Info


260. To Blink-spelarar avsluttar kontraktane
Madhu og Håvard Lorentsen har valt å avslutte kontraktane sine med Stjørdals-Blink etter at klubben kravde at alle spelarane gjekk ned til minstelønn. «Stjørdals-Blink Fotball har etter felles semje med Madhu og Håvard Lorentsen avslutta kontraktsforholdet for dei to. Spelarane er dermed ferdige som Blink-spelarar i denne omgang», skriv klubben på si heimeside. På klubbens nettside kom det onsdag fram at spelargruppa ikkje godtar minsteløn. Tidlegare i juni forklarte styreleiar Erling Johansen i Stjørdals-Blink at lønsredusering og minsteløn var eit av tiltaka for å redde klubbens økonomi. Ifølgje TV 2 ville bruttoløna då ligge på 4.000 kroner. Lorentsen signerte for Blink sommaren 2020, medan Madhu kom til klubben før 2022-sesongen.
Tidspunkt: 04-07-2022 - Kl.12:13 - Kilde: NRK - Info


261. Mjøndalens marerittrekke fortsetter – gikk på sitt femte strake tap
To mål fra Fredrik Krogstad var en av hovedingrediensene da Stabæk senket Mjøndalen 4-2 i 1. divisjon søndag. Krogstads måldobbel og scoringer fra både Sturla Ottesen og Oliver Edvardsen sørget for å sende Stabæk opp på direkte opprykksplass. Da holdt det ikke for søndagens hjemmelag at både Matis Belli Moldskred og Meinhard Olsen noterte seg for hver sin nettkjenning. Dermed fortsetter den fryktelige rekken på fem strake tap for Mjøndalen, som også taper viktig terreng i kampen om opprykk til Eliteserien. De er poenget bak Stabæk på fjerdeplass.
Tidspunkt: 03-07-2022 - Kl.15:14 - Kilde: NRK - Info


262. Rosenborg enkelt videre i cupen etter selvmål
Rosenborg hadde få problemer med å ta seg videre til fjerde runde i norgesmesterskapet i fotball. Carlo Holse og et selvmål ga 2-0-seier over Sandnes Ulf. Etter 25 minutter med høyt press og et flust av sjanser fikk Carlo Holse endelig hull på byllen i Sandnes. Edvard Tagseth fikk ballen inne i boksen og spilte videre til Holse, som skøyt ballen i mål fra sju meter. Etter pausen gjorde hjemmelaget det vanskelig for seg selv da Adrian Pereira slo inn en corner på hodet til Sam Rogers, som headet mot mål. I et forsøk på å hindre ballen stupte Ingvald Halgunset fram, men forlenget bare ballen inn i eget mål. Hjemmelaget jobbet hardt for en redusering, men det nærmeste de kom var et skudd fra Sander Finjord Ringberg som Rosenborg-forsvaret fikk klarert unna. Ranheim tok seg, i likhet med sine venner fra Trøndelag, videre i cupen da de vant 2-0 borte mot Ull/Kisa. Marcus Mehnert sendte gjestene i ledelsen etter 28 minutter, før Vegard Erlien doblet ledelsen etter hvilen. (NTB)
Tidspunkt: 30-06-2022 - Kl.18:09 - Kilde: NRK - Info


263. VM orientering: Alle norske videre
Orientering: Samtlige nordmenn tok seg videre fra kvalifiseringen til VM-sprinten i orientering. Kasper Harlem Fosser, som sto over forrige konkurranse med skade, ble nummer to i sitt kvalifiseringsheat. Håvard Sandstad Eidsmo og Lukas Liland gikk også trygt videre med sjetteplasser i sine heat. På kvinnesiden tok både Andrine Benjaminsen og Ane Dyrkorn fjerdeplass i sine heat, mens Ingrid Lundanes er tredje norske kvinne i sprintfinalene, som sendes på NRK1 fra kl 17.40.
Tidspunkt: 30-06-2022 - Kl.09:32 - Kilde: NRK - Info


264. Norsk medaljehåp slått ut i kvalifiseringen
Eirik Langedal Breivik og Håvard Sandstad Eidsmo gikk videre, men Trond Einar Moen Pedersli røk ut i kvalifiseringen under knockoutsprinten i VM i orientering. Den løpssterke trønderen vant uttaksløpet i mai og var regnet som en medaljekandidat på distansen. Sveitsiske Joey Hadorn, som tok sølv på distansen i EM, var også blant løperne som ble slått ut. Kasper Harlem Fosser står over distansen på grunn av skade
Tidspunkt: 28-06-2022 - Kl.08:29 - Kilde: NRK - Info


265. vardar utestengt fra europacupene i håndball
Det nordmakedonske laget vardar får ikke delta i noen av europacupene kommende sesong. Det europeiske håndballforbundet (EHF) opplyser at klubben blant annet ikke har betalt for seg. Laget har glippet på frister som omhandler kommunikasjon og betaling, melder EHF -styret i en pressemelding. vardar møtte Elverum i mesterligaen i sesongen som var. Der røk laget ut i likhet med det norske laget i omspill før kvartfinalene.
Tidspunkt: 22-06-2022 - Kl.12:11 - Kilde: NRK - Info


266. Sandefjord henter Flo fra konkursrammet klubb
Fredrik Flo (25) har signert for eliteserieklubben Sandefjord. Han kommer fra konkursrammede Øygarden FK på en kontrakt ut året. – Jeg har to og en halv sesong i Øygarden bak meg – men det laget gikk jo nylig konkurs og dermed ble jeg arbeidsledig. Nå ser jeg virkelig fram til å prestere her i Sandefjord. Her ligger alt til rette for fullt fokus på fotballen, sier Flo til klubbens hjemmeside. Midtstopperen er sønn av Håvard Flo, som igjen er søskenbarn til Jostein og Tore André Flo. Fredrik kommer som resten av sine mer profilerte familiemedlemmer fra Sogndal, og har spilt for klubber som Øygarden, Sotra, Fana, Sogndal og Bryne. – Det kjennes veldig godt og det er fint å få ting på plass, sier han til Discovery. Øygarden ble slått konkurs 2. juni. Nysatsingen tok over Nest-Sotras lag i 1. divisjon for menn så sent som i 2020. Denne sesongen har laget spilt i 2. divisjon, der det lå på 6.-plass i avdeling 1. Sandefjord ligger på 10.-plass i Eliteserien med tolv poeng på sine ni første kamper.
Tidspunkt: 21-06-2022 - Kl.11:27 - Kilde: NRK - Info


267. Sprinteren Taugbøl vant Totenrullen
vard Solås Taugbøl vant den 60 kilometer lange Totenrullen på rulleski. Han rykket mot slutten og vant i suveren stil. Håvard Solås Taugbøl klarte å stikke med litt over en kilometer igjen med hoppende staking som ingen av utfordrerne klarte å svare på. – Det var et langt oppløp og jeg var glad det holdt. Det var jevn høy fart slik at man kan gå litt mer muskulært. Det passet en sprinter som meg, sa Taugbøl til NRK. De to svenske langløpsekspertene Emil Persson og Johannes Eklöf fulgte nærmest og endte henholdsvis 4,6 og 5,0 sekunder bak. Martin Løwstrøm Nyenget var hele tiden aktiv i fronten av tetfeltet underveis, men måtte nøye seg med fjerdeplassen, 7,1 sekunder bak. Johannes Høsflot Klæbo hang bra med, men klarte ikke å holde tempoet mot slutten og endte 57,8 bak på en åttendeplass. Astrid Øyre Slind var en klasse for seg i kvinneklassen og vant til tross for et stavbrekk og at hun gikk feil underveis. (NTB)
Tidspunkt: 18-06-2022 - Kl.14:47 - Kilde: NRK - Info


268. Spring alt i VM
Kasper Harlem Fosser og Andrine Benjaminsen spring alle distansar under sprint-VM i orientering i Danmark i slutten av juni. Landslagssjef Janne Salmi har tatt ut fem kvinner og fire menn i troppen etter uttaksløp i Danmark og verdscup i Sverige. – Det har vore eit utfordrande uttak, med små marginar og litt ustabile prestasjonar dei norske løparane imellom, seier landslagssjefen til orientering.no. Troppen, menn: Kasper Harlem Fosser (sprint, knockoutsprint, sprintstafett), Håvard Sandstad Eidsmo (sprint, knockoutsprint), Lukas Liland (sprint, sprintstafett), Trond Einar Moen Pedersli (knockoutsprint). Kvinner: Andrine Benjaminsen (sprint, knockoutsprint, sprintstafett), Ane Dyrkorn (sprint, sprintstafett), Victoria Hæstad Bjørnstad (knockoutsprint), Ingrid Lundanes (sprint), Marie Olaussen (knockoutsprint).
Tidspunkt: 01-06-2022 - Kl.13:13 - Kilde: NRK - Info


269. Eikeri med knallåpning i French Open
Ulrikke Eikeri (29) og double-partner Catherine Harrison er klar for 2. runde av French Open. Duoen senket sjetteseedede Alexa Guarachi og Andreja Klepac 6–2, 6–4. – Vi var veldig solide, spilte veldig variert og var uforutsigbare, sier Eikeri til NRK. Nå venter vinneren av oppgjøret mellom Doi/Tomljanovic og Heisen/Udvardy i neste runde. – Jeg tenker det er veldig åpent. – Vi kan slå hvem som helst. Det er veldig jevnt, og vi kan ikke ta mer enn en kamp om gangen, sier Eikeri på spørsmål om hvor langt de kan gå i French Open. Eikeri er rangert som nummer 43 i verden i double. Sist sesong vant hun sin første WTA-tittel. Denne sesongen har hun også spilt kamper i single helt opp på WTA 500-nivå. PS! Casper Ruud møter Emil Ruusuvuori i 2. runde av Grand Slam-turneringen torsdag.
Tidspunkt: 25-05-2022 - Kl.13:27 - Kilde: NRK - Info


270. Vikings Tripic ute i en måned
Viking er uten Zlatko Tripic de neste ukene. Han sliter fortsatt med lysken, melder Stavanger Aftenblad. Det var etter seriekampen mot Bodø/Glimt 24. april at Tripic kjente på en belastningsskade. Han var tilbake mot Strømsgodset 12. mai, men spilte bare det siste kvarteret. Tripic spilte fra start fire dager senere mot Jerv, men bare en omgang etter å ha følt på lyskeproblemene igjen. Nå skal han bruke tiden til å bli bra igjen. – Vi har lagt en plan med trening. Han skal bli helt frisk før han er tilbake i manesjen igjen, sier leder Halvard Øen Grova i Vikings medisinske team til avisen. – Det kommer en beleilig pause nå snart. Han bør være aktuell for å returnere etter den, sier Grova. Fra neste uke går serien inn i en landslagspause, men Viking møter HamKam hjemme onsdag og Strømsgodset borte lørdag. (NTB)
Tidspunkt: 24-05-2022 - Kl.15:14 - Kilde: NRK - Info


271. Slik skal andre runde spelast i cupen
Den regjerande cupmeisteren Molde møter Brattvåg i cupens andre runde, medan tapande finalist Bodø/Glimt skal reise til Harstad. Andre runde i fotball-NM spelast 22. og 23. juni, der samfulle lag frå Eliteserien framleis er med. Slik spelast den andre runda: 22/6: Moss – Sarpsborg 08, Brumunddal – Vålerenga, Elverum – HamKam, Gjøvik-Lyn – Strømsgodset, Kjelsås – Mjøndalen, Flint – Sandefjord, Fram – Jerv, Notodden – Stabæk, Arendal – Start, Vidar – Bryne, Fløy-Flekkerøy – Odd, vard Haugesund – Viking, Sotra – Øygarden, Os – Brann, Fana – Haugesund, Brattvåg – Molde, Hødd – Aalesund, Byåsen – Stjørdals-Blink, Strindheim – Kristiansund, Levanger – Rosenborg, Junkeren – Lillestrøm, Harstad – Bodø/Glimt, Skjervøy – Tromsø, Tromsdalen – Alta. 23/6: Kvik Halden – Fredrikstad, Eidsvold Turn – Kongsvinger, Ullensaker/Kisa – Grorud, Frigg – Skeid, Ullern – KFUM Oslo, Egersund – Sandnes Ulf, Bjarg – Sogndal, Nardo – Ranheim. Du kan sjå alle kampane med Eliteserielag på NRK sine plattformer.
Tidspunkt: 23-05-2022 - Kl.17:45 - Kilde: NRK - Info


272. Slik spelast andre runde i cupen
Den regjerande cupmeisteren Molde møter Brattvåg i cupens andre runde, medan tapande finalist Bodø/Glimt skal reise til Harstad. Andre runde i fotball-NM spelast 22. og 23. juni, der samfulle lag frå Eliteserien framleis er med. Slik spelast den andre runda: 22/6: Moss – Sarpsborg 08, Brumunddal – Vålerenga, Elverum – HamKam, Gjøvik-Lyn – Strømsgodset, Kjelsås – Mjøndalen, Flint – Sandefjord, Fram – Jerv, Notodden – Stabæk, Arendal – Start, Vidar – Bryne, Fløy-Flekkerøy – Odd, vard Haugesund – Viking, Sotra – Øygarden, Os – Brann, Fana – Haugesund, Brattvåg – Molde, Hødd – Aalesund, Byåsen – Stjørdals-Blink, Strindheim – Kristiansund, Levanger – Rosenborg, Junkeren – Lillestrøm, Harstad – Bodø/Glimt, Skjervøy – Tromsø, Tromsdalen – Alta. 23/6: Kvik Halden – Fredrikstad, Eidsvold Turn – Kongsvinger, Ullensaker/Kisa – Grorud, Frigg – Skeid, Ullern – KFUM Oslo, Egersund – Sandnes Ulf, Bjarg – Sogndal, Nardo – Ranheim. Du kan sjå alle kampane med Eliteserielag på NRK sine plattformer.
Tidspunkt: 23-05-2022 - Kl.14:59 - Kilde: NRK - Info


273. Kan minske sjansen for hjertesykdom
En studie gjennomført ved Harvard i USA kommer med overraskende funn.
Tidspunkt: 06-05-2022 - Kl.15:41 - Kilde: Dagbladet - Info


274. Et element av tilfeldighet
Seniorforsker Halvard Leira forklarer hvorfor de norske diplomatene nå blir utvist.
Tidspunkt: 27-04-2022 - Kl.21:48 - Kilde: Dagbladet - Info


275. Nordtveit må opererast
vard Nordtveits avskjed med den tyske Bundesliga-klubben Hoffenheim blei av den triste sorten. Ein lårskade tvingar ham til å legge seg på operasjonsbordet. Nordtveit kom inn som innbytar for Hoffenheim i 2-2-kampen mot Jens Petter Hauges Eintracht Frankfurt laurdag. Rett før full tid måtte han forlate bana med ein skade. Onsdag stadfestar Hoffenheim at skaden er av det alvorlege slaget. Ei avriva sene i låret gjer at Nordtveit må gjennom ein operasjon. Dermed har rogalendingen spelt sin siste kamp for sin noverande arbeidsgivar. Det er for lengst klart at 31-åringen vender heim til Noreg når kontrakten hans med Hoffenheim går ut i sommar. Tre serieomgangar står att i Bundesliga.
Tidspunkt: 27-04-2022 - Kl.10:58 - Kilde: NRK - Info


276. Tokmac Nguen scoret da Ferencvaros ble mester igjen
Tokmac Nguen scoret utligningsmålet da Ferencvaros vendte til 2-1-seier over Ujpest i ungarsk elitserie. Seieren betyr at laget er seriemester igjen. Det er fjerde gang på rad, og den 33. tittelen totalt for Budapest-klubben som sikret gullet fire serierunder før slutt, med seier over en byrival. Det er 13 poeng ned til Kisvarda og Puskas Academy.
Tidspunkt: 25-04-2022 - Kl.04:18 - Kilde: NRK - Info


277. Nytt cupoppsett klart etter NFF-tabben – Træff tar plassen til Åkra
En ny liste over de 64 kampene i første runde av NM i fotball er klar etter at Norges Fotballforbund glemte å ha med Træff i sin opprinnelige oversikt. Træff skal møte vard Haugesund. NFF sendte ut sitt oppsett klokken 12 torsdag, men der manglet Træff som hadde kvalifisert seg. Åkra, som hadde røket ut i kvalifiseringen, var derimot med. Det førte til at en ny kampliste ble sendt ut flere timer senere. NFF antok at det ville bli flere endringer i oppsettet som følge av feilen, men i fredagens oppdaterte liste er det kun én endring. (NTB)
Tidspunkt: 08-04-2022 - Kl.13:12 - Kilde: NRK - Info


278. NFF legger seg flat etter cupflause: – Det er ingen unnskyldning
Torsdag ble oppsettet for første runde i cupen offentliggjort, men Norges Fotballforbund (NFF) hadde glemt Sportsklubben Træff. I stedet var Åkra inkludert med kamp mot vard Haugesund. Problemet var bare at Åkra røk ut i kvalifiseringen, mens Træff som er forhåndskvalifisert var utelatt. – Det er ikke noe som skal skje, men når feilen først har skjedd så tar jeg fullt ansvar for den. Det er ingen unnskyldning eller bortforklaring, men det er en feil og det skal vi rette opp i, lover seksjonsleder turneringsadministrasjon og arrangement i NFF, Rune Pedersen, til NRK. Daglige leder i Træff, Bjørnar Eltervåg, mener at det er noen varsellamper hos NFF som burde ringe nå. – Det må jo skyldes mangel på kvalitetssikring. Hvis det bare er én mann som sitter med dette alene, kan det jo lett oppstå feil, men hvis cupen er viktig for NFF burde de kvalitetssikre bedre enn det her, sier Eltervåg til NRK.
Tidspunkt: 07-04-2022 - Kl.12:09 - Kilde: NRK - Info


279. Nyenget suveren på NM-tremila
Langrennsløpar Martin Løwstrøm Nyenget (30) var utilnærmeleg i mennenes 30 kilometer med skibyte under NM på Lygna torsdag. Konkurrentane hang med til det var gått to rundar av klassiskdelen. Då rykka Nyenget frå og såg seg aldri tilbake. I 20 kilometer gjekk 30-åringen i einsam majestet inn til NM-gull. Han vant framfor Harald Østberg Amundsen og Håvard Moseby som tok sølv og bronse. Ole Jørgen Bruvoll og Sjur Røthe var med i kampen om medaljane, men måtte gi tapt i spurten. Nyenget har vist storform heilt sidan han klinka til og vann femmila i Holmenkollen tidleg i mars. I NM i Harstad gjekk han til topps i 15 kilometer klassisk. Sist laurdag vant han Reistadløpet. Et stort felt var samla de første fem kilometerane. Etter passering på ti kilometer var Nyenget saman med Harald Østberg Amundsen, Håvard Moseby og Daniel Stock med eit endå større felt sju-åtte sekund bak.. På den tredje runden slo Nyenget til og fekk seg ei stor luke. Ved skibyte var det 20 sekund ned til plassane bak. Nyenget heldt avstanden og gjekk inn til nok ein triumf på tampen av sesongen.
Tidspunkt: 07-04-2022 - Kl.11:51 - Kilde: NRK - Info


280. NFF med cupflause - glemte lag i kampoppsettet
Torsdag ble kampoppsettet for første runde i fotball-NM for menn sluppet, som skal spilles 18. og 19. mai. Det skal spilles tre runder i år, resten av mesterskapet avvikles i 2023. Problemet dukket opp da Norges Fotballforbund ikke hadde med Træff da de 64 kampene i første runde i cupen ble satt opp. I sin liste var Åkra inkludert med kamp mot vard Haugesund. Åkra ble slått ut i kvalifiseringen. Træff, som hadde tatt seg videre til første runde, var ikke med. «Dere har glemt oss», var beskjeden fra Molde-klubben på Twitter. NTB har forsøkt å få kontakt med Rune Pedersen i NFFs konkurranseavdeling, men uten hell. Slik var kampoppsettet satt opp: Express – Jerv, Eidsvold IF – Lillestrøm, Surnadal – Kristiansund, Østsiden – Sarpsborg, Verdal – Rosenborg, Hei – Odd, Halsen – Sandefjord, Herd – Molde, Hønefoss – Strømsgodset, Ishavsbyen – Tromsø, Furnes – HamKam, Kolbukameratene – Vålerenga, Djerv 1919 – Haugesund, Rosseland – Viking, Fjøra – Aalesund, Sprint-Jeløy – Moss, Råde – Fredrikstad, Nordstrand – Frigg, Oppsal – Skeid, Gamle Oslo – KFUM Oslo, Ullern – Asker, Bærum – Kvik Halden, Lokomotiv Oslo – Eidsvold Turn, Lyn – Stabæk, Follo – Grorud, Gjelleråsen – Kjelsås, Skjetten – Ull/Kisa, Lørenskog – Kongsvinger, Brumunddal - Strømmen, Elverum - Ottestad, Furnes – HamKam, Gjøvik/Lyn - Raufoss, Åskollen – Mjøndalen, Åssiden - Notodden, Flint – Eik Tønsberg, Fram – Ørn Horten, Pors – Arendal, Vindbjart – Flekkerøy, Randesund – Start, Sola – Egersund, Vidar – Staal Jørpeland, Brodd – Bryne, vardeneset – Sandnes Ulf, Åkra – vard Haugesund, Bjarg – Fyllingsdalen, Frøya – Fana, Gneist – Sotra, Os – Åsane, Bremnes – Øygarden, Voss – Brann, Florø – Sogndal, Førde – Hødd, Surnadal – Kristiansund, Dahle – Ranheim, Spjelkavik – Brattvåg, Byåsen – Kolstad, Trygg/Lade – Levanger, Tiller – Nardo, Melhus – Strindheim, Orkla – Stjørdals/Blink, Junkeren – Mjølner, Harstad – Senja, Fløya – Skjervøy, Finnsnes – TUIL, Bossekop – Alta.
Tidspunkt: 07-04-2022 - Kl.10:07 - Kilde: NRK - Info


281. Bryte-EM: Felix Baldauf klar for bronsekamp
Felix Baldauf kan vinne bronse i 97-kilosklassen i bryte-EM. Han får muligheten etter å ha slått ungarske Robert Ersek i søndagens rekvalifisering. Lørdag måtte Baldauf gi seg tidlig i kvartfinalen mot bulgarske Kiril Milenov med en skade på baksiden av låret. Dagen etter var den norske 27-åringen overraskende friskmeldt og stilte opp i rekvalifiseringen mot Ersek. Der vant den tyskfødte bryteren på imponerende vis 3-1 og er klar for kamp om bronsen mot ukrainske Vladlen Kozliuk. Medaljeoppgjøret starter i 18.30-tiden i Budapest søndag. Lørdag gikk det meste galt både for Baldauf og de andre norske håpefulle i bryte-EM. Håvard Jørgensen røk ut i 1/8-finalen i 72-kilosklassen, mens Exauce Mukubo led samme skjebne i 82-kilosklassen. Morten Thoresen tok seg videre fra 1/8-finalen, men tapte hele 0-9 mot armenske Slavik Galystan i kvartfinalen.
Tidspunkt: 03-04-2022 - Kl.14:16 - Kilde: NRK - Info


282. Lyn vant NM-stafetten oppskriftsmessig
Lyn-løperne Johan Tjelle, Hans Christer Holund og Simen Hegstad Krüger levert bunnsolide etapper på NM-stafetten i Harstad og sikret gull med god margin. – Når jeg får 40 sekunder på veksling der, bør jeg ikke rote det til. Da hadde jeg ikke turt å komme inn i skiftebua her. Dette stafettgullet betyr mye for oss, sier Krüger til NRK etter den knusende seieren. Kjelsås IL gikk inn til sølv etter en sterk sisteetappe av Håvard Moseby, mens Martin Løwstrøm Nyenget hadde dagens beste etappetid og sørget for at Lillehammer tok bronsen.
Tidspunkt: 27-03-2022 - Kl.12:04 - Kilde: NRK - Info


283. Nyenget knuste konkurrentene i NM: – Johaug-nivå
På herrenes 15 kilometer klassisk viste Martin Løwstrøm Nyenget at verdenscupseieren i Holmenkollen ikke var tilfeldig. I et startfelt med mange landslagsløpere knuste han konkurrentene, og sikret NM-gullet med god margin. – Det er Therese Johaug-nivå på det Martin Løwstrøm Nyenget leverer her, han feier de andre av banen. Det er absolutt ingen svakhetstegn å se, og dette er nok det beste han har gjort sammen med Kollen-femmila, sier NRKs ekspert Torgeir Bjørn. I mål var Lillehammer Skiklubb-løperen et halvt minutt foran sølvvinner Simen Hegstad Krüger (Lyn Ski). Håvard Moseby fra Kjelsås Idrettslag kom i mål 48 sekunder bak suverene Nyenget. – NM er gøy når vi får sånne rammer og det er ekstra morro å lykkes. Jeg hadde kjempeski og kroppen er ganske bra også. Jeg klarte ikke målet om OL, men har ellers gått noen gode skirenn i vinter og er motivert inn mot neste sesong, sier vinneren til NRK.
Tidspunkt: 26-03-2022 - Kl.11:03 - Kilde: NRK - Info


284. Skadet Tønseth dropper NM
Didrik Tønseth kommer ikke til start i helgens NM i Harstad, skriver Adresseavisen. – Jeg har fått en betennelse i fotbladet. Gjennom sesongen har jeg slitt med skaden, og nå slo den dessverre ut i full blomst, sier trønderen til avisa. Etter to tunge sesonger har Tønseth vist gammel klasse denne sesongen. Det toppet seg med tredjeplass i Holmenkollens femmil og seier på 15 kilometer fri teknikk i Falun. Sist helgs Birkebeinerrenn måtte han stå over etter å ha falt på skaren i Bymarka i Trondheim. Tønseth åpner for å prøve seg i andre langløp etter påske. – Det er ikke en alvorlig skade, men jeg må belage meg på noen uker med alternativ trening. Det blir svømming, styrketrening og litt sykkel for å holde kroppen i gang, sier han. Også Even Northug må melde forfall til NM, skriver Adressa. Han er ikke 100 prosent friskmeldt etter koronasykdom nylig. Fra før er det klart at Johannes Høsflot Klæbo, Pål Golberg, Sindre Bjørnestad Skar og Håvard Taugbøl uteblir av samme grunn. Mesterskapet, som starter lørdag og varer til tirsdag neste uke, kan du følge på NRKs plattformer.
Tidspunkt: 23-03-2022 - Kl.11:32 - Kilde: NRK - Info


285. Jakten på Berge-erstatter vil dra ut
Ansettelsen av ny norsk landslagssjef i herrehåndball kommer til å ta tid. Det kan bli august før Christian Berges etterfølger starter opp. Jobben er utlyst, og annonsen hos håndballforbundet avslører en omfattende stillingsinstruks. Søknadsfristen løper til 9. april. – Det er en prosess med utlysning, søknadsfase, intervjuer og vurderinger, sier håndballpresident Kåre Geir Lio til NTB. Han mener at det er god tid til å gjennomføre prosessen og håper den er landet «i sommer». Det er ikke lagt opp til landslagsaktivitet for menn før etter sommerferien i Norge. Jonas Wille, landslagsassistent og klubbtrener i svenske Kristianstad, sa mandag til Halden Arbeiderblad at han søker på jobben som Berge-erstatter. NRKs håndballekspert Håvard Tvedten har vært kritisk til håndballforbundets jakt på ny landslagssjef. Særlig har han kritisert at kandidatene må søke på jobben. Norges neste mesterskap er VM i Sverige og Polen i januar neste år. (NTB/NRK)
Tidspunkt: 22-03-2022 - Kl.11:51 - Kilde: NRK - Info


286. Ingen Klæbo til NM
Etter koronasmitte i begynnelsen av mars er det nå klart at verken Johannes Høsflot Klæbo, Håvard Solås Taugbøl, Pål Golberg eller Sindre Bjørnestad Skar fra det norske sprintlandslaget får konkurrere under NM i Harstad kommende helg. Det opplyser sprintlandslagstrener Arild Monsen til NRK. – Det er beklagelig. Men vi har hatt et veldig godt samarbeid med vår helseavdeling og Olympiatoppen. Medisinske tester og fysiske prøver viser at størsteparten av guttene ikke er klare for å presse seg hardt fysisk ennå, sier Monsen. Bakgrunn: Åpnet andreetasjen i bussen – så ble profilene satt ut med smitte Han fortsetter: – Det har jeg også vært klar på overfor dem. Vi må spille på mer enn følelser. Det er ingen som kan si noe om langtidsvirkningene av å begynne med hard fysisk utholdenhet etter korona. Det får vi vite av forskningsmiljøene først om to-tre år. Når jeg er i tvil, så er jeg ikke i tvil. På dette punktet må vi være veldig harde. Kun Erik Valnes får etter tester og fysisk gjennomkjøring lov til å konkurrere i mesterskapet som begynner lørdag 26. mars og avsluttes tirsdag 30. mars.
Tidspunkt: 22-03-2022 - Kl.11:11 - Kilde: NRK - Info


287. Sparta tok neste stikk
Matchball i kvartfinalen har Sparta onsdag. Mandagens hjemmemøte mot Frisk Asker endte med en knusende 5-1-seier. Dermed leder østfoldklubben 3-2 i kamper. Håkon Pedersen, Calle Spaberg Olsen, Håvard Salsten, Henrik Knold og Emil Lundberg scoret for Sparta. Lillehammer hadde på sin side matchball allerede mandag og ledet en periode 2-1 på bortebane mot Stjernen etter scoringer av Andreas Martinsen og Nick Dineen. Hjemmelaget slo imidlertid tilbake i siste periode og vant til slutt 3-2. Andreas Heier og Magnus Haugen scoret målene som snudde til seier for Stjernen. Dermed står det 3-2 i kamper til Lillehammer i den NM-kvartfinaleduellen.
Tidspunkt: 21-03-2022 - Kl.20:46 - Kilde: NRK - Info


288. Friidrett: Ingvaldsen utslått i innendørs-VM
19 år gamle Håvard Bentdal Ingvaldsen klarte ikke å ta seg videre til semifinalen på 400 meter i innendørs-VM i friidrett. Ingvaldsen fra Moelven ble nummer fire i det femte og siste heatet med 46,95. De to beste fra hvert heat tok seg til semifinalene, samt de to beste tidene. Ingvaldsen var 20 hundredeler for sent ute til avansement. Han ble nummer 16 av 25 løpere. melder NTB.
Tidspunkt: 18-03-2022 - Kl.11:08 - Kilde: NRK - Info


289. Fekk hakeslepp av annonsen: – Det er useriøst
NRKs handballekspert Håvard Tvedten langer ut mot det norske handballforbundet og deira jakt på ny landslagssjef. Han er spesielt kritisk til at kandidatane må søke på jobben.
Tidspunkt: 16-03-2022 - Kl.04:15 - Kilde: NRK - Info


290. Elverum fikk hjelp – videre i mesterligaen håndball før egen kamp
Elverum fikk hjelpen laget håpet på da Aalborg slo Zagreb 31-25 i mesterligaen håndball. Elverum er klar for cupspillet før sin egen kamp onsdag. Elverum trengte å ta like mange poeng som Zagreb i gruppespillets siste runde for å beholde plassen blant de seks beste. Et Aalborg-lag som spilte for gruppeseier ga den nødvendige håndsrekningen som fjernet presset på Elverum-spillerne før bortekampen mot vardar Skopje. Aalborgs norske spillere Kristian Bjørnsen (4) og Sebastian Barthold (1) bidro med scoringer da Aalborg holdt Zagreb fra livet i en kamp som aldri ble veldig spennende. Seieren gjør den danske klubben til vinner av gruppe A foran Kiel. Begge går rett til kvartfinale. Elverum er klar for første utslagsrunde, der åtte lag spiller om fire kvartfinaleplasser. Elverum tok åtte poeng på sine seks første kamper i gruppespillet (3-2-1), deriblant tre strake seirer i oktober i fjor, men laget reiste til Nord-Makedonia med sju strake mesterligatap bak seg. Zagreb samlet åtte poeng, men med seier og uavgjort i innbyrdes oppgjør går Elverum foran. (NTB)
Tidspunkt: 09-03-2022 - Kl.19:17 - Kilde: NRK - Info


291. Nye uker på skadelista for vardy
Jamie vardy får et nytt skadeopphold på «noen uker» som følge av kneplager, sa Leicester-manager Brendan Rodgers onsdag. vardy pådro seg skaden i 1-0-seieren over Leeds lørdag. Det var 35-åringens første kamp fra start i 2022, som følge av en hamstringskade som satte ham utenfor i flere måneder. – vards ble dessverre skadd i forrige kamp, så han blir borte noen uker. Det er veldig synd, sa Rodgers på sin pressekonferanse dagen før åttedelsfinalen i conferenceligaen mot Rennes. – Han fikk en smell i kneet, men vi håper at behandlingen de neste tre-fire ukene vil ha god effekt. vardy gjorde comeback mot Burnley forrige uke med et svært vellykket innhopp. Han kom inn 18 minutter før full tid og leverte mål og assist da Leicester vant 2-0. (NTB)
Tidspunkt: 09-03-2022 - Kl.17:00 - Kilde: NRK - Info


292. Jakob Ingebrigtsen til innendørs-VM
Jakob Ingebrigtsen (21) skal løpe 1500 meter og blir Norges spydspiss i innendørs-VM i friidrett i Beograd 18. - 20. mars. 21-åringen fra Sandnes satte nylig verdensrekord på distansen innendørs i Lievin i Frankrike med 3.30,60. Den gamle rekorden tilhørte etiopieren Samuel Tefera. Hedda Hynne på 800 meter blir det eneste kvinnelige norske innslaget i mesterskapet i Serbia. De fire øvrige som også er klar for mesterskapet, er Håvard Bentdal Ingvaldsen (400 meter), Ferdinand Kvam Edman (1500 meter), Sondre Guttormsen (stav) og Pål Haugen Lillefosse (stav). (NTB)
Tidspunkt: 08-03-2022 - Kl.09:24 - Kilde: NRK - Info


293. Skøyter: Norsk VM-gull i lagsprint
vard Holmefjord Lorentzen gikk Norge inn til VM-gull på lagsprint i skøyter. Han hadde med seg Bjørn Magnussen og Henrik Fagerli Rukke på isen i Vikingskipet på Hamar. Det norske laget var en klar medaljekandidat foran konkurransen, og med et godt gjennomført løp sikret de edelt metall. Magnussen gikk den første runden for Norge, mens Rukke og Lorentzen fulgte deretter. På siste runde var det jevnt på tiden, men Lorentzen leverte og sikret seieren. Bergenseren tok bronse i sprint-VM fredag. – Det var spennende. Det er så gøy med teamsprint, det går så fort. Gutta gjorde en kjempegodt, sa en tydelig rørt trener Edel Therese Høiseth til TV3. – Det er et stort testament til samholdet i laget. Det betyr mye for våre treningsområder og hvordan vi jobber sammen. Å få dette resultatet foran det norske folk er det beste man kan oppnå, sa landslagstrener Jeremy Wotherspoon til kanalen.
Tidspunkt: 05-03-2022 - Kl.17:21 - Kilde: NRK - Info


294. Lorentzen sikret VM-bronse
vard Lorentzen tok bronse i sprint-VM skøyter etter 2.-plass på 1000 meter begge dager. Thomas Krol vant foran sin nederlandske landsmann Kai Verbij. Lorentzen var på fjerdeplass før siste distanse, men hans 1.08,85 holdt til medalje. Utslagsgivende var det at han slo det amerikanske stortaltentet Jordan Stolz i samløp. 17-åringen fra USA satte juniorverdensrekord sammenlagt med 139,485, men Lorentzen gikk foran med 139,375. Krol ble verdensmester med 138,705. Akkurat som i kvinneklassen var to nederlendere i en klasse for seg. Verbij ledet før siste distanse. Selv om han avsluttet med sin eneste pallplass på en enkeltdistanse, mistet han gullet sammenlagt. Krol vant distansen på 1.08,51, mens Verbij ble treer med 1.08,92. Bjørn Magnussen ble nummer seks sammenlagt og Henrik Fagerli Rukke nummer 11. (NTB)
Tidspunkt: 04-03-2022 - Kl.18:59 - Kilde: NRK - Info


295. Magnussen nær pallen på 500 meter
Bjørn Magnussen gjorde et kjempeløp på 500 meter i sprint-VM skøyter og var sju hundredeler fra pallplass. Kai Verbij leder sammenlagt før siste distanse. Håvard Lorentzen og Magnussen er nummer seks og sju i sammendraget. Lorentzen har fortsatt medalje innen rekkevidde. Nederlenderen leder selv om han ikke har vært blant de tre beste i noen av de tre første løpene. Etter 4.-plass på både 500 og 1000 meter første dag holdt 6.-plass fredag til å overta ledelsen. Før den siste distansen har han 0,16 sekund å gå på til landsmannen Thomas Krol, som ble bare nummer åtte på fredagens 500-meter. Krol vant 1000 meter torsdag. Det ble dobbelt japansk seier på 500 meter ved Wataru Morishige (34,77) og Tatsuya Shinhama (34,88). Magnussen gikk inn til 34,96 og måtte se også Piotr Michalski (34,89) foran seg på distansen. Lorentzen tok 9.-plass, akkurat som torsdag. Fredag gikk han på 35,30. Sammenlagt er han 1,16 sekund bak lederen, 0,68 bak Shinhama på bronseplassen. (NTB)
Tidspunkt: 04-03-2022 - Kl.18:26 - Kilde: NRK - Info


296. Lorentzen utenfor pallen etter første dag av sprinten i skøyte-VM
vard Lorentzen ligger på 4.-plass etter den første dagen av sprinten i skøyte-VM på Hamar. Han tok andreplassen på 1000-meteren og 9.-plass på 500 meter. Lorentzen fikk en trå start med 9.-plass på 500 meter, men han løftet seg på 1000-meteren. Der havnet han kun bak nederlandske Thomas Krol med 66 hundredeler. Lorentzen har fortsatt noen poeng opp til pallplass. Canadiske Laurent Dubreuil leder, med Krol og Kai Verbij bak seg. Lorentzen er bak Verbij med 0.35 tidspoeng. Bjørn Magnussen ligger som nummer ti etter første dag, mens Henrik Fagerli Rukke følger på 13.-plass. Fredag venter ny 500 og 1000 meter. Den som leder sammenlagt etter fire løp vinner. (NTB)
Tidspunkt: 03-03-2022 - Kl.19:10 - Kilde: NRK - Info


297. Lorentzen bak etter 500-meteren i skøyte-VM
vard Lorentzen ligger på 9.-plass etter 500-meteren i sprint-VM i skøyter på Hamar. Canadiske Laurent Dubreuil leder foran 1000-meteren senere torsdag. Der vil Lorentzen få muligheten til å slå tilbake. Lorentzen tok bronse på 1000 meter under OL i Beijing nylig. Han gikk inn til tiden 35,24 sekunder torsdag. Bjørn Magnussen var best av de norske på 500 meter og ble nummer åtte på tiden 35,12. Henrik Fagerli Rukke ble nummer 15 på tiden 35,49. Dubreuil vant konkurransen på med sitt løp på 34,58 sekunder. Det venter 1000 meter senere torsdag, før de skal gå 500 meter og 1000 meter igjen fredag. (NTB)
Tidspunkt: 03-03-2022 - Kl.17:44 - Kilde: NRK - Info


298. Korona i den svenske troppen før Drammen-sprinten
Den svenske langrennsløperen Marcus Grate har testet positivt for korona. Nå utvides testingen i resten av Sveriges langrennstropp. Grate opplyser selv om sin positive koronatest på Instagram. Om flere i den svenske troppen er blitt rammet, gjenstår å se. – Vi utvider testingen nå før Drammen og opprettholder forholdsreglene vi har hatt hele sesongen, skriver landslagslege Jan Wall i en SMS til SVT. Nyheten kommer dagen etter at det ble kjent at Norges elitelag i sprint har hatt koronautbrudd. Det inkluderer Johannes Høsflot Klæbo, Erik Valnes, Pål Golberg, Håvard Solås Taugbøl og Sindre Bjørnestad Skar. Sprinten i Drammen går torsdag. (NTB)
Tidspunkt: 02-03-2022 - Kl.10:26 - Kilde: NRK - Info


299. Alle sprintherrene har testet positivt på korona
«Alle løperne på Menn Elite Sprint har dessverre testet positivt. Det jobbes nå med å kartlegge situasjonen, og om den kan ha konsekvenser for eventuelt flere løpere som deltok i verdenscupen i Lahti forrige helg», opplyser Norges Skiforbund i en pressemelding. På elitelaget i sprint er Johannes Høsflot Klæbo, Erik Valnes, Pål Golberg, Håvard Solås Taugbøl og Sindre Bjørnestad Skar. Forbundet skriver at det vil bli gjort endringer i uttakene til både Drammen og Holmenkollen.
Tidspunkt: 01-03-2022 - Kl.09:10 - Kilde: NRK - Info


300. Dramatisk for Klæbo - vant på fotofinish
Johannes Høsflot Klæbo vant sprinten i Lahti med et par skostørrelser ned til Lucas Chanavat i fotofinish. Sindre Bjørnestad Skar tok tredjeplassen. Med tre nordmenn i i herrenes sprintfinale dominerte de rød og blå-draktene feltet. Håvard Solås Taugbøl tok teten fra start, mens Johannes Høsflot Klæbo og Sindre Bjørnestad Skar la seg lengre bak i feltet. Kinesiske Qiang Wang imponerte med finaleplass, men falt i svingen inn på stadion. På oppløpet ledet Chanavat an, men Klæbo viste monsterkreftene og kom seg forbi og vant på fotofinish.
Tidspunkt: 26-02-2022 - Kl.14:15 - Kilde: NRK - Info



©2024 Tveit MEDIA.
Personvern (Privacy Policy)




Annonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME










Copyright © 2001-2024 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)