Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
16
 Mandag  16. Sep. 2024
Nyhets kategorier
Forsiden, siste nytt
Datanyheter
Helsenyheter
Innenriks
Sport
Toppsaker
Utenriks
Været
Økonomi

De nyeste artiklene
Lagerguiden | Finn ledig lagerplass
Blandingsraser er mer populære enn noensinne
Sterk vekst i elektriske busser
Lokaler til leie i Trondheim
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
5 Tips For Deg Som Skal Pusse Opp
Få Bedre Fiskelykke med Ekkolodd
5 Tips til Raskere Nettsider
Industri i Norge
Valg av fisk til ditt første akvarium
Shopping i London

Pakkesporing
Posten:
Bring:




Du søkte på: BOD



1. Glimt herjet – knuste HamKam
bodø/Glimt befestet serieledelsen da de etter hvert hadde full kontroll mot HamKam. Nordlendingene vant til slutt 3-0, takket være to scoringer av Kasper Høgh og én scoring av Håkon Evjen. De slet imidlertid en god stund med å få kveldens første scoring, og de gikk målløse av banen til pause. Men de siste 45 ble det fart på sakene. Nevnte Høgh stod for to raske mål, før han senere måtte byttes av med en smell. Det virket imidlertid ikke nevneverdig alvorlig. Kun fire minutter etter Høghs scoring var det Evjen sin tur. Han banket ballen i vinkelen etter godt forarbeid av Sondre Brunstad Fet. Det betyr at Glimt leder Eliteserien med 13 poeng ned til Viking. Rogalendingene har en kamp til gode og møter KFUM lørdag.
Tidspunkt: 13-09-2024 - Kl.18:50 - Kilde: NRK - Info


2. Praktfullt brassespark da Danmark slo Serbia i Parken – tidligere Glimt-spiller med scoring
Et brassespark fra Yussuf Poulsen kronet en sterk prestasjon da Danmark vant 2-0 mot Serbia i nasjonsligaen søndag. Tidligere bodø/Glimt-spiller Albert Grønbæk kom også på scoringslisten. Kampens store prestasjon kom da Poulsen med mektig akrobatikk sendte Danmark opp i 2-0 etter en drøy time. Victor Kristiansen fant 30-åringen, som med en kunstavslutning hamret ballen i nettmaskene. – Det er en vanvittig scoring. En perle av de sjeldne. Helt rått, utbrøt TV 2s kommentator Robin Grov. Poulsen deler klubbhverdag med blant andre Antonio Nusa i tyske Leipzig. 30-åringen spilte søndag sin 85. landskamp for Danmark. Tidligere Glimt-spiller Grønbæk scoret danskenes første ti minutter før pause, også det etter vakker angrepsfotball. 23-åringen fikk landslagsdebuten i 2-0-seieren mot Sveits torsdag. I sommer ble han solgt fra Glimt til franske Rennes. Danmark troner øverst i gruppe fire på A-nivået i nasjonsligaen. Spania og Sveits møtes i Genève senere søndag. (NTB)
Tidspunkt: 08-09-2024 - Kl.17:57 - Kilde: NRK - Info


3. bodø/Glimt slår tilbake mot ukultur-påstander om alkohol på Aspmyra
bodø/Glimt-ledelsen avviser at det på Aspmyra er en ukultur knyttet til å ta med seg alkohol fra VIP-områdene ut på tribunen under kamp. I en uttalelse på egne nettsider fredag går eliteserieklubben i rette med uttalelser som er gitt i lokalpressen den siste tiden. Bakgrunnen for saken er at bodø-ordfører Odd Emil Ingebrigtsen har vedgått å ha tatt med seg vin ut på tribunen under mesterligakampen mot Røde Stjerne nylig. Han har i ettertid beklaget i et intervju med NRK. Samtidig har tidligere varaordfører Ola Smeplass uttalt til Avisa Nordland at han tror det hersker en ukultur på Aspmyra knyttet til det å ta med seg alkohol ut på tribuneplass. – Det er nok en ukultur på Aspmyra der, ja. Alle vet det, men sikkert ingen som ser det, sa han nylig. Den beskrivelsen kjenner ikke Glimt-ledelsen seg igjen i. (NTB)
Tidspunkt: 06-09-2024 - Kl.09:37 - Kilde: NRK - Info


4. Ordføreren legger seg flat etter at han ble stoppet med alkohol på tribunen
Ordføreren i bodø risikerer å bli utestengt etter at han ble stoppet med vin på tribunen under kampen mellom bodø/Glimt og Røde Stjerne.
Tidspunkt: 03-09-2024 - Kl.19:08 - Kilde: NRK - Info


5. Debutant Fredrik Sjøvold og Jesper Daland melder forfall til landskampene
bodø/Glimt-forsvarer Fredrik Sjøvold har meldt forfall til Norges landskamper mot Kasakhstan og Østerrike i nasjonsligaen i september. Det opplyste landslagssjef Ståle Solbakken da han møtte pressen mandag. – Han blir ikke klar fikk jeg beskjed om for en halvtime siden, sa Solbakken. Sjøvold ble tatt av banen i pausen da Glimt møtte Strømsgodset i Eliteserien søndag etter et overtråkk. 21-åringen er svært anvendelig og har vært solid for Glimt på høyreback i flere kamper denne sesongen. – Han er fotballklok. Det er sjelden jeg ser ham posisjonere seg feil, enten han spiller indreløper eller høyreback. Han er stabil, og du vet hva du får. Det er som høyreback han er her, sa Solbakken om Sjøvold da han offentliggjorde uttaket i forrige uke. Marcus Holmgren Pedersen kommer inn for Sjøvold. Søndag ble det kjent at Jostein Gundersen, Sondre Langås og Sindre Walle-Egeli kom inn i den norske troppen etter andre forfall. Underveis i pressekonferansen sa Solbakken at det var usikkerhet rundt Cardiff-spiller Jesper Daland også. – Han ligger i en MR-maskin i Cardiff nå, så vi får vel svar i løpet av en time eller to, sa Solbakken på pressekonferansen. Etter pressekonferansen var over kunne Solbakken bekrefte at også han meldte forfall. Daland fikk en smell i ankelen i seriekamp for Cardiff i helgen. Førstkommende fredag spiller Norge bortekamp mot Kasakhstan, før Østerrike venter på Ullevaal mandag. (NRK/NTB)
Tidspunkt: 02-09-2024 - Kl.10:06 - Kilde: NRK - Info


6. Lynrask måldobbel reddet bortepoeng for Viking
Tromsø var på vei mot sin tredje strake seier i Eliteserien, men to sene Viking mål i løpet av like mange minutter ga 2-2 på Romssa Arena. Viking fulgte nærmest serieleder bodø/Glimt på tabellen foran søndagens kamp og har fortsatt bare de suverene gultrøyene foran seg etter det ene poenget. Viking hadde lite å by på de første 45 minuttene på Romssa Arena. Etter pause løftet imidlertid gjestene seg noe, men måtte vente helt til det 84. minutt før reduseringen kom ved danske Peter Christiansen. Mindre enn to minutter deretter utliknet Viljar Vevatne og skapte for alvor jubel blant de tilreisende fra Stavanger. Det ene poenget betyr for Tromsøs del at laget forblir på niendeplass på tabellen.
Tidspunkt: 01-09-2024 - Kl.17:17 - Kilde: NRK - Info


7. Glimt-treneren hardt ut mot eget lag etter borteseieren: – Ufortjent
Serieleder bodø/Glimt gjestet Drammen og Strømsgodset søndag, og vertene hadde ingen planer om å la seg kjøre over. Strømsgodset var nære en tidlig scoring, og sto godt imot de europavante spillerne fra bodø i første omgang. Etter hvilen gjorde Glimt ingen feil da Sondre Brunstad Fet klinket til for gjestene. Fredrik Bjørkan gjorde et grundig forarbeid og suste forbi den ene Godset-spilleren etter den andre. Hjemmelaget jaktet utligning, og på overtid fikk de en gylden mulighet da Herman Stengel skulle skyte fra straffemerket. Men Glimts målvakt Nikita Haikin disket opp med en dobbeltredning og sikret tabelltoppen tre poeng. Likevel var ikke Glimt-trener Kjetil Knutsen fornøyd med lagets innsats. – Vi kan bare takke Nikita for at vi reiser herfra med 1–0 og tre poeng. Spør du meg; ufortjent, sier han til NRK og legger til: – En veldig skuffende taktisk kamp.
Tidspunkt: 01-09-2024 - Kl.16:57 - Kilde: NRK - Info


8. Europa-oppsettet er klart: bodø/Glimt møter Manchester United 28. november
bodø/Glimts kamp mot Manchester United i europaligaen spilles på Old Trafford i slutten av november. Porto blir nordlendingenes første motstander. I midtuken tapte bodø/Glimt 0-2 i den avgjørende returkampen borte mot Røde Stjerne i Champions League-jakten. Det ga serbisk 3-2-seier sammenlagt og sendte Glimt til europaligaen. Det europeiske fotballforbundet (Uefa) slapp lørdag oppsettet for alle sine tre klubbturneringer. Slik blir Europa-kalenderen for Glimt: * 25/9 (hjemme): Porto (Portugal) * 4/10 (borte): Union Saint-Gilloise (Belgia) * 23/10 (borte): Braga (Portugal) * 7/11 (hjemme): Qarabag (Aserbajdsjan) * 28/11 (borte): Manchester United (England) * 12/12 (hjemme): Besiktas (Tyrkia) * 23/1 (hjemme): Maccabi Tel Aviv (Israel) * 30/1 (borte): Nice (Frankrike) Molde starter hjemme Molde blir å se i conferenceligaen utover høsten. Det er den lavest rangerte av Uefas europacuper, og romsdalingenes program er satt opp slik: * 3/10 (hjemme): Larne (Nord-Irland) * 24/10 (borte): Gent (Belgia) * 7/11 (borte): Jagiellonia Bialystok (Polen) * 28/11 (hjemme): Apoel (Kypros) * 12/12 (borte): HJK (Finland) * 19/12 (hjemme): Mlada Boleslav (Tsjekkia) Nytt for sesongen er at det tradisjonelle gruppespillet erstattes av en ligafase. Det betyr at alle 36 kvalifiserte lag spiller om å komme høyest mulig på en og samme tabell. (NTB)
Tidspunkt: 31-08-2024 - Kl.18:29 - Kilde: NRK - Info


9. Fredrikstad jager medalje – toppscorer Bjørlo scoret igjen
Fredrikstad er bare to poeng unna sølvplass i Eliteserien etter 2-0-seier hjemme mot Odd lørdag. Etter to strake tap ble det igjen seier for de røde og hvite. Det var lagets andre trepoenger på de siste seks kampene, men den ikke altfor sterke rekken har likevel vært nok til å holde tritt med lagene i toppen bak suverene bodø/Glimt. Lørdagens seier gjør at de holder stand på 5.-plass, og den plasseringen kan fort gi europacupspill kommende sesong. Riktignok har FFK flere spilte kamper enn lagene over seg på tabellen, men det er uansett bare to poeng opp til Viking på 2.-plass før søndagens kamper.
Tidspunkt: 31-08-2024 - Kl.17:53 - Kilde: NRK - Info


10. Glimt skal møte Manchester United på Old Trafford i Europaligaen
bodø/Glimt skal møte Manchester United i deres egen storstue. I tillegg blir det gjensyn med Besiktas på Aspmyra.
Tidspunkt: 30-08-2024 - Kl.10:04 - Kilde: NRK - Info


11. Europacuptrekningen: Disse kan bodø/Glimt og Molde møte
Disse lagene kan Glimt trekke: Nivå 1: Roma (Italia), Manchester U. (England), Porto (Portugal), Ajax (Nederland), Rangers (Skottland), Eintracht Frankfurt (Tyskland), Lazio (Italia), Tottenham (England), Slavia Praha (Tsjekkia). Nivå 2: Real Sociedad (Spania), AZ (Nederland), Braga (Portugal), Olympiakos (Hellas), Lyon (Frankrike), Paok (Hellas), Fenerbahçe (Tyrkia), Maccabi Tel Aviv (Israel), Ferencvaros (Ungarn). Nivå 3: Qarabag (Aserbajdsjan), Galatasaray (Tyrkia), Viktoria Plzen (Tsjekkia), Union Saint-Gilloise (Belgia), Dynamo Kyiv (Ukraina), Ludogorets (Bulgaria), Midtjylland (Danmark), Malmö (Sverige). Nivå 4: Athletic Bilbao (Spania), Hoffenheim (Tyskland), Nice (Frankrike), Anderlecht (Belgia), Twente (Nederland), Besiktas (Tyrkia), FCSB (Romania), RFS (Latvia), Elfsborg (Sverige). I conferenceligaen er formatet noe annerledes. Lagene skal bare spille seks kamper hver i ligafasen, og derfor er de delt inn i seks ulike seedingsnivåer. Molde er seedet på andre nivå og kan møte følgende lag: Nivå 1: Chelsea (England), FC København (Danmark), Gent (Belgia), Fiorentina (Italia), Lask (Østerrike), Betis (Spania). Nivå 2: Basaksehir (Tyrkia), Legia Warszawa (Polen), Heidenheim (Tyskland), Djurgården (Sverige), Apoel (Kypros). Nivå 3: Rapid Wien (Østerrike), Omonia (Kypros), HJK (Finland), Vitoria de Guimarães (Portugal), Astana (Kasakhstan), Olimpija Ljubljana (Slovenia). Nivå 4: Cercle Brugge (Belgia), Shamrock Rovers (Irland), The New Saints (Wales), Hearts (Skottland), Mlada Boleslav (Tsjekkia). Nivå 5: Petrocub (Moldova), St. Gallen (Sveits), Panathinaikos (Hellas), Backa Topola (Serbia), Borac Banja Luka (Bosnia-Hercegovina), Jagiellonia (Polen). Nivå 6: Celje (Slovenia), Larne (Nord-Irland), Dinamo Minsk (Belarus), Pafos (Kypros), Vikingur (Island), Noah (Armenia).
Tidspunkt: 30-08-2024 - Kl.05:59 - Kilde: NRK - Info


12. Flere gigantkamper i Mesterligaen – Haaland møter PSG
Manchester City ble trukket som første lag i Champions League-trekningen i Monaco. Erling Braut Haalands lag skal blant andre møte Paris Saint-Germain borte. For første gang skal mesterligaen spilles som en liga i stedet for gruppespill, og dermed skal hvert lag møte åtte forskjellige motstandere. De 36 klubbene var seedet på fire nivåer, og alle skal møte to lag fra hvert nivå – ett borte og ett hjemme. Alle de 36 lagene havner i én liga, i stedet for det velkjente gruppespillet med åtte puljer med fire lag i hver. Lagene som havner på 1.- til 8.-plass i ligaen går direkte til åttedelsfinalene. Lagene fra 9.- til 24.-plass havner i omspill om åtte plasser i åttedelsfinalene, der lag fra 9.- til 16.-plass møter lag fra 17.- til 24.-plass. Lagene fra 25.- til 36.-plass ryker ut av turneringen og får heller ikke plass i europaligaen. I torsdagens trekning introduserte Det europeiske fotballforbundet (Uefa) også en ny «supercomputer» som foretok trekningen. Det er ikke dermed slutt på de klassiske bollene og kulene, men datamaskinen regner ut hvem hvert lag skal møte etter instruks fra personen som har trukket laget. Norske dueller City fikk Inter (h), PSG (b), Brugge (h), Juventus (b), Feyenoord (h), Sporting (b), Sparta Praha (h) og Slovan Bratislava (b). Det betyr blant annet at Haaland kan møte både Hugo Vetlesen (Brugge) og Markus Solbakken (Sparta Praha) i ligafasen. Regjerende mester Real Madrid var naturlig nok også på øverste seedingsnivå. Det spanske storlaget skal opp mot Borussia Dortmund (h), Liverpool (b), Milan (h), Atalanta (b), Salzburg (h), Lille (b), Stuttgart (h) og Brest (b). For Martin Ødegaard og Arsenal venter PSG (h), Inter (b), Sjakhtar Donetsk (h), Atalanta (b), Dinamo Zagreb (h), Sporting (b), Monaco (h) og Girona (b). bodø/Glimt røk ut med knapp margin for Røde Stjerne i siste kvalifiseringsrunde. Serberne skal møte blant andre Barcelona og Inter. Flere storkamper Blant andre godbiter er Liverpools bortekamp mot Antonio Nusa og RB Leipzig, Barcelona – Bayern München og Liverpool – Real Madrid. Uefa opplyser at terminlisten med datoer og kamptidspunkter vil bli kunngjort lørdag.
Tidspunkt: 29-08-2024 - Kl.17:20 - Kilde: NRK - Info


13. Gav klar beskjed om skitne triks frå tribunen: – Irriterande
Raude Stjerne gjorde alt for å sette bodø/Glimt ut av spel i Beograd, både på og utanfor banen.
Tidspunkt: 29-08-2024 - Kl.07:45 - Kilde: NRK - Info


14. Mesterliga-drømmen knust: – Så veldig typisk norsk
Norges landslagsbacker hadde begge en avgjørende feil da bodø/Glimt tapte og gikk glipp av nærmere 200 millioner kroner.
Tidspunkt: 28-08-2024 - Kl.20:56 - Kilde: NRK - Info


15. Uefa lo av bodø/Glimt: – Denne staden kjem aldri til å arrangere ein meisterliga-kamp
bodø/Glimt er éin kamp unna Europa, men for å få klubben rusta til europacupspel har Glimt brukt millionar.
Tidspunkt: 28-08-2024 - Kl.15:36 - Kilde: NRK - Info


16. Norske klubber tjener fire ganger mer på Europa-spill: – Avgjørende at vi tar større del
bodø/Glimt, Brann og Molde kan alle håve inn store summer denne uken. Men det ikke grunn til å frykte et klasseskille i norsk fotball, mener NFF og NRK-ekspert.
Tidspunkt: 27-08-2024 - Kl.08:54 - Kilde: NRK - Info


17. Grønbæk inn i sin første landslagstropp
Den tidligere bodø/Glimt-stjernen Albert Grønbæk har blitt tatt ut på det danske landslaget for første gang. Midtbanespilleren ble klar for Rennes i sommer. Grønbæk var en av Eliteseriens største profiler inntil han ble solgt for en rekordsum fra Glimt i midten av juli. Dansken har fått en fin start på karrieren i fransk toppfotball og ble tirsdag tatt ut i den første danske landslagstroppen etter avgangen til landets tidligere trener Kasper Hjulmand. Morten Wieghorst har midlertidig fått ansvaret som sjef for danskene, men han går glipp av kampene i nasjonsligaen mot Sveits og Serbia i september. Wieghorst er sykmeldt med «mindre stress-symptomer». Assistenttrener Lars Knudsen vil ha ansvaret i de to kommende kampene, der Grønbæk vil være en del av troppen. (NTB)
Tidspunkt: 27-08-2024 - Kl.07:42 - Kilde: NRK - Info


18. Glimt-avansement mot Røde Stjerne gir vill pengefest
bodø/Glimt er én kamp unna mesterligaen. Der venter minst 321,9 millioner kroner i utbetaling fra Uefa. Bare deltakelsen i ligaspillet og TV-rettighetspengene som følger med, vil gi Glimt en garantert inntekt på 27,26 millioner euro. Det tilsvarer 318,7 millioner kroner etter dagens kurs. I tillegg kommer belønning for sportslige prestasjoner. Hver seier i ligaspillet gir 24,5 millioner kroner på konto, mens et uavgjortresultat bringer inn 8,2 millioner. Lagene får også en utbetaling ut fra hvilken plass de ender på i ligaen. Sisteplassen av de 36 lagene gir 3,2 millioner kroner. Dette kommer fram i en oversikt fra Det europeiske fotballforbundet (Uefa). Glimt leder 2-1 over Røde Stjerne etter den første kampen på hjemmebane. Lagene møtes igjen på beryktede Rajko Mitic stadion onsdag kveld, og gultrøyene skal kjempe for å bli Norges første lag i mesterligaen siden Rosenborg i 2007/08-sesongen. (NTB)
Tidspunkt: 27-08-2024 - Kl.04:37 - Kilde: NRK - Info


19. Doblet antall medlemmer over helga: – Viktig at så mange som mulig blir hørt
Da det oppsto rykter om at en liten gruppe supportere ville kuppe årsmøtet for å få avsatt ledelsen i bodø/Glimt, meldte Jarl Andre Dalmo og mange andre seg inn i klubben i motprotest.
Tidspunkt: 26-08-2024 - Kl.14:45 - Kilde: NRK - Info


20. Solbakken debuterte fra start for Empoli – vant 2-1 over gamle kjente
Ola Solbakken fikk sin første kamp fra start for Empoli da de vant 2-1 borte mot Roma i Serie A søndag kveld. Solbakken & co. står dermed med én seier og én uavgjort etter sesongens to første kamper. Forrige helg åpnet Empoli sesongen med 0-0 hjemme mot Monza. Da kom Solbakken inn fra benken etter 69 minutter. Nordmannen fikk imidlertid tillit fra start da Empoli gjestet Roma, som eier Solbakken. 25-åringen ble i januar 2023 kjøpt fra bodø/Glimt og fikk prøve seg i den italienske hovedstaden det første halvåret, før han siden ble lånt ut til Olympiakos, Urawa Reds og Empoli. Emmanuel Gyasi sendte gjestene i ledelsen rett før pause, før Lorenzo Colombo doblet etter en drøy time. Tre minutter tidligere ble Solbakken byttet ut. Ti minutter før full tid skapte Eldor Shomurodov spenning i kampen igjen da han reduserte for Roma, men det ble oppgjørets siste scoring. Roma har fått en fryktelig tung start på sesongen med én uavgjort og ett tap på deres to første kamper. Forrige søndag sesongåpnet Daniele De Rossis menn med 0-0 borte mot Cagliari. (NTB)
Tidspunkt: 25-08-2024 - Kl.20:52 - Kilde: NRK - Info


21. Odd signerte keeper fra fransk fotball
Kjetil Haug er lånt ut fra franske Toulouse til Skien-klubben Odd. 26-åringen blir i Norge ut sesongen. Det melder Odd på sine nettsider. – Ettersom André (Hansen) kommer til å være skadet noen uker, var det viktig for oss å få inn en ny keeper for å komplementere keeperteamet. Vi er veldig fornøyde med at Kjetil har lyst til å spille høstsesongen hos oss, sier sportssjef Morten Rønningen. Odd melder at han er spilleklar og at han er i troppen til søndagens kamp mot Rosenborg. Keeperen har tidligere vært innom Vålerenga, bodø/Glimt og Sarpsborg 08. (NTB)
Tidspunkt: 24-08-2024 - Kl.18:57 - Kilde: NRK - Info


22. Glimt-profil forlenget kontrakten – signerte fram til 2027
Sondre Sørli har skrevet under en kontrakt med bodø/Glimt som binder ham til klubben fram til sommeren 2027. Det melder Glimt på sine nettsider torsdag. – Jeg føler det vi holder på med er nesten som å skrive litt historie. Jeg føler vi bare er i starten av å skrive historien. Du merker på folket her, på stadion, det er fine folk å jobbe med. Jeg har det bare bra, trives veldig godt, så det er en veldig god følelse å skrive under, sier Sørli. 28-åringen kom til klubben fra Kristiansund i 2021. Han har siden spilt over 80 kamper for klubben og står med elleve scoringer. (©NTB)
Tidspunkt: 22-08-2024 - Kl.13:46 - Kilde: NRK - Info


23. Glimt kan bli eneste CL-lag fra Norden – skuffelse i Danmark og Sverige
Midtjylland og Malmö greide ikke å gjøre som bodø/Glimt i siste runde av Champions League-jakten. Begge snublet hjemme før returkampene. Glimt herjet tidvis med Røde Stjerne i tirsdagens 2-1-seier på Aspmyra. Nordlendingene burde vunnet med større sifre, men kan i det minste glede seg over å ha en ledelse før neste ukes reise til Serbia. Den fordelen har ingen av de to andre nordiske lagene som fortsatt henger med i mesterligakvalifiseringen. I egen storstue falt Malmö 0-2 i møtet med tsjekkiske Sparta Praha. Markus Solbakken så hele kampen fra Sparta-benken, mens Erik Botheim og Lasse Berg Johnsen startet for Malmö. Lenge styrte også Midtjylland mot hjemmetap, men Edward Chilufya berget 1-1 mot slovakiske Slovan Bratislava. Norge har ikke hatt et herrelag i Champions League-turneringen siden Rosenborg tok seg dit i 2007. Sverige og Danmark har det siste tiåret vært representert en rekke ganger. (NTB)
Tidspunkt: 21-08-2024 - Kl.21:08 - Kilde: NRK - Info


24. Tidligere Glimt-spiss utestengt – viste fingeren til motstandere
Victor Boniface straffes for dårlig oppførsel og må stå over to cupkamper for Bayer Leverkusen. Det er konsekvensen av at den tidligere bodø/Glimt-spissen dro fram langfingeren i retning Stuttgart-spillerne etter kampslutt i lørdagens supercupfinale i Tyskland. Leverkusen vant oppgjøret etter straffesparkkonkurranse. Med ti mann reddet forrige sesongs Bundesliga- og cupmestere 2-2 like før slutt og scoret deretter på alt fra krittmerket. Boniface var en del av Glimt-laget som vant Eliteserien i 2020 og 2021. Han ble solgt til belgiske Union Saint-Gilloise i 2022, og bare ett år senere gikk ferden til Leverkusen. Xabi Alonsos menn må også klare seg uten sommerkjøpet Martin Terrier i sine to neste cupkamper. Franskmannen ble lørdag utvist for en stygg takling før pause. (NTB)
Tidspunkt: 21-08-2024 - Kl.14:59 - Kilde: NRK - Info


25. Treneren tordnet etter spørsmål: – Hvorfor spør du? Skal jeg henge ham?!
Røde Stjerne fikk med seg et ålreit resultat fra bodø, men etter kamp var treneren på grensen til rasende.
Tidspunkt: 21-08-2024 - Kl.04:48 - Kilde: NRK - Info


26. Glimt ett steg nærmere mesterligaen tross sjansesløsing
bodø/Glimt slo Røde Stjerne 2–1 i playoff-kampen til mesterligaen tirsdag kveld. Med det har nordlendingene et godt utgangspunkt før returoppgjøret. – Det er en kamp vi er klart best, vi kunne vunnet enda mer. Vi slår et godt fotballag. Det skal vi ta med oss til neste uke når alt skal avgjøres, sier Glimt-profil Jostein Gundersen til NRK. – Var dere fornøyde i garderoben etter kampen? – Vi er fornøyd med mye, spesielt hvordan vi kom ut i andre omgang. Vi må stå bedre imot de gangene de dominerer der nede (i Beograd). De kommer til å kjenne på en bedre selvtillit da, sier Gundersen. Philip Zinckernagel fikk en halv omgang i sin re-debut for bodø/Glimt. Han er fornøyd med kampen. – I utgangspunktet en fin kamp og god prestasjon. Vi slipper inn mål på slutten, men det er veldig fin start på andre omgang, sier dansken til NRK. Odin Bjørtuft og Isak Dybvik Määttä scoret de gulkleddes mål, og sørget for 2-0-ledelse etter én times spill. Det hadde vært et utsøkt utgangspunkt før returoppgjøret i Serbia for bodø/Glimt, men et kvarter før slutt ble det 2–1 da Ognjen Mimovic skled ballen i mål etter et frispark. – Vi kunne vunnet med mer, så det er litt bittert å vinne med kun ett mål. Det blir tøft der nede, sier Määttä til TV 2. Knutsen mener selv at de mister momentum etter 2-0-scoringen og at de gjør for mange feil. – Kanskje vi tenker konsekvenser, det kan hende, sier Glimt-sjefen. Returkampen spilles i Beograd onsdag 28. august, og vinneren sammenlagt tar seg til mesterligaen. Bortemål teller ikke.
Tidspunkt: 20-08-2024 - Kl.20:51 - Kilde: NRK - Info


27. Skandaleflagg på Aspmyra: – Forstår ikke hvorfor de gjør det
På bortetribunen på Aspmyra dukket det opp et svært omstridt flagg under skjebnekampen til bodø/Glimt. Ekspert kaller det en «klar kontroversiell, politisk handling».
Tidspunkt: 20-08-2024 - Kl.20:11 - Kilde: NRK - Info


28. Her er skrekktala bodø/Glimt må snu: – Det er eit norsk syndrom
Det er 17 år sidan førre gong eit norsk lag spelte i meisterligaen. Særleg to ting blir trekte fram som norske svakheiter i Europa.
Tidspunkt: 20-08-2024 - Kl.08:22 - Kilde: NRK - Info


29. Rivalene håper på Glimt-suksess i Europa: – Hvorfor skal vi sutre og grine over det?
Selv erkerivalen Tromsø håper at bodø/Glimt tar seg til mesterligaen, og får støtte av «hele» eliteserien.
Tidspunkt: 19-08-2024 - Kl.11:56 - Kilde: NRK - Info


30. bodø/Glimt hentet slovakisk høyreback
Den slovakiske landslagsbacken Michal Tomic (25) er klar for bodø/Glimt. Han lånes fra tsjekkiske Slavia Praha. Avtalen gjelder ut januar 2025. Dermed styrker Glimt troppen ytterligere foran de avgjørende kvalifiseringskampene mot Røde Stjerne i Champions League. Lørdag ble den danske vingen Philip Zinckernagel hentet tilbake til Aspmyra-klubben. Tomic har fortid i Sampdorias ungdomsavdeling, men har spilt i ulike klubber i den tsjekkiske ligaen de siste fire årene. Han debuterte for Slovakia i fjor og har spilt fem landskamper. – Jeg vil gjøre mitt beste dette halvåret, så håper jeg at alt går bra og at jeg kan bli videre. Jeg er veldig opprømt og glad for å være her, sier Tomic i en uttalelse på Glimts nettsider. Fredrik Sjøvold har figurert som høyreback for Glimt den siste tiden etter at Brice Wembangomo ble skadet. Omar Elabdellaoui er en annen høyreback på skadelisten. Glimt møter Røde Stjerne på hjemmebane tirsdag, mens returkampen i Serbia spilles åtte dager senere. (NTB)
Tidspunkt: 18-08-2024 - Kl.21:05 - Kilde: NRK - Info


31. Bekreftet: Philip Zinckernagel returnerer til bodø/Glimt
Danske Philip Zinckernagel (29) signerer igjen for bodø/Glimt etter 3,5 år i andre klubber. Kantspilleren skal hjelpe de gulkledde i Europa. Klubben opplyser om Zinckernagels retur på sine nettsider. Zinckernagel spilte 89 kamper for Glimt mellom 2018 og 2021 etter overgangen fra Sønderjyske. Han gikk så til engelsk fotball og Watford, og har siden spilt for Nottingham Forest, Olympiakos, Standard Liège og Brugge. Hos sistnevnte har han vært lagkamerat med Hugo Vetlesen og Antonio Nusa. Nå er han tilbake på Aspmyra og skal bidra i klubbens jakt på mesterligaspill. Glimt spiller playoff mot serbiske Røde Stjerne der første kamp går i bodø tirsdag. Glimt er sikret minst ligaspill i europaligaen kommende vinter. Glimt har forsterket laget stort denne sesongen. Nylig ble det klart at Sondre Auklend kjøpes fri fra sin kontrakt i Viking. (NTB)
Tidspunkt: 17-08-2024 - Kl.21:05 - Kilde: NRK - Info


32. Leverkusen vant supercupen – slo tilbake etter rødt kort
Leverkusens evne til å aldri gi opp tok klubben til nok en tittel i Tyskland. Tross undertall ble det 2-2 og påfølgende straffeseier mot Stuttgart i supercupen. I det 89. minutt kom utligningen fra Patrik Schick. Da hadde Leverkusen spilt med ti mann siden før pause. I straffesparkkonkurransen scoret de på alt fra krittmerket og vant 4-3. Victor Boniface ga Leverkusen 1-0 etter elleve minutter, men den tidligere bodø/Glimt-angriperen måtte se ledelsen ryke etter kort tid. Enzo Millot fikset utligningen, og det ble forsmaken på en tilsynelatende tung Leverkusen-kveld. Mot slutten av 1.-omgangen bommet Martin Terrier på en takling og traff ankelen til Ermedin Demirovic med synlige knotter. Dermed ble det rødt kort i Terriers offisielle Leverkusen-debut. Med ti mann i over 50 minutter ble det for tøft for hjemmelaget å holde unna. Deniz Undav tok Stuttgart i føringen snaut halvveis ut i 2.-omgangen. Men nok en gang skulle Alonsos lag likevel finne en vei tilbake. (NTB)
Tidspunkt: 17-08-2024 - Kl.20:46 - Kilde: NRK - Info


33. Ni personer utestengt etter fiskebollekasting på Aspmyra
bodø/Glimt har utestengt ni personer, enkelte i 15 kamper og andre i 30 kamper, for å ha kastet fiskeboller inn på klubbens hjemmebane. Det opplyser daglig leder Frode Thomassen i bodø/Glimt til TV 2. Klubben opplyser videre at den jobber med å identifisere ytterligere ni personer. For personer som tidligere har blitt utestengt fra Aspmyra, er det besluttet en karantene på 30 kamper. For resten gjelder 15 kamper. Det var under eliteseriekampen mot Haugesund for to uker siden at kampen ble avbrutt på grunn av kasting av fiskeboller inn på banen. Det hele var en av mange VAR-protester som har foregått i norsk fotball i sommer. Supporterne straffes for brudd på sikkerhetsbestemmelsene som omhandler det å kaste gjenstander inn på banen. Brudd på reglene kan gi inntil 60 kampers utestengelse. Thomassen kritiserte episoden og egne supportere på inn- og utpust til TV 2 i pausen av den aktuelle kampen. – Jeg synes det er utrolig trist og kjedelig. Dette handler ikke lenger om VAR, sa han. (NTB)
Tidspunkt: 16-08-2024 - Kl.14:37 - Kilde: NRK - Info


34. Ed Sheeran kjøpte seg inn i Premier League-klubb
– Jeg er veldig begeistret for å kunngjøre at jeg har kjøpt en liten prosentandel av fotballklubben fra min hjemby, Ipswich Town, skrev Ed Sheeran på Instagram. Artistens totale eierandel i klubben er 1,4 prosent, og han vil ikke bli med i klubbens styre, opplyste Ipswich i en uttalelse torsdag. Men Sheeran, som ofte deltar på Ipswichs hjemmekamper, vil ha en VIP-boks på Portman Road Stadium, la klubben til. – Det er enhver fotballfans drøm å være eier i klubben de heier på, og jeg føler meg så takknemlig for muligheten, fortsatte Sheeran på Instagram. Ipswich, som rykket direkte opp etter å ha blitt nummer to i mesterskapsserien forrige sesong, begynner sin Premier League-sesong hjemme mot Liverpool på lørdag. – Jeg har bodd i Suffolk siden jeg var tre år, og selv om jeg har reist verden rundt og noen ganger, føler meg som en outsider i store byer. Suffolk og Ipswich har alltid fått meg til å føle meg som en del av et fellesskap. Det er en glede å være en fan av Ipswich, skrev Sheeran. (NTB/NRK)
Tidspunkt: 16-08-2024 - Kl.05:22 - Kilde: NRK - Info


35. Ellevilt drama – Ajax videre etter 34 (!) straffer
Ajax er klar for avgjørende runde i europaligakvalifiseringen etter en vanvittig straffesparkkonkurranse mot Panathinaikos som endte 13-12. Med 34 straffer er det rekord i en Uefa-kamp. Den forrige rekorden var på 32 straffer. Den nederlandske storklubben ledet 1-0 etter bortekampen i Aten og så ut til å sikre avansement med 0-0 hjemme, men i det 89. minutt scoret Tetê for gjestene og sørget for ekstraomganger. De forløp uten mål, og dermed måtte det straffespark til. Der misbrukte Ajax fire matchballer, to av dem ved Brian Brobbey, før Anton Gaaei satte inn det avgjørende sparket. Hele åtte ganger var en Ajax-skytter tvunget til å score for å unngå tap, og alle åtte ganger gikk ballen i mål. Begge målvaktene var blant dem som scoret. Daniel Mancini misset med det aller første straffesparket, og Ajax hadde overtaket helt til Brobbey skulle avgjøre med det 10. sparket. Det klarte han ikke, og dermed ble det sudden death. Bertrand Traoré, Youri Baas og Brobbey misset alle da de kunne avgjøre etter en Panathinaikos-miss, men Ajax scoret alle de åtte gangene gjestene hadde scoret først. Til sist scoret Gaaei for annen gang etter at Tonny Vilhena hadde misset med Panathinaikos´ 17. straffespark. Ajax-seieren betyr at laget møter Jagiellonia Bialystok, som ble slått av bodø/Glimt i mesterligakvalifiseringen. Panathinaikos må ned til serieligakvalifiseringen og møte franske Lens. (NTB)
Tidspunkt: 15-08-2024 - Kl.21:48 - Kilde: NRK - Info


36. Nytt utlån for Solbakken – klar for Empoli
Roma-vingen Ola Solbakken (25) er klar for en ny sesong på utlån. Denne gangen går han til Serie A-rivalen Empoli. Låneavtalen ble bekreftet onsdag og gjelder ut 2024/25-sesongen. Empoli har også sikret seg opsjon på kjøp, melder klubben på sitt nettsted. Empoli berget i mai plassen i Italias toppdivisjon med et nødskrik. Solbakken kom til Roma fra bodø/Glimt i januar i fjor og var på banen i 14 kamper for storklubben i vårsesongen. Sist sesong var han først utlånt til greske Olympiakos og deretter til Urawa Red Diamonds i Japan. Overgangseksperten Fabrizio Romano rapporterer at Empoli-direktør Roberto Gemmis gode forhold til ledelsen i Roma ble avgjørende for at klubben klarte å hente Solbakken. Kantspilleren står med elleve A-kamper for Norge, men har ikke spilt landslagsfotball i 2024. (NTB)
Tidspunkt: 14-08-2024 - Kl.17:43 - Kilde: NRK - Info


37. Rune Bratseth sørger over død Bremen-kjempe: – En trist dag
Werder Bremen-legenden Willi Lenke signerte Rune Bratseth og ledet den tyske storheten til enorm suksess. Tirsdag bekreftet familien hans bortgang. Fotballprofilen, som døde brått av en hjerneblødning, ble 77 år gammel. – Dette er en trist dag for familien hans, for klubben og alle oss som kjente ham, sier Rune Bratseth til NTB. Han kjente Lemke svært godt og fikk beskjed om dødsfallet av tidligere lagkamerat Marco bode kort tid før NTB tok kontakt tirsdag. – Willi Lemke er jo en av de viktigste figurene i klubbens historie i forhold til den sportslige suksessen som har vært i Bremen, sier Bratseth. Lemke var sportsdirektør i Werder Bremen da klubben hadde suksess i europeisk fotball på 1980-tallet og tidlig på 1990-tallet.
Tidspunkt: 13-08-2024 - Kl.11:32 - Kilde: NRK - Info


38. Den tidligere stavkongen Sergej Bubka kritiseres hjemme i Ukraina for å ha delt ut gull til russiskf
Det var mot slutten av lekene at Bubka som IOC-medlem deltok i medaljeseremonien etter finalen i individuell mangekamp i rytmisk sportsgymnastikk. Han hadde i oppgave å plassere gullet rundt halsen på Varfolomeev. Bildene fikk den ukrainske skeletonutøveren Vladyslav Heraskevytsj til å gå hardt ut i sosiale medier. Han har selv to ganger deltatt i OL. – Bubka er djevelen. Han håndhilser med et smil om munnen og bryr seg ikke i det hele tatt om hennes holdning til krigen. Han bryr seg ikke om at hun anser fødestedet hans som russisk, skriver Heraskevytsj på X. Varfolomeev vokste opp og bodde i Russland fram til 2018. Siden har hun flyttet til Tyskland og byttet statsborgerskap, skriver Aftonbladet. Tenåringen er tidligere blitt avbildet foran et kart der okkuperte områder i Ukraina er markert som russiske. – Han burde straffes og bli utestengt av Ukrainas olympiske komité. Han har ingen rett til å bli omtalt som ukrainsk helt, skriver Heraskevytsj videre i sin utblåsning mot Bubka.
Tidspunkt: 12-08-2024 - Kl.08:04 - Kilde: NRK - Info


39. Ukraina-legende får tyn i hjemlandet etter medaljeutdeling: – Burde straffes
Det var mot slutten av lekene at Bubka som IOC-medlem deltok i medaljeseremonien etter finalen i individuell mangekamp i rytmisk sportsgymnastikk. Han hadde i oppgave å plassere gullet rundt halsen på Varfolomeev. Bildene fikk den ukrainske skeletonutøveren Vladyslav Heraskevytsj til å gå hardt ut i sosiale medier. Han har selv to ganger deltatt i OL. – Bubka er djevelen. Han håndhilser med et smil om munnen og bryr seg ikke i det hele tatt om hennes holdning til krigen. Han bryr seg ikke om at hun anser fødestedet hans som russisk, skriver Heraskevytsj på X. Varfolomeev vokste opp og bodde i Russland fram til 2018. Siden har hun flyttet til Tyskland og byttet statsborgerskap, skriver Aftonbladet. Tenåringen er tidligere blitt avbildet foran et kart der okkuperte områder i Ukraina er markert som russiske. – Han burde straffes og bli utestengt av Ukrainas olympiske komité. Han har ingen rett til å bli omtalt som ukrainsk helt, skriver Heraskevytsj videre i sin utblåsning mot Bubka.
Tidspunkt: 12-08-2024 - Kl.08:04 - Kilde: NRK - Info


40. Glimt signerte 18-årig nigeriansk talent
Gift Sunday (18) er det ferskeste tilskuddet i bodø/Glimt. Nigerianeren har undertegnet en kontrakt fram til sommeren 2028. Det opplyser den norske serielederen om på sine nettsider. Sunday kommer fra P Sports Academy i hjemlandet. – Det er en stor opplevelse for meg å signere min første proffkontrakt med en så stor klubb som Glimt. Det er en drøm som går i oppfyllelse, sier Sunday. Sportslig administrativ leder i klubben, Håvard Sakariassen, er fornøyd med signeringen. – Gift har vi fulgt en lengre periode, og han har tidligere besøkt oss gjennom et treningsopphold. Nå gleder vi oss til å bli enda bedre kjent med ham, sier han. (NTB)
Tidspunkt: 11-08-2024 - Kl.17:40 - Kilde: NRK - Info


41. Forlater Viking til fordel for eliteserierival
Sondre Auklend forlater Viking med umiddelbar virkning, til fordel for bodø/Glimt. Det bekrefter bodø/Glimt på sin hjemmeside. Det var i juli det ble kjent at unggutten kom til å forlate siddisene til fordel for eliteserierivalen, men da først fra 1.1.2025. Nå forlater altså Auklend Viking med umiddelbar virkning. Så sent som lørdag kveld spilte Viking mot bodø/Glimt. Da gjestene forlot Stavanger var det med 21-åringen som passasjer på flyet. – Nå er ventetiden over og det føles utrolig deilig. Jeg er veldig klar til å bidra for bodø/Glimt nå, sier Auklend til glimt.no.
Tidspunkt: 10-08-2024 - Kl.20:32 - Kilde: NRK - Info


42. Viking med straffebom og VAR-annullering – reddet 1-1 hjemme i toppkampen mot bodø/Glimt
Viking styrte det meste i første omgang og fikk en rekke muligheter til å ta ledelsen, men kom under. I sluttminuttene reddet de 1-1 hjemme mot bodø/Glimt. Glimt topper fortsatt tabellen med åtte poeng ned til Viking. Brann, som har én kamp mindre spilt, er likt på poeng med siddisene. Viking har vært i strålende form den siste tiden og står med kun ett tap på sine ti siste ligakamper. Glimt har på sin side vært ustabile og sto med kun to seiere på de fem siste seriekampene. Sander Svendsen trodde først at han hadde sendt Viking i ledelsen i åpningen av kampen, men en VAR-sjekk annullerte scoringen for offside. Så fikk Zlatko Tripic muligheten fra straffemerket, men Nikita Haikin reddet. Håkon Evjen scoret kampens første mål etter 58 minutter og trodde lenge at han ble matchvinner, men i det 89. spilleminutt utlignet Edvin Austbø. (NTB)
Tidspunkt: 10-08-2024 - Kl.17:58 - Kilde: NRK - Info


43. Glimt må klare seg uten nøkkelduo i storkampen mot Viking: – Det er utfordrende
Verken Ulrik Saltnes eller Brede Moe er med når serieleder bodø/Glimt gjester tabelltreer Viking i Stavanger lørdag kveld. Både Saltnes og Moe måtte forlate banen underveis i 1-0-seieren mot Jagiellonia Bialystok i mesterligakvalifiseringen onsdag. Duoen reiste ikke med resten av troppen videre til Stavanger. Hjemme i bodø skal de i stedet gjennom MR-undersøkelser. Dermed føyer de seg inn på en allerede lang skadeliste. Den inneholder fra før navn som Brice Wembangomo, Omar Elabdellaoui og Daniel Bassi. – Vi får se hvor godt vi klarer å bygge oss opp i et så tøft kampprogram som er. Det er utfordrende, men det er en spennende utfordring, sier Kjetil Knutsen til Avisa Nordland før oppgjøret mot Viking. Siddisene ligger åtte poeng bak Glimt med én kamp mindre spilt. Knutsen vil likevel ikke kalle det en «gullkamp». – Det prøvde de på i fjor. Der bommet de vel. Jeg tipper at alle rundt klubben ønsker en gullkamp, mens de i klubben vil snakke minst mulig om det. Vi er i den siste kategorien. Vi er opptatt av at vi skal gjøre gode prestasjoner, og vi vet hvilke redskaper og virkemidler vi skal bruke inn mot neste kamp, sier han. (NTB)
Tidspunkt: 10-08-2024 - Kl.08:50 - Kilde: NRK - Info


44. bodø/Glimt med sterk borteseier i Mesterligaen
bodø/Glimt var det beste laget på bortebane og vant 1-0 mot polske Jagiellonia Bialystok i første oppgjør i tredje runde av mesterligakvalifiseringen onsdag. Litt før timen spilt satt den i nettet for nordmennene. Jens Petter Hauge drev innover mot feltet, vendte bort en forsvarsspiller med en overstegsfinte og sendte av gårde et flatt innlegg. Ballen hadde adresse Kasper Høgh, men Adrian Dieguez skled den inn i eget mål før den kunne nå dansken. Få minutter senere så Brede Moe ut til å ha ordnet 2-0, men etter en VAR-sjekk ble scoringen annullert for en dytt i feltet. Før det hadde Glimt åpnet best foran en fullsatt stadion i Bialystok. Vertene hevet seg utover i førsteomgangen, men nordmennene vant alt i alt fortjent. (NTB)
Tidspunkt: 07-08-2024 - Kl.20:40 - Kilde: NRK - Info


45. bodø/Glimt med sterk borteseier i Mesterligakvalifiseringen
bodø/Glimt var det beste laget på bortebane og vant 1-0 mot polske Jagiellonia Bialystok i første oppgjør i tredje runde av mesterligakvalifiseringen onsdag. Litt før timen spilt satt den i nettet for nordmennene. Jens Petter Hauge drev innover mot feltet, vendte bort en forsvarsspiller med en overstegsfinte og sendte av gårde et flatt innlegg. Ballen hadde adresse Kasper Høgh, men Adrian Dieguez skled den inn i eget mål før den kunne nå dansken. Få minutter senere så Brede Moe ut til å ha ordnet 2-0, men etter en VAR-sjekk ble scoringen annullert for en dytt i feltet. Før det hadde Glimt åpnet best foran en fullsatt stadion i Bialystok. Vertene hevet seg utover i førsteomgangen, men nordmennene vant alt i alt fortjent. (NTB)
Tidspunkt: 07-08-2024 - Kl.20:40 - Kilde: NRK - Info


46. bodø/Glimt tok første stikk i Polen: Jens Petter Hauge (24) sørget for viktig seier
bodø/Glimt fortsetter å levere i Europa. Jens Petter Hauge (24) var eneste målscorer mot Jagiellonia Bia?ystok og sikret et godt utgangspunkt før returkampen i bodø.
Tidspunkt: 07-08-2024 - Kl.20:38 - Kilde: NRK - Info


47. Cort overtok ledertrøya i Arctic Race
Etter to etappeseirer til Alexander Kristoff på de to første etappene, var det en langt mer kupert avslutning på den tredje etappen i rittet. I Jakobsbakken i Sulitjelma var Kamiel Bonneu sterkest og vant. Belgieren holdt akkurat unna for restene av hovedfeltet, hvor danske Magnus Cort vant spurten om annenplassen to sekunder bak Bonneu. Cort overtok med det ledelsen i rittet fra lagkamerat Kristoff. Den danske Uno-X-rytteren leder ett sekund foran Bonneu i sammendraget etter tre av fire etapper. Rittet avsluttes onsdag, med en etappe til bodø.
Tidspunkt: 06-08-2024 - Kl.16:18 - Kilde: NRK - Info


48. Glimt kan møte Røde Stjerne i mesterligaplayoff
Serbiske Røde Stjerne blir siste hinder i jakten på spill i Mesterligaen om bodø/Glimt tar seg forbi polske Jagiellonia. Det ble klart under trekningen i Det europeiske fotballforbundets hovedkvarter mandag. Glimt møter den polske seriemesteren Jagiellonia Bialystok i tredje kvalifiseringsrunde der første kamp spilles i Polen onsdag. Returen går i bodø tirsdag neste uke, og dobbeltvinneren er klar for siste kvalikrunde. Der venter Røde Stjerne. Om Glimt ryker for Jagiellonia, skal de spille playoff til Europaligaen. De gulkledde er fra før sikret puljespill i Serieligaen om de skulle ryke ut også i europaligakvaliken. (NTB)
Tidspunkt: 05-08-2024 - Kl.10:10 - Kilde: NRK - Info


49. Seier til Kristoff
Alexander Kristoff vant den første etappen av Arctic Race of Norway fra bodø til Rognan. I spurten var nordmannen i en egen klasse, og vant foran Cofidis-rytter Milan Fretin og Tom Van Asbroeck fra Israel-Premier Tech. Kristoffs danske lagkompis Magnus Cort ble nummer 7. Seieren var Kristoffs femte seier denne sesongen, og hans første siden 1. juni. Rittet fortsetter mandag med en 178,1 kilometer lang etappe fra Beiarn til Fauske. Etappen starter med en brutal 1. kategori opp til Beiarfjellet. Rittet avsluttes onsdag.
Tidspunkt: 04-08-2024 - Kl.16:07 - Kilde: NRK - Info


50. bodø/Glimt videre i mesterliga-kvalifiseringen
bodø/Glimt vant 3–1 på bortebane mot RFS i latviske Riga i 2. runde av mesterligakvalifiseringen onsdag. Det norske laget vant dermed 7–1 sammenlagt etter at de vant 4–0 på hjemmebane forrige uke. Laget fra bodø måtte derimot snu kampen da de tidlig havnet under etter 14 minutter spilt. Mål fra Jens Petter Hauge, Ulrik Saltnes og Kasper Høgh fastsatte resultatet til 3–1.
Tidspunkt: 31-07-2024 - Kl.18:58 - Kilde: NRK - Info


51. Glimt vant etter tidlig kalddusj – videre i Mesterligaen med 7–1 sammenlagt
bodø/Glimt vant overbevisende borte mot Rigas FS. Nå venter sannsynligvis polsk motstand i neste runde.
Tidspunkt: 31-07-2024 - Kl.18:52 - Kilde: NRK - Info


52. Haikin mister returkampen
bodø-Glimts førstekeeper Nikita Haikin mister returkampen mot RFS i mesterligakvalifiseringen. 29-åringen var ikke en del av troppen som satte seg på flyet til Riga tirsdag formiddag, skriver Avisa Nordland. Ifølge avisen skal Haikin ha trøbbel med en tå. Heller ikke Brice Wembangomo, som pådro seg en skade i kampen mot KFUM lørdag, var heller ikke med på flyet, skriver avisen. Det er ventet at Julian Faye Lund vokter buret i Haikins fravær. Det vil i så fall bli hans første kamp for A-laget siden Glimt tapte mot Club Brugge 14. desember i fjor. bodø/Glimt vant første oppgjør 4–0. Vinneren går videre til 3. kvalifiseringsrunde.
Tidspunkt: 30-07-2024 - Kl.10:26 - Kilde: NRK - Info


53. Østigård klar for Rennes
Leo Østigård forlater Napoli og er klar for den franske klubben Rennes. Der kan midtstopperen få verdifull spilletid, etter mye benkesliting i Napoli. Etter to sesonger med begrenset spilletid i Napoli i italienske Serie A, får landslagsstopperen nå muligheten til å imponere i Frankrike i Ligue 1. Rennes bekrefter overgangen i sine mediekanaler. Overgangsjournalisten Gianluca DiMarzio har tidligere meldt at Napoli og Rennes er enige om en overgangssum mellom 5 og 6 millioner euro. Det tilsvarer et sted mellom 60 og 70 millioner kroner. Rennes solgte tidligere i juli midtstopperen Jeanuël Belocian til Leverkusen, men Østigård får konkurranse på stopperplassen av Christopher Wooh, Warmed Omari og den belgiske landslagsstopperen Arthur Theate. I Rennes blir Østigård lagkamerat med Albert Grønbæk, som slo ny salgsrekord i Eliteserien da han gikk fra bodø/Glimt til Rennes 15. juli. (NTB)
Tidspunkt: 30-07-2024 - Kl.08:13 - Kilde: NRK - Info


54. Viking seiret i toppkampen mot Molde
Både Viking og Molde trengte tre poeng for å henge med bodø/Glimt i toppen av Eliteserien da lagene møttes søndag kveld. Det var derimot laget fra Stavanger som kom seirende ut av duellen. Lite skjedde i første omgang, bortsett fra at hjemmelagets keeper, Arild Østbø, måtte holde Viking inne i kampen. Hjemmelaget var derimot raskest ute av startblokkene i andre omgang. Kun ett minutt hadde passert da Sondre Bjørshol kom snikende inn i Moldes sekstenmeter og satte inn kampens eneste mål. Moldes Aaron Samuel trodde han hadde satt inn utligningsmålet 15 minutter før slutt, men etter en VAR-sjekk ble målet korrekt annullert grunnet en offside. Kampen endte 1–0 til Viking, som dermed klatret opp til 2.-plass på tabellen, fem poeng bak serieleder bodø/Glimt. Molde på sin side ligger på 4.-plass.
Tidspunkt: 28-07-2024 - Kl.19:11 - Kilde: NRK - Info


55. KFUM rystet bodø/Glimt: Uavgjort etter sen VAR-annullering
bodø/Glimt trodde seieren var sikret på tampen mot KFUM Oslo, men en VAR-sjekk annullerte målet til Kasper Høgh og sørget for 1-1 i Eliteserien lørdag. Kampen var den første i Eliteserien siden fiskekaker, tennisballer og bluss på banen gjorde at oppgjøret mellom Rosenborg og Lillestrøm på Lerkendal ble avlyst sist helg. På Ekeberg ble banen holdt fri for uønskede gjenstander. Dermed kunne oppgjøret fullføres. Mame Mor Ndiaye ga KFUM ledelsen på dødball etter 24 minutter, men Ulrik Saltnes utlignet like etter pause. Like før slutt var Kasper Høgh raskt framme etter en retur fra keeper, men målet viste seg å være offside. Det bekreftet en VAR-sjekk. På banen fikk bodøværingene en smell etter 18 minutters spill, da høyreback Brice Wembangomo løp på seg en strekk på baksiden av låret og måtte byttes ut. Vondt ble til verre for Glimt da KFUM gikk opp til 1-0 seks minutter senere. En presis dødball fra Robin Rasch ble møtt av Ayoub Aleesami i boksen, og på bakerste stolpe klarte Ndiaye å pirke inn 1-0 for Oslo-laget. Ulrik Saltnes utlignet for bodø/Glimt i den andre omgangen, men den avgjørende scoringen uteble og det endte 1-1. (NTB)
Tidspunkt: 27-07-2024 - Kl.16:04 - Kilde: NRK - Info


56. Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge
Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge. Nosa Dahl ble leid ut fra bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen. 20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål. Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget. Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt. (NTB)
Tidspunkt: 26-07-2024 - Kl.20:42 - Kilde: NRK - Info


57. Formsterk KFUM-spiss mister hjemmekampen mot serieleder Glimt
KFUM Oslos spissprofil Johannes Hummelvoll Nuñez går glipp av lørdagens kamp mot bodø/Glimt. 27-åringen er på delt 4.-plass på toppscorerlisten i Eliteserien. Angrepsspilleren bekrefter selv overfor TV 2 at han må se hjemmekampen mot tabelleneren fra sidelinjen. – Det er helt jævlig. Verst mulig timing med tanke på formen jeg er i og med tanke på landslagsspill for Chile, sier Nuñez til kanalen. 27-åringen ble historisk da han sist helg scoret i sin sjuende bortekamp på rad. Det nyopprykkede laget tok en sterk seier borte mot Molde. Nå må KFUM klare seg uten den formsterke spissen når et nytt topplag står for tur. – Det er trist å se på gutta trene når man er skadet, men jeg håper å være klar igjen mot Fredrikstad neste helg, forteller han videre. KFUM har fortsatt til gode å vinne på eget gress denne sesongen. 17 av de 21 poengene de har plukket har kommet på bortebane. (NTB)
Tidspunkt: 25-07-2024 - Kl.10:57 - Kilde: NRK - Info


58. bodø/Glimt forsterker stallen med den svenske kantspilleren Samuel Burakovsky
Svenske Samuel Burakovsky har signert for bodø/Glimt. Det bekrefter Aspmyra-klubben i sine kanaler torsdag. Angrepsspilleren Burakovsky kommer fra Landskrona på nivå to i Sverige, og melder umiddelbart overgang til Glimt. – Følelsen sier at dette vil være et utrolig steg, og jeg tror vi kan skape mange gode minner her. Følelsen er bare positiv, sier Burakovsky til glimt.no. Burakovsky har tidligere gått gradene i ungdomsakademiet til Malmö FF. Han er hentet som kantspiller til bodø/Glimt. – Jeg er eksplosiv, og direkte i min spillestil. Jeg liker å utfordre og skape sjanser. Det er det som kjennetegner meg som spiller, sier nyervervelsen. Burakovsky har signert på en kontrakt som strekker seg ut 2028-sesongen. (NTB)
Tidspunkt: 25-07-2024 - Kl.09:56 - Kilde: NRK - Info


59. Nosa Dahl solgt til belgiske Mechelen
bodø/Glimt og Mechelen har kommet til enighet om en overgang for Petter Nosa Dahl (20). Det opplyser Glimt i egne mediekanaler. Nosa Dahl har bestått den medisinske testen hos sin nye klubb. Mandag kveld ble det klart at Glimt hadde avbrutt 20-åringens lån i KFUM Oslo. Der har han vært en sentral brikke for den nyopprykkede klubben fra hovedstaden. – KFUM fortjener en stor takk for måten de har utviklet Nosa på de siste månedene. Nå ønsker vi han lykke til i Belgia, sier sportslig administrativ leder i bodø/Glimt, Håvard Sakariassen. (NTB)
Tidspunkt: 23-07-2024 - Kl.15:10 - Kilde: NRK - Info


60. Glimt avbryter Nosa Dahls lån
bodø/Glimt har avbrutt Petter Nosa Dahls (20) lån i KFUM etter halvspilt sesong. Det bekrefter KFUM på X. Nosa Dahl skulle i utgangspunktet vært utlånt til hovedstadsklubben ut sesongen, men Glimt avbrøt nå lånet. «Takk for i år Nosa! Spillerens lån er nå avbrutt», heter det i meldingen fra Oslo-klubben. Nosa Dahl gjorde i januar 2022 overgang fra Frigg til KFUM, hvor han gjorde kjempesuksess og ble solgt til Glimt etter bare én sesong. Unggutten fikk imidlertid ikke tillit i bodø, og ble lånt tilbake til KFUM før årets sesong, hvor han igjen har blomstret og notert seg for seks mål og tre målgivende på 17 kamper. Søndag erfarte Nettavisen at Nosa Dahls lån ville bli avbrutt og at bodø/Glimt er i sluttforhandlinger om å selge spilleren til den belgiske klubben Mechelen. (NTB)
Tidspunkt: 22-07-2024 - Kl.15:42 - Kilde: NRK - Info


61. Kan møte polsk og belgisk motstander i kvalifiseringen til Europa-spill
Mandag ble det klart hvem bodø/Glimt og Molde kan møte om de går videre i sine kvalifiseringer. bodø/Glimt skal opp mot polske Jagiellonia Bialystok eller Panevezys fra Litauen i neste runde hvis laget unngår fiasko mot RFS i jakten på mesterligaspill. Glimt var seedet i sin pulje og kunne ikke trekke potensielt tøffe motstandere som greske PAOK og Ferencváros fra Ungarn. Nordlendingene er klare favoritter når europasommeren starter mot RFS. Den første kampen spilles på Aspmyra torsdag, mens returen går i Latvia en uke senere. Ved tap i 3. kvalikrunde er Glimt uansett garantert deltakelse i serieligaen til høsten. Torsdag starter også Molde jakten på nok en europahøst. Det skjer hjemme mot Silkeborg, mens returen går i Danmark en uke senere. Sammenlagtseier sender MFK til 3. kvalifiseringsrunde, der det blir kamper mot skotske Kilmarnock eller Cercle Brugge fra Belgia. Disse spilles 8. og 15. august. Tar romsdalingene seg videre, vil kun ett siste hinder gjenstå. Da vil de være garantert plass i serieligaen hvis det ikke går veien i omspillet. (NTB)
Tidspunkt: 22-07-2024 - Kl.11:13 - Kilde: NRK - Info


62. bodø/Glimt kan få polsk motstand i mesterliga-kvalifiseringen
bodø/Glimt skal opp mot polske Jagiellonia Bialystok eller Panevezys fra Litauen i neste runde hvis laget unngår fiasko mot RFS i jakten på mesterligaspill. Det ble klart da trekningen av kvalifiseringens 3. runde ble gjort mandag. Glimt var seedet i sin pulje og kunne ikke trekke potensielt tøffe motstandere som greske PAOK og Ferencváros fra Ungarn. Nordlendingene er klare favoritter når europasommeren starter mot RFS. Den første kampen spilles på Aspmyra torsdag, mens returen går i Latvia en uke senere. Dobbeltmøtet med Jagiellonia Bialystok eller Panevezys er lagt til 6./7. og 13. august. Skulle det bli sammenlagtseier også der, vil Glimt være én siste runde unna plass i den gjeveste europacupen.
Tidspunkt: 22-07-2024 - Kl.10:15 - Kilde: NRK - Info


63. KFUM sjokkerte Molde – utrolig rekke fortsatte
KFUM Oslo tok en svært overraskende 3-2-seier borte mot Molde lørdag kveld. Matchvinner Johannes Nunez er i fyr og flamme om dagen, og scoret enda en gang på bortebane. Men det var Molde som tok ledelsen ved Mathias Fjørtoft Løvik etter 20 minutter. Kun to minutter senere svarte KFUM. Håkon Hoseth avsluttet fra skrått hold, via rumpa til Petter Nosa Dahl og i mål. Og KFUM ga seg ikke med det. Ayoub Aleesami steg til værs på en corner fra Robin Rasch og headet bortelaget i ledelsen. Oslo-laget var nære på å øke ledelsen flere ganger tidlig i andreomgang, blant annet da Simen Hestnes skjøt via en Molde-spiller og i stolpen etter 63 minutter. Men i stedet for at Oslo-laget skulle doble ledelsen, utlignet Magnus Wolff Eikrem for Molde bare sekunder senere. Dermed stod det 2-2. Hjemmelaget hadde flere sjanser til å ta tilbake ledelsen sent i omgangen, men igjen var det i andre enden det smalt. KFUM kontret på nydelig vis. Teodor Berg Haltvik hadde et nydelig forarbeid, før han spilte frem Johannes Nunez. Spissen gjorde ingen feil alene med keeper og scoret i sin syvende bortekamp på rad. Dermed kan KFUM gå inn i lørdagskvelden som nummer seks på tabellen. Molde er nummer tre, åtte poeng bak serieleder bodø/Glimt.
Tidspunkt: 20-07-2024 - Kl.20:11 - Kilde: NRK - Info


64. Absurd rødt kort og overtidsdrama i Sarpsborg
Det endte 1-1 mellom Sarpsborg 08 og Brann, men Henrik Meister lå an til å bli den store helten på overtid for Sarpsborg 08. Ett minutt på overtid steg spissen opp på et frispark og sendte vertene i ledelsen. Det var Meisters femte mål på to kamper, etter at han scoret fire mål mot Rosenborg forrige runde. Men Brann svarte umiddelbart. Aune Heggebø ble spilt fri i boksen og kunne enkelt sette inn utligningen for bortelaget, fire minutter på overtid. Bare minutter før overtidsdrama hadde Sarpsborg 08s fysioterapeut, Joao Ferreira, fått rødt kort. Han fikk først gult på vei inn på banen, før han kjeftet på dommer Marius Lien, og dermed fikk sitt andre gule. Rett etter Branns redusering fikk også Sarpsborg-trener Christian Michelsen sitt andre gule for kvelden. Begge for klaging på dommer. Sarpsborg 08 skapte de største sjansene i førsteomgang, men Branns keeper Mathias Dyngeland holdt gjestene inne i kampen med flere gode redninger. Bortelaget bedret seg i andreomgang. Brann-back Joachim Soltvedt hadde muligheten i femmeteren fra skrått hold, men avslutningen gikk i nettveggen. Hjemmelagets Daniel Job var svært nære å ta tilbake ledelsen dypt inne i overtiden, men Brann holdt unna. Uavgjortresultatet gjør at Brann befinner seg på en 2. plass, syv poeng bak bodø/Glimt. Sarpsborg 08 ligger på 8. plass.
Tidspunkt: 20-07-2024 - Kl.17:59 - Kilde: NRK - Info


65. Knutsen får sterk kritikk – blir likevel ikke sanksjonert
Kjetil Knutsen blir ikke sanksjonert for hendelsen mot Sandefjord. Det bekrefter Norges Fotballforbund i en melding. I kampen mot Sandefjord 11. juli fikk en bodø/Glimt-spiller hodeskade, men bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen valgte å ikke høre på det medisinske personellet som mente han burde bli byttet ut. Påtalenemnda har vurdert Kjetil Knutsens opptreden i kampen mellom Sandefjord og bodø/Glimt. – NFFs påtalenemnd har vurdert om Knutsens opptreden kan danne grunnlag for disiplinære reaksjoner. Etter en grundig vurdering, som ble oversendt klubben fredag formiddag, har nemnda konkludert med at det ikke foreligger tilstrekkelig hjemmel i regelverket for å sanksjonere Knutsen for hans oppførsel, står det i meldingen. – Selv om saken henlegges, ønsker nemnda å understreke at den finner Knutsens oppførsel sterkt kritikkverdig. Hodeskader kan ha alvorlige og langvarige helsemessige konsekvenser. NFFs prosedyre for håndtering av hodeskader har karakter av å være en veiledning/retningslinje, og er ikke et regelverk som det kan knyttes rettsvirkinger til. – Påtalenemnda har derfor besluttet at saken ikke skal forfølges videre. Fredag tok Knutsen selvkritikk: – Jeg får med meg lite. Det er en styrke, men kan være en svakhet. I denne sammenhengen synes jeg det var en svakhet, fordi jeg ikke helt tar den ledelsen jeg synes jeg bør ta både under og etter kampen. Jeg må bare beklage, og så må jeg gå videre. Det er det jeg har prøvd å gjøre, sier han til NRK.
Tidspunkt: 20-07-2024 - Kl.12:12 - Kilde: NRK - Info


66. Glimt-treneren beklager etter massiv kritikk
bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen innrømmer ovenfor TV 2 at han utøvde «dårlig ledelse» etter den mye omtalte situasjonen mellom han og Sandefjords lege lørdag.
Tidspunkt: 19-07-2024 - Kl.16:42 - Kilde: NRK - Info


67. Knutsen beklager etter massiv kritikk
bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen innrømmer ovenfor TV 2 at han utøvde «dårlig ledelse» etter den mye omtalte situasjonen mellom han og Sandefjords lege lørdag. Knutsen ble kritisert for å ikke ta Jostein Gundersen av banen etter to hodesmeller i kampen mot Sandfjord, selv om legen til hjemmelaget mente han burde det. – Det er av og til sånn at du trenger litt betenkningstid. Jeg har ikke taklet det spesielt bra. Det er egentlig hele saken for meg: Jeg føler jeg setter vikarlegen til Sandefjord i en vanskelig situasjon. Det beklager jeg, sier Knutsen til TV 2. I et intervju med NRK tirsdag sa treneren følgende: – Han såkalte legen fra Sandefjord har jeg aldri sett før og aldri møtt før, før han er i min tekniske sone og fysisk holder tilbake vår spiller. Det er det jeg reagerer på. Før kveldens kamp mot Odd, tar Knutsen selvkritikk: – Jeg må understreke at jeg har aldri ment at det er en trener som skal vurdere en hodeskade på en spiller. Sånn som settingen ble, mener jeg spilleren burde blitt tatt ut, sier han til TV 2.
Tidspunkt: 19-07-2024 - Kl.16:33 - Kilde: NRK - Info


68. Odds Tewelde bekrefter forhandlinger til TV 2 før møtet mot bodø/Glimt
Odds stortalent Faniel Tewelde (17) bekrefter til TV 2 før kampen mot bodø/Glimt at det er forhandlinger mellom grenlandsklubben og den belgiske klubben Lommel. – Det er forhandlinger mellom klubbene. Mer vet jeg ikke, sier kantspilleren til kanalen. Lokalavisa TA har tidligere skrevet at Odd avslo det første budet på 20–25 millioner kroner. Odd skal angivelig ønske seg et bud på minst 30 millioner for stjerneskuddet. – Det er fortsatt dialog, har sportssjef i Odd Morten Rønningen uttalt. Etter det TA erfarer er det kun småting som gjenstår før det er full enighet mellom Odd og Lommel. TV 2 spurte Tewelde om kampen mot Glimt i kveld blir hans siste for Odd. – Vi får se. Alt kan skje, svarte unggutten. bodø/Glimt tar imot Odd på Aspmyra klokken 19.00.
Tidspunkt: 19-07-2024 - Kl.16:18 - Kilde: NRK - Info


69. Glimt skal til Latvia i mesterligakvalifiseringen
bodø/Glimt møter latviske RFS i mesterligaens 2. kvalifiseringsrunde. Det ble klart etter RFS utklasset nordirske Larne og vant 7-0 sammenlagt i den første runden. RFS reiste til Nord-Irland med 3-0-ledelse etter hjemmekampen og vant 4-0 på bortebane. Emerson, Darko Lemajic og Janis Ikaunieks scoret i slutten av 1. omgang, og Ismaël Diomandé fastsatte resultatet etter pause. RFS ble latvisk seriemester i 2021 og 2023 og har også to cuptitler. (NTB)
Tidspunkt: 17-07-2024 - Kl.20:56 - Kilde: NRK - Info


70. Hampus Findell klar for Viking
Den svenske midtbanespilleren Hampus Lindell gjør overgang fra Djurgården til Viking. Det melder Viking i sine mediekanaler. Svensken har signert en kontrakt ut 2028-sesongen. – Det er veldig kult å være på plass. Det kjennes veldig bra, og jeg gleder meg stort til å komme i gang, sier Lindell. 24-åringen kan bli en erstatter for Sondre Auklend, som har blitt enig om en kontrakt med bodø/Glimt fra nyttår og kan bli solgt allerede i sommer. (NTB)
Tidspunkt: 17-07-2024 - Kl.08:05 - Kilde: NRK - Info


71. Egersund selger toppscorer Andreas Helmersen til bodø/Glimt
bodø/Glimt har kommet til enighet med opprykksjagende Egersund om en overgang for angrepsspiller Andreas Helmersen. 26-åringen står med 13 mål i 1. divisjon. Glimt opplyser om overgangen i egne mediekanaler. Ifølge Nettavisen og Stavanger Aftenblad må gultrøyene betale en totalpakke på opp mot fem millioner kroner for Helmersens tjenester. Det er klar salgsrekord for Egersund. – Det føles helt fantastisk, det er fryktelig godt og egentlig litt surrealistisk. Det er et par hakk opp fra hva jeg er vant til, så det ser veldig bra ut, sier Helmersen til bodø/Glimts nettsider. Helmersen debuterte i Eliteserien for Rosenborg tilbake i 2017, og etter flere låneopphold gikk ferden videre til Raufoss på en gratisovergang i 2021. For et halvt år siden ble han hentet til Egersund, og 26-åringen har vært en umiddelbar suksess. (NTB)
Tidspunkt: 17-07-2024 - Kl.08:01 - Kilde: NRK - Info


72. Småsjokkert over Knutsen-utsagn: – Han burde lagt seg flat
Både Sandefjord-lege og NRKs fotballekspert reagerer sterkt på uttalelsene bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen kommer med tre dager etter at han nektet å bytte ut Jostein Gundersen med hodeskade.
Tidspunkt: 16-07-2024 - Kl.10:07 - Kilde: NRK - Info


73. Sjokkert over Knutsen-utsagn: – Han burde lagt seg flat
Både Sandefjord-lege og NRKs fotballekspert reagerer sterkt på uttalelsene bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen kommer med tre dager etter at han nektet å bytte ut Jostein Gundersen med hodeskade.
Tidspunkt: 16-07-2024 - Kl.10:07 - Kilde: NRK - Info


74. bodø/Glimt solgte Grønbæk for rekordsum
bodø/Glimt er enig med Ligue 1-klubben Rennes om en rekordovergang for danske Albert Grønbæk (23). Det bekrefter Glimt på sine nettsider. – Det er vemodig, men jeg syns det er på riktig tidspunkt, og noe jeg har ønsket selv. Det er med blandede følelser at jeg reiser nå, for jeg har hatt en vanvittig god tid i Glimt, sier Grønbæk. Onsdag erfarte både VG, Nettavisen og Avisa Nordland overgangen. De to sistnevnte skrev at avtalen har en totalpakke på 15 millioner euro, noe som tilsvarer over 170 millioner kroner. I tillegg skal det ligge noen bonuser og en videresalgsklausul i avtalen. Det gjør den til tidenes største i Eliteserien. Den tidligere rekorden hadde David Datro Fofana på 130 millioner kroner da han gikk fra Molde til Chelsea. Glimt skriver ikke hvor mye overgangssummen er, men betegner den som «en større overgangssum». – Det er en veldig fin historie. Det betyr selvfølgelig mye at jeg kan gi igjen i forhold til det som bodø/Glimt har gitt meg, så det setter jeg pris på, sier Grønbæk. Grønbæk gjorde sommeren 2022 overgang fra danske AGF til bodø/Glimt, hvor han har gjort braksuksess. Fasiten etter 87 kamper med Glimt er 30 mål og 16 målgivende pasninger. Rennes endte forrige sesong på 10.-plass i Ligue 1, fem poeng bak 7.-plassen som sikret spill i conferenceligaen. (NTB)
Tidspunkt: 15-07-2024 - Kl.19:34 - Kilde: NRK - Info


75. NFF ber om Glimt-svar etter Knutsens byttenekt
bodø/Glimt må gi Norges Fotballforbund en skriftlig redegjørelse og forklare trener Kjetil Knutsens oppførsel på sidelinjen i helgen. Det forteller juridisk rådgiver Rinor Tahiri i NFF i en epost til NTB. Saken legges deretter fram for forbundets påtalenemnd. – Nemnda vil foreta en vurdering av hvorvidt det foreligger brudd på NFFs regelverk, og om saken i så fall skal forfølges videre, skriver Tahiri. Det var Sandefjords lege som mente det var uforsvarlig å la Glimt-stopperen Jostein Gundersen fortsette lørdagens oppgjør. TV-bildene viste en irritert Knutsen, som nektet å bytte ham ut. Han hørte heller ikke på sin egen manuellterapeut. Oppførselen har fått mange til å reagere, og NFF-legen Thor Einar Andersen er blant dem. – At treneren overprøver legens medisinske vurdering, stiller jeg meg meget kritisk til. Det bør ikke forekomme, sa han til Nettavisen. (NTB)
Tidspunkt: 15-07-2024 - Kl.15:05 - Kilde: NRK - Info


76. Viking enig med belgisk klubb om overgang for Gunnarsson
Patrik Gunnarsson drar fra Viking til belgiske Kortrijk. Islendingen reiser til Belgia for å gjennomføre medisinsk test søndag. Det melder klubben i sine mediekanaler. Islendingen kom til Viking fra engelske Brentford i 2022, men var også på lån i Stavanger i 2021. Han har siden spilt 90 kamper for klubben. Senest lørdag holdt han nullen mot KBK. Gunnarsson drar søndag til Belgia for å gjøre medisinsk test og sluttføre overgangen. Viking har vært i strålende form den siste perioden, med fem seirer og én uavgjort på de siste seks kampene. Stavanger-klubben har med det tatt seg opp til tredjeplass, fem poeng bak bodø/Glimt med én kamp til gode. (NTB)
Tidspunkt: 13-07-2024 - Kl.18:49 - Kilde: NRK - Info


77. Molde grep ikke muligheten - kunne pustet Glimt i nakken
Molde kunne krympet avstanden til serieleder bodø/Glimt til kun 3 poeng med seier over Fredrikstad. Det klarte de ikke etter at kampen endte 0-0. Begge lag hadde store sjanser til å avgjøre. Etter 52 minutter brente Emil Breivik en stor mulighet etter at keeper hadde gitt retur. Fredrikstads største mulighet kom etter 70 minutter, da Oscar Agas forsøk fra sju meter ble blokkert i siste liten. – Totalt sett så er det vel et rettferdig resultat, sa Molde-trener Erling Moe til TV2 etter kampen. HamKams avgjørende scoring kom på vakkert vis i 2-1-seieren over Odd. Etter 62 minutter fikk Tore Sørås drømmetreff fra omtrent 25 meter. HamKam tok med det en meget sterk borteseier og står med 10 poeng på de siste fire kampene. Viking slo Kristiansund komfortabelt 2-0. Også denne kampen leverte en meget pen scoring. Etter 66 minutter dro Sander Svendsen frem et kremmerhus fra distanse. Skuddet gikk via nærmeste stolpe og i mål. Det betyr at Viking foreløpig tar 3.-plassen fra Brann, som spiller senere i kveld. Lillestrøm vant 3-1 over Strømsgodset. Det gjør at lagene nå står med 19 poeng på en 6.- og 7. plass. Marius Lundemo satte inn Lillestrøms siste mål etter et pent skudd fra like utenfor 16-meteren. Kampens tre andre scoringer kom i første omgang. Eliteserierunden kl. 17: Fredrikstad - Molde 0-0 Lillestrøm - Strømsgodset 3-1 Odd - HamKam 1-2 Viking - Kristiansund 2-0 Sandefjord - bodø/Glimt 2-1
Tidspunkt: 13-07-2024 - Kl.17:00 - Kilde: NRK - Info


78. Sjokktap for bodø/Glimt: Åpnet døren i gullkampen
Sandefjord rystet serieleder bodø/Glimt og vant 2-1 på hjemmebane. Det ga tre livsviktige poeng i bunnstriden, og åpnet gullkampen i toppen. Blåtrøyene yppet seg fra start, og etter 28 minutter spilt satt den for hjemmelaget. Med litt hjelp fra en Glimt-spiller gikk skuddet fra Alexander Ruud Tveter i mål. Før lørdagens kamp sto Sandefjord med åtte kamper på rad uten seier. Dermed var det en svært etterlengtet seier for hjemmelaget. bodø/Glimt gjorde tre bytter til andre omgang i håp om å kunne snu det – og det ble et annet bortelag vi fikk se etter pause. Det ble noen interessante minutter ut i andre omgang i hvalfangerbyen. I det 59. minuttetstanget Stian Kristiansen ballen elegant i nettmaskene mot gamle lagkamerater. Hjemmelaget doblet da ledelsen, men bodø svarte umiddelbart. I 61. minutt sendte kaptein Patrick Berg ballen i mål etter at den var innom en Sandefjord-spiller. Glimt jaktet lenge på en utligning, men til tross for stort press, kom aldri scoringen. Dermed ble det sesongens andre tap for serielederne. – Full kontroll hadde vi vel ikke, men vi gjør en god match, sa sandefjord-kaptein Filip Ottosson til TV 2 etter kampen. Med Glimt-tap blir gullkampen nå mer åpen igjen. Formlaget Viking vil med seier i deres hengekamp være kun to poeng bak bodø/Glimt.
Tidspunkt: 13-07-2024 - Kl.16:58 - Kilde: NRK - Info


79. Grønbæk ferdig i Glimt: – Kjipt at det skulle avsluttes på denne måten
Tapet mot Sandefjord ble trolig Albert Grønbæk sin siste kamp for bodø/Glimt. – Tiden her har vært helt fantastisk.Jeg har hatt så sinsykt mange gode opplevelser her, sa han til NRK etter kampslutt. 23-åringen kom til gultrøyene i 2022, og har vært en viktig spiller for laget ifra nord. – Det var kjipt at det skulle avsluttes på denne måten, sa han. Sandefjord rystet serieleder bodø/Glimt og vant 2–1 på hjemmebane. Det ga tre livsviktige poeng i bunnstriden, og åpnet gullkampen i toppen. Blåtrøyene yppet seg fra start, og etter 28 minutter spilt satt den for hjemmelaget. Med litt hjelp fra en Glimt-spiller gikk skuddet fra Alexander Ruud Tveter i mål. Før lørdagens kamp sto Sandefjord med åtte kamper på rad uten seier. Dermed var det en svært etterlengtet seier for hjemmelaget. bodø/Glimt gjorde tre bytter til andre omgang i håp om å kunne snu det – og det ble et annet bortelag vi fikk se etter pause. Det ble noen interessante minutter ut i andre omgang i hvalfangerbyen. I det 59. minuttet stanget Stian Kristiansen ballen elegant i nettmaskene mot gamle lagkamerater. Hjemmelaget doblet da ledelsen, men bodø svarte umiddelbart. I 61. minutt sendte kaptein Patrick Berg ballen i mål etter at den var innom en Sandefjord-spiller. Glimt jaktet lenge på en utligning, men til tross for stort press, kom aldri scoringen. Dermed ble det sesongens andre tap for serielederne. – Full kontroll hadde vi vel ikke, men vi gjør en god match, sa Sandefjord-kaptein Filip Ottosson til TV 2 etter kampen. Med Glimt-tap blir gullkampen nå mer åpen igjen. Formlaget Viking vil med seier i deres hengekamp være kun to poeng bak bodø/Glimt.
Tidspunkt: 13-07-2024 - Kl.16:58 - Kilde: NRK - Info


80. Grønbæk trolig ferdig i Glimt: – Dette var nok kanskje min siste kamp for Glimt
Tapet mot Sandefjord ble trolig Albert Grønbæk sin siste kamp for bodø/Glimt. – Tiden her har vært helt fantastisk.Jeg har hatt så sinnsykt mange gode opplevelser her, sier han til NRK etter kampslutt. 23-åringen kom til gultrøyene i 2022, og har vært en viktig spiller for laget ifra nord. – Dette var nok kanskje min siste kamp for Glimt. Det var kjipt at det skulle avsluttes på denne måten, sa han. Tidligere i uka ble det meldt at Grønbæk kan bli solgt for 170 millioner kroner til den franske klubben Rennes. Sandefjord rystet serieleder bodø/Glimt og vant 2–1 på hjemmebane. Det ga tre livsviktige poeng i bunnstriden, og åpnet gullkampen i toppen. Blåtrøyene yppet seg fra start, og etter 28 minutter spilt satt den for hjemmelaget. Med litt hjelp fra en Glimt-spiller gikk skuddet fra Alexander Ruud Tveter i mål. Før lørdagens kamp sto Sandefjord med åtte kamper på rad uten seier. Dermed var det en svært etterlengtet seier for hjemmelaget. bodø/Glimt gjorde tre bytter til andre omgang i håp om å kunne snu det – og det ble et annet bortelag vi fikk se etter pause. Det ble noen interessante minutter ut i andre omgang i hvalfangerbyen. I det 59. minuttet stanget Stian Kristiansen ballen elegant i nettmaskene mot gamle lagkamerater. Hjemmelaget doblet da ledelsen, men bodø svarte umiddelbart. I 61. minutt sendte kaptein Patrick Berg ballen i mål etter at den var innom en Sandefjord-spiller. Glimt jaktet lenge på en utligning, men til tross for stort press, kom aldri scoringen. Dermed ble det sesongens andre tap for serielederne. – Full kontroll hadde vi vel ikke, men vi gjør en god match, sa Sandefjord-kaptein Filip Ottosson til TV 2 etter kampen. Med Glimt-tap blir gullkampen nå mer åpen igjen. Formlaget Viking vil med seier i deres hengekamp være kun to poeng bak bodø/Glimt.
Tidspunkt: 13-07-2024 - Kl.16:58 - Kilde: NRK - Info


81. Sarpsborg 08 ydmyket Rosenborg – Henrik Meister med fire mål i 4-1-seier
Henrik Meister noterte seg for fire mål da Sarpsborg 08 knuste Rosenborg 4-1 på hjemmebane i Eliteserien fredag kveld. Dermed klatret sarpingene opp til 9.-plass etter å ha ligget på nedrykksplass før kampen. Seieren var også Christian Michelsens andre på tre kamper etter at han tok over som trener etter Stefan Billborn. Michelsen var også nære å ryste serieleder bodø/Glimt i debuten, men nordlendingene snudde til slutt til 2-1-seier. Fredag sørget Meister for at det ikke skjedde igjen da de tok en tidlig ledelse mot Rosenborg. – Det er deilig, hattrick. Jeg har slitt litt med målene, men nå kommer de. I andre omgang kommer det tre, fire, fem til, sa Meister til TV 2 i pausen. Det ble ikke tre, fire eller fem mål til, men den danske spissen scoret sitt fjerde mål i andre omgang, før Ole Sæter reduserte for gjestene. I 4-1-seieren økte Meister beholdningen sin med eliteseriemål fra ett til fem. (NTB)
Tidspunkt: 12-07-2024 - Kl.18:59 - Kilde: NRK - Info


82. Määttä klar for Glimt
Den 22 år gamle Isak Dybvik Määttä kom onsdag kveld til bodø og hans nye hjemmebane, Aspmyra. Der gjennomførte han den medisinske sjekken og satte pennen på papiret som binder han til bodø/Glimt ut 2028-sesongen. Det melder Glimt på sine egne nettsider. – Det kjennes veldig godt, veldig glad for å være på plass her i bodø, og ser frem til å få kommet i gang, sier han til NRK. – Det har vært dialog i noen uker, jeg ønsket meg hit, så det er deilig å være på plass. – De siste årene vet vi alle hvor bra bodø/Glimt har gjort det, og jeg ønsker å fortsette utviklingen min og ser på bodø som en fin plass å fortsette det på. Jeg følte jeg var sulten på et nytt eventyr, og kjenner det er godt å komme hit. Määttä spiller primært venstre back, men mestrer også venstre og høyre kant. Overgangssummen er ikke kjent. Määttä gjennomfører overgangen helt når overgangsvinduet åpner, 17. juli.
Tidspunkt: 12-07-2024 - Kl.13:04 - Kilde: NRK - Info


83. Heltne Nilsen ferdig i Brann – solgt til Aberdeen
Sivert Heltne Nilsen (32) er historie i Brann. Midtbanespilleren har signert for den skotske storklubben Aberdeen. Onsdag bekreftet Brann at de hadde godtatt et bud på Heltne Nilsen og at spilleren bare var en medisinsk test og enighet om personlige betingelser fra en overgang til den skotske klubben. – Vi fikk en henvendelse fra Aberdeen som ønsket å kjøpe Sivert. Vi har etter en totalvurdering valgt å akseptere tilbudet, sa sportslig leder i Brann, Per-Ove Ludvigsen. Heltne Nilsen ble i helgen utvist etter bare ti minutter i toppkampen mot bodø/Glimt på Aspmyra. I 2021 returnerte han til Brann, der han i alt har spilt nesten 200 kamper. (NTB)
Tidspunkt: 11-07-2024 - Kl.14:04 - Kilde: NRK - Info


84. Grønbæk på vei til Rennes for rekordsum
Ifølge Nettavisen har bodø/Glimt akseptert et bud på den danske midtbanespilleren Albert Grønbæk. Ifølge avisen skal franske Rennes ha lagt totalt 15 millioner euro, eller 170 millioner kroner på bordet for Grønbæk. Avtalen skal også inkludere både bonuser og en videresalgsklausul. Dermed blir dansken, som har 8 mål og 2 målgivende på 14 eliteseriekamper i år, den dyreste fotballspilleren som er solgt fra en norsk klubb noensinne.
Tidspunkt: 10-07-2024 - Kl.15:44 - Kilde: NRK - Info


85. Brann-kapteinen nærmer seg skotsk klubb
Sivert Heltne Nilsen er på vei bort fra Brann. Han reiser onsdag til Skottland for å forhandle fram en avtale med Aberdeen. Det bekrefter midtbanespillerens rådgiver og onkel Geir Morten Nilsen til TV 2. BA og BT skrev tidligere onsdag at Brann var i forhandlinger med Aberdeen om et potensielt salg av sin kaptein. Nå skal de være enige, og dermed mangler bare den medisinske sjekken og framforhandling av personlige betingelser. Heltne Nilsen ble i helgen utvist etter bare ti minutter i toppkampen mot bodø/Glimt på Aspmyra. Tidligere Elfsborg-trener Jimmy Thelin er nå sjef i Aberdeen. Han har tidligere hatt Heltne Nilsen i den svenske klubben. Nilsen gjorde i 2021 retur til Brann, der han i alt har spilt nesten 200 kamper. (NTB)
Tidspunkt: 10-07-2024 - Kl.14:06 - Kilde: NRK - Info


86. Brann har akseptert bud på kapteinen
Sivert Heltne Nilsen (32) er på vei bort fra Brann. Klubben har akseptert bud på kapteinen. Han reiser onsdag til Skottland for å forhandle fram en avtale og gjennomføre medisinsk test hos Aberdeen. Det bekrefter Brann på sine hjemmesider, – Vi fikk en henvendelse fra Aberdeen som ønsket å kjøpe Sivert. Vi har etter en totalvurdering valgt å akseptere tilbudet, sier sportslig leder i Brann, Per-Ove Ludvigsen til klubbens hjemmeside. Heltne Nilsen ble i helgen utvist etter bare ti minutter i toppkampen mot bodø/Glimt på Aspmyra. Tidligere Elfsborg-trener Jimmy Thelin er nå sjef i Aberdeen. Han har tidligere hatt Heltne Nilsen i den svenske klubben. Nilsen gjorde i 2021 retur til Brann, der han i alt har spilt nesten 200 kamper. Aberdeen havnet på nedre halvdel i den skotske eliteserien forrige sesong. (NRK/NTB)
Tidspunkt: 10-07-2024 - Kl.14:06 - Kilde: NRK - Info


87. Aftenbladet: Skadesmell for Viking – kaptein Tripic mister neste seriekamp
Viking-kaptein Zlatko Tripic må se lørdagens hjemmekamp mot Kristiansund fra tribuneplass etter lårskaden han pådro seg i 2-1-seieren over KFUM Oslo. Det opplyser Petter Søndenå i Vikings medisinske apparat til Stavanger Aftenblad. – Han fikk en liten kjenning i hamstringen. Det er ingen alvorlig skade, men det ser ikke ut til at han rekker kampen på lørdag, sier Søndenå. Tripic måtte av banen underveis i den første omgangen mot KFUM søndag. Denne uken er 31-åringen nødt til å trene alternativt. – Vi undersøker og tester, ser på svarene vi får og ser om vi kan trappe opp belastningen gradvis, fortsetter Søndenå. Viking-kapteinen forlenget nylig kontrakten med siddisene. Til Aftenbladet sier Tripic at han er nødt til å være tålmodig i rehabiliteringen. – Jeg skal gjøre alt jeg kan for å komme raskest mulig tilbake, men det er viktig å bli helt god igjen før jeg er tilbake. 2-1-seieren mot KFUM Oslo brakte Viking opp på 4.-plass i Eliteserien. Det skiller åtte poeng til serieleder bodø/Glimt. (NTB)
Tidspunkt: 09-07-2024 - Kl.09:46 - Kilde: NRK - Info


88. Gulliksen matchvinner for Djurgården – Nguen med assist
Tobias Gulliksen scoret det avgjørende målet da Djurgården vant 3-1 borte mot Norrköping i Allsvenskan mandag kveld. Djurgården kniper dermed litt innpå serieleder Malmö, som har en luke på sju poeng på toppen av tabellen. Erik Botheim & co. har riktignok én kamp mer spilt. Tokmac Nguen assisterte Deniz Hümmet da han sendte Djurgården i ledelsen etter 13 minutter, før Gulliksen doblet ledelsen etter en time. Isak Sigurgeirsson reduserte for vertene tre minutter senere, før Besard Sabovic fastsatte resultatet for Stockholm-klubben. Scoringen var Gulliksens femte for Djurgården siden han gjorde overgang fra bodø/Glimt i februar. 20-åringen har også notert seg for fem målgivende på sine 16 kamper i Sverige. Søndag tar Djurgården imot Värnamo på hjemmebane i den svenske hovedstaden. (NTB)
Tidspunkt: 08-07-2024 - Kl.20:14 - Kilde: NRK - Info


89. Bisarr scoring hjalp Molde til 3-0-seier over Lillestrøm
Molde nærmer seg andreplassen i Eliteserien etter 3-0 hjemme mot Lillestrøm. Dyktighet og flaks ble sentrale ingredienser i kampen. 2-0-målet var av det heldige slaget. Martin Linnes sendte av gårde et skudd fra 20 meter og traff stolpen. Ballen spratt så tilbake i ryggen på LSK-keeper Mads Hedenstad og inn i eget mål. Før det hadde effektivt spill sendt Molde i ledelsen. Tolv minutter var spilt da Magnus Wolff Eikrem vant ballen høyt i banen. MFK-kapteinen fant så Kristian Eriksen med en smart ball inn i feltet, og spissen styrte inn 1-0 i det lengste hjørnet. LSKs siste rest av håp om poeng fra oppgjøret forsvant halvveis ut i andreomgangen da Mathias Fjørtoft Løvik bredsidet inn 3-0. Seieren gjør at Molde er ett poeng bak Brann på tabellen, men bergenserne har én kamp mer spilt. Serieleder bodø/Glimt er seks poeng foran Molde. LSK er på sin side på åttendeplassen på tabellen med 16 poeng på 13 kamper. (NTB)
Tidspunkt: 07-07-2024 - Kl.16:54 - Kilde: NRK - Info


90. Brann-kaptein fikk rødt kort og havnet i basketak: – Han mister det fullstendig
Brann-kaptein Sivert Heltne Nilsen fikk marsjordre allerede før ti minutter var spilt i toppkampen mot bodø/Glimt søndag. På vei ut havnet han i tumulter.
Tidspunkt: 07-07-2024 - Kl.12:44 - Kilde: NRK - Info


91. Auklend om Viking-exiten: – Dumt at det endte sånn
Sondre Auklend snakker ut etter at det tidligere i uken ble klart at han fra neste år blir bodø/Glimt-spiller. Overgangen har vakt sterke reaksjoner i Viking. Auklend er blitt enig med Glimt om en avtale fra 1.1.2025, når kontrakten hans med Viking løper ut. Nyheten sprakk i tidligere i uken, og de siste dagene har Auklend måtte tåle mye kritikk av Viking-supportere. Onsdag uttalte Vikings sportssjef Erik Nevland at Auklend nektes å spille for klubben enn så lenge. I et intervju med Stavanger Aftenblad åpner Auklend opp. – Dette var en mulighet jeg ikke kunne si nei til. Det handler om å ta de mulighetene som dukker opp. En fotballkarriere er ikke så lang, sier han. 21-åringen synes det er dumt at forholdet med Viking ender slik. – Det er kanskje vanskelig å forstå nå, men jeg er glad i Viking, jeg kommer til å fortsette å være glad i Viking, så var det dumt at det endte sånn som dette. Kanskje må begge parter ta læring av at det ble som det ble og at vi havnet i denne situasjonen. Men jeg vil ikke utdype det noe mer, sier han og legger til: – Jeg står greit i det og jeg står for valget jeg har tatt. (NTB)
Tidspunkt: 05-07-2024 - Kl.04:12 - Kilde: NRK - Info


92. Auklend nektes mer Viking-spill: – Har spilt sin siste kamp
Sondre Auklends avtale om å bli bodø/Glimt-spiller fra 2025 har satt sinnene i kok i Stavanger. Han får ikke spille mer i Viking, sier sportssjef Erik Nevland. Det uttalte Nevland til Stavanger Aftenblad på onsdagens trening. Til TV 2 uttrykker han skuffelse over at Auklend er blitt enig med Glimt om en avtale fra 1.1.2025, når kontrakten hans med Viking løper ut. – Han har spilt sin siste kamp for Viking. Vi vil kun bruke de spillerne som har lyst til å være i Viking, og det ligger jo i den avgjørelsen Sondre nå har tatt, at det er ikke noe han vil, sier Nevland. Auklend var ikke til stede på onsdagens trening. TV 2 får opplyst at det er på grunn av sykdom. Avgjørelsen om å signere for Glimt har også skapt sterke reaksjoner blant Vikings supportere. «Vi heiet på deg, du sviktet oss. Vi verdsatte deg, du pisset på oss. Du er bannlyst fra den mørkeblå drakten.», skriver supportergrupperingen Felt O på X om Auklend. (NTB)
Tidspunkt: 03-07-2024 - Kl.11:58 - Kilde: NRK - Info


93. Bekymret for torsk og sjøfugl: bodø får opprette område for oppdrett
Statsforvalteren og Fiskeridirektoratet advarte mot et nytt oppdrettsområde ved Helligvær i bodø. Nå får bodø tommelen opp fra kommunalministeren.
Tidspunkt: 01-07-2024 - Kl.14:38 - Kilde: E24 - Info


94. Viking ydmyket Rosenborg på eget gress
For oppgjøret i Stavanger ble bekmørkt for Rosenborg, som tapte 2-4 mot Viking. – Rosenborg har ikke vært i nærheten av å henge med, utbrøt TV 2-ekspert Jesper Mathisen mot slutten av kampen. Det som startet med et sjansesløseri for Rosenborg, endte dårlig for bortelaget. Rosenborg-nedturen startet først da Zlatko Tripic satte inn 1-0. Rosenborg klarte imidlertid å svare på direkten etter pausen, da Edvard Tagseth utlignet for bortelaget. Men etter dette hadde de lite å by på. Det skulle ikke gå lenge før Viking fikk uttelling for de stadig farligere sjansene. Sondre Bjørshol gikk for skudd fra distanse etter 67 minutters spill. Ballen endret retning via foten til Yttegård Jensen rett i nettmaskene bak en utspilt keeper. Dermed stod det 2-1. Bare fem minutter senere var Tripic igjen frempå etter et mønsterangrep fra hjemmelaget. Tripic fikk ballen i 16-meteren og på nydelig vis satte han ballen i nettet i det lengste hjørnet for keeper. Dermed hadde hjemmelaget gått opp i 3-1. Og det skulle som sagt ikke stoppe der. – Nå blir Rosenborg utspilt her i Stavanger, fastslo Jesper Mathisen etter at hjemmelaget la på til 4-1 ved Peter Christiansen. Ole Sæters straffemål på overtid var som et trøstemål å regne. Dermed er Viking nummer fem på tabellen i Eliteserien. Det er åtte poeng opp til bodø/Glimt i tet, som har en kamp mindre spilt. For Rosenborg er det tyngre på 10. plass
Tidspunkt: 30-06-2024 - Kl.14:57 - Kilde: NRK - Info


95. Molde endte tapsrekken mot Tromsø
Molde tok sin første seier mot Tromsø på over halvannet år da de vant 2-0 på bortebane i Eliteserien fredag kveld. Før fredagens oppgjør sto Tromsø med to strake seire over Molde. Forrige sesong vant de 4-1 på bortebane og 1-0 i «Nordens Paris». Sist Molde stakk av med seieren var helt tilbake i oktober 2022 da de vant 1-0 borte på stadion som den gang het Alfheim. Kristian Eriksen sendte Molde i ledelsen etter en fin kontring, før Mathias Fjørtoft Løvik satte kronen på været med en drømmescoring. Molde klatret dermed opp på 3.-plass, seks poeng bak serieleder bodø/Glimt. Tromsø fortsetter på sin side på 14.-plass og kjemper en hard kamp om å unngå nedrykk etter sesongens marerittstart. (NTB)
Tidspunkt: 28-06-2024 - Kl.21:22 - Kilde: NRK - Info


96. Brann fikk låne tabelltoppen – så snudde bodø/Glimt kampen
Henrik Meister headet Sarpsborg 08 i ledelsen etter at han knuste Brede Moe i en duell. Men så snudde bodø/Glimt det. Først ved et mål av Patrick Berg like etter pause. Også med en scoring på overtid. Sarpsborg-spiller, Franklin Uchenna satte ballen i eget nett, etter et innlegg fra Fredrik Bjørkan. Snuoperasjonen gjorde at bodø/Glimt beholder førsteplassen i Eliteserien. Brann spilte 0–0 mot Strømsgodset, og fikk låne førsteplassen i cirka 45 minutt, da bodø/Glimt lå under. Men når begge kampene er ferdigspilt, er faktum at bodø/Glimt øker ledelsen sin til tabelltoer Brann.
Tidspunkt: 28-06-2024 - Kl.19:15 - Kilde: NRK - Info


97. bodø: Meldt om røyk i kabinen på SAS-fly
Flyet returnerte til bodø og har nå landet.
Tidspunkt: 23-06-2024 - Kl.18:28 - Kilde: E24 - Info


98. Markus Hoelgaard ble norgesmester i landeveisritt
Markus Hoelgaard vant fellesstarten i sykkel-NM søndag. Uno-X-laget kontrollerte rittet og var aldri truet i kampen om seieren. Rittet gikk over tolv runder i en løype på Tverlandet utenfor bodø. Rytterne måtte gjennom 199,2 kilometer i regnværet. Fredrik Dversnes var mannen i den norske mestertrøya fram til søndag. Alexander Kristoff var ikke blant rytterne på startstreken søndag. Veteranen sto over rittet på grunn av magetrøbbel. Tidligere søndag ble Mie Bjørndal Ottestad norgesmester i kvinneklassen etter et imponerende solobrudd. Lørdag 29. juni starter Tour de France i italienske Firenze. Uno-X er blant lagene på startstreken i storrittet. Hoelgaard er imidlertid ikke en del av troppen, og den norske mestertrøya uteblir i årets ritt. (NTB)
Tidspunkt: 23-06-2024 - Kl.15:15 - Kilde: NRK - Info


99. Suverent NM-gull til Ottestad
Uno-X-rytter Mie Bjørndal Ottestad parkerte resten av feltet og syklet inn til et suverent NM-gull på fellesstarten i Nordland søndag. Det var 26-åringens andre NM-gull på fellesstart i karrieren. I fjor tok hun bronsemedalje bak Susanne Andersen og Katrine Aalerud, men da vant hun til gjengjeld NM-tempoen. Ottestad rykket fra hovedfeltet snaut 50 kilometer før mål i den 116,2 kilometer lange løypa med start og målgang på Tverlandet utenfor bodø. Hun fikk derfra en ensom vei mot mål i regnværet. Uno-X-rytteren skaffet seg relativt raskt et forsprang på over minuttet. 30 kilometer fra mål ledet hun med to minutter på hovedfeltet, og avstanden var økt til hele fire minutter med 18 kilometer igjen å sykle. Senere fortsatte hun bare å styrke sin ledelse, og gruppen bak henne hadde innsett at de måtte gjøre opp om de øvrige medaljene. Det ble en durabelig kamp i feltet bak, som kom inn mot mål om lag sju minutter bak Ottestad. Emma Dyrhovden fra Åsane var aller raskest i spurten, mens Ottestads Uno-X-kollega Aalerud tok bronsemedaljen. (©NTB)
Tidspunkt: 23-06-2024 - Kl.09:54 - Kilde: NRK - Info


100. Søren Wærenskjold vant temporittet i sykkel-NM – slo Tobias Foss med ett sekund
Søren Wærenskjold fra Mandal forsvarte NM-tittelen i temposykling i bodø torsdag. Ringerike- og Uno-X-syklisten skal senere i sommer sykle Tour de France. Mandalitten fikk opp tiden 34.14 på tempoen over 27 kilometer. 24-åringen var sist startende og hadde dermed alle tidene å kjøre etter. Tobias Foss ble nummer to, ett fattig sekund bak. Foss kan selv vise til ett VM-gull og to NM-gull i tempo. Han ble dessuten norgesmester på fellesstart i 2021. Andreas Leknessund, som vant tempogull i 2019 og 2020, endte på 3.-plass. Han er ikke en del av Uno-X sin Tour de France-tropp. Med seieren i torsdagens NM-ritt får Wærenskjold bære mestertrøya under tempoetappene i årets Tour de France. Den første tempoen er på etappe sju, mens hele rittet avgjøres med en tempo fra Monaco til Nice den 21. juli. (NTB)
Tidspunkt: 20-06-2024 - Kl.09:14 - Kilde: NRK - Info


101. bodø/Glimt møter RFS eller Larne i mesterligakvalifiseringen
Det blir latvisk eller nordirsk motstand for bodø/Glimt i mesterligakvalifiseringens andre runde. Trekningen ble gjennomført i Uefas hovedkvarter i Sveits onsdag. RFS fra Latvia og Larne fra Nord-Irland møtes i 1. kvalifiseringsrunde, og vinneren skal altså opp mot den norske seriemesteren. Glimt åpner med hjemmekamp. Kampene spilles 23./24. og 30/31. juli. Det er i alt fire kvalifiseringsrunder før mesterligaens ligaspill, som er nytt for året. Det betyr at Glimt må forsere tre hindre for å bli det første norske laget i hovedturneringen siden 2007. (NTB)
Tidspunkt: 19-06-2024 - Kl.10:16 - Kilde: NRK - Info


102. Fire norske lag i Europa – disse lagene skal de møte
I dag blir det klart hvem de norske lagene skal møte i Europa. bodø/Glimts første hinder i jakten på plass i Mesterligaen er klar.
Tidspunkt: 19-06-2024 - Kl.09:08 - Kilde: NRK - Info


103. Overraskelseslaget Molde møter Rosenborg i cupen
2.-divisjonslaget Molde skal opp mot serieleder Rosenborg i cupens 3. runde. Det var Molde som sto for den største skrellen sist runde da toppserielaget Kolbotn ble slått 1-0 onsdag. Slik spilles kampene: Tirsdag 25. juni 19.00 Start – Vålerenga Onsdag 26. juni 18.00 Stabæk – Hønefoss Røa – TIL 2020 Åsane – Brann Arna-Bjørnar – Viking AaFK Fortuna – LSK Kvinner Molde – Rosenborg Onsdag 26. juni 19.30 Lyn – bodø/Glimt (1. omgang på nrk.no, 2. omgang på NRK 2). (NTB)
Tidspunkt: 13-06-2024 - Kl.12:48 - Kilde: NRK - Info


104. Kolbotn slått ut av 2. divisjonslag
Molde og Kolbotn spilte 0-0 til fulltid og måtte dermed ut i ekstraomganger i rosenes by. Der gjorde 17 år gamle Ida Warvik seg tellende da hun satte inn kampens eneste mål for vertene. Molde spiller til daglig i avdeling 3 i 2. divisjon, hvor de topper tabellen etter åtte serierunder. Kolbotn holder på sin side til i Toppserien, hvor de ligger på 8.-plass. Storkanonene i Toppserien tok seg imidlertid videre. Rosenborg vant 7-0 borte mot Steinkjer, Brann vant 3-0 borte over Avaldsnes og Vålerenga slo byrival Frigg 4-0 borte. Arna-Bjørnar sikret 2-1-seier åtte minutter på overtid mot 1. divisjonslaget Fyllingsdalen. Start - Amazon Grimstad 4-0, Viking - Bryne 2-0. bodø/Glimt - Tiller 3-0. (NTB)
Tidspunkt: 12-06-2024 - Kl.18:28 - Kilde: NRK - Info


105. Dyrhaug gjenvalgt som skipresident
Tove Moe Dyrhaug (58) fikk forlenget tillit som president i Norges Skiforbund på skitinget i bodø søndag. Dyrhaug var innstilt som forslag fra valgkomiteen, og hun ble valgt uten motkandidater. Det samme var tilfelle med Aage Schaanning fra Fossum IF, som ble gjenvalgt som visepresident. Dyrhaug kom inn som president i skiforbundet for to år siden og erstattet da Erik Røste. Hun er mor til den tidligere landslagsløperen i langrenn Niklas Dyrhaug. (NTB)
Tidspunkt: 09-06-2024 - Kl.10:02 - Kilde: NRK - Info


106. «Tappet selskapet for 40 millioner. Skyldte på formuesskatten da konkursen kom»
Det burde vært overskriften da kosmetikkselskapet body Shop AS gikk konkurs forrige uke.
Tidspunkt: 05-06-2024 - Kl.16:30 - Kilde: E24 - Info


107. Nordås´ suksess-sko blir forbode: – Det er ganske fortærande
Narve Gilje Nordås har lagt bak seg eit eventyrleg år med piggskoa på beina, men etter sesongen må det tenkast nytt.
Tidspunkt: 03-06-2024 - Kl.04:11 - Kilde: NRK - Info


108. Sandefjord tok sterkt poeng tross rødt kort – spilte 3-3 borte mot hjemmesvake KFUM Oslo
Formsvake Sandefjord havnet i kjempetrøbbel med rødt kort borte mot KFUM Oslo søndag, men en dramatisk kamp på Ekeberg endte likevel med poengdeling og 3-3. Med tjue minutter igjen på klokka steg Mame Mor Ndiaye flott til værs og stanget inn 1-0 for vertene. Den ledelsen varte imidlertid ikke lenge, og fra skrå vinkel hamret Simon Amin inn 1-1. Noen minutter senere snappet Eman Markovic ballen fra KFUMs forsvarsspillere, og foran mål scoret han sikkert 2-1. Tidligere landslagsspiller Haitam Aleesami sørget imidlertid for utligning til 2-2. Med i overkant av ti minutter igjen var KFUM noen få millimeter fra å score 3-2, men i stedet var det Sandefjord som tok ledelsen. Kort tid før slutt sørget imidlertid Simen Hestnes for at det heseblesende oppgjøret endte 3-3. Dermed klatrer Sandefjord opp på ni poeng. KFUM har på sin side fortsatt til gode å vinne på eget gress denne sesongen. Resultater 11. serierunde: Haugesund - bodø/Glimt (0-1) KFUM Oslo - Sandefjord (3-3) Kristiansund - Sarpsborg 08 (3-1) Strømsgodset - Odd (1-1) Tromsø - Lillestrøm (1-2) (NTB/NRK)
Tidspunkt: 02-06-2024 - Kl.17:08 - Kilde: NRK - Info


109. Glimt tilbake på tabelltoppen
Ulrik Saltnes blei kampens helt då bodø/Glimt vann 1-0 borte mot FK Haugesund på søndag. Eit mål av det spektakulære slaget sendte Glimt tilbake på tabelltoppen i Eliteserien. Den første store sjansen kom då Patrick Berg satte frisparket i stolpen like før 30 spelte minutt. Dermed gjekk begge lag i garderoba med stillinga 0-0. I andre omgang gjekk det vegen for bortelaget. Nordlendingane beit seg fast etter eit hjørnespark på heimelaget sin banehalvdel. Saltnes vendte opp og lobba ballen på utroleg vis over målvakt Egil Saltnes og i mål. Brann overtok tabelltoppen i laurdag, men gultrøyene frå bodø har to kampar til gode. Med siger over Haugesund og tre nye poeng er dei dermed tilbake på tabelltoppen.
Tidspunkt: 02-06-2024 - Kl.16:56 - Kilde: NRK - Info


110. Absurde selvmål ødela for Molde
Det ble 2–2 og poengdeling i kampen mellom medaljekandidatene Molde og Viking. – Vi kommer tilbake i kampen igjen, det skal vi ta med oss. Vi får ett poeng, men vi er ikke fornøyd med det, sier Molde-profil Kristian Eriksen til TV 2. Viking-profil Zlatko Tripic er misfornøyd med poengdeling. – Det er et sterkt bortepoeng, men det er skuffende at vi gir fra oss ledelse og initiativ på 2-1, sier han til NRK. – Vi gir initiativet til Molde, og de er på slutten nærmere 3-2 enn det vi er, sier lyngdølen videre. Det skjedde etter blant annet to absurde selvmål fra Moldes side. Blåtrøyene fikk en pangstart på oppgjøret, da Fredrik Gulbrandsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter kun syv minutter spilt. Feiringen var noe avmålt, fordi det så ut til at han lå på offsidegrensen. Målet ble imidlertid stående. Viking skulle svare moldenserne. Det skjedde med god hjelp fra Isak Amundsen, som noe klønete sendte ballen i eget nett. Dermed var lagene like langt. Få sekunder ut i andre omgang snudde Viking til 2–1. Det var Patrick Yazbek som headet ballen i stolpen, via keeper Sean McDermott, og i nettet. Molde var ikke ferdige, og de svarte med en lekker lobb fra Kristian Eriksen. Senere skulle nok en absurd situasjon oppstå, der Viking-keeper Patrik Gunnarsson bommet totalt på en utrustning, og Aaron Samuel kunne sette ballen enkelt i mål. Men dommerne så en offside på Samuel, og målet ble annullert av VAR. Dermed fikk ingen av lagene satt ordentlig press på lag som bodø/Glimt, Brann eller Fredrikstad.
Tidspunkt: 02-06-2024 - Kl.14:23 - Kilde: NRK - Info


111. Norsk idrett hyller Patrick Bergs homohets-inngripen
bodø/Glimt-kaptein Patrick Berg blir nok en gang hyllet etter at han sto opp mot homohets fra tribunen i Ålesund. Denne gangen på Norges Idrettsforbunds ledermøte i Ålesund, der det ble enighet om en resolusjon knyttet til viktigheten av mangfold i idretten. «Samfunnet trenger ledestjerner som står opp og sier ifra. Slike ledestjerner har vi i idretten. Da Glimt-spiller og landslagsspiller i fotball, Patrick Berg, gikk ut av fotballkampen og inn i en langt viktigere kamp – kampen om retten til å elske den man vil – var han en slik ledestjerne», heter det i resolusjonen som ble vedtatt søndag. «Med voldsomt engasjement irettesatte han supporteren som drev med homohets og etterspurte reaksjoner fra dommeren og omgivelsene. Han ble hyllet av idretten og samfunnet for øvrig», skriver NIF videre. Berg har blitt hyllet fra en rekke ulike hold etter den omtalte episoden i Eliteserien. – Patrick Berg bør få alle homoprisene de neste 10 årene for det han gjorde på banen. Han svarte kontant på homohets, og det er virkelig det vi trenger når det er homohets på tribunen, sa Oslo Pride-leder Dan Bjørke til NRK nylig. (NTB/NRK)
Tidspunkt: 02-06-2024 - Kl.09:18 - Kilde: NRK - Info


112. Blomberg helten da Brann tok over tabelltopp
Brann fekk ein pangstart på kampen da Svenn Crone sprang innover i HamKam sin 16-meter etter sju minutt og 26 sekund. Eitt sekund seinare låg Crone i bakken da William Kurtovic var litt for hardhendt, og dommar Mathias Støfringshaug strakk fram armen og peika på straffemerket. Kurtovic var tydeleg ueinig og hadde ein grøn og kvit vegg med Hamarsinger på sitt lag, men straffa vart ståande. – Ja, eg kjem inn med foten der, men eg føler han fell lett, seier Kurtovic til TV 2 i pausen. Frå 11-meteren var Joachim Soltvedt bombesikker og Brann tok leiinga 0–1 på Briskeby. Scoringa var venstreback Soltvedt si femte scoring i årets Eliteserie. – Eg byrjar å kome meg opp på eit bra antal scoringar nå, så det er bra det, seier Soltvedt til TV 2 i pausen. Andre omgang starta med eit brak da HamKam fekk frispark på hjørnet av 16-meteren. Gard Simenstad har vist fram sin fantastiske dødballfot fleire gonger denne sesongen – det gjorde han også i dag. For han bøyde ballen over muren og inn i det ledige hjørnet i Brann-målet. Beint fram ei nydeleg scoring. – Simenstad stiller seg opp på det som i utgangspunktet er ein vanskeleg vinkel, men så lurer han Dyngeland i Brann-målet trill rundt. Svingar den elegant inn i kassen, kommenterte Amankwah. Så fekk Brann nok ei moglegheit frå straffemerket da Emil Kornvig fekk seg ein kakk på hælen inne i 16-meteren og gjekk i bakken. Da stilte Joachim Soltvedt seg opp nok ein gong. Men denne gongen var straffa på mange måtar håplaus, og HamKams målvakt Marcus Sandberg redda forsøket frå Soltvedt. Men berre minuttet etterpå kom leiarmålet frå Brann. Ein ball spratt litt fram og tilbake inne framfor HamKams mål, og enda til slutt hjå Ole Didrik Blomberg som sparka ballen i mål frå fire-fem meter. Med sigeren klatrar Brann opp på tabelltopp, tre poeng framfor bodø/Glimt. Brann har spelt to fleire kampar enn bodø/Glimt.
Tidspunkt: 01-06-2024 - Kl.18:01 - Kilde: NRK - Info


113. Slapp streik: Nå er bodil klar for Granca
Pilotene i Norwegian og selskapet kom til enighet lørdag morgen. Nå er søstrene Hillesøy på vei til Syden.
Tidspunkt: 01-06-2024 - Kl.09:14 - Kilde: E24 - Info


114. Pellegrino fortsatte målformen til ingen nytte – full Earthquakes-kollaps i sluttminuttene
Amahl Pellegrino fortsetter å score i Major League Soccer. Lørdag ble det imidlertid 1-5-tap for San Jose Earthquakes etter en helsprekk i sluttminuttene. Tidligere bodø/Glimt-spiller Pellegrino satte inn sitt femte ligamål for sesongen da han utlignet til 1-1 tidlig i annen omgang i bortekampen mot New York City. Pellegrino lurte hjemmelagets offsidefella og satte ballen sikkert i nettmaskene alene med New York-keeper Matt Freese. Deretter gikk imidlertid mye galt for Earthquakes. I løpet av kampens ti siste minutter scoret vertene ikke mindre enn fire ganger og sørget for at Pellegrino og lagkameratene gikk på en tung smell. 33-årige Pellegrino startet lørdagens kamp til venstre i Earthquakes-angrepet. Han spilte samfulle 90 minutter. I bodø/Glimt leverte Pellegrino sine beste år i karrieren og endte med utrolige 55 ligamål på 71 kamper. I fjor slo han dessuten rekorden for antall målpoeng i én sesong da han scoret 24 mål og fikk 16 assist. Storspillet til Pellegrino de siste årene har gjort at mange norske supportere har talt Pellegrinos sak i landslagssammenheng. Birk Risa spilte hele lørdagens kamp for New York City. Den costaricanske innbytteren Alonso Martinez ble kampens store spiller med tre scoringer i avslutningen. (©NTB)
Tidspunkt: 01-06-2024 - Kl.08:26 - Kilde: NRK - Info


115. Nytt håp for The body Shop – kjøpes opp av egen gründer
The body Shop slo seg selv konkurs torsdag. Fredag kveld kan det late til at selskapet blir reddet av sin egen gründer, melder Budstikka.
Tidspunkt: 31-05-2024 - Kl.23:18 - Kilde: E24 - Info


116. Butikkjeden The body Shop er konkurs i Norge
Kosmetikkjeden må legge inn årene etter å ha hatt problemer i lengre tid. Gründer og eier Tim Christensen freser mot formuesskatten.
Tidspunkt: 30-05-2024 - Kl.11:11 - Kilde: E24 - Info


117. Nok en nedtur for Glimt – klarte kun uavgjort mot Sandefjord
Med 1-1 hjemme mot Sandefjord ble det nok et lunkent resultat for bodø/Glimt i eliteserien. De to foregående kampene har endt med bortetap mot HamKam og uavgjort hjemme mot KFUM i forrige kamp. Sandefjord gikk først opp i føringen etter 35 minutter. Eman Markovic. Sandefjord-spilleren fikk ballen da han stod umarkert ute til høyre i Glimts boks og sendte den inn i nettmaskene. Det så lenge ut til at Sandefjord skulle ta med seg ledelsen til pause, men inne i overtiden i førsteomgang ble det dramatikk. Kasper Høgh ropte på straffespark etter at han ble hektet av Sandefjord-spiller Christopher Cheng inne i sekstenmeteren. Etter en VAR-sjekk ble det dømt straffe til de gulkledde, og den banket Albært Grønbek i mål. Trener Hans Erik Ødegaard og hans menn i Sandefjord stod med tre strake tap i eliteserien før uavgjort-kampen mot Glimt og befinner seg helt på bunnen av tabellen. bodø/Glimt på sin side leder serien med 24 poeng.
Tidspunkt: 29-05-2024 - Kl.21:17 - Kilde: NRK - Info


118. Keepertabbe og drømmemål: Brann sikret seier ni minutter på overtid
Fra straffemerket på overtid av overtiden sørget innbytter Joachim Soltvedt for 2-1 til Brann hjemme mot Kristiansund i Eliteserien onsdag. Etter 37 minutter sendte Brann-kaptein Sivert Heltne hjemmelaget opp til 1-0 med en lekker volley i krysset. Men etter 68 minutter utlignet KBK. Ruben Altes frispark gikk forholdsvis rett på Mathias Dyngeland i Brann-målet, men keeperen rotet det til, og da stod det 1-1 i Bergen. Men hele seks minutter på overtid fikk Brann straffespark. Innbytter Soltvedt var sikker, og sørget for 2-1 og seier hele ni minutter på overtid. Brann ligger fortsatt på 2. plass i Eliteserien - nå med like mange poeng som bodø/Glimt. Kristiansund ligger på 13. plass med elleve poeng.
Tidspunkt: 29-05-2024 - Kl.21:17 - Kilde: NRK - Info


119. Skatteetaten har begjært butikkjeden body Shop konkurs
Selskapet har slitt i lang tid.
Tidspunkt: 28-05-2024 - Kl.14:44 - Kilde: E24 - Info


120. KFUM Oslo nære sjokkseier mot bodø/Glimt
Nyopprykkede KFUM Oslo sjokkerte borte mot serieleder bodø/Glimt fredag kveld, men det holdt kun til 2-2. KFUM skapte de første farlighetene drøye ti minutter ut i kampen med en heading like over mål. Etter 18 minutter fikk hjemmelaget en dobbeltsjanse da de vant ballen høyt oppe på egen banehalvdel. Men dessverre for bodø/Glimt klarte verken August Mikkelsen eller Håkon Evjen å få skuddene i mål. Like før pause tok bodø/Glimt ledelsen. Jens Petter Hauge forserte ned langs venstrekanten og inne i feltet fant han Albert Grønbæk, som satte inn sitt syvende ligamål fra kort hold. På overtid av førsteomgang svarte likevel KFUM. En lang ball i bakrom nådde Petter Nosa Dahl, som er på lån fra nettopp bodø/Glimt, banket ballen i mål via tverrliggeren. Dermed stod det 1-1 til pause. – Det var fantastisk å sette den scoringen der. Få noen til å spise ordene sine litt, sa utleide Nosa Dahl til TV, uten å utdype noe mer. – Det er for dårlig over hele linja, sa bodø/Glimt-kaptein Patrick Berg til TV 2 om førsteomgangen. KFUM yppet seg også etter hvilen, og etter 64 minutter sendte Johannes Nunez bortelaget i ledelsen med ett skudd i nærmeste hjørne. Da måtte hjemmelaget opp og frem, for å unngå sitt andre strake hjemmetap. Nino Zugelj tok ansvar og fosset fremover, før han spilte fri Hauge foran mål. Sistnevnte gjorde ingen feil og utlignet etter 75 minutter. Begge lag hadde gode muligheter til å ta alle tre poengene mot slutten, men uten å score. Uavgjort gjør at bodø/Glimt fortsatt leder serien, mens KFUM befinner seg på 5. plass.
Tidspunkt: 24-05-2024 - Kl.21:50 - Kilde: NRK - Info


121. Dyrhaug ønskes videre som president
Valgkomiteen innstiller Tove Moe Dyrhaug til gjenvalg som skipresident. Valg av nytt styre for de to neste årene skjer på skitinget i bodø 8. til 9. juni. Dyrhaug er som ventet ønsket med videre som øverste sjef i NSF. Det same er visepresident Aage Elmenhorst Schaanning.
Tidspunkt: 22-05-2024 - Kl.17:48 - Kilde: NRK - Info


122. To debutanter i Ståle Solbakkens landslagstopp
Andreas Schelderup ble onsdag presentert som en del av Ståle Solbakkens landslagstopp. – Det er en belønning for en god sesong. Dette kan være en boost for ham for å ta det neste steget, sier Solbakken om Schelderup. 19-åringen, som har vært utlånt fra portugisiske Benfica, står med ti mål og ellve assist på 38 kamper. Han har vært en av lagets beste spillere. Med i troppen er også Glimt-profilen Jostein Gundersen. Han gjorde i vinter overgang fra Tromsø til erkerivalen Glimt. – Vi har lyst til at han skal bli litt kjent med miljøet og vi bli litt kjent med han, sier Solbakken. Norge møter først Kosovo på Ullevaal stadion 5. juni, deretter mot EM-klare Danmark på Brøndby Stadion 8. juni. Privatlandskampene skal spilles mot Kosovo på Ullevaal stadion 5. juni, og mot Danmark på Brøndby Stadion 8. juni. Her er hele troppen: Målvakter: Mathias Dyngeland (Brann), Ørjan Håskjold Nyland (Sevilla), Egil Selvik (Haugesund). Forsvarsspillere: Kristoffer Vassbakk Ajer (Brentford), Jostein Gundersen (bodø/Glimt), Andreas Hanche-Olsen (Mainz), Marcus Holmgren Pedersen (Sassuolo), Julian Ryerson (Borussia Dortmund), David Møller Wolfe (AZ), Leo Skiri Østigård (Napoli). Midtbanespillere: Patrick Berg (bodø/Glimt), Sander Berge (Burnley), Oscar Bobb (Manchester City), Aron Dønnum (Toulouse), Antonio Nusa (Brugge), Kristian Thorstvedt (Sassuolo), Morten Thorsby (Genoa), Hugo Vetlesen (Brugge), Martin Ødegaard (Arsenal), Andreas Schjelderup (Benfica). Angrepsspillere: Erling Braut Haaland (Manchester City), Jørgen Strand Larsen (Celta), Alexander Sørloth (Villarreal).
Tidspunkt: 22-05-2024 - Kl.14:16 - Kilde: NRK - Info


123. Venus Williams blir Barbie-dukke
Etter fjorårets rosabonanza på filmlerretet for den velkjente, langbeinte dukken blir den nå å se i tennishvitt. Venus Williams er nemlig blant de ni toppidrettsutøverne som vil dukke opp i Barbie-dukkeform, meldte leketøysprodusenten onsdag. Formålet er ifølge Krista Berger hos Mattel å vise «betydningen idrett har i å fremme selvtillit, ambisjoner og myndiggjøring hos den kommende generasjon», skriver AP. Venus Williams får selskap av turnstjernene Rebeca Andrade og Alexa Moreno, fotballspillerne Mary Fowler og Christine Sinclair, bokseren Estelle Mossely, svømmeren Federica Pellegrini, paratriatleten Susana Rodriguez og friidrettsutøveren Ewa Swoboda. – Gjennom hele karrieren har jeg alltid vært drevet av ideen om å knuse glasstakene og være tro mot meg selv, sier Venus Williams, som sier at formålet bak sportsdukkene klinger godt hos henne. Hun har vunnet sju Grand Slam-titler. (©NTB)
Tidspunkt: 22-05-2024 - Kl.10:12 - Kilde: NRK - Info


124. Skaka av homofobi-støtte: – Har eit ekstra ansvar
Fleire Eliteserie-profilar går hardt ut mot Mohamed Camara, etter at den franske fotballspelaren valde å teipe over ein bodskap mot homofobi.
Tidspunkt: 21-05-2024 - Kl.16:03 - Kilde: NRK - Info


125. Skaka av homofobi-motstand: – Har eit ekstra ansvar
Fleire Eliteserie-profilar går hardt ut mot Mohamed Camara, etter at den franske fotballspelaren valde å teipe over ein bodskap mot homofobi.
Tidspunkt: 21-05-2024 - Kl.14:45 - Kilde: NRK - Info


126. Franske medier: Tidligere bodø/Glimt-helt angrepet av væpnede menn – skudd avfyrt
Tidligere bodø/Glimt-profil Faris Pemi Moumbagna og en lagkamerat i den franske storklubben Marseille ble angrepet av bevæpnede menn natt til mandag, ifølge franske medier. Moumbagna, som forlot Glimt til fordel for Marseille tidligere i år, skal ha vært på vei hjem fra den franske klubbens treningsanlegg da bevæpnede menn slo til mot bilen hans. Også kjøretøyet til lagkamerat Jean Onana oppgis å ha vært mål for angrepet. En rekke franske medier, blant dem Le Parisien , RMC og TV-kanalen Europe 1 beskriver episoden med henvisning til kilder i fransk politi. Omstendighetene og gjerningsmennenes hensikt beskrives samtidig som å være uklare. Moumbagna og Onana ankom natt til mandag Marseilles treningsanlegg etter at laget hadde returnert til egen by fra ligamøtet med Le Havre søndag kveld. Rett før klokken 04.00 skal de to spillerne ha hentet sine private biler og satt kursen hjemover. Le Parisien skriver at påtalemyndigheten bekrefter de faktiske forhold. Samtidig pågår det en etterforskning for å få ytterligere klarhet i situasjonen. Kilder i fransk politi siteres på at Moumbagna og Onana klarte å unnslippe situasjonen, samtidig som gjerningsmennene flyktet fra stedet. Ifølge flere medier var det i etterkant flere kulehull i de to Marseille-spillernes biler. Le Parisien hevder å ha snakket med en kilde internt i Marseille. Vedkommende opplyser at Moumbagna og Onana er uskadde, men «ekstremt sjokkerte». Den franske storklubben opplyses videre å være i løpende kontakt med alle sine spillere og aktuelle myndighetsorganer. (NTB)
Tidspunkt: 20-05-2024 - Kl.20:36 - Kilde: NRK - Info


127. HamKam med sjokkseier over bodø/Glimt
Serieleder bodø/Glimt gikk på en svært overraskende smell på Briskeby. Målet kom på en perle av et frispark.
Tidspunkt: 20-05-2024 - Kl.20:36 - Kilde: NRK - Info


128. Frisparkperle sørget for Glimts første tap
Et formidabelt frisparkmål fra Gard Simenstad sørget for en høyst overraskende 1-0-seier for HamKam hjemme mot serieleder bodø/Glimt på Briskeby mandag. Det er første gang siden 2005 at HamKam seirer i en tellende kamp mot Glimt. Med mandagens triumf fulgte Kamma opp den knusende 7-1-seieren mot Sarpsborg i forrige runde. Avgjørelsen falt da Gard Simenstad scoret et vakkert frisparkmål etter snaue tjue minutter. En imponerende defensiv prestasjon fra vertene sørget for at det ble kampens eneste scoring. Det er Glimts første serietap for sesongen. Kjetil Knutsen og bodø/Glimt har startet tittelforsvaret gnistrende med sju seirer og én uavgjort på de åtte første kampene. Før mandagens kamp på Briskeby hadde gultrøyene en målforskjell på imponerende 21-4. (NTB)
Tidspunkt: 20-05-2024 - Kl.19:19 - Kilde: NRK - Info


129. Nær rekord på fotballens festdag – 125.824 tilskuere i Eliteserien og 1. divisjon
Årets 16.-maikamper var under 900 solgte billetter fra ny bestenotering for de to øverste divisjonene i norsk fotball. I alt 125.824 publikummere oppgis å ha vært på torsdagens 16 kamper i Eliteserien og 1. divisjon. Det er like bak rekorden på 126.715 fra 2022. Forrige sesong stoppet 16.-maioppmøtet på 121.344. Tallene gjelder solgte billetter og ikke hvor mange som faktisk var inne på stadion. Eliteserieklubbene meldte til sammen om 92.657 tilskuere. Det er en nedgang fra fjorårets 98.097. Rekorden på 106.414 ble satt i 2009. I 1. divisjon endte tallet på 33.167 mot 23.247 fra ett år tilbake. Vålerenga bidro sterkt til oppsvinget og sto for nesten en tredel av billettsalget. Oslo-laget rykket i fjor ned fra øverste nivå. Eliteserien (snitt 11.582) * 21.426: Rosenborg – KFUM Oslo * 16.750: Brann – Sandefjord * 15.800: Viking – Lillestrøm * 11.317: Fredrikstad – Strømgodset * 8257: bodø/Glimt – Tromsø * 6628: Haugesund – Kristiansund * 6325: Odd – Molde * 6154: Sarpsborg – HamKam 1. divisjon (snitt 4146) * 10.770: Vålerenga – Kongsvinger * 5026: Stabæk – Lyn * 4557: Aalesund – Sogndal * 4432: Sandnes Ulf – Bryne * 4036: Start – Egersund * 2188: Levanger – Ranheim * 1206. Mjøndalen – Åsane * 952: Raufoss – Moss (©NTB)
Tidspunkt: 17-05-2024 - Kl.12:03 - Kilde: NRK - Info


130. Glimt-trener ut mot media: – Langt over alle grenser
Etter å ha vunnet «Slaget om Nord-Norge» tar bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen et oppgjør med journalistene, som han mener er «supportere med et journalist-kort».
Tidspunkt: 16-05-2024 - Kl.22:54 - Kilde: NRK - Info


131. FFK lekte seg med Strømsgodset
Fredrikstad imponerte igjen og senket Strømsgodset 3-1. Nyopprykkede Fredrikstad står med fire strake seirer i Eliteserien og har kun tapt en kamp så langt. Det skjedde i serieåpningen mot regjerende seriemester bodø/Glimt. – Det var en fantastisk opplevelse. Vi går ut og tar tak i kampen og kjører over dem fra start. Vi får en på trynet, men reiser oss igjen. Jeg er utrolig stolt av laget. En kjempekamp, sa FFK-spiller Simen Rafn til TV 2 etter kampen. Allerede etter tre og et halvt minutt kunne hjemmelaget juble for scoring. Bjørlo svingte inn et frispark i feltet, og Stray Molde stanget det i mål. Noen minutter etterpå slo Strømsgodset et frispark inn i boksen. Lars-Christopher Vilsvik fikk slått ballen videre inn ved femmeteren, hvor Philip Aukland var uheldig og satte ballen i eget nett. Etter et kvarter gikk FFK tilbake i føringen da Eirik Ulland Andersen stusset inn et selvmål på corner. Fem minutter før pause økte Bjørlo til 3-1 på straffespark. Etter 66 minutter fastsatte innbytter Oscar Aga resultatet til 4-1. (NTB)
Tidspunkt: 16-05-2024 - Kl.20:52 - Kilde: NRK - Info


132. TIL-kapteinen fyrte løs mot tidligere lagkamerat: - Han er stygg selv
bodø/Glimt tok imot laget de har rappet to trenere og flere spillere fra i løpet av kort tid.
Tidspunkt: 16-05-2024 - Kl.20:07 - Kilde: NRK - Info


133. Dette synet møtte Tromsø-supporterne i bodø
TIL-supporterne ble møtt med en hengende dukke i bodø før det som er ventet å bli et hett rivaloppgjør i nord. J-feltet i bodø nekter å ha noe med dukken å gjøre.
Tidspunkt: 16-05-2024 - Kl.13:50 - Kilde: NRK - Info


134. Supporter som kom med homohets: «Det glapp ut»
Supporteren som kom med homohets under kampen mellom Kristiansund og bodø/Glimt søndag sier til Tidens Krav at han står for det han sa. Mandag ble det kjent at mannen er utestengt i 35 kamper. Til avisen sier mannen blant annet at han gjorde det for å psyke ut motstanderen og at ordet «homo» glapp ut. Han sier videre at det er menneskelig at det glipper ut ord og uttrykk når en er frustrert.
Tidspunkt: 14-05-2024 - Kl.14:36 - Kilde: NRK - Info


135. Hyller Patrick Berg etter hetsoppgjøret: – Betyr mye for skeive fotballspillere
Glimt-kaptein Patrick Berg ble fly forbannet da han hørte tilropene fra tribunen under kampen mellom bodø/Glimt og KBK. Nå hylles han for reaksjonen sin.
Tidspunkt: 13-05-2024 - Kl.23:25 - Kilde: NRK - Info


136. Kristiansund-supporter utestengt i 35 kamper – klubben takker Patrick Berg
Det opplyser Kristiansund på sitt nettsted. «I vår klubb er det nulltoleranse for diskriminering og hets på bakgrunn av hudfarge, nasjonalitet eller etnisitet, religion og seksuell legning, og andre hatefulle ytringer», skriver klubben. KBK forteller videre at de har gjort undersøkelser etter søndagens hendelse, og at de gjennom videobilder og forklaringer fra vitner har identifisert en person som vil få reaksjon i henhold til klubbens sanksjonsreglement. «KBK vil samtidig beklage til bodø/Glimt og takke Patrick Berg for hans reaksjon på hendelsen. Dette hjelper oss med å fjerne uønsket atferd fra våre tribuner», heter det i pressemeldingen. Den utestengte supporteren må også gjennom et holdningsendringsprogram før han eventuelt får adgang til stadion igjen. (NTB)
Tidspunkt: 13-05-2024 - Kl.13:36 - Kilde: NRK - Info


137. Toppscorer Bjørlos corner og frispark gikk rett i mål: – Beckham-klasse
Morten Bjørlos høyrefot fortsetter å gi Fredrikstad praktmål i Eliteserien. Han gjorde to nye i 4-1-seieren over KFUM Oslo. Rogalendingen ga FFK en pangstart på Ekeberg. Først gikk hjørnesparket hans rett i nota etter tre minutter, og kort tid etter doblet han ledelsen på frispark. Med det tok Bjørlo seg opp i fem mål i Eliteserien denne sesongen. Det gjør ham til delt toppscorer med Ole Sæter (Rosenborg). Jeppe Kjær fikk også en måldobbel før pause. Det var i kampens sjuende minutt at Bjørlo slo til med en ny frekkis. Da vertene trodde det skulle komme et innlegg, bøyde midtbanemannen i stedet ballen i nærmeste hjørne. Ødegaard rakk ikke bort. – David Beckham-nivå på den høyrefoten, utbrøt Mathisen. Hjemmelaget fikk inn en redusering fra krittmerket etter en time. Fredrikstad kontrollerte inn seieren og tok seg opp i sterke 14 poeng på sju kamper. Det er bare bodø/Glimt (19) som har plukket flere. (NTB)
Tidspunkt: 12-05-2024 - Kl.19:38 - Kilde: NRK - Info


138. bodø/Glimt raste etter sein scoring
bodø/Glimt raste etter sein scoring mot Kristiansund. – Stygge tilrop frå tribuna, seier Patrick Berg.
Tidspunkt: 12-05-2024 - Kl.18:09 - Kilde: NRK - Info


139. Berg reagerte på «homofobiske» rop: – Kan ikke bli akseptert
bodø/Glimt-profil Patrick Berg fyrer løs etter å ha hørt «homofobiske gloser» i eliteseriekampen borte mot Kristiansund. – Det var en som sto og ropte noen skjelsord som jeg tenker at ikke er akseptert noen steder i vårt samfunn, sier Berg til NRK. TV-bildene viste at Berg gikk bort til tribunen etter at Glimt gikk opp til 3-2 på tampen av kampen. – Da ingen andre sa fra, følte jeg at noen måtte si fra. Sånne ting kan ikke bare bli akseptert på en fotballstadion. Da tok jeg ansvar og sa ifra i hvert fall, fortsetter Berg og beskriver det som «homofobiske gloser» fra tribunen. – Er det noe du tenker Kristiansund bør ta affære på? – Ja, absolutt. Sånn kan vi ikke ha det. Verken på fotballstadion eller ellers i samfunnet, sier Berg og vil ha supporteren utestengt. NRK har ikke fått svar Kristiansunds daglige leder om situasjonen. Til TV 2 har KBKs arrangementansvarlig sagt dette om hendelsen: – Jeg har hørt fra andre at det var en hendelse der det ble ropt ufine ting, og det tar vi avstand fra. Vi skal prøve å finne ut hva det var og identifisere, så skal vi gjøre det vi kan med den saken. Vi ønsker selvfølgelig å sanksjonere hvis det har skjedd. bodø/Glimt vant kampen 4-2 etter to sene mål, og topper Eliteserien med 19 poeng på syv kamper.
Tidspunkt: 12-05-2024 - Kl.18:09 - Kilde: NRK - Info


140. Glimt slapp med skrekken etter kjempetabbe
Fem minutter før fulltid på stillingen 2-1 til Glimt, utnyttet KBK en kjempetabbe i Glimtforsvaret. Habib Gueye snappet opp ballen fra en ukonsentrert Brede Moe. Gueye utlignet enkelt for andre gang i kampen. Det holdt likevel ikke til poeng for KBK. Jens Petter Hauge scoret sitt første seriemål etter returen til bodø/Glimt, mens Kasper Høgh punktere kampen på overtid da han la på til 4-2. bodø/Glimt har vært det laget som har scoret først i alle sine kamper hittil i Eliteserien denne sesongen. I solsteika i Kristiansund skjedde samme igjen. Kristiansund viste muskler mot serielederen, men mot tampen av første omgang mista de ballen etter et hjørnespark. Det utnyttet Glimt og leverte en mesterlig kontring som danske Albert Grønbæk fikk æren av å banke i mål. bodø/Glimt har hatt full kontroll på dagens motstander i Eliteserien. De gule har vunnet de ni siste oppgjørene mot KBK, som rykket opp til Eliteserien i fjor. KBK har hatt en liten forbannelse over seg. I de fire forgående oppgjørene lagene imellom seg, har hjemmelaget ikke funnet veien til nettmaskene, men på det femte forsøket skulle den endelig sitte. Etter å ha skapt flere store sjanser, så rullet Kristiansund opp et fint angrep hvor Ruben Atle driblet seg forbi flere Glimt-spillere. Til slutt havnet ballen hos Habib Gueye som utlignet og brøyt forbannelsen. Og de burde ha gått opp i ledelsen etter å brent flere gigantiske sjanser på stillingen 1–1. Men; Mot spillets gang var Albert Grønbæk der igjen og satte inn ledermålet. Til slutt vant Glimt 4-2 og er fortsatt ubeseiret i Eliteserien denne sesongen.
Tidspunkt: 12-05-2024 - Kl.16:52 - Kilde: NRK - Info


141. Glimt-profil Bjørkan mister Kristiansund-kampen – hemmeligholder tidshorisont
bodø/Glimts Fredrik André Bjørkan er ikke aktuell for spill mot Kristiansund til helgen. Klubben ønsker ikke å si noe om hvor langt skadeavbrekket kan bli. Det skriver bodø-klubben i en oppdatering tirsdag. Bjørkan måtte byttes ut med en skade allerede fem minutter ut i oppgjøret mot Strømsgodset søndag. – Fredrik har fått en skade på bakside av lår. Vi ønsker ikke å gi noe estimat for når han er klar for spill igjen. Vi kan avsløre at han ikke er med i planene denne uka, sier lege Morten Sørgård i en uttalelse. – Ut over det er hovedfokuset å få han klar så raskt som mulig, legger han til. Hovedpersonen selv sier følgende om å være plassert ufrivillig på sidelinjen. – Kjedelig, men jeg skal komme sterkere tilbake. Glimt slo til slutt Strømsgodset 1-0 søndag. Klubben topper eliteserietabellen og er uten tap etter seks serieomganger. Kampene kommer tett de kommende ukene. Allerede 16. mai er det Nord-Norge-derby mot Tromsø, før HamKam og KFUM er motstandere henholdsvis 20. og 24. mai. Bjørkan risikerer dermed å gå glipp av mange kamper. (NTB)
Tidspunkt: 07-05-2024 - Kl.13:09 - Kilde: NRK - Info


142. Glimt med sliteseier – slik endte eliteserierunden
Det måtte hele 74 minutter til før Håkon Evjen klarte å få hull på byllen for bodø/Glimt sin del mot Strømsgodset. Dermed beholder de tabelltopp foran Brann med to poeng og én kamp mindre spilt. Nyopprykkede KFUM Oslo har hatt en god sesongstart i Eliteserien, den trenden fortsatte de mot Haugesund da de vant 1–0. For rett før pause fant Johannes Hummelvoll Nuñez veien til nettmaskene. Oslo-laget er på en fin-fin 6.-plass i Eliteserien, mens Haugesund er kun to poeng foran kvalifiseringsplassen. Kristiansund tok imot HamKam, hvorav sistnevnte sårt trengte noen poeng for å komme seg ut av bunnsjiktet. Denne kampen endte med 1–1 og poengdeling. HamKam er på direkte nedrykksplass, ett poeng bak Sandefjord, mens Kristiansund er på 7. plass. Odd – Fredrikstad endte med oppskriftsmessig seier til bortelaget, 2–0. Laget fra Østfold beholder med det 4.-plassen og er to poeng unna Molde som er på 3.-plass. Sarpsborg 08 tok imot Lillestrøm og lagene hadde lik poengsum før avspark. Sarpsborg 08 sørget for å øke luken da de vant 1–0 ved et mål signert Eirik Wichne. Viking møter Tromsø klokken 19:15, mens Brann vant 3-0 over Rosenborg lørdag.
Tidspunkt: 05-05-2024 - Kl.19:29 - Kilde: NRK - Info


143. Sjokktap for Molde mot Sandefjord
Sandefjord snudde til 3-1-seier mot Molde i Eliteserien. Sandefjord lå under til pause, men scoret tre mål i andre omgang. Molde taper dermed terreng til serieleder bodø/Glimt på oppsiktsvekkende vis. Sandefjord lå på direkte nedrykksplass i eliteserien før kampen. bodø/Glimt er nå tre poeng foran Molde med en kamp mindre spilt enn sine blåhvite tittelutfordrere. Allerede i pausen slaktet Molde-kaptein Magnus Wolff Eikrem spillerne sine i intervju med TV 2. – Det er langt unna. Vi er skikkelig dårlige. Vi må skjerpe oss, sa Eikrem til TV 2 i pauseintervjuet. – Vi klarer ikke å holde i ballen. De har for mye ball og vi klarer aldri å ha lange angrep. Da blir det vanskelig uansett hvem vi møter. Vi ser ut som et Obosliga-lag i denne førsteomgangen. Men vi leder. Vi har mange ting å bli bedre på, sa Eikrem. Men Molde ble ikke bedre, og gikk til slutt på sitt andre tap på sju kamper i serien denne sesongen.
Tidspunkt: 05-05-2024 - Kl.19:29 - Kilde: NRK - Info


144. Pellegrino lurte stjernekeeper Lloris – scoret sesongens andre i MLS
Amahl Pellegrino er for alvor i ferd med å få fart på karrieren i Major League Soccer. Lørdag rundet han tidligere Tottenham-keeper Hugo Lloris og scoret for San Jose Earthquakes. Pellegrinos fulltreffer bidro til at laget hans beseiret Los Angeles FC med 3-1. Den tidligere bodø/Glimt-yndlingen satte inn 2-0-målet i kampen ti minutter ut i annen omgang. Etter en strålende pasning av argentineren Cristian Espinoza kom Pellegrino alene med Los Angeles-keeper Lloris. Nordmannen rundet sisteskansen og trillet ballen i nettet. Pellegrinos scoring var hans andre for sesongen. 33-åringen startet lørdagens kamp til venstre i Earthquake-angrepet. Han ble byttet ut etter 69 minutters spill. (NTB)
Tidspunkt: 05-05-2024 - Kl.11:09 - Kilde: NRK - Info


145. Rosenborg ydmyket av Brann
Brann kjørte over Rosenborg fra start til slutt foran et fullsatt Brann Stadion. Det endte i raseri for Ole Sæter da han ble byttet ut og ga et kraftig slag i plastikken på innbytterbenken. Overkjøringen fra hjemmelaget stoppet ikke før det sto 3–0. – Bergenserne er sulteforet på å knuse Rosenborg. Det var flere supportere som ringte meg og sa at «nå må du knuse de», sier Sivert Heltne Nilsen til NRK etter kampen. Med seieren sørget Brann for tabelltopp. De er ett poeng foran bodø/Glimt og Molde, med henholdsvis to og én kamp mer spilt. Rosenborg på sin side mistet litt av kontakten med toppen av Eliteserien. De er nå på 5. plass og er fem poeng bak Brann. – Vi slipper inn altfor billige mål. Det er vi nødt til å luke bort, sier Ole Selnæs til NRK etter kampslutt. Det skulle ikke ta mer enn 3 minutter før Brann-spiller Ole Didrik Blomberg fant veien til nettmaskene. På grasiøst vis feiret han med en baklengs salto i solskinnet. Deretter sørget Aune Heggebø for å doble ledelsen og Niklas Castro toppet kransekaken med sin 3-0-scoring. – Nå rakner Rosenborg, var den korte oppsummeringen fra TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.
Tidspunkt: 04-05-2024 - Kl.21:16 - Kilde: NRK - Info


146. Woods fikk US Open-invitasjon: – Jeg er beæret
Golflegenden Tiger Woods ble torsdag tildelt en plass i den 124. utgaven av majorturneringen US Open. Selv om Woods har vunnet turneringen tre ganger gir ikke det, som noen andre majorturneringer, automatisk plass ut livet. Woods har spilt få turneringer de siste årene som følge av en alvorlig bilulykke og måtte i utgangspunktet kvalifisere seg til turneringen på Pinehurst i midten av juni. Torsdag opplyser arrangøren at 48-åringen har fått invitasjon til turneringen. – US Open er en veldig spesiell turnering for meg og den har hjulpet meg med å definere karrieren min. Jeg er beæret over å få denne invitasjonen, sier Woods. Amerikaneren har vunnet 15 majortitler i løpet av karrieren. – Historien om US Open kan ikke bli skrevet uten Tiger Woods. Mesterskapet er enkelt sagt bedre med Tiger på start, sier USGA-sjef John bodenhamer. (NTB)
Tidspunkt: 02-05-2024 - Kl.20:00 - Kilde: NRK - Info


147. Molde møter Sarpsborg i cupen – VIF trakk HamKam
Molde skal opp mot Sarpsborg i jakten på kvartfinaleplass i årets fotball-NM. Molde slo Hødd 3-1 onsdag og sikret seg en plass i den fjerde runden. Lillestrøm overrasket og slo bodø/Glimt 4-2 onsdag. «Fugla» møter Strømsgodset i den neste fasen. Kampene spilles 8. mai før det blir et opphold fram til høstsesongen. Vålerenga slo ut Tromsø på hjemmebane onsdag og får ny hjemmekamp når HamKam kommer på besøk. I alt åtte eliteserielag er ute av årets cup. I tillegg til Molde og Lillestrøm er Fredrikstad, KFUM Oslo, HamKam, Strømsgodset, Viking og Sarpsborg 08 videre. Molde vant cupen i fjor med 1-0-seier over Glimt. Alle kampene: Eidsvold Turn – Sandnes Ulf Stabæk – Bryne Strømsgodset – Lillestrøm Raufoss – Fredrikstad Vålerenga – HamKam Lysekloster – KFUM Molde – Sarpsborg Levanger – Viking (NTB)
Tidspunkt: 01-05-2024 - Kl.22:31 - Kilde: NRK - Info


148. Tapte 0–5 for 17 dager siden: Feiret som besatt etter å ha slått ut bodø/Glimt
Ruben Gabrielsen fikk høre det av Glimt-spillerne etter å ha slengt med leppa i forkant av seriekampen i april. Onsdag slo Lillestrøm tilbake.
Tidspunkt: 01-05-2024 - Kl.16:58 - Kilde: NRK - Info


149. Ny Bjørlo-perle da FFK imponerte igjen
Igjen ble Fredrikstads Morten Bjørlo avgjørende da de hvitkledde tok sesongens andre seier. Sandefjord ble slått 1-0. FFK har ikke tapt siden serieåpningen mot bodø/Glimt og imponerer i sitt første år i Eliteserien siden 2011. Seieren gjør at Fredrikstad er på 6.-plass. Sandefjord står fortsatt uten seier. Morten Bjørlo ble dagens mann. Bjørlo tok en berøring, orienterte seg og chippet ballen over den utrusende Sandefjord-keeperen. – Det er en klassescoring, fastslo TV 2-ekspert Yaw Amankwah. Sandefjord hadde noen kjempesjanser i den første omgangen, men maktet ikke å få ballen over streken. (NTB)
Tidspunkt: 28-04-2024 - Kl.16:59 - Kilde: NRK - Info


150. Molde holder følge med bodø/Glimt – slo Haugesund 2-1
To tidlige mål sørget for at Molde fikk en kjempestart på vei mot 2-1-seier over Haugesund i Eliteserien søndag. Med trepoengeren holder stadig Molde følge med serieleder Glimt. De har begge 13 poeng, men nordlendingene har bedre målforskjell og i tillegg én kamp mindre spilt. Magnus Wolff Eikrem var søndag tilbake i startelleveren etter skadetrøbbel og scoret kampens første mål. Deretter la Kristian Eriksen på til 2-0. Sory Diarra sto for gjestenes scoring i annen omgang. Både Fredrik Gulbrandsen og Eikrem var tilbake i startelleveren etter skadeopphold. Gulbrandsen hadde en flott målgivende pasning på Eriksens mål. (NTB)
Tidspunkt: 28-04-2024 - Kl.16:57 - Kilde: NRK - Info


151. Gedigen Selnæs-tabbe senket Rosenborg: – Sviktet
Det gikk fullstendig galt for Rosenborg-veteran Ole Selnæs foran et fullsatt Lerkendal. Etter Selnæs-tabben gikk det fra vondt til verre for Rosenborg mot ustoppelige bodø/Glimt.
Tidspunkt: 27-04-2024 - Kl.17:54 - Kilde: NRK - Info


152. Moldes stjerneduo spilleklare etter skade
Både Fredrik Gulbrandsen og Magnus Wolf Eikrem er tilgjengelig for å starte når Molde tar imot Haugesund i Eliteserien søndag. Det bekrefter trener Erling Moe overfor TV 2. – De er klare til å kunne starte. De er med i betraktningen, og så får vi se hvilket lag vi ender på til slutt, sier Moe. Molde-treneren forteller også at Markus Kaasa og Martin Linnes ikke er så langt unna en retur. – Det begynner å se bedre ut, og det er selvfølgelig bra for oss, sier han. Gulbrandsen måtte av med skade i serieåpningen hjemme mot Strømsgodset, men fikk sitt første innhopp etter skaden da blåtrøyene slo Strindheim i cupens andre runde onsdag. Det gjorde også Eikrem, som måtte stå over storoppgjøret borte mot bodø/Glimt forrige helg. (NTB)
Tidspunkt: 26-04-2024 - Kl.10:49 - Kilde: NRK - Info


153. Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023
Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede. Det viser en fersk rapport fra Europatoppen. I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022. – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun. I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)
Tidspunkt: 25-04-2024 - Kl.04:43 - Kilde: NRK - Info


154. Glimt møter Lillestrøm i cupens 2. runde
Onsdag kveld ble oppgjørene i 3. runde i cupen trukket. Tittelforsvarer Molde gjester Hødd. Molde er regjerende norgesmestere etter at de slo bodø/Glimt 1-0 i fjorårets finale. Årets utgave avgjøres 7. desember på Ullevaal stadion. Allerede 1. mai skal neste runde spilles. Disse lagene møtes (eliteseriekamper uthevet): Sogndal – KFUM Oslo, Lysekloster – Kjelsås, bodø/Glimt – Lillestrøm, Eik Tønsberg/Fredrikstad – Rosenborg, Råde – Hønefoss/Sarpsborg 08, Strømsgodset – Kristiansund, Hødd – Molde, Tromsdalen – Viking, Egersund – HamKam, Sandnes Ulf – Odd, Alta – Stabæk, Arendal – Bryne, Eidsvold Turn – Åsane, Ranheim – Raufoss, Levanger – Brann, Oppsal/Vålerenga – Tromsø. Alle oppgjørene i 2. runde er imidlertid ikke spilt enda. Torsdag spilles Fredrikstad – Eik Tønsberg, Sarpsborg – Hønefoss og Oppsal – Vålerenga. Det har vært flere cupbomber allerede i årets turnering. I første runde røk eliteserielagene Haugesund og Sandefjord ut for henholdsvis Torvastad og Fløy. Resten av eliteserielagene berget seg imidlertid videre fra 2. runde. (NTB)
Tidspunkt: 24-04-2024 - Kl.20:05 - Kilde: NRK - Info


155. Glimt møter Lillestrøm i cupens 3. runde
Onsdag kveld ble oppgjørene i 3. runde i cupen trukket. Tittelforsvarer Molde gjester Hødd. Molde er regjerende norgesmestere etter at de slo bodø/Glimt 1-0 i fjorårets finale. Årets utgave avgjøres 7. desember på Ullevaal stadion. Allerede 1. mai skal neste runde spilles. Disse lagene møtes (eliteseriekamper uthevet): Sogndal – KFUM Oslo, Lysekloster – Kjelsås, bodø/Glimt – Lillestrøm, Eik Tønsberg/Fredrikstad – Rosenborg, Råde – Hønefoss/Sarpsborg 08, Strømsgodset – Kristiansund, Hødd – Molde, Tromsdalen – Viking, Egersund – HamKam, Sandnes Ulf – Odd, Alta – Stabæk, Arendal – Bryne, Eidsvold Turn – Åsane, Ranheim – Raufoss, Levanger – Brann, Oppsal/Vålerenga – Tromsø. Alle oppgjørene i 2. runde er imidlertid ikke spilt enda. Torsdag spilles Fredrikstad – Eik Tønsberg, Sarpsborg – Hønefoss og Oppsal – Vålerenga. Det har vært flere cupbomber allerede i årets turnering. I første runde røk eliteserielagene Haugesund og Sandefjord ut for henholdsvis Torvastad og Fløy. Resten av eliteserielagene berget seg imidlertid videre fra 2. runde. (NTB)
Tidspunkt: 24-04-2024 - Kl.20:05 - Kilde: NRK - Info


156. Alle eliteserielagene videre i cupen
Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som har vært i aksjon har tatt seg videre til tredje runde. Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier. Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene. Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim. I tillegg har Kristiansund, KFUM, HamKam og Odd tatt seg videre. Strømsgodset og Lillestrøm startet en time senere, og leder henholdsvis 2-0 og 4-0 over Jerv og Strømmen. Se Strømmen mot Lillestrøm på NRK 3. Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde.Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.
Tidspunkt: 24-04-2024 - Kl.17:57 - Kilde: NRK - Info


157. Glimt gikk på sesongens første poengtap
Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter. Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken. Dermed gikk bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap. De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.
Tidspunkt: 21-04-2024 - Kl.19:12 - Kilde: NRK - Info


158. Gulbrandsen tilbake i Molde-troppen til storkampen
Molde-trener Erling Moe kan glede seg over å ha spissen Fredrik Gulbrandsen tilbake i troppen til søndagens storkamp mot bodø/Glimt i Eliteserien. – Det blir vel én forandring, og det er at Martin Linnes ikke er med oss oppover. Fredrik Gulbrandsen er tilbake i troppen. Ellers ser det helt likt ut (som sist), sier Moe til TV 2. Gulbrandsen ble skadd allerede i serieåpningen mot Strømsgodset og har siden jobbet hardt for å komme tilbake. Det er uklart hvor mye han kan spille av søndagens toppkamp. Linnes startet i 1-2-tapet mot Odd onsdag og gikk av etter en time. For Glimts del er eneste endring at Ulrik Saltnes er tilbake i troppen. Han sto over mot Lillestrøm (5-0-seier) sist helg på grunn av sykdom. Kampstart på Aspmyra søndag kveld er klokken 19.15. (NTB)
Tidspunkt: 19-04-2024 - Kl.11:02 - Kilde: NRK - Info


159. Bygger hydrogenskip i Norge
Myklebust verft skal bygge to av verdens største hydrogenskip til fergestrekningen bodø-Moskenes. – Stort løft for det norske teknologi- og verftsmiljøet, sier Torghatten-sjef.
Tidspunkt: 18-04-2024 - Kl.14:41 - Kilde: E24 - Info


160. NFF fikk gjennom forslag hos Uefa
Norges Fotballforbund (NFF) fikk gjennomslag hos Det europeiske fotballforbundet (Uefa) for å kunne registrere flere spillere til europacuper. I fjor sendte NFF et innspill til Uefa om at klubber som deltar i europeiske turneringer, og har sesonger som starter og slutter samme kalenderår, burde kunne registrere inn flere spillere foran cupspillet på våren. Det har forbundet nå fått gjennomslag for. «Uefa har sett den spesielle utfordringen med at mange spillere forsvinner etter slutt på nasjonal sesong, og vedtatt følgende», skriver NFF og lister opp de to regelendringene: * Hvis en klubb mister seks spillere eller mer fra A-listen før utslagsrundene starter, får de mulighet til å registrere 3+1 spillere. * Hvis en klubb mister åtte spillere eller mer fra A-listen før utslagsrundene starter, får de mulighet til å registrere 3+2 spillere. Fra før kunne klubbene kun registrere tre nye spillere foran cupspillet hvert år. Det skapte problemer for blant andre bodø/Glimt, som måtte utelate spillere som Kasper Høgh og Omar Elabdellaoui før møtet med Ajax i conferenceligaen.
Tidspunkt: 18-04-2024 - Kl.10:33 - Kilde: NRK - Info


161. Glimt latterliggjorde LSK på eget gress: – Denne svir
Lillestrøm ble flere hakk for små mot regjerende mester bodø/Glimt og bokførte det største hjemmetapet på ni år.
Tidspunkt: 14-04-2024 - Kl.19:05 - Kilde: NRK - Info


162. Slik spilles cupens 2. runde
Norges Fotballforbund har satt opp cupens 2. runde for herrer. Den byr på flere interessante oppgjør. Askedadden Torvastad, som slo ut Haugesund i runde 1, får besøk av eliteserielaget Viking. Rosenborg må reise til Jessheim for å møte Ull/Kisa, Molde møter Strindheim, Brann skal opp mot Askøy og Lillestrøm kan se frem til et rivaloppgjør mot Strømmen, et bananskall de har sklidd på før. Torvastad-keeper Jørgen Grønningen, som reddet fire straffer da Haugesund ble slått ut, ser frem til å møte Viking i neste runde. – Det gjør jo sjansen for å gå videre ganske mye mindre, enn om vi hadde møtt Vard eller Stord Haugesund. Men det er jo ekstrem luksus for oss å møte et eliteserie-lag. Det blir en enorm opplevelse igjen. En ny folkefest på Torvastad, sier han til NRK. – Håper du på straffer igjen? – Det er veldig liten sjans for at jeg kan klare det igjen, men med flaks og ferdigheter så kan det gå. Hvis det blir straffer så regner jeg med at Viking-spillerne vil være ganske nervøse, sier keeperhelten Grønningen. De fleste kampene i runde 2 vil bli spilt 24. april. Skjervøy – Alta Fløya – Tromsø Tromsdalen – Lyn Junkeren – bodø/Glimt Melhus – Ranheim Stjørdals/Blink – Levanger Strindheim – Molde Træff – Kristiansund Hødd – Aalesund Stord - Lysekloster Bjarg – Åsane Frøya - Sogndal Askøy - Brann Torvastad – Viking Vard Haugesund – Sandnes Ulf Mandalskameratene – Bryne Fløy – Egersund Jerv - Strømsgodset Pors – Odd Eik Tønsberg – Fredrikstad (spilles 25. april) Fram – Arendal Hønefoss – Sarpsborg 08 (spilles 25. april) Elverum – HamKam Eidsvold Turn – Mjøndalen Ull/Kisa – Rosenborg Strømmen – Lillestrøm Skeid – Raufoss Frigg – KFUM Oppsal – Vålerenga Bærum – Stabæk Kjelsås - Kongsvinger Råde – Moss
Tidspunkt: 12-04-2024 - Kl.11:00 - Kilde: NRK - Info


163. bodø/Glimt med målfest i cupen – Sørli med hattrick før pause
bodø/Glimt vant 6-0 mot 4. divisjonslaget Brønnøysund og tok seg videre til 2. runde i norgesmesterskapet tirsdag. Sondre Sørli scoret tre mål før pause. Oscar Kapskarmo og Ulrik Saltnes sørget for at det sto 5-0 til pause for bodø/Glimt. 6-0 kom ved innbytter Brice Wembangomo. Litt i overkant av 2000 tilskuere ble ny rekord for Brønnøysund. Den tidligere rekorden på 1200 ble satt mot Harstad i cupen i 1958.
Tidspunkt: 09-04-2024 - Kl.17:52 - Kilde: NRK - Info


164. Molde tviholder på tabelltoppen etter 1-0-seier
Molde har fått en solid start på sesongen og tok tilbake tabelltoppen fra bodø/Glimt med 1-0-seiren borte over HamKam i Eliteserien. Anders Hagelskjær ble matchvinner med et lavt venstrebeinsskudd fra distanse og utenfor keeper Marcus Sandbergs rekkevidde til 1-0.
Tidspunkt: 07-04-2024 - Kl.17:04 - Kilde: NRK - Info


165. Pellegrino med sin første MLS-scoring
Amahl Pellegrino var iskald alene med keeper og scoret sitt første mål for San Jose Earthquakes i Major League Soccer natt til søndag. Pellegrinos lag tapte den målrike kampen mot Austin FC 3-4, men nordmannen kunne i det minste feire sin første fulltreffer på nordamerikansk jord. Et drøyt kvarter gjensto av oppgjøret da Pellegrino ble spilt alene med keeper av lagkamerat Cristian Espinoza. Avslutningen som fulgte var strålende og sørget for utligning til 3-3. Med til historien hører det at Pellegrino startet kampen på benken, men ble byttet inn fire minutter før målet. Nordmannen så lenge ut til å ha sikret ett poeng for Earthquakes, men elleve minutter på overtid satte Sebastian Driussl inn 4–3 for Austin. Pellegrino står bokført med fem kamper for Earthquakes etter overgangen fra bodø/Glimt, tre av dem fra start.
Tidspunkt: 07-04-2024 - Kl.06:59 - Kilde: NRK - Info


166. Innbyttar Saltnes redda Glimt
bodø/Glimt og Viking har for vane å score mange mål mot kvarandre, men laurdag kveld var det oppsiktsvekkande målfattig mellom laga som «alltid» lagar målfest. I dei fire kampane Glimt og Viking hadde spelt mot kvarandre før laurdagens oppgjer, var målsnittet på sju mål per kamp. Denne gangen såg det lenge ut til å bli 0-0. Men i det 82. minutt steig innbyttar Ulrik Saltnes til værs på eit frispark og fekk stanga inn ei etterlengta leiing. bodø/Glimt risikerte å gå mållause av banen for første gang på 15 seriekampar, men kan takke 31-åringen Saltnes for at det ikkje skjedde. Glimt vann 1-0, har seks poeng på to kampar og leier tabellen før resten av den andre serierunden er ferdigspelt.
Tidspunkt: 06-04-2024 - Kl.17:57 - Kilde: NRK - Info


167. Patrick Berg forlenger med bodø/Glimt
bodø/Glimt- og landslagsprofilen Patrick Berg har undertegnet en kontrakt med bodø/Glimt som strekker seg frem til sommeren 2028. Det skriver klubben i en pressemelding tirsdag. – Jeg føler at Glimt er en klubb som er i voldsom utvikling, og vi har vært det over tid nå. Jeg ser fortsatt muligheter til å utvikle oss enda mer, og det har jeg lyst til å være en del av, sier Berg i en pressemelding. 26 år gamle Berg debuterte for bodø/Glimt i 2014. Etter 2021-sesongen ble han solgt til franske Lens, men Berg vendte tilbake allerede i august året etter. Berg har spilt 24 landskamper for Norge.
Tidspunkt: 02-04-2024 - Kl.10:40 - Kilde: NRK - Info


168. NÅ: Eliteserien
Det skal spilles totalt seks kamper. FFK - bodø/Glimt er først ut.
Tidspunkt: 01-04-2024 - Kl.14:13 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


169. Drømmedebut
Solen skinte over Fredrikstad by, men i eliteseriecomebacket ble det tyngre for laget. bodø/Glimt viste muskler i sin åpningskamp. Det ble også VAR-drama rett før pause.
Tidspunkt: 01-04-2024 - Kl.14:13 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


170. Feiret i drømmedebut: - Merkelig
Solen skinte over Fredrikstad by, men i eliteseriecomebacket ble det tyngre for laget. bodø/Glimt viste muskler i sin åpningskamp. Det ble også VAR-drama rett før pause.
Tidspunkt: 01-04-2024 - Kl.14:13 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


171. Elyounoussi la opp på direkten
Fotballspiller Tarik Elyounoussi legger opp. Det fortalte han selv på TV 2s direktesending før eliteseriekampen mellom Fredrikstad og bodø/Glimt. I oppladningen til kampen annonserte 36-åringen at karrieren er over. – Jeg kan si det offisielt her og nå at jeg har lagt opp, sa han til TV 2. – Jeg har følt meg privilegert som har fått holde på i så mange år. Jeg kunne sikkert ha pushet mer, men jeg møtte på flere gamle spillere der noen gikk med krykker og andre halter. Det er deilig å slutte når man selv vil tenker jeg. Ifølge samme kanal har Elyounoussi vært uten klubb etter at han forlot japanske Shonan Bellmare i februar. I løpet av karrieren har Elyounoussi spilt for blant annet Heerenveen, Lillestrøm, Rosenborg, Hoffenheim og AIK, samt Fredrikstad i to perioder. Landslagskarrieren endte med 60 kamper og 10 mål. Kampen mellom Fredrikstad og bodø/Glimt starter kl. 14.30. Det er Fredrikstads første kamp i Eliteserien etter opprykket.
Tidspunkt: 01-04-2024 - Kl.12:02 - Kilde: NRK - Info


172. Glimt – Molde stanset av snø – banen måtte måkes
Treningskampen mellom bodø/Glimt og Molde måtte stoppes i omtrent en halvtime fordi banen måtte måkes fri for snø. Det tette snøværet over Aspmyra gjorde at banen raskt gikk fra grønn til hvit. Etter bare noen minutter var sidelinjene visket bort av snøen, og etter vel et kvarters spill ble lagene sendt i garderoben. Omtrent 30 minutter senere var banen snøfri, og kampen kunne gjenopptas. Det står 0-0 mellom lagene enn så lenge. bodø/Glimt fikk en tidlig skadesmell da Daniel Bassi måtte av banen etter bare elleve minutter, tilsynelatende med en strekk på baksiden av låret. Eliteserien starter med Odd – Haugesund på første påskedag og med syv kamper andre påskedag. (NTB)
Tidspunkt: 25-03-2024 - Kl.13:00 - Kilde: NRK - Info


173. Mikkelsen returnerer til Eliteserien – klar for bodø/Glimt
Tidligere Tromsø-spiller August Mikkelsen forlater Hammarby og er tilbake i norsk fotball. Han slutter seg til regjerende seriemester bodø/Glimt. Det bekrefter klubben i sine mediekanaler. Fredag meldte flere medier at klubbene var enige om det økonomiske rundt en overgang for 23-åringen. Nå er også Mikkelsen enig med Glimt om de personlige betingelsene. – Det kjennes veldig bra ut å være her. Jeg kjenner bare at gleder meg til å komme i gang, begynne å trene og møte guttene, sier Mikkelsen. (NTB)
Tidspunkt: 24-03-2024 - Kl.09:09 - Kilde: NRK - Info


174. Medier: Glimt og Hammarby enige om Mikkelsen-overgang
August Mikkelsen er svært nær ved å bli bodø/Glimt-spiller, melder flere medier. Aftonbladet , Avisa Nordland og Nettavisen erfarer nyheten. Klubbene skal være enige om det økonomiske rundt en overgang for Mikkelsen. Dermed gjenstår kun forhandlingene om personlige betingelser og legesjekken. Den tidligere Tromsø-spilleren gikk til Hammarby foran forrige sesong. Nå er en retur til norsk fotball på gang. Flere andre klubber skal også ha jaktet på angrepsspilleren. Det svenske overgangsvinduet stenger 28. mars. Dermed begynner det å haste med å få de siste formalitetene på plass. Det har fra flere hold vært spekulert på at Glimt betaler flere titalls millioner kroner for å hente Mikkelsen tilbake til Eliteserien. (NTB)
Tidspunkt: 22-03-2024 - Kl.13:16 - Kilde: NRK - Info


175. Skadeplaget Glimt-tropp halvannen uke før seriestart: – Må bare trene med de vi har
Langt fra alt har gått på skinner for Kjetil Knutsen og bodø/Glimt i opptakten til årets eliteseriesesong. Flere av spillerne trøbler med skade. Runar Espejord, Kasper Høgh, Omar Elabdellaoui og Julian Faye Lund er blant de skadde spillerne. Det samme er Håkon Evjen, men midtbanespilleren nærmer seg full retur til spill. – Kroppen kjennes bra ut. Jeg har hatt hardtrening i noen uker, så jeg har begynt å komme på et bra nivå, både fotballmessig og fysisk. Jeg må fortsatt være litt forsiktig, så jeg ikke gjør noe dumt, sier Evjen til Avisa Nordland. Glimt-sjef Knutsen er tydelig på at gultrøyene er nødt til å gjøre det beste ut av situasjonen. – Vi må bare trene med de vi har. Så må vi få litt hjelp fra Junkeren om vi kan, og trenger for å få opp antallet, sier han til lokalavisen. Han legger til at det er for tidlig å si hvor mange av de skadde spillerne han har med når Glimt serieåpner mot Fredrikstad 31. mars. Før den tid venter Molde i en treningskamp førstkommende mandag. 12. mars ble det gjort kjent at Knutsen har forlenget sin avtale med Glimt til å gjelde ut 2025-sesongen. (NTB)
Tidspunkt: 21-03-2024 - Kl.13:25 - Kilde: NRK - Info


176. Landslagskeeper bekrefter: Vil bort i sommer
Egil Selvik (26) sier det forhåpentligvis vil skje noe i sommer. Landslagsmålvakten er inne i sitt siste kontraktsår med Haugesund. I vinter var Selvik nær en overgang til bodø/Glimt. Den strandet, men ved neste korsvei kan det fort bli exit fra klubben der Selvik har spilt de siste tre årene. – Det er en av grunnene til at det ikke ble Glimt denne gangen. Det kommer et overgangsvindu til sommeren som er attraktivt, spesielt for keepere, sier Sandnes-mannen til NTB under denne ukens landslagssamling. – Jeg har bare ett år igjen av kontrakten i FKH. Det ville være naturlig å tenke i de baner. Forhåpentligvis vil det skje noe der, sier han videre. Sportssjef Eirik Opedal i Haugesund sier at klubben og Selvik har et «avklart forhold når det kommer til en eventuell kontraktsforlengelse»: – Det er ingen hemmelighet at han har lyst til å prøve seg på et enda høyere nivå – helst utenfor landets grenser. Om han selges i løpet av året, avhenger helt av tilbud og etterspørsel, opplyser Opedal til NTB. Norge møter Tsjekkia til privatlandskamp på Ullevaal stadion fredag. Fire dager senere venter Slovakia. FK Haugesund serieåpner borte mot Odd 1. påskedag. (NTB)
Tidspunkt: 21-03-2024 - Kl.05:43 - Kilde: NRK - Info


177. Blir tvunget til å være negativ til videodømming mot sin vilje
Et flertall av medlemmene i bodø/Glimt tvang styret i klubben til å være mot VAR. Sportskommentator håper VAR blir skrotet i Norge.
Tidspunkt: 15-03-2024 - Kl.17:11 - Kilde: NRK - Info


178. Opptur for VAR-motstanderne
HamKam føyer seg inn i rekken av eliteserieklubber som har stemt for å aktivt jobbe mot videodømming i norsk toppfotball. Hamarklubbens supportere hadde kommet med et forslag om at klubben aktivt skulle vise motstand mot videodømmingen som ble innført før forrige sesong. Styret i HamKam innstilte imidlertid på at klubben skulle gi VAR muligheten til å bli bedre, både når det gjelder hvordan VAR praktiseres og hvordan teknologien utvikles, men la også inn et forbehold. Supporterne fikk flertall for sitt forslag med 20 stemmer mot 18. Senere torsdag kveld skal også Sarpsborg stemme over sin holdning til VAR. Av eliteserieklubber har HamKam Strømsgodset, Lillestrøm, Brann, Rosenborg og bodø/Glimt vedtatt VAR-motstand. På den andre siden har Tromsø, Fredrikstad, Sandefjord, Molde, Odd, Viking, Kristiansund og KFUM Oslo stemt for fortsettelse av VAR-systemet i norsk toppfotball. (NTB)
Tidspunkt: 14-03-2024 - Kl.19:19 - Kilde: NRK - Info


179. bodø/Glimt tapte knepent mot Premier League-lag
bodø/Glimt tapte 0-1 for Premier League-laget Crystal Palace, men kunne likevel reise fra torsdagens treningskamp med hodet hevet. Glimt gjorde seg på ingen måte bort i Marbella og kom seg til flere sjanser mot Palace, som var stor favoritt. Kampens eneste scoring sto Eberechi Eze for da han fyrte av en kanonkule fra rett innenfor 16-meteren etter 23 minutter. Skuddet suste i det lengste hjørnet. Palace er ute av FA-cupen og skal ikke spille noen offisielle kamper mellom 9. og 30. mars. Dermed hadde laget rom i kalenderen til å møte de regjerende norske mesterne. London-klubben stilte et meget godt lag mot Glimt med bant annet stjerner som Joachim Andersen, Jean-Philippe Mateta og Jefferson Lerma, i tillegg til målscorer Eze. Glimt sesongåpner i Eliteserien borte mot Fredrikstad 1. april. Før den tid skal de også opp mot Molde i en treningskamp 23. mars. (©NTB)
Tidspunkt: 14-03-2024 - Kl.16:59 - Kilde: NRK - Info


180. Kjetil Knutsen forlenger med bodø/Glimt
bodø/Glimts suksesstrener Kjetil Knutsen har skrevet under på en ny kontrakt med klubben. Det bekrefter Glimt på sine nettsider tirsdag formiddag. Den nye avtalen strekker seg ut 2025-sesongen. – Det er helt naturlig for meg å forlenge avtalen. Jeg var inne i mitt siste kontraktsår, og i stedet for spekulasjoner og prat om min situasjon, så er timingen for å forlenge veldig god, sier Knutsen til glimt.no. Etter suksessen i Glimt, som inneholder sterke prestasjoner ute i Europa og tre seriegull på fire år, har Knutsen blitt koblet til flere klubber i ulike land. – Vi er svært glad for at Kjetil blir med oss videre. Det bidrar til at vi kan utvikle oss videre og at vi kan ta steg videre sammen, sier daglig leder Frode Thomassen.
Tidspunkt: 12-03-2024 - Kl.08:23 - Kilde: NRK - Info


181. bodø/Glimt skal jobbe for å avvikle VAR i norsk fotball
bodø/Glimts årsmøte gikk imot eget styres ønske og vedtok at klubben skal stille seg negativ til videre bruk av videodømming i fotballen. En rekke klubber i norsk fotball har den siste tiden tatt stilling til videre bruk av den omstridte VAR-teknologien på sine årsmøter. Mandag var turen kommet til Glimt. Også der ble det heftig debatt på årsmøtet rundt verktøyets framtid. Avstemningen som avsluttet diskusjonen endte med 97 stemmer for VAR-avvikling og 69 mot en slik tilnærming. Debatten om videodømming er i ferd med å splitte norsk fotball. Molde, Odd, Viking og Kristiansund har sagt ja til å jobbe videre med VAR. Strømsgodset, Lillestrøm, Brann og Rosenborg har årsmøtevedtak på å jobbe for avvikling av verktøyet. I tiden som kommer følger årsmøter i en rekke andre toppklubber i norsk fotball. Også der er VAR ventet å bli et tema. Den omstridte teknologien ble innført i Eliteserien foran 2023-sesongen. (NTB)
Tidspunkt: 11-03-2024 - Kl.19:09 - Kilde: NRK - Info


182. Hopparane gav Stöckl tilbod om å dra til Kollen: – Det kjentes veldig rart
Dei norske hopparane kom fram til at Alexander Stöckl kunne bli med til Holmenkollen. Trenaren sjølv ønskte ikkje å akseptere tilbodet.
Tidspunkt: 09-03-2024 - Kl.10:22 - Kilde: NRK - Info


183. Vetlesen-scoring ga Deila pusterom i Brugge
Tidligere bodø/Glimt-profil Hugo Vetlesen fullførte et gnistrende Brugge-angrep da Ronny Deilas menn slo Genk 3-0 på bortebane i den belgiske toppdivisjonen. Drøyt halvveis ut i den første omgangen mønstret gjestene et vakkert angrep, og ute til høyre i banen fikk Vetlesen rom å boltre seg i. Med en rapp avslutning med høyrefoten hamret han inn 1-0. Med et drøyt kvarter igjen på klokka scoret Denis Odoi 2-0 med et praktfullt hodestøt, før Andreas Olsen fastsatte resultatet til 3-0 fra straffemerket. På overtid ble Vetlesen byttet ut. Brugge kom fra en rekke med tre strake tap før søndagens møte med Genk. Det har satt Deila under press. (NTB)
Tidspunkt: 03-03-2024 - Kl.16:27 - Kilde: NRK - Info


184. Fire år siden Norfund-bedrageriet: Jakter pengespor i Mexico
Det statlige bistandsfondet mistet 100 millioner kroner da svindlere utga seg for å være låntageren i Kambodsja. I stedet endte pengene opp i Mexico.
Tidspunkt: 02-03-2024 - Kl.20:13 - Kilde: E24 - Info


185. Mange politibiler og ambulanse
Dagbladet kan nå avsløre luksushotellet hvor kong Harald og dronning Sonja skal ha bodd før innleggelsen. Ansatte forteller om oppstyr.
Tidspunkt: 01-03-2024 - Kl.12:27 - Kilde: Dagbladet - Info


186. Kalla gjorde comeback etter to år
Charlotte Kalla hadde ikke hatt på seg startnummer siden i april 2022. Fredag jublet hun etter å ha vært på startstreken igjen. Den svenske skiyndlingen strålte som om hun hadde vunnet OL-gull etter å ha gått en etappe under arrangementet Stafettvasen. Det er en del av Vasaloppet-arrangementet. Hun gikk den 24 kilometer lange første etappen av Stafettvasen for et sponsorfinansiert lag. Kalle kom til vekslingen i Mångsbodarna som den 19. beste løperen, 5.26 minutter bak teten.
Tidspunkt: 01-03-2024 - Kl.09:12 - Kilde: NRK - Info


187. The body Shop konkurs i Danmark
Kosmetikkjeden The body Shop er konkurs i Danmark, skriver avisen BT. 15 butikker legges ned.
Tidspunkt: 28-02-2024 - Kl.19:38 - Kilde: E24 - Info


188. Isak Helstad Amundsen solgt fra bodø/Glimt til Molde
Forsvarsspilleren Isak Helstad Amundsen forlater regjerende seriemester bodø/Glimt til fordel for rival Molde. Det opplyser Molde i sine mediekanaler. 24-åringen fra Brønnøysund startet proffkarrieren i Glimt og var i 2021 på lån i Tromsø. Totalt fikk han 54 kamper for de helgule før han flytter til Molde. Amundsen har vunnet to seriemesterskap med Glimt. Han skrev i 2022 en ny kontrakt med nordlendingene ut 2025. (NTB)
Tidspunkt: 26-02-2024 - Kl.13:03 - Kilde: NRK - Info


189. Kristoffersen 15 hundredeler bak Odermatt
Henrik Kristoffersen er bare 15 hundredeler bak Marco Odermatt etter første omgang av storslalåmrennet i Palisades Tahoe. Odermatt, som har vunnet alle vinterens storslalåmrenn i verdenscupen, noterte bestetid med startnummer 2. Tiden hans ble truet av Kristoffersen, som kjørte noen minutter senere, og i mål skilte bare 0,15 sekund. Den amerikanske hjemmefavoritten River Radamus på tredjeplass er 0,78 sekund bak lederen. Odermatt har vunnet de seks storslalåmrennene i Val d´Isère, Alta Badia (2), Adelboden, Schladming og Bansko, og han ligger an til sin sjuende storslalåmtriumf for vinteren. Kristoffersen har plassert seg mellom 4.- og 8.-plass i alle seks renn, men har ennå ikke tatt steget opp på pallen i storslalåm i vinter. Det kan han rette opp lørdag.
Tidspunkt: 24-02-2024 - Kl.18:59 - Kilde: NRK - Info


190. Gulliksen ferdig i Glimt - klar for svenske Djurgården
Angrepsspiller Tobias Gulliksen forlater bodø/Glimt til fordel for Djurgården i svensk fotball. Dermed endte 20-åringen på kun 24 kamper for gultrøyene. Glimt bekrefter selv salget i egne mediekanaler. Etter tapet mot Ajax i conferenceligaen torsdag kveld bekreftet Gulliksen at han trolig hadde gjort sitt i gult. – Det kan tyde på det. Jeg skal etter hvert ta en medisinsk test, så får vi skje hva som skjer etter det. Det er noe som kjennes rett for meg, sa han til TV 2. Gulliksen debuterte for Godsets A-lag i 2019/20-sesongen og ble etter hvert en viktig spiller for klubben fra hjembyen Drammen. (NTB)
Tidspunkt: 23-02-2024 - Kl.19:12 - Kilde: NRK - Info


191. Molde kan hjelpe rivalene til Europa: – Vil gjøre noe med dynamikken
Moldes avansement i conferenceligaen gjør at Norge kan få direkteplass til Champions League og ytterligere et femte lag til Europa. Moldes overbevisende seier mot Legia Warszawa betyr at håpet lever for norsk fotball. bodø/Glimt tapte på sin side en thriller mot Ajax. For øyeblikket ligger Norge på 15.-plass på rankingen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa), også kjent som Uefa-koeffisienten. En 15.-plass etter sesongslutt vil bety fem lag inn i Europa fra 2025/26-sesongen. Leif Øverland er administrerende direktør i Norsk Toppfotball (NTF). Han mener nok en Europa-plass bør gjøre noe med stemningen i styrerommene til eliteserieklubbene. – Det vil gjøre noe med dynamikken, sier Øverland til NTB. – Om man ikke har en europeisk ambisjon for de ti-tolv lagene med størst budsjett, griper man ikke muligheten. Det er jo faktisk mulig, mener han. Øverland viser til utviklingen til bodø/Glimt. Norges beste lag sist sesong var nede i 1. divisjon så sent som i 2017. – Glimt hadde jo ikke noe større budsjett enn de andre da de begynte sin reise. Danmark med FC København i mesterligaen er like foran Norge på rankingen. Israel som har to lag igjen i Europa-spill, ligger på 16.-plass. (NTB)
Tidspunkt: 23-02-2024 - Kl.09:49 - Kilde: NRK - Info


192. Gulliksen bekrefter at han trolig er ferdig i bodø/Glimt: – Mye kan tyde på det
Det ser ut til å bli med et halvt år og bare 23 kamper for Tobias Gulliksen i bodø/Glimt. Han bekrefter til TV 2 at han er på vei bort fra klubben. 20-åringen ble i august hentet til Nord-Norge fra Strømsgodset og skrev under en kontrakt ut 2027. Den rives trolig i stykker. TV 2 skriver at Glimt er enig med Djurgården om en overgang for 20-åringen. Etter torsdagens tap i europacupen mot Ajax bekreftet Gulliksen til kanalen at det trolig ble hans siste kamp i gult. – Det kan tyde på det. Jeg skal etter hvert ta en medisinsk test, så får vi skje hva som skjer etter det. Det er noe som kjennes rett for meg, sa han til TV 2. Gulliksen debuterte for Godsets A-lag i 2019/20-sesongen og ble etter hvert en viktig spiller for klubben fra hjembyen Drammen. I Djurgården blir Gulliksen i så fall lagkamerat med Gustav Wikheim. Han får også noen måneder på lag sammen med stortalentet Lucas Bergvall (18), som til sommeren slutter seg til Premier League-klubben Tottenham. (©NTB)
Tidspunkt: 22-02-2024 - Kl.21:31 - Kilde: NRK - Info


193. Glimt tapte thriller mot Ajax: – Forskjell på å være fra lille bodø og Ajax fra Amsterdam
bodø/Glimt tok imot det nederlandske flaggskipet Ajax. Det ble en thriller av de sjeldne.
Tidspunkt: 22-02-2024 - Kl.20:21 - Kilde: NRK - Info


194. I alle dager
Følg kampen her. Ajax har tatt ledelsen i bodø etter at ekspert reagerte på direkten.
Tidspunkt: 22-02-2024 - Kl.17:27 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


195. Skjøt opp fyrverkeri utenfor Ajax-hotellet
Klokken 02.30 natt til torsdag fyrte noen bodø/Glimt-supportere opp fyrverkeri utenfor Ajax´ laghotell i forkant av returkampen i conferenceligaen. Ultras bodø har på X lagt ut en video som viser seansen filmet fra havnen. Til klippet følger denne teksten: «God morgen, @AFCAjax. 02:30». Talsperson i supporterklubben J-feltet, Mads Skauge, forteller til NRK at han har vært i kontakt med medlemmene i Ultras bodø og fått bekreftet at de sto bak oppskytingen. – Det er en kultur for dette ute i Europa, men vi har kanskje ikke sett noe av dette i bodø før, sier Skauge. bodø/Glimt rotet forrige uke bort en 2-0-ledelse i Amsterdam etter to baklengsmål på overtid. Dermed står lagene likt før returen på Aspmyra, og vinneren tar seg til åttedelsfinale. Kampen starter i kveld klokken 18.45.
Tidspunkt: 22-02-2024 - Kl.11:20 - Kilde: NRK - Info


196. Norsk Industri var fast leietaker i ettertraktet lakseelv
I flere somre på rad var Stein Lier-Hansen på laksefiske i Stjørdalselva på Norsk Industris regning. Både profesjonelle kontakter og Lier-Hansens kone var med, ifølge eieren av gjestegården der de bodde og fisket.
Tidspunkt: 19-02-2024 - Kl.18:18 - Kilde: E24 - Info


197. Aspmyra utsolgt før bodø/Glimt-Ajax
Det blir stappfullt på Aspmyra torsdag. bodø/Glimt bekrefter at det er utsolgt til returoppgjøret mot Ajax. bodø/Glimt imponerte voldsomt i det første oppgjøret i Amsterdam og ledet lenge 2-0. På overtid gikk det imidlertid galt for bodøværingene, som slapp inn to mål på tampen. Dermed er det langt mer åpent før torsdagens returoppgjør. Alt ligger imidlertid til rette for en folkefest på Aspmyra.
Tidspunkt: 19-02-2024 - Kl.16:01 - Kilde: NRK - Info


198. Albert Grønbæk med storeslem: Vant ukens spiller og ukens mål
Albert Grønbæk vant både prisen for ukens spiller og ukens mål i Serieligaens første utslagsrunde. Han scoret begge målene mot Ajax i Amsterdam. Grønbæk har vært et ettertraktet navn den siste tiden. Dansken var en av Eliteseriens beste spillere i fjorårets sesong. Det gode spillet vakte interesse internasjonalt. Glimt skal i januar ha takket nei til et bud på over 100 millioner for 22-åringen. Ukens spiller-kåringen hadde fire nominerte, hvorav to var nordmenn. Moldes Fredrik Gulbrandsen ble nominert etter å ha scoret to mål mot Legia Warszawa på Aker Stadion. Tidligere Brann-spiller Mathias Rasmussen var også nominert etter å ha scoret ett mål og gitt en målgivende da belgiske Union Saint-Gilloise hentet inn 0-2 til 2-2 mot Eintracht Frankfurt. Ikke nok med det, så vant Grønbæk også prisen for ukens mål da han avsluttet en nydelig Glimt-kontring med en kontrollert avslutning i høyre hjørne. Det så lenge ut til at bodø/Glimt skulle ta en kruttsterk borteseier mot Ajax i Serieligaens første utslagsrunde torsdag. Men to Ajax-scoringer på overtid spolerte Glimt-festen. Kampen endte 2-2. Nå skal oppgjøret avgjøres på Aspmyra i bodø neste torsdag.
Tidspunkt: 17-02-2024 - Kl.10:25 - Kilde: NRK - Info


199. Odd-kapteinen i toppen av gjev liste – blant verdens mest lojale
Odd-veteranen Steffen Hagen (37) er på 4.-plass på en fersk liste over spillerne med lengst fartstid i én fotballklubb. Det er det anerkjente forskningssenteret Cies i Sveits som har utarbeidet listen over de mest lojale klubbspillerne på tvers av 60 ligaer rundt om i verden. Den russiske keeperen Igor Akinfejev topper listen. Han har voktet målet for CSKA Moskva i 21 år. Ikke langt bak følger Hagen, som forlenget Odd-kontrakten i oktober og snart går løs på sin 19. sesong i den hvite trøya. Rizvan Utsjev i Akhmat Groznij og Ali Khaseif i Al-Jazira har begge spilt 19 år for sine klubber, og duoen kommer også foran Odd-kapteinen. Hagens trofasthet til klubben sin hører til sjeldenhetene i dagens fotball. Men det finnes også store fotballnavn høyt oppe på Cies´ liste. Blant dem er Thomas Müller (16 sesonger i Bayern München), Koke (15 sesonger i Atlético Madrid) og Athletic-duoen Iker Muniain og Oscar de Marcos (15 sesonger). Lars-Christopher Vilsvik (35) deler 46.-plassen på lista med sine 14 fulle sesonger for Strømsgodset. For øvrig er Ulrik Saltnes (12 sesonger i bodø/Glimt) inne på lista, som omfatter rett i overkant av 100 navn. Oversikten gjelder sammenhengende tid i én og samme klubb. Det betyr at en spiller med for eksempel to åtteårsperioder i en klubb ikke ville vært en del av listen. (NTB)
Tidspunkt: 16-02-2024 - Kl.06:19 - Kilde: NRK - Info


200. bodø/Glimt raknet på overtid mot Ajax: – Litt rart at man skal være skuffet
bodø/Glimt ledet 2–0 mot Ajax etter 90 minutters spill. Så raknet det på overtid.
Tidspunkt: 15-02-2024 - Kl.21:58 - Kilde: NRK - Info


201. Gedigen nedtur
bodø/Glimt raknet mot Ajax, men har med seg et godt utgangspunkt til returoppgjøret.
Tidspunkt: 15-02-2024 - Kl.20:54 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


202. Spilte i 2. divisjon for et halvt år siden – nå kan han starte mot Ajax
Fra Hattfjelldal via Mosjøen IL og Junkeren. Oscar Kapskarmo (24) har gjort kometkarriere i bodø/Glimt. På torsdag kan han starte mot Ajax.
Tidspunkt: 15-02-2024 - Kl.10:01 - Kilde: NRK - Info


203. Ny seier til Minnesota Wild
Minnesota Wild vant 3-1 over Arizona Coyotes i en NHL-kamp tirsdag. Mats Zuccarello gikk poengløs av banen denne gangen. Nordmannen har vært i god form etter at han kom tilbake fra skadeoppholdet i desember, og scoret i oppgjøret mot Vegas Golden Knights mandag. Men onsdag noterte han seg ikke for noen målpoeng etter nesten 19 minutter på isen i oppgjøret mot Coyotes. Istedenfor var det svenske Joel Eriksson Ek som sto for kampens eneste scoring i første periode. I andre periode gikk Wild opp til 2-0 ved nok en svenske, Jonas bodin, før Coyotes reduserte til 2-1 ved Logan Cooley i tredje periode. Deretter la Matt Boldy på til 3-1 for Wild. Kampen var Minnesota Wilds fjerde seier på rad. (NTB)
Tidspunkt: 15-02-2024 - Kl.05:47 - Kilde: NRK - Info


204. I sorg: - Helt forferdelig
Ranheim-trener Kåre Ingebrigtsen (58) sørger etter at hans tidligere bodø/Glimt-elev Mounir Hamoud (39) døde denne uka.
Tidspunkt: 14-02-2024 - Kl.07:06 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


205. Starter innsamling for familien etter Hamouds død
otballprofilen Mounir Hamoud døde brått av hjertestans mandag. Nå er det tatt initiativ til å samle inn penger til familien. Spleisen som er opprettet, har som formål å hjelpe Hamouds nærmeste økonomisk, melder TV 2. Den tidligere bodø/Glimt- og Strømsgodset-spilleren etterlater seg kone og fem barn. – I en slik situasjon så vet man ikke hvordan man kan bidra, ettersom alt føles så nytteløst, sier initiativtaker Jonas Baltzersen Halmrast til kanalen. Også i Strømsgodset ser man på muligheten for å rekke ut en hånd til familien. Hamoud skulle mandag ha startet i ny jobb som spillerutvikler i drammensklubben. Han dukket imidlertid ikke opp til avtalt tid. Så ble klubbledelsen gjort kjent med dødsbudskapet. (NTB)
Tidspunkt: 13-02-2024 - Kl.10:59 - Kilde: NRK - Info


206. Tidligere eliteserie-profil Mounir Hamoud er død
Mounir Hamoud er død, 39 år gammel. Det bekrefter Strømsgodset på sine hjemmesider mandag ettermiddag. Hamoud døde brått mandag morgen av hjertestans. Strømsgodset og Norges Fotballforbund skriver at de deler informasjonen i samråd med de nærmeste pårørende. – Dette er et brutalt og sjokkerende budskap å få – det berører oss alle i Strømsgodset, det berører Drammen og hele fotballfamilien. Våre tanker går først og fremst til Mounirs familie og etterlatte i en svært vanskelig situasjon. De har mistet en pappa, ektemann, bror, sønn og kjært familiemedlem, skriver klubben på sin hjemmeside. – Mounir var virkelig en god lagspiller med høy faglig kompetanse. Han var opptatt av at alle skulle ha like muligheter, brant for fotballen og var en familiekjær mann. Mounir er en person som har gjort inntrykk på så mange. Han vil bli dypt savnet i fotballen, og våre varmeste tanker går til hans kone, barn og øvrige familie, sier generalsekretær Karl-Petter Løken i Norges Fotballforbund. Hamoud spilte flere aldersbestemte landskamper for Norge og ble tatt ut i A-landslagstroppen til comeback-kampen til Egil «Drillo» Olsen mot Tyskland i 2009. Tidligere i år ble Hamoud ansatt som toppspillerutvikler i Strømsgodset. Han spilte for Strømsgodset fra 2012 til 2019, og har 147 kamper for klubben. I 2013 vant han seriegull med Strømsgodset, samt seriesølv i 2012 og 2015. Hamoud startet seniorkarrieren i Lyn før han signerte for bodø/Glimt i 2006. Der spilte han frem til 2011.
Tidspunkt: 12-02-2024 - Kl.14:17 - Kilde: NRK - Info


207. bodø/Glimt-spiss mister seriestarten med skade: – Trenger en god periode
Runar Espejord må belage seg på en lengre pause fra fotballen grunnet en skade, opplyser bodø/Glimt fredag. Espejord skadet seg i låret i treningskampen mot Malmö torsdag ettermiddag. Fredag har klubblegene gått gjennom MR-bildene, der de har konkludert med at spissen trenger en lengre pause fra fotballen. Han mister både de kommende kampene mot Ajax i serieligaen og seriestarten mot Fredrikstad tidlig i april. Skaden er et hardt slag for Glimt som i januar solgte spiss Faris Pemi Moumbagna til Marseille i fransk fotball. Fredag ble angrepsstjernen Amahl Pellegrino klar for MLS-spill. Nyervervelsen Kasper Høgh er ikke inkludert i Europa-troppen. Dermed er det tynt med rene spisser i Glimts tropp til dobbeltoppgjøret senere i februar. (©NTB)
Tidspunkt: 09-02-2024 - Kl.19:09 - Kilde: NRK - Info


208. Pellegrino klar for MLS-klubb: – Pakken rundt fotballen veide tyngre
Eliteserien mister en av sine største profiler. Ligaens toppscorer de siste to sesongene forlater bodø/Glimt til fordel for MLS-klubben San José Earthquakes. San Jose Earthquakes bekrefter signeringen på sine nettsider fredag kveld. Han har skrevet under på en kontrakt som strekker seg ut 2025-sesongen. – Vi er svært glad for å hente en så god målscorer som Amahl, sier klubbsjef Chris Leitch. Amahl Pellegrino har vært en nøkkelspiller for bodø/Glimt de siste årene. To ligagull og to toppscorertitler er fasit etter tre sesonger på Aspmyra for 33-åringen. – Det er en overgang som har mer enn kun fotball i seg. Det er et fint eventyr for familien, og jeg tror det kan bli et veldig kult sted å leve. Det er pakken rundt fotballen som veide tyngre denne gangen, sier Pellegrino til Glimts nettsider. (NTB)
Tidspunkt: 09-02-2024 - Kl.17:53 - Kilde: NRK - Info


209. bodø med frieri til skatteflyktninger: – Vi ønsker dem hjem igjen
Ordfører Odd Emil Ingebrigtsen håper reduksjonen i formuesskatten kan friste skatteflyktninger.
Tidspunkt: 08-02-2024 - Kl.17:20 - Kilde: E24 - Info


210. Hauge scoret i Glimt-comebacket
Jens Petter Hauge slo til med mål ti minutter ut i bodø/Glimt-returen da svenske Malmö ble knust 4-0 i Marbella torsdag. Det var knyttet stor spenning til comebacket til de to tidligere Glimt-heltene Hauge og Håkon Evjen. Førstnevnte brukte kort tid på å vise seg fram da han satt ballen kontant i mål etter et godt Glimt-angrep. Sekunder senere bidro Hauge igjen i nordlendingenes offensiv. 24-åringen var årvåken, snappet opp en svak Malmö-pasning og slo inn til Ulrik Saltnes. Etter mye om og men ble ballen kranglet inn i mål. Glimts seier kom med en bismak. Runar Espejord har lenge slitt med skader, og har ikke spilt en tellende kamp siden september. Etter å ha blitt byttet inn måtte han kaste inn håndkleet bare åtte minutter senere. Han holdt seg til baksiden av låret. Kjetil Knutsen og Glimt har dermed et spissproblem før kampene mot Ajax i conferenceligaen. Erik Botheim debuterte for Malmö mot sine gamle lagkamerater, men fikk ikke vist målform. Han ble byttet ut etter 71 minutter. bodø/Glimt har vært på den spanske kysten i flere uker for å lade opp til dobbeltoppgjøret mot Ajax. Neste uke tar laget turen til Amsterdam for første oppgjør i turneringens første utslagsfase. (NTB)
Tidspunkt: 08-02-2024 - Kl.15:16 - Kilde: NRK - Info


211. Spissproblemer for Glimt
Jens Petter Hauge slo til med mål ti minutter ut i bodø/Glimt-returen da svenske Malmö ble knust 4-0 i Marbella torsdag. Glimts seier kom med en bismak. Runar Espejord har lenge slitt med skader, og har ikke spilt en tellende kamp siden september. Etter å ha blitt byttet inn måtte han kaste inn håndkleet bare åtte minutter senere. Han holdt seg til baksiden av låret. Kjetil Knutsen og Glimt har dermed et spissproblem før kampene mot Ajax i conferenceligaen. Håkon Evjen startet som spiss i torsdagens treningskamp. bodø/Glimt har vært på den spanske kysten i flere uker for å lade opp til dobbeltoppgjøret mot Ajax. Neste uke tar laget turen til Amsterdam for første oppgjør i turneringens første utslagsfase. (©NTB)
Tidspunkt: 08-02-2024 - Kl.15:14 - Kilde: NRK - Info


212. Det har blitt pult for mye i bodø/Glimt!
bodø/Glimt har en ny variant av sesongoppkjøring i år. Det er det en spesiell grunn til, mener bodø/Glimt-ekspert.
Tidspunkt: 08-02-2024 - Kl.06:22 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


213. Glimt låner keeper Kjetil Haug
Kjetil Haug er mannen som skal løse keepersituasjonen i bodø/Glimt. Nordlendingene låner keeperen fra franke Toulouse frem til sommeren. Det opplyser eliteserieklubben på sitt nettsted. – Det føles veldig godt. Nå er jeg klar for å møte resten av gjengen og komme i gang på en ordentlig måte. Jeg gleder meg, sier Haug. Glimt har hatt en liten keeperkrise etter at både Nikita Haikin og Julian Faye Lund skadet seg. Haug fikk sitt gjennombrudd i Vålerenga i 2022, før turen gikk videre til Toulouse, hvor det bare er blitt seks kamper på 25-åringen. Forrige sesong ble han utlånt til Sarpsborg 08. (NTB)
Tidspunkt: 06-02-2024 - Kl.17:12 - Kilde: NRK - Info


214. Koomson ferdig i Sandefjord
Gilbert Koomson bytter ut Sandefjord og Eliteserien med Hapoel Petach Tikvah og israelsk toppfotball. Det skriver Sandefjord på sitt nettsted. Koomson kom til Sandefjord fra bodø/Glit i mars i fjor, og noterte seg for ett mål og fem målgivende på 28 kamper for klubben. 29-åringen fra Ghana har også spilt for Aalesund, brann og Sogndal i Norge. (NTB)
Tidspunkt: 06-02-2024 - Kl.16:48 - Kilde: NRK - Info


215. bodø/Glimt er salgskongen i Eliteserien – knuser rivalene Molde og RBK
Det renner inn med kroner på Aspmyra om dagen. Siden sommeren 2020 har gultrøyene solgt spillere for mer penger enn Rosenborg og Molde til sammen. Faris Pemi Moumbagna, Hugo Vetlesen, Victor Boniface, Joel Mvuka og Erik Botheim er kun noen av spillerne som alle har blitt solgt for mer enn et tosifret antall millioner kroner. Fjorårets seriemester har siden sommeren 2020 solgt store profiler for en samlet sum på om lag 574 millioner kroner. Gultrøyene har «bare» brukt 249 millioner kroner på forsterkninger. Samtlige tall er hentet fra overgangsnettstedet Transfermarkt. 574 millioner kroner er mer enn erkerivalene Molde (309 millioner kroner) og Rosenborg (245 millioner) har tjent til sammen på salg av spillere. Vålerenga, som sist sesong rykket ned fra Eliteserien, er det fjerde laget som også har hanket inn et tresifret antall millioner kroner på spillersalg. Siden sommeren 2020 har Oslo-klubben tjent rett i underkant av 200 millioner kroner. (NTB)
Tidspunkt: 06-02-2024 - Kl.11:22 - Kilde: NRK - Info


216. Bjørlo forlater Rosenborg – klar for Fredrikstad
Morten Bjørlo (28) er ferdig i Rosenborg og har signert for nyopprykkede Fredrikstad. Bjørlo ble hentet til RBK fra HamKam foran 2023-sesongen, men det ble 19 kamper før han ble lånt tilbake til HamKam i siste del av sesongen. Nå er han Fredrikstad-spiller, opplyser klubben på sine nettsider tirsdag. Avtalen strekker seg ut 2025-sesongen. – Jeg har hørt mye bra om klubben. Det er en stor klubb. Jeg har hatt mange gode samtaler med treneren og har veldig stor tro på prosjektet. Jeg gleder meg til å vise meg fram og komme i gang, sier Bjørlo om overgangen. Fredrikstad leverte en knallsterk sesong i fjor og rykket opp til Eliteserien. Der får de en tøff start mot regjerende mester bodø/Glimt. Klubben er for tiden i Portugal på treningsleir. (©NTB)
Tidspunkt: 06-02-2024 - Kl.11:19 - Kilde: NRK - Info


217. Norsk sykkelprofil opprørt etter tyveri
Proffsyklist Odd Christian Eiking ble søndag frastjålet sin viktigste sykkel. Eiking er frustrert etter tyveriet. Det var Fanaposten som først omtalte saken. – Vi hadde et innbrudd i garasjeanlegget vårt i helgen. En kar har gått løs med hammer på hengelåsene og tatt seg inn i flere av bodene, blant annet vår, forteller han. – Det var den sykkelen jeg brukte mest i det daglige. Det er skikkelig kjipt. Det går sikkert ikke så lang tid å få erstattet den, men det er uansett skikkelig dumt, forteller han. Askøyværingen, som blant annet har syklet hele sju dager med ledertrøyen i Vuelta a España, har med det mistet sitt fremste arbeidsverktøy. Da tyven stjal Eikings sykkel, satte han fra seg en annen sykkel utenfor. – En ganske fin sykkel, faktisk. Skikkelig retro, men den er sikkert stjålet, den også, sier Eiking. Eiking vil gjerne komme i kontakt med folk som har sett sykkelen i Nesttun-/Skjoldskiftet-området søndag. – Jeg har lagt ut bilde av sykkelen på Facebook. Dersom noen ser noe, er det bare å ta kontakt, sier han. (NTB)
Tidspunkt: 05-02-2024 - Kl.13:06 - Kilde: NRK - Info


218. Båt sank til bunns i havna og løse takplater flere steder i bodø

Tidspunkt: 03-02-2024 - Kl.07:24 - Kilde: YR.no - Info


219. Båt sank til bunns i havna og løse takplater flere steder i bodø

Tidspunkt: 03-02-2024 - Kl.07:24 - Kilde: YR.no - Info


220. Vindu på Radisson Blu i bodø sentrum er knust av vinden

Tidspunkt: 01-02-2024 - Kl.05:24 - Kilde: YR.no - Info


221. bodø/Glimt bekrefter: Bud på Pellegrino akseptert
bodø/Glimts sportslige leder, Håvard Sakariassen opplyser at klubben har akseptert et bud på 33 år gamle Amahl Pellegrino. – Jeg kan bekrefte at vi for en time siden har akseptert et bud på Pellegrino. Han er ikke solgt, men vi har akseptert et bud, røpte Sakariassen under onsdagens pressekonferanse. – Så er det en prosess som må gå på baksiden av det, fortsatte han. Ifølge klubben er det nå opp til Pellegrino selv om han ønsker å forlate klubben. Både TV 2 , VG og Nettavisen erfarer at Pellegrinos neste klubb er MLS-klubben San José Earthquakes. Likevel er ikke dette bekreftet av klubben. Pellegrino har vært en svært markant spiller for bodæ/Glimt siden han ankom klubben i 2021. I tillegg til å ha fått med seg to ligagull i denne perioden, har han blitt toppscorer i Eliteserien to sesonger på rad, og slo i 2023 rekorden for antall målpoeng i en sesong i Norges øverste divisjon. Bekreftelsen skjedde samtidig som bodø/Glimt presenterte Jens Petter Hauge som sin nye venstrekant på en pressekonferanse onsdag kveld.
Tidspunkt: 31-01-2024 - Kl.18:07 - Kilde: NRK - Info


222. Erik Botheim har signert for den svenske toppklubben Malmö
Erik Botheim er klar for spill for Malmö i svensk fotball. Han signerer en langtidskontrakt med storklubben. – Jeg er veldig glad for at denne overgangen er gjennomført. Da jeg hørte om Malmös interesse, kjente jeg umiddelbart at det er dette jeg vil. Jeg så MFF spille i fjor sommer og det er et lag som jeg tror jeg vil passe godt inn i. Etter å ha snakket med treneren har jeg fått et enda større ønske om å spille for klubben, sier Botheim. Lyn-gutten kommer fra Salernitana, men fikk det ikke til å stemme på den italienske kysten. Det ble lite spilletid, og mange kamper som innbytter. I årets sesong fikk han bare sju kamper i ligaen og scoret ingen mål. Etter å ha blitt fristilt fra Rosenborg i 2020, svarte Botheim kritikerne med en kruttsterk sesong for bodø/Glimt i 2021-sesongen. Han avsluttet sesongen med 15 ligamål og åtte mål i Europa. Spissen var toneangivende i Glimt-laget som tok seg helt til kvartfinalen i conferenceligaen. Storspillet gjorde ham attraktiv for flere europeiske klubber. Overgangen til russiske Krasnodar, med en prislapp på rundt 80 millioner kroner, gjorde ham til den dyreste spilleren solgt fra en norsk klubb noen gang. Oppholdet i Russland gikk imidlertid ikke som ønsket. Etter Russlands invasjon av Ukraina fikk en rekke utenlandske spillere i den russiske ligaen mulighet til å forlate klubbene sine. Da slo han følge med Emil Bohinen som også spilte i Russland, til Serie A-klubben, Salernitana. (NTB)
Tidspunkt: 31-01-2024 - Kl.18:05 - Kilde: NRK - Info


223. Jens Petter Hauge tilbake i gult som ny bodø/Glimt-spiller: – Revansjelysten
Jens Petter Hauge (24) gjør som Håkon Evjen (23) og returnerer til bodø/Glimt. Han blir den sjette spilleren som vender tilbake etter å ha forlatt nordlendingene.
Tidspunkt: 31-01-2024 - Kl.18:00 - Kilde: NRK - Info


224. Spansk storavis trekker fram Glimt-trener Knutsen i Liverpool-analyse
Spanske Marca har analysert seg fram til aktuelle kandidater til å etterfølge Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Kjetil Knutsen nevnes som ett av tre navn. Klopp offentliggjorde for få dager siden at han forlater Liverpool etter inneværende sesong. Den spanske avisen Marca presenterte mandag en analyse knyttet til arbeidet som nå ligger foran ledelsen på Anfield. Avisen peker på at det blant annet må tas stilling til om man ønsker seg en ny Klopp eller en manager som står for en annen retning. Avisen skriver at den har benyttet analyseverktøyet Coachinside for å gjøre et objektivt trenersøk basert på gitte parametere. Preferanser med hensyn til formasjon og spillestil er blant annet lagt vekt på. Arbeidet har munnet ut i at avisen trekker fram tre aktuelle navn som Klopp-erstattere. To av dem, Xabi Alonso og Luis Enrique, har vært nevnt i flere sammenhenger siden tyskeren kunngjorde at han gir seg. Det tredje navnet er bodø/Glimts suksesstrener Kjetil Knutsen. Han presenteres som en trener som har en stil som minner mye om Klopps. Videre henvises det til at bergenseren står for en ballbesittende spillestil og sverger til 4-3-3. Avisa Nordland konfronterte Knutsen med Marca-analysen mandag ettermiddag. – Det er hyggelig det. Identiteten forstår jeg, men utover det tror jeg de andre navnene er betraktelig bedre. Det er et lite stykke fra Glimt til Liverpool, men det er hyggelig at det vi gjør i Glimt blir lagt merke til. Du vet at vi er opptatt av kollektiver og ikke enkeltpersoner, svarer Glimt-treneren. (NTB)
Tidspunkt: 29-01-2024 - Kl.18:25 - Kilde: NRK - Info


225. bodø/Glimt tapte for Solbakken og Sparta Praha
Markus Solbakken og Sparta Praha ble for sterke for bodø/Glimt i mandagens treningskamp i Marbella. Den tsjekkiske klubben vant 2-0. Lukás Sadílek og Victor Olatunji scoret i hver sin omgang og sørget for at det ble tap for Kjetil Knutsens Glimt-mannskap. Markus Solbakken startet kampen for Sparta Praha. Han er i ferd med å finne seg til rette i klubben etter overgangen fra Viking. Glimt-trener Knutsen benyttet anledningen til å gjøre en lang rekke bytter. Alle de elleve som startet kampen ble erstattet, sju av dem allerede i pausen. Håkon Evjen fikk sitt Glimt-comeback etter returen til bodø-klubben. (NTB)
Tidspunkt: 29-01-2024 - Kl.16:31 - Kilde: NRK - Info


226. Bekreftet: Evjen returnerer til bodø/Glimt
Håkon Evjen skal tilbake til bodø/Glimt etter fire år utenlands. 23-åringen hentes fra Brøndby i dansk fotball. – Det føles helt fantastisk. Det er en hjemmefølelse. Jeg har egentlig mest lyst til å bare starte å trene med en gang, men jeg får vel vente til i morgen, sier Evjen. Kontrakten med Glimt strekker seg ut 2028-sesongen. Evjen ble hentet til nederlandske AZ Alkmaar fra bodø/Glimt i januar 2020. Da hadde han levert en fantomsesong for nordlendingene og ble kåret til årets spiller i Eliteserien. I Nederland slet han med spilletiden før han i fjor ble hentet til Brøndby. Der startet han bra, men den siste tiden har han slitt benken hos hovedstadsklubben. – Jeg kunne nok blitt ute og prøve å jage spilletid. Det kunne nok ha gått fint det, men det føles mer rett å komme hjem og spille fotball for en by som bodø, sier Evjen. (©NTB)
Tidspunkt: 27-01-2024 - Kl.14:32 - Kilde: NRK - Info


227. Grønbæk skrev under ny og forbedret avtale med Glimt
Albert Grønbæk er ett brennhett overgangsobjekt, men har likevel forlenget kontrakten med bodø/Glimt. Det bekrefter klubben i sine mediekanaler. Danskens avtale varte i utgangspunktet ut 2027. Dansken gjorde i august 2022 overgang fra AGF til Glimt, hvor han har oppnådd stor suksess. Etter 70 kamper står 22-åringen med 20 mål og 13 målgivende. Han var en viktig brikke for laget som i fjor sikret ligatittelen. (©NTB)
Tidspunkt: 26-01-2024 - Kl.14:32 - Kilde: NRK - Info


228. Gaza-Fosse: Folk flykter fra sykehus
Titusener av mennesker har bodd i og rundt Det europeiske sykehuset i Gaza, der Erik Fosse og det norske helseteamet bor og jobber. Nå har mange av dem flyktet.
Tidspunkt: 22-01-2024 - Kl.12:58 - Kilde: Dagbladet - Info


229. Gard Holme blir sidestilt hovedtrener i Tromsø
Tromsø har løst lisensfloken i sitt nye trenerteam. Gard Holme kommer inn og skal lede eliteserielaget sammen med Jørgen Vik. Det bekreftet TIL søndag. Vik ble tidligere i måneden presentert som klubbens nye trener etter at Gaute Helstrup overrasket alle ved å ta assistentjobben i bodø/Glimt. Vik har ikke prolisens. Derfor måtte Tromsø finne en løsning på trenerstabens sammensetning, og valget falt på Holme. 39-åringen har blant annet bakgrunn som hovedtrener i Skeid. – Alle vi som har fulgt Jørgen Vik på nært hold, var aldri i tvil om at den beste treneren kom fra våre egne rekker. Men i det øyeblikket vi gikk for Jørgen som klubbens hovedtrener, var vi også klar over at han manglet prolisens. Vi måtte dermed skape et hovedtrenerteam, hvor den vi skulle hente utenfra hadde prolisens, forklarer TILs styreleder Stig Bjørklund. Tromsøs grep ligner på den som er i Viking og Sandefjord. Der er det også sidestilte hovedtrenere. (NTB)
Tidspunkt: 21-01-2024 - Kl.15:51 - Kilde: NRK - Info


230. bodø/Glimt selger Faris Pemi Moumbagna til franske Marseille i gigantavtale
bodø/Glimt bekrefter overgangen på sine nettsider. 23-åringen er ferdig etter en svært solid fjorsesong. Nå går ferden videre til Marseille i fransk toppfotball. Den kamerunske spissen scoret 24 mål på 50 kamper for de gulkledde i 2023. 23-åringen er for tiden opptatt med Afrikamesterskapet i Elfenbenskysten. Tidligere har flere medier erfart at spissen var på vei til Frankrike. Ifølge TV 2 og Nettavisen skal avtalen være verdt minst 90 millioner kroner. Angivelig skal den totale summen beløpe seg til flere hundre millioner kroner. Det vil i så fall gjøre Moumbagna til en av de dyreste eksportene fra Eliteserien noen gang. Angriperen ble i 2020 hentet til Kristiansund etter et opphold i amerikanske Philadelphia Union. Deretter var han på utlån i danske, Sønderjyske før han ble Glimt-spiller før forrige sesong.
Tidspunkt: 20-01-2024 - Kl.18:33 - Kilde: NRK - Info


231. Svensk håndballstjerne før naboduellen mot Danmark: – Det beste laget i verden
Fredag kveld er det duket for den første av flere skandinaviske dueller i håndball-EM de neste dagene. Svenske Jim Gottfridsson legger presset på danskene. – Det er det beste laget i verden. Hvis andre synes at vi er nest best, så er det fint. Vi ønsker alltid å være blant de fire beste i et mesterskap, slår 31-åringen fast. Danmark og Sverige innehar i øyeblikket de to billettene til semifinalespill i mesterskapet. – Jeg håper det blir en fornøyelse av en kamp for alle, både for de som er i hallen og de som sitter hjemme, fortsetter Gottfridsson. Den svenske stjernen mener Danmark har en rekke strenger å spille på. – Det sier seg selv at når du har Mathias Gidsel, Simon Pytlick, Rasmus Lauge og Mikkel Hansen, så har du også et veldig godt lag. Kampene mot Danmark er de største du kan oppleve. Det kommer til å være mange danske drakter i hallen, men vi håper selvfølgelig at vi får se noen gule trøyer også. Søndag skal Norge opp mot det danske stjernegalleriet, før Sverige står på motsatt banehalvdel tirsdag.(NTB)
Tidspunkt: 19-01-2024 - Kl.06:49 - Kilde: NRK - Info


232. Brukte medisin på dopinglista for å bli frisk – måtte stå over renn
Vetle Sjåstad Christiansen sleit med sjukdom i ein lang periode. For å bli kvitt plagene vart han sett på medisinar som er forboden under konkurransar.
Tidspunkt: 12-01-2024 - Kl.21:55 - Kilde: NRK - Info


233. Ola Solbakken klar for Høgmos Urawa Red Diamonds
Ola Solbakken er klar for den japanske klubben Urawa Red Diamonds. Det bekrefter klubben fredag. Dermed avsluttes det pågående låneoppholdet i Olympiakos. Den japanske klubben vant fjorårets asiatiske Champions League og kvalifiserte seg dermed til klubb-VM. Der ble det 0-3-tap for Manchester City i semifinalen. Solbakken gjenforenes med bodø/Glimts tidligere assistenttrener Morten Kalvenes, som nylig ble en del av trenerteamet til Per-Mathias Høgmo i Japan. Han blir også lagkamerat med tidligere bodø/Glimt-spiller Marius Høibråten, som gjorde overgang til klubben før 2023-sesongen. Solbakken er fortsatt Roma-spiller, men han har slitt med spilletiden under José Mourinhos ledelse. Lånet i Olympiakos ble heller ingen stor suksess for Melhus-gutten. Han fikk bare fem ligakamper og to innhopp i europaligaen hos den greske storklubben. 25-åringen har likevel vært fast inventar i Ståle Solbakkens landslagstropper det siste året. Solbakkens kontrakt med Roma går ut sommeren 2027. (NTB)
Tidspunkt: 12-01-2024 - Kl.09:09 - Kilde: NRK - Info


234. Glimt-talent lånes ut til Fredrikstad
Nyopprykkede Fredrikstad låner den 19 år gamle midtbanespilleren Jeppe Kjær fra seriemester bodø/Glimt. Det bekrefter klubbene i sine mediekanaler. – Begge parter var enige om at det var en god idé. Ingenting er bedre. Forhåpentligvis får jeg mye spilletid slik at jeg kan utvikle meg til en bedre fotballspiller, sier Kjær. Dansken gikk fra Ajax til Glimt i februar i fjor, før han ble lånt ut til Sandefjord i store deler av forrige sesong. (NTB)
Tidspunkt: 10-01-2024 - Kl.20:14 - Kilde: NRK - Info


235. DIREKTE: Tromsø presenterer ny hovedtrener
I dag klokka 9 offentliggjøres ny hovedtrener i Tromsø idrettslag etter Gaute Helstrups «sjokkovergang» til bodø/Glimt. Se pressekonferansen her.
Tidspunkt: 08-01-2024 - Kl.07:31 - Kilde: NRK - Info


236. Norsk skuffelse i Adelboden - McGrath på pallen
Østerrikske Manuel Feller vant søndagens slalåm i Adelboden foran 20.000 ekstatiske tilskuere i den sveitsiske alpebyen. Det ble derimot en norsk skuffelse etter et drømmeutgangspunkt før finaleomgangen. Alexander Steen Olsen ledet for første gang i karrieren et verdenscuprenn før andreomgang, men 22-åringen, som jaktet sin andre verdenscupseier, kjørte ut tidlig i andreomgang. Lagkamerat Atle Lie McGrath var nummer to etter førsteomgang, men i mål var 23-åringen fattige to hundredeler bak Feller og ble nummer to. – Det er så lite, det. Det er mye mindre enn et blunk. Men fy fader jeg er stolt av meg for å stå i det i dag. Det er så mye nerver her, det finnes nesten ikke noe sted å stå igjen på start som topp-to, sier McGrath til Viaplay. – Det er litt «bittersweet» når jeg ender to hundredeler bak og «Sander» kjører ut. Den dagen vi kunne hatt, faller litt bort fortsetter han. Dominik Rashner ble nummer tre. Henrik Kristoffersen var nummer seks før andreomgangen og så ut til å kjøre inn til ledelse i andreomgagen, men like før mål havnet han på innerski og måtte klatre opp i bakken for å fullføre rennet. Rælingen-gutten endte til slutt som nummer 28.
Tidspunkt: 07-01-2024 - Kl.13:24 - Kilde: NRK - Info


237. Dobbelt norsk i ledelsen i Adelboden
Alexander Steen Olsen (22) gjorde alt rett, og tok ledelsen etter den første omgang i Adelboden, Sveits. Bare fem hundredeler bak er Atle Lie McGrath (23) som også imponerte stort. Det betyr at det er to nordmenn i ledelsen før den andre omgangen. Dermed kan de kopiere fjorårets bragd da Lucas Braathen vant like foran McGrath. Italienske Tommaso Sala imponerte også, og tok en overraskende ledelse, men måtte til slutt se seg slått av både Olsen og Mcgrath. Fra før hadde Timon Haugan best plasseringer av de norske gutta, med en 6. og en 4. plass før dagens slalåm. Haugan fikk imidlertid ingen drømmestart i den første omgangen, da han gjorde en stor feil i henget. Oppdal-gutten ligger på en foreløpig 10.- plass. Henrik Kristoffersen henger også greit med på en foreløpig 6.-plass, 50 hundredeler bak ledertiden. Etter en feil i henget, hadde Kristoffersen den tredje raskeste avslutningen, som sørger for at han fortsatt er med i seierskampen. Sebastian Foss-Solevåg ble sen gjennom hele løypa og kjørte ned til nest dårligste tid av dem som hadde kommet seg i mål. Han står i fare for å ryke ut før andre omgang.
Tidspunkt: 07-01-2024 - Kl.10:08 - Kilde: NRK - Info


238. Kilde tok sin første pallplass i storslalåm
Aleksander Aamodt Kilde klinket til med andreplass i storslalåmrennet i Adelboden, men kunne ikke gjøre noe med suverene Marco Odermatt. Kilde lå på tredjeplass etter den første omgangen, og fulgte opp med å kjøre inn til ledelse med 51 hundredeler i den andre omgangen. – Det var uventet, så når man får det til blir man euforisk, sier Kilde til Viaplay. Odermatt hadde imidlertid få problemer med den tiden og vant foran et elektrisk publikum på hjemmebane. Til slutt var det 1,26 sekund ned til Kilde, mens kroatiske Filip Zubcic ble nummer tre. – Vi trente sammen denne uken. og han var raskere enn meg på trening. Han viste nok en gang at han er en av de beste alpinistene noensinne, sier Odermatt til Viaplay. For Norge ble det en strålende laginnsats, med fem av de ni øverste plassene. Henrik Kristoffersen, Alexander Steen Olsen, Atle Lie McGrath og Rasmus Windingstad ble henholdsvis nummer fem, seks, syv og ni. Fredrik Møller kjørte seg opp til 24. plass, mens Timon Haugan ikke tok seg til finaleomgangen.
Tidspunkt: 06-01-2024 - Kl.13:11 - Kilde: NRK - Info


239. Kristoffersen knust av Odermatt i Adelboden
Henrik Kristoffersen ligger et hav av tid bak Marco Odermatt etter første omgang av storslalåmrennet i Adelboden. Aleksander Aamodt Kilde klinket til og er beste nordmann. Fra startnummer to kjørte Kristoffersen inn til en ledelse på nesten sekundet foran slovenske Zan Kranjec, men så kom Odermatt. På hjemmebane økte sveitseren hele veien, og i mål var han hele 1,54 sekund foran Kristoffersen. – Det er det villeste jeg har sett. Du kjører storslalåm i under ett minutt og leder med halvannet sekund. Da er du rimelig overlegen, sier Viaplay-ekspert Kjetil André Aamodt. Kristoffersen ligger på ellevteplass, men det er til gjengeld fire nordmenn foran ham på listen. Best har det gått for Kilde, som aldri har vært på pallen i storslalåm. Fra startnummer 16 dundret han inn til tredjeplass, 1,15 sekund bak Odermatt. Atle Lie McGrath, Rasmus Windingstad og Alexander Steen Olsen ligger litt foran Kristoffersen, henholdsvis 1,34, 1,39 og 1,53 bak Odermatt. Fredrik Møller tok seg akkurat til finaleomgangen med sin 30. plass, mens Timon Haugan endte som nummer 43. Finaleomgangen begynner klokken 13:30.
Tidspunkt: 06-01-2024 - Kl.09:40 - Kilde: NRK - Info


240. Håndballgutta med enorm sluttspurt – stoppet tapsrekken mot Danmark
Norge så helt ferdig ut, men i sluttminuttene ble fem mål hentet inn i 27-27-kampen mot Danmark i oppkjøringen til herre-EM i håndball. Dermed unngikk det norske laget å gå på sitt sjette strake tap i naboduellen mot Danmark. Siste norske seier kom i januar 2021. I en jevnspilt første omgang var Norge ofte foran i målprotokollen, og halvveis sto det 15-13 til Jonas Willes lag. Men etter hvilen gikk den norske offensiven helt i stå. Først mot slutten av kampen kviknet Norge skikkelig til igjen. Tre mål på rappen fra Kristian Bjørnsen bidro til at 21-26 ble til 26-26. Deretter tok danskene tilbake ledelsen, men Sebastian Barthold berget uavgjort i sluttsekundene. Testkampen var en del av Golden League-turneringen i København. Den ble spilt i Royal Arena foran 12.500 tilskuere. Norge starter EM mot Polen 11. januar. Deretter venter Færøyene to dager senere, mens gruppespillet avsluttes mot Slovenia (15/1). (©NTB)
Tidspunkt: 04-01-2024 - Kl.20:49 - Kilde: NRK - Info


241. Meiner RBK gjorde seg skuldig i overtramp: – Dette tolererer eg ikkje
Mesternes Mester-aktuelle Pål André Helland (33) synest det var «brutalt og sårande» då han hevdar han fekk besøksforbod på Lerkendal den siste tida som Rosenborg-spelar.
Tidspunkt: 04-01-2024 - Kl.17:30 - Kilde: NRK - Info


242. Henter fra rivalen: – Føles veldig bra
Jostein Gundersen er klar for seriemester bodø/Glimt. Han kommer fra erkerival Tromsø. 27-åringen var på utgående kontrakt. Han kunne derfor fritt snakke med andre klubber, og i Glimt har han fått en treårig avtale. – Det føles veldig bra. Det har vært en relativt lang prosess med litt fram og tilbake, men det føles godt å være her, sier Gundersen til glimt.no. Tirsdag kom sjokknyheten om at Gaute Helstrup drar fra hovedtrenerjobben i TIL for å bli Glimt-assistent. (©NTB)
Tidspunkt: 04-01-2024 - Kl.15:43 - Kilde: NRK - Info


243. Alt for bodø
Gjennom ansettelsen av Gaute Helstrup har bodø/Glimt opphøyet seg selv til kongelige. Der sikres arverekkefølgen før monarken abdiserer.
Tidspunkt: 04-01-2024 - Kl.15:10 - Kilde: NRK - Info


244. Svak boligprisutvikling i bodø: – Vil tjene på å oppgradere
Nordlandsbyen hadde den svakeste prisutviklingen på boliger i de første elleve månedene av 2023.
Tidspunkt: 04-01-2024 - Kl.04:59 - Kilde: E24 - Info


245. Her er Fair play-vinnerne i fotballsesongen 2023
bodø/Glimt, Vålerenga og Skeid var snillest i klassen og topper fair play-tabellen for 2023 i hver sin liga. Det kommer fram i en fersk oversikt fra Norges Fotballforbund. bodø/Glimt har høyest fair play-poengsum i Eliteserien (7,50), mens Vålerenga (7,62) topper i Toppserien og Skeid (7,34) kommer best ut i 1. divisjon for menn. Bemerkelsesverdig er det at det er seriemesterne som er best på fair play i toppdivisjonen for hvert kjønn, mens tabelljumbo Skeid stikker av med seieren på nivå to. I Eliteserien er det Rosenborg som ender sist på fair play-tabellen med et resultat på 6,69. Viking endte nest sist med 6,83, mens Haugesund og Vålerenga deler plassen foran rogalandsklubben med 6,93
Tidspunkt: 03-01-2024 - Kl.11:15 - Kilde: NRK - Info


246. Sjokk: - Wow
Fotballtreneren Gaute Helstrup (47) forlater Tromsø til fordel for rival bodø/Glimt.
Tidspunkt: 02-01-2024 - Kl.14:31 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


247. Tromsøs styreleder til NRK: Helstrup forlater Tromsø for å bli assistenttrener i Glimt
Tromsø-trener Gaute Helstrup melder sjokkovergang til bodø/Glimt. Det bekrefter Tromsøs styreleder til NRK.
Tidspunkt: 02-01-2024 - Kl.11:50 - Kilde: NRK - Info


248. Häcken-kapteinen blir med Høgmo til Japan
Svenske Samuel Gustafson forlater Häcken til fordel for japanske Urawa Red Diamonds. Dermed følger kapteinen i fotsporene til Per-Mathias Høgmo. Overgangen bekreftes av begge klubbene i deres respektive mediekanaler. Det framkommer imidlertid ikke hvor lang svenskens ferske kontrakt er. – Jeg er veldig fornøyd med å ha signert for den største klubben i Japan. Jeg er spent på hva eventyret vil bringe, sier midtbanespilleren til Urawa Red Diamonds sine nettsider. Gustafson signerte for Häcken tilbake i 2013, før han etter lagets cupgull i 2016 vendte snuta mot Italia og Serie A-klubben Torino. Sommeren 2021 var han tilbake i gult og svart, og 28-åringen var svært delaktig i Høgmos mannskap som tok seriegull året etter. Tidligere landslagssjef Høgmo ble bekreftet klar som ny Urawa Red Diamonds-trener 8. desember. Han starter i jobben i januar. I troppen til det japanske laget er også tidligere bodø/Glimt-spiller Marius Høibråten. (©NTB)
Tidspunkt: 29-12-2023 - Kl.11:44 - Kilde: NRK - Info


249. Glimt-spiss tatt ut til Afrikamesterskapet
Faris Pemi Moumbagnas glimrende bodø/Glimt-sesong har gitt belønning i form av en plass i den kamerunske troppen til Afrikamesterskapet. Det bekrefter Kameruns fotballforbund torsdag. Moumbagna ble hentet til Glimt fra Kristiansund før årets sesong, og kraftspissen har vært en stor suksess på Aspmyra. På 28 seriekamper scoret han 15 ganger. I tillegg la kameruneren opp til åtte mål. I cupsemifinalen mot Vålerenga ble Moumbagna den store helten med en akrobatisk volleyscoring. Glimt-spissen fikk landslagsdebuten i november. I den kamerunske troppen til Afrikamesterskapet er det også funnet plass til André Onana. Manchester Uniteds sisteskanse forlot VM i fjor etter en uenighet med trenerteamet, men var tidligere i høst tilbake med flagget på brystet. Onana har stått samtlige kamper for Manchester United denne høsten, men nå må hovedtrener Erik ten Hag klare seg uten 27-åringen i en periode på andre siden av nyttår. (NTB)
Tidspunkt: 28-12-2023 - Kl.13:31 - Kilde: NRK - Info


250. Glimt-spiss skrev under på ny fireårskontrakt
Lille julaften kom seriemester bodø/Glimt med en tidlig julegave til supporterne. Oscar Forsmo Kapskarmo har skrevet under på en ny kontakt med bodø/Glimt som binder han til seriemesterne de neste fire årene. Det skriver klubben på sin nettside. – Det føles veldig godt, det er noe man har jobbet for helt siden jeg kom til klubben. Å få på plass en langtidskontrakt gjør at jeg får tid og ro til å fortsette utviklingen min i Glimt, sier 23-åringen. Kapskarmo gjorde i august overgang fra Junkeren til Glimt, hvor han noterte seg med 2 mål på 14 kamper for nordlendingene. – Innhoppet og scoringen min i hjemmekampen mot Lugano er så langt det største øyeblikket i min karriere. Det må nevnes at det å komme inn i bortekampen mot Besiktas var stort. Glimt sesongstarter borte mot nyopprykkede Fredrikstad 1. april. I mellomtiden skal også gultrøyene opp mot nederlandske Ajax i Conferenceligaen. (NTB)
Tidspunkt: 23-12-2023 - Kl.18:52 - Kilde: NRK - Info


251. Timon Haugan rett utenfor pallen i Madonna
Timon Haugan leverte et svært godt slalåmrenn og ble nummer fire i Madonna di Campiglio fredag. Haugan var nummer to og hadde 37 hundredeler opp til leder Clément Noël etter 1. omgang. I finaleomgangen fikk han en kjempestart, men han tapte noe tid på slutten av traseen. Da Noel unngikk store feil i sitt finaleløp, endte Oppdal-alpinisten rett utenfor pallen, 41 hundredeler bak vinner Marco Schwarz. Østerrikeren klatret øverst på pallen i kveldsrennet i Italia. Noel ble toer, mens britiske Dave Ryding tok den siste pallplassen. Haugan hadde bare to hundredeler opp til Ryding. Henrik Kristoffersen hadde 88 hundredeler opp til Noel foran finaleomgangen. Rælingen-alpinisten endte på 6.-plass, 44 hundredeler bak vinneren. Kristoffersen har 7.-plass som beste plassering hittil i verdenscupsesongen. Atle Lie McGrath leverte en solid 1. omgang, men tapte en del tid i finaleomgangen og endte på 8.-plass (52 hundredeler bak). McGrath er denne sesongen tilbake fra kneskade. Alexander Steen Olsen var nest best plassert av de norske før finalen, men bommet midtveis og var i mål på 13.-plass. Det skilte 1,05 sekunder opp til den østerrikske seierherren. Sebastian Foss Solevaag slet og kom ikke til finaleomgangen. Der var heller ikke Theodor Brækken å se. Han kjørte ut i 1. omgang. I romjulen skal det kjøres fartsrenn i Bormio. De neste verdenscupkonkurransene for teknikerne er i sveitsiske Adelboden 6. og 7. januar. (NTB)
Tidspunkt: 22-12-2023 - Kl.22:09 - Kilde: NRK - Info


252. bodø-ordfører jubler over Widerøe-oppkjøp: – Veldig fornøyd
Flere ordførere i Nord-Norge kan smile bredt etter Konkurransetilsynets melding torsdag ettermiddag.
Tidspunkt: 21-12-2023 - Kl.20:24 - Kilde: E24 - Info


253. Den tøffeste åpningen
Regjerende seriemester bodø/Glimt får nyopprykkede Fredrikstad som motstander i første runde av Eliteserien neste år.
Tidspunkt: 20-12-2023 - Kl.13:07 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


254. Slik spilles Eliteserien 2024
I dag ble kampoppsettet for norsk fotball i 2024 offentliggjort. 1. runde (31.mars/1. april/2. april): Odd-Haugesund (søndag 16.00), FFK-bodø/Glimt (mandag 14.30), RBK-Sandefjord (mandag 17.00), LSK-KBK, Molde-Godset, Tromsø-Brann, Viking-Sarpsborg 08 (mandag 19.15) og KFUM-HamKam (tirsdag 19.00) Nest siste serierunde (29. runde): Fredrikstad-HamKam, KFUM-KBK, LSK-Sandefjord, Molde-Brann, Odd-bodø/Glimt, Rosenborg-Sarpsborg 08, Tromsø-Strømsgodset og Viking-Haugesund Siste serierunde (30. runde): bodø/Glimt-Lillestrøm, Brann-Viking, HamKam-KFUM, Haugesund-Odd, KBK-Rosenborg, Sandefjord-FFK, Sarpsborg 08-Tromsø og Strømsgodset-Molde. Vålerenga rykket ned fra Eliteserien etter å ha blitt slått av Kristiansund i playoff, mens Lyn rykket opp fra 2. divisjon. De har ikke møttes i seriespill siden 2009. Da raknet Lyns økonomi og klubben føk ned i divisjonene. I fjerde runde, 20. april, møtes Oslo-rivalene med Lyn som hjemmelag. Se resten av kamoppsettet her på eliteserien sine nettsider. (NRK/NTB)
Tidspunkt: 20-12-2023 - Kl.13:05 - Kilde: NRK - Info


255. Zuccarello fortsatt ute med skade
Minnesota Wild vendte tirsdagens NHL-kamp mot Boston Bruins og vant 4-3 etter spilleforlengelse. Det skjedde uten Mats Zuccarello. Nordmannen var ute med en skade for andre kamp på rad. – Det var noe som var litt tvilsomt, så vi fikk det sjekket før kampen, sa Wild-trener John Hynes om Zuccarellos situasjon til NHL.com. I NHL går man ikke ut med detaljer rundt skader. I Zuccarellos tilfelle er det bare blitt opplyst at det er snakk om en såkalt «upper-body injury» (skade i overkroppen). – Selvsagt er han en viktig del (av laget). Han spiller skikkelig god ishockey, sa Hynes. Det kan være snakk om at 35-åringen først er tilbake til kampene i romjulen. (NTB)
Tidspunkt: 20-12-2023 - Kl.11:03 - Kilde: NRK - Info


256. Glimt-smell etter utligning - tapte for Nusa og Brugge: – Blir rett og slett litt for dumt
bodø/Glimt kom til kort borte mot Club Brugge i Serieligaen. Til tross for scoring av Amahl Pellegrino endte oppgjøret til slutt 3-1 i favør det belgiske laget, som dermed også ble gruppevinnere. Glimt ble gruppetoer. Club Brugges Antonio Nusa viste seg tidlig frem mot det norske laget. 18-åringen forsøkte seg med et skudd etter 12. minutter, men skled i avslutningsøyeblikket og ballen trillet utenfor stengene. Men etter nærmere halvspilt første omgang satt den for nordmannen. – Hjelpe meg, utbrøt NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp. Nusa dro seg forbi Brice Wembangomo og sendte avgårde et knallskudd inn i Glimt-målet og sørget for 1-0-ledelse. – Brice er rask, så det måtte gå fort for at han ikke skulle blokkere skuddet. Det ble en bra utførelse, jeg er «happy» med det, sier Nusa til Viaplay. I andre omgang skaffet Sondre Brunstad Fet straffe da han ble felt i utkanten av boksen. Amahl Pellegrino satte ballen kontrollert i mål, tok kjapt tak i ballen og løp tilbake til midstreken. Spillet ble raskt satt i gang, men istedet for at Glimt utnyttet at de hadde momentum i kampen, svarte Brugge umiddelbart. Bare sekunder etter Pellegrinos straffescoring, sendte Igor Thiago vertene tilbake i ledelsen. – Det er helt utrolig. Det blir rett og slett litt for dumt. At de slipper inn et så enkelt mål rett fra avspark er ikke godt nok, sier Torp. – bodø/Glimt har vært en stund i Europa, og dette er barnesykdommer de burde ha vokst fra seg nå, sier Torp. Glimt prøvde forsøksvis å utligne nok en gang, men kom til kort. Istedet økte Brandon Mechele til 3-1 for Club Brugge etter 89 minutter. Nusa ble byttet ut etter 61. minutter, mens nordmannen Hugo Vetlesen spilte hele kampen.
Tidspunkt: 14-12-2023 - Kl.23:44 - Kilde: NRK - Info


257. Knutsen før Glimts 54. kamp i år: – Vi trenger hjelp fra de høye herrer i norsk fotball
Torsdag kan en siste krampetrekning sikre bodø/Glimt gruppeseier, og millioner av kroner inn på konto. Men det tette kampprogrammet bekymrer Glimt-treneren.
Tidspunkt: 13-12-2023 - Kl.21:28 - Kilde: NRK - Info


258. Glimt må møte i CAS etter Botheim-salg
bodø/Glimt og Krasnodar har det siste året vært i en tvist om overgangspenger for Erik Botheim. Saken skal opp i Idrettens voldgiftsrett (CAS) 21. februar. Glimt solgte Botheim til Krasnodar før jul i 2021, men oppholdet i Russland ble av det korte slaget. Etter at krigen i Ukraina brøt ut terminerte nordmannen kontrakten og signerte for italienske Salernitana. I etterkant har Glimt klaget Krasnodar inn til Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) for manglende overgangspenger. Tidligere i år fikk den norske klubben medhold i Fifas konfliktråd, men nå har Krasnodar anket til CAS, skriver TV 2. VG skriver det samme tirsdag kveld. – Vi er glade for at saken blir ferdigbehandlet og at det er satt en dato. Fra vår side er dette en ganske åpenbar sak, sier Glimts daglige leder Frode Thomassen til TV 2. Ifølge VG skal Glimts krav være på rundt 38 millioner norske kroner. Krasnodar har tidligere klaget Botheim inn til CAS for kontrakttermineringen. Den saken skal behandles før jul. Botheim fikk i likhet med Glimt medhold i Fifas konfliktråd. (NTB/NRK)
Tidspunkt: 12-12-2023 - Kl.19:42 - Kilde: NRK - Info


259. Danmark vant sin VM-gruppe – åpner for mulig semifinale mot Norge
Norge kan møte Danmark i VM-semifinalen i håndball. Sluttspillveien ble spikret etter dansk triumf mot Tyskland. Danmark slo tyskerne med 30-28. Sverige fikk lett spill mot Montenegro og vant 32-25. Det åpner veien for en mulig naboduell i semifinalen mellom Danmark og Norge i Boxen-hallen i Herning. Disse lagene møttes i EM-finalen i fjor. Den endte med norsk seier. Slik spilles kvartfinalene i VM: 4: Norge – Nederland, 3: Tsjekkia – Frankrike (begge tirsdag), 1: Sverige – Tyskland, 2: Montenegro – Danmark (begge onsdag). Semifinaler fredag: Vinner kvartfinale 1 – vinner 3, vinner 2 – vinner 4. (NTB)
Tidspunkt: 11-12-2023 - Kl.23:30 - Kilde: NRK - Info


260. bodø/Glimt-assistent følger Høgmo til Japan
bodø/Glimts assistenttrener Morten Kalvenes gir seg i klubben og begynner i samme rolle under Per-Mathias Høgmo i japanske Urawa Red Diamonds. – Jeg har takket ja til muligheten om å bli assistenttrener i Urawa Reds, sa han til Avisa Nordland mandag. Kalvenes gir seg etter fem suksessrike år i klubben. Senest denne sesongen var han med på å sikre ligagullet i Eliteserien. To seriesølv og tre gull er fasiten etter hans tid i klubben. – Jeg har vært her oppe i fem år nå. Jeg føler jeg trenger noe nytt. Det har vært et eventyr å være en del av det vi har skapt i bodø. Nå startes et nytt eventyr i Japan, fortsatte han. Kampen mot Brugge på torsdag blir hans siste på sidelinjen for bodø/Glimt. Den norske trenerveteranen Per-Mathias Høgmo forlot svenske Häcken til fordel for Urawa Reds forrige uke. Klubben er regjerende mestere i den asiatiske mesterligaen. (NTB)
Tidspunkt: 11-12-2023 - Kl.13:54 - Kilde: NRK - Info


261. Benbrudd for Molde-profil
Molde-profil Emil Breivik har pådratt seg et brudd i ene leggbenet etter sammenstøtet med bodø/Glimt-keeper Julian Faye Lund i lørdagens cupfinale. Det bekrefter medisinsk ansvarlig i Molde, Lars Håvard Sæbø, til NRK. – Det gjøres videre undersøkelser i kommende uke, og da vet vi vet mer om hvor lenge han er ute, sier Sæbø. Etter flere minutter med behandling ble 23-åringen fraktet av banen på båre. Breivik ble kalt inn til sin første landslagstropp til kampene mot Jordan og Georgia i september. Molde vant cupfinalen 1-0 mot bodø/Glimt.
Tidspunkt: 10-12-2023 - Kl.18:27 - Kilde: NRK - Info


262. LIVE: bodø/Glimt - Molde
Følg cupfinalen mellom bodø/Glimt og Molde fra Ullevaal her.
Tidspunkt: 09-12-2023 - Kl.16:44 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


263. Glimt-sjefen overrasker – her er cupfinalelagene
Molde stiller med en førsteellever som antatt i lørdagens cupfinale, men motstander bodø/Glimt kommer med et par overraskelser. Kjetil Knutsen har bestemt seg for å gi startplass til Isak Helstad Amundsen og Nino Zugelj, som ikke har fått mye spilletid fra start for seriemesteren denne sesongen. – Zugelj og Sørli er jo litt like. kan virke som at Knutsen foretrekker Zugelj i de største kampene. Han er også flinkere til å dra inn i bakrom og er raskere enn Sørli. Amundsen er overraskende. Vil nesten tro det er noe med Bjørtuft uten at jeg har hørt noe om at han sliter med noe, sier NRK-ekspert Carl-Erik Torp. Her er de to lagoppstillingene: Molde: Oliver Petersen, Kristoffer Haugen, Martin Ellingsen, Casper Øyvann, Eirik Haugan, Mathias Fjørtpft Løvik, Emil Breivik, Markus Kaasa, Magnus Wolff Eikrem, Kristian Eriksen, Fredrik Gulbrandsen. Glimt: Julian Faye Lund, Fredrik Bjørkan, Isak Helstad Amundsen, Brede Moe, Brice Wembangomo, Sondre Fet, Patrick Berg, Albert Grønbæk, Amahl Pellegrino, Nino Zugelj, Faris Pemi Moumbagna. Kampstart er 16.00 – kampen kan du følge på NRK på TV og radio.
Tidspunkt: 09-12-2023 - Kl.15:56 - Kilde: NRK - Info


264. Glimt-Knutsen kastet Molde-kometen på dør: – Angrer overhodet ikke
Casper Øyvann (24) beskrives som en mulig løsning på landslagets stopperproblem. Men i bodø/Glimt hadde de ikke bruk for ham.
Tidspunkt: 09-12-2023 - Kl.11:53 - Kilde: NRK - Info


265. Ber folk ta dem på alvor: – Hvert år har jeg hørt «nå kollapser det»
bodø/Glimt er i ferd med å levere en sesong for historiebøkene. Ulrik Saltnes mener folk må forstå at klubben ikke er en døgnflue.
Tidspunkt: 07-12-2023 - Kl.21:00 - Kilde: NRK - Info


266. bodø/Glimt utestenger person i 30 kamper for rasisme
En person er ilagt 30 kampers utestengelse fra Aspmyra stadion etter å ha kommet med rasistiske ytringer under en kamp mot Besiktas i oktober. Det opplyser eliteserieklubben på sine nettsider torsdag. I en oppdatering heter det at personen ble informert om Glimt-ledelsens beslutning onsdag. Straffen er den strengeste i klubbens sanksjonsreglement. Tilropene som fant under kampen mot Besiktas skal ifølge årets seriemester ha kommet fra en tribunedel hvor en ikke navngitt bedrift hadde kjøpt billetter. «Bedriften er på ingen måte direkte tilknyttet bodø/Glimt som partner. Personen er heller ikke fast sesongkortinnehaver», skriver Glimt. Klubben har konkludert med at den aktuelle personen oppførte seg i strid med Glimts samarbeidsbestemmelser og sanksjonsreglement. «Klubben ser svært alvorlig på denne type hendelser, og det er avgjørende å ta et aktivt standpunkt mot rasisme og alle former for rasistiske ytringer og standpunkt som uttrykkes i forbindelse med klubb, spillere, dommere, publikum og ansatte eller arrangementer», skriver Glimt. Klubben understreker videre at den har nulltoleranse for rasisme på sine arrangementer. (NTB)
Tidspunkt: 07-12-2023 - Kl.15:26 - Kilde: NRK - Info


267. AN: Glimt-kaptein tilbake på trening
bodø/Glimt-kaptein Patrick Berg var tilbake på trening torsdag. Onsdag skrev NRK at landslagsspilleren er blitt syk tre dager før lørdagens cupfinale mot Molde, men torsdag skriver Avisa Nordland at 26-åringen var tilbake på treningsfeltet på Aspmyra. Heller ikke midtstopper Brede Moe var på trening onsdag, men ifølge AN trente Moe innendørs torsdag.
Tidspunkt: 07-12-2023 - Kl.13:56 - Kilde: NRK - Info


268. NRK erfarer: Høgmo på vei til japansk klubb
Per-Mathias Høgmo forlater svenske Häcken - og fortsetter sin trenerkarriere i Japan. Etter det NRK erfarer blir det i løpet av torsdag offisielt at Høgmo blir ny trener i den japanske klubben Urawa Red Diamonds, som senere i desember skal spille kvartfinale i VM for klubblag. Aftonbladet meldte tidligere onsdag at Høgmo nærmet seg en overgang til den japanske klubben. Høgmo har ført Häcken til både serie- og cupgull i Sverige, og var også blant kandidatene til å overta som svensk landslagssjef. Men nå blir Høgmo i stedet den første nordmannen til å trene en japansk toppklubb. I stallen til det japanske laget er blant andre Marius Høibråten. Tidligere bodø/Glimt-spiss Kasper Junker er også under kontrakt med klubben, men for øyeblikket lånt ut til Nagoya Grampus.
Tidspunkt: 06-12-2023 - Kl.18:29 - Kilde: NRK - Info


269. Aftonbladet: Høgmo kan forlate Häcken – nærmer seg japansk klubb
Per-Mathias Høgmo har hatt stor suksess i svenske Häcken og ble koblet til jobben som landslagstrener for Sverige. Men nå kan karrieren ta en overraskende vending. I hvert fall ifølge Aftonbladet, som hevder at den norske treneren er nære ved å ta over den japanske klubben Urawa Red Diamonds. Høgmo har vært Häcken-trener siden 2021, og ledet dem til deres aller første seriegull i Allsvenskan året etter. Ifølge Aftonbladet skal han allerede ha gitt Häcken-spillerne beskjed om jobbyttet, og med mindre «noe uforutsett» skulle skje, regner han med å ta over den japanske klubben. Urawa Red Diamonds er regjerende mestere i den asiatiske mesterligaen, og skal senere i desember delta i klubb-VM. De møter den meksikanske klubben Léon, og med seier der venter et møte med Erling Braut Haalands Manchester City. Tidligere bodø/Glimt-spiller Marius Høibråten spiller i Urawa Red Diamonds. Det er en av Japans mest suksessfulle klubber og har vunnnet både ligaen, cupen og den asiatiske mesterligaen ved flere anledninger. NRK har forsøkt å komme i kontakt med Høgmo, foreløpig uten hell.
Tidspunkt: 06-12-2023 - Kl.12:56 - Kilde: NRK - Info


270. Glimt-kapteinen syk tre dager før cupfinalen
Patrick Berg er blitt syk og stiller ikke på onsdagens trening, får NRK opplyst av bodø/Glimt onsdag formiddag. Landslagsspilleren skulle ha et intervju med NRK senere onsdag, men vil på grunn av sykdommen være utilgjengelig for NRK og de andre mediene. Det kan være dårlige nyheter for Glimt med bare tre dager igjen til cupfinalen mot Molde, men det er usikkert om finalen står i fare for Glimts 26-årige kaptein. Berg anses som en av de beste og viktigste spillerne for seriemester bodø/Glimt som lørdag kan sikre seg en svært gjev dobbel om de slår Molde i den NRK-sendte cupfinalen på Ullevaal stadion. Finalen har avspark 16.00 lørdag og sendes på NRK 1.
Tidspunkt: 06-12-2023 - Kl.11:40 - Kilde: NRK - Info


271. Haugesund sikret seg bodø/Glimt-spiller
Midtbanespilleren Morten Konradsen forlater bodø/Glimt til fordel for spill Haugesund neste sesong. 29-åringen har signert en treårskontrakt. Haugesund bekrefter overgangen tirsdag. Konradsen kommer gratis. – Jeg følte at jeg og FK Haugesund var en veldig god match etter å ha snakket med både sportslig leder og trener. De virket veldig sultne på å få til noe og jeg er veldig sulten på det samme. Det var lysten til å bidra i det spennende som skjer her som var grunnen til at jeg bestemte meg for å komme hit, sier Konradsen til klubbens hjemmesider. Konradsen har spilt for årets seriemester siden 2018. Totalt ble det 169 kamper for Glimt. – Morten kommer til FK Haugesund som en spiller som skal være med og bidra til treningskulturen som skal råde fremover. Han tar med seg masse verdifull erfaring fra bode/Glimt, representerer veldig mye av det Oskar ser etter i spillere, og blir et veldig fint tilskudd til neste sesongs spillergruppe, sier sportslig leder Eirik Opedal. Oskar Hrafn Thorvaldsson er trener i vestlandsklubben. (NTB)
Tidspunkt: 05-12-2023 - Kl.14:43 - Kilde: NRK - Info


272. RBK-juvel årets gjennombrudd - se alle kåringene her
Vålerenga-spiller Karina Sævik (27) og bodø/Glimt-spiller Amahl Pellegrino (33) ble mandag kåret til årets spiller i henholdsvis Toppserien og Eliteserien. Norsk Toppfotball står bak utdelingen av prisen. Sævik endte på 17 målpoeng på 27 kamper, mens Pellegrino satte målpoengrekord i Eliteserien med 38 målpoeng i årets sesong etter 24 mål og 14 målgivende. Rosenborg-juvelen Sverre Nypan (16) ble kåret til årets unge spiller i Eliteserien denne sesongen. I kategorien for årets trener i Eliteserien gikk prisen til Brann-trener Eirik Horneland (48). Bergensklubben tok til slutt seriesølv. LSK Kvinner-trener André Bergdølmo (52) er årets trener i Toppserien i 2023. Den tidligere forsvarsspilleren ledet laget til en tredjeplass. LSK-angriper Miljana Ivanovic (23) fikk prisen for årets gjennombrudd i Toppserien.
Tidspunkt: 04-12-2023 - Kl.20:46 - Kilde: NRK - Info


273. Ryerson-scoring ga poeng i tøff bortekamp
Julian Ryerson sendte Borussia Dortmund i føringen borte mot Leverkusen, men gjestene måtte klare seg med 1-1 mot serielederen. Mot slutten dukket nemlig den tidligere bodø/Glimt-spissen Victor Boniface opp og utlignet med sitt åttende seriemål for sesongen. Leverkusen har en luke på tre poeng til ligatoer Bayern München, som har én kamp til gode på lederen. Dortmund ligger på 5.-plass og er ti poeng bak Leverkusen etter en variabel sesongstart. Ryerson scoret for gultrøyene allerede etter fire minutter. Et flott angrep av gjestene kulminerte med at Ryerson stormet inn i Leverkusen-boksen og fikk ballen fra Niclas Füllkrug. Deretter scoret han sikkert. Den norske landslagsbacken spilte hele kampen for gjestene. Det er kun andre gang denne sesongen Bayer Leverkusen ikke vinner en kamp. De står nå med 18 seirer og to uavgjorte kamper på 20 kamper. I tillegg til søndagens kamp, spilte de tidligere i sesongen uavgjort borte mot Bayern München. (NTB/NRK)
Tidspunkt: 03-12-2023 - Kl.21:02 - Kilde: NRK - Info


274. Sikret sølv på målforskjell
bodø/Glimt kunne juble for seriemesterskap allerede før siste serierunde, men bak de suverene seriemesterne kjempet både Brann, Tromsø og Viking om medalje. Alle tre lagene hadde mulighet til å sikre sølv, men ingen av dem klarte å vinne siste serierunde. Brann tapte 3-0 borte mot Strømsgodset, Viking tapte 4-1 hjemme mot Rosenborg og Tromsø spilte uavgjort 1-1 borte mot Vålerenga. Dermed sikret Brann sølvet foran Tromsø på målforskjell. Både Brann og Tromsø endte på 61 poeng etter 30 serierunder, men Brann har fem bedre plussmål. Viking følger på fjerdeplass med 58 poeng.
Tidspunkt: 03-12-2023 - Kl.19:46 - Kilde: NRK - Info


275. Satte målpoengrekord i Eliteserien
bodø/Glimt-vingen Amahl Pellegrino scoret hjemme mot Sarpsborg søndag og satte dermed rekord for antall målpoeng i Eliteserien med 38 på én sesong. Scoringen var Pellegrinos 24 nettkjenning for sesongen. Han har også slått 14 målgivende pasninger. Da var det spilt snaut 20 minutter. Kampen pågår fortsatt. (©NTB)
Tidspunkt: 03-12-2023 - Kl.19:01 - Kilde: NRK - Info


276. Lyn rykket opp til 1. divisjon
Etter to strake opprykk, er Lyn klare for 1. divisjon for første gang på 13 år. Med 3-0 å gå på fra «hjemmekampen »på Nadderud tidligere i uken, hadde Lyn lagt et strålende utgangspunkt før «bortekampen »mot Hødd i Ålesund. Der endte det 2-1 til Lyn, som med det rykker opp etter 5-1-seier sammenlagt. Da tok det fullstendig av i Ålesund, der de tilreisende supporterne stormet banen og feiret med Lyn-spillerne. For Lyn-trener Jan Halvor Halvorsen ble dette hans åttende opprykk i karrieren. Den tidligere bodø/Glimt-, Fredrikstad- og Bryne-treneren tok over Lyn før forrige sesong, og har ført klubben til to strake opprykk. Forrige gang hovedstadsklubben var så høyt i seriesystemet som 1. divisjon, var da de ble slått konkurs i 2010. Sesongen før rykket de ned fra Eliteserien. I lørdagens kamp sendte Ole Breistøl Lyn i ledelsen før ti minutter var spilt, før Syver Skeide utlignet drøye fem minutter før pause. Tre minutter før slutt fjernet Henrik Elvevold all tvil om opprykket med sin 2-1-scoring.
Tidspunkt: 02-12-2023 - Kl.17:15 - Kilde: NRK - Info


277. LIVE: bodø/Glimt - Lugano
Følg kampen live her.
Tidspunkt: 30-11-2023 - Kl.18:25 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


278. Slakt på direkten
bodø/Glimt herjer i Europa. Ekspertene Pål André (33) og Nils Johan Semb (64) kunne knapt fatte det de så under kampen.
Tidspunkt: 30-11-2023 - Kl.18:25 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


279. Ingen medaljeseremonier etter helgens serieavslutning
Brann, Tromsø og Viking spiller om medaljene bak mester bodø/Glimt i Eliteserien. Lagene som lykkes i siste runde, får dem ikke delt ut etter kampslutt. Det skriver Bergensavisen. Norges Fotballforbund besluttet for flere år siden at det kun skulle være medaljeseremoni for gullvinneren, men det har ikke alltid vært praktisert. – Vi har ikke klart å implementere dette 100 prosent, erkjenner NFFs konkurransedirektør Nils Fisketjønn overfor BA. Brann spiller søndag borte mot Strømsgodset i Drammen. Laget ligger best an til å bli årets tabelltoer, men sølvet blir ikke delt ut på Marienlyst. – Sølvmedaljene er allerede i Bergen, forteller Fisketjønn. Skulle det bli bronse på Brann, må de få disse medaljene tilsendt.
Tidspunkt: 30-11-2023 - Kl.17:46 - Kilde: NRK - Info


280. Slakter bodø/Glimt
Stabæks supporterklubb går hardt ut mot bodø/Glimt etter rasismeanklagene på Nadderud.
Tidspunkt: 30-11-2023 - Kl.10:34 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


281. Stabæk-fansen etter tekniske undersøkelser: Hevder ingen supportere kom med rasistiske utsagn
I eliteseriekampen mellom Stabæk og bodø/Glimt 5. november hevdet bodø/Glimt-spiller Brice Wembangomo at han hadde blitt utsatt for grov rasisme fra tribunen. – Personlig hørte jeg det ikke, mens Brice går bort til dommeren og gir beskjed om at det blir ropt «jævla svarting» etter ham, sa Patrick Berg til TV 2 etter kampen. – Jeg skyter en ball i hodet på «Mush» med et uhell, og så hører jeg de roper masse dritt til meg, sa Wembangomo selv til TV 2. Stabæks supportergruppe, Stabæk Support, lovet å ta saken på største alvor og finne ut hva som hadde skjedd. De har nå avsluttet sin undersøkelse. Etter å ha hørt igjennom, analysert og gjort tekniske undersøkelser av flere lydklipp og snakket med folk til stede på tribunen, spillere, støtteapparat og andre involverte, konkluderer de med følgende: – Vi kan ikke finne spor i lydmaterialet som stemmer med det Brice Wembangomo har anklaget supporterne for. – Heldigvis er det hevet over enhver rimelig tvil at det ikke var noen av våre supportere som puttet de ordene der. Det skriver styreleder Bjørnar Posse Sandboe, på vegne av styret i Stabæk Support. Sandboe sier også de forsøkte å kontakte og samarbeide med bodø/Glimt tre ganger i etterkant av kampen, men ikke fått noe svar. bodø/Glimts daglige leder Frode Thomassen applauderer Stabæk for måten de har tatt tak i saken. De har fått overført lydklippet, men sier det er umulig å høre hva som blir sagt. – Det viktigste er at klubbene forfølger sakene og spillerne må bli hørt og trodd på. Vi er stolt av Brice som sa ifra. Det er krevende saker hvor man må ha håndfaste bevis, sier Thomassen. Thomassen sier at de har hatt kontakt med Stabæk Fotball, og ikke Stabæk Support. – Vi beklager at vi ikke har svart å e-posten fra Support-gruppa. Det er likevel enormt viktig å understreke at vi har gjort en undersøkelse og det er synd dersom Stabæk sier noe annet. Han understreker at bodø/Glimt har gjort det de kan for å avdekke dette og tar det på største alvor. Selv om undersøkelsene ikke har kunnet bevise noe er Thomassen klar på at det ikke betyr at det ikke har skjedd. – Skal du anklage folk for rasisme må du være 100 prosent sikker på hva som har blitt sagt. Det har vi ikke kunnet avdekke her, sier Thomassen med bakgrunn i lydklippet de har hørt. NRK har forsøkt å få en kommentar fra Brice Wembangomo via Glimt, men klubben skjermer spillerne før kveldens oppgjør mot Lugano.
Tidspunkt: 30-11-2023 - Kl.09:57 - Kilde: NRK - Info


282. Glimt-treneren hardt ut mot bluss på tribunen: – Helt ufattelig
Kjetil Knutsen mener det må slås hardere ned på bruk av pyroeffekter på norske fotballtribuner. – Det har ingenting på stadion å gjøre, sier han. En blusskaster ble anmeldt og fikk denne uken 35 kampers utestengelse for bruk av pyro på Brann Stadion søndag, der nettopp bodø/Glimt var gjester. Tre barn og to voksne fikk skader på klær etter at et bluss ble kastet på tribunen. – Bluss, med den temperaturen det holder, at vi tillater det på kamper, er faen meg helt utrolig, sa Knutsen under onsdagens pressekonferanse, ifølge NRK. Torsdag tar bodø/Glimt imot Lugano i conferenceligaen. – Det er bare et tidsspørsmål før det skjer alvorlige ulykker. Kommer den i kontakt med hår eller en jakke... Det er helt ufattelig at vi er på det nivået. Se til England, der er det forbudt, sa Knutsen. Kristian Vikran Karlsen i Nordland politidistrikt sier til NRK at bluss på tribunen ikke er tillatt og vil bli anmeldt, med henvisning til torsdagens kamp på Aspmyra. Bluss er likevel ikke et uvanlig syn på norske fotballtribuner. Norges Fotballforbund har som en prøveordning overlatt til klubbene å reagere på uønskede hendelser på tribunen. Fotballpresident Lise Klaveness sa tidligere i uken at hun fikk en «klump i magen» da hun ble klar over hva som skjedde på Brann Stadion i kampen mot bodø/Glimt. – Det skal være trygt å gå på kamp i Norge, sa Klaveness til VG. (©NTB)
Tidspunkt: 29-11-2023 - Kl.15:05 - Kilde: NRK - Info


283. Brann utestenger supporter i 35 kamper – kastet bluss som traff barn
Personen som kastet et bluss som traff flere på tribunen under Branns seier over bodø/Glimt, utestenges i 35 kamper. Det opplyser Brann i en pressemelding. Blusset ble kastet fra øvre del og ble kastet ned mot første rad på Brann Stadion før pause i søndagens oppgjør. Tre barn og to voksne ble truffet. – Heldigvis førte dette ikke til personskade, men det kunne gått svært galt. Vedkommende ble raskt pekt ut av supporterne på tribunen, og han ble tatt hånd om av politiet og ført bort fra Stadion. Personen er blitt politianmeldt. Brann sanksjonerer med utestengelse i 35 kamper, sier Branns daglig leder Christian Kalvenes. Han legger til at blusskasteren også vil bli krevd å betale kostnadene klubben legger ut for klærne som ble skadd eller ødelagt. Brann har vært i kontakt med personen som nå må følge laget på TV i lang tid framover. – Han har lagt seg flat for hendelsen og godtar straffen, skriver bergensklubben. Kalvenes understreker at det skal være trygt å følge norsk fotball på nært hold. – Vi jobber sammen med Norsk Toppfotball, NFF og supporterne for å skape trygge rammer på fotballkamper. Hendelsen vi hadde på søndag med kasting er totalt uakseptabel, sier Brann-sjefen. (©NTB)
Tidspunkt: 29-11-2023 - Kl.12:37 - Kilde: NRK - Info


284. Seks personer anmeldt etter kasting av bluss og pyrobruk på Brann Stadion
Seks menn har blitt anmeldt etter eliteseriekampen mellom Brann og bodø/Glimt søndag kveld. En er anmeldt for kasting av bluss og fem for annen bruk av pyro, melder Bergensavisen. – Jeg har aldri opplevd at det har blitt kastet bluss på den måten som i går. Forhåpentligvis opplever vi det aldri igjen, sier innsatsleder Christian Meyer hos Bergen sentrum politistasjon til lokalavisen. Underveis i kampen ble det kastet bluss nedover tribunen mellom Brann og Glimt. Flere barn og voksne ble truffet, men tilskuerne fikk heldigvis bare materielle skade. – Sånn oppførsel er ikke ønsket av noen, mener innsatslederen. Det er en mann i slutten av 30-årene som har blitt anmeldt for kasting av bluss. Innsatslederen forteller at de fikk god hjelp fra supportere til å finne ut hvem vedkommende var. – Det var en sterk egenjustis på tribunen, der vedkommende som hadde kastet blusset ble plukket ut og levert til politiet. Folk tok tak i det med en gang og viste at sånt ikke er akseptert. (©NTB)
Tidspunkt: 27-11-2023 - Kl.11:34 - Kilde: NRK - Info


285. Kongen kommer til cupfinalen
Det blir kongelig tilstedeværelse under den kommende cupfinalen mellom bodø/Glimt og Molde 9. desember. Det bekrefter Slottet overfor NRK mandag. – Hans Majestet Kongen er til stede under finalekampen i Norgesmesterskapet i fotball for menn, skriver kommunikasjonsrådgiver Simen Løvberg Sund i en e-post til NRK. Det blir første gang siden 2019 at kong Harald er til stede på en cupfinale for herrene, og første gang siden 2021, da han overvar den kvinnelige cupfinalen mellom Sandviken og Vålerenga, at kongen ser en finale på Ullevaal Stadion. Det har vært en lang tradisjon for at kongen eller andre medlemmer av kongefamilien har vært til stede på cupfinalen. De siste to herrefinalene har kongepokalen blitt utdelt av daværende landbruks- og matminister Sandra Borch. Kronprinsparet var til stede på kvinnenes finale i fjor, men ingen fra kongefamilien deltok på kvinnefinalen denne helgen, da var det kulturminister Lubna Jaffery som delte ut kongepokalen. Cupfinalen starter 16.00 lørdag 9. desember. Kampen sendes på NRK1.
Tidspunkt: 27-11-2023 - Kl.10:37 - Kilde: NRK - Info


286. Bluss traff barn under Brann-kamp
Politiet fikk kontroll på en person etter at det ble kastet bluss på tribunene under eliteseriekampen mellom Brann og bodø/Glimt søndag. Bergens Tidende og Bergensavisen får episoden, som skjedde etter 27 minutter, bekreftet av operasjonsleder Knut Dahl-Michelsen. – Noen har blitt truffet av bluss under kampen. Blussene skal ha blitt kastet ned mot første rad, forteller Dahl-Michelsen til BA. Blant annet ble to voksne og tre barn truffet, men det oppsto ikke personskade. Hendelsen skjedde på en av hjemmeseksjonene på Brann Stadion. – Ingen personskader heldigvis, men klær skal ha fått brannskader. Politiet fikk i etterkant kontroll på en person, som ble bortvist fra stadion. (NTB)
Tidspunkt: 26-11-2023 - Kl.19:57 - Kilde: NRK - Info


287. Brann festet sølvgrepet - herjet mot seriemester Glimt
Brann måtte stå æresvakt for seriemesterne før kampstart, men etter kampstart var det gjestene fra bodø som var statister. I hvert fall i den første omgangen, der to scoringer av Bård Finne og én av Niklas Castro sørget for 3-0. Under ett minutt ut i den andre omgangen ble også Castro tomålsscorer, og sørget med det for at Brann ledet hele 4-0. Tobias Gulliksen og Oscar Kapskarmo sørget for at resultatet ikke ble like stygt for bodø/Glimt, men 2-4-tapet var uansett seriemesternes verste eliteserietap siden 1-4-tapet mot Molde i september i fjor. For Brann sørger de tre poengene for at bergensklubben er i førersetet i sølvkampen med én serierunde igjen. Tromsø følger poenget bak, mens Viking er tre poeng bak Brann. Brann avslutter sesongen borte mot Strømsgodset, Tromsø skal til hovedstaden og møte Vålerenga, mens Viking får besøk av Rosenborg. Alle kampene begynner 17:00 søndag om én uke.
Tidspunkt: 26-11-2023 - Kl.18:01 - Kilde: NRK - Info


288. Russiske medier: Mathias Normann må betale kompensasjon til Rostov
Fifa har besluttet at Mathias Normann må betale kompensasjon til sin tidligere klubb Rostov fordi han ikke hadde rett til å si opp kontrakten med klubben. Det melder russiske medier, blant dem avisene Sport og Championat , onsdag med henvisning til en melding fra Rostov i sosiale medier. Nettavisen var først i Norge med å melde om nyheten. Ifølge de russiske mediene dreier det seg om flere millioner kroner. Championat siterer Rostov på at det ble holdt et møte i Fifas fotballtribunal 15. november, der saken om Mathias Normann og klubbene Rostov og Al-Raed sto på agendaen. Tribunalet skal der ha funnet Normann skyldig i «tidlig uberettiget oppsigelse av kontrakten» og besluttet at han må betale erstatning til Rostov. Ifølge uttalelsen fra Rostov har Normann og hans nåværende klubb, Al-Raed i Saudi-Arabia, felles ansvar for kompensasjonen. Normann signerte for Al-Raed i august. Det gjorde han etter å ha varslet oppsigelse av kontrakten med Rostov og Dinamo Moskva, som han på den tiden var utlånt til. Normann sendte inn varselet etter et droneangrep som skal ha truffet bygninger i nærheten av der han bodde i Moskva. Han fryktet derfor for sin egen sikkerhet. Dinamo Moskva har bestridt Normanns oppsigelse og tidligere bedt om at han må bevise saken sin i rettssystemet. Denne saken skal fortsatt være under behandling. En avgjørelse ventes på et senere tidspunkt. (©NTB)
Tidspunkt: 22-11-2023 - Kl.16:32 - Kilde: NRK - Info


289. Curlingherrene med nederlag mot Sverige i EM
Norge hang lenge med i naboduellen mot Sverige i curling-EM, men en svak åttende omgang ødela i 5-10-tapet mandag kveld. Det sto 5-5 etter sju omganger i en jevn kamp. I den påfølgende omgangen sikret Sverige seg hele fire poeng, og da svenskene tok ett poeng også i den neste, ga Norge opp. Magnus Ramsfjell er skip for Norge og har med seg Martin Sesaker, Bendik Ramsfjell og Gaute Nepstad på EM-laget. De møter Tyrkia tirsdag. Det norske herrelaget tapte to strake kamper i innledningen, men tok i etterkant to seirer. De har sju lag foran seg på tabellen når det gjenstår fire kamper. De fire beste tar seg videre til utslagsrundene. Det norske kvinnelaget har fått en forrykende start på mesterskapet med fire seirer og ett tap. Laget, som består av skip Marianne Rørvik, Kristin Skaslien, Mille Haslev Nordbye og Martine Rønning, møter Sverige og Italia tirsdag. Grunnspillet går over ni runder. (NTB)
Tidspunkt: 21-11-2023 - Kl.05:46 - Kilde: NRK - Info


290. Frykt for auka forskjellar – ekspert foreslår drastiske regelendringar
Felles smørjing for alle nasjonar og nokre få skipar per utøvar. Det er forslaga som skal hindre at dei største nasjonane blir endå meir dominerande som ein konsekvens av fluorforbodet.
Tidspunkt: 20-11-2023 - Kl.21:43 - Kilde: NRK - Info


291. Glimt-keeper mister NM-finalen – må opereres
bodø/Glimts Nikita Haikin må gjennom et inngrep for å få bukt med en skulderskade. Han mister dermed resten av sesongen. Haikin skadet seg i conferenceligaen mot Besiktas sist uke, og var ikke på banen da Glimt sikret seriegullet mot Aalesund i helgen. Onsdag opplyser Glimt at keeperen må opereres i skulderen og at han mister de siste kampene i årets sesong. – Han blir ute en stund. Akkurat hvor lang tid det vil ta får vi først vite etter operasjonen, men han er definitivt ferdig for denne sesongen, sier medisinsk ansvarlig i klubben, Morten Sørgård. (NTB)
Tidspunkt: 15-11-2023 - Kl.13:59 - Kilde: NRK - Info


292. bodø/Glimt vant Eliteserien for tredje gang – Aalesund rykker ned
Det ble kontrastenes aften på Aspmyra søndag. Mens bodø/Glimt kunne juble for sitt tredje seriegull på fire år, deppet Aalesund over nedrykk.
Tidspunkt: 12-11-2023 - Kl.17:52 - Kilde: NRK - Info


293. Brann utsatte Glimts gullfest - nærmer seg medalje
Alt tyder på at det blir seriegull til bodø/Glimt i Eliteserien. Lørdag kveld kunne de sikre gullet hvis Brann avga poeng borte mot FK Haugesund, men Brann viste styrke. Niklas Castro sendte Brann i ledelsen med et godt plassert straffespark etter et kvarter, og mot slutten av omgangen bredsidet Felix Horn Myhre inn Branns andre scoring. Dermed ble det en festaften for de tilreisende bergenserne, som møtte opp i hopetall lørdag kveld. Med seieren er Brann seks poeng bak bodø/Glimt, med to kamper igjen å spille. Glimt har på sin side tre kamper igjen og en langt bedre målforskjell enn Brann. Søndag kan Glimt selv sikre seg seriegullet, om de tar poeng hjemme mot tabelljumbo Aalesund. Lørdagens seier gjør at Brann nå har koblet et lite grep om andreplassen i Eliteserien. De har henholdsvis fire og seks poeng ned til Tromsø og Viking, som begge har spilt én kamp mindre enn Brann. Søndag spiller Tromsø borte mot Odd, mens Viking spiller hjemme mot Sarpsborg 08.
Tidspunkt: 11-11-2023 - Kl.18:54 - Kilde: NRK - Info


294. Glimt vant i Istanbul – tror busskrøll før kamp var sabotasje
Glisne tribuner til tross, det ble et voldsomt trøkk i Istanbul da Glimt spilte mot Besiktas. Til slutt seiret bodø/Glimt, som nå ligger godt an i Europa.
Tidspunkt: 09-11-2023 - Kl.19:42 - Kilde: NRK - Info


295. LIVE: Besiktas - bodø/Glimt
Følg bodø/Glimts Europa-kamp her!
Tidspunkt: 09-11-2023 - Kl.18:55 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


296. Frustrerte i Tyrkia
bodø/Glimt sikret en kruttsterk seier mot storlaget Besiktas i Tyrkia torsdag kveld.
Tidspunkt: 09-11-2023 - Kl.18:55 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


297. bodø-bussen forsinket: - Uakseptabelt
Kjetil Knutsens menn ankom stadion 45 minutter seinere enn planlagt. - Det skal ikke skje, tordner Nils Johan Semb hos Viaplay. Kjetil Knutsen sier at de spurte om å flytte kampen. Svaret var klinkende klart.
Tidspunkt: 09-11-2023 - Kl.18:06 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


298. Deila under tøft press i Belgia
En svak høst i den belgiske ligaen har fått det til å brenne under føttene på Club Brugge-trener Ronny Deila. Selv tar nordmannen situasjonen med ro. Etter 13 spilte kamper står Brugge med 19 av 39 mulige poeng, og den belgiske storklubben har havnet bakpå i forhold til rivalene. I helgen ble det tap mot serieleder Union Saint-Gilloise. Før torsdagens hjemmekamp mot sveitsiske Lugano i conferenceligaen fikk trener Deila spørsmål om kritikken som har kommet mot ham. – Jeg er egentlig ikke så veldig opptatt av det. Jeg kan godt ta alt på mine skuldre, men dette handler ikke om én person. Hvis dere likevel vil lete etter en syndebukk, så la det være meg. Vi vet hvor vi står, og så får vi se hvordan vi ligger an i mai. Da får vi vite om det er jeg som sitter ved roret, sier Deila ifølge belgiske Voetbalnieuws. I conferenceligaen har det gått langt bedre for Brugge. Etter tre puljerunder leder laget gruppe D. Den inneholder også bodø/Glimt. (©NTB)
Tidspunkt: 09-11-2023 - Kl.10:37 - Kilde: NRK - Info


299. Kvile selges fra Glimt til Fredrikstad
Midtstopperen Sigurd Kvile gjør permanent overgang fra bodø/Glimt til Fredrikstad og har undertegnet en treårskontrakt med den nyopprykkede eliteserieklubben. De siste månedene har Kvile spilt for nettopp FFK på lån. I avtalen med Glimt var det bakt inn at 23-åringen skulle bli permanent Fredrikstad-spiller ved et opprykk til Eliteserien. – På tross av at jeg har vært her i kort tid, så trives jeg veldig godt i gruppen og er blitt tatt godt imot av klubben. Jeg lærer masse nytt og er veldig motivert til å fortsette å utvikle meg her i Fredrikstad, sier Kvile til Fredrikstads nettsted. (NTB)
Tidspunkt: 08-11-2023 - Kl.14:19 - Kilde: NRK - Info


300. 2024-utgaven av Arctic Race starter og slutter i bodø
Løypa for neste års utgave av sykkelrittet Arctic Race of Norway ble presentert onsdag. Rittet både starter og slutter i bodø. Rittet skal arrangeres for ellevte gang og går av stabelen i august. Onsdag ble de fire etappene for neste års ritt presentert. Annen etappe går fra Beiarn til Fauske, mens den tredje starter på Tverlandet og avsluttes i Sulitjelma. Rittet når på siste dag sin endestasjon i bodø etter en 156 kilometer lang sykkeltur fra Glomfjord. (NTB)
Tidspunkt: 08-11-2023 - Kl.12:57 - Kilde: NRK - Info



©2024 Tveit MEDIA.
Personvern (Privacy Policy)




Annonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME










Copyright © 2001-2024 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)