Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
29
 Fredag  29. Mar. 2024
Nyhets kategorier
Forsiden, siste nytt
Datanyheter
Helsenyheter
Innenriks
Sport
Toppsaker
Utenriks
Været
Økonomi

De nyeste artiklene
Lagerguiden | Finn ledig lagerplass
Blandingsraser er mer populære enn noensinne
Sterk vekst i elektriske busser
Lokaler til leie i Trondheim
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
5 Tips For Deg Som Skal Pusse Opp
Få Bedre Fiskelykke med Ekkolodd
5 Tips til Raskere Nettsider
Industri i Norge
Valg av fisk til ditt første akvarium
Shopping i London

Pakkesporing
Posten:
Bring:




Du søkte på: SANDNES



1. Landslagskeeper bekrefter: Vil bort i sommer
Egil Selvik (26) sier det forhåpentligvis vil skje noe i sommer. Landslagsmålvakten er inne i sitt siste kontraktsår med Haugesund. I vinter var Selvik nær en overgang til Bodø/Glimt. Den strandet, men ved neste korsvei kan det fort bli exit fra klubben der Selvik har spilt de siste tre årene. – Det er en av grunnene til at det ikke ble Glimt denne gangen. Det kommer et overgangsvindu til sommeren som er attraktivt, spesielt for keepere, sier sandnes-mannen til NTB under denne ukens landslagssamling. – Jeg har bare ett år igjen av kontrakten i FKH. Det ville være naturlig å tenke i de baner. Forhåpentligvis vil det skje noe der, sier han videre. Sportssjef Eirik Opedal i Haugesund sier at klubben og Selvik har et «avklart forhold når det kommer til en eventuell kontraktsforlengelse»: – Det er ingen hemmelighet at han har lyst til å prøve seg på et enda høyere nivå – helst utenfor landets grenser. Om han selges i løpet av året, avhenger helt av tilbud og etterspørsel, opplyser Opedal til NTB. Norge møter Tsjekkia til privatlandskamp på Ullevaal stadion fredag. Fire dager senere venter Slovakia. FK Haugesund serieåpner borte mot Odd 1. påskedag. (NTB)
Tidspunkt: 21-03-2024 - Kl.05:43 - Kilde: NRK - Info


2. Norges J17-lag klar for EM
J17-landslaget skal spille fotball-EM i Sverige i mai etter å ha slått nettopp Sverige 1-0 i sandnes søndag. – Jentene la så mye inn i dette. De la kubbe på kubbe på bålet, og det brant og det brant. Det var nydelig, sa landslagstrener Børje Sørensen. Anny Kerim-Lindland scoret kampens eneste mål i det som var den andre og avgjørende kvalifiseringsrunden. – For å vinne en kvalifiseringsgruppe må du være både god og heldig, og det har vi vært, sa Sørensen. EM arrangeres i Malmö og Lund i Sverige i perioden 5.-18. mai. Åtte nasjoner deltar. Foreløpig er Norge, Sverige, Belgia, England og Portugal klar for mesterskapet. (NTB)
Tidspunkt: 17-03-2024 - Kl.17:21 - Kilde: NRK - Info


3. Ingebrigtsen-brødrene gjør TV-comeback i OL-sesongen
Løpebrødrene fra sandnes dukker nok en gang opp på TV-skjermen i en ny dokumentarserie.
Tidspunkt: 12-03-2024 - Kl.15:35 - Kilde: NRK - Info


4. Lunde dominerte da Vipers vant toppkampen
Fire dager etter at hun segnet om på banen og måtte til sykehus, dominerte Katrine Lunde i Vipers-målet da gullrival Storhamar ble knust. Hun sto igjen med redningsprosent på 50 da Vipers vant bortekampen 30–20 og tok sin 21. seier på like mange seriekamper denne sesongen. Storhamar yppet seg i første omgang søndag og ledet 13–12 ved pause. Noen minutter ut i den andre omgangen var ledelsen oppe i tre mål, men så giret Vipers om og dro ubønnhørlig fra på vei mot timålsseier. Storhamar fikk sitt tredje tap og er fire poeng bak Vipers, som har en kamp mindre spilt. Tertnes sto også for en sterk vending da 12–17 ved pause hjemme mot Byåsen ble til seier 31–28. Sola vant 37–35 borte over Molde og henger på Fredrikstad i kampen om tredjeplassen. I mennenes eliteserie vant både Kolstad og Elverum, og det skiller fortsatt fire poeng mellom dem i Kolstads favør. Kolstad vant 31–25 hjemme over sandnes, Elverum seiret 36–28 i Kristiansand. Halden tok et langt steg mot sluttspill med 33–30 over Fjellhammer, mens Runar Sandefjord inntok fjerdeplassen med 39–31 over tabelljumbo TIF Viking. (©NTB)
Tidspunkt: 10-03-2024 - Kl.19:41 - Kilde: NRK - Info


5. Gilje Nordås sesongåpner lørdag
Narve Gilje Nordås åpner OL-sesongen lørdag når han skal delta i innendørsstevnet Meeting Hauts-de-France Pas-de-Calais i Lievin, ifølge den norske friidrettsbloggen «Friidrett1» Nordås skal løpe 1500 meter og ifølge bloggen kommer sandnes-løperen til å senke sin personlige rekord på distansen innendørs som er 3:41.81. Under VM i Budapest i fjor sommer tok Nordås bronse på 1500 meter.
Tidspunkt: 09-02-2024 - Kl.11:37 - Kilde: NRK - Info


6. AaFK-spiller fortsetter karrieren på Island
Aalesunds Mamadou Diaw har gjort sitt på Sunnmøre og er enig om en overgang til islandske Keflavik. Diaw kom til AaFK i 2020 og scoret tre mål på de 34 kampene han fikk for klubben. Han blir ikke med videre ned i 1.-divisjon. I to perioder har han vært utlånt til Bryne, og sist sesong ble det også 12 kamper i sandnes Ulf for vingen. Der ble det ett mål på ham. I Bryne scoret han fem mål på 23 kamper. (NTB)
Tidspunkt: 23-01-2024 - Kl.09:44 - Kilde: NRK - Info


7. Midtbanespiller skiller lag med Brann
Midtbanespilleren Filip Delaveris (23) er ferdig i Brann ett år før den opprinnelige kontrakten hans gikk ut. På sitt nettsted opplyser Brann at partene er enige om å avslutte Delaveris´ arbeidsforhold. 23-åringen kom til Bergen fra nederlandsk fotball foran 2021-sesongen. Den endte med nedrykk, og etter det har ikke Delaveris klart å spille seg inn i Brann-laget. Han var lånt ut til KFUM i 2022 og til Jönköpings Södra og sandnes Ulf i fjor. – Hans periode i Brann ble verken som vi eller han selv ønsket, og sammen har vi kommet fram til at det er til begges beste at han prøver noe nytt. Vi ønsker å takke Filip for innsatsen og ønsker ham lykke til videre med karrieren sin, sier konstituert sportslig leder i Brann, Per-Ove Ludvigsen. (NTB)
Tidspunkt: 15-01-2024 - Kl.14:18 - Kilde: NRK - Info


8. Elin sandnes (35) er Årets ledertalent
Elin sandnes topper lista over årets ledertalenter i E24s kåring for 2023.
Tidspunkt: 12-12-2023 - Kl.17:41 - Kilde: E24 - Info


9. Elin (35) leder 130 ansatte: – Plutselig har man ingen å gjemme seg bak
Elin sandnes fikk oppdraget med å sveise sammen 130 ansatte fra Sbanken og DNB. Hun peker på én ting ledere bør passe seg for hvis de vil lykkes med endring.
Tidspunkt: 09-12-2023 - Kl.14:41 - Kilde: E24 - Info


10. Kolstad på topp i Eliteserien – Elverum med storseier over sandnes
Kolstad slo Haslum 31-23 og beholder tabelltoppen i Eliteserien i håndball. Elverum seiret mot sandnes og er ett poeng bak. Forsvarende trippelmester Kolstad ledet førsteomgangen fra tilnærmet første kast, men en god innspurt fra Haslum sikret bortelaget en ettmålsledelse til hvilen. I andreomgangen stakk Kolstad ifra og sikret seieren med åtte mål. Onsdag slo de storlaget Paris Saint-Germain i mesterligaen. Elverum satte 21 i førsteomgangen og ledet med åtte mål mot sandnes etter den første halvtimen lørdag. Gjestene kom ikke nærmere etter hvilen, og vertene vant kampen 37-28. Dermed beholder Kolstad tabelltoppen etter den ellevte serierunden. Klubben står med 19 poeng, mens Elverum er poenget bak. (©NTB)
Tidspunkt: 18-11-2023 - Kl.16:05 - Kilde: NRK - Info


11. Allmøte i TV 2: Mellom 45 og 50 ansatte må gå
Torsdag formiddag er TV 2-ansatte samlet for å høre ledelsen presentere kostnadskuttene. – Dette er et allmøte jeg har gruet meg til, sa TV 2-sjef Olav T. sandnes til de ansatte ifølge Kampanje.
Tidspunkt: 16-11-2023 - Kl.10:31 - Kilde: E24 - Info


12. KFUM med sterk borteseier – kan rykke opp til Eliteserien på søndag
KFUM Oslo tok en imponerende 3-0-seier borte mot Sogndal lørdag. Dermed nærmer de seg med stormskritt et opprykk til Eliteserien. Oslolaget har to kamper igjen av sesongen og nå er det kun Kongsvinger som har en sjanse til å ta dem igjen. Kongsvinger er for øyeblikket åtte poeng bak, men har én kamp mindre spilt. Søndag skal Kongsvinger spille hjemme mot sandnes Ulf. Hvis de avgir poeng der kan KFUM Oslo juble for opprykk, to runder før slutt. Fra før er det allerede klart at Fredrikstad vil rykke opp til Eliteserien neste sesong.
Tidspunkt: 28-10-2023 - Kl.14:56 - Kilde: NRK - Info


13. Simon står på sitt – tilbakeviste svindel-anklagene i politiavhør
Den franske skiskytteren Julia Simon ble tirsdag avhørt av politiet i forbindelse med saken der hun anklages for svindel av en lagvenninne. – Hun var gjennom et ordinært avhør og ble senere sluppet uten problemer. Etterforskningen fortsetter. Det var et avhør der Julia tilbakeviste anklagene, akkurat som hun har gjort hele tiden, sier hennes advokat Christian Borel til sportsavisen L´Equipe. Regjerende verdenscupvinner Simon beskyldes for å ha svindlet OL-mester Justine Braisaz-Bouchet og handlet varer på nettet for mellom 1000 og 2000 euro. Det tilsvarer mellom 11.000 og 23.000 kroner etter dagens kurs. Ifølge rapportene skjedde svindelen mens utøverne deltok på Blinkfestivalen i sandnes i august i fjor. Saken ble tatt opp i et møte i disiplinærkomiteen i Frankrikes skiforbund 1. juni. Der ble det bestemt at man vil vente med å gjøre noe inntil politiet har konkludert i etterforskningen. Skiskytterstjernen har forklart anklagene med at hun må være utsatt for identitetstyveri. Simon har levert inn en egen anmeldelse på det sistnevnte. Verdenscupen i skiskyting sesongåpner i slutten av november. (NTB)
Tidspunkt: 25-10-2023 - Kl.10:13 - Kilde: NRK - Info


14. Fransk avis: Verdenscupvinner Julia Simon arrestert
I sommer ble Julia Simon, forrige sesongs beste kvinnelige skiskytter, anklaget for å ha svindlet lagvenninnen Justine Braisaz-Bouchet. Simon ble da anklaget for å ha brukt Braisaz-Bouchets kredittkort da de begge deltok på Blinkfestivalen i sandnes i 2022. Tirsdag morgen skal hun ifølge den franske avisen Dauphiné Libéré ha blitt pågrepet av politiet. Avisen skriver videre at Simon skal avhøres som en del av etterforskningen rundt en mulig kredittkortsvindel. Simon har tidligere fortalt avisen at hun tror hennes identitet ble stjålet. – Julia Simons posisjon er klar. Hun bestrider anklagene, sa 26-åringens advokat Jean-Michel Reynaud ifølge L´Équipe i sommer. Saken ble tatt opp i et møte i disiplinærkomiteen i Frankrikes skiforbund 1. juni. Der ble det bestemt at man vil vente med å gjøre noe inntil politiet har konkludert i etterforskningen. – Vi har ikke virkemidler til å finne ut av hva som er sant i denne saken. Vi har ingen rettslig myndighet til å etterforske, sa den franske skipresidenten Fabien Saguez til Le Dauphiné Libéré da. Forrige vinter vant Simon VM-gull på jakstart og verdenscupen sammenlagt.
Tidspunkt: 24-10-2023 - Kl.12:30 - Kilde: NRK - Info


15. Jakob Ingebrigtsen kåret til årets mannlige utøver i Europa: – En stor ære
Jakob Ingebrigtsen ble lørdag kveld hedret for sin eksepsjonelle sesong. sandnes-gutten satte to verdensrekorder, tok VM-gull, VM-sølv og en dobbel Diamond League-triumf.
Tidspunkt: 21-10-2023 - Kl.18:45 - Kilde: NRK - Info


16. Ingebrigtsen inne på landslaget: Del av EM-satsing
Filip Ingebrigtsen er inne på landslaget i det såkalte EM-laget. OL-gruppen, som han ikke er en del av, får litt ekstra støtte sportslig. Også Henrik Ingebrigtsen er en del av denne gruppen. Det er totalt 22 utøvere som er tatt ut på elitelaget. Fem av disse er para-utøvere. – Vi har fortsatt troen på Filip som utøver, sier sportssjef Erlend Slokvik. – Vi har hatt et langsiktig mål og en plan for Filip med tanke på OL. Vi ser at han fortsatt har et potensial, sier Slokvik, Dette todelte laguttaket er basert på hvilke mesterskap ledelsen tror utøverne kan prestere i. Dette ble klart da Norges Friidrettsforbund tirsdag formiddag presenterte elitelaget i friidrett for kommende sesong. Landslaget består av en rekke utøvere i ulike grener. - Det er allerede ti utøvere som har tatt OL-kravene, sier sportssjef Erlend Slokvik under presentasjonen av elitelaget. Størst spenning var det knyttet til Filip Ingebrigtsen som har lagt bak seg en svak sesong. Filip Ingebrigtsen var en av verdens beste mellomdistanseløpere fra 2016 og i flere år fremover. Blant annet har han bronse fra VM i 2017 og EM-gull i 2016. De siste årene har han slitt. Blant annet kom han ikke til årets VM. Det ble meldt på forhånd at Ingebrigtsen-brødrene ikke kom til å stille på presentasjonen av elitelagene. Sportssjef Erlend Slokvik gjordet forøvrig klart at forbundet ikke ville svare på spørsmål rundt at Gjert Ingebrigtsen er nektet akkreditering til innendørs-VM og EM kommende sesong. Ingebrigtsen har skaffet seg advokat etter at det ble klart at han, som Narve Gilje Nordås sin trener, ble nektet akkreditering. Dette er uttaket til landslagene kommende sesong: OL-lag: Håvard Bentdal Ingvaldsen, Moelven IL (Mari Ann Bentdal) Jakob Asserson Ingebrigtsen, sandnes IL (selv) Narve Gilje Nordås, sandnes IL (Gjert Ingebrigtsen) Zerei Kbrom Mezngi, IL Skjalg (Asle Tjelta) Karsten Warholm, Dimna IL (Leif Olav Alnes) Sondre Mogens Guttormsen, SK Vidar (Atle Guttormsen) Pål Haugen Lillefosse, Fana IL (Bjørn Åge Herdlevær) Eivind Prestegård Henriksen, IK Tjalve (Paul Solberg) Thomas Mardal, Gloppen FIL (Paul Solberg) Markus Rooth, IK Tjalve (Espen Rooth) Sander Aae Skotheim, IK Tjalve (Eirik Røe) Henriette Jæger, Aremark IF (Unn Merete Lie Jæger) Line Kloster, SK Vidar (Petar Vukicevic) Amalie Hammild Iuel, IK Tjalve (Leif Olav Alnes) Karoline Bjerkeli Grøvdal, IK Tjalve (Knut Jæger Hansen) Lene Onsrud Retzius, IL i BUL (Anatoly Gordienko) Sigrid Borge, IK Tjalve (Andreas Thorkildsen) EM-lag: Filip Mangen Ingebrigtsen, sandnes IL (selv) Henrik Børkja Ingebrigtsen, sandnes IL (selv) Magnus Tuv Myhre, Brandbu IF (Tore Myhre) Awet Nfatlem Kibrab, Ull/Kisa IL (Hans Jørgen Borgen) Vladimir Vukicevic, SK Vidar (Petar Vukicevic) Jakob Boutera, Ull/Kisa IL (selv) Ingar Bratseth-Kiplesund, SK Vidar (Frank Brissach) Henrik Flåtnes, Tønsberg FIK (Dietmar Mögenburg) Simen Guttormsen, SK Vidar (Atle Guttormsen) Marcus Thomsen, IL Norna-Salhus (Paolo Dal Soglio) Hedda Hynne, IK Tjalve (Erik Sakshaug) Andrea Rooth, Lambertseter IF (Vegard Rooth) Beatrice Nedberge Llano, Laksevåg TIL (Nathan Ott) PL-lag: Salum Ageze Kashafali, IL Norna-Salhus (Stephan Johansson) Vegard Dragsund Sverd, IL Norna Salhus (Stephan Johansson) Skjalg Kongssund, Moelven IL (Dag Kåshagen) Ida-Louise Øverland, IK Hind (Jan Herman Hordvik) Ida Nesse, IL Tyrving (Jo Nesse)
Tidspunkt: 17-10-2023 - Kl.08:41 - Kilde: NRK - Info


17. Nedrykksklare Skeid tok første seier på fire måneder
I første kamp etter at nedrykket var klart sprudlet plutselig Skeid i 1. divisjon. Oslo-laget valset over sandnes Ulf og vant 3-0. – Hvor har dette Skeid-laget vært resten av sesongen? Da hadde det aldri vært snakk om nedrykk, sa TV 2-kommentator Robin Berntsen. Trenerveteran Arne Erlandsen tok over Skeid i slutten av august. Det har resultert i seks strake tap før oppturen mot sandnes Ulf. Rogalendingene kom til Oslo med tre kamper uten tap, men så sa det stopp. Etter 34 minutter ble det jubel på Nordre Åsen. Marcus Melchior satte inn 1-0 etter godt forarbeid av Noa Williams. Så vartet Simen Kvia-Egeskog opp med en kjempescoring. Lånespilleren fra Viking fikk ballen like utenfor 16-meteren og hamret den opp i hjørnet. Williams fikk æren av å sette inn 3-0 etter en flott opprulling av Skeid ti minutter ut i 2. omgang. Det var det andre målet for sesongen til svensken, som involvert i stort sett alt Skeid foretok seg i angrep. Skeid hadde gått 14 kamper uten en seier. Den forrige trepoengeren kom mot Bryne (2-0) 6. juni. Forrige rundes tap for Mjøndalen gjorde nedrykket klart for de rødkledde. (NTB)
Tidspunkt: 07-10-2023 - Kl.15:01 - Kilde: NRK - Info


18. Fredrikstad-seier sikret luke
Fredrikstad suser videre på toppen av 1. divisjon og har sju poengs luke til KFUM etter å ha vendt til seier mot Sogndal på hjemmebane søndag. De to øverste plassene gir opprykk til Eliteserien, og KFUM inntok 2.-plassen med seier over sandnes Ulf lørdag. Kongsvinger klarte bare 1-1 hjemme mot Kristiansund og gikk på sitt femte strake poengtap i 1. divisjon fotball. Dermed er laget nede på kvalifiseringsplass. (NTB)
Tidspunkt: 17-09-2023 - Kl.15:28 - Kilde: NRK - Info


19. Regeldrama i Oslo maraton – vinneren ble disket og mistet NM-gullet
Frew Zenebe Brkineh fra sandnes trodde han hadde vunnet lørdagens Oslo maraton og blitt norgesmester, men så kom beskjeden om at han var diskvalifisert.
Tidspunkt: 16-09-2023 - Kl.11:35 - Kilde: NRK - Info


20. Regeldrama i Oslo maraton – vinneren ble disket og mistet NM-gullet
Frew Zenebe Brkineh fra sandnes trodde han hadde vunnet lørdagens Oslo maraton og blitt norgesmester, men så kom beskjeden om at han var diskvalifisert. Det ble dramatisk da herrevinneren av maratonløpet i hovedstaden skulle kåres lørdag. På spill sto også NM-medaljer på distansen. Frew Zenebe Brkineh fra sandnes kom først til mål og ble kåret til vinner med tiden 2.25.24. Han ga seiersintervjuer, og arrangøren rakk i tillegg å sende ut en pressemelding om utfallet før dramatikken for alvor startet. Oslo maraton opplyser at det dukket opp bilder og opplysninger om at sandnes-løper Brkineh skal ha kuttet enkelte svinger på ureglementert vis og således ikke forholdt seg til løypetraseen. Det gjorde at juryen valgte å diskvalifisere vinneren og tildele Tage Morken Augustson fra Varegg seieren med tiden 2.25.44. Gullet røk på slutten Augustson kan dermed også kalle seg norgesmester på maratondistansen. – Veldig hyggelig å vinne. Men det hadde vært enda bedre dersom jeg hadde vært først i mål, sa Augustson til arrangøren etter at han fikk vite at sølvet var omgjort til gull. – Jeg hadde gode bein og bra med krefter på slutten, la den ferske norgesmesteren til. (NTB)
Tidspunkt: 16-09-2023 - Kl.11:30 - Kilde: NRK - Info


21. Ingebrigtsen dobler i finalen
Jakob Ingebrigtsen hviler ikke på tampen av en lang sesong. Kommende helg er det finale i Diamond League, og natt til tirsdag bekreftet arrangøren at nordmannen stiller til start i to distanser. Lørdag løper Ingebrigtsen «Bowerman mile» - en engelsk mil. Dagen etter står 3000 meter på programmet. 22-åringen er foreløpig den eneste som dobler i Diamond League-finalen. Bare de beste i hver øvelse gjennom sesongen får lov til å løpe finalen. Ingebrigtsen var ikke automatisk kvalifisert til 3000 meter - som ikke er en tradisjonell Diamond League-øvelse - men er trolig blitt tildelt et «wild card» av arrangøren. Forrige helg løp sandnesløperen inn til ny verdensrekord på 2000 meter 4.43,13 i Brussel. Diamond League-finalen sendes på NRK lørdag og søndag fra kl. 21.
Tidspunkt: 12-09-2023 - Kl.04:17 - Kilde: NRK - Info


22. Rekordløp av Henrik Ingebrigtsen
Henrik Ingebrigtsen satte personlig rekord med 7.34,80 da han ble nummer to på 3000-meteren i Boris Hanzekovic Memorial-stevnet i Zagreb søndag kveld. Stevnet inngår i Continental Tour Gold, som er nivået under Diamond League. 32-åringen hadde en personlig rekord på 7.36,85 fra 2019, og forbedret seg altså med over to sekunder. Tidligere i sesongen satte han også personlig rekord på 5000-meter. Dermed viser den eldste av løperbrødrene fra sandnes at han er på full fart tilbake etter å ha vært forfulgt av skader i flere år. Dominic Lokinyomo Lobalu fra Sør-Sudan vant løpet på 7.33,95. Ytterlig to nordmenn deltok i løpet, og begge satte i likhet med Henrik Ingebrigtsen personlig rekord. Ferdinand Kvan Edman ble nummer fem med 7.36,32 og Even Brøndbo Dahl nummer 14 med 7.49,06.
Tidspunkt: 10-09-2023 - Kl.17:13 - Kilde: NRK - Info


23. Elverum slo Fjellhammer – Nærbø vant kampen om Jæren
Elverum slet lenge med Fjellhammer, men til slutt ble det en grei 35-28-seier for Børge Lunds menn. Nærbø slo sandnes 33-32. Fjellhammer med Robert Hedin som trener har vanligvis skapt mye problemer for Elverum. Laget holdt følge til 18-18, men da rykket hjemmelaget skikkelig fra til 26-19-ledelse. Elverum kunne kontrollere inn til en sjumålsseier. Laget har nå to av to mulige seirer. Sindre Heldal ble Elverums mest målrike spiller med åtte mål, mens det hos Fjellhammer var Philip Skjerve Slette som ble toppscorer med fem mål. sandnes møtte i Nærbø i kampen om Jæren, og det var Nærbø som var best og tok sesongens annen seier. Det ble en knepen 33-32-seier til slutt. Hos hjemmelaget scoret Martin Helland fem mål, mens hos Nærbø scoret både Andreas Horst Haugseng og Lars Sigve Hamre sju mål hver. Halden tok imot Drammen og fikk det tøft. Kristian Kjellings gutter vant 29-21 etter å ha vært i føringen i det meste av kampen. Ved pause ledet de med fem mål. Jonas Neve Byrresen ble Haldens mest målfarlige med fem mål, mens Trym Korperud Johnsen scoret seks mål for Drammen. (NTB)
Tidspunkt: 06-09-2023 - Kl.19:37 - Kilde: NRK - Info


24. 1. divisjonskampen mellom Hødd og sandnes Ulf utsatt
Den planlagte kampen mellom Hødd og sandnes Ulf onsdag er utsatt. Årsaken er et kansellert fly for sandnes Ulf-spillerne på vei opp mot Sunnmøre. – Grunnet det kansellerte flyet hadde vi ikke kommet oss til Hødd før sent i kveld, og klubbene og NFF diskuterte først mulighetene for å spille i morgen, noe som ikke er optimalt for noen av klubbene i et tett kampprogram, sier daglig leder Øystein Elvestad i sandnes Ulf. Stavanger Aftenblad skriver at sandnes Ulf skulle tatt et fly fra Stavanger til Bergen (og så videre til Ålesund), men at flyet til Bergen ble innstilt på grunn av en teknisk feil.
Tidspunkt: 09-08-2023 - Kl.08:28 - Kilde: NRK - Info


25. Thingnes Bø står over Blinkfestivalen
Johannes Thingnes Bø står over Blinkfestivalen for å være hjemme med familien etter at han nylig ble far for andre gang. Ida Lien og Ragnhild Femsteinevik står også over de tradisjonelle rulleskirennene i sandnes. – Lien har hatt litt trøbbel med ryggen og vi ønsker derfor å vente med harde konkurranser. Femsteinevik har vært småsyk og derfor velger også hun å bli hjemme, forteller Per Arne Botnan, landslagssjef i Norges Skiskytterforbund.
Tidspunkt: 02-08-2023 - Kl.08:11 - Kilde: NRK - Info


26. Gilje Nordås tok NM-gull på 1500 meter: – Hadde ikke trodd det skulle være så lett
Narve Gilje Nordås ble norgesmester på 1500 meter på Jessheim. 24-åringen fra Voll holdt teten hele veien, og suste inn til førsteplass med tiden 3,36,45, sekundet foran Even Brøndbo Dahl som endte på andreplass. – Jeg er veldig fornøyd med tiden. Det er stort, det. Jeg hadde ikke trodd det skulle være så lett. Dette er absolutt noe å bygge videre på, sier en strålende fornøyd Dahl til NRK. Også trener Gjert Ingebrigtsen var svært fornøyd med eleven sin etter løpet. Men innrømmer blanede følelser da både Nordås, og egen sønn Filip Ingebrigtsen løp samme ritt. – For min del var det en litt delt opplevelse med Filip og Narve i samme løp, og veldig gledelig at Filip står såpass bra som det ser ut, sa Gjert Ingebrigtsen til NRK. Nordås tok teten helt fra start i lørdagens finale. Dermed tvang han også sandnes-lagkamerat Ingebrigtsen til å avansere fra sin posisjon inne ved listen for å holde tritt. På siste runde måtte Ingebrigtsen slippe teten, og da var det bare Dahl som kunne hindre seier til Nordås. Også Dahl måtte slippe da Nordås satte opp farten på oppløpet.
Tidspunkt: 08-07-2023 - Kl.18:19 - Kilde: NRK - Info


27. Svindelsak i fransk skiskyting: Verdenscupvinner anklages for å ha misbrukt lagvenninnens bankkort
Det er uro i det franske skiskyttermiljøet. Regjerende verdenscupvinner Julia Simon beskyldes for å ha svindlet OL-mester Justine Braisaz-Bouchet. Saken omtales av både L´Equipe og RMC Sport. Anklagene går ut på at Simon skal ha brukt lagvenninnens kredittkort til å kjøpe varer på nettet til verdi på mellom 1000 og 2000 euro. Det tilsvarer mellom 11.000 og 23.000 kroner etter dagens kurs. Ifølge rapportene skjedde svindelen mens utøverne deltok på Blinkfestivalen i sandnes i august i fjor. Selv benekter Simon innholdet i beskyldningene. – Julia Simons posisjon er klar. Hun bestrider anklagene, sier 26-åringens advokat Jean-Michel Reynaud, ifølge L´Équipe. Saken ble tatt opp i et møte i disiplinærkomiteen i Frankrikes skiforbund 1. juni. Der ble det bestemt at man vil vente med å gjøre noe inntil politiet har konkludert i etterforskningen. Simon deltar ikke på det franske skiskytterlandslagets treningsleir, som for tiden er lagt til Prémanon. Den offisielle forklaringen er at hun er borte av «personlige årsaker». TV 2 omtalte saken først i Norge. (©NTB)
Tidspunkt: 05-07-2023 - Kl.07:00 - Kilde: NRK - Info


28. Norge til U23-EM med flere gullkandidater
Norges Friidrettsforbund har gjort et slagkraftig uttak til neste ukes U23-EM i finske Esbo. Pål Haugen Lillefosse og Sander Skotheim er med til mesterskapet.Det samme er fersk norgesrekordholder Håvard Bentdal Ingvaldsen (400 meter), mens Henriette Jæger skal jage edelt metall på både 200 og 400 meter. Troppen ble klar få dager etter at Lillefosse tok den siste pallplassen i stavkonkurransen i Diamond League-stevnet i Stockholm. Bergenseren deler den norske utendørsrekorden på 5,86 meter med Sondre Guttormsen. Mesterskapet varer fra 13. til 16. juli. Her er den norske troppen: Menn: 100 m: Jacob Vaula (Gular) 200 m: Kenny Emi Tijani-Ajayi (Tjalve) 400 m: Håvard Bentdal Ingvaldsen (Moelven), Andreas Grimerud (Moelven), Andreas Ofstad Kulseng (Larvik Turn & IF) 800 m: Tobias Grønstad (Tjalve), Ole Jakob Høsteland Solbu (Ås) 1500 m: Esten Hansen-Møllerud Hauen (Ren-Eng), Moa Abounnachat Bollerød (Sem) 5000 m: Abdullahi Dahir Rabi (Runar), Vebjørn Hovdejord (Snøgg) 10.000 m: Abdullahi Dahir Rabi (Runar), Ibrahim Buras (BUL), Phillip Anders Anthelme Massacand (Gneist) 110 m hekk: Herman Ellingsen (Gneist) 400 m hekk: Andreas Haara Bakketun (Gular) 3000 m hinder: Vebjørn Hovdejord (Snøgg), Jesper Lundin (BUL Tromsø), Didrik Røssum Jensen (Nittedal) Stav: Pål Haugen Lillefosse (Fana), Simen Guttormsen (Vidar) Lengde: Henrik Flåtnes (Tønsberg) Tresteg: Henrik Flåtnes (Tønsberg) Diskos: Steffen Melheim (Olden) Spyd: Daniel Thrana (Kristiansand) Tikamp: Sander Skotheim (Tjalve), Markus Rooth (Tjalve) 4 x 100 m stafett: Vaula, Tijani-Ajayi, Jonas Berggård Skåden (sandnes), August Hemstad (Gular) 4 x 400 m stafett: Ingvaldsen, Grimerud, Kulseng, Bakketun. Kvinner: 100 m: Maren Bakke Amundsen (Moelven) 200 m: Maren Bakke Amundsen (Moelven), Henriette Jæger (Aremark) 400 m: Jæger, Astri Ayo Lakeri Ertzgaard (Tjalve), Sigrid Kongssund Amlie (Moelven) 800 m: Anne Gine Løvnes (Vidar), Pernille Karlsen Antonsen (Vidar), Anniken Årebrot (Orion) 1500 m: Ingeborg Østgård (Tjalve), Selma Løchen Engdahl (Tjalve), Grete Tyldum (Steinkjer) 5000 m: Mari Roligheten Ruud (IL i BUL) 10.000 m: Kristine Meinert Rød (Oppegård), Adele Norheim Henriksen (Gular) 100 m hekk: Andrea Rooth (Lambertseter), Martine Hjørnevik (Norna-Salhus), Ingrid Pernille Rismark (Vidar) 400 m hekk: Rooth, Marin Stray Gautadottir (Skjalg), Astri Ayo Lakeri Ertzgaard (Tjalve) 3000 m hinder: Kristin Svendby Otervik (Lørenskog), Sigrid Alvik (Tyrving), Sara Busic (Skjalg) Stav: Kitty Augusta Friele Faye (Fana) Tresteg: Rachel Ombeni (Norna-Salhus), Hedda Kronstrand Kvalvåg (Tjalve) Diskos: Lotta Flatum (Brandbu), Elisabeth Thon Rosvold (Tjalve) 4 x 400 m stafett: Jæger, Rooth, Ertzgaard, Amlie, Gautadottir. (NTB)
Tidspunkt: 04-07-2023 - Kl.08:33 - Kilde: NRK - Info


29. Røsholm Olsen med hat trick da Lyn ydmyket Avaldsnes
Det ble nok et nederlag for Avaldsnes da de gjestet Lyn for Toppserie-kampen lørdag ettermiddag. Hjemmelaget ledet hele 4–0 mot Avaldsnes før hvilen, og det kunne fort blitt flere mål. Oslo-laget ledet 3–0 etter det første kvarteret etter scoringer fra Jenny Røsholm Olsen, Iselin sandnes Olsen og Kamilla Melgård. Avaldsnes hadde ikke mye å by på, og var sjelden innenfor Lyns sekstenmeter. Så klinket Røsholm Olsen til igjen like før pause, med en perle av et mål. I andre omgang fortsatte Lyn kjøret. Selma Hernes satte 5-0, og Røsholm Olsen slo til med hat trick i det 62. minutt. Kampen ender 6–0 til Lyn. På Røa i Oslo måtte derimot hjemmelaget se seg slått av Rosenborg etter 3-0-tapet. RBK sikret tre viktige poeng og drar innpå serieleder Vålerenga i sammendraget.
Tidspunkt: 01-07-2023 - Kl.14:51 - Kilde: NRK - Info


30. Andersen spurtslo konkurrentene – vant fellesstarten i sykkel-NM
Uno-X-rytteren Susanne Andersen ble norsk mester i landeveisrittet i sandnes søndag formiddag. Hun utklasset konkurrentene i spurten. Andersen, som syklet for Stavanger SK i NM, var overlegen mot slutten og rullet i mål etter 3.02.39. Rett bak kom Katrine Aalerud og Mie Bjørndal Ottestad som tok henholdsvis sølv og bronse. Malin Eriksen var regjerende mester på fellesstart for kvinner i sykkel-NM. Uno-X-rytteren Marte Berg Edseth fikk en luke ned til hovedfeltet med under tre mil igjen, men ble tatt igjen drøyt fem kilometer før mål. Feltet syklet en rundløype på 15,4 kilometer gjennom sandnes sju ganger. I forkant av NM måtte arrangørene redusere den opprinnelige løypa med tre kilometer per runde, som følge av mangel på løypevakter. (NTB)
Tidspunkt: 25-06-2023 - Kl.09:07 - Kilde: NRK - Info


31. Andersen og Blikra vant NM-gull i gateritt i sandnes
De to Stavanger-rytterne Susanne Andersen og Erlend Blikra ble norgesmestere i gateritt under sykkel-NM i sandnes. I herreklassen vant Blikra spurten foran Asker-gutten Tim Pettersen. Lagkompis Karsten Feldmann kapret bronsen. Regjerende mester Martin Urianstad Bugge endte på en delt 5.-plass med Sander Granberg. Tidligere fredag kveld vant Andersen spurten i kvinneklassen foran lagvenninne Nora Tveit, mens regjerende mester Pernille Larsen Feldmann kapret bronsen. Også hun sykler for Stavanger sykkelklubb. (NTB)
Tidspunkt: 23-06-2023 - Kl.18:36 - Kilde: NRK - Info


32. Andersen vant NM-gull i gateritt i sandnes
Stavanger-jenta Susanne Andersen var sterkest i spurten og ble dermed norgesmester i gateritt under sykkel-NM i sandnes. Andersen vant spurten foran lagvenninne Nora Tveit, mens regjerende mester Pernille Larsen Feldmann kapret bronsen. Også hun sykler for Stavanger sykkelklubb. 24-åringen forlenget også fredag morgen kontrakten sin med Uno-X til ut 2026-sesongen. (NTB)
Tidspunkt: 23-06-2023 - Kl.17:22 - Kilde: NRK - Info


33. Sykkel-NM: Aasebø og Eriksen ble juniornorgesmestere i gateritt
Rye-jenta Kamilla Aasebø og Lillehammer-gutten Herman Emil Eriksen vant juniorenes gateritt under sykkel-NM i sandnes fredag kveld. Aasebø var fullstendig overlegen i kvinneklasse og syklet inn til et suverent NM-gull med 40 sekunder ned til Mia Kronheim Gjertsen på sølvplass. Matilde Skjelde sikret bronsen. På herresiden ble det imidlertid langt mer spennende da det hele endte i en skikkelig sluttspurt mellom Lillehammer-kompisene Herman Emil Eriksen og Jørgen Nordhagen. Målfoto kunne imidlertid vise at det var Eriksen som var noen få centimeter foran lagkameraten. Asker-gutten Thomas Eriksen sikret bronsen. (NTB)
Tidspunkt: 23-06-2023 - Kl.16:22 - Kilde: NRK - Info


34. Sykkel-NM: Søren Wærenskjold norsk tempomester
I Tobias Foss´ fravær var Søren Wærenskjold sterkest og sikret seg NM-tittelen i temposykling i sandnes torsdag kveld. Ringerike-gutten endte sju sekunder foran Tønsberg-rytter Iver Johan Knotten, som endte på sølvplass. DSM-rytter Andreas Leknessund kapret bronsen. Regjerende norges- og verdensmester på tempo, Tobias Foss, stilte ikke til start under NM-rittet i sandnes. Jumbo-Visma-rytteren har ikke konkurrert siden Tour de Romandie i slutten av april. (NTB)
Tidspunkt: 22-06-2023 - Kl.17:34 - Kilde: NRK - Info


35. Foss forsvarer ikke tempogullet i NM
Regjerende mester Tobias Foss stiller ikke på dagens NM-tempo i sandnes, melder TV 2. Han sykler heller ikke i helgen. Vingrom-rytteren har vunnet NM-tittelen i tempo de to siste årene. – Jeg sykler dessverre ikke. Både tempoen og fellesstarten kommer for tidlig, sier Foss til TV 2. 26-åringen har ikke konkurrert siden Tour de Romandie i slutten av april. En positiv koronatest like etter gjorde at han måtte stå over Giro d´Italia. Ettervirkningene har gjort at han har måttet utsette comebacket. Derfor blir det neste store målet for Jumbo-Visma-syklisten VM i Skottland i august. Der kjører han for å forsvare fjorårets tempogull. Fellesstartene i NM for kvinner og menn går søndag. (NTB)
Tidspunkt: 22-06-2023 - Kl.10:51 - Kilde: NRK - Info


36. Fellesstarten i sykkel-NM kortes betydelig ned grunnet vaktmangel
Arrangørene av sykkel-NM har sett seg nødt til å redusere søndagens fellesstart for menn med 36 kilometer som følge av mangel på løypevakter. Det opplyser rittleder Fredrik Galta til NTB. Løypeendringene medfører at tre kilometer av rundløypa i sentrum av sandnes må tas bort. – Vi har ikke klart å skaffe det nødvendige antallet vakter for en trygg gjennomføring av rittet, sier Galta til NTB. Ifølge rittlederen har man klart å beholde 90 prosent av løypa, men start og målgang blir ved sandnes Arena i stedet for i sentrum. (NTB)
Tidspunkt: 20-06-2023 - Kl.08:33 - Kilde: NRK - Info


37. Vålerenga møter Lyn i andre runde i NM for menn
Oppsettet for den andre runden i cupen ble klart torsdag kveld. 15 av 16 lag fra Eliteserien gikk videre fra den første runden, hvor Sandefjord var det eneste laget som ble slått ut. Deres overmenn, Eik Tønsberg, møter Strømsgodset i andre runde. Av de største kampene blir trolig kampen mellom Lyn og Vålerenga. De to Oslo-lagene har møttes tre ganger i cupen siden Lyn rykket ned fra Eliteserien i 2009, sist i 2021. Hele oppsettet ser slik ut: Skjervøy – Alta Tromsdalen – Tromsø Mjølner – HamKam Junkeren – Bodø/Glimt Melhus – Molde Byåsen – Aalesund Strindheim - Ranheim Stjørdals/Blink – Rosenborg Levanger – Kristiansund Brattvåg – Hødd Fjøra – Brann Lysekloster - Sogndal Fana – Åsane Stord – Haugesund Sotra – sandnes Ulf Vidar – Viking Vard Haugesund – Bryne Arendal – Jerv Notodden – Odd Halsen - Start Eik Tønsberg - Strømsgodset Ørn Horten – Fredrikstad Gjøvik/Lyn - Kongsvinger Gjelleråsen – KFUM Ull/Kisa – Lillestrøm Strømmen - Mjøndalen Frigg – Sarpsborg 08 Bærum – Skeid Lyn – Vålerenga Grorud – Raufoss Kjelsås – Stabæk Kvik Halden - Moss
Tidspunkt: 25-05-2023 - Kl.22:28 - Kilde: NRK - Info


38. Vålerenga videre uten å imponere: – Ikke noe Vålerenga-fotball
Åtte runder i cupens første runde startet 18.00 torsdag kveld. I tre av dem var det lag fra Eliteserien involvert og for Sarpsborg 08 ble det en rask kaldusj borte mot Funnefoss/Vormsund (FuVo) fra nivå fire. Kun fem minutter var spilt da Tobias Solem Karlsen sendte hjemmelaget i ledelsen. Sarpsborg 08 kom seg til flere store sjanser, men også FuVo var farlig fremme ved et par anledninger. Det var imidlertid Sarpsborg som fikk utteling på sjansene. Mål fra Steffen Lie Skålevik og Joachim Soltvedt gjorde at Eliteserie-laget ledet 2-1 til pause. En straffescoring fra Kristian Fardahl Opseth et snaut kvarter ut i den andre omgangen sørget for at Sarpsborg hadde full kontroll på resten av kampen og til slutt vant 3-1. Vålerenga måtte nøye seg med ett mål borte mot Råde, fra nivå fem. Kampens eneste mål kom etter 20 minutter da Jacob Dicko Eng trengte to sjanser før ballen gikk forbi sisteskanse Daniel Ravneng. – Det var en svak gjennomkjøring. Det er ikke noe Vålerenga-fotball, sier trener Dag-Eilev Fagermo til NRK og oppsummerer: – Jeg er fornøyd med at vi vinner, men det er en svak kamp fra vår side. I Rogaland tok FK Haugesund turen til Ryfylke for å spille mot Staal Jørpeland. To mål fra Adrion Pajaziti i løpet av den første halvtimen gjorde at det lenge ble en kontrollert kamp for Haugesund. Tre minutter før slutt reduserte Staal ved Daniel Ciach. I kampens siste ordinære minutt skjøt Bartosz Widejko i tverrliggeren fra 30 meter. Nærmere kom ikke Staal og dermed ble det avansement for Haugesund. Øvrige resultater fra kampene som startet 18.00: Brodd – Vidar 1–2, Djerv 1919 – sandnes Ulf 1–6, Drammens BK – Mjøndalen 1–5, Fyllingsdalen – Sotra 1–3, Nardo – Byåsen 0–1
Tidspunkt: 25-05-2023 - Kl.20:26 - Kilde: NRK - Info


39. Filip Ingebrigtsen sesongåpnet på 800 meter
Filip Ingebrigtsen var den største profilen på startlisten under Friidrettens venners festival på Hamar. sandnes-løperen tok føringen ut på sisterunden, men ble utfordret av Magnus Tuv Myhre med rundt 300 meter igjen. De har tilbragt tid sammen i høyden i Sierra Nevada den siste perioden. Seieren var det imidlertid Esten Hansen-Møllerud Hauen som stakk av med. Med et sterkt oppløp vant han på tiden 1.49,62 minutter. Tuv Myhre ble nummer to på personlig rekord 1.50,95, foran Kjetil Brenno Gagnås (1.52,07). Filip Ingebrigtsen fikk det tøft på slutten av oppløpet og løp inn på 1.52,55, nesten seks sekunder bak sin personlige rekord på distansen.
Tidspunkt: 20-05-2023 - Kl.15:40 - Kilde: NRK - Info


40. sandnes Ulf reddet poeng med én mann mindre
Kristiansund lå lenge godt an til å ta sin femte strake seier i 1. divisjon, men en forsvarstabbe sørget for at sandnes Ulf fikk med seg 1-1 på hjemmebane. Mikkel Rakneberg sendte KBK i ledelsen med sin scoring bare sekunder ut i annen omgang, men med ti minutter igjen utnyttet Jonas Brune Aune en forsvarsfeil og utlignet. Det gjorde de med ti mann, etter at Endre Osenborch fikk sitt andre gule kort med en halvtime igjen å spille. (NTB)
Tidspunkt: 12-05-2023 - Kl.19:49 - Kilde: NRK - Info


41. Kristiansund med ny seier – Mjøndalen slo Jerv
Kristiansund har fått fart på sakene etter den dårlig starten på sesongen i 1. divisjon. Onsdag ble det 2-1 mot Sogndal, mens Mjøndalen slo Jerv 3-2. Kristiansund rykket ned fra Eliteserien sist sesong og gikk på to strake tap i sesongåpningen. Med triumfen mot Sogndal på hjemmebane har laget nå vunnet sine tre siste og holder tritt med topplagene. Vegard Hansens Kongsvinger sto med to strake tap før onsdagens møte med sandnes Ulf på bortebane, men der ble det 2-1-seier og tre poeng i banken. Kongsvinger har opprykksambisjoner i år etter at opprykket røk på målstreken sist sesong. Mjøndalen har slitt i starten av sesongen og tok onsdag sesongens første seier med 3-2 mot sist sesongs eliteserielag Jerv. Avgjørelsen falt tre minutter før slutt, da Kristian Lien scoret på sin egen retur fra straffespark. Lien nettet to ganger i seieren. Hødd og Ranheim er topplagene i 1. divisjon og møttes onsdag i Ulsteinvik. Der endte det 0-0, og i og med at lagene rundt ikke vant, leder Ranheim fortsatt med ti poeng etter fem kamper. Hødd er poenget bak. Bryne og Fredrikstad spilte 0-0, mens KFUM Oslo mistet seieren fire minutter på overtid da Start berget 2-2. Det endte også 2-2 mellom Skeid og Moss, mens kampen mellom Raufoss og Åsane forble målløs. (NTB)
Tidspunkt: 03-05-2023 - Kl.21:38 - Kilde: NRK - Info


42. Henriksen rykker opp til elitestatus på skøytelandslaget
Skøytelandslaget vil bestå av 15 eliteløpere også i 2023/24-sesongen. Sigurd Henriksen tas opp fra talentgruppen. Laget deles som før inn i sprint/mellomdistanse og allround. Det nye er at Henriksen rykker opp og får elitestatus. I tillegg til de 15 utvalgte har Odin By Farstad fått tilbud om plass i forbundsgruppen, men takket nei til dette og velger å satse videre privat. Dette er hele uttaket: Julie Nistad Samsonsen (Fana), Martine Ripsrud (Stange), Ragne Wiklund (Aktiv), Sofie Karoline Haugen (Sandefjord), Håvard Holmefjord Lorentzen (Fana), Bjørn Magnussen (Falken), Henrik Fagerli Rukke (Hol), Pål Myhren Kristensen (Arendal), Allan Dahl Johansson (Aktiv), Peder Kongshaug (Stavanger sandnes), Kristian Ulekleiv (Gjøvik), Sverre Lunde Pedersen (Fana), Sander Eitrem (Nord-Odal), Hallgeir Engebråten (Nord-Odal), Sigurd Henriksen (Fana).
Tidspunkt: 27-04-2023 - Kl.08:20 - Kilde: NRK - Info


43. Jakob Ingebrigtsen klar for sesongstart
Denne sesongen er VM i Budapest i august det store målet for Jakob Ingebrigtsen. Før det skal sandnes-løperen delta i fire Diamond League-stevner. Ingebrigtsen startet sesongen i Rabat 28 mai, der det skal løpes 1500 meter. I tillegg til de fire Diamond league-stevnene, skal han også løpe Bislett Games i midten av juni, Lausanne i slutten av juni, og Silesia i Polen 16. juli. – Jakob sier alt går fint. Han kjenner seg bra, og alt går etter planen nå, sier Daniel Wessfeldt, manager for Ingebrigtsen til VG. I Budapest kan det hende at Ingebrigtsen blir å se på både 1500 og 5000 meter. – Det ser ut til å gå veldig fint med en dobling i VM, sier Wessfeldt. Etter VM skal 22-åringen delta i Diamond League-stevner i Zürich, Brussel og Eugene.
Tidspunkt: 21-04-2023 - Kl.08:17 - Kilde: NRK - Info


44. Slik spilles 1. runde i cupen
Oppsettet for åpningsrunden av 2023-utgaven av fotball-NM er klart. Slik spilles kampene. Runden spilles 24. mai, mens det også spilles noen kamper 25. mai. Endelig tidspunkt vil bli fastsatt i løpet av kort tid. Hammerfest – Tromsø, Alta – Bossekop, Finnsnes – Skjervøy, Fløya – Tromsdalen, Mjølner – Harstad, Mosjøen – Bodø/Glimt Junkeren – Innstranda Rana – Stjørdals/Blink Verdal – Ranheim Trygg/Lade – Rosenborg Orkla – Levanger Melhus – Kolstad Nardo – Byåsen Strindheim – Træff Tomrefjord – Kristiansund Surnadal – Molde Herd – Brattvåg Spjelkavik – Hødd Eid – Aalesund Fjøra – Florø Førde – Sogndal Fyllingsdalen – Sotra Loddefjord – Åsane Frøya – Brann Stord – Sandviken Lysekloster – Os Bjarg – Fana Forus/Gausel – Viking Rosseland – Bryne Djerv 1919 – sandnes Ulf Staal Jørpeland – Haugesund Brodd – Vidar Vard Haugesund – Egersund Fløy – Start Randesund – Arendal Mandalskameratene – Jerv Urædd – Odd Pors – Notodden Halsen – Fram Flint – Ørn Horten Eik Tønsberg – Sandefjord Drammens BK – Mjøndalen Åssiden – Stabæk Hønefoss – KFUM Heming – Strømsgodset Holmlia – Skeid Lokomotiv Oslo – Ull/Kisa Follo – Kjelsås Frigg – Ullern Asker – Bærum Nordstrand – Lyn Fu/Vo – Sarpsborg 08 Skjetten – Grorud Skedsmo – Lillestrøm Gjelleråsen – Lørenskog Eidsvold Turn – Strømmen Nybergsund – HamKam Lillehammer – Kongsvinger Brumunddal – Raufoss Elverum – Gjøvik/Lyn Råde – Vålerenga Sprint-Jeløy – Fredrikstad Drøbak/Frogn – Moss Kråkerøy – Kvik Halden Samtidig med at 2023-utgaven av er i forberedelsesfasen, er fortsatt ikke 2022-utgaven ferdigspilt. Der har man kommet til semifinalene. De spilles 26. april. Finalen går i slutten av mai. Det er besluttet at hele årets utgave av fotball-NM skal spilles før nyttår. Dermed vender man tilbake til den gamle ordningen etter at koronapandemien har tvunget fram endringer de siste årene. (NTB)
Tidspunkt: 12-04-2023 - Kl.11:06 - Kilde: NRK - Info


45. Kolstad avsluttet sesongen med seier i toppkampen mot Elverum
Elverum hadde lenge overtaket mot Kolstad, men i andre omgang våknet seriemesteren og vant til slutt 30–27 i eliteseriens siste runde. Elverum, som endte som nummer to denne sesongen, ledet store deler av storkampen på hjemmebane. I andre omgang vendte imidlertid trønderne kampen i sin favør og tok sin 21. seier denne sesongen. De tapte bare én kamp og ble seriemester med god margin. Til slutt skilte det åtte poeng ned til Elverum. Janus Dadi Smarason noterte seg for sju mål for Kolstad. Drammen hadde god kontroll på Haslum og vant 30-21, mens Fjellhammer slo sandnes 32–25. Europacuplaget Nærbø vant hele 41–27 over Kristiansand, mens det endte uavgjort 29–29 mellom ØIF Arendal og Runar Sandefjord. Halden slo Bækkelaget 34–33. (©NTB)
Tidspunkt: 02-04-2023 - Kl.17:57 - Kilde: NRK - Info


46. U20-landslaget knuste Romania
Seedy Jatta (20) scoret to mål da Norges U-20-landslag slo Romania 4-0 i en privatkamp i sandnes mandag. De tre første målene ble scoret allerede før det var spilt 15 minutter. Vålerenga-talentet Jatta brukte ni minutter på å score to ganger, mens Bodø/Glimt-spissen Lasse Nordås noterte seg for en nettkjenning etter 14 minutter. Helt på tampen fastsatte KFUM-angriper Petter Nosa Dahl resultatet. Strømsgodset-spiller Jonas Torrissen Therkelsen hadde målgivende pasning på to mål. (NTB)
Tidspunkt: 27-03-2023 - Kl.18:01 - Kilde: NRK - Info


47. Mvuka ga U20-landslaget uavgjort mot Italia
Bodø/Glimt-angriperen Joel Mvuka dunket inn 2-2-målet da Norges U20-landslag tok imot Italia i Stavanger torsdag. Utligningen kom mot ti mann etter pause. Mvuka scoret ved bakre stolpe på et innlegg fra David Møller Wolfe i det 62. minutt. Ballen var ment for Lasse Nordås, men den gikk forbi spissen inne i boksen. U20-landslaget greide ikke å finne et vinnermål mot et italiensk lag som spilte over en omgang i undertall. Fem minutter før hvilen ble målscorer Marco Nasti utvist for to gule kort. Likevel var det gjestene som gikk opp i 2-1-ledelse tidlig i andre omgang. Cher Ndour traff perfekt i krysset foran 310 tilskuere på Vikings hjemmearena. Tidligere i kampen tok Norge føringen på et straffespark. Nordås omsatte sikkert muligheten han selv skaffet etter et snaut kvarter. Dommeren pekte på krittmerket da Nordås ble felt i jakten på en returball. Fem minutter senere sørget Nasti for at lagene var like langt. Norge møter Romania i sandnes mandag. (©NTB)
Tidspunkt: 23-03-2023 - Kl.19:31 - Kilde: NRK - Info


48. Kolstad knuste sandnes – vant med 14 mål
Serieleder Kolstad gjorde kort prosess i møtet med sandnes i Eliteserien i håndball for menn. Trønderne vant til slutt 35-21 etter klasseforskjell før hvilen. Gjestene fra sandnes fikk en fryktelig svak åpning på kampen. Allerede etter elleve minutter ledet Kolstad med ni mål. På det tidspunktet hadde sandnes scoret bare ett. Hjemmelaget gikk i garderoben på stillingen 23-10. sandnes var bedre med i den andre omgangen, men kunne ikke unngå utklassingstap. Kolstad vant med 14 mål og er uten poengtap etter 16 kamper i ligaen. Det er seks poeng ned til toer Elverum, som har spilt en kamp mer. Sigvaldi Björn Gudjonsson og Adrian Aalberg ble kampens toppscorere med seks mål hver for Kolstad. Runar seiret 39-24 over tabelljumbo Haslum. Dermed ligger Sandefjord-laget på 4.-plass med Kolstad, Elverum og Drammen over seg på tabellen. Nærbø tok viktige poeng i kampen om sluttspillplass med 28-24 borte mot ØIF Arendal. Laget fra Rogaland passerte flere lag på tabellen og innehar 8.-plassen. (NTB)
Tidspunkt: 15-02-2023 - Kl.19:37 - Kilde: NRK - Info


49. Jakob Ingebrigtsen månedens utøver i desember
Jakob Ingebrigtsen er kåret til månedens utøver i europeisk friidrett i desember. sandnes-løperen vant over Will Barnicoat, Charles Hicks og Kaan Kigen Ozbilien. Nordmannen tok i desember sitt andre EM-gull i terrengløp. 22-åringen har gjort det for vane å ta EM-gull i terrengløp. I fire år på rad fra 2016–2019 vant han i juniorklassen, før han i 2021 tok sitt første gull i seniorklassen. Karoline Bjerkeli Grøvdal var også nominert til månedens utøver etter sitt gull i terreng-EM, men ble slått av Nadia Battocletti som vant U23-klassen.
Tidspunkt: 09-01-2023 - Kl.16:40 - Kilde: NRK - Info


50. Slik spilles 1. divisjon i 2023
Kristiansunds vei tilbake til Eliteserien i fotball starter med hjemmekamp mot Fredrikstad. Start møter Moss borte i 1. serierunde. 1. divisjon for menn starter 10. april og avsluttes 12. november. Fredag ble terminlisten offentliggjort. Hødd og Moss er nyopprykkede i divisjonen. Jerv og Kristiansund kommer ned fra Eliteserien. Slik spilles første runde (10. april): Bryne – Kongsvinger, Hødd – Raufoss, Jerv – Ranheim, KFUM Oslo – Sogndal, Mjøndalen – Åsane, Kristiansund – Fredrikstad, Start – Moss, sandnes Ulf – Skeid. I Norge knyttes det også stor forventning til hvem som møtes på «fotballens festdag» 16. mai. Den runden ser slik ut: Moss – Åsane, Bryne – Jerv, Fredrikstad – KFUM Oslo, Kongsvinger – Skeid, Kristiansund – Ranheim, Mjøndalen – Raufoss, Sogndal – Hødd, Start – sandnes Ulf. Siste serierunde ser slik ut: Fredrikstad – Jerv, Kongsvinger – Moss, Ranheim – Hødd, Raufoss – Bryne, Skeid – Kristiansund, Sogndal – Mjøndalen, Start – KFUM Oslo, Åsane – sandnes Ulf.
Tidspunkt: 09-12-2022 - Kl.15:15 - Kilde: NRK - Info


51. Bodø/Glimt og Brann på fair play-toppen
Bodø/Glimt kom best ut på Norges Fotballforbunds fair play-statistikk for eliteseriesesongen 2022. I 1. divisjon knep Brann førsteplassen foran sandnes Ulf. RBK ble kåret til beste arrangør i Eliteserien, mens Vålerenga toppet den samme lista i Toppserien. Norges Fotballforbunds kåring baserer seg på retningslinjer fra Det europeiske fotballforbundet (Uefa). I forbindelse med hver runde i Eliteserien, Toppserien og 1. divisjon blir lagene vurdert etter ulike kriterier. Antall røde og gule kort er blant disse. Det samme er evnen til å vise respekt/oppførsel overfor motstander og dommer. I tillegg vurderes trenernes og egne supporteres oppførsel. Det er delegatene til Norges Fotballforbund som gjør bedømmingen i samarbeid med dommerteamet. (NTB)
Tidspunkt: 28-11-2022 - Kl.16:10 - Kilde: NRK - Info


52. Ti strake seirer for Kolstad i eliteserien
Serieleder Kolstad la på til ti seirer av like mange mulige da tabelljumbo sandnes ble slått 32–23 på bortebane i eliteserien håndball for menn lørdag. Den storsatsende klubben har skaffet seg en stor luke på tabelltopp. Elverum og Drammen er begge seks poeng bak, og førstnevnte har også spilt en kamp mer. Torbjørn Bergerud hadde redningsprosent på 56 i sin del av kampen for Kolstad, mens Lars Eggen Rismark heller ikke gjorde det enkelt for hjemmespillerne. Han hadde redningsprosent på 35. 13 utespillere tegnet seg på scoringslista for Kolstad. Magnus Langeland og Adrian Aalberg scoret fire ganger hver, mens Simen Ulstad Lyse bidro med ni assist. Elverum vant 29–27 borte mot Kristiansand. Daniel Gillis Lennart Blomgren scoret ni mål for Elverum, som har 2.-plassen iallfall til Drammen møter femteplasserte Bækkelaget onsdag i rundens siste kamp. Runar Sandefjord slo nestjumbo Haslum 29–26 og klatret til fjerdeplassen. Halden avanserte også med 30–25 borte mot Fjellhammer, mens Nærbø klatret opp i ryggen på ØIF Arendal med 33-24-seier. ØIF er fortsatt på den siste sluttspillplassen, men Nærbø og Fjellhammer er poenget bak. (©NTB)
Tidspunkt: 19-11-2022 - Kl.19:36 - Kilde: NRK - Info


53. Sandefjord et stort steg nærmere å berge eliteserieplassen
Sandefjord herjet med Kongsvinger på Release arena i første kvalikmøtet. Kongsvinger er underdogen som har børstet bort den ene kjempen etter den andre. Som nyopprykket så det lenge ut til at de bare skulle klamre seg fast i OBOS-ligaen, men en meget sterk høst tok laget opp på sjetteplass. Dermed ble det kvalik og der har de, på bortebane, eliminert sandnes Ulf, KFUM Oslo og Start. Men borte mot Sandefjord møtte Kongsvinger hard motstand. Nå må det en real snuoperasjon til på hjemmebane for at eliteseriespill 2023 skal bli et faktum. Det ble en drømmestart for hjemmelaget. Sandefjord brukte kun tre minutter på å få ballen i nettet. Det var Mohamed Ofkir som hamret ballen opp i vinkelen. Rett før pause økte Sandefjord til 2-0- Albin Winbo stupheadet ballen bak August Strömberg. Det var de blå som kom best ut etter hvilen, og i det 53. spilleminutt satte Alexander Ruud Tveter returen i mål. Kongsvinger klarte aldri true Sandefjord, og ti minutter før slutt satte Sandefjord spikeren i kista. William Kurtovic plasserte ballen opp i krysset, og sørget et godt forsprang mot Kongsvinger om plassen i eliteserien neste år. Neste og siste kvalikmøtet spilles på Sør Arena lørdag 19. november.
Tidspunkt: 16-11-2022 - Kl.18:51 - Kilde: NRK - Info


54. Sein straffe sende Kongsvinger vidare mot eliteserien
Kongsvinger spela i over ein time med ti mann, men slo likevel Start 1-0 i Kristiansand. KIL er dermed eitt steg nærmare eliteserien, medan Start er slått ut. Målet kom på straffe etter 88 minutt. Keeper felte Ludvig Langrekken som var på veg gjennom, og Lars Krogh Gerson scora sikkert på straffen. KILs Trace Murray fekk raudt kort etter 28 minutt, og etter det var det Start som pressa. Dei hadde sjanse på sjanse, inkludert eit tverrliggartreff. Men fekk ikkje mål. 10 minutt på overtid blei Kongsvinger redusert til ni mann då Fredrik Holmé fekk sitt andre gule kort. Kongsvinger vann sin tredje strake bortekamp i kvalifiseringa - 1-0 over sandnes-Ulf, 2-1 over KFUM og no altså 1-0 over Start.. No ventar heime- og bortekamp mot Sandefjord i kamp om den siste plassen i eliteserien komande onsdag og søndag. Kongsvinger, som spela i 2. divisjon i fjor, blei nummer 6 i årets 1. divisjon.
Tidspunkt: 13-11-2022 - Kl.18:03 - Kilde: NRK - Info


55. Kongsvinger snudde til seier over KFUM – videre i eliteseriekvalifiseringen
Kongsvinger ble snytt for straffe, men vant likevel 2–1 borte mot KFUM Oslo i kvalifiseringen til Eliteserien tirsdag kveld. Avgjørelsen kom sent. Lars Gerson og Martin Andersen sto for scoringene som sendte Kongsvinger videre. Jørgen Isnes´ menn fikk en drømmestart på kampen da «Kåffas» midtbanegeneral Robin Rasch slo et frispark inn i feltet etter et drøyt minutt. Ballen gikk via et par spillere før den endte hos Hestnes, som banket vertene i ledelsen. Ti minutter før pause ble Eric Taylor spilt alene med keeper, men midtbanespilleren klarte ikke å få avslutter før Jonas Brauti ryddet unna. I redningen stemplet også keeperen Taylor på leggen, som ble liggende og vri seg i smerte. Snytt for straffe? «Soleklar straffe til KIL», skrev tidligere fotballtrener Tom Nordlie på Twitter. I pausepraten med Discovery var Taylor selv klar på at han hadde blitt snytt. – Ja, jeg synes det burde vært straffe. Han stemplet meg. Jeg skjønner ikke dommeren der, sa Taylor. Brauti svarte ikke på om det burde vært straffe, men var klar på at han fortjente å bli værende på banen. – Jeg synes ikke det er rødt. Jeg går for å redde ballen, men da skjer sånne ting som det der, sa Brauti mens han så stemplingen i reprise. Umiddelbar revansj Etter hvilen fikk Kongsvinger nesten umiddelbart revansj. Gjestene fikk frispark i god posisjon, og Lars Gerson banket ballen i nettet bak Brauti. To minutter før full tid gjorde Martin Andersen snuoperasjonen komplett da han vippet ballen over Brauti og satte inn 2-1-målet. Kongsvinger endte på 6.-plass i 1. divisjon og slo sandnes Ulf 1–0 i den første kvalifiseringskampen. Kongsvinger møter Start på bortebane søndag i den siste kvalikkampen om hvem som skal møte 14.-plassen i Eliteserien. Det vil bli enten Sandefjord eller Kristiansund. «Finalen» går over to kamper 16. og 19. november. Sandefjord innehar kvalikplassen i skrivende stund, ett poeng foran Kristiansund. Sandejord møter Haugesund hjemme i den siste eliteseriekampen for sesongen, mens KBK tar imot Jerv. (©NTB)
Tidspunkt: 08-11-2022 - Kl.19:01 - Kilde: NRK - Info


56. Molde forsvarte tittelen i G19-NM – måldobbel av Kjørsvik
Moldes juniorlag havnet i trøbbel i NM-finalen mot sandnes Ulf, men to mål av Martin Tornes Kjørsvik vendte kampen til 2-1-seier og nok en norgesmestertittel. NM-gullet er det andre strake for Moldes G19-lag og den tiende gjennom tidene. Stor dominans i annen omgang førte til slutt til at kampens store spiller, Kjørsvik, kunne sette inn 2-1-målet som avgjorde oppgjøret på Vålerengas stadion i Oslo. – Det blir en litt seig kamp der vi ikke får det helt til å stemme, men så har vi en liten magiker som fikser det. Det er helt nydelig, sa Molde-kaptein Niklas Ødegård til NRK. – Vi var helt tomme på slutten og måtte bare holde ut, la han til. (©NTB)
Tidspunkt: 04-11-2022 - Kl.16:46 - Kilde: NRK - Info


57. Kongsvinger videre i eliteseriekvalifiseringen
Innbytter Eric Taylor ble matchvinner da Kongsvinger slo sandnes Ulf 1-0 i den første eliteseriekvalifiseringskampen på bortebane. Flere mål enn Taylors flotte avslutning ni minutter før slutt ble det ikke. Kongsvinger møter KFUM på Vålerengas hjemmebane tirsdag 8. november. Vinneren der møter Start på bortebane. Det var femte- og sjetteplassen fra 1. divisjon som møttes i sandnes, i et ufyselig norsk høstvær med striregn fra alle kanter. (NTB)
Tidspunkt: 03-11-2022 - Kl.20:06 - Kilde: NRK - Info


58. Uvirkelig sjokk
Stine Roalkvam Evensen (20) fra sandnes mistet livet i halloween-tragedien i Seoul lørdag.
Tidspunkt: 31-10-2022 - Kl.16:54 - Kilde: Dagbladet - Info


59. Brann avslutta med stil og poengrekord
Brann slo KFUM 4-1 framfor nesten 13.000 tilskodarar i sesongavslutninga i 1. divisjon, og sette dermed poengrekort for divjonen med 81 - to fleire enn Aalesunds rekord frå 2019. KFUM tok leiinga ved Petter Nosakhare Dahl, men så var det berre Brann. Felix Horn Myhre gav Brann 2-1 ved pause, og Niklas Castro og Bård Finne sette dei to siste på overtid. Stabæk slo Mjøndalen 2-0 og sikra seg den andre opprykksplassen, heile 23 poeng bak Brann. Start, KFUM, sandnes Ulf og Kongsvinger tar kvalikplassane. Første kamp i kvaliken blir sandnes Ulf - Kongsvinger. I botnen var alt avgjort før siste runde. Grorud og Stjørdals-Blink rykkjer ned, men begge avslutta med siger - Stjørdals-Blink med 1-0 over Skeid, Grorud med 3-1 over Åsane. Andre resultat i serieavslutninga: Bryne - sandnes Ulf 0-2, Kongsvinger - Fredrikstad 0-1, Raufoss - Sogndal 0-3, Start - Ranheim 2-1. Skeid er på kvalik-plass, og møter Arendal i kamp om ein plass i neste års 1. divisjon.
Tidspunkt: 29-10-2022 - Kl.14:59 - Kilde: NRK - Info


60. Stabæk i praksis opprykksklare
Kun en syltynn teori kan hindre Stabæk i å rykke opp til Eliteserien etter at de spilte 2-2 mot sandnes Ulf. KFUM Oslos 3-1-seier over Stjørdals-Blink gjør at de fortsatt kan rykke direkte opp til Eliteserien, men det skal mye til. Da må KFUM Oslo slå serievinner Brann stort i Bergen, samtidig som Stabæk taper stort hjemme mot Mjøndalen. sandnes Ulf ledet 2-0 over Stabæk på hjemmebane, men så kom Oslo-klubben sterkt tilbake. Fire minutter etter Jostein Ekelands 2-0-scoring reduserte Nicolai Næss til 1-2 for Stabæk med en flott frispark-scoring. Da det var spilt drøye 70 minutter i sandnes stanget Gift Orban inn 2-2, og dermed ble det poengdeling. (NRK/NTB)
Tidspunkt: 22-10-2022 - Kl.15:08 - Kilde: NRK - Info


61. Brann på rekordkurs
Brann slo Skeid 3–0 i 1. divisjon mandag og har fortsatt poengrekorden innen rekkevidde. Kongsvinger styrer mot kvalikspill etter 3–1 over sandnes Ulf. Niklas Castro og Aune Heggebø scoret målene da Brann tok sesongens 24. seier på eget gress mandag. Castro ble tomålsscorer. Dermed er mannskapet til Eirik Horneland oppe i 75 poeng så langt denne sesongen. Poengrekorden i 1. divisjon tilhørende Aalesund lyder på 79 poeng. Skulle Brann avslutte sesongen med nye trepoengere mot Fredrikstad og KFUM Oslo, er den nye rekorden et faktum. Brann skapte nok sjanser til å vinne med langt større sifre mot Skeid, men måtte nøye seg med tre scoringer. Castros frisparkperle midtveis i første omgang var til gjengjeld av det flotte slaget. Stabæk ser ut til å ta den andre direkte opprykksplassen til Eliteserien, og bak der er KFUM og Start klare for kvalikspill. Alt tyder på at Kongsvinger også forlenger sesongen etter siste serierunde etter en sterk 3-1-seier over sandnes Ulf mandag. (NTB)
Tidspunkt: 17-10-2022 - Kl.17:56 - Kilde: NRK - Info


62. Nærbø stoppet tapsrekken i Jæren-duell
Først fem kamper ut i sesongen sto Nærbø igjen som en vinner i eliteserien i håndball. Fredag ble det 36-25 og overkjøring i lokaloppgjøret mot sandnes. Det har i høst kladdet for Nærbø. Flere av lagets tap har skjedd i jevne kamper, men mot sandnes var det ingen tvil om at høstens første seier ville komme. Etter tolv minutter ledet vertene med seks mål og gikk til pause på 18-14. I andre omgang ble nyopprykkede Sandens løpt i senk. John Thue gjorde ti av Nærbøs mål i slaget om Jæren. Laget klatret opp fra jumboplassen på tabellen med sin to første poeng for sesongen. sandnes ligger nå sist. (NTB)
Tidspunkt: 07-10-2022 - Kl.21:24 - Kilde: NRK - Info


63. Heggebø fikk hjernerystelse mot sandnes Ulf
Brann-spiss Aune Heggebø ble kjørt bort fra stadion i ambulanse etter Branns 3-0-seier over sandnes Ulf lørdag. Nå bekrefter klubben at han fikk hjernerystelse. Den 21-årige spissen ble tatt av banen etter 83 minutter etter han fikk en smell i hodet. – Aune fikk en smell i hodet underveis i kampen, og etter kampslutt ble han dårlig. For å være på den sikre siden ble han sendt på sykehuset for sjekk, og han har fått en lettere hjernerystelse. Han føler seg bedre i dag, sier Brann-lege Arne Instebø til klubbens nettside. Brann skriver at spissen er på bedringens vei, men at det enda ikke er klart hvor lenge Heggebø vil bli borte fra fotballen. Heggebø var blant Branns målscorere i sandnes. Han la på 2-0 etter en keepertabbe halvveis ut i 2. omgang. (NTB)
Tidspunkt: 18-09-2022 - Kl.11:37 - Kilde: NRK - Info


64. Brann suser videre mot rekorddryss
Opprykket og førsteplassen er allerede i boks, men Brann ser ingen grunn til å roe ned fotballshowet i 1. divisjon. Lørdag ble det 3-0 borte mot sandnes Ulf. Etter en tam omgang løsnet det for gjestene etter en snau time. Felix Horn Myhre tok enkelt Brann foran på en returball, mens Aune Heggebø utnyttet en keeperbrøler sju minutter senere. sandnes Ulf var aldri i nærheten av et motsvar. På pent vis dunket Mathias Rasmussen inn 3-0 med tolv minutter igjen på klokka. Vertene ligger på 5.-plass med 40 poeng og kan fortsatt spille seg til opprykk. Brann har stø kurs mot en rekke rekorder på nivå to i norsk fotball. Med fem kamper igjen har bergenserne 69 poeng og 79-11 i målforskjell. (NTB)
Tidspunkt: 17-09-2022 - Kl.17:24 - Kilde: NRK - Info


65. Norske «Gekko» kan bli verdensmester
Motorsykkelføreren Sondre «Gekko» Haga (23) er i ferd med å realisere sin mangeårige drøm. Til helgen kan diabetikeren fra sandnes vinne VM i trial. Da kjøres sesongens to siste VM-løp i italienske Ponte di Legno. Haga leder med 21 poeng sammenlagt foran avslutningshelgen, der det skal kjøres om maksimalt 40 poeng. – Det er en ganske stor ledelse, og vi håper selvfølgelig at han skal ta dette hjem. Men det skal kjøres først, og vi har sett at selv små feil kan gi veldig store utslag på resultatlisten, sier hans far og manager Martin Haga. Helt siden han var 13 år har «Gekko» jobbet målbevisst for å bli verdensmester. At han har diabetes type 1, gjør at han må være nøye i hverdagen. – Jeg har aldri tenkt på meg selv som annerledes eller at jeg er syk. Jeg har alltid både tenkt og opplevd det sånn at bare jeg behandler meg selv og sykdommen min riktig, så er jeg minst like frisk som alle andre. Det er nok ikke sikkert at dette er likt for andre diabetikere, men for meg har det vært sånn, sier trialføreren. Trial er kort forklart en motorsykkelsport som går ut på å kjøre i vanskelig terreng uten å sette føttene i bakken. (NTB)
Tidspunkt: 16-09-2022 - Kl.07:05 - Kilde: NRK - Info


66. FFK kvitter seg med treneren
Bjørn Johansen er ferdig som hovedtrener for Fredrikstad. Det opplyser klubben i en pressemelding mandag kveld. – FFK og Bjørn Johansen har i dag avsluttet samarbeidet og «Bummen» forlater stillingen som hovedtrener med umiddelbar virkning, skriver klubben. FFK ligger på en skuffende 12.-plass i førstedivisjon etter 24 runder. 1-2-tapet hjemme mot sandnes Ulf ble det siste Johansen gjorde som FFK-trener. Johansen ble ansatt i FFK i 2018 som assistent for Per-Mathias Høgmo. I 2019 tok han over som hovedtrener. – Vi håpet i det lengste å se en positiv utvikling, men etter en så lang periode med sviktende prestasjoner og resultater, ser vi behovet for en endring. Vi takker Bjørn for innsatsen i FFK i nesten fem år, vi har hatt mange flotte og minnerike øyeblikk sammen og ønsker han masse lykke til videre i karrieren, sier styreleder Jostein Lunde i en kommentar.
Tidspunkt: 12-09-2022 - Kl.20:20 - Kilde: NRK - Info


67. Brann-maskinen durar vidare
Brann er framleis utan tap i 1. divisjon, og slo Raufoss 3–0 i Bergen søndag. Fredrik Pallesen Knudsen gav Brann 1–0 i første omgang, og Aune Heggebø plussa på med to mål i løpet av dei ti siste minutta. Brann har 16 poeng ned til Ranheim på andreplass og 18 til sandnes Ulf på tredje etter 19 serierundar. Både Ranheim og Ulf tapte poeng søndag. Ranheim spela 1–1 i Fredrikstad, og Ulf tapte 2–3 for KFUM Oslo. KFUM avgjorde med tre mål på fem minutt midt i andre omgang, og er nummer fire. Stabæk forverra sin situasjon ved å tape 2–3 for nedrykkstrua Stjørdals-Blink, og slapp Sogndal heilt opp i ryggen. Sogningane slo til med 4–0 i bortekampen mot Mjøndalen. Grorud er solid plassert i botnen, og er framleis utan siger etter 1–2 for Bryne. Også Blink er under streken, trass sigeren, ettersom Skeid slo Åsane 2–0.
Tidspunkt: 14-08-2022 - Kl.18:14 - Kilde: NRK - Info


68. Topplagene fikk slite – Eggen Rismark fikset sen Ranheim-jubel
Topplagene Ranheim og sandnes Ulf fikk det tøft i mandagens serierunde. Ranheim berget likevel seieren mot Mjøndalen og klatret med det forbi Ulf til annenplass på tabellen. sandnes Ulf måtte nøye seg med 0-0 hjemme mot Skeid. Dermed har Ranheim i øyeblikket ett poeng til gode i kampen om den andre direktebilletten til neste års eliteserie. Fjerdeplasserte Stabæk, som ikke spilte mandag, er tre poeng bak trønderklubben. Mandag tok Mjøndalen ledelsen mot Ranheim tidlig i annen omgang. Scoringen til Brinder Singh kom mot spillets gang og satte en støkk i hjemmepublikummet. Hjemmelaget brukte samtidig kun seks minutter på å utligne ved Vegard Erlien, og siden havnet det aller mest om Ranheims jakt på seieren. Belønningen kom med ni minutter igjen å spille. Da ruvet Christian Eggen Rismark i lufta og stanget inn seiersmålet. Øvrige resultater mandag: Åsane - Fredrikstad 4-3 Grorud - Kongsvinger 1-2 (NRK/NTB)
Tidspunkt: 08-08-2022 - Kl.18:09 - Kilde: NRK - Info


69. Brann fortsatte seiersrekken – Sogndal-spiller med to selvmål
Stabæk tok ledelsen hjemme mot Brann, men bergenserne kjempet seg tilbake og vant 2-1 i 1. divisjon. Sogndals Eirik Lereng scoret to selvmål i tapet for KFUM. Det sto målløst til det var spilt 53 minutter i Bærum. Sturla Ottesen avsluttet mot mål, og på ferden mot nettet gikk ballen via hodet til Kasper Pedersen og videre i nettet. Ledelsen fikk de imidlertid ha i kun ni minutter. Dermed er Brann stadig ubeseiret på ferden mot opprykk til Eliteserien. De står med 51 poeng på 19 kamper, og har 16 poeng ned til sandnes Ulf på annenplass. Stabæk ligger på tredjeplass poenget bak sandnes-laget. KFUM Oslo og Sogndal kjemper begge om kvalifisering til Eliteserien, og det var dermed tre viktige poeng Oslo-laget sikret seg i 2-1-seieren. Eirik Lereng ble tomålsscorer i feil nett for Sogndal. Først gikk ballen via ham og satte keeper Renze Fij ut av spill, før han med et kvarter igjen satte innlegget fra Moussa Njie i eget nett. KFUM har nå 32 poeng på 5.-plass, mens Sogndal har 29 poeng på 7.-plass. Stjørdals-Blink reddet 2-2 mot Raufoss etter å ha kommet under to ganger. Arnar Thór Gudjónsson og Magnus Fagernes scoret for Raufoss, mens Andreas Pettersen og Kjetil Holand Tøsse scoret for Blink. Blink kjemper stadig for å unngå nedrykk til 2. divisjon. For Raufoss var det to poeng tapt i kampen om opprykkskvalifisering. De ligger på 6.-plass med 31 poeng og har Sogndal to poeng bak seg. (NTB)
Tidspunkt: 07-08-2022 - Kl.15:27 - Kilde: NRK - Info


70. Ny Christiansen-seier i sandnes
Vetle Sjåstad Christiansen vant mennenes supersprint i sandnes lørdag. Han var 2,3 sekunder foran franske Antoine Guigonnat og med Martin Uldal på tredjeplass. Christiansen vant også fredagens konkurranse foran Martin Femstenevik. I kvinnenes supersprint var det svenske Linn Persson som var best. Hun var 4,8 sekunder foran franske Lou Jeanmonnot og med Ingrid Landmark Tandrevold på tredjeplassen. Hun var ytterligere fem sekunder bak. – Det er alltid bittert å bomme en kant. Men jeg tenker første steg er kant ut, så kant inn. Jeg er alt i alt veldig fornøyd, jeg, sier Tandrevold til NRK. Marte Olsbu Røiseland fikk det veldig tøft, og endte på 8.-plass. – Hun er ikke i form, det kan vi bare fastslå, sa NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith.
Tidspunkt: 06-08-2022 - Kl.19:18 - Kilde: NRK - Info


71. Sömskar med tre strake seire i sandnes
Svenske Linn Sömskar tok sin tredje strake seier under Blink-festivalen i sandnes da hun vant rulleskisprinten i suveren stil. De norske ble grundig slått. Sömskar vant de to foregående konkurransene og tok seg også av sprinten foran slovenske Eva Urevc og sveitsiske Nadine Fähndrich. De to eneste norske i finalen Julie B. Drivenes og Kathrine Harsem endte som de to siste. Sömskar regnes som en av verdens beste løpere på rulleski og bekreftet sin styrke i sandnes i helgen.
Tidspunkt: 06-08-2022 - Kl.18:50 - Kilde: NRK - Info


72. Tefre med tredjeplass i mennenes sprintfinale i sandnes
Gjøran Tefre var enslig norsk svale i mennenes sprintfinale på rulleski langrenn i sandnes. Han endte på tredjeplass der britiske James Clugnet var raskest. James Clugnet vant foran svenske Alfred Buskqvist. Andrew Young (Storbritannia), Matteo Tanel (Italia) og Luke Chanavat (Frankrike) var også finalen. Gjøran Tefre var eneste norske innslag, der det for eksempel manglet en størrelse som Johannes Høsflot Klæbo. En solid løper som Håvard Solås Taugbøl ble slått ut i semifinalen. – Det var dårlig, jeg følte jeg var sliten. Det var seigt og ta seg videre, men det ble stopp i semifinalen. Jeg er nok ikke trent for tre konkurranser ennå, forklarte Håvard Solås Taugbøl sin egen skuffende innsats overfor NRK.
Tidspunkt: 06-08-2022 - Kl.18:48 - Kilde: NRK - Info


73. Sömskar best på fellesstarten i sandnes
Linn Sömskar er kanskje verdens beste kvinne på rulleski og stakk av med seieren på 10 kilometer klassisk under Blink-festivalen fredag. Den svenske jenta var også best over 52 kilometer klassisk staking torsdag. Fredag kom hun i mål på 22.19,5 og var sju tideler foran tyske Victoria Carl i mål. Rett bak der igjen fulgte slovenske Eva Urevc på 3.-plass. Katerina Janatova fra Tsjekkia ble nummer, mens Tiril Udnes Weng ble beste norske på 5.-plass. Hun var tre sekunder bak vinneren i mål. Julie Bjervig Drivenes var den andre norske løperen som tok seg inn blant de beste. Hun var seks sekunder bak på 8.-plass. (NTB)
Tidspunkt: 05-08-2022 - Kl.17:36 - Kilde: NRK - Info


74. Kinesisk sensasjon skaut best i sandnes: – Vi har berga helga med dette
Kinesiske Yin Wen har trena skyting i berre fem månader. Men i sandnes var ho best av absolutt alle.
Tidspunkt: 05-08-2022 - Kl.17:32 - Kilde: NRK - Info


75. Midtsjø klar for tyrkisk storklubb
Fredrik Midtsjø bytter ut nederlandske AZ Alkmaar til fordel for den tyrkiske storklubben Galatasaray. Han blir dermed lagkamerat med Omar Elabdellaoui. Den nederlandske klubben bekrefter overgangen på sine hjemmesider tirsdag. Midtbanespilleren har i lengre tid vært ryktet til Galatasaray. I helgen opplyste AZ Alkmaar på Twitter at nordmannen hadde fått tillatelse til å reise til Tyrkia for å ferdigstille en mulig overgang. Midtsjø kom til Nederland fra Rosenborg i 2017 og har siden vært en viktig brikke i klubben. 28-åringen har nesten 200 kamper for AZ Alkmaar. Midtsjø var også en viktig brikke for trener Kåre Ingebrigtsen da Rosenborg vant serien tre år på rad fra 2015 til 2017. Han har vunnet to cupgull med RBK. Midtbanespilleren har tidligere spilt for Ranheim og sandnes Ulf. Midtsjø har elleve landskamper for Norge siden debuten i 2016. (NTB)
Tidspunkt: 02-08-2022 - Kl.08:27 - Kilde: NRK - Info


76. Eckhoff dropper landslagssamlinger og Blink: – Har gått på en liten smell
Eckhoff står ikke på startstreken under Blink-festivalen i sandnes neste uke, og står også over de nærmeste landslagssamlingene. – Totalbelastningen har vært for stor i en periode, så jeg trenger litt mer tid til å komme meg igjen. De siste årene har kostet ekstremt mye, og selv om jeg er veldig motivert for å fortsette karrieren min, er jeg ennå ikke helt klar for å satse maksimalt, sier Eckhoff i pressemeldinga til Norges Skiskytterforbund. Det er siste i rekken av treningssamlinger og renn Fossum-løperen har stått over etter fjorårets sesong. Etter at sesongen ble avsluttet i Holmenkollen i mars har skiskytterstjernen holdt seg mye for seg selv og ikke deltatt på flere samlinger med resten av landslaget. – Jeg kjenner meg selv godt, og er trygg på at dette er det riktige for meg nå, etter å ha gått på en liten smell, sier hun videre. Landslagsledelsen stiller seg bak grepene veteranen nå tar. – Det viktigste er at Tiril lytter til kroppen sin, og melder seg klar når hun føler at tiden er riktig. Tiril er motivert, hun er i trening, og hun vet hva som kreves i forberedelsene til vintersesongen. Hun får den tiden hun trenger, og så vil trenerne følge henne opp til hun blir med på landslagets opplegg igjen, sier landslagssjef Per Arne Botnan.
Tidspunkt: 01-08-2022 - Kl.19:06 - Kilde: NRK - Info


77. Raufoss med i kampen om kvalifiseringsplass
Raufoss har bare ett poeng opp til Mjøndalen på kvalifiseringsplass i 1. divisjon etter å ha slått til med sterke 4-0 på bortebane over Fredrikstad. Nicolai Fremstad ga gjestene en strålende start med å sette 1-0 etter ti minutter. Etter kampen har alle lagene i 1. divisjon spilt 16 kamper. Brann leder med 11 poeng foran Ranheim. sandnes Ulf, Stabæk, Sogndal og Mjøndalen er på kvalifiseringsplassene om opprykk. Stjørdals-Blink og Grorud er på direkte nedrykk, mens Skeid er på kvalifiseringsplass.
Tidspunkt: 27-07-2022 - Kl.19:19 - Kilde: NRK - Info


78. Knusende seier for sandnes Ulf
sandnes Ulf tok sin fjerde seier på rad da Åsane ble slått 6-0. sandnes Ulf fikk en pangåpning på kampen da Ekeland sendte laget sitt i føringen bare noen minutter ut i kampen, og Ingvald Halgunset fikk nettsus og doblet ledelsen for sandnes Ulf etter 13 minutter. Målet gjør at 26-åringen har fem fulltreffere denne sesongen. Lars Erik Sødal økte til 3-0 for sandnes Ulf fem minutter senere, og etter 33 minutters spill la Martin Ramsland på til 4-0. Etter halvspilt kamp sto det 4-0 til sandnes Ulf. sandnes Ulf rykket ytterligere ifra da Ekeland økte ledelsen tre minutter etter sidebytte, og innbytter Daniel Braut satte ballen i nettet og økte ledelsen til 6-0 for sandnes Ulf. Det ble siste gang målvakten måtte hente ballen ut av nettet. Kampen endte 6-0. (NTB)
Tidspunkt: 25-07-2022 - Kl.18:11 - Kilde: NRK - Info


79. «Charter-fast» på «Granca»
Mange nordmenn opplever nå å ikke komme seg hjem fra ferie som følge av pilotstreiken i SAS. Karl Martin sandnes og familien sitter «charter-fast» på Gran Canaria.
Tidspunkt: 05-07-2022 - Kl.18:47 - Kilde: Dagbladet - Info


80. Kampfiksingsenhet kobler seg på etter avsløring om pengetilbud i friidretts-NM
Gular-løperne ble tilbudt penger for å hjelpe en konkurrent til en bedre tid på 1500-meteren i NM i Stjørdal sist helg. Lotteritilsynet skal se på saken. Det melder Bergensavisen. I første omgang vil tilsynets kampfiksingsenhet gå i dialog med Norges idrettsforbund. – Med forbehold om at vi ikke har oversikt over hele hendelsesforløpet, så finner vi det alvorlig dersom deltakere i en idrettskonkurranse utfører en handling som kan fjerne hele eller deler av den usikkerhet som er forbundet med konkurranser. Dersom det i tillegg involverer betaling, ser vi på det som svært alvorlig, skriver enhetsleder Eirik Haugen Tysse i en e-post til BA. Tre Gular-utøvere var kvalifisert til 1500-meterfinalen: Bjørnar sandnes Lillefosse, Mats Hauge og Eivind Trym Wikshåland. I finalen skulle også Tjalves Ferdinand Kvan Edman løpe. BA meldte fredag at Wikshåland noen timer i forkant ble oppringt av Tjalve-trener Eirik Førde, som tilbød Gular-trioen penger for å hjelpe Edman til en god tid slik at han kom med på rankingen til VM. – Jeg sa at jeg ikke var villig til å ofre meg selv i finalen mot betaling. Der ville jeg kjempe for min egen plassering, sier Wikshåland til avisen. – Det ble aldri sagt noe om pris, men vi oppfattet det som et seriøst tilbud, forklarer Lillefosse. Tjalve-trener Førde sier at de vurderte det fordi Edman var nære VM-plass. – Vi prøvde å se om noen hadde mulighet til å dra i 600 meter slik at Ferdinand slapp å dra hele veien selv. Det var det eneste vi tenkte. Poengsanking er veldig viktig, og Ferdinand var helt på vippen til VM-plass, forklarer Førde. Edman løp likevel inn til 3.-plass på en god nok tid og er med i Norges VM-tropp i Eugene senere i juli. (NTB)
Tidspunkt: 01-07-2022 - Kl.19:05 - Kilde: NRK - Info


81. Rosenborg enkelt videre i cupen etter selvmål
Rosenborg hadde få problemer med å ta seg videre til fjerde runde i norgesmesterskapet i fotball. Carlo Holse og et selvmål ga 2-0-seier over sandnes Ulf. Etter 25 minutter med høyt press og et flust av sjanser fikk Carlo Holse endelig hull på byllen i sandnes. Edvard Tagseth fikk ballen inne i boksen og spilte videre til Holse, som skøyt ballen i mål fra sju meter. Etter pausen gjorde hjemmelaget det vanskelig for seg selv da Adrian Pereira slo inn en corner på hodet til Sam Rogers, som headet mot mål. I et forsøk på å hindre ballen stupte Ingvald Halgunset fram, men forlenget bare ballen inn i eget mål. Hjemmelaget jobbet hardt for en redusering, men det nærmeste de kom var et skudd fra Sander Finjord Ringberg som Rosenborg-forsvaret fikk klarert unna. Ranheim tok seg, i likhet med sine venner fra Trøndelag, videre i cupen da de vant 2-0 borte mot Ull/Kisa. Marcus Mehnert sendte gjestene i ledelsen etter 28 minutter, før Vegard Erlien doblet ledelsen etter hvilen. (NTB)
Tidspunkt: 30-06-2022 - Kl.18:09 - Kilde: NRK - Info


82. Norge stiller med 22 utøvere i friidretts-VM
Norges Friidrettsforbund sender åtte kvinner og 14 menn til VM i friidrett i Eugene. Mesterskapet varer fra 15. til 24. juli. Jakob Ingebrigtsen og Karsten Warholm er de fremste profilene, men ennå ikke helt sikkert at sistnevnte konkurrerer. Han trener seg for tiden opp etter en lårskade. Stav for herrer og 1500 meter for herrer er øvelsene der Norge fyller kvoten på fem utøvere. Seks av kvinnene er kvalifisert for individuelle øvelser: Elisabeth Slettum, IL Skjalg – 200 meter Hedda Hynne, IK Tjalve – 800 meter. Karoline Bjerkeli Grøvdal, IK Tjalve – 5000 meter. Amalie Iuel, IK Tjalve – 400 meter hekk Line Kloster, SK Vidar – 400 meter hekk Beatrice Nedberge Llano, Laksevåg TIL – Slegge I tillegg er Linn Oppegaard, Moss IL, og Astri Ayo Lakeri Ertzgaard, IK Tjalve, tatt ut. De skal delta på 4x400 meter stafett sammen med Slettum, Iuel og Kloster. Samtlige 14 menn er tatt ut for å representere Norge i individuelle øvelser: Ferdinand Kvan Edman, IK Tjalve – 1500 meter. Filip Ingebrigtsen, sandnes IL – 1500 meter. Jakob Ingebrigtsen, sandnes IL – 1500 meter og 5000 meter. Narve Gilje Nordås, sandnes IL – 5000 meter. Karsten Warholm, Dimna IL – 400 meter hekk. Jacob Boutera, Ullensaker/Kisa IL – 3000 meter hinder. Tom Erling Kårbø, Stord IL – 3000 meter hinder. Sondre Guttormsen, SK Vidar – Stav. Simen Guttormsen, SK Vidar – Stav. Pål Haugen Lillefosse, Fana IL – Stav. Marcus Thomsen, IL Norna-Salhus – Kule. Eivind Henriksen, IK Tjalve – Slegge. Thomas Mardal, Gloppen Friidrettslag – Slegge. Sander Aae Skotheim, IK Tjalve – 10-kamp.
Tidspunkt: 30-06-2022 - Kl.05:55 - Kilde: NRK - Info


83. Koronautbrudd i Åsane – flere spillere smittet
Dagen etter seieren mot sandnes Ulf, har flere Åsane-spillere tirsdag fått påvist koronavirus. Nå tar 1. divisjonsklubben grep for å hindre et større utbrudd. Det bekrefter lagets trener Morten Røssland til BA tirsdag. – Foreløpig er det en situasjon vi kan håndtere, men det blir noen spennende dager fremover, sier Røssland til avisen. Flere spillere er nå tatt ut av trening i håp om at neste ukes kamp mot tabellnabo Fredrikstad ikke skal ryke. Treneren forteller videre at klubben foreløpig ikke har kontaktet NFF for å få kampen utsatt. Også mot slutten av 2020-sesongen opplevde klubben et virusutbrudd i laget. (NTB)
Tidspunkt: 28-06-2022 - Kl.13:48 - Kilde: NRK - Info


84. Brann med ny seier – Ranheim på opprykksplass
Aune Heggebø og Sivert Heltne Nilsen scoret målene i Branns 2-0-seier over Grorud i 1. divisjon mandag. Ranheim vant 4-1 over KFUM Oslo. Brann har vært sterke på bortebane, dagens seier var den sjette på rad på fremmed gress. – Utrolig deilig. Det blir en ekkel kamp når vi ikke utnytter sjansene. Men vi tar tre poeng på vanskelig bortebane, sa Heltne Nilsen til Discovery etter kampen. Ranheim tok over annenplassen i divisjonen med 4-1-seier over KFUM. Mjøndalen tapte 0-1 for Sogndal borte og er ett poeng bak trønderne. Åsane tok et langt steg vekk fra bunnkampen med 2-1-seier over sandnes-Ulf. Kristoffer Larsen og Stian Nygard sikret lagets tredje seier for sesongen. Det endte 0-0 i bunnkampen mellom Stjørdals-Blink og Bryne.
Tidspunkt: 27-06-2022 - Kl.18:52 - Kilde: NRK - Info


85. Vålerenga møter Bodø/Glimt i cupen
Det ble en meget tøff trekning for Vålerenga og Dag-Eilev Fagermo i tredje runde i cupen. Etter å ha slått Brumunddal med et nødskrik, blir det nå regjerende seriemester Bodø/Glimt hovedstadslaget skal bryne seg på. Vålerenga får hjemmekamp. Resten av trekninga ser slik ut: Byåsen - Sandefjord Kjelsås - Skeid Moss - Start KFUM Oslo - Sogndal Jerv - Odd Sotra - Haugesund Vålerenga - Bodø/Glimt HamKam - Tromsø sandnes Ulf - Rosenborg Viking - Kristiansund Ull/Kisa - Ranheim Gjøvik-Lyn - Stabæk Eidsvold Turn - Molde Brann - Fredrikstad Lillestrøm - Aalesund Tromsdalen - Bryne Kvartfinalene for kvinnene ble også trukket i kveld. Der ble det blant annet klart at serieleder Brann får hjemmekamp mot LSK Kvinner. Regjerende mester Vålerenga spiller borte mot Rosenborg, mens John Arne Riise og Avaldsnes skal spille borte mot Stabæk. Slik spilles kvartfinalene 24. august: Kolbotn – Lyn, Brann – LSK Kvinner, Stabæk – Avaldsnes, Rosenborg – Vålerenga. Vålerenga vant cupen i fjor med 2-1-seier over Sandviken (nå Brann) i finalen.
Tidspunkt: 23-06-2022 - Kl.18:57 - Kilde: NRK - Info


86. Effektive Mjøndalen suser videre – Haalands fetter fortsatte målshow
Mjøndalen tok en ny sterk borteseier da sandnes Ulf ble slått 2-0 i 1. divisjon fotball mandag. Jonatan Braut Brunes fortsatte målfesten for Start. Med mandagens seier har Mjøndalen kun latt to poeng gå til spille etter åtte serieomganger av sesongen. Serietoer Brann er distansert med fem poeng, men har én kamp til gode på mannskapet til Vegard Hansen. Tre sterke poeng så også også tabelltreer Start ut til å ta mandag, men seks minutter på overtid berget Erik Tønne 2-2 for Ranheim etter et frispark. Tidligere i kampen hadde ikke overraskende målmaskinen Jonatan Braut Brunes vært i fokus. Erling Braut Haalands fetter, som er på lån fra Lillestrøm, scoret sitt tiende og ellevte ligamål for sesongen, men det holdt ikke til seier. (NTB)
Tidspunkt: 23-05-2022 - Kl.20:32 - Kilde: NRK - Info


87. Slik skal andre runde spelast i cupen
Den regjerande cupmeisteren Molde møter Brattvåg i cupens andre runde, medan tapande finalist Bodø/Glimt skal reise til Harstad. Andre runde i fotball-NM spelast 22. og 23. juni, der samfulle lag frå Eliteserien framleis er med. Slik spelast den andre runda: 22/6: Moss – Sarpsborg 08, Brumunddal – Vålerenga, Elverum – HamKam, Gjøvik-Lyn – Strømsgodset, Kjelsås – Mjøndalen, Flint – Sandefjord, Fram – Jerv, Notodden – Stabæk, Arendal – Start, Vidar – Bryne, Fløy-Flekkerøy – Odd, Vard Haugesund – Viking, Sotra – Øygarden, Os – Brann, Fana – Haugesund, Brattvåg – Molde, Hødd – Aalesund, Byåsen – Stjørdals-Blink, Strindheim – Kristiansund, Levanger – Rosenborg, Junkeren – Lillestrøm, Harstad – Bodø/Glimt, Skjervøy – Tromsø, Tromsdalen – Alta. 23/6: Kvik Halden – Fredrikstad, Eidsvold Turn – Kongsvinger, Ullensaker/Kisa – Grorud, Frigg – Skeid, Ullern – KFUM Oslo, Egersund – sandnes Ulf, Bjarg – Sogndal, Nardo – Ranheim. Du kan sjå alle kampane med Eliteserielag på NRK sine plattformer.
Tidspunkt: 23-05-2022 - Kl.17:45 - Kilde: NRK - Info


88. Slik spelast andre runde i cupen
Den regjerande cupmeisteren Molde møter Brattvåg i cupens andre runde, medan tapande finalist Bodø/Glimt skal reise til Harstad. Andre runde i fotball-NM spelast 22. og 23. juni, der samfulle lag frå Eliteserien framleis er med. Slik spelast den andre runda: 22/6: Moss – Sarpsborg 08, Brumunddal – Vålerenga, Elverum – HamKam, Gjøvik-Lyn – Strømsgodset, Kjelsås – Mjøndalen, Flint – Sandefjord, Fram – Jerv, Notodden – Stabæk, Arendal – Start, Vidar – Bryne, Fløy-Flekkerøy – Odd, Vard Haugesund – Viking, Sotra – Øygarden, Os – Brann, Fana – Haugesund, Brattvåg – Molde, Hødd – Aalesund, Byåsen – Stjørdals-Blink, Strindheim – Kristiansund, Levanger – Rosenborg, Junkeren – Lillestrøm, Harstad – Bodø/Glimt, Skjervøy – Tromsø, Tromsdalen – Alta. 23/6: Kvik Halden – Fredrikstad, Eidsvold Turn – Kongsvinger, Ullensaker/Kisa – Grorud, Frigg – Skeid, Ullern – KFUM Oslo, Egersund – sandnes Ulf, Bjarg – Sogndal, Nardo – Ranheim. Du kan sjå alle kampane med Eliteserielag på NRK sine plattformer.
Tidspunkt: 23-05-2022 - Kl.14:59 - Kilde: NRK - Info


89. Brann vant stort – enorm keepertabbe snudde kampen
Brann lå under 0-1 mot KFUM til pause, men snudde kampen i andre omgang og vant til slutt enkelt 5-1. 1-1 målet kom etter en gigantisk tabbe av KFUM-keeper Jonas Vatne Brauti, som mistet ballen til Svenn Crone da han prøvde å skjerme den utover kortlinja. Aune Heggebø, Niklas Castro (2) og Niklas Jensen Wassberg scoret Branns resterende mål. KFUMs kveld ble helrød da Momodou Lion Njie ble utvist et drøyt kvarter før slutt. Seieren gjør at bergenserne ligger på tredjeplass i 1.-divisjon med 11 poeng etter fem runder. Mjøndalen topper tabellen med 16 poeng, men har én kamp mer spilt enn Brann og sandnes Ulf på andreplass.
Tidspunkt: 09-05-2022 - Kl.20:41 - Kilde: NRK - Info


90. Mjøndalen sikret seier ni minutter på overtid
Målene satt langt inne, men Mjøndalen tok til slutt tre poeng og 2-1-seier mot bunnlaget Bryne. Mjøndalen ligger nå på tabelltopp, ett poeng foran sandnes Ulf som har én kamp mindre spilt. Det ble lagt til hele åtte minutter i kampen mellom Mjøndalen og Bryne, men lenge så det ut til at ingen av lagene klarte å sette vinnermålet. Stillingen var 1-1 ved ordinær tid, og først på overtid av overtiden – etter 99 minutter – ble Brinder Singh matchvinner. Bryne scoret kampens første. Mot spillets gang sendte Oliver Rotihaug gjestene i ledelsen etter 68 minutter. Joachim Olsen Solberg utlignet for Mjøndalen like før ordinær tid.
Tidspunkt: 29-04-2022 - Kl.17:20 - Kilde: NRK - Info


91. Mjøndalen-profil dediserte praktmål til bestefar
Mjøndalen-spiller Joackim Olsen Solberg fikk drømmetreff i 2-0-seieren over Fredrikstad i 1. divisjon mandag. Scoringen var av det svært emosjonelle slaget. Olsen Solberg traff godt fra distanse etter 12 minutter og kunne fornøyd se ballen fly inn i lengste kryss bak Fredrikstad-keeper Håvar Jenssen. I feiringen rettet Mjøndalen-profilen fingrene mot himmelen. I pauseintervjuet med Eurosport røpet Olsen Solberg litt om hvorfor følelsene rundt målet var så sterke. – Dette var utrolig godt, selvfølgelig. Deilig. Jeg har en bestefar som ikke er helt frisk. Den (scoringen) var litt til han, for å si det sånn, sa han. I annen omgang stanget Benjamin Stokke inn 2-0. Slik ble resultatene i resten av Obos-liga-runden mandag: Kongsvinger – Åsane 1-1, Start – Skeid 3-2, Bryne – Ranheim 1–2, Stabæk – sandnes Ulf 0-1.
Tidspunkt: 25-04-2022 - Kl.18:06 - Kilde: NRK - Info


92. Overtidsmål sendte sandnes Ulf til topps i 1. divisjon
Martin Ramslands 2-1-mål på overtid borte mot Stjørdals-Blink gjør sandnes Ulf til serieleder i 1. divisjon. Kampen i Stjørdal så lenge ut til å ende uavgjort, men nesten tre minutter på overtid ble Ramsland matchvinner for gjestene fra sandnes. Spissen sto også bak bortelagets første mål før pause. Stjørdals-Blink ble redusert til ti mann allerede etter en drøy halvtime. Rett forut for utvisningen hadde trønderne tatt ledelsen ved Sondre Stokke. Dermed har sandnes Ulf to poengs luke til forfølgerne på toppen av tabellen etter to serieomganger. Seks lag har fire poeng. Mandag måtte både Start, Mjøndalen, Stabæk og Sogndal nøye seg med ett poeng. Starts hjemmemøte med Mjøndalen endte 1-1, mens Stabæk og Sogndal delte poengene på Nadderud. Dermed er Start serietoer, på bedre målforskjell enn Brann. Tore André Flos Sogndal følger deretter. Femteplassen innehar KFUM Oslo, som tok en sterk 2-1-seier på bortebane mot Bryne mandag. Remi-André Svindland og Tore André Sørås scoret målene for gjestene. Ett poeng til hvert av lagene ble det også i Ranheims møte med Raufoss på Toten. Det oppgjøret endte 1-1. Kongsvinger tok på sin side tre poeng med 1-0-seier mot Skeid. Mathias Bringakers scoring etter ti minutters spill avgjorde kampen.
Tidspunkt: 11-04-2022 - Kl.18:05 - Kilde: NRK - Info


93. Oppkjøp og navnebytte for sandnes-selskap: – Vil vinne det store verdens­mesterskapet
KVS Technologies kjøper droneselskapet Sevendof. Samtidig varsler de ny selskapsprofil.
Tidspunkt: 07-04-2022 - Kl.11:17 - Kilde: E24 - Info


94. NFF med cupflause - glemte lag i kampoppsettet
Torsdag ble kampoppsettet for første runde i fotball-NM for menn sluppet, som skal spilles 18. og 19. mai. Det skal spilles tre runder i år, resten av mesterskapet avvikles i 2023. Problemet dukket opp da Norges Fotballforbund ikke hadde med Træff da de 64 kampene i første runde i cupen ble satt opp. I sin liste var Åkra inkludert med kamp mot Vard Haugesund. Åkra ble slått ut i kvalifiseringen. Træff, som hadde tatt seg videre til første runde, var ikke med. «Dere har glemt oss», var beskjeden fra Molde-klubben på Twitter. NTB har forsøkt å få kontakt med Rune Pedersen i NFFs konkurranseavdeling, men uten hell. Slik var kampoppsettet satt opp: Express – Jerv, Eidsvold IF – Lillestrøm, Surnadal – Kristiansund, Østsiden – Sarpsborg, Verdal – Rosenborg, Hei – Odd, Halsen – Sandefjord, Herd – Molde, Hønefoss – Strømsgodset, Ishavsbyen – Tromsø, Furnes – HamKam, Kolbukameratene – Vålerenga, Djerv 1919 – Haugesund, Rosseland – Viking, Fjøra – Aalesund, Sprint-Jeløy – Moss, Råde – Fredrikstad, Nordstrand – Frigg, Oppsal – Skeid, Gamle Oslo – KFUM Oslo, Ullern – Asker, Bærum – Kvik Halden, Lokomotiv Oslo – Eidsvold Turn, Lyn – Stabæk, Follo – Grorud, Gjelleråsen – Kjelsås, Skjetten – Ull/Kisa, Lørenskog – Kongsvinger, Brumunddal - Strømmen, Elverum - Ottestad, Furnes – HamKam, Gjøvik/Lyn - Raufoss, Åskollen – Mjøndalen, Åssiden - Notodden, Flint – Eik Tønsberg, Fram – Ørn Horten, Pors – Arendal, Vindbjart – Flekkerøy, Randesund – Start, Sola – Egersund, Vidar – Staal Jørpeland, Brodd – Bryne, Vardeneset – sandnes Ulf, Åkra – Vard Haugesund, Bjarg – Fyllingsdalen, Frøya – Fana, Gneist – Sotra, Os – Åsane, Bremnes – Øygarden, Voss – Brann, Florø – Sogndal, Førde – Hødd, Surnadal – Kristiansund, Dahle – Ranheim, Spjelkavik – Brattvåg, Byåsen – Kolstad, Trygg/Lade – Levanger, Tiller – Nardo, Melhus – Strindheim, Orkla – Stjørdals/Blink, Junkeren – Mjølner, Harstad – Senja, Fløya – Skjervøy, Finnsnes – TUIL, Bossekop – Alta.
Tidspunkt: 07-04-2022 - Kl.10:07 - Kilde: NRK - Info


95. sandnes-selskap eit viktig steg nærare karbon­lagring i nord
– No kan me trygt gå vidare, seier Horisont Energi-sjefen etter ei fersk tildeling frå regjeringa.
Tidspunkt: 06-04-2022 - Kl.10:50 - Kilde: E24 - Info


96. Krig fører til økt etterspørsel etter droner
Droneselskapet med base i sandnes leverer et sterkt årsresultat med 60 prosent vekst. Krigen i Ukraina kan gjøre resultatet for 2022 enda sterkere.
Tidspunkt: 02-04-2022 - Kl.22:02 - Kilde: E24 - Info


97. Strømsgodset herjet med sandnes Ulf
Eliteserielaget Strømsgodset slo 1. divisjonslaget sandnes Ulf med 4-0 tok seg greit til semifinalen i fotball-NM. Det sto 1-0 til gjestene fra Drammen før det var gått tre minutter. Kreshnik Krasniqi dukket opp på bakre stolpe på pasningen fra Lars-Christopher Vilsvik og satte ballen enkelt i mål. Herman Stengel var sentral hos Strømsgodset og fikk herje vilt på midtbanen uten å få særlig oppmerksomhet fra sandnes Ulf sine spillere. Tendensens fortsatt også etter hvilen. Gjestene fikk også en solid åpning av annenomgangen. Etter 53 minutter hadde Krasniqi satt sitt annet mål for kvelden til 2-0. Fem minutter senere la Tobias Gulliksen på til 3-0. Et drøyt kvarter før slutt måtte Sander Finjord Ringberg forlate banen med rødt kort. Det hjalp ikke hjemmelaget særlig mot slutten. Innbytter Lars-Jørgen Salvesen satte den siste spikeren i kisten da han økte til 4-0 sju minutter før slutt da han kom alene med Aslak Falch. (NTB)
Tidspunkt: 19-03-2022 - Kl.20:58 - Kilde: NRK - Info


98. Jakob Ingebrigtsen til innendørs-VM
Jakob Ingebrigtsen (21) skal løpe 1500 meter og blir Norges spydspiss i innendørs-VM i friidrett i Beograd 18. - 20. mars. 21-åringen fra sandnes satte nylig verdensrekord på distansen innendørs i Lievin i Frankrike med 3.30,60. Den gamle rekorden tilhørte etiopieren Samuel Tefera. Hedda Hynne på 800 meter blir det eneste kvinnelige norske innslaget i mesterskapet i Serbia. De fire øvrige som også er klar for mesterskapet, er Håvard Bentdal Ingvaldsen (400 meter), Ferdinand Kvam Edman (1500 meter), Sondre Guttormsen (stav) og Pål Haugen Lillefosse (stav). (NTB)
Tidspunkt: 08-03-2022 - Kl.09:24 - Kilde: NRK - Info


99. Denne trioen har gått fra 0 til 350 millioner på halvannet år
I sandnes sitter tre ringrever fra finansbransjen. Helt under radaren har de bygget opp selskapet Elgar Kapital fra 0 til 350 millioner kroner i forvaltningskapital - med flere kjente navn som kunder.
Tidspunkt: 01-03-2022 - Kl.10:50 - Kilde: E24 - Info


100. VG: Gjert Ingebrigtsen tilbake som trener for Nordås
Gjert Ingebrigtsen (56) har startet opp igjen som trener. Det bekrefter Narve Gilje Nordås og toppidrettssjef i Friidrettsforbundet, Erlend Slokvik, til VG. 2. februar kom nyheten om at Ingebrigtsen var sykmeldt og at sønnene Jakob, Filip og Henrik måtte trene seg selv. – Han vil aldri være helt ute, men noen ting varer ikke evig. Det er naturlig at noen trapper ned og andre trapper opp, sa Jakob Ingebrigtsen til NRK før han tok innendørs verdensrekord på 1500 meter. På tidspunktet da pressemeldingen ble sendt, fungerte ikke Ingebrigtsen som trener for Nordås heller. Men nå skal han være tilbake som trener og har vært det siden 7. februar. 23 år gamle Nordås deltok i OL i fjor og løp 5000 meter i Tokyo. sandnes-løperen sluttet seg til Team Ingebrigtsen i mai 2020. På spørsmål om det betyr at Ingebrigtsen ikke lenger er sykmeldt, svarer Slokvik at han var i kontakt med Ingebrigtsen i forrige uke og at han da var sykmeldt. – Han kommer vel gradvis tilbake, han også, sier Slokvik til VG.
Tidspunkt: 23-02-2022 - Kl.10:12 - Kilde: NRK - Info


101. sandnes-selskap får EU-millionar til hydrogensatsing
Tidlegare har dei kjempa mot lukta i Hillevåg. No samlar Seid kreftene mot klimaendringane.
Tidspunkt: 10-02-2022 - Kl.12:31 - Kilde: E24 - Info


102. Equinor-sjefen kjøpte hus til 12,5 millioner
Det har vært noen travle og kjekke dager for Equinor-sjef Anders Opedal. I dag la han fram et rekordresultat på 132 milliarder kroner før skatt for selskapet - og mandag kjøpte han nytt hus i sandnes til 12,5 millioner kroner.
Tidspunkt: 09-02-2022 - Kl.16:11 - Kilde: E24 - Info


103. Bodø/Glimt kan møte cupaskeladd
Cupoverraskelsen Nardo kan komme til å få en svært vrien motstander i form av Bodø/Glimt i kvartfinalen i fotball-NM i mars. Det ble klart i torsdagens trekning. Som en konsekvens av koronasituasjonen ble det kun spilt tre runder i fotball-NM i fjor. De øvrige rundene er skjøvet til i år. 4. runde spilles 12. og 13. mars. Bare en uke deretter er det klart for kvartfinaler. De spilles 19. og 20. mars. Torsdag ble det klart hvilke lag som kan møtes der. Kvartfinalene spilles slik: Aalesund/Bodø/Glimt – Nardo/Lillestrøm, Molde/Odd – Åsane/Sarpsborg 08, sandnes Ulf/Start – Raufoss/Strømsgodset, KFUM Oslo/Brann – Kongsvinger/Viking. Semifinalene i cupen spilles 6. og 7. april. De trekkes etter at kvartfinalene er spilt. Finalen er satt til 30. april. (NTB)
Tidspunkt: 27-01-2022 - Kl.13:23 - Kilde: NRK - Info


104. Slik spilles 1. runde i fotball-NM
Norges Fotballforbund har satt opp kampene i 1. runde i fotball-NM for menn. Kampene i 1. runde skal spilles innen helgen 19. og 20. mars. Slik ser oppsettet ut: Tistedalen – Rakkestad, Borgen – Kråkerøy, Sarpsborg FK – Råde, Lisleby – Østsiden, Ås – Sprint/Jeløy, Holmlia – Drøbak-Frogn, Nesodden – Lommedalen, Manglerud Star – Oppsal, Kolbotn – Stovner, Årvoll – Follo, Rilindja – Heming, Gamle Oslo – Ready, Oslojuvelene – Grei, Kløfta – Lørenskog, Aurskog/Høland – Fu/Vo, Raumnes & Årnes – Skjetten, Eidsvold IF – Skedsmo, Furnes – Sander, Ottestad – Trysil, Nybergsund – Engerdal, Løten – Lillehammer, Kolbu/KK – Toten, Valdres – Gran, Reinsvoll – Faaberg, Modum – Hallingdal, Åskollen – Holmen, Drammen – Åssiden, Sande – Vestfossen, Re – Flint, Borre – Svelvik, Sandefjord BK – Teie, Gulset – Storm, Stathelle – Halsen, Hei – Urædd, Vigør – Express, Søgne – Donn, Mandalskameratene – Randesund, Klepp – Frøyland, Eiger – Varhaug, Riska – Hana, Vidar – Madla, Rosseland – Ålgård, Randaberg – Vardeneset, Åkra – Hinna, Kopervik – Stord, Austevoll – Bremnes, Sund – Os, Lyngbø – Frøya, Tertnes – Lysekloster, Osterøy – Gneist, Bergen Nord – Arna-Bjørnar, Loddefjord – Sandviken, NHHI – Askøy, Nordhordland – Voss, Stryn – Fjøra, Eid – Årdal, Måløy – Førde, Rollon – Larsnes/Gursken, Hovdebygda – Volda, Bergsøy – SIF/Hessa, Tomrefjord – Herd, Åndalsnes – Surnadal, Eide og Omegn – Sunndal, Malmefjorden – Dahle, Hitra – Melhus, Heimdal – Trygg/Lade, Kvik – Tynset, Buvik – Orkla, Sverresborg – NTNUI, Charlottenlund – Tiller, Svorkmo – KIL/Hemne, Rørvik – VUKU, Verdal – Steinkjer, Mosjøen – Namsos, Rana – sandnessjøen, Fauske/Sprint – Bossmo & Yttern, Innstranda – Grand Bodø, Harstad – Saltdalkameratene, Sortland – Mjølner, Lofoten – Melbo, Ballstad – Skånland, Landsås – Finnsnes, Storelva – Ishavsbyen, Valhall – Krokelvdalen, Skarp – Skjervøy, Porsanger – Norild, Hammerfest – Sørøy Glimt, Bossekop – Kirkenes. (NTB)
Tidspunkt: 25-01-2022 - Kl.12:23 - Kilde: NRK - Info


105. Slik spilles 1. kvalifiseringsrunde i fotball-NM
Norges Fotballforbund har satt opp kampene i 1. kvalifiseringsrunde i fotball-NM for menn. Kampene skal spilles innen helgen 19. og 20. mars. Slik ser oppsettet ut: Tistedalen – Rakkestad, Borgen – Kråkerøy, Sarpsborg FK – Råde, Lisleby – Østsiden, Ås – Sprint/Jeløy, Holmlia – Drøbak-Frogn, Nesodden – Lommedalen, Manglerud Star – Oppsal, Kolbotn – Stovner, Årvoll – Follo, Rilindja – Heming, Gamle Oslo – Ready, Oslojuvelene – Grei, Kløfta – Lørenskog, Aurskog/Høland – Fu/Vo, Raumnes & Årnes – Skjetten, Eidsvold IF – Skedsmo, Furnes – Sander, Ottestad – Trysil, Nybergsund – Engerdal, Løten – Lillehammer, Kolbu/KK – Toten, Valdres – Gran, Reinsvoll – Faaberg, Modum – Hallingdal, Åskollen – Holmen, Drammen – Åssiden, Sande – Vestfossen, Re – Flint, Borre – Svelvik, Sandefjord BK – Teie, Gulset – Storm, Stathelle – Halsen, Hei – Urædd, Vigør – Express, Søgne – Donn, Mandalskameratene – Randesund, Klepp – Frøyland, Eiger – Varhaug, Riska – Hana, Vidar – Madla, Rosseland – Ålgård, Randaberg – Vardeneset, Åkra – Hinna, Kopervik – Stord, Austevoll – Bremnes, Sund – Os, Lyngbø – Frøya, Tertnes – Lysekloster, Osterøy – Gneist, Bergen Nord – Arna-Bjørnar, Loddefjord – Sandviken, NHHI – Askøy, Nordhordland – Voss, Stryn – Fjøra, Eid – Årdal, Måløy – Førde, Rollon – Larsnes/Gursken, Hovdebygda – Volda, Bergsøy – SIF/Hessa, Tomrefjord – Herd, Åndalsnes – Surnadal, Eide og Omegn – Sunndal, Malmefjorden – Dahle, Hitra – Melhus, Heimdal – Trygg/Lade, Kvik – Tynset, Buvik – Orkla, Sverresborg – NTNUI, Charlottenlund – Tiller, Svorkmo – KIL/Hemne, Rørvik – VUKU, Verdal – Steinkjer, Mosjøen – Namsos, Rana – sandnessjøen, Fauske/Sprint – Bossmo & Yttern, Innstranda – Grand Bodø, Harstad – Saltdalkameratene, Sortland – Mjølner, Lofoten – Melbo, Ballstad – Skånland, Landsås – Finnsnes, Storelva – Ishavsbyen, Valhall – Krokelvdalen, Skarp – Skjervøy, Porsanger – Norild, Hammerfest – Sørøy Glimt, Bossekop – Kirkenes. (NTB)
Tidspunkt: 25-01-2022 - Kl.12:23 - Kilde: NRK - Info


106. Tiltalte i et av norgeshistoriens største bedragerier: - Ikke skyldig
Mandag startet rettssaken mot en 30- og 29-åring som er tiltalt for å ha svindlet et Stavanger-basert firma for 126 millioner kroner i Sør-Rogaland tingrett i sandnes.
Tidspunkt: 17-01-2022 - Kl.10:24 - Kilde: E24 - Info


107. Slik skal oljesjefen blitt lurt inn i storsvindel: - "Pierlugi, jeg må snakke med deg"
Mandag startet rettssaken mot en 30- og 29-åring som er tiltalt for å ha svindlet et Stavanger-basert firma for 126 millioner kroner i Sør-Rogaland tingrett i sandnes.
Tidspunkt: 17-01-2022 - Kl.10:24 - Kilde: E24 - Info


108. Høiland returnerer til sandnes Ulf
Tommy Høiland vender tilbake til sandnes Ulf neste sesong, etter åtte år fordelt mellom Molde, Strømsgodset og senest Viking. Angrepsspilleren hadde stor suksess forrige periode i sandnes, og hentes tilbake for å styrke laget inn mot det som ligger an til å bli en tøff og jevn sesong i 1. divisjon. Høiland har signert en toårskontrakt med Ulf, det opplyser klubben selv i en pressemelding.
Tidspunkt: 17-12-2021 - Kl.17:17 - Kilde: NRK - Info


109. sandnes-selskap får nær ein halv milliard fra statlege Enova
Saman med Equinor og Vår Energi skal eit sandnes-selskap med 25 tilsette bygga ammoniakkfabrikk i nord. Statlege Enova har stor tru på prosjektet.
Tidspunkt: 17-12-2021 - Kl.14:31 - Kilde: E24 - Info


110. sandnes-bonde og stjerneforvalter tjente over 150 millioner
Torkell Tveitevoll Eide (41) nesten doblet inntekten sin fra 83 millioner kroner i 2019 til 152,8 millioner kroner i fjor. Med den inntekten er han på 11. plass over de som tjente mest i Norge i fjor - og soleklart på topp i Rogaland.
Tidspunkt: 08-12-2021 - Kl.09:01 - Kilde: E24 - Info


111. 2 x Ingebrigtsen i terreng-EM
Friidretsforbundet har teke ut laget til EM i terrengløp i Dublin 12. desember. Både Filip og Jakob Ingebrigtsen er med. Menn senior 10 km: Jakob Ingebrigtsen, sandnes IL Filip Ingebrigtsen, sandnes IL Narve Gilje Nordås, sandnes IL Zerei Kbrom Mezngi, Spirit FIK Bjørnar sandnes Lillefosse, IL Gular Tom Erling Kårbø, Stord IL Kvinner senior 8 km: Karoline Bjerkeli Grøvdal, IK Tjalve Mathilde Theisen, OSI Friidrett Ine Bakken, IL Gular I tillegg er 13 løparar tekne ut i ungdomsklassene.
Tidspunkt: 29-11-2021 - Kl.13:27 - Kilde: NRK - Info


112. Blink i playoff, Ull/Kisa ned
Stjørdals-Blink sikra seg playoffplassen i 1. divisjon etter 1-0 over Aalesund i siste serierunde. Dermed må Ull/Kisa ned i 2. divisjon, trass i 2-1 over Sogndal. Frå før var det klart at Strømmen går ned. Strrømmen avslutta med 2-0 over Bryne. Kjetil Holand Tøsse scora målet som gav Blink ny sjanse til å stå i divisjonen. Scoringa kom etter 36 minutt. Ull/Kisa tok leiinga over Sogndal ved Henrik Kristiansen etter 12 minutt. Kristoffer Hoven utlikna for Sogndal etter 71 minutt. Mikkel Rakneberg sette inn sigersmålet for Ull/Kisa etter 87 minutt, men til ingen nytte. Ull/Kisa har spela i 1. divisjon sidan 2016. Trass tapet sikra Sogndal seg omspelplass. Det gjorde også KFUM Oslo med 4-1 over Jerv. Dei fire første plassane var klare før siste runde. Det betyr at HamKam og Aalesund rykkjer direkte opp. Jerv og Fredrikstad er nummer 3 og 4. I første omspelkamp onsdag har KFUM heimekamp mot Sogndal. Vinnaren spelar borte mot Fredrikstad neste helg. Andre kampar i siste runde: Fredrikstad - Ranheim 3-1, Grorud - HamKam 1-2, Raufoss - Åsane 1-1, Start - sandnes Ulf 2-2. Det er også klart at Stjørdals-Blink skal møte Hødd i omspelet om opprykk til 1. divisjon. Hødd spela i dag 2-2 mot Arendal, og vann 4-3 samanlagt. Første omspelkamp går i Ulsteinvik onsdag.
Tidspunkt: 27-11-2021 - Kl.15:59 - Kilde: NRK - Info


113. sandnes Sparebank godtar ikke millionbot fra PST
Saken oppdateres...
Tidspunkt: 19-11-2021 - Kl.12:49 - Kilde: E24 - Info


114. Lyn tok det første stikket
Lyn slo Åsane 2-1 i den første kampen om den siste plassen i toppserien neste sesong. Lyn, som enda nest sist i årets serie, dominerte kampen spelemessig det meste av tida. Anna Nerland Aahjem sette inn 1-0 etter berre tre minutt, og Iselin sandnes Olsen dobla etter 54 minutt. Nina Vestbøstad sette inn reduseringsmålet i nest siste minutt og gav Åsane eit håp om opprykk. Returkampen går i Bergen søndag.
Tidspunkt: 17-11-2021 - Kl.13:53 - Kilde: NRK - Info


115. Millionbot til bank etter Mulla Krekar-transaksjoner
sandnes Sparebank har fått én million kroner i forelegg fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST). Det fordi banken ikke frøs Mulla Krekars klientkonto raskt nok i 2019.
Tidspunkt: 15-11-2021 - Kl.14:44 - Kilde: E24 - Info


116. sandnes Sparebank dropper «pandemi-tap»
sandnes Sparebank fjerner fjorårets tapsavsetninger fra regnskapet. Resultatet etter skatt ble 208,8 millioner kroner ut tredje kvartal, opp 4,9 millioner fra i fjor.
Tidspunkt: 04-11-2021 - Kl.09:51 - Kilde: E24 - Info


117. sandnes-selskap får det til å spire i ørkensand
sandnes-selskapet Desert Control, som mener de kan gjøre ørken grønn med flytende nanoleire, melder nå om at de sikter mot store operasjoner i De forente arabiske emirater.
Tidspunkt: 22-10-2021 - Kl.16:03 - Kilde: E24 - Info


118. Avblåser nytt møte
Torsdagens møte mellom hoppsjef Clas Brede Bråthen og Norges Skiforbund blir ikke noe av. Det opplyser Bråthens advokat Marit Håvemoen til NTB. Bråthen bekrefter overfor NRK at han ikke skal i møte torsdag. Etter sist ukes drøftelsessamtaler var partene enige om et nytt møte torsdag for at Bråthen skulle få gi kommentarer til diverse dokumenter som i etterkant ble oversendt fra Norges Skiforbunds (NSF) advokater, forklarer Håvemoen. «Det er meldt tilbake til NSFs advokater at det ikke er nødvendig med et slikt møte, men at Bråthen vil inngi skriftlige kommentarer i løpet av uken», skriver Håvemoen i en SMS til NTB. Håvemoen opplyser også at det er gitt beskjed om at «Bråthen gjerne stiller i et møte senere hvis NSF ønsker det etter å ha gjennomgått den skriftlige tilbakemeldingen». Sist torsdag satt Bråthen i et 3,5 timer langt møte med skiforbundet og uttalte etterpå at han fikk snakket godt ut. Et drøftelsesmøte kan være første skritt på veien i en oppsigelsesprosess. – Vi vil forelegge resultatene av utredning og undersøkelser og forhold som kan utgjøre grunnlaget for å avslutte arbeidsforholdet med Clas Brede Bråthen, sa skiforbundets advokat Nina G. sandnes til NTB før møtet sist uke. Hun har foreløpig ikke hatt anledning til å svare på NTBs henvendelser onsdag.
Tidspunkt: 20-10-2021 - Kl.10:08 - Kilde: NRK - Info


119. Saksøkte finansselskap for 2,7 millioner etter å ha fått «dårlige råd»
Feilaktig informasjon og dårlig rådgivning. Det var bakgrunnen for at sandnes-familien gikk til sak mot selskapet Multi Markets. Familien tapte i retten - og må ut med 345.000 kroner i omkostninger.
Tidspunkt: 20-10-2021 - Kl.06:50 - Kilde: E24 - Info


120. IKM får bredbåndsjobb i Filippinene – fra sandnes
Øystaten har over 7000 øyer. Nå skal 12 av dem få nye fiberkabler mellom seg – med hjelp fra sandnes.
Tidspunkt: 08-10-2021 - Kl.11:20 - Kilde: E24 - Info


121. Har fått tidsfrist i Bråthen-saken
Forrige uke saksøkte hoppsjef Clas Brede Bråthen sin egen arbeidsgiver Norges Skiforbund. Nå har forbundet mottatt stevningen, og samtidig fått en frist for når tilsvaret skal være inne. – Vi har fått formidlet stevningen via tingretten, og vi har tilsvarsfrist 20. oktober, opplyser Skiforbundets advokat Nina G. sandnes til NRK.
Tidspunkt: 04-10-2021 - Kl.12:58 - Kilde: NRK - Info


122. VG: Åpner for oppsigelse av Bråthen
Skiforbundet åpner for å si opp Clas Brede Bråthen, sier Skiforbundets advokat, Nina G. sandnes, til VG. Bråthens advokat, Marit Håvemoen, svarer følgende til VG: – Det er litt vanskelig å gå inn åpne og konstruktive forhandlinger med NSF om de varsler å iverksette en oppsigelsesprosess mot Bråthen, sier Håvemoen til avisa. – Om de vurderer å sette i gang en oppsigelsesprosess, så oppfatter vi det nærmest som en trussel, sier hun.
Tidspunkt: 30-09-2021 - Kl.16:04 - Kilde: NRK - Info


123. Større luke for HamKam
HamKam havnet under 0-1, men slo sandnes-Ulf 3-1 i 1.-divisjon onsdag. Samtidig avga lagene bak (Jerv, Aalesund og Fredrikstad) poeng. Det betyr at kameratene fra Hamar har seks poengs luke i toppen av 1.-divisjon med ni runder igjen å spille.
Tidspunkt: 29-09-2021 - Kl.20:04 - Kilde: NRK - Info


124. Norges Christian André Pettersen tok bronse i Bocuse d´Or
Christian André Pettersen fra sandnes gjorde som for to år siden og sikret seg bronsemedaljen i Bocuse d´Or 2021. Frankrike tok sitt åttende gull.
Tidspunkt: 27-09-2021 - Kl.17:34 - Kilde: E24 - Info


125. SV Betong overtatt av nye eiere etter et vanskelig år
Entreprenøren SV Betong i sandnes får nye eiere og 135 arbeidsplasser er sikret etter et svært vanskelig år økonomisk.
Tidspunkt: 22-09-2021 - Kl.13:17 - Kilde: E24 - Info


126. Skiforbundet slår tilbake
VG Skriv i dag at Clas Brede Bråthen sin advokat oppfattar tilbodet om forlik som avvist frå Skiforbundet si side. Etter at det blei brot i forhandlingane mellom Clas Brede Bråthen og Norges Skiforbunds advokatar i går, la Clas Brede Bråthen sin advokat fram eit tilbod om forlik i saka. – Me har i dag fått svar på vårt siste tilbod, og me oppfattar svaret frå NSF (Norges Skiforbund) slik at forliksforslaget er avvist, og at NSF heller ikkje ser noko grunnlag for å ta opp att forhandlingane. Me tar det til etterretning, melder Bråthen sin advokat, Marit Håvemoen, til VG. Skiforbundet har i ein e-post til NRK svart på påstandane til Bråthen sin leir. Dei kjenner seg verkeleg ikkje igjen. – Bråthens krav for å løyse saka, blei oversendt meg før forhandlingsmøte starta. Det blei avvist ved oppstart av forhandlingane onsdag morgon. Me har sidan det gjennomført intense og krevjande forhandlingar som for Skiforbundets del leia til at me sende vårt siste og endelege tilbod i går kl. 1430, skriv Skiforbundet sin advokat, Nina sandnes. Skiforbundet meiner tydeleg at det er urettferdig av Bråthen å legge ansvaret for forhandlingsbrotet over på dei. – Skiforbundet har heile tida søkt løysingar og har stadig strekt seg, seinast etter at Bråthen avviste arbeidsgivars tilbod og avslutta forhandlingane sjølv onsdag ettermiddag. Når han no rykker tilbake til start og gjentar det første tilbodet som blei avvist, så kan ikkje det bli oppfatta som noko anna enn eit forsøk på å velte ansvaret for at forhandlingane blei brotne over på arbeidsgivar for å få sympati og støtte. Det er ikkje riktig, og me beklagar at Bråthen prøver å legge det fram slik.
Tidspunkt: 03-09-2021 - Kl.12:58 - Kilde: NRK - Info


127. Bråthen-frist for Skiforbundet
Fristen for å besvare søksmålsvarselet til hoppsjef Clas Brede Bråthen går ut fredag. Norges Skiforbund mener fortsatt at Bråthen ikke har krav på ny kontrakt. Fredag blir søksmålsvarselet besvart fra Skiforbundet. – Vi forklarer hvorfor vi mener at Bråthen ikke har krav på ny kontrakt, sier advokat Nina G. sandnes til NTB om innholdet i svaret. Hun representerer Skiforbundet i saken. I tilsvaret vil forbundet også forklare hvorfor de mener at et eventuelt søksmål fra Bråthen ikke vil føre fram. Torsdag bekreftet både Bråthen og Skiforbundet at det var brudd i forhandlingene.
Tidspunkt: 03-09-2021 - Kl.09:37 - Kilde: NRK - Info


128. Sliten Ingebrigtsen trekker seg
Til tross for at Jakob Ingebrigtsen torsdag kveld tok sin fjerde Diamond League-seier for sesongen da han vant 3000-meteren i Lausanne, har han nå bestemt seg for å droppe stevnet i Brussel neste fredag. Der skulle han opprinnelig ha løpt 1500 meter. Men fredag ettermiddag måtte agent Daniel Wessfeldt informere om at løpefamilien fra sandnes ikke reiser til Belgia. – Jeg har gitt beskjed om at han skal ikke dit. Det er trist for stevnet og arrangøren, men virkeligheten er sånn, sier Wessfelt. Jakob Ingebrigtsen har vunnet begge de to Diamond League-løpene han har stilt opp i etter OL-gullet, men det har kostet. – Han kjenner seg betydelig mer sliten enn han hadde regnet med da vi satte opp programmet. Selv om han vant i Lausanne, kjenner han at han er på en fysisk nedtur, forklarer Wessfeldt. Nå forbereder Ingebrigtsen seg i stedet til Diamond League-finalen i Zürich om to uker. Karsten Warholm planlegger imidlertid fortsatt å løpe 400 meter hekk i Brussel, til tross for nedturen på 400 meter flatt i Lausanne. – I utgangspunktet står det på planen, men vi har ikke fått tid til å snakke så mye om det etter løpet i går, sier mamma og manager Kristine Haddal til NRK. Allerede lørdag er det nytt NRK-sendt Diamond League-stevne. Karoline Bjerkeli Grøvdal er eneste norske deltaker i Paris.
Tidspunkt: 27-08-2021 - Kl.16:33 - Kilde: NRK - Info


129. sandnes og Bjerkreim tapte kampen om Equinors batterifabrikk
Det ble onsdag klart at Equinor, Hydro og Panasonic ikke ønsker å legge sin batteripark til Sviland i sandnes eller i Bjerkreim. - Synd, sier ordfører Stanley Wirak.
Tidspunkt: 25-08-2021 - Kl.10:58 - Kilde: E24 - Info


130. sandnes og Bjerkreim tapte kampen om Equinors batterifabrikk: Tysvær med videre
Det ble onsdag klart at Equinor, Hydro og Panasonic ikke ønsker å legge sin batteripark til sandnes eller Bjerkreim. - Batteri-toget er i ferd med å gå, sier kommunedirektør i sandnes. Tysvær med til finalen.
Tidspunkt: 25-08-2021 - Kl.10:58 - Kilde: E24 - Info


131. Knalltall for sandnes sentrum i pandemiåret – banket Oslo og Bergen
Sentrumsbutikkene i sandnes og Stavanger klarte seg usedvanlig bra i pandemiåret i fjor, viser en fersk rapport fra SR-Bank. – Vi måtte tenke nytt, sier Annette Nilssen Dale, som leverte rekordresultat for kleskjeden Volonté.
Tidspunkt: 23-08-2021 - Kl.19:25 - Kilde: E24 - Info


132. Brann-styret har fått advokathjelp
Brann-styret møttes på Brann Stadion tirsdag morgen etter en hektisk uke. Ifølge TV 2 har styret fått hjelp av en advokat som er ekspert på arbeidsrett. Styremøtet startet klokka 9 tirsdag, melder BA. Fem timer senere var det ingenting som tydet på at møtevirksomheten er over. SK Brann har havnet i søkelyset etter sist ukes nachspiel på stadion. Det førte til at politiet etterforsker et mulig seksuelt overgrep. Én person er mistenkt i saken. Nina G. sandnes i firmaet Kluge er ifølge TV 2 observert på vei inn på arenaen. Hun er blant annet spesialist på arbeidsrett og avslutning av arbeidsforhold. (NTB)
Tidspunkt: 17-08-2021 - Kl.12:03 - Kilde: NRK - Info


133. Bjarne Berntsen trenar sandnes Ulf
sandnes Ulf og Bryne er samde om ein avtale som gjer at Bjarne Berntsen tar over hovudtrenaransvaret i sandnes på dagen. Det melder sandnes Ulf på sine nettsider torsdag. Berntsen sluttar dermed i si stilling som dagleg leiar i Bryne FK, berre tolv dagar etter at han tok til i leiarstillinga. Bojan Zajic har vore mellombels trenar for sandnes Ulf den siste månaden, etter at Steffen Landro slutta. Berntsens siste trenarjobb var for Viking i fjor.
Tidspunkt: 12-08-2021 - Kl.12:08 - Kilde: NRK - Info


134. Jakob Ingebrigtsen til Eugene
Karsten Warholm (25) bekreftet allerede etter gulløpet i Tokyo at han løper 400 meter flatt i Lausanne 26. august. Jakob og Filip Ingebrigtsen skal til USA. Den ferske OL-vinneren fra sandnes og broren Filip står allerede oppført som påmeldt til Bowermans Mile i Eugene 21. august. Eugene er neste års VM-vert i friidrett. Duoen har også planer om å løpe flere løp i avslutningen av årets sesong. – 1500 meter står på planen. De skal være med i Diamond League-avslutningen i Zürich 9. september, og det kan også bli snakk om andre løp. Det er 1500 meter på programmet også i Brussel 3. september, sier Erlend Slokvik, sportssjef i Norges Friidrettsforbund til NTB. Warholm og trener Leif Olav Alnes snakket begge om planene om å løpe 400 meter flatt «ganske snart» etter verdensrekordløpet på 45,94 på OL-stadion i Tokyo sist uke. – Løper jeg som i dag, kommer det til å gå grisefort. Jeg tipper et godt stykke ned på 43-tallet, sa Warholm på en seanse med norsk presse etter medaljeseremonien. Det er ikke endelig avklart hva Warholm løper i de siste ukene av sesongen, men det står 400 meter hekk på programmet i DL-stevnet i Brussel, og selvsagt også under sesongavslutningen i Zürich. (NTB)
Tidspunkt: 10-08-2021 - Kl.09:40 - Kilde: NRK - Info


135. Northug-comeback på Blink
Petter Northug gjorde comeback på ski i langløpet i Blink-festivalen i sandnes søndag. Det gikk ikke helt veien. Northug forserte totalt 50 av 200 kilometer, og var på lag «Team Petter» med sine lagkamerater Petter Skinstad og Barbro Sætha. Laget ble imidlertid tatt igjen med en runde av de aller beste. På siste runde var det Axel Jutteström og Max Novak som kjempet om seieren. Til slutt stakk mer rutinerte Novak fra og sikret «Team Ramudden» seieren. Han var ventet å være best ut på den siste runden, og skuffet ikke da han sikret inn seieren på slutten. – Det er veldig fint å ta laget i mål. Det er en ære, en fin seier, sa Novak til NRK etter målgang. «Team Eksjöhus» tok 2.-plassen, mens «Team Lager 157» sikret den siste plassen på pallen.
Tidspunkt: 08-08-2021 - Kl.19:45 - Kilde: NRK - Info


136. Eckhoff-jubel i sandnes
Tiril Eckhoff startet svakt med to bom på første skyting, men etter det leverte hun et perfekt løp på fellestarten i rulleskiskyting i sandnes. Karoline Knotten startet sterkt med to feilfrie serier, før fulgte opp med å skyte fullt på skyting nummer tre også, og gikk ut med en ledelse på ti sekunder ned til Eckhoff. På siste skyting sviktet Knotten og bommet en gang. Eckhoff på sin side viste hvorfor hun er verdens beste skiskytter og den fulle serien ga henne seieren foran Knotten med 22 sekunder. Marte Olsbu Røiseland tok franske Julia Simon på sisterunden og sikret 3.-plassen, 42 sekunder bak Eckhoff. – Jeg er veldig fornøyd. Det var litt deilig å se at jeg får til noe av det jeg har trent på, sier Eckhoff til NRK.
Tidspunkt: 07-08-2021 - Kl.19:58 - Kilde: NRK - Info


137. Christiansen presset av rekrutter
Vetle Sjåstad Christiansen var beste skiskytter under herrenes fellesstart i rulleskiskyting på Blink-festivalen i sandnes. Bak ham fulgte rekruttgutta Vebjørn Sørum og Sivert Bakken. Eliteskytteren var særlig fornøyd med å slå dem. – Når det er rekruttgutta som utfordrer oss, så er vi nødt til å dra det i land hvis vi ikke skal bli herja med på hotellrommet etterpå. Det er ingenting som å slå rekruttgutta. De er sultne og ekstremt gode, så det var deilig, sier Christiansen til NRK og fortsetter: – Vi har duellert nå i seks dager på rad i sandnes. Nå har vi 4-0 mot rekruttgutta den uka her, så vi skal gni det litt inn over en burger i kveld, avslutter han.
Tidspunkt: 07-08-2021 - Kl.19:23 - Kilde: NRK - Info


138. Trippelt fransk på Blink
Richard Jouve fra Frankrike trakk det lengste strået på herrenes rullelangrennssprint under Blink-festivalen i sandnes. Bak ham fulgte kollegaene Lucas Chanavat og Renaud Jay. Beste norske var Aron Aakre Rysstad på fjerdeplass. – Vi har et bra lag og en god trener, sa Jouve etter seieren. På kvinnenes langrennssprint var det svenskenes aften. Linn Sømstar vant foran lagvenninne Maja Dahlqvist. Lotta Udnes Weng var beste norske på tredjeplass. – Jeg har kjent at jeg har vært i bra form. Det var veldig moro, sier Sømskar.
Tidspunkt: 07-08-2021 - Kl.19:10 - Kilde: NRK - Info


139. Christiansen vant supersprint
Vetle Sjåstad Christiansen bommet fire ganger, men det holdt likevel til seier på fredagens supersprint i skiskyting under Blinkfestivalen. Han slo Tarjei Bø med 3,8 sekunder, mens Endre Strømsheim tok den siste pallplassen etter hele sju bom i sandnes-vinden. Storebø Bø traff utenfor blinkene fem ganger. Johannes Thingnes Bø trøblet også på standplass. Der fikk han i alt sju bom og var i mål på fjerdeplass 9,3 sekunder bak Christiansen. I kvinneklassen vant Julia Simon 8,5 sekunder foran Marte Olsbu Røiseland. Den franske skiskytteren noterte to bom og avgjorde på siste skyting med en perfekt og lynkjapp serie. (NTB)
Tidspunkt: 06-08-2021 - Kl.19:54 - Kilde: NRK - Info


140. Taugbøl rullet inn til Blink-seier
Håvard Solås Taugbøl vant jaktstarten på rulleski i Blinkfestivalen fredag. Han slo Pål Golberg i en seierskamp de to sprinterne var alene om. Et drag fra Taugbøl ned mot oppløpet avgjorde duellen. Sprintduoen dominerte 14-kilometeren i sandnes fra start til mål. Ingen greide å utligne forspranget de opparbeidet seg i prologen, der Golberg var raskest med ett sekund. – Vi så på startlista at vi hadde noen sekunder ned til de andre. Pål satte en bra fart, og vi tenkte å la de andre få jobbe for å komme seg opp i ryggen vår. Jeg trodde det skulle bli en samlet felt, så det var deilig å se luka bli større og større, sa Taugbøl til NRK om samarbeidet med landslagskameraten.
Tidspunkt: 06-08-2021 - Kl.19:05 - Kilde: NRK - Info


141. Udnes Weng vant i sandnes
Therese Johaug fikk ingen luke og kom til kort allerede før oppløpet på fredagens rulleski-jaktstart i Blinkfestivalen. Også i år vant Tiril Udnes Weng. Som i fjor ble det bare tredjeplass på Johaug på 10-kilometeren i sandnes. Den gang gikk den med intervallstart, og fredag ble hun igjen slått av Tiril Udnes Weng. Johaug ble distansert opp den siste lille motbakken før oppløpet. Hun hadde 2,2 sekunder opp til vinnertiden. Heidi Weng ble toer, slått med tre tidels sekund i spurten. (NTB)
Tidspunkt: 06-08-2021 - Kl.18:22 - Kilde: NRK - Info


142. Storkamp i cupen
Viking – Rosenborg blir den store godbiten i 3. runde av fotball-NM for menn. Samtidig er det klart at Brann spiller bortekamp mot Harstad fra 4. divisjon. Trekningen av 3. runde ble foretatt i Norges Fotballforbunds lokaler torsdag ettermiddag. Trekningen ble slik: Harstad – Brann, Kongsvinger – Fløy-Flekkerøy, Start – Mjøndalen, Alta – Bodø/Glimt, Vålerenga – Odd, Øygarden – Sarpsborg, Nardo – Arendal, Ranheim – Aalesund, Viking – Rosenborg, Strømsgodset – Stabæk, Bryne – Molde, Sogndal – Åsane, KFUM Oslo – Kristiansund, Grorud – Lillestrøm, Moss – sandnes Ulf, HamKam – Raufoss. 3. runde i NM spilles i september.
Tidspunkt: 05-08-2021 - Kl.13:15 - Kilde: NRK - Info


143. Nordic Unmanned sikrer ny storkontrakt
Det går på skinner for droneselskapet fra sandnes. Nå har de sikret seg en kontrakt verdt 20 millioner Euro over fire år. Dronene deres skal utføre maritim overvåking.
Tidspunkt: 30-07-2021 - Kl.15:15 - Kilde: E24 - Info


144. Jakob Ingebrigtsen løper kun 1500
Jakob Ingebrigtsen har besluttet at han kun løper 1500 meter under OL i Tokyo. Det melder Norges friidrettsforbund i en pressemelding. sandnes-løperen er også kvalifisert for 5000 meter, men tidsprogrammet i OL har hele tiden vanskeliggjort en dobling og Ingebrigtsen har derfor besluttet at han kun løper 1500 meter. Denne øvelsen innledes med forsøksheat tirsdag 3. august 02:05 norsk tid.
Tidspunkt: 28-07-2021 - Kl.06:13 - Kilde: NRK - Info


145. Ny vestkantmotstand for Vålerenga
Vålerenga hadde få problemer med å ta seg av Lyn i første runde av cupen søndag. I andre runde venter en ny motstander fra tredjedivisjon når Dag-Eilev Fagermo tar med seg laget sitt til Ullern. Regjerende cupmester Viking er satt opp mot Djerv 1919 i fotball-NMs 2. runde. Flere eliteserielag møter småtøff motstand. Hele oppsettet: Moss – Fredrikstad, Nordstrand – Sarpsborg 08, Skeid – Lillestrøm, Kjelsås – Grorud, Ready – Strømsgodset, Ullern – Vålerenga, Eidsvold Turn – Raufoss, Ull/Kisa – Stabæk, Notodden – Mjøndalen, Kongsvinger – Strømmen, Gjøvik/Lyn – HamKam, Fram – Odd, Arendal – Sandefjord, Fløy – Jerv, Vidar – Start, Sola – Bryne, Åkra – sandnes Ulf, Djerv 1919 – Viking, Stord – Åsane, Fana – Brann, Fyllingsdalen – Øygarden, Florø – Sogndal, Hødd – Molde, Brattvåg – Aalesund, Orkla – Rosenborg, Nardo – Stjørdals/Blink, Tiller – Kristiansund, Levanger – Ranheim, Junkeren – Bodø/Glimt, Harstad – Senja, Fløya – KFUM Oslo, Alta – Tromsø.
Tidspunkt: 26-07-2021 - Kl.10:17 - Kilde: NRK - Info


146. Brochmann klar for gamleklubben
Nylig ble det klart at Tonny Brochmann var ferdig i norsk fotball etter et tiår spredt over en rekke klubber. Nå vender han hjem til Horsens i Danmark. Det melder klubben selv på sitt nettsted tirsdag. Den 31 år gamle dansken har trent med moderklubben i en uke før overgangen gikk i boks. Siden 2011 har Brochmann vært innom Sogndal, sandnes Ulf, Jerv, Stabæk og Mjøndalen i norsk fotball.
Tidspunkt: 20-07-2021 - Kl.15:06 - Kilde: NRK - Info


147. 16 millioner i resultatfall for blåbærpille-selskapet
Blåbærkapslene Medox har vært et økonomisk eventyr fra sandnes i 21 år, men i fjor fikk selskapet sitt dårligste resultat siden 2008.
Tidspunkt: 17-07-2021 - Kl.05:53 - Kilde: E24 - Info


148. Steffen Landro ferdig i sandnes Ulf

Tidspunkt: 14-07-2021 - Kl.10:22 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


149. Steffen Landro ferdig i sandnes Ulf
sandnes Ulf og trener Steffen Landro ble onsdag enige om å avslutte arbeidsforholdet med umiddelbar virkning. Bojan Zajic tar over hovedansvaret midlertidig. Landro er dermed ferdig i sandnes Ulf etter 1,5 år i førersetet på sandnes stadion. Det melder sandnes Ulf selv på egne sider. 35-åringen fra Bergen ble ansatt som trener for de lyseblå i november 2019 etter flere suksessfulle år med Nest-Sotra. – Etter dialog med klubben har vi kommet fram til at dette er den beste løsningen for alle parter. Jeg ønsker å takke klubben for den muligheten jeg fikk, sier Steffen Landro. Bojan Zajic tar over hovedansvaret for de lyseblå til ny hovedtrener er på plass. (NTB)
Tidspunkt: 14-07-2021 - Kl.08:20 - Kilde: NRK - Info


150. Bortesigrar for FFK og AaFK
Fredrikstad kneip innpå HamKam i toppen av 1. divisjon etter 1-0 i bortemøtet med Raufoss. FFK er berre målskilnaden to poeng bak Hamar-laget. Taofeek Ismaheel scora målet etter 53 minutt. Jerv låg lenge an til andreplass, men mista sigeren til Ull/KIsa fire minutt på overtid. Med 3-3 fall Jerv til fjerdeplass med den utlikninga. Det var seks ulike målscorarar i kampen. Aalesund er på fjerdeplass etter 2-1 over Grorud i Oslo. Niklas Castro og Sigurd Haugen scora for AaFK i starten av kvar omgang, før Oscar Aga reduserte. Sogndal vann 1-0 på Bryne, men fekk Tobias Bjørnebye utvist ti minutt før slutt. Ranheim sende sandnes-Ulf til botns på tabellen med solide 4-0 heime i Fjæra. Christian Eggen Rismark scora to i Hugo Pereiras første kamp som Ranheim-trenar. Stjørdals-Blink tok seg vekk frå sisteplassen med 2-1 i botnppgjeret på Strømmen, som no er på nedrykksplass.
Tidspunkt: 12-07-2021 - Kl.18:14 - Kilde: NRK - Info


151. Lyn mot Vålerenga i cupen
Norges Fotballforbund offentliggjorde fredag oppsettet for åpningsrunden i cupen. Der får vi blant annet en godbit når Lyn tar imot Vålerenga til en sjelden kamp mellom de to rivalene. Det er første gang siden 2014 at de to tradisjonelt sterkeste Oslo-lagene møtes til en offisiell kamp. Den gang var det også snakk om cupen da Vålerenga slo Lyn 5–2 på Ullevaal. Kampene spilles i utgangspunktet 24. juli. Her er hele oppsettet. Kvik Halden – Sarpsborg 08, Kråkerøy – Fredrikstad, Nordstrand – Bærum, Oppsal – Skeid, Frigg – KFUM Oslo, Lokomotiv Oslo – Kjelsås, Follo – Stabæk, Lyn – Vålerenga, Ready – Grei, Stovner – Grorud, Ullern – Asker, Gjelleråsen – Eidsvold Turn, Lørenskog – Strømmen, FU/VO – Lillestrøm, Nybergsund – Raufoss., Brumunddal – HamKam, Elverum – Kongsvinger, Gjøvik-Lyn – Toten, Vestfossen – Moss, Hønefoss – Strømsgodset, Åssiden – Mjøndalen, Ørn Horten – Ull/Kisa, Eik Tønsberg – Odd, Halsen – Notodden, Flint – Fram Larvik, Pors – Sandefjord, Express – Start, Donn – Jerv, Vindbjart – Fløy, Mandalskameratene – Arendal, Sola – Madla, Staal Jørpeland – Viking, Brodd – sandnes Ulf, Vidar – Egersund, Hinna – Bryne, Vardeneset – Djerv 1919, Åkra – Vard Haugesund, Stord – Haugesund, Sandviken – Fyllingsdalen, Fana – Sotra, Os – Øygarden, Lysekloster – Åsane, Bjarg – Brann, Fjøra – Sogndal, Årdal – Florø, Spjelkavik – Molde, Sunndal – Brattvåg, Herd – Hødd, Træff – Aalesund, Volda – Kristiansund, Byåsen – Ranheim, Tynset – Tiller, NTNUI – Stjørdals-Blink, Strindheim – Orkla, Kolstad – Levanger, Melhus – Rosenborg, Verdal – Nardo, Rana – Bodø/Glimt, Skånland – Tromsø, Junkeren – Mjølner, Harstad – Melbo, Finnsnes – Senja, Fløya – Tromsdalen, Skjervøy – Alta. (NTB)
Tidspunkt: 25-06-2021 - Kl.09:12 - Kilde: NRK - Info


152. Følg Åsane-sandnes Ulf direkte

Tidspunkt: 22-06-2021 - Kl.18:07 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


153. sandnes-selskap kjøper svensk milliardkjede og blir størst i Norden
Selskapet Kibord, som har hovedkontor i sandnes, og står bak Kitch’n og Tilbords-kjedene, kjøper den store svenske kjøkkenutstyrs-, gave- og interiørskjeden Cervera.
Tidspunkt: 21-06-2021 - Kl.16:45 - Kilde: E24 - Info


154. Berger avgjorde på overtid
Espen Berger ble matchvinner for sandnes Ulf mot Ull/Kisa i 1. divisjon onsdag. Det var årets første seier for sandnes Ulf. sandnes Ulf tok ledelsen ved Erlend Hustad før Henning Andresen utlignet rett før slutt. Så avgjorde altså Berger på overtid.
Tidspunkt: 26-05-2021 - Kl.21:30 - Kilde: NRK - Info


155. Ingebrigtsen ullen om OL-dobling
Etter at Jakob Ingebrigtsen ikke lyktes med å ta medalje ved å løpe både 1500 og 5000 meter under VM i Doha, har det vært opplest og vedtatt at han konsentrerer seg om 1500 meter under sommerens OL i Tokyo. Men da 20-åringe fra sandnes på lørdagens pressekonferanse før søndagens Diamond League i Gateshead fikk spørsmål om en potensiell dobling i OL, svarte han: – Hvis jeg kan vinne så mye som mulig på en kort tidsperiode, så vil jeg gjøre det. – Hva betyr det? – Hvis det er mulig, vil jeg vinne alt, men hvis det ikke er mulig, må jeg fokusere på å gjøre det så bra jeg kan på én distanse, og så kanskje fokusere på noe annet neste gang, svarte Ingebrigtsen. Både 1500 og 5000 meter har forsøksheat 3. august i Tokyo. Finalen på 5000 meter går kvelden før finalen på 1500 meter. Dette gjør det i teorien til et umulig prosjekt å lykkes i begge øvelser.
Tidspunkt: 22-05-2021 - Kl.16:20 - Kilde: NRK - Info


156. Skyhøye ambisjoner for droneselskap
Ambisjonene til det ferske droneselskapet Nordic Unmanned i sandnes er 100 ansatte i løpet av året og en omsetning på fire milliarder kroner i 2025.
Tidspunkt: 19-05-2021 - Kl.08:59 - Kilde: E24 - Info


157. Robstad ble Start-helt – snudde til seier mot sandnes Ulf

Tidspunkt: 15-05-2021 - Kl.21:57 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


158. Advokatfirma Torstrup taper terreng
Blant de større advokatfirmaene i Stavanger og sandnes fikk flesteparten økte inntekter i pandemiåret 2020. Unntaket er Torstrup som reduserte inntektene med 37 prosent.
Tidspunkt: 15-05-2021 - Kl.14:45 - Kilde: E24 - Info


159. Oscar Maaseide styrer ny kiropraktorkjede fra sandnes: Sikter mot milliardomsetning
Bjørn Maaseides bror styrer Europas største kiropraktor-kjede fra sandnes. I 2025 er målsettingen å omsette for én milliard. «Vi vil opp og fram»
Tidspunkt: 10-05-2021 - Kl.06:57 - Kilde: E24 - Info


160. Nå rykker Bjørn Rune Gjelsten inn i Stavanger
Bjørn Rune Gjelsten har allerede inntatt sandnes som eier av Bystasjonen og Støperikvartalet. Nå prøver han seg for første gang i Stavanger med et boligprosjekt på Storhaug.
Tidspunkt: 07-05-2021 - Kl.15:04 - Kilde: E24 - Info


161. SR-Bank låner ut 50 millioner til sandnes-droner: – Første i sitt slag
Nordic Unmanned fra sandnes låner 50 millioner kroner av SR-Bank med statlig garanti for å kjøpe nye droner. – Det er en milepæl innenfor finansiering i vår bransje, sier drone-gründer.
Tidspunkt: 30-04-2021 - Kl.04:22 - Kilde: E24 - Info


162. Disse 11 starter mot sandnes Ulf

Tidspunkt: 28-04-2021 - Kl.17:13 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


163. Norsk droneselskap med gjennombruddsår
Nordic Unmanned fra sandnes gikk i desember på børs og har en markedsverdi på rundt 900 millioner kroner. Den ferske årsrapporten viser en inntektsøkning på 108 prosent.
Tidspunkt: 21-04-2021 - Kl.09:43 - Kilde: E24 - Info


164. Flytter fra Oslo og hjem til drømmejobben i sandnes

Tidspunkt: 07-04-2021 - Kl.11:05 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


165. Viruspandemien satte OL på vent i ett år. Det er medaljehåpet fra sandnes glad for

Tidspunkt: 05-04-2021 - Kl.22:11 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


166. Polsk oljeoppkjøp gir dobling av ansatte i sandnes
– Smart trekk, sier oljeanalytiker Tore Guldbrandsøy etter at det polske oljeselskapet PGNiG hamstrer oljeandeler på norsk sokkel for 5,3 milliarder kroner for å sikre gassleveranser til Polen.
Tidspunkt: 31-03-2021 - Kl.09:31 - Kilde: E24 - Info


167. sandnes-entreprenør skylder 14,5 millioner
Gjelden i GS Anlegg AS, tidligere Georg Stangeland AS, er på 14,5 millioner kroner, mens verdiene i selskapet er anslått til 6,1 millioner kroner.
Tidspunkt: 23-03-2021 - Kl.14:29 - Kilde: E24 - Info


168. sandnes-selskap får med seg amerikansk gigant på laget
– Me får enorme musklar, seier Horisont Energi-sjefen som vil lagra karbondioksid og produsera blå ammoniakk i nord.
Tidspunkt: 23-03-2021 - Kl.12:22 - Kilde: E24 - Info


169. sandnes-pioner videre i Europeisk hydrogensatsing
I en børsmelding fredag kunngjorde Sandes-bedriften Horisont Energi at deres Project Barents Blue-prosjekt er blitt valgt ut av Enova til EU-matching.
Tidspunkt: 20-03-2021 - Kl.10:18 - Kilde: E24 - Info


170. Bjerkreim, Sviland og Tysvær kan få batterifabrikk - Kalberg ute
Panasonic, Equinor og Hydro planlegger å etablere en storskala batterifabrikk i Norge. North Sea Energy Park i Bjerkreim, Haugaland Næringspark i Tysvær og Sviland i sandnes har tirsdag blitt informert om at de er blant flere som er med videre etter første runde.
Tidspunkt: 16-03-2021 - Kl.09:05 - Kilde: E24 - Info


171. Troppen til innandørs-EM
Norges Friidrettsforbund har tatt ut følgende utøvere til årets innendørs-EM i polske Torun 4.- 7. mars: Kvinner: Helene Rønningen, IL Tyrving, 60 meter. Henriette Jæger, Aremark IF, 400 meter og femkamp. Hedda Hynne, IK Tjalve, 800 meter. Andrea Rooth, Lambertseter IF, 60 meter hekk. Menn: Even Meinseth, IL Gular, 60 meter. Jacob Vaula, IL Gular, 60 meter. Mathias Hove Johansen, IL Skjalg, 60 meter. Tobias Grønstad, IK Tjalve, 800 meter. Jakob Ingebrigtsen, sandnes IL, 1500 meter og 3000 meter. Filip Ingebrigtsen, sandnes IL, 1500 meter og 3000 meter. Jacob Boutera, Ullensaker/Kisa IL, 1500 meter. Narve Gilje Nordås, sandnes IL, 3000 meter. Bjørnar Lillefosse, IL Gular, 3000 meter (hjemmeværende reserve). Vladimir Vukicevic, SK Vidar, 60 meter hekk. Sondre Guttormsen, SK Vidar, stav. Marcus Thomsen, IK Tjalve, kule. Karsten Warholm har tidligere gitt beskjed om at han ikke stiller opp, fordi han ikkje er trygg nok på smitteverntiltaka. Det synet deler ikkje forbundet. – Vi og vårt medisinske støtteapparat meiner det er forsvarleg å sende utøvarar til Polen, seier sportssjef Erlend Slokvik.
Tidspunkt: 24-02-2021 - Kl.14:40 - Kilde: NRK - Info


172. Matbutikk i sandnes konkurs for andre gang
I 2019 gikk sandnes Dagligvarer AS konkurs. Et nytt selskap, sandnes Mat, ble opprettet og driften fortsatte. Men nå har også sandnes Mat gått konkurs.
Tidspunkt: 19-02-2021 - Kl.05:58 - Kilde: E24 - Info


173. sandnes Ulf-sjefen reagerer på Vikings valg: - Ikke noe vi ville gjort

Tidspunkt: 16-02-2021 - Kl.16:01 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


174. Viking avlyser kamp mot sandnes Ulf – her er den nye planen

Tidspunkt: 15-02-2021 - Kl.15:49 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


175. Aarbakke og Lyse vil bore etter kjølevann til datasenter
Et datasenter på Kalberg i Time må kjøles ned. Nå går Aarbakke og Lyse sammen om å bruke oljeteknologi for å hente vann fra Gandsfjorden – i tunnel under sandnes.
Tidspunkt: 12-02-2021 - Kl.12:49 - Kilde: E24 - Info


176. sandnes Ulf-profilen ute i minst fire uker

Tidspunkt: 11-02-2021 - Kl.18:10 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


177. Midtbanespiller drar fra sandnes Ulf ett år før kontrakten går ut

Tidspunkt: 03-02-2021 - Kl.18:23 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


178. Skjenkestoppen oppheves i flere Rogalands-kommuner
sandnes, Sola og Randaberg vil vedta lettelser i skjenkestoppen fredag, melder Stavanger Aftenblad. Stavanger vil derimot vente.
Tidspunkt: 26-01-2021 - Kl.18:02 - Kilde: E24 - Info


179. sandnes Ulf er i gang - nærmer seg ny spiller

Tidspunkt: 21-01-2021 - Kl.13:04 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


180. Denne midtstopperen er på vei til sandnes Ulf

Tidspunkt: 14-01-2021 - Kl.11:34 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


181. sandnes Ulf jakter Bringaker - får konkurranse fra utlandet

Tidspunkt: 12-01-2021 - Kl.16:02 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


182. Dyster inkassoutvikling: I Bærum har snittgjelden økt til 300.000
Dårlige betalere skylder mer og har flere anmerkninger. Snittgjelden er størst i Bærum og sandnes.
Tidspunkt: 29-12-2020 - Kl.15:50 - Kilde: E24 - Info


183. Brann utenfor frikirke i sandnes trolig påsatt
En brann utenfor en frikirke på Hommersåk i sandnes kommune ble raskt slukket 1. juledag. Ifølge politiet var brannen trolig påsatt.
Tidspunkt: 25-12-2020 - Kl.18:35 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


184. Fra vrakgods i sandnes Ulf til trener i West Ham
I forrige uke avsluttet Oliver Harder samarbeidet med sandnes Ulf etter under ett år som assistenttrener. Nå er han klar for West Ham.
Tidspunkt: 23-12-2020 - Kl.20:31 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


185. Kvinne (52) fra Stord døde
Politiet frigir navnet til kvinnen som havnet under bilen i sandnes.
Tidspunkt: 23-12-2020 - Kl.12:59 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


186. TV 2-sjefen om milliardavtale: - Det handler om hva du faktisk gjør
TV 2-sjef Olav Terjeson sandnes er klar på at mediehuset har tatt på seg en stor oppgave med å forvalte rettighetene for norsk fotball fra 2023–2028.
Tidspunkt: 22-12-2020 - Kl.13:57 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


187. Ute med skade hele sesongen – nå får sandnes Ulf-spilleren ny kontrakt
Ingvald Halgunset (24) får muligheten i 2021.
Tidspunkt: 22-12-2020 - Kl.10:00 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


188. Oliver Harder ferdig i sandnes Ulf
Assistenttreneren og sandnes Ulf bryter samarbeidet etter bare ett år.
Tidspunkt: 20-12-2020 - Kl.19:07 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


189. Kvinne fra Sunnhordland omkom etter å ha havnet under egen bil i ulykke i sandnes
En kvinne i begynnelsen av 50-årene fra Sunnhordland er bekreftet omkommet etter en ulykke i sandnes fredag.
Tidspunkt: 18-12-2020 - Kl.21:52 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


190. Kvinne fra Vestland omkom etter å ha havnet under egen bil i ulykke i sandnes
En kvinne i begynnelsen av 50-årene fra Vestland fylke er bekreftet omkommet etter en ulykke i sandnes fredag.
Tidspunkt: 18-12-2020 - Kl.19:53 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


191. Kvinne døde etter å ha havnet under egen bil i sandnes
En kvinne i 50-årene døde fredag ettermiddag på Stavanger Universitetssykehus etter å havnet under sin egen bil i Søredalen i sandnes tidligere på dagen.
Tidspunkt: 18-12-2020 - Kl.19:05 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


192. Kvinne fra Vestland omkom etter å ha havnet under bil i ulykke i sandnes
En kvinne i begynnelsen av 50-årene fra Vestland fylke er bekreftet omkommet etter en ulykke i sandnes fredag.
Tidspunkt: 18-12-2020 - Kl.18:17 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


193. sandnes Ulf har kvittet seg med seks spillere, deriblant en av de beste
Jasmin Bogdanovic, Claes Kronberg og Adrian Berntsen er ferdige i sandnes Ulf. Tre lånespillere er også sendt i retur.
Tidspunkt: 16-12-2020 - Kl.20:40 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


194. sandnes Ulf-assistenten Olli Harder degradert: – Dette må vi løse nå
Assistenttrener Olli Harder ble plutselig degradert i sandnes Ulf. Nå kan han være ferdig i klubben etter bare ett år.
Tidspunkt: 16-12-2020 - Kl.12:20 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


195. Droneselskapet i sandnes er klar for å fly på børsen
For å få penger til mer vekst, går sandnes-selskapet Nordic Unmanned i dag på børs. Gründer Knut Roar Wiig lover fortsatt å tenke stort.
Tidspunkt: 15-12-2020 - Kl.09:39 - Kilde: E24 - Info


196. Jubelen stilnet i sandnes: - Vi er der vi fortjener å være
Fotball: sandnes Ulf gjennomførte en av årets beste bortekamper mot Ranheim, men ble sittende igjen med en enorm skuffelse da 6. plassen røk.
Tidspunkt: 13-12-2020 - Kl.18:50 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


197. Sesongen over for sandnes Ulf etter ellevilt drama
Mistet kvalifiseringsplassen etter overtidsdrama av de sjeldne.
Tidspunkt: 13-12-2020 - Kl.16:51 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


198. Uavgjort i skjebnekampen - ingen kvalikplass for sandnes Ulf
Dramatiske sluttminutter da sandnes Ulf tapte kampen om den viktige sjetteplassen.
Tidspunkt: 13-12-2020 - Kl.16:51 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


199. sandnes Ulf stoler på Eriksen og Grødem i dagens skjebnekamp
Kan sandnes Ulf vinne årets andre kamp på bortebane? Her får du direkte rapport om det som skjer i Ranheimsfjæra.
Tidspunkt: 13-12-2020 - Kl.14:53 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


200. Kommentar: Siste kamp definerer årets sesong, men trener Landro blir sittende uansett
KOMMENTAR: Ledelsen i sandnes Ulf er entydig: «Klarer vi ikke kvalikplass med mulighet for opprykk til Eliteserien, er sesongen mislykket.»
Tidspunkt: 12-12-2020 - Kl.10:18 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


201. sandnes Ulf åpner for Østensen og de Souza
Viking FKs frigivelse av Even Østensen og Jefferson de Souza har ikke gått upåaktet hen i sandnes Ulf. Herman Kleppa er aktuell for come back.
Tidspunkt: 12-12-2020 - Kl.07:35 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


202. Bjarne Berntsen skal i samtaler med sandnes Ulf
– Jeg har hatt gode samtaler med Viking, vi skilles som gode venner og er enige om at sluttavtalen gjelder, sier Bjarne Berntsen.
Tidspunkt: 09-12-2020 - Kl.16:26 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


203. sandnes Ulf-profil: - Vi blir ikke et skikkelig lag før vi vinner bortekamper
En herlig og fortjent seier mot Jerv til tross, nå må sandnes Ulf bryte en barriere og vinne borte mot Ranheim kommende søndag for å nå årets mål.
Tidspunkt: 07-12-2020 - Kl.21:10 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


204. sandnes Ulf vant - kan fortsatt sikre opprykk til eliteserien
Kent Håvard Eriksen-dobbel og drama på tampen da sandnes Ulf gjorde jobben mot Jerv.
Tidspunkt: 07-12-2020 - Kl.16:24 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


205. Direkte: sandnes Ulf har alt i egne hender
sandnes Ulfs store mål for 2020 er en plass blant de seks beste.
Tidspunkt: 07-12-2020 - Kl.14:26 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


206. sandnes Ulf: Ekeland spiller med brukket nese
Jostein Ekeland starter når sandnes Ulf møter Jerv til tross for at han brakk nesen under trening torsdag.
Tidspunkt: 07-12-2020 - Kl.14:26 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


207. Skal vise VM for menn i 2026
NRK og TV 2 har sikret seg rettighetene til å vise fotball-VM for menn i 2026. Mesterskapet skal holdes i USA og føyer seg inn i rekken av mesterskap de neste årene som NRK og TV 2 deler. – Vi gleder oss stort til å kunne vise fotball-VM fra USA i 2026 på NRK og TV 2, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i NRK og administrerende direktør og sjefredaktør Olav T. sandnes i TV 2. Fra før har de to kringkasterne rettighetene til EM i 2021, 2024 og 2028 for menn, kvinnenes EM i 2022 og mennenes VM i 2022. – Jeg mener det er helt avgjørende for NRK å ha rettigheter som samler det norske folk. Som forener oss og som gir en opplevelse. Den type begivenheter er det avgjørende for en allmennkringkaster å ha rett og slett, sier Eriksen.
Tidspunkt: 02-12-2020 - Kl.09:19 - Kilde: NRK - Info


208. Funn av fugleinfluensa i Rogaland – portforbud for fjærfe i deler av landet
Det er gjort funn av fugleinfluensa hos en viltlevende kortnebbgås i sandnes. Risikoen for smitte til mennesker vurderes som svært lav, varsler Mattilsynet.
Tidspunkt: 27-11-2020 - Kl.21:05 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


209. sandnes Ulf har fått dato for avgjørende kamp
Jerv Grimstad er for andre gang i år rammet av korona-smitte, men nå er laget klarert for kamp mot sandnes Ulf.
Tidspunkt: 25-11-2020 - Kl.13:31 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


210. sandnes Ulf vet ikke når sesongen slutter
sandnes Ulf og resten av 1. divisjon skulle spilt siste serierunde 5. desember. Runden blir utsatt, mens siste kvalikkamp for opprykk kan bli lagt til januar.
Tidspunkt: 24-11-2020 - Kl.19:15 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


211. Bryne øver mot Viking og sandnes Ulf
Bryne FK er tilbake i 1. divisjon og matcher tøft i treningskampene. Både Viking FK og sandnes Ulf står på programmet.
Tidspunkt: 23-11-2020 - Kl.16:17 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


212. Mjelde kallar Landro for uprofesjonell. – Det heng vel saman med at han pleier å trena eit bunnlag og eg eit topplag, svarar Landro.
Øygarden snudde kampen og tok ein svært viktig seier mot sandnes Ulf. Etterpå braut det ut ordkrig mellom trenarane.
Tidspunkt: 21-11-2020 - Kl.21:09 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


213. – Psykisk barriere, sier treneren. -Feigt, sier keeperen.
Vestlandshallen: Trener Steffen Landro snakker om psykisk barriere etter bortetap for Øygarden. Keeper Aslak Falch mener sandnes Ulf opptrådte feigt etter pause.
Tidspunkt: 21-11-2020 - Kl.21:09 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


214. Kan sandnes Ulf ta sin andre borteseier?
sandnes Ulf trenger en borteseier for å karre til seg kvalifiseringsplass for opprykk.
Tidspunkt: 21-11-2020 - Kl.16:41 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


215. Nytt koronatilfelle i Jerv
Kun få timer etter at Åsane bekrefter koronasmitte, avslører motstander Jerv at de også har smitte i troppen. Det betyr at begge klubbenes spillere må i karantene i ti dager. Jerv skulle også ha møtt Grorud og sandnes Ulf. Disse kampene blir utsatt. Smittetilfellet i Jerv betyr at Lillestrøm også må i karantene, ettersom de to lagene møttes for to dager siden. – Det er flott og særdeles viktig at klubbene varsler NFF med en gang en har smitte. Da får man muligheten til å iverksette tiltak. Smittesituasjonen i Norge i dag er alvorlig og vi gjentar oppfordringen om at våre klubber går mest mulig i isolasjon, sier leder av konkurranseavdelingen Nils Fisketjønn til fotball.no.
Tidspunkt: 20-11-2020 - Kl.21:13 - Kilde: NRK - Info


216. Klar tale fra Falch: - Endelig gjør vi drittjobben
Keeper Aslak Falch er dønn ærlig om årsaken til sandnes Ulfs nedtur, om hvorfor laget igjen vinner og er i posisjon til mulig opprykk. Lørdag venter Øygarden.
Tidspunkt: 20-11-2020 - Kl.11:08 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


217. Lyse og IVAR vil fanga karbon for å få ned utsleppa
Forus Energigjenvinning har rekna seg fram til at dei står for fem prosent av utsleppa av karbondioksid i regionen, noko som gjer dei til det største punktutsleppet. Dei er lokaliserte i sandnes kommune, og her står dei for ein fjerdedel av utsleppa.
Tidspunkt: 20-11-2020 - Kl.10:47 - Kilde: E24 - Info


218. Åpner armene for Equinors drømmebygg
Varaordfører Pål Morten Borgli i sandnes står klar med åpne armer om Equinor vil løfte planene om et signalbygg på Forus igjen.
Tidspunkt: 20-11-2020 - Kl.08:55 - Kilde: E24 - Info


219. sandnes Ulf flyr inn i opprykkskampen: – Vi må lære den tøffe stilen
sandnes Ulf kjenner igjen ferten av opprykk. En intern oppvask for 14 dager siden har gitt resultater og toppet seg med seier nummer to på fire dager onsdag kveld.
Tidspunkt: 18-11-2020 - Kl.22:13 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


220. Nå kjemper sandnes Ulf for kvalikplass
sandnes Ulf og Stjørdals-Blink møtes til utsatt kamp på Øster Hus Arena.
Tidspunkt: 18-11-2020 - Kl.18:39 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


221. Hva selges leiligheter i sandnes kommune for nå? Se her.

Tidspunkt: 18-11-2020 - Kl.10:18 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


222. Kvalikplass innen rekkevidde, men nå er Landro forsiktig
Vinner sandnes Ulf onsdagens utsatte kamp mot Stjørdals-Blink på Øster Hus Arena, er laget igjen på kvalikplass med mulighet for opprykk til Eliteserien.
Tidspunkt: 18-11-2020 - Kl.09:08 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


223. sandnes Ulf-spiller mister resten av sesongen
Midtbanespilleren André Sødlund er skadet og mister sandnes Ulfs fire siste kamper.
Tidspunkt: 17-11-2020 - Kl.14:52 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


224. Sesongen over for sandnes Ulf-spiller
Et brudd i foten setter en stopper for resten av sesongen for sandnes Ulfs André Sødlund.
Tidspunkt: 16-11-2020 - Kl.17:26 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


225. LSK snytt for straffe mot naboen – gikk på smell i opprykkskampen
(Ull/Kisa - LSK 1–0) Etter at Sogndal tapte i sandnes hadde Lillestrøm alle sjansers mor til å ta et langt steg mot opprykk. Det klarte de ikke.
Tidspunkt: 15-11-2020 - Kl.21:11 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


226. sandnes Ulf-strateg: – Vi får igjen for spinnvill mentalitet på trening
Skjerpet intensitet på trening har gitt resultater. Nå er sandnes Ulf plutselig seriøs utfordrer til kvalikplass for opprykk.
Tidspunkt: 15-11-2020 - Kl.21:11 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


227. Misbrukte gavepakke
Etter at Sogndal tapte i sandnes hadde Lillestrøm alle sjansers mor til å ta et langt steg mot opprykk. Det klarte de ikke.
Tidspunkt: 15-11-2020 - Kl.20:15 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


228. Drama på overtid: Her tenner Eriksen opprykkshåpet for sandnes Ulf
sandnes Ulf-spissen tok en sjanse - fikk betalt med tre poeng.
Tidspunkt: 15-11-2020 - Kl.18:25 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


229. Endelig får Viking-gutten starte for sandnes Ulf
Tre kamper i løpet av sju dager, ingen på bortebane, og endelig er Jostein Ekeland klar for seriedebut fra start for sandnes Ulf.
Tidspunkt: 15-11-2020 - Kl.11:41 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


230. sandnes Ulf vil fighte med Bryne igjen
Fotball: Da veteranen Kent Håvard Eriksen kjempet inn utligningsmålet mot Kongsvinger sju minutter før kampslutt på Gjemselunden, kunne sandnes Ulf-klanen omsider roe frynsete nerver.
Tidspunkt: 08-11-2020 - Kl.19:43 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


231. Kriserammede H&M legger ned minst sju butikker i Norge
Klesgiganten H&M Group er hardt rammet av fallende inntekter og skal legge ned flere butikker i Norge. H&M i Vågen i sandnes er blant utsalgene som nå forsvinner.
Tidspunkt: 04-11-2020 - Kl.14:34 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


232. Kriserammede H&M legger ned butikker
Klesgiganten H&M Group er hardt rammet av covid-19 og skal legge ned flere butikker i Norge. H&M i Vågen i sandnes er blant utsalgene som nå forsvinner.
Tidspunkt: 04-11-2020 - Kl.11:46 - Kilde: E24 - Info


233. Koronasmitte stopper sandnes Ulf-kamp
– Kaotisk, sier daglig leder Tom Rune Espedal.
Tidspunkt: 03-11-2020 - Kl.23:04 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


234. Blink-sjefen leste karantenenyhet på VG mens laget sto på treningsfeltet
Stjørdals-Blink-trener Roar Vikvang var i gang med kampforberedelsene til onsdagens kamp mot sandnes Ulf da han leste på nett at laget hans skal i karantene.
Tidspunkt: 03-11-2020 - Kl.21:53 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


235. sandnes Ulfs trener erkjenner at han har feilet
Fotball: sandnes Ulf har gått fra å være topp tre og fire på tabellen til nærkontakt med bunnlagene. Treneren erkjenner at han har feilet og fyller opp forsvaret til kommende kamper.
Tidspunkt: 03-11-2020 - Kl.21:53 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


236. Grorud og Blink i korona-karantene
Ein Grorud-spelar testa positivt på Covid-19 etter 1.- divisjonskampen mot Stjørdals-Blink sist helg. Det betyr at begge laga må i karantene, skriv VG. – Spelarane i klubbane kan ikkje stille på trening eller kamp, stadfestar Magnus Nordstrand Myntevik, leiar for NFFs medisinske råd, overfor avisa. Det inneber også at deira to neste kampar må utsetjast. Det betyr Grorud – Strømmen og sandnes Ulf – Stjørdals-Blink onsadag, og Jerv – Grorud og Strømmen – Stjørdals-Blink laurdag. Om kampane 15. november blir påverka er førebels uklart.
Tidspunkt: 03-11-2020 - Kl.18:53 - Kilde: NRK - Info


237. Styrelederen i sandnes Ulf: – Trenerskifte er ikke tema
sandnes Ulf er i fritt fall, trenden er tydelig, avstanden til bunnlagene er skrumpet til tre poeng. Styreleder Terje Hopen åpner ikke for diskusjoner om trenerens rolle.
Tidspunkt: 02-11-2020 - Kl.16:30 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


238. Skrekkresultat etter to skrekkmåneder og nå lever sandnes Ulf farlig
sandnes Ulf åpnet med 21 poeng på to måneder, så fulgte september og oktober med skrekkelig svake ni poeng. November fortsetter verst mulig, og nå må laget innse at det faktisk kan bli nedrykk.
Tidspunkt: 01-11-2020 - Kl.19:05 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


239. Følg Ull/Kisa-sandnes Ulf og chat med vår reporter
Oppgjøret starter klokken 15.00.
Tidspunkt: 01-11-2020 - Kl.16:18 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


240. Kalte motstander for «soper». Nå har sandnes Ulf-spilleren fått straffen sin.
Johannes Nunez Godoy får tre kampers karantene.
Tidspunkt: 30-10-2020 - Kl.19:51 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


241. Nytt bortetap setter press på sandnes Ulf
sandnes Ulf var i virkeligheten uten muligheter til poeng mot Lillestrøm på Åråsen, men tapte til slutt anstendig 4–2.
Tidspunkt: 25-10-2020 - Kl.19:58 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


242. Lillestrøms storform fortsetter: Klatret opp på opprykksplass med enkel seier
En målrik affære mellom Lillestrøm og sandnes Ulf endte i hjemmelagets favør. De gul- og svartkledde vant 4-2 og nærmer seg opprykk med stormskritt.
Tidspunkt: 25-10-2020 - Kl.18:00 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


243. Direkte: LSK - sandnes Ulf
Avspark kl. 15.
Tidspunkt: 25-10-2020 - Kl.18:00 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


244. LSK best i målfest
Lillestrøm holder stø kurs mot en direkte retur til eliteserien i fotball etter at de slo sandnes Ulf 4-2 hjemme på Åråsen søndag ettermiddag. Fredrik Krogstad, Tryggvi Hrafn Haraldsson, Kaan Kairinen og Thomas Lehne Olsen scoret målene for hjemmelaget, mens Kent Håvard Eriksen og Christian Landu-Landu satte inn gjestenes mål. LSK ligger på andreplass i 1. divisjon, fire poeng bak serieleder Tromsø.
Tidspunkt: 25-10-2020 - Kl.16:54 - Kilde: NRK - Info


245. Direkte: Følg Lillestrøm - sandnes Ulf og chat med vår reporter
Avspark kl. 15.
Tidspunkt: 25-10-2020 - Kl.14:25 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


246. sandnes Ulfs toppscorer benket mot Lillestrøm
Trener Steffen Landro har plassert toppscorer Magnus Retsius Grødem på benken når sandnes Ulf i dag søndag møter Lillestrøm på Åråsen.
Tidspunkt: 25-10-2020 - Kl.14:25 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


247. Topplaga tapte i 1. divisjon
Både Tromsø og Sogndal tapte i laurdagens serierunde i 1. divisjon. Tromsø er framleis klart i teten, men Lillestrøm kan gå forbi Sogndal og innta andreplassen med siger over sandnes Ulf søndag. Resultat: Strømmen - Raufoss 3-2, Åsane - KFUM 1-1, HamKam - Sogndal 2-1, Jerv -Øygarden 4-2, Kongsvinger - Ranheim 1-0, Stjørdals-Blink - Tromsø 4-2, Ull/Kisa - Grorud 2-1.
Tidspunkt: 24-10-2020 - Kl.17:39 - Kilde: NRK - Info


248. EIK spiller hjemmekampene på Øster Hus Arena
EIK kjemper i toppen av 2. divisjon, men må spille årets siste hjemmekamper på Øster Hus Arena i sandnes.
Tidspunkt: 24-10-2020 - Kl.17:12 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


249. sandnes Ulfs sjef: – Vi har ikke bygget Øster Hus Arena for tolvteplasser
sandnes Ulf har etablert Øster Hus Arena som et av landets flotteste fotballanlegg. Prestasjonene på banen holder ikke samme standard.
Tidspunkt: 23-10-2020 - Kl.11:26 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


250. Skuffende poengtap for sandnes Ulf da Åsane-keeperen kom i fokus
sandnes Ulf maktet bare 1–1 på Øster Hus Arena mot Åsane. Dermed er bydelslaget fra Bergen fortsatt tre poeng foran de lyseblå på tabellen.
Tidspunkt: 17-10-2020 - Kl.19:55 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


251. Direkte: «Ingen bryr seg om Åsane» sa Landro sist. I dag jakter han revansj.
Målservice: sandnes Ulf - Åsane har avspark kl. 15.30.
Tidspunkt: 17-10-2020 - Kl.15:58 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


252. 600 får se revansjeoppgjøret i sandnes
Alexander Johansson starter når sandnes Ulf spiller foran 600 tilskuere mot Åsane på Øster Hus Arena.
Tidspunkt: 17-10-2020 - Kl.15:58 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


253. Følg sandnes Ulf-Åsane og chat med vår reporter
Avspark 15.30.
Tidspunkt: 17-10-2020 - Kl.15:58 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


254. Søndag får han sin debut for sandnes Ulf
Alexander Johansson er sandnes Ulfs 13. nykommer denne sesongen. Lørdag debuterer han mot Åsane på Øster Hus Arena.
Tidspunkt: 16-10-2020 - Kl.16:56 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


255. Sogndal klarte uavgjort mot Tromsø
Sogndal klarte å kapre eit poeng i toppoppgjeret mot Tromsø i 1. divisjon. Heimelaget fekk ein kalddusj da Fitim Azemi tok gjestane frå nord opp i teten etter halvtimen. Igoh Ogbu utlikna på Fosshaugane sju minutt før slutt. Tromsø leiar kampen om opprykk med 45 poeng. Sogndal ligg fem poeng bak, medan Lillestrøm pustar like bak med 38 poeng. Andre resultat: sandnes Ulf tapte 0–2 for HamKam på bortebane. Ull/Kisa slo Ranheim 1–0. Lillestrøm banka Øygarden 3–0. Oppgjeret mellom Strømmen og Kongsberg enda med poengdeling og 0–0. Åsane slot Stjørdals-Blink 2–1. KFUM Oslo vann lokaloppgjeret mot Grorud 3–1.
Tidspunkt: 11-10-2020 - Kl.17:30 - Kilde: NRK - Info


256. Stjerneforvalteren ville kjøpe sin tredje bondegård - fikk nei fra kommunen
Torkell Tveitevoll Eide tjener over 40 millioner som stjerneforvalter i et av Europas største hedgefond. Nå ønsker han å kjøpe sin tredje bondegård, men sandnes kommune har gitt avslag på hans konsesjonssøknad.
Tidspunkt: 30-09-2020 - Kl.12:03 - Kilde: E24 - Info


257. sandnes Ulf låner ut spiller resten av sesongen
Men sliter selv med skader og er manko på spillere foran mandagens kamp mot KFUM.
Tidspunkt: 27-09-2020 - Kl.15:23 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


258. Topplaga vann i 1. divisjon
Med 3-0 over sandnes Ulf heldt Tromsø topplassen i 1. divisjon etter kveldens runde. Sogndal er på andreplass. På plassane bak følgjer Ranheim, Lillestrøm og Åsane, som også vann i kveld. Resultat: Grorud - Ranheim 0-1, KFUM Oslo - Strømmen 1-2, Åsane - Øygarden 3-1, Lillestrøm - Kongsvinger 2-0, Sogndal - Stjørdals-Blink 3-2, Ull/Kisa - Raufoss 1-4, sandnes Ulf - Tromsø 0-3.
Tidspunkt: 21-09-2020 - Kl.22:15 - Kilde: NRK - Info


259. Friidrettshelten fra Bergen mistet rekorden sin etter 49 år
Bjørnar sandnes Lillefosse slettet en 49 år gammel kretsrekord under NM på hjemmebane.
Tidspunkt: 20-09-2020 - Kl.18:39 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


260. Dyre møbler er dårlig butikk
Fem «eksklusive» møbelbutikker i Stavanger solgte møbler for 80 millioner kroner i fjor – og satt igjen med til sammen 427.000 kroner. Tre av butikkene gikk med underskudd. I sandnes er det enda verre.
Tidspunkt: 08-09-2020 - Kl.06:26 - Kilde: E24 - Info


261. En død og en annen skadd etter båtulykke ved sandnessjøen
En mann er død og en annen mann er skadd etter en båtulykke i forbindelse med en fisketur ved sandnessjøen natt til søndag.
Tidspunkt: 30-08-2020 - Kl.21:03 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


262. En mann død og en annen mann skadd etter båtulykke ved sandnessjøen
En mann er død og en annen mann er skadd etter en båtulykke i forbindelse med en fisketur ved sandnessjøen natt til søndag.
Tidspunkt: 30-08-2020 - Kl.15:29 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


263. Rekdal med seier for HamKam
HamKam klarte endelig å vinne etter ti kamper uten seier, da sandnes Ulf ble slått 2-1 i 1. divisjon mandag. Det endte ellers til slutt uavgjort 2-2 i toppkampen i 1. divisjon mellom Tromsø og Sogndal. Tromsø tok ledelsen etter 15 minutter.
Tidspunkt: 24-08-2020 - Kl.20:01 - Kilde: NRK - Info


264. Steffen Landro: – Bare én ting som dreper kampen for oss
Tre ganger har sandnes Ulf spilt offensivt og angrepet motstanderen på bortebane, tre ganger har det gått galt. Treneren mener taktikken er rett.
Tidspunkt: 18-08-2020 - Kl.00:41 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


265. Direkte: Følg Åsanes tøffe hjemmekamp mot sandnes Ulf
Kampen starter klokken 18. NB: Kun målservice.
Tidspunkt: 17-08-2020 - Kl.17:57 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


266. Tar ikkje telefonen når trenaren ringer: – Litt frustrerande
sandnes (NRK): Når landslagstrenar Egil Kristiansen ringer, tør ikkje skiskyttar Johannes Thingnes Bø å svare.
Tidspunkt: 16-08-2020 - Kl.13:36 - Kilde: NRK - Info


267. – Jeg har hatt en kjempesommer
Johannes Høsflot Klæbo forteller at han har hatt en særdeles godt treningssommer. – Jeg har hatt en kjempebra sommer og har trent bra i hele juli. Jeg har fått gjort den jobben jeg har planlagt og har startet august greit etter noen rolige feriedager, sa Klæbo til NTB etter Blinkfestivalen. – Betyr det noe å komme til sandnes og vise at du er ok etter måneder med usikkerhet og et uforutsigbart samfunn? – For all del. Det er artig å gå fort på ski, men for min del reiste jeg kun hit fordi det er gode treningsøkter. Det er kanskje kjedelig å si det, men det viktigste jeg gjør er å få trent mest og best mulig i den tiden som kommer. Jeg håper ikke at det er dette som vil bli husket når vinteren er over, sa Klæbo. (NTB)
Tidspunkt: 16-08-2020 - Kl.09:16 - Kilde: NRK - Info


268. Landro fyrer løs før Åsane-kampen: – Ingen som bryr seg om dem
sandnes Ulf møter Åsane i neste kamp. Steffen Landro innrømmer at han er imponert over bergensklubben, men kommer samtidig med et stikk.
Tidspunkt: 15-08-2020 - Kl.20:42 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


269. NM-sensasjonen advares av landslagstreneren: – Må ikke ha mange sånne måneder
sandnes (NRK): NM-sensasjonen Ansgar Evensen (20) tror han kan slå Johannes Høsflot Klæbo til vinteren selv om han ikke har trent «for mye» i sommer.
Tidspunkt: 11-08-2020 - Kl.12:42 - Kilde: NRK - Info


270. Iversen-misnøye med forbundets trønderoppfølging: – Vi trenger hjelp
sandnes (NRK): I Oslo bor det to trenere, treningsgruppen i hovedstaden teller nå mange utøvere, har mange fellesøkter – og det rapporteres om harmoni. Slik oppleves det ikke noen hundre kilometer nord, ifølge Emil Iversen.
Tidspunkt: 11-08-2020 - Kl.06:25 - Kilde: NRK - Info


271. Tromsø med overbevisende seier
Tromsø rundspilte sandnes Ulf etter alle kunstens regler og vant til slutt hele 5–0. Kristoffer Hoven punkterte kampen da Sogndal slo Geir Frigårds HamKam 4–2. Dermed fortsatte den fantastiske åpningen på sesongen for Tromsø, som topper tabellen seks poeng foran Ranheim. På motsatt ende av tabellen ligger HamKam med to poeng.
Tidspunkt: 10-08-2020 - Kl.20:06 - Kilde: NRK - Info


272. Iversen setter kometen Håvard (21) på plass: – Skal ikke passe meg for ham
sandnes (NRK): Håvard Moseby ber konkurrentene passe seg til vinteren etter to pallplasser under Blinkfestivalen. Emil Iversen heller imidlertid kaldt vann i årene på unggutten og tror 21-åringen allerede har nådd årets formtopp.
Tidspunkt: 10-08-2020 - Kl.08:00 - Kilde: NRK - Info


273. Slår tilbake mot NRK-ekspertens dom: – Provoserte meg så innmari
sandnes (NRK): Etter strålende skyting og seier i Blinkfestivalen, fyrte Ingrid Landmark Tandrevold (23) mot NRKs Ola Lunde.
Tidspunkt: 09-08-2020 - Kl.09:10 - Kilde: NRK - Info


274. Nesten for Moseby
Håvard Moseby ledet lenge 15-kilometer intervallstart for herrer under Blinkfestivalen i sandnes. Men Johannes Høsflot Klæbo tok sterkt innpå til slutt og vant. Dette er første gang Klæbo vant et distanserenn under Blinkfestivalen. Klæbo vant med 0,2 sekunder foran Moseby. På tredjeplass havnet Daniel Stock.
Tidspunkt: 08-08-2020 - Kl.21:50 - Kilde: NRK - Info


275. Johaug sensasjonelt slått: – Dette kommer svenske jenter til å få med seg
sandnes (NRK): Therese Johaug var stor favoritt, men ble slått av både Tiril Udnes Weng og Helene Marie Fossesholm på 10-kilometeren i sandnes
Tidspunkt: 08-08-2020 - Kl.17:55 - Kilde: NRK - Info


276. Nekter å føre treningsdagbok – ville fått gult kort på langrennslandslaget
sandnes (NRK): Johannes Thingnes Bø «skulker» trening og fører ingen oversikt over hva han har gjort. Det hadde ikke gått på langrennslandslaget.
Tidspunkt: 08-08-2020 - Kl.17:07 - Kilde: NRK - Info


277. Eckhoff forteller om nattlig drama – besvimte på badet
sandnes (NRK): Midt på natta segnet Tiril Eckhoff om på badet. Heldigvis rakk hun å ringe landslagets fysioterapeut før det ble svart.
Tidspunkt: 07-08-2020 - Kl.17:53 - Kilde: NRK - Info


278. Skistad dønn ærlig om nedturen i fjor: – Jeg var helt håpløs
sandnes (NRK): Kanonsesongen i 2018/2019 ble avløst av et krise-år sist sesong. Kristine Stavås Skistad vet hvorfor det gikk galt. Nå skal hun bli mer egoistisk og slutte å gjøre det alle andre gjør i treningen.
Tidspunkt: 07-08-2020 - Kl.09:32 - Kilde: NRK - Info


279. Fossesholm om det hun opplever i sin andre idrett: – Langrennsløpere ville fått sjokk
sandnes (NRK): Et strikkhopp var sommerens høydepunkt, og Helene Marie Fossesholm (19) lar seg ikke skremme av tre kvarter i svime etter et fall på sykkel. Stjerneskuddet vil bruke fryktløsheten for alt den er verdt også i langrenn.
Tidspunkt: 06-08-2020 - Kl.06:18 - Kilde: NRK - Info


280. Iver (19) satte frustrert Røthe på plass på trening – da krevde verdensmesteren omkamp
sandnes (NRK): Iver Tildheim og Harald Østberg Amundsen er den nye vinen i norsk landslagslangrenn. De er heller ikke redde for å ta plass og vise muskler når de møter verdensmestere på trening. Bare spør Sjur Røthe...
Tidspunkt: 05-08-2020 - Kl.19:24 - Kilde: NRK - Info


281. Tar 26 timer i bil – tør ikke fly
sandnes (NRK): Norges store profil på herresiden, Johannes Høsflot Klæbo, velger å kjøre hele veien til sandnes og Blinkfestivalen. Der skal han delta i sprintkonkurransen fredag og 15 kilometeren lørdag. Klæbo begrunner avgjørelsen slik: – Jeg har valgt å kjøre i stedet for å ta fly. Jeg tør ikke. Jeg er skeptisk, ut i fra den smitteutviklingen som har vært i Norge og resten av verden. Jeg dropper å ta sjansen. Ja, jeg vil være på den sikre siden, sier han. Torsdag kjører han og faren Haakon Klæbo fra Trondheim til 23-åringens hytte på Skeikampen. Derfra kjører han fredag til sandnes. Skistjernen har regnet ut at det vil ta rundt 13 timer i bil én vei ned til rulleskikonkurransen – en konkurranse han for øvrig gleder seg til. – Over et halvt døgn med kjøring før et rulleskirenn er ikke optimal oppkjøring, men det er det mest optimale slik situasjonen er for tiden. Og jeg har bare meg selv å klage på - det er min vurdering. – Å bli syk er det siste jeg vil bli. For meg er det viktig å ta minst mulig risiko i forhold til koronasituasjonen. En ting er at det er viktig for meg personlig. Men det er også viktig at vi alle gjør en innsats for å bli kvitt dette svineriet av en pandemi som allerede har skapt store utfordringer.
Tidspunkt: 05-08-2020 - Kl.19:03 - Kilde: NRK - Info


282. Ull/Kisa-protest avvist
Det var etter 1. divisjonskampen mellom sandnes Ulf og Ull/Kisa 27. juli at Jessheim-klubben sendte inn en protest med tre ulike protestgrunnlag. Alle hadde sitt utspring i at sandnes Ulf skal ha brukt fire stopp i spillet for å foreta spillebytter, i strid med gjeldende regler for innbytter. Doms- og sanksjonsutvalget har enstemmig kommet fram til at protesten avvises, og at kampresultatet blir stående med 2-1 i til sandnes Ulf. (©NTB)
Tidspunkt: 05-08-2020 - Kl.13:10 - Kilde: NRK - Info


283. Eckhoff syk med urinveisinfeksjon
Tiril Eckhoff har fått en urinveisinfeksjon og er dermed usikker på om hun stiller til start i helgens øvelser under Blinkfestivalen. Ekchoff går ikke torsdagens motbakkerenn i Lysebotn. – Hun har fått en urinveisinfeksjon og er ellers i fin form,men har valgt å stå over Lysebotn i morgen og vurder løpende om hun stiller i sandnes fredag og lørdag sammen med helseteamet vårt, sier kommunikasjonssjef i skiskytterforbundet, Emilie Nordskar.
Tidspunkt: 05-08-2020 - Kl.12:10 - Kilde: NRK - Info


284. Pappa Bø sliter med «dørstokkmila» – får stikk av storebror
sandnes (NRK): Mindre søvn og en hyppigere følelse av å være sliten, er en del av den nye pappahverdagen til Johannes Thingnes Bø. Derfor er det nesten som luksus å regne å være sammen med gode lagkamerater igjen.
Tidspunkt: 05-08-2020 - Kl.10:59 - Kilde: NRK - Info


285. Johaugs Bislett-sko blir forbudt: – Må finne sko jeg kan springe med uten at det gir varige mén
sandnes (NRK): Nye regler gjør at Therese Johaug må løpe i sko som kan gi høyere skaderisiko hvis hun vil fortsette med baneløping.
Tidspunkt: 03-08-2020 - Kl.21:06 - Kilde: NRK - Info


286. Tromsø fikk luke i 1.-divisjon
Sakarias Opsahl ble matchvinner da Tromsø slo Åsane 1–0 borte i 1.-divisjon mandag. TIL hadde tre stolpetreff i kampen, men målet kom først etter 88 minutter. Ranheim tapte 1–2 mot sandnes Ulf, og TIL har nå seks poengs luke til serietoer Ranheim.
Tidspunkt: 03-08-2020 - Kl.19:54 - Kilde: NRK - Info


287. LSK tapte poeng igjen
Lillestrøm mista tomålsleiing og måtte nøye seg med 2-2 mot Jerv i 1. divisjon i kveld. Det var LSKs fjerde strake kamp utan siger. Tidlegare på kvelden vann begge topplaga. Tromsø slo Stjørdals-Blink 4-2, og Ranheim sleit seg til 3-2 over Kongsvinger etter sigersmål på overtid. HamKam tok sitt første poeng med 2-2 mot Ull/Kisa, som utlikna på overtid. Andre resultat i dag: KFUM - Åsane 0-0, Sogndal -Raufoss 1-0, Strømmen - sandnes-Ulf 4-0, Øygarden - Grorud 1-1.
Tidspunkt: 31-07-2020 - Kl.22:33 - Kilde: NRK - Info


288. Ull/Kisa med protest
sandnes Ulf viste muskler i oppgjøret mot Ull/Kisa, der de snudde 0–1 til 2–1. Likevel kan et skjebnesvangert bytte i det 95. minutt få konsekvenser. Hvert lag har lov til å gjøre fem bytter, men det var ikke lov da hjemmelaget stoppet spillet for fjerde gang for å foreta et bytte. – Vi legger inn protest fordi sandnes Ulf bytter ved fire stopp i spillet. Jeg forventer at det får konsekvenser. Hvis ikke blir det for dumt. Om ikke det blir konsekvenser, så er det feil, sier daglig leder i Ull/Kisa, Andreas Albu til TV 2.
Tidspunkt: 27-07-2020 - Kl.22:40 - Kilde: NRK - Info


289. sandnes Ulf styrer etter tredelt plan: – Vi ligger foran skjema
I treningskampene fikk de rundjuling, men etter at alvoret startet har sandnes Ulf imponert så mye at selv offensive Steffen Landro er overrasket.
Tidspunkt: 21-07-2020 - Kl.12:25 - Kilde: Aftenposten - Info


290. Sjokktap for Lillestrøm
Mats Lillebo scoret kampens eneste mål, og dermed vant Stjørdals/Blink meget overraskende 1-0 over Lillestrøm på Åråsen i 1. divisjon mandag kveld. LSK hadde flere store sjanser til å bringe balanse i regnskapet, men lyktes ikke. I Grimstad ledet HamKam 2-0 over Jerv, men hjemmelaget slo kraftig tilbake og vant 3-2. Michael Baidoo ble matchvinner seks minutter på overtid, Øvrige resultater: Kongsvinger-Grorud 0-1, Sogndal-sandnes Ulf 0-2, Strømmen-Åsane 0-3, Øygarden-Raufoss 4-4, Ull/Kisa-KFUM Oslo 1-1.
Tidspunkt: 20-07-2020 - Kl.19:54 - Kilde: NRK - Info


291. sandnes Ulf-oppturen fortsatte i Sogndal: Scoret på frispark og corner
To scoringer i andre omgang, det var nok til å senke hjemmelaget. Dermed står fortsatt sandnes Ulf uten tap etter de fire første serierundene.
Tidspunkt: 20-07-2020 - Kl.18:13 - Kilde: Aftenposten - Info


292. Gjør overraskende endringer på sandnes Ulf-laget
sandnes Ulf-trener Steffen Landro har overraskende satt Christian Landu-Landu på benken mot Sogndal, inn kommer Christer Reppesgård Hansen.
Tidspunkt: 20-07-2020 - Kl.15:37 - Kilde: Aftenposten - Info


293. Direkte: Følg Sogndal - sandnes Ulf og chat med vår reporter
Vi følger kampen minutt for minutt.
Tidspunkt: 20-07-2020 - Kl.14:56 - Kilde: Aftenposten - Info


294. Brudd i skulderen for Udnes Weng
Lotta Udnes Weng veltet på sykkelen og har pådratt seg en lite brudd i skulderen. Hun må påregne å trene alternativt i noen uker framover og mister rulleskirennene under Blink-festivalen i sandnes de første ukene av august.
Tidspunkt: 18-07-2020 - Kl.10:40 - Kilde: NRK - Info


295. sandnes-syklist startet sesongen sterkt
Stine Borgli (30) vant torsdagens bakketempo i Tour te fjells.
Tidspunkt: 16-07-2020 - Kl.18:09 - Kilde: Aftenposten - Info


296. Trønderen trives med kapteinsrollen og en skrue som trener
Først i mai lærte han sine nye lagkamerater å kjenne, men alt da serien startet 3. juli, var Espen Hammer Berger kaptein for sandnes Ulf. Trønderen trives som leder.
Tidspunkt: 15-07-2020 - Kl.12:07 - Kilde: Aftenposten - Info


297. Første poengtap
Lillestrøm styrte spillet, men slet lenge med å få uttelling mot sandnes Ulf i 1. divisjon mandag. Hjemmelaget var mer effektive og sikret 1-1 og ett poeng.
Tidspunkt: 14-07-2020 - Kl.21:06 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


298. Første poengtap for LSK
Lillestrøm klarte ikke å følge Tromsø og Ranheim med full pott etter tre kamper i 1. divisjon. I sandnes havnet de gule og svarte under da Kent Håvard Eriksen scoret ett kvarter ut i andre omgang. Simen Kind Mikalsen utlignet for LSK et drøyt kvarter før full tid. Dermed er LSK på tredjeplass, mens sandnes står med fem poeng etter tre kamper.
Tidspunkt: 14-07-2020 - Kl.20:58 - Kilde: NRK - Info


299. sandnes Ulf-treneren: – Vi spilte årets unntakskamp
Steffen Landro går ikke med på at laget spilte ultradefensivt mot Lillestrøm SK, men innrømmer at angrepsspillet haltet.
Tidspunkt: 14-07-2020 - Kl.20:10 - Kilde: Aftenposten - Info


300. Lillestrøm gikk på sesongens første poengtap
Lillestrøm styrte spillet, men slet lenge med å få uttelling mot sandnes Ulf i 1. divisjon tirsdag.
Tidspunkt: 14-07-2020 - Kl.19:50 - Kilde: Aftenposten - Info



©2024 Tveit MEDIA.
Personvern (Privacy Policy)




Annonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME










Copyright © 2001-2024 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)