Stenger OL-døren for Gjert: – En trist sak
Publisert: 07:12 29-04-2024   Kilde: NRK
Mandag ble det kjent at Gjert Ingebrigtsen er tiltalt for mishandling i nære relasjoner. Nå bekrefter Olympiatoppen at 58-åringen ikke får akkreditering til sommer-OL.

Les hele artikkelen på NRK sine nettsider   Les alt nedlastet info om artikkelen
Linje

Gjert Ingebrigtsen er tiltalt for mishandling i nære relasjoner
Publisert: 06:10 29-04-2024   Kilde: NRK
Forsvarerne til den kjente treneren og familiefaren sier at saken nå har fått en helt annen karakter.

Linje

Carlsen bekymret – mener det er et mysterium hva som har skjedd med Liren
Publisert: 04:42 29-04-2024   Kilde: NRK
Kinesiske Ding Liren tok over VM-tronen etter Magnus Carlsen, men har siden «forsvunnet». Kineserens fall er et mysterium for ekspertene.

Linje

Gulliksen usikker før den svenske cupfinalen
Publisert: 04:23 29-04-2024   Kilde: NRK
Tobias Gulliksen måtte stå over Djurgårdens 1-0-seier over Gais grunnet en skade i kneet søndag kveld. Dermed står cupfinalen i fare for nordmannen. – Det har litt bedre, men vi får se. Kneet er hovent, så vi sjekker i morgen, sa han til Aftonbladet. Gulliksen var ikke med i kamptroppen etter at han pådro seg en skade. Allerede er det duket for cupfinale mot Erik Botheims Malmö.

Linje

Thorstvedt-mål ikke nok for Sassuolo
Publisert: 20:52 28-04-2024   Kilde: NRK
Kristian Thorstvedts scoring hjalp lite da Sassuolo tapte 1-5 borte mot Fiorentina i Serie A søndag kveld. Grønntrøyene fortsetter dermed på 19.-plass og har fem poeng opp til Empoli på trygg plass når det gjenstår fire kamper av sesongen. Thorstvedt skapte fornyet håp for gjestene da han banket inn 1-2-scoringen etter 57 minutter. Dessverre for siddisen og resten av Sassuolo-laget økte Nicolás González til 3-1 det påfølgende minuttet. Vertene var imidlertid ikke ferdig der, for bare ni minutter etter Thorsvedts scoring hadde Fiorentina satt inn ytterligere to mål. Dermed begynner det å se fryktelig skummelt ut for Thorstvedt & co. I kampen om å beholde plassen skal Sassuolo opp mot Inter (h), Genoa (b), Cagliari (h) og Lazio (b). Emil Konradsen Ceide startet kampen på benken, men kom inn etter 73 minutter. Marcus Holmgren Pedersen så hele oppgjøret fra sidelinjen. (NTB)

Linje

Daland reddet uavgjort for Cercle Brugge – Vetlesen med mål og assist i Brugge-seier
Publisert: 19:50 28-04-2024   Kilde: NRK
Jesper Daland berget 1-1 for Cercle Brugge hjemme mot Anderlecht, mens Hugo Vetlesen herjet i Brugges 3-0-seier borte mot Genk i belgisk fotball søndag kveld. Den belgiske ligaen har gått over i sluttspillsfasen, hvor Anderlecht topper mesterskapsgruppen. Det er imidlertid bare målforskjell som skiller Brugge på 2.-plass. Søndag gjestet Vetlesen & co. Genk, som har falt av i toppkampen etter 0-3-tapet. Kyriani Sabbe sendte gjestene i ledelsen etter 38 minutter, før Vetlesen doblet halvveis inn i andre omgang. Fire minutter senere gjorde nordmannen seg tellende igjen da han spilte opp Igor Thiago på 3-0-målet. Antonio Nusa startet også for gjestene, men ble byttet ut til pause. Cercle Brugge er også hektet av i gullkampen, men Daland ga imidlertid en håndsrekning til landsmann Vetlesen i kampen om ligagullet da han sikret 1-1 etter 51 minutter. Kristian Arnstad satt hele kampen på benken for Anderlecht. (NTB)

Linje

Elleville overtidsminutter da Odd reddet uavgjort
Publisert: 19:16 28-04-2024   Kilde: NRK
Tre sene scoringer sørget for 3-3 mellom Odd og Viking i Skien. Viking-kaptein Zlatko Tripic trodde han hadde avgjort det hele da han scoret fire minutter på overtid. Men Odd ville det annerledes. Mikael Norø Ingebrigtsen scoret seks minutter på overtid og reddet ett poeng for hjemmelaget. Harald Tangen Nilsen scoret kampens første mål etter 25 minutter. Kun ti minutter senere var kampen snudd. Først med et skudd fra Odds Tobias Svendsen via en Viking-spiller og i mål, så med en ny fulltreffer fra sammen mann etter en pasning ut 45 grader og inn i feltet. Viking presset på for utligning i andreomgang, og lyktes fire minutter før fulltid med et skudd fra Peter Christiansen. Så scoret Tripic etter et godt forarbeid fra Lars-Jørgen Salvesen, før Ingebrigtsen ga Odd ett poeng med et vakkert skudd. Odd ble i tillegg redusert til ti mann like før Ingebrigtsen 3-3-utligning, da Mihajlo Ivancevic fikk sitt andre gule kort på overtid. Hjemmelaget befinner seg dermed på 8. plass, med Viking to plasser bak etter henholdsvis seks og fem spilte kamper.

Linje

PSG ble seriemester uten å spille – Monaco-tap sørget for titteljubel
Publisert: 19:07 28-04-2024   Kilde: NRK
Paris Saint-Germain kunne søndag juble for sitt tolvte seriegull og sitt tredje strake. Tittelen ble sikret etter Monacos 2-3-tap mot Lyon. Premissene før søndagens duell i Lyon var klare. Monaco måtte vinne for å forlenge håpet om å ta igjen PSG på tabelltopp. Det greide de ikke, og dermed er PSG seriemestere igjen. PSG kunne selv sikre seriegullet lørdag, men 3-3 mot Le Havre førte til at de måtte vente til søndag. PSG har vunnet ligaen seks av sju siste årene. Lille i 2021/22 var unntaket. Ingen har flere ligatitler enn PSG, der Marseille og Saint-Étienne er nærmest med sine ti. Mye av æren for PSGs seriegull skal gullkalven Kylian Mbappé ha. Spissen har scoret 26 mål, noe som er ni flere enn Lille-spiller Jonathan David. (NTB)

Linje

Haaland tilbake med scoring i City-seier
Publisert: 17:26 28-04-2024   Kilde: NRK
Erling Braut Haaland startet på benken, men kom inn og scoret da Manchester City slo Nottingham Forest 2-0. Det er jærbuens 21. ligamål denne sesongen. City er nå nummer to i Premier League, ett poeng bak Arsenal, men med en kamp mindre spilt. Forest er i andre enden av tabellen, ett poeng over nedrykksstreken. Haaland har slitt med en muskelskade den siste tiden og mistet to kamper, men var tilbake på benken mot Forest. Der satt også Oscar Bobb. Gjestene slet lenge med å skape sjanser, men tok ledelsen etter 32 minutter da Josko Gvardiol headet en corner fra Kevin De Bruyne i mål. Få minutter senere burde Chris Wood utlignet for hjemmelaget, men spissen avsluttet utenfor fra fem meter. Rett før pause fikk også stopper Murillo en kjempemulighet fra kort hold, men skuddet gikk i tverrliggeren og over. Like etter hvilen fikk Wood nok en stor mulighet, men klarte ikke å utligne. Haaland kom inn like etter timen og brukte kun ti minutter på å doble ledelsen for gjestene. De Bruyne spilte han igjennom, og Haaland var iskald foran mål. Bobb kom inn i det 89. minutt, men rakk ikke utrette stort.

Linje

Tromsø med krisestart på sesongen: – Det svir godt om dagen
Publisert: 17:00 28-04-2024   Kilde: NRK
To straffespark imot før pause sørget for Tromsøs fjerde strake tap i Eliteserien. Etter 0–3 hjemme for Sarpsborg er fjorårets serietreer helt sist på tabellen.

Linje

Ny Bjørlo-perle da FFK imponerte igjen
Publisert: 16:59 28-04-2024   Kilde: NRK
Igjen ble Fredrikstads Morten Bjørlo avgjørende da de hvitkledde tok sesongens andre seier. Sandefjord ble slått 1-0. FFK har ikke tapt siden serieåpningen mot Bodø/Glimt og imponerer i sitt første år i Eliteserien siden 2011. Seieren gjør at Fredrikstad er på 6.-plass. Sandefjord står fortsatt uten seier. Morten Bjørlo ble dagens mann. Bjørlo tok en berøring, orienterte seg og chippet ballen over den utrusende Sandefjord-keeperen. – Det er en klassescoring, fastslo TV 2-ekspert Yaw Amankwah. Sandefjord hadde noen kjempesjanser i den første omgangen, men maktet ikke å få ballen over streken. (NTB)

Linje

Molde holder følge med Bodø/Glimt – slo Haugesund 2-1
Publisert: 16:57 28-04-2024   Kilde: NRK
To tidlige mål sørget for at Molde fikk en kjempestart på vei mot 2-1-seier over Haugesund i Eliteserien søndag. Med trepoengeren holder stadig Molde følge med serieleder Glimt. De har begge 13 poeng, men nordlendingene har bedre målforskjell og i tillegg én kamp mindre spilt. Magnus Wolff Eikrem var søndag tilbake i startelleveren etter skadetrøbbel og scoret kampens første mål. Deretter la Kristian Eriksen på til 2-0. Sory Diarra sto for gjestenes scoring i annen omgang. Både Fredrik Gulbrandsen og Eikrem var tilbake i startelleveren etter skadeopphold. Gulbrandsen hadde en flott målgivende pasning på Eriksens mål. (NTB)

Linje

Strømsgodset slapp med skrekken – reddet uavgjort mot KBK
Publisert: 16:55 28-04-2024   Kilde: NRK
Nyopprykkede Kristiansund sjokkerte Strømsgodset i førsteomgangen, men hjemmelaget kjempet seg tilbake i kampen og berget 2-2. Strømsgodset gikk inn i oppgjøret med tre strake seirer. Med ett poeng søndag henger de fortsatt med i toppen av Eliteserien. KBK har også imponert i sesongåpningen. Klubben ga hjemmelaget et vanskelig utgangspunkt før andreomgangen søndag. Oskar Sivertsen sendte KBK opp i ledelsen fra straffemerket etter 20 minutter. Kort tid senere stanget Willumsson inn 2-0. Godset jaktet scoring, og kaptein Gustav Valsvik tok ansvar. 30-åringen headet inn reduseringen på bakerste stolpe. Kort tid senere satt også Elias Melkersen hodet til ballen og ordnet 2-2. Det sikret ett poeng til hvert av lagene. (NTB)

Linje

Rivende uenige i Finnes røde kort: – Fryktelig keeperspill
Publisert: 16:24 28-04-2024   Kilde: NRK
Bård Finne satte knottene rett i ansiktet på KFUM-keeper Emil Ødegaard. Men var det egentlig rødt kort? Det var ekspertene rykende uenige i.

Linje

Sydde ti sting etter stempling i ansiktet: – Halve hodet hans var åpent
Bård Finne satte knottene rett i ansiktet på KFUM-keeper Emil Ødegaard, som endte på legevakten. Men om det var rødt kort var ekspertene rivende uenige om.

Linje

Ada Hegerberg og Lyon til Champions League-finale – klart for norsk duell
Publisert: 15:57 28-04-2024   Kilde: NRK
Lyon gjorde jobben og vant 5-3 over to oppgjør mot Paris Saint-Germain i semifinalen av kvinnenes Champions League. I finalen møter de Barcelona. Lyon hadde med seg 3-2 fra det første oppgjøret, og hvittrøyene sikret finaleplass etter 2-1 i kamp to. Det gjorde de uten Ada Hegerberg på banen. Landslagsspissen har ikke spilt en kamp siden 9. mars. I finalen møter de Caroline Graham Hansen og Ingrid Syrstad Engens Barcelona. Den regjerende Champions League-mesteren ble lørdag finaleklar for fjerde år på rad etter å ha slått Chelsea 2-1 over to kamper. Med andre ord er det duket for en finale mellom tungvekterne i klubbfotball for kvinner. I Bilbao 25. mai ønsker Graham Hansen & co. revansje for finaletapene mot samme motstander i 2019 og 2022. (NTB)

Linje

Oppsiktsvekkjande Arsenal-grep felte rivalen: – Idiotisk av Spurs
Publisert: 15:00 28-04-2024   Kilde: NRK
Arsenal senka Tottenham i jakta på ligagull. Eit oppsiktsvekkjande daudballgrep frå «The Gunners» blir hylla av NRKs ekspert.

Linje

Haaland tilbake i Citys kamptropp – starter på benken mot Nottingham Forest
Publisert: 14:42 28-04-2024   Kilde: NRK
Etter to kamper ute med skade er Erling Braut Haaland blant Manchester Citys reserver i kampen mot Nottingham Forest søndag. Jærbuen pådro seg en skade mot Real Madrid for elleve dager siden. Fredag ble nordmannen avbildet på City-trening, og søndag er han tilbake i kamptroppen. Han starter på benken sammen med landsmann Oscar Bobb. City mangler Phil Foden og Ruben Dias grunnet sykdom. Haaland var ikke med i sist helgs FA-cupsemifinale som endte med 1-0-seier over Chelsea. Også mot Brighton torsdag var han ute av troppen. City-manager Pep Guardiola opplyste i forkant at jærbuen hadde slitt med et «muskulært problem». (NTB)

Linje

Vålerengas krisestart fortsetter – ydmyket av Mjøndalen
Publisert: 14:30 28-04-2024   Kilde: NRK
Vålerenga fortsetter å slite i 1. divisjon. Søndag ble de sendt hjem fra Mjøndalen som slakt med 3-5-tap i bagasjen. – Vi svikter på veldig mange områder. Det er tungt, sier Vålerenga-trener Geir Bakke til TV 2. Dermed står Vålerenga fremdeles med sin ene seier etter fem kamper på nivå to. På de fire andre kampene har det blitt to uavgjort og to tap. Hovedstadslagets fem poeng holder til 11.-plass. Det er ett poeng over direkte nedrykk og fem poeng bak direkte opprykk. I søndagens kamp tok Mjøndalen tidlig ledelsen da Sivert Øverby skrudde et frispark ute ved sidelinjen helt inn i mål. Vålerenga utlignet ved Petter Strand like etter, men så kom Alie Conteh inn for vertene. Spissen fra Sierra Leone sendte Mjøndalen opp i 3-1 med to mål på overtid av den første omgangen. Kvarteret før slutt fullførte Conteh sitt hat trick. Fem minutter før slutt satte Keerat Singh inn 5-1. To sene scoringer fra Jones El-Abdellaoui og Christian Borckgrevink pyntet litt på resultatet for Vålerenga. Etter kampen var Vålerenga-spillerne borte og beklaget seg til frustrerte supportere. – Jeg skjønner at de er frustrerte og forbannet, sier Bakke.

Linje

Vålerenga ble ydmyket – supportere stormet banen
Vålerenga fortsetter å slite i 1. divisjon. Søndag ble de sendt hjem fra Mjøndalen som slakt med 3-5-tap i bagasjen. – Vi svikter på veldig mange områder. Det er tungt, sier Vålerenga-trener Geir Bakke til TV 2. Etter kampen var Vålerenga-spillerne borte og beklaget seg til frustrerte supportere, mens flere av supporterne var ute på banen. – Jeg skjønner at de er frustrerte og forbannet, sier Bakke. – Det skulle bare mange. Det er Norges beste supportere som følger oss overalt, lager volum og entusiasme, synger sanger og legger sjala og lønnen sin i dette. Dermed står Vålerenga fremdeles med sin ene seier etter fem kamper på nivå to. På de fire andre kampene har det blitt to uavgjort og to tap. Hovedstadslagets fem poeng holder til 11.-plass. Det er ett poeng over direkte nedrykk og fem poeng bak direkte opprykk. I søndagens kamp tok Mjøndalen tidlig ledelsen da Sivert Øverby skrudde et frispark ute ved sidelinjen helt inn i mål. Vålerenga utlignet ved Petter Strand like etter, men så kom Alie Conteh inn for vertene. Spissen fra Sierra Leone sendte Mjøndalen opp i 3-1 med to mål på overtid av den første omgangen. Kvarteret før slutt fullførte Conteh sitt hat trick. Fem minutter før slutt satte Keerat Singh inn 5-1. To sene scoringer fra Jones El-Abdellaoui og Christian Borckgrevink pyntet litt på resultatet for Vålerenga.