Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
15
 Mandag  15. Jul. 2024
Nyhets kategorier
Forsiden, siste nytt
Datanyheter
Helsenyheter
Innenriks
Sport
Toppsaker
Utenriks
Været
Økonomi

De nyeste artiklene
Lagerguiden | Finn ledig lagerplass
Blandingsraser er mer populære enn noensinne
Sterk vekst i elektriske busser
Lokaler til leie i Trondheim
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
5 Tips For Deg Som Skal Pusse Opp
Få Bedre Fiskelykke med Ekkolodd
5 Tips til Raskere Nettsider
Industri i Norge
Valg av fisk til ditt første akvarium
Shopping i London

Pakkesporing
Posten:
Bring:
Du søkte på: OTTA1. Sparking av AaFK-trener går til retten
Aalesunds sparking av tidligere trener Christian Johnsen blir en sivilsak i retten. Det bekrefter AaFKs styreleder Gunnar Haagensen på en pressekonferanse tirsdag. – Vi har mottatt en stevning. Vi har forsøkt å bli enige og prøvd å stå i det, men til slutt var ikke det mulig lenger, sier Haagensen. Styrelederen bekrefter at det blir en sivilsak som skal opp for domstolen, men er selvsikker på at Aalesund har opptrådt riktig i saken. – Vi har kjørt en såpass grundig prosess at jeg tror det skal gå bra. I utgangspunktet tror jeg at det vi har kontraktfestet burde stå seg, forteller Haagensen. Christian Johnsen ble ansatt som Aalesund-trener i juni i fjor, men klarte ikke å berge plassen i Eliteserien. Denne sesongen slet laget under Johnsens ledelse og er nede på nest siste plass med bare ni poeng etter 14 spilte kamper. Kjetil Rekdal ble søndag bekreftet som ny trener i AaFK. (NTB)
Tidspunkt: 02-07-2024 - Kl.14:19 - Kilde: NRK - Info


2. Southgate maner til samhold etter ny runde med kritikk: – Skaper et problem for spillergruppen
England måtte nok en gang tåle kritikk etter 0-0 i siste puljekamp i EM. Nå tar landslagssjef Gareth Southgate et oppgjør med egne supportere. Etter kampslutt mot Slovenia viste de engelske supporterne tydelig misnøye med lagets prestasjon. Mens tomme ølglass ble kastet mot Southgate, måtte spillerne tåle høylytt buing fra tribunene. – Jeg kommer ikke til å gjemme meg vekk fra det. Det viktigste er at supporterne står bak spillerne. Jeg er innforstått med narrativet mot meg, og det er bedre at jeg får høre det enn at det går utover spillerne. Det skaper et krevende miljø å prestere i, sa Southgate til pressen etter den siste gruppespillskampen. – Jeg har ikke sett noe annet lag ta seg videre og motta samme kritikk. Jeg forstår det, men jeg er stolt over hvordan spillerne håndterer det. Responsen fra noen av supporterne skaper et problem for spillergruppen, så de er nødt til å stille seg bak dem, fortsatte han. I åttedelsfinalen skal England opp mot en tabelltreer fra gruppe E, D eller F. Skulle de ta seg videre til kvartfinale, venter enten Sveits eller Italia. (NTB)
Tidspunkt: 26-06-2024 - Kl.05:13 - Kilde: NRK - Info


3. Nacho ferdig i Real Madrid: – En av de store legendene i klubben vår
Midtstopper Nacho Fernández (34) er ferdig i Real Madrid etter 12 år på A-laget. Det skriver klubben i en pressemelding . «Real Madrid ønsker å uttrykke sin takknemlighet og hengivenhet til Nacho, en av de store legendene i klubben vår», heter det i en uttalelse. Den spanske landslagsspilleren har spilt hele sin profesjonelle karriere i Real Madrid og kan skilte med 16 mål og 10 målgivende på 364 kamper. I løpet av de 12 årene har han også vært med på å vinne blant annet seks Champions League-trofeer, fire seriemesterskap og to cuptitler. Nacho kom til Real Madrid som 10-åring i 2001 og gikk gradene i akademiet, før han til slutt fikk sin debut på A-laget i 2012. – Siden han kom til ungdomsakademiet vårt som gutt, har Nacho alltid vært et eksempel på utvikling for alle og han har mottatt kjærlighet, anerkjennelse og beundring fra alle Real Madrid-fans. Real Madrid er og vil alltid være hans hjem, sier klubbpresident Florentino Pérez. Nacho avsluttet Real Madrid-karrieren som kaptein da han løftet sitt sjette Champions League-trofé etter 2-0-seieren over Borussia Dortmund. (NTB)
Tidspunkt: 25-06-2024 - Kl.11:17 - Kilde: NRK - Info


4. Formel 1-topp raser mot sabotasje-e-post fra «galning»: – Få dere en psykolog
Mercedes-teamsjef Toto Wolff bekreftet fredag at politiet etterforsker en e-post med påstander om at laget hans har sabotert bilen til Ferrari-klare Lewis Hamilton. En synlig sint Wolff brukte sterke ord da han snakket med journalister i Barcelona om den oppsiktsvekkende saken. Østerrikeren avviser blankt innholdet i den aktuelle e-posten og at den skal ha blitt sendt fra et medlem av Mercedes-teamet. Sentrale figurer i Formel 1-miljøet samt Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) skal ha mottatt korrespondansen. – Den kom ikke fra et medlem av teamet. E-posten er opprørende, det er noen som snakker om døden. Vi har anmodet alle mulige krefter om å se nærmere på dette, alt fra politiet til å undersøke IP-adressen, sa Mercedes-sjefen. Deretter fortsatte Wolff den svært kraftige ordbruken. – Disse galningene, alle de gale menneskene der ute – få dere en psykolog, sa østerrikeren. (NTB)
Tidspunkt: 21-06-2024 - Kl.16:00 - Kilde: NRK - Info


5. Rasismebråk i Tottenham – klubben rykket ut med melding fra kaptein Son
I et intervju med en TV-kanal i hjemlandet Uruguay kom Tottenham-spiller Rodrigo Bentancur med uttalelser som satte sinnene i kok hos mange. Midtbanespilleren ble spurt om han kunne skaffe en Tottenham-drakt. – Sonny sin? Det kunne også ha vært fetteren hans sin, for de ser helt like ut alle sammen, lød svaret fra Bentancur, som viste til Son Heung-min fra Sør-Korea. Det skapte voldsomme reaksjoner. Veldedighetsorganisasjonen Kick It Out, som kjemper mot diskriminering, opplyste i etterkant til BBC at den hadde mottatt en rekke klager. Onsdag kom Tottenham på banen med en offisiell uttalelse i sosiale medier. Klubben har fått assistanse for å sørge for at episoden «får en et positivt utfall». – Dette innebærer blant annet at spillerne skal få opplæring i målene vi har knyttet til mangfold, likestilling og inkludering, skriver Spurs. Videre heter det at klubben stiller seg bak at kaptein Son nå mener at saken kan legges død. – Jeg har snakket med Lolo (Bentancur). Han gjorde en tabbe, det vet han, og han har beklaget. Lolo ville aldri mene å bevisst si noe fornærmende. Vi er brødre, og ingenting er endret knyttet til det, sier Son i en uttalelse. Bentancur har beklaget uttalelsen sin i et Instagram-innlegg. – Sonny bror! Jeg beklager til deg for det som skjedde, det var bare en veldig dårlig spøk. Du vet at jeg er glad i deg, og jeg ville aldri miste respekten for deg eller såre deg eller noen andre! Jeg er glad i deg, bror, skrev han der. (NTB)
Tidspunkt: 20-06-2024 - Kl.08:54 - Kilde: NRK - Info


6. Eksperter foreslår nytt søkeverktøy for aksjer
Etter fjorårets aksjeavsløringer har næringsministeren mottatt et forslag til et digitalt søkesystem.
Tidspunkt: 18-06-2024 - Kl.13:57 - Kilde: E24 - Info


7. Motta klar for Juventus
Juventus bekrefter ansettelsen i sine mediekanaler. – Jeg er veldig glad for å starte et nytt kapittel i en så stor klubb som Juventus. Jeg vil takke eierne og ledelsen. De kan være sikre på at jeg har ambisjoner om å få klubben til å fly høyt og underholde fansen, sier Motta i en uttalelse. Motta kommer fra baksuksess i Bologna, hvor han ledet klubben til Champions League-spill for første gang i historien. Bologna endte på femteplass i årets Serie A-sesong. Som følge av Italias sterke prestasjon i Europa denne sesongen får Serie A én ekstra plass i mesterligaen neste sesong. Motta har tidligere ledet PSGs U19-lag, Genoa og Spezia. Han har også en imponerende spillerkarriere bak seg i klubber som Barcelona, Atlético Madrid, Genoa, Inter og PSG. I Juventus vil Motta erstatte Massimiliano Allegri, som fikk sparken 17. mai etter det som ble beskrevet som «ufin oppførsel under og etter den italienske cupfinalen». Juventus vant riktignok finalen, og Allegri ble den første trener som har vunnet Coppa Italia fem ganger. (NTB)
Tidspunkt: 12-06-2024 - Kl.17:10 - Kilde: NRK - Info


8. Kinesisk billigbutikk topper netthandelen: – Handler et par ganger i uka
Elizabeth Evenby (42) har mottatt opp mot 60 pakker fra Temu det siste halvåret.
Tidspunkt: 08-06-2024 - Kl.18:23 - Kilde: E24 - Info


9. Johan Kaggestad i sorg: – Vil bli dypt savnet
TV 2-veteran Johan Kaggestad, som har vært i kommentatorbua på kanalens sykkelsendinger i en årrekke, mottar dødsbudskapet med sorg. Han kommenterer bortgangen via sin sønn, Martin Kaggestad. – Dag Erik har hatt enorm betydning for norsk sykkelsport og han har mye av æren for den statusen sporten har her hjemme i dag. Enda viktigere er det at Dag Erik var et flott menneske. Han vil bli dypt savnet, sier Johan Kaggestad til NRK. Han sier videre at hans tanker og dypeste medfølelse går til Pedersens familie. – Dag Erik var en pioner i norsk sykkelsport. Han var en av de første store norske proff-rytterne som bidro til å sette norsk sykkelsport på kartet internasjonalt, sier den tidligere TV 2-eksperten.
Tidspunkt: 05-06-2024 - Kl.15:18 - Kilde: NRK - Info


10. Måtte slutte i ishockeyforbundet – nå har han fått ny jobb
ottar Eide er ansatt som ny generalsekretær i Norges Motorsportforbund. Han måtte i fjor gi seg i ishockeyforbundet. I august i fjor ble det kjent at Norges Ishockeyforbund ville lande på et stort underskudd og sto i en svært krevende økonomisk situasjon. I kjølvannet ble det konkludert med at daværende generalsekretær Eide ikke lenger hadde styrets tillit. Prosessen med å avslutte arbeidsforholdet til Eide endte samtidig med at forbundsledelsen måtte beklage egen fremgangsmåte. Det ble blant annet vist til belastningen Eide ble påført i form av trykk fra mediene. Ved siden av å være generalsekretær i hockeyforbundet har Eide tidligere arbeidet som underdirektør i Kulturdepartementet.
Tidspunkt: 04-06-2024 - Kl.10:52 - Kilde: NRK - Info


11. Motta ferdig som Bologna-trener - meldes klar for Juventus
Den italienske trenerkometen Thiago Motta (41) avslutter kontrakten med Bologna. Han skal være klar for Serie A-kollega Juventus. Bologna bekrefter på sine hjemmesider at Motta ikke fornyer kontrakten sin etter to år i klubben. Det baner vei for den ventede jobben i Juventus. Den italienske sportsavisen Gazzetta og overgansguroen Fabrizio Romano er blant dem som torsdag skriver at Juventus og Motta er enige om betingelsene. Før sesongens siste kamp ligger Bologna på en imponerende 3.-plass i Serie A, à poeng med nettopp Juventus på plassen bak. Motta har tidligere ledet PSGs U19-lag, Genoa og Spezia. Han har også en imponerende spillerkarriere bak seg i klubber som Barcelona, Atlético Madrid, Genoa, Inter og PSG. I Juventus vil Motta erstatte Massimiliano Allegri, som fikk sparken 17. mai etter det som ble beskrevet som «ufin oppførsel under og etter den italienske cupfinalen». (NTB)
Tidspunkt: 23-05-2024 - Kl.15:16 - Kilde: NRK - Info


12. Drama for Inter – tvinges til eierskifte etter mislighold av lån
Et amerikansk investeringsfond overtar kontrollen over den italienske fotballstorheten Inter etter at klubbens tidligere eier har unnlatt å oppfylle låneforpliktelser. Det er nyhetsbyråene AP og AFP som melder at investeringsfondet Oaktree overtar eierskapet i Inter fra kinesiske Suning Holding, ledet av Zhang-familien. Inter feiret et suverent seriemesterskap så sent som søndag. Nå er det altså klart at det blir endringer på eiersiden. Suning Holding tok under koronapandemien opp et stort lån hos det amerikanske investeringsfondet Oaktree. Med påløpte renter skal lånesummen i øyeblikket være på 400 millioner euro, rundt 4,5 milliarder kroner. Frist for tilbakebetaling var ifølge nyhetsbyrået AP mandag, men det skal ikke ha kommet meldinger om at Oaktree hadde mottatt penger.
Tidspunkt: 22-05-2024 - Kl.12:14 - Kilde: NRK - Info


13. Uefa-topp med klar beskjed foran EM: – Kun kapteinene får snakke med dommeren
Under årets EM-sluttspill i fotball for menn i Tyskland skal dommerne kun dele informasjon om avgjørende beslutninger med lagets kapteiner. Det er dommerdirektøren i Det europeiske fotballforbundet (Uefa), Roberto Rosetti, som skriver dette i et åpent brev foran europamesterskapet som starter i midten av juni. Brevet ble publisert på Uefas nettsted tirsdag. Hensikten med at kommunikasjonen kun skal foregå mellom dommerkvartetten og kapteinene, er å beskytte fotballens egenart under mesterskapet. Dommersjefen skriver at de ønsker seg dommere med en sterk personlighet som er i stand til å fatte upopulære avgjørelser, samtidig som Uefa ønsker at dommerne skal være mer åpne og som kan forklare hvorfor avgjørelsen ble som den ble. – De mottar mye informasjon gjennom den videoassisterte dommeren (VAR), og vi er klare til å dele mer informasjon til spillere og trenere for å hjelpe dem til å forstå hvorfor avgjørelsen er fattet, skriver Roberto Rosetti. Rosetti legger til at det er umulig å forklare en avgjørelse til opp til 22 spillere som oppsøker deg. – Det kan lede til at kommunikasjonen bryter sammen, og at dette fine spillet blir seende stygt ut. Alle er enige om det er ødeleggende for fotballens image, skriver Rosetti. Uefas dommersjef skriver at det uansett kommunikasjonsform vil være situasjoner som blir debattert, og at dommeren er nødt til å informere for å opprettholde status quo.
Tidspunkt: 15-05-2024 - Kl.07:16 - Kilde: NRK - Info


14. KFUM brukte suspendert spiller i cupen – kan bli straffet
KFUM Oslo brukte en spiller som skulle hatt karantene i cupkampen mot Sogndal tidligere i måneden. Norges Fotballforbund åpner for å straffe eliteserieklubben. Det skriver Bergens Tidende. KFUM-spiller Adnan Hadzic spilte 3.-rundekampen mot Sogndal, samtidig hadde Hadzic gult kort fra både første og andre runde, og skulle dermed ha vært plassert på tribunen. I neste runde slo KFUM ut Lysekloster, og Lysekloster hevder at de vurderer protest. Klubben mener at de kunne fått en annen motstander i 4. runde dersom ting hadde gått riktig for seg. Fristen for å legge inn protest er utløpt, ifølge Norges Fotballforbund. Ifølge NFF er det Sogndal som i så fall kunne ha protestert i dette tilfellet. Lysekloster anses ikke for å være part i saken. Sogndal ønsker ikke å legge inn protest. Samtidig har NFF bedt KFUM om en forklaring. I etterkant av at denne er mottatt vil det bli vurdert å opprette sanksjonssak. – Her har vi gjort en tabbe vi ikke har vært klar over. Det er bare å beklage det, sier daglig leder Thor Erik Stenberg til VG. (NTB)
Tidspunkt: 10-05-2024 - Kl.16:09 - Kilde: NRK - Info


15. Ferjerederi ilagt millionbot av NVE
Rederiet Norled AS har mottatt et overtredelsesgebyr fra NVE på to millioner kroner for å ha bygget elektriske anlegg uten tillatelse.
Tidspunkt: 07-05-2024 - Kl.13:54 - Kilde: E24 - Info


16. Advokat bistår Skiforbundet i varslet Stöckl-søksmål
Landslagstrener Alexander Stöckl skal ha varslet et søksmål mot sin arbeidsgiver Norges Skiforbund. Sistnevnte får bistand i saken fra advokatfirmaet Elden. VG skrev tidligere mandag at Stöckl i et brev varsler søksmål mot Skiforbundet etter hoppbråket mellom de mannlige landslagshopperne og deres trener. Stöckl er uønsket som landslagstrener av hopperne, og VG skriver at østerrikeren i praksis oppfatter seg som oppsagt av Skiforbundet – selv om han fremdeles mottar lønn. NRK har vært i kontakt med både Stöckl og hans advokat, men ingen av de ønsker å kommentere saken. Advokat Per Ragnar Bronken i advokatfirmaet Elden bekrefter imidlertid at han bistår Norges Skiforbund med det varslede søksmålet fra Stöckl. – Jeg kan bekrefte at jeg bistår Norges Skiforbund, men utover det har jeg ingen kommentar på nåværende tidspunkt, skriver advokat Bronken til NRK.
Tidspunkt: 06-05-2024 - Kl.17:43 - Kilde: NRK - Info


17. Verstappen med sin syvende strake kvalifiserings-seier
Max Verstappen i Red Bull-bilen overbeviste nok en gang under kvalifiseringen i Miami Grand Prix. Dermed ble det syvende strake start fra første startposisjon for Verstappen. – La oss fortsette denne gode trenden, sa Verstappen over lagradioen på Viaplay-sendingen. Ingen av førerne klarte å forbedre rundetiden sin på siste runde i Q3. Charles Leclerc var den som var nærmest nederlenderen. Etter første sektor var han bare åtte tusendeler bak, men etter en voldsom skrens i sving 15 måtte han nøye seg med andreplass i kvalifiseringen. Lagkamerat i Ferrari, Carlos Sainz, ble nummer tre. For Daniel Ricciardo ble det en skuffende kvalifisering. Han endte på 4. plass på sprintløpet tidligere lørdag, men røk ut etter Q1 sammen med Valtteri Bottas, Logan Sargeant, Kevin Magnussen og Guanyu Zhou. I Q2 røk disse ut: Lance Stroll, Pierre Gasly, Esteban Ocon, Alex Albon og Fernando Alonso.
Tidspunkt: 05-05-2024 - Kl.00:02 - Kilde: NRK - Info


18. IOC-presidenten vil vise at Seinen er trygg før OL: – Jeg bader gjerne
President for Den internasjonale olympiske komité (IOC) Thomas Bach (70) er klar for en dukkert i Seinen før sommerlekene i Paris 2024. – Jeg har ikke mottatt en invitasjon ennå, men jeg bader gjerne hvis jeg får det. Jeg håper det ikke er for kaldt, sa Bach under fredagens pressekonferanse. Paris-ordfører Anne Hidalgo skal svømme i Seinen sammen med den franske presidenten, Emmanuel Macron, og flere av OL-sjefene før lekene for å bevise at vannkvaliteten i elven har blitt bedre. Hidalgo har uttalt at hun kommer til å hoppe ut i vannet i slutten av juni eller begynnelsen av juli. Før OL blir Seinen, som er sterkt forurenset, renset for enorme kostnader. Utendørssvømmerne og triatletene skal konkurrere i elven under lekene, som starter 26. juli. Fra sommeren 2025 vil publikum også få lov til å svømme i Seinen i enkelte områder, noe som har vært forbudt siden 1923. (NTB)
Tidspunkt: 04-05-2024 - Kl.10:09 - Kilde: NRK - Info


19. Femdobbelt mester advarer mot premiepenger i OL
Storbritannias rolegende Steve Redgrave (62) liker dårlig at friidretten skal belønne alle sine gullvinnere i Paris-OL med 50.000 dollar. – Det gir en «oss mot dem»-situasjon. Jeg er imot det, sier Redgrave til BBC. Det internasjonale friidrettsforbundet (WA) gikk forrige måned ut med nyheten om prispenger. Ingen grener har tidligere gjort tilsvarende i OL-historien. Skulle det bli gull til Karsten Warholm og Jakob Ingebrigtsen, vil begge motta snaut 555.000 kroner. I alt skal det kåres 48 friidrettsvinnere i Paris-lekene. – Alle disse er kapable til å tjene betydelig med penger før og etter Paris, så her gir man penger til folk som allerede har det, mener Redgrave. (NTB)
Tidspunkt: 03-05-2024 - Kl.09:09 - Kilde: NRK - Info


20. TV-gigant fortsetter å presse på – ønsker å flytte Premier League-kamper til USA
Ideen om å spille Premier League-oppgjør på amerikanske arenaer har blusset opp igjen. TV-selskapet NBC jobber for at det blir en realitet. Det sier NBC-toppen Jon Miller i et intervju med The Athletic. – Vi har hatt samtaler med Premier League. De har vært veldig åpne og mottakelige for å høre på meg. Miller er øverste ansvarlig for rettighetskjøp i NBC Sports. Den amerikanske TV-giganten har sendt engelsk toppfotball siden 2013 og skal fortsette å gjøre det i minst fire år til. – En gang i framtiden ville jeg elsket å se Premier League starte sesongen her med noen kamper. Dette er noe vi vil fortsette å presse på for å få til. Her er det et amerikansk publikum som gjerne vil se tellende kamper, sier Miller. Så sent som i forrige uke sa Premier League-direktør Richard Masters at «døra er på gløtt» når det kommer til å flytte seriekamper til utlandet, men understrekte at det for tiden ikke er noen planer om å gjøre det. (NTB)
Tidspunkt: 02-05-2024 - Kl.06:51 - Kilde: NRK - Info


21. Superstjerne mistet sønnen – delte hjerteskjærende innlegg
Kameruneren Francis Ngannou har vært en stor stjerne innenfor kampsporten i lang tid. Nå mottar Ngannou støtte fra en hel idrettsverden etter at det ble kjent at han har mistet sin 18 måneder gamle sønn. – Jeg ropte navnet hans igjen og igjen, men han responderte ikke, skriver han i et innlegg på X. – Hvordan håndterer man en slik ting? Hvordan kan du leve med det? Vær så snill å hjelp meg om du har noen ideer – for jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre og hvordan jeg skal håndtere dette, fortsetter han. Det er foreløpig ikke kjent hva som er årsaken til sønnens bortgang. Ngannou er tidligere UFC-mester i tungvektsklassen. Han byttet senere til boksing. Nylig møtte han Anthony Joshua i ringen.
Tidspunkt: 30-04-2024 - Kl.04:36 - Kilde: NRK - Info


22. BBC: Premier League vil innføre kostnadstak
En forbruksgrense ligger an til å bli en realitet i Premier League. Forslaget fikk nok støtte blant klubbene på et toppmøte mandag. Det melder BBC. Vedtaket betyr at det for første gang skal settes tak på hvor mye PL-klubbene i framtiden kan bruke på overganger, lønninger og agenthonorarer. Detaljene er ventet å være på plass før årsmøtet i juni. Man må blant annet bli enige om størrelsen på kostnadstaket. Ifølge engelske medier har Premier League-flertallet stilt seg bak prinsippet om at ingen kan bruke mer enn et gitt antall ganger av det beløpet ligaens dårligste lag mottar i TV-penger. Formålet med begrensingen er å sikre at Englands øverste divisjon forblir konkurransedyktig. Mange frykter at ligaen vil bli dominert av én eller to superrike klubber om det ikke tas grep. Alle forslag på et aksjonærmøte i Premier League krever et klart flertall for å bli vedtatt. Minst 14 av 20 klubber må si ja. Fra før har Premier League innført en regel som begrenser klubbene til å bruke opptil 85 prosent av sine totale inntekter på lønninger og overganger. Ordningen gjelder fra 2025/26-sesongen. (NTB)
Tidspunkt: 29-04-2024 - Kl.15:20 - Kilde: NRK - Info


23. Rubiales benekter uregelmessigheter rundt Saudi-avtale
Den tidligere spanske fotballpresidenten Luis Rubiales benekter å ha gjort noe galt i forbindelse med at den nasjonale supercupen ble lagt til Saudi-Arabia. Det forteller Rubiales til reportere etter å ha vitnet i et rettsmøte om saken i Madrid mandag. – Det jeg fastholder, og som jeg alltid vil fastholde, er at jeg er overbevist om at saken vil vise at ingen penger er blitt mottatt på noen uregelmessig måte, sier Rubiales. Påtalemyndigheten har innledet korrupsjonsetterforskning i saken. Rubiales er mistenkt for hvitvasking og korrupsjon i forbindelse med avtalen som ble inngått med Saudi-Arabia i 2019. Rubiales er også tiltalt for seksuelt overgrep etter det mye omtalte kysset etter VM-finalen i fjor sommer. (NTB)
Tidspunkt: 29-04-2024 - Kl.13:37 - Kilde: NRK - Info


24. Rubiales´ etterfølger er klar
Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales. Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag. «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen. Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september. Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet. I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)
Tidspunkt: 26-04-2024 - Kl.11:13 - Kilde: NRK - Info


25. Langrennslandslagene klare: Flugstad Østberg vraket
Skiforbundet presenterte onsdag langrennslandslagene for kommende sesong. Blant de mer kjente utøverne som ikke var å finne på scenen under presentasjonen i Holmenkollen var Ingvild Flugstad Østberg og Therese Johaug. Hvorvidt sistnevnte satser fullt mot VM på hjemmebane i 2025, er foreløpig usikkert. – Jeg var så heldig å få trene med henne i dag tidlig. Hun så motivert ut. Hun kan bli god, hun, spøkte kvinnelagets trener Sjur Ole Svarstad. Kvinner elite: Lotta Udnes Weng, Mathilde Myhrvold, Julie Myhre, Heidi Weng, Anne Kjersti Kalvå, Tiril Udnes Weng, Kristine Stavås Skistad, Margrethe Bergane, Kristin Austgulen Fosnæs. Herrer elite: Pål Golberg, Simen Hegstad Krüger, Håvard Solås Taugbøl, Didrik Tønseth, Ansgar Evensen, Johannes Høsflot Klæbo, Erik Valnes, Martin Løwstrøm Nyenget, Harald Østberg Amundsen, Even Northug, Iver Tildheim Andersen. Para elite: Vilde Nilsen, Indira Liseth, Trygve Toskedal Larsen, Thomas Karbøl Oxaal, Geir Lervik (ledsager) Disse utøverne er vraket etter forrige sesong: Ane Appelkvist Stenseth, Helene Marie Fossesholm, Marte Skaanes, Sjur Røthe, Sindre Bjørnestad Skar. Evensen, Tildheim Andersen, Bergane, Austgulen Fosnæs, Skistad og Klæbo er nye på landslaget denne sesongen.
Tidspunkt: 24-04-2024 - Kl.11:13 - Kilde: NRK - Info


26. Besseberg dømmes for mottak av russiske klokkegaver og prostituerte
Anders Besseberg blir blant annet dømt mottak av klokker og av seksuelle tjenester fra prostituerte. Opplesingen av dommen pågår nå i Buskerud Tingrett.
Tidspunkt: 12-04-2024 - Kl.08:29 - Kilde: NRK - Info


27. Besseberg dømmes til tre år og én måneds fengsel for grov korrupsjon
Den tidligere skiskytterpresidenten Anders Besseberg er dømt til over tre års fengsel for mottak av klokker, prostituerte og jaktturer, samt en bilavtale. Han anket dommen på stedet.
Tidspunkt: 12-04-2024 - Kl.08:29 - Kilde: NRK - Info


28. Lilleberg og Lightning tapte på straffer
Emil Lilleberg og Tampa Bay Lightning tapte borte mot ottawa Senators på straffekonkurranse etter 2-2 i ordinær tid. Første mål kom etter drøyt 9 spilte minutter ved Brady Tkachuk for ottawa Senators. Conor Sheary sørget for utligningen ett spilleminutt senere, og Lighnings andre mål var ved Brayden Point. Andre periode ble målløs, men to minutter ut i tredje scoret Drake Batherson for hjemmelaget. Overtiden ble målløs, og dermed måtte kampen avgjøres på straffer. Der tok Senators det siste stikket og vant kampen 3-2. Kun hjemmelagets Brady Tkachuk fikk pucken i nettet. Emil Lilleberg hadde verken mål eller målgivende. 23-åringen fikk 17 og et halvt minutt på isen. (NTB)
Tidspunkt: 12-04-2024 - Kl.04:23 - Kilde: NRK - Info


29. Stenmark vant i debuten i stavsprang – veteran-VM neste
Alpinlegenden Ingemar Stenmark (68) satte svensk årsbeste i stavsprang i klassen M65 i sin aller første konkurranse i øvelsen noensinne. Resultatet ville ha holdt til gull i veteran-SM for ett år siden. Stenmark svingte seg over 2,50 meter i det første forsøket og tok 2,70 meter i det tredje forsøket i friidrettshallen i Sollentuna. Det ble tre riv på 2,80 meter, skriver friidrottaren.com. Den svenske rekorden i stav innendørs for M65 på 3,22 meter ble satt i 1972. Utendørs lyder den på 3,35 meter. Om fire måneder venter veteran-VM i Göteborg. Dit skal Stenmark selv om han har slitt med problemer i både kne, lår og rygg gjennom vinteren. – Jeg har hatt skadeproblemer i hele vinter og kan bare håpe at det blir bedre, sier Stenmark til friidrottaren.com. Sverige har også verdens desidert beste stavhopper, uansett aldersklasse, i Mondo Duplantis. (NTB)
Tidspunkt: 10-04-2024 - Kl.13:50 - Kilde: NRK - Info


30. Warholm om OL-bonus: – Riktig vei å gå
Det internasjonale friidrettsforbundet, World Athletics, meldte onsdag at de vil dele ut premiepenger til vinnerne under OL i Paris. Friidretten er det første særforbundet som tar dette grepet. Regjerende olympisk mester på 400 meter hekk, Karsten Warholm, er positiv til endringen: – Jeg tenker det, som profesjonell idrett, at det er et steg og et grep som virker fornuftig. Det blir kanskje diskusjoner innen OL og IOC i og med at de har vært veldig strenge på sånn, men jeg tenker det er en riktig vei å gå, sier Karsten Warholm til NRK. OL-vinneren i friidrett mottar en bonus på 50.000 dollar, som tilsvarer 535.000 kroner etter dagens kurs. – Det endrer ikke min motivasjon til å vinne det gullet. Det betyr like mye uavhengig. Ingen pengesum kan endre lysten man har på gullmedaljen. Toppidrettssjef Tore Øvrebø er nysgjerrig på hvordan nyheten slår ned i friidrettsmiljøet. Han uttrykker skepsis overfor NRK: – Jeg tenker at Det internasjonale friidrettsforbundet sikkert kunne funnet vel så gode anvendelser for disse pengene for å utvikle idretten sin enn å gi det til de aller beste utøverne, sier Øvrebø. Han mener at en av de store utfordringene i norsk toppidrett handler om at man mister talenter fordi det ikke er nok penger til å finansiere flest milug. – Det er gjerne slik at de beste utøverne også er de som tjener mest penger på idretten. Det er naturlig at det er sånn. Det finnes veldig mange andre bonuskilder for de aller beste utøverne i friidrett, så jeg tenker at blir en forsterkning av at de som har mye får mer.
Tidspunkt: 10-04-2024 - Kl.13:37 - Kilde: NRK - Info


31. Forsiktig oppgang på Wall Street
New York-børsen åpner uken med forsiktig oppgang. Tesla hopper etter uttalelser om selskapets robottaxier.
Tidspunkt: 08-04-2024 - Kl.13:32 - Kilde: E24 - Info


32. Knuste Bø og hysjet på publikum: – Jeg mistet hodet
– Det er stort og betyr mye for motivasjonen videre. Det er kult at du kan være der oppe og matche de store på en god dag, sier en stolt Harald Øygard til NRK etter rennet. 27-åringen var et ubeskrevet blad for de aller fleste før lørdagens fellesstart i NM, men kan nå smykke seg med karrierens første NM-tittel. Han gikk ut like bak meriterte Tarjei Bø på sisterunden, og sammen skulle de gjøre opp om gullet. – Jeg merket at han var på bakskiene mine. Det var et solid rykk han kom med, jeg hadde ingenting å stille opp med. Jeg tror alle heiet på han der ute, det var ingen som heiet på meg. Så jeg er litt skuffet, sier Bø med et glimt i øyet. I det rykket var unnagjort og Øygarden skjønte at det kom til å gå, løftet han fingeren mot leppene og hysjet mot publikum. – Jeg mistet hodet litt. Det er dumt, vet du, sier han, og frykter at han «får hele Hallingdalen på nakken» etter stuntet. Bø hyller imidlertid hysjingen. – Det er deilig. Det må være mer hysjing. Det er akkurat sånn det skal være. Øygard gikk til slutt alene inn på oppløpet og kunne juble for en fantastisk seier. – Det var stort å få gå med et av forbildene sine, Tarjei, her i dag, sier han ydmykt. Langs løypene sto pappa ottar og heiet. – Det var moro. Jeg er veldig stolt og veldig rørt, sier pappa til NRK med tårer i øynene
Tidspunkt: 06-04-2024 - Kl.15:44 - Kilde: NRK - Info


33. Arsenal: Maanum går glipp av Finland-kampen
Arsenal skriver i en uttalelse at Frida Maanum ikke blir tilgjengelig til Norges EM-kvalifiseringskamp mot Finland på fredag. «Frida Maanum vil fortsette å bli nøye overvåket av vårt medisinske team i Arsenal denne uken og vil derfor ikke møte det norske landslaget før kampen deres på fredag», skriver Arsenal i en uttalelse, ifølge BBC. Storklubben skriver videre at de har tett kontakt med landslagets medisinske team. «Frida er stabil og har det bra, og vi vil dele ytterligere oppdateringer når vi mottar dem», skriver de videre. Maanum kollapset i helgens ligacupfinale mot Chelsea og var ikke å se da Norges tropp samlet seg i Oslo denne uken. I meldingen kommer det ikke frem om Maanum blir tilgjengelig for spill til Nederland-kampen tirsdag neste uke.
Tidspunkt: 03-04-2024 - Kl.15:54 - Kilde: NRK - Info


34. Zucca og Wild med viktig seier i sluttspilljakten
Mats Zuccarello og Minnesota Wild var nær ved å rote bort seieren etter å ha ledet med to mål mot ottawa Senators, men vant til slutt 3-2. Med seieren er Zuccarellos lag seks poeng bak Los Angeles Kings i jakten på sluttspillplass. Når det gjenstår åtte kamper innehar for øyeblikket Kings den siste plassen til sluttspillet med 87 poeng, mens St. Louis Blues (84) og Wild (81) er på skuddhold. Blues har imidlertid én kamp mer spilt enn både Kings og Wild. «Zucca» og co. møter Kings i nest siste grunnspillkamp 15. april. Minnesota-laget har vært i Stanley Cup-sluttspillet de fire siste sesongene, men de har ikke greid å komme seg videre fra første runde. (NTB)
Tidspunkt: 03-04-2024 - Kl.07:39 - Kilde: NRK - Info


35. Prest (63) gift med jente (12)
En prest i Ghana har mottatt massiv kritikk etter å ha giftet seg med sin barnebrud på lørdag.
Tidspunkt: 02-04-2024 - Kl.19:22 - Kilde: Dagbladet - Info


36. Truet inkassoselskapet med søksmål – slipper å betale
Selskapet Riverty beklager at de insisterte på at Pål Tønder (39) skulle betale et gebyr 49 kroner for å motta en faktura.
Tidspunkt: 25-03-2024 - Kl.08:25 - Kilde: E24 - Info


37. Alpintsjefen sendte brev til FIS-toppene - vil endre sesongen
Alpinlandslagets sportssjef Claus Ryste ønsker seg senere sesongstart i et brev til sjefene i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS). Brevet blir sendt i retning FIS i løpet av mandagen, sier Ryste til TV 2. Blant dem som står som mottakere er president Johan Eliasch og generalsekretær Michel Vion. Alpineliten avsluttet søndag sesongen i Saalbach, men grunnet snøfall ble utforrennet avlyst, som mange konkurranser denne sesongen. Nå mener Ryste det må gjøres endringer. – Vi kommer fra en sesong som har vært ekstremt dårlig på mange måter, sier den norske alpinsjefen. I en rapport utarbeidet sammen med KPMG, kommer Ryste og landslaget med flere forslag til endringer i alpinsesongen. Blant punktene er senere sesongstart, etablering av en 4-årig rennkalender og å flytte VM til slutten av februar eller starten av mars. – Vi vil starte litt senere, kjøre litt lengre, forskyve VM og følge Tour-prinsippet. Vi har ikke alt spikret nøyaktig, og vil ikke flytte de mest kjente rennene. De skal forbli. Men det må tas noen valg. Slik det er nå, reiser vi for mye fram og tilbake., sier Ryste. Aleksander Aamodt Kilde har flere ganger tatt til orde for endringer. – Vi ser endringene i klimaet, alle skadene i år, alle avlysningene. Det gjør at vi definitivt må se oss rundt, og bruke tid på å gjøre det vi kan for å få til endringer, sier Kilde til TV 2. (NTB)
Tidspunkt: 25-03-2024 - Kl.06:53 - Kilde: NRK - Info


38. Det tyske fotballandslaget refses etter sponsorvalg
Tysklands fotballforbund avslutter i 2026 sponsorsamarbeidet med Adidas. Det har ikke blitt godt mottatt hos landets finansminister. Tidligere denne uken opplyste forbundet (DFB) at det mer enn 70 år lange samarbeidet med sportsmerket er over, og at en ny avtale er tegnet med konkurrenten Nike fra 2027. Sistnevnte skal ifølge DFB ha gitt det klart beste økonomiske tilbudet. Forbundet får likevel hard medfart fra Tysklands finansminister Robert Habeck. – Det er mangel på patriotisme. Jeg klarer ikke å se for meg Tyskland-drakten uten de tre (Adidas)-stripene, sier han i en uttalelse gitt til nyhetsbyrået AFP. Helseminister Karl Lauterbach stemmer i. – De lar en tradisjon og en del av hjemmet bli ødelagt, skriver han på X. DFB har i kjølvannet av offentliggjøringen sagt at det er emosjonelt å bryte samarbeidet med Adidas, men at det også markerer et vendepunkt for nasjonen. Ifølge finansmagasinet Handelsblatt var Adidas sitt siste tilbud verdt et sted mellom 60 og 65 millioner euro i året, mens Nike tilbød mer enn 100 millioner. Adidas leverte i mars sitt første underskudd på 30 år. (NTB)
Tidspunkt: 24-03-2024 - Kl.13:35 - Kilde: NRK - Info


39. Flaut for Europa
Zelenskyj mener at Ukraina mottar altfor lite artilleri fra EU-landene og at unionen må bidra mer i krigen.
Tidspunkt: 21-03-2024 - Kl.18:24 - Kilde: Dagbladet - Info


40. Braathen inngår samarbeid med Reitan-konsernet - snakker ut om grov hets
Lucas Braathen vedkjenner at han fikk uakseptabel hets etter å ha tatt beslutningen om å kjøre for Brasil. Nå vil han bidra til større inkludering i idretten. Det sa Braathen da han torsdag presenterte sin nye sponsoravtale med Reitan-konsernet på Ullevaal stadion. Avtalen som er inngått handler blant annet om å sette utenforskap og inkludering i idretten på dagsorden. Alpinstjernen sier han selv har mottatt tøffe tilbakemeldinger etter at han besluttet å gjøre comeback. – Det var hets rundt den nye nyheten, og det som er skremmende å se, er at det ikke handlet om det var et godt eller dumt valg. Muligheten ble benyttet til å spre hets i sosiale medier til meg ved å si slike ting som at dette eventet ble gjort for at jeg skulle komme ut som transe, og at jeg skulle representere det norske kvinnelaget, sier Braathen. Til NRK sier han at det har vært mange nettroll «uten ryggrad», men forteller også at det har vært mye fra alpinmiljøet. – Jeg tror idretten har tatt meg imot på både godt og vondt. Stort sett har ikke jeg fått oppleve annet enn bare masse støtte og kjærlighet. Jeg føler i hvert fall at folk flest setter pris på at jeg bare er den jeg er. Det er klart at en av de prisene man må betale ved å åpne seg for offentligheten som en offentlig person er at du må være klar for å bli kritisert og at folk ikke liker deg. Det er klart at når den hetsen kommer, så kan den være ganske brutal. Det er noe man må lære seg å leve med, men jeg mener i hvert fall at man ikke skal lære seg å akseptere, sier Braathen. (NRK/NTB)
Tidspunkt: 14-03-2024 - Kl.12:09 - Kilde: NRK - Info


41. Weng røk ut i prologen
Lotta Udnes Weng røk ut i prologen i verdenscupsprinten i Drammen tirsdag. – Dette var kjempekjedelig, jeg taper tid hele veien og det holder ikke hele veien inn dessverre, sier Weng til TV 2. På kvinnenes prolog var det svensken Linn Svahn som var raskest. Kristine Stavås Skistad gikk enkelt videre fra prologen, og ble nummer to. Ane Appelkvist Stenseth var nest best av de norske med en solid femteplass. Mathilde Myhrvold og Julie Myhre ble henholdsvis nummer ti og elleve. Anna Svendsen, Malin Hoelsveen, Hedda Østberg Amundsen og Tiril Udnes Weng og hjemmehåpet Maria Hartz Melling er også klare for finalene klokken 14. – Det er sjelden jeg har opplevd så gode forhold i Drammen som i dag. Det er fantastisk fine forhold, sa TV 2-ekspert Petter Northug. Sist helg herjet Skistad med de svenske fartskanonene da hun vant fristilssprinten i den finske skimetropolen Lahti. Konnerud-løperen har vunnet tre sprinter denne sesongen, og hun er den eneste som så langt har maktet å tukte svenskene Linn Svahn, Jonna Sundling og Emma Ribom. Maja Dahlqvist fra Sverige som for mange var en kandidat til pallplass røk ut i prologen. I går ble det også kjent at Heidi Weng og Pål Golberg står over dagens sprint. (NRK/NTB)
Tidspunkt: 12-03-2024 - Kl.10:46 - Kilde: NRK - Info


42. Varsel mot Skiforbundet: – Vi opplever at de legger lokk på saken
NRK har fått tilgang til et 12 siders varsel til Etisk Komité i Norges Skiforbund (NSF). Det er Palestinakomiteens BDS-utvalg (boikott, desinvesteringer, sanksjoner av Israel) ved leder Kjell Stephansen og palestinakomiteens medlemmer Olav Gjøystdal og Stine Linnerud Jespersen som står bak varselet. Her ber de komiteen om å vurdere hvorvidt sponsoravtalen mellom Nammo og NSF innebærer brudd på idrettens etiske retningslinjer. De viser til flere avsløringer om Israels bruk av Nammo-våpen i krigføringen på Gaza, hvor over 30.000 mennesker er drept siden 7. oktober. Varselet kommer også som en følge av det varslerne beskriver som manglende dialog og svar fra skistyret og hoppkomiteen, etter flere henvendelser. NSFs Etiske Komité bekrefter å ha mottatt varselet. «Utover det kan ikke administrasjonen kommentere en pågående behandling av et varsel i Etisk Komité», skriver NSFs generalsekretær Arne Baumann til NRK. Palestinakomiteen i Oslo har også varslet demonstrasjoner under hoppkonkurransen RawAir i Holmenkollen søndag.
Tidspunkt: 09-03-2024 - Kl.15:44 - Kilde: NRK - Info


43. Historisk Højlund kåret til månedens spiller
Rasmus Højlund er Premier League-historiens første danske til å motta prisen som månedens spiller i februar. Mikel Arteta ble månedens manager. Det melder Premier League i sine mediekanaler. Ingen var direkte involvert i flere mål enn dansken sist måned, som den siste tiden for alvor har funnet formen i Manchester. 21-åringen spilte fire kamper, og Manchester United vant samtlige kamper hvor Højlund var involvert. Han noterte seg også for en målgivende. – Det er selvsagt en stor ære å få denne prisen, spesielt med tanke på nivået på de andre som også var nominert, sier han til Manchester Uniteds nettside. Manchester United startet mars på verst tenkelig vis da de ble rundspilt av Manchester City i derbyet forrige uke. Laget ligger for øyeblikket på sjetteplass, med elleve poeng opp til Aston Villa som innehar fjerdeplassen, den siste som gir mesterligaplass. Lørdag møter de Everton på hjemmebane. (NTB)
Tidspunkt: 08-03-2024 - Kl.13:14 - Kilde: NRK - Info


44. Prologsjokk i Lahti: Jessie Diggins slått ut
Den amerikanske sprintdronningen Jessie Diggins ble slått ut av sprintprologen i Lahti. Den amerikanske sprinteren, som leder verdenscupen sammenlagt og som ligger på fjerdeplass sammenlagt i sprintcupen, havnet utenfor topp 30 - og dermed ute. Diggins var 15 hundredeler unna å ta seg videre. – Dette er dagens store overraskelse, sier NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland. Diggins var 11,85 sekunder bak Jonna Sundling, som var suveren i prologen. Hun vant med hele 1,57 sekunder foran landskvinne Linn Svahn. De svenske dominerte prologen og ser ut til å bli vonde å møte denne søndagen. De fire beste i prologen var svenske. Kristine Stavås Skistad ble nummer fem. Flere nordmenn ble slått ut i prologen. Maria Hartz Melling, Julie Bjervig Drivenes og Lotta Udnes Weng havnet alle utenfor topp 30. – I dag har jeg bare meg selv og takke. Jeg er skuffet. Er langt bak og det er for dårlig. Jeg er for svak, for treig og for dårlig teknisk, sier en svært selvkritisk Lotta Udnes Weng til NRK. – Det er litt tungt å ryke ut her, det er jo det. Jeg hadde håpet på mer enn det, sier hun. Mathilde Myrhvold og Julie Myhre slår følge med Skistad til finalerundene, som starter klokken 11.45.
Tidspunkt: 03-03-2024 - Kl.08:33 - Kilde: NRK - Info


45. Pärmäkoski vant på hjemmebane - tung norsk dag i Finland
Hjemmehåpet Krista Pärmäkoski var best i de finske skogene og vant kvinnenes 20 kilometer i Lahti. – Jeg kan ikke huske å ha sett henne gå så fort noen gang. Hun vet at hun går for seier, sa NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland på NRKs radiosending. Det ble en ordentlig sekundstrid, for Pärmäkoski ventet nervøs i målområdet mens flere av stjernene fortsatt var ute i sporet. Da Victoria Carl, som gikk et meget godt løp, passerte målstreken 1,9 sekunder bak finnen, var Pärmäkoski på gråten. Dette var hennes første verdenscupseier på seks år. – Det betyr enormt for Krista Pärmäkoski, og ikke minst for finsk langrenn, understreker Aukland. Finnene fikk to av sine hjemmehåp på pallen. Kerttu Niskanen tok 3. plassen bak Pärmäkoski og Victoria Carl. For de norske ble det ingen stor dag. Heidi Weng ble Norges beste på en 8. plass, nesten halvannet minutt bak Pärmäkoski. Hun ble eneste norske blant topp ti. Lotta Udnes Weng kom på 12. plass. – Det var ikke så fryktelig bra. Det er ikke så mye å ta med seg. Man får prøve å bare glemme det, for det var ikke så bra, sier Margrethe Bergane etter sin 22. plass.
Tidspunkt: 02-03-2024 - Kl.09:11 - Kilde: NRK - Info


46. Skisålen revnet i dramatisk svensk uhell: – Aldri sett før
Sveriges førstelag var overlegne på lagsprinten for kvinner i Lahti. Norge gikk inn til 4. og 5. plass. Men det ble likevel svensk dramatikk under stafetten. Sålen på skien til Maja Dahlqvist på det svenske andrelaget revnet nemlig under lagsprinten i Lahti. I løpet av et sekund var løpet over for det svenske laget. Det var dobbelt svensk i tet på lagsprinten i Lahti da dramaet nådde sitt klimaks i den finske byen. – Nei og nei, utbrøt NRKs kommentator Joachim Ose i det to kvinner gikk ned i rygg på svenske Linn Svahn. Det var svenske Dahlqvvist som på sin første etappe på lagsprinten gikk ned før den såkalte Lahti-svingen. Og resultatet var ødeleggende for svenskene. – Sålen har rett og slett løsnet fra skia. Det har jeg aldri sett før, utbrøt NRKs ekspert Fredrik Aukland og fortsatte. – Løpet er ødelagt. Stakkars Maja Dahlqvist. Bak klarte de to norske lagene å unngå uhell. Men samtidig rykket Linn Svahn fra i tet og forsvant ifra resten av feltet. Men for svenske Dahlqvist, som slet seg gjennom resten av etappen med revnet skisåle, løp sekundene. Da hun vekslet med lagvenninnen Frida Karlsson lå det svenske andrelaget 38 sekunder bak. Stafetten var selvsagt ødelagt. Men dramaet var heller ikke over for andre lag i denne lagsprinten. Og denne gangen gjaldt dette det norske førstelaget. På siste veksling ble det kluss i vekslingen mellom Lotta Udnes Weng og Kristine Stavås Skistad. Førstnevnte måtte komme tilbake for å gjennomføre vekslingen med Skistad i vekslingsfeltet. – Jeg tenkte stygge ord som ikke egner seg på norsk rikskringkasting. Jeg var redd for bli disket, sier Udnes Weng til NRK. – Jeg tenkte det var typisk oss å være litt surrete, sier Stavås Skistad. Hun påpekte at hun ikke var sterk nok til hente en pallplass i sluttspurten. – Hadde ikke dette skjedd hadde det nok blitt 2. plass, sier Skistad.
Tidspunkt: 01-03-2024 - Kl.15:12 - Kilde: NRK - Info


47. Norge trygt videre til finalene i lagsprint
Fire norske lag var å se på startstreken i dagens prolog før finalene i lagsprintene for både kvinner og menn i Lahti, Finland. Kvinnene stilte med: Norge 1: Lotta Weng og Kristine Skistad Norge 2: Kristin Fosnæs og Mathilde Myhrvold Norge 2 gikk inn til en 6. plass, med Norge 1 like bak på 7. plass. På toppen av listen er det dobbelt svensk, fulgt av Tyskland 1, og de to finske lagene på 4. og 5. plass. De beste 15 gikk videre til finalene. Hos herrene er historien lik, også der sendte Norge trygt to lag videre til finalene. Norge 1: Pål Golberg og Johannes Klæbo Norge 2: Håvard Taugbøl og Even Northug Norge 1 hadde full kontroll og topper listen. Norge 2 litt lenger bak på en 5. plass. Mellom de to finner vi Frankrike 1, Sverige 1 og Sveits 1. Det betyr at du på nytt kan følge med på alle de norske lagene på NRK Sport på radio i dag fra kl. 15:45.
Tidspunkt: 01-03-2024 - Kl.13:36 - Kilde: NRK - Info


48. HamKam-talent «Akillas» er død
Det er med stor sorg HamKam Fotball har mottatt budskapet om at Akillas har gått bort i en alder av 19 år, melder klubben.
Tidspunkt: 28-02-2024 - Kl.07:40 - Kilde: NRK - Info


49. HamKam-talent er død
HamKam skriver onsdag morgen at de har mottatt budskapet om at Archange Defringan Mondouo «Akillas» er død, 19 år gammel. – Dette er en svært tung dag for alle berørte, sier daglig leder i HamKam Fotball, Bent Svele. – Våre varmeste tanker går til hans familie og pårørende, skriver HamKam i pressemeldingen. Klubben opplyser at de ikke vil gi ytterligere kommentarer på nåværende tidspunkt. Mondouo var på benken i to kamper i Eliteserien i fjor, men var ikke på banen. 19-åringen fra Elfenbenskysten signerte for HamKam i mars i fjor. 17. april 2023 fikk han debuten mot Molde 2, hvor han scoret ett mål.
Tidspunkt: 28-02-2024 - Kl.07:39 - Kilde: NRK - Info


50. Syk Udnes Weng står over i Lahti
Skiforbundet har tatt ut 21 langrennsløpere til verdenscuprennene i Lahti kommende helg. Der står en syk Tiril Udnes Weng over. – Jeg var sliten etter de siste rennene i USA. Ble syk i midten av forrige uke og er fortsatt ikke i trening. Håper å komme i gang igjen denne uka og bli klar for WC på hjemmebane, sier Udnes Weng i pressemeldingen. Her er den fulle troppen: Kvinner: Astrid Øyre Slind, Kristine Stavås Skistad, Kristin Austgulen Fosnæs, Lotta Udnes Weng, Heidi Weng, Astrid Øyre Slind, Anne Kjersti Kalvå, Margrethe Bergane, Mathilde Myhrvold, Maria Hartz Melling, Julie Myhre. Menn: Johannes Høsflot Klæbo, Pål Golberg, Håvard Solås Taugbøl, Even Northug, Simen Hegstad Krüger, Henrik Dønnestad, Martin Løwstrøm Nyenget, Pål Golberg, Erik Valnes, Harald Østberg Amundsen, Ansgar Evensen, Matz William Jenssen.
Tidspunkt: 26-02-2024 - Kl.11:07 - Kilde: NRK - Info


51. Sjokkexit for landslagsstjerne: – Latterlig
Tett snøvær skapte trøbbel for kvinnene under fredagens sprint-prolog i NM. Lotta Udnes Weng var blant de som fikk kjenne på konsekvensene av været.
Tidspunkt: 23-02-2024 - Kl.12:10 - Kilde: NRK - Info


52. Aker-verdiene steg til 64,3 milliarder i fjerde kvartal
Aker vil dele ut milliardutbytte til aksjonærene. Hovedeier Kjell Inge Røkke vil motta 780 millioner utbyttekroner.
Tidspunkt: 20-02-2024 - Kl.06:01 - Kilde: E24 - Info


53. Lillebergs Tampa tapte sin andre NHL-kamp på rad
Tampa Bay gikk på sitt andre tap på rad etter at de tapte 4-2 for ottawa Senators på hjemmebane mandag kveld. Tim Stutzle bidro med ett mål og en assist for ottawa, mens Mathieu Joseph scoret to mål for ottawa Senators da de vant 4-2 over Tampa Bay Lightning på Amalie Arena mandag. Norske Emil Martinsen Lilleberg fikk 17 minutter og 31 sekunder på isen i NHL-kampen, men ble uten poeng. Brayden Point og Mitchell Chaffee scoret for Lightning, som kom fra et 9-2 tap mot Florida Panthers lørdag. (©NTB)
Tidspunkt: 20-02-2024 - Kl.04:57 - Kilde: NRK - Info


54. Svensk maktdemonstrasjon - Skistad på pallen
Svenske Jonna Sundling vant lørdagens sprint i fri teknikk i amerikanske Minneapolis foran Linn Svahn og Kristine Stavås Skistad. – Jeg følte meg sterk hele veien og er veldig fornøyd med seieren, sier Sundling i seiersintervjuet. 29-åringen satte høyt tempo umiddelbart i finalen og fikk en større luke til både Svahn og Skistad, som var de nærmeste konkurrentene. Sundling kom alene på oppløpet og hadde ingen problemer med å sikre sesongens første seier, mens Stavås Skistad spurtet inn til sin tredje strake pallplass i sprint i verdenscupen. Konnerud-løperen var den eneste norske kvinnen som tok seg videre til semifinale etter at lagvenninnene Lotta Udnes Weng, Anne Kjersti Kalvå, Mathilde Myhrvold og Tiril Udnes Weng røk i kvartfinalene. Heidi Weng klarte ikke å ta seg videre fra prologen.
Tidspunkt: 17-02-2024 - Kl.19:59 - Kilde: NRK - Info


55. Tottenham-skrell på hjemmebane - passert av Aston Villa
Dejan Kulusevski sørget for at Tottenham har scoret i 37 Premier League-kamper på rad, men det ble 1-2-tap mot Wolverhampton lørdag. Bare Arsenal kan vise til en bedre rekke med scoringer siden Premier League-oppstarten i 1992. De scoret i 55 kamper på rad mellom mai 2001 og november 2002, skriver statistikktjenesten Opta. João Gomes sendte Wolverhampton i ledelsen før pause. Kulusevski utlignet for hjemmelaget like etter pause, men etter en drøy time ble Gomes tomålsscorer da han avsluttet en flott kontring. Med tapet fortsetter Tottenham sin ujevne sesong etter en svært god start. London-klubben var ubeseiret i sine ti første kamper, men deretter har det gått tyngre. De hvitkledde holder femteplassen, to poeng bak Aston Villa. De slo nemlig Fulham 2-1 på Craven Cottage. (NTB)
Tidspunkt: 17-02-2024 - Kl.17:15 - Kilde: NRK - Info


56. Fire av fem nordmenn videre fra prologen - Sundling best i USA
Flere av de norske jentene lå langt bak toppsjiktet i prologen før lørdagens verdenscupsprint i Minneapolis, USA. Likevel kom Lotta Udnes Weng og Anne Kjersti Kalvå seg videre til finalene, tross at de var 16 sekunder bak tet. Kristine Stavås Skistad tok seg enkelt videre, åtte sekunder bak prologvinner Jonna Sundling. Mathilde Myhrvold hadde også god nok tid til å bli klar for kvartfinale. Heidi Weng endte som nummer 32, to plasser for dårlig til å komme seg videre. Hun blir dermed ikke å se i kvartfinalene.
Tidspunkt: 17-02-2024 - Kl.16:24 - Kilde: NRK - Info


57. Norsk utstyr havnet hos russiske militærleverandører
Russisk tolldata viser at mer enn 100 norskproduserte maritime produkter har blitt sendt til Russland fra Tyrkia etter invasjonen av Ukraina. Mottagerne har vært leverandører til det russiske militæret.
Tidspunkt: 17-02-2024 - Kl.10:27 - Kilde: E24 - Info


58. Norsk Industri: Har avtalt møte med Økokrim mandag
Styret i Norsk Industri hevder de har mottatt nye opplysninger i saken.
Tidspunkt: 16-02-2024 - Kl.13:56 - Kilde: E24 - Info


59. Skistad knust av Svahn i Canmore - erkjenner taktisk bommert
Kristine Stavås Skistad ble nummer to bak Linn Svahn under klassisksprinten i Canmore. Jonna Sundling ble nummer tre. – Der gjorde Skistad en reell taktisk bommert. Hun hadde en enorm fordel av å komme bakfra. Men så gikk hun ut en gang og tapte gliden, hun burde bare stått og venta slik hun gjorde i semifinalen. Var litt for utålmodig der, Skistad, sier NRKs langrennsekpsert Fredrik Aukland. For Skistad var bak den svenske duoen i utforkjøringen før oppløpet. Likevel gled hun inn forspranget, men gikk for tidlig ut i det andre sporet, mener Aukland. – Jeg hadde mye høyere fart. Derfor skulle jeg ha reist meg opp der, sier Skistad til langrennstrener Stig Rune Kveen etter målgang, fanget opp av produksjonen. – Jeg så det, svarer han. Med unntak av Lotta Udnes Weng tok alle de norske langrennsløperne på kvinnesiden seg videre til kvartfinalene i tirsdagens klassisksprint. Men kun Skistad og Heidi Weng tok seg videre til semifinalene.
Tidspunkt: 13-02-2024 - Kl.19:59 - Kilde: NRK - Info


60. Home & Cottage har fått konkursbeskyttelse
Møbelkjeden har en gjeld på over 100 millioner kroner og har ikke klart å finne noen løsning.
Tidspunkt: 13-02-2024 - Kl.15:00 - Kilde: E24 - Info


61. Vålerenga advarer mot falsk pengeinnsamling til Palestina
Fotballklubben Vålerenga sier den har fått meldinger om svindlere som hevder de samler inn penger til Palestina på vegne av VIF. Vålerenga rykker ut mot den falske pengeinnsamlingen i egne kanaler tirsdag. «Vi har de siste ukene mottatt henvendelser fra personer i våre nærområder som har hatt besøk på døra av barn og unge. De hevder de driver en innsamling til inntekt for Palestina i regi av Vålerenga Fotball, noe som ikke stemmer», skriver klubben. Vålerenga skriver at den anser innsamlingen for svindel og ber folk ta kontakt med politiet. Klubben vil også ha hjelp til å innhente informasjon som kan bidra til å løse saken. (NTB)
Tidspunkt: 13-02-2024 - Kl.14:48 - Kilde: NRK - Info


62. Skiskytterprofil hetset på nett
Den tyske skiskytteren Vanessa Voigt sier hun har mottatt brutale meldinger på nettet etter en tung start på skiskytter-VM i Tsjekkia. Voigt snakker om netthetsen hun har blitt utsatt for i en podkast hos kringkasteren ARD. – Du finner ofte meldinger som er virkelig sjokkerende, og som er personlig støtende, sier skiskytteren. Hun utmerket seg med to pallplasser tidlig i verdenscupsesongen, men har slitt under VM i Nove Mesto. 15.-plass på jaktstarten og 19.-plass på sprinten er fasiten så langt. – VM har ikke gått så bra hittil, sier Voigt, som ber om støtte fra omgivelsene for å reise seg og klatre på resultatlistene. – Alt jeg egentlig trenger akkurat nå er en klem og noen gode ord og definitivt ingen meldinger som kan trekke meg enda lenger ned, sier hun. Skiskytteren er tydelig på at hun er rustet til å takle objektiv kritikk, men sier det er langt verre når folk «som sitter i sofaen foran TV-en og kanskje aldri har vært på ski selv, bare kritiserer deg». Voigt har også tidligere vært åpen om netthets. For å takle de stygge meldingene har hun engasjert en mentaltrener.
Tidspunkt: 13-02-2024 - Kl.13:54 - Kilde: NRK - Info


63. Heidi Weng sikret nok en pallplass i Canmore
Svenske Frida Karlsson vant foran finske Kerttu Niskanen på kvinnenes 20 kilometer klassisk under verdenscupen i Canmore. Heidi Weng ble nummer tre for andre gang denne helgen. Astrid Øyre Slind sikret fjerdeplassen. – Utrolig bra av både Heidi og Astrid her, sa Viaplays langrennsekspert, Niklas Dyrhaug. Hele 29 løpere var samlet i ett felt da de passerte 6,6 kilometer. Og Astrid Øyre Slind var blant dem som satte tempoet opp i tet. – Det er noe av det bedre jeg har sett av Astrid (Øyre Slind) i diagonal, sa langrennsekspert i Viaplay, Niklas Dyrhaug. Men til slutt var det disse fem det hele skulle handle om: Astrid Øyre Slind, Frida Karlsson, Heidi Weng, Rosie Brennan, Ebba Andersson og Kerttu Niskanen. Karlsson og Niskanen rykket imidlertid fra i den siste motbakken inn mot mål, med den norske duoen jagende bak. – Det kan ha vært det avgjørende rykket her. Det har blitt noen meter, fortsatte Dyrhaug. Rykket holdt inn og Karlsson spurtslo Niskanen på oppløpet. Lotta Udnes Weng og Anne Kjersti Kalvå holdt tidlig halen av hovedfeltet og greide ikke å gå seg opp til teten. Også Tiril Udnes Weng var rundt halvminuttet bak ved ti kilometer og fant ikke kreftene til å gå seg høyere opp på resultatlisten. Heidi Weng imponerte med tredjeplass på 15-kilometeren fredag. Lørdag sikret Kristine Stavås Skistad for norsk seier på sprinten sammen sted. Tirsdag gås det klassisksprint i Canmore, før verdenscupsirkuset beveger seg over grensen til USA og Minneapolis til helgen. (NRK/NTB)
Tidspunkt: 11-02-2024 - Kl.17:59 - Kilde: NRK - Info


64. Sendte slengkyss til svenskene etter seier: – Det kom i kampens hete
– Hun er best taktisk. Velger den riktige traseen, og svenskene står bare og stirrer på hverandre og lurer på hva som skjedde her. Det sa NRKs ekspertkommentator Fredrik Aukland da Skistad sikret sin andre sprintseier for sesongen. Skistad valgte å stå over verdenscuphelgen i Goms for å hvile seg. Noe som ble en gavepakke for de svenske langrennsjentene da de sikret femdobbelt i Sveits. Lørdag sendte Skistad et slengskyss i svensk retning etter seieren. – Det var bra. Det var veldig deilig å slå de svenske jentene, sa hun i seiersintervjuet spilt på NRK Radio. Og forklarer slengkysset på følgende måte til Viaplay. – Jeg tenkte det var hyggelig. Det kom i kampens hete, sa hun. – Det er ingen som er i nærheten når hun setter stor fart. Hun er best taktisk, poengterte Aukland da Skistad passerte målstreken. Den svenske trioen Maja Dahlqvist, Linn Svahn og Johanna Hagström havnet på plassene bak den norske seierskvinnen. Tiril Udnes Weng slo til med sesongbeste da hun ble nummer 6. Alle de norske kvinnene tok seg videre fra prologen. Anne Kjersti Kalvå, Lotta Udnes Weng og Heidi Weng røk imidlertid ut i kvartfinalen. Mathilde Myhrvold klarte ikke å kjøre seg inn til finalebillett og røk ut i semifinalen. Dermed hadde Norge to utøvere i finalen.
Tidspunkt: 10-02-2024 - Kl.21:34 - Kilde: NRK - Info


65. Solid prolog av Skistad og Udnes Weng
Svenske Jonna Sundling var raskest i sprintprologen i Canmore lørdag. Den regjernde VM- og OL-vinneren slo Linn Svahn med 2,2 sekunder. Kristine Stavås Skistad viste imidlertid at også hun vil ha et ord med i laget i utslagsrundene som starter kl. 21. Hun ble nummer tre i prologen, 5,57 sekunder bak Sundling. Med norske øyne var det også gledelig at Tiril Udnes Weng fulgte på plassen bak Skistad. Mathilde Myhrvold ble nummer 10, Lotta Udnes Weng ble nummer 16, Heidi Weng 26 og Anne Kjersti Kalvå 29. Dermed har Norge samtlige seks kvinner videre.
Tidspunkt: 10-02-2024 - Kl.17:46 - Kilde: NRK - Info


66. Guardiola svarer på Real Madrids Haaland-flørt: – Kom med et bud!
Sist uke ble det igjen fart i ryktene om at Erling Braut Haaland misliker seg såpass sterkt i Manchester City at han vil bort fra klubben. Det ble hevdet at Real Madrid følger Haalands situasjon nøye. – Tror dere dette vil skje hver eneste gang det er en sak et eller annet sted, hver eneste gang en journalist skriver noe, eller hver eneste gang det blir postet et innlegg på Twitter eller Instagram? Vil det skje da? Nei, det vil det ikke, sier Guardiola og fortsatte: – Det vil skje når Haaland forlenger kontrakten sin med Manchester City eller ikke, når klubben bestemmer seg for å forlenge kontrakten hans eller ikke, eller når vi mottar et potensielt bud på ham eller ikke. Hvis noen ønsker seg Erling, er dette enkelt. Ring City og spør. Det er det vi gjør når det er noen vi ønsker oss. Det er ikke mer komplisert enn som så. 23-åringen scoret 52 mål i sin første sesong i Manchester City-trøya. Denne sesongen ble det 19 scoringer før han ble skadd. – Vi vil at han skal være her i lang, lang tid. Vi elsker ham, og vi vil ha ham, konstaterer Guardiola. NTB/NRK
Tidspunkt: 05-02-2024 - Kl.06:32 - Kilde: NRK - Info


67. Adressa: Skiforbundet sa nei til hjelp fra «rike onkler»
Norges Skiforbund ble tilbudt pengestøtte for å sende flere langrennsløpere til verdenscuprennene i Nord-Amerika, men takket nei, melder Adresseavisen. Ifølge avisen var det et miljø bestående av det som omtales som bemidlede skientusiaster som tok kontakt og ønsket å bidra med støtte til Skiforbundet. Bakgrunnen er at forbundet har gjort et begrenset uttak til verdenscuprennene i Canada og USA for å spare penger. Fagsjef for langrenn i Norges Skiforbund, Per Elias Kalfoss, bekrefter henvendelsen. Han forklarer også hvorfor forbundet sa nei til å motta midler. – Vi takker for at folk vil bidra, og jeg inviterte dem til å ta kontakt for et samarbeid i fremtiden. Nå var det ikke aktuelt, ettersom dette uttaket også har en sportslig begrunnelse. Norges Skiforbund tok ut utøvere i såkalt rød gruppe i verdenscupen, altså de som har prestert best det siste kalenderåret, til rennene i Nord-Amerika. Samtidig ble det gjort et unntak for sykdomsplagede Tiril Udnes Weng. I alt er sju kvinne- og elleve herreløpere tatt ut til rennene i Canada og USA. Kalfoss anslår at reisekostnadene per løper er på 60.000-70.000 kroner. (©NTB)
Tidspunkt: 02-02-2024 - Kl.10:20 - Kilde: NRK - Info


68. Skiforbundet gjør unntak - Tiril Udnes Weng tatt ut til verdenscupen
Skiforbundet har tatt ut troppen til verdenscuprennene i Canmore (Canada) og Minneapolis (USA). Der er Tiril Udnes Weng tatt ut. I utgangspunktet var det uaktuelt å sende fjorårets sammenlagtvinner i verdenscupen til de seks rennene som venter i februar. For tidligere i høst besluttet Skiforbundet å kun sende løpere i «red group» til rennene, som følge av reisekostnadene. «Red group» reflekterer resultatene det siste kalenderåret, både denne sesongen og fjoråret, hvor de 15 beste i sprint og distanse er med. Etter siste versjon, som ble publisert etter Tour de Ski, er Udnes Weng, som har trøblet med sykdom denne sesongen, utenfor «red group» som nummer 21 i sprint og 28 i distanse. Likevel er hun tatt ut. – Vi er veldig glade for at de to siste ukene viser at Tiril Udnes Weng endelig er på vei tilbake til det nivået vi vet at hun har inne. Det er godt å se at hun er i gang igjen i konkurransesammenheng og at pilene peker rett vei etter sykdom, sier landslagssjef Ulf Morten Aune i en pressemelding fra Skiforbundet. Den øvrige troppen ser slik ut: Kristine Stavås Skistad (Konnerud IL, Mathilde Myhrvold (Vind IL), Lotta Udnes Weng (Nes Ski), Anne Kjersti Kalvå (Lundamo IL), Astrid Øyre Slind (Oppdal IL), Heidi Weng (IL BUL). På herresiden er samtlige av de uttatte med i «red group», med unntak av Mattis Stenshagen, som har friplass som leder av Skandinavisk cup: Simen Hegstad Krüger (Lyn Ski), Didrik Tønseth (Byåsen IL) . Martin Løwstrøm Nyenget (Lillehammer SK), Pål Golberg (Gol IL), Erik Valnes (Bardufoss og Omegn IF), Johannes Høsflot Klæbo (Byåsen IL), Harald Østberg Amundsen (Asker SK), Even Northug (Strindheim IL), Håvard Solås Taugbøl (Lillehammer Ski), Ansgar Evensen (Vind IL, Team ELON Innlandet), Mattis Stenshagen (Follebu Skiklubb).
Tidspunkt: 01-02-2024 - Kl.11:18 - Kilde: NRK - Info


69. Dunlap blir yngste medlem på PGA-touren etter sjokkseieren
Golfprofilen Nick Dunlap (20) ble torsdag belønnet med medlemskap på PGA-touren etter sensasjonsseieren i California. Dunlap ble søndag den første amatørgolferen siden 1991 som vant en PGA-turnering. Det gjorde ham samtidig til den nest yngste vinneren på PGA-touren de siste 90 årene. Som amatør kunne han ikke motta premiepenger, og han fikk heller ikke poeng på sesongrankingen. Torsdag kunne han legge fra seg amatørtittelen og kalle seg profesjonell golfspiller. PGA opplyser at 20-åringen har fått innvilget sin søknad om medlemskap. Dermed er han kvalifisert for både poeng og penger. Som 20-åring er ingen yngre enn ham på PGA-touren. Touren skriver at Dunlap er sikret spillerettigheter ut 2026-sesongen. Han er samtidig automatisk kvalifisert til alle turneringer PGA-touren arrangerer. Dunlap spiller sin første PGA-turnering som proff kommende uke i Pebble Beach. Der stiller også høyst trolig Viktor Hovland til start. Nordmannen har de siste ukene hatt pause. (NTB)
Tidspunkt: 25-01-2024 - Kl.16:13 - Kilde: NRK - Info


70. Røkke-motstanders forretnings­partner bykser på Solstad-liste
Offshorereder Stig Remøy gikk inn i Solstad-striden og sa han frykter verdier vil ende opp i Sveits. Nå er medinvestor ottar Vartdal oppført som storaksjonær i rederiet.
Tidspunkt: 24-01-2024 - Kl.12:36 - Kilde: E24 - Info


71. Chelsea smadret Middlesbrough – klar for finale i ligacupen
Chelsea feide vekk nervene på kort tid og knuste Middlesbrough 6-1 på hjemmebane i ligacupens semifinale. Dermed er blåtrøyene klar for finale med 6-2 sammenlagt. Chelsea-fansen var spent etter 0-1-tap på bortebane, men kunne smile tidlig tirsdag kveld. I finalen skal Chelsea møte enten Liverpool eller Fulham. De to møtes på Craven Cottage onsdag, der gjestene Liverpool har med seg 2-1-ledelse fra det første møtet. (NTB)
Tidspunkt: 23-01-2024 - Kl.22:02 - Kilde: NRK - Info


72. Sjefen i Obos-banken: – Ser ut som DNB gjør en styrt avvikling av Sbanken
Etter at DNB la ned Sbankens nettbank, har OBOS-banken mottatt rekordmange nye kontoåpninger.
Tidspunkt: 23-01-2024 - Kl.11:48 - Kilde: E24 - Info


73. Tårevåt 20-åring skapte idrettshistorie – dette har ikke skjedd på 33 år
Det ble skapt et lite stykke idrettshistore da 20 år gamle Nick Dunlap knuste verdenseliten og gikk helt til topps under PGA-turneringen American Express natt til mandag. – Hvis du hadde fortalt meg at dette skulle skje, så hadde jeg ikke trodd på deg, sa en tårevåt Dunlap til arrangøren. 20-åringen er nemlig amatør, altså ikke proff, men verdensstjernene måtte likevel se seg slått. Dette er første gangen en amatør vinner en PGA-turnering siden 1991, og Dunlap var den eneste amatøren i feltet. – Jeg er helt sjokkert. At en 20-åring rett ut av collage kommer her og vinner, kommenterte Discovery-ekspert Henrik Bjørnstad. Seieren var egentlig verdt snaut 16 millioner kroner, men ettersom Dunlap er amatør, kan han ikke motta pengepremier. Prestasjonen gjør likevel at han nå har fulle spillerettigheter på PGA-touren i tre år. Viktor Hovland spilte ikke turneringen.
Tidspunkt: 22-01-2024 - Kl.00:22 - Kilde: NRK - Info


74. Sjukdomsmareritt etter Tour de Ski: – Fryktar det kan rakne
Lotta Udnes Weng er så vidt tilbake i trening, medan verken Anne Kjersti Kalvå eller Astrid Øyre Slind har trena etter at dei måtte bryte Tour de Ski.
Tidspunkt: 15-01-2024 - Kl.16:44 - Kilde: NRK - Info


75. Skitopp legger seg flat etter bråk med norske stjerner: – Beklager på det sterkeste
Flere norske idrettsstjerner har mottatt skriftlig beklagelse etter den langvarige kontraktskrangelen. Men Skistyret stemte imot forslaget om å si unnskyld.
Tidspunkt: 09-01-2024 - Kl.15:25 - Kilde: NRK - Info


76. Bessebergs advokat til NRK: – Bestrider ikke å ha mottatt klokkene
Funn av kontanter til en verdi av 370.000 kroner hos Besseberg, bilder av luksusklokker og priser på jaktturer ble lagt frem i rettens første dag. Bessebergs advokater sier Besseberg ikke ser på gavene han har mottatt som smøring.
Tidspunkt: 09-01-2024 - Kl.11:14 - Kilde: NRK - Info


77. Angriper bruk av stjernevitne: Mener Besseberg beskyldes for å ha mottatt penger
Christian B. Hjort fatter ikke hvorfor Økokrim har innkalt den russiske dopingvarsleren Grigorij Rodtsjenkov som vitne i saken mot Anders Besseberg.
Tidspunkt: 09-01-2024 - Kl.11:14 - Kilde: NRK - Info


78. Slind ferdig i Tour de Ski
Lørdag morgen kom beskjeden fra Norges Skiforbund: – Astrid Øyre Slind må dessverre stå av touren før dagens konkurranse grunnet sår hals, melder medieansvarlig Gro Eide. – Astrid fikk, etter økta i går, skikkelig hoven hals. Vi tok henne med i kveldsbønnen, men det var verre da hun våknet i dag tidlig. Hun har fått seg en forkjølelse. Det er skikkelig kjedelig, skikkelig stang ut, sier landslagstrener Stig Rune Kveen til NRK. Slind var nummer seks i sammendraget før dagens fellesstart. Opp til lederen Jessie Diggins er det ett minutt og to sekunder. Slind er den fjerde norske kvinneløperen som trekker seg fra touren. Fra før er Kristine Stavås Skistad, Silje Theodorsen og Lotta Udnes Weng ute. Dermed står Norge igjen med ett reelt håp før de to siste etappene. Heidi Weng er nummer fire, 57 sekunder bak Diggins. Nest beste norske er Kristin Austgulen Fosnæs, som er nummer 16 (to minutter og 37 sekunder bak Diggins.)
Tidspunkt: 06-01-2024 - Kl.07:49 - Kilde: NRK - Info


79. Kalvå bryter Tour de Ski
Anne Kjersti Kalvå står av Tour de Ski før de to avsluttende rennene i Italia i helgen. Det bekrefter Skiforbundet i en presseoppdatering. – Kroppen responderer ikke som forventet i konkurranser. Anne Kjersti reiser derfor hjem for å hvile og forberede seg til nye skirenn, sier trener Stig Rune Kveen. Kalvå ble nummer 13 på torsdagens jaktstart i Davos og lå på en 18. plass sammenlagt etter fem av syv konkurranser i Tour de Ski, to minutter og 46 sekunder bak sammenlagtleder Jessie Diggins. Kalvå brøt også fellesstarten med skibytte i Trondheim tidligere denne sesongen og har ikke oppnådd de samme toppresultatene denne sesongen som gjennombruddssesongen 2022/23, hvor hun tok ett gull og to sølv i VM. Kalvå fullførte heller ikke Tour de Ski forrige sesong, men da etter en positiv koronatest. Kalvå lå den gang på en tredjeplass etter fire av syv etapper. Tidligere i Tour de Ski har også Kristine Stavås Skistad, Lotta Udnes Weng og Silje Theodorsen stått av blant de norske kvinnene. Blant de norske mennene har Didrik Tønseth gitt seg. Også den svenske sprintspesialisten Maja Dahlqvist bryter Tour de Ski før de to avsluttende rennene i Val di Fiemme. Det opplyser Det internasjonale ski- og snøbrettforbundet (FIS). Dahlqvist ble nummer fire på sprinten i Davos onsdag og lå på 30. plass sammenlagt etter torsdagens jaktstart.
Tidspunkt: 04-01-2024 - Kl.17:04 - Kilde: NRK - Info


80. Bryter Tour de Ski
Lotta Udnes Weng bryter Tour de Ski. Det melder Norges Skiforbund mandag morgen. Ifølge pressemeldingen våknet hun med sår hals første nyttårsdag. Weng var en av mange løpere som slet med sykdom etter verdenscupen i Trondheim den siste uka før jul. Hun lå på 22. plass, 1.45 bak ledende Jessie Diggins, før dagens 20 km lange jaktstart i fristil i Toblach. Ifølge Det internasjonale skiforbundet (FIS) trekker også britiske Andrew Musgrave og Eva Urevc fra Slovenia seg etter to av sju etapper.
Tidspunkt: 01-01-2024 - Kl.07:31 - Kilde: NRK - Info


81. Brutal nedtur etter suksessen: – Meir daud enn levande
Medan tvillingsystera Lotta har konkurrert, har Tiril Udnes Weng kjent seg som eit slakt. No ryk òg Tour de Ski for den regjerande verdscupvinnaren.
Tidspunkt: 19-12-2023 - Kl.18:23 - Kilde: NRK - Info


82. NHL-trener sparket etter fire strake tap
ottawa Senators har sparket hovedtrener D.J. Smith i et forsøk på å snu en svak resultattrend. Han erstattes midlertidig av en av klubbens tidligere trenere. Senators opplyser på sitt nettsted at både Smith og assistenttrener David Payne er fjernet fra sine roller. Senators står med 11 seirer og 15 tap denne sesongen, og de siste fire kampene har endt med nederlag. Jacques Martin, som trente laget fra 1996 til 2004 og nylig kom tilbake til klubben som rådgiver, tar over treneransvaret inntil videre. Han får med seg klubbens poengkonge og tidligere kaptein, Daniel Alfredsson, som assistent. Senators spiller sin neste kamp borte mot Arizona Coyotes tirsdag. (©NTB)
Tidspunkt: 18-12-2023 - Kl.20:55 - Kilde: NRK - Info


83. Røthe og Northug vraket til Tour de Ski
Skiforbundet har tatt ut utøverne som skal gå Tour de Ski 2023/24. Norge stiller med ni kvinner og ti menn til touren. Tour de Ski starter lørdag 30. desember og avsluttes 6. januar. På herresiden glimrer landslagsløperne Sjur Røthe og Even Northug med sitt fravær i uttaket. Det samme gjelder Emil Iversen. På kvinnesiden har Tiril Udnes Weng slitt med sykdom gjennom høsten og er ikke med. Kvinner: Bergane, Margrethe Fosnæs, Kristin Austgulen Kalvå, Anne Kjersti Myhrvold, Mathilde Skistad, Kristine Stavås Slind, Astrid Øyre Theodorsen, Silje Weng, Heidi Weng, Lotta Udnes Menn: Amundsen, Harald Østberg Golberg, Pål Jenssen, Jan Thomas Jenssen, Matz William Klæbo, Johannes Høsflot Krüger, Simen Hegstad Nyenget, Martin Løwstrøm Taugbøl, Håvard Solås Tønseth, Didrik Valnes, Erik
Tidspunkt: 18-12-2023 - Kl.16:38 - Kilde: NRK - Info


84. Røthe vraket til Tour de Ski
Langrennsforbundet har tatt ut utøverne som skal gå Tour de Ski 2023/24. Norge stiller med ni kvinner og ti menn til touren. Tour de Ski starter lørdag 30. desember og avsluttes 6. januar. På herresiden glimrer Sjur Røthe med sitt fravær i uttaket. Det samme gjelder Eml Iversen. På kvinnesiden har Tiril Udnes Weng slitt med sykdom gjennom høsten og er ikke med. Kvinner: Bergane, Margrethe Fosnæs, Kristin Austgulen Kalvå, Anne Kjersti Myhrvold, Mathilde Skistad, Kristine Stavås Slind, Astrid Øyre Theodorsen, Silje Weng, Heidi Weng, Lotta Udnes Menn: Amundsen, Harald Østberg Golberg, Pål Jenssen, Jan Thomas Jenssen, Matz William Klæbo, Johannes Høsflot Krüger, Simen Hegstad Nyenget, Martin Løwstrøm Taugbøl, Håvard Solås Tønseth, Didrik Valnes, Erik
Tidspunkt: 18-12-2023 - Kl.14:36 - Kilde: NRK - Info


85. Skistad med sesongens første verdenscupseier
Kristine Stavås Skistad (24) gikk inn til hjemmetriumf i verdenscupsprinten i Trondheim. Skistad kom seg videre på tid fra et svært tøft semifinaleheat. Der kjempet hun mot svensketrioen Ribom, Linn Svahn og Maja Dahlqvist samt Sveits-profilen Nadine Fähndrich. Målfoto måtte til for å skille Ribom, Svahn og Skistad. Dermed måtte Norges fremste sprinter vente og se om tiden var god nok. Skistad hadde hundredelene på sin side. Lotta Udnes Weng var Norges andre løper i finalen. Også hun kom seg dit på tid. Tidligere på dagen trøblet Skistad i prologen. Hun gikk ut tidlig i snødrevet og var over sju sekunder bak kvalifiseringsvinner Linn Svahn. Det holdt til en 21.-plass. – Dette er ikke en pangprolog av Skistad, sa NRKs ekspertkommentator Torgeir Bjørn. I utslagsrundene slo Skistad kraftig tilbake. Norge fikk med seks løpere til kvartfinalene. Der røk Maria Hartz Melling, Anne Kjersti Kalvå og Ane Appelkvist Stenseth ut. I semifinalen forsvant også Mathilde Myhrvold. Som arrangørland kunne Norge stille med hele tolv løpere til start. Det er dobbelt så mange laget vanligvis har i verdenscupen. Disse ble slått ut i prologen: 33) Kristin Austgulen Fosnæs, 34) Anna Svendsen, 37) Margrethe Røssum Dyrhovd, 38) Helene Ekrheim Haugen, 41) Julie Bjervig Drivenes, 45) Milla Grosberghaugen Andreassen. I 2025 blir det ski-VM i Trondheim. Helgens renn er viktig testkjøring for arrangøren. (NTB)
Tidspunkt: 15-12-2023 - Kl.14:22 - Kilde: NRK - Info


86. PGA-spillerne krever svar om tourens fremtid
Golfspillerne på PGA-touren ber om mer informasjon om organisasjonens fremtidige sammenslåing med LIV-touren. PGA har annonsert planer om å fusjonere med den Saudi-finansierte rivalen LIV-touren, men har også nylig sagt at de vil fremme diskusjoner med USA-baserte Strategic Sports Group (SSG) som kan komme inn som en medinvestor. 21 golfprofiler krever nå full tilgang til alle detaljene og analysen av ethvert forslag fra de potensielle partnere, samt et møte med policy-styret. Det kommer fram i et brev fra 10. desember, sendt av advokatfirmaet Susman Godfrey. «Styret har nylig mottatt flere bud fra potensielle kapitalpartnere som kan forandre hvordan PGA-touren fungerer, hvem som kontrollerer den og hvem som eier den», skrev advokat Jacob Buchdahl. «Alle bortsett fra en håndfull PGA Tour-spillere har blitt holdt helt utenfor om den potensielle overgangen, hvordan den vil påvirke dem, og hvilke interessekonflikter som kan påvirke beslutningstakerne», fortsatte brevet. PGA har ikke svart Reuters på deres henvendelser om spillernes krav. (NTB)
Tidspunkt: 13-12-2023 - Kl.11:37 - Kilde: NRK - Info


87. TV 2: Politiet etterforsker ikke russaken i norsk ishockey
Politiet opplyser til TV 2 at de ikke etterforsker ishockeyspillerne i Comet Halden som tidligere i høst ble tatt for bruk av et ulovlig rusmiddel. Politiet har valgt å ikke etterforske saken. Det får TV 2 bekreftet. Testing av spillerne ble gjort etter at Comet-ledelsen fikk tips om inntaket, og ifølge klubben lot alle seg bli testet frivillig. I pressemeldingen fra Comet ble det understreket at det ikke dreier seg om prestasjonsfremmende midler. Klubben skrev også at spillerne har mottatt en skriftlig varsel, men oppga ikke hvor mange positive testet det er snakk om. – Klubben har valgt å gi spillerne en ny sjanse. Vi vil tilby hjelp til de spillerne det gjelder og vise støtte fremfor utstøtelse. Vi skal hjelpe våre ansatte, skrev Comet. Utover det får TV 2 opplyst at Comet behandler det som en personalsak. (NTB)
Tidspunkt: 12-12-2023 - Kl.16:10 - Kilde: NRK - Info


88. Rørt Weng etter sesongbeste: – Det har vært en lang vei
På 10 kilometer fri teknikk i Östersund var Jessica «Jessie» Diggins i en klasse for seg selv, og økte forspranget i verdenscupen. – Hun flyr jo fra alt her!, sa NRKs ekspert Torgeir Bjørn. Forhåndsfavoritt Diggins startet knallhardt. Det gjorde også Heidi Weng. Med en offensiv åpning la hun seg 3.5 sekunder bak amerikaneren ved én kilometer. – Det spruter av gåinga til Heidi Weng, sa NRKs ekspert Fredrik Aukland. I tillegg var svenske Ebba Andersson og tyske Victoria Carl på skuddhold. Weng tapte ytterligere til amerikaneren, men holdt et jevnt høyt tempo. – Det er et palløp innen rekkevidde for Heidi Weng, sa Bjørn. Weng gikk i mål 19 sekunder bak Diggins, og holdt unna for tyskeren og svensken. Det holdt til andreplass og sesongbeste for 32-åringen. – Jeg var litt rørt i dag. Det er deilig å kjenne at man kan, hvis man vil. Det var en tung sisterunde der mot meg selv. Da jeg hørte at det var en klar andreplass, tenkte jeg at jeg bare måtte kjappe meg til mål, sier Weng til NRK. I løpet av de siste åra har Weng mistet OL, fått hjernerystelse og hatt korona. I dag ville hun bevise at hun kunne. Hun hadde forberedt seg ved å se på løypa fra Östersund i 2020, og lærte av Therese Johaugs seier. – Det har vært en lang vei de siste åra. Det har vært mye stang ut på enkelte ting. For det mentale og styrken trengte jeg virkelig en opptur, sier andreplassen. Anne Kjersti Kalvå endte på syvendeplass og Lotta Udnes Weng ble nummer tolv.
Tidspunkt: 10-12-2023 - Kl.14:55 - Kilde: NRK - Info


89. Rørt Weng etter andreplassen: – Det har vært en lang vei
På 10 kilometer fri teknikk i Östersund var Jessica «Jessie» Diggins i en klasse for seg selv, og økte forspranget i verdenscupen. – Hun flyr jo fra alt her!, sa NRKs ekspert Torgeir Bjørn. Forhåndsfavoritt Diggins startet knallhardt. Det gjorde også Heidi Weng. Med en offensiv åpning la hun seg 3.5 sekunder bak amerikaneren ved én kilometer. – Det spruter av gåinga til Heidi Weng, sa NRKs ekspert Fredrik Aukland. I tillegg var svenske Ebba Andersson og tyske Victoria Carl på skuddhold. Weng tapte ytterligere til amerikaneren, men holdt et jevnt høyt tempo. – Det er et palløp innen rekkevidde for Heidi Weng, sa Bjørn. Weng gikk i mål 19 sekunder bak Diggins, og holdt unna for tyskeren og svensken. Det holdt til andreplass og sesongbeste for 32-åringen. – Jeg var litt rørt i dag. Det er deilig å kjenne at man kan, hvis man vil. Det var en tung sisterunde der mot meg selv. Da jeg hørte at det var en klar andreplass, tenkte jeg at jeg bare måtte kjappe meg til mål, sier Weng til NRK. I løpet av de siste åra har Weng mistet OL, fått hjernerystelse og hatt korona. I dag ville hun bevise at hun kunne. Hun hadde forberedt seg ved å se på løypa fra Östersund i 2020, og lærte av Therese Johaugs seier. – Det har vært en lang vei de siste åra. Det har vært mye stang ut på enkelte ting. For det mentale og styrken trengte jeg virkelig en opptur, sier andreplassen. Anne Kjersti Kalvå endte på syvendeplass og Lotta Udnes Weng ble nummer tolv.
Tidspunkt: 10-12-2023 - Kl.14:10 - Kilde: NRK - Info


90. Flere ishockeyspillere på toppnivå testet positivt for ulovlig rusmiddel
Enkeltspillere i ishockeyklubben Comet Halden ble tidligere i høst tatt for bruk av et ulovlig rusmiddel. Det kommer fram i en pressemelding fra eliteserieklubben. Testing av spillerne ble gjort etter at ledelsen fikk tips om inntaket, og ifølge Comet lot alle seg bli testet frivillig. TV 2 omtalte saken først. Klubben understreker at det ikke dreier seg om prestasjonsfremmende midler. Spillerne har mottatt en skriftlig advarsel. Comet går ikke ut med hvor mange utøvere det er snakk om. – Det er jo kjempetrist. Dette tar vi selvsagt avstand fra. Jeg synes vel egentlig ikke at det er greit at jeg heller ikke er orientert om det på forhånd, siden dette ser ut til å ha skjedd tilbake i tid, sier ishockeypresident Tage Pettersen til TV 2. Comet Halden opplyser at klubben har gjort flere grep. Spillerne som testet positivt, skal avlegge kontrollprøver hyppig ut sesongen. Dersom dette ikke blir gjort, eller prøvesvar kommer tilbake med positivt utslag, vil kontraktene bli avsluttet umiddelbart. – Klubben har valgt å gi spillerne en ny sjanse. Vi vil tilby hjelp til de spillerne det gjelder og vise støtte fremfor utstøtelse. Vi skal hjelpe våre ansatte, skriver Comet. (NTB)
Tidspunkt: 09-12-2023 - Kl.18:43 - Kilde: NRK - Info


91. Tinnitus-stønaden du har krav på
Har du varig susing i ørene, kan du ha krav på disse stønadene. Her finner du en oversikt over mulighetene du har for å motta offetnlig stønad og tillegg på grunn av tinnitus.
Tidspunkt: 06-12-2023 - Kl.10:57 - Kilde: Dagbladet - Info


92. Tinnitus-stønaden du kan ha krav på
Har du varig susing i ørene, kan du ha krav på disse stønadene. Her finner du en oversikt over mulighetene du har for å motta offetnlig stønad og tillegg på grunn av tinnitus.
Tidspunkt: 06-12-2023 - Kl.00:35 - Kilde: Dagbladet - Info


93. Johannes Høsflot Klæbo tilbake i verdenscupen i Östersund
Johannes Høsflot Klæbo tilbake i verdenscupen etter han var skuffet fra åpninghelgen i Kusaamo. Han valgte derfor å gå Norgescuprenn sist helg. Samtidig er fjorårets verdesncupvinner Tiril Udnes Weng likvel ikke med i troppen, grunnet sykdom. Kvinner klassisk sprint – lørdag 9. desember Gulbrandsen, Ingrid Andrea - Bardufoss og Omegn IL, Team Elon Nord-Norge, Melling, Maria Hartz – Konnerud IL – Equinor Rekruttlandslag, Skistad, Kristine Stavås - Konnerud IL, Stenseth, Ane Appelkvist - Grong IL, Svendsen, Anna - Tromsø SK, Team Elon Nord-Norge, Weng, Lotta Udnes - Nes Ski Kvinner 10 km fri teknikk – søndag 10. desember Bergane, Margrethe - Konnerud IL, Equinor Rekruttlandslag Fosnæs, Kristin Austgulen - Fossum IF, Equinor Rekruttlandslag Kalvå, Anne Kjersti - Lundamo IL, Slind, Astrid Øyre - Oppdal IL Weng, Heidi - IL BUL, Weng, Lotta Udnes - Nes Ski Menn klassisk sprint – lørdag 9. desember Amundsen, Harald Østberg - Asker SK, Evensen, Ansgar - Vind IL, Team Elon Innlandet, Golberg, Pål - Gol IL, Jenssen, Matz William - Njård langrenn, Team Elon Oslofjord, Klæbo, Johannes Høsflot - Byåsen IL, Northug Even - Strindheim IL, Taugbøl, Håvard Solås - Lillehammer SK, Valnes, Erik - Bardufoss og Omegn IF Menn 10 km fri teknikk – søndag 10. desember Amundsen, Harald Østberg - Asker SK, Andersen, Iver Tildheim - Rustad IL, Equinor Rekruttlandslag, Golberg, Pål - Gol IL Jenssen, Jan Thomas - Hommelvik IL, Team Elon Midt-Norge, Klæbo, Johannes Høsflot - Byåsen IL, Krüger, Simen Hegstad - Lyn Ski, Nyenget, Martin Løwstrøm - Lillehammer SK, Tønseth, Didrik - Byåsen IL
Tidspunkt: 04-12-2023 - Kl.13:42 - Kilde: NRK - Info


94. Astrid Øyre Slind står over stafett i Gällivare
Astrid Øyre Slind skulle egentlig gå andreetappe under kvinnenes stafett i Gällivare i dag, men må stå over på grunn av sår hals, det opplyser Norges Skiforbund. Margrethe Bergane erstatter Øyre Slind. Resten av laget består av Heidi Weng, Anne Kjersti Kalvå, og Lotta Udnes Weng.
Tidspunkt: 03-12-2023 - Kl.08:39 - Kilde: NRK - Info


95. Sparer verdenscuplederen - dette er stafettlagene
Verdenscupleder Harald Østberg Amundsen, som ble nummer to på lørdagens 10 klilometer i Gällivare, spares på søndagens 4 x 7,5 km stafett. Sensasjonsmannen fra verdenscupåpningen i Ruka, Jan Thomas Jenssen, blir ankermann i Johannes Høstlot Klæbo sitt stafettfravær. Slik stiller Norge på herre- og kvinnesiden: Kvinner 1. Heidi Weng 2. Astrid Øyre Slind 3. Anne Kjersti Kalvå 4. Lotta Udnes Weng Menn 1. Pål Golberg 2. Martin Løwstrøm Nyenget 3. Simen Hegstad Krüger 4. Jan Thomas Jenssen
Tidspunkt: 02-12-2023 - Kl.17:15 - Kilde: NRK - Info


96. Kreftsyke Amira (11): - Kan like gjerne dø i Gaza
I midten av september dro kreftsyke Amira (11) til Jerusalem for å motta strålebehandling. Siden har hun og moren vært fanget på sykehuset.
Tidspunkt: 01-12-2023 - Kl.06:41 - Kilde: Dagbladet - Info


97. Over 150 utvisningsminutter i NHL-kaos: – En del av spillet
Dommeren så seg nødt til å vise ut fem spillere fra hvert lag etter en stor slåsskamp i NHL-duellen mellom Florida Panthers og ottawa Senators mandag. Florida ledet komfortabelt da Senators-kaptein Brady Tkachuk var borti Panthers-målvakt Sergei Bobrovsky etter at sistnevnte hadde fanget pucken. Tkachuk ble fort angrepet av flere Panthers-spillere og måtte ha hjelp fra lagkamerater i bataljen som oppsto. I kjølvannet bestemte dommeren seg for å vise ut alle ti utespillere som deltok i slåsskampen. De fikk alle ti minutter disiplinærstraff hver, og dermed måtte kampen avsluttes uten dem. I alt ble det gitt ut 167 utvisningsminutter i løpet av kampen som Panthers vant 5-0. – Det er milde tall. Vi har bare 167 minutter her. Vi må runde 250 før det blir for mye. Noen ganger er hockey slik og det er en del av spillet, sa Panthers-trener Paul Maurice, ifølge Sportsnet. Kampen var en duell mellom brødreparet Brady og Matthew Tkachuk. De er begge kjent for å ha et stort temperament. ottawa sliter tungt i NHL for tiden og er sist i sin divisjon. Florida er nest best på samme tabell. (©NTB)
Tidspunkt: 28-11-2023 - Kl.07:18 - Kilde: NRK - Info


98. Tiril Udnes Weng ikke med til Gällivare - her er uttakene
Skiforbundet langrenn har tatt ut 13 løpere, hvorav seks kvinner og syv menn, til verdenscup i svenske Gällivare 2.–3. desember. I Gällivare skal både kvinner og menn gå 10 km fri teknikk lørdag og 4 x 7,5 km stafett søndag. Stafettlagene tas ut etter konkurransene lørdag. Kvinnene som er tatt ut er: Margrethe Bergane, Kristin Austgulen Fosnæs, Anne Kjersti Kalvå, Astrid Øyre Slind, Heidi Weng og Lotta Udnes Weng. Tiril Udnes Weng er fremdeles utelatt fra troppen etter et lengre sykefravær. De mannlige utøverne er: Harald Østberg Amundsen, Iver Tildheim Andersen, Pål Golberg, Jan Thomas Jenssen, Simen Hegstad Krüger, Martin Løwstrøm Nyenget og Didrik Tønseth. Jan Thomas Jenssen får fornyet tillit etter at han tok sin første verdenscup seier i finske Ruka forrige helg. Etter verdenscupåpningen i Ruka annonserte Johannes Høsflot Klæbo at han ikke kom til å stille til start i Gällivare. Han skulle istedenfor reise hjem og trene, og sa han ikke visste helt når han var tilbake.
Tidspunkt: 27-11-2023 - Kl.11:23 - Kilde: NRK - Info


99. NVE-myndighet varsler tvangsmulkt til ni kraftleverandører
Ni kraftleverandører har ikke rettet avvik og vil motta varsel om tvangsmulkt.
Tidspunkt: 27-11-2023 - Kl.11:04 - Kilde: E24 - Info


100. Tiril Udnes Weng ikke i Ruka - sliter fortsatt etter covid
Tiril Udnes Weng er ikke å se i Ruka denne helgen. Hun sliter forstatt med å komme seg til hektene etter covid. Lotta udnes Weng tror trolig søsteren ikke blir å se før i Trondheim, i miden av desember. Landslagstrener for kvinner, Sjur Ole Svarstad er mer positiv. – Jeg er litt mer offensiv enn tvillingsøster, og tror vi skal få se henne i Östersund, sier han til NRK.
Tidspunkt: 25-11-2023 - Kl.10:39 - Kilde: NRK - Info


101. Maja Dahlqvist og Lotta Udnes Weng røk i prologen
Verdenscupen i langrenn åpnet i Ruka fredag med sprintprolog for kvinnene. Vinneren av forrige sesongs sprintverdenscup, svenske Maja Dahlqvist, ble nummer 34 og røk overraskende ut av prologen etter å ha kommet utenfor topp 30. Dahlqvist har slitt med sykdom i oppkjøringen. Det samme gjorde Lotta Udnes Weng, som gikk bra på Beitostølen forrige helg, og som neppe er fornøyd med å ryke før kvartfinalene. Hun endte på en 36. plass. – Det var en mørk dag for meg i dag. Planen var å være i form denne helgen. Skiene var greie, men det var mye snø og «lurefeste». Det gikk for sakte, sa Udnes Weng til NRK etter rennet. Kristine Stavås Skistad kom seg enkelt videre, mens Ane Appelkvist Stenseth ble beste norske på en syvendeplass. Anna Svendsen (21), Mathilde Myhrvold (23) og Ingrid Andrea Gulbrandsen (26) er også klare for finalen. Jasmi Joensuu vant prologen, etterfulgt av Jonna Sundling og Emma Ribom. Svenskene hadde hele seks utøvere topp 15.
Tidspunkt: 24-11-2023 - Kl.09:19 - Kilde: NRK - Info


102. NFF bekymret for gummigranulat-forbudet: – Finnes ingen fullgode alternativer
Norges Fotballforbunds generalsekretær Karl-Petter Løken er tydelig på at idretten står overfor en stor utfordring når de skal kvitte seg med gummigranulat. – Det er et forbud som vi støtter, vi ønsker også å være med på en mer bærekraftig løsning fremover. Samtidig er vi bekymret, for det finnes ingen fullgode alternativer for topp og bredde, sommer og vinter, sa Løken på torsdagens pressekonferanse. I løpet av 2031 setter EU strek for all bruk av gummigranulat på fotballbaner. Norges Fotballforbund (NFF) har anslått at omstillingen bort fra gummikulene vil koste 10 milliarder kroner. – I og med at over 90 prosent av banene har gummigranulat, sier det veldig mye om hvilken formidabel omstilling vi står overfor, sier Løken. Tirsdag vedtok Stortinget at regjeringen skal utarbeide en handlingsplan rundt utfasingen av gummigranulat i fotballbaner. – Vi er definitivt klar for å ta lederskap i det arbeidet som kanskje er den viktigste saken vi har. Forhold må vi ha om vi skal drive aktivitet, så da er anleggsutvikling utrolig viktig, la han til. Løken fortalte også at de forventer å motta 5,5 millioner korner fra statsbudsjettet til nødvendig innsikt og kunnskap til kartlegging av alle anleggene i Norge. (©NTB)
Tidspunkt: 24-11-2023 - Kl.06:59 - Kilde: NRK - Info


103. Klæbo friskmeldt og klarert for verdenscupstart i Ruka
Johannes Høsflot Klæbo (27) går verdenscupåpningen i langrenn i finske Ruka. Som regjerende verdenscupvinner er Johannes Høsflot Klæbo sikret plass i verdenscupen fram til jul. De neste ukene er han ikke avhengig av å kvalifisere seg gjennom resultater i skiløypa. Klæbo er ikke en del av landslaget denne sesongen. Det betyr at han er avhengig av en representasjonsavtale med Norges Skiforbund for å stille i Ruka. Den signeres før rennene i Finland starter fredag. Etter mye om og men i de siste månedene har Norges Skiforbund bekreftet at Klæbo kan få en slik avtale. 7. november ble det kjent at Klæbo hadde blitt koronasmittet under et høydeopphold i italienske Livigno. Den smitten gjorde at han måtte stå over den nasjonale langrennsåpningen på Beitostølen, og det førte til at avgjørelsen om start i verdenscupningåpningen ble utsatt. (NTB) Her er troppen som skal gå verdenscup i Ruka: Kvinner Sprint – fredag 24. november Gulbrandsen, Ingrid Andréa, Bardufoss og Omegn IL, Team Elon Nord-Norge Myhrvold, Mathilde, Vind IL Skistad, Kristine Stavås, Konnerud IL Stenseth, Ane Appelkvist, Grong IL Svendsen, Anna, Tromsø SK, Team Elon Nord-Norge Weng, Lotta Udnes, Nes Ski Kvinner Distanse 10 km klassisk – lørdag 25. november Bergane, Margrethe, Konnerud IL, Equinor Rekruttlandslag Fosnæs, Kristin Austgulen, Fossum IF, Equinor Rekruttlandslag Kalvå, Anne Kjersti, Lundamo IL Slind, Astrid Øyre, Oppdal IL Weng, Heidi, IL BUL Weng, Lotta Udnes, Nes Ski Kvinner Distanse 20 km fri teknikk – søndag 26. november Bergane, Margrethe, Konnerud IL, Equinor Rekruttlandslag Fosnæs, Kristin Austgulen, Fossum IF, Equinor Rekruttlandslag Kalvå, Anne Kjersti, Lundamo IL Slind, Astrid Øyre, Oppdal IL Weng, Heidi, IL BUL Weng, Lotta Udnes, Nes Ski Menn Sprint – fredag 24. november Amundsen, Harald Østberg, Asker SK Evensen, Ansgar, Vind IL, Team Elon Innlandet Golberg, Pål, Gol IL Jenssen, Matz William - Njård langrenn, Team Elon Oslofjord Klæbo, Johannes Høsflot, Byåsen IL Northug, Even, Strindheim IL Taugbøl, Håvard Solås, Lillehammer SK Valnes, Erik, Bardufoss og Omegn IL Menn Distanse 10 km klassisk – lørdag 25. november Amundsen, Harald Østberg, Asker SK Golberg, Pål, Gol IL Iversen, Emil, IL Varden Meråker Klæbo, Johannes Høsflot, Byåsen IL Krüger, Simen Hegstad, Lyn Ski Nyenget, Martin Løwstrøm, Lillehammer IL Tønseth, Didrik, Byåsen IL Valnes, Erik, Bardufoss og Omegn IL Menn Distanse 20 km fri teknikk – søndag 26. november Amundsen, Harald Østberg, Asker SK Andersen, Iver Tildheim, Rustad IL, Equinor Rekruttlandslag Golberg, Pål, Gol IL Klæbo, Johannes Høsflot, Byåsen IL Krüger, Simen Hegstad, Lyn Ski Nyenget, Martin Løwstrøm, Lillehammer IL Røthe, Sjur, Voss IL Tønseth, Didrik, Byåsen IL
Tidspunkt: 20-11-2023 - Kl.13:41 - Kilde: NRK - Info


104. Zuccarello rundet NHL-milepæl i Globen – tapte for ottawa Senators på straffer
Mats Zuccarello passerte 400 assists i NHL da Minnesota Wild tapte 1-2 for ottawa Senators i Globen i Stockholm lørdag kveld. NHL er inne i sin såkalte Global Series-uke i Sverige, og der benyttet nordmannen sjansen til å nå nok en milepæl i sin imponerende karriere. Zuccarello var tredje sist på pucken da Marco Rossi pirket inn 1-0 i midtperioden, og det var nordmannens 400. målgivende pasning i verdens beste ishockeyliga. Zuccarello har spilt 782 kamper i NHL, og på de har han også scoret 190 ganger, så han nærmer seg både 800 kamper og 600 målpoeng totalt. Denne høsten har han 17 målpoeng (4 mål, 13 assists ) på 16 kamper. Senators slo tilbake tidlig i tredje periode i den svært jevne kampen. Svenske Erik Brännström fikk pucken fra egen keeper og feide den inn i korthjørnet fra venstrekanten. Flere scoringer ble det ikke i ordinær tid, og det måtte forlengning til. Der fikk Zuccarello to sjanser til å score alene med ottawa-keeper Anton Forsberg etter en god gjenvinning, men han rakk ikke å stokke beina skikkelig noen av gangene. Den norske Wild-løperen mislyktes også i straffeslagkonkurransen. Han var nær scoring, men pucken traff stolpen og spratt ut. Den eneste som scoret på straffene var Senators´ Josh Norris, og dermed vant canadierne 2-1. (©NTB)
Tidspunkt: 18-11-2023 - Kl.18:56 - Kilde: NRK - Info


105. Stjernerestaurant reagerer: – Hva i all verden, Equinor!
Torill Renaa føler seg ekskludert etter at Equinor begrunnet kansellering med at Michelin-restauranten var «for fin». – Etiske retningslinjer mot å gi eller motta gaver av høy verdi, svarer Equinor.
Tidspunkt: 17-11-2023 - Kl.15:00 - Kilde: E24 - Info


106. Verdenscupåpningen glipper for Weng
Tiril Udnes Weng står over den nasjonale langrennsåpningen på Beitostølen, og blir heller ikke klar til verdenscupåpningen i Ruka. Det bekrefter sist vinters sammenlagtvinner i verdenscup overfor NRK. Lotta Udnes Weng forteller at søsteren ble sengeliggende i ti dager etter å ha fått korona. – Hun ble slått ut av koronaen og må nok bruke litt på å komme seg inn. Heldigvis har hun fripass fram til jul så hun slipper å stresse, sier Lotta.
Tidspunkt: 16-11-2023 - Kl.17:16 - Kilde: NRK - Info


107. Krasnodar tar Botheim til CAS
Angrepsspilleren Erik Botheim må møte i Idrettens voldgiftsrett etter at hans gamle arbeidsgiver Krasnodar har anket et tapt søksmål mot nordmannen. Den russiske klubben ble i februar dømt til å betale Botheim 500.000 euro, tilsvarende 5,9 millioner kroner, som følge av en signeringsbonus Botheim ikke hadde mottatt. 19. desember skal saken behandles på nytt i Idrettens «høyesterett» (CAS), skriver VG. Da saken ble behandlet tidligere i år, mente Krasnodar at Botheim ikke hadde rett til å terminere kontrakten. Nordmannen forlot klubben da krigen mellom Russland og Ukraina brøt ut i fjor. – Det er slik ankeprosessen er, og vi tar det til etterretning, sier Jørgen Ingebrigtsen til VG. Ingebrigtsen er sportssjef i agentselskapet til Jim Solbakken. Der er blant andre Botheim på klientlista. (NTB/NRK)
Tidspunkt: 14-11-2023 - Kl.12:15 - Kilde: NRK - Info


108. Zuccarellos Minnesota fikk bank av hans forrige klubb
Mats Zuccarello scoret mot sin gamle klubb Dallas Stars i NHL-oppgjøret, men kunne ikke forhindre at gjestene fra Dallas vant kampen 8-3. Riktignok scoret nordmannen mot klubben han spilte for i 2019, men da sluttsignalet gikk hadde gjestene feid hjemmelaget av isen. Zuccarello fikk 15 minutter og 42 sekunder på isen. For Minnesota Wild var dette siste kamp før laget reiser til Stockholm, hvor de skal spille kamper mot ottawa Senators og Toronto Maple Leafs.
Tidspunkt: 13-11-2023 - Kl.05:21 - Kilde: NRK - Info


109. Klaveness fikk legendepris i Spania
Fotballpresident Lise Klaveness ble tildelt legendeprisen under en kvinnefotball-galla i Spania mandag. Klaveness var selv til stede for å motta utmerkelsen. På scenen fikk hun spørsmål om hva som var hennes største øyeblikk i fotballen. – Det er så vanskelig å velge. Jeg klarer ikke å plukke ut noe, smilte fotballpresidenten. Som legende og kvinne må jeg imidlertid nevne at jeg for 13 år siden så en liten og tynn jente komme på trening. Jeg så med en gang at hun ville bli bedre enn meg i det jeg var god på, å drible. Det var Caroline Graham Hansen, fortsatte hun. – De største øyeblikkene er når du legger vekk ditt eget konkurranseinstinkt og se spillere som Caro bli toppspillere. Du får være del av deres reiser, la hun til. Deretter fikk Klaveness spørsmål om motbakken kvinnefotballen internasjonalt har jobbet seg opp de siste årene. – Vi må fortsette å kjempe. Det er alltid krefter som vil holde oss nede. Ikke onde krefter, men strukturelle mangler i samfunnet, sa fotballpresidenten. (NTB)
Tidspunkt: 06-11-2023 - Kl.18:54 - Kilde: NRK - Info


110. Duket for historisk dommeroppdrag i Premier League
Rebecca Welch skriver seg lørdag inn i historiebøkene i den engelske toppdivisjonen. Hun blir nemlig den første kvinnelige fjerdedommeren i Premier League. Welch har fått oppdraget i rundens tidligkamp mellom Fulham og Manchester United på Craven Cottage. 39-åringen har vært fotballdommer siden 2010. Dersom hoveddommer John Brooks skulle få trøbbel underveis i oppgjøret, hvilket er svært uvanlig i toppfotballen, blir Welch i så fall den første kvinnelige hoveddommeren i Premier League noensinne. Kun tre kvinner har tidligere vært en del av et dommerteam i en Premier League-kamp. Sist sesong dømte Welch to kamper i mesterskapsserien, som er nivå to i England. (NTB)
Tidspunkt: 03-11-2023 - Kl.10:55 - Kilde: NRK - Info


111. Asia-markedene opp etter Fed-beslutning
Onsdagens rentebeslutning fra den amerikanske sentralbanken har blitt godt mottatt i Asia- og Stillehavsområdet.
Tidspunkt: 02-11-2023 - Kl.05:06 - Kilde: E24 - Info


112. IOC advarer utøvere mot boikottaksjoner som følge av krigshandlingene i Gaza
Med krigshandlingene rundt Gazastripen som bakteppe advarer IOC idrettsutøvere mot å diskriminere motstandere. De som eventuelt gjør dette, vil møte sanksjoner. – IOC er forpliktet til konseptet med individuelt ansvar, og idrettsutøvere kan ikke holdes ansvarlige for handlingene til myndighetene sine, sier en talsperson for Det internasjonale olympiske komité (IOC) til nyhetsbyrået DPA. – Hvis diskriminerende oppførsel av en idrettsutøver eller en leder oppstår, går IOC i samarbeid med den aktuelle nasjonale olympiske komiteen og det berørte internasjonale forbundet for å sikre at det blir iverksatt raske tiltak, akkurat som under De olympiske leker i Tokyo 2020, legger vedkommende til. Episoden det henvises til handler om den algeriske judoutøveren Fethi Nourine. Han ble sammen med sin trener utestengt i ti år av Det internasjonale judoforbundet etter brått å ha trukket seg fra Tokyo-lekene. Årsaken til Nourines beslutning, som ble tatt etter trekningen av kampoppsettet, var at han ville unngå et mulig møte i andre runde med israelske Tohar Butbu. Det har også vært lignende hendelser ved tidligere OL og andre sportsbegivenheter.
Tidspunkt: 01-11-2023 - Kl.11:45 - Kilde: NRK - Info


113. Bonmati er vinner av Gullballen
Spanske Aitana Bonmatí vant Gullballen for kvinner. Hun spiller for Barcelona. Hun vant også VM med Spania. Prisen ble delt ut av tennisstjernen Novak Djokovic. Serberen er en stor publikumsfavoritt i Paris etter triumfene i French Open. – Jeg er veldig stolt av å motta Gullballen, sier Bonmati. Hun påpeker at selv om det er en individuell pris, men at fotball er en kollektiv sport. Derfor takket hun klubben etter prisen. Hun påpekte at de bør være gode rollemodeller på og utenfor banen og være noe mer enn utøvere.
Tidspunkt: 30-10-2023 - Kl.21:06 - Kilde: NRK - Info


114. NIF jobber med å gi skiforbundet svar i stjernekonflikten – usikker tidshorisont
Norges Skiforbund må smøre seg med tålmodighet i påvente av svar fra idrettsforbundet rundt konflikten som berører blant andre Johannes Høsflot Klæbo. Skiforbundet har bedt om bistand fra ledelsen i norsk idrett for å komme nærmere en løsning i den betente striden rundt flere skistjerners markedsrettigheter. Nå ligger saken hos idrettsforbundets juridiske avdeling. «Henvendelsen er mottatt og vil behandles av NIFs juridiske avdeling. Det må påregnes noe saksbehandlingstid, men kan ikke tidfeste dette mer spesifikt nå», opplyser forbundet til NTB tirsdag. Skiforbundet ønsker hjelp til å vurdere «nødvendige tolkningsspørsmål knyttet til markedsbestemmelsene i idrettsforbundets lovverk». Striden som impliserer blant andre Johannes Høsflot Klæbo, Lucas Braathen og Aleksander Aamodt Kilde, handler om eierskapet til utøvernes markedsrettigheter. (NTB)
Tidspunkt: 24-10-2023 - Kl.08:35 - Kilde: NRK - Info


115. Haaland og LeBron fronter ny massiv reklamekampanje
Erling Braut Haaland og basketsuperstjernen LeBron James er de store frontfigurene i en ny stor reklamekampanje som ble lansert mandag. Det er hodetelefonselskapet Beats by Dre som har sikret seg Haaland og en av verdens største idrettsprofiler som ambassadører. I reklamekampanjen frontes de to som «Kongen og Vikingen». I en tilhørende reklamefilm opptrer også Haaland-pappa Alfie. Også LeBron James´ kone deltar. Det er ikke kjent hvor mye Manchester City-stjernen og hans far mottar i godtgjørelse for å stille opp i kampanjen.(NTB)
Tidspunkt: 23-10-2023 - Kl.14:29 - Kilde: NRK - Info


116. Mol og Sørum klar for kvartfinale i VM
Anders Mol og Christian Sørum slo italienske Samuele Cottafava og Paulo Nicolai og er videre til kvartfinale i sandvolleyball-VM i Mexico. De norske tittelforsvarerne og OL-mestrene vant med settsifrene 21-19 og 21-17 i sanden i Tlaxcala. Duoen har herjet i sandvolleyballverden i flere år. De to står med OL-gull fra Tokyo, ett VM-gull og fire EM-gull. Årets VM avvikles i over 2000 meters høyde, og Mol uttalte etter åpningskampen at det tar på å prestere i tynnlufta. – Vi kjenner at det er litt tyngre enn det pleier å være, med høy puls, sa han. Mesterskapet i Mexico avsluttes søndag. (NTB)
Tidspunkt: 13-10-2023 - Kl.01:23 - Kilde: NRK - Info


117. TV 2: Ishockeyforbundet signerte ny samarbeidsavtale – sikrer normal drift i 2024
Norges Ishockeyforbund har inngått en avtale verdt nær 5 millioner kroner over tre år og vil gi normal drift det kommende året, melder TV 2. – Det betyr mye og viser oss veldig tydelig at den tøffe tiden vi har stått i, er det mulig å komme seg ut av. Dette er det første store skrittet på veien, sier ishockeypresident Tage Pettersen til kanalen. Avtalen er signert med Rørlegger på hjul og er verdt i underkant av 5 millioner kroner. Daglig leder Kai Johnsen opplyser at avtalen har gitt dem opsjon på tre nye år. Tidligere i høst ble det kjent at forbundet måtte sette all landslagsaktivitet, med unntak av på U20-laget for menn, på pause ut året. Årsaken var store økonomiske vanskeligheter som følge av utfordringer med å innhente kommersielle midler. I september ble det kjent at et spleiselag med sponsorer og Oilers-toppen Tore Christiansen sikret deler av landslagsaktiviteten for resten av året. I august ble det kjent at Norges Ishockeyforbund endte på et stort underskudd i fjor og sto i en svært krevende økonomisk situasjon. I kjølvannet ble det konkludert med at generalsekretær ottar Eide ikke lenger hadde styrets tillit.(NTB)
Tidspunkt: 12-10-2023 - Kl.11:41 - Kilde: NRK - Info


118. Mol/Sørum klar for åttedelsfinale i VM
Anders Mol og Christian Sørum hadde få problemer med å ta seg av chilenerne Marco og Esteban Grimalt i 16-delsfinalen i sandvolleyball-VM. De chilenske fetterne var ikke levnet mye håp før kampen, og den norske duoen viste seg sterkest fra start og vant med sifrene 21-12, 21-15. Nå venter Samuele Cottafava og Paulo Nicolai fra Italia i åttedelsfinalen. Mol/Sørum var raskt oppe i en 8-2-ledelse i begge settene. I sett to kom chilerne tilbake og reduserte til 14-15, men derfra og ut tok Mol/Sørum grep og vant til slutt med seks poeng. Duoen har herjet i sandvolleyballverden i flere år. De to står med OL-gull fra Tokyo, ett VM-gull og fire EM-gull. (NTB)
Tidspunkt: 11-10-2023 - Kl.18:44 - Kilde: NRK - Info


119. Spillprodusent tordner mot Hegerberg-hets: – Avskyelig og fullstendig uakseptabelt
Spillprodusenten EA Sports jobber med å identifisere personen som rettet kraftig hets mot Ada Hegerberg knyttet til dataspillet EA Sports FC 24. Det var mandag at Lyon-stjernen Hegerberg rykket ut og dokumenterte at hun hadde blitt utsatt for en stygg melding på nett i kjølvannet av lanseringen av den siste utgaven av dataspillet EA Sports FC 24. Den norske fotballstjernen delte en lydmelding med sine følgere på Instagram. Avsenderen kommer med en svært lite hyggelig karakteristikk av Lyon-stjernen. Bakgrunnen er at Hegerbergs karakter på det ferske dataspillet EA Sports FC 24 inneholder en teknisk feil og er vanskelig å kontrollere. «Hetsen Ada Hegerberg har mottatt er avskyelig og fullstendig uakseptabel. Vi har kontaktet Ada direkte for å tilby vår støtte», skriver spillprodusent EA til NTB. «EA har nulltoleranse for kjønnsdiskriminering, kvinnehat eller hat i enhver form, og mener at å være en del av et gamingmiljø skal være en positiv, rettferdig og trygg opplevelse for alle. Våre retningslinjer for positiv spilling viser tydelig at vi ikke godtar denne typen oppførsel fra spillere på våre plattformer», heter det videre. I meldingen Hegerberg delte på Instagram omtales hun blant annet som «hore». – Dette går litt for langt, gjør det ikke? skrev Lyon-spissen selv under bildet. EA Sports FC 24 er den ferskeste versjonen av de tidligere Fifa-spillene. Årets utgave har fått nytt navn.
Tidspunkt: 27-09-2023 - Kl.10:58 - Kilde: NRK - Info


120. NFF: Oddsbevegelser i 1.-divisjonskamp gir ingen grunn til mistanke om kampfiksing
Oddsbevegelsene tilknyttet 1.-divisjonskampen i fotball mellom Ranheim og Raufoss nylig gir ingen grunn til å mistenke uregelmessigheter. Det er konklusjonen etter at relevante instanser har sett på saken, opplyser Norges Fotballforbund. Det var TV 2 som først meldte om at det hadde kommet inn tips om unormale oddsforandringer rundt det aktuelle oppgjøret. Norsk Tipping og Lotteri- og stiftelsestilsynet har rutinemessig vært koblet inn i saken den siste tiden. «Den første tilbakemeldingen NFF mottok, hovedsakelig fra Norsk Tipping, var at de hadde observert enkelte oddsbevegelser som de måtte se nærmere på, men at det ut fra en foreløpig vurdering ikke var grunn til bekymring», skriver NFF i en uttalelse. Nylig mottok forbundet en vurdering Det europeiske fotballforbundet (Uefa) hadde mottatt fra Sportradar. Konklusjonen der var at det alt i alt, og etter at analyser av spillforandringene, fantes troverdige forklaringer på endringene bevegelsene. Lotteritilsynets har i sin rapport konkludert slik: «Basert på våre funn finner vi det usannsynlig at konkurransen er manipulert.» (NTB)
Tidspunkt: 26-09-2023 - Kl.11:17 - Kilde: NRK - Info


121. Kongsberg Gruppen sikrer milliardordre
Kongsberg Gruppen har mottatt en ny ordre fra den amerikanske hæren.
Tidspunkt: 25-09-2023 - Kl.06:34 - Kilde: E24 - Info


122. Bjarne Riis avslører: – Jeg er ferdig med sykkelsporten
Bjarne Riise har flyttet hjem til Danmark etter ti år i utlandet. Nå er legenden krystallklar på at det ikke blir aktuelt å involvere seg mer i sykkelsporten. Syklingen har fylt mye av tiden for Bjarne Riis i mer enn fire tiår, men nå er det på tide med noe nytt. I et lengre intervju i fredagens utgave av Børsen slår Riis fast at engasjementet for sykling er et avsluttet kapittel. – De siste årene i Sveits har jeg tenkt mye på hva jeg skal gjøre fremover, og i den prosessen har jeg kommet til det punkt at sykkelsporten er et avsluttet kapittel, sier han. – Jeg tror jeg vil gjøre noe annet, fortsetter dansken. Dermed er det ingenting som tyder på at Riis igjen vil ta en rolle som eier eller sportssjef av et sykkellag i framtiden. Riis sier han har mottatt henvendelser fra investorer som ønsker å starte et sykkellag, men ingen var ambisiøse og seriøse nok. Og selv om et lag i Jumbo-Visma-klassen tilbød legenden en rolle, ville han ikke takket ja. Bjarne Riis vant Tour de France i 1996, men innrømmet senere at han dopet seg i årene 1993–1998. (NTB)
Tidspunkt: 22-09-2023 - Kl.08:13 - Kilde: NRK - Info


123. FCK-keeper fikk dødstrusler
FC Københavns målvakt Kamil Grabara (24) mottok mange truende meldinger etter nedsettende omtale av Galatasaray. Det skriver BBC. Polakken skrev et innlegg om Galatasaray i sosiale medier som ikke ble godt mottatt. Senere endret han på innholdet, men da hadde Grabara allerede fått dødstrusler mot seg og sin familie. «Dette er ikke normalt. 300 meldinger, og jeg kan ikke telle antall kommentarer. Det finnes ikke ord. Hva slags verden lever vi i?», skrev keeperens kone på Instagram torsdag og delte skjermdumper av et knippe trusler. Grabaras nedsettende omtale av Galatasaray kom etter FCKs 2-2-kamp borte mot den tyrkiske klubben i Champions League-åpningen. Målvakten slapp inn to sene scoringer i Istanbul. (NTB)
Tidspunkt: 21-09-2023 - Kl.15:36 - Kilde: NRK - Info


124. Hockeyforbundet kommer beklager til tidligere generalsekretær
Norges Ishockeyforbund beklager belastningen ottar Eide ble påført da han gikk av som generalsekretær i forrige måned, opplyser de i en pressemelding. I august ble det kjent at Norges Ishockeyforbund endte på et stort underskudd i fjor og sto i en svært krevende økonomisk situasjon. I kjølvannet ble det konkludert med at generalsekretær ottar Eide ikke lenger hadde styrets tillit. Det ble avholdt et styremøte der administrasjonen ikke var til stede. «Sett i ettertid burde styret tatt initiativ til forhandlinger med Eide. Styret beklager måten prosessen ble håndtert på og det store medietrykket Eide deretter ble utsatt for. Dette burde han bli spart for i en allerede krevende tid», skriver forbundet nå. «Styret er lei seg for den merbelastningen prosessen har påført Eide», heter det videre. Nå har partene kommet til enighet om en avtale rundt Eides avgang. Hva denne innebærer er ikke kjent. (NTB)
Tidspunkt: 21-09-2023 - Kl.12:50 - Kilde: NRK - Info


125. Saudi-Arabias kronprins om «sportsvasking»: – Bryr meg ikke
Saudi-Arabia har mottatt sterk kritikk for sine investeringer i sport, men i et stort intervju med Fox News sier kronprins Mohammed bin Salman at det er noe han bryr seg lite om. – Hvis sportsvasking gjør at mitt bruttonasjonalprodukt (BNP) øker med 1 prosent, så fortsetter vi med sportsvasking. Jeg bryr meg ikke om uttrykket. Jeg har 1 prosent økning i BNP fra sport og sikter på ytterligere 1,5 prosent, sier bin Salman i intervjuet. – Kall det hva du vil. Vi kommer til å få de 1,5 prosentene, legger kronprinsen til i det lange, eksklusive intervjuet. – Dette er et sjeldent og meget interessant innblikk i tankegangen til Saudi-Arabias de facto leder. Bin Salman er jo samtidig den som personlig har stått bak kongedømmets oppsiktsvekkende strategi med en voldsom styrking av sin posisjon innenfor sportsverdenen de siste årene, mener NRKs sportskommentator Jan Petter Saltvedt. Saudi-Arabias statlige investeringsfond (PIF) har blant annet kjøpt opp Newcastle, laget golfligaen LIV og lokket en rekke fotballprofiler til de fire hjemlige klubbene de eier. – Dette er sportsvasking på et helt annet nivå, sa Frank Conde Tangberg i Amnesty da Cristiano Ronaldo signerte for Al-Nassr. Det er ventet at Saudi-Arabia vil søke om å få arrangere fotball-VM i 2030 eller 2034, og i desember arragnerer de klubb-VM i regi av Fifa.
Tidspunkt: 21-09-2023 - Kl.11:34 - Kilde: NRK - Info


126. Hermoso hyllet av egen klubb etter VM-triumfen
Den spanske fotballstjernen Jennifer Hermoso (33) fikk en mektig mottakelse da hun spilte sin første kamp for mexicanske Pachuca etter VM-gullet i sommer. Store deler av den ene kortsiden på lagets hjemmebane var dekket av et stort banner til ære for Hermoso. 33-åringen signerte for klubben i fjor sommer. Den spanske profilen havnet ufrivillig i søkelyset da landets tidligere fotballpresident Luis Rubiales kysset henne på munnen etter finaleseieren mot England. Hermoso anmeldte onsdag Rubiales etter at spansk påtalemyndighet innledet en etterforskning av hendelsen. Søndag kveld bekreftet Rubiales overfor journalisten Piers Morgan at han trekker seg som Spanias fotballpresident. (NTB)
Tidspunkt: 11-09-2023 - Kl.05:02 - Kilde: NRK - Info


127. Huitfeldt avviser å ha mottatt fortrolig informasjon på India-tur
Utenriksministeren opplyser om India-turen i april 2022 etter at det ble kjent at ektemannen kjøpte aksjer i seismikkselskapet Magseis Fairfield etter turen.
Tidspunkt: 07-09-2023 - Kl.12:38 - Kilde: E24 - Info


128. Norske satellitter skal avdekke ulovlig fiske over hele verden
En tredel av alle verdens kyststater skal nå motta data fra norske satellitter for å avdekke ulovlig fiske.
Tidspunkt: 07-09-2023 - Kl.04:48 - Kilde: E24 - Info


129. Russisk skuffelse etter innpass i svømmesporten
Det åpnes igjen for russiske svømmere i internasjonale konkurranser, men nyheten blir ikke mottatt med glede i Russland. Årsaken er kravene som stilles for å delta. Det internasjonale svømmeforbundet har satt strenge vilkår, og blant dem er at Russland og Belarus kun får ha med én nøytral utøver hver i en konkurranse. Det betyr at alle lagkonkurranser i svømmesporten fortsetter uten russere og belarusere. Russland har gjennom tidene hanket inn mange OL-gull i nettopp slike øvelser. – Dette er ingen forbedring av situasjonen, står det i en uttalelse fra Russlands svømmeforbund. (NTB)
Tidspunkt: 05-09-2023 - Kl.17:20 - Kilde: NRK - Info


130. Spanias fotballforbund retter uforbeholden unnskyldning til «verdensfotballen» etter VM-kysset
Spanias Fotballforbund legger seg flat og sier oppførselen til fotballpresident Luis Rubiales under VM-finalen har gjort stor skade på omdømmet til idretten. I en oppsiktsvekkende uttalelse signert fungerende fotballpresident Pedro Rocha retter det spanske forbundet en uforbeholden unnskyldning til hele det nasjonale og internasjonale fotballmiljøet. Også FN inkluderes i listen over mottakere. Brevet ble publisert på det spanske fotballforbundets nettsider tirsdag ettermiddag. Der skriver Rocha at han finner det nødvendig å komme med «den mest oppriktige av unnskyldninger til verdensfotballen som helhet, til fotballinstitusjonene (Fifa, Uefa, FN), til fotballspillerne og spesielt spillerne på landslaget, spanske klubber, det engelske kvinnelandslaget og fans over hele verden». (NTB)
Tidspunkt: 05-09-2023 - Kl.13:19 - Kilde: NRK - Info


131. Magnora har mottatt oppkjøpsinteresse - vil vurdere muligheter
Fornybarselskapet skal gjennomgå egen struktur og henter inn rådgivere til å se på ulike muligheter.
Tidspunkt: 28-08-2023 - Kl.09:23 - Kilde: E24 - Info


132. Liverpool snudde til seier med ti mann
Liverpool fikk det tøft da de havnet under mot Newcastle - både på resultattavlen og i antall spillere på banen. Men på tampen slo de knallhardt tilbake. For med ti mann og på stillingen 1-0 til Newcastle, utlignet Darwin Nuñez med en velplassert avslutning etter klønete forsvarsspill fra Newcastle. Da var det spilt 80 minutter. Da samme mann ble spilt fri i en lignende posisjon to minutter på overtid fullbyrdet han en imponerende snuoperasjon for Liverpool, som spilte store deler av kampen med én mann mindre på banen. Tidligere i kampen hadde klønete forsvarsspill gitt Newcastle ledelsen. For Trent Alexander-Arnold rotet det til da han slurvet med mottaket etter en stlttepasning fra Mohammed Salah, noe Anthony Gordon utnyttet til det fulle. Han kom alene med keeper og satte ballen mellom beina på Alisson. Det gikk fra vondt til verre da Virgil van Dijk fikk det røde kortet etter å ha felt Alexander Isak som bakerste mann. Men Liverpool vartet opp med en svært imponerende snuoperasjon på tampen og vant 2-1.
Tidspunkt: 27-08-2023 - Kl.17:27 - Kilde: NRK - Info


133. Fide nekter transkvinner å delta i kvinnelige sjakkturneringer
Det internasjonale sjakkforbundet (Fide) har bestemt at transkvinner ikke får konkurrere i offisielle turneringer for kvinner. Det meldte Fide i en pressemelding mandag, ifølge nyhetsbyrået AP. Fide skrev at de og deres medlemsforbund i økende grad har mottatt forespørsler om anerkjennelse fra spillere som identifiserer seg som transpersoner, og at deltakelsen av transkjønnede kvinner vil avhenge av en analyse av enkeltsaker som kan ta opptil to år. «Endring av kjønn er en endring som har en betydelig innvirkning på en spillers status og fremtidige kvalifisering til turneringer. Derfor kan de bare få delta hvis det er gitt et relevant bevis på kjønnsendringen», het det i pressemeldingen fra forbundet. «I tilfeller der kjønnet ble endret fra mann til kvinne, har spilleren ingen rett til å delta i offisielle Fide-turneringer for kvinner, før en ytterligere avgjørelse er tatt», fortsatte meldingen. (NTB)
Tidspunkt: 18-08-2023 - Kl.06:21 - Kilde: NRK - Info


134. Svensk tennisspiller utestengt for kampfiksing
En kvinnelig svensk tennisspiller er utestengt i fire og et halvt år for kampfiksing. Hun har ifølge Sveriges tennisforbund spilt på ITF-touren. Det betyr turneringer på lavere nivå enn WTA-touren (kvinner) og ATP-touren (menn). Forbundet skriver på sitt nettsted at kvinnen ble utestengt i mars for ulovlig veddemålsaktivitet og manipulasjon av kamper. Hun hadde da vært suspendert siden mai 2022 mens etterforskning pågikk. Spilleren anket utestengelsen inn for Riksidrottsnämnden (RIN), som nå har forkastet anken. Dermed er utelukkelsen rettskraftig. Den varer til 17. november 2026 og gjelder all idrettsaktivitet. Den utestengte spilleren er tidligere blitt dømt i svensk rettsvesen for å ha mottatt bestikkelser i forbindelse med internasjonale kamper. – Sveriges tennisforbund ser meget alvorlig på spillerens atferd, som har medført skade for svensk tennis og svensk idrett, skriver forbundet. (NTB)
Tidspunkt: 16-08-2023 - Kl.17:11 - Kilde: NRK - Info


135. Ut mot rasistiske kommentarer
Bayern München går hardt ut mot de rasistiske kommentarene Mathys Tel mottok i sosiale medier etter at de tapte 0-3 mot Leipzig i den tyske supercupen. «Vi fordømmer på det sterkeste de umenneskelige kommentarene Mathys Tel mottar i sosiale medier. Alle som skriver slike motbydelige, rasistiske ting, er ingen fan av FC Bayern,» skriver klubben på X/Twitter. Kommentarene kom på et Instagram-innlegg, som nå er slettet. Kommentarfeltet ble også deaktivert. 18-åringen startet lørdagens kamp før han ble erstattet av Harry Kane etter en times spill. (NTB)
Tidspunkt: 14-08-2023 - Kl.08:08 - Kilde: NRK - Info


136. Ceïde sikret Sassuolo-avansement i Coppa Italia etter ekstra omganger
Emil Konradsen Ceïde ble den store helten da han ble matchvinner i Sassuolos 5-2-seier borte mot Cosenza i den italienske cupen. Ceïde startet kampen på benken, men kom inn etter 85 minutter på stillingen 2-1 til Sassuolo. Dessverre for gjestene utlignet Simone Mazzocchi ett minutt på overtid, og sendte dermed lagene ut i ekstra omganger. Det ble en hektisk affære da først Giacomo Calo ble sendt i dusjen etter å ha mottatt sitt andre gule kort, før Ceïde satte inn matchvinnermålet rett før pause. Scoringen var hans første for Sassuolo siden overgangen fra Rosenborg i fjor sommer. Han hadde imidlertid tidligere notert seg med to målgivende på 27 kamper for grønntrøyene. Samuele Mulattieri sikret til slutt 5-2-seier til Sassuolo med to raske scoringer på tre minutter. Kristian Thorstvedt var ikke i Sassuolo-troppen søndag kveld. (NTB)
Tidspunkt: 13-08-2023 - Kl.18:56 - Kilde: NRK - Info


137. La Liga klaget inn PSG til EU-kommisjonen
La Liga mener Paris Saint-Germain ødelegger markedene i fotballen gjennom sine Qatar-penger. Nå bes EU-kommisjonen om å se på saken. Ifølge nyhetsbyrået AFP har ledelsen i den spanske fotballigaen sendt inn en formell klage til EU-organet. I klagen påstås det at PSG har mottatt subsidier fra Qatar som har gitt klubben muligheten til å signere toppspillere og trenere, hvilket igjen har bidratt til å ødelegge markedene i både fransk og europeisk fotball. «PSG skaffer seg ressurser på ikke-markedsmessige vilkår, hvilket forvrenger flere nært beslektede markeder og gjør at PSG kan bruke disse midlene til å signere toppspillere og trenere godt over sin verdi i en normal markedssituasjon,» skriver La Liga i en uttalelse. (NTB)
Tidspunkt: 13-08-2023 - Kl.06:58 - Kilde: NRK - Info


138. Bjarnason ferdigspilt i Viking: – Vanskelig å forlate klubben
Den islandske ringreven Birkir Bjarnason (35) tok onsdag farvel med Viking. Neste stoppested blir Brescia i italiensk fotball, skriver Stavanger Aftenblad. Bjarnason tegnet i mars en avtale med siddisene ut året, men islendingen forlater Stavanger-klubben før kontraktsslutt. – Det var veldig vanskelig å forlate Viking. Det var synd med de småskadene jeg fikk, men oppholdet har vært utrolig kjekt. Viking var veldig greie som tok meg inn, sier Bjarnason til Aftenbladet. Veteranen spilte for Viking i flere år i starten av karrieren. 35-åringen har knapt hatt lønn i Viking. Derfor mottar ikke tabelltoeren i Eliteserien noen overgangssum når han nå drar til Italia, skriver lokalavisen. (©NTB)
Tidspunkt: 09-08-2023 - Kl.14:09 - Kilde: NRK - Info


139. Bakenga har anmeldt hets og rasisme: – Det er ingen kamp som noen trenger å stå i alene
Norges Fotballforbund publiserte tirsdag en video på Instagram med Stabæk-spiller Mushaga Bakenga, som gikk til politiet for å anmelde meldinger han har fått med rasistisk innhold. NRK skrev tidligere i juli om den grove rasistiske hetsen Bakenga hadde mottatt. Da fortalte han at han aldri hadde anmeldt rasisme, og at han ikke trodde det var noen lærepenge å hente der. Nå har han endret mening. – Jeg har skjønt at det faktisk er et viktig steg å ta for å få stoppet det her. Også for å vise folk at det her ikke er greit å sende og at det ikke er greit å sitte og motta heller, sier eliteseriespilleren i videoen. Etter å ha vært hos politiet oppsummerte han opplevelsen slik: – Jeg har alltid fått disse meldingene og distansert meg fra det. Jeg har alltid tenkt at det har vært tiltak å gå til politiet med sånne saker. Men dette var faktisk en ganske behagelig opplevelse og det var ganske enkelt å ta turen hit. – Det er ingen kamp som noen trenger å stå i alene, sier Bakenga som takker det norske folk for støtten etter at han delte den rasistiske hetsen i innboksen.
Tidspunkt: 09-08-2023 - Kl.07:20 - Kilde: NRK - Info


140. Wenger fikk statue utenfor Arsenals hjemmearena
Den tidligere Arsenal-manageren Arsène Wenger har mottatt en fysisk hyllest i form av en statue utenfor klubbens stadionanlegg i London. Det skriver London-klubben på sine hjemmesider. Statuen er 3,5 meter høy og veier om lag et halvt tonn. Wenger ledet de rød- og hvitkledde fra 1996 til han ga seg i 2018, og den ikoniske franskmannen er best kjent for å ha ledet laget ubeseiret gjennom Premier League i 2003/2004-sesongen. (NTB)
Tidspunkt: 28-07-2023 - Kl.14:25 - Kilde: NRK - Info


141. Fabinho utelatt fra ny Liverpool-reise
Den brasilianske midtbanespilleren Fabinho er ikke blant de 27 spillerne som Liverpool har tatt ut til treningskampene sine i Singapore. Det skriver klubben på sin nettside. 29-åringen er ryktet til saudiarabiske Al-Ittihad, og ifølge Sky Sports skal Liverpool ha mottatt et bud på rundt 526 millioner kroner for Fabinho. Brasilianeren var heller ikke en del av troppen som reiste på treningsleir til Tyskland for et par uker siden. Fabinho gjorde i 2018 overgang fra Monaco til Liverpool, hvor han har notert seg med elleve mål og ti målgivende på 219 kamper. Han var også en viktig brikke i Liverpool-lagene som vant Champions League i 2018/19-sesongen og Premier League året etter. (NTB)
Tidspunkt: 27-07-2023 - Kl.16:58 - Kilde: NRK - Info


142. Hetses etter dette
Den argentinske landslagsspilleren Yamila Rodríguez mottar hets på sosiale medier etter omdiskutert tatovering.
Tidspunkt: 26-07-2023 - Kl.22:34 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


143. Vurderer rettslige skritt mot Kolstad
Den norske toppklubben Kolstad har vært i hardt vær de siste ukene etter at den rekke spillere har måttet kutte lønnen drastisk. Grunnen er den økonomiske situasjonen i håndballklubben. Det europeiske håndballforbundet (EHF) har derfor startet en granskning av klubben fordi klubben har fått en plass i Mesterligaen. Dette har skapt bråk i Håndball-Europa. Mandag skriver forbundet at de har mottatt dokumentasjonen de har etterspurt og at saken nå sendes videre til deres juridiske avdeling. De skal sjekke om det skal settes i gang rettslige prosedyrer mot Kolstad. Foreløbig har ikke Kolstad mistet plassen i Mesterligaen.
Tidspunkt: 24-07-2023 - Kl.13:33 - Kilde: NRK - Info


144. Bayern vant 27–0 i første treningskamp
Bayern München holdt ikke igjen på slagkraften i tirsdagens testkamp mot amatørlaget Rottach-Egern. Tre spillere noterte fem mål i 27-0-seieren. Det sto 7–0 etter en halvspilt omgang, og til pause hadde stillingen kommet opp i hele 18–0. Bayerns spisstalent Jamal Musiala ble den første for kvelden til å score fem ganger, skriver NTB.
Tidspunkt: 18-07-2023 - Kl.19:39 - Kilde: NRK - Info


145. Son takket nei til tilbud fra Saudi-Arabia
Tottenham-spiller Son Heung-min kunne avsløre at også han har blitt forsøkt lokket med store pengesummer til Saudi-Arabia. Sørkoreaneren takket imidlertid nei. – Hvis jeg ville dratt dit hadde jeg ikke sittet her. Jeg elsker å spille fotball, penger er selvfølgelig også viktig, men jeg ønsker å spille i Premier League, sa Son på en pressekonferanse. Ifølge Sky Sports bekreftet sørkoreaneren at han hadde mottatt et tilbud fra en saudiarabisk klubb, som han takket nei til. – Det er mange som drar dit nå, noe som er interessant, men det er fortsatt en drøm å spille i Premier League. Jeg gleder meg til denne sesongen, sa Tottenham-spilleren. (NTB)
Tidspunkt: 17-07-2023 - Kl.07:10 - Kilde: NRK - Info


146. Rooth og diskoskasterne videre i U23-EM
Andrea Rooth er en medaljekandidat på kvinnenes 400 meter hekk i U23-EM og den norske 21-åringen leverte overbevisende i forsøket. Rooth fikk tidlig en ledelse og kontrollerte inn til seier i heatet med tiden 58,10. 21-åringen har en personlig rekord på 56,38, satt under NM i forrige uke. Marin Stray Gautadottir deltok også i forsøket, i heatet etter Rooth. Hun ble nummer fire i sitt heat med tiden 58,98 - en personlig rekord med to hundredeler. Det var likevel ikke nok til å ta seg videre til semifinalene, som løpes lørdag formiddag. På mennenes 400 hekk deltok Andreas Haara Bakketun. Han løp inn på 52,98 og ble nummer fem i sitt heat. Det var ikke godt nok til å gå videre. Bedre gikk det da for diskoskaster Lotta Flatum, som på første forsøk kastet 55,32 og dermed over kvalifiseringsgrensen på 54,50. Elisabeth Rosvold noterte seg for 51,93 i kvalifiseringen, noe som var nok til å komme blant de tolv beste utøverne som gikk videre.
Tidspunkt: 14-07-2023 - Kl.08:13 - Kilde: NRK - Info


147. Stabæk-support «stenger» tribunefelt i protest mot VAR
Det melder supportergruppen på sin egen Twitter-kanal. I et langt skriv melder de at hele ståtribunen kommer til å bli stengt av ved avspark før kampen mot Viking førstkommende søndag. «Vi kommer til å møte opp før kamp, innmarsj, og støtte gutta frem til avspark går. Deretter tar VAR over, og vi pakker sammen og drar», står det. De begrunner blant annet avgjørelsen med at VAR gjør norsk fotball dårligere. «Avgjørelser går med oss og mot oss, tidvis fremstår det helt vilkårlig. Forsøkene på å treffe «riktig» avgjørelse kan gi forskjellig utfall fra kamp til kamp», står det også. VAR, som er videoassistanse til dommere, ble innført i norsk fotball før denne sesongen. Bruken av hjelpemiddelet har mottatt kritikk siden dens inntog. – Når det gjelder håndtering, uniformering og finne en felleslist, så kan vi ikke være fornøyd, sa dommersjef Terje Hauge til NRK helt innledningsvis av sesongen.
Tidspunkt: 13-07-2023 - Kl.17:04 - Kilde: NRK - Info


148. Kongepokaler til Karsten Warholm og Henriette Jæger i friidretts-NM
Karsten Warholm og Henriette Jæger ble lørdag tildelt årets kongepokaler under friidretts-NM på Jessheim. Utdelingen fant sted etter at siste øvelse under mesterskapet på Jessheim var avsluttet. Warholm fikk kongepokalen for sjette gang. Ingen norske herreløper har fått utmerkelsen flere ganger. Tidligere sleggekaster Sverre Strandli og spydlegenden Andreas Thorkildsen har like mange. – Jeg synes at kongepokalen er genialt initiativ å ha i mesterskap. Jeg samler på dem, og det gir dem litt ekstra ære. Det er en fin måte å legge litt stas på ekstra gode prestasjoner, sier Warholm til NRK. På kvinnesiden står Grete Waitz oppført med sju kongepokaler. Det er flest av alle - karsten har seks. Kongepokalene går til de utøverne som har levert det sterkeste resultatet under NM. Warholm innkasserte langt på vei utmerkelsen allerede fredag da han dundret inn til fenomenale 46,76 på favorittøvelsen 400 meter hekk. – Det var utrolig gøy å kunne motta kongepokalen sammen med Karsten. Å få en kongepokal er noe av det største man kan gjøre i et slikt mesterskap, så det står veldig høyt, sier Jæger til NRK. (NTB/NRK)
Tidspunkt: 08-07-2023 - Kl.19:08 - Kilde: NRK - Info


149. Trøbbel i VM-oppladinga – sendt på akuttmottak med intense magesmerter
Førebuingane til para-VM i Paris blei dramatiske for Ida-Louise Øverland (19). Tidlegare i veka måtte ho hastast til sjukehus.
Tidspunkt: 08-07-2023 - Kl.09:22 - Kilde: NRK - Info


150. Fotball: PSG-målvakt utskrevet fra intensivavdeling
Paris Saint-Germain-spiller Sergio Rico (29) er skrevet ut fra intensivavdelingen etter den alvorlige skaden han pådro seg i en rideulykke i slutten av mai. Det opplyser sykehuset i Sevilla der spanjolen er innlagt. – Sergio har blitt utskrevet fra intensivavdelingen hvor han har vært under tett overvåking i fem uker, heter det i en uttalelse. Videre skriver de at Rico blir værende på sykehuset for å motta medisinsk behandling mens han fortsetter rehabiliteringen etter ulykken. Søndag 28. mai ble målvakten i all hast fløyet til sykehus etter å ha falt av en hest og skadet hodet. Ulykken skjedde i Huelva-området i det sørvestlige Spania. 19. juni opplyste Ricos kone, Alba Silva, at han var tatt ut av kunstig koma. En drøy uke senere fortalte hun at spanjolen var i stand til å gjenkjenne familiemedlemmer og kommunisere med dem. (©NTB)
Tidspunkt: 05-07-2023 - Kl.11:51 - Kilde: NRK - Info


151. Norge til U23-EM med flere gullkandidater
Norges Friidrettsforbund har gjort et slagkraftig uttak til neste ukes U23-EM i finske Esbo. Pål Haugen Lillefosse og Sander Skotheim er med til mesterskapet.Det samme er fersk norgesrekordholder Håvard Bentdal Ingvaldsen (400 meter), mens Henriette Jæger skal jage edelt metall på både 200 og 400 meter. Troppen ble klar få dager etter at Lillefosse tok den siste pallplassen i stavkonkurransen i Diamond League-stevnet i Stockholm. Bergenseren deler den norske utendørsrekorden på 5,86 meter med Sondre Guttormsen. Mesterskapet varer fra 13. til 16. juli. Her er den norske troppen: Menn: 100 m: Jacob Vaula (Gular) 200 m: Kenny Emi Tijani-Ajayi (Tjalve) 400 m: Håvard Bentdal Ingvaldsen (Moelven), Andreas Grimerud (Moelven), Andreas Ofstad Kulseng (Larvik Turn & IF) 800 m: Tobias Grønstad (Tjalve), Ole Jakob Høsteland Solbu (Ås) 1500 m: Esten Hansen-Møllerud Hauen (Ren-Eng), Moa Abounnachat Bollerød (Sem) 5000 m: Abdullahi Dahir Rabi (Runar), Vebjørn Hovdejord (Snøgg) 10.000 m: Abdullahi Dahir Rabi (Runar), Ibrahim Buras (BUL), Phillip Anders Anthelme Massacand (Gneist) 110 m hekk: Herman Ellingsen (Gneist) 400 m hekk: Andreas Haara Bakketun (Gular) 3000 m hinder: Vebjørn Hovdejord (Snøgg), Jesper Lundin (BUL Tromsø), Didrik Røssum Jensen (Nittedal) Stav: Pål Haugen Lillefosse (Fana), Simen Guttormsen (Vidar) Lengde: Henrik Flåtnes (Tønsberg) Tresteg: Henrik Flåtnes (Tønsberg) Diskos: Steffen Melheim (Olden) Spyd: Daniel Thrana (Kristiansand) Tikamp: Sander Skotheim (Tjalve), Markus Rooth (Tjalve) 4 x 100 m stafett: Vaula, Tijani-Ajayi, Jonas Berggård Skåden (Sandnes), August Hemstad (Gular) 4 x 400 m stafett: Ingvaldsen, Grimerud, Kulseng, Bakketun. Kvinner: 100 m: Maren Bakke Amundsen (Moelven) 200 m: Maren Bakke Amundsen (Moelven), Henriette Jæger (Aremark) 400 m: Jæger, Astri Ayo Lakeri Ertzgaard (Tjalve), Sigrid Kongssund Amlie (Moelven) 800 m: Anne Gine Løvnes (Vidar), Pernille Karlsen Antonsen (Vidar), Anniken Årebrot (Orion) 1500 m: Ingeborg Østgård (Tjalve), Selma Løchen Engdahl (Tjalve), Grete Tyldum (Steinkjer) 5000 m: Mari Roligheten Ruud (IL i BUL) 10.000 m: Kristine Meinert Rød (Oppegård), Adele Norheim Henriksen (Gular) 100 m hekk: Andrea Rooth (Lambertseter), Martine Hjørnevik (Norna-Salhus), Ingrid Pernille Rismark (Vidar) 400 m hekk: Rooth, Marin Stray Gautadottir (Skjalg), Astri Ayo Lakeri Ertzgaard (Tjalve) 3000 m hinder: Kristin Svendby Otervik (Lørenskog), Sigrid Alvik (Tyrving), Sara Busic (Skjalg) Stav: Kitty Augusta Friele Faye (Fana) Tresteg: Rachel Ombeni (Norna-Salhus), Hedda Kronstrand Kvalvåg (Tjalve) Diskos: Lotta Flatum (Brandbu), Elisabeth Thon Rosvold (Tjalve) 4 x 400 m stafett: Jæger, Rooth, Ertzgaard, Amlie, Gautadottir. (NTB)
Tidspunkt: 04-07-2023 - Kl.08:33 - Kilde: NRK - Info


152. Norges Ishockeyforbund ni millioner i minus
Norges Ishockeyforbund (NIHF) gikk på en stor økonomisk smell i 2022. Det opplyser generalsekretær ottar Eide til TV 2. – Vi gikk omtrent ni millioner kroner i minus i 2022. Vi har økonomi til det, men vi kan ikke fortsette slik. For å være ansvarlige med tanke på fremtiden, må vi gjøre grep nå før det smeller skikkelig, sa han i TV 2s ishockeypodkast «Hockeyprat». NIHF er dermed tvunget til å gjøre endringer i administrasjonen. Eide forteller at ingen er sparket, men at flere har fått beskjed om å finne seg en ny arbeidsplass. – Vi har inngått en sluttavtale med tre ansatte, røpte generalsekretæren uten å ville gå inn på hvem det er snakk om. Han bekrefter likevel at noen av dem som nå er ferdige har hatt en stilling i markedsavdelingen. NIHF skal nå jobbe med eksterne samarbeidspartnere som skal jobbe med sponsorarbeid og markedsinntekter, som blant annet jakten på en ny ligasponsor. (NTB)
Tidspunkt: 04-07-2023 - Kl.08:11 - Kilde: NRK - Info


153. Far til 13 døde i ulykke
Den 47 år gamle familiefaren døde etter en raftingulykke i Arkansas-elva. Nå takker familien for støtten de har mottatt i etterkant av den tragiske hendelsen.
Tidspunkt: 20-06-2023 - Kl.20:34 - Kilde: Dagbladet - Info


154. VG: NFF søker støtte til å gjennomføre ny nordisk klubbturnering
Norges Fotballforbund har søkt Oslo kommune om 23 millioner kroner i støtte til blant annet inkluderingsarbeid og gjennomføring av en nordisk klubbturnering. Det melder VG , som har fått innsyn i søknaden til NFF. Oslo tapte kampen om å bli valgt som en av vertsbyene for fotball-EM for kvinner i 2025. Pengene fotballforbundet skulle ha mottatt til dette arrangementet, ønsker man nå å bruke til: * Inkluderingsarbeid * Publikumsfest rundt kvinnelandslagets kamper til høsten * En ny nordisk turnering for klubblag * Grønn omstilling av Oslo-fotballen Sluttspillet for Nordens beste klubblag kan bli avholdt i januar eller februar neste år. – Vi er i dialog med, og mottar positive signaler fra, de andre nordiske landene om dette, samt også fra Uefa og TV 2, skriver NFF. 14,5 av de 23 millioner kronene skal gå til inkluderingsarbeid i hovedstaden. NFF vil engasjere flere barn, unge og ledere med minoritetsbakgrunn i Oslo-fotballen. (NTB)
Tidspunkt: 12-06-2023 - Kl.08:14 - Kilde: NRK - Info


155. Lotta Udnes Weng raskest i Holmenkollen Skishow
Lotta Udnes Weng rykket før oppløpet og vant kvinnenes rulleskirenn over ni kilometer under Holmenkollen Skishow. Weng leverte en kjempeavslutning og vant 3,1 sekunder foran Helene Marie Fossesholm og 6,8 foran tvillingsøsteren Tiril Udnes Weng. De tre utgjorde en tettrio gjennom hele løpet. Ned til firer Ingvild Flugstad Østberg skilte det 50,8 sekunder. Gode prestasjoner i prologen ga en fordel i selve løpet. Tiril Udnes Weng startet med fem sekunders forsprang på søsteren Lotta, mens Fossesholm startet ytterligere fem sekunder bak. Deretter skilte det fem sekunder til Elena Rise Johnsen, som igjen hadde fem sekunders forsprang til kvartetten Mathilde Myhrvold, Linn Sömskar (Sverige), Maria Hartz Melling og Hedda Østberg Amundsen. Østberg startet 30 sekunder bak prologvinneren. (NTB)
Tidspunkt: 10-06-2023 - Kl.18:23 - Kilde: NRK - Info


156. Ragne Wiklund tildelt Egerbergs ærespris
Ragne Wiklund er første vinner av Egebergs ærespris siden 2020. Tildelingen ble gjort i forbindelse med idrettstinget i Bergen. Utmerkelsen regnes som den høyeste i norsk idrett. Den ble opprettet i 1919 av Ferdinand Egeberg. Wiklund er den 58. utøveren til å motta prisen. Hun fikk den på lørdagens middag for tingets delegater og inviterte. Man må ha gode resultater i minst to ulike idretter for å være en kandidat for Egebergs ærespris. I Wiklunds tilfelle dreier det seg om skøyter og orientering. (NTB)
Tidspunkt: 03-06-2023 - Kl.19:37 - Kilde: NRK - Info


157. Kåret til verdens beste
Landslagsprofil Henny Reistad er kåret til verdens beste håndballspiller for 2022 av nettstedet Handball-planet. Det er første gang Esbjerg-bakspilleren mottar den gjeve prisen, som er stemt frem av en jury og nettstedets lesere. Landslagskaptein Stine Bredal Oftedal tok andreplassen, mens svenske Linn Blohm ble nummer tre. Flere norske håndballprofiler markerer seg i kåringen, melder NTB: Camilla Herren er kåret til beste venstrekant, mens Reistad ble beste venstreback. Oftedal vant kåringen av beste playmaker, mens Nora Mørk og Katrine Lunde ble henholdsvis beste høyreback og målvakt.
Tidspunkt: 28-05-2023 - Kl.15:06 - Kilde: NRK - Info


158. Haaland: – Kan ikke leve normalt lenger
I et større intervju forteller Erling Braut Haaland om livet som en av verdens aller største fotballstjerner. – Jeg tror det er et par flere folk som vet hvem jeg er nå, så det er litt ekstra vanskelig å gjøre de mest normale tingene. Men det er sånn livet mitt er nå, jeg skal ikke sitte å klage på det, sier han til Viaplay. Jærbuen, som ble seriemester med Manchester City på søndag, satt seg ned med Viaplay for å prate om suksessen, dagen etter at han feiret gullet med lagkameratene på en nattklubb i Manchester. I intervjuet sier han at han ikke gjør så mye annerledes før, bortsett fra å motta litt mer behandling enn før. Men at livet har endret seg, er det liten tvil om. – Livet har endret seg. Jeg kan ikke leve normalt lenger, det er bare sånn det er, sier Haaland. – Jeg prøver å være meg selv så mye jeg kan hver bidige dag og ha gode, ærlige og fine folk rundt meg. Det tror jeg er nøkkelen her. Det er akkurat det jeg har. Det gjør meg ikke så mye, legger han til. Jærbuen står med 53 mål i alle turneringer denne sesongen. Manchester City jakter trippelen - Premier League, Mesterligaen og FA-cupen, og en allerede glimrende debutsesong kan bli historisk god for Haaland.
Tidspunkt: 23-05-2023 - Kl.08:36 - Kilde: NRK - Info


159. Forbyr «superserve» etter bekymringsmeldinger
Styret i Det internasjonale badmintonforbundet har lagt ned et midlertidig forbud mot en mye omtalt «superserve». Som NRK skrev forrige uke, fryktet noen spillere at serven ville ødelegge sporten fordi den var så effektiv og vanskelig å returnere. Forbudet varer i første omgang fra til 29. mai. – Vi har mottatt flere tilbakemeldinger fra badmintonmiljøet, inkludert fra utøverkommisjonen, med bekymring om at spinnserven kan påvirke sporten negativt, skriver forbundet i en pressemelding. Superservens fremtid skal opp til nye diskusjoner i slutte av måneden. – Det er noe av det sykeste jeg har sett, beskrev badmintonspiller Vegard Rikheim om serven forrige uke.
Tidspunkt: 16-05-2023 - Kl.08:53 - Kilde: NRK - Info


160. Idrettspresidenten ut mot regjeringen: – Umulig å forstå
Idrettspresident Berit Kjøll retter tøff kritikk mot regjeringen for at det ikke kommer mer penger til idretten i revidert nasjonalbudsjett. Kjøll mener regjeringen ikke legger opp til å kompensere norsk idrett og den delen av frivilligheten som er finansiert over spillemidlene for økt pris- og lønnsvekst. Hun peker på at idrettsorganisasjonen fikk 1,6 prosent påslag på driftsmidlene under tildelingen i fjor høst, men mener det burde kommet ekstra penger da regjeringen la fram revidert nasjonalbudsjett torsdag. – Det er prinsipielt umulig å forstå og har store praktiske og økonomiske konsekvenser for hele idrettsbevegelsen. Dette overskygger andre gode tiltak som foreslås av regjeringen, sier Kjøll i en uttalelse. Idrettsforbundet henviser til at regjeringen foreslår å bruke 462 millioner for å kompensere for økt pris- og lønnsvekst til ulike aktører i kultursektoren, og reagerer på at idretten ikke tilgodeses. Kjøll henviser videre til at forbundet også håpet at spillemidlene ville bli prisjustert i revidert budsjett. – Vi har hatt de samme kostnadsøkningene som alle andre. Det er ikke slik at prisveksten i samfunnet ikke påvirker idretten fordi vi er finansiert over spillemidlene. Dette vil enten gå ut over det vi gjør, eller øke kostnadene for alle organisasjonsledd. Jeg ønsker sterkt at Stortinget ser urimeligheten i dette og sørger for at tilskuddsmottakerne fra spillemidlene blir behandlet likt med andre aktører i samfunnet, sier Kjøll.
Tidspunkt: 11-05-2023 - Kl.16:02 - Kilde: NRK - Info


161. Lise Klaveness er årets Peer Gynt
Klaveness mottar prisen etter at et overveldende flertall av stortingsrepresentantene stemte frem Norges fotballpresident som vinner. – Det føles som en ære, samtidig som at jeg føler at dette er noe jeg gjør sammen med forbundet (NFF). Jeg leder et lag som har gjort dette sammen, og det er en fin anledning til å sette lys på de sakene som ikke kommer til å bli enklere i fremtiden, sier Klaveness til NRK. Peer Gynt-prisen deles ut til noen som har markert seg positivt for samfunnsutviklingen, og som har bidratt til å gjøre Norges navn kjent i utlandet. Nominasjonskomiteen har lagt vekt på Klaveness’ arbeid for likestilling, mangfold, menneskerettigheter og demokrati, samt motet hun viste ved å tale FIFA og VM-arrangøren midt imot fra talerstolen i Qatar. – Hun er et lysende forbilde for oss alle. Hun står frem som et menneske uten hemmeligheter, uten jåleri, og uten strategiske handlinger på egne vegne. Sterk og fryktløs taler hun FIFA midt i mot, og viser oss hva maktarroganse virkelig er. Sjeldent har vi hatt en verdigere vinner enn Lise Klaveness, sier jurymedlem Hanne Krogh til NRK. Dette er tredje året på rad at Peer Gynt-prisen går til en kvinnelig idrettsprofil. De foregående årene har Birgit Skarstein og Maren Lundby vunnet. – Jeg føler også et stort ansvar når jeg mottar denne typen anerkjennelse, for det er på vegne av en bevegelse, og vi vil bruke dette til noe konstruktivt, sier Klaveness. Hun får utdelt prisen under Peer Gynt-festivalen på Vinstra 8. august.
Tidspunkt: 08-05-2023 - Kl.19:27 - Kilde: NRK - Info


162. Son angivelig utsatt for rasisme – Tottenham har startet etterforskning
Tottenham-spiller Son Heung-min skal ha blitt utsatt for rasisme da han ble byttet ut i det 89. minutt i 1-0-seieren over Crystal Palace lørdag. Hendelsen skal ha skjedd da Son ble byttet ut med Arnaut Danjuma, og måtte gå rundt på utsiden av banen og forbi Palace-fansen på vei mot benken. Det sirkulerer en video i sosiale medier av en mann på borteseksjonen som gjør en rasistisk gest mot sørkoreaneren. Tottenham skriver i en uttalelse at de ikke tolererer noen form for rasisme og at de samarbeider med Met Police og Crystal Palace for å etterforske og identifisere personen. – Vi vil gjøre alt som står i vår makt for å sikre at hvis vedkommende blir funnet skyldig, vil den motta den sterkeste straff, slik tilfellet var tidligere denne sesongen da Son ble utsatt for lignende rasisme i Chelsea, skriver Tottenham. Crystal Palace skriver også på Twitter at de har levert bevismateriale til politiet og at de vil utestenge vedkommende når den blir identifisert. (NTB)
Tidspunkt: 07-05-2023 - Kl.12:54 - Kilde: NRK - Info


163. Transkvinne utsatt for hets etter seier – nå kan reglene endres
Austin Killips´ etappeseier i Tour of the Gila er den største seieren vunnet av en transkvinne i et sykkelritt. Men triumfen hadde sin bakside for Killips, som har mottatt mengder med hets i etterkant.
Tidspunkt: 07-05-2023 - Kl.10:59 - Kilde: NRK - Info


164. Liverpool spiller nasjonalsangen for å markere kroningen av kong Charles
Liverpool har besluttet å samle spillere og dommere rundt midtsirkelen for å markere kroningen av kong Charles lørdag. Nasjonalsangen blir avspilt. Det bekrefter Premier League-klubben på sine nettsider fredag. Liverpool opplyser at ledelsen i den engelske toppserien har oppfordret samtlige klubber som har hjemmekamp lørdag om å markere den kongelige kroningen. Klubbene har mottatt en liste med forslag til hva som kan gjøres. Liverpool møter Brentford hjemme på Anfield lørdag. Før kampstart samles spillere og dommere på banen, samtidig som «God Save The King» avspilles. Mange Liverpool-supportere har vist tydelig motstand mot å markere kroningsdagen. I midtukens 1-0-seier over Fulham ble det sunget en nedsettende sang om den britiske monarken fra The Kop-tribunen på Anfield. Tidligere har Liverpool-fans buet når nasjonalsangen er blitt spilt. Lørdagens kamp spilles med start 18.30 norsk tid og blir TV-sendt i Storbritannia. Ifølge The Athletic føler Liverpool-ledelsen at de ble satt i en umulig posisjon da Premier League «sterkt anbefalte» klubbene å spille «God Save The King» før helgens oppgjør. De skulle heller sett at det var et påbud. Det er første gang på 70 år at en britisk monark skal krones. Kong Charles ble konge i samme øyeblikk som hans mor, dronning Elizabeth, døde. (©NTB)
Tidspunkt: 05-05-2023 - Kl.14:55 - Kilde: NRK - Info


165. Stormende jubel
Erling Braut Haaland (22) ble tatt imot som en superstjerne på Craven Cottage. Spissen starter dagens oppgjør.
Tidspunkt: 30-04-2023 - Kl.13:49 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


166. Zuccarello og Wild med NHL-kamper i Globen
Minnesota Wild med Mats Zuccarello i laget skal spille to av sine NHL-kamper neste sesong i Globen i Stockholm. Det er kampene mot ottawa Senators og Toronto Maple Leafs 18. og 19. november som skal spilles i Avicii Arena som svenske Globen er døpt om til. Som relativt fersk NHL-spiller for New York Rangers spilte Mats Zuccarello to kamper mot Los Angeles Kings og Anaheim Ducks i Globen i oktober 2011.
Tidspunkt: 26-04-2023 - Kl.12:56 - Kilde: NRK - Info


167. Røper diagnose
Skuespilleren mottar ukentlig behandling.
Tidspunkt: 25-04-2023 - Kl.11:38 - Kilde: Dagbladet - Info


168. Lillehammer slipper poengstraff
Ishockeyklubben Lillehammer greide å innfri forbundets handlingsplan og slipper dermed poengstraff neste sesong. Det gjør ikke Sparta, som får tre minuspoeng. Det opplyser generalsekretæren i Norges Ishockeyforbund, ottar Eide, til Gudbrandsdølen Dagningen. Lillehammer slet stort med økonomien sist sesong og måtte gi slipp på en rekke spillere for å unngå konkurs. Lillehammer ble i 2018 ilagt en handlingsplan som de måtte innfri ved slutten av 2022. – Med alt som er gjort, med ansvarlig lån som jo er sidestilt med egenkapital, fikk de lisens uten betingelser, sier Eide til GD. Samtidig tas klubben ut av handlingsplanen. – Det er rett og slett fantastisk moro, sier styreleder Per Olav Andersen i Lillehammer. Sparta på sin side greide ikke å innfri kravene til forbundet og starter dermed neste sesong med tre minuspoeng. (NTB)
Tidspunkt: 25-04-2023 - Kl.08:16 - Kilde: NRK - Info


169. Her er langrennslandslagene
Anne Kjersti Kalvå, Ane Apelkvist Stenseth, Marte Skaanes, Ingvild Flugstad Østberg, Helene Marie Fossesholm, Mathilde Myhrvold, Lotta Udnes Weng, Heidi Weng og Julie Myhre er tatt ut på kvinnenes langrennslandslag til neste sesong. Anna Svendsen er vraket fra landslaget, mens Astrid Øyre Slind og Kristine Stavås Skistad har takket nei og satser videre utenfor landslaget. På grunn av Skiforbundets økonomiske situasjon er antall løpere på landslaget kuttet til ti løpere per kjønn. Sprintlandslaget består, med unntak av Johannes Høsflot Klæbo, som samme gjeng som i fjor. Erik Valnes, Pål Golberg, Håvard Solås Taugbøl, Sindre Bjørnestad Skar utgjør Norges sprintlandslag for den neste sesongen. Klæbo annonserte søndag annonserte at han dropper landslaget og satser videre på egenhånd. Sjur Røthe, Didrik Tønseth, Simen Hegstad Krüger, Martin Løwstrøm Nyenget og Harald Østberg Amundsen er distanseløperne som utgjør allroundlaget i langrenn. Indira Liseth, Vilde Nilsen, Trygve Toskedal Larsen og Thomas Karbøl Oxaal utgjør paralandslaget.
Tidspunkt: 24-04-2023 - Kl.10:22 - Kilde: NRK - Info


170. Leder for OL-sponsor fikk betinget fengselsstraff i Tokyo
En tidligere styreleder for en sponsor for OL i Tokyo ble fredag ??idømt en betinget fengselsstraff på 2,5 år i bestikkelsessaken rundt 2020-lekene. I tillegg ble to kollegaer av mannen dømt, melder nyhetsbyrået AFP. De får dommene bekreftet av en talsperson for tingretten i Tokyo. De to andre fikk også betinget fengselsstraff på henholdsvis ett år og 18 måneder. De tre ble arrestert sammen med den tidligere OL-lederen Haruyuki Takahashi, som står tiltalt for å ha mottatt disse bestikkelsene for å hjelpe selskapet Aoki Holdings med å bli sponsor for lekene. – Disse kriminelle handlingene skadet rettferdigheten rundt driften av lekene og vakte verdens oppmerksomhet, sa dommer Kenji Yasunaga i retten fredag. (NTB)
Tidspunkt: 21-04-2023 - Kl.05:32 - Kilde: NRK - Info


171. Ville drepe dobbeltgjenger med ostekake
Viktoria Nasyrova (47) ble dømt for drapsforsøk i New York. Nå har hun mottatt en straffeutmåling på 21 år i fengsel.
Tidspunkt: 20-04-2023 - Kl.20:19 - Kilde: Dagbladet - Info


172. Mottar stygge meldinger: «Han skal dø»
En 29 år gammel mann deler navn med 32-åringen som er siktet i Filippa-saken i Danmark. Det har ført til en storm på sosiale medier, og 29-åringen er bekymret for å bli oppsøkt.
Tidspunkt: 19-04-2023 - Kl.20:47 - Kilde: Dagbladet - Info


173. Trakk kattejakt for barn etter klagestorm
En jaktklubb på New Zealand ville avholde en konkurranse der barn skulle drepe villkatter - det vakte heftige reaksjoner. Nå hevder klubben at de har mottatt hets - og har trukket konkurransen.
Tidspunkt: 18-04-2023 - Kl.19:11 - Kilde: Dagbladet - Info


174. McIlroy går glipp av titalls millioner etter turneringsforfall
Golfstjernen Rory McIlroy kan bli trukket så mye som 30 millioner kroner fra en premiepott etter at han sto over PGA-turneringen i South Carolina. Pengene kommer fra «Player Impact Program»-bonusen, som er en ekstra gode for de spillerne som har bidratt til å generere mest positiv interesse for PGA-touren både på og utenfor banen sist sesong. I PIP har PGA-touren samlet en premiepott på hele 1 milliard kroner, som skal fordeles på de 20 spillerne som har generert mest positiv interesse i PGA-sammenheng. Der kom McIlroy som nummer to sist sesong og var satt opp til å få 12 millioner dollar. Ett av kravene til å motta disse pengene er at man bare kan stå over én av turneringene som har fått høyere status denne sesongen. Turneringen i South Carolina er den andre av dette formatet som McIlroy står over, og dermed trekkes han hele 3 millioner dollar (30 millioner kroner) av de 12, hevder Sports Illustrated og Golf Digest å vite, ifølge Reuters. McIlroy leverte en skuffende US Masters sist uke og greide ikke cuten. Det er ikke kjent hvorfor han har valgt å stå over turneringen i South Carolina. Viktor Hovland er satt opp til å tjene 20 millioner kroner i PIP-bonuser. (NTB)
Tidspunkt: 14-04-2023 - Kl.15:47 - Kilde: NRK - Info


175. Hevder Putin skal få cellegift
I den massive etterretningslekkasjen fra Pentagon hevdes det at Putin angivelig mottar cellegift.
Tidspunkt: 13-04-2023 - Kl.08:59 - Kilde: Dagbladet - Info


176. Juventus-saken ferdig etterforsket
Italias fotballforbund (FIGC) har fullført etterforskningen av Juventus etter saken om påstått ulovlig regnskapsføring. Det opplyste Juventus selv onsdag. Et av de sentrale punktene i saken dreier seg om lønn. I den utfordrende økonomiske perioden med koronarestriksjoner og begrenset antall publikummere på stadion skal klubben ha overtalt spillerne til ikke å motta lønninger i én måned. Klubben er anklaget for å ha kommunisert utad at spillerne gikk fire måneder uten lønn og at de skal ha gitt feilaktig informasjon til klubbens investorer. Klubben får nå tilgang til dokumentene til FIGC og har 15 dager på seg til å sende inn egne dokumenter eller be om å bli avhørt, skriver Reuters. Deretter vil det bli tatt stilling til om Juventus må gjennom en rettssak. Juventus sa i en uttalelse onsdag at «klubben har forholdt seg korrekt til internasjonale regnskapsstandarder». En eventuell straff kan bety ytterligere poengtrekk. Det er ikke klart om en potensiell straff vil påvirke klubben i inneværende sesong. Juventus har allerede fått et trekk på 15 poeng i Serie A i en annen sak der klubben skal ha verdisatt og solgt spillere for høyere summer enn det de egentlig var verdt. (©NTB)
Tidspunkt: 12-04-2023 - Kl.20:28 - Kilde: NRK - Info


177. Norsk curlingseier over Tyrkia ikke nok til direkte semi-plass
Det norske herrelandslaget i curling kjempet seg til seier 6-4 over Tyrkia i den siste gruppespillkampen i VM. Nå venter Italia i spill om semifinaleplass. Norge fikk en god start i kampen mot Tyrkia i den canadiske hovedstaden ottawa fredag kveld, med to poeng i første omgang. Etter åtte omganger sto det imidlertid 4-3 til Tyrkia. I niende omgang fikk Norge inn to poeng, før det ble ytterligere ett poeng i siste omgang. De to beste lagene i grunnspillet går direkte til semifinale, mens de fire neste på tabellen gjør opp om de to siste plassene. For å få en direkteplass var det ikke nok at Norge vant sin kamp – laget var også avhengig av at New Zealand slo Skottland. Men de skotske favorittene var overlegne og ledet 10-4 da newzealenderne ga opp før den siste omgangen. Norge møter lørdag ettermiddag Italia i spill om plass i semifinalen.
Tidspunkt: 08-04-2023 - Kl.07:14 - Kilde: NRK - Info


178. Ny VM-seier for Norges curlingmenn
Norges herrelag i curling hadde få problemer med å ta seg av New Zealand i den fjerde kampen i VM og vant 9-2. Det var den fjerde seieren av fire mulige for Gaute Nepstad, Bendik Ramsfjell, Martin Sesaker og skip Magnus Ramsfjell som er i aksjon i ottawa i Canada. Det sto 4-2 etter fem omganger, og da tok det norske laget to og tre poeng i de to neste omgangene. Da ga New Zealand opp. Den norske skipen har curling-anene i orden. Han er sønn av den norske curlinglegenden Eigil Ramsfjell. Fetteren Bendik, som er sønn av tidligere OL-vinner (2002) Bent Ånund Ramsfjell, er også på det norske laget. Sveits venter i neste kamp natt til tirsdag. De står med tre seirer og ett tap etter fire kamper. (NTB)
Tidspunkt: 03-04-2023 - Kl.21:17 - Kilde: NRK - Info


179. Norges curlingherrer med sterk seier mot hjemmelaget Canada
Norge kom bakpå fra start, men sikret seier også i sin tredje kamp i curling-VM for herrer. Vertslandet Canada måtte se seg slått 8-6. Kampen, som var ventet å bli tøff for de norske VM-debutantene, ble spilt i ottawa søndag kveld. Etter to omganger lå Norge under 0-4. Og før siste omgang, der Canada hadde fordelen av den avsluttende steinen, sto det uavgjort 6-6. Norge klarte imidlertid å ta to poeng i siste runde, og dermed var seieren sikret. Norge stiller med Gaute Nepstad, Bendik Ramsfjell, Martin Sesaker og skip Magnus Ramsfjell. Laget åpnet VM med 8-5 mot USA, før Sør-Korea ble slått 6-2. Mandag står New Zealand og Sveits for tur. (NTB)
Tidspunkt: 03-04-2023 - Kl.04:17 - Kilde: NRK - Info


180. Graham Hansen scoret Barcelonas 100. ligamål denne sesongen
Caroline Graham Hansen scoret det første målet da Barcelona slo Alhama 2-0 i den spanske toppdivisjonen i fotball søndag. Det var hennes sjuende ligascoring denne sesongen og Barcelonas 100. totalt. Hansen ble byttet inn til pause og scoret etter 57 minutter. Aitana Bonmati kom fri på kanten og drev med ballen ned mot dødlinja. Inne i feltet befant Hansen seg helt alene, og etter å ha mottatt ballen, tok hun seg tid til et touch før hun banket ballen i mål. 28-åringen gjorde comeback for en måned siden etter et langt skadefravær. Nylig ble hun tatt ut i Hege Riises landslagstropp til kampene mot Spania og Sverige. Norge spiller mot Spania førstkommende torsdag. Tre minutter etter Hansens mål var Lucia Martinez uheldig og satte ballen i eget nett på innlegg fra Graham Hansen. 28-åringen hadde også flere stolpetreff i kampen. Ingrid Syrstad Engen fikk spille det siste kvarteret for Barcelona i seieren. Barcelona tok dermed sin 24. seier av 24 mulige i ligaen denne sesongen. De har scoret 101 mål og bare sluppet inn fem. (©NTB)
Tidspunkt: 02-04-2023 - Kl.18:02 - Kilde: NRK - Info


181. Vilde Nilsen fikk historisk kongepokal
Langrennsløper Vilde Nilsen ble lørdag tildelt den aller første kongepokalen til en parautøver under NM på Tolga. Nilsen var ikke i aksjon på Tolga lørdag, men fikk kongepokalen etter onsdagens sprint som beste prestasjon i paralangrenn under NM. – Tusen takk, dette er stort og det betyr veldig mye. En kongepokal er tross alt noe av det gjeveste man kan motta som idrettsutøver i Norge. Mange historiske langrennsløpere – i tillegg til andre fabelaktige idrettsutøvere – har mottatt denne, så at også jeg får en kongepokal er en stor ære, sa Nilsen i en uttalelse. Hun har ved siden av seieren i årets verdenscup også vinnet flere gull i Paralmypics og VM. (NTB)
Tidspunkt: 01-04-2023 - Kl.12:58 - Kilde: NRK - Info


182. Stjernefall til ski-NM
NM i Tolga går uten Håvard Solås Taugbøl, Hans Christer Holund, Sjur Røthe, Lotta Udnes Weng, Heidi Weng og Helene Marie Fossesholm. Det skriver Norges Skiforbund i en pressemelding. Taugbøl er ute resten av sesongen med brudd i hånden, mens Holund og Røthe ikke er tilbake etter sykdom. Udnes Weng, Weng og Fossesholm står også over alle tre for å lade batteriene. Ski-NM på Tolga starter med lagsprinter onsdag. For seniorene avsluttes det med tre- og femmil fredag.
Tidspunkt: 27-03-2023 - Kl.10:40 - Kilde: NRK - Info


183. Smell for Lotta Udnes Weng - feilet i å ta seg videre
Norge og Sverige dominerte kvinnenes sprintprolog i Lahti. Jonna Sundling var raskest, mens seks norske løpere er videre til utslagsrundene. Ikke uventet var Sundling nummer én i mål og Kristine Stavås Skistad nummer to. De to har vært klart raskest i sprint de siste månedene. Skistad står med tre strake seirer i sprint i verdenscupen og vil gi Sundling kamp om triumfen også lørdag. Tiril Udnes Weng ble nummer seks i prologen og skaffet seg fem bonuspoeng som kan hjelpe henne å vinne verdenscupen sammenlagt. Toer i sammendraget, Jessie Diggins, ble nummer ti og fikk ett bonuspoeng. Anna Svendsen, Hedda Østberg Amundsen, Ane Appelkvist Stenseth og Julie Myhre gikk også videre fra prologen. Lotta Udnes Weng ble slått ut, slik hun også ble i Tallinn tidligere i uken.
Tidspunkt: 25-03-2023 - Kl.09:53 - Kilde: NRK - Info


184. Mol og Sørum med to strake seiere i Mexico
Anders Mol og Christian Sørum vant i strake sett mot italiensk motstand og fikk en perfekt start på verdenstouren i sandvolleyball i Mexico. De norske stjernene spilte seg til 21-19, 21-13 mot Samuele Cottafava og Paolo Nicolai. Mol og Sørum havnet aldri under på veien mot åpningsseieren i Tepic. De har vunnet samtlige fire møter med Cottafava/Nicolai, men for første gang ble de ikke nødt til å spille et tredje sett. Natt til fredag norsk tid møtte duoen qatarerne Cherif Younousse og Ahmed Tijan. Der spilte nordmennene seg til seier med 21-19, 16-21 og 15-11. (©NTB)
Tidspunkt: 24-03-2023 - Kl.05:11 - Kilde: NRK - Info


185. Mol og Sørum åpnet med seier i Mexico
Sandvolleyball-stjernene Anders Mol og Christian Sørum vant i strake sett mot italienske Samuele Cottafava og Paolo Nicolai i Tepic, Mexico Torsdag. De fikk med det en perfekt start på verdenstouren i sandvolleyball. Verdensmesterne spilte seg til 21-19, 21–13 mot de italienske motstanderne. Mol og Sørum havnet aldri under på veien mot åpningsseieren i Tepic. De har vunnet samtlige fire møter med Cottafava/Nicolai, men for første gang ble de ikke nødt til å spille et tredje sett, skriver NTB. Nordmennene møter qatarerne Cherif Younousse og Ahmed Tijan i neste puljekamp som spilles natt til fredag norsk tid.
Tidspunkt: 23-03-2023 - Kl.18:29 - Kilde: NRK - Info


186. Skistad dropper lagsprinten i Lahti
Kristine Stavås Skistad (24) har takket nei til å gå fredagens lagsprint i langrennssportens verdenscupavslutning i finske Lahti. Det kom fram da Norges Skiforbund slapp uttaket til konkurransen. Skistad har vært i superform etter VM og vunnet tre strake individuelle sprintrenn. Norge stiller med to lag på både kvinne- og herresiden. Kvinner: Lag 1: Julie Myhre og Anne Kjersti Kalvå Lag 2: Lotta Udnes Weng og Mathilde Myhrvold Menn: Lag 1: Erik Valnes og Johannes Høsflot Klæbo Lag 2: Harald Østberg Amundsen og Sindre Bjørnestad Skar.
Tidspunkt: 23-03-2023 - Kl.15:22 - Kilde: NRK - Info


187. Uttak til verdenscupavslutning i Lahti
Skiforbundet langrenn har offentliggjort listen over utøvere som skal konkurrere i finske Lahti til helgen. Fredag 24. mars skal det konkurreres i Team Sprint, fri teknikk. Lørdag 25. mars i sprint klassisk. Helgen avsluttes med 20 km klassisk fellesstart. Herrene: Harald Østberg Amundsen; Ansgar Evensen; Pål Goldberg; Lars Agnar Hjelmeset; Johannes Høsflot Klæbo; Even Northug, Sindre Bjørnestad Skar, Erik Valnes; Mikal Gunnulfsen; Simen Hegstad Krüger; Martin Løwstrøm Nyenget og Didrik Tønseth. Kvinnene: Hedda Østberg Amundsen; Julie Myhre; Kristine Stavås Skistad; Ane Appelkvist Stenseth; Anna Svendsen; Lotta Udnes Weng; Tiril Udnes Weng; Margrethe Bergane; Ragnhild Gløersen Haga; Anne Kjersti Kalvå; Astrid Øyre Slind; Heid Weng og Ingvild Flugstad Østberg.
Tidspunkt: 22-03-2023 - Kl.08:15 - Kilde: NRK - Info


188. Gunnulfsen tilbake i verdenscupen - Golberg ikke med til Tallin
Norges Skiforbund langrenn har tatt ut 24 løpere, 12 kvinner og12 menn, til verdenscupen i Falun til helgen. Fredag 17. mars konkurreres det i 10 kilometer klassisk og på lørdag står sprint fri teknikk for tur. Helgen avsluttes med blandet lagsprint på søndag. Mikael Gunnulfsen, som ifølge NTB ikke har gått verdenscup siden desember i fjor, er blant de utvalgte herrene til 10 kilometeren. Anne Kjersti Kalvå er også tilbake på startstreken i Sverige etter sykdom. Ellers er det ingen store overraskelser på uttakslista. Skiforbundet har også tatt ut løpere til sprinten i Tallinn tirsdag 21. mars. Pål Golberg blir ikke med til den estiske hovedstaden. Hele uttaket til Falun: 10 km kvinner fredag 17. mars Margrethe Bergane, Ragnhild Gløersen Haga, Anne Kjersti Kalvå, Silje Theodorsen, Heidi Weng, Tiril Udnes Weng, Ingvild Flugstad Østberg. Sprint fri teknikk kvinner lørdag 18. mars Julie Myhre, Anne Kjersti Kalvå, Mathilde Myhrvold, Kristine Stavås Skistad, Ane Appelkvist Stenseth, Lotta Udnes Weng, Tiril UdnesWeng. 10 km menn fredag 17. mars Harald Østberg Amundsen, Pål Golberg, Mikael Gunnulfsen, Johannes Høsflot Klæbo, Simen Hegstad Krüger, Martin Løwstrøm Nyenget, Didrik Tønseth, Erik Valnes. Sprint fri teknikk menn lørdag 18. mars Harald Østberg Amundsen, Håkon Asdøl, Ansgar Evensen, Pål Golberg, Johannes Høsflot Klæbo, Even Northug, Sindre Bjørnestad Skar, Erik Valnes. Hele uttaket til Tallinn: Sprint fri teknikk kvinner tirsdag 21. mars Julie Myhre, Maria Hartz Melling, Mathilde Myhrvold, Kristine Stavås Skistad, Ane Appelkvist Stenseth, Lotta Udnes Weng, Tiril Udnes Weng. Sprint fri teknikk menn tirsdag 21. mars Harald Østberg Amundsen, Håkon Asdøl, Ansgar Evensen, Johannes Høsflot Klæbo, Even Northug, Sindre Bjørnestad Skar, Gjøran Tefre, Erik Valnes.
Tidspunkt: 15-03-2023 - Kl.09:53 - Kilde: NRK - Info


189. Ødegaard fikk årets spiller-pris i London
Martin Ødegaard ble mandag tildelt prisen som årets spiller i London-fotballen. Den norske landslagskapteinen fikk prisen som årets beste Premier League-spiller under London Football Awards. Drammenseren var tilstede for å motta utmerkelsen. Alle inntekter fra den årlige utdelingen går til veldedighetsorganisasjonen Willow. Den jobber med å gi gode opplevelser til alvorlige syke personer mellom 16 og 40 år. Ødegaard var ikke den eneste Arsenal-spilleren som ble hedret på mandagens galla. Manager Mikel Arteta ble årets trener, mens Bukayo Saka ble årets unge spiller.
Tidspunkt: 13-03-2023 - Kl.21:45 - Kilde: NRK - Info


190. Disse er tatt ut til verdenscupen i Drammen
Norges Skiforbund har tatt ut tolv kvinner og tolv menn til sprinten i Drammen tirsdag. Disse får gå rennet: Kvinner: Hedda Østberg Amundsen, Hedda Bakkemo, Kristin Austgulen Fosnæs, Ingrid Andrea Gulbrandsen, Maria Hartz Melling, Julie Myhre, Mathilde Skjærdalen Myhrvold, Kristine Stavås Skistad, Ane Appelkvist Stenseth, Anna Svendsen, Lotta Udnes Weng og Tiril Udnes Weng. Herrer: Harald Østberg Amundsen, Harald Astrup Arnesen, Pål Trøan Aune, Ansgar Evensen, Ansgar Evensen, Lars Agnar Hjelmeseth, Johannes Høsflot Klæbo, Even Northug, Mats Opsal, Sindre Bjørnestad Skar, Erik Valnes og Sivert Wiig.
Tidspunkt: 13-03-2023 - Kl.08:11 - Kilde: NRK - Info


191. Ødegaard-scoring da Arsenal smadret Fulham
Arsenal tok en sterk borteseier mot London-rival Fulham på Craven Cottage søndag ettermiddag. Serielederne vant 3-0, hvor lagkaptein Martin Ødegaard scoret sitt 10. ligamål denne sesongen. Arsenal styrte kampen fra start til slutt. Etter 20 minutters spill, slo Leandro Trossard et presist innlegg på hode til midtstopper Gabriel, som stanget inn ledermålet. Seks minutter senere doblet Arsenal ledelsen, da Martinelli også scoret med hode. Nok en gang var det Trossard som stod for den målgivende pasningen. Rett før pause tegnet Ødegaard seg opp på scoringslisten. Han dempet ballen elegant med låret før han pisket ballen i nettet med venstrefoten. Trossard noterte seg for sin tredje målgivende pasning på en omgang. Aleksandar Mitrovi? headet i tverrliggeren etter 70 minutter, og det var det nærmeste hjemmelaget var scoring. Arsenal beholder avstanden til tabelltoer, Manchester City, på fem poeng etter 27 ligakamper.
Tidspunkt: 12-03-2023 - Kl.15:52 - Kilde: NRK - Info


192. Sønnen til tidligere friidrettstopp må fem år i fengsel
Papa Massata Diack, sønn av Det internasjonale friidrettsforbundets tidligere president Lamine Diack, må sone fem år i fengsel for korrupsjon. Det har en ankedomstol i Paris besluttet. Domstolen opprettholdt torsdag straffen Diack ble idømt for to og et halvt år siden og som den gangen ble anket. Det skriver nyhetsbyråene AP og Reuters. Diack har hele tiden avvist alle anklagene som har vært rettet mot ham. Han befinner seg for tiden i Senegal, dit han flyktet til for sju år siden da den franske etterforskningen først startet. Diack og faren Lamine sto i sentrum for korrupsjonsskandalen som ble rullet opp i internasjonal friidrett for flere år tilbake. De to er blant annet beskyldt for å ha mottatt millioner av kroner for å skjule positive dopingprøver som var avgitt av russiske utøvere. Lamine Diack, som var internasjonal friidrettspresident fra 1999 til 2015, døde i 2021 i en alder av 88 år. Han satt også i Den internasjonale olympiske komité (IOC). Under rettssaken for to og et halvt år siden ble Diack senior dømt til fire års fengsel. Begge ble også ilagt millionbøter. Senegal har ennå ikke utlevert Diack til Frankrike. Han var således ikke til stede da dommen ble avsagt torsdag. (©NTB)
Tidspunkt: 09-03-2023 - Kl.14:11 - Kilde: NRK - Info


193. Fikk grisehode i posten
Den italienske storklubben Sampdoria har koblet inn politiet etter å ha mottatt et avkuttet grisehode i posten.
Tidspunkt: 27-02-2023 - Kl.07:59 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


194. Disse går lagsprinten for Norge
Tiril Udnes Weng er som ventet tatt ut til søndagens lagsprint. Hun får med seg Anne Kjersti Kalvå, opplyser landslagstrener Sjur Ole Svarstad. – Det går litt på miksen. Denne teamsprinten kan passe henne. Det er en tøff løype, og teamsprint vet vi krever mer utholdenhet. Vi vet også at hun har et bra tempo i kroppen. Vi falt ned på at dette var det beste laget, sier Svarstad til NRK. Dermed fikk hverken tvillingsøster Lotta Udnes Weng eller Kristine Stavås Skistad plass på laget. –Man trodde kanskje at tvillingsøstrene Tiril og Lotta Udnes Weng skulle gå sammen, men det har litt med formen å gjøre her. Og da er det naturlig at man gjør den lille justeringen på laget, sier NRK-ekspert Torgeir Bjørn. På herresiden går Pål Golberg og Johanns Høsflot Klæbo.
Tidspunkt: 25-02-2023 - Kl.15:21 - Kilde: NRK - Info


195. Skistad imponerte i prologen: – Viser at hun skal være med i medaljekampen
VM-debuten til Kristine Stavås Skistad i 2019 endte med et mageplask i sprintsemifinalen. Fire år senere har hun muligheten til å revansjere det, i sitt andre ski-VM i Planica. Hun viste også imponerende takter i prologen, hvor hun gikk inn til tredjeplass, 2,36 sekunder bak prologvinner og regjerende verdensmester Jonna Sundling. Svenske Emma Ribom ble nummer to. – Det er imponerende. Det ble løst, bløtt og tunge forhold. Ikke noe ideelt det for Stavås Skistad, men hun blir ikke satt ut av det. Hun gjør en meget solid prolog. Det gjør ikke noe at noen svensker er foran. Det er ikke nå medaljene deles ut, sa NRKs ekspertkommentator Torgeir Bjørn om Skistad. – Skistad er en taktiker og en god spurter. At hun er så god i denne prologen viser at hun skal være med i medaljekampen i dag, supplerer kommentator Jann Post. Trener Lage Sofienlund var godt fornøyd med det han fikk se av eleven. – Det er tøffe forhold og lang løpstid, så jeg synes det er en kjempeprolog av Kristine. Skistad selv sier seg også fornøyd med prologen. – Det var greit det. Det er krevende føre. Det var bra til å være meg det, sier hun. Tiril Udnes Weng ble nummer ni i prologen, mens også Anna Svendsen (15. plass) og Lotta Udnes Weng (nummer 17) tok seg greit videre til utslagsrundene. Kvinnenes kvartfinaler starter 14.30.
Tidspunkt: 23-02-2023 - Kl.11:19 - Kilde: NRK - Info


196. Ler av svenskenes favorittstempel: – De har vel bodd på mars
Onsdags morgen møtte langrennskvinnenes sprintlag til pressekonferanse før VM-sprinten, som går torsdag i Planica. Det norske sprintlaget består av Tiril Udnes Weng, Lotta Udnes Weng, Anna Svendsen og Kristine Stavås Skistad. Flere i den svenske leiren har pekt ut sistnevnte som favoritt foran VM-øvelsen. – Nei, de har vel bodd på mars lenge, så de kanskje ikke fått med seg at jeg så vidt har gått bra i et kvarter, så ja, sier en ubekymret Skistad til den oppmøtte pressen om favorittstemplet. Likevel innrømmer Konnerud-løperen at det er svenskene hun vil slå. – Jeg synes jo de er gode skiløpere, så det er jo klart at det er jo dem man ønsker å slå, sier hun om konkurrentene fra nabolandet. Stavås Skistad var i finalen i sprinten under VM i Seefeld i 2019. Det endte med fall og femteplass. – Det har vært kjedelig å slite, men det har vært stort å komme tilbake og kunne gå bra igjen. Man setter litt mer pris på det da, sier Skistad.
Tidspunkt: 22-02-2023 - Kl.08:01 - Kilde: NRK - Info


197. Medaljeseremonien stoppet av sikkerhetstilsyn
I kveld skulle det norske herrelaget motta sine sølvmedaljer for sine prestasjoner på stafetten i skiskytter-VM. Men arrangøren har valgt å avlyse medaljeseremonien. – Kveldens medaljeseremoni har blitt avlyst fordi det ser ut som torget er oversvømt, skriver arrangøren i en pressemelding. De skriver videre at de vil avgjøre når medaljene skal deles ut i morgen. – Politiet har stoppet seremonien. Det er ikke mulig å garantere sikkerheten, sier arrangøren til Expressen.
Tidspunkt: 18-02-2023 - Kl.17:36 - Kilde: NRK - Info


198. Real Madrid-avsløring
Martin Ødegaard (24) røper detaljer fra tida i Real Madrid. Nordmannen tror han hadde fått bedre tid hvis han var spansk. Slik var mottakelsen fra Cristiano Ronaldo (38).
Tidspunkt: 11-02-2023 - Kl.13:34 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


199. Svensk dominans på sprint – Sundling sterkast
Jonna Sundling blei overlegen i sprintfinalen i Toblach som bestod av fire svenskar, ein amerikanar og ein tyskar. – Det var ein veldig bra dag for meg. Det var akkurat dette kroppen ville. Det var flott å konkurrere for meg i dag når kroppen svarer såpass bra, seier Sundling til NRK. Det skjedde etter at nesten alle norske deltakarar rauk ut i kvartfinalen, utanom Mathilde Myhrvold, som tok seg til semifinalen. Ho er einaste utøvar som ikkje er teken ut til VM. Maja Dahlqvist blei nummer to og Jessie Diggins nummer tre. Lotta Udnes Weng, som hadde ein pangstart på sesongen, rauk ut allereie i kvartfinaleheatet etter det ekspertane kalla eit svakt heat frå den norske kvinna. – Med eit så dårleg kvartfinaleheat må ein rekne med å ryke ut. Ho har fått litt å tenkje på. I Les Rousses byrja formen formante litt, og sprinten i dag var litt i same trenden. Ho er ikkje heilt i slag, seier Torgeir Bjørn. Han tvilar på kva som vil vere det rette å gjere for Udnes Weng i tida fram mot VM. – Det er viktig at ho gjer dei riktige grepa for å finne VM-forma. Det er ikkje sikkert at det er lurt å ligge i høgda og konkurrere mykje slik som ho ser ut no, seier Bjørn.
Tidspunkt: 03-02-2023 - Kl.14:55 - Kilde: NRK - Info


200. Kanonprolog av Myhrvold
Mathilde Myhrvold ble vraket til den norske VM-troppen i langrenn. Fredag var hun nest best av samtlige i prologen til verdenscupsprinten i italienske Toblach. Myhrvold leverte en strålende prolog og var slått bare av svenske Jonna Sundling. 3,44 sekunder skilte dem. Mellom Myhrvold og tredjeplasserte Jessie Diggins skilte det nesten to nye sekunder. Svenske Linn Svahn, som er i ferd med å gå seg i form etter sitt lange skadeavbrekk, ble nummer fire. Ane Appelkvist Stenseth ble nest best av de norske løperne på tiendeplass. Lotta Udnes Weng fulgte to plasser deretter. Hanne Rofstad Wilberg gikk inn til 19.-plass og er også trygt videre til kvartfinalene senere fredag. Verdenscupleder Udnes Weng er tilbake i verdenscupen etter å ha stått over rennene i kjølvannet av Tour de Ski som følge av sykdom. Hun endte på en beskjeden 25.-plass. Maria Hartz Melling ble nummer 28, mens Elena Rise Johnsen kom akkurat for sent til å gå videre. (NTB)
Tidspunkt: 03-02-2023 - Kl.11:29 - Kilde: NRK - Info


201. Stjerneduoen Mol/Sørum åpnet 2023-sesongen med seier
Sandvolleyballstjernene Anders Mol og Christian Sørum fortsatte vinnerrekken i 2023-sesongens første kamp mot Italia-duoen Paolo Nicolai/Samuele Cottafava. Nordmennene vant i Doha med sifrene 21-15, 19-21, 15-12. Mol og Sørum fikk en knallgod start og opparbeidet seg raskt en åtte poengs ledelse på stillingen 10-2. Italienerne spilte seg mer med i kampen utover i settet, men måtte til slutt se seg slått. Den norske duoen fikk en langt tyngre start på det andre settet da Nicolai/Cottafava fikk en 4-1-ledelse. Mol og Sørum slo tilbake og kjempet seg til 11-10 halvveis ut i settet. Likevel var det italienerne som stakk av gårde med seier i settet. Det siste og avgjørende settet ble uhyre jevnt, hvor Mol og Sørum hadde en liten ledelse hele veien. Med solid spill kunne de innkassere 2023-sesongens første seier. Mol og Sørum avsluttet den koronautsatte 2022-sesongen med tittelseier i verdenstourfinalen sist søndag. Der møtte de Nicolai/Cottafava i både gruppespillet og semifinalen. Begge kampene resulterte i seier for de nybakte mesterne. (NTB)
Tidspunkt: 02-02-2023 - Kl.09:39 - Kilde: NRK - Info


202. Stortalent VM-vraket etter seier i verdenscupen
Norges Skiforbund har tatt ut 25 langrennsløpere til VM i Planica. Tolv kvinner og 13 menn reiser til Slovenia til et VM som arrangeres fra 22. februar til 5. mars. Iver Tildheim Andersen er blant dem som ikke får være med. Stortalentet vant 10-kilometeren i verdenscupen på Lillehammer i desember. – I hovedsak er det ikke han som er veid for lett, det er heller de andre som har fryktelig gode merittlister. Vi har landet på å gå for et lag vi mener er mest kvalifisert for 15 kilometeren, også nådde ikke han helt opp der, det er årssaken, sier langrennssjef Espen Bjervig til NRK. Tildheim Andersen har foreløpig ikke svart NRK tirsdag. Her er hele troppen: Kvinner: Helene Marie Fossesholm (Eiker SK), Ragnhild Haga (Åsen IL), Anne Kjersti Kalvå (Lundamo IL), Kristine Stavås Skistad (Konnerud IL), Astrid Øyre Slind (Oppdal IL), Ane Appelkvist Stenseth (Grong IL), Anna Svendsen (Trømso SK), Silje Theodorsen (Team Elon Nord-Norge), Heidi Weng (IL BUL), Tiril Udnes Weng (Nes Ski), Lotta Udnes Weng (Nes Ski) og Ingvild Flugstad Østberg (Gjøvik SK). Menn: Harald Østberg Amundsen (Asker SK), Pål Golberg (Gol IL), Hans Christer Holund (Lyn Ski), Emil Iversen (IL Varden Meråker), Johannes Høsflot Klæbo (Byåsen IL), Simen Hegstad Krüger (Lyn Ski), Even Northug (Strindheim IL), Martin Løwstrøm Nyenget (Lillehammer SK), Sjur Røthe (Voss IL), Håvard Solås Taugbøl (Lillehammer SK), Didrik Tønseth (Byåsen IL), Erik Valnes (Bardufoss og Omegn IF) og Sivert Wiig (Team ELON Vest). – At Norge kommer til å reise hjem med 17-18 medaljer skal du ikke se bort ifra, spesielt når russerne ikke er med, sier NRKs langrennsekspert Therese Johaug. Siste test før VM er verdenscupen i italienske Toblach kommende helg.
Tidspunkt: 31-01-2023 - Kl.09:07 - Kilde: NRK - Info


203. Kalvå tilbake og klar for VM-generalprøve
Langrennsløper Anne Kjersti Kalvå (30) er tatt ut til den siste verdenscuphelgen i italienske Toblach før VM. Kalvå ble covidsyk under Tour de Ski og måtte avbryte før de siste rennene der. Deretter sto hun over NM og verdenscupen i franske Les Rousses. Nå er hun tilbake når kvinnene går 10 kilometer fri teknikk kommende lørdag, opplyser Norges Skiforbund i en pressemelding. Der får hun selskap av Ragnhild Gløersen Haga, Silje Theodorsen, Heidi Weng, Lotta Udnes Weng, Tiril Udnes Weng og Ingvild Flugstad Østberg. Søndag er det stafett på programmet. Det uttaket gjøres etter lørdagens renn. VM i Planica går fra 22. februar til 5. mars. (NTB)
Tidspunkt: 30-01-2023 - Kl.11:46 - Kilde: NRK - Info


204. Beklager til norske utøvere etter Russland-utspill
Astrid Uhrenholdt Jacobsen har mottatt krass kritikk av norske toppidrettsutøvere de siste dagene. Nå har utøverkomiteen, der Jacobsen er leder, sendt ut en beklagelse.
Tidspunkt: 28-01-2023 - Kl.14:27 - Kilde: NRK - Info


205. Skistad med suveren prologseier
Kristine Stavås Skistad jakter sin første pallplass i verdenscupen og viste imponerende takter i prologen. Der var hun raskest av alle og gikk inn til seier, 1,9 sekunder foran tyske Laura Gimmler og 3,4 sekunder foran Jonna Sundling. – Jeg skjønner ingenting. Jeg følte meg helt grei også, så det er litt overraskende. Men det er ikke feil det, sier Skistad til NRK. På spørsmål om det kan være dagen for hennes første verdenscupseier, svarer hun: – Vi får se. Jeg satser på at det løsner litt utover, så kan jo alt skje. – Det så lekende lett ut på oppløpet, sammenlignet med andre som sliter med å skape fremdrift, sa Viaplay-ekspert Niklas Dyrhaug om prologen til Skistad. I tillegg til Skistad, er også de andre norske utøverne videre. Ane Appelkvist Stenseth ble nummer fem, Mathilde Myhrvold nummer ni, Lotta Udnes Weng nummer 14, Maria Hartz Melling nummer 22 og Anna Svendsen nummer 26.
Tidspunkt: 28-01-2023 - Kl.11:17 - Kilde: NRK - Info


206. Ukraina fordømmer nye Russland-signaler – truer med å stå over OL
Ukraina kritiserer IOCs kursskifte i spørsmålet om russisk og belarusisk deltakelse i Paris-OL neste år. Landets idrettsminister utelukker ikke en boikott. Den internasjonale olympiske komité (IOC) meldte onsdag at man vil jobbe for å ta utøvere fra Russland og Belarus inn i varmen igjen. De har i ett år vært utestengt som følge av krigføringen i Ukraina. Veien tilbake vil i så fall bli å konkurrere under nøytralt flagg. Planene blir ikke godt mottatt i Kyiv. – En slik situasjon er helt uakseptabelt for vårt land, sier den ukrainske idrettsministeren Vadym Hutsajt. Han legger til at Ukraina vil fortsette å legge press på IOC og internasjonale særforbund i saken. – Vårt ståsted er ikke endret. Så lenge krigen i Ukraina fortsetter, burde ikke russiske eller belarusiske idrettsutøvere delta i internasjonale konkurranser, skriver Hutsajt på Facebook og fortsetter: – Om vi ikke blir hørt, ser jeg ikke bort fra at vi boikotter og nekter å delta i OL. Tidligere torsdag uttalte også den norske kulturministeren Anette Trettebergstuen (Ap) at det var uakseptabelt å åpne for russiske deltakelse. (©NTB)
Tidspunkt: 26-01-2023 - Kl.19:54 - Kilde: NRK - Info


207. Erling Braut Haaland og Guro Reiten tildelt Gullballen i norsk fotball for 2022
Erling Braut Haaland er kåret til årets spiller i 2022 på herresiden i norsk fotball av Norges Fotballforbund, mens Guro Reiten er kåret til årets spiller blant kvinnene. Den norske Gullballen er Norges Fotballforbunds pris til årets beste norske fotballspillere på kvinne- og herresiden. Prisen er en etterfølger av Kniksenprisen. Haaland får prisen for 2022 etter et strålende fotballår. Jærbuen har scoret mål på bestilling etter overgangen fra Borussia Dortmund til Manchester City i fjor sommer. 25 fulltreffere og tre målgivende pasninger har det så langt blitt i Premier League. Så sent som søndag scoret han sitt fjerde hat trick i ligaen da Wolverhampton ble slått 3-0. Den formidable målfasiten sørger for at den norske målmaskinen allerede er den mestscorende spilleren i den engelske toppdivisjonen på fem år. I mesterligaen har det i tillegg blitt fem scoringer på fire kamper. Haaland tok for øvrig avskjed med Borussia Dortmund etter å ha scoret 22 mål på den tyske storklubbens 24 Bundesliga-kamper forrige sesong. Også på landslaget har Haaland bidratt med scoringer. Seks på seks kamper ble fasiten i Norges nasjonsligakampanje. Jærbuen er også nominert til prisen som årets spiller kåret av Det internasjonale fotballforbundet (Fifa). Der har han selskap av en lang rekke stjerner som Lionel Messi og Kylian Mbappé. Fifa-prisen deles ut senere i år. Reiten har hatt et godt år for Chelsea, som endte med både ligagull og seier i FA-cupen, i tillegg til at hun fikk en plass på årets lag kåret av spillerne selv i den engelske toppdivisjonen. For Norge scoret hun tre mål og var en del av laget som spilte EM i fjor sommer. Den norske Gullballen har blitt delt ut siden 2014. Stefan Johansen var da første mottaker av prisen. I årene som fulgte ble den delt til enten en kvinne- eller herrespiller. Ada Hegerberg vant i 2015 og 2016, mens Joshua King gikk seirende ut i 2017. Fra 2018 har det vært delt ut separate gullballer til kvinner og menn. I 2018 ble Hegerberg igjen vinner sammen med landslagskeeper Rune Almenning Jarstein. Caroline Graham Hansen har vunnet de tre siste årene på herresiden, mens Martin Ødegaard (2019) og Haaland (2020 og 2021) har gått seirende ut på herresiden. (NTB)
Tidspunkt: 25-01-2023 - Kl.11:00 - Kilde: NRK - Info


208. Suverent NM-gull til Lotta Udnes Weng: – Nesten overraskende bra
Lotta Udnes Weng tok gull på fredagens 10 km fristil under ski-NM på Gjøvik. – Dette var skikkelig kult, egentlig. Jeg føler det har vært en litt rar dag. Jeg har vært så avslappa, så jeg kom til start her og huska ikke hvordan løypa var engang. Kanskje det er det som er oppskrifta, sier en strålende fornøyd norgesmester til NRK. – Nesten overraskende bra. Endelig får hun uttelling også på distanse, sier NRKs ekspertkommentator Torgeir Bjørn om seiersløpet. Lotta Udnes Weng har tidligere tatt NM-gull i sprint, og i Tour de Ski kom også den første verdenscupseieren i sprint. Nå har hun også tatt et steg på distanse, og melder seg på i kampen om å få gå de lengre distansene i VM. – Jeg tenkte på det når jeg gikk der, at nå får jeg i hvert fall gå verdenscup på distanse neste helg, så det er et steg i riktig retning. Så er det en liten drøm om VM-distanser også nå, bekrefter hun. Ragnhild Gløersen Haga tok sølv, 23,2 sekunder bak gullvinneren. Bronsen gikk til Helene Marie Fossesholm, som snek seg forbi Ingvild Flugstad Østberg med en sterk avslutning. Silje Theodorsen ble nummer fem, mens junioren Milla Grosberghaugen Andreassen imponerte med en sjetteplass. Anne Kjersti Kalvå, Tiril Udnes Weng og Heidi Weng deltok ikke i dagens renn.
Tidspunkt: 20-01-2023 - Kl.13:00 - Kilde: NRK - Info


209. Everton-styret bedt om å holde seg hjemme: – Trussel mot deres sikkerhet
Sikkerhetsrådgivere har sagt til Evertons styre at de ikke bør dra på dagens hjemmekamp mot Southampton. Det melder klubben på sine egne hjemmesider. Ifølge pressemeldingen er det en «reell og troverdig trussel mot deres sikkerhet». – Etter en grundig risikovurdering, og som svar på konkrete trusler mottatt av klubben og etterretninger vi har samlet inn, har klubbens styremedlemmer blitt fortalt at de ikke må delta på dagens kamp, sier en av sikkerhetsrådgiverne til klubbens hjemmesider. Styreleder Bill Kenwright, administrerende direktør Denise Barrett-Baxendale, økonomi- og strategidirektør Grant Ingles og ekstern direktør Graeme Sharp har akseptert advarselen. – Dette er en enestående avgjørelse for Everton Football Club – aldri før har hele styret vårt blitt beordret til å ikke delta på en kamp av sikkerhetsgrunner. Det er en dypt trist dag for Everton, sier en talsperson for klubben.
Tidspunkt: 14-01-2023 - Kl.12:14 - Kilde: NRK - Info


210. Djokovic fikk varm velkomst i Melbourne – sjarmerte publikum i oppvisningskamp mot Kyrgios
For et år siden ble Novak Djokovic (35) nektet å spille Australian Open for sin vaksinemotstand. Fredag ble han tatt godt imot av entusiastiske tilskuere. Djokovic fikk en varm velkomst da han vant ATP-turneringen i Adelaide forrige uke, men han sa at han var spent på mottakelsen i Melbourne. Han trengte ikke å bekymre seg. Hovedarenaen på tennisanlegget i Melbourne var utsolgt og fullsatt da den serbiske tennisstjernen spilte en uhøytidelig oppvisningskamp mot hjemmehåpet Nick Kyrgios, og publikum tok ham imot med åpne armer. – Det føles fantastisk å være tilbake i Australia, tilbake i Melbourne. Dette er banen og stadion hvor jeg har skapt de beste minnene i min profesjonelle tenniskarriere, sa Djokovic, som har vunnet Australian Open ni ganger. Han reiste til Melbourne i fjor på jakt etter den 10. tittelen, men ble pågrepet og utvist fra landet fordi han ikke var vaksinert mot koronaviruset. Siden da har australske myndigheter droppet det strenge vaksinekravet, og nå er Djokovic velkommen.
Tidspunkt: 13-01-2023 - Kl.17:04 - Kilde: NRK - Info


211. Energikrisen får konsekvenser – Ungarn vil trekke seg som EM-vert i håndball
Det ungarske håndballforbundet åpner for å trekke seg som arrangør for håndball-EM i 2024. Årsaken er konsekvensene av energikrisen i Europa. – Vi må erkjenne at da vi søkte og fikk tildelt håndball-EM for kvinner i 2024, var det ingen krig, ingen sanksjoner, ingen energikrise og ingen økonomiske vanskeligheter som følge av dette. Men det har de blitt siden da, så en avgjørelse måtte tas, og vi valgte breddeidrett, sier den ungarske håndballpresidenten. Han opplyser at man har inngått en avtale med regjeringen i landet om at pengene som måtte bli spart på EM-budsjettet skal brukes til drift av mindre klubber i 2023 og 2024. Kocsis sier at den endelige avgjørelsen om å trekke seg som EM-arrangør ikke er tatt, men at det går i den retningen. Ungarn skal etter planen arrangere neste års sluttspill for kvinner sammen med Sveits og Østerrike. EHF skriver i en uttalelse torsdag at det har mottatt nyhetene i Kocsis-intervjuet «med overraskelse». Videre heter det at man forholder seg til de foreliggende arrangørplanene for 2024-EM inntil det eventuelt kommer offisiell informasjon fra ungarsk hold. (©NTB)
Tidspunkt: 12-01-2023 - Kl.14:29 - Kilde: NRK - Info


212. Polsk trener ut mot hopplandslaget: – Norge har tatt for stor risiko
Den norske hoppleiren mottar kritikk fra polsk hopptrener etter å igjen ha blitt diskvalifisert for problemer med hoppdressen.
Tidspunkt: 02-01-2023 - Kl.18:43 - Kilde: NRK - Info


213. TV 2: Alt i boks for at Eric Kitolano blir Molde-spiller
Forrige uke meldte Nettavisen at Moldes bud på midtbanespilleren Eric Kitolano (25) var blitt akseptert av Tromsø. Nå er alt i boks, skriver TV 2. TIL mottar i underkant av fem millioner kroner for Kitolano, som er enig med MFK om en treårskontrakt. Romsdalsklubben jakter også Veton Berisha som erstatter for David Datro Fofana. Ivorianeren ble tidenes dyreste overgang fra norsk fotball da han nylig ble solgt til Chelsea for over 130 millioner kroner.
Tidspunkt: 02-01-2023 - Kl.16:27 - Kilde: NRK - Info


214. I harnisk etter boksepresidentens sjokkuttalelse: – Jeg er tom for ord
Allerede fra 2023 skal det introduseres en egen klasse for transpersoner i internasjonal boksing. Det får svært blandet mottakelse.
Tidspunkt: 30-12-2022 - Kl.17:45 - Kilde: NRK - Info


215. Korrupsjonsanklaget OL-topp løslatt mot kausjon
Tidligere leder for OL i Tokyo, Haruyuki Takahash, er løslatt mot kausjon i forbindelse med anklagene om korrupsjon. Takahashi er tiltalt for å ha mottatt bestikkelser for å hjelpe selskap med å bli sponsor for lekene. Mandag skriver Reuters at han er løslatt, og at kausjonen var på rundt 6 millioner kroner. Takahashi var en del av styret i Tokyo-OL. Før det var han sjef for reklamegiganten Dentsu. Det var i august at japanske myndigheter åpnet sak mot ham. Takahashi anklages for å ha mottatt flere hundre tusen dollar fra OL-sponsoren Aoki Holdings. Det japanske nyhetsbyrået Kyodo meldte tidligere i år at et konsultasjonsfirma drevet av Takahashi undertegnet en kontrakt med Aoki Holdings i 2017, ett år før sistnevnte ble offisiell partner i forbindelse med OL i Tokyo. Spekulasjonene om korrupsjon er ikke de første rundt OL i Tokyo. I 2019 sa Tsunekazu Takeda opp sin stilling som sjef for Japans olympiske komité på bakgrunn av fransk politis etterforskning i hans involvering i betalinger før Tokyo ble gitt OL. (NTB)
Tidspunkt: 26-12-2022 - Kl.17:33 - Kilde: NRK - Info


216. Verstappen kåret til årets idrettsutøver i Nederland
Formel 1-verdensmester Max Verstappen ble torsdag kveld kåret til årets idrettsutøver i Nederland. Red Bull-føreren var ikke til stede på prisutdelingen i Amsterdam og fikk dermed ikke mottatt prisen selv. I stedet var det søsteren Victoria Verstappen som gikk opp på scenen og tok imot prisen. Verstappen vant samme pris i 2016 og 2021. (NTB)
Tidspunkt: 23-12-2022 - Kl.07:57 - Kilde: NRK - Info


217. Tour de France i 2024 starter i Firenze og avsluttes i Nice
Tour de France i 2024 innledes med tre etapper i Italia, den første av dem i Firenze. På grunn av OL i Paris skal rittet avsluttes i Nice på sørkysten. Det blir første gang siden 1905 at verdens mest kjente etapperitt på sykkel ikke avsluttes i Frankrikes hovedstad. – Touren er blitt innledet i alle Frankrikes andre naboland. Den har til og med startet seks ganger i Nederland, som vi ikke deler grense med, men aldri i Italia. Det avviket gjør vi slutt på i 2024, sa Tour-sjefen Christian Prudhomme da han onsdag lanserte planene for 2024-utgaven. Det blir 26. gang Tour de France innledes i et annet land, og den tredje gangen på rad etter København i 2022 og Bilbao i 2023. Første etappe i 2024 avvikles 29. juni og tar rytterne fra Firenze til Rimini på østkysten. 2. etappe går fra Cesenatico via Imola til Bologna, den tredje fra Piacenza til Torino. Den fjerde etappen starter i Italia, men avsluttes i Frankrike. I 2024 er det 100 år siden ottavio Bottecchia ble første italienske vinner av Touren. Første etappe vil passere Gino Bartali-museet, tilegnet Tour-vinneren i 1938 og 1948. Rytterne vil også passere graven til Fausto Coppi, som også vant rittet to ganger. Marco Pantani, som vant i 1998, er gravlagt i Cesenatico. – Koblingen til italiensk syklings mestere er tydelig, sa Prudhomme.
Tidspunkt: 21-12-2022 - Kl.19:50 - Kilde: NRK - Info


218. Medier: Millionbud på Odd-keeper
Lokalavisene TA og Varden har meldt at Odd har mottatt et bud fra Bodø/Glimt på stjerne-keeper Leopold Wahlstedt. – Det kom et bud på Leo sent i går ettermiddag. Det kan jeg bekrefte, sier Odds sportssjef Morten Rønningen til TA. Ifølge nettavisen er budet på under 10 millioner kroner, og Odd vil trolig avslå budet. Flere klubber har vist interesse for den svenske målvakten, blant annet det spanske laget Villarreal.
Tidspunkt: 21-12-2022 - Kl.16:11 - Kilde: NRK - Info


219. Sapporo setter OL-arbeidet på vent
Den japanske byen Sapporo stopper midlertidig sitt arbeid for å få vinter-OL i 2030 på grunn av korrupsjonsanklagene knyttet til Tokyo-lekene i fjor. Haruyuki Takahashi, en tidligere leder for OL i Tokyo, er tiltalt for å ha mottatt bestikkelser for å hjelpe selskap med å bli sponsor for lekene, som gikk av stabelen i fjor sommer. Sapporo stopper nå sitt arbeid for å få et nytt OL til Japan. De skal sondere terrenget før de eventuelt gjenopptar prosessen. – I lys av saken knyttet til Tokyo, er det bestemt at vi må ha et «rent» OL, sier Akifumi Kudo, som jobber med byens OL-søknad. Ifølge nyhetsbyrået AFP har Sapporo vært favoritt til å avholde sitt andre OL. Byen var OL-vertskap i 1972 og kjemper denne gangen mot Salt Lake City i USA og canadiske Vancouver, som begge tidligere har arrangert OL. (NTB)
Tidspunkt: 21-12-2022 - Kl.08:43 - Kilde: NRK - Info


220. Tour de Ski går uten Østberg og Fossesholm
Skiforbundet har bekreftet troppene som er tatt ut til Tour de Ski. TV 2 meldte tirsdag at Ingvild Flugstad Østberg ikke var med i troppen, og det bekreftes av forbundet. I tillegg vil ikke profiler som Erik Valnes, Even Northug og Helene Marie Fossesholm delta i touren. Kvinner: Margrethe Bergane (Konnerud), Anne Kjersti Kalvå (Lundamo), Julie Myhre (Byåsen), Mathilde Myhrvold (Vind), Astrid Øyre Slind (Oppdal), Silje Theodorsen (Kvaløysletta), Heidi Weng (BUL), Lotta Udnes Weng (Nes), Tiril Udnes Weng (Nes). Menn: Pål Golberg (Gol), Hans Christer Holund (Lyn), Emil Iversen (Varden Meråker), Johannes Høsflot Klæbo (Byåsen), Simen Hegstad Krüger (Lyn), Håvard Moseby (Kjelsås), Martin Løwstrøm Nyenget (Lillehammer), Sjur Røthe (Voss), Sindre Bjørnestad Skar (Bærums Verk og Hauger), Didrik Tønseth (Byåsen).
Tidspunkt: 20-12-2022 - Kl.16:03 - Kilde: NRK - Info


221. Zuccarellos drømmerekke fortsetter
Mats Zuccarello fortsetter å imponere i NHL. Etter mål og assist i 4-2-seieren over ottawa Senators har han målpoeng i ti strake kamper for Minnesota Wild. Zuccarello gjorde hattrick og supplerte med en assist i fredagens 4-1-seier over Chicago Blackhawks. Dermed er han oppe i seks målpoeng på de to siste kampene. Søndag innledet han med en fin assist til rekkekamerat Kirill Kaprizov. Nordmannen fikk pucken ute ved vantet til venstre i gjestenes målsone. Han orienterte seg raskt og slo en presis pasning tversover til Kaprizov, som gikk ned på ett kne og feide pucken i nærmeste hjørne. Halvannet minutt ut i midtperioden doblet Zuccarello selv ledelsen. Kaprizov forfulgte en lang pasning, fikk kølla på den og styrte pucken på mål fra spiss vinkel. Keeper Anton Forsberg ga retur ut til Sam Steel, som så at Zuccarello hadde skaffet seg rom ved motsatt stolpe. Nordmannen kunne slå pasningen i tomt bur. Dermed var assist nummer 22 og mål nummer 14 for sesongen i boks for Zuccarello. På de ti siste kampene er han oppe i sju mål og ni assist. (NTB)
Tidspunkt: 18-12-2022 - Kl.23:25 - Kilde: NRK - Info


222. Alle de norske kvinnene videre fra prologen
Kvinnenes prolog i skøytesprinten er unnagjort med svært få på startlista, hvor kun ni av 39 utøvere ble eliminert etter prologen. Sveitsiske Nadine Fähndrich vant prologen 1.62 sekunder foran Tiril Udnes Weng. Sveitseren har valgt heat fem, mens Udnes veng stiller i heat to sammen med Myhrvold. Ane Appelkvist Stenseth og Julie Myhre endte med 10. og 11. beste tid. Myhre valgte heat tre sammen med blant annet finske Krista Pärmäkoski, mens Stenseth blir å se i heat fire. Hanne Rofstad gikk inn til 13.-plass, Mathilde Myhrvold på 14.-plass og Lotta Udnes Weng på 16.-plass i prologen. Rofstad og Udnes veng valgte heat fem, sammen med Fähndrich Amerikanerne var også sterke i prologen og Rosie Brennan og Jessica Diggins blir farlige i heat en. Svenskene var rammet av mye sykdom, men Johanna Hagström og Jenny Solin er med videre.
Tidspunkt: 17-12-2022 - Kl.11:18 - Kilde: NRK - Info


223. Verden reagerer: - Vi er heldige
Den argentinske superstjerna mottar stående applaus verden over.
Tidspunkt: 14-12-2022 - Kl.00:59 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


224. Seidl forlater McLaren - går til Sauber
Andreas Seidl forlater McLaren og blir ny administrerende direktør i Sauber. Han tar fatt på den nye jobben i januar. – Det er fantastisk å bli en del av Sauber fra januar av. Det er et lag med en innholdsrik Formel 1-historie, og det er en organisasjon jeg kjenner godt fra før, sier Seidl. Sauber, for mange best kjent som Alfa Romeo Racing, endte på 6. plass denne sesongen. De har hatt Valtteri Bottas og Zhou Guanyu som sine førere i 2022. Noe av det første Seidl skal gå i gang med er å finne en erstatter til lagets forrige lagleder, Frédéric Vasseur. Han ble tirsdag bekreftet som ny lagleder for Ferrari. Seidl har vært lagleder i McLaren siden 2019. Andrea Stella tar over jobben som lagleder i McLaren etter Seidl.
Tidspunkt: 13-12-2022 - Kl.11:48 - Kilde: NRK - Info


225. Pelé i stadig bedring – forblir på sykehuset inntil videre
Den brasilianske fotballegenden Pelé er på bedringens vei etter å ha blitt innlagt på sykehus for en luftveisinfeksjon som ble forverret av koronasykdom. Pelé har vært innlagt ved Albert Einstein-sykehuset i São Paulo den siste tiden, og mandag kom medisinerne med en ny oppdatering på fotballegendens helsesituasjon. «Pasienten fortsetter å vise framgang i den kliniske statusen, særlig med hensyn til pustefunksjonen. Han er fortsatt på et ordinært rom, er bevisst og har stabile vitale tegn», heter det i en uttalelse. Det gis ingen informasjon rundt når det kan bli aktuelt å skrive Pelé ut. 82-åringen ble innlagt 29. november for at det skulle gjøres en ny vurdering av cellegiftbehandlingen han mottar for å bekjempe tykktarmskreften han ble operert for i februar. Han har fulgt Brasils kamper under Qatar-VM fra sykesengen. (NTB)
Tidspunkt: 12-12-2022 - Kl.18:16 - Kilde: NRK - Info


226. Sveitisk seier på sprint – Udnes Weng på pallen for første gang
Tiril Udnes Weng viste enorme krefter på sprinten i verdenscupen på Beitostølen, så sterk så hun ut at ekspertene trodde hun ville ta sin første seier. Derimot var det ei annen som imponererte enda mer, og det var Nadine Fähndrich fra Sveits. – Det er ingen som har imponert mer enn Fähndrich av kvinnene på Beitostølen i dag. Og i finalen fortsatte hun det kraftige kjøret, og parkerte både Tiril Udnes Weng og Lotta Udnes Weng på vei inn på oppløpet. Lotta Udnes Weng slo søster Tiril, og finske Lotta Matintalo ble nummer to. – Det er veldig greit når Lotta kom på pallen. Det er gøy å se at hun får det til. Jeg blir nesten rørt av at hun får det til. Jeg unner henne det så enormt, sier Tiril Udnes Weng til NRK. Prestasjonen til Lotta Udnes Weng imponerte Therese Johaug. – Det var litt av en finale. Utrolig gledelig at Lotta fikk sin første pallplass i dag. Det er en stor dag for søstrene Weng, sier Therese Johaug til NRK. Tre norske kvinner tok seg videre fra semifinalen, og det var både Udnes Weng, Lotta Udnes Weng og Kristine Stavås Skistad. Overraskende nok var det en finale uten noen svenske deltakere, og det gledet ekspertene.
Tidspunkt: 09-12-2022 - Kl.14:23 - Kilde: NRK - Info


227. Pelé fra sykesenga: – Tusen takk for alt
Fotballegenden Pelé har i lengre tid slitt med kreftsykdom og ligger nå på pallitativ avdeling og får lindrende behandling på sykehus i Sao Paolo. I et innlegg på Instagram lørdag kveld kommer han med en oppdatering. «Mine venner, jeg vil holde alle rolige og positive. Jeg er sterk, med mye håp og følger behandlingen min som vanlig. Jeg vil takke hele lege- og sykepleieteamet for all omsorg jeg har fått,» skriver han i innlegget. Han skriver videre at han har stor tro på Gud og at alle kjærlige budskap han har mottatt holder han full av energi, og ikke minst å se Brasil i verdensmesterskapet. – Tusen takk for alt, avslutter han.
Tidspunkt: 03-12-2022 - Kl.23:08 - Kilde: NRK - Info


228. Formel 1-løp i Kina er avlyst
Formel 1-løpet i Kina neste år er allerede blitt avlyst grunnet pandemien. – Det kinesiske Grand Prix i 2023 vil ikke finne sted på grunn av de pågående problemene som er forårsaket av koronapandemien, skriver Formel 1 på Twitter. Koronasmitten er sterkt økende flere steder i Kina. I et land med 1,4 milliarder innbyggere der folk lever svært tett, kan økt smitte raskt føre til overfylte sykehus og en kraftig økning i antall koronarelaterte dødsfall, ikke minst fordi mange eldre har valgt å ikke la seg vaksinere. Det er et scenario som president Xi Jinping trolig vil unngå for alt i verden ettersom det vil ødelegge bildet av det han fastholder som en svært vellykket koronastrategi. Sist det ble arrangert Formel 1-løp i Kina, er helt tilbake i 2019, før pandemien. Da var der Mercedes´ Lewis Hamilton som vant foran hans daværende lagkamerat Valtteri Bottas og Sebastian Vettel, som da kjørte for Ferrari. (NTB)
Tidspunkt: 02-12-2022 - Kl.12:55 - Kilde: NRK - Info


229. Refser egne ansatte: - Blokker dem
Den prorussiske programlederen Vladimir Solovjov går hardt ut mot sine egne ansatte etter å ha mottatt meldinger fra lyttere som anklager ham for å ikke vise heltemot ved frontlinja i Ukraina.
Tidspunkt: 27-11-2022 - Kl.18:43 - Kilde: Dagbladet - Info


230. Skal ta rotta på haifinnesuppa
En ny kjennelse kan få livsviktig ringvirkning for millioner av haier. - Intet mindre enn fantastisk, jubler Fredrik Myhre i WWF Verdens naturfond.
Tidspunkt: 23-11-2022 - Kl.16:32 - Kilde: Dagbladet - Info


231. Østberg klar for verdenscupcomeback
Skiforbundet langrenn har tatt ut 24 løpere, 12 kvinner og 12 menn, til verdenscupåpningen i Ruka 25–27 november. Ingrid Flugstad Østberg er blant løperne som får delta. I Ruka skal både kvinner og menn gå klassisk sprint fredag, 10 km klassisk lørdag og 20 km jaktstart fri teknikk søndag. Flugstad Østberg har tre ganger siden høsten 2019 fått startnekt på grunn av helsesituasjonen. I helgens sesongåpning på Beitostølen stilte hun til start etter å ha fått godkjent helseattest og imponerte med en tredjeplass på lørdagens 10 kilometer klassisk. Gjøvik-løperen har de to siste sesongene kun deltatt i tre verdenscuprenn. Med til Ruka er også helgens vinnere fra Beitostølen, Even Northug (sprint), Kristine Stavås Skistad (sprint), Anne Kjersti Kalvå (distanse) og Johannes Høsflot Klæbo (sprint og distanse). Disse er også tatt ut til verdenscupåpningen: Mathilde Skjærdalen Myhrvold, Marte Skaanes (friplass for vinner COC), Ane Appelkvist Stenseth, Anna Svendsen, Lotta Udnes Weng, Tiril Udnes Weng, Helene Marie Fossesholm, Silje Theodorsen og Heidi Weng. Pål Golberg, Lars Agnar Hjelmeset, Sindre Bjørnestad Skar, Mattis Stenshagen, Håvard Solås Taugbøl og Erik Valnes, Hans Christer Holund, Emil Iversen og Simen Hegstad Krüger.
Tidspunkt: 21-11-2022 - Kl.12:15 - Kilde: NRK - Info


232. Skistad sterkest i spurtthriller: – Som å være i himmelen
Etter at Maiken Caspersen Falla la opp, har norsk kvinnelangrenn vært på jakt etter en ny sprintdronning. I sesongåpningen på Beitostølen var det Kristine Stavås Skistad som viste best form og plukket opp hansken. Hun slo gjennom i verdenscupen i 2018, bare 19 år gammel. De siste sesongene har derimot vært preget av nedturer og mindre lysende resultater for Konnerud-løperen. Fredag var hun tilbake etter en råsterk sluttspurt i duell mot Lotta Udnes Weng. – Det betyr sykt mye for meg. Jeg har vært litt nede, men kommer opp igjen. Det er en syk følelse. Det er som å være i himmelen, sier Stavås Skistad til NRK. Etter en imponerende prolog, etterfulgt av solide kvart- og semifinaler, viste Skistad seg også sterkest i finalen. Men det så tungt ut midtveis i løpet. Da var Udnes Weng-tvillingene i ferd med å dra ifra, men opp den siste bakken før stadion var Skistad plutselig tilbake. I en ellevill spurt stakk hun akkurat frem tåa foran Udnes Weng viste målfotoet. – Jeg prøvde bare å gå alt siste bakken inn. Det ble jevnt, det er alltid gøy å gå med dem, sier Stavås Skistad mens hun ser bort på Udnes Weng-tvillingene. Lotta Udnes Weng roser Skistads vinnermentalitet, men var samtidig åpen om at tapet var et hardt slag. – Jeg tenkte «dette har jeg». Det er kanskje det dummeste man kan tenke med Skistad i ryggen. Det svir litt, det kom noen banneord der, forteller Lotta Udnes Weng
Tidspunkt: 18-11-2022 - Kl.13:39 - Kilde: NRK - Info


233. – Forstår dei som boikottar VM
Nederland-trener Louis van Gaal meiner tilhengjarar har all rett til å la vere å følgje laget som ein protest mot Qatar som VM-arrangør. Han håper likevel å lokke tilbake dei som har planar om å droppe å sjå meisterskapen på TV. – Eg meiner die har rett til å gjere det (boikotte) fordi dei trur på det, så det er ikkje noko problem. Eg håpar vi kan spele så fantastisk at dei til slutt vil følgje oss på TV når vi spelar finalen, seier Van Gaal i dagane før Nederlands opningskamp mot Senegal. Det er fleire fotballfans som har signalisert at dei ikkje vil sjå VM-kampane frå Qatar. Vertsnasjonen er i årevis blitt kritisert for manglande menneskerettar, dårleg behandling av gjestearbeidarar og lover som forbyr homofili. Motmælet mot meisterskapen har særleg vore sterk i Europa. Van Gaal gjekk tidlegare i år ut mot Fifa og kalla Qatar-tildelinga som «latterleg». Han gjentok bodskapen onsdag. – Eg meiner ein bør spele (VM) i fotballand. Dei har meir erfaring med alt. 71-åringen gir seg som fotballtrenar etter sluttspelet.
Tidspunkt: 16-11-2022 - Kl.11:24 - Kilde: NRK - Info


234. Klæbo må roe ned på treningen – skaden slipper ikke taket
Langrennsstjernen Johannes Høsflot Klæbo trøbler videre med sin skade og må roe ned på treningen. Han er usikker på sesongstarten på Beitostølen. Klæbo har trøblet med en skade i hamstringen siden midten av juli. Han har trent alternativt i jakten på å bli bra til sesongstart. Torsdag møtte han utvalgte medier, blant dem NTB, til Teams-intervju. Der sa Klæbo at han nå skal roe ned på treningen for å se om skaden leges fortere. – Åpenbart har ikke det jeg har gjort til nå vært en suksess. Da har man måttet ta andre grep. Det er kjedelig, sier han ifølge VG. Klæbo sier det «murrer» i det skadeplagede låret, og at han har mottatt mye intensiv behandling den siste tiden. Langrennsstjernen har tidligere bekreftet at han står over sprinten når langrennsløperne sesongåpner på Beitostølen neste helg. Det handler om å spare kroppen. Klæbo skal etter planen gå begge distanserennene, men han signaliserer at det hefter usikkerhet rundt det meste akkurat nå. Det innbefatter åpenbart også åpningshelgen på Beitostølen. – Det er vanskelig å si noe lengre fram enn det som skal skje i morgen, sier 26-åringen. Trønderen reiser hjem fra Italia fredag. Det store og ubesvarte spørsmålet er i hvilken grad skadeproblemene vil påvirke resultatene denne sesongen. – Jeg blir overrasket om jeg vinner skirenn før jul, sier Klæbo. (NTB)
Tidspunkt: 10-11-2022 - Kl.08:58 - Kilde: NRK - Info


235. To av tre danske spelarar har fått hatmeldingar
To av tre spelarar i den danske toppdivisjonen for menn svarer at dei har mottatt hatmeldingar som ei følgje av yrket dei utøvar. Over 250 spelarar i det danske seriesystemet har deltatt i ei undersøking spelarforeininga har gjennomført. Totalt svarar 44 prosent at dei har mottatt det dei opplever som hatmeldingar som profesjonelle fotballspelarar. Dei mannlege spelarane i Superligaen skil seg markant ut. Der svarar 65 prosent at dei har mottatt svært ubehagelege meldingar, medan høvesvis 36 og 12 prosent i dei lågare divisjonane har opplevd det. I kvinnenes toppdivisjon har 5 prosent svart at dei har mottatt hatmeldingar. – Dersom du spelar i Superligaen, er risikoen stor for å ta imot hatmeldingar. For oss indikerer det at det er ein samanheng mellom eksponering og uønskte meldingar, skriv spelarforeininga i ei kommentar til undersøkinga.
Tidspunkt: 09-11-2022 - Kl.09:32 - Kilde: NRK - Info


236. Langrennstrener Dag Kaas (75) er død
Langrennstreneren Dag Kaas (75) døde fredag ettermiddag etter kort tids sykdom, melder Olympiatoppen. For mange er nok Dag Kaas aller mest kjent som langrennstrener. Han var i flere år landslagstrener i langrenn for kvinner, og han fungerte også i mange som trener for Heming IL og personlig trener for Astrid Uhrenholdt Jacobsen. – Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om Dag Kaas` bortgang. Våre tanker går til familien og våre idrettsvenner, Astrid, Carl, Sverre og Martin. Det er ufattelig at Dag er gått bort. Han var en aktiv og engasjert kollega og bidragsyter for idrettene helt til det siste. Dag vil bli dypt savnet av mange, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø. Kaas har vært en nøkkelperson i Olympiatoppen helt siden oppstarten, men han er også godt kjent som langrennstrener, næringslivskonsulent, orienteringstrener- og leder og friluftslivsentusiast. Det er kun få uker siden han representerte Olympiatoppen som OLT-coach under VM i skyting i Kairo, hvor han gledet seg stort over den norske suksessen.
Tidspunkt: 05-11-2022 - Kl.13:27 - Kilde: NRK - Info


237. Qatar-kritiker skal ha blitt satt i isolasjon
Qatar-kritiker Abdullah Ibhais, som er fengslet i Qatar, skal ha blitt plassert i isolasjon. Det sier hans bror, Ziad Ibhais, til NRK. I tillegg skulle han i utgangspunktet få besøk av sin kone i fengsel, men det skal ha blitt avlyst av vaktene. – Abdullahs kone hadde en avtale for et privat besøk onsdag morgen. Hun var overrasket over at besøket ble avlyst av fengselsledelsen på grunn av «sikkerhetshensyn». Ingen forklaring ble gitt, sier broren. Abdullah Ibhais er dømt til fengsel for å ha mottatt bestikkelser mens han jobbet i VM-komiteen i Qatar. Han jobbet i komiteen frem til november 2019. Familien har hele tiden benektet anklagene. De mener han er fengslet for å ha vært kritisk, både internt og eksternt, til behandling av migrantarbeidere på VM-anlegg. De hevder også at Ibhais skrev under på en tilståelse under press.
Tidspunkt: 03-11-2022 - Kl.20:44 - Kilde: NRK - Info


238. Wembangomo utsatt for hets: – Det kan vi ikke akseptere
Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen sier forsvarsspiller Brice Wembangomo har mottatt hets og mobbing over lengre tid. Det reagerer han kraftig på.
Tidspunkt: 02-11-2022 - Kl.13:34 - Kilde: NRK - Info


239. Nytt tap for Zuccarellos Wild
Minnesota Wild kom til kort og klarte ikke å holde seiersrekken ved like. Det ble tap mot Detroit Red Wings lørdag kveld. Kampens første mål ble riktignok skåret av Wild ved Kirill Kaprizov, 1.28 minutter ut i kampens første periode. Men etter det sa det stopp, og det ble ingen gjentakelse av skåringen Mats Zuccarello hadde mot ottawa Senators torsdag. Red Wings-spilleren Lucas Raymond hentet kampen inn for bortelaget og skåret sine første to mål for sesongen. Etter å ha skåret 23 mål i forrige sesong som fersk profesjonell spiller har han ikke skåret i løpet av de første sju kampene denne sesongen. Red Wings´ målvakt Ville Husso kom under press fra motstanderlaget, og måtte gjøre 30 redninger i løpet av kampen. Wild har fått en trøblete start på NHL-sesongen, med tre seire på åtte kamper. (©NTB)
Tidspunkt: 30-10-2022 - Kl.08:08 - Kilde: NRK - Info


240. Verstappen starter fremst i Mexico
Verdensmester Max Verstappen senket egen rundetid kraftig i den siste kvalifiseringen og har beste startspor under VM-runden i Formel 1 i Mexico søndag. Verstappen vant kvalifiseringen foran Mercedes-duoen George Russell og Lewis Hamilton. På fjerdeplass kom hjemmehåpet Sergio Perez. Mexicanske Perez er lagkompis med Verstappen i Red Bull. I forkant av lørdagens kvalifisering var det mye snakk om at VM-runden i Mexico på forhånd er blant de mer åpne denne sesongen. Mercedes-fører Valtteri Bottas vant kvalifiseringen i Mexico for ett år siden, og på den tredje treningen lørdag var Mercedes-førerne igjen raske. Da det gjaldt viste imidlertid Verstappen seg igjen som den raskeste. Det er sjette gang denne sesongen at nederlenderen står i beste startspor i en VM-runde. (NTB)
Tidspunkt: 29-10-2022 - Kl.21:09 - Kilde: NRK - Info


241. Neymar-tiltale i Spania legges bort
Fotballstjernen Neymar går fri fra anklager om skattefusk i en spansk rettssak. Påtalemyndigheten dropper tiltalen mot ham og flere andre. Det kom fram i retten i Barcelona fredag. Der sa aktor at alle tiltalepunktene mot de anklagede blir frafalt. Rettssaken har pågått denne måneden og handlet om Neymars overgang fra brasilianske Santos til Barcelona tilbake i 2013. Påtalemyndigheten hadde varslet en påstand om to års fengsel og 10 millioner euro (99 millioner kroner) i bot for Neymar og faren for svindel og skattefusk i forbindelse med overgangen. I tillegg ville man ha ett års fengsel for brasilianerens mor. De tidligere Barcelona-presidentene Josep Maria Bartomeu og Sandro Rosell var også tiltalt i saken for korrupsjon. Neymars far har erkjent å ha mottatt hele 334 millioner kroner som agent for at sønnen skulle gå til Barcelona. Klubben Santos fikk bare 142 millioner. Det var det brasilianske selskapet DIS som sto bak anklagene om skattefusk og korrupsjon. Selskapet spesialiserer seg på fotballmarkedet og eide 40 prosent av rettighetene til Neymar gjennom Santos, men mente de aldri fikk pengene de skulle ha hatt. (NTB)
Tidspunkt: 28-10-2022 - Kl.11:20 - Kilde: NRK - Info


242. Zuccarello scoret i Wild-seier
Mats Zuccarello tegnet seg på scoringslista da hans Minnesota Wild slo ottawa Senators på bortebane torsdag. Zuccarello scoret Wilds første mål i kampen som endte med seier 4–2 for gjestene. 35-åringen, som nå står med fem mål og seks målgivende på sesongens sju første kamper, noterte seg torsdag for 19 og et halvt minutt på isen. Han fyrte av sju skudd på mål. Neste kamp for Wild er borte mot Detroit Red Wings lørdag. (NTB)
Tidspunkt: 28-10-2022 - Kl.04:18 - Kilde: NRK - Info


243. Ronaldo tilbake med scoring - Antony kritisert av Scholes
Cristiano Ronaldo stjal overskriftene da Manchester United vant 3-0 hjemme mot Sheriff Tiraspol. Portugiseren ble utelatt fra kamptroppen til forrrige Premier League-kamp mot Chelsea etter at han nektet å bli byttet inn mot Tottenham i runden før. Det siste fansen så av Ronaldo var at han stormet inn i spillertunnelen før kampslutt. Mot Sheriff var han tilbake fra start. Først fikk han et mål avblåst for offside, men ni minutter før slutt satt den endelig. 37-åringen nikket et innlegg fra Bruno Fernandes mot mål. Keeperen avga retur, og den feide stjernespilleren i nettmaskene. På tribunene var det både buing og applaus etter Ronaldos mål. Diogo Dalot og Marcus Rashford sto for Uniteds to første scoringer. Før noen mål var scoret, var det storsigneringen Antony som vekket oppsikt. Han mottok ballen og spant to runder rundt med lærkula limt til foten uten noen motspillere i nærheten. Antony har gjort trikset en rekke ganger i Ajax, men blant engelske fotballeksperter ble det ikke godt mottatt. De mener trikset er unødvendig og provoserende. - Det er veldig flaut, sier tidligere toppspiller Robbie Savage til BT Sport. Han får støtte av legenden Paul Scholes, med nesten 20 sesonger på «De røde djevlenes» midtbane. - Det er bare latterlig. Han bare poserer. Hva tenker han? Den delen av spillet må sparkes ut av ham, mener Scholes om artisteriet. Neste uke møter de Real Sociedad. Vinner United med to mål blir de gruppevinner. Ved uavgjort eller spansk seier, går «La Real» til topps.
Tidspunkt: 27-10-2022 - Kl.20:50 - Kilde: NRK - Info


244. Skal rekruttere elitesoldater: - En «game changer»
En rekke afghanske elitesoldater, trent opp av USA og Storbritannia, skal ha fått tilbud om å slutte seg til russernes styrker i Ukraina. Et betydelig antall fryktes å være mottakelige.
Tidspunkt: 26-10-2022 - Kl.22:17 - Kilde: Dagbladet - Info


245. Kanadisk politiker til Dagbladet: - Forskrekket
I 2015 jobbet den nå spionmistenkte brasilianske mannen for Sean Devines politiske kampanje i ottawa. Devine sier til Dagbladet at han aldri mistenkte ham for noe.
Tidspunkt: 26-10-2022 - Kl.16:01 - Kilde: Dagbladet - Info


246. Audi og Sauber bekrefter samarbeid fra 2026
Audi blir som ventet en partner med Sauber. Bilgiganten trer inn i Formel 1 fra 2026-sesongen. Det bekrefter Audi i en pressemelding. – Vi er glade for å ha fått en så erfaren og kompetent partner for vårt ambisiøse Formel 1-prosjekt, sier Oliver Hoffmann. Han er styremedlem for teknisk utvikling i Audi. Sauber har siden 2019 samarbeidet med Alfa Romeo, der Zhou Guanyu og Valtteri Bottas er førere. I tillegg er Antonio Giovinazzi og Robert Kubica reserver. Audi kunngjorde sitt Formel 1-prosjekt allerede i somme og planlegger treningsrunder med den fremtidige Formel 1-bilen i 2025. – Sauber er en førsteklasses partner for bruk av Audis motor. Vi ser fram til å jobbe med et erfarent team som har bidratt til å forme mange epoker av Formel 1-historien. Sammen ønsker vi å skrive neste kapittel som starter i 2026, sier administrerende direktør Adam Baker. (NTB)
Tidspunkt: 26-10-2022 - Kl.09:21 - Kilde: NRK - Info


247. Play Magnus Group overrasket over Niemanns søksmål
Play Magnus Group skriver i en uttalelse at de ikke mener det er noen grunnlag for anklagene til Hans Niemanns 100 millioner dollar-søksmål. Niemann tok sist uke rettslige skritt mot Magnus Carlsen, Daniel Rensch og Hikaru Nakamura samt selskapene Play Magnus Group og Chess.com. Han krever over 1 milliard kroner for det han mener er urettmessige anklager om juks. – Selskapet er overrasket over dette søksmålet og finner ingen grunn i påstandene. Play Magnus konfererer med juridisk rådgiver angående potensielle handlinger, skriver Play Magnus Group. Sjakkbråket mellom Magnus Carlsen og amerikaneren Hans Niemann har de siste ukene satt søkelyset på juks i internasjonal sjakk. En etterforskning utført av Chess.com avslørte tidligere denne uken at Niemann har stått for omfattende juksing. Ifølge en omfattende rapport har han trolig mottatt ulovlig assistanse i flere enn 100 onlinepartier, også så nylig som i 2020. Blant disse er flere arrangementer med premiepenger. (©NTB)
Tidspunkt: 25-10-2022 - Kl.07:08 - Kilde: NRK - Info


248. Verstappen vant tross blemme
Max Verstappen tok nok en seier da han vant i USA foran Lewis Hamilton og Charles Leclerc. Det skjedde etter et aldri så lite drama i depotstoppet. For Verstappen skulle cruise inn til seier, men så brukte Red Bull-gjengen uvanlig lang tid på å skifte dekk. Dermed havnet nederlenderen flere plasser bak, men så hentet han seg mesterlig inn og tok seg forbi Hamilton med få runder igjen. Carlos Sainz, som startet fremst, fikk en marerittstart på løpet da han kjørte ut meget tidlig. I tillegg kjørte Valtteri Bottas og Lance Stroll ut, og kunne ikke fullfør. Sistnevnte var involvert i en voldsom krasj med Fernando Alsonso. Verstappen har allerede sikret VM-tittelen, noe han gjorde i Japan for to uker siden.
Tidspunkt: 23-10-2022 - Kl.20:46 - Kilde: NRK - Info


249. Skeid hedret døde migrantarbeidere i Qatar
I sin siste hjemmekamp for sesongen hedret Skeid «elleve migrantarbeidere i Qatar som aldri kom hjem». – I dag ønsker vi å trekke fram de mange arbeiderne som har gjort VM i Qatar mulig, men som ikke kommer til å motta noen hyllest fra publikum. – Det er fattige migrantarbeidere som forlot familiene sine i håp om en bedre fremtid, men som dessverre ikke vendte hjem i live, sier Skeids daglige leder Daniel Holmeide Strand. NRK er til stede på kampen Iog området rundt Nordre Åsen er fylt av historier om migrantarbeidere i Qatar. – Debatten om antall døde eller om de virkelig omkom akkurat på stadionene de bygget er en avsporing. Vi må fortelle historiene om de som har dødd under arbeid i Qatar. Jeg synes det er prisverdig at Skeid bidrar med det, sier Martin Schibbye. Han er en av flere gravende journalister som Skeid har fått hjelp til å plukke ut elleve historier fra migrantarbeidere. Kampen som spilles er mot Kongsvinger i 1. divisjon. Skeid har sikret kvalikplass til nedrykk, mens Kongsvinger er sikret en plass i en av fire kvallikkplasser til opprykk.
Tidspunkt: 22-10-2022 - Kl.13:00 - Kilde: NRK - Info


250. Martin Ødegaard tildelt Kniksens hederspris
Martin Ødegaard (23) er årets vinner av Kniksens hederspris. Han får den etter å ha tatt store steg som kaptein for både landslaget og Arsenal. Tildelingen ble kjent da Norsk Toppfotball feiret sitt 50-årsjubileum i Oslo torsdag kveld. Det er bare Erling Braut Haaland som var yngre enn Ødegaard da han fikk prisen i 2020. – Dette hadde jeg ikke forventet. Det er litt surrealistisk og en stor ære å motta denne prisen, sier Ødegaard i en uttalelse. Kniksens hederspris er den gjeveste utmerkelsen man kan få i norsk fotball. Tradisjonelt har den gått til personer eldre enn Ødegaard, men juryen mener midtbanestjernen passer kriteriene godt gjennom sin internasjonale suksess og posisjon som rollemodell. – I tillegg til å være en av verdens fremste fotballspillere, er Martin Ødegaard et forbilde for oss alle. Vi kan alle være stolte over å ha en slik spiller i verdens tøffeste liga (Premier League) som barn og unge over hele verden ser opp til. Den respekten spilleren nyter blant alle, er unik, sier styreleder Cato Haug i Norsk Toppfotball på vegne av juryen. (NTB)
Tidspunkt: 20-10-2022 - Kl.16:34 - Kilde: NRK - Info


251. Neymar skylder på faren for skattefusk: – Signerte det han ba meg om
Fotballstjernen Neymar vitnet tirsdag i rettssaken der han står anklaget for skattefusk i forbindelse med overgangen til Barcelona i 2013. Der sa brasilianeren at han «signerte dokumenter faren min sa jeg skulle signere». Saken strekker seg helt tilbake til 2013, da brasilianske Neymar forlot Santos i hjemlandet til fordel for gigantklubben. Spansk påtalemyndighet har bedt om to års fengsel og 10 millioner euro (99 millioner kroner) i bot for Neymar og faren, samt ett års fengsel for hans mor, for svindel og skattefusk i forbindelse med overgangen. Faren, som opererer som Neymars agent, har erkjent å ha mottatt hele 334 millioner kroner for at sønnen skulle gå til den spanske storklubben. Klubben Santos fikk bare 142 millioner. De tidligere Barcelona-presidentene Josep Maria Bartomeu og Sandro Rosell er også tiltalt i saken for korrupsjon. Det er det brasilianske selskapet DIS, som spesialiserer seg på fotballmarkedet, som står bak anklagene som de skal stå overfor i retten. Selskapet eide 40 prosent av rettighetene til Neymar gjennom Santos, men mener de aldri fikk pengene de skulle ha.
Tidspunkt: 18-10-2022 - Kl.10:17 - Kilde: NRK - Info


252. I dag møter Neymar i retten – risikerer to års fengsel
PSG-stjerne Neymar Junior møter mandag i den spanske domstolen etter anklager om skattefusk i forbindelse med hans overgang fra Santos til Barcelona. I tillegg til fotballstjernen, er også hans foreldre og de tidligere Barcelona-presidentene Josep Maria Bartomeu og Sandro Rosell tiltalt i saken. De to sistnevnte er anklaget for korrupsjon. Rettssaken skal avholdes 17.-31. oktober, og omhandler anklager om korrupsjon og simulert kontraktssvindel i forhandlingene som kulminerte med at Neymar signerte for Barcelona i 2013. Spansk påtalemyndighet har bedt om to års fengsel og 10 millioner euro (99 millioner kroner) i bot for Neymar og faren, samt ett års fengsel for hans mor. Faren, som opererer som Neymars agent, har erkjent å ha mottatt hele 334 millioner kroner for at sønnen skulle gå til den spanske storklubben. Klubben Santos fikk bare 142 millioner. I Spania kan man slippe fengselsstraff for dommer under to år om den dømte ikke har vært dømt tidligere og det ikke handler om vold. Det er det brasilianske selskapet DIS, som spesialiserer seg på fotballmarkedet, som står bak anklagene som de skal stå overfor i retten. Selskapet eide 40 prosent av rettighetene til Neymar gjennom Santos, men mener de aldri fikk pengene de skulle ha.
Tidspunkt: 17-10-2022 - Kl.05:58 - Kilde: NRK - Info


253. Presidenten hevder Fifa ikke vil straffe Indonesia etter stadiontragedien
Indonesias president Joko Widodo sier Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) ikke vil utferdige noen straff etter forrige helgs tribunetragedie i Malang. 133 mennesker mistet livet da supportere tilhørende klubben Arema FC stormet banen etter 2-3-tapet for rivalen Persebaya Surabaya i indonesisk fotball sist lørdag. Situasjonen endte opp med å bli en av fotballhistoriens verste stadiontragedier. Fredag opplyste Indonesias president at Fifa-president Gianni Infantino ikke har varslet noen straff mot landet som følge av tragedien. Joko Widodo skal ha mottatt et brev fra Infantino der det internasjonale forbundets øverste sjef blant annet bekrefter at Indonesia blir stående som vertskap for U20-VM neste år. – Basert på brevet vil ikke indonesisk fotball bli sanksjonert av Fifa, takk Gud for det, sier Widodo i en video publisert på presidentkontorets YouTube-kanal. (NTB)
Tidspunkt: 08-10-2022 - Kl.07:47 - Kilde: NRK - Info


254. Mystisk brev vekker oppsikt
En australsk katteeier hevder å ha mottatt trusselbrev.
Tidspunkt: 07-10-2022 - Kl.14:29 - Kilde: Dagbladet - Info


255. Niemann vann: – Sjakken snakkar for seg sjølv
Hans Niemann vann sitt første parti i den amerikanske sjakkmeisterskapen onsdag overbevisande. Deretter snakka han for første gong om dei nye avsløringane om juks. – Dette partiet er ein beskjed til alle. Heile denne saka starta med at eg sa at «sjakken snakkar for seg sjølv», og dette partiet gjorde det. Det viste kva spelar eg er, sa 19-åringen. Ei etterforsking utført av Chess.com avslørte tidlegare i veka viser at Niemann truleg har mottatt ulovleg assistanse i fleire enn 100 onlineparti, også så nyleg som i 2020. Blant disse er fleire arrangement med premiepengar. Onsdag slo 19-åringen sin fire år yngre motstandar Christopher Yoo. Han deltar eit knapt døgn etter sjokkavsløringa. – Det viste også at eg ikkje kjem til å gi meg og bukke under for presset. Eg skal spele min beste sjakk her. Det er alt eg har å seie, sa Niemann.
Tidspunkt: 06-10-2022 - Kl.05:02 - Kilde: NRK - Info


256. Thorsby vant BBC-pris
Morten Thorsby (26) ble tildelt prisen for «Young Athlete of the year», på BBCs Green Sports Awards tirsdag. – Thorsby er første mottaker for prisen som anerkjenner en ung utøver, som enten er profesjonell eller på vei til profesjonell idrett, og som har aktivt demonstrert støtte for miljø og klimaendringer, står det i teksten. Thorsby har balansert fotballkarrieren med arbeid for å få flere til å bry seg om klimaendringer. I 2020 opprettet han organisasjonen «We Play Green».
Tidspunkt: 04-10-2022 - Kl.18:54 - Kilde: NRK - Info


257. Leclerc raskest i kvalifiseringen
Charles Leclerc var raskest av alle under kvalifiseringen til Formel 1-løpet i Singapore. Max Verstappen jakter ny VM-tittel, men ble bare nummer åtte. Etter at store navn som Valtteri Bottas, Daniel Ricciardo, Sebastian Vettel og George Russell hadde røket ut i de to første kvalifiseringsrundene var det klart for å avgjøre hvem som skulle starte i første startspor under morgendagens Grand Prix-løp i Singapore. Leclerc satte beste rundetid 0,022 foran Sergio Perez. Lewis Hamilton ble nummer tre, 0,054 bak Ferarri-føreren. Verstappen endte derimot på en skuffende 8.-plass under kvalifiseringen. På hans siste runde lå han godt an til å sette en god tid, men ble kalt inn til depotet. Det likte nederlenderen dårlig. – Hæ? Hva? Hvorfor? Hva faen? Hva gjør dere? ropte Verstappen over lagradioen. – Vi snakker om det senere, fikk han som svar. Det er mye som står på spill under søndagens Grand Prix-løp. Skulle Max Verstappen få en ledelse på 138 poeng, vinner han sin andre strake VM-tittel.
Tidspunkt: 01-10-2022 - Kl.14:18 - Kilde: NRK - Info


258. Välbe vil ikke kommentere innkallinger
Den russiske skipresidenten Jelena Välbe er for øyeblikket i Zürich for å møte presidenten i Det internasjonale ski- og brettsportforbundet (FIS), Johan Eliasch. På samme tid har to russiske landslagsløpere i langrenn mottatt innkalling til militæret som følge av Vladimir Putins krigsmobilisering. Det bekrefter landslagstrener Jurij Borodavko overfor Sport-Ekspress. Utøverne det dreier seg om er Roman Borisov og Anton Timasjov. Jelena Välbe ønsker ikke kommentere temaet overfor avisen: – Jeg kommer ikke til å kommentere det. Hold det til sport. Stopp hysteriet! Den russiske idrettsministeren, Oleg Matytsin, uttalte under en konferanse torsdag at idrettsutøvere ikke var en gruppe som kunne forvente særbehandling.
Tidspunkt: 29-09-2022 - Kl.13:14 - Kilde: NRK - Info


259. Prisdryss for Mol/Sørum – kåret til «årets lag» for tredje år på rad
Den suksessrike sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum ble fredag kåret til årets lag i Europa. Dette er tredje år på rad at Mol og Sørum mottar nettopp denne prisen av Det europeiske volleyballforbundet (CEV). Duoens trener, Kåre Mol, ble også gjort stas på under utdelingen Brüssel. Han vant prisen for årets trener. Heller ikke den prisen var veldig uventet siden den går til treneren til laget som har prestert best.
Tidspunkt: 17-09-2022 - Kl.10:12 - Kilde: NRK - Info


260. Haaland kåret til månedens spiller i Premier League
Manchester City-spiss Erling Braut Haaland (22) er kåret til Premier Leagues beste spiller for august. Det opplyser Premier League på Twitter. Ingen norsk spiller har mottatt denne utmerkelsen tidligere. Haaland har slått knallhardt fra seg etter overgangen til Manchester City. Han står med ti mål på sine seks første PL-kamper. Ni av scoringene kom i august i kampene mot West Ham (2), Newcastle, Crystal Palace (3) og Nottingham Forest (3). Også Arsenal-kaptein Martin Ødegaard var nominert til prisen. Det er andre gang nordmannen har vært nominert. Premier League startet med kåringer av månedens spiller foran 1994/95-sesongen. Dette var de øvrige nominerte til august-prisen: Pascal Gross (Brighton), Gabriel Jesus (Arsenal), Aleksandar Mitrovic (Fulham), Nick Pope (Newcastle), Rodrigo (Leeds) og Wilfried Zaha (Crystal Palace). (NTB)
Tidspunkt: 16-09-2022 - Kl.10:04 - Kilde: NRK - Info


261. Leclerc raskest i kvalifiseringen – får beste startspor på «hjemmebane»
Charles Leclerc var raskest i Formel 1-kvalifiseringen på Monza i Italia og starter fremst under søndagens løp. Max Verstappen endte som nummer to, men får likevel ikke den startposisjonen søndag. Nederlenderen ble nemlig straffet og må starte fem plasser lenger bak. Verstappen byttet motor for fjerde gang denne sesongen før Grand Prix-løpet på Monza. Det er kun tillatt å bytte motor tre ganger under en Formel 1-sesong, uten å få straff. Nederlenderen var langt ifra den eneste som fikk straff: Verstappen (5 plasser), Esteban Ocon (5 plasser), Sergio Pérez (10 plasser), Valtteri Bottas (15 plasser), Kevin Magnussen (15 plasser), Mick Schumacher (15 plasser), Carlos Sainz (bakerst), Lewis Hamilton (bakerst) og Yuki Tsunoda (bakerst). Nyck de Vries imponerte stort i Formel 1-debuten sin da han tok seg videre fra første kvalifiseringsrunde og endte til slutt på 13.-plass. Nederlenderen vikarierer for Williams-fører Alex Albon, som ble hasteinnlagt på sykehus for blindtarmsbetennelse tidligere lørdag. På grunn av alle straffene hos de andre førerne starter de Vries fra startsport ti under søndagens løp i Italia, skriver NTB.
Tidspunkt: 10-09-2022 - Kl.15:21 - Kilde: NRK - Info


262. Sykkeltalent uenig i Roglic-kritikk etter velt
Sykkelrytter Fred Wright (23) har mottatt ubehagelige meldinger etter at Primoz Roglic måtte bryte Vuelta a España. To dager etter velten som sendte Roglic ut av rittet, langet sloveneren ut mot Wright. De to gikk i hverandre på avslutningen av den 16. etappen. Begge spurtet om seieren som gikk til Mads Pedersen. Roglic havnet i asfalten, og smertene var så store at han ikke kunne stille til start dagen etter. Sykkelstjernen kalte det «uakseptabelt». Roglic´ lag Jumbo-Visma skrev på sine nettsider sin versjon av hendelsen: – Ikke alle så situasjonen rett. Velten ble ikke forårsaket av en dårlig vei eller mangel på sikkerhet, men av en rytters atferd.
Tidspunkt: 10-09-2022 - Kl.08:49 - Kilde: NRK - Info


263. Slik blir løsningen på antidopingkrisa
Antidoping Norge (ADNO) og Norges idrettsforbund (NIF) har mandag blitt enige om et forslag på hvordan de skal løse antidopingkrisa på kort sikt. ADNO har laget et samtykkeskjema som særforbundene og enkelte toppklubber får i oppgave å sende ut til alle foresatte til mindreårige toppidrettsutøvere og som omfattes av Antidoping Norges toppidrettsdefinisjon. Så snart samtykket fra foresatte er mottatt vil disse sendes til Antidoping Norge slik at testing av mindreårige utøvere kan starte umiddelbart. Dersom utøvere ikke har samtykke fra foresatte, vil disse utøverne kunne sanksjoneres for brudd på antidopingbestemmelsene, i tråd med idrettens regelverk. Det var en fornøyd idrettspresident som møtte NRK på Idrettens Hus. – Nå har vi jobbet gjennom hele helgen med å finne en løsning på å hente inn samtykke. Det har vi nå landet, og det er vi veldig, veldig glade for, sier Berit Kjøll til NRK. Antidoping Norge har fått frist av WADA til 9. september med å presentere løsningen og en tidsplan for gjennomføringen. Hadde ikke en løsning vært på plass til fristen, kunne ADNO risikert å bli «non-compliant», noe som kunne ført til norsk utestengelse fra å arrangere internasjonale mesterskap og deltakelse i OL og Paralympics.
Tidspunkt: 05-09-2022 - Kl.16:24 - Kilde: NRK - Info


264. FK Haugesund går ut mot egne supportere etter overgangssaga
Den siste tiden har det, blant annet i Haugesunds Avis, blitt gjort kjent at FK Haugesunds angriper Alioune ´Badou´ Ndour ønsker seg bort fra klubben. Det har etter sigende ikke falt i god jord hos klubbens supportere, som skal ha uttrykt sin misnøye overfor Ndour. Ndour er for tiden sykemeldt. Nå har FKH sendt ut en melding på egne nettsider. der de ber egne supportere besinne seg. - Vi har en god dialog med Badou, men når han forteller at han de siste dagene har mottatt hatmeldinger og annen sjikane på sms og sosiale medier fra supportere må vi være tydelige på at denslags er fullstendig uakseptabelt og må ta slutt umiddelbart. Som klubb er vi opptatt av sunne og gode verdier, så det å trakassere en spiller er ikke bare tungt for spilleren selv, men også helt i utakt med det FK Haugesund står for og kulturen vi har i klubben, sier sportslig leder Eirik Opedal. Ndour står bokført med ni scoringer og fire målgivende pasninger i Eliteserien denne sesongen.
Tidspunkt: 01-09-2022 - Kl.18:32 - Kilde: NRK - Info


265. En av dem Putin foraktet mest
Sovjetunionens siste statsleder har mottatt hyllest fra vesten for sin rolle under avviklingen av den kalde krigen. Av samme grunn var han en delvis forhatt skikkelse i Russland.
Tidspunkt: 30-08-2022 - Kl.23:32 - Kilde: Dagbladet - Info


266. Dahlqvist til topps i sprinten i Toppidrettsveka
Den svenske skistjernen Maja Dahlqvist vant rulleskisprinten i Toppidrettsveka i Aure fredag kveld. Ane Stenseth endte som nummer to, bare fire tideler bak. Maja Dahlqvist spurtet inn til seier i finalen på tiden 3.04,78. Svensken vant også kvartfinale- og semifinaleheatet sitt. Ane Appelkvist Stenseth måtte se seg slått på målstreken på tiden 3.05,25. Lotta Udnes Weng tok tredjeplassen. Hedda Amundsen tok den kjipe fjerdeplassen. Julie Myhre og Maria Melling havnet også utenfor pallen. (NTB)
Tidspunkt: 26-08-2022 - Kl.20:46 - Kilde: NRK - Info


267. Verstappen og Leclerc får gridstraff – starter bakerst i Belgia Grand Prix
Hele seks Formel 1-førere har fått gridstraff foran søndagens Belgia Grand Prix. Det inkluderer VM-leder Max Verstappen og VM-toer Charles Leclerc. Det opplyser Formel 1 på sine nettsider. I tillegg til Verstappen og Leclerc har Lando Norris (McLaren), Esteban Ocon (Alpine), Mick Schumacher (Haas), Valterri Bottas (Alfa Romeo) fått gridstraff som følge av komponentbytter på bilen. Dermed starter de bakerst i søndagens hovedløp på Spa-banen i Belgia. (NTB)
Tidspunkt: 26-08-2022 - Kl.13:21 - Kilde: NRK - Info


268. Chelsea-sjefen fikk karantene etter managerbråk
Chelsea-manager Thomas Tuchel er ilagt én kamps karantene og en bot etter bråket med Tottenham-kollega Antonio Conte sist helg. Conte bøtelegges også. Det engelske fotballforbundet kunngjorde reaksjonene mot de to stjernetrenerne fredag kveld. Tuchel og Conte raste mot hverandre flere ganger under Premier League-møtet mellom Chelsea og Tottenham sist søndag. Hardest straff etter episodene får altså Tuchel. Forbundet opplyser at tyskeren får én kamps karantene, men at Tuchel ikke behøver å sone straffen før han har mottatt disiplinærkomiteens skriftlige begrunnelse for straffen. Det betyr trolig at Tuchel får lede Chelsea i søndagens ligamøte med Leeds. Tyskeren har også anledning til å anke utestengelsen. (NTB)
Tidspunkt: 19-08-2022 - Kl.17:47 - Kilde: NRK - Info


269. OL-leder i Tokyo pågrepet i bestikkelsessak
En mann knyttet til fjorårets Tokyo-OL ble onsdag pågrepet, mistenkt for å ha mottatt bestikkelser. Det opplyser den japanske påtalemyndigheten, ifølge nyhetsbyrået AFP. Mannen mottok angivelig 380.000 dollar fra en dressforhandler i Aoki Holdings, som var en offisiell partner under sommerlekene. Han ble pågrepet sammen med tre andre med lederstillinger i Aoki Holdings. Transaksjonene skal ha skjedd mellom 2017 og 2022. Mannen var tilknyttet organisasjonskomiteen til lekene fra sommeren 2014. (NTB)
Tidspunkt: 17-08-2022 - Kl.09:22 - Kilde: NRK - Info


270. Andersen hetset og truet etter nedskallingen
Crystal Palace-stopper Joachim Andersen håper Instagram og Premier League tar grep etter å ha mottatt hundrevis av hatmeldinger etter 1-1-kampen mot Liverpool. – Jeg fikk kanskje 300–400 av disse meldingene i går kveld, skriver Andersen på Instagram og legger ved skjermdumper av flere hatmeldinger. – Jeg forstår at du støtter laget, men ha litt respekt og ikke lek tøff på nettet, fortsetter dansken. 57 minutter inn i kampen kokte det over for Liverpools Darwin Nuñez da han skallet ned Andersen etter en konfrontasjon.
Tidspunkt: 16-08-2022 - Kl.12:00 - Kilde: NRK - Info


271. Manchester United trekker seg fra Arnautovic-kjøp
Flere medier har omtalt at Manchester United har ønsket å kjøpe Bologna-spissen Marko Arnautovic. Nå har de avsluttet samtalene og ser etter andre alternativer. Bologna skal ha avslått et bud på 8 millioner euro, skriver The Athletic. Videre skriver nettstedet at United har mottatt klager fra supportere om kjøpet av Arnautovic.
Tidspunkt: 09-08-2022 - Kl.12:45 - Kilde: NRK - Info


272. Lahm boikottar VM i Qatar
Tidlegare Bayern München- og Tyskland-stjerne Phillip Lahm seier i eit større intervju med Kicker at han ikkje vil dra til VM i Qatar. Han er organisasjonsleiar for EM i Tyskland i 2024. – Menneskerettane bør spele ei stor rolle i tildelinga av meisterskap. Når eit land som er blant dei dårlegaste der, tek du til å tenke på kriteria som blei brukt. Det bør ikkje skje igjen i framtida, seier Lahm.
Tidspunkt: 09-08-2022 - Kl.10:48 - Kilde: NRK - Info


273. United med overraskende Arnautovic-fremstøt – agenten bekrefter bud
Søndag dukket flere troverdige medier opp med meldinger om at Manchester United er interesserte i Marko Arnautovic. Agenten har bekreftet bud på spilleren. Danijel Arnautovi?, som også er angrepsspillerens bror, fortalte søndag kveld til østerrikske Kurier Sport at Bologna har mottatt et bud fra en «velkjent klubb». – Det stemmer at det har kommet et bud fra en velkjent klubb. Jeg er i kontakt med Bologna for å se om det kan la seg gjøre, sa han. Både engelske og italienske medier, deriblant The Athletic og Sky Italia , meldte søndag ettermiddag at Arnautovi? skal være høyinteressant for den engelske storklubben. Erik ten Hag har god kjennskap til østerrikeren fra deres tid sammen i Twente. (NTB)
Tidspunkt: 08-08-2022 - Kl.07:01 - Kilde: NRK - Info


274. Norsk sandvolleyball-seier i nasjonscupen
Norge avgjorde finalen i nasjonscupen i sandvolleyball etter seier i et «Golden Set» der OL-mesterne Anders Mol og Christian Sørum ble tungen på vektskålen. Det hele måtte avgjøres på et såkalt supertiebreak (Golden Set) etter at det endte 1-1 i kamper innledningsvis. Mathias Berntsen og Hendrik Mol tapte først 1-2 i sett for Enricio Rossi og Adrian Carambula. Det ble også tap for de samme i gruppespillet. Deretter ble det 2-0-seier for Norges regjerende olympiske mestere Anders Mol og Christian Sørum over Samuele Cottafava og Paolo Nicolai. De tapte for disse italienerne i gruppespillet, men i finalen slo de dem enkelt med settsifrene 21-12 og 21-15. I «Golden Set» ble det ny kamp mellom Mol/Sørum og Cottafava/Nicolai, og nordmennene dro altså det hele i land med 15-8. (NTB)
Tidspunkt: 07-08-2022 - Kl.17:57 - Kilde: NRK - Info


275. Nysigneringen reddet poeng
Liverpool fikk seg en skikkelig overraskelse da de gjestet Craven Cottage mot nyopprykkede Fulham.
Tidspunkt: 06-08-2022 - Kl.15:24 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


276. Her er framtidas mat
Smøreost, geitost og brød lages nå av mikroalger i Portugal. Og en panna cotta-dessert som fiskeriminister Bjørnar Skjæran har sterke meninger om.
Tidspunkt: 31-07-2022 - Kl.21:21 - Kilde: Dagbladet - Info


277. Neymar må møte i retten i forbindelse med Barcelona-overgangen
Den brasilianske fotballstjernen Neymar skal i oktober møte i spansk rett etter anklager om skattefusk i forbindelse med hans overgang fra Santos til Barcelona. Det melder nyhetsbyrået AFP, som siterer en spansk domstol. I tillegg til fotballstjernen, er også hans foreldre og de tidligere Barcelona-presidentene Josep Maria Bartomeu og Sandro Rosell tiltalt i saken. De to sistnevnte er anklaget for korrupsjon. Rettssaken skal avholdes 17.–31. oktober, og omhandler anklager om korrupsjon og simulert kontraktssvindel i forhandlingene som kulminerte med at Neymar signerte for Barcelona i 2013. Spansk påtalemyndighet har bedt om to års fengsel og 10 millioner euro (99 millioner kroner) i bot for Neymar og faren, samt ett for hans mor. Faren har erkjent å ha mottatt hele 334 millioner kroner for at sønnen skulle gå til den spanske storklubben. Klubben Santos fikk bare 142 millioner. Barcelona betalte i 2014 en bot på over 112 millioner kroner til spanske myndigheter etter at storklubben ble siktet for skattesvindel i forbindelse med kjøpet av Neymar. De har hele tiden hevdet sin uskyld, men betalte beløpet for å dekke «feiltolkninger» i forbindelse med overgangen. Rosell gikk av som Barca-president i 2014 for å «beskytte klubbens ansikt utad». I 2017 ble han arrestert og dømt til å sone 20 måneder i fengsel for hvitvasking. (NTB)
Tidspunkt: 27-07-2022 - Kl.09:56 - Kilde: NRK - Info


278. Vingegaard-hyllesten fortsetter – får flyeskorte på vei hjem til Danmark
Den ferske Tour de France-vinneren Jonas Vingegaard skal motta hyllest i hjemlandet Danmark onsdag. På vei hjem blir privatflyet hans eskortert av to F-16-fly. – To F-16-fly fra avvisningsresponsen vil i formiddag, hvis vær og omstendigheter tillater det, eskortere flyet som bringer Jonas Vingegaard til København, skriver Det danske forsvaret på Twitter onsdag morgen. Etter ankomst Danmark skal Vingegaard hylles i Tivoli, der flere celebre skikkelser skal holde tale for 25-åringen og de andre danske Tour de France-rytterne. Blant annet vant Magnus Cort og Mads Pedersen etapper i årets ritt. Det er ikke første gang danskene velger å hylle sine idrettshelter med flyeskorte. Da de danske fotballherrene vant EM-gull i 1992, ventet en storstilt feiring på vei hjem fra turneringen i Sverige. Det samme har skjedd etter triumfene til håndballandslaget. Vingegaard vant til slutt årets Tour de France på overlegent vis. Etter flere maktdemonstrasjoner i de franske fjellene endte dansken 2 minutter og 43 sekunder foran slovenske Tadej Pogacar. (NTB)
Tidspunkt: 27-07-2022 - Kl.07:55 - Kilde: NRK - Info


279. Politirazzia hos japansk OL-topp
Haruyiki Takahashi fikk tirsdag ransaket sitt hjem av japansk politi etter anklager om korrupsjon i forbindelse med hans rolle som styremedlem i Tokyo-OL. Takahashi anklages for å ha mottatt flere hundre tusen dollar fra OL-sponsoren Aoki Holdings. Det japanske nyhetsbyrået Kyodo melder at et konsultasjonsfirma drevet av Takahashi undertegnet en kontrakt med Aoki Holdings i 2017, ett år før sistnevnte ble offisiell partner i forbindelse med OL i Tokyo. Takahashi har tilbakevist anklagene. – Det var overhodet ingen interessekonflikt knyttet til min stilling som styremedlem, sa han sist uke. Takahashi satt i OL-styret i Tokyo fra 2014 til det ble oppløst forrige måned. Seiko Hashimoto, som var sjef for lekene, fortalte tirsdag at hun vil samarbeide fullt med politiet. – Det er veldig trist at slike saker kommer opp, sa hun. Påtalemyndigheten i Tokyo har ikke uttalt seg om saken. Aoki Holdings har ikke villet kommentere ryktene om betalingene. Spekulasjonene om korrupsjon er ikke de første rundt OL i Tokyo. I 2019 sa Tsunekazu Takeda opp sin stilling som sjef for Japans olympiske komité på bakgrunn av fransk politis etterforskning i hans involvering i betalinger før Tokyo ble gitt OL. (NTB)
Tidspunkt: 26-07-2022 - Kl.07:48 - Kilde: NRK - Info


280. Sykkelforbundet går rettens vei etter millionkrav
Konkursen etter sykkel-VM i Bergen i 2017 har påført Norges Cykleforbund et stort millionkrav. Nå havner saken i retten. Årsaken er at sykkelforbundet mener en bostyrer, en borevisor og et advokatfirma har tatt seg for godt betalt i oppryddingen som fant sted da VM-festen fra 2017 endte med økonomisk mageplask. Totalt er NCF blitt fakturert for 12 millioner kroner. Den summen mener forbundsstyremedlem Knut Glad er for høy. – Det er brukt uvanlig store beløp av bostyrer og spesielt borevisor. Det er blant annet blitt brukt 1 million kroner på lisens for et dataprogram som skulle analysere alt av dokumenter og eposter i saken, sier han til VG. Ballen ligger nå hos Hordaland tingrett. De har fått i oppgave å avgjøre om bostyrer Arne Laastad har mottatt et for høyt honorar. Det var Harald Tiedemann Hansen som hadde presidentvervet i Norges Cykleforbund da oppryddingen fant sted. Verken han eller bostyrer Laastad har ønsket å kommentere saken. NCF har offisielt vært ute og beklaget at planleggingen og gjennomføringen av arrangementet var kritikkverdig. Forbundet betaler fortsatt ned på milliongjelden til Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) etter mesterskapet for fem år siden. Det kan de i ytterste konsekvens måtte gjøre helt til 2035. (NTB)
Tidspunkt: 20-07-2022 - Kl.13:19 - Kilde: NRK - Info


281. Aurstad europamester på 400 hekk
Norske Bastian Elnan Aurstad ble europamester for U18 på 400 meter hekk med tiden 50,89, som også er årsbeste i verden for U18-utøvere. På Twitter har han allerede mottatt gratulasjoner fra verdensrekordholder Karsten Warholm. Elnan Aurstad ble også norsk mester på øvelsen, i skadefraværet til nevnte Warholm.
Tidspunkt: 07-07-2022 - Kl.18:15 - Kilde: NRK - Info


282. Klæbo vant massespurten på Kanalrennet
Johannes Høsflot Klæbo sikret seieren i massespurten på Kanalrennet i Telemarksveka. Martin Løwstrøm Nyenget og Mikael Gunnulfsen ble nummer to og tre. – Det er alltid godt å vinne skirenn. Jeg går rolig i store deler av løpet, sier Klæbo til TV 2. Rennet endte i en massespurt med ti løpere, hvor det var OL-kongen fra Beijing som gikk av med seieren. En annen som imponerte var pensjonist Petter Northug jr. Langrennsstjernen holdt godt følge med teten nesten hele veien og viste god form i Lunde. Northug endte til slutt som nummer 13 foran blant annet landslagsløper Emil Iversen. – Jeg syns det er greit. Sist var det Anders Aukland som tok meg, sier Iversen. Kvinnerennet ble vunnet av Lotta Udnes Weng. Amalie Håkonsen Ous ble nummer to, mens svenske Linn Sömskar tok 3.-plassen. – Det føles bra. Det ble massespurt, og det er ikke så ofte man får være med på noe sånt. Det var en tålmodighetsprøve, sa Weng til TV 2. (NTB)
Tidspunkt: 26-06-2022 - Kl.14:33 - Kilde: NRK - Info


283. Dansk tennissensasjon åpner opp om drapstrusler og hatmeldinger
Danske Holger Rune sier han mottar drøssevis av drapstrusler og hatmeldinger i sosiale medier når han spiller. Tennisstjernen sier han ikke blir påvirket. Stortalentet på 19 år har blitt et kjent navn i tennisverdenen den siste tiden, men det har også sin bakside. – Det er ofte kommentarer som: «Jeg vil drepe familien din» og «Jeg håper du får kreft», som kommer veltende inn i sosiale medier, sier Rune til avisen Berlinske. 19-åringen sier likevel at han ikke dveler ved meldingene, og at han i stedet fokuserer energien sin på menneskene som støtter ham. – Jeg har så mange fans rundt meg som støtter meg, og det er de jeg fokuserer på. De vil det beste for meg, heldigvis. Det setter jeg pris på, sier han til avisen. Rune er for tiden i England, hvor han starter Wimbledon neste uke med kamp mot amerikaneren Marcos Giron i første runde. 19-åringen er nummer 29 på verdensrankingen og nådde kvartfinalen i Roland-Garros tidligere denne måneden. Der ble han stoppet av Norges tennisess, Casper Ruud. (NTB)
Tidspunkt: 26-06-2022 - Kl.09:19 - Kilde: NRK - Info


284. Klæbo best i Kirkebakken Grand Prix
Johannes Høsflot Klæbo var best i det tradisjonsrike rulleskirennet Kirkebakken Grand Prix i Hamar, med seier både i showsprinten og prestisjestafetten. I stafetten gikk han for Byåsen sammen med kombinertstjernen Jørgen Graabak. Lotta Udnes Weng vant kvinnesprinten.
Tidspunkt: 15-06-2022 - Kl.18:54 - Kilde: NRK - Info


285. Omdiskuterte Emily fekk truslar etter kommentaren til statsministeren – no er ho nominert til pris
Sykkeltalentet Emily Bridges seier ho har teke imot truslar etter ein kommentar frå statsminister Boris Johnson. No kan ho også bli mottakar av ein pris.
Tidspunkt: 15-06-2022 - Kl.08:54 - Kilde: NRK - Info


286. Leclerc vant kvalifiseringen i Baku
Ingen kunne matche Ferrari-fører Charles Leclerc i lørdagens kvalifisering i Baku. Dermed starter monegaskeren i pole positon søndag, som han har gjort i tre av de siste fire VM-rundene. – For en tid, ropte Viaplay kommentator Atle Gulbrandsen da han gikk inn til 1:41.329. – Denne seieren var uforventet. Jeg fikk til et veldig bra sisteløp, så jeg er veldig glad nå, sa Leclerc i et intervju vist på Viaplay. Red Bull-førerne Sergio Perez og Max Verstappen tok plassene bak, mens Carlos Sainz og George Russel ble nummer fire og fem. Øvrig plasseringer: 6, Pierre Gasly, 7. Lewis Hamilton 8. Yuki Tsunoda, 9. Sebastian Vettel, 10. Fernando Alonso, 11. Lando Norris, 12. Daniel Ricciardo, 13. Esteban Ocon, 14. Daniel Ricciardo, 15. Valtteri Bottas, 16. Kevin Magnussen, 17. Alexander Albon, 18. Nicholas Latifi, 19. Lance Stroll , 20. Mick Schumacher. Max Verstappen leder VM-sammendraget med ni poeng foran Leclerc og 13 foran lagkamerat Perez.
Tidspunkt: 11-06-2022 - Kl.15:28 - Kilde: NRK - Info


287. Nord-Irlands trenerhelt Billy Bingham er død
Fotballtreneren Billy Bingham, som ledet Nord-Irland til VM i 1982 og 1986, døde torsdag, 90 år gammel. Det melder BBC. Bingham var kjent som en taktikkens mester og var trener to av VM-sluttspillene Nord-Irland har spilt i. Han spilte selv i det første, i Sverige i 1958, da nordirene gikk til kvartfinalen. – Billy har en unik plass i Nord-Irlands fotballhjerter gjennom at han både spilte og trente i VM-sluttspill. Det er med stor sorg vi har mottatt beskjeden om hans bortgang, uttaler Nord-Irlands fotballforbund. Bingham var nordirsk landslagssjef fra 1967 til 1971 og fra 1980 til 1993. I mellomtiden ledet han blant andre Hellas og Everton. Som spiller fikk han over 200 kamper for Sunderland, og han spilte også for Luton og Everton i den engelske toppdivisjonen. (NTB)
Tidspunkt: 10-06-2022 - Kl.12:57 - Kilde: NRK - Info


288. Italiensk superstjerne lagde TV-program om Thorsby: – Vi ble godt kjent
Diletta Leotta (30) er Italias kanskje mest kjente sportsreporter. Nylig valgte hun Morten Thorsby som gjest i programmet sitt.
Tidspunkt: 08-06-2022 - Kl.08:23 - Kilde: NRK - Info


289. Sporløst forsvunnet i jungelen
Dom Phillips forsvant på en tur til et av de fjerneste hjørnene av Amazonas bare dager etter å ha mottatt trusler.
Tidspunkt: 07-06-2022 - Kl.07:32 - Kilde: Dagbladet - Info


290. Benzema best i meisterligaen
Real Madrid-spissen Karim Benzema er kåra til den beste spelaren i meisterligaen av Uefa denne sesongen. Benzema vart den store frontfiguren i eit Real Madrid-mannskap som vann meisterligafinalen mot Liverpool 1-0. Franskmannen noterte seg for 15 skåringar på vegen mot triumfen. Det gjorde han til toppskårar i turneringa, to mål føre Bayern Münchens Robert Lewandowski. Benzema vann også kåringa av det flottaste målet i Meisterligaen, headinga som gav skåring i kvartfinalen mot Chelsea. Vinicius jr. er kåra til den beste unge spelaren i turneringa. Uefa har også kåra årets lag i Meisterligaen i fotball. Finalelaga Liverpool og Real Madrid dominerer stort. Mannskapet består av fire spelarar frå både Liverpool og Real Madrid. I tillegg er Chelsea, Manchester City og Paris Saint-Germain representert med éin mann kvar. Slik ser laget ut i formasjonen 4-3-3: Thibaut Courtois (Real Madrid) - Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Antonio Rüdiger (Chelsea), Virgil van Dijk (Liverpool), Andrew Robertson (Liverpool) - Luka Modric (Real Madrid), Fabinho (Liverpool), Kevin De Bruyne (Manchester City) - Kylian Mbappé (PSG), Karim Benzema (Real Madrid), Vinicius Jr. (Real Madrid).
Tidspunkt: 31-05-2022 - Kl.16:41 - Kilde: NRK - Info


291. Jenteproblemet
Lotta Klonteig har blitt trakassert dagleg i åtte år, men det er først no ho har forstått at hetsen verkeleg har sett sine spor.
Tidspunkt: 23-05-2022 - Kl.18:31 - Kilde: NRK - Info


292. Gamblet bort corona-penger
En japansk mann i 20-åra fikk overført en sum tilsvarende 3,4 millioner norske kroner, som skulle gått til hele 463 mottakere som slet økonomisk etter corona-pandemien. Nå er pengene spilt bort på nettkasino.
Tidspunkt: 20-05-2022 - Kl.17:34 - Kilde: Dagbladet - Info


293. Emiren av Qatar ber VM-turister respektere landets kultur
Qatar håper å ønske verden velkommen til Doha i forbindelse med fotball-VM i vinter, men på spørsmål om deltakelse av LHBT+-personer, svarte den qatarske emiren Sheikh Tamim bin Hamad al-Thani at de «forventer og ønsker at folk respekterer vår kultur», ifølge Reuters. Tidligere i mai skrev NRK, SVT og DR at flere VM-hotell nekter homofile adgang. Fifa har senere uttalt at de vil kansellere kontrakten med VM-hotell som ikke mottar gjester på en «ikke-diskriminerende» måte.
Tidspunkt: 20-05-2022 - Kl.16:47 - Kilde: NRK - Info


294. Ronaldo månedens spiller i Premier League
Cristiano Ronaldo (37) er kåret til den beste spilleren i Premier League for april. Det er andre gang han får utmerkelsen denne sesongen. Totalt har Manchester United-angriperen mottatt prisen seks ganger. Det gjør at han er én pris unna å ha like mange som Harry Kane og Sergio Agüero som har flest. Ronaldo kjempet om prisen med Nathan Collins, Kevin De Bruyne, Bruno Guimarães, Gabriel Jesus, Son Heung-min, Thiago og Leandro Trossard. Ronaldo scoret fem mål for United i april.
Tidspunkt: 12-05-2022 - Kl.13:20 - Kilde: NRK - Info


295. Funn i russisk vrak
GPS-mottakere er angivelig funnet teipet til dashbordene til krasjede russiske kampfly av typen SU-34-er.
Tidspunkt: 12-05-2022 - Kl.04:17 - Kilde: Dagbladet - Info


296. Skrekkfunn hos begravelsesbyrå
Etter å ha mottatt en rekke klager, dro politiet til et begravelsesbyrå. Der fikk de seg et grufullt syn.
Tidspunkt: 09-05-2022 - Kl.19:58 - Kilde: Dagbladet - Info


297. Leclerc sikret «pole position» i Miami
Det var Ferrari-fører Charles Leclerc som på lørdagens kvalifisering sikret seg beste startposisjon, såkalt pole position, til søndagens Formel 1-løp i Miami. Leclerc leder foreløpig også sammendraget i førermesterskapet i Formel 1. Ferrari-fører Carlos Sainz kjørte inn til nest beste tid og starter som nummer to, mens Max Verstappen endte på tredjeplass. Dermed har de to Ferrari-bilene de to beste posisjonene i søndagens løp. Sergio Perez skal starte som nummer fire, Valtteri Bottas som nummer fem og Lewis Hamilton som nummer seks. Siden søndagens Grand Prix foregår i USA med ulik tidsforskjell sammenlignet med Europa, vil løpet foregå på kveldstid for Formel 1-engasjerte nordmenn. Løpet starter 21.30 søndag kveld. Topp ti etter kvaliken: 1. Charles Leclerc 2. Carlos Sainz 3. Max Verstappen 4. Sergio Perez 5. Valtteri Bottas 6. Lewis Hamilton 7. Pierre Gasly 8. Lando Norris 9. Yuki Tsunoda 10. Lance Stroll
Tidspunkt: 07-05-2022 - Kl.23:30 - Kilde: NRK - Info


298. Nakenvideo lekket: - Utpressing
Kongressmedlemmet Madison Cawthorn (26) har mottatt massiv kritikk etter at videoene har blitt lekket.
Tidspunkt: 05-05-2022 - Kl.21:32 - Kilde: Dagbladet - Info


299. Fulham Championship-meister med 7-0
Fulham sikra seg meisterskapstittelen i Championship med suverene 7-0 over Luton måndag. Laget var klart for opprykk til Premioer League før kampen. Aleksandar Mitrovic scora to av måla i festspelet på Craven Cottage. Fulham har scora 106 mål på sine 45 kampar denne sesongen. Rekorden i Championship er 108, sett av Manchester City (!) i 2002/02. Bournemouth og Nottingham kjempar om den andre direkte oppykksplassen. Dei skal møtest i Biurnemouth i morgon, og siste serierunde skal spelast laurdag. Trass stortapet erLuton mellom dei som kjempar om opprykk via omspel. Også Sheffield United, Middlesbrough og Millwall kjempar om dei to siste omspelplassane.
Tidspunkt: 02-05-2022 - Kl.21:16 - Kilde: NRK - Info


300. Reagerer: - Trist
Bodø/Glimt-kaptein Ulrik Saltnes (29) fikk et varmt håndtrykk av landbruks- og matminister Sandra Borch. Verre var mottakelsen fra Molde-fansen: - Trist, sier han.
Tidspunkt: 02-05-2022 - Kl.11:42 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


treff

©2024 Tveit MEDIA.
Personvern (Privacy Policy)
Annonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME


Copyright © 2001-2024 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)