Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
18
 Lørdag  18. Mai. 2024
Nyhets kategorier
Forsiden, siste nytt
Datanyheter
Helsenyheter
Innenriks
Sport
Toppsaker
Utenriks
Været
Økonomi

De nyeste artiklene
Lagerguiden | Finn ledig lagerplass
Blandingsraser er mer populære enn noensinne
Sterk vekst i elektriske busser
Lokaler til leie i Trondheim
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
5 Tips For Deg Som Skal Pusse Opp
Få Bedre Fiskelykke med Ekkolodd
5 Tips til Raskere Nettsider
Industri i Norge
Valg av fisk til ditt første akvarium
Shopping i London

Pakkesporing
Posten:
Bring:




Siste nytt

Forrige, 61 til 80 ---- Artikkel 81 til 100 --- Neste, 101 til 120




Manchester United tok et steg mot Europa-spill
Publisert: 23:56 15-05-2024   Kilde: NRK
Manchester United burde vinne mot Newcastle onsdag for å holde liv i håpet om å kvalifisere seg til Europacupspill gjennom Premier League. Seieren holdt på å glippe, men de røde vant til slutt 3-2. Hjemmelaget tok ledelsen ved Kobbie Mainoo etter halvtimen spilt før Anthony Gordon utlignet for Newcastle. Men 21 år gamle Amad Diallo banket inn 2–1 etter 57 minutter. Hans første mål i Premier League. Så sørget innbytter Rasmus Højlund for 3-1. Lewis Hall reduserte for Newcastle på overtid, og det endte 3-2. Nå ligger Manchester United på 8. plass – bak Newcastle på målforskjell med én kamp igjen å spille. En syvendeplass vil sikre Manchester United en plass i Europa. De røde kan også kvalifisere seg til Europacupspill ved å vinne FA Cup-finalen mot Manchester City lørdag 25. mai. Onsdag vant også Chelsea 2-1 borte mot Brighton. De blå fra London ligger på sjetteplass med èn kamp igjen.

   Les hele artikkelen på NRK sine nettsider   Les alt nedlastet info om artikkelen
Linje

Celtic sikret seriegullet med målfest
Publisert: 22:38 15-05-2024   Kilde: NRK
Celtic er skotsk seriemester i fotball for 54. gang etter å ha knust Kilmarnock 5-0 på bortebane onsdag kveld. Selv om Celtic tok sin 54. serietittel, er det ikke rekord. Rangers har 55. Celtic og Rangers møtes i cupfinale 25. mai. Ja jager Celtic sin 42. cuptittel, Rangers sin 35.

   Les hele artikkelen på NRK sine nettsider   Les alt nedlastet info om artikkelen
Linje

Reiten-assist da Chelsea slo Tottenham – topper tabellen på målforskjell før siste runde
Publisert: 22:38 15-05-2024   Kilde: NRK
Guro Reiten hadde assist på vinnermålet da Chelseas kvinnelag slo Tottenham 1-0 i onsdagens hengekamp. Laget topper tabellen før lørdagens serieavslutning. Det betyr at Emma Hayes fortsatt kan få en tittel i avskjedsgave når hun etter mange år som Chelsea-manager blir USAs landslagssjef. Chelsea er to plussmål foran Manchester City før alt avgjøres. Lørdag spiller Chelsea borte mot nybakt FA-cupmester Manchester United, mens City gjester Aston Villa. (NTB)

   Les hele artikkelen på NRK sine nettsider   Les alt nedlastet info om artikkelen
Linje

Magnus Carlsen tapte to armageddon mot Alireza Firouzja i Champion Chess-storfinalen
Publisert: 22:38 15-05-2024   Kilde: NRK
Magnus Carlsen tapte i armageddon for Alireza Firouzja både i den første og andre kampen i storfinalen i årets 2. Champions Chess-turnering. Han tapte den første duellen 2-3 etter armageddon. I den avgjørende kampen i best av to partier ble det oså tap etter armageddon, og Carlsens rekke med turneringsseirer tok slutt. I den avgjørende kampen endte første parti, der Carlsen hadde hvitt, i remis etter 35 trekk. Det andre partiet endte i remis i etter 30 trekk. Kveldens annen armageddon var et faktum. Carlsen bød 7.26 minutter og fikk svart. Det vil si at remis holdt til seier, men Firouzja viste seg for sterk.

   Les hele artikkelen på NRK sine nettsider   Les alt nedlastet info om artikkelen
Linje

Nedtur for Henrik Ingebrigtsen i sesongåpningen: Langt bak personlig rekord
Publisert: 21:54 15-05-2024   Kilde: NRK
Henrik Ingebrigtsen må vise form før EM-uttaket i slutten av mai. I sesongåpningen i Stockholm endte han rundt 20 sekunder bak den personlige rekorden.

   Les hele artikkelen på NRK sine nettsider   Les alt nedlastet info om artikkelen
Linje

Magnus Carlsen tapte første kamp i Champions Chess-storfinalen etter armageddon mot Alireza Firouzja
Publisert: 21:54 15-05-2024   Kilde: NRK
Magnus Carlsen tapte i armageddon for Alireza Firouzja i den første kampen i storfinalen i årets 2. Champions Chess-turnering. I det fjerde partiet så det ut til at nordmannen skulle gå seirende ut, men han gikk glipp av et fordelaktig trekk, og fransk-iraneren utnyttet tabben og vant partiet. Da var det en tydelig skuffet og forbannet Carlsen. Det hele måtte avgjøres i armageddon, men først bød spillerne på hvem som skulle ha svarte brikker. Carlsen satset på 8.26 minutter mens Firouzja bød 8.04. Dermed fikk nordmannen hvitt og fransk-iraneren svart. I armageddon må hvitt vinne, for svart holder det med remis. Den andre duelles spilles senere i kveld. I helgen vant Carlsen en Grand Chess-turnering i Polen for annen gang på rad.

   Les hele artikkelen på NRK sine nettsider   Les alt nedlastet info om artikkelen
Linje

Rosenborg vant toppkampen: Deler førsteplass med VIF
Publisert: 21:10 15-05-2024   Kilde: NRK
Rosenborg vant 1-0 i toppkampen borte mot Vålerenga i Toppserien onsdag. Med seieren har Rosenborg nå 21 poeng - like mange som Vålerenga på delt førsteplass. Trønderne er bak på målforskjell. Hanna Dahl satte inn 1-0 for RBK etter 71 minutter med et skudd fra 16 meter. Vålerenga hadde en kjempesjanse til å utligne ti minutter senere ved Elise Thorsnes, men skuddet ble hindret. Vålerenga var nære utligning to ganger på overtid, men lyktes ikke å score. Dermed endte kampen 1-0 til bortelaget.

   Les hele artikkelen på NRK sine nettsider   Les alt nedlastet info om artikkelen
Linje

Brann-kvinnene ned på jorda – 1-1 mot Røa
Publisert: 21:10 15-05-2024   Kilde: NRK
Fire dager etter 10-0-seieren over Arna-Bjørnar kom Branns kvinnelag ned på jorda og måtte kjempe for å få 1-1 mot Røa i egen storstue. Det var første gang Brann avga poeng siden 2-4-tapet for LSK i serieåpningen midt i mars. Røa tok ledelsen tidlig i 2. omgang etter hjørnespark. Serven fra Cassandra Bogere ble bokset ut av keeper Aurora Mikalsen. I returrommet sto Mari Nyhagen, som dempet ballen og lempet den inn. Mina Bell Folland prøvde å nikke, men ballen seilte over henne og inn i mål. Brann-spillerne mente at Folland var i offsideposisjon og håpet på en fløyte, men ble ikke hørt. Nyhagen så ut til å bli matchvinner inntil Tomine Svendheim utlignet i det 79. minutt med et skudd i lengste hjørne. LSK Kvinner slo tilbake dagen etter å ha fått poengtrekk på grunn av dårlig klubbøkonomi. Stabæk ble slått 3-2 i LSK-hallen med scoringer av Asdis Halldorsdottir, Katrine Winnem Jørgensen og Tonje Erikstein. Lyn slo tabelljumbo Arna-Bjørnar 1-0 med scoring av Luisa Galteland et snaut kvarter før slutt, mens det ble 1-1 mellom Åsane og Kolbotn. Rundens storkamp mellom serieleder Vålerenga og toer Rosenborg startet en time etter de øvrige kampene. Den er målløs ved pause. (NTB)

   Les hele artikkelen på NRK sine nettsider   Les alt nedlastet info om artikkelen
Linje

Medier: Premier League-klubbene skal stemme over forslag om å fjerne VAR
Publisert: 19:07 15-05-2024   Kilde: NRK
Ifølge The Athletic og The Telegraph har Wolverhampton sendt inn et forslag til Premier League-klubbenes generalforsamling om å skrote VAR (Video Assistant Referee). The Athletic skriver videre at forslaget skal stemmes over på generalforsamlingen neste måned. Nettstedet har også fått tilgang på en uttalelse fra Wolverhampton, hvor klubben skriver: – Det er ingen sin feil, vi er bare på søken etter det som er den beste løsningen for fotballen. Alle interessentene har jobbet hardt for at det å innføre mer teknologi skal være en suksess, men etter fem sesonger med VAR i Premier League, så er det på tide med en konstruktiv debatt om VARs fremtid. Wolverhampton summerer sitt ståsted opp med at de mener «den lille økningen i nøyaktighet» gjennom VAR strider mot fotballens verdier og at VAR derfor bør fjernes fra neste sesong. Premier League svarer i en uttalelse at de bekrefter at de skal diskutere VAR på generalforsamlingen i juni, og at de ønsker å bruke VAR også fremover. VAR har vært gjenstand for debatt ved en rekke anledninger denne og tidligere sesonger i Premier League. I Norge har også spørsmålet om VAR vært oppe en rekke årsmøter det siste året. Medlemmene i store klubber som Rosenborg og Brann var blant dem som stemte for å arbeide imot VAR.

   Les hele artikkelen på NRK sine nettsider   Les alt nedlastet info om artikkelen
Linje

Milan vant på spurternes dag i Giroen
Publisert: 17:05 15-05-2024   Kilde: NRK
Jonathan Milan tok sin annen seier i årets Giro d´Italia da han var raskest i spurten på 11. etappe onsdag. Tadej Pogacar fortsetter i den rosa ledertrøyen. Den 207 kilometer lange etappen fra Foiano di val Fortore til Francavilla al Mare var kupert i begynnelsen, men inn til mål var det nærmest paddeflatt. Bekymringen for spurterne var å unngå å komme for tidlig i front i motvinden. Det var også noen ryttere som var innblandet i en velt på oppløpet, men uhellet skjedde litt bak spurtkanonene. Etter at det vanlige bruddet ble syklet inn, handlet det om å holde posisjonene i feltet fram til spurten. Milan fikk god hjelpe av sine hjelpere i Lidl-Trek-laget og var ustoppelig da det hele ble avgjort. Det var italienerens tredje etappeseier i Giro d´Italia. Sammenlagt leder stadig Tadej Pogacar. (NTB)

   Les hele artikkelen på NRK sine nettsider   Les alt nedlastet info om artikkelen
Linje

Sørloth nominert til årets spiller i La Liga
Publisert: 16:21 15-05-2024   Kilde: NRK
Villarreal-spiller Alexander Sørloth er blant de nominerte til årets spiller i La Liga. Det avslører ligaen i en pressemelding. Han får konkurranse av blant andre Jude Bellingham (Real Madrid), Antoine Griezmann (Atlético Madrid), Vinicius Junior (Real Madrid) og Artem Dovbyk (Girona). Nordmannen står med 19 mål i serien denne sesongen, og kjemper om toppscorertittelen i La Liga. Prisen deles ut 28. mai. (NTB)

   Les hele artikkelen på NRK sine nettsider   Les alt nedlastet info om artikkelen
Linje

Klopp-assistenten blir hovedtrener
Publisert: 14:18 15-05-2024   Kilde: NRK
Nederlandske Pepijn Lijnders (41) tar over som ny manager for Red Bull Salzburg. Det skriver klubben på sine hjemmesider. Lijnders har frem til nå vært assistenttrener under Jürgen Klopp i Liverpool. 41-åringen har signert en treårskontrakt for klubben og blir å ta over som manager før oppkjøringen til årets sesong.

   Les hele artikkelen på NRK sine nettsider   Les alt nedlastet info om artikkelen
Linje

Mbappé mister PSGs toppkamp – sliter med skade
Publisert: 13:34 15-05-2024   Kilde: NRK
Kylian Mbappé sliter med lårsmerter og spiller ikke Paris Saint-Germains serieoppgjør borte mot Nice i kveld. Spissen er ut av troppen og reiser ikke sørover til Rivieraen. PSG er allerede seriemester og avslutter Ligue 1-sesongen mot Metz søndag. Mbappé bekreftet nylig at han forlater hovedstadsklubben. Det var en dårlig skjult hemmelighet. Sist helg scoret Mbappé sitt 27. ligamål for sesongen da PSG tapte det som var hans siste hjemmekamp for laget. Ingen har flere nettkjenninger i Frankrike denne sesongen. Paris Saint-Germain stiller også uten Ousmane Dembélé i onsdagens hengekamp. Nice er nummer fem på tabellen og kan fortsatt kvalifisere seg for Champions League. (NTB)

   Les hele artikkelen på NRK sine nettsider   Les alt nedlastet info om artikkelen
Linje

Mol tilbake i trening etter operasjon: – Det så ikke veldig bra ut
Publisert: 12:49 15-05-2024   Kilde: NRK
Christian Sørums sandvolleyballmakker Anders Mol har omsider kommet seg tilbake i sanden etter operasjon. Tiden fram mot OL inneholder mange spørsmålstegn. Landslagstrener og pappa Kåre Mol opplyser til NTB at Anders Mol hadde sin første trening med sand under beina tirsdag. – Han hoppet litt rolig og var en halvtime i sanden. Det så ikke veldig bra ut, men det var i hvert fall en start. Progresjonen går som vi hadde håpet, sier Mol til NTB. – Han er litt hoven og betent. Vi får se hvordan det arter seg, legger han til. Anders Mol pådro seg et brudd i foten på treningsleir i Tenerife i mars og måtte gjennom en operasjon. 26-åringen har fått operert inn en skinne og har flere skruer i foten. Det er ikke planen å fjerne disse før sommerlekene i Paris. (NTB)

   Les hele artikkelen på NRK sine nettsider   Les alt nedlastet info om artikkelen
Linje

Fifa med milepæl for kvinnene – starter klubb-VM i 2026
Publisert: 11:32 15-05-2024   Kilde: NRK
Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har bestemt at det første klubb-VM for kvinner skal arrangeres i 2026. Avgjørelsen ble fattet under Fifas styremøte i Bangkok onsdag. Det er ventet at det kommende klubb-VM skal bestå av 16 lag og at selve opplegget blir banket igjennom i løpet av januar/februar i 2025. Det er ikke kjent hvordan fordelingen av klubber blir gjort mellom kontinentene. Turneringen skal arrangeres hvert fjerde år, og øvrige detaljer om oppsett og gjennomføring blir offentliggjort så fort det er klart. På det samme styremøtet ble det også vedtatt at antallet internasjonale vinduer med landslagsfotball skal reduseres fra seks til fem. – Dette er skritt vi gjennomfører for å føre kvinnefotballen opp til et nytt nivå. Vi ønsker å gjøre den enda mer konkurransedyktig, sier Fifa-president Gianni Infantino. Klubb-VM for menn skal også utvides betraktelig fra og med 2025. Der skal antall lag økes fra sju til 35. Også der er planen at turneringen skal arrangeres hvert fjerde år. (NTB)

   Les hele artikkelen på NRK sine nettsider   Les alt nedlastet info om artikkelen
Linje

Oslo Pride ut mot NFF – vil gi homopris til Berg
Publisert: 10:47 15-05-2024   Kilde: NRK
Etter at Patrick Berg irettesette ein tilskodar for homohets har reaksjonane hagla. Oslo Pride-leiar Dan Bjørke hyllar Berg, men rettar skarp kritikk mot Noregs Fotballforbund.

   Les hele artikkelen på NRK sine nettsider   Les alt nedlastet info om artikkelen
Linje

Disse lagene er CL-klare - Aston Villa tilbake
Publisert: 08:45 15-05-2024   Kilde: NRK
Over halvparten av neste sesongs Champions League-felt er fylt opp. Flere overraskelser er med fra de største ligaene. Tirsdag løste Aston Villa billett til verdens gjeveste klubbturnering. 21 av 36 plasser er booket. – Dette var drømmen vår da sesongen startet. Jeg er veldig, veldig glad og stolt på vegne av supporterne og spillerne, sa Villa-manager Unai Emery etter at laget hans var sikret å bli nummer fire i Premier League. Det ble klart da tabellfemmer Tottenham avga poeng i 0-2-tapet for Manchester City. Til høsten blir Aston Villa å se i den gjeveste europacupen for første gang siden Birmingham-klubben røk ut som tittelforsvarer i 1983. I Champions League-æraen stiller Villa som debutant. Det samme gjør italienske Bologna og Girona fra Spania. Før sesongen ville en slik trio gitt skyhøy odds. England får kun fire plasser som tidligere år, mens tysk Bundesliga og italiensk Serie A er garantert fem deltakere. Antallet kan øke til seks for begge om dette slår til: * Borussia Dortmund slår Real Madrid i CL-finalen 1. juni. Da slippes Eintracht Frankfurt til som Bundesligas sjette beste lag. * Atalanta ender som nummer fem i Serie A og slår Leverkusen i europaligafinalen 22. mai. Da økes Italias kvote til seks plasser. Bundesliga og Serie A får begge en ekstra CL-plass fordi de samlet sett presterte best i europacupene denne sesongen. Premier League lå lenge i topp to, men falt ut etter en svak utslagsfase. Bonusplassene blir lagt på til slutt. Det er årsaken til at to land kan få med så mange som seks lag i mesterligaen. Dortmund og Atalanta vil potensielt være kvalifisert på bakgrunn av hver sin finaleseier og ikke via sin plassering i hjemlig liga. Ved seier til Real Madrid i CL-finalen går tittelholderens plass til ukrainske Sjakhtar Donetsk. Real er allerede kvalifisert som nybakt seriemester i Spania. (NTB)

   Les hele artikkelen på NRK sine nettsider   Les alt nedlastet info om artikkelen
Linje

Uefa-topp med klar beskjed foran EM: – Kun kapteinene får snakke med dommeren
Publisert: 07:16 15-05-2024   Kilde: NRK
Under årets EM-sluttspill i fotball for menn i Tyskland skal dommerne kun dele informasjon om avgjørende beslutninger med lagets kapteiner. Det er dommerdirektøren i Det europeiske fotballforbundet (Uefa), Roberto Rosetti, som skriver dette i et åpent brev foran europamesterskapet som starter i midten av juni. Brevet ble publisert på Uefas nettsted tirsdag. Hensikten med at kommunikasjonen kun skal foregå mellom dommerkvartetten og kapteinene, er å beskytte fotballens egenart under mesterskapet. Dommersjefen skriver at de ønsker seg dommere med en sterk personlighet som er i stand til å fatte upopulære avgjørelser, samtidig som Uefa ønsker at dommerne skal være mer åpne og som kan forklare hvorfor avgjørelsen ble som den ble. – De mottar mye informasjon gjennom den videoassisterte dommeren (VAR), og vi er klare til å dele mer informasjon til spillere og trenere for å hjelpe dem til å forstå hvorfor avgjørelsen er fattet, skriver Roberto Rosetti. Rosetti legger til at det er umulig å forklare en avgjørelse til opp til 22 spillere som oppsøker deg. – Det kan lede til at kommunikasjonen bryter sammen, og at dette fine spillet blir seende stygt ut. Alle er enige om det er ødeleggende for fotballens image, skriver Rosetti. Uefas dommersjef skriver at det uansett kommunikasjonsform vil være situasjoner som blir debattert, og at dommeren er nødt til å informere for å opprettholde status quo.

   Les hele artikkelen på NRK sine nettsider   Les alt nedlastet info om artikkelen
Linje

Mot rekordstor norsk tropp i friidretts-EM
Publisert: 07:16 15-05-2024   Kilde: NRK
Foreløpig er det bare Jakob Ingebrigtsen og Karsten Warholm som er kvalifisert fra Norge, men de får selskap av mange flere i årets EM i friidrett i Roma. – Vi har ikke tatt ut noen ennå. Det er sånn sett bare Jakob Ingebrigtsen og Karsten Warholm som har friplass som regjerende europamestere. Men det er vel rundt 20 stykker som har tatt kravet, og så er det ganske mange som ligger inne på ranking, sier sportssjef Erlend Slokvik i Norges Friidrettsforbund til NTB. I siste EM i München i 2022 hadde Norge med 46 deltakere. Rekorden på 51 utøvere stammer fra EM i Amsterdam i 2016. Slokvik har store forhåpninger om at Norge stiller et tilsvarende antall utøvere som for åtte år siden. Norsk friidrett er i vinden, og det er flere medaljekandidater enn på mange år. – Vi regner med at det blir en like stor tropp i år. Jeg tipper at det i hvert fall blir 50 norske utøvere med, og så får vi se hva det endelige antallet blir. Siste frist for å kvalifisere seg er 26. mai. Det er blant annet også kvalifiseringsmuligheter i Stockholm onsdag og i Trond Mohn Games i Bergen 22. mai. Det samme gjelder i NM i halvmaraton på Birkeland 25. mai. Årets EM i Roma arrangeres på Stadio Olimpico 7.-12. juni. (NTB)

   Les hele artikkelen på NRK sine nettsider   Les alt nedlastet info om artikkelen
Linje

Sørloth involvert i vinnermålet da Villarreal slo sterke Girona
Publisert: 00:25 15-05-2024   Kilde: NRK
Alexander Sørloth var tredje siste Villarreal-spiller på ballen da Bertrand Traoré scoret vinnermålet i Villarreals 1-0-seier borte mot serietreer Girona. Girona hadde hatt de fleste sjansene i kampen, men i det 59. minutt var det gjestene som kunne juble for scoring. Villarreal vant ballen ved midtstreken. Den havnet hos Sørloth, som slo et fint framspill til Gonçalo Guedes. Han dro seg forbi en motspiller, men ble taklet før han fikk skutt. Ballen rullet til Bertrand Traoré, som skjøt i mål ved lengste stolpe og feiret sitt aller første mål i La Liga. I det 65. minutt hadde Girona en stor trippelsjanse, men laget fikk ikke ballen i mål. Sørloth har 19 seriemål og kjemper om toppscorertittelen i spansk fotball. Girona-spissen Artem Dovbyk topper med 20, men ingen av storscorerne økte målfangsten da de spilte på topp for hvert sitt lag tirsdag. Mål ble det derimot for Jude Bellingham, en tredje spiller med sjanse til å bli målkonge. Han scoret det første målet da seriemester Real Madrid knuste Alavés 5-0. Han hadde også to assist. Vinicius Junior scoret to ganger. Bellingham er med sin 19. scoring i La Liga oppe på siden av Sørloth før de to siste serierundene. (NTB)

   Les hele artikkelen på NRK sine nettsider   Les alt nedlastet info om artikkelen
Linje





Siste nytt

Forrige, 61 til 80 ---- Artikkel 81 til 100 --- Neste, 101 til 120






Annonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME










Copyright © 2001-2024 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)