Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
25
 Torsdag  25. Apr. 2024
Nyhets kategorier
Forsiden, siste nytt
Datanyheter
Helsenyheter
Innenriks
Sport
Toppsaker
Utenriks
Været
Økonomi

De nyeste artiklene
Lagerguiden | Finn ledig lagerplass
Blandingsraser er mer populære enn noensinne
Sterk vekst i elektriske busser
Lokaler til leie i Trondheim
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
5 Tips For Deg Som Skal Pusse Opp
Få Bedre Fiskelykke med Ekkolodd
5 Tips til Raskere Nettsider
Industri i Norge
Valg av fisk til ditt første akvarium
Shopping i London

Pakkesporing
Posten:
Bring:




Du søkte på: KRISTIANSAND



1. Vipers fullførte serien uten poengtap – går rett på sluttspillet
Vipers kristiansand avsluttet eliteserien i håndball med den 26. seieren på like mange forsøk da Follo ble slått 36–27 på bortebane. Allerede tirsdag innleder Vipers sluttspillet med første kvartfinale mot Gjerpen. Det spilles best av tre kamper.
Tidspunkt: 21-04-2024 - Kl.19:12 - Kilde: NRK - Info


2. Start-oppdatering etter Torkildsens hodesmell: – Kraftig hjernerystelse
Starts sisteskanse Jasper Silva Torkildsen (20) pådro seg en «kraftig hjernerystelse» under bortekampen mot Mjøndalen mandag. Han er tilbake i kristiansand nå. Det skriver 1.-divisjonsklubben Start på sine nettsider. Etter kampen ble han fraktet til Drammen sykehus hvor han ble holdt over natten for observasjon. «Jasper har det etter forholdene bra. Tirsdag formiddag ble han skrevet ut av sykehuset i Drammen og dro hjem til kristiansand, hvor han vil bli videre fulgt opp av klubbens medisinske personell», skriver Start. (NTB)
Tidspunkt: 16-04-2024 - Kl.10:06 - Kilde: NRK - Info


3. Vipers henter nederlandsk landslagsspiller
Den nederlandske bakspilleren Larissa Nusser (24) skal spille for Vipers kristiansand de neste to sesongene. Hun melder overgang fra Odense i sommer. Vipers kunngjorde overgangen på sitt nettsted mandag formiddag. Der heter det at Nusser er «en playmaker med voldsom hurtighet og som innehar en ekstrem håndballintelligens». – Jeg har fått et godt inntrykk av klubben, og jeg føler at dette er et bra steg for meg. Jeg gleder meg til å spille for Vipers kristiansand og å treffe dere alle etter sommeren, sier Nusser selv. Nusser debuterte for Nederland allerede som 17-åring, og hun var med på laget som tok VM-gull i Japan i 2019.(NTB)
Tidspunkt: 25-03-2024 - Kl.10:10 - Kilde: NRK - Info


4. Vipers seriemester i håndball for sjuende år på rad
Vipers kristiansand er vinner av kvinnenes eliteserie i håndball tre runder før slutt. Nok en tittel var i boks etter 38-25 over Fana. Sørlendingene står med 46 poeng og full pott fra 23 kamper. De har ikke avgitt poeng i hjemlig serie siden nettopp Fana greide 33-33 i september 2021. Storhamar har to seriekamper igjen og er fire poeng bak tabelltoppen. Ligamesterskapet er det sjuende strake for Vipers. I februar forsvarte de NM-gullet ved å slå Storhamar klart i finalen. Lite tyder på at noen vil kunne nekte kristiansand-laget å vinne sluttspillet og ta titteltrippelen i år også. (NTB)
Tidspunkt: 20-03-2024 - Kl.19:04 - Kilde: NRK - Info


5. Lunde dominerte da Vipers vant toppkampen
Fire dager etter at hun segnet om på banen og måtte til sykehus, dominerte Katrine Lunde i Vipers-målet da gullrival Storhamar ble knust. Hun sto igjen med redningsprosent på 50 da Vipers vant bortekampen 30–20 og tok sin 21. seier på like mange seriekamper denne sesongen. Storhamar yppet seg i første omgang søndag og ledet 13–12 ved pause. Noen minutter ut i den andre omgangen var ledelsen oppe i tre mål, men så giret Vipers om og dro ubønnhørlig fra på vei mot timålsseier. Storhamar fikk sitt tredje tap og er fire poeng bak Vipers, som har en kamp mindre spilt. Tertnes sto også for en sterk vending da 12–17 ved pause hjemme mot Byåsen ble til seier 31–28. Sola vant 37–35 borte over Molde og henger på Fredrikstad i kampen om tredjeplassen. I mennenes eliteserie vant både Kolstad og Elverum, og det skiller fortsatt fire poeng mellom dem i Kolstads favør. Kolstad vant 31–25 hjemme over Sandnes, Elverum seiret 36–28 i kristiansand. Halden tok et langt steg mot sluttspill med 33–30 over Fjellhammer, mens Runar Sandefjord inntok fjerdeplassen med 39–31 over tabelljumbo TIF Viking. (©NTB)
Tidspunkt: 10-03-2024 - Kl.19:41 - Kilde: NRK - Info


6. Stiftelse støtter Vipers med fem millioner til talentsatsing
Håndballklubben Vipers kristiansand, som nylig ble reddet fra konkurs, får fem millioner kroner av stiftelsen Cultiva for å drive talentarbeid. Det opplyser stiftelsen i en pressemelding tirsdag. Der vises det til at Vipers gjennom sine resultater de siste årene har bygget erfaring og kompetanse innenfor internasjonal topphåndball. Sørlandsklubben har blant annet vunnet Champions League tre ganger på rad. «Ingen andre norske lag har gjort noe lignende. Vipers regnes nå som et av de beste lagene i Europa. Vipers kristiansand er derfor en viktig og spennende klubb for internasjonale og nasjonale talenter», skriver stiftelsen. Daglig leder i Vipers, Benedicte Løyland, er glad for støtten. – Dette betyr urolig mye for oss som klubb og vårt prosjekt. Det gjør at vi kan fortsette å være en arena for utvikling av morgendagens håndballstjerner samtidig som kristiansand blir en enda tydeligere aktør i håndballverdenen. Vi ønsker å være med på at forme håndball- og Idretts-Norge nå og i fremtiden, sier hun. Søndag vant klubben NM-finalen mot Storhamar. (NTB)
Tidspunkt: 27-02-2024 - Kl.13:38 - Kilde: NRK - Info


7. Vipers ristet av seg Storhamar – tok NM-gull for sjuende år på rad
Storhamar ga det et skikkelig forsøk, men stjernegalleriet til Vipers lot seg ikke stoppe. Dermed innkasserte den tredoble CL-mesteren NM-gull med 32-23-seier. Sørlendingene slet innledningsvis mot et påskrudd Storhamar-lag. Særlig ute til venstre skapte Mia Solberg Svele og Kristin Venn trøbbel for Vipers. I forkant av den ene scoringen fant Svele lagvenninnen med en utsøkt pasning. – Telepati og spektakulært, utbrøt TV 2-kommentator Endre Olav Osnes. Etter drøyt halvspilt førsteomgang ledet Storhamar 9-6, og Vipers tok timeout. Det fikk fart på stjernelaget, og i løpet av kun fire minutter vendte de rosakledde til ettmålsledelse. Mot slutten av førsteomgangen reiste Vipers fra Storhamar, og storfavorittene kunne til slutt feire NM-gull. – Jeg synes Vipers har framstått veldig solide. Det går virkelig unna her. Vi ser hvor raske de er når de umiddelbart straffer Storhamar, sa TV 2-ekspert Gro Hammerseng-Edin. Årets sesong har vært alt annet enn en dans på roser for den tredoble Champions League-vinneren fra kristiansand. For kort tid tilbake ble det gjort kjent at den norske storklubben hadde store økonomiske problemer. 5. februar bestemte Vipers-spillerne seg for å godta lønnskutt for å hjelpe klubben. – Det er jo betenkelig at et lag som vinner mesterligaen tre ganger på rad, bare noen måneder senere befinner seg i en sånn situasjon, uttalte håndballekspert Bent Svele til NTB i slutten av januar. 16. februar falt de siste brikkene som gjør at klubben unngår konkurs på plass. «Sammen med en stor gruppe mennesker har vi klart å komme til en løsning som gjør at Vipers kristiansand kan opprettholde aktiviteten og sportslig satsing i fremtiden», opplyste klubben.(NTB)
Tidspunkt: 25-02-2024 - Kl.14:43 - Kilde: NRK - Info


8. Kolstad klar for NM-finale – knuste Haslum i semifinalen
Kolstad er finaleklar i NM etter å ha slått Haslum 33-26 i semifinalen lørdag. I kampen om tittelen møter de enten Elverum eller kristiansand. Regjerende NM-mester Kolstad sikret seieren etter en overlegen andreomgang, men fikk tøff kamp i innledningen. Haslum gikk rett i strupen på Christian Berges menn og ledet 4-1 da det var spilt fem minutter. Kolstad våknet utover i førsteomgangen og fikk etter hvert oppgjøret inn i sitt spor. Til pause ledet de 16-12. Trønderne stakk ytterligere fra etter hvilen og ledet med sju mål snaue ti minutter inn i andreomgangen. Haslum var sjanseløse på å hente inn forspranget, og det endte med sjumålsseier. Kolstads stjernespiller Sander Sagosen ledet an med sju scoringer. Gabriel Setterblom hadde også en god kamp og scoret fem av Kolstads mål. Haslums Stig-Tore Moen Nilsen noterte seg for hele ni fulltreffere. Elverum og kristiansand møtes til kamp om den andre finaleplassen senere lørdag. Finalen spilles søndag. (NTB)
Tidspunkt: 24-02-2024 - Kl.15:31 - Kilde: NRK - Info


9. Solberg-Østhassel blir Vipers-spiller
Landslagskeeper Silje Solberg-Østhassel (33) forlater Györ og slutter seg til Vipers kristiansand etter inneværende sesong, melder Fædrelandsvennen og TV 2. Hun har skrevet under en treårig avtale med den regjerende Champions League-mesteren. – Det er tid for det nå, og det passer fint. Jeg har vært i utlandet i mange år, og for hele familien så passer dette bra, sier Solberg-Østhassel til TV 2. Fædrelandsvennen var først med å melde overgangen. I 2014 ble hun utenlandsproff da hun dro fra Stabæk til danske Holstebro. Senere spilte hun i Issy Paris og Siofok før det ble Györ i 2020. (NTB)
Tidspunkt: 23-02-2024 - Kl.09:03 - Kilde: NRK - Info


10. Stiftelse vil støtte Vipers med flere millioner kroner
Vipers kristiansand meldte nylig at klubben unngår konkurs. Nå ønsker stiftelsen Cultiva å bidra med 5 millioner kroner. Det melder lokalavisen KRS. Forslaget til pengestøtten vil bli behandlet på Cultivas neste styremøte. Stiftelsen foreslår at millionbeløpet skal gå til å etablere et nasjonalt kompetansesenter for håndball, talentutvikling og det de omtaler som «trenerløftet». Vipers har i flere år totaldominert norsk håndball, og de tre siste sesongene har sørlendingene også vunnet Champions League. (NTB)
Tidspunkt: 22-02-2024 - Kl.11:21 - Kilde: NRK - Info


11. Vipers unngår konkurs: – Veldig deilig!
Vipers kristiansand kan endelig melde at klubben er reddet fra konkurs.
Tidspunkt: 16-02-2024 - Kl.10:30 - Kilde: NRK - Info


12. Vipers forlenget seiersrekken i ligaen
Vipers kristiansand hadde få problemer med å slå Molde 34-20 i eliteserien i håndball. Det skiller fortsatt to poeng ned til Storhamar på tabellen. Vipers har fortsatt ikke avgitt poeng i eliteserien siden 33-33-kampen mot Fana i september 2021. kristiansand-laget har i flere år vært ubestridte enere i hjemlig liga og har dessuten vunnet mesterligaen tre ganger på rad.
Tidspunkt: 14-02-2024 - Kl.19:46 - Kilde: NRK - Info


13. Vipers slo tilbake etter treg start – vant klart mot ungarsk storlag i Champions League
Den norske håndballstormakten Vipers kristiansand slo på sjarmen og vant 35-27 borte mot det ungarske hovedstadslaget FTC Hungaria i Champions League lørdag. Etter et jevn åpning på kampen grep vertene til seg et lite forsprang tre strake nettkjenninger fra 4-4 til 7-4. Da skrudde Vipers på den berømte bryteren og orkestrerte en glitrende periode. I løpet av ti minutter gikk gjestene fra tre mål bak til fire mål foran. Til pause ledet Vipers 17-13. Det norske laget bevarte ledelsen etter sidebyttet og glitret til slutt inn til en overbevisende 35-27-seier. Russiske Anna Vyakhireva storspilte for gjestene med ni mål. Vipers sikret seg billett til utslagsrundene da de slo polske Zaglebie Lubin i starten av måneden. I mars skal sørlandsklubben ut i en dobbeltkamp i jakten på kvartfinalebillett. I siste gruppespillsrunde skal Vipers opp mot danske Ikast på hjemmebane. Årets sesong har ikke vært en dans på roser for den tredoble Champions League-vinneren fra kristiansand. For kort tid tilbake ble det gjort kjent at den norske storklubben hadde store økonomiske problemer. (NTB)
Tidspunkt: 10-02-2024 - Kl.16:29 - Kilde: NRK - Info


14. Bytter luksusvillaer i kristiansand
To familier i kristiansand har byttet eiendommer verdt rundt 30 millioner kroner hver.
Tidspunkt: 07-02-2024 - Kl.21:04 - Kilde: E24 - Info


15. Vipers-spillerne har sagt ja til lønnskutt
Spillerne i Vipers har godtatt lønnskutt for å hjelpe den kriserammede håndballklubben. Det opplyser Vipers i en pressemelding mandag. De skriver at klubben og alle enkeltspillerne har kommet til enighet om et lønnskutt. I tillegg har trenerteamet gått med på å redusere sin lønn. Samtidig er alle i administrasjonen delvis permitterte fra sine stillinger fra før, skriver klubben. – Vi er fornøyde med å ha kommet til en enighet med spillerne og trenerteamet om en løsning. Klubben er nødt til å redusere kostnadene resten av sesongen og dette var et viktig steg i riktig retning. Jeg må berømme både spillere, trenerteam, og administrasjonen som alle har innsett alvorligheten og vært helt klare på at dette skal vi klare sammen, sier daglig leder i Vipers Benedicte Løyland. Vipers kristiansand kjemper for å unngå konkurs og har jobbet for å innhente flere millioner kroner fram til juni for å opprettholde likviditeten. (NRK/NTB)
Tidspunkt: 05-02-2024 - Kl.16:06 - Kilde: NRK - Info


16. Vipers permitterer i administrasjonen – styrer mot lønnskutt i sportslig avdeling
Vipers kristiansands betalingsevne nærmer seg et kritisk punkt, melder Fædrelandsvennen. Klubben tar grep for å spare penger. Avisen skriver at Vipers permitterer 20 prosent av administrasjonen, og at det går mot lønnskutt i sportslig avdeling. Daglig leder Benedicte Løyland sier at permitteringene ble satt i gang fra lørdag 20. januar og at de varer ut sesongen. – Vi kjører en felles løsning som er lik for alle. Alle de ansatte har full forståelse for dette og tar sin del av ansvaret, sier Løyland om permitteringene til Fædrelandsvennen. Vipers kristiansand kjemper for å unngå konkurs og trenger 6 millioner kroner fram til juni for å opprettholde likviditeten. Spillerne skal også ha godtatt et forslag om lønnskutt uten at det ennå er oppnådd noen avtale. (©NTB)
Tidspunkt: 22-01-2024 - Kl.13:02 - Kilde: NRK - Info


17. Vipers knuste Esbjerg i Mesterligaen
Vipers kristiansand er i økonomisk kjempetrøbbel, men det la laget bak seg i 37-32-nedsablingen av Esbjerg i mesterligahåndballen. Resultatet kom borte mot en motstander som før avkast sto med ni seirer på sesongens ti første kamper i europacupen. Vipers hadde kun vunnet fire. I Danmark ledet tittelforsvarer Vipers nærmest fra start til slutt. Til pause sto det 21-15, og til slutt endte det altså med femmålsseier 37-32. Triumfen tok laget opp i elleve poeng fra like mange gruppekamper. Det skiller sju poeng til franske Metz og Esbjerg i toppen når tre runder gjenstår. De to beste fra hver pulje går rett til kvartfinale, og de fire neste skal ut i et innledende utslagsspill. Tidligere denne uken ble det klart at Vipers hadde store økonomiske problemer, og spillerne måtte ringe rundt og be om penger for å unngå konkurs. (NTB/NRK)
Tidspunkt: 21-01-2024 - Kl.16:39 - Kilde: NRK - Info


18. Vipers sliter tungt økonomisk
Den tredobbelte Mesterliga-mesteren Vipers er i store økonomiske problemer. Nå jobber spillerne for å redde klubben fra konkurs, skriver Fædrelandsvennen. Mellom klokken 10 og 14 mandag ringte flere av spillerne rundt til bedrifter i håp om å samle inn midler til klubben. Foran neste sesong må klubben kutte fem millioner i budsjettet sitt. Før jul oppfordret Paal Hennig-Olsen næringslivet og kommunen til å bli med på et spleiselag for å redde klubben. Hennig-Olsen er administrerende direktør og medeier i isleverandøren med samme navn. Vipers har totaldominert i den norske eliteserien de seneste årene, og kristiansand-klubben står med seks strake serietitler. I Mesterligaen har de vunnet tre år på rad. (NTB)
Tidspunkt: 15-01-2024 - Kl.14:53 - Kilde: NRK - Info


19. Elkem kjøper Rec Solar Norway-fabrikker i kristiansand og på Herøya
Selskapet har sikret seg tilgang til eiendom nær Fiskaa-området.
Tidspunkt: 15-01-2024 - Kl.05:15 - Kilde: E24 - Info


20. Vipers med viktig seier i Mesterligaen
Vipers kristiansand nedkjempet slovenske Krim Ljubljana med 29–23 i mesterligaen i håndball lørdag. Anna Vjakhireva og Jamina Roberts bidro med sju mål hver i triumfen, mens keeper Katrine Lunde sto en god kamp. Vipers står med fire triumfer på de ti første kampene i puljespillet. De to beste i puljen går rett til sluttspillet, mens de fire neste skal inn i første utslagsrunde. Vipers, som står med tre strake mesterligatitler, må trolig nøye seg med å kjempe om en plass i utslagsrunden. Slovenske Krim er en direkte konkurrent i den kampen. På tabelltopp er Team Esbjerg, som tidligere lørdag vant ved hjelp av et tosifret antall scoringer av både Nora Mørk og Henny Reistad. Franske Metz er også sterke og ser foreløpig ut til å ta seg direkte til sluttspillet sammen med Esbjerg. Det gjenstår fem kamper i puljespillet. Kampen startet jevnt før Vipers satte opp farten mot slutten av omgangen. Da skaffet de seg 14-12-ledelse inn til hvilen. Etter pause beholdt Vipers tomålsledelsen en stund før de med ti minutter igjen økte til 24–20. Det forspranget mistet de ikke på vei mot seier. Vipers gjester Esbjerg i neste runde. (NTB)
Tidspunkt: 13-01-2024 - Kl.18:38 - Kilde: NRK - Info


21. Vipers møter Krim lørdag kveld
Lørdag kveld møter Vipers kristiansand slovenske Krim i en uhyre viktig kamp i gruppespillet i Mesterligaen. Vipers har vunnet 3 av 9 kamper til nå i gruppespillet, og ligger på en 6. plass i gruppa. Kun de to beste lagene går direkte til kvartfinale mens lag tre til seks må ut i omspill. Med tap for Krim i Aquarama lørdag kveld risikerer Vipers å falle ned fra playoff-plass. Bortekampen mot Krim endte uavgjort.
Tidspunkt: 13-01-2024 - Kl.16:58 - Kilde: NRK - Info


22. Reistad og Mørk med tosifret antall mål i Esbjerg-seier
De norske håndballstjernene Henny Ella Reistad og Nora Mørk noterte begge et tosifret antall scoringer da Esbjerg slo Ferencvaros 33-28 i Champions League. Vertene fra Ungarn startet imidlertid best, men etter at Reistad skjøt Esbjerg opp i 5-4, så danskene seg aldri tilbake. Mørk ga seg ikke før hun hadde notert elleve nettkjenninger på 13 skudd, mens Reistad også bikket ti scoringer på like mange avslutninger som Mørk. Landslagsvenninne Kristine Breistøl ville også ha en viktig finger med i spillet, og 30-åringen bokførte også småpene fem mål i den ungarske hovedstaden. Dermed sørget de tre norske spillerne for 26 av Esbjergs mål i 33-28-seieren. Samtlige var en del av den norske VM-troppen som tok sølv i desember. Mørk signerte nylig ny kontrakt med Esbjerg. Den danske klubben har vunnet ni av ti kamper i Champions League-gruppespillet denne sesongen. I samme gruppe har Vipers slitt mer, og kristiansand-laget har kun vunnet tre av de ni første kampene. (NTB)
Tidspunkt: 13-01-2024 - Kl.16:55 - Kilde: NRK - Info


23. Vipers tapte borte mot Metz
Vipers kristiansand var på vei mot en knallsterk borteseier i gruppespillet i mesterligaen, men måtte til slutt se seg slått 29-31 av Metz søndag kveld. Dermed fortsetter de på 6.-plass i gruppe B, ni poeng bak tabelltopp Team Esbjerg. Metz ligger på 2.-plass, sju poeng foran Vipers. kristiansand-laget ledet 14-13 til pause, men de franske vertene snudde til tomålsseier. Vipers har vunnet de tre siste utgavene av kvinnenes mesterliga. Lørdag ble de kåret til årets lag på Idrettsgallaen. (NTB)
Tidspunkt: 07-01-2024 - Kl.18:33 - Kilde: NRK - Info


24. Håndball: Final 8-trekningen er klar – slik spilles semifinalene
Semifinalene i håndball-NM er klare. Det kan bli storkamp i herrefinalen. Etter at Drammen og Elverum spilte 32-32 onsdag kveld ble semifinalene i håndball-NM trukket. Der ble det klart at det kan bli et kjempeoppgjør i finalen mellom Kolstad og Elverum, dersom de vinner hver sin semifinale. Final 8 arrangeres i Arendal 24. og 25. februar. Slik spilles herrenes semifinaler: Haslum – Kolstad Elverum – kristiansand Slik spilles kvinnenes semifinaler: Vipers – Larvik Storhamar – Sola (NTB)
Tidspunkt: 20-12-2023 - Kl.21:25 - Kilde: NRK - Info


25. Starts sportssjef forlater klubben: – Dette kan jeg rett og slett ikke leve med
Magni Fannberg er ferdig som sportslig leder i Start. Partene er enige om å avslutte samarbeidet. Fannberg har selv kommet med en uttalelse gjennom sosiale medier. – Uroen og splittelsen som nå preger IK Start nå gjør det umulig for meg å utøve rollen som sportssjef. Jeg opplever at min tilstedeværelse er med på å opprettholde uroen i klubben og muligens også forsterke det. Jeg er derfor ikke en god ressurs for klubben nå. Dette kan jeg rett og slett ikke leve med, skriver han blant annet. Fannberg hadde ett år igjen av kontrakten, men tiden i kristiansand-klubben er likevel over. – Det er ikke tilstrekkelig gjensidig tillit til at vi kan fortsette samarbeidet. Når situasjonen er slik den er, er det naturlig at arbeidsforholdet avsluttes, sier Starts styreleder Ole Magnus Skisland. Start har lagt bak seg en turbulent sesong. Laget greide å ta seg til 5.-plass i 1. divisjon, men det ble aldri spill i opprykkskvalifiseringen. Årsaken var at Bryne fikk walkover da Starts hjemmebane var frossen og umulig å spille på. Klubben erkjente etterpå at den bevisst hadde latt være å skru på varmekablene i et forsøk på å spare penger. (NTB)
Tidspunkt: 20-12-2023 - Kl.15:51 - Kilde: NRK - Info


26. Kona og dattera mi fanget i Gaza
I kristiansand fortviler Mohammed Alghalban. Kona og dattera på ti måneder skal få komme ut av Gaza og til Norge, men foreløpig uten resultat. Fortsatt er rundt 30 nordmenn i Gaza, ifølge UD.
Tidspunkt: 12-12-2023 - Kl.20:29 - Kilde: Dagbladet - Info


27. Norsk herrehåndball garantert spill i Champions League neste sesong
Norge er sikret plass i Champions League-håndballen for menn fra høsten 2024. Kolstad kom i år med etter å ha fått frikort. Det er Norges klatring med tre plasser på CL-rankingen til Det europeiske håndballforbundet (EHF) som gjør at sluttspillmesteren ved sesongslutt er garantert spill i den gjeveste europacupen. Norsk herrehåndball er rangert som nummer ni og er akkurat innenfor grensen for direkteplasser. Kolstad slapp i sommer inn i mesterligaen etter at Norges Håndballforbund søkte om få frikort. EHFs rangering er basert på klubbenes resultater de siste tre sesongene. På kvinnesiden topper Norge mye på grunn av Vipers kristiansands tre strake CL-titler. Adresseavisen var først med å omtale saken. (©NTB)
Tidspunkt: 29-11-2023 - Kl.15:05 - Kilde: NRK - Info


28. Kristiansund-Bryne blir ikke flyttet
Kvalifiseringskampen mellom Kristiansund og Bryne går som planlagt på Nordmøre stadion onsdag. Det er klart etter en befaring av banen, melder TV 2. Kanalen får det bekreftet av KBKs daglig leder Kjetil Thorsen. Oppgjøret er en del av kvalifiseringen til Eliteserien. Bryne fikk i helgen walkover etter at kampen mot Start aldri ble spilt. Årsaken var at Start for å spare penger ikke hadde skrudd på undervarmen, og det gjorde banen i kristiansand for hard å spille på. KBK har slitt med å få undervarmen til å fungere under hele banen, men det fører ikke til flytting av onsdagens kamp. Underlaget ble godkjent av kampdommer Marius Lien kvelden før avspark. – Dette var godt for oss. Da får vi hjemmepublikum i ryggen. Dette var det alle ønsket, og nå ser vi fram til å ha fokus kun på kampen, sier Kristiansund-trener Amund Skiri til TV 2. Tidligere tirsdag skrev Tidens Krav at Kristiansund har jobbet på spreng for å få kunstgresset klart i tide.
Tidspunkt: 28-11-2023 - Kl.18:22 - Kilde: NRK - Info


29. Mer banetrøbbel: Kvalifiseringskamp til Eliteserien kan bli flyttet
Kulde og trøbbel med varmekabler åpner for at onsdagens kvalifiseringskamp i fotball mellom Kristiansund og Bryne må spilles i Ålesund. Det er lokalavisen Tidens Krav som melder om kampen banemannskapet i Kristiansund kjemper mot værforholdene. Lørdag ble kvalifiseringskampen mellom Start og Bryne avlyst som følge av at banen i kristiansand var frossen og ikke spillbar. Bryne ble tilkjent seieren etter at Start ikke hadde gjort nødvendige forberedelser. I Kristiansund er undervarmen i banen påskrudd, men varmekablene på enkelte områder av banen fungerer ikke lenger. Det gjør at kulda får godt tak i deler av dekket. Nå håper man ifølge Tidens Krav at salting og bruk presenning skal løse floken. En endelig avgjørelse om kampen må spilles i Ålesund tas tirsdag kveld. Da kommer dommerteamet til Kristiansund. (NTB)
Tidspunkt: 27-11-2023 - Kl.18:19 - Kilde: NRK - Info


30. VG: Bryne videre i opprykkskvalifiseringen på walkover etter banetrøbbel i kristiansand
Bryne fortsetter videre i kvalifiseringen til Eliteserien etter at lørdagens kamp mot Start ikke ble spilt på grunn av baneforholdene. Det bekrefter Brynes daglige leder, Hans Øyvind Sagen overfor VG. – Det ble som vi forventet. Vi vinner 3-0 og er videre på walkover, sier Sagen til avisen. Et halvtime før avspark mellom Start og Bryne i kristiansand ble kampen besluttet avlyst på grunn av det kalde underlaget på kunstgresset. Kampreglementet til NFF sier blant annet at arrangørens lag skal tape kampen 0-3 dersom den ikke «ikke kan startes senest 45 minutter etter fastsatt tidspunkt fordi arrangørklubben har overtrådt sine forpliktelser», skriver NTB.
Tidspunkt: 26-11-2023 - Kl.13:01 - Kilde: NRK - Info


31. VG: Start-direktør trekker seg etter baneskandalen
Terje Marcussen tar på seg ansvaret for lørdagens baneskandale og fratrer rollen som klubbdirektør i IK Start. Det skriver VG. kristiansand-klubben skulle lørdag tatt imot Bryne i opprykkskvalifiseringen til Eliteserien. Kampen ble imidlertid ikke spilt da baneforholdene ikke var forsvarlige. Start skal ha valgt å ikke skru på undervarmen i forkant av oppgjøret. Mye tyder på at Bryne kan bli tilkjent seieren på walkover. Det er ventet at Norges Fotballforbund skal komme med en avgjørelse i løpet av dagen.
Tidspunkt: 26-11-2023 - Kl.10:20 - Kilde: NRK - Info


32. Ekspert med tirade etter kvalik-avlysning: – Orker ikke mer
Kvalikkampen mellom Start og Bryne er utsatt på grunn av dårlige baneforhold i kristiansand. Dommeren konkluderte med at det var for stor risiko å spille på det harde underlaget. Sportssjef Magni Fannberg Magnússon i Start legger seg flat overfor Fædrelandsvennen. Start hadde nemlig ikke skrudd på varmekablene på hjemmearenaen før den viktige kampen. – Dommeren bestemte at banen var farlig for spillerne. Vi har folk som er ansvarlige for banen. Vi får bare legge oss flate. Det er klart det handler om økonomi. Det er noen 10.000 det koster. Det er problematisk, sier Magnússon til Fædrelandsvennen, ifølge NTB. TV 2-ekspert og tidligere Start-spiller, Jesper Mathisen, er sterkt kritisk til Start på X. «Hva i all verden er det som skjer? Start-Bryne avlyst fordi baneforholdene er for dårlige. Start har altså glemt/droppet å sette på undervarmen. Knallhard bane. Når man ikke trodde det kunne bli verre og enda mer komisk så klarer man faktisk det. Flaut, pinlig og uvirkelig», skriver han og fortsetter: «Over 500 supportere fra Bryne har tatt turen i dag. Fullstendig kok i byen de siste timene med en hel haug av supportere. Folk på vei til kamp får beskjed en halvtime før kampstart at det blir ingen kamp. Surrealistisk. Aldri opplevd noe lignende. Været var meldt. Orker ikke mer!». Bryne-spiller Christian Landu Landu beskriver i et intervju med NRK situasjonen som «utrolig trist». – Banen var ikke bra – det var ganske hardt og glatt. Jeg skjønner at de velger å gjøre det (avlyser), men det er bly for oss med tanke på at vi har fyrt oss opp og gledet oss lenge til kampen. Jeg vet ikke hva som skjer, men det er frustrerende, sier han til NRK. NRK har forsøkt å få en kommentar fra Nils Fisketjønn, konkurransedirektør i Norges Fotballforbund, foreløpig uten hell. Kampen skulle hatt avspark klokken 19.00. Vinneren av oppgjøret skal etter planen fortsette opprykkskvalifiseringen mot Kristiansund førstkommende onsdag.
Tidspunkt: 25-11-2023 - Kl.17:34 - Kilde: NRK - Info


33. Vipers slo tilbake mot Rapid Bucuresti i mesterligaen
Regjerende mestern Vipers kristiansand meldte seg på i mesterligaen igjen da Rapid Bucuresti ble slått 35-30 på hjemmebane. Vipers ledet 18-14 ved pause, og i 2. omgang holdt laget fra kristiansand motstanderne unna. Det har ikke gått helt på skinner for de regjerende mesterne. Foran lørdagens kamp hadde laget bare vunnet to av sju kamper og spilt én uavgjort. Savnet av målvakten Katrine Lunde har vært litt for stor de siste kampene. Laget var derimot ute etter å «hevne» 29-30-tapet i siste møte mellom de to lagene forrige helg. Svenske Sofie Börjesson sto en god kamp og stoppet 19 av 47 skudd. Hun ble også kåret til banens beste spiller. Jana Knedlikova ble Vipers toppscorer med åtte mål. Hos gjestene ble Alicia Fernandez den mestscorende med sju mål. (©NTB)
Tidspunkt: 18-11-2023 - Kl.18:41 - Kilde: NRK - Info


34. Lunde-vikar avgjørende da Vipers slo tilbake i Mesterligaen
Etter fire kamper uten seier, slo Vipers kristiansand tilbake i Mesterligaen lørdag kveld. Målvakt Sofie Börjesson ble avgjørende da Vipers vant 35–30.
Tidspunkt: 18-11-2023 - Kl.18:40 - Kilde: NRK - Info


35. Utvalg vil åpne for strømming av barn ned til 13 år
Idrettens strømmeutvalget anbefaler at norsk idrett sier ja til strømming av idrettsarrangementer der barn helt ned i 13-årsalderen deltar. Det fremkommer av rapporten som ble lagt frem fredag. Det var VG som meldte om konklusjonen først. Ti av medlemmene i utvalget stemte for denne løsningen. To var imot. Utvalget ble oppnevnt i kjølvannet av det mye omtalte og omstridte MyGame-prosjektet i norsk idrett. Debatten har tidvis rast rundt idrettens MyGame-prosjekt. Flere uheldige episoder er samtidig avdekket rundt strømmingen, noe som har ført til tøff kritikk fra ulike hold. Norges Fotballforbund og Norges Håndballforbund er blant forbundene som deltar og har lagt betydelige midler i MyGame-prosjektet. En rekke kommuner, blant dem Oslo, kristiansand og Bergen, har sagt et foreløpig klart nei til MyGame-prosjektet slik det foreligger nå. (NTB)
Tidspunkt: 10-11-2023 - Kl.09:45 - Kilde: NRK - Info


36. Vipers videre til NM-semifinale etter thriller mot Byåsen
Tittelforsvarer Vipers kristiansand måtte jobbe hardt for å slå ut Byåsen av håndball-NM i kvartfinalen. Det endte til slutt med 27-26-seier for storfavoritten. Noen få minutter før slutt lå Byåsen bare ett mål bak. Det samme var stillingen med under et minutt igjen å spille. Men Vipers rodde det hele i land nok en gang. Sola gjestet Volda og vant 46–22. Larvik hadde heller ingen problemer med å ta seg av Gjerpen Skien på utebane. Sluttresultatet ble 36–25. Den fjerde kvartfinalen ble ikke spilt fordi Oppsal hadde mange spillere ute med koronasykdom. Dermed fikk Storhamar walkover til semifinalen. Vipers har vunnet de seks siste NM-finalene, sist med 30–23 over Sola. (©NTB)
Tidspunkt: 08-11-2023 - Kl.20:36 - Kilde: NRK - Info


37. Tittelforsvarer Kolstad komfortabelt videre til semifinale i NM
Kolstad kjørte over Bergen i kvartfinalen i håndball-NM og vant til slutt 36–23. Hjemmelaget hadde en komfortabel 12 måls ledelse til pause og bommet kun på sju avslutninger den første omgangen. Etter ni serierunder troner Kolstad øverst på tabellen i Eliteserien, mens Bergen ligger på sjetteplass. I de to andre kvartfinalene ble det jevnere resultater. kristiansand tok en knepen 34-32-seier over Halden. Mellom Haslum og Nærbø sto det likt 11–11 før hvilen, men Haslum slo til i andre omgang og vant 27–22. NTB/NRK
Tidspunkt: 08-11-2023 - Kl.18:43 - Kilde: NRK - Info


38. Vipers vant med ni mål borte mot Fredrikstad
Vipers kristiansand hadde ingen problemer med å slå serietreer Fredrikstad med solide 38-29 på bortebane i kvinnenes eliteserie i håndball lørdag. Kampen ble aldri særlig spennende. Serielederne var i føringen hele veien og ved pause sto det 18-13. Lois Abbingh scoret åtte mål for gjestene. Hos Fredrikstad ble Frida Brandbu Andersen mestscorende med sine åtte mål. Molde røk noe overraskende 32-35 hjemme mot Tertnes. Den tiende serierunden avsluttes med fire kamper søndag. (NTB)
Tidspunkt: 04-11-2023 - Kl.17:18 - Kilde: NRK - Info


39. Håndball-NM: Kvinnenes kvartfinaler er klare
Vipers kristiansand fortsetter tittelforsvaret hjemme mot Byåsen 8. november. Kvartfinalene i håndballcupen for kvinner ble trukket torsdag. Det skjedde under en seanse i Norges Håndballforbunds lokaler på Ullevaal stadion. Vipers har vunnet de seks siste NM-finalene, og sørlendingene er klare favoritter til å gjøre det igjen denne sesongen. Det er lenge siden sist laget har tapt en norsk klubbkamp. Dette er de øvrige kvartfinalene: Oppsal – Storhamar, Volda – Sola og Gjerpen – Larvik. Vinnerne går til finalehelgen i Arendal 23.-25. februar. (NTB)
Tidspunkt: 26-10-2023 - Kl.13:11 - Kilde: NRK - Info


40. Katrine Lunde tilbake på trening
Katrine Lunde var ikke med på forrige ukes landslagssamling på grunn av det som håndballforbundet oppga som helseutfordringer. Denne uken er hun tilbake i trening. Det melder Lundes klubb, Vipers kristiansand på egne hjemmesider. Håndball-VM starter 29. november. Norge spiller sine kamper i gruppespillet i Stavanger.
Tidspunkt: 17-10-2023 - Kl.15:17 - Kilde: NRK - Info


41. Strøm-protest i sørvest: – Håper at vi kan stå sammen
Ordførerne i Stavanger og kristiansand vil kjempe sammen mot landets dyreste strøm. – Prisforskjellene må dempes, sier påtroppende Stavanger-ordfører Sissel Knutsen Hegdal (H).
Tidspunkt: 16-10-2023 - Kl.16:20 - Kilde: E24 - Info


42. Rec Solar har stengt ned produksjonen
Industribedriften Rec Solar ser seg nødt til å gjøre nok et grep, og stenger ned produksjonen i kristiansand
Tidspunkt: 09-10-2023 - Kl.09:54 - Kilde: E24 - Info


43. Vipers slo serielederen tross tunge forfall
Vipers kristiansand manglet flere nøkkelspillere, men fikk likevel 28-26-seier i toppkampen mot Storhamar i eliteserien i håndball. Dermed inntok sørlandslaget tabelltoppen med tolv poeng fra seks kamper (full pott). Før oppgjøret var Storhamar foran Vipers på målforskjell. (NTB)
Tidspunkt: 04-10-2023 - Kl.17:50 - Kilde: NRK - Info


44. Breistøl og Mørk bombarderte Vipers – «norske» Esbjerg tok knepen borteseier
Norske landslagsspillere var helt sentrale i Esbjergs 38-37-seier borte mot tittelholder Vipers kristiansand i mesterligaen i håndball. Med seieren klatret Esbjerg opp på 3.-plass i gruppe B. Danskene står med seks poeng på fire kamper, mens Vipers følger to poeng bak. Til tross for å ha scoret kampens første mål, fikk Vipers en svært tung start. Esbjerg jobbet seg raskt opp i en 6-1-ledelse. Luken på fem mål holdt de også hele veien til pause da lagene gikk i garderoben på 20-15 i favør gjestene. Etter hvilen kom Vipers ut i et helt annet tempo og kjempet seg tilbake på 29-29. Det holdt likevel ikke da Esbjerg satte inn en sluttspurt. Vipers´ Anna Vjakhireva ble kampens toppscorer med sine elleve nettkjenninger, mens Nora Mørk og Kristine Breistøl scoret henholdsvis ni og åtte mål for Esbjerg. I tillegg til den norske landslagsduoen noterte også Henny Reistad seg med åtte nettkjenninger, mens Sanna Solberg-Isaksen scoret fire mål. Vipers skal opp mot tabelltopp Krim i neste CL-runde 21. oktober, mens Esbjerg tar imot Ferencvarosi dagen etter. (NTB)
Tidspunkt: 30-09-2023 - Kl.17:55 - Kilde: NRK - Info


45. Tertnes rystet Vipers – holdt ikke inn
Tertnes overrasket og tok en klar ledelse borte mot Vipers kristiansand i eliteserien håndball, men stjernelaget vendte til 38-36 og nok en seier. Dermed står Vipers med fem seirer av fem mulige i ligaen, men Storhamar overtar 1.-plassen på bedre målforskjell. Mesterligavinner Vipers fikk en skikkelig test hjemme mot seiersløse Tertnes. Det sto 15-15 til pause etter en omgang der hjemmelaget slet markant i forsvar. Vipers og stjernen Anna Vjakhireva (bildet) måtte løfte seg skikkelig, og de klarte å slå tilbake selv om Tertnes kjempet bra og beholdt ledelsen lenge. Vipers tok ikke ledelsen i 2. omgang før på stillingen 31–30, men dro til slutt seieren i land. (NTB)
Tidspunkt: 27-09-2023 - Kl.20:21 - Kilde: NRK - Info


46. Deila-søstrene sammen i landslagstroppen for første gang
Søstrene Thale og Live Rushfeldt Deila er for første gang tatt ut i samme landslagstropp i håndball til kampene i EHF Euro Cup. Målvakt June Krogh er debutant. Landslagssjef Thorir Hergeirsson offentliggjorde tirsdag de 19 spillerne som skal representere Norge i kampene mot Ungarn og Sveits i midten av oktober. Der har både Odense-spiller Thale Rushfeldt Deila og tvillingsøster Live fått plass. Førstnevnte var med i EM-troppen i fjor. Samlingen er den eneste før det endelige VM-uttaket blir gjort 7. november. Spillerne som er inkludert i troppen til oktober-kampene, er dermed de som er mest aktuelle til å bli valgt ut til VM, opplyser håndballforbundet. Hele troppen: Målvakter: Marie Davidsen (CSM Bucuresti), Katrine Lunde (Vipers kristiansand), June Cecilie Krogh (Follo) Bakspillere: Emilie Hegh Arntzen (CSM Bucuresti), Stine Ruscetta Skogrand (Ikast), Nora Mørk (Esbjerg), Stine Bredal Oftedal, (Györ), Kristine Breistøl (Esbjerg), Ingvild Bakkerud (Ikast), Henny Ella Reistad (Esbjerg), Thale Rushfeldt Deila (Odense), Live Rushfeldt Deila (Sola) Kantspillere: Malin Aune (Odense), Camilla Herrem (Sola), Sanna Solberg-Isaksen (Esbjerg), Emilie Margrethe Hovden (Györ) Linjespillere: Maren Aardahl (Odense), Kari Brattset Dale (Györ), Vilde Mortensen Ingstad (CSM Bucuresti). (NTB)
Tidspunkt: 26-09-2023 - Kl.08:32 - Kilde: NRK - Info


47. Vipers med ny klar seier
Etter tapet i åpningsrunden har Vipers kristiansand funnet seierstaktene igjen i mesterligaen håndball. Lørdag ble Zaglebie Lubin knust 33-20 i Polen. Vipers har vunnet turneringen tre år på rad, men tapte klart for Ikast i åpningen av høstens gruppespill. Forrige helg slo laget tilbake med 37-26 over forrige sesongs finalemotstander FTC Hungaria, og lørdag ble det ny utklassingsseier. Katrine Lunda slo an tonen med godt keeperspill, og framover tegnet Anna Vjakhireva og Mina Hesselberg seg hyppig på scoringslista. Vjakhireva ble lagets toppscorer med åtte mål. Med seieren klatret Vipers på tabellen, men er fortsatt bak Krim Ljubljana og Ikast som ennå ikke har avgitt poeng. (NTB)
Tidspunkt: 23-09-2023 - Kl.17:45 - Kilde: NRK - Info


48. Knusende seier for Viper kristiansand i Mesterligaen
Champions League-tittelforsvarer Vipers kristiansand reiste seg og utklasset FTC Hungaria med 37-26. Dette var en reprise av håndballfinalen fra juni. Etter halvspilt 1.-omgang lørdag var stillingen 8-8. Vipers sto da uten redninger mens gjestene hadde én. Så fort keeper Katrine Lunde begynte å stoppe noen skudd, rykket Vipers fra og ledet 19-15 ved pause. Andreomgangen viste at Vipers´ toppnivå er høyt. Hjemmelaget fosset fram til 26-16-ledelse på bare snaut åtte minutters spill. Jana Kneklikova scoret åtte ganger og var banens beste utespiller.
Tidspunkt: 16-09-2023 - Kl.17:46 - Kilde: NRK - Info


49. Kolstad-stjerne mister minst fem kamper med skade
Kolstads Magnus Abelvik Rød går glipp av en rekke kamper på grunn av en skade i foten. Håndballprofilen er trolig ute i en måned, melder Adresseavisen. Rød gikk glipp av helgens kamp mot Bergen på grunn av «medisinske årsaker». – Undersøkelsen viser at det er noe man må ta hånd om. Jeg er ute i fire uker. Det er status, sier Rød til Adresseavisen. Han opplyser at det er snakk om en «overbelastning av en fot». Rød kom til Kolstad fra tyske Flensburg i sommer. Hans erfaring med mesterligaspill går Kolstad glipp av når de møter Pelister til onsdag. – Jeg må prøve å backe opp guttene så godt det lar ser gjøre, men jeg skulle heller ha spilt. Helt klart, sier Rød. I tillegg til tre CL-kamper mister Rød også kampene mot Runar og kristiansand i Eliteserien om han blir på sidelinjen i fire uker. (NTB)
Tidspunkt: 07-09-2023 - Kl.13:58 - Kilde: NRK - Info


50. Vipers slet i en omgang, men vant greit over Gjerpen
De regjerende mesterne Vipers hadde en vond omgang hvor Gjerpen yppet seg, men laget fra kristiansand skjerpet seg etter hvilen og vant 31-21. Vipers slet med å rykke skikkelig fra gjestende Gjerpen og ledet bare 10-9 ved pause. Etter hvilen sa de tidlig takk for følget med tre kjappe mål uten på at Gjerpen klarte å svare. Skienslaget har nå innledet med tre tap, mens Vipers har like mange seire. Sunniva Amalie Næs Andersen og Jana Knedlikova ble lagets toppscorer med fem mål. Hos Gjerpen stoppet Annika Skrettingland og Fride Lunne Mastad med fire mål. Storhamar tok imot Oppsal, og også der ble det klasseforskjell på de to lagene og Hamar-laget vant med komfortable 34-23. Det var Storhamars annen seier for sesongen, mens Oppsal nå har tapt sine to første seriekamper. Anniken Obaidli ble toppscorer med sju mål for Storhamar, mens Guro Lundtveit Svennevig scoret fire for Oppsal. Tertnes fikk det tøft hjemme mot Follo og røk 23-30. Follo kom fra tap i første serierunde. Rikke Midtfjell og Fanny Skindlo scoret fire mål hver for Tertnes, mens Mirela Gjikokaj var solid for Follo med 13 fulltreffere. (NTB)
Tidspunkt: 06-09-2023 - Kl.19:39 - Kilde: NRK - Info


51. TV-krise fire dager før avkast i Mesterligaen
Det aller meste tyder på at det ikke blir mesterligahåndball på norsk TV denne sesongen. Rettighetene er ikke solgt med få dager til første kamp. Infront har sikret seg rettighetene fra Det europeiske håndballforbundet (EHF) og kan så videreselge disse. Men i Norge, Sverige og Danmark har markedet vært iskaldt for rettighetene for alle europacupene. – Infront jobber for tiden med å få på plass en plattform for en strømmetjeneste med betaling slik at håndballfans i Skandinavia kan følge Mesterligaen, sier EHFs informasjonssjef Thomas Schöneich til NTB. Han sier at EHF og Infront i løpet av denne uken vil gå ut med mer informasjon rundt strømmetjenesten. Tittelforsvarer Vipers kristiansand åpner mesterligasesongen lørdag. Det skjer borte mot Ikast i Danmark. – Dette synes jeg er veldig synd, sier Vipers´ keeperveteran Katrine Lunde til NTB om at ingen medieselskaper i Norge har sikret seg rettighetene. Kolstad spiller sin første kamp i mesterligaen 13. september, i Nord-Makedonia mot Pelister. Viaplay har hatt klubbrettighetene for internasjonal håndball i flere sesonger, men avtalen gikk ut i juni.
Tidspunkt: 06-09-2023 - Kl.05:16 - Kilde: NRK - Info


52. Norge til U23-EM med flere gullkandidater
Norges Friidrettsforbund har gjort et slagkraftig uttak til neste ukes U23-EM i finske Esbo. Pål Haugen Lillefosse og Sander Skotheim er med til mesterskapet.Det samme er fersk norgesrekordholder Håvard Bentdal Ingvaldsen (400 meter), mens Henriette Jæger skal jage edelt metall på både 200 og 400 meter. Troppen ble klar få dager etter at Lillefosse tok den siste pallplassen i stavkonkurransen i Diamond League-stevnet i Stockholm. Bergenseren deler den norske utendørsrekorden på 5,86 meter med Sondre Guttormsen. Mesterskapet varer fra 13. til 16. juli. Her er den norske troppen: Menn: 100 m: Jacob Vaula (Gular) 200 m: Kenny Emi Tijani-Ajayi (Tjalve) 400 m: Håvard Bentdal Ingvaldsen (Moelven), Andreas Grimerud (Moelven), Andreas Ofstad Kulseng (Larvik Turn & IF) 800 m: Tobias Grønstad (Tjalve), Ole Jakob Høsteland Solbu (Ås) 1500 m: Esten Hansen-Møllerud Hauen (Ren-Eng), Moa Abounnachat Bollerød (Sem) 5000 m: Abdullahi Dahir Rabi (Runar), Vebjørn Hovdejord (Snøgg) 10.000 m: Abdullahi Dahir Rabi (Runar), Ibrahim Buras (BUL), Phillip Anders Anthelme Massacand (Gneist) 110 m hekk: Herman Ellingsen (Gneist) 400 m hekk: Andreas Haara Bakketun (Gular) 3000 m hinder: Vebjørn Hovdejord (Snøgg), Jesper Lundin (BUL Tromsø), Didrik Røssum Jensen (Nittedal) Stav: Pål Haugen Lillefosse (Fana), Simen Guttormsen (Vidar) Lengde: Henrik Flåtnes (Tønsberg) Tresteg: Henrik Flåtnes (Tønsberg) Diskos: Steffen Melheim (Olden) Spyd: Daniel Thrana (kristiansand) Tikamp: Sander Skotheim (Tjalve), Markus Rooth (Tjalve) 4 x 100 m stafett: Vaula, Tijani-Ajayi, Jonas Berggård Skåden (Sandnes), August Hemstad (Gular) 4 x 400 m stafett: Ingvaldsen, Grimerud, Kulseng, Bakketun. Kvinner: 100 m: Maren Bakke Amundsen (Moelven) 200 m: Maren Bakke Amundsen (Moelven), Henriette Jæger (Aremark) 400 m: Jæger, Astri Ayo Lakeri Ertzgaard (Tjalve), Sigrid Kongssund Amlie (Moelven) 800 m: Anne Gine Løvnes (Vidar), Pernille Karlsen Antonsen (Vidar), Anniken Årebrot (Orion) 1500 m: Ingeborg Østgård (Tjalve), Selma Løchen Engdahl (Tjalve), Grete Tyldum (Steinkjer) 5000 m: Mari Roligheten Ruud (IL i BUL) 10.000 m: Kristine Meinert Rød (Oppegård), Adele Norheim Henriksen (Gular) 100 m hekk: Andrea Rooth (Lambertseter), Martine Hjørnevik (Norna-Salhus), Ingrid Pernille Rismark (Vidar) 400 m hekk: Rooth, Marin Stray Gautadottir (Skjalg), Astri Ayo Lakeri Ertzgaard (Tjalve) 3000 m hinder: Kristin Svendby Otervik (Lørenskog), Sigrid Alvik (Tyrving), Sara Busic (Skjalg) Stav: Kitty Augusta Friele Faye (Fana) Tresteg: Rachel Ombeni (Norna-Salhus), Hedda Kronstrand Kvalvåg (Tjalve) Diskos: Lotta Flatum (Brandbu), Elisabeth Thon Rosvold (Tjalve) 4 x 400 m stafett: Jæger, Rooth, Ertzgaard, Amlie, Gautadottir. (NTB)
Tidspunkt: 04-07-2023 - Kl.08:33 - Kilde: NRK - Info


53. Håndballen gjentar Final8-finalehelg i Arendal
Norges Håndballforbund gjentar konseptet med en avsluttende NM-festhelg i Sør Amfi i Arendal siste helgen i februar. Final8-konseptet ble gjennomført for første gang sist sesong. Da ble det spilt semifinaler og finaler i begge seniorklasser samme helg, samt juniorfinaler. – Vi er glade for å ha landet dette. Vi tar med oss de erfaringene og tilbakemeldingene vi fikk sist vinter. Det som fungerte skal vi videreføre, og så skal vi gjøre tilpasninger der vi ser at det er nødvendig. Final8 skal være et høydepunkt i den norske klubbsesongen, sier daglig leder i Norsk Topphåndball, Hein Barthold i en pressemelding. Fjorårets NM-finale i seniorklassen for kvinner ble vunnet av Vipers kristiansand etter 30–23 over Sola. Det var lagets sjette NM-tittel på rad. Kolstad slo Elverum 34–27 i mennenes finale. (©NTB)
Tidspunkt: 30-06-2023 - Kl.08:12 - Kilde: NRK - Info


54. Lunde fikk prestisjepris – fire norske på sesongens lag
Fire norske håndballproffer har blitt kåret til beste spiller i sin posisjon i europeisk håndball denne sesongen. Katrine Lunde ble mest verdifulle spiller. Prisene ble utdelt i østerrikske Wien mandag kveld. Det er første gang Det europeiske håndballforbundet (EHF) steller i stand en galla som skal hedre de beste spillerne foregående sesong. Håndballfans, journalister, trenere og spillere var alle med på avstemningen. Lunde (målvakt, Vipers kristiansand) fikk sammen med Henny Ella Reistad (midtback, Team Esbjerg), Nora Mørk (høyreback, Team Esbjerg) og Vilde Ingstad (strekspiller, Team Esbjerg) plass på sesongens lag i europeisk håndball. I tillegg fikk Lunde prisen som mest verdifulle spiller (MVP) etter triumfer i både EM med Norge og mesterligaen med Vipers. 43-åringen har fortsatt å vise sitt enorme nivå den foregående sesongen. (NTB)
Tidspunkt: 26-06-2023 - Kl.20:01 - Kilde: NRK - Info


55. Start snudde til seier i sørlandsderbyet – brassespark og rødt kort
Zakaria Sawo ble den store helten for Start da han snudde til 2-1-seier mot sørlandsrivalen Jerv i 1. divisjon fredag kveld. Det var imidlertid Jerv som kom best i gang da Lucas Larade banket gjestene i ledelsen etter 56 minutter. Målet kom etter forsvarsrot fra vertene. Gleden ble imidlertid kortvarig da Alagie Sanyang stupte inn utligningen på et innlegg fra Sander Sjøkvist, bare 18 minutter senere. Snuoperasjonen ble et faktum da Zakaria Sawo viste fram et stykke fotballmagi og brassesparket inn vinnermålet, ett minutt før full tid. I jubelrusen dro Sawo av seg drakten og dro dermed på seg sitt andre gule kort for kveld, noe som gjorde at Start måtte holde unna med én mann mindre. Det klarte de, og kristiansand-klubben klatrer dermed opp på 5.-plass på 1. divisjonstabellen. Det skiller bare fire poeng opp til serieleder Kongsvinger. (NTB)
Tidspunkt: 23-06-2023 - Kl.19:00 - Kilde: NRK - Info


56. Håndball: Vipers starter hjemme mot Byåsen
Regjerende seriemester i håndball for kvinner, Vipers kristiansand, åpner kommende sesong hjemme mot Byåsen. Eliteserien for kvinner er utvidet fra 12 til 14 lag. Slik spilles 1. serierunde, søndag 30. august (18.00): Fredrikstad – Tertnes, Larvik – Aker, Oppsal – Molde, Vipers kristiansand – Byåsen, Fana – Gjerpen 18.30, Follo – Sola 18.30, Romerike – Storhamar 18.30. Siste serierunde er lagt til 21. april neste år. Der spiller Vipers kristiansand borte mot Follo. Vipers vant også NM, elitesluttspillet og mesterligaen sesongen 2022/23. (NTB)
Tidspunkt: 14-06-2023 - Kl.09:54 - Kilde: NRK - Info


57. Vann meisterligaen føre rekordpublikum: – Enorm prestasjon
Vipers kristiansand er best i Europa igjen. Sørlendingane knuste Ferencvaros i meisterligafinalen.
Tidspunkt: 04-06-2023 - Kl.17:34 - Kilde: NRK - Info


58. Tomac forlenger med Vipers
Marta Tomac (32) fortsetter håndballkarrieren i Vipers kristiansand. Det bekrefter hun overfor NTB under mesterligasluttspillet i Budapest. Tomac ble mamma for første gang i februar. Hun har spilt flere seniormesterskap for Norge og var med på EM-gull i 2020 og OL-bronse året etter. Den nye avtalen med Vipers vil bli underskrevet i nær framtid, opplyser hun. 32-åringen har spilt i Vipers siden 2015, og før det var hun i Byåsen i fødebyen Trondheim. (NTB)
Tidspunkt: 04-06-2023 - Kl.09:17 - Kilde: NRK - Info


59. Mesterliga-semifinalen med verdensrekord – 20.022 på tribunene
Det ble satt ny verdensrekord i tilskuere på en kvinnekamp i håndball i dag under Champions League-sluttspillet i Budapest. – Det er solgt 20.022 billetter. Det betyr at bestenoteringen fra 2013-VM i kampen mellom Serbia og Brasil blir slått, sier Thomas Schöneich i Det europeiske håndballforbundet til NTB. Tilskuertallet ble bekreftet i andreomgangen av semifinalen mellom Esbjerg og FTC Hungaria. Da Györ og Vipers kristiansand møttes, var det snaut 19.000 inne i hallen. (©NTB)
Tidspunkt: 03-06-2023 - Kl.17:32 - Kilde: NRK - Info


60. «Norske» Esbjerg tok første stikk i finale i det danske håndballsluttspillet
Team Esbjerg vant den første finalekampen i det danske håndballsluttspillet 27-26 borte mot regjerende mester Odense. Finaleserien avgjøres når et lag har tre poeng, derfor trenger Esbjerg bare uavgjort for å sikre seg tittelen på hjemmebane når de tar imot Odense torsdag 8. juni. Etter en overbevisende førsteomgang ledet Esbjerg 16-11 da lagene gikk til pause. Odense var nesten utspilt etter de første 30 minuttene, men kom knallsterkt tilbake og skapte spenning om resultatet i andre omgang. Gjestene vant likevel til slutt kampen 27-26. Henny Reistad ble kampens toppscorer med sine åtte nettkjenninger for Esbjerg. Maren Aardahl fulgte med seks scoringer for Odense, mens Kristine Breistøl noterte seg med fem fulltreffere. Esbjerg er blant lagene som konkurrerer med Vipers kristiansand om tittelen i mesterligaen til helgen. Reistad ble forrige uke kåret til verdens beste håndballspiller av nettstedet Handball-Planet. Mørk ble også tatt ut som høyreback på årets lag. (NTB)
Tidspunkt: 31-05-2023 - Kl.08:17 - Kilde: NRK - Info


61. Det skal bli 25 grader i sør – snø i nord
Pinsehelgen har så langt bydd på snøfokk i Stryn og strandliv i sola i kristiansand. Værforskjellene fortsetter inn i neste uke, hvor noen er heldigere enn andre.
Tidspunkt: 28-05-2023 - Kl.16:26 - Kilde: YR.no - Info


62. Vipers vant sluttspillfinalen
Vipers kristiansand var på et tidspunkt fem mål bak, men med en sterk andreomgang hentet de inn forspranget og vant sluttspillsfinalen med 32-26 over Storhamar. Vipers vant tirsdag den første sluttspillsfinalen 32-19 og hadde muligheten til å sikre seieren i best-av-tre-serien hvis de også vant lørdagens kamp. Dermed tok Vipers sin tredje tittel for sesongen etter at de også vant serien og cupen. Tittelen var samtidig deres 16. tittel siden cupgullet i 2017. Nå kan klubben rette blikket mot finalehelgen i Mesterligaen i Budapest neste uke. (NTB)
Tidspunkt: 27-05-2023 - Kl.20:56 - Kilde: NRK - Info


63. Fantomspill av Lunde i første sluttspillfinale
Katrine Lunde hadde redningsprosent på over 65 i første omgang og drev Storhamar-spillerne til fortvilelse da Vipers vant første sluttspillfinale 32-19. 43-åringen stengte målet for alle andre enn Anniken Obaidli til det var spilt 29.37 minutter av den første omgangen. Med 17-7 var kampen avgjort allerede ved pause. Allerede lørdag får Vipers kristiansand sjansen til å sikre sluttspilltittelen slik at laget kan rette blikket helt mot Champions League-finalehelgen i Budapest. Storhamar ledet både 2-0, 3-2 og 4-3, men så scoret Vipers 13 av de 14 neste målene og hadde langt på vei avgjort kampen på 16-5. Hovedårsaken til det var Lundes storspill i hjemmemålet. (NTB)
Tidspunkt: 23-05-2023 - Kl.20:35 - Kilde: NRK - Info


64. Storhamar møter Vipers i sluttspillfinalen
Storhamar vant den tredje og avgjørende sluttspillsemifinalen i håndball 25–24 mot Sola. Dermed venter Vipers kristiansand i finalen. Storhamar ledet 13–8 til pause i egen hall. Sola knappet voldsomt innpå etter hvilen og tapte med ett mål. Det hjalp likevel ikke for Sola. Storhamar vant semifinaleserien 2–1 sammenlagt. Dermed blir det et gjensyn med fjorårets finalelag. Forrige sesong ble Storhamar slått 24–17 av Vipers i finalen. kristiansand-laget har vunnet sluttspillet i 2022, 2019 og 2018. Før det vant Larvik 13 sesonger på rad. I 2021 og 2020 ble sluttspillet avlyst på grunn av koronapandemien. (NTB)
Tidspunkt: 19-05-2023 - Kl.22:08 - Kilde: NRK - Info


65. Vipers kontrollert til finale
Vipers kristiansand suser videre mot nok en sluttspilltittel i håndball. Torsdag ble Larvik slått 37-22 på bortebane i semifinalen. Dermed vant Vipers 2-0 sammenlagt i best av tre-serien. Det ble 43-18-seier i første kamp sist uke. Stjernelaget fra kristiansand kan sikre tittelen for fjerde gang på rad. I finalen venter enten Storhamar eller Sola. I den andre semifinalen mellom Storhamar og Sola står det 1-1. Den avgjørende kampen spilles på Hamar fredag i neste uke. Vipers har vunnet sluttspillet i 2022, 2019 og 2018. Før det vant Larvik 13 sesonger på rad. I 2021 og 2020 ble sluttspillet avlyst på grunn av koronapandemien. (NTB)
Tidspunkt: 11-05-2023 - Kl.21:35 - Kilde: NRK - Info


66. Vipers mot Györ i CL-semifinale
Tittelforsvarer Vipers kristiansand møter Györ fra Ungarn i Champions League-semifinalen i håndball. Sluttspillet avvikles i Budapest første helgen i juni. Trekningen ble foretatt tirsdag. I den andre semifinalen lørdag 3. juni spiller FTC Hungaria (Ungarn) mot Esbjerg (Danmark). Dagen etter venter finale og kamp om tredjeplass. Vipers har vunnet de to siste mesterligafinalene. Det er ventet at hallen i Budapest vil være helt utsolgt begge dager. To ungarske lag deltar, og det pirrer publikum. Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad slutter i klubben etter mesterligakampene. Han overtar Odense (Danmark) i løpet av sommeren. (NTB)
Tidspunkt: 09-05-2023 - Kl.18:33 - Kilde: NRK - Info


67. Håndball: Ni norske spillere nominert
Ni norske spillere er nominert til å få pris som sesongens beste håndballspillere. Det er lagt opp til en festkveld i Wien der vinnerne skal hylles. Håndballfans kan avgi sin stemme i perioden 15. til 25. mai. I tillegg skal journalister, trenere og spillere være med på avstemningen. Nytt av året er at Det europeiske håndballforbundet (EHF) skal arrangere en gallakveld i Wien 26. juni. Dette er de nominerte norske jentene : Keeper: Katrine Lunde (Vipers kristiansand) og Silje Solberg (Györ). Venstrekant: Sunniva Næs Andersen (Vipers). Midtback: Stine Bredal Oftedal (Györ), Henny Ella Reistad (Esbjerg). Høyreback: Nora Mørk (Esbjerg). Linjespiller: Maren Aardahl (Odense) og Vilde Ingstad (Esbjerg). Beste forsvarer: Emilie Hegh Arntzen (CSM Bucuresti). (NTB)
Tidspunkt: 09-05-2023 - Kl.14:02 - Kilde: NRK - Info


68. Vipers knuste Larvik – har grep om finaleplass
Vipers kristiansand utspilte Larvik og vant 43-18 i den første semifinalekampen i håndballsluttspillet. Vipers trenger en seier til for å avansere til finalen. Ragnhild Valle Dahl ble kampens toppscorer med sine ti mål, mens Anna Vjakhireva scoret åtte i nedsablingen av Larvik på hjemmebane. Veteranen Heidi Løke scoret fem mål for gjestene fra Larvik i oppgjøret. Valle Dahl scoret seks av målene i den første omgangen, som Vipers vant 20-8. Den andre kampen mot Larvik spilles neste torsdag. Det er best av tre kamper som gjelder i semifinalen av sluttspillet. kristiansand-laget er regjerende mester i sluttspillet og kjemper på flere fronter mot slutten av sesongen. Vipers skal lørdag kvittere ut billetten til mesterligaens finalehelg i Budapest i juni. Laget har 31-25-ledelse fra bortekampen mot rumenske Rapid Bucuresti. (NTB)
Tidspunkt: 03-05-2023 - Kl.21:38 - Kilde: NRK - Info


69. Vipres utklasset Rapid Bucuersti i mesterligaen
Vipers kristiansand vant komfortabelt 31-25 mot Rapid Bucuresti i den første kvartfinalen i mesterligaen. Det gir gode forutsetninger for avansement. Til pause ledet kristiansand-laget 18-12. Dermed ble det lite spenning om seieren etter hvilen. Seieren sørger for at Vipers nærmer seg mesterligasluttspillet i Budapest, som avholdes 3. og 4. juni. Der skal de fire lagene som tar seg videre fra kvartfinalene gjøre opp om tittelen. Først skal imidlertid returoppgjøret spilles førstkommende lørdag. Vipers er tittelforsvarer i mesterligaen, mens Rapid Bucuresti er med i turneringen for første gang denne sesongen. (NTB)
Tidspunkt: 30-04-2023 - Kl.13:35 - Kilde: NRK - Info


70. Dahlum forlenger med Vipers
Håndballspiller Karine Emilie Dahlum (23) har skrevet under på en avtale som binder henne til Vipers kristiansand kommende sesong. – Totalt sett vurderer jeg Vipers som det beste sportslige valget for å kunne ta de neste stegene, sier Dahlum i en pressemelding. Dahlum, som er datter av den tidligere Start-profilen Tore André «Totto» Dahlum, kom til Vipers fra Våg i 2020. – Jeg er veldig fornøyd med at Karine fortsetter hos oss. Hun er en ung, lokal og talentfull spiller med et stort ønske om å utvikle seg videre. Hun har et stort potensial, og jeg ser fram til å samarbeide videre med Karine i neste sesong, sier kommende sesongs Vipers-trener Tomás Hlavatý. (NTB)
Tidspunkt: 24-04-2023 - Kl.10:40 - Kilde: NRK - Info


71. Vipers innledet sluttspillet med 11-målsseier over Byåsen
Byåsen var sjanseløs mot Vipers kristiansand i første kamp i håndballsluttspillets kvartfinale. Seriemesteren vant 37-26. Byåsen yppet seg innledningsvis og scoret fire av kampens seks første mål. Gjestene hadde sin siste ledelse på 7-8 etter 12 minutter. Så gjorde Vipers noen endringer og rykket ubønnhørlig fra. Ved pause sto det 20-13. Den suverene seriemesteren kontrollerte kampen på vei mot en komfortabel seier. Katarina Jezic scoret sju mål og ble kåret til banens beste. Silje Waade gjorde en sterk forsvarsinnsats for Vipers. For Byåsen var Maria Hjertner toneangivende med åtte mål og fire assist. Søndag skal Vipers prøve å sikre semifinaleplassen med seier også i Trondheim. (NTB)
Tidspunkt: 18-04-2023 - Kl.18:25 - Kilde: NRK - Info


72. Kolstad avsluttet sesongen med seier i toppkampen mot Elverum
Elverum hadde lenge overtaket mot Kolstad, men i andre omgang våknet seriemesteren og vant til slutt 30–27 i eliteseriens siste runde. Elverum, som endte som nummer to denne sesongen, ledet store deler av storkampen på hjemmebane. I andre omgang vendte imidlertid trønderne kampen i sin favør og tok sin 21. seier denne sesongen. De tapte bare én kamp og ble seriemester med god margin. Til slutt skilte det åtte poeng ned til Elverum. Janus Dadi Smarason noterte seg for sju mål for Kolstad. Drammen hadde god kontroll på Haslum og vant 30-21, mens Fjellhammer slo Sandnes 32–25. Europacuplaget Nærbø vant hele 41–27 over kristiansand, mens det endte uavgjort 29–29 mellom ØIF Arendal og Runar Sandefjord. Halden slo Bækkelaget 34–33. (©NTB)
Tidspunkt: 02-04-2023 - Kl.17:57 - Kilde: NRK - Info


73. Vipers med rumensk motstand i mesterliga-kvartfinale
Tittelforsvarer Vipers kristiansand møter Rapid Bucuresti i kvartfinalen i håndballens mesterligaen. Vipers har fordel av å spille hjemmekampen (6. eller 7. mai) til slutt i dobbeltoppgjøret. Første kamp spilles trolig 29. april. Bucuresti slo ut slovenske Krim med ett måls margin etter to kamper i omspillet. I den rumenske ligaen ligger Rapid 12 poeng bak lederlaget CSM Bucuresti. De andre kvartfinalene: FTC Hungaria (Ungarn) – Metz (Frankrike), Odense (Danmark) – Györ (Ungarn) og Esbjerg (Danmark) – CSM Bucuresti (Romania): Mesterliga-sluttspillet avvikles i Budapest første helgen i juni. Der venter semifinaler, kamp om 3.-plassen og finale. (NTB)
Tidspunkt: 27-03-2023 - Kl.07:48 - Kilde: NRK - Info


74. Byåsen-keeperen hylla etter Vipers-bråket: – Håper vi kan bli ferdige no
Byåsen-keeper Annick Lipman vedgår at ho har vore gjennom tøffe veker etter bråket rundt marknadssjefen i Vipers kristiansand. Men no vil ho sjå framover.
Tidspunkt: 26-03-2023 - Kl.17:21 - Kilde: NRK - Info


75. Seier nummer 20 på rad for Vipers
Vipers kristiansand tok sin tyvende seier på rad da de slo Sola 25-20 i eliteserien. Vipers er bare to kamper fra å gå gjennom eliteserien uten poengtap. Molde er poenget bak Sola med en kamp mindre spill, men møter Vipers i siste runde. Kampen om 3.-plassen vil ventelig leve helt inn.
Tidspunkt: 14-03-2023 - Kl.19:00 - Kilde: NRK - Info


76. Vipers vann det sjette seriegullet sitt på rad
Vipers kristiansand er seriemeister i handball igjen. Onsdag kveld sikra sørlendingane sitt sjette strake seriegull då dei slo Storhamar på bortebane.
Tidspunkt: 08-03-2023 - Kl.18:42 - Kilde: NRK - Info


77. Her er Vipers kristiansand sin nye trenar
Vipers kristiansand har fått ny hovudtrenar. Tomas Hlavaty (35) tek over sjefsstolen i klubben frå neste sesong.
Tidspunkt: 08-03-2023 - Kl.09:21 - Kilde: NRK - Info


78. Idrettsforbundet nedsetter strømmeutvalg etter MyGame-debatten
Norges idrettsforbund (NIF) har nedsatt et administrativt utvalg som skal ta for seg strømming i breddeidretten etter den siste tids støy rundt MyGame. Utvalget skal ledes av advokat Kristin Veierød, mens tidligere kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen delta om ekstern bidragsyter. I utvalget finner man også representanter fra særforbundene. – Særforbund og idrettskretser vil være godt representert i utvalget og vil samtidig holdes godt orientert om status og utvikling i det pågående utredningsarbeidet. Målet er å fremskaffe et best mulig, helhetlig og faktabasert saksunderlag for hele norsk idrett og for idrettsstyrets videre behandling av saken, sier generalsekretær Nils Einar Aas i Norges idrettsforbund. Debatten har rast rundt idrettens MyGame-prosjekt den siste tiden. Automatiske kameraer skal monteres i idrettshaller over hele landet for å direkteoverføre kamper fra 15-årsklassen og oppover. Tanken er at familie og venner skal kunne følge kampene på nettet mot å betale for et MyGame-abonnement. Flere uheldige episoder er samtidig blitt avdekket. Det har ført til tøff kritikk fra ulike hold. I januar besluttet de seks særforbundene som deltar i prosjektet at all strømming av breddeidrett under 18 år skal settes på pause. En rekke kommuner, blant dem Oslo, kristiansand og Bergen, har sagt et foreløpig klart nei til MyGame-prosjektet slik det foreligger nå. Barneombudet og Stine Sofies Stiftelse har også vært kritiske røster i debatten. (NTB)
Tidspunkt: 01-03-2023 - Kl.07:58 - Kilde: NRK - Info


79. Sola prøvde, men suverene Vipers vann eit nytt NM-gull
Sola gav Vipers god motstand i ein dryg omgang, men storfavorittane frå kristiansand vann til slutt som dei ville med 30-23.
Tidspunkt: 26-02-2023 - Kl.14:13 - Kilde: NRK - Info


80. Vipers vant 32-29 mot Byåsen – møter Sola i NM-finalen i håndball
Vipers kristiansand gikk seirende ut av sin semifinale mot Byåsen i NM. Dermed er de klare for sin sjette strake NM-finale og møter Sola. Byåsen kom godt i gang og innehadde en tomålsledelse på et tidspunkt i førsteomgangen. kristiansand-laget vendte om til ledelse til pause og gikk i garderoben med 16-14. Vipers økte forspranget etter hvilen og dro seieren i land til slutt. Dermed tok kristiansand-laget seg til sin sjette strake NM-finale. De fem foregående sesongene har Vipers vunnet både ligaen og cupen hvert år. Denne gangen skal de bryne seg på Sola i finalen. Den spilles på søndag. I møte med Storhamar i den andre semifinalen sto det 15-13 i favør Sola til pause. Lagene var likt 26-26 med få minutter igjen av kampen, men Sola var sterkest i slutten. Sola-duoen Live Rushfeldt Deila og Guro Berland Husebø og Storhamar-spiller Guro Nestaker ble kampens toppscorere med seks fulltreffere hver. I Eliteserien ligger Sola som nummer tre på tabellen. På plassen foran ligger dagens motstander Storhamar med fire poeng, mens Vipers troner øverst. Lørdag spilles semifinalene for herrer. Der møter ØIF Arendal Elverum, mens kristiansand skal bryne seg på Kolstad.
Tidspunkt: 24-02-2023 - Kl.20:08 - Kilde: NRK - Info


81. Byåsen med skremmeskudd mot Vipers: – Jeg er litt betenkt
Byåsen yppet seg mot Vipers kristiansand i NM-semifinalen.
Tidspunkt: 24-02-2023 - Kl.20:00 - Kilde: NRK - Info


82. Vipers fosser videre – Storhamar med surt tap
kristiansand Vipers fortsetter seiersrekken i eliteserien i håndball for kvinner og er nå bare en seier fra å være serievinner. Aker ble slått 42-30 onsdag. Vipers har vært totalt overlegne så langt denne sesongen. Etter 17 kamper har laget til gode å avgi poeng. Laget fra kristiansand scoret dobbelt så mang emål som Aker i første omgang og gikk til pause med 22-11. En jevnspilt andreomgang var derfor ikke i nærheten av å gi gjestene poeng. Tidligere onsdag kveld ble det kjent at Ragnhild Valle Dahl forlater Vipers etter sesongen. Hun har signert for danske Odense, som fra neste sesong trenes av nåværende Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad. I Bergen kom dagens store overraskelse. Tabelltoer Storhamar gikk på en blemme da Fana vant 30-27. Dermed økte luken opp til Vipers, som er ni poeng foran med fem runder igjen. Øvrige kamper onsdag: Romerike Ravens - Sola 31-32 og Fredrikstad - Molde 30-37. (NTB)
Tidspunkt: 15-02-2023 - Kl.19:36 - Kilde: NRK - Info


83. Vipers-profil Ragnhild Valle Dahl følger Gjekstad til Odense
Ragnhild Valle Dahl forlater Vipers kristiansand etter sesongen. Hun har signert for danske Odense, som fra neste sesong skal trenes av Ole Gustav Gjekstad. Den danske klubben meldte om signeringen på sitt nettsted onsdag. Vipers omtalte det også. Venstrebacken har fått en kontrakt som gjelder til 2026. – Jeg har valgt å skrive under for Odense fordi jeg opplever den som en profesjonell klubb med et entusiastisk publikum. Klubbens mål passer godt med mine egne, sier Dahl. Hun kom til Vipers fra Molde i 2019 og har vært med å vinne mesterligaen de to siste årene. I november ble hun europamester med Norge. Det er en drøy måned siden det ble klart at Gjekstad fortsetter trenerkarrieren i Odense fra sommeren. (©NTB)
Tidspunkt: 15-02-2023 - Kl.17:21 - Kilde: NRK - Info


84. Vipers-toget tøffer videre – tok sin 15. strake serieseier
Den suverene serielederen Vipers kristiansand slo Fana 31-25 onsdag. Det var lagets 15. strake seier i serien. Seieren kom til tross for en svak 2. omgang. Jamina Roberts og Marketa Jerabkova stoppet begge på 6 mål for Vipers, mens Celine Solstad ble Fanas toppscorer med fem fulltreffere. Fana holder sjuendeplassen med 14 poeng. (NTB)
Tidspunkt: 01-02-2023 - Kl.19:11 - Kilde: NRK - Info


85. Vipers henter nederlandsk VM-helt
Lois Abbingh (30) har signert en toårskontrakt med den norske storklubben Vipers kristiansand. Hun avgjorde VM-finalen for Nederland i 2019. Vipers opplyser om overgangen i en pressemelding torsdag. Hun slutter seg til laget fra starten av neste sesong. Abbingh har tidligere spilt for blant andre Issy Paris, Rostov Don og Odense. 30-åringen har lenge vært en sentral figur på det nederlandske landslaget, og har vunnet flere mesterskapsmedaljer. I 2019 vant Nederland VM-gull etter å ha vunnet finalen med 30-29. Der ble Abbingh matchvinner med sin scoring på straffekast få sekunder før slutt. Abbingh sier hun er stolt over å ha signert for et lag som har vunnet mesterligaen to ganger. – Jeg håper å kunne bidra på best mulig måte, og jeg er helt sikker på at både jeg og min familie vil føle oss hjemme i kristiansand, sier Abbingh. (NTB)
Tidspunkt: 26-01-2023 - Kl.11:11 - Kilde: NRK - Info


86. Vipers klare for kvartfinale i mesterligaen
Et aggressivt Vipers-lag vant 34-24 mot Odense. Etter lørdagens seier er Vipers klare for kvartfinale i mesterligaen i håndball. Toppmøtet mellom Odense og Vipers vartet opp med spenning i mesterligaoppgjøret om 2.-plassen. kristiansand-jentene var ivrige fra start og fant veien til nettet gjentatte ganger, men ble utfordret av de revansjelystene vertene. Sist gang Vipers møtte Odense, endte det 34-27 i Vipers favør. Lagets toppscorer ble Marketa Jerabkova med åtte mål på 14 forsøk. Totalt var tolv av Vipers-spillere på scoringslista. (NTB)
Tidspunkt: 21-01-2023 - Kl.19:39 - Kilde: NRK - Info


87. Vipers fortsatt ubeseiret - vant enkelt
Vipers kristiansand tok seg lett av bunnplasserte Tertnes og vant 34-24 på bortebane i eliteserien i håndball. Laget har full pott etter elleve strake seirer. Tertnes holdt følge i åpningsminuttene, men var i føringen for siste gang på 5-4. Til pause hadde Vipers en 17-11-ledelse. Luken økte etter hvilen. Ragnhild Valle Dahl ble gjestenes toppscorer med ni mål på 14 skudd, mens Sanne Løkka Hagen (7) scoret flittigst for Tertnes. Vipers har fortsatt et forsprang på seks poeng til Storhamar. Tidligere på kvelden vant tabelltoeren 33-24 hjemme mot Aker. Molde slet i hjemmekampen mot Romerike Ravenes og røk overraskende 27-34. Det ga Sola muligheten til å klatre opp til 4.-plassen, og den benyttet rogalendingen seg av ved å slå Fana 32-25. (NTB)
Tidspunkt: 11-01-2023 - Kl.19:24 - Kilde: NRK - Info


88. Gjekstad til Odense etter sesongen
Ole Gustav Gjekstad fortsetter i topphåndballen når han gir seg i Vipers kristiansand. Til sommeren blir han ny hovedtrener i danske Odense. Det kom fram da han ble presentert på en pressekonferanse i København mandag formiddag. Gjekstad gjorde det i september i fjor klart at han er inne i sin siste sesong med Vipers. Han vært i jobben siden 2018 og ledet sørlendingene til Champions League-tittelen de to siste sesongene. Til sommeren går ferden videre til en europarival i Danmark. (NTB)
Tidspunkt: 09-01-2023 - Kl.08:59 - Kilde: NRK - Info


89. Kroatisk stjerne forlenget med Vipers
Den kroatiske strekspilleren Ana Debelic blir i håndballklubben Vipers kristiansand. Hun har signert en ny kontrakt som strekker seg fram til sommeren 2025. Den nye avtalen ble offentliggjort på klubbens nettsider mandag. Debelic har vært en viktig brikke for Vipers både offensivt og defensivt. – Ana er en utmerket strekspiller med et godt hjerte. Hun er en ressurs for klubben både på og utenfor banen. Med tanke på at hun fortsatt er ung, forventer vi at Ana fortsetter å utvikle seg de kommende årene, sier trener Ole Gustav Gjekstad. Debelic er fornøyd med kontraktsforlengelsen. – Jeg er glad for å ha signert en ny toårskontrakt med Vipers. Jeg mener at Vipers er en av de beste klubbene i Europa, noe som bevises av resultatene. Jeg gleder meg til alt som kommer vår vei i den kommende perioden. Jeg liker klubben og byen, så jeg ser virkelig fram til å fortsette karrieren i Vipers, sier hun. Debelic hadde i utgangspunktet en avtale som løp ut inneværende sesong. (©NTB)
Tidspunkt: 02-01-2023 - Kl.16:41 - Kilde: NRK - Info


90. Disse er nominert til Idrettsgallaen
Årets kvinnelige utøver: Grace Bullen (bryting), Jeanette Hegg Duestad (skyting), Karoline Bjerkeli Grøvdal (friidrett), Gyda Westvold Hansen (kombinert), Ada Stolsmo Hegerberg (fotball), Hildeborg Juvet Hugdal (styrkeløft), Therese Johaug (langrenn), Solfrid Koanda (vektløfting), Nora Mørk (håndball), Marte Olsbu Røiseland (skiskyting). Årets mannlige utøver: Kristian Blummenfelt (triatlon), Johannes Thingnes Bø (skiskyting), Tobias Svendsen Foss (sykkel), Jørgen Graabak (kombinert), Erling Braut Haaland (fotball), Jakob Ingebrigtsen (friidrett), Aleksander Aamodt Kilde (alpint), Johannes Høsflot Klæbo (langrenn), Marius Lindvik (skihopp), Birk Ruud (freeski), Casper Ruud (tennis), Mats Zuccarello (ishockey). Årets lag: Håndballjentene (håndball), Lagtempolaget menn i OL 2022 (skøyter), sandvolleyballgutta Mol/Sørum (sandvolleyball), Vipers kristiansand (håndball). Årets gjennombrudd: Sivert Guttorm Bakken (skiskyting), Thale Rushfeldt Deila (håndball), Hallgeir Engebråten (skøyter), Marlene Farstad Grøttem (kickboksing), Sondre Haga (motor/trial), Pål Haugen Lillefosse (friidrett), Suzanna Tangen (sykkel). Årets kvinnelige parautøver: Aida Dahlen (bordtennis), Vilde Nilsen (langrenn), Helle Sofie Sagøy (badminton), Birgit Skarstein (roing), Suzanna Tangen (sykkel). Årets mannlige parautøver: Salum Ageze Kashafali (friidrett), Jesper Saltvik Pedersen (alpint), Fredrik Solberg (svømming), Tommy Urhaug (bordtennis). Årets trener: Espen Berg-Knutsen (skyting), Thorir Hergeirsson (håndball), Kåre Mol (sandvolleyball), Patrick Oberegger (skiskyting), Christian Ruud (tennis), Bjarne Rykkje (skøyter), Jan Schmid (kombinert). Årets navn (folkejury): Kristian Blummenfelt (triatlon), Johannes Thingnes Bø (skiskyting), Magnus Carlsen (sjakk), Erling Braut Haaland (fotball), Ada Stolsmo Hegerberg (fotball), Viktor Hovland (golf), Håndballjentene (håndball), Jakob Ingebrigtsen (friidrett), Therese Johaug (langrenn), Johannes Høsflot Klæbo (langrenn), Marius Lindvik (skihopp), Jesper Saltvik Pedersen (alpint), Jarl Magnus Riiber (kombinert), Birk Ruud (freeski), Casper Ruud (tennis), Marte Olsbu Røiseland (skiskyting), Birgit Skarstein (roing).
Tidspunkt: 30-12-2022 - Kl.16:01 - Kilde: NRK - Info


91. LSK henter forsvarsspiller fra Start
Kristoffer Tønnessen forlater 1.-divisjonsklubben Start og har skrevet under på en treårskontrakt med Lillestrøm i Eliteserien. 25-åringen rakk akkurat å runde 100 kamper for Start før ferden går videre til Lillestrøm. Han spilte hele 34 kamper for sørlendingene i sesongen som var. – Jeg er en offensivt anlagt forsvarsspiller med en OK pasningsfot, og innimellom treffer jeg også på et langskudd. Jeg håper å kunne få vist fram det også i LSK. Jeg er også veldig imponert over det samholdet som det ser ut til at laget har. I tillegg har jeg har hørt mye bra om treningskulturen her. Målet må være å vinne en pokal eller to her, sier Tønnessen til LSKs nettsider. Tønnessen er oppvokst i Grimstad og spilte for Jerv før turen gikk til kristiansand. – Vi er veldig fornøyd med å få på plass Kristoffer. Det er en spiller vi har fulgt helt siden han var i Jerv, og han passer perfekt inn som den venstrebeinte forsvarsspilleren vi ønsket å hente inn, sier sportssjef i LSK, Simon Mesfin. (NTB)
Tidspunkt: 23-12-2022 - Kl.17:19 - Kilde: NRK - Info


92. Vipers seiret i toppkampen – slo Molde 40-32
Vipers kristiansand slo tilbake etter mesterligatapet mot CSM Bucuresti, og vant hjemme mot Molde i kvinnenes eliteserie i håndball. Dermed tok serieleder Vipers en viktig seier mot tredjeplasserte Molde i årets siste kamp i eliteserien. Det ble en jevn kamp mellom to angrepsvillige lag. I førsteomgangen fulgte lagene hverandre tett, men mot slutten av omgangen trakk sørlendingene fra og ledet 22-18 til pause. Oppgaven ble ikke enklere for Molde da Sherin Obaidli felte Sunniva Næs Andersen stygt bare fem minutter inn i 2. omgang. Molde-spilleren ble tildelt rødt kort, mens Andersen ble båret av banen. Også Mona Obaidli måtte av banen med skade i andreomgangen. Vipers hadde gitt Katrine Lunde en tidlig juleferie før kampen, og hun var derfor ikke med i troppen. Dermed var det Sofie Börjesson som måtte ta ansvar i buret mot ligaens toppscorer Mona Obaidli. Obaidli fortsatte å sette mål for Molde og noterte seg for sju nettkjenninger i kampen, mens søster Sherin scoret fire. Ana Debelic scoret flest for Vipers med seks mål. Dermed rykket serieleder Vipers ytterligere fra rivalene. Vipers har ennå ikke avgitt poeng og kan nå feire jul og nyttår med fem poengs luke til Larvik, seks til Molde og Storhamar, og sju til Sola.
Tidspunkt: 21-12-2022 - Kl.20:52 - Kilde: NRK - Info


93. Vipers gikk på bortesmell i mesterligaen
Vipers kristiansand tapte 24-27 borte for CSM Bucuresti i mesterligaen i håndball søndag kveld. Etter en jevnspilt første omgang gikk lagene til pause på 16-15 i favør Vipers. Etter hvilen viste vertene muskler og kjempet seg til 27-24-seier. Dermed gikk CSM forbi Vipers på tabellen i gruppe A. De står nå med 15 poeng, mens de norske jentene ligger to poeng bak. (NTB)
Tidspunkt: 18-12-2022 - Kl.17:52 - Kilde: NRK - Info


94. TV 2: Katrine Lunde har forlenget med Vipers
Håndballkeeper Katrine Lunde har forlenget sin kontrakt med Vipers kristiansand. Den nye kontrakten er på to år. – Det er en stor glede å presentere ny toårskontrakt med Katrine Lunde, sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad til TV 2. 42-åringen har spilt i Vipers siden 2016 etter opphold i blant annet Györ, Rostov-Don og Viborg. Også russiske Anna Vyakhireva (27) har forlenget sin kontrakt. (©NTB)
Tidspunkt: 12-12-2022 - Kl.10:48 - Kilde: NRK - Info


95. Vipers overlegne – disse lagene er klare for sluttspillet i NM
Vipers kristiansand er klare for semifinale i håndball-NM etter de på overbevisende vis vant 40–24 over Fredrikstad på bortebane. Samtlige kvartfinaler gikk onsdag. Sola gikk seirende ut over Fana i Bergen . Aker fikk det tøft mot Storhamar- Laget fra Hamar vant med hele 16 mål. Byåsen tar imot Molde til den siste kvartfinalen senere onsdag kveld (20.00). Det blir finalehelg i Arendal i februar, med semifinaler og finale både for kvinner og menn.
Tidspunkt: 07-12-2022 - Kl.20:43 - Kilde: NRK - Info


96. Vipers knuste gruppejumbo i mesterligaen
Vipers kristiansand hadde ingen problemer borte mot tsjekkiske Banik Most i mesterligaen lørdag. 43-21-seieren gjør at sørlendingene topper sin pulje. I hjemlig liga herjer Vipers og tok tidligere i uka sin sjuende seier av sju mulige. Lørdag ble heller ikke gruppejumbo Banik Most vist noen nåde i lagenes mesterligaoppgjør i Tsjekkia. Jana Knedlíková åpnet målkontoen etter 30 sekunder for Vipers. Gjestene var treffsikre foran mål, og etter halvspilt omgang sto det 13–5. Banik Most leverte bedre de neste minuttene og klarte på det beste å kutte Vipers´ forsprang til fire mål. Til pause sto det 20–15 til bortelaget, mye takket være godt spill fra den tsjekkiske duoen Knedlikova og Markéta Jerábková. Etter hvilen fortsatte Ole Gustav Gjekstads utvalgte trykket mot Most-målet, og ti minutter ut var ledelsen oppe i hele elleve mål på stillingen 28–11. Utover omgangen festet Vipers virkelig grepet og satte nesten alle skudd de tok, mens vertene så mer og mer resignert ut. Jerabkova ble kampens toppscorer med 11 mål. Vipers tar imot Banik Most i kristiansand neste helg. Med lørdagens seier ligger de på topp i gruppa A i mesterligaen med på 11 poeng på sju kamper. CSM Bucuresti (Romania) og Bietigheim (Tyskland) kan komme på samme poengsum om de vinner sine kamper søndag (©NTB)
Tidspunkt: 03-12-2022 - Kl.18:27 - Kilde: NRK - Info


97. Vipers slo Sola med elleve mål og sin sjuende strake seier
Vipers kristiansand tok sin sjuende seier av sju mulige da Sola ble sendt hjem med et 25-36-tap i eliteserien i håndball for kvinner. Vipers kristiansand tok imot Sola og det var aldri noen tvil om hvor seieren ville havne. Ole Gustav Gjekstads mannskap stoppet ikke før de var elleve mål foran. Landslagsspiller Ragnhild Valle Dahl ble toppscorer med ti mål, mens hos Sola var det Live Rushfeldt Deila som ble toppscorer med fire fulltreffere. Storhamar slo til borte mot Fredrikstad og Hamar-laget vant med 27-22. Olivia Löfqvist ble toppscorer for gjestene med sju mål. Byåsen tapte en spennende og kamp borte mot Fana. Laget fra Trondheim var i tomålsledelse sju minutter før slutt, men måtte se at Fana stakk av med en 28-27-seier anført av toppscorer Aurora Hatle som stoppet på ti mål. Volda tok imot Molde, men måtte se at serietoerne var minst ett nummer for store og vant 38-22. Sherin Obaidli var kampen dominerende spiller med elleve mål. Søsteren Mona stoppet på ni mål. (NTB)
Tidspunkt: 30-11-2022 - Kl.19:52 - Kilde: NRK - Info


98. Ti strake seirer for Kolstad i eliteserien
Serieleder Kolstad la på til ti seirer av like mange mulige da tabelljumbo Sandnes ble slått 32–23 på bortebane i eliteserien håndball for menn lørdag. Den storsatsende klubben har skaffet seg en stor luke på tabelltopp. Elverum og Drammen er begge seks poeng bak, og førstnevnte har også spilt en kamp mer. Torbjørn Bergerud hadde redningsprosent på 56 i sin del av kampen for Kolstad, mens Lars Eggen Rismark heller ikke gjorde det enkelt for hjemmespillerne. Han hadde redningsprosent på 35. 13 utespillere tegnet seg på scoringslista for Kolstad. Magnus Langeland og Adrian Aalberg scoret fire ganger hver, mens Simen Ulstad Lyse bidro med ni assist. Elverum vant 29–27 borte mot kristiansand. Daniel Gillis Lennart Blomgren scoret ni mål for Elverum, som har 2.-plassen iallfall til Drammen møter femteplasserte Bækkelaget onsdag i rundens siste kamp. Runar Sandefjord slo nestjumbo Haslum 29–26 og klatret til fjerdeplassen. Halden avanserte også med 30–25 borte mot Fjellhammer, mens Nærbø klatret opp i ryggen på ØIF Arendal med 33-24-seier. ØIF er fortsatt på den siste sluttspillplassen, men Nærbø og Fjellhammer er poenget bak. (©NTB)
Tidspunkt: 19-11-2022 - Kl.19:36 - Kilde: NRK - Info


99. Sein straffe sende Kongsvinger vidare mot eliteserien
Kongsvinger spela i over ein time med ti mann, men slo likevel Start 1-0 i kristiansand. KIL er dermed eitt steg nærmare eliteserien, medan Start er slått ut. Målet kom på straffe etter 88 minutt. Keeper felte Ludvig Langrekken som var på veg gjennom, og Lars Krogh Gerson scora sikkert på straffen. KILs Trace Murray fekk raudt kort etter 28 minutt, og etter det var det Start som pressa. Dei hadde sjanse på sjanse, inkludert eit tverrliggartreff. Men fekk ikkje mål. 10 minutt på overtid blei Kongsvinger redusert til ni mann då Fredrik Holmé fekk sitt andre gule kort. Kongsvinger vann sin tredje strake bortekamp i kvalifiseringa - 1-0 over Sandnes-Ulf, 2-1 over KFUM og no altså 1-0 over Start.. No ventar heime- og bortekamp mot Sandefjord i kamp om den siste plassen i eliteserien komande onsdag og søndag. Kongsvinger, som spela i 2. divisjon i fjor, blei nummer 6 i årets 1. divisjon.
Tidspunkt: 13-11-2022 - Kl.18:03 - Kilde: NRK - Info


100. Katrine Lunde (42) og Vipers er enige om ny kontrakt
En av verdens beste målvakter blir i Vipers kristiansand, etter det NRK erfarer. Katrine Lunde skal spille for klubben frem til sommeren 2025.
Tidspunkt: 27-10-2022 - Kl.14:24 - Kilde: NRK - Info


101. Sigeren glapp for Vipers
Vipers kristiansand leidde hele kampen, men i sluttsekunda utlikna FTC Hungaria til 26–26 og sikra eitt sterkt poeng i meisterligaen i handball. Sørlendingane kom til kampen med håp om å slå tilbake etter 30-32-tapet for Bietigheim borte i førre runde. Det var lagets første tap etter 31 strake sigrar. Laurdag scora Anna Vjakhireva åtte mål for den regjerande meisterligavinnaren, men det heldt ikkje til seier. Vipers leidde 14–12 ved pause, og det heldt fram jamt også i annan omgang. Vipers drog først ifrå, men heimelaget gav seg ikkje og kjempa seg tilbake. Katrine Lunde stod godt for Vipers og hadde tidleg i andre omgang ein redningsprosent på over 40. Det tok lagvenninnene vare på og sette de fleste av sine ballar i mål på motsett side. Med 20 sekund igjen utlikna FTC, og Vipers greidde ikkje score i det siste angrepet. Vipers ligg à poeng med Bietigheim og CSM Bucuresti på tabelltopp, men begge dei to sistnemnde har éin kamp til gode. Dei spelar sine kampar søndag.
Tidspunkt: 15-10-2022 - Kl.17:08 - Kilde: NRK - Info


102. Vipers sleit mot Fredrikstad
Serieleder Vipers kristiansand tok sesongens femte seier, men måtte virkelig slite med å slå Fredrikstad med 33-28 borte i kvinnenes eliteserie håndball. Fra 16-14-ledelse ved pause økte til de til tremålsledelse, men hjemmelaget kom à jour etter drøye ti minutter ut i annen omgang. To kjappe mål fra Marketa Jerabkova ble til 23-21. Fredrikstad var derimot seige og klarte å henge seg på til 24-25. Da var derimot slutt og Vipers viste sin styrke og dro ifra til 33-28-seier.
Tidspunkt: 12-10-2022 - Kl.19:44 - Kilde: NRK - Info


103. Vipers vant toppkampen
Vipers kristiansand er fortsatt uten poengtap i eliteserien håndball etter å ha slått Storhamar 35–30 i oppgjøret mellom Norges to mesterligadeltakere. Anna Vjakhireva førte an for Vipers med åtte scoringer, mens Maja Jakobsen scoret like mange for Storhamar. Laget har fire strake seirer i serien og tre i mesterligaen. Lørdag venter tyske Bietigheim på bortebane. Storhamar har hatt et tøft program i sesongåpningen og har i øyeblikket bare to lag bak seg på tabellen etter å ha nøyd seg med tre poeng på fire kamper. Laget har i mesterliga og serie møtt tre av de fire CL-semifinalistene fra forrige sesong i tre bortekamper på rad. Søndag kommer tyrkiske Kastamonu Belediyesi på besøk. (NTB)
Tidspunkt: 05-10-2022 - Kl.19:14 - Kilde: NRK - Info


104. Stabæk med storseier – nærmer seg opprykk
Stabæk holder full fart på veien mot neste års eliteserie i fotball. Mandag ble Åsane slått med 4-0 på hjemmebane. Spiss Gift Orban scoret to mål, og Fredrik Krogstad og Curtis Edward ett hver. Sistnevnte scoret sitt første mål i Stabæk-drakta. – Orban er en målscorer. Det hjelper på når kampbildet blir som det blir. Han kunne hatt flere scoringer også. Han er en viktig og betydningsfull spiller for oss, sa trener Lars Bohinen til Discovery. De tre Stabæk-poengene, i kombinasjon med at tabelltreer KFUM røk 2-3 i kristiansand, gjør at Lars Bohinens andreplasserte mannskap nå har fem poengs luke til nærmeste forfølger i opprykkskampen.
Tidspunkt: 03-10-2022 - Kl.17:59 - Kilde: NRK - Info


105. Vipers sette ny klubbrekord i storsiger
Vipers kristiansand har aldri fått ein så god start på meisterligaen som i år.
Tidspunkt: 24-09-2022 - Kl.17:30 - Kilde: NRK - Info


106. Vipers har aldri fått ein betre start i meisterligaen
Vipers kristiansand fossar vidare i meisterligaen. Slo dansk motstand enkelt på heimebane.
Tidspunkt: 24-09-2022 - Kl.17:30 - Kilde: NRK - Info


107. Gjekstad ferdig i Vipers etter sesongen
Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad har takket nei til å forlenge kontrakten med Vipers kristiansand. Treneren, som kom til Vipers før 2018/2019-sesongen, sitter ut denne sesongen. – Fem år er ganske lenge. Det er ikke noe dramatikk i dette. Jeg trives godt i Vipers, men når sesongen er over er det på tide å gjøre noe annet, sier Gjekstad til NRK. Under Gjekstad har Vipers vunnet alt som kan vinnes i Norge, samt to strake Champions League-gull de siste to sesongene.
Tidspunkt: 15-09-2022 - Kl.08:40 - Kilde: NRK - Info


108. Rambo og Haugen Furu skjøt Runar Sandefjord til ny seier
Christoffer Rambo og Kasper Haugen Furu scoret ni ganger hver da Runar Sandefjord slo kristiansand 39-26 i eliteserien i håndball lørdag. Rambo og Haugen Furu ble forgrunnsfigurene i en kamp hjemmelaget Runar Sandefjord ledet 16-11 til pause. Utover i annen omgang ble ledelsen og forskjellen mellom lagene stadig større. Claes Martin Lindell og Preben Gram bidro til Runar Sandefjord-seieren med fire scoringer hver.
Tidspunkt: 10-09-2022 - Kl.19:52 - Kilde: NRK - Info


109. Håndball: Tomac skal bli mamma
Vipers kristiansand-spilleren Marta Tomac (31) er gravid. Hun venter sitt første barn. Det samme gjelder landslagsvenninnene Sanna Solberg-Isaksen og Kari Brattset Dale. Også disse to skal få sin førstefødte. EM i november går uten de tre gravide spillerne. I juni var Tomac med å vinne mesterligaen med Vipers, melder NTB.
Tidspunkt: 10-09-2022 - Kl.16:35 - Kilde: NRK - Info


110. Kolstad og Vipers herjet i eliteserien
Kolstad og Vipers kristiansand gjorde kort prosess med sine motstandere i eliteserien håndball onsdag og troner begge på tabelltopp. Storsatsende Kolstad knuste Bækkelaget 38-20 i Oslo ved hjelp av ni mål fra Magnus Stølefjell og åtte fra Magnus Langeland. Laget har allerede rukket å vinne to seriekamper og ta seg videre i europaligakvalifiseringen. Vipers kristiansand ladet opp til lørdagens mesterligaåpning mot Brest Bretagne ved å lage målfest mot Romerike Ravens. Ragnhild Valle Dahl scoret hele 11 ganger i 41-19-seieren. Allerede ved pause ledet Vipers med 14 måls margin
Tidspunkt: 07-09-2022 - Kl.19:43 - Kilde: NRK - Info


111. I fjor vant de alt – nå mener eksperter de er enda bedre
Vipers kristiansand har vunnet Champions League to år på rad. Eksperter holder laget som favoritt før årets sesong. Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad er ikke helt enig.
Tidspunkt: 01-09-2022 - Kl.14:41 - Kilde: NRK - Info


112. Nye håndballregler: Mer beskyttelse for keeperne
Håndballsesongen i Norge starter med flere ferske regelgrep. Skudd mot hodet på keeperen gir automatisk utvisning eller diskvalifikasjon. I kveld er det seriestart for herrene med Fjellhammer – Drammen og Kolstad – Nærbø. Torsdag åpner kvinnenes eliteserie når Larvik møter tittelforsvarer Vipers kristiansand. Forandringene i regelverket kommer som resultat av beslutninger fra Det internasjonale håndballforbundet (IHF). Regelendringene er testet ut i flere nasjonale turneringer i Europa og VM- og EM-sluttspill i sommer.
Tidspunkt: 31-08-2022 - Kl.05:30 - Kilde: NRK - Info


113. Mørk herjet i Esbjerg-debuten – vant den danske supercupen
Nora Mørk scoret ni mål da Esbjerg slo Odense 36-25 i den danske supercupen i håndball. Det var Mørks første kamp etter overgangen fra Vipers kristiansand. Det ble allerede i november i fjor klart at Mørk skulle bytte ut kristiansand med Esbjerg denne sesongen, og tirsdag fikk hun en god start i sin nye klubb. Med ni mål og åtte målgivende pasninger var hun en sterk bidragsyter til at Esbjerg sikret supercuptittelen. Oppgjøret spilles mellom serie- og cupvinner, der Esbjerg vant cupen sist sesong. Tidligere i august utpekte nettstedet Handball-Planet Mørk til verdens beste håndballspiller for 2021, etter en strålende sesong med både Vipers kristiansand og det norske landslaget. Esbjerg stilte med hele fem norske spillere på laget. Kristine Breistøl scoret sju mål, mens Marit Røsberg Jacobsen noterte seg for tre nettkjenninger. Julie Bøe Jacobsen og Vilde Ingstad var også med. For Odense scoret Maren Aardahl tre ganger. Tonje Løseth var annen norske i laget. (NTB)
Tidspunkt: 23-08-2022 - Kl.20:04 - Kilde: NRK - Info


114. Veterantrio varsler satsing mot OL
Håndballprofilene Katrine Lunde (42), Heidi Løke (39) og Camilla Herrem (35) vil fortsette å spille for Norges landslag til OL i Paris om to år, skriver TV 2. Løke og Herrem har fra før fortalt kanalen at de ønsker å satse mot sommerlekene i 2024, og nå slenger også Lunde seg på. Hun sa tidligere i sommer at hun ikke hadde tatt OL-avgjørelsen, men at hun vil spille så lenge hun har noe å gi. – Jeg er ikke klar for å komme meg ut av hallen. Det er noe med det og med disse jentene. Så lenge de fortsetter, så skal jeg fortsette, sier Lunde til TV 2 og peker på Løke og Herrem. Målvakten har blant annet vunnet to strake mesterligatitler med Vipers kristiansand. Lunde har vunnet to OL-gull og -bronse med Norge, i tillegg til en bråte medaljer fra VM og EM. (NTB)
Tidspunkt: 22-08-2022 - Kl.14:16 - Kilde: NRK - Info


115. Start smadret Bryne
I kristiansand bød Start opp til festfotball. Gjestene Bryne ble tidlig tvunget over på defensiven, og scoringer av Mathias Grundetjern og Zakaria Sawo sørget for 2-0-ledelse til hjemmelaget halvveis. I annen omgang fortsatte kampen i samme spor. Et selvmål samt scoringer av Eirik Schulze, nevnte Grundetjern og Bjarni Antonsson ga en svært komfortabel og fortjent 6-0-seier. Start klatret dermed til sjuendeplass på tabellen og jakter lagene på kvalikplassene. Åsane klatret forbi Fredrikstad til 11.-plass på tabellen med 4-3-seier over laget fra plankebyen mandag. Ryan Doghman ble matchvinner for gjestene. Før pause hadde Fredrikstad fått midtstopper Oscar Jansson utvist etter at han stanset målscorer Myklebust i scoringsposisjon. Tabelljumbo Grorud yppet seg på sin side hjemme mot Kongsvinger, men måtte tåle et nytt tap. Kampen endte 2-1 til KIL etter at Mathias Bringaker og Harald Holter sto bak gjestenes scoringer. (NTB)
Tidspunkt: 08-08-2022 - Kl.18:15 - Kilde: NRK - Info


116. Gulldéns søster kreftfri
Håndballprofilen Isabelle Gulldén forlot Vipers kristiansand og flyttet hjem til Sverige for å være nær sin kreftsyke søster. Denne uken fikk de gode nyheter. – Jeg har svevd på skyer hele uken, meddeler Gulldén overfor avisen Sydsvenskan. – Vi fikk positive nyheter om min søsters kreft. Hun er kreftfri, selv om hun ikke kan friskmeldes helt ennå. Det var en aggressiv variant hun hadde, fortsetter 33-åringen. Gulldén tok i vinter valget om å flytte hjem til Sverige for å være nærmere søsteren, som bor i Skåne. Hun rakk å vinne mesterligaen med Vipers før hun skiftet til Lugi og spill i hjemlig liga. Bakspilleren har vunnet en rekke internasjonale medaljer og titler både med Sverige og for flere europeiske lag. (NTB)
Tidspunkt: 06-08-2022 - Kl.09:28 - Kilde: NRK - Info


117. Aannestad Lund på skive 1
Kim André Aanestad Lund skal skyte på skive 1 i kongelaget etter at han skaut 249 i den innleiande skytinga på Landsskytterstemnet. Han skaut niaren på det siste skotet ståande. På den avsluttande 10-skoten skaut han 100 poeng med fem innertiarar. - No må eg legge meg ned på stovegolvet og trene omgang, smilte Lund til NRK då han fekk vite resultatet. – Det er moro at ein kjenner på litt skikkeleg press igjen, sa skyttarkongen frå 2013. Lund hadde 15 innertiarar, tre fleire enn Sindre Nordvik, som også nådde 249. Desse 15 skal skyte på kongelaget på Landsskyttarstemnet onsdag: Kim André Aannestad Lund, Jondalen (249); Sindre Nordvik, Løiten (249); Ole Magnus Bakken, Løiten (248); Tor Arnfinn Homme, kristiansand og Omegn (247); Lise Margrethe Skivenesvåg, Åsane/Hordvik (247); Odd Arne Brekne, Lyngdal (247); Anne Ingebrog Sogn Øiom, Randsfjord (247); Rasmus Løberg, Flå (247); Runar Tveito, Lunde (247); Pål Øyvind Ørmen, Råde (246); Simon Kolstad Claussen, Høland/Bjørkelangen (246); Daniel Sørli, Urskog (246); Olve Grønås Birkeland, Haugesund og Sveio (246); Marianne Stigen, Rælingen (246); Lars Kristian Solheim, Vegårshei (246).
Tidspunkt: 02-08-2022 - Kl.18:55 - Kilde: NRK - Info


118. Ti norske båter til EM i roing i München
Kjetil Borch er med i den norske troppen til EM i roing i tyske München senere i august. Norge sender i alt 20 roere fordelt på ti båter til mesterskapet. Disse er i en del av EM-troppen: Para singlesculler: Birgit Skarstein, Christiania. Dame singlesculler: Siri Eva Kristiansen, Drammen. Dame dobbeltsculler: Thea Helseth og Jenny Marie Rørvik, Aalesund. Dame lettvekt dobbeltsculler: Oda Madland Aagesen, kristiansand og Maia Emilie Lund, Bergen. Herre singlesculler: Kjetil Borch, Horten. Herre lettvekt singlesculler: Oskar Sødal, kristiansand. Herre dobbeltsculler: Martin Helseth, Aalesund og Erling Holst Øyasæter, Os. Herre dobbeltfirer: Jonas Slettemark Juel, Norske Studenter, Erik Andre Solbakken, Moss, Jan Oscar Stabe Helvig, Norske Studenter, Kristoffer Gjesland Brun, Bergen. Herre firer: Ole Amund Storlien, Norske Studenter, Petter Myhre Tufte, Norske Studenter, Andreas Eriksen, Bærum, Mathias Føyner Wie, Bergen. (NTB)
Tidspunkt: 02-08-2022 - Kl.07:57 - Kilde: NRK - Info


119. Heidi Løke vender tilbake til Larvik
Håndballveteranen Heidi Løke er ferdig i Vipers kristiansand. Hun vender tilbake til gamleklubben Larvik. Det bekrefter landslagsprofilen til TV 2. Bakgrunnen for klubbskiftet er at Løke, som er nybakt mor, synes det blir for langt å pendle til kristiansand fra hjemmet i Sandefjord. Vipers slipper strekstjernen til tross for at hun har ett år igjen av kontrakten med kristiansandsklubben. – Jeg hadde et år igjen med Vipers, men de har vært veldig forståelsesfulle når det gjelder min familiesituasjon med en nyfødt og har latt meg gå, sier Heidi Løke til TV 2. Løke har spilt for Larvik i to perioder tidligere. – Jeg er veldig glad for å være tilbake i Larvik for tredje gang. Det siste jeg gjorde her sist var å vinne Champions League. Det er gode minner, sier hun. (©NTB)
Tidspunkt: 01-08-2022 - Kl.14:22 - Kilde: NRK - Info


120. Fransk motstand for Vipers og Storhamar i CL-premieren: Mørk møter gamleklubben
Vipers kristiansand starter tittelforsvaret i mesterligaen håndball hjemme mot Brest 10. september, men må greie seg uten Nora Mørk som forlot Ole Gustav Gjekstads lag for å bli Esbjerg-spiller. Samme dag får Storhamar en tøff debutkamp i Frankrike. Vipers er i gruppe A. Den består også av Odense (Danmark), Krim Ljubljana (Slovenia), Bietigheim (Tyskland), FTC Hungaria (Ungarn), Banik Most (Tsjekkia) og CSM Bucuresti (Romania). Storhamar er med i mesterligaen for første gang. Lagets første kamp er av det tøffe slaget borte mot Metz. De franske vertene ble i juni slått ut av Vipers i CL-semifinalen. I gruppe B skal Storhamar også opp mot Györ (Ungarn), Rapid Bucuresti (Romania), Buducnost (Montenegro), Esbjerg (Danmark), Kastamonu (Tyrkia) og Lokomotiva Zagreb (Kroatia). Esbjerg tar imot Györ med flere norske i troppen i åpningshelgen. Stine Bredal Oftedal, Veronica Kristiansen og Silje Solberg er blant Györ-profilene. Mørk spilte for den ungarske klubben mellom 2016 og 2019. (NTB)
Tidspunkt: 13-07-2022 - Kl.08:01 - Kilde: NRK - Info


121. Vipers signerte russisk stjerne
Anna Vjakhireva (27) har skrevet under for håndballklubben Vipers kristiansand. Hun har flere OL- og VM-medaljer i bagasjen med det russiske landslaget. Vipers bekrefter signeringen i en pressemelding, skriver TV 2. Backen har inngått en ettårskontrakt med de regjerende mesterligavinnerne. Ifølge TV 2 kommer Vjakhireva fra ungarske FTC Hungaria. Vjakhireva var med å vinne OL i Rio i 2016 før hun tok sølv med det russiske laget i fjorårets Tokyo-leker. – Dette er en spiller i den absolutte verdensklasse. Det er et scoop for oss, sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad til kanalen. Gjekstad forteller at de måtte sjekke om det var mulig å hente en russisk spiller til klubben. – Vi har gjort en ganske grundig sondering politisk både blant håndballforbundet og blant våre sponsorer, og også litt ellers. Vi er bare blitt møtt med positive tilbakemeldinger. Det er litt annerledes når en spiller forlater Russland, sier han.
Tidspunkt: 30-06-2022 - Kl.09:55 - Kilde: NRK - Info


122. Vipers heime igjen: – Heilt ubeskriveleg
Handballklubben Vipers kristiansand kom heim til Sørlandet med det gjævaste trofeet.
Tidspunkt: 06-06-2022 - Kl.09:01 - Kilde: NRK - Info


123. Lunde stor då Vipers forsvarte tittelen
Vipers kristiansand forsvarte sin meisterliga-titel i kvinnenes handball med 33-31 over Györ i finalen i Budapest.
Tidspunkt: 05-06-2022 - Kl.17:35 - Kilde: NRK - Info


124. Gulldronninga med stikk til Gÿor etter meisterliga-tittelen: – Urutinerte
Keeper Katrine Lunde blir skildra som ein kattemjuk leopard etter at Vipers kristiansand forsvarte sin meisterliga-tittel. Nokre av superredningane meiner gulldronninga at Györ må ta på sin kappe.
Tidspunkt: 05-06-2022 - Kl.17:35 - Kilde: NRK - Info


125. Vipers til meisterligafinalen
Nora Mørk og Vipers kristiansand kom tilbake etter ein heilsprekk og slo Metz 33–27 i meisterligasemifinalen i handball. Heimefavoritten Györ ventar i gullkampen søndag. Markéta Jerábková og Sunniva Amalie Næs Andersen var også viktige avsluttarar hos regjerande meister Vipers. Keeperveteranen Katrine Lunde (42) hadde ei strålande innleiing på kampen. Hennar redningar bidrog til at Vipers leidde med fem mål etter vel eit kvarters spel. Men det rakna heilt inn mot pause. Då scora Metz seks mål på seks minutt utan Vipers-svar og gjekk frå 9–14 til 15–14. Lunde drog fram fleire gode redningar utover i andre omgang. Det bidrog til å stoppe den siste Metz-offensiven.
Tidspunkt: 04-06-2022 - Kl.17:39 - Kilde: NRK - Info


126. Keeper-Solberg med to mål i Györ-siger
Silje Solberg stoppa tvillingsyster Sanna og Esbjerg i meisterliga-semifinalen i handball. På veg mot 32-27-triumf scora målvakta to gonger. Solberg hadde ni redningar i førsteomgangen. Det gav henne ein stopp-prosent på cirka 40. I tillegg fiksa ho to scoringar etter å ha kasta ballen over heile bana og inn i tomt Esbjerg-bur. Utan slikt keeperspel kunne Györ ha vore i trøbbel ved pause. I staden var stillinga 15–15. Det blei fort til 21-18-leiing for heimefavoritten litt inne i andreomgangen. Etter dette kom ikkje Esbjerg seg à jour igjen. Dermed kunne Solberg, Stine Bredal Oftedal og Veronica Kristiansen juble for finaleplassen. Solbergs tvillingsyster Sanna Solberg-Isaksen scora på eitt av to forsøk mot systera. Henny Ella Reistad scora og scora, men det var ikkje nok. Med seg på det danske laget hadde ho Vilde Mortensen Ingstad, Marit Malm Frafjord, Kristine Breistøl og Marit Røsberg Jacobsen. I den andre semifinalen spelar Vipers kristiansand mot franske Metz seinare i kveld. Finale og kamp om tredjeplassen skal spelast søndag.
Tidspunkt: 04-06-2022 - Kl.15:00 - Kilde: NRK - Info


127. Kristoff slått i spurten på den fjerde Tour of Norway-etappen
Alexander Kristoff lå godt an i avslutningen av den fjerde etappen i Tour of Norway, men måtte se seg slått av sin tidligere opptrekker Marco Haller. Haller var Kristoffs hjelper under tiden i Katjusja for en del år siden, men fredag var det østerrikeren som var best i avslutningen. Med 15 kilometer igjen var feltet samlet, og flere nordmenn var godt plassert kampen om topplasseringene. Med seks kilometer igjen kjørte det norske profflaget Uno-X opp sin sammenlagtkandidat Tobias Halland Johannessen, og de samarbeidet godt opp den siste stigningen opp Gimlekollen i kristiansand. Johannessen greide imidlertid ikke å skaffe seg luke i jakten på seier, og til slutt måtte det hele avgjøres i et spurtoppgjør der Haller var best. Kristoff var med, men var ikke nære nok til å true Haller på oppløpet. – Jeg er skuffet. Han er en fin fyr så jeg unner ham det, sa Kristoff til TV 2. (NTB)
Tidspunkt: 27-05-2022 - Kl.18:14 - Kilde: NRK - Info


128. Semi-smell for Sola
Storhamar utklasset Sola 37-27 i første semifinalekamp i håndballsluttspillet for kvinner. Emilie Margrethe Hovden scoret ti ganger. Hamar-laget hadde avgjort kampen i løpet av førsteomgangen. Hjemmelaget ledet 18-11 etter de første 30 minuttene. Hovden ble kampens toppscorer med ti mål på elleve skudd. Kristina Sirum Novak sto for flest Sola-scoringer med seks etter 13 avslutninger. Vipers kristiansand og Molde spiller også onsdag, med senere kampstart. Ved pause ledet Vipers 19-12. Andre kamp i best av tre-serien i semifinalen spilles 18. og 19. mai. (NTB)
Tidspunkt: 11-05-2022 - Kl.19:55 - Kilde: NRK - Info


129. Vipers møter Metz i semifinalen
Tittelforsvarer Vipers kristiansand spiller mot franske Metz i semifinalen i mesterligasluttspillet i håndball for kvinner. I den andre kampen møtes Györ (Ungarn) og Esbjerg (Danmark). Semifinalene spilles 4. juni. Dagen etter venter kamp om tredjeplass og finale. Esbjergs Henny Ella Reistad var med på videolink under trekningen. Den ble foretatt i et TV-studio i Budapest. Det er også der finalehelgen arrangeres. Totalt vil det være over 20 norske landslagsspillere i aksjon i Final4 for kvinner. Metz er eneste semifinalist uten norske spillere. I tillegg til Vipers har også Larvik vunnet mesterligaen for kvinner. Det skjedde i 2011. (©NTB)
Tidspunkt: 10-05-2022 - Kl.18:55 - Kilde: NRK - Info


130. Vipers klare for Final Four: - Kjempedeilig!
Vipers slo Krim 33-24 hjemme i kristiansand lørdag. Dermed skal Nora Mørk og co forsvare Champions League-tittelen i Budapest 4.-5. juni.
Tidspunkt: 07-05-2022 - Kl.20:43 - Kilde: NRK - Info


131. Vipers lett til semifinale
Vipers er klar for semifinale i sluttspelet etter å ha vunne den andre kvartfinalen mot Fredrikstad med 40-29 sjølv om laget sleit innleiingsvis. Det sigersvante laget gjekk raskt opp i ei to-målleiing. Noko overraskande hang Fredrikstad godt med. Dei beit seg fast og låg berre tre mål bak til pause med 16–19. Laget klarte å tette igjen bakover, og kvarteret før slutt var leiinga oppe i sju mål. Til slutt drog Vipers frå, og det enda med 40-29-siger til kristiansand-laget. Runa Heimsjø Sand vart Fredrikstads toppskårar med åtte mål, medan Lysa Tchaptchet Defo stoppa på sju mål for Vipers.
Tidspunkt: 03-05-2022 - Kl.21:00 - Kilde: NRK - Info


132. Vipers kristiansand kan bli tvinga ut av eigen by
Verdas beste klubblag kan måtte spele heimekampane sine i meisterligaen i andre byar.
Tidspunkt: 02-05-2022 - Kl.22:01 - Kilde: NRK - Info


133. Råsterk Vipers-siger i kvartfinalen i meisterligaen
Vipers kristiansand har sikra seg eit særs godt utgangspunkt før returkampen i kvartfinalen i meisterligaen i handball.
Tidspunkt: 01-05-2022 - Kl.16:13 - Kilde: NRK - Info


134. Dette fekk Vipers-spelarane til å måpe: – Eit sjukt tal
Få kan matche medaljefangsten til spelarane og trenaren i Vipers kristiansand.
Tidspunkt: 01-05-2022 - Kl.09:54 - Kilde: NRK - Info


135. Reistad kåret til årets spiller
Esbjerg-spilleren Henny Ella Reistad er kåret til årets spiller i 2021 i dansk kvinnehåndball. Det er medlemmene i spillerforeningen som har stemt henne fram til toppen. Hun fikk den etter bare et halvt år i klubben. Hun flyttet fra Vipers kristiansand etter OL i Tokyo. Reistad fikk utdelt prisen mandag. Hun ble mesterligavinner med Vipers i fjor og verdensmester med Norge noen måneder senere. I OL endte det med bronse.
Tidspunkt: 28-04-2022 - Kl.10:54 - Kilde: NRK - Info


136. Meisterliga-sluttspel kan bli nesen «mini-NM»
Meisterliga-sluttspelet i kvinnehandball ser ut til å bli som eit NM med over 20 norske spelarar i aksjon. Györ (fire norske spelarar), Esbjerg (seks norske jenter i troppen) og tittelforsvarar Vipers kristiansand er alle klare favorittar i sine kvartfinalar. Desse skal spelast i slutten av april og første veka av mai. CSM Bucuresti (tre nordmenn i stallen) og Brest (to norske i troppen) spelar også kvartfinale. Franske Metz er allereie kvalifisert for Final4-helgen i Budapest i starten av juni. Det blei klart etter at laget slo Borussia Dortmund og så slapp unna kvartfinale på grunn av utestenginga av Rostov Don. Kvartfinalane: CSM Bucuresti – Esbjerg, Brest – Györ og Krim Ljubljana – Vipers. Finalehelgen skal arrangerast i ein nybygd hall i Budapest. Den har plass til over 20.000 tilskodarar.
Tidspunkt: 19-04-2022 - Kl.04:46 - Kilde: NRK - Info


137. Haalands LSK-fetter med hat trick
Jonatan Braut Brunes ga Start en kjempestart på 1. divisjonssesongen med tre scoringer i 5-1-seieren mot Åsane. Brunes, som er Erling Braut Haalands fetter, brukte bare tre minutter på å finne veien til nettmaskene i sin første seriekamp for Start. Scoringen var i tillegg av det lekre slaget. 21-åringen ble frispilt av Kristoffer Tønnessen og vippet ballen elegant over Åsane-keeper Idar Nordby Lysgård. Midtveis i første omgang doblet samme mann til 2-0 etter klabb og babb på et hjørnespark. Etter pause scoret Brunes sitt tredje mål for kvelden, før Oskar Fallenius satte inn ytterligere to Start-mål. Brunes er på lån i Start fra Lillestrøm. Det kan vise seg å ha vært en solid signering av kristiansand-klubben. Erling Myklebust reduserte for Åsane.
Tidspunkt: 04-04-2022 - Kl.18:00 - Kilde: NRK - Info


138. Skoleelever ble vitner
Mandag ble to personer drept i kristiansand. Flere elever ble vitne til den dramatiske politiaksjonen som utspilte seg.
Tidspunkt: 29-03-2022 - Kl.16:39 - Kilde: Dagbladet - Info


139. Vipers ble seriemester etter Storhamar-tap
Camilla Herrem og Sola slo Storhamar 30-27 i eliteserien i håndball onsdag. Det gjør Vipers til seriemestere. kristiansand-klubben kan dermed ikke bli tatt igjen av Storhamar med 38 poeng. Sørlendingene har åtte poeng ned til Storhamar med tre kamper igjen å spille. Camilla Herrem scoret tolv mål for Sola i kampen som sto 18-18 ved pause. Storhamar reduserte til 26-27 fire og et halvt minutt før slutt, men nærmere kom aldri hjemmelaget. – Jeg trodde aldri jeg skulle vinne i denne hallen. Jeg synes Storhamar spiller så bra på hjemmebane, men i dag klaffer ting. Vi har bra kontroll på systemene deres og vet hva de kommer med, sa Camilla Herrem til TV 2. Storhamar kunne sikret seg 2.-plassen i serien, men har både Molde og Sola bak seg som kan ta dem igjen. (NTB)
Tidspunkt: 23-03-2022 - Kl.20:14 - Kilde: NRK - Info


140. Jana Knedlíková forlenget med Vipers
Den tsjekkiske håndballstjernen Jana Knedlíková trives i Vipers kristiansand og har undertegnet en ny kontrakt som gjelder fram til sommeren 2024. – Jeg er utrolig glad for at jeg kan fortsette karrieren min her i kristiansand. Jeg har virkelig funnet meg til rette i laget og har møtt mange fantastiske mennesker, sier hun til klubbens nettsted.
Tidspunkt: 22-03-2022 - Kl.15:15 - Kilde: NRK - Info


141. Vipers styrket gullgrepet – tok sliteseier i toppkampen
Vipers kristiansand var knapt aldri i ledelsen, men mot slutten viste favorittene rutine og vant 28-26 borte mot toer Storhamar i håndballens eliteserie onsdag. Med seieren økte Vipers luken i toppen til sju poeng. Storhamar har én kamp mindre spilt, men de fleste vil si at spenningen i gullkampen er utløst. (NTB)
Tidspunkt: 16-03-2022 - Kl.20:24 - Kilde: NRK - Info


142. Nikkelprisen doblet til ny rekord: – Viss bismak
Krigen i Ukraina bidrar til historisk prishopp for nikkel, som blant annet brukes til produksjon av elbilbatterier. – En viss bismak når man vet årsaken, sier sjefen for Glencore Nikkelverk i kristiansand.
Tidspunkt: 08-03-2022 - Kl.10:09 - Kilde: E24 - Info


143. REC Solar fikk strømsjokk i desember: SV vil pålegge Statkraft å selge strøm billig
Rec Solar i kristiansand ventet en strømregning på 6,5 millioner i desember, men den endte på 40 millioner. Nå vil SV tvinge Statkraft til å inngå gunstige langsiktige kontrakter med industrien.
Tidspunkt: 23-02-2022 - Kl.21:26 - Kilde: E24 - Info


144. Svensk stjerne forlater Vipers etter sesongen
Isabelle Gulldén (32) gir seg i Vipers kristiansand etter inneværende sesong. Den svenske bakspilleren oppgir manglende nærhet til familien som årsak. Gulldén kom til kristiansand foran sesongen og skrev under på en toårsavtale med klubben. Underveis i sesongen har hun imidlertid innsett at hun vil være nærmere familien sin, og dermed avbryter hun kontrakten, skriver Vipers. – Jeg har tatt et tøft valg om å avbryte kontrakten min etter denne sesongen. Noen ganger tar livet en annen retning enn den vi ønsker, og jeg trenger rett og slett å bo nærmere familien min, sier Gulldén.
Tidspunkt: 21-02-2022 - Kl.11:44 - Kilde: NRK - Info


145. Vipers sikra kvartfinale
Vipers kristiansand er sikra kvartfinalespel i meisterligaen i handball. Det blei klart etter at CSKA Moskva slo det franske storlaget Metz 27–26 søndag. Dermed blir Vipers toar i gruppe B framfor Metz, som trong poeng i Russland for å ende framfor sørlendingane. Vipers tok over 2.-plassen etter å ha slått gruppevinnar Györ 30–29. Dagen etter kom den nødvendige hjelpa frå CSKA Moskva. Dermed slapp den norske tittelforsvararen å gå ut i omspel.
Tidspunkt: 20-02-2022 - Kl.16:46 - Kilde: NRK - Info


146. Sterk Vipers-siger
Vipers måtte slå Györ for å ha ein sjanse på direkte avansement til meisterligakvartfinalene i handball. Det er framleis mogeleg etter laurdagens 30-29-seier. Vipers kristiansand rykka opp til andreplassen som gir kvartfinale, men franske Metz kan ta tilbake posisjonen om dei slår tabellfirar CSKA Moskva. Dei møtes først søndag når gruppe B skal avgjerast. Blir det tredjeplass på Vipers, må tittelforsvararane i omspel om plass i sluttspelet. Der vil dei i så fall møte Borussia Dortmund, som kjem til å ende på sjetteplass i gruppe A. Sigeren over suverene Györ viser uansett at Vipers kan bli å rekne med. Den ungarske tabelleiaren kom til kampen med 13 strake sigrar i meisterligaen, men laget med Stine Bredal Oftedal, Silje Solberg, Veronica Kristiansen og Kari Brattset Dale i stallen måtte gi tapt mot Vipers.
Tidspunkt: 19-02-2022 - Kl.18:43 - Kilde: NRK - Info


147. Vipers kristiansand gjorde det «umoglege» mogleg i sekunddrama
Vipers kristiansand klarte det få hadde trudd dei skulle klare. Å slå storklubben Györ i meisterligaen.
Tidspunkt: 19-02-2022 - Kl.18:32 - Kilde: NRK - Info


148. Strømprisdemonstrasjoner 21 steder tirsdag ettermiddag
Fra Tromsø i nord til kristiansand i sør skal det arrangeres strømprisdemonstrasjoner tirsdag ettermiddag. Det mobiliseres på til sammen 21 steder.
Tidspunkt: 15-02-2022 - Kl.06:44 - Kilde: E24 - Info


149. Fransk motstand stoppa Vipers si sigersrekkje i meisterligaen
Vipers kristiansand kunne ta eit langt steg mot kvartfinale i meisterligaen, men slik gjekk det ikkje.
Tidspunkt: 05-02-2022 - Kl.18:31 - Kilde: NRK - Info


150. Vipers signerte svensk landslagsstjerne
kristiansand Vipers forsterker laget med den svenske landslagsspilleren Jamina Roberts. Fredag meldte TV 2 at Vipers nærmet seg flere stjernespillere, deriblant Roberts. Mandag ble Roberts bekreftet klar for klubben på sørlandslagets Instagram-konto. 31-åringen kommer fra den svenske klubben Sävehof. (NTB)
Tidspunkt: 31-01-2022 - Kl.12:25 - Kilde: NRK - Info


151. Demonstrasjoner mot høye strømpriser i flere norske byer
Torsdag var det demonstrasjoner mot høye strømpriser i Oslo, kristiansand, Bergen, Stavanger, Arendal og Harstad.
Tidspunkt: 20-01-2022 - Kl.15:10 - Kilde: E24 - Info


152. Viktig Vipers-seier i Russland
Vipers kristiansand tok føringen tidlig og slo CSKA 32-28 i mesterligaen i håndball søndag. De økte med det luken til fire poeng ned til det russiske laget. Vipers var foran kampen på 12 poeng i mesterligaens gruppe B, med seks seire og tre tap. Med seier hadde CSKA klatret opp på lik poengsum som Vipers, og det var dermed viktige poeng det sto om. Markéta Jerábková sto fram for Vipers og scoret åtte mål. Også svenske Isabelle Gulldén spilte godt, og hun sto for fem mål. Vipers åpnet kampen sterkt og ledet fort med noen mål. Deretter kom CSKA noe nærmere før Vipers igjen begynte å sette sjansene sine i mål. Til pause sto det 16-13 til Vipers. I 2. omgang fortsatte Vipers å levere i en kamp som inneholdt masse mål. Halvveis i 2. omgang var stillingen 26-22 til sørlandsklubben, og selv om CSKA yppet seg mot slutten var det Vipers som sikret to viktige poeng. Vipers har nå 14 poeng og ligger på 2.-plass i gruppen med bare suverene Györ foran seg. I neste kamp venter tyrkiske Kastamonu for Vipers. Tyrkerne er tabelljumbo og har tapt alle sine kamper hittil. (NTB)
Tidspunkt: 16-01-2022 - Kl.16:38 - Kilde: NRK - Info


153. Veronica Kristiansen skjøt Metz i senk
Veronica Kristiansen herjet da Györ slo Metz 39–30 i mesterligaen håndball lørdag. Hun scoret 10 mål da klubben tok sin niende strake seier i gruppespillet. Kristiansen traff med sine ti første avslutninger i kampen, den siste til 29–20 vel halvveis i den andre omgangen. Hennes første bom var på et straffekast like etter, og det ble hennes siste avslutning for dagen. Seieren var sikret, og lagvenninnene opprettholdt seiersmarginen gjennom de siste minuttene. Kari Brattset Dale scoret fem mål for Györ, som fortsatt er uten poengtap i mesterligaen. Stine Bredal Oftedal scoret tre mål, slik at det var 18 «norske» scoringer. Silje Solberg prøvde seg også med en avslutning, men keeperen lyktes ikke med den. I samme gruppe spiller Vipers kristiansand søndag borte mot CSKA Moskva. Med poeng vil Vipers passere Metz og innta 2.-plassen bak Györ.
Tidspunkt: 15-01-2022 - Kl.16:53 - Kilde: NRK - Info


154. Vipers snudde kampen
Vipers kristiansand slet tidvis, men tok oppskriftsmessig to nye poeng på vei mot seriegullet da Tertnes ble slått 30-24 i eliteserien i håndball onsdag. Storfavoritt Vipers kom skjevt ut i den første omgangen og lå på det meste under med fire mål. Et kvarter før slutt tok kristiansanderne ledelsen og beholdt den ut kampen.
Tidspunkt: 12-01-2022 - Kl.19:09 - Kilde: NRK - Info


155. Storseier i mesterligaen
Vipers kristiansands håndballjenter hadde få problemer mot svenske Sävehof i søndagens mesterligakamp. Sørlendingene vant 42-23. Det norske laget ledet 21-15 etter første omgang, og etter hvilen fikk Sävehof det virkelig tøft. Svenskene scoret kun én gang de første 20 minuttene av omgangen. Vipers´ toppscorer Ragnhild Valle Dahl sto med åtte mål på like mange forsøk, men den rekken stoppet da hun prøvde et trickskudd like før slutt. I det motsatte oppgjøret vant Vipers 34-25 i kristiansand.
Tidspunkt: 09-01-2022 - Kl.16:31 - Kilde: NRK - Info


156. Herrem så rødt i toppkamp
Verdensmester Camilla Herrem pådro seg en ribbeinsskade da hun løftet sønnen og fulgte opp med direkte rødt kort i Solas 27-30-tap mot Storhamar. Hun var på etterskudd og satte inn en stygg takling mot Emilie Hovden. Dommeren ga henne direkte rødt kort. Storhamar var klart best i toppkampen mellom de to lagene bak suverene Vipers kristiansand på tabellen.
Tidspunkt: 05-01-2022 - Kl.19:48 - Kilde: NRK - Info


157. Smitteutbrudd stopper Vipers-kamp i mesterligaen
Vipers kristiansands hjemmemøte med Krim Ljubljana blir ikke spilt lørdag. Koronasmitte hos det slovenske motstanderlaget utsetter mesterligaduellen. Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad bekrefter utsettelsen overfor Fædrelandsvennen. Krim er rammet av et større koronautbrudd. – Det er veldig kjedelig. Nå smeller det rundt med korona. Det jeg har hørt er at det skal være flere enn seks av spillerne som er smittet, sier Gjekstad. Han regner med Krim får flere tilfeller i dagene som kommer. Et hektisk kampprogram blir enda mer komplisert for Vipers. Sørlendingene skal i ukene som kommer spille to kamper i uka. – Det passer selvfølgelig ikke så bra, men jeg er innstilt på at det kommer flere slike beskjeder i løpet av sesongen, både nasjonalt og internasjonalt, sier Gjekstad. Vipers neste kamp i mesterligaen blir etter planen borte mot CSKA Moskva i Russland 16. januar.
Tidspunkt: 05-01-2022 - Kl.12:29 - Kilde: NRK - Info


158. Finalene flyttes til Nadderud
Årets NM-finaler i håndball er blitt flyttet fra Oslo Spektrum til Nadderud Arena, på grunn av de smitteverntiltakene som ble lagt frem tirsdag. – Det er et utfall verken vi eller klubbene ønsket oss, men med de nye retningslinjene må vi ta dette grepet. Vi flytter kampene fra Oslo Spektrum av økonomiske og arrangementsmessige hensyn, sier arrangementssjef i NHF, Kia Haftorn Otnes. Vipers kristiansand møter i Molde i kvinnenes NM-finale, mens kampen om NM-gullet i herreklassen står mellom Elverum og ØIF Arendal, melder NTB.
Tidspunkt: 08-12-2021 - Kl.17:21 - Kilde: NRK - Info


159. Gigantseier for håndballkvinnene
Kristine Breistøl og norske håndballjentene smadret regjerende verdensmester Nederland. Det endte 36-21 i VM-oppkjøringen. Norge gikk fra 7-8 til 14-8 i løpet av ni frenetiske minutter i 1.-omgangen. Det ble så til 19-11 inn mot pause. Det tok ikke lange tiden før ledelsen var oppe i 25-11 i andre omgang. Og siden fortsatte det på samme måte. Norges keeperpar Katrine Lunde og Silje Solberg har hatt en fin høst i henholdsvis Vipers kristiansand og Györ. Begge er i form og fikk vist det torsdag. Innledningen på VM-oppkjøringen slo fast at Norge kommer til å starte verdensmesterskapet i Spania som favoritt. Den første norske kampen der går mot Kasakhstan fredag neste uke. Nederland vant VM i Japan for snart to år siden, men torsdag var det en sørgelig nederlandsk utgave som viste seg fram i Åsane Arena. Kampen var en del av en 4-nasjonersturnering i Bergen. Norge møter Sør-Korea lørdag og Russland søndag. (NTB)
Tidspunkt: 25-11-2021 - Kl.18:39 - Kilde: NRK - Info


160. Vipers tok viktig mesterligaseier
Vipers kristiansand slo Odense 32-27 i mesterligaen søndag. Med borteseieren er tittelforsvareren likt med danskene i kampen om avansement fra gruppespillet. Det var en svært viktig seier for Vipers, som tidlig kom bakpå i gruppa med tre seirer og tre tap. Nå er de likt med Odense på åtte poeng, seks poeng bak tabelltopp Györ. Vipers-spillerne Nora Mørk og Ana Debelic ble kampens store spillere. De scoret til sammen 14 av Vipers 32 mål og sikret to viktige poeng. Spesielt Mørk viste seg sterk i andre omgang da hun til tider herjet med Odense-forsvaret. Hun endte opp med sju mål totalt. (NTB)
Tidspunkt: 14-11-2021 - Kl.16:57 - Kilde: NRK - Info


161. Vipers til femte strake cupfinale
Vipers kristiansand styrer mot sin femte strake cuptittel, men Molde er innstilt på å by på skarp motstand i finalen i Oslo Spektrum i romjula. Vipers tok seg som ventet enkelt av Fana i semifinalen på hjemmebane og vant 35-28 etter ti scoringer av Nora Mørk. Litt mer uventet var det at Molde skulle være så overlegen mot tabellnabo Aker, som ble knust 34-19.
Tidspunkt: 10-11-2021 - Kl.19:48 - Kilde: NRK - Info


162. Dette er VM-troppen
Landslagssjef Thorir Hergeirsson presenterte tirsdag troppen som skal til håndball-VM 1.-9. desember. En av overraskelsene er debutanten Maren Aardahl (27), som spiller både håndball og strandhåndball. Marit Malm Frafjord og Marta Tomac er blant de som ble vraket til. Dette er de utvalgte: Silje Solberg (Györ) Katrine Lunde (Vipers kristiansand) Henny Ella Reistad (Esbjerg) Emilie Hegh Arntzen (CSM Bucuresti) Veronica Kristiansen (Györ) Stine Skogrand (Herning-Ikast) Nora Mørk (Vipers kristiansand) Stine Bredal Oftedal (Györ) Moa Högdal (Viborg) Kristine Breistøl (Esbjerg) Marit Røsberg Jacobsen (Esbjerg) Camilla Herrem (Sola) Sanna Solberg (Esbjerg) Kari Brattset Dale (Györ) Vilde Ingstad (Esbjerg) Maren Aardahl (Odense) Rikke Granlund (Chambray Touraine) Emilie Hovden (Storhamar)
Tidspunkt: 09-11-2021 - Kl.11:00 - Kilde: NRK - Info


163. Vipers overtok tabelltoppen
Storhamar ankom kristiansand som serieleder, men måtte returnere med 27-33-tap. Dermed overtok Vipers også tabelltoppen i kvinnenes eliteserie i håndball. Storhamar tapte i forrige uke semifinalen i NM med 15 mål for Vipers, men noe særlig håp om revansj eller spenning om utfallet var det aldri. Vipers avgjorde kampen med en solid 1. omgang da gjestene ble påført sitt første poengtap i eliteserien.
Tidspunkt: 03-11-2021 - Kl.19:55 - Kilde: NRK - Info


164. Ferge mellom Norge og Nederland starter opp i april
Fra april kan nordmenn ta ferge til Nederland når Holland Norway Lines starter opp ruten mellom kristiansand og Eemshaven.
Tidspunkt: 01-11-2021 - Kl.10:04 - Kilde: E24 - Info


165. Smell for Vipers i Mesterligaen
Vipers kristiansand tapte 24-27 hjemme mot russiske CSKA Moskva i mesterligaen i håndball lørdag. Ni mål fra Nora Mørk var ikke nok for tittelforsvareren. Sørlendingene står dermed med tre nederlag på sine fem første kamper i gruppespillet. Tapet var Vipers´ første i egen hall i høst. Lagene fulgte hverandre tett i første omgang, og til pause sto det 11-11. Vipers greide aldri å tette luken etter at russerne rykket fra 15-15 til 19-15. Tidligere i høst ønsket Katrine Lunde (41) en overgang til nettopp CSKA Moskva. Hun ville bort for å la samboeren ta en fotballjobb i den russiske hovedstaden, men Vipers nektet å slippe keeperveteranen.
Tidspunkt: 23-10-2021 - Kl.17:44 - Kilde: NRK - Info


166. Vukicevic satser videre
Vladimir Vukicevic har bestemt seg for å satse videre. Hans opprinnelige plan var å legge opp etter OL i Tokyo i 2020. Da OL ble utsatt, forlenget han karrieren med ett år. OL-drømmen gikk ikke i oppfyllelse, men nå har 30-åringen gitt seg selv enda et år for å realisere drømmer som friidrettsutøver. – Jeg har hatt min soleklart beste sesong i karrieren og kroppen kjennes bra, og da kjenner jeg at jeg er sugen på å få med meg et VM inne i Beograd i mars og et VM i Oregon, som ville blitt første utendørs-VM, og i tillegg EM i München som er den arenaen jeg har best mulighet til å hevde meg på, sier Vukicevic til NRK. I fjor forbedret han norgesrekorden på 110 meter hekk fra13,58 til 13,53. Denne sesongen presset han den ytterligere ned til 13,42. – Jeg føler at jeg trenger å heve med i hvert fall med ett tidel for å kjempe om topp fem-plassering i EM, sier Vukicevic, som mener det er overkommelig med fortsatt kontinuitet i treningen. – Målet er å ta et jafs til. Jafset i år var elleve hundredeler, hvorfor ikke ta elleve til, det er ikke umulig, det, sier Vladimir Vukicevic – som for øvrig tok sitt NM-gull nummer elleve i kristiansand i september (bildet).
Tidspunkt: 22-10-2021 - Kl.08:37 - Kilde: NRK - Info


167. Vipers med storseier
Vipers tok føringen tidlig og hadde full kontroll mot Kastamonu Belediyesi i mesterligaen i håndball lørdag, melder NTB. De ga seg ikke før det sto 39-25 på måltavla. Seieren var viktig for kristiansand-laget som før kampen sto med én seier og to tap i gruppespillet. Lørdagens seier gjorde også at laget fikk positiv målforskjell. Laget står nå med fire poeng på de fire første kampene og har 120-108 i målforskjell. I neste kamp tar Vipers imot CSKA på hjemmebane. CSKA møter IK Sävehof søndag.
Tidspunkt: 16-10-2021 - Kl.17:34 - Kilde: NRK - Info


168. Seier for koronasvekkede Vipers
kristiansand Vipers stilte til start med ni spillere i oppgjøret mot Flint Tønsberg, men vant likevel komfortabelt 33-23. Molde vant også og holder følge. Vipers var uten Marta Tomac, Andrea Austmo Pedersen, Sunniva Andersen og Tuva Ulsaker Høve i kampen. De er isolerte etter at det brøt ut koronasmitte i landslagstroppen etter helgens kamp mot Slovenia.
Tidspunkt: 13-10-2021 - Kl.17:40 - Kilde: NRK - Info


169. Vipers trakk Storhamar
Det blir stormøte allerede i kvartfinalen i kvinnenes håndball-NM. De regjerende mesterne Vipers skal opp mot Storhamar og får fordel av hjemmebane. Vipers kristiansand har vært det dominerende laget de siste årene, men Storhamar har nærmet seg og tapte finalen for Vipers i 2019. Fjorårets finale gikk mellom Vipers og Sola. Slik ble trekningen: Tertnes – Aker, Fana – Sola, Fredrikstad – Molde og Vipers kristiansand – Storhamar. Kvartfinalene spilles 27. oktober.
Tidspunkt: 30-09-2021 - Kl.10:53 - Kilde: NRK - Info


170. Mørk herjet i mesterligaen
Vipers spilte ikke på sitt beste, men kunne likevel relativt greit kontrollere inn til 34-25 og seier mot svenske Sävehof i mesterligaen lørdag. Dermed slo de tilbake etter 29-35-nederlaget mot Györ i åpningskampen sist helg. Vipers tok tidlig kontroll på kampen hjemme i kristiansand, og før tre minutter var spilt la Nora Mørk på til 3-0. Mørk endte med tolv mål i kampen. Etter at svenskene hang bedre med og reduserte flere ganger, tok Vipers ledelsen 10-5 etter drøye 14 minutter. Derifra ble avstanden holdt på 4-5 mål fram til pause. Da ledet hjemmelaget 15-11. – Vi er litt rotete. Vi stresser litt mye, men resultatet er greit nok. Vi må være litt forsiktige med linjespillet. Også må vi få litt mer orden i rekkene begge veiene, sa trener Ole Gustav Gjekstad til Viaplay i pausen. Etter pause fortsatte Vipers å ha kontroll, selv om Sävehof på det minste kun var to mål bak etter tre minutter. De siste drøye ti minuttene rykket derimot Vipers virkelig fra og sikret 34-25-seier. (NTB)
Tidspunkt: 18-09-2021 - Kl.17:31 - Kilde: NRK - Info


171. Bekreftet: Lunde blir i Vipers
Det blir ingen overgang til Russland for håndballkeeperen Katrine Lunde (41). Det fastslår samboeren Nikola Trajkovic overfor VG. – Muligheten i Moskva er borte. Jeg drar ikke dit uten familien. Det er det som er det viktige, sier Trajkovic til avisen. Lunde ønsket seg en overgang til CSKA Moskva for å la samboeren ta en fotballjobb i den russiske hovedstaden, men Vipers kristiansand sa nei til å la henne gå.
Tidspunkt: 13-09-2021 - Kl.15:58 - Kilde: NRK - Info


172. Vukicevic på 8.-plass i Tyskland
Vladimir Vukicevic ble nest sist på 110 meter hekk i ISTAF-stevnet i Berlin søndag. Han tikket inn til tiden 13,70 og havnet på 8.-plass. Løpet gikk kun to dager etter at Vukicevic tok et suverent NM-gull i kristiansand. Forrige måned forbedret han sin egen norgesrekord til 13,42. Det greide 30-åringen i et stevne i Sveits. Devon Allen tok seieren i det tradisjonsrike stevnet i den tyske hovedstaden på 13,10. Han slo den brasilianske OL-bronsevinneren Ronald Levy med ett hundredels sekund.
Tidspunkt: 12-09-2021 - Kl.16:23 - Kilde: NRK - Info


173. Heimdal sikret NM-gull i thriller
Audun Heimdal beholdt roen og vant NM-gull for NTNUI sitt førstelag i stafetten for herrene. – Det var utrolig gøy. Det var så gøy å se på første etappen og se så mange klubbkamerater løpe så bra. Så løper dem stabilt på andreetappen så jeg får det utgangspunktet jeg vil ha. Jørgen Baklid og Eirik Langedal Breivik løp de to første etappene. Dette var Heimdals andre NM-gull på like mange dager. – Jeg har en veldig bra dag fysisk, og klarer å løpe like bra teknisk som i går, som jeg er veldig godt fornøyd med. Det er lenge siden jeg har hatt to så gode og stabile løp på rad. Men Heimdal ble presset helt til siste post av Magne Dæhli for Halden. Det skilte kun et snaut halvminutt mellom de to, helt til Heimdal satt inn en sluttspurt. Dermed ble det sølv til Halden, mens kristiansand spurtet inn til bronse.
Tidspunkt: 12-09-2021 - Kl.11:00 - Kilde: NRK - Info


174. Warholm dropper NM
Trener Leif Olav Alnes bekrefter fredag ettermiddag overfor NRK at Karsten Warholm likevel ikke stiller til start på 400 meter flatt i friidretts-NM i kristiansand. Årsaken er utladningen i Diamond League-finalen torsdag kveld, der han med en klar seier tok sin andre strake diamant. – Vi har gjort alt vi kan for å få ham klar til start, men det er rett og slett ikke mulig. Hjertet sier ja, men det ville stride mot all sunn fornuft å stille til start, sier Alnes til NRK. Warholm kommer likevel til å være til stede under øvelsene fredag ettermiddag, og reiser til Berlin lørdag for å løpe 400 meter hekk i et stevne søndag. Planen er at treningspartner Amalie Iuel, som satte norsk rekord i Zürich torsdag, stiller til start på 400 meter i NM fredag kveld.
Tidspunkt: 10-09-2021 - Kl.14:15 - Kilde: NRK - Info


175. Lunde får ikkje flytte til Moskva
Handballmålvakta Katrine Lunde (41) ønskjer ein overgang frå Vipers kristiansand til CSKA Moskva, men ho får nei. – Eg er veldig skuffa over klubben, seier Lunde til Fædrelandsvennen. Bakgrunnen for ønsket om å flytte, er at Lundes mann har fått tilbod om ein jobb i ein fotballklubb i Moskva. – Det er hans tur no. Eg er 41 år, og no er det på tide å prioritere det som er best for familien. Eg hadde skjønt Vipers si side av saka om eg var ung og framstormande, men det er eg ikkje lenger, seier ho. Lunde har kontrakt med Vipers til sommaren 2023.
Tidspunkt: 08-09-2021 - Kl.09:16 - Kilde: NRK - Info


176. Har du kontroll på din formue? Slik kan Formuesforvaltnings rådgivere i kristiansand hjelpe deg.

Tidspunkt: 07-09-2021 - Kl.15:50 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


177. Ingebrigtsen slepp NM-kvalik
Jakob Ingebrigtsen går direkte til finalen på 1500 meter i friidretts-NM i kristiansand laurdag. Årsaka er at han skal springe både 5000 meter (onsdag) og 1500 meter (torsdag) i Diamond League-finalen i Zürich. Derfor har arrangørane bestemt at han skal sleppe kvaliken på 1500 meter i NM fredag, og gå rett inn som 13.-mann i finalen laurdag, i eit felt som eigentleg skulle hatt berre 12 deltakarar. 400 meter hekk-løparane Amalie Iuell og Karsten Warholm skal også springe i Zürich torsdag. Dei reiser rett til kristiansand for å sprint 400 m flatt i NM fredag, skriv VG.
Tidspunkt: 06-09-2021 - Kl.09:48 - Kilde: NRK - Info


178. Resultater fra helgens kamper uke 35

Det er spilt nesten full runde i både herrene og kvinnenes REMA 1000-liga i helgen. Sist års suverene vinner i kvinnenes REMA 1000-liga, Vipers kristiansand, fortsetter sin seiersrekke og viser at utskiftningene ikke nødvendigvis har gjort laget svakere enn sist sesong. Bergenslaget Fana henger også med i toppen så langt, og tok en god seier […]

The post Resultater fra helgens kamper uke 35 appeared first on Handballmagasinet.no.


Tidspunkt: 06-09-2021 - Kl.08:56 - Kilde: Håndballmagasinet - Info


179. Resultater fra helgens kamper uke 35

Det er spilt nesten full runde i både herrene og kvinnenes REMA 1000-liga i helgen. Sist års suverene vinner i kvinnenes REMA 1000-liga, Vipers kristiansand, fortsetter sin seiersrekke og viser at utskiftningene ikke nødvendigvis har gjort laget svakere enn sist sesong. Bergenslaget Fana henger også med i toppen så langt, og tok en god seier […]

The post Resultater fra helgens kamper uke 35 appeared first on Handballmagasinet.no.


Tidspunkt: 06-09-2021 - Kl.08:56 - Kilde: Håndballmagasinet - Info


180. Resultater fra helgens kamper uke 35

Det er spilt nesten full runde i både herrene og kvinnenes REMA 1000-liga i helgen. Sist års suverene vinner i kvinnenes REMA 1000-liga, Vipers kristiansand, fortsetter sin seiersrekke og viser at utskiftningene ikke nødvendigvis har gjort laget svakere enn sist sesong. Bergenslaget Fana henger også med i toppen så langt, og tok en god seier […]

The post Resultater fra helgens kamper uke 35 appeared first on Handballmagasinet.no.


Tidspunkt: 06-09-2021 - Kl.08:56 - Kilde: Håndballmagasinet - Info


181. Fikk plass i Diamond League-finalen
Etter et par strykninger har Karoline Bjerkeli Grøvdal rykket inn blant de ti som får løpe Diamond League-finalen på 5000 meter i Zürich onsdag kveld. Dermed blir det fire norske deltakere i stevnet. Jakob Ingebrigtsen er kvalifisert for både 5000-meteren onsdag og 1500-meteren torsdag, men det er ikke klart om han stiller i begge øvelser. Karsten Warholm er favoritt på 400 meter hekk. I tillegg løper Amalie Iuel 400 meter i forstevnet til selve Diamond League-finalene torsdag. Warholm, Iuel og Grøvdal skal etter planen deretter løpe NM i kristiansand fredag, før de setter kursen mot nytt internasjonalt stevne i Berlin søndag.
Tidspunkt: 05-09-2021 - Kl.15:59 - Kilde: NRK - Info


182. Jæger dropper NM
Friidrettstalentet Henriette Jæger (18), som tok tok gull i senior-NM fjor, stiller ikke i årets NM i kristiansand. Hun har ikke rukket å bli helt klar etter beinbruddet som spolerte det meste av 2021-sesongen. Ifølge mamma og trener Unn Merete Lie Jæger starter mangekjemperen i stedet grunntreningen mot ny sesong mandag. Det første store målet vil være å kvalifisere seg for innendørs-VM i Beograd i mars.
Tidspunkt: 03-09-2021 - Kl.14:01 - Kilde: NRK - Info


183. Fredrikstad – Vipers kristiansand i tall

Torsdag kveld var Vipers på tur til Østfold. Et Vipers som har mistet noen sentrale spillere, som eksempelvis Henny Reistad, og fått noen nye som skal være med på å sikre nye medaljer til sørlandslaget. Fredrikstad skulle i utgangspunktet være enkel motstand for Vipers. Østfoldingene hadde kontakt frem til pause, med kun tre mål bak. […]

The post Fredrikstad – Vipers kristiansand i tall appeared first on Handballmagasinet.no.


Tidspunkt: 02-09-2021 - Kl.21:51 - Kilde: Håndballmagasinet - Info


184. Fredrikstad – Vipers kristiansand i tall

Torsdag kveld var Vipers på tur til Østfold. Et Vipers som har mistet noen sentrale spillere, som eksempelvis Henny Reistad, og fått noen nye som skal være med på å sikre nye medaljer til sørlandslaget. Fredrikstad skulle i utgangspunktet være enkel motstand for Vipers. Østfoldingene hadde kontakt frem til pause, med kun tre mål bak. […]

The post Fredrikstad – Vipers kristiansand i tall appeared first on Handballmagasinet.no.


Tidspunkt: 02-09-2021 - Kl.21:51 - Kilde: Håndballmagasinet - Info


185. Warholm dropper Brussel-stevne
Karsten Warholm kommer ikke til å delta på det neste Diamond League-stevnet som går av stabelen i Brussel førstkommende fredag. Det får NRK opplyst av Warholms mor og manager Kristine Haddal. Det skal ikke være noe dramatikk i at gullvinneren på 400 meter hekk fra OL i Tokyo trekker seg fra stevnet. Warholm løp 400 meter uten hekk under stevnet i Lausanne forrige uke, der han skuffet noe. Det er foreløpig ikke klart hvordan resten av sesongen til Warholm skal legges opp. For Warholm gjenstår Diamond League-finalen i Zürich 9. september, NM i kristiansand dagen etter og et nytt stevne i Berlin søndagen etter. Hvis Warholm vil, kan han altså potensielt løpe tre konkurranser på fire dager. Fra før av er det også bekreftet at Jakob Ingebrigtsen ikke deltar på stevnet i Brussel.
Tidspunkt: 31-08-2021 - Kl.15:00 - Kilde: NRK - Info


186. Dahlen i tårer etter knusende tap mot verdenseneren
TOKYO/OSLO (NRK): Aida Husic Dahlen ble knust i semifinalen mot kinesiske Mao Jingdian. Men bordtennisspilleren fra kristiansand kan trøste seg med Paralympics-medalje.
Tidspunkt: 28-08-2021 - Kl.03:08 - Kilde: NRK - Info


187. Forlik i barnevernssak i kristiansand og Stord

Tidspunkt: 23-08-2021 - Kl.18:16 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


188. Sentrumsnært leilighetsprosjekt: – En bortgjemt perle i kristiansand

Tidspunkt: 18-08-2021 - Kl.11:16 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


189. Rekordhøye besøkstall i Dyreparken i juli: – Har ikke sett maken
Etter permitteringer og stor usikkerhet, endte fjoråret veldig godt for Dyreparken i kristiansand. 2021 er trolig enda bedre.
Tidspunkt: 06-08-2021 - Kl.17:53 - Kilde: E24 - Info


190. Kristoff nummer fire i Belgia
Alexander Kristoff var tirsdag tilbake i konkurranse igjen. UAE-syklisten var fjerde raskest på åpningsetappen i Tour de Wallonie i Belgia. Det var Kristoffs første ritt siden han brøt NM-fellesstarten i kristiansand 20. juni. Han pådro seg en forslått ankel da ha kjørte på en flaske og veltet.
Tidspunkt: 20-07-2021 - Kl.15:20 - Kilde: NRK - Info


191. Far og sønn knivstukket i kristiansand

Tidspunkt: 14-07-2021 - Kl.23:03 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


192. Vipers-suksessen til Start
Terje Marcussen blir ny klubbdirektør i fotballklubben Start. Det ble klart på en pressekonferanse i dag. Marcussen har tidligere hatt suksess med å gjøre håndballaget Vipers kristiansand til en toppklubb.
Tidspunkt: 05-07-2021 - Kl.10:38 - Kilde: NRK - Info


193. To kritisk skadd og fem lettere skadd i eksplosjonen på gjenvinningsanlegget i kristiansand

Tidspunkt: 24-06-2021 - Kl.16:09 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


194. Seks til sykehus etter eksplosjon på gjenvinningsanlegg
Seks personer skal være skadet og kjørt til sykehus i forbindelse med en brann i bygget til Returkraft på Langemyr nord for kristiansand.
Tidspunkt: 24-06-2021 - Kl.08:59 - Kilde: E24 - Info


195. Seks til sykehus etter eksplosjon på gjenvinningsanlegg: – Jeg hørte et høyt smell
Seks personer er skadet og kjørt til sykehus i forbindelse med en brann i bygget til Returkraft på Langemyr nord for kristiansand.
Tidspunkt: 24-06-2021 - Kl.08:59 - Kilde: E24 - Info


196. Flere alvorlig skadet etter eksplosjon på gjenvinningsanlegg
Syv personer er skadet, flere alvorlig, og fraktet til sykehus i forbindelse med en brann i bygget til Returkraft på Langemyr nord for kristiansand.
Tidspunkt: 24-06-2021 - Kl.08:59 - Kilde: E24 - Info


197. To kritisk skadet etter eksplosjon på gjenvinningsanlegg
Syv personer er skadet og fraktet til sykehus i forbindelse med en brann i bygget til Returkraft på Langemyr nord for kristiansand.
Tidspunkt: 24-06-2021 - Kl.08:59 - Kilde: E24 - Info


198. OL i fare etter ryggbrudd
Syklisten Sven Erik Bystrøm pådro seg seks brudd i ryggen under NM i kristiansand søndag. Det skjedde etter velt på en våt og sleip afalt. Det melder TV 2. Han må overnatte på intensiven på Sørlandet sykehus. – Jeg har fått brudd på seks tverrtagger i i ryggen. Det er ikke akkurat optimalt. Bruddene gror imidlertid av seg selv, og legene sier at det vil ta 5-6 uker å bli frisk, sier Bystrøm til TV 2. Dermed kan OL i verste fall ryke. Bystrøm er tatt ut til fellesstarten i Tokyo som starter 24. juli. Resten av OL-troppen består av Tobias Foss, Markus Hoelgaard og Andreas Leknessund.
Tidspunkt: 20-06-2021 - Kl.22:02 - Kilde: NRK - Info


199. OL-skjebne avgjøres trolig i kveld
Syklisten Sven Erik Bystrøm pådro seg seks brudd i ryggen under NM i kristiansand søndag. Det skjedde etter velt på en våt og sleip afalt. Det melder TV 2. Han må overnatte på intensiven på Sørlandet sykehus. – Jeg har fått brudd på seks tverrtagger i i ryggen. Det er ikke akkurat optimalt. Bruddene gror imidlertid av seg selv, og legene sier at det vil ta 5-6 uker å bli frisk, sier Bystrøm til TV 2. Dermed kan OL i verste fall ryke. Bystrøm er tatt ut til fellesstarten i Tokyo som starter 24. juli. I kveld kan det bli klart om han blir med til Tokyo-OL eller ikke. – Jeg snakket med ham sist søndag kveld, men legene skal ta nye prøver av ham. Vi skal ha et møte i kveld om hans situasjon, sier sportssjef Hans Falk i Norges Cykleforbund til NTB. Resten av OL-troppen består av Tobias Foss, Markus Hoelgaard og Andreas Leknessund.
Tidspunkt: 20-06-2021 - Kl.22:02 - Kilde: NRK - Info


200. Usikker på om han rekker OL
Syklisten Sven Erik Bystrøm pådro seg seks brudd i ryggen under NM i kristiansand søndag. Til NRK forklarer han fallet som veldig tilfeldig. – Jeg kjørte på en flaske og mistet kontroll på sykkelen på grunn av det. Jeg var på vei ned i grøfta, men så treffer jeg en stolpe. Det hadde ingenting med regnværet å gjøre, sier Bystrøm. Videre forteller han at han føler seg ganske forslått. – Jeg føler ikke at jeg har brekt noen bein egentlig, det føles mer som slagskader. Men jeg får litt smertestillende her og god pleie på sykehuset. Bystrøm er en av dem som er tatt ut til å representere Norge under OL i Tokyo. Nå er det derimot ikke sikkert han blir klar til lekene starter 21. juli. – Det er litt tidlig å slå fast noe, men jeg har enda ikke utelukket at jeg kan rekke OL. Er jeg tilbake på sykkelen etter en ukes tid eller to, er det mulig. Tar det lengre tid enn det blir det vanskelig. Man skal jo være i god form til OL og ikke bare stille opp for å stille opp.
Tidspunkt: 20-06-2021 - Kl.22:02 - Kilde: NRK - Info


201. Foss ble NM-konge etter monsterrykk
Tobias Foss var sterkest og vant søndagens NM-fellesstart i sykling i kristiansand. Dermed tok han sitt andre gull på fire dager. Jumbo-Visma-proffen Foss vant også temporittet i NM tidligere denne uken. I det ufyselige regnværet i kristiansand dannet Andreas Leknessund, Tobias Foss, Kristian Aasvold og Anders Skaarseth en tetkvartett da rittet gikk inn i den avgjørende fasen. Med litt under sju kilometer igjen stakk Foss fra de tre andre og fikk en liten luke. Den klarte ingen i trioen bak å tette. Dermed kunne Vingrom-gutten feire NM-gull i ensom majestet. Det var hans første NM-medalje på fellesstart. – For å være helt ærlig var jeg ganske utladet etter tempoen. Jeg la lista lavt, men hadde gode bein i dag også. Jeg følte vi gjorde et bra løp, og jeg fikk god hjelp. Jeg prøvde å ta de mulighetene jeg fikk, og det var godt å kunne ta ut det man var god for, sa Foss til TV 2 etter seieren. Skaarseth tok sølvet, mens Aasvold ble tredjemann. Leknessund endte dermed på den sure fjerdeplassen. (NTB)
Tidspunkt: 20-06-2021 - Kl.15:01 - Kilde: NRK - Info


202. Kristoff har brutt NM etter velt
Alexander Kristoff måtte bryte NM-rittet i kristiansand etter bare én runde søndag. Årsaken er en flaske inn i hjulet på den første runden. Kristoff stilte var på startstreken med konkurrentene i 12.30-tiden søndag, men veltet på den første av totalt seks runder på 35 kilometer. – Det var noen som klarte å miste en flaske. Den sklir jo selvfølgelig inn i mitt forhjul. Jeg smeller ankelen rett inn i betongen. Jeg tror ikke den er brukket, men jeg klarte ikke å tråkke, sier Kristoff til VG og andre medier i kristiansand. Han forteller at han klarer å bevege ankelen. Han fikk medisinsk hjelp etter at han falt. Dermed får ikke Kristoff vist muskler og konkurrert mot det norske sykkellaget Uno-X, som tidligere i juni bekreftet at det ønsket å få signaturen til Kristoff. Sykkelstjernen selv sa det var aktuelt. NM-fellesstarten i kristiansand er på 214,5 kilometer.
Tidspunkt: 20-06-2021 - Kl.11:16 - Kilde: NRK - Info


203. Heine tok sitt fjerde NM-gull
Vita Heine (36) stakk fra gruppen på 13 syklister like før mål og trillet inn til sitt fjerde NM-gull på fellesstarten i kristiansand søndag. Med to kilometer igjen rykket Fana-syklisten fra gruppen i tet. Hun så seg aldri tilbake. – Veldig gøy. Jeg hadde ikke trodd det fordi løypa var så lett, sa Heine til TV 2 etter seieren. (NTB)
Tidspunkt: 20-06-2021 - Kl.09:51 - Kilde: NRK - Info


204. Start-treneren har fått sparken
Joey Hardarson er ferdig som trener i Start. I tillegg må assistenttrener Mattias Andersson gå. Det bekrefter kristiansandsklubben på sine nettsider mandag. Islendingen fikk jobben i 2019 og har vært i sjefsstolen i sørlandsklubben i nesten to år.
Tidspunkt: 14-06-2021 - Kl.14:00 - Kilde: NRK - Info


205. Vipers løftet Champions League-trofeet som underdogs

I helgen endte Champions League-sluttspillet for kvinner med norsk jubel. I årets final 4 var kristiansand Vipers ansett som en outsider i kamp mot Györ, Brest Bretagne og CSKA Moskva. Ungarske Györ har i mange år vært et dominerende lag på kvinnesiden i den gjeveste europeiske klubbturneringen, med mange norske landslagsstjerner på laget. Stine Bredal […]

The post Vipers løftet Champions League-trofeet som underdogs appeared first on Handballmagasinet.no.


Tidspunkt: 11-06-2021 - Kl.18:09 - Kilde: Håndballmagasinet - Info


206. Løke dropper OL
Heidi Løke dropper OL i sommer. Det skriver Norges håndballforbund i en pressemelding. Det er personlige årsaker som gjør at Løke, som til daglig spiller i Vipers kristiansand, ikke vil være disponibel for Håndballjentene under sommerens olympiske leker i Tokyo. – Jeg har gode minner fra tidligere OL, men denne gangen er det riktig for meg å prioritere annerledes, og bli hjemme med familien, sier Løke. Hun var med på lagene som tok OL-gull i London i 2012 og bronse i Rio de Janeiro i 2016. Landslagssjef Thorir Hergeirsson støtter Løkes beslutning og ser fram til hun kommer tilbake i landslagsdiskusjonen. – Vi i landslagsledelsen har forståelse for at Heidi har behov for å prioritere annerledes nå og støtter beslutningen hennes. Døren til landslaget står åpen, og hun er velkommen tilbake for å kjempe om plass på laget når hun er klar for det, sier Hergeirsson.
Tidspunkt: 03-06-2021 - Kl.16:04 - Kilde: NRK - Info


207. Vipers kristiansand vant EHF Champions League

Vipers kristiansand vant søndag kveld finalen i EHF Champions League etter å ha beseiret fransk Brest Bretagne. Dermed kunne de krone en litt merkelig sesong med det gjeveste trofeet i klubbhåndballen. Tidligere er det kun Larvik som har klart å gå til topps i EHF Champions League av de norske klubbene. Henny Reistad var igjen […]

The post Vipers kristiansand vant EHF Champions League appeared first on Handballmagasinet.no.


Tidspunkt: 30-05-2021 - Kl.20:03 - Kilde: Håndballmagasinet - Info


208. Tårene rann då Lunde og Vipers vann Meisterligaen
For første gang i historia har Vipers kristiansand vunne meisterligaen i handball. Det var ein superveteran og eit supertalent som fiksa gullet.
Tidspunkt: 30-05-2021 - Kl.19:57 - Kilde: NRK - Info


209. Vipers kristiansand i Champions League finalen

Vipers kristiansand kom godt fra start da de møtte CSKA i semifinalen i kvinnenes Champions League i Budapest lørdag kveld. Med en seks måls ledelse til pause var utgangspunktet meget godt for å sikre finalebilletten. CSKA ga seg ikke og fortsatte å utfordre nordmennene. Vipers hadde noen mindre gode perioder, men det russiske laget klarte […]

The post Vipers kristiansand i Champions League finalen appeared first on Handballmagasinet.no.


Tidspunkt: 29-05-2021 - Kl.20:38 - Kilde: Håndballmagasinet - Info


210. Lunde og Reistad sende Vipers til finale i meisterligaen
Vipers kristiansand er klar for sin første finale i meisterligaen i handball. Stjerneskotet Henny Reistad hamra ballar i mål nærast på bestilling.
Tidspunkt: 29-05-2021 - Kl.19:45 - Kilde: NRK - Info


211. Györ med sjokk-tap
Györ tapte svært uventet for Brest i mesterligaens semifinale. Veronica Kristiansen leverte meget godt for Györ med åtte mål på ni skudd i løpet av 70 minutter. Stine Bredal Oftedal (to mål) og Kari Brattset Dale (tre scoringer) var også sentrale. Kristiansen misset så på Györs første kast i straffekastkonkurransen. Brest vant etter ekstraomganger og straffekast i Budapest. Det sto 23-23 etter 70 minutter. Til sist ble det 27-25 til den franske klubben. Vipers kristiansand møter CSKA Moskva i den andre semifinalen. Den starter 18.00. Finale og kamp om 3.-plass spilles søndag. Sluttspillet ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. Györ vant de tre foregående utgavene. (NTB)
Tidspunkt: 29-05-2021 - Kl.18:57 - Kilde: NRK - Info


212. kristiansand innfører strengere coronatiltak
Fra lørdag blir det skjenkestopp og stengte treningssentre i kristiansand. Mye smitte gjør at kommunen skjerper inn coronatiltakene.
Tidspunkt: 28-05-2021 - Kl.19:32 - Kilde: E24 - Info


213. Øya-eier kjøper strandfestivalen Palmesus
Superstruct Entertainment eier en rekke festivaler, deriblant Øyafestivalen. Nå kjøper det også kristiansand-baserte Palmesus.
Tidspunkt: 28-05-2021 - Kl.16:46 - Kilde: E24 - Info


214. Landsturneringen er avlyst
Norges Håndballforbund og Norges Fotballforbund har i samråd besluttet å avlyse 2021-utgaven av Landsturneringen. Landsturneringen er landets største og mest omfangsrike arrangement for tilrettelagt håndball og fotball. Deltakerne er utøvere med nedsatt funksjonsevne. Årets utgave skulle vært avholdt i kristiansand til høsten. Den blir imidlertid ingenting av. Norges Håndballforbund opplyser at usikkerheten rundt koronapandemien og gjeldende nasjonale restriksjoner ligger bak avlysningen.
Tidspunkt: 28-05-2021 - Kl.12:24 - Kilde: NRK - Info


215. Rasmussengruppen med rekordresultat
Det kristiansand-baserte familieselskapet tjente 3,9 milliarder kroner i fjor. Særlig kreftvaksineselskapet Vaccibody bidro til den sterke utviklingen.
Tidspunkt: 27-05-2021 - Kl.15:46 - Kilde: E24 - Info


216. Sulland legger opp
Linn Jørum Sulland gir seg som håndballspiller. Det skriver hun på Instagram. Sulland kan se tilbake på en håndballkarriere som har gitt både OL-, VM- og EM-gull. – Dessverre tar alt slutt en dag, og nå er tiden inne for å bruke tiden til noe annet, lyder meldingen. 36-åringen spiller for Vipers kristiansand, som er klare for mesterligasluttspillet «Final Four» i Budapest kommende helg.
Tidspunkt: 26-05-2021 - Kl.17:32 - Kilde: NRK - Info


217. Sola skapte trøbbel for Vipers i cupfinalen
(Vipers - Sola 29-16):Vipers kristiansand var storfavoritt til å vinne cupfinalen i handball. Men Sola yppa seg mot stjernegalleriet til Vipers.
Tidspunkt: 15-05-2021 - Kl.18:18 - Kilde: NRK - Info


218. Håndballen får avslutte sesongen
Klubbene på toppnivå i norsk håndball får runde av inneværende sesong. – Jeg tror dette er etterlengtet for håndballen. Den har stått i en krevende situasjon, sier kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V) til NTB. Alt seriespill i toppidretten har ligget brakk siden 18. januar på grunn av koronapandemien. Onsdag fikk fotballen som ventet klarsignal til å rulle i gang sesongen i de to øverste divisjonene på herre- og kvinnesiden. Samtidig fikk håndballen tommel opp til å avslutte 2020/21-sesongen. Første kamp blir seriefinalen for kvinner mellom Vipers og Storhamar. Den spilles allerede 11. mai i kristiansand. Cupfinalen mellom Sola og Vipers kristiansand spilles deretter 15. mai. Den kampen går i Stavanger.
Tidspunkt: 05-05-2021 - Kl.19:23 - Kilde: NRK - Info


219. Toppidretten får klarsignal
Søndag sparkes årets eliteseriesesong i fotball i gang. Siste rest av usikkerhet er fjernet etter at regjeringen ga sitt endelige klarsignal. Den siste tiden har 9. mai vært terminfestet som oppstartsdato, men det har ligget et forbehold om at den nasjonale smittesituasjonen gjør det forsvarlig. Onsdag ga regjeringen grønt lys for at seriefotballen på toppnivå kan rulle. Det var ikke bare fotballen som fikk gode nyheter fra regjeringen onsdag. Også klubbhåndball på toppnivå kan gå i gang etter et langt avbrekk. Alt seriespill i toppidretten har ligget brakk siden 18. januar på grunn av koronapandemien. Onsdag fikk fotballen som ventet klarsignal til å rulle i gang sesongen i de to øverste divisjonene på herre- og kvinnesiden. Samtidig fikk håndballen tommel opp til å avslutte 2020/21-sesongen med cupfinalen mellom Sola og Vipers kristiansand 15. mai. I tillegg blir det mulig å få gjennomført en seriefinale mellom Vipers og Storhamar. Sistnevnte har med én kamp mer spilt to poengs forsprang på rivalen. «Åpningen vil også omfatte trenings- og avsluttende seriekamper på toppnivå i håndball. Her åpnes det for et begrenset antall trenings- og seriekamper på øverste nivå som avslutning på sesongen 2020/2021», heter det fra Kulturdepartementet. Vanligvis blir det spilt sluttspill på tampen av hver sesong, men dette utgår i år. Norges Håndballforbund satser på å kunne få gjennomført en kvalifisering til neste sesongs eliteserie for menn.
Tidspunkt: 05-05-2021 - Kl.13:50 - Kilde: NRK - Info


220. Bli Vakker-konsernet tredoblet resultatet i 2020
kristiansand-baserte Brandsdal Group fortsetter å dra inn penger på skjønnhetsprodukter. Tross rekordår i 2019, tredoblet konsernet inntektene under pandemien.
Tidspunkt: 30-04-2021 - Kl.08:56 - Kilde: E24 - Info


221. Fjern hindringane for nettapotek
For å etablere nettapotek i Noreg, må ein minimum ha eitt fysisk apotek. Men har det noko å seie for kundane at nettapoteket har eit fysisk apotek i Oslo når kjøparen bestiller frå Trondheim eller kristiansand? Det er på tide å sjå på reguleringane som hindrar fleire nettapotek i å etablere seg i Noreg.
Tidspunkt: 20-04-2021 - Kl.09:30 - Kilde: E24 - Info


222. Nå betaler Oslo-folk langt mer for strømmen: Dobbelt så dyr strøm i sør som i nord
Strømprisen i Oslo, Bergen og kristiansand er på sitt høyeste siden februar, men halve landet får rabatt. Torsdag er strømprisen i Sør-Norge dobbelt så høy som i Molde, Trondheim og Tromsø.
Tidspunkt: 15-04-2021 - Kl.08:33 - Kilde: E24 - Info


223. Vipers kristiansand til Final 4

Vipers kristiansand tok god kontroll på kampen fra start da de møtte Rostov Don i returmøtet søndag ettermiddag. Med en solid ledelse fra lørdagens oppgjør, var utgangspunktet meget godt før møtet med russerne i deres hule. Vipers kom godt fra start og det så en stund ut til at Rostov Don ikke var tilstede og […]

The post Vipers kristiansand til Final 4 appeared first on Handballmagasinet.no.


Tidspunkt: 11-04-2021 - Kl.13:33 - Kilde: Håndballmagasinet - Info


224. Mann skutt i kristiansand – en siktet for drapsforsøk

Tidspunkt: 11-04-2021 - Kl.12:06 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


225. Rostov Don vant tribunen – Vipers vant på banen

Vipers kristiansand er i Russland for å spille dobbeltkamp mot Rostov Don. I og med dette er eneste mulighet for å få gjennomført både hjemme- og bortekamp, så ble det slik at man spilte begge kamper på bortebane. Men, det skjedde ikke uten litt småkrangling utenfor banen. Russerne synes Vipers var for kravstore i sine […]

The post Rostov Don vant tribunen – Vipers vant på banen appeared first on Handballmagasinet.no.


Tidspunkt: 10-04-2021 - Kl.13:39 - Kilde: Håndballmagasinet - Info


226. Rasmussengruppen med 1,4 milliarder i ren gevinst på Oda-investering
Investorfamilien fra kristiansand selger aksjer for en halv milliard i Oda. Dermed henter de ut like mye som de investerte i det som da var Kolonial.no.
Tidspunkt: 08-04-2021 - Kl.14:01 - Kilde: E24 - Info


227. Gunnar Pettersen gir seg
Håndballprofilen Gunnar Pettersen er ferdig som trener i kristiansand Topphåndball, til tross for at klubben mandag ble klar for eliteseriespill neste sesong. Den svært erfarne håndballtreneren bekrefter situasjonen overfor lokalavisen Fedrelandsvennen. Årsaken til at Pettersen må gi seg, er at jobben som kristiansand-trener ikke lar seg forene med at han er bosatt i Sandefjord.
Tidspunkt: 23-03-2021 - Kl.14:00 - Kilde: NRK - Info


228. kristiansand-jente har brutt med landslaget. Nå gambler Hanna (26) for å komme til OL

Tidspunkt: 18-03-2021 - Kl.07:42 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


229. Nicolai Tangen redder rutebåt fra hjemtraktene for sommeren
Milliardæren har for andre år på rad støttet båten «Øya» med 100.000 kroner. Rutebåten har plass til 61 personer og går mellom Lillesand og kristiansand.
Tidspunkt: 10-03-2021 - Kl.19:13 - Kilde: E24 - Info


230. kristiansanderne tapte den første kampen i åttedelsfinalen

Tidspunkt: 07-03-2021 - Kl.21:40 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


231. Melding om smell og flammer ved fabrikk i kristiansand
Fædrelandsvennen skriver at nødetatene har rykket ut onsdag kveld.
Tidspunkt: 24-02-2021 - Kl.20:05 - Kilde: E24 - Info


232. Rutineoperasjon ved Rec Solar-fabrikk førte til utrykning
Nødetatene rykket ut til Rec Solars fabrikk i Vågsbygd i kristiansand etter smell.
Tidspunkt: 24-02-2021 - Kl.20:05 - Kilde: E24 - Info


233. kristiansand stenger ølkranene og treningssentrene
Skjenkestopp og stengte treningssentre var blant tiltakene kristiansand vedtok tirsdag for å begrense coronasmitten i kommunen.
Tidspunkt: 23-02-2021 - Kl.13:34 - Kilde: E24 - Info


234. Norsk stjerneduo til Romania
De to norske håndballprofilene Emilie Hegh Arntzen og Malin Aune har signert for den rumenske toppklubben CSM Bucuresti. Det melder klubben på sine nettsider. Begge spillerne kommer fra kristiansand Vipers.
Tidspunkt: 15-02-2021 - Kl.15:30 - Kilde: NRK - Info


235. Vipers vant klart i Mesterligaen
Vipers kristiansand ble liggende under med fire mål tidlig, men kjempet seg tilbake og vant 37-30 over Krim Mercato i siste kamp i gruppespillet i mesterligaen. Vipers lå under 0-4 og 2-6, men endte 1. omgang med ledelse 16-15. Etter pause hadde sørlendingene full kontroll og kontrollerte inn seieren. Ragnhild Valle Dahl var Vipers´ mest framtredende spiller med elleve mål på 14 skudd, med åtte av scoringene etter pause. Det var nok til at Vipers tok en etterlengtet seier.
Tidspunkt: 13-02-2021 - Kl.19:38 - Kilde: NRK - Info


236. Vipers henter ny høyrekant
Aker-spiller Tuva Høve (20) slutter seg til Vipers kristiansand fra neste sesong. Hun har skrevet under en treårskontrakt med klubben. Talentet, som opprinnelig er fra Trondheim, forlot Byåsen til fordel for Aker i Oslo foran inneværende sesong. Hun har landskamper på aldersbestemt nivå og tatt både gull og sølv med Norge i junior-EM.
Tidspunkt: 12-02-2021 - Kl.18:14 - Kilde: NRK - Info


237. Mørk gikk av banen i tårer
Nora Mørk gikk gråtende av banen rett før slutt i mesterligaoppgjøret mot Rostov-Don. Det melder TV 2. Håndballstjernen kolliderte tilsynelatende med en motspiller og tok seg til kneet før hun haltet av banen. TV-bildene viste en misfornøyd Mørk riste på hodet, puste tungt og gråte voldsomt på benken i sluttminuttene av kampen. Flere personen prøvde å trøste landslagsprofilen, men hun var oppløst i tårer. Vipers kristiansand endte opp med å tape med ett mål. Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad skriver i en SMS til NRK at Mørk er til sjekk med det medisinske apparatet, men at det er for tidlig å si noe om skadeomfanget.
Tidspunkt: 10-02-2021 - Kl.20:22 - Kilde: NRK - Info


238. Vipers tildelt én seier og to tap
Det europeiske håndballforbundet (EHF) har bestemt seg for å fastsette resultatet i alle de koronautsatte kampene i mesterligaen håndball kvinner. For hver av kampene har EHF utpekt et ansvarlig lag for at kampen ikke ble avviklet og ilagt det laget 0-10-tap. Vipers er tildelt 10-0-seier i hjemmekampen mot Bietigheim og tilsvarende tap i de nå avlyste kampene mot Metz (h) og Rostov (b). Det betyr at norske Vipers kristiansand må slå russiske Rostov Don i onsdagens kamp for å ha mulighet til å kunne kapre en av de to plassene som sikrer direkte kvartfinalespill.
Tidspunkt: 10-02-2021 - Kl.18:10 - Kilde: NRK - Info


239. Alle lagene til cupspillet
På grunn av eventuelle uklarheter som følge koronautsettelser har EHF bestemt seg for å sende alle lagene i mesterligaen håndball videre til åttedelsfinaler. Det opplyser Det europeiske håndballforbundet i en pressemelding onsdag. Beslutningen gjør at både Vipers kristiansand (kvinner) og Elverum (menn) er klar for cupspillet i turneringen. Det er første gang et norsk herrelag klarer dette. Det har hersket usikkerhet rundt fullførelsen av gruppespillet ettersom blant andre Vipers har måttet utsette en rekke kamper på grunn av pandemien. EHF har bestemt seg for å fastsette resultatet i alle de koronautsatte kampene som ikke kunne spilles i kvinnenes gruppespill. Men puljespillet får uansett kun betydning for seedingen i åttedelsfinalene.
Tidspunkt: 10-02-2021 - Kl.18:10 - Kilde: NRK - Info


240. Nytt Vipers-tap i Ungarn
Vipers kristiansand tapte 26-31 mot FTC Hungaria og gikk glipp av viktige poeng i kampen om å kvalifisere seg direkte til kvartfinalene i mesterligaen. Tapet var det norske håndballagets andre strake mot FTC i Ungarn. Vipers spiller igjen i Ungarn kommende torsdag. Da venter puljetreer Rostov-Don. Seier der kan bli en nøkkel til kvartfinaleplass.
Tidspunkt: 08-02-2021 - Kl.19:49 - Kilde: NRK - Info


241. Vipers tapte med to mål i Ungarn

Vipers kristiansand er på reise rundt i Europa for å komme ajour med sine kamper i EHF Delo Champions League. Lørdag var turen gått til Ungarn hvor FTC Rail Cargo stod på motsatt banehalvdel. Med Silje Waade ute etter at hun tok korsbåndet i kampen mot Metz som var første stopp på reisen rundt i […]

The post Vipers tapte med to mål i Ungarn appeared first on Handballmagasinet.no.


Tidspunkt: 06-02-2021 - Kl.16:29 - Kilde: Håndballmagasinet - Info


242. Svensk superstjerne til Vipers 
Den svenske håndballspilleren Isabelle Gulldén har signert for Vipers kristiansand. Hun har skrevet under en toårskontrakt med klubben. 31-åringen har spilt over 200 landskamper for Sverige. Hun kommer fra den franske storklubben Brest Bretagne.
Tidspunkt: 05-02-2021 - Kl.17:18 - Kilde: NRK - Info


243. Svensk veteran til Vipers 
Den svenske håndballspilleren Isabelle Gulldén har signert for Vipers kristiansand. Hun har skrevet under en toårskontrakt med klubben. 31-åringen har spilt over 200 landskamper for Sverige. Hun kommer fra den franske storklubben Brest Bretagne.
Tidspunkt: 05-02-2021 - Kl.17:18 - Kilde: NRK - Info


244. Nora Mørk forlenget med Vipers
Vipers kristiansand har forlenget kontrakten med Nora Mørk med ytterligere ett år, bekrefter klubben på sine nettsider. – Jeg valgte å forlenge fordi jeg trives veldig godt, og akkurat sånn som situasjonen er nå tror jeg det er det riktige å gjøre for min utvikling, sier Mørk. Trener Ole Gustav Gjekstad er naturlig nok svært fornøyd med Mørks beslutning. – Det er fantastisk bra. Hun er en internasjonal toppspiller som har vært viktig for oss, sier Gjekstad. Nora Mørk byttet ut CSM Bucuresti med Vipers kristiansand i fjor sommer.
Tidspunkt: 04-02-2021 - Kl.18:16 - Kilde: NRK - Info


245. kristiansander blir trener i eliteserieklubb

Tidspunkt: 04-02-2021 - Kl.16:37 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


246. Vipers med sterk borteseier
Vipers var tilbake på håndballbanen og slo til med 29-28 over det franske storlaget Metz i mesterligaen. Vipers kom best i gang i Frankrike. Ole Gustav Gjekstads lag utnyttet derimot ikke overtaket, og det skyldtes ifølge treneren litt for mye nøling. Likevel kunne Vipers gå til pause med 13-11-ledelse. Etter hvilen var det Metz som startet friskest og klarte å komme à jour. Vipers var en kort periode foran med to mål, men fikk aldri muligheten til å stikke ifra med mer enn tre scoringer. Åtte minutter før slutt ledet gjestene fra kristiansand 26-25. Laget klarte også å avslutte best og tok en sterk seier.
Tidspunkt: 03-02-2021 - Kl.20:37 - Kilde: NRK - Info


247. Start-spiller anmeldt for brudd
kristiansand har anmeldt en Start-spiller for brudd på karantenereglene, melder kommunen på egne nettsider. Ifølge kommunen har spilleren ved to anledninger var til stede på treningslokale da vedkommende skulle vært i innreisekarantene. Personen testet positivt i karantenetiden kort tid etter å ha vært til stede, og flere andre ble dermed satt i karantene.
Tidspunkt: 27-01-2021 - Kl.15:56 - Kilde: NRK - Info


248. Start-spiller anmeldt for coronabrudd
En Start-spiller er anmeldt av kristiansand kommune for brudd på karanteneregler, skriver Fædrelandsvennen.
Tidspunkt: 27-01-2021 - Kl.15:15 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


249. kristiansanderen er den eneste nordmannen med kamper for storklubben. Slik reagerer han på Ødegaard-nyheten

Tidspunkt: 22-01-2021 - Kl.17:07 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


250. Trondheim og kristiansand vil skjenke: – Ingen grunn til å bremse
Trondheim, kristiansand og Tromsø åpner kranene, mens Oslo fortsetter skjenkeforbudet. Bergen åpner for øl og vin til mat. En rekke andre kommuner med lavt smittetrykk vil tillate skjenking.
Tidspunkt: 20-01-2021 - Kl.10:26 - Kilde: E24 - Info


251. Vipers med full kontroll
Et tafatt Bucuresti var aldri i nærheten av å true Vipers i Mesterligaen lørdag. kristiansandslaget vant til slutt 29-22 i Romania. Dermed slo sørlendingene tilbake etter å ha gitt fra seg en seks måls ledelse mot Esbjerg i første kamp siden EM- og julepausen forrige lørdag. Den gang endte kampen 22-22. Vipers har nå ti poeng etter seks spilte kamper i Mesterligaen. Det holder til en 3.-plass, poenget bak toer Bucuresti. (NTB)
Tidspunkt: 16-01-2021 - Kl.17:57 - Kilde: NRK - Info


252. Vipers-kamp utsatt igjen
Den utsatte mesterligakampen i håndball mellom Vipers kristiansand og Rostov Don er utsatt igjen som følge av koronasmitte i den russiske klubben. Kampen skulle spilles onsdag kveld, men er utsatt på ubestemt tid. Vipers melder i en pressemelding tirsdag kveld at Rostov Don ankom kristiansand mandag og at hele reisefølget ble testet. Det ble påvist smitte, og i henhold til protokollen for internasjonale kamper har EHF utsatt kampen. Assisterende kommuneoverlege Priscilla Hilton har ifølge Vipers satt de smittede i isolasjon og resten av reisefølget i karantene.
Tidspunkt: 12-01-2021 - Kl.20:47 - Kilde: NRK - Info


253. Reistad vrakar Vipers – signerer for meisterliga-rival
Eit av Europas største handballtalent har bestemt seg. Henny Reistad (21) droppar Vipers kristiansand og held fram karrieren i «norsk» klubb i utlandet.
Tidspunkt: 09-01-2021 - Kl.19:28 - Kilde: NRK - Info


254. kristiansander er kjæreste med Mjøndalen-treneren: – Kvalikplassen vil redde jula
Tirsdag avgjøres det om hvem som spiller kvalik av Start og Mjøndalen. Malin Berås er blant de ytterst få sørlendingene som håper at Start rykker ned.
Tidspunkt: 22-12-2020 - Kl.00:52 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


255. Åsanes ville dag endte med seier: Skal spille kvalik til Eliteserien
Kampen begynte i Grimstad, fortsatte i kristiansand og endte med at Åsane skal spille kvalifisering til Eliteserien!
Tidspunkt: 10-12-2020 - Kl.23:00 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


256. Kaoskampen: Jerv- Åsane prøver på nytt i kristiansand i kveld
Den utsatte kampen mellom Jerv og Åsane spilles på Starts hjemmebane i kristiansand klokken 19.30.
Tidspunkt: 10-12-2020 - Kl.17:26 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


257. Forlot banen etter ett minutt
Åsane skulle egentlig møtt Jerv på Levermyr i Grimstad, men vestlandsklubben nekter å spille på grunn av værforholdene. Dommeren mente på sin side at kampen bør spilles. – Det er helt uaktuelt for oss å slippe spillerne ut på denne banen, sier Åsanes lagleder Odd Krister Føllesdal til BA ifølge VG. Det har regnet på Sørlandet i flere dager, og Åsane mente altså at tilstanden ikke er god nok. – Vi er forberedt på kamp, men legger en annen kampplan. Det blir nok krig. Så er ikke Åsane happy med det, sier Trond Christoffersen, som er daglig leder i Jerv. Kampen ble først satt i gang, men etter ett minutt gikk spillerne av banen igjen. Det skjedde etter høylytt diskusjon blant aktørene, melder NRKs reporter. Daglig leder i Start Christopher MacConnacher bekrefter overfor Fædrelandsvennen at klubbene har forhørt seg om de kan spille kampen på Starts hjemmebane i kristiansand. NRK oppdaterer saken.
Tidspunkt: 10-12-2020 - Kl.13:45 - Kilde: NRK - Info


258. Ny rekord av Bodø/Glimt – Start med viktig poeng i bunnstriden
kristiansand (VG) (Start – Bodø/Glimt 1–1) Ustoppelige Bodø/Glimt tok poengrekorden i Eliteserien fra Molde. Nå jakter de en ny milepæl – 100 mål – og dit er det ni scoringer til.
Tidspunkt: 02-12-2020 - Kl.21:42 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


259. Lunde til EM lørdag
Silje Solberg skal avgi en ny koronatest onsdag. Katrine Lunde spisser EM-formen i Norge. Emily Stang Sando blir trolig førstekeeper i åpningskampen. Solberg har vært koronasmittet en stund, og det drar ut for henne med å vise negativt prøveresultat. Lunde mistet et ufødt barn nylig etter at hun i november meldte avbud til EM på grunn av graviditet. – Katrine er i trening i kristiansand med EM-reservene der. Hun blir coachet (trent) litt ekstra av Lene Rantala der. Katrine er sprek og i fin form og kommer til Danmark lørdag, sier Thorir Hergeirsson landslagssjef.
Tidspunkt: 02-12-2020 - Kl.14:04 - Kilde: NRK - Info


260. I to byer har hotellprisene økt betydelig
At ikke hotellprisene har falt mer i år henger sammen med hvor lite fortjeneste det er på overnattinger om dagen, forklarer hotellekspert. I kristiansand og Kristiansund økte prisene med over 10 prosent i tredje kvartal.
Tidspunkt: 30-11-2020 - Kl.21:19 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


261. I to byer har hotellprisene økt betydelig
At ikke hotellprisene har falt mer i år henger sammen med hvor lite fortjeneste det er på overnattinger om dagen, forklarer hotellekspert. I kristiansand og Kristiansund økte prisene med over 10 prosent i tredje kvartal.
Tidspunkt: 30-11-2020 - Kl.19:32 - Kilde: E24 - Info


262. Akinyemi ferdig i HamKam: - Vi har gitt ham fri
Starts storsignering har fått lov til å reise hjem til kristiansand, og spiller neppe mer for HamKam denne sesongen.
Tidspunkt: 26-11-2020 - Kl.16:30 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


263. Tusenvis permittert i Oslo - i kristiansand er kranene åpne
Martin Reinsnes og Adrian Borge er to av flere tusen ansatte i restaurant- og utelivsbransjen som er permittert fra jobben. Men forskjellene er store fra by til by.
Tidspunkt: 22-11-2020 - Kl.13:32 - Kilde: E24 - Info


264. Tronstad snakker ut etter hyllesten: – Det betyr alt. Jeg har jobbet hardt for dette
For Sondre Tronstad var landslagsdebuten et bevis på at hardt arbeid over tid lønner seg. – Det betyr alt, sier kristiansanderen.
Tidspunkt: 19-11-2020 - Kl.23:13 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


265. Vipers klar for nok en NM-finale
Regjerende mester Vipers kristiansand spilte seg til sin fjerde strake NM-finale i håndball etter å ha slått Fana 33-24 onsdag. Vipers har vunnet de tre foregående NM-finalene. Det blir lagets fjerde cupfinale. I 2011 ble det tap for Larvik. Semifinalen var spennende de ti første minuttene. Fana holdt overraskende godt følge med hjemmelaget før Vipers stakk ifra på 4-4 og til 17-11 ved pause. Gjestene fra Bergen startet også godt i annen omgang og reduserte til 17-19 før Heidi Løke og hennes venninner igjen satte på turboen og stoppet på en komfortabel nimålsseier.
Tidspunkt: 11-11-2020 - Kl.21:50 - Kilde: NRK - Info


266. Vipers til finale
Regjerende mester Vipers kristiansand spilte seg til sin tredje strake NM-finale i håndball etter å ha slått Fana 33–24 onsdag. Vipers har vunnet de to foregående NM-finalene. Det blir lagets fjerde cupfinale. I 2011 ble det tap for Larvik. Løke ble Vipers toppscorer med åtte mål, mens Celine Solstad stoppet på seks mål for Fana. Hvem som blir finalemotstander, er ennå ikke klart. Fredrikstads møte med Sola ble utsatt på grunn av koronasmitte hos Fredrikstad. NM-finalene skal etter planen spilles i Oslo Spektrum 29. desember. (NTB)
Tidspunkt: 11-11-2020 - Kl.20:35 - Kilde: NRK - Info


267. Slår alarm om miljøversting på kristiansand-baner
I flere rapporter Norges Fotballforbund (NFF) har gjort i kristiansand, ser de at mikrofibrene i kunstgresset løsner og dras ut av anleggene. Forbundet mener vedlikeholdet på anleggene har vært for dårlig.
Tidspunkt: 02-11-2020 - Kl.22:04 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


268. Direkte: Kan Fana ryste landslagsstjernene?
Målservice: Fana gjester Vipers i kristiansand. Avkast kl. 17.30.
Tidspunkt: 01-11-2020 - Kl.22:46 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


269. Donn avlyser treninger på kristiansand stadion: – Handler om hensynet til barn og unge
Daglig leder Per Christian Osmundsen i Donn har sett seg lei av tilstanden på stadion. Fra neste uke slukker han lysene i to uker.
Tidspunkt: 30-10-2020 - Kl.16:17 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


270. Politikerne reagerer etter kunstgress-slakt: – Dette må vi løse, og vi må løse det nå
I kristiansand-budsjettet er det satt av 3,35 millioner kroner i året til utbedring av kunstgressbaner. Det er altfor lite, sier ordfører Jan Oddvar Skisland (Ap).
Tidspunkt: 29-10-2020 - Kl.20:50 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


271. Fana møter Vipers i NM-semifinalen
Vipers kristiansand blir storfavoritt hjemme mot Fana i NM-semifinalen i håndball for kvinner. I den andre semifinalen tar Fredrikstad imot Sola.
Tidspunkt: 29-10-2020 - Kl.17:23 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


272. Fana møter Vipers
Vipers kristiansand blir tar imot Fana i NM-semifinalen i håndball for kvinner. I den andre semifinalen tar Fredrikstad imot Sola. Det ble klart i trekningen som ble foretatt i Norges Håndballforbunds lokaler torsdag ettermiddag. Semifinalene i håndball-NM spilles onsdag 11. november.
Tidspunkt: 29-10-2020 - Kl.12:32 - Kilde: NRK - Info


273. Singh senket Start
Med et skudd fra rundt 16 meter scoret Harmeet Singh kampens eneste mål etter 52 minutter da Sandefjord slo Start 1-0 i en eliteseriekamp i fotball i kristiansand lørdag kveld.
Tidspunkt: 24-10-2020 - Kl.19:55 - Kilde: NRK - Info


274. Historisk bankID-dom i Høyesterett
En mann fra kristiansand som har vært offer for bankID-svindel, har fått medhold i Høyesterett og slipper unna en milliongjeld.
Tidspunkt: 23-10-2020 - Kl.20:57 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


275. Historisk BankID-dom: Slipper milliongjeld
En mann fra kristiansand som har vært offer for BankID-svindel, har fått medhold i Høyesterett og slipper en milliongjeld.
Tidspunkt: 23-10-2020 - Kl.15:01 - Kilde: E24 - Info


276. Vipers knuste Larvik
Vipers kristiansand og Nora Mørk sendte over 40 baller inn bak den tidligere storheten Larvik på vei til 41–26-seier i eliteserien i håndball onsdag. Mørk har en fortid i Larvik der hun vant mesterligaen i 2011. Vipers ledet 20-13 ved pause, men forspranget økte solid i løpet av andreomgangen. Våren 2018 forsvant hegemoniet i norsk kvinnehåndball vel 15 mil sørover fra Larvik til kristiansand. Vipers tok da sitt første seriegull, to poeng foran LHK, av hittil tre. (NTB)
Tidspunkt: 21-10-2020 - Kl.19:59 - Kilde: NRK - Info


277. Tre personer er pågrepet i forbindelse med kristiansand-drapet
Tre personer er pågrepet i forbindelse med etterforskningen av drapet på Dan Eivind Lid i kristiansand. De tre er kjent for politiet fra før.
Tidspunkt: 20-10-2020 - Kl.16:12 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


278. Tre personer siktet for drap i kristiansand
Politiet har pågrepet og siktet tre personer for drapet på Dan Eivind Lid (48) i kristiansand. De tre er kjent for politiet fra før.
Tidspunkt: 20-10-2020 - Kl.15:23 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


279. Vipers´ mesterligakamp utsatt
Vipers kristiansand har fått bekreftet at lørdagens bortemøte med russiske Rostov Don er utsatt. Det er uklart når kampen blir spilt. – Det var litt som ventet i og med at det ellers hadde vanket ti dagers karantene, sier daglig leder Terje Marcussen i Vipers til Fædrelandsvennen. Det ville ført til flere utsatte kamper i den norske serien og cupen. Etter planen skal Vipers ta imot Rostov Don til hjemmekamp 21. november. Klubben har foreslått å spille begge oppgjørene på nøytral grunn i november.
Tidspunkt: 19-10-2020 - Kl.14:20 - Kilde: NRK - Info


280. Fanget av spillkarusellen
Kjetil Åsvald Åsen låser opp døren til arbeidsplassen i kristiansand. Han går raskt opp i tredje etasje og setter kursen mot kontoret. På med lyset. På med PC-en.
Tidspunkt: 19-10-2020 - Kl.12:25 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


281. Disse lagene møtes i kvartfinalene i håndball-NM
Kvartfinalene i håndball-NM for kvinner ble trukket fredag. Da ble det blant annet klart at tittelforsvarer Vipers kristiansand møter Molde borte.
Tidspunkt: 16-10-2020 - Kl.13:22 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


282. Vipers skal til Molde
Kvartfinalene i handball-NM for kvinner blei trekte fredag: Molde - Vipers kristiansand Sola - Storhamar Byåsen - Fredrikstad Fana - Grane eller Tertnes. Kampane går onsdag 28. oktober. Den utsette åttedelsfinalen mellom Grane og Tertnes går 25. oktober.
Tidspunkt: 16-10-2020 - Kl.12:59 - Kilde: NRK - Info


283. Kolonial.no dobler kapasiteten med nytt lager – tror de kan nå kristiansand innen 2022
Norges største dagligvarebutikk på nett har opplevd stor pågang gjennom coronakrisen. Nå har de fremskyndet byggingen av et nytt 18.000 kvadratmeter stort lager som blant annet gjør at selskapet kan snuse på nye kunder.
Tidspunkt: 13-10-2020 - Kl.17:14 - Kilde: E24 - Info


284. Mørk og Vipers til topps etter ny siger
Vipers kristiansand toppar si gruppe i meisterligaen i handball etter sin tredje strake siger.
Tidspunkt: 10-10-2020 - Kl.19:31 - Kilde: NRK - Info


285. Dyreparken satte besøksrekord
Til tross for tidvis dårlig vær og utbredt koronasmitte i landet, har kristiansand Dyrepark satt besøksrekord for høstferieukene 40 og 41.
Tidspunkt: 08-10-2020 - Kl.14:04 - Kilde: E24 - Info


286. Vipers med storsiger
Vipers kristiansand vann enkelt 33-22 borte mot Fredrikstad i kvinnenes eliteserie handball. Sunniva Andersen blei toppskårar med sine åtte mål.
Tidspunkt: 07-10-2020 - Kl.19:45 - Kilde: NRK - Info


287. Amundsen viser forakt for rettsstaten
Frps tidligere justisminister kopler partiet Rødt til drapsetterforskningen i kristiansand. Det er en stygg og uverdig anklage.
Tidspunkt: 05-10-2020 - Kl.15:03 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


288. Viktig storseier for Start
Start tok tre meget viktige poeng i bunnen av eliteserien da de utklasset Haugesund hele 5-1 hjemme i kristiansand søndag kveld. Det var et selvmål fra Haugesunds Ulrik Tillung Fredriksen som innledet målfesten før Mohamed El Makrini satte inn 2-0 og Eirik Schulze 3-0. Ni minutter etter pause ga Ibrahima Wadji Haugesund et lite håp, men Start viste ingen nåde. Etter en time scoret Eirik Schulze igjen, før Ulrik Tillung Fredriksen faktisk scoret sitt andre selvmål for kvelden. Start ligger dermed på kvalifiseringsplass i eliteserien og har fire poeng opp til Haugesund, som inntil videre er på trygg grunn.
Tidspunkt: 04-10-2020 - Kl.20:23 - Kilde: NRK - Info


289. Vipers med sterk borteseier
Vipers kristiansand slo tyske Bietigheim 33-29 på bortebane i mesterligaen lørdag kveld. Nora Mørk stod frem med hele ni mål, mens Henny Reistad noterte seg for sju. Katrine Lunde var tilbake mellom stengene for første gang på 504 dager, ifølge NTB. Keeperen leverte flere sterke redninger i Tyskland. De øvrige kampene i gruppa denne helgen er utsatt på grunn av koronasmitte.
Tidspunkt: 26-09-2020 - Kl.19:33 - Kilde: NRK - Info


290. Kristiansund vann i kristiansand
Christoffer Aasbak og Amahl Pellegrino scora i første omgang, og det var nok til å sikre Kristiansund 2-1 over Start. Christian Bolanos reduserte seks minutt på overtid. Start er dermed framleis i stor nedrykksfare, med berre Mjøndalen og Aalesund bak seg.
Tidspunkt: 20-09-2020 - Kl.19:58 - Kilde: NRK - Info


291. Korona stoppar Vipers-kamp
Meisterligakampen mellom Vipers og FTC Hungaria laurdag er avlyst etter at to av dei ungarske spelarane har testa positivt på covid-19, melder klubben. Dei to spelarane er sett i isolasjon i kristiansand, medan resten av laget er i karantene. Laget kom til Sørlandet torsdag, men skal ha oppheldt seg på hotellet etter at dei vart testa. Det er ikkje kjent når den avlyse kampen vil bli spelt.
Tidspunkt: 18-09-2020 - Kl.18:36 - Kilde: NRK - Info


292. Forsvarer: – Det er hans rett som kunstner å si dette
Rapperen «Kamelen» risikerer 14.500 kroner i bot for å ha sagt «fuck politi» under en konsert i kristiansand. Artistens forsvarer mener 27-åringen må frifinnes på alle punkter.
Tidspunkt: 16-09-2020 - Kl.02:45 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


293. Kamelen nekter straffskyld
Tirsdag startet rettssaken mot rapperen Kamelen i kristiansand tingrett.
Tidspunkt: 15-09-2020 - Kl.14:51 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


294. Kamelen nekter straffskyld
Tirsdag startet rettssaken mot rapperen Kamelen i kristiansand tingrett.
Tidspunkt: 15-09-2020 - Kl.12:04 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


295. Vipers med fjerde strake siger
Heidi Løke og Jeanett Kristiansen scora sju mål kvar, då Vipers kristiansand slo Byåsen 33–21. Dette er den strake fjerde sigeren for sørlendingane. Med sigeren har Vipers to poeng luke til serietoar Storhamar på toppen av tabellen i eliteserien. Tabelltrear Ternes slo Fredrikstad 35–22. Både Storhamar og Tertnes har ein kamp til gode.
Tidspunkt: 09-09-2020 - Kl.21:13 - Kilde: NRK - Info


296. Deltok i invasjonen 9. april. Nå er vraket funnet utenfor kristiansand.
Krysseren «Karlsruhe», som bombarderte kristiansand 9. april 1940, er funnet på 490 meters dyp utenfor kristiansand.
Tidspunkt: 06-09-2020 - Kl.17:45 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


297. Pellegrino-dobbel
Amahl Pellegrino scoret begge målene da kristiansand vant 2-0 borte mot Sandefjord. Det var som alle himmelens sluser åpnet seg da det nærmet seg avspark i Sandefjord. Et kraftig regnvær kombinert med lyn, torden og hagl gjorde at dommeren ikke kunne blåse i gang kampen til oppsatt tid. Men da den først kom i gang, én time forsinket, kunne verken værguder eller Sandefjord-keeper Jacob Storevik hindre Pellegrino i å score sitt 14. og 15. mål for sesongen.
Tidspunkt: 30-08-2020 - Kl.21:17 - Kilde: NRK - Info


298. Vipers startet sesongen med seier
Sola ga storfavoritt Vipers kristiansand hard kamp i Nora Mørks eliteseriecomeback, men slapp opp for krefter og tapte 25-34. Linn Jørum Sulland ble toppscorer for Vipers med seks mål, mens Malin Holta var kampens suverene toppscorer med 11 scoringer for Sola.
Tidspunkt: 29-08-2020 - Kl.20:17 - Kilde: NRK - Info


299. Vålerenga har fortsatt mye å lære
Det vanskeligste i fotball ble altfor vanskelig for Vålerenga i kristiansand. Laget som vil være topplag klarer det ikke helt.
Tidspunkt: 17-08-2020 - Kl.23:07 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


300. Start vant thriller
Eirik Schulze scoret begge målene da Start slo Vålerenga 2-1 i mandagens eliteseriekamp i kristiansand. Vinnermålet kom langt inn i overtiden.
Tidspunkt: 17-08-2020 - Kl.22:34 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info



©2024 Tveit MEDIA.
Personvern (Privacy Policy)




Annonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME










Copyright © 2001-2024 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)