Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
19
 Fredag  19. Apr. 2024
Nyhets kategorier
Forsiden, siste nytt
Datanyheter
Helsenyheter
Innenriks
Sport
Toppsaker
Utenriks
Været
Økonomi

De nyeste artiklene
Lagerguiden | Finn ledig lagerplass
Blandingsraser er mer populære enn noensinne
Sterk vekst i elektriske busser
Lokaler til leie i Trondheim
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
5 Tips For Deg Som Skal Pusse Opp
Få Bedre Fiskelykke med Ekkolodd
5 Tips til Raskere Nettsider
Industri i Norge
Valg av fisk til ditt første akvarium
Shopping i London

Pakkesporing
Posten:
Bring:




Du søkte på: KRISTIANSUND



1. Slik spilles cupens 2. runde
Norges Fotballforbund har satt opp cupens 2. runde for herrer. Den byr på flere interessante oppgjør. Askedadden Torvastad, som slo ut Haugesund i runde 1, får besøk av eliteserielaget Viking. Rosenborg må reise til Jessheim for å møte Ull/Kisa, Molde møter Strindheim, Brann skal opp mot Askøy og Lillestrøm kan se frem til et rivaloppgjør mot Strømmen, et bananskall de har sklidd på før. Torvastad-keeper Jørgen Grønningen, som reddet fire straffer da Haugesund ble slått ut, ser frem til å møte Viking i neste runde. – Det gjør jo sjansen for å gå videre ganske mye mindre, enn om vi hadde møtt Vard eller Stord Haugesund. Men det er jo ekstrem luksus for oss å møte et eliteserie-lag. Det blir en enorm opplevelse igjen. En ny folkefest på Torvastad, sier han til NRK. – Håper du på straffer igjen? – Det er veldig liten sjans for at jeg kan klare det igjen, men med flaks og ferdigheter så kan det gå. Hvis det blir straffer så regner jeg med at Viking-spillerne vil være ganske nervøse, sier keeperhelten Grønningen. De fleste kampene i runde 2 vil bli spilt 24. april. Skjervøy – Alta Fløya – Tromsø Tromsdalen – Lyn Junkeren – Bodø/Glimt Melhus – Ranheim Stjørdals/Blink – Levanger Strindheim – Molde Træff – kristiansund Hødd – Aalesund Stord - Lysekloster Bjarg – Åsane Frøya - Sogndal Askøy - Brann Torvastad – Viking Vard Haugesund – Sandnes Ulf Mandalskameratene – Bryne Fløy – Egersund Jerv - Strømsgodset Pors – Odd Eik Tønsberg – Fredrikstad (spilles 25. april) Fram – Arendal Hønefoss – Sarpsborg 08 (spilles 25. april) Elverum – HamKam Eidsvold Turn – Mjøndalen Ull/Kisa – Rosenborg Strømmen – Lillestrøm Skeid – Raufoss Frigg – KFUM Oppsal – Vålerenga Bærum – Stabæk Kjelsås - Kongsvinger Råde – Moss
Tidspunkt: 12-04-2024 - Kl.11:00 - Kilde: NRK - Info


2. Poengdeling på Nordmøre stadion - to nyopprykkede lag er fortsatt ubeseiret
Resultatet ble 1-1 da kristiansund Ballklubb tok imot KFUM Oslo. Etter to kamper er begge eliteseriedebutantene ubeseiret.
Tidspunkt: 07-04-2024 - Kl.14:28 - Kilde: NRK - Info


3. KFUM fortsatt ubeseiret i eliteseriedebuten
KFUM blir ingen kasteball i sin første sesong i eliteserien i fotball. Søndag ettermiddag spilte Oslo-laget 1–1 borte mot kristiansund, og dermed står de med to uavgjorte kamper i sin debutsesong på toppnivå. kristiansund tok ledelsen ett minutt på overtid i første omgang, da Oskar Sivertsen satte et straffespark i mål. Men allerede før dommeren blåste til pause, skulle utligningen komme da Håkon Hoseth fikk godt treff fra drøyt 16 meters hold. Krisiansund står nå med fire poeng etter to serierunder.
Tidspunkt: 07-04-2024 - Kl.14:25 - Kilde: NRK - Info


4. LSK snublet i sesongåpningen
Lillestrøm fikk en svært dårlig start på sesongen med 2-3-tap for nyopprykkede kristiansund i første runde av Eliteserien mandag. LSK endte på sjetteplass i fjorårssesongen og var store favoritter i oppgjøret. Tre mål imot og null poeng var alt annet enn det et fullsatt Åråsen hadde håpet på i årets første kamp. Nyopprykkede KBK er spådd en tøff sesong, hvor laget må kjempe for å holde seg oppe. Sesongåpningen viste i stedet et kristiansund-lag som kan være mer slagkraftig enn forventet. KBK åpnet ballet da de kontret inn 1-0 i det 13. minutt. Et LSK-forsvar i ubalanse og en feilplassert LSK-keeper Mads Hedenstad greide ikke å hindre Ruben Alte i å hamre inn 1-0. Dan Peter Ulvestad stanget inn en corner fire minutter etter sidebyttet og gjorde 2-0, men hjemmelaget slo tilbake like etterpå. Espen Garnås traff også blink med hodet etter et frispark. Håpet var imidlertid bare tent i noen få minutter. En umarkert Heine Bruseth fikk da stå alene i boksen og banket inn 3-1. Thomas Lehne Olsen kriget inn 2-3 snaue ti minutter før slutt, men det var ikke nok til å redde inn noen poeng fra oppgjøret. (NTB)
Tidspunkt: 01-04-2024 - Kl.17:02 - Kilde: NRK - Info


5. Opptur for VAR-motstanderne
HamKam føyer seg inn i rekken av eliteserieklubber som har stemt for å aktivt jobbe mot videodømming i norsk toppfotball. Hamarklubbens supportere hadde kommet med et forslag om at klubben aktivt skulle vise motstand mot videodømmingen som ble innført før forrige sesong. Styret i HamKam innstilte imidlertid på at klubben skulle gi VAR muligheten til å bli bedre, både når det gjelder hvordan VAR praktiseres og hvordan teknologien utvikles, men la også inn et forbehold. Supporterne fikk flertall for sitt forslag med 20 stemmer mot 18. Senere torsdag kveld skal også Sarpsborg stemme over sin holdning til VAR. Av eliteserieklubber har HamKam Strømsgodset, Lillestrøm, Brann, Rosenborg og Bodø/Glimt vedtatt VAR-motstand. På den andre siden har Tromsø, Fredrikstad, Sandefjord, Molde, Odd, Viking, kristiansund og KFUM Oslo stemt for fortsettelse av VAR-systemet i norsk toppfotball. (NTB)
Tidspunkt: 14-03-2024 - Kl.19:19 - Kilde: NRK - Info


6. Bodø/Glimt skal jobbe for å avvikle VAR i norsk fotball
Bodø/Glimts årsmøte gikk imot eget styres ønske og vedtok at klubben skal stille seg negativ til videre bruk av videodømming i fotballen. En rekke klubber i norsk fotball har den siste tiden tatt stilling til videre bruk av den omstridte VAR-teknologien på sine årsmøter. Mandag var turen kommet til Glimt. Også der ble det heftig debatt på årsmøtet rundt verktøyets framtid. Avstemningen som avsluttet diskusjonen endte med 97 stemmer for VAR-avvikling og 69 mot en slik tilnærming. Debatten om videodømming er i ferd med å splitte norsk fotball. Molde, Odd, Viking og kristiansund har sagt ja til å jobbe videre med VAR. Strømsgodset, Lillestrøm, Brann og Rosenborg har årsmøtevedtak på å jobbe for avvikling av verktøyet. I tiden som kommer følger årsmøter i en rekke andre toppklubber i norsk fotball. Også der er VAR ventet å bli et tema. Den omstridte teknologien ble innført i Eliteserien foran 2023-sesongen. (NTB)
Tidspunkt: 11-03-2024 - Kl.19:09 - Kilde: NRK - Info


7. Ceïde forlenget med RBK
Mikkel Konradsen Ceïde (22) har skrevet under en ny Rosenborg-kontrakt som varer ut 2026. Midtstopperens opprinnelige avtale strakte seg ut den kommende sesongen. – Jeg synes det føles veldig rett å skrive under på en ny kontrakt i Rosenborg. Jeg er på et sted jeg kan fortsette å utvikle meg, sier Ceïde i en uttalelse. Han kom til RBK sammen med tvillingbroren Emil Konradsen Ceïde i 2017 og fikk debuten for A-laget fire år senere. I fjor sommer kom han tilbake til klubben etter et utlån i kristiansund. (©NTB)
Tidspunkt: 08-03-2024 - Kl.15:10 - Kilde: NRK - Info


8. Vil fjerne VAR i norsk fotball
I en undersøkelse foretatt av VG vil et flertall av de 16 eliteserieklubbene og fem 1. divisjonsklubber avskaffe videoassistert dømming (VAR) etter bare ett år. VG har gått igjennom forslagene til klubbenes årsmøter de nærmeste ukene. Hos Rosenborg er det sendt inn følgende forslag: «Rosenborg Ballklub skal aktivt arbeide for å fjerne VAR fra norsk fotball omgående». Lignende forslag er også sendt inn hos en rekke andre klubber til sine årsmøter. Det er bare KFUM Oslo, Fredrikstad, Kongsvinger og kristiansund som foreløpig ikke har sendt inn forslag. – Vi forholder oss til at vi har implementert VAR. Vi forholder oss til at 15 av 16 klubber (i Eliteserien) var positive til å innføre. Det er en del av medieavtalen og en seksårsavtale. Vi bruker heller alt fokus på å videreutvikle og forbedre VAR. Vi har vært gjennom et år hvor vi avdekket flere ting kan bli bedre, sier styreleder Cato Haug i Norsk Toppfotball til VG. (©NTB)
Tidspunkt: 20-02-2024 - Kl.07:24 - Kilde: NRK - Info


9. kristiansund låner senegalesisk spiss fra skotsk fotball
Pape Habib Guèye (24) skal være kristiansunds angrepsvåpen framover. Senegaleseren har tidligere spilt for AaFK i norsk fotball. KBK opplyser på sin nettside at låneavtalen med den skotske klubben Aberdeen i første omgang gjelder fram til sommeren. – Dette er en god klubb med mange unge spillere, og jeg er veldig spent på å komme hit. Jeg ønsker å hjelpe laget med å score mange mål, gjøre supporterne glade og ha en god sesong med KBK, sier Guèye. kristiansund rykket i fjor opp til Eliteserien og forsterker seg på spissplass før sesongstart. KBK-trener Amund Skiri har tidligere jobbet sammen med Guèye i Aalesund. – Han er en hardtarbeidende trener, og det liker jeg. Han er en som jeg har jobbet med etter treninger også, med ekstra oppfølging. Da Amund kontaktet meg, syntes jeg det var et godt tidspunkt for å komme og spille for ham, sier Guèye. KBK serieåpner borte mot Lillestrøm i starten av april. (©NTB)
Tidspunkt: 19-02-2024 - Kl.18:12 - Kilde: NRK - Info


10. Rosenborg fikk bank av Brann
To kjappe scoringer i 2. omgang gjorde at Brann slo Rosenborg 2-0 i Marbella fredag kveld. 60 minutter var spilt da Felix Horn Myhre spilte igjennom Ulrik Mathisen, og sistnevnte sviktet ikke fra rundt 13-14 meter i den spanske vintervarmen. Bare to minutter senere satt den igjen. Innbytter Ole Didrik Blomberg hadde kanskje vært på banen i rundt ti sekunder da han serverte ballen til Horn Myhre som plasserte den i buret inne ved stolpen. Brann både kunne og burde ha tatt ledelsen et par minutter før 1. omgang var over, men RBKs keeper Sander Tangvik reddet straffesparket fra Bård Finne. Øvrige resultater fra fredagens treningskamper med eliteserielag involvert: Vålerenga – Fredrikstad 1-3, Lillestrøm – Sandefjord 2-2, Viking – KFUM Oslo 1-2, Mjøndalen – Strømsgodset 2-1, AaFK – kristiansund 1-3. (©NTB)
Tidspunkt: 16-02-2024 - Kl.18:56 - Kilde: NRK - Info


11. kristiansund henter spiller fra Serie B
Nyopprykkede kristiansund har sikret seg en låneavtale med den islandske Venezia-spissen Hilmir Rafn Mikaelsson. Den høyreiste 20-åringen har skrevet kontrakt for hele 2024-sesongen med eliteserieklubben fra Nordmøre. Han deltok på sin første trening med KBK mandag. Mikaelsson har tidligere spilt på lån i Tromsø. For Venezia har han spilt én kamp i Serie A, og har ikke fått spilletid i Serie B etter at Venezia rykket ned. (NTB)
Tidspunkt: 12-02-2024 - Kl.13:20 - Kilde: NRK - Info


12. kristiansund signerte ettertraktet Ranheim-profil – Ønsker å være litt «idiot» ute på banen
Rosenborg og Kongsvinger har tidligere ønsket seg Ranheims Ruben Alte. Nå er han klar for kristiansund. Klubbene bekrefter selv overgangen mandag. Alte har de siste sesongene vært fast på Ranheims midtbane. Han hadde en spesielt god sesong i fjor, da han ble tatt ut på årets lag i 1. divisjon av NTB. Midtbanespilleren har nå signert en fireårskontrakt med kristiansund. – Det er stort å komme hit! Jeg gleder meg til å ta på meg drakta og gå ut på banen for KBK, sier Alte. I fjor sommer var han ønsket av Kongsvinger, men valgte å si nei til tilbudet. I stedet blir det nå eliteseriespill i KBK. – Det blir artig og spennende å spille i Eliteserien. Jeg ville ta et steg opp. Jeg tror jeg er klar for det, og gleder meg til å bevise at jeg er god nok, sier Alte. – Jeg ønsker å levere mål og målpoeng, og være litt «idiot» ute på banen – ikke bare være snill, men få litt fart i fotballen, legger han til. Alte har spilt over 100 kamper for Ranheim etter at han kom til trondheimsklubben i 2020. Tidligere spilte han for Steinkjer og Namsos. – Ruben er en spiller vi har sett på lenge, og dette er en kjempespennende signering. Han er en klassisk indreløper med ferdigheter som passer utrolig godt til KBK. Han er en «late bloomer» og har ikke spilt i Eliteserien ennå, men vi tror han kan ta eliteserienivået raskt, sier Eirik Hoseth, sportslig leder i KBK. Han hevder signaturen ble sikret i konkurranse med flere. – Flere klubber har sett på ham og også lagt inn konkrete bud. At han kommer hit viser at KBK er en attraktiv klubb, og det viser også at KBK vil investere når vi finner den riktige spilleren, sier Hoseth. (NTB)
Tidspunkt: 29-01-2024 - Kl.19:16 - Kilde: NRK - Info


13. Bodø/Glimt selger Faris Pemi Moumbagna til franske Marseille i gigantavtale
Bodø/Glimt bekrefter overgangen på sine nettsider. 23-åringen er ferdig etter en svært solid fjorsesong. Nå går ferden videre til Marseille i fransk toppfotball. Den kamerunske spissen scoret 24 mål på 50 kamper for de gulkledde i 2023. 23-åringen er for tiden opptatt med Afrikamesterskapet i Elfenbenskysten. Tidligere har flere medier erfart at spissen var på vei til Frankrike. Ifølge TV 2 og Nettavisen skal avtalen være verdt minst 90 millioner kroner. Angivelig skal den totale summen beløpe seg til flere hundre millioner kroner. Det vil i så fall gjøre Moumbagna til en av de dyreste eksportene fra Eliteserien noen gang. Angriperen ble i 2020 hentet til kristiansund etter et opphold i amerikanske Philadelphia Union. Deretter var han på utlån i danske, Sønderjyske før han ble Glimt-spiller før forrige sesong.
Tidspunkt: 20-01-2024 - Kl.18:33 - Kilde: NRK - Info


14. Olaus Skarsem forlater Rosenborg
Trønderen Olaus Skarsem forlater Eliteserien og Rosenborg til fordel for bulgarske CSKA Sofia. Der blir 25-åringen lagkamerat med to andre nordmenn. Det bekrefter klubben i sine mediekanaler. Skarsem gikk gradene i trønderklubbens ungdomsakademi, før han i 2019 ble lånt ut til Ranheim. Året etter forlot han Trondheim permanent på en gratisovergang til kristiansund. I august 2021 vendte han omsider tilbake til Lerkendal. Nå fortsetter 25-åringen karrieren i Bulgaria, der han blir lagkamerat Jonathan Lindseth og Tobias Heintz. (NTB)
Tidspunkt: 10-01-2024 - Kl.16:25 - Kilde: NRK - Info


15. Glimt-spiss tatt ut til Afrikamesterskapet
Faris Pemi Moumbagnas glimrende Bodø/Glimt-sesong har gitt belønning i form av en plass i den kamerunske troppen til Afrikamesterskapet. Det bekrefter Kameruns fotballforbund torsdag. Moumbagna ble hentet til Glimt fra kristiansund før årets sesong, og kraftspissen har vært en stor suksess på Aspmyra. På 28 seriekamper scoret han 15 ganger. I tillegg la kameruneren opp til åtte mål. I cupsemifinalen mot Vålerenga ble Moumbagna den store helten med en akrobatisk volleyscoring. Glimt-spissen fikk landslagsdebuten i november. I den kamerunske troppen til Afrikamesterskapet er det også funnet plass til André Onana. Manchester Uniteds sisteskanse forlot VM i fjor etter en uenighet med trenerteamet, men var tidligere i høst tilbake med flagget på brystet. Onana har stått samtlige kamper for Manchester United denne høsten, men nå må hovedtrener Erik ten Hag klare seg uten 27-åringen i en periode på andre siden av nyttår. (NTB)
Tidspunkt: 28-12-2023 - Kl.13:31 - Kilde: NRK - Info


16. McDermott ferdig i kristiansund etter opprykket
Keeper Sean McDermotts kontrakt med kristiansund blir ikke forlenget. Han har vært i klubben i sju sesonger. McDermott kom til KBK fra Ull/Kisa tilbake i 2017 og fikk i alt 171 offisielle kamper for nordmøringene. Fredag ble det klart at kontrakten ikke forlenges ved årsskiftet, skriver klubben på sine nettsider. – Årene har gått fort. Jeg opplevd mye med KBK og fått kone og barn her, og ser tilbake på veldig fine år i kristiansund. Jeg er veldig takknemlig for det jeg har opplevd på fotballbanen med klubben, og det mest spesielle for meg er supporterne, sier McDermott. McDermott var viktig i kvalifiseringen til Eliteserien nylig. Han reddet det avgjørende straffesparket som førte til at KBK slo Bryne og tok seg videre til siste hinder. Der ble det seier mot Vålerenga og dermed eliteseriespill kommende sesong. – Det var veldig gøy å være med på å rykke opp igjen. Skader ødela litt i år, men å komme inn og bidra i straffekonken var gøy. Man vet aldri om framtiden, men hvis det er mitt siste bidrag for KBK, så var det veldig fint, sier keeperen. (©NTB)
Tidspunkt: 22-12-2023 - Kl.16:35 - Kilde: NRK - Info


17. Slik spilles Eliteserien 2024
I dag ble kampoppsettet for norsk fotball i 2024 offentliggjort. 1. runde (31.mars/1. april/2. april): Odd-Haugesund (søndag 16.00), FFK-Bodø/Glimt (mandag 14.30), RBK-Sandefjord (mandag 17.00), LSK-KBK, Molde-Godset, Tromsø-Brann, Viking-Sarpsborg 08 (mandag 19.15) og KFUM-HamKam (tirsdag 19.00) Nest siste serierunde (29. runde): Fredrikstad-HamKam, KFUM-KBK, LSK-Sandefjord, Molde-Brann, Odd-Bodø/Glimt, Rosenborg-Sarpsborg 08, Tromsø-Strømsgodset og Viking-Haugesund Siste serierunde (30. runde): Bodø/Glimt-Lillestrøm, Brann-Viking, HamKam-KFUM, Haugesund-Odd, KBK-Rosenborg, Sandefjord-FFK, Sarpsborg 08-Tromsø og Strømsgodset-Molde. Vålerenga rykket ned fra Eliteserien etter å ha blitt slått av kristiansund i playoff, mens Lyn rykket opp fra 2. divisjon. De har ikke møttes i seriespill siden 2009. Da raknet Lyns økonomi og klubben føk ned i divisjonene. I fjerde runde, 20. april, møtes Oslo-rivalene med Lyn som hjemmelag. Se resten av kamoppsettet her på eliteserien sine nettsider. (NRK/NTB)
Tidspunkt: 20-12-2023 - Kl.13:05 - Kilde: NRK - Info


18. Eliteserien: Terminlisten for 2024 kan komme neste uke
Norges Fotballforbund håper å ha neste sesongs terminliste klar i midten av neste uke, får NTB bekreftet av NFF. – Planen er 20. desember, svarer NFFs konkurransedirektør Nils Fisketjønn på spørsmål om når terminlisten for sesongen 2024 blir klar. Det er en viss spenning i hvem som får hjemmebane i 1. runde. Det er også interessant og en evig diskusjon om hvem som skal få hjemmebane i de tradisjonsrike 16. mai-kampene. Eliteserien for menn sesongåpner 2. påskedag 1. april, og siste runde skal spilles første 1. desember. Cupfinalen er lagt til 7. desember. Nye klubber i eliteserien for menn er kristiansund, Fredrikstad og KFUM Oslo. (NTB)
Tidspunkt: 12-12-2023 - Kl.13:23 - Kilde: NRK - Info


19. Vålerenga: Spillere og trenere må ned 20-25 prosent i lønn
Vålerenga må ta grep etter nedrykket. Allerede dagen derpå bekrefter klubben tunge kutt i økonomien. Det kommer fram en i en statusmelding Oslo-klubben har lagt ut på sine nettsider. «For Vålerenga Fotball Elite innebærer nedrykket en lønnsreduksjon for spillere og trenere på 20-25%. Spillerlogistikken blir påvirket av et nedrykk. Slik er mekanismene i fotballen», skriver VIF. Det blir også opplyst at nettoinntektene reduseres med mellom 15 og 20 millioner kroner. Søndag rykket Vålerenga ned fra Eliteserien etter å ha tapt kvalifiseringsfinalen mot kristiansund over to kamper. Laget vant borteoppgjøret 2-0, men KBK slo tilbake med samme sifre i Oslo. Etter to målløse ekstraomganger vant nordmøringene 5-4 på straffer. Det er første gang siden 2001 at Vålerenga blir å se på nivå to i norsk fotball. (NTB)
Tidspunkt: 11-12-2023 - Kl.10:22 - Kilde: NRK - Info


20. kristiansundarane jublar etter sigersdrama mot Vålerenga
På straffekonk klarte kristiansund BK å knuse Vålerenga i siste minutt. Dermed er dei klare for Eliteserien.
Tidspunkt: 10-12-2023 - Kl.21:13 - Kilde: NRK - Info


21. Vålerenga rykker ned etter ellevilt kvalikdrama: – Burde vært umulig
Vålerenga kollapset fullstendig mot kristiansund og rykker ned til 1. divisjon for første gang på 23 år. Dramaet ble komplett da alt måtte avgjøres på straffer.
Tidspunkt: 10-12-2023 - Kl.20:28 - Kilde: NRK - Info


22. Vålerenga med langt steg mot fornyet kontrakt
Vålerenga vant 2-0 borte mot kristiansund i eliteseriekvalifiseringen, og har gitt seg selv en meget god mulighet til å holde seg på det øverste nivået. Søndag spilles returoppgjøret på VIFs hjemmebane. Da blir det klart om hovedstadsklubben rykker ned for første gang på 23 år, eller om kristiansund må spille i 1. divisjon for andre år på rad. Det eneste bytte VIF-trener Geir Bakke gjorde før møtet med gamleklubben, var å sette inn Christian Borchgrevink for Magnus Riisnæs. Det skulle gi uttelling. For etter en drøy time endte Borchgrevinks presise innlegg opp hos Daniel Håkans i feltet, og finnen plasserte ballen i det lengste hjørnet til eufori hos de tilreisende bortesupporterne. Fem minutter før slutt rullet spilte Mohamed Ofkir fri Simen Juklerød i feltet. Den venstre vingbacken var iskald, og doblet ledelsen for Vålerenga.
Tidspunkt: 06-12-2023 - Kl.21:16 - Kilde: NRK - Info


23. Amund Skiri blir hovedtrener i kristiansund BK på fast basis
kristiansund Ballklubb og Amund Skiri har kommet til enighet om en avtale som gjør at Skiri fortsetter som fast hovedtrener i klubben. Det melder de på klubbens hjemmeside – Jeg trives her og har troen på at vi skal få til noe bra i kristiansund, sier han. Skiri kom til KBK 26. august i år, og hadde i første omgang en kontrakt som varte ut 2023.
Tidspunkt: 04-12-2023 - Kl.13:42 - Kilde: NRK - Info


24. kristiansund klar for playoff-finale
kristiansund er ett steg unna en retur til Eliteserien. Søndag sikret de plass i playoff-finalen etter en 4-2-seier over Kongsvinger. Oskar Sivertsen, Benjamin Stokke og Marius Broholm (to) scoret målene for KBK. Martin Hellan og Martin Hoel Andersen scoret det som til slutt bare ble to trøstemål for Kongsvinger. kristiansund rykket ned fra Eliteserien forrige sesong, men er nå nære en retur. Playoff-finalen spilles over to kamper, 6. og 10. desember, mot laget som ender på 14. plass i Eliteserien. Vålerenga, Stabæk og Haugesund kan alle havne på 14. plassen som gir playoff. Alt avgjøres når den siste serierunden sparkes i gang klokken 17.00.
Tidspunkt: 03-12-2023 - Kl.16:14 - Kilde: NRK - Info


25. Enighet mellom Michelsen og KBK
kristiansund Ballklubb og Christian Michelsen er blitt enige om vilkårene for en fratredelsesavtale. – Avtalen går ut på at Michelsen løses fra sin lojalitetsplikt fra dags dato. Han ble fritatt for arbeidsplikt fra og med 25. august. De øvrige betingelsene i avtalen vil ikke bli kommentert av partene eller mekler, står det. Michelsen måtte i august gå etter nesten ti år som KBK-trener. Han hyret inn Mette Yvonne Larsen som advokat og truet med å trekke klubben inn for retten. – Om ikke kristiansund betaler Michelsen ut av kontrakten, har vi ikke noe annet valg enn å gå til retten, sa Larsen da til VG i september. kristiansund deltar i opprykkskvalifiseringen og spiller søndag borte mot Kongsvinger om retten til å møte laget som ender tredje sist i Eliteserien. (©NTB)
Tidspunkt: 01-12-2023 - Kl.19:02 - Kilde: NRK - Info


26. kristiansund vant etter straffespark - eliteseriedrømmen lever
Kvalifiseringskampen mellom kristiansund og Bryne måtte avgjøres på straffer. Der ble KBK-keeper Sean McDermott den store helten. Målvakten ble byttet inn like før ekstraomgangene var ferdig og vartet opp med å redde en straffe i straffesparkkonkurransen som KBK vant 4-2. Det var til slutt Dan Peter Ulvestad som satte den avgjørende straffen som sendte nordmøringene videre. kristiansund møter Kongsvinger på søndag i det som blir den siste kvalifiseringskampen før en playoff-finale mot Eliteserien-motstand.
Tidspunkt: 29-11-2023 - Kl.20:51 - Kilde: NRK - Info


27. kristiansund-Bryne blir ikke flyttet
Kvalifiseringskampen mellom kristiansund og Bryne går som planlagt på Nordmøre stadion onsdag. Det er klart etter en befaring av banen, melder TV 2. Kanalen får det bekreftet av KBKs daglig leder Kjetil Thorsen. Oppgjøret er en del av kvalifiseringen til Eliteserien. Bryne fikk i helgen walkover etter at kampen mot Start aldri ble spilt. Årsaken var at Start for å spare penger ikke hadde skrudd på undervarmen, og det gjorde banen i Kristiansand for hard å spille på. KBK har slitt med å få undervarmen til å fungere under hele banen, men det fører ikke til flytting av onsdagens kamp. Underlaget ble godkjent av kampdommer Marius Lien kvelden før avspark. – Dette var godt for oss. Da får vi hjemmepublikum i ryggen. Dette var det alle ønsket, og nå ser vi fram til å ha fokus kun på kampen, sier kristiansund-trener Amund Skiri til TV 2. Tidligere tirsdag skrev Tidens Krav at kristiansund har jobbet på spreng for å få kunstgresset klart i tide.
Tidspunkt: 28-11-2023 - Kl.18:22 - Kilde: NRK - Info


28. Mer banetrøbbel: Kvalifiseringskamp til Eliteserien kan bli flyttet
Kulde og trøbbel med varmekabler åpner for at onsdagens kvalifiseringskamp i fotball mellom kristiansund og Bryne må spilles i Ålesund. Det er lokalavisen Tidens Krav som melder om kampen banemannskapet i kristiansund kjemper mot værforholdene. Lørdag ble kvalifiseringskampen mellom Start og Bryne avlyst som følge av at banen i Kristiansand var frossen og ikke spillbar. Bryne ble tilkjent seieren etter at Start ikke hadde gjort nødvendige forberedelser. I kristiansund er undervarmen i banen påskrudd, men varmekablene på enkelte områder av banen fungerer ikke lenger. Det gjør at kulda får godt tak i deler av dekket. Nå håper man ifølge Tidens Krav at salting og bruk presenning skal løse floken. En endelig avgjørelse om kampen må spilles i Ålesund tas tirsdag kveld. Da kommer dommerteamet til kristiansund. (NTB)
Tidspunkt: 27-11-2023 - Kl.18:19 - Kilde: NRK - Info


29. Ekspert med tirade etter kvalik-avlysning: – Orker ikke mer
Kvalikkampen mellom Start og Bryne er utsatt på grunn av dårlige baneforhold i Kristiansand. Dommeren konkluderte med at det var for stor risiko å spille på det harde underlaget. Sportssjef Magni Fannberg Magnússon i Start legger seg flat overfor Fædrelandsvennen. Start hadde nemlig ikke skrudd på varmekablene på hjemmearenaen før den viktige kampen. – Dommeren bestemte at banen var farlig for spillerne. Vi har folk som er ansvarlige for banen. Vi får bare legge oss flate. Det er klart det handler om økonomi. Det er noen 10.000 det koster. Det er problematisk, sier Magnússon til Fædrelandsvennen, ifølge NTB. TV 2-ekspert og tidligere Start-spiller, Jesper Mathisen, er sterkt kritisk til Start på X. «Hva i all verden er det som skjer? Start-Bryne avlyst fordi baneforholdene er for dårlige. Start har altså glemt/droppet å sette på undervarmen. Knallhard bane. Når man ikke trodde det kunne bli verre og enda mer komisk så klarer man faktisk det. Flaut, pinlig og uvirkelig», skriver han og fortsetter: «Over 500 supportere fra Bryne har tatt turen i dag. Fullstendig kok i byen de siste timene med en hel haug av supportere. Folk på vei til kamp får beskjed en halvtime før kampstart at det blir ingen kamp. Surrealistisk. Aldri opplevd noe lignende. Været var meldt. Orker ikke mer!». Bryne-spiller Christian Landu Landu beskriver i et intervju med NRK situasjonen som «utrolig trist». – Banen var ikke bra – det var ganske hardt og glatt. Jeg skjønner at de velger å gjøre det (avlyser), men det er bly for oss med tanke på at vi har fyrt oss opp og gledet oss lenge til kampen. Jeg vet ikke hva som skjer, men det er frustrerende, sier han til NRK. NRK har forsøkt å få en kommentar fra Nils Fisketjønn, konkurransedirektør i Norges Fotballforbund, foreløpig uten hell. Kampen skulle hatt avspark klokken 19.00. Vinneren av oppgjøret skal etter planen fortsette opprykkskvalifiseringen mot kristiansund førstkommende onsdag.
Tidspunkt: 25-11-2023 - Kl.17:34 - Kilde: NRK - Info


30. Bryne snøt Sogndal for den siste kvalikplassen
Bryne kunne slippe jubelen løs etter 1-0 borte mot Raufoss. Seieren sikret laget den siste kvalifiseringsplassen til Eliteserien. Sogndal var innehaver av posisjonen før sesongens siste runde, men klarte bare 1-1 hjemme mot Mjøndalen og må ta tidlig juleferie. Christian Landu Landu sendte de tilreisende Bryne-supporterne til værs da han satte inn målet som sikret kvalikplassen etter 75 minutter. Kongsvinger hadde fra før sikret den øverste kvalikplassen og hadde ingenting å spille for da de tok imot Moss. Dermed kunne også gjestene sikre seg en 10.-plass i sin første sesong tilbake i 1. divisjon med 2-0-seier. kristiansund kapret også 4.-plassen da de knuste Skeid 5-0 borte, mens Start ble nummer fem etter 1-1 hjemme mot KFUM Oslo. Før siste serierunde var det allerede klart at Fredrikstad og KFUM rykker opp til Eliteserien som nummer en og to på tabellen, mens Skeid hadde rykket ned til 2. divisjon. (NTB)
Tidspunkt: 12-11-2023 - Kl.15:42 - Kilde: NRK - Info


31. Skeid spiller serieavslutningen mot kristiansund i Hønefoss
Skeid skal spille sesongens siste hjemmekamp i 1. divisjon fotball mot kristiansund i Hønefoss. Skeid skulle møtt kristiansund på Jessheim stadion, men mandag ville ikke inspektørene fra NFF godkjenne banen for spill. Dermed måtte klubben ut på jakt etter en ny «hjemmebane». Etter vurdering av flere alternativer havnet man i Hønefoss. Skeid har allerede rykket ned til 2. divisjon, mens KBK kjemper om fjerdeplassen og kvalifisering til eliteserien. De har Start bare to poeng bak seg. Banesituasjonen i Oslo er ikke enkel. På Skeids hjemmebane Nordre Åsen er lysforholdene ikke gode nok til at det kan spilles 1. divisjonskamper der. (NTB)
Tidspunkt: 08-11-2023 - Kl.09:34 - Kilde: NRK - Info


32. Skeid jakter hjemmebane i serieavslutningen mot kristiansund
Det er ennå ikke klart hvor Skeid skal spille serieavslutningen hjemme mot kristiansund søndag. Skeid skulle møtt kristiansund på Jessheim stadion, men mandag ville ikke inspektørene fra NFF godkjenne banen for spill. Dermed måtte klubben ut på jakt etter en ny «hjemmebane». Det er ennå ikke klart hvor kampen kan spilles. – Vi jobber med alternativer, skriver klubben på X. Skeid har allerede rykket ned til 2. divisjon, mens KBK kjemper om fjerdeplassen og kvalifisering til eliteserien. De har Start bare to poeng bak seg. Nummer fire i 1. divisjon møter vinneren av kampen mellom femte og sjetteplass (Sogndal og Start) i 2. runde i kvalifiseringen. Banesituasjonen i Oslo er ikke enkel. På Skeids hjemmebane Nordre Åsen er lysforholdene ikke gode nok til at det kan spilles 1. divisjonskamper der. Den siste runden av årets 1. divisjon spilles alle kampene samtidig klokken 14.30. (NTB)
Tidspunkt: 08-11-2023 - Kl.07:49 - Kilde: NRK - Info


33. Eitrem knusende overlegen på 5000 meter
Sander Eitrem gjorde som i fjor og gikk inn til NM-gull på 5000 meter i Bjugn lørdag. Eitrem leverte et meget jevnt løp med nærmest samtlige runder rundt 30,0, før rundetiden gikk noe opp på de siste to rundene. 21-åringen krysset målstreken på tiden 6.21,99, som var en klar ny banerekord i Fosenhallen i Bjugn. Før lørdagens NM-løp var det Sverre Lunde Pedersen som hadde banerekorden fra NM for syv år siden. Da gikk han på 6.36,72. Det var en tid som flere løpere gikk under i lørdagens konkurranse, deriblant Pedersen selv. Hallgeir Engebråten ble nummer to med tiden 6.32,22, mens Pedersen tok bronsen med tiden 6.32,55. Sigurd Henriksen med 6.33,76 og Kristian Ulekleiv med 6.38,21 fulgte på plassene bak. Norge har fem plasser i verdenscupen på 5000 meter og NM er uttaksstevne til verdenscupen. Dermed går det mot at Peder Kongshaug, som ble nummer seks med tiden 6.42,01, ikke kommer seg med på 5000 meter i verdenscupen. Kongshaug vant 1500-meteren fredag. For Eitrem er det sesongens andre banerekord på 5000 meter. Han satte også banerekord i kristiansund for to uker siden med tiden 6.22,13.
Tidspunkt: 28-10-2023 - Kl.14:32 - Kilde: NRK - Info


34. Wiklund og Eitrem med banerekorder i kristiansund
Etter at det har blitt gått testløp i kristiansund de to foregående helgene, er det sesongens første Norgescup i hurtigløp på skøyter i kristiansund denne helgen. Der deltok blant annet det norske distanselandslaget. Lørdag viste blant andre Ragne Wiklund og Sander Eitrem seg frem. På kvinnenes 1500 meter tok Wiklund en overlegen seier med tiden 1.58,88. Dermed knuste hun også den tidligere banerekorden, som Julie Berg Sjøbrend satt forrige helg med tiden 2.06,34. Aurora Løvås ble nummer to med tiden 2.05,53. På mennenes 5000 meter var Sander Eitrem overlegen og vant med tiden 6.22,13. Også det var en knusende ny banerekord, langt raskere enn Eitrems tidligere banerekord på 6.35,85 fra februar 2022. Eitrem gikk i par med Hallgeir Engebråten, som ble nummer to med tiden 6.29,64, mens Sverre Lunde Pedersen og Sigurd Henriksen fulgte tett bak med 6.30,67 og 6.30,86.
Tidspunkt: 14-10-2023 - Kl.14:10 - Kilde: NRK - Info


35. To nye forfall på U21-landslaget
U21-landslagstrener Jan Peder Jalland har fått to nye forfall til den kommende samlingen. Dermed hentes Brage Skaret og Lasse Nordås inn i troppen. Det opplyser Jalland om til Discovery søndag kveld. – Max Williamsen (kristiansund) er ute på grunn av hamstringskade, og Fredrikstads Brage Skaret kommer inn. I tillegg er ikke Seedy Jatta frisk nok etter ryggskaden han fikk i debuten (for Sturm Graz), og Tromsøs Lasse Nordås erstatter han, sier U21-landslagstreneren. Tidligere denne uken måtte også LSK-backen Eskil Edh melde forfall. Dermed ble Vålerengas Magnus Riisnæs flyttet opp fra U20-landslaget. U21-landslaget møter Østerrike til privatlandskamp 12. oktober, og møter Italia i EM-kvalifiseringen 17. oktober. (NTB)
Tidspunkt: 08-10-2023 - Kl.20:23 - Kilde: NRK - Info


36. Dette er U21-troppen mot Østerrike og Italia
U21-landslagstrener i fotball Jan Peder Jalland har tatt ut troppen til kamp mot Østerrike og EM-kvalifiseringskamp mot Italia. Keepere: Sander Tangvik (Rosenborg), Magnus Sjøeng (Vålerenga) Backer: Leo Fuhr Hjelde (Leeds), Nikolai Hopland (Aalesund), Halvor Rødølen Opsahl (HamKam), Max Williamsen (kristiansund), Eskil Edh (Lillestrøm), Fredrik Sjøvold (Bodø/Glimt), David Møller Wolfe (AZ Alkmaar), Mathias Løvik (Molde), Frederik Oppegård (PSV Eindhoven). Midtbanespillere: Alwande Roaldsøy (Atalanta U23), Isak Hansen-Aarøen (Manchester United), Kristian Malt Arnstad (Anderlecht), Christos Zafeiris (Slavia Praha), Tobias Fjeld Gulliksen (Bodø/Glimt), Odin Thiago Holm (Celtic). Spisser: Thelonious Aasgaard (Wigan), Andreas Schjelderup (Benfica), Joel Mvuka (Lorient), Daniel Karlsbakk (Heerenveen), Seedy Jatta (Sturm Graz). Norge møter Østerrike 12. oktober og bortekampen mot Italia går 17. oktober. (NTB)
Tidspunkt: 03-10-2023 - Kl.10:20 - Kilde: NRK - Info


37. Fredrikstad-seier sikret luke
Fredrikstad suser videre på toppen av 1. divisjon og har sju poengs luke til KFUM etter å ha vendt til seier mot Sogndal på hjemmebane søndag. De to øverste plassene gir opprykk til Eliteserien, og KFUM inntok 2.-plassen med seier over Sandnes Ulf lørdag. Kongsvinger klarte bare 1-1 hjemme mot kristiansund og gikk på sitt femte strake poengtap i 1. divisjon fotball. Dermed er laget nede på kvalifiseringsplass. (NTB)
Tidspunkt: 17-09-2023 - Kl.15:28 - Kilde: NRK - Info


38. Michelsen kobler på advokat – kan ta kristiansund til retten
Christian Michelsen godtar ikke kristiansunds tilbud etter at han ble sparket som hovedtrener. Han vurderer å ta rettslige skritt, melder VG. Forrige måned mistet Michelsen jobben etter snaut ti år i KBK. Siden er ikke partene blitt enige om en sluttavtale, og nå har treneren hentet inn Mette Yvonne Larsen som advokat. – Om ikke kristiansund betaler Michelsen ut kontrakten, har vi ikke noe annet valg enn å gå til retten, sier Larsen til VG. Hun kaller KBKs forsøk på løsning for å være et «skambud». Klubbens styreleder Martin Williams svarer slik på kritikken overfor VG: – Vi har klargjort vårt standpunkt og fremmet to forslag. Bortsett fra det ønsker vi å ta den diskusjonen direkte med dem. Michelsen tok kristiansund opp til Eliteserien og leverte sterke plasseringer over flere sesonger, men i fjor rykket laget ned til 1. divisjon. Der gikk det trått gjennom vår og sommer, og til slutt valgte ledelsen å gjøre et trenerbytte. (©NTB)
Tidspunkt: 15-09-2023 - Kl.20:14 - Kilde: NRK - Info


39. Hopland ute av U21-troppen – kristiansund-stopper inn
Aalesunds Nikolai Hopland (19) må melde forfall fra U21-landslaget. Inn kommer kristiansunds Max Normann Williamsen (20). Hopland var ikke med i AaFKs kamptropp mot Lillestrøm søndag. Årsaken til forfallet er foreløpig ikke kjent. 19-åringen lå an til å få sin debut for U21-landslaget, men erstattes nå av KBK-spiller Max Normann Williamsen. Norges Fotballforbund informerer om endringen på sine nettsider. U21-landslaget skal spille kvalifiseringskamper til EM i 2025. De norske unggutta møter San Marino borte 7. september, før de reiser hjem og møter Latvia på Marienlyst stadion 12. september. (NTB)
Tidspunkt: 04-09-2023 - Kl.10:01 - Kilde: NRK - Info


40. Amund Skiri blir kristiansunds hovedtrener
Amund Skiri (45) er kristiansunds nye trener. Han skal lede laget ut sesongen. 1.-divisjonslaget opplyste om ansettelsen på sine nettsider lørdag formiddag. Klubben skriver at han ble presentert for spillergruppen lørdag. Fredag ble det kjent at Christian Michelsens tid som hovedtrener i kristiansund var forbi. (NTB)
Tidspunkt: 26-08-2023 - Kl.09:34 - Kilde: NRK - Info


41. Fredrikstad fikk straffe etter bare elleve sekunder – klatret opp på tabelltopp etter 4-1-seier
Fredrikstad vant 4-1 hjemme over kristiansund i 1. divisjon søndag ettermiddag etter å ha fått et straffespark etter få sekunder. Dermed klatrer FFK opp på tabelltopp i 1. divisjon. Det er imidlertid bare målforskjellen som skiller dem fra Kongsvinger på 2.-plass. Det tok bare elleve sekunder før vertene fikk tildelt straffe etter at KBK-keeper Serigne Mor Mbaye meide ned Sondre Sørløkk. Sistnevnte stormet inn i 16-meteren. Jóannes Bjartalíd gikk fram til krittmerket og sendte vertene komfortabelt i ledelsen etter bare ett minutt og 39 sekunder. Vondt ble til verre for KBK da Sebastian Jarl karatesparket Patrick Metcalfe i hodet og fikk bøte med direkte rødt kort etter bare tolv minutter. Likevel var det gjestene som kunne juble ni minutter senere da kaptein Dan Peter Ulvestad beinet inn utligningen på en corner. Etter hvilen headet imidlertid Oscar Aga FFK opp i ledelsen igjen, før Sørløkk økte til 3-1 sju minutter senere. Med fem minutter igjen på klokka fastsatte veteran Henrik Kjelsrud Johansen resultatet for vertene.
Tidspunkt: 20-08-2023 - Kl.15:01 - Kilde: NRK - Info


42. Kongsvinger reddet uavgjort borte mot Sogndal – Ranheim endte KFUMs seier
Vegard Hansens Kongsvinger spilte 3-3 borte mot Sogndal i 1. divisjon lørdag ettermiddag, mens Ranheim knuste KFUM 4-2 på hjemmebane. Kongsvinger topper likevel 1.-divisjonstabellen med tre poeng ned til Fredrikstad på 2.-plass, som riktig nok har én kamp mindre spilt. De tar imot kristiansund på søndag. I Trondheim tok Ranheim en stor skalp da de satte en stopper for KFUMs seiersrekke med 4-2-triumf. Oslo-laget sto med fire strake seire, og ni seire på sine siste ti kamper, før de gjestet Ranheim. (NTB)
Tidspunkt: 19-08-2023 - Kl.15:03 - Kilde: NRK - Info


43. KBK signerte 18-åring fra Nigeria
Wilfred George Igor (18) er klar for kristiansund. Midtbanespilleren kommer på lån ut sesongen, og kristiansund har opsjon på kjøp. – Han er et ubeskrevet blad for de fleste her i Norge, men er en spiller vi har sett på og vurdert i flere måneder, sier sportslig leder Eirik Hoseth i kristiansund. Igor kommer fra Hype Buzz i Nigeria og er spilleklar til søndagens hjemmekamp mot Jerv.
Tidspunkt: 12-08-2023 - Kl.14:42 - Kilde: NRK - Info


44. Uværet stopper 1. divisjonskamp
Norges Fotballforbund har valgt å utsette onsdagens 1. divisjonskamp mellom Sogndal og kristiansund som følge av uværet. Det melder Sogndal på sine nettsider mandag kveld. Videre heter det at det ikke anses for å være forsvarlig at kristiansund reiser til Sogndal der flere områder er definert på rødt nivå for flom og jordras. Noen ny dato for kampen er foreløpig ikke klar.
Tidspunkt: 07-08-2023 - Kl.20:33 - Kilde: NRK - Info


45. Start låner Rosenborg-spiss
Start og Rosenborg er enige om en låneavtale for den finske landslagsspissen Agon Sadiku (20) ut sesongen. Det bekrefter Start på sin nettside. Klubben opplyser også at de jobber iherdig med å få den finske landslagsspissen klar for lørdagens 1.-divisjonskamp mot kristiansund. Sadiku gjorde i mars overgang fra finske Honka til Rosenborg, hvor han har slitt med å spille seg inn på laget. Finnen har bare scoret ett mål på ti kamper for trønderne. (NTB)
Tidspunkt: 04-08-2023 - Kl.12:12 - Kilde: NRK - Info


46. Kartum klar for Brann
Brann henter midtbanespilleren Sander Kartum fra kristiansund. Kartum ble hentet til kristiansund fra Stjørdals-Blink før 2021-sesongen og har levert ti mål på 75 kamper på Nordvestlandet. – Jeg er veldig glad og stolt over å ha signert for en så stor klubb som Brann, sier Kartum.
Tidspunkt: 02-07-2023 - Kl.14:38 - Kilde: NRK - Info


47. U21-landslagsspiller forlenget med kristiansund
U21-landslagsspiller Max Normann Williamsen (19) har skrevet under på en ny kontrakt med kristiansund som varer ut 2025-sesongen. Det opplyser klubben på sin nettside. – Det betyr veldig mye for folk at det er noen lokale på laget, det tror jeg folk synes er artig. Det er et mål å komme tilbake til Eliteserien, og jeg har lyst til å bidra til at vi kommer dit. Det er en god utfordring, og jeg gleder meg til å bli med videre, sier 19-åringen.
Tidspunkt: 10-06-2023 - Kl.10:01 - Kilde: NRK - Info


48. Vålerenga møter Lyn i andre runde i NM for menn
Oppsettet for den andre runden i cupen ble klart torsdag kveld. 15 av 16 lag fra Eliteserien gikk videre fra den første runden, hvor Sandefjord var det eneste laget som ble slått ut. Deres overmenn, Eik Tønsberg, møter Strømsgodset i andre runde. Av de største kampene blir trolig kampen mellom Lyn og Vålerenga. De to Oslo-lagene har møttes tre ganger i cupen siden Lyn rykket ned fra Eliteserien i 2009, sist i 2021. Hele oppsettet ser slik ut: Skjervøy – Alta Tromsdalen – Tromsø Mjølner – HamKam Junkeren – Bodø/Glimt Melhus – Molde Byåsen – Aalesund Strindheim - Ranheim Stjørdals/Blink – Rosenborg Levanger – kristiansund Brattvåg – Hødd Fjøra – Brann Lysekloster - Sogndal Fana – Åsane Stord – Haugesund Sotra – Sandnes Ulf Vidar – Viking Vard Haugesund – Bryne Arendal – Jerv Notodden – Odd Halsen - Start Eik Tønsberg - Strømsgodset Ørn Horten – Fredrikstad Gjøvik/Lyn - Kongsvinger Gjelleråsen – KFUM Ull/Kisa – Lillestrøm Strømmen - Mjøndalen Frigg – Sarpsborg 08 Bærum – Skeid Lyn – Vålerenga Grorud – Raufoss Kjelsås – Stabæk Kvik Halden - Moss
Tidspunkt: 25-05-2023 - Kl.22:28 - Kilde: NRK - Info


49. Sandnes Ulf reddet poeng med én mann mindre
kristiansund lå lenge godt an til å ta sin femte strake seier i 1. divisjon, men en forsvarstabbe sørget for at Sandnes Ulf fikk med seg 1-1 på hjemmebane. Mikkel Rakneberg sendte KBK i ledelsen med sin scoring bare sekunder ut i annen omgang, men med ti minutter igjen utnyttet Jonas Brune Aune en forsvarsfeil og utlignet. Det gjorde de med ti mann, etter at Endre Osenborch fikk sitt andre gule kort med en halvtime igjen å spille. (NTB)
Tidspunkt: 12-05-2023 - Kl.19:49 - Kilde: NRK - Info


50. kristiansund med ny seier – Mjøndalen slo Jerv
kristiansund har fått fart på sakene etter den dårlig starten på sesongen i 1. divisjon. Onsdag ble det 2-1 mot Sogndal, mens Mjøndalen slo Jerv 3-2. kristiansund rykket ned fra Eliteserien sist sesong og gikk på to strake tap i sesongåpningen. Med triumfen mot Sogndal på hjemmebane har laget nå vunnet sine tre siste og holder tritt med topplagene. Vegard Hansens Kongsvinger sto med to strake tap før onsdagens møte med Sandnes Ulf på bortebane, men der ble det 2-1-seier og tre poeng i banken. Kongsvinger har opprykksambisjoner i år etter at opprykket røk på målstreken sist sesong. Mjøndalen har slitt i starten av sesongen og tok onsdag sesongens første seier med 3-2 mot sist sesongs eliteserielag Jerv. Avgjørelsen falt tre minutter før slutt, da Kristian Lien scoret på sin egen retur fra straffespark. Lien nettet to ganger i seieren. Hødd og Ranheim er topplagene i 1. divisjon og møttes onsdag i Ulsteinvik. Der endte det 0-0, og i og med at lagene rundt ikke vant, leder Ranheim fortsatt med ti poeng etter fem kamper. Hødd er poenget bak. Bryne og Fredrikstad spilte 0-0, mens KFUM Oslo mistet seieren fire minutter på overtid da Start berget 2-2. Det endte også 2-2 mellom Skeid og Moss, mens kampen mellom Raufoss og Åsane forble målløs. (NTB)
Tidspunkt: 03-05-2023 - Kl.21:38 - Kilde: NRK - Info


51. Sogndal kollapset - Skeid sjokkerte Ranheim
Ranheim hadde tatt tre strake seirer før de fikk besøk av Skeid og gikk på en kjempesmell med 0-4-tap i 1. divisjon lørdag. Hattrick av Kristoffer Hoven og én scoring av Johnny Buduson sikret en svært sterk borteseier. Til tross for nederlaget beholder fortsatt Ranheim tabelltoppen inntil videre. Sogndal kunne klatre forbi, men rotet bort 2-0 til 2-2 og uavgjort mot Bryne. Tore André Flo og Sogndal står med to seirer og to uavgjort på de fire første kampene. For Mjøndalen ventet en viktig kamp mot kristiansund på hjemmebane, men der ble det nok et tap for vertene med 1-3. De brunkledde står fortsatt uten seier denne sesongen. Kristian Lien sendte hjemmelaget i ledelsen, men scoringer av Sander Kartum, Dan Peter Ulvestad og Benjamin Stokke sørget for KBK-jubel. (NTB)
Tidspunkt: 29-04-2023 - Kl.15:03 - Kilde: NRK - Info


52. Hattrick-show fra Start
Tom Strannegård scoret tre mål og hjalp Start til 4-0-seier over kristiansund i 1. divisjon i fotball for menn søndag. Ingen av lagene maktet å score før pause. Start tok ledelsen da Jack Lahne scoret tre minutter etter hvilen, og Strannegård fikk nettsus og doblet ledelsen da det var spilt et kvarter av andreomgangen. Start rykket ytterligere ifra da samme mann økte ledelsen sju minutter før slutt. Samme spiller sikret seg hattrick da han ordnet 4–0 ett minutt før full tid. Like etterpå ble kampen avblåst. (©NTB)
Tidspunkt: 16-04-2023 - Kl.15:06 - Kilde: NRK - Info


53. Slik spilles 1. runde i cupen
Oppsettet for åpningsrunden av 2023-utgaven av fotball-NM er klart. Slik spilles kampene. Runden spilles 24. mai, mens det også spilles noen kamper 25. mai. Endelig tidspunkt vil bli fastsatt i løpet av kort tid. Hammerfest – Tromsø, Alta – Bossekop, Finnsnes – Skjervøy, Fløya – Tromsdalen, Mjølner – Harstad, Mosjøen – Bodø/Glimt Junkeren – Innstranda Rana – Stjørdals/Blink Verdal – Ranheim Trygg/Lade – Rosenborg Orkla – Levanger Melhus – Kolstad Nardo – Byåsen Strindheim – Træff Tomrefjord – kristiansund Surnadal – Molde Herd – Brattvåg Spjelkavik – Hødd Eid – Aalesund Fjøra – Florø Førde – Sogndal Fyllingsdalen – Sotra Loddefjord – Åsane Frøya – Brann Stord – Sandviken Lysekloster – Os Bjarg – Fana Forus/Gausel – Viking Rosseland – Bryne Djerv 1919 – Sandnes Ulf Staal Jørpeland – Haugesund Brodd – Vidar Vard Haugesund – Egersund Fløy – Start Randesund – Arendal Mandalskameratene – Jerv Urædd – Odd Pors – Notodden Halsen – Fram Flint – Ørn Horten Eik Tønsberg – Sandefjord Drammens BK – Mjøndalen Åssiden – Stabæk Hønefoss – KFUM Heming – Strømsgodset Holmlia – Skeid Lokomotiv Oslo – Ull/Kisa Follo – Kjelsås Frigg – Ullern Asker – Bærum Nordstrand – Lyn Fu/Vo – Sarpsborg 08 Skjetten – Grorud Skedsmo – Lillestrøm Gjelleråsen – Lørenskog Eidsvold Turn – Strømmen Nybergsund – HamKam Lillehammer – Kongsvinger Brumunddal – Raufoss Elverum – Gjøvik/Lyn Råde – Vålerenga Sprint-Jeløy – Fredrikstad Drøbak/Frogn – Moss Kråkerøy – Kvik Halden Samtidig med at 2023-utgaven av er i forberedelsesfasen, er fortsatt ikke 2022-utgaven ferdigspilt. Der har man kommet til semifinalene. De spilles 26. april. Finalen går i slutten av mai. Det er besluttet at hele årets utgave av fotball-NM skal spilles før nyttår. Dermed vender man tilbake til den gamle ordningen etter at koronapandemien har tvunget fram endringer de siste årene. (NTB)
Tidspunkt: 12-04-2023 - Kl.11:06 - Kilde: NRK - Info


54. Sogndal solgte Hoven til Skeid
Spiss Kristoffer Hoven (26) har skrevet under en toårskontrakt med 1.-divisjonsklubben Skeid, som han ble utlånt til i fjor. Det opplyser Sogndal på sin nettside. – Etter ønske fra Kristoffer valgte Sogndal Fotball å la ham gå videre til Skeid. Dette er en fin mulighet for karrieren hans videre, sier Håvard Flo i Sogndal. Drammenseren har tidligere spilt for Mjøndalen, Strømsgodset, Hønefoss og kristiansund. Han scoret 34 mål på 84 kamper for Sogndal, mens han scoret fire ganger på åtte kamper for Skeid i fjor. – Jeg er veldig fornøyd med at dette gikk i orden nå. Jeg hadde en veldig fin tid i Skeid i fjor, og jeg gleder meg til å treffe gjengen igjen, sier Hoven.
Tidspunkt: 22-02-2023 - Kl.15:04 - Kilde: NRK - Info


55. kristiansund henter Mikkel Konrdadsen Ceide på lån
Mikkel Konradsen Ceide (21) er klar for spill i kristiansund. Det bekrefter kristiansund i en pressemelding på deres nettside. kristiansund har skrevet kontrakt med Ceide som lånespiller ut sesongen 2023. – Dette blir veldig spennende, og jeg er glad for muligheten jeg får i KBK. Ambisjonen er å kjempe i toppen av 1.disvisjon, og vi skal gjøre det vi kan for å være med i kampen om opprykk til Eliteserien, sier Ceide. Ceide leies ut fra Rosenborg hvor han egentlig holder til, og der han har en kontrakt som strekker seg ut 2024. 21-åringen ble under fjorårets sesong lånt ut til Tromsø.
Tidspunkt: 03-02-2023 - Kl.20:12 - Kilde: NRK - Info


56. Kjøpefesten fortsetter – Pemi Faris og Adam Sørensen klare for Bodø/Glimt
Bodø/Glimt fortsetter å forsterke spillerstallen. Torsdag ble Pemi Faris (22) og Adam Sørensen (22) presentert som nyervervelser. Faris og Sørensen blir spiller nummer fire og fem som kommer inn portene på Aspmyra i overgangsvinduet i januar. Fredrik Bjørkan, Odin Bjørtuft, Omar Elabdellaoui har fra før signert sine kontrakter med fjorårets sølvlag i Eliteserien. Adam Sørensen er forsvarsspiller og kommer fra danske Lyngby. Ifølge danske medier betaler Glimt rundt ti millioner kroner for venstrebacken. Sørensen skal dermed utfordre Fredrik Bjørkan om en plass på laget. Glimt skal lenge ha hatt stortalentet på radaren. I fjor fikk klubben angivelig avslag på sine framstøt. Spissen Pemi Faris hentes på sin side til Bodø fra kristiansund. Han scoret fem mål for klubben forrige sesong. Ifølge Tidens Krav ligger overgangssummen på mellom tre og fire millioner kroner. Sportslig administrativ leder i Bodø/Glimt, Håvard Sakariassen, forsvarer pengebruken til klubben. – Vi reinvesterer jo penger vi har tjent inn i laget. Vi gjør vurderinger som tilsier at dette er fornuftig å gjøre, sier han til avisa. Faris har selv bekreftet at han er enig med Glimt om en kontrakt. – Det er alltid et trist øyeblikk å si farvel, men jeg ser fram til et nytt eventyr i Bodø, sa han tidligere denne uken. (©NTB)
Tidspunkt: 12-01-2023 - Kl.14:33 - Kilde: NRK - Info


57. Kastrati legger opp – fortsetter som spillerutvikler i Odd
Flamur Kastrati (31) avslutter fotballkarrieren etter 16 år, men skal fortsette å jobbe i Odd. Dårlige akilleser og generell slitasje på kroppen er grunnen til at 31-åringen nå legger fotballskoa på hylla. – Jeg ønsker å gå normalt og kunne leke med barna mine, sier trebarnsfaren til NRK, som har slitt med akillesene i halvannet år. – Det er selvfølgelig utrolig trist, men det er enklere når jeg fortsetter i fotballen, forteller Kastrati. Han er takknemlig for å få fortsette i Skiens-klubben som spillerutvikler: – Nå blir det fotball med huet i stedet for, og det passer meg fint. Kastrati har spilt i en lang rekke klubber, blant dem nederlandske Twente og tyske Duisburg. Han startet karrieren i Oslo-klubben Grei og har vært innom flere norske klubben i løpet av karrieren, deriblant Strømsgodset, Aalesund og kristiansund.
Tidspunkt: 21-12-2022 - Kl.12:32 - Kilde: NRK - Info


58. Slik spilles 1. divisjon i 2023
kristiansunds vei tilbake til Eliteserien i fotball starter med hjemmekamp mot Fredrikstad. Start møter Moss borte i 1. serierunde. 1. divisjon for menn starter 10. april og avsluttes 12. november. Fredag ble terminlisten offentliggjort. Hødd og Moss er nyopprykkede i divisjonen. Jerv og kristiansund kommer ned fra Eliteserien. Slik spilles første runde (10. april): Bryne – Kongsvinger, Hødd – Raufoss, Jerv – Ranheim, KFUM Oslo – Sogndal, Mjøndalen – Åsane, kristiansund – Fredrikstad, Start – Moss, Sandnes Ulf – Skeid. I Norge knyttes det også stor forventning til hvem som møtes på «fotballens festdag» 16. mai. Den runden ser slik ut: Moss – Åsane, Bryne – Jerv, Fredrikstad – KFUM Oslo, Kongsvinger – Skeid, kristiansund – Ranheim, Mjøndalen – Raufoss, Sogndal – Hødd, Start – Sandnes Ulf. Siste serierunde ser slik ut: Fredrikstad – Jerv, Kongsvinger – Moss, Ranheim – Hødd, Raufoss – Bryne, Skeid – kristiansund, Sogndal – Mjøndalen, Start – KFUM Oslo, Åsane – Sandnes Ulf.
Tidspunkt: 09-12-2022 - Kl.15:15 - Kilde: NRK - Info


59. Hoseth blir hovedtrener for færøysk klubb
Magne Hoseth blir ny hovedtrener for den færøyske fotballklubben KÍ Klaksvík. Det bekrefter klubben selv på Twitter. De skriver at han har signert for de to kommende sesongene. Hoseth har vært assistenttrener for kristiansund siden januar 2020.
Tidspunkt: 21-11-2022 - Kl.18:26 - Kilde: NRK - Info


60. kristiansund rykket ned etter ellevilt drama: – Gravd i møkk hele sesongen
kristiansund sto med to poeng etter 15 serierunder, men var nære å gjennomføre tidenes snuoperasjon. Med to scoringer helt på tampen av kampen knuste Sandefjord det håpet.
Tidspunkt: 13-11-2022 - Kl.17:54 - Kilde: NRK - Info


61. Kongsvinger snudde til seier over KFUM – videre i eliteseriekvalifiseringen
Kongsvinger ble snytt for straffe, men vant likevel 2–1 borte mot KFUM Oslo i kvalifiseringen til Eliteserien tirsdag kveld. Avgjørelsen kom sent. Lars Gerson og Martin Andersen sto for scoringene som sendte Kongsvinger videre. Jørgen Isnes´ menn fikk en drømmestart på kampen da «Kåffas» midtbanegeneral Robin Rasch slo et frispark inn i feltet etter et drøyt minutt. Ballen gikk via et par spillere før den endte hos Hestnes, som banket vertene i ledelsen. Ti minutter før pause ble Eric Taylor spilt alene med keeper, men midtbanespilleren klarte ikke å få avslutter før Jonas Brauti ryddet unna. I redningen stemplet også keeperen Taylor på leggen, som ble liggende og vri seg i smerte. Snytt for straffe? «Soleklar straffe til KIL», skrev tidligere fotballtrener Tom Nordlie på Twitter. I pausepraten med Discovery var Taylor selv klar på at han hadde blitt snytt. – Ja, jeg synes det burde vært straffe. Han stemplet meg. Jeg skjønner ikke dommeren der, sa Taylor. Brauti svarte ikke på om det burde vært straffe, men var klar på at han fortjente å bli værende på banen. – Jeg synes ikke det er rødt. Jeg går for å redde ballen, men da skjer sånne ting som det der, sa Brauti mens han så stemplingen i reprise. Umiddelbar revansj Etter hvilen fikk Kongsvinger nesten umiddelbart revansj. Gjestene fikk frispark i god posisjon, og Lars Gerson banket ballen i nettet bak Brauti. To minutter før full tid gjorde Martin Andersen snuoperasjonen komplett da han vippet ballen over Brauti og satte inn 2-1-målet. Kongsvinger endte på 6.-plass i 1. divisjon og slo Sandnes Ulf 1–0 i den første kvalifiseringskampen. Kongsvinger møter Start på bortebane søndag i den siste kvalikkampen om hvem som skal møte 14.-plassen i Eliteserien. Det vil bli enten Sandefjord eller kristiansund. «Finalen» går over to kamper 16. og 19. november. Sandefjord innehar kvalikplassen i skrivende stund, ett poeng foran kristiansund. Sandejord møter Haugesund hjemme i den siste eliteseriekampen for sesongen, mens KBK tar imot Jerv. (©NTB)
Tidspunkt: 08-11-2022 - Kl.19:01 - Kilde: NRK - Info


62. Sandefjord med femte strake tap – Molde mottok seriegullet
Sandefjord må fortsatt frykte for eliteserieplassen etter at laget tapte 1-2 borte for seriemester Molde i nest siste runde søndag. Bare ett poeng skiller til kristiansund på nedrykksplass, og Sandefjord kan bli nødt til å slå Haugesund hjemme i siste runde for å holde unna. Molde fikk alt annet enn en drømmestart på kampen da Birk Risa måtte av banen med skade etter kun 22 minutter. Likevel var det gjestene som tok ledelsen etter tre minutter. Sandefjords Jesper Taaje rev ned David Datro Fofana inne i 16-meteren, og dommeren blåste for straffe. Fofana gikk fram til krittmerket og satte straffen iskaldt nede i hjørnet til høyre for Jacob Storevik. 20 minutter inn i 2. omgang utlignet Albin Winbo med en kanonkule inn i nettet bak Olivier Pettersen i Molde-målet. Dessverre for gjestene holdt ikke det resultatet i mer enn to minutter før Magnus Wolff Eikrem sendte vertene tilbake i ledelsen. (NTB)
Tidspunkt: 06-11-2022 - Kl.18:31 - Kilde: NRK - Info


63. Sen scoring ødela for kristiansund – spilte 2-2 borte mot Sarpsborg
kristiansund var i ferd med å gjøre et lite mirakel, men med en sen utligning til 2-2 for Sarpsborg ødela for gjestenes festkveld. kristiansund er dermed poenget bak Sandefjord på kvalifiseringsplassen før siste serierunde. kristiansund fikk en brutal start på kampen da Tobias Heintz banket til innenfor 16-meteren. Sean McDermott fikk en hånd på den, men Mikkel Maigaard plukket opp returen og la inn til Steffen Lie Skålevik, som enkelt kunne prikke inn ledelsen. Men kun få minutter senere vant gjestene et frispark, som ble slått inn i feltet og klarert unna. Returen plukket Amidou Diop opp og banket ballen inn i Sarpsborg-målet fra om lag 20 meter. Fem minutter før pause ble snuoperasjonen komplett for kristiansund da Torgil Gjertsen slo en corner mot bakerste stolpe, hvor Dan Peter Ulvestad headet gjestene i ledelsen. Dessverre for gjestene banket Joachim Soltvedt inn utligningen som ødela for KBKs festkveld 14 minutter før full tid. Dermed er KBK avhengig av hjemmeseier over Jerv i siste serierunde, samtidig som Sandefjord avgir poeng hjemme mot Haugesund.
Tidspunkt: 06-11-2022 - Kl.18:21 - Kilde: NRK - Info


64. Besøk vekker oppsikt
Plutselig dukket Manchester United-legenden Roy Keane opp på kristiansund stadion. 51-åringen så på da Ole Gunnar Solskjær trente gutter 14-laget.
Tidspunkt: 01-11-2022 - Kl.21:36 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


65. Håpet lever for KBK - knuste Aalesund
Det ble bekmørkt på kristiansunds stadion da lyset gikk etter strømstans midt i kampen. Men selv om lyset etter hvert kom på igjen ble den en helsvart kveld for Aalesund. Nedrykkstruede kristiansund fikk nemlig en etterlengtet oppgjør da de smadret AaFK hele 4-0. Max Normann Williamsen og Brynjolfur Willumsson sørget for 2-0-ledelse før pause. KBK la på ytterligere to scoringer etter hvilen: 3-0 kom etter et selvmål signert Nikolai Hopland, før Bendik Bye fastsatte sluttresultatet til 4-0. Dermed fikk kristiansund en livslinje i kampen om å overleve i Eliteserien, spesielt med tanke på at HamKam slo Sandefjord 2-1. Det betyr at det for kristiansunds del bare er to poeng opp til Sandefjord på kvalik-plass. Fredrik Sjølstad og Pål Alexander Kirkevold scoret målene for HamKam, mens Rufos Sandefjord-scoring bare ble et trøstemål.
Tidspunkt: 30-10-2022 - Kl.17:57 - Kilde: NRK - Info


66. Berg ikkje med i Glimt-troppen
Bodø/Glimt-kaptein Patrick Berg er ikkje med i kamptroppen mot FC Zürich i europaligakampen torsdag som følgje av ein smell i hovudet mot kristiansund i helga. Berg var heller ikkje med på treninga onsdag. Assistenttrenar Morten Kalvenes opplyste på pressekonferansen same dag at Berg kjende seg litt uvel, men at dei ikkje såg på det som dramatisk. – Ingen kommentar, sa Glimt-lege Morten Sørgård til Avisa Nordland på spørsmål om kvifor Berg ikkje er med i troppen.
Tidspunkt: 27-10-2022 - Kl.16:23 - Kilde: NRK - Info


67. AaFK sikret plassen i Eliteserien
Gilbert Koomson kom inn etter pause og ga Aalesund 1-0 over Sandefjord. Det tre poengene sender sunnmøringen inn blant topp ti i Eliteserien og sikret samtidig fornyet kontrakt i den øverste divisjonen. Sandefjord har nå spilt tolv strake kamper i Eliteserien uten seier. Den elendige formen gjør at nedrykksspøkelset plager Sandefjord i sesonginnspurten. Laget ligger på kvalifiseringsplassen og er fem poeng bak HamKam på trygg grunn. Det er like stor avstand ned til kristiansund og Jerv under streken. (NTB/NRK)
Tidspunkt: 23-10-2022 - Kl.16:54 - Kilde: NRK - Info


68. Glimt herjet med kristiansund
Bodø/Glimt hadde full kontroll på Aspmyra da de til slutt vant 5-0 over sjanseløse kristiansund. Det var Hugo Vetlesen som åpnet ballet med to perlescoringer på rappen. Spesielt den siste var av de pene slaget, der han plasserte ballen perfekt i mål fra 18-19 meters avstand. I andre omgang fortsatte målene å renne inn, og Ola Solbakken noterte seg også for to scoringer. Runar Espejord avsluttet målfesten med å sette inn 5-0 enkelt fra kloss hold.
Tidspunkt: 23-10-2022 - Kl.16:52 - Kilde: NRK - Info


69. kristiansund tapte for FKH – fortsatt i nedrykksfare
kristiansund røk 0-1 for Haugesund på hjemmebane søndag. Nordmøringene har fem poeng opp til kvalifiseringsplass med fire kamper igjen. Med tre minutter igjen banket Faris Pemi ballen i tverrliggeren, og KBK fikk aldri utligningen. Dermed må kristiansund begynne å skaffe seg poeng om de skal holde plassen i Eliteserien. De får et tøft bortemøte med Bodø/Glimt i neste kamp, før Aalesund (h), Sarpsborg (b) og Jerv (h). Sistnevnte er en bunnrival og kjemper selv for å unngå nedrykk. Kampen i siste runde kan stå om fornyet eliteseriekontrakt for begge lag. Etter tre strake seirer tidlig i september har KBK nå gått fire kamper uten tre poeng, De har tapt to ganger. Julius Eskesen ble matchvinner i kristiansund med sin scoring før kvarteret. kristiansund presset på for utligning, men lyktes ikke og måtte tåle sitt 16. tap for sesongen. Pemi fikk en enorm mulighet da han kom alene med FKH-keeper Egil Selvik etter hvilen, men avslutningen gikk rett på sisteskansen. Haugesund ligger midt på tabellen og er så godt som sikret ny sesong i Eliteserien. De slo søndag tilbake etter 0-4 for Saprsborg forrige kamp. De tar imot Lillestrøm neste runde. (NTB)
Tidspunkt: 16-10-2022 - Kl.17:07 - Kilde: NRK - Info


70. Viking slo kristiansund 1-0 – møter Rosenborg i fotballcupens fjerde runde
Viking er videre i NM etter at de slo kristiansund 1-0 etter ekstraomganger i Stavanger onsdag. I fjerde runde tar de imot Rosenborg, også det på hjemmebane. Avgjørelsen falt helt på tampen av første ekstraomgang. Zlatko Tripic´ hjørnespark fant David Brekalo, som stanget ballen i mål. Det var resultat av mye Viking-press. (NTB)
Tidspunkt: 12-10-2022 - Kl.18:41 - Kilde: NRK - Info


71. Ellevilt kaos mellom kristiansund og Rosenborg: – Det tar helt av
Et sprudlende kristiansund desperate etter poeng sjokkerte Rosenborg i en kamp som inneholdt det aller meste.
Tidspunkt: 02-10-2022 - Kl.18:56 - Kilde: NRK - Info


72. Rekdal rasende etter kaos i kristiansund: – De fleste var sinte
Et sprudlende kristiansund desperate etter poeng sjokkerte Rosenborg i en kamp som inneholdt det aller meste. RBK-trener Kjetil Rekdal var verken fornøyd i pausen eller etter kamp.
Tidspunkt: 02-10-2022 - Kl.18:56 - Kilde: NRK - Info


73. Amper stemning i RBK-garderoben: – Det ble kjeftet og ropt høyt
Et sprudlende kristiansund desperate etter poeng sjokkerte Rosenborg i en kamp som inneholdt det aller meste. I pausen var det høy temperatur og kjefting i RBK-garderoben etter en svak omgang.
Tidspunkt: 02-10-2022 - Kl.18:56 - Kilde: NRK - Info


74. Amper stemning i RBK-garderoben: – Det ble kjeftet og ropt høyt
Et sprudlende kristiansund desperate etter poeng sjokkerte Rosenborg i en kamp som inneholdt det aller meste. I pausen var det høy temperatur og kjefting i RBK-garderoben etter en svak omgang.
Tidspunkt: 02-10-2022 - Kl.18:56 - Kilde: NRK - Info


75. Sterk kostnadsvekst i norsk fotball
Inntektene til Eliteserien og 1. divisjon for menn auka markant det siste året, men eit enda større hopp i kostnader drar ned resultatet. Det viser halvårsrapporteringa frå Norges Fotballforbund. Samla hadde dei to øvste herredivisjonane inntekter på snautt 930 millionar kroner mellom juni 2021 og juni 2022. Auken var på 117 millionar kroner. I same periode spratt kostnadsnivået opp frå vel 900 millionar til 1,13 milliardar kroner. Det bidrar til eit negativt halvårsresultat på 71,3 millioner. – Sjølv om det er klart at det kjem ein auke i inntekter frå sal av medierettane i 2023, må klubbane halde fram med å setje tæring etter næring. Det at ein no ser ein auke i spesielt personalkostnader, er ein naturleg konsekvens av auka satsing på personalkompetanse, seier fotballpresident Lise Klaveness. Inntektene i Toppserien for kvinner gjekk det siste året frå 97,8 til 116,6 millionar kroner. Driftsresultatet gav et overskot på 1,4 millionar, medan halvårsresultatet stoppa på 6,5 millionar i minus. Rekneskapstala til norsk toppfotball etter første halvår er godt over siste normalår (2019) før koronapandemien. Ifølge NFF viser prognosane at herreklubbane styrer mot eit akkumulert overskot for 2022. Fire klubber i Eliteserien er i såkalla raud sone. Det vil si at dei er pålagt ein handlingsplan for å betre sin økonomisk situasjon. kristiansund var i kategorien også i desember i fjor, medan Odd, Strømsgodset og Tromsø har komne til sidan. Jerv, Rosenborg, Sandefjord, Vålerenga og Aalesund er i gul sone. På nivå to er framleis opprykksklare Brann raudfarga i NFFs oversikt. Det er bergensarane åleine om i 1. divisjon. Tre klubbar frå Toppserien er i raud sone: Brann, Rosenborg og LSK Kvinner.
Tidspunkt: 30-09-2022 - Kl.08:36 - Kilde: NRK - Info


76. Layouni herjet og scoret to da Vålerenga knuste Sandefjord
Amor Layouni herjet med Sandefjord-kaptein Mats Haakenstad og scoret to ganger da Vålerenga skapte mer trøbbel for gjestene med 4-0-seier i Eliteserien. Layouni scoret de to første målene før pause, mens Tobias Christensen og Jacob Dicko Eng økte hver sin gang det siste kvarteret. Oslo-laget slo dermed raskt tilbake etter å ha fått sitt første tap på ni kamper i kristiansund sist. Laget forbedret sin sterke hjemmestatistikk med den sjette strake seieren og den åttende totalt (mot en uavgjort og to tap). Vålerenga henger med i medaljekampen, mens Sandefjord forblir på kvalifiseringsplass. Sandefjord kjemper for sitt eliteserieliv og innledet kampen best, men det var Vålerenga som kom til store sjanser og etter hvert mål. (NTB)
Tidspunkt: 18-09-2022 - Kl.17:55 - Kilde: NRK - Info


77. Nedrykkstruga kristiansund må be fansen om å kjøpe årskort for neste år
Fotballaget kristiansund kjempar ikkje berre mot nedrykk, men sit i ein vanskeleg økonomisk knipe. Allereie fire månader før 2023 ber dei fansen om å fornye årskorta sine.
Tidspunkt: 17-09-2022 - Kl.08:45 - Kilde: NRK - Info


78. Skrekk-kveld
Landslagets midtstopper Stefan Strandberg (32) måtte ut med strekk da Vålerenga tapte 3-2 borte mot kristiansund. Kvelden utviklet seg til et mareritt for Oslo-laget, som tapte på overtid.
Tidspunkt: 11-09-2022 - Kl.19:54 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


79. Strandberg ut med skade – dagen før landslagsuttaket
Vålerenga-spiller Stefan Strandberg haltet av banen etter 56 minutter i eliteseriekampen mot kristiansund søndag. Mandag klokken 14 tar landslagssjef Ståle Solbakken ut landslagstroppen til de to siste kampene i nasjonsligaen mot Slovenia og Serbia. En av Solbakkens mest betrodde menn i troppen har vært nettopp Strandberg. Midtstopperen valgte å vende hjem til Norge og Vålerenga i sommer. I Eliteserien har han imponert i sine første kamper, men i søndagens kamp måtte den skadeplagede spilleren ut med skade. Strandberg haltet av banen, mens han holdt seg til høyrebeinet. Norge møter Slovenia borte og Serbia hjemme. (©NTB)
Tidspunkt: 11-09-2022 - Kl.17:48 - Kilde: NRK - Info


80. Strandberg ut med skade da VIF tapte på dramatisk vis
kristiansund slo VIF 3-2 etter en sen scoring av Amidou Diop søndag kveld. Som et ekstra skår i VIF-gleden måtte Vålerenga-spiller Stefan Strandberg halte av banen etter 56 minutter i eliteseriekampen mot kristiansund søndag. Mandag klokken 14 tar landslagssjef Ståle Solbakken ut landslagstroppen til de to siste kampene i nasjonsligaen mot Slovenia og Serbia. En av Solbakkens mest betrodde menn i troppen har vært nettopp Strandberg. Midtstopperen valgte å vende hjem til Norge og Vålerenga i sommer. I Eliteserien har han imponert i sine første kamper, men i søndagens kamp måtte den skadeplagede spilleren ut med skade. Strandberg haltet av banen, mens han holdt seg til høyrebeinet. Norge møter Slovenia borte og Serbia hjemme. (©NTB)
Tidspunkt: 11-09-2022 - Kl.17:48 - Kilde: NRK - Info


81. KBK tok sesongens første hjemmeseier
To scoringer av Faris Pemi sikret kristiansunds første trepoenger på hjemmebane denne sesongen. Kampen mot Viking endte 2-1. Pemi stanget hjemmelaget i føringen allerede etter 17 minutter – en ledelse de beholdt nesten frem til pause. For etter 40 minutter gikk Zlatko Tripic ned i KBK-feltet og dommer Tom Harald Hagen pekte på straffemerket. Tripic satte inn utligningen selv, men bare et par minutter senere klinket Pemi til igjen og satte sitt andre for kvelden. Til tross for de tre poengene ligger kristiansund fremdeles helt på bunn av eliteserietabellen med 10 poeng.
Tidspunkt: 31-08-2022 - Kl.19:03 - Kilde: NRK - Info


82. LSK rotet bort poeng mot bunnlaget – Molde stikker fra
Lillestrøm tapte poeng for annen gang på tre kamper da kristiansund kom tilbake og uventet fikk med seg 1-1 søndag. LSK har sju poeng opp til serieleder Molde. – Det er rom og plass, men vi er for upresise. Vi greier ikke å få noe flyt i det. Vi hadde håpt at vi skulle styre mer her hjemme og ikke ha så mange balltap som vi har. Det er det som gjør at vi er får egen fiende i perioder, oppsummerte LSK-trener Geir Bakke til Discovery. Poengtapet er også det andre mot et nedrykkstruet lag på de siste tre kampene. For to kamper siden tapte de gulkledde 0-1 for Jerv. Hólmbert Fridjónsson sendte LSK i ledelsen etter 20 minutter. Deretter utlignet Max Normann Williamsen like etter hvilen. Thomas Lehne Olsen, som nylig vendte tilbake til Lillestrøm fra et kort opphold i De forente arabiske emirater, ble byttet inn til sin re-debut for klubben etter 65 minutter. Han greide ikke å sikre tre poeng for vertene. Han headet i tverrliggeren med ti minutter igjen. I fjorårssesongen scoret han 28 mål på 32 kamper for kanarifuglene. Resultatet gjør at LSK har sju poeng opp til serieleder Molde etter 20 kamper. Neste kamp venter erkerival Vålerenga på bortebane.
Tidspunkt: 28-08-2022 - Kl.17:57 - Kilde: NRK - Info


83. Cupens 4. runde: Tittelforsvarer Molde møter Skeid i mars
Regjerende Molde slapp heldig unna i NM-trekningen og møter Skeid borte i 4. runde i mars. Slik ble trekningen: Sogndal – Lillestrøm Start – Tromsø Stabæk – Tromsdalen/Bryne (hjemmelag ikke avgjort) Brann – Haugesund Sandefjord – Odd Skeid – Molde Viking/kristiansund – Rosenborg Ranheim – Bodø/Glimt 3.-rundekampene Tromsdalen – Bryne (28. september) og Viking – kristiansund (19. oktober) er ennå ikke spilt.
Tidspunkt: 24-08-2022 - Kl.19:03 - Kilde: NRK - Info


84. Tromsø med langt steg vekk frå nedrykksplassane
Tromsø passerte fleire lag med 2-1-sigeren over jumbo kristiansund, og er nummer 9 på tabellen. Ruben Yttergård Jenssen sette inn 1-0 etter 26 minutt og Jesse Tuominen dobla sju minutt etter pausen. Sander Kartum reduserte etter 68 minutt, og kristiansund pressa mot slutten, men makta ikkje å utlikne. – Vi gjer ein flott innsats i dag mot eit KBK som er på opptur. Det er viktig å få dei poenga, og så må vi ha fokus på neste kamp, sa Tromsø-trenar Gaute Helstrup til Discovery. Nordmøringane forverra dermed situasjonen, og er 13 poeng unna trygg plass på tabellen.
Tidspunkt: 14-08-2022 - Kl.18:02 - Kilde: NRK - Info


85. KBK-spiller fikk rødt kort - NFF snur i avgjørelsen
kristiansund-spiller Faris Pemi Moumbagna fikk tildelt rødt kort i Eliteserie-kampen mot Molde på søndag. Norges Fotballforbund har valgt snu og avgjørelsen er nå omgjort. Det var etter en duell med Eirik Haugen minutter før kampslutt at Moumbagna fikk det røde kortet og måtte forlate banen. Discovery får torsdag opplyst at beslutningen er omgjort. – Det er helt riktig. Bra vurdert av dommer i ettertid, sier kristiansund-trener Christian Michelsen til Discovery. – Alle kan gjøre feil. Det er storhet å erkjenne det i etterkant, fortsetter Michelsen. Dermed er Moumbagna klar til kamp mot Tromsø søndag.
Tidspunkt: 11-08-2022 - Kl.13:30 - Kilde: NRK - Info


86. Keeper utlignet for LSK
Lillestrøms sisteskanse Mads Hedenstad sikret ett poeng med sin scoring på overtid i 1-1-kampen mot Tromsø i Eliteserien søndag. Med det tapte de «kun» to poeng i gullkampen mot Molde. Romsdalingene vendte 0-2 til 3-2-seier over kristiansund og fikk med det en poengluke på fem ned til Lillestrøm. Kanarifuglene har også en kamp til gode. Hedenstads mål kom langt inne i overtiden på Åråsen. Ballen falt til Hedenstad som fikk god tid inne i feltet og satte ballen sikkert i mål bak keeperkollega Jakob Haugaard. Det utløste elleville jubelscener i Lillestrøm. Før det hadde Eric Kitolano scoret kampens første mål på vakkert vis. Han mottok ballen inne i feltet, vendte opp og bøyde den i lengste hjørne. – Jeg er mest fornøyd med vendingen, så er jeg kald nok til at han går på skuddfinten slik at jeg kunne legge den i lengste, sa Kitolano til Discovery i pausen. Det så lenge ut til å sikre «Gutan» deres første borteseier for sesongen, men Hedenstad ville det annerledes. TIL møter kristiansund i neste kamp, mens LSK tar turen til Grimstad for å møte Jerv.
Tidspunkt: 07-08-2022 - Kl.18:01 - Kilde: NRK - Info


87. Molde med snuoperasjon i lokaloppgjør
Serieleder Molde kom under 0-2 i bortemøtet mot naborival kristiansund, men kom tilbake og vant 3-2 i Eliteserien søndag. Kristian Eriksen ble matchvinner. Med seieren økte Molde serieledelsen sin til Lillestrøm til fem poeng, men LSK har én kamp mindre spilt. Andreas Hopmark og Bendik Bye sto for kristiansunds scoringer tidlig i 1. omgang, mens Eirik Haugan og David Fofana scoret Moldes to mål mot slutten av omgangen. Mye omtalte Kristian Eriksen fikk i nabooppgjøret tillit fra start. Etter bare noen få minutter etter hvilen åpnet Hamar-mannen målkontoen da han skar inn fra siden og avsluttet med en lav skudd i lengste hjørne. To minutter før slutt fikk Faris Pemi se det røde kort etter en stygg albue mot Haugan.
Tidspunkt: 07-08-2022 - Kl.18:00 - Kilde: NRK - Info


88. Reddet ett poeng på overtid
Tromsø var i ferd med å skyve kristiansund enda dypere ned i gjørma, men Bendik Byes straffespark på overtid sørget for at KBK nå er ubeseiret i tre kamper. Dermed lever håpet om fornyet eliteseriekontrakt på Nordmøre. Tromsø var klart best i første omgang, men utligningen var fortjent etter at hjemmelaget dominerte den andre omgangen og skapte mange sjanser. – Det er viktig ikke å tape, men vi burde helt klart ha vunnet etter den andreomgangen, sa Bye til Discovery. Det var spilt to av seks tilleggsminutter da kristiansund fikk straffespark. Den avgjørelsen likte Tromsø-trener Gaute Helstrup svært dårlig, og han fikk rødt kort etter sluttsignalet. August Mikkelsen førte gjestene opp i ledelsen tidlig i den første omgangen. (NTB)
Tidspunkt: 03-08-2022 - Kl.17:56 - Kilde: NRK - Info


89. kristiansund tok sin første seier for sesongen
Christoffer Aasbak ble den store helten da KBK tok sin første seier i Eliteserien i år med 1-0 borte mot HamKam lørdag. Tabelljumbo KBK hadde tatt fattige to poeng på de første 14 kampene, mens HamKam kom til oppgjøret med hele ni uavgjort på 15 kamper. Hjemmelaget styrte neste hele førsteomgangen, men slet med å komme til de store sjansene. Det skulle straffe seg da KBK-back Aasbak sendte gjestene i føringen minuttet før hvilen. Målet ga tydelig Christian Michelsens menn blod på tann, for gjestene var det beste laget etter pause. HamKam våknet først til de siste ti minuttene, men sluttspurten kom for sent mot en kompakt og seiersjagende KBK. Til tross for sesongens første seier, ligger kristiansund fortsatt nederst på tabellen med fem poeng. HamKam er på 12.-plass med 18 poeng. HamKam har en tøff bortekamp mot et formsterkt RBK neste runde. KBK tar på sin side imot Tromsø i en utsatt kamp. (NTB)
Tidspunkt: 30-07-2022 - Kl.18:04 - Kilde: NRK - Info


90. Motgangen fortsetter for kristiansund, tapte utsatt kamp borte for Sandefjord
kristiansund måtte se langt etter poengene da Sandefjord vant den utsatte eliteseriekampen med 2-0. kristiansund tok sesongen annet poeng hjemme mot Odd, men klarte ikke ta flere borte mot Sandefjord. Kampen skulle vært spilt i slutten av mai, men sykdom KBK-troppen gjorde det umulig. Sandefjord hadde nesten ikke vært oppe hos kristiansundforsvarerne før etter 38 minutter. Sandefjord rykket opp til åttendeplass med 20 poeng. Neste motstander for kristiansund blir borte mot HamKam lørdag, mens Sandefjord tar turen til Tromsø.
Tidspunkt: 27-07-2022 - Kl.19:05 - Kilde: NRK - Info


91. kristiansund mistet seieren etter drømmestart
Christian Michelsens kriserammede kristiansund brøt den grufulle rekken på åtte seriekamper uten poeng da de spilte 2-2 mot Odd i Eliteserien i fotball søndag. Nordmøringene sto med fattige ett poeng i Eliteserien før søndagens møte med Odd, og det så lenge lyst ut hjemme mot Odd etter tidlige scoringer fra Andreas Hopmark og Bendik Bye. Mål fra Filip Jørgensen og Espen Ruud etter pause sørget imidlertid for at hjemmelaget måtte ta til takke med ett poeng i søndagens eliteseriekamp. (NTB)
Tidspunkt: 24-07-2022 - Kl.17:52 - Kilde: NRK - Info


92. Tabelljumboen rystet Viking – så raknet det
kristiansund sjokkerte ligatreer Viking, men kollapset i sluttminuttene. Niklas Sandberg snudde kampen til 2-1 med straffescoring. Sjokket kom etter 52 minutter da KBKs Bendik Bye dro seg forbi hele Viking-forsvaret og sendte bortelaget i ledelsen. kristiansund sto med ett fattig poeng før bortekampen i Stavanger. Dessverre for tabelljumboen holdt ledelsen kun i like mange minutter som de hadde poeng. Hjemmelagets Kevin Kabran banket inn utligningen i det lengst hjørnet og satte en stopper for bortesupporternes sjokkfest. Snuoperasjonen ble komplett da Amidou Diop felte Kabran inne i 16-meteren, og Niklas Sandberg fikk avgjøre fra krittmerket. Viking fortsetter dermed på 3.-plass i Eliteserien med 28 poeng på 16 kamper. Molde topper med 33 poeng på bedre målforskjell enn Lillestrøm. (NTB)
Tidspunkt: 17-07-2022 - Kl.18:09 - Kilde: NRK - Info


93. Innbytter Pellegrino reddet tre poeng for Glimt
Amahl Pellegrino var lørdag tilbake fra skade og sørget med sitt innhopp alene for at Bodø/Glimt slo HamKam 2-0 på Briskeby i Eliteserien i fotball. Vertene var lenge på vei mot sin niende uavgjort på 14 seriekamper, men et snaut kvarter før slutt løsnet det for favorittene fra Bodø. Pellegrino, som var tilbake i Glimt-troppen etter to kamper ute med skade, brukte kun 11 sekunder på gjøre bortelagets ledermål på lekkert vis. Få minutter senere satte han sin andre fulltreffer etter en retur på åpent mål. Kampen sto lenge og vippet. HamKam hadde sine muligheter til å ta ledelsen i første omgang, men en god Nikita Haikin holdt buret rent. Lørdagens resultat gjør at Glimt tar steget opp på 3.-plass. Nordlendingene har like mange poeng som Viking, men ligger foran på bedre målforskjell. Kjetil Knutsens menn har én kamp mer spilt enn rogalendingene, som søndag tar imot tabelljumbo kristiansund på hjemmebane. HamKam blir på sin side værende på 10.-plass. De er fire poeng foran Tromsø på kvalifiseringsplass. (NTB)
Tidspunkt: 16-07-2022 - Kl.17:58 - Kilde: NRK - Info


94. Keepertabber ga Vålerenga etterlengtet pusterom
Vålerenga har hatt en elendig start på årets eliteseriesesong, og før søndagens kamp mot kristiansund hadde ikke oslolaget vunnet en seriekamp siden 8. mai. Men mot nordmøringene sikret omsider VIF tre etterlengtede poeng i det som ble en 3-0-seier. Dermed tok de sin første seier i ligaen på 63 dager. Det første målet kom etter at Henrik Udal utnyttet en gedigen keepertabbe av KBKs Serigne Mor Mbaye. 2-0 kom i andre omgang ved Amor Layouni. 3-0 kom også etter svakt keeperspill av Mbaye, som måtte gi retur på et skudd. Den var Udahl rask til å plassere i nettet for andre gang denne kvelden. Etter søndagens seier er VIF nå på 11.-plass på tabellen med 14 poeng.
Tidspunkt: 10-07-2022 - Kl.17:52 - Kilde: NRK - Info


95. Kampen mellom Sandefjord og Aalesund spilles tirsdag
Eliteserieoppgjøret mellom Sandefjord og Aalesund skal gjennomføres tirsdag 12. juli etter utsettelsen grunnet flystreiken. Aalesund fikk sitt fly fra Molde til Oslo kansellert til søndagens oppgjør, og dermed ble oppgjøret utsatt. Ny dato for kampen er klar, og lagene møtes i Sandefjord førstkommende tirsdag 12. juli, opplyser hjemmelaget på sine nettsider. Flere kamper har vært i fare for å bli utsatt etter at det ble klart at SAS-pilotene gikk til streik. kristiansunds møte med Tromsø måtte tidligere i uken utsettes.
Tidspunkt: 10-07-2022 - Kl.15:29 - Kilde: NRK - Info


96. Eliteseriekamp utsatt
Søndagens eliteseriekampen mellom Sandefjord og Aalesund er utsatt på grunn av pilotstreiken. Søndagens flight fra Molde til Oslo ble kansellert. Fredag ble det klart at flyet fra Molde til Oslo måtte kanselleres på grunn av på den pågående streiken blant SAS´ piloter. Ifølge Eurosport har AaFK-folket ikke klart å finne alternative måter å komme seg til Sandefjord. Det er den tredje kampen i Eliteserien som er utsatt som en følge av den pågående pilotstreiken. Kampen kristiansund – Tromsø onsdag måtte også utsettes. (NTB)
Tidspunkt: 10-07-2022 - Kl.09:16 - Kilde: NRK - Info


97. Oppgjøret mellom kristiansund og Tromsø utsettes
Oppgjøret mellom kristiansund og Tromsø i Eliteserien torsdag utsettes grunnet reisetrøbbel for Tromsø. Det opplyser Tromsø selv på sine nettsider onsdag. Det ble tidligere i uken klart at Tromsø opprinnelig skulle reise med SAS, men i og med at flystreiken ble et faktum sto de plutselig uten reiseløsning. De har ikke lyktes å ordne en erstatning, opplyser de. – TIL har de siste dagene jobbet intenst med å finne løsninger slik at vi kunne reise til kristiansund for å spille morgendagens planlagte eliteseriekamp. Det har ikke lyktes, skriver de i en uttalelse. Videre opplyses det at kampen er utsatt på ubestemt tid. Oppgjøret mellom lagene har vært utsatt én gang tidligere etter et influensautbrudd i KBK-troppen. Konkurransedirektør i Norges Fotballforbund, Nils Fisketjønn, har tidligere uttalt at de har bedt klubber om å ha busser tilgjengelige. Den løsningen gjelder imidlertid ikke for Tromsø, som overstiger maksgrensen på ni timer til de fleste av sine kamper. (NTB)
Tidspunkt: 06-07-2022 - Kl.12:44 - Kilde: NRK - Info


98. Berisha mister toppkampen mot Lillestrøm
Veton Berisha må trolig stå over de to neste seriekampene for Viking grunnet en skade i leggen, melder Stavanger Aftenblad. Det betyr at både toppoppgjøret mot Lillestrøm søndag og hjemmekampen mot kristiansund neste helg høyst trolig går uten lagets toppscorer. Trolig spares Berisha til Viking skal møte Sparta Praha på bortebane i den første av to kvalikkamper til conferenceligaen, skriver Stavanger Aftenblad. Første oppgjør spilles i Praha 21. juli. (NTB)
Tidspunkt: 06-07-2022 - Kl.11:16 - Kilde: NRK - Info


99. Kampar kan ryke
kristiansund sin heimekamp mot Tromsø torsdag er i fare på grunn av streiken i SAS. Dagleg leiar Øyvind Alapnes i Tromsø seier til NRK at dei skal gjere alt dei kan for å komme seg avgårde, men at dette blir utfordrande. Tromsø skulle bli verande i fylket vårt fram til kampen i Molde på søndag, og den kampen kan også bli vanskeleg å få gjennomført. Molde sin kamp mot Jerv på onsdag går som oppsett, då Jerv skal reise med Widerøe, melder TV2.
Tidspunkt: 04-07-2022 - Kl.11:36 - Kilde: NRK - Info


100. Adams reddet LSK mot bunnlaget – snudde til seier i kristiansund
kristiansund har slitt stort denne sesongen og står med kun et poeng. Søndag ledet de i 50 minutter mot Lillestrøm, men da slo serieleder, anført av Akor Jerome Adams, etter hvert nådeløst tilbake og vant 3-1. Bendik Bye sendte hjemmelaget i ledelsen etter 19 minutter. Ledelsen var langt fra ufortjent, men etter pause tok LSK over. Det ga først uttelling da Adams satte utligningen med 20 minutter igjen, før samme man fullbyrdet snuoperasjonen i det 84. minutt. Adams hadde også målgivende da Hólmbert Fridjónsson fastsatte sluttresultatet tre minutter senere.
Tidspunkt: 03-07-2022 - Kl.17:55 - Kilde: NRK - Info


101. Flymekanikerstreiken gir meir cuptrøbbel
Flymekanikarstreiken er avblås, men gir likevel stadig meir trøbbel for cuprunden denne veka. Sandefjord ber om å få flytta sin kamp mot Byåsen i Trondheim onsdag, fordi flyet deira er innstilt. Skal dei ta buss, vil det ta i overkant av ni timar. Vikings kamp mot kristiansund blei tidlegare onsdag utsett til 19. oktober. Frå før er HamKam - Tromsø og Tromsdalen - Bryne utsett til august.
Tidspunkt: 28-06-2022 - Kl.11:01 - Kilde: NRK - Info


102. Ny cup-utsetjing
Kansellerte flygingar gjer at fleire kampar i fotball-NM må flyttast. Viking sitt møte med kristiansund skal no spelast i oktober. Onsdag og torsdag skulle etter planen 3. runde i cupen vore avvikla, men fleire kampar har no fått nye datoar som følgje av flykanselleringar i samband med streiken frå flyteknikarane. Viking – kristiansund er no flytta til 19. oktober. – Klubbane blei einige om at det beste var å søkje kampen utsett grunna uvisse rundt om det i det heile teke var mogleg å få KBK-troppen nedover, melder KBK. Ein av flygingane til klubben er allereie kansellerte, og det kunne vorte fleire hinder. Frå før er HamKams møte med Tromsø flytta til 17. august og Tromsdalens 3. rundekamp mot Bryne til 11. august. Det er òg uvisse rundt eit par andre kampar. Vi vil kome attende med meir informasjon dersom fleire kampar må flyttast, skriv NFF tysdag.
Tidspunkt: 28-06-2022 - Kl.08:46 - Kilde: NRK - Info


103. Hat trick av Ole Sæter da Rosenborg tok imot kristiansund på Lerkendal
Med stillingen 3-1 ble Ole Sæter kveldens største stjerne. Med målgivende fra Carlo Holse scoret Sæter kampens første mål etter kun fire minutter. I det nittende minuttet utlignet Amidou Diop, og satte gjestenes eneste mål denne kampen. Rett før førsteomgang blåses ut viste Sætre frem briljerende egenskaper og satt kampens tredje mål. I andre omgang trengte man ikke vente mer enn halvannet minutt før Sæter lukker kampen med hat trick.
Tidspunkt: 25-06-2022 - Kl.18:00 - Kilde: NRK - Info


104. Brennhet Ole Sæter med hat trick
Ole Sæter ble lørdagens største stjerne i kampen mellom Rosenborg og kristiansund. Sæter var ansvarlig for samtlige av Rosenborgs tre mål. Med målgivende fra Carlo Holse scoret han kampens første mål etter kun fire minutter. I det nittende minuttet utlignet Amidou Diop, og satte gjestenes eneste mål i kampen. – Jeg signerte her i fjor, og da tvitret jeg at det kom til å bli veldig kjedelig å score hat trick her. Det var veldig kjedelig i dag, og jeg må finne meg en annen idrett, tror jeg, humret Sæter til Discovery etter kampen. Trønderne møter Viking borte i neste runde, mens kristiansund reiser til Lillestrøm. – I dag spiller han en panserkamp. Han kan og fortjener å ta seg en kald en i dag, sa RBK-kaptein Markus Henriksen.
Tidspunkt: 25-06-2022 - Kl.18:00 - Kilde: NRK - Info


105. Duo solgt til Nederland
Joshua Kitolano og Tobias Lauritsen er solgt til nederlandske Sparta Rotterdam. Det bekrefter klubben på sin hjemmeside. Skiensklubben skriver at Lauritsen vil være tilgjengelig for Odd frem til kampen mot kristiansund 24. juli, mens Kitolano vil være Oddspiller frem til 30. juli. Lauritsen er lagets toppscorer med fire mål på ni kamper denne sesongen. Kitolano debuterte på Odd allerede som 16-åring, og har spilt over 100 kamper for hvittrøyene. Odd ligger på 12. plass i Eliteserien med fire seirer og syv tap på de 11 første rundene.
Tidspunkt: 23-06-2022 - Kl.21:38 - Kilde: NRK - Info


106. Vålerenga møter Bodø/Glimt i cupen
Det ble en meget tøff trekning for Vålerenga og Dag-Eilev Fagermo i tredje runde i cupen. Etter å ha slått Brumunddal med et nødskrik, blir det nå regjerende seriemester Bodø/Glimt hovedstadslaget skal bryne seg på. Vålerenga får hjemmekamp. Resten av trekninga ser slik ut: Byåsen - Sandefjord Kjelsås - Skeid Moss - Start KFUM Oslo - Sogndal Jerv - Odd Sotra - Haugesund Vålerenga - Bodø/Glimt HamKam - Tromsø Sandnes Ulf - Rosenborg Viking - kristiansund Ull/Kisa - Ranheim Gjøvik-Lyn - Stabæk Eidsvold Turn - Molde Brann - Fredrikstad Lillestrøm - Aalesund Tromsdalen - Bryne Kvartfinalene for kvinnene ble også trukket i kveld. Der ble det blant annet klart at serieleder Brann får hjemmekamp mot LSK Kvinner. Regjerende mester Vålerenga spiller borte mot Rosenborg, mens John Arne Riise og Avaldsnes skal spille borte mot Stabæk. Slik spilles kvartfinalene 24. august: Kolbotn – Lyn, Brann – LSK Kvinner, Stabæk – Avaldsnes, Rosenborg – Vålerenga. Vålerenga vant cupen i fjor med 2-1-seier over Sandviken (nå Brann) i finalen.
Tidspunkt: 23-06-2022 - Kl.18:57 - Kilde: NRK - Info


107. Pellegrino senket gamleklubben
To scoringer av Amahl Pellegrino, sikret Bodø/Glmit-seier borte mot Pellegrinos gamleklubb Krisitansund lørdag. Kanstpilleren var på rett sted til rett tid etter 53 minutter, da han pirket ballen forbi kristiansund-keeper Serigne Mor Mbaye. Etter 72 minutter var samme mann frempå igjen, da han skjøt via fingertuppene til Mbaye og i mål. 2-0 ble også sluttresultatet. Glimt klatrer til sjetteplass med seieren, mens kristiansund forblir på jumboplass, stadig uten seier i årets sesong.
Tidspunkt: 18-06-2022 - Kl.17:55 - Kilde: NRK - Info


108. Fredrikstad - Raufoss utsatt
Mandagens førstedivisjonskamp mellom Fredrikstad og Raufoss utsettes på grunn av et stort sykdomsutbrudd i Raufoss-troppen, opplyser NFF i en pressemelding. Totalt 17 spillere har feber og er ute med sykdom. Raufoss har på dette grunnlaget derfor bedt om at kampen utsettes, skriver NFF i pressemdlingen. – Som med kristiansund tidligere i år, så hadde det ikke vært riktig å gjennomføre kampen med et så omfattende sykdomsutbrudd i laget. Det hadde ikke vært riktig over de to involverte lagene, men heller ikke ovenfor de andre lagene i ligaen. Sykdom og skade er selvfølgelig en del av fotballen, og det må og skal sitte langt inne å utsette kamper, særlig på dette nivået. Sykdomsomfanget her er imidlertid så stort at utsettelse måtte bli utfallet. Vi ønsker spillerne god bedring, sier Nils Fisketjønn, konkurransedirektør i NFF.
Tidspunkt: 18-06-2022 - Kl.09:24 - Kilde: NRK - Info


109. Pengeproblemene fortsetter for Brann
Både Branns herrelag og kvinnelag har havnet i rød sone hos Norges Fotballforbund (NFF), melder Bergens Tidende. Ifølge den siste rapporten fra NFF om økonomien blant norske klubber, blir Brann dermed pålagt en finansiell handlingsplan som de må følge opp de neste årene. Klubben var også i rød sone i 2020, skriver avisen. Det samme gjelder for eliteserieklubbene Haugesund, Jerv og kristiansund, 1. divisjonsklubben Raufoss og toppserieklubbene Rosenborg Kvinner og Lyn.
Tidspunkt: 08-06-2022 - Kl.11:03 - Kilde: NRK - Info


110. kristiansund får ny kamp utsatt
Det er ingen bedring i sykdomssituasjonen i eliteserieklubben kristiansund. Helgens oppgjør mot Sandefjord blir ikke spilt. Norges Fotballforbund bekreftet utsettelsen etter et møte fredag. Sandefjord – kristiansund skulle etter planen vært spilt søndag. – Dessverre er det fortsatt omfattende sykdomsutbrudd i laget. Som på onsdag ville det ikke vært riktig overfor de to involverte lagene eller de andre lagene i ligaen å gjennomføre kampen, sier NFFs konkurransedirektør Nils Fisketjønn i en uttalelse. Tabelljumbo KBK (ett poeng på sju kamper) fikk i midtuken også kampen mot Tromsø utsatt. – Tre av fire trenere er syke, og også daglig leder i tillegg de mange spillerne. Jeg holder akkurat på med å skaffe meg en oversikt sammen med klubblegen, sa KBKs sportslig leder Terje Wiik til NTB fredag formiddag. Klubben er rammet av det som kalles influensa A-virus. Dette pleier å ha en sykdomsperiode på cirka en uke. (NTB)
Tidspunkt: 27-05-2022 - Kl.14:11 - Kilde: NRK - Info


111. Manchester United skal til Norge – møter Atletico Madrid på Ullevaal
De to storlagene har lagt generalprøven før seriestart til Oslo og Ullevaal stadion 30. juli, opplyser Viaplay som skal sende kampen. – Vi gleder oss veldig til å spille kamp i Oslo og til å se alle Manchester United-supporterne der, sier United-keeper David de Gea. United var sist i Norge sommeren 2019, da de møtte kristiansund i en treningskamp. – Manchester United skulle egentlig spilt kamp i Oslo i fjor i forbindelse med at den norske supporterklubben fylte 40 år, men pandemien satte en stopper for det. Nå blir det istedenfor 41-årsfeiring med en storkamp, sier Sjur Mørk til VG. Han er administrerende direktør i ProUnite, som arrangerer kampen lørdag 30. juli kl. 14.00.
Tidspunkt: 26-05-2022 - Kl.10:24 - Kilde: NRK - Info


112. Føler presset før LSK-møtet: – Jeg er ikke blind
Serieleder LSK møter et hardt presset Vålerenga-lag på et utsolgt Åråsen onsdag kveld. VIF-fans ropte «Fagermo ut» etter Godset-tapet sist, men det bekymrer ikke VIFs sportssjef Joacim Jonsson før onsdagens rivaloppgjør. – Tenk om det ikke hadde vært en lyd, bare likegyldighet. Jeg tenkte på det der nylig, kristiansund har ikke gjort annet enn å tape i år, men jeg har ikke hørt en lyd derfra. Herregud, det må være gørr kjedelig å være i en sånn klubb. Sånn er det alltid når man taper, fotball er følelser, mye blir sagt i affekt, og det er supporternes privilegium, sier han til NRK. – Hvordan vurderer du Fagermos posisjon? – Den er meget, meget sterk. Eller, jeg vurderer den ikke overhodet, den er klinkende klar. Han er vår hovedtrener og han kommer til å vinne titler med Vålerenga, sier Jonsson. Fagermo selv tar den økende misnøyen med ro. – Det er viktig at det er engasjement rundt Vålerenga, det er en fantastisk svær supporterskare. Det er lov å mene at treneren må byttes, sånn er det, og sånn skal det være i en klubb som Vålerenga, sier han til NRK. Jonsson er klar på at VIF har skuffet i år. – Jeg leser tabellen og er ikke blind. Vi har en vei å gå, for per nå er ikke Vålerenga et medaljelag, sier Jonsson. Han mener kampene mellom VIF og LSK uansett alltid lever sitt eget liv. – Ser man på tabellen har vel Lillestrøm aldri vært større favoritter, men i mitt hode er Vålerenga favoritter og det beste laget. Vi går helt fryktløse til kampen, sier Jonsson, som tipper at VIF vinner kampen 2-0. Kampstart er 20.00 i kveld.
Tidspunkt: 25-05-2022 - Kl.14:57 - Kilde: NRK - Info


113. Slik skal andre runde spelast i cupen
Den regjerande cupmeisteren Molde møter Brattvåg i cupens andre runde, medan tapande finalist Bodø/Glimt skal reise til Harstad. Andre runde i fotball-NM spelast 22. og 23. juni, der samfulle lag frå Eliteserien framleis er med. Slik spelast den andre runda: 22/6: Moss – Sarpsborg 08, Brumunddal – Vålerenga, Elverum – HamKam, Gjøvik-Lyn – Strømsgodset, Kjelsås – Mjøndalen, Flint – Sandefjord, Fram – Jerv, Notodden – Stabæk, Arendal – Start, Vidar – Bryne, Fløy-Flekkerøy – Odd, Vard Haugesund – Viking, Sotra – Øygarden, Os – Brann, Fana – Haugesund, Brattvåg – Molde, Hødd – Aalesund, Byåsen – Stjørdals-Blink, Strindheim – kristiansund, Levanger – Rosenborg, Junkeren – Lillestrøm, Harstad – Bodø/Glimt, Skjervøy – Tromsø, Tromsdalen – Alta. 23/6: Kvik Halden – Fredrikstad, Eidsvold Turn – Kongsvinger, Ullensaker/Kisa – Grorud, Frigg – Skeid, Ullern – KFUM Oslo, Egersund – Sandnes Ulf, Bjarg – Sogndal, Nardo – Ranheim. Du kan sjå alle kampane med Eliteserielag på NRK sine plattformer.
Tidspunkt: 23-05-2022 - Kl.17:45 - Kilde: NRK - Info


114. Slik spelast andre runde i cupen
Den regjerande cupmeisteren Molde møter Brattvåg i cupens andre runde, medan tapande finalist Bodø/Glimt skal reise til Harstad. Andre runde i fotball-NM spelast 22. og 23. juni, der samfulle lag frå Eliteserien framleis er med. Slik spelast den andre runda: 22/6: Moss – Sarpsborg 08, Brumunddal – Vålerenga, Elverum – HamKam, Gjøvik-Lyn – Strømsgodset, Kjelsås – Mjøndalen, Flint – Sandefjord, Fram – Jerv, Notodden – Stabæk, Arendal – Start, Vidar – Bryne, Fløy-Flekkerøy – Odd, Vard Haugesund – Viking, Sotra – Øygarden, Os – Brann, Fana – Haugesund, Brattvåg – Molde, Hødd – Aalesund, Byåsen – Stjørdals-Blink, Strindheim – kristiansund, Levanger – Rosenborg, Junkeren – Lillestrøm, Harstad – Bodø/Glimt, Skjervøy – Tromsø, Tromsdalen – Alta. 23/6: Kvik Halden – Fredrikstad, Eidsvold Turn – Kongsvinger, Ullensaker/Kisa – Grorud, Frigg – Skeid, Ullern – KFUM Oslo, Egersund – Sandnes Ulf, Bjarg – Sogndal, Nardo – Ranheim. Du kan sjå alle kampane med Eliteserielag på NRK sine plattformer.
Tidspunkt: 23-05-2022 - Kl.14:59 - Kilde: NRK - Info


115. Molde vant lokalderby – krise for KBK
kristiansund BK var på desperat poengjakt, men det viste seg å bli tøft mot Molde. Hjemmelaget fikk en drømmestart på kampen, med scoring allerede etter åtte minutter. Den stod Kristoffer Haugen for. Han stod på første stolpe og kunne styre corneren fra Magnus Wolff Eikrem enkelt inn i nettet. Magnus Grædem kopierte nærmest Haugen ti minutter seinere, da han doblet fra samme posisjon på corner som EIkrem slo. Servitøret forsikret om at cornertrekket ikke var innøvd. – Det er lenge siden vi har øvd på. Vi har så mange kamper. Jeg tror vi må øve mindre på det, sa Eikrem. Helt på tampen kunne Bendik Bye redusere fra kloss hold. Kampen endte 2-1 i favør Molde.
Tidspunkt: 21-05-2022 - Kl.20:33 - Kilde: NRK - Info


116. kristiansund slo kraftig tilbake da Surnadal øynet cupbombe
kristiansund tok seg greit videre fra første runde i cupen, etter 4-1-seier over Surnadal. Mikkel Rakneberg, Marius Alm og Moses Mawa scoret målene for kristiansund. Rakneberg sendte kristiansund i ledelsen etter 14 minutter, noe som ble førsteomgangens eneste scoring. Surnadal hadde også muligheten, men Andreas Dalsegg Sæter bommet på straffe. Surnadal øynet et håp om en cupbombe da de kom mer med og utlignet etter 51 minutter, men det håpet ble slokket få minutter senere da Alm sendte kristiansund tilbake føringen. Mawa økte så til 3-1 etter timen spilt. Vondt ble bare til verre for Surnadal mot slutten. Vegar Brøske er bakerste mann og feller Marius Weidel som er alene med keeper. Dermed må Surnadal spille de siste minuttene med 10 mann. Den muligheten griper kristiansund. Alm scorer sitt andre for dagen og sluttsetter resultatet til 4-1.
Tidspunkt: 11-05-2022 - Kl.19:55 - Kilde: NRK - Info


117. Første seier for Haugesund
Haugesund tok sin første seier for sesongen med 2-0 over bunnrival kristiansund i Eliteserien søndag. Alexander Søderlund scoret sitt første for året. Mål av Søderlund og Alioune Ndour sikret hjemmelagets første seier for sesongen. Det førte laget opp fra jumboplass, og sendte søndagens motstander helt ned på jumboplassen. Ndour var svært aktiv for hjemmelaget og satte KBK-forsvaret på flere prøver. Sigurd Kvile startet sin første kamp for KBK etter at han ble klar på en låneavtale fra Bodø/Glimt tidligere i uken, men etter 13 minutter tok han telling etter en duell. 22-åringen landet forkjært på skulderen og måtte bæres ut av banen. (NTB)
Tidspunkt: 08-05-2022 - Kl.20:26 - Kilde: NRK - Info


118. Jervs ubeseirede hjemmerekke fortsetter
Jerv hadde før søndagens kamp mot Tromsø ikke tapt eller sluppet inn mål hjemme i år. Nullen sprakk etter halvtimen, men gultrøyene holdt Tromsø til 1-1. To kjappe mål fra begge lag etter halvtimen sørget for poengdeling i Grimstad. Mathias Haarup scoret for Jerv, før Ebiye Moses utlignet for Tromsø rett etterpå. Jerv har hatt en god start på debutsesongen i Eliteserien, med sju poeng på fem kamper. Det holder til en 8.-plass på tabellen. På hjemmebane har de vært uslåelige, med seire mot Strømsgodset og kristiansund fra før. (NTB)
Tidspunkt: 08-05-2022 - Kl.20:26 - Kilde: NRK - Info


119. VG: – Solskjær avslo jobbtilbud
Ole Gunnar Solskjær skal ha takket nei til forespørsler fra ulike klubber de siste fem månedene, skriver VG. Det skal dreie seg om interesse fra flere hold, deriblant Premier League, skriver avisen. Solskjær skal ikke ha vært interessert, men er ifølge avisen åpen for å snart returnere til manageryrket. kristiansunderen har vært klubbløs siden han mistet jobben i Manchester United i november 2021.
Tidspunkt: 06-05-2022 - Kl.11:23 - Kilde: NRK - Info


120. Ukrainer sikret HamKam-poeng
kristiansund lå an til å ta sin første seier for sesongen, men en ukrainer sørget for 2-2 like før slutt, og KBK måtte nøye seg med sesongens første poeng. kristiansunds svake start med tre strake tap så ut til å bli ordentlig endret på, men Jurij Jakovenko scoret sitt første HamKam-mål med fem minutter igjen av ordinær tid. KBK mistet ballen på egen halvdel i forkant av målet. Det gjør at KBK ligger nest sist med ett poeng mer enn Haugesund, som står med fire strake tap. Torgil Gjertsen scoret kampens første mål, mens Hasan Kurucay fikk utlignet like før pause. Et selvmål av HamKams Vegard Kongsro ga hjemmelaget 2-1 etter en drøy time før Jakovenkos utligning på tampen. Nå venter en pause på grunn av cupfinalen neste helg. Om to uker er det bunnkamp i Eliteserien når kristiansund gjester Haugesund. HamKam møter fjorårets divisjonskollega Aalesund. (NTB)
Tidspunkt: 24-04-2022 - Kl.18:45 - Kilde: NRK - Info


121. Jervs supertalent sikret seier
Aral Simsir (19) fikk sin første kamp fra start og ga Jerv en ny hjemmeseier. kristiansund står fortsatt uten poeng i Eliteserien etter 0-1-tapet i Grimstad. På Levermyr tuslet han av banen etter 71 minutter til stor applaus fra de nesten 2500 tilskuerne i Grimstad. Jerv åpnet kampen klart best og hadde tre kjempemuligheter til å ta ledelsen, men KBK-forsvaret slapp med skrekken. 20 minutter senere var det rot i kristiansund-forsvaret som Simsir utnyttet til det fulle. Jesper Isaksen og Andreas Hopmark mistet oversikt og ble lurt av Simsir, som trillet ballen rolig i mål. KBK fikk straffespark etter en Jerv-hands etter en time. Øvretveit var godt med og reddet den noe svake avslutningen fra Mawa. kristiansund kom ikke nærmere, men det gjorde Jerv. (NTB)
Tidspunkt: 18-04-2022 - Kl.17:56 - Kilde: NRK - Info


122. Ny smell for kristiansund
kristiansund åpnet sesongen med tap for nyopprykkede Aalesund, og søndag gikk det fra vondt til verre. Sarpsborg 08 ledet hele 3-0 til pause etter scoringer fra Anton Saletros, Mikkel Maigaard og Guillermo Molins. Hjemmelaget løftet seg betraktelig etter pausen, men selv om både Amidou Diop og Agon Mucolli slo tilbake, endte det med 3-2-tap på hjemmebane for KBK.
Tidspunkt: 10-04-2022 - Kl.17:57 - Kilde: NRK - Info


123. NFF med cupflause - glemte lag i kampoppsettet
Torsdag ble kampoppsettet for første runde i fotball-NM for menn sluppet, som skal spilles 18. og 19. mai. Det skal spilles tre runder i år, resten av mesterskapet avvikles i 2023. Problemet dukket opp da Norges Fotballforbund ikke hadde med Træff da de 64 kampene i første runde i cupen ble satt opp. I sin liste var Åkra inkludert med kamp mot Vard Haugesund. Åkra ble slått ut i kvalifiseringen. Træff, som hadde tatt seg videre til første runde, var ikke med. «Dere har glemt oss», var beskjeden fra Molde-klubben på Twitter. NTB har forsøkt å få kontakt med Rune Pedersen i NFFs konkurranseavdeling, men uten hell. Slik var kampoppsettet satt opp: Express – Jerv, Eidsvold IF – Lillestrøm, Surnadal – kristiansund, Østsiden – Sarpsborg, Verdal – Rosenborg, Hei – Odd, Halsen – Sandefjord, Herd – Molde, Hønefoss – Strømsgodset, Ishavsbyen – Tromsø, Furnes – HamKam, Kolbukameratene – Vålerenga, Djerv 1919 – Haugesund, Rosseland – Viking, Fjøra – Aalesund, Sprint-Jeløy – Moss, Råde – Fredrikstad, Nordstrand – Frigg, Oppsal – Skeid, Gamle Oslo – KFUM Oslo, Ullern – Asker, Bærum – Kvik Halden, Lokomotiv Oslo – Eidsvold Turn, Lyn – Stabæk, Follo – Grorud, Gjelleråsen – Kjelsås, Skjetten – Ull/Kisa, Lørenskog – Kongsvinger, Brumunddal - Strømmen, Elverum - Ottestad, Furnes – HamKam, Gjøvik/Lyn - Raufoss, Åskollen – Mjøndalen, Åssiden - Notodden, Flint – Eik Tønsberg, Fram – Ørn Horten, Pors – Arendal, Vindbjart – Flekkerøy, Randesund – Start, Sola – Egersund, Vidar – Staal Jørpeland, Brodd – Bryne, Vardeneset – Sandnes Ulf, Åkra – Vard Haugesund, Bjarg – Fyllingsdalen, Frøya – Fana, Gneist – Sotra, Os – Åsane, Bremnes – Øygarden, Voss – Brann, Florø – Sogndal, Førde – Hødd, Surnadal – kristiansund, Dahle – Ranheim, Spjelkavik – Brattvåg, Byåsen – Kolstad, Trygg/Lade – Levanger, Tiller – Nardo, Melhus – Strindheim, Orkla – Stjørdals/Blink, Junkeren – Mjølner, Harstad – Senja, Fløya – Skjervøy, Finnsnes – TUIL, Bossekop – Alta.
Tidspunkt: 07-04-2022 - Kl.10:07 - Kilde: NRK - Info


124. Barmen ble Aafk-helt i Eliteserie-returen
Kristoffer Barmen scoret kampens eneste mål da Aalesund slo kristiansund i de oransjes retur til Eliteserien. Den avgjørende scoringen kom da Kristoffer Barmen var sterkest i boksen på en corner. Han stanget inn Aalesunds første scoring for sesongen, og sikret seier.
Tidspunkt: 03-04-2022 - Kl.17:58 - Kilde: NRK - Info


125. AaFK-Haugen fortsatte målformen og senket Molde
Aalesund-spissen Sigurd Haugen scoret hattrick som innbytter da nyopprykkerne slo rivalen Molde 4-2 på bortebane i en treningskamp en uke før eliteseriestarten. Haugen har vært brennhet gjennom vinterens sesongoppkjøring, og på åtte treningskamper står han med elleve mål. I «generalprøven» mot Molde kom også det første hattricket. Molde hadde tatt ledelsen både 1-0 og 2-1 før Haugen startet sitt scoringsshow. Han ble byttet inn etter 60 minutter, og i løpet av det siste kvarteret puttet han tre ganger. Eirik Ulland Andersen scoret begge målene for Molde, men Niklas Castro sto back Aalesunds 1-1-utligning. Neste helg tar Molde imot Vålerenga i serieåpningen, mens AaFK gjør eliteseriecomeback hjemme mot kristiansund. (NTB)
Tidspunkt: 26-03-2022 - Kl.15:49 - Kilde: NRK - Info


126. RBK-spiller kalt inn på teppet etter bisarr krangel med lagkompiser
Rosenborg-spiller Ola Sæter ble lånt ut til kristiansund under en treningskamp. Det endte i klammeri og syrlige stikk – mot lagkameratene.
Tidspunkt: 16-03-2022 - Kl.18:35 - Kilde: NRK - Info


127. Opptur for RBK – lånte ut spillere til motstanderlaget
Rosenborg har trøblet i sesongoppkjøringen, men tirsdag ble det 3-2 over kristiansund. I treningskampen lot RBK tre av sine egne delta på motsatt banehalvdel. To sene mål fra Carlo Holse og Noah Holm ga RBK seieren i regnværet i spanske Marbella. Da rykket trønderne fra 1-1 til 3-1. kristiansund rakk å få inn en redusering ved Brynjólfur Darri Willumsson like før kampslutt. RBK-trioen Ole Sæter, Mikkel Konradsen Ceïde og Vebjørn Hoff spilte for motstanderlaget i oppgjøret. Årsaken var at kristiansund har en ny treningskamp allerede onsdag. (NTB)
Tidspunkt: 15-03-2022 - Kl.19:08 - Kilde: NRK - Info


128. Rosenborg åpner borte mot Glimt
Terminlisten for eliteserien i fotball for menn ble klar mandag. Den byr på storkamper allerede fra starten av. Blant annet skal Rosenborg og nytreneren Kjetil Rekdal besøke seriemester Bodø/Glimt allerede i åpningsrunden første helgen i april. I samme runde spilles også Molde – Vålerenga. Nyopprykkede HamKam, Jerv og Aalesund åpner med hjemmekamper mot henholdsvis Lillestrøm, Strømsgodset og kristiansund. Førstnevnte kamp åpner Eliteserien 2. april klokken 16. Den norske fotballen «tjuvstarter» sesongen med åttedelsfinaler i NM. De spilles 12. og 13. mars. Kvartfinalene spilles en uke senere. Branns vei tilbake til Eliteserien starter ellers med bortekamp mot Ranheim. Mjøndalen møter Kongsvinger, mens Stabæk møter nyopprykkede Skeid. 1. divisjon for menn starter 2. april og avsluttes 29. oktober. Slik spilles 1. runde i toppserien, 19.- til 21. mars: Arna-Bjørnar – Lyn, LSK Kvinner – Kolbotn, Rosenborg – Avaldsnes, Røa – Brann, Vålerenga – Stabæk.
Tidspunkt: 14-01-2022 - Kl.10:09 - Kilde: NRK - Info


129. KBK vann på straffespark
kristiansund slo Vålerenga 2-1 i ein kamp som var nokså betydningslaus for begge lag. Alle måla kom etter pause. Bendik bye gav heimelaget leiinga ti minutt etter pause, Vålerenga utlikna på sjølvmål etter 78 minutt, men Moses Mawa sikra poenga til heimelaget berre tre minutt etterpå.
Tidspunkt: 12-12-2021 - Kl.19:19 - Kilde: NRK - Info


130. Solid Sandefjord-seier
Sandefjord varmet hjemmepublikummet med målfest og 3-2-seier over kristiansund i Eliteserien søndag. Dermed ble det nok et tap for kristiansund, som har opplevd en heftig formsvikt de siste månedene. Siden laget slo Rosenborg 3. oktober, og det ble snakk om medaljer på Nordmøre, har laget kun tatt fem poeng på åtte kamper. Vidar Ari Jónsson, Alexander Ruud Tveter og Erik Brenden scoret for Sandefjord, mens det var Torgil Gjertsen og Jesper Isaksen som scoret for KBK.
Tidspunkt: 05-12-2021 - Kl.19:54 - Kilde: NRK - Info


131. VIF-keeper mister sesonginnspurten
Vålerenga-målvakt Kjetil Haug har skadet skulderen og går glipp av de siste to rundene i Eliteserien, opplyser VIF. Haug pådro seg skaden i en duell i søndagens ligakamp mot Odd. Han måtte forlate banen med smerter i skulderen. Mathias Dyngeland skal vokte Vålerenga-buret i Haugs skadefravær. Laget møter Mjøndalen (h) og kristiansund (b) i årets to siste kamper.
Tidspunkt: 01-12-2021 - Kl.13:53 - Kilde: NRK - Info


132. Dyttet egen keeper: Rødt kort
En sen straffescoring fra Veton Berisha og et vinnermål fra Sondre Bjørshol ga Viking 3-2 mot kristiansund i Eliteserien søndag. Viking har dermed et godt grep på bronsemedaljen og kan fortsatt ta igjen Molde på 2.-plass. Til Lillestrøm på 4.-plass har de seks poeng med to kamper igjen å spille. Mest dramatisk ble det helt på tampen da Vikings David Brekalo fikk rødt kort for å ha dyttet sin egen keeper i det som var hektiske sluttminutter. Gunnarsson så ut til å overdrive dytten fra lagkameraten, men dommer tok likevel i bruk det røde kortet etter den bisarre situasjonen. Lagene gikk til pause på 1-1 etter mål fra Bendik Bye (kristiansund) og Kristoffer Løkberg (Viking). Viking styrte det meste av annen omgang. Men ikke absolutt alt, for etter 66 minutter gikk kristiansund opp i ledelsen igjen. To minutter før slutt scoret Berisha på straffe etter en hands i feltet, og på overtid sørget Bjørshol for 3-2-seier etter et sugende løp og avslutning fra meget kloss hold.
Tidspunkt: 28-11-2021 - Kl.18:03 - Kilde: NRK - Info


133. Widerøe anker oppsigelsesdom
Fem ansatte i Widerøe Ground Handling i kristiansund gikk til sak mot arbeidsgiver for usaklig oppsigelse – og vant. Nå tar Widerøe saken til lagmannsretten.
Tidspunkt: 17-11-2021 - Kl.14:57 - Kilde: E24 - Info


134. Mawa-hattrick i kristiansund-seier
Conrad Wallem brukte bare 16 sekunder på å gi Odd ledelsen, men kristiansund vant til slutt 4-2 etter hattrick fra Moses Mawa i Eliteserien søndag. Sjokkåpningen fra Odd var nesten det eneste hjemmelaget fikk å glede seg over, for dagens mann i Skien heter Moses Mawa og herjet da kristiansund snudde til seier. Torgil Gjertsen sørget for utligning tre minutter etter åpningsmålet til Wallem, og etter forspilte sjanser før hvilen skulle alt stemme for Mawa etter pause. Oslo-gutten sørget for 2-1 med en klassescoring, før han la på til 3-1 like etter. En redusering fra Tobias Lauritsen og Odd truet ledelsen til kristiansund, men etter 77 minutter fullførte Mawa sitt hattrick. (NTB)
Tidspunkt: 07-11-2021 - Kl.18:22 - Kilde: NRK - Info


135. Lindelöf klar til gigantoppgjøret
Victor Lindelöf er friskmeldt og stiller fra start i Manchester United-forsvaret i naboduellen mot Manchester City. Svensken var et usikkert kort foran helgens Premier League-runde. Han sto i midtuken over Uniteds 2-2-kamp borte mot italienske Atalanta i mesterligaen på grunn av en skade. Noen dager tidligere var Lindelöf en av tre stoppere i en fembackslinje mot Tottenham. Formasjonsgrepet var svært vellykket for manager Ole Gunnar Solskjær, som fikk en oppløftende 3-0-seier. kristiansunderen går for samme oppskrift i hjemmemøtet med Manchester City. Lindelöf blir stoppermakker med kaptein Harry Maguire og Eric Bailly. Sistnevnte erstatter Raphaël Varane fra den nevnte Tottenham-kampen. Franskmannen måtte ut med lårtrøbbel mot Atalanta og er satt på sidelinjen i noen uker.
Tidspunkt: 06-11-2021 - Kl.11:39 - Kilde: NRK - Info


136. Noah Solskjær reiser til England
Noah Solskjær (21) forlater Sogndal og setter kurs for England etter inneværende sesong, skriver klubben på sine nettsider. 21-åringen kom på lån fra kristiansund før sesongen, men har kun fått ni kamper for A-laget. – Etter eget ønske fra Noah, vil han nå se seg om etter mer spilletid andre plasser. Nå reiser han til England for å se på muligheten for mer førstelagsfotball utenfor seriesystemet, sier trener Eirik Bakke
Tidspunkt: 05-11-2021 - Kl.12:24 - Kilde: NRK - Info


137. Solskjær-sønn til England
Noah Solskjær (21) har bestemt seg for å avslutte sin lånekontrakt med Sogndal og skal reise til England på jakt etter mer spilletid. Det opplyser Sogndal-trener Erik Bakke til klubbens nettside. Ole Gunnar Solskjærs sønn, som er på lån fra eliteserieklubben kristiansund, har spilt ni kamper for A-laget i år, og skal nå være klar for et utenlandsopphold. – Etter ønske fra Noah, ville han nå se seg om etter mulig spilletid andre steder. Nå reiser han til England og ser etter muligheter for førstelagsfotball utenfor ligasystemet, sier Bakke. (NTB)
Tidspunkt: 04-11-2021 - Kl.18:20 - Kilde: NRK - Info


138. kristiansund-treneren raser etter takling: – Det går ikke an
Mjøndalen, som ikke hadde vunnet på 13 kamper, måtte vinne mot medaljekandidat kristiansund for å holde liv i håpet om å unngå nedrykk fra Eliteserien. Men Christian Michelsen mener Mjøndalen-spiller burde fått rødt kort.
Tidspunkt: 27-10-2021 - Kl.17:55 - Kilde: NRK - Info


139. Lindseth hat trick for Sarpsborg
Jonathan Lindset storspelte for Sarpsborg mot medaljejagande kristiansund i Eliteserien. Han gav seg ikkje før han hadde sikra seg eit hat trick, då han skåra alle Sarpsborgs mål i kampen som enda 3–1. Det var den første bortesigeren i serien for Sarpsborg sidan dei slo Rosenborg på Lerkendal 20. juni.
Tidspunkt: 24-10-2021 - Kl.17:23 - Kilde: NRK - Info


140. Berisha hat trick på 14 minutt
Veton Berisha stal showet for Viking mot Lillestrøm på laurdag. Kapteinen stoppa ikkje før han hadde skåra tre mål då Stavanger-klubben vann 5–1. Dermed klatra siddisane opp på tredjeplassen i Eliteserien. Lillestrøm mangla fleire av sine viktigaste spelarar, mellom anna toppskårar Thomas Lehne Olsen, assistkongen Gjermund Åsen og Kaan Kairinen, som alle var ute med sjukdom. I tillegg var midtstoppar Igoh Ogbu suspendert. Og gultrøyene hang med heilt til det var spela 68 minutt, og Berisha tok over kampen. For mellom det 68. og 82. minuttet skåra han tre mål, og sørga for tre nye poeng for Viking, som no ligg to poeng framfor kristiansund og tre framfor Rosenborg, med ein kamp meir spela.
Tidspunkt: 23-10-2021 - Kl.16:20 - Kilde: NRK - Info


141. Rødt kort i målløs kamp
Både Lillestrøm og kristiansund tapte poeng i kampen om medaljene i Eliteserien i en fartsfylt, men målløs kamp på Åråsen lørdag kveld. Like før slutt fikk Lillestrøms Igoh Ogbu rødt kort for å ha slått til en motstander inne i feltet, melder NTB. Etter ett poeng til hvert av lagene holder kristiansund tredjeplassen med 39 poeng, mens Lillestrøm er nummer fem med 35 poeng.
Tidspunkt: 16-10-2021 - Kl.18:07 - Kilde: NRK - Info


142. Dramatikk da KBK slo RBK
Et forrykende åpningsminutt skulle prege toppkampen mellom kristiansund og Rosenborg. For etter 18 sekunder lager Adam Andersson straffe, og blir utvist i samme situasjon. Dermed må trønderne spille hele kampen med ti mann. Og det starter bra, for Julian Faye Lund redder straffesparket. Men få minutter senere ligger ballen i nettet bak Rosenborg-målvakten. Snorre Strand Nilsen setter ballen i mål etter et hjørnespark. Rosenborg klarer aldri å skape det helt store med ti mann. kristiansund skaper flere store sjanser, men klarer ikke å score flere. Dermed ender det 1-0 til Nordmøringene. Med det resultatet klatrer KBK forbi Rosenborg på tabellen, og er nå på bronseplass i Eliteserien.
Tidspunkt: 03-10-2021 - Kl.19:56 - Kilde: NRK - Info


143. Sterk Brann-seier
Brann fikk hjelp til å ta ledelsen hjemme mot kristiansund, da Dan Petter Ulvestad satte ballen i eget nett på komisk vis etter 19 minutter. Selv om Sery Larsen også vartet opp med et selvmål før pause, slo Brann tilbake etter hvilen. Petter Strand fikk en fullstreffer på frispark og Mathias Rasmussen fikset 3-1-seier minuttet før full tid. Da er Brann på kvalifiseringsplass i Eliteserien, ett poeng foran Stabæk, som slo Sandefjord 3-0 søndag.
Tidspunkt: 26-09-2021 - Kl.18:14 - Kilde: NRK - Info


144. Viking sendte Rosenborg ut av cupen
Scoringer av Kristoffer Løkberg og Yann-Erik de Lanlay ga Viking en 2-0-ledelse i 3.-rundekampen mot Rosenborg onsdag kveld. Carlo Holse reduserte til 1-2 i 2. omgang, men Viking sikret 3-1-seier etter scoring av Zlatko Tripic (bildet). – Det smaker fryktelig deilig, sier Vikings Kristoffer Løkberg. – Det er ikke bra, vi blir kjempet ut av stilen, sier RBK-trener Åge Hareide. Rosenborg er det femte eliteserielaget som ryker ut av cupen onsdag. Tidligere på dagen røk kristiansund, Mjøndalen, Vålerenga og Stabæk ut.
Tidspunkt: 22-09-2021 - Kl.20:02 - Kilde: NRK - Info


145. Svært skuffet da cupdrømmen forsvant: – Veldig skuffende, det var en av målsettingene i år
kristiansunds trener Christian Michelsen hadde få svar etter 1-3-tap mot 1.-divisjonslaget KFUM. På motsatt trenerbenk var det full jubel.
Tidspunkt: 22-09-2021 - Kl.17:01 - Kilde: NRK - Info


146. kristiansund snudde til seier
Snorre Strand Nilsen sørget for jubel i kristiansund da han dukket på bakre stolpe og satte 3–2 mot Haugesund i det 89. minutt. Seieren fører KBK opp på 3.-plass i Eliteserien etter 19 runder. Sander Kartum sørget for at vertene fikk en drømmestart etter ni minutter, men FKH-stopper Benjamin Tiedemann sendte lagene til pause på 1–1. Haugesunds Niklas Sandberg sendte gjestene i føringen like etter pause. De klarte imidlertid ikke å forsvare ledelsen. Torgil Gjertsen satte 2–2 kvarteret før slutt. Strand Nilsen fikk æren av å bli matchvinner.
Tidspunkt: 18-09-2021 - Kl.17:58 - Kilde: NRK - Info


147. KBK-profil forlenget kontrakten
Bendik Bye spiller i kristiansund også neste sesong, det bekrefter klubben selv fredag. Trønderens opprinnelige avtale hadde utløp ved årsskiftet. Bye har vært i kristiansund siden vinteren 2018 og passerte nylig 100 kamper for klubben.
Tidspunkt: 17-09-2021 - Kl.12:04 - Kilde: NRK - Info


148. kristiansund opp på medaljeplass
kristiansund slet lenge, men klarte til slutt å slå Strømsgodset i Drammen søndag kveld. Bendik Bye satte 1-0 for bortelaget etter 20 minutter, men rett etter pause utlignet Kristoffer Tokstad for Godset. På overtid, Etter at Godsets Fred Friday hadde brent en kjempesjanse, satte Aliou Coly inn ballen fra kort hold. Dermed klatrer KBK opp på tredjeplass på tabellen. De er fire poeng bak Molde som leder og ett poeng foran Lillestrøm og Viking på plassene bak.
Tidspunkt: 12-09-2021 - Kl.17:56 - Kilde: NRK - Info


149. Viking-spiller månedens spiller
Vikings midtbanemann Joe Bell (22) er kåret til månedens spiller i Eliteserien fotball i august. Bell får prisen etter en svært god måned for Stavanger-klubben. Viking slo kristiansund, Molde og Rosenborg på hjemmebane og spilte uavgjort borte mot Vålerenga. Det er Norsk Toppfotball og Norsk Tipping som står bak utdelingen av månedens spiller-prisen.
Tidspunkt: 08-09-2021 - Kl.13:41 - Kilde: NRK - Info


150. kristiansund sjokkerte Molde
Etter at Molde produserte store sjanser i Møre-derbyet, var det kristiansund som til slutt kunne juble for 2-0-seier og tre poeng etter to minutters magi. Etter pause kom vertene kristiansund ut med ny energi etter at Molde hadde skapt de største sjansene i 1. omgang. Tolv minutter ut i omgangen sendte Moses Mawa KBK i ledelsen. Christoffer Aasbak la inn på hodet til Mawa, som ekspederte den videre i mål. – Jeg produserer sjanser, det vet jeg. Det er bare opp til meg å omsette sjansene jeg får. Forholdene er til rette for å score mål, sa Mawa til Discovery etter kampen. To minutter senere ble vondt til verre for laget fra rosenes by. Agon Muçolli sto umarkert bakerst i feltet og hamret ballen i hjørnet. – Det var veldig deilig. Vi har to uker til neste kamp så det var deilig å få en seier. Jeg har hatt god form lenge og det var godt at beina fikk vist det, sa Mucolli.
Tidspunkt: 29-08-2021 - Kl.19:39 - Kilde: NRK - Info


151. kristiansund låner ut unggutt
Spisstalentet Faris Pemi Moumbagna forlater kristiansund og går på lån til den danske superligaklubben Sønderjyske ut sesongen. Det er klubben selv som viderebringer nyheten på egne nettsider. 21-åringen signerte for kristiansund før 2020-sesongen. Unggutten noterte seg for fire scoringer på 35 kamper for KBK.
Tidspunkt: 26-08-2021 - Kl.09:00 - Kilde: NRK - Info


152. KBK kjøper spiss frå SIF
Eliteserieklubben kristiansund har kjøpt angriparen Moses Mawa frå Strømsgodset. Kontrakten strekkjer seg ut 2024-sesongen. Klubben stadfestar overgangen på eiga nettside. 25-åringen har vore i Godset sidan 2019 der han kom frå 1.-divisjonsklubben KFUM. Mawa skåra 12 mål på 54 eliteseriekampar for drammensklubben.
Tidspunkt: 17-08-2021 - Kl.10:16 - Kilde: NRK - Info


153. Avis: Pellegrino truleg til Glimt
Etter det Avisa Nordland erfarer, nærmar Amahl Pellegrino seg ein overgang til Bodø/Glimt. 31-åringen landa i Bodø like etter klokka 10.00 tysdag. Pellegrino gjekk til klubben Damac FC i Saudi-Arabia frå kristiansund i Eliteserien i januar. Sist veke stadfesta 31-åringen overfor Dagbladet at kontrakten var terminert. I 2020-sesongen skåra han 25 mål for KBK i Eliteserien.
Tidspunkt: 17-08-2021 - Kl.08:49 - Kilde: NRK - Info


154. Pellegrino truleg til Glimt
Etter det Avisa Nordland erfarer, nærmar Amahl Pellegrino seg ein overgang til Bodø/Glimt. 31-åringen landa i Bodø like etter klokka 10.00 tysdag, og skreiv under kontrakten eit par timar seinare. Pellegrino gjekk til klubben Damac FC i Saudi-Arabia frå kristiansund i Eliteserien i januar. Sist veke stadfesta 31-åringen overfor Dagbladet at kontrakten var terminert. I 2020-sesongen skåra han 25 mål for KBK i Eliteserien.
Tidspunkt: 17-08-2021 - Kl.08:49 - Kilde: NRK - Info


155. Pellegrinoklar for Glimt
Amahl Pellegrino er klar for Bodø/Glimt. 31-åringen landa i Bodø like etter klokka 10.00 tysdag, og skreiv under kontrakten eit par timar seinare. Pellegrino gjekk til klubben Damac FC i Saudi-Arabia frå kristiansund i Eliteserien i januar. Sist veke stadfesta 31-åringen overfor Dagbladet at kontrakten var terminert. I 2020-sesongen skåra han 25 mål for KBK i Eliteserien.
Tidspunkt: 17-08-2021 - Kl.08:49 - Kilde: NRK - Info


156. Pellegrino klar for Glimt
Amahl Pellegrino er klar for Bodø/Glimt. 31-åringen landa i Bodø like etter klokka 10.00 tysdag, og skreiv under kontrakten eit par timar seinare. Pellegrino gjekk til klubben Damac FC i Saudi-Arabia frå kristiansund i Eliteserien i januar. Sist veke stadfesta 31-åringen overfor Dagbladet at kontrakten var terminert. I 2020-sesongen skåra han 25 mål for KBK i Eliteserien.
Tidspunkt: 17-08-2021 - Kl.08:49 - Kilde: NRK - Info


157. kristiansund på sølvplass
kristiansund snudde kampen mot Stabæk og vann sikkert med 5–1 laurdag kveld. Martin Høyland sende Stabæk i leiinga, men så var det berre kristiansund. Snorre Strand Nilsen utlikna berre to minutt etterpå, og Bendik Bye sette inn 2–1 like før pause. I andre omgang scora Agon Muçolli, Sander Kartum og Oskar Sivertsen i tur og orden. Dermed har Nordmøre og Romsdal fotballkrets dei to første plassane i eliteserien. For kristiansund gjekk forbi både Bodø/Glimt og Lillestrøm og er no på andreplass, sju poeng bak Molde.
Tidspunkt: 14-08-2021 - Kl.17:52 - Kilde: NRK - Info


158. Odd henter Kastrati umiddelbart
Flamur Kastrati blir Odd-spiller tidligere enn planlagt. Skien-klubben kjøper ham fri fra de siste ukene av kontrakten med kristiansund. Det opplyser KBK torsdag. Tirsdag ble det kjent at Kastrati kom til å melde overgang til Odd 1. september, men telemarkingene har siden bestemt seg for å hente ham umiddelbart. 29-åringen har dermed spilt sin siste kamp for kristiansund. Hans opprinnelige avtale med klubben hadde utløp 31. august. Odds sportssjef Tore Andersen sier til Telemarksavisa at han håper å få Kastrati klar til søndagens kamp mot Haugesund. Kastrati har vært innom åtte klubber de siste ti årene. I KBK scoret han åtte mål på 53 kamper. Angriperen startet hett med fire mål på åtte kamper i 2018, men gikk de siste to sesongene målløs av banen i 42 ligakamper på rad.
Tidspunkt: 12-08-2021 - Kl.15:51 - Kilde: NRK - Info


159. Pellegrino ferdig i Saudi-Arabia
Amahl Pellegrino (31) har spelt sin siste kamp i Saudi-Arabia og ser ikkje bort frå ein retur til norsk fotball. – Eg kan stadfeste at eg er ferdig i Saudi-Arabia. Vi vart samde om å avslutte samarbeidet, så avtalen er terminert, seier Pellegrino til Dagbladet. Opphaldet i Damac varte i litt over seks månader. Han enda opp med seks skåringar og var med på å hindre nedrykk frå toppdivisjonen. – Det er sportslege grunnar som gjer at eg har valt å terminere avtalen. Eg orkar eigentleg ikkje å gå noko meir inn på det. Dette er ting eg har snakka om før, seier Pellegrino. Han spelte i kristiansund før han drog utanlands.
Tidspunkt: 11-08-2021 - Kl.13:47 - Kilde: NRK - Info


160. Kastrati frå kristiansund til Odd
Flamur Kastrati sluttar seg til Odd 1. september. Han kjem frå kristiansund, der han har skåra åtte ligamål sidan august 2018. – Flamur Kastrati har signert for Odd gjeldande frå 1. september og ut sesongen 2023, skriv Odd på nettsidene sine. Han var ikkje i KBK-troppen mot Viking søndag. Sidan kontrakten med kristiansund går ut 31. august, går Kastrati til Odd vederlagsfritt. Dagen etter er han på plass i Skien. Trass i at han berre er 29 år, har Kastrati vore innom åtte klubbar dei siste ti åra. Han har skåra åtte mål på 53 kampar for kristiansund. Angriparen starta heitt med fire mål på åtte kampar i 2018, men har dei siste to sesongane gått mållaus av banen i 42 ligakampar på rad.
Tidspunkt: 10-08-2021 - Kl.12:10 - Kilde: NRK - Info


161. Viking tilbake på vinnersporet
Et frisparkmål fra Zlatko Tripic kickstartet kampen mot kristiansund. Viking styrte oppgjøret og innkasserte til slutt en etterlengtet 3-2-seier. Viking hadde før kampen ikke vunnet i Eliteserien siden 25. juni, da de slo Sarpsborg 08 borte. Det skulle endre seg søndag. Zlatko Tripic med to scoringer og Sebastian Sebulonsen med én sørget for seier til hjemmelaget. Med seieren klatret Viking noen plasser på tabellen og står nå med 21 poeng. kristiansund beholdt 4.-plassen med 23 poeng tross tap. (NTB)
Tidspunkt: 08-08-2021 - Kl.18:11 - Kilde: NRK - Info


162. Storkamp i cupen
Viking – Rosenborg blir den store godbiten i 3. runde av fotball-NM for menn. Samtidig er det klart at Brann spiller bortekamp mot Harstad fra 4. divisjon. Trekningen av 3. runde ble foretatt i Norges Fotballforbunds lokaler torsdag ettermiddag. Trekningen ble slik: Harstad – Brann, Kongsvinger – Fløy-Flekkerøy, Start – Mjøndalen, Alta – Bodø/Glimt, Vålerenga – Odd, Øygarden – Sarpsborg, Nardo – Arendal, Ranheim – Aalesund, Viking – Rosenborg, Strømsgodset – Stabæk, Bryne – Molde, Sogndal – Åsane, KFUM Oslo – kristiansund, Grorud – Lillestrøm, Moss – Sandnes Ulf, HamKam – Raufoss. 3. runde i NM spilles i september.
Tidspunkt: 05-08-2021 - Kl.13:15 - Kilde: NRK - Info


163. Bambas Tyrkia-overgang stadfesta
Brann-spissen Daouda Bamba (26) er seld til Altay. Det stadfestar den tyrkiske klubben i kveld. Det melder Bergens Tidende. 26-åringen kom fråkristiansund og har spela for Brann i tre år, og scora 28 mål på 80 kampar. Han har scora i alle dei frem siste for Bergens-klubben, som er i akutt nedrykksfare i eliteserien. Ifølgje avisa skal Bamba allereie vere på plass i Tyrkia. Han hadde kontrakt med Brann ut årets sesong.
Tidspunkt: 27-07-2021 - Kl.20:07 - Kilde: NRK - Info


164. Ny vestkantmotstand for Vålerenga
Vålerenga hadde få problemer med å ta seg av Lyn i første runde av cupen søndag. I andre runde venter en ny motstander fra tredjedivisjon når Dag-Eilev Fagermo tar med seg laget sitt til Ullern. Regjerende cupmester Viking er satt opp mot Djerv 1919 i fotball-NMs 2. runde. Flere eliteserielag møter småtøff motstand. Hele oppsettet: Moss – Fredrikstad, Nordstrand – Sarpsborg 08, Skeid – Lillestrøm, Kjelsås – Grorud, Ready – Strømsgodset, Ullern – Vålerenga, Eidsvold Turn – Raufoss, Ull/Kisa – Stabæk, Notodden – Mjøndalen, Kongsvinger – Strømmen, Gjøvik/Lyn – HamKam, Fram – Odd, Arendal – Sandefjord, Fløy – Jerv, Vidar – Start, Sola – Bryne, Åkra – Sandnes Ulf, Djerv 1919 – Viking, Stord – Åsane, Fana – Brann, Fyllingsdalen – Øygarden, Florø – Sogndal, Hødd – Molde, Brattvåg – Aalesund, Orkla – Rosenborg, Nardo – Stjørdals/Blink, Tiller – kristiansund, Levanger – Ranheim, Junkeren – Bodø/Glimt, Harstad – Senja, Fløya – KFUM Oslo, Alta – Tromsø.
Tidspunkt: 26-07-2021 - Kl.10:17 - Kilde: NRK - Info


165. Haugesund slått av 3. divisjonslag
Haugesund er slått ut av cupen etter straffetap for 3. divisjonslaget Stord. Etter at laga hadde teke ni straffer kvar, vann Stord straffekonken med 7-6 over eliteserielaget. Haugesund leia kampen oppskriftsmessig 2-0 tidleg i 2. omgang, men greidde å rote det bort. Martin Pedersen utlikna for heimelaget fire minutt på overtid. Ekstraomgangane gav ingen mål, og Haugesund rauk ut då Mads Solberg Johannessen settet sin straffe over mål. kristiansund måtte også slite, og låg under med to mål for Volda. Men dei greidde å snu det, og vann 4-2 etter ekstraomgangar. Volda leia 2-0 ved pause, og hadde både ein og to sjansar til å auke tidleg i andre omgang. Men etter KBKs redusering etter ein time, blei Volda meir og meir pressa. Utlikninga kom fire minutt før ordinær tid var ute. I ekstraomgangane var KBK klart best og avgjorde med to mål. Brynjulfur Willumsson scora tre av KBKs mål, deriblant begge i ekstraomgangane. Også Stabæk fekk tøff motstand. Først fem minutt på overtid av andre ordinære omgang sikra Kornelius Normann Hansen 1-0 over Follo. Stort lettare var det ikkje for Odd. Det måtte ein straffe i det 89. minutt til før Eik blei slått 1-0. Dei andre eliteserieklubbane som var i cup-aksjon laurdag, tok klar sigrar. Runderekorden stod Tromsø for, med 11-0 over Skånland. Brann knuste Bjarg med 5-0, og Lillestrøm slo FuVo 4-0
Tidspunkt: 24-07-2021 - Kl.16:49 - Kilde: NRK - Info


166. kristiansund stoppet Sandefjords seiersrekke: – Ekstremt surt

Tidspunkt: 18-07-2021 - Kl.20:43 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


167. kristiansund stoppet Sandefjords seiersrekke

Tidspunkt: 18-07-2021 - Kl.19:55 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


168. Ny RBK-seier etter tung periode
Rosenborg vant til slutt en komfortabel 3-1-seier over Tromsø da de gjestet Alfheim søndag. Det var riktignok hjemmelaget og Thomas Totland som scoret det første målet etter 29 minutter, men RBK og Islamovic utlignet raskt. Carlo Holse og Edvard Tagseth sørget deretter for å øke ledelsen i 2. omgang. Rosenborg vant også over kristiansund i forrige serierunde, og er etter søndagens seier på en 4.-plass i Eliteserien med 22 poeng. Tromsø sliter i bunnen av tabellen med kun Brann og Stabæk under seg.
Tidspunkt: 18-07-2021 - Kl.17:53 - Kilde: NRK - Info


169. Kritiseres etter seier
Rosenborg hadde ikke vunnet på de siste fem kampene i Eliteserien. Mot kristiansund skulle trenden endelig snu for trønderne. Eurosports ekspert vil likevel ikke friskmelde Rosenborg.
Tidspunkt: 10-07-2021 - Kl.19:54 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


170. Etter fem kamper uten seier, sendte omdiskutert spiss RBK til himmels
Han har hatt måltørke, blitt satt spørsmålstegn ved og plassert på benken, men nå tyder ting på at ting har løsnet for RBKs Dino Islamovic - som ble matchvinner mot kristiansund.
Tidspunkt: 10-07-2021 - Kl.17:55 - Kilde: NRK - Info


171. Strand ute i seks uker
Brann-spiller Petter Strand må belage seg på ett seks uker langt opphold på sidelinjen, det kommer fram etter at MR-bildene var klare torsdag. Det er Brann som bekrefter omfanget av skaden på sine egne sider. Strand forlot banen etter en snau time i mandagens oppgjør mot kristiansund, og har nå fått tilbake MR-bildene. Bildene viser at skaden til Strand var verre en først antatt. Dermed må tabelljumbo Brann klare seg uten midtbanespilleren i seks uker.
Tidspunkt: 08-07-2021 - Kl.12:03 - Kilde: NRK - Info


172. Brann-krisen fortsetter etter nytt tap
kristiansund vant 3-2 mot Brann på kristiansund stadion. Marerittsesongen fortsetter for Brann.
Tidspunkt: 05-07-2021 - Kl.15:30 - Kilde: NRK - Info


173. Molins utestengt i to kamper
Rosenborg-spiss Guillermo Molins er utestengt i to kamper etter borteoppgjøret mot Lillestrøm. Han sonet den første av dem i helgen. Rosenborg skriver på Twitter at spissen er ilagt to kampers karantene. Han sonet den første i søndagens 2-2-møte med Odd, og svensken må også stå over kampen mot kristiansund lørdag. Klubben skriver ikke hva Molins er utestengt for, men han var involvert i en situasjon med Espen Garnås i første omgang i 0-2-tapet for LSK. Ut fra TV-bildene så det ut som Molins slo Garnås i overkroppen med albuen.
Tidspunkt: 05-07-2021 - Kl.08:59 - Kilde: NRK - Info


174. Rosenborg uten mål på over 6 timer
Etter tre strake tap trengte Rosenborg en seier. Men hjemme på Lerkendal klarte ikke Trondheimsklubben å slå Haugesund i en relativt sjansefattig 0-0-kamp. RBK har nå spilt 360 minutter, over 6,5 time, uten å score mål. Dermed har trønderne gått en måned uten seier, og står med 15 poeng på sine 11 første kamper denne sesongen. Også Tromsø - kristiansund endte med 0-0 i den siste kampen som startet 18.00 denne serierunden.
Tidspunkt: 30-06-2021 - Kl.17:53 - Kilde: NRK - Info


175. Lyn mot Vålerenga i cupen
Norges Fotballforbund offentliggjorde fredag oppsettet for åpningsrunden i cupen. Der får vi blant annet en godbit når Lyn tar imot Vålerenga til en sjelden kamp mellom de to rivalene. Det er første gang siden 2014 at de to tradisjonelt sterkeste Oslo-lagene møtes til en offisiell kamp. Den gang var det også snakk om cupen da Vålerenga slo Lyn 5–2 på Ullevaal. Kampene spilles i utgangspunktet 24. juli. Her er hele oppsettet. Kvik Halden – Sarpsborg 08, Kråkerøy – Fredrikstad, Nordstrand – Bærum, Oppsal – Skeid, Frigg – KFUM Oslo, Lokomotiv Oslo – Kjelsås, Follo – Stabæk, Lyn – Vålerenga, Ready – Grei, Stovner – Grorud, Ullern – Asker, Gjelleråsen – Eidsvold Turn, Lørenskog – Strømmen, FU/VO – Lillestrøm, Nybergsund – Raufoss., Brumunddal – HamKam, Elverum – Kongsvinger, Gjøvik-Lyn – Toten, Vestfossen – Moss, Hønefoss – Strømsgodset, Åssiden – Mjøndalen, Ørn Horten – Ull/Kisa, Eik Tønsberg – Odd, Halsen – Notodden, Flint – Fram Larvik, Pors – Sandefjord, Express – Start, Donn – Jerv, Vindbjart – Fløy, Mandalskameratene – Arendal, Sola – Madla, Staal Jørpeland – Viking, Brodd – Sandnes Ulf, Vidar – Egersund, Hinna – Bryne, Vardeneset – Djerv 1919, Åkra – Vard Haugesund, Stord – Haugesund, Sandviken – Fyllingsdalen, Fana – Sotra, Os – Øygarden, Lysekloster – Åsane, Bjarg – Brann, Fjøra – Sogndal, Årdal – Florø, Spjelkavik – Molde, Sunndal – Brattvåg, Herd – Hødd, Træff – Aalesund, Volda – kristiansund, Byåsen – Ranheim, Tynset – Tiller, NTNUI – Stjørdals-Blink, Strindheim – Orkla, Kolstad – Levanger, Melhus – Rosenborg, Verdal – Nardo, Rana – Bodø/Glimt, Skånland – Tromsø, Junkeren – Mjølner, Harstad – Melbo, Finnsnes – Senja, Fløya – Tromsdalen, Skjervøy – Alta. (NTB)
Tidspunkt: 25-06-2021 - Kl.09:12 - Kilde: NRK - Info


176. FK Haugesund brøt kristiansunds sterke seiersrekke

Tidspunkt: 20-06-2021 - Kl.20:28 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


177. kristiansund-nedtur
Etter fem kamper uten tap fikk kristiansund en kalddusj borte mot Haugesund i Eliteserien søndag. Haugesund vant oppgjøret 3-0. Etter to tap i sesongåpningen har kristiansund vist at de mener alvor i årets eliteseriesesong. Søndag ble det imidlertid bråstopp. Tapet var klubbens første siden 12. mai.
Tidspunkt: 20-06-2021 - Kl.17:55 - Kilde: NRK - Info


178. kristiansund til topps i Eliteserien: – Vi er i flytsonen

Tidspunkt: 12-06-2021 - Kl.17:12 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


179. Troner toppen av Eliteserien
Med sju spilte kamper og 15 poeng, leder Kristansund BK Eliteserien etter 2-0 seier over Odd på kristiansund Stadion. Etter 63 minutter satte Sander Kartum inn 1-0 målet for hjemmelaget. - Vi starter brått og fått tre poeng etter tre peong, sier Kartum til Eurosport etter kampen. Etter 90 minutter spilt, satte Agon Mucolli inn 2-0 målet og sikret nok en seier for KBK.
Tidspunkt: 12-06-2021 - Kl.14:52 - Kilde: NRK - Info


180. Glimt-sensasjonen til topps
Bodø/Glimts Erik Botheim ble kåret til månedens unge spiller i Eliteserien, med fem mål på seks kamper. Månedens spiller ble Rosenborgs Kristoffer Zachariassen. Og månedens trener gikk til kristiansund-treneren Christian Michelsen, som har vunnet de siste fire kampene etter å ha begynt sesongen med to tap.
Tidspunkt: 11-06-2021 - Kl.14:14 - Kilde: NRK - Info


181. Sørmo solgt til Belgia
Fotballspiller Bent Sørmo (24) er solgt fra kristiansund til Zulte Waregem og den belgiske toppdivisjonen. Den belgiske klubben bekrefter overgangen på sin nettside. Forsvareren fra Levanger har en fortid i Levanger og Rosenborg. Deretter gikk han tilbake til moderklubben før han gikk til kristiansund i 2018. Sørmo har skrevet under på en treårskontrakt med Zulte Waregem. 24-åringen har startet tre av kristiansunds seks kamper i Eliteserien denne sesongen. KBK ligger på 3.-plass på tabellen. I fjorårssesongen var Sørmo på banen i alle kristiansunds kamper.
Tidspunkt: 11-06-2021 - Kl.07:24 - Kilde: NRK - Info


182. Dypt frustrert
Ole Gunnar Solskjær har lovet nye signeringer denne sommeren, og The Athletic hevder fjorårets mislykkede Jadon Sancho-jakt endelig gir resultat. Samtidig heller flere spillere kaldt vann i åra til kristiansunderen.
Tidspunkt: 07-06-2021 - Kl.08:38 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


183. Sandefjord-tabber ga VIF-seier
Vålerenga vant 3-1 hjemme mot Sandefjord søndag kveld. VIF tok ledelsen før pause da Jonatan Tollås Nation steg opp på et innlegg fra Christian Dahle Borchgrevink og stanget ballen over keeper Jacob Storevik, som ikke var raskt nok opp med hendene. 2-0-målet kom kvarteret etter pause da gjestenes Wembangomo klønete det til med et håpløst tilbakespill. Udahl plukket den opp, ble felt av keeper Storevik, men før dommer reagerte hadde Layouni snappet opp ballen og satt den i nettet. Sander Moen Fosser utlignet ikke lenge etter, men da Marc Vales var klønete og dro ned Udahl innenfor sekstenmeteren, kunne Aron Dønnum sette spikeren i kista. Dermed fortsetter Vålerenga snuoperasjonen etter tap mot kristiansund og uavgjort mot Mjøndalen for tre og to runder siden. Torsdag slo de Molde 3-2 i Romsdal. De holder 5.-plassen i Eliteserien, tre poeng bak Rosenborg, som har en kamp mer spilt, og to poeng bak Bodø/Glimt på 2.-plass. For Sandefjord var derimot kampen en nedtur etter at de var overtiden unna poeng mot Rosenborg torsdag. De står med tre tap og kun tre poeng etter fire spilte kamper. (NTB)
Tidspunkt: 30-05-2021 - Kl.20:45 - Kilde: NRK - Info


184. LSK med tre tap på fire kamper
kristiansund var det beste laget hjemme mot Lillestrøm søndag og fikk hull på byllen like før full tid. 1-0-seieren gjør at KBK har vunnet fire kamper på rad. Bendik Bye ble matchvinner. For LSKs del er det grunn til bekymring. Åråsen-klubben står med tre tap og én seier på de fire første. – Jeg er utrolig skuffet, vi gjør egentlig en god bortekamp, sier LSKs Espen Garnås til Eurosport etter kampen.
Tidspunkt: 30-05-2021 - Kl.20:45 - Kilde: NRK - Info


185. kristiansund med ny seier
Etter en tøff sesongstart, har kristiansund snudd trenden med to strake seire. Mandagens 1-0-seier kom mye takket være et sjansesløsende Strømsgodset. Bendik Bye scoret for KBK. Dermed har kristiansund virkelig reist seg etter starten på sesongen.
Tidspunkt: 24-05-2021 - Kl.20:17 - Kilde: NRK - Info


186. Tungt psykisk: - Overga meg til Jesus
Sean McDermott reddet straffe i kristiansund-seieren over Vålerenga. Etter kampen fortalte han om en tung tid, hvor Jesus ble redningen.
Tidspunkt: 17-05-2021 - Kl.10:03 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


187. kristiansund-helten fant Jesus: – Denne verdenen er så stygg og kvalm

Tidspunkt: 17-05-2021 - Kl.08:30 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


188. Her bryter keeperen reglene
kristiansund sikret seg en knallsterk seier i Oslo i ettermiddag, men Vålerenga burde ha fått tatt dette straffesparket om igjen om regelverket hadde blitt fulgt.
Tidspunkt: 16-05-2021 - Kl.17:19 - Kilde: NRK - Info


189. Bodø/Glimt fosser videre
Fjorårets seriemester Bodø/Glimt har fått en fin start på sesongen, og de tok sin andre seier mot kristiansund i ettermiddag. Sondre Sørli og Erik Botheim sørget for at gultrøyene foreløpig topper tabellen i Eliteserien. kristiansund har på sin side foreløpig ikke scoret mål i 2021. De hadde flere sjanser til å bryte den trenden, men svake avslutninger og litt uflaks sørget for at de ikke fikk hull på byllen i kveld heller. KBK hadde egentlig to baller i nettet, men begge ble annullert for offside.
Tidspunkt: 12-05-2021 - Kl.20:04 - Kilde: NRK - Info


190. Drømmestart for Molde
Molde knuste kristiansund i serieåpninga.
Tidspunkt: 09-05-2021 - Kl.20:41 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


191. Molde sløste - vant likevel enkelt
Straffebom til tross, Molde hadde få problemer med å slå nabo kristiansund i eliteserieåpningen søndag. Kampen endte 2-0. Dermed fikk fjorårets andreplass en god start på årets sesong. Søndag truet de kristiansund allerede fra start og fikk en gylden mulighet til å ta ledelsen på straffe før kvarteret var slutt. Den skjøt derimot Ohi Omoijuanfo langt over mål. Likevel gikk de til pause med 2-0 etter mål fra Eirik Ulland Andersen og Ola Brynhildsen.
Tidspunkt: 09-05-2021 - Kl.20:37 - Kilde: NRK - Info


192. Synes du han likner?
Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær får sin egen statue i hjembyen kristiansund.
Tidspunkt: 29-04-2021 - Kl.13:31 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


193. Sondre Sørli frå KBK til Glimt
Sondre Sørli er så godt som klar for Bodø/Glimt. Han kjem frå kristiansund. Det opplyser klubbane tysdag. Klubbane er samde om vilkåra for overgangen, og Sørli er samd med Glimt om dei personlege vilkåra sine. Det er berre den medisinske testen som står att før overgangen er klar. Sørli har spela for KBK i ti år, fått 127 kampar og scora 16 mål.
Tidspunkt: 16-03-2021 - Kl.13:37 - Kilde: NRK - Info


194. Slik spilles Eliteserien
Regjerende mester Bodø/Glimt har Brann, Molde og Rosenborg i de fire første rundene av Eliteserien. Spilleplanen for Eliteserien ble presentert onsdag. Bodø/Glimt møter først Brann 2. påskedag (5. april). Strømsgodset venter i kamp to før to av fjorårets utfordrere Rosenborg og Molde står klare for å revansjere seg. Slik spilles den første runden 5. april: Stabæk – Odd 15.00, Bodø/Glimt – Brann 18.00, Haugesund – Tromsø 18.00, kristiansund – Lillestrøm 18.00, Mjøndalen Sandefjord 18.00, Rosenborg – Strømsgodset 18.00, Sarpsborg 08 – Viking og Vålerenga – Molde 20.00. Hele programmet finner du her. (NTB)
Tidspunkt: 20-01-2021 - Kl.12:20 - Kilde: NRK - Info


195. Kom med motbud på 1,8 millioner for Obosliga-profil: – Hinsides
Kampen om signaturen til Stjørdals-Blink-spiller Sander Erik Kartum (25) har startet, og kristiansund er først ute med å prøve seg på Obosliga-kometen. De ble møtt med klar beskjed.
Tidspunkt: 05-01-2021 - Kl.17:52 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


196. Segberg i tenkeboksen - toppklubb interessert i Kabran
kristiansund skal ha vist interesse for Kevin Kabran. Dette er status for Start-spillerne med usikker framtid.
Tidspunkt: 04-01-2021 - Kl.20:30 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


197. kristiansund forsterker
Snorre Strand Nilsen forlater Raufoss og tar steget opp til Eliteserien. Høyrebacken har skrevet under for kristiansund på en treårsavtale. Han slutter seg til KBK på en fri overgang. 23-åringens kontrakt med Raufoss løper ut ved årsskiftet. – Jeg er utrolig glad for å ha signert for KBK, og jeg gleder meg veldig til å komme i gang. Dette er noe man har jobbet for hele livet, så det er jo en guttedrøm som går i oppfyllelse, sier Nilsen til kristiansunds nettsider.
Tidspunkt: 27-12-2020 - Kl.15:07 - Kilde: NRK - Info


198. Rosenborg sikret Europa-spill
Rosenborg presset lenge på og fikk en drøss med gode muligheter, men tirsdagens kamp mot Sandefjord endte 0–0. Likevel er de klare for europaspill neste år. Det ene poengene hadde uansett vært nok til å sikre den viktige 4.-plassen. kristiansund måtte i tillegg se seg slått av Haugesund og endte til slutt fire poeng bak. kristiansund tapte 1–3 mot Haugesund. Haugesunds angriper, Ibrahima Wadji ble kampens store spiller da han scoret tre mål for gjestene. Amahl Pellegrino kjempet om toppscorertittelen, men maktet ikke å finne nettmaskene i kveld. Faris Pemi scoret det som til slutt ble et trøstemål for kristiansund.
Tidspunkt: 22-12-2020 - Kl.21:01 - Kilde: NRK - Info


199. Bodø/Glimt avsluttet med ny seier
Bodø/Glimt sikret en komfortabel seier på hjemmebane lørdag da de slo Viking 3-0. Sondre Brunstad Fet førte laget opp i ledelsen etter et knapt kvarter, mens Kasper Junker doblet ledelsen etter drøye 20 minutters spill. Dansken la også på til 3-0 like før slutt. Junker har scoret 27 mål i årets sesong, på 25 kamper. Det gir et scoringssnitt på smått utrolige 1,08. I en normalsesong ville han ha blitt suveren toppscorer. I år utfordres han av kristiansunds Pellegrino, som har 25 mål på 26 kamper. Dette var Glimts siste kamp i årets Eliteserie. Fasiten for årets serievinnere ble 81 poeng, 19 poeng foran Molde på sølvplass. Resten av kampene i siste serierunde spilles tirsdag.
Tidspunkt: 19-12-2020 - Kl.19:59 - Kilde: NRK - Info


200. Innbytterne reddet poenget for kristiansund etter knallsterk opphenting
(Stabæk-kristiansund 2–2) Stabæk var i ferd med å kontrollere inn seieren på Nadderud. Da gjorde kristiansund fire bytter i «ett jafs», kjempet seg til to scoringer og sikret ett poeng.
Tidspunkt: 13-12-2020 - Kl.23:13 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


201. Innbytterne reddet poenget for kristiansund i knallsterk opphenting
(Stabæk-kristiansund 2–2) Stabæk var i ferd med å kontrollere inn seieren på Nadderud. Da gjorde kristiansund fire bytter i «ett jafs», kjempet seg til to scoringer og sikret ett poeng.
Tidspunkt: 13-12-2020 - Kl.22:25 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


202. Medaljehåpet brast
kristiansund så ut til å tape mot Stabæk og miste muligheten til europacupspill, men hentet seg inn og sikret 2-2 og et lite håp om 4.-plass i Eliteserien.
Tidspunkt: 13-12-2020 - Kl.21:35 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


203. Ingen medalje for kristiansund
kristiansund så ut til å tape mot Stabæk og miste muligheten til europacupspill, men hentet seg inn og sikret 2–2 og et lite håp om 4.-plass i Eliteserien. Stabæk tok ledelsen 1–0 med scoring av Oliver Edvardsen etter 55. minutter spilt. Ti minutter senere økte Jørgen Olsen Øveraas ledelsen til 2–0. Men ti minutter før slutt satt kristiansund inn høygiret, og Faris Pemi og Christophe Psyche sørget for redusering og utligning med kun minutter igjen på klokka.
Tidspunkt: 13-12-2020 - Kl.20:21 - Kilde: NRK - Info


204. Dramatikk i medaljekampen
Det så lenge ut til at Vålerenga skulle sikre medaljeplass i årets eliteserie i fotball for herrer etter at Aron Dønnum hadde scoret to ganger mot Viking i Stavanger, og RBK ikke maktet å score mot Mjøndalen. Men med åtte minutter igjen av ordinær spilletid snudde alt. Veton Berisha og Zymer Bytyqi scoret hvert sitt for Viking og dermed endte kampen uavgjort. Ikke nok med det så scoret Kristoffer Zachariassen fire minutter på overtid for RBK mot Mjøndalen og sikret trønderne 1–0 seier. Dermed er det fortsatt åpent om hvem som tar medalje i Eliteserien. Bodø/Glimt har allerede vunnet Eliteserien. Molde ligger godt an til å ta sølvmedalje, mens Vålerenga, Rosenborg og kristiansund kjemper om bronseplassen. Mjøndalen på sin side har en fot i 1. divisjon etter tapet for RBK. De ligger tre poeng bak Start på kvalifiseringsplass før siste seriekamp.
Tidspunkt: 10-12-2020 - Kl.20:07 - Kilde: NRK - Info


205. Pellegrino og Junker med 50 mål
kristiansund vant 4–3 mot Odd i Eliteserien onsdag kveld. Amahl Pellegrino scoret to mål for kristiansund og står nå med 25 mål i Eliteserien. kristiansund har to kamper igjen å spille av årets eliteserie. Kasper Junker scoret på sin side tre mål i Bodø/Glimts 4–0 seier over Haugesund. Det betyr at også han har scoret 25 mål i årets sesong. Glimt har på sin side kun én kamp igjen av sesongen. De to scoringsmaskinene har dermed scoret 50 mål til sammen i Eliteserien.
Tidspunkt: 09-12-2020 - Kl.21:05 - Kilde: NRK - Info


206. Klar tale fra Hoseth: Derfor er det jubel i kristiansund og krise i Ålesund
Magne Hoseth har spilt for alle tre klubbene. Her er hans analyse av situasjonen i Molde, kristiansund og Aalesund.
Tidspunkt: 05-12-2020 - Kl.17:59 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


207. Ny Odd-spiller koronasmittet
Odd-profilen Joshua Kitolano har testet positivt på koronaviruset, melder Varden. Det ble klart da Skien-laget mottok svarene på prøvene som ble tatt torsdag. Odd har vært i karantene siden Fredrik Nordkvelle nylig fikk påvist smitte. – Joshua går fra karantene til isolasjon, sier klubbens sportssjef Tore Andersen til Varden. Kitolano ville uansett vært uaktuell til kampen mot kristiansund kommende uke.
Tidspunkt: 05-12-2020 - Kl.16:17 - Kilde: NRK - Info


208. Seieren glapp for Vålerenga
Vålerenga har ikke vunnet borte mot Stabæk siden Vidar Örn Kjartansson sist var i klubben i 2014. Onsdag så det ut til at de skulle klare bragden da islenderen scoret kampens første mål tidlig i førsteomgang. Etter hvilen var hjemmelaget det beste laget og utlignet fortjent etter en scoring fra Marcus Antonsson. Kampen om de to siste pallplassene lever enda. Molde ligger på andreplass, mens Vålerenga ligger på tredje med fem poeng mindre og en kamp mer enn moldenserne. Rosenborg, kristiansund og Odd jager fra 4.-6.-plass.
Tidspunkt: 02-12-2020 - Kl.22:24 - Kilde: NRK - Info


209. Sarpsborg-treneren om redningsmannen: – Jeg skammer meg
(Sarpsborg – kristiansund 1–1) Et tamt Sarpsborg fikk én mann utvist. Det tente noe hos hjemmelaget, som slo tilbake på heltemodig vis på tampen av kampen.
Tidspunkt: 02-12-2020 - Kl.21:42 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


210. Sarpsborg utlignet med ti mann
Sarpsborg slet lenge hjemme mot et Europa-jagende kristiansund, men etter å ha blitt redusert til ti mann sikret Sebastian Jarl 1-1 med en sen utligning. Olaus Skarsem ga kristiansund ledelsen etter et flott angrep, men Jarls seine utligning gjør at KBK fortsatt er poenget bak Europa-plassen, mens Sarpsborg har ni poeng ned til Mjøndalen på nedrykksplass.
Tidspunkt: 02-12-2020 - Kl.20:26 - Kilde: NRK - Info


211. I to byer har hotellprisene økt betydelig
At ikke hotellprisene har falt mer i år henger sammen med hvor lite fortjeneste det er på overnattinger om dagen, forklarer hotellekspert. I Kristiansand og kristiansund økte prisene med over 10 prosent i tredje kvartal.
Tidspunkt: 30-11-2020 - Kl.21:19 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


212. I to byer har hotellprisene økt betydelig
At ikke hotellprisene har falt mer i år henger sammen med hvor lite fortjeneste det er på overnattinger om dagen, forklarer hotellekspert. I Kristiansand og kristiansund økte prisene med over 10 prosent i tredje kvartal.
Tidspunkt: 30-11-2020 - Kl.19:32 - Kilde: E24 - Info


213. Gauseth stakk fra stadion etter bittert tap
CONSTO ARENA (VG) (Mjøndalen – Stabæk 0–1) Mjøndalen fikk hjelp fra kristiansund, men klarte ikke å gjøre jobben selv på hjemmebane. Etter kampen forlot kaptein Christian Gauseth stadion uten å snakke med pressen.
Tidspunkt: 29-11-2020 - Kl.23:05 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


214. Overtidsdrama for Vålerenga
Vålerenga kunne skaffe seg en luke ned til Rosenborg i medaljekampen i eliteserien. Trønderne tapte nemlig 5–1 mot seriemester Bodø/Glimt tidligere søndag, og Vålerenga ville med seier mot Sarpsborg 08 ha fire poeng ned til Rosenborg på fjerdeplass. Lenge så det ut til at Vålerenga ikke skulle få med seg noe som helst fra kveldskampen, men så dukket Ivan Näsberg opp på overtid og utlignet. Men overtidsdramaet var ikke ferdig der. Like etterpå så Vålerenga ut til å ha tatt med seg alle poengene, da Bård Finne pirket ballen over mållinjen. På en annen linje sto derimot assistentdommeren og vinket med flagget, og målet ble korrekt annullert for offside. Dermed endte det 1–1 etter noen høydramatiske sluttminutter i Oslo. Molde har festet et godt grep om sølvet, mens både Vålerenga, Rosenborg, kristiansund og Odd fortsatt kjemper en hard kamp om den siste medaljen.
Tidspunkt: 29-11-2020 - Kl.21:57 - Kilde: NRK - Info


215. Pellegrino senket Strømsgodset – gikk glipp av viktige poeng i bunnstriden
(kristiansund - Strømsgodset 2–1) Drammenserne øynet muligheten for å kopiere fjorårets seier på Nordmøre, men så straffet Amahl Pellegrino (30) gamleklubben.
Tidspunkt: 29-11-2020 - Kl.21:29 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


216. Nedrykksfaren truer etter marerittkveld for Mjøndalen
CONSTO ARENA (VG) (Mjøndalen – Stabæk 0–1) Mjøndalen fikk hjelp fra kristiansund, men klarte ikke å gjøre jobben på hjemmebane. Det er fremdeles like langt opp til kvalikplass for Vegard Hansens menn.
Tidspunkt: 29-11-2020 - Kl.21:29 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


217. Slik ser eliteserieplanen ut
26. runde: Lørdag 28/11: Viking – Start, Brann, Aalesund. Søndag 29/11: Bodø/Glimt – Rosenborg, kristiansund – Strømsgodset, Mjøndalen – Stabæk, Molde – Haugesund, Sandefjord – Odd, Vålerenga – Sarpsborg. 27. runde: Onsdag 2/12: Sarpsborg – kristiansund, Viking – Brann, Haugesund – Mjøndalen, Odd – Strømsgodset, Start – Bodø/Glimt, Aalesund – Sandefjord, Stabæk – Vålerenga. Søndag 13/12: Rosenborg – Molde. 28. runde: Søndag 6/12: Strømsgodset – Haugesund, Brann – Sarpsborg, Bodø/Glimt – Stabæk, kristiansund – Odd, Mjøndalen – Start, Sandefjord – Viking, Vålerenga – Rosenborg, Molde – Aalesund. 29. runde: Onsdag 9/12: Haugesund – Bodø/Glimt, Sarpsborg – Sandefjord, Stabæk – kristiansund, Start – Brann, Viking – Vålerenga, Aalesund – Strømsgodset. Torsdag 10/12: Rosenborg – Mjøndalen. Onsdag 16/12: Odd – Molde. 30. runde: Lørdag 19/12: Bodø/Glimt – Viking, Brann – Odd, kristiansund – Haugesund, Mjøndalen – Aalesund, Molde – Sarpsborg, Sandefjord – Rosenborg, Strømsgodset – Stabæk, Vålerenga – Start. Det vil også kome tilsvarande justeringar for 1. divisjon onsdag. Dei fleste av Molde sine kampar vil bli spelt i helgane, sidan laget er med i europaligaen.
Tidspunkt: 24-11-2020 - Kl.12:45 - Kilde: NRK - Info


218. Ulvestad sørget for økt press på Mjøndalen: – Veldig synd for oss
(kristiansund - Mjøndalen 1–0) Dan Peter Ulvestad scoret kampens eneste mål. Det er dårlig nytt for Mjøndalen ettersom Start vant i Skien.
Tidspunkt: 22-11-2020 - Kl.20:02 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


219. Luke opp for Mjøndalen etter tap
Mjøndalen tapte søndag 1-0 borte for kristiansund, og har dermed fire poeng opp til kvalik og fem poeng opp til trygg grunn, før Strømsgodset møter Bodø/Glimt senere på kvelden. Kampens eneste mål kom etter tre minutter, da midtstopper Dan Peter Ulvestad smalt ballen inn etter en dødball. Mjøndalen var nære utligning på slutten av kampen, men Liseths avslutning ble blokkert av Ulvestad. kristiansund har seks poeng opp til Vålerenga på tredjeplass, før RBK møter Brann tirsdag.
Tidspunkt: 22-11-2020 - Kl.19:58 - Kilde: NRK - Info


220. Aafk får bot
Aalesunds FK må spille neste hjemmekamp uten tilskuere, betale en bot og henge opp et Stopp rasismen-banner på tribunen etter at en av deres supportere kom med et rasistisk tilrop mot kristiansund-spiller Amahl Pellegrino. Dommen er i tråd med Påtalenemndas innstilling i saken, hvor det ble lagt stor vekt på internasjonal praksis, skriver de i en pressemelding.
Tidspunkt: 11-11-2020 - Kl.15:05 - Kilde: NRK - Info


221. Molde-profil i kulden – vraket 17 ganger på 20 kamper
AKER STADION (VG) Eirik Ulland Andersen (28) ble hentet til Molde for nærmere 10 millioner kroner før forrige sesong. Mot kristiansund i forrige serierunde var haugesunderen ikke engang i kamptroppen.
Tidspunkt: 11-11-2020 - Kl.11:38 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


222. Slik forklarer Linde det merkelige baklengsmålet
Molde slapp inn to billige mål på ti minutter mot kristiansund. Keeperen tar på seg skylda for det ene.
Tidspunkt: 09-11-2020 - Kl.13:12 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


223. Sjekk hvem som får best og dårligst betalt på Molde-børsen
Matchvinner Fredrik Aursnes kåres til Moldes beste spiller mot kristiansund. Flere forsvarsspillere trekkes for svake involveringer foran eget mål.
Tidspunkt: 09-11-2020 - Kl.11:14 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


224. Så sint ble Moe da kristiansund scoret: - Irriterende
Molde-treneren hoppet opp og ned i forbannelse da Molde-forsvaret lot KBK snu kampen.
Tidspunkt: 08-11-2020 - Kl.22:31 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


225. Bodø/Glimt må vente med gullfesten - knuste Aalesund
BODØ (VG) (Bodø/Glimt - Aalesund 7–0) Bodø/Glimt var seriemester. Lenge. Men så scoret Molde i sluttminuttet mot kristiansund. Og nordlendingene må vente med champagne.
Tidspunkt: 08-11-2020 - Kl.22:31 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


226. Glimt knuste Aalesund igjen: – Prestasjonen i dag er utrolig imponerende
To minutter før slutt dukket Fredrik Aursnes opp og utliknet for Molde mot kristiansund. Dermed må Bodø/Glimt fortsatt vente på gullfeiringen, til tross for en festforestilling mot Aalesund.
Tidspunkt: 08-11-2020 - Kl.19:54 - Kilde: NRK - Info


227. Glimt må vente på gullmedaljene
Bodø/Glimt kan sikre seriemesterskapet seks runder før slutt, men det blir ikke overrekkelse av medaljer og pokal på Aspmyra om ligaen avgjøres søndag. Glimt har hjemmekamp mot jumbo Aalesund. Tre favorittpoeng der kombinert med tap for Molde (hjemme mot kristiansund) og maksimalt ett poeng for Rosenborg (borte mot Viking), gjør Glimt til mester før de seks siste omgangene i serien. – Det blir blomster søndag hvis serien er avgjort. Seremonien venter vi med, sier konkurransedirektør Nils Fisketjønn i Norges Fotballforbund til NTB.
Tidspunkt: 08-11-2020 - Kl.09:22 - Kilde: NRK - Info


228. Eliteseriens toppscorer kommer. Men først må Molde stoppe denne KBK-spilleren
Molde-laget har gjort en detaljert analyse av kristiansunds fotball foran søndagens nabofeide på Aker stadion.
Tidspunkt: 08-11-2020 - Kl.08:37 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


229. Glimt med nok en seier
Bodø/Glimt fortsetter å imponere i eliteserien. Søndag vant de 3-2 borte mot kristiansund. Glimt fikk en dårlig start og lå under allerede etter fem minutter. Så snudde de kampen. Kasper Junker scoret to mål for den suverene serielederen. Det siste kom kun ett minutt før full tid. Glimt har nå 16 poeng ned til annenplassen med syv kamper igjen å spille.
Tidspunkt: 01-11-2020 - Kl.19:54 - Kilde: NRK - Info


230. Kastrati suspenderes i fire kamper for «soper»-uttalelse
kristiansund-spiller Flamur Kastrati suspenderes i fire kamper for sin støtende slengbemerkning mot VIF-trener Dag-Eilev Fagermo.
Tidspunkt: 30-10-2020 - Kl.19:51 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


231. Kastrati får 4 kampars karantene
Norges Fotballforbund har i dag kome fram til at Flamur Kastrati får 4 kampars karantene etter at han kalla Dag-Eilev Fagermo «jævla soper» i kampen mellom Vålerenga og kristiansund på sundag. Det kjem fram i ei pressemelding forbundet har lagt ut. kristiansund hadde allereie bestemt at han ikkje skulle delta på kamp eller trening så lenge saka var til behandling. Kastrati gjekk i etterkant ut og sa at han ikkje visste kva ordet betydde.
Tidspunkt: 30-10-2020 - Kl.18:00 - Kilde: NRK - Info


232. Kastrati må stå over fire kamper for å ha sagt «jævla soper» til VIF-trener
kristiansund-spiller Flamur Kastrati får fire kampers karantene, melder Norges Fotballforbund.
Tidspunkt: 30-10-2020 - Kl.17:59 - Kilde: NRK - Info


233. «To spillere briljerte ekstra mot Rapid. Den ene er fra Molde og den andre fra kristiansund»
MFK-laget leverte en perfekt Europa-kamp mot i triumfen mot Rapid Wien. Det belønnes med svært høye karakterer på børsen.
Tidspunkt: 30-10-2020 - Kl.09:32 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


234. Fosser inn i laksebransjen: Kjøper tallknusere fra kristiansund
Gründer Lars Liabø, ansatte og lokale investorer casher inn flere titalls millioner når analysebyrået Kontali selges til Arendals Fossekompani.
Tidspunkt: 30-10-2020 - Kl.09:32 - Kilde: E24 - Info


235. Toppdommer står fram som homofil – dømte kampen med Kastrati-episoden
Fotballdommer Tom Harald Hagen dømte kampen mellom Vålerenga og kristiansund der homohets ble et tema søndag. Nå står han selv fram som homofil.
Tidspunkt: 26-10-2020 - Kl.19:53 - Kilde: NRK - Info


236. Kastrati får ikke delta på trening eller kamp
Flamur Kastrati får ikke trene med kristiansund eller spille kamp for klubben så lenge saken er til behandling hos Norges Fotballforbund og i klubben.
Tidspunkt: 26-10-2020 - Kl.15:25 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


237. Går mot disiplinærsak
Det kan gå mot disiplinærsak for kristiansund-spilleren Flamur Kastrati. Norges Fotballforbund følger standard prosedyrer i slike saker. – Vi har begynt å samle sammen opplysninger rundt saken og skal ha et møte ved 12-tiden mandag. Det er standard prosedyre i slike saker, sier konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn, til NTB. Etter møtet blir det trolig klart om NFF går videre med saken eller ikke, men mye tyder på at det vil komme med en reaksjon, men det er gjennom NFFs disiplinærutvalg.
Tidspunkt: 26-10-2020 - Kl.11:08 - Kilde: NRK - Info


238. Visste ikke hva ordet betydde
kristiansund-spiller Flamur Kastrati legger seg flat etter skandalen på Intility Arena søndag kveld.
Tidspunkt: 26-10-2020 - Kl.07:13 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


239. Eliteseriespiller i trøbbel: Kalte motstander for «soper» på direkten
Banemikrofonen fanget opp at kristiansunds Flamur Kastrati (28) kalte VIF-trener Dag-Eilev Fagermo for «jævla soper». I pausen forsvarte Kastrati uttalelsen.
Tidspunkt: 25-10-2020 - Kl.19:58 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


240. Slaktes etter sjokkintervju
Vidar Örn Kjartansson og Bendik Bye scorte hvert sitt mål da Vålerenga og kristiansund spilte uavgjort på Intility. Men det var Flamur Kastratis utbrudd mot Dag-Eilev Fagermo som tok fokuset. Nå beklager kristiansund Ballklubb hendelsen hvor Kastrati kalte Fagermo for «soper».
Tidspunkt: 25-10-2020 - Kl.19:51 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


241. Her er RBK-børsen fra bataljen i kristiansund
Per Ciljan Skjelbred begynner å finne formen, men det er en annen hjemvendt RBK-er som blir kåret til Dagens Ivers i det målløse oppgjøret mot kristiansund. Sjekk RBK-børsen her!
Tidspunkt: 18-10-2020 - Kl.22:31 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


242. Full stopp for Hareides RBK i kristiansund: – Null-null og bare tull
Rosenborg hadde scoret 2,75 mål i snitt i hver eliteseriekamp under Åge Hareide før søndagens bortemøte med kristiansund. Der ble det full bråstopp og 0–0.
Tidspunkt: 18-10-2020 - Kl.22:31 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


243. Hareides menn maktet ikke å score
Molde overtok sølvplassen i eliteserien da de påførte Bodø/Glimt sesongens første tap lørdag. Dermed måtte Rosenborg slå kristiansund søndag for å ta tilbake andreplassen på tabellen. Det klarte Åge Hareides menn ikke. En sjansefattig kamp i kristiansund endte 0-0. Rosenborg hadde en ball i nettet rett før pause, men målet ble annullert på grunn av en diskutabel offsideavgjørelse. I kampens sluttminutter ble hjemmelaget trolig snytt for et straffespark da Markus Henriksen tok et solid grep rundt en kristiansund-spiller inne i feltet.
Tidspunkt: 18-10-2020 - Kl.19:51 - Kilde: NRK - Info


244. RBKs nye spiss på benken: Her er Hareides utvalgte
Rasmus Wiedesheim-Paul er med i sin første kamptropp. Fra benken får han blant annet se en svært rutinert midtbanetrio starte mot kristiansund.
Tidspunkt: 18-10-2020 - Kl.18:09 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


245. Hareide melder Reginiussen og Henriksen klar til søndagens kamp: – Vil gjerne ha dem på banen
Etter tre landskamper på seks dager bedyrer RBK-trener Åge Hareide at spillerne er klare for kristiansund søndag.
Tidspunkt: 17-10-2020 - Kl.15:58 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


246. Utestengd for Pellegrino-hets
Aalesund har identifisert tilskodaren som kom med rasistiske tilrop mot Amahl Pellegrino etter kampen mot kristiansund søndag, og har stengt han ute for resten av sesongen. Det stadfestar AaFK i ei pressemelding. AaFK var raskt ute med å beklage episoden, og no har klubben funne ut kven som stod bak.
Tidspunkt: 07-10-2020 - Kl.12:32 - Kilde: NRK - Info


247. Utestenger rasistisk supporter
Aalesund har identifisert tilskueren som kom med rasistiske tilrop mot kristiansunds Amahl Pellegrino i helgen. Klubben utestenger vedkommende ut 2021-sesongen, det melder klubben i en pressemelding. – Vi i Aalesunds Fotballklubb har tatt saken på største alvor. Vi ønsker ikke verken motspillere, våre spillere, tilskuere eller andre skal oppleve rasisme på Color Line Stadion eller på andre arenaer, sier klubbdirektør Geir S. Vik.
Tidspunkt: 07-10-2020 - Kl.12:25 - Kilde: NRK - Info


248. Pellegrino takker for enorm støtte: – Det viser at det er håp i verden
Aalesunds Fotballklubb jobber fortsatt for å finne ut hvem som står bak de rasistiske ytringene som kristiansund-spiller Amahl Pellegrino ble utsatt for på søndag.
Tidspunkt: 05-10-2020 - Kl.22:27 - Kilde: NRK - Info


249. Pellegrino ble kalt ape - Aafk starter gransking
kristiansunds toppscorer Amahl Pellegrino sier det som skjedde etter kveldens seier over Aalesund har satt en skikkelig støkk i ham.
Tidspunkt: 04-10-2020 - Kl.21:59 - Kilde: NRK - Info


250. Aalesund-krisen fortsetter
Det så ut til at Aalesund endelig skulle få seg en seier da Simen Bolkan Nordli sendte de oransje i ledelsen i fylkesduellen mot kristiansund. Men nordmøringene viste sunnmøringer i poengnød ingen nåde, og snudde kampen med scoringer av Faris Moumbagna og Liridon Kalludra. Konsekvensen er at kristiansund holder seg langt unna nedrykksstriden, mens Aalesund står med sju strake tap og bare sju poeng. Dermed virker nedrykk uunngåelig.
Tidspunkt: 04-10-2020 - Kl.20:33 - Kilde: NRK - Info


251. Snudde til seier
Nordmøre og Sunnmøre er velkjente hakkekyllinger med sistnevnte som storebror. I fotball er rollene snudd om. kristiansund slo Aalesund 2–1 søndag kveld.
Tidspunkt: 04-10-2020 - Kl.20:07 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


252. Brann-børsen: «Viste stoisk ro og rutine»
Sjekk ut BTs spillerbørs etter kristiansund - Brann.
Tidspunkt: 28-09-2020 - Kl.08:03 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


253. Brann mener de ble snytt for minst én straffe. Her er dommerens forklaring.
– Det var soleklar hands, sier både Daouda Bamba og Kåre Ingebrigtsen. Brann følte at de skulle hatt tre poeng i kristiansund.
Tidspunkt: 27-09-2020 - Kl.22:55 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


254. Brann mener de ble snytt for minst én straffe
– Det var soleklar hands, sier både Daouda Bamba og Kåre Ingebrigtsen. Brann følte at de skulle hatt tre poeng i kristiansund.
Tidspunkt: 27-09-2020 - Kl.22:07 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


255. Solid Brann-poeng, men statistikken bekymrer
Brann fortjente poengdeling mot kristiansund. Men laget har slitt både med å score mål og å vinne kamper under Kåre Ingebrigtsen.
Tidspunkt: 27-09-2020 - Kl.20:56 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


256. Bamba sikret Brann-poeng
Amahl Pellegrino så ut til å sikre en heldig seier for kristiansund over Brann, men et drøyt kvarter før slutt dukket Daouda Bamba opp og sikret 1-1. Brann-spissen stod med kun ett mål de 15 siste kampene, mens Pellegrino er suveren toppscorer i Eliteserien med 19 nettkjenninger.
Tidspunkt: 27-09-2020 - Kl.19:57 - Kilde: NRK - Info


257. Snytt for seieren
Brann fortsetter uten å vinne - men i kristiansund søndag ble de trolig snytt for seieren av dommerteamet.
Tidspunkt: 27-09-2020 - Kl.19:51 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


258. Chat med Pamer under kristiansund - Brann
Følg kampen direkte her.
Tidspunkt: 27-09-2020 - Kl.19:20 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


259. Brann-treneren sier nysigneringen kan gå rett inn på laget
Jón Gudni Fjóluson (31) trente for første gang med Brann onsdag. Han kan gå rett inn på laget mot kristiansund søndag.
Tidspunkt: 23-09-2020 - Kl.17:27 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


260. kristiansund vann i Kristiansand
Christoffer Aasbak og Amahl Pellegrino scora i første omgang, og det var nok til å sikre kristiansund 2-1 over Start. Christian Bolanos reduserte seks minutt på overtid. Start er dermed framleis i stor nedrykksfare, med berre Mjøndalen og Aalesund bak seg.
Tidspunkt: 20-09-2020 - Kl.19:58 - Kilde: NRK - Info


261. Målkalas da Viking vann
Viking tok ein sterk bortesiger da dei slo kristiansund 5-3. Viking fortsetter å klatre oppover på tabellen no som dei har fem kampar på rad utan tap.
Tidspunkt: 12-09-2020 - Kl.19:54 - Kilde: NRK - Info


262. Innsatt døde i politiarresten i kristiansund
En mannlig innsatt i politiarresten ved kristiansund politistasjon døde tirsdag kveld, opplyser politiet. Spesialenheten er varslet.
Tidspunkt: 09-09-2020 - Kl.14:24 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


263. Solskjær har signert kontrakt med kristiansund
Noah Solskjær går i fotspora til pappa Ole Gunnar Solskjær. Han har no signert proffkontrakt med eliteserielaget kristiansund BK.
Tidspunkt: 09-09-2020 - Kl.12:44 - Kilde: NRK - Info


264. Solskjærs sønn skrev proffkontrakt
Noah Solskjær (20) har skrevet proffkontrakt med kristiansund, der han har vært akademispiller siden 2014. Noah Solskjær er Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjærs eldste sønn. Midtbanespillerens proffkontrakt har varighet på ett år.
Tidspunkt: 09-09-2020 - Kl.11:54 - Kilde: NRK - Info


265. Hyllet Hollywood-skuespiller
(Sandefjord - kristiansund 0-2) Amahl Pellegrino scoret begge målene, hyllet død Hollywood-skuespiller, og raste mot dommeren i kampen mot Sandefjord.
Tidspunkt: 30-08-2020 - Kl.21:04 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


266. kristiansund med kjempeomgang
Det stod 0-0 til pause i kampen mellom kristiansund og Sarpsborg, men en målrik andreomgang sørget for hjemmeseier. Storscorer Amahl Pellegrino scoret to mål og Liridon Kalludra la på til 3-0 på ti minutter. På tampen av kampen reduserte Jørgen Strand Larsen for Sarpsborg, men på overtid pyntet Oskar Sivertsen på resultatet. Det ender med 4-1 seier til kristiansund.
Tidspunkt: 22-08-2020 - Kl.20:00 - Kilde: NRK - Info


267. Bakenga ble matchvinner igjen
Odd lå under hjemme mot kristiansund, men scoringer av Kasper Lunding og Mushaga Bakenga sørget for at alle poengene ble igjen i Skien. Seieren gjør at Skien-laget kun ligger tre poeng bak Molde på sølvplass. Samtidig snudde Strømsgodset kampen på overtid og vant borte mot Haugesund, mens Viking og Stabæk endte med 3–3 og poengdeling.
Tidspunkt: 16-08-2020 - Kl.20:06 - Kilde: NRK - Info


268. Mjøndalen opp på kvallik-plass
Etter sju strake tap kom Mjøndalen seg tilbake på vinnarsporet då dei slo Haugesund på heimebane. Shuaibu Lalle Ibrahim avslutta eit strålande angrep ved å breiside ballen i målet. Det blei også einaste scoring i kampen, som gjer at Mjøndalen klatra forbi Start og opp på 14. plass i eliteserien. For Start gjekk på eit tap borte mot kristiansund, trass i at dei var i leiinga midtvegs i andre omgang. Bendik Bye hadde sendt kristiansund i føringa før pause, men to kjappe frå Kasper Skaanes gjorde at Start lukta på tre poeng. Men det ville ikkje Amahl Pellegrino ha noko av. Han sendte ein volley opp i hjørnet berre minutt etter at Skaanes sendte Start i føringa, før han var slo hjørnesparket som Aliou Couly stanga i mål, og sørga for at kampen enda 3–2 til kristiansund.
Tidspunkt: 09-08-2020 - Kl.19:55 - Kilde: NRK - Info


269. kristiansund snudde i Stavanger
kristiansund klatret til sjetteplass på tabellen etter å ha snudd til seier i andre omgang mot Viking. Veton Berisha ga vertene ledelsen, men scoringer av Olaus Skarsem og Dan Peter Ulvestad tre minutter før full tid sørget for jubel for gjestene.
Tidspunkt: 02-08-2020 - Kl.19:56 - Kilde: NRK - Info


270. Snudde etter perlescoring
Sandefjord tok ledelsen etter bare fem minutter borte mot kristiansund og hadde ledelsen til pause, men klarte ikke å holde unna mot et godt hjemmelag. Bendik Bye utlignet, før 22 år gamle Olaus Skarsem viste fram skuddfoten med en perle i krysset kvarteret før slutt. Storscorer Amahl Pellegrino fastsatte sluttresultatet med sitt niende mål for sesongen.
Tidspunkt: 29-07-2020 - Kl.19:56 - Kilde: NRK - Info


271. Ny Brann-nedtur: Seieren glapp like før slutt
Brennhete Gilbert Koomson så ut til å ha gitt Brann seieren mot kristiansund, men gjestenes kaptein Dan Peter Ulvestad berget 1-1 etter et cornertrekk.
Tidspunkt: 26-07-2020 - Kl.03:45 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


272. Tapte to poeng på tampen
Man skal ikke gjøre bytter på defensiv dødball sies det. Vel, det brydde ikke Brann-trener Lars Arne Nilsen seg om tre minutter før slutt da kristiansund ble tildelt et hjørnespark. kristiansund-kaptein Dan Peter Ulvestad utnyttet det lille stoppet i spillet godt og posisjonerte seg ypperlig. Han utlignet til 1-1 etter hjørnesparket, som også ble sluttresultatet i Bergen.
Tidspunkt: 25-07-2020 - Kl.22:23 - Kilde: NRK - Info


273. Se Ballspark etter Brann - kristiansund
Få med deg sendingen fra Brann Stadion.
Tidspunkt: 25-07-2020 - Kl.22:12 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


274. Følg Brann - kristiansund med Doddo og Pamer
Send inn dine spørsmål og reaksjoner underveis i kampen.
Tidspunkt: 25-07-2020 - Kl.20:12 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


275. Målløst i kristiansund
I kristiansund klarte hjemmelaget å nøytralisere Vålerenga greit, og det ble et jevnt oppgjør. Gjestene fikk en scoring fra hjørnespark annullert i førsteomgang grunnet dytt på keeper Serigne Mor Mbaye. Lagene deler poengene, noe som kan sies å være fortjent.
Tidspunkt: 19-07-2020 - Kl.19:54 - Kilde: NRK - Info


276. Fagermo fortviler etter sjanseløseri: – Vi scorer for lite
Oppgjøret mellom kristiansund og Vålerenga søndag endte 0-0, men målsjanser var det mer enn nok av.
Tidspunkt: 19-07-2020 - Kl.19:11 - Kilde: Aftenposten - Info


277. Glimt slo Rosenborgs 17 år gamle eliteserierekord
Bodø/Glimt slo kristiansund 2–1. Dermed står Kjetil Knutsens mannskap for tidenes beste sesongstart i en norsk eliteseriesesong.
Tidspunkt: 15-07-2020 - Kl.21:34 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


278. Drømmemål sikret historisk Glimt-seier
Bodø/Glimt måtte slite lenge mot et defensivt solid kristiansund, men en fantastisk scoring av midtstopper Marius Lode sørget for Bodø/Glimts åttende strake seier.
Tidspunkt: 15-07-2020 - Kl.19:52 - Kilde: NRK - Info


279. Glimt slo Rosenborgs 17 år gamle eliteserierekord
Bodø/Glimt slo kristiansund 2–1. Dermed står Kjetil Knutsens mannskap for tidenes beste sesongstart i en norsk eliteseriesesong.
Tidspunkt: 15-07-2020 - Kl.17:52 - Kilde: Aftenposten - Info


280. Vokter buret for 400. gang i kveld
Mandag vokter David de Gea Manchester United-målet for 400. gang. Manager Ole Gunnar Solskjær sier han ikke har tvilt på spanjolen «ett eneste sekund». De Gea ble hentet til Old Trafford som 20-åring i 2011. Til tross for at han har blitt kåret til årets spiller i klubben i fire av de seks siste sesongene, har spanjolen også måttet tåle kritikk. Solskjær avviser imidlertid at han har vurdert å la andre slippe til i målet på permanent basis. – Det har ikke slått meg i ett eneste sekund. Ikke i det hele tatt, sier kristiansunderen. (NTB)
Tidspunkt: 13-07-2020 - Kl.13:30 - Kilde: NRK - Info


281. kristiansunds første tap
Kornelius Norman Hansen scora sigersmålet to minutt før slutt då Stabæk slo kristiansund 2-1. Det var kristiansunds første tap i årets serie. Det stod 1-1 allereie etter eit kvarter av kampen. Først scora Bernt Sørmo for kristiansund, men rette etterpå utlikna Emil Bohinen på straffe for Stabæk.
Tidspunkt: 12-07-2020 - Kl.20:09 - Kilde: NRK - Info


282. Innbytter avgjorde for Stabæk
Det så ut til å ende 1-1 mellom kristiansund og Stabæk i Eliteserien søndag. Så vartet Kornelius Normann Hansen opp med en lekker prestasjon og avgjorde kampen.
Tidspunkt: 12-07-2020 - Kl.20:01 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


283. Poengdeling da Pellegrino strålte
Det ble en underholdende affære da Strømsgodset og kristiansund delte poengene. Amahl Pellegrino var igjen strålende. Han utnyttet en grov feil av Viljar Myhra da han ga KBK ledelsen en snau halvtime. Den tidligere Godset-angriperen klinket så ballen i krysset på halvspretten fra 25 meter og har nå 15 mål på 15 kamper siden overgangen til kristiansund forrige sommer. Strømsgodset var langt bedre i den andre omgangen. 19-åringen Johan Hove scoret sitt tredje mål for sesongen i begynnelsen av andre omgang og ga hjemmelaget håp om poeng. Det fikk med Moses Mawa sin utligning ti minutter før full tid.
Tidspunkt: 05-07-2020 - Kl.19:52 - Kilde: NRK - Info


284. Overtidsdrama i kristiansund – treneren turte ikke se avgjørelsen
Det gikk mot tap for kristiansund som var sist på ballen på samtlige scoringer, så fikk de straffe på overtid.
Tidspunkt: 02-07-2020 - Kl.20:03 - Kilde: NRK - Info


285. Moldes seiersrekke over etter drama
kristiansund var sist på ballen på alle fire scoringene.
Tidspunkt: 02-07-2020 - Kl.19:59 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


286. Erling Moe: – Det føles ut som vi har tapt to poeng
Seieren glapp for Molde på overtid av overtiden mot kristiansund. Nå har MFK gått uten seier på kristiansund stadion siden serieåpninga i 2017.
Tidspunkt: 02-07-2020 - Kl.19:22 - Kilde: Aftenposten - Info


287. Molde-profil legger seg langflat etter poengtapet: – Det er min feil
Fredrik Aursnes er klar på at det er hans skyld at MFK tapte to poeng i kristiansund.
Tidspunkt: 02-07-2020 - Kl.19:12 - Kilde: Aftenposten - Info


288. Moldes første poengtap: kristiansund rystet Eikrem og kompani fire minutter på overtid
Fire minutter på overtid sikret Andreas Hopmark poeng for kristiansund hjemme mot Molde da han fastsatte sluttresultatet til 2-2 fra straffemerket.
Tidspunkt: 02-07-2020 - Kl.18:11 - Kilde: Aftenposten - Info


289. Eliteserien direkte: Kan rivalen stoppe seiersvante Molde?
Følg lokalderbyet kristiansund - Molde.
Tidspunkt: 02-07-2020 - Kl.15:35 - Kilde: Aftenposten - Info


290. Eliteserien direkte: Keeperbytte etter 20 minutter i toppkampen
Følg lokalderbyet kristiansund - Molde.
Tidspunkt: 02-07-2020 - Kl.15:35 - Kilde: Aftenposten - Info


291. Eliteserien direkte: Molde var i trøbbel i toppkampen
Følg lokalderbyet kristiansund - Molde.
Tidspunkt: 02-07-2020 - Kl.15:35 - Kilde: Aftenposten - Info


292. Sandnes Ulf låner eliteseriespiller
Horenus Taddese (22) går på lån til Sandnes Ulf fra kristiansund.
Tidspunkt: 02-07-2020 - Kl.05:58 - Kilde: Aftenposten - Info


293. Her er Sinyan med på sin første trening – kan være aktuell mot KBK
Midtstopperen var med på sin første økt med laget onsdag. Nå kan han få spilletid allerede mot kristiansund.
Tidspunkt: 01-07-2020 - Kl.13:12 - Kilde: Aftenposten - Info


294. Slo tilbake etter kneskaden
To sterke angrep i 2. omgang sørget for tre kristiansund-poeng i borteoppgjøret mot Mjøndalen. Kampen endte 2-1 til kristiansund.
Tidspunkt: 28-06-2020 - Kl.20:04 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


295. kristiansund ubeseiret
kristiansund fortsetter å imponere, og står med fire strake kamper uten tap etter at Mjøndalen ble slått 2-1 på bortebane. Liridon Kalludra og Amahl Pellegrino scoret målene for kristiansund, før Shuaibu Lalle Ibrahim reduserte på overtid.
Tidspunkt: 28-06-2020 - Kl.19:54 - Kilde: NRK - Info


296. Haugesund fikk årets første poeng
Haugesund ledet 2-1, men rotet bort seieren hjemme mot kristiansund pnsdag kveld. Dermed fikk de også årets første poeng. Samtidig er kristiansund ubeseiret på sine tre første kamper. Askar og Psyche scoret for KBK, mens Ammitzbøll og Sandberg scoret for Haugesund.
Tidspunkt: 24-06-2020 - Kl.19:58 - Kilde: NRK - Info


297. 15-åringen og foreldrene kjørte ti timer for å trene med kusinen og forbildet i Sandviken
– Det er kult at Pernille har reist helt fra kristiansund for å være med på talentskolen, sier Sandviken-spiller Lisa Naalsund (25).
Tidspunkt: 23-06-2020 - Kl.20:32 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


298. Disse grepene har Bohinen tatt etter fadesen i kristiansund
Det kan bli formasjonsendring og tre bytter i startelleveren når AaFK skal prøve å reise seg igjen mot Brann.
Tidspunkt: 23-06-2020 - Kl.20:30 - Kilde: Aftenposten - Info


299. 15-åringen og foreldrene kjørte ti timer for å trene med kusinen og forbildet i Sandviken
– Det er kult at Pernille har reist helt fra kristiansund for å være med på talentskolen, sier Sandviken-spiller Lisa Naalsund (25).
Tidspunkt: 23-06-2020 - Kl.15:29 - Kilde: Aftenposten - Info


300. «AaFK har sett ut som vettskremte førstereisgutter. Hvis ikke dette var en vekker, så skjønner jeg ingenting».
KOMMENTAR: At AaFK kunne tape mot både Molde og kristiansund, var ikke helt utenkelig. Det handler mest om måten det har skjedd på.
Tidspunkt: 22-06-2020 - Kl.10:07 - Kilde: Aftenposten - Info



©2024 Tveit MEDIA.
Personvern (Privacy Policy)




Annonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME










Copyright © 2001-2024 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)