Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
29
 Fredag  29. Mar. 2024
Nyhets kategorier
Forsiden, siste nytt
Datanyheter
Helsenyheter
Innenriks
Sport
Toppsaker
Utenriks
Været
Økonomi

De nyeste artiklene
Lagerguiden | Finn ledig lagerplass
Blandingsraser er mer populære enn noensinne
Sterk vekst i elektriske busser
Lokaler til leie i Trondheim
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
5 Tips For Deg Som Skal Pusse Opp
Få Bedre Fiskelykke med Ekkolodd
5 Tips til Raskere Nettsider
Industri i Norge
Valg av fisk til ditt første akvarium
Shopping i London

Pakkesporing
Posten:
Bring:




Du søkte på: NORGE



1. Berg i bedring etter magetrøbbel
Landslagstrener i fotball, Ståle Solbakken, fortalte på pressekonferansen dagen før landskampen mot Slovakia at Patrick Berg er på bedringens vei. Mot Tsjekkia ble midtbanespilleren byttet ut ved pause. Etterpå fortalte han om magetrøbbel. – Patrick Berg hadde magetrøbbel. Men han har hatt 24 gode timer nå, sier Solbakken. Julian Ryerson var også på sidelinjen etter et ingrep på grunn av en infeksjon i et sår nylig. Han spilte ikke mot Tsjekkia. – Julian har gradvis blitt trappet opp og trener, sier Solbakken. Han mener situasjonen i troppen nå er god før kampen mot Slovakia tirsdag. Solbakken påpeker at dette blir en annen kamp en Tsjekkia-kampen og at de to nasjonene spiller ulik type fotball. Det norske landslaget tapte fredag kampen mot Tsjekkia, som var EM-klare i motsetning til norge. Mandag fikk Martin Ødegaard blant annet spørsmål om noe av landslaghypen er borte. – Jeg føler vi har bra backing. Noen år tilbake så hadde vært enda mer glissent på en slik kamp. Tror det handler om ramme og kampen og alt slik. Skulle jo selvsagt ønske det var fullsatt hver gang vi spiler. Men må kanskje gjøre oss fortjent til det, sier Ødegaard.
Tidspunkt: 25-03-2024 - Kl.11:21 - Kilde: NRK - Info


2. Fikk refs: - Ikke vits
Martin Ødegaard (25) er krystallklar i svaret: - Vår motivasjon for å spille for norge, den er det ikke noe vits å stille spørsmål ved. Ståle Solbakken har unngått å se NRK-serie.
Tidspunkt: 25-03-2024 - Kl.11:15 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


3. Meglertopp til førstegangskjøpere: – Fort deg!
Eiendomsmeglere forventer full fart i markedet etter norges Banks signaler om rentekutt og boligprisvekst.
Tidspunkt: 24-03-2024 - Kl.18:33 - Kilde: E24 - Info


4. Mener Sverige henger etter norge: – Har bare latt sentralbanken gjøre jobben
Dyr strøm, inflasjonshopp og vekstbrems: norge har håndtert det hele bedre enn Sverige, mener en tidligere svensk finansminister.
Tidspunkt: 24-03-2024 - Kl.16:01 - Kilde: E24 - Info


5. norges første havvindpark: Gigantiske møller og en kabel i sikksakk
Tenk deg 90 bygg som alle er over dobbelt så høye som Oslo Plaza – plassert ut over et område like stort som Oslo kommune. Omtrent slik vil havvindparken Sørlige Nordsjø II se ut.
Tidspunkt: 24-03-2024 - Kl.12:23 - Kilde: E24 - Info


6. Northug fikk det tøft – fire minutter bak Flyktningerenn-vinneren
Petter Northug hang lenge med i tet på Flyktningerennet, men fikk det tøft de siste kilometerne og havnet til slutt på 9. plass – drøye fire minutter bak vinneren Nils Dahlsten fra Sverige. – Det var helt greit. Man kjenner at man er sliten etter torsdagen enda. Det er et sterkt felt på Flyktningerennet og det er mye gode løpere. Da blir stigningene for lange for meg, sier Northug til NRK. Flyktningerennet er 44 kilometer langt og går mellom Lierne i norge til Gädde i Sverige. – Jeg var med teten inn til stigningene, men derifra og opp så ble det for tøft for meg. Jeg er helt greit fornøyd med dagen, sier Northug. Den tidligere langrennskongen imponerte stort torsdag da han og lillebror Even tok NM-sølv på lagsprinten på Lillehammer. Da leverte han spesielt sterkt på sin siste etappe. Så sterkt leverte han at NRKs eksperter igjen lot seg forbløffe av hva Northug er i stand til å levere i enkelte renn denne vinteren. – Det har vært en vanvittig artig uke. Det var artig å gå en teamsprint med broderen igjen. Han har hatt en bra sesong etter jul. Det å sette han i en posisjon hvor vi kan ta en medalje sammen som brødre på et NM betyr mye. Det var veldig artig, sier Northug.
Tidspunkt: 24-03-2024 - Kl.12:15 - Kilde: NRK - Info


7. Spillerhotellet: Uteble
norges midtbanegeneral sliter fortsatt med sykdom.
Tidspunkt: 24-03-2024 - Kl.10:59 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


8. Hvordan er det mulig?
Mini Jakobsen: - Jeg liker Ståle Solbakken. Jeg liker hvordan norge spiller. Men når du ser på resultatene, så er det ikke bra nok.
Tidspunkt: 24-03-2024 - Kl.07:56 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


9. Solbakken om norges hardt kritiserte forsvarsspill: – Hva skal vi fikse?
norge slipper inn både sene baklengsmål og altfor enkle baklengsmål – gang etter gang. Hva nå, Ståle Solbakken?
Tidspunkt: 23-03-2024 - Kl.07:18 - Kilde: NRK - Info


10. Børs: Helt grusomt
Igjen var forsvarsspillet grusomt da norge tapte 1-2 for Tsjekkia. Oscar Bobb var norges beste spiller.
Tidspunkt: 22-03-2024 - Kl.19:47 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


11. Møtt med buing etter nytt tap: – En trist utgave av norge
Det ble nedtur for de norske landslagsherrene på Ullevaal fredag. Etter kampslutt ga også publikum verbalt uttrykk for skuffelsen.
Tidspunkt: 22-03-2024 - Kl.18:50 - Kilde: NRK - Info


12. Derfor spiller ikke norge i den nye hjemmdrakten: – Bruker den neste kamp
Forsinkelser med båttransport gjør at norge spiller i bortedrakter mot Tsjekkia på Ullevaal stadion. Det opplyser landslagets mediekontakt Morten Morisbak Skjønsberg til NTB. – Bruker hjemmedrakta neste kamp. Er så rykende fersk at vi var usikre på om vi rakk å få den klar til denne, skriver Skjønsberg. Han legger til at det var forsinkelser med båttransporten av drakten. Konflikten i Jemen er årsaken, opplyser merkevaresjef Jan Ove Nystuen i norges Fotballforbund (NFF) til TV 2. – Flere som har hatt problemer, sier han til kanalen. Det står 1-1 i kampen mellom norge og Tsjekkia til pause. (NTB)
Tidspunkt: 22-03-2024 - Kl.18:08 - Kilde: NRK - Info


13. Derfor spiller ikke norge i den nye hjemmdrakten: – Hypotetisk spørsmål
Forsinkelser med båttransport gjør at norge spiller i bortedrakter mot Tsjekkia på Ullevaal stadion. Jan Ove Nystuen, merkevaresjef i norges Fotballforbund, har svaret på hvorfor norge ikke spiller i rødt denne fredagskvelden. – Det er på grunn av Jemen at hjemmedraktene ble forsinket, sier han til NRK. Videre kan Nystuen forsikre om at draktene vil bli brukt i kampen mot Slovakia på tirsdag. – Hjemmedraktene er kommet nå og blir brukt på tirsdag, sier han. – Hva hadde vært tilfelle hvis ikke bortedraktene hadde vært tilgjengelig til dagens kamp? – Nå var bortedraktene hos oss i god tid så blir det et hypotetisk spørsmål, avslutter Nystuen. norge tok ledelsen i første omgang etter en praktscoring av Oscar Bobb. Tsjekkia reduserte etter en drøy halvtimes spill i samme omgang. Stillingen 1-1 på Ullevaal.
Tidspunkt: 22-03-2024 - Kl.18:08 - Kilde: NRK - Info


14. LIVE: norge - Tsjekkia
De norske landslagsgutta spiller årets første kamp. Dagbladet følger oppgjøret her.
Tidspunkt: 22-03-2024 - Kl.16:45 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


15. -Verste som kunne skje
norge gikk på nok en smell etter sein tsjekkisk frisparkscoring.
Tidspunkt: 22-03-2024 - Kl.16:45 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


16. Jens Lurås Oftebro ble norgesmester i kombinert
23-åringen Jens Lurås Oftebro tok vare på det gode utgangspunktet og gikk inn til et imponerende NM-gull på Lillehammer for andre dag på rad. Oftebro startet rett bak lagkamerat Kasper Moen Flatla, som knep seg foran med 0,3 poeng i hoppdelen av konkurransen. I langrennet var Oftebro suveren. I tillegg til gull ble det også kongepokal for 23-åringen. Lørdag skal han gå femmil mot resten av langrennseliten. Sølvet gikk til Kasper Moen Flatla, mens Simen Tiller ble nummer tre og tok bronsen. I likhet med Ida Marie Hagen tok dermed Oftebro NM-gull nummer to på like mange dager. (NTB)
Tidspunkt: 22-03-2024 - Kl.16:35 - Kilde: NRK - Info


17. Slik stiller norge mot Tsjekkia
Årets første landskamp for de norske fotballmennene spilles fredag kveld. Da skal norge spille hjemme mot Tsjekkia i en privatlandskamp. norge stiller med følgende mannskap, i det som trolig blir en 4-3-3-formasjon: Ørjan Håskjold Nyland - Kristoffer Vassbakk Ajer, Andreas Hanche-Olsen, Leo Skiri Østigård, Fredrik Bjørkan - Martin Ødegaard, Patrick Berg, Sander Berge - Oscar Bobb, Erling Braut Haaland, Alexander Sørloth. norge skal videre spille hjemme mot Slovakia på tirsdag. Også det er en privatlandskamp, men de to kampene mot relativt likt rangert motstand kan vise seg å bli viktige for norge for å komme i andre seedingspott til VM-kvalifiseringen som blir trukket mot slutten av året.
Tidspunkt: 22-03-2024 - Kl.15:45 - Kilde: NRK - Info


18. norge slo sluttspillklare Danmark i curling-VM
norge med Marianne Rørvik som skip tok sin fjerde seier i curling-VM med 9-3 over Danmark. Håpet om en plass i sluttspillet røk derimot allerede torsdag. Det norske laget står med fire seire og sju tap med en kamp igjen å spille. Danmark var allerede klar for utslagsrunden før kampen mot de norske kvinnene. Da det ble 9-3 til norge i den åttende omgangen, takket danskene for kampen. Ved siden av skip Marianne Røvik er Martine Rønning, Mille Haslev Nordbye og Kristin Skaslien også med på laget. I november ble det bronse i EM, men denne gangen lyktes ikke det norske laget. norge avslutter VM mot Estland sent fredag kveld norsk tid. Canada, Italia, Sør-Korea, Sveits, Sverige og Danmark var klare for utslagsrundene før fredagens avsluttende kamper. (NTB)
Tidspunkt: 22-03-2024 - Kl.14:32 - Kilde: NRK - Info


19. Berge om vennskapet: - Sjelden
Den gode kjemien mellom Erling Braut Haaland (23) og Sander Berge (26) på norges treninger er ikke tilfeldig: Sammen med damene dyrker de vennskapet i Manchester.
Tidspunkt: 22-03-2024 - Kl.12:26 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


20. Berge om relasjonen: - Sjelden
Den gode kjemien mellom Erling Braut Haaland (23) og Sander Berge (26) på norges treninger er ikke tilfeldig: Sammen med damene dyrker de vennskapet i Manchester.
Tidspunkt: 22-03-2024 - Kl.12:26 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


21. Arbeidsledigheten faller til 2 prosent i mars
Ledigheten i norge holder seg på lave nivåer.
Tidspunkt: 22-03-2024 - Kl.09:00 - Kilde: E24 - Info


22. Knut Arild Hareide blir ny administrerende direktør i norges Rederiforbund
Tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide er ny administrerende direktør i norges Rederiforbund.
Tidspunkt: 22-03-2024 - Kl.08:02 - Kilde: E24 - Info


23. Blir ny administrerende direktør i norges Rederiforbund
Tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide er ny administrerende direktør i norges Rederiforbund.
Tidspunkt: 22-03-2024 - Kl.08:02 - Kilde: E24 - Info


24. Jakten på EM: Her er alle playoff-finalene
Torsdag ble alle playoff-finalene i jakten på en billett til sommerens fotball-EM. Åge Hareides Island er klare for finale, det samme er norges gamle EM-kvalifiseringsmostander Georgia. Ukraina, Wales, Polen og Hellas er også klare for finalene som spilles neste uke. Finalene ser slik ut: Georgia - Hellas Polen - Wales Island - Ukraina
Tidspunkt: 21-03-2024 - Kl.21:48 - Kilde: NRK - Info


25. U21-landslaget med knallsterk seier over Nederland
Andreas Schjelderup startet og avsluttet angrepet som ga norge 2-1-triumf i torsdagens U21-landskamp mot Nederland. Han scoret vinnermålet etter 55 minutters spill i Nijmegen. Med mange nederlendere rundt seg spilte han videre til Isak Hansen-Aarøen, som i boksen la ballen tilbake til Schjelderup. Like etter lå lærkula i nettet. Seedy Jatta tok norge i ledelsen i de første åpningsminuttene. Han løftet foten og styrte inn et innlegg fra Kristian Fredrik Malt Arnstad. Nederland utlignet ved Ruben van Bommel litt over et kvarter senere. I pausen gjorde norge ni bytter, og etter en drøy time var hele startelleveren erstattet med nye spillere. Kampen var en del av norges oppkjøring til EM-kvalifiseringsmøtet med San Marino i Stavanger 26. mars. (NTB)
Tidspunkt: 21-03-2024 - Kl.21:03 - Kilde: NRK - Info


26. Sentralbanksjefen om lavere prisvekst: – Gledelig
norges Bank venter lysere tider for lommeboken. Lavere prisvekst, lønnsvekst og etter hvert lavere rente vil gi husholdningene mer å rutte med, anslår sentralbanken.
Tidspunkt: 21-03-2024 - Kl.20:46 - Kilde: E24 - Info


27. norges curlingkvinner slått ut i VM
De norske curlingkvinnene gikk på sitt sjuende VM-nederlag med 4-7 for Sør-Korea torsdag. Med to kamper igjen er håpet om en plass i sluttspillet ute. Tidligere på dagen ble det norske laget utklasset 11-2 av Italia, som med seieren tok seg videre i mesterskapet. Så langt er vertsnasjon Canada alene om å være uten tap etter ni oppgjør. I kveldskampen mot Sør-Korea tok norge ledelsen 2-0, men så ble det bråstopp. Sørkoreanerne tok fem poeng før de norske kvinnene reduserte til 3-5. To nye koreanske poeng i den åttende omgangen ble til 7-3. En liten trøst var norges redusering til 4-7 i den niende omgangen. Ved siden av skip Marianne Røvik er Martine Rønning, Mille Haslev Nordbye og Kristin Skaslien også med på laget. I november ble det bronse i EM, men denne gangen lyktes ikke det norske laget. Fredag avsluttes grunnspillet. Da skal norge møte Danmark og Estland.
Tidspunkt: 21-03-2024 - Kl.20:18 - Kilde: NRK - Info


28. EM-drømmen lever for Georgia
Georgia, som var i samme EM-kvalifiseringsgruppe som norge, kan fortsatt ta seg til sommerens mesterskap i Tyskland. Torsdag slo de Luxembourg i EM-playoffens semifinale. Angrepsspilleren Budu Zivzivadze scoret begge målene for Georgia. De møter vinneren av Hellas og Kasakhstan i neste runde. Georgia er med andre ord bare én seier unna et EM-sluttspill i Tyskland. Vinneren av playoff-finalen mellom Georgia og Hellas/Kasakhstan går inn i gruppe F med Tyrkia, Portugal og Tsjekkia.
Tidspunkt: 21-03-2024 - Kl.19:06 - Kilde: NRK - Info


29. Vil åpne Oljefondet for unoterte aksjer: – En «no-brainer»
Stortingspolitiker og finanskomitémedlem Kjell Ingolf Ropstad (KrF) støtter norges Banks råd om å la Oljefondet investere i aktive eierfond.
Tidspunkt: 21-03-2024 - Kl.18:15 - Kilde: E24 - Info


30. Vil rive Ikea på Furuset
Ikea norge ønsker å bygge et nytt og moderne varehus på Furuset, skriver Estate Nyheter.
Tidspunkt: 21-03-2024 - Kl.13:52 - Kilde: E24 - Info


31. Jens Lurås Oftebro utklasset alle og tok NM-gull i kombinert – to ganger Skoglund på pallen
Jens Lurås Oftebro var flere hakk bedre enn resten i bakken og ble soleklar norsk mester i kombinert i Lillehammer torsdag. Oftebro ble så vidt slått av Andreas Skoglund i fellesstarten over ti kilometer i langrenn tidligere torsdag, og i den lille Lysgårdsbakken var han utilnærmelig med sine 96 meter. Molde-utøveren Andreas Skoglund måtte nøye seg med 86,5 meter og ble hektet av med 17,4 poeng. Broren Aleksander Skoglund hanket inn bronsemedaljen. Han hoppet 87,5 meter og var 19,1 poeng bak gullet og 1,7 poeng bak lillebroren. På de neste plassene fulgte Kasper Moen Flatla, Simen Tiller og Espen Andersen. 25 utøvere fullførte konkurransen. norges suverene kombinertener Jarl Magnus Riiber var ikke blant dem. Han gjennomgikk onsdag en vellykket meniskoperasjon i kneet. 26-åringen mistet finalehelgen i Granåsen, men var da allerede klar som suveren sammenlagtvinner av verdenscupen. Riiber har vunnet den fem av de seks siste årene. (NTB)
Tidspunkt: 21-03-2024 - Kl.12:53 - Kilde: NRK - Info


32. Forfang og fire andre norske kvalifiserte seg i Planica
Johann André Forfang og Robert Johansson fulgte ikke opp det de gjorde på trening, men ble norges beste menn i kvalifiseringen i skiflygingsbakken i Planica. Forfang og Johansson ble nummer to og tre under den andre treningsomgangen torsdag morgen, men i kvalifiseringen senere på dagen måtte de nøye seg med 13.- og 15.-plass. Forfang nådde 208 meter og Johansson 204,5 meter. Det var mer enn godt nok til å bli blant de 40 som tok seg til fredagens verdenscuprenn samme sted. Benjamin Østvold, Marius Lindvik og Robin Pedersen er også klare for fredagens renn. Pedersen ble nummer 40 og var sistemann som klarte det etter et hopp på 191,5 meter. Sindre Ulven Jørgensen var eneste nordmann som ikke klarte å kvalifisere seg. Han ble nummer 48. Japaneren Ryoyu Kobayashi vant kvalifiseringen etter et hopp på 230 meter og 214,0 poeng fra avsats ni. Polens Piotr Zyla ble annenmann etter 241 meter og 213,4 poeng. Østerrikes Daniel Huber var tredje best. (NTB)
Tidspunkt: 21-03-2024 - Kl.11:42 - Kilde: NRK - Info


33. Skoglund spurtslo Oftebro – leder NM-konkurransen i kombinert før hoppdelen
Andreas Skoglund spurtslo Jens Lurås Oftebro i kampen om seieren i langrennsdelen av torsdagens kombinertkonkurranse i NM. De to leder an før hoppingen. Skoglund knep seg foran Oftebro med 0,8 sekunder, og moldenseren har dermed et knepent forsprang før det skal gjøres opp om NM-gullet i hoppbakken senere torsdag. Ida Marie Hagen tok en suveren seier i kvinnenes langrenn og sikret seg med det et glitrende utgangspunkt foran hoppingen. norges suverene kombinertener Jarl Magnus Riiber gjennomgikk onsdag en vellykket meniskoperasjon i kneet. 26-åringen mistet finalehelgen i Granåsen, men var da allerede klar som suveren sammenlagtvinner av verdenscupen. Riiber har vunnet den fem av de seks siste årene
Tidspunkt: 21-03-2024 - Kl.10:36 - Kilde: NRK - Info


34. norge ble hørt - strengere krav til nøytrale utøvere i paralympics
Russiske og belarusiske utøvere som ønsker å delta i sommerens paralympics får strengere krav enn deres landsmenn som deltar i OL. Det ble klart etter at den internasjonale paralympiske komite fattet sitt vedtak om krav til nøytrale utøvere. norges Idrettsforbund har vært involvert i arbeidet. De ønsket i utgangspunktet at ingen russiske og belarusiske utøvere skulle få delta, men når de først fikk en tommel opp har NIF blitt hørt om sine ønsker om en streng nøytralitetsplattform, opplyste konstituert president Arne Bård Dalhaug på en pressekonferanse torsdag. – Gjennom arbeidet har vi jobbet for strengere krav til antidoping og vi har lagt vekt på sikkerheten til de utøverne som får delta. Det skal undertegnes en erklæring om at de som delta i PL under nøytrale regimet som sier at de ikke støtter krigen aktivt. Der har vi fått gjennomslag, sier Dalhaug.
Tidspunkt: 21-03-2024 - Kl.08:50 - Kilde: NRK - Info


35. Dette skjer i dag: Når kutter norges Bank renten?
Svaret på hva norges Bank tror om fremtiden kommer klokken 10. I USA skal en internettkjempe børsnoteres.
Tidspunkt: 21-03-2024 - Kl.06:18 - Kilde: E24 - Info


36. Kjempe-beskjed
norge kan få toppscoreren både i England og Spania. Nå kommer Alexander Sørloth (28) med en kjempebeskjed om toppscorertittelen: - Den er målet, sier han.
Tidspunkt: 21-03-2024 - Kl.06:04 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


37. Drillo ble hjerteoperert: – Jeg har vært veldig syk
Tidligere landslagssjef Egil «Drillo» Olsen ble forrige måned hasteinnlagt på Ullevål sykehus og hjerteoperert. – Fastlegen sendte meg rett på akutten. Der lå jeg i seks uker og fikk antibiotika intravenøst seks ganger om dagen. De måtte fjerne betennelsen for å kunne operere hjertet, sier Drillo til TV 2. 81-åringen forteller at han hadde vært bekymret i fire måneder, før hasteinnleggelsen skjedde 1. februar. – Jeg har vært syk. Veldig syk. Faktisk har jeg ikke vært frisk siden 14. oktober. I november fikk jeg lungebetennelse og hadde over 40 i feber. Det har vært en trøkk, sier Drillo. Forrige uke fikk Drillo en ny hjerteklaff, men nå har han omsider fått reise hjem igjen og «ser lystet i enden av tunnelen». Drillo hadde stor suksess som norsk landslagssjef, og ledet norge til sine to VM-sluttspill i 1994 og 1998. Fotball er fortsatt viktig for Drillo, som stadig jobber som fotballekspert for TV 2. – Det høres jo helt jævlig ut med seks uker på sjukehus, men jeg fikk jo sett mye fotball, da. Det går jo kamper nesten hver dag. I tillegg løste jeg kryssord, sier han.
Tidspunkt: 21-03-2024 - Kl.05:45 - Kilde: NRK - Info


38. Drillo ble hjerteoperert: – Rett på akutten
Tidligere landslagssjef Egil «Drillo» Olsen ble forrige måned hasteinnlagt på Ullevål sykehus og hjerteoperert. – Fastlegen sendte meg rett på akutten. Der lå jeg i seks uker og fikk antibiotika intravenøst seks ganger om dagen. De måtte fjerne betennelsen for å kunne operere hjertet, sier Drillo til TV 2. 81-åringen forteller at han hadde vært bekymret i fire måneder, før hasteinnleggelsen skjedde 1. februar. – Jeg har vært syk. Veldig syk. Faktisk har jeg ikke vært frisk siden 14. oktober. I november fikk jeg lungebetennelse og hadde over 40 i feber. Det har vært en trøkk, sier Drillo. Forrige uke fikk Drillo en ny hjerteklaff, men nå har han omsider fått reise hjem igjen og «ser lyset i enden av tunnelen». Drillo hadde stor suksess som norsk landslagssjef, og ledet norge til sine to VM-sluttspill i 1994 og 1998. Fotball er fortsatt viktig for Drillo, som stadig jobber som fotballekspert for TV 2. – Det høres jo helt jævlig ut med seks uker på sjukehus, men jeg fikk jo sett mye fotball, da. Det går jo kamper nesten hver dag. I tillegg løste jeg kryssord, sier han.
Tidspunkt: 21-03-2024 - Kl.05:45 - Kilde: NRK - Info


39. Landslagskeeper bekrefter: Vil bort i sommer
Egil Selvik (26) sier det forhåpentligvis vil skje noe i sommer. Landslagsmålvakten er inne i sitt siste kontraktsår med Haugesund. I vinter var Selvik nær en overgang til Bodø/Glimt. Den strandet, men ved neste korsvei kan det fort bli exit fra klubben der Selvik har spilt de siste tre årene. – Det er en av grunnene til at det ikke ble Glimt denne gangen. Det kommer et overgangsvindu til sommeren som er attraktivt, spesielt for keepere, sier Sandnes-mannen til NTB under denne ukens landslagssamling. – Jeg har bare ett år igjen av kontrakten i FKH. Det ville være naturlig å tenke i de baner. Forhåpentligvis vil det skje noe der, sier han videre. Sportssjef Eirik Opedal i Haugesund sier at klubben og Selvik har et «avklart forhold når det kommer til en eventuell kontraktsforlengelse»: – Det er ingen hemmelighet at han har lyst til å prøve seg på et enda høyere nivå – helst utenfor landets grenser. Om han selges i løpet av året, avhenger helt av tilbud og etterspørsel, opplyser Opedal til NTB. norge møter Tsjekkia til privatlandskamp på Ullevaal stadion fredag. Fire dager senere venter Slovakia. FK Haugesund serieåpner borte mot Odd 1. påskedag. (NTB)
Tidspunkt: 21-03-2024 - Kl.05:43 - Kilde: NRK - Info


40. TV 2 bekrefter
Profilen Jesper Mathisen (37) uteblir fra landskampen mellom norge og Tsjekkia.
Tidspunkt: 20-03-2024 - Kl.22:14 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


41. Røste ferdig i FIS-styret etter årets kongress
Erik Røste er ferdig som styremedlem i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) når perioden løper ut i juni. Det bekrefter han i en tekstmelding til Dagbladet. Til samme avis opplyser generalsekretær Arne Baumann i norges Skiforbund at Røste ikke lenger er deres kandidat når styreplasser skal velges på FIS-kongressen. – Ja, det kan jeg bekrefte, skriver Baumann. Røste ble stemt inn i FIS´ øverste organ i 2018. norges daværende skipresident tok over etter Sverre Seeberg, som hadde sittet i styret som norsk representant i 14 år. I 2022 gikk Røste av etter ti år som toppsjef i NSF. Han ble erstattet av Tove Moe Dyrhaug. (NTB)
Tidspunkt: 20-03-2024 - Kl.20:19 - Kilde: NRK - Info


42. Forskere i Gaza får ikke UD-hjelp
Forskere med oppholdstillatelse i norge får ikke hjelp fra Utenriksdepartementet til å dra fra Gaza. - Vi er dypt skuffet, sier deres kollega Hege Hermansen ved Universitet i Oslo.
Tidspunkt: 20-03-2024 - Kl.18:32 - Kilde: Dagbladet - Info


43. Stöckl reiser til Planica - men ikke som trener
Alexander Stöckl tar turen til Planica for å få med seg verdenscupavslutningen, men stiller ikke som hovedtrener for norges hoppherrer. Det forteller Stöckl til Dagbladet. Østerrikeren har i flere uker holdt seg borte fra renn på grunn av en intern konflikt med utøverne. – Jeg drar til Planica for å møte den internasjonale hoppfamilien og trenerkolleger fra andre land. Men jeg vil ikke være der i en rolle som hovedtrener for norge, sier han og fortsetter: – Jeg har ingen oppgave for dem (de norske hopperne). Jeg kommer til å møte dem, men det blir ingen stor sak. Stöckl har trent det norske herrelandslaget i hopp med stor suksess siden 2011, men nå er framtiden svært uviss. Han er i en prosess med norges Skiforbund for å avklare situasjonen. Verdenscupavslutningen i Slovenia varer fra torsdag til søndag.
Tidspunkt: 20-03-2024 - Kl.18:21 - Kilde: NRK - Info


44. Sjeføkonom foreslår å betale folk for å bo i Nord-norge
Folk som vil bo nord for Værnes i Trøndelag bør få betalt for å bo der. Det foreslår sjeføkonom Jan Ludvig Andreassen i Eika Gruppen.
Tidspunkt: 20-03-2024 - Kl.15:21 - Kilde: E24 - Info


45. – En stor merkedag for havvindindustrien i norge
Etter stor usikkerhet i forkant, jubler Offshore norge og flere andre interesseorganisasjoner over at regjeringen lykkes med den første norske havvindauksjonen. Flere av partiene på Stortinget savner en større satsing på havvind.
Tidspunkt: 20-03-2024 - Kl.11:34 - Kilde: E24 - Info


46. Har tjent flere hundre tusen på å «flippe» gamle hytter
Han gransker norgeskartet på jakt etter forfalne, primitive hytter. Slik klarer Hakon J. Paulsen å selge hyttene til mer enn dobbel pris.
Tidspunkt: 20-03-2024 - Kl.09:05 - Kilde: E24 - Info


47. Rekorddeltakelse for langrenn og ski-NM
Rundt 1100 deltakere er påmeldt til NM del 2 i langrenn i Lillehammer. Aldri har det vært med flere i et NM på ski. Del 1 av årets NM i langrenn ble arrangert på Beitostølen tidligere i vinter. Del to starter med lagsprint torsdag og avsluttes med femmil for menn og tremil for kvinner lørdag. Fredag er det 10 kilometer klassisk for menn og 5 kilometer klassisk for kvinner på programmet. Therese Johaug er blant dem som har meldt seg til innsats på lørdagens tremil. – Dette er fantastisk. Vi setter rekord under NM-dagene i Lillehammer denne uka, og dette viser at langrennssporten står utrolig sterkt i Ski-norge, forteller daglig leder i langrenn i norges Skiforbund, Cathrine Instebø i en pressemelding. Det er påmeldt rundt 950 løpere (senior og junior) til fredagens renn. Rundt 400 løpere er påmeldt til tremil og femmil. Begge disse tallene er rekordstore. Den tidligere rekorden for en NM-konkurranse på ski ble satt på Lygna i 2019. Da var det 719 startende løpere på 5- og 10 kilometer.
Tidspunkt: 20-03-2024 - Kl.07:51 - Kilde: NRK - Info


48. Erling Braut Haaland skal fronte norsk sjømat
– To av norges beste eksportvarer og sterkeste merkevarer, mener Sjømatrådet.
Tidspunkt: 20-03-2024 - Kl.06:30 - Kilde: E24 - Info


49. FIS fristet norge med milliard­sum – skistyret sa likevel nei
Tirsdag bestemte styret i norges Skiforbund at de likevel ikke vil arrangere FIS-games i 2028. Nå vurderer også den andre kandidaten å trekke seg.
Tidspunkt: 20-03-2024 - Kl.05:45 - Kilde: NRK - Info


50. Idrettsforbundet stiller seg bak IOCs kritikk av «Friendship Games»
norges idrettsforbund slutter seg til Den internasjonale olympiske komités skarpe kritikk av Russlands planer om å arrangere et slags alternativt OL. IOC gikk tirsdag hardt ut mot russiske myndigheters planer om å arrangere «Vennskapslekene» i Moskva og Jekaterinburg i september. Det betegnes som et forsøk på å politisere idretten, og medlemmer av den olympiske familien oppfordres til å avvise deltakelse i lekene. NIF støtter IOCs oppfordring til nasjonale og internasjonale forbund om å avstå fra å delta. – Russiske myndigheter undergraver med dette «sjørøveriet» idrettens frie stilling og selve fundamentet som internasjonal idrett er tuftet på. Her er det ikke idretten selv som inviterer, men russiske myndigheter, sier konstituert idrettspresident Arne Bård Dalhaug i en uttalelse. – Slik misbruker russiske myndigheter nok en gang idretten for egne maktpolitiske propagandaformål. Han mener at Russland igjen prøver å undergrave internasjonal idretts frie stilling. (NTB)
Tidspunkt: 19-03-2024 - Kl.21:24 - Kilde: NRK - Info


51. Handelsbanken: – norges Bank har fortsatt svært god tid
Det blir bare ett norsk rentekutt i år, spår nå Handelsbanken.
Tidspunkt: 19-03-2024 - Kl.19:00 - Kilde: E24 - Info


52. Hvor store er Kiwi? Det er hemmelig. Nå vil tilsyn gi kundene svaret
Har norgesgruppen 50 prosent av det norske matbutikk-markedet eller ikke? Det får ikke offentligheten vite. – Problematisk, mener Konkurransetilsynet.
Tidspunkt: 19-03-2024 - Kl.18:55 - Kilde: E24 - Info


53. Overrasket på hotellet
Erling Braut Haaland (23) trente for første gang med norge og gikk i bakken med et smell. I går fikk landslagsspillerne et hyggelig besøk på hotellet i Oslo.
Tidspunkt: 19-03-2024 - Kl.14:57 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


54. Johansson disket fra NM-gull: – Jeg legger meg paddeflat
Robert Johansson klinket til i finaleomgangen i hopp-NM og trodde han ble norgesmester på hjemmebane. Så ble 33-åringen diskvalifisert mistet gullet.
Tidspunkt: 19-03-2024 - Kl.13:17 - Kilde: NRK - Info


55. Johansson tok NM-gull på hjemmebane
Robert Johansson klinket til i finaleomgangen i hopp-NM og ble norgesmester på Lillehammer. Det var 33-åringens andre NM-gull i karrieren. – Det var godt. Det var en luftetur, og så slapp det fryktelig i bånn. Ikke mitt stolteste nedslag, sier Johansson til NRK. Johansson – som bor og er fra Lillehammer – lå på andreplass før den første omgangen, men etter et hopp på 142,5 meter satt han presset på Johann André Forfang. Forfang ledet bare med én tidel før finaleomgangen. Der hoppet han 137,5 meter og endte 3,1 poeng bak gullvinneren. Benjamin Østvold endte 22,5 bak Johansson, og tok sin første NM-medalje. Se NM-veka fra Lillehammer direkte på NRK. Til helgen avlsuttes verdenscupsesongen i Planica for de mannlige hopperne.
Tidspunkt: 19-03-2024 - Kl.11:57 - Kilde: NRK - Info


56. Johansson disket fra NM-gull: – Jeg legger meg paddeflat
Robert Johansson klinket til i finaleomgangen i hopp-NM og trodde han ble norgesmester på Lillehammer. Så ble 33-åringen diskvalifsiert, og gullet gikk derfor til Johann André Forfang. – Jeg legger meg paddeflat. Det er min feil, sier Johansson til NRK. – Det er ikke noe mer komplisert enn at jeg har huska å sjekke tre av fire hopp. Før det fjerde glemte jeg det. Da var jeg litt for lett på vekta etter det siste hoppet, forklarer han. Johansson glemte altså å sjekke vekten mellom første- og andreomgang. Etter rennet viste det seg at han veide mindre enn han skulle, og dermed hadde hoppet med feil lengde på skiene. Han har full forståelse for juryens avgjørelse om å diskvalifisere ham. – Jeg må tørre å stå for det hvis jeg har driti meg ut og glemt å ta de slurkene med vann, sier Johansson og fortsetter: – Det er vel første gangen jeg har røket på en sånn smell. Det er drit. Hoppinga er fin, men det er sånn som ikke skal skje. Det er min feil. Da må man tåle å stå i det. Johansson – som bor og er fra Lillehammer – lå på andreplass før den første omgangen, men etter et hopp på 142,5 meter satt han presset på Johann André Forfang. Forfang ledet bare med én tidel før finaleomgangen. Der hoppet han 137,5 meter og endte 3,1 poeng bak Johansson. Etter at sistnevnte ble disket, endte Forfang likevel opp som gullvinner. Benjamin Østvold endte på tredjeplass, men også han ble disket og mistet sin første NM-medalje. Etter de to diskvalifiseringene hoppet Marius Lindvik og Robin Pedersen opp til henholdsvis sølv- og bronseplass. Se NM-veka fra Lillehammer direkte på NRK. Til helgen avlsuttes verdenscupsesongen i Planica for de mannlige hopperne.
Tidspunkt: 19-03-2024 - Kl.11:57 - Kilde: NRK - Info


57. norge har innført nye sanksjoner mot Russland
norge har innført en ny runde med sanksjoner mot president Vladimir Putin og det russiske regimet. Sanksjonene trer i kraft tirsdag.
Tidspunkt: 19-03-2024 - Kl.11:04 - Kilde: E24 - Info


58. Landkreditt Bank setter ned utlånsrentene
Banken kutter renten før norges Banks rentemøte denne uken.
Tidspunkt: 19-03-2024 - Kl.08:04 - Kilde: E24 - Info


59. Curling-VM: Norsk storseier over Tyrkia
De norske curlingkvinnene slo knallhardt tilbake etter to strake tap og knuste Tyrkia 11-5 i curling-VM i Canada. Skip Marianne Rørvik fronter det norske VM-laget sammen med Kristin Skaslien, Mille Haslev Nordbye og Martine Rønning. Etter fem VM-kamper står de med to seiere og tre tap. Det gjør at norge ligger på en delt 6.-plass. Sveits topper tabellen med fem av fem seire. Senere tirsdag venter det nok en kamp mot storfavoritt Sveits.
Tidspunkt: 19-03-2024 - Kl.05:43 - Kilde: NRK - Info


60. Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark
Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag. Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen. Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til norge. Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen. Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet. På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot. Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)
Tidspunkt: 18-03-2024 - Kl.21:01 - Kilde: NRK - Info


61. Rørt kombinertsjef tatt på senga med hederspris: – Det var litt utfordrende
Kombinertsjef Ivar Stuan ble overrasket med hederspris under en galla i regi av Det internasjonale skiforbundet (FIS) i Trondheim søndag. Hedersprisen Stuan ble tildelt går til personer som har betydd spesielt mye for kombinertsporten. Den bærer navnet Kai Arne Ringen Trophy. – Kai Arne Ringen var en svært god leder over mange år for kombinert i norge og betydde også svært mye for idretten vår internasjonalt, sier Stuan. Sportssjefen ble tatt på senga og slet med å finne de rette ordene da han fikk stående applaus søndag. – Du blir satt ut når du blir ropt opp slik foran 250-300 kombinertvenner med hele verdenseliten på plass i salen. Det var spennende, moro og litt utfordrende. Dette er en pris som henger høyt og betyr mye, sier Stuan. Kai Arne Ringen var sentral i utviklingen av norsk og internasjonal kombinertsport i en årrekke. Han kom inn i idretten i 1978 og var blant annet leder av kombinertkomiteen i norges Skiforbund. Han døde i 2015. (NTB)
Tidspunkt: 18-03-2024 - Kl.17:25 - Kilde: NRK - Info


62. Et av norges største gartnerier konkurs etter stortap
Fjorårets ekstremvær rammet Elstøen Gartneri hardt og påførte store milliontap.
Tidspunkt: 18-03-2024 - Kl.15:17 - Kilde: E24 - Info


63. Grøvdal har ombestemt seg – deltar i VM i terrengløp
Karoline Bjerkeli Grøvdal er tydeligvis i slag og har bestemt for å stille i VM i terrengløp i Beograd 30. mars. I utgangspunktet hadde ikke norge planer om å stille med folk i mesterskapet i Beograd, heter det på hjemmesiden til friidrett.no, men 33-åringen fra Isfjorden har endret mening, og da blir det en liten norsk tropp på én utøver i Serbia likevel. Karoline Bjerkeli Grøvdal dokumenterte prima form da hun vant halvmaraton i New York denne helgen. Hun ble den første europeer til å gjøre det på 14 år. Grøvdal løp inn til vinnertiden 1.09.09 etter en sterk avslutning. Fra før hadde hun tre 3.-plasser i denne konkurransen. (NTB)
Tidspunkt: 18-03-2024 - Kl.12:13 - Kilde: NRK - Info


64. Fnyser av «hjernevaskede» eksperter – sendte uvanlig julekort for å berolige spillerne
I en ny dokumentar går Ståle Solbakken hardt ut mot eksperter som ikke ser at norge hadde uflaks som ikke kom til EM.
Tidspunkt: 18-03-2024 - Kl.10:40 - Kilde: NRK - Info


65. Bekrefter bud i havvindauksjon
Mandag morgen åpnet norges første ordinære havvindauksjon, etter stor usikkerhet om hvorvidt det ville komme noen bud fra aktørene som har kvalifisert seg.
Tidspunkt: 18-03-2024 - Kl.10:34 - Kilde: E24 - Info


66. Nusa inn i norge-troppen
Osame Sahraoui melder forfall til de kommende privatlandskampene mot Tsjekkia og Slovakia grunnet skade, melder norges Fotballforbund i en pressemelding. Inn i troppen kommer Antonio Nusa. Kampene spilles 22. og 26. mars på UIlevaal stadion.
Tidspunkt: 18-03-2024 - Kl.10:23 - Kilde: NRK - Info


67. Her er norges nye landslagsdrakt
De norske fotballandslagene skal fra i vår spille i en ny landslagsdrakt. Trøya får sin «debut» mot Tsjekkia på Ullevaal stadion denne uken. Den nye drakten er den mest høyteknologiske et norsk fotballandslag noen gang har brukt, ifølge Jan Ove Nystuen, som er leder for merkevare i norges Fotballforbund. – Kun det beste er godt nok for landslagene våre. Detaljer helt ned på mikronivå sørger for at drakten skal være best mulig å bruke i all slags vær. Samtidig har vi tatt med oss noe av det tradisjonelle i utviklingen av drakten og latt oss inspirere av historien i designet, sier Nystuen. Han nevner blant annet at den nye hjemmedrakten er inspirert av sverdet til vikingkongen Harald Hårfagre, mens navn og nummer har hentet inspirasjon fra et særegent runetegn. – Bortedrakten er inspirert av det unike nordiske lyset med is og nordlys som stikkord, sier Nystuen. Drakten kommer i salg for publikum fra 21. mars. (©NTB)
Tidspunkt: 18-03-2024 - Kl.08:17 - Kilde: NRK - Info


68. Curling-VM: Norsk tap for USA
norges curlingkvinner fikk en dårlig start på sin tredje VM-kamp i Canada og tapte 5-7 for USA natt til mandag norsk tid. Det betyr at skip Marianne Rørvik og hennes lag står med én seier og to tap i turneringen. Tidligere søndag ble det 8-7-seier over Sverige, som ligger helt sist i VM så langt. Mot amerikanerne ble det tidlig vrient, og USA ledet 3-0 etter tre omganger. norge reduserte til 2-3, men havnet så under med 2-5. Før siste omgang, der norge hadde siste stein, ledet amerikanerne 7-4. Rørvik og lagvenninnene hennes klarte bare å ta ett poeng, og dermed endte det med tap. Foruten Rørvik spiller Kristin Skaslien, Mille Haslev Nordbye og Martine Rønning for norge i VM. Canada, Italia og Sveits topper så langt med tre strake seirer hver. (NTB)
Tidspunkt: 18-03-2024 - Kl.06:34 - Kilde: NRK - Info


69. Dette skjer i dag: Lønnsoppgjøret sparkes i gang
Forhandlingene for partene i frontfagene starter. Det gjør også norges første havvindauksjon.
Tidspunkt: 18-03-2024 - Kl.06:32 - Kilde: E24 - Info


70. Johaug bekrefter: Klar for NM-comeback
Therese Johaug stiller til start i NM-tremila på Lillehammer neste lørdag. Det bekrefter 35-åringen fra Dalsbygda overfor NRK søndag kveld, bare et par timer før påmeldingsfristens utløp. – Det er et steg på veien for å se hvordan formen er per dags dato, skriver Johaug i en melding til NRK. Johaug avsluttet sin karriere våren 2022 etter OL-suksessen i Beijing. 17. mai i fjor ble hun mor til en datter ved navn Kristin. Den siste tiden har det vært kjent at hun vurderer et comeback som aktiv langrennsløper fram mot VM-femmila i Trondheim neste vinter. I et intervju med NRK under første del av NM for tre uker siden åpnet hun for å gå tremila i NM del 2. – Det betyr jo mye å se hvordan formen er, og om det er reelt mulig eller ikke, sa hun da. 3. mars gikk hun sitt første skirenn på nesten to år da hun vant Engadin Frauenlauf i Sveits suverent foran sin gamle rival Justyna Kowalczyk-Tekieli. Nå skal altså Johaug måle krefter med norgeseliten – deriblant Heidi Weng og Anne Kjersti Kalvå som ble nummer to og tre i verdenscupavslutningen i Falun søndag. Therese Johaug har for øvrig 18 NM-gull i langrenn. Det hittil siste kom på tremila i Harstad i 2022.
Tidspunkt: 17-03-2024 - Kl.21:23 - Kilde: NRK - Info


71. Den store renteuken: – Alle lurer på når rentekuttet kommer
Neste uke ventes rentebeslutninger både her hjemme og i USA. – Blir ikke overrasket hvis norges Bank sier at det ikke blir rentekutt før neste år, sier valutastrateg.
Tidspunkt: 17-03-2024 - Kl.21:16 - Kilde: E24 - Info


72. norges J17-lag klar for EM
J17-landslaget skal spille fotball-EM i Sverige i mai etter å ha slått nettopp Sverige 1-0 i Sandnes søndag. – Jentene la så mye inn i dette. De la kubbe på kubbe på bålet, og det brant og det brant. Det var nydelig, sa landslagstrener Børje Sørensen. Anny Kerim-Lindland scoret kampens eneste mål i det som var den andre og avgjørende kvalifiseringsrunden. – For å vinne en kvalifiseringsgruppe må du være både god og heldig, og det har vi vært, sa Sørensen. EM arrangeres i Malmö og Lund i Sverige i perioden 5.-18. mai. Åtte nasjoner deltar. Foreløpig er norge, Sverige, Belgia, England og Portugal klar for mesterskapet. (NTB)
Tidspunkt: 17-03-2024 - Kl.17:21 - Kilde: NRK - Info


73. Russere i norge aksjonerer mot Putin: – Det er eneste måte å protestere på
Både i Oslo og Kirkenes står russere i kø søndag – mange i protest mot president Putin.
Tidspunkt: 17-03-2024 - Kl.12:23 - Kilde: E24 - Info


74. Haugan leder verdenscupfinalen i slalåm
Timon Haugan kan ta sin første individuelle verdenscupseier i sesongavslutningen i slalåm. Han er i føringen etter første omgang i Saalbach. Mannen fra Oppdal leder med 15 hundredels sekund på tyskeren Linus Strasser, mens det er 50/100 til Loïc Meillard fra Sveits på tredjeplass. Haugan har tre 2.-plasser som individuelle toppresultater i verdenscupen. Alle har kommet i slalåm. Skulle han vinne i Østerrike, redder han norsk herrealpint fra å gå en hel verdenscupsesong uten seier. En slik uønsket rekke har ikke norge hatt siden 1987/88. Henrik Kristoffersen er nest best av de norske slalåmkjørerne i verdenscupfinalen. Han ligger på 7.-plass og er 1,26 sekunder bak Haugan. Atle Lie McGrath er nummer elleve (+2,22), mens Alexander Steen Olsen (+3,83) innehar 21.-plassen. Finaleomgangen starter klokken 13.30. (©NTB)
Tidspunkt: 17-03-2024 - Kl.10:30 - Kilde: NRK - Info


75. Superomgang av de norske alpinkvinnene
norge preger verdenscupavslutningen i storslalåm med tre kvinner blant de fem beste etter 1.-omgangen i Saalbach. Den sterke laginnsatsen gjør at norge har gode pallmuligheter. Thea Stjernesund var nest raskest i den østerrikske traseen og er 48/100 sekund bak ledende Federica Brignone fra Italia. To hakk bak følger Mina Fürst Holtmann. Bærum-alpinisten ble nummer to i lørdagens slalåmfinale, og hun øyner nok en topplassering etter å ha lagt seg inn på 4.-plassen. Det skiller 98 hundredeler til toppen. Ragnhild Mowinckel henger også med i karrierens siste verdenscuprenn i storslalåm. Moldenseren tapte mye fra første til andre mellomtid, men hevet seg inn mot mål. Hun er nummer fem og bak med 1,31 sekunder. Finaleomgangen starter klokken 12. (NTB)
Tidspunkt: 17-03-2024 - Kl.08:50 - Kilde: NRK - Info


76. Sagosen utvist da norge kvalifiserte seg til OL
De norske håndballherrene vant mot Ungarn lørdag kveld og er dermed klare for OL i Paris til sommeren. – Det er fantastisk. Vi har jobbet hardt for dette. Jeg syns vi spiller god håndball. Det er stort for oss som gruppe å få være med i OL, det er det største en utøver kan være med på, sier Sander Sagosen til NRK etter kampen. Det norske laget tok ledelsen tidlig og hadde stort sett god kontroll på kampen. Til tross for at Sander Sagosen fikk tre to-minuttere, og dermed fikk rødt kort, vant norge 29-25. – Jeg var litt heit og går inn i en duell. Jeg skal kanskje ikke gå inn der og ta den duellen, selv om jeg ikke er helt enig i utvisningen. Men gutta gjorde jobben. Forsvarsspillet er fantastisk. Torsdag slo de Portugal og med dagens seier har de vunnet mot de to antatt største konkurrentene i kampen om OL-billett. Søndagens kamp mot Tunisia blir dermed ubetydelig for håndballherrene. Det er tredje gang norge kvalifiserer seg til lekene. i 2021 ble de nummer syv i turneringen, mens de i 1972 ble nummer ni.
Tidspunkt: 16-03-2024 - Kl.20:07 - Kilde: NRK - Info


77. Knotten står over jaktstarten
Karoline Knotten har valgt å stå over lørdagens jaktstart i Canmore. Skiskytteren ble bare nummer 56 på torsdagens sprint og hadde et vanskelig utgangspunkt. Derfor sparer hun i stedet kreftene til søndagens fellesstart, som avslutter verdenscupsesongen. norge stiller da med fire kvinner på start. Ingrid Landmark Tandrevold starter 1.02 bak sprintvinner Lisa Vittozzi, mens Marthe Kråkstad Johansen har 1.35 opp. Ida Lien er 1.59 bak lederen og Maren Kirkeeide har 2.08 å ta igjen. Tandrevold leder fortsatt verdenscupen, men er bare sju poeng foran Vittozzi med to renn igjen. Jaktstarten i Canada starter klokken 18.10 og vises direkte på NRK1.
Tidspunkt: 16-03-2024 - Kl.15:04 - Kilde: NRK - Info


78. norge suverene i lagkonkurransen
I prøve-VM i Granåsen var det klart for lagkonkurranse for kombinertutøverne lørdag. Etter hoppet var det norske kombinert-laget nummer tre. I langrennet gikk de ut bak Østerrike og Japan. Jens Lurås Oftebro og Gyda Westvold Hagen knappen inn på nasjonene foran. – Det var veldig artig. Og det er veldig artig når man er på lag med så mange flinke utøvere, sier Westvold Hansen til NRK. Da det var Ida Marie Hagen sin tur på etappe tre, var Japan passé og i løpet av etappen sin passerte, verdenscupvinneren på kvinnesiden, Østerrike. Hun sendte ut Jørgen Graabak, som var norges ankermann, med en solid luke ned til konkurrentene. Over 40 sekunder var luka Graabak måtte forsvare. – De tre foran meg hadde gjort en kjempejobb. Og da ble den en ganske behagelig affære for min del, så det satt jeg pris på. Kunne nyte litt publikum, sier ankermannen til NRK. Det ble aldri noe problem for trønderen. Luken klarte aldri forfølgerne å tette. Dermed ble det en overlegen seier til de norske laget, som måtte klare seg uten Jarl Magnus Riiber. Verdenscupvinneren er ute resten av sesongen med en kneskade. Neste år skal det arrangeres ski-VM i Granåsen.
Tidspunkt: 16-03-2024 - Kl.14:44 - Kilde: NRK - Info


79. norge i seierskampen på blandet lagkonkurranse
Det norske laget er på tredjeplass i blandet lagkonkurranse i kombinert etter hoppingen. norge har 16 sekunder å ta igjen på Østerrike. Blandet lagkonkurranse i kombinert består av hopp i normalbakken i Granåsen etterfulgt av 1 x 5, 2 x 2,5 og 1 x 5 kilometer langrenn. norge stilte med Ida Marie Hagen (92 meter), Jens Lurås Oftebro (96), Jørgen Graabak (95) og Gyda Westvold Hansen (91,5). Laget endte på 406,8 poeng. Østerrike hadde Annalena Slamik, Stefan Rettenegger, Johannes Lamparter og Lisa Hirner på laget som tok 422,9 poeng. Japan med Haruka Kasai, Ryota Yamamoto, Akito Watabe og Yuna Kasai går ut 13 sekunder bak. I langrennet er det en mannlig utøver først, så de to kvinnene, før den siste mannen på laget avslutter. Japan stiller med Haruka Kasai, Ryota Yamamoto, Akito Watabe og Yuna Kasai. Langrennet starter klokken 15:10, og sendes på NRK1. (NTB)
Tidspunkt: 16-03-2024 - Kl.13:38 - Kilde: NRK - Info


80. Venter på havvindeventyret
GULEN (E24): Wergeland-familien gjør seg klar for norges første havvindauksjon. Selv om industrien er inne i sin første krise, vil de satse.
Tidspunkt: 16-03-2024 - Kl.12:20 - Kilde: E24 - Info


81. Niklas (27) knuste Roger (72) i spurten: Ble norgesmester 
Den unge hundekjøreren Niklas Rogne hadde mest fart i både spann og egen kropp på den siste etappen i NM i langdistanse hundekjøring.
Tidspunkt: 16-03-2024 - Kl.07:47 - Kilde: NRK - Info


82. Friski: Leo Landrø (18) på verdenscuppallen som finaledebutant
Leo Landrø var fryktløs og svært nær å vinne friskisportens verdenscupavslutning i Big Air i franske Tignes. 18-åringen ble nummer to i sin første finale. Geilo-gutten fikk en totalscore på 185,50 poeng mot den amerikanske vinneren Alexander Halls 186,50. En litt svak landing i tredje og siste forsøk stoppet ham fra å ta en sjokkseier. Landrø var beste poengplukker i kvalifiseringen. Han hadde 11.-plass som toppresultat og aldri før tatt seg til en finale i verdenscupen. På fransk snø kom hans definitive gjennombrudd. Tenåringen hadde beste enkeltscore i begge de to første omgangene med 91,50 og 94,00 poeng. På tredje forsøk greide han 87,75. Det er de to beste hoppene med ulike triks som utgjør totalsummen. Birk Ruud åpnet med 80,00 poeng og fulgte opp med fall i neste forsøk. I det tredje kjørte han på det trygge, og norges antatt sterkeste kort ble bare nummer seks med en tellende score på 163,75. Tidligere på dagen prøve Ruud seg i verdenscupen i snowboard samme sted. Med brett viste han lovende takter og ble nummer 37 i slopestylekvalifiseringen. Dobbeltkjøret kan forklare skuffelsen i Big Air-finalen.
Tidspunkt: 15-03-2024 - Kl.20:00 - Kilde: NRK - Info


83. Blir tvunget til å være negativ til videodømming mot sin vilje
Et flertall av medlemmene i Bodø/Glimt tvang styret i klubben til å være mot VAR. Sportskommentator håper VAR blir skrotet i norge.
Tidspunkt: 15-03-2024 - Kl.17:11 - Kilde: NRK - Info


84. Handelsoverskuddet falt til 52 milliarder i februar
norges overskudd fra handelen med utlandet falt for fjerde måned på rad, ifølge SBB.
Tidspunkt: 15-03-2024 - Kl.07:00 - Kilde: E24 - Info


85. Hopp: Ståle Villumstad konstituert som sportssjef
Ståle Villumstad er tilbake som sportssjef i hopp i norges Skiforbund. Han erstatter Clas Brede Bråthen som nylig ga seg i rollen. Det opplyser Skiforbundet i en pressemelding fredag morgen. Villumstad kommer fra stillingen som arrangementsansvarlig for hopp. Villumstad har før vært midlertidig sportssjef i hopp. Det kom til da Bråthen var i en konflikt med forbundsledelsen for noen år siden. – Hopp-norge står overfor mange utfordringer i tiden som kommer. Gjennom en åpen og tillitsbasert dialog med utøvere, medarbeidere og tillitsvalgte er jeg klar til å ta tak i de utfordringene vi står overfor. Sammen med hele Hopp-norge og våre samarbeidspartnere skal vi legge et godt grunnlag for den kommende VM-sesongen, sier Villumstad.
Tidspunkt: 15-03-2024 - Kl.06:25 - Kilde: NRK - Info


86. Håndballgutta ett steg nærmere OL-billett
Godt keeperspill av Torbjørn Bergerud lå i bunn da norge vant 32-29 i åpningskampen mot Portugal i OL-kvalifiseringen i håndball. – Det var utrolig godt å åpne kvaliken på denne måten. Vi er enda tøffere enn vi var i EM tidligere i år. Vi viser enorm energi, sier keeperen til NRK. Han ville dog ikke ta så mye ære selv. – Det var godt å kunne bidra. Målvaktsposisjonen fungerte veldig bra i dag. Vi står mot og er tøffe. Det blir vanskelig for Portugal, og det er det som gjør at vi vinner. – Da vi møttes her i Ungarn på mandagen så merket man det på hele gruppa. Vi skulle vise oss fra en annen side. Vi hadde lyst til å spille, ta det ekstra løpet og slå hardt tilbake. Nå må vi bare bygge videre på det. Bergerud var påskrudd fra start og gjorde det vanskelig for portugiserne å få ballen i mål. Han leverte mange gode redninger, inkludert en med ansiktet, og gikk til pause med redningsprosent på 43. Da ledet norge 18-13 og hadde tilsynelatende full kontroll. De norske truet med å stikke ytterligere fra i den andre omgangen, men Portugal bet seg fast og sørget etter hvert for at kampen ble spennende igjen. Vel midtveis i omgangen hadde norge en periode der det gikk svært trått offensivt, med en rekke misbrukte skuddsjanser og tekniske feil, og Portugal reduserte ledelsen til to mål på 27-25. Bergerud sto fram igjen og nektet motstanderen å komme enda nærmere, blant annet med en strafferedning fra .Francisco Costa. Simen Ulstad Lyse fikk fart på målproduksjonen igjen med tre på rad. De to første gangene svarte Portugal umiddelbart med skudd i tomt bur, og kampen levde helt til en strålende redning av Bergerud på Luis Frades innhopp på stillingen 31-28 et drøyt minutt før slutt. De to beste i gruppespillet i Tatabanya får billett til Paris-OL. Både Ungarn og Portugal endte foran norge i årets EM. Ungarerne ble nummer fem, portugiserne sju og norge nummer ni. Tunisia er siste lag i gruppa. (NTB/NRK)
Tidspunkt: 14-03-2024 - Kl.19:09 - Kilde: NRK - Info


87. Dette skriker det ikke rentekutt av
norges Banks siste tall peker mot at renten vil forbli høy lenge. For å forstå hvorfor, hjelper det å se til bibelbeltet.
Tidspunkt: 14-03-2024 - Kl.18:48 - Kilde: E24 - Info


88. norge-profil fikk «sjokk» av Strandberg-nyhet – VIF varsler pengekrav
I en ny dokumentar forteller Stefan Strandberg om en mulig sykehustabbe som kostet ham karrieren. Fotballkolleger reagerer på det som kommer frem.
Tidspunkt: 14-03-2024 - Kl.18:47 - Kilde: NRK - Info


89. Fredrikstad stemte for boikott av fotball-VM i Saudi-Arabia – første norske klubb
Fredrikstad Fotballklubb skal jobbe for at norges Fotballforbund velger å boikotte et eventuelt fotball-VM i Saudi-Arabia i 2034. Vedtaket ble gjort på klubbens årsmøte onsdag. Fredrikstad er første norske klubben som velger boikottlinjen knyttet til sluttspillet om ti år. «Fredrikstad Fotballklubb skal ta et klart standpunkt overfor NFF mot fotball-VM 2034 i Saudi-Arabia. Klubben skal enten selv fremme forslag på Fotballtinget om at norge skal avstå fra å delta i mesterskapet, eller støtte tilsvarende forslag fra andre klubber», heter det i forslaget som ble vedtatt. Styret i FFK uttalte at det på generelt grunnlag er imot brudd på menneskerettighetene, og at det aktivt vil delta i den nasjonale diskusjonen knyttet til det aktuelle mesterskapet. Forslaget ble vedtatt med 38 mot 36 stemmer. Seks stemte blankt. (NTB)
Tidspunkt: 14-03-2024 - Kl.14:40 - Kilde: NRK - Info


90. Strandberg åpner opp – ukjent drama ødela karrieren
– Hadde jeg fått blodfortynnende ville dette aldri skjedd, sier fotballprofil Stefan Strandberg i ny dokumentar. norges fremste ekspert på blodpropp går langt i å støtte påstanden.
Tidspunkt: 14-03-2024 - Kl.11:05 - Kilde: NRK - Info


91. Ny seier for Kvandal - til topps i Granåsen
Eirin Maria Kvandal fulgte opp søndagens seier i Holmenkollen med å ta en knapp seier i tirsdagens Raw Air-renn i Granåsen. – Det har vært noen morsomme konkurranser her i norge. Jeg er fornøyd med hoppingen min, sier Kvandal i seiersintervjuet. Etter to hopp på 96 og 98,5 meter, hadde Kvandal virkelig tidelene med seg i neste års VM-anlegg. Den norske 22-åringen hoppet seg opp fra andreplass, og vant 0,6 poeng foran østerrikske Eva Pinkelnig og 0,8 foran slovenske Nika Kriznar. – Vi pleier å si at det blir tett i liten bakke, men så tett pleier det sjeldent å være, sier NRK-ekspert Johan Remen Evensen. Kvandal ledet Raw Air sammenlagt med god margin før tirsdagens konkurranse i Trondheim, og etter seieren har hun 32 poeng ned til Pinkelnig.
Tidspunkt: 12-03-2024 - Kl.18:27 - Kilde: NRK - Info


92. Fikk abstinenser etter å ha spilt EM for norge i «pillerus»: – Jeg hadde store problemer
Trine Aaltvedt-Rønning knasket smertestillende og sovepiller for å kunne spille i EM i 2009. I etterkant slet hun og er kritisk til håndteringen.
Tidspunkt: 12-03-2024 - Kl.17:21 - Kilde: NRK - Info


93. Oljefondet passerte 17.000 milliarder
Det viser det uoffisielle telleverket på nettsidene til norges Bank Investment Management.
Tidspunkt: 12-03-2024 - Kl.14:18 - Kilde: E24 - Info


94. Neymar jubler for Braathens Brasil-comeback: – Jeg er så glad
Forrige uke annonserte Lucas Pinheiro Braathen at han skal kjøre for Brasil neste sesong. Nå ønsker en av landets største idrettsstjerner den norsk-brasilianske alpinisten velkommen. – Velkommen tilbake til sirkuset. Jeg er så glad for at du er tilbake. Og spesielt nå som du skal representere de brasilianske fargene. Lykke til, sier Neymar jr. i en video publisert på Braathens Instagram-profil. Neymar er Brasils største idrettsstjerne, med 220 millioner følgere på Instagram. Fotballspilleren har spilt for både Barcelona og PSG, før han i fjor meldte overgang til saudiarabisk fotball. – Jeg kan ikke tro det, skriver Braathen under videoen på Instagram. – Jeg er i fullstendig sjokkert. Klyp meg. Forrige uke ble Brasils skipresident Anders Pettersson spurt om Braathen kan bli skisportens savr på Neymar. – Hvorfor ikke? Det er mye mulig. Han har den uvanlige kombinasjonen av at han både er karismatisk og en dyktig alpinist. Det liker brasilianere. Det er en perfekt kombinasjon, sa Pettersson til NRK. Braathen la opp i oktober i fjor etter en langvarig strid med norges Skiforbund. Bare et halvt år senere er han altså tilbake.
Tidspunkt: 12-03-2024 - Kl.13:14 - Kilde: NRK - Info


95. Fredrikstad henter rutinert eliteseriespiller
Sørlendingen Erlend Segberg har flust av erfaring med spill i Eliteserien. Nå fortsetter midtbanespilleren karrieren hos nyopprykkede Fredrikstad. Det bekrefter østfoldklubben på sine nettsider. – Fredrikstad er en klubb med noe virkelig spennende på gang, som jeg tror vil utvikle meg som fotballspiller og menneske, samt at jeg forhåpentligvis kan være med og bidra til å utvikle laget og kulturen som er bygget opp her, sier midtbanespilleren etter klubbskiftet. Segberg står bokført med 95 kamper på det øverste nivået i norge, og 26-åringen har spilt for både Start og Aalesund. – Erlend gir oss en skjerpet konkurranse på midtbanen og kommer inn med ferdigheter som gir oss flere valgmuligheter, sier FFKs sportssjef Joacim Heier. Fredrikstad rykket i fjor opp til Eliteserien etter å ha vært nede i spilt i 1. divisjon i elleve strake sesonger. (NTB)
Tidspunkt: 12-03-2024 - Kl.12:19 - Kilde: NRK - Info


96. Witzøe om laksedødelighet: – Det gjør noe med hele deg
BERGEN (E24): For første gang innrømmer norges nest største lakseoppdretter at dyrevelferden går feil vei.
Tidspunkt: 12-03-2024 - Kl.11:08 - Kilde: E24 - Info


97. Viktig Brann-spiller må opereres
Brann-spiller Felix Horn Myhre (25) er skadd og må gjennom et inngrep. Det er usikkert hvor lenge han er ute av spill. Brann opplyser om situasjonen på sine nettsider tirsdag. Ifølge klubben har Horn Myhre vært til ekstra undersøkelser etter plagene han har hatt med lysken. Konklusjonen ble operasjon. – Felix har nå gjennomgått utredning og fått diagnosen Gilmores groin. Han blir etter all sannsynlighet operert for dette i neste uke. Vi vil ikke kunne uttale oss om rehabiliteringstid før vi har satt igang post-operativ oppfølging og monitorert progresjon en periode, sier Brann-lege Arne Instebø. Horn Myhre var en sentral spiller i Brann-laget som ble norgesmester og tok sølv i Eliteserien i 2023. Han kom til Brann i 2021-sesongen, og skrev i fjor en forlenget avtale som gjelder ut 2027. (NTB)
Tidspunkt: 12-03-2024 - Kl.09:07 - Kilde: NRK - Info


98. Frykter nye strømprisområder: – Et skrekkscenario
norges prisområder for strøm kan bli endret, og industriaktør frykter høye priser til alle i det nye området.
Tidspunkt: 11-03-2024 - Kl.20:00 - Kilde: E24 - Info


99. Amalie Iuel klar for comeback etter fødsel
Amalie Iuel er klar for en retur til friidrettsbanen etter barnefødsel. I neste måned er hun på startstrek i et internasjonalt stevne i Kenya. Det er norges Friidrettsforbund som opplyser om comebackplanene til Iuel mandag. Friidrettsprofilen kommer til start i Kip Keino Classic i Nairobi 20. april. Der skal hun løpe spesialdistansen 400 meter hekk. Iuel og tidligere toppalpinist Aksel Lund Svindal ble 1. september i fjor foreldre til en gutt. Hekkeløperen Iuel satser likevel mot OL i Paris til sommeren. Stevnet i Kenya blir første mulighet til å vise form. Elisabeth Slettum er også påmeldt 400 meter hekk i Nairobi-stevnet. Der skal også Beatrice Llano kaste slegge. (NTB)
Tidspunkt: 11-03-2024 - Kl.16:24 - Kilde: NRK - Info


100. Golberg og Weng står over sprinten i Drammen
På tirsdag er det sprint i Drammen for flere av landslagsløperne til norge, men i år går den uten Pål Golberg og Heidi Weng. Det bekrefter norges Skiforbund i en pressemelding mandag. – Belastningen på begge utøvere, med mange konkurranser i sesongen så langt, gjør at de nå velger å stå over, sier fagsjef Per Elias Kalfoss. Amund August Korsæth går inn for Pål Golberg og Kristin Austgulen Fosnæs kommer inn for Heidi Weng.
Tidspunkt: 11-03-2024 - Kl.16:08 - Kilde: NRK - Info


101. Svensk profil tatt for råkjøring i norge
Den svenske langrennsstjernen William Poromaa må ut med 12.000 kroner etter å ha kjørt for fort i norge. Det skriver svenske Expressen. – Det var klønete av meg. Jeg hadde problemer med bilen, var litt stressa og ville bare hjem, sier William Poromaa til Expressen. Den svenske profilen forteller at han ble tatt etter Toppidrettsveka i sommer. Ifølge Poromaa sto det i brevet fra politiet at han måtte i fengsel eller ut med 12.000 kroner. – Det var veldig unødvendig. Og dumt av meg, sier han. Det er ikke kjent hvor fort Poromaa kjørte da han ble tatt.
Tidspunkt: 11-03-2024 - Kl.14:26 - Kilde: NRK - Info


102. NHO: Venter to rentekutt i år
Svak kronekurs vil trolig hindre at norges Bank er blant de første til å sette ned renten, mener NHO. Nå venter de to rentekutt i året frem til 2026.
Tidspunkt: 11-03-2024 - Kl.09:00 - Kilde: E24 - Info


103. norge eksporterte varer for 1.225 mrd. kroner utenom olje og gass
Eksporten av varer og tjenester utenom olje og gass endte i 2023 på 1225 milliarder kroner. Det er det høyeste nivået noensinne.
Tidspunkt: 11-03-2024 - Kl.06:31 - Kilde: E24 - Info


104. Idrettsforbundet med millionbønn til regjeringen
norges idrettsforbund har gitt sine innspill til neste års statsbudsjett og mener idrettstilbud er det viktigste tiltaket for å unngå «samfunnsøkonomiske tap». I et dokument som er signert av idrettspresident Zaineb Al-Samarai og generalsekretær Nils Einar Aas, skriver NIF at «norge står overfor store utfordringer: økende barnefattigdom, utenforskap, psykisk og fysisk uhelse og økende ungdomskriminalitet». «Det er utviklingstrekk som vil gi norge store samfunnsøkonomiske tap i årene framover, og ikke minst er det en personlig belastning for de som rammes. Norsk idrett er og vil være en del av løsningen», heter det i innledningen. – Det må minimum settes av 225 millioner kroner over statsbudsjettet for 2025 for å redusere økonomi som barriere, sier Al-Samarai. – Det må settes av minimum 200 millioner kroner for å følge opp forslag og tiltak i handlingsplanen for like muligheter til å delta i kultur-, idretts- og fritidsaktiviteter for barn og unge, slår hun fast. (NTB)
Tidspunkt: 11-03-2024 - Kl.05:50 - Kilde: NRK - Info


105. Prisvekst i USA og norge: – Det blir en spennende uke
Inflasjonsfasit fra både norge og USA er blant det som står på økonomikalenderen den kommende uken. – Kan styrke vår oppfatning om rentekutt i september, sier sjeføkonom.
Tidspunkt: 10-03-2024 - Kl.21:06 - Kilde: E24 - Info


106. Chelsea slet seg til semifinale i FA-cupen – City utslått
Et mål av Catarina Macario midtveis i 2. omgang sendte Chelsea til semifinale i kvinnenes FA-cup i fotball på bekostning av Everton. Seiersvante Chelsea måtte slite for seieren. Everton hadde mange gode sjanser i kampen. Guro Reiten hvilte seg på Chelsea-benken, mens Maren Mjelde ikke var i troppen. Eneste norske innslag på banen var derfor Everton-forsvarer Elise Stenevik. Manchester United, Tottenham og Leicester er de andre lagene når semifinalene trekkes tirsdag. To av dem har også norske innslag. Lisa Naalsund scoret det siste målet med en suser da United lørdag vant 4–0 borte over et Brighton-lag med Guro Bergsvand og Maria Thorisdottir i midtforsvaret og Elisabeth Terland på topp. Søndag startet Celin Bizet da Tottenham møtte topplaget Manchester City hjemme. Beth England utlignet til 1–1 i sjette tilleggsminutt. Etter målløse ekstraomganger vant Spurs 4–3 på straffespark. Sophie Román Haug ble byttet ut etter en snau time da Liverpool forsvant ut av cupen med 0-2-tap hjemme mot Leicester lørdag. Jutta Rantala, som kan bli en trussel for norges landslag når EM-kvalifiseringen starter med kamp mot Finland i april, ble helt for gjestene med to mål. (©NTB)
Tidspunkt: 10-03-2024 - Kl.20:42 - Kilde: NRK - Info


107. Full forvirring i Kollen – Trener usikker på om seieren står
Kun 2 poeng skilte topp fire etter første omgang i Holmenkollen søndag. Blant dem var Raw Air-leder Eirin Maria Kvandal, som hoppet 225.5 meter med lavest fart av alle i første omgang. I finaleomgangen hadde vinden roet seg, men da Kvandal skulle hoppe så det først ut som treneren ba om å gå ned på avsatsen. Men det var til slutt juryen som valgte å gå ned på farta. – Her må vi opp i dommertårnet og finne ut av hva som faktisk er fakta, sa NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen. Men 22-åringen holdt hodet kaldt og hoppet 125 meter, og fikk til slutt 2.2 poeng mer en slovenske Nika Prevc. Det holdt til Kvandals andre verdenscupseier og hun beholder Raw Air-ledelsen. – Nå har jeg det veldig bra. Det er veldig stort, sier Kvandal til NRK etter seieren. Trener Christian Meyer sier til NRK at han trykte på knappen, for å signalisere at de ville gå ned på farta, men at jury-avgjørelsen kom opp. – Da er vi trygge på at Eirin har vunnet? – Vi får nå se da, sier han kryptisk til NRK. – Om hun vinner eller ikke er dette uansett en seier, legger han til. Men norges nasjonalsang ble spilt og Kvandal sto øverst på pallen etter rennet. Silje Opseth ble nest beste norske på en åttendeplass, mens to andre unge, norske hoppere imponerte på hjemmebane. Både 20 år gamle Heidi Dyhre Traaserud, som endte på 11.-plass, og 16-årige Ingvild Synnøve Midtskogen, som ble nummer 18, gjorde karrierebeste. Thea Minyan Bjørseth endte på 26.-plass.
Tidspunkt: 10-03-2024 - Kl.17:34 - Kilde: NRK - Info


108. Full forvirring i Kollen – Trener usikker på om Kvandal-seieren står
Kun 2 poeng skilte topp fire etter første omgang i Holmenkollen søndag. Blant dem var Raw Air-leder Eirin Maria Kvandal, som hoppet 225.5 meter med lavest fart av alle i første omgang. I finaleomgangen hadde vinden roet seg, men da Kvandal skulle hoppe så det først ut som treneren ba om å gå ned på avsatsen. Men det var til slutt juryen som valgte å gå ned på farta. – Her må vi opp i dommertårnet og finne ut av hva som faktisk er fakta, sa NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen. Men 22-åringen holdt hodet kaldt og hoppet 125 meter, og fikk til slutt 2.2 poeng mer en slovenske Nika Prevc. Det holdt til Kvandals andre verdenscupseier og hun beholder Raw Air-ledelsen. – Nå har jeg det veldig bra. Det er veldig stort. Endelig fikk jeg sunget nasjonalsangen. Det satt langt inne, sier en rørt Kvandal til NRK etter seieren. Trener Christian Meyer sier til NRK at han trykte på knappen, for å signalisere at de ville gå ned på farta, men at jury-avgjørelsen kom opp. – Da er vi trygge på at Eirin har vunnet? – Vi får nå se da, sier han kryptisk til NRK. – Om hun vinner eller ikke er dette uansett en seier, legger han til. Men norges nasjonalsang ble spilt og Kvandal sto øverst på pallen etter rennet. Silje Opseth ble nest beste norske på en åttendeplass, mens to andre unge, norske hoppere imponerte på hjemmebane. Både 20 år gamle Heidi Dyhre Traaserud, som endte på 11.-plass, og 16-årige Ingvild Synnøve Midtskogen, som ble nummer 18, gjorde karrierebeste. Thea Minyan Bjørseth endte på 26.-plass.
Tidspunkt: 10-03-2024 - Kl.17:34 - Kilde: NRK - Info


109. Norsk medalje i allround-VM på skøyter
24 år gamle Hallgeir Engebråten tok bronse i allround-VM på skøyter. Det ble klart etter den avsluttende 10 000 meteren i tyske Inzell. Sander Eitrem sørget for at norge avsluttet VM knallsterkt og tok en 4. plass. Amerikanske Jordan Stolz endte med gullet i allround-VM, med nederlandske Patrick Roest på sølvplass. – Herregud, for et løp. Det var tungt etter 1500 meter, men jeg gikk meg inn i et modus, og da var det bare å gå. Det er helt rått, sa Engebråten til VG etter å ha satt personlig rekord på 10.000 meter. Engebråten klokket inn på 12.55,42. Det holdt også til 3. plass på distansen. – Det er det beste løpet jeg har gått, det er ingenting som har vært i nærheten. Det er helt fantastisk, fortsatte han. Engebråten gikk i par med Sverre Lunde Pedersen på VMs siste distanse. Lunde Pedersen fikk det ikke helt til å stemme på VMs lengste distanse, og endte på 7. plass. Det var karrierens siste løp for Lunde Pedersen, som i februar annonserte at han legger opp etter VM. Lunde Pedersen har blant annet 13 VM-medaljer og tre pallplasser i OL, inkludert to gull fra lagtempo. – For en utøver han har vært, sier VG-kommentator Ida Njåtun.
Tidspunkt: 10-03-2024 - Kl.15:56 - Kilde: NRK - Info


110. Heftig debatt på fotballtinget – omstridt cupforslag kan ikke avgjøres av NFF-styret
Det omdiskuterte forslaget om å spille fotball-NM med finale på våren kan likevel ikke besluttes av styret i norges Fotballforbund. Det har fotballtinget avgjort. Søndag var den norske cupens framtid og innstillingen fra det såkalte Hangeland-utvalget oppe til debatt på fotballtinget på Ullevaal stadion. Underveis kom det inn et forslag fra styreleder Morten Kokkim i Lillestrøm SK om at fotballtinget neste år skal stemme over en eventuell omlegging til at NM skal starte på høsten og avsluttes på våren. Det betyr at NFF-styret ikke kan ta en slik avgjørelse selv. Årets NM spilles som tidligere med finale i desember, men Hangeland-utvalget har foreslått å endre cupen. Forslaget fra Kokkim ble vedtatt med 74 mot 64 stemmer, og dermed er det klart at fotballtinget i 2025 skal stemme over cupens framtid. 2. visepresident i fotballforbundet, Arne Larsen Økland, sa søndag at styret heller i retning av å følge Hangeland-utvalgets anbefalinger. Fotballpresident Lise Klaveness var ikke spesielt positiv til at forslaget fra Kokkim dukket opp som en overraskelse på helgens ting. (NTB)
Tidspunkt: 10-03-2024 - Kl.11:07 - Kilde: NRK - Info


111. Et enormt marked åpner seg for norske bedrifter
I dag har norge og våre EFTA-partnere signert en svært god handelsavtale med India. Det er en historisk begivenhet, for etter EØS-avtalen kan dette bli norges viktigste handelsavtale noensinne. En big deal for norsk næringsliv og en merkedag for norsk eksport.
Tidspunkt: 10-03-2024 - Kl.06:30 - Kilde: E24 - Info


112. Ny handelsavtale med India: – Dette er historisk
Etter forhandlinger siden 2008 har India og norge signert en ny handelsavtale. Det betyr blant annet at norsk laks slipper toll.
Tidspunkt: 10-03-2024 - Kl.06:30 - Kilde: E24 - Info


113. Avdøde Teddy Moen tildelt Kniksens hederspris: – En ydmyk gigant
Den mangeårige trenertoppen Teddy Moen døde i mai i fjor. Lørdag ble han tildelt den høythengende Kniksens hederpris på fotballtinget. Moen hadde vært generalsekretær i Norsk trenerforening i 25 år da han gikk bort etter lengre tids kamp mot kreftsykdom. Han ble bare 58 år gammel. Moen ble i mars i fjor tildelt norges Fotballforbunds gullmerke av fotballpresident Lise Klaveness. Lørdag kveld fikk den avdøde sørlendingen en ny høythengende hedersbevisning. Kniksens hederspris er den største fotballutmerkelsen i norge. Den tildeles en person, eller et lag, som i et enkelt år eller over tid har gjort en særlig fortjenestefull innsats for norsk fotball. Norsk Toppfotball står bak. – Teddy Moen var en ydmyk gigant, selve nestoren blant norske fotballtrenere. Gjennom 25 år ledet han Norsk Fotballtrenerforening, og i løpet av de årene bygget han opp det som i dag er kanskje Europas mest solide fotballtrenerforening, med over 3000 medlemmer, sier styreleder Cato Haug på vegne av juryen. (NTB)
Tidspunkt: 10-03-2024 - Kl.00:02 - Kilde: NRK - Info


114. Ukjent nordmann tok karrierens første pallplass da Thingnes Bø sprakk
Publikum, ekspertene og TV-titterne trodde nesten ikke sine egne øyne da de så verdenscupleder Johannes Thingnes Bø bomme og bomme og bomme og bomme. For det ble totalt fire bom på skiskytterstjernen på sprinten i amerikanske Soldier Hollow. Selv oppsummerer han det slik på TV 2s sending: – Forferdelig. Thingnes Bø endte til slutt på 17.-plass. Men når Thingnes Bø og flere andre nordmenn sviktet, kom det en ukjent joker på tampen av sprinten. Johan-Olav Botn, som gikk sitt tredje verdenscuprenn, tok tredjeplassen bak halvt norske Éric Perrot og Émilien Jacquelin, som begge representerer Frankrike. Botns forrige tur i verdenscupen, som var debuten i Oberhof, endte med tjuvstad og tidsstraff og ekstra runde i strafferunden. Det sto i stor kontrast til dagens pallplass. – Første pallplass, og fy f**n jeg måtte jobbe for det. Satan. Ahh. Det var tidenes seigeste løp, sa han til TV 2 rett etter målgang. – Jeg tror jeg hadde årsverste følelse på oppvarming. Det var helt sykt, Jeg var ganske depressiv før start, der jeg gikk rundt med ræva følelse i kroppen og følte at norge gjør det dårlig, forteller han videre. Nå gleder Botn seg til å få bedre forhold fra start på jaktstarten i morgen. Quentin Fillon Maillet var også med i seierskampen, men han glemte rett og slett å gå en strafferunde og fikk tidsstraff på to minutter. Sturla Holm Lægreid ble skjøvet ned fra pallen av Botn, og ble nummer fire. Tarjei Bø ble nummer sju, Vetle Sjåstad Christiansen endte på niendeplass, mens Endre Strømsheim ble nummer 11 og Johannes Dale-Skjevdal endte på 15.-plass.
Tidspunkt: 09-03-2024 - Kl.23:06 - Kilde: NRK - Info


115. norge overlegne i Soldier Hollow - vant stafettcupen sammenlagt
De norske kvinnene ledet stafettcupen før sesongens siste verdenscupstafett med 286 poeng. Men både Frankrike og Sverige pustet norge i nakken med ett fattig poeng mindre. I amerikanske Soldier Hollow sto de norske kvinnene støtt, mens Frankrike skjøt seg helt bort. Juni Arnekleiv var rask og feilfri på første skyting. På ståendeskytingen ble det én bom, men ekstraskuddet traff blinken fortere enn svensken rakk å blinke og Arnekleiv vekslet med Ida Lien med ett drøyt sekund ned til Østerrike. norge fortsatte å imponere på standplass og Ida Lien holdt norge i tet sammen med Tyskland. Gårsdagens franske sprint-vinner, Justine Braisaz-Bouchet, skjøt seg derimot helt bort og måtte ut i strafferunde. Karoline Knotten måtte bruke to ekstraskudd, men var ekstremt effektiv. Tyskland og norge fikk en solid ledelse på resten, mens Frankrike nok en gang måtte ut i strafferunde på ståendeskytinga. – Det ser veldig lovende ut, men jeg minner om at stafett er stafett, sa NRKs ekspert Ola Lunde da Knotten vekslet med Ingrid Landmark Tandrevold. Tandrevold var i dag, som i går, i strålende form. Med ett ekstraskudd, knuste Tandrevold all konkurranse. norge vant sesongens siste verdenscupstafett på overlegent vis og tok krystallkula i samme slengen. Sverige kjempet seg opp til tredjeplassen, mens Tyskland ble nummer to.
Tidspunkt: 09-03-2024 - Kl.20:29 - Kilde: NRK - Info


116. Stabæk slo Drammen i NM-finalen
Drammen ble tidligere i vinter seriemester for første gang, blant annet etter å ha slått Stabæk 5-0 to ganger. Lørdag kveld fikk det mer rutinerte bærumslaget revansje, og tok NM-gull for andre år på rad. Stabæk scoret to kjappe før pause, og deretter to nye ti minutter inn i andreomgangen. På 4-0 virket det ganske umulig for drammenserne, og reduseringen etter 65 minutter og et mål på overtid var langt fra nok. Stabæk vant 4-2, og sikret klubbens 26. norgesmesterskap - noe som er soleklart flest. Les også: Filip (20) brøyter om natta, er bonde på dagtid og en av norges beste bandyspillere på kvelden
Tidspunkt: 09-03-2024 - Kl.19:07 - Kilde: NRK - Info


117. Varsel mot Skiforbundet: – Vi opplever at de legger lokk på saken
NRK har fått tilgang til et 12 siders varsel til Etisk Komité i norges Skiforbund (NSF). Det er Palestinakomiteens BDS-utvalg (boikott, desinvesteringer, sanksjoner av Israel) ved leder Kjell Stephansen og palestinakomiteens medlemmer Olav Gjøystdal og Stine Linnerud Jespersen som står bak varselet. Her ber de komiteen om å vurdere hvorvidt sponsoravtalen mellom Nammo og NSF innebærer brudd på idrettens etiske retningslinjer. De viser til flere avsløringer om Israels bruk av Nammo-våpen i krigføringen på Gaza, hvor over 30.000 mennesker er drept siden 7. oktober. Varselet kommer også som en følge av det varslerne beskriver som manglende dialog og svar fra skistyret og hoppkomiteen, etter flere henvendelser. NSFs Etiske Komité bekrefter å ha mottatt varselet. «Utover det kan ikke administrasjonen kommentere en pågående behandling av et varsel i Etisk Komité», skriver NSFs generalsekretær Arne Baumann til NRK. Palestinakomiteen i Oslo har også varslet demonstrasjoner under hoppkonkurransen RawAir i Holmenkollen søndag.
Tidspunkt: 09-03-2024 - Kl.15:44 - Kilde: NRK - Info


118. Ruud første motstander i storturnering er klar
norges tennisstjerne Casper Ruud møter Lukas Klein i den andre runde i Indian Wells-turneringen i USA. Ruud er seedet som nummer ni i turneringen og fikk walkover i den første runden. Slovakiske Klein er like gammel som Ruud, men har ikke hatt den samme utviklingen siden de møttes i en challengerturnering for seks år siden. Klein er rangert som nummer 141 i verden og har på det høyeste vært på 133.-plass. I den første runden i Indian Wells slo Klein amerikanske Nicolas Moreno de Alboran 7-6, 6-4. Turneringen i California er på Masters 1000-nivå og startet med 64-delsfinaler. Om Ruud vinner sin første kamp, er mest sannsynlige motstander i 16-delsfinalen 23.-seedede Alejandro Davidovich Fokina. Toppseedede Novak Djokovic kan bli motstander om Ruud tar seg til kvartfinale. (NTB)
Tidspunkt: 09-03-2024 - Kl.08:00 - Kilde: NRK - Info


119. Ekspertene forfjamset etter total Lægreid-sprekk – norge fra nest sist til seier
Fredagens stafett ble en ordentlig berg og dalbane for norge. En marerittstart ekspertene ikke skjønte noe av ble etterfulgt av en mesterlig opphenting.
Tidspunkt: 08-03-2024 - Kl.20:38 - Kilde: NRK - Info


120. norge til finalen i VM i rullestolcurling
Det norske laget i paracurling slo vertsnasjonen Kina 7-3 i VM-semifinalen. Canada er det siste hinderet. Etter seks omganger ledet det norske laget 5-3. Semifinalen var over da norge fikk 2-0 i den sjuende omgangen. Canada venter i finalen i Gangneung lørdag. Kina og Sverige møtes til bronsekamp. norges lag består av skip Jostein Stordahl, Geir Arne Skogstad, Ole Fredrik Syversen, Mia Larsen Sveberg og reserven Ingrid Djupskås. (©NTB)
Tidspunkt: 08-03-2024 - Kl.15:11 - Kilde: NRK - Info


121. Skøyteprofil legger opp etter VM
Skøyteløper Martine Ripsrud legger opp etter verdensmesterskapet i sprint i Inzell. – Det har vært opp- og nedturer. Jeg tok et skritt tilbake etter en dyp nedtur, og kom sterkere tilbake. Det føltes som en stor seier, skriver Ripsrud på Instagram. 28-åringen har vunnet en VM-bronse i lagsprint i enkeltdistanse VM, to EM-bronser i lagsprint og representerte norge i vinter-OL i 2022. – Takk til min familie, venner, lagkamerater, trenere, klubb, forbund og sponsorer for alltid å støtte meg gjennom alle disse årene, skriver hun videre.
Tidspunkt: 08-03-2024 - Kl.14:51 - Kilde: NRK - Info


122. NFF-rapport: Antall uønskede hendelser i fotballen økte i 2023
En fersk rapport viser at det i fjor var en stor økning i antall episoder med vold, trusler, hets og trakassering i fotballen. Rapporten fra norges Fotballforbund bygger på saker som er behandlet i krets, doms- og sanksjonsutvalget og disiplinærutvalget. Den har i tillegg tatt med saker som ble behandlet i NFFs varslingskanal. Forbundet gjør et poeng av at det var en økning i antall lag fra 2022 til 2023. Det ga flere spilte kamper. «Spørsmålet om antall registrerte hendelser er høyt eller lite, kan ikke vurderes uavhengig av det store volumet kamper og dueller. Samtidig kan man ikke bagatellisere og prosentregne seg bort fra det faktum at 287 voldsepisoder og 376 saker med trusler og hets i 2023-sesongen har vært alvorlige for alle involverte og for deres medspillere», skriver NFF. NFF har sortert de uønskede hendelsene i fire kategorier: vold, trusler, vold og trusler og hets og trakassering. Samtlige kategorier har hatt en økning i antall tilfeller fra 2022. (NTB)
Tidspunkt: 08-03-2024 - Kl.06:21 - Kilde: NRK - Info


123. Flere kvinner blir finanstopper
27 prosent av topplederne i finanssektoren er kvinner, en økning på 2 prosentpoeng fra 2022. Samtidig krymper lønnsgapet, ifølge Finans norge.
Tidspunkt: 08-03-2024 - Kl.05:13 - Kilde: E24 - Info


124. Rosenborg slutter seg til nei-siden i VAR-debatten
Årsmøtet i Rosenborg støttet forslaget om at klubben skal bli en aktiv motstander av videodømming i norsk fotball. I alt stemte 489 for at RBK skal jobbe for å avskaffet VAR, mens 157 vendte tommelen ned til forslaget fra klubbens supportermiljø. Dermed falt styrets motforslag, der det sto at Rosenborg som en aktiv og kritisk klubb skal bidra til «å kvalitetssikre og stille de rette spørsmålene i videreutviklingen av VAR i norge». Motstanden mot videodømming har vært til dels stor i deler av norsk fotball i lengre tid. Særlig fra supporterhold har det vært ytret misnøye med teknologien og anvendelsen av den. Onsdag gikk Branns årsmøte imot eget styre og administrasjon og vedtok at klubben skal jobbe for å avvikle VAR.
Tidspunkt: 07-03-2024 - Kl.21:52 - Kilde: NRK - Info


125. Bandybonden
Filip Green (20) brøyter om natta, er bonde på dagtid og en av norges beste bandyspillere på kvelden. Slik er livet i sportsskyggen.
Tidspunkt: 07-03-2024 - Kl.19:45 - Kilde: NRK - Info


126. Solbakken starter europaligaoppgjøret mot Liverpool
Markus Solbakken får tillit fra start når Sparta Praha i kveld tar imot Liverpool i europaligaen. Det kommer fram av Spartas startellever på X. Solbakken gjorde i januar overgang fra Viking til den tsjekkiske storklubben, men slet i starten med å få spilletid. Han har fått 161 minutter på Sparta Prahas tre siste kamper, og han har startet to av dem. 23-åringen har fortsatt til gode å bidra med målpoeng for tsjekkerne. Markus Solbakken er sønn av norges herrelandslagssjef Ståle Solbakken. Torsdagens oppgjør er det første av to åttedelsfinalekamper. Returoppgjøret spiller på Anfield i Liverpool 14. mars. (NTB)
Tidspunkt: 07-03-2024 - Kl.17:11 - Kilde: NRK - Info


127. Rødt og SV ber oljefondet følge opp Israel-signaler fra regjeringen
Rødt etterlyser en plan fra norges Bank for å trekke oljefondet ut av eventuelle investeringer som bidrar til Israels ulovlige okkupasjon.
Tidspunkt: 07-03-2024 - Kl.14:31 - Kilde: E24 - Info


128. norge-show!
Manchester City gikk enkelt videre til kvartfinalen i Champions League. Haaland og «Moi» leverte scoring, mens Bobb imponerte og får mye skryt.
Tidspunkt: 06-03-2024 - Kl.22:49 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


129. Ingen Nusa mot Molde
Antonio Nusa er ikke i troppen når Brugge møter Molde i torsdagens åttedelsfinale i serieligaen. – Han har fortsatt en lang vei å gå, mener Ronny Deila. Brugge-treneren bekreftet på pressekonferansen før oppgjøret i Molde at Nusa igjen sliter med en liten skade og må brukes forsiktig i tiden som kommer. Samtidig benyttet Deila anledningen til å nyansere hypen som har vært rundt Nusa etter debuten på norges A-landslag i september i fjor. – Jeg føler det er viktig å si at bildet som er blitt dannet i Belgia og norge om at han er vidunderbarnet som kan gjøre alt og bli nummer én på landslaget med Haaland i VM-kvalifiseringen, ikke stemmer med virkeligheten, sa Deila og fortsatte: – Han er 18 år gammel, snart 19. Han er utrolig talentfull, men trenger tid til å få ut sitt potensial. Bunnivået er fortsatt lavt, og han har flere ganger nå trøblet med å takle kampbelastningen. Han har en lang vei å gå. Hugo Vetlesen er heller ikke med Brugge-troppen til hjemlandet. (NTB)
Tidspunkt: 06-03-2024 - Kl.17:22 - Kilde: NRK - Info


130. Rekordjevnt i paracurling-VM – norge kjemper om direkte semifinaleplass
Det norske laget i VM i paracurling halte i land to seirer mot sterke asiatiske lag onsdag og er med i kampen om direkte semifinaleplass. Det er rekordjevnt foran den siste dagen i grunnspillet. De seks første lagene har alle seks seirer og tre tap. Alle lagene skal spille to kamper til, og så går de to beste til semifinale, de fire neste til første utslagsrunde. Slovakia på 7.-plass er bare en seier bak tetsekstetten, så ingen er garantert avansement. norge innledet onsdagen med 6-5-seier over det sørkoreanske hjemmelaget og fulgte opp med 7-6-seier over Kina. Både Kina og Sør-Korea er blant lagene med seks seirer og tre tap. Canada, Latvia og Sverige har samme statistikk. Torsdag spiller norge mot Canada og Sverige, så det blir ingen enkel avslutning på grunnspillet. norges lag består av skip Jostein Stordahl, Geir Arne Skogstad, Ole Fredrik Syversen, Mia Larsen Sveberg og reserven Ingrid Djupskås. Prestasjonene i VM teller i kampen om plasser i neste Paralympics. (©NTB)
Tidspunkt: 06-03-2024 - Kl.15:58 - Kilde: NRK - Info


131. Hoppbråket: Skikretsene slår ring om hoppkomiteen etter «ufortjent» kritikk
Hopplederne i 15 skikretser tar hoppkomiteen i norges Skiforbund og dens leder Stine Korsen kraftig i forsvar etter bråket rundt landslagssjef Alexander Stöckl. I en felles melding sendt til NTB skriver hopplederne i 15 av landets i alt 16 skikretser at de har full tillit til Korsen og hoppkomiteen. Stöckl-saken er ikke nevnt spesifikt, men den danner åpenbart bakteppet for utspillet. Det har stormet rundt landslagssjefen etter at det ble kjent for offentligheten at utøverne på landslaget har uttrykt misnøye med østerrikeren. Stöckl har på sin side mer enn antydet at han ikke er fornøyd med hoppkomiteens håndtering av saken. «Vi (undertegnede skikretser) har full tillit til Stine Korsen og nåværende hoppkomité. Mye har blitt sagt og gjort de siste ukene, og dessverre blir frivillige tillitsvalgte anklaget for mye annet. Dette er ufortjent», heter det i meldingen fra skikretsene. «Vi som er en del av norsk hoppsport, må alle være klar over at vi representerer noe som er større og viktigere enn oss selv», skriver kretsene også. (NTB)
Tidspunkt: 06-03-2024 - Kl.11:49 - Kilde: NRK - Info


132. Uttaket til Raw Air er klart
Til helgen er det duket for Raw Air i Holmenkollen. 16 norske utøvere er tatt ut til å representere norge. På herresiden vant Halvor Egner Granerud fjorårets konkurranse, dette var første gang en mannlig norsk utøver vant Raw Air. Konkurransen finner sted i Holmenkollen, Granåsen og Vikersund. Åpningsdagen er fredag 8. mars i hovedstaden. De kvinnelige utøverne som er tatt ut er: Thea Minyan Bjørseth, Lensbygda Sportsklubb Silje Opseth, Holeværingen Eirin Maria Kvandal, Mosjøen IL Kjersti Græsli, Tydal IL Ingvild Synnøve Midtskogen, Try IL Heidi Dyhre Traaserud, Heddal IL Herrene som skal hoppe er: Johann Forfang, Tromsø Skiklubb Marius Lindvik, Rælingen Skiklubb Halvor Egner Granerud, Asker Skiklubb´ Kristoffer Sundal, Koll IL Daniel-André Tande, Kongsberg IF Robert Johansson, Søre Ål IL Fredrik Villumstad, Skimt Robin Pedersen, Stålkameratene Sindre Ulven Jørgensen, Asker Skiklubb Benjamin Østvold, Lensbygda Sportsklubb
Tidspunkt: 06-03-2024 - Kl.11:49 - Kilde: NRK - Info


133. Tidligere sykkeltopp klar for Norsk Toppfotball
Jens Haugland blir ny daglig leder i Norsk Toppfotball og erstatter dermed Leif Øverland, som går av med pensjon. Haugland sluttet nylig i Uno-X-systemet og har vært svært sentral siden laget ble startet opp i 2017. – Jeg er ydmyk og veldig stolt over at styret i NTF har valgt å satse på meg i denne rollen. Fotballen i norge er identitet og kultur. Det er et sportslig og kommersielt produkt som nå har et voldsomt momentum. Med klubbene som ledestjerner skal vi jobbe beinhardt for å nå de målene vi har satt oss sammen frem til 2028. NTF skal alltid være klubbenes røst hva angår langsiktighet, utvikling og vinnerkulturer. Jeg gleder meg veldig til å bli en del av laget, sier Haugland. Norsk Toppfotball er interesseorganisasjonen for klubbene på de tre øverste nivåene i herrefotballen og de to fremste på kvinnesiden. – Jeg har deltatt i mange ansettelsesprosesser, men sjelden møtt en person som passer så godt til rollen vi har definert, vi er stolte og fornøyde med å ha landet Jens Haugland som ny gaglig leder i NTF, sier styreleder i Norsk Toppfotball, Cato Haug.
Tidspunkt: 06-03-2024 - Kl.11:09 - Kilde: NRK - Info


134. Økokrim: Tusenlappen bør fjernes
Økokrim mener det er flest kriminelle som trenger å bruke tusenlapper i norge i dag, og at det ikke lenger er mange med et lovlig behov for slike sedler.
Tidspunkt: 06-03-2024 - Kl.05:32 - Kilde: E24 - Info


135. VG erfarer: Lucas Braathen gjør comeback for Brasil
Lucas Braathen gjør comeback som toppalpinist. Men etter det VG erfarer blir det for Brasil, og ikke norge. I fjor høst fortalte 23-åringen at han hadde mistet gleden av å stå på ski. Bakgrunnen var en opprivende konflikt med norges Skiforbund.
Tidspunkt: 05-03-2024 - Kl.15:47 - Kilde: NRK - Info


136. norges vei mot EM i 2025 er klar
Det norske landslaget starter ferden med å prøve å bli ett av de 16 lagene som skal kvalifisere seg til EM-sluttspillet i Sveits i 2025. På veien mot neste års sluttspill møter de: Nederland Italia norge Finland norge slo nylig Kroatia overbevisende over to kamper, dermed beholdt de sin posisjon i pulje A, men i pot C. Gemma Grainger og resten av landslaget måtte likevel krysse fingrene for en heldig trekning. Hvor de blant annet kunne trekke lag som Spania fra pot A og England fra pot B. I den kommende kvalifiseringen tar de to beste i hver av gruppene på A-nivået seg direkte til EM-sluttspillet, det vil si åtte lag. Dessuten får både gruppetreeren og gruppefireren på nivå A seedet plass i omspillet om de siste sju EM-plassene. Sluttspillet i Sveits spilles 2.-27. juli 2025. De første kvalifiseringskampene spilles 3.-9. april i år.
Tidspunkt: 05-03-2024 - Kl.12:33 - Kilde: NRK - Info


137. Hushovd-forgjenger ferdig i Uno-X-systemet
Jens Haugland ble nylig erstattet av Thor Hushovd som teamsjef i sykkellaget Uno-X. Nå gir trønderen seg i selskapet. I en pressemelding tirsdag heter det at Thor Kristian Korsvold blir ny leder for Uno-X Mobility sin virksomhet i norge. Han overtar rollen etter Haugland. Haugland har de siste årene ledet satsingen til sykkellaget Uno-X. Tidligere i år ble det kjent at Thor Hushovd var hentet inn som ny teamsjef. Nylig ble det kjent at Uno-X også i 2024-sesongen er tildelt én plass i Tour de France. Laget debuterte med brask og bram i det franske storrittet i fjor sommer. (NTB)
Tidspunkt: 05-03-2024 - Kl.10:51 - Kilde: NRK - Info


138. – Viser at psykologi trumfer rentenivå i boligmarkedet
Sesongjustert steg boligprisene med 0,7 prosent i februar. – Tilsier at norges Bank kan bruke tid og være tålmodig, sier sjeføkonom
Tidspunkt: 05-03-2024 - Kl.10:23 - Kilde: E24 - Info


139. Palestinakomiteen varsler demonstrasjon mot hoppsponsor i Holmenkollen
Palestinakomiteen krever at norges Skiforbund bryter samarbeidet med våpenprodusenten Nammo. Søndag blir det demonstrasjon under femmila i Holmenkollen. Våpenprodusenten har siden 2010 vært sponsor for det norske hopplandslaget. Det er planlagt en to timer lang demonstrasjon i nasjonalanlegget, med appeller fra en rekke personer. Bakteppet er krigføringen i Gaza, med påstander om at våpen produsert av Nammo har vært brukt av israelske styrker. Våpenprodusenten har på sin side hevdet at norske våpen ikke selges til Israel. Palestina-aktivister aksjonerte også under verdenscupen i langrenn på Lillehammer i desember i fjor. (NTB)
Tidspunkt: 05-03-2024 - Kl.08:59 - Kilde: NRK - Info


140. Hydro Rein inn i 25 vindkraftprosjekter
Hydros fornybarselskap kjøper en andel i 25 vindkraftprosjekter som utvikles av svenske IOWN Energy. Hvis alle bygges ut kan de levere tilsvarende fem prosent av norges strømforbruk.
Tidspunkt: 05-03-2024 - Kl.07:07 - Kilde: E24 - Info


141. Braathen kaller inn til pressekonferanse - varsler oppdatering
Lucas Braathen, som la opp som alpinist før denne sesongen, har kallet inn til pressekonferanse torsdag. Der skal han komme med en oppdatering om skifremtiden. Det skriver en av sponsorene hans, Red Bull, i en pressemelding. Pressekonferansen finner sted i Salzburg i Østerrike. Det var i oktober i fjor en tårevåt Lucas Braathen bekreftet at han la opp i en alder av 23 år. Bakgrunnen for den overraskende avgjørelsen var en lengre konflikt med norges Skiforbund. Nøyaktig hva slags oppdatering Braathen kommer med på torsdagens pressekonferanse er uvisst. Da han la opp i oktober sa han at at comeback i fremtiden «ikke føles realistisk nå». – Jeg skal nå ut på min egen reise og finne ut hva den neste ferden er. Og jeg er så spent på det. Og jeg er så glad for at jeg er det, sa Braathen.
Tidspunkt: 04-03-2024 - Kl.12:36 - Kilde: NRK - Info


142. Meteorolog slår alarm om havvind
Det er opplest og vedtatt at klimaendringene vil gjøre at det blåser mer. Men en norsk meteorolog spår mye mindre vind i Nord-Europa fremover. Det kan gi trøbbel for norges satsing på havvind.
Tidspunkt: 04-03-2024 - Kl.12:03 - Kilde: E24 - Info


143. Riiber klar for Holmenkollen
Jarl Magnus Riiber er konkurranseklar igjen etter å ha testet skulderen. Han blir dermed å se i Holmenkollen til helgen. Riiber sto over rennene i Lahti sist helg på grunn av planlagte tester. Skulderen hans har hoppet ut av ledd flere ganger, og en operasjon er aktuell etter sesongen. Kombinertherrene skal gå verdenscuprenn i Kollen både lørdag og søndag. – Vi gleder oss til å se Jarl på hjemmebane. Han har herjet voldsomt i vinter. Vi ligger fattige 34 poeng bak Østerrike i nasjonscupen. Det er noe vi ønsker å gjøre noe med i Kollen, sier kombinertløpernes sportssjef, Ivar Stuan. Riiber har for lengst sikret sammenlagtseieren i verdenscupen individuelt. Han kan nå altså bidra til at norge vinner også nasjonscupen. På kvinnesiden kan Ida Marie Hagen sikre verdenscupkula på hjemmebane. Kvinnene skal ha én konkurranse i Holmenkollen. Dette er uttaket: Menn: Espen Andersen (Lommedalens), Espen Bjørnstad (Byaasen), Kasper Moen Flatla (Jardar), Jørgen Graabak (Byåsen), Jens Dahlseide Kvamme (Haslum), Jens Lurås Oftebro (Jardar), Jarl Magnus Riiber (Heming), Andreas Skoglund (Molde og Omegn), Marius Solvik (Haslum), Jørgen Berget Storsveen (Elverum), Simen Tiller (Moelven). Kvinner: Ida Marie Hagen (Haslum), Gyda Westvold Hansen (Nansen), Mari Leinan Lund (Tolga), Marte Leinan Lund (Tolga), Hanna Midtsundstad (Våler), Mille Marie Hagen (Haslum), Nora Helene Evans (Fossum).
Tidspunkt: 04-03-2024 - Kl.09:06 - Kilde: NRK - Info


144. Dette er sentralbanksjefens boliglån
norges Bank har hatt en kraftig økning i lån til egne ansatte. Men sjefen har valgt en annen ordning.
Tidspunkt: 04-03-2024 - Kl.05:00 - Kilde: E24 - Info


145. Nå er han her
Etter å ha vært innlagt på sykehus i Malaysia siden tirsdag, har kongen ankommet norge.
Tidspunkt: 03-03-2024 - Kl.22:41 - Kilde: Dagbladet - Info


146. Kan ende 29 år lang gulltørke i VM: – Forberedt på at det blir en vond affære
Ikke siden 1995 har norge tatt et gull i innendørs-VM i friidrett. Søndag kveld kan Sander Skotheim skrive seg inn norsk friidrettshistorie.
Tidspunkt: 03-03-2024 - Kl.19:00 - Kilde: NRK - Info


147. Skotheim 99 hundredeler unna VM-gull: – Fryktelig surt
Ikke siden 1995 har norge tatt et gull i innendørs-VM i friidrett. Søndag hadde Sander Skotheim sjansen, men kom akkurat til kort.
Tidspunkt: 03-03-2024 - Kl.19:00 - Kilde: NRK - Info


148. Håndballjentene med ny seier over Østerrike
De norske håndballjentene stokket om på laget og var uten flere stjerner da Østerrike ble knust 39-22 i OL-oppkjøringen. norge gikk hardt ut og var oppe på 10-4 allerede etter et kvarters spill i Innsbruck. Det sto 19-8 ved halvtid. Overkjørselen fortsatte i andre omgang. Ingvild Bakkerud ble norsk toppscorer med åtte mål, mens Veronica Kristiansen (seks) hadde nest flest. De brutale sifrene kom få dager etter at Thorir Hergeirssons lag slo Østerrike 43-22 i Halden. Begge kampene var en del av EHF Euro Cup. Det er en turnering med lag som er direktekvalifisert til EM-sluttspillet mot slutten av året. norge har vunnet alle sine fire første oppgjør. (NTB)
Tidspunkt: 03-03-2024 - Kl.17:25 - Kilde: NRK - Info


149. Håndballjentene med ny knockoutseier over Østerrike – vant 39-22
De norske håndballjentene stokket om på laget og var uten flere stjerner da Østerrike ble knust 39-22 i OL-oppkjøringen. norge gikk hardt ut og var oppe på 10-4 allerede etter et kvarters spill i Innsbruck. Det sto 19-8 ved halvtid. Overkjørselen fortsatte i andre omgang. Ingvild Bakkerud ble norsk toppscorer med åtte mål, mens Veronica Kristiansen (seks) hadde nest flest. De brutale sifrene kom få dager etter at Thorir Hergeirssons lag slo Østerrike 43-22 i Halden. Begge kampene var en del av EHF Euro Cup. Det er en turnering med lag som er direktekvalifisert til EM-sluttspillet mot slutten av året. norge har vunnet alle sine fire første oppgjør. (NTB)
Tidspunkt: 03-03-2024 - Kl.16:30 - Kilde: NRK - Info


150. Vi trenger dette. Helst i går
Banebrytende norsk VR-teknologi skal redusere opplæringstida på stridsvognene norge har donert: - Kan få stor effekt, sier ukrainsk general til Dagbladet.
Tidspunkt: 03-03-2024 - Kl.15:06 - Kilde: Dagbladet - Info


151. Mistet pallplassen på hjemmebane: – Det suger
Kajsa Vickhoff Lie lå lenge an til en pallplass, men Ester Ledecka kjørte på et senere startnummer inn 6/100 sekunder foran. Italienske Federica Brignone vant. Federica Brignone var i en klasse for seg og slo sveitsiske Lara Gut-Behrami med 0,61 sekunder. – Man blir frustrert når hun kommer i mål og er seks hundredeler foran. Fader, det der var dritkjipt, faktisk, sier Kajsa Vickhoff Lie til NRK etter fjerdeplassen. – Jeg skal ikke klage på en fjerdeplass, men fjerdeplass på hjemmebane, det suger, legger hun til. Det var tåkeproblemer nederst i Kvitfjell-løypa som skapte en del utfordringer med mange stopp og ikke minst litt forskjellige forhold for kjørerne. Italienske Brignone fikk til et godt til tross for tåka og kjørte ned til 1.37,30. Det var det ingen som matchet Kajsa Vickhoff Lie var revansjesugen etter lørdagens utkjøring. Hun endte 0,85 sekunder bak ledende Brignone i mål, noe som så ut til å holde til en tredjeplass. Det var før den tsjekkiske OL-vinneren fra 2018 satte utfor som nummer 19. Hun endte 0,79 bak vinneren. Ragnhild Mowinckel fikk sitt farvel med Kvitfjell. Lørdag ble hennes bebudede avslutning av karrieren behørig markert. Hun leverte ingen stor super-G i sitt siste verdenscuprenn på norsk jord. Hun tapte hele tiden nedover og var et stykke bak lederen i mål. Hun endte på en 10.-plass, slått med 1,56 av vinneren. Mowinckel står foreløpig med norges eneste verdenscupseier denne sesongen. – Det var hyggelig å komme i mål til hyllesten. Jeg rettet på mye fra lørdag, men skapte en del nye. Det gikk på litt for mye tid i mellompartiet, sa Mowinckel. – Kajsa reddet jo hele dagen, sa Mowinckel, men det var før pallplassen glapp.
Tidspunkt: 03-03-2024 - Kl.12:52 - Kilde: NRK - Info


152. Skistad suveren - svenske fiaskoski
Kristine Stavås Skistad var helt suveren i sprintfinalen i langrenn for kvinner i Lahti. Hun kunne kontrollere inn til seier i kamp med blant annet tre svenske kvinner. – Det er lekestue for Skistad, som har så fenomenalt mye bedre ski enn de svenske, sier NRK-ekspert Fredrik Aukland i det Skistad gikk over mål. Coletta Rydzek fra Tyskland ble nummer to, fulgt av tre svensker. - I dag har jeg gått og kost meg uti der. Jeg dro til Lahti og trodde det det skulle bli hardere sprintrenn. Men det var som et onsdagsskirenn på Konnerud, så det var bra, sier Skistad til NRK. Hun forteller at hun ikke har følt seg så bra tidligere i år, som under søndagens sprint i Lahti. - Hvordan tror det var å være svensk i ryggen din? – Det tror jeg var slitsomt, sier Skistad. For på luften ble det varslet et trolig oppvaskmøte i den svenske smøretraileren etter Lahti-rennet. - Maken til stor skiforskjell er det sjelden vi er vitne til, sier Aukland. Samtidig gled alt rett vei for Skistad. Hun tok føringen fra start i finalen og bremset deretter farten. Inne på stadion var hun deretter fullsendig overlegen. Allerede før finalen var det tydelig at det vanligvis suverene svenske kvinnelaget hadde problemer med skiene i Lahti. – Slet med ski i går sverige. Virker ganske åpenbart at gliden ikke er god nok i dag. Ikke bare sett opp mot norge, men flere andre nasjoner. Jeg vil anta stort stressnivå i svenske smøreteamet som ikke får gjort noe ettersom skiene ligger der, sa Aukland etter semifinalene. I mål var Maja Dahlqvist best av de svenske kvinnene på tredjeplass. Man så hvordan Sundling og Svahn slet med skiene under sprinten. – Jeg hadde veldig bra ski og har ikke hatt så mye fokus på deres ski, sier svenske Dahlqvist til NRK.
Tidspunkt: 03-03-2024 - Kl.12:21 - Kilde: NRK - Info


153. Verstappens far ut mot Red Bull-sjefen: – Spiller offeret
Jos Verstappen, far til regjerende Formel 1-verdensmester Max, langer ut mot Red Bulls lagsjef Christian Horner. Verstappen senior mener situasjonen er uholdbar og at Horner må gå av. Det sier han i et intervju med Daily Mail, dagen etter at Max Verstappen sørget for seier i sesongåpningen i Bahrain. – Det er anspent er mens han forblir i posisjon, sier Jos Verstappen til Daily Mail. – Laget står i fare for å bli revet i filler. Det kan ikke fortsette som det er. Det vil eksplodere, fortsetter han. Det var TV 2 som omtalte saken først i norge. Det har stormet rundt Christian Horner den siste tiden. Han ble anklaget for upassende oppførsel mot en kvinnelig ansatt, men Red Bull, som undersøkte saken, konkluderte med at Horner kunne fortsette i jobben. Siden skal en rekke meldinger og bilder, angivelig skrevet av Horner, ha blitt lekket. – Han spiller offeret, når det er han som forårsaker problemene, sier Verstappen. Ifølge Daily Mail hevder Horner-siden av saken at Verstappen senior kan ha stått bak lekkasjene, noe nederlenderen selv avviser. – Det gir ikke mening. Hvorfor skulle jeg gjøre det, når Max har det så bra her?, spør Verstappen. Til lørdagens Grand Prix ankom Horner anlegget i Bahrain hånd i hånd med kona Geri Halliwell-Horner.
Tidspunkt: 03-03-2024 - Kl.09:29 - Kilde: NRK - Info


154. Vedum svekker norsk eierskap av norske bedrifter
Mens resten av det politiske norge viser tegn til å forstå formuesskattens negative konsekvenser, velger Trygve Slagsvold Vedum å føre en politikk som svekker norsk eierskap.
Tidspunkt: 03-03-2024 - Kl.07:55 - Kilde: E24 - Info


155. Bergvarme-boom i norge: – Er ikke like sexy
norge henger etter Sverige i bruk av bergvarme, men interessen og salget øker kraftig.
Tidspunkt: 03-03-2024 - Kl.06:13 - Kilde: E24 - Info


156. Seieren glapp etter skjebnesvanger feil - Haugan på pallen
Det blåste voldsomt under andreomgangen i Aspen. Så mye at skjermene tidvis gikk i svart hos Viaplay og rennet måtte stoppes en periode. Etter hvert fikk imidlertid utøverne igjen klarsignal til å sette utfor storslalåmløypa, og det var en spent Alexander Steen Olsen som ventet på toppen. Det 22 år gamle stortalentet ledet nemlig etter første omgang. Ni hundredeler foran Loic Meillard, 32 hundredeler foran verdens suverent beste storslalåmkjører, Marco Odermatt. Sveitseren hadde elleve seiere på rad før lørdagens storslalåm. Var Steen Olsen mannen som kunne bryte Odermatts elleville rekke og sikre en etterlengtet norsk jubeldag? Det norske herrelandslaget er inne i sin lengste seierstørke siden sesongen 1994/95. Da kom den eneste seieren i sesongens siste renn. Hvert år siden 1989 har norge tatt minst én verdenscupseier på herresiden. Før rennet i Aspen var Aleksander Aamodt Kildes seier i nettopp Aspen 4. mars i fjor lagets forrige triumf. Og ventetiden frem til neste seier ble enda lenger lørdag kveld. For Steen Olsen klarte ikke å forsvare ledelsen fra første omgang. 22-åringen startet på strålende vis, men kom på innerski og drømmen om seier ble knust. Feilen ble skjebnesvanger for Steen Olsen, som endte på 17. plass. Odermatt vant rennet og sikret 12 seiere på rad. Timon Haugan kjørte seg opp til 3. plass i andre omgang og sikret karrierens første pallplass i storslalåm.
Tidspunkt: 02-03-2024 - Kl.20:58 - Kilde: NRK - Info


157. Brøt tre år lang seierstørke – uten Stöckl til stede
Det norske hopplandslaget ledet lagkonkurransen etter første omgang og hadde lagt grunnlaget for noe stort i Lahti. Og det midt i en sjeldent kaotisk situasjon. For femte verdenscuphelg på rad konkurrerte de uten landslagstrener Alexander Stöckl på tribunen. Hopperne ønsker østerrikeren fjernet som trener, og bråket har ført til en rekke spørsmål og nyhetsoppslag de siste ukene. Laget, bestående av Halvor Egner Granerud, Kristoffer Eriksen Sundal, Marius Lindvik og Johann Forfang, fortsatte den gode hoppingen i andre omgang. norge hadde ikke vært på pallen i en lagkonkurranse denne sesongen, og forrige seier i en lagkonkurranse kom i januar 2021. Over tre år siden. Nå er tørken over. Sundal klinket til med utrolige 133,5 meter i nest siste hopp, og som sistemann ut fra toppen av bakken trygget Lindvik seieren inn.
Tidspunkt: 02-03-2024 - Kl.17:10 - Kilde: NRK - Info


158. Vant under hoppdramaet - Forfang blir bedt om å legge opp
Det norske hopplandslaget ledet lagkonkurransen etter første omgang og fulgte opp med en like god finaleomgang i Lahti. Det sikret norges første seier i en lagkonkurranse siden januar 2021. Over tre år siden forrige triumf. – Det er utrolig deilig. Vi visste at vi kunne, så det var deilig å levere, sier Johann Forfang til NRK. Seieren kom midt i en sjeldent kaotisk situasjon for laget. For femte verdenscuphelg på rad konkurrerte de uten landslagstrener Alexander Stöckl på tribunen. Hopperne ønsker østerrikeren fjernet som trener, og bråket har ført til en rekke spørsmål og nyhetsoppslag de siste ukene. – Jeg har kjent presset utenfra. Jeg blir kontaktet av folk som nærmest krever alt mulig rart av oss utøverne. Det er deilig å gi svar på tiltale, forteller – Hva krever de? – Alt ifra at man skal legge opp til at man skal vinne hopprenn. Laget som vant i Lahti besto av Halvor Egner Granerud, Kristoffer Eriksen Sundal, Marius Lindvik og Forfang. Sundal klinket til med utrolige 133,5 meter i nest siste hopp finaleomgangen og fjernet all tvil. Jobben måtte likevel fremdeles gjøre, og som sistemann ut fra toppen av bakken trygget Lindvik seieren inn. – Jeg så hoppet til Sundal og skjønte at jeg måtte gjøre mye galt for at vi ikke skulle vinne dette, gliser Lindvik, som slår tilbake mot folk som mener hopperne burde legge opp. – Nei, de burde revurdere det, ja.
Tidspunkt: 02-03-2024 - Kl.17:10 - Kilde: NRK - Info


159. Kombinert: Norsk seier på lagsprinten i Lahti
Kombinertprofilene Jens Lurås Oftebro og Jørgen Graabak gikk et gnistrende langrenn og sikret 1.-plass i lagsprintkonkurransen i finske Lahti lørdag. Det norske førstelaget startet 37 sekunder bak Tyskland, men allerede på den første runden hadde Oftebro halvert avstanden. Graabak fortsatte arbeidet med å tette luken til lagene foran, og etter kun tre etapper var nordmennene helt framme i teten. I den tunge snøen i den finske skimetropolen sto seieren mellom norge og Østerrike, og Graabak kunne til slutt seile inn til norsk triumf. Hoppdelen av lørdagens konkurranse ble ved flere anledninger avbrutt på grunn av mye vind i hoppanlegget. – Du er nødt til å treffe her, så jeg håper de norske klarer det også, sa kombinertsjef Ivar Stuan i et intervju med Viaplay.
Tidspunkt: 02-03-2024 - Kl.13:55 - Kilde: NRK - Info


160. Krevende vind skapte trøbbel for kombinertherrene
Tøffe vindforhold spilte de to norske kombinertduoene et puss i hoppdelen av lagsprintkonkurransen i Lahti. Jørgen Graabak traff imidlertid godt. Jens Lurås Oftebro og Jørgen Graabak på det norske førstelaget har 37 sekunder opp til ledende Tyskland før langrennet. Det norske andrelaget med Andreas Skoglund og Espen Andersen er hele ett minutt og 13 sekunder bak tetlaget. – Det var synd. Han blir litt lav i posisjonen, og da blir det tungt å komme i gang, sa Viaplay-ekspert Magnus Moan om Oftebros hopp. For Graabaks del gikk det langt bedre. Han hoppet det norske førstelaget et stykke opp på lista med 127 meter. Ved flere anledninger ble det stans i gjennomføringen av hoppingen på grunn av mye vind i hoppanlegget. – Du er nødt til å treffe her, så jeg håper de norske klarer det også, sa kombinertsjef Ivar Stuan i et intervju med Viaplay. Langrennsdelen starter klokken 14.20. Verdenscupleder Jarl Magnus Riiber står over helgens konkurranser i den finske skimetropolen. Han er i stedet hjemme i norge for å teste skulderen inn mot rennene i Holmenkollen neste helg. Riiber har allerede sikret seg sammenlagtseieren i verdenscupen. – Krystallkula er hans med fire renn igjen av sesongen. Nå står han over Lahti for å være maksimalt forberedt inn mot Kollen og deretter prøve-VM i Trondheim. Det er ingen tvil om at Jarl ønsker å teste hva skulderen tåler av belastning, sa Stuan i en pressemelding tidligere denne uka. (©NTB)
Tidspunkt: 02-03-2024 - Kl.10:38 - Kilde: NRK - Info


161. Pärmäkoski vant på hjemmebane - tung norsk dag i Finland
Hjemmehåpet Krista Pärmäkoski var best i de finske skogene og vant kvinnenes 20 kilometer i Lahti. – Jeg kan ikke huske å ha sett henne gå så fort noen gang. Hun vet at hun går for seier, sa NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland på NRKs radiosending. Det ble en ordentlig sekundstrid, for Pärmäkoski ventet nervøs i målområdet mens flere av stjernene fortsatt var ute i sporet. Da Victoria Carl, som gikk et meget godt løp, passerte målstreken 1,9 sekunder bak finnen, var Pärmäkoski på gråten. Dette var hennes første verdenscupseier på seks år. – Det betyr enormt for Krista Pärmäkoski, og ikke minst for finsk langrenn, understreker Aukland. Finnene fikk to av sine hjemmehåp på pallen. Kerttu Niskanen tok 3. plassen bak Pärmäkoski og Victoria Carl. For de norske ble det ingen stor dag. Heidi Weng ble norges beste på en 8. plass, nesten halvannet minutt bak Pärmäkoski. Hun ble eneste norske blant topp ti. Lotta Udnes Weng kom på 12. plass. – Det var ikke så fryktelig bra. Det er ikke så mye å ta med seg. Man får prøve å bare glemme det, for det var ikke så bra, sier Margrethe Bergane etter sin 22. plass.
Tidspunkt: 02-03-2024 - Kl.09:11 - Kilde: NRK - Info


162. Atle Lie McGrath på pallen i Aspen
Alt lå til rette for en knallsterk norsk dag i storslalåm-rennet i Aspen, da norge hadde tre kjørere blant de sju beste etter første omgang. Men det ble Atle Lie McGrath, som var nummer sju halvveis i rennet, som kunne ta steget opp på pallen etter en intens 2. omgang. Han ble til slutt nummer tre etter en forrykende omgang. Alexander Steen Olsen var best av de norske etter første omgang. Da lå han på 2. plass bare tolv hundredeler. Men han klarte ikke å følge opp den sterke kjøringen i 2. omgang. Steen Olsen falt tilbake til 7. plass. Henrik Kristoffersen ble nummer åtte. Samtidig var det historisk sving over rennet da Marco Odermatt vant rennet. Dette var sveitserens 11. seier på rad i storslalåm. Han har derfor også vunnet åtte av åtte renn i storslalåm denne sesongen. – Det var trolig den hardeste dagen denne sesongen, sier Odermatt i intervjuet med Det internasjonale skiforbundet etter seieren.
Tidspunkt: 01-03-2024 - Kl.21:01 - Kilde: NRK - Info


163. Luftrifle: norge med unik gulldobbel i EM
For første gang vant norge begge lagkonkurransene på 10 meter i EM luftrifle. På herresiden var triumfen den første på 28 år. Skytingen til Jeanette Hegg Duestad, Jenny Stene og den 17-årige debutanten Pernille Nor-Woll holdt til lagseier foran Ungarn og Polen. norge stilte til start som tittelforsvarer. Senere sikret Jon-Hermann Hegg, Henrik Larsen og Ole Martin Halvorsen at det også ble norsk EM-gull i herreklassen for første gang siden 1995. – En stor dag for skytterlandslaget. To laggull i en OL-øvelse i en OL-sesong viser bredden og kvaliteten i troppen vår, og utøverne får igjen noe for alt arbeidet de legger ned. Det er vel fortjent, sier sportssjef Tor Idar Aune i norges Skytterforbund i en uttalelse. (NTB)
Tidspunkt: 01-03-2024 - Kl.19:27 - Kilde: NRK - Info


164. Klæbo sikret seier etter dramatisk manøver
Det ble dramatisk også på herresiden på lagsprinten i langrenn da norge tok dobbeltseier i Lahti. Det lå an til en duell mellom Frankrike og norge da det dro seg mot sisteetappe på lagsprinten i Lahti. Men ned mot stadion på nest siste etappe gikk det plutselig galt for franske Jules Chappaz. Pål Golberg måtte faktisk ut av løypa for klare å stå på beina da franskmannen gikk ned. – Pål Golberg har ikke noe valg, sier NRK-ekspert Fredrik Aukland om manøveren til nordmannen. Dermed ble det enkelt for Johannes Høsflot Klæbo på sisteetappen. Trønderen rykket fra landsmannen Even Northug og sikret enkelt seieren foran nettopp det norske andreplaget. De franske løperne ønsket ikke å prate med NRK etter rennet, som endte med fjerdeplass. De tapte kampen om tredjeplassen med ett hundredel i duell med Finland inn mot mål, til tross for en meget sterk sisteetappe av Richard Jouve.
Tidspunkt: 01-03-2024 - Kl.15:39 - Kilde: NRK - Info


165. Norsk seier etter dramatisk manøver: – Hadde hjertet i halsen
Det ble dramatisk også på herresiden på lagsprinten i langrenn da norge tok dobbeltseier i Lahti. Det lå an til en duell mellom Frankrike og norge da det dro seg mot sisteetappe på lagsprinten i Lahti. Men på vei ned mot stadion på nest siste etappe, gikk det plutselig galt for franske Jules Chappaz. Pål Golberg måtte faktisk ut av den oppmerkede løypa for klare å stå på beina da franskmannen gikk ned. – Pål Golberg har ikke noe valg, sier NRK-ekspert Fredrik Aukland om manøveren til nordmannen. Golberg holdt seg på bena der han suste forbi den franske løperen. Dermed ble det enkelt for Johannes Høsflot Klæbo på sisteetappen. Trønderen rykket fra landsmannen Even Northug og sikret enkelt seieren foran nettopp det norske andreplaget. Pål Golberg tenkte at han var både heldig og dyktig, da uhellet var ute for franskmannen rett foran ham. – Jeg ga ham 3–4 meter ut fra svingen for få dragsuget og kanskje sende Johannes ut først. Men det var noen tideler der jeg hadde hjertet i halsen. Men det gikk bra, sier Golberg. Han påpeker at han ikke hadde noen annen vei å gå enn ta turen utenom den oppmerkede løypa. – Hvis det hadde blitt disk så kunne jeg like godt gjort noe annet, sier Golberg. De franske løperne ønsket ikke å prate med NRK etter rennet, som endte med fjerdeplass for deres del. De tapte kampen om tredjeplassen med ett hundredel i duell med Finland inn mot mål, til tross for en meget sterk sisteetappe av Richard Jouve.
Tidspunkt: 01-03-2024 - Kl.15:39 - Kilde: NRK - Info


166. Skisålen revnet i dramatisk svensk uhell: – Aldri sett før
Sveriges førstelag var overlegne på lagsprinten for kvinner i Lahti. norge gikk inn til 4. og 5. plass. Men det ble likevel svensk dramatikk under stafetten. Sålen på skien til Maja Dahlqvist på det svenske andrelaget revnet nemlig under lagsprinten i Lahti. I løpet av et sekund var løpet over for det svenske laget. Det var dobbelt svensk i tet på lagsprinten i Lahti da dramaet nådde sitt klimaks i den finske byen. – Nei og nei, utbrøt NRKs kommentator Joachim Ose i det to kvinner gikk ned i rygg på svenske Linn Svahn. Det var svenske Dahlqvvist som på sin første etappe på lagsprinten gikk ned før den såkalte Lahti-svingen. Og resultatet var ødeleggende for svenskene. – Sålen har rett og slett løsnet fra skia. Det har jeg aldri sett før, utbrøt NRKs ekspert Fredrik Aukland og fortsatte. – Løpet er ødelagt. Stakkars Maja Dahlqvist. Bak klarte de to norske lagene å unngå uhell. Men samtidig rykket Linn Svahn fra i tet og forsvant ifra resten av feltet. Men for svenske Dahlqvist, som slet seg gjennom resten av etappen med revnet skisåle, løp sekundene. Da hun vekslet med lagvenninnen Frida Karlsson lå det svenske andrelaget 38 sekunder bak. Stafetten var selvsagt ødelagt. Men dramaet var heller ikke over for andre lag i denne lagsprinten. Og denne gangen gjaldt dette det norske førstelaget. På siste veksling ble det kluss i vekslingen mellom Lotta Udnes Weng og Kristine Stavås Skistad. Førstnevnte måtte komme tilbake for å gjennomføre vekslingen med Skistad i vekslingsfeltet. – Jeg tenkte stygge ord som ikke egner seg på norsk rikskringkasting. Jeg var redd for bli disket, sier Udnes Weng til NRK. – Jeg tenkte det var typisk oss å være litt surrete, sier Stavås Skistad. Hun påpekte at hun ikke var sterk nok til hente en pallplass i sluttspurten. – Hadde ikke dette skjedd hadde det nok blitt 2. plass, sier Skistad.
Tidspunkt: 01-03-2024 - Kl.15:12 - Kilde: NRK - Info


167. Disse går norges lagsprint i kombinert
Kombinertløperne Jørgen Graabak og Jens Lurås Oftebro går lagsprinten for norge lørdag. Det bekrefter Ivar Stuan til NRK. – De var udiskutable uten Jarl Magnus Riiber til stede. Det er et knallsterkt lag, sier sportssjefen. Jarl Magnus Riiber har vunnet verdenscupen sammenlagt og står over for å teste sin trøblete skulder. norges andrelag består av Andreas Skoglund og Espen Andersen. – Espen Bjørnstad er ikke helt 100 prosent og er litt usikker på helsen. Han har tendenser til forkjølelse og står over, sier Stuan. Sportssjefen sier ambisjonen er å kjempe om seieren mot Østerrike og Tyskland. Østerrikerne endte topp tre i den provisoriske konkurransen fredag med Johannes Lamparter, Stefan Rettenegger og Mario Seidl. Bjørnstad ble beste norske på en 4. plass.
Tidspunkt: 01-03-2024 - Kl.13:44 - Kilde: NRK - Info


168. norge trygt videre til finalene i lagsprint
Fire norske lag var å se på startstreken i dagens prolog før finalene i lagsprintene for både kvinner og menn i Lahti, Finland. Kvinnene stilte med: norge 1: Lotta Weng og Kristine Skistad norge 2: Kristin Fosnæs og Mathilde Myhrvold norge 2 gikk inn til en 6. plass, med norge 1 like bak på 7. plass. På toppen av listen er det dobbelt svensk, fulgt av Tyskland 1, og de to finske lagene på 4. og 5. plass. De beste 15 gikk videre til finalene. Hos herrene er historien lik, også der sendte norge trygt to lag videre til finalene. norge 1: Pål Golberg og Johannes Klæbo norge 2: Håvard Taugbøl og Even Northug norge 1 hadde full kontroll og topper listen. norge 2 litt lenger bak på en 5. plass. Mellom de to finner vi Frankrike 1, Sverige 1 og Sveits 1. Det betyr at du på nytt kan følge med på alle de norske lagene på NRK Sport på radio i dag fra kl. 15:45.
Tidspunkt: 01-03-2024 - Kl.13:36 - Kilde: NRK - Info


169. MDG vil gi 1.500 kroner i strømbonus til folk i Sør-norge
Statens utbytte fra Statkraft de siste tre årene er på rundt 40 milliarder. MDG vil bruke deler av statens ekstraordinære strøminntekter til en «strømbonus».
Tidspunkt: 01-03-2024 - Kl.12:46 - Kilde: E24 - Info


170. Overlegen norsk stafettseier i ungdoms-VM skiskyting
Den norske trioen var knusende overlegen på mennenes stafett i ungdoms-VM skiskyting og vant med nesten to minutter. Ankermann Kasper Kalkenberg tok sitt tredje gull i mesterskapet i Otepää, etter seier på sprinten onsdag og fellesstarten torsdag. Han har også sølv fra normaldistanse og blandet stafett tidligere i mesterskapet. Isak Skogrand gikk første etappe og vekslet 15,4 sekunder bak ledende Italia. Oliver Alm, som tok bronse på fellesstarten, gikk norge opp i ledelse og sendte Kalkenberg ut med vel 10 sekunders forsprang til Italia. På ankeretappen ble det knockout, og Kalkenberg paraderte inn til gull 1.46,4 minutt foran Antonin Guy, som sikret sølvet for Frankrike. Italias ankermann Nicola Giordano var slått med over to minutter. (NTB)
Tidspunkt: 01-03-2024 - Kl.11:13 - Kilde: NRK - Info


171. Arbeidsledigheten holder seg uendret på 2,1 prosent i februar
Seniorøkonom mener ledigheten gir norges Bank gode kort på hånden. Men sier de med boliglån må være tålmodige.
Tidspunkt: 01-03-2024 - Kl.09:01 - Kilde: E24 - Info


172. Melk og Honning er konkurs – magasinet avvikles
Nettmagasinet, som omtaler seg som norges ledende nettsted for motenyheter, er konkurs. – Det har vært en sakte død, sier daglig leder.
Tidspunkt: 29-02-2024 - Kl.16:49 - Kilde: E24 - Info


173. Holmenkollen søker om VM i skiskyting
Holmenkollen skal igjen prøve å skape folkefest, slik de gjorde i 2016. norges Skiskytterforbund skal søke om å få VM på hjemmebane igjen, i 2028 eller 2029. Det bekrefter norges Skiskytterforbund til NRK og senere i en pressemelding. – Jeg kan bekrefte at byrådet og Oslo kommune står bak en VM-søknad sammen med norges Skiskytterforbund og at vi er positive til å være vertskapsby for arrangementet, sier Anita Leirvik North, byråd for kultur og næring i Oslo kommune. Skiskytterforbundet er optimister til å få et nytt VM på hjemmebane. – Vi vet at det er hard konkurranse å få internasjonale mesterskap i skiskyting og jeg vet at vi kommer til å møte tøff motstand, men sammen med Oslo kommune skal vi gjøre alt vi kan for at vi skal dra det lengste strået, sier Morten Aa Djupvik, generalsekretær i norges Skiskytterforbund. norge søkte om å få VM i 2025, men den gang ble ikke fristen overholdt.
Tidspunkt: 29-02-2024 - Kl.13:24 - Kilde: NRK - Info


174. Kasper (19) hylles av Ola Lunde etter medaljebonanza i ungdoms-VM
Kasper Ågheim Kalkenberg fra Rana tok sin andre gullmedalje under ungdoms-VM i Estland torsdag. – Kan bli en av norges aller beste, sier NRKs skiskytterekspert.
Tidspunkt: 29-02-2024 - Kl.10:25 - Kilde: NRK - Info


175. norges Bank holder kronesalget uendret
I mars skal norges bank selge 350 millioner kroner per dag.
Tidspunkt: 29-02-2024 - Kl.09:00 - Kilde: E24 - Info


176. Fersk statistikk: Eliteserien blant verdens «snilleste» ligaer
Eliteserien er blant fotballigaene med færrest frispark og gule kort per kamp, ifølge en rapport fra sportsforskningssenteret Cies. Rapporten omfatter 71 ligaer rundt om i verden og har kartlagt statistikk for røde kort, gule kort, frispark og tilleggstid per kamp. På frispark og gule kort utmerker den norske toppligaen seg. Med et snitt på 20,02 frispark per kamp har Eliteserien kun den nederlandske æresdivisjonen (19,96) foran seg på listen over de mest høflige. Verstingen er brasilianske Serie B med et snitt på 30,34 per kamp. Eliteserien er også ligaen med fjerde færrest gule kort per kamp (3,13). Her er også æresdivisjonen noe snillere med et snitt på 3,05, mens Japans J2- og J1-liga topper tabellen med henholdsvis 2,73 og 2,82 gule kort i snitt per kamp. Nivå to i Japan har også færrest røde kort med 0,10. Her plasserer Eliteserien seg som den 20. snilleste ligaen med 0,20, bak serier som Premier League, tyske Bundesliga og danske Superliga. Boliviansk liga er råest i verden med heftige 0,61 utvisninger i snitt per kamp, fulgt av peruansk (0,53) og chilensk (0,46) toppdivisjon. Flest gule kort deles ut i Uruguay, med 6,07 i snitt. Eliteserien befinner seg også i nedre del når det kommer til tilleggstid. Det legges i snitt til 7 minutter og 54 sekunder per kamp i norge, mens tallet er lavest i Slovakia med 5.58 og høyest i Qatar med 13.49. (NTB)
Tidspunkt: 29-02-2024 - Kl.07:38 - Kilde: NRK - Info


177. norge knuste Østerrike
I norges tredje kamp i firenasjoners turneringen gikk alt på skinner. Håndballjentene spilte ball i hatt med Østerrike, og vant til slutt med kalassifrene 43–22. Gjestene var aldri noen særlig trussel, og når Katrine Lunde til tider fungerte som en levende vegg fikk ikke østerrikerne utrettet mye foran det norske målet. Firenasjonersturneringen spilles mellom norge, Østerrike, Ungarn og Sveits. De tre siste nasjonene er verter for håndball-EM. Som regjerende europamester er norge direkte kvalifisert til mesterskapet.
Tidspunkt: 28-02-2024 - Kl.19:42 - Kilde: NRK - Info


178. norge knuste Østerrike: – Jeg er veldig stolt
I norges tredje kamp i firenasjoners turneringen gikk alt på skinner. Håndballjentene spilte ball i hatt med Østerrike, og vant til slutt med kalassifrene 43–22. Det var norges første kamp etter tapet i VM-finalen mot Frankrike, og første kampen i oppkjøringen til sommerens OL i Paris. Onsdagens kamp var Katrine Lundes nummer 351, hun sier til NRK at det fremdeles er stort, selv om det har blitt noen kamper etter hvert. – Jeg er veldig stolt, det må jeg si. Det er stort å ha spilt så mange kamper med flagget på bryster, sier Lunde. Gjestene var aldri noen særlig trussel, og når Lunde til tider fungerte som en levende vegg fikk ikke østerrikerne utrettet mye foran det norske målet. Hvor lenge hun fortsetter kan ikke målvakten svare på. – Vi får se. Det kan jeg ikke svare på, sier Lunde. Veronica Kristiansen var tilbake med flagget på brystet for første gang på ett og et halvt år. – Det var veldig gøy. Det er godt å være tilbake igjen, sier Kristiansen til NRK. Sjefen selv, Thorir Hergeirsson, likte det han så i Halden onsdag kveld. – Jeg synes det var bra fokus. Vi har hatt to treninger med godt fokus på det vi ønsker å forbedre etter VM. Målvaktene våre står bra og vi får rullert mye uten at det lugger, sier han til NRK. I det siste har det vært snakk om Hergeirsson skal forlenge kontrakten med norges Håndballforbund for å fortsette som sjef. – Vi er i samtaler. Det er naturlig når man er inne i siste året og det skal tittes videre. Det kommer en dag når vi har besluttet hvordan dette kommer til å bli. Det er det jeg vil si om det. Jeg mye å gjøre nå, så jeg har mye å tenke på, sier islendingen til NRK. Seieren mot Østerrike var norge sin tredje seier i turneringen. Firenasjonersturneringen spilles mellom norge, Østerrike, Ungarn og Sveits. De tre siste nasjonene er verter for håndball-EM. Som regjerende europamester er norge direkte kvalifisert til mesterskapet.
Tidspunkt: 28-02-2024 - Kl.19:42 - Kilde: NRK - Info


179. Sverre Lunde Pedersen legger opp etter VM
Det bekrefter norges Skøyteforbund i en pressemelding. Skøyte-VM allround arrangeres i Inzell 9.-10. mars. Det blir Sverre Lunde Pedersens siste konkurranse. – Jeg har hatt en lang og fantastisk karriere på skøytebanen. Fra barnestjerne til seniorutøver. Som liten gutt satt jeg og så på de som vant OL- og VM-gull og drømte om at jeg en dag kunne klare det samme, sier han i pressemeldingen. Nordmannen har 21 internasjonale mesterskapsmedaljer, 47 pallplasser i World Cup og 16 NM-gull. VM-gullet fra 2019 og OL-gullene fra 2018 og 2022 står igjen som de store høydepunktene i hans karriere. – Jeg elsker sporten så høyt og drives frem av hardt arbeid på veien til suksess, sier Lunde Pedersen og forteller hvorfor han har bestemt seg for å sette punktum nå: – Nå er det likevel noe som mangler hva gjelder indre motivasjon og sult til å jakte raskere tider på skøytebanen og nye drømmer. Verdiene og holdningene jeg har skapt gjennom karrieren min strider i mot det å fortsette som løper på toppnivå. Han ønsker også å ta større hensyn til familien hjemme. Han er gift med IngunnTrædal-Lunde og sammen har de sønnen Svein.
Tidspunkt: 28-02-2024 - Kl.11:02 - Kilde: NRK - Info


180. Sverre Lunde Pedersen legger opp: – Jeg er veldig stolt
Det forteller Sverre Lunde Pedersen til NRK. Nyheten ble offentliggjort i en pressemelding fra norges Skøyteforbund tidligerte onsdag. Skøyte-VM allround arrangeres i Inzell 9.-10. mars. Det blir 31-åringens siste konkurranse. – Det er veldig spesielt. Prosessen til å ta en avgjørelse var det vanskeligste. Men nå når jeg har bestemt meg for det, føles det riktig. Nå gleder jeg meg til å gyve løs på det siste løpet i Inzell, sier Lunde Pedersen til NRK. Nordmannen har 21 internasjonale mesterskapsmedaljer, 47 pallplasser i World Cup og 16 NM-gull. VM-gullet fra 2019 og OL-gullene fra 2018 og 2022 står igjen som de store høydepunktene i hans karriere. – Jeg føler jeg har opplevd alt. Fra de dypeste bunnene til de høyeste toppene. Jeg har oppnådd alt jeg ønsker på skøytebanen, oppnådd drømmene mine. Jeg er veldig stolt, sier Lunde Pedersen. Etter 15 år på toppnivå setter han punktum. – Det har vært en veldig vanskelig avgjørelse å ta, men det faller til slutt på at jeg ikke har den nødvendige motivasjonen og sulten til å gjennomføre den kvaliteten i treningen som jeg ønsker. Det mangler litt på den siste gnisten til å jage nye mål og tider på isen, sier Lunde Pedersen. Han ønsker også å ta større hensyn til familien hjemme. Han er gift med IngunnTrædal-Lunde og sammen har de sønnen Svein.
Tidspunkt: 28-02-2024 - Kl.11:02 - Kilde: NRK - Info


181. Krüger fikk eget navneskilt i Nordmarka – håper å rekke Kollen-femmila
Simen Hegstad Krüger (30) satser på å bli kvitt forkjølelsen og være klar til verdenscuphelgen i Holmenkollen. Tirsdag fikk han en skiløype oppkalt etter seg. Åpningen ble gjort foran rundt 100 frammøtte gjester fra Lyn-miljøet på Ullevålseter i Oslo. Krüger har selv omtalt løypa fra Skjærsjøen til Fortjern som en favoritt. – Det er bedre med et navneskilt i Nordmarka enn en statue. Det er stas å få en løype oppkalt etter seg. Jeg er sikker på at jeg ikke hadde vært den skiløperen jeg er i dag om det ikke hadde vært for disse flotte skiløypene i Nordmarka, sier Krüger i en uttalelse NTB har fått fra norges Skiforbund. Landslagsløperen møtte opp til hyllesten småforkjølet. Han ble syk etter verdenscuprennene i Nord-Amerika og måtte stå over NM på Beitostølen. Helgens konkurranser i finske Lahti går uten Krüger. – Formen er bra, men jeg er ikke konkurranseklar før om en stund. Målet er å rekke femmila i Holmenkollen søndag 10. mars. Den vil jeg ha med meg. Krügers ene verdenscupseier hittil i vinter kom på 15-kilometeren i canadiske Canmore tidligere i måneden.(NTB)
Tidspunkt: 28-02-2024 - Kl.07:31 - Kilde: NRK - Info


182. Casper Ruud videre i Acapulco
Casper Ruud slo amerikanske Christopher Eubanks i første runde av ATP 500-turneringen i Acapulco natt til onsdag. Snarøya-gutten har levert gode takter i Mexico den siste tiden. Han tok seg til finalen av turneringen i Los Cabos forrige uke, men tapte for australske Jordan Thompson. Eubanks var rangert som nummer 34 på ATP-rangeringen før turneringen. Ruud var rangert som nummer elleve. Nordmannen tok det første settet 6-4, men sett nummer to ble jevnere. Det måtte nemlig avgjøres i et tiebreak. Eubanks tok tiebreaket 7-5, og utlignet med det til 1-1 i sett. Kampen ble avgjort da Ruud vant det tredje og avgjørende settet 6-3 etter 40 minutter med spill. Han vant dermed med settsifrene 6-4, 6-6 (5-7), 6-3 og er med det klar for åttendedelsfinale. Ruud vil forsøke å ta sin første ATP-tittel siden april i fjor. Den kom i Estoril i Portugal. Ruud møter vinneren av hjemmehåpet Rodrigo Pacheco Mendez og serbiske Dusan Lajovic i åttedelsfinalen. Det er den andre ATP-turneringen Ruud spiller i år ved siden av Australian Open, hvor han røk ut i 3. runde mot Cameron Norrie. Siden har han spilt Davis Cup for norge og UTS-turnering på hjemmebane i Telenor Arena. (NTB)
Tidspunkt: 28-02-2024 - Kl.05:35 - Kilde: NRK - Info


183. Ny ulcerøs kolitt-behandling: - Positivt!
En ny behandling mot ulcerøs kolitt er godkjent i norge: - Virker raskt og har lite bivirkninger, sier professor.
Tidspunkt: 28-02-2024 - Kl.00:01 - Kilde: Dagbladet - Info


184. norge knuste Kroatia – sikret lettere vei til EM
De norske kvinnene lekte seg mot Kroatia, og sikret plassen på det øverste nivået i Nasjonsligaen. Det kan bli avgjørende for norges vei til EM.
Tidspunkt: 27-02-2024 - Kl.18:51 - Kilde: NRK - Info


185. Simen Hegstad Krüger står over rennhelgen i Lahti
Det opplyser norges Skiforbund i en uttalelse tirsdag. – Simen ble forkjølet i etterkant av forrige World Cup og er fortsatt ikke klar for konkurranse, sier landslagslege Ove Feragen. Martin Kirkeberg Mørk (Drammens Ballklubb og Equinor rekruttlandslag) kommer inn i troppen.
Tidspunkt: 27-02-2024 - Kl.16:26 - Kilde: NRK - Info


186. norges tropp til VM sprint og allround klar
Ragne Wiklund er blant norske skøyteløpere som skal på isen under VM sprint og allround i tyske Inzell i mars. Wiklund slet med sykdom i tiden før VM i Calgary tidligere i februar. Der ble det ingen medalje på Oslo-jenta som hadde levert en knallsterk sesong før det. I Tyskland får hun nye muligheter når hun stiller opp i allround-VM. I sprint er Bjørn Magnussen en av de norske deltakerne. Han tangerte Håvard Lorentzens norske rekord på 500 meter i VM nylig. Den rekorden lyder på 34,28. Mesterskapet går fra 7.-10. mars. Sprint, kvinner: Martine Ripsrud (Stange), Julie Samsonsen (Fana). Menn: Håvard Lorentzen (Fana), Bjørn Magnussen (Falken). Allround, kvinner: Ragne Wiklund (Aktiv), Sofie Karoline Haugen (Sandefjord), Aurora Løvås (Nord-Odal). Menn: Hallgeir Engebråten (Nord-Odal), Sander Eitrem (Nord-Odal), Sverre Lunde Pedersen (Fana). (NTB)
Tidspunkt: 27-02-2024 - Kl.15:25 - Kilde: NRK - Info


187. Stiftelse støtter Vipers med fem millioner til talentsatsing
Håndballklubben Vipers Kristiansand, som nylig ble reddet fra konkurs, får fem millioner kroner av stiftelsen Cultiva for å drive talentarbeid. Det opplyser stiftelsen i en pressemelding tirsdag. Der vises det til at Vipers gjennom sine resultater de siste årene har bygget erfaring og kompetanse innenfor internasjonal topphåndball. Sørlandsklubben har blant annet vunnet Champions League tre ganger på rad. «Ingen andre norske lag har gjort noe lignende. Vipers regnes nå som et av de beste lagene i Europa. Vipers Kristiansand er derfor en viktig og spennende klubb for internasjonale og nasjonale talenter», skriver stiftelsen. Daglig leder i Vipers, Benedicte Løyland, er glad for støtten. – Dette betyr urolig mye for oss som klubb og vårt prosjekt. Det gjør at vi kan fortsette å være en arena for utvikling av morgendagens håndballstjerner samtidig som Kristiansand blir en enda tydeligere aktør i håndballverdenen. Vi ønsker å være med på at forme håndball- og Idretts-norge nå og i fremtiden, sier hun. Søndag vant klubben NM-finalen mot Storhamar. (NTB)
Tidspunkt: 27-02-2024 - Kl.13:38 - Kilde: NRK - Info


188. Hergeirsson avslører samtaler med forbundet – ønsker fire nye år som sjef
Thorir Hergeirsson har ledet håndballjentene i 15 år. Nå har han hatt samtaler med forbundsledelsen om å signere en ny kontrakt til etter sommer-OL i 2028. – Jeg har hatt samtaler med både generalsekretær og president. De ønsker meg videre, sier islendingen til NTB og utdyper: – Jeg trives veldig godt, men jeg har fullt opp med OL og et EM nå. Sånn sett har jeg ikke mye tid til å tenke på dette, men det vil komme en avgjørelse om en måned eller to eller tre. – Altså før Paris-OL? – Det er fristende å vente til etter OL, men overfor meg selv og andre er det en fordel å få klarhet i dette. Men seinest etter OL, svarer Hergeirsson. Hergeirsson tok over jobben som landslagssjef i 2009. Siden den gang har det blitt 15 mesterskapsmedaljer og ni gull. Suksesstrener er et mildt uttrykk. Hergeirsson sier følgende om hva som blir avgjørende før han signerer en ny avtale. – Det handler veldig mye om å være klar for å stå i dette i fire år til. Jeg har stor respekt for denne jobben. Enten er det «all in» på alle områder hele tiden, eller så er det ikke det. norge møter Østerrike på onsdag. Deretter skal laget ut i kamper mot Sveits og Ungarn i april i Euro Cup. (NTB)
Tidspunkt: 27-02-2024 - Kl.13:25 - Kilde: NRK - Info


189. Ny jobb for Bråthen
Hopplandslagets avtroppende sjef Clas Brede Bråthen (55) går ikke arbeidsledig lenge. Overfor VG forteller Bråthen at han blir daglig leder i selskapet Veisikring 2. mai. – Jeg kjenner ikke på noe vemod, men jeg er spent på det å starte i en ny jobb, med de utfordringene som ligger foran meg. Det er mange mennesker og mye penger involvert, sier han til VG. Bråthen har vært sjef for hopplandslaget siden 2004. De siste årene har vært preget av bråk med ledelsen i norges Skiforbund, men også internt i hopplandslaget.
Tidspunkt: 27-02-2024 - Kl.12:54 - Kilde: NRK - Info


190. Kitolano klar for Lillestrøm
Eric Kitolano forlater Molde til fordel for eliteseriekollega Lillestrøm. Kitolano har signert en treårsavtale med kanarifuglene. Det bekrefter klubben på sin nettside tirsdag. – Jeg tror det blir fint. En bra utfordring for min del. Jeg håper det jeg kan tilby passer bra med hva klubben ønsker, sier Kitolano til klubben. Han er på plass på treningsleiren til Lillestrøm i Marbella, og hadde sin første trening med klubben tirsdag morgen. Kitolano spilte for Tromsø i 2020–sesongen da klubben rykket opp, og han fikk totalt 57 kamper for klubben i Eliteserien. I 2023 signerte han for Molde og står nå med totalt 80 kamper på øverste nivå i norge.
Tidspunkt: 27-02-2024 - Kl.09:43 - Kilde: NRK - Info


191. Knotten syk - står over verdenscuprenn i Holmenkollen
Karoline Knotten har fremdeles ikke kommet til hektene etter VM. Skiskytteren har kjent på sykdomssymptomer siden fellesstarten på VMs avslutningsdag, og står over torsdagens normaldistanse i verdenscupen i Holmenkollen, opplyser norges Skiskytterforbund. Knotten fikk omgangssyke under mesterskapet i Nove Mesto, og stod over både jaktstarten og normaldistansen, før hun gikk første etappe på stafetten. På VMs siste dag ble hun nummer 19 på fellesstarten. Heller ikke Juni Arnekleiv deltar på tirsdagens pressetreff før verdenscupen på hjemmebane. Hun gikk showrenn i Stockholm i går og rekker ikke frem til Oslo i tide.
Tidspunkt: 27-02-2024 - Kl.09:03 - Kilde: NRK - Info


192. Riiber står over i Lahti
Jarl Magnus Riiber har vunnet samtlige ti verdenscuprenn i kombinert i 2024 og med det også verdenscupen sammenlagt. Til denne ukens verdenscuprenn i Lahti velger Riiber nå å stå over. Skiforbundet skriver i en pressemelding at Riiber prioriterer å teste skulderen, som han har fått ut av ledd ved flere anledninger og som han vurderer om skal opereres. – Jarl har hatt en fantastisk sesong. Krystallkula er hans med fire renn igjen av sesongen. Nå står han over Lahti for å være maksimalt forberedt inn mot Kollen og deretter prøve-VM i Trondheim. Det er ingen tvil om at Jarl ønsker å teste hva skulderen tåler av belastning, sier sportssjef Ivar Stuan. Riiber skulle etter planen også stå over NM forrige uke på grunn av skulderen, et renn som senere ble avlyst. Uttaket til helgens renn blir dermed slik: Espen Andersen (Lommedalens IL) Espen Bjørnstad (Byaasen SK) Kasper Moen Flatla (IL Jardar) Jørgen Graabak (Byåsen IL) Jens Lurås Oftebro (IL Jardar) Andreas Skoglund (Molde og Omegn IF) Simen Tiller (Moelven IL) Lørdag skal de gå lagsprint i Lahti, mens det er individuelt renn søndag. Kombinertsesongen avsluttes med tre individuelle renn i norge senere i mars, to i Oslo og ett i Trondheim.
Tidspunkt: 27-02-2024 - Kl.07:53 - Kilde: NRK - Info


193. Suveren EM-tittel til norsk supertalent – tok første gull på 25 år
Skyttertalentet Synnøve Berg (16) ble mandag europamester på 10 meter luftrifle i overlegen stil i ungarske Györ. Sist norge tok et gull i den samme øvelsen var i 1999. Blaker-skytter Berg var i egen klasse i finalen i Ungarn og endte på poengsummen 252,4. Det er tangering av den gjeldende europarekorden for juniorer.
Tidspunkt: 26-02-2024 - Kl.17:55 - Kilde: NRK - Info


194. Hoppbråket: Skiforbundet og hoppkomiteen ber om ro rundt Forfang og utøverne
norges Skiforbund og hoppkomiteen ber i en felles pressemelding om at utøverne på landslaget får ro i tiden som kommer. Det vises til at Alexander Stöckl-saken skal løses internt. Landslagshopperne har med utøverrepresentant Johann André Forfang i spissen uttalt at de ønsker et nytt lederteam inn mot den kommende VM-sesongen. Sentralt har vært uttalelser om misnøye mot landslagssjef Alexander Stöckl. Nå ber forbundsledelsen om at mediene ikke kontakter utøverne om den pågående saken. – Vi ser at den totale belastningen er stor for mange involverte, og særlig for Johann Forfang som er utøvernes talsperson. Mange har de siste dagene opplevd et sterkt press fra mediene om å uttale seg eller gi opplysninger i saken. Johann har bedt oss understreke at utøverne ønsker å løse denne saken internt, og ber om at dette blir respektert, sier Stine Korsen, leder i Hoppkomiteen. I mandagens pressemelding heter det at «den store pågangen fra mediene, og også trykket i sosiale medier har lagt et stort press på utøverne, ansatte og tillitsvalgte, og er blitt en stor belastning, også for Johann Forfang». – Johann og de andre utøverne ønsker å yte sitt beste i konkurranser fremover. Han ber om, og støttes av oss i, at alle som er opptatte av sportens beste nå bidrar til at vi kan håndtere denne saken internt og ikke gjennom mediene, sier Arne Baumann, generalsekretær i norges Skiforbund.
Tidspunkt: 26-02-2024 - Kl.17:17 - Kilde: NRK - Info


195. norges håndballherrer møter Danmark i firenasjonersturnering i Oslo
EM-sølvvinner Danmark, Kroatia og Argentina kommer i mai til norge for å spille håndballturnering i Jordal Amfi i Oslo. – Det er en fin sammensetning av lag, sier landslagssjef Jonas Wille. Danmark tapte i januar EM-finalen for Frankrike, men Wille ser på Nikolaj Jacobsens lag som verdens beste. – Det er lenge siden vi har spilt mot Kroatia, så det blir fint. Danmark er det alltid bra å møte. Selv om de ikke tok gull i EM i januar, er de verdens beste lag. I tillegg er det morsomt å teste seg mot et lag som Argentina. De møter vi ikke så ofte, og de er blitt bedre og bedre med årene, sier Wille. Kampene spilles 9.-12. mai i hallen der ishockeylaget Vålerenga avvikler sine hjemmekamper. norge, Danmark og Kroatia skal sammen arrangere VM i januar 2025. (NTB)
Tidspunkt: 26-02-2024 - Kl.11:24 - Kilde: NRK - Info


196. Telenor inngår AI-samarbeid med Nvidia: – Det kommer til bli en helt ny tid
Telenor og Nvidia vil etablere et forskningssenter for kunstig intelligens i norge. Målet er å bli en yngleplass for utviklere og oppstartsselskaper.
Tidspunkt: 26-02-2024 - Kl.10:45 - Kilde: E24 - Info


197. Caroline Graham Hansen og Ada Hegerberg mister kampen mot Kroatia
Caroline Graham Hansen og Ada Hegerberg mister kampen mot Kroatia tirsdag, opplyser NFF på sin nettside. – Vi har hatt en god dialog med Caroline, og tror det beste er at hun returnerer til klubben sin. Det er noen ganger vanskelig å vurdere alvorlighetsgraden i skader før det har gått noen dager. Forhåpentligvis er hun på banen igjen for Barcelona om få dager, sier landslagstrener Gemma Grainger. Ada Stolsmo Hegerberg returnerer også til sin klubb, Lyon. – Det er naturligvis synd å miste Ada, men det er det eneste riktige å sette hennes helse først. Både Ada og Caroline er sentrale spillere i denne troppen, sier Grainger. norge slo Kroatia borte 3-0, og har et veldig godt utgangspunkt før returkampen i Stavanger på tirsdag. Sammenlagtvinneren av de to kampene får spille på øverste nivå i Nasjonsligaen.
Tidspunkt: 26-02-2024 - Kl.09:55 - Kilde: NRK - Info


198. Norsk fotball slapp unna radikalt Fifa-forslag: – Fryktet enorme endringer
Flere fotballforbund, inkludert det norske, fikk satt foten ned for Fifas kunstgressforslag som ville gjort livet surt for mange klubber. – Vi er veldig fornøyd med utfallet. Når det første forslaget kom, fryktet vi enorme endringer for norsk toppfotball. Nå ser vi at vi lander på beina, sier Øyvind Moltubakk til NTB. Moltubakk er anleggssjef i norges Fotballforbund (NFF) og har jobbet med forslaget fra Det internasjonale fotballforbundet (Fifa). Fifa har ønsket å endre kvalitetskriteriene for kunstgressbaner for breddefotball og toppfotball. Enkelt forklart ville kravene blant annet ført til at banene måtte blitt hardere. Det ville gjort det krevende for norske toppklubber som både trener og spiller kamp på samme underlag i tillegg til aldersbestemte lag. Fifas forslag i høst ble møtt med stor skepsis. Siden den gang har det blitt jobbet fra flere hold fram til avgjørelsen ble tatt i februar. (NTB)
Tidspunkt: 26-02-2024 - Kl.09:12 - Kilde: NRK - Info


199. Etzaz Hussain klar for Odd
Etzaz Hussain er tilbake i eliteserieklubben Odd. Han spilte sist for kypriotiske Apollon Limassol. Der var 31-åringen ferdig tidlig i januar. Hussain spilte for Odd på lån fra Molde i 2017. På X opplyser klubben at kantspilleren er tilbake i Skien. – Jeg er veldig glad for å være her, sier Hussain. Hussain har spilt for en rekke klubber i sin karriere. I utlandet har han vært i Limassol, tyrkiske Sivasspor og kroatiske NK Rudes. I norge har han vært innom Vålerenga og Fredrikstad i tillegg til Molde. (NTB)
Tidspunkt: 26-02-2024 - Kl.08:57 - Kilde: NRK - Info


200. Prisvekst-fasit i USA: – norges Bank følger utviklingen med argusøyne
Sjeføkonom mener første rentekutt i USA avgjøres av kommende inflasjonsfasit. Det påvirker også renteutsiktene her hjemme. – norges Bank vil neppe kutte renten før USA gjør det.
Tidspunkt: 25-02-2024 - Kl.20:54 - Kilde: E24 - Info


201. norge vant første VM-kvalifiseringskamp i basketball
Harald Frey førte an med 23 poeng, mens Sjur Dyb Berg tok 16 returer da norge slo Luxembourg 72-58 i VM-kvalifiseringen i basketball. norge deltar i prekvalifiseringen om plass i VM-sluttspillet i 2027. I løpet av det nærmeste året skal laget spille ytterligere tre kamper mot Romania og Luxembourg. Gruppevinneren og den beste toeren i de tre gruppene går videre til neste kvalifisering, der det står om en plass i selve kvalifiseringen. (NTB)
Tidspunkt: 25-02-2024 - Kl.19:45 - Kilde: NRK - Info


202. Warholm stiller til start i innendørs-VM
Etter en runde i tenkeboksen har fartsfantomet Karsten Warholm bestemt seg for å stille til start på 400 meter flatt i innendørs-VM i Glasgow. norges Friidrettsforbund opplyser om beslutningen i en melding. – Innendørs-VM lå opprinnelig ikke i årsplanen vår, men det kjennes nå riktig å sette hardtreningen på pause i noen dager og få kjent litt på konkurransenervene igjen, sier Warholm til friidrett.no. Warholms mor og manager Kristine Haddal opplyste til NTB tidligere i uken at Ulsteinvik-løperen ville vente med å ta en avgjørelse til torsdagens påmeldingsfrist. Da norges Friidrettsforbund slapp uttaket torsdag, var Warholms navn med, men med en liten notis. «Karsten Warholm er påmeldt på 400 meter, siden påmeldingsfristen er torsdag 22. februar. Han vil ta en beslutning i løpet av helgen om han stiller i Glasgow», het det i meldingen. Søndag kveld bestemte han seg. 27-åringens favorittøvelse 400 meter hekk står ikke på programmet i Glasgow. Mesterskapet går fra 1. til 3. mars. (NTB)
Tidspunkt: 25-02-2024 - Kl.18:32 - Kilde: NRK - Info


203. Grainger til NRK: Hegerberg usikker til Kroatia-kampen
To dager før norges nasjonsliga-skjebne skal besegles forteller landslagstrener Gemma Grainger at Ada Hegerberg er usikker til kampen. Hun deltok ikke på søndagens treningsøkt. Det gjorde heller ikke Caroline Graham Hansen eller landslagskaptein Maren Mjelde. – Jeg håper å ha både Ada og Maren klare til tirsdag. De hadde en hviledag i dag, men vi tar en ny vurdering mandag. Da vet vi nok mer, sier Grainger til NRK. Årsaken til usikkerheten rundt Hegerberg er en tøff takling hun ble utsatt for i den første kampen mot Kroatia. Det norske landslaget knuste Kroatia 3-0 i den første av to kamper som skal bestemme norges fremtid i nasjonsligaen. Det gode resultatet til tross; det ble et par skår i gleden for Grainger, ettersom landslagets to store stjerner pådro seg skader. Hegerberg klarte å fortsette etter taklingen, men foten hennes må vurderes på nytt før Kroatia-kampen. Caroline Graham Hansen ble på sin side byttet ut rett etter sin scoring. For hennes del var det hamstringen som trøblet. På spørsmål om hun blir klar til tirsdagen, svarer Grainger: – Det er ikke mulig å si noe om ståa nå, det medisinske støtteapparatet kan ikke gi et svar før de har all informasjonen de trenger, og det tar tid. Vi håper å ha et svar mandag. norges kamp mot Kroatia spilles i Stavanger tirsdag klokken 18.00. Kampen kan du se på NRK 1.
Tidspunkt: 25-02-2024 - Kl.17:14 - Kilde: NRK - Info


204. «Du er en konservativ kristen, men blir forelsket i menn»
Simon Stisen har et kall. Han skal snakke med de konservative i Kristen-norge om homofili, tro og forpliktelser.
Tidspunkt: 25-02-2024 - Kl.16:12 - Kilde: E24 - Info


205. Her mangler Graham Hansen på norge-trening
Caroline Graham Hansen måtte ut med en skade i fredagens kamp mot Kroatia. Det var få som kunne si noe konkret om skaden fredag, annet enn at det var en hamstring-skade. – Med en hamstringskade trenger det ikke å være noe alvorlig, og det kan være alvorlig. Det er det vanskelig med hamstringskader, sa landslagssjef Gemma Grainger til NRK. På søndagens trening var ikke Graham Hansen tilstede det første kvarteret, da media fikk være til stede. Ingen i støtteapparatet ønsket å si noe om hvorfor. Heller ikke Ada Hegerberg eller Maren Mjelde deltok det første kvarteret.
Tidspunkt: 25-02-2024 - Kl.11:09 - Kilde: NRK - Info


206. Stopp verden: Om homofili, kjærlighet og konservativ kristendom
Simon Stisen var frikirkepastoren som kom ut av skapet. Nå skaper han bølger i den konservative delen av Kristen-norge.
Tidspunkt: 25-02-2024 - Kl.08:43 - Kilde: E24 - Info


207. Høstmælingens lag tok gull i junior-VM – bronse til kvinnene
Det norske herrelaget vant 7-6 over Italia etter forlengning i finalen i junior-VM curling lørdag. Kvinnelaget tok bronse med 7-5-seier over Canada. Lukas Høstmælingen var skip på laget som brøt den norske seierstørken i junior-VM for menn. Sjur Loen, Pål Trulsen, Thomas Ulsrud, Steffen Mellemseter, Eirik Mjøen og Magnus Ramsfjell har gjennom årene sikret seks bronse og ett sølv, men gullet manglet inntil lørdag. Det ble bare to nederlag på ni innledende kamper, før USA ble slått 10-3 i semifinalen og Italia nedkjempet i finalen. norges lag, bestående av Høstmælingen, Eskil Eriksen, Magnus Lillebø og Tinius Haslev Nordbye, fikk en god start mot Italia i finalen og ledet 4-2 etter fem omganger. Etter åtte omganger hadde italienerne kommet tilbake i kampen og utlignet til 5-5. norge tok ledelsen 6-5 før siste omgang, men Italia reddet seg inn med ett poeng i den tiende. Dermed måtte kampen avgjøres i forlengning. Høstmælingen og co. mestret nervepresset best og ble verdensmestere. Danmark tok bronsen med 10-9-seier over USA. Skip Torild Bjørnstad ledet det norske kvinnelaget til 7-5-seier over Canada i bronsekampen tidligere lørdag. En sterk sjetteomgang med tre poeng banet vei for norsk seier i kampen om den siste pallplassen. Det sto 7-4 før siste omgang, og Canada greide ikke skaffe seg de nødvendige poengene. Bjørnstad hadde med seg Eilin Kjærland, Ingeborg Forbregd og Nora Østgård på laget. Sveits vant turneringen med 10-3 over Japan i finalen. (NTB)
Tidspunkt: 24-02-2024 - Kl.16:26 - Kilde: NRK - Info


208. Østerriksk seier i hoppbakken
Østerrikske Eva Pinkelnig tok sin 13. verdenscup seier på hjemmebane i Hinzenbach med 2,9 poeng ned til sin østerrikske lagvenninne Jacqueline Seifriedsberger. Pinkelnig vant i den samme bakken i fjor. Tyske Katharina Schmid tok den siste pallplassen. For de norske ble det en tung dag i hoppbakken. Thea Minyan Bjørseth endte på 15.-plass. Bjørseth hoppet 84,5 og 83,5 meter. Silje Opseth vant det siste verdenscuprennet i tyske Willingen tidligere i februar, men fikk det ikke helt til å stemme og ble nummer 26. Verdenscupdebutant Heidi Dyhre Tråserud endte på 28.-plass, mens Kjersti Græsli kom seg til finaleomgangen som siste kvinne med et svev på 80 meter. I finaleomgangen landet hun på 80,5 meter og ble nummer 29. Opseths seier i Willingen er norges eneste hittil denne sesongen.
Tidspunkt: 24-02-2024 - Kl.14:13 - Kilde: NRK - Info


209. Dette koster det å leie bolig i norges største byer nå
Slik tror ekspertene at leieprisene vil utvikle seg i år. – Skal du ha leilighet til sommeren, begynn og let allerede nå.
Tidspunkt: 24-02-2024 - Kl.06:25 - Kilde: E24 - Info


210. Tui norge med milliardomsetning og passasjervekst - men ender i minus
Styret skylder blant annet på kronekurs, tørke og skogbranner.
Tidspunkt: 23-02-2024 - Kl.21:32 - Kilde: E24 - Info


211. NRK-børsen: – Endelig skinner våre største stjerner samtidig
Gemma Grainger fikk en perfekt start på livet som norge-trener, mye takket være norges to største stjerner. Her er Carl-Erik Torps vurdering av de norske spillernes innsats.
Tidspunkt: 23-02-2024 - Kl.19:00 - Kilde: NRK - Info


212. Skiskyting: VM-gull til norges juniorlag
Det norske juniorlaget med Sivert Gerhardsen, Isak Frey, Marie Sofie Brännare-Gran og Gro Randby gikk inn til VM-seier i blandet skiskytterstafett i Estland. Det ble en spennende avslutning etter at Randby måtte ut i to strafferunder på stående skyting. Tyskerne tok sølvet, slått med 13,3 sekunder, mens bronsen gikk til Østerrike. Tromsø-gutten Gerhardsen brukte ett ekstraskudd, og til tross for to ekstraskudd på stående gikk han ut i en knapp ledelse. Frey brukte også ett ekstraskudd på liggende, men Bærum-talentet banket ned alle fem blinkende på stående og ga norge en luke på nesten ett minutt før jentene skulle i aksjon. Bærumsjenta Brännare-Gran brukte ett ekstraskudd på liggende og to på stående før hun vekslet 1.24 minutter foran Polen. Ankerkvinnen Gro Randby, som kommer fra Re-klubben Ivrig, brukte ett ekstraskudd på liggende skyting, men på stående fikk hun problemer. Avstanden til Tyskland krympet kraftig, men det holdt til gull. (©NTB)
Tidspunkt: 23-02-2024 - Kl.13:41 - Kilde: NRK - Info


213. norge anklager Israel for løftebrudd
Israel langvarige okkupasjon og bosetting av palestinske områder er i strid med FN-pakten, slår norge fast.
Tidspunkt: 23-02-2024 - Kl.11:07 - Kilde: Dagbladet - Info


214. Sølv til norge i junior-VM i skiskyting
norge med Oliver Alm, Kasper Kalkenberg, Silje Berg-Knutsen og Agathe Brathagen ble sølvvinnere i blandet skiskytterstafett i ungdoms- og junior-VM i Estland. Laget noterte elleve ekstraskudd og måtte ut i to strafferunder på veien. Det endte 1.51 minutter bak Frankrike, som hadde ni ekstraskudd og én strafferunde. Tsjekkia tok bronsen. (NTB)
Tidspunkt: 23-02-2024 - Kl.10:13 - Kilde: NRK - Info


215. Rapport: norges Bank satte opp renten for sent
Sentralbanken bommet på kroneprognosene, og renten burde vært hevet tidligere og raskere i 2023, mener økonomer.
Tidspunkt: 23-02-2024 - Kl.09:59 - Kilde: E24 - Info


216. Vedums lille norge
Privat, lokalt eierskap er også norsk. Enn så lenge.
Tidspunkt: 23-02-2024 - Kl.09:58 - Kilde: E24 - Info


217. Molde kan hjelpe rivalene til Europa: – Vil gjøre noe med dynamikken
Moldes avansement i conferenceligaen gjør at norge kan få direkteplass til Champions League og ytterligere et femte lag til Europa. Moldes overbevisende seier mot Legia Warszawa betyr at håpet lever for norsk fotball. Bodø/Glimt tapte på sin side en thriller mot Ajax. For øyeblikket ligger norge på 15.-plass på rankingen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa), også kjent som Uefa-koeffisienten. En 15.-plass etter sesongslutt vil bety fem lag inn i Europa fra 2025/26-sesongen. Leif Øverland er administrerende direktør i Norsk Toppfotball (NTF). Han mener nok en Europa-plass bør gjøre noe med stemningen i styrerommene til eliteserieklubbene. – Det vil gjøre noe med dynamikken, sier Øverland til NTB. – Om man ikke har en europeisk ambisjon for de ti-tolv lagene med størst budsjett, griper man ikke muligheten. Det er jo faktisk mulig, mener han. Øverland viser til utviklingen til Bodø/Glimt. norges beste lag sist sesong var nede i 1. divisjon så sent som i 2017. – Glimt hadde jo ikke noe større budsjett enn de andre da de begynte sin reise. Danmark med FC København i mesterligaen er like foran norge på rankingen. Israel som har to lag igjen i Europa-spill, ligger på 16.-plass. (NTB)
Tidspunkt: 23-02-2024 - Kl.09:49 - Kilde: NRK - Info


218. Skandale
Få hadde hørt om norges nye trener, Gemma Grainger (41). NRK-ekspert kaller det «en skandale» hvis laget ikke vinner playoffen mot Kroatia i Nations League.
Tidspunkt: 23-02-2024 - Kl.09:37 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


219. Dette skjer i dag: Gjeldsvekst, norges Bank Watch og nye Russland-sanksjoner
Fortsetter gjeldsveksten her til lands å falle? Og hva synes økonomene om norges Banks pengepolitikk?
Tidspunkt: 23-02-2024 - Kl.06:20 - Kilde: E24 - Info


220. Avviklingen av norges siste kullgruve blir en kostbar affære
Det vil koste minst 200 millioner å avvikle Gruve 7, Store Norskes siste kullgruve i drift på Svalbard.
Tidspunkt: 23-02-2024 - Kl.05:19 - Kilde: E24 - Info


221. Kun et tidsspørsmål før norge får en brutal realitetsorientering
For første gang på over 30 år tror jeg ikke norge kvalifiserer seg til EM. Det vil i så fall markere en ny tidsalder for norsk kvinnefotball.
Tidspunkt: 23-02-2024 - Kl.04:14 - Kilde: NRK - Info


222. Gulliksen bekrefter at han trolig er ferdig i Bodø/Glimt: – Mye kan tyde på det
Det ser ut til å bli med et halvt år og bare 23 kamper for Tobias Gulliksen i Bodø/Glimt. Han bekrefter til TV 2 at han er på vei bort fra klubben. 20-åringen ble i august hentet til Nord-norge fra Strømsgodset og skrev under en kontrakt ut 2027. Den rives trolig i stykker. TV 2 skriver at Glimt er enig med Djurgården om en overgang for 20-åringen. Etter torsdagens tap i europacupen mot Ajax bekreftet Gulliksen til kanalen at det trolig ble hans siste kamp i gult. – Det kan tyde på det. Jeg skal etter hvert ta en medisinsk test, så får vi skje hva som skjer etter det. Det er noe som kjennes rett for meg, sa han til TV 2. Gulliksen debuterte for Godsets A-lag i 2019/20-sesongen og ble etter hvert en viktig spiller for klubben fra hjembyen Drammen. I Djurgården blir Gulliksen i så fall lagkamerat med Gustav Wikheim. Han får også noen måneder på lag sammen med stortalentet Lucas Bergvall (18), som til sommeren slutter seg til Premier League-klubben Tottenham. (©NTB)
Tidspunkt: 22-02-2024 - Kl.21:31 - Kilde: NRK - Info


223. Sentralisering av skimakt
Utrensningene er i full gang i Skiforbundet. Ut i full offentlighet går de tre mektigste personene i Hopp-norge i en årrekke. Og en liten del demokratisk åpenhet i det litt mer skjulte.
Tidspunkt: 22-02-2024 - Kl.19:41 - Kilde: NRK - Info


224. Adressa: Johannes Høsflot Klæbo står over fredagens sprint i NM
Johannes Høsflot Klæbo stiller ikke til start på fredagens sprint i NM på Beitostølen. Det bekrefter arrangementsansvarlig Erik Husby i norges Skiforbund. Til Adresseavisen forteller Husby at trønderen har meldt seg av rennet. Klæbo stiller imidlertid til start når det skal gås skiathlon lørdag og stafett søndag. Kristine Stavås Skistad går heller ikke fredagens sprint, skriver Adressa. Torsdag var Marte Skaanes og Helene Marie Fossesholm de to eneste landslagsløperne som stilte til start. (NTB)
Tidspunkt: 22-02-2024 - Kl.15:58 - Kilde: NRK - Info


225. Johannes Høsflot Klæbo står over fredagens sprint i NM
Johannes Høsflot Klæbo stiller ikke til start på fredagens sprint i NM på Beitostølen. Det bekrefter arrangementsansvarlig Erik Husby i norges Skiforbund. Til Adresseavisen forteller Husby at trønderen har meldt seg av rennet. Klæbo stiller imidlertid til start når det skal gås fellesstart med skibytte lørdag og stafett søndag. Kristine Stavås Skistad går heller ikke fredagens sprint, skriver Adressa. Torsdag var Marte Skaanes og Helene Marie Fossesholm de to eneste landslagsløperne som stilte til start. (NTB)
Tidspunkt: 22-02-2024 - Kl.15:58 - Kilde: NRK - Info


226. Tok karrierens første NM-gull: – Trodde folk køddet med meg
– Jeg skjønner ikke helt hva som skjer. Det er med god margin det beste skirennet jeg har gått i hele mitt liv, sier Gjøran Tefre til NRK, etter å ha tatt karrierens første NM-gull. Etter 8,1 kilometer lå han helt likt med Magne Haga. Men avslutningen til Tefre var i en helt egen klasse og i mål var han 14,2 sekunder foran Haga. – Jeg trodde egentlig folk køddet meg da fikk beskjed om at jeg gikk for gull. Men det ble 15 sekunder til slutt ... Det var bra, sier Tefre. Bronsen gikk til Martin Kirkeberg Mørk. Tefre har vært å se i verdenscupen flere ganger de siste årene, primært i sprint, hvor han har en åttendeplass som beste resultat. – Jeg fikk jo høre at jeg liksom måtte strekke frem foten, at det var sekunder det stod om og jeg var ganske stiv. Men når jeg skjønner at jeg har blitt norgesmester er jo det ganske gøy. Jeg er litt målløs akkurat nå, sier 29-åringen. – Jeg har alltid tenkt at jeg har høyest potensiale på distanse, selv om jeg har gått fortest på sprint hittil, sier han selv. Skiskytterne Einar Hedegart og Johan-Olav Botn satte standarden fra start, men det holdt ikke til medalje på torsdagens 10 kilometer i fri teknikk. Til slutt ble Botn beste skiskytter på sjetteplass, med Hedegart på plassen bak. Iver Tildheim Andersen var den store favoritten på forhånd, men fikk det tungt i andre halvdel av rennet og ble nummer fire.
Tidspunkt: 22-02-2024 - Kl.12:51 - Kilde: NRK - Info


227. Svarer landslagstreneren etter NM-gull: – Skal ikke la Nossum ødelegge dagen min
Gjøran Tefre tok karrierens første NM-gull da han vant torsdagens 10 kilometer i fri teknikk på Beitostølen. Etter 8,1 kilometer lå han helt likt med Magne Haga. Men avslutningen til Tefre var i en helt egen klasse og i mål var han 14,2 sekunder foran Haga. – Jeg trodde egentlig folk køddet meg da fikk beskjed om at jeg gikk for gull, sier Tefre. Bronsen gikk til Martin Kirkeberg Mørk. Tefre har vært å se i verdenscupen flere ganger de siste årene, primært i sprint, hvor han har en åttendeplass som beste resultat. Nå håper på han nye sjanser, etter at sykdom spolerte sjansene hans for å komme på verdenscuplaget tidligere denne sesongen. – Det er bare klassisk igjen denne sesongen i verdenscupen, dessverre. Skøyting er vanskelig å bruke til klassisk-uttak, men det er bedre å gå fort enn å ikke gjøre det, sier landslagstrener Eirik Myhr Nossum til NRK. Det får Tefre til å reagere: – Jeg skal ikke la Nossum ødelegge dagen min med det. Nå er jeg norges beste skiløper. Hvis det ikke er godt nok til å gå verdenscup, så får vi feire seieren min i dag og fikse systemet etterpå. Han påpeker at det er en 20 kilometer fellesstart i fri teknikk som sesongens siste renn i Falun. – Vinner du NM og har to pallplasser på distanse skøyting før det, så bør det være mulighet, sier Tefre. Nossum er klar at torsdagens løp ikke garanterer noen plass i Falun. – Ja, det er en fellesstart i fristil i Falun. Og så er det en del fristilrenn på nasjonalt nivå før det. Selvfølgelig er det med i potten, men det er også fristilrenn som er mellom her og Falun som teller med på det, sier Nossum.
Tidspunkt: 22-02-2024 - Kl.12:51 - Kilde: NRK - Info


228. Karsten Warholm påmeldt til innendørs-VM – bestemmer seg i helgen
Friidrettsstjernen Karsten Warholm er påmeldt til innendørs-VM i Skottland kommende uke, men deltakelsen er fortsatt usikker. Warholms mor og manager Kristine Haddal opplyste til NTB tidligere i uken at Ulsteinvik-løperen ville vente med å ta en avgjørelse før torsdagens påmeldingsfrist. Da norges Friidrettsforbund slapp uttaket torsdag, er Warholms navn med, men med en liten notis. «Karsten Warholm er påmeldt på 400 meter, siden påmeldingsfristen er torsdag 22. februar. Han vil ta en beslutning i løpet av helgen om han stiller i Glasgow», heter det i meldingen. I tillegg er følgende utøvere påmeldt: Narve Gilje Nordås (1500 meter), Sander Aae Skotheim og Markus Rooth (syvkamp), Helene Rønningen (60 meter) og Henriette Jæger (400 meter). Warholms favorittøvelse 400 meter hekk står ikke på programmet i Glasgow. Mesterskapet går fra 1. til 3. mars Warholm ble europamester innendørs på 400 meter i både 2019 og 2023, men har aldri deltatt i VM på vinterstid. Fra før er det klart at ingen av brødrene Jakob, Filip og Henrik Ingebrigtsen reiser til VM. Også Håvard Bentdal Ingvaldsen står over mesterskapet. 21-åringen slo gjennom for alvor i fjor, da han senket den norske rekorden og tok seg til VM-finale på 400 meter i Budapest. Blant høydepunktene for friidrettsutøverne i år er Bislett Games i mai, EM i juni og OL i august. (NTB/NRK)
Tidspunkt: 22-02-2024 - Kl.12:07 - Kilde: NRK - Info


229. Håndballgutta får tøff start på OL-kvaliken
norges håndballherrer åpner jakten på OL-billett mot Portugal 14. mars. Tapet i EM nylig viste at det ikke trenger å bli enkelt. For en drøy måned siden scoret portugiserne flittig og vant 37-32. Nederlaget knuste i praksis siste rest av det norske semifinalehåpet og bidro til at Jonas Willes lag endte på 9.-plass. Om tre uker får Sander Sagosen og co. en tidlig revansjmulighet. Rekkefølgen i kampene i OL-kvalifiseringen ble sluppet denne uken. norge møter småvriene Ungarn i kamp to (16/3), mens Tunisia (17/3) venter i den siste. De to beste i puljen tar seg til sommerlekene i Paris. Oppgjørene spilles i ungarske Tatabánya. Slik er de øvrige gruppene: * Granollers (Spania): Spania, Slovenia, Bahrain, Brasil * Hannover (Tyskland): Tyskland, Kroatia, Algerie, Østerrike. norges kvinnelandslag er allerede OL-kvalifisert. (NTB)
Tidspunkt: 22-02-2024 - Kl.11:41 - Kilde: NRK - Info


230. norges Bank-undersøkelse: Partene i arbeidslivet venter en årslønnsvekst på 5,1 prosent
Like før lønnsoppgjøret braker løs øker avstanden mellom partene kraftig.
Tidspunkt: 22-02-2024 - Kl.09:00 - Kilde: E24 - Info


231. norges Bank-undersøkelse: Venter årslønnsvekst på 5,1 prosent
Like før lønnsoppgjøret braker løs øker avstanden mellom partene kraftig.
Tidspunkt: 22-02-2024 - Kl.09:00 - Kilde: E24 - Info


232. norges Bank: Tusenvis kan ha problemer med dagens rentenivå
I disse dager slår den siste renteøkningen inn i folks økonomi.
Tidspunkt: 22-02-2024 - Kl.05:34 - Kilde: E24 - Info


233. Casper Ruud videre i Mexico
Casper Ruud er kvartfinaleklar i ATP-turneringen i mexicanske Los Cabos. Han slo amerikaneren Marcos Giron i strake sett. Snarøya-mannen vant 2.-rundeoppgjøret på hardcourt med sifrene 6-1, 6-0. Med det revansjerte Ruud den tidlige exiten Giron påførte ham i Tokyo på ATP-touren i oktober i fjor. Da tapte han begge settene. Singleturneringen i Mexico er Ruuds første siden han for en måned siden forsvant ut i 3. runde av Australian Open. Etter det hjalp han norge videre i Davis Cup. I kvartfinalen møter Ruud enten australske Max Purcell eller Nuno Borges fra Portugal. (NTB)
Tidspunkt: 22-02-2024 - Kl.05:05 - Kilde: NRK - Info


234. Porto avgjorde på overtid mot Arsenal
Det så lenge ut til å ende målløst i åttendedelsfinalen mellom Porto og Arsenal i Mesterligaen, men fire minutter på overtid scoret Portos kantspiller Wenderson Galeno seiersmålet på vakkert vis. Dermed seiret portugiserne 1-0 hjemme på Estadio do Dragao. Seiersmålet på overtid må ha smakt ekstra godt for Galeno, for etter en sjansefattig åpning på kampen, fikk han to gigantiske muligheter til å sende hjemmelaget i ledelsen etter 21 minutter. Brasilianeren klarte på mirakuløst vis å sette ballen utenfor fra få meter ved begge anledninger. Arsenal og Martin Ødegaard styrte det meste av spillet i førsteomgang, og hadde mange dødballer. Likevel slet de med å omsette godt spill i store sjanser. Dermed var det målløst til pause. Andreomgangen ble heller ikke noe fyrverkeri av en fotballkamp. Porto har vist seg svært gjerrig på eget gress den siste tiden, og hadde ikke sluppet inn mål på fem kamper før kveldens kamp. Det var tydelig også onsdag at dette Porto-laget ikke er enkelt å score på. Begge lag hadde det man kan kalle «nesten-muligheter», men slet med å skape det helt store. Det var helt til Galeno tok saken i egne hender og curlet ballen i lengste hjørnet fra 20 meter. Samtidig sende han hjemmefansen til himmels. – Det var en perfekt gjennomført fotballkamp av Porto mot et av de store formlagene i Europa, sa norges landslagssjef Ståle Solbakken i TV2-studio etter kampen. Arsenal, som er i åttendelsfinalene av Mesterligaen for første gang siden 2017, må dermed vinne i returoppgjøret i London 12. mars for å avansere til kvartfinalene. I kveldens andre kamp i Mesterligaen endte det 1-1 mellom Napoli og Barcelona. Spissene Victor Osimhen og Robert Lewandowski stod for scoringene i den åttendedelsfinalen.
Tidspunkt: 21-02-2024 - Kl.21:57 - Kilde: NRK - Info


235. Møtte FIS-topper til krisemøte: norge og andre toppnasjoner truer med å starte utbryterliga
norge og flere andre nasjoner møtte onsdag FIS-presidenten for å diskutere et forslag som kan snu opp ned på internasjonal skisport.
Tidspunkt: 21-02-2024 - Kl.19:31 - Kilde: NRK - Info


236. «Krevende» værmelding stopper kombinertløperne – helgens NM-renn avlyst
Fredagens og lørdagens NM-konkurranser i kombinert på Lillehammer og Beitostølen er avlyst som følge av svært dårlige værutsikter. norges Skiforbunds arrangementssjef Terje Lund bekrefter beslutningen om å avlyse til NTB onsdag kveld. – På grunn av usikkerhet med værmeldingen i Lillehammer, avlyser vi allerede nå. Det er meldt nedbør og vind som gjør det svært krevende å få avviklet hoppdelen fredag. Dermed blir også lørdagens langrennsdel på Beitostølen avlyst, sier han. Kombinertløperne skulle etter planen ha gjort unna hoppdelen av NM-konkurransene for menn og kvinner i Lysgårdsbakken fredag ettermiddag. Da er det meldt mer enn 20 millimeter med nedbør i mjøsbyen. I tillegg er det også ventet til dels sterk vind i OL-anlegget. – Veldig synd, men ikke noe å gjøre med. Været styrer vi ikke. Håper vi kan flytte rennene til november og sesongstarten til høsten, sier kombinertsjef Ivar Stuan til NTB. Dermed får den hjemlige kombinerteliten en uventet ekstra frihelg. Med til historien hører det at tre av de største profilene i norsk kombinert uansett ikke ville vært på startstreken denne helgen. Gyda Westvold Hansen, Jarl Magnus Riiber og Jørgen Graabak sliter alle hver på sin kant. – Gyda responderer ikke normalt på trening for tiden og anbefales kun rolig trening i en periode fremover. Jørgen ble syk etter sist verdenscuphelg. Han er i lett trening, men det er for tidlig å trene hardt eller konkurrere på nåværende tidspunkt, sier kombinertlandslagets lege Anders Storhaug Heen. Riiber står over NM på grunn av utfordringer med sin skulder. Han har slitt med den også tidligere i vinter, og det er planlagt en operasjon etter sesongslutt. (NTB)
Tidspunkt: 21-02-2024 - Kl.19:27 - Kilde: NRK - Info


237. Kolstad i trøbbel etter å ha fått bank i Mesterligaen
Kolstad tok imot kroatiske RK Zagreb til gruppespillskamp i Mesterligaen i Trondheim Spektrum onsdag kveld. Det endte med tap 35-24 for Kolstad. Bortelaget tok tidlig overtaket og ledet hele 11-5 bare 17. minutter ut i kampen. Kolstad slet med å få en rytme i spillet. I tillegg var de ineffektiv, og slet med å hindre RK Zagrebs avslutninger fra å gå i mål. Lars Eggen Rismark kom inn i målet de siste minuttene av omgangen og rakk tre redninger på seks skudd. Det var like mange som Torbjørn Bergerud hadde på 17 skudd. Tapet kan vise seg å være kostbart for trønderne, da RK Zagreb nå ligger på den viktige 6. plass, som er den siste av åtte plasser som sikrer kvalifisering til cupspillet. Kolstad må ta seg til cupspillet for at norge skal være garantert en mesterligaplass neste sesong, ellers må man igjen håpe på et wildcard slik klubben ble tildelt denne sesongen. Kolstad befinner seg på 7. plass, med tre poeng opp til RK Zagreb med to kamper igjen å spille. Kolstad må dermed vinne begge sine gjenstående kamper i gruppespillet for å ha en sjanse til å avansere i håndballens gjeveste klubbturnering. Samtidig må RK Zagreb tape sine kamper. KS Vive Kelce på bortebane og RK Pelister på hjemmebane er de to kampene som står igjen av dette gruppespillet for Kolstad.
Tidspunkt: 21-02-2024 - Kl.19:19 - Kilde: NRK - Info


238. TV 2: Søker om mesterligafinale på Ullevaal
Oslo og Ullevaal Stadion kan bli stedet der mesterligafinalen for kvinner i 2026 eller 2027 kan finne sted. – Utviklingen i internasjonal kvinnefotball går rekordfort, og de beste lagene i Mesterligaen spiller på et skyhøyt nivå. Mesterligaen for kvinner har på rekordtid blitt stort sportslig, kommersielt og publikumsmessig, sier fotballpresident Lise Klaveness til TV 2. Nylig ble norge droppet i samarbeidet med Danmark og Sverige til søknaden om felles EM for kvinner i 2029, men nå har altså Klaveness sett muligheter for å arrangere en mesterligafinale i stedet. – Det å få arrangere den største internasjonale klubbfinalen på norsk jord vil selvsagt gi en folkefest på Ullevaal stadion, og i Oslo by, men det viktigste er å stimulere enda flere norske jenter og klubber til å skape glede, drømmer og fellesskap, sier Lise Klaveness.
Tidspunkt: 21-02-2024 - Kl.09:13 - Kilde: NRK - Info


239. Bekrefter hopplaget til Oberstdorf
norge sender Halvor Egner Granerud, Marius Lindvik, Johann André Forfang, Kristoffer Eriksen Sundal, Sindre Ulven Jørgensen og Robin Pedersen til verdenscuprennene i Oberstdorf. Det bekrefter norges utstyrssjef Magnus Brevig til NRK. Laget er det samme som lå ute en liten stund tirsdag, men som senere ble fjernet fra Skiforbundets sider. De seks hopperne reiste til Tyskland onsdag, uten landslagstrener Alexander Stöckl eller sporssjef Clas Brede Bråthen. For regjerende verdenscupvinner Granerud så blir det hans første verdenscuprenn siden han kom på 18. plass i Zakopane 21. januar.
Tidspunkt: 21-02-2024 - Kl.09:10 - Kilde: NRK - Info


240. Har ikke råd til å gå skirenn: – Det begynner å bli drøyt
Da fluorforbudet ble innført før sesongen skrudde norges Skiforbund opp prisene for å delta på alle nasjonale skirenn. Det har ført til stor frustrasjon i Langrenns-norge.
Tidspunkt: 21-02-2024 - Kl.07:11 - Kilde: NRK - Info


241. Derfor takket Kilde nei til utvalget
Aleksander Aamodt Kilde vil ikke være med i utvalget som skal vurdere landslagsmodellen. Nå forteller han hvorfor. – Med de personene i det utvalget synes jeg at det blir for inhabilt, sier Kilde til NTB fra et treningsstudio i Innsbruck. Alpinstjernen er i opptrening etter fallet i Wengen for 38 dager siden. Der pådro han seg et stort og dypt kutt i leggen, i tillegg til at han slo skulderen ut av ledd. Etter krasjen har Kilde brukt mesteparten av tiden på å ta små steg mot et mulig comeback i løypa, men han har også uttalt at det må endringer til i norges Skiforbund for at han skal stille i verdenscupen igjen. Overfor NTB dysser riktignok Kilde ned utspillet og forteller at det ble litt satt på spissen. – Men samtidig så føler jeg at det må en modernisering til i toppen. Jeg har veldig tro på en god landslagsmodell, og det er det jeg synes er viktigst i denne sammenheng. Det må være en modernisering som er med på en utvikling og en forandring. Alpinesset refererer til utøvernes bilderettigheter og hvordan utøvernes eiendomsrett til disse påvirker forbundets rettigheter til å inngå sponsoravtaler. I starten av februar ble et utvalg satt sammen for å se på mulige endringer i dagens landslagsavtale. Kilde ble invitert til å være med, men valgte å takke nei. – Jeg har ikke lyst til å sitte i et system der det er personer jeg har sett komme med utspill jeg er helt imot. Da føler jeg at det gir lite å skulle snakke med dem, forklarer han. – Jeg har egentlig troen på kommunikasjon, men det må være med folk som er villig til å se på ting på en konstruktiv måte. De som sitter i det utvalget, synes jeg ikke har en habil tilnærming. Så jeg føler at det blir unødvendig for meg å sitte i et sånt utvalg. (NTB)
Tidspunkt: 21-02-2024 - Kl.05:45 - Kilde: NRK - Info


242. Ruud åpner mot amerikaner i Los Cabos
norges tennisstjerne Casper Ruud skal måle krefter mot Marcos Giron fra USA i 2. runde av ATP 250-turneringen i Mexico. Det er klart etter at Giron vant over japanske Taro Daniel med settsifrene 6-4, 7–5 natt til onsdag norsk tid. Utfallet ble klart etter at Ruud først hadde spilt double i ATP-turneringen på samme sted med amerikaneren William Blumberg mot britene Jack Draper og Daniel Evans tidligere natt til onsdag norsk tid. Denne kampen endte med seier for Ruud og Blumberg med settsifrene 6-3, 6–3. Ruud er fjerdeseedet i hardcourt-turneringen og fikk walkover i første runde. (NTB)
Tidspunkt: 21-02-2024 - Kl.05:05 - Kilde: NRK - Info


243. NRK: Maren Mjelde usikker på klubbframtiden
norge-kaptein og Chelsea-spiller Maren Mjelde er på landslagssamling og klar for to playoff kamper mot Kroatia. Hun sier til NRK at hun ser fram til de to viktige kampene for å holde seg på øverste nivå i Nasjons Ligaen. – Vi vil gjerne være i gruppe A i Nations League. Det er veldig viktig for oss inn mot en EM-kvalik. Klubbframtiden i Chelsea er derimot usikker for 34-åringen. I et intervju med NRK tirsdag sier hun at hun ikke er fornøyd. – Selvfølgelig synes jeg det er kjedelig å ikke spille mer kamper, men jeg må bare jobbe på og gjøre det jeg kan for å prøve å få spille mer. Kontrakten hennes går ut i juni, og skjer det ikke en endring skal hun se på andre alternativer. – Jeg er ikke fornøyd med ikke å spille. Jeg ønsker å spille og jobbe hardt for det. Kontrakten min går ut til sommeren så det selvfølgelig noe man har i bakhodet, sier Mjelde.
Tidspunkt: 20-02-2024 - Kl.17:41 - Kilde: NRK - Info


244. Tidligere norgesmester Martin Hole er død
Den tidligere langrennsløperen Martin Hole (64) har gått bort etter kreftsykdom, melder Hallingdølen. Han vant to NM-gull på midten av 1980-tallet. Dødsfallet bekreftes av datteren Lillvi Wedenberg Hole overfor lokalavisen. Hole døde natt til tirsdag. Som aktiv ble han norgesmester på 15 kilometer i 1985 og 30 kilometer året etter. I tillegg tok Hole ett sølv og fire bronsemedaljer som NM-løper. Hole var med til VM i 1985 og 1987 samt Calgary-OL i 1988. Hans beste mesterskapsplassering ble 11.-plassen på VM-femmila i Oberstdorf, og i verdenscupen var 3.-plassen fra Falun i 1986 toppnoteringen. (NTB)
Tidspunkt: 20-02-2024 - Kl.17:00 - Kilde: NRK - Info


245. norge med beskjed etter dødsfallet
Russland bærer det hele og fulle ansvaret for opposisjonsleder Aleksej Navalnyjs død, gjentok Utenriksdepartementet i en samtale med landets ambassadør tirsdag.
Tidspunkt: 20-02-2024 - Kl.12:57 - Kilde: Dagbladet - Info


246. Skiskytternes Holmenkollen-uttak klart
Etter et storstilt VM i tsjekkiske Nove Mesto, forbereder skiskytterne seg til neste verdenscup i Holmenkollen 29. februar til 3. mars. Disse skal gå for norge: Kvinner: Juni Arnekleiv (Dombås IL), Emilie Ågheim Kalkenberg (Skonseng UL), Maren Hjelmeseth Kirkeeide (Markane IL), Ida Lien (Simostranda IL), Karoline Knotten (Vingrom IL), Marit Ishol Skogan (Steinkjer Skiklubb), Ingrid Landmark Tandrevold (Fossum IF) Menn: Johannes Thingnes Bø (Markane IL), Tarjei Bø (Markane IL), Vetle Sjaastad Christiansen (Geilo IL), Johannes Dale-Skjevdal (Fet IL), Sturla Holm Lægreid (Bærums Skiklub), Endre Strømsheim (Bærums Skiklub), Vebjørn Sørum (Søndre Ål Sportsklubb) Marit Ishol Skogan og Vebjørn Sørum er kun uttatt til fellesstartene.
Tidspunkt: 20-02-2024 - Kl.11:04 - Kilde: NRK - Info


247. Koanda tok tre EM-gull – forbedret nordiske rekorder
Vektløfteren Solfrid Koanda (25) sikret nok en gang gull i både rykk, støt og sammenlagt i 87-kilosklassen i EM i bulgarske Sofia mandag. Ingen var i nærheten av å tukte Grimstad-jenta. Hun slo sin nærmeste konkurrent med 50 kilo sammenlagt og forsvarte dermed alle tre gull fra fjorårets europamesterskap. Hun gjorde også rent bord i 2022. – Dette er fenomenal prestasjon av Solfrid og vi er meget fornøyde! Resultatet i dag er et svært godt steg på veien mot OL i Paris, sier trenerteamet Stian Grimseth og Sindre Madsgaard i en uttalelse. 25-åringen er OL-kvalifisert i 81-kilosklassen og blir i Paris et av norges store medaljehåp. Hun har i alt ni EM-gull og én bronse og kan også vise til to gull og én bronse i VM. Koanda startet dagen med å løfte 120 kilo i rykk. Det er tre kilo bedre enn hennes tidligere toppnotering i øvelsen. I støt hadde hun 156 kilo som sitt beste løft før mandagens EM-konkurranse. Der løftet hun 160 kilo og fikk opp 280 kilo sammenlagt. Med det forbedret hun alle sine tre nordiske rekorder. Den tidligere bestenoteringen sammenlagt var 272 kilo. (NTB)
Tidspunkt: 19-02-2024 - Kl.20:08 - Kilde: NRK - Info


248. Israel til retten: Første på 20 år
Den internasjonale domstolen skal behandle Israels okkupasjon av palestinsk land. Avgjørelsen kan tvinge fram endringer - også for norge.
Tidspunkt: 19-02-2024 - Kl.19:57 - Kilde: Dagbladet - Info


249. Warholm i tenkeboksen før VM: – Ikke bestemt seg
Karsten Warholms deltakelse i neste ukes innendørs-VM i friidrett er usikker. Han venter med å ta en avgjørelse. Det forteller 27-åringens mor og manager Kristine Haddal til NTB. – Karsten har ikke bestemt seg. Det er noen dager til påmeldingsfristen, skriver hun i en tekstmelding. Alle påmeldinger må skje innen torsdag. NTB får opplyst at norges Friidrettsforbund håper å kunne ha uttaket klart i god tid før fristen. Innendørs-VM er lagt til Glasgow i Skottland og varer fra 1. til 3. mars. Ender det opp med at Warholm stiller, løper han 400 meter. Han ble europamester innendørs på distansen i både 2019 og 2023, men har aldri deltatt i VM på vinterstid. Utendørs har Ulsteinvik-mannen tre VM- og ett OL-gull på 400 meter hekk. I tillegg innehar han verdensrekorden (45,94). Fra før er det klart at ingen av brødrene Jakob, Filip og Henrik Ingebrigtsen reiser til VM. (NTB)
Tidspunkt: 19-02-2024 - Kl.14:08 - Kilde: NRK - Info


250. Lise Klaveness til dansk Radio 4: Vil igjen stille til valg om plass i Uefa-styret
Lise Klaveness ønsker å gjøre et nytt forsøk på å bli medlem i styret til Det europeiske fotballforbundet (Uefa). Det forteller den norske fotballpresidenten i et intervju med dansk Radio 4. I fjor fikk hun nest færrest stemmer i et felt på elleve kandidater til valg av sju styreplasser. – Det er planen. Jeg blir selvfølgelig nødt til å føle meg svært motivert, for det tar mye tid. Men det er planen å komme inn. Vi synes det er viktig å jobbe fra innsiden, sier Klaveness. NTB har forsøkt å nå Klaveness og norges Fotballforbund, men uten å lykkes. (NTB)
Tidspunkt: 19-02-2024 - Kl.13:37 - Kilde: NRK - Info


251. Petter Northug dropper NM på Beitostølen
Petter Northug (38) har satset på langløp de siste årene og ønsker heller å prioritere Vasaloppet. – Nå skal Petter få mengder med trening i høyden og trene mer spesifikt mot Vasaloppet. Det er veldig smart å få fylt på med litt trening nå etter en intensiv periode, sier Northugs langløpsmanager Pål Trøan Aune til VG. NM går av stabelen 22-25 februar, mens Vasaloppet er 3. mars. Etter å ha imponert med en 2. plass i norgescupen tidligere i februar, spekulerte mange i Northugs vei videre. Det har blitt snakket om et mulig comeback for skikongen før ski-VM i Trondheim i 2025, men det gjenstår fortsatt å se om dette kan bli en realitet.
Tidspunkt: 19-02-2024 - Kl.09:11 - Kilde: NRK - Info


252. Ingvaldsen dropper VM innendørs
Håvard Bentdal Ingvaldsen står over VM innendørs i Glasgow 1.–3. mars. Den norske sprintkometen tok seg til finalen på 400 meter under VM i Budapest utendørs sist sesong. Til tross for medaljemuligheter, velger han å droppe det kommende mesterskapet. – Håvard prioriterer trening fram mot en viktig utesesong, skriver Mari Ann Bentdal, mor og trener, i en tekstmelding til NRK. Høydepunktene står i kø denne sommeren med Bislett Games 30. mai, EM i Roma i starten av juni og OL de første dagene av august. Ingvaldsen ble i helgen norgesmester på 400 meter og 4x200 meter stafett. Nordmannen er rangert som nummer ti i verden på 400 meter.
Tidspunkt: 19-02-2024 - Kl.06:40 - Kilde: NRK - Info


253. Flere utro tjenere avslørt i DNB
norges største bank DNB har avslørt ansatte som stjeler kundelister, lekker interninformasjon og har forsøkt å manipulere datasystemene i oppsigelsestiden.
Tidspunkt: 19-02-2024 - Kl.05:37 - Kilde: E24 - Info


254. Viktige tall denne uken: – Signaler om rentekutt er veldig interessant
Denne uken kommer viktige nøkkeltall for økonomiene i USA og eurosonen. Sjeføkonom Kyrre Knudsen mener norge står ved et veiskille.
Tidspunkt: 18-02-2024 - Kl.20:19 - Kilde: E24 - Info


255. Syk Dale-Skjevdal går ikke fellesstarten
Johannes Dale-Skjevdal følte seg uvel lørdag kveld og går ikke dagens fellesstart. Det melder norges Skiskytterforbund. Dale-Skjevdal føler seg bedre i dag, men har i samråd med landslagsledelsen og helseteamet besluttet at det er best å stå over mesterskapets avsluttende renn. Endre Strømsheim har reist hjem fra Nove Mesto, og er derfor ikke aktuell til å overta Dale-Skjevdals plass i rennet. Dermed er det Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø, Vetle Sjåstad Christiansen og Sturla Holm Lægreid som går fellesstarten for norge. Rennstart er kl. 16.30 og kan høres i NRK Radio.
Tidspunkt: 18-02-2024 - Kl.11:26 - Kilde: NRK - Info


256. Granerud reagerer på «ufine kommentarer» etter hopp-misnøye: – Vi står samlet
Denne uka har det kommet frem at utøverne på hopplandslaget har skrevet et brev til hoppledelsen om misnøye med landslagstrener Alexander Stöckl. – Dette handler ikke om resultater. Timingen handler om at vi mener dette ikke kan vente til våren, siden vi ønsker å sette sammen et nytt team inn i VM-sesong, skrev utøverrepresentant Johann André Forfang i en uttalelse på onsdag. Nå reagerer lagkompis Halvor Egner Granerud, som for tiden er i norge, på det han hevder er ufine kommentarer i retning Forfang. – Jeg registrerer at det kommer en overveldende mengde ufine kommentarer rettet mot vår utøverrepresentant, Johann. Han er vår tillitsvalgt og han uttaler seg på vegne av gruppa, vi står samlet. Oppfordrer alle til å huske på at det er et menneske i andre enden av en melding, skriver Granerud på X. Overfor NRK utdyper Granerud: – Det er egentlig bare å oppsøke hvilket som helst kommentarfelt. Vi (utøverne) får generelt kjørt oss, men Johann spesielt. Jeg kan ha forståelse for at ting blir litt ensidig fremstilt med tanke på at vi prøver å holde saken intern, men nå syntes jeg det var på tide å si ifra, og oppfordre folk til å vise sunt nettvett, skriver han i en SMS.
Tidspunkt: 18-02-2024 - Kl.09:50 - Kilde: NRK - Info


257. Norskproduserte varer i Russland: – Sannsynlig at noe av det er tiltenkt militæret
Maritimt utstyr fra norge har endt opp i Russland. Mye er beregnet for fiskeriflåten, tror orlogskaptein Tor Ivar Strømmen. – Men det meste er også utstyr som det russiske forsvaret vil ha behov for.
Tidspunkt: 18-02-2024 - Kl.09:36 - Kilde: E24 - Info


258. Hoppteam støtter hopperne - ønsker endring
Tidligere denne uken sprakk nyheten om at det er misnøye med landslagstrener Alexander Stöckl blant de norske landslagshopperne, og at de hadde sendt et brev til hoppledelsen. – Dette handler ikke om resultater. Timingen handler om at vi mener dette ikke kan vente til våren, siden vi ønsker å sette sammen et nytt team inn i VM-sesong, skrev utøverrepresentant Johann André Forfang i en uttalelse på onsdag. I samme uttalelse kom det også frem at hopperne som hopper i kontinentalcupen også hadde sendt et brev om misnøye. Nå får hopperne støtte i en felles uttalelse fra Team Olympiaparken, Flying Team Vikersund, Kollenhopp og Trønderhopp. I en uttalelse sendt til VG skriver de blant annet: «Vi er nå der hvor hopp-norge ikke er tilstrekkelig samlet, og vi foreslår derfor at tiden er inne for å gjøre endringer og ta sikte på en helhetlig modell som tar vare på alle nivåer i norsk hoppsport».
Tidspunkt: 18-02-2024 - Kl.07:52 - Kilde: NRK - Info


259. Hopplag støtter hopperne - ønsker endring
Tidligere denne uken sprakk nyheten om at det er misnøye med landslagstrener Alexander Stöckl blant de norske landslagshopperne, og at de hadde sendt et brev til hoppledelsen. – Dette handler ikke om resultater. Timingen handler om at vi mener dette ikke kan vente til våren, siden vi ønsker å sette sammen et nytt team inn i VM-sesong, skrev utøverrepresentant Johann André Forfang i en uttalelse på onsdag. I samme uttalelse kom det også frem at hopperne som hopper i kontinentalcupen også hadde sendt et brev om misnøye. Nå får hopperne støtte i en felles uttalelse fra Team Olympiaparken, Flying Team Vikersund, Kollenhopp og Trønderhopp. I en uttalelse sendt til VG skriver de blant annet: «Vi er nå der hvor hopp-norge ikke er tilstrekkelig samlet, og vi foreslår derfor at tiden er inne for å gjøre endringer og ta sikte på en helhetlig modell som tar vare på alle nivåer i norsk hoppsport». VG skriver at de har vært i kontakt med Stöckl, som fortalte at han venter på et møte med utøverne - som kommunisert lørdag. Videre sier han til VG at han er enig i at det har vært for mye støy rundt norsk hoppsport de siste årene.
Tidspunkt: 18-02-2024 - Kl.07:52 - Kilde: NRK - Info


260. Dag Høili selger unna for millioner før norge-exit
Investor Dag Høili bytter ut norge med Dubai. Nå kvitter han seg med svært kostbare gjenstander på Finn. – Jeg vurderer å selge alle vinterklærne.
Tidspunkt: 17-02-2024 - Kl.19:06 - Kilde: E24 - Info


261. Totalsprekk kostet norsk VM-gull: – Det er fryktelig
norge så ut til å seile mot VM-gull i stafett. Så ble det totalsprekk på siste skyting.
Tidspunkt: 17-02-2024 - Kl.16:48 - Kilde: NRK - Info


262. Hoppsjef Alexander Stöckl har avtalt møte med utøverne etter kritikken
Hopptrener Alexander Stöckl skal om kort tid møte landslagsutøverne om den uttalte misnøyen mot ham. Det opplyser LO-advokat Trond Gram i en pressemelding på vegne av Stöckl. Der kommer det fram at advokatene, sammen med Stöckl, har avklart med norges Skiforbund at han skal fortsette som trener fram til «han selv beslutter noe annet», heter det i meldingen. Nylig sendte utøverne et brev til forbundet der de uttrykte misnøye med Stöckls lederstil. «Når Stöckl har valgt å si så lite som mulig, så er ikke det for å beskytte seg selv. Stöckl har i hele sin karriere lagt vekt på å være åpen og ærlig, men noen ganger kan det, som i denne saken, ramme andre svært hardt. Da velger han å opptre anstendig og ta menneskelige hensyn, selv om han kanskje ville fått mer sympati om hele saken hadde blitt brettet ut. Det som er viktig for Stöckl nå er kun møtet med utøverne som finner sted i nær fremtid. Uavhengig av hva som kommer ut av møtet så vil han være landslagssjef inntil det blir avtalt noe annet med NSF som arbeidsgiver», heter det i uttalelsen fra LO-advokat Gram. (©NTB)
Tidspunkt: 17-02-2024 - Kl.13:54 - Kilde: NRK - Info


263. Dramatisk advarsel til norge
Donald Trumps tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver, John Bolton, advarer norge mot katastrofale konsekvenser dersom ekspresidenten skulle bli gjenvalgt.
Tidspunkt: 17-02-2024 - Kl.09:32 - Kilde: Dagbladet - Info


264. Varsel: - Nådeløs
norges nye trener, Gemma Grainger (41), sier potensialet til Ada Hegerberg, Caroline Graham Hansen og fotballandslaget er ubegrenset. Hun varsler «en nådeløs tankegang» for å lykkes.
Tidspunkt: 17-02-2024 - Kl.07:49 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


265. norge-spissen sendte melding til ekspert: – Deilig å sette folk på plass
Petter Veland hadde ikke tro på at Jørgen Strand Larsen skulle lykkes foran mål denne sesongen. Nå er landslagsspilleren i ferd med å slå voldsomt tilbake.
Tidspunkt: 16-02-2024 - Kl.21:54 - Kilde: NRK - Info


266. Magnussen med personlig rekord på 500 meter i VM – Stolz tok gull
Skøyteløper Bjørn Magnussen tangerte norgesrekorden på 500 meter med 34,28 i VM enkeltdistanser i Calgary fredag. Det holdt til 5.-plass. – Det var helt sykt og en jævlig digg følelse. Jeg fulgte planen min og kjørte kamikaze inn i siste sving, sa Magnussen til NRK. Magnussen gikk i par med polske Damian Zurek og gikk sin raskeste 500 meter noensinne. Håvard Holmefjord Lorentzen har også 34,28 som sin bestetid. Han la seg inn på annenplass etter sitt løp, men senere ble han forbigått og endte utenfor pallen. Lorentsen leverte en god 500 meter og endte på 10.-plass. Lorentzen fikk opp tiden 34,55.
Tidspunkt: 16-02-2024 - Kl.21:51 - Kilde: NRK - Info


267. Overlegne Femke Kok tok gullet på 500 meter – Ripsrud på 18.-plass
Femke Kok fra Nederland forsvarte fjorårsgullet og klokket inn på 36,83 på 500-meteren i VM på skøyter i Calgary fredag. 36,83 var også personlig rekord, og hun vant meget komfortabelt. 2.-plassen gikk til Kim Min-sun fra Sør-Korea med 37,19. 37,21 ga 3.-plass til Kimi Goetz fra USA. norges representant var Martine Ripsrud fra Stange. Hun gikk inn til 38,29 og var 39 hundredeler bak sin egen personlige rekord. Det ga henne en 18.-plass. – Det var en grei åpning, men litt stamping. Det gikk helt greit på de siste 250 meterne. Et helt greit løp til å være meg, sa Ripsrud til NRK.
Tidspunkt: 16-02-2024 - Kl.21:14 - Kilde: NRK - Info


268. norge tok VM-sølv på lagtempo:– Ikke fornøyde
Det var Italia som kunne slippe jubelen etter å ha vunnet VM-gull i lagtempo, i Calgary, Canada. Sander Eitrem, Sverre Lunde Pedersen og Peder Kongshaug gikk norge inn til sølv, litt over sekundet bak italienerne. – Vi er ikke fornøyde med sølv, men lagtempo har et tøft nivå. Vi må opp i ringa, sier Sverre Lunde Pedersen til NRK etter løpet. USA var på forhånd sett på som norges største konkurrent i fredagens løp, men det var hjemmelaget Canada som hadde den beste tiden da norge og Italia skulle avslutte konkurransen. Dessverre for norge ble italienerne for sterke med tiden 3.35,00, mens norge fikk tiden 3.36,07. Canada endte på tredjeplass med 3.36,72. Det var flere som hadde spådd ny verdensrekord før dagens lagtempo, men der innfridde ingen av nasjonene. Italias tid var snaue to sekunder bak verdensrekorden som ble satt av USA tidligere i år. Fra før av har norge to sølv (2016, 2019) og tre bronse i VM-sammenheng. Resten av skøyte-VM enkeltdistanser kan du se og følge på NRK.
Tidspunkt: 16-02-2024 - Kl.20:22 - Kilde: NRK - Info


269. Nordea Markets: Ingen rentekutt før desember
Banken venter tre rentekutt fra norges Bank de to neste årene, ifølge en fersk prognose.
Tidspunkt: 16-02-2024 - Kl.08:55 - Kilde: E24 - Info


270. TBU tror prisveksten blir 4,1 prosent i år
Lønnsoppgjøret nærmer seg. TBU tror prisveksten vil roe seg mer i 2024 enn det norges Bank og SSB gjør.
Tidspunkt: 16-02-2024 - Kl.08:30 - Kilde: E24 - Info


271. Regjeringen klar for havvindauksjon med 5 selskaper
Til tross for bransjeønsker om utsettelse, har regjeringen nå bestemt at norges første ordinære havvindauksjon gjennomføres i mars.
Tidspunkt: 16-02-2024 - Kl.06:38 - Kilde: E24 - Info


272. Det blir havvind-auksjon i mars: – Tror at noen vil by
Tross bransjeønsker om utsettelse vil regjeringen gjennomføre norges første ordinære havvindauksjon i mars. – Tror noen kommer til å delta, sier energiminister Terje Aasland.
Tidspunkt: 16-02-2024 - Kl.06:38 - Kilde: E24 - Info


273. Skøyteløper og TikTok-stjerne legger opp: – Det er kjempetrist
På NRKs sending fra skøyte-VM, avslører skøyteløper og TikTok-kjendis Ane By Farstad at hun legger opp kun 23 år gammel. – Jeg og broren min startet eget klesmerke for å finansiere skøytekarrieren fordi det er utfordrende økonomisk. Jeg er bare 23 år og hadde sett for meg å satse på skøyter frem til jeg var 30 år, men så skøyt businessen fart, innleder Farstad på spørsmål om hvordan det går med skøytekarrieren hennes. Farstad, som tok bronse på lagsprinten i EM 2022, forteller videre at hun og broren som styrer selskapet alene. – Vi kom til et veiskille i november hvor vi måtte velge mellom klesmerket og karrieren, forteller hun åpenhjertig. Valget falt på klesmerket. Tidligere skøyteløper Hege Bøkko mener det er ekstremt utfordrende å være skøyteløper i norge: – Det er høye egenandeler og for Ane som ikke kom på landslagsnivå er det ekstremt dyrt å reise på egen regning. Det koster mye. – Det er kjempetrist. Jeg har elsket skøyter hele livet. Det er veldig rart å sitte på denne siden, men jeg er klar for nye kapitler, avslutter Farstad.
Tidspunkt: 15-02-2024 - Kl.20:41 - Kilde: NRK - Info


274. Ny VM-sprekk for Tandrevold: – Jeg kjenner ikke meg selv igjen
Johannes Thingnes Bø og Ingrid Landmark Tandrevold kjempet om VM-gull i Nove Mesto. Men på siste skyting glapp gulldrømmen for norge.
Tidspunkt: 15-02-2024 - Kl.17:34 - Kilde: NRK - Info


275. Femdobler inntektsgrunnlaget fra sponsorer: – Er en gledens dag
norges Roforbund har fått på plass en rekke nye sponsorer som gjør det mulig å satse fullt mot OL og PL i 2024 og 2028. Det fortalte de på en pressekonferanse torsdag. – I dag er en gledens dag, og styret har jobbet beinhardt med nye sponsorer som sikrer forbundet mot OL og PL i 2024 og 2028, forteller Olaf Tufte til NRK. Roforbundet har slitt økonomisk over en lengre periode, og måtte i november gi slipp på hovedtreneren Mark Emke bare åtte måneder før OL. Etter tre måneder som ro-president i forbundet, kunne Frank Ove Reite fortelle at de nye sponsorinntektene har nådd nye høyder. – De nye sponsoravtalene gjør at inntektsgrunnlaget nesten femdobler seg sammenliknet med tidligere år, sier Reite. OL-klare Lars Benske forteller på vegne av utøverne at de er veldig glade for å få økonomien på rett vei. – Nå er det kun opp til oss hvordan det går i OL. Dette gjør at vi kan dra mer til utlandet og få trent på vannet mens det er vinter her i norge, forteller Benske.
Tidspunkt: 15-02-2024 - Kl.14:59 - Kilde: NRK - Info


276. Hyttemarkedet var labert i fjor, men når tror meglerne bunnen er nådd: – Folk er mer prisbevisste
Hytteboomen under pandemien er forbi, viser tall fra Eiendom norge.
Tidspunkt: 15-02-2024 - Kl.14:17 - Kilde: E24 - Info


277. Fossesholm melder seg klar til NM: – Bedre sent enn aldri
Etter planen skulle Helene Marie Fossesholm (22) sesongdebutere under norgescupen i Nes i starten av februar, men måtte stå over grunnet sykdom. Fossesholm forteller til NRK at hun nå er klar for å sesongdebutere under NM på Beitostølen 22.–25. februar. – Det at det ble sesongåpning på Beitostølen for min del også er på sin plass. Litt forsinket men bedre sent enn aldri, forteller Fossesholm til NRK. Fossesholm har ikke gått et skirenn siden norgescupen på Åsen 19. februar 2023. Etter en lang periode med motgang i fjor høst tok 22-åringen pause fra konkurranser. Hun forteller at gleden over å gå skirenn og trene hardt ikke var til stede lenger. – Det har vært en tung høst, men det viktigste er at gleden av å trene hardt og gå skirenn er tilbake. NM på ski sendes på NRK1.
Tidspunkt: 15-02-2024 - Kl.13:04 - Kilde: NRK - Info


278. Grace Bullen videre til semifinale
EM i bryting er i full gang, og torsdag er det duket for 62-kilosklassen hvor Grace Bullen fra norge deltar. Hun tok seg lett videre fra åttendedelsfinalen mot Birgul Soltanova fra Aserbajdsjan og vant til slutt 14–5. I kvartfinalen møtte hun Amina Capezan fra Romania og fortsatte suksessoppskriften og vant 12–2. 27-åringen møter Veranika Ivanova fra Hviterussland i semifinalen torsdag ettermiddag. Ivanova står oppført som en autorisert nøytral utøver ettersom utøvere fra Russland og Hviterussland ikke kan representere sitt eget land i internasjonale mesterskap. Grace Bullen er allerede OL klar etter VM-bronsen i 2023.
Tidspunkt: 15-02-2024 - Kl.11:52 - Kilde: NRK - Info


279. norge ned to plasser på FIFA-rankingen
Torsdag formiddag kom FIFA ut med den første rangeringen av herrelandslag i 2024. norge har gått fra en 44. plass i 2023 til en 46. plass i 2024. Dette er det laveste landslaget har vært på rankingen under Solbakken som landslagssjef. norge skal ikke delta under sommerens EM i Tyskland, og vil derfor ikke kunne ta med seg noen poeng fra mesterskapet inn på rangeringen. Mye av grunne til fallet til norge er Qatar som vant Asiamesterskapet og med det klatret 21 plasser, og Elfenbenskysten som vant Afrikamesterskapet klatret ti plasser. Topp ti på listen er uendret siden desember 2023. Argentina er på topp og Frankrike som nummer to.
Tidspunkt: 15-02-2024 - Kl.09:53 - Kilde: NRK - Info


280. Rasar mot norges idrettsforbund etter rapport: – Dette er alvorleg
Ein handlingsplan for å førebygge eteforstyrring i idretten er noko fagmiljøet har etterlyst i nærare 30 år. Forslaget som no er på bordet møter krass kritikk.
Tidspunkt: 14-02-2024 - Kl.21:12 - Kilde: NRK - Info


281. Tviler på rentekutt i 2024
– Ikke utenkelig at norges Bank ender opp med å drøye rentekuttene til 2025, sier sjeføkonom.
Tidspunkt: 14-02-2024 - Kl.17:04 - Kilde: E24 - Info


282. Hockeyforbundets underskudd forverret: «Fant» ti millioner feilførte kroner
norges Ishockeyforbund (NIHF) måtte i august sette A-landslaget på pause grunnet økonomiske problemer. I informasjon om et ledermøte 12. februar. Der kom det frem at inntektssvikt og forbruket har forverret underskuddet for 2023 med om lag 15 millioner kroner. Hoveddelen av det er «et resultat av manglende forståelse av inngåtte avtaler mellom NIHF, EliteHockey og TV 2», skrev forbundet tidligere denne uken. Til TV 2 bekrefter hockeypresident Tage Pettersen situasjonen. – Jeg har lyst og behov for å si at det selvfølgelig er en skikkelig kjip situasjon, som vi gjerne skulle vært foruten, sier Pettersen. Til kanalen opplyser han at det er ti millioner som de siste tre årene har blitt ført feil i budsjettene, og som nå legges inn i regnskapet for 2023. – Det har over tid åpenbart vært manglende kunnskap om avtaleverk som har vært inngått mellom Ishockeyforbundet, Elitehockey og rettighetshaver. Over flere år har det blitt ført inntekter som ikke skulle vært ført til forbundet, men som heller skulle vært vært ført videre, forklarer Pettersen.
Tidspunkt: 14-02-2024 - Kl.15:06 - Kilde: NRK - Info


283. Boilesen klar for Kolstad: – Innholdsrike dager
Bakspilleren Thomas Boilesen er løsningen på Kolstads skadeproblemer, melder Adresseavisen. Lørdag kveld spilte Boilesen for Holstebro mot Aalborg i den danske eliteserien. Samme kveld ble det signalisert at han var ønsket i Kolstad. – Jeg fikk en melding fra min agent veldig sent den kvelden. Det har gått veldig fort fra da jeg først fikk høre om interessen til at jeg er her. Det har vært noen kaotiske og innholdsrike dager, smiler han overfor Adressa. 25-åringen har om lag 60 aldersbestemte landskamper for norge, og han spilte for Haslum og Drammen før han vinteren 2020 gikk til den danske toppklubben Kolding. Sist sommer signerte han en ettårskontrakt med Holstebro. Her har han gjort 30 mål på 19 kamper. Han forteller at interesse fra Kolstad var vanskelig å avslå. – Jeg tenkte umiddelbart at dette var noe jeg hadde veldig lyst til. I Trondheim flytter Boilesen inn hos sin gode kamerat Magnus Abelvik Rød. – Han er en av mine beste venner, og vi har kjent hverandre i lang tid. Vi snakker sammen ofte. Det blir veldig gøy å ha ham tett på igjen og bli lagkompiser. Kolstad skal spille mesterligakamp mot Pick Szeged torsdag, men der blir ikke Boilesen å se. Han signerer en kontrakt som varer til 1. juli, med gode muligheter for forlengelse, ifølge Adressa. (NTB)
Tidspunkt: 14-02-2024 - Kl.14:29 - Kilde: NRK - Info


284. Osloborgere får bruke langrennslandslagets smøretrailer på Sognsvann
Mens landslagsløperne er opptatt med verdenscup i USA, lånes lagets mye omtalte smøretrailer bort til Oslos innbyggere i helgen. Det skjer på Sognsvann. norges Skiforbund ønsker å gi Oslos befolkning en litt bedre skiopplevelse. Langrennslandslagets smøretrailer rigges opp fredag ettermiddag og tilbyr gratis smørestasjon lørdag og søndag. Proffe langrennssmørere vil hjelpe til med rens og smøring for både glid og feste. Det er for tiden svært gode forhold i marka for skigåing. «Alle, uavhengig av erfaring, er velkomne til å dra nytte av denne muligheten», heter det i en pressemelding fra norges Skiforbund. (©NTB)
Tidspunkt: 14-02-2024 - Kl.07:53 - Kilde: NRK - Info


285. Laveste hyttesalg på åtte år
Etter kraftig prisvekst i 2022 fikk hyttemarkedet seg en knekk i fjor, ifølge tall fra Eiendom norge.
Tidspunkt: 14-02-2024 - Kl.06:00 - Kilde: E24 - Info


286. Mowi betaler utbytte på nær 1 milliard for fjerde kvartal
norges største lakseoppdretter slaktet rekordmye laks i 2023.
Tidspunkt: 14-02-2024 - Kl.05:31 - Kilde: E24 - Info


287. Sarpsborg har solgt Maigaard – klar for polsk fotball
Danske Mikkel Maigaard forlater Sarpsborg og skal spille for den polske klubben Cracovia framover. Det opplyser Sarpsborg på sine nettsider. – Jeg synes det er supertrist å forlate Sarpsborg, men jeg trengte et miljøskifte vekk fra norsk fotball og har lenge hatt et ønske om å prøve meg i «utlandet», sier Maigaard. Dansken fikk 77 kamper for Sarpsborg. Han har også spilt for Raufoss og Strømsgodset i norge. (NTB)
Tidspunkt: 13-02-2024 - Kl.18:26 - Kilde: NRK - Info


288. Mener norge hausser opp etterretningstrussel
Den kinesiske ambassaden mener at norske etterretningstjenester hausser Kina opp som en etterretningstrussel, uten at det finnes faktagrunnlag for det.
Tidspunkt: 13-02-2024 - Kl.11:51 - Kilde: Dagbladet - Info


289. Ettersøkt av Russland
Andrej Medvedev, den angivelige Wagner-avhopperen som flyktet til norge i fjor, er ettersøkt av russiske myndigheter.
Tidspunkt: 13-02-2024 - Kl.11:44 - Kilde: Dagbladet - Info


290. Erling Braut Haaland satser på vaksineselskap
norges største fotballstjerne har kjøpt aksjer i sitt fjerde selskap på Oslo Børs.
Tidspunkt: 13-02-2024 - Kl.08:00 - Kilde: E24 - Info


291. To verdenscupdebutanter til Kvitfjell
Alpinistene Aksel Hammer og Simen Sellæg får sine verdenscupdebuter når alpinsirkuset flytter seg til Kvitfjell denne uken. Det opplyser norges Skiforbund i en pressemelding tirsdag formiddag. 19 år gamle Hammer og 20-åringen Sellæg deltok begge nylig i junior-VM der de leverte gode resultater, og har blitt belønnet med verdenscupdebut på hjemmebane i Kvitfjell. Totalt fem nordmenn deltar på Kvitfjell, der det lørdag kjøres utfr, mens det søndag er super-G. Adrian Smiseth Sejersted, Markus Nordgård Fossland og Fredrik Møller er de andre som representerer norge på hjemmebane.
Tidspunkt: 13-02-2024 - Kl.07:55 - Kilde: NRK - Info


292. Nyenget reiser hjem fra verdenscupen med ryggsmerter
Martin Løwstrøm Nyenget (31) trøbler med vond rygg og fortsetter ikke langrennsverdenscupen i Nord-Amerika. Det opplyser norges Skiforbund i en pressemelding. – Martin har de siste dagene vært plaget av ryggsmerter. Han reiser derfor hjem for videre undersøkelser, sier landslagslege Ove Feragen. Nyenget gikk sist helg inn til to 11.-plasser i canadiske Canmore. Det gjorde han på 15 kilometer i fri teknikk og 20 kilometer klassisk. Etter tirsdagens skøytesprint flytter verdenscupen seg til USA. Til helgen skal det gås sprint og 10 kilometer (begge fri teknikk) i Minneapolis. (NTB)
Tidspunkt: 13-02-2024 - Kl.06:10 - Kilde: NRK - Info


293. Svenskene er lei av norge: – Føles som en straff
Nå har svenskene fått nok. Sebastian Samuelsson sier at det «føles som en straff» å høre norges nasjonalsang gang etter gang.
Tidspunkt: 12-02-2024 - Kl.21:02 - Kilde: NRK - Info


294. Veronica Kristiansen tilbake for håndballandslaget
Veronica Kristiansen og Marit Røsberg Jacobsen er begge tilbake i den norske håndballtroppen når de skal møte Østerrike 28. februar og 3. mars. Det kommer fram av en pressemelding fra Håndballforbundet. – Dette er første gang laget samles siden VM i desember. Troppen består av VM-laget, og ytterligere to spillere: Veronica Kristiansen og Marit Røsberg Jacobsen, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson. Kristiansen fødte ditt første barn i juli i fjor og har siden vært utelatt fra det norske håndballandslaget. Kampene mot Østerrike er en del av EHF Euro Cup, som spilles samtidig som de andre nasjonene spiller kvalifisering til EM 2024. norge, Ungarn, Sveits og Østerrike deltar i turneringen. norges tropp: Målvakter: Marie Davidsen (CSM Bucuresti), Silje Solberg-Østhassel (Györ), Olivia Lykke Nygaard (Storhamar), Katrine Lunde (Våg Håndball Elite). Bakspillere: Veronica Kristiansen (Györ), Stine Ruscetta Skogrand (Ikast), Nora Mørk (Team Esbjerg), Stine Bredal Oftedal (Györ), Kristine Breistøl (Team Esbjerg), Ingvild Bakkerud (Ikast), Kristina Sirum Novak (Sola), Henny Ella Reistad (Team Esbjerg), Maja Furu Sæteren (Larvik), Thale Rushfeldt Deila (Odense). Kantspillere: Marit Røsberg Jacobsen (Team Esbjerg), Camilla Herrem (Sola), Sanna Solberg-Isaksen (Team Esbjerg), Emilie Margrethe Hovden (Györ). Linjespillere: Maren Aardahl (Odense), Kari Brattset Dale (Györ), Vilde Mortensen Ingstad (CSM Bucuresti).
Tidspunkt: 12-02-2024 - Kl.19:09 - Kilde: NRK - Info


295. Kilde-advokat med krass kritikk: Skitopp trekker seg fra utvalg
Aleksander Aamodt Kildes advokat Pål Kleven kommer med krass kritikk mot måten norges Skiforbund har ordnet utvalget som skal se på landslagsavtalen. Nå trekker et utvalgsmedlem seg.
Tidspunkt: 12-02-2024 - Kl.18:36 - Kilde: NRK - Info


296. «En forkledd forbannelse for OL-nasjonen norge»
Det er sannsynlig at vinter-OL kommer til å bli holdt i Saudi-Arabia før neste gang det er tilbake i norge. Som gir desto større grunn til å feire 30-årsjubileet for «tidenes vinterleker».
Tidspunkt: 12-02-2024 - Kl.17:10 - Kilde: NRK - Info


297. Tidligere eliteserie-profil Mounir Hamoud er død
Mounir Hamoud er død, 39 år gammel. Det bekrefter Strømsgodset på sine hjemmesider mandag ettermiddag. Hamoud døde brått mandag morgen av hjertestans. Strømsgodset og norges Fotballforbund skriver at de deler informasjonen i samråd med de nærmeste pårørende. – Dette er et brutalt og sjokkerende budskap å få – det berører oss alle i Strømsgodset, det berører Drammen og hele fotballfamilien. Våre tanker går først og fremst til Mounirs familie og etterlatte i en svært vanskelig situasjon. De har mistet en pappa, ektemann, bror, sønn og kjært familiemedlem, skriver klubben på sin hjemmeside. – Mounir var virkelig en god lagspiller med høy faglig kompetanse. Han var opptatt av at alle skulle ha like muligheter, brant for fotballen og var en familiekjær mann. Mounir er en person som har gjort inntrykk på så mange. Han vil bli dypt savnet i fotballen, og våre varmeste tanker går til hans kone, barn og øvrige familie, sier generalsekretær Karl-Petter Løken i norges Fotballforbund. Hamoud spilte flere aldersbestemte landskamper for norge og ble tatt ut i A-landslagstroppen til comeback-kampen til Egil «Drillo» Olsen mot Tyskland i 2009. Tidligere i år ble Hamoud ansatt som toppspillerutvikler i Strømsgodset. Han spilte for Strømsgodset fra 2012 til 2019, og har 147 kamper for klubben. I 2013 vant han seriegull med Strømsgodset, samt seriesølv i 2012 og 2015. Hamoud startet seniorkarrieren i Lyn før han signerte for Bodø/Glimt i 2006. Der spilte han frem til 2011.
Tidspunkt: 12-02-2024 - Kl.14:17 - Kilde: NRK - Info


298. UTS-arrangøren vil ha mer tennisshow i norge: – Ekstremt begeistret
Etter meldinger om bedre stemning i norge enn i Frankfurt, London og Los Angeles har arrangørene av tenniskonseptet UTS lyst til å komme tilbake til Fornebu. – De har lyst til å komme tilbake. Vi kommer til å diskutere det raskt, sier Bjørn Takle Friis til NTB. Friis er daglig leder i Scandsports, som har lagt til rette for arrangementet i norge. Ultimate Tennis Showdown (UTS) er et nytt konsept der tempoet fra ordinære tenniskamper er dratt betydelig opp. Kampene går på tid og avgjøres mye raskere, spillerne har bare én serve, og det er mer lyd på arenaen enn under en tradisjonell tenniskamp. Arrangementet var sesongens første i UTS-sammenheng. Det er ikke gitt at Casper Ruud skal delta i flere denne sesongen. – Gjør man det bra i turneringen, får man kanskje en invitasjon til sluttspillet i London som jeg spilte i desember i fjor. Vi får se hva det blir til, sa Ruud til NTB i helgen. Nå skal Ruud tilbake i aksjon på ATP-touren. Turneringer i Mexico og USA står for tur de kommende ukene. (NTB)
Tidspunkt: 12-02-2024 - Kl.12:21 - Kilde: NRK - Info


299. Nå kommer uværet tilbake til Nord-norge: Varsler kraftige vindkast i flere dager

Tidspunkt: 12-02-2024 - Kl.11:26 - Kilde: YR.no - Info


300. Nå kommer uværet tilbake til Nord-norge: Varsler kraftige vindkast i flere dager

Tidspunkt: 12-02-2024 - Kl.11:26 - Kilde: YR.no - Info


treff

©2024 Tveit MEDIA.
Personvern (Privacy Policy)




Annonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME










Copyright © 2001-2024 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)