Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
28
 Torsdag  28. Mar. 2024
Nyhets kategorier
Forsiden, siste nytt
Datanyheter
Helsenyheter
Innenriks
Sport
Toppsaker
Utenriks
Været
Økonomi

De nyeste artiklene
Lagerguiden | Finn ledig lagerplass
Blandingsraser er mer populære enn noensinne
Sterk vekst i elektriske busser
Lokaler til leie i Trondheim
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
5 Tips For Deg Som Skal Pusse Opp
Få Bedre Fiskelykke med Ekkolodd
5 Tips til Raskere Nettsider
Industri i Norge
Valg av fisk til ditt første akvarium
Shopping i London

Pakkesporing
Posten:
Bring:




Du søkte på: SKIEN



1. Klæbo vant NM-gull - vurderer å droppe femmil
Johannes Høsflot Klæbo var i det umulige hjørnet om dagen. Han vant 10 kilometeren i NM med over tolv sekunder ned til Erik Valnes. Etter målgang snakket de to i ivrig passiar om løpet. Både Klæbo og Valnes var enige om hvor tungt det var. – Vi snakket om hvor tungt dette var, sier Klæbo til NRK. Fredagens seieren ble Klæbos hans åttende NM-gull. «Bjørnen» fra Sørreisa leverte et godt løp, og gikk inn til en overlegen ledelse. Etter målgang snakket han meget varmt om skiene. – Ja, jeg vurderte nesten å bryte siden jeg var så mye bedre enn alle andre. Jeg sto bare å pirket og tok ti sekunder på én flate. Det var tullete. Det var feige lag, sier han til NRK. – Jeg følte at jeg åpnet ganske kontrollert, men det ble tungt likevel på dette føret. Det skala jeg innrømme. Jeg måtte justere en del på sisterunden. Hvis jeg slår Johannes nå så er det en skrell, fortsetter han. Lørdag er det fem mil som står på programmet. Dagens vinner gleder seg ikke til å legge ut på distansen. – Jeg tenker på hvor vondt det skal bli å gå fem mil her i morgen, sier Klæbo. For det er nemlig usikkert om han skal begi seg ut på femmila i morgen. – Jeg tror det kommer til å bli noe av tyngste jeg kommer til å gå, fortsetter trønderen.
Tidspunkt: 22-03-2024 - Kl.14:42 - Kilde: NRK - Info


2. Johansson disket fra NM-gull: – Jeg legger meg paddeflat
Robert Johansson klinket til i finaleomgangen i hopp-NM og trodde han ble norgesmester på Lillehammer. Så ble 33-åringen diskvalifsiert, og gullet gikk derfor til Johann André Forfang. – Jeg legger meg paddeflat. Det er min feil, sier Johansson til NRK. – Det er ikke noe mer komplisert enn at jeg har huska å sjekke tre av fire hopp. Før det fjerde glemte jeg det. Da var jeg litt for lett på vekta etter det siste hoppet, forklarer han. Johansson glemte altså å sjekke vekten mellom første- og andreomgang. Etter rennet viste det seg at han veide mindre enn han skulle, og dermed hadde hoppet med feil lengde på skiene. Han har full forståelse for juryens avgjørelse om å diskvalifisere ham. – Jeg må tørre å stå for det hvis jeg har driti meg ut og glemt å ta de slurkene med vann, sier Johansson og fortsetter: – Det er vel første gangen jeg har røket på en sånn smell. Det er drit. Hoppinga er fin, men det er sånn som ikke skal skje. Det er min feil. Da må man tåle å stå i det. Johansson – som bor og er fra Lillehammer – lå på andreplass før den første omgangen, men etter et hopp på 142,5 meter satt han presset på Johann André Forfang. Forfang ledet bare med én tidel før finaleomgangen. Der hoppet han 137,5 meter og endte 3,1 poeng bak Johansson. Etter at sistnevnte ble disket, endte Forfang likevel opp som gullvinner. Benjamin Østvold endte på tredjeplass, men også han ble disket og mistet sin første NM-medalje. Etter de to diskvalifiseringene hoppet Marius Lindvik og Robin Pedersen opp til henholdsvis sølv- og bronseplass. Se NM-veka fra Lillehammer direkte på NRK. Til helgen avlsuttes verdenscupsesongen i Planica for de mannlige hopperne.
Tidspunkt: 19-03-2024 - Kl.11:57 - Kilde: NRK - Info


3. Stygt fall for Mari Leinan Lund - fraktet bort på båre
Kombinertutøver Mari Leinan Lund falt stygt da hun hoppet i Granåsen fredag formiddag. Hun ble fraktet bort med båre. Lund landet først på skiene, men mistet balansen og gikk over ende. Da slo hun tilsynelatende ansiktet ned i bakken, skled langt bortover og ble liggende. Etter kort tid kom helsepersonell på plass. Lund ble liggende og slå hånden i bakken mens hun ble gjort klar til å bli løftet over på båre. Skadeomfanget er foreløpig ukjent. Lund ligger på tredjeplass i verdenscupen sammenlagt, bare slått av sine to landskvinner Gyda Westvold Hansen og Ida Marie Hagen, som allerede har unnet verdenscupen sammenlagt.
Tidspunkt: 15-03-2024 - Kl.09:49 - Kilde: NRK - Info


4. Stygt fall for Mari Leinan Lund - kjørt til sykehus
Kombinertutøver Mari Leinan Lund falt stygt da hun hoppet i Granåsen fredag formiddag. Hun ble fraktet bort med båre. Lund landet først på skiene, men mistet balansen og gikk over ende. Da slo hun tilsynelatende ansiktet ned i bakken, skled langt bortover og ble liggende. Etter kort tid kom helsepersonell på plass. Lund ble liggende og slå hånden i bakken mens hun ble gjort klar til å bli løftet over på båre. Skadeomfanget er foreløpig ukjent, men treneren hennes Thomas Kjelbotn, sier hun har blitt fraktet til St. Olavs med ambulanse. – Der vil hun bli undersøkt. Hun blir tatt godt vare på, sier han til NRK. Lund ble nummer to i den provisoriske omgangen med et svev på 110 meter. Hun ligger på tredjeplass i verdenscupen sammenlagt, bare slått av sine to landskvinner Gyda Westvold Hansen og Ida Marie Hagen, som allerede har unnet verdenscupen sammenlagt.
Tidspunkt: 15-03-2024 - Kl.09:49 - Kilde: NRK - Info


5. Analytiker: Google-datasenter kan øke strømregningen med 440 kroner
Når Googles datasenter i skien setter på strømmen i 2026 kan en vanlig husholdning få 440 kroner i ekstra strømregning, anslår Afry.
Tidspunkt: 12-03-2024 - Kl.19:02 - Kilde: E24 - Info


6. Odd mister angrepsspiller i flere måneder – må trolig opereres
Odd-spiller Zakaria Mugeese må trolig under kniven etter å ha pådratt seg en skade i ankelen. Dermed ryker etter alt å dømme store deler av vårsesongen. Ghaneseren må belage seg på om lag tolv uker på sidelinjen, opplyser hvittrøyene i egne mediekanaler. – Dessverre pådro Zakaria Mugeese seg en skade på trening sist uke. Det ble umiddelbart mistenkt en ankelskade og dette ble bekreftet på MR-undersøkelser. Han må trolig gjennomgå en operasjon, heter det i en uttalelse. Mugeese ble hentet til skien fra israelsk fotball i fjor sommer. I løpet av høstsesongen ble det seks opptredener. Fra midten av oktober til sesongslutt ble det imidlertid kun fire minutter med førstelagsfotball. Odd sesongåpner i Eliteserien hjemme mot Haugesund 31. mars. (NTB)
Tidspunkt: 12-03-2024 - Kl.12:01 - Kilde: NRK - Info


7. Møtes av strømfrykt: – Får skylda for alt som er vondt og vanskelig
skien (E24): Googles datasenter ønskes velkommen til Grenland. Men så så var det strømmen, da.
Tidspunkt: 09-03-2024 - Kl.06:14 - Kilde: E24 - Info


8. Skistad suveren - svenske fiaskoski
Kristine Stavås Skistad var helt suveren i sprintfinalen i langrenn for kvinner i Lahti. Hun kunne kontrollere inn til seier i kamp med blant annet tre svenske kvinner. – Det er lekestue for Skistad, som har så fenomenalt mye bedre ski enn de svenske, sier NRK-ekspert Fredrik Aukland i det Skistad gikk over mål. Coletta Rydzek fra Tyskland ble nummer to, fulgt av tre svensker. - I dag har jeg gått og kost meg uti der. Jeg dro til Lahti og trodde det det skulle bli hardere sprintrenn. Men det var som et onsdagsskirenn på Konnerud, så det var bra, sier Skistad til NRK. Hun forteller at hun ikke har følt seg så bra tidligere i år, som under søndagens sprint i Lahti. - Hvordan tror det var å være svensk i ryggen din? – Det tror jeg var slitsomt, sier Skistad. For på luften ble det varslet et trolig oppvaskmøte i den svenske smøretraileren etter Lahti-rennet. - Maken til stor skiforskjell er det sjelden vi er vitne til, sier Aukland. Samtidig gled alt rett vei for Skistad. Hun tok føringen fra start i finalen og bremset deretter farten. Inne på stadion var hun deretter fullsendig overlegen. Allerede før finalen var det tydelig at det vanligvis suverene svenske kvinnelaget hadde problemer med skiene i Lahti. – Slet med ski i går sverige. Virker ganske åpenbart at gliden ikke er god nok i dag. Ikke bare sett opp mot Norge, men flere andre nasjoner. Jeg vil anta stort stressnivå i svenske smøreteamet som ikke får gjort noe ettersom skiene ligger der, sa Aukland etter semifinalene. I mål var Maja Dahlqvist best av de svenske kvinnene på tredjeplass. Man så hvordan Sundling og Svahn slet med skiene under sprinten. – Jeg hadde veldig bra ski og har ikke hatt så mye fokus på deres ski, sier svenske Dahlqvist til NRK.
Tidspunkt: 03-03-2024 - Kl.12:21 - Kilde: NRK - Info


9. Klæbo knuste konkurrentene
Johannes Høsflot Klæbo vant verdenscuprennet over 20 kilometer klassisk i Lahti. Han vant 24 sekunder foran finske Iivo Niskanen i rennet, som gikk i enkeltstart. – Han har løst dette på ypperlig måte, sier NRKs ekspert Fredrik Aukland og fortsatte: – For et løp av Johannes Høsflot Klæbo. De norske løperne fikk sekunderinger mot en rå åpning av Niskanen i starten av rennet. Men halvveis hadde Klæbo opparbeidet seg en ledelse på åtte sekunder på Niskanen. Dette forspranget økte deretter i siste halvdel av rennet. Martin Løwstrøm Nyenget blir trolig nummer tre. Han lot seg imponere av styrkedemonstrasjonen til Klæbo. – Jeg skal ikke vurdere han opp mot største legendene som har vært. Men han er en vanvittig god skiløper, sier Nyenget til NRK. Flere av de finske løperne som har slitt før i sesongen har prestert sterkt i helgen. Henrik Dønnestad så at finske Niskanen hadde truffet godt med skiene. – Han går helt nydelig på ski. Det går lekende lett, sa Dønnestad om Niskanen, som han selv lå i rygg på en kort periode av rennet.
Tidspunkt: 02-03-2024 - Kl.12:17 - Kilde: NRK - Info


10. Skisålen revnet i dramatisk svensk uhell: – Aldri sett før
Sveriges førstelag var overlegne på lagsprinten for kvinner i Lahti. Norge gikk inn til 4. og 5. plass. Men det ble likevel svensk dramatikk under stafetten. Sålen på skien til Maja Dahlqvist på det svenske andrelaget revnet nemlig under lagsprinten i Lahti. I løpet av et sekund var løpet over for det svenske laget. Det var dobbelt svensk i tet på lagsprinten i Lahti da dramaet nådde sitt klimaks i den finske byen. – Nei og nei, utbrøt NRKs kommentator Joachim Ose i det to kvinner gikk ned i rygg på svenske Linn Svahn. Det var svenske Dahlqvvist som på sin første etappe på lagsprinten gikk ned før den såkalte Lahti-svingen. Og resultatet var ødeleggende for svenskene. – Sålen har rett og slett løsnet fra skia. Det har jeg aldri sett før, utbrøt NRKs ekspert Fredrik Aukland og fortsatte. – Løpet er ødelagt. Stakkars Maja Dahlqvist. Bak klarte de to norske lagene å unngå uhell. Men samtidig rykket Linn Svahn fra i tet og forsvant ifra resten av feltet. Men for svenske Dahlqvist, som slet seg gjennom resten av etappen med revnet skisåle, løp sekundene. Da hun vekslet med lagvenninnen Frida Karlsson lå det svenske andrelaget 38 sekunder bak. Stafetten var selvsagt ødelagt. Men dramaet var heller ikke over for andre lag i denne lagsprinten. Og denne gangen gjaldt dette det norske førstelaget. På siste veksling ble det kluss i vekslingen mellom Lotta Udnes Weng og Kristine Stavås Skistad. Førstnevnte måtte komme tilbake for å gjennomføre vekslingen med Skistad i vekslingsfeltet. – Jeg tenkte stygge ord som ikke egner seg på norsk rikskringkasting. Jeg var redd for bli disket, sier Udnes Weng til NRK. – Jeg tenkte det var typisk oss å være litt surrete, sier Stavås Skistad. Hun påpekte at hun ikke var sterk nok til hente en pallplass i sluttspurten. – Hadde ikke dette skjedd hadde det nok blitt 2. plass, sier Skistad.
Tidspunkt: 01-03-2024 - Kl.15:12 - Kilde: NRK - Info


11. Etzaz Hussain klar for Odd
Etzaz Hussain er tilbake i eliteserieklubben Odd. Han spilte sist for kypriotiske Apollon Limassol. Der var 31-åringen ferdig tidlig i januar. Hussain spilte for Odd på lån fra Molde i 2017. På X opplyser klubben at kantspilleren er tilbake i skien. – Jeg er veldig glad for å være her, sier Hussain. Hussain har spilt for en rekke klubber i sin karriere. I utlandet har han vært i Limassol, tyrkiske Sivasspor og kroatiske NK Rudes. I Norge har han vært innom Vålerenga og Fredrikstad i tillegg til Molde. (NTB)
Tidspunkt: 26-02-2024 - Kl.08:57 - Kilde: NRK - Info


12. Tårevåt Mowinckel bekrefter: Legger opp etter sesongen
Når inneværende sesong er ferdig, legger alpinisten Ragnhild Mowinckel (31) skiene på hylla. I en følelsesladet video sier hun det er rart, men fint.
Tidspunkt: 26-02-2024 - Kl.08:03 - Kilde: NRK - Info


13. Forfang nummer ni i Oberstdorf
Johann André Forfang greide ikke å blande seg inn i tetsjiktet i skiflygingsrennet i Oberstdorf søndag. Tromsø-hopperen landet på 220 og 213 meter i sine to svev. Forfang var nummer sju og hadde 4,9 poeng opp til pallen etter 1. omgang. I finaleomgangen fikk han ikke nok vind under skiene. Det holdt til en niendeplass. Han ble nummer åtte i lørdagens renn. Halvor Egner Granerud landet på 208 og 212,5 meter og ble nummer 14. Han var denne helgen tilbake etter en måned med konkurransepause. Asker-hopperen har hatt en tung sesong hittil. Marius Lindvik fikk opp 219 og 213 meter i sine to svev søndag. Han endte på 16.-plass. Østerrikske Stefan Kraft (Østerrike) vant rennet foran slovenske Peter Prevc og Ryoyu Kobayashi (Japan). Prevc avslutter karrieren etter sesongen. (NTB)
Tidspunkt: 25-02-2024 - Kl.16:52 - Kilde: NRK - Info


14. Forhåndsfavoritten skuffet da Åsen vant NM-gull
Klæbo fikk en hard jobb som ankermann, da han måtte ta inn nærmere ett minutt på Åsen på sisteetappen. Magne Haga holdt unna for forhåndsfavoritten, og sikret NM-gull foran Byåsen, som måtte nøye seg med sølv, mens Rustad tok bronse. Byåsen, og Even Solem Michelsen, slet med feste på skiene da tre lag skilte seg ut på førsteetappen. Forhåndfavoritten Byåsen var 15 sekunder bak, da både Oseberg Skilag, Nitteldal, Åsen og Hommelvik rykket fra i tet. Ved veksling var Byåsen 25 sekunder bak Oseberg i tet. Magnus Øyaas Håbrekke gjorde alt han kunne for å gi Klæbo et godt utgangspunkt på ankeretappen, og spiste sakte men sikkert opp sekunder på Hommelvik, Åsen, Nittedal og Drammens Ballklubb, på sin etappe. Men Håbrekke fikk det tungt på sisterunden, da han måtte slippe ryggen til Iver Tildheim Andersen for Rustad, som tok opp jakten på tetgruppa. – Hvor blir det av Byåsen?, sa Jann Post, idet Byåsen var 53 sekunder bak Åsen i tet på passeringspunktet ved 17, 6 kilometer. – Nå har Byåsen for tiden verdens beste ankermann i Johannes Høsflot Klæbo, men han kan ikke trylle han heller, supplerte Torgeir Bjørn.
Tidspunkt: 25-02-2024 - Kl.13:47 - Kilde: NRK - Info


15. Ulvensøen vant jaktstarten i verdenscupfinalen i ski-o
Anna Ulvensøen sørget for norsk seier på kvinnenes jaktstart i verdenscupfinalen i skiorientering i Estland. Hun duellerte med svenske Magdalena Olsson om seieren. Olsson ble nummer to og Ulvensøen nummer tre på fredagens sprint. – Jeg var veldig usikker på veivalgene underveis, men jeg ledet ved begge kartbyttene. Samtidig visste jeg at det kunne vær forskjell på gaflingene, og ut fra siste fellespost var Magdalena foran meg, sa Ulvensøen. Det handlet om 10-15 sekunder i favør av Olsson. – Jeg jobbet hardt for å ta henne igjen, men plutselig falt hun på flatmark i løypa rett foran meg, fortalte Ulvensøen. Det var vindfullt i mildværet i Estland, og en del granbar i løypene, men det var løssnø som felte Olsson. – skien hennes skar ut av løypa og ned i løssnøen, forklarte Ulvensøen, som har en liten sjanse til å ta igjen sammenlagttoer Olsson når verdenscupen avsluttes søndag med mellomdistanse. Ulvensøen har VM-gull på mellomdistanse tidligere i sesongen. Jørgen Baklid, som gjorde rent bord i VM med fire gull (inkludert sprintstafetten sammen med Ulvensøen), ble beste norske mann med 4.-plass på jaktstarten. Han beholdt sin plassering fra sprinten. Det ble dobbelt finsk seier med Niklas Ekström som vinner. (NTB)
Tidspunkt: 24-02-2024 - Kl.15:14 - Kilde: NRK - Info


16. Mowinckel mistet kontrollen og falt - kjørte rett i nettet
Ragnhild Mowinckel kjørte ut i søndagens super-G i Crans Montana. Etter rundt 25 sekunders kjøring mistet hun kontrollen i en sving og falt. Like etter kjørte hun rett inn i nettet. Kajsa Vickhoff Lie ligger på en foreløpig syvendeplass etter 16 løpere, 61 hundredeler bak leder Stephanie Venier. – Hva skjedde der da? Nei, nei, nei, sa Viaplays ekspertkommentator Bjørnar Neteland. – Dette er ikke gode bilder. Ai. ai, ai, sa kommentator Henrik Jonassen. Mowinckel fikk raskt tilsyn og etter et par minutter reiste hun seg opp og tok på seg skiene igjen. Mowinckel kjørte ned bakken, tilsynelatende uten større skader.
Tidspunkt: 18-02-2024 - Kl.10:03 - Kilde: NRK - Info


17. Klæbo vant fransk duell: – Jeg var irritert
Johannes Høsflot Klæbo sikret seieren foran franske Richard Jouve under klassisksprinten i Canmore. Erik Valnes ble nummer tre. – Det er veldig imponerende, det Johannes gjør, sier NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland. For det var et samlet felt inn på oppløpet, der Klæbo lå i front. Men etter et langt oppløp holdt han unna for franskmannen, som pustet han i nakken. – Han gjør det nok en gang, Johannes Høsflot Klæbo. Jouve var stek i semifinalen, og så sterk, så sterk på første del av dette oppløpet, men da det virkelig gjaldt de siste 50 meterne, da var det ingen som kunne tukte Johannes Høsflot Klæbo, sier Aukland. – Jeg var irritert da jeg så skiene til Richard på min venstre side. Jeg tenkte «å nei, ikke igjen». Jeg tapte samme avslutning på søndag, så jeg hadde veldig lyst til å vinne i dag, sier Klæbo i seiers intervjet med FIS. Dermed sikre Klæbo seg sin verdenscupseier nummer 76 og pallplass nummer 100. Etter tirsdagens seier ligger Klæbo ett poeng bak Valnes i sprintverdenscupen sammenlagt. Av øvrige nordmenn kom Even Northug på 5.-plass, Håvard Solås Taugbøl på 15.-plass, Pål Golberg på 17.-plass, Harald Østberg Amundsen like bak på 18.-plass og Mattis Stenshagen til slutt på 20.-plass.
Tidspunkt: 13-02-2024 - Kl.20:12 - Kilde: NRK - Info


18. Børven returnerer til Odd
Torgeir Børven blir ikke med Vålerenga ned til 1. divisjon og gjør comeback i Odd. VIF bekreftet torsdag at klubben er enig med Odd om en overgang. I meldingen kommer det fram at Børven har skrevet under en toårig kontrakt med telemarkingene. Det blir Øystese-guttens tredje opphold i Odd. 32-åringen har vært innom mange klubber både i Norge og i utlandet. Han dro fra Odd til Vålerenga i 2012, og godt spill i hovedstaden ga han mulighet til å oppleve utenlandsdrømmen. Veien gikk da til nederlandske Twente. Etter noen sesonger der ble han lånt ut til Brann, et opphold som senere ble gjort permanent. Deretter gikk turen tilbake til skien og Odd, hvor han fant formen igjen. Etter noen gode sesonger ble Børven hentet til Rosenborg. Der ble han i svært kort tid før han igjen dro utenlands. Denne gangen gikk veien til Tyrkia og klubbene Ankaragücü og Gaziantep. I 2022 returnerte han til Vålerenga. Fjorårets sesong endte med ett fattig mål og nedrykk. (NTB)
Tidspunkt: 08-02-2024 - Kl.11:20 - Kilde: NRK - Info


19. Google skal bygge datasenter i skien
Den amerikanske tekgiganten har nå bestemt seg for å investere rundt 6,8 milliarder kroner i datasenteret.
Tidspunkt: 07-02-2024 - Kl.11:36 - Kilde: E24 - Info


20. Google skal bygge datasenter i skien
Den amerikanske tekgiganten har nå bestemt seg for å investere rundt 6,8 milliarder kroner i datasenteret.
Tidspunkt: 07-02-2024 - Kl.11:36 - Kilde: E24 - Info


21. Adressa: Skiforbundet sa nei til hjelp fra «rike onkler»
Norges Skiforbund ble tilbudt pengestøtte for å sende flere langrennsløpere til verdenscuprennene i Nord-Amerika, men takket nei, melder Adresseavisen. Ifølge avisen var det et miljø bestående av det som omtales som bemidlede skientusiaster som tok kontakt og ønsket å bidra med støtte til Skiforbundet. Bakgrunnen er at forbundet har gjort et begrenset uttak til verdenscuprennene i Canada og USA for å spare penger. Fagsjef for langrenn i Norges Skiforbund, Per Elias Kalfoss, bekrefter henvendelsen. Han forklarer også hvorfor forbundet sa nei til å motta midler. – Vi takker for at folk vil bidra, og jeg inviterte dem til å ta kontakt for et samarbeid i fremtiden. Nå var det ikke aktuelt, ettersom dette uttaket også har en sportslig begrunnelse. Norges Skiforbund tok ut utøvere i såkalt rød gruppe i verdenscupen, altså de som har prestert best det siste kalenderåret, til rennene i Nord-Amerika. Samtidig ble det gjort et unntak for sykdomsplagede Tiril Udnes Weng. I alt er sju kvinne- og elleve herreløpere tatt ut til rennene i Canada og USA. Kalfoss anslår at reisekostnadene per løper er på 60.000-70.000 kroner. (©NTB)
Tidspunkt: 02-02-2024 - Kl.10:20 - Kilde: NRK - Info


22. Kalla tilbake i langrennssporet - avfeier comeback-snakk
Den tidligere svenske skidronningen Charlotte Kalla skal i mars ikle seg startnummer i konkurranse for første gang siden hun la skiene på hylla i 2022. 36-åringen er sammen med flere kjente vintersportsnavn påmeldt til «Stafettvasan», som er en del av Vasaloppuken i mars. – Det er første gangen jeg deltar i den konkurransen. Jeg har aldri gått et renn under Vasaloppuken tidligere, så det er noe jeg gleder meg til å få kjenne på, sier Kalla i podkasten Vinterpasset. Kalla er imidlertid klar på at det ikke er et ordentlig comeback i emning. – Jeg er heltidsmosjonist. Det her er ikke noe comeback, understreker hun. (NTB)
Tidspunkt: 01-02-2024 - Kl.06:35 - Kilde: NRK - Info


23. Birk Ruud tok karrierens første X Games-gull i slopestyle
Birk Ruud viste storform da han tok sitt første X Games-gull i slopestyle i Aspen lørdag kveld. Nordmannen vant foran Alex Hall og Mac Forehand. Fra før sto Ruud med to X Games-gull. De kom imidlertid i Big Air på Fornebu 2018 og Aspen 2019. Dermed var lørdagens X Games-seier hans første i slopestyle. Ruud fikk imidlertid en smådårlig start da han gled av en rail i sitt første forsøk og bare fikk 34 poeng. I sitt andre forsøk vartet han opp med et tilnærmet perfekt «run» og fikk betalt 96,33 poeng. Det sendte han rett opp på foreløpig 1.-plass. – Jadda. Herregud, ropte han ut på engelsk og løftet skiene i luften i målområdet.
Tidspunkt: 27-01-2024 - Kl.19:03 - Kilde: NRK - Info


24. Dramatisk Shiffrin-fall i Cortina
Mikaela Shiffrin suste inn i nettet under fredagens utfor i Cortina d´Ampezzo, Hun fikk behanding på stedet, men er på beina. Den amerikanske kvinnen med 95 verdenscupseire hadde bare kjørt i 20 sekunder før hun mistet kontrollen på skiene. Like etter føyk hun inn i nettet og ble kastet rundt. – Hun har ungått de store skadene i sin karriere. Dette kan være den første. Dette så ganske dramatisk ut, sier Viaplay-kommentator Henrik Jonassen. – Jeg har sett ting som har sett verre ut, men som har gått bra. Likevel er det ingen tvil om at hun har fått seg en trøkk, sier Viaplay-ekspert Bjørnar Neteland. Shiffrin ble liggende urørlig i snøen, før hun etter hvert fikk behandling. Etter drøye fem minutter kom hun seg på beina, og fikk hjelp mens hun hinket ut av løypen. – Jeg synes det er helt grusomt. Etter at jeg ble skadet selv, så klarer jeg ikke å se på. Shiffrin tryner aldri, så det er ubehagelig i seg selv. Jeg håper bare at det går bra, sier Ragnhild Mowinckel til Viaplay. Kajsa Vickhoff Lie hadde startnummer én i det som er OL-løypene til 2026, og ligger på en foreløpig tredjeplass etter at seks utøvere har kommet til mål. Sveitiske Lara Gut-Behrami leder 52 hundredeler foran Vickhoff Lie. Mowinckel er 1,20 sekund bak Gut-Behrami på en foreløpig femteplass.
Tidspunkt: 26-01-2024 - Kl.10:18 - Kilde: NRK - Info


25. Shiffrin etter dramatisk fall: – Takk for støtten
Mikaela Shiffrin suste inn i nettet under fredagens utfor i Cortina d´Ampezzo, Hun fikk behanding på stedet, men skal ha kommet fra det uten alvorlige skader. – Shiffrin ble fraktet med ambulanse til sykehuset i Cortina og det blir sett på en skade i den venstre leggen. Innledende tester viser at bakre og fremre korsbånd er inntakt, skriver teamet til Shiffrin i en pressemelding. – Tusen takk for all støtten, skriver Shiffrin selv på X. Den amerikanske kvinnen med 95 verdenscupseire hadde bare kjørt i 20 sekunder før hun mistet kontrollen på skiene. Like etter føyk hun inn i nettet og ble kastet rundt. Shiffrin ble liggende urørlig i snøen, før hun etter hvert fikk behandling. Etter drøye fem minutter kom hun seg på beina, og fikk hjelp mens hun hinket ut av løypen. 28-åring ble fraktet bort med helikopter, og det amerikanske laget har delt en melding på X der Shiffrin har sendt løyperapport til lagvenninnene. – Jeg synes det er helt grusomt. Etter at jeg ble skadet selv, så klarer jeg ikke å se på. Shiffrin tryner aldri, så det er ubehagelig i seg selv. Jeg håper bare at det går bra, sier Ragnhild Mowinckel til Viaplay. Rennet, som ble prefet av flere fall, ble vunnet av østerrikske Stephanie Venier foran sveitsiske Lara Gut-Behrami. Trioen Valerie Grenier, Christina Ager og Sofia Goggia delte tredjeplassen i løypene som skal brukes under OL i 2026. Kajsa Vickhoff Lie hadde startnummer én i utforrennet og endte på syvendeplass, 94 hundredeler bak Venier. Mowinckel endte på 15. plass, 1,59 sekund bak den østerrikske vinneren. Også italienske Federica Brignone og sveitsiske Michelle Gisin krasjet ut i nettet i fredagens utforrenn. Sistnevntes lagvenninne Corrine Suter virket å ha store smerter i kneet etter å ha kjørt ut. Lørdag er det nytt utforrenn i Cortina, mens det er super-G søndag.
Tidspunkt: 26-01-2024 - Kl.10:18 - Kilde: NRK - Info


26. Opptur for Klæbo etter norsk stafettseier
Johannes Høsflot Klæbo gikk langt i å vrake seg selv som ankermann før søndagens stafett i tyske Oberhof etter en skuffende 17. plass på lørdagens fellesstart. Likevel falt valget på 27-åringen, som søndag bekreftet hvorfor han har vært Norges udiskutable førstevalg som ankermann de siste årene. For da hele ni nasjoner kjempet om seier på den siste etappen viste nordmannen ro og var raskest på oppløpet. Etter en meget rolig åpning på stafetten smadret finske Iivo Niskanen feltet i Birxsteig, løypens bratteste og lengste motbakke, rett før andre veksling og fikk med seg Erik Valnes på Norges førstelag. Men feltet samlet seg nærmest umiddelbart til en stor gruppe på tredje etappe og på siste etappen gikk hele ni nasjoner ut sammen. – Jeg er vanligvis veldig trygg på Klæbo, men nå er jeg litt usikker, sa NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn underveis på den siste etappen. Ankermann for Norges andrelag, Mattis Stenshagen, forsøkte med en langspurt 600 meter før mål i den siste stigningen, men hadde Klæbo på bakskiene hele veien. På oppløpet forsøkte italienske Federico Pellegrino å komme seg opp på siden av Klæbo, men nordmannen holdt unna og sørget for norsk seier med ett tidel. Norges andrelag ble nummer tre.
Tidspunkt: 21-01-2024 - Kl.13:26 - Kilde: NRK - Info


27. Klæbo fleiper med lagkamerat – sendte stikk etter spurtseier
– Jeg takker og bukker. Mattis (Stenshagen) gjorde et kjempeopptrekk til Pål (Golberg) i går og bra til meg i dag, sier Johannes Høsflot Klæbo til NRK etter søndagens stafettseier til det Norges førstelaget. På lørdagens fellesstart tok Golberg ryggen til Stenshagen i den siste stigningen, før han spurtet inn til tredjeplass og henviste Stenshagen til fjerdeplass. Da hele ni nasjoner var samlet på søndagens siste etappen tok Stenshagen, ankermann for Norges andrelag, grep og forsøkte på et langspurt i den siste stigningen før oppløpet. – Johannes har fleipet med at jeg er langrennssportens beste opptrekker. Jeg har utfylt opptrekkerrollen bra. Det er siste helgen jeg kjører opptrekk for noen, sier Stenshagen til NRK og smiler. Klæbo var klistret på bakskiene hele veien. – Jeg fikk den posisjonen jeg ønsket inn på oppløpet i ryggen til Mattis. Jeg følte jeg kunne ligge der frem til måtte gi gass. På oppløpet forsøkte Pellegrino å komme seg opp på siden av Klæbo, men nordmannen holdt unna og sørget for norsk seier med ett tidel. Norges andrelag ble nummer tre.
Tidspunkt: 21-01-2024 - Kl.13:26 - Kilde: NRK - Info


28. Klæbo fleiper med romkamerat– sendte stikk etter spurtseier
– Jeg takker og bukker. Mattis (Stenshagen) gjorde et kjempeopptrekk til Pål (Golberg) i går og bra til meg i dag, sier Johannes Høsflot Klæbo til NRK etter søndagens stafettseier til det Norges førstelaget. På lørdagens fellesstart tok Golberg ryggen til Stenshagen i den siste stigningen, før han spurtet inn til tredjeplass og henviste Stenshagen til fjerdeplass. Da hele ni nasjoner var samlet på søndagens siste etappen tok Stenshagen, ankermann for Norges andrelag, grep og forsøkte på et langspurt i den siste stigningen før oppløpet. – Johannes har fleipet med at jeg er langrennssportens beste opptrekker. Jeg har utfylt opptrekkerrollen bra. Det er siste helgen jeg kjører opptrekk for noen, sier Stenshagen til NRK og smiler. Klæbo, som har vært romkamerat med Stenshagen i helgen, var klistret på bakskiene hele veien. – Jeg fikk den posisjonen jeg ønsket inn på oppløpet i ryggen til Mattis. Jeg følte jeg kunne ligge der frem til måtte gi gass. På oppløpet forsøkte Pellegrino å komme seg opp på siden av Klæbo, men nordmannen holdt unna og sørget for norsk seier med ett tidel. Norges andrelag ble nummer tre.
Tidspunkt: 21-01-2024 - Kl.13:26 - Kilde: NRK - Info


29. Alpinstjerne fraktet ut på båre på hjemmebane
Oppdateres! Petra Vlhova var det store trekkplasteret til verdenscuprennene i Jasna i Slovakia, men lørdagens storslalåm endte ulykksalig for det slovakiske hjemmehåpet. Etter rundt 15 sekunders kjøring mistet hun kontrollen og falt. Etter hvert endte hun i nettet, hvor hun ble liggende med den ene skien gjennom nettet. – Det der så ikke bra ut. Ai, ai, ai, dette er faktisk høydramatisk. Knappenålen kan høres på snøen her, sa Viaplay-kommentator Henrik Jonassen. Etter rundt 15 minutter ble hun fraktet ut av bakken på båre, og man kunne se at Vlhova vinket opp til publikum. På startnummer én kjørte også Federica Brignone ut tidlig. Da rennet startet opp igjen, var Valerie Grenier og Marta Bassino de neste ut. Mens Grenier kom i mål fire og et halvt sekund bak Sara Hector, kom Bassino i mål over åtte sekunder bak. – Det ser ut som hun knapt har stått på ski før. Se på det her! Se på disse krevende forholdene. Dette er Marta Bassino, mine damer og herrer. Hun er åtte sekunder bak Sara Hector. De er livredde nå. De skjønner at hvis de gjør feil nå, så er det ut, sa Jonassen. Etter 17 kjørere har Ragnhil Mowinckel, Thea Louise Stjernesund og Mina Fürst Holtmann alle kommet seg i mål. Mowinckel er best på en foreløpig femteplass, 2,92 bak Hector.
Tidspunkt: 20-01-2024 - Kl.09:05 - Kilde: NRK - Info


30. Stafett-kluss for Norge – kom for sent til start to ganger
Både Sturla Holm Lægreid og Tarjei Bø var nære på å misse starten på sin etappe, etter kluss med skiene under stafetten Oberhof.
Tidspunkt: 07-01-2024 - Kl.11:25 - Kilde: NRK - Info


31. Valnes seiret under krevende forhold: – På grensen til parodi
Valnes lå på en syvendeplass, 1.47 minutter bak ledende Harald Østberg Amundsen før lørdagens fellesstart, men er nå helt oppe i kampen om en pallplass etter dagens seier. – Det var fryktelig artig å komme i god posisjon. Det var et merkelig løp og merkelig spurt. Det var artig, sier Valnes til Viaplay. William Poromaa tok andreplassen, med sveitsiske Cyril Fähndrich på en tredjeplass. Det er sveitserens første pallplass i verdenscupen. Det var først opp mot bonussekundene på 8,5 kilometer at det ble satt ordentlig fart i feltet. Valnes vant spurten om bonussekundene foran svenske Jens Burman og Østberg Amundsen. Det skulle vise seg å bli en svært kaotisk etappe i Val di Fiemme. Alle de norske herrene gikk på rubb-ski, som vil si at skiene ikke er smurt. Dagens etappe var nemlig preget av kraftig snøvær, og svært trått føre. – Det er på grensen til en parodi, presiserte Jann Post tidlig. Til sammenligning brukte de rundt 38 minutter på samme løypen i fjor. I dag var løperne bare kommet halvveis etter 26 minutter – med andre ord: det gikk det ikke unna. – Det er synd dette løpet ble som det det ble. Jeg hadde gledet meg til dette. Håper det er morsommere å se på enn å gå, for det er kjedelig med en halvseig tur hvor vi venter på spurten, sa Martin Løwstrøm Nyenget til Viaplay etter etappen. Det dårlige føret gjorde det svært vanskelig å rykke fra, som resulterte i et samlet felt fra start til slutt. Det skilte bare 25 sekunder fra førsteplass til 46.-plass.
Tidspunkt: 06-01-2024 - Kl.15:19 - Kilde: NRK - Info


32. Frustrert Tandrevold etter sprekk: – Ødelegger et godt skipar
Karoline Knotten ble Norges beste på en sprint ellers preget av bom for de norske kvinnenes. Ingrid Landmark Tandrevold var med i seierskampen, men røk på tre bom på siste skyting. – Nei, nei! Tre runder, dessverre! Total sprekk, sa NRKs ekspert Ola Lunde. – Skikkelig dårlig, oppsummerer Tandrevold selv overfor NRK. Gjennom hele uka har løypene i Oberhof vært en snakkis. De har vært full av grus og treflis, noe som har gått hardt utover utøvernes skipar. Også under fredagens kvinnesprint. – Det kanskje mest irriterende er at man ødelegger et godt skipar på et dårlig skirenn. Med de forholdene her er det mye stein i løypa. De skiene er dessverre nesten ødelagt når løpet er over. Det er forferdelig, sier Tandrevold og legger til: – Da skulle jeg gjerne gitt de skiene litt mer rettferdighet, et godt skirenn. Juni Arnekleiv slet i likhet med lagvenninnen på standplass. For henne ble det fire bom allerede på første skyting. – Hva er det som skjer her da? Fire runder! Da er løpet helt ødelagt, dessverre, sa Lunde. Knotten kom seg unna med én bom, men endte til slutt over 20 sekunder unna pallen. Justine Braisaz-Bouchet bommet to ganger, men leverte en maktdemonstrasjon i sporet. Der var hun nesten halvminuttet raskere enn nest beste kvinne. Det holdt til en råsterk seier i Oberhof. Franziska Preuss ble nummer to, Sophie Chauveau nummer tre.
Tidspunkt: 05-01-2024 - Kl.14:11 - Kilde: NRK - Info


33. Prevc seiret i kvinnenes hopprenn
Slovenske Nika Prevc utklasset alle og verdenscuprennet i liten bakke i Villnach. – Akkurat nå er det hun som er den beste hopperen i familien, utbrøt NRKs kommentator Ingrid Sørli Glomnes etter hoppet. Hun viste med det til bror Peter, som er blant hoppsportens største stjener. Nika Prevc ledet etter første omgang og seiret med hele 26 poeng ned til Eva Pinkeling på 2. plass. Thea Minyan Bjørseth ble beste norske etter å ha hoppet 90 meter i finaleomgangen. Det holdt til en 12. plass. Etter landingen falt hun, men det skjedde lenge etter fallgrensen, og preget ikke resultatet. – Det går bra. Jeg kjørte den ene skien inn i den andre. Det var ingen smerter, bare en liten hodemist på slettta der, sier Bjørseth til NRK om fallet. SIlje Opseth var den andre norske kvinnen som kvalifiserte seg til finaleomgangen. Med et hopp på 84,5 meter havnet hun på 20. plass. – Det har vært en positiv dag. Jeg gjør en endring inn i konkurransen og får svar. Det er positivt og det tar jeg med meg videre, sier Opseth til NRK etter finaleomgangen.
Tidspunkt: 03-01-2024 - Kl.12:04 - Kilde: NRK - Info


34. På pallen etter hundredelsdrama og hekt
Kristine Stavås Skistad kunne røket ut med minst mulig margin, men kjempet seg til tredjeplass i sin Tour de Ski-debut. Hun ble imidlertid slått av to svensker på sprinten i Toblach. I finalen var Stavås Skistad det eneste norske håpet, og der møtte hun hele fire svensker og sveitsiske Nadine Faendrich. Seieren gikk til Linn Svahn foran Jonna Sundling. Stavås Skistad spurtet ned Emma Ribom på oppløpet og tok tredjeplassen. I semifinalen ble det dramatisk for Stavås Skistad, som endte på samme hundredel som Sundling. Den svenske løperen ble dømt foran siden hun var best i prologen, men etter noen nervepirrende minutter med venting gikk Stavås Skistad videre på tid. I finalen kom Konnerud-utøveren seg i god posisjon i den siste bakken, men så hektet hun borti skien til en av svenskene. – Uten det uhellet hadde nok Stavås Skistad vært i en seiersposisjon, sier NRK-ekspert Torgeir Bjørn.
Tidspunkt: 30-12-2023 - Kl.16:16 - Kilde: NRK - Info


35. Granerud etter fiasko: – Får ikke større kontraster enn dette
Halvor Egner Granerud skuffet stort i førte omgang og blir ikke å se i finalen i hoppukerennet i Oberstdorf. – Jeg kom ut på kulspissen, og så forsvant skiene mine. Det tyder på at det har vært litt for mye rotasjon i hoppet. Det føltes veldig rart, sier Granerud til NRK. Granerud landet på 105 meter og tapte sin duell mot italienske Giovanni Bresadola, som landet 1,5 meter lenger ned i bakken. – Det betyr at hoppuka totalt sett egentlig er ødelagt, sier NRK-kommentator Christian Nilssen. Granerud vant den forrige utgaven av den tysk-østerrikske hoppuka. Inn mot den kommende utgaven har formen ikke vært like imponerende. – Jeg tror det er vanskelig å få så mye større kontrast. I hvert fall i skihopping, sier Granerud. Marius Lindvik ble Norges store lyspunkt i første omgangen etter å ha vunnet sin duell og hoppet inn til ledelse. Fra før hadde også Daniel-André Tande, Benjamin Østvold og Kristoffer Eriksen Sundal tapt sine dueller. Tande kan fortsatt komme seg videre som en av fem «lucky losers». Hoppuka skal innom Garmisch-Partenkirchen og Innsbruck, før finalen går av stabelen 6. januar i Bischofshofen.
Tidspunkt: 29-12-2023 - Kl.18:03 - Kilde: NRK - Info


36. Kilde kjørte ut i utforrennet i Bormio
Aleksander Aamodt Kilde kjørte ut under herrenes utforrenn i Bormio i dag. Nordmannen ble stående og se opp i bakken og så ut til og skjønne lite av hva som hadde skjedd. – Er det noe som har skjedd med skiene hans da? utbrøt Viaplay-kommentator Marius Arnesen. – Har det vært en stein i løypa er spørsmålet? fortsatte han. Dermed er Kilde, som lå i teten, ute av dagens renn. Kilde var også den eneste norske startende i Italia. Adrian Smiseth Sejersted valgte å stå over rennet. Franske Cyprien Sarrazin styrer mot seier. Den franske 29-åringen Sarrazin overrasket stort med fabelaktig kjøring fra startnummer fire. Marco Odermatt ledet knepent hele veien vis-à-vis Sarrazin, men østerrikeren var ni hundredeler på feil side i mål. Verdenscupleder Marco Schwarz kjørte også ut og ble fraktet bort med legehelikopter. Østerrikeren var ved bevissthet, men hadde en skinne på foten.
Tidspunkt: 28-12-2023 - Kl.12:46 - Kilde: NRK - Info


37. Landslagshopper opereres fredag
Anna Odine Strøm falt stygt i hoppbakken i Engelberg fredag forrige uke. Nå får NRK opplyst av trener Christian Meyer at Strøm skal opereres denne uken. – Anna skal opereres på fredag. Det er kun sidebåndet av kneet som skal opereres, sier Meyer til NRK. 25-åringen ble fraktet til sykehus med ambulanse etter fallet etter at hun fikk et utslag på skiene under landingen.
Tidspunkt: 21-12-2023 - Kl.09:17 - Kilde: NRK - Info


38. Nordmann fikk advarsel etter manøver på standplass: – Han kunne blitt disket. Vi var heldige
Et mistet magasin førte til at Endre Strømsheim måtte av med skiene og bøye seg frem på standplass. Da måtte juryen inn i bildet.
Tidspunkt: 16-12-2023 - Kl.20:11 - Kilde: NRK - Info


39. Kilde nest best i Val Gardena
Aleksander Aamodt Kilde gjorde et godt utforrenn i italienske Val Gardena, men måtte se seg slått med 44 hundredeler av hjemmehåpet Dominik Paris. De 30 beste har nå kjørt og Kilde ligger på en foreløpig 2. plass. Kilde var i mål på tiden 2.00,28 og slo daværende leder Nils Allègre med nesten et halvt sekund. Etter Kilde kom flere storkanoner, og fra startnummer tolv klinket veteranen og hjemmehåpet Paris til. Kilde slo med det tilbake etter fredagens skuffende 37. plass i super-G. – Det var ok. Skikjøringen er egentlig veldig bra. Det er digg å stryke gårsdagen og vise verden at det fortsatt er fart i skiene, sa Kilde til Viaplay etter lørdagens renn. Amerikanske Bryce Bennett ligger på en foreløpig 3. plass, 60 hundredeler bak seirende Paris. Adrian Smiseth Sejersted fikk det ikke helt til å stemme lørdag og var i mål 1,90 sekunder bak lagkamerat Kilde.
Tidspunkt: 16-12-2023 - Kl.13:21 - Kilde: NRK - Info


40. Strøm falt i landingen i Engelberg – hentet med ambulanse
Den norske skihopperen Anna Odine Strøm ble liggende nede på sletta etter et fall i Engelberg fredag. Strøm lå på fjerdeplass før den andre omgangen der uhellet skjedde. 25-åringen fikk et utslag på skiene under landingen og falt i snøen der hun ble liggende noen minutter. NRK får opplyst av trener Christian Meyer at Strøm ble fraktet til sykehus med ambulanse etter fallet, men skadeomfanget er foreløpig ikke kjent. – Det går en skikkelig støkk i meg. Jeg får en fryktelig dårlig følelse, rett og slett, sa Silje Opseth til Viaplay etter fallet. Viaplay-ekspert Anders Jacobsen sa på sendingen at det ble meldt på den norske teamradioen at Strøm har vondt i kneet. (NRK/NTB)
Tidspunkt: 15-12-2023 - Kl.17:54 - Kilde: NRK - Info


41. Para-VM til Norge
B-VM i paraishockey arrangeres i Norge fra 15.- 20. april neste år, melder Norges Ishockeyforbund. Dette er første gang landslaget er i et B-VM, etter å ha vært en A-nasjon helt siden VM-turneringens start i 1996. Parahockeylandslaget ønsker å rykke rett opp igjen. – Det var en stor skuffelse for oss å rykke ned fra A-pulja i VM 2023. Vi mener bestemt at vi hører hjemme på det øverste nivået, og kommer til å gi alt for å kunne «reise kjerringa» på hjemmebane i april, sier landslagstrener Espen Hegde til hockey.no. Norge møter Tyskland, Sverige, Kasakhstan, Storbritannia og Frankrike i skien. Alle lagene møter hverandre en gang. De to beste rykker opp, mens det laget som havner sist rykker ned.
Tidspunkt: 15-12-2023 - Kl.12:21 - Kilde: NRK - Info


42. Sveitsisk profil brakk ankelen
Den sveitsiske alpinisten Wendy Holdener kan allerede være ferdigkjørt for sesongen. Tirsdag ble hun operert for en ankelskade. Holdener krasjet inn i et sikkerhetsnett da hun trente i Italia og brakk venstre ankel, står det i en uttalelse fra Sveits´ skiforbund. Den tidligere VM-gullvinneren ble tirsdag operert i Zürich og må holde seg unna skiene i omtrent to måneder, skriver forbundet. Holdener mister dermed minst seks verdenscuprenn i slalåm. Sveitseren ble nummer tre da Shiffrin vant det siste slalåmrennet i Killington i november. Det var den 30 år gamle alpinistens 35. pallplassering i verdenscupen. Holdener står med to verdenscupseirer, tre VM-gull og ett OL-gull, i tillegg til ytterligere fem mesterskapsmedaljer. (NTB)
Tidspunkt: 12-12-2023 - Kl.14:09 - Kilde: NRK - Info


43. André Hansen klar for Odd
Keeper André Hansen (33) returnerer til Odd etter ni år i Rosenborg. Avtalen ble bekreftet på en pressekonferanse tirsdag. – Det er en litt dårlig bevart hemmelighet at vi står her i dag. Vi er hvert fall veldig glade for å presentere André, sa Odds sportssjef Morten Rønningen. Hansen har skrevet under på en toårskontrakt som starter 1. januar. Keeperen er dermed tilbake i klubben han spilte for mellom 2011 og 2014. – Det begynner å bli noen år siden, men det er veldig godt å være tilbake. Jeg bytter ut naturgress med kunstgress, men det skal jeg klare, sa Hansen før han signerte kontrakten. Sisteskansen står med 122 kamper for skien-klubben. I januar 2015 signerte han for Rosenborg, der han stoppet på 310 kamper. – Vi spiller en moderne fotball der keeperen er veldig mye involvert. Jeg vet at André ser fram til det. Vi får en veldig solid ledetype som har hatt en fantastisk karriere og som er sulten på mer, sa Odd-trener Pål Arne «Paco» Johansen. Det ble i sommer kjent at Hansen ikke kom til å forlenge sin kontrakt med Rosenborg etter sesongen. Han begrunnet det med sportslige og familiære årsaker. (NTB)
Tidspunkt: 05-12-2023 - Kl.09:09 - Kilde: NRK - Info


44. To nordmenn først ut i langrennsdelen under verdenscupåpningen i kombinert
Fjorårets suverene ener, Gyda Westvold Hansen, var nervøs før verdenscupåpningen i Lillehammer. – Det er nervene som er verst akkurat nå, fortalte hun til NRK. 21-åringen var suveren i sesongen som var, og kombinertstjernen leder etter dagens hopprenn. Dette gir et bra utgangspunkt før langrennen starter 14.00 i dag. – Gyda Westvold Hansen levert som vanlig. Et langt hopp, men hun ga fra seg noen sekunder i landingen, sa NRK-kommentator Christian Nilssen. Westvold Hansen går ut 18 sekunder før lagvenninne Mari Leinan Lund. Mari Leinan Lund leverte et bra hopp, og ledet lenge. – Et veldig bra skihopp. Hun trykker godt og kommer fint over skiene. En god start, sa NRKs ekspertkommentator Kristian Hammer.
Tidspunkt: 01-12-2023 - Kl.13:29 - Kilde: NRK - Info


45. Kilde raskest på trening
Aleksander Aamodt Kilde suste inn til beste tid i den første treningsomgangen før vinterens første utforrenn i verdenscupen alpint. Kilde kom inn til 1.39,68 og leder treningsomgangen i Beaver Creek 23 hundredels sekund foran franske Cyprien Sarrazin. Andreas Sander fra Tyskland er nummer tre, over halvsekundet bak. Nordmannen startet som nummer 14 av de 82 påmeldte. Han var raskest av alle i øverste del av løypa. Han tapte tid til rivalene i midtpartiet, men var nest raskest i de to siste sektorene (av fem). Adrian Smiseth Sejersted fikk også fart på skiene. Han startet som nummer 2 og kjørte inn til en tid som holder til 6.-plass når 30 utøvere har vært i aksjon. Han er 0,67 sekund bak Kilde. Sejersted har vært raskest av alle i de to sektorene hvor Kilde var et stykke bak. Markus Fossland er tredje norske deltaker. Han starter som nummer 56. Det skal kjøres verdenscuprenn i utfor fredag og lørdag, mens super-G står på programmet søndag. (NTB)
Tidspunkt: 28-11-2023 - Kl.18:56 - Kilde: NRK - Info


46. Maja Dahlqvist og Lotta Udnes Weng røk i prologen
Verdenscupen i langrenn åpnet i Ruka fredag med sprintprolog for kvinnene. Vinneren av forrige sesongs sprintverdenscup, svenske Maja Dahlqvist, ble nummer 34 og røk overraskende ut av prologen etter å ha kommet utenfor topp 30. Dahlqvist har slitt med sykdom i oppkjøringen. Det samme gjorde Lotta Udnes Weng, som gikk bra på Beitostølen forrige helg, og som neppe er fornøyd med å ryke før kvartfinalene. Hun endte på en 36. plass. – Det var en mørk dag for meg i dag. Planen var å være i form denne helgen. skiene var greie, men det var mye snø og «lurefeste». Det gikk for sakte, sa Udnes Weng til NRK etter rennet. Kristine Stavås Skistad kom seg enkelt videre, mens Ane Appelkvist Stenseth ble beste norske på en syvendeplass. Anna Svendsen (21), Mathilde Myhrvold (23) og Ingrid Andrea Gulbrandsen (26) er også klare for finalen. Jasmi Joensuu vant prologen, etterfulgt av Jonna Sundling og Emma Ribom. Svenskene hadde hele seks utøvere topp 15.
Tidspunkt: 24-11-2023 - Kl.09:19 - Kilde: NRK - Info


47. Aftonbladet: Flertall av spurte langrennsutøvere tror på fluorjuks
Nesten to av tre langrennsløpere som skal delta i verdenscupen denne sesongen tror at konkurrentene kommer til å jukse med bruk av fluor, skriver Aftonbladet. Verdenscupen åpner i finske Ruka med sprint fredag. I forkant av sesongen sendte Aftonbladet ut et spørreskjema til alle nasjonene som deltar i verdenscupen. 41 utøvere fra 17 land svarte. Aftonbladet spurte blant annet om de tror at noen av konkurrentene kommer til å jukse og bruke fluorsmurning under skiene i verdenscupen denne sesongen. Nesten 66 prosent svarte ja på spørsmålet. Fluorforbudet i skisporten har vært varslet lenge, men det er først denne sesongen at testene anses å være så gode at et forbud kan håndheves effektivt. Mange utøvere er fortsatt urolige for at testene ikke gir riktig resultat. Alpinkjører Ragnhild Mowinckel opplevde marerittet i verdenscupåpningen i Sölden i oktober da hun fikk startnekt etter at testen viste for høye fluorverdier under skiene hennes. (©NTB)
Tidspunkt: 24-11-2023 - Kl.06:26 - Kilde: NRK - Info


48. To fikk fluortest-bot på Beitostølen
To av utøverne som går på Beitostølen i helga har fått bot. Årsaken er at de leverte inn skiene for sent til fluortest i forkant av rennet. Det opplyser arrangementsansvarlig i Skiforbundet Erik Husby til NRK. – I går hadde vi to stykker som var fire og fem minutter for sen. De endte opp med en bot og et gult kort, forteller han. Kommer du over fem minutter for sent til skikontroll får man ikke starte rennet, opplyser Husby videre. De to utøverne får begge en bot på 250 CHF, som tilsvarer omtrent 3000 kroner.
Tidspunkt: 18-11-2023 - Kl.09:18 - Kilde: NRK - Info


49. Tromsø på tredjeplass med to runder igjen – slo Odd i skien
Tromsø slo tilbake etter tapet for Strømsgodset og slo Odd 2-1 i skien søndag. Seieren sender dem enda nærmere medalje i Eliteserien Tromsø har prestert over all forventning denne sesongen og er med i medaljestriden med to runder igjen. Klubben er ett poeng bak Brann på andreplassen og to poeng foran Viking på fjerdeplassen. El Hadji Diouf var sentral i oppgjøret søndag og satte inn 1-0-målet via stolpen like før tolv spilte minutter. Samme mann var tilrettelegger til 2-0 ved halvspilt andreomgang. Vingen fant Vegard Erlien med et strålende innlegg, og spissen kunne enkelt sette inn kampens andre. Mikael Norø Ingebrigtsen reduserte kvarteret før slutt etter strålende angrepsspill, men det endte med Tromsø-seier søndag. Tromsø har levert varierende resultater den siste tiden, med blant annet 1-2-tap for tabelljumbo Aalesund og 4-1-seier mot Molde i løpet av sine fire siste. Forrige runde røk de 0-1 for Strømsgodset. Odd har også vist varierende form mot slutten av årets sesong. Laget sto med 2-2-1 i statistikk på sine siste fem før runden. Det holder til en 10.-plass. Tromsø møter Haugesund (h) og Vålerenga (b) i sine to resterende kamper av sesongen. Odd reiser på sin side til Lillestrøm neste runde, før de tar imot Aalesund i siste runde 3. desember. (NTB)
Tidspunkt: 12-11-2023 - Kl.17:56 - Kilde: NRK - Info


50. Vipers videre til NM-semifinale etter thriller mot Byåsen
Tittelforsvarer Vipers Kristiansand måtte jobbe hardt for å slå ut Byåsen av håndball-NM i kvartfinalen. Det endte til slutt med 27-26-seier for storfavoritten. Noen få minutter før slutt lå Byåsen bare ett mål bak. Det samme var stillingen med under et minutt igjen å spille. Men Vipers rodde det hele i land nok en gang. Sola gjestet Volda og vant 46–22. Larvik hadde heller ingen problemer med å ta seg av Gjerpen skien på utebane. Sluttresultatet ble 36–25. Den fjerde kvartfinalen ble ikke spilt fordi Oppsal hadde mange spillere ute med koronasykdom. Dermed fikk Storhamar walkover til semifinalen. Vipers har vunnet de seks siste NM-finalene, sist med 30–23 over Sola. (©NTB)
Tidspunkt: 08-11-2023 - Kl.20:36 - Kilde: NRK - Info


51. Head: Smøreapparat skyld i Mowinckels diskvalifisering
Skifabrikanten Head påtar seg ansvaret etter at Ragnhild Mowinckel ble disket for ulovlig bruk av fluor under alpinskiene under verdenscupåpningen i Sölden. Mowinckel hadde ti ganger mer fluor enn alle andre ifølge NRKs opplysninger. Head skriver at de har gjort grundige undersøkelser sammen med FIS og Norges Skiforbund etter diskvalifiseringen av Ragnhild Mowinckel. – Grunnen til de høye fluorverdiene var et verktøy som ble brukt for å preparere skiene. Voksen som ble påført er blitt testet av FIS. FIS har bekreftet at denne voksen ikke inneholdt fluor, sier skimerket Heads rennsjef Rainer Salzgeber i en uttalelse. – Det er viktig for oss å påpeke at alle analyser har vist at vi ikke brukte voks som inneholdt fluor, og at dette ikke er Ragnhild Mowinckels skyld, sier Salzgeber. NRK har vært i kontakt med Norges Skiforbund, som viser til Heads svar i saken.
Tidspunkt: 03-11-2023 - Kl.19:48 - Kilde: NRK - Info


52. Smøreapparat skyld i Mowinckels diskvalifisering
Skifabrikanten Head påtar seg ansvaret etter at Ragnhild Mowinckel ble disket for ulovlig bruk av fluor under alpinskiene under verdenscupåpningen i Sölden. Mowinckel hadde ti ganger mer fluor enn alle andre, ifølge NRKs opplysninger. Head skriver at de har gjort grundige undersøkelser sammen med FIS og Norges Skiforbund etter diskvalifiseringen av Ragnhild Mowinckel. – Grunnen til de høye fluorverdiene var et verktøy som ble brukt for å preparere skiene. Voksen som ble påført er blitt testet av FIS. FIS har bekreftet at denne voksen ikke inneholdt fluor, sier skimerket Heads rennsjef Rainer Salzgeber i en uttalelse. – Vi er lettet over å ha funnet grunnen til at fluorverdiene var for høye. Vi har nå bedre forutsetninger for hva vi skal se etter i fremtiden, skriver de. – Det er viktig for oss å påpeke at alle analyser har vist at vi ikke brukte voks som inneholdt fluor, og at dette ikke er Ragnhild Mowinckels skyld, sier Salzgeber. NRK har vært i kontakt med Norges Skiforbund, som viser til Heads svar i saken.
Tidspunkt: 03-11-2023 - Kl.19:48 - Kilde: NRK - Info


53. Odd gir 15-åring kontrakt
15-åringen Elion Krosa har underskrevet proffkontrakt med Odd. Krosa startet som fotballspiller for skiensklubben Storm. – Det er en historisk dag for oss i Odd. Vi signerer proffkontrakt med en 15-åring med tanke på framtida, sa Odd-trener Pål Arne Johansen under en pressekonferanse torsdag. Krosa skal hospitere med A-laget i perioder framover. Tidligere i år spilte han to kamper for Odds 2. lag i 3. divisjon. (NTB)
Tidspunkt: 02-11-2023 - Kl.09:52 - Kilde: NRK - Info


54. Viking rotet bort poeng i tittelkampen – selvmål ga uavgjort mot Odd
Viking tok en tidlig ledelse mot Odd, men et selvmål sørget for at det endte 1-1 i eliteseriekampen i skien. Dermed ligger Viking fortsatt på andreplass på tabellen, etter at de ble vippet av gullplassen etter tapet mot Molde forrige uke. Bodø/Glimt har like mange poeng, men leder på målforskjell og har også én kamp mindre spilt. De møter Molde søndag. Formsvake Odd fikk det tøft tidlig mot Viking. Allerede i kampens fjerde minutt ble Lars-Jørgen Salvesen spilt fri av Tobias Svensen på bakre stolpe, og kunne enkelt spasere ballen i mål. Viking-spissen vinkes av for offside, men etter en VAR-sjekk ble scoringen stående. Men drøye 20 minutter senere var Vikings Sondre Langås uheldig. I et forsøk på å klarere, sender han ballen via gresset og opp i eget kryss. Dermed stod det 1-1 etter litt over halvspilt førsteomgang. Odd hadde flere store sjanser til å snu kampen før pause. Både Mikael Ingebrigtsen og Abdul Mugeese hadde vær sin store mulighet foran Viking-målet. I andre omgang var Per Kristian Bråtveit viktig for Odd da han leverte en enorm redning. Keeperen hindret Salvesens avslutning fra fem meter.
Tidspunkt: 07-10-2023 - Kl.17:56 - Kilde: NRK - Info


55. Scoret selvmål i Viking-smell – fikk refs av ekspert: - Det må du bare drite i
Viking tok en tidlig ledelse mot Odd, men et selvmål sørget for at det endte 1-1 i eliteseriekampen i skien. Dermed ligger Viking fortsatt på andreplass på tabellen, etter at de ble vippet av gullplassen etter tapet mot Molde forrige uke. Formsvake Odd fikk det tøft tidlig mot Viking. Allerede i kampens fjerde minutt ble Lars-Jørgen Salvesen spilt fri av Tobias Svensen på bakre stolpe, og kunne enkelt spasere ballen i mål. Viking-spissen vinkes av for offside, men etter en VAR-sjekk ble scoringen stående. Men drøye 20 minutter senere var Vikings Sondre Langås uheldig. I et forsøk på å klarere, sender han ballen via gresset og opp i eget kryss. – For meg selv så er det helt jævlig. Det er blytungt å være den som scorer selvmålet, sier Langås til TV 2. Da fikk han kontant svar av TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt. – De greiene der må du bare drite i, seriøst altså. Sånne ting skjer alltid i løpet av en karriere og det må du bare legge bak deg. Det er en del av hele greia med å være en toppspiller, så skal du være det så må du bare ha det litt tungt, det er helt greit, men så må du se opp og frem. For det er mye igjen, svarer Thorstvedt. Odd hadde flere store sjanser til å snu kampen før pause. Både Mikael Ingebrigtsen og Abdul Mugeese hadde vær sin store mulighet foran Viking-målet. I andre omgang var Per Kristian Bråtveit viktig for Odd da han leverte en enorm redning. Keeperen hindret Salvesens avslutning fra fem meter. Viking har nå like mange poeng som Bodø/Glimt, men laget fra nord leder på målforskjell og har også én kamp mindre spilt. De møter Molde søndag.
Tidspunkt: 07-10-2023 - Kl.17:56 - Kilde: NRK - Info


56. Haugesund må fortsatt vente på seier etter uavgjort mot Odd
Haugesund tatt bare tre poeng på de åtte siste kampene. Søndag ble det 1-1 borte mot Odd i skien. Derfor holder laget kvalifiseringsplassen med sine 21 poeng. Det tok litt før kampen kom skikkelig i gang. Den første halvtimen foregikk uten særlige sjanser til noen av lagene. Det ble kun skapt et par farligheter til hver av lagene før hvilen. Åtte minutter ut i den andre omgangen sjokkerte gjestene Odd. Laget gikk forrykende ut og trykket på, og fikk skapt en rekke hjørnespark. Det var etter en corner at Daan Huisman satte 1-0 til Haugesund. Ballen ble liggende på streken etter en heading fra Ulrik Fredriksen, og Huisman var våkent framme. Hjemmelaget klarte derimot å krige seg inn i kampen igjen etter et par taktiske bytter. Etter 73 minutter utlignet Espen Ruud for Odd. Veteranen klinket til på Josef Baccay pasning og satte ballen oppe i vinkelen med venstrebeinet. (NTB)
Tidspunkt: 24-09-2023 - Kl.17:00 - Kilde: NRK - Info


57. Vipers slet i en omgang, men vant greit over Gjerpen
De regjerende mesterne Vipers hadde en vond omgang hvor Gjerpen yppet seg, men laget fra Kristiansand skjerpet seg etter hvilen og vant 31-21. Vipers slet med å rykke skikkelig fra gjestende Gjerpen og ledet bare 10-9 ved pause. Etter hvilen sa de tidlig takk for følget med tre kjappe mål uten på at Gjerpen klarte å svare. skienslaget har nå innledet med tre tap, mens Vipers har like mange seire. Sunniva Amalie Næs Andersen og Jana Knedlikova ble lagets toppscorer med fem mål. Hos Gjerpen stoppet Annika Skrettingland og Fride Lunne Mastad med fire mål. Storhamar tok imot Oppsal, og også der ble det klasseforskjell på de to lagene og Hamar-laget vant med komfortable 34-23. Det var Storhamars annen seier for sesongen, mens Oppsal nå har tapt sine to første seriekamper. Anniken Obaidli ble toppscorer med sju mål for Storhamar, mens Guro Lundtveit Svennevig scoret fire for Oppsal. Tertnes fikk det tøft hjemme mot Follo og røk 23-30. Follo kom fra tap i første serierunde. Rikke Midtfjell og Fanny Skindlo scoret fire mål hver for Tertnes, mens Mirela Gjikokaj var solid for Follo med 13 fulltreffere. (NTB)
Tidspunkt: 06-09-2023 - Kl.19:39 - Kilde: NRK - Info


58. Gir millioner
Kultur- og likestillingsdepartementet skal bidra med fem millioner kroner til ni idrettsarrangementer for personer med nedsatt funksjonsevne. Det opplyser kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery (Ap) i en pressemelding mandag. Til sammen 5.165.000 millioner kroner skal deles ut til arrangementer på norsk jord i 2023 og 2024. Arrangementene omhandler idrett, fysisk aktivitet og friluftsliv. – Alle skal få oppleve idrettsglede. Det skal ikke nedsatt funksjonsevne være et hinder for. Derfor gir vi nå tilskudd til arrangement som sikrer at enda flere får muligheten til å delta i idretten, sier Jaffery. Disse arrangementene får tilskudd: * Nordisk mesterskap i paraegling i Oslo 7.–10. september 2023 – 390 000 kroner. * Nordisk mesterskap i parafriidrett i Lillestrøm 19.–20. august 2023 – 325 000 kroner * TelemarksVeka Para på Notodden, i Bø og skien 19.–23. juni 2024 – 750 000 kroner * Stjerneserien for alle i Troms og Hålogaland fotballkrets høsten 2023 til våren 2024–200 000 kroner * Superlekene i Rogaland, Møre og Romsdal, Vestland og Agder i 2024 – 400 000 kroner * Spenningskurset på Bjorli mars 2024 – 200 000 kroner * Norwegian Paragolf Open august 2024 – 100 000 kroner * Landsstevne i svømming for utviklingshemmede i Trondheim 9.–10. mars 2024 – 300 000 kroner * Ridderrennet på Beitostølen 10.–17. mars 2024 – 2 500 000 kroner (NTB)
Tidspunkt: 21-08-2023 - Kl.11:03 - Kilde: NRK - Info


59. Sarpsborg brøt stygg borterekke – 18-åring holdt nullen i debuten
Sarpsborg brøt en rekke på tre strake nederlag på bortebane da de slo Odd 3-0 i skien i Eliteserien lørdag. 18 år gamle Jarik Sundling holdt unna i debutkampen. Sarpsborg stilte med Sundling i buret etter at Leander Øy mistet oppgjøret som følge av skydom. Med fem innslupne i hver av de tre siste bortekampene, var det en reell frykt for baklengsmål lørdag. Isteden endte det med en stor opptur for Stefan Billborns menn. Mikkel Maigaard fikk nettkjenning både før og etter pause og var med på å sikre 3-0-seier til gjestene. Henrik Meister scoret også for gjestene. Sundling kunne på sin side notere seg for smultring i debuten. (NTB)
Tidspunkt: 19-08-2023 - Kl.17:57 - Kilde: NRK - Info


60. Odd hentet ghaneser fra israelsk fotball
Eliteserielaget Odd har sikret seg Zakaria Mugeese (21) fra Ghana. Angriperen har signert en kontrakt ut 2026. Odd opplyser i en pressemelding at Mugeese kommer fra den israelske klubben Ashdod. Ifølge Transfermarkt har Mugeese notert seg for ni mål og tre assist på 49 kamper for Ashdod. Telemarksavisa skriver at assistent Håkon Wibe-Lund og spillerlogistikksjef Thomas Skilbred har vært i Israel for å se på 21-åringen. Odd ligger på 7.-plass i Eliteserien. Til lørdag kommer Sarpsborg på besøk til skien. (NTB)
Tidspunkt: 16-08-2023 - Kl.08:30 - Kilde: NRK - Info


61. Walhstedt forlater Odd - klar for Blackburn
Den svenske målvakten Leopold Wahlstedt (24) er ferdigspilt i skien. Neste stoppested i karrieren blir ikke Brøndby, men Blackburn. Overgangen er i boks etter en sen helomvending. Blackburn meldte seg på i kampen i siste liten og har bekrefter overgangen på sine plattformer. Odd skulle ha godtatt et bud fra danske Brøndby på rundt 8 millioner kroner, men Blackburn strakk seg lenger. Odd får rundt 11 millioner kroner for svensken, pluss 15 prosent i videresalgsprosenter, melder Telemarksavisa. Per Kristian Bråtveit ble i forrige uke presentert som ny Odd-keeper ut sesongen. (NTB)
Tidspunkt: 08-08-2023 - Kl.10:09 - Kilde: NRK - Info


62. Stabæk i fritt fall – ni strake uten seier
Stabæk sliter stort med formen og styrter mot nedrykksstreken i Eliteserien. Søndag røk de 0-4 for Odd i skien etter en svak oppvisning. Hjemmelaget hadde få problemer med å påføre Stabæk deres fjerde strake tap. Bæringene står uten seier i ni strake kamper og er à poeng med HamKam på kvalikplassen. Vålerenga er bare to poeng bak på direkte nedrykk. Odd har på sin side funnet formen igjen og står med tre seirer på de siste fire kampene.
Tidspunkt: 06-08-2023 - Kl.17:06 - Kilde: NRK - Info


63. Per Kristian Bråtveit blir Odd-keeper
Per Kristian Bråtveit blir målvakten som erstatter Leopold Wahlstedt i Odd. Dermed blir det ingen André Hansen å se i skiensklubben denne sesongen. Bråtveits inntog bekreftes av Odd i klubbens mediekanaler. Etter at det ble klart at André Hansen ikke forlenger sin kontrakt med Rosenborg, har det vært spekulert i at han ville bli solgt til sin gamle klubb Odd i sommer. (NTB)
Tidspunkt: 01-08-2023 - Kl.14:22 - Kilde: NRK - Info


64. Glimt økte serieledelsen
Bodø/Glimt befestet sin posisjon som Norges beste fotballag i øyeblikket med en solid 2–0-seier over Odd i skien søndag ettermiddag. Med det økte de sin ledelse i eliteserien, ettersom Tromsø bare klarte 0–0 mot Vålerenga. Tromsø hadde fem strake seirer før sitt poengtap søndag. Albert Grønbæk sørget for gul ledelse etter 27 minutter. Etter 59 minutter doblet Amahl Pellegrino ledelsen og spikret samtidig sluttresultatet med sitt 13. mål på 14 kamper i serien.
Tidspunkt: 09-07-2023 - Kl.16:56 - Kilde: NRK - Info


65. Wallem solgt til Slavia Praha
Conrad Wallem (23) er klar for tsjekkiske Slavia Praha. Midtbanespilleren har signert en fireårskontrakt. Odd opplyser på sin nettside at Wallem vil bli takket av før søndagens kamp mot Bodø/Glimt. Wallem ble hentet fra Arendal til Odd i 2021. 23-åringen spilte 82 kamper for skiensklubben.
Tidspunkt: 05-07-2023 - Kl.13:16 - Kilde: NRK - Info


66. Jevtovic forlater Odd - klar for vietnamesisk klubb
Milan Jevtovic (30) er ferdig i Odd. Han forlater norsk fotball til fordel for vietnamesiske Hanoi Football Club. Det opplyser Odd på sine nettsider fredag ettermiddag. – Vi takker Milan for to morsomme år sammen og ønsker ham lykke til videre i Vietnam, skriver Odd. Forrige sesongs Odd-toppscorer forlater klubben etter to år, 59 kamper go 17 mål i skien.
Tidspunkt: 30-06-2023 - Kl.15:57 - Kilde: NRK - Info


67. Fagermo-venn om å ta over VIF-jobben: – Gjør veldig vondt
Jan Frode Nornes kjente på sterke følelser etter Vålerengas sparking av trener Dag-Eilev Fagermo. Han skal inntil videre lede førstelaget. Oslo-klubben brøt med Fagermo etter 3,5 års samarbeid. Kun ti poeng på ti kamper i den fjerde sesongen fikk den til å ta grep. Fram til ny hovedtrener er på plass, styrer Nornes A-laget som «teamleder». Han ble i fjor høst hentet til Vålerenga av Fagermo. – Dette gjør veldig vondt. Det er Dag-Eilev som har gitt meg mulighetene. Han har vært som en mentor for meg, og vi har jobbet så tett. Vi har jo vært tettere enn vi er med familien, sier Nornes til Telemarksavisa. – Vi skulle jo vært foruten den situasjonen vi har havnet i. Det virker så trist og unødvendig. Jeg er der for Dag-Eilev 24-7, og jeg kjenner veldig på dette selv også, legger han til. Nornes arbeidet også under Fagermo i Odd gjennom tolv år. I 2020 erstattet han vennen i skien-klubben, men mistet jobben to år senere. (©NTB)
Tidspunkt: 14-06-2023 - Kl.04:26 - Kilde: NRK - Info


68. Midtskogen åpnet målkontoen i Eliteserien – formsvake Odd senket Molde
Odd fikk seg en opptur mot Molde i Eliteserien søndag da skien-laget gikk seirende ut av oppgjøret 1-0. Ole Erik Midtskogen ble matchvinner. Med tolv minutter igjen av kampen klarte ikke Molde-keeper Jacob Karlstrøm å fange innlegget fra Conrad Wallem. Sisteskansen forlenget dermed ballen ut i feltet, hvor Midtskogen prikket den i nettmaskene. Det var karrierens første eliteseriemål for 28-åringen. Målet avgjorde kampen og ga Odd en etterlengtet seier i Eliteserien. Etter en god start på sesongen sto skien-laget uten seier på de siste fire seriekampene. (NTB)
Tidspunkt: 11-06-2023 - Kl.17:01 - Kilde: NRK - Info


69. Dagbladet: Alfie Haaland flytter til Sveits
Alfie Haaland flytter til Sveits. Det skriver Dagbladet. Ifølge avisen meldte Haaland flytting til fjellandsbyen Andermatt 5. mai tidligere i år. Dagbladet skriver videre at at opplysningen fremgår i Folkeregisteret. Andermatt ligger ganske midt i Sveits, i overkant av 1400 meter over havet. For tre år siden var antall innbyggere 1527 mennesker. For øvrig er Andermatt-fjellene populære for skientusiaster.
Tidspunkt: 01-06-2023 - Kl.13:49 - Kilde: NRK - Info


70. Akor Adams fikset Lillestrøm-seier på overtid - igjen
For tredje gang denne sesongen dukket Akor Adams opp på overtid og sørget for Lillestrøm-seier. Han scoret kampens eneste mål, to minutter på overtid, da LSK slo Odd 1-0 fredag kveld. – Det var fantastisk laginnsats fra gutta. Det ble lagt ned innsats i 90 minutter. Målet kom bare når det kom, sier Adams til NRK. Han gjorde det mot Strømsgodset og i hatoppgjøret mot Vålerenga, og gjentok bragden i skien. Da kampen så ut til å ebbe ut i 0-0, fant Lars Rangers innlegg fra høyre Adams inne i boksen. Spissen hadde løpt seg fri og gjorde ingen feil foran det halvåpne målet. – Dette er det vi lever for. Vi vil bare score så mange mål som mulig, hjelpe laget til tre poeng. Men det viktigste er å vinne, sier Adams. Han står med seks mål denne sesongen og har vært en nøkkelbrikke for LSK, som ligger på 2. plass med tolv poeng.
Tidspunkt: 12-05-2023 - Kl.21:33 - Kilde: NRK - Info


71. Fotballfeber i skien før RBK-kampen
Odd er klar for en tilskuerfest i hjemmekampen mot Rosenborg i Eliteserien søndag. Det blir beste tribunebesøk på seks år på stadion i skien. Odd har fem poeng etter tre kamper og står uten baklengsmål. RBK er også oppe på fem poeng så langt i sesongen. – Kampen mot Rosenborg blir den best besøkte kampen på Falkum siden serieåpningen i 2017 (9049 tilskuere mot Haugesund), skriver Odd på sin hjemmeside og legger til at det «er en glede å ta imot lillebror fra Trondheim».
Tidspunkt: 29-04-2023 - Kl.08:41 - Kilde: NRK - Info


72. Langt skadeavbrekk for Odd-profil etter «Finne-episoden»
Odd-spiller Sondre Solholm Johansen blir borte fra fotballen i opptil åtte uker etter strekkskaden han pådro seg i eliteseriekampen mot Brann søndag. Solholm Johansen ble byttet ut i første omgang etter en episode som fikk usedvanlig mye oppmerksomhet i etterkant. Nå er det klart at Odd-spilleren blir borte fra banen i lang tid. «Videre utredning bekrefter en leggskade som vil holde spilleren ute av spill i 4-8 uker», skriver Odd tirsdag. Solholm Johansen får oppfølging av det medisinske apparatet i Odd og har starter rehabiliteringen. «Odds ballklubb ønsker videre å takke Bård Finne spesielt, som viser stor Fair Play i kampens hete», heter det fra skiensklubben.
Tidspunkt: 18-04-2023 - Kl.10:18 - Kilde: NRK - Info


73. Brann ned på jorda - tapte for Odd
Brann var høyt oppe etter pangstarten i sesongåpningen. Søndag kom de ned på jorda da Odd ble for sterke i skien. Scoringer fra Filip Rønningen Jørgensen og Mikael Norø Ingebrigtsen senket bergenserne. Odd er etter seieren oppe på en 2. plass etter å ha tatt fire av seks mulige poeng. Kampen huskes nok kanskje aller best for Bård Finnes gest i den første omgangen. Brann-spissen stormet mot Odd-målet i den første omgangen da Sondre Solholm Johansen løp på seg en strekk i jakten på Finne. Han viste ordentlig fair play da han spilte ballen ut istedet for å fortsette angrepet.
Tidspunkt: 16-04-2023 - Kl.17:00 - Kilde: NRK - Info


74. Nyenget og Slind vant Summit 2 Senja - Auckland legger opp
Martin Løwstrøm Nyenget var først over målstreken etter 70 kilometer. Løpet startet i Bardufoss og ender på Finnsnes. Løperne fikk et fortryllende flott nordnorsk vintervær med sol fra klar himmel. Han ble historiens første vinner i dette skirennet. Nyenget brukte 3 timer, 9 minutter og 11 sekunder til mål. – Jeg var skikkelig sliten i hele dag, sier vinneren til NRK. Johan Hoel var nummer to i mål, mens Herman Paus endte som nummer tre. Karstein Johaug ble nummer fire og håper at nyvinningen blir en tradisjon. – Det var et veldig artig skirenn, og jeg håper at dette kan bli en fast tradisjon som et siste skirenn, sa han til NRK. Astrid Øyre Slind vant kvinneklassen og gikk i mål etter 3 timer, 41 minutter og 16 sekunder. Ida Dahl ble nummer to, og Emilie Fleten tok 3.-plassen. Anders Auckland ble møtt med champagne ved målgang. 50-åringen legger skiene på hylla. – Det er ikke vemodig. Jeg gleder meg til det som kommer, sier Aukland til NRK.
Tidspunkt: 02-04-2023 - Kl.10:16 - Kilde: NRK - Info


75. Nyenget og Slind vant i Senja – Aukland hyllet
Martin Løwstrøm Nyenget var først over målstreken etter 70 kilometer. Løpet startet i Bardufoss og ender på Finnsnes. Løperne fikk et fortryllende flott nordnorsk vintervær med sol fra klar himmel. Han ble historiens første vinner i dette skirennet. Nyenget brukte 3 timer, 9 minutter og 11 sekunder til mål. – Jeg var skikkelig sliten i hele dag, sier vinneren til NRK. Johan Hoel var nummer to i mål, mens Herman Paus endte som nummer tre. Karstein Johaug ble nummer fire og håper at nyvinningen blir en tradisjon. – Det var et veldig artig skirenn, og jeg håper at dette kan bli en fast tradisjon som et siste skirenn, sa han til NRK. Astrid Øyre Slind vant kvinneklassen og gikk i mål etter 3 timer, 41 minutter og 16 sekunder. Ida Dahl ble nummer to, og Emilie Fleten tok 3.-plassen. Anders Aukland ble møtt med champagne ved målgang. 50-åringen legger skiene på hylla. – Det er ikke vemodig. Jeg gleder meg til det som kommer, sier Aukland til NRK.
Tidspunkt: 02-04-2023 - Kl.10:16 - Kilde: NRK - Info


76. Pål Trøan Aune legger skiene på hylla
Sprinteren Pål Trøan Aune (30) er ferdig som aktiv langrennsløper, melder han på Instagram. Aune var sist i aksjon på verdenscupsprinten i Drammen i midten av mars, der han ble nummer åtte. Etter sesongen er det slutt for 30-åringen. «En æra er over for meg etter sesongen. Tusen takk til familie, venner, støttespillere, lagkamerater og konkurrenter for noen minnerike år!», skriver Aune på Instagram. Han har en fjerdeplass fra sprinten i tyske Dresden i 2020 som beste resultat. Han gikk sitt første verdenscuprenn i italienske Asiago tilbake i 2013, men greide aldri å etablere seg i verdenstoppen på distansen. (NTB)
Tidspunkt: 27-03-2023 - Kl.17:59 - Kilde: NRK - Info


77. Her havnet svensken: – Det er imponerende
De to norske lagene hadde full kommando på lagsprinten i Lahti. Og det norske førstelaget var umulig å slå med Erik Valnes og Johannes Høsflot Klæbo. Klæbo var overlegen i avslutningen igjen og sikret seieren for Norge 1. Italia tok andreplassen foran det norske andrelaget. Men det gikk ikke like knirkefritt for alle lagene, og halvveis i rennet lå plutselig det svenske andrelaget og Oskar Svensson i nettet utenfor løypa. – Jeg skjønner fortsatt ikke helt hva som skjedde. skiene forsvant under føttene og i det neste sekundet lå jeg i nettet, forklarer Svensson til NRK og fortsetter: – Det var litt sjukt. Jeg fikk hjelp av en funksjonær som kom for å hjelpe meg. Det var vanskelig å komme seg opp derfra. Harald Østberg Amundsen på det norske andrelaget fikk med seg hva som hadde skjedd på storskjermen etter å ha vekslet med Sindre Bjørnestad Skar. – Det er imponerende å komme seg ut der i utgangspunktet. Det er alltid noe trøbbel med svenskene, sier Amundsen med et smil om munnen. – Hvorfor er det sånn? – De blir stressa og klarer ikke å ha lave skuldre og gjør feil i pressa situasjoner. Det gjentar seg mange ganger, spøker Amundsen. Klæbo mener det ikke var noe galt eller skummelt med løypa. – Nei, nei. Det er løst og slush bare. Det er ikke noe farlig. Det er bare å holde seg på bena. Det er kanskje den minst farlige løypa vi går i verdenscupsirkuset. Det er lite plasser å slå seg på her, sier Klæbo.
Tidspunkt: 24-03-2023 - Kl.15:36 - Kilde: NRK - Info


78. Klinec økte Raw Air-ledelsen
Anna Odine Strøm fikk det ikke helt til å sitte i tirsdagens hoppkvalifisering på Lillehammer. Hun måtte se Ema Klinec stikke fra i Raw Air-sammendraget. Strøm plantet skiene på 120 meter i Lysgårdsbakken og endte kvalifiseringen på 9.-plass. Sloveneren Klinec, som hoppet 131,5 meter, tok 2.-plassen og økte med 16 poeng sammenlagt i den norske hoppturneringen. Strøm ble også passert av Selina Freitag og Katharina Althaus sammenlagt. Best i kvalifiseringen var canadieren Alexandria Loutitt, som hoppet hele 138,5 meter. Eirin Maria Kvandal ble best av de norske hopperne på 6.-plassen etter å ha hoppet 127 meter. Thea Minyan Bjørseth ble nummer åtte. Silje Opseth, Maren Lundby, Nora Midtsundstad og Kjersti Græsli kom seg også videre til onsdagens verdenscuprenn.
Tidspunkt: 14-03-2023 - Kl.19:39 - Kilde: NRK - Info


79. Johansson reddet av sikkerhetsstropp: – Kunne gått ordentlig dårlig
For første gang på halvannen måned var Robert Johansson tilbake i konkurranse under fredagens Raw Air-åpning i Holmenkollen. Kvalifiseringen gikk imidlertid ikke som Johansson hadde ønsket, da han ut fra hoppkanten tydelig havnet i store problemer og landet på 90 meter etter et turbulent svev. – Vi fikk hjertet i halsen der. Hva var det som skjedde? – Det fikk jeg også. Klipsen falt ut med en gang jeg forlot hoppkanten. Da hang jeg bare i sikkerhetsstroppen, enkelt og greit, sier han til NRK. I VM i Planica skjedde det noe lignende med Peter Prevc. Da hadde han ikke noen sikkerhetsstropp og endte opp med å falle stygt. – Du tenker ganske kjapt på det som skjedde med Prevc. Jeg var ganske kjapp til å få spørsmål om jeg hadde sikkerhetsstropp og om det var det som reddet meg. Og det gjorde det. Her ser du vel grunnen til at folk burde hoppe med det, sier Johansson. – Hva går gjennom hodet ditt når noe slikt skjer? – Jeg prøver bare å være nok til stede til at jeg klarer å holde balanse. At du ikke får panikk. Stramme opp kroppen og prøve å ha kontroll på hvor skiene vil hen. Det synes jeg at jeg klarte ganske bra, i og med at jeg kom kjørende over fallgrensa. Jeg kan vel ta med litt god kroppskontroll ute av det, i hvert fall, sier Johansson. Det er ikke påbudt å bruke sikkerhetsstropp. Det mener Johansson at det burde vært. – Det kunne gått ordentlig dårlig, sier han om fredagens hopp. Renndirektør Sandro Pertile sier de nå trolig vil foreslå et påbud til neste sesong. – Dette er et godt eksempel, hvis man sammenligner med Prevc i Planica, på en mulig løsning, sier han. Kvalifiseringen ble vunnet av polske Dawid Kubacki. Halvor Egner Granerud ble beste nordmann på en femteplass, 6,6 poeng bak Kubacki. Johansson var den eneste av de syv norske hopperne som ikke kvalifiserte seg til helgens renn.
Tidspunkt: 10-03-2023 - Kl.16:56 - Kilde: NRK - Info


80. Alpinveteranen Nyman legger opp
Alpinveteran Steven Nyman legger opp etter 20 år på det amerikanske landslaget. Det opplyser Det amerikanske ski- og snøbrettforbundet i en pressemelding mandag. Nymans siste verdenscuprenn blir på hjemmebane i Aspen til helgen. Grunnen til at veteranen legger skiene på hylla er at kroppen har fått nok av å konkurrere på høyt nivå. – Kjærligheten min til alpinsporten er sterk, men jeg har tatt det til mine grenser fysisk og jeg kan ikke konkurrere på den høyeste nivået lenger, sier en ærlig Nyman som legger til at han er glad for å få sitt siste renn på hjemmebane. Nyman har deltatt i 214 verdenscuprenn hvor han har vunnet tre. I 2016 tok Nyman tredjeplassen i utforen på Kvitfjell. Amerikaneren hadde totalt elleve pallplasser i utfor.
Tidspunkt: 27-02-2023 - Kl.18:11 - Kilde: NRK - Info


81. Nestvold-Haugen legger opp etter sesongen
Veteranalpinisten Leif Kristian Nestvold-Haugen sier at han legger skiene på hylla etter inneværende sesong. Lommedalen-løperen kom med avsløringen før onsdagens parallellslalåm under alpin-VM i Frankrike. I et intervju med Viaplay sa 35-åringen at han nå ser mot verdenscuprennene som gjenstår i vinter. – Så får vi se, men mest sannsynlig er det nå tid for å følge opp de små og hjelpe til litt hjemme, sa Nestvold-Haugen til kanalen. – Betyr det at du har tatt en avgjørelse? – Jeg har vel egentlig det, svarte Nestvold-Haugen. – Dette blir siste sesongen? – Ja. Nestvold-Haugen har én seier og totalt fem pallplasser å se tilbake på fra verdenscupen. 35-åringens kanskje største høydepunkt i karrieren kom under VM-storslalåmen i St. Moritz i 2015, da han kjørte ned til bronse. Han var også en del av det norske parallellaget som tok OL-bronse i Pyeongchang 2018. Nestvold-Haugen har totalt 207 starter i verdenscupen og har deltatt i tre OL og sju VM. (NTB)
Tidspunkt: 15-02-2023 - Kl.10:48 - Kilde: NRK - Info


82. Schmid vant og ny annenplass for Oftebro i Oberstdorf
Jens Lurås Oftebro tok sin annen strake annenplass under verdenscupen i kombinert. Tyske Julian Schmid vant på hjemmebane i Oberstdorf. Østerrikeren Franz-Josef Rehrl var best etter hoppingen og gikk ut 57 sekunder foran landsmannen og verdenscupleder Johannes Lamparter. Jens Lurås Oftebro kom 1.12 minutter bak på en fjerdeplass. Tyske Julian Schmid var 1.02 bak på sin tredjeplass. Rehrl, som satte bakkerekord med 144,5 meter fredag, banket til med 143 meter i hoppdelen. Oftebro hadde 130 meter. Oftebro gikk ut over minuttet bak vinneren Lamparter i lørdagens renn og endte på annenplass da også. Johannes Lamparter var ikke interessert å få Oftebro opp på bakskiene innledningsvis og gikk knallhardt ut, men etter 1,4 kilometer var det likevel dannet en trio sammen med Oftebro, Lamparter og Schmid. De hadde over halvminuttet fram til Rehrl ut på sisterunden, men østerrikeren var sliten og ble først tatt igjen i bakken inn mot mål. På oppløpet var Schmid uslåelig og vant med 0,7 sekunder foran Oftebro.
Tidspunkt: 05-02-2023 - Kl.14:25 - Kilde: NRK - Info


83. Odd-spiller innlagt på sykehus i Spania
Odd-spiller Anders Ryste ble lørdag operert for blindtarmsbetennelse. Fotballklubben fra skien er på treningsleir i Spania. Odd opplyser på sine nettsider at Ryste torsdag fikk smerter i magen, og at klubblege Casper Holmberg fulgte han tett utover kvelden og natten. Fredag skal smertene ha tiltatt i styrke, hvilket gjorde at det ble mistenkt at han hadde blindtarmsbetennelse. «Dette ble bekreftet på ultralyd sent i går kveld og han ble i morges operert på sykehuset i Marbella. Han har kommet seg greit gjennom operasjonen, som var vellykket, og han er ved godt mot», skriver Odd lørdag formiddag. Klubben regner med at Ryste skrives ut fra sykehuset søndag.
Tidspunkt: 04-02-2023 - Kl.11:15 - Kilde: NRK - Info


84. Wahlstedt blir værende i Odd
Odds keeper Leopold Wahlstedt (23) blir i skiensklubben. Den svenske landslagskeeperen er fornøyd, men ser muligheter for klubbytte i neste overgangsvindu. Bodø/Glimt bød på målvakten før jul, men Odd takket i følge lokalavisa Varden nei til tilbudet. – Jeg begynner å bli lei av dette. Det var viktig at jeg svarte ja til Bodø/Glimt raskest mulig, men så kom det jo ikke bud som Odd ville akseptere, sa Wahlstedt til Varden. – Jeg har hele tiden sagt at Odd er et bra alternativ, og det kommer et vindu til sommeren som er enklere med tanke på en ny klubb, sier 23-åringen Odds sportssjef Morten Rønningen ser fram mot en ny sesong med Wahlstedt mellom stengene. – Denne saken ser jeg som avsluttet, sier Rønningen til Varden. Wahlstedt har vært hos de sorte og hvite i to år og kontrakten hans varer ut 2023-sesongen. Han kom fra 2.-divisjonsklubben Arendal.
Tidspunkt: 01-02-2023 - Kl.13:23 - Kilde: NRK - Info


85. Norsk fiasko i Cortina: – Ble for utålmodig
De antatt beste løperne har nå kjørt. Rennet er ikke ferdig. Både Aleksander Aamodt Kilde og Adrian Smiseth Sejersted kjørte ut i søndagens super-G i Cortina. Begge de to kjørte ut i Delta-svingen, like etter andre mellomtid. – Jeg trodde vi hadde en god plan inn der, men når begge to kjører ut der, så har tydeligvis informasjon vi har gitt dem ikke gitt mening eller ikke helt riktig. Vi må helt klart gjøre det bedre, så det er tungt, sier fartstrener Pete Andersson til Viaplay. – Allerede på toppen kjenner jeg at bakskien glipper litt. Så kommer jeg litt inn igjen, og så glipper bakskien igjen. Da blir jeg litt usikker og mister litt fokus. Jeg skulle egentlig prøve å gå inn i den vanskelige porten på toppen med litt mer tålmodighet og retning på skiene, men ble jeg rett og slett for utålmodig og kjørte ut, sier Kilde selv til Viaplay. En som taklet den vanskelige svingen var Marco Odermatt. Sveitseren leder rennet 76 hundredeler foran Dominik Paris og er på vei mot karrierens 19. verdenscupseier. Han ligger også an til å få en luke ned til Kilde på 148 poeng i super-G-cupen med en seier. Markus Nordgård Fossland er den siste nordmannen i søndagens renn. Han har foreløpig ikke startet, men kommer med startnummer 38.
Tidspunkt: 29-01-2023 - Kl.10:07 - Kilde: NRK - Info


86. Drama før start for Kristoffersen – måtte teipe over skimerkelogo
Henrik Kristoffersens skimerke måtte likevel skjules med teip før start i storslalåmrennet i Schladming onsdag etter en melding fra FIS. Kristoffersens far og trener Lars Kristoffersen opplyser til NTB at det kom et skriv fra Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) ti minutter før start. Van Deer-Red Bulls administrerende direktør Anton Giger sier til Kronen Zeitung at lisensen kunne ryke om Kristoffersen og de andre utøverne med utstyret stilte med logoen synlig. Like før start ble teipen, som har vært på i hvert renn siden sesongstarten i Sölden, satt på igjen. – Det var ikke noe som påvirket Henrik, sier Lars Kristoffersen. FIS har foreløpig gitt tommel ned til å vise fram logoen til «Van Deer-Red Bull Sports». Blant FIS-kriteriene heter det at designet må være kommersielt tilgjengelig. Det mener Giger at det er, ettersom skiene er til salgs i butikkene. Logoen er todelt med en hjort og en okse, og i FIS-reglene står det blant annet at «produsentens identifikasjon hovedsakelig brukes til konkurranseutstyr». Bildet under er fra da Kristoffersen vant slalåmrennet i Wengen. Også da brukte han teip over logoen.
Tidspunkt: 26-01-2023 - Kl.14:37 - Kilde: NRK - Info


87. Henrik Røa ferdigoperert etter skrekkskaden
Alpinist Henrik Røa var gjennom en planlagt operasjon etter skrekkfallet i Kitzbühel. Det bekrefter Skiforbundet i en pressemelding. De melder videre at det også ble oppdaget en skade i høyre minisk som ble leget. – Jeg er innstilt på å komme tilbake i full trening. Foreløpig tar jeg dag for dag, men jeg er optimistisk med tanke på fremtiden, sier Røa i pressemeldingen. Fra startnummer 48 kjørte Røa mot mål, men fikk et slag på venstreskien og falt over målstreken. Han ble liggende lenge, og ble etter hvert fraktet til sykehus via helikopter.
Tidspunkt: 26-01-2023 - Kl.13:47 - Kilde: NRK - Info


88. Iversen «redd for å dø» da Klæbo tangerte Northug
Johannes Høsflot Klæbo gikk alene fra start til mål og sikret seier i andre renn på rad. Dermed tangerte han Petter Northug i antall etappeseire i Tour de Ski. Begge står nå med 13. Ingen herreløpere har flere. – I løpet av Tour de Ski kan han ta et par til, slik at han tar rekorden på kvinnesiden også. Han mangler to, og det kan fort skje, spår NRKs Jann Post underveis i radiosendingen. Pål Golberg gikk en monsteretappe og spiste sekund på sekund på trønderen i front, men han kom aldri helt opp i rygg. Til slutt ble det spurtduell mellom Federico Pellegrino og Pål Golberg om andreplassen. Den vant Golberg. Langt verre gikk det med Emil Iversen. Han tapte sekunder og plasseringer for hvert stavtak, noe NRKs kommentatorer bet seg merke i underveis. – Hvis han fortsetter slik han har startet her, så bør man lure på om han bør gå videre i Tour de Ski i det hele tatt, sa Jann Post. Etter løpet forklarte Iversen at et ufrivillig møte med snøen hadde mye av skylden for det svake resultatet. – Jeg var nesten mest redd for å dø der, for det kom så mange i høy fart bakfra. – Hva skjedde? – Jeg hadde litt aggresiv smurning i dag, så jeg satt i fin hockey over kulene, og så hogget skiene til, mens fyren føk fremover. Ifølge Iversen er kroppen på langt nær så krise som 35.-plassen kunne tyde på. – Det var ikke så ille som resultatet tilsier.
Tidspunkt: 01-01-2023 - Kl.12:41 - Kilde: NRK - Info


89. Messi og Putellas kåret til årets idrettsutøvere i verden – ingen topplasseringer for de norske
Lionel Messi er av Det internasjonale sportsjournalistforbundet (AIPS) kåret til årets mannlige idrettsutøver i 2022. Blant kvinnene vant Alexia Putellas. Den ferske verdensmesteren Messi vant klart blant herrene med over en fjerdedel av stemmene. På plassen bak argentineren fulgte svenske Armand Duplantis. Stavhopperen knep 2.-plassen foran franske Kylian Mbappé. Johannes Thingnes Bø og Jakob Ingebrigtsen var begge også nominert til prisen. Bø endte på 12.-plass mens Ingebrigsten ble nummer 21. På kvinnesiden hadde Norge også to nominerte. Therese Johaug, som la langrennsskiene på hyllen etter vinterens OL i Beijing, fikk nesten to prosent av stemmene og ble nummer 18. Den 20 år gamle kombinertkometen Gyda Westvold Hansen ble stemt fram til en 28.-plass av 30 nominerte.
Tidspunkt: 30-12-2022 - Kl.14:06 - Kilde: NRK - Info


90. Kilde reagerer på sjokknyhet: – Du tuller?
Matthias Mayer (32) har bestemt seg for å legge skiene på hylla. Østerrikeren kunngjorde nyheten like før super-G-rennet i Italia torsdag. Det er det sveitsiske nettstedet SRF som melder om karrierestoppen, ifølge TV 2. Like etter at han hadde inspisert løypa i Bormio torsdag morgen, bestemte han seg for å avslutte karrieren. – Tiden er inne for meg. Bålet har brent opp, sa Mayer. Den norske stjernealpinisten Aleksander Aamodt Kilde ble sjokkert da han fikk nyheten av Viaplays reporter i Bormio. – Nei, du tuller? Han er ferdig? Det kom som et sjokk. Jeg lurer litt på hva som er grunnen. Det er for vilt, sa Kilde. Senere skulle ikke Mayer stille til start i super-G-rennet i Bormio. Kilde leverte ganske svakt, og havnet et godt stykke utenfor pallen. Rennet pågår fortsatt, og sveitsiske Marco Odermatt ser ut til å vinne suverent.
Tidspunkt: 29-12-2022 - Kl.12:14 - Kilde: NRK - Info


91. Pallplass for Kilde – brøt Bormio-forbannelse
Aleksander Aamodt Kilde fikk det litt for tøft i onsdagens utforrenn da han skulle jage den mesterlige tiden til Vincent Kriechmayr. Det ble imidlertid pallplass for nordmannen, noe som må sies å være en aldri så liten milepæl. Han tar dermed sin første pallplass i uforrennet i Bormio noensinne. Kilde forteller at noe gikk galt underveis. – Det var en røff runde, men jeg prøvde så godt jeg kunne. Jeg følte det gikk bra underveis og det gikk fort i mellompartiet. Men det skjedde noe med skiene der nede, og jeg mistet grepet på høyresiden. Da gikk det veldig rart og jeg holdt ikke helt balansen. Jeg så i mål at det har skjedd ett eller annet, sier den norske alpinstjerna til Viaplay. Adrian Smiseth Sejersted startet meget godt, men han måtte også innse at løypa var i overkant tøff med tanke på å få en god tid. Han havnet 4,30 sekunder bak ledelsen. Kildes største konkurrent, sveitsiske Marco Odermatt, klarte heller ikke å sette sammen en perfekt omgang. Verdenscuplederen ligger på plassen bak Kilde, 1,46 bak Kriechmayr.
Tidspunkt: 28-12-2022 - Kl.14:00 - Kilde: NRK - Info


92. Mot pallplass for Kilde – i ferd med å bryte forbannelse
Aleksander Aamodt Kilde fikk det litt for tøft i onsdagens utforrenn da han skulle jage den mesterlige tiden til Vincent Kriechmayr. Det ser imidlertid ut til at det blir pallplass for nordmannen, noe som må sies å være en aldri så liten milepæl. Han tar dermed sin første pallplass i Bormio noensinne. Kilde forteller at noe gikk galt underveis. – Det var en røff runde, men jeg prøvde så godt jeg kunne. Jeg følte det gikk bra underveis og det gikk fort i mellompartiet. Men det skjedde noe med skiene der nede, og jeg mistet grepet på høyresiden. Da gikk det veldig rart og jeg holdt ikke helt balansen. Jeg så i mål at det har skjedd ett eller annet, sier den norske alpinstjerna til Viaplay. Adrian Smiseth Sejersted startet meget godt, men han måtte også innse at løypa var i overkant tøff med tanke på å få en god tid. Han havnet 4,30 sekunder bak ledelsen. Kildes største konkurrent, sveitsiske Marco Odermatt, klarte heller ikke å sette sammen en perfekt omgang. Verdenscuplederen ligger på plassen bak Kilde, 1,46 bak Kriechmayr.
Tidspunkt: 28-12-2022 - Kl.12:58 - Kilde: NRK - Info


93. Leon Hien ny midtstopper i Odd
Odd har signert en treårskontrakt med svenske Leon Hien. Han imponerte skienslaget under prøvespill i november. – Det kjennes bra å være her. Jeg har slitt litt med skader de siste årene. Så det er gøy å være et sted hvor man kan utvikles og sette fart på karrieren, sier Hien under Odds pressekonferanse onsdag. Hien har blitt omskolert fra spiss til stopper de siste månedene. 21-åringen kommer gratis til skien, da Hiens kontrakt med svenske Hammarby TFF utløp i år. Han er lillebroren til den svenske landslagsspilleren Isak Hien som spiller i Verona, Italia.
Tidspunkt: 21-12-2022 - Kl.15:19 - Kilde: NRK - Info


94. Kastrati legger opp – fortsetter som spillerutvikler i Odd
Flamur Kastrati (31) avslutter fotballkarrieren etter 16 år, men skal fortsette å jobbe i Odd. Dårlige akilleser og generell slitasje på kroppen er grunnen til at 31-åringen nå legger fotballskoa på hylla. – Jeg ønsker å gå normalt og kunne leke med barna mine, sier trebarnsfaren til NRK, som har slitt med akillesene i halvannet år. – Det er selvfølgelig utrolig trist, men det er enklere når jeg fortsetter i fotballen, forteller Kastrati. Han er takknemlig for å få fortsette i skiens-klubben som spillerutvikler: – Nå blir det fotball med huet i stedet for, og det passer meg fint. Kastrati har spilt i en lang rekke klubber, blant dem nederlandske Twente og tyske Duisburg. Han startet karrieren i Oslo-klubben Grei og har vært innom flere norske klubben i løpet av karrieren, deriblant Strømsgodset, Aalesund og Kristiansund.
Tidspunkt: 21-12-2022 - Kl.12:32 - Kilde: NRK - Info


95. Bakke-Westhoff med sterk slalåmomgang i europacupen
Bianca Bakke-Westhoff kjørte seg opp til 5.-plass i lørdagens europacupslalåm i Italia ved hjelp av nest beste omgangstid i finaleomgangen. Bakke-Westhoff kjørte med startnummer 28 inn til 13. beste tid i første omgang i Valle Aurina. I finalen fikk hun virkelig fart på skiene og klatret åtte plasser på lista. 5.-plass er karrierebeste med god margin. Tidligere hadde Heming-talentet 12.-plass som best i europacupen. Hun kjørte i finalen akkurat like fort som sveitsiske Nicole Good, som vant rennet foran svenskene Moa Boström Mussener og Emelie Henning. Mariel Kufaas ble nummer 19. (©NTB)
Tidspunkt: 17-12-2022 - Kl.17:43 - Kilde: NRK - Info


96. Tandrevold med superløp: – Et av mine beste skirenn
Ingrid Landmark Tandrevold leverte solid skyting og enda bedre i langrennsporet og sikret en andreplass i østerriske Hochfilzen lørdag. – Det er et av mine beste skirenn. Alt klaffet i dag. Det føltes som jeg hadde de beste skiene i hele feltet. Nå er jeg veldig glad, sier Tandrevold til NRK. Bæringen hadde 19 treff på de fire skytingene og en bom, mens hun ingen var bedre enn Tandrevold i langrennsporet. Tandrevold tok inn flere sekunder på Marketa Davidova på sisterunden, som endte på tredjeplass. – Det var et fantastisk løp ingrid leverte. I dag leverer hun på et kjempehøyt nivå. Fantastisk på standplass, fantstisk i løypa, sa NRKs ekspertkommentator Ola Lunde. Franske Julia Simon var suveren og tok seieren på jaktstarten på 10 kilometer. Karoline Knotten leverte stråelende skyting med 20 av 20 treff, men fikk det tungt i løypa. Hun endte som nummer 11. – Jeg er veldig betenkt over Knottens langrennsform. Det er ikke bra, sa Lunde. – Det er ikke bra da. Jeg synes det er helt forferddelig å gå her. Det var fuktig, nedbør, tunge løyper og tungt føre, også hadde jeg en skikkelig dårlig dag i tillegg, sier Knotten. Marte Olsbu Røiseland og Tiril Eckhoff har fortsatt ikke startet sine sesonger. Dermed blir det et redusert stafettlag som stiller til start på søndag. – Jeg tror vi egentlig vi trives ganske godt med å være litt underdogs og har det veldig moro. Jeg synes vi er flinke til å bygge hverandre opp og bruke hverandres styrker, sier Tandrevold.
Tidspunkt: 10-12-2022 - Kl.12:37 - Kilde: NRK - Info


97. Odermatt med kjempeomgang – norsk trio kniver om pallplass
Alpinstjernen Marco Odermatt kjørte en vanvittig førsteomgang i storslalåmrennet i Val d´Isère og leder med 0,45 sekunder til Manuel Feller på andreplass. Den norske trioen Atle Lie McGrath (1,32 bak), Henrik Kristoffersen (1,49 bak) og Lucas Braathen (1,54 bak) ligger på henholdsvis 4.-, 5.- og 7.-plass, men er på sluddhold til pallen. Henrik Kristoffersen forteller om vanskelige forhold i de franske alper. – Det var veldig flatt lys, så jeg så ikke slagene. Plutselig får du et slag inn i svingene og skiene slår ut. Da er det en fordel med bedre lys enn i dag. Plasseringen er grei, men jeg er et hav bak Odermatt, sier Kristoffersen til Viaplay. Rasmus Windingstad kjørte ut. Førsteomgangen pågår fortsatt, men de antatt beste har kjørt. Andreomgang starter klokken 12.30.
Tidspunkt: 10-12-2022 - Kl.10:42 - Kilde: NRK - Info


98. Åtte nordmenn til kvartfinale på Beitostølen
Pål Golberg, Håvard Solås Taugbøl, Even Northug, Lars Agnar Hjelmeset, Erik Valnes, Harald Arnesen, Amund Hoel og Simen Bratberg Ramstad er alle klare for kvartfinale i sprint etter prologen på Beitostølen. Pål Golberg ble beste nordmann på en 6. plass. – Det ble ikke noen teppelegging av pallen fra Norge her, sa NRK-ekspert Torgeir Bjørn. Hele fire nordmenn i Sivert Wiig, Sindre Bjørnestad Skar, Pål Trøen Aune og Matz William Jenssen røk ut i prologen. – Jeg lurer på om de norske ikke hadde de beste skiene i dag, sier NRK-ekspert Therese Johaug.
Tidspunkt: 09-12-2022 - Kl.10:34 - Kilde: NRK - Info


99. Sveitsisk alpinist pådro seg hjernerystelse etter stygt fall
Den sveitsiske alpinister Mauro Caviezel fikk en kraftig hjernerystelse etter han gikk i isen under super-G-rennet i Lake Louise forrige helg. Det melder Det sveitsiske skiforbundet på sitt nettsted. – Undersøkelsene i Sveits har bekreftet kraftig hjernerystelse etter fallet i Canada. Heldigvis forble resten av kroppen stort sett uskadd foruten noen skrammer, blåmerker og en strekk. Landslagsutøveren skal gjennom ytterligere nevrologiske tester neste uke, skriver forbundet. 34-åringen traff en port og falt fremover over skien i en ellers enkel del av løypa. Rennet ble stoppet i over 20 minutter. Etter over ti minutter med medisinsk behandling i bakken reiste Caviezel seg opp for egen maskin, før han ble hentet med helikopter og fraktet videre til sykehus. (NTB)
Tidspunkt: 02-12-2022 - Kl.13:48 - Kilde: NRK - Info


100. Kilde nære ny seier i Canada
Alexander Aamodt Kilde jaktet sin andre seier på to dager, men kjørte inn på andreplass og 37 hundredeler bak Marco Odermatt under super-G-rennet i Lake Louise søndag. Sveitseren går mot seier etter at de 30 beste kjørerne har vært i ilden. – Det var noen porter jeg ble litt utålmodig. Samtidig følte jeg at momentet her nede dabbet litt av. Det var ikke samme følelsen som i går, og det ble ingen dobbel, så da ryker barten dessverre, sa Kilde til Viaplay. Mauro Caviezel var uheldig under super-G-rennet og falt stygt inn i nettingen i Canada. – Det er forferdelige bilder. Det ser ut som han mistet litt fokus der, også plutselig klappet skiene sammen, sa Viaplays ekspert Kjetil Jansrud. Sveitseren kom seg omsider på beina, men hadde tydelige skader i ansiktet. Han ble fraktet i helikopter for videre sjekk. Adrian Smiseth Sejersted gikk aggressivt ut fra start og var bare 51 hundredeler bak Odermatt ved andre sektor, men ble litt for ivrig og kjørte ut. Kilde startet sesongen på best mulig vis lørdag, da han briljerte i sesongåpningen og gikk til topps i utforrennet i Lake Louise. Kilde hadde aldri vært på pallen tidligere i den canadiske byen.
Tidspunkt: 27-11-2022 - Kl.20:57 - Kilde: NRK - Info


101. Stygt fall i Lake Louise: – Forferdelige bilder
Mauro Caviezel var uheldig under super-G-rennet i Lake Louise og falt stygt inn i nettingen i Canada. – Det er forferdelige bilder. Det ser ut som han mistet litt fokus der, også plutselig klappet skiene sammen, sa Viaplays ekspert Kjetil Jansrud. – Det er aldri hyggelig når noen går på hodet, sa Jansrud videre. Sveitseren kom seg omsider på beina, men hadde tydelige skader i ansiktet. Han ble fraktet i helikopter for videre sjekk. Rennet er nå satt på pause. Storfavoritt Alexander Aamodt Kilde er oppført med startnummer 11. Caviezel var nummer åtte.
Tidspunkt: 27-11-2022 - Kl.20:01 - Kilde: NRK - Info


102. Våknet til nesten 40 centimeter snø – tok skiene til jobb
Bjørn Bergshaven tok en litt alternativ rute til jobb etter snøen la seg tjukt over Sørlandet. Et værskifte er på gang, noe som kan bety svært glatte veier.
Tidspunkt: 22-11-2022 - Kl.06:36 - Kilde: YR.no - Info


103. Vålerenga-nedtur i skien – tapte for Odd
Vålerengas defensive problemer kom igjen til syne i 1-2-tapet borte mot Odd. Oslo-laget har klappet sammen etter å ha sett uslåelig ut tidligere i høst. Scoringer fra ungguttene Dennis Gjengaar (18) og Conrad Wallem (22) fikset en fortjent hjemmeseier i skien. Resultatet kunne sett enda bedre ut om det ikke hadde vært for Odds tidligere keeperhelt Sondre Rossbach. Ledermålet kom etter en snau halvtime. Da la evighetsmaskinen Espen Ruud (38) inn et strålende innlegg langs bakken, og foran VIF-buret styrte Gjengaar inn 1-0. Det var hans fjerde fulltreffer på sju kamper i Eliteserien. De tre første kom alle på bortebane. (NTB)
Tidspunkt: 22-10-2022 - Kl.18:00 - Kilde: NRK - Info


104. Tromsø snudde kampen på overtid
Hjemmesterke Tromsø snudde til 3-2-seier mot Odd med to overtidsscoringer lørdag. To scoringer fra tidligere Tromsø-spiller Mikael Norø Ingebrigtsen gav Odd ledelsen 2-1 på Alfheim, en ledelse som stod seg til ett minutt på overtid. Da headet Kent-Are Andreassen inn utlikningen, og Eric Kitolano scoret på straffe fire minutter seinere. Det var Odds første tap siden tidlig i august. Ingebrigtsen sende Odd i ledelsen etter ni minutter spilt etter en kontant avsluttning med venstrefoden kontant i hjørnet. Tromsø og Felix Winther utlignet like før pause da dansken på vakkert vis fant hjørnet bak Odd-keeper Wahlstedt på første berøring. Noe som stjal oppmerksomheten på Alfheim var at banemannskapet flere ganger i løpet av kampen slet med flomlysene. Da lysene forsvant og det ble mørkt i det 49. minutt, valgte Tromsø-supporterne å lyse opp stadion selv med egne mobiltelefoner. – Dette er en spesiell situasjon, beskrev Discoverys kommentator Asbjørn Myhre. Omsider fikk banemannskapet lysene på igjen og like før timen spilt var Ingebrigtsen tomålscorer. Tromsø-gutten curlet ballen på vakkert vis i lengste hjørne fra sin høyre kantposisjon og fikk sendt et stikk til sin tidligere klubb som ikke ville gi han ny kontrakt i vinter. Det hele ebbet mot en sterk borteseier til skienslaget, men slik gikk det ikke.
Tidspunkt: 15-10-2022 - Kl.16:12 - Kilde: NRK - Info


105. Sagosen og Toft i Willes første tropp
Sander Sagosen og Erik Thorsteinsen Toft er begge ute med skader, men er med i debututtaket til Jonas Wille som norsk landslagssjef i handball. Han presenterte troppen på ein seanse i skien onsdag. Willes første kampar som Noreg-sjef er mot Slovakia i Larvik 13. oktober og borte mot Finland tre dagar seinare. Begge er ein del av kvalifiseringa til EM-sluttspelet i 2024. Berre to målvakter er tatt ut til dei første kvalikkampane: Torbjørn Bergerud (Kolstad) og Kristian Sæverås (Leipzig). Dette er resten av troppen: Bakspelarar: Kent Robin Tønnesen (Szeged), Harald Reinkind (Kiel), Christian O´Sullivan (Magdeburg), Sander Sagosen (Kiel), Simen Holand Pettersen (Skjern), Gøran Johannessen (Flensburg), Magnus Abelvik Rød (Flensburg), Sander Øverjordet (Kolding), Erik Thorstein Toft (Kolding), Vetle Eck Aga (Kolstad), Tobias Grøndahl (Elverum), Eivind Tangen (Skjern), Mario Matic (ØIF Arendal) Kantspelarar: Sebastian Barthold (Aalborg), Kristian Bjørnsen (Aalborg), Kevin Gulliksen (Göppingen), Sindre Heldal (Elverum) Linjespelarar: Magnus Gullerud (Kolstad), Petter Øverby (Kiel), Thomas Solstad (Bjerringbro-Silkeborg). Wille blei i sommar tilsett etter Christian Berge. Østfoldingens kontrakt som landslagssjef varer til 2026.
Tidspunkt: 21-09-2022 - Kl.09:14 - Kilde: NRK - Info


106. Moses hånet Odd med målfeiring
Ebiye Moses scoret åpningsmålet for Aalesund og sendte et stikk i retning motstander Odd, men Milan Jevtovic sørget for 1-1 i Eliteserien søndag. Moses var nærmest klar for Odd tidligere i måneden, men overgangen gikk i vasken etter en legesjekk, der skiens-klubben fant noe med kneet til spissen som de ikke likte. Det hadde ikke gått i glemmeboka til nigerianeren, som latet som om han slet med et vondt kne da han feiret sin første scoring for Aalesund etter 32 minutter. Men ledelsen holdt ikke lenge, for Milan Jevtovic utlignet nesten umiddelbart for Odd. Spissen Odd endte opp med å kjøpe istedenfor Moses, Adama Diomande, fikk en knapp halvtime som innbytter. Verken Diomande eller noen andre klarte å score et tellende mål etter pause og kampen ebbet ut med 1-1.
Tidspunkt: 28-08-2022 - Kl.17:54 - Kilde: NRK - Info


107. Sju tap på rad for Sarpsborg 08
Den elendige formen til Sarpsborg 08 fortsatte med 0-1-tap borte mot Odd i Eliteserien lørdag. Leopold Wahlstedt sto nok en kjempekamp for skiensklubben. Tidligere Rosenborg-spiller Milan Jevtovic ble matchvinner for Odd med sin scoring i det 25. minutt. Sarpsborg 08, som nå har sju tap på rad, er fem poeng foran Jerv på 15.-plassen på tabellen. Jerv har en kamp til gode mot Strømsgodset søndag. Neste helg får Sarpsborg 08 et knalltøft bortemøte mot gulljagende Molde. Odd spiller borte mot Aalesund. (NTB)
Tidspunkt: 20-08-2022 - Kl.18:04 - Kilde: NRK - Info


108. Medier: Børven på vei til Vålerenga
Angrepsspiller Torgeir Børven (30) er på vei tilbake til sin gamle klubb Vålerenga, melder flere norske medier. Varden erfarte først at Børven hadde bestemt seg for sin nye klubb. Nettavisen har i likhet med skiensavisen kilder på at Børvens tyrkiske klubb har gått med på å slippe ham. Ifølge VG er det snakk om en 2,5 års avtale i Oslo-klubben hvor han spilte i to år. Vålerenga er i medvind om dagen og sikret seg sist uke landslagsstopper Stefan Strandberg. VIF har vunnet fem strake kamper i Eliteserien. Børven har siden i fjor vært under kontrakt med Gaziantep. (NTB)
Tidspunkt: 09-08-2022 - Kl.19:27 - Kilde: NRK - Info


109. Holse herjet i ny RBK-seier – snudde etter marerittstart
Etter en fryktelig start borte mot Odd i Eliteserien i fotball lørdag, spilte Carlo Holse hovedrollen da Rosenborg snudde til 3-2 i en underholdende kamp. Den danske kantspilleren utlignet først til 1-1 med en flott avslutning drøye ti minutter etter hvilen. Halvveis ut i 2. omgang serverte han Erlend Dahl Reitan, som enkelt kunne sette Rosenborgs andre mål. Trønderen scoret dermed i sin andre kamp på rad. Da hjalp det lite at Odd kom best i gang hjemme i skien. Allerede etter ti minutter rullet vertene opp et angrep til høyre i banen. Foran mål skled midtbanemann Filip Jørgensen inn 1-0 til hjemmelaget. Et kvarter før slutt hamret Ole Sæter inn RBKs 3-1-ledelse med sitt sjuende mål for sesongen, og seieren så ut til å være sementert. Odds Abel Stensrud ville det imidlertid annerledes og hamret inn reduseringen med ti minutter igjen å spille. Tross et intenst Odd-press de siste minuttene, der det likevel var Holse som var nærmest mål med et stolpetreff, klarte Rosenborg å holde unna og vinne 3-2 i skien. Seieren bringer trønderne opp på en foreløpig 4.-plass med 28 poeng. Opp til Molde på tabelltopp er avstanden åtte poeng. Neste kamp for Odd er borte mot regjerende eliteseriemester Bodø/Glimt førstkommende lørdag. Rosenborg tar imot Kjetil Rekdals tidligere arbeidsgiver HamKam på Lerkendal samme dag. (NTB)
Tidspunkt: 30-07-2022 - Kl.17:55 - Kilde: NRK - Info


110. Pettersson avgjorde for Lillestrøm i overtidsdrama
Midtstopper Tom Pettersson ble den store helten for Lillestrøm da han satte inn 2-1 på overtid borte mot Odd i Eliteserien i fotball søndag. Pettersson sendte de tilreisende til himmels med sin overtidsscoring i skien. Etter en relativt sjansefattig første omgang tok kampen fyr etter en drøy time. Da tok innleide Magnus Knudsen bortelaget i føringen. Lillestrøm skulle ikke klare å holde på ledelsen lenge. I sin siste opptreden foran hjemmepublikummet stanget Tobias Lauritsen inn 1-1 på et godt innlegg fra Conrad Wallem. På overtid sørget midtstopper Pettersson for at de tre poengene likevel ble med hjem til Romerike. Dermed klarte Lillestrøm å slå tilbake etter det forsmedelige hjemmetapet mot tabelltreer Viking forrige helg. (NTB)
Tidspunkt: 17-07-2022 - Kl.18:08 - Kilde: NRK - Info


111. Jansrud blir gjerne alpinekspert
Kjetil Jansrud la skiene på hylla etter verdscuputforen på Kvitfjell i mars. Alpinprofilen håpar han kan halde fram å jobbe med idretten i framtida. – Det er ingenting som er landa enno, men eg håpar at eg kan vere litt involvert inn mot idretten, der eg kan gjere noko tilsvarande ekspert på TV. Og så er det litt andre ting der folk ønskjer å bruke meg som profil, seier Jansrud til NTB. Jansrud avslutta karrieren på heimebane på Kvitfjell med 23 verdenscupsigrar, fem OL-medaljar og tre VM-medaljar etter 18 år som toppalpinist. – Eg har sagt at eg etter sommarferien skal ha funne meg ein jobb, seier den tidlegare toppalpinisten.
Tidspunkt: 07-07-2022 - Kl.05:34 - Kilde: NRK - Info


112. Knutsen reagerer på dommeravgjørelse i sluttsekundene: – Ikke straffespark én gang i året
Sju minutter på overtid så Isak Helstad Amundsen ut til å redde poeng for Bodø/Glimt mot Odd, men kun minuttet senere fikk Odd straffespark, og Espen Ruud sendte skien til himmels. Straffen kom etter at Abel William Stensrud ble felt av Japhet Sery Larsen. Glimt-trener Kjetil Knutsen var ikke imponert over dommeravgjørelsen. – Å dømme på noe sånt ... Da skal du være 100 prosent sikker. Det reagerer vi sterkt på. For meg er det ikke straffespark én gang i året. Vi får ikke gjort noe med det, sier han til Discovery etter kampen. Seieren var Odds første på hjemmebane siden 8. april. – Det er helt fantastisk, og det kunne ikke vært bedre. Vi har tatt en hjemmeseier, og det er viktig. Vi har tapt mange kamper på hjemmebane, sier Ruud. Glimt har slitt med å følge opp de to siste sesongen og har åtte poeng opp til serieleder Lillestrøm på en femteplass. Odd er etter lørdagens kamp kun poenget bak nordlendingene. Tidligere Bodø/Glimt-spiller Milan Jevtovic sendte Odd i føringen etter 19 minutter. Ti minutter senere kom Glimt-utligningen ved Amahl Pellegrino. Et kvarter ut i andreomgangen noterte Conrad Wallem seg for sitt første mål i Eliteserien denne sesongen. Odin Bjørtuft ble utvist etter 84 minutter da han sparket Pellegrino i ansiktet i et forsøk på å klarere ballen.
Tidspunkt: 02-07-2022 - Kl.17:57 - Kilde: NRK - Info


113. Thomas Rekdal klar for Odd
Thomas Rekdal returnerer til Norge etter tre år i tysk fotball og skal framover spille for Odd i Eliteserien. Overgangen blir gjennomført 1. august. Odd bekrefter signeringen på en pressekonferanse torsdag formiddag. Rekdal har inngått en avtale på tre år etter å ha vært på prøvespill i skien-klubben den siste tiden. 21-åringen har vært i både Mainz og Stuttgart i Tyskland. Midtbanespilleren fikk derimot aldri muligheten til å debutere for førstelaget til noen av klubbene. Rekdal har vært kaptein for en rekke aldersbestemte landslag for Norge, og vender nå hjem til Norge for å få fart på karrieren igjen. Han spilte for Fredrikstad før han meldte overgang til Mainz i 2019. Unggutten er nevø av Rosenborg-trener Kjetil Rekdal. (NTB)
Tidspunkt: 30-06-2022 - Kl.08:52 - Kilde: NRK - Info


114. Duo solgt til Nederland
Joshua Kitolano og Tobias Lauritsen er solgt til nederlandske Sparta Rotterdam. Det bekrefter klubben på sin hjemmeside. skiensklubben skriver at Lauritsen vil være tilgjengelig for Odd frem til kampen mot Kristiansund 24. juli, mens Kitolano vil være Oddspiller frem til 30. juli. Lauritsen er lagets toppscorer med fire mål på ni kamper denne sesongen. Kitolano debuterte på Odd allerede som 16-åring, og har spilt over 100 kamper for hvittrøyene. Odd ligger på 12. plass i Eliteserien med fire seirer og syv tap på de 11 første rundene.
Tidspunkt: 23-06-2022 - Kl.21:38 - Kilde: NRK - Info


115. Jevtovic straffet ineffektive Viking
Viking skapte flust av sjanser, men måtte gi tapt borte mot Odd i Eliteserien mandag. Milan Jevtovic ordnet 2-1-seier til hjemmelaget på overtid. Zlatko Tripic scoret i de to første serierundene for Viking og var nær ved å score allerede etter tre minutter av kampen da han brant den første av mange sjanser for bortelaget i skien. Odd skapte også sine muligheter før pause, men i andre omgang handlet det meste om Viking, spesielt etter at Mikael Ingebrigtsen ga Odd ledelsen etter 52 minutter. Kantspilleren fikk to muligheter til å fyre av fra sekstenmeteren, og på det andre forsøket føk ballen i nettet. Viking stanget og stanget mot forsvarsmuren til Odd og fikk uttelling to minutter før slutt da innbytter Kevin Kabran skjøt via et Odd-bein og i mål. Så dukket Jevtovic opp i feltet etter at Odd hadde fått flyttet opp laget helt på tampen. (NTB)
Tidspunkt: 18-04-2022 - Kl.18:01 - Kilde: NRK - Info


116. Valnes og Myhre raskest i NM-prologene
Erik Valnes og Julie Myhre viste skumle hensikter med prologseirer på den klassiske NM-sprinten i Harstad mandag. Valnes er favoritt til å vinne på herresiden, men nylig koronasykdom har ført til litt usikkerhet rundt formen hans. De andre største sprintnavnene har meldt forfall til NM. Bardufoss-løperen startet prologen som førstemann, og han gikk inn på 2.45,8, en tid ingen klarte å slå. Lars Agnar Hjelmeset var nærmest, 2,3 sekunder bak Valnes. Ansgar Evensen ble tredjemann. I kvinneprologen hadde Julie Myhre størst fart på skiene. Amalie Håkonsen Ous og Martine Engebretsen fulgte deretter, mens Anna Svendsen måtte nøye seg med 4.-plass. – Huff, det kjentes tungt. Jeg håper det løsner litt etter hvert, sa Svendsen til NRK. Utslagsrundene i sprinten starter klokken 17.10. 30 løpere av hvert kjønn er klare for kvartfinaler.
Tidspunkt: 28-03-2022 - Kl.14:23 - Kilde: NRK - Info


117. Tromsø seriestarter uten ny keeper
Jakob Haugaard sliter med en lårstrekk og går glipp av Tromsøs åpningskamp mot Odd i Eliteserien 3. april. Målvakten er i klubben på lån ut sesongen. Dansken ble byttet ut med skade i helgens treningsoppgjør mot Rosenborg. Tirsdag skriver Nordlys at han er satt på sidelinjen i tre-fire uker. Avisen får det opplyst fra klubblege Jordi Degerstrøm. Haugaard er leid inn fra svenske AIK. 29-åringen har en fortid i Stoke og engelsk fotball. Tromsøs seriestart mot Odd spilles i skien. Deretter venter HamKam hjemme på Alfheim 10. april. (NTB)
Tidspunkt: 22-03-2022 - Kl.12:40 - Kilde: NRK - Info


118. Tandrevold krasjet på fellesstarten: – Helt idiotisk
Elvira Öberg vant 12,5-kilometeren i estiske Otepää foran tyske Denise Herrmann og Marte Olsbu Røiseland. For Ingrid Landmark Tandrevold gikk det verre, som falt og krasjet etter andre skyting. – Jeg er først og fremst sur på meg selv, men jeg har også veldig dårlig samvittighet. – Jeg skulle være litt frekk og kjøre «innern» etter andre skyting. I det jeg kjører på «inneren» så setter jeg den ene skien mellom beina på en tsjekker og vi faller begge to og sitter fast i hverandre, sier Tandrevold til NRK. Fallet skal ikke ha blitt vist på TV. – Det var 100 % min feil og en helt idiotisk manøver. Jeg er forbanna på meg selv. Lagvenninne Tiril Eckhoff var også uheldig og knakk staven underveis i en oppoverbakke. – Jeg måtte gå hele oppoverbakken uten stav. Jeg hadde startnummer 13 i tillegg i dag, så det var vel «meant to be» at jeg skulle være uheldig i dag, sier hun til NRK. Öberg hadde én av 20 bom på fellesstarten. Det samme hadde Røiseland. Eckhoff ble nest beste norske på en 8.-plass med to bom. Tandrevold hadde én bom mindre, men gikk inn til en 12.-plass. Røiseland gikk ut med ledertrøyen i verdenscupen og med startnummer én og hadde to fulle hus før det ble én bom på tredje skyting. Ida Lien og Karoline Knotten ble nummer 26 og 30.
Tidspunkt: 12-03-2022 - Kl.14:53 - Kilde: NRK - Info


119. Didrik i Ukraina: - Grusomt
Didrik Gunnestad (27) fra skien frakter kritisk syke pasienter ut av krigsherjede Ukraina til behandling i Polen.
Tidspunkt: 10-03-2022 - Kl.18:48 - Kilde: Dagbladet - Info


120. Mowinckel nest best på trening igjen
Ragnhild Mowinckel har fått fart på skiene i utforløypa i Crans-Montana. For annen dag på rad hadde hun nest beste treningstid. Det lover godt foran verdenscuprennene lørdag og søndag. Torsdag var hun 0,65 sekund bak sveitsiske Joana Hählen, fredag bare tre hundredeler bak franske Laura Gauché. Fredag var Mowinckel raskere enn Hählen. Priska Nufer fra Sveits og Romane Miradoli fra Frankrike kjørte inn til delt tredjeplass, 27 hundredeler bak bestetiden.
Tidspunkt: 25-02-2022 - Kl.11:38 - Kilde: NRK - Info


121. Her får Johaug nok og gir klar beskjed: – Går så «inni svarte» på skiene
Therese Johaug er mektig lei av å bli tråkket på skiene. Fredrik Aukland tror konkurrentene bruker nettopp det til sin fordel. – En del av spillet, erkjenner svenske Ebba Andersson.
Tidspunkt: 12-02-2022 - Kl.12:32 - Kilde: NRK - Info


122. Sølvvinneren med overraskende avsløring
Denis Spitsov gliste bredt da han ble intervjuet etter sølvmedaljen på søndagens tremil. Sammen med gullvinner Aleksandr Bolsjunov slo han knockout på nordmennene. Etter løpet avslørte han hemmeligheten bak de gode skiene på klassiskdelen: – Jeg ble meget overrasket. skiene mine fungerte utmerket. Forresten, dette er skiene til Natalja Neprjajeva, som hun gikk med i går, sa Spitsov med smil om munnen til MatchTV. Neprjajeva spurtslo Teresa Stadlober og tok sølvmedaljen bak Therese Johaug på kvinnenes 15 kilometer med skibytte. Bolsjunov, Spitsov og Neprjajeva trener sammen i gruppen til Jurij Borodavko.
Tidspunkt: 07-02-2022 - Kl.04:26 - Kilde: NRK - Info


123. Felt av egen ledsager
Slovakiske Miroslav Haraus lå som nummer fire etter den første omgangen av slalåmrennet i VM i snøsport for parautøvere, og han fikk virkelig fart på skiene i finaleomgangen. Dessverre gikk det litt for fort for ledsageren Martin Makovnik, som mistet skien, deiset i bakken, og fratok Haraus medaljesjansene.
Tidspunkt: 21-01-2022 - Kl.13:11 - Kilde: NRK - Info


124. Skipresidenten avviser: – Ikke lov å bruke fluor i OL
Det internasjonale skiskytterforbundet krevde svar fra FIS etter den siste ukens oppslag om fluorsmurning. Nå går skipresident Erik Røste ut og avviser at man kan bruke det ulovlige midlet under skiene i OL.
Tidspunkt: 13-01-2022 - Kl.14:26 - Kilde: NRK - Info


125. FIS-topp fikk nedslående rapport: Bekreftet mistanke om fluorjuks i renn med flere OL-utøvere
Her går norske og svenske langrennshåp for gode OL-forberedelser, premiepenger og prestisje under Skandinavisk cup i Falun denne helgen. Men nå kan flere utøvere ha fått ulovlige midler under skiene.
Tidspunkt: 10-01-2022 - Kl.13:07 - Kilde: NRK - Info


126. Bekreftet: Odd fjerner Nornes som hovedtrener
Jan Frode Nornes får ikke fortsette som hovedtrener i eliteserieklubben Odd. Klubben vil ha ham med videre i en annen rolle. Det opplyser Odd etter at Telemarksavisa først meldte at Nornes er sparket som hovedtrener. Klubben presiserer at 49-åringen ikke er oppsagt, men vil samtidig skifte trener. – Odds ballklubb har etter en samlet vurdering kommet til at det beste for klubben nå er et trenerskifte. Klubben er derfor i samtaler med Jan Frode Nornes om en løsning til det beste for begge parter, skriver klubben og legger til: – Odds ballklubb har tilbudt Jan Frode Nornes å fortsette i en annen rolle i klubben og håper sterkt at vi kan finne en løsning for dette. Nornes ledet Odd som hovedtrener i to sesonger. Før det var han assistent for Dag-Eilev Fagermo i en årrekke. Odd leverte en relativt god vårsesong i 2021, men avsluttet svakt med bare én seier på de siste ti kampene. Dermed endte laget på 13.-plass i Eliteserien. Samtidig er skienslaget videre til åttedelsfinalen i NM. Nornes har ifølge TA vært i Odd i 23 år. Først som spiller, senere som assistent og deretter som hovedtrener. Klubben er fra før på jakt etter ny sportssjef. (NTB)
Tidspunkt: 08-01-2022 - Kl.15:00 - Kilde: NRK - Info


127. Kvalifiserte seg på én ski
Østerrikeren Manuel Fettner kvalifiserte seg til onsdagens 3. renn i Hoppuka på uvanlig vis. skien til østerrikeren løste ut etter landingen, men Fettner holdt seg utrolig nok stående lenge nok på én ski til at han kom seg over fallgrensen før han gikk i bakken. Da slapp han også trekk i stilpoeng, og klarte med det å kvalifisere seg til rennet i Bischofshofen.
Tidspunkt: 05-01-2022 - Kl.13:01 - Kilde: NRK - Info


128. Her blir Weng satt ut og preget av russerrivalens tråkking på skiene
VAL DI FIEMME (NRK): Heidi Weng fikk en kjempeopptur og er med i kampen om pallplass i Tour de Ski sammenlagt etter dagens etappe. Men hun avslører at ikke alt gikk knirkefritt ute i løypa.
Tidspunkt: 03-01-2022 - Kl.12:51 - Kilde: NRK - Info


129. Holtmann med svak omgang
Mina Fürst Holtmann leverte et unormalt svakt storslalåm-renn til henne å være i Courchevel. Tidlig å hun ut til å slite med grepet i svingene, og det fikk Viasports kommentatorer til å reagere. – Det er noe av det rareste jeg har sett, sa ekspertkommentator Kjetil André Aamodt. Hun klarte ikke å hente seg inn nedover mot bunnen. – Det ser ut som det er noe med venstreskien, og det ser ut som hun har mistet helt selvtilliten, sa Aamodt. Og heller ikke alpinisten selv virket fornøyd. – Faen! utbrøt en tydelig frustrert Holtmann da hun krysset målstreken. Konkurransen pågår fortsatt, men de norske skal trolig se langt etter en pallplass.
Tidspunkt: 22-12-2021 - Kl.10:43 - Kilde: NRK - Info


130. Lysdahl korsbåndskadd – mister resten av sesongen
Kristin Lysdahl (25) går glipp av OL i Beijing og resten av alpinsesongen. Hun skadet korsbåndet i kneet på slalåmtrening i forrige uke. Det får NTB opplyst fra Norges Skiforbund. Operasjon og deretter opptrening venter for Lysdahl. – Dette var innmari kjipt, men jeg skal tilbake, sier Lysdahl. Hun var på slalåmtrening i Bjorli da uhellet var ute fredag i forrige uke. Lysdahl mistet kontrollen på skiene og landet på ryggen. – Etter undersøkelser ser dette ut som en tradisjonell korsbåndsskade. Kristin er ute i cirka ni måneder, men det er gode muligheter for at hun kan komme tilbake for fullt, forteller lege for alpinlandslaget, Marc Strauss.
Tidspunkt: 15-12-2021 - Kl.10:28 - Kilde: NRK - Info


131. Norsk ledelse i kombinert
Kombinertløper Gyda Westvold Hansen har et forsprang på 50 sekunder til lagvenninne Marte Leinan Lund. Et skår i gleden var fallet til Mari Leinan Lund. Westvold Hansen hoppet 95,5 meter i søndagens hopprenn og går ut foran Marte Leinan Lund og Ida Marie Hagen (1 minutt). Mari Leinan Lund hadde hopprennets lengste svev på 96,5 meter, men trøblet i landingen. Hun var nedi snøen og fikk en skrens i skien da hun skulle rette seg opp og falt. Hun kom seg på beina og er 1.16 minutter bak Westvold Hansen før langrennet på 6.-plass. Det starter 16.30 i Otepää. (NTB)
Tidspunkt: 12-12-2021 - Kl.13:46 - Kilde: NRK - Info


132. Jansrud konstantert korsbåndskade
Kjetil Jansrud falt stygt under super-G-rennet i Beaver Creek. Nå bekrefter Skiforbundet skade i kneet til alpinisten. – Vi har foreløpig fått konstatert skade på korsbånd og innvendig sidebånd. Kjetil reiser hjem med laget mandag, der vil han få en ny vurdering, sier alpinlandslagets lege Marc Strauss i en pressemelding. – Det er for tidlig å si noe om eventuell operasjon og skadeomfang, fortsetter han. Jansrud kjørte ut i super-G-rennet torsdag og holdt seg til kneet etter å ha kjørt inn i nettet. Etter hvert tok han på seg skiene igjen og kom seg ned til målområdet på egen hånd.
Tidspunkt: 04-12-2021 - Kl.09:18 - Kilde: NRK - Info


133. Lindvik nær pallen i Finland
Marius Lindvik blei nummer fire i hopprennet i Ruka. Han hoppa 138,5 meter i begge omgangane, og hoppa seg opp frå sjuandeplass i finaleomgangen. – Eg greidde å halde skiene litt meir under meg, slik at eg kan fly litt i staden for berre å skjere gjennom lufta. Det var godt å få til to bra hopp, sa Lindviok til Viaplay. Anze Lanisek vann framfor Karl Geiger og Markus Eisenbichler. Lindvik var 7,7 poeng unna pallen. Elles blei det ingen suksess for Norge i den ujamne vinden i finske Ruka. Anders Fannemel blei nummer 25 i sin første finaleomgang etter over to års skademareritt. Daniel Andre Tande blei nr 26 og Fredrik Villumstad 30. Johann Andre Forfang og Robert Johansson kom ikkje med i finalen, og Halvor Egner Granerud kvalifgiserte seg ikkje for rennet. Vinnaren i går, japanske Ryoyu Kobayashi, testa positivt for korona tidlegare i dag og fekk derfor ikkje vere med.
Tidspunkt: 28-11-2021 - Kl.17:18 - Kilde: NRK - Info


134. Vant etter straffedrama
Vålerenga kjempet seg til sin første borteseier i Eliteserien siden 24. juni da de slo Odd 2-1 i skien lørdag kveld. Henrik Bjørdal ble matchvinner. Forrige trepoenger på fremmed gress for VIF var mot Stabæk for 19 runder siden. Den avgjørende scoringen kom et kvarter før slutt. Bjørdal ventet rolig ut keeper Leopold Wahlstedt og satte ballen til venstre etter at målvakten hadde gitt utslag den andre veien. Men tildelingen av straffesparket vil bli diskutert. Henrik Udahl gikk i gresset i duell med Odd-stopper Steffen Hagen, som mildt sagt var uenig med dommer Tom Harald Hagen. Før det hadde Odin Thiago Holm sørget for 1-0 til gjestene etter tre minutter, mens Tobias Lauritsen utlignet en halvtime senere.
Tidspunkt: 27-11-2021 - Kl.19:01 - Kilde: NRK - Info


135. Weng måtte stoppe midt i løypa: – Jeg fikk en svær stein under skien
BEITOSTØLEN/OSLO (NRK): Therese Johaug fikk en drømmestart på OL-sesongen og smadret hele den norske eliten i sesongåpningen. Like bak måtte Heidi Weng stoppe og fjerne stein fra skien.
Tidspunkt: 20-11-2021 - Kl.09:10 - Kilde: NRK - Info


136. Iversen garanterer fluorjuks når eliten samles – Norge forventer «razzia» mot smøretraileren
BEITOSTØLEN (NRK): En drøy uke før verdenscupen starter har nasjonene skrevet under på å følge Det internasjonale skiforbundets regler for bruk av fluor under skiene. Men flere av Norges største langrennsprofiler har bortimot ingen tro på at det vil overholdes.
Tidspunkt: 19-11-2021 - Kl.04:47 - Kilde: NRK - Info


137. Mawa-hattrick i Kristiansund-seier
Conrad Wallem brukte bare 16 sekunder på å gi Odd ledelsen, men Kristiansund vant til slutt 4-2 etter hattrick fra Moses Mawa i Eliteserien søndag. Sjokkåpningen fra Odd var nesten det eneste hjemmelaget fikk å glede seg over, for dagens mann i skien heter Moses Mawa og herjet da Kristiansund snudde til seier. Torgil Gjertsen sørget for utligning tre minutter etter åpningsmålet til Wallem, og etter forspilte sjanser før hvilen skulle alt stemme for Mawa etter pause. Oslo-gutten sørget for 2-1 med en klassescoring, før han la på til 3-1 like etter. En redusering fra Tobias Lauritsen og Odd truet ledelsen til Kristiansund, men etter 77 minutter fullførte Mawa sitt hattrick. (NTB)
Tidspunkt: 07-11-2021 - Kl.18:22 - Kilde: NRK - Info


138. Juniorverdensmester legger opp
Marte Mæhlum Johansen (24) gir opp karrieren som langrennsløper. Hun står med to gull i junior-VM og ett gull i U23-VM. Johansen opplyser om avgjørelsen på sin Instagram-konto. «Den vanskeligste avgjørelsen i hele mitt liv. Jeg har valgt å legge skiene på hylla», skriver hun og fortsetter: «Jeg er ikke ei som bare gir opp, samtidig er jeg ikke ei som jobber for noe jeg ikke har trua på».
Tidspunkt: 29-10-2021 - Kl.15:32 - Kilde: NRK - Info


139. Dyrhaug legger opp
Niklas Dyrhaug legger opp som langrennsløper. Det bekrefter han selv på Instagram. Det gjør han i en alder av 34 år. Han har tatt VM-gull både i 2015 og 2017. I tillegg tok han bronse på 15 km klassisk i 2017. – Det er en tid for alt. Nå er det min tur til å legge skiene på hylla. Det har vært en utrolig reise, og jeg er stolt og glad over alt jeg har oppnådd, skriver han. Han ble i 2020 vraket fra landslaget. Siden den gang har han samarbeidet med Martin Johnsrud Sundby om et privatlag. Han påpeker at han har slitt med å komme tilbake i toppform etter en skulderskade han pådro seg i Pyeongchang i 2018. – Jeg er veldig takknemlig for hva skisporten har lært meg. Det har vært livet mitt i 20 fantastiske år. Alt jeg kan si er tusen takk, skriver Dyrhaug. 34-åringen gjorde i sommer comeback etter en skade og operasjon og vant blant annet Kobberløpet på rulleski. Tidligere i år ble det kjent at han fra vinteren av skal være ekspertkommentator for Nents langrennssatsing.
Tidspunkt: 25-10-2021 - Kl.19:30 - Kilde: NRK - Info


140. Målfest mellom Odd og Brann
Det stod ikkje på underhaldninga då Odd tok imot Brann søndag kveld. Brann tok leiinga to gangar i den første omgangen, men Sander Svendsen utlikna begge gangane før pause. Like etter pause sende Salomon Owusu Odd i føringa for første gang i kampen, men det tok berre ti minutt før Aune Heggebø utlikna. Dermed enda det 3–3 i skien. Dermed blir Brann verande på 14.-plass i serien, med fem poeng opp til Tromsø på trygg plass.
Tidspunkt: 24-10-2021 - Kl.18:53 - Kilde: NRK - Info


141. Bråten legger opp etter hodeskade
Ingebjørg Saglien Bråten (21) gir seg som skihopper. For halvannet år siden pådro hun seg en kraftig hjernerystelse etter et fall. Bråten var med å ta bronsemedalje i kvinnenes lagkonkurranse i Seefeld-VM i 2019. Det gjorde hun sammen med Anna Odine Strøm, Silje Opseth og Maren Lundby. «De siste 17 årene av livet mitt har skihopping vært en stor del av det. For litt over halvannet år siden falt jeg og pådro meg en kraftig hjernerystelse. Siden den gang har jeg gjort alt jeg kan for å komme tilbake i bakken. Med diagnosen post-commotio-syndrom har leger og fysio anbefalt meg å legge skiene på hylla, og den anbefalingen har jeg valgt følge», skriver Bråten på hopplandslagets Facebook-side.
Tidspunkt: 16-08-2021 - Kl.04:20 - Kilde: NRK - Info


142. Odd henter Kastrati umiddelbart
Flamur Kastrati blir Odd-spiller tidligere enn planlagt. skien-klubben kjøper ham fri fra de siste ukene av kontrakten med Kristiansund. Det opplyser KBK torsdag. Tirsdag ble det kjent at Kastrati kom til å melde overgang til Odd 1. september, men telemarkingene har siden bestemt seg for å hente ham umiddelbart. 29-åringen har dermed spilt sin siste kamp for Kristiansund. Hans opprinnelige avtale med klubben hadde utløp 31. august. Odds sportssjef Tore Andersen sier til Telemarksavisa at han håper å få Kastrati klar til søndagens kamp mot Haugesund. Kastrati har vært innom åtte klubber de siste ti årene. I KBK scoret han åtte mål på 53 kamper. Angriperen startet hett med fire mål på åtte kamper i 2018, men gikk de siste to sesongene målløs av banen i 42 ligakamper på rad.
Tidspunkt: 12-08-2021 - Kl.15:51 - Kilde: NRK - Info


143. Kastrati frå Kristiansund til Odd
Flamur Kastrati sluttar seg til Odd 1. september. Han kjem frå Kristiansund, der han har skåra åtte ligamål sidan august 2018. – Flamur Kastrati har signert for Odd gjeldande frå 1. september og ut sesongen 2023, skriv Odd på nettsidene sine. Han var ikkje i KBK-troppen mot Viking søndag. Sidan kontrakten med Kristiansund går ut 31. august, går Kastrati til Odd vederlagsfritt. Dagen etter er han på plass i skien. Trass i at han berre er 29 år, har Kastrati vore innom åtte klubbar dei siste ti åra. Han har skåra åtte mål på 53 kampar for Kristiansund. Angriparen starta heitt med fire mål på åtte kampar i 2018, men har dei siste to sesongane gått mållaus av banen i 42 ligakampar på rad.
Tidspunkt: 10-08-2021 - Kl.12:10 - Kilde: NRK - Info


144. Bakenga solgt
Spissen Mushaga Bakenga er solgt fra Odd til japanske Tokushima Vortis. Det bekrefter Odd på sitt nettsted. Bakenga kom til Odd i 2020 og har vært en viktig brikke for skiensklubben. Kontrakten hans med Odd ville gått ut etter denne sesongen, men nå er det klart at han reiser til japanske Tokushima Vortis allerede i sommer. «Vi takker Mush for mange flotte mål og fine fotballøyeblikk, og ønsker lykke til videre», skriver Odd. Spilleren selv takker for tiden i eliteserieklubben med en hilsen til klubben og supporterne. «Takk for velkomsten jeg fikk da jeg kom. Takk for kjærligheten jeg har fått fra dere. Takk for støtten når det har butta imot. Takk for innsatsen dere har lagt ned hver kamp, det har ikke gått upåaktet hen», sier han.
Tidspunkt: 06-08-2021 - Kl.11:18 - Kilde: NRK - Info


145. Bakenga fikk strekk etter straffe
Mushaga Bakenga scoret to mål i Odds 3-2-seier mot Viking. Han måtte byttes ut etter å ha pådratt seg strekk i skuddøyeblikket fra straffemerket. Kampens store samtaleemne kom i det 68. minutt. Odd fikk straffe, og Bakenga steg fram for å ta den. I det han skjøt, fikk spissen det som så ut som en lårstrekk. Ballen gikk i mål, men Bakenga måtte byttes ut. – Det hadde krammet seg litt tidligere, men i det jeg skulle skyte, kjente jeg at det strakk til. – Jeg er spent, sa Bakenga til Discovery om skaden. En relativt jevnspilt 1. omgang fikk en scoring helt på tampen. Sander Svendsen kom ned mot linjen og sendte ballen inn foran mål. Der ventet Markus Kaasa, som sendte Odd i ledelsen på overtid. Sekunder etter hvilen lå ballen i mål igjen for vertene. Målscorer Kaasa taklet ballen til Bakenga, som tuppet den forbi en utrusende Arild Østbø. Med sine to fulltreffere lørdag er Odd-angriperen oppe i elleve mål denne sesongen. Etter en time spilt kom Vikings første redusering. Et vakkert innlegg fra Veton Berisha ble ekspedert videre i lengste hjørne av Harald Tangen. Dermed var det kamp igjen i skien. Berisha var ikke ferdig med målbidrag. I det 73. minutt steg han til værs i feltet og stanget ballen i nettet, men nærmere kom ikke Viking i 2-3-tapet.
Tidspunkt: 17-07-2021 - Kl.17:54 - Kilde: NRK - Info


146. Karlsson endelig skadefri
Livet stråler for Frida Karlsson for tida. Sveriges langrennsstjerne er endelig skadefri og i trening for fullt igjen. – Nå er det ingenting som forstyrrer meg i treningen. Jeg merker at hele jeg er blitt friskere, og jeg har lyse tider framfor for meg, sier Karlsson. Nå har Karlsson fått starte oppladningen til OL-sesongen for fullt. Den siste tiden har de svenske langrennshåpene fått snø under skiene på en bretopp i Frankrike. Karlsson sier hun kjenner på en skikkelig lykke når hun trener i Tignes. Hun har funnet en løsning på problemet som har gjort skigåing til en vond affære. – Jeg har alltid kjempet med småskavanker, og det har sjelden vært fryd og gammen med meg. Men nå merker jeg at hele jeg er blitt friskere, sier hun. (NTB)
Tidspunkt: 05-07-2021 - Kl.05:03 - Kilde: NRK - Info


147. Stygge fall i Holmenkollen
Martin Løwstrøm Nyenget gikk i bakken midtveis i jaktstarten i rulleskikonkurransen i Holmenkollen onsdag kveld. – Det ser ut til å ha gått bra med Martin, men det er ikke godt å skli på asfalten på den måten, sier NRKs ekspert Fredrik Aukland. Det var Simen Hegstad Krüger som stakk av med seieren til slutt. Thomas Helland Larsen tok 2.-plassen, mens Harald Østberg Amundsen tok 3.-plassen. Nyenget gikk i tet sammen med Simen Hegstad Krüger etter at de to var raskest på prologen. I en nedoverbakke viste TV-bildene at skiene til Nyenget gikk av i en sving. Håvard Moseby falt også og hadde skrapet opp store deler av høyresiden på overkroppen.
Tidspunkt: 09-06-2021 - Kl.18:53 - Kilde: NRK - Info


148. Første Glimt-tap på syv måneder
Bodø/Glimts ubeseirede rekke tok slutt i 0-1-tapet for Odd søndag. Sander Svendsen bredsidet inn hjemmelagets første seier i Eliteserien på elleve kamper. Odds trepoenger var svært kjærkommen. Den stoppet en vond trend skien-klubben også slet med mot slutten av forrige sesong. Da gikk telemarkingene de sju siste kampene uten å vinne. – Dette er en sinnssyk lagseier. Vi snakket i forkant om å få intensitet i forsvarsspillet, og vi visste at dette kom til å bli en kamp der vi måtte arbeide mye. Vi merket at vi møtte et godt lag, og da smaker det utrolig godt å vinne. Det er dette vi lever for, sa matchvinner Svendsen til Discovery. Resultatet ga Glimts første serietap siden 17. oktober i fjor. Rekken som ubeseiret endte på 14 oppgjør. – Ikke godt nok av oss. Vi møtte et lavtliggende 4-5-1-lag, og vi klarte ikke å bryte dem ned. Vi hadde noen sjanser vi kunne fått mer ut av, men sett under ett var dette et rettferdig resultat, sa Bodø/Glimts midtbaneprofil Patrick Berg.
Tidspunkt: 30-05-2021 - Kl.21:32 - Kilde: NRK - Info


149. Tannløst Bodø/Glimt tapte i skien: – Vi skapte ikke en dritt

Tidspunkt: 30-05-2021 - Kl.20:50 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


150. Tannløst Bodø/Glimt tapte i skien – Svendsen matchvinner for Odd

Tidspunkt: 30-05-2021 - Kl.20:03 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


151. Hele Odd-laget i karantene
Søndagens eliteseriekamp mellom Odd og Sandefjord er utsatt på grunn av en positiv koronatest i Odd, melder NTB. «Hele laget i Odds Ballklubb er satt i karantene etter at en spiller har fått påvist Covid 19», opplyser klubben selv på sin hjemmeside. Kort tid før nyheten om positiv koronatest og utsettelse ble det kjent at skien sammen med Bamble og Porsgrunn er satt under tiltaksnivå B. Ifølge Telemarksavisa ville ikke Odd kunne hatt publikum på arenaen om klubbens seriestart hadde gått som planlagt.
Tidspunkt: 08-05-2021 - Kl.17:38 - Kilde: NRK - Info


152. Odd må halvere tribunebesøket
Smitteboomen i skien-området gjør at Odd tar ekstra grep før eliteserieåpningen søndag. Det blir bare 300 tilskuere på kampen mot Sandefjord. På andre arenaer er tilskuertallet satt til maks 600 fordelt på tre kohorter med 200 personer. Grenlandsregionen har skien og Porsgrunn som store byer. skien opplever et meget sterkt smittetrykk for tiden.
Tidspunkt: 07-05-2021 - Kl.15:03 - Kilde: NRK - Info


153. Feller vant etter superomgang
Manuel Feller fra Østerrike vant sesongavslutningen i slalåm i sveitsiske Lenzerheide etter en meget sterk andreomgang. Marco Schwarz ledet klart fra førsteomgang, men klarte ikke følge opp og endte på sjetteplass. Men Schwarz kan glede seg over å ha vunnet slalåmcupen sammenlagt. Noel Clement endte på andreplass i Lenzerheide, åtte hundredeler bak Feller. Alexis Pinturault tok den siste pallplassen. Henrik Kristoffersen leverte to skuffende omganger og endte til slutt på 12. plass, hele 1.98 bak Feller. Etter førsteomgang uttrykket Kristoffersen misnøye med skiene sine. Sebastian Foss-Solevåg kjørte ut i førsteomgang.
Tidspunkt: 21-03-2021 - Kl.14:28 - Kilde: NRK - Info


154. Kristoffersen misfornøyd med skiene
Sebastian Foss Solevåg kjørte ut, mens Henrik Kristoffersen havnet langt bak i førsteomgangen i verdenscupavslutningen i slalåm i Lenzerheide søndag. Kristoffersen med startnummer seks kom noe skjevt ut i toppen og var allerede der seks tideler bak teten. Nedover traseen tapte han jevnt med tid og kom i mål 1,72 sekunder bak. 26-åringen kom seg raskt ut av målområdet. – De skiene er så dårlige, utbrøt han mens han tok av seg utstyret. Kristoffersen er på 13.-plass før finaleomgangen.
Tidspunkt: 21-03-2021 - Kl.11:32 - Kilde: NRK - Info


155. Distansert Bolsjunov skylder på skiene: – Godt å se at vi kan knekke ham
ENGADIN (NRK): Aleksandr Bolsjunov måtte se seg slått av fire nordmenn og en svenske på femmila i Engadin. Det gir seierherre Simen Hegstad Krüger håp før OL. Men russeren har en forklaring.
Tidspunkt: 14-03-2021 - Kl.12:47 - Kilde: NRK - Info


156. Mistet skien - medaljedrømmen brast
Friskikjører Birk Ruud startet bra i VM-finalen i slopestyle, men endte til slutt på en 7. plass. Etter første nedfart ble han belønnet med 81,46 poeng og tok en klar ledelse. Han ledet lenge, men briten James Woods skjøv ham ned til 2.-plass etter den første av tre omganger. I neste forsøk skled Ruud av railen og fikk nedfarten sin ødelagt. Han fikk bare 33,96 poeng og måtte se to konkurrenter passere ham på lista. Ruud var nede på 6.-plass før sitt tredje og siste forsøk. I landingen etter det første store hoppet mistet han skien, og dermed var medaljedrømmen knust. Sandra Eie endte sist i kvinnenes finale med 52,21 poeng, som hun oppnådde i 2. forsøk. VM-finalene ble avviklet under vanskelige vindforhold. (NTB)
Tidspunkt: 13-03-2021 - Kl.20:14 - Kilde: NRK - Info


157. Pers skitriks: Gå frem og tilbake med skiene på skulderen helt til du møter noen du vil imponere.

Tidspunkt: 07-03-2021 - Kl.13:20 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


158. skiene ødela for Golberg: – Dårlig avgjørelse av meg

Tidspunkt: 05-03-2021 - Kl.17:42 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


159. skiene ødela for Golberg: – Det var grusomt

Tidspunkt: 05-03-2021 - Kl.14:07 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


160. Tramper med skiene – utløser 100 meter bredt skred
Varsom-observatør Torbjørn Pedersen utløser et over 100 meter bredt skred kun ved å trampe litt med skiene.
Tidspunkt: 24-02-2021 - Kl.18:59 - Kilde: YR.no - Info


161. Jeg kjøpte skiene «alle» har. Likevel endte jeg på trynet i snøfonnen.

Tidspunkt: 14-02-2021 - Kl.10:05 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


162. Tung utfortrening for Jansrud
Italienske Dominik Paris var nok en gang raskest på trening i utforløypa i Cortina d´Ampezzo, i forkant av utforennet i VM søndag. Kjetil Jansrud kjørte i mål 1.52 sekunder bak Paris, og endte dermed på en 24. plass. Henrik Røa lå seg på 26. plass, 1.55 bak franskmannen. Jansrud og flere andre utøvere kritiserte kraftig årets utforløype allerede fredag. Traseen er helt ny, og det er dermed ingen som har testet løypa før nå. Kjetil Aamodt utdyper: – Det er så bratt og vanskelig å få utforskiene rundt, for de er så lange. Man tør ikke ha så stor fart over hoppet og det ser veldig vilt ut. Jeg håper de justerer løypa litt og får litt mer flyt, sa han i lørdagens VM-studio.
Tidspunkt: 13-02-2021 - Kl.14:02 - Kilde: NRK - Info


163. Dramatisk sprintfinale
Det ble et særdeles uryddig og dramatisk oppløp på kvinnenes sprint i U-23 VM. Tjekkiske Thereza Beranova var i tet, men falt like før målgang. Det kunne se ut til at russiske Anastasija Faleeva var borti bakskiene til løperen, før hun byttet felt. – Her var det mye rot. Den der hadde jeg ikke jublet på, sier Jann Post. – Jeg hadde ikke turt å juble hvis jeg var russeren, heller ikke hvis jeg var Beranova der. Begge har gjort ting som en streng jury kan finne på å gi deplassering på, sier Bjørn. Tidligere i løpet brøt Beranova seg tilsynelatende foran svenske Louise Lindström. Norske Ingrid Gulbrandsen ble nummer fem i mål, men NRKs kommentatorer mener hun bør få bronseplassen. – Det bør bli en bronse hvis juryen gjør jobben sin, sier Post. Hos herrene var Aaron Aakre Rysstad eneste nordmann i kampen mot fire russere og en finne. Aleksandr Tuaev, lagkameraten til Aleksandr Bolsjunov, var totalt overlegen. Han gikk i mål 5.54 sekunder foran Rysstad. – Det var ikke noe å gjøre mot han her, med det styrkeforholdet, sier Post.
Tidspunkt: 11-02-2021 - Kl.14:47 - Kilde: NRK - Info


164. Jansrud kjørte staven i skien, slet med føret og bommet i generalprøven: – Jeg er sint og skuffet
Det var flere ting som ikke spilte på lag med veteranen Kjetil Jansrud under dagens super-G i Garmisch-Partenkirchen. Trøblete staking og vanskelig forhold førte til en skuffende generalprøve før VM-start på mandag.
Tidspunkt: 06-02-2021 - Kl.12:38 - Kilde: NRK - Info


165. Kvandal på pallen igjen
Eirin Kvandal var eneste norske hopper som hoppet på riktig par med ski, etter at landslaget ble offer for et skikaos. Kvandal har blitt en liten sensasjon denne sesongen. I januar tok hun sine første verdenscuppoeng da hun vant hele rennet i Ljubno. Under fredagens renn i østerrikske Hinzenbach tok Kvandal en solid tredjeplass etter to meget gode hopp. I førsteomgang hoppet hun 84 meter og i andreomgang hele 90 meter. Kvandal fikk 226.6 poeng for sine hopp og var 10.8 poeng bak Nika Kriznar som vant sitt første verdenscuprenn. Ema Klinec kom på andreplass, 0.8 poeng bak Kriznar. Øvrig norske (med ski som ikke passet): Silje Opseth (8), Anna Odine Strøm (21). Maren Lundby hadde ikke ski og fikk derfor ikke deltatt, mens Thea Minyan Bjørnseth ble disket fordi skiene hun lånte var for lange.
Tidspunkt: 05-02-2021 - Kl.15:05 - Kilde: NRK - Info


166. Frustrert Lundby frykter sammenlagtseieren ryker – skiene står på Gardermoen
Hoppjentene har fått en dårlig start på verdenscuphelga. Nå kan fredagens renn ryke, og for Maren Lundby kan det være skjebnesvangert. Landslagssjefen er forbanna.
Tidspunkt: 04-02-2021 - Kl.22:56 - Kilde: NRK - Info


167. Hopperne mangler ski: - Krise
Fire av fem norske hoppere står uten ski foran fredagens World Cup-renn i Hinzenbach. Det opplyser Skiforbundet i en pressemelding. Årsaken er at skiene fortsatt står igjen på Gardermoen. - Det er krise med tanke på fredagens renn. Vi har fire utøvere som mangler ski. Og vi har fått opplyst at skiene ikke kommer fram før etter rennet i morgen, sier en fortvilet landslagssjef Christian Meyer. Bare Eirin Kvandal har fått skiene sine. Det betyr at resten av jentene, altså Silje Opseth, Maren Lundby, Anna Odine Strøm og Thea Minya Bjørnseth står i fare for å ikke kunne delta. Hos herrene mangler Thomas Aasen Markeng skia sine, men får trolig låne Robert Johanssons reservepar.
Tidspunkt: 04-02-2021 - Kl.22:13 - Kilde: NRK - Info


168. Røa imponerte i Kitzbühel
Alpinist Henrik Røa overrasket som beste nordmann på 16.-plass i søndagens klassiske utforrenn i Kitzbühel. For lagkamerat Kjetil Jansrud ble det en ny nedtur. Det ble en spesiell dag for Røa. I debuten i den ikoniske «Die Streif»-løypa endte han mange plasser foran rutinerte Jansrud, som kun ble nummer 26. Hele 72 hundredels sekund skilte nordmennene. Røa hadde problemer i den fryktinngytende bakken, men 25-åringen holdt seg på skiene, brukte musklene godt og satte karrierebeste i verdenscupen med solid margin.
Tidspunkt: 24-01-2021 - Kl.12:33 - Kilde: NRK - Info


169. Riiber rykket til norsk seier
Den norske jubeldagen i Lahti tar ingen ende. Kombinertguttene fulgte opp etter en trå start. For førstelaget til Norge startet ut 27 sekunder bak lederne etter hoppdelen. Den ledelsen minsket sakte, men sikkert. Det hele så litt mørkt ut før Graabak skulle gå sin siste etappe da Norge var syv sekunder bak. Men en solid sisterunde, som det luktet svidd av, sørget han for at Riiber var på bakskiene til tyskerne ut på siste runde. I svingen før stadion rykket Riiber fra tyske Vinzenz Geiger og sørget for nok en norsk seier. Dette er for øvrig første gang Riiber vinner i Lahti. – Vi måtte slåss fra første meter, men det var veldig gøy at vi lyktes, sier Graabak til FIS etter seieren.
Tidspunkt: 23-01-2021 - Kl.15:56 - Kilde: NRK - Info


170. Ny assistenttrener i Odd
Knut Rønningene er ansatt som assistenttrener i eliteserieklubben Odd. Det bekrefter klubben på sine nettsider. Rønningene har fram til nå vært trener for skiensklubbens junior elitelag. Nå tar han steget opp og signerer en toårskontrakt for a-laget. – Dette er noe jeg virkelig gleder meg mye til. Hele teamet rundt Odd er fantastisk. Det å kunne jobbe sammen med disse gutta, er noe jeg ser fram til, sier Rønningene. Han erstatter Morten Rønningen i jobben.
Tidspunkt: 14-01-2021 - Kl.14:48 - Kilde: NRK - Info


171. Moren til Mantas (27) var ute og luftet hunden da skredet gikk. Siden har ingen i familien sett henne.
Gjerdrum (BT): Mens Rasa Lasinskiene snakket med ektemannen i telefonen, ble samtalen brutt. Nå er hun en av de ti som er savnet.
Tidspunkt: 30-12-2020 - Kl.22:43 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


172. Salvesen sikret plassen for Strømgodset med hat trick: – Lettet og stolt
(Odd – Strømsgodset 1–3) Med seier ville Strømsgodset sikre Eliteserie-plassen med én runde igjen - noe de klarte etter at Lars-Jørgen Salvesen (24) leverte storspill i skien.
Tidspunkt: 19-12-2020 - Kl.22:52 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


173. Salvesen sikret plassen for Strømgodset med hat trick
(Odd – Strømsgodset 1–3) Med seier ville Strømsgodset sikre Eliteserie-plassen med én runde igjen - noe de klarte etter at Lars-Jørgen Salvesen (24) leverte storspill i skien.
Tidspunkt: 19-12-2020 - Kl.22:04 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


174. Medaljehåpet i syltynn tråd
En sen utligning fra Sandefjords Marc Vales sørget for 1-1 mot Odd og at skien-klubben må varte opp med det utrolige for å kunne blande seg inn i medaljekampen.
Tidspunkt: 13-12-2020 - Kl.21:35 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


175. Syltynt medaljehåp for Odd
En sen utligning fra Sandefjords Marc Vales sørget for 1–1 mot Odd og at skien-klubben må varte opp med det utrolige for å kunne blande seg inn i medaljekampen. Mushaga Bakenga sørget for at Odd tok ledelsen 1–0 etter 54 minutter. Odd må vinne alle sine tre resterende seriekamper med mange mål og håpe at Vålerenga går på et stort tap i sin siste kamp mot Start for å kunne ta medalje i årets eliteseriesesong. Samtidig må også Rosenborg tape i siste serierunde.
Tidspunkt: 13-12-2020 - Kl.20:21 - Kilde: NRK - Info


176. Granerud-sølv etter intens hoppthriller i skiflygings-VM
PLANICA/OSLO (NRK): Halvor Egner Granerud leverte et kjempesvev da alt skulle avgjøres i skiflygings-VM. Norges nye hoppkomet plantet skiene på 243 meter og tok helt av nede på sletta, men til slutt var det kun godt nok til sølv.
Tidspunkt: 12-12-2020 - Kl.17:44 - Kilde: NRK - Info


177. Ny Odd-spiller koronasmittet
Odd-profilen Joshua Kitolano har testet positivt på koronaviruset, melder Varden. Det ble klart da skien-laget mottok svarene på prøvene som ble tatt torsdag. Odd har vært i karantene siden Fredrik Nordkvelle nylig fikk påvist smitte. – Joshua går fra karantene til isolasjon, sier klubbens sportssjef Tore Andersen til Varden. Kitolano ville uansett vært uaktuell til kampen mot Kristiansund kommende uke.
Tidspunkt: 05-12-2020 - Kl.16:17 - Kilde: NRK - Info


178. Tre nye Odd-spillere positive
Ytterligere tre spillere i eliteserieklubben Odd har avgitt positive virustester. Det bekreftet skiensklubben på sine nettsider mandag. «Etter at hele spillergruppa nå er testet, kan vi melde at tre nye spillere har fått påvist covid-19», heter det i en uttalelse. Lørdag ble det kjent at en Odd-spiller hadde testet positivt for koronaviruset etter å ha trent med laget fredag. Søndagens kamp mot Sandefjord og onsdagens kamp mot Godset ble dermed utsatt. (NTB)
Tidspunkt: 30-11-2020 - Kl.19:41 - Kilde: NRK - Info


179. Overraskelsesmannen Gunnulfsen får gå i Ruka
Landslagstreneren snudde på sine prinsipper og tok ut Mikael Gunnulfsen (27) fra skien til verdenscupåpningen i Finland kommende helg.
Tidspunkt: 23-11-2020 - Kl.18:15 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


180. Overraskelsesmannen til Ruka: - Verdt å bryte prinsippene for Gunnulfsen
Landslagstrener Eirik Myhr Nossum snudde på sine prinsipper og tok ut Mikael Gunnulfsen (27) fra skien til verdenscupåpningen i Finland kommende helg.
Tidspunkt: 23-11-2020 - Kl.13:30 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


181. Ulvestad sørget for økt press på Mjøndalen: – Veldig synd for oss
(Kristiansund - Mjøndalen 1–0) Dan Peter Ulvestad scoret kampens eneste mål. Det er dårlig nytt for Mjøndalen ettersom Start vant i skien.
Tidspunkt: 22-11-2020 - Kl.20:02 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


182. Kabran sikret Start enormt viktige poeng i bunnstriden
skien (VG) (Odd – Start 1–2) Start klamrer seg til håpet om spill i Eliteserien også neste år. Endelig vinner de bortekamper – takket være en svenske.
Tidspunkt: 22-11-2020 - Kl.20:02 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


183. Krisekveld
Sarpsborg ga bort ledelsen og kollapset hjemme mot Viking, samtidig vant Start i skien. Eurosport-ekspert Joacim Jonsson mener sarpingene bør være stresset for et mulig nedrykk i høst, i det som blir en thriller i bunnen av tabellen.
Tidspunkt: 22-11-2020 - Kl.19:54 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


184. Bakenga-dobbel da Odd lekte seg med Viking
skien (VG) (Odd – Viking 3–0) Odd solgte Torgeir Børven (28) for to millioner til Rosenborg og satset i stedet på en gratis, klubbløs og skadeforfulgt Mushaga Bakenga (28). Det er liten tvil om hvem som traff best.
Tidspunkt: 05-11-2020 - Kl.00:04 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


185. Viking-børsen: Ingen spillere får i nærheten av godkjent
Strykkarakterer over hele linjen da Viking fikk rundjuling av Odd i skien.
Tidspunkt: 04-11-2020 - Kl.22:53 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


186. «Avskrevne Bakenga» slår tilbake: – Folk er ikke så smarte
skien (VG) (Odd – Viking 3–0) Ikke alle hadde troen på Mushaga Bakenga (28) da han plutselig ble Torgeir Børvens erstatter i Odd. Nå er det liten tvil om hvor man traff best på spissinvesteringen av Telemark og Trondheim.
Tidspunkt: 04-11-2020 - Kl.22:53 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


187. Viking sjanseløse mot Odd: Tidvis utspilt og ydmyket i skien
Svært lite stemte for Viking da Odd tidvis holdt lekestue og vant fullt fortjent i onsdagens koronautsatte kamp i skien.
Tidspunkt: 04-11-2020 - Kl.22:53 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


188. Odd meldte seg på i medaljekampen
Odd utnyttet anledningen til å ta seg nærmere Rosenborg i kampen om bronsemedaljene i Eliteserien med 3-0-seier over Viking onsdag. skienslaget kjemper om medalje og er likt med Vålerenga og tre poeng bak Rosenborg på tredjeplassen. Viking har etter en tung start plassert seg midt på tabellen med sine 30 poeng.
Tidspunkt: 04-11-2020 - Kl.22:16 - Kilde: NRK - Info


189. Uavgjort i skien
Odd spelte 1-1 mot Sarpsborg i Eliteserien. Espen Ruud sende heimelaget i leiinga, men Mikael Dyrestam utlikna. Det er skot for baugen i Odd sin medaljekamp. Dei ligg etter denne kampen på femteplass tre poeng bak Rosenborg på tredje.
Tidspunkt: 31-10-2020 - Kl.20:02 - Kilde: NRK - Info


190. Nordmennene på skuddhold
De norske gutta er på alle måter med etter 1. omgang av storslalåmåpningen i Sölden. Henrik Kristoffersen ligger på en sterk 3. plass, bare ti hundredeler bak ledende Gino Caviezel, mens Lucas Braathen (24/100 bak) er nummer fem og Leif Kristian Nestvold-Haugen (42/100 bak). Kristoffersen tror det er fullt mulig å forbedre plasseringen i 2. omgang. – Mer er mulig. 3. plass og en tidel bak er mer enn godkjent. Jeg må bare tørre i henget i 2. omgang. Det er det dette handler om, sier han til TV 2. Aleksander Aamodt Kilde startet bra i 1. omgangen, men var uheldig og mistet skien. – Det var ordentlig surt. Jeg var klar for å kjøre fort i dag. Jeg gamblet ikke, men jeg ga gass. Det må man hvis man skal henge med i den sporten her, sier den regjerende verdenscupvinneren sammenlagt til TV 2. • Meldingen oppdateres når alle nordmennene har kjørt.
Tidspunkt: 18-10-2020 - Kl.10:55 - Kilde: NRK - Info


191. Filip Ingebrigtsen med suverent NM-gull i comebacket
skien/OSLO (NRK): Både Henrik og Filip Ingebrigtsen har hatt ufrivillig pause siden august. I terreng-NM var sistnevnte overlegen.
Tidspunkt: 11-10-2020 - Kl.11:40 - Kilde: NRK - Info


192. Terrorsiktet mann pågrepet i skien – knyttes til terrorangrep i Paris i 1982
PST har pågrepet en nordmann i 60-årene i skien på begjæring fra fransk politi, som mener han er tilknyttet et terrorangrep i Paris i 1982.
Tidspunkt: 09-09-2020 - Kl.15:59 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


193. Veldig mye bedre enn sitt rykte
Moldes elendige borteform har parkert lagets gullhåp 10 poeng bak Bodø/Glimt. I skien har Mush Bakenga bestemt seg for å parkere Odds nye spiss på benken.
Tidspunkt: 02-09-2020 - Kl.21:57 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


194. Henter spiss fra Italia til skien
Svenske Robin Simovic (29) er klar for Odd. 29-åringen var klubbløs etter at kontrakten med italienske Livorno gikk ut 30. juni. Han har tidligere spilt i en rekke svenske og to japanske klubber.
Tidspunkt: 29-08-2020 - Kl.10:27 - Kilde: NRK - Info


195. Bakenga ble matchvinner igjen
Odd lå under hjemme mot Kristiansund, men scoringer av Kasper Lunding og Mushaga Bakenga sørget for at alle poengene ble igjen i skien. Seieren gjør at skien-laget kun ligger tre poeng bak Molde på sølvplass. Samtidig snudde Strømsgodset kampen på overtid og vant borte mot Haugesund, mens Viking og Stabæk endte med 3–3 og poengdeling.
Tidspunkt: 16-08-2020 - Kl.20:06 - Kilde: NRK - Info


196. Odd slo RBK og inntok tredjeplassen
Odd slo Rosenborg 2-1 i skien søndag kveld. Kasper Lunding scora etter 24 minutt og Odd dobla på eit sjølvmål etter 55 minutt. Carlo Holse reduserte midt i andre omgang, men trass sterkt Rosenborg-press og mange gode sjansar blei det ikkje utlikning. Med sigeren klatra Odd til tredjeplass, medan Rosenborg fall til sjette.
Tidspunkt: 02-08-2020 - Kl.22:21 - Kilde: NRK - Info


197. Rossbach forlenget med Odd
Keeper Sondre Rossbach (24) har signert ny kontrakt med Odd. Han skal vokte buret i skien til sommeren 2024. – Det er utrolig deilig å ha dette på plass. Jeg har lyst til å vinne flere medaljer sammen med Odd, sier han til klubbens hjemmesider.
Tidspunkt: 23-07-2020 - Kl.11:38 - Kilde: NRK - Info


198. Uttaket til landslagssamling for gutte- og ungdomslandslaget

Nå som det er åpnet opp for landslagene til å drive kontakttrening og spilltrening, så er det igjen tid for samling for våre yngre landslag på guttesiden. Ungdomslandslaget, U-gutta, samles i skien fra 29.juli – 2.august. Johnny Jensen og Jan Thomas Lauritzen har tatt ut følgende til denne samlingen: Sivert Jonson Tryggestad, Ski ILJørgen Lunde Flotve, StordMarcus […]

The post Uttaket til landslagssamling for gutte- og ungdomslandslaget appeared first on Handballmagasinet.no.


Tidspunkt: 16-07-2020 - Kl.12:29 - Kilde: Håndballmagasinet - Info


199. Børven-løse Odd fortsatt målløse
Haugesund var det andre laget som møtte Odd i skien etter at Torgeir Børvens overgang til Rosenborg ble fremskyndet. Heller ikke denne gangen klarte Odd å finne nettmaskene. Heldigvis for hjemmelaget var ikke de det eneste laget som endte oppgjøret uten scoringer. Det endte 0-0, og begge lag tar med seg ett poeng fra oppgjøret.
Tidspunkt: 05-07-2020 - Kl.19:56 - Kilde: NRK - Info


200. Kvinne pågrepet etter at mann ble knivskadd
En kvinne i 30-årene er pågrepet etter at en jevnaldrende mann ble påført skader med kniv på en adresse i skien natt til tirsdag.
Tidspunkt: 30-06-2020 - Kl.03:43 - Kilde: Aftenposten - Info


201. I denne barnehagen går guttene og jentene hver for seg. – Vanskelig å jobbe med likestilling når begge kjønn er sammen.
I Bakken barnehage i skien har de kjønnsdelte avdelinger. Guttene oppfordres til omsorg og å dele, mens jentene motiveres til å snakke høyt og å klatre i trær. Forsker Nina Rossholt er skeptisk til pedagogikken.
Tidspunkt: 29-06-2020 - Kl.11:10 - Kilde: Aftenposten - Info


202. Takk for sist, Fagermo
Dag-Eilev Fagermo har hatt tolv fine år i skien. Denne onsdagskvelden ble han herjet med.
Tidspunkt: 24-06-2020 - Kl.23:03 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


203. Børven med hat-trick mot gamlesjefen: – Jeg skylder klubben å gi alt jeg har
skien/OSLO (NRK): Torgeir Børven scoret tre mål da Dag-Eilev Fagermo returnerte til skien med sitt Vålerenga.
Tidspunkt: 24-06-2020 - Kl.22:32 - Kilde: NRK - Info


204. Børven-hat trick ga VIF-trener Fagermo marerittretur
Torgeir Børven gjorde Dag-Eilev Fagermos skien-retur til et mareritt. Vålerenga tapte 1–4 for Odd i Eliteserien etter tre mål av spissen.
Tidspunkt: 24-06-2020 - Kl.20:27 - Kilde: Aftenposten - Info


205. Kraftig brann i avfallsanlegg i skien
Det brenner torsdag kraftig i søppel på avfallsanlegget i Kilebygda i skien. Statens skogbrannhelikopter bistår torsdag kveld i slokkearbeidet.
Tidspunkt: 18-06-2020 - Kl.17:36 - Kilde: Aftenposten - Info


206. Avis: Børven til Rosenborg
Avisen Varden melder at Torgeir Børven har akseptert et tilbud fra Rosenborg og forsvinner dit senest om halvannen måned. Varden henviser til «kilder». Børvens kontrakt med skiensklubben løper ut 31. juli. Han ble toppscorer i Eliteserien forrige sesong med 21 mål.
Tidspunkt: 16-06-2020 - Kl.15:00 - Kilde: NRK - Info


207. Mann kjørte 110-kilometer for fort i skien
En ung mann risikerer i verste fall fengselsstraff etter at han fredag kveld ble målt til å kjøre 180 kilometer i timen i en 70-sone på Borgestad utenfor skien.
Tidspunkt: 05-06-2020 - Kl.23:56 - Kilde: Aftenposten - Info


208. Reiser Norge rundt på minisamlinger

Tonje Larsen og Tore Johannessen og deres landslagsteam for jenteungdomslandslaget (LK02) tar syvmilsstøvlene på og holder samlinger rundt om i Norge i perioden 22.-26.juni. Det blir en litt annerledes samling for ungdommen denne gang. Med kun dagssamling blir det mindre grupper og sannsynligvis mer intenst. Det blir besøk i Oslo, skien, Kristiansand og Bergen denne […]

The post Reiser Norge rundt på minisamlinger appeared first on Handballmagasinet.no.


Tidspunkt: 05-06-2020 - Kl.10:21 - Kilde: Håndballmagasinet - Info


209. Børven ble matchvinner
I Odds treningskamp hjemme mot Start ble Torgeir Børven matchvinner for skienslaget. Han scoret seiersmålet etter en drøy times spill og sørget for 2-1 til Odd. Eman Markovic hadde sendt Start i føringen før pause. Utligningen kom ved Onyekachi «Kachi» Ugwuadu etter 53 minutter.
Tidspunkt: 04-06-2020 - Kl.18:40 - Kilde: NRK - Info


210. De var best på Start: «Bør starte første seriekamp»
Her er Start-børsen etter 1–2-tapet mot Odd i skien.
Tidspunkt: 04-06-2020 - Kl.16:46 - Kilde: Aftenposten - Info


211. Markovic banket Start i ledelsen. Men så snudde Odd kampen.
Start tok ledelsen og spilte en god første omgang i skien. Men det endte likevel med tap i sørlendingenes første kamp etter koronapausen.
Tidspunkt: 04-06-2020 - Kl.15:52 - Kilde: Aftenposten - Info


212. Kappløp for å få på plass fluorforbudet
Testutstyret er ikke på plass, grenseverdiene er ikke klare og smøreprodusenter protesterer. Likevel er FIS klare på at til vinteren blir det forbudt med fluorsmurning under skiene.
Tidspunkt: 31-05-2020 - Kl.20:11 - Kilde: Aftenposten - Info


213. Mann omkom i MC-ulykke i skien
En motorsyklist i 60-årene er død etter en utforkjøring i skien fredag kveld.
Tidspunkt: 30-05-2020 - Kl.01:42 - Kilde: Aftenposten - Info


214. Alvorlig MC-ulykke i skien
En motorsyklist er alvorlig skadd etter en utforkjøring i skien fredag kveld, melder politiet.
Tidspunkt: 29-05-2020 - Kl.22:55 - Kilde: Aftenposten - Info


215. Fluorforbud vedtatt i FIS-styret
Det internasjonale skiforbundet (FIS) vil gradvis fase inn et forbud mot fluorprodukter med mål om fullstendig nulltoleranse fra 2022/23-sesongen. Det ble vedtatt da styret i FIS holdt videomøte mandag. Allerede i fjor høst ble det besluttet at et fluorforbud skulle innføres i alle grener innen FIS, men styret ser at det kan bli vanskelig å ha en nullgrense allerede fra kommende sesong. I en pressemelding fra forbundet heter det at man skal teste ut en ny maskin for fluorkontroller gjennom sommeren, og at resultatene derfra skal være med på å sette en grense for hvor mye spor av fluor på skiene som skal være tillatt. Det vil innføres fluorkontroller i start- og målområdene i skirenn allerede fra november i år.
Tidspunkt: 25-05-2020 - Kl.21:40 - Kilde: NRK - Info


216. Russ lettere skadet i fallulykke
En 19 år gammel mann er sendt til sykehuset i skien etter at han falt fra taket på en russebuss.
Tidspunkt: 24-05-2020 - Kl.09:35 - Kilde: Aftenposten - Info


217. Russ skadet i fallulykke
En 19 år gammel mann er sendt til sykehuset i skien med det som kan være alvorlige hodeskader etter at han falt fra taket på en russebuss.
Tidspunkt: 24-05-2020 - Kl.07:37 - Kilde: Aftenposten - Info


218. Eliteserielaget arrangerer drive in-kamp utenfor stadion
Når Odd spiller sin første post korona-kamp hjemme i skien i midten av juni, er det tomt på stadion. Men på en liten grusslette like på utsiden, får 100 heldige biler plass på drive in-kamp.
Tidspunkt: 19-05-2020 - Kl.13:55 - Kilde: NRK - Info


219. Bilfører i narkorus havnet i husvegg i skien
Et hus i Mælagata i skien har fått store skader etter at en bil kjørte av veien og traff det natt til fredag. Ingen skal ha blitt alvorlig skadd i ulykken.
Tidspunkt: 15-05-2020 - Kl.05:59 - Kilde: Aftenposten - Info


220. Millionjubel for fotballen – vil dekke tapte billettinntekter
skien (NRK): Regjeringen går inn for å dekke tapte billettinntekter også for delvis avholdte arrangementer. Det betyr millioner i klubbkassene.
Tidspunkt: 11-05-2020 - Kl.12:16 - Kilde: NRK - Info


221. Mann fraktet til sykehus etter traktorulykke i skien
En mann fraktes til Sykehuset Telemark etter en ulykke med traktor i skien lørdag morgen.
Tidspunkt: 02-05-2020 - Kl.11:03 - Kilde: Aftenposten - Info


222. Lastebilhenger påkjørt av toget i skien
En lastebilhenger med en båt som sto på toglinjen, er påkjørt av toget ved Borgestad i skien. Ingen skal ha blitt skadd i ulykken.
Tidspunkt: 29-04-2020 - Kl.12:31 - Kilde: Aftenposten - Info


223. Landertinger legger opp
Dominik Landertinger legger børsa og skiene på hylla. Til det østerrikske forbundet sier skiskytteren at det føles rett å gi seg nå. Landertinger opererte ryggen i 2017. 32-åringen tok fire olympiske medaljer, fem VM-medaljer og 36 pallplasser i verdenscupen.
Tidspunkt: 19-04-2020 - Kl.20:16 - Kilde: NRK - Info


224. Nornes blir ny trener i Odd
Jan Frode Nornes overtar som trener for Odd i Eliteserien fotball. Han var i mange år Dag-Eilev Fagermos assistent i skiensklubben. Nornes-ansettelsen ble offentliggjort på en pressekonferanse i skien onsdag. Klubben havnet på fjerdeplass sist sesong, men mistet Fagermo til Vålerenga tidligere i år. Nornes spilte 172 kamper for Odd i perioden 1996-2006. Han ble Fagermos høyre trenerhånd før 2008-sesongen og har ledet laget de siste ukene.
Tidspunkt: 11-03-2020 - Kl.13:40 - Kilde: NRK - Info


225. Avisen Varden: Nornes blir Fagermos etterfølger i Odd
Ifølge lokalavisen Varden overtar Jan Frode Nornes som trener for Odd i Eliteserien fotball. Han var i mange år Dag-Eilev Fagermos assistent i skiensklubben.
Tidspunkt: 11-03-2020 - Kl.10:34 - Kilde: Aftenposten - Info


226. Nornes blir Fagermos etterfølger i Odd
Jan Frode Nornes overtar som trener for Odd i Eliteserien fotball. Han var i mange år Dag-Eilev Fagermos assistent i skiensklubben.
Tidspunkt: 11-03-2020 - Kl.10:34 - Kilde: Aftenposten - Info


227. Tårevåt Jacobsen etter Kollen-fiasko: Kan ha gått sitt siste renn
Astrid Uhrenholdt Jacobsen følte seg bra, men fikk rennet spolert på grunn av skiene. Nå kan hun ha gått sitt siste verdenscuprenn.
Tidspunkt: 07-03-2020 - Kl.13:50 - Kilde: Aftenposten - Info


228. Zekhnini på Marokkos landslag
Rafik Zekhnini frå skien er teken ut på det marokkanske landslaget i fotball. Den tidlegare Odd-spelaren har foreldre frå Marokko, og er med i troppen når laget skal møte Den sentralafrikanske republikken i kvalifiseringskamp til Afrikameisterskapen. Zekhnini spelar i dag i FC Twente i Nederland.
Tidspunkt: 06-03-2020 - Kl.16:48 - Kilde: NRK - Info


229. Norsk mann skal ha vært med på å planlegge terror mot St. Pauls katedral
En norsk 23-åring fra skien er siktet for å ha inngått terrorforbund med en britisk kvinne. De skal ha planlagt terror mot St. Pauls katedral i London.
Tidspunkt: 06-03-2020 - Kl.16:30 - Kilde: Aftenposten - Info


230. Golberg vant Ski Tour: Her stopper russerne etter utrolig smørefiasko
GRANÅSEN/OSLO (NRK): Aleksandr Bolsjunov og russerne var sjanseløse etter smørebom. I målområdet kastet en rasende Bolsjunov fra seg skiene.
Tidspunkt: 23-02-2020 - Kl.14:43 - Kilde: NRK - Info


231. Kritisk nesten-fall for Bø i gullkampen: – Jeg står på én ski i tre meter
ANTERSELVA (NRK): Da Johannes Thingnes Bø skulle sette inn gullrykket på VM-jaktstarten forsvant plutselig den ene skien. Da var han sjanseløs mot en av skytingens beste spurtere.
Tidspunkt: 16-02-2020 - Kl.15:49 - Kilde: NRK - Info


232. Elev ved ungdomsskole i skien døde av influensa
En elev ved Kongerød ungdomsskole i skien døde torsdag på Rikshospitalet på grunn av komplikasjoner av vanlig influensa.
Tidspunkt: 13-02-2020 - Kl.17:34 - Kilde: Aftenposten - Info


233. Klæbo stiller til start tross brudd
Johannes Høsflot Klæbo har fått grønt lys til å stille til start i Ski Tour 2020, som starter i Östersund lørdag. 23-åringen pådro seg nylig et brudd i fingeren, og det har siden vært uvisst om han kunne stille til start. Etter en liten skitur og et legebesøk torsdag formiddag, får Klæbo lov til å spenne på seg konkurranseskiene. – Legen ser bruddet godt på røntgenbilder, men det har ikke rørt seg siden sist. Derfor er det bare å «peise på», mener han. Det er lav risiko for at det skal bli verre, sier skistjernen til NRK før avreise til Sverige. – Jeg kommer til å ha litt vondt, men det var overraskende bra, sier Klæbo om dagens skitur.
Tidspunkt: 13-02-2020 - Kl.14:11 - Kilde: NRK - Info


234. Mann erkjente bensinstasjonsran i skien – siktet for voldtekt av ansatt
To unge menn har erkjent å ha ranet en bensinstasjon i skien natt til torsdag. En av dem er også siktet for å ha voldtatt en ansatt på bensinstasjonen.
Tidspunkt: 07-02-2020 - Kl.17:06 - Kilde: Aftenposten - Info


235. Mann erkjente bensinstasjonsran i skien – siktet for annen alvorlig forbrytelse
To unge menn har erkjent å ha ranet en bensinstasjon i skien natt til torsdag. En av dem er også siktet for en annen alvorlig forbrytelse.
Tidspunkt: 07-02-2020 - Kl.17:06 - Kilde: Aftenposten - Info


236. Mann erkjente bensinstasjonsran i skien – også siktet for voldtekt
To unge menn har erkjent å ha ranet en bensinstasjon i skien natt til torsdag. En av dem er også siktet for voldtekt.
Tidspunkt: 07-02-2020 - Kl.17:06 - Kilde: Aftenposten - Info


237. Væpnet ran av bensinstasjon i skien
En bensinstasjon på Tollnes i skien ble ranet av to personer væpnet med flere våpen natt til torsdag.
Tidspunkt: 06-02-2020 - Kl.05:05 - Kilde: Aftenposten - Info


238. Sesongen over for Dominik Paris
Alpinsesongen er over for fartsspesialisten Dominik Paris. Italieneren ødela korsbåndet under super-G-trening i Kirchberg tirsdag. – Sesongen min er over, dessverre. Da jeg skled nedover festet innerskien seg i noe, og korsbåndet røk, sa 30-åringen ifølge FIS´ nettsted.
Tidspunkt: 21-01-2020 - Kl.21:08 - Kilde: NRK - Info


239. Kitolano i sitt første intervju som Molde-spiller: – En perfekt klubb for meg
Unggutten er forberedt på reaksjoner i skien etter overgangen fra Wolverhampton til Molde.
Tidspunkt: 20-01-2020 - Kl.13:07 - Kilde: Aftenposten - Info


240. Død mann i skien obduseres mandag
Mannen i 40-årene som ble funnet død i skien fredag, blir obdusert mandag. Politiet etterforsker funnet som et mistenkelig dødsfall.
Tidspunkt: 18-01-2020 - Kl.16:01 - Kilde: Aftenposten - Info


241. Mistenkelig dødsfall i skien
En mann i 40-årene er funnet død i skien sentrum. Politiet anser dødsfallet som mistenkelig.
Tidspunkt: 17-01-2020 - Kl.18:32 - Kilde: Aftenposten - Info


242. Lie mistet skien og kjørte ut
Kajsa Vickhoff Lie får slag på den ene skien, som løsner, og dermed faller hun fremover. Lie reiser seg og kommer uskadet fra fallet, men superkombien er altså over for 21-åringen.
Tidspunkt: 12-01-2020 - Kl.09:51 - Kilde: NRK - Info


243. Den tyske storhopperens sønn spiller på det norske fotballandslaget
Mathias Bauer (16) byttet bort hoppskiene for å satse på fotball. Nå drømmer han om å bli Bundesliga-proff.
Tidspunkt: 06-01-2020 - Kl.14:01 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


244. Den tyske storhopperens sønn spiller på det norske fotballandslaget
Mathias Bauer (16) byttet bort hoppskiene for å satse på fotball. Nå drømmer han om å bli Bundesliga-proff.
Tidspunkt: 06-01-2020 - Kl.12:44 - Kilde: Aftenposten - Info


245. Tre pågrepet etter knivstikking i skien
En mann i 40-årene er fraktet til sykehus etter å ha blitt knivstukket under et slagsmål i skien sentrum. Tre personer er pågrepet i forbindelse med hendelsen.
Tidspunkt: 30-12-2019 - Kl.15:38 - Kilde: Aftenposten - Info


246. Mann funnet knivstukket i skien
En mann i 40-årene er fraktet til akuttmottaket etter å ha blitt knivstukket i skien sentrum. Mannens skadetilstand er ukjent.
Tidspunkt: 30-12-2019 - Kl.14:50 - Kilde: Aftenposten - Info


247. Prisbelønnet praktbygg var rivningstruet
På 1970-tallet var villaen nær ved å bli revet til fordel for en parkeringsplass. Nå hedres den nyrestaurerte Borgengården i skien med nasjonal pris.
Tidspunkt: 05-12-2019 - Kl.13:53 - Kilde: Aftenposten - Info


248. Karpe går for Spektrum-rekord. Skal ha 10 gigantkonserter på rad
100 heldige fans får intimkonsert i duoens villa i skien.
Tidspunkt: 05-12-2019 - Kl.08:20 - Kilde: Aftenposten - Info


249. Reklamerte for Odds medaljefeiring. Det var bare ett problem ...
«Nabovarsel: Vi feirer Odds medalje med fyrverkeri i skien
Tidspunkt: 02-12-2019 - Kl.16:31 - Kilde: Aftenposten - Info


250. TIL-profilen etter sjansesløseriet: – Bare å gratulere ham
Runar Espejord (23) synes det var smått utrolig at TIL ikke vant borte mot Odd i skien.
Tidspunkt: 24-11-2019 - Kl.20:16 - Kilde: Aftenposten - Info


251. 16-åring i troppen til TILs skjebnekamp
Bryan Fiabema (16) er en av de 18 som reiser til skien.
Tidspunkt: 22-11-2019 - Kl.09:09 - Kilde: Aftenposten - Info


252. Fluortesting kan bli droppet
Bruk av fluor som smurning skal fortsatt være forbudt for løpere under 17 år, men testingen av om noen jukser kan bli droppet, skriver Adresseavisen. Norges Skiforbund innførte i fjor forbud mot bruk av fluorholdige produkter, som brukes for å forbedre gliden i langrennssporet, for utøvere opp til 16 år. – Det var noen få som mente vi burde utvide forbudet til å gjelde junior og senior også, men forbudet vil gjelde til og med 16 år, sier Torbjørn Skogstad, leder i Langrennskomiteen i Norges Skiforbund. Skogstad vil derfor ha en avstemning blant representantene fra de 16 skikretsene om videre testing under høstmøtet i Norges Skiforbund på Gardermoen i slutten av oktober. – Jeg mener vi kan være sikre på at testen avdekker om det er fluor under skiene eller ikke, men testen kan ikke si om fluoren kommer fra en infisert fluorbørste eller andre forurensningskilder, sier han.
Tidspunkt: 08-10-2019 - Kl.07:53 - Kilde: NRK - Info


253. Drømmescoring forlenget Vålerenga-krisen
Vålerenga holdt på å sjokkere Odd og bli første bortelag med seier i skien i år, men en kanonkule på fra Birk Risa på overtid reddet 1-1 for vertene.
Tidspunkt: 05-10-2019 - Kl.21:46 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


254. Vålerenga med nytt poengtap
Vålerenga holdt på å sjokkere Odd og bli første bortelag med seier i skien i år, men en kanonkule på fra Birk Risa på overtid reddet 1-1 for vertene. Ronny Deilas menn har nå gått ti kamper på rad uten å vinne. Sist var mot Bodø/Glimt i juli.
Tidspunkt: 05-10-2019 - Kl.21:29 - Kilde: NRK - Info


255. Kanonkule straffet VIF på overtid
Vålerenga holdt på å sjokkere Odd og bli første bortelag med seier i skien i år, men en kanonkule på fra Birk Risa på overtid reddet 1-1 for vertene.
Tidspunkt: 05-10-2019 - Kl.20:10 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


256. Drømmescoring forlenget Vålerenga-krisen
Vålerenga holdt på å sjokkere Odd og bli første bortelag med seier i skien i år, men en kanonkule på fra Birk Risa på overtid reddet 1-1 for vertene.
Tidspunkt: 05-10-2019 - Kl.18:05 - Kilde: Aftenposten - Info


257. Bil på flukt frontkolliderte med politibil
Tre personer er pågrepet etter at en bil flyktet etter et innbrudd på en skole i skien natt til tirsdag. Bilen kolliderte med en politibil som sperret veien.
Tidspunkt: 01-10-2019 - Kl.04:04 - Kilde: Aftenposten - Info


258. Semifinalene i cupen
Viking - Ranheim og Odd - Haugesund blir årets semifinaler i cupen. Kampane skal spelast i Stavanger og skien 30. og 31. oktober.
Tidspunkt: 26-09-2019 - Kl.23:18 - Kilde: NRK - Info


259. 18-åring laga fest i skien
Filip Møller Delaveris (18) scora sine to første mål i Eliteserien, då Odd vann 3–0 over Sarpsborg i skien. Stortalentet var dermed med på å sikre at heimelaget tok innpå Molde og Bodø/Glimt i gullkampen. Torgeir Børven punkterte kampen, då han sørga for at Odd gjekk opp til 3–0. Sarpsborg 08 måtte dermed dra heim med null poeng og tabelljumbo.
Tidspunkt: 22-09-2019 - Kl.19:58 - Kilde: NRK - Info


260. 18-åring herjet for Odd
Filip Møller Delaveris (18) scoret sine to første mål i Eliteserien da Odd vant 3-0 over Sarpsborg i skien søndag.
Tidspunkt: 22-09-2019 - Kl.19:54 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


261. Filip (18) i storform da Odd knuste Sarpsborg 08
Filip Møller Delaveris (18) scoret sine to første mål i Eliteserien da Odd vant 3–0 over Sarpsborg i skien søndag.
Tidspunkt: 22-09-2019 - Kl.17:56 - Kilde: Aftenposten - Info


262. Mann i 70-årene bundet under innbrudd i skien
En mann i 70-årene ble overfalt og bundet av to eller flere gjerningsmenn som tok seg inn i en enebolig i skien, opplyser Sørøst politidistrikt søndag.
Tidspunkt: 15-09-2019 - Kl.12:23 - Kilde: Aftenposten - Info


263. Kvinne alvorlig skadet i ulykke på Notodden
En eldre kvinne er brakt til sykehuset i skien med alvorlige skader etter at en syklist kjørte på henne på Notodden tirsdag kveld.
Tidspunkt: 03-09-2019 - Kl.20:16 - Kilde: Aftenposten - Info


264. Til vinteren vil supertalentet måle krefter med Johaug. Men først legger hun langrennsskiene bort til fordel for sykkelen.
Helene Marie Fossesholm (18) er et av verdens største talenter både i langrenn og terrengsykling. Nå satser hun fullt på junior-VM i terrengsykkel. Til vinteren kan hun få sin verdenscup-debut i langrenn.
Tidspunkt: 26-08-2019 - Kl.06:50 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


265. Til vinteren vil supertalentet måle krefter med Johaug. Men først legger hun langrennsskiene bort til fordel for sykkelen.
Helene Marie Fossesholm (18) er et av verdens største talenter både i langrenn og terrengsykling. Nå satser hun fullt på junior-VM i terrengsykkel. Til vinteren kan hun få sin verdenscup-debut i langrenn.
Tidspunkt: 26-08-2019 - Kl.04:38 - Kilde: Aftenposten - Info


266. Moe: – De er veldig flinke til å prate om det når det går bra
Molde-treneren tar stikk som «kapital mot utvikling» fra skien med et smil. Samtidig kommer han med et ørlite et i motsatt retning.
Tidspunkt: 25-08-2019 - Kl.11:55 - Kilde: Aftenposten - Info


267. Mann i 20-årene slo seg ut av arresten
En mann i politiets arrest i skien fikk kuttskader da han natt til tirsdag klarte å slå seg ut med hendene gjennom glassbyggerstein og vindu og rømte.
Tidspunkt: 20-08-2019 - Kl.03:48 - Kilde: Aftenposten - Info


268. Søker etter eldre kvinne i skien sentrum og i Hjellevannet
Politi, frivillige fra Røde Kors og Norske Redningshunder søker etter en kvinne i skien sentrum, savnet siden 11-tiden mandag. Dykkere gjør søk i Hjellevannet.
Tidspunkt: 20-08-2019 - Kl.03:39 - Kilde: Aftenposten - Info


269. Savnet kvinne i skien er kommet til rette
En kvinne i 70-årene fra skien er kommet til rette. Kvinnen ble meldt savnet mandag formiddag, og både politi og frivillige lette etter henne.
Tidspunkt: 20-08-2019 - Kl.03:39 - Kilde: Aftenposten - Info


270. Onsdag kveld kan valgene mot Odd vise seg å være en genistrek
Rosenborg feilet i forsøket på å spare seg til tre poeng i skien. Ingen kan klandre Eirik Horneland for det.
Tidspunkt: 17-08-2019 - Kl.20:41 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


271. Rosenborg fikk med seg poeng fra skien
Rosenborg slet stort i den første omgangen mot Odd, men løftet seg de siste 45 minuttene. Even Hovland sørget for at det ble 1-1 med en lekker scoring.
Tidspunkt: 17-08-2019 - Kl.19:58 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


272. Poengdeling i skien
Birk Risa sendte hjemmelaget i ledelsen med korsryggen i første omgang, før Even Hovland utlignet en halvtime før fulltid. Dermed er trønderne ubeseiret på seks kamper og befinner seg på femteplass med 29 poeng. Odd ligger på tredjeplass.
Tidspunkt: 17-08-2019 - Kl.19:56 - Kilde: NRK - Info


273. Duoen herjet i forrige seriekamp. Nå kan de bli henvist til benken
Midt imellom seieren mot Maribor og den viktige bortekampen mot Dinamo Zagreb må Rosenborg til skien for å spille en viktig seriekamp.
Tidspunkt: 17-08-2019 - Kl.10:00 - Kilde: Aftenposten - Info


274. Uavgjort mellom Kristiansund og Odd
Odd ledet 1-0, men måtte ta til takke med 1–1 borte mot Kristiansund søndag. Dermed taper skien-laget terreng til Bodø/Glimt og serieleder Molde. Torgeir Børven sendte Odd i føringen, men Christophe Psyché utlignet for Kristiansund.
Tidspunkt: 11-08-2019 - Kl.19:56 - Kilde: NRK - Info


275. Tapte terreng i gullkampen
Eliteseriens toppscorer leverte igjen, men Kristiansund slo tilbake mot topplaget fra skien.
Tidspunkt: 11-08-2019 - Kl.19:52 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


276. Gulljagende Odd sliter på bortebane
Odd ledet 1-0, men måtte ta til takke med 1-1 borte mot Kristiansund søndag. Dermed taper skien-laget terreng til Bodø/Glimt og serieleder Molde.
Tidspunkt: 11-08-2019 - Kl.18:14 - Kilde: Aftenposten - Info


277. Her glipper seieren for Odd - tapte terreng i gullkampen
Odd ledet 1-0, men måtte ta til takke med 1-1 borte mot Kristiansund søndag. Dermed taper skien-laget terreng til Bodø/Glimt og serieleder Molde.
Tidspunkt: 11-08-2019 - Kl.18:14 - Kilde: Aftenposten - Info


278. Google har kjøpt kjempetomt i skien
Google har kjøpt en stor tomt i skien, i tilfelle teknologigiganten får behov for flere nye datasentre i Europa.
Tidspunkt: 09-08-2019 - Kl.10:23 - Kilde: E24 - Info


279. Google har kjøpt kjempetomt i skien
Google har kjøpt en stor tomt i skien, i tilfelle teknologigiganten får behov for flere nye datasentre i Europa.
Tidspunkt: 09-08-2019 - Kl.10:23 - Kilde: E24 - Info


280. Google har kjøpt giganttomt i skien
IT-giganten Google har kjøpt en tomt på nærmere 2.000 mål i skien i tilfelle det blir behov for flere datasentre i Europa.
Tidspunkt: 09-08-2019 - Kl.09:30 - Kilde: Aftenposten - Info


281. Tefre falt, Pellegrino vant
Gjøran Tefre var eneste nordmann i sprintfinalen for herrene på Blinkfestivalen. På sisterunden hektet han rulleskiene i Sergey Ustiugov og falt ut av konkurransen. Federico Pellegrino vant sprinten. James Clugnet tok andreplassen, mens Ustiugov kom på tredje.
Tidspunkt: 03-08-2019 - Kl.20:53 - Kilde: NRK - Info


282. Odd vant mot Lillestrøm
Odd slo Lillestrøm 2-1 på Skagerak Arena i Eliteserien. Gjestene tok ledelsen ved Kristoffer Ødemarksbakken, men Elbasan Rashani og Torgeir Børven sørget for tre nye poeng til skien. Odd ligger på 2. plass i Eliteserien, kun ett poeng bak Molde.
Tidspunkt: 03-08-2019 - Kl.20:00 - Kilde: NRK - Info


283. Bil kjørte videre etter at eldre mann ble påkjørt i Telemark
En eldre mann med rullator måtte få behandling av ambulansepersonell etter at han var blitt påkjørt på Klyve i skien. En rød varebil kjørte fra stedet.
Tidspunkt: 02-08-2019 - Kl.04:24 - Kilde: Aftenposten - Info


284. Han skal trene de beste skiløperne i Nord-Norge - helt uten trenererfaring
Eirik Haugsnes (38) har ikke trenerbakgrunn og la skiene på hylla for 20 år siden. Det bekymret han seg over, men mener det også kan være en fordel.
Tidspunkt: 11-07-2019 - Kl.05:02 - Kilde: Aftenposten - Info


285. Molde raknet etter pause – Odds storscorer reddet uavgjort
Molde så ut til å være på vei mot tre knallsterke poeng i skien, men to Odd-scoringer etter pause sørget for 2–2 i toppkampen.
Tidspunkt: 05-07-2019 - Kl.23:35 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


286. Uavgjort i toppoppgjøret
Molde så ut til å være på vei mot tre knallsterke poeng i skien, men to Odd-scoringer etter pause sørget for 2–2 i toppkampen. Molde ledet 2–0 til pause, men skåringer av Fredrik Nordkvelle og Torgeir Børven sørget for at kampen endte 2–2.
Tidspunkt: 05-07-2019 - Kl.20:59 - Kilde: NRK - Info


287. Molde raknet etter pause – Odds storscorer reddet uavgjort
Molde så ut til å være på vei mot tre knallsterke poeng i skien, men to Odd-scoringer etter pause sørget for 2–2 i toppkampen.
Tidspunkt: 05-07-2019 - Kl.18:58 - Kilde: Aftenposten - Info


288. Ny hjemmeseier til Odd. Fagermo avventer gullsnakk.
Odd fortsetter sin seiersrekke hjemme i skien.
Tidspunkt: 23-06-2019 - Kl.23:28 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


289. Ny hjemmeseier til Odd, Fagermo avventer gullsnakk
Odd fortsetter sin seiersrekke hjemme i skien. Søndag tok Dag Eilev Fagermos menn sin sjette strake seier på hjemmebane da Haugesund ble slått 3-1.
Tidspunkt: 23-06-2019 - Kl.20:22 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


290. Odd med ny seier
Odd tok sesongens åttende seier da de slo Haugesund 3–1 på hjemmebane søndag. Fredrik Nordkvelle (2) og Torgeir Børven skåret målene for Odd. skienslaget er nummer to i eliteserien, tre poeng bak Molde. Odd har to kamper færre spilt enn moldenserne.
Tidspunkt: 23-06-2019 - Kl.20:13 - Kilde: NRK - Info


291. Ny hjemmeseier til Odd. Fagermo avventer gullsnakk.
Odd fortsetter sin seiersrekke hjemme i skien.
Tidspunkt: 23-06-2019 - Kl.18:23 - Kilde: Aftenposten - Info


292. Hyller RBK-legenden - dro på «spionturer» til Trondheim
Odd-trener Dag-Eilev Fagermo kan være på gang mot et sensasjonelt seriegull. Nils Arne Eggens ideer har bygget mye av grunnmuren i skien.
Tidspunkt: 20-06-2019 - Kl.06:28 - Kilde: Aftenposten - Info


293. Isbil havnet i elva i skien
En isbil kjørte i elva ved Valebø i skien fredag formiddag. Sjåføren pådro seg ikke skader.
Tidspunkt: 31-05-2019 - Kl.12:00 - Kilde: Aftenposten - Info


294. Ingen pågrepet for væpnet ran i skien
Politiet jakter fremdeles på gjerningspersonene etter at to personer ble ranet på Klyve i skien onsdag kveld. Skudd ble avfyrt under ranet.
Tidspunkt: 29-05-2019 - Kl.23:53 - Kilde: Aftenposten - Info


295. Skudd avfyrt under ran i skien
Det ble avfyrt skudd da to gutter i tenårene ble ranet på Klyve i skien onsdag kveld.
Tidspunkt: 29-05-2019 - Kl.21:06 - Kilde: Aftenposten - Info


296. To gutter ranet i skien – skudd skal ha blitt avfyrt
To unge gutter ble truet med våpen og fraranet gjenstander på Klyve i skien onsdag kveld.
Tidspunkt: 29-05-2019 - Kl.19:56 - Kilde: Aftenposten - Info


297. Tre endringer for Ranheim før kampen i skien
Ranheim-trener Svein Maalen gir Magnus Blakstad hans eliteseriedebut fra start mot Odd.
Tidspunkt: 16-05-2019 - Kl.17:14 - Kilde: Aftenposten - Info


298. Tre tenåringer til akuttmottak etter trafikkulykke i skien
Tre tenåringer er kjørt til akuttmottaket etter en trafikkulykke i skien natt til søndag. Tre andre som befant seg i bilen, er kjørt til legevakt for sjekk.
Tidspunkt: 12-05-2019 - Kl.07:43 - Kilde: Aftenposten - Info


299. Flere fjellturister hadde satt igjen skiene hjemme i påsken. – Ski er absolutt nødvendig, melder speiderne.
Med sommervær i byene er det lett å tro at snøen har forsvunnet på fjellet også. Det det har den ikke.
Tidspunkt: 22-04-2019 - Kl.17:40 - Kilde: Aftenposten - Info


300. Brann i enebolig i skien
Nødetatene rykket søndag ut til en brann i en enebolig i Gydas Gate i skien.
Tidspunkt: 21-04-2019 - Kl.17:28 - Kilde: Aftenposten - Info



©2024 Tveit MEDIA.
Personvern (Privacy Policy)




Annonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME










Copyright © 2001-2024 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)