Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
19
 Fredag  19. Apr. 2024
Nyhets kategorier
Forsiden, siste nytt
Datanyheter
Helsenyheter
Innenriks
Sport
Toppsaker
Utenriks
Været
Økonomi

De nyeste artiklene
Lagerguiden | Finn ledig lagerplass
Blandingsraser er mer populære enn noensinne
Sterk vekst i elektriske busser
Lokaler til leie i Trondheim
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
5 Tips For Deg Som Skal Pusse Opp
Få Bedre Fiskelykke med Ekkolodd
5 Tips til Raskere Nettsider
Industri i Norge
Valg av fisk til ditt første akvarium
Shopping i London

Pakkesporing
Posten:
Bring:




Du søkte på: STAVANGER



1. Tidligere landslagsspiller og Viking-legende Per Henriksen er død
stavanger Aftenblad skriver onsdag at Per «Pesien» Henriksen er død, 72 år gammel. Henriksen spilte totalt 377 kamper for VIking fra 1978 til 1986 og var med på å vinne to seriegull og ett cupgull med klubben. Han debuterte for det norske A-landslaget borte mot Finland i juni 1983 og spilte totalt ti kamper for det norske landslaget i løpet av halvannet år.
Tidspunkt: 17-04-2024 - Kl.12:44 - Kilde: NRK - Info


2. Brann-spiller fraktet til sykehus etter hodesmell
På overtid i søndagens kamp mellom Viking og Brann fikk Ulrik Mathisen en kraftig hodesmell etter en duell med Vikings Sondre Langås. Spillet ble stoppet umiddelbart og Mathisen fikk raskt tilsyn, før han til applaus gikk av banen for egen maskin. Vikings lege, Øystein Dale, sier til BT at Mathisen etter kampen ble fraktet til sykehuset i stavanger. – Han var ikke helt klar og husket ikke alt som hadde skjedd. Sykehuset gjør en vurdering på hvor lenge han blir værende der, sier legen til BT. Selve kampen endte 1-1.
Tidspunkt: 14-04-2024 - Kl.15:39 - Kilde: NRK - Info


3. Uavgjort i høydramatisk vestlandsderby
På en utsolgt arena i stavanger var det høyt tempo fra start i søndagens kamp mellom Viking og Brann, hvor Brann skapte de største sjansene innledningsvis. Flere ganger smalt det i metallet bak Viking-keeper Patrik Gunnarsson, og det var også mange tøffe og kraftige dueller i løpet av de 90 minuttene. – En strålende reklame for norsk fotball, oppsummerte fotballprofilen Brede Hangeland overfor TV 2 i pausen. Til pause var det hjemmelaget som hadde grunn til å være mest fornøyd, takket være Lars-Jørgen Salvesen, som headet Viking i ledelsen etter halvspilt omgang. Brann-presset fortsatte i den andre omgangen, men utligningen kom først etter en enorm tabbe i Viking-forsvaret. Midtstopperne Djibril Diop og Sondre Langås klarte sammen med keeper Patrik Gunnarsson ikke å bli enige om hvem som skulle klarere på en ball som spratt inne i feltet. Gunnarsson fikk bokset ballen ut, men på returen kom Ole Didrik Blomberg og fikk ballen i mål. Bård Finne trodde han avgjort for Brann noen minutter senere, men målet ble korrekt annullert for offside etter en VAR-sjekk. Dermed endte det 1-1 og med ett poeng til hver av lagene. – Det var en voksen fotballkamp og gøy å spille, sier Branns Bård Finne til TV 2.
Tidspunkt: 14-04-2024 - Kl.14:31 - Kilde: NRK - Info


4. Feiret med frekk gest – så grep VAR inn
I et intenst og høydramatisk vestlandsderby, endte det til slutt 1–1 mellom Viking og Brann i stavanger. Lars-Jørgen Salvesen sendte hjemmelaget i ledelsen etter halvspilt første omgang, og til tross for flere store Brann-sjanser ble det omgangens eneste mål. I den andre omgangen kom til slutt utligningen for Brann, takket være en utrolig tabbe i Viking-forsvaret. Midtstopperne Djibril Diop og Sondre Langås klarte sammen med keeper Patrik Gunnarsson kommuniserte dårlig da ballen spratt flere ganger inne i feltet. Det utnyttet Ole Didrik Blomberg, som styrte inn 1–1 etter en panisk klarering fra Gunnarsson. Ti minutter før slutt trodde Bård Finne at han hadde sendt Brann i ledelsen etter en kontring. Brann-spissen feiret opp mot publikum med å ta hendene foran øynene som om han gråt. Men til Branns fortvilelse grep VAR inn og annullerte målet for offside. – Jeg er en stor fan av spontaniteten, så jeg kommer alltid til å feire. Så får det heller være litt flaut etterpå, sier Finne til NRK. Dermed ble det 1–1 og ett poeng til hver av lagene.
Tidspunkt: 14-04-2024 - Kl.14:31 - Kilde: NRK - Info


5. Vålerenga klare for NM-finale for første gang på ti år
Vålerenga og stavanger Oilers har fulgt hverandre tett gjennom best av syv-serien i NM-semifinalen, og den avgjørende syvende kampen ble intet unntak. Hjemmelaget stavanger Oilers tok riktignok ledelsen 2-0 tidlig i den andre perioden, men Vålerenga reduserte umiddelbart etter en strålende soloprestasjon fra Stian Solberg, før to scoringer fra Thomas Olsen og nevnte Solberg på 58 sekunder sørget for at Vålerenga ledet 3-2 etter andre periode. Den tredje perioden bølget frem og tilbake, hvor Oilers utlignet til både 3-3 og 4-4. Men med 49 sekunder sendte Tommi Taimi Vålerenga-fansen til himmels da han scoret i overtall. Oilers jaktet febrilsk i sluttsekundene, men Vålerenga holdt unna og er dermed klare for en NM-finale for første gang siden 2014. Der møter de erkerivalen Storhamar.
Tidspunkt: 12-04-2024 - Kl.19:27 - Kilde: NRK - Info


6. Oilers slo Vålerenga og forlenget NM-semifinalen: – Magisk
stavanger Oilers slo Vålerenga 5-3 onsdag og utlignet til 3-3 i semifinalen i ishockey-NM. Avgjørelsen faller i stavanger fredag. Vålerenga ledet 3-2 i best av sju-serien før oppgjøret i Oslo onsdag og hadde dermed muligheten til å avgjøre på hjemmeis. Der ble til slutt Anthony Salinitri helten for Oilers med sitt vinnermål, og dermed kan Oilers fortsatt håpe på sin tredje strake NM-tittel. – Det er steinkult. Jeg er veldig fornøyd med hvordan vi gjennomfører kampen i dag. Jeg synes vi blir hardt straffet bakover, og den andre perioden var frustrerende. Guttene er ekstremt fokusert i dag og justerer litt til tredjeperioden. Det fikk vi godt betalt for, sa Oilers-trener Anders Gjøse til TV 2. – Det blir magisk, sa Gjøse om muligheten for å avgjøre på hjemmebane fredag. (NTB)
Tidspunkt: 10-04-2024 - Kl.19:29 - Kilde: NRK - Info


7. Vålerenga nærmer seg NM-finale
Kaptein Martin Røymarks to tidlige scoringer la grunnlaget da Vålerenga slo stavanger Oilers 3-2 i NM-semifinalen i ishockey mandag. Oslo-klubben snuser på finalen. Seieren på bortebane betyr at Oslo-klubben leder 3-2 i kamper i semifinaleserien. Dermed holder det med seier hjemme i Jordal Amfi for å sikre seg finalebilletten. Den kommer torsdag i Oslo. Storhamar er allerede klare for sin femte strake NM-finale etter å ha slått Frisk Asker 4-1 i kamper i sin semifinale. (NTB)
Tidspunkt: 08-04-2024 - Kl.19:20 - Kilde: NRK - Info


8. Storhamar har matchball i NM-semifinalen
Storhamar er én seier unna finale i ishockey-NM etter 2-0-triumf over Frisk Asker på borteis fredag. Med fredagens triumf har Storhamar muligheten til å avgjøre på hjemmebane i best av sju-serien søndag kveld. De jakter sin annen strake NM-finale etter at de i fjor ble slått av stavanger Oilers. – Det var deilig å vinne. Det var en viktig seier. Vi snakket om at vi skulle gjøre alt vi kan for at dette var siste gang vi skulle spille i denne hallen denne sesongen. Nå har vi det i våre egne hender og kan avgjøre på hjemmebane, og det skal vi få til, sa Storhamar-spiller Andreas Martinsen til TV 2. (NTB)
Tidspunkt: 05-04-2024 - Kl.19:48 - Kilde: NRK - Info


9. Oilers tok tilbake ledelsen i NM-semifinalen
stavanger Oilers har igjen overtaket i semifinalen i NM-sluttspillet i ishockey etter 4-0-seieren hjemme mot Vålerenga tprsdag kveld. – Vi styrer begivenhetene fullt og helt fra start til mål i dag. Det er herlig. Det gir masse energi, og det er gøy for guttene, sa Oilers-trener Anders Bartlett Gjøse til TV 2 etter kampen. Oilers leder 2-1 sammenlagt. Semifinaleserien avgjøres i best av sju oppgjør, og første lag til fire seirer går videre. (NTB)
Tidspunkt: 04-04-2024 - Kl.19:41 - Kilde: NRK - Info


10. Vålerenga utlignet i NM-semien mot Oilers
Vålerenga slo tilbake i det andre semifinaleoppgjøret mot stavanger Oilers, og vant kampen 2-1 etter forlengelse. Mika Partanen avgjorde kampen etter drøyt ti minutter med forlengelse. Dermed står det 1-1 etter to semifinaler. Sluttspillsoppgjørene avgjøres i best av sju kamper. Første lag til fire seirer avanserer videre til finalen. Oilers og Vålerenga endte på henholdsvis 2.- og 3.-plass i grunnseieren. stavanger er regjerende norgesmester etter seier over Storhamar i finalen forrige sesong. (NTB)
Tidspunkt: 02-04-2024 - Kl.19:56 - Kilde: NRK - Info


11. TV 2: Frisk Asker har lagt inn protest etter semifinaletap
Frisk Asker-trener Roy Johansen bekrefter til TV 2 at klubben har fått en protest avvist etter 3-5-tapet i første semifinaleoppgjør i sluttspillet mot Storhamar. Siste ord er ikke sagt. Det er lørdagens kamp som er utgangspunktet for protesten. – Arrangøren setter på mållyset og forstyrrer vår målvakt rett før Storhamars tredje mål. Det har direkte innvirkning på sluttresultatet, sier Johansen til TV 2 mandag. På det tidspunktet ledet Frisk 3-2. Storhamar snudde til slutt kampen og vant 5-3. Kampen var det første av potensielt sju mulige semifinaleoppgjør. – Reglene er klare: En arrangørfeil som påvirker sluttresultatet skal behandles i protestutvalget, og det forventer vi at Norges ishockeyforbund tar tak i, og ikke bare lukker øynene. Det må de behandle, ser Johansen. Frisk-sjefen forteller at protesten har blitt avvist, men at klubben kommer til å anke dommen. – Vi forventer at hockeyforbundet behandler saken gjennom den rette instansen, sier Johansen. I det andre semifinaleoppgjøret møtes stavanger Oilers og Vålerenga. Førstnevnte vant 4-1 på hjemmebane i det første oppgjøret.
Tidspunkt: 01-04-2024 - Kl.17:41 - Kilde: NRK - Info


12. Oilers knuste Vålerenga i første semifinale
stavanger Oilers slo Vålerenga 4–1 i en første NM-semifinalen i ishockey søndag kveld. Etter en målløs første periode sendte Oslo-gutten Ludvig Hoff vertene i ledelsen. Andreas Klavestad doblet ledelsen tre minutter senere, før Hoff gjorde sitt andre mål for kvelden etter en drøy halvtime spilt. Halvannet minutt før pause økte André Bjelland Strandborg Oilers´ ledelse ytterligere og punkterte på mange måter kampen før siste periode. Vålerenga mistet likevel ikke håpet og bare tre minutter inn i tredje periode reduserte Mika Partanen for gjestene. Sluttspillsoppgjørene avgjøres i best av sju kamper. Første lag til fire seire avanserer videre til finalen. – Jeg føler at vi har kommet litt tilbake sånn vi spilte i fjor, sa André Bjelland Strandborg til TV 2. Vålerenga har dermed fortsatt god mulighet til å sikre seg en finaleplass, men må flere hakk opp i nivå om det skal bli en realitet. – Det var absolutt ikke bra nok. Man må komme med en mye bedre energi om man skal vinne her, sa Vålerengas Mathis Olimb til TV 2. (©NTB)
Tidspunkt: 31-03-2024 - Kl.18:11 - Kilde: NRK - Info


13. Rosenborg rundspilt i generalprøven: Tapte 0-5
Viking og Rosenborg gjenopptok klubbenes tidligere tradisjon med å spille den siste treningskampen før sesongstart søndag. Det ble en real fest for hjemmepublikumet i stavanger, som fikk se Viking valse over Rosenbog og til slutt vinne 5-0, etter scoringer fra Sondre Langås, Lars-Jørgen Salvesen, Sander Svendsen, Zlatko Tripic og Sondre Auklend. Rosenborg har hatt en tidvis rufeste oppkjøring til sesongen. Før årets sesong hentet Rosenborg inn 33 år gamle Alfred Johansson som hovedtrener, men svensken har foreløpig ikke fått Rosenborg til å skinne. – De høye forventningene som ble skrudd opp etter ansettelsen av en ung, uredd og offensiv svensk trener, bør skrus kraftig ned, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp om Rosenborg. – På sikt og om han får tid, tror jeg det vil bli bra. Men problemene er på ingen måte løst over natten. Spillerstallen er den samme og de er fortsatt på en identitsjakt, mener Torp. Første runde i Eliteserien spilles 1. april. Da spiller Rosenborg hjemme mot Sandefjord, mens Viking åpner hjemme mot Sarpsborg 08.
Tidspunkt: 24-03-2024 - Kl.17:49 - Kilde: NRK - Info


14. Vålerenga til semifinale i ishockeysluttspillet – slo Stjernen 5-1
Vålerenga gjorde som Frisk Asker og avsluttet sesongen for et østfoldlag med seier i NM-kvartfinalen lørdag. Stjernen ble slått 5-1 på Jordal amfi. Noen timer tidligere vant Frisk Asker 3-2 borte mot Sparta takket være Michael Hagas vinnermål i forlengningen, og dermed er sesongen over for både Sparta og Stjernen. Vålerenga vant de tre første kampene mot Stjernen, men fredrikstadlaget slo tilbake med seier på hjemmebane torsdag. Lørdag var Vålerenga best og sikret semifinalebilletten. Thomas Olsen leverte to mål og en assist. Før tredjeplasserte Vålerenga tok seg videre hadde seriemester Storhamar og serietoer stavanger begge tatt seg til semifinale i fire strake kamper. Frisk Asker ble eneste lag som greide å beseire en høyere rangert motstander i kvartfinalen. Laget endte på femteplass i serien sju poeng bak Sparta. (NTB)
Tidspunkt: 23-03-2024 - Kl.21:24 - Kilde: NRK - Info


15. Haga sendte Frisk Asker til semifinale – slo Sparta etter forlengning
Frisk Asker ble tredje lag som tok seg til semifinale i NM-sluttspillet i ishockey. Sparta ble slått for fjerde gang på rad med 3-2 etter forlengning. Michael Haga satte inn vinnermålet lørdag etter 5.07 minutter i forlengningen. Fra før er Storhamar og stavanger klare for semifinale.
Tidspunkt: 23-03-2024 - Kl.18:46 - Kilde: NRK - Info


16. U21-landslaget med knallsterk seier over Nederland
Andreas Schjelderup startet og avsluttet angrepet som ga Norge 2-1-triumf i torsdagens U21-landskamp mot Nederland. Han scoret vinnermålet etter 55 minutters spill i Nijmegen. Med mange nederlendere rundt seg spilte han videre til Isak Hansen-Aarøen, som i boksen la ballen tilbake til Schjelderup. Like etter lå lærkula i nettet. Seedy Jatta tok Norge i ledelsen i de første åpningsminuttene. Han løftet foten og styrte inn et innlegg fra Kristian Fredrik Malt Arnstad. Nederland utlignet ved Ruben van Bommel litt over et kvarter senere. I pausen gjorde Norge ni bytter, og etter en drøy time var hele startelleveren erstattet med nye spillere. Kampen var en del av Norges oppkjøring til EM-kvalifiseringsmøtet med San Marino i stavanger 26. mars. (NTB)
Tidspunkt: 21-03-2024 - Kl.21:03 - Kilde: NRK - Info


17. Storhamar og stavanger Oilers til semifinale
Serievinner Storhamar og stavanger Oilers er videre i NM-sluttspillet i ishockey etter perfekte kvartfinaleserier. Storhamar utklasset Lørenskog 10-1, mens Oilers slo Lillehammer 3-2 i et tøft og tett oppgjør. Begge de to kvartfinaleoppgjørene ble avgjort på borteis med 4-0 sammenlagt.
Tidspunkt: 21-03-2024 - Kl.20:19 - Kilde: NRK - Info


18. VIF snudde til storseier etter tidlig kalddusj – nærmer seg NM-semifinale
Vålerenga kom under etter minuttet hjemme mot Stjernen, men vendte oppgjøret til 7-1-seier med flott og effektiv ishockey. Det gjør at VIF leder 3-0 i best av sju kamper i NM-kvartfinalen. Det gjør også stavanger og favoritten Storhamar etter tirsdagens kamper. Vålerenga hadde ikke noe godt tak på Stjernen i grunnspillet denne sesongen, men i sluttspillet har Oslo-klubben strammet grepet. Blåtrøyene får nå fire «matchballer» i kampen om semifinaleplass, den første i Fredrikstad torsdag kveld. I Sarpsborg sikret Frisk Asker seg en viktig 3-0-seier som sørger for at de leder 2-1 sammenlagt i kvartfinalen mot Sparta. Det ble kontrollerte hjemmeseirer for Storhamar og stavanger, som suser videre mot semifinale. Serievinner Storhamar slo Lørenskog 5-2 etter litt startvansker, mens Anthony Salinitri scoret to ganger da stavanger slo Lillehammer 4-1. (©NTB)
Tidspunkt: 19-03-2024 - Kl.20:28 - Kilde: NRK - Info


19. Lillehammer-Oilers utsatt noen timer
Den andre NM-kvartfinalen i ishockey mellom Lillehammer og stavanger blir spilt senere lørdag. Utsettelsen skyldes at Gardermoen ble stengt på grunn av uvær. Flyet med stavanger Oilers-spillerne måtte lande på Torp. Derfra tok de bussen nordover. Kampen skulle ha startet 16.00, men vil nå få et senere starttidspunkt. Det melder Lillehammer på X. stavanger Oilers vant det første oppgjøret på hjemmebane torsdag med 5-1. De øvrige tre kampene i NM-kvartfinalene spilles slik: Frisk Asker – Sparta, Lørenskog – Storhamar og Stjernen – Vålerenga. (NTB)
Tidspunkt: 16-03-2024 - Kl.12:28 - Kilde: NRK - Info


20. Storhamar og Vålerenga lekte seg i første sluttspillskamp
Både Storhamar og Vålerenga tok en oppskriftsmessig seier da de slo henholdsvis Lørenskog (6-3) og Stjernen (7-1) i første kamp i sluttspillet torsdag. stavanger Oilers slo Lillehammer 5-1, mens Sparta halte i land 2-1-seier over Frisk Asker. Storhamar var overlegne i grunnserien og ble soleklar seriemester med 17 poeng ned til Oilers på 2.-plass. Hamar-laget fikk dermed mulighet til å velge først og sikret seg Lørenskog som sin rival.
Tidspunkt: 14-03-2024 - Kl.20:33 - Kilde: NRK - Info


21. Oilers senket og gikk forbi Vålerenga
stavanger Oilers vant 5-2 borte mot Vålerenga og rappet 2.-plassen fra rivalen før siste runde i eliteserien i ishockey. Gjestene ledet 3-0 i Jordal Amfi før en sluttoffensiv fra VIF skapte litt spenning. Patrick Elvsveen og Martin Gran fjernet all tvil med to sene Oilers-scoringer. Seieren tok stavanger Oilers forbi Vålerenga på tabellen. Ett poeng skiller lagene før eliteserien avsluttes kommende lørdag. Vålerenga har tapt tre av sine fire siste kamper. Sist helg rotet Oslo-laget bort en 3-1-ledelse og røk 4-6 for Stjernen. Torsdag gjorde Tristin Langan, Simon Bourque og Anthony Salinitri kampens første mål. Hjemmelagets reduseringer kom ved Alex Dostie og Thomas Olsen. Storhamar har for lengst slått ligarekorden for antall poeng og strake seirer. Torsdag kom triumf nummer 28 på rad da seriemesteren slo Lørenskog 5-1. (NTB)
Tidspunkt: 07-03-2024 - Kl.20:34 - Kilde: NRK - Info


22. Storhamar satte poengrekord etter straffedrama
Seriemester Storhamar lar seg ikke beseire. Etter seier på straffer borte mot Frisk Asker torsdag kveld, ble det et vanvittig rekordras for Hamar-klubben. Med to nye poeng har Storhamar 114 poeng på 43 kamper, noe som er ny poengrekord i eliteserien i ishockey. stavanger Oilers hadde den gamle rekorden på 113 poeng etter 45 kamper i 2019/20-sesongen. Det var også Storhamars 27. strake seire, og dermed ble Vålerengas rekord fra 1988 på 26 strake seire slått. I tillegg satte de ny rekord med 13 strake borteseire. Storhamar fikk en god start på kampen, da Jacob Berglund satte pucken i krysset under overtallsspill drøye åtte minutter ut i oppgjøret. Frisk skulle imidlertid slå voldsomt tilbake, og Anton Holm, Mats Frøshaug og Magnus Geheb snudde til 3-1-ledelse for vertene. Det siste av de tre kom seks minutter ut i tredje periode, og da kunne det se ut som Storhamar gikk mot tap. Peter Quenneville ville det annerledes. Kanadieren scoret to mål med 27 sekunders mellomrom med snaut ti minutter igjen av ordinær tid. I forlengingen misbrukte Frisk et overtall med to flere spillere på isen, og dermed gikk kampen til straffeslag. Der sto det 2-2 etter fem straffer til hvert lag. Så scoret Andreas Martinsen, og da Storhamar-keeper Markus Stensrud reddet forsøket til Michael Haga var seieren i boks for gjestene. Storhamar har fortsatt to serierunder igjen av grunnserien, før sluttspillet begynner 14. mars.
Tidspunkt: 29-02-2024 - Kl.20:07 - Kilde: NRK - Info


23. stavanger Oilers tok seieren i målfattig oppgjør – sju strake tap for Lørenskog
stavanger Oilers la press på Vålerenga med en knepen 2-1-seier borte mot Lørenskog i eliteserien i ishockey tirsdag. Oilers lå sju poeng bak Vålerenga på andreplass før oppgjøret. Kampens første mål kom ikke før halvveis i andre periode da Martin Gran scoret for gjestene. Sju minutter senere utnyttet hjemmelaget et overtallsspill og utlignet ved Christian Blomqvist. I tredje periode tok Oilers igjen ledelsen ved Dan Kissel, og vant. Dermed reduserte Oilers luken opp til Vålerenga fra sju til fire poeng. Det gjenstår fire kamper av grunnserien i EHL.
Tidspunkt: 27-02-2024 - Kl.20:25 - Kilde: NRK - Info


24. Caroline Graham Hansen og Ada Hegerberg mister kampen mot Kroatia
Caroline Graham Hansen og Ada Hegerberg mister kampen mot Kroatia tirsdag, opplyser NFF på sin nettside. – Vi har hatt en god dialog med Caroline, og tror det beste er at hun returnerer til klubben sin. Det er noen ganger vanskelig å vurdere alvorlighetsgraden i skader før det har gått noen dager. Forhåpentligvis er hun på banen igjen for Barcelona om få dager, sier landslagstrener Gemma Grainger. Ada Stolsmo Hegerberg returnerer også til sin klubb, Lyon. – Det er naturligvis synd å miste Ada, men det er det eneste riktige å sette hennes helse først. Både Ada og Caroline er sentrale spillere i denne troppen, sier Grainger. Norge slo Kroatia borte 3-0, og har et veldig godt utgangspunkt før returkampen i stavanger på tirsdag. Sammenlagtvinneren av de to kampene får spille på øverste nivå i Nasjonsligaen.
Tidspunkt: 26-02-2024 - Kl.09:55 - Kilde: NRK - Info


25. Grainger til NRK: Hegerberg usikker til Kroatia-kampen
To dager før Norges nasjonsliga-skjebne skal besegles forteller landslagstrener Gemma Grainger at Ada Hegerberg er usikker til kampen. Hun deltok ikke på søndagens treningsøkt. Det gjorde heller ikke Caroline Graham Hansen eller landslagskaptein Maren Mjelde. – Jeg håper å ha både Ada og Maren klare til tirsdag. De hadde en hviledag i dag, men vi tar en ny vurdering mandag. Da vet vi nok mer, sier Grainger til NRK. Årsaken til usikkerheten rundt Hegerberg er en tøff takling hun ble utsatt for i den første kampen mot Kroatia. Det norske landslaget knuste Kroatia 3-0 i den første av to kamper som skal bestemme Norges fremtid i nasjonsligaen. Det gode resultatet til tross; det ble et par skår i gleden for Grainger, ettersom landslagets to store stjerner pådro seg skader. Hegerberg klarte å fortsette etter taklingen, men foten hennes må vurderes på nytt før Kroatia-kampen. Caroline Graham Hansen ble på sin side byttet ut rett etter sin scoring. For hennes del var det hamstringen som trøblet. På spørsmål om hun blir klar til tirsdagen, svarer Grainger: – Det er ikke mulig å si noe om ståa nå, det medisinske støtteapparatet kan ikke gi et svar før de har all informasjonen de trenger, og det tar tid. Vi håper å ha et svar mandag. Norges kamp mot Kroatia spilles i stavanger tirsdag klokken 18.00. Kampen kan du se på NRK 1.
Tidspunkt: 25-02-2024 - Kl.17:14 - Kilde: NRK - Info


26. Tok ingeniørmaster i desember. Lever som sykkelbud
På en travel dag sykler Soumya Barua fire mil med mat på ryggen. Soumya og Marie er to av 300 Foodora-bud i stavanger.
Tidspunkt: 24-02-2024 - Kl.09:07 - Kilde: E24 - Info


27. Talentet Signe Gaupset inn i landslaget i Graingers første tropp
To playoffkamper mot Kroatia venter for de norske jentene. Bortekampen spilles 23. februar, mens returoppgjør er på SR-Bank Arena i stavanger 27. februar. Brann-talentet Signe Gaupset fikk plass i Gemma Graingers første tropp som sjef for kvinnelandslaget i fotball. Gaupset har storspilt for et Brann som har gjort det godt i Mesterligaen. Hun har ikke spilt landslagsfotball over J19-nivå tidligere. – Hun er en bra spiller. Signe (Gaupset) er her mye på grunn av hennes prestasjoner i Mesterligaen. For henne gjorde det ingenting å møte et lag som Lyon, sier Grainger om uttaket av Gaupset. Det var ingen store overraskelser i Graingers tropp. Det største frafallet er Roma-proffen Emilie Haavi, men hun har ikke vært med i en landslagstropp siden fjorårets VM i Australia og New Zealand. – Det er en veldig konkurransedyktig tropp. Vi har mange spillere som er skadefrie og tilgjengelig. Det er viktig og troppen er så god som den kan bli, sier landslagssjef Grainger om troppen. Graingers mannskap må gå seirende ut av duellen mot Kroatia for å unngå nedrykk til nivå B. – Vi bør vinne disse to kampene. Vi bør være på A-nivået i nasjonsligaen, sier landslagssjefen.
Tidspunkt: 16-02-2024 - Kl.09:11 - Kilde: NRK - Info


28. Haaland mistet farmoren i helgen
Erling Braut Haalands farmor Tone Rasdal døde lørdag 10. februar. Det ble bekrefter familien i en dødsannonse hos Jærbladet og stavanger Aftenblad onsdag. «Vår kjære mor, svigermor, mormor, farmor og oldemor døde fredfullt i dag, 80 år gammel» står det, ifølge Dagbladet. Rasdal er Alfie Haalands mor og døde på sykehjemmet Sivdaheimen i Bryne lørdag. Bisettelsen skal foregå i Time kirke i neste uke. Tirsdag spilte Erling Braut Haaland hele kampen i mesterligaen mot FC København i den danske hovedstaden. Oppgjøret endte 3-1 til Manchester City, men uten at jærbuen kom på scoringslisten. (©NTB)
Tidspunkt: 14-02-2024 - Kl.06:08 - Kilde: NRK - Info


29. Kanontall i krisemarked: Dette er hemmeligheten
2023 ble et kriseår for boligbyggere. Men i stavanger-området leverer en aktør solide tall.
Tidspunkt: 14-02-2024 - Kl.05:00 - Kilde: E24 - Info


30. Vil ha kjetting på stavanger-bussene – men det er ikke mulig

Tidspunkt: 12-02-2024 - Kl.14:10 - Kilde: YR.no - Info


31. Bekreftet: Brekalo forlater Viking for rekordsum
Orlando City bekrefter torsdag kveld at de har signert midtstopperen David Brekalo. Sloveren kommer til klubben fra Viking, hvor han har vært en nøkkelspiller de siste sesongene. Avtalen blir lukrativ for stavanger-klubben. Ifølge TV 2 ligger budet på 2,8 millioner dollar samt 300.000 i bonuser til Viking. Det innebærer en garantert sum på like under 30 millioner kroner, og en totalpakke på omtrent 32,5 millioner. Det skal også være en videresalgsklausul på rundt 15 prosent inkludert i budet. VIking opplyser på eget nettsted at salget er det største i klubbens historie. – David har vært en viktig spiller for oss og vært en av Skandinavias beste midtstoppere. Det er selvfølgelig dumt å miste den kvaliteten, men samtidig fortjener han denne muligheten. Vi ønsker ham lykke til, sier sportssjef Erik Nevland om rekordsalget. – Dette er det største salget i Viking sin historie, og vi er veldig fornøyde med den avtalen som vi har landet, sier Nevland. (NRK/NTB)
Tidspunkt: 08-02-2024 - Kl.17:11 - Kilde: NRK - Info


32. Norge nest best på lagsprinten i Canada
Henrik Fagerli Rukke, Bjørn Magnussen og Håvard Holmefjord Lorentzen ble kun slått av Polen i lagsprinten i verdenscupavslutningen på skøyter. Det norske laget klokket inn til 1.18,80 og endte ni hundredels sekund bak Polen. USA tok den siste pallplassen i Quebec by. Norge vant én av fem lagsprinter på herresiden i vinterens verdenscup. Seieren kom på hjemmebane i stavanger tidlig i desember. Skøyteeliten blir værende i Canada for å forberede seg til VM enkeltdistanser. Mesterskapet er lagt til Calgary og varer fra 15. til 18. februar. (©NTB)
Tidspunkt: 05-02-2024 - Kl.05:06 - Kilde: NRK - Info


33. Tre strake tap for Oilers - tapte mot VIF
Vålerenga mistet ledelsen for så å ta den tilbake i 3-2-seieren borte mot stavanger Oilers i eliteserien i ishockey lørdag. Alex Dostie ble sentral som toppkampens første og siste målscorer. Canadieren tok VIF i føringen etter drøyt fire minutter, og han gjorde matchvinnerscoringen halvveis ut i midtperioden. Hjemmefansen jublet da Dan Kissel og Greg Mauldin sto for det som skulle bli en kortvarig snuoperasjon. Like etter den første pausen styrte Mathis Olimb inn Vålerengas 2-2-utligning. Vålerenga står med 84 poeng fra 37 kamper, mens Oilers blir værende på 77 fra sine 36 spilte oppgjør. På topp har Storhamar (97) en suveren ledelse. Tapet var stavanger Oilers´ tredje pad rad. Tidligere på kvelden vant Sparta 7-0 borte mot Ringerike, mens Stjernen fikk med seg 5-3 hjem til Fredrikstad fra østfoldderbyet mot Comet Halden.
Tidspunkt: 03-02-2024 - Kl.22:00 - Kilde: NRK - Info


34. Tabelltoer Vålerenga slet seg til seier over Lillehammer
Vålerenga fikk det vanskelig, men slo Lillehammer etter straffer på hjemmebane i eliteserien i ishockey. Sparta vant en målfattig kamp mot Lørenskog. Etter at det sto 1-1 etter forlengning måtte lagene ut i straffeduell i Jordal Amfi. Der var hjemmelaget best og kunne juble for to poeng. Vålerenga har dermed 16 poeng opp til serieleder Storhamar. stavanger Oilers er fire poeng bak Vålerenga. Frisk Asker slo Stjernen 4-3 på hjemmebane. Vertene ledet 3-1 til første pause før Stjernen reduserte til 3-4 før siste periode. Der greide ikke Stjernen å utligne kampen. I kampen mellom Sparta og Lørenskog var det noe så sjeldent som målløst etter tre perioder. I forlengningen med Håvard Salsten matchvinner for Sparta. Ringerike knuste tabelljumbo Comet Halden 5-1 på hjemmebane. Både Ringerike og Comet ligger dårlig an i serien som nummer ni og ti. Det er langt opp til Lørenskog på trygg plass. De to dårligste lagene skal ut i kvalifisering mot de to beste fra 1. divisjon etter sesongen. (©NTB)
Tidspunkt: 01-02-2024 - Kl.21:03 - Kilde: NRK - Info


35. Viking enig med amerikansk klubb om Brekalo-salg
Vikings sportsdirektør Erik Nevland bekrefter til stavanger Aftenblad torsdag ettermiddag at de er enige med den amerikanske klubben Orlando City om et salg av David Brekalo. Den slovenske midtstopperen har vært en profil i Viking siden han kom til klubben sommeren 2021. Ifølge Aftenbladet skal avtalen mellom klubbene ha en totalramme på 35 millioner kroner, hvorav rundt 30 millioner skal bli utbetalt nå. – Men det juridiske og formelle papirarbeidet gjenstår fortsatt. Brekalo blir her til alt er signert, sier Nevland til Aftenbladet.
Tidspunkt: 01-02-2024 - Kl.16:04 - Kilde: NRK - Info


36. Serieleder Storhamar forlenget seiersrekken – magiske minutter da Vålerenga vendte mot Frisk
Storhamar slo Stjernen 7-3 torsdag og er dermed ubeseiret i 19 kamper på rad i eliteserien i ishockey. Vålerenga slo Frisk Asker 6-3 tross en dårlig start. Seks av de 19 siste Storhamar-kampene har gått til forlengning, men Hamar-laget har siden 4. november ikke gått av isen som taper. Hamar-laget har 14 poeng ned til tabelltoer Vålerenga etter torsdagens kamper. Vålerenga kom under 0-3 hjemme mot Frisk Asker, men en sterk midtperiode sendte de blåkledde opp i ledelsen. Vålerenga brukte under to minutter på å gå fra 0-3 til 3-3. Deretter tok de ledelsen og sikret til slutt seier 6-3. stavanger Oilers slo Ringerike 3-1 på borteis. Den regjerende norgesmesteren er nummer tre på tabellen og har 17 poeng opp til Storhamar. Sparta lå under 1-3 mot Lillehammer før siste periode, men der våknet Sarpsborg-laget og vant 3-1. Dermed måtte kampen avgjøres i forlengning der Hans Jakobsson ble matchvinner for Sparta i 5-4-seieren. Tabelljumbo Comet Halden kunne torsdag juble for sin første seier i ordinær tid siden tidlig i november. Halden-laget, som ligger desidert sist i eliteserien, slo Lørenskog 3-1 på hjemmebane. (NTB)
Tidspunkt: 25-01-2024 - Kl.20:23 - Kilde: NRK - Info


37. Viking-stjerne fyrer løs mot egen klubb: – Det er motbydelig
– I to og et halvt år har jeg gjort alt jeg kunne, så er dette takken. Det er motbydelig. Jeg hadde aldri i verden sett for meg at vi skulle havne her, sier Vikings midtstopper David Brekalo til stavanger Aftenblad. Sloveneren kom til Viking sommeren 2021 og ble raskt en nøkkelspiller for laget. Ved flere anledninger har utenlandske klubber vist interesse for Brekalo, men Viking har sagt nei til budene som har kommet inn. Brekalo forteller at han og agenten var enig i avgjørelsen om å si nei til danske Midtjylland i fjor sommer, fordi Viking da kjempet om seriegull. I sesonginnspurten var Brekalo skadet i en lengre periode og Viking endte på fjerdeplass etter en fryktelig høstsesong. Nå sier Brekalo at han føler seg sviktet av Viking, som har sagt nei til budene fra Orlando City i vinter. Ifølge Brekalo hadde han og Viking en muntlig avtale om at de ville selge ham nå i vinter. Til Aftenbladet svarer Vikings sportssjef, Erik Nevland, på kritikken. – Først av alt er det viktig å poengtere at vi ønsker David alt godt. Han har vært og er en bauta for oss. Vi jobber hardt med at han skal få sine ambisjoner oppfylt, men må samtidig også jobbe mot det som er riktig for klubben vår, svarer han blant annet, og sier at de ikke har gitt Brekalo eller hans agent noen lovnad rundt en overgangssum.
Tidspunkt: 25-01-2024 - Kl.15:55 - Kilde: NRK - Info


38. Festkveld for Sola i europaligaen i håndball – Storhamar tapte
Sola gjorde kort prosess og tok en knusende overlegen 40-29-seier over rumenske CSM Targu Jiu i europaligaen i håndball lørdag. Lørdagens møte i stavanger Idrettshall var Solas tredje kamp for sesongen i europacupen. Iforrige kamp mot ungarske Motherson Mosonmagyarovari måtte rogalandsklubben tåle tap. Lørdag fikk Sola en pangstart og ledet 9-2 etter at kun ti minutter var spilt. Deretter var det i realiteten aldri noen tvil om hvor seieren skulle ende. Ved pause ledet hjemmelaget 23-10. Etter pause fortsatte dominansen. På det meste ledet Sola med hele 18 mål. Neste kamp for Sola i europaligaen spilles 3. februar borte mot samme motstand som lørdag. Storhamar fikk det på sin side tøft i møtet med Podravka Vegeta i europaligaen lørdag. Oppgjøret endte med 19-23-tap. Det ble en relativt målfattig kamp totalt sett, men Podravka var på det meste foran med fem mål i løpet av første omgang. Til pause var stillingen 13-9 til hjemmelaget. Podravka Vegeta overtok ledelsen i gruppe A med seieren. (©NTB)
Tidspunkt: 20-01-2024 - Kl.19:46 - Kilde: NRK - Info


39. Storhamar knuste Vålerenga på Jordal
Det var ventet en fartsfylt kamp på Jordal Amfi da serieleder Storhamar tok turen til hovedstaden for å møte serietoer Vålerenga. Tross tabellposisjon var det aldri jevnt i Oslo. Gjestene viste hvor suverene de har vært den siste tiden og tok sin 18. strake seier med sifrene 6–1. Petter Thoresen sine menn troner øverst i Eliteserien med 89 poeng. Vålerenga på andreplass har 75 poeng og kniver med stavanger Oilers om sølvtøyet. VIFs poengkonge Mika Partanen tente et håp for hjemmelaget og reduserte til 2–1. Det ble kun med håpet for etter det var det kun Storhamar på isen i Jordal fram til kampslutt.
Tidspunkt: 20-01-2024 - Kl.17:37 - Kilde: NRK - Info


40. Borchs masteroppgave har identiske passasjer fra en tredje masteroppgave
Forskningsminister Sandra Borchs masteroppgave inneholder konklusjoner som er identiske med oppgaven til to tidligere studenter ved Universitetet i stavanger.
Tidspunkt: 19-01-2024 - Kl.18:55 - Kilde: E24 - Info


41. Norway Chess starter kvinneturnering – lover likestilte premiepenger
Norway Chess tar likestillingsgrep og oppretter en egen kvinneklasse. Der vil spillerne få like godt betalt som på herresiden. Arrangøren slapp nyheten torsdag. Kvinneturneringen skal holdes på samme sted og til samme tid som mennenes konkurranse i stavanger i dagene 27. mai til 7. juni. Norway Chess opplyser at de lenge har prøvd å sette temaet om ulike premiepenger på dagsordenen. Over flere år har de jobbet med å få sponsorer til å dekke en egen turnering for kvinner. – Vi håper at turneringen vil kunne inspirere yngre, kvinnelige sjakkspillere til å satse profesjonelt på sjakk, så håper vi at flere superturneringer vil ta etter og arrangere turneringer for kvinner med like premiepenger som i åpen klasse, sier prosjektleder Benedicte Westre Skog. En rekke store sjakknavn kommer til stavanger, og i kvinneklassen vil tre av seks ha VM-titler på CV-en. (NTB)
Tidspunkt: 18-01-2024 - Kl.16:15 - Kilde: NRK - Info


42. Viking-spiller operert i kneet
Vikings høyreback Herman Haugen har nylig vært gjennom en kneoperasjon. Dermed mister 23-åringen etter alt å dømme seriestarten i april. Haugen er ikke en del av Viking-troppen som har reist på treningsleir til Gran Canaria, opplyser klubben til stavanger Aftenblad. – Han er såpass langt unna å være på banen, så da er det bedre at han er hjemme enn å være alene i gymmen her nede, sier Halvard Øen Grova, som er leder for klubbens medisinske avdeling. Høyrebacken må belage seg på en opptreningsperiode på om lag fire måneder, og Grova sier at Haugen er ute til rundt seriestart hjemme mot Sarpsborg 1. april. (NTB)
Tidspunkt: 15-01-2024 - Kl.15:45 - Kilde: NRK - Info


43. Norwegian-fly måtte nødlande
Et Norwegian-fly på vei fra stavanger til Alicante måtte nødlande i Paris.
Tidspunkt: 13-01-2024 - Kl.17:54 - Kilde: Dagbladet - Info


44. Vålerenga kjørte over Ringerike – serieleder Storhamar vant på egen is
Vålerengas ishockeykrigere ga seg ikke før de hadde satt sju pucker i mål i 7-2-seieren over Ringerike i eliteserien. Storhamar slo Sparta. Serielederen fra Hamar tapte overraskende poeng mot Ringerike sist runde, men tok tre poeng i 3-1-seieren over Sparta på egen is lørdag. Storhamar er åtte poeng foran Vålerenga i kampen om topplasseringen i eliteserien etter om lag 30 kamper. Vålerenga knuste Ringerike på hjemmebane lørdag. Oslo-laget tok ledelsen 2-0, men Ringerike kjempet seg tilbake og utlignet. Deretter satte Vålerenga opp farten og avgjorde kampen til sin fordel. stavanger Oilers slo Stjernen 5-2. De ligger ni poeng bak Vålerenga på tredjeplass. Tabelljumbo Comet Halden røk 1-3 for Lillehammer. (NTB)
Tidspunkt: 13-01-2024 - Kl.17:46 - Kilde: NRK - Info


45. Vålerenga kjørte over Ringerike – serieleder Storhamar vant på egen is
Vålerengas ishockeykrigere ga seg ikke før de hadde satt sju pucker i mål i 7-2-seieren over Ringerike i eliteserien. Storhamar slo Sparta. Serielederen fra Hamar tapte overraskende poeng mot Ringerike sist runde, men tok tre poeng i 3-1-seieren over Sparta på egen is lørdag. Storhamar er åtte poeng foran Vålerenga i kampen om topplasseringen i eliteserien etter om lag 30 kamper. Vålerenga knuste Ringerike på hjemmebane lørdag. Oslo-laget tok ledelsen 2-0, men Ringerike kjempet seg tilbake og utlignet. Deretter satte Vålerenga opp farten og avgjorde kampen til sin fordel. stavanger Oilers slo Stjernen 5–2. De ligger ni poeng bak Vålerenga på tredjeplass. Tabelljumbo Comet Halden røk 1–3 for Lillehammer. (©NTB)
Tidspunkt: 13-01-2024 - Kl.17:38 - Kilde: NRK - Info


46. Knallsterk snuoperasjon av Oilers
stavanger Oilers lå under 0-3 mot Frisk Asker, men siddisene våknet og snudde til 5-3-seier på hjemmebane i eliteserien i ishockey torsdag. Fire av Oilers-målene kom i siste periode, og matchvinnerscoringen kom bare drøye minuttet før slutt signert Clifford Watson. Med noen sekunder igjen satte Nicholas Dineen pucken i åpent mål og sørget for tomålsseier. Serieleder Storhamar måtte ha forlengning for å slå Ringerike 3-2, selv etter å ha ledet 2-0 med drøye fem minutter igjen av tredje periode. Bunnlaget kjempet seg tilbake og fikk satt inn 2-2 med ni sekunder igjen av ordinær tid. Dermed gikk kampen videre til forlengning, der Storhamar kun brukte ti sekunder på å avgjøre. Jacub Kindl ble matchvinner i bortekampen. De gul- og blåkledde leder eliteserien med åtte poeng ned til Vålerenga. Ni poeng bak der følger Oilers. Lørenskog tok overraskende ledelsen 2-0 tidlig i hjemmekampen mot Vålerenga, men gjestene gikk til slutt seirende ut 6-3. Sparta slo tabelljumbo Comet Halden 5-2, mens Stjernen vant 3-0 over Lillehammer. (NTB/NRK)
Tidspunkt: 11-01-2024 - Kl.19:59 - Kilde: NRK - Info


47. Markus Solbakken solgt til Sparta Praha
Markus Solbakken har skrevet under for den tsjekkiske storklubben Sparta Praha. Det melder Viking på sin nettside. – Jeg kjenner på det og gjorde det spesielt da jeg landet i stavanger og var innom leiligheten og stadion for siste gang. Dette har vært de to desidert beste årene i livet mitt som spiller, både på og utenfor banen. Viking er en veldig spesiell klubb, sier Solbakken. – Det er selvfølgelig veldig tungt å dra herfra, men samtidig er ikke karrieren så lang og du må gripe du mulighetene du får for å se hvor langt du kan nå, fortsetter midtbanespilleren. Solbakken gjorde i februar 2022 overgang fra Stabæk til Viking, hvor han har notert seg med tre mål og tremålgivende på 68 kamper. 23-åringen har vært jaktet av flere klubber de siste overgangsvinduene. Den siste tiden har Sparta Praha pekt seg ut som en klar favoritt til å sikre seg Solbakken. Solbakken spilte 27 seriekamper for Viking i 2023, som ble en slags gjennombruddssesong for ham. I slutten av august ble han tatt ut på det norske A-landslaget, som ledes av faren Ståle Solbakken. (NTB)
Tidspunkt: 09-01-2024 - Kl.19:06 - Kilde: NRK - Info


48. Haaland investerer i næringseiendom
Erling Braut Haaland og Alfie Haaland inngår samarbeid med Ertvaag-familien i stavanger om investeringer i næringseiendom.
Tidspunkt: 09-01-2024 - Kl.15:40 - Kilde: E24 - Info


49. Hockeyprofil tvinges til å legge opp: – Kan føre til lammelser
Ishockeyprofilen Tommy Kristiansen er tvunget til å legge avslutte karrieren som følge av en skulderskade. – Etter nøye vurdering og i samråd med legene mine har jeg dessverre måttet ta den vanskelige beslutningen om å legge opp hockeyen, skriver han på Instagram. 34-åringen står bokført med 142 A-landskamper, hvorav 32 offisielle landskamper i OL og VM. – Til alle mine fantastiske supportere. Dere har vært drivkraften bak min lidenskap for hockeyen. Jeg vil aldri glemme øyeblikkene vi har delt sammen. Kristiansen debuterte i den norske eliteserien allerede som 16-åring for Sparta og kan se tilbake på et utenlandsopphold i svenske HV71 og ett år i den tyske toppserien for Krefeld Pinguine. Profilen returnerte til den norske eliteserien i 2017/18-sesongen og har spilt de siste fem sesongene i stavanger Oilers, men en skulderskade har holdt ham ute av spill store deler av årets sesong. – Nerveskadene i skulderen er av en art som kan forverres og i verste fall føre til lammelser. Jeg ble på det sterkeste frarådet å fortsette som aktiv. I praksis tvinges jeg til å legge skøyter og kølle til side, sier Kristiansen til klubbens hjemmeside.
Tidspunkt: 09-01-2024 - Kl.09:10 - Kilde: NRK - Info


50. Søberg klar for Vålerenga
Markus Søberg har signert for Vålerenga Hockey ut sesongen. Det opplyser klubben til NRK. – Jeg kan bli brukt til litt av hvert, enten om det er i fjerde rekka for å skape litt energi, eller om det blir høyere opp. Jeg kan bli en joker som kan gjøre litt av alt, sier Søberg i en pressemelding. – Jeg godtar den rollen trenerne gir meg, og kommer til å jobbe hardt hver da, fortsetter han. 28-åringen, som har tre NM-gull med stavanger Oilers, kommer fra den franske klubben Grenoble. – Markus er en energispiller og er veldig skøytesterk. Han er en etablert spiller med et godt hode og en god moral. Han blir en rollespiller som forsterker laget vårt, sier sportssjef Anders Myrvold. Vålerenga befinner seg på andreplass i Elitehockeyligaen, ni poeng bak serieleder Storhamar femten serierunder før slutt, men har spilt én kamp mindre.
Tidspunkt: 09-01-2024 - Kl.09:00 - Kilde: NRK - Info


51. Aftenbladet: – Viking selger Markus Solbakken til Sparta Praha
Viking er kommet til enighet med den tsjekkiske toppklubben Sparta Praha om en overgang for midtbanemannen Markus Solbakken, melder stavanger Aftenblad. 23-åringen har vært jaktet av flere klubber de siste overgangsvinduene. Den siste tiden har Sparta Praha pekt seg ut som en klar favoritt til å sikre seg Solbakken. Viking har foreløpig ikke bekreftet overgangen, men Aftenbladet hevder å vite at man er enige om salgssum. – Vi kan ikke kommentere noe på nåværende tidspunkt, sier Vikings sportssjef Erik Nevland til avisen. Solbakken spilte 27 seriekamper for Viking i 2023, som ble en slags gjennombruddssesong for ham. I slutten av august ble han tatt ut på det norske A-landslaget, som ledes av faren Ståle Solbakken. (©NTB)
Tidspunkt: 08-01-2024 - Kl.12:09 - Kilde: NRK - Info


52. Kongshaug tok EM-gull på 1500 meter
Peder Kongshaug fra stavanger vant 1500 meter i skøyte-EM. Med det ble han tidenes første nordmann som tar EM-gull på enkeltdistanser individuelt. Gulltiden til 22-åringen ble på 1.44,25, noe som var ni hundredeler foran tittelforsvarer og hjemmehåp Kjeld Nuis i nederlandske Heerenveen. Med det fortsetter jubeldagene for Kongshuag i den nederlandske skøytemetropolen. Fredag var han med på det norske laget som tok gull og satte verdensrekord i lagtempo. Nederlandske Patrick Roest tok bronsen, like foran Sander Eitrem.
Tidspunkt: 07-01-2024 - Kl.14:17 - Kilde: NRK - Info


53. Storhamar lekte seg med Lørenskog – Vålerenga knuste Oilers
Serieleder Storhamar fortsetter å storspille i eliteserien i ishockey. Lørdag ble det 10-0-seier over Lørenskog, mens Vålerenga slo stavanger Oilers 4-1. Storhamar står med 22 seirer og har bare tapt to kamper i ordinær tid denne sesongen. I hjemmekampen mot Lørenskog lørdag var det aldri noen tvil om hvor poengene skulle ende. Vertene ledet 4-0 etter første periode, og da de hadde økt ledelsen til 9-0 før siste periode, var seieren i boks. Storhamar leder serien med ni poeng foran Vålerenga. Oslo-laget skaffet seg lørdag en større luke ned til stavanger Oilers på plassen bak med 4-1-seier på hjemmebane. Der ble Mika Partanen viktig med sine to mål og én assist. Tabelljumbo Comet Halden så ut til å sjokkere Stjernen da de ledet 4-0 midtveis i annen periode, men deretter våknet Fredrikstad-laget og vant til slutt 6-4. Fem av målene kom i siste periode. (©NTB)
Tidspunkt: 06-01-2024 - Kl.17:27 - Kilde: NRK - Info


54. Dyrere strøm i Oslo enn i stavanger: – Dere har min fulle sympati
Fredag smittet et finsk prissjokk på strøm over til store deler av Norge, men det sørligste prisområdet slapp billigere unna. – Dere har min fulle sympati, sier stavanger-ordføreren.
Tidspunkt: 06-01-2024 - Kl.06:21 - Kilde: E24 - Info


55. Vålerenga slo Frisk etter overtid
Vålerenga ledet 3-1, men rotet det til og måtte ut i spilleforlenging for å sikre 4-3-seier borte mot Frisk Asker i Eliteserien i ishockey. Siden serieleder Storhamar også måtte ut i forlenging for å sikre 3-2-seier borte mot Stjernen, er det fortsatt sju poeng som skiller lagene i toppen. Vålerenga har riktignok én kamp mindre spilt. I stavanger vant Oilers 5-3 over Ringerike Panthers, mens Sparta Sarpsborg tok en sterk 6-3-seier borte over Lillehammer. Lørenskog vant 5-2 over Comet Halden. (NTB)
Tidspunkt: 28-12-2023 - Kl.22:36 - Kilde: NRK - Info


56. Storhamar økte luken på topp - slo Frisk Asker
Storhamar befestet posisjonen som serieleder i eliteserien i ishockey med 4-1-seier borte mot Frisk Asker torsdag. Luken ned til Vålerenga er på sju poeng. Martin Rønnild åpnet scoringsballet allerede før fire minutter var spilt i Asker. Vertene utlignet drøye fem minutter senere, men Storhamar var tilbake i ledelsen før den første perioden var unnagjort. Etter 29 minutter økte Peter Quenneville til 3-1, før veteran Patrick Thoresen scoret 4-1 for gjestene to minutter senere. Det ble også sluttresultatet. I Lillehammer sørget Joakim Arnestad, Alex Lindroos, Liam Sætre, Robin Soudsky, Alexander Reichenberg og Jonas Medby for at Ringerike Panthers ble smadret 6-0. Oppgjøret mellom Lørenskog og stavanger Oilers ble avlyst. Sistnevnte kom seg aldri av gårde med fly på grunn av sterke vindkast på Sørvestlandet. (NTB)
Tidspunkt: 21-12-2023 - Kl.21:08 - Kilde: NRK - Info


57. Sterke vindkast skaper trøbbel for Oilers – eliteseriekamp avlyst
Oppgjøret mellom Lørenskog og stavanger Oilers er avlyst på grunn av sterke vindkast på Sørvestlandet. Lørenskog la først ut en melding på X der de skrev at kampen var utsatt. Kort tid senere bekrefter de at kampen er avlyst og flyttes til en annen dato. Når kampen spilles er foreløpig ikke bestemt. Yr skriver at det de neste timene kan komme vindkast på om lag 30 meter per sekund. Det er sendt ut oransje farevarsel med «mulighet for ekstremt kraftige vindkast». Oilers ligger på 3.-plass i serien etter 24 spilte kamper, like bak Storhamar og Vålerenga. Lørenskog har på sin side slitt mer og har kun Ringerike Panthers og Comet Halden bak seg på tabellen. (NTB)
Tidspunkt: 21-12-2023 - Kl.17:37 - Kilde: NRK - Info


58. Sterke vindkast skaper trøbbel for Oilers – eliteseriekampen mot Lørenskog utsatt
Oppgjøret mellom Lørenskog og stavanger Oilers er utsatt til klokken 20.00. Sterke vindkast på Sørvestlandet gir utfordringer for tabelltreeren. Lørenskog skriver i en melding på X at kampen kun blir gjennomført om været tillater at Oilers kan fly fra stavanger. «Kampen vil bli avlyst og flyttet dersom flyet ikke kommer opp i luften», heter det videre. Yr skriver at det de neste timene kan komme vindkast på om lag 30 meter per sekund. Det er sendt ut oransje farevarsel med «mulighet for ekstremt kraftige vindkast». Oilers ligger på 3.-plass i serien etter 24 spilte kamper, like bak Storhamar og Vålerenga. Lørenskog har på sin side slitt mer og har kun Ringerike Panthers og Comet Halden bak seg på tabellen. (NTB)
Tidspunkt: 21-12-2023 - Kl.16:51 - Kilde: NRK - Info


59. Oilers slapp med skrekken mot tabelljumboen
stavanger Oilers kom tidlig under mot Comet Halden, men snudde til slutt til 4-1-seier hjemme i eliteserien i ishockey tirsdag kveld. Oilers fortsetter likevel på 3.-plass på tabellen. De ligger nå fem poeng bak Vålerenga på plassen over, og 17 poeng foran Sparta på 4.-plass. Comet ligger på sin side helt sist i Eliteserien med bare åtte poeng etter 25 kamper.
Tidspunkt: 19-12-2023 - Kl.21:10 - Kilde: NRK - Info


60. Ikea-evakuering avblåst: – Det var ikke pølser, men et glutenfritt pølsebrød
Ikeas varehus på Forus i stavanger ble søndag evakuert.
Tidspunkt: 17-12-2023 - Kl.16:23 - Kilde: E24 - Info


61. Fotballkvinnene spiller skjebnekamp i stavanger
Kvinnelandslaget i fotball skal i februar ut i to oppgjør mot Kroatia for å holde seg på nasjonsligaens øverste nivå. Returkampen er lagt til stavanger. Det melder Norges Fotballforbuund på sine hjemmesider. Kampen spilles 27. februar, og det er blitt stilt spørsmål ved hvordan matta på Ullevaal kunne komme til å se ut. Nå er det klart at oppgjøret skal spilles på Vikings hjemmebane i stavanger. Vestlandsbyen har et mildere vinterklima enn hovedstaden. Vinnerlaget over to kamper beholder plassen i nasjonsligaens A-divisjon. Taperen rykker ned til nivå to. Det vil i så fall gi en lengre vei til det kommende EM-sluttspillet i 2025. (NTB)
Tidspunkt: 14-12-2023 - Kl.13:22 - Kilde: NRK - Info


62. Sparta kjørte over Vålerenga på Jordal
Vålerenga var sjanseløse da Sparta kom til Jordal Amfi og vant 5-1, mens Storhamar fikk en komfortabel 3-1-seier over Comet i eliteserien i ishockey. Dermed økte Storhamar luken på toppen av tabellen. Den er nå på fire poeng ned til Vålerenga. Seieren var Storhamars niende strake. Sist gang de tapte, var borte mot Vålerenga 4. november (1-4). Før det sto de også med tolv seirer på rad. stavanger Oilers vant 4-1 borte mot Lillehammer, mens Frisk Asker sikret 4-3-seier hjemme over Ringerike Panthers. Tidligere lørdag gikk Stjernen seirende ut med 7-6 etter forlengning hjemme mot Lørenskog. (NTB)
Tidspunkt: 09-12-2023 - Kl.18:43 - Kilde: NRK - Info


63. Norsk komet med første verdenscupseier
Peder Kongshaug vant sin første verdenscupseier på 1500-meteren under verdenscupen i Polen lørdag. Kongshaug har slitt med sykdom og leverte litt under pari på hjemmebane i stavanger. Med lørdagens løp på 1.46,41 i Polen er formen tydelig på vei tilbake. Det er andre gang han har tatt seg opp på verdenscuppallen i karrieren. stavanger-mannen vant syv hundredeler foran amerikanske Jordan Stolz på tiden 1:46.41. Kinesiske Zhongyan Ning ble nummer tre.
Tidspunkt: 09-12-2023 - Kl.16:41 - Kilde: NRK - Info


64. SKATTELISTENE: Sjekk din kommune
Hvem tjener mest i Bergen? Hvem har størst formue i stavanger? Hvem skatter mest i Trondheim? Her kan du sjekke skattelistene for din kommune.
Tidspunkt: 06-12-2023 - Kl.05:22 - Kilde: E24 - Info


65. Dette er Norges neste VM-motstander
Norge gikk ubeseiret gjennom VM-gruppespillet og tar med seg fire poeng inn i hovedrunden, som starter onsdag. Mandag forflyttet den norske VM-troppen seg fra stavanger til Trondheim og mandag kveld ble det klart at Angola blir Norges første motstander i hovedrunden onsdag kl. 20.30. Norge vant nylig 32–24 mot nettopp Angola i årets VM-oppkjøring. Frankrike og Slovenia er de to øvrige landene Norge møter i VM-hovedrunden.
Tidspunkt: 04-12-2023 - Kl.20:46 - Kilde: NRK - Info


66. Pattynama tapt for Viking
Venstrebacken Shayne Pattynama (25) forlater Viking ettersom kontrakten hans går ut ved nyttår, melder stavanger Aftenblad. Den indonesiske landslagsspilleren hadde tilbud om fornyet kontrakt i stavanger, men velger å dra videre. Han hevder selv at det er interesse for ham fra klubber i Europa, Asia og USA. – Dette var mitt farvel. Jeg drar videre, sa Pattynama til Aftenbladet etter siste seriekamp mot Rosenborg. – Sånn er fotballen. Jeg har hatt en god sesong, kontrakten min går ut og jeg vil utnytte det og finne nye utfordringer. Det er mye som skjer, legger han til. Pattynama spilte 28 eliteseriekamper for Viking i år, og 27 av dem var fra start. Han kom til klubben fra nederlandske Telstar våren 2021 og ble en sentral figur i laget. – Jeg tar med meg både oppturer og nedturer fra tiden min i Viking. Det er ingen tvil om at det var en perfekt timing å komme hit. Jeg flyttet for meg selv, lærte meg å bo alene borte fra familien og å stå opp for meg selv, sier han. Viking endte på 4.-plass i Eliteserien etter 1-5-tap for Rosenborg søndag. (©NTB)
Tidspunkt: 04-12-2023 - Kl.11:41 - Kilde: NRK - Info


67. Wiklund på pallen i stavanger
Ragne Wiklund gikk inn til tredjeplass på 5000-meteren i Stavnger søndag. Dermed slo hun tilbake etter en svak dag lørdag, da hun endte som nummer ti på 1500 meter. Wiklund har flere seiere på 3000 det siste året og jaktet sin første seier på 5000, men endte fire sekunder bak tsjekkiske Martina Sáblíková.
Tidspunkt: 03-12-2023 - Kl.16:59 - Kilde: NRK - Info


68. Stolz satte banerekord på 1500 meter i stavanger
Jordan Stolz slettet sin egen banerekord i Sørmarka Arena da han vant 1500 meter i verdenscupen. Hallgeir Engebråten ble best av de norske på 6.-plass. Amerikanske Stolz vant alt som junior i fjor. Søndag gikk han inn til 1.44,67 og forbedret sin egen banerrekord med 22 hundredeler. Nederlandske Kjeld Nuis fulgte nærmest med 1.45,34.
Tidspunkt: 03-12-2023 - Kl.16:14 - Kilde: NRK - Info


69. Wiklund skuffet på 1500 meter i stavanger
Ragne Wiklund gikk inn til en litt skuffende 10.-plass på kvinnenes 1500 meter under verdenscupen på skøyter i stavanger. Wiklund fikk tiden 1.59,12. Hun leverte ikke noe optimalt løp etter den oppløftende femteplassen i Beijing sist. Den norske profilen gikk i par med nederlandske Antoinette Rijpma-de Jong og ble klart distansert. Den nederlandske stjernen fikk tiden 1.56,95, som holdt til 2.-plass på distansen. Japanske Miho Takagi vant med tiden 1.55,87. Hun har vunnet alle de tre 1500-meterne som er gått. Søndag er det 5000 meter på programmet for kvinnene i stavanger. Wiklund vant de to 3000-meterne som er gått så langt i verdenscupen. (NTB)
Tidspunkt: 02-12-2023 - Kl.15:59 - Kilde: NRK - Info


70. Håvard Lorentzen nummer åtte i stavanger
Håvard Lorentzen noterte årsbeste med sin 8.-plass på 500-meteren under verdenscupen på skøyter i stavanger. Japanske Wataru Morishige vant med 34,65. Håvard Lorentzen gikk inn til tiden 35,10. Han han hadde 11.-plass som best fra Beijing tidligere denne sesongen. Bjørn Magnussen noterte 35,15. Det holdt til 11. plass. Han har 10.-plass om best fra Obihiro tidligere i sesongen. Japanske Morishige vant foran kinesiske Gao Tingyu (34,66) og landsmannen Tasuya Shinhama (34,71). Den amerikanske sprinteren Jordan Stolz vant B-gruppen med 35,09.
Tidspunkt: 02-12-2023 - Kl.15:14 - Kilde: NRK - Info


71. Johansson ordnet norsk seier
Allan Dahl Johansson gikk inn til seier i B-gruppen på fellesstart da verdenscupstevnet skøyter i stavanger ble innledet fredag. Johansson gikk i mål på tiden 8.03,90 i Sørmarka arena og henviste franske Mathieu Belloir og belgiske Indra Médard til de neste plassene. Det var 15 deltakere. Seieren ga ham 28 verdenscuppoeng. (NTB)
Tidspunkt: 01-12-2023 - Kl.19:02 - Kilde: NRK - Info


72. Dumper billettprisene i håndball-VM
Etter glisne tribuner i VM-åpningen i stavanger, tas det grep før kvinnelandslaget skal spille hovedrunden i Trondheim. Det bekrefter leder for medier og kommunikasjon Lars Hojem Kvam til Adresseavisen. – Vi setter ned alle priser til 200 kroner uansett plass i arenaen, ved kjøp av minimum tre billetter. Dette blir et pakketilbud for familie, vennegjenger eller lag, sier Kvam. De billigste billettene i Trondheim kostet i utgangspunket 590 kroner. Norge spiller innledende runde i stavanger, der prisene ligger mellom 400 og 890 kr. Kvam forteller at senkingen av prisene skjer etter at det har kommet flere tilbakemeldinger på at prisene er for høye, og at de har forståelse for at det er ekstra krevende i adventstiden i et år preget av dyrtid. Dumpingene av billettprisene vil gjelde for Norges første kamp i hovedrunden. Den spilles onsdag neste uke, og om Norge vinner sin gruppe vil de møter nummer tre i gruppen med Frankrike, Angola, Slovenia og Island. For Norge sin del kan det maksimalt bli spilt tre hovedrundekamper i Trondheim Spektrum, samt en kvartfinale. Før den tid må Norge ta seg videre fra innledende runde i stavanger. Første kamp endte 43-11 mot Grønland. Nå venter Østerrike fredag og Sør-Korea søndag.
Tidspunkt: 01-12-2023 - Kl.13:29 - Kilde: NRK - Info


73. Syk Ingstad mister fredagens VM-kamp
Vilde Ingstad er ute med sykdom, og får ikke med seg Norges kamp i håndball-VM mot Østerrike fredag kveld. Det bekrefter landslagssjef Thorir Hergerisson til pressen i stavanger. – Ingstad var ikke helt i form på morgenen i dag. Vi tar ingen sjanser og har høy beredskap rundt eventuell sykdom, sier Hergeirsson. Samtidig fortalte Hergeirsson at Nora Mørk er tilbake i Norges tropp, etter at hun så 43-11-seieren i åpningskampen mot Grønland fra tribunen. Norges kamp mot Østerrike har kampstart 20:30 i stavanger. Den sendes på TV3 og på radiokanalaen NRK Sport.
Tidspunkt: 01-12-2023 - Kl.13:29 - Kilde: NRK - Info


74. Storhamar på tabelltopp – scoret tosifret
Storhamar dundret på i 11-3-kampen borte mot Lørenskog og er tilbake som tetlaget i eliteserien ishockey. Gjestene styrte inn fem scoringer i midtperioden etter å ha tatt pause med en 2-0-ledelse. Andreas Martinsen og Peter Quenneville ble begge tomålsscorere for Storhamar. Lagets øvrige mål ble satt inn av Eirik Salsten, Jacob Lundell Noer, Samuel Solem, Martin Rønnild, Sverre Rønningen, Marcus Bryhnisveen og Sander Hurrød. Storhamar er i kjempeform om dagen. Klubben har kun tapt én gang på sine 18 siste seriekamper. Nederlaget kom borte mot Vålerenga 4. november. Etter 21 runder er Storhamar foran VIF på innbyrdes oppgjør. Begge står på 54 poeng. Det er sju poeng ned til tabelltreer og regjerende mester stavanger Oilers, som har én kamp mindre spilt. Målrikt ble det også da Sparta knuste Ringerike 9-2 på borteis. Også de fant nettet fem ganger i løpet av kampens andre periode. Frisk Asker fikk med seg 7-3 fra møtet med Lillehammer, mens Stjernen snudde til 2-1 borte mot ligajumboen Comet Halden i torsdagens østfoldderby. (NTB)
Tidspunkt: 30-11-2023 - Kl.20:13 - Kilde: NRK - Info


75. Mørk om mange ledige VM-seter: – Det var litt synd og rart
Nora Mørk kommer med en sterk VM-oppfordring for å fylle hallen i stavanger fredag og søndag. Første Norge-kamp gikk med mange tomme tilskuerplasser. Norge startet mesterskapet onsdag mot Grønland (43-11-seier). Det var den første EM- og VM-kampen for kvinner på norsk jord siden 2010. Tross det var det ganske mange ledige seter i hallen i stavanger. Der er kapasiteten cirka 4200. Mørk satt på tribunen selv sammen med Marie Davidsen og Katrine Lunde. – Det var litt synd og rart. Det var mange med sponsorbilletter som ikke var til stede. Jeg håper det kommer flere fredag (Norge møter Østerrike) og søndag, sier Mørk til NTB. – Jeg er villig til å gi stavanger to sjanser til. Hvis noen har lyst til å komme, så sjekk det ut. Jeg håper at sponsorene Gjensidige og Posten eventuelt kan gi bort billetter for å fylle hallen, sier Mørk. (NTB)
Tidspunkt: 30-11-2023 - Kl.10:33 - Kilde: NRK - Info


76. Nora Mørk står over VM-åpningen
Nora Mørk og keeper Marie Davidsen må se Norges VM-åpning i håndball fra tribunen i kveld. Mørk blir spart mot underdogen Grønland. Norge har 18 spillere i EM-troppen, men bare 16 får være med på kampene. Landslagssjef Thorir Hergeirsson informerte om laguttaket under en mediebrifing i stavanger i dag. Norges kamp mot Grønland starter 20.30 i kveld. Norge kan gjøre fem bytter i troppen underveis i VM. Det mest aktuelle spilleren til å komme inn er keeperveteranen Katrine Lunde (43). Hun har ikke spilt kamp på en måned, men er i tilnærmet full trening. (NTB)
Tidspunkt: 29-11-2023 - Kl.11:21 - Kilde: NRK - Info


77. Solberg-Østhassel med i Norges VM-åpning – Lunde på vent
Den nybakte mammaen Silje Solberg-Østhassel danner Norges keepertrio sammen med Marie Davidsen og Olivia Lykke Nygaard i håndball-VM. Det kommer fram i en pressemelding fra Norges Håndballforbund. Keepertrioen reiser til stavanger, hvor Norge spiller sine innledende kamper i håndball-VM. Katrine Lunde deltok også på samlingen på Hamar og Lillehammer, men må fortsatt vente på sitt landslagscomeback. Katrine Lunde og Györ-proff Solberg-Østhassel har i en årrekke vært en superduo i det norske målet. Senest i EM i fjor der det ble norsk gull. Det har vært stor usikkerhet rundt uttaket på keeperplassene den siste tiden. Lunde pådro seg en lyskeskade da klubblaget Vipers møtte franske Metz i Champions League i starten av november. Men rapportene rundt henne er svært positive for tiden. Solberg-Østhassel ble mor i midten av august, og 108 dager etter at hun ble mamma var 33-åringen tilbake på banen i kamp for første gang siden februar. Hun startet mot Island i Norges 31-21-seieren i deres andre VM-test. Reglene er slik at det norske trenerteamet kan gjøre endringer i troppen helt fram til mesterskapet starter og også underveis i VM. Det gir tid til å se an situasjonen til Lunde. Norge starter VM mot Grønland onsdag og fortsetter gruppespillet med oppgjør mot Østerrike (fredag) og Sør-Korea (søndag). Dette er kamper de fleste håndballeksperter mener det norske laget vinner med utklassingssifre. (©NTB)
Tidspunkt: 27-11-2023 - Kl.08:23 - Kilde: NRK - Info


78. Skjelbred og Hansen takket av på Lerkendal i RBK-tap
RBK-veteranene Per Ciljan Skjelbred og André Hansen spilte sin siste kamp på Lerkendal som RBK-spillere da Strømsgodset vant 3-1. 36-år gamle Skjelbred er ferdig som Rosenborg-spiller etter sesongen. Fremtiden er fortsatt uviss for midtbanemannen. Etter 66 minutter ble han tatt av banen til stående applaus fra publikum. Også keeper André Hansen er ferdig etter sesongen, men keepertalentet Sander Tangvik ble foretrukket fra start. To minutter før slutt fikk Hansen likevel bidra i sin avskjed på Lerkendal. Han måtte plukke ut 3-1-scoringen til Logi Tomasson rett før slutt. Tidligere i kampen - halvveis i førsteomgan for å være helt presis - scoret Godset-spiller Marcus Mehnert kampens første scoring. Jayden Nelson utlignet på straffe fem minutter senere, før Gustav Valsvik sendte gjestene fra Drammen opp i 2-1 ti minutter før pause. Med én serierunde igjen er Godset på åttendeplass, tre poeng foran Rosenborg på niende. I siste serierunde får Godset besøk av Brann, mens Rosenborg skal til stavanger og møte Viking. (NTB/NRK)
Tidspunkt: 26-11-2023 - Kl.18:10 - Kilde: NRK - Info


79. Storhamar vant underholdende tungvektsduell mot Oilers
Dette spisser seg til i toppen av eliteserien i ishockey. Lørdag kveld tok Storhamar to viktige poeng da stavanger Oilers ble slått 6-5 etter spilleforlengelse. Storhamar er dermed oppe på like mange poeng som Vålerenga på toppen av tabellen, mens Oilers er jagende fire poeng bak etter 20 runder. Oilers-spiller Nick Dineen sendte bortelaget i ledelsen i åpningsperioden, før Daniel Thomas Kissel doblet den kort tid ut i den andre. To raske Storhamar-mål sørget for at lagene var like langt, men Oilers så ut til å ha avgjort kampen med to mål midtveis i den siste perioden. Vertene slo imidlertid nok en gang tilbake, og rivalene ga seg ikke før det sto 5-5 etter 60 minutter. I spillforlengelsen ble Samuel Solem matchvinner for Storhamar. (NTB)
Tidspunkt: 25-11-2023 - Kl.20:23 - Kilde: NRK - Info


80. Selfier på avstand for håndballtroppen: Hergeirsson vil holde «vandrende sirkus» friskt under VM
Håndballkvinnenes landslagssjef Thorir Hergeirsson står på beslutningen om å begrense kontakten med publikum for spillere og ledere i VM-perioden. – Vi skal være et vandrende sirkus i november og desember. Vi skal besøke folk på Hamar, Lillehammer, stavanger og Trondheim. Vi skal spre begeistring og innsatsvilje og skape gode resultater gjennom godt spill på banen. Det er det det norske folk ønsker seg aller mest, sa Hergeirsson. – Og da må vi gjøre noen forholdsregler og passe på oss selv. Da blir det noe mindre tilgjengelighet enn ellers i året. Men vi skal dele ut autografkort, bilder av jentene og ta selfier på avstand. Vi må ta ansvar for å passe på oss selv. Vi kan komme til å spille tolv kamper på fire uker, og da gjelder det å ha flest mulig frisk folk, tilføyde landslagssjefen. Det svenske og danske landslaget har også fordel av hjemmebane i VM, men går en annen vei enn Norge med tanke på kontakt med tilskuerne. – Vi synes det er riktig å omgås med fansen, sier Sveriges landslagssjef Tomas Axnér til nyhetsbyrået TT. Norges første kamp er mot Angola neste torsdag. (NTB)
Tidspunkt: 23-11-2023 - Kl.06:23 - Kilde: NRK - Info


81. Oilers vendte til 6-3-seier og stoppet Vålerengas seiersrekke
Vålerenga ledet med to mål før siste periode og var på vei mot sin 12. strake seier, men stavanger Oilers vendte til 6-3-seier i eliteserien ishockey. I den siste perioden scoret hjemmelaget fem ganger og sørget for kok blant 4001 tilskuere. Seieren betyr at det igjen er full spenning blant tettioren. Siden 0-4-tapet for Storhamar 7. oktober hadde Vålerenga en seiersrekke på elleve kamper. Rekka hadde løftet laget til tabelltopp foran Storhamar og stavanger. Vålerenga dominerte den første perioden og ledet 2-0 etter to scoringer av Alex Dostie. Tristin Langan reduserte i midtperioden, men Oskar Ekelund gjenopprettet to måls ledelse. André Strandborg skapte full spenning igjen med en tidlig redusering i 3. periode. Deretter rotet Andrew Nielsen bort pucken i egen sone. Strandborg mistet kølla da han presset Nielsen, men sparket pucken til Langan, som slo inn 3-3 alene med keeper. Noen minutter senere slo Greg Mauldin inn ledermålet. I sluttminuttene økte Strandborg i tomt bur før Mathias Trettenes satte punktum. Vålerenga topper tabellen to poeng foran Storhamar og fem foran stavanger, men har spilt en kamp mer enn forfølgerne. (NTB)
Tidspunkt: 21-11-2023 - Kl.20:21 - Kilde: NRK - Info


82. Satte norsk rekord på 48-timersløp: – Jeg var helt knekt
Simen Holvik fra stavanger satte norsk rekord på 48-timersløp under en konkurranse i Goodyear i USA. 46-åringen klarte å springe 360,976 kilometer, altså over 36 mil før han måtte kaste inn håndkleet. Den gamle norske rekorden var på 357,919 kilometer av Trond Sjåvik på Bislett i 2015. Holvik vant også konkurransen i USA. Han hadde i utgangspunktet et mål om sette verdensrekord, men fikk for mye trøbbel underveis i løpet. – Jeg var helt knekt etter seks timer. Jeg tror jeg hadde en litt for høy fart, og et uvant underlag (betong) tok mye mer en jeg hadde forestilt meg. Det ble etterhvert en kamp om å bare ta den norske rekorden. Jeg løp ikke de siste sju timene for å ikke få noen skade, sier Holvik til NRK.
Tidspunkt: 19-11-2023 - Kl.17:52 - Kilde: NRK - Info


83. Ett år med gratisgrep skal koste 200 millioner - har svidd av halvparten etter fire måneder
I juli innførte stavanger kommune gratis kollektivtilbud. Kommunestyret budsjetterte 200 millioner for ett år med ordningen, men allerede etter fire måneder er halvparten brukt opp.
Tidspunkt: 15-11-2023 - Kl.18:24 - Kilde: E24 - Info


84. Sparta vant derbyet – Nilsen avgjorde i forlengningen
Sparta dominerte nabooppgjøret mot Stjernen, men måtte ha forlengning for å sikre 2-1-seier. Magnus Nilsen pirket inn vinnermålet på en keeperretur. Sparta vant skuddstatistikken klart i alle de tre ordinære periodene, men Stjernen hadde de eneste skuddene på mål i forlengningen før Jonathan Hafsmoe rotet bort pucken i offensiv sone. Trym Østby førte den i høyt tempo, skar inn og satte Preben Arntsen på prøve. Stjernen-keeperen reddet, men ga en kort retur, og Nilsen var på plass med køllebladet. – Det var veldig deilig. Det har ikke vært så mange av dem i år, så det var godt å sette den, sa matchvinneren til TV 2. Keeperne var vanskelige å overliste i tirsdagens kamp. Arntsen reddet 34 av 36 skudd, mens Sparta-keeper Bence Balizs reddet 20 av 21. Martin Grönberg ga Sparta ledelsen etter 27.02 minutter, men ledelsen holdt i bare 51 effektive sekunder før Stian Hansen utlignet. Med seieren klatret Sparta forbi Lillehammer til 4.-plass, mens Stjernen blir liggende på 6.-plass. Sparta er 18 poeng bak serieleder Vålerenga, og det er 10 poeng opp til stavanger på tredjeplass. (©NTB)
Tidspunkt: 14-11-2023 - Kl.20:57 - Kilde: NRK - Info


85. Viking endte marerittrekken – snudde til 2-1-seier hjemme mot Sarpsborg
Viking-supporterne kunne endelig slippe jubelen løs igjen da stavanger-klubben snudde til 2-1-seier hjemme over Sarpsborg 08 i Eliteserien søndag kveld. Dermed endte Vikings marerittrekke på fem kamper uten seier. Siddisene var lenge med i gullkampen, men sto med fire tap og én uavgjort på deres fem siste kamper før søndagens seier. Viking biter seg dermed også fast i kampen om en medalje. Det skiller nå bare to poeng opp til Tromsø på bronseplass med to serie kamper igjen. Viking fikk imidlertid en marerittstart på kampen da Rafik Zekhnini sendte gjestene i ledelsen etter bare et kvarter. – Det ser ikke ut som vi ønsker å vinne denne kampen. Det er energiløst og langt ifra der vi ønsker å være, sa Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim til TV 2 i pausen og gjennomførte tre bytter. Det ga nærmest umiddelbar uttelling. For bare ti minutter inn i andre omgang spilte innbytter Sander Svendsen inn til Samuel Adegbenro, som banket inn utligningen. Scoringen var Vikings første på fem omganger. Og vertene var ikke ferdig der. 17 minutter senere fullførte Adegbenro snuoperasjonen da han headet inn et innlegg fra Yann-Erik de Lanlay. (NTB)
Tidspunkt: 12-11-2023 - Kl.17:55 - Kilde: NRK - Info


86. Prishopp på 17 millioner på tre år: – Boligen speiler markedet
Boligprisene i stavanger har steget kraftig den siste tiden, tross stadig høyere renter. Meglertopp tror markedet i regionen kan ta igjen det tapte etter oljekrisen.
Tidspunkt: 11-11-2023 - Kl.16:52 - Kilde: E24 - Info


87. Disse spiller VM for Norge - stor usikkerhet rundt keepersituasjonen
Landslagssjef for håndballjentene Thorir Heirgersson åpnet pressekonferansen hvor han prestenterte VM-troppen, med å snakke om den usikre målvaktsituasjonen på landslaget. Heirgersson har tatt ut keeperduoen Marie Davidsen og Katrine Lunde til håndball-VM. Keeperveteranen Lunde har slitt med en muskelskade siden slutten av oktober, og det er fremdeles usikkert om hun rekker VM. – Vi vet at det er en skade som er krevende, men om Katrine blir klar, så er hun med, sier Hergeirsson på pressekonferansen. Silje Solberg-Østhassel har ikke vært tilbake i kamp siden hun ble mor 9. august, men Hergeirsson forteller at hun fremdeles er et alternativ til VM. Storhamar-keeperne Olivia Lykke Nygaard og Eli Marie Raasok vil komme inn i VM-troppen dersom Lunde og Solberg-Østhassel ikke blir klare. Landslagstroppen til håndball-VM: Målvakter: Marie Davidsen Katrine Lunde Olivia Lykke Nygaard Eli Marie Raasok Bakspillere: Nora Mørk Stine Bredal Oftedal Kristine Breistøl Ingvild Kristiansen Bakkerud Kristina Sirum Novak Henny Ella Reistad Thale Rushfeldt Deila Maja Furu Sæteren Strekspillere: Maren Nyland Aardahl Kari Brattset Dale Vilde Mortensen Ingstad Kanspillere: Camilla Herrem Sanna Solberg-Isaksen Stine Ruscetta Skogrand Emilie Margrethe Hovden Håndball-VM spilles fra 29. november til 17. desember, og arrangeres i Norge, Sverige og Danmark. Håndballjentene vil spille sine gruppespillkamper i stavanger og eventuell hovedrunde og kvartfinale i Trondheim. Semifinale og finalen spilles i danske Herning.
Tidspunkt: 07-11-2023 - Kl.10:56 - Kilde: NRK - Info


88. Ishockey: Vålerenga banket serieleder Storhamar 4-1 – stavanger Oilers tapte for Comet Halden
Vålerenga slo Storhamar 4-1 i et nærmest fullsatt Jordal Amfi, men seieren holdt ikke til å overta tabelltoppen. Samtidig røk stavanger Oilers 1-2 for Comet. Med seieren kneppet derimot Vålerenga inn på Storhamar og avstanden mellom de to er nå på to poeng. Vålerenga avgjorde kampen med en veldig solid midtperiode som de vant 2-1. Storhamar-kaptein Patrick Thoresen dukket opp på isen uten sitt etter hvert kraftige skjegg, men han greide ikke lede laget til seier. Det var også store forventninger til Andrew Nielsen som gjorde sin annen kamp for Vålerenga. Hjemmelaget tok ledelsen da kaptein Martin Røymark satte pucken i mål ved å slå den i luften. Dommerne brukte noen minutter på å finne ut om det var høy kølle. Jakob Berglund utlignet til 1-1 for Storhamar etter å ha ridd av et undertallsspill tre mot fem, men kort etter satte Pontus Finstad inn 2-1-målet. Vålerengas toppscorer Mika Partanen økte til 3-1 da han plukket opp en løs puck. Et par Vålerenga profiler fra forrige sesong, Villiam Strøm og Stefan Espeland var tilbake i Jordal Amfi, denne gangen i gult og blått. Finstad kunne sette sitt annet mål for kvelden da han satte 4-1 i åpent mål. Den store smellen i runden kom i Halden. Der klarte tabelljumbo Comet å slå serietreer stavanger med 2-1- Hjemmelaget var frekke nok til å ta ledelsen 1-0 ved Hermann Kopperud. Axel Lindström økte til 2-0 i midtperioden. stavanger reduserte til 1-2 ved Sondre Bjerke etter å ha tatt ut målvakten mot slutten av kampen, men nærmere kom de ikke. Frisk Asker tok en etterlengtet seier med å slå Sparta 3-2 etter at Mats Frøshaug ble matchvinner i ekstraomgang. Asker-laget har hatt en tung start på sesongen. Michael Haga scoret først for Frisk før Marcus Fagerudd utlignet for Sparta. Tobias Lindström sendte Frisk i ny ledelse før Leo J. Halmrast utlignet nok en gang for gjestene.
Tidspunkt: 04-11-2023 - Kl.17:30 - Kilde: NRK - Info


89. Storhamar forlenget seiersrekken – tettrioen med stor luke
Storhamar vant for tolvte kamp på rad i eliteserien ishockey da Comet Halden ble knust 6-0 torsdag. Dermed troner Hamar-laget på toppen av tabellen med 41 poeng fra 15 kamper. Vålerenga (36 poeng) og stavanger (34) vant også i ordinær tid, og det betyr at luken fra tettrioen ned til 4.-plasserte Sparta er på 13 poeng. Storhamar trengte litt tid på å komme i gang i Halden, men det løsnet på tampen av åpningsperioden. Tommy Hjelm gjorde 1-0 etter 16 minutter, og kort tid etter økte Jacob Berglund til 2-0. Kampen var mer eller mindre punktert da Samuel Solem satte inn både 3-0 og 4-0 i midten av annen periode. Andreas Martinsen rakk også å score for vertene før perioden var omme. Kenneth Pappalardo Gulbrandsen scoret kampens siste mål tidlig i tredje periode. (NTB)
Tidspunkt: 02-11-2023 - Kl.19:50 - Kilde: NRK - Info


90. Marerittmåned for Viking - Salvesen raste i nytt tap
Viking gikk inn i oktober som serieleder, med 51 poeng på 22 kamper og med tolv seirer og én uavgjort på de 13 foregående kampene. stavanger-laget hadde da to poeng ned til Bodø/Glimt. Fire kamper senere har det meste gått på tverke for Viking, med 0-4-tap borte mot Molde, 1-1 borte mot Odd og så et 3-4-tap i en spinnvill kamp hjemme mot Tromsø forrige helg. Søndag tapte de 0-1 borte mot Strømsgodset, hvor Elias Hoff Melkersen scoret kampens eneste mål i kampens 29. minutt. Inn i pausen var Viking-spiss Lars-Jørgen Salvesen svært frustrert da han ble spurt om hva han syntes om den første omgangen. – Altfor dårlig av meg personlig. Det er helt fryktelig. Det er flere andre som må heve seg også. Vi er ikke i nærheten, sa han til TV 2. – Hva er det som ikke er bra nok? – Alt, svarte Salvesen. Spissen oppsummerer kampen slik til NRK etter kampslutt: – Jeg var langt unna der jeg minimum skal være. Det oppleves litt skuffende og flaut, rett og slett. Jeg føler jeg både skuffer lagkameratene, trenerteamet og resten av klubben. En fryktelig prestasjon av meg selv, sier han. Med kun ett poeng i oktober er gullhåpet til Viking så godt som over, med seks poeng opp til serieleder Bodø/Glimt. Det kan bli til ni poeng hvis Glimt vinner hjemme mot Lillestrøm på mandag. – Jeg synes vi har vært veldig dårlige spillemessig. I mange kamper så gjør vi mye som egentlig ikke kjennetegner oss. Det er litt overraskende. Vi virker litt usikre når vi spiller, sier Viking-kaptein Zlatko Tripic til NRK. I tillegg er Viking nå passert av Brann, som spilte 1-1 borte mot Sandefjord og dermed er på andreplass, foran Viking på bedre målforskjell med fire runder igjen. Brann tok ledelsen i kampens 85. minutt, men i det 90. minuttet utlignet Franklin Nyentue. Brann hadde store sjanser på overtid, men fikk ikke ballen i mål og dermed stanset Branns seiersrekke etter åtte strake seirer. Mandag kan både Brann og Viking bli passert av Tromsø, som er ett poeng bak dem. Tromsø spiller borte mot Molde mandag kveld. Øvrige resultater søndag: Odd – HamKam 2-0, Sarpsborg – Stabæk 2-2.
Tidspunkt: 29-10-2023 - Kl.17:53 - Kilde: NRK - Info


91. Overlegene NM-gull til Wiklund og Kongshaug på 1500 meter
Ragne Wiklund var i egen klasse da hun vant kvinnenes 1500 meter under NM enkeltdistanser på skøyter i Bjugn fredag. Den norske skøyteprofilen ble klokket inn til tiden 2.00,93 i Fosenhallen. Med det var hun kun 28 hundredeler bak banerekorden til nederlandske Melissa Wijfje. Sølvet gikk til klubbvenninnen Julie Berg Sjøbrend på 2.07,81, mens Nord-Odal-løper Aurora Løvås tok bronsen med tiden 2.08,00. – Dette var gøy. Målet var å få en skikkelig god gjennomkjøring før verdenscupstarten. Det føler jeg absolutt at jeg fikk, sa gullvinner Wiklund til arrangøren etter seieren. Jevnere ble det blant mennene, men også der ble det en forholdsvis overlegen seier for Peder Kongshaug. stavanger-løperen vant med tiden 1.48,16, mens Hallgeir Engebråten og Allan Dahl Johansson ble nummer to og tre med tidene 1.48,89 og 1.49,15. (NTB)
Tidspunkt: 27-10-2023 - Kl.16:03 - Kilde: NRK - Info


92. Landslagsløperen døde i påkjørsel – saken henlagt
Statsadvokaten har henlagt saken mot vogntogsjåføren (56) som kjørte på den slovenske landslagsløperen Hana Mazi Jamnik (19) i Strand i Rogaland. Det melder stavanger Aftenblad fredag morgen. Ulykken som kostet Jamnik livet, skjedde i Botsheitunnelen i Strand 11. august i fjor. Den 19-årige sloveneren ble påkjørt mens hun gikk på rulleski. Føreren mente ulykken skyldtes lysforholdene i tunnelen og erkjente ikke straffskyld. I februar innstilte politiet på å tiltale den 55-årige yrkessjåføren for uaktsomt brudd på vegtrafikkloven, men statsadvokaten i Rogaland sendte saken tilbake for å få flere svar. Nå er det konkludert med at saken henlegges. – De pårørende håpet å få svar på hva som skjedde da datteren deres ble drept i tunnelen. En rettssak ville kunne gitt slike svar. De sørger fremdeles, sier de etterlattes bistandsadvokat Anne Kroken til Aftenbladet. (NTB)
Tidspunkt: 27-10-2023 - Kl.06:08 - Kilde: NRK - Info


93. Thoresen-hattrick i storseier – tiende strake for Storhamar
Patrick Thoresen storspilte og leverte hattrick for Storhamar i 7-1-seieren borte mot Ringerike. Vålerenga og stavanger, nærmest på tabellen, vant også stort. Serieleder Storhamar har ofte hatt problemer mot nettopp Ringerike, men anført av sin snart 40 år gamle kaptein Patrick Thoresen skjedde det ikke denne gangen. Thoresens hattrick kom i en forrykende midtperiode. Martin Johnsen ordnet 1-0 for gjestene før Esbjørn Vold utlignet i 1. periode. Jakob Lundell Noer var tilbake for Storhamar etter en lei kneskade, og han satte 2-1 tidlig i midtperioden. Thoresen og Andreas Martinsen gjorde hvert sitt mål i overtall. Thoresen satte sitt annet mål til 5-1-ledelse. Han fullførte sitt hattrick like før midtperioden var over med å gjøre 6-1 da Storhamar hadde en mann mindre på isen. Det var Storhamars tiende strake seier. Kun Lørenskog har klart å slå de blågule denne sesongen. Øvrige resultater torsdag: stavanger Oilers - Frisk Asker 5-0, Comet - Sparta 2-9, Lillehammer - Stjernen 4-1, Lørenskog - Vålerenga 0-10. (NTB)
Tidspunkt: 26-10-2023 - Kl.19:30 - Kilde: NRK - Info


94. – Jeg tenkte bare at dette må jeg filme
Tromsø ILs Jakob Napoleon Romsaas forteller hvorfor han tok med seg mobilen og filmet jubelscenene etter 4-3-scoringen mot Viking i stavanger – mens kampen ennå ikke var ferdig.
Tidspunkt: 23-10-2023 - Kl.09:35 - Kilde: NRK - Info


95. Viking snudde kampen – så sikret to sene mål Tromsø-seier
Viking snudde kampen fra 0-2 til 3-2 på 22 minutter, men like før full tid satte Niklas Vesterlund inn 3-3 – og langt inn i overtiden hadde Tromsø snudd kampen tilbake da Yaw Paintsil satte inn 4-3 for gjestene. Kampen gikk målløs helt til det 48. minutt, da Vegard Erlien åpnet målkontoen for gjestene. Og like så greit la han på til 2-0 bare tre minutter senere. I det 63. minutt reduserte Patrick Yazbeck til 1-2, og det var startskuddet for Vikings snuoperasjon. Etter hvert la Sondre Auklend på til 2-2, og ikke lenge etter virket snuoperasjonen å være komplett da Lars-Jørgen Salvesen satte inn 3-2 i det 85. minutt. Men, det var ikke en sånn dag for stavanger-klubben likevel. Ett minutt før ordinær tid utlignet Vesterlund for Tromsø, og fire minutter på overtid ble Yaw Paintsil matchvinner og sikret 4-3-seier til Tromsø.
Tidspunkt: 22-10-2023 - Kl.19:09 - Kilde: NRK - Info


96. Storhamar til topps
Storkampen mellom stavanger Oilers og Storhamar i eliteserien i ishockey bølget fram og tilbake. Ved full tid stod det 4-4, før Storhamar avgjorde på straffeslag. Det gjør at Storhamar topper tabellen med 32 poeng. Hamarsingene er fem poeng foran Vålerenga som har én kamp mindre spilt. Oilers er på 3.-plass med 25 poeng og to kamper til gode på Storhamar. (NTB)
Tidspunkt: 21-10-2023 - Kl.20:52 - Kilde: NRK - Info


97. Katrine Lunde tilbake på trening
Katrine Lunde var ikke med på forrige ukes landslagssamling på grunn av det som håndballforbundet oppga som helseutfordringer. Denne uken er hun tilbake i trening. Det melder Lundes klubb, Vipers Kristiansand på egne hjemmesider. Håndball-VM starter 29. november. Norge spiller sine kamper i gruppespillet i stavanger.
Tidspunkt: 17-10-2023 - Kl.15:17 - Kilde: NRK - Info


98. Strøm-protest i sørvest: – Håper at vi kan stå sammen
Ordførerne i stavanger og Kristiansand vil kjempe sammen mot landets dyreste strøm. – Prisforskjellene må dempes, sier påtroppende stavanger-ordfører Sissel Knutsen Hegdal (H).
Tidspunkt: 16-10-2023 - Kl.16:20 - Kilde: E24 - Info


99. Bjørn Maaseide flytter til Sveits
Den tidligere sandvolleyballprofilen Bjørn Maaseide flytter til Sveits sammen med kona Linda. Det bekrefter Maaseide til stavanger Aftenblad. 55-åringen var som aktiv utøver i sandvolleyball i verdenstoppen i flere år og tok blant annet EM-gull i 1994 sammen med makker Jan Kvalheim. Maaseide og Kvalheim vant også verdensserien sammenlagt i 1994/95-sesongen. Maaseide deltok i tre OL, med en delt syvendeplass som beste resultat fra 1996. De siste årene har han primært gjort seg kjent som investor, hvor han har bygget seg opp en betydelig portefølje, blant annet gjennom treningsselskapet Sats hvor han i dag er blant de største eierne. Nå er han og kona de siste ut i rekken av velstående nordmenn som flytter ut av Norge og til Sveits. Tidligere har blant andre den tidligere skistjernen Bjørn Dæhlie også flyttet til Sveits. – Vi blir bedre eiere for våre norske virksomheter ved å flytte fra Norge, sier Bjørn Maaseide til Aftenbladet. I 2021 hadde Maaseide en ligningsformue på 300 millioner norske kroner. Ifølge Aftenbladet meldte paret flytting 2. oktober. Rekken av nordmenn som har meldt flytting til Sveits har kommet etter at Støre-regjeringen blant annet har økt skatten på formue og utbytte. I fjor uttalte Maaseide seg om flyttingene til Sveits, i kjølvannet av at mangemilliardær Kjell Inge Røkke hadde flyttet til landet. Da sa han følgende til Dagens Næringsliv: – Jeg synes det er tragisk. De jager masse gode folk fra Norge, sa Maaseide den gang, og avviste da at det var aktuelt for ham å flytte til Sveits. Statsminister Jonas Gahr Støre har tidligere sagt følgende til E24: – Folk må velge hvor de vil bo, og jeg vil ikke kommentere enkelttilfeller. Men å flytte til utlandet for å slippe skatt i Norge mener jeg at er ugreit, sa Støre i fjor.
Tidspunkt: 06-10-2023 - Kl.09:34 - Kilde: NRK - Info


100. Bjørn Maaseide flytter til Sveits, melder stavanger Aftenblad
Investoren er den foreløpig siste i rekken av norske rikfolk som har meldt flytting til Sveits.
Tidspunkt: 06-10-2023 - Kl.09:25 - Kilde: E24 - Info


101. Topplagene seiret i eliteserien
Både Storhamar, stavanger og Vålerenga vant sine kamper i eliteserien i ishockey torsdag kveld. Vålerenga møtte Sparta, som lå på plassen bak før kveldens runde, og Vålerenga vant til slutt 4–2 etter at Mathis Olimb scoret i åpent mål like før slutt. Dermed har både Storhamar og stavanger 15 poeng, mens Vålerenga er tre poeng bak med én kamp mindre spilt. Øvrige resultater i eliteserien: Stjernen – Lørenskog 6–2 Storhamar – Comet 6–3 Lillehammer – stavanger Oilers 1–5 Frisk Asker – Ringerike 5–3
Tidspunkt: 05-10-2023 - Kl.18:51 - Kilde: NRK - Info


102. Oilers opp i rygg på Storhamar
stavanger Oilers måtte slite for poengene i den framskutte kampen mot Lørenskog, men Nick Dineens scoring ga 1-0-seier. Seieren sender Oilers opp i rygg på serieleder Storhamar. Begge har 15 poeng av 18 mulige etter seks spilte kamper. Hjemmelaget dominerte kampen stort og vant skuddstatistikken 56-9, men greide bare en gang å overliste Lørenskog-keeper Anders Iversen Haugum. Det var da Dineen vel halvveis i første periode dro av en motspiller og scoret alene med keeper. Oilers måtte forsvare seg med nebb og klør da Anders Tangen Henriksen ble utvist vel tre minutter før slutt og gjestene etter hvert tok ut keeper og spilte seks mot fire. Kampen tilhører egentlig neste ukes midtukerunde, men da er Oilers opptatt med CHL-kamp mot tsjekkiske Ocelari Trinec. (NTB)
Tidspunkt: 03-10-2023 - Kl.18:30 - Kilde: NRK - Info


103. Målkalas da Storhamar senket Sparta
Storhamar slo Sparta 5-2 på borteis i eliteserien i ishockey og fortsatte den solide sesongstarten. Peter Queeneville ga Hamar-laget ledelsen allerede etter ett minutt. Ledelsen ble doblet av Eirik Salsten seks minutter senere. Martin Grönberg reduserte for Sparta, og Lars Joakim Lundberg utlignet kort tid etterpå. Likevel sørget Marcus Bryhnisveen for at Storhamar gikk til pause med 3-2-ledelse. Quennville økte til 4-2 i midtperioden, mens Sander Hurrød fastsatte resultatet til 5-2 i siste periode. Storhamar topper eliteserien med 15 poeng på seks kamper. stavanger Oilers og Vålerenga ligger tre poeng bak med en kamp mindre spilt. Sparta møter Vålerenga i neste runde, mens Storhamar møter Comet. Frisk Asker tok seg enkelt av Lørenskog og vant 7-1 søndag, mens Lillehammer seiret 2-1 over Comet. (NTB)
Tidspunkt: 01-10-2023 - Kl.19:59 - Kilde: NRK - Info


104. Aftenbladet: Oilers-profil ute i seks uker
Tommy Kristiansens (34) skade tar lenger tid å lege enn antatt, skriver stavanger Aftenblad. Det betyr at stavanger Oilers må klare seg uten den tøffe løperen i en måned til. Kristiansen ble skadd i CHL-kampen mot Dynamo Pardubice tidligere i måneden og har ikke vært på is i eliteserien ennå. – Det er alltid kjedelig med skader. Men det er en del av virksomheten, og vi får ikke gjort så mye med det. Men det er synd. Det ble til et større problem enn ønsket, sier Oilers´ sportsdirektør Pål Haukali Higson til Aftenbladet. stavanger har to seirer og ett tap så langt i eliteserien. Neste kamp spilles borte mot Frisk Asker torsdag. (NTB)
Tidspunkt: 25-09-2023 - Kl.10:35 - Kilde: NRK - Info


105. Viking slapp med skrekken – Pellegrino scoret fire for Glimt
Det startet så godt for Viking, som ledet 2-0 mot Sandefjord allerede etter 16 minutter. Det sørget scoringer fra Yann-Erik de Lanlay og Lars Jørgen Salvesen for. Kampen så allerede ut til å være over for nedrykkstruede Sandefjord. Men Hans-Erik Ødegaards menn hadde langt ifra gitt opp, og før pause hadde de utlignet til 2-2. Først scoret Franklin Daddys Boy Nyenetue selv, før han assisterte Danilo Al-Saed. Viking topper Eliteserien og kjemper for klubbens første seriegull siden 1991. Den drømmen vil de ikke gi fra seg helt ennå. For de tre poengene forble i stavanger. Salvesen fant nettmaskene igjen, før den hjemvendte helten Samuel Adegbenro økte til 4-2. Da hjalp det lite for Sandefjord at Alexander Ruud Tveter banket inn et trøstemål fra straffemerket like før slutt. – Jeg vil beskrive det som en rotete kamp. Vi bør ha full kontroll. Jeg vet ikke om vi blir litt nonchalante og tror vi er bedre enn vi er. Vi får de målene vi trenger, men det ble fryktelig spennende på slutten, sa Salvesen til TV 2 etter kampen. Pellegrino scoret fire Bodø/Glimt jager bare to poeng bak på tabellen og ved hjelp av fire(!) mål av Amahl Pellegrino sikret de tre poeng mot Vålerenga. Glimt tok ledelsen mot Vålerenga allerede etter ett minutt ved Pellegrino. Torgeir Børven utlignet like etter, men to nye Pellegrino-mål ga 3-1 til vertene. Gjestene fra Oslo reduserte en gang ved Andrej Ilic, men dagens mann heter Amahl Pellegrino. På overtid økte han til 4-2. – Deilig! Jeg har aldri scoret fire mål på toppnivå før. Jeg har ventet lenge på det, spøkte Pellegrino overfor TV 2. Glimt holder fortsatt følge med Viking i toppen åtte serierunder før sesongslutt.
Tidspunkt: 24-09-2023 - Kl.16:53 - Kilde: NRK - Info


106. Sæter med syrlig Glimt-stikk
Bodø/Glimt klarte ikke å ta tilbake serieledelsen i Eliteserien i fotball da de spilte 1–1 mot Rosenborg søndag. – Veldig fint å ta fra Bodø/Glimt to poeng i kampen om seriegullet, sier RBK-trener Svein Maalen til TV 2 etter kampen. RBK-spiss Ole Sæter var også syrlig da han ble intervjuet av TV 2 etter kampen. – Det virker som de tror de er mye mer enn de egentlig er. Så det er veldig fint å ta fra Bodø/Glimt to poeng i jakten på gull, sier RBK-spilleren. Viking lå på topp av tabellen før kampen mot Rosenborg, etter at de vant 2–0 mot Haugesund lørdag. Men stavangerlaget hadde spilt en kamp mer før oppgjøret ble sparket i gang på Lerkendal. Etter sju minutter så det imidlertid ut til at Viking bare skulle få låne serieledelsen i et døgn. Da klinket Tobias Fjeld Gulliksen inn 1–0 på nydelig vis i RBK-keeper André Hansens høyre hjørne. Men det var langt fra over i Trondheim. Rosenborg tok over initiativet og var farlig frempå flere ganger, før de til slutt fikk uttelling rett før pause. Målscorer Gulliksen skled da Pereira forsøkte å ta seg forbi langt til venstre i 16-meteren. Det førte til at han tok ballen med hånden. Dommer Rohit Saggi var ikke i tvil og pekte på straffemerket. Rosenborgs Ole Sæter banket utligningen i mål fra krittmerket. I 2. omgang fortsatte kampen å bølge frem og tilbake med et tydelig press fra bortelaget. Men flere scoringer ble det ikke foran et fullsatt Lerkendal. På overtid var det imidlertid nesten utrolig at det ikke bli scoring. Først var Rosenborgs Rasmus Wiedesheim-Paul alene gjennom, men han klarte ikke å sette ballen i nettmaskene. Deretter var det nesten utrolig at ikke Espejord og Pellegrino satte en dobbeltsjanse i mål for gjestene. Konfrontert med Sæters utsagn om at Bodø/Glimt er tror de er bedre enn de er svarer Pellegrino. – Det er vel bare å se hva de har gjort og hva vi har gjort. Det får han svare på. Bryr meg ikke så mye om hva han sier. Det går fint. sier Bodø/Glimt-spissen til TV 2. Resultatet gjør at Bodø/Glimt nå ligger to poeng bak serieleder Viking, etter 21. serierunder.
Tidspunkt: 17-09-2023 - Kl.16:53 - Kilde: NRK - Info


107. For åtte år siden «rant blodet hans i gatene». Nå tjener Petter Stordalen penger i stavanger igjen
«Blodet renner i gatene i stavanger nå». Petter Stordalens uttalelse fra 2015 er velkjent. Oljefesten var over. Og så kom pandemien. De siste sju årene har hotellkongen tapt over 450 millioner kroner i stavanger-regionen. Men nå har det snudd.
Tidspunkt: 17-09-2023 - Kl.13:07 - Kilde: E24 - Info


108. Kaptein Tripic sendte Viking til topps
Viking vant overbevisende 2–0 i Rogalands-derbyet mot FK Haugesund lørdag kveld. Sondre Langås ga gjestene fra stavanger ledelsen på en heading i 1. omgang. Etter pause satte Zlatko Tripic 2–0 etter målgivende pasning fra hjemvendte Samuel Adegbenro. – En tøff kamp. Vi spiller en helt grei kamp, men en solid 2-0-seier, sier Tripic til TV 2. Seieren gjør at Viking klatrer forbi Bodø/Glimt og til topps i eliteserien i fotball før Glimt møter Rosenborg på bortebane søndag. – Det er lenge igjen. Det var viktig for oss å få en seier igjen. En solid kamp av gutta, sier Tripic til TV 2.
Tidspunkt: 16-09-2023 - Kl.17:54 - Kilde: NRK - Info


109. Gulbrandsen helt i Molde-returen
Fredrik Gulbrandsen spilte sin første kamp for Molde på sju år. Mot Odd brukte han bare tre minutter før han scoret sitt første mål i Molde-returen, da hjemmelaget vant 4-1. I det 69. minuttet av kampen la han ned ballen på elegant vis på vei inn mot 16-meteren. Fra spiss vinkel satte han ballen i mål og førte hjemmelaget opp i 3-1. – Det var bra den kom så tidlig. Jeg begynte å kjenne det etter noen minutter der, sier Gulbrandsen til TV 2. Gulbrandsen har vært i Red Bull Salzburg, New York Redd Bulls og Istanbul Basaksehir, Adana Demirspor.siden han forlot Molde i 2016. Han satt på benken i 65 minutter mot Odd før han kom inn for Veton Berisha, som måtte gå målløs av banen. - Jeg har mye å gå på. Det er en god start. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sier Gulbrandsen. Og han var ikke den eneste hjemvendte spilleren som scoret mål lørdag. For Eirik Hestad, som i sommer kom tilbake fra den kypriotiske klubben Pafos scoret Moldes to første scoringer. Odds scoring ble satt inn av Tobias Svendsen. Magnus Wolf Eikrem fastsatte sluttresultatet til 4-1 med et nydelig plassert skudd fra en presset posisjon fra 15 meter. Seieren førte Molde opp på 4. plass i Eliteserien. Med en kamp mer spilt ligger de nå fem poeng bak Bodø/Glimt. Viking leder Eliteserien. Laget fra stavanger er åtte poeng foran Molde på 4. plass.
Tidspunkt: 16-09-2023 - Kl.17:53 - Kilde: NRK - Info


110. Strålende start for stavanger Oilers
stavanger Oilers vant serieåpningen mot Ringerike 4-0 i eliteserien i ishockey fredag kveld. Anders Tangen Henriksen, Nick Dineen, Sander Husebø og Martin Gran scoret målene for fjorårets serie- og sluttspillmester.
Tidspunkt: 15-09-2023 - Kl.19:13 - Kilde: NRK - Info


111. Oilers med tungt bortetap i Tsjekkia
stavanger Oilers var sjanseløse i den tredje kampen i Champions Hockey League borte mot Dynamo Pardubice. Det tsjekkiske laget vant 5-1. stavanger tapte 2-4 for Färjestad i den første CHL-kampen og tok med seg ett poeng mot Växjö etter 6-6 og tap på straffer. I sistnevnte kamp hentet de seg inn fra 2-6 mot slutten av kampen. (NTB)
Tidspunkt: 07-09-2023 - Kl.18:28 - Kilde: NRK - Info


112. Viking med ti strake seire
Viking stanget og stanget mot Stabæk og greide å finne veien til nettmaskene like før slutt. Med 1-0 hjemme forlenget de seiersrekken til ti strake kamper. Viking malte på mot et dyptliggende Stabæk-lag, men slet med å spille seg til de helt store målsjansene. Da Stabæks Jonatan Lucca ble utvist med 20 minutter igjen på klokka ble jobben enklere, og to minutter før full tid satte David Brekalo inn den forløsende scoringen. Viking er à poeng med Bodø/Glimt på tabelltoppen og står med ti strake seirer i seriesammenheng. Det er klubbrekord, men likevel bak Moldes ligarekord på 17 strake. Stabæk står på sin side med like mange strake uten seier, og Bærum-klubben er helt nede på direkte nedrykksplass. Viking har unngått tap mot Stabæk på hjemmebane i 20 strake oppgjør. Sist Stabæk reiste fra stavanger med tre poeng var helt tilbake i 2000.
Tidspunkt: 20-08-2023 - Kl.17:00 - Kilde: NRK - Info


113. Bjarnason ferdigspilt i Viking: – Vanskelig å forlate klubben
Den islandske ringreven Birkir Bjarnason (35) tok onsdag farvel med Viking. Neste stoppested blir Brescia i italiensk fotball, skriver stavanger Aftenblad. Bjarnason tegnet i mars en avtale med siddisene ut året, men islendingen forlater stavanger-klubben før kontraktsslutt. – Det var veldig vanskelig å forlate Viking. Det var synd med de småskadene jeg fikk, men oppholdet har vært utrolig kjekt. Viking var veldig greie som tok meg inn, sier Bjarnason til Aftenbladet. Veteranen spilte for Viking i flere år i starten av karrieren. 35-åringen har knapt hatt lønn i Viking. Derfor mottar ikke tabelltoeren i Eliteserien noen overgangssum når han nå drar til Italia, skriver lokalavisen. (©NTB)
Tidspunkt: 09-08-2023 - Kl.14:09 - Kilde: NRK - Info


114. 1. divisjonskampen mellom Hødd og Sandnes Ulf utsatt
Den planlagte kampen mellom Hødd og Sandnes Ulf onsdag er utsatt. Årsaken er et kansellert fly for Sandnes Ulf-spillerne på vei opp mot Sunnmøre. – Grunnet det kansellerte flyet hadde vi ikke kommet oss til Hødd før sent i kveld, og klubbene og NFF diskuterte først mulighetene for å spille i morgen, noe som ikke er optimalt for noen av klubbene i et tett kampprogram, sier daglig leder Øystein Elvestad i Sandnes Ulf. stavanger Aftenblad skriver at Sandnes Ulf skulle tatt et fly fra stavanger til Bergen (og så videre til Ålesund), men at flyet til Bergen ble innstilt på grunn av en teknisk feil.
Tidspunkt: 09-08-2023 - Kl.08:28 - Kilde: NRK - Info


115. Tromsø sjokkerte – Glimt med første hjemmetap i Eliteserien på fire år
Jakob Napoleon Romsaas (19) gjorde sitt tredje mål på to kamper da Tromsø senket serieleder Bodø/Glimt 2–0 i «slaget om Nord-Norge». Romsaas, som scoret sine to første eliteseriemål i 3-1-seieren over Brann forrige helg, sendte Tromsø i ledelsen etter 20 minutter i Bodø. Et kvarter ut i annen omgang la Yaw Paintsil på til 2–0. Glimt tapte dermed sin andre kamp i Eliteserien i år, mens Tromsø tok sin andre strake seier. Lenge har Glimt vært suveren serieleder, men med søndagens nederlag skiller det bare seks poeng til Viking på 2.-plass, og stavanger-klubben har i tillegg én kamp mindre spilt. Som om ikke det var nok, skal Glimt på besøk til nettopp Viking i neste serierunde. Glimt har de siste årene vært svært gode på hjemmebane. Det er kun Molde som har vunnet i Bodø i seriespill siden mai 2019. Tromsø ligger på tredjeplass og har åtte poeng opp til regionrivalen. TIL har også én kamp mindre spilt enn Glimt og tar imot Lillestrøm i neste serierunde. Glimt hadde vunnet sju av de siste ti møtene mellom lagene og bare tapt to ganger. Søndag hadde de mye ball og skapte sjanser, men ingen truet nettmaskene bak Tromsø-keeper Jakob Haugaard. (NTB)
Tidspunkt: 30-07-2023 - Kl.19:16 - Kilde: NRK - Info


116. Tromsø sjokkerte Glimt: – Vi blør for drakta
Jakob Napoleon Romsaas (19) gjorde sitt tredje mål på to kamper da Tromsø senket serieleder Bodø/Glimt 2–0 i «slaget om Nord-Norge». – Vi er en skikkelig bra gjeng og jobber for hverandre. Vi går i taklinger og blør for drakta, sa Romsaas til TV 2 etter kampen. Romsaas, som scoret sine to første eliteseriemål i 3-1-seieren over Brann forrige helg, sendte Tromsø i ledelsen etter 20 minutter i Bodø. Et kvarter ut i annen omgang la Yaw Paintsil på til 2–0. Glimt tapte dermed sin andre kamp i Eliteserien i år, mens Tromsø tok sin andre strake seier. Lenge har Glimt vært suveren serieleder, men med søndagens nederlag skiller det bare seks poeng til Viking på 2.-plass, og stavanger-klubben har i tillegg én kamp mindre spilt. Som om ikke det var nok, skal Glimt på besøk til nettopp Viking i neste serierunde. Tromsø ligger på tredjeplass og har åtte poeng opp til regionrivalen. TIL har også én kamp mindre spilt enn Glimt og tar imot Lillestrøm i neste serierunde. Glimt hadde vunnet sju av de siste ti møtene mellom lagene og bare tapt to ganger. Søndag hadde de mye ball og skapte sjanser, men ingen truet nettmaskene bak Tromsø-keeper Jakob Haugaard. (NTB)
Tidspunkt: 30-07-2023 - Kl.19:16 - Kilde: NRK - Info


117. Viking fortsetter seiersrekken etter jevn batalje
Viking fortsetter seiersrekken i Eliteserien med en sterk 2-0 seier borte mot Brann søndag ettermiddag. Backen Sondre Bjørshol avsluttet en strålende kontring for Viking og satte inn 1-0. Det så lenge ut til å bli kampens eneste scoring, men seks minutter på overtid fikk Viking straffe. Fra krittmerket var Niklas Sandberg iskald og sørget for 2-0-seier til stavanger-laget. Brann hadde flere store sjanser, men hadde ikke marginene på sin side søndag ettermiddag. Seieren er Vikings syvende på rad og sommerformen har ført siddisene opp til andreplass i Eliteserien. Brann har nå fem poeng opp til Molde på tredjeplass.
Tidspunkt: 30-07-2023 - Kl.16:59 - Kilde: NRK - Info


118. Brukte ikke hijab under sjakkparti – nå bytter hun nasjon
Sjakkspilleren Sara Khadem skal onsdag ha fått spansk statsborgerskap, ifølge nettstedet Chess24. Den 26 år gamle internasjonale mesteren, som nylig forlot hjemlandet Iran, er nå den best rangerte spilleren i landet. – Det gjør mye forskjell når du er statsborger i landet du bor i, sier hun til nettstedet. Sjakkspilleren bekreftet flyttingen til Spania overfor NRK under romjulas lyn- og hurtigsjakk-VM i Almaty, men nå har hun altså byttet statsborgerskap. Khadem stilte uten hijab under VM i hurtig- og lynsjakk i Almaty, noe som ikke er i tråd med de strenge iranske klesreglene. Iran-spesialist og professor i religionsvitenskap Marianne Hafnor Bøe ved Universitetet i stavanger påpekte overfor NRK at en eventuell hjemreise kan få alvorlige konsekvenser for Khadem. – Man har sett flere ganger at myndighetene har reagert på akkurat dette. Det er nok derfor hun velger vekk å reise tilbake til Iran, sa eksperten.
Tidspunkt: 28-07-2023 - Kl.20:44 - Kilde: NRK - Info


119. Kristoffer Løkberg forlenger med Viking
Kristoffer Løkberg (31) har skrevet under på en ny kontrakt med eliteserieklubben Viking. Den strekker seg ut 2024-sesongen. Løkberg har vært i stavanger-klubben siden han ble hentet fra Brann i 2019 og har siden spilt over 100 kamper og vunnet cupgull. Tirsdag forlenget han sin kontrakt til å gjelde ut 2024, opplyser de mørkeblå på sine nettsider. – Jeg er veldig glad og ikke minst stolt. Det er ingen selvfølge å få lov til å spille for Viking. Jeg er veldig glad for at jeg skal få gjøre det i minimum ett år til. Jeg er ekstremt motivert av den reisen jeg har vært en del av siden 2019, og tror fortsatt ikke den har nådd toppen, sier Løkberg. Trønderen har spilt seks kamper i Eliteserien denne sesongen. (NTB)
Tidspunkt: 25-07-2023 - Kl.20:21 - Kilde: NRK - Info


120. Tripic-mål ble avgjørende – Aalesund raste etter straffe
En straffescoring og et overtidsmål signert Zlatko Tripic skulle sørge for tre poeng til Viking, som fortsetter storformen i Eliteserien. Mot Aalesund endte det nemlig med 3-1-seier for stavangerlaget. Kampen var lenge jevnspilt, og til pause var lagene like langt. Først hadde David Brekalo ført vertene i ledelsen, men Erlend Segberg og Aalesund slo tilbake like før pause. Så skulle Viking få straffespark midtveis i den andre omgangen. Lars-Jørgen Salvesen ble tilsynelatende lagt i bakken av Markus Karlsbakk som hadde hånden oppe i ansiktet til Viking spissen. Dommeren pekte på straffemerket til stor fortvilelse fra Aalesund-spilleren, som reagerte kraftig på avgjørelsen. Det var han ikke alene om. – Selvsagt er det frustrerende, sier Christian Johnsen, som var helt uenig med straffeavgjørelsen, til TV 2. Tripic var sikker fra 16-meteren. På overtid punkterte samme mann kampen da han var iskald alene med keeper. Dermed vant Viking sin sjette kamp på rad og tar tilbake 2.-plassen på eliteserietabellen.
Tidspunkt: 24-07-2023 - Kl.18:53 - Kilde: NRK - Info


121. Verdenscupen til stavanger i desember
Det nederlandske fotballandslaget er blitt tildelt en cricketbane som treningsarena før VM-kampen mot Portugal søndag. Det har ikke falt i god jord. Skøyteeliten åpner verdenscupsesongen i Asia før den inntar Sørmarka Arena i stavanger første helgen i desember. Det internasjonale skøyteforbundet (ISU) la fredag ut terminlistene for kommende vinter. stavanger står der oppført som arrangør av det tredje verdenscupstevnet for dagene 1.-3. desember. De to første er lagt til Obihiro (Japan, 10.-12. november) og Beijing (Kina, 17.-19. november). I alt blir det seks verdenscuphelger, og de tre siste blir holdt i polske Tomaszow Mazowiecki (8.-10. desember), amerikanske Salt Lake City (26.-28. januar) og canadiske Québec (3.-4 februar). EM i enkeltdistanser går i dagene 5. til 7. januar i Heerenveen (Nederland), mens VM er i Calgary (Canada) 15.-18. februar. (NTB)
Tidspunkt: 21-07-2023 - Kl.12:01 - Kilde: NRK - Info


122. Uno-X sender tre norske kvinner til Tour de France
Uno-X har tatt ut troppen til kvinnenes Tour de France. Susanne Andersen, Mie Bjørndal Ottestad og Marte Berg Edseth blir lagets norske kort. I tillegg er Anouska Koster (Nederland), Wilma Olausson (Sverige) og Hannah Ludwig (Tyskland) med i Uno-Xs uttak på seks ryttere. Andersen stiller i Tour de France ikledd den norske mestertrøya. stavanger-kvinnen vant tidligere i sommer årets NM-fellesstart i landeveissykling. Tour de France for kvinner går over åtte etapper og starter førstkommende søndag. (NTB)
Tidspunkt: 19-07-2023 - Kl.08:29 - Kilde: NRK - Info


123. Fire på rad for Viking - senket Haugesund
Lars-Jørgen Salvesen og Zlatko Tripic scoret ett mål hver da Viking tok sin fjerde strake seier i Eliteserien. Viking er nå oppe på 2. plass, seks poeng bak serieleder Bodø/Glimt. stavanger-laget er inne i en meget god periode og står nå med fire strake seirer i ligaen: Sarpsborg 08, Brann, Vålerenga og Haugesund har alle blitt slått. Inne i den rekka var det også et cuptap for askeladden Raufoss.
Tidspunkt: 08-07-2023 - Kl.17:51 - Kilde: NRK - Info


124. VM-trekning: Håndballjentene møter Sør-Korea, Grønland og Østerrike på hjemmebane
Norges kvinnelandslag i håndball starter tittelforsvaret i VM med puljekamper mot Sør-Korea, Grønland og Østerrike i stavanger. Trekningen ble gjort under en seremoni i Göteborg torsdag. Norge deler på å arrangere VM-sluttspillet med Sverige og Danmark. (NTB)
Tidspunkt: 06-07-2023 - Kl.14:20 - Kilde: NRK - Info


125. Gilje Nordås dropper 5000-meteren i NM
Narve Gilje Nordås (24) har valgt å stå over 5000-meteren under NM i friidrett på Jessheim senere denne uka. Det bekrefter han overfor stavanger Aftenblad. – Jeg skal løpet 5000 meter uken etter NM, så da blir det for mye, sier han til lokalavisa. Gilje må dermed vente til 15. juli før han får prøvd seg på VM-kravet på 5000-meter på et stevne i Belgia. For å klare kravet på 13.07, må nordmannen løpe ni sekunder raskere enn nåværende bestenotering. Mellomdistanseløperen stiller imidlertid opp på 1500-meteren i NM. En distanse hvor han satte ny personlig rekord under Bislett Games i juni. Der kom han seg under den magiske 3.30-grensa og tok VM-kravet.
Tidspunkt: 05-07-2023 - Kl.11:47 - Kilde: NRK - Info


126. Andersen spurtslo konkurrentene – vant fellesstarten i sykkel-NM
Uno-X-rytteren Susanne Andersen ble norsk mester i landeveisrittet i Sandnes søndag formiddag. Hun utklasset konkurrentene i spurten. Andersen, som syklet for stavanger SK i NM, var overlegen mot slutten og rullet i mål etter 3.02.39. Rett bak kom Katrine Aalerud og Mie Bjørndal Ottestad som tok henholdsvis sølv og bronse. Malin Eriksen var regjerende mester på fellesstart for kvinner i sykkel-NM. Uno-X-rytteren Marte Berg Edseth fikk en luke ned til hovedfeltet med under tre mil igjen, men ble tatt igjen drøyt fem kilometer før mål. Feltet syklet en rundløype på 15,4 kilometer gjennom Sandnes sju ganger. I forkant av NM måtte arrangørene redusere den opprinnelige løypa med tre kilometer per runde, som følge av mangel på løypevakter. (NTB)
Tidspunkt: 25-06-2023 - Kl.09:07 - Kilde: NRK - Info


127. Viking snudde til seier mot Brann
Bård Finne har beholdt målformen i landslagsoppholdet og sendte Brann i ledelsen etter 31 minutter borte i toppkampen mot Viking lørdag kveld. Men den røde jubelen varte ikke lenge, for Zlatko Tripic utlignet fra straffemerket før pause. Deretter sendte Lars-Jørgen Salvesen Viking i ledelsen, og i det 74. minutt var Tripic frempå igjen, og sikret 3–1 seier. – Denne kampen betyr noe helt spesielt. Det var utrolig viktig å vinne. Vi har savnet Brann i Eliteserien og disse vestlandsderbyene. Det betyr mye for fansen, sier Tripic til TV 2 etter kampen. Brann er fortsatt nummer to på tabellen, 10 poeng bak Bodø/Glimt, men stavanger-laget er bare ett poeng bak Brann. – Nå er vi helt der oppe og kjemper, og det skal vi fortsette å være, sier Salvesen til TV 2.
Tidspunkt: 24-06-2023 - Kl.17:55 - Kilde: NRK - Info


128. Andersen og Blikra vant NM-gull i gateritt i Sandnes
De to stavanger-rytterne Susanne Andersen og Erlend Blikra ble norgesmestere i gateritt under sykkel-NM i Sandnes. I herreklassen vant Blikra spurten foran Asker-gutten Tim Pettersen. Lagkompis Karsten Feldmann kapret bronsen. Regjerende mester Martin Urianstad Bugge endte på en delt 5.-plass med Sander Granberg. Tidligere fredag kveld vant Andersen spurten i kvinneklassen foran lagvenninne Nora Tveit, mens regjerende mester Pernille Larsen Feldmann kapret bronsen. Også hun sykler for stavanger sykkelklubb. (NTB)
Tidspunkt: 23-06-2023 - Kl.18:36 - Kilde: NRK - Info


129. Andersen vant NM-gull i gateritt i Sandnes
stavanger-jenta Susanne Andersen var sterkest i spurten og ble dermed norgesmester i gateritt under sykkel-NM i Sandnes. Andersen vant spurten foran lagvenninne Nora Tveit, mens regjerende mester Pernille Larsen Feldmann kapret bronsen. Også hun sykler for stavanger sykkelklubb. 24-åringen forlenget også fredag morgen kontrakten sin med Uno-X til ut 2026-sesongen. (NTB)
Tidspunkt: 23-06-2023 - Kl.17:22 - Kilde: NRK - Info


130. Viking-profil ute resten av sesongen
Viking-profilen Gianni Stensness (24) fikk en smell i kneet på trening og har fått konstatert en korsbåndsskade. Australieren er ute i lang tid. stavanger-klubben gikk ut med nyheten torsdag. Kneskaden skjedde like etter at midtstopper Stensness kom tilbake fra landslagsoppdrag. – Fryktelig trist, sier Vikings sportssjef Erik Nevland til stavanger Aftenblad. Stensness var også ute store deler av sommeren og høsten i fjor med en leggskade. – Det er trist at vi mister en god spiller for resten av sesongen, men først og fremst er dette trist for Gianni. Det har ikke helt sunket inn ennå, jeg vet faktisk ikke helt hvordan jeg skal uttrykke meg. Det er bare trist, sier Nevland. Skaden så ikke ut til å være så alvorlig, men undersøkelser i etterkant avslørte at det er snakk om en korsbåndsskade. (NTB)
Tidspunkt: 22-06-2023 - Kl.09:36 - Kilde: NRK - Info


131. Mathias Trettenes tilbake til stavanger Oilers
Landslagsprofilen Mathias Trettenes (29) er klar for en fjerde periode i stavanger Oilers. Denne gangen vender han hjem på en langtidskontrakt. stavanger-klubben presenterte nyheten på en pressekonferanse på Sola Golfklubb fredag. Trettenes erstatter Dennis Sveum, som ga seg i vår etter 16 sesonger i klubben. Han har signert en femårskontrakt. (NTB)
Tidspunkt: 16-06-2023 - Kl.09:57 - Kilde: NRK - Info


132. Carlsen fortsatt seiersløs: – Ett steg nærmere å være ferdig med turneringen
Magnus Carlsen har én sjanse igjen til å vinne et langsjakkparti i årets Norway Chess. Torsdag ble det nok en remis i møtet med Shakhriyar Mamedyarov. Spillerne ble enige om å la partiet ende uavgjort etter vel 30 trekk. Reglene i turneringen tilsier at man ved remis skal kåre en vinner etter spill i armageddon. Der var Carlsen nok en gang best. Med svarte brikker var han i tidstrøbbel, men greide likevel å ta sin sjuende strake seier på denne måten. Slikt blir det ikke nok poeng av, og allerede etter sju runder var Carlsen ute av stand til å ta sin femte strake Norway Chess-tittel. – Jeg ville bare spille solid, siden jeg var litt lei av dårlige opplevelser. Derfor tenkte jeg at jeg i hvert fall ikke skulle ta unødvendig risiko. Det var ett steg nærmere å være ferdig med turneringen, sa Carlsen smilende til TV 2. Fredag har han en siste mulighet til å vinne et langsjakkparti i stavanger. (NTB)
Tidspunkt: 08-06-2023 - Kl.16:34 - Kilde: NRK - Info


133. Molde vant sjumålsdrama: Berisha hånet med «slanger» og falske sedler
Veton Berisha fikk ikke noe hyggelig gjensyn med stavanger og Viking, men helt på tampen sikret Molde tre poeng.
Tidspunkt: 04-06-2023 - Kl.19:10 - Kilde: NRK - Info


134. Kristoff vant siste etappe av Tour of Norway: – Betyr mye
Alexander Kristoff var sterkest i spurten og vant den siste etappen i Tour of Norway. – Det betyr mye å få en seier. Det var lenge siden jeg hadde en seier. Jeg håper ikke det blir like lenge til neste gang, sier 35-åringen til NRK. Til tross for en tøff stigning opp Grisabakken få kilometer før målgang, så ble det spurtoppgjør på den 151,2 kilometer lange etappen med start og mål i stavanger, skriver NTB. – Å vinne er aldri lett. Det er noen raske ryttere her, som Jordi Meeus. At jeg slår ham, det er et kvalitetstegn, sier seiersherren. Seieren var den første Uno-X har tatt i rittet på hjemmebane. Etter målgang dediserte Kristoff seieren til Johan Kaggestad for det han har gjort for sykkelsporten. – Johan, denne seieren er til ære for deg, sa han til TV 2.
Tidspunkt: 29-05-2023 - Kl.16:06 - Kilde: NRK - Info


135. stavanger Oilers fikk dobbel svensk motstand i mesterligaen
stavanger Oilers skal møte Växjö og Färjestad på hjemmebane i grunnspillet i neste sesongs mesterliga i ishockey. I tillegg kommer også tsjekkiske Ocelari Trinec på besøk til stavanger til høsten. Det ble klart etter trekningen som ble gjort onsdag ettermiddag. På bortebane skal siddisene spille mot RB Salzburg (Østerrike), HC Bolzano (Italia) og Dinamo Pardubice (Tsjekkia). Formatet er endret foran den kommende sesongen i mesterligaen. I stedet for at klubbene deles inn i grupper, skal alle 24 lag være i samme «pulje». Det ble så trukket hvilke lag hver klubb skal møte på hjemme- og bortebane. De 16 beste etter seks kamper tar seg videre til sluttspillet. Finske Tappara er regjerende mester. Oilers ble nummer tre i sin pulje sist sesong og røk ut. (NTB)
Tidspunkt: 24-05-2023 - Kl.17:56 - Kilde: NRK - Info


136. Odd-treneren refser VAR: – Den andre er jo en faktisk feil
Viking slet lenge hjemme mot gjerrige Odd, men vendte kampen til 3-2 takket være to straffescoringer og et sent mål av Sander Svendsen. Det ble full jubel blant hjemmefansen i stavanger da Svendsen stupheadet inn seiersmålet i det 87. minutt. Seieren sendte Viking opp til 2.-plass på eliteserietabellen. Odd-fansen hadde mer grunn til å være skuffet, kanskje særlig på grunn av det siste av Zlatko Tripics to straffespark. VAR ble koblet inn for å sjekke om Milan Jevtovics hands skjedde innenfor 16-meteren, og dommer Kristoffer Hagenes valgte å dømme straffe selv om reprisene sendt på TV antydet at Odd-spillerens arm var godt på utsiden. Odd-trener Pål Arne Johansen er langt fra fornøyd: – Vi bør prestere bedre i andre omgang, men samtidig er det bittert at vi mister poengene på i hvert fall én – kanskje to – straffer som er feilaktig, sier han til NRK. Han erkjenner at det første er en skjønnsmessig vurdering. Den andre er han enda mer kritisk til. – Den andre er jo en faktisk feil. Der er jo ballen utenfor når den treffer hånda, sier han, og viser til storskjermbildene. – Fra alle vinkler som ble vist her på stadion i hvert fall, så det var veldig tydelig at den var utenfor. Dommer Hagenes forsvarer avgjørelsen. – Jeg dømmer straffespark, som er klart og tydelig for meg, så blir det en VAR-sjekk på om den er utenfor eller innenfor, og det er en interessant vurdering. De bruker litt tid og ser at det er ingenting som sier at den er på utsiden, så da støtter de avgjørelsen om straffespark, sier han, og fortsetter: – Her går det litt på kameravinkler også. Jeg er litt usikker på hvor mange kameraer som er i produksjonen i dag, det er klart at her handler alt om hvilke beviser man har. Og VAR må ha klare beviser, «clear and obvious mistake», for å kunne overprøve det som blir dømt, sier Hagenes
Tidspunkt: 16-05-2023 - Kl.22:46 - Kilde: NRK - Info


137. Viking vendte til 3-2-seier over Odd – Tripic scoret på omdiskutert straffe
Viking slet lenge hjemme mot gjerrige Odd, men vendte kampen til 3-2 takket være to straffescoringer og et sent mål av Sander Svendsen. Det ble full jubel blant hjemmefansen i stavanger da Svendsen stupheadet inn seiersmålet i det 87. minutt. Seieren sendte Viking opp til 2.-plass på eliteserietabellen. Odd-fansen hadde mer grunn til å være skuffet, kanskje særlig på grunn av det siste av Zlatko Tripics to straffespark. VAR ble koblet inn for å sjekke om Milan Jevtovics hands skjedde innenfor 16-meteren, og dommer Kristoffer Hagenes valgte å dømme straffe selv om reprisene sendt på TV antydet at Odd-spillerens arm var godt på utsiden. – Jeg synes begge straffesparkene, særlig det andre, er feil. For det første er det utenfor, og for det andre går ballen via foten hans, som er lov. Jeg synes det er litt skuffende, når de ser på VAR, at de ikke ser det, tordnet Odd-trener Pål Arne Johansen overfor TV 2. Tripic var på sin side mest opptatt av å score. – Jeg likte ikke at de brukte så lang tid på situasjonen, for da var det mange som prøvde å psyke meg ut. Men jeg har selvtillit på straffer, sa Viking-angriperen.
Tidspunkt: 16-05-2023 - Kl.21:54 - Kilde: NRK - Info


138. Løkberg avgjorde for Viking
Kristoffer Løkberg sikret Viking alle poengene da han satte 2-1-målet like før slutt borte mot Sandefjord. Løkberg kom inn etter 76 minutter. Han sto riktig plassert ved stolpen da Nicholas D´Agostinos heading fra nærmest død vinkel gikk tilbake inn i feltet langs mållinjen og ble den store helten i det 90. minutt. Etter seieren er stavanger-laget oppe i 11 poeng og på tredjeplass i Eliteserien. Viking kom best i gang, men det var hjemmelaget som scoret først litt mot spillets gang etter ti minutter. Et innlegg fra Danilo Al-Saed traff Alexander Ruud Tveters lange tå inne i feltet og endte i mål. Sandefjord-spissen scoret sitt første mål. Gleden varte derimot ikke lenge. Det tok Viking bare tre minutter før D´Agostino banket ballen i mål på et skarpt innlegg fra Sander Svendsen. (NTB)
Tidspunkt: 13-05-2023 - Kl.19:46 - Kilde: NRK - Info


139. Strøm går fra Vålerenga til Storhamar
Villiam Strøm (32) forlater Vålerenga til fordel for eliteserierival Storhamar. Backen har signert en ettårskontrakt. Storhamar opplyser om overgangen på sine nettsider tirsdag. «Villiam er en solid og erfaren spiller med styrken i det defensive», skriver klubben. Strøm har en fortid i både Lillehammer, Rosenborg Lørenskog og stavanger i tillegg til Vålerenga. Han har spilt for Oslo-klubben siden 2018. Strøm har også spilt en håndfull landskamper og var med i VM i 2018. (NTB)
Tidspunkt: 09-05-2023 - Kl.11:15 - Kilde: NRK - Info


140. Troppen til ishockey-VM klar – Engebråten og Karlsen fikk ikke plass
Landslagssjef Tobias Johansson har tatt ut de 25 spillerne som skal representere Norge i ishockey-VM i Latvia og Finland. Den er lik bruttotroppen som nylig spilte to VM-oppkjøringskamper mot Frankrike, med tre unntak. Veteranen Mathis Olimb måtte melde forfall med skade, mens Storhamar-backen Sander Vold Engebråten og stavanger-løperen Christoffer Karlsen ble vraket. Norge stiller med et relativt ungt lag i årets VM, ettersom flere rutinerte spillere er uaktuelle. Jonas Holøs, Martin Røymark og Mats Rosseli Olsen har meldt forfall, mens Alexander Bonsaksen nylig la opp. Første VM-kamp spilles mot Kasakhstan 13. mai. Norge skal også møte Sveits, Slovenia, Latvia, Tsjekkia, Canada og Slovakia i gruppespillet. (NTB)
Tidspunkt: 07-05-2023 - Kl.17:35 - Kilde: NRK - Info


141. Viking-talent lånes ut til Jerv
Viking-spiller Sondre Auklend (19) slutter seg til 1.-divisjonsklubben Jerv denne uken, melder stavanger Aftenblad. – Vi har ikke signert avtalen med Jerv, men han drar om kort tid. Auklend trenger spilletid på høyere nivå enn med rekruttlaget vårt i 3. divisjon, forklarer Vikings sportssjef Erik Nevland overfor Aftenbladet. Lånet strekker seg fram til 31. juli, men avtalen er en del av den nasjonale utlånsordningen og gjør at Auklend kan kalles tilbake på dagen, to uker etter at avtalen trer i kraft. Auklend er en offensiv spiller som kan brukes på begge kantene og sentralt i banen. Jerv rykket ned fra Eliteserien i fjor. (©NTB)
Tidspunkt: 02-05-2023 - Kl.10:34 - Kilde: NRK - Info


142. Ti (!) mål da Viking knuste HamKam
HamKam tok ledelsen i stavanger da Pål Alexander Kirkevold scoret etter 23 minutter, men det var bare starten på scoringsballet denne søndagen. Men der det bare kom ett mål før pause, snudde Viking kampen i andre omgang i det som ble et forrykende målshow. Hjemmelaget ga seg ikke før det sto 7-3 på resultatlisten. – Det er helt fantastisk. Det må ha vært den beste pausepraten noensinne i Viking. Vi ble enige om at vi skulle inn i boks, komme med masse energi og intensitet og håpe på et mål de første ti minuttene, og det gikk helt perfekt, fortalte Zlatko Tripic til TV 2. Overfor TV 2 åpnet Viking-kapteinen opp om hva som ble sagt i pausen da de lå under 0-1: – Jeg sa at alle måtte si noe, men det var ikke vits å bli sur eller skjelle ut noen. Vi visste at det kom til å bli sinnssykt tøft, for HamKam er et solid lag. Vi måtte vise hvor mye vi ville vinne. Når du scorer sju mål, viser du det. Nicholas D´Agostino, Sander Svendsen, Sondre Bjørshol, Lars-Jørgen Salvesen, Shayne Pattynama, Zlatko Tripic og Harald Nilsen Tangen scoret målene for Viking. I tillegg til nevnte Kirkevold havnet John Olav Norheim og Aleksander Melgalvis på scoringslisten for HamKam. Seieren sender Viking opp på tredjeplass på tabellen. HamKam er på sjetteplass, men kan forbigås av både Odd og RBK senere i kveld.
Tidspunkt: 30-04-2023 - Kl.16:50 - Kilde: NRK - Info


143. stavanger Oilers sikret seg nordmann fra svensk hockey
Martin Gran (26) forlater Allsvenskan og har skrevet under på en toårskontrakt med stavanger Oilers. Grans moderklubb er Storhamar, men han spilte for Lillehammer fra 2019-20-sesongen. Sist sesong ble han løst fra kontrakten med mjøsklubben etter 27 spilte kamper og avsluttet sesongen med 19 kamper for Kristianstads i hockeyallsvenskan. Der bidro han med ett mål og seks assists. Gran har representert Norge på aldersbestemte landslag. – Martin er en bra mann som vil passe godt inn i gruppen. Han er en offensiv, rask høyrefattet ving med målteft, sier stavanger Oilers´ nytilsatte trener Anders Gjøse til klubbens hjemmeside.
Tidspunkt: 27-04-2023 - Kl.09:08 - Kilde: NRK - Info


144. Henriksen rykker opp til elitestatus på skøytelandslaget
Skøytelandslaget vil bestå av 15 eliteløpere også i 2023/24-sesongen. Sigurd Henriksen tas opp fra talentgruppen. Laget deles som før inn i sprint/mellomdistanse og allround. Det nye er at Henriksen rykker opp og får elitestatus. I tillegg til de 15 utvalgte har Odin By Farstad fått tilbud om plass i forbundsgruppen, men takket nei til dette og velger å satse videre privat. Dette er hele uttaket: Julie Nistad Samsonsen (Fana), Martine Ripsrud (Stange), Ragne Wiklund (Aktiv), Sofie Karoline Haugen (Sandefjord), Håvard Holmefjord Lorentzen (Fana), Bjørn Magnussen (Falken), Henrik Fagerli Rukke (Hol), Pål Myhren Kristensen (Arendal), Allan Dahl Johansson (Aktiv), Peder Kongshaug (stavanger Sandnes), Kristian Ulekleiv (Gjøvik), Sverre Lunde Pedersen (Fana), Sander Eitrem (Nord-Odal), Hallgeir Engebråten (Nord-Odal), Sigurd Henriksen (Fana).
Tidspunkt: 27-04-2023 - Kl.08:20 - Kilde: NRK - Info


145. Mot fulle Brann-tribuner mot Vålerenga
Det er kun 1000 billetter igjen på Brann Stadion til lørdagens kamp mot Vålerenga i Eliteserien. – Det er lenge siden vi har merket et så stor trykk på billettene. Flere av klubbene har allerede stengt sesongbillettsalget, og flere kamper har allerede vært utsolgt, eller hatt en tribunedekning på over 80 prosent, sier kommersiell direktør Pål Breen i Norsk Toppfotball (NTF) i en pressemelding. I Branns serieåpning var det 15.224 tilskuere da Haugesund ble slått 3-0. Kapasiteten på Brann Stadion er 17.591. Brann og Vålerenga tjuvstarter den tredje serierunden med kamp lørdag klokken 18. Begge lag kommer fra tap i den forrige runden. Viking står med det høyeste tilskuertallet til nå denne sesongen. I rogalendingenes 2-0-seier over Lillestrøm lørdag var det 15.231 som møtte opp i stavanger. – Det er veldig gøy at så mange går på kamper og at tilskuertallene øker. Det kan tyde på at det jobbes bra både blant supporterne og klubbene, sier talsmann Ole Kristian Sandvik i Norsk Supporterallianse.
Tidspunkt: 20-04-2023 - Kl.12:08 - Kilde: NRK - Info


146. Direkte: Gulljubel i stavanger – Oilers tok sin niende NM-tittel
stavanger Oilers slo Storhamar 3-0 i den syvende og siste NM-finalen i ishockey. De er dermed både seriemestre og sluttspillmestre. Se direkte fra seiersfesten her.
Tidspunkt: 17-04-2023 - Kl.19:19 - Kilde: NRK - Info


147. Oilers slo til igjen på Hamar – Ny NM-finale venter mandag
stavanger tvang fram en sjuende NM-finale ishockey etter å ha slått Storhamar 3–0. Bryce Gervais ble kampens store spiller. Det var «mætt fjøs» i Hamar OL-amfi. Det vil si 7384 frammøtte, men nesten alle måtte dra skuffet hjem etter at Bryce Gervais hadde vært festbrems med sine to scoringer. Thomas Berg-Paulsen satte 3–0 i tomt bur rett før slutt. Storhamar hadde sjansen til å sikre NM-tittelen på hjemmebane. Hjemmelaget hadde en del farlige muligheter i starten, mens gjestene var sporadisk oppe i offensiv sone. Etter drøye ni minutter dukket derimot Bryce Gervais opp og snappet en feilpasning fra en Storhamar-back og satte 1–0 mot spillets gang. Tendensen fortsatte med et stort Storhamar-press i midtperioden. Mot slutten av perioden var Gervais frampå igjen, men Storhamars målvakt Trym Gran viste klasse og reddet. Gervais var derimot frampå igjen da han satte 2–0 etter en situasjon som lignet den som ga 1–0. En Storhamar-back mistet pucken bak mål, og pasningen havner hos Gervais foran målet. Også stavangers målvakt Henrik Holm har vært god i dette sluttspillet. Han holdt laget inne i 1. perioden. Han fortsatte også storspillet i resten av kampen og drev Storhamar-spillerne til frustrasjon. Storhamar jakter sin åttende NM-tittel, mens regjerende mester stavanger kan ta sin niende. Vålerenga troner øverst i antall NM-titler med 26. Den sjuende NM-finalen spilles i stavanger mandag. (©NTB)
Tidspunkt: 15-04-2023 - Kl.18:14 - Kilde: NRK - Info


148. Oilers med andre strake seier: – Jeg tror Storhamar er litt redde nå
I NM-sluttspillet i ishockey møttes Storhamar og stavanger Oilers til sin fjerde av totalt sju finalekamper tirsdag kveld. På Hamar var gjestene sterkest og vant 3–1. Sammenlagt står lagene likt med to seiere hver, etter stavanger-lagets andre seier på rad. – Jeg tror Storhamar er litt redde nå for å være ærlig. Så skal vi hjem og ta neste seier, sa matchvinner Christoffer Karlsen til NRK etter kampen. Etter åtte minutters spill skøyt Oilers´ Thomas Berg-Paulsen mot mål og Storhamars målvakt Trym Gran reddet. Men Gran fikk ikke med seg at pucken endte på streken. Det gjorde derimot Karlsen som kastet seg fremover og sendte pucken over målstreken og Oilers i ledelsen på Hamar. I andre periode utnyttet hjemmelaget overtallet de hadde etter at Nick Dineen fikk en to minutter og Eirik Salsten utlignet. I tredje periode gjenvant amerikanske Rob Allen Bordson stavanger-lagets ledelse etter målgivende fra Andreas Klavestad og Daniel Thomas Kissel. Karlsen var en offensiv drivkraft for Oilers gjennom hele kampen, og han satte spikeren i kista da det gjensto seks minutter. Etter dommeren blåste av kokte det over for vinnerlagets Tommy Kristiansen og Storhamars Eskild Bakke Olsen som knuffet til hverandre, men slåssingen ble fort brutt opp.
Tidspunkt: 11-04-2023 - Kl.19:09 - Kilde: NRK - Info


149. Oilers slo tilbake mot Storhamar i ellevill NM-finale
stavanger Oilers så ut til å ryke nok en gang for Storhamar, men kom tilbake like før slutt og avgjorde i spilleforlengelsen. Nå er det kamp igjen i NM-finalen. Greg Mauldin sørget for enorm hjemmejubel ni minutter ut i spilleforlengelsen. Kampen endte 5-4. Det er nå 1-2 før den fjerde kampen på Hamar. Veteran Patrick Thoresen sendte Storhamar i føringen før to minutter var spilt. Martin Rønnild økte ledelsen. Midtperioden ble hektisk. Oilers kom ut i et helt annet tempo og presset bortelaget. Bryce Gervais reduserte før Thoresen satte inn sitt andre, men stavanger svarte med Gervais og Ludvig Hoff. Peter Quenneville sørget for 4-3 like etter før Karlsen gjorde at det ble mer underholdning på isen i stavanger. I forlengelsen sørget 40 år gamle Mauldin for fest. 3969 tilskuere var på plass i stavanger. Den fjerde kampen i best av sju-serien mellom lagene spilles på Hamar tirsdag.
Tidspunkt: 08-04-2023 - Kl.17:06 - Kilde: NRK - Info


150. Storhamar avgjorde i spilleforlengelse – vant 3-2 hjemme over stavanger Oilers i NM-finalen
Storhamar har fått en drømmestart på NM-finalene og leder 2-0 over stavanger Oilers etter de vant 3-2 på hjemmeis onsdag kveld. Det var vertene som kom best i gang da David Booth sendte Storhamar i ledelsen etter 12 minutter og 17 sekunder inn i første periode. Christoffer Karlsen utlignet imidlertid sju minutter senere, før Greg Mauldin sendte gjestene i ledelsen fem minutter ut i andre periode. Vertene kunne likevel starte tredje periode med 2-2 etter Simen André Edvardsen utlignet åtte minutter før pause. Den siste perioden ble imidlertid av det målfattige slaget og lagene måtte ut i spilleforlengelse. Storhamar fikk en drømmestart på NM-finalene da de vant 3-0 på bortebane i den første av de sju finalekampene. Etter onsdagens 3-2-seier trenger de nå bare to seire til for å kunne kalle seg norgesmestre og løfte «bøtta». (NTB)
Tidspunkt: 05-04-2023 - Kl.19:59 - Kilde: NRK - Info


151. Storhamar tok første stikk i NM-finalen
Storhamar vant 3-0 over stavanger Oilers i den første finalekampen i NM i ishockey. Patrick Thoresen ble finalesluttspillets første målscorer da han la på til 1-0 med 1.24 igjen i den første perioden. Målet i overtall var Thoresens 400. poeng i Storhamar-trøya. Peter Quenneville tok sitt 17. poeng i sluttspillet da han hamret inn 2-0 i andre periode, også det i overtall. Samuel Solem la på til 3-0 i tomt bur to sekunder før slutt. Neste kamp er på Hamar onsdag. (NTB)
Tidspunkt: 03-04-2023 - Kl.19:36 - Kilde: NRK - Info


152. Lillehammer møter Oilers i NM-finalen i ishockey
Seriemester Lillehammer tok seg enkelt til kvinnenes NM-finale etter å ha slått Storhamar 7–1 lørdag. Der blir stavanger Oilers motstander. Final-4-helgen i kvinnenes norgesmesterskap blir spilt i Furuset Forum i Oslo. Etter en målløs åpningsperiode tok Storhamar ledelsen 1–0 ved Hanna Olsen, men seriemester Lillehammer slo tilbake med fire mål fra Andrea Grinnbo, Josefine Engmann, Thea Rustbakken og Ella Morken. Alle scoringene kom i midtperioden. Engmann satte sitt annet mål til 5-1, mens Emma Fladmo og Morken økte forspranget ytterligere etter den siste pausen. I lørdagens andre semifinale var det stavanger Oilers som gikk av med seieren mot Hasle-Løren. Scoringer av Silje Gundersen og Sinja Paurat mot slutten av tredje periode sikret 5–3 og avansement for Oilers. Stillingen var 3–3 da et kvarter gjensto. Finale og bronsekamp spilles søndag. (©NTB)
Tidspunkt: 01-04-2023 - Kl.16:45 - Kilde: NRK - Info


153. Storhamar til NM-finale
Storhamar tok turen til Jordal Amfi og sørget for 4-2-seier sammenlagt i semifinaleserien i ishockey-NM mot Vålerenga. De gulkledde vant kampen 2-1. De to lagene hadde slått hverandre hjemme før Storhamar brøt rekken i den sjette kampen. Nå venter stavanger Oilers i NM-finalen for hamarsingene. Det var for lite og for sent for Vålerenga. I overtall reduserte Vålerenga med seks sekunder igjen av kampen. (NTB)
Tidspunkt: 29-03-2023 - Kl.19:37 - Kilde: NRK - Info


154. Storhamar best i amper semifinale – Vålerenga med kniven på strupen
Det femte oppgjøret mellom Storhamar og Vålerenga i semifinaleserien i NM-sluttspillet endte med 3-0-seier til hjemmelaget, som dermed leder 3-2 sammenlagt. Det betyr at Vålerenga må vinne hjemme i Jordal Amfi førstkommende onsdag for at drømmen om NM-finale mot stavanger Oilers skal leve videre. Allerede før to minutter var unnagjort av mandagens kamp på Hamar, tente det til etter en tøff takling fra hjemmelagets Martin Rønnild. Hele fire spillere måtte ta en tur ut på sidelinjen i kjølvannet av klammeriet på isen. – Ikke glad i hverandre Storhamar og Vålerenga, konkluderte TV 2s hockeyekspert Erik Follestad på Twitter underveis i kampen. Kort tid etter tumultene åpnet vertene scoringsballet. David Booth satte pucken i mål etter slurvete forsvarsspill fra bortelagets Stefan Espeland. Drøye ti minutter senere maktet Storhamar å utnytte én mann mer på isen da Jacob Berglund la på til 2-0, som også var resultatet etter første periode. I andre periode var begge lag farlig frempå ved flere anledninger, men verken Storhamar eller Vålerenga fant veien til nettmaskene. Tross målløs andreperiode gikk det som i den første tidvis hardt for seg mellom de to kamphanene. Gjestene forsøkte febrilsk å skaffe seg en viktig redusering i den tredje og siste perioden, og fikk en gylden mulighet med 5 mot 3 i en liten periode. Det klarte de imidlertid ikke å utnytte, og til slutt var det Storhamar som satte inn 3-0 på tampen. – Det er svakt 5 mot 3. Da er denne kjørt. Et Vålerenga som av en eller annen grunn virker blottet for selvtillit - og har gjort det siden 1-0, skrev Viaplays Kasper Wikestad på Twitter i den tredje perioden. Samtlige av de fem oppgjørene så langt har endt med hjemmeseier. For Vålerengas del må den trenden fortsette på onsdag dersom det skal bli NM-finale for Oslo-laget.
Tidspunkt: 27-03-2023 - Kl.19:29 - Kilde: NRK - Info


155. Oilers til NM-finale etter fire strake seirer over Sparta
stavanger Oilers vant 5-4 i fjerde kamp av NM-semifinalen borte mot Sparta Sarpsborg fredag. Dermed er de klare for en ny NM-finale. Årets grunnserievinner og fjorårets norgesmester Oilers har tatt seg oppskriftsmessig til NM-finalen. I kvartfinalen mot Lillehammer ble det også 4-0 i kamper. Likevel fikk Oilers det tøft med å slå et seigt Sparta-lag fredag. De kjempet hardt for å holde seg inne i kampen om en finalebillett. stavanger-laget ledet både 2-0 og 4-2, men måtte se Sparta hente inn tomålsledelsen ved begge anledninger. Med to minutter igjen av kampen så det ut til at oppgjøret skulle avgjøres i sudden death, men en sen scoring fra Dan Kissel ordnet seier og nok en NM-finaleplass for Oilers. (NTB)
Tidspunkt: 24-03-2023 - Kl.20:26 - Kilde: NRK - Info


156. Storhamar med ny fordel i NM-semifinalen – vant tett oppgjør
Storhamar er igjen i føringen i NM-semifinalen mot Vålerenga etter torsdagens 2-1-seier på hjemmebane. Hamar-laget leder 2–1 sammenlagt i best av sju-serien. Patrick Thoresen sendte hjemmelaget i ledelsen tidlig i annen periode, mens Jacob Berglund doblet den ti minutter senere. Andreas Martinsen tok VIF inn i kampen igjen med en redusering mot slutten av samme periode. Storhamar holdt unna i tredje periode og sikret seg en ny fordel i semifinalen, som spilles best av sju kamper. Dermed har det bare vært hjemmetriumfer hittil. Neste kamp spilles i Oslo lørdag. Storhamar og Vålerenga er to av de mest tradisjonsrike klubbene i norsk hockeyhistorie. VIF har vunnet hele 26 NM-titler, mens Storhamar har sju. Det er likevel 14 år siden Vålerenga sist vant NM. Storhamar gjorde det sist i 2018, og i fjor ble Storhamar slått av stavanger Oilers i finalen. Regjerende norgesmester Oilers leder 3–0 sammenlagt over Sparta og kan sikre finalebilletten med borteseier i Sarpsborg fredag. (©NTB)
Tidspunkt: 23-03-2023 - Kl.20:45 - Kilde: NRK - Info


157. Mvuka ga U20-landslaget uavgjort mot Italia
Bodø/Glimt-angriperen Joel Mvuka dunket inn 2-2-målet da Norges U20-landslag tok imot Italia i stavanger torsdag. Utligningen kom mot ti mann etter pause. Mvuka scoret ved bakre stolpe på et innlegg fra David Møller Wolfe i det 62. minutt. Ballen var ment for Lasse Nordås, men den gikk forbi spissen inne i boksen. U20-landslaget greide ikke å finne et vinnermål mot et italiensk lag som spilte over en omgang i undertall. Fem minutter før hvilen ble målscorer Marco Nasti utvist for to gule kort. Likevel var det gjestene som gikk opp i 2-1-ledelse tidlig i andre omgang. Cher Ndour traff perfekt i krysset foran 310 tilskuere på Vikings hjemmearena. Tidligere i kampen tok Norge føringen på et straffespark. Nordås omsatte sikkert muligheten han selv skaffet etter et snaut kvarter. Dommeren pekte på krittmerket da Nordås ble felt i jakten på en returball. Fem minutter senere sørget Nasti for at lagene var like langt. Norge møter Romania i Sandnes mandag. (©NTB)
Tidspunkt: 23-03-2023 - Kl.19:31 - Kilde: NRK - Info


158. Oilers med ny seier mot Sparta
Regjerende NM-vinner stavanger har koblet grepet mot en ny finale. Sparta ble slått 2-1 i den tredje semifinalen. Dermed kan Oilers avgjøre duellen fredag. Onsdagens oppgjør ble jevnere enn de to foregående, men nok en gang kunne Oilers juble for seieren. Sparta måtte for enhver pris unngå undertall. I det første undertall var Nick Dineen nådeløs og da han løftet 1-0 opp i nettaket etter snaue ni minutters spill. Drøye to minutter ut i midtperioden kunne Robin Soudsky og Sparta-spillerne juble for sitt første mål i semifinalespillet. Soudsky fikk pirket inn pucken bak Henrik Holm etter møljespill foran mål. Sparta klarte å løfte seg og var mer solide inne i angrepssonen, enn tilfellet har vært i de sju andre periodene som er spilt. Gjestene fikk derimot et lite skudd for baugen da Bryce Gervais sendte Oilers i ledelsen med 2-1 tidlig i tredjeperioden.
Tidspunkt: 22-03-2023 - Kl.20:30 - Kilde: NRK - Info


159. Fotballtreneren Tony Knapp er død
Den tidligere meritterte Viking-treneren Tony Knapp er død, 86 år gammel. – Han sovnet stille inn natt til onsdag, sier sønnen Christian Knapp til stavanger Aftenblad. Knapp trente Viking i perioden 1978 til 1981, og det ga resultater. Viking vant «The Double» i 1979 og tok sølv i serien i 1981. Knapp var selv profesjonell fotballspiller i blant annet Leicester, Southampton og Coventry, før han etter hvert ble trener. Han var landslagstrener på Island i to perioder, fra 1974 til 1977 og fra 1984 til 1985. I 1982 trente han Fredrikstad, og i 1986 trente han Brann til opprykk og til sølv i serien i 1987.
Tidspunkt: 22-03-2023 - Kl.12:32 - Kilde: NRK - Info


160. stavanger Oilers festet grepet om finalebilletten
stavanger Oilers scoret to tidlige mål og beseiret Sparta med 3-0 i den andre NM-semifinalen i ishockey lagene imellom mandag. Dermed har Oilers for alvor festet grepet om kampserien som spilles best av sju. Gjestene fra stavanger kom klart best i gang mandag og tok ledelsen etter snaut åtte minutters spill ved Dan Kissel. Etter drøyt halvspilt periode doblet Nick Dineen ledelsen. Drøyt ti minutter gjensto da Anders Tangen Henriksen prikket pucken opp i krysset og punkterte oppgjøret. Neste kamp mellom stavanger Oilers og Sparta spilles onsdag i stavanger. (NRK/NTB)
Tidspunkt: 20-03-2023 - Kl.20:40 - Kilde: NRK - Info


161. Oilers tok første stikk i NM-semifinalen
stavanger Oilers vant 2-0 hjemme mot Sparta i første runde av NM-semifinalen i ishockey. Andreas Klavestad sørget for 1-0 da han scoret ni minutter inn i første periode. Tommy Kristiansen doblet ledelsen i tredje periode og sikret seieren for hjemmelaget. Dermed leder stavanger-laget 1-0 i kamper. Semifinalene spilles som best av sju. Oilers er både regjerende NM-mester og årets vinner av grunnserien. I den andre semifinalen møtes Storhamar og Vålerenga.
Tidspunkt: 18-03-2023 - Kl.17:35 - Kilde: NRK - Info


162. Stjernefelt klar for Norway Chess – her er Carlsens motstandere
Magnus Carlsen har selskap av en rekke sjakkstjerner i startfeltet til årets Norway Chess. To store talenter har også fått innpass i turneringen. Det er klart etter at arrangøren tirsdag slapp navnene som skal spille i stavanger i perioden 29. mai til 9. juni. Blant spillerne er Magnus Carlsen, Alireza Firouzja, Anish Giri, Wesley So, Hikaru Nakamura, Fabiano Caruana, Shakhriyar Mamedyarov og Aryan Tari. I tillegg kommer også 18 år gamle Nodirbek Abdusattorov fra Usbekistan og 16 år gamle Dommaraju Gukesh fra India til start.
Tidspunkt: 14-03-2023 - Kl.10:33 - Kilde: NRK - Info


163. Guro Steine gjenvalgt som seilpresident
Guro Steine fortsetter som president i Norges Seilforbund i fire nye år etter gjenvalg på helgens ting. Drøbakskvinnen har sittet som president i forbundet de siste to årene. Leif C. Middelthon fra stavanger og Nina Myhre fra Oslo (Kongelig Norsk Seilforening) ble valgt som visepresidenter. Seiltinget ble gjennomført på rekordkorte to timer. – Vi får tolke det som et tegn på at Seil-Norge er fornøyd med den jobben vi gjør, sa Steine etter tinget. (NTB)
Tidspunkt: 13-03-2023 - Kl.09:30 - Kilde: NRK - Info


164. Rosenborg ute av cupen
Rosenborg er ute av fotball-NM etter at laget tapte 2-0 for Viking i 4. runde søndag kveld. Begge målene kom i andre omgang. Kampen ble spilt i stavanger.
Tidspunkt: 12-03-2023 - Kl.21:08 - Kilde: NRK - Info


165. Viking slo RBK ut av cupen
Sander Svendsen og Lars-Jørgen Salvesen sikret 2-0-seier for Viking over Rosenborg i fjerde runde av NM i fotball søndag kveld. Rogalendingene er dermed klar for kvartfinale mot Bodø/Glimt neste helg. Det ble servert alt annet enn festfotball i stavanger den første timen. De oppmøtte supporterne måtte vente 63 sjansefattige minutter før det endelig kom et skudd på mål. Det sto Sander Svendsen for da han banket Viking i ledelsen fra rett utenfor 16-meteren. Målet satte virkelig fart på både Viking-fansen og spillerne. Mens supporterne lyste opp stadion med bluss, stormet Lars-Jørgen Salvesen på kontring og doblet vertenes ledelse i Viking-debuten. Salvesen ble hentet fra Glimt så sent som tirsdag. Rosenborgs nysignerte spiss Oscar Aga fikk også prøve seg fra start, men klarte ikke å gjøre seg tellende i åttedelsfinalen. Det var den siste siste av åttedelsfinalene i 2022-utgaven av cupen. Fra før har Bodø/Glimt, Brann, Molde, Stabæk, Sandefjord, Lillestrøm og Tromsø sikret seg avansement. Kvartfinalene spilles neste helg, mens semifinalene går 26. april. Cupfinalen på Ullevaal stadion spilles 20. mai.
Tidspunkt: 12-03-2023 - Kl.21:08 - Kilde: NRK - Info


166. Oilers, Storhamar og Sparta klar for NM-semifinale
Det ble kort prosess i best av sju-serien i NM-sluttspillet for ishockeylagene Storhamar, stavanger Oilers og Sparta som er klar for semifinale. Alle tre lagene avgjorde sine kvartfinaledueller med fjerde strake seier torsdag kveld. Oilers fortsatte overkjøringen av Lillehammer og vant 8-1, mens Storhamar vartet opp med nok en målfest mot Manglerud Star og vant 12-1. Også Sparta trengte bare fire kamper for å bli klar for semifinale. Emil Lundberg ble matchvinner med sin 4-3-scoring fem minutter før slutt. I den tredje perioden scoret hamarsingene hele sju ganger mot Manglerud Star. Canadiske Peter Quenneville scoret tre av målene. Han er toppscorer i sluttspillet med ni mål. Storhamar har feid over MS i de fire kvartfinalene, og Marcus Bryhnisveen scoret torsdag det som ble lagets eneste mål i de fire oppgjørene. Lillehammer har ikke vært noe høyt hinder for Oilers, som vant komfortabelt også torsdag kveld. De to hjemmekampene endte med henholdsvis 11-1- og 13-0-seier. Målforskjellen i de fire kampene endte på hele 36-3 etter 8-1-seieren torsdag. (NTB)
Tidspunkt: 09-03-2023 - Kl.20:21 - Kilde: NRK - Info


167. Oilers slo Lillehammer med 13 mål – Vålerenga økte ledelsen mot Frisk
stavanger Oilers er på vei mot semifinale i ishockey-NM med 13-0-seier over Lillehammer. Vålerenga gikk også opp i 3–0 over Frisk Asker med 6-2-seier. Tommy Kristiansen scoret hat-trick og leverte to målgivende pasninger da Oilers tok en knusende seier på hjemmebane tirsdag. Dermed må Lillehammer slå tilbake på hjemmebane torsdag for å forlenge sesongen, men de skal få det svært tøft. Oilers hadde full kontroll og ledet 10–0 allerede etter to perioder. Vålerenga nærmer seg også semifinale med 6-2-seier over Frisk etter å ha ligget under to ganger. Fredrik Bjørndal sendte Frisk i ledelsen før Tommi Taimi utlignet. Mot slutten av andre periode fikk Vålerengas Tobias Lindström matchstraff etter en kollisjon med Frisk-keeper Nicklas Dahlberg. Bobby MacIntyre sendte Frisk opp i 2–1 foran siste periode. Rasmus Ahlholm utlignet tidlig, før Filip Lalande sendte VIF i ledelsen. Deretter rykket VIF fra og vant til slutt klart. Fjorårets NM-finalist Storhamar slo Manglerud for tredje gang på rad med 5-0-seier på hjemmebane. Oppgjøret mellom Sparta Sarpsborg og erkerival Stjernen kan også bli avgjort torsdag. Tirsdag sikret Sparta 3-0-ledelse da de vant 5–1 på hjemmebane. Sebastian Selin scoret to for Sparta. Dermed står det 3–0 i alle kvartfinaleseriene, etter at hjemmelagene vant sammenlagt 29–3 tirsdag. Torsdag har alle bortelagene matchball. (NTB)
Tidspunkt: 07-03-2023 - Kl.20:54 - Kilde: NRK - Info


168. Salvesen klar for Viking
Spissen Lars-Jørgen Salvesen (27) har omsider tatt sitt valg for framtiden. Han selges fra Bodø/Glimt til Viking etter et drøyt halvår i gult. Ryktene om en Salvesen-overgang til Viking blusset nylig opp igjen, omtrent to måneder etter at han var på besøk i stavanger-klubben og endte med å takke nei til et klubbskifte. Tidligere tirsdag trente han med laget før bekreftelsen kom. Bodø/Glimt har valgt å satse videre på Runar Espejord som midtspiss. Salvesen var involvert i 13 seriekamper for Glimt i fjor, og han har i tillegg spilt elleve ganger for gultrøyene i Europa. Sørlendingen ga seg på tre scoringer for Glimt. Nå er Salvesen klar for spill i sin tredje eliteserieklubb på under et år. Han var en publikumsfavoritt i Strømsgodset før han ble solgt til Bodø/Glimt i fjor sommer. (NTB)
Tidspunkt: 07-03-2023 - Kl.15:28 - Kilde: NRK - Info


169. Slik spilles ishockey-sluttspillet - Østfold-derby i kvartfinalen
Spartas seier i spilleforlengelse mot Stjernen gjorde at de sikret seg fjerdeplassen i grunnserien i Eliteserien i ishockey, rett foran Stjernen. Med det fikk Sparta hjemmebanefordel i sluttspillet og allerede fredag venter Stjernen i Sparta Amfi. Serievinner stavanger Oilers valgte Lillehammer, Storhamar skal spille mot Manglerud Star og Vålerenga valgte Frisk Asker. Kvartfinalene spilles best av syv kamper.
Tidspunkt: 28-02-2023 - Kl.20:43 - Kilde: NRK - Info


170. Ishockey: Storhamar tok andreplassen i Eliteserien
Sesongens siste runde i Eliteserien i ishockey ble spilt tirsdag. stavanger Oilers sikret seg seriegullet i helga og avsluttet grunnserien med å vinne 6-0 borte mot Grüner. Kampen fikk en spesiell avslutning etter at problemer med isen gjorde at lagene bare lot tida gå ut mens de var på isen og spilte pucken frem og tilbake. Storhamar avsluttet også sesongen med en storseier. Hele 7-0 endte det mot Frisk Asker, noe som gjør at Hamar-laget ender som nummer to, fire poeng bak Oilers. Vålerenga ville med poengtap for Storhamar hatt muligheten til å gå forbi Storhamar, men måtte istedenfor fokusere på å ta seieren selv for å ta tredjeplassen. Med en 5-2-seier borte mot Manglerud Star klarte de nettopp det. I kampen mellom Sparta og Stjernen ble det høydramatisk. To minutter før slutt i tredje periode utlignet Sparta til 2-2 og sørget for at det ble spilleforlengelse. Med ett sekund igjen av den fem minutter lange spilleforlengelsen scoret Håvard Salsten for Sparta, som dermed ble nummer fire i serien og sikret seg hjemmebanefordel i sluttspillet. I tirsdagens siste kamp vant Ringerike 6-2 mot Lillehammer. De åtte lagene som går videre til sluttspillet: stavanger Oilers, Storhamar, Vålerenga, Stjernen, Sparta, Frisk Asker, Lillehammer og Manglerud Star.
Tidspunkt: 28-02-2023 - Kl.20:14 - Kilde: NRK - Info


171. Norsk kunstløper i VM for første gang på fem år
17-åringen Mia Risa Gomez er tatt ut til VM i kunstløp i Japan i mars. Hun blir første norske deltaker i et kunstløp-VM siden 2018. Gomez representerer stavanger KK og klarte VM-kravet på et stevne i Ungarn i desember. Norges Skøyteforbund opplyser at Gomez satte norsk rekord i både kortprogram, friløp og totalt i det nevnte stevnet. Hun ble VM-klar med 163,04 poeng totalt. 17-åringen EM-debuterte i januar og kom seg da til finalen, der hun endte på 22.-plass. Hennes store mål er OL i Italia i 2026. Anne Line Gjersem var Norges forrige VM-deltaker i kunstløp. (NTB)
Tidspunkt: 27-02-2023 - Kl.16:11 - Kilde: NRK - Info


172. stavanger Oilers seriemester i ishockey – slo MS 6-2 etter Storhamar-tap
Med 6-2-seier over Manglerud Star er stavanger Oilers nok en gang seriemester i ishockey. Kampen ble til matchball da Vålerenga slo Storhamar. Vålerenga vant 3-2 på Jordal Amfi noen timer tidligere, og tok seg opp i ryggen på serietoer Storhamar med en runde igjen. stavanger hadde allerede ett poengs forsprang til Storhamar og økte det til uinntagelige fire med lørdagens hjemmeseier. Anders Tangen Henriksen scoret kampens første mål etter 2.52 minutter, og stavanger så seg ikke tilbake. Henriksen endte som tomålsscorer for hjemmelaget, som godt kan møte MS igjen i NM-sluttspillets kvartfinale. Vålerenga er bare ett poeng bak Storhamar i kampen om 2.-plass, to foran Stjernen og tre foran Sparta. Jørgen Karterud sendte Vålerenga i føringen 5.41 inn i første periode av rivaloppgjøret i Oslo. Eskild Olsen utlignet senere i omgangen, men Mika Partanen ga VIF ledelse inn til første pause. David Booth utlignet i midtperioden mot gamleklubben, men i siste periode ble Andreas Martinsen matchvinner for Vålerenga.
Tidspunkt: 25-02-2023 - Kl.19:20 - Kilde: NRK - Info


173. stavanger fortsatt i føringen med storseier – Storhamar ett poeng bak
Serieleder stavanger vant 12-2 over Lillehammer, mens Storhamar vant 4-0 borte mot Manglerud Star. Sparta vant 4-3 over Vålerenga etter forlengning. Dermed er fortsatt bare ett poeng mellom stavanger og Storhamar med to runder igjen av årets grunnspill i eliteserien. stavanger har derimot et litt lettere program igjen enn Storhamar. Spartas seier over Vålerenga sendte dem opp på tredjeplassen med fire poeng opp til toppen. Også Vålerenga har fire poeng opp. (NTB)
Tidspunkt: 23-02-2023 - Kl.20:41 - Kilde: NRK - Info


174. Ragne Wiklund i storform – banerekord og verdenscupseier
Skøyteløper Ragne Wiklund er i storform og sikret nok en verdenscupseier på 3000-meteren i Tomaszow Mazowiecki. Det var hennes fjerde verdenscupseier denne sesongen. Wiklund gikk i det siste paret sammen med canadiske Isabelle Weidemann. Den norske skøytestjernen knuste makkeren sin og satte også nye banerekord med tiden 4.02,79. – Det er helt enormt hva denne jenta leverer, kommenterte Ida Njåtun på Viaplay. Wiklund har personlig rekord på 3.55,51 på distansen. Den satte hun i desember 2021 i Salt Lake City. 22-åringen ble forrige helg historisk da hun vant 300-meteren og sikret med den langdistansecupen sammenlagt. Det var første gang en norsk kvinne vant en distansecup sammenlagt i verdenscupen i hurtigløp på skøyter. Wiklund har hatt en eventyrlig sesong, hvor hun sikret sin første verdenscupseier på hjemmebane i stavanger før jul. Hennes andre kom i canadiske Calgary, før hun tok sin tredje seier i verdenscupen forrige helg.
Tidspunkt: 17-02-2023 - Kl.18:09 - Kilde: NRK - Info


175. Thoresen scoret i historisk kamp
Steffen Thoresen spilte torsdag sin 914. eliteseriekamp i ishockey. Med det er han den spilleren som har spilt flest kamper i den norske eliteserien, én kamp mer enn Storhamar-legenden Pål Johnsen. Og Thoresen kunne feire den historiske kampen med scoring. Han sendte Manglerud Star opp i en 2-0-ledelse hjemme mot Sparta, men Sparta kjempet seg tilbake og vant til slutt kampen etter straffeslag. Øvrige kamper i eliteserien i ishockey torsdag: Lillehammer - Stjernen 3-6, stavanger Oilers - Frisk Asker 3-0, Storhamar - Ringerike Panthers 5-1 og Grüner - Vålerenga 2-6.
Tidspunkt: 16-02-2023 - Kl.22:21 - Kilde: NRK - Info


176. Oilers har brukt 3 millioner kroner på ny kvinnegarderobe: – En milepæl
stavanger Oilers vil heve statusen til kvinnehockey. Derfor har de gitt kvinnelaget sitt det de mener er Europas fineste hockeygarderobe.
Tidspunkt: 15-02-2023 - Kl.14:04 - Kilde: NRK - Info


177. Sparta seiret mot bunnlaget Grüner – klatret til andreplass
Sparta vant 5–2 mot Oslo-laget Grüner i hengekampen hjemme på Sparta Amfi i Sarpsborg. Dermed er laget nå bare ett poeng bak serieleder stavanger Oilers. Sparta slet lenge mot tabelljumboen, og spenningen levde helt til sluttminuttene. Det sto 1–1 etter to perioder, men i tredje periode løsnet det offensivt, og Sparta kunne til slutt juble for seier. Fem serierunder før slutt i grunnserien er stavanger Oilers ett poeng foran Sparta, to foran Storhamar og fire foran Vålerenga. (©NTB)
Tidspunkt: 14-02-2023 - Kl.20:06 - Kilde: NRK - Info


178. Vålerenga ydmyket serieleder Oilers
Vålerenga knuste serieleder stavanger Oilers 6-1 på hjemmebane lørdag. Steffen Thoresen spilte sin 914. kamp i norsk eliteserie da Manglerud Star tapte klart. Oilers har dermed gått på to kjempesmeller de siste kampene. Sist runde røk de 1-5 for Storhamar, og i Oslo gikk det ikke bedre. Mika Partanen scoret hele fire mål, mens Rasmus Ahlholm og Andreas Martinsen også tegnet seg på scoringslisten for Vålerenga. Bryce Gervais sendte Oilers i ledelsen sent i første periode, men deretter var gjestene sjanseløse. Vålerenga er dermed bare fire poeng bak Oilers, men også Sparta og Storhamar kjemper om tetplassen. Storhamar er to poeng bak Oilers etter 7-0-seier over Grüner. Sparta måtte ha straffeslagskonkurranse for å slå Ringerike 2-1 lørdag. Manglerud Stars Steffen Thoresen ble historisk lørdag. Han spilte sin kamp nummer 914 i norsk toppdivisjon da Oslo-laget røk 2-6 for Stjernen. Thoresen passerte Storhamar-ikonet Pål Johnsen på listen over de med flest kamper i eliteserien i ishockey. Frisk Asker kjørte over Lillehammer og vant 9-3 på hjemmeis. Mats Frøshaug, Thomas Olsen og Fredrik Bjørndal scoret alle to mål hver.
Tidspunkt: 04-02-2023 - Kl.19:54 - Kilde: NRK - Info


179. Viking enig om salg av Karlsbakk for kjempesum
Viking og Heerenveen er enige om en overgang for Daniel Karlsbakk (19). Ifølge flere medier blir det tidenes største salg for stavanger-klubben. – Vi er muntlig enige med Heerenveen om en avtale, men ingenting er foreløpig signert. Jeg kan også bekrefte at Karlsbakk er på vei til Nederland for å sluttføre overgangen, sier Vikings sportssjef Erik Nevland til Aftenbladet tirsdag morgen. Aftenbladet, Rogalands Avis og Nettavisen erfarer at totalrammen på overgangen er på omkring 30 millioner kroner. – Det er en kjempedeal for Viking og for spilleren, svarer Nevland. Karlsbakk spilte 21 kamper for Viking i Eliteserien i fjor og scoret to mål. 19-åringen startet karrieren i Bryne. Heerenveen ligger på 8.-plass i den nederlandske æresdivisjonen etter 19 kamper med 27 poeng. Neste kamp er borte mot Utrecht lørdag. (NTB)
Tidspunkt: 31-01-2023 - Kl.08:52 - Kilde: NRK - Info


180. Bekreftet: Karlsbakk klar for nederlandsk fotball
Viking og Heerenveen er enige om en overgang for Daniel Karlsbakk (19). Det bekrefter begge klubbene i en pressemelding. Det norske talentet har skrevet under på en avtale som strekker seg til sommeren 2026. Ifølge flere medier blir det tidenes største salg for stavanger-klubben. Aftenbladet, Rogalands Avis og Nettavisen erfarer at totalrammen på overgangen er på omkring 30 millioner kroner. – Det er en kjempedeal for Viking og for spilleren, sa Vikings sportssjef Erik Nevland da han overfor Aftenbladet bekreftet at lagene var enige om en avtale og at Karlsbakk var på vei til Nederland for å sluttføre overgangen. Karlsbakk spilte 21 kamper for Viking i Eliteserien i fjor og scoret to mål. 19-åringen startet karrieren i Bryne. Heerenveen ligger på 8.-plass i den nederlandske æresdivisjonen etter 19 kamper med 27 poeng. Neste kamp er borte mot Utrecht lørdag. (NTB/NRK)
Tidspunkt: 31-01-2023 - Kl.08:52 - Kilde: NRK - Info


181. Vålerenga forverret Frisk-krisen – Oilers fortsatte superformen
Vålerenga vant 3-1 og påførte Frisk Asker mer smerte i ishockeyens eliteserie. stavanger Oilers topper tabellen etter nok en seier. Ringerike måtte se seg slått 4-0 av fjorårets serievinner. I bra form er også Sparta. Tabelltoeren fra Sarpsborg fikk med seg 4-1 borte mot Lillehammer torsdag. Straffeslag måtte til for å skille Stjernen og Storhamar i Fredrikstad. Der var gjestene best og vant kampen 3-2. I torsdagens bunnkamp vant Grüner 5-2 hjemme mot Manglerud Star.
Tidspunkt: 26-01-2023 - Kl.20:32 - Kilde: NRK - Info


182. Oilers kjørte over tabelljumbo Grüner – Vålerenga holder følge
stavanger Oilers opprettholder luken på tabelltopp i eliteserien ishockey med 8-0-seier over Grüner. Vålerenga knuste Oslo-rival Manglerud Star 8-1. Storhamar fortsatte å vise form da de slo Frisk Asker 5-2 på bortebane. De henger også med i tetkampen, sju poeng bak Oilers.
Tidspunkt: 24-01-2023 - Kl.20:53 - Kilde: NRK - Info


183. Australsk landslagsspiller klar for Viking
Eliteserieklubben Viking har kjøpt den australske spissen Nick D´Agostino (24) fra Melbourne Victory. Melbourne Victory opplyser om overgangen på sin nettside. Angriperen har lenge vært ryktet til stavanger. Nå blir han lagkamerat med blant andre landsmann Gianni Stensness. D´Agostino har vært i Melbourne Victory i 18 måneder. Før det har han vært i Brisbane Roar og Perth Glory. – Klubben har gitt meg sjansen til å fortsette karrieren i Australia, og jeg ser fram til å reise til Europa og fortsette utviklingen min som fotballspiller, sier spissen. I fjor fikk han sin landslagsdebut for Australia.
Tidspunkt: 20-01-2023 - Kl.22:30 - Kilde: NRK - Info


184. Oilers-sjef gir seg etter sesongen
Todd Bjorkstrand er ferdig som trener for stavanger Oilers etter sesongen. Det bekrefter klubben på Twitter. – Vi kan informere om at coach Todd og Oilers er enige om at inneværende sesong blir Bjorkstrands siste som trener for Oilers, skriver klubben. Bjorkstrand tok over Oilers etter Petter Thoresen i 2018. Siden den tid har de blitt seriemester to ganger og norgesmester én gang. Oilers topper eliteserien i ishockey med 73 poeng etter 34 kamper. De har tre poeng ned til Vålerenga på 2.-plass. (NTB)
Tidspunkt: 20-01-2023 - Kl.14:37 - Kilde: NRK - Info


185. stavanger Oilers knuste Frisk Asker
stavanger Oilers slo tilbake og banket Frisk Asker 9-2 på bortebane i eliteserien i ishockey torsdag. I toppen har laget fortsatt en to poengs luke. Dermed slo de kraftig tilbake etter tapet for Vålerenga i forrige runde. Sparta er nærmest tetlaget på tabellen. Torsdag vant sarpsborglaget 6-2 hjemme mot Manglerud Star og er to poeng bak Oilers med to kamper mindre spilt. Vålerenga er ytterligere ett poeng bak toppen. Oslo-klubben fikk med seg 4-2 fra byderbyet mot Grüner og er uten tap på sine seks siste kamper. Det ble 6-3 til Storhamar borte mot Ringerike, mens Stjernen smadret et kriserammet Lillehammer 5-0. (NTB)
Tidspunkt: 12-01-2023 - Kl.20:35 - Kilde: NRK - Info


186. Det norske ishockeylandslaget utspilt av Slovakia
Tobias Johanssons norske landslag i ishockey fikk kjørt seg og tapte 0-6 for vertene Slovakia i den første kampen i landslagsturneringen i Bratislava. Det var et litt mer erfarent norsk lag som Tobias Johansson har tatt med seg til Slovakia, men til tross for mye ballast ble det et klart tap. Johansson bruker nok denne turneringen til å vise de mer erfarne norske spillerne hvordan han vil spille. Norge har de 21 siste sesongene blitt ledet av norske trenere i Roy Johansen og Petter Thoresen. stavangers solide sisteskanse Henrik Holm fikk sjansen mellom stengene. Robert Lantosi utnyttet en dårlig norsk avklaring i egen sone til å gjøre 1-0 etter drøye fire og ett halvt minutt. Og premissene var satt. Norge fikk trent mye på undertallsspill, for i løpet av første- og annenperiode red Norge av tre undertall. I det fjerde undertallet klarte de ikke holdt imot og Maros Jedlicka økte den slovakiske ledelsen til 2-0. 3-0 kom mot slutten av midtperioden da de norske backene ble fullstendig utspilt og Martin Gernat kunne sette pucken i et åpent bur. På under ett minutt mot slutten av kampen gjorde Alex Tamasi og Viliam Cacho 4-0 og 5-0, mens Marko Dano fastsatte sluttresultatet til 6-0. (NTB)
Tidspunkt: 15-12-2022 - Kl.22:09 - Kilde: NRK - Info


187. Marius Trygg ny hovedtrener i Manglerud Star
Den tidligere ishockeyprofilen Marius Trygg tar over som hovedtrener i eliteserieklubben Manglerud Star etter Roy Johansen. Klubben melder om ansettelsen tirsdag. Sent i november ble det klart at tidligere landslagstrener Roy Johansen og hans assistent Morten Ask trakk seg som trener for klubben. De har fortsatt å lede den fram til det kom en ny trener på plass. Trygg er til daglig ansatt i et selskap, men de går inn som sponsor og gjør at Trygg kan kombinere arbeidsoppgavene sine. Han får med seg Martin Hansen som assistent. Han har også eliteserieerfaring med Oslo-klubben. Trygg startet spillekarrieren i Manglerud før han reiste utenlands til Färjestad i Sverige. Etter flere år der flyttet han én sesong i Tyskland før han vendte tilbake til Norge og stavanger Oilers. (NTB)
Tidspunkt: 13-12-2022 - Kl.13:43 - Kilde: NRK - Info


188. Uttak til landskamper i ishockey mot Slovakia og Latvia
Den norske landslagssjefen i ishockey, Tobias Johansson, har tatt ut troppen til landskamper mot Slovakia og Latvia i Bratislava 15. og 16. desember: Tobias Johansson hadde sine første kamper som norsk landslagssjef i Trondheim i november mot Latvia og Danmark. Det ble ett tap og en seier. Det var med et lag fullt av ferske spillere. Denne gangen er veteraner som Mathis Olimb og Alexander Bonsaksen med igjen. Målvakter: Jonas Arntzen (Örebro), Henrik Holm (stavanger), Tobias Normann (Sparta). Backer: Alexander Bonsaksen (Frisk Asker), Sander Vold Engebråten (Storhamar), Johannes Johannesen (Mora), Christian Kåsastul (Frisk Asker), Max Krogdahl (Västervik), Erlend Lesund (Rögle), Emil Lilleberg (Oskarshamn), Mattias Nørstebø (Björklöven). Løpere: Michael Haga (Black Wings Wien), Ludvig Hoff (stavanger Oilers), Kristian Jakobsson (Sparta), Andreas Martinsen (Lillehammer), Mathis Olimb (Vålerenga), Mats Rosseli Olsen (Frölunda), Thomas Olsen (Vålerenga), Thomas Berg Paulsen (stavanger Oilers), Martin Røymark (Vålerenga), Eirik Salsten (Storhamar), André Bjelland Strandborg (stavanger), Mathias Trettenes (HPK), Markus Vikingstad (Fischtown Pinguins). (NTB)
Tidspunkt: 29-11-2022 - Kl.10:11 - Kilde: NRK - Info


189. stavanger Oilers knuste Vålerenga – serielederen måtte slite
stavanger Oilers klatret til 3.-plass i eliteserien ishockey ved å slå Vålerenga 6-2 på bortebane. Serieleder Sparta måtte slite for å slå Ringerike. Oilers tok ledelsen snaut halvveis i første periode ved Bryce Gervais og ga den aldri fra seg. Etter to perioder sto det 2-3, men gjestene økte ledelsen tre ganger i den siste perioden. Gervais scoret to mål og hadde også en assist. Ikke lenge etter ledermålet ble det slagsmål mellom Vålerengas Didrik Nøkleby Svendsen og gjestenes Tommy Kristiansen etter en stygg takling fra Oilers-spilleren, og begge fikk matchstraff. På vei ut gjorde Kristiansen en ufin gest mot hjemmefansen. Stjernen knuste kriserammede Manglerud Star 7-1 med tre mål av Austin Cangelosi og forsvarte 2.-plassen, mens serieleder Sparta måtte vente lenge på scoring mot Ringerike. Gjestene holdt nullen til det var spilt 53.42 minutter, men da fikk Henrik Knold inn ledermålet. Martin Grönberg fastsatte resultatet til 2-0 i tomt bur 17 sekunder før slutt. Dermed har Sparta fortsatt seks poengs luke på tabelltopp. Frisk Asker slo Lillehammer 5-2 og trygget 5.-plassen. Kampen mellom Storhamar og Grüner ble utsatt på grunn av sykdom hos sistnevnte. (©NTB)
Tidspunkt: 24-11-2022 - Kl.20:22 - Kilde: NRK - Info


190. Wiklund på pallen i Heerenveen
Ragne Wiklund tok sin første verdenscupseier i karrieren da hun vant 3000-meteren i stavanger forrige helg, men søndag slo det nederlandske hjemmehåpet Irene Schouten tilbake i Heerenveen. Schouten gikk inn til ny banerekord med tiden 3.54,04, 55 hundredeler enn den forrige banerekorden (som hun selv hadde). Isabelle Weidemann gikk i par med Schouten og ble nummer to med 3.57,70, mens Wiklund ble nummer tre med 3.58,31.
Tidspunkt: 20-11-2022 - Kl.14:35 - Kilde: NRK - Info


191. Stjernen vant etter 39 straffebom
Stjernen vant 3–2 over Frisk Asker etter en langvarig og bomrik straffeslagskonkurranse. Laget fra Fredrikstad ledet 2–0 på hjemmebane, men Mikkel Christiansen og Anton Holm satte inn to raske mål for Frisk Asker like før kampslutt. Spilleforlengelsen på fem minutter var målløs, og kampen måtte derfor avgjøres med straffeslagskonkurranse. Keeperne stengte målet helt og først etter hele 39 bomforsøk satte Stjernens Håkon Imset Stormli pucken i nettet og sikret hjemmelaget seieren. Stjernen stoppet med det tapsrekken på tre kamper, og ligger seks poeng bak tabelltopp Sparta. Frisk Asker ligger på femteplass etter 21 spilte kamper. I Oslo vant Ringerike Panthers 7–3 over Manglerud Star lørdag kveld. På Lillehammer leder hjemmelaget 1–0 over stavanger Oilers etter scoring i overtallsspill ved Nick Dineen.
Tidspunkt: 19-11-2022 - Kl.17:59 - Kilde: NRK - Info


192. Wiklund langt bak de beste
Ragne Wiklund ble nummer to på 1500 meter i verdenscupåpningen i stavanger forrige helg, men lørdag gikk det ikke like bra på samme distanse i Heerenveen. I parløp mot Miho Takagi havnet hun tidlig bakpå, og Wiklund klarte aldri å blande seg inn i kampen om en pallplass. Istedenfor ble det en tolvteplass med tiden 1.56,22. Det er over halvannet sekund dårligere enn hennes beste 1500 meter fra Heerenveen tidligere, men det er sesongbeste for Wiklund på distansen. Nederlandske Antoinette Rijpma-de Jong vant med tiden 1.53,73, 19 hundredeler foran Takagi.
Tidspunkt: 19-11-2022 - Kl.14:17 - Kilde: NRK - Info


193. Stolz falt i Heerenveen - Lorentzen utenfor topp ti
Det amerikanske stjerneskuddet Jordan Stolz vant 1000-meteren i stavanger forrige uke og var også den store favoritten til å vinne 1000-meteren i Heerenveen fredag kveld. Etter en rask start på de første 200 meterne, gikk det galt for Stolz i den påfølgenden svingen. Fra indre bane falt han og skled rett ut i putene, som også gjorde at løpet til makker Laurent Dubreuil ble noe påvirket. Dermed var det istedenfor kinesiske Zhongyan Ning som vant, med tiden 1.07,86. Håvard Holmefjord Lorentzen ble best av de norske på en 12. plass, med tiden 1.08,74. Henrik Fagerli Rukke ble nummer 17 med tiden 1.09,36. Kvinnenes 1000 meter ble vunnet av det nederlandske hjemmehåpet Jutta Leerdam (1.13,77). Ingen norske løpere gikk i A-gruppa til kvinnene på distansen.
Tidspunkt: 18-11-2022 - Kl.18:14 - Kilde: NRK - Info


194. VIF-seier i toppkampen – vant etter evakuering
Vålerenga slo Stjernen 5-2 i eliteserien i ishockey på Jordal Amfi etter at hele hallen måtte tømmes på grunn av en brannalarm torsdag. Det var i den første perioden at alarmen gikk på grunn av bluss som ble fyrt opp inne i hallen. Det tok over 20 minutter før kampen ble satt i gang igjen. I Manglerud-hallen vant Frisk Asker hele 8-1, og på Hamar tapte Storhamar 2-4 for Lillehammer. Serieleder Sparta Sarpsborg fortsatte sin gode sesong med 4-1-seier over stavanger Oilers. Sparta leder serien med fire poeng ned til Vålerenga, som har én kamp mer spilt. (NTB)
Tidspunkt: 17-11-2022 - Kl.20:49 - Kilde: NRK - Info


195. Sparta med sterk borteseier i stavanger
Sparta Sarpsborg fortsatte storformen da de vant 3-2 på borteis mot stavanger Oilers i eliteserien i ishockey tirsdag. Gjestene tok en tidlig ledelse da Kristian Jakobsson banket inn 1-0 etter bare 2,34 minutter inn i første periode. Hjemmelagets Ludvig Hoff utlignet 6,55 inn i andre periode. Det hjalp lite da Sebastian Selin først sendte Sparta i ledelsen igjen, åtte minutter senere, før han økte til 3-1 13,32 inn i tredje periode. Hoff reduserte to drøye minutter før slutt, men det ble også kampens siste mål. Dermed fortsetter Sparta på toppen av eliteserietabellen med 44 poeng etter 19 serierunder. Vålerenga er nærmeste utfordrer fire poeng bak, med én kamp mer spilt. Seieren var Spartas niende strake. Sist de avga poeng var da de tapte 2-3 hjemme for Lillehammer etter sudden death. Oilers ligger på 4.-plass i eliteserien, sju poeng bak ligalederen. (©NTB)
Tidspunkt: 15-11-2022 - Kl.19:41 - Kilde: NRK - Info


196. Sverre Lunde Pedersen mister EM: – Det har vært tungt
Sverre Lunde Pedersen (30) gikk 5000 meter og lagtempo under verdenscupåpningen i stavanger og var også å finne på listen over uttatte løpere til verdenscuphelgen i Heerenveen denne uken. Mandag kan han imidlertid selv bekrefte at han må stå over verdenscuprunden i Heerenveen og de to verdenscuprundene i Calgary i desember. Dermed ryker også allround-EM på Hamar i starten av januar. – Når jeg velger å droppe verdenscupene før jul, så er jeg heller ikke i diskusjonen om uttaket til EM. Det er en kjedelig konsekvens av valget, men det kjennes som det riktige for meg nå, sier han til NRK. Lunde Pedersen endte på en 11. plass i B-gruppa i stavanger, over 17 sekunder bak landsmannen Sander Eitrem. – Det har jo vært tungt på isen den siste tiden. Jeg kjenner at jeg må gjøre noen grep for å være bedre rustet til det som kommer etter jul, sier Lunde Pedersen. Istedenfor konkurranser på is, vil han nå prioritere grunntrening og dra til sydligere strøk for å trene på sykkelen. Lunde Pedersen krasjet stygt under en sykkeltrening i fjor, men klarte å komme tilbake til vintersesongen og var med på det norske laget som vant OL-gull på lagtempo. – Denne sommeren har jeg trent for fullt. Jeg har hatt litt for mange sykdomsperioder, men det har vært en helt annen oppkjøring enn i fjor med ulykken. Høsten har vært tung. Jeg hadde håpet nivået mitt var høyere. Nå har jeg vært så lenge med, at jeg må gjøre noen litt større forandringer, sier han. Lunde Pedersen sikter seg nå inn mot VM i enkeltdistanser i Heerenveen 2.-5. mars.
Tidspunkt: 14-11-2022 - Kl.15:16 - Kilde: NRK - Info


197. 50-åring konkurrerer i verdenscupen på skøyter
50 år gamle Claudia Pechstein gikk fellesstarten på skøyter i verdenscupen i stavanger i dag. Der skøytet tyskeren om kapp med løpere som ikke engang var født da Pechstein stilte til sitt tredje OL. Hun endte på en ellevte plass på dagens fellesstart. Under fredagens 3000 meter, hvor norske Ragne Wiklund tok seieren, kom veteranen sist i mål som nummer 16. Pechstein har vunnet ni OL-medaljer i løpet av sin 34 år lange proffesjonelle karriere.
Tidspunkt: 13-11-2022 - Kl.20:49 - Kilde: NRK - Info


198. Odd feiret femteplassen etter poeng borte mot Viking – gamblet ikke med milliongevinst
Odd fullførte en sterk høstsesong med 1-1 borte mot Viking i Eliteserien i fotball. Vertene holdt seg unna tap tross et rødt kort. Poengdelingen i stavanger kombinert med Vålerengas 1-2-tap hjemme mot Molde, gjorde at Odd avanserte på tabellen i sluttminuttene av sesongavslutningen. – Vi er litt skuffet over at vi ikke vinner, men får vel femteplassen, sa Odds målscorer Vebjørn Hoff til Eurosport. Odd ble nummer fem i trener Pål Arne «Paco» Johansens første sesong, opp hele åtte plasser fra i fjor. – En veldig bra gjennomført kamp av oss. Vi fikk med at kampene i Oslo og Tromsø var slutt. Det er én million kroner i forskjell mellom å bli nummer fem eller sju. Så da valgte vi å bruke det siste minuttet på å tjene den millionen, sa Johansen om Odds passive avslutning. (NTB)
Tidspunkt: 13-11-2022 - Kl.18:20 - Kilde: NRK - Info


199. Stolz klart best på 1000 meter
Amerikanske Jordan Stolz vann 1000-meteren i verdscupåen på skøyter i stavanger. Med 1.08,73 var han nesten halvsekundet framfor Laurent Dubreuil. 19 år gamle Stolz er stortalentet som blir samanlikna med legenden Eric Heiden, som tok fem av fem mogelege gull i OL i 1980, og som var uslåeleg i fleire sesongar. I stavanger vann Stoltz også 1500-meteren fredag, og B-gruppa på 500 meter laurdag. På søndagens 1000-meter blei Håvard Holmefjord Lorentzen nummer 14 og Henrik Fagerli Rukke 17.
Tidspunkt: 13-11-2022 - Kl.14:34 - Kilde: NRK - Info


200. Stor politiaksjon: Alvorlig voldshendelse
Politiet i stavanger har rykket ut med store ressurser.
Tidspunkt: 12-11-2022 - Kl.19:45 - Kilde: Dagbladet - Info


201. Skøyter: Norges kvinnelag endte sist på lagtempo etter utstyrsfeil
Ragne Wiklund, Sofie Haugen og Aurora Løvås brøt lagtempoen etter at skøytene til sistnevnte streiket under verdenscupåpningen på skøyter i stavanger lørdag. Norge gikk med Nederland i nest siste par, men etter ett minutt var det slutt etter at skøytene til Løvås streiket og hun tråkket på streken. Wiklund forsøkte å vinke lagvenninnene videre, men skaden var gjort, og Norge kastet inn håndkleet. Canada gikk til topps med tiden 3.01 mens Nederland tok annenplassen, 0,48 sekunder bak. Japan gikk inn som treer med tiden 3.02. Dermed ble det skår i gleden for Wiklund, som tok karrierens første verdenscupseier da hun var raskest på isen på 3000-meteren fredag. Herrenes lag tok tredjeplassen på lagtempoen samme dag. Neste helg er det nye verdenscupkonkurranser i nederlandske Heerenveen. (©NTB)
Tidspunkt: 12-11-2022 - Kl.15:42 - Kilde: NRK - Info


202. Engebråten nummer 6 på 5000
Hallgeir Engebråten kom inn til sjetteplass på 5000 meter i verdscupopninga i stavanger. Han fekk tida 6.26,902. Nederlandske Patrick Roest vann på 6.20,561. Det er over to sekund dårlegare nn Sander Eikrems vinnartid i B-gruppa tidlegare på dagen, der Sigurd Henriksen blei nummer to. Engebråten var einaste nordmann på start på distansen. Men i Heerenveen neste helg får han med seg både Eitrem og Henriksen, som rykkjer opp frå B-gruppa.
Tidspunkt: 12-11-2022 - Kl.15:00 - Kilde: NRK - Info


203. Lorentzen langt bak på 500-meteren
Håvard Holmefjord Lorentzen klarte ikke å matche de raskeste skøyteløperne under herrenes 500 meter i verdenscupen i stavanger. Nordmannen endte på 12.-plass. Lorentzen gikk i det sjuende paret sammen med polske Damian Zurek. Nordmannen klokket inn på tiden 35,50. Det hold bare til en skuffende 12.-plass. 30-åringen har en personlig rekord på 34,28. Japanske Yuma Murakami tok seieren med tiden 34,70. Canadiske Laurent Dubreuil fulgte på 2.-plass med 34,75. Sør Koreanske Kim Jun-ho tok 3.-plassen. Henrik Fagerli Rukke, Pål Myhren Kristensen, Odin By Farstad og Erik Resell gikk alle tidligere lørdag i B-gruppa. Rukke ble beste nordmann på 9.-plass med tiden 35,575. Kristensen fulgte på 10.-plass, bare ett hundredel bak. (NTB)
Tidspunkt: 12-11-2022 - Kl.14:08 - Kilde: NRK - Info


204. Wiklund på 2.-plass på 1500-meteren
Ragne Wiklund klinte til med sin andre strake pallplassering i verdenscupen da hun gikk inn til 2.-plass på kvinnenes 1500 meter i stavanger lørdag. Wiklund fra åttende par inn til ledelse med tiden 1:57,495. Den norske skøytestjernen gikk i par med canadiske Ivanie Blondin. Etter Wiklunds fantastiske 1500-meter gjensto det to par, hvor blant annet den japanske storfavorittene, Miho Takagi, skulle gå i siste par. Takagi åpnet knallsterkt og fikk en stor ledelse fra start. Den holdt hun hele veien inn og klokket inn 0,94 sekunder foran Wiklund.
Tidspunkt: 12-11-2022 - Kl.12:39 - Kilde: NRK - Info


205. Eitrem raskest i B-gruppa på 5000 meter – Henriksen satte personlig rekord
Sander Eitrem klinte til og vant B-gruppa på herrenes 5000 meter under verdenscupen på skøyter i stavanger lørdag. Sigurd Henriksen gikk sitt raskeste løp. Eitrem fullførte 5000-meteren på 8.18,315. Det holdt til seier foran landsmann Henriksen, som satte personlig rekord på distansen. Han klokket inn på 6.25,254. Sverre Lunde Pedersen gikk også i B-gruppa på herrenes 5000 meter. Han endte som nummer elleve, 17,36 sekunder bak Eitrem. Kasper Tveter ble nummer 17. (NTB)
Tidspunkt: 12-11-2022 - Kl.11:06 - Kilde: NRK - Info


206. Norsk tredjeplass i lagtempo
Hallgeir Engebråten, Peder Kongshaug og Sverre Lunde Pedersen gikk inn til en tredjeplass i fredagens lagtempo i stavanger, 01.41 sekunder bak de amerikanske vinnerne. USA med Ethan Cepuran, Casey Dawson og Emery Lehman vant med 3.44.01, like bak banerekorden. Nederland tok andreplassen 00.63 bak amerikanerne.
Tidspunkt: 11-11-2022 - Kl.18:45 - Kilde: NRK - Info


207. Wiklund vant verdenscupåpningen - karrierens første v-cup-seier
Ragne Wiklund var sterkest på 3000-meteren under verdenscupåpningen i stavanger fredag kveld. Det var hennes første verdenscupseier i karrieren. – Dette var så sykt uventet. Jeg føler sesongen kom litt brått på i år, og plutselig står jeg her. Helt rått. Det var veldig, veldig gøy å gå,, sier Wiklund til Viaplay. 22-åringen gikk i mål på 4.03,119. Hun gikk i par med kanadiske Isabelle Weidemann, som endte på 3. plass i løpet. Wiklund trodde ikke at hun skulle klare å stille til start i stavanger. – Jeg er veldig overrasket. Jeg hadde egentlig ikke forventet å starte her i det hele tatt. Jeg er litt vant til å jobbe meg inn og bli bedre og bedre for hvert løp. Dette kom brått på, forteller hun. På kvinnesiden har kun to norske utøvere tidligere vunnet i verdenscupen. Bjørg Eva Jensen vant den første 3000-meteren som ble gått i kvinnenes verdenscup i 1985/86-sesongen (også samme sesongen man startet opp med verdenscup). Vant 3000-meteren i Inzell (Tyskland) 5. januar 1986. Edel Therese Høiseth vant så 1000 meter i Roseville (USA) 23. februar 1996 og 1000 meter i Calgary (Canada) 30. januar 2000. Siden har ingen norske kvinner vunnet et verdenscupløp.
Tidspunkt: 11-11-2022 - Kl.18:09 - Kilde: NRK - Info


208. Stolz satte banerekord i stavanger
Jordan Stolz satte banerekord og var best på 1500-meteren under verdenscupen på skøyter i stavanger fredag. Sander Eitrem gikk et kanonløp i B-gruppa. Amerikanske Stolz vant med tiden 1.44,891. Nærmest fulgte canadieren Connor Howe og kinesiske Zhongyan Ning med henholdsvis 1.46,656 og 1.46,685. Peder Kongshaug endte på den litt sure fjerdeplassen. Han ble klokket i mål til 1.46,758. Dagens mann med norske øyne ble imidlertid formsterke Sander Eitrem. Han gikk i B-gruppa under fredagens verdenscupåpning og suste inn til supersterke 1.46,434. Det ville holdt til annenplass dersom han hadde gått i A-gruppa. Tiden var Eitrems nest raskeste på distansen noen gang og drøyt seks tideler bak hans personlige rekord. Eitrem tok NM-gull på både 5000 og 10.000 meter i oktober. (©NTB)
Tidspunkt: 11-11-2022 - Kl.16:47 - Kilde: NRK - Info


209. Eitrem vant B-gruppa på 1500 meter
Verdenscupsesongen i hurtligløp på skøyter startet fredag i stavanger. Det var herreløperne i B-gruppa på 1500 meter først ut. Sander Eitrem (20) var den eneste norske deltakeren i B-gruppa og gikk inn til en soleklar seier med tiden 1.46,43. Tiden er hans neste beste på distansen i karrieren og kun drøyt seks tideler bak hans personlige rekord satt i Calgary i fjor. Det er første gang han har gått 1500 meter på under 1.47 på en lavlandsbane. Japaneren Ryota Kojima ble nummer to med tiden 1.48,16. Fire norske herrer skal gå 1500 meter i A-gruppen senere fredag: Hallgeir Engebråten, Kristian Ulekleiv, Peder Kongshaug og Allan Dahl Johansson.
Tidspunkt: 11-11-2022 - Kl.12:51 - Kilde: NRK - Info


210. Gullvinner må opereres
Skøytesprinteren Bjørn Magnussen (24) må stå over de første verdenscuprundene. Årsaken er at han må opereres i kneet. Det opplyser Magnussens far til NRK. Magnussen har i lengre tid slitt med en kneskade, og har ikke deltatt i noen konkurranser denne sesongen. Derfor var han heller ikke tatt ut på det norske laget til verdenscupåpningen i stavanger denne helgen. Magnusssen blir heller ikke klar til verdenscuprunden i Heerenveen 18.-20. november. Målet til Magnussen nå er å bli klar til verdenscupen i Calgary i desember, hvor det gås to verdenscuprunder (9.-11. desember og 16.-18. desember). Magnussen tok gull i lagsprint sammen med Henrik Fagerli Rukke og Håvard Holmefjord Lorentzen under enkeltdistanse-VM på Hamar tidligere i år.
Tidspunkt: 10-11-2022 - Kl.16:52 - Kilde: NRK - Info


211. Passtrøbbel for Nederlands trener – måtte bli hjemme
Nederland har fått en vrien inngang mot håndball-EM. Treneren Per Johansson fikk ikke være med på flyet da troppen reiste til mesterskapet torsdag. Det skriver det nederlandske forbundet på sin nettside. Det er snakk om en «administrativ utfordring» med Johanssons pass. – Jeg føler ikke noe stress og reiser til Nord-Makedonia så fort det lar seg gjøre. Laget mitt er godt forberedt, sier Johansson. Han skal lede Nederland i mesterskap for første gang. Nylig vant nederlenderne en 4-nasjonersturnering i stavanger. Det skjedde blant annet etter storseier over Norge. Nederland åpner EM mot Romania lørdag. (NTB)
Tidspunkt: 03-11-2022 - Kl.16:31 - Kilde: NRK - Info


212. Viking fikk bank av seriemesteren
Suverene Molde fortsatte sin seiersrekke i Eliteserien og tok sin 15. strake seier i ligaen da Viking ble beseiret 4-1 i stavanger. Det siste tapet i Eliteserien for årets seriemester kom mot nettopp Viking helt tilbake til 7. mai i år, som har hatt en forferdelig sesong etter seieren i Molde. På den tiden har nemlig Viking gått fra å være på 1. plass til nå på en 11. plass, og nærmere nedrykk enn medaljer og europaspill. To scoringer av David Fofana og én av Erling Knudtzon la grunnlaget for det som ble en komfortabel seier. Djibril Diop reduserte til 1-2 med en drøy halvtime igjen og skapte en liten tro på Viking-poeng, men Molde økte ledelsen igjen like etter. 18 år gamle Niklas Ødegård fikk sin første eliteseriescoring sju minutter før slutt og punkterte kampen. Dermed ble det nok et tap for Viking, som har falt som en stein på tabellen etter en frisk innledning på sesongen. (NTB)
Tidspunkt: 30-10-2022 - Kl.19:53 - Kilde: NRK - Info


213. Norge seiret i VM-generalprøven
Håndballjentene klarte aldri å riste av seg Brasil, men halte i land seieren i den siste kampen før EM. Oppgjøret i stavanger endte 27-22. Seieren kom i Thorir Hergeirssons 300. kamp som landslagssjef for Norge. Han fikk jobben i 2009.Skadeplagede Nora Mørk spilte den første omgangen søndag. I annen omgang fikk Kristine Novak sjansen i stjernespillerens rolle. Sola-spilleren takket for muligheten med å score sju mål på like mange forsøk. Norge innleder EM mot Kroatia fredag i neste uke. Mannskapet til Thorir Hergeirsson er tittelforsvarere etter gullet i 2020. Med i gruppen er også Sveits og Ungarn. (NTB)
Tidspunkt: 30-10-2022 - Kl.17:17 - Kilde: NRK - Info


214. Norge seiret i EM-generalprøven
Håndballjentene klarte aldri å riste av seg Brasil, men halte i land seieren i den siste kampen før EM. Oppgjøret i stavanger endte 27-22. Seieren kom i Thorir Hergeirssons 300. kamp som landslagssjef for Norge. Han fikk jobben i 2009.Skadeplagede Nora Mørk spilte den første omgangen søndag. I annen omgang fikk Kristine Novak sjansen i stjernespillerens rolle. Sola-spilleren takket for muligheten med å score sju mål på like mange forsøk. Norge innleder EM mot Kroatia fredag i neste uke. Mannskapet til Thorir Hergeirsson er tittelforsvarere etter gullet i 2020. Med i gruppen er også Sveits og Ungarn. (NTB)
Tidspunkt: 30-10-2022 - Kl.17:17 - Kilde: NRK - Info


215. Ripsrud og Kongshaug tok gull på 1000 meter
Martine Ripsrud og Peder Kongshaug tok gull på 1000 meter då distanse-NM på skøyter blei avslutta på Hamar søndag. Ripsrud var i ei klasse for seg med tida 1.18,65. Sølvvinnar Aurora Grinden Løvås gjekk på 1.21,39 og Carina Jagtøyen tok bronsen med 1.21,51. I klassen for menn blei det jamnare. Kongshaugs vinnartid var 1.10,34. Odin By Farstad sikra sølvet med 1.10,56, og Allan Dahl Johansson bronsen med 1.10,68. NM gir også grunnlaget for uttak av laget til verdscupopninga i stavanger om to veker.
Tidspunkt: 30-10-2022 - Kl.14:24 - Kilde: NRK - Info


216. Wiklund med gulltrippel i NM
Ragne Wiklund fullførte gulltrippelen da hun var overlegen på 5000-meteren under NM enkeltdistanser på skøyter i Vikingskipet på Hamar søndag. Tidligere i helgen har hun tatt gull på både 1500 og 3000 meter. Med tiden 7.05,36 var det ingen som truet det tredje. Sofie Karoline Haugen var nærmest, 23,79 sekunder bak. Hanna Svenni tok bronsen, nesten 43 sekunder bak Wiklund. Wiklund leverte en svært stabil 5000 meter der hun lå på rundt 33 sekunder per runde. 22-åringen ble i fjor verdensmester på 1500 meter og er spådd en lysende fremtid på isen. Wiklund gikk sin raskeste 5000 meter noen gang på tiden 6.56,34 i Beijing-OL i februar, men det holdt ikke til medalje. Oslo-jenta endte på femteplass. Det neste for den norske skøyteeliten er verdenscupåpningen i stavanger i midten av november. (©NTB)
Tidspunkt: 30-10-2022 - Kl.10:57 - Kilde: NRK - Info


217. Spartas sjette strake siger
Sparta tok sin sjette strake siger i eliteserien i ishockey då Frisk Asker blei slått med 4–1 i eigen hall. Etter kampen blei det ampert mellom supporterane. Erik Sebastian Selin blei tomålsscorar på vegen mot Sparta-triumfen. Han sto for heimelagets to siste fulltreffarar seint i kampen. Hans Kristian Jakobsson og Eirik Børresen scora de to første. Anton Holm reduserte for Frisk Asker. Etter kampslutt i Sparta Amfi melde politiet om bråk mellom supporterar på utsida av hallen. «Vi er på staden med fleire patruljar etter melding om slagsmål. Ampert mellom ulike supporterar», skreiv ordensmakta innleiingsvis på Twitter. Ei stund etterpå blei det opplyst frå same hold at kontroll var gjenoppretta på staden, og at éin person blei køyrt til legevakt for sjekk. I neste serierunde møtes Sparta og Stjernen til det som blir eit lokalderby med mykje prestisje og svært viktige poeng i potten. stavanger Oilers er som Sparta i solid form. Laurdag blei Manglerud Star slått 3–0 på bortebane. Carl Christoffer Karlsen, Dan Kissel og Colton Beck scora måla. Oilers er nummer fem på tabellen. Lillehammer slo Grüner 3–2 etter at kampen måtte avgjerast på straffeslag.
Tidspunkt: 29-10-2022 - Kl.18:34 - Kilde: NRK - Info


218. Knepen seier for håndballjentene
De norske håndballjentene slo tilbake etter den stygge nesestyveren mot Nederland da Danmark ble slått 28-27 i stavanger lørdag. Det seiersvante mannskapet til Thorir Hergeirsson innledet firenasjonersturneringen på hjemmebane med 24-33-tap for Nederland. Lørdag ble det nederlaget etterfulgt av en langt bedre dag på jobben. Avgjørelsen falt da Henny Reistad satte inn 28-27-målet få sekunder før slutt. Norge innleder EM mot Kroatia fredag i neste uke. Mannskapet til Thorir Hergeirsson er tittelforsvarere etter gullet i 2020. Med i gruppen er også Sveits og Ungarn. (NTB)
Tidspunkt: 29-10-2022 - Kl.16:19 - Kilde: NRK - Info


219. Wiklund med nytt NM-gull
Ragne Wiklund fulgte opp gullet på 1500 meter og vant også 3000-meteren under NM enkeltdistanser på skøyter i Vikingskipet på Hamar lørdag. Wiklund gled i mål på tiden 4.05,31 og distanserte annenplass Sofie Karoline Haugen med 13,89 sekunder. Aurora Grinden Løvås endte på bronseplass, 16,98 sekunder bak Wiklund. Wiklund tok fredag et kontrollert NM-gull på 1500 meter, distansen hun ble verdensmester på i 2021. Det konkurreres også i 500 meter, samt 5000 meter for menn lørdag. Mesterskapet avsluttes med 1000 meter søndag. Verdenscupen går i gang i stavanger 11. november. (©NTB)
Tidspunkt: 29-10-2022 - Kl.11:16 - Kilde: NRK - Info


220. Johanson tok NM-gullet på 1500 meter
Allan Dahl Joihansson tok gullet på 1500 meter i skøyte-NM i stavanger. Han fekk tida 1.46,52, 23 hundredeler betre enn Hallgeir Engebråten, som kom inn på 1.46,75. Sander Eitrem tok bronsen med 1.47,24, og odølingen viste veteranen Sverre Lunde Pedersen til fjerdeplass med 1.48,00.
Tidspunkt: 28-10-2022 - Kl.17:17 - Kilde: NRK - Info


221. Suverent NM-gull til Wiklund
Storfavoritt og regjerande verdsmeister Ragne Wiklund var langt framfor alle konkurrentane på 1500-meter då distanse-NM på skøyter på Hamar blei innleia fredag. Wiklund vann på tida 1.58,63. Det var over fem og eit halvt sekund raskare enn sølvvinnar Aurora Grinden Løvaas med 2.04,35. Ho er berre 17 år. Mennene går sin 1500 meter seinare fredag, deretter er det fellesstartar. Verdscupen for skøyteløparane har sesongopning i stavanger om to veker, og NM er uttaksløp. Bronsen gjekk til Sofie Karoline Haugen på 2.05,35.
Tidspunkt: 28-10-2022 - Kl.15:48 - Kilde: NRK - Info


222. Knetrøbbel for dansk keerperstjerne én uke før EM
Sandra Toft sliter med et irritert kne og står over Danmarks to siste testkamper før håndball-EM. En ny målvakt blir hentet inn foran lørdagens møte med Norge. Det opplyser Danmarks håndballforbund i en pressemelding. Toft spilte heller ikke da det ble 34-22 over Brasil i Golden League-turneringen i stavanger torsdag. Kneproblemene gjør at 33-åringen blir spart fram mot EM-åpningen. Viborgs keeper Anna Kristensen slutter seg til troppen. – Sandra har spilt med litt irritasjon i det ene kneet en stund. Nå gir vi henne litt ro, men vi er overhodet ikke nervøse for at hun ikke er klar til EM, sier Danmarks landslagstrener Jesper Jensen. (NTB)
Tidspunkt: 28-10-2022 - Kl.08:20 - Kilde: NRK - Info


223. Sparta hjelpte Stjernen til tabelltopp
Stjernen herja med Vålerenga i Oslo og hjelpte naboen Stjernen å ta seg tilbake til tabelltopp i eliteserien ishockey. Stjernen måtte slite mot Grüner, som leidde to gonger og hadde 3–3 til det stod att eitt minutt av kampen, men Stian Nystuens scoring 43 sekund før slutt gav heimelaget tre poeng og serieleiing. Det var fordi Sparta knuste Vålerenga 5–1 på bortebane. Laget kopla grepet med scoringar av Henrik Knold og Erik Selin før det var spilt tre og eit halvt minutt. Sparta auka to gonger til i midtperioden og ein i den siste før Vålerenga fekk sitt trøystemål ved Tobias Lindström. Stjernen er no eitt poeng framfor Vålerenga, som har Sparta og Frisk Asker to poeng bak seg. Sistnemnde slo Ringerike 4–2 etter å ha lege under to gonger. David Morley scora to av heimelagets mål. Også Storhamar måtte vende til siger da Manglerud Star blei slått 4–1. stavanger Oilers imponerte stort då Lillehammer blei knust 8–0 på bortebane. André Strandborg, Paul Bittner og Dan Kissel scora to gonger kvar for Oilers, som i likskap med Storhamar er sju poeng bak serieleiaren.
Tidspunkt: 27-10-2022 - Kl.19:52 - Kilde: NRK - Info


224. Danmark-spillere rammet av korona før håndball-EM
Danmarks Kristina Jørgensen og Anne Mette Hansen er sendt i isolasjon på grunn av covid-19-smitte uken før EM i håndball starter. Begge har testet positivt, opplyser Dansk Håndbold Forbund (DHF) på sine hjemmesider. Testene ble foretatt i landslagets leir mandag. Der møtte de for å forberede seg til EM som starter 4. november. Det danske laget reiser onsdag til Norge for å delta i oppvarmingsturneringen Golden League. Om de to smittede blir med dit, er det ikke opplyst om. Danmark spiller sin første kamp i stavanger mot Brasil torsdag. Landslagstrener Jesper Jensen har ikke hentet inn erstattere for de to. – De blir testet fortløpende for å få følge de såkalte CT-verdiene, for det kan dreie seg om gammel smitte som de stadig tester positivt på, skriver DHF på hjemmesiden. (NTB)
Tidspunkt: 25-10-2022 - Kl.09:15 - Kilde: NRK - Info


225. Ishockey: Vålerenga i rygg på Stjernen
Vålerenga vant 5-2 i byderbyet mot Grüner søndag og er bare ett poeng bak serieleder Stjernen i eliteserien ishockey. Martin Røymark scoret to ganger for Vålerenga, mens Rasmus Ahlholm bidro med ett mål og to assist. Vålerenga dominerte fullstendig i første periode og vant skuddstatistikken 24-3, men ledet bare 1-0 ved første pause. Grüner hevet seg og vant skuddstatistikken i midtperioden, men i den perioden økte hjemmelaget ledelsen til 4-1. Etter Grüner-reduseringer først i overtall og så i undertall, satte Røymark punktum med 5-2-målet. Sparta, Frisk og stavanger er seks og sju poeng bak Stjernen, men har spilt færre kamper enn tetduoen. Grüner er nest sist på tabellen med like mange poeng som jumbo Ringerike. (NTB)
Tidspunkt: 23-10-2022 - Kl.16:48 - Kilde: NRK - Info


226. Sterk Frisk-vending mot Oilers – Stjernen herjet
Frisk Asker sto for en strålende vending da stavanger ble slått 4-3 i eliteserien ishockey, med utligning 46 sekunder før slutt og vinnermål i forlengningen. Et undertallsmål av Dan Kissel ga gjestene 3-1-ledelse etter to perioder, og Oilers så ut til å være på vei mot en trygg seier. Bobby MacIntyre skapte ny spennng, og en unødvendig utvisning for å slå pucken opp på tribunen ga hjemmelaget overtallsspillet som førte til utligning. Mens Patrick Ulriksen satt utvist, scoret Fredrik Bjørndal 3-3-målet i spill seks mot fire. I forlengningen ble Mats Frøshaug matchvinner da han slo pucken i tomt mål etter at keeper Henrik Holm først hadde reddet alene med Thomas Valkvæ Olsen. Frisk gikk med seieren forbi stavanger på tabellen og klatret til fjerdeplass. Stjernen har fire poengs luke på tabelltopp iallfall til toer Vålerenga har møtt Grüner søndag. Med seks mål i midtperioden ble det 7-0-seier hjemme mot Lillehammer. (NTB)
Tidspunkt: 22-10-2022 - Kl.19:34 - Kilde: NRK - Info


227. Stjernen med ny Oilers-skalp
Serietoer Stjernen tok sin andre seier over stavanger Oilers denne sesongen med 4-1 på på bortebane. stavanger kom fra fem strake seirer siden 3-6-tapet borte mot Stjernen. Jonathan Hermansson utnyttet Stjernens første overtallsspill til å ta ledelsen 1-0. Ole Engeland Andersen doblet ledelsen mot slutten av åpningsperioden. Andras Heier økte igjen i midtperioden, mens Alex Dostie satte 4-0 på en effektivt kontring. Hjemmelaget fikk sprekke nullen og pynte på resultatet da Bryce Gervais satte 1-4 i et overtallsspill med få sekunder igjen. (NTB)
Tidspunkt: 18-10-2022 - Kl.18:41 - Kilde: NRK - Info


228. Vålerenga og stavanger vann
Framgangen til Vålerengas iskrigarar held fram. Laurdag slo serieleiarane Lillehammer med 2–1. Mika Partanen gav Vålerenga ein flott start på Jordal Amfi etter snaue sju og eit halvt minutt. Same mann auka til 2–0 tidleg i andre perioden. Martin Gran reduserte til 1–2, men fleire mål blei det ikkje. stavanger Oilers har slått tilbake etter ei svak opning. Laurdag vant dei 4–2 borte mot Storhamar. Martin Lefebvre gav gjestene 1-0, og Patrick Thoresen sette inn utlikninga. Colton Beck gav gjestene leiinga 2–1 i midtperioden. Bryce Gervais auka til 3–1 før Jakob Berglund reduserte til 2–3. Sander Hurrød sende Oilers opp i ein ny tomålsleiing tidleg i tredjeperioden, og fleire mål blei det ikkje. stavanger med to mindre kampar spilt enn Vålerenga er berre fire poeng bak. Sparta slo til med 7-3-seier over Grüner. Manglerud Star tapte for Ringerike. Kampen gjekk til overtid, der Reid Petryk ordna 3–2 og sikra heimelaget to poeng.
Tidspunkt: 15-10-2022 - Kl.16:52 - Kilde: NRK - Info


229. Avhengig av sveitsisk hjelp i mesterligaen
Scoringer av Dan Kissel, Tommy Kristiansen og Colton Beck ga stavanger Oilers 4-2-seier over finske Ilves i mesterligaen. Avansementshåpet avhenger av hjelp. stavanger slo Fribourg-Gotteron med 1-0 og har ellers spilt seg til to poeng etter forlengning og straffer. Nå må Oilers ha hjelp fra det sveitsiske laget som må slå RB Salzburg. – Vi spilte bra, men vi visste vi måtte være fysiske for det var en tøff motstander, men vi fikk målene våre på de rette tidspunktene, sa Oilers-trener Todd Bjorkstrand til Viaplay.
Tidspunkt: 12-10-2022 - Kl.19:41 - Kilde: NRK - Info


230. Mesterligahåpet ute for Oilers
Scoringer av Dan Kissel, Tommy Kristiansen og Colton Beck ga stavanger Oilers 4-2-seier over finske Ilves i mesterligaen, men det var ikke nok for avansement i mesterligaen. – Vi spilte bra, men vi visste vi måtte være fysiske for det var en tøff motstander, men vi fikk målene våre på de rette tidspunktene, sa Oilers-trener Todd Bjorkstrand til Viaplay. Oilers var avhengig av hjelp fra det sveitsiske laget mot RB Salzburg. Laget ledet lenge 2-1, men det østerrikske laget fikk med seg ett poeng etter 2-2 ved ordinær tid og tok seg forbi Oilers.
Tidspunkt: 12-10-2022 - Kl.19:41 - Kilde: NRK - Info


231. Viking slo Kristiansund 1-0 – møter Rosenborg i fotballcupens fjerde runde
Viking er videre i NM etter at de slo Kristiansund 1-0 etter ekstraomganger i stavanger onsdag. I fjerde runde tar de imot Rosenborg, også det på hjemmebane. Avgjørelsen falt helt på tampen av første ekstraomgang. Zlatko Tripic´ hjørnespark fant David Brekalo, som stanget ballen i mål. Det var resultat av mye Viking-press. (NTB)
Tidspunkt: 12-10-2022 - Kl.18:41 - Kilde: NRK - Info


232. Ingen enighet mellom Ingebrigtsen-brødrene og forbundet
Tirsdag presenteres neste sesongs friidrettslandslag. Mandag forelå det ingen enighet mellom brødrene Ingebrigtsen og Norges Friidrettsforbund om en avtale. Det er stavanger Aftenblad som får bekreftet av Henrik Ingebrigtsen at samtalene fortsatt pågår mellom partene. – Vi har foreløpig grei dialog, men har ikke kommet helt i mål. Jeg håper det blir klart før laget blir presentert, sier han til avisen. Håvard Tjørhom ble nylig ansatt som toppidrettsansvarlig i friidrettsforbundet. Han sier at Ingebrigtsen-brødrene har vært tydelige på sitt ståsted i samtalene han har hatt med dem. – Vi har møttes og hatt flere samtaler. Målet er at vi skal få til et samarbeid som fungerer godt videre, sier Tjørhom til Aftenbladet. (NTB)
Tidspunkt: 10-10-2022 - Kl.14:52 - Kilde: NRK - Info


233. Ingebrigtsen-brødrene enige med forbundet om avtale
Tirsdag presenteres neste sesongs friidrettslandslag. Mandag kveld kom brødrene Ingebrigtsen til enighet med Norges Friidrettsforbund om en avtale. Det er stavanger Aftenblad som ved 17.15-tiden mandag fikk bekreftet av Henrik Ingebrigtsen at det er enighet mellom partene. Litt tidligere opplyste han til samme avis at samtalene fortsatt pågikk. – Vi har foreløpig grei dialog, men har ikke kommet helt i mål. Jeg håper det blir klart før laget blir presentert, sa eldstebror Ingebrigtsen da. Litt senere var altså det siste som manglet ryddet av veien. Håvard Tjørhom ble nylig ansatt som toppidrettsansvarlig i friidrettsforbundet. Han sier at Ingebrigtsen-brødrene har vært tydelige på sitt ståsted i samtalene han har hatt med dem. – Vi har møttes og hatt flere samtaler. Målet er at vi skal få til et samarbeid som fungerer godt videre, sier Tjørhom til Aftenbladet.
Tidspunkt: 10-10-2022 - Kl.14:52 - Kilde: NRK - Info


234. Oilers påførte Frisks første tap for sesongen
stavanger Oilers ble høstens første lag til å slå Frisk Asker i eliteserien i ishockey. Den regjerende mesteren vant 2-0 i en målfattig kamp. Frisk har så langt i sesongen vært solide på grunn av sitt defensive spill. Først i seriekamp nummer fem kom tapet. Etter en målløs og ikke fullt så spennende første periode var det Oilers som scoret det som lenge så ut til å bli kampenes eneste mål. Thomas Berg-Paulsen fikk nettsus midtveis i midtperioden. André Strandborg trodde han hadde gjort 2-0, men på video så dommerne at Tommy Kristiansen hadde stått inne i målgården. I sluttsekundene doblet vertene ledelsen da Greg Mauldin satte pucken i åpent mål.
Tidspunkt: 22-09-2022 - Kl.19:15 - Kilde: NRK - Info


235. Mesterligatap for Oilers – røk for Salzburg på straffeslag
Salzburg var klart best på straffeslag og påførte stavanger Oilers et nytt tap i mesterligaen i ishockey fredag. Kampen endte 3-2. Avgjørelsen falt etter at det sto 2-2 etter tre ordinære perioder og forlengning. Skuddstatistikken i kampen viste 34-28 fordel Oilers. I straffeslagskonkurransen som avgjorde kampen bommet hjemmelagets spillere på sine tre første forsøk, mens Salzburg satte tre pucker i nettet bak Oilers-målvakt Henrik Holm. Dermed var oppgjøret over. Resultatet betyr at både stavanger og Salzburg har fem poeng så langt i gruppespillet. Det er imidlertid ikke nok til å sikre seg plass i utslagsrundene. Søndag møter Oilers det sveitsiske topplaget Fribourg-Gotteron i neste kamp. (NTB)
Tidspunkt: 09-09-2022 - Kl.19:01 - Kilde: NRK - Info


236. Meisterliga-siger for Oilers
stavanger Oilers tok ein viktig siger i den andre kampen i meisterligaens gruppespel då dei slo sveitsiske Fribourg-Gotteron 1–0 borte laurdag. Ludvig Hoffs scoring etter 5.36 i første periode blei einaste nettkjenning i kampen. Scoringa kom i overtal, og Tommy Kristiansen og Andreas Klavestad fekk notert assist. Sigeren kom to dagar etter det sure tapet i forlenging i opningskampen i gruppe E mot RB Salzburg. I 3. periode hadde Oilers ein puck over mållinja, men etter ein lang videostudie av situasjonen avgjorde dommarane at Paul Bittner hadde vore for røff mot heimelagets keeper. Det er fem år sidan sist hockeylaget frå oljebyen deltok i meisterligaen. Det skal spelast seks rundar, og dei to beste i kvar gruppe tar seg til åttedelsfinale. 9. september tar Oilers imot RB Salzburg heime.
Tidspunkt: 03-09-2022 - Kl.15:30 - Kilde: NRK - Info


237. Oilers med overtidstap
stavanger Oilers tvang fram forlengning, men falt der til 2-3 borte mot RB Salzburg i lagenes første kamp i den nye mesterligasesongen i ishockey. To norske utligninger i Østerrike holdt ikke til mer enn ett Oilers-poeng. Bryce Gervais gjorde 1-1 med litt over et kvarter igjen av ordinær tid, mens Paul Bittner la på 2-2 i overtall fem minutter senere. RB Salzburg avgjorde ved Florian Baltram snaut tre minutter ut i overtidsperioden. Oppgjøret var lenge målløst. Troy Bourke ga vertene ledelsen tidlig etter det første pauseavbrekket. 2-1-scoringen til Peter Schneider kom kort tid etter at Oilers var à jour. stavanger Oilers har ny kamp i CHL-gruppespillet allerede førstkommende lørdag. Da skal rogalendingene opp mot Fribourg-Gotteron i Sveits. Det skal spilles seks runder, og de to beste i hver gruppe tar seg til åttedelsfinale.
Tidspunkt: 01-09-2022 - Kl.21:26 - Kilde: NRK - Info


238. Andersen mister VM etter nytt kragebeinsbrudd
Syklist Susanne Andersen (24) har brukket kragebeinet for andre gang denne sesongen og går glipp av VM senere i september. Lagleder Lars Ytting Bak sier til Sykkelmagasinet at Andersen fikk påvist bruddet på sykehuset i Nederland etter et fall under 2. etappe av rittet Simac Ladies Tour. Pressekontakt Hans Falk i Norges Cykleforbund opplyser til NTB at VM utgår for stavanger-jenta. Fellesstarten i VM i Australia er 24. september. I NM-fellesstarten i juli brakk hun også kragebeinet. Det var ikke sterkt nok til å stille i kvinnenes Tour de France i sommer. (NTB)
Tidspunkt: 01-09-2022 - Kl.09:44 - Kilde: NRK - Info


239. Sahraoui-magi da VIF fortsatte storformen
Osame Sahraoui (21) ble kampens store spiller med et mål i hver omgang i Vålerengas 2-1-seier over Viking i Eliteserien søndag. – Det var fryktelig deilig. Man ser moralen i den gruppa her. Det betyr veldig mye. Jeg scorer to mål, men måten vi forsvarer oss på siste 20-30, viser at vi blør for drakta, sa Sahraoui til Discovery. Den dribleglade venstrevingen gjorde livet surt for Viking-forsvarerne ved flere anledninger gjennom kampen. Talentet har fått kritikk for manglende sluttprodukt, men foran over 9000 tilskuere i stavanger var det ingen tvil. Et dribleraid som endte med en lav avslutning i det lengste hjørnet og et godt skudd fra 14 meter, gjør at Sahraoui står med fire scoringer denne sesongen. – Vi har fått selvtilliten på plass. Man trenger selvtillit for at det skal flyte, og nå flyter det for oss. Alt går bra for oss. Vi hadde en veldig tung periode, så det er viktig at vi får denne perioden, sa Sahraoui. Hans Vålerenga står uten tap på åtte kamper. Sju av dem er blitt seirer. Det er et godt utgangspunkt for Oslo-laget som forbereder seg til et hett derby mot rival og tredjeplasserte Lillestrøm til helgen.
Tidspunkt: 28-08-2022 - Kl.17:59 - Kilde: NRK - Info


240. Vikings Europa-suksess fortsetter – brennhet Tripic sørget for festkveld i stavanger
Et Viking i fyr og flamme feide Sligo Rovers av banen og vant 5-1 hjemme i første kamp i 3. kvalifiseringsrunde til conferenceligaen i fotball torsdag kveld. Europacupfeberen i stavanger fortsetter i uforminsket styrke, og en Zlatko Tripic i praktslag ga Viking et strålende utgangspunkt før returkampen i Irland neste uke. Siddisene fikk en drømmestart på torsdagens oppgjør da kaptein Tripic enkelt satte inn 1-0 på retur etter en avslutning fra Kevin Kabran. Minutter senere rullet vertene opp et vakkert angrep som til slutt ble rundet av med en suser fra Samúel Fridjónsson etter en flott målgivende pasning fra Tripic. Etter pause la helten fra 2. kvalifiseringsrunde, Mai Traore, på til 3-0 for rogalendingene etter nydelig angrepsspill. Også denne gangen var Tripic nest siste Viking-spiller på ballen. Kampens kanskje beste angrep ble servert etter en time. En sylfrekk pasning fra Fridjónsson fant Niklas Sandberg ute til høyre i banen. 27-åringen forserte innover i banen før han på vakkert vis bøyde inn hjemmelagets fjerde. Fem minutter før full tid hamret 17 år gamle Edvin Austbø inn 5-0 til Viking, og ga dermed hjemmepublikummet mer å juble for. Drømmekvelden fikk seg imidlertid et skudd for baugen da bortelaget reduserte til 5-1 med et straffespark like før slutt. Returoppgjøret mellom Viking og Sligo Rovers i den 3. kvalifiseringsrunden til conferenceligaen spilles i den irske byen Sligo om én uke. (NTB)
Tidspunkt: 04-08-2022 - Kl.18:59 - Kilde: NRK - Info


241. Ikke skjedd på fire år
Vålerenga hadde en tøff oppgave da Viking kom på besøk til Oslo, men Dag-Eilev Fagermos menn gjorde livet surt for stavanger-laget.
Tidspunkt: 24-07-2022 - Kl.19:54 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


242. Viking enig med Hammarby om Berisha-overgang
Veton Berisha er detaljer unna å forlate norsk fotball for spill i Hammarby. Viking har godtatt et bud på sin kaptein og toppscorer, opplyser sportssjef Erik Nevland i Viking til VG og Nettavisen. – Vi er enige. Satser på at alt går i orden i løpet av dagen, sier Nevland til VG. Berisha har spilt for Viking siden 2020 og hadde også fem år i klubben mellom 2011 og 2015. Mellom de to oppholdene i stavanger var han innom Greuther Fürth, Rapid Wien og Brann. Siden returen til Viking har han vært klubbens soleklare toppscorer med 51 mål på 75 kamper i serie og cup.
Tidspunkt: 22-07-2022 - Kl.09:08 - Kilde: NRK - Info


243. Viking med sterkt resultat i Praha
Viking holdt favoritt Sparta Praha til 0-0 i Tsjekkia i 2. kvalifiseringsrunde til conferenceligaen i fotball. Det kostet dyrt i form av skade på Zlatko Tripic. I den tsjekkiske heksegryten i Praha demonstrerte rogalendingene godt forsvarsspill og tvang Sparta Praha til 0-0 i den første i kampen i 2. kvalifiseringsrunde til conferenceligaen. Det betyr et godt utgangspunkt før hjemmemøtet i stavanger om én uke. Oppgjøret kan imidlertid bli spilt uten Zlatko Tripic, som etter en time spilt i Tsjekkia måtte gå av banen med skade.
Tidspunkt: 21-07-2022 - Kl.18:55 - Kilde: NRK - Info


244. Viking bekrefter bud på toppscorer Berisha
Viking er i dialog om et salg av kaptein og toppscorer Veton Berisha. Det forteller sportssjef Erik Nevland til stavanger Aftenblad. Lokalavisen mener det er svenske Hammarby som skal ha lagt inn bud på spissen. – Det er et bud som vi må ta stilling til. Vi er i dialog med den interesserte klubben. Vi får se hva som skjer, sier Nevland. Ifølge Aftenbladet kom Hammarby med et bud på Berisha også før årets sesong, men det ble blankt avvist. Avisen skriver at svenskenes ferske bud skal være forbedret fra de rundt 10 millionene de ville betale i mars. I juni la også Malmö inn et bud som ble avvist. Spissen har imponert stort i år med åtte mål og fem assist på de tolv første kampene i Eliteserien. Berisha er også kaptein for Viking.
Tidspunkt: 18-07-2022 - Kl.12:46 - Kilde: NRK - Info


245. Medier: Berisha enig med Hammarby
Viking er i dialog om et salg av kaptein og toppscorer Veton Berisha. Det forteller sportssjef Erik Nevland til stavanger Aftenblad. Lokalavisen mener det er svenske Hammarby som skal ha lagt inn bud på spissen. – Det er et bud som vi må ta stilling til. Vi er i dialog med den interesserte klubben. Vi får se hva som skjer, sier Nevland. Ifølge Aftenbladet kom Hammarby med et bud på Berisha også før årets sesong, men det ble blankt avvist. Avisen skriver at svenskenes ferske bud skal være forbedret fra de rundt 10 millionene de ville betale i mars. I juni la også Malmö inn et bud som ble avvist. Senere mandag skriver Nettavisen og svenske Aftonbladet at Berisha er enig med Hammarby om de personlige betingelsene. Spissen har imponert stort i år med åtte mål og fem assist på de tolv første kampene i Eliteserien. Berisha er også kaptein for Viking.
Tidspunkt: 18-07-2022 - Kl.12:46 - Kilde: NRK - Info


246. Tabelljumboen rystet Viking – så raknet det
Kristiansund sjokkerte ligatreer Viking, men kollapset i sluttminuttene. Niklas Sandberg snudde kampen til 2-1 med straffescoring. Sjokket kom etter 52 minutter da KBKs Bendik Bye dro seg forbi hele Viking-forsvaret og sendte bortelaget i ledelsen. Kristiansund sto med ett fattig poeng før bortekampen i stavanger. Dessverre for tabelljumboen holdt ledelsen kun i like mange minutter som de hadde poeng. Hjemmelagets Kevin Kabran banket inn utligningen i det lengst hjørnet og satte en stopper for bortesupporternes sjokkfest. Snuoperasjonen ble komplett da Amidou Diop felte Kabran inne i 16-meteren, og Niklas Sandberg fikk avgjøre fra krittmerket. Viking fortsetter dermed på 3.-plass i Eliteserien med 28 poeng på 16 kamper. Molde topper med 33 poeng på bedre målforskjell enn Lillestrøm. (NTB)
Tidspunkt: 17-07-2022 - Kl.18:09 - Kilde: NRK - Info


247. Sebulonsen klar for Brøndby
Viking selger Sebastian Sebulonsen til Brøndby. Høyrebacken har skrevet under en kontrakt på fire år med danskene. Brøndby bekreftet overgangen torsdag kveld. Klubben gir Sebulonsen draktnummer 2. – Fansen vil lære at jeg er ambisiøs og vil vinne. Jeg kommer til Brøndby for å skaffe klubben resultater, sier U21-landslagsspilleren i en uttalelse. Han legger til at Henrik Heggheim snakket pent om Brøndby før han takket ja. Heggheim ble i fjor sommer solgt fra Viking for over 20 millioner kroner. Nå går nok en forsvarsspiller samme vei. stavanger Aftenblad har meldt at Viking får et sted mellom 10 og 15 millioner kroner for Sebulonsen. Avtalen skal ha en totalramme på 20 millioner kroner. (NTB)
Tidspunkt: 14-07-2022 - Kl.20:13 - Kilde: NRK - Info


248. Sebulonsen til Brøndby
Viking sel Sebastian Sebulonsen til Brøndby, melder stavanger Aftenblad. U21-spelaren skal ha spelt sin siste kamp for siddisane. – Vi har akseptert eit bod på Sebastian. Men ingenting er signert, seier sportsdirektør Erik Nevland til Aftenbladet. Lokalavisa skriv at Viking får ein stad mellom 10 og 15 millionar kroner for 22-åringen og at avtalen skal ha ei totalramme på 20 millionar kroner. Sebulonsen kom til Viking før 2020-sesongen og har fått med seg 67 kampar for klubben. Han har også fått 18 U21-landskampar for Noreg. I januar selde Viking Joe Bell også til nettopp Brøndby for 15–20 millionar kroner.
Tidspunkt: 14-07-2022 - Kl.10:03 - Kilde: NRK - Info


249. Viking vil utestenge tilhengere og vurderer politianmeldelse
En gruppe Rosenborg-supportere ble angrepet av en supportergruppering fra Viking etter eliteseriekampen i stavanger. Nå vurderes det anmeldelse. Iført finlandshetter for å skjule sin identitet, gikk det som trolig var en gruppe Viking-supportere til angrep på en gjeng Rosenborg-tilhengere rett utenfor stadionet i Jåttåvågen, skriver stavanger Aftenblad. Avisen beskriver supporterne som alternative fotballfans. To personer er allerede identifisert, mens det jobbes for å identifisere flere, skriver avisen. – Det som skjedde utenfor stadion søndag kveld, de scenene vi så der, det skal aldri få skje igjen, sier arrangementssjef i Viking, Børge Moi Nilsen, til Aftenbladet. (NTB)
Tidspunkt: 07-07-2022 - Kl.12:37 - Kilde: NRK - Info


250. Berisha mister toppkampen mot Lillestrøm
Veton Berisha må trolig stå over de to neste seriekampene for Viking grunnet en skade i leggen, melder stavanger Aftenblad. Det betyr at både toppoppgjøret mot Lillestrøm søndag og hjemmekampen mot Kristiansund neste helg høyst trolig går uten lagets toppscorer. Trolig spares Berisha til Viking skal møte Sparta Praha på bortebane i den første av to kvalikkamper til conferenceligaen, skriver stavanger Aftenblad. Første oppgjør spilles i Praha 21. juli. (NTB)
Tidspunkt: 06-07-2022 - Kl.11:16 - Kilde: NRK - Info


251. RBK sender protest på Henriksens røde kort
Både Zlatko Tripic og Markus Henriksen ble utvist på overtid i søndagens 1-1-kamp mellom Viking og Rosenborg. RBK vil klage inn Henriksens røde kort. Det ble høydramatisk i tilleggstiden i stavanger. Tripic ble først utvist for en stygg takling på Victor Jensen. Flere RBK-spillere reagerte på situasjonen, og Henriksen fikk selv marsjordre like etter for å ha dyttet til Tripic. – Vi kommer til å sende inn en protest, sier Rosenborg-trener Kjetil Rekdal til Adresseavisen mandag ettermiddag. En avgjørelse rundt hvorvidt Henriksen kan spille neste kamp, tas tirsdag. Han risikerer å miste kampen mot Jerv førstkommende søndag. (NTB)
Tidspunkt: 04-07-2022 - Kl.14:44 - Kilde: NRK - Info


252. Tente til på overtid
Kunstmål og to røde kort da Rosenborg og Viking delte poengene i stavanger.
Tidspunkt: 03-07-2022 - Kl.21:53 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


253. Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
Alioune Ndour lå an til å bli matchvinner fra straffemerket minutter ut i andre omgang, men scoring fra Lasse Nilsen ga 1-1 mellom TIL og FKH i Eliteserien. Begge lagene kom til oppgjøret i god form. Tromsø kunne skilte med poengfangst mot Bodø/Glimt, Viking og Lillestrøm de siste kampene, mens Haugesund nylig hentet tre poeng mot Odd og ett poeng borte mot Rosenborg. FKH hadde før kampen kun én seier på Alfheim av 13 mulige. Den kom tilbake i 2018. Og det luktet ikke akkurat tre poeng for gjestene til å begynne med. Tromsø styrte første omgangen fullstendig, men fikk ikke hull på byllen. Også i andre omgangen slet vertene å straffe et tafatt FKH, som tok føringen tidlig i omgangen på straffespark. Først minuttet før ordinær tid kunne Nilsen sørge for poengdeling. Dermed faller TIL én plass på tabellen til 11.-plass. Haugesund ligger på sin side på kvalikplass. Haugesund møter naborival Viking i stavanger i neste runde, mens Tromsø skal bryne seg på Sandefjord borte. (NTB)
Tidspunkt: 19-06-2022 - Kl.17:58 - Kilde: NRK - Info


254. Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
Alioune Ndour lå an til å bli matchvinner fra straffemerket minutter ut i andre omgang, men scoring fra Lasse Nilsen ga 1-1 mellom TIL og FKH i Eliteserien. Begge lagene kom til oppgjøret i god form. Tromsø kunne skilte med poengfangst mot Bodø/Glimt, Viking og Lillestrøm de siste kampene, mens Haugesund nylig hentet tre poeng mot Odd og ett poeng borte mot Rosenborg. FKH hadde før kampen kun én seier på Alfheim av 13 mulige. Den kom tilbake i 2018. Og det luktet ikke akkurat tre poeng for gjestene til å begynne med. Tromsø styrte første omgangen fullstendig, men fikk ikke hull på byllen. Også i andre omgangen slet vertene å straffe et tafatt FKH, som tok føringen tidlig i omgangen på straffespark. Først minuttet før ordinær tid kunne Nilsen sørge for poengdeling. Dermed faller TIL én plass på tabellen til 11.-plass. Haugesund ligger på sin side på kvalikplass. Haugesund møter naborival Viking i stavanger i neste runde, mens Tromsø skal bryne seg på Sandefjord borte. (NTB)
Tidspunkt: 19-06-2022 - Kl.17:58 - Kilde: NRK - Info


255. Til historisk VM-finale
Anders Mol og Christian Sørum er klare for en historisk VM-finale i sandvolleyball, etter å ha beseiret den brasilianske duoen André og George i strake sett. – Dette er tittelen vi alltid har ønsket oss. I 2009 så vi VM i stavanger, det var da drømmen startet. Å stå her i dag er en drøm, og det er gøy å spille foran et publikum igjen, sier Anders Mol etter semifinaleseieren. I det første settet hadde nordmennene god kontroll, og tok det hjem med sifrene 21-14. I det andre settet ble det langt jevnere, og brasilianerene yppet seg i langt større grad enn det første. Men takket været godt spill, og gode blokker fra de norske, vant de norske til slutt det andre settet 21-18. Mol og Sørum ble med det det første norske paret til å ta seg til en VM-finale i sandvolleyball. Finalen spilles søndag, og et VM-gull er det som mangler i samlingen til paret. Semifinalen vant de foran flere norske tilskuere på tribunen i Roma. – Det er fantastisk med så mange norske fans og publikum som heier på oss. Vi var slitne, men dere gjorde a vi spilte mye bedre, sa Christian Sørum etter kampslutt. I finalen venter nok et brasiliansk par i Renato og Vitor Felipe, som slo amerikanske Chaim Schalk og Theodore Brunner tidligere lørdag.
Tidspunkt: 18-06-2022 - Kl.19:57 - Kilde: NRK - Info


256. Frisk-Vålerenga i serieopning
Frisk Asker skal ut mot Vålerenga alt i opningsrunden i eliteserien ishockey. Sjå terminlista her. Frisk tar imot Vålerenga i sin nye storstove 9. september. Det brukar å vere to lokaloppgjer i opninga, mjøsderby mellom Storhamar og Lillehammer og østfoldderby mellom Sparta og Stjernen. Denne gongen skal Stjernen ta imot Storhamar, mens Lillehammer tar imot Sparta. Det blir derimot et Oslo-derby mellom Grüner og Manglerud Star. Dei kampane går 10. september. Regjerande seriemeister og NM-vinnar stavanger serieopnar først mot Sparta borte i 2. runde og skulle møtt Ringerike i 1. runde. Den kampen går 27. september. Eliteseriens grunnspel avsluttast 28. februar.
Tidspunkt: 15-06-2022 - Kl.12:16 - Kilde: NRK - Info


257. Carlsen i tetkampen
Magnus Carlsen tok fredag nye tre viktige poeng i kampen om seieren i Norway Chess da han slo nederlandske Anish Giri med hvite brikker. Carlsen deler ledelsen på 8,5 poeng med indiske Viswanathan Anand, og de to skal møtes i neste runde søndag. Carlsen spiller da med svarte brikker. Lørdag blir det hvile for sjakkeliten i stavanger. Etter 16 trekk hadde Carlsen plassert brikkene sine i gode posisjoner, og det førte til at Giri gjorde en feilvurdering da han byttet dronningen mot to tårn. Det viste seg å ikke gi det utslaget han spådde, og ga samtidig Carlsen en stor vinnende fordel som han ikke ga fra seg. Giri så til tider frustrert og oppgitt ut. Giri ga seg etter 34 trekk, nt han en gang og tapte en gang etter armageddon.
Tidspunkt: 03-06-2022 - Kl.18:50 - Kilde: NRK - Info


258. Carlsen åpnet med seier
Magnus Carlsen måtte tåle poengtap i Norway Chess-åpningen da han slo kineseren Wang Hao etter armageddon tirsdag. Som vanlig gjorde Carlsen jobben i armageddon-fasen. Der falt avgjørelsen etter 42 trekk, men langsjakken i Norway Chess kunne ha startet enda bedre for tittelforsvareren. En ordinær seier ville gitt ham tre poeng, men måtte i stedet nøye seg med halvparten. Særskilte regler i stavanger-turneringen sier at alle uavgjorte partier skal ha en vinner. (NTB)
Tidspunkt: 31-05-2022 - Kl.22:14 - Kilde: NRK - Info


259. Carlsen innledet med 2.-plass
Magnus Carlsen endte som nummer to i lynsjakkturneringen som innledet Norway Chess mandag. Wesley So var klart best. Carlsen tok fem og et halvt poeng av ni mulige i løpet av ni partier lynsjakk. Amerikanske So endte på den sterke poengsummen seks og et halvt. Anish Giri, Vishy Anand og Shakrijar Mamedjarov stoppet alle på fem poeng. Med utgangspunktet i resultatene mandag kunne spillerne velge seg startnummer i oppsettet for de klassiske sjakkpartiene som nå venter i turneringen i stavanger. Wesley So valgte seg startnummer én, hvilket blant annet innebar at amerikaneren sikret seg hvite brikker i duellen mot Magnus Carlsen i andre runde av langsjakk-delen. De spillerne som tok flest poeng i lynsjakk vil være sikret et ekstra parti med hvite brikker i klassisk sjakk. (NTB)
Tidspunkt: 30-05-2022 - Kl.21:14 - Kilde: NRK - Info


260. Kristoff vant i Tour of Norway
På den siste etappen av Tour of Norway, i hjembyen stavanger, gikk Alexander Kristoff til topps. En stor gruppe var samlet inn på oppløpet da det skulle avgjøres, men på hjemmebane var Kristoff suveren. Han knuste resten av feltet i spurten.
Tidspunkt: 29-05-2022 - Kl.16:11 - Kilde: NRK - Info


261. Vikings Tripic ute i en måned
Viking er uten Zlatko Tripic de neste ukene. Han sliter fortsatt med lysken, melder stavanger Aftenblad. Det var etter seriekampen mot Bodø/Glimt 24. april at Tripic kjente på en belastningsskade. Han var tilbake mot Strømsgodset 12. mai, men spilte bare det siste kvarteret. Tripic spilte fra start fire dager senere mot Jerv, men bare en omgang etter å ha følt på lyskeproblemene igjen. Nå skal han bruke tiden til å bli bra igjen. – Vi har lagt en plan med trening. Han skal bli helt frisk før han er tilbake i manesjen igjen, sier leder Halvard Øen Grova i Vikings medisinske team til avisen. – Det kommer en beleilig pause nå snart. Han bør være aktuell for å returnere etter den, sier Grova. Fra neste uke går serien inn i en landslagspause, men Viking møter HamKam hjemme onsdag og Strømsgodset borte lørdag. (NTB)
Tidspunkt: 24-05-2022 - Kl.15:14 - Kilde: NRK - Info


262. Her løfter nordmannen 360 kilo og sikrer VM-gull
Per Marius Hole (33) er verdensmester i benkpress etter at han løftet utrolige 360 kilo i Kasakhstan. – Det føles utrolig bra. Det har vært en guttedrøm lenge å ta den VM-tittelen, sier Hole til NRK. Mandagens seier kom i åpen klasse i Almaty, og Hole var best i et sterkt felt. Han slo hjemmefavoritten Arslan Sujunsjalijev med fattige 2,5 kilo. Det er Holes første VM-gull i en ren benkpresskonkurranse, men i fjor ble han verdensmester i disiplinen under mesterskapet i fullt styrkeløft i stavanger. 33-åringen satte nylig norsk rekord med et løft på 360 kilo i NM i Bergen. Den vekten greide han igjen i Kasakhstan, skriver NTB. Han beskriver følelsen av å løfte 360 kilo som «helt ubeskrivelig». – Kroppen føles lettere påkjørt. Du løfter med en spesiell skjorte, så det blir stramt. Det gjør at du får veldig mye trøkk i hodet. Når du pusher deg så langt på de tunge løftene, blir man rett og slett småsvimmel, sier han.
Tidspunkt: 24-05-2022 - Kl.12:27 - Kilde: NRK - Info


263. Serieledelsen glapp for Viking
De mørkeblå fra stavanger så ut til å ta tilbake tabelltoppen fra Lillestrøm med 1-0-seier i Tromsø, men vertene ville det annerledes. Tre minutter på overtid sørget nemlig Warren Kamanzi for 1-1 med en markkryper forbi Patrik Gunnarsson. Sebastian Sebulonsen stod bak Vikings mål i det 73. minutt.
Tidspunkt: 22-05-2022 - Kl.20:17 - Kilde: NRK - Info


264. Landslagstroppen til VM-oppkjøringen er klar – møter Slovakia og Frankrike
Før Ishockey-VM i Finland fra 13. mai spiller Norge to oppkjøringskamper i Slovakia. Landslagstrener Petter Thoresen har tatt ut følgende spillere i troppen: Målvakter: Jonas Arntzen (Örebro), Jørgen Hanneborg (Stjernen), Henrik Holm (stavanger). Backer: Christian Bull (Nove Zamky), Johannes Johannesen (Västervik), Andreas Klavestad (stavanger), Max Krogdahl (Västervik), Emil Lilleberg (Oskarshamn), Håkon Løken Pedersen (Sparta), Daniel Bøen Rokseth (stavanger), Sverre Rønningen (Lillehammer). Tobias Fladeby (Tingsryd), Magnus Geheb (Frisk Asker), Michael Haga (Lukko Rauma), Magnus Brekke Henriksen (Vålerenga), Ludvig Hoff (stavanger), Kristian Jakobsson (Sparta), Andreas Martinsen (Lillehammer), Ken André Olimb (Schwenninger Wild Wings), Mathis Olimb (Vålerenga), Mats Rosseli Olsen (Frölunda), Thomas Valkvæ Olsen (Krefeld Penguin), Martin Rønnild (Storhamar), Martin Røymark (Vålerenga), Eirik Salsten (Storhamar), Mathias Trettenes (La-Chaux-de-Fonds).
Tidspunkt: 02-05-2022 - Kl.12:56 - Kilde: NRK - Info


265. Berisha glitret med hat trick i derby
Veton Berisha scoret sine tre første seriemål for året da Viking slo tilbake og senket Haugesund 5-1. Spissen åpnet målkontoen i årets seriesesong i det 27. minutt. Han fulgte opp med nye nettkjenninger kort tid før og etter pause. Sebastian Sebulonsen ble tomålsscorer som innbytter helt på tampen. Med seieren trygget Viking annenplassen med sine tolv poeng. Lillestrøm er ett poeng foran etter 2-0 over Aalesund torsdag. Det pleier å være litt temperatur rundt rogalandsderbyet mellom Viking og Haugesund. Lørdag var det topp og bunn som møttes. FKH kom til stavanger som et poengløst lag. Det var gjestene som startet best. Etter 21 minutter kom de på en kontring, og Mads Sande lurte offsidefellen da han fant Alioune Ndour med en pasning. For åpent mål gjorde Ndour FKHs tredje scoring for sesongen. Kampen var fra den 16. serierunden og skulle egentlig vært spilt 31. juli, men ble flyttet fram i tid fordi Viking skal ut i europacupkvalifisering.
Tidspunkt: 30-04-2022 - Kl.17:56 - Kilde: NRK - Info


266. Berisha glitret med hat trick etter måltørke
Veton Berisha scoret sine tre første seriemål for året da Viking slo tilbake og senket Haugesund 5-1. – Endelig ble det mål, og så ble det tre. Når vi vinner 5-1, skal vi være glade. Det er tålmodighet som gjelder, forklarte Berisha til Discovery om den lille måltørken han har hatt i de fire første ligakampene. Spissen åpnet målkontoen i årets seriesesong i det 27. minutt. Han fulgte opp med nye nettkjenninger kort tid før og etter pause. Sebastian Sebulonsen ble tomålsscorer som innbytter helt på tampen. Med seieren trygget Viking annenplassen med sine tolv poeng. Lillestrøm er ett poeng foran etter 2-0 over Aalesund torsdag. Det pleier å være litt temperatur rundt rogalandsderbyet mellom Viking og Haugesund. Lørdag var det topp og bunn som møttes. FKH kom til stavanger som et poengløst lag. Det var gjestene som startet best. Etter 21 minutter kom de på en kontring, og Mads Sande lurte offsidefellen da han fant Alioune Ndour med en pasning. For åpent mål gjorde Ndour FKHs tredje scoring for sesongen. Kampen var fra den 16. serierunden og skulle egentlig vært spilt 31. juli, men ble flyttet fram i tid fordi Viking skal ut i europacupkvalifisering.
Tidspunkt: 30-04-2022 - Kl.17:56 - Kilde: NRK - Info


267. Steen Olsen fikk landslagsplass
Den lovende alpinisten Alexander Steen Olsen (20) er tatt ut på landslaget. Totalt 34 utøvere er klar for neste sesong. Det opplyser Norges Skiforbund i en pressemelding. Paralandslaget øker med én utøver. 12 kvinner er tatt ut, mens det er 19 menn som er tatt ut. – Det er en klar målsetting å levere på den internasjonale arenaen. I år er det en økning i antall utøver spesielt på C-lagene, og vi har veldig mange gode yngre utøvere i norsk alpinsport, så det er viktig at vi kan følge opp flere etter flere år med reduksjon av antall utøvere, spesielt gjennom covid perioden, sier sportssjef Claus Johan Ryste. Disse får tilbud om plass på alpinlandslagene for sesongen 2022-2023: A-status, kvinner: Kristin Anna Lysdahl (Asker Skiklubb), Ragnhild Mowinckel (Rival), Kajsa Vickhoff Lie (Bærums Skiklub), Mina Fürst Holtmann (Bærums Skiklub), Thea Stjernesund (Hakadal) B-status, kvinner: Maria Tviberg (Geilo), Inni Holm Wembstad (Asker), Marte Monsen (Aron). C-status, kvinner: Pernille Dyrstad Lydersen (Kjelsås), Andrine Mårstøl (Haugen), Mariel Kufaas (Tromsø Slalåmklubb), Blanca Westhoff Bakke (Heming) A-status, menn: Aleksander Aamodt Kilde (Lommedalen), Adrian Smiseth Sejersted (Stabæk), Henrik Kristoffersen (Rælingen Skiklubb), Lucas Braathen (Bærums Skiklub), Sebastian Johann Foss Solevåg (Spjelkavik), Atle Lie McGrath (Bærums Skiklub) B-status, menn: Henrik Røa (Heming), Timon Haugan (Oppdal Alpin), Rasmus Windingstad (Bærums Skiklub), Fabian Wilkens Solheim (Heming), Alexander Steen Olsen (Kjelsås), Leif Kristian Nestvold-Haugen (Lommedalens) C-status menn: Halvor Hilde Gunleiksrud (Bærums Skiklub), Kaspar Kindem (Ready), Markus Nordgaard Fossland (Stjørdals-Blink), Eirik Hystad Solberg, (Skiforeningen stavanger), Fredrik Møller (Oppdal Alpin), Christian Oliveira Søvik (Kjelsås IL), Theodor Brækken (Ingierkollen/Rustad Slalåmklubb). Para elite: A-status: Jesper Saltvik Pedersen (Plogen) B-status: Marcus Grasto Nilsson (Ready), Magnus Valø Balchen (Ready).
Tidspunkt: 28-04-2022 - Kl.08:26 - Kilde: NRK - Info


268. Drømmestart på VM for Norges hockeykvinner
Lotte Pedersen og Emilie Kruse scoret begge to ganger da Norges kvinnelandslag i ishockey slo Nederland 7-1 i VM mandag. To strake seirer har gitt det norske laget en drømmestart på turneringen i Frankrike. Søndag ble Slovakia slått 2-1 i Angers. Linköping-proffen Marthe Brunvold ga Norge en kjempestart mot Nederland ved å sette inn 1-0 før fire minutter var spilt. Thea Jørgensen og Emilie Kruse sto bak forarbeidet. Etter et drøyt kvarters spill doblet stavanger Oilers-spiller Lotte Pedersen ledelsen i overtall, før Nederland slo tilbake med en redusering signert Savine Wielenga. Det norske seieren skulle imidlertid vise seg å bli svært så komfortabel. Midtperioden var under to minutter gammel da 19-årige Lotte Pedersen satte inn sitt andre mål for dagen. Også det kom i overtall, og under minuttet etterpå la Andrea Dalen på til 4-1. Line Bialik sto bak 5-1-scoringen snaut midtveis i annen periode da Norge igjen var én kvinne mer på isen, før Emilie Kruse inntok hovedrollen. 22-åringen, som i likhet med 1-0-målscorer Brunvold spiller i svenske Linköping, satte inn både 6-1 og 7-1 i tredje periode. (NTB)
Tidspunkt: 25-04-2022 - Kl.16:32 - Kilde: NRK - Info


269. Oilers tok pokalen for åttande gong
stavanger Oilers slo Storhamar 5–2 søndag og sikra med det sin åttande NM-tittel i ishockey. Dei slo Hamar-klubben i fire strake kampar. Perioderesultata i siste kamp var 1-1, 0–2 og 1–2. Oilers var suverene også i grunnspelet, der dei hadde sikra gullet fleire rundar før slutt. Mot Storhamar trengde dei ikkje meir enn fire kampar på å bevise at dei er Noregs beste lag. Den åttande tittelen betyr at Oilers no er likt med Forward som Noregs nest mest suksessrike klubb i NM-samanheng. Berre Vålerenga har fleire med sine 26 triumfar. Forward tok sju av titlane under namnet Gamlebyen. Oilers vant sju gonger frå 2010 til 2017. I 2011 vann Sparta NM. Oilers har tidlegare tatt seg forbi Ringerike og Sparta på veg mot finalen. Med det kunne Oilers juble for ein ny NM-tittel. Det har ikkje blitt spelt NM sidan 2019 grunna koronapandemien. Den gang stakk Frisk Asker av med sigeren. Før det vann Storhamar, før tittelen nå er tilbake i stavanger etter fem år utanbys.
Tidspunkt: 24-04-2022 - Kl.19:31 - Kilde: NRK - Info


270. stavanger nærmar seg hockey-pokalen
stavanger Oilers er berre éin siger unna sin første NM-tittel sidan 2017. Rogalendingane snudde og vann 3–2 over Storhamar i den tredje finalekampen fredag. Storhamar leia 1–0 etter første periode. Men stavanger scora tre i midtperioden, og då hjelpte det ikkje at gjestene reduserte 23 sekund før kampen var over. Dermed kan årets seriemeister sikre tittelen på bortebane allereie søndag. Etter tre kampar mot Hamar-laget kan rogalendingane sjå tilbake på 6-0-, 2-1- og 3-2-sigrar. stavanger Oilers blei noregsmeister seinast i 2017, medan Storhamar sist løfta pokalen året etter. Sluttspelet blei avlyst i både 2020 og 2021 som følgje av koronapandemien.
Tidspunkt: 22-04-2022 - Kl.20:07 - Kilde: NRK - Info


271. Kan miste resten av NM-finalane
Storhamar risikerer å miste sin kaptein Patrick Thoresen i NM-finalen etter at det kokte over i den andre finalekampen. Han er meldt til disiplinærutvalet. Thoresen og stavanger-profilen Tommy Kristiansen fekk begge 20 + 5 minutt straff etter å ha banka på kvarandre. TV-bileta viser at Thoresen krysstaklar ein motspelar i stor fart. Seint onsdag kveld var TV 2 i kontakt med Players Safety-utvalet i ishockeyforbundet. Da hadde dei ingen planar om å rapportere inn situasjonen med Thoresen. Torsdag morgon hadde dei sett situasjonen på nytt. No er han rapportert inn til Disiplinærutvalet. Det blir stadfesta av Lars Olav Gaden i Players Safety-utvalet til TV 2. – Det er revurdert etter nye bilete, skriv han. Den tredje kampen i NM-finaleserien skal spelast i stavanger fredag, og den fjerde går i Hamar søndag. stavanger leier 2–0 i kampar.
Tidspunkt: 21-04-2022 - Kl.09:54 - Kilde: NRK - Info


272. Oilers doblet forspranget etter overtidsmål
stavanger Oilers doblet forspranget i jakten på NM-pokalen i ishockey. Tirsdag ble Steven Whitney matchvinner i 2-1-seieren borte mot Storhamar. Amerikaneren løftet pucken opp i krysset med under sju minutter igjen av ordinær tid. Vinnermålet kom da Oilers hadde fordel av å være i overtall. Det var deres første seier i Hamar på to år. Dermed fulgte rogalendingene opp mandagens 6-0-nedsabling av et redusert Storhamar-lag. Lagene møtes på nytt i stavanger fredag i en serie som spilles best av sju kamper.
Tidspunkt: 20-04-2022 - Kl.19:30 - Kilde: NRK - Info


273. Oilers lekte seg med redusert Storhamar
stavanger Oilers hadde få problemer med å slå Storhamar, som var uten mange viktige spillere, i den første kampen i NM-finalen i ishockey. Hjemmelaget vant 6-0. Storhamar stilte til kamp uten Andreas Øksnes, Sander Vold Engebråten, Martin Rønnild, Jacob Lundell Noer, Jonas Djupvik Løvlie og Mikael Zettergren. Det reduserte mannskapet var aldri i nærheten av seier og leverte fra seg 22 avslutninger mot Oilers´ 41. (NTB)
Tidspunkt: 18-04-2022 - Kl.19:26 - Kilde: NRK - Info


274. Norge målløse av isen i stavanger etter 0-7-tap for Sverige
Norges ishockeyherrer greide ikke å kopiere onsdagens seier mot Sverige og tapte 0-7 i den siste oppkjøringskampen til VM. Norge imponerte stort med 3-2-seier etter forlengning onsdag. Det var første norske seier over Sverige på elleve år. Torsdag fikk det norske laget det tyngre, og etter et kvarter hadde svenskene fått to pucker bak Jonas Arntzen i Norges mål signert Nils Åman og Anton Wedin. Wedin noterte seg for to scoringer i kampen. Norge var imidlertid ikke uten sjanser i oppgjøret. Fem minutter ut i midtperioden fikk Sparta-spiller Hans Jakobsson muligheten på straffeslag, men forsøket ble enkelt å redde for Marcus Högberg. Det skulle koste kun under minuttet senere da Wedin satte inn sin andre scoring for dagen, før Oskar Lang scoret rett over minuttet etterpå. Sebastian Hartmann, Albin Lundin og Henrik Törnqvist scoret tre mål på de siste fem minuttene. (NTB)
Tidspunkt: 14-04-2022 - Kl.20:28 - Kilde: NRK - Info


275. stavanger til NM-finale
stavanger Oilers tok seg til finalen i NM-sluttspillet med 2-0 over Sparta i den sjuende semifinalekampen. I finalen venter Storhamar. Rob Bordson ble matchvinner med sin 1-0-scoring midtveis i den tredje periode, mens Steven Whitney satte 2-0 i åpent mål mot slutten av kampen. (NTB)
Tidspunkt: 09-04-2022 - Kl.18:52 - Kilde: NRK - Info


276. Sparta slo Oilers etter dramatisk avslutning
Sander Thoresen pushet inn 2-1-scoringen i sudden death og presset fram en sjuende og avgjørende NM-semifinale i ishockey. 6.36 minutter inn i overtiden falt avgjørelsen i Sparta Amfi i Sarpsborg. Det skjedde etter at bortelaget mer eller mindre var finaleklar tidligere i kampen. Utligningen til Sparta kom nemlig bare 35 sekunder før den ordinære spilletiden var over. Hvis stavanger Oilers hadde vunnet, ville de ha vært finaleklare med 4-2 sammenlagt. I stedet står det 3-3, og det hele må avgjøres i en semifinale nummer sju i stavanger lørdag. Sparta vant etter en underholdende, fartsfylt og spennende kamp. (NTB)
Tidspunkt: 07-04-2022 - Kl.20:29 - Kilde: NRK - Info


277. Sterkt felt i Norway Chess
Sjakkstjerna Magnus Carlsen får selskap av mange solide motstandarar i den tiande utgåva av Norway Chess i stavanger. – Vi er stolte av å ønskje toppsjakkspelarar velkomne tilbake til stavanger til det som vil bli ei spennande turnering, seier grunnleggjar Kjell Madland i ei pressemelding. Carlsen har vunne turneringa dei tre siste åra. Desse deltek i turneringa i tillegg til Carlsen: Richard Rapport (Ungarn), Wesley So (USA), Shakhriyar Mamedyravov (Aserbajdsjan), Anish Giri (Nederland), Teymur Rajabov (Aserbajdsjan), Viswanathan Anand (India), Maxime Vachier-Lagrave (Frankrike), Veselin Topalov (Bulgaria) og Wang Hao (Kina). Turneringa startar 31. mai og varer til 10. juni.
Tidspunkt: 07-04-2022 - Kl.13:13 - Kilde: NRK - Info


278. Ishockey: stavanger én seier unna finaleplass
stavanger Oilers slo Sparta 3-2 i en jevnspilt hjemmekamp i NM-semifinalen tirsdag og leder 3-2 i best av 7-serien. Det betyr at stavanger er én seier unna finaleplass. Første matchball kommer i Sparta Amfi torsdag. Tap der vil gi hjemmefordel i en sjuende og avgjørende kamp. Lagene fulgte hverandre tett tirsdag kveld, og backen Martin Lefebvre ble matchvinner for vertene seks minutter ut i den siste perioden. Tidligere hadde Sparta utlignet stavangers ledelse to ganger. Markus Søberg og Jarrett Burton scoret for hjemmelaget, mens Daniel Olsson Trkulja og Calle Spaberg Olsen sto bak Spartas mål. (©NTB)
Tidspunkt: 05-04-2022 - Kl.19:15 - Kilde: NRK - Info


279. Sen scoring ga Oilers-seier – utlignet semifinaleserien
Steven Whitney sørget for 2-1 til stavanger Oilers borte mot Sparta søndag. Etter fire semifinalekamper er lagene like langt i NM-sluttspillet i ishockey. Ludvig Hoff sto for det andre målet til Oilers, mens Martin Nilsen scoret for Sparta i det som var en fartsfylt og dramatisk oppgjør i Sarpsborg. Lagene møtes igjen i stavanger tirsdag. Sparta innledet semifinaleserien med et 4-5-tap mandag, men slo to døgn senere tilbake og utlignet. Fredag vant de 3-2 i egen hall. (NTB)
Tidspunkt: 03-04-2022 - Kl.15:45 - Kilde: NRK - Info


280. Sola sjanseløse i semifinalejakt – ute av europaligaen
Camilla Herrem og Sola spilte 29-29 mot Baia Mare søndag, men er likevel ferdigspilt i europaligaen i håndball. Rumenerne gikk videre med 69-61 sammenlagt. Herrem fikk et ublidt møte med gamleklubben i Romania sist helg. Da vant Baia Mare 40-32. I søndagens returmøte i stavanger måtte alt klaffe for at Sola skulle ta seg videre til semifinale og bli en del av årets såkalte «Final Four» i europaligaen. Det så tidlig ganske bra ut for hjemmelaget, som ledet 17-11 etter 34 minutters spill. Der sa det imidlertid stopp. Baia Mare svarte med sju strake scoringer og tok ledelsen 18-17 med snaut 20 minutter igjen. Dermed var alt håp om avansement for Sola ute. (NTB)
Tidspunkt: 03-04-2022 - Kl.15:42 - Kilde: NRK - Info


281. Sparta vant i stavanger – koblet grepet i NM-semifinalen
På få dager har Sparta gått fra å være bakpå til å lede semifinaleserien mot ligamester stavanger Oilers i NM-sluttspillet i ishockey. Gjestene vant 2-1 fredag. Kristian Jakobsson ble matchvinner med sin overtallsscoring et kvarter ut i midtperioden. stavanger Oilers greide ikke å svare og er avhengig av å vinne i Sarpsborg på en av sine neste bortekamper for å ta seg til finalen. Sparta innledet semifinaleserien med et 4-5-tap mandag, men to døgn senere var lagene like langt. Da ble det 3-2 i egen hall. Henrik Knold tok Sparta i føringen etter knapt sju minutters spill fredag. Oilers utlignet ved Steven Whitney innenfor kampens åpningskvarter. Fjerde kamp mellom lagene spilles i Sarpsborg søndag. (NTB)
Tidspunkt: 01-04-2022 - Kl.19:31 - Kilde: NRK - Info


282. Roest legger seg flat etter straff
Sparta-kaptein Niklas Roest er ilagt tre kampers karantene etter bråket i hockeykampen mot stavanger onsdag. Han forstår straffen. Det var etter at semifinalekampen var over i Sparta Amfi onsdag at landslagsspilleren krysstaklet stavangers Jarrett Burton. Etter kampen mente Roest at det var litt «gruff» etter kampen, men at det var tøft og fair. Han ble i ettertid anmeldt av spillersikkerhetsutvalget til disiplinærnemnda i Norges Ishockeyforbund og ilagt tre kampers karantene.
Tidspunkt: 01-04-2022 - Kl.09:06 - Kilde: NRK - Info


283. Bergen knuser stavanger i kampen om direkterutene: – Vi har sovet i timen – og blir frakjørt
Risikerer vi i stavanger-regionen å måtte fly via Bergen eller Oslo for å komme oss til utlandet? Bergen får i hvert fall stadig flere direkteruter, mens stavanger får færre.
Tidspunkt: 31-03-2022 - Kl.05:43 - Kilde: E24 - Info


284. Sparta utlignet i NM-semifinalen mot Oilers
Kristian Jakobsson ble matchvinner i sluttminuttene da Sparta vant 3-2 og utlignet til 1-1 i NM-semifinalen i ishockey mot stavanger Oilers. Det gjorde han i et fem minutter langt overtallsspill etter at Sander Hurrød fikk matchstraff for takling mot hode eller nakke. Det var den fjerde matchstraffen i kampen. Det var høy temperatur på kampen, og etter sluttsignalet måtte dommerne bryte opp et masseslagsmål som startet da vertenes Marcus Fagerudd og gjestenes Jarrett Burton var ufine mot hverandre. – Det var en stygg slashing fra Marcus og en veldig stygg krysstakling fra Burton, og da ble det gruff. Ingen var bedre eller verre enn noen andre, men alle reiste seg etterpå. Tøft og fair, sa Sparta-kaptein Niklas Roest til TV 2. Roest ga Sparta en tidlig ledelse i overtall, men Dan Kissel utlignet rett før første pause. Burton sendte Oilers i 2-1-ledelse i en midtperiode der skuddstatistikken viste 13-0 til gjestene. Sparta kom tilbake i den siste perioden og utlignet ved Eirik Børresen. Jakobsson ble matchvinner da han satte pucken i mål fra spiss vinkel ved lengste stolpe 4.07 før slutt. (NTB)
Tidspunkt: 30-03-2022 - Kl.19:45 - Kilde: NRK - Info


285. To dømt til seks års fengsel for bedrageri
To utenlandske menn er dømt til seks års fengsel for et av norgeshistoriens største bedragerier. En bedrift i stavanger ble svindlet for 120 millioner kroner.
Tidspunkt: 30-03-2022 - Kl.16:25 - Kilde: E24 - Info


286. Industrien langs vestlandskysten kan bli hardt rammet av streik
Bedrifter i stavanger, Haugesund, på Stord og lenger nord langs kysten av Vestlandet er blant dem som blir hardest rammet dersom det blir streik i industrien.
Tidspunkt: 30-03-2022 - Kl.04:33 - Kilde: E24 - Info


287. Elon Musk kommer til Norge
Tesla- og SpaceX-gründer Elon Musk vender tilbake til energimessen ONS i stavanger til høsten.
Tidspunkt: 29-03-2022 - Kl.19:19 - Kilde: E24 - Info


288. stavanger tok første stikk i NM-semifinalen
stavanger Oilers fikk en knallstart på den første semifinalekampen mot Sparta og vant 5-4 på hjemmeis i et underholdende oppgjør. Vertenes gode åpning ble avgjørende ettersom Sparta slo tilbake med tette scoringer ved to anledninger. I siste periode ble det mer spennende enn hjemmepublikummet ønsket da gjestene scoret to ganger på 32 sekunder. – Det er alltid bra å komme i gang med en 1-0-ledelse. De var tøff og skapte en kamp igjen etter hvert. Det spiller ingen rolle hvordan du vinner, så lenge du starter med en seier, sa stavangers tomålsscorer Jarrett Burton til TV 2. (NTB)
Tidspunkt: 28-03-2022 - Kl.19:41 - Kilde: NRK - Info


289. Stjernen fullførte snuoperasjonen mot Lillehammer – klar for NM-semifinale
Stjernen var i kvartfinaletrøbbel mot Lillehammer, men østfoldingene ga aldri opp og vant 4-3 sammenlagt. Avgjørelsen falt i en spennende 7-5-kamp fredag. Dermed slår Stjernen følge med Storhamar, stavanger Oilers og Sparta til semifinalene i NM-sluttspillet i ishockey. Oppgjøret mellom Stjernen og Lillehammer var det eneste kvartfinaleserien som gikk hele veien til sju kamper, skriver NTB.
Tidspunkt: 25-03-2022 - Kl.20:53 - Kilde: NRK - Info


290. Heimdal-forvalter om Ukraina-uroen: – Jeg er mer psykolog enn forvalter nå
Han sitter midt i stavangers finansmiljø, men mener likevel at oljefolket er blitt litt for blaserte. – Vi må huske på at vi sitter tett på honningkrukken.
Tidspunkt: 22-03-2022 - Kl.16:22 - Kilde: E24 - Info


291. Heimdal-forvalter om markedsuroen: – Jeg er mer psykolog enn forvalter nå
Han sitter midt i stavangers finansmiljø, men mener likevel at oljefolket er blitt litt for blaserte. – Vi må huske på at vi sitter tett på honningkrukken.
Tidspunkt: 22-03-2022 - Kl.16:22 - Kilde: E24 - Info


292. Viking-supporter tiltalt for rasisme mot Glimt-spiller
En 34 år gammel mann er tiltalt for å ha kommet med hatefulle ytringer mot en Bodø/Glimt-spiller da Viking tapte 1-3 på hjemmebane i september i fjor. Det melder blant andre stavanger Aftenblad. Ifølge avisen er det satt av én dag til rettssaken. Rogalands Avis omtalte saken først. Mannen er tiltalt for brudd på straffelovens paragraf 185, den såkalte hatparagrafen, som omfatter diskriminerende eller hatefulle ytringer. – Det jeg kan si, er at tiltalte erkjenner de faktiske omstendighetene. Han beklager og er veldig lei seg, sier statsadvokat Arvid Malde til Aftenbladet.
Tidspunkt: 22-03-2022 - Kl.10:37 - Kilde: NRK - Info


293. Hitecvision med Lyse-flørt: - Veldig interessert
stavanger-selskapet Hitecvision gikk først til Agder, nå til Trøndelag. Når kommer fornybarsatsingen i Rogaland?
Tidspunkt: 17-03-2022 - Kl.05:36 - Kilde: E24 - Info


294. Henrik Ingebrigtsen om Gjert: – Etter så mange år i begge roller gikk det ikke lenger
Gjert Ingebrigtsen vil framover ikke ha noen rolle for Jakob, Filip og Henrik Ingebrigtsen som løpere framover. – Men jeg håper at han litt frem i tid, når ting får roet seg med tanke på trenerrollen, at han kan gå opp i farsrollen, sier Henrik Ingebrigtsen til VG. I starten av februar ble det klart at Gjert Ingebrigtsen var sykemeldt og at han trappet ned som trener for Team Ingebrigtsen. Tirsdag sa Henrik Ingebrigtsen til stavanger Aftenblad at han hadde tatt mer ansvar og blitt en slags lagleder. – Han er pappaen vår. Vi har enormt mye å takke ham for, som far og trener. Men til slutt kommer han og vi til skjæringspunktet der vi og han må velge: far-sønn eller trener-utøver. Etter så mange år i begge roller gikk det ikke lenger. Vi mener det er best for alle at han kun er far og bestefar. At han blir verdens beste på det også, sier Henrik Ingebrigtsen.
Tidspunkt: 16-03-2022 - Kl.09:49 - Kilde: NRK - Info


295. Mener myndighetene er for trege på havvind: - Risikerer å bli en importør fremfor eksportør
– Norsk energi er en global brikke. I det kan stavanger spille en veldig viktig rolle, sier Leif Johan Sevland om norsk havvindsatsing.
Tidspunkt: 16-03-2022 - Kl.05:44 - Kilde: E24 - Info


296. Skal gje solkraft til flyplassen: Frå null til hundre millionar på fem år
Kverneland Energi er av dei som tener pengar på fornybar energi, med Sola flyplass, stavanger havn og over femti bønder på kundelista.
Tidspunkt: 15-03-2022 - Kl.14:59 - Kilde: E24 - Info


297. Hans far var milliardær og øl-entusiast. Nå gir Alexander Stensrud seg som finansmann for å dyrke humle – på Ullandhaug
Skagen-arvingen er god for flere hundre millioner kroner. Nå gir han seg som fondsforvalter for å dyrke humle - på en falleferdig gård utenfor stavanger.
Tidspunkt: 15-03-2022 - Kl.05:54 - Kilde: E24 - Info


298. Skybar øverst og kirke i bunn
Alfreds Ydstebø sitt høyhus i stavanger blir 100 mill. dyrere
Tidspunkt: 11-03-2022 - Kl.13:06 - Kilde: E24 - Info


299. Oilers valgte Ringerike som kvartfinalemotstander
stavanger Oilers plukket ut Ringerike til NM-kvartfinale i ishockey. Stjernen – Lillehammer, Sparta – Frisk Asker og Vålerenga – Storhamar blir de øvrige duellene. stavanger, Stjernen og Vålerenga har fordel av hjemmekamp i en eventuell sjuende og avgjørende kamp. – Vi valgte Frisk Asker foran Storhamar først og fremst fordi vi har spilt de siste 120 minuttene mot Storhamar uten å ha scoret ett eneste mål, sa Sparta-trener Sjur Robert Nilsen. – Det blir interessant og et klassisk møte i kvartfinalen mot Vålerenga. Vi skal være klare, sa Storhamar-trener Anders Gjøse til TV 2. Første kvartfinale i en best-av-sju-serie spilles søndag 13. mars. Semifinalene avvikles fra 28. mars, mens første NM-finale åpnes 18. april. (NTB)
Tidspunkt: 10-03-2022 - Kl.21:15 - Kilde: NRK - Info


300. Stjernen rappet seriesølvet fra Sparta
Sparta tapte 0-3 hjemme for Storhamar, mens Stjernen banket Frisk 6-1 borte. Det avgjorde fordelingen av sølv- og bronsemedaljene i eliteserien i ishockey. Før siste serierunde lå Sparta an til å ta andreplassen, men med torsdagens resultater glapp den til lokalrivalen fra Fredrikstad. Vålerenga vant komfortable 12-0 over Grüner og sikret fjerdeplassen. Lillehammer kom under 0-2, men snudde til 4-2 mot serievinner stavanger Oilers. Laget ble likevel bare nummer sju. Storhamar tok sjetteplassen med seieren over Sparta, mens Frisk Asker følger på plassen foran. Ringerike slo Manglerud Star 3-2 hjemme etter forlengning. Mens de åtte beste lagene skal ut i kvartfinaler, må Grüner og Manglerud Star ut i kvalifisering til eliteserien. Der deltar også Comet og Narvik i en serie som spilles over tre hjemme- og tre bortekamper. (NTB)
Tidspunkt: 10-03-2022 - Kl.20:29 - Kilde: NRK - Info



©2024 Tveit MEDIA.
Personvern (Privacy Policy)




Annonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME










Copyright © 2001-2024 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)