Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
25
 Tirsdag  25. Jun. 2024
Nyhets kategorier
Forsiden, siste nytt
Datanyheter
Helsenyheter
Innenriks
Sport
Toppsaker
Utenriks
Været
Økonomi

De nyeste artiklene
Lagerguiden | Finn ledig lagerplass
Blandingsraser er mer populære enn noensinne
Sterk vekst i elektriske busser
Lokaler til leie i Trondheim
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
5 Tips For Deg Som Skal Pusse Opp
Få Bedre Fiskelykke med Ekkolodd
5 Tips til Raskere Nettsider
Industri i Norge
Valg av fisk til ditt første akvarium
Shopping i London

Pakkesporing
Posten:
Bring:
Du søkte på: TROMS1. Mack solgte øl og brus for én milliard i 2023
tromsø-bryggeriet ser resultatet falle, og peker på negative virkninger av høye råvarekostnader og svak krone.
Tidspunkt: IDAG (25-06-2024) - Kl.08:43 - Kilde: E24 - Info


2. Nye kvoteråd for Barentshavet – laveste kvote for torsk og hyse siden 2003
Det tredje bilaterale kvoterådet for Barentshavet neste år ble lagt fram i tromsø fredag. Torskekvoten blir foreslått redusert med 31 prosent.
Tidspunkt: 21-06-2024 - Kl.10:48 - Kilde: E24 - Info


3. Skuffa Leknessund etter Tour de France-vraking: – Jeg følte jeg var klar
Det norske Uno-X laget imponerte stort i sin debut i Tour de France i fjor. I dag tok de ut årets tour-lag. – Vi har kjørt utrolig bra i det siste, så det var en vanskelig prosess, sier sportsdirektør i Uno-X Gabriel Rasch på dagens pressekonferanse. Senest i går markerte laget seg da Søren Wærenskjold vant Belgia rundt. Han er blant de åtte som er tatt ut til Tour de France: Magnus Cort, Alexander Kristoff, Rasmus Tiller, Jonas Abrahamsen, Johannes Kulset, Odd Christian Eiking, Tobias Halland Johannessen og Søren Wærenskjold. En som ikke fikk plass er Andreas Leknessund, som begynte å sykle for laget på nyåret: – Det er et godt lag. Det er åtte mann som er klare til Tour de France. Så kan jeg si at det er dritkjedelig å ikke få en av de plassene selv, sier en ærlig tromsøværing til NRK. Leknessund fikk den tunge beskjeden i går. – Jeg har dessverre ikke prestert godt nok tidlig i sesongen til å få plass. Likevel hadde jeg troa på at det skulle ordne seg. Jeg følte jeg var klar. Jeg var like godt forberedt nå, som til løpa jeg har prestert i tidligere. Jeg er ikke i sjokk, men det er likevel en skuffelse, forteller han. Daglig leder i Uno-X Thor Hushovd forklarer vrakingen til NRK: – Det er leit at Andreas ikke er med til Tour de France, men han har dessverre ikke fått ut potensialet sitt. Da er idretten brutal. Det er en rytter som jeg nesten så på som soleklar, men dessverre har det mangla litt på nivået hans i år.
Tidspunkt: 17-06-2024 - Kl.08:19 - Kilde: NRK - Info


4. Easyjet varsler storsatsing på Norge fra høsten
Åpner syv nye ruter fra tromsø og to fra Oslo før nyttår.
Tidspunkt: 11-06-2024 - Kl.13:11 - Kilde: E24 - Info


5. Ny jobb for Rekdal – klar for 4. divisjonsklubb
Ottestad IL melder at tidligere Vålerenga-, Start- og Rosenborg-sjef Kjetil Rekdal blir en del av trenerteamet i klubben. Laget befinner seg i fjerdedivisjon. Han skal gjøre jobben på frivillig basis, og klubben skriver at hensikten er å støtte opp om Ottestad IL og det lokale laget i nærmiljøet. – Vi har et A-lag som ikke har vunnet én enste kamp denne sesongen og ligger på sisteplass. Vi vet han bor her, og han har en unge i klubben, og da ble det kastet ut om han kunne bidra litt, sier hovedtrener Lars Hulleberg til NRK. Han forteller videre at det blir manko på trenere på feltet fremover, og at det derfor var behov for nye fjes. Hovedtrener Hulleberg har operert et korsbånd og kan derfor ikke være på feltet. I tillegg skal vikaren på jobb i tromsø fremover, så da blir det få som kan bidra i en klubb som sliter sportslig. – Om han blir hovedtrener eller bistår på andre måter, det er litt opp til ham. Det er en vei vi ikke har spikra helt ennå, sier Hulleberg. Rekdal setter i gang med sin nye jobb allerede fredag.
Tidspunkt: 06-06-2024 - Kl.19:49 - Kilde: NRK - Info


6. Nøytraliserer ritt etter massevelt – nordmann gikk i bakken
Den femte etappen av Critérium du Dauphiné har blitt nøytralisert etter en skrekkvelt i regnværet hvor rundt 30 ryttere gikk ned for telling. – Det er såpeglatt, sier TV 2s Christian Paasche etter velten. Nordmannen Andreas Leknessund (Uno-X Mobility) var én av rytterne som var innblandet i velten. TV-bildene viste kort tid etter velten at tromsø-gutten var raskt oppe på beina. Remco Evenepoel og Primoz Roglic, som er henholdsvis nummer én og to sammenlagt, var også innblandet. Det er foreløpig ikke meldt om alvorlige skader. De 20 siste kilometerne av rittet vil bli nøytralisert til målbyen Saint-Priest. Det vil ikke bli kåret en etappevinner og dermed beholder Evenepoel også ledertrøyen. Leknessund er Uno-Xs beste plasserte rytter i sammendraget på en 36. plass, over fire minutter bak Evenepoel. Bildet nedenfor er tatt tidligere på den femte etappen.
Tidspunkt: 06-06-2024 - Kl.12:49 - Kilde: NRK - Info


7. Sandefjord tok sterkt poeng tross rødt kort – spilte 3-3 borte mot hjemmesvake KFUM Oslo
Formsvake Sandefjord havnet i kjempetrøbbel med rødt kort borte mot KFUM Oslo søndag, men en dramatisk kamp på Ekeberg endte likevel med poengdeling og 3-3. Med tjue minutter igjen på klokka steg Mame Mor Ndiaye flott til værs og stanget inn 1-0 for vertene. Den ledelsen varte imidlertid ikke lenge, og fra skrå vinkel hamret Simon Amin inn 1-1. Noen minutter senere snappet Eman Markovic ballen fra KFUMs forsvarsspillere, og foran mål scoret han sikkert 2-1. Tidligere landslagsspiller Haitam Aleesami sørget imidlertid for utligning til 2-2. Med i overkant av ti minutter igjen var KFUM noen få millimeter fra å score 3-2, men i stedet var det Sandefjord som tok ledelsen. Kort tid før slutt sørget imidlertid Simen Hestnes for at det heseblesende oppgjøret endte 3-3. Dermed klatrer Sandefjord opp på ni poeng. KFUM har på sin side fortsatt til gode å vinne på eget gress denne sesongen. Resultater 11. serierunde: Haugesund - Bodø/Glimt (0-1) KFUM Oslo - Sandefjord (3-3) Kristiansund - Sarpsborg 08 (3-1) Strømsgodset - Odd (1-1) tromsø - Lillestrøm (1-2) (NTB/NRK)
Tidspunkt: 02-06-2024 - Kl.17:08 - Kilde: NRK - Info


8. tromsø kjørte over tabelltreer Fredrikstad
Etter en meget svak sesongstart har tromsø stablet seg mer og mer på beina. Hjemmekampen mot tabelltreer, og for tiden topplag i eliteserien, Fredrikstad endte med overlegen 3-0-seier. Lasse Nordås ble tomålsscorer og Jakob Romsaas noterte seg også for et mål mot Fredrikstad. Nordås sendte vertene i føringen etter 17 minutter. Anders Jenssen vant ballen høyt i banen og fant spissen i bakrom. Alene med keeper satte han sin første scoring for kvelden. En drøy halvtime inn i første omgang brukte Romsaas hodet og stanget inn 2-0 til tromsø. Og med ti minutter igjen trillet Nordås inn sitt andre mål mot Fredrikstad og sørget for 3-0-seier. tromsø er nå oppe på den trygge 13.-plassen på målforskjell, mens Fredrikstad fremdeles ligger som nummer tre på tabellen med sine 21 poeng.
Tidspunkt: 29-05-2024 - Kl.21:17 - Kilde: NRK - Info


9. Rosenborg brøt marerittrekke – vant første på syv kamper
Etter en svært mager mai for Rosenborg, var Alfred Johanssons menn sulteforet på en seier – og endelig satt den. Etter mye om og men klarte trønderne å overliste nyopprykkede Kristiansund, etter to omganger med sjansebonanza fra hjemmelagets side. Det var imidlertid Kristiansund som var mest effektive foran mål i den første omgangen. Etter et godt slått frispark fra Mikkel Rakneberg, viste Jesper Isaksen muskler i boksen – og stanget inn ledelse til de mørkeblå fra Nordmøre. – Det er rett og slett et veldig godt slått frispark, men igjen slipper Rosenborg inn på dødball. Det står til stryk, sa TV2s fotballekspert Jesper Mathisen. Pausepraten så imidlertid ut til å hjelpe RBK-laget, for fire minutter etterpå utlignet vertene. Til slutt satte trønderne spikeren i kista etter en iskald avslutning fra Marius Broholm på tampen av ordinær tid. Kampen endte 2–1. – Det føles dritdigg. Det var på tide. Vi jobbet som faen, det er dritdeilig, sier matchvinner Marius Broholm til TV 2. Før søndagens oppgjør hadde ikke de hvitkledde vunnet på seks kamper, etter den nylige fadesen mot tromsø – og tapet mot nyopprykkede KFUM 16. mai.
Tidspunkt: 26-05-2024 - Kl.19:01 - Kilde: NRK - Info


10. Fredrikstad snublet mot tabelljumboen
tromsø med viktig poeng i bunnstriden, da Fredrikstad snublet.
Tidspunkt: 25-05-2024 - Kl.20:48 - Kilde: NRK - Info


11. To debutanter i Ståle Solbakkens landslagstopp
Andreas Schelderup ble onsdag presentert som en del av Ståle Solbakkens landslagstopp. – Det er en belønning for en god sesong. Dette kan være en boost for ham for å ta det neste steget, sier Solbakken om Schelderup. 19-åringen, som har vært utlånt fra portugisiske Benfica, står med ti mål og ellve assist på 38 kamper. Han har vært en av lagets beste spillere. Med i troppen er også Glimt-profilen Jostein Gundersen. Han gjorde i vinter overgang fra tromsø til erkerivalen Glimt. – Vi har lyst til at han skal bli litt kjent med miljøet og vi bli litt kjent med han, sier Solbakken. Norge møter først Kosovo på Ullevaal stadion 5. juni, deretter mot EM-klare Danmark på Brøndby Stadion 8. juni. Privatlandskampene skal spilles mot Kosovo på Ullevaal stadion 5. juni, og mot Danmark på Brøndby Stadion 8. juni. Her er hele troppen: Målvakter: Mathias Dyngeland (Brann), Ørjan Håskjold Nyland (Sevilla), Egil Selvik (Haugesund). Forsvarsspillere: Kristoffer Vassbakk Ajer (Brentford), Jostein Gundersen (Bodø/Glimt), Andreas Hanche-Olsen (Mainz), Marcus Holmgren Pedersen (Sassuolo), Julian Ryerson (Borussia Dortmund), David Møller Wolfe (AZ), Leo Skiri Østigård (Napoli). Midtbanespillere: Patrick Berg (Bodø/Glimt), Sander Berge (Burnley), Oscar Bobb (Manchester City), Aron Dønnum (Toulouse), Antonio Nusa (Brugge), Kristian Thorstvedt (Sassuolo), Morten Thorsby (Genoa), Hugo Vetlesen (Brugge), Martin Ødegaard (Arsenal), Andreas Schjelderup (Benfica). Angrepsspillere: Erling Braut Haaland (Manchester City), Jørgen Strand Larsen (Celta), Alexander Sørloth (Villarreal).
Tidspunkt: 22-05-2024 - Kl.14:16 - Kilde: NRK - Info


12. Nær rekord på fotballens festdag – 125.824 tilskuere i Eliteserien og 1. divisjon
Årets 16.-maikamper var under 900 solgte billetter fra ny bestenotering for de to øverste divisjonene i norsk fotball. I alt 125.824 publikummere oppgis å ha vært på torsdagens 16 kamper i Eliteserien og 1. divisjon. Det er like bak rekorden på 126.715 fra 2022. Forrige sesong stoppet 16.-maioppmøtet på 121.344. Tallene gjelder solgte billetter og ikke hvor mange som faktisk var inne på stadion. Eliteserieklubbene meldte til sammen om 92.657 tilskuere. Det er en nedgang fra fjorårets 98.097. Rekorden på 106.414 ble satt i 2009. I 1. divisjon endte tallet på 33.167 mot 23.247 fra ett år tilbake. Vålerenga bidro sterkt til oppsvinget og sto for nesten en tredel av billettsalget. Oslo-laget rykket i fjor ned fra øverste nivå. Eliteserien (snitt 11.582) * 21.426: Rosenborg – KFUM Oslo * 16.750: Brann – Sandefjord * 15.800: Viking – Lillestrøm * 11.317: Fredrikstad – Strømgodset * 8257: Bodø/Glimt – tromsø * 6628: Haugesund – Kristiansund * 6325: Odd – Molde * 6154: Sarpsborg – HamKam 1. divisjon (snitt 4146) * 10.770: Vålerenga – Kongsvinger * 5026: Stabæk – Lyn * 4557: Aalesund – Sogndal * 4432: Sandnes Ulf – Bryne * 4036: Start – Egersund * 2188: Levanger – Ranheim * 1206. Mjøndalen – Åsane * 952: Raufoss – Moss (©NTB)
Tidspunkt: 17-05-2024 - Kl.12:03 - Kilde: NRK - Info


13. Dette synet møtte tromsø-supporterne i Bodø
TIL-supporterne ble møtt med en hengende dukke i Bodø før det som er ventet å bli et hett rivaloppgjør i nord. J-feltet i Bodø nekter å ha noe med dukken å gjøre.
Tidspunkt: 16-05-2024 - Kl.13:50 - Kilde: NRK - Info


14. Regjeringen skrur på økonomien til kommunene – tar fra rike, gir til fattige
Regjeringen legger om inntektssystemet for kommunene. Oslo, Bærum og Asker taper mest på grepene. Trondheim, Drammen og tromsø tjener mest.
Tidspunkt: 14-05-2024 - Kl.11:50 - Kilde: E24 - Info


15. tromsø med årets første poeng i Eliteserien – vant 4–0 over Odd
tromsø sto med null poeng foran søndagens oppgjør. Søndag viste fjorårets bronselag helt andre takter, og ga seg ikke før det sto 4–0 på resultattavlen.
Tidspunkt: 12-05-2024 - Kl.19:38 - Kilde: NRK - Info


16. tromsø reiste seg etter krisestarten - tok årets første seier
Etter fem strake tap fikk tromsø seg en voldsom oppsving hjemme mot Odd og vant 4–0. Det var i andre omgang at målene haglet inn for tromsøværingene. Først ut var Ruben Yttergård Jenssen, som banket inn kampens første mål etter 48 minutter spilt. Like etterpå puttet Vegard Erlien på til 2–0. Erlien bidro også sterkt til at tromsø kunne øke ledelsen ytterligere med en elegant pasning til Kent-Are Antonsen, som satte ballen opp i nærmeste kryss. Vondt ble verre for Odd da Runar Norheim satte kampens siste mål for hjemmelaget. Dermed fikk fjorårets bronsevinner en etterlengtet seier etter en poengløs start i serien. Odd har kun tatt ett poeng på sine fire siste kamper i Eliteserien. Skien-laget står med åtte poeng fra åtte oppgjør.
Tidspunkt: 12-05-2024 - Kl.19:38 - Kilde: NRK - Info


17. tromsø reiste seg etter krisestarten - sikret årets første seier
Etter fem strake tap fikk tromsø seg en voldsom oppsving hjemme mot Odd og vant 4–0. Det var i andre omgang at målene haglet inn for tromsøværingene. Først ut var Ruben Yttergård Jenssen, som banket inn kampens først mål etter 48 minutter spilt. Like etterpå puttet Vegard Erlien på til 2–0. Erlien bidro også sterkt til at tromsø kunne øke ledelsen ytterligere med en elegant pasning til Kent-Are Antonsen, som samme ballen opp i nærmeste kryss. Vondt ble verre for Odd da Runar Norheim satte kampens siste mål for hjemmelaget. Dermed fikk fjorårets bronsevinner en etterlengtet seier etter en poengløs start på sesongen. Odd har kun tatt ett poeng på sine fire siste kamper i Eliteserien. Skien-laget står med åtte poeng fra åtte oppgjør.
Tidspunkt: 12-05-2024 - Kl.18:54 - Kilde: NRK - Info


18. Rosenborg-spiller leies ut til Sarpsborg
Rosenborg-vingen Pawel Chrupalla (21) skal spille resten av sesongen på lån i Sarpsborg 08. Det opplyser RBK lørdag formiddag. Chrupalla har til nå denne sesongen spilt for klubbens 2.-lag i 3. divisjon. I fjor var Chrupalla leid ut til Wisla Plock i den polske eliteserien. Han presenterte seg for Lerkendal-publikummet med en frisparkperle mot tromsø sommeren 2022, men har ikke klart å etablere seg i RBK-laget. (NTB)
Tidspunkt: 11-05-2024 - Kl.11:36 - Kilde: NRK - Info


19. Glimt-profil Bjørkan mister Kristiansund-kampen – hemmeligholder tidshorisont
Bodø/Glimts Fredrik André Bjørkan er ikke aktuell for spill mot Kristiansund til helgen. Klubben ønsker ikke å si noe om hvor langt skadeavbrekket kan bli. Det skriver Bodø-klubben i en oppdatering tirsdag. Bjørkan måtte byttes ut med en skade allerede fem minutter ut i oppgjøret mot Strømsgodset søndag. – Fredrik har fått en skade på bakside av lår. Vi ønsker ikke å gi noe estimat for når han er klar for spill igjen. Vi kan avsløre at han ikke er med i planene denne uka, sier lege Morten Sørgård i en uttalelse. – Ut over det er hovedfokuset å få han klar så raskt som mulig, legger han til. Hovedpersonen selv sier følgende om å være plassert ufrivillig på sidelinjen. – Kjedelig, men jeg skal komme sterkere tilbake. Glimt slo til slutt Strømsgodset 1-0 søndag. Klubben topper eliteserietabellen og er uten tap etter seks serieomganger. Kampene kommer tett de kommende ukene. Allerede 16. mai er det Nord-Norge-derby mot tromsø, før HamKam og KFUM er motstandere henholdsvis 20. og 24. mai. Bjørkan risikerer dermed å gå glipp av mange kamper. (NTB)
Tidspunkt: 07-05-2024 - Kl.13:09 - Kilde: NRK - Info


20. tromsø med tidenes verste sesongstart etter overtidsdrama
tromsø hadde ikke scoret siden 1. april, men kunne juble én gang i kveld. Fem minutter på overtid gikk de på sitt femte strake tap for sesongen mot Viking – da kokte det over.
Tidspunkt: 05-05-2024 - Kl.22:16 - Kilde: NRK - Info


21. Glimt med sliteseier – slik endte eliteserierunden
Det måtte hele 74 minutter til før Håkon Evjen klarte å få hull på byllen for Bodø/Glimt sin del mot Strømsgodset. Dermed beholder de tabelltopp foran Brann med to poeng og én kamp mindre spilt. Nyopprykkede KFUM Oslo har hatt en god sesongstart i Eliteserien, den trenden fortsatte de mot Haugesund da de vant 1–0. For rett før pause fant Johannes Hummelvoll Nuñez veien til nettmaskene. Oslo-laget er på en fin-fin 6.-plass i Eliteserien, mens Haugesund er kun to poeng foran kvalifiseringsplassen. Kristiansund tok imot HamKam, hvorav sistnevnte sårt trengte noen poeng for å komme seg ut av bunnsjiktet. Denne kampen endte med 1–1 og poengdeling. HamKam er på direkte nedrykksplass, ett poeng bak Sandefjord, mens Kristiansund er på 7. plass. Odd – Fredrikstad endte med oppskriftsmessig seier til bortelaget, 2–0. Laget fra Østfold beholder med det 4.-plassen og er to poeng unna Molde som er på 3.-plass. Sarpsborg 08 tok imot Lillestrøm og lagene hadde lik poengsum før avspark. Sarpsborg 08 sørget for å øke luken da de vant 1–0 ved et mål signert Eirik Wichne. Viking møter tromsø klokken 19:15, mens Brann vant 3-0 over Rosenborg lørdag.
Tidspunkt: 05-05-2024 - Kl.19:29 - Kilde: NRK - Info


22. Vålerenga med seier nummer to på rad – Stabæk vant toppkampen 5-0
Vålerenga fulgte opp 1-0-seieren over tromsø i cupen i midtuka med en ny 1-0-seier over Bryne i 1. divisjon. Matchvinnerscoringen var et rotemål av dimensjoner. Vålerenga brøt en Bryne-kontring og kontret selv på venstresiden. Det endte til slutt med at Ola Kamara fikk lirket ballen i retning streken, men det var Jacob Haahr Steffensen som var sist på ballen, og han ble derfor kreditert et selvmål. I rundens toppkamp rullet Stabæk over Kongsvinger i 1. omgang og ledet 3-0. KIL fikk også en spiller utvist på tampen av omgangen, og det gjorde ikke saken bedre for de røde. Stabæk vant til slutt 5-0. (NTB)
Tidspunkt: 04-05-2024 - Kl.18:29 - Kilde: NRK - Info


23. Molde møter Sarpsborg i cupen – VIF trakk HamKam
Molde skal opp mot Sarpsborg i jakten på kvartfinaleplass i årets fotball-NM. Molde slo Hødd 3-1 onsdag og sikret seg en plass i den fjerde runden. Lillestrøm overrasket og slo Bodø/Glimt 4-2 onsdag. «Fugla» møter Strømsgodset i den neste fasen. Kampene spilles 8. mai før det blir et opphold fram til høstsesongen. Vålerenga slo ut tromsø på hjemmebane onsdag og får ny hjemmekamp når HamKam kommer på besøk. I alt åtte eliteserielag er ute av årets cup. I tillegg til Molde og Lillestrøm er Fredrikstad, KFUM Oslo, HamKam, Strømsgodset, Viking og Sarpsborg 08 videre. Molde vant cupen i fjor med 1-0-seier over Glimt. Alle kampene: Eidsvold Turn – Sandnes Ulf Stabæk – Bryne Strømsgodset – Lillestrøm Raufoss – Fredrikstad Vålerenga – HamKam Lysekloster – KFUM Molde – Sarpsborg Levanger – Viking (NTB)
Tidspunkt: 01-05-2024 - Kl.22:31 - Kilde: NRK - Info


24. Vålerenga videre i cupen: Første hjemmeseier på 227 dager
Vålerenga rykket på dramatisk vis ned i fjor. Mye av grunnen var at de slet stort på hjemmebane i Oslo, hvor de kun vant tre av 17 kamper (15 seriekamper og to cupkamper). Også årets sesong har startet dårlig på hjemmebane, med ett poeng på de to første seriekampene. Onsdag fikk Vålerenga endelig juble for seier igjen på hjemmebane, deres første hjemmeseier siden de slo Aalesund i serien 17. september i fjor. I etterkant av det hadde de spilt ni hjemmekamper, før de altså kunne innkassere cupavansement etter 1-0 mot tromsø. Simen Juklerød scoret kampens eneste mål med et godt plassert skudd i første ekstraomgang. For tromsø fortsetter katastrofe-starten på sesongen. Fjorårets bronsevinner i Eliteserien har tapt samtlige fire kamper i Eliteserien til nå i år og er nå også slått ut av cupen.
Tidspunkt: 01-05-2024 - Kl.19:00 - Kilde: NRK - Info


25. tromsø med krisestart på sesongen: – Det svir godt om dagen
To straffespark imot før pause sørget for tromsøs fjerde strake tap i Eliteserien. Etter 0–3 hjemme for Sarpsborg er fjorårets serietreer helt sist på tabellen.
Tidspunkt: 28-04-2024 - Kl.17:00 - Kilde: NRK - Info


26. Milliardærgave til tromsø IL: – Vi håpte på 20 millioner, men da vi sjekket konto sto det 25
Milliardæren Trond Mohn åpner lommeboken for å fullføre oppgraderingene som trengs på Romssa Arena slik at tromsø idrettslag kan spille europacup.
Tidspunkt: 26-04-2024 - Kl.12:00 - Kilde: NRK - Info


27. Vålerenga-spissen slo tilbake i enkel cupseier
Vålerenga hadde få problemer mot 3.-divisjonsklubben Oppsal og gikk videre til 3. runde i cupen etter 4-0-seier. For Mees Rijks ble det en liten revansj etter helgens utvisning mot Lyn. Rijks ble slaktet av egen sportssjef etter sitt røde kort i helgens byderby. Nederlenderen ble utvist på stillingen 1-0 til VIF, og kampen endte til slutt 1-1. Torsdag fikk Rijks æren av å score Vålerengas siste i 4-0-seieren mot Oppsal. – Det har ikke vært lett de siste dagene siden det røde kårtet. Sånn er spillet. Det har vært en spesiell uke, sier Rijks til TV 2. Tidligere i kampen hadde Jones El-Abdellaoui, Vegar Eggen Hedenstad og Aleksander Hammer Kjelsen scoret Vålerengas tre første mål. Neste uke får Vålerenga besøk av tromsø i cupens tredje runde.
Tidspunkt: 25-04-2024 - Kl.16:56 - Kilde: NRK - Info


28. Glimt møter Lillestrøm i cupens 2. runde
Onsdag kveld ble oppgjørene i 3. runde i cupen trukket. Tittelforsvarer Molde gjester Hødd. Molde er regjerende norgesmestere etter at de slo Bodø/Glimt 1-0 i fjorårets finale. Årets utgave avgjøres 7. desember på Ullevaal stadion. Allerede 1. mai skal neste runde spilles. Disse lagene møtes (eliteseriekamper uthevet): Sogndal – KFUM Oslo, Lysekloster – Kjelsås, Bodø/Glimt – Lillestrøm, Eik Tønsberg/Fredrikstad – Rosenborg, Råde – Hønefoss/Sarpsborg 08, Strømsgodset – Kristiansund, Hødd – Molde, tromsdalen – Viking, Egersund – HamKam, Sandnes Ulf – Odd, Alta – Stabæk, Arendal – Bryne, Eidsvold Turn – Åsane, Ranheim – Raufoss, Levanger – Brann, Oppsal/Vålerenga – tromsø. Alle oppgjørene i 2. runde er imidlertid ikke spilt enda. Torsdag spilles Fredrikstad – Eik Tønsberg, Sarpsborg – Hønefoss og Oppsal – Vålerenga. Det har vært flere cupbomber allerede i årets turnering. I første runde røk eliteserielagene Haugesund og Sandefjord ut for henholdsvis Torvastad og Fløy. Resten av eliteserielagene berget seg imidlertid videre fra 2. runde. (NTB)
Tidspunkt: 24-04-2024 - Kl.20:05 - Kilde: NRK - Info


29. Glimt møter Lillestrøm i cupens 3. runde
Onsdag kveld ble oppgjørene i 3. runde i cupen trukket. Tittelforsvarer Molde gjester Hødd. Molde er regjerende norgesmestere etter at de slo Bodø/Glimt 1-0 i fjorårets finale. Årets utgave avgjøres 7. desember på Ullevaal stadion. Allerede 1. mai skal neste runde spilles. Disse lagene møtes (eliteseriekamper uthevet): Sogndal – KFUM Oslo, Lysekloster – Kjelsås, Bodø/Glimt – Lillestrøm, Eik Tønsberg/Fredrikstad – Rosenborg, Råde – Hønefoss/Sarpsborg 08, Strømsgodset – Kristiansund, Hødd – Molde, tromsdalen – Viking, Egersund – HamKam, Sandnes Ulf – Odd, Alta – Stabæk, Arendal – Bryne, Eidsvold Turn – Åsane, Ranheim – Raufoss, Levanger – Brann, Oppsal/Vålerenga – tromsø. Alle oppgjørene i 2. runde er imidlertid ikke spilt enda. Torsdag spilles Fredrikstad – Eik Tønsberg, Sarpsborg – Hønefoss og Oppsal – Vålerenga. Det har vært flere cupbomber allerede i årets turnering. I første runde røk eliteserielagene Haugesund og Sandefjord ut for henholdsvis Torvastad og Fløy. Resten av eliteserielagene berget seg imidlertid videre fra 2. runde. (NTB)
Tidspunkt: 24-04-2024 - Kl.20:05 - Kilde: NRK - Info


30. Nytt tap for tromsø - null poeng på tre kamper
tromsø tapte for tredje gang på like mange kamper i årets eliteserie da de røk 0-1 for Kristiansund søndag. Fjorårets serietreer er foreløpig tabelljumbo. Kristiansunds Pape Guèye ble kampens eneste målscorer da Kristiansund vant 1-0.
Tidspunkt: 21-04-2024 - Kl.16:59 - Kilde: NRK - Info


31. Anna Svendsen legger opp
Langrennsløper Anna Svendsen forteller at hun legger opp. tromsø-jenta bekrefter beslutningen i en oppdatering på Instagram fredag. – En tid for alt, skriver veteranen. Svendsen har blant annet markert seg i sprinter i verdenscupen over mange sesonger. (NTB)
Tidspunkt: 19-04-2024 - Kl.13:08 - Kilde: NRK - Info


32. Slik spilles cupens 2. runde
Norges Fotballforbund har satt opp cupens 2. runde for herrer. Den byr på flere interessante oppgjør. Askedadden Torvastad, som slo ut Haugesund i runde 1, får besøk av eliteserielaget Viking. Rosenborg må reise til Jessheim for å møte Ull/Kisa, Molde møter Strindheim, Brann skal opp mot Askøy og Lillestrøm kan se frem til et rivaloppgjør mot Strømmen, et bananskall de har sklidd på før. Torvastad-keeper Jørgen Grønningen, som reddet fire straffer da Haugesund ble slått ut, ser frem til å møte Viking i neste runde. – Det gjør jo sjansen for å gå videre ganske mye mindre, enn om vi hadde møtt Vard eller Stord Haugesund. Men det er jo ekstrem luksus for oss å møte et eliteserie-lag. Det blir en enorm opplevelse igjen. En ny folkefest på Torvastad, sier han til NRK. – Håper du på straffer igjen? – Det er veldig liten sjans for at jeg kan klare det igjen, men med flaks og ferdigheter så kan det gå. Hvis det blir straffer så regner jeg med at Viking-spillerne vil være ganske nervøse, sier keeperhelten Grønningen. De fleste kampene i runde 2 vil bli spilt 24. april. Skjervøy – Alta Fløya – tromsø tromsdalen – Lyn Junkeren – Bodø/Glimt Melhus – Ranheim Stjørdals/Blink – Levanger Strindheim – Molde Træff – Kristiansund Hødd – Aalesund Stord - Lysekloster Bjarg – Åsane Frøya - Sogndal Askøy - Brann Torvastad – Viking Vard Haugesund – Sandnes Ulf Mandalskameratene – Bryne Fløy – Egersund Jerv - Strømsgodset Pors – Odd Eik Tønsberg – Fredrikstad (spilles 25. april) Fram – Arendal Hønefoss – Sarpsborg 08 (spilles 25. april) Elverum – HamKam Eidsvold Turn – Mjøndalen Ull/Kisa – Rosenborg Strømmen – Lillestrøm Skeid – Raufoss Frigg – KFUM Oppsal – Vålerenga Bærum – Stabæk Kjelsås - Kongsvinger Råde – Moss
Tidspunkt: 12-04-2024 - Kl.11:00 - Kilde: NRK - Info


33. Parkerte i 12 minutter – fikk inkassokrav på 470 kroner
Taxieier i tromsø opplevde gebyrsjokk etter å ha glemt å betale regning: Parkeringsselskap varsler ny praksis.
Tidspunkt: 07-04-2024 - Kl.13:44 - Kilde: E24 - Info


34. Hoel historisk i Reistadløpet - vant med blanke ski
Johan Hoel har aldri vunnet et løp i Ski Classics før lørdag. Da vant han det 50 kilometer lange Reistadløpet fra Setermoen til Rustahøgda i troms. Ikke bare var det Hoels første seier, det var også første gang i historien at noen vinner det knallharde løpet på blanke ski. Før start fikk nettopp Hoel spørsmål om det ikke var umulig å vinne med blanke ski. Da svarte han: – Det er det. Det er et lite håp om at noen kan vinne på blanke ski. Men om jeg går med festesmøring, har jeg ikke sjanse på Martin eller Erik Valnes uansett, eller Augdal. Det er et lite håp ved å stake, og ikke mulig ved å gå med feste. Likevel vant han altså i spurten mot Martin Löwstrøm Nyenget og Eirik Sverdrup Augdal. – Jeg har drømt om å være den første som vinner dette løpet på blanke ski. Det har vært en ekstra gulrot ved dette løpet. Jeg følte meg veldig sterk opp der, sier Hoel etter løpet.
Tidspunkt: 06-04-2024 - Kl.10:37 - Kilde: NRK - Info


35. Øyre Slind overlegen i Reistadløpet
Astrid Øyre Slind tok sin første seier i Ski Classics denne sesongen da hun vant Reistadløpet lørdag formiddag. Løpet er 50 kilometer og går fra Setermoen til Rustahøgda i troms. Hun var fullstendig overlegen og stakk tidlig i løpet og opparbeidet seg en luke på opp mot halvannet minutt i de tøffe stigningene opp til Orta. Dermed ble det en lang og ensom ferd mot seieren for Slind. I mål var hun over to minutter foran Victoria Carl som ble nummer to. – En meget solid oppvisning av Øyre Slind her. Hun lever virkelig opp til favorittstempelet før start, sier Simen Østensen om løpet. Med dagens seier, tangerte Slind sveitsiske Seraina Boner på andreplass over kvinnene med flest seirer i Ski Classics. Slind har konsentrert seg mest om tradisjonelt langrenn denne sesongen, men prøver seg i langløp på tampen av en lang vinter.
Tidspunkt: 06-04-2024 - Kl.10:20 - Kilde: NRK - Info


36. Solgte ettromsleilighet for 3,5 millioner: – Veldig overrasket
Christoffer Løvdal (24) ble plutselig nødt til å selge leiligheten sin. Kjøpesummen endte en halv million kroner over prisantydning.
Tidspunkt: 04-04-2024 - Kl.11:30 - Kilde: E24 - Info


37. Trodde de ledet 4-0 - holdt på å rote bort seieren
Brann dominerte fullstendig den første timen borte mot tromsø i serieåpningen mandag. Etter to scoringer av Joachim Soltvedt og én scoring av Bård Finne, ledet bergenserne 3-0. Rett før timen fikk de ballen i mål igjen, men etter en VAR-avgjørelse ble målet annullert. Og med VAR-annulleringen begynte også noen dramatiske minutter. Lasse Nordås scoret to raske og plutselig var fjorårets bronsemedaljører med i kampen. Så, et kvarter før full tid, hisset Anders Jenssen seg opp da Brann stoppet en kontring på ulovlig vis. Jenssen fikk sitt andre gule kort og ble sendt i garderoben. Med en mann mer sikret Brann seieren da Aune Heggebø scoret kampens sjette. Dermed vant Brann til slutt 4-2 i serieåpningen.
Tidspunkt: 01-04-2024 - Kl.16:57 - Kilde: NRK - Info


38. Brann-spiller beklager til tromsø-supporterne
Brann dominerte fullstendig den første timen borte mot tromsø i serieåpningen mandag. Etter to scoringer av Joachim Soltvedt og én scoring av Bård Finne, ledet bergenserne 3-0. Etter kampen beklager tomålsscorer Soltvedt feiringen sin etter det andre målet. – Jeg må bare beklage feiringen overfor tromsø-fansen. Det var ikke meningen å feire foran dem, men det ble litt langt bort til mine egne. Jeg feiret med at jeg frøs litt, men tromsø er en veldig fin by. Jeg mistet litt hodet, sa Soltvedt til TV 2. Rett før timen fikk de ballen i mål igjen, men etter en VAR-avgjørelse ble målet annullert. Og med VAR-annulleringen begynte også noen dramatiske minutter. Lasse Nordås scoret to raske og plutselig var fjorårets bronsemedaljører med i kampen. Så, et kvarter før full tid, hisset Anders Jenssen seg opp da Brann stoppet en kontring på ulovlig vis. Jenssen fikk sitt andre gule kort og ble sendt i garderoben. Med en mann mer sikret Brann seieren da Aune Heggebø scoret kampens sjette. Dermed vant Brann til slutt 4-2 i serieåpningen.
Tidspunkt: 01-04-2024 - Kl.16:57 - Kilde: NRK - Info


39. Mikkelsen returnerer til Eliteserien – klar for Bodø/Glimt
Tidligere tromsø-spiller August Mikkelsen forlater Hammarby og er tilbake i norsk fotball. Han slutter seg til regjerende seriemester Bodø/Glimt. Det bekrefter klubben i sine mediekanaler. Fredag meldte flere medier at klubbene var enige om det økonomiske rundt en overgang for 23-åringen. Nå er også Mikkelsen enig med Glimt om de personlige betingelsene. – Det kjennes veldig bra ut å være her. Jeg kjenner bare at gleder meg til å komme i gang, begynne å trene og møte guttene, sier Mikkelsen. (NTB)
Tidspunkt: 24-03-2024 - Kl.09:09 - Kilde: NRK - Info


40. Forfang på pallen i Planica: – Vært en lang vei dit
Johann André Forfang hoppet seg opp til en tredjeplass i skiflygingsrennet i Slovenske Planica. – Nei, det er veldig deilig. Har lengtet etter å ha kjempet om pallplasseringer så deilig å gjøre det her i Planica, sier han til NRK. tromsøværingen er i det humoristiske hjørnet etter pallplasseringen. – Det som jeg skulle si alltid veldig deilig. Neida, det er en veldig god bakke for meg. Jeg begynner å få en del pallplasser her, så jeg trives veldig her, sier Forfang. Hjemmehåpet Peter Prevc har annonsert at han legger opp etter sesongen. Fredag kunne han juble over sin første seier på fire år. For sin egel del har ikke Forfang levert en like god sesong på fem år. Derfor har denne sesongen virkelig vært en høydepunkt. – Ufattelig godt. Som jeg har sagt litt tidligere, det har vært en lang vei dit, så det å kunne prestere helt i toppen det er vanvittig deilig, sier han. Prevc leverte fredagens lengste hopp på 231 meter. Østerrikske Daniel Huber sto igjen sist på bommen i andre omgang, men taklet ikke presset. Han ble nummer to, foran Forfang. Marius Lindvik ble den nest beste plasserte nordmannen. Han endte på en femteplass.
Tidspunkt: 22-03-2024 - Kl.15:53 - Kilde: NRK - Info


41. Medier: Glimt og Hammarby enige om Mikkelsen-overgang
August Mikkelsen er svært nær ved å bli Bodø/Glimt-spiller, melder flere medier. Aftonbladet , Avisa Nordland og Nettavisen erfarer nyheten. Klubbene skal være enige om det økonomiske rundt en overgang for Mikkelsen. Dermed gjenstår kun forhandlingene om personlige betingelser og legesjekken. Den tidligere tromsø-spilleren gikk til Hammarby foran forrige sesong. Nå er en retur til norsk fotball på gang. Flere andre klubber skal også ha jaktet på angrepsspilleren. Det svenske overgangsvinduet stenger 28. mars. Dermed begynner det å haste med å få de siste formalitetene på plass. Det har fra flere hold vært spekulert på at Glimt betaler flere titalls millioner kroner for å hente Mikkelsen tilbake til Eliteserien. (NTB)
Tidspunkt: 22-03-2024 - Kl.13:16 - Kilde: NRK - Info


42. Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene
Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg. Taylor, som også har en fortid i tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami. Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen. – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram. – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)
Tidspunkt: 18-03-2024 - Kl.22:56 - Kilde: NRK - Info


43. Raw Air: Forfang fortsatt i pallkampen tross 22.-plass i Vikersund
Johann Forfang fikk det ikke til å stemme i søndagens første skiflygingsrenn i Raw Air. Han havnet langt bak, men holder 3.-plassen sammenlagt. tromsværingen fikk bare til 202,5 meter og ble nummer 22 i en konkurranse som kun besto av én omgang. Etter hoppet var Forfang tydelig oppgitt. Stefan Kraft tok seieren og strammet grepet om Raw Air-tittelen. Østerrikeren slo landsmannen Daniel Huber med 7,8 poeng etter et svev på 244,5 meter i mammutbakken. Halvor Egner Granerud ble best av de norske som nummer fire. Han tok seg ned til 232,5 meter, og rett bak ham endte Robert Johansson (220,5 meter). I likhet med Forfang klaffet det ikke for Marius Lindvik. Han tok 26.-plass etter å ha notert 192,5 meter i Vikersundbakken. Nedtur ble det også for Benjamin Østvold. Han slo til med 230 meter, men ble senere diskvalifisert på grunn av skilengde. I sammendraget leder Kraft med 88,2 poeng på sloveneren Peter Prevc, mens det er 117,9 ned til Forfang på den siste pallplassen. Lørdagens renn ble avlyst på grunn av sterk vind. Derfor vil søndagens siste konkurranse bestå av tre omganger.(NTB)
Tidspunkt: 17-03-2024 - Kl.11:21 - Kilde: NRK - Info


44. Johann Forfang nummer seks i Vikersund-kvalifisering – tapte til Raw Air-teten
Johann Forfang var sjette best i fredagens kvalifisering i skiflygingsbakken i Vikersund. Han måtte se avstanden øke til toppen i Raw Air. tromsøværingen landet på 220 meter i det enorme HS240-anlegget. Han delte 6.-plassen med finnen Niko Kytösaho. – Litt passiv over kulen, men et greit hopp. Jeg frykter at det kan bli mange poeng tapt til de han har foran seg i sammendraget, sa NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen. Forfang startet dagen 47 poeng bak sammenlagtleder Stefan Kraft. Østerrikeren noterte 233 meter og var nest best i kvalifiseringen. Peter Prevc fra Slovenia vant med sine 235,5 meter. I Raw Air teller hvert eneste hopp. Onsdag falt Forfang ned fra 2.- til 3.-plass i sammendraget etter et fall i Granåsen. (NTB)
Tidspunkt: 15-03-2024 - Kl.16:42 - Kilde: NRK - Info


45. Opptur for VAR-motstanderne
HamKam føyer seg inn i rekken av eliteserieklubber som har stemt for å aktivt jobbe mot videodømming i norsk toppfotball. Hamarklubbens supportere hadde kommet med et forslag om at klubben aktivt skulle vise motstand mot videodømmingen som ble innført før forrige sesong. Styret i HamKam innstilte imidlertid på at klubben skulle gi VAR muligheten til å bli bedre, både når det gjelder hvordan VAR praktiseres og hvordan teknologien utvikles, men la også inn et forbehold. Supporterne fikk flertall for sitt forslag med 20 stemmer mot 18. Senere torsdag kveld skal også Sarpsborg stemme over sin holdning til VAR. Av eliteserieklubber har HamKam Strømsgodset, Lillestrøm, Brann, Rosenborg og Bodø/Glimt vedtatt VAR-motstand. På den andre siden har tromsø, Fredrikstad, Sandefjord, Molde, Odd, Viking, Kristiansund og KFUM Oslo stemt for fortsettelse av VAR-systemet i norsk toppfotball. (NTB)
Tidspunkt: 14-03-2024 - Kl.19:19 - Kilde: NRK - Info


46. Japansk seier i Trondheim - opptur for Granerud
Raw Air har tatt turen videre til Trondheim. Tirsdag sto normal bakke på programmet for herrene, en bakkestørrelse som man ikke altfor ofte ser på programmet. Sist gang hopperne konkurrerte i normal bakke var tilbake i desember. Da vant østerrikske Stefan Kraft. Det ble ikke østerriksk seier i Granåsen denne tirsdagen. For det var japanske Ryoyu Kobayashi som til slutt vant rennet 0,9 poeng foran slovenske Peter Prevc. Beste nordmann ble Halvor Egner Granerud på en syvendeplass. I Raw Air-sammendraget er Johann André Forfang beste nordmann på en andreplass. tromsøværingen endte på en tiendeplass i Trondheim. Stefan Kraft leder Raw Air-konkurransen sammenlagt
Tidspunkt: 12-03-2024 - Kl.16:38 - Kilde: NRK - Info


47. UiT-saken mot Sandra Borch er ferdig behandlet
Nemnda for studentsaker ved Universitetet i tromsø har behandlet og konkludert i saken som angår masteroppgaven til Sandra Borch (Sp), melder itromsø.
Tidspunkt: 11-03-2024 - Kl.14:13 - Kilde: E24 - Info


48. Uttaket til Raw Air er klart
Til helgen er det duket for Raw Air i Holmenkollen. 16 norske utøvere er tatt ut til å representere Norge. På herresiden vant Halvor Egner Granerud fjorårets konkurranse, dette var første gang en mannlig norsk utøver vant Raw Air. Konkurransen finner sted i Holmenkollen, Granåsen og Vikersund. Åpningsdagen er fredag 8. mars i hovedstaden. De kvinnelige utøverne som er tatt ut er: Thea Minyan Bjørseth, Lensbygda Sportsklubb Silje Opseth, Holeværingen Eirin Maria Kvandal, Mosjøen IL Kjersti Græsli, Tydal IL Ingvild Synnøve Midtskogen, Try IL Heidi Dyhre Traaserud, Heddal IL Herrene som skal hoppe er: Johann Forfang, tromsø Skiklubb Marius Lindvik, Rælingen Skiklubb Halvor Egner Granerud, Asker Skiklubb´ Kristoffer Sundal, Koll IL Daniel-André Tande, Kongsberg IF Robert Johansson, Søre Ål IL Fredrik Villumstad, Skimt Robin Pedersen, Stålkameratene Sindre Ulven Jørgensen, Asker Skiklubb Benjamin Østvold, Lensbygda Sportsklubb
Tidspunkt: 06-03-2024 - Kl.11:49 - Kilde: NRK - Info


49. Skiskyting: Tredobbelt norsk i junior-VM i Otepää
Det ble en norsk jubeldag på fellesstarten for menn i junior-VM i skiskyting i Otepää torsdag. Sivert Gerhardsen fra tromsø tok gullet. Gerhardsen skjøt feilfritt og tok med det sitt andre gull i årets junior-VM i Estland. Han var også med på laget som vant blandet stafett i det første rennet i mesterskapet i forrige uke. Onsdag måtte han nøye seg med den sure fjerdeplassen på sprinten. Isak Frey tok sølvet torsdag og fortsatte det som har vært et godt junior-VM. Han var også med på laget som vant blandet stafett. Frey vant dessuten også onsdagens sprint. Torsdag var han rask i sporet, men gjorde det vanskelig for seg selv da han bommet til sammen to ganger på de to første skytingene. Han reddet likevel sølvet. Tobias Alm fra Østre Toten bommet én gang og tok tredjeplassen. (NTB)
Tidspunkt: 29-02-2024 - Kl.14:44 - Kilde: NRK - Info


50. Kitolano klar for Lillestrøm
Eric Kitolano forlater Molde til fordel for eliteseriekollega Lillestrøm. Kitolano har signert en treårsavtale med kanarifuglene. Det bekrefter klubben på sin nettside tirsdag. – Jeg tror det blir fint. En bra utfordring for min del. Jeg håper det jeg kan tilby passer bra med hva klubben ønsker, sier Kitolano til klubben. Han er på plass på treningsleiren til Lillestrøm i Marbella, og hadde sin første trening med klubben tirsdag morgen. Kitolano spilte for tromsø i 2020–sesongen da klubben rykket opp, og han fikk totalt 57 kamper for klubben i Eliteserien. I 2023 signerte han for Molde og står nå med totalt 80 kamper på øverste nivå i Norge.
Tidspunkt: 27-02-2024 - Kl.09:43 - Kilde: NRK - Info


51. Isak Helstad Amundsen solgt fra Bodø/Glimt til Molde
Forsvarsspilleren Isak Helstad Amundsen forlater regjerende seriemester Bodø/Glimt til fordel for rival Molde. Det opplyser Molde i sine mediekanaler. 24-åringen fra Brønnøysund startet proffkarrieren i Glimt og var i 2021 på lån i tromsø. Totalt fikk han 54 kamper for de helgule før han flytter til Molde. Amundsen har vunnet to seriemesterskap med Glimt. Han skrev i 2022 en ny kontrakt med nordlendingene ut 2025. (NTB)
Tidspunkt: 26-02-2024 - Kl.13:03 - Kilde: NRK - Info


52. Forfang nummer ni i Oberstdorf
Johann André Forfang greide ikke å blande seg inn i tetsjiktet i skiflygingsrennet i Oberstdorf søndag. tromsø-hopperen landet på 220 og 213 meter i sine to svev. Forfang var nummer sju og hadde 4,9 poeng opp til pallen etter 1. omgang. I finaleomgangen fikk han ikke nok vind under skiene. Det holdt til en niendeplass. Han ble nummer åtte i lørdagens renn. Halvor Egner Granerud landet på 208 og 212,5 meter og ble nummer 14. Han var denne helgen tilbake etter en måned med konkurransepause. Asker-hopperen har hatt en tung sesong hittil. Marius Lindvik fikk opp 219 og 213 meter i sine to svev søndag. Han endte på 16.-plass. Østerrikske Stefan Kraft (Østerrike) vant rennet foran slovenske Peter Prevc og Ryoyu Kobayashi (Japan). Prevc avslutter karrieren etter sesongen. (NTB)
Tidspunkt: 25-02-2024 - Kl.16:52 - Kilde: NRK - Info


53. Forfang med solid svev i Tyskland – kjemper om pallplass
Johann André Forfang er igjen med i kampen om en topplassering i skiflygingsrennet i Oberstdorf. tromsø-hopperen landet på 220 meter i 1. omgang og er nummer sju foran finaleomgangen. Det skiller 15,7 poeng opp til leder Ryoyu Kobayashi, mens han har 4,9 poeng opp til tredjeplassen. Marius Lindvik fikk også til et godt hopp søndag med 219 meter. Halvor Egner Granerud landet på 208 meter. Kristoffer Eriksen Sundal hoppet 202,5 meter og er trygt med videre til finalen. Robin Pedersen hoppet 192,5 meter og kom seg akkurat med i finaleomgangen. Sindre Ulven Jørgensen røk ut i 1. omgang med et svev på 187 meter. Slovenske Timi Zajc vant lørdagens renn foran landsmann Peter Prevc. Sistnevnte uttalte tidligere i februar at årets sesong blir hans siste som aktiv skihopper. (NTB)
Tidspunkt: 25-02-2024 - Kl.15:52 - Kilde: NRK - Info


54. Skiskyting: VM-gull til Norges juniorlag
Det norske juniorlaget med Sivert Gerhardsen, Isak Frey, Marie Sofie Brännare-Gran og Gro Randby gikk inn til VM-seier i blandet skiskytterstafett i Estland. Det ble en spennende avslutning etter at Randby måtte ut i to strafferunder på stående skyting. Tyskerne tok sølvet, slått med 13,3 sekunder, mens bronsen gikk til Østerrike. tromsø-gutten Gerhardsen brukte ett ekstraskudd, og til tross for to ekstraskudd på stående gikk han ut i en knapp ledelse. Frey brukte også ett ekstraskudd på liggende, men Bærum-talentet banket ned alle fem blinkende på stående og ga Norge en luke på nesten ett minutt før jentene skulle i aksjon. Bærumsjenta Brännare-Gran brukte ett ekstraskudd på liggende og to på stående før hun vekslet 1.24 minutter foran Polen. Ankerkvinnen Gro Randby, som kommer fra Re-klubben Ivrig, brukte ett ekstraskudd på liggende skyting, men på stående fikk hun problemer. Avstanden til Tyskland krympet kraftig, men det holdt til gull. (©NTB)
Tidspunkt: 23-02-2024 - Kl.13:41 - Kilde: NRK - Info


55. Kristiansund henter spiller fra Serie B
Nyopprykkede Kristiansund har sikret seg en låneavtale med den islandske Venezia-spissen Hilmir Rafn Mikaelsson. Den høyreiste 20-åringen har skrevet kontrakt for hele 2024-sesongen med eliteserieklubben fra Nordmøre. Han deltok på sin første trening med KBK mandag. Mikaelsson har tidligere spilt på lån i tromsø. For Venezia har han spilt én kamp i Serie A, og har ikke fått spilletid i Serie B etter at Venezia rykket ned. (NTB)
Tidspunkt: 12-02-2024 - Kl.13:20 - Kilde: NRK - Info


56. tromsø-mann vil stanse Vedums foreløpige tromsø-planer
SV vil ha statlig fond i tromsø, men foreløpig er de ikke fornøyd med forslaget: – Man får noen børshandlere som har hjemmekontor i tromsø, sier SV.
Tidspunkt: 11-02-2024 - Kl.13:36 - Kilde: E24 - Info


57. Marius Lindvik på pallen i Lake Placid
Marius Lindvik ble beste norske med en sterk 3.-plass i lørdagens storbakkerenn i Lake Placid. Lovro Kos overrasket og vant konkurransen. Lindvik var nummer tolv etter den første omgangen, men startet umiddelbart klatringen med 133 meter. – Det er deilig. Det er et veldig, veldig fint nedslag, kommenterte Viaplay-ekspert Anders Jacobsen. Lindvik så ut til å bli nummer fire, men verdenscupleder Stefan Kraft sviktet da han skulle hoppe for seieren. Johann André Forfang var best plasert av de norske etter den første omgangen, men tromsøværingen fikk ikke full klaff i sitt andre hopp. – Det blir nesten, men jeg må forsvare han. Det var røde piler da han hoppet, og da går det lavt, sa Jacobsen. 22-åringen Sindre Ulven Jørgensen leverte et strålende hopp i første omgang og tok karrierens første poeng i verdenscupen. – En kanonstart. Har du sett? Strålende hopping, utbrøt Viaplay-kommentator Jørgen Klem.
Tidspunkt: 10-02-2024 - Kl.16:07 - Kilde: NRK - Info


58. Tyskland: - Hvorfor?
Isak Hansen-Aarøen (19) har blitt presentert i Werder Bremen etter overgangen fra Manchester United. Men da tromsø-gutten holdt fram drakta, var 50 prosent av etternavnet borte.
Tidspunkt: 07-02-2024 - Kl.18:19 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


59. Slakter Vedums planer om tromsø-fond: – Dårlig bruk av fellesskapets midler
NHO er ikke videre imponert over regjeringens planer om et «mini-Folketrygdfond» i nord.
Tidspunkt: 06-02-2024 - Kl.10:32 - Kilde: E24 - Info


60. Forfang endte norsk seierstørke – vant etter utrolig bakkerekord
Johann André Forfang lyste opp en bekmørk og regnfull kveld i Willingen. tromsøværingen tok Norges første verdenscupseier denne sesongen og klinka til med bakkerekord.
Tidspunkt: 03-02-2024 - Kl.16:47 - Kilde: NRK - Info


61. Forfang tangerte bakkerekorden i Willingen – fem av seks nordmenn videre
Johann Forfang knallet til med 153 meter i hoppkvalifiseringen til lørdagsrennet i Willingen. Offisielt har ingen tatt seg lenger ned i den tyske storbakken. Med svevet tangerte tromsøværingen bakkerekorden til polakken Klimek Mura?ka fra 2021. Også på trening hoppet Forfang langt. Der noterte han 151 meter i HS147-anlegget i Willingen. Forfang delte kvalifiseringsseieren med japanske Ryoyu Kobayashi. Begge endte halvannet poeng foran verdenscupleder Stefan Kraft. Nest best av de norske ble Robin Pedersen på 6.-plass. Fra et tidlig startnummer slo han til med 150,5 meter og viste at han vil prege verdenscuphelgen etter flere seirer i kontinentalcupen (nivå to) den siste tiden. Marius Lindvik la seg inn som nummer sju etter et hopp på 142 meter, mens Kristoffer Eriksen Sundal fulgte på 11.-plass (143 meter). Norge får med seg fem av seks mann til lørdagens renn. Benjamin Østvold landet på 132,5 meter og kom seg med. Det gjorde ikke Robert Johansson etter et totalt mislykket forsøk (98 meter). Johansson forsvant ut av landslaget foran inneværende sesong. Han fikk det ikke til å stemme da han endelig fikk sjansen igjen i verdenscupen. Halvor Egner Granerud har tatt konkurransepause etter at han ikke fikk hoppe i skiflygings-VM sist helg som følge av problemer med hoppdressen. (NTB)
Tidspunkt: 02-02-2024 - Kl.17:05 - Kilde: NRK - Info


62. Medier: Hansen-Aarøen på vei til Werder Bremen
Manchester United-spiller Isak Hansen-Aarøen (19) blir Werder Bremen-spiller. Det melder flere medier, deriblant The Athletic og itromsø torsdag. Ifølge flere medier er tromsøværingen i Tyskland torsdag for å signere for den tyske klubben, som befinner seg på 9. plass i Bundesliga. Det skal dreie seg om en permanent overgang for den norske U21-landslagsspilleren, med blant annet en videresalgsklausul inkludert. Ifølge The Athletic hadde United håpet å beholde Hansen-Aarøen, men det var en betydelig forskjell mellom lønnsforventningene til klubben og spilleren. Den tidligere tromsø-spilleren har vært en del av Manchester Uniteds ungdomslag siden 2020, men har enda til gode å debutere for førstelaget. Kontrakten med United går ut neste sommer og United skal ha ønsket å selge nå, heller enn å risikere å miste han gratis til sommeren.
Tidspunkt: 01-02-2024 - Kl.11:41 - Kilde: NRK - Info


63. tromsø-backen Niklas Vesterlund er klar for den nederlandske fotballklubben Utrecht
Niklas Vesterlund har signert en kontrakt med den nederlandske fotballklubben Utrecht. Det bekrefter tromsø i en melding på sin nettside. – Det har vært helt fantastisk å være en del av dette laget, og den utviklingen som vi har fått til i lag. Jeg har hatt en fantastisk tid i tromsø, og jeg er stolt av hvordan vi har stått i lag i oppturer og nedturer, og alle de minnene vi har skapt sammen, sier Vesterlund. Den danske backen kom til tromsø fra svenske Trelleborg i 2021. Nå går veien videre til Utrecht i den nederlandske æresdivisjonen. Utrecht ligger for øyeblikket på 13.-plass på tabellen. Avtalen garanterer ifølge TV 2 tromsø seks millioner kroner, men kan stige avhengig av bonuser. Vesterlund har blitt en viktig spiller for Gutan de siste sesongene. Han var fast inventar som høyre vingback under Gaute Helstrups ledelse, og spilte samtlige kamper i fjorårets sesong. tromsø tok da en imponerende tredjeplass i Eliteserien. Vesterlund startet karrieren i FC Københavns ungdomsakademi, før han tok veien videre til Sverige. (NTB)
Tidspunkt: 31-01-2024 - Kl.17:07 - Kilde: NRK - Info


64. Åtte norske hoppere til Willingen
Til helgen er det klart for store og viktige dager for hopperne i tyske Willingen. Arrangøren melder om 30.000 solgte billetter til rennene for kvinner og menn lørdag og søndag HoppNorge sender 8 utøvere til verdenscuphelgen, 6 menn og 2 kvinner. Utøvere kvinner: Thea Minyan Bjørseth, Lensbygda Sportsklubb Silje Opseth, Holeværingen IL Utøvere menn: Johann Forfang, tromsø Skiklubb Marius Lindvik, Rælingen Skiklubb Kristoffer Eriksen Sundal, Koll IL Robin Pedersen, Stålkameratene Robert Johansson, Søre-Ål IL Benjamin Østvold, Lensbygda Sportsklubb
Tidspunkt: 31-01-2024 - Kl.14:06 - Kilde: NRK - Info


65. Vilde Nilsen med nok en verdenscupseier
Vilde Nilsen fulgte opp onsdagens seier i verdenscupåpningen i paralangrenn, med nok en seier på torsdagens fellesstart i klassen for stående utøvere. tromsø-jenta ble for sterk for konkurrentene nok en gang, og hun endte til slutt 53 sekunder foran ukrainske Ljudmyla Ljasjenko. Canadiske Brittany Hudak tok andreplassen på intervallstarten onsdag, men måtte ta til takke med tredjeplass i torsdagens renn i Toblach. I herreklassen var Trygve Steinar Larsen det eneste norske håpet. Han endte på niendeplass i fellesstarten i Nord-Italia. (NTB)
Tidspunkt: 25-01-2024 - Kl.12:15 - Kilde: NRK - Info


66. Vilde Nilsen med nok en verdenscupseier
Vilde Nilsen fulgte opp onsdagens seier i verdenscupåpningen i paralangrenn, med nok en seier på torsdagens fellesstart i klassen for stående utøvere. tromsø-jenta ble for sterk for konkurrentene nok en gang, og hun endte til slutt 53 sekunder foran ukrainske Ljudmyla Ljasjenko. Canadiske Brittany Hudak tok andreplassen på intervallstarten onsdag, men måtte ta til takke med tredjeplass i torsdagens renn i Toblach. I herreklassen var Trygve Steinar Larsen det eneste norske håpet. Han endte på niendeplass i fellesstarten i Nord-Italia. Tidligere torsdag var det også ti kilometer fellesstart, denne gang i klassen for sittende utøvere. Det var ingen norske med på herresiden, men på kvinnesiden var både Indira Liseth og Isabell Valen på startlisten. De endte på henholdsvis sjette- og sjuendeplass. Senere torsdag skal norske Thomas Oxaal ut i herreklassen for synshemmede. (NTB)
Tidspunkt: 25-01-2024 - Kl.11:03 - Kilde: NRK - Info


67. Gard Holme blir sidestilt hovedtrener i tromsø
tromsø har løst lisensfloken i sitt nye trenerteam. Gard Holme kommer inn og skal lede eliteserielaget sammen med Jørgen Vik. Det bekreftet TIL søndag. Vik ble tidligere i måneden presentert som klubbens nye trener etter at Gaute Helstrup overrasket alle ved å ta assistentjobben i Bodø/Glimt. Vik har ikke prolisens. Derfor måtte tromsø finne en løsning på trenerstabens sammensetning, og valget falt på Holme. 39-åringen har blant annet bakgrunn som hovedtrener i Skeid. – Alle vi som har fulgt Jørgen Vik på nært hold, var aldri i tvil om at den beste treneren kom fra våre egne rekker. Men i det øyeblikket vi gikk for Jørgen som klubbens hovedtrener, var vi også klar over at han manglet prolisens. Vi måtte dermed skape et hovedtrenerteam, hvor den vi skulle hente utenfra hadde prolisens, forklarer TILs styreleder Stig Bjørklund. tromsøs grep ligner på den som er i Viking og Sandefjord. Der er det også sidestilte hovedtrenere. (NTB)
Tidspunkt: 21-01-2024 - Kl.15:51 - Kilde: NRK - Info


68. LSK-midtstopper solgt til tromsø
Vetle Skjærvik forlater Åråsen og Lillestrøm. Han er klar for spill hos eliteseriekollega tromsø. LSK bekrefter overgangen på sine nettsider. Skjærvik kom til LSK foran 2023-sesongen, men skader ødela tiden i klubben for ham. Som følge av stor konkurranse i forsvarsleddet selges han nå videre. – Vetle ble kjøpt til Lillestrøm foran sesongen 2023 som en av de mest attraktive norske midtstopperne i landet. Vi har hatt tro på ham hele veien, og det var derfor vi også avslo tilbud i fjor sommer. Vetle var uheldig første halvdelen av 2023, som var preget av noe skader og sykdom, sier sportssjef Simon Mesfin. Han peker på at begge parter ikke ønsket å ta risikoen som lå der rundt mangel på spilletid. Skjærvik har signert en avtale med tromsø som strekker seg ut 2027-sesongen. – Jeg har visst om interessen lenge, og nå kjente jeg at det passet bra å ta turen nordover, sier han. – Vetle har solid erfaring tross sin unge alder. Han er fysisk god, bra med ball og har et stort potensial som vi håper å få ut her oppe, sier sportssjef Lars Petter Kræmer-Andressen. (NTB)
Tidspunkt: 18-01-2024 - Kl.12:03 - Kilde: NRK - Info


69. Koll dobbeltmester i volleyball-NM
Oslo-laget Koll kunne lørdag juble for NM-gull i volleyball både i herre- og kvinneklassen. Kvinnelaget slo Randaberg 3-1 i sett, mens herrelaget vant med samme sifre mot tromsø foran et fullsatt Ekeberghallen. Begge Koll-lagene havnet under 0-1 i sett i sine kamper, men snudde mesterlig til triumf. Mens Kolls kvinnelag har vunnet tre strake titler, kunne herrelaget juble for sin første. tromsø er mestvinnende i NM-historien med sine ti finaletriumfer, men måtte ta til takke med sølv lørdag. (NTB)
Tidspunkt: 13-01-2024 - Kl.16:09 - Kilde: NRK - Info


70. tromsø hentet 18 år gammel spiss fra Senegal
tromsø har forsterket spillerstallen med 18 år gamle Yoro Ba. Spissen har signert en kontrakt ut sesongen 2028. Det skriver klubben i en pressemelding . Ba kommer fra Academie Bloc 16 Diamamague i Senegal. – Vi har sett noe spennende i Yoro, og vi tror han kan store steg i vårt miljø. Han er en ung spiller som har mye å lære, og vi har et langsiktig perspektiv på han som vi har stor tro på, sier sportssjef i TIL, Lars Petter Kræmer-Andressen. Tidligere torsdag ble det klart at tromsø har solgt 19-åringen El Hadji Malick Diouf til tsjekkiske Slavia Praha. (©NTB)
Tidspunkt: 11-01-2024 - Kl.14:06 - Kilde: NRK - Info


71. Tidligere Stabæk-spiller Bakenga til Kypros
Fotballspilleren Mushaga Bakenga (31) er klar for den kypriotiske klubben Apollon Limassol, melder TV 2. Trønderen er blitt enig om en avtale ut sesongen med opsjon om en ettårig forlengelse. Bakenga er født og oppvokst i Trondheim og har sin bakgrunn i Rosenborg hvor han var i 2012 før han gikk til Brugge. Han var også innom Esbjerg og tyske Eintracht Braunschweig før han gikk på lån til Molde i 2016. Han var tilbake i RBK i 2017. Så gikk turen til tromsø og to år der. Så ble det Ranheim og Odd før han var to sesonger i japanske Tokushima Vortis. Foran fjorårets sesong kom han til Stabæk. Nå fortsetter karrieren i kypriotisk fotball hvor Kjetil Rekdal ble klar som trener for Omonoia tidligere denne uken. (©NTB)
Tidspunkt: 11-01-2024 - Kl.13:45 - Kilde: NRK - Info


72. tromsø selger forsvarstalentet Diouf til Slavia Praha
19-åringen El Hadji Malick Diouf selges fra tromsø til tsjekkiske Slavia Praha. Dermed ble det bare én hel sesong i tromsø-drakt for Diouf. Den unge forsvarsspilleren spilte i alt 15 eliteseriekamper for TIL i fjor. 19-åringen El Hadji Malick Diouf selges fra tromsø til tsjekkiske Slavia Praha. Han blir klubbens største salg på mange år. Dermed ble det bare én hel sesong i tromsø-drakt for Diouf. Den unge forsvarsspilleren spilte i alt 15 eliteseriekamper for TIL i fjor. Sportssjef Lars Petter Kræmer-Andressen sier til tromsøs nettsted at han gjerne skulle holdt Diouf, men at han samtidig er glad for at klubben har spillere som blir attraktive for andre klubber. – Dette blir det største salget til klubben i nyere tid, legger Kræmer-Andressen til. Ifølge TV 2 ligger overgangssummen for Diouf på rundt 35 millioner kroner.
Tidspunkt: 11-01-2024 - Kl.12:05 - Kilde: NRK - Info


73. DIREKTE: tromsø presenterer ny hovedtrener
I dag klokka 9 offentliggjøres ny hovedtrener i tromsø idrettslag etter Gaute Helstrups «sjokkovergang» til Bodø/Glimt. Se pressekonferansen her.
Tidspunkt: 08-01-2024 - Kl.07:31 - Kilde: NRK - Info


74. Henter fra rivalen: – Føles veldig bra
Jostein Gundersen er klar for seriemester Bodø/Glimt. Han kommer fra erkerival tromsø. 27-åringen var på utgående kontrakt. Han kunne derfor fritt snakke med andre klubber, og i Glimt har han fått en treårig avtale. – Det føles veldig bra. Det har vært en relativt lang prosess med litt fram og tilbake, men det føles godt å være her, sier Gundersen til glimt.no. Tirsdag kom sjokknyheten om at Gaute Helstrup drar fra hovedtrenerjobben i TIL for å bli Glimt-assistent. (©NTB)
Tidspunkt: 04-01-2024 - Kl.15:43 - Kilde: NRK - Info


75. Sjokk: - Wow
Fotballtreneren Gaute Helstrup (47) forlater tromsø til fordel for rival Bodø/Glimt.
Tidspunkt: 02-01-2024 - Kl.14:31 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


76. tromsøs styreleder til NRK: Helstrup forlater tromsø for å bli assistenttrener i Glimt
tromsø-trener Gaute Helstrup melder sjokkovergang til Bodø/Glimt. Det bekrefter tromsøs styreleder til NRK.
Tidspunkt: 02-01-2024 - Kl.11:50 - Kilde: NRK - Info


77. Slik spilles Eliteserien 2024
I dag ble kampoppsettet for norsk fotball i 2024 offentliggjort. 1. runde (31.mars/1. april/2. april): Odd-Haugesund (søndag 16.00), FFK-Bodø/Glimt (mandag 14.30), RBK-Sandefjord (mandag 17.00), LSK-KBK, Molde-Godset, tromsø-Brann, Viking-Sarpsborg 08 (mandag 19.15) og KFUM-HamKam (tirsdag 19.00) Nest siste serierunde (29. runde): Fredrikstad-HamKam, KFUM-KBK, LSK-Sandefjord, Molde-Brann, Odd-Bodø/Glimt, Rosenborg-Sarpsborg 08, tromsø-Strømsgodset og Viking-Haugesund Siste serierunde (30. runde): Bodø/Glimt-Lillestrøm, Brann-Viking, HamKam-KFUM, Haugesund-Odd, KBK-Rosenborg, Sandefjord-FFK, Sarpsborg 08-tromsø og Strømsgodset-Molde. Vålerenga rykket ned fra Eliteserien etter å ha blitt slått av Kristiansund i playoff, mens Lyn rykket opp fra 2. divisjon. De har ikke møttes i seriespill siden 2009. Da raknet Lyns økonomi og klubben føk ned i divisjonene. I fjerde runde, 20. april, møtes Oslo-rivalene med Lyn som hjemmelag. Se resten av kamoppsettet her på eliteserien sine nettsider. (NRK/NTB)
Tidspunkt: 20-12-2023 - Kl.13:05 - Kilde: NRK - Info


78. tromsø-fond skal forvalte 15 mrd.
Finansministeren foreslår at Statens fond i tromsø skal forvalte 15 milliarder kroner.
Tidspunkt: 18-12-2023 - Kl.09:49 - Kilde: E24 - Info


79. Emil Breivik skal opererast
Molde-spelar Emil Varhaugvik Breivik er blitt undersøkt etter at han fekk eit brot i leggen under cupfinalen på laurdag. Klubben melder onsdag at han treng kirurgi, og blir operert hos ein spesialist i tromsø neste veke. Dei forventar at han skal vere klar for seriestart neste år.
Tidspunkt: 13-12-2023 - Kl.17:55 - Kilde: NRK - Info


80. Savnet rakettmotor funnet i troms
Rakettmotoren fra en svensk forskningsrakett som i april styrtet i Målselv i troms, er funnet.
Tidspunkt: 11-12-2023 - Kl.06:51 - Kilde: E24 - Info


81. Freder Bakke etter nedrykket: – Han skal ingen steder
Vålerengas sportssjef Joacim Jonsson er klokkeklar på at trener Geir Bakke blir værende i klubben tross fiaskoen i Eliteserien. – Han skal ingen steder, sier Jonsson til Discovery. Vålerengas styreleder Tuva Ørbeck Sørheim er også tydelig på at hun ønsker å ha med Bakke videre. – Jeg er ikke i tvil om at Geir Bakke er en helt strålende trener for Vålerenga, sier hun. Bakke gjorde i sommer overgang fra Lillestrøm til erkerival Vålerenga. Han har ikke fått ting helt på stell i hovedstaden, men klarte med et nødskrik å redde kvalikplass etter et sterkt 1-1-resultat mot bronsevinner tromsø i siste serierunde. Søndag ble imidlertid nedrykket et faktum da Christian Borchgrevink bommet på Vålerengas femte straffe. Bakke ønsker å bli med Oslo-klubben ned til 1. divisjon. – Jeg er «supertaggad» for å fortsette. Men det kommer jo selvfølgelig til å bli evalueringer nå, så får vi se hvordan det blir i 2024. Men personlig er jeg veldig klar for å lede dette laget også i Obos, sier Bakke til Discovery. (©NTB)
Tidspunkt: 10-12-2023 - Kl.22:30 - Kilde: NRK - Info


82. Forfang beste norske på niendeplass
Johann André Forfang (28) falt fra i pallkampen og endte på 9.-plass som Norges fremste hopper i verdenscuprennet i Klingenthal. tromsøværingen var nummer fem etter første omgang og under ti poeng fra teten, men et svev på 124,6 meter sendte ham ut av det øverste sjiktet. Fem år er gått siden Forfang sist var på pallen i verdenscupen individuelt. Karl Geiger holdt på ledelsen og vant lørdagsrennet på hjemmebane. Tyskeren stoppet Stefan Krafts perfekte sesongstart etter fem renn. Han slo østerrikeren med 1,2 poeng. Marius Lindvik og Halvor Egner Granerud er på henholdsvis 13.- og 16.-plass. Nedover listene la Kristoffer Sundal seg inn på 23.-plass, mens Daniel-André Tande ble nummer 27. (NTB)
Tidspunkt: 09-12-2023 - Kl.18:43 - Kilde: NRK - Info


83. Forfang på skuddhold i Klingenthal
Johann Forfang (28) fikk endelig til et godt konkurransehopp og ligger på 5.-plass foran finaleomgangen i verdenscuprennet i Klingenthal. tromsøværingen landet på 136 meter under tunge forhold. Han er 9,6 poeng bak det tyske hjemmehåpet Karl Geiger i tet. Fem år er gått siden Forfang sist var på pallen i verdenscupen individuelt. Lørdag kjemper han om et etterlengtet toppresultat. – Jeg tviler på at det var et makshopp, men det var ganske godt. Nå føler jeg at jeg er i angrepsposisjon, sa Forfang til Viaplay. 28-åringen har i vinter levert svært solide kvalifiseringer, men feilet i konkurransene. Den trenden ser han nå ut til å bryte. Marius Lindvik og Halvor Egner Granerud er på henholdsvis 9.- og 10.-plass etter første omgang. Begge hoppet 133,5 meter. Kristoffer Sundal fikk til 126,5 meter og er nummer 20, mens Daniel-André Tande følger tre hakk bak etter svev på 125 meter. Finaleomgangen går uten Fredrik Villumstad. Han notetre kun 100 meter i storbakken. (NTB)
Tidspunkt: 09-12-2023 - Kl.17:27 - Kilde: NRK - Info


84. Slik spilles 2. divisjon i 2024
Norges Fotballforbund har satt opp avdelingene i 2. divisjon i fotball for menn i 2024. Hødd, Jerv og Skeid rykket ned fra 1. divisjon, mens Lysekloster, Eidsvold Turn, Viking 2, Eik Tønsberg, Strindheim og Follo har rykket opp fra 3. divisjon. Slik ser avdelingene ut i 2024: 2. divisjon avd. 1: Arendal, Brann 2, Brattvåg, Eik Tønsberg, Fløy-Flekkerøy, Hødd, Jerv, Kvik Halden, Lysekloster, Notodden, Sotra, Vard Haugesund, Viking 2, Ørn Horten. 2. divisjon avd. 2: Alta, Eidsvold Turn, Follo, Grorud, Junkeren, Kjelsås, Skeid, Stjørdals-Blink, Strindheim, Strømmen, tromsdalen, Ullensaker/Kisa, Vålerenga 2.
Tidspunkt: 08-12-2023 - Kl.20:30 - Kilde: NRK - Info


85. Per-Mathias Høgmo forlater Häcken
Den norske trenerveteranen Per-Mathias Høgmo fortsetter trenerkarrieren i Japan. 64-åringen forlater svenske Häcken etter en suksessrik periode i klubben. Urawa Red Diamonds ooplyser om ansettelsen i egne mediekanaler. Svenske Aftonbladet skrev onsdag at Høgmo hadde gitt Häcken-spillerne beskjed om at han var ferdig i Göteborg-klubben. Der har nordmannen hatt kjempesuksess siden han tok over treneransvaret i 2021. I fjor ble klubben seriemester, mens de denne sesongen avsluttet på en sterk 3.-plass. Høgmo har den siste tiden også vært satt i forbindelse med den ledige jobben som svensk landslagssjef. Urawa Red Diamonds er regjerende mestre i den asiatiske mesterligaen. Høgmo har en fortid som trener for det norske herrelandslaget i fotball, der han i 2015 var nær å ta laget til EM i Frankrike. I 2000 ledet han kvinnelandslaget til OL-gull, og han har også vært innom blant andre Rosenborg, tromsø og Fredrikstad i løpet av trenerkarrieren. (NTB)
Tidspunkt: 08-12-2023 - Kl.10:08 - Kilde: NRK - Info


86. Ble satt ut av disse bildene: – Stusslig og uverdig
Mens tromsø inviterer hele byen til medaljefest, hadde Brann medaljeseremoni i garderoben. Det får tidligere TV 2-profil Davy Wathne til å reagere.
Tidspunkt: 04-12-2023 - Kl.17:14 - Kilde: NRK - Info


87. Johannes Høsflot Klæbo tilbake i verdenscupen i Östersund
Johannes Høsflot Klæbo tilbake i verdenscupen etter han var skuffet fra åpninghelgen i Kusaamo. Han valgte derfor å gå Norgescuprenn sist helg. Samtidig er fjorårets verdesncupvinner Tiril Udnes Weng likvel ikke med i troppen, grunnet sykdom. Kvinner klassisk sprint – lørdag 9. desember Gulbrandsen, Ingrid Andrea - Bardufoss og Omegn IL, Team Elon Nord-Norge, Melling, Maria Hartz – Konnerud IL – Equinor Rekruttlandslag, Skistad, Kristine Stavås - Konnerud IL, Stenseth, Ane Appelkvist - Grong IL, Svendsen, Anna - tromsø SK, Team Elon Nord-Norge, Weng, Lotta Udnes - Nes Ski Kvinner 10 km fri teknikk – søndag 10. desember Bergane, Margrethe - Konnerud IL, Equinor Rekruttlandslag Fosnæs, Kristin Austgulen - Fossum IF, Equinor Rekruttlandslag Kalvå, Anne Kjersti - Lundamo IL, Slind, Astrid Øyre - Oppdal IL Weng, Heidi - IL BUL, Weng, Lotta Udnes - Nes Ski Menn klassisk sprint – lørdag 9. desember Amundsen, Harald Østberg - Asker SK, Evensen, Ansgar - Vind IL, Team Elon Innlandet, Golberg, Pål - Gol IL, Jenssen, Matz William - Njård langrenn, Team Elon Oslofjord, Klæbo, Johannes Høsflot - Byåsen IL, Northug Even - Strindheim IL, Taugbøl, Håvard Solås - Lillehammer SK, Valnes, Erik - Bardufoss og Omegn IF Menn 10 km fri teknikk – søndag 10. desember Amundsen, Harald Østberg - Asker SK, Andersen, Iver Tildheim - Rustad IL, Equinor Rekruttlandslag, Golberg, Pål - Gol IL Jenssen, Jan Thomas - Hommelvik IL, Team Elon Midt-Norge, Klæbo, Johannes Høsflot - Byåsen IL, Krüger, Simen Hegstad - Lyn Ski, Nyenget, Martin Løwstrøm - Lillehammer SK, Tønseth, Didrik - Byåsen IL
Tidspunkt: 04-12-2023 - Kl.13:42 - Kilde: NRK - Info


88. Sikret sølv på målforskjell
Bodø/Glimt kunne juble for seriemesterskap allerede før siste serierunde, men bak de suverene seriemesterne kjempet både Brann, tromsø og Viking om medalje. Alle tre lagene hadde mulighet til å sikre sølv, men ingen av dem klarte å vinne siste serierunde. Brann tapte 3-0 borte mot Strømsgodset, Viking tapte 4-1 hjemme mot Rosenborg og tromsø spilte uavgjort 1-1 borte mot Vålerenga. Dermed sikret Brann sølvet foran tromsø på målforskjell. Både Brann og tromsø endte på 61 poeng etter 30 serierunder, men Brann har fem bedre plussmål. Viking følger på fjerdeplass med 58 poeng.
Tidspunkt: 03-12-2023 - Kl.19:46 - Kilde: NRK - Info


89. Vålerenga unngikk direkte nedrykk på bedre målforskjell - må ut i kvalifisering
Vålerenga berget ett poeng etter dramatiske overtidsminutter mot tromsø. Dermed er det Stabæk som rykker direkte ned på dårligere målforskjell.
Tidspunkt: 03-12-2023 - Kl.19:01 - Kilde: NRK - Info


90. Ingen medaljeseremonier etter helgens serieavslutning
Brann, tromsø og Viking spiller om medaljene bak mester Bodø/Glimt i Eliteserien. Lagene som lykkes i siste runde, får dem ikke delt ut etter kampslutt. Det skriver Bergensavisen. Norges Fotballforbund besluttet for flere år siden at det kun skulle være medaljeseremoni for gullvinneren, men det har ikke alltid vært praktisert. – Vi har ikke klart å implementere dette 100 prosent, erkjenner NFFs konkurransedirektør Nils Fisketjønn overfor BA. Brann spiller søndag borte mot Strømsgodset i Drammen. Laget ligger best an til å bli årets tabelltoer, men sølvet blir ikke delt ut på Marienlyst. – Sølvmedaljene er allerede i Bergen, forteller Fisketjønn. Skulle det bli bronse på Brann, må de få disse medaljene tilsendt.
Tidspunkt: 30-11-2023 - Kl.17:46 - Kilde: NRK - Info


91. Vålerenga stenger treninger og skjermer spillerne
Vålerenga er i akutt nedrykksfare foran siste runde i Eliteserien. Nå er det besluttet å stenge klubbens treninger for pressen de siste dagene før kamp. Det er medie- og kommunikasjonssjef Tina Wulf som bekrefter grepene overfor TV 2. – Vi ønsker mest mulig ro inn mot det som blir den viktigste kampen på 20 år, sier hun til kanalen. Planen er å stenge klubbens treninger fra og med torsdag. Det vil skjerme spillerne inn mot skjebnekampen mot tromsø kommende søndag. Der må Oslo-klubben minst ha ett poeng for å berge plassen. Hovedtrener Geir Bakke og sportssjef Joacim Jonsson skal riktignok være tilgjengelig for pressen, men kun på telefon. Vålerenga ligger under nedrykksstreken foran siste serierunde. Sandefjord på plassen foran har samme antall poeng, men bedre målforskjell. Stabæk og Haugesund innehar plassene over streken og har henholdsvis ett og to poeng mer enn VIF. De møtes samtidig innbyrdes i siste runde. (NTB)
Tidspunkt: 27-11-2023 - Kl.16:28 - Kilde: NRK - Info


92. Brann festet sølvgrepet - herjet mot seriemester Glimt
Brann måtte stå æresvakt for seriemesterne før kampstart, men etter kampstart var det gjestene fra Bodø som var statister. I hvert fall i den første omgangen, der to scoringer av Bård Finne og én av Niklas Castro sørget for 3-0. Under ett minutt ut i den andre omgangen ble også Castro tomålsscorer, og sørget med det for at Brann ledet hele 4-0. Tobias Gulliksen og Oscar Kapskarmo sørget for at resultatet ikke ble like stygt for Bodø/Glimt, men 2-4-tapet var uansett seriemesternes verste eliteserietap siden 1-4-tapet mot Molde i september i fjor. For Brann sørger de tre poengene for at bergensklubben er i førersetet i sølvkampen med én serierunde igjen. tromsø følger poenget bak, mens Viking er tre poeng bak Brann. Brann avslutter sesongen borte mot Strømsgodset, tromsø skal til hovedstaden og møte Vålerenga, mens Viking får besøk av Rosenborg. Alle kampene begynner 17:00 søndag om én uke.
Tidspunkt: 26-11-2023 - Kl.18:01 - Kilde: NRK - Info


93. Riises Avaldsnes beheld plassen i Toppserien
Avaldsnes sikra seg plassen i Toppserien, trass i eit 2-1 tap mot TIL 2020 på heimebane søndag ettermiddag. Det er fordi Riise og Avaldsnes-jentene hadde ein 2-0 siger å gå på frå det første oppgjeret på Alfheim. Avaldsnes fekk ein tøff start på kampen då Sofie Tunes starta med å sende TIL 2020 i leiinga etter 18 minutt, før Ida Natvik utlikna drøye to minutt seinare med eit skudd frå distanse. Etter 26 minutt spel tok bortelaget tilbake leiinga, då Ina Birkelund sikra mål nummer to for TIL 2020. Det haldt likevel ikkje for tromsø, som må gjere eit nytt forsøk på å krige seg til Toppserien i 2024. Dermed enda det samanlagd 3-2 til Avaldsnes på heimebane i kvalifiseringsduellen.
Tidspunkt: 26-11-2023 - Kl.13:51 - Kilde: NRK - Info


94. Norges hoppere sviktet i Ruka-premieren – Granerud langt utenfor topp ti
Halvor Egner Granerud fikk en tøff start på sitt eget tittelforsvar i verdenscupen. Han ble beste norske hopper på 16.-plass. Sist sesongs sammenlagtvinner hadde svev på 135,5 og 131 meter i storbakken i Ruka. Granerud endte hele 43,6 poeng bak Østerrikes suverene rennvinner Stefan Kraft. Norge stilte med seks mann i lørdagens konkurranse, men kun halvparten av dem ble med over til finaleomgangen. Daniel-André Tande og Marius Lindvik ble henholdsvis nummer 22 og 23. Tande noterte 128,5 og 133,5 meter, mens Lindvik fikk 127,5 og 133. – Gutta klarer ikke å levere det de er god for, sa landslagstrener Alexander Stöckl til Viaplay etter første omgang. Verdenscupstarten bød på store kontraster for Johann Forfang. tromsøværingen var beste nordmann i fredagens kvalifisering (5.-plass), men sviktet i rennet. – Jeg kjenner at jeg er på vippepunktet til å bare begynne å grine. Jeg må bare klare å holde meg litt i skinnet og tenke at det er nye muligheter i morgen, sier Forfang til NRK. Heller ikke Fredrik Villumstad (120 meter) og Kristoffer Sundal (115) klarte å kvalifisere seg til finaleomgangen (NRK/NTB).
Tidspunkt: 25-11-2023 - Kl.16:57 - Kilde: NRK - Info


95. Norge med fullt hopplag i verdenscupstarten – beskjeden kvalik for Granerud
Johann Forfang ble beste norske på 5.-plass i hoppkvalifiseringen til lørdagens åpningsrenn i verdenscupen i Ruka. tromsøværingen landet på 139 meter og var 7,6 poeng bak Tysklands bestemann Andreas Wellinger. Regjerende verdenscupvinner Halvor Egner Granerud var sist ut i den finske storbakken. Han fikk bare 128 meter og ble nummer 19 i kvalifiseringen. Slik la Norges fire øvrige hoppere seg inn på fredagens resultatliste: * 16) Kristoffer Sundal (135,5) * 25) Marius Lindvik (125,5) * 26) Daniel-André Tande (126) * 40) Fredrik Villumstad (123,5) De 50 beste tok seg videre til lørdagens renn. Verdenscupen i Ruka fortsetter med en ny konkurranse dagen etter. (NTB)
Tidspunkt: 24-11-2023 - Kl.16:18 - Kilde: NRK - Info


96. Mot fornyet kontrakt for Avaldsnes
Kaja Olsen og innbytter Maria Hovmark scoret to kjappe mål mot tromsø etter pause og gjør at Avaldsnes styrer mot en ny sesong i Toppserien i fotball. Scoringene kom i det 70. og 73. minutt. Først headet Olsen inn 1-0 etter en corner, og da innbytter Hovmark doblet ledelsen bare minutter senere ble det stille på Romssa Arena. Avaldsnes har dermed et alle tiders utgangspunktet foran søndagens returkamp på hjemmebane.
Tidspunkt: 22-11-2023 - Kl.18:52 - Kilde: NRK - Info


97. Klæbo friskmeldt og klarert for verdenscupstart i Ruka
Johannes Høsflot Klæbo (27) går verdenscupåpningen i langrenn i finske Ruka. Som regjerende verdenscupvinner er Johannes Høsflot Klæbo sikret plass i verdenscupen fram til jul. De neste ukene er han ikke avhengig av å kvalifisere seg gjennom resultater i skiløypa. Klæbo er ikke en del av landslaget denne sesongen. Det betyr at han er avhengig av en representasjonsavtale med Norges Skiforbund for å stille i Ruka. Den signeres før rennene i Finland starter fredag. Etter mye om og men i de siste månedene har Norges Skiforbund bekreftet at Klæbo kan få en slik avtale. 7. november ble det kjent at Klæbo hadde blitt koronasmittet under et høydeopphold i italienske Livigno. Den smitten gjorde at han måtte stå over den nasjonale langrennsåpningen på Beitostølen, og det førte til at avgjørelsen om start i verdenscupningåpningen ble utsatt. (NTB) Her er troppen som skal gå verdenscup i Ruka: Kvinner Sprint – fredag 24. november Gulbrandsen, Ingrid Andréa, Bardufoss og Omegn IL, Team Elon Nord-Norge Myhrvold, Mathilde, Vind IL Skistad, Kristine Stavås, Konnerud IL Stenseth, Ane Appelkvist, Grong IL Svendsen, Anna, tromsø SK, Team Elon Nord-Norge Weng, Lotta Udnes, Nes Ski Kvinner Distanse 10 km klassisk – lørdag 25. november Bergane, Margrethe, Konnerud IL, Equinor Rekruttlandslag Fosnæs, Kristin Austgulen, Fossum IF, Equinor Rekruttlandslag Kalvå, Anne Kjersti, Lundamo IL Slind, Astrid Øyre, Oppdal IL Weng, Heidi, IL BUL Weng, Lotta Udnes, Nes Ski Kvinner Distanse 20 km fri teknikk – søndag 26. november Bergane, Margrethe, Konnerud IL, Equinor Rekruttlandslag Fosnæs, Kristin Austgulen, Fossum IF, Equinor Rekruttlandslag Kalvå, Anne Kjersti, Lundamo IL Slind, Astrid Øyre, Oppdal IL Weng, Heidi, IL BUL Weng, Lotta Udnes, Nes Ski Menn Sprint – fredag 24. november Amundsen, Harald Østberg, Asker SK Evensen, Ansgar, Vind IL, Team Elon Innlandet Golberg, Pål, Gol IL Jenssen, Matz William - Njård langrenn, Team Elon Oslofjord Klæbo, Johannes Høsflot, Byåsen IL Northug, Even, Strindheim IL Taugbøl, Håvard Solås, Lillehammer SK Valnes, Erik, Bardufoss og Omegn IL Menn Distanse 10 km klassisk – lørdag 25. november Amundsen, Harald Østberg, Asker SK Golberg, Pål, Gol IL Iversen, Emil, IL Varden Meråker Klæbo, Johannes Høsflot, Byåsen IL Krüger, Simen Hegstad, Lyn Ski Nyenget, Martin Løwstrøm, Lillehammer IL Tønseth, Didrik, Byåsen IL Valnes, Erik, Bardufoss og Omegn IL Menn Distanse 20 km fri teknikk – søndag 26. november Amundsen, Harald Østberg, Asker SK Andersen, Iver Tildheim, Rustad IL, Equinor Rekruttlandslag Golberg, Pål, Gol IL Klæbo, Johannes Høsflot, Byåsen IL Krüger, Simen Hegstad, Lyn Ski Nyenget, Martin Løwstrøm, Lillehammer IL Røthe, Sjur, Voss IL Tønseth, Didrik, Byåsen IL
Tidspunkt: 20-11-2023 - Kl.13:41 - Kilde: NRK - Info


98. Opprykksdrømmen lever for Lyn – snudde kvaliken mot tromsdalen
Lyn gjorde jobben i returoppgjøret mot tromsdalen, og vant 3-2 sammenlagt i opprykkskvalifiseringen til 1. divisjon. Dermed kan Oslo-klubben fortsatt sikre seg plass på nivå to neste sesong. Da må Lyn slå Hødd over to kamper. De spilles 26. november og 2. desember. Sunnmørslaget endte tredje sist i årets 1. divisjon. tromsdalen rykket ned fra 1. divisjon i 2019 og må belage seg på et nytt år på nivå tre i norsk fotball etter søndagens nederlag. tromsø-laget ledet 2-1 etter den første kvalikkampen mot Lyn. Hovedstadslaget fikk imidlertid en pangåpning på returoppgjøret med scoring allerede etter ett minutt. Anders Bjørntvedt Olsen scoret målet for Lyn. Fem minutter før hvilen doblet samme mann ledelsen for Oslo-laget. Olsen fikk en enkel jobb med å pirke ballen i mål etter glimrende angrepsfotball. Lyn rykket ned fra Eliteserien i 2009, og året etter gikk eliteklubben konkurs. Det førte til et breddeliv på nivå fem (4. divisjon). Siden har Lyn-miljøet jobbet for å ta seg oppover igjen. Denne sesongen røk imidlertid direkte opprykk i siste serierunde da Lyn manglet én scoring. Egersund tok førsteplassen i avdeling to på bedre målforskjell. (©NTB)
Tidspunkt: 19-11-2023 - Kl.15:57 - Kilde: NRK - Info


99. Lyn i opprykkstrøbbel – comeback ga tromsdalen første stikk
tromsdalen snudde til 2-1-seier i bortekampen mot Lyn i kvalifiseringen til 1. divisjon. Adrian Sandbukt kom inn og ble matchvinner. Søndag møtes lagene til returoppgjør i tromsø. Der stiller tromsdalen med et solid utgangspunkt. Sammenlagtvinneren møter Hødd til to avgjørende kamper 26. november og 2. desember. Lyn rykket ned fra Eliteserien i 2009, og året etter gikk eliteklubben konkurs. Søndag var Lyn én scoring unna å rykke direkte opp, men 10–1 over Fram holdt akkurat ikke. Egersund tok førsteplassen i avdeling to på målforskjell. tromsdalen rykket ned fra 1. divisjon i 2019. (©NTB)
Tidspunkt: 15-11-2023 - Kl.18:59 - Kilde: NRK - Info


100. HamKam forblir i Eliteserien i 2024 – slo Strømsgodset på bortebane
HamKam tok tre svært viktige poeng på bortebane da de slo Strømsgodset 1-0 i Eliteserien søndag. Klubben holder seg på øverste nivå. Bortelaget kom inn i oppgjøret med fem poeng ned til kvalikplass og seks poeng ned til direkte nedrykk. Tre poeng søndag kunne sikre forlenget eliteseriekontrakt for Jakob Michelsens menn. Tre minutter etter sidebyttet satte Brynjar Ingi Bjarnason hodet til ballen på et frispark. Viljar Myhra reddet forsøket, men returen havnet rett i beina på Logi Tómasson som snublet ballen inn i eget nett. Det var nok til å sikre grønntrøyene tre viktige poeng. HamKam vant hele 3-0 over medaljekandidat Viking forrige runde. Med to runder igjen av sesongen står de med 33 poeng. Ned til Stabæk på kvalikplass er det sju poeng, og HamKam forblir dermed i Eliteserien i 2024. Strømsgodset lå på åttendeplass før runden og er langt unna både nedrykk og medaljer. Klubben har vist god form i sesonginnspurten og sto med tre strake seirer før søndagen. Forrige runde slo de topplaget tromsø 1-0. Strømsgodset møter Rosenborg (b) og Brann (h) i sine to resterende kamper av sesongen. HamKam møter nedrykkstruede Vålerenga på hjemmebane neste runde. Sesongavslutningen går borte mot Molde. (NTB)
Tidspunkt: 12-11-2023 - Kl.18:01 - Kilde: NRK - Info


101. tromsø på tredjeplass med to runder igjen – slo Odd i Skien
tromsø slo tilbake etter tapet for Strømsgodset og slo Odd 2-1 i Skien søndag. Seieren sender dem enda nærmere medalje i Eliteserien tromsø har prestert over all forventning denne sesongen og er med i medaljestriden med to runder igjen. Klubben er ett poeng bak Brann på andreplassen og to poeng foran Viking på fjerdeplassen. El Hadji Diouf var sentral i oppgjøret søndag og satte inn 1-0-målet via stolpen like før tolv spilte minutter. Samme mann var tilrettelegger til 2-0 ved halvspilt andreomgang. Vingen fant Vegard Erlien med et strålende innlegg, og spissen kunne enkelt sette inn kampens andre. Mikael Norø Ingebrigtsen reduserte kvarteret før slutt etter strålende angrepsspill, men det endte med tromsø-seier søndag. tromsø har levert varierende resultater den siste tiden, med blant annet 1-2-tap for tabelljumbo Aalesund og 4-1-seier mot Molde i løpet av sine fire siste. Forrige runde røk de 0-1 for Strømsgodset. Odd har også vist varierende form mot slutten av årets sesong. Laget sto med 2-2-1 i statistikk på sine siste fem før runden. Det holder til en 10.-plass. tromsø møter Haugesund (h) og Vålerenga (b) i sine to resterende kamper av sesongen. Odd reiser på sin side til Lillestrøm neste runde, før de tar imot Aalesund i siste runde 3. desember. (NTB)
Tidspunkt: 12-11-2023 - Kl.17:56 - Kilde: NRK - Info


102. Viking endte marerittrekken – snudde til 2-1-seier hjemme mot Sarpsborg
Viking-supporterne kunne endelig slippe jubelen løs igjen da Stavanger-klubben snudde til 2-1-seier hjemme over Sarpsborg 08 i Eliteserien søndag kveld. Dermed endte Vikings marerittrekke på fem kamper uten seier. Siddisene var lenge med i gullkampen, men sto med fire tap og én uavgjort på deres fem siste kamper før søndagens seier. Viking biter seg dermed også fast i kampen om en medalje. Det skiller nå bare to poeng opp til tromsø på bronseplass med to serie kamper igjen. Viking fikk imidlertid en marerittstart på kampen da Rafik Zekhnini sendte gjestene i ledelsen etter bare et kvarter. – Det ser ikke ut som vi ønsker å vinne denne kampen. Det er energiløst og langt ifra der vi ønsker å være, sa Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim til TV 2 i pausen og gjennomførte tre bytter. Det ga nærmest umiddelbar uttelling. For bare ti minutter inn i andre omgang spilte innbytter Sander Svendsen inn til Samuel Adegbenro, som banket inn utligningen. Scoringen var Vikings første på fem omganger. Og vertene var ikke ferdig der. 17 minutter senere fullførte Adegbenro snuoperasjonen da han headet inn et innlegg fra Yann-Erik de Lanlay. (NTB)
Tidspunkt: 12-11-2023 - Kl.17:55 - Kilde: NRK - Info


103. Theodorsen nummer fire på 10-kilometeren i Finland
Silje Theodorsen ble beste norske langrennsløper på 4.-plass på 10-kilometeren i fri teknikk i finske Muonio søndag. tromsø-jenta gikk ut som fjerde sist i intervallstarten, men hadde flere storkanoner bak seg, blant dem vinner Victoria Carl. Tyskeren gikk et kjempeløp i Finland og var i mål på tiden 25.34,1. Det ble til slutt en overlegen seier. Theodorsen var 46,3 sekunder bak vinneren og snaut åtte sekunder bak amerikanske Sophia Laukli, som tok tredjeplassen, skriver NTB.
Tidspunkt: 12-11-2023 - Kl.09:49 - Kilde: NRK - Info


104. Brann utsatte Glimts gullfest - nærmer seg medalje
Alt tyder på at det blir seriegull til Bodø/Glimt i Eliteserien. Lørdag kveld kunne de sikre gullet hvis Brann avga poeng borte mot FK Haugesund, men Brann viste styrke. Niklas Castro sendte Brann i ledelsen med et godt plassert straffespark etter et kvarter, og mot slutten av omgangen bredsidet Felix Horn Myhre inn Branns andre scoring. Dermed ble det en festaften for de tilreisende bergenserne, som møtte opp i hopetall lørdag kveld. Med seieren er Brann seks poeng bak Bodø/Glimt, med to kamper igjen å spille. Glimt har på sin side tre kamper igjen og en langt bedre målforskjell enn Brann. Søndag kan Glimt selv sikre seg seriegullet, om de tar poeng hjemme mot tabelljumbo Aalesund. Lørdagens seier gjør at Brann nå har koblet et lite grep om andreplassen i Eliteserien. De har henholdsvis fire og seks poeng ned til tromsø og Viking, som begge har spilt én kamp mindre enn Brann. Søndag spiller tromsø borte mot Odd, mens Viking spiller hjemme mot Sarpsborg 08.
Tidspunkt: 11-11-2023 - Kl.18:54 - Kilde: NRK - Info


105. Svendsen-revansj i Finland
Anna Svendsen ble vraket fra landslaget etter forrige sesong, men i sesongens første renn slo hun tilbake. Under fredagens sprint i den finske nasjonale åpningen ble det en voldsom spurt mot tyske Pia Fink, der den tyske kvinnen tok seieren med ett hundredel foran Svendsen. Andrea Gulbrandsen ble nummer tre, fire tideler bak Fink. Svendsen, som nå satser gjennom tromsø Skiklubb, skal også gå lørdagens 10 km klassisk i Finland, før fokuset rettes inn mot den nasjonale åpningen på Beitostølen neste helg. – Beitostølen blir viktig for å kvalifisere seg til Ruka, sier Svendsen til arrangøren. NRK sender den nasjonale åpningen på Beitostølen neste helg, før verdenscupen starter i finske Ruka helgen etter.
Tidspunkt: 10-11-2023 - Kl.11:52 - Kilde: NRK - Info


106. tromsø, Brann og Viking kan bli årets klubb i Eliteserien
tromsø, Viking og Brann kjemper om å bli kåret til årets klubb i Eliteserien i fotball. Prisen vektlegger sunn klubbdrift. Det opplyser Norsk Toppfotball i en pressemelding onsdag. I stedet for å premiere gode sportslige resultater, er prisen først og fremst til dem på klubbkontoret. Hver klubb rangeres på en skala fra én til seks innen de ulike parameterne, der seks er best. Sammenlagtresultatet avgjør hvem som blir årets klubb. Blant kriteriene som bedømmes for å oppnå god score er klubbens engasjement i sosiale medier, gjennomføring av kamparrangementer, Fanzone og publikumsaktiviteter, åpenhet overfor rettighetshaver TV 2 og deltakelse i kampanjer initiert av Norsk Toppfotball og ligapartnere. (NTB)
Tidspunkt: 08-11-2023 - Kl.10:48 - Kilde: NRK - Info


107. Holder motstanderen i villrede
Det amerikanske militæret kom søndag med en sjelden kunngjøring: En av deres Ohio-ubåter har ankommet Midtøsten. Det er trolig samme ubåt som nettopp var i tromsø, med rundt 100 kryssermissiler om bord. - Klart signal til Iran, sier ekspert.
Tidspunkt: 07-11-2023 - Kl.07:50 - Kilde: Dagbladet - Info


108. Brann mot tribune-gull i Eliteserien
Brann ser ut til å vippe Rosenborg ned fra tilskuertronen i Eliteserien fotball med et snitt over 15.000. Det vil være første gang siden 2001 (Bann toppet) at RBK ikke ender som tribunemagnet nummer én. Etter 14 av 15 hjemmekamper har Brann et tilskuersnitt på 15.087 mot RBKs 14.291. Viking følger på tredjeplass med 12.882. De andre 13 lagene i Eliteserien har dette snittet: 4) Vålerenga 10.111, 5) Lillestrøm 7609, 6) Molde 6872, 7) Bodø/Glimt 6856, 8) Strømsgodset 5514, 9) Odd 5359, 10) Aalesund 5283, 11) Sarpsborg 08 5030, 12) tromsø 4758, 13) Haugesund 4740, 14) HamKam 4018, 15) Sandefjord 3861, 16) Stabæk 3379. Eliteseriens best besøkte kamp er oppgjøret mellom Rosenborg og tabelltopp Bodø/Glimt. Den dro 21.266 publikummere. Totalt er det 45 kamper med over 10.000 tilskuere denne sesongen. Tallene fra nifs.no er basert på solgte billetter og ikke faktisk oppmøte på kampene. (NTB)
Tidspunkt: 06-11-2023 - Kl.06:52 - Kilde: NRK - Info


109. tromsøs gulldrøm knust etter VAR-sjekk
Med seier over Strømsgodset søndag kveld hadde tromsø fortsatt hatt teoretiske muligheter til å ta fra Bodø/Glimt gullet i eliteserien. Men etter 85 minutter var det gjestene fra Drammen som scoret kampens eneste mål på Rossa Arena. Strømsgodset jublet vilt da Marko Farji satte ballen i nettet, men VAR-rommet brukte lang tid før målet ble endelig godkjent. Bildene viste nemlig at ballen var innom hånda til Logi Tómasson i forkant av scoringen, men til slutt konkluderte VAR-dommerne med at kampens hoveddommer Svein Tore Sinnes ikke hadde gjort en åpenbar feil ved ikke å dømme hands. Tapet gjør at tromsø ligger ti poeng bak Bodø/Glimt når det er ni poeng igjen å spille om i de tre siste serierundene. Det betyr at Brann nå er det eneste laget som har teoretiske muligheter til å ta fra Glimt gullet. De ligger ni poeng bak – men har også 20 mål dårligere målforskjell enn de suverene serielederne.
Tidspunkt: 05-11-2023 - Kl.20:09 - Kilde: NRK - Info


110. Vålerenga-krisen forsterket
Vålerenga er langt ifra klare for Eliteserien 2024. Søndag kveld tapte de 2-3 borte mot Sarpsborg 08 og fortsetter dermed på utrygg plass. Mandag kan dessuten Sandefjord sende Vålerenga ned på nedrykksplass når de møter den nedrykksklare tabelljumboen Aalesund. Oslo-klubben har nemlig bare en luke på to poeng ned til Sandefjord. Vålerengas tre siste oppgjør denne sesongen er hjemme mot Stabæk og borte mot HamKam, før de tar imot tromsø i sesongavslutningen. Vålerenga har spilt på det øverste nivået i norsk fotball siden 2001. Siden den tid er 12.-plassen i 2003 klubbens dårligste plassering i Eliteserien. Forrige sesong endte VIF på 6.-plass. Vålerenga fikk også alt annet enn en drømmestart på kampen da Mikkel Maigaard banket Sarpsborg i ledelsen etter bare seks minutter. Andrej Ilic headet imidlertid inn utlignet på et innlegg fra Magnus Bech Riisnæs 19 minutter senere, men det fikk lite å si da Niklas Sandberg slo tilbake med en kanonkule via tverrliggeren og i krysset fire minutter senere. Maigaard sikret tomålsledelse til pause. – Vi må vise et eller annet. Vi er ikke i nærheten. Vi taper 50/50 dueller hele tiden og vi spiller oss inn i trøbbel. Vi må faen se en reaksjon nå, sa Christian Borchgrevink til TV 2 i pause og utdypet: – Det går på stoltheten, og så må vi holde mer på ballen. Etter hvilen kom Vålerenga seg mer med i kampen, og med åtte minutter igjen på klokken reduserte Aaron Kiil Olsen på en corner. Dessverre for Oslo-klubben holdt det ikke til mer enn et trøstemål. (NTB)
Tidspunkt: 05-11-2023 - Kl.18:10 - Kilde: NRK - Info


111. tromsø smadret Molde – overtok sølvplassen
Gaute Helstrup og tromsø leverte en taktisk praktkamp og knuste Molde 4–1 borte. Tre poeng bringer laget opp på 2.-plass i Eliteserien med fire runder igjen. El Hadji Diouf, Mai Traore og Lasse Nordås (2) sto bak nettkjenningene i tromsøs målfest. – Jeg synes det er fortjent. Vi klarer å straffe dem hardt, sier Ruben Yttergård Jenssen til TV 2. En vakker Kristoffer Haugen-redusering på tampen pyntet på et svakt Molde-resultat.
Tidspunkt: 30-10-2023 - Kl.21:54 - Kilde: NRK - Info


112. Marerittmåned for Viking - Salvesen raste i nytt tap
Viking gikk inn i oktober som serieleder, med 51 poeng på 22 kamper og med tolv seirer og én uavgjort på de 13 foregående kampene. Stavanger-laget hadde da to poeng ned til Bodø/Glimt. Fire kamper senere har det meste gått på tverke for Viking, med 0-4-tap borte mot Molde, 1-1 borte mot Odd og så et 3-4-tap i en spinnvill kamp hjemme mot tromsø forrige helg. Søndag tapte de 0-1 borte mot Strømsgodset, hvor Elias Hoff Melkersen scoret kampens eneste mål i kampens 29. minutt. Inn i pausen var Viking-spiss Lars-Jørgen Salvesen svært frustrert da han ble spurt om hva han syntes om den første omgangen. – Altfor dårlig av meg personlig. Det er helt fryktelig. Det er flere andre som må heve seg også. Vi er ikke i nærheten, sa han til TV 2. – Hva er det som ikke er bra nok? – Alt, svarte Salvesen. Spissen oppsummerer kampen slik til NRK etter kampslutt: – Jeg var langt unna der jeg minimum skal være. Det oppleves litt skuffende og flaut, rett og slett. Jeg føler jeg både skuffer lagkameratene, trenerteamet og resten av klubben. En fryktelig prestasjon av meg selv, sier han. Med kun ett poeng i oktober er gullhåpet til Viking så godt som over, med seks poeng opp til serieleder Bodø/Glimt. Det kan bli til ni poeng hvis Glimt vinner hjemme mot Lillestrøm på mandag. – Jeg synes vi har vært veldig dårlige spillemessig. I mange kamper så gjør vi mye som egentlig ikke kjennetegner oss. Det er litt overraskende. Vi virker litt usikre når vi spiller, sier Viking-kaptein Zlatko Tripic til NRK. I tillegg er Viking nå passert av Brann, som spilte 1-1 borte mot Sandefjord og dermed er på andreplass, foran Viking på bedre målforskjell med fire runder igjen. Brann tok ledelsen i kampens 85. minutt, men i det 90. minuttet utlignet Franklin Nyentue. Brann hadde store sjanser på overtid, men fikk ikke ballen i mål og dermed stanset Branns seiersrekke etter åtte strake seirer. Mandag kan både Brann og Viking bli passert av tromsø, som er ett poeng bak dem. tromsø spiller borte mot Molde mandag kveld. Øvrige resultater søndag: Odd – HamKam 2-0, Sarpsborg – Stabæk 2-2.
Tidspunkt: 29-10-2023 - Kl.17:53 - Kilde: NRK - Info


113. Festaften for Bodø/Glimt: Knuste Besiktas
Bodø/Glimt har hatt noen strålende kvelder i europeiske turneringer de siste årene. Nok et stort øyeblikk for Glimt-fansen kom da Bodø/Glimt slo tyrkiske Besiktas hjemme på Aspmyra torsdag kveld. Bodø/Glimt hadde fått en treg start på gruppespillet i Serieligaen med uavgjort borte mot Lugano og tap hjemme mot Club Brugge, men mot Besiktas ble det en etterlengtet seier. Allerede i løpet av de fem første minuttene kom Glimt seg til flere store sjanser, men scoringen lot vente på seg til det var spilt nærmere 30 minutter. Da dukket Albert Grønbæk først opp på en retur fra Besiktas-keeper Mert Günok og satte enkelt inn 1-0. I den andre omgangen var det igjen Glimt som startet best. Amahl Pellegrino og Faris Pemi Moumbagna fikk en eventyrlig dobbeltsjanse etter 54 minutter, men ble stanset av stolpen og en Besiktas-spiller på streken. Fire minutter senere var det imidlertid ingen som kunne stanse Moumbagna. Til tross for at spissen så ut til å bli felt inne i 16-meteren, holdt han seg på beina og satte inn 2-0 på elegant vis. Innbytter trodde han økte til 3-0 fem minutter senere, men scoringen ble annullert etter en VAR-sjekk for offside. Besiktas hadde også noen muligheter til å redusere, men Nikita Haikin vartet opp med flere gode redninger. I sluttminuttene la Ulrik Saltnes på til 3-0. – For en kveld for fotball, for en herlig Bodø/Glimt-kveld, oppsummerte Viaplays ekspertkommentator Nils Johan Semb etter 3-0-scoringen. På overtid kom et lite skår i Glimt-gleden da Brede Moe headet ballen i eget nett. Dermed ble det 3-1 til Bodø/Glimt. Seieren gjør at Glimt er oppe på andreplass i gruppa. For Besiktas er det fjerde gang de taper mot et lag fra Norge, etter at de tidligere også har tapt mot Rosenborg, Vålerenga og tromsø i ulike europeiske turneringer. PS! Tidligere torsdag vant Molde 5-1 over Häcken i Europaligaen.
Tidspunkt: 26-10-2023 - Kl.20:51 - Kilde: NRK - Info


114. – Jeg tenkte bare at dette må jeg filme
tromsø ILs Jakob Napoleon Romsaas forteller hvorfor han tok med seg mobilen og filmet jubelscenene etter 4-3-scoringen mot Viking i Stavanger – mens kampen ennå ikke var ferdig.
Tidspunkt: 23-10-2023 - Kl.09:35 - Kilde: NRK - Info


115. Viking snudde kampen – så sikret to sene mål tromsø-seier
Viking snudde kampen fra 0-2 til 3-2 på 22 minutter, men like før full tid satte Niklas Vesterlund inn 3-3 – og langt inn i overtiden hadde tromsø snudd kampen tilbake da Yaw Paintsil satte inn 4-3 for gjestene. Kampen gikk målløs helt til det 48. minutt, da Vegard Erlien åpnet målkontoen for gjestene. Og like så greit la han på til 2-0 bare tre minutter senere. I det 63. minutt reduserte Patrick Yazbeck til 1-2, og det var startskuddet for Vikings snuoperasjon. Etter hvert la Sondre Auklend på til 2-2, og ikke lenge etter virket snuoperasjonen å være komplett da Lars-Jørgen Salvesen satte inn 3-2 i det 85. minutt. Men, det var ikke en sånn dag for Stavanger-klubben likevel. Ett minutt før ordinær tid utlignet Vesterlund for tromsø, og fire minutter på overtid ble Yaw Paintsil matchvinner og sikret 4-3-seier til tromsø.
Tidspunkt: 22-10-2023 - Kl.19:09 - Kilde: NRK - Info


116. Fotball-Norge i sorg
Kreftsyke Philip Solbakken Slettebø (15) sovnet inn i forrige uke. Søndag kveld skal han hedres før Viking møter tromsø.
Tidspunkt: 22-10-2023 - Kl.19:08 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


117. tromsø-midtstopper skrev ny kontrakt
Anders Finjord Jenssen har forlenget sin kontrakt med tromsø. Den nye avtalen binder ham til fotballklubben ut 2025. – Anders er en viktig bidragsyter både på og utenfor banen og en spiller som har levert solid over flere sesonger, sier sportssjef Lars Petter Kræmer-Andressen i tromsø. Harstadværingen Jenssen har vært i tromsø siden 2019-sesongen. I år har det blitt 19 kamper, 12 av dem fra start, for nordlendingene tromsø har levert en sterk sesong og ligger på 4.-plass i Eliteserien med 48 poeng. Det er sju poeng opp til serieleder Bodø/Glimt når seks serierunder gjenstår. Neste oppgave for tromsø er borte mot serietoer Viking søndag. (NTB)
Tidspunkt: 17-10-2023 - Kl.12:29 - Kilde: NRK - Info


118. To nye forfall på U21-landslaget
U21-landslagstrener Jan Peder Jalland har fått to nye forfall til den kommende samlingen. Dermed hentes Brage Skaret og Lasse Nordås inn i troppen. Det opplyser Jalland om til Discovery søndag kveld. – Max Williamsen (Kristiansund) er ute på grunn av hamstringskade, og Fredrikstads Brage Skaret kommer inn. I tillegg er ikke Seedy Jatta frisk nok etter ryggskaden han fikk i debuten (for Sturm Graz), og tromsøs Lasse Nordås erstatter han, sier U21-landslagstreneren. Tidligere denne uken måtte også LSK-backen Eskil Edh melde forfall. Dermed ble Vålerengas Magnus Riisnæs flyttet opp fra U20-landslaget. U21-landslaget møter Østerrike til privatlandskamp 12. oktober, og møter Italia i EM-kvalifiseringen 17. oktober. (NTB)
Tidspunkt: 08-10-2023 - Kl.20:23 - Kilde: NRK - Info


119. Medaljejagende tromsø tapte for tabelljumbo Aalesund
Håkon Hammer ble matchvinner da tabelljumbo Aalesund stakk av med alle poengene i 2-1-sieren borte mot tabelltreer tromsø. tromsø kjemper om medaljene og innehar tredjeplassen, men kan bli passert av Brann dersom de slår Vålerenga søndag kveld.
Tidspunkt: 08-10-2023 - Kl.17:03 - Kilde: NRK - Info


120. Viking-spiss kan hjelpe tromsø til gull i Eliteserien
tromsø Idrettslag heng framleis med i gullkampen i Eliteserien. På søndag kan ein innleigd-spiss frå Viking bli avgjerande.
Tidspunkt: 07-10-2023 - Kl.08:32 - Kilde: NRK - Info


121. Full ordkrig mellom profilane etter dette: – Han kan halde kjeft
Mushaga Bakenga ville sjølv berre til eit mørkt rom etter å ha fått handa til tromsø-målvakt Jakob Haugaard i bakhovudet. tromsø-kaptein Ruben Yttergård Jenssen meinte Bakenga jamra seg unødig.
Tidspunkt: 01-10-2023 - Kl.07:42 - Kilde: NRK - Info


122. tromsø henger med i gullkampen – slo kriserammet Stabæk 1-0
Maï Traoré scoret tromsøs seiersmål og ga Stabæk ytterligere bekymringer i Eliteserien fotball. TIL vant 1-0 på kunstgresset. Han scoret etter elegant å ha rundet keeper Isak Pettersson fem minutter inn i andreomgangen. Like før misbrukte Sturla Ottesen en stor sjanse for Stabæk. Han blåste ballen over fra fin posisjon. Traoré-målet gjør at TIL henger seg fast i medaljekampen. Han ble byttet ut etter 70 minutter og står med tre seriescoringer denne sesongen. Han er i klubben på utlån fra Viking. Begge lag hadde fine sjanser etter 0-1-målet. Blant annet bommet Mushaga Bakenga regelrett på ballen etter et fint innlegg. Stabæk var godt med også i andreomgangen, men målene sitter hardt inne for dem. Stabæk er oppe i bare 19 scoringer på 22 ligakamper. Tung rekke Det ser ikke bra ut for Stabæk i motsatt ende av tabellen. Bob Bradley har pådratt seg to tap siden han erstattet Lars Bohinen som trener. Stabæk er oppe i 13 kamper på rad uten seier med ti tap og tre uavgjort. (NTB)
Tidspunkt: 30-09-2023 - Kl.15:00 - Kilde: NRK - Info


123. Nå søker pensjonister om nødbolig hos Nav: – Desperat situasjon
Nav tromsø slår alarm om en ny tendens. Mennesker som aldri har fått Nav-hjelp før, henvender seg for å få akutt tak over hodet.
Tidspunkt: 30-09-2023 - Kl.07:28 - Kilde: E24 - Info


124. Molde-profil mister trolig resten av sesongen
Martin Linnes må opereres i ankelen, og dermed ryker trolig resten av sesongen for 32-åringen. – Dette er selvfølgelig et tungt slag før alle de viktige kampene som kommer framover. Det er en stor, stor nedtur, sier Linnes til rbnett.no. Det er en ankelskade det er snakk om. Linnes var tilbake mot Strømsgodset i helgen, men måtte gi seg etter 44 minutter på banen etter en takling mot en fra før trøblete ankel. Han var hos en spesialist i tromsø onsdag, og det ble konstatert at et leddbåndene var revet av. Det betyr at operasjon er nødvendig. Molde har mange kamper å spille framover. Ved siden av seriespill er det også spill i europaligaen og cupfinale i desember.
Tidspunkt: 29-09-2023 - Kl.10:03 - Kilde: NRK - Info


125. Kampen om Nord-Norge-banen fortsetter: – Siste ord er ikke sagt
Selv om Jernbanedirektoratet slakter planene om toglinje til tromsø, gir ikke forkjemperne opp. – Siste ord er ikke sagt, sier Aps Cecilie Myrseth.
Tidspunkt: 28-09-2023 - Kl.04:08 - Kilde: E24 - Info


126. Utredning: Full utbygging av Nord-Norgebanen vil koste 281 milliarder
Jernbanedirektoratet anbefaler ikke å gå videre med planene om å bygge ut Nordlandsbanen til tromsø og Harstad.
Tidspunkt: 27-09-2023 - Kl.10:30 - Kilde: E24 - Info


127. Klar beskjed: - Aldri
Brann er for alvor inne i medaljekampen i Eliteserien etter 2-1-seier over tredjeplasserte tromsø på hjemmebane søndag. Tidligere toppdommer Svein Erik Edvartsen (44) reagerer etter en dommeravgjørelse.
Tidspunkt: 24-09-2023 - Kl.21:30 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


128. Brann med i bronsekampen - slo tromsø på hjemmebane
Brann er for alvor inne i medaljekampen i Eliteserien etter 2-1-seier over tredjeplasserte tromsø på hjemmebane søndag. Frederik Børsting sendte vertene i føringen, før Bård Finne scoret sitt 14. seriemål for sesongen like før pause. På overtid reduserte Vegard Erlien på straffespark, men nærmere kom ikke gjestene poeng. Det sørget for at Brann kunne juble for sin femte strake ligaseier. Det skiller nå bare tre poeng opp til tromsø på den siste medaljeplassen. – Det er deilig. Det ble virkelig krig i 2. omgang. Det er viktige tre poeng. Vi har sagt at vi vil pushe opp mot europaplassene, og dette var et steg på veien, sa Finne til TV 2. Med søndagens nederlag har tromsø tapt to av sine fire siste kamper og har fire poeng opp til Bodø/Glimt på annenplass. Det skiller seks poeng til serieleder Viking.
Tidspunkt: 24-09-2023 - Kl.19:14 - Kilde: NRK - Info


129. Molde tapte poeng i medaljejakten
Molde-kaptein Magnus Wolff Eikrem scoret et lekkert frisparkmål da den regjerende seriemesteren spilte 1-1 mot Strømsgodset i Eliteserien søndag. Dermed har Molde fire poeng opp til tromsø på tredjeplassen når sistnevnte har én kamp til gode. Dermed kan det skille sju poeng når det gjenstår åtte kamper av sesongen. Molde har spilt tre uavgjort på sine fem siste seriekamper, men har ikke tapt siden 0-1-nederlaget for Odd 11. juni. Likevel bidro en svak start til at laget fra rosenes by har ti poeng opp til Viking på tabelltopp. Elias Melkersen sendte vertene i ledelsen etter åtte minutter. Spissen, som er på lån fra skotske Hibernian, scoret sitt andre mål i Eliteserien denne sesongen. Fem minutter før pause utlignet Magnus Wolff Eikrem med et svært lekkert frispark. Molde presset på for seieren, men greide ikke få det avgjørende målet. (NTB)
Tidspunkt: 24-09-2023 - Kl.16:58 - Kilde: NRK - Info


130. Brann-profil mister storkamp
Niklas Castro må belage seg på en liten pause og spiller ikke mot tromsø etter at han pådro seg en skade mot Stabæk søndag, skriver TV 2. Brann-trener Eirik Horneland sier til kanalen at Castro fikk en kjenning i låret i seieren over Stabæk på bortebane. – Den kommer for tidlig. Han er nok ute i én uke eller ti dagers tid. Han fikk en kjenning bak i låret, i hamstringen, sier Horneland. Castro har vært så å si fast på Brann-laget siden midten av juli. Han står med fire seriemål denne sesongen. Brann er på femteplass og har seks poeng opp til tromsø på tredjeplass. (NTB)
Tidspunkt: 18-09-2023 - Kl.12:16 - Kilde: NRK - Info


131. tromsø slapp med skrekken
tromsø biter seg fortsatt fast i gullkampen i Eliteserien. Søndag ble det 2-1-seier hjemme på Romssa Arena over HamKam. Dermed står tromsø med seks seire på lagets sju siste kamper. Det har ført dem helt opp på tredjeplass på tabellen, ett poeng bak rivalen Bodø/Glimt på 2.-plass. Sakarias Opsahl hadde centimeterne på sin side da han banket tromsø i ledelsen etter 32 minutter. Skuddet gikk via John Olav Norheim og inn i mål. Og bare fem minutter senere satte også kaptein Ruben Yttergård Jenssen 2-0-målet via en HamKam-forsvarer. Denne gang Fredrik Sjølstad. Etter hvilen satte Kjærgaard ballen i mål for andre gang for kvelden, men dennen gang ble den ikke annulert slik den første nettkjenningen ble. Dermed endte det 2-1 til tromsø.
Tidspunkt: 17-09-2023 - Kl.17:02 - Kilde: NRK - Info


132. Airbnb suser til nye høyder i tromsø: – Taket er ikke nådd enda
Rekordmange tromsø-boliger leies nå ut på Airbnb.
Tidspunkt: 16-09-2023 - Kl.20:08 - Kilde: E24 - Info


133. Kaller boligmarkedet i tromsø «råttent»: – Tidsinnstilt bombe
– I verste fall kan det bety at noen må gå fra hus og hjem, sier siviløkonom Rolleiv Lind.
Tidspunkt: 12-09-2023 - Kl.19:00 - Kilde: E24 - Info


134. Fremtidsvisjoner på is: – Vi må komme oss ut i havet
SENJA/tromsØ (E24): En ting kan sette fart i milliardinvesteringene Salmar har lagt på is, og det er ikke bortfall av grunnrenteskatten. Snarere tvert imot.
Tidspunkt: 11-09-2023 - Kl.10:49 - Kilde: E24 - Info


135. En av syv klarer ikke å betale boligutgiftene i tromsø: – Urovekkende
– Tall som dette bør bekymre bankene, sier samfunnsøkonom Espen Sirnes.
Tidspunkt: 10-09-2023 - Kl.10:40 - Kilde: E24 - Info


136. Salmar øker vekstambisjonene
tromsØ (E24): Verdens nest største lakseoppdretter vil bli enda større, og venter økte sammenslåingsgevinster etter fjorårets oppkjøp.
Tidspunkt: 06-09-2023 - Kl.05:03 - Kilde: E24 - Info


137. tromsø fikk juling mot Sarpsborg
tromsø var langt unna sitt beste og tapte tre dyrebare poeng i toppstriden i Eliteserien da de røk 0-4 borte mot Sarpsborg lørdag. Hjemmelaget tok tak i kampen fra start og Mikkel Maigaard satte inn det første etter ti minutter spilt. Like etter sidebyttet kom det andre via Kristian Fardal Opseth, og snaue kvarteret før slutt satte Steffen Lie Skålevik inn det tredje. På overtid scoret også Niklas Sandberg, og blåtrøyene kunne til slutt feire sin andre strake seier etter flere svake resultater den siste tiden. For tromsø er resultatet et skjær i sjøen. Nordlendingene beholder tredjeplassen i Eliteserien, men ga slipp på muligheten til å spille seg opp i ryggen på Viking og Bodø/Glimt på tabelltoppen Gaute Helstrups menn har fem poengs margin i begge retninger etter 19 spilte kamper. Sarpsborg er ni poeng bak med én kamp mer spilt. (NTB)
Tidspunkt: 26-08-2023 - Kl.17:52 - Kilde: NRK - Info


138. Gir millioner
Kultur- og likestillingsdepartementet skal bidra med fem millioner kroner til ni idrettsarrangementer for personer med nedsatt funksjonsevne. Det opplyser kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery (Ap) i en pressemelding mandag. Til sammen 5.165.000 millioner kroner skal deles ut til arrangementer på norsk jord i 2023 og 2024. Arrangementene omhandler idrett, fysisk aktivitet og friluftsliv. – Alle skal få oppleve idrettsglede. Det skal ikke nedsatt funksjonsevne være et hinder for. Derfor gir vi nå tilskudd til arrangement som sikrer at enda flere får muligheten til å delta i idretten, sier Jaffery. Disse arrangementene får tilskudd: * Nordisk mesterskap i paraegling i Oslo 7.–10. september 2023 – 390 000 kroner. * Nordisk mesterskap i parafriidrett i Lillestrøm 19.–20. august 2023 – 325 000 kroner * TelemarksVeka Para på Notodden, i Bø og Skien 19.–23. juni 2024 – 750 000 kroner * Stjerneserien for alle i troms og Hålogaland fotballkrets høsten 2023 til våren 2024–200 000 kroner * Superlekene i Rogaland, Møre og Romsdal, Vestland og Agder i 2024 – 400 000 kroner * Spenningskurset på Bjorli mars 2024 – 200 000 kroner * Norwegian Paragolf Open august 2024 – 100 000 kroner * Landsstevne i svømming for utviklingshemmede i Trondheim 9.–10. mars 2024 – 300 000 kroner * Ridderrennet på Beitostølen 10.–17. mars 2024 – 2 500 000 kroner (NTB)
Tidspunkt: 21-08-2023 - Kl.11:03 - Kilde: NRK - Info


139. Romsaas reddet tromsø igjen
Jakob Napoleon Romsaas ble igjen avgjørende da han sikret 1-0-seier til tromsø over Sandefjord i Eliteserien søndag kveld. Dermed henger tromsø fortsatt godt med i gullkampen. Det skiller bare fem poeng opp til serieleder Bodø/Glimt, som riktignok har én kamp mer spilt. Etter en drøy times spill satte Franklin Nyenetue ballen i nettmaskene bak Haugaard, men denne gangen var det et offsideflagg som satte en stopper for Sandefjord-feiringen. Sandefjord står dermed med 18 poeng etter like mange serierunder, og de må dermed finne seg i å fortsatt kjempe om fornyet eliteseriekontrakt.
Tidspunkt: 20-08-2023 - Kl.17:01 - Kilde: NRK - Info


140. Sykepleier Cathrine har ikke råd til å bo i tromsø: – Det er trist
Sykepleier Cathrine Borghagen tjener ikke nok til å kjøpe bolig i tromsø, nå vurderer hun å flytte til en kommune med lavere huspriser.
Tidspunkt: 15-08-2023 - Kl.09:18 - Kilde: E24 - Info


141. Bekreftet: Bryan Fiabema til Real Sociedad
Den norske spissen Bryan Fiabema (20) er klar for den spanske klubben Real Sociedad. Den tidligere tromsø-angriperen går til Spania gratis fra Chelsea. Klubben bekrefter overgangen på sine sider fredag. (NTB)
Tidspunkt: 11-08-2023 - Kl.11:00 - Kilde: NRK - Info


142. Eirik Bakke skal trene Lillestrøm ut 2023
Det bekrefter klubben i en pressemelding torsdag. Avtalen gjelder ut 2023-sesongen. Tidligere i sommer slo det ned som en bombe i fotball-Norge da Geir Bakke forlot trenerjobben i Lillestrøm for å bli hovedtrener i Vålerenga. Siden har Lillestrøm vært på jakt etter en erstatter og tromsø-trener Gaute Helstrup var blant dem som tidlig ble linket til jobben. Han signerte imidlertid en ny kontrakt med tromsø og nå er det altså klart at Eirik Bakke vil lede Lillestrøm de neste månedene. – Det teamet som har ledet laget i en overgangsperiode har gjort en kjempegod jobb, men alle er enige om at vi nå trenger å få inn en ny hovedtrener etter at Geir og Petter (Myhre, assistenttrener) sluttet, sier LSKs styreleder Morten Kokkim. – Dette vil samtidig gi klubben bedre tid til å finne den langsiktige trenerløsningen som skal utvikle både klubben og laget i årene som kommer, sier Kokkim. Lillestrøm møter Viking på søndag. Der vil Bakke observere og være en sparringspartner, før han tar over som hovedtrener på mandag. – Jeg gleder meg til å få sjansen, og har fullt fokus på å gjøre en best mulig jobb resten av sesongen. Det passer perfekt for meg å komme tilbake i en trenerrolle nå, og jeg tror Lillestrøm er en klubb som passer meg godt, sier Bakke, som trente Sogndal fra 2015 til han ga seg etter 2021-sesongen.
Tidspunkt: 10-08-2023 - Kl.07:00 - Kilde: NRK - Info


143. Gabrielsen tilbake for fullt på LSK-trening – Kan være aktuell til helgen
Lillestrøms stopperkjempe Ruben Gabrielsen (31) trente onsdag for fullt med resten av laget. 31-åringen har mistet de tre siste kampene med en skulderskade. De gulkledde tar imot tabelltoer Viking til en svært viktig kamp i Eliteserien kommende søndag. Der kan Gabrielsen være tilbake i aksjon. – Ruben trente for fullt i dag. Står han de neste treningene fram mot kampen, så er han aktuell, skriver LSKs fysioterapeut Geir Kåsene til NTB. For en snau uke siden skrev Romerikes Blad at LSK hadde bestemt seg for at Gabrielsen ikke skulle opereres for skulderskaden. Etter 17 spilte kamper befinner Lillestrøm seg på 6.-plass i Eliteserien. Opp til tromsø på bronseplass er avstanden sju poeng. (©NTB)
Tidspunkt: 09-08-2023 - Kl.13:10 - Kilde: NRK - Info


144. tromsø snudde toppkampen
tromsø lå under mot Lillestrøm, men snudde kampen og vant 3-1 hjemme på Romssa arena søndag kveld. Dermed er laget helt oppe på andreplass på tabellen før Viking og Bodø/Glimt møtes senere i kveld. Klubben har vært i solid form den siste tiden og har kun to poengtap de siste ti kampene. Espen Garnås scoret målet for Lillestrøm, før Jostein Gundersen, Vegard Erlien og Yaw Paintsil snudde kampen for hjemmelaget.
Tidspunkt: 06-08-2023 - Kl.16:58 - Kilde: NRK - Info


145. Bodø/Glimt slo tilbake - videre i serieligakvaliken
Bodø/Glimt slo tilbake etter tromsø-tapet og er ett skritt nærmere Europa-spill. De gulkledde vant 4-2 over Bohemians torsdag og 7-2 sammenlagt. Nå venter armenske Pyunik i 3. runde i kvalifiseringen. Først kommer Jerevan-laget til Aspmyra 10. august før returoppgjøret spilles en uke senere. Glimt feide over Bohemians og vant 3-0 på hjemmebane i det første oppgjøret, men styrkeforholdet var mer utjevnet med et tsjekkisk lag som kjempet hardt i sin første kamp i Uefa-regi på lang, lang tid. Moumbagna var suspendert da Glimt røk 0-2 for tromsø sist helg. Torsdag kveld var han med på å synliggjøre forskjellen på Glimt og Bohemians. Først assisterte han Sondre Sørli før han gjorde alt selv like før pause. Jan Matousek scoret vertenes mål. Glimt sørget for tomålsseier på tampen med Albert Grønbæk og Adam Sørensen. (NTB)
Tidspunkt: 03-08-2023 - Kl.19:00 - Kilde: NRK - Info


146. Drage til Gibraltar
Thomas Drage (31) har sluttet seg til gibraltiske Europa Point FC. Han tilbrakte de siste sesongene i Fredrikstad. Overgangen ble klar på Drages første dag som klubbløs etter tiden i FFK. Midtbanespilleren fra Mosjøen fikk bare fire kamper i årets 1. divisjon. – Jeg hadde flere klubber å velge mellom i både Norge og Sverige, men det føles spennende å ta steget ut i Europa og spille i Gibraltar. Jeg liker dette prosjektet, sier Drage i en uttalelse. Han har tidligere spilt for tromsø (2010-15), Sogndal (2015), Varberg (2016), Falkenberg (2016-17) og Bodø/Glimt (2017-18). Drage dro til Fredrikstad i 2019. Europa Point FC endte opp med å bli Gibraltars dårligste ligalag sist sesong. (NTB)
Tidspunkt: 01-08-2023 - Kl.17:39 - Kilde: NRK - Info


147. Leknessund blir Uno-X-rytter
Andreas Leknessund returnerer til Norge og Uno-X fra og med neste sesong. 24-åringen fra tromsø, som de siste tre sesongene har syklet for det nederlandske laget Team DSM, vender med det tilbake til laget hvor han startet sin proffkarriere. – Det var utrolig viktig og ønskelig for oss å få hjem Andreas Leknessund. Vi kjenner på at han er vår, og det er klart at det nivået han har tatt, måten han vant Artic Race of Norway på i fjor, hvordan tok soloseieren i Sveits rundt, og ikke minst det han holdt på med i Italia i år, så stadfester han at han har tatt et helt nytt nivå. Det nivået ønsker vi å være med på, sier lagsjef Jens Haugland til NRK. Leknessund, som fikk fem dager i den rosa ledertrøyen under årets Italia rundt, har signert en treårskontrakt med det norsk/danske-laget. Signeringen av 24-åringen kommer samme dag som Uno-X annonserte at den danske stjernen Magnus Cort også blir en del av laget fra 2024. Samtidig som de henter de to profilene, virker Torstein Træen til å være på vei ut av laget. Landevei skrev tirsdag morgen at klatrespesialisten skal være på vei til Bahrain-Victorious-laget. – Torstein har mange beilere etter seg. Vi støtter ham i det han gjør, og vi har hele tiden sagt at vi står bak ham. Vi har hatt en veldig åpen dialog med Torstein om alternativene og mulighetene han har. Vi har prøvd å si vår mening, om det betyr litt for ham. Men han er nok på vei ut i den enda større verdenen, forteller Haugland.
Tidspunkt: 01-08-2023 - Kl.12:00 - Kilde: NRK - Info


148. tromsø sjokkerte – Glimt med første hjemmetap i Eliteserien på fire år
Jakob Napoleon Romsaas (19) gjorde sitt tredje mål på to kamper da tromsø senket serieleder Bodø/Glimt 2–0 i «slaget om Nord-Norge». Romsaas, som scoret sine to første eliteseriemål i 3-1-seieren over Brann forrige helg, sendte tromsø i ledelsen etter 20 minutter i Bodø. Et kvarter ut i annen omgang la Yaw Paintsil på til 2–0. Glimt tapte dermed sin andre kamp i Eliteserien i år, mens tromsø tok sin andre strake seier. Lenge har Glimt vært suveren serieleder, men med søndagens nederlag skiller det bare seks poeng til Viking på 2.-plass, og Stavanger-klubben har i tillegg én kamp mindre spilt. Som om ikke det var nok, skal Glimt på besøk til nettopp Viking i neste serierunde. Glimt har de siste årene vært svært gode på hjemmebane. Det er kun Molde som har vunnet i Bodø i seriespill siden mai 2019. tromsø ligger på tredjeplass og har åtte poeng opp til regionrivalen. TIL har også én kamp mindre spilt enn Glimt og tar imot Lillestrøm i neste serierunde. Glimt hadde vunnet sju av de siste ti møtene mellom lagene og bare tapt to ganger. Søndag hadde de mye ball og skapte sjanser, men ingen truet nettmaskene bak tromsø-keeper Jakob Haugaard. (NTB)
Tidspunkt: 30-07-2023 - Kl.19:16 - Kilde: NRK - Info


149. tromsø sjokkerte Glimt: – Vi blør for drakta
Jakob Napoleon Romsaas (19) gjorde sitt tredje mål på to kamper da tromsø senket serieleder Bodø/Glimt 2–0 i «slaget om Nord-Norge». – Vi er en skikkelig bra gjeng og jobber for hverandre. Vi går i taklinger og blør for drakta, sa Romsaas til TV 2 etter kampen. Romsaas, som scoret sine to første eliteseriemål i 3-1-seieren over Brann forrige helg, sendte tromsø i ledelsen etter 20 minutter i Bodø. Et kvarter ut i annen omgang la Yaw Paintsil på til 2–0. Glimt tapte dermed sin andre kamp i Eliteserien i år, mens tromsø tok sin andre strake seier. Lenge har Glimt vært suveren serieleder, men med søndagens nederlag skiller det bare seks poeng til Viking på 2.-plass, og Stavanger-klubben har i tillegg én kamp mindre spilt. Som om ikke det var nok, skal Glimt på besøk til nettopp Viking i neste serierunde. tromsø ligger på tredjeplass og har åtte poeng opp til regionrivalen. TIL har også én kamp mindre spilt enn Glimt og tar imot Lillestrøm i neste serierunde. Glimt hadde vunnet sju av de siste ti møtene mellom lagene og bare tapt to ganger. Søndag hadde de mye ball og skapte sjanser, men ingen truet nettmaskene bak tromsø-keeper Jakob Haugaard. (NTB)
Tidspunkt: 30-07-2023 - Kl.19:16 - Kilde: NRK - Info


150. Leknessund klar for spansk sykkelklassiker
Den norske sykkelproffen Andreas Leknessund (24) er plukket ut på DSM-laget til lørdagens spanske endagsritt Clásica de San Sebastián. Det bekrefter verdenstourlaget på Twitter. Den franske stjernen Romain Bardet er også tatt ut blant de sju rytterne. Leknessund har hatt konkurransefri siden han tok en 3.- og 20.-plass på tempo og fellesstart under NM i slutten av juni. I mai satt tromsø-syklisten med ledertrøyen i Giro d´Italia i hele fem dager. Til slutt endte 24-åringen opp med å tangere den beste norske sammenlagtplasseringen i en Grand Tour med 8.-plass. Carl Fredrik Hagen oppnådde samme resultat i Vuelta a España i 2019. Belgiske Remco Evenepoel vant fjorårets utgave av Clásica de San Sebastián.
Tidspunkt: 28-07-2023 - Kl.10:03 - Kilde: NRK - Info


151. TIL-treneren raser mot Glimt etter at Lasse Nordås fløy tilbake til Bodø
tromsø-trener Gaute Helstrup reagerer kraftig på at Bodø/Glimt har hentet hjem spissen Lasse Nordås til Bodø. Glimt svarer at TIL-treneren bør få seg litt frisk luft før han uttaler seg til media om ting han ikke har noe med.
Tidspunkt: 26-07-2023 - Kl.11:46 - Kilde: NRK - Info


152. Nordås kalt tilbake til Bodø/Glimt: – Uaktuelt at han skal spille kamp der i morgen
tromsø-trener Gaute Helstrup raser etter at Bodø/Glimt har kalt tilbake Lasse Nordås for å være med i kamptropp torsdag. Nordås er skadd, sier treneren. Nordås ble klar for tromsø tidligere i sommer etter en byttehandel med Bodø/Glimt. Da gikk TIL-talentet Daniel Bassi andre vei. Allerede forrige uke reiste Nordås til tromsø for å slutte seg til laget, som han blir spilleklar for fra 1. august. Bodø/Glimt har imidlertid kalt spissen tilbake for å være med i torsdagens kamp mot Bohemians i conferenceligaen. Årsaken er at Faris Pemi Moumbagna skal ha blitt skadd. Det samme skal Nordås være. – Det er helt uaktuelt at han skal spille kamp i morgen. Lasse er ikke klar for å trene en gang. Han var ikke klar for trening mandag, han var ikke klar for trening i dag, sier Helstrup til Nordlys. Søndag møtes de to lagene fra Nord-Norge i Eliteserien. Den kampen må også Moumbagna stå over grunnet karantene etter å ha fått for mange gule kort. – Vi har snakket om at han skal være tilgjengelig til europacupkampen. I utgangspunktet er det planen, sier TILs sportssjef Lars Petter Kræmer-Andressen til itromsø. (©NTB)
Tidspunkt: 26-07-2023 - Kl.11:45 - Kilde: NRK - Info


153. Supertalent (19) skulle starte på benken – senket Brann
Jakob Napoleon Romsaas (19) startet sin første kamp i Eliteserien da han scoret begge målene i tromsøs 2-1-seier hjemme over Brann søndag kveld. Dermed klatret tromsø tilbake opp på 2.-plass på eliteserietabellen, elleve poeng bak serieleder Bodø/Glimt, som har spilt en kamp mer. tromsø fikk en drømmestart da Yaw Paintsil spilte opp Romsaas inne i 16-meteren, som igjen banket vertene i ledelsen etter bare seks minutter. Det var 19-åringens første mål i Eliteserien. Romsaas var egentlig tiltenkt benken i søndagens oppgjør, men 15 minutter før kampstart fikk han beskjed om å gjøre seg klar da Mai Traoré skadet seg på oppvarmingen. Dermed skulle nyervervelsen fra Skeid også starte sin første kamp på det høyeste nivået. Ett minutt inn i andre omgang fortsatte unggutten festfotballen da han doblet både vertenes ledelse og sin egen målkonto i Eliteserien. Scoringen kom etter han ble spilt opp av Jens Hjertø-Dahl. I annen omgang fikk Brann seg en redusering da Casper Øyvann headet inn en corner i eget mål. (NTB)
Tidspunkt: 23-07-2023 - Kl.17:17 - Kilde: NRK - Info


154. Helstrup forlenger med tromsø
Gaute Helstrup (47) er enig med tromsø om en ny trenerkontrakt. Han er den siste tiden blitt koblet til Lillestrøm. tromsøs daglig leder Øyvind Alapnes opplyste om den nye avtalen på en pressekonferanse fredag ettermiddag. Avklaringen rundt Helstrups framtid ble klar etter møtevirksomhet i TIL fredag. Klubben ville ha en konklusjon i løpet av denne uken. Noen timer tidligere fredag kunne avisen Nordlys melde at en ny avtale mellom partene var på plass. tromsø er nummer fire på tabellen i Eliteserien. Helstrup har vært klubbens hovedtrener siden han ble kjøpt fri fra HamKam i 2020. Nylig la ikke Lillestrøm-leiren skjul på at Helstrup var en het kandidat i jakten på en permanent erstatter for Geir Bakke, som brått og uventet dro til Vålerenga. – Han passer ikke ugreit inn, for å si det sånn. Han passer godt til det vi vil gjøre her, sa LSKs styreleder Morten Kokkim til TV 2 tidlig i prosessen.
Tidspunkt: 21-07-2023 - Kl.14:06 - Kilde: NRK - Info


155. Etterlengtet RBK-opptur
Endelig gikk det veien for Rosenborg da de tok sin første seier på fem kamper søndag kveld. RBK vinner fortjent på hjemmebane i eliteseriekampen mot tromsø. Spesielt slutten av førsteomgang og starten av andreomgang er vertene dominerende i det meste. Ole Sæter sendte vertene opp i 1–0 etter en flott kontring. Så utlignet El Hadji Diouf etter en dødball. Samme mann ble sendt av banen med sitt andre gule kort etter en aktiv albue seks minutter før slutt. RBK utnyttet at de er i overtall og Ulrik Yttergård Jenssen sendte hjemmefansen til himmels da han banket inn 2–1 på overtid og sikret Rosenborg tre etterlengtede poeng.
Tidspunkt: 16-07-2023 - Kl.17:06 - Kilde: NRK - Info


156. Glimt økte serieledelsen
Bodø/Glimt befestet sin posisjon som Norges beste fotballag i øyeblikket med en solid 2–0-seier over Odd i Skien søndag ettermiddag. Med det økte de sin ledelse i eliteserien, ettersom tromsø bare klarte 0–0 mot Vålerenga. tromsø hadde fem strake seirer før sitt poengtap søndag. Albert Grønbæk sørget for gul ledelse etter 27 minutter. Etter 59 minutter doblet Amahl Pellegrino ledelsen og spikret samtidig sluttresultatet med sitt 13. mål på 14 kamper i serien.
Tidspunkt: 09-07-2023 - Kl.16:56 - Kilde: NRK - Info


157. Bodø/Glimt og tromsø inngår byttehandel
Bodø/Glimt og tromsø har inngått en byttehandel som sender Lasse Nordås én vei og Daniel Bassi den andre. Nordås forlater Glimt til fordel for tromsø, mens Bassi går andre veien. Det opplyser klubbene på sine nettsider onsdag kveld. Nordås var på utlån til tromsø andre halvdel av 2022-sesongen og blir nå TIL-spiller på fulltid. Bassi fikk på sin side eliteseriedebuten i år og skal nå spille i helgult for Bodø/Glimt. Bodø/Glimt og tromsø er øverst i Eliteserien denne sesongen, med førstnevnte som serieleder og tromsø på andreplass.
Tidspunkt: 05-07-2023 - Kl.18:13 - Kilde: NRK - Info


158. Rammet av uværet: - Litt kjipt
Det nederlandske meteorologiske institutt har utstedt «kode rød» i forbindelse med kraftig uvær. To kompiser fra tromsø er blant dem som er rammet.
Tidspunkt: 05-07-2023 - Kl.14:01 - Kilde: Dagbladet - Info


159. Norge til U23-EM med flere gullkandidater
Norges Friidrettsforbund har gjort et slagkraftig uttak til neste ukes U23-EM i finske Esbo. Pål Haugen Lillefosse og Sander Skotheim er med til mesterskapet.Det samme er fersk norgesrekordholder Håvard Bentdal Ingvaldsen (400 meter), mens Henriette Jæger skal jage edelt metall på både 200 og 400 meter. Troppen ble klar få dager etter at Lillefosse tok den siste pallplassen i stavkonkurransen i Diamond League-stevnet i Stockholm. Bergenseren deler den norske utendørsrekorden på 5,86 meter med Sondre Guttormsen. Mesterskapet varer fra 13. til 16. juli. Her er den norske troppen: Menn: 100 m: Jacob Vaula (Gular) 200 m: Kenny Emi Tijani-Ajayi (Tjalve) 400 m: Håvard Bentdal Ingvaldsen (Moelven), Andreas Grimerud (Moelven), Andreas Ofstad Kulseng (Larvik Turn & IF) 800 m: Tobias Grønstad (Tjalve), Ole Jakob Høsteland Solbu (Ås) 1500 m: Esten Hansen-Møllerud Hauen (Ren-Eng), Moa Abounnachat Bollerød (Sem) 5000 m: Abdullahi Dahir Rabi (Runar), Vebjørn Hovdejord (Snøgg) 10.000 m: Abdullahi Dahir Rabi (Runar), Ibrahim Buras (BUL), Phillip Anders Anthelme Massacand (Gneist) 110 m hekk: Herman Ellingsen (Gneist) 400 m hekk: Andreas Haara Bakketun (Gular) 3000 m hinder: Vebjørn Hovdejord (Snøgg), Jesper Lundin (BUL tromsø), Didrik Røssum Jensen (Nittedal) Stav: Pål Haugen Lillefosse (Fana), Simen Guttormsen (Vidar) Lengde: Henrik Flåtnes (Tønsberg) Tresteg: Henrik Flåtnes (Tønsberg) Diskos: Steffen Melheim (Olden) Spyd: Daniel Thrana (Kristiansand) Tikamp: Sander Skotheim (Tjalve), Markus Rooth (Tjalve) 4 x 100 m stafett: Vaula, Tijani-Ajayi, Jonas Berggård Skåden (Sandnes), August Hemstad (Gular) 4 x 400 m stafett: Ingvaldsen, Grimerud, Kulseng, Bakketun. Kvinner: 100 m: Maren Bakke Amundsen (Moelven) 200 m: Maren Bakke Amundsen (Moelven), Henriette Jæger (Aremark) 400 m: Jæger, Astri Ayo Lakeri Ertzgaard (Tjalve), Sigrid Kongssund Amlie (Moelven) 800 m: Anne Gine Løvnes (Vidar), Pernille Karlsen Antonsen (Vidar), Anniken Årebrot (Orion) 1500 m: Ingeborg Østgård (Tjalve), Selma Løchen Engdahl (Tjalve), Grete Tyldum (Steinkjer) 5000 m: Mari Roligheten Ruud (IL i BUL) 10.000 m: Kristine Meinert Rød (Oppegård), Adele Norheim Henriksen (Gular) 100 m hekk: Andrea Rooth (Lambertseter), Martine Hjørnevik (Norna-Salhus), Ingrid Pernille Rismark (Vidar) 400 m hekk: Rooth, Marin Stray Gautadottir (Skjalg), Astri Ayo Lakeri Ertzgaard (Tjalve) 3000 m hinder: Kristin Svendby Otervik (Lørenskog), Sigrid Alvik (Tyrving), Sara Busic (Skjalg) Stav: Kitty Augusta Friele Faye (Fana) Tresteg: Rachel Ombeni (Norna-Salhus), Hedda Kronstrand Kvalvåg (Tjalve) Diskos: Lotta Flatum (Brandbu), Elisabeth Thon Rosvold (Tjalve) 4 x 400 m stafett: Jæger, Rooth, Ertzgaard, Amlie, Gautadottir. (NTB)
Tidspunkt: 04-07-2023 - Kl.08:33 - Kilde: NRK - Info


160. Molde nær å ryste Glimt - Saltnes reddet poeng på overtid
Etter bare 17 minutters spill fikk Molde-keeper Jesper Karlstrøm direkte rødt kort. Likevel ga Molde, med én mann mindre, Bodø/Glimt kamp til døra. Karlstrøm ble vist det røde kortet etter en VAR-sjekk for å ha handset utenfor egen 16-meter. Ola Brynhildsen scoret to ganger, begge etter at Molde fikk målvakten utvist, og blåtrøyene var nære å holde unna resten av kampen. Faris Pemi reduserte med knappe 25 minutter igjen å spille, og på overtid glapp det for bortelaget. Omar Elabdellaoui steg til værs og stanget ballen i tverrliggeren. Ballen falt perfekt til Ulrik Saltnes, som hamret inn 2-2 og sørget for at den suverene serielederen fikk med seg ett poeng fra storkampen. Glimt troner fortsatt øverst på tabellen og har seks poeng ned til tromsø, som riktignok har én kamp mindre spilt. Molde er på sin side nummer seks på tabellen, tolv poeng bak serielederen.
Tidspunkt: 02-07-2023 - Kl.19:16 - Kilde: NRK - Info


161. 18-åring med drømmetreff da Brann slo HamKam
Unggutten Jonas Torsvik (18) fikk kjempetreff og gjorde mål i hjemmedebuten da Brann vant 2-1 mot tabelljumbo HamKam i Eliteserien søndag kveld. Tenåringen fra Loddefjord reagerte instinktivt i kjølvannet av et hjørnespark på overtid av førsteomgang. Med feil fot hamret han ballen i det venstre hjørnet. Bård Finne la på til 2-0 noen minutter før full tid, før Pål Alexander Kirkevold reduserte på overtid. HamKam ligger nå sist i Eliteserien, mens Brann er på 3. plass, to poeng bak tromsø. (NTB/NRK)
Tidspunkt: 02-07-2023 - Kl.18:19 - Kilde: NRK - Info


162. tromsø med sterk borteseier
Mai Traoré scoret kampens eneste mål da tromsø slo Lillestrøm 1–0 på Åråsen søndag. Seieren gjør at tromsø beholder 2.-plassen i eliteserien. Med fem strake seirer er de ligaens store formlag.
Tidspunkt: 02-07-2023 - Kl.17:18 - Kilde: NRK - Info


163. Vanvittig sluttdrama da Viking slo Vålerenga
Seks minutter på overtid prikket Niklas Sandberg inn seiersmålet for Viking. Det satte punktum for noen elleville sluttminutter. For bare noen minutter tidligere hadde Stefan Strandberg utlignet til 1-1 fra straffemerket. Lars Jørgen Salvesen hadde tidligere sendt Viking i føringen. Etter utligningen bølget det frem og tilbake. Begge lag skapte flere sjanser og spesielt Vålerenga presset på for en seier helt på tampen. Istedet gikk det ordentlig galt for hovedstadsklubben. Vikings Niklas Sandberg ble nemlig spilt gjennom og havnet i løpsduell med Fredrik Oldrup Jensen. Vålerenga-spilleren valgte å rive Sandberg over evne og ble dermed vist det røde kortet. Det var et taktisk frispark for å hindre Viking i å gå opp i 2-1, men det gikk ikke så bra for Jensen: På det påfølgende frisparket prikket nemlig Sandberg inn seiersmålet med et lavt frispark i keeperhjørnet. Seieren sender Viking opp på 2. plass, foran tromsø, som har én kamp mindre spilt. Vålerenga fortsetter å slite og er nummer 13 i Eliteserien, bare tre poeng over nedrykksstreken.
Tidspunkt: 01-07-2023 - Kl.17:57 - Kilde: NRK - Info


164. Skadefri Lundemo omsider tilbake for LSK
Marius Lundemo (29) er endelig skadefri etter å ha vært ute på sidelinjen i ti måneder med en ankelskade, skriver LSK på sin nettside. Lundemo gjorde comeback i Lillestrøm i juli i fjor, men fikk lite spilletid da han skadet ankelen etter å kun ha spilt i fem kamper. – Det har vært blytungt. Ikke noe moro. Det å være utpå her med gutta nå og føle seg bra er en ubeskrivelig følelse. Det har vært en litt kronglete vei tilbake, men jeg føler det har løsnet litt nå etter at vi kom tilbake fra ferie, sier Lundemo. Søndag møter Lundemo og LSK tabelltoer tromsø på Åråsen.
Tidspunkt: 30-06-2023 - Kl.13:32 - Kilde: NRK - Info


165. Lindvik nummer fem i europalekene
Skihopper Marius Lindvik ble Norges bestemann på 5.-plass i normalbakkekonkurransen i europalekene. Lindvik hoppet 100 og 101,5 meter, og var 3,3 poeng bak den siste pallplassen. Robert Johansson fulgte på 6.-plass etter svev på 101 og 105 meter, mens Johann André Forfang endte som nummer tolv. tromsøværingen fikk opp 98 og 100,5 meter på sine to svev. Østerrikske Daniel Tschofenig vant rennet i polske Zakopane, mens landsmann Jan Hörl og Gregor Deschwanden (Sveits) ble nummer to og tre. (NTB)
Tidspunkt: 29-06-2023 - Kl.09:26 - Kilde: NRK - Info


166. tromsø-treneren raste mot dommeren da Glimt vant på overtid: – En soleklar feil
tromsø så ut til å sende sin argeste rival hodestups ut av cupen. Men det var før Bodø/Glimt skrudde på turboen i noen høydramatiske sluttminutter.
Tidspunkt: 28-06-2023 - Kl.19:04 - Kilde: NRK - Info


167. Fiabema scoret for U21-landslaget – ny uavgjort mot Skottland
Norges nye U21-landslag ledet lenge etter et mål fra Bryan Fiabema, men en straffe ga Skottland 1–1. Dermed har begge testkampene mot skottene i Spania endt uavgjort. Torsdag ble det 0–0. Fiabema tok Norge i føringen etter en drøy halvtime. Før helgen ble det kjent at tromsøværingen slippes av Chelsea når kontrakten med den engelske storklubben løper ut i slutten av måneden. Det norske laget holdt på ledelsen fram til Tommy Conway satte inn 1–1 fra straffemerket i det 78. minutt. Oppgjøret ble spilt i Murcia. Samlingen er en del av det nye U21-landslagets forberedelser til høstens EM-kvalifisering. Kullet erstatter laget som i sommer skal til EM i Georgia og Romania. (©NTB)
Tidspunkt: 18-06-2023 - Kl.12:52 - Kilde: NRK - Info


168. Norske Fiabema frigitt av Chelsea
Tiemoué Bakayoko og tolv andre spillere, inkludert norske Bryan Fiabema, er satt på en liste av spillere som skal ut av Chelsea når kontrakten deres går ut. Det bekrefter klubben selv på sine hjemmesider. Bakayoko kom til klubben fra Monaco i 2017 og kostet over en halv milliard norske kroner, men den defensive midtbanespilleren har ikke lyktes i London-klubben. Han har vært utlånt i store deler av perioden. Norske Bryan Fiabema er også blant spillerne som forsvinner ut klubbdørene på Stamford Bridge. Fiabema ble hentet fra tromsø til Chelsea, og var i fjor på lån i Rosenborg. De øvrige elleve som må forlate klubben er: Derrick Abu, Prince Adegoke, Nathan Baxter, Juan Carlos Familia Castillo, Joe Haigh, Henry Lawrence, Sam McClelland, Dujon Sterling, Amari Silko, Ethan Wady og Jayden Wareham. (NTB/NRK)
Tidspunkt: 16-06-2023 - Kl.16:50 - Kilde: NRK - Info


169. Erlien-dobbel da medaljejagende TIL vant igjen – 3-2 over Aalesund
Vegard Erlien scoret to ganger da tromsø vendte til 3-2-seier borte mot Aalesund og befestet 3.-plassen på eliteserietabellen. Dermed ble trønderen dagens mann for et TIL-lag som havnet i trøbbel halvveis i første omgang. Da scoret AaFK-spiss Bjørn Martin Kristensen sitt første eliteseriemål med en god enkeltmannsprestasjon. Niklas Vesterlund skapte ytterligere pusterom for gjestene da han satte inn en retur etter 72 minutter. Igjen fikk AaFK-keeper Sten Grytebust lite hjelp fra backrekka. AaFK hadde krefter igjen mot slutten og skapte spenning snaue ti minutter før full tid. Markus Karlsbakk var på returen etter at et skudd fra Kristoffer Ødemarksbakken ble blokkert. Det ble en krig hele veien inn for tromsø for å beholde ledelsen, men formsterke «Gutan» lyktes og vant sin tredje strake kamp. (NTB)
Tidspunkt: 11-06-2023 - Kl.17:40 - Kilde: NRK - Info


170. Flere storoppgjør i cupens 4. runde
Trekningen av 4. runde i cupen ble foretatt onsdag kveld. NFF serverte tre lokaloppgjør i kampene som spilles onsdag 28. juni: Kjelsås – KFUM Oslo Bodø/Glimt – tromsø Gjøvik-Lyn – HamKam Stjørdals-Blink – Vålerenga Raufoss – Viking Sogndal – Sarpsborg 08 Molde – Strømsgodset Brattvåg – Brann – Vi er fornøyde med ny hjemmekamp og en mulighet til å konkurrere med Hamar og Hamkam som har ligget lengst fremme i distriktet i flere år. Vi kommer til å gi dem kamp. Kristian Onsrud har familie med en stor historie i sportsklubben Gjøvik-Lyn, så vi gleder oss, sier Gjøvik-Lyn-trener Espen Haug til NRK.
Tidspunkt: 07-06-2023 - Kl.20:24 - Kilde: NRK - Info


171. Bodø/Glimt med knusende seier i hovedstaden
Bodø/Glimt fortsatte storformen da de tok sin femte strake seier da de vant 3–1 over Vålerenga på bortebane i Eliteserien søndag. Faris Pemi ble kveldens matchvinner med to nettkjenninger. – Det er en fantastisk følelse. Jeg hjalp laget med å skaffe tre poeng, og vi fortsetter framover. Vi er veldig fornøyde, sa tomålsscorer Faris Pemi til TV 2. Eliteseriens toppscorer Amahl Pellegrino noterte seg også for et vakkert mål. Gjestene styrte kampen, men i siste ordinære spilleminutt satte Jones El-Abdellaoui et trøstemål for VIF. Glimt har med det åtte poeng ned til tabelltoer Brann, etter at bergenserne slo tabelljumbo Aalesund. De øvrige kampene i Eliteserierunden søndag endte slik: Aalesund – Brann: 1-3, Lillestrøm – Stabæk: 3-1, Rosenborg – HamKam: 4-0, Sandefjord – Odd: 4-0, Strømsgodset – Haugesund: 1-2, tromsø – Sarpsborg 08: 2–1. Viking – Molde pågår nå, stillingen er foreløpig 0–1.
Tidspunkt: 04-06-2023 - Kl.17:10 - Kilde: NRK - Info


172. Ny nedbørsrekord i tromsø – 716,3 mm mellom januar og mai

Tidspunkt: 02-06-2023 - Kl.12:52 - Kilde: YR.no - Info


173. Leknessund tjente nær en halv million på Giro-bragden
Ifølge det danske nettstedet feltet.dk tjente Andreas Leknessund 39.742 euro for åttendeplassen i sammendraget i Giro d´Italia. Med en kurs på 11,82 for euroen gir det 470.000 innkjørte norske kroner. Tradisjonen i sykling gjør at rytterne ikke beholder pengene selv, men at de i stedet fordeles mellom lagets støtteapparat og øvrige ryttere som var med i rittet. tromsøværingen kjørte flere dager i rosa ledertrøya og endte til slutt som nummer åtte sammenlagt. Sammenlagtvinneren Primoz Roglic fra Slovenia gjorde det ikke uventet best på pengefronten i årets Giro med 289.842 innkjørte euro, som utgjør 3,4 millioner norske kroner.
Tidspunkt: 30-05-2023 - Kl.13:35 - Kilde: NRK - Info


174. tromsø headet seg til tre poeng mot Haugesund
To perfekte cornere ble svingt inn og stanget i mål fra tromsøs midtstoppere da Haugesund ble nedkjempet 2-1 i Eliteserien mandag. Etter 18 minutter steg Jostein Gundersen til værs i feltet og headet inn ledelse til tromsø. Haugesunds Bruno Leite hamret deretter inn utligningsmålet etter en halvtime med et prosjektil av et skudd. Noen minutter etter hvilen var det Anders Jenssen som stanget corneren til Antonsen i mål. Haugesund hadde ikke noen flere mål i seg, og dermed vant tromsø 2-1, skriver NTB.
Tidspunkt: 29-05-2023 - Kl.20:10 - Kilde: NRK - Info


175. Vålerenga møter Lyn i andre runde i NM for menn
Oppsettet for den andre runden i cupen ble klart torsdag kveld. 15 av 16 lag fra Eliteserien gikk videre fra den første runden, hvor Sandefjord var det eneste laget som ble slått ut. Deres overmenn, Eik Tønsberg, møter Strømsgodset i andre runde. Av de største kampene blir trolig kampen mellom Lyn og Vålerenga. De to Oslo-lagene har møttes tre ganger i cupen siden Lyn rykket ned fra Eliteserien i 2009, sist i 2021. Hele oppsettet ser slik ut: Skjervøy – Alta tromsdalen – tromsø Mjølner – HamKam Junkeren – Bodø/Glimt Melhus – Molde Byåsen – Aalesund Strindheim - Ranheim Stjørdals/Blink – Rosenborg Levanger – Kristiansund Brattvåg – Hødd Fjøra – Brann Lysekloster - Sogndal Fana – Åsane Stord – Haugesund Sotra – Sandnes Ulf Vidar – Viking Vard Haugesund – Bryne Arendal – Jerv Notodden – Odd Halsen - Start Eik Tønsberg - Strømsgodset Ørn Horten – Fredrikstad Gjøvik/Lyn - Kongsvinger Gjelleråsen – KFUM Ull/Kisa – Lillestrøm Strømmen - Mjøndalen Frigg – Sarpsborg 08 Bærum – Skeid Lyn – Vålerenga Grorud – Raufoss Kjelsås – Stabæk Kvik Halden - Moss
Tidspunkt: 25-05-2023 - Kl.22:28 - Kilde: NRK - Info


176. Offensiv Leknessund satte fyr på Giro-etappe med overraskende angrep
Andreas Leknessund angrep storkanonene i første stigning på torsdagens etappe i Giro d´Italia. Rivalene våget ikke å la tromsøværingen få gå. Den 18. etappen er 161 kilometer lang og av den tøffe typen. Leknessund og konkurrentene skal over flere tøffe stigninger på veien fra Oderzo til målgangen i Val di Zoldo. Etter kun noen få mil i flatt terreng gikk feltet inn i det første tøffe fjellet. Der ble det satt høy fart, og plutselig gikk Leknessund til i et høyst uventet angrep. tromsøværingen forsøkte å kjøre seg opp til et femmannsbrudd i tet, men sammenlagtfavorittene og deres lag reagerte resolutt da DSM-rytteren satte opp farten. Luken til Leknessund ble aldri spesielt stor, men relativt raskt tettet, et klart signal på at ingen av storkanonene ønsket å ha nordmannen med i bruddet. – Det der må jeg si var herlig og litt uventet. Jeg kunne nesten ikke tro mine egne øyne der han plutselig forserte opp på siden av feltet og raste av gårde, sa Eurosport-kommentator Andreas Staune-Mittet. – Det er mildt sagt litt utradisjonell Grand Tour-sykling, men det liker jeg veldig godt. Leknessund er en offensiv type, sa kollega Theis Magelssen. Leknessund er nummer åtte i sammendraget i Giroen foran torsdagens etappe. Han har tre og et halvt minutt opp til ledende Geraint Thomas. Den avstanden mener åpenbart de største stjernene at er for liten til at det er aktuelt å la Leknessund få sjansen i et brudd. (NTB)
Tidspunkt: 25-05-2023 - Kl.14:15 - Kilde: NRK - Info


177. Byttet kunstgress for ett år siden – her ligger fortsatt de miljøskadelige knottene
tromsø IL trodde kommunen ville gjenbruke dekket. Nå må de trolig betale over en million kroner for å få det fjernet.
Tidspunkt: 23-05-2023 - Kl.15:01 - Kilde: NRK - Info


178. Pemi herjet da Glimt slo rivalen i målfest: – Burde avgjort mye tidligere
Bodø/Glimt fortsetter å vinne kamper i årets eliteseriesesong. Tirsdag ble erkerival tromsø slått 3-2 på bortebane. Faris Pemi var involvert i alt. Glimt har bare avgitt to poeng i årets sesong, med en uavgjort kamp. Tirsdag var det duket for rivalkamp borte mot tromsø på fotballens festdag, og lagene bød virkelig opp til dans. Faris Pemi var igjen viktig for Glimt med en måldobbel. Kameruneren har scoret fem mål på de tre siste kampene og skaffet straffe mot tromsø. – Vi er veldig glade. Jeg skal fortsette å jobbe hardt og tro på meg selv. Nå er det bare glede. Vi prøvde å holde det enkelt, men jeg kjente at det var en rivalkamp, sa Pemi til Avisa Nordland etter seieren. Amahl Pellegrino scoret sitt åttende seriemål for sesongen på straffespark, mens Vegard Erliens dobbel for tromsø ikke holdt til poeng. Han har scoret fire mål denne sesongen. – Det er litt blandede følelser. Jeg er skuffet over resultatet, men fornøyd med det vi presterer. Vi viser at når vi er på vårt beste, konkurrerer vi med Glimt, sa TIL-kaptein Ruben Yttergård Jenssen til Nordlys.
Tidspunkt: 16-05-2023 - Kl.21:54 - Kilde: NRK - Info


179. Vålerenga ble for gode og vant 3-0 – HamKam på nedrykksplass
Vålerenga kan feire 17. mai med hevede hoder etter årets første hjemmepoeng da HamKam ble slått 3-0. Gjestene har fire strake tap og er under nedrykksstreken. Det var HamKam som kom best i gang, men det var bare i fem minutter at laget yppet seg. Etter hvert tok Dag-Eilev Fagermos menn mer og mer over. Etter 18 minutter fikk 18-åringen Seedy Jatta stå umarkert ved bakerste stolpe og heade inn 1-0 på innlegg fra Simen Juklerød. Etter 24 minutter ble ledelsen doblet da finske Daniel Håkans dukket opp inne i feltet og satte 2-0. HamKam-målvakten Lars Jendal var for passiv ved den anledningen. Han sto og ventet på ballen og oppdaget ikke Håkans som brøt inn foran ham. Jendal voktet målet etter Marcus Sandbergs røde kort mot tromsø sist. Dødt og tafatt Vålerenga fikk også en viktig psykologisk scoring med 3-0 på overtid i 1. omgang. Henrik Bjørdal kjempet til seg ballen etter en corner. Han fikk et godt treff, og via en motstander havnet ballen i mål via stanga. – Det var dødt og tafatt. Vi fikk ikke flyttet beina fort nok og kom ikke opp i press. Det er mye å rette på, sa HamKam-kaptein Aleksander Melgalvis til TV 2 etter den begredelige 1.-omgangen. I fjor endte det 1-1 mellom de to lagene i Oslo, også det i 16.-maikamp.
Tidspunkt: 16-05-2023 - Kl.21:54 - Kilde: NRK - Info


180. Flere 16. mai-kamper utsolgt
Eliteserien-klubbene ligger an til 100 000 solgte billetter. Tallet har ikke vært så høyt på en 16. mai-runde siden 2009. – Vi merker at det er stor etterspørsel etter billetter inn mot 16 mai-runden, og tromsø, Viking og Brann vil spille for fulle tribuner, sier Pål Breen, kommersiell leder i Norsk Toppfotball. Ti kamper har vært utsolgt siden seriestarten, og billettsalget er opp med rundt 28,5 prosent sammenlignet med fjoråret.
Tidspunkt: 15-05-2023 - Kl.11:42 - Kilde: NRK - Info


181. Leknessund mistet ledertrøya på Giro-tempo
Andreas Leknessunds tid som Giro d´Italia-leder er over. Han fikk det trått målt opp mot Remco Evenepoel på søndagens tempoetappe. Flere av sammenlagtkanonene er langt mer temposterke enn Leknessund. 35-kilometeren med intervallstart ble vunnet av Evenepoel ett sekund foran briten Geraint Thomas. Leknessund ble slått med 1.15 minutt og tok 19.-plass på etappen. tromsøværingen startet dagen med åtte sekunders ledelse på Evenepoel i sammendraget, mens det var 38 sekunder til Roglic. Luken til begge ble spist opp på veien mot mål i Cesena. I alt fikk Leknessund fem dager i rosa ledertrøye. Før ham hadde kun legenden Knut Knudsen vært norsk Giro-leder (to etapper i 1975, én i 1981). (NTB)
Tidspunkt: 14-05-2023 - Kl.18:00 - Kilde: NRK - Info


182. tromsø seiret elleve minutter på overtid
tromsø kunne slippe jubelen løs da de sikret 2-1-seier på straffespark elleve minutter på overtid borte mot HamKam i Eliteserien lørdag kveld. Kampen fikk en kaotisk avslutning da HamKam-keeper Marcus Sandberg var for tøff inne i feltet og måtte bøte med både straffe og rødt kort. Inn kom Lars Jendal for å stoppe Niklas Vesterlund, som fikk prøve seg fra krittmerket. Det klarte han ikke, og dermed gikk HamKam på sitt tredje strake tap Tidligere i kampen hadde Daniel Bassi sendt tromsø i ledelsen, mens Aleksander Melgalvis utlignet fra straffemerket. Her kan du lese kampreferatet fra oppgjøret. (NTB)
Tidspunkt: 13-05-2023 - Kl.19:46 - Kilde: NRK - Info


183. Leknessund forsvarte den rosa ledertrøyen i Giro d´Italia – satte norsk rekord
Andreas Leknessund beholder den rosa ledertrøyen i Giro d´Italia i minst én etappe til. Han holdt unna for sammenlagtkonkurrentene lørdag ettermiddag. – Jeg er veldig glad og stolt over hvordan vi har syklet som lag og at jeg har måttet kjempe for å beholde den, sånn som i dag, sa Leknessund til Discovery. Leknessund leder rittet med åtte sekunder ned til sammenlagtfavoritt Remco Evenepoel (Soudal-QuickStep). – Vi forventer at jeg kommer til å miste den (trøya) i morgen (søndag), så da var det fint å avslutte med en skikkelig kamp, sa Leknessund. Da 23-åringen startet den 207 kilometer lange etappen fra Terni til Fossombrone, ble han historisk som den nordmannen som har ledet det prestisjetunge rittet i flest etapper med sine fire. Sykkellegenden Knut Knudsen ledet Giroen i totalt tre etapper i 1975 og 1981. tromsøværingen tok over den rosa ledertrøya etter den fjerde etappen inn til Lago Laceno. Da endte han som nummer to, bare to sekunder bak Aurélien Paret-Peintre. (NTB)
Tidspunkt: 13-05-2023 - Kl.18:02 - Kilde: NRK - Info


184. Leknessund forsvarte sammenlagtledelsen
Andreas Leknessund (23) passerer sykkellegenden Knut Knudsen og blir historisk når han lørdag sykler i den rosa ledertrøya i Giro d´Italia på fjerde dagen. DSM-rytter Leknessund tok over ledertrøya etter den fjerde etappen. Fredag holdt han følge med sammenlagtfavorittene hele veien inn og forsvarte ledelsen i rittet. Når tromsø-gutten lørdag setter seg på sykkelen til den åttende etappen, blir han historisk som den nordmannen til å lede det prestisjetunge rittet i flest etapper med sine fire. Knudsen ledet Giroen i totalt tre etapper i 1975 og 1981. Fredagens etappe var en tøff prøvelse opp flere bratte stigninger. Det var den italienske Eolo-Kometa-rytteren Davide Bais som til slutt stakk av med seieren på etappen. (NTB)
Tidspunkt: 12-05-2023 - Kl.18:46 - Kilde: NRK - Info


185. Leknessund tangerer legende - beholder ledertrøya
Andreas Leknessund fikk en kontrollert reise i hovedfeltet på torsdagens etappe i Giro d´Italia. Dermed er han klar for nok en dag i den rosa ledertrøya. Nordmannen fortsetter å imponere i rittet og tangerer legendariske Knut Knudsen når han fredag sykler sin tredje Giro-etappe som sammenlagtleder. Knudsen var inntil i år den eneste nordmannen som har ledet det prestisjetunge treukersrittet. Leknessund og DSM-laget satt godt posisjonert i hovedfeltet og kunne kontrollere inn til forlenget ledelse for den 23 år gamle tromsøværingen. Etappen endte med at et brudd ble kjørt inn bare et par hundre meter før mål, og dansken Mads Pedersen vant i spurten. (NTB)
Tidspunkt: 11-05-2023 - Kl.17:46 - Kilde: NRK - Info


186. Leknessund forsvarte ledertrøya i Giro d´Italia
Andreas Leknessund (23) måtte jobbe for å trygge sammenlagtledelsen i Giro d´Italia i et sluttdrama på onsdagens regntunge etappe. Med sju kilometer igjen gikk det en velt i en sving. Det ga full stopp for Leknessund og en stor del av hovedfeltet, men tromsøværingen holdt seg på sykkelen og unngikk et tidstap som ville kostet ham en ny dag i rosa trøye. Han var første norske syklist siden 1981 til å starte en Giro-etappe som tetmann i sammendraget. Leknessund skaffet seg en 28 sekunders luke på regjerende verdensmester Remco Evenepoel ved å være nest best på tirsdagens etappe. – Det er stort for norsk sykkelsport og kjempebra for Andreas å sitte i rosa. Det er definitivt med på å øke hans markedsverdi, sa Discoverys sykkelekspert Andreas Staune-Mittet underveis i onsdagens sending. Torsdag blir det nytt trøyeforsvar på Leknessund. DSM-mannen skal da holde unna på en 162 kilometer lang og kupert etappe. Den har start og målgang i Napoli. (NTB)
Tidspunkt: 10-05-2023 - Kl.17:49 - Kilde: NRK - Info


187. Svendsen inn på regionlag i Nord-Norge – Theodorsen til Aker-Dæhlie
Anna Svendsen (33) fikk ikke fornyet tillit på elitelandslaget i langrenn og skifter beite til regionlaget Team Elon Nord-Norge. Svendsen er en av fire kvinner som er tatt ut på laget. Tre menn gjør at laget teller sju utøvere. Anna Svendsen har sin styrke i klassisk sprint, men det hun gjorde sist sesong var ikke godt nok til at fikk fortsette på landslaget i nok en sesong. – Jeg hadde en dialog med Team Aker Dæhlie, men vi kom aldri så langt at det ble et konkret tilbud. Jeg fikk en litt dårlig magefølelse, og er sikker på at Team Nord-Norge er det beste for meg nå, sier Svendsen til itromsø. Silje Theodorsen var sist sesong en del av Nord-Norge-laget, men er ikke med denne gangen. Theodorsen kom heller ikke med på noen av landslagene, men bekreftet etter sesongslutt at hun hadde tilbud fra flere aktører. Nordlys skriver at Theodorsen blir en del av privatlaget Team Aker Dæhlie neste sesong. – Silje skal gå for Team Aker Dæhlie neste år. Hun er en god løper, så vi er ekstremt glad for at vi får henne inn. Hun har utviklet seg godt de siste årene, sier daglig leder Knut Nystad i Team Aker Dæhlie til Nordlys. (NTB)
Tidspunkt: 10-05-2023 - Kl.15:54 - Kilde: NRK - Info


188. Bork (18) matchvinner for Odd – påførte tromsø det første tapet
18-åringen Bork Classønn Bang-Kittilsen ble byttet inn for Odd og scoret kampens eneste mål i eliteseriemøtet med tromsø søndag. Med ti minutter igjen headet midtstopperen Diogo Tomas ballen ned i feltet. Der fikk Bang-Kittilsen mulighet til å banke ballen ned i det lengste hjørnet. Det var Odds tredje seriescoring denne sesongen på de første seks serierundene. (NTB)
Tidspunkt: 07-05-2023 - Kl.19:19 - Kilde: NRK - Info


189. Paintsil senket Godset: – Helt fantastisk
tromsø kunne slippe jubelen løs etter å ha vunnet 1-0 borte mot Strømsgodset i Eliteserien søndag kveld. Yaw Paintsil ble matchvinner for Gutan. – Det var helt fantastisk. Jeg forventet ikke dette selv, men det var dritgøy, siera Paintsil til TV 2. Dermed klatrer tromsø opp på 2.-plass på tabellen. Etter fire kamper står de med to seirer og to uavgjort. Bare Bodø/Glimt har bedre uttelling (ti poeng). – Jeg er veldig godt fornøyd med mye i dag, men så ser vi at vi fortsatt kan bli et mye bedre fotballag. Tabellen kan dere se på, men vi gleder oss over å få med de tre poengene hjem, sa tromsø-trener Gaute Helstrup til TV 2. Godset ligger helt nede på 13.-plass med bare tre poeng etter fire serierunder. Etter hjemmeseieren i sesongåpningen mot Aalesund har Jørgen Isnes´ gutter fortsatt til gode å ta poeng.
Tidspunkt: 30-04-2023 - Kl.17:14 - Kilde: NRK - Info


190. Målløst mellom Sandefjord og tromsø
tromsø klarte ikke å følge opp den imponerende seieren over Molde forrige helg. Kampen mot Sandefjord endte 0-0. På en trøblete gressmatte var Sandefjord nærmest scoring, men Simon Amin, som hadde flere av mulighetene, klarte aldri å finne nettmaskene. Neste helg har Sandefjord en tøff bortekamp mot Rosenborg, mens tromsø får besøk av Viking.
Tidspunkt: 16-04-2023 - Kl.17:06 - Kilde: NRK - Info


191. Slik spilles 1. runde i cupen
Oppsettet for åpningsrunden av 2023-utgaven av fotball-NM er klart. Slik spilles kampene. Runden spilles 24. mai, mens det også spilles noen kamper 25. mai. Endelig tidspunkt vil bli fastsatt i løpet av kort tid. Hammerfest – tromsø, Alta – Bossekop, Finnsnes – Skjervøy, Fløya – tromsdalen, Mjølner – Harstad, Mosjøen – Bodø/Glimt Junkeren – Innstranda Rana – Stjørdals/Blink Verdal – Ranheim Trygg/Lade – Rosenborg Orkla – Levanger Melhus – Kolstad Nardo – Byåsen Strindheim – Træff Tomrefjord – Kristiansund Surnadal – Molde Herd – Brattvåg Spjelkavik – Hødd Eid – Aalesund Fjøra – Florø Førde – Sogndal Fyllingsdalen – Sotra Loddefjord – Åsane Frøya – Brann Stord – Sandviken Lysekloster – Os Bjarg – Fana Forus/Gausel – Viking Rosseland – Bryne Djerv 1919 – Sandnes Ulf Staal Jørpeland – Haugesund Brodd – Vidar Vard Haugesund – Egersund Fløy – Start Randesund – Arendal Mandalskameratene – Jerv Urædd – Odd Pors – Notodden Halsen – Fram Flint – Ørn Horten Eik Tønsberg – Sandefjord Drammens BK – Mjøndalen Åssiden – Stabæk Hønefoss – KFUM Heming – Strømsgodset Holmlia – Skeid Lokomotiv Oslo – Ull/Kisa Follo – Kjelsås Frigg – Ullern Asker – Bærum Nordstrand – Lyn Fu/Vo – Sarpsborg 08 Skjetten – Grorud Skedsmo – Lillestrøm Gjelleråsen – Lørenskog Eidsvold Turn – Strømmen Nybergsund – HamKam Lillehammer – Kongsvinger Brumunddal – Raufoss Elverum – Gjøvik/Lyn Råde – Vålerenga Sprint-Jeløy – Fredrikstad Drøbak/Frogn – Moss Kråkerøy – Kvik Halden Samtidig med at 2023-utgaven av er i forberedelsesfasen, er fortsatt ikke 2022-utgaven ferdigspilt. Der har man kommet til semifinalene. De spilles 26. april. Finalen går i slutten av mai. Det er besluttet at hele årets utgave av fotball-NM skal spilles før nyttår. Dermed vender man tilbake til den gamle ordningen etter at koronapandemien har tvunget fram endringer de siste årene. (NTB)
Tidspunkt: 12-04-2023 - Kl.11:06 - Kilde: NRK - Info


192. Holund melder forfall til randonee-renn
En forkjølt Hans Christer Holund (34) må melde forfall til de kommende verdenscuprennene i randonee i tromsø. Langrennsløperen var i utgangspunktet tatt ut til å være med i grenen vertikal. Ny løper i troppen blir Vidar-løper Sylvia Nordskar. Holund har vært plaget med sykdom i lengre tid og har ikke konkurrert siden han gikk femmila i Holmenkollen 11. mars. Norge stiller med totalt 16 løpere til konkurransene som starter med mixedstafett i tromsdalen tirsdag. Deretter fortsetter det med vertikal samme sted onsdag før det er individuelt renn på Kvaløya fredag. Lørdag avsluttes det med sprint i tromsø sentrum. De to siste rennene blir vist på NRK. (NTB)
Tidspunkt: 11-04-2023 - Kl.08:52 - Kilde: NRK - Info


193. Molde med marerittåpning på sesongen – rystet av tromsø
Molde fikk verst tenkelige start på sesongen da de gikk på et overraskende tap mot tromsø, mens Glimt vant enkelt mot Sarpsborg.
Tidspunkt: 10-04-2023 - Kl.16:53 - Kilde: NRK - Info


194. tromsø forsterket med Viking-angriper
Mai Traore (23) lånes ut til tromsø fra Viking ut årets sesong med opsjon på forlengelse. Den guineanske angriperen har de siste månedene vært på utlån i OH Leuven i belgisk fotball. Avtalen varte egentlig til i sommer, men nå vender Traore i stedet nordover, skriver NTB. – Vi ser fram til å få Traore med på laget. Han er en spennende angrepsspiller som vi har fulgt over lengre tid, og som vi har stor tro på i sesongen som kommer, sier tromsøs sportssjef Lars Petter Kræmer-Andressen i en uttalelse på klubbens hjemmeside.
Tidspunkt: 31-03-2023 - Kl.19:45 - Kilde: NRK - Info


195. Utsett påskeferien
På grunn av uvær, ras og rasfare er mange veier stengt i Vesterålen, troms og Finnmark. Vegtrafikksentralen ber folk om å tenke seg om før de tar påskeferie.
Tidspunkt: 31-03-2023 - Kl.08:59 - Kilde: Dagbladet - Info


196. Rødt farevarsel
På grunn av uvær, ras og rasfare er mange veier stengt i Vesterålen, troms og Finnmark.
Tidspunkt: 31-03-2023 - Kl.08:59 - Kilde: Dagbladet - Info


197. Holund får verdenscupdebut i randonee
Langrennsløper Hans Christer Holund (34) prøver seg i randonee når det arrangeres verdenscupfinale i skigrenen i tromsø i april. Det kommer fram av en uttaksmelding fra Norges Skiforbund. Holund er en av 16 norske utøvere som skal delta i verdenscupuken i tromsø. Lyn-løperen deltar i klassen vertikal, som er et rent motbakkeløp. Det skal også konkurreres i blandet stafett, individuelt og sprint. (NTB)
Tidspunkt: 29-03-2023 - Kl.10:16 - Kilde: NRK - Info


198. Alfheim stadion får samisk navn
Alfheim stadion i tromsø bytter navn til Romssa Arena.
Tidspunkt: 29-03-2023 - Kl.06:10 - Kilde: NRK - Info


199. Lillestrøm til cupsemifinale etter selvmål
Lillestrøm havnet under to ganger, men snudde kampen og slo tromsø 3-2 etter ekstraomganger i NMs kvartfinale søndag. I semifinalen venter Bodø/Glimt. Avgjørelsen falt ti minutter før slutt i andre ekstraomgang. Espen Garnås fikk hodet på innlegget fra Gjermund Åsen, og rett foran mål var August Jenssen uheldig da han satte ballen i eget mål. Det var en fortjent seier for Lillestrøm, som hadde mye av banespillet på bortebane søndag. Sakarias Opsahl sendte tromsø i ledelsen med sin scoring etter en halvtimes spill. Frisparket fra både skrått og langt hold, gikk gjennom hele LSK-boksen og fant lengste hjørne. Tidlig i andre omgang utlignet tidligere tromsø-spiller Thomas Lehne Olsen fra straffemerket. Etter en time sendte Hilmir Mikaelsson hjemmelaget i ledelsen på ny, men 20 minutter før slutt utlignet Åsen. Lillestrøm har vunnet NM seks ganger, sist i 2017 da de slo Sarpsborg 3-2. I semifinalen venter fjorårets tapende finalist Glimt. Lillestrøm har fordel av hjemmebane i kampen.
Tidspunkt: 19-03-2023 - Kl.18:33 - Kilde: NRK - Info


200. Dansk avis: Høgmo aktuell som ny Midtjylland-trener
Per-Mathias Høgmo skal være på plass i Danmark for å forhandle fram en avtale for å bli Midtjyllands nye trener, ifølge Ekstra Bladet. Tirsdag fikk spanjolen Albert Capellas sparken i Midtjylland, og ifølge Ekstra Bladet skal Høgmo være svært nær å bli klubbens nye trener. Det var Herning Folkeblad som først meldte at han var en kandidat til jobben. Høgmo har hatt stor suksess som trener for svenske Häcken, og klubben vant i fjor Allsvenskan for første gang. I januar forlenget han kontrakten til ut 2024, men nå kan det gå mot klubbskifte for veteranen. Nylig tok han Häcken til semifinale i cupen. Høgmo har tidligere vært norsk landslagssjef og trent tromsø, Rosenborg og Fredrikstad i norsk fotball.
Tidspunkt: 15-03-2023 - Kl.10:38 - Kilde: NRK - Info


201. Finsk 19-åring signerte for tromsø
Miika Koskela (19) forlater finske AC Oulu til fordel for tromsø og norsk fotball den kommende fotballsesongen. Den finske unggutten har signert en avtale som strekker seg ut sesongen 2026, melder tromsø på sine nettsider mandag. 19-åringen har spilt 72 kamper for AC Oulu på øverste nivå i finsk fotball. – Miika er en spennende stoppertype som allerede i ung alder har mye erfaring fra spill på toppnivå i Finland med 72 kamper for Oulu. Han har bra rekkevidde med 195 centimeter på strømpelesten, er sterk i duellspillet og i tillegg har han bra fart, sier sportssjef Lars Petter Kræmer-Andressen. Koskela er kampklar og aktuell for troppen til NM-kvartfinalen mot Lillestrøm kommende søndag. (©NTB)
Tidspunkt: 13-03-2023 - Kl.21:11 - Kilde: NRK - Info


202. Start dropper protest etter cupnederlag
Start reagerte på flere dommeravgjørelser i søndagens NM-kamp mot tromsø, men sender ikke inn protest til fotballforbundet. Dermed er tromsø klar for kvartfinale hjemme mot Lillestrøm kommende søndag. – Vi har nettopp fått beskjed fra fotballforbundet om at Start har trukket protesten, sier daglig leder Øyvind Alapnes i TIL til itromsø. (NTB)
Tidspunkt: 13-03-2023 - Kl.14:03 - Kilde: NRK - Info


203. Salvesen med drømmedebut for Viking - slo Rosenborg ut av cupen
To måneder etter at han takket nei til Viking ombestemte Lars-Jørgen Salvesen seg. Spissen ble tidligere denne uken solgt fra Bodø/Glimt til Viking og debuten kunne ikke gått stort bedre. På stillingen 0-0, etter 58 minutter, ble han byttet innpå. Sander Svendsen sendte Viking i ledelsen fem minutter senere med et pent plassert skudd fra 17-18 meter og ytterligere tre minutter senere var det Salvesen sin tur. I fint driv førte han ballen oppover og fyrte av fra 18-19 meter. Ballen suste inn i hjørnet og Salvesen kunne juble for sin første Viking-scoring etter bare åtte minutter på banen. Viking hadde med det god kontroll i resten av kampen og kontrollerte inn til en 2-0-seier. I neste uke kvartfinaler, som spilles 18. og 19. mars, blir det et gjensyn med gamle lagkamerater for Salvesen. Da skal Viking ta turen til Bodø for å spille mot Bodø/Glimt. De øvrige kvartfinalene spilles slik: tromsø - Lillestrøm Molde - Stabæk Brann - Sandefjord
Tidspunkt: 12-03-2023 - Kl.21:08 - Kilde: NRK - Info


204. Viking slo RBK ut av cupen
Sander Svendsen og Lars-Jørgen Salvesen sikret 2-0-seier for Viking over Rosenborg i fjerde runde av NM i fotball søndag kveld. Rogalendingene er dermed klar for kvartfinale mot Bodø/Glimt neste helg. Det ble servert alt annet enn festfotball i Stavanger den første timen. De oppmøtte supporterne måtte vente 63 sjansefattige minutter før det endelig kom et skudd på mål. Det sto Sander Svendsen for da han banket Viking i ledelsen fra rett utenfor 16-meteren. Målet satte virkelig fart på både Viking-fansen og spillerne. Mens supporterne lyste opp stadion med bluss, stormet Lars-Jørgen Salvesen på kontring og doblet vertenes ledelse i Viking-debuten. Salvesen ble hentet fra Glimt så sent som tirsdag. Rosenborgs nysignerte spiss Oscar Aga fikk også prøve seg fra start, men klarte ikke å gjøre seg tellende i åttedelsfinalen. Det var den siste siste av åttedelsfinalene i 2022-utgaven av cupen. Fra før har Bodø/Glimt, Brann, Molde, Stabæk, Sandefjord, Lillestrøm og tromsø sikret seg avansement. Kvartfinalene spilles neste helg, mens semifinalene går 26. april. Cupfinalen på Ullevaal stadion spilles 20. mai.
Tidspunkt: 12-03-2023 - Kl.21:08 - Kilde: NRK - Info


205. Steinar Nilsen ny sportssjef for Toppfotball kvinner
Tidligere Serie A-spiller Steinar Nilsen (50) gjør comeback i toppfotballen. Han er ny sportssjef for Toppfotball Kvinner. – Jeg kunne ikke svare nei og tar fatt på denne jobben med voldsom entusiasme. Det er kanskje det viktigste og mest interessante som skjer i norsk fotball akkurat nå, sier Nilsen til TV 2. Nilsen har spilt i tromsø, Milan og Napoli. Han har også notert seg for to landskamper. Som trener har han ledet tromsø i tre perioder i tillegg til Brann. Siden exiten fra tromsø i 2015 har han vært utenfor fotballen. Fredag sist uke leverte han sin oppsigelse som administrerende direktør i tromsø Taxi. (NTB)
Tidspunkt: 28-02-2023 - Kl.16:19 - Kilde: NRK - Info


206. Uavgjort for tromsø mot KFUM i Marbella – fortsatt uten seier i oppkjøringen
tromsø sikret uavgjort i sluttminuttene av kampen takket være en sen scoring fra Sakarias Opsahl. Nordlendingene må vente på den første seieren i år. «Kåffa» åpnet kampen sterkt og la tidlig press på motstanderne fra nord. 18 minutter inn i kampen sendte Petter Nosakhare Dahl KFUM i ledelsen. Med et knallhardt skudd kunne ikke TILs keeper Simon Thomas forhindre mål. På overtid fikk tromsø sin scoring etter en hard avslutning fra distanse av Sakarias Opsahl. Oslo-laget styrte mye av spillet og gikk til pause med 1-0-ledelse. Etter hvilen byttet tromsø-trener Gaute Helstrup hele laget, men det ville seg ikke før til slutten for TIL, som spilte sin fjerde strake treningskamp uten seier. Tidligere i år har det blitt uavgjort mot Rosenborg (1–1) og tap for IFK Göteborg (0–2) og HJK (2-3). tromsø spiller ny treningskamp mot Haugesund til lørdag. (©NTB)
Tidspunkt: 22-02-2023 - Kl.14:16 - Kilde: NRK - Info


207. Stopperkjempe forlenget med tromsø
Midtstopper Jostein Gundersen har forlenget kontrakten sin med tromsø til ut 2023-sesongen. Det bekrefter klubben på sin nettside. – Helt siden jeg ble en del av a-laget i opprykkssesongen 2014 har jeg vært med på en utrolig reise. Den reisen har bare blitt mer spennende de siste årene etter at Gaute tok over. Jeg er ekstremt motivert for å fortsette den og bidra til at klubben gjør det enda bedre i sesongen som kommer, sier Gundersen. (NTB)
Tidspunkt: 20-02-2023 - Kl.18:58 - Kilde: NRK - Info


208. tromsø signerte Skeid-talent
Jakob Napoleon Romsaas har hatt flere beilere i Eliteserien. Skeid-gutten valgte til slutt å signere for tromsø. Det opplyser klubben på egne nettsider. 18-åringen har signert en kontrakt som strekker seg til sommeren 2026. Midtbanespilleren markerte seg for Skeid i fjorårets sesong og leverte sju scoringer og to målgivende. Dermed var det flere klubber på øverste nivå som snuste på unggutten. – Jakob er en offensiv midtbanespiller med spennende ferdigheter som vi gleder oss til å få som en del av laget. Etter en god fjorårssesong for Skeid har han vært en av de mest ettertraktede spillerne fra 1. divisjon de siste månedene, sier tromsøs sportssjef Lars Petter Kræmer-Andressen. Eliteserien starter 10. april, og tromsø sesongåpner mot regjerende mester Molde. (NTB)
Tidspunkt: 15-02-2023 - Kl.18:24 - Kilde: NRK - Info


209. Hopp: Seks norske menn og fem kvinner til ski-VM
Norge stiller med elleve hoppere med verdenscupleder Halvor Egner Granerud i spissen til ski-VM i Planica 22. februar til 5. mars: Menn: Halvor Egner Grandrud (Asker), Johann André Forfang (tromsø), Daniel-André Forfang (Kongsberg), Marius Lindvik (Rælingen), Robert Johansson (Søre Ål), Kristoffer Eriksen Sundal (Koll) Mennene skal konkurrere i liten (HS100) og stor bakke (HS138), lagkonkurranse stor bakke (HS138) og blandet lagkonkurranse (HS100). Kvinner: Maren Haugli (Kolbukameratene), Anna Odine Strøm (Alta), Silje Opseth (Holeværingen), Thea Minyan Bjørseth (Lensbygda), Eirin Maria Kvandal (Mosjøen). Hjemmeværende reserve: Ingvild Midtskogen (Try). Lundby er tittelforsvarer i storbakken, og der kan Norge stille med fem utøvere. Kvinnene skal konkurrere i liten (HS100) og stor bakke (HS138), lagkonkurranse i liten bakke (HS100) og blandet lagkonkurranse (HS100). (NTB)
Tidspunkt: 15-02-2023 - Kl.13:29 - Kilde: NRK - Info


210. Mushaga Bakenga klar for Stabæk
Det bekrefter klubben på sin hjemmeside. Bakenga kommer fra den japanske klubben Tokushima Vortis. Spissen har tidligere spilt for både Rosenborg, Odd, tromsø og Molde i Eliteserien, og har vært i flere utenlandske klubber. Bakenga har signert en avtale som varer ut året, og slutter seg til laget som befinner seg på treningsleir på Marbella i morgen.
Tidspunkt: 06-02-2023 - Kl.18:09 - Kilde: NRK - Info


211. Granerud tok sin tredje strake verdenscupseier
Halvor Egner Granerud sikret sin tredje strake verdenscupseier med to kjempehopp i storbakken i tyske Willingen lørdag. – Begge hoppene var utrolige. Jeg justerte meg ikke med en finger engang. Det var et av mine beste renn i karrieren, sa Granerud til arrangøren. Granerud har vist kjempeform etter jul og tok lørdag sin 21. seier i verdenscupen. Med to svev på 149,5 og 138 meter slo Asker-hopperen slovenske Anze Lanisek i kampen om seieren. Johann André Forfang hoppet godt med svev på 134 og 135 meter. tromsøværingen endte på 7.-plass etter å ha hoppet seg opp mange plasser i finaleomgangen. Resten av de norske hopperne fikk det ikke til å stemme. Bendik Jakobsen Heggli ble nummer 21, mens Marius Lindvik og Daniel-André Tande, Fredrik Villumstad og Kristoffer Eriksen Sunndal røk ut i 1. omgang. (NRK/NTB)
Tidspunkt: 04-02-2023 - Kl.16:58 - Kilde: NRK - Info


212. Kristiansund henter Mikkel Konrdadsen Ceide på lån
Mikkel Konradsen Ceide (21) er klar for spill i Kristiansund. Det bekrefter Kristiansund i en pressemelding på deres nettside. Kristiansund har skrevet kontrakt med Ceide som lånespiller ut sesongen 2023. – Dette blir veldig spennende, og jeg er glad for muligheten jeg får i KBK. Ambisjonen er å kjempe i toppen av 1.disvisjon, og vi skal gjøre det vi kan for å være med i kampen om opprykk til Eliteserien, sier Ceide. Ceide leies ut fra Rosenborg hvor han egentlig holder til, og der han har en kontrakt som strekker seg ut 2024. 21-åringen ble under fjorårets sesong lånt ut til tromsø.
Tidspunkt: 03-02-2023 - Kl.20:12 - Kilde: NRK - Info


213. tromsø-talent på utlån til Skeid
tromsøs keepertalent Mats Trige (20) har undertegnet en låneavtale med Skeid ut sesongen, skriver NTB. Det bekrefter tromsø på sin nettside. – Mats er en ung og talentfull keeper som vi har veldig troen på. Nå går han på lån til Skeid for å få verdifull erfaring fra OBOS-ligaen og ta nye steg for å bli en enda bedre keeper, sier sportssjef i TIL, Lars Petter Kræmer-Andressen. Trige har ikke fått spille kamp for tromsøs A-lag enna. I fjor var han på utlån til Alta, hvor han var målvakt i 27 kamper.
Tidspunkt: 02-02-2023 - Kl.11:51 - Kilde: NRK - Info


214. Johansson står over hopprennet i Willingen
Halvor Egner Granerud fronter et sterkt norsk hopplag i verdenscuphelgen i tyske Willingen. Robert Johansson står igjen over med skadeproblemer, skriver NTB. Forrige helg klinket Granerud til med to seiere i skiflyging i østerrikske Kulm. Og Anna Odine Strøm tronet øverst på pallen i Hinterzarten søndag, da hun tok sin andre verdenscupseier. De norske hopperne har vist generelt god form og stiller manns- og kvinnesterke i Tyskland. Robert Johansson har, som NRK har skrevet om, slitt med tap av følelse i høyrebeinet grunnet en ryggprolaps. Etter en svak hopphelg i Kulm, står han derfor over konkurransene i Willingen i håp om å bedre formen. Herrelaget lyder som følger: Halvor Egner Granerud (Asker), Marius Lindvik (Rælingen), Johann Forfang (tromsø), Daniel-André Tande (Kongsberg), Kristoffer Sundal (Koll), Bendik Heggli (Byåsen), Fredrik Willumstad (Skimt). Disse kvinnene stiller for Norge: Anna Odine Strøm (Alta), Thea Minyan Bjørseth (Lensbygda), Silje Opseth (Holeværingen), Maren Lundby (Kolbu).
Tidspunkt: 01-02-2023 - Kl.13:16 - Kilde: NRK - Info


215. August Mikkelsen ferdig i tromsø – klar for Hammarby
August Mikkelsen forlater Eliteserien og tromsø for spill i den svenske fotballklubben Hammarby. 22-åringen har signert en kontrakt på fem år med svenskene, opplyser klubben på sine nettsider. Mikkelsen scoret sju mål på 26 kamper for tromsøværingene sist sesong og var svært delaktig i at klubben endte på en sterk 7.-plass. Totalt ble det 72 kamper for Mikkelsen på A-laget til klubben fra fødebyen. Ifølge TV 2 skal overgangen ha en totalramme på 20 millioner kroner. 22-åringens kontrakt med TIL varte opprinnelig til 2025. – At August forlater oss, gjør meg både glad og trist. Trist fordi han er fantastisk, både som person og spiller. Glad fordi klubben får resultater av sin strategi, som er å utvikle talenter og selge til store klubber, sier TILs daglig leder Øyvind Alapnes i en uttalelse. Hammarby endte på tredjeplass i svensk toppfotball sist sesong, åtte poeng bak Per-Mathias Høgmos Häcken. Klubbens sportssjef Jesper Jansson tror Mikkelsen blir en publikumsfavoritt. – Han er ekstremt rask, dyktig én-mot-én og god på den siste tredelen. Når vi møter lave lag, kommer August til å herje. En spektakulær spiller som jeg tror vi får stor glede av. (©NTB)
Tidspunkt: 25-01-2023 - Kl.21:27 - Kilde: NRK - Info


216. Nilsen fryktet for helsa – tok sølv etter uvanlig grep
Vilde Nilsen havnet i spurtduell mot Natalie Wilkie i sprintfinalen under ski-VM for parautøvere. På oppløpet måtte hun akkurat gi tapt for den regjerende olympiske mesteren. – Jeg tror jeg kunne tatt gull om oppløpet var et par meter lenger, sier Nilsen. Sølv til den norske 22-åringen, som mistet mye av gullmuligheten i utforbakken før stadion. Et væromslag i Östersund hadde gjort deler av løypa isglatt, og Nilsen ba banemannskapene ta grep før finalen. – Jeg ba Emilie (Hagen, trener) om å be de om å rake snøen så det ikke var så ufattelig glatt, sier tromsøværingen til NRK. Nilsen har lineær sklerodermi i den ene foten, noe som gjør det vanskeligere for henne i utforkjøringer. Dermed gikk de frivillige ut med hageraker. Et uvanlig, men viktig grep for hennes løp. – Jeg var veldig på at de måtte ordne det før finalen, hvis ikke har jeg ikke sjanse i utforkjøringen, sier Nilsen. – Det var av sikkerhetsgrunner. Faller man i svingen der, kan det gå stygt utover resten av mesterskapet. Jeg vil heller tenke på helsa enn å gjøre alt for å få gull, fortsetter hun. Wilkie og Nilsen måtte ta opp jakten på Sydney Peterson ut fra start, som på grunn av sin funksjonsnedsetting startet med et lite forsprang i finalen. Nilsen tok gull på 18 kilometer klassisk på søndag, og var godt fornøyd med sølv denne gangen. – I dag gikk det over all forventning. Det er ikke min type føre i dag. Det er glatt og vanskelig å akselerere i svingene. Etter prologen tenkte jeg at jeg skulle være glad om jeg i det hele tatt tok medalje, sier hun til NRK. I herreklassene klarte hverken Kjartan Haugen eller Thomas Oxaal å ta seg videre fra semifinalene.
Tidspunkt: 24-01-2023 - Kl.16:04 - Kilde: NRK - Info


217. Mikkelsen solgt til Hammarby
tromsø og Hammarby ble mandag kveld enige om en overgang for U21-landslagsspilleren August Mikkelsen får NRK bekreftet. 22-åringen reiser til Spania – der Hammarby er på treningsleir – tirsdag morgen for å gjennomgå den medisinske testen. Mikkelsen skal være enig med Hammarby om en 5-årskontrakt. For tromsø har avtalen en ramme på drøyt 20 millioner kroner. Dermed har TIL solgt spillere i vinter for drøyt 30 millioner. Tidligere har toppscorer sist sesong, Eric Kitolano, signert for Molde, og Mikkelsens U21-kollega Warren Kamanzi for franske Toulouse.
Tidspunkt: 23-01-2023 - Kl.20:48 - Kilde: NRK - Info


218. Nilsen tok gull etter «hjertesorg» og sykdomsmareritt
Vilde Nilsen vant gull på åpningsdistansen under ski-VM for parautøvere i Östersund. 22-åringen dro tidlig ifra i den 18 kilometer lange løypen og var ustoppelig for konkurrentene. – Det er den mest overlegne seieren vi har sett på lang tid, sa NRKs kommentatorer. Gullbragden i Östersund kommer under ett år etter at Nilsen sto sønderknust i pressesonen i Paralympics i Beijing. tromsøværingen måtte bryte åpningsdistansen i Kina, noe hun opplevde som uendelig tung «hjertesorg». Nilsen var den store gullfavoritten i Paralympics, men måtte reise hjem uten den edleste medaljen. Nilsen hadde hatt korona like i forkant av Paralympics, og fikk akkurat testet negativt i tide. Men viruset var bare starten på et mareritt av ulike sykdommer. På flyet hjem fra Kina fikk hun ekstremt vondt i magen, og hjemme i Norge bar det rett til operasjon for blindtarmsbetennelse. Nå så hun frem til å endelig kunne sette i gang med treningen igjen, men langrennsløperen kom seg aldri helt til hektene. Hos legen igjen ble det tatt blodprøver som påviste at hun hadde hatt kyssesyken. De manglende medaljene og den lange rekken sykdommen gjorde at hun stilte revansjelysten på startstreken i Östersund. Målet om gullmedalje er allerede nådd. Senere i VM skal det norske håpet jakte nye topplasseringer.
Tidspunkt: 22-01-2023 - Kl.14:16 - Kilde: NRK - Info


219. Kjelsås tok gullet - Østberg imponerte i sprengkulda
I sprengkulden på Gjøvik var det Kjelsås som tok NM-gullet på stafetten. Sigrid Leseth Føyen sikret gullet for Oslo-laget. Konnerud tok NM-sølvet, mens tromsø tok bronsen. Ingvild Flugstad Østberg gjorde en meget sterk tredjeetappe for Gjøvik og hentet inn drøye 40 sekunder på tromsø og Synne Arnesen som ledet da. Østberg vekslet nærmest likt med Arnesen. – Jeg klarer ikke å bevege munnen. Dette var kaldt. Men det var skikkelig gøy, smiler Ingvild Flugstad Østberg etter etappen sin. Dessverre for Østberg har Gjøvik allerede tapt en del sekunder til tromsø på den tredje etappen.
Tidspunkt: 22-01-2023 - Kl.10:48 - Kilde: NRK - Info


220. Kamanzi og Haug debuterte med storseier for Toulouse
Warren Kamanzi spilte sin første kamp etter overgangen til Toulouse. I den franske cupen ble det 7-1-seier over Lannion. Også Kjetil Haug fikk sin debut. Til tross for at motstanden var av det mer beskjedne slaget, var Kamanzi involvert tidlig. Fra sin backposisjon dro han seg inn i banen og var tredje sist på ballen da Toulouse tok ledelsen etter elleve minutter. Målvakt Kjetil Haug noterte seg for et selvmål da Lannion reduserte til 1-2 etter 35 minutter, men derfra og ut var det enveiskjøring. Debutanten Haug har ikke fått noen minutter i Ligue 1 ennå. Kamanzi gikk fra tromsø til Toulouse og den franske toppserien i januarvinduet. Klubben, som rykket opp til øverste nivå sesongen i forveien, hentet keeper Haug fra Vålerenga i sommer. (NTB)
Tidspunkt: 08-01-2023 - Kl.20:26 - Kilde: NRK - Info


221. TV 2: Alt i boks for at Eric Kitolano blir Molde-spiller
Forrige uke meldte Nettavisen at Moldes bud på midtbanespilleren Eric Kitolano (25) var blitt akseptert av tromsø. Nå er alt i boks, skriver TV 2. TIL mottar i underkant av fem millioner kroner for Kitolano, som er enig med MFK om en treårskontrakt. Romsdalsklubben jakter også Veton Berisha som erstatter for David Datro Fofana. Ivorianeren ble tidenes dyreste overgang fra norsk fotball da han nylig ble solgt til Chelsea for over 130 millioner kroner.
Tidspunkt: 02-01-2023 - Kl.16:27 - Kilde: NRK - Info


222. Fra tromsø til Toulouse
tromsø-backen Warren Kamanzi selges til den franske toppserieklubben Toulouse. Klubbene er enige om en overgang, og bare detaljer står igjen. Ifølge NTB melder tromsø IL dette på sitt nettsted tirsdag. Avtalen gjelder fra 1. januar. – Vi er utrolig stolte over å ha fått være med på Warrens utvikling i 2022-sesongen. Han sto uten kontrakt da vi hentet ham før årets sesong, og ønsket var at han skulle ta steg i TIL-drakt. Det har han definitivt gjort. Vi er utrolig glade på hans vegne og ønsker ham lykke til i Frankrike, sier sportssjef Lars Petter Kræmer-Andressen. 22-åringen debuterte i november for Norges EM-klare U21-landslag.
Tidspunkt: 27-12-2022 - Kl.18:34 - Kilde: NRK - Info


223. Slik spilles Eliteserien i 2023: Molde møter tromsø i første runde
Regjerende mester Molde innleder den neste eliteseriesesongen borte mot tromsø. Rosenborg møter Molde allerede i annen serierunde. Det er klart etter at terminlisten for 2023-utgaven av Eliteserien ble presentert fredag. Nyopprykkede Brann og Stabæk åpner med mot henholdsvis Haugesund og Odd 10. april. Rosenborgs hjemmemøte med Viking blir åpningskampen. Den spilles andre påskedag med avspark 14.30 på Lerkendal. De øvrige kampene i 1. runde er Aalesund – Vålerenga, HamKam – Sandefjord, Lillestrøm – Strømsgodset, Sarpsborg 08 – Bodø/Glimt. Allerede i serierunde nummer to møtes Molde og Rosenborg til det som blir en toppkamp mellom to av gullkandidatene. Serien avsluttes 2. desember, og da spilles følgende kamper: Bodø/Glimt – Sarpsborg 08, Haugesund – Stabæk, Molde – HamKam, Odd – Aalesund, Sandefjord – Lillestrøm, Strømsgodset – Brann, Viking – Rosenborg, Vålerenga – tromsø. I Norge knyttes det også stor forventning til hvem som møtes på «fotballens festdag» 16. mai. Den runden ser slik ut: Aalesund – Molde, tromsø – Bodø/Glimt, Brann – Stabæk, Lillestrøm – Sarpsborg 08, Rosenborg – Haugesund, Strømsgodset – Sandefjord, Viking – Odd, Vålerenga – HamKam. Den norske fotballen «tjuvstarter» sesongen med 4. rundekamper i NM. De spilles 12. mars.
Tidspunkt: 09-12-2022 - Kl.18:54 - Kilde: NRK - Info


224. Slik spilles Eliteserien i 2023: Molde møter Viking i første runde
Regjerende mester Molde innleder den neste eliteseriesesongen borte mot tromsø. Rosenborg møter Molde allerede i annen serierunde. Det er klart etter at terminlisten for 2023-utgaven av Eliteserien ble presentert fredag. Nyopprykkede Brann og Stabæk åpner med mot henholdsvis Haugesund og Odd 10. april. Rosenborgs hjemmemøte med Viking blir åpningskampen. Den spilles andre påskedag med avspark 14.30 på Lerkendal. De øvrige kampene i 1. runde er Aalesund – Vålerenga, HamKam – Sandefjord, Lillestrøm – Strømsgodset, Sarpsborg 08 – Bodø/Glimt. Allerede i serierunde nummer to møtes Molde og Rosenborg til det som blir en toppkamp mellom to av gullkandidatene. Serien avsluttes 2. desember, og da spilles følgende kamper: Bodø/Glimt – Sarpsborg 08, Haugesund – Stabæk, Molde – HamKam, Odd – Aalesund, Sandefjord – Lillestrøm, Strømsgodset – Brann, Viking – Rosenborg, Vålerenga – tromsø. I Norge knyttes det også stor forventning til hvem som møtes på «fotballens festdag» 16. mai. Den runden ser slik ut: Aalesund – Molde, tromsø – Bodø/Glimt, Brann – Stabæk, Lillestrøm – Sarpsborg 08, Rosenborg – Haugesund, Strømsgodset – Sandefjord, Viking – Odd, Vålerenga – HamKam. Den norske fotballen «tjuvstarter» sesongen med 4. rundekamper i NM. De spilles 12. mars.
Tidspunkt: 09-12-2022 - Kl.15:15 - Kilde: NRK - Info


225. Ulrik Yttergård Jenssen til Rosenborg
Rosenborg har hentet midtstopperen Ulrik Yttergård Jenssen (26). Det opplyser eliteserieklubben via Twitter. Jenssen har spilt for danske Nordsjælland i høstsesongen etter å ha kommet fra nederlandske Willem II. Han vokste opp i tromsø og har også vært innom ungdomslagene til Lyon. (NTB)
Tidspunkt: 28-11-2022 - Kl.15:09 - Kilde: NRK - Info


226. Odd feiret femteplassen etter poeng borte mot Viking – gamblet ikke med milliongevinst
Odd fullførte en sterk høstsesong med 1-1 borte mot Viking i Eliteserien i fotball. Vertene holdt seg unna tap tross et rødt kort. Poengdelingen i Stavanger kombinert med Vålerengas 1-2-tap hjemme mot Molde, gjorde at Odd avanserte på tabellen i sluttminuttene av sesongavslutningen. – Vi er litt skuffet over at vi ikke vinner, men får vel femteplassen, sa Odds målscorer Vebjørn Hoff til Eurosport. Odd ble nummer fem i trener Pål Arne «Paco» Johansens første sesong, opp hele åtte plasser fra i fjor. – En veldig bra gjennomført kamp av oss. Vi fikk med at kampene i Oslo og tromsø var slutt. Det er én million kroner i forskjell mellom å bli nummer fem eller sju. Så da valgte vi å bruke det siste minuttet på å tjene den millionen, sa Johansen om Odds passive avslutning. (NTB)
Tidspunkt: 13-11-2022 - Kl.18:20 - Kilde: NRK - Info


227. Northug-seier i Finland
Even Northug (27) dokumenterte knallform og vant fredagens sprintrenn i den finske langrennsåpningen. I kvinneklassen var Anna Svendsen best. Lillebror Northug var best gjennom hele dagen. Han var 2,41 sekunder kjappere enn annenmann i prologen, og 27-åringen vant heatet sitt i både kvart- og semifinalen. I finalen seiret han foran landslagskollega Sindre Bjørnestad Skar. Håvard Solås Taugbøl og Pål Golberg ble nummer fire og fem. Even Northug er ny på sprintlandslaget foran denne sesongen. Han var en av flere svært gode nordmenn som stilte i finske Muonio. I kvinneklassen ble det seier til Norges Anna Svendsen. tromsø-løperen var den eneste fra landslaget som stilte på startstreken. Etter 12.-plass i prologen, viste hun seg bedre i heatene og kom seg til finalen. Der ble det en knapp spurtseier over Finlands Jasmi Joensuu, som bare var 0,02 hundredeler bak Svendsen. 3.-plassen gikk til Tysklands Pia Fink. (NTB)
Tidspunkt: 11-11-2022 - Kl.11:56 - Kilde: NRK - Info


228. Sterk innspurt gir Jerv nytt håp
Med siste spark på ballen sette Mikael Ugland inn 2-2 for Jerv mot tromsø, og heldt dermed liv i Jervs håp om ein ny sesong i eliteserien. Alle måla kom i dei siste 20 minutta i kampen. To tromsø-mål i løpet av eitt minutt gav tromsø 2-0. Sakarias Opsahl dundra inn det første etter 75 minutt. Mindre enn eit minutt etterpå la same Opsahl pasninga som Eric Kitolano dobla leiinga på. Jerv slo tilbake med redusering fire minutt før ordinær tid var ute, då Peter Wilson scora på retur frå tromsø-keeperen. Og åtte minutt på overtid kom utlikninga. Jerv er framleis solid plassert i tabellbotnen, men avstanden fram til Sandefjord på kvalikplass er berre fire poeng når to kampar står att.
Tidspunkt: 30-10-2022 - Kl.18:03 - Kilde: NRK - Info


229. Tom Høgli slutter i TIL
Tom Høgli gir seg i tromsø ved nyttår. Høgli har vore klubbens samfunnskontakt sidan han la opp som spelar i 2018 – og blant anna markert seg sterkt i klubbens engasjement mot fotball-VM i Qatar. I år har han også vore ein del av trenarteamet i TIL. – Ingen dramatikk, berre ønskjer å gjere noko nytt, melder Høgli i ein SMS til NRK.
Tidspunkt: 25-10-2022 - Kl.06:59 - Kilde: NRK - Info


230. Innbytter Opseth reddet poeng for Sarpsborg
Sarpsborg 08 hadde tatt hele 16 av 18 mulige poeng på de siste seks kampene. Hjemme mot tromsø så det likevel ut til å gå mot et tap da Eric Kitolano med en lekker lobb sendte tromsø i føringen et kvarter før slutt. Kun minutter senere satte Magnar Ødegaard ballen i mål for Sarpsborg 08, men scoringen ble annullert for offside. Ødegaard skadet seg i samme situasjon, og inn kom Kristian Fardal Opseth. Han trengte bare snaue tre minutter på banen før han stanget inn utligningen. Sarpsborg 08 fortsatte å presse for et vinnermål, men flere scoringer ble det ikke og dermed ble det ett poeng til hver av lagene.
Tidspunkt: 23-10-2022 - Kl.16:50 - Kilde: NRK - Info


231. tromsø snudde kampen på overtid
Hjemmesterke tromsø snudde til 3-2-seier mot Odd med to overtidsscoringer lørdag. To scoringer fra tidligere tromsø-spiller Mikael Norø Ingebrigtsen gav Odd ledelsen 2-1 på Alfheim, en ledelse som stod seg til ett minutt på overtid. Da headet Kent-Are Andreassen inn utlikningen, og Eric Kitolano scoret på straffe fire minutter seinere. Det var Odds første tap siden tidlig i august. Ingebrigtsen sende Odd i ledelsen etter ni minutter spilt etter en kontant avsluttning med venstrefoden kontant i hjørnet. tromsø og Felix Winther utlignet like før pause da dansken på vakkert vis fant hjørnet bak Odd-keeper Wahlstedt på første berøring. Noe som stjal oppmerksomheten på Alfheim var at banemannskapet flere ganger i løpet av kampen slet med flomlysene. Da lysene forsvant og det ble mørkt i det 49. minutt, valgte tromsø-supporterne å lyse opp stadion selv med egne mobiltelefoner. – Dette er en spesiell situasjon, beskrev Discoverys kommentator Asbjørn Myhre. Omsider fikk banemannskapet lysene på igjen og like før timen spilt var Ingebrigtsen tomålscorer. tromsø-gutten curlet ballen på vakkert vis i lengste hjørne fra sin høyre kantposisjon og fikk sendt et stikk til sin tidligere klubb som ikke ville gi han ny kontrakt i vinter. Det hele ebbet mot en sterk borteseier til Skienslaget, men slik gikk det ikke.
Tidspunkt: 15-10-2022 - Kl.16:12 - Kilde: NRK - Info


232. Haaland-fetter åpnet målkontoen for Godset
Jonatan Braut Brunes scoret sitt første mål for Strømsgodset da laget tapte 1-2 hjemme for tromsø i Eliteserien søndag kveld. Lars-Christopher Vilsvik sendte en fantastisk pasning inn i feltet til Braut Brunes, som headet inn sitt første mål for drammenserne på ekte Braut-vis. 22-åringen gjorde overgang til Godset i starten til august, men har slitt i starten på karrien i Drammen. Erling Braut Haalands fetter sto uten mål etter to kamper fra start og fem innhopp, før søndagens kamp. – Ja, den var fin den. Bra legg av Vilsvik, men vi skulle hatt noen flere. Vi må fortsette, sa Brunes til Discovery i pausen. Det ble imidlertid ingen jubeldag for drammenserne. Bortelaget fra tromsø vant etter scoringer av August Mikkelsen og Eric Kitolano.
Tidspunkt: 09-10-2022 - Kl.16:57 - Kilde: NRK - Info


233. Avaldsnes fredar Riise
Dagleg leiar Norvald Audun Kaldheim i Avaldsnes seier at John Arne Riise får halde fram som trenar i klubben til neste sesong uavhengig om dei beheld plassen. – John Arne Riise skreiv toårskontrakt med oss i fjor og vil halde fram som trenar også neste sesong, seier Kaldheim til TV 2. Avaldsnes sikra søndag sin første siger i sluttspelet då dei vann 5-1 heime mot tromsø 2020. Det sende dei opp på trygg plass, til så lenge. Karmøy-laget ligg på 5.-plass, likt med LSK Kvinner på poeng, etter fire kampar. I skrivande stund ligg dei an til å behalde plassen i Toppserien med eitt mål betre i målforskjell enn Lillestrøm.
Tidspunkt: 03-10-2022 - Kl.09:10 - Kilde: NRK - Info


234. Stabæk-selvmål sikret ny Brann-seier
Brann vant 1-0 over Stabæk på Nadderud i mestersluttspillet i toppserien søndag. Et selvmål avgjorde kampen med tjue minutter igjen. Vertene Stabæk holdt lenge unna mot Brann. Kampens eneste mål kom da Therese Sessy Åsland kom til et skudd på en retur fra Stabæks keeper Sunniva Skoglund. Avslutningen traff Stabæks Selma Pettersen og gikk i mål. Brann topper mestersluttspillet med 13 poeng etter tre kamper. Bergensklubben har vunnet mot Vålerenga og spilt uavgjort mot Rosenborg. De seks resterende poengene tok de med seg fra grunnspillet. Rosenborg gjester Vålerenga i den andre kampen av mestersluttspillet søndag. John Arne Riises Avaldsnes tok sin første seier i sluttspillet da tromsø ble slått hele 5-1. Ida Mortensen Natvik scoret hattrick på en drøy halvtime. Den første nettkjenningen kom allerede etter seks minutter, før hun økte til 3-0 senere i omgangen. Hanna Dahl la på til 4-0 før pause, mens Sandra Simonsen reduserte fem minutter etter hvilen. Ti minutter før slutt pyntet Sara Pavlovic på resultatet og økte til 5-1. Lyn topper nedrykkssluttspillet med ti poeng etter seieren over LSK kvinner søndag. Kamilla Melgård sendte Lyn i ledelsen mot LSK, men sistnevnte slo raskt tilbake med en scoring fra Ina Gausdal. I andreomgang scoret Julie Jorde 2-1-målet til Lyn. Sju minutter før slutt la Anna Aahjem på til 3-1, men Emma Godø reduserte for LSK kvinner kort tid etterpå. Kampen i LSK-hallen endte 3-2 til Lyn. Emilie Østerås sendte Kolbotn i ledelsen mot Røa med kort tid igjen til pause. I annen omgang snudde Røa kampen. Synne Vatshelle Raa og Anya De Courcy scoret målene. Kampen endte 2-1. Åsane og Arna-Bjørnar spilte 0-0 i den siste kampen i nedrykkssluttspillet. (NTB)
Tidspunkt: 02-10-2022 - Kl.15:08 - Kilde: NRK - Info


235. Tangerte 36 år gammel seiersrekke: – Kynisk seier
Til tross for mange nøkkelspillere ute med skade, fikset Molde nok en seier i årets Eliteserie, denne gangen mot tromsø på hjemmebane. Det er klubbens ellevte strake seier. Sist gang det skjedde var i 1986. – Det sier utrolig mye om det laget her, og den jobben både trenere og spillergruppa gjør. Det er et sterkt kollektiv, og det er bare oss selv som kan stoppe dette, sier målscorer Ola Brynhildsen til Eurosport etter kampen. Etter snautt 20. minutter disket han opp med et langskudd som snek seg i mål. Flere mål ble det ikke i løpet av kampen. En svak kamp av Molde mente målscoreren, men han er glad for tre poeng. – Det viser mentaliteten. Vi klarer å vinne på dårlige dager. Det var en kynisk seier, sier han videre.
Tidspunkt: 01-10-2022 - Kl.15:56 - Kilde: NRK - Info


236. Sterk kostnadsvekst i norsk fotball
Inntektene til Eliteserien og 1. divisjon for menn auka markant det siste året, men eit enda større hopp i kostnader drar ned resultatet. Det viser halvårsrapporteringa frå Norges Fotballforbund. Samla hadde dei to øvste herredivisjonane inntekter på snautt 930 millionar kroner mellom juni 2021 og juni 2022. Auken var på 117 millionar kroner. I same periode spratt kostnadsnivået opp frå vel 900 millionar til 1,13 milliardar kroner. Det bidrar til eit negativt halvårsresultat på 71,3 millioner. – Sjølv om det er klart at det kjem ein auke i inntekter frå sal av medierettane i 2023, må klubbane halde fram med å setje tæring etter næring. Det at ein no ser ein auke i spesielt personalkostnader, er ein naturleg konsekvens av auka satsing på personalkompetanse, seier fotballpresident Lise Klaveness. Inntektene i Toppserien for kvinner gjekk det siste året frå 97,8 til 116,6 millionar kroner. Driftsresultatet gav et overskot på 1,4 millionar, medan halvårsresultatet stoppa på 6,5 millionar i minus. Rekneskapstala til norsk toppfotball etter første halvår er godt over siste normalår (2019) før koronapandemien. Ifølge NFF viser prognosane at herreklubbane styrer mot eit akkumulert overskot for 2022. Fire klubber i Eliteserien er i såkalla raud sone. Det vil si at dei er pålagt ein handlingsplan for å betre sin økonomisk situasjon. Kristiansund var i kategorien også i desember i fjor, medan Odd, Strømsgodset og tromsø har komne til sidan. Jerv, Rosenborg, Sandefjord, Vålerenga og Aalesund er i gul sone. På nivå to er framleis opprykksklare Brann raudfarga i NFFs oversikt. Det er bergensarane åleine om i 1. divisjon. Tre klubbar frå Toppserien er i raud sone: Brann, Rosenborg og LSK Kvinner.
Tidspunkt: 30-09-2022 - Kl.08:36 - Kilde: NRK - Info


237. Bergensk festdag i Toppserien
Bergenslaga kunne juble mest i kampane i Toppseriens kvalifiserings-serie søndag. Arna-Bjørnar slo Røa 3-0 heime i Bergen, og Åsane slo TIL 2020 2-0 i tromsø. Linnea Laupstad scora det første like før pause, og i andre omgang sikra Miljana Ivanovic og Tomine Svendheim sigeren for heimelaget. Andrine Mo scora ein gong i kvar omgang for Åsane, som reiste frå tromsø med tre sterke poeng i bagasjen. I dagens tredje kamp spela Kolbotn og LSK Kvinner 2-2 i ein kamp som opna livleg. Tonje Pedersen scora på straffe for Kolbotn, men Amanda Johnsson Haahr snudde kampen med to raske scoringar, og LSK leia 2-1 etter ein halv omgang. Eline Hegg utlikna like etter pause, og Kolbotn hadde store sjansar på slutten. Med fire kampar att er dei to Bergens-laga på første og tredjeplass. Med Brann i tillegg kan det bli tre lag frå byen i Toppserien neste år. Kolbotn har derimot fårtt ein treig start i denne serien, og ligg nest sist.
Tidspunkt: 25-09-2022 - Kl.15:05 - Kilde: NRK - Info


238. Hjemmesmeller for LSK og Røa
LSK Kvinners skuffende sesong fortsatte med 0-2-tap hjemme mot Arna-Bjørnar i kvalifiseringssluttspillet i Toppserien. Det ble også fiasko for Røa. Miljana Ivanovic og Linnea Sælen gjorde målene i LSK-hallen. De kom henholdsvis like før pause og fem minutter på overtid. Nederlaget gjør at romerikingene står med tre poeng etter to av sju runder i kvalifiseringssluttspillet. Røa røk uventet 1-2 hjemme mot tromsø. Emma Granlind avgjorde sent for laget som vant grunnserien i 1. divisjon. Det var TILs første poeng i sluttspillet.
Tidspunkt: 18-09-2022 - Kl.15:09 - Kilde: NRK - Info


239. TIL-profil ute i flere uker – må stå over landslagssamling
tromsø-spiller August Mikkelsen slapp unna en alvorlig strekkskade, men mister helgens seriekamp og påfølgende opphold med U21-landslaget. MR-undersøkelsen viser en liten strekk, melder itromsø. – August er derfor ute noen uker. Vi er allerede i gang med rehabiliteringen, sier TIL-lege Jorid Degerstrøm til avisen. Så sent som mandag ble Mikkelsen tatt ut for Norges U21-landslag foran kamper mot Sverige og Spania senere i måneden. De ryker for hans del. Mikkelsen pådro seg lårskaden i tromsøs 3-2-seier over Bodø/Glimt søndag. Han ble tatt av i pausen etter en strålende omgang. TIL jobber for å få ham klar til møtet med serieleder Molde 1. oktober.
Tidspunkt: 13-09-2022 - Kl.08:17 - Kilde: NRK - Info


240. Mikkelsen og Holm tatt ut på U21-landslaget
Vålerenga-talentet Odin Thiago Holm (19) er inkludert i landslagets U21-tropp for første gang. Han har tatt Eliteserien med storm den siste tiden.Også tromsøs August Mikkelsen får sjansen. Mandag var han på trener Leif Gunnar Smeruds liste over navn som skal møte Sveits og Spania i treningskamper. U21-laget har kvalifisert seg til EM til sommeren neste år. Hele troppen: Kristoffer Klaesson (Leeds), Mads Hedenstad Christiansen (Lillestrøm), Magnus Smelhus Sjøeng (Vålerenga), Leo Fuhr Hjelde (Leeds), Jesper Daland (Cercle Brugge), Henrik Heggheim (Brøndby), Ole Martin Kolskogen (Jerv), Colin Rösler (Lillestrøm), Sebastian Sebulonsen (Brøndby), Robin Østrøm (Silkeborg), Isak Dybvik Määttä (Groningen), Hugo Vetlesen (Bodø/Glimt), Johan Hove (Strømsgodset), Håkon Evjen (AZ Alkmaar), Kristian Malt Arnstad (Anderlecht), Christos Zafeiris (Haugesund), Osame Sahraoui (Vålerenga), Odin Thiago Holm (Vålerenga), Emil Breivik (Molde), Noah Holm (Reims), Oscar Bobb (Manchester City), August Mikkelsen (tromsø), Erik Botheim (Salernitana). (NTB)
Tidspunkt: 12-09-2022 - Kl.12:42 - Kilde: NRK - Info


241. Kastet vekk sjansen
Med Bodø/Glimts 3-2-tap for tromsø hadde Rosenborg en kjempesjanse til å innta bronseplassen. Men Haugesund ble for sterke på hjemmebane og vant 2-1. - Det skal ikke gå an, sier trener Kjetil Rekdal.
Tidspunkt: 11-09-2022 - Kl.21:53 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


242. 21-åring hylles etter «slaget om Nord-Norge»: – Kan ikke gjøres bedre
tromsø-spiller August Mikkelsen (21) takket nei til Bodø/Glimt tidligere i sommer. Nå roses han opp i skyene etter seieren mot nettopp de gulkledde fra Bodø.
Tidspunkt: 11-09-2022 - Kl.17:51 - Kilde: NRK - Info


243. TIL og Klaveness får utmerkelse av Norges Juristforbund
Rettssikkerhetsprisen for 2022 går til tromsø Idrettslag og fotballpresident Lise Klaveness. Utmerkelsen er opprettet av Norges Juristforbund og ble første gang utdelt i 2006. For å få prisen må man ha utmerket seg ved å styrke rettssikkerhet og likhet for loven innenfor sitt virkeområde. Klaveness og tromsø Idrettslag får utmerkelsen for arbeidet for å fremme menneskerettighetene innen fotball og idrett generelt. Sentrale stikkord i juryens begrunnelse er engasjement mot samehets og menneskerettighetsbrudd i forbindelse med fotball-VM i Qatar.
Tidspunkt: 06-09-2022 - Kl.05:40 - Kilde: NRK - Info


244. 17-åring ble matchvinner for tromsø
Runar Norheim (17) ble helten i tromsøs 1-0-seier over Strømsgodset på hjemmebane. 17-åringen hadde sin første kamp fra start og scoret allerede etter seks minutter på banen. Godset slet på Alfheim og hadde kun ett skudd på mål i løpet av kampen. Kampen skulle egentlig blitt spilt i midten av juli, men på grunn av pilotstreiken i SAS ble kampen utsatt.
Tidspunkt: 31-08-2022 - Kl.18:55 - Kilde: NRK - Info


245. RBK-spiller brakk kragebeinet – ute i mange uker
Rosenborg-profilen Kristall Mani Ingason (20) fikk et ublidt møte med stanga i eliteseriekampen mot tromsø søndag. Det endte med brudd i kragebeinet. Rosenborg bekrefter den offensive spillerens skade på sine nettsider tirsdag. Skaden betyr at islendingen trener alternativt en stund fremover. – Vi forventer at Kristall er ute i cirka seks uker, sier RBK-lege Olav Aas. Ingason scoret sine to første mål for Rosenborg mot tromsø søndag kveld.
Tidspunkt: 30-08-2022 - Kl.13:48 - Kilde: NRK - Info


246. Glimt-talent solgt til Haugesund
Den offensive spilleren Sebastian Tounekti (20) går fra Bodø/Glimt til eliteseriekollega Haugesund. Glimt opplyser om overgangen på sine nettsider. tromsøværingen spilte til sammen 19 kamper for Bodø/Glimt. Han ble seriemester i 2020 og spilte fem kamper for klubben i 2021 hvor det også ble seriegull. Tounekti har også vært på et låneopphold i nederlandske Groningen. Hans nye arbeidsgiver møter tromsø søndag. Haugesund ligger på 11.-plass med 22 poeng etter 20 serierunder.
Tidspunkt: 30-08-2022 - Kl.11:19 - Kilde: NRK - Info


247. Amundsen forlenger med Glimt
Midtstopperen Isak Helstad Amundsen har signert en ny kontrakt med Bodø/Glimt. Hans nye avtale strekker seg fram til 2025. Amundsen var i fjor på utlån i tromsø, men har for alvor spilt seg til plass i Glimt-mannskapet denne sesongen. Nå er han belønnet med ny kontrakt. – Det kjennes veldig fint. Det er en tillitserklæring fra kubben. De viser at de setter pris på det jeg kan bidra med og har troen på det jeg driver med. Jeg føler ikke at det er noen bedre plass å være for min del enn Glimt. Både trening og utviklingen her er helt etter min smak, sier Amundsen i en uttalelse. Forsvareren signerte sin første kontrakt med Glimt våren 2020. – Denne reisen hadde vært vanskelig å se for seg for tre år siden. Jeg har alltid hatt mål om og troen på at jeg kunne komme meg opp og fram. Det er klart at det er store kontraster fra det livet jeg levde da, men det er det jeg alltid har jobbet for, sier han. Denne sesongen har han også fått tillit i Glimts kamper i Europa. (©NTB)
Tidspunkt: 30-08-2022 - Kl.07:55 - Kilde: NRK - Info


248. Årets villeste kamp
tromsø senket Rosenborg på tampen i en ellevill thriller.
Tidspunkt: 28-08-2022 - Kl.21:53 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


249. HamKam stoppet marerittrekken – første seier på ni kamper
HamKam tok en etterlengtet seier med 1-0 over Haugesund på hjemmebane i Eliteserien søndag. Fredrik Sjølstad ble matchvinner med sin scoring før pause. For å finne sist gang HamKam kunne rekke hendene i været og slippe jubelen løs, måtte vi helt tilbake til 26. juni. Da ble Sarpsborg slått 3-2 på Briskeby. Siden sto «Kameratene» med fem uavgjort og tre tap på de åtte siste kampene i Eliteserien. Regner vi med cupkampen mot tromsø de tapte på straffer, hadde ikke HamKam vunnet på ni strake kamper.
Tidspunkt: 28-08-2022 - Kl.17:56 - Kilde: NRK - Info


250. Cupens 4. runde: Tittelforsvarer Molde møter Skeid i mars
Regjerende Molde slapp heldig unna i NM-trekningen og møter Skeid borte i 4. runde i mars. Slik ble trekningen: Sogndal – Lillestrøm Start – tromsø Stabæk – tromsdalen/Bryne (hjemmelag ikke avgjort) Brann – Haugesund Sandefjord – Odd Skeid – Molde Viking/Kristiansund – Rosenborg Ranheim – Bodø/Glimt 3.-rundekampene tromsdalen – Bryne (28. september) og Viking – Kristiansund (19. oktober) er ennå ikke spilt.
Tidspunkt: 24-08-2022 - Kl.19:03 - Kilde: NRK - Info


251. Strandberg matchvinner i redebuten
Stefan Strandberg (32) stod uten en seriekamp siden november i fjor da han tok på seg Vålerenga-drakta igjen etter å ha spilt for osloklubben i 2011. Ni minutter før full tid sikret han også tre poeng mot tromsø da midtstopperen stanget ballen akkurat hardt nok over mållinjen. Dermed fortsetter Vålerenga å krype oppover tabellen, og de blå er nå på 5.-plass på tabellen. tromsø faller til 10.-plass.
Tidspunkt: 21-08-2022 - Kl.17:54 - Kilde: NRK - Info


252. Strandberg starter mot tromsø søndag
Landslagsstopper Stefan Strandberg får sin Vålerenga-debut etter overgangen. Det gjør også Torgeir Børven, opplyser trener Dag-Eilev Fagermo. – Ja, begge spiller fra start mot tromsø, sier Fagermo til Dagsavisen, som bivånet fredagens trening. Strandberg har fortsatt til gode å være i troppen til Vålerenga siden han ble klar for klubben. Børven fikk sin debut som innbytter mot HamKam (1-1) sist helg. (NTB)
Tidspunkt: 19-08-2022 - Kl.11:41 - Kilde: NRK - Info


253. Jenssen tilbake til Nordsjælland
Ulrik Yttergård Jenssen (26) skal spele for danske Nordsjælland i haust. Midtstopparen stod utan kontrakt. Nordsjælland opplyser på sine nettsider at Jenssens kontrakt gjeld ut året. Forsvarsspelaren gjekk frå tromsø til Nordsjælland i vinterpausen i 2017/18-sesongen og har spelt 114 kampar for den danske klubben. Sommaren 2021 gjekk han til Willem II i den nederlandske toppdivisjonen. Kontrakten skulle vare til 2024, men i sommar blei han samd med klubben om å terminere den. Jenssen har 26 landskampar for Noregs U21-lag. I tillegg har han ei rekke kampar frå dei andre aldersbestemte landslaga. Nordsjælland leeer den danske toppdivisjonen med 13 poeng etter fem kampar. Neste oppgåve for Jenssens lag er heime mot tabelltoar Silkeborg søndag.
Tidspunkt: 19-08-2022 - Kl.06:13 - Kilde: NRK - Info


254. tromsø videre i cupen etter straffer mot HamKam
tromsø er klar for 4. runde i NM etter å ha slått HamKam etter straffer på hjemmebane. HamKam hadde de største sjansene, men kampen var langt fra velspilt. Etter 120 minutter var det fortsatt 0–0. Det måtte 14 straffer til for å kåre en vinner. Hamkams keeper Lars Jendal gikk fram, men trillet ballen utenfor og tromsø er klar for 4. runde med 5-4-seier i straffekonken. – Det er surt, det er ikke så mye mer å si. Samtidig reddet jeg en, og de satte en i tverrliggeren. Så jeg gjorde jobben min som keeper, men som avslutter var det tynt, sier Jendal til NRK. – Jeg er veldig fornøyd. I cupen er det alt eller ingenting. Det er herlig å ha denne gulrota å se fram mot i mars, sier tromsø-trener Gaute Helstrup til NRK.
Tidspunkt: 17-08-2022 - Kl.18:53 - Kilde: NRK - Info


255. tromsø med langt steg vekk frå nedrykksplassane
tromsø passerte fleire lag med 2-1-sigeren over jumbo Kristiansund, og er nummer 9 på tabellen. Ruben Yttergård Jenssen sette inn 1-0 etter 26 minutt og Jesse Tuominen dobla sju minutt etter pausen. Sander Kartum reduserte etter 68 minutt, og Kristiansund pressa mot slutten, men makta ikkje å utlikne. – Vi gjer ein flott innsats i dag mot eit KBK som er på opptur. Det er viktig å få dei poenga, og så må vi ha fokus på neste kamp, sa tromsø-trenar Gaute Helstrup til Discovery. Nordmøringane forverra dermed situasjonen, og er 13 poeng unna trygg plass på tabellen.
Tidspunkt: 14-08-2022 - Kl.18:02 - Kilde: NRK - Info


256. Andreas Leknessund vant Arctic Race of Norway
Andreas Leknessund vant den avsluttende etappen av Arctic Race of Norway. tromsø-rytteren samlet seg også nok bonussekunder til å vinne rittet sammenlagt. Det skilte åtte sekunder ned til canadieren Hugo Houle. Leknessund satt i et tremannsbrudd sammen med franske Fabien Grellier og italienske Alessandro Verre. De hadde stukket av gårde fra hovedfeltet med rundt 100 kilometer igjen av etappen. Det var 23-åringens annen proffseier. Han vant også en etappe i Sveits rundt tidligere. Det er den første norske seieren i Arctic Race of Norway siden Thor Hushovd vant i 2013. (NTB)
Tidspunkt: 14-08-2022 - Kl.16:05 - Kilde: NRK - Info


257. KBK-spiller fikk rødt kort - NFF snur i avgjørelsen
Kristiansund-spiller Faris Pemi Moumbagna fikk tildelt rødt kort i Eliteserie-kampen mot Molde på søndag. Norges Fotballforbund har valgt snu og avgjørelsen er nå omgjort. Det var etter en duell med Eirik Haugen minutter før kampslutt at Moumbagna fikk det røde kortet og måtte forlate banen. Discovery får torsdag opplyst at beslutningen er omgjort. – Det er helt riktig. Bra vurdert av dommer i ettertid, sier Kristiansund-trener Christian Michelsen til Discovery. – Alle kan gjøre feil. Det er storhet å erkjenne det i etterkant, fortsetter Michelsen. Dermed er Moumbagna klar til kamp mot tromsø søndag.
Tidspunkt: 11-08-2022 - Kl.13:30 - Kilde: NRK - Info


258. Dommeren ut mot ballguttene
Dommer Svein Oddvar Moen går hardt ut mot noen av ballguttene på Åråsen på grunn av språkbruk etter kveldens 1–1-kamp mellom Lillestrøm og tromsø. Hjemmefansen var tidvis svært lite imponerte over dømmingen, noe som kan ha smittet over på ballguttene. – Altså vi som dommere vi tåler å få masse vi, det er ikke det det handler om. Men det er ikke greit at det står tolv-, tretten-, fjorten- og femtenåringer som er ballgutter i kampen, og kaster seg på og bruker ord som ikke skal komme ut av deres munn i den alderen, sier han til NRK. – Det var ballgutter som meldte til deg? – Ja. Så det kommer vi til å ta videre med Lillestrøm, fordi sånn ønsker vi ikke å ha det. Jeg skal hvert fall si et ord om det inn til Fotballforbundet fordi nå har vi veldig fokus på dette. Medie- og kommunikasjonsansvarlig i LSK, Morten Stokstad, skriver følgende om hendelsen i en sms til NRK: – Det er riktig at noen av ballguttene ble revet med og kastet seg på publikums mishagsytringer mot dommertrioen. De fikk umiddelbart beskjed om at det ikke er greit, og de kommer helt sikkert ikke til å gjøre noe sånt igjen. Samtidig er dette snakk om 12 år gamle gutter som er engasjerte og glade i klubben sin, så vi tenker vel at dette ikke er verdens største sak, skriver han.
Tidspunkt: 07-08-2022 - Kl.19:44 - Kilde: NRK - Info


259. Stengel glitret i Godset-opptur – problemene fortsetter for Sarpsborg
Tidligere Vålerenga-spiller Herman Stengel hentet fram tryllestaven og leverte både mål og to målgivende da Strømsgodset slo Sarpsborg 3–1 i Eliteserien søndag. – Det er Godset-identitet fra start til mål. Et aggressivt hjemmelag som går ut i hundre og maler på. Jeg synes vi spiller den fotballen vi ønsker å spille, og i dag er alle mann på plass. Jeg synes vi har hatt litt marginer imot i det siste, men vi har fortsatt å jobbe, sa Godset-trener Håkon Wibe-Lund til Discovery etter søndagens seier. Med 3–1 til hjemmelaget røk Sarpsborg på sitt femte strake tap i Eliteserien, mens Strømsgodset fikk en etterlengtet trepoenger etter to poeng på de siste fire seriekampene. Strømsgodset klatrer med det til en foreløpig 6.-plass på tabellen, men drammenserne kan bli passert av Vålerenga senere søndag. Sarpsborg har på sin side nå bare ett poeng ned til tromsø på kvalifiseringsplass.
Tidspunkt: 07-08-2022 - Kl.18:32 - Kilde: NRK - Info


260. Stengel glitret i Godset-opptur – problemene fortsetter for Sarpsborg 08
Tidligere Vålerenga-spiller Herman Stengel hentet fram tryllestaven og leverte både mål og to målgivende da Strømsgodset slo Sarpsborg 08 3–1 i Eliteserien søndag. – Det er Godset-identitet fra start til mål. Et aggressivt hjemmelag som går ut i hundre og maler på. Jeg synes vi spiller den fotballen vi ønsker å spille, og i dag er alle mann på plass. Jeg synes vi har hatt litt marginer imot i det siste, men vi har fortsatt å jobbe, sa Godset-trener Håkon Wibe-Lund til Discovery etter søndagens seier. Med 3–1 til hjemmelaget røk Sarpsborg på sitt femte strake tap i Eliteserien, mens Strømsgodset fikk en etterlengtet trepoenger etter to poeng på de siste fire seriekampene. Strømsgodset klatrer med det til en foreløpig 6.-plass på tabellen, men drammenserne kan bli passert av Vålerenga senere søndag. Sarpsborg har på sin side nå bare ett poeng ned til tromsø på kvalifiseringsplass.
Tidspunkt: 07-08-2022 - Kl.18:32 - Kilde: NRK - Info


261. Haugesund klatret opp fra nedrykksplass
Haugesund tok seg forbi tromsø og HamKam til 13.-plass med 3-1-seieren over Jerv i Eliteserien søndag. Jerv er på nedrykksplass. Haugesund har 19 poeng, HamKam har 18 etter at begge lagene har spilt 17 kamper. tromsø ligger på kvalifiseringsplassen også med 18 poeng. Haugesund styrte det meste av det som skjedde i 1. omgang og burde strengt tatt hatt en større ledelse. Alexander Søderlund, Mads Sande, Nije og Alioune Ndour hadde alle sine muligheter. Innbytter Felix Schröter gjorde kampen spennende da han reduserte til 1-2 med 13 minutter igjen av kampen. Tyskeren har nå scoret fem mål for Jerv, men har bare startet tre av kampene. Martin Samuelsen satte 3-1 etter at gjestene hadde satset alt framover i jakten på en utligning.
Tidspunkt: 07-08-2022 - Kl.18:27 - Kilde: NRK - Info


262. Keeper utlignet for LSK
Lillestrøms sisteskanse Mads Hedenstad sikret ett poeng med sin scoring på overtid i 1-1-kampen mot tromsø i Eliteserien søndag. Med det tapte de «kun» to poeng i gullkampen mot Molde. Romsdalingene vendte 0-2 til 3-2-seier over Kristiansund og fikk med det en poengluke på fem ned til Lillestrøm. Kanarifuglene har også en kamp til gode. Hedenstads mål kom langt inne i overtiden på Åråsen. Ballen falt til Hedenstad som fikk god tid inne i feltet og satte ballen sikkert i mål bak keeperkollega Jakob Haugaard. Det utløste elleville jubelscener i Lillestrøm. Før det hadde Eric Kitolano scoret kampens første mål på vakkert vis. Han mottok ballen inne i feltet, vendte opp og bøyde den i lengste hjørne. – Jeg er mest fornøyd med vendingen, så er jeg kald nok til at han går på skuddfinten slik at jeg kunne legge den i lengste, sa Kitolano til Discovery i pausen. Det så lenge ut til å sikre «Gutan» deres første borteseier for sesongen, men Hedenstad ville det annerledes. TIL møter Kristiansund i neste kamp, mens LSK tar turen til Grimstad for å møte Jerv.
Tidspunkt: 07-08-2022 - Kl.18:01 - Kilde: NRK - Info


263. Reddet ett poeng på overtid
tromsø var i ferd med å skyve Kristiansund enda dypere ned i gjørma, men Bendik Byes straffespark på overtid sørget for at KBK nå er ubeseiret i tre kamper. Dermed lever håpet om fornyet eliteseriekontrakt på Nordmøre. tromsø var klart best i første omgang, men utligningen var fortjent etter at hjemmelaget dominerte den andre omgangen og skapte mange sjanser. – Det er viktig ikke å tape, men vi burde helt klart ha vunnet etter den andreomgangen, sa Bye til Discovery. Det var spilt to av seks tilleggsminutter da Kristiansund fikk straffespark. Den avgjørelsen likte tromsø-trener Gaute Helstrup svært dårlig, og han fikk rødt kort etter sluttsignalet. August Mikkelsen førte gjestene opp i ledelsen tidlig i den første omgangen. (NTB)
Tidspunkt: 03-08-2022 - Kl.17:56 - Kilde: NRK - Info


264. tromsø forlengjer med finsk spiss
tromsø har forlengt leigeavtalen med den finske angrepsspelaren Jasse Tuominen frå Häcken. Dermed blir han verande på Alfheim ut sesongen. Det stadfestar tromsø på nettsidene sine. Tuominen kom frå Häcken før sesongen og skulle etter planen tilbake til Sverige 1. august. Ei forlenging av leigeopphaldet gjer derimot at finnen held fram på Alfheim ut sesongen. 26-åringen har vore på banen i tolv av tromsøs kampar denne sesongen. Han har 15 A-landskampar for Finland og har spelt i både BATE Borisov og FC Lahti tidlegare i karrieren.
Tidspunkt: 02-08-2022 - Kl.15:03 - Kilde: NRK - Info


265. Vekker oppsikt
Isak Hansen-Aarøen (17) fra tromsø gjorde seg bemerket på flere måter da han debuterte for Manchester United i går. - Han har tonnevis av tatoveringer, skriver storavis.
Tidspunkt: 01-08-2022 - Kl.11:54 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


266. Norske Isak (17) debuterte for Manchester United
Med drøye fem minutter igjen å spille i treningskampen mot Rayo Vallecano, entret norske Isak Hansen-Aarøen banen for de røde djevlene. Det var hans første opptreden for A-laget til Manchester United. Hansen-Aarøen spilte for tromsø i 1. divisjon i 2020, så ble han hentet til den engelske storklubben. I fjor skrev han sin første proffkontrakt med United. Dette var også Ronaldo sin første kamp for sesongen for Manchester United. Det har lenge vært rapportert at portugiseren vil vekk fra klubben, men at United selv vil beholde han. Portugiseren hadde før søndagens oppgjør på Old Trafford ikke spilt for United siden 7. mai. Lagets fem første kamper under Erik ten Hag gikk uten Ronaldo i troppen. Kampen endte 1-1. Amad Diallo sendte United i ledelsen, men Álvaro García utliknet for de spanske gjestene.
Tidspunkt: 31-07-2022 - Kl.16:59 - Kilde: NRK - Info


267. Kristiansund tok sin første seier for sesongen
Christoffer Aasbak ble den store helten da KBK tok sin første seier i Eliteserien i år med 1-0 borte mot HamKam lørdag. Tabelljumbo KBK hadde tatt fattige to poeng på de første 14 kampene, mens HamKam kom til oppgjøret med hele ni uavgjort på 15 kamper. Hjemmelaget styrte neste hele førsteomgangen, men slet med å komme til de store sjansene. Det skulle straffe seg da KBK-back Aasbak sendte gjestene i føringen minuttet før hvilen. Målet ga tydelig Christian Michelsens menn blod på tann, for gjestene var det beste laget etter pause. HamKam våknet først til de siste ti minuttene, men sluttspurten kom for sent mot en kompakt og seiersjagende KBK. Til tross for sesongens første seier, ligger Kristiansund fortsatt nederst på tabellen med fem poeng. HamKam er på 12.-plass med 18 poeng. HamKam har en tøff bortekamp mot et formsterkt RBK neste runde. KBK tar på sin side imot tromsø i en utsatt kamp. (NTB)
Tidspunkt: 30-07-2022 - Kl.18:04 - Kilde: NRK - Info


268. Kitolano med perlescoring mot Sandefjord
Eric Kitolano og August Mikkelsen scoret målene da tromsø vartet opp med en overbevisende 3-0-seier mot Sandefjord på hjemmebane i Eliteserien. Eric Kitolano ga tromsøværingene en drømmeåpning etter ni minutter da han limte ballen i krysset fra utsiden av 16-meteren. – Jeg tror det er et av de beste målene jeg har scoret her, sa Kitolano til Discovery i pausen. Noen minutter senere ble August Mikkelsen felt av Jesper Taaje. Dommeren pekte på straffemerket, og Mikkelsen satte ballen sikkert nede til venstre. Det var 21-åringens første nettkjenning i Eliteserien denne sesongen. Etter hvilen tok det ikke lang tid før Kitolano scoret sitt andre for kvelden da han stanget inn et innlegg fra Lasse Nilsen. (NTB)
Tidspunkt: 30-07-2022 - Kl.17:57 - Kilde: NRK - Info


269. Motgangen fortsetter for Kristiansund, tapte utsatt kamp borte for Sandefjord
Kristiansund måtte se langt etter poengene da Sandefjord vant den utsatte eliteseriekampen med 2-0. Kristiansund tok sesongen annet poeng hjemme mot Odd, men klarte ikke ta flere borte mot Sandefjord. Kampen skulle vært spilt i slutten av mai, men sykdom KBK-troppen gjorde det umulig. Sandefjord hadde nesten ikke vært oppe hos Kristiansundforsvarerne før etter 38 minutter. Sandefjord rykket opp til åttendeplass med 20 poeng. Neste motstander for Kristiansund blir borte mot HamKam lørdag, mens Sandefjord tar turen til tromsø.
Tidspunkt: 27-07-2022 - Kl.19:05 - Kilde: NRK - Info


270. Rosenborg med full kontroll mot tromsø
Rosenborg henger fortsatt med i medaljekampen etter å ha slått tromsø 3-0 på Lerkendal. Det var Viktor Jensen som satte inn 1-0 sent i første omgang. Kort tid senere doblet Erlend Dahl Reitan ledelsen for RBK. 19 år gamle Pawel Chrupalla satte spikeren i kista med et strålende frispark i lengste hjørne. Dermed ble det komfortabelt for Kjetil Rekdals menn. Rosenborg ligger på femteplass etter seieren, og er tre poeng bak både Viking på fjerdeplass og Bodø/Glimt på tredjeplass. tromsø klarte dermed ikke reise seg etter 1-5-ydmykelsen mot Molde forrige gang de var i aksjon. Nordlendingene befinner seg på 14. plass i Eliteserien, altså kvalikplass.
Tidspunkt: 23-07-2022 - Kl.17:52 - Kilde: NRK - Info


271. Nok en etappeseier for Tadej Pogacar
Kampen om sammenlagt seieren fortsetter etter den 17. etappen i Touren. Etter dagens etappe leder fortsatt danske Jonas Vingegaard sammenlagt foran slovenske Tadej Pogacar. Med drøye 25 kilometer igjen prøvd norske Andreas Leknesund seg på å stikke av fra resten av bruddet. Men Leknesund og resten av bruddkameratene ble kjørt inn av sammenlagtfavorittene. Etter en intens duell opp det siste fjellet, spurtslo Tadej Pogacar danske Jonas Vingegaard og tok etappeseieren. Pogacar er fortsatt over to minutter bak dansken i sammendraget. Den 17. etappen fra Saint-Gaudens til Peyragudes er bare 130km, men anses som blytung på grunn av de heftige stigningene. Den norske Tour-debutanten Andreas Leknessund var med i bruddet, men ble senere beordret til å vente på lagets kaptein. Den 23-årige tromsøværingen har imponert stort under årets Tour for Team DSM.
Tidspunkt: 20-07-2022 - Kl.14:49 - Kilde: NRK - Info


272. Innbytter Pellegrino reddet tre poeng for Glimt
Amahl Pellegrino var lørdag tilbake fra skade og sørget med sitt innhopp alene for at Bodø/Glimt slo HamKam 2-0 på Briskeby i Eliteserien i fotball. Vertene var lenge på vei mot sin niende uavgjort på 14 seriekamper, men et snaut kvarter før slutt løsnet det for favorittene fra Bodø. Pellegrino, som var tilbake i Glimt-troppen etter to kamper ute med skade, brukte kun 11 sekunder på gjøre bortelagets ledermål på lekkert vis. Få minutter senere satte han sin andre fulltreffer etter en retur på åpent mål. Kampen sto lenge og vippet. HamKam hadde sine muligheter til å ta ledelsen i første omgang, men en god Nikita Haikin holdt buret rent. Lørdagens resultat gjør at Glimt tar steget opp på 3.-plass. Nordlendingene har like mange poeng som Viking, men ligger foran på bedre målforskjell. Kjetil Knutsens menn har én kamp mer spilt enn rogalendingene, som søndag tar imot tabelljumbo Kristiansund på hjemmebane. HamKam blir på sin side værende på 10.-plass. De er fire poeng foran tromsø på kvalifiseringsplass. (NTB)
Tidspunkt: 16-07-2022 - Kl.17:58 - Kilde: NRK - Info


273. tromsø-Godset er utsatt
Strømsgodsets bortekamp mot tromsø er utsatt på grunn av pilotstreiken i SAS. Det bekrefter klubben på sin twitterkonto. – Vi får ikke reist om de streiker. Jeg snakket med NFF i dag tidlig, og de diskuterer om kampen skal utsettes eller ikke, men vi begynner å få dårlig tid. Vi må ta en avgjørelse med tanke på søndag, og da er det beste å utsette og heller spille på mandag, tirsdag eller onsdag, sa Magne Jordan Nilsen til Dagbladet. Godset-lederen sa tidligere at det er kjedelig for supporterne som har kjøpt billetter opp til tromsø. – Det er dem det er verst for. De som har brukt penger på å bestille tur til tromsø, også blir det ikke kamp. Det synes vi er trist.
Tidspunkt: 15-07-2022 - Kl.11:02 - Kilde: NRK - Info


274. Viking rystet Lillestrøm i sluttminuttene og vant
Serieleder Lillestrøm klarte ikke å få ballen i mål da de tok imot Viking til toppoppgjør på Åråsen. Da kunne Mai Traore sikre 1-0 og tre poeng for gjestene. Vertene hadde flust av muligheter til å avgjøre, men klarte ikke å gjøre seg tellende på noen av de utallige sjansen de hadde foran Patrik Gunnarsson i Viking-målet. Da kunne derimot Mai Traore gjøre seg tellende i den 90. spilleminutt. Et innlegg ble slått på Traore som headet ballen i tverrligger, inn i kneet til Lillestrøm-stopper Igoh Ogbu og i mål. Det førte til Lillestrøms første hjemmetap denne sesongen. Lillestrøm toppet tabellen i 1. divisjon foran Molde og nettopp Viking, men da moldenserne knuste tromsø 5-1 og Lillestrøm gikk på tap, falt de ned til 2.-plass. Det skiller fem poeng mellom Lillestrøm og Viking. (NTB)
Tidspunkt: 10-07-2022 - Kl.18:06 - Kilde: NRK - Info


275. Molde vendte til knusende seier – tok over tabelltoppen
Molde hevet seg fra en tidlig kalddusj og ydmyket tromsø med 5-1 på hjemmebane i Eliteserien søndag. Spisstalentet David Fofana noterte seg for to mål. Seieren gjør at Molde klatrer opp på tabelltopp forbi Lillestrøm etter de gulkleddes tap for Viking søndag. Molde har lenge jaktet bak, men «endelig» kunne Erling Moes menn ta seg opp på toppen. Seieren kom likevel ikke lett. De blåkledde havnet nemlig under på hjemmebane før de våknet. Etter sju minutter banket Eric Kitolano tromsøværingene i ledelsen med en markkryper fra utenfor sekstenmeteren. Tidligere TIL-keeper Jacob Karlstrøm var sjanseløs. Gleden varte imidlertid ikke lenge. Først utlignet Erling Knudtzon etter 16 minutter, før Kristoffer Haugen fikk stå helt alene på bakerste stolpe og hamre inn ledermålet for Molde. På overtid i 1. omgang la David Fofana på til 3-1, før samme man økte kvarteret etter hvilen. Markus André Kaasa la på til 5-1 like etterpå. Molde kunne ha scoret flere mål, men til slutt ble det til at romsdalingene kontrollerte inn seieren på hjemmebane. Molde får besøk av Haugesund neste runde, mens tromsø møter Strømsgodset borte. (NTB)
Tidspunkt: 10-07-2022 - Kl.17:58 - Kilde: NRK - Info


276. Kampen mellom Sandefjord og Aalesund spilles tirsdag
Eliteserieoppgjøret mellom Sandefjord og Aalesund skal gjennomføres tirsdag 12. juli etter utsettelsen grunnet flystreiken. Aalesund fikk sitt fly fra Molde til Oslo kansellert til søndagens oppgjør, og dermed ble oppgjøret utsatt. Ny dato for kampen er klar, og lagene møtes i Sandefjord førstkommende tirsdag 12. juli, opplyser hjemmelaget på sine nettsider. Flere kamper har vært i fare for å bli utsatt etter at det ble klart at SAS-pilotene gikk til streik. Kristiansunds møte med tromsø måtte tidligere i uken utsettes.
Tidspunkt: 10-07-2022 - Kl.15:29 - Kilde: NRK - Info


277. Eliteseriekamp utsatt
Søndagens eliteseriekampen mellom Sandefjord og Aalesund er utsatt på grunn av pilotstreiken. Søndagens flight fra Molde til Oslo ble kansellert. Fredag ble det klart at flyet fra Molde til Oslo måtte kanselleres på grunn av på den pågående streiken blant SAS´ piloter. Ifølge Eurosport har AaFK-folket ikke klart å finne alternative måter å komme seg til Sandefjord. Det er den tredje kampen i Eliteserien som er utsatt som en følge av den pågående pilotstreiken. Kampen Kristiansund – tromsø onsdag måtte også utsettes. (NTB)
Tidspunkt: 10-07-2022 - Kl.09:16 - Kilde: NRK - Info


278. Oppgjøret mellom Kristiansund og tromsø utsettes
Oppgjøret mellom Kristiansund og tromsø i Eliteserien torsdag utsettes grunnet reisetrøbbel for tromsø. Det opplyser tromsø selv på sine nettsider onsdag. Det ble tidligere i uken klart at tromsø opprinnelig skulle reise med SAS, men i og med at flystreiken ble et faktum sto de plutselig uten reiseløsning. De har ikke lyktes å ordne en erstatning, opplyser de. – TIL har de siste dagene jobbet intenst med å finne løsninger slik at vi kunne reise til Kristiansund for å spille morgendagens planlagte eliteseriekamp. Det har ikke lyktes, skriver de i en uttalelse. Videre opplyses det at kampen er utsatt på ubestemt tid. Oppgjøret mellom lagene har vært utsatt én gang tidligere etter et influensautbrudd i KBK-troppen. Konkurransedirektør i Norges Fotballforbund, Nils Fisketjønn, har tidligere uttalt at de har bedt klubber om å ha busser tilgjengelige. Den løsningen gjelder imidlertid ikke for tromsø, som overstiger maksgrensen på ni timer til de fleste av sine kamper. (NTB)
Tidspunkt: 06-07-2022 - Kl.12:44 - Kilde: NRK - Info


279. Norges friidrettsprofiler unngår flytrøbbel før USA-VM
Pilotstreiken i SAS rammer ikke reiseplanene til den norske VM-troppen i friidrett. Utøverne slutter seg snart til en precamp i California. Mandag ble det klart at samtlige SAS-piloter går ut i streik. tromsø må finne alternative ruter for å komme seg sørover for spill i Eliteserien senere i uken. Den norske VM-leiren i friidrett går derimot fri for streiketrøbbel. – Jeg har fått opplyst at vi har alle på flighter som ikke er berørt av steik, sier medieansvarlig Morten Olsen i Norges Friidrettsforbund til NTB. Utøverne er booket på ulike avganger. Forbundet legger opp til å samle troppen i lavlandet i Berkeley i California en uke før VM. Mesterskapet holdes i Eugene i Oregon og starter 15. juli. (NTB)
Tidspunkt: 04-07-2022 - Kl.15:53 - Kilde: NRK - Info


280. Kampar kan ryke
Kristiansund sin heimekamp mot tromsø torsdag er i fare på grunn av streiken i SAS. Dagleg leiar Øyvind Alapnes i tromsø seier til NRK at dei skal gjere alt dei kan for å komme seg avgårde, men at dette blir utfordrande. tromsø skulle bli verande i fylket vårt fram til kampen i Molde på søndag, og den kampen kan også bli vanskeleg å få gjennomført. Molde sin kamp mot Jerv på onsdag går som oppsett, då Jerv skal reise med Widerøe, melder TV2.
Tidspunkt: 04-07-2022 - Kl.11:36 - Kilde: NRK - Info


281. Flymekanikerstreiken gir meir cuptrøbbel
Flymekanikarstreiken er avblås, men gir likevel stadig meir trøbbel for cuprunden denne veka. Sandefjord ber om å få flytta sin kamp mot Byåsen i Trondheim onsdag, fordi flyet deira er innstilt. Skal dei ta buss, vil det ta i overkant av ni timar. Vikings kamp mot Kristiansund blei tidlegare onsdag utsett til 19. oktober. Frå før er HamKam - tromsø og tromsdalen - Bryne utsett til august.
Tidspunkt: 28-06-2022 - Kl.11:01 - Kilde: NRK - Info


282. Ny cup-utsetjing
Kansellerte flygingar gjer at fleire kampar i fotball-NM må flyttast. Viking sitt møte med Kristiansund skal no spelast i oktober. Onsdag og torsdag skulle etter planen 3. runde i cupen vore avvikla, men fleire kampar har no fått nye datoar som følgje av flykanselleringar i samband med streiken frå flyteknikarane. Viking – Kristiansund er no flytta til 19. oktober. – Klubbane blei einige om at det beste var å søkje kampen utsett grunna uvisse rundt om det i det heile teke var mogleg å få KBK-troppen nedover, melder KBK. Ein av flygingane til klubben er allereie kansellerte, og det kunne vorte fleire hinder. Frå før er HamKams møte med tromsø flytta til 17. august og tromsdalens 3. rundekamp mot Bryne til 11. august. Det er òg uvisse rundt eit par andre kampar. Vi vil kome attende med meir informasjon dersom fleire kampar må flyttast, skriv NFF tysdag.
Tidspunkt: 28-06-2022 - Kl.08:46 - Kilde: NRK - Info


283. Sandefjord med etterlengtet hjemmepoeng – seieren glapp på tampen
tromsø slo tilbake etter å ha kommet under to ganger og berget 2-2 borte mot Sandefjord i Eliteserien. Det var Sandefjords første poeng på hjemmebane i år. 2-2-resultatet kom i en kamp som var svært sjansefattig før pause, men som åpnet seg fullstendig opp etter sidebytte. William Kurtovic hadde gitt Sandefjord 1-0 kort før hvilen, men ledelsen skulle ikke holde lenge. – Det er en kamp som går opp og ned. tromsø er bra med ballen, og det blir en tøff annenomgang. Det er ett poeng, og det tar vi med oss, sa Kurtovic til Discovery etter kampen. (NTB)
Tidspunkt: 26-06-2022 - Kl.18:30 - Kilde: NRK - Info


284. Vålerenga møter Bodø/Glimt i cupen
Det ble en meget tøff trekning for Vålerenga og Dag-Eilev Fagermo i tredje runde i cupen. Etter å ha slått Brumunddal med et nødskrik, blir det nå regjerende seriemester Bodø/Glimt hovedstadslaget skal bryne seg på. Vålerenga får hjemmekamp. Resten av trekninga ser slik ut: Byåsen - Sandefjord Kjelsås - Skeid Moss - Start KFUM Oslo - Sogndal Jerv - Odd Sotra - Haugesund Vålerenga - Bodø/Glimt HamKam - tromsø Sandnes Ulf - Rosenborg Viking - Kristiansund Ull/Kisa - Ranheim Gjøvik-Lyn - Stabæk Eidsvold Turn - Molde Brann - Fredrikstad Lillestrøm - Aalesund tromsdalen - Bryne Kvartfinalene for kvinnene ble også trukket i kveld. Der ble det blant annet klart at serieleder Brann får hjemmekamp mot LSK Kvinner. Regjerende mester Vålerenga spiller borte mot Rosenborg, mens John Arne Riise og Avaldsnes skal spille borte mot Stabæk. Slik spilles kvartfinalene 24. august: Kolbotn – Lyn, Brann – LSK Kvinner, Stabæk – Avaldsnes, Rosenborg – Vålerenga. Vålerenga vant cupen i fjor med 2-1-seier over Sandviken (nå Brann) i finalen.
Tidspunkt: 23-06-2022 - Kl.18:57 - Kilde: NRK - Info


285. Bekreftet: Leknessund får plass i Tour de France
Andreas Leknessund vil være en del av DSM-mannskapet som skal sykle Tour de France kommende måned. 23-åringen har nylig hatt korona. DSM-laget til det prestisjetunge rittet ble bekreftet torsdag. Det ble mandag opplyst at tromsøværingen Leknessund testet positivt på covid-19 i etterkant av Sveits rundt. Der tok han sin første seier på verdenstouren på den andre etappen. Han ble nummer 13 sammenlagt etter å ha vært blant de ti beste fra start og fram til den siste tempoetappen. Der ble han nummer 15. Det har vært ventet at Leknessund kom til å være en del av feltet som starter Tour de France 1. juli med en 13,2 kilometer lang individuell tempoetappe i København. Deretter skal ytterligere to etapper kjøres i landet før sykkeleliten flytter seg over til Frankrike.
Tidspunkt: 23-06-2022 - Kl.09:11 - Kilde: NRK - Info


286. Andreas Leknessund testet positivt for korona foran Tour de France
Andreas Leknessund har testet positivt for covid-19 elleve dager før Tour de France, opplyser han til TV 2. DSM-rytteren tok nylig sin første verdenstourseier. Det er ventet at tromsøværingen blir tatt med i DSMs lag til det prestisjetunge rittet i Frankrike. Nå kan det være i fare etter at han testet positivt. – Jeg føler meg heldigvis ikke veldig dårlig. Om jeg ikke blir verre skal det ikke ha noen innvirkning på muligheten min, sier han til TV 2. Fra før har flere av hans lagkamerater i DSM testet positivt. Leknessund tok sin første seier på verdenstouren da han vant den andre etappen i rittet Sveits rundt mandag. DSM-rytteren var inne blant de ti beste i sammendraget helt fram til søndagens avsluttende tempoetappe i Vaduz. Der ble han nummer 15 og falt med det fra 10.- til 13.-plass i sammendraget. Leknessund ble derimot toer i kampen om poengtrøya, mens han også fikk med seg en niendeplass i klatrekonkurransen. (NTB/NRK)
Tidspunkt: 20-06-2022 - Kl.16:48 - Kilde: NRK - Info


287. Sen utligning reddet sjansesløsende tromsø
Alioune Ndour lå an til å bli matchvinner fra straffemerket minutter ut i andre omgang, men scoring fra Lasse Nilsen ga 1-1 mellom TIL og FKH i Eliteserien. Begge lagene kom til oppgjøret i god form. tromsø kunne skilte med poengfangst mot Bodø/Glimt, Viking og Lillestrøm de siste kampene, mens Haugesund nylig hentet tre poeng mot Odd og ett poeng borte mot Rosenborg. FKH hadde før kampen kun én seier på Alfheim av 13 mulige. Den kom tilbake i 2018. Og det luktet ikke akkurat tre poeng for gjestene til å begynne med. tromsø styrte første omgangen fullstendig, men fikk ikke hull på byllen. Også i andre omgangen slet vertene å straffe et tafatt FKH, som tok føringen tidlig i omgangen på straffespark. Først minuttet før ordinær tid kunne Nilsen sørge for poengdeling. Dermed faller TIL én plass på tabellen til 11.-plass. Haugesund ligger på sin side på kvalikplass. Haugesund møter naborival Viking i Stavanger i neste runde, mens tromsø skal bryne seg på Sandefjord borte. (NTB)
Tidspunkt: 19-06-2022 - Kl.17:58 - Kilde: NRK - Info


288. Sen utligning reddet sjansesløsende tromsø
Alioune Ndour lå an til å bli matchvinner fra straffemerket minutter ut i andre omgang, men scoring fra Lasse Nilsen ga 1-1 mellom TIL og FKH i Eliteserien. Begge lagene kom til oppgjøret i god form. tromsø kunne skilte med poengfangst mot Bodø/Glimt, Viking og Lillestrøm de siste kampene, mens Haugesund nylig hentet tre poeng mot Odd og ett poeng borte mot Rosenborg. FKH hadde før kampen kun én seier på Alfheim av 13 mulige. Den kom tilbake i 2018. Og det luktet ikke akkurat tre poeng for gjestene til å begynne med. tromsø styrte første omgangen fullstendig, men fikk ikke hull på byllen. Også i andre omgangen slet vertene å straffe et tafatt FKH, som tok føringen tidlig i omgangen på straffespark. Først minuttet før ordinær tid kunne Nilsen sørge for poengdeling. Dermed faller TIL én plass på tabellen til 11.-plass. Haugesund ligger på sin side på kvalikplass. Haugesund møter naborival Viking i Stavanger i neste runde, mens tromsø skal bryne seg på Sandefjord borte. (NTB)
Tidspunkt: 19-06-2022 - Kl.17:58 - Kilde: NRK - Info


289. Samuelsen klar for skadecomeback for Haugesund
Martin Samuelsen kan komme til å spille sin første kamp for sesongen når Haugesund møter tromsø i Eliteserien i fotball søndag. Den tidligere utenlandsproffen pådro seg en skade i generalprøven foran seriestarten i vinter. Den plasserte han på tribunen i sesongens ti første seriekamper. Nå er 25-åringen omsider klarert for spill igjen, melder Haugesund på sine nettsider søndag. Det er gode nyheter for trener Jostein Grindhaug. Samuelsen har tidligere spilt for blant andre West Ham og Hull i Premier League. Haugesund står med åtte poeng så langt i årets eliteserie og innehar med det 14.-plassen på tabellen. (NTB)
Tidspunkt: 19-06-2022 - Kl.08:24 - Kilde: NRK - Info


290. Leknessunds første verdstoursiger
Andreas Leknessund (23) rykka frå brotrivalane og trilla inn til solotriumf på måndagens etappe i Sveits rundt. Med det tok han sin første proffsiger. tromsøværingen viste kjempekrefter i røffe stigningar undervegs. Ingen i dagens brot greidde å halde tritt då han satsa på eiga hand med underkant av to mil igjen. De siste 15 kilometerane var i lett terreng og bestod av fleire utforkøyringar. Feltet starta jakta på Leknessund for seint og kunne ikkje hindre norsk seier. 23-åringen har vore ein del av DSM-laget sidan fjorårets sesong. Før det sykla han for Uno-X. Måndagens etappe var kupert og hadde ei strekning på 199 kilometer. Den starta i Küsnacht og hadde målgang i Aesch.
Tidspunkt: 13-06-2022 - Kl.15:16 - Kilde: NRK - Info


291. Martine (25) fødte identiske trillinger
Eneggede trillinger er høyst uvanlig. I slutten av mars kom Era, Belle og Ivy til verden i tromsø - nærmest helt identiske. Foreldrene sliter fortsatt med å skille dem fra hverandre.
Tidspunkt: 09-06-2022 - Kl.19:31 - Kilde: Dagbladet - Info


292. Ny snørekord i tromsø – utelukker ikke snø på 17. mai

Tidspunkt: 03-06-2022 - Kl.16:07 - Kilde: YR.no - Info


293. Bergens-oppgjer i cupen
Det ligg an til eit Bergens-oppgjer i 3. runde i fotball-NM for kvinner når Brann tar imot Arna-Bjørnar. Regjerande meister Vålerenga møter Amazon Grimstad. Slik blir kampane i den 3. NM-runden: Avaldsnes – Klepp, Brann – Arna-Bjørnar, LSK Kvinner – Øvrevoll Hosle, Medkila – Kolbotn, Stabæk – Røa, tromsø – Lyn, Vålerenga – Amazon Grimstad, AaFK Fortuna – Rosenborg. Kampane skal spelast onsdag 15. juni, men klubbane kan bli samde om å spele tidlegare dersom det er ønskjeleg.
Tidspunkt: 30-05-2022 - Kl.14:24 - Kilde: NRK - Info


294. Lillestøm mistet viktige poeng i toppstriden
Lillestrøm så lenge ut til å ta sin fjerde strake seier, men en overtidscoring fra Ebiye Moses sørget for 2-2 på Alfheim. Det betyr at det nå «bare» er to poeng ned til Molde etter ti kamper spilt. Hjemmelaget tromsø fikk den beste starten da Eric Kitolano kranglet inn 1-0, men etter 60 minutter spilt var tromsø-keeper Jakob Haugaard på en skikkelig bærtur hvor han sendte ballen rett i beina til Ifeeanyi Mathew. Med et åpent mål klinket Mathew inn utlikningen fra snaue 40 meter. Da tok Lillestrøm over større deler av kampen og da Vetle Dragsnes var ledig på bakerste stolpe var kampen snudd frem til Moses fikset poengdeling. I Grimstad smadret Sarpsborg 08 hjemmelaget Jerv med 5-0 i sekken etter to scoringer fra venstreback Joachim Soltvedt og ett fra Mikkel Maigaard, Magnar Ødegaard og Guilermo Molins. Aalesund var på besøk i Haugesund og talentet Isak Dybvik Määttä sendte bortelaget i front etter 19 minutter. Scoringer fra hjemmelagets Peter Therkildsen og Alioune Ndour snudde imdlertid kampen før nok et talent fra Sunnmøre, Oscar Solnørdal, fikset poengdeling i Haugesund.
Tidspunkt: 29-05-2022 - Kl.20:14 - Kilde: NRK - Info


295. Kristiansund får ny kamp utsatt
Det er ingen bedring i sykdomssituasjonen i eliteserieklubben Kristiansund. Helgens oppgjør mot Sandefjord blir ikke spilt. Norges Fotballforbund bekreftet utsettelsen etter et møte fredag. Sandefjord – Kristiansund skulle etter planen vært spilt søndag. – Dessverre er det fortsatt omfattende sykdomsutbrudd i laget. Som på onsdag ville det ikke vært riktig overfor de to involverte lagene eller de andre lagene i ligaen å gjennomføre kampen, sier NFFs konkurransedirektør Nils Fisketjønn i en uttalelse. Tabelljumbo KBK (ett poeng på sju kamper) fikk i midtuken også kampen mot tromsø utsatt. – Tre av fire trenere er syke, og også daglig leder i tillegg de mange spillerne. Jeg holder akkurat på med å skaffe meg en oversikt sammen med klubblegen, sa KBKs sportslig leder Terje Wiik til NTB fredag formiddag. Klubben er rammet av det som kalles influensa A-virus. Dette pleier å ha en sykdomsperiode på cirka en uke. (NTB)
Tidspunkt: 27-05-2022 - Kl.14:11 - Kilde: NRK - Info


296. Slik skal andre runde spelast i cupen
Den regjerande cupmeisteren Molde møter Brattvåg i cupens andre runde, medan tapande finalist Bodø/Glimt skal reise til Harstad. Andre runde i fotball-NM spelast 22. og 23. juni, der samfulle lag frå Eliteserien framleis er med. Slik spelast den andre runda: 22/6: Moss – Sarpsborg 08, Brumunddal – Vålerenga, Elverum – HamKam, Gjøvik-Lyn – Strømsgodset, Kjelsås – Mjøndalen, Flint – Sandefjord, Fram – Jerv, Notodden – Stabæk, Arendal – Start, Vidar – Bryne, Fløy-Flekkerøy – Odd, Vard Haugesund – Viking, Sotra – Øygarden, Os – Brann, Fana – Haugesund, Brattvåg – Molde, Hødd – Aalesund, Byåsen – Stjørdals-Blink, Strindheim – Kristiansund, Levanger – Rosenborg, Junkeren – Lillestrøm, Harstad – Bodø/Glimt, Skjervøy – tromsø, tromsdalen – Alta. 23/6: Kvik Halden – Fredrikstad, Eidsvold Turn – Kongsvinger, Ullensaker/Kisa – Grorud, Frigg – Skeid, Ullern – KFUM Oslo, Egersund – Sandnes Ulf, Bjarg – Sogndal, Nardo – Ranheim. Du kan sjå alle kampane med Eliteserielag på NRK sine plattformer.
Tidspunkt: 23-05-2022 - Kl.17:45 - Kilde: NRK - Info


297. Slik spelast andre runde i cupen
Den regjerande cupmeisteren Molde møter Brattvåg i cupens andre runde, medan tapande finalist Bodø/Glimt skal reise til Harstad. Andre runde i fotball-NM spelast 22. og 23. juni, der samfulle lag frå Eliteserien framleis er med. Slik spelast den andre runda: 22/6: Moss – Sarpsborg 08, Brumunddal – Vålerenga, Elverum – HamKam, Gjøvik-Lyn – Strømsgodset, Kjelsås – Mjøndalen, Flint – Sandefjord, Fram – Jerv, Notodden – Stabæk, Arendal – Start, Vidar – Bryne, Fløy-Flekkerøy – Odd, Vard Haugesund – Viking, Sotra – Øygarden, Os – Brann, Fana – Haugesund, Brattvåg – Molde, Hødd – Aalesund, Byåsen – Stjørdals-Blink, Strindheim – Kristiansund, Levanger – Rosenborg, Junkeren – Lillestrøm, Harstad – Bodø/Glimt, Skjervøy – tromsø, tromsdalen – Alta. 23/6: Kvik Halden – Fredrikstad, Eidsvold Turn – Kongsvinger, Ullensaker/Kisa – Grorud, Frigg – Skeid, Ullern – KFUM Oslo, Egersund – Sandnes Ulf, Bjarg – Sogndal, Nardo – Ranheim. Du kan sjå alle kampane med Eliteserielag på NRK sine plattformer.
Tidspunkt: 23-05-2022 - Kl.14:59 - Kilde: NRK - Info


298. Serieledelsen glapp for Viking
De mørkeblå fra Stavanger så ut til å ta tilbake tabelltoppen fra Lillestrøm med 1-0-seier i tromsø, men vertene ville det annerledes. Tre minutter på overtid sørget nemlig Warren Kamanzi for 1-1 med en markkryper forbi Patrik Gunnarsson. Sebastian Sebulonsen stod bak Vikings mål i det 73. minutt.
Tidspunkt: 22-05-2022 - Kl.20:17 - Kilde: NRK - Info


299. – NIF må gjenopprette entusiasmen
UiT-professor Anne Husebekk har ledet koronautvalget til NIF, som ble representert på ledermøtet i tromsø lørdag. Resultatet viser blant annet stor misnøye med omdømmet til NIF. Husebekk sier både medlemsflukten og tapet av frivillige er mulige forklaringer. – Den var spesielt stor i 2020, og vi vet at det kan påvirke. Det er klart at her har NIF en jobb å gjøre, sier Husebekk. – Vi anbefaler at man jobber hardt med å gjenopprette medlemstall og entusiasme i alle aldre og på alle nivåer. Og ha ekstra oppmerksomhet knyttet til frivilligheten.
Tidspunkt: 21-05-2022 - Kl.12:13 - Kilde: NRK - Info


300. Idretten skal diskutere medlemsflukt
Idrettslederne i Norges idrettsforbund (NIF) skal diskutere en rekke ulike saker i tromsø denne helgen. – Det aller viktigste er å få medlemmene og de frivillige tilbake til idretten, sier idrettspresident Berit Kjøll til Helgemorgen på NRK1 og P2. Det er imidlertid en mulig ny norsk OL-søknad som har fått mest oppmerksomhet i forkant av ledermøtet.
Tidspunkt: 21-05-2022 - Kl.10:12 - Kilde: NRK - Info


treff

©2024 Tveit MEDIA.
Personvern (Privacy Policy)
Annonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME


Copyright © 2001-2024 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)