Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
20
 Lørdag  20. Apr. 2024
Nyhets kategorier
Forsiden, siste nytt
Datanyheter
Helsenyheter
Innenriks
Sport
Toppsaker
Utenriks
Været
Økonomi

De nyeste artiklene
Lagerguiden | Finn ledig lagerplass
Blandingsraser er mer populære enn noensinne
Sterk vekst i elektriske busser
Lokaler til leie i Trondheim
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
5 Tips For Deg Som Skal Pusse Opp
Få Bedre Fiskelykke med Ekkolodd
5 Tips til Raskere Nettsider
Industri i Norge
Valg av fisk til ditt første akvarium
Shopping i London

Pakkesporing
Posten:
Bring:




Du søkte på: ALTA



1. Slik spilles cupens 2. runde
Norges Fotballforbund har satt opp cupens 2. runde for herrer. Den byr på flere interessante oppgjør. Askedadden Torvastad, som slo ut Haugesund i runde 1, får besøk av eliteserielaget Viking. Rosenborg må reise til Jessheim for å møte Ull/Kisa, Molde møter Strindheim, Brann skal opp mot Askøy og Lillestrøm kan se frem til et rivaloppgjør mot Strømmen, et bananskall de har sklidd på før. Torvastad-keeper Jørgen Grønningen, som reddet fire straffer da Haugesund ble slått ut, ser frem til å møte Viking i neste runde. – Det gjør jo sjansen for å gå videre ganske mye mindre, enn om vi hadde møtt Vard eller Stord Haugesund. Men det er jo ekstrem luksus for oss å møte et eliteserie-lag. Det blir en enorm opplevelse igjen. En ny folkefest på Torvastad, sier han til NRK. – Håper du på straffer igjen? – Det er veldig liten sjans for at jeg kan klare det igjen, men med flaks og ferdigheter så kan det gå. Hvis det blir straffer så regner jeg med at Viking-spillerne vil være ganske nervøse, sier keeperhelten Grønningen. De fleste kampene i runde 2 vil bli spilt 24. april. Skjervøy – alta Fløya – Tromsø Tromsdalen – Lyn Junkeren – Bodø/Glimt Melhus – Ranheim Stjørdals/Blink – Levanger Strindheim – Molde Træff – Kristiansund Hødd – Aalesund Stord - Lysekloster Bjarg – Åsane Frøya - Sogndal Askøy - Brann Torvastad – Viking Vard Haugesund – Sandnes Ulf Mandalskameratene – Bryne Fløy – Egersund Jerv - Strømsgodset Pors – Odd Eik Tønsberg – Fredrikstad (spilles 25. april) Fram – Arendal Hønefoss – Sarpsborg 08 (spilles 25. april) Elverum – HamKam Eidsvold Turn – Mjøndalen Ull/Kisa – Rosenborg Strømmen – Lillestrøm Skeid – Raufoss Frigg – KFUM Oppsal – Vålerenga Bærum – Stabæk Kjelsås - Kongsvinger Råde – Moss
Tidspunkt: 12-04-2024 - Kl.11:00 - Kilde: NRK - Info


2. Petter Karlsson vant Finnmarksløpet for fjerde gang:– Jeg har bare kjørt
Super-svensken har krysset målstreken i alta, og er med det vinner av Finnmarksløpets 1200-kilometerklasse for andre år på rad.
Tidspunkt: 15-03-2024 - Kl.19:16 - Kilde: NRK - Info


3. Wiklund på pallen på 5000-meteren – nummer seks i allround-VM
Skøyteløper Ragne Wiklund endte som nummer seks i allround-VM i Inzell etter at hun gikk inn til 2.-plass på den avsluttende 5000-meteren. Bare nederlandske Joy Beune (6.52,62) gikk raskere på mesterskapets siste distanse og sikret med det gullet i allround-VM. Lagvenninnene Marijke Groenewoud og Antoinette Rijpma-de Jong sørget for at det kun var nederlendere på pallen. Wiklund gikk i det første paret på 5000-meteren sammen med canadiske Valérie Maltais. Til slutt klokket hun inn på 6.53,51. – Hun setter en kjempestandard før konkurrentene skal ut å gå. Det er en kjempefin tid, sa VG-kommentator Ida Njåtun. Tidligere søndag fikk Wiklund problemer på 1500-meteren og fikk inn til 9.-plass med tiden 1.55,04. Wiklund tok sølv i allround-VM på Hamar i fjor. Aurora Grinden Løvås og Sofie Karoline Haugen gikk i par sammen på søndagens 1500 meter og endte på henholdsvis 17.- og 18.-plass med tidene 1.58,73 og 1.59,57. Det holdt til en soleklar forbedring av personlig rekord for Løvås. Løvås og Haugen kvalifiserte seg ikke for den avsluttende 5000-meteren. (©NTB)
Tidspunkt: 10-03-2024 - Kl.14:45 - Kilde: NRK - Info


4. Kristoffersen 15 hundredeler bak Odermatt
Henrik Kristoffersen er bare 15 hundredeler bak Marco Odermatt etter første omgang av storslalåmrennet i Palisades Tahoe. Odermatt, som har vunnet alle vinterens storslalåmrenn i verdenscupen, noterte bestetid med startnummer 2. Tiden hans ble truet av Kristoffersen, som kjørte noen minutter senere, og i mål skilte bare 0,15 sekund. Den amerikanske hjemmefavoritten River Radamus på tredjeplass er 0,78 sekund bak lederen. Odermatt har vunnet de seks storslalåmrennene i Val d´Isère, alta Badia (2), Adelboden, Schladming og Bansko, og han ligger an til sin sjuende storslalåmtriumf for vinteren. Kristoffersen har plassert seg mellom 4.- og 8.-plass i alle seks renn, men har ennå ikke tatt steget opp på pallen i storslalåm i vinter. Det kan han rette opp lørdag.
Tidspunkt: 24-02-2024 - Kl.18:59 - Kilde: NRK - Info


5. Sykdomsplaget Wiklund nummer ni på 3000-meteren i Salt Lake City
Ragne Wiklund måtte for første gang denne vinteren se seg slått på 3000 meter i verdenscupen. 23-åringen endte på 9.-plass med tiden 4.02,35 i Salt Lake City. Wiklund hadde en trøblete oppladning til verdenscuprunden i USA. Hun har slitt med influensa den siste uken, og dermed uteble også topplasseringen for den norske stjernen. Wiklund skrev i en melding på Instagram torsdag at det er usikkert om hun går resten av distansene i Salt Lake City i helgen. Wiklund gikk i par med den tsjekkiske verdensrekordholderen Martina Sablikova i fredagens løp i staten Utah. Den norske stjernen har en personlig bestetid på 3.55,51. Sablikovas verdensrekord lyder på 3.52,02 og ble satt i nettopp Salt Lake City i mars 2019. Nederlandske Joy Beune vant med tiden 3.56,86. Lagvenninne Irene Schouten ble nummer to, mens canadiske Valérie Maltais ble treer. Aurora Grinden Løvås endte som nummer 16 på 3000-meteren. Hun fikk tiden 4.11,16, noe som er ny personlig rekord for 18-åringen. Hun senket den tidligere bestenoteringen sin med over tre sekunder. (©NTB)
Tidspunkt: 26-01-2024 - Kl.21:52 - Kilde: NRK - Info


6. Strøm mister resten av sesongen med alvorlig kneskade
Anna Odine Strøm bli ikke å se mer i hoppbakken i vinter som følge av kneskaden hun pådro seg i sveitsiske Engelberg før jul. Landslagstrener bekrefter altaværingens skadestatus overfor Discovery. – Anna har røket sidebåndet (ML) på innsiden av venstre kne og vil være ute resten av sesongen. Det er likevel gode nyheter at korsbåndet er intakt. Dette betyr at hun kan hoppe i løpet av sommeren om alt går etter planen, skriver han i en tekstmelding. – Hadde korsbåndet røket ville det tatt dobbelt så lang tid i rehab. Vi fant ikke skader på korsbåndet, men tiden vil vise om det er reelt, legger han til. Strøm er operert for skaden hun pådro seg i Sveits. (NTB)
Tidspunkt: 29-12-2023 - Kl.16:33 - Kilde: NRK - Info


7. Kilde avslører sykdom før Bormio-renn
Aleksander Aamodt Kilde var raskest på utfortreningen i Bormio onsdag til tross for sykdom i kroppen. Til NRK meddeler han at han ble syk etter rennene i alta Badia før jul. Før romjulens fartsrenn i Bormio er han fortsatt ikke helt frisk. – Det henger fortsatt igjen i nesa og sånn. Men det funket å kjøre i dag, så det bør funke å kjøre i morgen og. Ting kom litt fort i går, sier Kilde til NRK. Han ble nummer 11 på tirsdagens utfortrening. Onsdag var han raskest ned løypa i Nord-Italia. – I går var det litt snille forhold, det var varmt i lufta og isen ble litt myk. I dag var det klink hålke og røffe forhold, det kjennes bra ut, sier Kilde til NRK. Torsdag kjøres det utfor i Bormio klokken 11.30. Fredag er det super-G samme sted. Rennene sendes på Viaplay.
Tidspunkt: 27-12-2023 - Kl.18:49 - Kilde: NRK - Info


8. Kilde best på utfortreningen i Bormio
Aleksander Aamodt Kilde klinket til og var raskest på onsdagens utfortrening i italienske Bormio. Nordmannen leverte godt ned hele fjellsiden og kjørte i mål 32/100 foran ledende Niels Hintermann. Adrian Smiseth Sejersted sto over tirsdagens trening og var avhengig av å få en gjennomkjøring onsdag for å få kjøre torsdagens renn. Nordmannen kjørte svært rolig og var 4,34 sekunder tregere enn Kilde. Kilde har ikke helt fått den starten på sesongen som han hadde håpet på. Etter en rekke avlyste fartsrenn så det imidlertid ut til at han skulle vinne det som ble sesongens første utforrenn i Val Gardena. Det var helt til Bryce Bennett kom på startnummer 34 og snøt ham for seieren. Det påfølgende super-G-rennet ble en kjempeskuffelse, hvor han endte som nummer 37, før han sanket nok en 2.-plass i utforrennet dagen etter. Kilde stilte også til start i storslalåmrennet i alta Badia, hvor han ble nummer 13. Torsdag skal fartskanonene kjøre utfor, før det står super-G på fredagens program. (NTB)
Tidspunkt: 27-12-2023 - Kl.13:16 - Kilde: NRK - Info


9. Visma får nye investorer – verdsettes til 215 milliarder kroner
altaroc, Jane Street, NPS og NYC Retirement System er blant de nye navnene som kommer inn på eiersiden i IT-konsernet.
Tidspunkt: 21-12-2023 - Kl.14:51 - Kilde: E24 - Info


10. Pallplassene lar vente på seg i storslalåm
Atle Lie McGrath ble beste nordmann i mandagens storslalåmrenn i alta Badia, og med det fortsetter ventetiden på sesongens første pallplass i storslalåm for de norske herrene. McGraths sjetteplass er den beste plasseringen for en nordmann i løpet av de tre første storslalåmrennene denne sesongen. Forrige gang Norge ikke tok noen pallplasser på de tre første storslalåmrennene i sesongen var i 2014/15-sesongen. Henrik Kristoffersen hadde blitt beste nordmann i de to første storslalåmrennene denne sesongen, med syvende- og åttendeplass. Mandag endte han seks hundredler bak McGrath på nok en syvendeplass. Der det var tett mellom nordmennen, var det langt opp til Marco Odermatt som tok sin sjette strake storslalåmseier. Sveitseren endte 2,61 sekunder foran McGrath. Marco Schwarz og Zan Kranjec tok de resterende pallplassene, henholdsvis 1,05 og 1,22 sekund bak Odermatt.
Tidspunkt: 18-12-2023 - Kl.14:36 - Kilde: NRK - Info


11. Kristoffersen langt bak i alta Badia
Henrik Kristofferen er hele to sekunder bak suverene Marco Odermatt etter første omgang av mandagens storslalåmrenn i alta Badia. Det holder til en foreløpig syvendeplass for Kristoffersen. Finaleomgangen begynner klokken 13:30 og kan følges direke her. Kroatiske Filip Zubcic er nærmest Odermatt, slik han også var i søndagens storslalåmrenn. Det skiller 87 hundredeler mellom de to, mens Østerrikske Marco Schwarz på tredjeplass er 95 hundredeler bak Odermatt. Kristoffersen jakter fremdeles sesongens første pallplass. Forrige sesong var han på pallen i syv av elleve storslalåmrenn. Atle Lie McGraht er syv hundredeler bak Kristoffersen, mens Alexander Steen Olsen er på 11. plass – 2,73 sekunder bak Odermatt. Rasmus Windingstad kjørte ut. Fredrik Møller og Timon Haugan har ikke kjørt sine førsteomganger ennå.
Tidspunkt: 18-12-2023 - Kl.11:04 - Kilde: NRK - Info


12. Kristoffersen et stykke bak i alta Badia: – Gikk sakte
Henrik Kristoffersen greide ikke blande seg inn i pallkampen i storslalåmrennet i alta Badia. Nordmannen endte på syvendeplass, mens Marco Odermatt vant. Kristoffersen ble frakjørt med god margin i første omgang og hadde 1,91 sekunder opp til Odermatt før finaleomgangen i Italia. – Det kjentes ut som det gikk sakte, det gjorde det. Jeg vet egentlig ikke. Jeg prøvde å pushe fra start, men så ble det kanskje litt for rundt til tider. Rett og slett bare sakte, sa Kristoffersen til Viaplay etter førsteomgangen. I finaleomgangen kjørte Kristoffersen bedre og klatret noen plasser. Han greide imidlertid ikke å ta seg opp i pallkampen og endte 3,10 sekunder bak Odermatt. Kroatiske Filip Zubcic tok annenplassen, mens sloveneren Zan Kranjec ble treer. Atle Lie McGrath kjørte ut i finaleomgangen. Han var beste nordmann etter første omgang på 8åttendeplass og hadde 1,88 sekunder opp til leder Odermatt. Han kom seg på beina igjen etter fallet. Alexander Steen Olsen ble nummer tolv og var 3,83 bak Odermatt, mens Aleksander Aamodt Kilde endte på 13.-plass. Han hadde 4,02 sekunder opp til vinneren. Fredrik Møller (4,33 sekunder bak), Rasmus Windingstad (+4,39), Timon Haugan (+4,71) og Kaspar Kindem (kjørte ut) fikk ikke kjøre finaleomgang. Det skal kjøres nytt storslalåmrenn i alta Badia mandag. (NTB)
Tidspunkt: 17-12-2023 - Kl.15:37 - Kilde: NRK - Info


13. Kristoffersen langt bak teten i alta Badia
Henrik Kristoffersen greide ikke innfri i første omgang av storslalåmrennet i alta Badia. 29-åringen er 1,91 sekund bak leder Marco Odermatt. Kristoffersen var den første ut i traseen søndag. Rælingen-alpinisten ristet på hodet etter å ha kommet i mål, og da østerrikske Marco Schwarz var 1,55 sekund raskere enn nordmannen, kunne man skjønne hvorfor. Kristoffersen gjorde ingen store feil, men ble frakjørt med god margin av de største kanonene. Odermatt vant sesongens første storslalåmrenn, og sveitseren fortsatte storformen i første omgang i alta Badia. Han var 1,91 sekund raskere enn Kristoffersen og leder rennet foreløpig. Atle Lie McGrath kjørte inn til foreløpig beste norske tid, 1,88 sekunder bak Odermatt. Aleksander Aamodt Kilde kjørte inn 2,88 sekunder bak sveitseren i tet, mens Rasmus Windingstad kjørte i mål 4,39 sekunder bak. Alexander Steen Olsen er tredje beste nordmann, 2,20 sekunder bak teten. Fredrik Møller skal også i aksjon søndag.
Tidspunkt: 17-12-2023 - Kl.10:49 - Kilde: NRK - Info


14. Avlyst utforrenn flyttet til Wengen
I 2024 blir det etter to planen to utforrenn i Wengen. Det internasjonale ski- og snøbrettforbundet (FIS) bekrefter i en oppdatering tirsdag ettermiddag at den avlyste utforen i Beaver Creek er flyttet til Wengen. Erstatningsrennet skal kjøres 11. januar. Deretter følger en super-G dagen etter, før det blir en ny utfor lørdag 13. januar. Wengen-helgen avsluttes med en slalåm 14. januar. Hele syv av ni planlagte konkurranser har blitt avlyst for de mannlige alpinistene i verdenscupen så langt denne sesongen. I tillegg har også to av verdenscuprennene for kvinnene blitt avlyst. Denne uken skal det kjøres verdenscuprenn i Val Gardena og alta Badia for mennene, med første renn i Val Gardena torsdag 14. desember. Da er det utfor som står på programmet. Hvis det gjennomføres, blir det sesongens første fartsrenn.
Tidspunkt: 12-12-2023 - Kl.18:57 - Kilde: NRK - Info


15. 14 norske alpinister til verdenscuprenn – travel uke for Kilde
Skiforbundet sender 14 alpinister til verdenscupkonkurransene denne uken. Aleksander Aamodt Kilde skal etter planen kjøre fem renn. Kilde og resten av fartseliten håper å få gjennomført sesongens første renn i italienske Val Gardena. Kilde var tirsdag nest raskest i den første treningsomgangen. Lommedalen-mannen får med seg Adrian Smiseth Sejersted, Markus Nordgård Fossland og Fredrik Møller (trening) til Val Gardena der det skal kjøres utfor torsdag og lørdag og super-G fredag. I uttaket kommer det fram at Kilde reiser rett fra Val Gardena og deltar i storslalåmrennene i alta Badia søndag og mandag. Der får han med seg blant andre Henrik Kristoffersen og Atle Lie McGrath. Ragnhild Mowinckel og Kajsa Vickhoff Lie er på plass i franske Val d´Isère, der de skal kjøres utfor og super-G til helgen. Jesper Saltvik Pedersen og Marcus Gastro Nilsson innleder para-sesongen i sveitsiske St. Moritz. De skal kjøre utfor. Utfor og super-G menn, Val Gardena: Aleksander Aamodt Kilde (Lommedalens), Adrian Smiseth Sejersted (Stabæk), Markus Nordgård Fossland (Stjørdals Blink), Fredrik Møller (Oppdal, trening). Storslalåm menn, alta Badia: Henrik Kristoffersen (Rælingen), Rasmus Windingstad (Bærums), Atle Lie McGrath (Bærums), Alexander Steen Olsen (Kjelsås, Kilde, Møller, Timon Haugan (Oppdal), Kaspar Kindem (Ready). Utfor og super-G kvinner, Val d´Isère: Ragnhild Mowinckel (Rival), Kajsa Vickhoff Lie (Bærums). Utfor, para, St. Moritz: Jesper Saltvik Pedersen (Plogen), Marcus Gastro Nilsson (Ready). (NTB)
Tidspunkt: 12-12-2023 - Kl.17:40 - Kilde: NRK - Info


16. Slik spilles 2. divisjon i 2024
Norges Fotballforbund har satt opp avdelingene i 2. divisjon i fotball for menn i 2024. Hødd, Jerv og Skeid rykket ned fra 1. divisjon, mens Lysekloster, Eidsvold Turn, Viking 2, Eik Tønsberg, Strindheim og Follo har rykket opp fra 3. divisjon. Slik ser avdelingene ut i 2024: 2. divisjon avd. 1: Arendal, Brann 2, Brattvåg, Eik Tønsberg, Fløy-Flekkerøy, Hødd, Jerv, Kvik Halden, Lysekloster, Notodden, Sotra, Vard Haugesund, Viking 2, Ørn Horten. 2. divisjon avd. 2: alta, Eidsvold Turn, Follo, Grorud, Junkeren, Kjelsås, Skeid, Stjørdals-Blink, Strindheim, Strømmen, Tromsdalen, Ullensaker/Kisa, Vålerenga 2.
Tidspunkt: 08-12-2023 - Kl.20:30 - Kilde: NRK - Info


17. Odermatt bekymret for løpernes sikkerhet: – Motsier seg selv
Etter at seks av alpinherrenes sju planlagte verdenscuprenn har blitt avlyst denne sesongen, er den sveitsiske alpinisten Marco Odermatt bekymret for hvordan rennkalenderen vil se ut. Fem fartsrenn i Zermatt og Beaver Creek måtte avlyses grunnet mye snø og dårlig vær, mens sesongåpningen i Sölden ble avlyst etter første omgang grunnet mye vind. Dermed er slalåmrennet i Gurgl det eneste herrerennet i verdenscupen som har blitt gjennomført så langt denne sesongen. Det ene Zermatt-rennet har blitt flyttet til Val Gardena, i tillegg til at Sölden-storslalåmen blir flyttet til Aspen. De resterende fire fartsrennene er det imidlertid usikkert hva vil skje med. – Jeg forstår alle som ønsker å ta igjen renn, men det må også gi mening. Det blir fem løp på fem dager i Val Gardena og alta Badia, med to treningsøkter på forhånd, sier sveitseren til Tages Anzeiger, gjengitt av Kronen Zeitung. Han er også redd for skader som kan oppstå når belastningen blir for stor. Renndirektør i FIS, Markus Waldner, er enig med Odermatt og er klar på at rennene ikke må settes tilfeldig inn i kalenderen, noe han mener at i så fall vil være farlig for utøverne. (NTB)
Tidspunkt: 06-12-2023 - Kl.17:13 - Kilde: NRK - Info


18. Publikumshopp i Eliteserien: 14 av 16 lag har fått flere tilskuere
Eliteserien i fotball for menn kan vise til de høyeste tilskuertallene siden 2011. For de aller fleste lagene har publikumsoppmøtet økt siden i fjor. Det rapporterer ligaforeningen Norsk Toppfotball (NTF) , som mandag la fram tilskuerstatistikk for Eliteserien og 1. divisjon i 2023. Hovedfunnene er at det totale tilskuertallet i Eliteserien har økt med 27 prosent til 1,74 millioner fra 2022 til i år. 1. divisjon har hatt nedgang – mye fordi Brann rykket opp i fjor – men totaltallene for toppfotballen på herresiden er de høyeste på tolv år. Totalt lokket Eliteserien og 1. divisjon 2.179.577 tilskuere til tribunene i seriespillet i år. I årene fra 2009 til 2011 var man over 2,2 millioner hvert år, men siden har tallene vært lavere. I fjor lå det på 1,87 millioner. (NTB)
Tidspunkt: 04-12-2023 - Kl.11:41 - Kilde: NRK - Info


19. Utsatt utfor-renn flyttet til Val Gardena
Det ene av de to verdenscuprennene i utfor som ble avlyst i sveitsiske Zermatt nylig er flyttet til italienske Val Gardena. Det opplyser Det internasjonale ski- og snowboardforbundet mandag. Val Gardena står allerede oppført med et super-G-renn og et utforrenn 15. og 16. desember. Nå blir det en ekstra fartsfest for Aleksander Aamodt Kilde og konkurrentene 14. desember. Dermed blir det et tøft førjulsprogram for de mest allsidige alpinistene. På terminlisten står det også storslalåmrenn i alta Badia 17. og 18. desember. For andre år på rad ble de fire utforrennene – to for herrene og to for kvinnene – i Zermatt-Cervinia i midten av november avlyst som følge av uvær. De andre løpene som ble avlyst har ennå ikke fått nye datoer. (NT(
Tidspunkt: 27-11-2023 - Kl.19:57 - Kilde: NRK - Info


20. Mbappé rundet 300 mål
24 år gammel har Kylian Mbappé allerede rundet 300 mål i fotballkarrieren. Det kunne verken Cristiano Ronaldo og Lionel Messi vise til på samme tidspunkt. Mbappé oppnådde passerte milepælen da Frankrike i helgen rundspilte Gibraltar med 14-0. PSG-stjernen var da 24 år og 333 dager gammel. Messi og Cristiano Ronaldo, fotballens to største stjerner det siste tiåret, var eldre da de nådde 300 mål. – Det denne gutten gjør er virkelig ute av denne verden. Helt utrolig, sa legenden Thierry Henry etter bragden. (NTB)
Tidspunkt: 20-11-2023 - Kl.18:46 - Kilde: NRK - Info


21. Nederland tok langt steg mot EM
Nederland kan etter alt å dømme løse billett til neste års fotball-EM etter å ha slått Irland 1-0 på hjemmegress lørdag. Seieren trygger 2.-plassen i gruppe B med mindre nederlenderne skulle dumme seg ut og tape mot målløse Gibraltar i siste kamp. Wout Weghorst ble matchvinner med kampens eneste scoring etter elleve minutter mot irene. (NTB)
Tidspunkt: 18-11-2023 - Kl.22:05 - Kilde: NRK - Info


22. Frankrike smadret Gibraltar: Vant hele 14-0!
Frankrike ydmyket Gibraltar etter alle kunstens regler lørdag kveld. Franskmennene ga seg ikke før det sto 14-0 på resultattavlen. Gibraltar fikk en grusom start på kampen og etter bare noen minutter lå de under 0-2 etter to selvmål. Så ble de redusert til ti mann, og Frankrike bare kjørte på. Hele ni mann tegnet seg på scoringslisten for Frankrike. Landslagskaptein Kylian Mbappé scoret tre ganger. Olivier Giroud scoret to, det samme gjorde Kingsley Coman. I tillegg scoret Warren Zaire Emery i landslagsdebuten. Jonathan Clauss, Marcus Thuram, Adrien Rabiot, Ousmane Dembele og Youssouf Fofana scoret også.
Tidspunkt: 18-11-2023 - Kl.22:04 - Kilde: NRK - Info


23. England vant knepent - Italia slo «marerittmotstander»
Det engelske landslaget vant, men kanskje ikke med de sifrene de forventet. Mot Malta endte det med 2-0 i London fredag Bare åtte minutter var spilt da Phil Foden sendte ballen via Maltas Enrico Pepe og inn i mål. Et fullstappet Wembley forventet flere scoringer, men det fikk de ikke før Harry Kane satte inn kampens andre kvarteret før slutt. I Roma slapp Italia med skrekken mot «marerittmotstanderen» Nord-Makedonia og vant 5-2. Nord-Makedonia hindret italienerne i å ta seg til fjorårets VM i Qatar, men Matteo Darmian, Giacomo Raspadori, Stephan El Shaarawy og Federico Chiesa (2) sørget for tre italienske poeng fredag. Jani Atanasov (2) scoret for gjestene. England er allerede videre fra gruppe C, mens Ukraina og Italia kjemper om andreplassen. Landene møtes til skjebnekamp mandag. (NTB)
Tidspunkt: 17-11-2023 - Kl.21:48 - Kilde: NRK - Info


24. Bellingham ute av England-troppen
Jude Bellingham (20) måtte som ventet trekke seg fra den engelske landslagssamlingen. Han trøbler fortsatt med en skulderskade. Real Madrids store formspiller mistet helgens 5-1-kamp mot Valencia. Et landslagsforfall lå derfor i kortene, og tirsdag kom bekreftelsen fra Englands fotballforbund. England er allerede EM-klar og avslutter kvalifiseringen mot Malta hjemme og Nord-Makedonia borte.
Tidspunkt: 14-11-2023 - Kl.11:47 - Kilde: NRK - Info


25. Mer skadetrøbbel i Tottenham – to nøkkespillere ute til nyttår
Skadene hoper seg opp i Tottenham. Fredag melder Premier League-klubben at James Maddison og Micky van de Ven kan være uaktuelle fram til neste år. Tottenham-manager Ange Postecoglou opplyste på en pressekonferanse at Maddison trolig ikke blir å se før nyttår. Tidshorisonten for Van de Ven er tilnærmet den samme. Tidligere på dagen meldte Tottenham at Maddison har meldt forfall til Englands kommende landskamper mot Malta og Nord-Makedonia som følge av ankelskaden han sliter med. Videre heter det at Maddison skal følges opp av det medisinske støtteapparatet i tiden som kommer. Tottenham meldte tidligere denne uken at en annen viktig offensiv spiller, Richarlison, er operert for en lyskeskade han har slitt med i lengre tid. Dermed blir det en pause også for ham. Postecoglou anslår at brasilianeren blir borte i fire uker. (NTB)
Tidspunkt: 10-11-2023 - Kl.13:42 - Kilde: NRK - Info


26. Mads Reginiussen legger opp
Etter 13 sesonger i Ranheim takker Mads Reginussen for seg i Ranheim-trøya. 35-åringen fra alta kom til Ranheim foran 2011-sesongen. Han er bror til den tidligere Rosenborg-spilleren Tore Reginiussen. Han stoppet med 389 kamper for klubben fra Trondheim. - Jeg har jo vært store deler av min karriere som fotballspiller i Ranheim, og det har vært en fantastisk tid. Jeg har vært med på en reise hvor jeg har fått venner for livet, vært i en klubb med masse herlige mennesker, og realisert drømmen om eliteseriespill i fjæra. Som livet ellers har det også vært tyngre perioder, men vi har alltid gått inn i hver sesong med et mål om å kjempe i toppen, noe vi som regel har klart, sier Mads Reginiussen til klubbens hjemmeside. (NTB)
Tidspunkt: 19-10-2023 - Kl.06:59 - Kilde: NRK - Info


27. England er EM-klar etter 3-1 mot Italia
England trengte bare ett poeng, men nøyde seg ikke med det og slo Italia 3-1 på Wembley tirsdag. Da er EM-billetten mer enn klar. Seieren i kvalifiseringsgruppe C gjør at England topper tabellen med 16 poeng etter seks spilte kamper. Så langt er laget ubeseiret med fem seirer og én uavgjort, og det taper neppe i de to siste mot Malta og Nord-Makedonia heller selv om kampene er uten betydning med tanke på deltakelse i neste sommers EM-sluttspill. Dette var også kampen mellom lagene som var i EM-finalen på Wembley 11. juli for to år siden. Den gangen trakk Italia det lengste strået og løftet pokalen etter straffesparkkonkurranse. Årets utgave av Italia holder ikke samme kvalitet. Bare tre av spillerne som var med for Italia i EM-finalen for to år siden var med denne gangen, og de som er med nå utgjør ikke noe typisk vinnerlag. Hele åtte av Englands spillere som startet tirsdag var med i EM-finalen, og det gjaldt begge målscorerne Harry Kane og Marcus Rashford. Det var riktignok Italia som startet best. Gianluca Scamacca sendte Italia i ledelsen etter et kvarter, men så utlignet Harry Kane på straffe etter en halvtime, før Rashford og Kane scoret hvert sitt mål i andre omgang.
Tidspunkt: 17-10-2023 - Kl.20:42 - Kilde: NRK - Info


28. Fotball: G18-landslaget gikk ubeseiret gjennom EM-kvalifiseringen
Det norske G18-landslaget er klare for eliterunden i EM-kvalifiseringen etter 2-1 over Ungarn tirsdag. Norge vant sin kvalifiseringsgruppe med full pott. Sindre Walle Egeli og Benjamin Faraas scoret de norske målene med seks minutters mellomrom midtveis i annen omgangen i tirsdagens kamp. Ungarn reduserte til 1-2 fem minutter før slutt. Nordmennene vant 10-0 over Gibraltar og 3-0 over vertene Latvia tidligere i kvalifiseringen slik at uavgjort var nok for å ta gruppeseiren i tirsdagens avsluttende kamp. Det var samtidig viktig med norsk seier også i den siste kampen for å få best mulig seeding i trekningen av finalekvalifiseringen. – Vi spiller uansett for seier i hver kamp, så målet er å slå Ungarn og å få ni poeng. Gruppeseier er viktig fordi det er det første kriteriet for seeding i eliterunden, men seedingen blir bedre med ni poeng enn med sju poeng så kampplanen er lagt opp for å vinne, ikke for å spille uavgjort, sa landslagstrener Luis Pimenta foran kampen. G19-EM spilles i Nord-Irland neste sommer. (NTB)
Tidspunkt: 17-10-2023 - Kl.13:05 - Kilde: NRK - Info


29. Premier League-duo avhørt i gamblingsak – forlater landslagssamling
Italias landslagsspillere Sandro Tonali og Nicolò Zaniolo har måttet forklare seg i forbindelse med etterforskningen av mulig ulovlig betting, melder Rai Sport. En potensiell gamblingskandale kan være under opprulling i italiensk fotball. Ifølge flere medier har Juventus-spiller Nicolo Fagioli innrømmet å ha brutt Serie As bettingregler. Nå skal også Tonali og Zaniolo være i søkelyset til påtalemyndigheten i Torino. Duoen, som i sommer meldte overgang til henholdsvis Newcastle og Aston Villa, har forlatt Italias landslagssamling etter å ha vært inne til avhør, meldte fotballkjenneren Fabrizo Romano torsdag kveld. Kort tid senere bekreftet Italias fotballforbund at Tonali og Zaniolo er blitt avhørt og at de vender tilbake til klubbene sine. Italia møter Malta til EM-kvalifiseringskamp lørdag. (NTB)
Tidspunkt: 12-10-2023 - Kl.18:53 - Kilde: NRK - Info


30. Walker reddet England
Ukraina tok ledelsen «hjemme» mot England, men måtte til slutt se seg fornøyd med 1-1 i kvalifiseringskampen til fotball-EM lørdag kveld. Dermed beholder England luken sin på seks poeng ned til Ukraina i gruppe C. Italia (tre poeng) har imidlertid bare spilt to kamper, mens England (13 poeng) og Ukraina (sju poeng) har spilt henholdsvis fem og fire kamper. Kampen ble spilt i Wroclaw i Polen grunnet Russlands invasjon av Ukraina. Stadion var likevel fylt til randen med gulkledde ukrainere. Ukraina fikk en drømmestart på kampen da Arsenal-profilen Oleksandr Zintsjenko sendte gultrøyene i ledelsen etter 26 minutter. Ligarival Kyle Walker utlignet imidlertid bare 15 minutter senere etter en nydelig pasning fra Harry Kane. Det var Manchester City-backens første landslagsmål. England tar imot Italia 17. oktober, før de avslutter EM-kvaliken med Malta hjemme og Nord-Makedonia borte i november. Ukraina skal til Italia på tirsdag, før de møter Nord-Makedonia hjemme og Malta borte i oktober. Gultrøyene avslutter kvaliken med hjemmekamp mot Italia 20. november. (NTB)
Tidspunkt: 09-09-2023 - Kl.17:59 - Kilde: NRK - Info


31. Disse sykler Arctic Race for Uno-X
Tobias Halland Johannessen fronter det norskdanske Uno-X-laget i sykkelrittet Arctic Race og får med seg fem ryttere på laget. Det er Ådne Holter, Martin Urianstad Bugge, Fredrik Dversnes, Jonas Gregaard og Truls Nordhagen som skal sykle sammen med Halland Johannessen. Halland Johannessen ble en av Uno-X sine store ryttere i Tour de France-debuten i sommer. Dversnes tok NM-gullet på landeveien tidligere denne sesongen. Truls Nordhagen kommer rett fra VM i Glasgow til Arctic Race-starten i Kautokeino torsdag. Den første etappen avsluttes i alta. Samtlige etapper er lagt til Finnmark. Andreas Leknessund er regjerende mester. DSM-proffen, som er klar for Uno-X fra neste sesong, sykler rittet også denne gangen. (NTB)
Tidspunkt: 16-08-2023 - Kl.12:21 - Kilde: NRK - Info


32. Mancini trekker seg som Italias landslagssjef
Roberto Mancini (58) har gått av som landslagssjef for Italia med umiddelbar virkning, opplyser Det italienske fotballforbundet (FIGC). «FIGC vil kunngjøre en ny landslagssjef i løpet av de neste dagene», heter det i en uttalelse fra forbundet søndag. Mancini leverte inn sin oppsigelse sent lørdag kveld, opplyser FIGC. Det er ikke kjent hva som er årsaken til at 58-åringen gir fra seg ansvaret. Italia møter Nord-Makedonia og Ukraina 9. og 12. september i EM-kvalifiseringen. Italia åpnet med tap mot England (1-2) og seier over Malta (2-0) da kvalifiseringen startet i mars. Italia vant EM i 2021 under Mancinis ledelse.
Tidspunkt: 13-08-2023 - Kl.12:44 - Kilde: NRK - Info


33. Zachariassen scoret i Europa-kvalifiseringen
Kristoffer Zachariassen scoret kampens eneste mål da hans Ferencváros slo Shamrock Rovers 2-0 og 6-0 sammenlagt i kvalifiseringen til conferenceligaen. 29-åringen satte inn målet fra rundt sju meter da det var spilt en halvtime mot det irske laget. Samy Mmaee la på til 2-0 på overtid. Nå venter Hamrun Spartans fra Malta i 3. runde. Deretter venter en eventuell playoff for å bli klar for europaspill. Ferencváros røk for Kí Klaksvik i mesterligakvalifiseringen i juli. (NTB)
Tidspunkt: 03-08-2023 - Kl.21:08 - Kilde: NRK - Info


34. Drage til Gibraltar
Thomas Drage (31) har sluttet seg til gibraltiske Europa Point FC. Han tilbrakte de siste sesongene i Fredrikstad. Overgangen ble klar på Drages første dag som klubbløs etter tiden i FFK. Midtbanespilleren fra Mosjøen fikk bare fire kamper i årets 1. divisjon. – Jeg hadde flere klubber å velge mellom i både Norge og Sverige, men det føles spennende å ta steget ut i Europa og spille i Gibraltar. Jeg liker dette prosjektet, sier Drage i en uttalelse. Han har tidligere spilt for Tromsø (2010-15), Sogndal (2015), Varberg (2016), Falkenberg (2016-17) og Bodø/Glimt (2017-18). Drage dro til Fredrikstad i 2019. Europa Point FC endte opp med å bli Gibraltars dårligste ligalag sist sesong. (NTB)
Tidspunkt: 01-08-2023 - Kl.17:39 - Kilde: NRK - Info


35. Det ukrainske fotballforbundet krever at Fifa utestenger Russland etter «grove regelbrudd»
Det ukrainske fotballforbundet krever at Russland utestenges fra både Fifa og Uefa etter at to lag fra den okkuperte Krim-halvøya ble innlemmet i russisk liga. Det skriver The Guardian. Lagene Rubin Yalta og FC Sevastopol spilte søndag sine første kamper i det russiske ligasystemet, til tross for at Uefa-reglene forbyr lag fra Krim å spille konkurranser arrangert av det russiske fotballforbundet. Krim har blitt ansett som en «spesiell sone» av Uefa siden Russland annekterte regionen i 2014. Det betyr at klubbene fra halvøya kun kan konkurrere mot hverandre og ikke i andre europeiske turneringer. Det ukrainske fotballforbundet har bedt Fifa om å kaste ut Russland og henviser til at russerne har begått et grovt brudd på Fifa- og Uefa-vedtektene om den spesielle statusen rundt fotballen på Krim-halvøya. Ifølge Uefas vedtekter kan alvorlige brudd føre til suspensjon og eventuelt utestengelse som medlem av organisasjonen.
Tidspunkt: 18-07-2023 - Kl.05:39 - Kilde: NRK - Info


36. Norsk talent imponerte i United-seier
Norske Isak Hansen-Aarøen (18) presenterte seg med en flott målgivende pasning da Manchester United slo Leeds 2-0 i treningskampen på Ullevaal stadion onsdag. Halvveis ut i andre omgang vant 18-åringen ballen inne på banehalvdelen til Leeds, før han på elegant vis tredde gjennom 20 år gamle Noam Emeran. Franskmannen gjorde ingen feil alene med keeper og ga United 1-0. Samme mann hadde målgivende pasning da Joe Hugill scoret Uniteds andre mål med ti minutter igjen. Hansen-Aarøen markerte seg med flere gode involveringer i løpet av de 45 minuttene han fikk på Ullevaal-gresset. Midtbanespilleren er ventet å få flere muligheter til å vise seg fram denne sommeren, og han er derfor ikke en del av det norske G19-landslaget som spiller EM i Malta. (NTB)
Tidspunkt: 12-07-2023 - Kl.16:54 - Kilde: NRK - Info


37. Mount og Hansen-Aarøen med i stjernespekket United-tropp til Oslo
Erik ten Hag tar med seg flere av sine største profiler når Manchester United setter kursen mot Norge før onsdagens treningskamp mot Leeds på Ullevaal stadion. Med til Oslo er blant andre Raphaël Varane, Antony, Lisandro Martínez og nyervervelsen Mason Mount. Engelskmannen, som nylig ble hentet fra Chelsea, kan dermed få sin Manchester United-debut onsdag. I United-troppen mangler imidlertid profiler som Marcus Rashford, Casemiro og Christian Eriksen. De var alle med sine respektive landslag i juni og tar dermed ikke del for fullt før senere i måneden. Manchester United møter Leeds på Ullevaal onsdag ettermiddag, og de rødkledde har funnet plass til norske Isak Hansen-Aarøen i troppen. 18-åringen er ventet å få flere muligheter til å vise seg fram denne sommeren, og unggutten er derfor ikke en del av den norske G19-troppen som spiller EM i Malta. Også hos Leeds er det norske bidrag i troppen. Kristoffer Klaesson og Leo Hjelde er begge ventet å være en del av de hvitkleddes tropp mot Manchester United. Yorkshire-klubben har nylig ansatt Daniel Farke som ny hovedtrener. (©NTB)
Tidspunkt: 11-07-2023 - Kl.13:41 - Kilde: NRK - Info


38. Fellesstarten i sykkel-NM kortes betydelig ned grunnet vaktmangel
Arrangørene av sykkel-NM har sett seg nødt til å redusere søndagens fellesstart for menn med 36 kilometer som følge av mangel på løypevakter. Det opplyser rittleder Fredrik Galta til NTB. Løypeendringene medfører at tre kilometer av rundløypa i sentrum av Sandnes må tas bort. – Vi har ikke klart å skaffe det nødvendige antallet vakter for en trygg gjennomføring av rittet, sier Galta til NTB. Ifølge rittlederen har man klart å beholde 90 prosent av løypa, men start og målgang blir ved Sandnes Arena i stedet for i sentrum. (NTB)
Tidspunkt: 20-06-2023 - Kl.08:33 - Kilde: NRK - Info


39. England lekte seg med Malta
England var flere nummer for store for Malta og vant 4-0 på bortebane i fredagens EM-kvalifisering i fotball. Brorparten av målene kom før pause på ferieøya. Det startet med et selvmål av Ferdinando Apap etter ni minutters spill og fortsatte med Liverpool-spilleren Trent Alexander-Arnolds 2-0-scoring i det 28. minutt. Bare tre minutter senere la Tottenhams Harry Kane på til 3-0 på straffe, og det var hans tredje mål på tre kvalifiseringskamper. Ved hjelp av VAR dømte dommeren ny straffe til England med sju minutter igjen å spille etter en hands. Denne gangen fikk Newcastles Callum Wilson sjansen, og han leverte som han skulle da han sendte keeperen den ene veien og ballen den andre.
Tidspunkt: 16-06-2023 - Kl.20:41 - Kilde: NRK - Info


40. NRK og VG skal vise morgendagens fotballhelter
I sommer skal Norges U19- og U21-landslag på herresiden spille EM. NRK og VG skal sammen vise alle kampene fra de to mesterskapene. – Sammen skal to av Norges aller største mediehus vise frem morgendagens helter på gressmatta. Det gleder vi oss veldig til, og samarbeidet vil komme hele det norske fotballpublikummet til gode. Dette er mediemangfold i praksis, sier Espen Olsen Langfeldt, sportsredaktør i NRK. U21-EM spilles i Romania og Georgia, fra 21. juni til 8. juli. U19-EM spilles på Malta fra 3. til 16. juli. NRK skal vise alle Norges kamper i mesterskapet og finalene, mens VG vil sende samtlige kamper.
Tidspunkt: 05-06-2023 - Kl.08:00 - Kilde: NRK - Info


41. Dødsulykke på tribunen stoppet kamp i Argentina
Kampen mellom den argentinske serielederen River Plate og Defensa y Justicia ble natt til søndag stanset etter at en supporter falt fra en høyde og døde. River Plate tok imot Defensa på sin hjemmebane i Buenos Aires da hendelsen skjedde etter 25 minutters spill. River Plate melder på sine nettsider at mannen døde momentant etter et fall fra en høy tribune. «River Plate beklager å informere om at en supporter falt fra Sivori alta-tribunen og døde på stedet», heter det i uttalelsen. Ifølge Goal dreier det seg om et fall på rundt 15 meter. River Plate skriver samtidig at helsepersonell, politi og sikkerhetsvakter var på stedet umiddelbart. Området hvor ulykken skjedde blir stengt i 24 timer for å få mer klarhet i hva som har skjedd. (NTB)
Tidspunkt: 04-06-2023 - Kl.07:30 - Kilde: NRK - Info


42. Vålerenga møter Lyn i andre runde i NM for menn
Oppsettet for den andre runden i cupen ble klart torsdag kveld. 15 av 16 lag fra Eliteserien gikk videre fra den første runden, hvor Sandefjord var det eneste laget som ble slått ut. Deres overmenn, Eik Tønsberg, møter Strømsgodset i andre runde. Av de største kampene blir trolig kampen mellom Lyn og Vålerenga. De to Oslo-lagene har møttes tre ganger i cupen siden Lyn rykket ned fra Eliteserien i 2009, sist i 2021. Hele oppsettet ser slik ut: Skjervøy – alta Tromsdalen – Tromsø Mjølner – HamKam Junkeren – Bodø/Glimt Melhus – Molde Byåsen – Aalesund Strindheim - Ranheim Stjørdals/Blink – Rosenborg Levanger – Kristiansund Brattvåg – Hødd Fjøra – Brann Lysekloster - Sogndal Fana – Åsane Stord – Haugesund Sotra – Sandnes Ulf Vidar – Viking Vard Haugesund – Bryne Arendal – Jerv Notodden – Odd Halsen - Start Eik Tønsberg - Strømsgodset Ørn Horten – Fredrikstad Gjøvik/Lyn - Kongsvinger Gjelleråsen – KFUM Ull/Kisa – Lillestrøm Strømmen - Mjøndalen Frigg – Sarpsborg 08 Bærum – Skeid Lyn – Vålerenga Grorud – Raufoss Kjelsås – Stabæk Kvik Halden - Moss
Tidspunkt: 25-05-2023 - Kl.22:28 - Kilde: NRK - Info


43. TV 2: Klaveness fikk plass i strategikomité i Uefa
Fotballpresident Lise Klaveness er en av flere fotballedere som er en del av en ny strategikomité i Det europeiske fotballforbundet (Uefa), skriver TV 2. Komiteen skal lede utarbeidelsen om en ny strategi for Uefa som skal vedtas på neste års kongress, skriver kanalen. – Denne vil være førende for Uefas prioritering og vurderinger de kommende årene, sier Klaveness. NFF-presidenten er den eneste kvinnen i gruppen med sju fotballpresidenter. Dette er de andre som er med: Armen Melikbekyan (Armenia), Paul Van den Bulck (Belgia), Aivar Pohlak (Estland), Bjorn Vassallo (Malta), R?zvan Burleanu (Romania), Steve Williams (Wales). Gruppen ledes av Karl-Erik Nilsson (visepresident i Uefa). (NTB)
Tidspunkt: 12-05-2023 - Kl.17:02 - Kilde: NRK - Info


44. Antonio Nusa forlenger med Club Brugge
Det norske stortalentet Antonio Nusa har skrevet under på en ny kontrakt med Club Brugge. Det bekrefter den belgiske klubben torsdag ettermiddag. 18-åringen har skrevet under på en fireårskontrakt som binder ham til klubben frem til 2027. Nusa, som kom til Club Brugge i 2021 og ble tidenes nest yngste målscorer i Mesterligaen da han scoret mot Porto i fjor høst. Bare Barcelonas Ansu Fati har scoret mål i yngre alder. Nusa spilte for Stabæk før han forlot dem til fordel for Club Brugge. I sommer skal han jakte heder og ære med det norske U19-landslaget under EM på Malta.
Tidspunkt: 27-04-2023 - Kl.15:34 - Kilde: NRK - Info


45. G19-landslaget møter Island, Hellas og Spania i EM-sluttspillet
Gruppene for G19-landslagets EM er trukket. Norge havner i gruppe B sammen med Island, Hellas og Spania i sluttspillet på Malta i juli. De norske gutta spiller sine innledende kamper 4., 7. og 10. juli. Semifinalene spilles 13. juli og finalen 16. juli. Norge tok seg til sluttspillet ved blant annet å slå ut Frankrike i kvalifiseringen.
Tidspunkt: 19-04-2023 - Kl.11:49 - Kilde: NRK - Info


46. Slik spilles 1. runde i cupen
Oppsettet for åpningsrunden av 2023-utgaven av fotball-NM er klart. Slik spilles kampene. Runden spilles 24. mai, mens det også spilles noen kamper 25. mai. Endelig tidspunkt vil bli fastsatt i løpet av kort tid. Hammerfest – Tromsø, alta – Bossekop, Finnsnes – Skjervøy, Fløya – Tromsdalen, Mjølner – Harstad, Mosjøen – Bodø/Glimt Junkeren – Innstranda Rana – Stjørdals/Blink Verdal – Ranheim Trygg/Lade – Rosenborg Orkla – Levanger Melhus – Kolstad Nardo – Byåsen Strindheim – Træff Tomrefjord – Kristiansund Surnadal – Molde Herd – Brattvåg Spjelkavik – Hødd Eid – Aalesund Fjøra – Florø Førde – Sogndal Fyllingsdalen – Sotra Loddefjord – Åsane Frøya – Brann Stord – Sandviken Lysekloster – Os Bjarg – Fana Forus/Gausel – Viking Rosseland – Bryne Djerv 1919 – Sandnes Ulf Staal Jørpeland – Haugesund Brodd – Vidar Vard Haugesund – Egersund Fløy – Start Randesund – Arendal Mandalskameratene – Jerv Urædd – Odd Pors – Notodden Halsen – Fram Flint – Ørn Horten Eik Tønsberg – Sandefjord Drammens BK – Mjøndalen Åssiden – Stabæk Hønefoss – KFUM Heming – Strømsgodset Holmlia – Skeid Lokomotiv Oslo – Ull/Kisa Follo – Kjelsås Frigg – Ullern Asker – Bærum Nordstrand – Lyn Fu/Vo – Sarpsborg 08 Skjetten – Grorud Skedsmo – Lillestrøm Gjelleråsen – Lørenskog Eidsvold Turn – Strømmen Nybergsund – HamKam Lillehammer – Kongsvinger Brumunddal – Raufoss Elverum – Gjøvik/Lyn Råde – Vålerenga Sprint-Jeløy – Fredrikstad Drøbak/Frogn – Moss Kråkerøy – Kvik Halden Samtidig med at 2023-utgaven av er i forberedelsesfasen, er fortsatt ikke 2022-utgaven ferdigspilt. Der har man kommet til semifinalene. De spilles 26. april. Finalen går i slutten av mai. Det er besluttet at hele årets utgave av fotball-NM skal spilles før nyttår. Dermed vender man tilbake til den gamle ordningen etter at koronapandemien har tvunget fram endringer de siste årene. (NTB)
Tidspunkt: 12-04-2023 - Kl.11:06 - Kilde: NRK - Info


47. Sverige-sjefen stormet ut av intervju: – Dere snakker dritt
De svenske fotballherrene vant oppskriftsmessig 5-0 hjemme mot Aserbajdsjan i den andre runden i EM-kvalifiseringen mandag kveld. Etter kampen ble det likevel svært dårlig stemning i Viaplays fotballstudio, hvor Sveriges landslagstrener Janne Andersson var på besøk. – Dere snakker dritt etter en 5-0-seier. Det er så dårlig, tordnet han. Andersson slo spesielt hardt tilbake mot fotballekspert Bojan Djordic etter å ha fått spørsmål om hvorfor ikke Jesper Karlsson fikk spille mer. Krangelen eskalerte videre, hvor Djordic fortalte Andersson at «du representerer ti millioner mennesker». Treneren svarte med å spørre «hvem representerer du?». – Sverige så klart, svarte Djordic. Han er født i Serbia, men er oppvokst i Sverige og har representert landet på U21-landslaget. – Forsøker du å si at jeg burde spilt for Serbia? spurte han Andersson, som til slutt forlot intervjuet. RB Leipzig-spiller Emil Forsberg scoret 1-0 i første omgang, før et selvmål fra gjestene sørget for 2-0 etter 65 minutter. Med ti minutter igjen la Viktor Gyökeres på til 3-0, før Jesper Karlsson og Anthony Elanga scoret 4-0 og 5-0 helt på tampen. Dermed fikk Sverige en solid opptur etter 0-3-tapet mot Belgia i forrige kvalifiseringskamp. De øvrige resultatene i mandagens EM-kvalifiseringskamper: Nederland 3-0 Gibraltar, Polen 1-0 Albania, Moldova 0-0 Tsjekkia, Østerrike 2-1 Estland, Ungarn 3-0 Bulgaria, Montenegro 0-2 Serbia.
Tidspunkt: 27-03-2023 - Kl.20:38 - Kilde: NRK - Info


48. Saka-magi etter stor Ukraina-markering
Bukayo Saka scoret kampens andre og fineste mål da England slo Ukraina 2-0 på hjemmebane i EM-kvalifiseringen. Det ble en emosjonell markering før kampstart. England fikk en pangstart på kampen da kaptein Harry Kane sendte britene i ledelsen etter å ha blitt spilt opp av Bukayo Saka, før Arsenal-stjernen doblet ledelsen med et drømmeskudd i krysset. Kane gjorde seg også toneangivende i 2-1-seieren over Italia tidligere i uken. Da scoret han sitt 54. landslagsmål og passerte Wayne Rooney som tidenes toppscorer for England. England og Ukraina spiller i gruppe C. I tillegg til Italia skal de også møte Nord-Makedonia og Malta. Før avspark var det en stor markering mot invasjonen av Ukraina, hvor de oppmøtte supporterne veivet med ukrainske flagg mens spillerne stile opp side om side foran et ukrainsk flagg med påskriften «fred» på engelsk. Russland invaderte Ukraina i februar i fjor. Søndagens bortekamp var Ukrainas første i EM-kvalifiseringen. Deres første hjemmekamp kommer mot Malta 19. juni. Det er ikke oppgitt hvor den skal spilles enda.
Tidspunkt: 26-03-2023 - Kl.17:59 - Kilde: NRK - Info


49. Holm Lægreid sikret NM-stafettseier
Oslo og Akershus forsvarte fjorårets NM-gull på herrenes stafett da de tok en overlegen seier på skiskytter-NMs avsluttende øvelse i alta søndag. På laget var Sturla Holm Lærgreid, Endre Strømsheim, Isak Frey og Johannes Dale. Etter siste veksling hadde Lægreid en ledelse på nærmere minuttet ned til Buskeruds Vetle Sjåstad Christiansen. Lægreid fikk få problemer med å sikre gullet foran Buskerud på sølvplass. Sogn og Fjordane, med Johannes Thingnes Bø på sisteetappen, tok bronsen. Det var fire blide menn som stilte opp til intervju med NRK etter seieren. – Denne stafetten henger høyt. Det er deilig at vi slår Sogn og Fjordane og Buskerud, sier Holm Lægreid, og sikter til lagkameratene Vetle Sjåstad Christiansen og Johannes Thingnes Bø. Tidligere søndag tok Buskerud seieren på kvinnenes stafett.
Tidspunkt: 26-03-2023 - Kl.12:55 - Kilde: NRK - Info


50. Rørt Aspenes slo Thingnes Bø – sikret NM-gull i sprint
Sverre Dahlen Aspenes (24) ble den eneste til å slå Johannes Thingnes Bø i sprint denne sesongen. Skatval-skiskytteren tok NM-gullet på 10-kilometeren i alta. Med feilfri skyting og god fart i sporet sikret Aspenes gullet. Han var svært rørt etter triumfen. Skatval-utøveren mistet broren sin i fjor sommer. – Det har vært en jævla tøff sesong og et tøft år. Det blir mye tvil og mye dritt, rett og slett. Det å stå her i dag og gjøre årets beste løp på slutten av sesongen, betyr mye, sa Aspenes til NRK. Tidligere i år tok han to EM-gull på normaldistanse og jaktstart. Vetle Rype Paulsen tok sølvet, 23,8 sekunder bak Aspenes, men Thingnes Bø endte på bronseplass. Thingnes Bø bommet én gang fredag. (NTB)
Tidspunkt: 24-03-2023 - Kl.16:52 - Kilde: NRK - Info


51. Kirkeeide tok gullet på sprinten under skiskytter-NM
Maren Hjelmeset Kirkeeide gikk inn til gullet på kvinnenes sprint under skiskytter-NM i alta. Sølvet gikk til Ingrid Landmark Tandrevold Unge og lovende Kirkeeide skjøt feilfritt og var rask i sporet til tross for at forholdene ble tøffere med snøvær for de sist startende. Kirkeeide var til slutt 7,8 sekunder foran landslagsløperen Tandrevold. Tandrevold var den naturlige favoritten, men måtte altså se seg slått. Karoline Knotten endte på bronseplassen. Løperen fra Vingrom var 9,1 sekunder bak Kirkeeide. (NTB)
Tidspunkt: 24-03-2023 - Kl.14:26 - Kilde: NRK - Info


52. Bø og Røiseland står over NM
Tarjei Bø og Marte Olsbu Røiseland er rammet av sykdom og står over helgens NM i alta. – Det er selvsagt veldig kjedelig, og jeg hadde gledet meg til å oppleve NM i alta, sier Tarjei Bø i en pressemelding fra Norges Skiskytterforbund. Bø har pådratt seg en forkjølelse og er ikke i form til å reise skriver forbundet. Marte Olsbu Røiseland er imidlertid på plass i alta, selv om hun ikke skal delta i konkurransene. – Kroppen er sliten og har gitt signaler om at jeg trenger hvile. Jeg gleder meg til å få med meg stemningen fra sidelinja, det er jo noe jeg må bli vant til fremover. Det blir fint å få avsluttet sesongen med laget selv om jeg dessverre ikke får med meg konkurransene, smiler den nylig pensjonerte skiskytteren.
Tidspunkt: 23-03-2023 - Kl.17:34 - Kilde: NRK - Info


53. Skiskytter har vært savnet i fire døgn: – Det er mye fortvilelse
NM i alta skulle være en fest, men en leteaksjon på Lillehammer preger hele skiskyttermiljøet. Letingen pågår for fullt, fire døgn etter at en 22 år gammel mann forsvant.
Tidspunkt: 23-03-2023 - Kl.14:14 - Kilde: NRK - Info


54. Eskås dømmer Ronaldos rekordkamp – Saggi leder Gibraltars EM-kvalikåpning
Espen Eskås og hans dommerteam skal dømme EM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Portugal og Liechtenstein, mens Rohit Saggi leder Gibraltars møte med Hellas. Portugal møter Liechtenstein i gruppe J torsdag kveld. Der kan Cristiano Ronaldo ta verdensrekorden i antall spilte landskamper. Han deler nå rekorden med Bader Al-Mutawa fra Kuwait på 196 opptredener med flagget på brystet. Eskås dømmer kampen sammen med Jan Erik Engan, Isaak Elias Bashevkin og Kristoffer Hagenes. Saggi har med seg Morten Jensen, Anders Olav Dale og Usman Aslam som dømmer Gibraltar mot Hellas fredag kveld. (NTB)
Tidspunkt: 23-03-2023 - Kl.13:21 - Kilde: NRK - Info


55. Nederlandsk stjernefall etter virusutbrudd
Det nederlandske fotballandslaget har blitt rammet av et virus før fredagens EM-kvalifiseringskamp mot Frankrike. Fem syke spillere har måtte forlate troppen. Liverpool-spissen Cody Gakpo, Newcastles Sven Botman, Matthijs de Ligt fra Bayern München, PSV Eindhovens Joey Veerman og Anderlecht-keeper Bart Verbruggen er utilgjengelige til kampen på Stade de France. I en uttalelse sier trener Ronald Koeman at han har hentet inn Bayern Münchens Ryan Gravenberch, Kjell Scherpen fra Vitesse og Inter Milans Stefan de Vrij før Frankrike-kampen. De fem spillerne som er syke kan komme til å returnere til mandagens kvalifiseringskamp mot Gibraltar i Rotterdam, forutsatt at de blir friske igjen. Nederland spiller i gruppe B sammen med Hellas og Irland, i tillegg til Frankrike og Gibraltar. (NTB)
Tidspunkt: 23-03-2023 - Kl.11:13 - Kilde: NRK - Info


56. Norsk drømmestart i G19-kvalifiseringen til EM
Det norske G19-landslaget i fotball slo Romania 4-0 i åpningskampen i EM-kvalifiseringen i Frankrike. Isak Hansen-Aarøen, Erik Flataker og Andreas Rædergård Schjelderup (25) scoret målene før pause, mens innbytter Magnus Riisnæs fastsatte resultatet til 4-0 i det siste spilleminutt. Norge som ledes av Louis Pinenta møter Frankrike lørdag og Nord-Irland tirsdag. Det er kun gruppevinneren som går til EM-sluttspillet på Malta i juli. (NTB)
Tidspunkt: 22-03-2023 - Kl.18:19 - Kilde: NRK - Info


57. Tysk VM-helt sparket etter ni måneder
Den tyske fotballegenden Miroslav Klose er ferdig som trener i den østerrikske fotballklubben altach. Han ble ansatt så sent som i fjor sommer. Under Kloses ledelse har altach falt til bunns på tabellen i den østerrikske toppserien. – Miroslav Klose ga alt fra første til siste dag, og det var en stor opplevelse å ha ham som trener og fremfor alt som person i altach, sier administrerende direktør Christoph Längle i en uttalelse mandag. – Selv om et trenerskifte alltid gjør enormt vondt, er det viktigere enn noe annet at altach blir i den østerriksk Bundesliga i 2023/24-sesongen, legger han til. Laget til Klose spilte uavgjort 1-1 mot serieleder Salzburg i helgen, men det sterke resultatet var ikke nok til å redde VM-vinnerens jobb. (NTB)
Tidspunkt: 20-03-2023 - Kl.19:21 - Kilde: NRK - Info


58. Seieren røk for Strøm – ny tredjeplass på altaværingen
Anna Odine Strøm ledet etter første omgang av søndagens Raw Air-konkurranse i Holmenkollbakken, men fikk tøffere forhold i finaleomgangen. Alt lå til rette for norsk seier, men etter slovenske Ema Klinec bunnet bakken med 134.5 meter i finaleomgangen holdt det ikke med et andrehopp på 120 meter for Strøm som endte på tredjeplass bak østerrikske Chiara Kreuzer. – De burde ikke gått ned på farta. Det ble litt for dårlig fart, men sånn er det. Jeg får bare jobbe med det, sier Strøm til NRK etter rennet. Trener Christian Mayer er imponert over hoppinga til 24-åringen og sier til NRK at pallplass er bra, men at Strøm var dagens beste hopper: – Hun hadde ikke den turen med forholda som for eksempel hun som vinner eller Althaus har. Da blir det vanskelig. Strøm er nummer to i Raw Air-sammendraget 9.4 poeng bak venninnen og konkurrenten Klinec. Maren Lundby hoppet seg opp fra en niende- til syvendeplass. Silje Opseth ble nummer 14 etter en liten opptur i andre omgang med et svev på 122 meter. Thea Minyan Bjørseth hadde ikke sin beste dag i bakken og ble nummer 18. Like bak landet Nora Midtsundstad på 19.-plass. Ingvild Midtskogen ble nummer 31.
Tidspunkt: 12-03-2023 - Kl.14:52 - Kilde: NRK - Info


59. Elisabeth (15) ble verdensmester i Finnmarksløpet junior: – Var bare å «gunne» på
Etter å ha konkurrert i over et døgn i bitende kulde suste Elisabeth Kristensen først over målstreken i alta. 15-åringen ble både verdensmester og vinner av Finnmarksløpet junior.
Tidspunkt: 12-03-2023 - Kl.12:44 - Kilde: NRK - Info


60. Statsminister Støre åpnet Finnmarksløpet
Statsminister Jonas Gahr Støre benyttet finnmarksbesøket til å markere startskuddet for Finnmarksløpet i hundekjøring fredag. Støre er for tiden i Finnmark. Torsdag besøkte han Sametinget der han møtte representanter fra reindriftsnæringen. Finnmarksløpet ble kjørt i gang fra gågata i alta fredag formiddag. Løpet er 1200 kilometer langt og er Europas lengste i sitt slag. Det var klassen 1200 som fikk æren av å ha Støre på starten. Fredag skal også Støre besøke Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) i alta. (NTB)
Tidspunkt: 10-03-2023 - Kl.12:41 - Kilde: NRK - Info


61. Hopp: Seks norske menn og fem kvinner til ski-VM
Norge stiller med elleve hoppere med verdenscupleder Halvor Egner Granerud i spissen til ski-VM i Planica 22. februar til 5. mars: Menn: Halvor Egner Grandrud (Asker), Johann André Forfang (Tromsø), Daniel-André Forfang (Kongsberg), Marius Lindvik (Rælingen), Robert Johansson (Søre Ål), Kristoffer Eriksen Sundal (Koll) Mennene skal konkurrere i liten (HS100) og stor bakke (HS138), lagkonkurranse stor bakke (HS138) og blandet lagkonkurranse (HS100). Kvinner: Maren Haugli (Kolbukameratene), Anna Odine Strøm (alta), Silje Opseth (Holeværingen), Thea Minyan Bjørseth (Lensbygda), Eirin Maria Kvandal (Mosjøen). Hjemmeværende reserve: Ingvild Midtskogen (Try). Lundby er tittelforsvarer i storbakken, og der kan Norge stille med fem utøvere. Kvinnene skal konkurrere i liten (HS100) og stor bakke (HS138), lagkonkurranse i liten bakke (HS100) og blandet lagkonkurranse (HS100). (NTB)
Tidspunkt: 15-02-2023 - Kl.13:29 - Kilde: NRK - Info


62. Lucas Braathen reiser til alpin-VM onsdag – ikke bestemt om han skal konkurrere ennå
Supertalentet Lucas Braathen har bestemt seg for å dra ned til alpin-VM i Frankrike. Hokksund-gutten flyr ned onsdag, men det er ikke avklart om han skal kjøre. Stjernealpinisten har levert flere sterke prestasjoner denne sesongen, men var svært uheldig da han fikk akutt blindtarmsbetennelse like før mesterskapet. Braathen har likevel aldri gitt opp håpet om å stille til start, og mandag kom Norges Skiforbund med en pressemelding hvor de skriver at 22-åringen flyr ned til Frankrike på onsdag. – Lucas Braathen reiser til VM og ankommer Courchevel på onsdag. VIKTIG: Det er ikke besluttet om han skal konkurrere. Den avgjørelsen tas til uka, skriver forbundet. Braathen er i så fall aktuell til VM-slalåmen som kjøres i Courchevel søndag. Unggutten har en meget sterk sesong bak seg så langt. Han leder slalåmcupen i verdenscupen, og er nummer seks sammenlagt og i storslalåmcupen. Han vant slalåmrennene i Adelboden og Val d´Isère, og gikk også til topps i storslalåmrennet i alta Badia. Braathen gikk også glipp av verdensmesterskapet i Cortina i 2021. Da pådro han seg en alvorlig kneskade i Adelboden måneden før. (NTB)
Tidspunkt: 13-02-2023 - Kl.13:07 - Kilde: NRK - Info


63. Tromsø-talent på utlån til Skeid
Tromsøs keepertalent Mats Trige (20) har undertegnet en låneavtale med Skeid ut sesongen, skriver NTB. Det bekrefter Tromsø på sin nettside. – Mats er en ung og talentfull keeper som vi har veldig troen på. Nå går han på lån til Skeid for å få verdifull erfaring fra OBOS-ligaen og ta nye steg for å bli en enda bedre keeper, sier sportssjef i TIL, Lars Petter Kræmer-Andressen. Trige har ikke fått spille kamp for Tromsøs A-lag enna. I fjor var han på utlån til alta, hvor han var målvakt i 27 kamper.
Tidspunkt: 02-02-2023 - Kl.11:51 - Kilde: NRK - Info


64. Johansson står over hopprennet i Willingen
Halvor Egner Granerud fronter et sterkt norsk hopplag i verdenscuphelgen i tyske Willingen. Robert Johansson står igjen over med skadeproblemer, skriver NTB. Forrige helg klinket Granerud til med to seiere i skiflyging i østerrikske Kulm. Og Anna Odine Strøm tronet øverst på pallen i Hinterzarten søndag, da hun tok sin andre verdenscupseier. De norske hopperne har vist generelt god form og stiller manns- og kvinnesterke i Tyskland. Robert Johansson har, som NRK har skrevet om, slitt med tap av følelse i høyrebeinet grunnet en ryggprolaps. Etter en svak hopphelg i Kulm, står han derfor over konkurransene i Willingen i håp om å bedre formen. Herrelaget lyder som følger: Halvor Egner Granerud (Asker), Marius Lindvik (Rælingen), Johann Forfang (Tromsø), Daniel-André Tande (Kongsberg), Kristoffer Sundal (Koll), Bendik Heggli (Byåsen), Fredrik Willumstad (Skimt). Disse kvinnene stiller for Norge: Anna Odine Strøm (alta), Thea Minyan Bjørseth (Lensbygda), Silje Opseth (Holeværingen), Maren Lundby (Kolbu).
Tidspunkt: 01-02-2023 - Kl.13:16 - Kilde: NRK - Info


65. Norsk pallplass i laghoppingen
Skihopperne Thea Minyan Bjørseth og Anna Odine Strøm havnet på seierspallen i den såkalte superlagkonkurransen i Zao, Japan. Det gjorde de etter en solid konkurranse der Strøm hoppet Norge opp fra 4.- til 2.-plass med siste hopp. alta-hopperen landet da på 95 meter, hennes klart lengste svev i rennet. Vinnerlaget fra Østerrike var det imidlertid vanskelig å få gjort noe med. Eva Pinkelnig og Chiara Kreuzer vant med hele 35,3 poengs margin til Bjørseth og Strøm. Tyskland (Katharina Althaus og Selina Freitag) var 7,5 poeng bak Norge, mens Canada bommet i siste hopp og var 1,3 poeng fra en pallplass.
Tidspunkt: 14-01-2023 - Kl.09:53 - Kilde: NRK - Info


66. God kvalifisering av Strøm i Japan – samtlige nordmenn klare for renn
Anna Odine Strøm hoppet 93 meter og kvalifiserte seg på 5.-plass til fredagens verdenscuprenn i Zao. alta-hopperen har vist solid form i vinter og er blant vinnerkandidatene i det japanske rennet. I torsdagens kvalifisering var hun bare 2,2 poeng bak hjemmehåpet Sara Takanashi. Takanashi hoppet også lengst med 94,5 meter. Også verdenscupleder Eva Pinkelnig og den tyske duoen Selina Freitag og Katharina Althaus havnet foran Strøm. Eirin Maria Kvandal hoppet 87,5 meter fra fire avsatser lavere enn de øvrige hopperne. Hun ble nummer 14 i kvalifiseringen. Silje Opseth (83 meter) ble nummer 21 og Thea Minyan Bjørseth (82 meter) nummer 32. Dermed er alle de norske hopperne klare for selve rennet. (NTB)
Tidspunkt: 12-01-2023 - Kl.09:50 - Kilde: NRK - Info


67. Strøm tapte duell i Hoppukas siste renn – veteran vant
Anna Odine Strøm tok sin første verdenscupseier lørdag, men søndag klarte hun ikke å følge opp der hun slapp. Hun avsluttet Hoppuka med 2. plass. Under kvalifiseringen var Strøm best. Hun viste storform da hun landet på 86 meter og ble belønnet med 127.9 poeng. I første omgang fulgte hun opp med et hopp på 91.5 meter, men denne gangen var østerrikske Eva Pinkelnig bedre. Strøm var kun 0,9 poeng bak, som la opp til en spennende andre omgang. alta-hopperen klarte ikke slå veteranen fra Østerrike i finaleomgangen, og måtte si seg fornøyd med en andreplass i Hoppukas siste renn og sammenlagt. Pinkelnig vant det avsluttende rennet med 3 poeng ned til Strøm. Østerrikeren tok også sammenlagtseieren i Hoppuka.
Tidspunkt: 01-01-2023 - Kl.17:13 - Kilde: NRK - Info


68. Strøm tok sjetteplassen i Villach
Anna Odine Strøm var beste norske med 6.-plass i verdenscuprennet i Villach torsdag. Rennet er kvinnenes andre i hoppuka. Strøm lå på 8.-plass etter kvalifiseringen og fløy ned til 92 meter i finaleomgangen. Med det klatret hun opp til 6.-plass. altaværingen ble nummer to i det første rennet i hoppuka onsdag. Østerrikske Eva Pinkelnig hoppet ned til 94,5 meter torsdag og sikret med det sin andre strake seier i hoppuka. (NTB)
Tidspunkt: 29-12-2022 - Kl.15:01 - Kilde: NRK - Info


69. Henrik Kristoffersen toer i storslalåmen i alta Badia
Henrik Kristoffersen ble nest best i mandagens storslalåmrenn i alta Badia. Han greide ikke å nekte verdenscupleder Marco Odermatt en ny seier. – Nydelig kjørt av Henrik Kristoffersen, sa Viaplays kommentator Kjetil André Aamodt etter målgangen til nordmannen. Det var stort press på Odermatt, som måtte levere av samme kvalitet for å sikre førsteplassen. Det klarte sveitseren også. Han passerte mål to tideler foran Kristoffersen. Zan Kranjec fra Slovenia kjørte inn på en tredjeplass. Han var nesten sekundet bak Odermatt på førsteplass. Alexander Steen Olsen kjørte inn på en 13. plass, mens Rasmus Windingstad endte på en 17. plass. Atle Lie McGrath åpnet aggressivt i den andre omgangen, men han fikk en «innerski» som ødela rennet for norsken. Han kjørte inn på en 27. plass. (NRK/NTB)
Tidspunkt: 19-12-2022 - Kl.15:03 - Kilde: NRK - Info


70. Braathen kjørte ut dagen etter alta Badia-triumfen
Lucas Braathen (22) forsvant tidlig ut av det andre storslalåmrennet i alta Badia. Søndagens seiersmann fikk en rotasjon i kjøringen. Feilen kom etter at første mellomtid hadde vist at han bare var sju hundredels sekund bak ledende Marco Odermatt. Braathen greide ikke å redde seg inn. – Så utrolig synd. Han får en vridning, blir hengende på kanten og satt fullstendig sideveis, forklarte tidligere toppalpinist Kjetil Jansrud i Viaplays direktesending. Dagen før vant Braathen i samme disiplin. Det skilte kun to hundredeler til Henrik Kristoffersen da han tok Norges 200. verdenscupseier i alpint. I mandagens konkurranse ligger Kristoffersen på en foreløpig 2.-plass. Han er 60/100 sekund bak Odermatt etter et pent kjørt, men litt temposvak omgang. Atle Lie McGrath er på en midlertidig 8.-plass. Han har 1,96 sekunder opp til ledertiden. Norge stiller i alt med sju mann til start i Nord-Italia. Rasmus Windingstad, Leif Kristian Nestvold-Haugen, Alexander Steen Olsen og Fabian Wilkens Solheim kjører på senere startnummer. Finaleomgangen kjøres fra klokken 13.30. (NTB)
Tidspunkt: 19-12-2022 - Kl.10:32 - Kilde: NRK - Info


71. Dobbelt norsk i alta Badia
Lucas Braathen stakk av med seieren i storslalåmrennet foran Henrik Kristoffersen i en thriller i alta Badia. Det er Braathens første seier i den tradisjonsrike bakken. Det var Kristoffersen som etterfulgte sin landsmann, og det var kun to hundredeler som skilte de to. Da Kristoffersen innså at det akkurat ikke gikk, ble han tydelig irritert i målområdet. Seieren var Norges 200. verdenscupseier i alpint. – Det er utrolig. alta Badia er en av mine favoritter, og jeg kan ikke tro at jeg vant i dag. Jeg kommer til å huske denne dagen for alltid, sier Braathen i intervju vist hos Viaplay. Atle Lie McGrath fikk seg en liten klatretur etter en skuffende 11.-plass fra første omgang og endte til slutt på 7.-plass. Fabian Wilkens Solheim fikk en opptur da han klatret fem plasser. Leif Kristian Nestvold-Haugen endte på 24.-plass, mens Rasmus Windingstad var uheldig og kjørte ut. Det var Marco Odermatt som tok den tredje pallplassen.
Tidspunkt: 18-12-2022 - Kl.15:05 - Kilde: NRK - Info


72. Storslalåm: Norsk duo på skuddhold
Både Henrik Kristoffersen og Lucas Braathen leverte solide førsteomganger i storslalåmrennet i alta Badia. Førstnevnte var nest raskest ned fjellsiden, seks tideler bak ledende Zan Kranjec. Braathen følger på plassen bak Kristoffersen. Han har 73 hundredeler opp til lederen. Atle Lie McGrath er 1.64 bak Kranjec før finaleomgangen, som starter 13.30.
Tidspunkt: 18-12-2022 - Kl.11:16 - Kilde: NRK - Info


73. Arctic Race til Nordkapp i 2023
Arctic Race of Norway skal i 2023 avsluttes med en etappe til Nordkapp. Alle etappene skal gå nord for Kautokeino. 2023-etappene ble presentert i alta onsdag formiddag. Rittet feirer tiårsjubileum. 1. etappe går fra Kautokeino til alta, før sykkeleliten fortsetter derfra til Hammerfest. På 3. etappe går turen til Havøysund, før siste etappe går fra Kvalsund og til Nordkapp. Rittets første sammenlagtvinner og nå ambassadør, Thor Hushovd, gleder seg til rittets start. Hushovd tror det kan bli en episk avslutning av jubileumsutgaven av Arctic Race of Norway. – Den siste etappen går langs noe av det flotteste Norge har å by på av brutal og storslagen natur. De siste 25 kilometerne ut mot Nordkapp kommer imidlertid til å bli beintøffe. Her vil garantert de beste klatrerne angripe og gi alt av det som er igjen av krefter etter fire harde etapper, sier sykkelprofilen. Målgang på fjerde etappe er på Nordkapplatået. DSM-rytter Andreas Leknessund er tittelforsvarer. I fjor gikk rittet fra Mo i Rana til Trondheim. (NTB)
Tidspunkt: 30-11-2022 - Kl.11:02 - Kilde: NRK - Info


74. Skandalescener i tyrkisk fotball: Ble angrepet med hjørneflagg
Et brennhett derby mellom Göztepe og altay i den tyrkiske andredivisjonen i fotball søndag, ble stoppet etter bare 20 minutter. Det skjedde etter at fyrverkeri ble skutt mot den ene langsiden, og en supporter skal ha fått brannskader som følge av det. En annen supporter hadde lyktes i å ta seg inn på banen, for å deretter gå løs mot altays keeper Evrim Özenç med et hjørneflagg. Video fra kampen viser at han ble slått i hodet. Både supporteren og keeper Özenç fikk umiddelbart hjelp av helsepersonell, før de ble ført fra stadion i ambulanse. – Det er flaut. Jeg kan ikke si noe annet, sier altays klubbpresident om scenene, ifølge Sabah. Kampen ble avbrutt, og vil spilles fra 20 minutter på et seinere tidspunkt.
Tidspunkt: 28-11-2022 - Kl.06:04 - Kilde: NRK - Info


75. Carlsen-tabbe fikk NRK-Bae til å måpe: – En av de største på ti år
Magnus Carlsen gjorde en generaltabbe av de sjeldne, men klarte på mirakuløst vis å redde remis i det andre partiet. Dermed vant han den første gruppespillkampen i VM i fischersjakk.
Tidspunkt: 25-10-2022 - Kl.17:36 - Kilde: NRK - Info


76. Kilde vil delta i fleire storslalåmrenn
Aleksander Aamodt Kilde (30) vil delta i to av dei tre neste storslalåmrenna. Konkurrentane hans om samanlagtkula i verdscupen har allereie fått eit forsprang. – Val-d´Isère blir det ikkje, men det blir alta Badia (Italia, 18.–19. desember) og Adelboden (Sveits, 7. januar), mest sannsynleg, opplyser han til NTB. Neste storslalåmrenn er i franske Val-d´Isère 10. desember. Dei to vekene før er det fartsrenn i Canada og USA som er prioriteten. Utforrennet i sveitsiske Zermatt denne veka skulle markert starten på utforsesongen i verdscupen, men vart avlyst på grunn av manglande snø. Kilde håpa å komme i gang med innhaustinga av verdscuppoeng i storslalåm i Sölden søndag, men han køyrde ut i 2. omgang. Kilde droppa storslalåm i fjor for å minimere risikoen for kneproblem etter at han sleit korsbandet i kneet januar 2021. Før Sölden uttalte han at storslalåm er som ein bonus. Kilde vann samanlagtcupen i 2020.
Tidspunkt: 24-10-2022 - Kl.06:04 - Kilde: NRK - Info


77. Kan miste VM etter straffespark-strekk
Paulo Dybala risikerer å gå glipp av fotball-VM for Argentina etter at han pådrog seg ein skade då han skaut eit straffespark. Han skadde ein lårmuskel då han avgjorde for Roma mot Lecce søndag. Argentinaren halta medan lagkameratane feira sigeren. – Eg er ingen lege, men ut frå mi erfaring og etter å ha snakka med Paulo, ser det vanskeleg ut for han med meir spel dette året, seier Roma-trener José Mourinho. Dybala skal gjennom ein omfattande legekontroll tysdag. VM startar 20. november. Argentina har over 30 kampar utan tap og er ein av sigerskandidatane i meisterskapen. Argentina blei sist verdsmeister i 1986.
Tidspunkt: 10-10-2022 - Kl.11:30 - Kilde: NRK - Info


78. Motorsport, cricket og flagg-fotball i OL 2028?
IOC har invitert ni nye idrettar til å presentere seg med tanke på å bli med i OL i Los Angeles i 2028. Det er motorsport, cricket, karate, baseball/softball, lacrosse, breaking, kickboksing, squash og flagg-fotball, skriv insidethegames.com. Fleire av greinene har vore med før. Breaking skal vere med også i Paris 2024, og karate var med i Tokyo i fjor. Motorsport og cricket var derimot sist med i 1900. Kickboksing, squash og flagg-fotball har aldri vore med. Når det gjeld motorsport, er det uvisst kva grein som blir foreslått. Skal nye idrettar inn på OL-programmet, må dei ha like mange klasser for kvinner og menn. Og totaltalet på utøvarar i 2028-OL skal ikkje overstige 10.500. Avgjerda blir teken på IOC-kongressen i 2023.
Tidspunkt: 04-08-2022 - Kl.06:11 - Kilde: NRK - Info


79. VM-storheten Klose blir hovedtrener
Den tidligere storscoreren Miroslav Klose (44) blir trener i den østerrikske eliteserieklubben altach. Det er Kloses første jobb som hovedtrener. Han har tidligere vært assistenttrener for Tyskland og Bayern München. altach var nær å rykke ned fra den østerrikske toppserien sist sesong, men har troen på et løft under Klose. – Jeg legger mye press på meg selv. Jeg har klare ideer, men det blir en tøff reise. Jeg må trolig senke forventningene mine underveis, sier tyskeren. Klose er mest kjent som tidenes mestscorende spiller i fotball-VM. Mannen med i alt 137 landskamper for Tyskland scoret 16 mål i løpet av fire mesterskap fra 2002 til 2014.
Tidspunkt: 20-06-2022 - Kl.13:53 - Kilde: NRK - Info


80. Slik skal andre runde spelast i cupen
Den regjerande cupmeisteren Molde møter Brattvåg i cupens andre runde, medan tapande finalist Bodø/Glimt skal reise til Harstad. Andre runde i fotball-NM spelast 22. og 23. juni, der samfulle lag frå Eliteserien framleis er med. Slik spelast den andre runda: 22/6: Moss – Sarpsborg 08, Brumunddal – Vålerenga, Elverum – HamKam, Gjøvik-Lyn – Strømsgodset, Kjelsås – Mjøndalen, Flint – Sandefjord, Fram – Jerv, Notodden – Stabæk, Arendal – Start, Vidar – Bryne, Fløy-Flekkerøy – Odd, Vard Haugesund – Viking, Sotra – Øygarden, Os – Brann, Fana – Haugesund, Brattvåg – Molde, Hødd – Aalesund, Byåsen – Stjørdals-Blink, Strindheim – Kristiansund, Levanger – Rosenborg, Junkeren – Lillestrøm, Harstad – Bodø/Glimt, Skjervøy – Tromsø, Tromsdalen – alta. 23/6: Kvik Halden – Fredrikstad, Eidsvold Turn – Kongsvinger, Ullensaker/Kisa – Grorud, Frigg – Skeid, Ullern – KFUM Oslo, Egersund – Sandnes Ulf, Bjarg – Sogndal, Nardo – Ranheim. Du kan sjå alle kampane med Eliteserielag på NRK sine plattformer.
Tidspunkt: 23-05-2022 - Kl.17:45 - Kilde: NRK - Info


81. Slik spelast andre runde i cupen
Den regjerande cupmeisteren Molde møter Brattvåg i cupens andre runde, medan tapande finalist Bodø/Glimt skal reise til Harstad. Andre runde i fotball-NM spelast 22. og 23. juni, der samfulle lag frå Eliteserien framleis er med. Slik spelast den andre runda: 22/6: Moss – Sarpsborg 08, Brumunddal – Vålerenga, Elverum – HamKam, Gjøvik-Lyn – Strømsgodset, Kjelsås – Mjøndalen, Flint – Sandefjord, Fram – Jerv, Notodden – Stabæk, Arendal – Start, Vidar – Bryne, Fløy-Flekkerøy – Odd, Vard Haugesund – Viking, Sotra – Øygarden, Os – Brann, Fana – Haugesund, Brattvåg – Molde, Hødd – Aalesund, Byåsen – Stjørdals-Blink, Strindheim – Kristiansund, Levanger – Rosenborg, Junkeren – Lillestrøm, Harstad – Bodø/Glimt, Skjervøy – Tromsø, Tromsdalen – alta. 23/6: Kvik Halden – Fredrikstad, Eidsvold Turn – Kongsvinger, Ullensaker/Kisa – Grorud, Frigg – Skeid, Ullern – KFUM Oslo, Egersund – Sandnes Ulf, Bjarg – Sogndal, Nardo – Ranheim. Du kan sjå alle kampane med Eliteserielag på NRK sine plattformer.
Tidspunkt: 23-05-2022 - Kl.14:59 - Kilde: NRK - Info


82. 50,06 prosent i alta vil bli værende i Finnmark fylke – men lav deltakelse i folkeavstemningen
Det ble et knapt flertall for å bli værende i Finnmark fylke i den rådgivende folkeavstemningen i alta. Men under 4 av 10 avla stemme.
Tidspunkt: 10-05-2022 - Kl.22:27 - Kilde: E24 - Info


83. NFF med cupflause - glemte lag i kampoppsettet
Torsdag ble kampoppsettet for første runde i fotball-NM for menn sluppet, som skal spilles 18. og 19. mai. Det skal spilles tre runder i år, resten av mesterskapet avvikles i 2023. Problemet dukket opp da Norges Fotballforbund ikke hadde med Træff da de 64 kampene i første runde i cupen ble satt opp. I sin liste var Åkra inkludert med kamp mot Vard Haugesund. Åkra ble slått ut i kvalifiseringen. Træff, som hadde tatt seg videre til første runde, var ikke med. «Dere har glemt oss», var beskjeden fra Molde-klubben på Twitter. NTB har forsøkt å få kontakt med Rune Pedersen i NFFs konkurranseavdeling, men uten hell. Slik var kampoppsettet satt opp: Express – Jerv, Eidsvold IF – Lillestrøm, Surnadal – Kristiansund, Østsiden – Sarpsborg, Verdal – Rosenborg, Hei – Odd, Halsen – Sandefjord, Herd – Molde, Hønefoss – Strømsgodset, Ishavsbyen – Tromsø, Furnes – HamKam, Kolbukameratene – Vålerenga, Djerv 1919 – Haugesund, Rosseland – Viking, Fjøra – Aalesund, Sprint-Jeløy – Moss, Råde – Fredrikstad, Nordstrand – Frigg, Oppsal – Skeid, Gamle Oslo – KFUM Oslo, Ullern – Asker, Bærum – Kvik Halden, Lokomotiv Oslo – Eidsvold Turn, Lyn – Stabæk, Follo – Grorud, Gjelleråsen – Kjelsås, Skjetten – Ull/Kisa, Lørenskog – Kongsvinger, Brumunddal - Strømmen, Elverum - Ottestad, Furnes – HamKam, Gjøvik/Lyn - Raufoss, Åskollen – Mjøndalen, Åssiden - Notodden, Flint – Eik Tønsberg, Fram – Ørn Horten, Pors – Arendal, Vindbjart – Flekkerøy, Randesund – Start, Sola – Egersund, Vidar – Staal Jørpeland, Brodd – Bryne, Vardeneset – Sandnes Ulf, Åkra – Vard Haugesund, Bjarg – Fyllingsdalen, Frøya – Fana, Gneist – Sotra, Os – Åsane, Bremnes – Øygarden, Voss – Brann, Florø – Sogndal, Førde – Hødd, Surnadal – Kristiansund, Dahle – Ranheim, Spjelkavik – Brattvåg, Byåsen – Kolstad, Trygg/Lade – Levanger, Tiller – Nardo, Melhus – Strindheim, Orkla – Stjørdals/Blink, Junkeren – Mjølner, Harstad – Senja, Fløya – Skjervøy, Finnsnes – TUIL, Bossekop – alta.
Tidspunkt: 07-04-2022 - Kl.10:07 - Kilde: NRK - Info


84. Solbakken lover Haaland-spill mot Slovakia
Erling Braut Haaland blir å se i årets første Norge-kamp i fotball, garanterer landslagssjef Ståle Solbakken. Slovakia gjester Ullevaal stadion fredag. Haaland har ikke spilt en landskamp siden Gibraltar var i Oslo 7. september i fjor, da han scoret tre mål. Etter det mistet han resten av VM-kvalifiseringen. Nå er det klart for comeback. Solbakken legger opp til at det skjer mot Slovakia. – Han spiller i hvert fall den første kampen. Så ser vi hvordan laget ser ut og hvordan kroppen hans er. I utgangspunktet er han tilgjengelig til begge kampene, men han spiller definitivt den første mot Slovakia. Det planlegger vi for, sa Solbakken på tirsdagens pressekonferanse. En kamp til venter mot Armenia tirsdag i neste uke. Der kan det også bli spilletid for Haaland. Solbakken utelukket det ikke.
Tidspunkt: 22-03-2022 - Kl.16:05 - Kilde: NRK - Info


85. Dette er vinneren av FL600: – Den gjeveste seieren
Det er finske Ronny Wingren som er først inn til mål i alta på FL600. En time etter følger Per Morten Brennodden.
Tidspunkt: 15-03-2022 - Kl.05:01 - Kilde: NRK - Info


86. Knallomgang av Braathen - kjører for seier
Lucas Braathen er kun 1/100 sekund bak Alexis Pinturault før finaleomgangen i lørdagens storslalåmrenn i Kranjska Gora. I nærheten er også Henrik Kristoffersen. Bærum-alpinisten kjemper om sin tredje verdenscupseier i karrieren og den andre for sesongen. Lørdag kjørte han en strålende første omgang og var svært nær å innta lederrollen. Det gjorde Braathen fra startnummer 16. Han er ikke Norges eneste vinnerkandidat i rennet. Kristoffersen er også i tetsjiktet og har 28 hundredeler opp til Pinturault. Det holder til en femteplass. Tidligere i vinter vant Kristoffersen storslalåmen i alta Badia. Han står med tre verdenscupseirer denne sesongen og har 26 totalt på CV-en. Pinturault har hatt en usedvanlig stri sesong, men er nå i posisjon til å ta sin første triumf på snaut ett år. Franskmannen med norske aner har 34 ganger stått på toppen av pallen i verdenscupen. I midtuken overrasket Atle Lie McGrath ved å vinne slalåmrennet i Flachau. Tre dager senere er han 1,48 sekunder bak teten og ligger på en foreløpig 16.-plass. Leif Kristian Nestvold-Haugen er bakpå med 2,80 og må vente i spenning på om det holder til å ta seg til finaleomgangen. En utkjøring ga tidlig exit for Rasmus Windingstad. Fabian Wilkens Solheim og Timon Haugan er også på startstreken i Slovenia. (NTB)
Tidspunkt: 12-03-2022 - Kl.09:25 - Kilde: NRK - Info


87. BA: Gamst Pedersen signerer for Åsane
Den tidligere landslagsspilleren Morten Gamst Pedersen (40) er straks klar for førstedivisjonsklubben Åsane, erfarer Bergensavisen. Ifølge BA er det medisinsk test som gjenstår før «Gamsten» er klar for Åsane på en ettårskontrakt. Sportssjef Kåre Ingebrigtsen i Åsane vil ikke kommentere saken. Pedersen har 83 landskamper for Norge. De to siste sesongene har midtbanemannen spilt for alta på nivå tre i norsk fotball. Nå blir det ett nivå opp for den evigunge vadsøværingen. (NTB)
Tidspunkt: 08-03-2022 - Kl.10:04 - Kilde: NRK - Info


88. Her innser Riiber tabben: – En kardinalfeil
ZHANGJAKOU/OSLO (NRK): Jarl Magnus Riiber satt to uker i isolasjon før han slapp ut mandag. På den første runden av dagens kombinert gjorde Riiber det eksperten kaller en generaltabbe.
Tidspunkt: 15-02-2022 - Kl.10:45 - Kilde: NRK - Info


89. Killi til finale
Johanne Killi landet begge sine «runs» og gikk kontrollert videre fra slopestylekvalifiseringen mandag. 24-åringen leverte best i sitt andre «run», hvor hun endte opp med å få 86 i stilkarakter fra dommerne. Det holdt til en andreplass. – Utrolig artig at jeg landet to runs i dag. Jeg hadde det bare morsomt på ski, og prøvde å ikke tenke på at det var konkurranse. Det funka bra det, sa Killi til NRK etter rennet. Dombåsjenta endte bare 0,15 poeng bak vinneren av kvalifiseringen, verdenscupleder Kelly Sildaru fra Estland. – Jeg har mer å gå på, så det blir veldig spennende i morgen. Håper jeg får en bra trening, og kan forbedre «runnet» mitt, sa Killi videre. Det var de 12 beste som gikk videre til finalen, som er i morgen. Sandra Eie havnet lengre ned på resualtatlista og klarte ikke å kvalifisere seg.
Tidspunkt: 14-02-2022 - Kl.04:25 - Kilde: NRK - Info


90. 22 nye utøvere klare for Beijing-OL
Det er nå tatt ut de siste 22 utøverne til OL i Beijing. Den norske troppen besto fra før av 59 utøvere. Torsdag ble den utvidet med i hovedsak skihoppere og alpinister. Uttaket inneholdt få store overraskelser. Slik så tirsdagens uttak ut i sin helhet: Alpint: Lucas Braathen (Bærums Skiklub), Timon Haugan (Oppdal), Mina Fürst Holtmann (Bærums), Aleksander Aamodt Kilde (Lommedalen), Henrik Kristoffersen (Rælingen), Atle Lie McGrath (Bærum), Ragnhild Mowinckel (Rival), Adrian Smiseth Sejersted (Stabæk), Sebastian Foss Solevåg (Spjelkavik), Thea Louise Stjernesund (Hakadal), Maria Therese Tviberg (Geilo), Rasmus Windingstad (Bærum). Friski: Tormod Frostad (Bærum). Hopp: Thea Minyan Bjørseth (Lensbygda), Johann André Forfang (Tromsø), Halvor Egner Granerud (Asker), Robert Johansson (Søre Ål), Marius Lindvik (Rælingen), Silje Opseth (Holeværingen), Anna Odine Strøm (alta), Daniel-André Tande (Kongsberg). Snowboard: Ståle Sandbech (Bærum).
Tidspunkt: 18-01-2022 - Kl.15:14 - Kilde: NRK - Info


91. Misset pallen med to hundredeler
Henrik Kristoffersen leverte en god finaleomgang, men klarte akkurat ikke å kjøre seg inn på seierspallen i storslalåmen i alta Badia mandag. Han endte to hundredeler bak tyske Alexander Schmid og ti hundredeler bak Luca De Aliprandini, som endte på 3.- og 2.-plass. Marco Odermatt var i en klasse for seg og vant med 1,01 sekunder til nærmeste utfordrer. – Det er kjipt, men slik er det. I dag ryker seieren uansett i førsteomgangen, sier Kristoffersen til Viaplay og poengterer at han kun tapte to hundredeler til Odermatt i finaleomgangen. Kristoffersen lå hele 99 hundredeler til Odermatt. I finaleomgangen kjørte han sterkt på toppen, men tapte noe tid til de beste i andre halvdel. Rasmus Windingstad kjørte sterkt i finaleomgangen og klatret fra 14.- til 7.-plass. Lucas Braathen lå på 7.-plass etter først omgang og kjørte sterkt fra start i finaleomgang. Det gikk derimot tyngre lenger ned i bakken og 21-åringen endte på 11.-plass, Timon Haugan endte på 24.-plass, mens Fabian Wilkens Solheim ble nummer 27. Leif Kristian Nestvold-Haugen kom seg ikke til finaleomgangen.
Tidspunkt: 20-12-2021 - Kl.15:01 - Kilde: NRK - Info


92. Kristoffersen på skuddhold
Henrik Kristoffersen er 5.-mann etter første omgang i mandagens storslalåm i italienske alta Badia. Kristoffersen har hele 99 hundredeler opp til leder Marco Odermatt og 81 hundredeler til Luca De Aliprandini på 2.-plass. Til 3.-mann Alexander Schmid er det derimot kun 13 hundredeler, så en pallplass er innenfor rekkevidde. – Synes skikjøringen er god, bedre enn førsteomgang i går. Det mangler der det går litt rettere ned, sa Kristoffersen til Viaplay. Søndag tok Kristoffersen sesongens første seier, også det i storslalåm. Da lå han på 6.-plass, 57 hundredeler bak etter første omgang. Lucas Braathen leverte en god omgang og holder 7.-plass med 1,39 opp til Odermatt. Rasmus Windingstad er på 14.-plass, mens Fabian Wilkens Solheim holder 17.-plassen. Fra startnummer 42 kjørte Timon Haugan inn til en sterk 24.-plass. Leif Kristian Nestvold-Haugen fikk det tungt og endte utenfor de 30 som får kjøre finaleomgangen. Atle Lie McGrath åpnet bra, men kjørte ut.
Tidspunkt: 20-12-2021 - Kl.11:30 - Kilde: NRK - Info


93. Kristoffersen-seier etter monsteromgang: – En maktdemonstrasjon
Henrik Kristoffersen (27) leverte en finaleomgang det luktet skikkelig svidd av og vant storslalåmrennet i alta Badia.
Tidspunkt: 19-12-2021 - Kl.14:46 - Kilde: NRK - Info


94. Skuffende norsk førsteomgang
Ingen av de norske ligger helt i toppen etter den første omgangen av søndagens storslalåm i alta Badia. Henrik Kristoffersen kjører inn til en syvendeplass, 0,57 bak ledende Mathieu Faivre og er beste nordmann. Rasmus Windingstad kjører en god omgang og er 0,81 bak før andre omgang. Fabian Wilkens Solheim kjørte inn en 13. plass - 0,98 bak ledende Faivre. Men bak de tre er det et stykke ned til de andre norske gutta. Lucas Braathen, Leif Kristian Nestvold-Haugen, Timon Haugan og Atle Lie McGrath skuffer i førsteomgangen og ligger et stykke bak før andre omgang.
Tidspunkt: 19-12-2021 - Kl.11:42 - Kilde: NRK - Info


95. God omgang av Solheim og Windingstad
Henrik Kristoffersen kjører inn til en syvendeplass i førsteomgang av søndagens slalåm i alta Badia. Han ligger 0,57 bak ledende Mathieu Faivre. Rasmus Windingstad kjører også en god omgang og er 0,81 bak før andre omgang. Fabian Wilkens Solheim var sist av d enorske og kjørte inn en 13. plass - 0,98 bak ledende Faivre. Men bak de tre er det et stykke ned til de andre norske gutta. Lucas Braathen, Leif Kristian Nestvold-Haugen og Atle Lie McGrath skuffer i førsteomgangen og ligger et stykke bak før andre omgang.
Tidspunkt: 19-12-2021 - Kl.10:57 - Kilde: NRK - Info


96. Debutant klar for verdenscupen
Alpinist Markus Nordgård Fossland (22) får sin verdenscupdebut i italienske Val Gardena helgen før jul. 22-åringen får prøve seg etter gode resultater i europacupen. – Tidligere har han slitt med skader, men i år virker kjøringen lovende med blant annet en pallplass og gode resultater i europacupen. I Val Gardena er han først og fremst med for å lære, sier sportssjef for alpint i Norges Skiforbund, Claus Johan Ryste. Disse kjører super-G og utfor i Val Gardena 17.–18. desember,: Aleksander Aamodt Kilde (Lommedalen), Adrian Smiseth Sejersted (Stabæk), Henrik Røa, (Heming), Markus Nordgård Fossland (Stjørdals Blink). Val d´Isère 18.–19. desember, utfor og super-G: Ragnhild Mowinckel (Rival). alta Badia, to storslalåmrenn 19.–20. desember: Lucas Braathen (Bærums Skiklub), Henrik Kristoffersen, (Rælingen Skiklubb), Rasmus Windingstad (Bærums Skiklub), Aleksander Aamodt Kilde (Lommedalen), Leif Kristian Nestvold Haugen (Lommedalen), Atle Lie McGrath (Bærums Skiklub), Fabian Wilkens Solheim (IL Heming), Timon Haugan (Oppdal).
Tidspunkt: 14-12-2021 - Kl.17:48 - Kilde: NRK - Info


97. Åtte kvinner hoppar på Lillehammer
Landslagstrenar Christian Meyer har teke ut åtte kvinnelege hopparar og håpar på ein opptur under kommande helgs verdscuprenn på Lillehammer. Silje Opseth leverte best av dei norske hopparane under sist helgs verdscupopning i russiske Nizjnij Tagil. Der vart ho høvesvis nummer 8 og 15. Landslagstrenar Meyer håpar å ha 22-åringen høgare på listene på heimebane. Desse hopparar er tekne ut til renna på Lillehammer. Det skal etter planen hoppast både i den store og den vesle Lysgårdsbakken: Silje Opseth (Holeværingen), Anna Odine Strøm (alta), Thea Minyan Bjørseth (Lensbygda), Frida Berger (Røykenhopp), Ingrid Hordvik Kleven (Kongsberg), Karoline Røstad (Skogn), Karoline Bjerke Skatvedt (Trøgstad) og Heidi Dyhre Traaserud (Heddal).
Tidspunkt: 29-11-2021 - Kl.10:55 - Kilde: NRK - Info


98. Reagerer: - Merkelig
Nederlandske supportere vendte seg mot egen spiller da Nederland slo Gibraltar. Om en drøy måned er Norge motstander på samme stadion - De Kuip - i Rotterdam.
Tidspunkt: 12-10-2021 - Kl.21:02 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


99. Oppsiktsvekkende funn: - Var som mennesker
Et grotterom i Gibraltar, som har vært lukket i mer enn 40 000 år, kan røpe nye detaljer om hvordan neandertalerne levde.
Tidspunkt: 29-09-2021 - Kl.22:33 - Kilde: Dagbladet - Info


100. Gamst (40): - Sjokkert
Morten Gamst Pedersen (40) sendt av banen. - Jeg ble sjokkert da dommeren ga meg det andre gule kortet, sier alta-veteranen til Dagbladet.
Tidspunkt: 25-09-2021 - Kl.22:35 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


101. Sørloth halta av bana
Alexander Sørloth halta av bana eit kvarter før slutt, då Real Sociedad vann 3–2 borte mot Granada. Den norske kraftspissen fekk ein smell og måtte gi seg på stillinga 2–2. Det er ingen heldig situasjon for det norske landslaget med tanke på den viktige bortekampen mot Tyrkia i VM-kvalifiseringa 8. oktober. Ifølgje NTB kan det sjå ut som nordmannen har pådratt seg ein hamstringsskade. Før skaden kom Sørloth til fleire sjansar, men det vart ikkje mål eller målegjevande for hans del.
Tidspunkt: 23-09-2021 - Kl.19:33 - Kilde: NRK - Info


102. Fifa-gladmelding til Premier League
Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) bekrefter lørdag at Premier League-spillerne som har vært på samling i Sør-Amerika slipper karantene. Det har pågått intense diskusjoner om hvorvidt de aktuelle spillerne kunne få delta i helgens Premier League-runde eller ikke. Lørdag formiddag kom den endelige bekreftelsen fra Fifa. Spillerne som opprinnelig var suspendert i fem dager for ikke å ha møtt opp på landskamp, får et unntak. Flere engelske klubber holdt igjen spillere fra landslagsoppdrag i Sør-Amerika på grunn av reglene om koronakarantene. Det dreier seg om Liverpool-trioen Alisson Becker, Fabinho og Roberto Firmino samt Gabriel Jesus og Ederson fra Manchester City og Fred (Manchester United), Raphinha (Leeds United) og Thiago Silva (Chelsea). Tre andre spillere omfattes også av samme regel: Wolverhampton-spissen Raúl Jiménez (Mexico), Newcastles Miguel Almirón (Paraguay) og Watfords Francisco Sierralta (Chile). (NTB)
Tidspunkt: 11-09-2021 - Kl.09:27 - Kilde: NRK - Info


103. Grorud jubler for Haaland-gave
Erling Braut Haaland fikk donere 10.000 kroner til en valgfri klubb da han ble kåret til kampens beste spiller i 5–1-kampen mot Gibraltar. De to foregående gangene har han delt potten 50/50 mellom Rosseland BK og Bryne FK. Denne gangen falt valget overraskende på Grorud IL. – Det var ikke noe vi hadde ventet i det hele tatt, sier Jon Ole Reinhardsen, daglig leder i Oslo-klubben, til NRK. Han gleder seg over at en av verdens beste spisser bidrar til klubbøkonomien, men aner ingenting om hvorfor valget falt på dem. – Jeg er veldig nysgjerrig på årsaken. Pengene ønsker Reinhardsen å bruke på utstyr til barnefotballen.
Tidspunkt: 08-09-2021 - Kl.10:31 - Kilde: NRK - Info


104. Verden måper
Erling Braut Haaland (21) ble hyllet over hele verden i natt etter tre mål mot Gibraltar i VM-kvaliken.
Tidspunkt: 08-09-2021 - Kl.07:11 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


105. Gibraltars forsvar blir hylla
Gibraltar får skryt i heimleg presse etter 1-5-tapet for Norge på Ullevaal. – Norges håp om å bruke Gibraltar som ein plattform for å hente inn Nederlands målskilnad-forsprang blei knust av eit bestemt og modig forsvar og ein god keeper, skriv Gibraltar Chronicle, Gibraltars største avis. Dei let seg ikkje minst imponere av keeper Kyle Goldwin. Han måtte inn på kort varsel då førstekeeper Dayle Coleing blei skadd før kampen. – Hans redningar imponerte mange då Gibraltar prøvde å stanse angrepsbølgje etter angrepsbølgje frå Norge, skriv avisa. Dei gir litt ekstra skryt til Graeme Torilla for forarbeidet og assisten til Reece Styches reduseringsmål til 1-3 like før pause. Men dei var skuffa over Norges femte på overtid. – Det var skuffande at Gibraltar likevel tapte så mykje som 1-5 etter gjennom heile kampen å ha frustert Norge nok til å vise at dei ikkje er laget som lett lar seg overkøyre, skriv avisa.
Tidspunkt: 08-09-2021 - Kl.05:37 - Kilde: NRK - Info


106. Børs: Straffes brutalt
Norge sørget for en underholdende kamp mot Gibraltar og vant 5-1. Men Andreas Hanche-Olsens forsvarsspill da Gibraltar reduserte, var en stygg skrape i lakken.
Tidspunkt: 07-09-2021 - Kl.22:36 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


107. Selvkritisk Haaland: - Jeg scorer ikke nok
Norge hadde få problemer med å slå Gibraltar. Mye takket være Erling Braut Haaland (21), som var selvkritisk etter kampen.
Tidspunkt: 07-09-2021 - Kl.22:36 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


108. Verden ser på oss
De spiller for et av verdens dårligste landslag i fotball. Da er det ikke rart at Gibraltar-spillerne ser stjerner før kampen mot Erling Braut Haaland (21) og Norge.
Tidspunkt: 07-09-2021 - Kl.08:00 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


109. Lundins alta-funn rekker ikke «skattefristen»: Satser stort på Edvard Grieg-området
Mens oljeselskapet Lundin gang etter gang har kunnet påvise mer utvinnbar olje på Edvard Grieg-feltet har ikke alta-funnet i Barentshavet vært like suksessfylt.
Tidspunkt: 06-09-2021 - Kl.19:11 - Kilde: E24 - Info


110. Drillo om Solbakken-dilemma: – En veldig spesiell problemstilling
ULLEVAAL (NRK): Ståle Solbakken bekrefter at både Mohamed Elyounoussi og Martin Ødegaard spiller mot Gibraltar. Begge er ett gult kort unna å miste den svært viktige Tyrkia-kampen.
Tidspunkt: 06-09-2021 - Kl.13:11 - Kilde: NRK - Info


111. Ullevaal blir utseld mot Gibraltar
Fotballforbundet reknar med at alle 10.000 billettar til VM-kvalkampen mot Gibraltar forsvinn. Etter at berre 7000 tilskodarar kom inn på Nederland-kampen, vart det opna for eit makstal på 10.000 til Gibraltar-oppgjeret tysdag. – Det er 50 plassar igjen. Dei går nok ganske fort, opplyser billettansvarlege Merete Prestkvern i Norges Fotballforbund til NTB måndag morgon. Seinare i haust skal Noreg spele borte mot Nederland og Tyrkia og heime mot Latvia og Montenegro.
Tidspunkt: 06-09-2021 - Kl.08:04 - Kilde: NRK - Info


112. Solbakken med stort dilemma før neste kamp: Vurderer å benke stjerner
ULLEVAAL STADION (NRK): Hvis Martin Ødegaard, Stefan Strandberg, Mohamed Elyounoussi eller Morten Thorsby får gult kort mot Gibraltar på tirsdag, må de sone karantene i den svært viktige kampen mot Tyrkia i oktober.
Tidspunkt: 05-09-2021 - Kl.11:14 - Kilde: NRK - Info


113. Tyrkia og Nederland vann
Stillinga i toppen av Norges VM-kvalifiseringsgruppe er uendra etter kampane laurdag. Tyrkia sleit overraskande lenge mot Gibraltar, laget Norge skal møte tysdag. Tyrkia brende ein straffe etter berre tre minutt, og fekk ikkje teljande resultat før etter 65 minutt. Men det blei 3-0 til slutt. Nederland fekk det lett mot Montenegro, og vann 4-0. Memphis Depay scora på straffe i første omgang, og dobla etter 62 minutt. Georginio Wijnaldum og Cody Gakpo sette dei to siste. Halvveges i kvaiken leier Tyrkia med 11 poeng. Nederland og Norge har 10. Gruppevinnaren går direkte til VM, toaren går til vidare kvalifisering.
Tidspunkt: 04-09-2021 - Kl.20:46 - Kilde: NRK - Info


114. Har tro på VM-billett
Om Norges sjanser til å kvalifisere seg til fotball-VM i Qatar i 2022 oppmoder Ståle Solbakken om å ta en kamp av gangen. – Først må vi konsentrere oss om Latvia på lørdag, sier han. Før han fortsetter med at det naturligvis også er essensielt å vinne mot Gibraltar tirsdag 7. september. – Og så tror jeg vi har en mulighet til å slå Tyrkia i en kamp. Hvis vi gjør det kan jo alt skje. Og så skal jo Nederland og Tyrkia møte hverandre også, sier Solbakken til pressen som har møtt opp i Lillestrøm.
Tidspunkt: 02-09-2021 - Kl.10:43 - Kilde: NRK - Info


115. Åpner for 10.000 tilskuere
Regjeringen følger anbefalingen fra Helsedirektoratet og tillater inntil 10.000 tilskuere på Ullevaal stadion under VM-kvalifiseringskampen mot Gibraltar. Det er 3.000 flere publikummere enn antallet som slapp inn bare noen timer tidligere under onsdagens kamp mot Nederland. Gibraltar-kampen spilles kommende tirsdag, og endringene trer i kraft lørdag.
Tidspunkt: 02-09-2021 - Kl.10:13 - Kilde: NRK - Info


116. Aursnes inn for Berge
Fredrik Aursnes er henta inn og tek over Sander Berges plass på landslaget i dei viktige septemberkampane i VM-kvalifiseringa. Det opplyser Norges Fotballforbund på Twitter. Berge er uaktuell for landslagsspel etter at han testa positivt på koronaviruset. Det stadfesta NFF søndag kveld. Sheffield United-proffen er i ti dagars isolasjon. Aursnes står med ein kamp for A-landslaget. Den kom då midtbanespelaren slapp til som innbytar i 1-2-tapet for Hellas i juni. 25-åringen blei i sommar seld frå Molde til Feyenoord. Norge møter Nederland på Ullevaal stadion onsdag. Deretter er det kampar mot Latvia borte og Gibraltar heime.
Tidspunkt: 30-08-2021 - Kl.09:16 - Kilde: NRK - Info


117. Hat trick for Elyounoussi
Mohamed «Moi» Elyounoussi scoret tre av målene da Southampton vant hele 8-0 borte mot Newport i 2. runde av den engelske ligacupen onsdag kveld. I tillegg noterte han seg for to målgivende pasninger mot League 2-laget. Nordmannen spilte hele kampen for Premier League-laget og la inn en god søknad om mer spilletid. Han har så langt ikke fått slippe til i de to første ligakampene for sesongen. Elyounoussi ble nylig tatt ut i landslagstroppen til VM-kvalifiseringskampene mot Nederland, Latvia og Gibraltar.
Tidspunkt: 25-08-2021 - Kl.20:44 - Kilde: NRK - Info


118. Sørloth klar for Real Sociedad
Alexander Sørloth går på lån fra RB Leipzig til Real Sociedad. Det bekrefter den spanske storklubben onsdag kveld. Nordmannen hentes inn som erstatter for Willian José. Spanske medier skriver at baskerklubben har sikret seg en kjøpsopsjon i avtalen. Sørloth har en sesong bak seg i RB Leipzig. Dit kom han etter storsuksess i tyrkiske Trabzonspor. Han har ikke spilt for RB Leipzig i de første kampene av sesongen som nettopp er startet. Det skyldes at han har ønsket seg bort fra klubben. Angriperen er uaktuell for VM-kvalifiseringskampen mot Nederland på Ullevaal onsdag neste uke. Han soner for gule kort i det oppgjøret. Sørloth er aktuell til kampene som venter mot Latvia borte 4. september og Gibraltar hjemme tre dager senere. Martin Ødegaard hadde et meget vellykket låneopphold i Real Sociedad før han ble hentet tilbake til Real Madrid og senere solgt til Arsenal.
Tidspunkt: 25-08-2021 - Kl.17:48 - Kilde: NRK - Info


119. Marerittstart for Nyland
Bournemouth-debuten ble alt annet en enkel, og burvokteren Ørjan Nyland måtte tåle seks i sekken i 0-6-tapet mot gamleklubben Norwich i 2. runde i ligacupen. Nyland fikk det hett rundt ørene sju dager etter at han ble klar for sin nye klubb. Tre baklengsmål i hver omgang gjorde sitt til at Nyland fikk en tøff start i sin nye klubb mot et reservepreget Norwich. Nyland var utlånt til Norwich sist vinter, men ble stående uten en eneste offisiell kamp. Tidligere tirsdag ble han tatt ut i landslagstroppen til Norge som skal ut til VM-kvalifiseringskamper mot Nederland, Latvia og Gibraltar i september. (NTB)
Tidspunkt: 24-08-2021 - Kl.20:28 - Kilde: NRK - Info


120. Solbakken overrasket: Botheim med i A-troppen for første gang
ULLEVAAL STADION (NRK): Ståle Solbakken presenterte tirsdag troppen til kampene mot Nederland, Latvia og Gibraltar. Der var det flere nye navn.
Tidspunkt: 24-08-2021 - Kl.10:33 - Kilde: NRK - Info


121. Ullevaal uten bortesupportere
Fifa og Uefa har bestemt at det ikke skal slippes inn bortefans på landskamper i fotball i september på grunn av oppblomstringen av koronasmitte. Det skriver VG. Tiltaket gjelder for landskampvinduet i september. Norge møter Nederland 1. september og Gibraltar 7. september på Ullevaal. I forrige uke ble det klar at det åpnes for maksimalt 10.000 tilskuere på de kampene, og dette blir altså bare personer som er bosatt i Norge. De norske fotballherrene skal også spille bortekamp mot Latvia i VM-kvalifiseringen 4. september.
Tidspunkt: 11-08-2021 - Kl.13:03 - Kilde: NRK - Info


122. Over 400 tonn laks død ved Grieg-anlegg etter klorutslipp
Politiet melder om akutt forurensing av 15.000 liter klor i sjøen ved et lakseslakteri i alta i Finnmark. Rundt 460 tonn oppdrettslaks skal være døde.
Tidspunkt: 10-08-2021 - Kl.07:21 - Kilde: E24 - Info


123. Solbakken meiner fleire spelarar kunne trengt eit klubbskifte: – Vi haltar litt
Birger Meling og Kristoffer Ajer har begge bytt klubb i sommar. Ståle Solbakken meiner landslaget hadde hatt godt av at fleire gjorde det same.
Tidspunkt: 10-08-2021 - Kl.04:03 - Kilde: NRK - Info


124. Johnny våknet og så hele altanen i full fyr. – Jeg tenkte på livet mitt, og så tenkte jeg på de andre.

Tidspunkt: 07-08-2021 - Kl.11:42 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


125. Utsett billettsal til VM-kampane
Det er enno uvisst kor mange tilskodarar som får sleppe inn på Ullevaal stadion når Norge møter Nederland og Gibraltar i september. I utgangspunktet skulle første del av kampbillettane til dei to kampane i VM-kvalifiseringa blitt lagt ut i dag, men uvissa gjer at salet er utsett til onsdag i neste veke. Dette gjeld både for Nederland-kampen 1. september og Gibraltar-møtet 7. september. Fotballforbundet har spurt regjeringa om å få utnytte 75 prosent av publikumskapasiteten i september-kampane. Det vil sieie inntil 20.400 tilskodarar. I dag er kapasitetsgrensa 7.000 tilskodarar på norske fotballarenaer på grunn av koronapandemien.
Tidspunkt: 06-08-2021 - Kl.08:26 - Kilde: NRK - Info


126. Storkamp i cupen
Viking – Rosenborg blir den store godbiten i 3. runde av fotball-NM for menn. Samtidig er det klart at Brann spiller bortekamp mot Harstad fra 4. divisjon. Trekningen av 3. runde ble foretatt i Norges Fotballforbunds lokaler torsdag ettermiddag. Trekningen ble slik: Harstad – Brann, Kongsvinger – Fløy-Flekkerøy, Start – Mjøndalen, alta – Bodø/Glimt, Vålerenga – Odd, Øygarden – Sarpsborg, Nardo – Arendal, Ranheim – Aalesund, Viking – Rosenborg, Strømsgodset – Stabæk, Bryne – Molde, Sogndal – Åsane, KFUM Oslo – Kristiansund, Grorud – Lillestrøm, Moss – Sandnes Ulf, HamKam – Raufoss. 3. runde i NM spilles i september.
Tidspunkt: 05-08-2021 - Kl.13:15 - Kilde: NRK - Info


127. Cupsmell i Finnmarkshallen
Kaptein Christian Reginiussen scora to mål då andredivisjonslaget alta slo eliteserielaget Tromsø 3-1 i cupens 2. runde. Han gav alta leiinga etter 16 minutt. Omar Fonstad del Ghaouti dobla 12 minutt seinare. Kent Are Antonsen reduserte like før pause. Tromsø pressa for utlikning, men Reginiussen punkterte kampen seks minutt før slutt.
Tidspunkt: 01-08-2021 - Kl.14:00 - Kilde: NRK - Info


128. Reginiussen gjør comeback
To måneder etter at han ga seg som fotballspiller, er Tore Reginussen klar for ungdomsklubben alta i 2. divisjon. 10. mai opplyste Reginiussen på Instagram at han ville avslutte sin innholdsrike karriere etter inneværende sesong. Finnmarkingen fikk ikke fortsette i Rosenborg etter forrige sesong, til tross for at han ønsket seg en ny avtale. I stedet gikk ferden til St. Pauli i Tyskland. Det ble med halv sesong i klubben. Nå er han altså derimot klar for å spill i alta og får sin debut allerede mot Tromsø i 2. cuprunde på søndag. (NTB)
Tidspunkt: 30-07-2021 - Kl.16:00 - Kilde: NRK - Info


129. Bambas Tyrkia-overgang stadfesta
Brann-spissen Daouda Bamba (26) er seld til altay. Det stadfestar den tyrkiske klubben i kveld. Det melder Bergens Tidende. 26-åringen kom fråKristiansund og har spela for Brann i tre år, og scora 28 mål på 80 kampar. Han har scora i alle dei frem siste for Bergens-klubben, som er i akutt nedrykksfare i eliteserien. Ifølgje avisa skal Bamba allereie vere på plass i Tyrkia. Han hadde kontrakt med Brann ut årets sesong.
Tidspunkt: 27-07-2021 - Kl.20:07 - Kilde: NRK - Info


130. Ny vestkantmotstand for Vålerenga
Vålerenga hadde få problemer med å ta seg av Lyn i første runde av cupen søndag. I andre runde venter en ny motstander fra tredjedivisjon når Dag-Eilev Fagermo tar med seg laget sitt til Ullern. Regjerende cupmester Viking er satt opp mot Djerv 1919 i fotball-NMs 2. runde. Flere eliteserielag møter småtøff motstand. Hele oppsettet: Moss – Fredrikstad, Nordstrand – Sarpsborg 08, Skeid – Lillestrøm, Kjelsås – Grorud, Ready – Strømsgodset, Ullern – Vålerenga, Eidsvold Turn – Raufoss, Ull/Kisa – Stabæk, Notodden – Mjøndalen, Kongsvinger – Strømmen, Gjøvik/Lyn – HamKam, Fram – Odd, Arendal – Sandefjord, Fløy – Jerv, Vidar – Start, Sola – Bryne, Åkra – Sandnes Ulf, Djerv 1919 – Viking, Stord – Åsane, Fana – Brann, Fyllingsdalen – Øygarden, Florø – Sogndal, Hødd – Molde, Brattvåg – Aalesund, Orkla – Rosenborg, Nardo – Stjørdals/Blink, Tiller – Kristiansund, Levanger – Ranheim, Junkeren – Bodø/Glimt, Harstad – Senja, Fløya – KFUM Oslo, alta – Tromsø.
Tidspunkt: 26-07-2021 - Kl.10:17 - Kilde: NRK - Info


131. Lyn mot Vålerenga i cupen
Norges Fotballforbund offentliggjorde fredag oppsettet for åpningsrunden i cupen. Der får vi blant annet en godbit når Lyn tar imot Vålerenga til en sjelden kamp mellom de to rivalene. Det er første gang siden 2014 at de to tradisjonelt sterkeste Oslo-lagene møtes til en offisiell kamp. Den gang var det også snakk om cupen da Vålerenga slo Lyn 5–2 på Ullevaal. Kampene spilles i utgangspunktet 24. juli. Her er hele oppsettet. Kvik Halden – Sarpsborg 08, Kråkerøy – Fredrikstad, Nordstrand – Bærum, Oppsal – Skeid, Frigg – KFUM Oslo, Lokomotiv Oslo – Kjelsås, Follo – Stabæk, Lyn – Vålerenga, Ready – Grei, Stovner – Grorud, Ullern – Asker, Gjelleråsen – Eidsvold Turn, Lørenskog – Strømmen, FU/VO – Lillestrøm, Nybergsund – Raufoss., Brumunddal – HamKam, Elverum – Kongsvinger, Gjøvik-Lyn – Toten, Vestfossen – Moss, Hønefoss – Strømsgodset, Åssiden – Mjøndalen, Ørn Horten – Ull/Kisa, Eik Tønsberg – Odd, Halsen – Notodden, Flint – Fram Larvik, Pors – Sandefjord, Express – Start, Donn – Jerv, Vindbjart – Fløy, Mandalskameratene – Arendal, Sola – Madla, Staal Jørpeland – Viking, Brodd – Sandnes Ulf, Vidar – Egersund, Hinna – Bryne, Vardeneset – Djerv 1919, Åkra – Vard Haugesund, Stord – Haugesund, Sandviken – Fyllingsdalen, Fana – Sotra, Os – Øygarden, Lysekloster – Åsane, Bjarg – Brann, Fjøra – Sogndal, Årdal – Florø, Spjelkavik – Molde, Sunndal – Brattvåg, Herd – Hødd, Træff – Aalesund, Volda – Kristiansund, Byåsen – Ranheim, Tynset – Tiller, NTNUI – Stjørdals-Blink, Strindheim – Orkla, Kolstad – Levanger, Melhus – Rosenborg, Verdal – Nardo, Rana – Bodø/Glimt, Skånland – Tromsø, Junkeren – Mjølner, Harstad – Melbo, Finnsnes – Senja, Fløya – Tromsdalen, Skjervøy – alta. (NTB)
Tidspunkt: 25-06-2021 - Kl.09:12 - Kilde: NRK - Info


132. Tøff trekning for Glimt
Bodø/Glimt var uheldige og skal ut mot polske Legia Warszawa i første kvalifiseringsrunde til mesterligaen i fotball. Bodø/Glimt var useedet i tirsdagens trekning og møter de polske seriemesterne. Fola Esch – Lincoln Red Imps (Gibraltar), Slovan Bratislava (Slovakia) – Shamrock Rovers (Irland) og Malmö (Sverige) – Riga (Latvia) ble de øvrige kampene fra Glimts gruppe i trekningen. – Det blir utrolig spennende og artig å få måle krefter mot god europeisk motstand, sier daglig leder i Bodø/Glimt, Frode Thomassen, til klubbens hjemmesider. (NTB)
Tidspunkt: 15-06-2021 - Kl.12:06 - Kilde: NRK - Info


133. Oversvømmelser og stengte veier – men nå skal flommen avta
Flommen har skadd Garrajohka bru ved Eiby i alta. Veien mellom alta og Kautokeino er stengt, noe som fører til at trafikanter får en betydelig omvei via Lakselv. I Nordreisa passerte elva grensa for 50-årsflom.
Tidspunkt: 13-06-2021 - Kl.11:35 - Kilde: YR.no - Info


134. Fjerner hotellkarantene for flere land: Fra disse landene kan du gå i hjemmekarantene
Regjeringen opphever hotellkaranteneplikten fra flere land. I tillegg blir Malta gult. Sjekk listen her.
Tidspunkt: 04-06-2021 - Kl.12:14 - Kilde: E24 - Info


135. Nye reiseråd: Fra disse landene slipper du hotellkarantene
Nå slipper du å bo på karantenehotell ved innreise fra eksempelvis Tyskland, Italia og Polen. I tillegg har Malta blitt gult.
Tidspunkt: 04-06-2021 - Kl.12:14 - Kilde: E24 - Info


136. Zlatan bøtelagt av Uefa
Både Zlatan Ibrahimovic og hans klubb Milan bøtelegges av Uefa på grunn av svenskens eierskap i det Malta-baserte spillselskapet Bethard. Det europeiske fotballforbundet (Uefa) opplyser at Ibrahimovic er ilagt en bot på 50.000 euro for brudd på regelen om økonomiske interesser i et tippeselskap. Milan ilegges en bot på halvparten av summen Zlatan selv må betale, ifølge NTB.
Tidspunkt: 26-05-2021 - Kl.18:44 - Kilde: NRK - Info


137. Malta når flokkimmunitet og coronamilepæl
Malta er det første landet i EU til å nå den magiske grensa på 70 prosent vaksinerte av den voksne befolkningen – og derav når flokkimmunitet, ifølge landets helseminister.
Tidspunkt: 25-05-2021 - Kl.02:41 - Kilde: Dagbladet - Info


138. Tande med i landslagstroppen
Hopplandslaget kutter i antall utøvere fra 15 til 12 før sesongen der OL i Beijing blir det største målet blant mange andre høydepunkter. Dermed vrakes Ingebjørg Saglien Bråten, Anders Håre og Robin Pedersen fra kommende sesongs tropp. En som derimot fortsetter på landslaget er Daniel-André Tande. 27-åringen skadet seg stygt under et fall i Planica. – Han er i veldig bra humør, og skal egentlig være med fra start nå, med en litt annen type trening, sier landslagssjef Alexander Stöckl ti NRK og fortsetter: – Han er veldig motivert og skal satse videre. Kvinner: Thea Minyan Bjørseth (Lensbygda), Eirin Kvandal (Mosjøen), Maren Lundby (Kolbu/KK), Silje Opseth (Holeværingen) og Anna Odine Strøm (alta). Menn: Anders Fannemel (Hornindal), Johann Forfang (Tromsø SK), Halvor Egner Granerud (Asker), Robert Johansson (Søre Ål), Marius Lindvik (Rælingen), Thomas Aasen Markeng (Lensbygda) og Daniel-André Tande (Kongsberg).
Tidspunkt: 10-05-2021 - Kl.12:30 - Kilde: NRK - Info


139. Hopplandslaget kutter plasser
Hopplandslaget kutter i antall utøvere fra 15 til 12 før sesongen der OL i Beijing blir det største målet blant mange andre høydepunkter. Dermed vrakes Ingebjørg Saglien Bråten, Anders Håre og Robin Pedersen fra kommende sesongs tropp. – Vi spisser landslagssatsingen inn mot en sesong der vi har høye sportslige mål, men det vil alltid være muligheter for å konkurrere seg inn på laget i internasjonale renn. Samtidig viser resultatene fra sesongen vi er ferdig med, at nivået i norsk hoppsport ikke har vært høyere i moderne tider, sier sportssjef Clas Brede Bråthen. Kvinner: Thea Minyan Bjørseth (Lensbygda), Eirin Kvandal (Mosjøen), Maren Lundby (Kolbu/KK), Silje Opseth (Holeværingen) og Anna Odine Strøm (alta). Menn: Anders Fannemel (Hornindal), Johann Forfang (Tromsø SK), Halvor Egner Granerud (Asker), Robert Johansson (Søre Ål), Marius Lindvik (Rælingen), Thomas Aasen Markeng (Lensbygda) og Daniel-André Tande (Kongsberg).
Tidspunkt: 10-05-2021 - Kl.11:19 - Kilde: NRK - Info


140. Utbygger: Asfaltarbeidere må snu på grensen – frykter E39 kan bli forsinket
Grensene har vært stengt i tre måneder. Hvilke arbeidere som slipper inn oppleves som helt vilkårlig, ifølge utbygger, som frykter store veiprosjekter vil påvirkes.
Tidspunkt: 30-04-2021 - Kl.15:25 - Kilde: E24 - Info


141. EU og Spania inn i Gibraltar
Storbritannia må betale en sur pris for «Brexit» i sin koloni Gibraltar, skriver Einar Hagvaag.
Tidspunkt: 06-04-2021 - Kl.12:52 - Kilde: Dagbladet - Info


142. Tidvis våt og grå påske: – Bare å skru opp varmen i badstua, så går dette fint!
Det siste påskevarselet for Finnmark viser noen flere soltimer, men folk i Troms må fortsatt belage seg på en del regn og gråvær. Badstu og brettspill er beste trøst, mener de ferierende vi traff i alta.
Tidspunkt: 31-03-2021 - Kl.20:22 - Kilde: YR.no - Info


143. Disse kan gi Norge trøbbel
Norge startet VM kvalifiseringen med en komfortabel 3–0 seier mot Gibraltar, men lørdagens motstander Tyrkia kommer inn til møtet med høy selvtillit etter 4–2 seier mot selveste Nederland.
Tidspunkt: 27-03-2021 - Kl.13:48 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


144. Norge kan trekkes i poeng
Den tidligere toppdommeren Eduardo Iturralde González hevder at Norge kan oppleve harde sanksjoner etter sitt budskap før Gibraltar-kampen.
Tidspunkt: 25-03-2021 - Kl.12:04 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


145. Solbakken slakter Gibraltar-sjefens utspill: – Meningsløs respons

Tidspunkt: 24-03-2021 - Kl.23:53 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


146. Ødegaard ut med skade da Norge valset over Gibraltar
Erling Braut Haaland (20) og Norge sløste lenge med sjansene, men så løsnet det mot miniputten Gibraltar. Samtidig måtte Martin Ødegaard (22) ut etter å ha tråkket over.
Tidspunkt: 24-03-2021 - Kl.22:36 - Kilde: NRK - Info


147. Børs: Hva skjedde?
En av verdens beste spisser klarte ikke å score mot et av verdens dårligste landslag. Slik vurderer Dagbladet de norske spillerne i 3-0-seieren over Gibraltar.
Tidspunkt: 24-03-2021 - Kl.22:36 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


148. Når litt er mer enn nok
Landslagets markering i Gibraltar gikk fra litt skuffende til noe det sto respekt av- og var uansett nok til at vi kan konstatere at det ikke blir noen norsk VM-boikott. Og at det kun er Ståle Solbakkens fortjeneste.
Tidspunkt: 24-03-2021 - Kl.20:56 - Kilde: NRK - Info


149. Med disse t-skjortene markerer Norge Qatar-motstand
Norge har varslet en markering mot FIFA i forbindelse med VM-kvalifiseringskampen mot Gibraltar. Til kampen kom landslagssjefen med en t-skjorte med et budskap.
Tidspunkt: 24-03-2021 - Kl.20:07 - Kilde: NRK - Info


150. Tyrkia med skalp i Norges gruppe
Nederland var klare favoritter borte mot Tyrkia, men hjemmelaget og spissen Burak Yilmaz skulle virkelig ryste de oransje. To mål fra Yilmaz og ett fra Hakan Calhanoglu sørget for 3-0 ledelse etter 46 minutter, og selv om Nederland slo tilbake to ganger, sørget Yilmaz for 4-2 og tre svært viktige poeng. Den nederlandske nedturen var komplett da Memphis Depay brant et straffespark på overtid. Norge møter Gibraltar onsdag kveld før nettopp Tyrkia venter lørdag.
Tidspunkt: 24-03-2021 - Kl.19:53 - Kilde: NRK - Info


151. TV 2: - Norge overrasker
Ifølge TV 2 benkes Celtic-profilen Kristoffer Ajer (22) til kveldens kamp mot Gibraltar. Inn på midtstopperplass kommer angivelig Bodø/Glimt-spiller Marius Lode (28).
Tidspunkt: 24-03-2021 - Kl.14:26 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


152. – Solbakken tester nytt stopperpar
TV 2 hevder å vite at Kristoffer Ajer er plassert på benken i kveldens kamp mot Gibraltar. De skriver at det er Bodø/Glimt-spiller Marius Lode som får sin debut, og starter ved siden av veteran Stefan Strandberg. Norge møter altså Gibraltar i sin første kvalikkamp til VM i Qatar. De skal senere møte Tyrkia og Montenegro. Dette er Ståle Solbakkens første kamp som landslagssjef.
Tidspunkt: 24-03-2021 - Kl.14:10 - Kilde: NRK - Info


153. Kjøll om markering: – Helt naturlig
Idrettspresident Berit Kjøll forstår at det markeres mot fotball-VM i Qatar. Hun står samtidig fast på at idrettsforbundet mener dialog er bedre enn boikott. – Jeg forstår at man markerer. Det er helt naturlig med tanke på de ulike stemmene som ønsker å bli hørt, sa Kjøll da NIF holdt åpen time for mediene onsdag. Landslagssjef Ståle Solbakken og hans spillere har blitt enige om en markering i forbindelse med onsdagens VM-kvalifiseringskamp mot Gibraltar.
Tidspunkt: 24-03-2021 - Kl.12:48 - Kilde: NRK - Info


154. Må lure politiet
Ikke alle spillerne på fotballandslaget til Gibraltar er helprofesjonelle. Erling Braut Haaland (20) og co. møter lærere, brannmenn og en politimann i kveld.
Tidspunkt: 24-03-2021 - Kl.09:55 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


155. Sjokket i Gibraltar
Ny trener, ny kvalik og nye muligheter. Men forrige gang en kjent trener debuterte på samme stadion mot landets brannmenn og drosjesjåfører, gikk ikke alt etter planen.
Tidspunkt: 24-03-2021 - Kl.05:43 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


156. Varsler Qatar-protest i morgen: – Vi ønsker å presse FIFA
Ståle Solbakken lover at Norge skal protestere mot FIFA under morgendagens VM-kvalifiseringskamp mot Gibraltar.
Tidspunkt: 23-03-2021 - Kl.12:38 - Kilde: NRK - Info


157. Kastet om på planer
Ståle Solbakken og Norge trener ikke i Gibraltar i dag. - Generell belastning med reise, sier Solbakken.
Tidspunkt: 23-03-2021 - Kl.11:45 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


158. Haaland får spille mot Gibraltar: – Tilbake til tegnebrettet

Tidspunkt: 20-03-2021 - Kl.21:51 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


159. Haaland får spille landskamp
Erling Braut Haaland og fire øvrige Tyskland-proffer har fått klarsignal til å spille Norges åpningskamp mot Gibraltar i VM-kvalifiseringen. Det bekrefter elitedirektør Lise Klaveness i Norges Fotballforbund overfor VG. – Regler kan endre seg, men per nå er situasjonen slik at alle spillerne i troppen er frie til alle de tre kampene, sier hun til avisen. Før helgen tilsa tyske koronarestriksjoner at Haaland og andre Bundesliga-spillere i den norske troppen ikke kunne reise til Gibraltar uten å bli pålagt to ukers karantene.
Tidspunkt: 20-03-2021 - Kl.19:40 - Kilde: NRK - Info


160. Kan ikke regne med Haaland
Erling Braut Haaland og fire andre Tyskland-proffer ligger an til å miste Norges første kamp i VM-kvalifiseringen, men NFF gir ikke opp håpet om å få dem med. Ståle Solbakken debuterer som norsk landslagssjef borte mot Gibraltar førstkommende onsdag. Der må han trolig greie seg uten sine to beste spisser: Haaland og Alexander Sørloth. Dagens tyske koronarestriksjoner gir ingen unntak fra innreisekarantene på 14 dager etter opphold i Storbritannia og britiske oversjøiske territorier som Gibraltar. «Nei, for tiden er situasjonen at vi ikke kan regne med å få spillere bosatt i Tyskland med til første kamp mot Gibraltar», skriver toppfotballdirektør Lise Klaveness i Norges Fotballforbund i en tekstmelding til NTB.
Tidspunkt: 18-03-2021 - Kl.11:40 - Kilde: NRK - Info


161. Klaesson ute av landslagstroppen
Vålerenga-keeper Kristoffer Klaesson er ikke lenger med i Norges landslagstropp. Det bekrefter landslagslege Ola Sand. Grunnen til at han nå er utelatt er fordi han regnes som nærkontakt til en av dem smittede i Vålerenga. – Han blir ikke med. Det er med tanke på risiko for å bringe smitte inn i troppen, sier landslagslegen. Landslagssjef Ståle Solbakken forteller at en erstatter vil komme på plass i løpet av dagen. Norge møter Gibraltar 24. mars, Tyrkia 27. mars og Montenegro 31. mars.
Tidspunkt: 18-03-2021 - Kl.09:58 - Kilde: NRK - Info


162. Franske klubber avgir ikke spillere
Den franske ligaen (LFP) besluttet onsdag at dens klubber ikke vil frigi spillere til landskamper utenfor EU og EØS-området. Årsaken er at man ikke vil risikere at spillere pålegges karantene når de vender tilbake til klubbene etter landslagsperioden der den europeiske VM-kvalifiseringen sparkes i gang. Birger Meling (Nimes) og Ruben Gabrielsen (Toulouse) er i Norges tropp som skal spille to av sine tre kamper i Gibraltar og Montenegro.
Tidspunkt: 18-03-2021 - Kl.06:19 - Kilde: NRK - Info


163. Karanteneutfordringer for Solbakken: Haaland kan gå glipp av landskampen mot Gibraltar

Tidspunkt: 12-03-2021 - Kl.19:10 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


164. – Kommer til å gå over kanten
Under en paneldebatt i regi av NFF ga landslagstrener Ståle Solbakken klar beskjed om at han ikke kommer til å gå stille i dørene i kampen mot menneskerettigetsbruddene til VM-vert Qatar, som har fått mye oppmerksomhet etter flere toppklubber gikk inn for en boikott av mesterskapet. – Det er ikke sikkert Terje Svendsen (fotballpresident) er så glad for å høre det, men jeg kommer til å gå over kanten i desperasjonen for å få frem dette her, svarte han. Solbakken brukte mye av debatten på å fortelle at han var enig med kritikerne om at neste års VM i Qatar er helt uakseptabelt på stort sett alle måter, men at han er imot boikott, og heller vil bruke sin posisjon som landslagstrener til å utgjøre en forskjell. – Jeg har tro på at vi kan få til en bevegelse. Det er ikke lenge siden «Black lives matter» gikk som et tog gjennom idrettsverden, sier Solbakken før han legger til: – Vi vil gjerne gå først, sånn at noen ser hva vi driver med, allerde fra første kamp mot Gibraltar.
Tidspunkt: 11-03-2021 - Kl.15:45 - Kilde: NRK - Info


165. Kvinne i 40-årene og mindreårig jente døde i trafikkulykken i alta

Tidspunkt: 10-03-2021 - Kl.12:46 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


166. Glimt vant omstridt treningskamp
Bodø/Glimt vant 5–2 over Gibraltar-laget Europa FC fredag. Glimt har fått kritikk for å legge en treningsleir til Marbella for å få spilt treningskamper før sesongstart. De øvrige norske lagene, med unntak av europaligasensasjonen Molde, er hjemme i Norge med strenge koronaregler. Signeringen av Botheim vekket oppsikt ettersom han avbrøt sin kontrakt med Rosenborg etter at han aldri slo gjennom på Lerkendal. Fredag scoret han og hadde målgivende for Glimt. Glimts øvrige målscorere var Brede Moe, Sondre Brunstad Fet, Hugo Vetlesen og Sebastian Tounekti.
Tidspunkt: 05-03-2021 - Kl.21:21 - Kilde: NRK - Info


167. Over 180 snøskredfaste personer hentet ut i alta

Tidspunkt: 22-02-2021 - Kl.22:02 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


168. Over hundre innesperret etter skred i alta: – De må holde seg i ro til vi får dem ut

Tidspunkt: 21-02-2021 - Kl.21:49 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


169. Grieg Seafood-anlegg truffet av snøskred
Grieg Seafoods anlegg i alta har blitt truffet av et snøskred. Fiskeridirektoratet etterlyser tips om fisk som kan ha rømt.
Tidspunkt: 15-02-2021 - Kl.13:19 - Kilde: E24 - Info


170. Får nekte spelarar landskamp
FIFA har forlenga retten klubbane har til å nekte spelarar å reise til landskamp, til utgangen av april. Det vil seie at når landskampsesongen tek til att i slutten av mars kan klubbane nekte spelarane sine å delta på landskampar dersom det inneber karantene ved heimkomst. Norges herrelag har bortekampar i VM-kvalifiseringa mot Gibraltar 24. mars og Montenegro 31. mars. Vanlegvis er klubbane pliktige til å gi spelarane fri til kvalifiseringskampar.
Tidspunkt: 05-02-2021 - Kl.20:56 - Kilde: NRK - Info


171. Tomas (19) fra Tromsø imponerer for alta

Tidspunkt: 05-02-2021 - Kl.20:26 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


172. Disse deltar i Hinzenbach
Landslagssjef for det kvinnelige hopplandslaget Christian Meyer tar ut det samme laget som var med sist. Disse hopperne er med til Hinzenbach: Thea Minyan Bjørseth (Lensbygda), Eirin Kvandal (Mosjøen), Maren Lundby (Kolbu/KK), Silje Opseth (Holeværingen) og Anna Odine Strøm (alta).
Tidspunkt: 02-02-2021 - Kl.13:22 - Kilde: NRK - Info


173. Marius fra Tromsø er altas nye keeper

Tidspunkt: 28-01-2021 - Kl.16:21 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


174. Lokal reisefavoritt i nord: – 2021 blir «make it or break it»
alta (E24): Hos Trasti & Trine får du naturopplevelser, selvskutt rype og smør kjernet med tørkede gressløksblomster. Bærekraftsturisme er på fremmarsj, men nå må familiebedriften «overleve fra uke til uke».
Tidspunkt: 16-01-2021 - Kl.06:55 - Kilde: E24 - Info


175. Kristoffersen endte utenfor pallen
Sebastian Foss-Solevåg og Henrik Kristoffersen hadde gode muligheter før den andre omgangen i slalåm i alta Badia, men klarte ikke å hamle opp med de beste. Sveitsiske Ramon Zenhäusern vant foran Manuel Feller og Marco Schwarz på andre- og tredjeplass. Kristoffersen ble beste norske på en sjetteplass, og var tydelig skuffet i målområdet, mens Foss-Solevåg ble nummer ni. Jonathan Nordbotten ble til slutt nummer 27. Timon Haugan hektet og kjørte ut.
Tidspunkt: 21-12-2020 - Kl.14:28 - Kilde: NRK - Info


176. Solevåg beste norske på 4.-plass
Sebastian Foss-Solevåg var best av de norske i den første slalåmomgangen i alta Badia. Nordmannen la seg på 4.-plass og har 37 hundredeler opp til italienske Alex Vinatzer som leder. Henrik Kristoffersen la seg på plassen bak Foss-Solevåg og har 40 hundredeler opp til Vinatzer. Lucas Braathen og Atle Lie Mcgrath var uheldige og kjørte ut, mens Timon Haugan og Jonathan Nordbotten la seg på 16.- og 25.-plass. Leif Kristian Nestvold-Haugen endte 2.23 sekunder bak. Det gjenstår fremdeles noen utøvere i den første omgangen, men de 30 antatt beste har kjørt. Andre omgang begynner kl. 13.00.
Tidspunkt: 21-12-2020 - Kl.11:42 - Kilde: NRK - Info


177. Atle Lie McGrath sikret karrierens første pallplass
«Kom igjen, a! That’s what I’m talking about» brølte Atle Lie McGrath (20) etter målgang i alta Badia. Han sikret sin aller første pallplass - syv hundredeler fra seieren.
Tidspunkt: 20-12-2020 - Kl.17:30 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


178. Kristoffersen refses for «kjerring»-kommentar
alta BADIA (NRK): Henrik Kristoffersen er langt unna toppformen og endte langt bak de beste i dagens storslalåm. Alpinisten får i tillegg kritikk for å ha sagt at han kjørte som «ei kjerring» i første omgang.
Tidspunkt: 20-12-2020 - Kl.15:26 - Kilde: NRK - Info


179. Norsk alpinkomet tok fullstendig av etter kanonløp – sikret karrierens første pallplass
Atle Lie McGrath (20) kom på pallen for første gang i verdenscupen etter to kanonomganger i alta Badia. Kun Alexis Pinturault var bedre enn den unge nordmannen.
Tidspunkt: 20-12-2020 - Kl.14:38 - Kilde: NRK - Info


180. Kanonomgang av McGrath
Atle Lie McGrath kjørte en kanonrunde i 1. omgang i dagens storslalåmrenn i alta Badia. Unggutten ledet på siste mellomtid, men gjorde en feil mot slutten. Den norske 20-åringen plasserte seg på 4. plass etter 1. omgang, 46/100, bak ledende Alexis Pinturault. – Den kjøringa fra startnummer 29 er noe av det råeste jeg har sett, sier Kjetil André Aamodt om McGrath i NRKs vinterstudio. Ingen av nordmennene fikk fullklaff i 1. omgang, men laginnsatsen er god. De plasserte seg slik: McGrath (4), Braathen (5), Nestvold-Haugen (6), Kristoffersen (12), Kilde (13), Solheim (32) og Windingstad (36). Henrik Kristoffersen var alt annet enn fornøyd. – Jeg må finne selvtillit og troen på meg selv igjen. Jeg kjører som en kjerring. Dette handler ikke om utstyret. Jeg er bare feig og dårlig, sa Kristoffersen til NRK.
Tidspunkt: 20-12-2020 - Kl.11:51 - Kilde: NRK - Info


181. Solbakken om Norges kvalikkamper: – Ekstrem reiselogistikk
Norge åpner borte mot Gibraltar 24. mars og avslutter borte mot Nederland 16. november. Landslagstrener Ståle Solbakken (52) er skeptisk til reiselogistikken.
Tidspunkt: 08-12-2020 - Kl.20:59 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


182. Norge starter i Gibraltar
Det norske herrelandslaget i fotball går i gang med kvalifiseringen til 2022-VM med kamp borte mot Gibraltar 24. mars. Etter møtet mot Gibraltar er det hjemmekamp mot Tyrkia 27. mars, mens Montenegro venter på bortebane tre dager senere. Det viser oppsettet Norges Fotballforbund (NFF) har lagt ut på Twitter. Resten av oppsettet: 1/9: Norge – Nederland 4/9: Latvia – Norge 7/9: Norge – Gibraltar 8/10: Tyrkia – Norge 11/10: Norge – Montenegro 13/11: Norge – Latvia 16/11: Nederland – Norge.
Tidspunkt: 08-12-2020 - Kl.19:17 - Kilde: NRK - Info


183. Norge trakk Nederland og Tyrkia: – Som å spille på hjemmebane
Det norske landslaget skal ut i VM-kvalifisering mot Nederland, Tyrkia, Montenegro, Latvia og Gibraltar. Den trekningen er de fleste fornøyde med.
Tidspunkt: 07-12-2020 - Kl.21:10 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


184. Norge unngikk den tøffeste motstanden i trekning - møter Nederland
Norge møter Nederland, Tyrkia, Montenegro, Latvia og Gibraltar i VM-kvalifiseringen i fotball.
Tidspunkt: 07-12-2020 - Kl.19:05 - Kilde: NRK - Info


185. TUIL - alta avlyses - sesongen over for «Dalingan»
Her kan du følge sportsdøgnet i vårt ferske studio.
Tidspunkt: 12-11-2020 - Kl.16:13 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


186. NFF avlyser kamper i 2. divisjon: - Det hadde vært uansvarlig å reise til alta
Hødd slipper å reise til alta til helga og er ferdigspilt for sesongen, mens Brattvåg kun skal møte Skeid før sesongen er over.
Tidspunkt: 12-11-2020 - Kl.12:38 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


187. Avlyser aldersbestemte samlinger
Norges Fotballforbund avlyser alle aldersbestemte landslagssamlinger i november. Det gjelder også U21-landslaget, som skulle spille EM-kvalifisering. NFF melder at U21-landslagets bortekamp mot Gibraltar neste fredag ikke vil bli spilt.
Tidspunkt: 06-11-2020 - Kl.19:18 - Kilde: NRK - Info


188. Akkurat da ting var i ferd med å normalisere seg, måtte han sende alle tilbake på hjemmekontor
– Hvis du mistenker folk for å være hjemme og være slubberter, så gjør du en generaltabbe, sier Tryg-sjef Espen Opedal.
Tidspunkt: 06-11-2020 - Kl.08:14 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


189. Hverdagen var akkurat i ferd med å bli normal. Så måtte han sende alle tilbake på hjemmekontor.
– Hvis du mistenker folk for å være hjemme og være slubberter, så gjør du en generaltabbe, sier Tryg-sjef Espen Opedal.
Tidspunkt: 06-11-2020 - Kl.05:24 - Kilde: E24 - Info


190. Politiet advarer om glatte veier
TALVIK/alta (NRK): Det blir dårlig vær og glatte veier mange steder i helga i Nord-Norge. I dag tidlig smalt det kjapt flere ganger nesten samtidig i samme finnnmarksbygda.
Tidspunkt: 23-10-2020 - Kl.11:45 - Kilde: YR.no - Info


191. U21: Norges tynne EM-sjanse rauk
Med Portugals 3-0-siger over Gibraltar blei Norges svært svake håp om andreplass i gruppa i EM-kvaliken borte. Portugal er åtte poeng framfor Norge, som har berre to kampar att. Norge skulle ha spela mot Kviterussland i kveld. Men den kampen blei avlyst på grunn av koronasmitte hos bortelaget.
Tidspunkt: 13-10-2020 - Kl.21:12 - Kilde: NRK - Info


192. Lundin blar opp 1,16 milliarder i Barentshavet: Kjøper seg inn i Wisting- og alta-funnene
Lundin legger et milliardbeløp på bordet og trapper opp satsingen i Barentshavet. Selskapet sikrer seg nå en posisjon i det neste store oljefeltet, kalt Wisting, og de kjøper seg opp i sitt eget alta-funn.
Tidspunkt: 05-10-2020 - Kl.06:57 - Kilde: E24 - Info


193. Storseier etter straffebonanza
Norge fikk en enkel oppgave med å slå Gilbraltar.
Tidspunkt: 04-09-2020 - Kl.20:01 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


194. 6–0 og rekord mot Gibraltar
Veien mot sluttspillet i U21-EM fortsetter for Norge etter 6–0 mot Gibraltar. Bodø/Glimt-kometen Jens Petter Hauge ble første på scoringslista med en iskald straffescoring. Etter et nydelig angrep av Norges menn, fikk Birk Risa servert av Hauge og satte inn 2–0. Risa bommet også på en straffe i andre omgang, like før Jørgen Strand Larsen satte inn 3–0. Det også fra straffemerket. Risa fikk revansje etter straffebommen, og dunket kontant inn Norges fjerde og sitt andre mål i kampen. Larsen satte inn kampens femte og sjette mål og sikret hat trick. Kampen endte 6–0 til Norge og de tok dermed sin største seier noensinne. Norge ligger nå på tredjeplass i gruppen, bak Portugal og Nederland.
Tidspunkt: 04-09-2020 - Kl.19:49 - Kilde: NRK - Info


195. Dønnum isolert
Aron Dønnum er sår i halsen og er blitt isolert på U21-landslagets samling i påvente av svar på en koronavirustest, melder Eurosport. – Det er ganske streng Uefa-protokoll på de tingene, sier landslagstrener Leif Gunnar Smerud til kanalen. Alle spillerne, støtteapparatet og de ansvarlige ved Marienlyst stadion i Drammen, der U21-landslaget møter Gibraltar i EM-kvalifiseringskamp fredag, testes for virus, og stadion er nærmest stengt ned så lenge U21-landslaget trener der. Dette ifølge NTB.
Tidspunkt: 02-09-2020 - Kl.21:06 - Kilde: NRK - Info


196. Kjøpmann feilbestilte tusenvis av pølser: – Vært helt Texas
Kjøpmann Kjell Raymond Nygård på Bunnpris i alta feilbestilte flere tusen pølser for mye. – Kundene har sunget «pølsemaker, pølsemaker» til meg og kaller meg pølsekongen, sier han.
Tidspunkt: 26-08-2020 - Kl.15:12 - Kilde: E24 - Info


197. Nytt håndballstyre på Malta de neste fire årene

Malta Handball Association har på en ekstraordinær generalforsamling på onsdag utnevnt et nytt styre som skal sitte de neste fire årene. På møtet, som ble ledet av MHA-presidenten Paul Zammit, kom det fram at organisasjonen kjente på et behov for å gjøre endringer på grunn av den utfordrende tiden hele verden opplever. Den nye administrasjonen […]

The post Nytt håndballstyre på Malta de neste fire årene appeared first on Handballmagasinet.no.


Tidspunkt: 25-08-2020 - Kl.11:28 - Kilde: Håndballmagasinet - Info


198. Haaland herjet
To mål og én assist var fangsten til Erling Braut Haaland i løpet av de 45 minuttene han fikk på bana i treningskampen mot altach fra Østerrike.
Tidspunkt: 12-08-2020 - Kl.19:03 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


199. Haaland-show i treningskamp
Erling Braut Haaland var både høyt og lavt da Borussia Dortmund spilte mot østerrikske altach i en treningskamp onsdag kveld. Nordmannen serverte ballen på det berømte sølvfatet da Giovanni Reyna satte inn 1-0 etter 13 minutter ut. Senere i førsteomgangen ble nordmannen felt i boksen, og satte selv straffen i mål. Han ble byttet ut til pause, men før det rakk han å notere segfor enda en scoring.
Tidspunkt: 12-08-2020 - Kl.18:32 - Kilde: NRK - Info


200. Gamsten avgjorde i debutkampen
Morten Gamst Pedersen scora på straffe då alta innleia sesongen i 2. divisjon med 1-0 over Tromsdalen. 38-åringen med fortid i Blackburn og Tromsø melde overgang til alta i vår, og scora kampens einaste mål på straffe etter 32 minutt.
Tidspunkt: 10-07-2020 - Kl.21:23 - Kilde: NRK - Info


201. TUIL-leiren fly forbanna etter tap mot erkerivalen: – Det er pissekjedelig
Patrik Braathen og Tobias Nygård Vibe var skuffet over dommerens innsats i rivaloppgjøret mot alta.
Tidspunkt: 10-07-2020 - Kl.20:38 - Kilde: Aftenposten - Info


202. TUIL-spillerne raste etter kontroversiell dommeravgjørelse: Gamst ble matchvinner i alta-debuten
Morten Gamst Pedersen (38) ordnet drømmestart for alta, men straffesparket finnmarkingene fikk var av det tvilsomme slaget.
Tidspunkt: 10-07-2020 - Kl.19:35 - Kilde: Aftenposten - Info


203. «Gamsten» med drømmedebut for 2.-divisjonslag
Morten Gamst Pedersen ble den store helten for alta da de tjuvåpnet 2. divisjon hjemme mot Tromsdalen.
Tidspunkt: 10-07-2020 - Kl.19:29 - Kilde: Aftenposten - Info


204. Storflom i Finnmark – skole holdes stengt
Storflommen har kommet til Finnmark. Siden søndag kveld har flere boliger blitt evakuert og en grunnskole i alta er stengt.
Tidspunkt: 08-06-2020 - Kl.09:19 - Kilde: YR.no - Info


205. Hus og hytte tatt av jordras i alta
Et stort jordras har gått ved Kråkeneset i alta, og flere bygninger er tatt. Det er foreløpig ikke meldt om personskader.
Tidspunkt: 03-06-2020 - Kl.15:14 - Kilde: Aftenposten - Info


206. Flere hus og hytter tatt av jordras i alta
Et stort jordras gikk ved Kråkeneset i alta onsdag ettermiddag, og flere bygninger er tatt. Det er foreløpig ikke meldt om personskader.
Tidspunkt: 03-06-2020 - Kl.15:14 - Kilde: Aftenposten - Info


207. Flere hus og hytter tatt av stort jordras i alta
Et stort jordras gikk ved Kråkneset i alta onsdag ettermiddag, og flere bygninger er tatt. Det er ikke meldt om personskader.
Tidspunkt: 03-06-2020 - Kl.15:14 - Kilde: Aftenposten - Info


208. Er verkeleg Abid Raja ein ukulturminister?
Venstre-Rajas avgåtte statssekretær gjennomfører eit ekte karakterdrap på veg ut døra frå departementet. Venstre haltar vidare.
Tidspunkt: 07-05-2020 - Kl.18:56 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


209. Båt med migranter savnet i Middelhavet
Kystvakten leter etter en båt med nesten 100 migranter om bord som er savnet utenfor Malta i Middelhavet.
Tidspunkt: 13-04-2020 - Kl.05:21 - Kilde: Aftenposten - Info


210. Johaug irritert etter Kollen-smellen: – Generaltabbe
Therese Johaug lå an til nok en utklassing, men tremila i Holmenkollen fikk et uventet drama. Til slutt jublet Frida Karlsson for sin første verdenscuptriumf.
Tidspunkt: 07-03-2020 - Kl.19:08 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


211. Gamst Pedersen til alta
Morten Gamst Pedersen (38) og Hans Nordbye (33) skal begge spille 2.-divisjonsfotball for alta kommende sesong. Signeringene er bekreftet gjennom en pressemelding fra klubben, melder altaposten. – At de velger å komme hjem til Finnmark er ikke bare et sterkt signal til oss, men jeg tror det vil være et stort løft for fotballen i hele Finnmark. Vi ser på dette som en signering for hele fylket, ikke bare oss, sier hovedtrener Vidar Johnsen, om det som kan beskrives som den aller største signeringen i klubbens historie. De to tidligere Tromsø-spillerne kommer begge fra Finnmark. Nordby spilte for HamKam sist sesong.
Tidspunkt: 03-03-2020 - Kl.15:33 - Kilde: NRK - Info


212. Spektakulær dobbeltsignering: Den tidligere TIL-duoen vender hjem
Den tidligere englandsproffen Morten Gamst Pedersen og tidligere eliteseriespiller Hans Norbye blir å se i alta-trøya i 2020-sesongen.
Tidspunkt: 03-03-2020 - Kl.14:00 - Kilde: Aftenposten - Info


213. Om sommeren kan Malta være et mareritt. Reis heller nå.
Hva med en vintertur til et land på størrelse med en middels norsk kommune, med attraksjoner hvor enn du snur deg?
Tidspunkt: 26-02-2020 - Kl.08:30 - Kilde: Aftenposten - Info


214. Sesongen over for Windingstad
Alpinist Rasmus Windingstad har bestemt seg for å avslutte sesongen. 26-åringen har slite med skade sidan jul. Dette melder han sjølv på sosiale medium. Skaden pådrog han seg i alta Badia før jul, då han tok karrien sin første verdscupsiger.
Tidspunkt: 21-02-2020 - Kl.15:36 - Kilde: NRK - Info


215. Real Madrid gav bort poeng
Real Madrid rota bort sjansen til å gjenopprette trepoengsleiinga til Barcelona ved å berre greie 2-2 heime mot svakt plasserte Calta Vigo. Celta leia overraskande 1-0 ved pause, men Real gjenoppretta normale tilstandar med to mål etter pause. Fire minutt før slutt utlikna likevel Celta og tok poenget som løfta dei så vidt over nedrykksstreken.
Tidspunkt: 16-02-2020 - Kl.22:57 - Kilde: NRK - Info


216. Mann tiltalt for grov voldekt
En mann fra alta er tiltalt å ha festet en kvinne til veggen med kjetting og så voldtatt henne i åtte timer. Han er også tiltalt for et annet lignende tilfelle.
Tidspunkt: 01-02-2020 - Kl.19:10 - Kilde: Aftenposten - Info


217. Stemmerett for 16-åringer øker valgdeltagelsen senere i livet
I Europa er det bare Østerrike og Malta som har senket stemmerettsalderen til 16 år ved alle valg. Hva vil skje dersom vi gjør det samme her i Norden?
Tidspunkt: 30-01-2020 - Kl.07:30 - Kilde: Aftenposten - Info


218. Snøskred stenger E6 i Finnmark
Et snøskred stenger E6 mellom Langfjordbotn og Isnestoften vest for alta i Troms og Finnmark
Tidspunkt: 29-01-2020 - Kl.04:55 - Kilde: Aftenposten - Info


219. Tidligere Arsenal-unggutt kan havne i alta
Halvannet år etter han ble fristilt fra Arsenal, spiller Jay Beckford (20) for alta-kontrakt.
Tidspunkt: 25-01-2020 - Kl.18:59 - Kilde: Aftenposten - Info


220. 21-åring dømt til ett års fengsel for vold mot Mohammed (16)
21-åringen som slo Mohammed altai (16) ved Holmlia skole i 2017 er i Oslo tingrett dømt til ubetinget fengsel i ett år. Forsvareren vurderer å anke.
Tidspunkt: 24-01-2020 - Kl.12:02 - Kilde: Aftenposten - Info


221. Å ta avstand er ikke nok. Æresvold må gjøres straffeskjerpende i loven. | Jan Bøhler
Det mener jeg etter å ha fulgt rettssaken om overfallet på 16-årige Mohammed altai.
Tidspunkt: 23-01-2020 - Kl.09:49 - Kilde: Aftenposten - Info


222. Avslørt etter besøk på strippeklubb
Besøket på strippeklubben i Malta endte i straffesak, men avslørte også et alvorlig problem i det danske Forsvaret, skriver avisa Berlingske.
Tidspunkt: 16-01-2020 - Kl.01:24 - Kilde: Dagbladet - Info


223. – Vi går litt i letemodus
Etter mange års arbeid og store forhåpninger måtte oljeselskapet Lundin til slutt trekke ut pluggen for en stor utbygging av alta/Gohta-funnene. Nå håper selskapet at nye funn i Barentshavet skal løse floken.
Tidspunkt: 15-01-2020 - Kl.06:36 - Kilde: E24 - Info


224. Lundin om alta-skuffelsen: – Vi går litt i letemodus
Etter mange års arbeid og store forhåpninger måtte oljeselskapet Lundin til slutt trekke ut pluggen for en stor utbygging av alta/Gohta-funnene. Nå håper selskapet at nye funn i Barentshavet skal løse floken.
Tidspunkt: 15-01-2020 - Kl.06:36 - Kilde: E24 - Info


225. Tiltalte: Ble provosert da Mohammed sa «jeg elsker henne»
Mohammed altai (16), som døde etter en voldsepisode på Holmlia i 2017, skal ha gått på hjertemedisiner da ugjerningen mot ham skjedde. Den tiltalte 21-åringen nekter å forklare seg for retten.
Tidspunkt: 14-01-2020 - Kl.14:44 - Kilde: Aftenposten - Info


226. Stor skuffelse for Lundin i Barentshavet
Oljeselskapet Lundins håp om å få til et nytt stort oljefelt i Barentshavet blir foreløpig ikke noe av – alta/Gohta er ikke stort nok. Samtidig har selskapets reserver andre steder på norsk sokkel økt, inkludert på Edvard Grieg.
Tidspunkt: 13-01-2020 - Kl.08:50 - Kilde: E24 - Info


227. Distriktene ble droppet, MGPs delfinaler blir lagt til Fornebu. – NRK må skjerpe seg.
I 19 år har svenskene reist landet rundt med Melodifestivalen – med stor suksess. Økonomi hindrer NRK i å gjøre det samme. alta-politiker ber kringkasteren skjerpe seg.
Tidspunkt: 11-01-2020 - Kl.20:11 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


228. Windingstad skada - tek sesongpause
Alpinist Rasmus Windingstad seier til NRK at han har fått ei nerve i klem i ryggen, og at dette svekker venstrefoten hans. Difor planlegg han å stå over dei kommande renna, og heller stille til start i Garmisch-Partenkirchen 3. februar. Likevel kjem han til å forsøke å stille til start på morgondagens storslalomrenn i Adelboden. – Eg kjem ikkje til å sjå ut som meg sjølv i morgon, skriv Windingstad i ein e-post til NRK. Windingstad vart skada under verdscupen alta Badia før jul, og har ikkje klart å trene seg god att. No vel han altså å ta ein opptreningspause heime i Noreg i staden for å medisinere bort smerta.
Tidspunkt: 10-01-2020 - Kl.15:52 - Kilde: NRK - Info


229. Distriktene ble droppet, MGPs delfinaler lagt til Fornebu: – NRK må skjerpe seg
I 19 år har svenskene reist landet rundt med Melodifestivalen – med stor suksess. Økonomi hindrer NRK i å gjøre det samme. alta-politiker ber kringkasteren skjerpe seg.
Tidspunkt: 10-01-2020 - Kl.11:41 - Kilde: Aftenposten - Info


230. Redningsaksjon: To menn over bord fra skip i Norskehavet
Det første helikopteret starter nå søket etter to menn som er savnet fra Malta-registrert skip i Norskehavet.
Tidspunkt: 02-01-2020 - Kl.12:50 - Kilde: Aftenposten - Info


231. Seks funnet døde etter helikopterstyrt på Hawaii
Seks personer er fredag funnet døde etter at et helikopter styrtet i et fjellområde på Hawaii. Helikopteret var av samme type som styrtet i alta i august.
Tidspunkt: 28-12-2019 - Kl.08:11 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


232. Seks funnet døde etter helikopterstyrt på Hawaii
Seks personer er fredag funnet døde etter at et helikopter styrtet i et fjellområde på Hawaii. Helikopteret var av samme type som styrtet i alta i august.
Tidspunkt: 28-12-2019 - Kl.08:05 - Kilde: Aftenposten - Info


233. Journalistdrap går mot oppklaring
Daphne Caruana Galizias korrupsjonsavsløringer blant toppfolk på Malta ble hennes død. Etter to års etterforskning har politiet nå kommet nærmere på bakmennene, statsministeren går av og EU reagerer omsider.
Tidspunkt: 24-12-2019 - Kl.16:24 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


234. Norsk overraskelse lille julaften: Windingstad tok karrierens første triumf i verdenscupen
Rasmus Windingstad (26) tok sin første verdenscupseier da han vant mandagens parallellstorslalåm i alta Badia i Italia.
Tidspunkt: 23-12-2019 - Kl.21:45 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


235. Norsk overraskelse lille julaften: Windingstad tok karrierens første triumf i verdenscupen
Rasmus Windingstad (26) tok sin første verdenscupseier da han vant mandagens parallellstorslalåm i alta Badia i Italia.
Tidspunkt: 23-12-2019 - Kl.19:42 - Kilde: Aftenposten - Info


236. Rasmus Windingstads aller første siger: - Dette var rett og slett rått
Det blei ein stor norsk dag i parallell-storslalåmen i alta Badia.
Tidspunkt: 23-12-2019 - Kl.19:41 - Kilde: NRK - Info


237. Henrik Kristoffersen med historisk seier. Fire nordmenn blant de åtte beste i alta Badia.
Det ble en strålende norsk laginnsats i storslalåmen i alta Badia. Henrik Kristoffersen vant etter en glimrende finaleomgang.
Tidspunkt: 22-12-2019 - Kl.15:12 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


238. Kristoffersen vant i alta Badia
Henrik Kristoffersen var nummer seks etter 1. omgang, men kjørte seg opp og vant søndagens storslalåmrenn. Det var fire norske blant de åtte beste. – Jeg tror vi snakket tidenes norske dag i storslalåm, sier NRKs ekspert Kjetil André Aamodt.
Tidspunkt: 22-12-2019 - Kl.15:05 - Kilde: NRK - Info


239. Henrik Kristoffersen med historisk seier. Fire nordmenn blant de åtte beste i alta Badia.
Det ble en strålende norsk laginnsats i storslalåmen i alta Badia. Henrik Kristoffersen vant etter en glimrende finaleomgang.
Tidspunkt: 22-12-2019 - Kl.14:17 - Kilde: Aftenposten - Info


240. Kristoffersen vant på norsk superdag: – Jeg tror vi snakker tidenes norske dag
alta BADIA/OSLO (NRK): Henrik Kristoffersen kjørte seg opp fra sjette- til førsteplass i alta Badia.
Tidspunkt: 22-12-2019 - Kl.14:16 - Kilde: NRK - Info


241. Nestvold-Haugen i tet etter omgang med forhold «helt på kanten»
Leif Kristian Nestvold-Haugen leder storslalåmrennet i alta Badia foran finaleomgangen. Henrik Kristoffersen var misfornøyd med hvordan FIS har preparert løypa.
Tidspunkt: 22-12-2019 - Kl.13:13 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


242. Nestvold-Haugen i tet etter omgang med forhold «helt på kanten»
Leif Kristian Nestvold-Haugen leder storslalåmrennet i alta Badia foran finaleomgangen. Henrik Kristoffersen var misfornøyd med hvordan FIS har preparert løypa.
Tidspunkt: 22-12-2019 - Kl.11:31 - Kilde: Aftenposten - Info


243. Nestvold-Haugen leder i Italia
Leif Kristian Nestvold-Haugen leder storslalåmrennet i alta Badia etter 1. omgang. Han har syv hundredeler ned til Sveits´ Marco Odermatt. Aleksander Aamodt Kilde er nummer fem, 23 hundredeler bak, mens Henrik Kristoffersen er sjettemann etter 1. omgang, 26 hundredeler bak. Det er svært krevende forhold i bakken, og det skiller 99 hundredeler fra nummer 1 til 18 før 2. omgang.
Tidspunkt: 22-12-2019 - Kl.11:29 - Kilde: NRK - Info


244. Han angrep terroristen med en hvaltann. Nå snakker han ut.
– Han hadde kniver i begge hendene. Da han så meg med hvaltannen, pekte han på magen sin.
Tidspunkt: 21-12-2019 - Kl.10:30 - Kilde: Aftenposten - Info


245. Nummer 44 på FIFA-rankingen
Norges herrelandslag i fotball går ut av året som nummer 44 på FIFAs verdensranking. Siden desember 2018 har Lagerbäcks menn gått opp to plasser. Landslaget spilte totalt ti kamper i 2019, samtlige i EM-kvalifiseringen. Norge endte på tredjeplass i gruppa med Spania, Sverige, Romania, Færøyene og Malta. (NTB)
Tidspunkt: 19-12-2019 - Kl.11:15 - Kilde: NRK - Info


246. EU-parlamentet ber Maltas statsminister gå av straks
For å unngå å blamere etterforskning av journalistdrap.
Tidspunkt: 18-12-2019 - Kl.22:15 - Kilde: Dagbladet - Info


247. Sender ni hoppere til Klingenthal
De norske landslagene sender ni hoppere til verdenscupen i Klingenthal i helgen: Menn: Johann Forfang (Tromsø SK), Robert Johansson (Søre Ål), Marius Lindvik (Rælingen), Thomas Aasen Markeng (Lensbygda), Robin Pedersen (Stålkameratene) og Daniel-André Tande (Kongsberg. Kvinner: Maren Lundby (Kolbukameratene) får med seg Silje Opseth (Holeværingen) og Anna Odine Strøm (alta). Ingebjørg Saglien Bråten blir hjemme i Norge på grunn av skade.
Tidspunkt: 10-12-2019 - Kl.08:35 - Kilde: NRK - Info


248. Regjeringsbygning på Malta stormet av demonstranter
Demonstranter stormet mandag morgen kontorene til Maltas statsminister og krevde hans avgang. Statsminister Joseph Muscat har varslet at han vil trekke seg.
Tidspunkt: 09-12-2019 - Kl.13:09 - Kilde: Aftenposten - Info


249. – Hun virket glad og harmonisk
TROMSØ (Aftenposten): Abdelmonem altayeb (42) sier at trebarnsmoren virket glad og harmonisk. Han kjenner ingen som så tegn til at noe var galt.
Tidspunkt: 04-12-2019 - Kl.11:43 - Kilde: Aftenposten - Info


250. Journalisten ble drept etter korrupsjonsavsløringer. Drapet knyttes stadig tettere til landets statsminister.
Bilbomben som drepte journalisten Daphne Caruana Galizia i 2017 er blitt politisk sprengstoff på Malta.
Tidspunkt: 03-12-2019 - Kl.23:48 - Kilde: Aftenposten - Info


251. Etterlatte vil ha Maltas statsminister etterforsket etter drap på journalist
Daphne Caruana Galizias familie går til retten med krav om at Maltas statsminister Joseph Muscat må etterforskes for mulig innblanding i drapet på journalisten.
Tidspunkt: 02-12-2019 - Kl.15:41 - Kilde: Aftenposten - Info


252. Snøen lava ned – to brøytebilar hamna i grøfta
Det vart meldt om glatte vegar fleire stader søndag kveld. Natt til måndag har mannskap vore ute og salta og brøyta.
Tidspunkt: 02-12-2019 - Kl.11:52 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


253. Snøen lavar ned – to brøytebilar hamna i grøfta
Det vart meldt om glatte vegar fleire stader søndag kveld. Natt til måndag har mannskap vore ute og salta og brøyta.
Tidspunkt: 02-12-2019 - Kl.08:16 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


254. Maltas statsminister bøyer seg for presset og varsler sin avgang
Maltas statsminister Joseph Muscat sier at han trekker seg så snart hans etterfølger er valgt. Denne prosessen starter 12. januar.
Tidspunkt: 01-12-2019 - Kl.21:57 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


255. Maltas statsminister biter seg fast, trosser omfattende demonstrasjoner
Maltas statsminister Joseph Muscat er under kraftig press, men hadde søndag ennå ikke kunngjort sin avgang.
Tidspunkt: 01-12-2019 - Kl.21:08 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


256. Maltas statsminister sier han går av når hans etterfølger er valgt - prosessen starter 12. januar
Maltas statsminister Joseph Muscat er under kraftig press. Sent søndag kom nyheten om at han går av når hans etterfølger er valgt.
Tidspunkt: 01-12-2019 - Kl.21:03 - Kilde: Aftenposten - Info


257. Maltas statsminister biter seg fast, trosser omfattende demonstrasjoner
Maltas statsminister Joseph Muscat er under kraftig press, men hadde søndag ennå ikke kunngjort sin avgang.
Tidspunkt: 01-12-2019 - Kl.20:14 - Kilde: Aftenposten - Info


258. Kilde: Maltas statsminister vil gå av
Maltas regjerende arbeiderparti har innkalt til hastemøte. Der ventes det at statsminister Joseph Muscat kommer til å kunngjøre sin avgang, ifølge en kilde.
Tidspunkt: 01-12-2019 - Kl.13:38 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


259. Sjokkerte verden - nå faller regjeringa
Eksplosjonen var så kraftig at bilen ble kastet 80 meter vekk. Nå har drapsetterforskningen ledet politiet helt inn til regjeringskontorene på Malta.
Tidspunkt: 30-11-2019 - Kl.23:12 - Kilde: Dagbladet - Info


260. Forretningsmann på Malta siktet for medvirkning til drap på gravejournalist
Den fremtredende forretningsmannen Yorgen Fenech er siktet for medvirkning til drap på gravejournalisten Daphne Caruana Galizia på Malta i 2017.
Tidspunkt: 30-11-2019 - Kl.22:55 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


261. Kilder: Maltas statsminister går av 18. januar
Maltas statsminister går av 18. januar, ifølge kilder fra hans parti. Det skjer etter påstander om at hans medarbeidere kan knyttes til drapet på en journalist.
Tidspunkt: 30-11-2019 - Kl.22:05 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


262. Heltene på broen: Polsk kokk med hvaltann og drapsmann på perm
En polsk kokk med en hvaltann som våpen. En drapsmann på dagspermisjon. En turguide og en politimann i sivilt. Slik nedkjempet de terroristen i London.
Tidspunkt: 30-11-2019 - Kl.16:25 - Kilde: Aftenposten - Info


263. Medier erfarer: Maltas statsminister går av
Maltas statsminister Joseph Muscat ventes å trekke seg etter påstander om at hans medarbeidere kan knyttes til drapet på en gravejournalist.
Tidspunkt: 29-11-2019 - Kl.23:52 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


264. Medier erfarer: Maltas statsminister går av
Maltas statsminister Joseph Muscat ventes å trekke seg etter påstander om at hans medarbeidere kan knyttes til drapet på en gravejournalist.
Tidspunkt: 29-11-2019 - Kl.14:19 - Kilde: Aftenposten - Info


265. Betalte for journalistdrap
Drapet på journalisten Daphne Caruana Galizia ble bestilt og betalt med 150 000 euro, har en av de tiltalte forklart i avhør på Malta.
Tidspunkt: 29-11-2019 - Kl.12:22 - Kilde: Dagbladet - Info


266. Drapet på grave-journalisten rystet den lille øystaten. Derfor skaper det politisk krise.
Maltas statsminister sier han vil bli sittende til drapssaken er løst. Men nå øker presset også mot ham.
Tidspunkt: 29-11-2019 - Kl.11:14 - Kilde: Aftenposten - Info


267. Maltas statsminister benåder ikke drapsmistenkt forretningsmann
Maltas statsminister Joseph Muscat vil ikke benåde forretningsmann Yorgen Fenech som ba om immunitet i bytte mot informasjon om journalistdrapet.
Tidspunkt: 29-11-2019 - Kl.05:06 - Kilde: Aftenposten - Info


268. EU vil granske Maltas statsminister etter journalistdrap
En delegasjon fra EU-parlamentet sendes til Malta for å undersøke om statsministeren kan knyttes til drapet på en gravejournalist.
Tidspunkt: 28-11-2019 - Kl.17:14 - Kilde: Aftenposten - Info


269. Politisk kaos på Malta etter ny utvikling i etterforskningen av journalistattentat
Tre regjeringsmedlemmer har trukket seg fra sine stillinger i forbindelse med etterforskningen av drapet på Maltas mest kjente journalist. Kan gåten om hvem som drepte Daphne Galizia nærme seg en løsning?
Tidspunkt: 26-11-2019 - Kl.21:32 - Kilde: Aftenposten - Info


270. Tre medlemmer av Maltas regjering trekker seg etter drap på gravejournalist
Etterforskningen av drapet på en gravejournalist på Malta har ført til at to ministre og statsministerens stabssjef nå går av.
Tidspunkt: 26-11-2019 - Kl.15:15 - Kilde: Aftenposten - Info


271. King står over mot Wolves
Joshua King sliter med en lårstrekk og er ikke med i kamptroppen til Bournemouth som tar imot Wolverhampton i Premier League lørdag. Det bekreftet Bournemouth-manager Eddie Howe på en pressekonferanse. King fikk en påkjenning i bakside av låret i EM-kvalifiseringskamp mot Malta.
Tidspunkt: 22-11-2019 - Kl.11:27 - Kilde: NRK - Info


272. Ødegaard nærmer seg storkampen
Martin Ødegaard fullførte i dag en ny trening med Real Sociedad, skriver spanske medier. Mye på at 20-åringen spiller kampen mot Real Madrid lørdag. Han har vært ute med skade i tre uker, og sto over de to landskampene mot Færøyene og Malta.
Tidspunkt: 21-11-2019 - Kl.15:17 - Kilde: NRK - Info


273. Mann pågrepet på Malta etter drap på journalist
En «fremtredende» forretningsmann fra Malta er pågrepet i forbindelse med drapet på journalisten Daphne Caruana Galizia i 2017.
Tidspunkt: 20-11-2019 - Kl.12:00 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


274. Mistenkt mellommann pågrepet på Malta etter journalistdrap
Politiet på Malta har pågrepet en mann de tror var mellomleddet mellom de som utførte og de som bestilte drapet på journalisten Daphne Caruana Galizia i 2017.
Tidspunkt: 19-11-2019 - Kl.10:21 - Kilde: Aftenposten - Info


275. Langer ut: - Latterlig
Markus Henriksen skjønner ikke hvordan Malta kunne score på Norge. - Ubegripelig og latterlig, sier han.
Tidspunkt: 19-11-2019 - Kl.09:17 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


276. EM-kvalik direkte: Pangstart for Norge
Følg Norges EM-kvalifiseringskamp mot Malta direkte her fra 20:45.
Tidspunkt: 18-11-2019 - Kl.23:52 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


277. EM-kvalik direkte: Norge dominerte, så sjokkerte vertene
Følg Norges EM-kvalifiseringskamp mot Malta direkte her fra 20:45.
Tidspunkt: 18-11-2019 - Kl.22:45 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


278. Norge slapp unna med skrekken
Malta sjokkerte Lars Lagerbäck og Norge, men Alexander Sørloth reddet dem fra flause.
Tidspunkt: 18-11-2019 - Kl.22:34 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


279. Norge slapp unna med skrekken: - Ikke bra nok
Malta sjokkerte Lars Lagerbäck og Norge, men Alexander Sørloth reddet dem fra flause.
Tidspunkt: 18-11-2019 - Kl.22:34 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


280. Børsen: Han skilte seg ut
Sander Berge best da Norge vant 2-1 over Malta. Her er dommen over de norske spillerne etter en svak kamp.
Tidspunkt: 18-11-2019 - Kl.22:34 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


281. Malta sjokkerte – Sørloth reddet Norge fra flause
Malta/OSLO (NRK): Malta scoret sitt første mål på åtte måneder. Men en Alexander Sørloth i scoringsform reddet Lars Lagerbäck fra et pinlig resultat mot miniputten.
Tidspunkt: 18-11-2019 - Kl.22:32 - Kilde: NRK - Info


282. Norge slet mot Malta, men én av de yngre spillerne roses ekstra på børsen
Her er fotballekspert Lars Tjærnås’ børskarakterer etter Norges seier mot Malta.
Tidspunkt: 18-11-2019 - Kl.22:05 - Kilde: Aftenposten - Info


283. EM-kvalik direkte: Pangstart for Norge
Følg Norges EM-kvalifiseringskamp mot Malta direkte her fra 20:45.
Tidspunkt: 18-11-2019 - Kl.19:14 - Kilde: Aftenposten - Info


284. EM-kvalik direkte: Norge dominerte, så sjokkerte vertene
Følg Norges EM-kvalifiseringskamp mot Malta direkte her fra 20:45.
Tidspunkt: 18-11-2019 - Kl.19:14 - Kilde: Aftenposten - Info


285. Lagerbäck gjør fire endringer mot Malta
Ørjan Nyland, Jonas Svensson, Birger Meling og Mats Møller Dæhli starter mandagens EM-kvalifiseringskamp mot Malta.
Tidspunkt: 18-11-2019 - Kl.11:35 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


286. Ørjan Nyland i mål mot Malta
Ørjan Nyland erstattar Rune Almenning Jarstein som keeper på Norges lag mot Malta i kveld. Landslagssjef Lars Lagerbäck gjer tre endringar til frå laget som slo Færøyane 4-0 fredag: Jonas Svensson, Birger Meling og Mats Møller Dæhli går inn for Omar Ebdellaoui, Haitam Aleesami og Ole Selnæs. Laget ser dermed slik ut: Ørjan Nyland, Jonas Svensson, Kristoffer Ajer, Tore Reginiussen, Birger Meling, Iver Fossum, Sander Berge, Markus Henriksen, Mats Møller Dæhli, Alexander Sørloth, Joshua King. Kampstart på Malta er kl 20.45.
Tidspunkt: 18-11-2019 - Kl.11:34 - Kilde: NRK - Info


287. Lagerbäck gjør fire endringer mot Malta
Ørjan Nyland, Jonas Svensson, Birger Meling og Mats Møller Dæhli starter mandagens EM-kvalifiseringskamp mot Malta.
Tidspunkt: 18-11-2019 - Kl.08:48 - Kilde: Aftenposten - Info


288. Magnus (19) scoret 13 mål for Bravo mot rivalene
Bravo klarte kun å holde følge med alta i en halv omgang.
Tidspunkt: 17-11-2019 - Kl.16:28 - Kilde: Aftenposten - Info


289. Haaland mister Malta-kampen
Erling Braut Haaland blir heller ikke å se i Norges siste kamp i EM-kvalifiseringen.
Tidspunkt: 16-11-2019 - Kl.12:19 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


290. Haaland mister Malta-kampen
Erling Braut Haaland mister mandagens EM-kvalikkamp borte mot Malta på grunn av skade, melder Norges fotballforbund på Twitter. Haaland sto over 4-0-seieren mot Færøyene fredag kveld av samme grunn.
Tidspunkt: 16-11-2019 - Kl.11:56 - Kilde: NRK - Info


291. Braut Haaland mister kampen mot Malta
På grunn av smellen i kneet som holdt ham ute mot Færøyene.
Tidspunkt: 16-11-2019 - Kl.11:50 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


292. Haaland mister Malta-kampen
Erling Braut Haaland blir heller ikke å se i Norges siste kamp i EM-kvalifiseringen.
Tidspunkt: 16-11-2019 - Kl.11:00 - Kilde: Aftenposten - Info


293. Landslagssjefen om Haaland-skade: – Virker ikke alvorlig
Erling Braut Haaland måtte av Ullevaal-gresset allerede før kampstart mot Færøyene. Ingen kunne fredag kveld svare på om han blir med til Malta lørdag.
Tidspunkt: 15-11-2019 - Kl.21:38 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


294. Landslagssjefen om Haaland-skade: – Virker ikke alvorlig
Erling Braut Haaland måtte av Ullevaal-gresset allerede før kampstart mot Færøyene. Ingen kunne fredag kveld svare på om han blir med til Malta lørdag.
Tidspunkt: 15-11-2019 - Kl.18:48 - Kilde: Aftenposten - Info


295. Ødegaard trener igjen
Martin Ødegaard var fredag i lett trening med ball under Real Sociedads økt. Det gir fansen håp om at han rekker Real Madrid-kampen lørdag neste uke. «Ødegaard var en stor overraskelse», skriver lokalavisen El Diario Vasco i sin tekst til et bilde av Ødegaard. 20-åringen har vært ute med skade etter et spark i foten for snart tre uker siden. Smellen gjorde at han sto over to klubbkamper og meldte forfall til landslagets oppgjør mot Færøyene og Malta. (NTB)
Tidspunkt: 15-11-2019 - Kl.15:58 - Kilde: NRK - Info


296. Moi ikke med i EM-kvalikkampene
Mohamed Elyounoussi er ute av landslagstroppen til de to kommende EM-kvalifiseringskampene mot Færøyene fredag og Malta mandag. Årsaken er en skade han har i foten.
Tidspunkt: 14-11-2019 - Kl.17:06 - Kilde: NRK - Info


297. Fire fra norske klubber i Færøyenes tropp mot Norge
Brann-spiller Gilli Rólantsson er tilbake i Færøyenes tropp mot Norge etter å ha vært utestengt i 1-0-seieren over Malta forrige måned.
Tidspunkt: 13-11-2019 - Kl.14:52 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


298. Fire fra norske klubber i Færøyenes tropp mot Norge
Brann-spiller Gilli Rólantsson er tilbake i Færøyenes tropp mot Norge etter å ha vært utestengt i 1-0-seieren over Malta forrige måned.
Tidspunkt: 13-11-2019 - Kl.11:11 - Kilde: Aftenposten - Info


299. Regimekritisk tyrkisk journalist pågrepet på nytt
Den regimekritiske tyrkiske journalisten og forfatteren Ahmet altan er pågrepet av tyrkisk politi igjen, åtte dager etter at han ble løslatt fra fengsel.
Tidspunkt: 13-11-2019 - Kl.07:44 - Kilde: Aftenposten - Info


300. Solgt 11 000 billetter
Det er solgt 11 000 billetter til den siste hjemmekampen i kalenderåret 2019, opplyser mediesjef Svein Graff. A-landslaget møter Færøyene på Ullevaal fredag, før de avslutter EM-kvalifiseringen med kamp borte mot Malta.
Tidspunkt: 13-11-2019 - Kl.06:29 - Kilde: NRK - Info



©2024 Tveit MEDIA.
Personvern (Privacy Policy)




Annonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME










Copyright © 2001-2024 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)