Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
26
 Fredag  26. Apr. 2024
Nyhets kategorier
Forsiden, siste nytt
Datanyheter
Helsenyheter
Innenriks
Sport
Toppsaker
Utenriks
Været
Økonomi

De nyeste artiklene
Lagerguiden | Finn ledig lagerplass
Blandingsraser er mer populære enn noensinne
Sterk vekst i elektriske busser
Lokaler til leie i Trondheim
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
5 Tips For Deg Som Skal Pusse Opp
Få Bedre Fiskelykke med Ekkolodd
5 Tips til Raskere Nettsider
Industri i Norge
Valg av fisk til ditt første akvarium
Shopping i London

Pakkesporing
Posten:
Bring:




Du søkte på: HAMAR



1. Vålerengas stortalent forsvinner fra klubben
Stian Solberg (18) bidro til å sende Vålerenga til NM-finalene i ishockey, men nå er stortalentet tapt for Oslo-klubben. Solberg har signert en toårskontrakt med den svenske SHL-klubben Färjestad. Solberg sier han takket nei til et tilbud fra Färjestad i fjor. – Jeg følte ikke at det var riktig tid. Jeg har hatt et bra år denne sesongen, så jeg føler egentlig at det er helt perfekt å dra i år, sier Solberg til NRK. Vålerengas sportsdirektør, Anders Myhrvold, sier han overtalte Solberg til å bli værende i fjor. – Siden har han utvikla seg til å bli eliteseriens beste back. Han har alle egenskapene som skal til for å spille i NHL i framtida, sier Myhrvold. Til sommeren vil også verdens beste ishockeyklubber kjempe for å sikre seg Solberg under den såkalte NHL-draften. Der vil én av NHL-klubbene mest sannsynlig sikre seg rettighetene til Solberg i fire år, en slags opsjon som gir dem mulighet til å hente nordmannen når som helst. – Han er en ambisiøs, ung spiller som det prates om i forbindelse med NHL. Han kommer til å bli valgt av en NHL-klubb i år, det er hundre prosent sikkert, sier Färjestads sportsdirektør, Rickard Wallin. Men selv om en NHL-klubb trolig sikrer seg rettighetene til Solberg til sommeren, vil han etter alt å dømme spille for Färjestad en stund framover. – Vi skal støtte Stian med å bli proff i Sverige før vi prater om neste steg, som er spill i Nord-Amerika, sier Wallin. Färjestad vant grunnserien i SHL forrige sesong, og regnes blant Sveriges beste lag. – Jeg elsker Vålerenga, men det blir gøy å prøve noe nytt og spille for en enda større klubb, sier Solberg til NRK. Solberg og Vålerenga tapte NM-finalene mot Storhamar tirsdag kveld.
Tidspunkt: 24-04-2024 - Kl.12:03 - Kilde: NRK - Info


2. Storhamar sikret gullet etter «sliteseier»: – Ekstrem lettelse
Storhamar vant den femte NM-finalen med 4-3 over Vålerenga i forlengning. Med 4-1 i kamper kunne vertene juble for tittelen. Eirik Salsten ble helten med scoring 50 sekunder ut i spilleforlengelsen. Da eksploderte det på hamar – som hadde «mætt fjøs» med over 7100 tilskuere. For veteran Patrick Thoresen ble det ekstra spesielt å vinne foran familien på tribunen. – Det er helt magisk. Jeg har jo vært med på veldig mange finaler, dessverre tapt veldig mange de siste par åra, så det var en ekstrem lettelse å få være med å vinne. Jeg har drømt om dette. Dette har vært et stort, stort mål de siste åra mine, sier Thoresen til NRK. – Det er helt sykt at det er 7000 mennesker her som har fulgt oss i tykt og tynt mer eller mindre i hele år. Med tirsdagens triumf er Storhamars åttende kongepokal i boks. Vålerenga er fortsatt ledende i Norge med sine 26 «bøtter». Tross tapet, lar Storhamar-trener Petter Thoresen seg imponere av motstanden og kaller tirsdagens kamp for en «sliteseier». – Imponert av Vålerenga. De har mistet flere sentrale spillere og kriget mot Oilers i syv kamper. Jeg er faktisk imponert over det de leverer, skal jeg være helt ærlig, sier Thoresen til NRK. Og det var gjestene fra hovedstaden som kom best i gang i den femte kampen i NM-sluttspillet. Lagets storscorer Thomas Olsen satte 1-0 etter tre og ett halvt minutt. Da Storhamar fikk muligheten i overtall i midtperioden satte Peter Quenneville inn utligningen. Storhamar gikk så opp til 2-1, før Magnus Brekke Henriksen utlignet for Vålerenga. 55 minutter og 25 sekunder ut i kampen sendte Jakob Berglund Storhamar nok en gang opp i ledelsen, men 12 sekunder før slutt sikret Vålerenga spilleforlengelse da Christopher Bengtson satte 3-3. I spilleforlengelsen sørget Saltsten for seier til Storhamar. (NRK/NTB)
Tidspunkt: 23-04-2024 - Kl.19:35 - Kilde: NRK - Info


3. Storhamar med råsterk borteseier mot Vålerenga
Storhamar tok et langt stek mot NM-gull i ishockey da Vålerenga ble slått 4-2 i Oslo søndag kveld. De gulkledde leder nå 3-1 i kamper og kan sikre NM-gullet med hjemmeseier på hamar tirsdag.
Tidspunkt: 21-04-2024 - Kl.19:37 - Kilde: NRK - Info


4. Ny nedtur for HamKam – ett poeng på fem kamper
Strømsgodset tok sesongens tredje seier da HamKam ble slått 1–0 i eliteserien søndag. Tidligere Hamkam-spiller Jesper Taaje ble matchvinner mot tidligere lagkamerater. De grønnhvite fra hamar står med ett poeng etter fem kamper i eliteserien, og styrer dermed mot en sesong i bunnstriden. Deres fire siste seriekamper har endt med 0-1-tap. Like før full tid burde Strømsgodset ha økt til 2-0, men Strømsgodsets Elias Melkersen sparket ballen over til tross for at han hadde åpent mål.
Tidspunkt: 21-04-2024 - Kl.14:23 - Kilde: NRK - Info


5. Storhamar knuste Vålerenga
Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga. Laget fra hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen. Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.
Tidspunkt: 19-04-2024 - Kl.19:27 - Kilde: NRK - Info


6. Vålerenga utlignet NM-finalen mot Storhamar – hat trick fra Karterud
Jørgen Karterud ble nøkkelmann med tre mål da Vålerenga snudde til 5-2-seier over Storhamar i den andre finalekampen i NM-sluttspillet i ishockey. Onsdagens resultat på et fullsatt Jordal betyr at det står 1-1 sammenlagt i en serie som spilles i best av sju oppgjør. Storhamar tok ledelsen ved Marcus Bryhnisveen etter drøyt ti minutter, men 70 sekunder senere var lagene like langt etter Karteruds første scoring for kvelden. Karteruds andre mål sendte Vålerenga i føringen etter halvspilt midtperiode, og Alex Dostie økte til 3-1 kun 38 sekunder senere. På benken tok Storhamar-trener Petter Thoresen grep umiddelbart. I timeouten skjelte han ut spillerne sine, og i pausen avslørte kaptein Patrick Thoresen at faren med rette hadde stemplet dem som «jævlig diva» og «ræva». – Dette var dårlig, enkelt og greit. Det ser ut som vi er veldig høye på oss selv og er ekstremt fornøyde med kampen vi gjorde sist, sa Storhamar-veteranen til TV 2 før sluttperioden. Dostie la på til 4-1 kort tid etter den siste pausen, mens Tommy Hjelm tente et lite Storhamar-håp med en kjapp redusering. Nærmere kom ikke gjestene, og i stedet fullførte Karterud hat tricket i sluttsekundene. Den første finalekampen vant Storhamar 5-1. Lagene møtes igjen på hamar fredag. Storhamar tok sist NM-pokalen i 2018, mens Vålerenga tok klubbens siste av 26 i 2009. (NTB)
Tidspunkt: 17-04-2024 - Kl.19:21 - Kilde: NRK - Info


7. Vraket Vålerenga-spiller ledet an da Storhamar vant overlegent
Tidligere Vålerenga-spiller Villiam Strøm slo an tonen mot gamle lagkamerater da Storhamar vant den første sluttspillfinalen i ishockey solide 5–1 mandag. Strøm fikk ikke fortsette i Vålerenga etter forrige sesong, men ble hentet til Storhamar. Mandag sa han takk for sist ved å sende mjøsklubben opp i 1–0 i den første finalekampen på egen is. Scoringen kom etter ti minutters spill i første periode. – Det var deilig. Jeg har bare spilt finale en gang før. Da scoret jeg også, så jeg vet at jeg pleier å gjøre det. Jeg tenkte det var på tide med et mål mot Vålerenga, smilte Strøm til TV 2 om målet. Kun minuttet etter 1-0-scoringen kom kalddusj nummer to for gjestene fra Oslo. Og Storhamar ga seg ikke før det sto 5–1 på måltavlen. Det neste finaleoppgjøret spilles i Oslo onsdag. (NTB)
Tidspunkt: 15-04-2024 - Kl.19:25 - Kilde: NRK - Info


8. Vålerenga klare for NM-finale for første gang på ti år
Vålerenga og Stavanger Oilers har fulgt hverandre tett gjennom best av syv-serien i NM-semifinalen, og den avgjørende syvende kampen ble intet unntak. Hjemmelaget Stavanger Oilers tok riktignok ledelsen 2-0 tidlig i den andre perioden, men Vålerenga reduserte umiddelbart etter en strålende soloprestasjon fra Stian Solberg, før to scoringer fra Thomas Olsen og nevnte Solberg på 58 sekunder sørget for at Vålerenga ledet 3-2 etter andre periode. Den tredje perioden bølget frem og tilbake, hvor Oilers utlignet til både 3-3 og 4-4. Men med 49 sekunder sendte Tommi Taimi Vålerenga-fansen til himmels da han scoret i overtall. Oilers jaktet febrilsk i sluttsekundene, men Vålerenga holdt unna og er dermed klare for en NM-finale for første gang siden 2014. Der møter de erkerivalen Storhamar.
Tidspunkt: 12-04-2024 - Kl.19:27 - Kilde: NRK - Info


9. Vålerenga nærmer seg NM-finale
Kaptein Martin Røymarks to tidlige scoringer la grunnlaget da Vålerenga slo Stavanger Oilers 3-2 i NM-semifinalen i ishockey mandag. Oslo-klubben snuser på finalen. Seieren på bortebane betyr at Oslo-klubben leder 3-2 i kamper i semifinaleserien. Dermed holder det med seier hjemme i Jordal Amfi for å sikre seg finalebilletten. Den kommer torsdag i Oslo. Storhamar er allerede klare for sin femte strake NM-finale etter å ha slått Frisk Asker 4-1 i kamper i sin semifinale. (NTB)
Tidspunkt: 08-04-2024 - Kl.19:20 - Kilde: NRK - Info


10. Storhamar klar for NM-finale: – En utrolig lettelse
Storhamar er klare for sin femte strake NM-finale i ishockey etter 3-1-seier over Frisk Asker søndag og 4-1 sammenlagt. Siden 2018 har Storhamar vært i NM-finale hvert år, foruten 2020 og 2021. De to årene ble det ikke spilt sluttspill, som følge av koronapandemien. – Det er en utrolig lettelse, innledet Storhamars Patrick Thoresen til TV 2 om avansementet til NM-finalen. – Det er veldig deilig, slik som de andre gangene. Nå har vi planer om å vinne denne her, la Eirik Salsten til i intervju med TV 2.
Tidspunkt: 07-04-2024 - Kl.21:24 - Kilde: NRK - Info


11. Storhamar har matchball i NM-semifinalen
Storhamar er én seier unna finale i ishockey-NM etter 2-0-triumf over Frisk Asker på borteis fredag. Med fredagens triumf har Storhamar muligheten til å avgjøre på hjemmebane i best av sju-serien søndag kveld. De jakter sin annen strake NM-finale etter at de i fjor ble slått av Stavanger Oilers. – Det var deilig å vinne. Det var en viktig seier. Vi snakket om at vi skulle gjøre alt vi kan for at dette var siste gang vi skulle spille i denne hallen denne sesongen. Nå har vi det i våre egne hender og kan avgjøre på hjemmebane, og det skal vi få til, sa Storhamar-spiller Andreas Martinsen til TV 2. (NTB)
Tidspunkt: 05-04-2024 - Kl.19:48 - Kilde: NRK - Info


12. Snøværet stoppet U23-kvinnenes kamp mot Nederland
Norges U23-kvinner skulle etter planen spilt mot Nederland på Briskeby i hamar torsdag kveld, men kampen ble avlyst som følge av snødrevet på Østlandet. Det opplyser Norges Fotballforbund i en pressemelding. «Kampen kan ikke gjennomføres på grunn av værforholdene. Kampen er derfor avlyst», heter det i meldingen. U23-kvinnene må derfor vente til mandag før de skal spille kamp igjen. Da venter Sverige i Gävle. (NTB)
Tidspunkt: 04-04-2024 - Kl.16:43 - Kilde: NRK - Info


13. Frisk med overtidsseier borte mot Storhamar
Frisk Asker overrasket og slo Storhamar 2-1 borte etter forlengning i det tredje semifinaleoppgjøret i NM-sluttspillet i ishockey onsdag kveld. Storhamar satt gjestene under et voldsomt trykk i forlegningen, men keeper Mitch Gillam sto imot. Michael Haga utnyttet muligheten og ble den store helten da han satt inn 2-1. – Det var veldig deilig. Vi var slitne der, så det trengte vi. Nå skal vi ta seieren på fredag, sa matchvinneren til TV 2. Gillam ble syndebukken i mandagens kamp, men leverte en strålende prestasjon onsdag. – Vi ble belønnet for innsatsen i de forrige kampene. Det var en stor seier, sa Gillam. Dermed står det 2-1 sammenlagt i favør Storhamar.
Tidspunkt: 03-04-2024 - Kl.20:47 - Kilde: NRK - Info


14. Vålerenga utlignet i NM-semien mot Oilers
Vålerenga slo tilbake i det andre semifinaleoppgjøret mot Stavanger Oilers, og vant kampen 2-1 etter forlengelse. Mika Partanen avgjorde kampen etter drøyt ti minutter med forlengelse. Dermed står det 1-1 etter to semifinaler. Sluttspillsoppgjørene avgjøres i best av sju kamper. Første lag til fire seirer avanserer videre til finalen. Oilers og Vålerenga endte på henholdsvis 2.- og 3.-plass i grunnseieren. Stavanger er regjerende norgesmester etter seier over Storhamar i finalen forrige sesong. (NTB)
Tidspunkt: 02-04-2024 - Kl.19:56 - Kilde: NRK - Info


15. Thoresen fikk to kampers karantene – Wold usikker etter hodesmellen
Storhamar-veteran Patrick Thoresen er satt på sidelinjen i to kamper etter en hard takling mot hodet til Eskil Wold i ishockeysluttspillet mot Frisk Asker. Thoresen fikk matchstraff for taklingen i første periode i mandagens oppgjør. Storhamar mente i sitt tilsvar at «farten ikke var spesielt høy», og at Frisk-spilleren er «taklingsbar og velger å ta imot taklingen ved å gjøre seg mindre og lavere inn mot vantet». Det har ikke Norges ishockeyforbunds disiplinærutvalg lyttet til. «Thoresen – som taklende spiller – må bære det fulle ansvaret i denne situasjonen. Taklinger mot hode/nakke utsetter motspiller for stor skaderisiko og er uønsket i ishockey», skriver disiplinærutvalget. Wold trente ikke med Frisk tirsdag og har vært gjennom undersøkelser for en potensiell hjernerystelse, opplyser far og Frisk Askers sportssjef Vidar Wold til NTB. – Symptomene nå er at smertene er en smell og forhåpentlig ikke en hjernerystelse. Det er usikkert om han blir klar til spill i morgen, sier Wold. (NTB)
Tidspunkt: 02-04-2024 - Kl.13:44 - Kilde: NRK - Info


16. Gedigen blemme avgjorde da Storhamar vant
En kjempeblemme av Frisk Asker-målvakt Mitch Gillam ble avgjørende da Storhamar slo Frisk Asker 6-5 i en dramatisk NM-semifinale i ishockey mandag. Avgjørelsen falt i forlengningen da Gillam ga bort pucken på utrolig vis til Marcus Bryhnisveen. Dermed vant gjestene fra hamar kampen. – Hva er det du gjør, Mitch Gillam? Du gir bort hele kampen. Det der er den villeste keepertabben jeg noen gang har sett. Han blir liggende utrøstelig. Han kaster dette bort. Er det mulig å gjøre en sånn feil i sudden death, sa TV 2-kommentator Jonas Bariås. Lagkameratene forsøkte å trøste målvakten, mens Storhamar-spillerne jublet vilt etter tabben. Tidligere i oppgjøret fikk Patrick Thoresen marsjordre av dommeren for en hard takling mot hodet til Frisk Asker-spiller Eskil Wold. Dermed satte han sine lagkamerater i Storhamar i trøbbel. Laget måtte spille fem minutter i undertall, mens Thoresen ikke fikk spille videre. Storhamar vant den første kampen mellom lagene, og leder 2-0 i kamper før neste oppgjør i hamar.
Tidspunkt: 01-04-2024 - Kl.20:17 - Kilde: NRK - Info


17. TV 2: Frisk Asker har lagt inn protest etter semifinaletap
Frisk Asker-trener Roy Johansen bekrefter til TV 2 at klubben har fått en protest avvist etter 3-5-tapet i første semifinaleoppgjør i sluttspillet mot Storhamar. Siste ord er ikke sagt. Det er lørdagens kamp som er utgangspunktet for protesten. – Arrangøren setter på mållyset og forstyrrer vår målvakt rett før Storhamars tredje mål. Det har direkte innvirkning på sluttresultatet, sier Johansen til TV 2 mandag. På det tidspunktet ledet Frisk 3-2. Storhamar snudde til slutt kampen og vant 5-3. Kampen var det første av potensielt sju mulige semifinaleoppgjør. – Reglene er klare: En arrangørfeil som påvirker sluttresultatet skal behandles i protestutvalget, og det forventer vi at Norges ishockeyforbund tar tak i, og ikke bare lukker øynene. Det må de behandle, ser Johansen. Frisk-sjefen forteller at protesten har blitt avvist, men at klubben kommer til å anke dommen. – Vi forventer at hockeyforbundet behandler saken gjennom den rette instansen, sier Johansen. I det andre semifinaleoppgjøret møtes Stavanger Oilers og Vålerenga. Førstnevnte vant 4-1 på hjemmebane i det første oppgjøret.
Tidspunkt: 01-04-2024 - Kl.17:41 - Kilde: NRK - Info


18. Norske Anniken (27) med diskgolf-bragd i USA
Anniken Kristiansen Steen fra hamar vant Texas State Disc Golf Championship, en turnering i diskgolf på aller høyeste nivå. Hun er den første norske kvinnen som vinner en så stor turnering. – Akkurat nå er det surrealistisk. Man har satt seg et mål så langt framme. Plutselig står du midt i det. Det er ubeskrivelig, sier hun til NRK. – Det betyr veldig mye, jeg håper det er inspirasjon til alle damer som ønsker å følge drømmen og bli god, sier diskgolf-spilleren. – Det er helt fantastisk, jeg har nesten ikke ord, sier hennes mann og trener, Tom Erik Kristiansen Steen. Han må innrømme det ble både tårer og full jubel da han skjønte at kona vant hele turneringen. – Det renner inn med meldinger fra fjern og nær nå. Så ja. Det er vel noe av det største vi har vært med på. Steen ble i fjor dobbel norgesmester, og har vunnet den gjeveste konkurransen i Europa. Siden har hun satset i diskgolfens hjemland, USA, en satsing som nå har gitt avkastning. Flere norske gjorde det gjevt i turneringen; Lykke Lorentzen endte på 4. plass i Miami.
Tidspunkt: 31-03-2024 - Kl.18:27 - Kilde: NRK - Info


19. Sola sjanseløs i europaligakvartfinalen – knust av franske Neptunes Nantes
Sola røk 30-39 på hjemmebane og klarte ikke å utfordre Neptunes Nantes om semifinaleplassen i europaligaen. Dobbeltoppgjøret endte i 57-70-tap. Sola hadde riktignok et ålreit utgangspunkt før søndagens returoppgjør på hjemmebane, etter at de «bare» tapte 27-31 i Frankrike. Første omgang startet jevnt, før gjestene dro fra mot pause og gikk i garderoben med 17-10-ledelse. Etter hvilen fortsatte gjestene storspillet og ledet på det meste med elleve mål. Etter en liten sluttspurt fra Sola endte kampen i 30-39-tap Finalehelgen avvikles i Graz i Østerrike 11. og 12. mai, og Storhamar blir eneste norske innslag i tirsdagens semifinaletrekning. Lørdag tok Storhamar seg videre med 33-26 hjemme og 72-61 sammenlagt over tyske Thüringen. (NTB)
Tidspunkt: 24-03-2024 - Kl.16:41 - Kilde: NRK - Info


20. Vålerenga til semifinale i ishockeysluttspillet – slo Stjernen 5-1
Vålerenga gjorde som Frisk Asker og avsluttet sesongen for et østfoldlag med seier i NM-kvartfinalen lørdag. Stjernen ble slått 5-1 på Jordal amfi. Noen timer tidligere vant Frisk Asker 3-2 borte mot Sparta takket være Michael Hagas vinnermål i forlengningen, og dermed er sesongen over for både Sparta og Stjernen. Vålerenga vant de tre første kampene mot Stjernen, men fredrikstadlaget slo tilbake med seier på hjemmebane torsdag. Lørdag var Vålerenga best og sikret semifinalebilletten. Thomas Olsen leverte to mål og en assist. Før tredjeplasserte Vålerenga tok seg videre hadde seriemester Storhamar og serietoer Stavanger begge tatt seg til semifinale i fire strake kamper. Frisk Asker ble eneste lag som greide å beseire en høyere rangert motstander i kvartfinalen. Laget endte på femteplass i serien sju poeng bak Sparta. (NTB)
Tidspunkt: 23-03-2024 - Kl.21:24 - Kilde: NRK - Info


21. Haga sendte Frisk Asker til semifinale – slo Sparta etter forlengning
Frisk Asker ble tredje lag som tok seg til semifinale i NM-sluttspillet i ishockey. Sparta ble slått for fjerde gang på rad med 3-2 etter forlengning. Michael Haga satte inn vinnermålet lørdag etter 5.07 minutter i forlengningen. Fra før er Storhamar og Stavanger klare for semifinale.
Tidspunkt: 23-03-2024 - Kl.18:46 - Kilde: NRK - Info


22. Storhamar til finalehelg i håndball
Storhamar kastet ikke bort ledelsen fra den sterke bortekampen og er klar for finalehelg i håndballens europaliga etter 33-26 over tyske Thüringen. Etter firemålsseier på bortebane hadde Storhamar et ypperlig utgangspunkt, og i egen hall lot ikke laget motstanderen skape spenning. Halvveis sto det 15-9, og til slutt ble seiersmarginen sju mål i returkampen og elleve totalt. Anniken Obaidli førte an med ni mål for Storhamar, mens Tina Abdula og Line Ellertsen scoret seks hver. Finalehelgen avvikles i Graz i Østerrike 11. og 12. mai. Gloria Bistrita fra Romania er også klar for semifinale, mens de to siste returkampene i kvartfinalene spilles søndag. Da kjemper blant andre Sola for avansement. Laget har fire mål å ta igjen i hjemmekampen mot franske Neptunes Nantes. Semifinalene trekkes tirsdag. (NTB)
Tidspunkt: 23-03-2024 - Kl.17:25 - Kilde: NRK - Info


23. Storhamar og Stavanger Oilers til semifinale
Serievinner Storhamar og Stavanger Oilers er videre i NM-sluttspillet i ishockey etter perfekte kvartfinaleserier. Storhamar utklasset Lørenskog 10-1, mens Oilers slo Lillehammer 3-2 i et tøft og tett oppgjør. Begge de to kvartfinaleoppgjørene ble avgjort på borteis med 4-0 sammenlagt.
Tidspunkt: 21-03-2024 - Kl.20:19 - Kilde: NRK - Info


24. Vipers seriemester i håndball for sjuende år på rad
Vipers Kristiansand er vinner av kvinnenes eliteserie i håndball tre runder før slutt. Nok en tittel var i boks etter 38-25 over Fana. Sørlendingene står med 46 poeng og full pott fra 23 kamper. De har ikke avgitt poeng i hjemlig serie siden nettopp Fana greide 33-33 i september 2021. Storhamar har to seriekamper igjen og er fire poeng bak tabelltoppen. Ligamesterskapet er det sjuende strake for Vipers. I februar forsvarte de NM-gullet ved å slå Storhamar klart i finalen. Lite tyder på at noen vil kunne nekte Kristiansand-laget å vinne sluttspillet og ta titteltrippelen i år også. (NTB)
Tidspunkt: 20-03-2024 - Kl.19:04 - Kilde: NRK - Info


25. VIF snudde til storseier etter tidlig kalddusj – nærmer seg NM-semifinale
Vålerenga kom under etter minuttet hjemme mot Stjernen, men vendte oppgjøret til 7-1-seier med flott og effektiv ishockey. Det gjør at VIF leder 3-0 i best av sju kamper i NM-kvartfinalen. Det gjør også Stavanger og favoritten Storhamar etter tirsdagens kamper. Vålerenga hadde ikke noe godt tak på Stjernen i grunnspillet denne sesongen, men i sluttspillet har Oslo-klubben strammet grepet. Blåtrøyene får nå fire «matchballer» i kampen om semifinaleplass, den første i Fredrikstad torsdag kveld. I Sarpsborg sikret Frisk Asker seg en viktig 3-0-seier som sørger for at de leder 2-1 sammenlagt i kvartfinalen mot Sparta. Det ble kontrollerte hjemmeseirer for Storhamar og Stavanger, som suser videre mot semifinale. Serievinner Storhamar slo Lørenskog 5-2 etter litt startvansker, mens Anthony Salinitri scoret to ganger da Stavanger slo Lillehammer 4-1. (©NTB)
Tidspunkt: 19-03-2024 - Kl.20:28 - Kilde: NRK - Info


26. hamar-klubb ut mot landslagets nye drakt: – Provoserende
Den nye drakten til det norske fotballandslaget ble presentert mandag morgen. Det fikk umiddelbart hamar Idrettslag til å måpe.
Tidspunkt: 18-03-2024 - Kl.12:41 - Kilde: NRK - Info


27. Lillehammer-Oilers utsatt noen timer
Den andre NM-kvartfinalen i ishockey mellom Lillehammer og Stavanger blir spilt senere lørdag. Utsettelsen skyldes at Gardermoen ble stengt på grunn av uvær. Flyet med Stavanger Oilers-spillerne måtte lande på Torp. Derfra tok de bussen nordover. Kampen skulle ha startet 16.00, men vil nå få et senere starttidspunkt. Det melder Lillehammer på X. Stavanger Oilers vant det første oppgjøret på hjemmebane torsdag med 5-1. De øvrige tre kampene i NM-kvartfinalene spilles slik: Frisk Asker – Sparta, Lørenskog – Storhamar og Stjernen – Vålerenga. (NTB)
Tidspunkt: 16-03-2024 - Kl.12:28 - Kilde: NRK - Info


28. Storhamar og Vålerenga lekte seg i første sluttspillskamp
Både Storhamar og Vålerenga tok en oppskriftsmessig seier da de slo henholdsvis Lørenskog (6-3) og Stjernen (7-1) i første kamp i sluttspillet torsdag. Stavanger Oilers slo Lillehammer 5-1, mens Sparta halte i land 2-1-seier over Frisk Asker. Storhamar var overlegne i grunnserien og ble soleklar seriemester med 17 poeng ned til Oilers på 2.-plass. hamar-laget fikk dermed mulighet til å velge først og sikret seg Lørenskog som sin rival.
Tidspunkt: 14-03-2024 - Kl.20:33 - Kilde: NRK - Info


29. Opptur for VAR-motstanderne
HamKam føyer seg inn i rekken av eliteserieklubber som har stemt for å aktivt jobbe mot videodømming i norsk toppfotball. hamarklubbens supportere hadde kommet med et forslag om at klubben aktivt skulle vise motstand mot videodømmingen som ble innført før forrige sesong. Styret i HamKam innstilte imidlertid på at klubben skulle gi VAR muligheten til å bli bedre, både når det gjelder hvordan VAR praktiseres og hvordan teknologien utvikles, men la også inn et forbehold. Supporterne fikk flertall for sitt forslag med 20 stemmer mot 18. Senere torsdag kveld skal også Sarpsborg stemme over sin holdning til VAR. Av eliteserieklubber har HamKam Strømsgodset, Lillestrøm, Brann, Rosenborg og Bodø/Glimt vedtatt VAR-motstand. På den andre siden har Tromsø, Fredrikstad, Sandefjord, Molde, Odd, Viking, Kristiansund og KFUM Oslo stemt for fortsettelse av VAR-systemet i norsk toppfotball. (NTB)
Tidspunkt: 14-03-2024 - Kl.19:19 - Kilde: NRK - Info


30. Lunde dominerte da Vipers vant toppkampen
Fire dager etter at hun segnet om på banen og måtte til sykehus, dominerte Katrine Lunde i Vipers-målet da gullrival Storhamar ble knust. Hun sto igjen med redningsprosent på 50 da Vipers vant bortekampen 30–20 og tok sin 21. seier på like mange seriekamper denne sesongen. Storhamar yppet seg i første omgang søndag og ledet 13–12 ved pause. Noen minutter ut i den andre omgangen var ledelsen oppe i tre mål, men så giret Vipers om og dro ubønnhørlig fra på vei mot timålsseier. Storhamar fikk sitt tredje tap og er fire poeng bak Vipers, som har en kamp mindre spilt. Tertnes sto også for en sterk vending da 12–17 ved pause hjemme mot Byåsen ble til seier 31–28. Sola vant 37–35 borte over Molde og henger på Fredrikstad i kampen om tredjeplassen. I mennenes eliteserie vant både Kolstad og Elverum, og det skiller fortsatt fire poeng mellom dem i Kolstads favør. Kolstad vant 31–25 hjemme over Sandnes, Elverum seiret 36–28 i Kristiansand. Halden tok et langt steg mot sluttspill med 33–30 over Fjellhammer, mens Runar Sandefjord inntok fjerdeplassen med 39–31 over tabelljumbo TIF Viking. (©NTB)
Tidspunkt: 10-03-2024 - Kl.19:41 - Kilde: NRK - Info


31. Wiklund på pallen på 5000-meteren – nummer seks i allround-VM
Skøyteløper Ragne Wiklund endte som nummer seks i allround-VM i Inzell etter at hun gikk inn til 2.-plass på den avsluttende 5000-meteren. Bare nederlandske Joy Beune (6.52,62) gikk raskere på mesterskapets siste distanse og sikret med det gullet i allround-VM. Lagvenninnene Marijke Groenewoud og Antoinette Rijpma-de Jong sørget for at det kun var nederlendere på pallen. Wiklund gikk i det første paret på 5000-meteren sammen med canadiske Valérie Maltais. Til slutt klokket hun inn på 6.53,51. – Hun setter en kjempestandard før konkurrentene skal ut å gå. Det er en kjempefin tid, sa VG-kommentator Ida Njåtun. Tidligere søndag fikk Wiklund problemer på 1500-meteren og fikk inn til 9.-plass med tiden 1.55,04. Wiklund tok sølv i allround-VM på hamar i fjor. Aurora Grinden Løvås og Sofie Karoline Haugen gikk i par sammen på søndagens 1500 meter og endte på henholdsvis 17.- og 18.-plass med tidene 1.58,73 og 1.59,57. Det holdt til en soleklar forbedring av personlig rekord for Løvås. Løvås og Haugen kvalifiserte seg ikke for den avsluttende 5000-meteren. (©NTB)
Tidspunkt: 10-03-2024 - Kl.14:45 - Kilde: NRK - Info


32. Frisk Asker brøt Storhamars rekordlange seiersrekke
I siste serierunde tok Storhamars 28 kamper lange seiersrekke i eliteserien ishockey omsider slutt, da Frisk Asker vant 3–2 på bortebane. Askerlaget var veldig nær å bryte rekken allerede for en drøy uke siden, men da halte Storhamar i land 4-3-seier etter straffeslag. Lørdag vippet det Frisks vei i en ny jevn batalje. To utvisninger førte til at gjestene fikk spille fem mot tre på stillingen 2–2 i slutten av 3. periode, og Anton Holm satte inn vinnermålet 28 sekunder før slutt på en retur. Storhamar så lenge ut til å avslutte serien med 29 strake seirer. Laget ledet 2–1 etter scoringer av Andreas Dahl og Patrick Thoresen, men Tobias Lindström satte inn 2-2-målet etter 55.58. I sluttfasen pådro Thoresen seg to minutter for rouching og Jacob Berglund to minutter for slashing. Sekunder før Thoresen ville kommet inn igjen fikk Holm pucken i retur da et skudd ble blokkert, og han punkterte den rekordlange seiersrekken. Storhamar ble suveren serievinner med 117 poeng, som er norsk poengrekord. Seiersrekken er også den lengste i norsk eliteserie ishockey noensinne. (©NTB)
Tidspunkt: 09-03-2024 - Kl.17:28 - Kilde: NRK - Info


33. Eitrem perset på 5000 meter – flere nordmenn i medaljekampen i allround-VM
Både Sverre Lunde Pedersen, Hallgeir Engebråten og Sander Eitrem kjemper om pallplass etter første dag av allround-VM skøyter i Tyskland. Pedersen er best plassert av de norske på tredjeplass, mens Engebråten og Eitrem følger på plassene bak. Pedersen gikk en sterk 5000 meter på 6.14,53 og har 6,36 sekunder opp til ledende Jordan Stolz fra USA. Pedersen har en rekke medaljer i allround-VM og EM gjennom karrieren. 31-åringen avslutter karrieren etter mesterskapet i Inzell, og dermed var lørdagens løp hans siste på 5000 meter i konkurranse. – Tenk det, at det var den siste. Det var sesongens beste, og jeg er veldig fornøyd, sa Pedersen til VG. Eitrem fikk opp tiden 6.07,49 på 5000 meter og senket sin personlige bestetid med 24 hundredeler. Det førte dessuten til et lite byks på resultatlistene foran de to siste distansene søndag. Han endte på tredjeplass på distansen. Eitrem tok i fjor sølv i allround-VM i hamar. I februar gikk han inn til bronse på 5000-meteren i VM enkeltdistanser. Hallgeir Engebråten satte personlig rekord med 36,37 på 500-meteren tidligere lørdag. På 5000-meteren fikk han opp tiden 6.14,21. Han tok OL-bronse på 5000 meter i 2022. Mesterskapet avsluttes med 1500 og 10.000 meter søndag. Både Håvard Holmefjord Lorentzen og Martine Ripsrud la opp etter fredagens sprint-VM. (©NTB)
Tidspunkt: 09-03-2024 - Kl.16:38 - Kilde: NRK - Info


34. Engebråten perset på 500 meter i allround-VM
Hallgeir Engebråten senket sin personlige bestenotering til 36,37 på åpningsdistansen 500 meter i allround-VM på skøyter i Tyskland lørdag. Sverre Lunde Pedersen leverte best av de norske i åpningen og ble nummer åtte med 36,24. Pedersen har en rekke medaljer i allround-VM og EM gjennom karrieren. 31-åringen avslutter karrieren søndag. Den amerikanske superstjernen Jordan Stolz senket banerekorden med sitt løp på 34,10 og leder mesterskapet etter én øvelse. Han har imidlertid de lengste distansene som sin svakhet. Engebråten er på 10.-plass foran 5000-meteren senere lørdag. Han tok OL-bronse på 5000 meter i 2022. Sander Eitrem la seg inn på 15.-plass på 500-meteren med tiden 37,06. Eitrem tok i fjor sølv i allround-VM i hamar. I februar tok han bronse på 5000-meteren i VM enkeltdistanser. Mesterskapet avsluttes med 1500 og 10.000 meter søndag. (NTB)
Tidspunkt: 09-03-2024 - Kl.12:54 - Kilde: NRK - Info


35. Oilers senket og gikk forbi Vålerenga
Stavanger Oilers vant 5-2 borte mot Vålerenga og rappet 2.-plassen fra rivalen før siste runde i eliteserien i ishockey. Gjestene ledet 3-0 i Jordal Amfi før en sluttoffensiv fra VIF skapte litt spenning. Patrick Elvsveen og Martin Gran fjernet all tvil med to sene Oilers-scoringer. Seieren tok Stavanger Oilers forbi Vålerenga på tabellen. Ett poeng skiller lagene før eliteserien avsluttes kommende lørdag. Vålerenga har tapt tre av sine fire siste kamper. Sist helg rotet Oslo-laget bort en 3-1-ledelse og røk 4-6 for Stjernen. Torsdag gjorde Tristin Langan, Simon Bourque og Anthony Salinitri kampens første mål. Hjemmelagets reduseringer kom ved Alex Dostie og Thomas Olsen. Storhamar har for lengst slått ligarekorden for antall poeng og strake seirer. Torsdag kom triumf nummer 28 på rad da seriemesteren slo Lørenskog 5-1. (NTB)
Tidspunkt: 07-03-2024 - Kl.20:34 - Kilde: NRK - Info


36. Landslagskeeper Nygaard røk korsbåndet – ute i lang tid
Storhamars landslagsmålvakt i håndball Olivia Lykke Nygaard har røket fremre korsbånd og blir værende på sidelinjen i opp til et år. – Jeg synes det er dritkjipt. Det er en skade som kommer til å ta lang tid å trene seg opp fra, sier Nygaard i en pressemelding fra Storhamar. Ifølge Storhamars manuellterapeut Kjersti Gundersen må keeperen belage seg på en rehabiliteringsperiode på mellom ni og 12 måneder, skriver klubben.
Tidspunkt: 05-03-2024 - Kl.19:46 - Kilde: NRK - Info


37. Storhamar satte poengrekord etter straffedrama
Seriemester Storhamar lar seg ikke beseire. Etter seier på straffer borte mot Frisk Asker torsdag kveld, ble det et vanvittig rekordras for hamar-klubben. Med to nye poeng har Storhamar 114 poeng på 43 kamper, noe som er ny poengrekord i eliteserien i ishockey. Stavanger Oilers hadde den gamle rekorden på 113 poeng etter 45 kamper i 2019/20-sesongen. Det var også Storhamars 27. strake seire, og dermed ble Vålerengas rekord fra 1988 på 26 strake seire slått. I tillegg satte de ny rekord med 13 strake borteseire. Storhamar fikk en god start på kampen, da Jacob Berglund satte pucken i krysset under overtallsspill drøye åtte minutter ut i oppgjøret. Frisk skulle imidlertid slå voldsomt tilbake, og Anton Holm, Mats Frøshaug og Magnus Geheb snudde til 3-1-ledelse for vertene. Det siste av de tre kom seks minutter ut i tredje periode, og da kunne det se ut som Storhamar gikk mot tap. Peter Quenneville ville det annerledes. Kanadieren scoret to mål med 27 sekunders mellomrom med snaut ti minutter igjen av ordinær tid. I forlengingen misbrukte Frisk et overtall med to flere spillere på isen, og dermed gikk kampen til straffeslag. Der sto det 2-2 etter fem straffer til hvert lag. Så scoret Andreas Martinsen, og da Storhamar-keeper Markus Stensrud reddet forsøket til Michael Haga var seieren i boks for gjestene. Storhamar har fortsatt to serierunder igjen av grunnserien, før sluttspillet begynner 14. mars.
Tidspunkt: 29-02-2024 - Kl.20:07 - Kilde: NRK - Info


38. Stiftelse støtter Vipers med fem millioner til talentsatsing
Håndballklubben Vipers Kristiansand, som nylig ble reddet fra konkurs, får fem millioner kroner av stiftelsen Cultiva for å drive talentarbeid. Det opplyser stiftelsen i en pressemelding tirsdag. Der vises det til at Vipers gjennom sine resultater de siste årene har bygget erfaring og kompetanse innenfor internasjonal topphåndball. Sørlandsklubben har blant annet vunnet Champions League tre ganger på rad. «Ingen andre norske lag har gjort noe lignende. Vipers regnes nå som et av de beste lagene i Europa. Vipers Kristiansand er derfor en viktig og spennende klubb for internasjonale og nasjonale talenter», skriver stiftelsen. Daglig leder i Vipers, Benedicte Løyland, er glad for støtten. – Dette betyr urolig mye for oss som klubb og vårt prosjekt. Det gjør at vi kan fortsette å være en arena for utvikling av morgendagens håndballstjerner samtidig som Kristiansand blir en enda tydeligere aktør i håndballverdenen. Vi ønsker å være med på at forme håndball- og Idretts-Norge nå og i fremtiden, sier hun. Søndag vant klubben NM-finalen mot Storhamar. (NTB)
Tidspunkt: 27-02-2024 - Kl.13:38 - Kilde: NRK - Info


39. Tok sin syvende strake NM-tittel: – Dette var deilig
Det var duket for superfinale mellom de to rivalene Vipers og Storhamar i Arendal. Men etter første omgang var spenningen så godt som over.
Tidspunkt: 25-02-2024 - Kl.14:45 - Kilde: NRK - Info


40. Vipers ristet av seg Storhamar – tok NM-gull for sjuende år på rad
Storhamar ga det et skikkelig forsøk, men stjernegalleriet til Vipers lot seg ikke stoppe. Dermed innkasserte den tredoble CL-mesteren NM-gull med 32-23-seier. Sørlendingene slet innledningsvis mot et påskrudd Storhamar-lag. Særlig ute til venstre skapte Mia Solberg Svele og Kristin Venn trøbbel for Vipers. I forkant av den ene scoringen fant Svele lagvenninnen med en utsøkt pasning. – Telepati og spektakulært, utbrøt TV 2-kommentator Endre Olav Osnes. Etter drøyt halvspilt førsteomgang ledet Storhamar 9-6, og Vipers tok timeout. Det fikk fart på stjernelaget, og i løpet av kun fire minutter vendte de rosakledde til ettmålsledelse. Mot slutten av førsteomgangen reiste Vipers fra Storhamar, og storfavorittene kunne til slutt feire NM-gull. – Jeg synes Vipers har framstått veldig solide. Det går virkelig unna her. Vi ser hvor raske de er når de umiddelbart straffer Storhamar, sa TV 2-ekspert Gro Hammerseng-Edin. Årets sesong har vært alt annet enn en dans på roser for den tredoble Champions League-vinneren fra Kristiansand. For kort tid tilbake ble det gjort kjent at den norske storklubben hadde store økonomiske problemer. 5. februar bestemte Vipers-spillerne seg for å godta lønnskutt for å hjelpe klubben. – Det er jo betenkelig at et lag som vinner mesterligaen tre ganger på rad, bare noen måneder senere befinner seg i en sånn situasjon, uttalte håndballekspert Bent Svele til NTB i slutten av januar. 16. februar falt de siste brikkene som gjør at klubben unngår konkurs på plass. «Sammen med en stor gruppe mennesker har vi klart å komme til en løsning som gjør at Vipers Kristiansand kan opprettholde aktiviteten og sportslig satsing i fremtiden», opplyste klubben.(NTB)
Tidspunkt: 25-02-2024 - Kl.14:43 - Kilde: NRK - Info


41. Vipers tok NM-gull for sjuende år på rad
Storhamar ga det et skikkelig forsøk, men stjernegalleriet til Vipers lot seg ikke stoppe. Dermed innkasserte de NM-gull med 32-23-seier. Sørlendingene slet innledningsvis mot et påskrudd Storhamar-lag. Særlig ute til venstre skapte Mia Solberg Svele og Kristin Venn trøbbel for Vipers. Etter drøyt halvspilt førsteomgang ledet Storhamar 9-6, og Vipers tok timeout. Det fikk fart på stjernelaget, og i løpet av kun fire minutter vendte de rosakledde til ettmålsledelse. Mot slutten av førsteomgangen stakk Vipers fra Storhamar, og storfavorittene kunne til slutt feire NM-gull. – Jeg synes Vipers har framstått veldig solide. Det går virkelig unna her. Vi ser hvor raske de er når de umiddelbart straffer Storhamar, sa TV 2-ekspert Gro Hammerseng-Edin. 16. februar falt de siste brikkene som gjør at klubben unngår konkurs på plass. (NTB)
Tidspunkt: 25-02-2024 - Kl.14:43 - Kilde: NRK - Info


42. Larvik vant bronsekampen i håndball-NM
Den tidligere håndballstormakten Larvik er i ferd med å finne tilbake til seg selv. Søndag sikret de bronsen i NM etter 25-24-seier mot Sola. Larvik vant 18 strake serietitler i perioden 1999 til 2017, i tillegg til et Champions League-gull i 2011. Totaldominansen endte imidlertid med betalingsstopp, fristillinger og degradering i divisjonssystemet. Siden har de kjempet seg tålmodig tilbake mot toppen i norsk håndball. Larvik ledet med ett mål til pause, og beholdt ledelsen i den andre omgangen. De vant til slutt 25-24. Det kunne imidlertid endt med straffekastkonkurranse, men Sola misbrukte en stor sjanse med få sekunder igjen. Dermed sikret Larvik seg bronsen. Finalen spilles senere søndag. Den er mellom Vipers og Storhamar.
Tidspunkt: 25-02-2024 - Kl.11:02 - Kilde: NRK - Info


43. Storhamar knuste Vålerenga - vant 8-0
Storhamar har allerede sikret seriemesterskapet, men aktet ikke å la serietoer Vålerenga stoppe seiersrekken. Det ble 8-0-seier i lørdagens toppkamp. Det er lagets 26. seier på rad i eliteserien ishockey. hamarlaget slettet en 23 år gammel rekord med sin 22. strake seier i begynnelsen av måneden. Etter landslagspausen er rekorden forbedret fire ganger. Seriemesterskapet var i boks da Comet Halden ble slått 10-0 foran 5721 tilskuere torsdag, og lørdag gjorde Storhamar kort prosess med sin nærmeste serierival. Mål av Eirik Salsten, Jacob Berglund og Sander Hurrød sørget for 3-0-ledelse før det var spilt 14 minutter. Andreas Dahl økte to ganger i midtperioden før Martin Johnsen satte inn et straffeslag til 3-0-seier også i den perioden. I siste periode kom også Peter Quenneville og Andreas Martinsen på scoringslista. (NTB)
Tidspunkt: 24-02-2024 - Kl.17:39 - Kilde: NRK - Info


44. Storhamar sikret seriemesterskapet med storseier – knuste Comet 10–0
Storhamar tok sitt niende seriemesterskap i ishockey da laget slo tabelljumbo Comet fra Halden med 10–0 foran godt besatte tribuner. Storhamar satset på å fylle hamar OL-amfi med 5721 publikummere slik at det var nesten «mætt fjøs» da det niende seriemesterskapet ble sikret. Det var likevel et stykke til publikumsrekorden på godt over 7300 frammøtte. Det skilte 93 poeng mellom de to lagene før kampen og hjemmelaget var mer enn store favoritter. Andreas Martinsen satte tidlig standarden da han scoret 1–0 før det var gått to minutter. Kort etter hadde Kenneth Pappalardo økt til 2–0 på en styring. Sverre Rønningen økte til 3–0 før det var gått ti minutter. Maxime Trepanier økte til 4–0 etter at Comet hadde hatt en puck som stoppet på målstreken før en Storhamar-spiller fikk slått den unna. Mål fra Jacob Berglund og Marcus Bryhnisvven ble til 5–0 og 6–0. Kapteinen selv Patrick Thoresen satte 7–0 i midtperioden. Canadiske Trepanier økte til 8–0 i sisteperiode med sitt annet mål for kvelden. Berglund stoppet også på to mål til 9–0 før Andreas Dahl ordnet 10–0 og tosifret. Seieren var lagets 25. strake seier. (©NTB)
Tidspunkt: 22-02-2024 - Kl.19:54 - Kilde: NRK - Info


45. Thoresen herjet da Storhamar tok sin 23. strake seier
Storhamar fortsatte der laget slapp før landslagspausen og forbedret rekorden til 23 strake seirer da Ringerike ble knust 9-0 i eliteserien ishockey. hamarlaget slettet en 23 år gammel rekord med sin 22. seier på rad for halvannen uke siden. Torsdag var det målsultne hjemmespillere som gjorde kort prosess med nestjumboen. Patrick Thoresen scoret ledermålet før det var spilt tre minutter, og etter første periode sto det 5-0. Thoresen hadde da to mål og to assist. Han overlot målproduksjonen til andre i de to siste periodene, som ga fire nye Storhamar-scoringer. Laget har tapt bare to av sine 39 seriekamper denne sesongen og topper tabellen overlegent. Med 103 poeng er det 16 ned til Vålerenga. Oslolaget sørget for at avstanden ikke økte ved å hale i land 6-5-seier i en spennende kamp mot Lørenskog. Gjestene tok ledelsen hele fire ganger, men scoringer av Thomas Olsen og Sander Thoresen med 26 sekunders mellomrom omtrent fem minutter før slutt avgjorde kampen. Stjernen vant også på hjemmebane da Lillehammer ble slått 3-2. Grant Mismash ble matchvinner i siste periode. (©NTB)
Tidspunkt: 15-02-2024 - Kl.20:08 - Kilde: NRK - Info


46. PSG med komfortabel seier over Sociedad
Paris Saint-Germain tok en enkel seier over Real Sociedad i åttendedelsfinalen i mesterligaen. Etter en målløs og jevn første omgang, skulle PSG virkelig sette på turboen etter hvilen. Etter litt sjansesløseri fra hjemmelaget, var det ingen ringere enn Kylian Mbappé som fikk hull på byllen for hovedstadsklubben. Den franske verdensstjernen var iskald fra kloss hold, og sendte PSG fortjent i føringen etter 57 minutter. Så snaue 15 minutter senere fikk unggutten Bradley Barcola vise seg frem. Først rundet han elegant av Sociedad-backen hamari Traore, for så å plassere ballen kontant til side for Alex Remiro. Kampen endte 2-0. Det ble dermed en komfortabel seier for det franske laget, som har gitt seg selv et solid utgangspunkt til returkampen som spilles i mars.
Tidspunkt: 14-02-2024 - Kl.21:52 - Kilde: NRK - Info


47. Mbappé skjøt PSG mot kvartfinale i mesterligaen
Paris Saint-Germain tok en enkel seier over Real Sociedad i åttendedelsfinalen i mesterligaen. Etter en målløs og jevn første omgang, skulle PSG virkelig sette på turboen etter hvilen. Etter litt sjansesløseri fra hjemmelaget, var det ingen ringere enn Kylian Mbappé som fikk hull på byllen for hovedstadsklubben. Den franske verdensstjernen var iskald fra kloss hold, og sendte PSG fortjent i føringen etter 57 minutter. – Vi scoret i viktige øyeblikk og er fornøyd med det første steget. Det er fortsatt en jobb igjen å gjøre, men det er godt å reise til Spania med et forsprang, sa Mbappé til Canal Plus. Så snaue 15 minutter senere fikk unggutten Bradley Barcola vise seg frem. Først rundet han elegant av Sociedad-backen hamari Traore, for så å plassere ballen kontant til side for Alex Remiro. Kampen endte 2-0. Det ble dermed en komfortabel seier for det franske laget, som har gitt seg selv et solid utgangspunkt til returkampen som spilles i mars.
Tidspunkt: 14-02-2024 - Kl.21:52 - Kilde: NRK - Info


48. Vipers forlenget seiersrekken i ligaen
Vipers Kristiansand hadde få problemer med å slå Molde 34-20 i eliteserien i håndball. Det skiller fortsatt to poeng ned til Storhamar på tabellen. Vipers har fortsatt ikke avgitt poeng i eliteserien siden 33-33-kampen mot Fana i september 2021. Kristiansand-laget har i flere år vært ubestridte enere i hjemlig liga og har dessuten vunnet mesterligaen tre ganger på rad.
Tidspunkt: 14-02-2024 - Kl.19:46 - Kilde: NRK - Info


49. Veronica Kristiansen tilbake for håndballandslaget
Veronica Kristiansen og Marit Røsberg Jacobsen er begge tilbake i den norske håndballtroppen når de skal møte Østerrike 28. februar og 3. mars. Det kommer fram av en pressemelding fra Håndballforbundet. – Dette er første gang laget samles siden VM i desember. Troppen består av VM-laget, og ytterligere to spillere: Veronica Kristiansen og Marit Røsberg Jacobsen, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson. Kristiansen fødte ditt første barn i juli i fjor og har siden vært utelatt fra det norske håndballandslaget. Kampene mot Østerrike er en del av EHF Euro Cup, som spilles samtidig som de andre nasjonene spiller kvalifisering til EM 2024. Norge, Ungarn, Sveits og Østerrike deltar i turneringen. Norges tropp: Målvakter: Marie Davidsen (CSM Bucuresti), Silje Solberg-Østhassel (Györ), Olivia Lykke Nygaard (Storhamar), Katrine Lunde (Våg Håndball Elite). Bakspillere: Veronica Kristiansen (Györ), Stine Ruscetta Skogrand (Ikast), Nora Mørk (Team Esbjerg), Stine Bredal Oftedal (Györ), Kristine Breistøl (Team Esbjerg), Ingvild Bakkerud (Ikast), Kristina Sirum Novak (Sola), Henny Ella Reistad (Team Esbjerg), Maja Furu Sæteren (Larvik), Thale Rushfeldt Deila (Odense). Kantspillere: Marit Røsberg Jacobsen (Team Esbjerg), Camilla Herrem (Sola), Sanna Solberg-Isaksen (Team Esbjerg), Emilie Margrethe Hovden (Györ). Linjespillere: Maren Aardahl (Odense), Kari Brattset Dale (Györ), Vilde Mortensen Ingstad (CSM Bucuresti).
Tidspunkt: 12-02-2024 - Kl.19:09 - Kilde: NRK - Info


50. Håndball: Storhamar vant thriller i europaligaen – klare for kvartfinale
Det norske håndballaget Storhamar sikret avansement til kvartfinale i europaligaen etter en knepen 27-26-seier hjemme mot danske Nykøbing Falster søndag. Anniken Obaidli scoret det avgjørende målet helt på tampen, og gultrøyene kunne dermed juble for billett til cupspillet i turneringen. Etter en jevnspilt førsteomgang sto det 15-15 på resultattavla. Med én kamp igjen av gruppespillet leder Storhamar puljen med fem poeng ned til 3.-plassen. Hjemme i eliteserien er gultrøyene nummer to på tabellen bak Vipers. Det skiller to poeng opp til serielederen. Neste kamp for Storhamar er hjemme mot Byåsen på hjemmebane. Deretter venter Praktiker-Vác i den siste puljerunden i europaligaen. (©NTB)
Tidspunkt: 11-02-2024 - Kl.17:43 - Kilde: NRK - Info


51. Storhamar snudde til seiersrekord i norsk ishockey – vunnet 22 kamper på rad
To kjappe scoringer tok Storhamar ut av trøbbel da Lørenskog ble slått 3-1 søndag. Med det slo klubben sin egen ligarekord for antall seirer i norsk ishockey. Den suverene serielederen innkasserte sin 22. strake seier og slettet bestenoteringen fra 2000/01-sesongen. Storhamar lå under etter første periode, men etter en pauseprat satte gjestene Lørenskog under et tungt press. Uttellingen kom i form av to scoringer med 36 sekunders mellomrom. Mer eller mindre på egen hånd styrte Kenneth Pappalardo Gulbrandsen inn utligningen etter drøyt 25 minutter, og Peter Quenneville fulgte opp da han umarkert gjorde sitt 25. mål for sesongen. Canadieren scoret på en frekk pasning fra Storhamars kaptein Patrick Thoresen. Mot slutten la Martin Johnsen på til 3-1. Lørenskog tok ledelsen ved David Aas-Larsen etter et snaut kvarter. Storhamar har kun tapt to av 38 kamper og tok seg søndag opp i 100 poeng. Med én kamp mer spilt er det 16 poeng ned til toer Vålerenga. (NTB)
Tidspunkt: 04-02-2024 - Kl.18:11 - Kilde: NRK - Info


52. Storhamar fikk revansj – på tabelltopp i europaligaen
Storhamars håndballkvinner gikk hardt ut og vant 31-22 hjemme mot Podravka Koprivnica fra Kroatia. Det ga gruppeledelse i europaligaen. Resultatet kom to uker etter at Storhamar røk 19-23 mot samme lag på bortebane. Søndag tok de tak fra start og satte inn en offensiv som ordnet 19-11-ledelse til pause. Da var kampen i praksis avgjort. Anniken Obaidli ble Storhamars toppscorer med åtte mål på 13 skudd. Storhamar har vunnet tre av fire puljekamper og topper gruppe A med sine seks poeng. De to beste fra hver gruppe får kvartfinalespill. Storhamar har igjen kamper hjemme mot danske Nykøbing Falster (11/2) og borte mot ungarske Vác (18/2). (NTB)
Tidspunkt: 04-02-2024 - Kl.16:56 - Kilde: NRK - Info


53. Tre strake tap for Oilers - tapte mot VIF
Vålerenga mistet ledelsen for så å ta den tilbake i 3-2-seieren borte mot Stavanger Oilers i eliteserien i ishockey lørdag. Alex Dostie ble sentral som toppkampens første og siste målscorer. Canadieren tok VIF i føringen etter drøyt fire minutter, og han gjorde matchvinnerscoringen halvveis ut i midtperioden. Hjemmefansen jublet da Dan Kissel og Greg Mauldin sto for det som skulle bli en kortvarig snuoperasjon. Like etter den første pausen styrte Mathis Olimb inn Vålerengas 2-2-utligning. Vålerenga står med 84 poeng fra 37 kamper, mens Oilers blir værende på 77 fra sine 36 spilte oppgjør. På topp har Storhamar (97) en suveren ledelse. Tapet var Stavanger Oilers´ tredje pad rad. Tidligere på kvelden vant Sparta 7-0 borte mot Ringerike, mens Stjernen fikk med seg 5-3 hjem til Fredrikstad fra østfoldderbyet mot Comet Halden.
Tidspunkt: 03-02-2024 - Kl.22:00 - Kilde: NRK - Info


54. Tabelltoer Vålerenga slet seg til seier over Lillehammer
Vålerenga fikk det vanskelig, men slo Lillehammer etter straffer på hjemmebane i eliteserien i ishockey. Sparta vant en målfattig kamp mot Lørenskog. Etter at det sto 1-1 etter forlengning måtte lagene ut i straffeduell i Jordal Amfi. Der var hjemmelaget best og kunne juble for to poeng. Vålerenga har dermed 16 poeng opp til serieleder Storhamar. Stavanger Oilers er fire poeng bak Vålerenga. Frisk Asker slo Stjernen 4-3 på hjemmebane. Vertene ledet 3-1 til første pause før Stjernen reduserte til 3-4 før siste periode. Der greide ikke Stjernen å utligne kampen. I kampen mellom Sparta og Lørenskog var det noe så sjeldent som målløst etter tre perioder. I forlengningen med Håvard Salsten matchvinner for Sparta. Ringerike knuste tabelljumbo Comet Halden 5-1 på hjemmebane. Både Ringerike og Comet ligger dårlig an i serien som nummer ni og ti. Det er langt opp til Lørenskog på trygg plass. De to dårligste lagene skal ut i kvalifisering mot de to beste fra 1. divisjon etter sesongen. (©NTB)
Tidspunkt: 01-02-2024 - Kl.21:03 - Kilde: NRK - Info


55. Eitrem nær den norske rekorden på 5000 meter
Skøyteprofil Sander Eitrem leverte en sterk 5000 meter og ble nummer fire under verdenscupstevnet i amerikanske Salt Lake City. Eitrem gikk i par med belgiske Bart Swings på isen i høyden i USA. Der var nordmannen sterkest og gikk over målstreken på tiden 6.07,73. Det er ny personlig bestetid og bare snaut seks tideler bak Sverre Lunde Pedersens norske rekord på 6.07,16. Tiden holdt til fjerdeplass. Nederlandske Patrick Roest vant på tiden 6.02,98. Svenske Nils van der Poel har verdensrekorden på 6.01,56. Den ble også satt på den svært raske isen i den amerikanske høydebyen i 2021. Eitrem tok nylig bronse på 5000 meter i EM enkeltdistanser i nederlandske Heerenveen. 21-åringen ble i fjor sølvvinner i allround-EM på hamar. Da vant han 5000-meteren.
Tidspunkt: 28-01-2024 - Kl.22:06 - Kilde: NRK - Info


56. Serieleder Storhamar forlenget seiersrekken – magiske minutter da Vålerenga vendte mot Frisk
Storhamar slo Stjernen 7-3 torsdag og er dermed ubeseiret i 19 kamper på rad i eliteserien i ishockey. Vålerenga slo Frisk Asker 6-3 tross en dårlig start. Seks av de 19 siste Storhamar-kampene har gått til forlengning, men hamar-laget har siden 4. november ikke gått av isen som taper. hamar-laget har 14 poeng ned til tabelltoer Vålerenga etter torsdagens kamper. Vålerenga kom under 0-3 hjemme mot Frisk Asker, men en sterk midtperiode sendte de blåkledde opp i ledelsen. Vålerenga brukte under to minutter på å gå fra 0-3 til 3-3. Deretter tok de ledelsen og sikret til slutt seier 6-3. Stavanger Oilers slo Ringerike 3-1 på borteis. Den regjerende norgesmesteren er nummer tre på tabellen og har 17 poeng opp til Storhamar. Sparta lå under 1-3 mot Lillehammer før siste periode, men der våknet Sarpsborg-laget og vant 3-1. Dermed måtte kampen avgjøres i forlengning der Hans Jakobsson ble matchvinner for Sparta i 5-4-seieren. Tabelljumbo Comet Halden kunne torsdag juble for sin første seier i ordinær tid siden tidlig i november. Halden-laget, som ligger desidert sist i eliteserien, slo Lørenskog 3-1 på hjemmebane. (NTB)
Tidspunkt: 25-01-2024 - Kl.20:23 - Kilde: NRK - Info


57. Festkveld for Sola i europaligaen i håndball – Storhamar tapte
Sola gjorde kort prosess og tok en knusende overlegen 40-29-seier over rumenske CSM Targu Jiu i europaligaen i håndball lørdag. Lørdagens møte i Stavanger Idrettshall var Solas tredje kamp for sesongen i europacupen. Iforrige kamp mot ungarske Motherson Mosonmagyarovari måtte rogalandsklubben tåle tap. Lørdag fikk Sola en pangstart og ledet 9-2 etter at kun ti minutter var spilt. Deretter var det i realiteten aldri noen tvil om hvor seieren skulle ende. Ved pause ledet hjemmelaget 23-10. Etter pause fortsatte dominansen. På det meste ledet Sola med hele 18 mål. Neste kamp for Sola i europaligaen spilles 3. februar borte mot samme motstand som lørdag. Storhamar fikk det på sin side tøft i møtet med Podravka Vegeta i europaligaen lørdag. Oppgjøret endte med 19-23-tap. Det ble en relativt målfattig kamp totalt sett, men Podravka var på det meste foran med fem mål i løpet av første omgang. Til pause var stillingen 13-9 til hjemmelaget. Podravka Vegeta overtok ledelsen i gruppe A med seieren. (©NTB)
Tidspunkt: 20-01-2024 - Kl.19:46 - Kilde: NRK - Info


58. Storhamar knuste Vålerenga på Jordal
Det var ventet en fartsfylt kamp på Jordal Amfi da serieleder Storhamar tok turen til hovedstaden for å møte serietoer Vålerenga. Tross tabellposisjon var det aldri jevnt i Oslo. Gjestene viste hvor suverene de har vært den siste tiden og tok sin 18. strake seier med sifrene 6–1. Petter Thoresen sine menn troner øverst i Eliteserien med 89 poeng. Vålerenga på andreplass har 75 poeng og kniver med Stavanger Oilers om sølvtøyet. VIFs poengkonge Mika Partanen tente et håp for hjemmelaget og reduserte til 2–1. Det ble kun med håpet for etter det var det kun Storhamar på isen i Jordal fram til kampslutt.
Tidspunkt: 20-01-2024 - Kl.17:37 - Kilde: NRK - Info


59. Storhamar med storseier i europaligaen – vant med 18 mål
Storhamar vant hele 35-17 mot ungarske Vaci i europaligaen søndag. hamar-laget står med to av to mulige seirer i puljespillet i europaligaen. Allerede til pause hadde Storhamar bygd seg opp en seksmålsledelse og ledet 16-10. Gjestene fra Ungarn fikk det enda tøffere etter hvilen og avstanden ble enda større mellom lagene. Olivia Löfqvist ble Storhamars toppscorer med sju fulltreffere. Nikolett Marincsak scoret ett mål mindre for gjestene. Storhamar har fire poeng etter to seire. De to beste lagene i gruppa går videre til kvartfinale. Storhamar spiller sin neste kamp i europaligaen mot Podravka 20. januar. (©NTB)
Tidspunkt: 14-01-2024 - Kl.15:58 - Kilde: NRK - Info


60. Sander Eitrem og Aurora Løvås ble norgesmestere i allround
Klubben Nord-Odal kunne juble for gull i både herre- og kvinneklassen i allround-NM på skøyter i Vikingskipet. Sander Eitrem og Aurora Løvås løftet pokalene. Eitrem har vunnet allround-tittelen tre år på rad etter triumfen på hamar søndag. I herreklassen vant Eitrem med 151.637 poeng, mens Sverre Lunde Pedersen tok sølvet med 152.209. Bronsen gikk til Kristian Gamme Ulekleiv, som gikk inn til 153.048 poeng. Herrene gikk distansene 500 meter, 5000 m, 1500 m og 10.000 m. Løvås var sterkest blant kvinnene og slo Sofie Karoline Haugen og Marte Bjerkreim Furnée i kampen om det edleste metallet. Løvås fikk 169.179 poeng, Haugen 170.239 og Furnée 172.236. Kvinnenes distanser var 500m, 3000 m, 1500 m og 5000 m. Ragne Wiklund vant tittelen i fjor, men deltok ikke i årets norgesmesterskap i Vikingskipet. Bjørn Magnussen og Julie Nistad Samsonsen vant sprint-NM tidligere i helgen. (©NTB)
Tidspunkt: 14-01-2024 - Kl.15:51 - Kilde: NRK - Info


61. Vålerenga kjørte over Ringerike – serieleder Storhamar vant på egen is
Vålerengas ishockeykrigere ga seg ikke før de hadde satt sju pucker i mål i 7-2-seieren over Ringerike i eliteserien. Storhamar slo Sparta. Serielederen fra hamar tapte overraskende poeng mot Ringerike sist runde, men tok tre poeng i 3-1-seieren over Sparta på egen is lørdag. Storhamar er åtte poeng foran Vålerenga i kampen om topplasseringen i eliteserien etter om lag 30 kamper. Vålerenga knuste Ringerike på hjemmebane lørdag. Oslo-laget tok ledelsen 2-0, men Ringerike kjempet seg tilbake og utlignet. Deretter satte Vålerenga opp farten og avgjorde kampen til sin fordel. Stavanger Oilers slo Stjernen 5-2. De ligger ni poeng bak Vålerenga på tredjeplass. Tabelljumbo Comet Halden røk 1-3 for Lillehammer. (NTB)
Tidspunkt: 13-01-2024 - Kl.17:46 - Kilde: NRK - Info


62. Vålerenga kjørte over Ringerike – serieleder Storhamar vant på egen is
Vålerengas ishockeykrigere ga seg ikke før de hadde satt sju pucker i mål i 7-2-seieren over Ringerike i eliteserien. Storhamar slo Sparta. Serielederen fra hamar tapte overraskende poeng mot Ringerike sist runde, men tok tre poeng i 3-1-seieren over Sparta på egen is lørdag. Storhamar er åtte poeng foran Vålerenga i kampen om topplasseringen i eliteserien etter om lag 30 kamper. Vålerenga knuste Ringerike på hjemmebane lørdag. Oslo-laget tok ledelsen 2-0, men Ringerike kjempet seg tilbake og utlignet. Deretter satte Vålerenga opp farten og avgjorde kampen til sin fordel. Stavanger Oilers slo Stjernen 5–2. De ligger ni poeng bak Vålerenga på tredjeplass. Tabelljumbo Comet Halden røk 1–3 for Lillehammer. (©NTB)
Tidspunkt: 13-01-2024 - Kl.17:38 - Kilde: NRK - Info


63. Fana-løper ble norgesmester
Julie Nistad Samsonsen fra Fana IL vart norgesmester i skøytesprint på hamar. Samsonsen la grunnlaget på fredagen med to distanseseiere og tidene 39,21 på 500m og 1.19,02. På lørdag svarte hjemmehåpet Martine Ripsrud på 500m og tok distanseseieren med tiden 38,99, Samsonsen gikk da 39,02, og hadde en komfortabel ledelse før siste og avgjørende distanse, 1000m. Her tok hun sin tredje distanseseier med tiden 1.18,77 og vant NM med poengsummen 157.125 som er personlig rekord på sprint kombinasjonen. (NTB)
Tidspunkt: 13-01-2024 - Kl.15:58 - Kilde: NRK - Info


64. Knallsterk snuoperasjon av Oilers
Stavanger Oilers lå under 0-3 mot Frisk Asker, men siddisene våknet og snudde til 5-3-seier på hjemmebane i eliteserien i ishockey torsdag. Fire av Oilers-målene kom i siste periode, og matchvinnerscoringen kom bare drøye minuttet før slutt signert Clifford Watson. Med noen sekunder igjen satte Nicholas Dineen pucken i åpent mål og sørget for tomålsseier. Serieleder Storhamar måtte ha forlengning for å slå Ringerike 3-2, selv etter å ha ledet 2-0 med drøye fem minutter igjen av tredje periode. Bunnlaget kjempet seg tilbake og fikk satt inn 2-2 med ni sekunder igjen av ordinær tid. Dermed gikk kampen videre til forlengning, der Storhamar kun brukte ti sekunder på å avgjøre. Jacub Kindl ble matchvinner i bortekampen. De gul- og blåkledde leder eliteserien med åtte poeng ned til Vålerenga. Ni poeng bak der følger Oilers. Lørenskog tok overraskende ledelsen 2-0 tidlig i hjemmekampen mot Vålerenga, men gjestene gikk til slutt seirende ut 6-3. Sparta slo tabelljumbo Comet Halden 5-2, mens Stjernen vant 3-0 over Lillehammer. (NTB/NRK)
Tidspunkt: 11-01-2024 - Kl.19:59 - Kilde: NRK - Info


65. Søberg klar for Vålerenga
Markus Søberg har signert for Vålerenga Hockey ut sesongen. Det opplyser klubben til NRK. – Jeg kan bli brukt til litt av hvert, enten om det er i fjerde rekka for å skape litt energi, eller om det blir høyere opp. Jeg kan bli en joker som kan gjøre litt av alt, sier Søberg i en pressemelding. – Jeg godtar den rollen trenerne gir meg, og kommer til å jobbe hardt hver da, fortsetter han. 28-åringen, som har tre NM-gull med Stavanger Oilers, kommer fra den franske klubben Grenoble. – Markus er en energispiller og er veldig skøytesterk. Han er en etablert spiller med et godt hode og en god moral. Han blir en rollespiller som forsterker laget vårt, sier sportssjef Anders Myrvold. Vålerenga befinner seg på andreplass i Elitehockeyligaen, ni poeng bak serieleder Storhamar femten serierunder før slutt, men har spilt én kamp mindre.
Tidspunkt: 09-01-2024 - Kl.09:00 - Kilde: NRK - Info


66. Løke ute i lang tid med tommelskade – frykter at OL-sjansen glipper
Heidi Løke (41) må opereres i tommelen og blir borte fra håndballbanen i flere måneder, melder TV 2. Det kan ødelegge drømmen om å spille et siste OL for Norge. I en kamp mot Storhamar 30. desember var uhellet ute for Løke. Hun fikk tommelen ut av ledd og har pådratt seg en komplisert skade. – Jeg skal opereres 10. januar og er ute i ganske lang tid. Leddbåndet på innsiden av tommelen har røket. Jeg er ute i hvert fall tre til fire måneder, så OL ser dessverre mørkt ut, sier håndballveteranen til TV 2. Løke kom ikke med i Norges VM-tropp i desember, men hadde et mål om å spille seg inn i OL-troppen. Hun har heller ikke gitt opp Paris-mesterskapet riktig ennå. – Det er mye annet jeg kan gjøre, så jeg skal trene og være i veldig, veldig god form i hvert fall. Så får vi se hvordan det går, sier hun. Løke har tidligere vunnet gull i både OL, VM og EM med Norge. Håndballturneringen i Paris-OL spilles fra 25. juli til 11. august. (©NTB)
Tidspunkt: 08-01-2024 - Kl.11:19 - Kilde: NRK - Info


67. Storhamar lekte seg med Lørenskog – Vålerenga knuste Oilers
Serieleder Storhamar fortsetter å storspille i eliteserien i ishockey. Lørdag ble det 10-0-seier over Lørenskog, mens Vålerenga slo Stavanger Oilers 4-1. Storhamar står med 22 seirer og har bare tapt to kamper i ordinær tid denne sesongen. I hjemmekampen mot Lørenskog lørdag var det aldri noen tvil om hvor poengene skulle ende. Vertene ledet 4-0 etter første periode, og da de hadde økt ledelsen til 9-0 før siste periode, var seieren i boks. Storhamar leder serien med ni poeng foran Vålerenga. Oslo-laget skaffet seg lørdag en større luke ned til Stavanger Oilers på plassen bak med 4-1-seier på hjemmebane. Der ble Mika Partanen viktig med sine to mål og én assist. Tabelljumbo Comet Halden så ut til å sjokkere Stjernen da de ledet 4-0 midtveis i annen periode, men deretter våknet Fredrikstad-laget og vant til slutt 6-4. Fem av målene kom i siste periode. (©NTB)
Tidspunkt: 06-01-2024 - Kl.17:27 - Kilde: NRK - Info


68. Storhamar økte serieledelsen etter straffeavgjørelse
Storhamar la forfølgerne ytterligere noen poeng bak seg på tabellen i eliteserien i ishockey etter å ha slått Lillehammer på straffeslag i lørdagens mjøsderby. Kampen måtte avgjøres på straffer etter at det sto 3-3 etter tre perioder og forlengning. Veteranen Patrick Thoresen satte inn den avgjørende pucken som sikret Storhamar seieren og to nye poeng. Tidligere i kampen hadde han vært involvert i to av hjemmelagets tre scoringer i ordinær tid. Med seieren økte Storhamar luka til tabelltoer Vålerenga til ni poeng. Oslo-klubben røk nemlig 1-3 hjemme for Stjernen på årets nest siste dag. (NTB)
Tidspunkt: 30-12-2023 - Kl.21:50 - Kilde: NRK - Info


69. Vålerenga slo Frisk etter overtid
Vålerenga ledet 3-1, men rotet det til og måtte ut i spilleforlenging for å sikre 4-3-seier borte mot Frisk Asker i Eliteserien i ishockey. Siden serieleder Storhamar også måtte ut i forlenging for å sikre 3-2-seier borte mot Stjernen, er det fortsatt sju poeng som skiller lagene i toppen. Vålerenga har riktignok én kamp mindre spilt. I Stavanger vant Oilers 5-3 over Ringerike Panthers, mens Sparta Sarpsborg tok en sterk 6-3-seier borte over Lillehammer. Lørenskog vant 5-2 over Comet Halden. (NTB)
Tidspunkt: 28-12-2023 - Kl.22:36 - Kilde: NRK - Info


70. Sparta kjørte over Stjernen
Sparta Sarpsborg var klart best i østfoldderbyet i eliteserien i ishockey. Tabellfireren knuste Stjernen 5-1. Jonathan Hermansson, Martin Grönberg, Hans Kristian Jakobsson, Håvard Salsten og Trym Østby scoret målene for Sparta i fredagens kamp. Gjestene ledet 4-0 da Emil Buskoven reduserte for Stjernen. Seieren gjør at Spartas luke ned til Stjernen på femteplass nå er på ni poeng. Neste runde i eliteserien spilles 28. desember. Da tar Stjernen imot Storhamar, mens Sparta reiser til Lillehammer. Storhamar leder eliteserien med sju poeng ned til Vålerenga. (NTB)
Tidspunkt: 22-12-2023 - Kl.22:09 - Kilde: NRK - Info


71. Olivia Nygaard klar for den danske håndballklubben Ikast
Den norske håndballmålvakten Olivia Lykke Nygaard (22) har skrevet under på en fireårskontrakt med den danske storklubben Herning-Ikast fra neste sesong. Det bekrefter klubben i sine mediekanaler. Nygaard forlater Storhamar til sommeren. 22-åringen var nylig en del av den norske troppen i VM. – Jeg gleder meg ekstremt mye til å komme til Danmark og spille for Ikast neste sesong. Jeg mener at dette er det rette steget for meg, og jeg har valgt denne klubben fordi jeg tror jeg kan fortsette å utvikle meg her, sier Nygaard. I den danske klubben blir Nygaard lagvenninne med landslagskollegene Ingvild Bakkerud og Stine Skogrand. – Jeg er ekstremt fornøyd med at vi har landet en avtale med Olivia fra sommeren av. Jeg har forventninger til at hun skal utgjøre en forskjell for oss, sier Ikast-direktør Daniel Granhøj. Ikast har kun Esbjerg foran seg på tabellen i Danmark etter tolv spilte kamper. (©NTB)
Tidspunkt: 22-12-2023 - Kl.15:50 - Kilde: NRK - Info


72. Storhamar økte luken på topp - slo Frisk Asker
Storhamar befestet posisjonen som serieleder i eliteserien i ishockey med 4-1-seier borte mot Frisk Asker torsdag. Luken ned til Vålerenga er på sju poeng. Martin Rønnild åpnet scoringsballet allerede før fire minutter var spilt i Asker. Vertene utlignet drøye fem minutter senere, men Storhamar var tilbake i ledelsen før den første perioden var unnagjort. Etter 29 minutter økte Peter Quenneville til 3-1, før veteran Patrick Thoresen scoret 4-1 for gjestene to minutter senere. Det ble også sluttresultatet. I Lillehammer sørget Joakim Arnestad, Alex Lindroos, Liam Sætre, Robin Soudsky, Alexander Reichenberg og Jonas Medby for at Ringerike Panthers ble smadret 6-0. Oppgjøret mellom Lørenskog og Stavanger Oilers ble avlyst. Sistnevnte kom seg aldri av gårde med fly på grunn av sterke vindkast på Sørvestlandet. (NTB)
Tidspunkt: 21-12-2023 - Kl.21:08 - Kilde: NRK - Info


73. Sterke vindkast skaper trøbbel for Oilers – eliteseriekamp avlyst
Oppgjøret mellom Lørenskog og Stavanger Oilers er avlyst på grunn av sterke vindkast på Sørvestlandet. Lørenskog la først ut en melding på X der de skrev at kampen var utsatt. Kort tid senere bekrefter de at kampen er avlyst og flyttes til en annen dato. Når kampen spilles er foreløpig ikke bestemt. Yr skriver at det de neste timene kan komme vindkast på om lag 30 meter per sekund. Det er sendt ut oransje farevarsel med «mulighet for ekstremt kraftige vindkast». Oilers ligger på 3.-plass i serien etter 24 spilte kamper, like bak Storhamar og Vålerenga. Lørenskog har på sin side slitt mer og har kun Ringerike Panthers og Comet Halden bak seg på tabellen. (NTB)
Tidspunkt: 21-12-2023 - Kl.17:37 - Kilde: NRK - Info


74. Sterke vindkast skaper trøbbel for Oilers – eliteseriekampen mot Lørenskog utsatt
Oppgjøret mellom Lørenskog og Stavanger Oilers er utsatt til klokken 20.00. Sterke vindkast på Sørvestlandet gir utfordringer for tabelltreeren. Lørenskog skriver i en melding på X at kampen kun blir gjennomført om været tillater at Oilers kan fly fra Stavanger. «Kampen vil bli avlyst og flyttet dersom flyet ikke kommer opp i luften», heter det videre. Yr skriver at det de neste timene kan komme vindkast på om lag 30 meter per sekund. Det er sendt ut oransje farevarsel med «mulighet for ekstremt kraftige vindkast». Oilers ligger på 3.-plass i serien etter 24 spilte kamper, like bak Storhamar og Vålerenga. Lørenskog har på sin side slitt mer og har kun Ringerike Panthers og Comet Halden bak seg på tabellen. (NTB)
Tidspunkt: 21-12-2023 - Kl.16:51 - Kilde: NRK - Info


75. Håndball: Final 8-trekningen er klar – slik spilles semifinalene
Semifinalene i håndball-NM er klare. Det kan bli storkamp i herrefinalen. Etter at Drammen og Elverum spilte 32-32 onsdag kveld ble semifinalene i håndball-NM trukket. Der ble det klart at det kan bli et kjempeoppgjør i finalen mellom Kolstad og Elverum, dersom de vinner hver sin semifinale. Final 8 arrangeres i Arendal 24. og 25. februar. Slik spilles herrenes semifinaler: Haslum – Kolstad Elverum – Kristiansand Slik spilles kvinnenes semifinaler: Vipers – Larvik Storhamar – Sola (NTB)
Tidspunkt: 20-12-2023 - Kl.21:25 - Kilde: NRK - Info


76. Ringnes tilbakekaller julebrus på glassflaske
Alle årets glassflasker med julebrus fra Dahls og hamar & Lillehammer tilbakekalles etter at Ringnes har oppdaget tilfeller av skader på flaskemunninger.
Tidspunkt: 20-12-2023 - Kl.13:50 - Kilde: E24 - Info


77. Ringnes tilbakekaller julebrus på glassflaske
Alle årets glassflasker med julebrus fra Dahls og hamar & Lillehammer tilbakekalles etter at Ringens har oppdaget tilfeller av skader på flaskemunninger.
Tidspunkt: 20-12-2023 - Kl.13:05 - Kilde: E24 - Info


78. Sparta kjørte over Vålerenga på Jordal
Vålerenga var sjanseløse da Sparta kom til Jordal Amfi og vant 5-1, mens Storhamar fikk en komfortabel 3-1-seier over Comet i eliteserien i ishockey. Dermed økte Storhamar luken på toppen av tabellen. Den er nå på fire poeng ned til Vålerenga. Seieren var Storhamars niende strake. Sist gang de tapte, var borte mot Vålerenga 4. november (1-4). Før det sto de også med tolv seirer på rad. Stavanger Oilers vant 4-1 borte mot Lillehammer, mens Frisk Asker sikret 4-3-seier hjemme over Ringerike Panthers. Tidligere lørdag gikk Stjernen seirende ut med 7-6 etter forlengning hjemme mot Lørenskog. (NTB)
Tidspunkt: 09-12-2023 - Kl.18:43 - Kilde: NRK - Info


79. Storhamar slo Vålerenga etter straffethriller
Martin Johnsen tok Storhamar til 5-4 over tittelrival Vålerenga og en liten luke i tetsjiktet i eliteserien ishockey. Han avgjorde tirsdagens straffedrama. I alt ble det slått 20 straffer da en vinner skulle kåres. Johnsen var alene om å finne nettmaskene. – Det var digg å sette den, sa matchvinneren til TV 2. Seieren gjør at Storhamar beholdt tabelltoppen og leder med ett poeng på Vålerenga etter 23 kamper. For åtte gang på rad gikk gjestene fra Oslo tapende ut av en hockeydyst i hamar. (NTB)
Tidspunkt: 05-12-2023 - Kl.21:46 - Kilde: NRK - Info


80. Øverland gir seg som direktør i Norsk Toppfotball
Etter ti år i sjefsstolen slutter Leif Øverland som administrerende direktør i Norsk Toppfotball. Avgangen skjer til sommeren, melder hamar Arbeiderblad. Øverland ble ansatt i 2013 da han overtok etter Nils Røine. Han vil være 66 år gammel når han etter planen blir sittende fram til august. – Jeg er utrolig stolt og takknemlig for at jeg har fått være med på denne reisen med norsk fotball, sier Øverland til HA. Til VG legger han til at tiden er inne for å gjøre noe annet: – Jeg tror at ti år i en sånn type jobb er passe. Jeg hadde ikke tenkt å være her så lenge da jeg begynte. Øverland sier at det er han selv som har bedt om å fratre litt tidligere enn normal pensjonsalder. Han forteller videre at han har noen forretningsideer han har lyst til å teste ut. Norsk Toppfotball er interesseorganisasjonen for klubbene på de tre øverste nivåene i herrefotballen og de to fremste på kvinnesiden.
Tidspunkt: 04-12-2023 - Kl.13:42 - Kilde: NRK - Info


81. Storhamar på tabelltopp – scoret tosifret
Storhamar dundret på i 11-3-kampen borte mot Lørenskog og er tilbake som tetlaget i eliteserien ishockey. Gjestene styrte inn fem scoringer i midtperioden etter å ha tatt pause med en 2-0-ledelse. Andreas Martinsen og Peter Quenneville ble begge tomålsscorere for Storhamar. Lagets øvrige mål ble satt inn av Eirik Salsten, Jacob Lundell Noer, Samuel Solem, Martin Rønnild, Sverre Rønningen, Marcus Bryhnisveen og Sander Hurrød. Storhamar er i kjempeform om dagen. Klubben har kun tapt én gang på sine 18 siste seriekamper. Nederlaget kom borte mot Vålerenga 4. november. Etter 21 runder er Storhamar foran VIF på innbyrdes oppgjør. Begge står på 54 poeng. Det er sju poeng ned til tabelltreer og regjerende mester Stavanger Oilers, som har én kamp mindre spilt. Målrikt ble det også da Sparta knuste Ringerike 9-2 på borteis. Også de fant nettet fem ganger i løpet av kampens andre periode. Frisk Asker fikk med seg 7-3 fra møtet med Lillehammer, mens Stjernen snudde til 2-1 borte mot ligajumboen Comet Halden i torsdagens østfoldderby. (NTB)
Tidspunkt: 30-11-2023 - Kl.20:13 - Kilde: NRK - Info


82. Ståle Solbakken ble bestefar
Landslagssjef Ståle Solbakken har blitt bestefar for første gang. Det er hamar Arbeiderblad som melder at fotballtoppens sønn Sondre og kjæresten Emilie Wettestad som har blitt foreldre. – Det var en fantastisk nyhet, og selv om jeg nok er litt roligere enn fruen, er det en ny epoke i livet som starter, skriver Solbakken i en tekstmelding til avisen. Landslagssjefen og kona Anniken kan dermed smykke seg med tittelen besteforeldre. (NTB)
Tidspunkt: 27-11-2023 - Kl.20:02 - Kilde: NRK - Info


83. Solberg-Østhassel med i Norges VM-åpning – Lunde på vent
Den nybakte mammaen Silje Solberg-Østhassel danner Norges keepertrio sammen med Marie Davidsen og Olivia Lykke Nygaard i håndball-VM. Det kommer fram i en pressemelding fra Norges Håndballforbund. Keepertrioen reiser til Stavanger, hvor Norge spiller sine innledende kamper i håndball-VM. Katrine Lunde deltok også på samlingen på hamar og Lillehammer, men må fortsatt vente på sitt landslagscomeback. Katrine Lunde og Györ-proff Solberg-Østhassel har i en årrekke vært en superduo i det norske målet. Senest i EM i fjor der det ble norsk gull. Det har vært stor usikkerhet rundt uttaket på keeperplassene den siste tiden. Lunde pådro seg en lyskeskade da klubblaget Vipers møtte franske Metz i Champions League i starten av november. Men rapportene rundt henne er svært positive for tiden. Solberg-Østhassel ble mor i midten av august, og 108 dager etter at hun ble mamma var 33-åringen tilbake på banen i kamp for første gang siden februar. Hun startet mot Island i Norges 31-21-seieren i deres andre VM-test. Reglene er slik at det norske trenerteamet kan gjøre endringer i troppen helt fram til mesterskapet starter og også underveis i VM. Det gir tid til å se an situasjonen til Lunde. Norge starter VM mot Grønland onsdag og fortsetter gruppespillet med oppgjør mot Østerrike (fredag) og Sør-Korea (søndag). Dette er kamper de fleste håndballeksperter mener det norske laget vinner med utklassingssifre. (©NTB)
Tidspunkt: 27-11-2023 - Kl.08:23 - Kilde: NRK - Info


84. Storhamar vant underholdende tungvektsduell mot Oilers
Dette spisser seg til i toppen av eliteserien i ishockey. Lørdag kveld tok Storhamar to viktige poeng da Stavanger Oilers ble slått 6-5 etter spilleforlengelse. Storhamar er dermed oppe på like mange poeng som Vålerenga på toppen av tabellen, mens Oilers er jagende fire poeng bak etter 20 runder. Oilers-spiller Nick Dineen sendte bortelaget i ledelsen i åpningsperioden, før Daniel Thomas Kissel doblet den kort tid ut i den andre. To raske Storhamar-mål sørget for at lagene var like langt, men Oilers så ut til å ha avgjort kampen med to mål midtveis i den siste perioden. Vertene slo imidlertid nok en gang tilbake, og rivalene ga seg ikke før det sto 5-5 etter 60 minutter. I spillforlengelsen ble Samuel Solem matchvinner for Storhamar. (NTB)
Tidspunkt: 25-11-2023 - Kl.20:23 - Kilde: NRK - Info


85. Norge-siger mot Angola – med tre mesterskapsdebutantar
Dei norske handballjentene vann sin første kamp i Posten Cup mot Angola. Duellen i hamar endte 32-24. Det norske laget holdt unna og kunne juble for sin første siger mot kvittrøyene. I delar av førsteomgang var det gjestane som hadde leiinga i kampen. Til pause var det 16-14 til dei norske jentene. – Eg er positivt overraska over Angola. Dei har godt trykk både offensiv og defensiv. Noreg har mykje å gå på, vi går på halv tank, sa NRKs handballekspert Amanda Kurtovic. I andreomgang drog Noreg frå Angola, med ni mål framfor på det meste i kampen. Maja Furu Sæteren fikk sin landslagsdebut i andreomgang samt sitt første mål. Torsdag vart ho kåra til årets unge spelar av NISO. Torsdagens kamp i hamar endte 32-24 til det norske laget.
Tidspunkt: 23-11-2023 - Kl.19:40 - Kilde: NRK - Info


86. Disse møter Storhamar og Sola i europaligaen
Storhamar fikk blant annet dansk motstand da gruppene i europaligaen i håndball for kvinner ble trukket torsdag. Storhamar og Sola kom seg begge gjennom kvalifiseringen, men ikke Molde. Storhamar havnet i gruppe A sammen med Nykøping Falster (Danmark), Praktiker-Vác (Ungarn) og Podravka Vegeta (Kroatia). Sola skal i gruppe D opp mot Motherson (Ungarn), Costa del Sol Malaga (Spania) og CSM Targa Jiu (Romania). Gruppespillet avgjøres mellom 6. januar og 18. februar. Kvartfinalene spilles i mars. (NTB)
Tidspunkt: 23-11-2023 - Kl.12:39 - Kilde: NRK - Info


87. Selfier på avstand for håndballtroppen: Hergeirsson vil holde «vandrende sirkus» friskt under VM
Håndballkvinnenes landslagssjef Thorir Hergeirsson står på beslutningen om å begrense kontakten med publikum for spillere og ledere i VM-perioden. – Vi skal være et vandrende sirkus i november og desember. Vi skal besøke folk på hamar, Lillehammer, Stavanger og Trondheim. Vi skal spre begeistring og innsatsvilje og skape gode resultater gjennom godt spill på banen. Det er det det norske folk ønsker seg aller mest, sa Hergeirsson. – Og da må vi gjøre noen forholdsregler og passe på oss selv. Da blir det noe mindre tilgjengelighet enn ellers i året. Men vi skal dele ut autografkort, bilder av jentene og ta selfier på avstand. Vi må ta ansvar for å passe på oss selv. Vi kan komme til å spille tolv kamper på fire uker, og da gjelder det å ha flest mulig frisk folk, tilføyde landslagssjefen. Det svenske og danske landslaget har også fordel av hjemmebane i VM, men går en annen vei enn Norge med tanke på kontakt med tilskuerne. – Vi synes det er riktig å omgås med fansen, sier Sveriges landslagssjef Tomas Axnér til nyhetsbyrået TT. Norges første kamp er mot Angola neste torsdag. (NTB)
Tidspunkt: 23-11-2023 - Kl.06:23 - Kilde: NRK - Info


88. Keeperstjernene kan bli VM-klare: – Er i fin utvikling
Det er fortsatt usikkert rundt om stjernekeeperne Katrine Lunde (Våg Håndball Elite) og Silje Solberg-Østhassel (Gy?r) blir klare til VM som begynner neste uke. Landslagssjef Thorir Hergeirsson er imidlertid positv til at stjerneduoen blir spilleklar. – De er i fin utvikling, og det går riktig vei, sier Hergeirsson på et pressetreff onsdag. Norge lader opp til VM på hamar denne uken, og der er både Lunde og Solberg-Østhassel med og trener. Det er imidlertid Marie Davidsen og Olivia Lykke Nygaard som skal stå oppkjøringskampene mot Angola, Island og Polen. Keeperveteranen Lunde har slitt med en muskelskade siden slutten av oktober. Solberg-Østhassel har ikke vært tilbake i kamp siden hun ble mor 9. august. – Det er selvsagt lit skummelt, det går jo ikke ann å erstatte Silje og Katrine. Jeg tenker at man må bare å gjøre sitt beste og prøve å redde flest mulig baller og hjelpe laget, forteller Davidsen til NRK. Davidsen (CSM Bucuresti), Nygaard (Storhamar) og Eli Marie Raasok (Storhamar) er tatt ut i VM-troppen sammen med Lunde, men bare tre keepere får plass i den endelige troppen
Tidspunkt: 22-11-2023 - Kl.12:04 - Kilde: NRK - Info


89. Oilers vendte til 6-3-seier og stoppet Vålerengas seiersrekke
Vålerenga ledet med to mål før siste periode og var på vei mot sin 12. strake seier, men Stavanger Oilers vendte til 6-3-seier i eliteserien ishockey. I den siste perioden scoret hjemmelaget fem ganger og sørget for kok blant 4001 tilskuere. Seieren betyr at det igjen er full spenning blant tettioren. Siden 0-4-tapet for Storhamar 7. oktober hadde Vålerenga en seiersrekke på elleve kamper. Rekka hadde løftet laget til tabelltopp foran Storhamar og Stavanger. Vålerenga dominerte den første perioden og ledet 2-0 etter to scoringer av Alex Dostie. Tristin Langan reduserte i midtperioden, men Oskar Ekelund gjenopprettet to måls ledelse. André Strandborg skapte full spenning igjen med en tidlig redusering i 3. periode. Deretter rotet Andrew Nielsen bort pucken i egen sone. Strandborg mistet kølla da han presset Nielsen, men sparket pucken til Langan, som slo inn 3-3 alene med keeper. Noen minutter senere slo Greg Mauldin inn ledermålet. I sluttminuttene økte Strandborg i tomt bur før Mathias Trettenes satte punktum. Vålerenga topper tabellen to poeng foran Storhamar og fem foran Stavanger, men har spilt en kamp mer enn forfølgerne. (NTB)
Tidspunkt: 21-11-2023 - Kl.20:21 - Kilde: NRK - Info


90. Vålerenga fortsatte målshowet – ni strake seirer
Vålerengas ishockeylag knuste tabelljumbo Comet Halden 7-1 og fikk økt luke som serieleder etter torsdagens kamper. Seieren var VIFs niende på rad i eliteserien. Den tok Oslo-klubben opp på 45 poeng, mens toer Storhamar har 43. Martin Røymark scoret to av Vålerengas mål i Halden. Andrew Nielsen, Christopher Bengtsson, Pontus Finstad, Thomas Olsen og Mika Partanen sto for de øvrige. (NTB)
Tidspunkt: 16-11-2023 - Kl.21:34 - Kilde: NRK - Info


91. hamar venter på OL-telefon fra Sverige: – Tar den imot med åpne armer
Hvis Sverige får vinter-OL 2030, kan skøyteøvelsene ende i Norge. Vikingskipet og hamar har ennå ikke hørt noe fra nabolandet. – Vi har ikke hatt noen henvendelser fra svenskene, men tar imot en telefon derfra med åpne armer. Det hadde vært artig med et OL i Vikingskipet igjen, sier HOAs administrerende direktør Tom Erik Hovde til NTB. Det er hamar OL-anlegg (HOA) som drifter Vikingskipet, som har arrangert EM eller VM på skøyter nærmest annethvert år siden 1994. I helgen uttalte den svenske regjeringen seg positiv til planene om å søke vinter-OL i 2030. Ønsker er å dele lekene over flere steder og nasjoner. – Tanken er at bob, aking og skeleton kjøres i Latvia og at skøyter trolig vil gjennomføres i Norge, sa Sveriges idrettsminister Jakob Forssmed søndag. (NTB)
Tidspunkt: 13-11-2023 - Kl.10:22 - Kilde: NRK - Info


92. Storhamar styrer mot nytt millionunderskudd
Sportslig går det så det suser, men det koster for Storhamar Ishockey. Klubben går mot et nytt stort millionunderskudd, skriver hamar Arbeiderblad. Ifølge avisen kan klubben ende opp med rundt fem millioner kroner i minus, omtrent det samme som i 2022. – Utfordringen til styret er at 95 prosent av kostnadene allerede var forpliktet før vi fikk en reell oversikt over fjorårets underskudd og den totale kostnadsbasen. Vi har heldigvis vært i en situasjon der CC Gruppen har forpliktet seg til en langsiktig avtale som gjør at vi kan finansiere fjorårets og årets underskudd, sier styreleder Njål Berge i Storhamar. Klubben skal ifølge h-a.no også skylde hamar Olympiske Anlegg (HOA) halleie for hele sesongen. HOA drifter de to ishallene i hamar. (NTB)
Tidspunkt: 10-11-2023 - Kl.10:11 - Kilde: NRK - Info


93. Vipers videre til NM-semifinale etter thriller mot Byåsen
Tittelforsvarer Vipers Kristiansand måtte jobbe hardt for å slå ut Byåsen av håndball-NM i kvartfinalen. Det endte til slutt med 27-26-seier for storfavoritten. Noen få minutter før slutt lå Byåsen bare ett mål bak. Det samme var stillingen med under et minutt igjen å spille. Men Vipers rodde det hele i land nok en gang. Sola gjestet Volda og vant 46–22. Larvik hadde heller ingen problemer med å ta seg av Gjerpen Skien på utebane. Sluttresultatet ble 36–25. Den fjerde kvartfinalen ble ikke spilt fordi Oppsal hadde mange spillere ute med koronasykdom. Dermed fikk Storhamar walkover til semifinalen. Vipers har vunnet de seks siste NM-finalene, sist med 30–23 over Sola. (©NTB)
Tidspunkt: 08-11-2023 - Kl.20:36 - Kilde: NRK - Info


94. Håndball: VM-reservene til Tsjekkia
Mens VM-spillerne på kvinnelandslaget i håndball er opptatt med turnering i hamar og Lillehammer, reiser reservene til Tsjekkia. Flere av VM-reservene og enkelt rekruttspillere skal ha samling i tsjekkiske Cheb fra 21.- til 25. november. Samlingen består blant annet av kamper mot Tsjekkia og Slovakia. Tsjekkia skal også spille i VM.
Tidspunkt: 08-11-2023 - Kl.11:18 - Kilde: NRK - Info


95. Koronautbrudd tvinger eliteserielag til å melde walkover
Håndballklubben Oppsal har så mange koronasyke spillere at den ikke mener det er forsvarlig å stille til cupkamp mot Storhamar i kveld. Dermed taper de kampen. Administrativ leder i Oslo-klubben, Cathrine Mikkelsen, bekrefter situasjonen overfor NTB. – Vi har covid i troppen. Mange spillere er syke, sier hun. Oppsal-ledelsen har forsøkt å få kampen flyttet til en annen dato, men fikk ikke det ønsket innvilget av Norges Håndballforbund. – Vi har prøvd å få den utsatt, det fikk vi ikke. Da melder vi walkover, sier Mikkelsen. Dermed går Storhamar til semifinale uten å ha vært i aksjon i Oslo onsdag. Tenker på motstanderen Oppsal-leder Mikkelsen sier klubben hadde lite lyst til å stille med et lag der man ikke vet hundre prosent om andre kan være koronasmittet. – Alternativet er at vi kunne spilt med rekruttspillere som er veldig unge. De trener samtidig også sammen med damelaget. Hvem har smittet hvem, og hvor mange er smittet? sier Mikkelsen. Hun peker også på at klubben har spillere som har måttet sette karrieren på pause som følge av senvirkninger av koronasykdom. Derfor ønsker man å være ekstra varsomme. (NTB
Tidspunkt: 08-11-2023 - Kl.09:32 - Kilde: NRK - Info


96. Ishockey: Vålerenga på tabelltopp – matchstraff etter få minutter
Vålerenga hanket uten problemer inn seier nummer ni på rad i eliteserien ishockey. Den kom i 8-2-kampen mot Comet Halden. Rekken har tatt Oslo-laget opp i 42 poeng og serieledelse etter 16 kamper. Det skiller ett poeng ned til Storhamar. Vålerenga vant som de ville i tirsdagens hjemmekamp, men i åpningsminuttene mistet de Didrik Nøkleby Svendsen resten av kampen. Han fikk matchstraff for slåssing. Det sto 2-0 etter første periode. VIF-rykket kom for alvor med fire nye scoringer i perioden som fulgte. Thomas Olsen sto for tre av Vålerengas mål. De øvrige ble satt inn av Mathis Olimb, Benjamin Byrkjeland, Mika Partanen, Kalle Ekelund og Tommi Taimi. Comets to reduseringer kom ved Herman Kopperud og Elias Antonsen i løpet av det siste kvarteret. Halden-laget ligger nest sist på tabellen med åtte poeng har kun Ringerike bak seg. (NTB)
Tidspunkt: 07-11-2023 - Kl.20:34 - Kilde: NRK - Info


97. Disse spiller VM for Norge - stor usikkerhet rundt keepersituasjonen
Landslagssjef for håndballjentene Thorir Heirgersson åpnet pressekonferansen hvor han prestenterte VM-troppen, med å snakke om den usikre målvaktsituasjonen på landslaget. Heirgersson har tatt ut keeperduoen Marie Davidsen og Katrine Lunde til håndball-VM. Keeperveteranen Lunde har slitt med en muskelskade siden slutten av oktober, og det er fremdeles usikkert om hun rekker VM. – Vi vet at det er en skade som er krevende, men om Katrine blir klar, så er hun med, sier Hergeirsson på pressekonferansen. Silje Solberg-Østhassel har ikke vært tilbake i kamp siden hun ble mor 9. august, men Hergeirsson forteller at hun fremdeles er et alternativ til VM. Storhamar-keeperne Olivia Lykke Nygaard og Eli Marie Raasok vil komme inn i VM-troppen dersom Lunde og Solberg-Østhassel ikke blir klare. Landslagstroppen til håndball-VM: Målvakter: Marie Davidsen Katrine Lunde Olivia Lykke Nygaard Eli Marie Raasok Bakspillere: Nora Mørk Stine Bredal Oftedal Kristine Breistøl Ingvild Kristiansen Bakkerud Kristina Sirum Novak Henny Ella Reistad Thale Rushfeldt Deila Maja Furu Sæteren Strekspillere: Maren Nyland Aardahl Kari Brattset Dale Vilde Mortensen Ingstad Kanspillere: Camilla Herrem Sanna Solberg-Isaksen Stine Ruscetta Skogrand Emilie Margrethe Hovden Håndball-VM spilles fra 29. november til 17. desember, og arrangeres i Norge, Sverige og Danmark. Håndballjentene vil spille sine gruppespillkamper i Stavanger og eventuell hovedrunde og kvartfinale i Trondheim. Semifinale og finalen spilles i danske Herning.
Tidspunkt: 07-11-2023 - Kl.10:56 - Kilde: NRK - Info


98. Avgjorde med kunstscoring: – Skal nesten ikke være mulig
HamKam tok tre ekstremt viktige poeng i bunnstriden i eliteserien da de slo Viking 3-0 på Briskeby lørdag kveld. Det som kommer til å huskes Oliver Kjærgaards 2–0-scoring. – Her får vi et av tidenes kunstverk på Briskeby, sa TV 2s ekspertkommentator Jesper Mathisen da Kjærgaard kastet seg bakover og sakset ballen i lengste hjørne etter innlegg fra Aleksander Melgalvis. – Den der måten å score på, det skal nesten ikke være mulig, fastslo Mathisen. – Jeg er veldig glad for den. Jeg forsøkte på noe lignende i forrige hjemmekamp, og da gikk den ti meter over mål. Det er fantastisk når så mye står på spill, sa Kjærgaard til TV 2 like etter kampslutt. Moses Mawa scoret HamKams første mål, mens Jonas Enkerud fastsatte sluttresultatet seks minutter på overtid. Seieren betyr at laget fra hamar nå har 30 poeng – og fire lag bak seg på tabellen. Dermed nærmer de seg ny kontrakt i eliteserien. For Viking fortsetter nedturen. Etter at de var med i gullkampen gjennom store deler av sesongen, var dette laget fjerde strake kamp uten seier.
Tidspunkt: 04-11-2023 - Kl.18:59 - Kilde: NRK - Info


99. Ishockey: Vålerenga banket serieleder Storhamar 4-1 – Stavanger Oilers tapte for Comet Halden
Vålerenga slo Storhamar 4-1 i et nærmest fullsatt Jordal Amfi, men seieren holdt ikke til å overta tabelltoppen. Samtidig røk Stavanger Oilers 1-2 for Comet. Med seieren kneppet derimot Vålerenga inn på Storhamar og avstanden mellom de to er nå på to poeng. Vålerenga avgjorde kampen med en veldig solid midtperiode som de vant 2-1. Storhamar-kaptein Patrick Thoresen dukket opp på isen uten sitt etter hvert kraftige skjegg, men han greide ikke lede laget til seier. Det var også store forventninger til Andrew Nielsen som gjorde sin annen kamp for Vålerenga. Hjemmelaget tok ledelsen da kaptein Martin Røymark satte pucken i mål ved å slå den i luften. Dommerne brukte noen minutter på å finne ut om det var høy kølle. Jakob Berglund utlignet til 1-1 for Storhamar etter å ha ridd av et undertallsspill tre mot fem, men kort etter satte Pontus Finstad inn 2-1-målet. Vålerengas toppscorer Mika Partanen økte til 3-1 da han plukket opp en løs puck. Et par Vålerenga profiler fra forrige sesong, Villiam Strøm og Stefan Espeland var tilbake i Jordal Amfi, denne gangen i gult og blått. Finstad kunne sette sitt annet mål for kvelden da han satte 4-1 i åpent mål. Den store smellen i runden kom i Halden. Der klarte tabelljumbo Comet å slå serietreer Stavanger med 2-1- Hjemmelaget var frekke nok til å ta ledelsen 1-0 ved Hermann Kopperud. Axel Lindström økte til 2-0 i midtperioden. Stavanger reduserte til 1-2 ved Sondre Bjerke etter å ha tatt ut målvakten mot slutten av kampen, men nærmere kom de ikke. Frisk Asker tok en etterlengtet seier med å slå Sparta 3-2 etter at Mats Frøshaug ble matchvinner i ekstraomgang. Asker-laget har hatt en tung start på sesongen. Michael Haga scoret først for Frisk før Marcus Fagerudd utlignet for Sparta. Tobias Lindström sendte Frisk i ny ledelse før Leo J. Halmrast utlignet nok en gang for gjestene.
Tidspunkt: 04-11-2023 - Kl.17:30 - Kilde: NRK - Info


100. Storhamar forlenget seiersrekken – tettrioen med stor luke
Storhamar vant for tolvte kamp på rad i eliteserien ishockey da Comet Halden ble knust 6-0 torsdag. Dermed troner hamar-laget på toppen av tabellen med 41 poeng fra 15 kamper. Vålerenga (36 poeng) og Stavanger (34) vant også i ordinær tid, og det betyr at luken fra tettrioen ned til 4.-plasserte Sparta er på 13 poeng. Storhamar trengte litt tid på å komme i gang i Halden, men det løsnet på tampen av åpningsperioden. Tommy Hjelm gjorde 1-0 etter 16 minutter, og kort tid etter økte Jacob Berglund til 2-0. Kampen var mer eller mindre punktert da Samuel Solem satte inn både 3-0 og 4-0 i midten av annen periode. Andreas Martinsen rakk også å score for vertene før perioden var omme. Kenneth Pappalardo Gulbrandsen scoret kampens siste mål tidlig i tredje periode. (NTB)
Tidspunkt: 02-11-2023 - Kl.19:50 - Kilde: NRK - Info


101. Storhamar vant mjøsderbyet 4-2 foran femsifret tilskuertall – 11 strake seirer
To flotte mål av Martin Johnsen i midtperioden ga Storhamar ledelsen for godt i mjøsderbyet mot Lillehammer foran 10.348 tilskuere i Håkons hall. Serielederen tok sin 11. strake seier i eliteserien og befestet posisjonen på tabelltopp. Hjemmelaget gjorde sitt beste for å stå imot, men lyktes ikke. Det var hjemmefansen som kunne juble først. Alexander Reichenberg ga Lillehammer ledelsen med en frekk avslutning ved nærmeste stolpe etter 9.45 minutter. Storhamar-keeper Trym Gran var ikke på høyden ved den anledningen. Utligningen kom 46 effektive sekunder senere. Andreas Martinsen pirket inn en stolperetur fra kort hold. Så var det Johnsens tur. Åtte sekunder før midtperioden var halvspilt fikk han hjelp av to lagkamerater som ødela sikten for LIK-keeper Tomas Kral og lempet i vei et skudd som seilte i mål. Drøyt tre minutter senere fikk han en fin pasning fra Mathias Papuga, gjorde en fin dragning og deretter en finte som gjorde at han scoret mellom beina på Kral. Jacob Berglund økte til 4-1 med et fint direkteskudd i nærmeste kryss, og Joakim Eidsa Arnestads reduseringsmål kunne ikke skape full spenning selv om LIK skapte trykk i overtallsspill mot slutten. Laget spilte blant annet seks mot tre uten å score. (NTB)
Tidspunkt: 28-10-2023 - Kl.16:56 - Kilde: NRK - Info


102. Thoresen-hattrick i storseier – tiende strake for Storhamar
Patrick Thoresen storspilte og leverte hattrick for Storhamar i 7-1-seieren borte mot Ringerike. Vålerenga og Stavanger, nærmest på tabellen, vant også stort. Serieleder Storhamar har ofte hatt problemer mot nettopp Ringerike, men anført av sin snart 40 år gamle kaptein Patrick Thoresen skjedde det ikke denne gangen. Thoresens hattrick kom i en forrykende midtperiode. Martin Johnsen ordnet 1-0 for gjestene før Esbjørn Vold utlignet i 1. periode. Jakob Lundell Noer var tilbake for Storhamar etter en lei kneskade, og han satte 2-1 tidlig i midtperioden. Thoresen og Andreas Martinsen gjorde hvert sitt mål i overtall. Thoresen satte sitt annet mål til 5-1-ledelse. Han fullførte sitt hattrick like før midtperioden var over med å gjøre 6-1 da Storhamar hadde en mann mindre på isen. Det var Storhamars tiende strake seier. Kun Lørenskog har klart å slå de blågule denne sesongen. Øvrige resultater torsdag: Stavanger Oilers - Frisk Asker 5-0, Comet - Sparta 2-9, Lillehammer - Stjernen 4-1, Lørenskog - Vålerenga 0-10. (NTB)
Tidspunkt: 26-10-2023 - Kl.19:30 - Kilde: NRK - Info


103. Håndball-NM: Kvinnenes kvartfinaler er klare
Vipers Kristiansand fortsetter tittelforsvaret hjemme mot Byåsen 8. november. Kvartfinalene i håndballcupen for kvinner ble trukket torsdag. Det skjedde under en seanse i Norges Håndballforbunds lokaler på Ullevaal stadion. Vipers har vunnet de seks siste NM-finalene, og sørlendingene er klare favoritter til å gjøre det igjen denne sesongen. Det er lenge siden sist laget har tapt en norsk klubbkamp. Dette er de øvrige kvartfinalene: Oppsal – Storhamar, Volda – Sola og Gjerpen – Larvik. Vinnerne går til finalehelgen i Arendal 23.-25. februar. (NTB)
Tidspunkt: 26-10-2023 - Kl.13:11 - Kilde: NRK - Info


104. Storhamar til topps
Storkampen mellom Stavanger Oilers og Storhamar i eliteserien i ishockey bølget fram og tilbake. Ved full tid stod det 4-4, før Storhamar avgjorde på straffeslag. Det gjør at Storhamar topper tabellen med 32 poeng. hamarsingene er fem poeng foran Vålerenga som har én kamp mindre spilt. Oilers er på 3.-plass med 25 poeng og to kamper til gode på Storhamar. (NTB)
Tidspunkt: 21-10-2023 - Kl.20:52 - Kilde: NRK - Info


105. Ringnes tilbakekaller julebrus etter korkfeil
Problemene gjelder hamar Lillehammer julebrus og Dahls julebrus på 0,33 liter glassflaske.
Tidspunkt: 19-10-2023 - Kl.10:02 - Kilde: E24 - Info


106. Vålerenga styrker backsiden
Canadiske Andrew Nielsen (26) har signert for Vålerenga Ishockey. Debuten kommer sannsynligvis hjemme mot Storhamar 4. november. Den canadiske back-kjempen er tidligere vinner av Calder Cup (AHL-sluttspillet), og står med 258 kamper over åtte sesonger i AHL, som er nest høyeste nivå i USA og Canada. Der står han notert med 21 mål og 64 målgivende. – Her har vi fått en spiller som fortsatt er ung, og som er en storvokst forsvarsspiller med hardt fysisk spill. Han har også sterke offensive kvaliteter, og er en meget god to-veis-back, sier sportssjef Anders Myrvold. Også hovedtrener Fredrik Andersson er fornøyd med nyervervelsen som kan bidra over hele banen. – Det jeg liker med amerikanske og canadiske spillere er at de stort sett alltid har riktig karakter og holdning, og at de kan spille litt tøft og fysisk, sier Andersson, som er lettet over at Nielsen er på plass kun dager etter det ble kjent at Mark Auk blir ute i minst fire måneder.
Tidspunkt: 13-10-2023 - Kl.10:00 - Kilde: NRK - Info


107. Vålerenga henter back fra Canada
Canadiske Andrew Nielsen (26) har signert for Vålerenga Ishockey. Debuten kommer sannsynligvis hjemme mot Storhamar 4. november. Den canadiske backen står med 258 kamper over åtte sesonger i AHL, som er nest høyeste nivå i USA og Canada. Der står han notert med 21 mål og 64 målgivende. – Her har vi fått en spiller som fortsatt er ung, og som er en storvokst forsvarsspiller med hardt fysisk spill. Han har også sterke offensive kvaliteter, og er en meget god to-veis-back, sier sportssjef Anders Myrvold. Også hovedtrener Fredrik Andersson er fornøyd med nyervervelsen som kan bidra over hele banen. – Det jeg liker med amerikanske og canadiske spillere er at de stort sett alltid har riktig karakter og holdning, og at de kan spille litt tøft og fysisk, sier Andersson, som er lettet over at Nielsen er på plass kun dager etter det ble kjent at Mark Auk blir ute i minst fire måneder.
Tidspunkt: 13-10-2023 - Kl.09:58 - Kilde: NRK - Info


108. Skadesmell for VIF – viktig spiller ute i lang tid
Vålerenga-backen Mark Auk må opereres i skulderen og kan miste resten av grunnserien i ishockey. Det opplyser Vålerenga i en pressemelding. – Det er naturligvis veldig kjedelig for oss at Mark ikke kan være med på en stund. Vi mister en spiller med god spilleforståelse og offensive kvaliteter, og som har vært produktiv og offensivt god for oss. Men det viktigste nå er at Mark kan bli ordentlig frisk og komme tilbake og spille på 100 prosent, for det har han ikke hatt mulighet til å gjøre i de siste kampene, sier VIF-trener Fredrik Andersson. Amerikaneren Auk har slitt med skulderen siden han skadet den i sluttspillet mot Storhamar i vår. Nå er situasjonen blitt så ille at operasjon var uunngåelig. – Mark blir ute i minst fire måneder, men vi må bare se an prosessen underveis med rehabilitering og opptrening som vårt medisinske apparat nå styrer, sier Andersson. – Dersom alt går bra underveis, og opptreningen fungerer, er jeg tilbake før sluttspillet, sier Auk selv. (NTB)
Tidspunkt: 10-10-2023 - Kl.12:57 - Kilde: NRK - Info


109. Storseier for Storhamar
Storhamar flekset muskler og vant 4-0 i storoppgjøret mot Vålerenga på egen is lørdag kveld. Tidligere Vålerenga-spiller Andreas Martinsen åpnet vertenes målkonto drøyt halvveis i den første perioden, før Kenneth Gulbrandsen og Jacob Berglund økte Storhamars ledelse i 2. periode. Vålerenga forsøkte febrilsk å finne en vei tilbake i kampen, men hjemmelaget holdt unna til en sterk triumf. Med under minuttet igjen satte Peter Quenneville spikeren i kisten til 4-0. Storhamar troner øverst på tabellen i eliteserien i ishockey. Vålerenga ligger på 3.-plass. (NTB)
Tidspunkt: 07-10-2023 - Kl.19:40 - Kilde: NRK - Info


110. Topplagene seiret i eliteserien
Både Storhamar, Stavanger og Vålerenga vant sine kamper i eliteserien i ishockey torsdag kveld. Vålerenga møtte Sparta, som lå på plassen bak før kveldens runde, og Vålerenga vant til slutt 4–2 etter at Mathis Olimb scoret i åpent mål like før slutt. Dermed har både Storhamar og Stavanger 15 poeng, mens Vålerenga er tre poeng bak med én kamp mindre spilt. Øvrige resultater i eliteserien: Stjernen – Lørenskog 6–2 Storhamar – Comet 6–3 Lillehammer – Stavanger Oilers 1–5 Frisk Asker – Ringerike 5–3
Tidspunkt: 05-10-2023 - Kl.18:51 - Kilde: NRK - Info


111. Vipers slo serielederen tross tunge forfall
Vipers Kristiansand manglet flere nøkkelspillere, men fikk likevel 28-26-seier i toppkampen mot Storhamar i eliteserien i håndball. Dermed inntok sørlandslaget tabelltoppen med tolv poeng fra seks kamper (full pott). Før oppgjøret var Storhamar foran Vipers på målforskjell. (NTB)
Tidspunkt: 04-10-2023 - Kl.17:50 - Kilde: NRK - Info


112. Oilers opp i rygg på Storhamar
Stavanger Oilers måtte slite for poengene i den framskutte kampen mot Lørenskog, men Nick Dineens scoring ga 1-0-seier. Seieren sender Oilers opp i rygg på serieleder Storhamar. Begge har 15 poeng av 18 mulige etter seks spilte kamper. Hjemmelaget dominerte kampen stort og vant skuddstatistikken 56-9, men greide bare en gang å overliste Lørenskog-keeper Anders Iversen Haugum. Det var da Dineen vel halvveis i første periode dro av en motspiller og scoret alene med keeper. Oilers måtte forsvare seg med nebb og klør da Anders Tangen Henriksen ble utvist vel tre minutter før slutt og gjestene etter hvert tok ut keeper og spilte seks mot fire. Kampen tilhører egentlig neste ukes midtukerunde, men da er Oilers opptatt med CHL-kamp mot tsjekkiske Ocelari Trinec. (NTB)
Tidspunkt: 03-10-2023 - Kl.18:30 - Kilde: NRK - Info


113. Målkalas da Storhamar senket Sparta
Storhamar slo Sparta 5-2 på borteis i eliteserien i ishockey og fortsatte den solide sesongstarten. Peter Queeneville ga hamar-laget ledelsen allerede etter ett minutt. Ledelsen ble doblet av Eirik Salsten seks minutter senere. Martin Grönberg reduserte for Sparta, og Lars Joakim Lundberg utlignet kort tid etterpå. Likevel sørget Marcus Bryhnisveen for at Storhamar gikk til pause med 3-2-ledelse. Quennville økte til 4-2 i midtperioden, mens Sander Hurrød fastsatte resultatet til 5-2 i siste periode. Storhamar topper eliteserien med 15 poeng på seks kamper. Stavanger Oilers og Vålerenga ligger tre poeng bak med en kamp mindre spilt. Sparta møter Vålerenga i neste runde, mens Storhamar møter Comet. Frisk Asker tok seg enkelt av Lørenskog og vant 7-1 søndag, mens Lillehammer seiret 2-1 over Comet. (NTB)
Tidspunkt: 01-10-2023 - Kl.19:59 - Kilde: NRK - Info


114. Tertnes rystet Vipers – holdt ikke inn
Tertnes overrasket og tok en klar ledelse borte mot Vipers Kristiansand i eliteserien håndball, men stjernelaget vendte til 38-36 og nok en seier. Dermed står Vipers med fem seirer av fem mulige i ligaen, men Storhamar overtar 1.-plassen på bedre målforskjell. Mesterligavinner Vipers fikk en skikkelig test hjemme mot seiersløse Tertnes. Det sto 15-15 til pause etter en omgang der hjemmelaget slet markant i forsvar. Vipers og stjernen Anna Vjakhireva (bildet) måtte løfte seg skikkelig, og de klarte å slå tilbake selv om Tertnes kjempet bra og beholdt ledelsen lenge. Vipers tok ikke ledelsen i 2. omgang før på stillingen 31–30, men dro til slutt seieren i land. (NTB)
Tidspunkt: 27-09-2023 - Kl.20:21 - Kilde: NRK - Info


115. Vipers slet i en omgang, men vant greit over Gjerpen
De regjerende mesterne Vipers hadde en vond omgang hvor Gjerpen yppet seg, men laget fra Kristiansand skjerpet seg etter hvilen og vant 31-21. Vipers slet med å rykke skikkelig fra gjestende Gjerpen og ledet bare 10-9 ved pause. Etter hvilen sa de tidlig takk for følget med tre kjappe mål uten på at Gjerpen klarte å svare. Skienslaget har nå innledet med tre tap, mens Vipers har like mange seire. Sunniva Amalie Næs Andersen og Jana Knedlikova ble lagets toppscorer med fem mål. Hos Gjerpen stoppet Annika Skrettingland og Fride Lunne Mastad med fire mål. Storhamar tok imot Oppsal, og også der ble det klasseforskjell på de to lagene og hamar-laget vant med komfortable 34-23. Det var Storhamars annen seier for sesongen, mens Oppsal nå har tapt sine to første seriekamper. Anniken Obaidli ble toppscorer med sju mål for Storhamar, mens Guro Lundtveit Svennevig scoret fire for Oppsal. Tertnes fikk det tøft hjemme mot Follo og røk 23-30. Follo kom fra tap i første serierunde. Rikke Midtfjell og Fanny Skindlo scoret fire mål hver for Tertnes, mens Mirela Gjikokaj var solid for Follo med 13 fulltreffere. (NTB)
Tidspunkt: 06-09-2023 - Kl.19:39 - Kilde: NRK - Info


116. HamKam selger forsvarsprofil – blir værende ut sesongen
HamKam gir slipp på Jens Martin Gammelby (28), men det skjer først etter høstens kamper i Eliteserien. Høyrebacken kjøpes av danske Silkeborg, og dermed returnerer han til hjemlandet etter et kort opphold i norsk fotball. HamKam bekrefter overgangen på sine nettsider. Gammelby kom til hamar fra Brøndby i februar i år. Før det hadde han spilt over 100 kamper for nettopp Silkeborg mellom 2014 og 2018. – Jeg er glad for at jeg kan spille ferdig sesongen. Vi har noe godt på gang som jeg ønsker å være en del av, samtidig blir det fint å ta med seg familien til hjembyen vår når den tid kommer. Men først skal jeg gjøre alt for at Kamma holder plassen i Eliteserien, sier han. (NTB)
Tidspunkt: 04-09-2023 - Kl.12:40 - Kilde: NRK - Info


117. HamKam henter tilbake RBK-spiller på lån
Morten Bjørlo (27) vender tilbake til HamKam. Han lånes ut fra eliteseriekollega Rosenborg ut inneværende sesong. HamKam bekreftet avtalen i sine kanaler tirsdag. – Det var flere klubber som var aktuelle, men for meg var valget enkelt. Jeg ville tilbake til hamar og HamKam. Jeg kjenner guttene, støtteapparatet, klubben og supporterne og følte meg ønsket i gamleklubben, sier Bjørlo i en uttalelse. Bjørlo gikk fra hamar-klubben til RBK motsatt vei foran inneværende sesong. – Høsten i Kamma blir som vanlig veldig spennende, og jeg ønsker å gjøre alt jeg kan for at vi skal redde plassen i Eliteserien. Det betyr alt, sier Bjørlo. (NTB)
Tidspunkt: 15-08-2023 - Kl.10:29 - Kilde: NRK - Info


118. HamKam-fansen forlot banen i protest mot VAR
Briskebybanden, HamKams trofaste tilhengere, forlot arenaen etter at dommeren blåste i gang kampen mot Stabæk i hamar. Markeringen var en protest mot innføringen av VAR (video assistant referee) i norsk eliteserie denne sesongen. I forrige serierunde var det Stabæk-supporterne som hadde en lignende protest ved å forlate Nadderud i kampen mot Viking. (NTB)
Tidspunkt: 23-07-2023 - Kl.15:51 - Kilde: NRK - Info


119. Storhamar med økonomisk trøbbel – lar spillerne gå om de ønsker det
Storhamar-topp Njål Berge sier til hamar Arbeiderblad at spillerne i ishockeylaget kan finne seg en ny klubb dersom de ønsker det. Både H-A og TV 2 har rapportert om uenighet mellom spillere og ledelse i Storhamar Hockey om utbetaling av bonus. Spillere i Storhamar mener angivelig at de har krav på bonus fra forrige sesongs sluttspill, der de ble nummer to, men styreleder Njål Berge hevder at en slik bonusavtale ikke eksisterer. (NTB)
Tidspunkt: 04-07-2023 - Kl.15:17 - Kilde: NRK - Info


120. Kjelsås til kvartfinale etter overtidsmagi
Det så lenge ut til å gå mot ekstraomganger på Grefsen Stadion i Oslo, i oppgjøret mellom Kjelsås og KFUM Oslo i den fjerde runden av cupen. Men to minutter på overtid, med en lekker lobb over keeper, sendte Jens Aslaksrud publikum og Kjelsås laget til himmels med scoring. Da resignerte KFUM, mens hjemmelaget fikk mer energi, og på overtid av overtiden fastsatte Rasmus Eggen Vinge resultatet til 2–0. Dermed er Kjelsås, som til daglig holder til i 2. divisjon, klare for kvartfinale i cupen. I oppgjøret mellom rivalene Gjøvik-Lyn og HamKam var det eliteserielaget fra hamar som var best, og vant 5–0. Det samme gjorde Vålerenga over Stjørdals-Blink. På Fosshaugane ble det en neglebiter av en kamp mellom Sogndal og Sarpsborg 08, hvor sistnevnte til slutt trakk det lengste strået og er videre i cupen med 4-3-seier. Molde på sin side av landet tok imot Strømsgodset, og er klare for kvartfinale etter seier 3–0.
Tidspunkt: 28-06-2023 - Kl.17:56 - Kilde: NRK - Info


121. Storhamar får ikke spille i Mesterligaen: – Urettferdig
Norge har kun fått én plass i Mesterligaen neste sesong. Storhamar mener håndballforbundet burde gjort mer.
Tidspunkt: 21-06-2023 - Kl.18:09 - Kilde: NRK - Info


122. Haga vraket utenlandstilbud – valgte Frisk Asker
Etter nesten ti år som utenlandsproff vender Michael Haga (31) hjem til Norge og fortsetter ishockeykarrieren i Frisk Asker. – Det er helt fantastisk, sier Haga til TV 2. 31-åringen kommer hjem til moderklubben. Han var også ønsket i Vålerenga, men Oslo-klubben nådde ikke opp i kampen. Heller ikke Storhamar klarte å lokke ham til seg. Tilbudene fra utlandet ble også vraket da familien bestemte seg for å flytte hjem til Norge. Haga spilte nylig i VM i Latvia for Norge. – Det å være med på denne nye reisen med Frisk, med nye fasiliteter og alt blir veldig gøy, sier han. Haga har i de siste ti årene spilte i Sverige, Finland og Østerrike. (NTB)
Tidspunkt: 14-06-2023 - Kl.10:46 - Kilde: NRK - Info


123. Håndball: Vipers starter hjemme mot Byåsen
Regjerende seriemester i håndball for kvinner, Vipers Kristiansand, åpner kommende sesong hjemme mot Byåsen. Eliteserien for kvinner er utvidet fra 12 til 14 lag. Slik spilles 1. serierunde, søndag 30. august (18.00): Fredrikstad – Tertnes, Larvik – Aker, Oppsal – Molde, Vipers Kristiansand – Byåsen, Fana – Gjerpen 18.30, Follo – Sola 18.30, Romerike – Storhamar 18.30. Siste serierunde er lagt til 21. april neste år. Der spiller Vipers Kristiansand borte mot Follo. Vipers vant også NM, elitesluttspillet og mesterligaen sesongen 2022/23. (NTB)
Tidspunkt: 14-06-2023 - Kl.09:54 - Kilde: NRK - Info


124. Sykkelfest fikk klarsignal i tolvte time
Sykkelrittet Trondheim-Oslo går som planlagt lørdag 17. juni etter uker med usikkerhet. Arrangørene pålegges samtidig grep som setter rittets framtid i fare. Rittet, som har tilnavnet Styrkeprøven, opplyser selv at det endelige og avgjørende klarsignalet fra Statens vegvesen kom fredag. Dermed er de nødvendige tillatelsene på plass til å arrangere ritt fra startstedene Trondheim, Lillehammer, hamar og Eidsvoll om få dager. Usikkerheten som har rådet de siste ukene har handlet om veimyndighetene ville gi tillatelse til å gjennomføre det tradisjonsrike turrittet. For en tid tilbake avslo Statens vegvesen arrangørenes søknad. I begrunnelsen lå blant annet skepsis til å skulle senke fartsgrensene i traseen mens rittet pågikk. Arrangørene tok saken videre til Vegdirektoratet, som kom til motsatt konklusjon av Statens vegvesen. Dermed ble det innledet nye samtaler om gjennomføringen av årets ritt. Fredag kom den endelige beslutningen om at 2023-utgaven av arrangementet kan gå som oppsatt. (NTB)
Tidspunkt: 10-06-2023 - Kl.11:23 - Kilde: NRK - Info


125. Flere storoppgjør i cupens 4. runde
Trekningen av 4. runde i cupen ble foretatt onsdag kveld. NFF serverte tre lokaloppgjør i kampene som spilles onsdag 28. juni: Kjelsås – KFUM Oslo Bodø/Glimt – Tromsø Gjøvik-Lyn – HamKam Stjørdals-Blink – Vålerenga Raufoss – Viking Sogndal – Sarpsborg 08 Molde – Strømsgodset Brattvåg – Brann – Vi er fornøyde med ny hjemmekamp og en mulighet til å konkurrere med hamar og Hamkam som har ligget lengst fremme i distriktet i flere år. Vi kommer til å gi dem kamp. Kristian Onsrud har familie med en stor historie i sportsklubben Gjøvik-Lyn, så vi gleder oss, sier Gjøvik-Lyn-trener Espen Haug til NRK.
Tidspunkt: 07-06-2023 - Kl.20:24 - Kilde: NRK - Info


126. Salsten blir i Sparta
Det var ventet at Håvard Østrem Salsten skulle tilbake til Storhamar, men nå har ishockeyprofilen bestemt seg for å bli i Sparta. – Dette er en signering vi både har håpet på og ventet på. Håvard Salsten har endelig satt navnetrekket på en kontrakt med Sparta som gjør han blå i nok en sesong, skriver Østfold-klubben som på sin twitterkonto. Det er snakk om en ettårskontrakt Salsten har skrevet under på. (NTB)
Tidspunkt: 06-06-2023 - Kl.11:15 - Kilde: NRK - Info


127. Senstad blir Larvik-trener
Arne Senstad (53) blir hovedtrener for håndballklubben Larvik i kvinnenes eliteserie. – Det er en stor ære å ta over en klubb som Larvik. Jeg har fulgt med lenge og synes det har vært spennende de siste årene. Jeg er en god kompis med Eirik Haugdal og har fulgt med på det han har gjort i klubben. Det er en fin gjeng som trener bra og leverte en god sesong i år, sier han i en pressemelding. Senstad har vært landslagstrener for Polen siden 2019 og skal fortsette i den gjerningen. 53-åringen fra Kapp på Østre Toten flytter til Sandefjord i sommer. Han er samboer med tidligere Larvik-spiller Lise Løke og blir altså igjen trener for svigerinnen Heidi Løke. Larviks nye hovedtrener har to ganger blitt stemt fram som årets trener i Norge (2011/12, 2018/19), begge ganger som Storhamar-trener. Han trente Storhamar i sju sesonger (2006-2013), før han var i Oppsal i to sesonger (2013-2015). (NTB)
Tidspunkt: 30-05-2023 - Kl.12:50 - Kilde: NRK - Info


128. Vipers vant sluttspillfinalen
Vipers Kristiansand var på et tidspunkt fem mål bak, men med en sterk andreomgang hentet de inn forspranget og vant sluttspillsfinalen med 32-26 over Storhamar. Vipers vant tirsdag den første sluttspillsfinalen 32-19 og hadde muligheten til å sikre seieren i best-av-tre-serien hvis de også vant lørdagens kamp. Dermed tok Vipers sin tredje tittel for sesongen etter at de også vant serien og cupen. Tittelen var samtidig deres 16. tittel siden cupgullet i 2017. Nå kan klubben rette blikket mot finalehelgen i Mesterligaen i Budapest neste uke. (NTB)
Tidspunkt: 27-05-2023 - Kl.20:56 - Kilde: NRK - Info


129. Fantomspill av Lunde i første sluttspillfinale
Katrine Lunde hadde redningsprosent på over 65 i første omgang og drev Storhamar-spillerne til fortvilelse da Vipers vant første sluttspillfinale 32-19. 43-åringen stengte målet for alle andre enn Anniken Obaidli til det var spilt 29.37 minutter av den første omgangen. Med 17-7 var kampen avgjort allerede ved pause. Allerede lørdag får Vipers Kristiansand sjansen til å sikre sluttspilltittelen slik at laget kan rette blikket helt mot Champions League-finalehelgen i Budapest. Storhamar ledet både 2-0, 3-2 og 4-3, men så scoret Vipers 13 av de 14 neste målene og hadde langt på vei avgjort kampen på 16-5. Hovedårsaken til det var Lundes storspill i hjemmemålet. (NTB)
Tidspunkt: 23-05-2023 - Kl.20:35 - Kilde: NRK - Info


130. Solbakken flytter hjem til Norge
Landslagssjef Ståle Solbakken forlater Danmark og bosetter seg på norsk jord i løpet av få måneder. Solbakken bekrefter flyttingen overfor den danske avisen BT tirsdag. Landslagssjefen har i mange år hatt base i København, som følge av at han var ansatt som trener i hovedstadsklubben FCK. Nå vender 55-åringen og kona Anniken hjem til Norge. – Det er riktig at vi planlegger å flytte hjem til Norge i løpet av noen måneder, sier Solbakken til BT. Datteren Ida blir imidlertid værende i København. – Så vi vil fortsette å ha et bein i København med min «danske datter», sier Solbakken. Landslagssjefen har i flere år pendlet mellom den danske hovedstaden og familiens hus på hamar. (NTB)
Tidspunkt: 23-05-2023 - Kl.11:23 - Kilde: NRK - Info


131. Filip Ingebrigtsen sesongåpnet på 800 meter
Filip Ingebrigtsen var den største profilen på startlisten under Friidrettens venners festival på hamar. Sandnes-løperen tok føringen ut på sisterunden, men ble utfordret av Magnus Tuv Myhre med rundt 300 meter igjen. De har tilbragt tid sammen i høyden i Sierra Nevada den siste perioden. Seieren var det imidlertid Esten Hansen-Møllerud Hauen som stakk av med. Med et sterkt oppløp vant han på tiden 1.49,62 minutter. Tuv Myhre ble nummer to på personlig rekord 1.50,95, foran Kjetil Brenno Gagnås (1.52,07). Filip Ingebrigtsen fikk det tøft på slutten av oppløpet og løp inn på 1.52,55, nesten seks sekunder bak sin personlige rekord på distansen.
Tidspunkt: 20-05-2023 - Kl.15:40 - Kilde: NRK - Info


132. Storhamar møter Vipers i sluttspillfinalen
Storhamar vant den tredje og avgjørende sluttspillsemifinalen i håndball 25–24 mot Sola. Dermed venter Vipers Kristiansand i finalen. Storhamar ledet 13–8 til pause i egen hall. Sola knappet voldsomt innpå etter hvilen og tapte med ett mål. Det hjalp likevel ikke for Sola. Storhamar vant semifinaleserien 2–1 sammenlagt. Dermed blir det et gjensyn med fjorårets finalelag. Forrige sesong ble Storhamar slått 24–17 av Vipers i finalen. Kristiansand-laget har vunnet sluttspillet i 2022, 2019 og 2018. Før det vant Larvik 13 sesonger på rad. I 2021 og 2020 ble sluttspillet avlyst på grunn av koronapandemien. (NTB)
Tidspunkt: 19-05-2023 - Kl.22:08 - Kilde: NRK - Info


133. Vipers kontrollert til finale
Vipers Kristiansand suser videre mot nok en sluttspilltittel i håndball. Torsdag ble Larvik slått 37-22 på bortebane i semifinalen. Dermed vant Vipers 2-0 sammenlagt i best av tre-serien. Det ble 43-18-seier i første kamp sist uke. Stjernelaget fra Kristiansand kan sikre tittelen for fjerde gang på rad. I finalen venter enten Storhamar eller Sola. I den andre semifinalen mellom Storhamar og Sola står det 1-1. Den avgjørende kampen spilles på hamar fredag i neste uke. Vipers har vunnet sluttspillet i 2022, 2019 og 2018. Før det vant Larvik 13 sesonger på rad. I 2021 og 2020 ble sluttspillet avlyst på grunn av koronapandemien. (NTB)
Tidspunkt: 11-05-2023 - Kl.21:35 - Kilde: NRK - Info


134. Strøm går fra Vålerenga til Storhamar
Villiam Strøm (32) forlater Vålerenga til fordel for eliteserierival Storhamar. Backen har signert en ettårskontrakt. Storhamar opplyser om overgangen på sine nettsider tirsdag. «Villiam er en solid og erfaren spiller med styrken i det defensive», skriver klubben. Strøm har en fortid i både Lillehammer, Rosenborg Lørenskog og Stavanger i tillegg til Vålerenga. Han har spilt for Oslo-klubben siden 2018. Strøm har også spilt en håndfull landskamper og var med i VM i 2018. (NTB)
Tidspunkt: 09-05-2023 - Kl.11:15 - Kilde: NRK - Info


135. Troppen til ishockey-VM klar – Engebråten og Karlsen fikk ikke plass
Landslagssjef Tobias Johansson har tatt ut de 25 spillerne som skal representere Norge i ishockey-VM i Latvia og Finland. Den er lik bruttotroppen som nylig spilte to VM-oppkjøringskamper mot Frankrike, med tre unntak. Veteranen Mathis Olimb måtte melde forfall med skade, mens Storhamar-backen Sander Vold Engebråten og Stavanger-løperen Christoffer Karlsen ble vraket. Norge stiller med et relativt ungt lag i årets VM, ettersom flere rutinerte spillere er uaktuelle. Jonas Holøs, Martin Røymark og Mats Rosseli Olsen har meldt forfall, mens Alexander Bonsaksen nylig la opp. Første VM-kamp spilles mot Kasakhstan 13. mai. Norge skal også møte Sveits, Slovenia, Latvia, Tsjekkia, Canada og Slovakia i gruppespillet. (NTB)
Tidspunkt: 07-05-2023 - Kl.17:35 - Kilde: NRK - Info


136. Stavanger Oilers sikret seg nordmann fra svensk hockey
Martin Gran (26) forlater Allsvenskan og har skrevet under på en toårskontrakt med Stavanger Oilers. Grans moderklubb er Storhamar, men han spilte for Lillehammer fra 2019-20-sesongen. Sist sesong ble han løst fra kontrakten med mjøsklubben etter 27 spilte kamper og avsluttet sesongen med 19 kamper for Kristianstads i hockeyallsvenskan. Der bidro han med ett mål og seks assists. Gran har representert Norge på aldersbestemte landslag. – Martin er en bra mann som vil passe godt inn i gruppen. Han er en offensiv, rask høyrefattet ving med målteft, sier Stavanger Oilers´ nytilsatte trener Anders Gjøse til klubbens hjemmeside.
Tidspunkt: 27-04-2023 - Kl.09:08 - Kilde: NRK - Info


137. Herrem strålte mot Fana
Camilla Herrem ble toppscorer da Sola vant den første kvartfinalen i håndballsluttspillet over Fana, melder NTB. De gulkledde vant til slutt 28-25. Herrem endte på sju mål. Kvartfinalen avgjøres i best av tre kamper. Storhamar vant sin kvartfinalekamp mot Fredrikstad 33-27.
Tidspunkt: 19-04-2023 - Kl.17:39 - Kilde: NRK - Info


138. Solbakken etter kvaliksmellen: – Jeg var altfor langt nede, i altfor lang tid
Ståle Solbakken åpnet i en fersk podkast opp om den tøffe tiden etter de skuffende EM-kvalifiseringskampene mot Spania og Georgia i slutten av mars. – Jeg var altfor langt nede, i altfor lang tid, sier Solbakken i TV 2s «Fotballrådet». Norge leverte 80 solide minutter mot Spania, men tapte likevel 0-3 borte i den første EM-kvalifiseringskampen. Men det var likevel den påfølgende 1-1-kampen borte mot Georgia som kanskje ble den største skuffelsen. Nedturen kjente landslagssjefen veldig på i etterkant. – Den er voldsom. Den er uvant for meg å håndtere. Spillerne tar det mye bedre, for de skal inn i sin hverdag hvor det er press fra deg én, mens vi som er ledere og trenere får oss en midt i trynet, sier Solbakken. Solbakken forteller at han først ikke fikk sove og at han etter en lang flytur hjem tok noen dager hjemme på hamar alene. Etter en stund, og etter «ordre» fra kona, dro han ned til familiens feriehus i Frankrike. – Jeg tror jeg brukte sju til ti dager før jeg ble sosial igjen, forteller han i podkasten. Norge møter Skottland og Kypros til landskamper i juni. Det er hjemmekamper begge to. (NTB)
Tidspunkt: 19-04-2023 - Kl.09:06 - Kilde: NRK - Info


139. Direkte: Gulljubel i Stavanger – Oilers tok sin niende NM-tittel
Stavanger Oilers slo Storhamar 3-0 i den syvende og siste NM-finalen i ishockey. De er dermed både seriemestre og sluttspillmestre. Se direkte fra seiersfesten her.
Tidspunkt: 17-04-2023 - Kl.19:19 - Kilde: NRK - Info


140. Oilers slo til igjen på hamar – Ny NM-finale venter mandag
Stavanger tvang fram en sjuende NM-finale ishockey etter å ha slått Storhamar 3–0. Bryce Gervais ble kampens store spiller. Det var «mætt fjøs» i hamar OL-amfi. Det vil si 7384 frammøtte, men nesten alle måtte dra skuffet hjem etter at Bryce Gervais hadde vært festbrems med sine to scoringer. Thomas Berg-Paulsen satte 3–0 i tomt bur rett før slutt. Storhamar hadde sjansen til å sikre NM-tittelen på hjemmebane. Hjemmelaget hadde en del farlige muligheter i starten, mens gjestene var sporadisk oppe i offensiv sone. Etter drøye ni minutter dukket derimot Bryce Gervais opp og snappet en feilpasning fra en Storhamar-back og satte 1–0 mot spillets gang. Tendensen fortsatte med et stort Storhamar-press i midtperioden. Mot slutten av perioden var Gervais frampå igjen, men Storhamars målvakt Trym Gran viste klasse og reddet. Gervais var derimot frampå igjen da han satte 2–0 etter en situasjon som lignet den som ga 1–0. En Storhamar-back mistet pucken bak mål, og pasningen havner hos Gervais foran målet. Også Stavangers målvakt Henrik Holm har vært god i dette sluttspillet. Han holdt laget inne i 1. perioden. Han fortsatte også storspillet i resten av kampen og drev Storhamar-spillerne til frustrasjon. Storhamar jakter sin åttende NM-tittel, mens regjerende mester Stavanger kan ta sin niende. Vålerenga troner øverst i antall NM-titler med 26. Den sjuende NM-finalen spilles i Stavanger mandag. (©NTB)
Tidspunkt: 15-04-2023 - Kl.18:14 - Kilde: NRK - Info


141. Oilers med andre strake seier: – Jeg tror Storhamar er litt redde nå
I NM-sluttspillet i ishockey møttes Storhamar og Stavanger Oilers til sin fjerde av totalt sju finalekamper tirsdag kveld. På hamar var gjestene sterkest og vant 3–1. Sammenlagt står lagene likt med to seiere hver, etter Stavanger-lagets andre seier på rad. – Jeg tror Storhamar er litt redde nå for å være ærlig. Så skal vi hjem og ta neste seier, sa matchvinner Christoffer Karlsen til NRK etter kampen. Etter åtte minutters spill skøyt Oilers´ Thomas Berg-Paulsen mot mål og Storhamars målvakt Trym Gran reddet. Men Gran fikk ikke med seg at pucken endte på streken. Det gjorde derimot Karlsen som kastet seg fremover og sendte pucken over målstreken og Oilers i ledelsen på hamar. I andre periode utnyttet hjemmelaget overtallet de hadde etter at Nick Dineen fikk en to minutter og Eirik Salsten utlignet. I tredje periode gjenvant amerikanske Rob Allen Bordson Stavanger-lagets ledelse etter målgivende fra Andreas Klavestad og Daniel Thomas Kissel. Karlsen var en offensiv drivkraft for Oilers gjennom hele kampen, og han satte spikeren i kista da det gjensto seks minutter. Etter dommeren blåste av kokte det over for vinnerlagets Tommy Kristiansen og Storhamars Eskild Bakke Olsen som knuffet til hverandre, men slåssingen ble fort brutt opp.
Tidspunkt: 11-04-2023 - Kl.19:09 - Kilde: NRK - Info


142. Oilers slo tilbake mot Storhamar i ellevill NM-finale
Stavanger Oilers så ut til å ryke nok en gang for Storhamar, men kom tilbake like før slutt og avgjorde i spilleforlengelsen. Nå er det kamp igjen i NM-finalen. Greg Mauldin sørget for enorm hjemmejubel ni minutter ut i spilleforlengelsen. Kampen endte 5-4. Det er nå 1-2 før den fjerde kampen på hamar. Veteran Patrick Thoresen sendte Storhamar i føringen før to minutter var spilt. Martin Rønnild økte ledelsen. Midtperioden ble hektisk. Oilers kom ut i et helt annet tempo og presset bortelaget. Bryce Gervais reduserte før Thoresen satte inn sitt andre, men Stavanger svarte med Gervais og Ludvig Hoff. Peter Quenneville sørget for 4-3 like etter før Karlsen gjorde at det ble mer underholdning på isen i Stavanger. I forlengelsen sørget 40 år gamle Mauldin for fest. 3969 tilskuere var på plass i Stavanger. Den fjerde kampen i best av sju-serien mellom lagene spilles på hamar tirsdag.
Tidspunkt: 08-04-2023 - Kl.17:06 - Kilde: NRK - Info


143. Storhamar avgjorde i spilleforlengelse – vant 3-2 hjemme over Stavanger Oilers i NM-finalen
Storhamar har fått en drømmestart på NM-finalene og leder 2-0 over Stavanger Oilers etter de vant 3-2 på hjemmeis onsdag kveld. Det var vertene som kom best i gang da David Booth sendte Storhamar i ledelsen etter 12 minutter og 17 sekunder inn i første periode. Christoffer Karlsen utlignet imidlertid sju minutter senere, før Greg Mauldin sendte gjestene i ledelsen fem minutter ut i andre periode. Vertene kunne likevel starte tredje periode med 2-2 etter Simen André Edvardsen utlignet åtte minutter før pause. Den siste perioden ble imidlertid av det målfattige slaget og lagene måtte ut i spilleforlengelse. Storhamar fikk en drømmestart på NM-finalene da de vant 3-0 på bortebane i den første av de sju finalekampene. Etter onsdagens 3-2-seier trenger de nå bare to seire til for å kunne kalle seg norgesmestre og løfte «bøtta». (NTB)
Tidspunkt: 05-04-2023 - Kl.19:59 - Kilde: NRK - Info


144. Storhamar tok første stikk i NM-finalen
Storhamar vant 3-0 over Stavanger Oilers i den første finalekampen i NM i ishockey. Patrick Thoresen ble finalesluttspillets første målscorer da han la på til 1-0 med 1.24 igjen i den første perioden. Målet i overtall var Thoresens 400. poeng i Storhamar-trøya. Peter Quenneville tok sitt 17. poeng i sluttspillet da han hamret inn 2-0 i andre periode, også det i overtall. Samuel Solem la på til 3-0 i tomt bur to sekunder før slutt. Neste kamp er på hamar onsdag. (NTB)
Tidspunkt: 03-04-2023 - Kl.19:36 - Kilde: NRK - Info


145. Lillehammer møter Oilers i NM-finalen i ishockey
Seriemester Lillehammer tok seg enkelt til kvinnenes NM-finale etter å ha slått Storhamar 7–1 lørdag. Der blir Stavanger Oilers motstander. Final-4-helgen i kvinnenes norgesmesterskap blir spilt i Furuset Forum i Oslo. Etter en målløs åpningsperiode tok Storhamar ledelsen 1–0 ved Hanna Olsen, men seriemester Lillehammer slo tilbake med fire mål fra Andrea Grinnbo, Josefine Engmann, Thea Rustbakken og Ella Morken. Alle scoringene kom i midtperioden. Engmann satte sitt annet mål til 5-1, mens Emma Fladmo og Morken økte forspranget ytterligere etter den siste pausen. I lørdagens andre semifinale var det Stavanger Oilers som gikk av med seieren mot Hasle-Løren. Scoringer av Silje Gundersen og Sinja Paurat mot slutten av tredje periode sikret 5–3 og avansement for Oilers. Stillingen var 3–3 da et kvarter gjensto. Finale og bronsekamp spilles søndag. (©NTB)
Tidspunkt: 01-04-2023 - Kl.16:45 - Kilde: NRK - Info


146. Storhamar til NM-finale
Storhamar tok turen til Jordal Amfi og sørget for 4-2-seier sammenlagt i semifinaleserien i ishockey-NM mot Vålerenga. De gulkledde vant kampen 2-1. De to lagene hadde slått hverandre hjemme før Storhamar brøt rekken i den sjette kampen. Nå venter Stavanger Oilers i NM-finalen for hamarsingene. Det var for lite og for sent for Vålerenga. I overtall reduserte Vålerenga med seks sekunder igjen av kampen. (NTB)
Tidspunkt: 29-03-2023 - Kl.19:37 - Kilde: NRK - Info


147. Herrem gjorde comeback 24 dager etter fødsel
Camilla Herrem var tilbake på håndballbanen for Sola drøyt tre uker at hun fødte sitt andre barn. 36 år gamle Herrem entret parketten etter omkring ni minutter i onsdagens kamp mot Storhamar. Det er den siste serierunden før sluttspillet går i gang. 5. mars ble Herrem og ektemannen, Sola-trener Steffen Stegavik, foreldre til Noah. – Jeg kommer aldri til å ta noen dumme sjanser. Dette handler ikke om å prøve å forte meg tilbake for å rekke noe, men det handler om at jeg vil føle meg litt fram hvordan jeg ligger an. Kjennes kroppen bra ut, prøver vi litt. Jeg kommer til å bruke hodet i dette, sa kantspilleren til TV 2 før kampen. Herrem har 288 landskamper for Norge.
Tidspunkt: 29-03-2023 - Kl.17:15 - Kilde: NRK - Info


148. Storhamar best i amper semifinale – Vålerenga med kniven på strupen
Det femte oppgjøret mellom Storhamar og Vålerenga i semifinaleserien i NM-sluttspillet endte med 3-0-seier til hjemmelaget, som dermed leder 3-2 sammenlagt. Det betyr at Vålerenga må vinne hjemme i Jordal Amfi førstkommende onsdag for at drømmen om NM-finale mot Stavanger Oilers skal leve videre. Allerede før to minutter var unnagjort av mandagens kamp på hamar, tente det til etter en tøff takling fra hjemmelagets Martin Rønnild. Hele fire spillere måtte ta en tur ut på sidelinjen i kjølvannet av klammeriet på isen. – Ikke glad i hverandre Storhamar og Vålerenga, konkluderte TV 2s hockeyekspert Erik Follestad på Twitter underveis i kampen. Kort tid etter tumultene åpnet vertene scoringsballet. David Booth satte pucken i mål etter slurvete forsvarsspill fra bortelagets Stefan Espeland. Drøye ti minutter senere maktet Storhamar å utnytte én mann mer på isen da Jacob Berglund la på til 2-0, som også var resultatet etter første periode. I andre periode var begge lag farlig frempå ved flere anledninger, men verken Storhamar eller Vålerenga fant veien til nettmaskene. Tross målløs andreperiode gikk det som i den første tidvis hardt for seg mellom de to kamphanene. Gjestene forsøkte febrilsk å skaffe seg en viktig redusering i den tredje og siste perioden, og fikk en gylden mulighet med 5 mot 3 i en liten periode. Det klarte de imidlertid ikke å utnytte, og til slutt var det Storhamar som satte inn 3-0 på tampen. – Det er svakt 5 mot 3. Da er denne kjørt. Et Vålerenga som av en eller annen grunn virker blottet for selvtillit - og har gjort det siden 1-0, skrev Viaplays Kasper Wikestad på Twitter i den tredje perioden. Samtlige av de fem oppgjørene så langt har endt med hjemmeseier. For Vålerengas del må den trenden fortsette på onsdag dersom det skal bli NM-finale for Oslo-laget.
Tidspunkt: 27-03-2023 - Kl.19:29 - Kilde: NRK - Info


149. Storhamar fikk pålegg fra forbundet etter billettreduksjon
Mandag formiddag skrev Storhamar på Twitter at de reduserte tilskuerkapasiteten til kveldens kamp mellom Storhamar og Vålerenga, den femte kampen i semifinaleserien mellom de to ishockeylagene. Det innebar en reduksjon av antall bortesupportere til 275, noe som fikk flere Vålerenga-fans til å reagere. Noen timer senere kom også beskjeden om at bortelaget hadde fått justert antall billetter til 325 etter pålegg fra ishockeyforbundet. Et bortelag har i utgangspunktet krav på fem prosent av billettene til en kamp. Ifølge hamar kommune har Storhamars hjemmebane, CC Amfi, en tilskuerkapasitet på 6100 sitteplasser. – Vi har fått beskjed om at det skal regnes av hallens mulige kapasitet - ikke hvor mange billetter vi legger ut for salg. Vi mener at hallen ikke er tilrettelagt for å kunne etterkomme de arrangementskrav forbundet stiller til bortesupporterfelt når vi pålegges å slippe inn over 300+ fordi det er ståtribuner og ikke seter. Vi forholder oss til pålegget og har lagt ut flere billetter, sier styreleder i Storhamar, Njål Gjøvåg Berge.
Tidspunkt: 27-03-2023 - Kl.13:22 - Kilde: NRK - Info


150. Storhamar med ny fordel i NM-semifinalen – vant tett oppgjør
Storhamar er igjen i føringen i NM-semifinalen mot Vålerenga etter torsdagens 2-1-seier på hjemmebane. hamar-laget leder 2–1 sammenlagt i best av sju-serien. Patrick Thoresen sendte hjemmelaget i ledelsen tidlig i annen periode, mens Jacob Berglund doblet den ti minutter senere. Andreas Martinsen tok VIF inn i kampen igjen med en redusering mot slutten av samme periode. Storhamar holdt unna i tredje periode og sikret seg en ny fordel i semifinalen, som spilles best av sju kamper. Dermed har det bare vært hjemmetriumfer hittil. Neste kamp spilles i Oslo lørdag. Storhamar og Vålerenga er to av de mest tradisjonsrike klubbene i norsk hockeyhistorie. VIF har vunnet hele 26 NM-titler, mens Storhamar har sju. Det er likevel 14 år siden Vålerenga sist vant NM. Storhamar gjorde det sist i 2018, og i fjor ble Storhamar slått av Stavanger Oilers i finalen. Regjerende norgesmester Oilers leder 3–0 sammenlagt over Sparta og kan sikre finalebilletten med borteseier i Sarpsborg fredag. (©NTB)
Tidspunkt: 23-03-2023 - Kl.20:45 - Kilde: NRK - Info


151. Vålerenga utlignet mot Storhamar i NM-semifinalen
Vålerenga slo hardt tilbake etter tapet i den første semifinalekampen mot Storhamar. Tirsdag vant de 2-1 på Jordal Amfi. Vålerenga trengte ikke mer enn to minutter og 57 sekunder før Mika Partanen sendte vertene i føringen i første periode. Rett før hvilen økte Mathis Olimb til 2-0 etter å ha blitt spilt opp av Tommi Taimi. Fem minutter før full tid reduserte klubblegenden Patrick Thoresen til 1-2, men det hjalp dessverre lite for gjestene som ikke klarte å sette inn utligningen. (NTB)
Tidspunkt: 21-03-2023 - Kl.21:06 - Kilde: NRK - Info


152. Oilers tok første stikk i NM-semifinalen
Stavanger Oilers vant 2-0 hjemme mot Sparta i første runde av NM-semifinalen i ishockey. Andreas Klavestad sørget for 1-0 da han scoret ni minutter inn i første periode. Tommy Kristiansen doblet ledelsen i tredje periode og sikret seieren for hjemmelaget. Dermed leder Stavanger-laget 1-0 i kamper. Semifinalene spilles som best av sju. Oilers er både regjerende NM-mester og årets vinner av grunnserien. I den andre semifinalen møtes Storhamar og Vålerenga.
Tidspunkt: 18-03-2023 - Kl.17:35 - Kilde: NRK - Info


153. Oilers, Storhamar og Sparta klar for NM-semifinale
Det ble kort prosess i best av sju-serien i NM-sluttspillet for ishockeylagene Storhamar, Stavanger Oilers og Sparta som er klar for semifinale. Alle tre lagene avgjorde sine kvartfinaledueller med fjerde strake seier torsdag kveld. Oilers fortsatte overkjøringen av Lillehammer og vant 8-1, mens Storhamar vartet opp med nok en målfest mot Manglerud Star og vant 12-1. Også Sparta trengte bare fire kamper for å bli klar for semifinale. Emil Lundberg ble matchvinner med sin 4-3-scoring fem minutter før slutt. I den tredje perioden scoret hamarsingene hele sju ganger mot Manglerud Star. Canadiske Peter Quenneville scoret tre av målene. Han er toppscorer i sluttspillet med ni mål. Storhamar har feid over MS i de fire kvartfinalene, og Marcus Bryhnisveen scoret torsdag det som ble lagets eneste mål i de fire oppgjørene. Lillehammer har ikke vært noe høyt hinder for Oilers, som vant komfortabelt også torsdag kveld. De to hjemmekampene endte med henholdsvis 11-1- og 13-0-seier. Målforskjellen i de fire kampene endte på hele 36-3 etter 8-1-seieren torsdag. (NTB)
Tidspunkt: 09-03-2023 - Kl.20:21 - Kilde: NRK - Info


154. Vipers vann det sjette seriegullet sitt på rad
Vipers Kristiansand er seriemeister i handball igjen. Onsdag kveld sikra sørlendingane sitt sjette strake seriegull då dei slo Storhamar på bortebane.
Tidspunkt: 08-03-2023 - Kl.18:42 - Kilde: NRK - Info


155. Oilers slo Lillehammer med 13 mål – Vålerenga økte ledelsen mot Frisk
Stavanger Oilers er på vei mot semifinale i ishockey-NM med 13-0-seier over Lillehammer. Vålerenga gikk også opp i 3–0 over Frisk Asker med 6-2-seier. Tommy Kristiansen scoret hat-trick og leverte to målgivende pasninger da Oilers tok en knusende seier på hjemmebane tirsdag. Dermed må Lillehammer slå tilbake på hjemmebane torsdag for å forlenge sesongen, men de skal få det svært tøft. Oilers hadde full kontroll og ledet 10–0 allerede etter to perioder. Vålerenga nærmer seg også semifinale med 6-2-seier over Frisk etter å ha ligget under to ganger. Fredrik Bjørndal sendte Frisk i ledelsen før Tommi Taimi utlignet. Mot slutten av andre periode fikk Vålerengas Tobias Lindström matchstraff etter en kollisjon med Frisk-keeper Nicklas Dahlberg. Bobby MacIntyre sendte Frisk opp i 2–1 foran siste periode. Rasmus Ahlholm utlignet tidlig, før Filip Lalande sendte VIF i ledelsen. Deretter rykket VIF fra og vant til slutt klart. Fjorårets NM-finalist Storhamar slo Manglerud for tredje gang på rad med 5-0-seier på hjemmebane. Oppgjøret mellom Sparta Sarpsborg og erkerival Stjernen kan også bli avgjort torsdag. Tirsdag sikret Sparta 3-0-ledelse da de vant 5–1 på hjemmebane. Sebastian Selin scoret to for Sparta. Dermed står det 3–0 i alle kvartfinaleseriene, etter at hjemmelagene vant sammenlagt 29–3 tirsdag. Torsdag har alle bortelagene matchball. (NTB)
Tidspunkt: 07-03-2023 - Kl.20:54 - Kilde: NRK - Info


156. Noer kan være ferdigspilt for sesongen
Storhamars Jacob Lundell Noer fikk en smell i kneet i NM-sluttspillet mot Manglerud Star søndag. Nå er han trolig ute for resten av sesongen. Det er hamar Arbeiderblad som melder dette. Mandag ble spilleren undersøkt nærmere. – Slik det ser ut nå spiller han ikke resten av sesongen, skrev Storhamars lege My Lystad i en sms til avisen mandag kveld.
Tidspunkt: 07-03-2023 - Kl.07:38 - Kilde: NRK - Info


157. Slik spilles ishockey-sluttspillet - Østfold-derby i kvartfinalen
Spartas seier i spilleforlengelse mot Stjernen gjorde at de sikret seg fjerdeplassen i grunnserien i Eliteserien i ishockey, rett foran Stjernen. Med det fikk Sparta hjemmebanefordel i sluttspillet og allerede fredag venter Stjernen i Sparta Amfi. Serievinner Stavanger Oilers valgte Lillehammer, Storhamar skal spille mot Manglerud Star og Vålerenga valgte Frisk Asker. Kvartfinalene spilles best av syv kamper.
Tidspunkt: 28-02-2023 - Kl.20:43 - Kilde: NRK - Info


158. Ishockey: Storhamar tok andreplassen i Eliteserien
Sesongens siste runde i Eliteserien i ishockey ble spilt tirsdag. Stavanger Oilers sikret seg seriegullet i helga og avsluttet grunnserien med å vinne 6-0 borte mot Grüner. Kampen fikk en spesiell avslutning etter at problemer med isen gjorde at lagene bare lot tida gå ut mens de var på isen og spilte pucken frem og tilbake. Storhamar avsluttet også sesongen med en storseier. Hele 7-0 endte det mot Frisk Asker, noe som gjør at hamar-laget ender som nummer to, fire poeng bak Oilers. Vålerenga ville med poengtap for Storhamar hatt muligheten til å gå forbi Storhamar, men måtte istedenfor fokusere på å ta seieren selv for å ta tredjeplassen. Med en 5-2-seier borte mot Manglerud Star klarte de nettopp det. I kampen mellom Sparta og Stjernen ble det høydramatisk. To minutter før slutt i tredje periode utlignet Sparta til 2-2 og sørget for at det ble spilleforlengelse. Med ett sekund igjen av den fem minutter lange spilleforlengelsen scoret Håvard Salsten for Sparta, som dermed ble nummer fire i serien og sikret seg hjemmebanefordel i sluttspillet. I tirsdagens siste kamp vant Ringerike 6-2 mot Lillehammer. De åtte lagene som går videre til sluttspillet: Stavanger Oilers, Storhamar, Vålerenga, Stjernen, Sparta, Frisk Asker, Lillehammer og Manglerud Star.
Tidspunkt: 28-02-2023 - Kl.20:14 - Kilde: NRK - Info


159. Stavanger Oilers seriemester i ishockey – slo MS 6-2 etter Storhamar-tap
Med 6-2-seier over Manglerud Star er Stavanger Oilers nok en gang seriemester i ishockey. Kampen ble til matchball da Vålerenga slo Storhamar. Vålerenga vant 3-2 på Jordal Amfi noen timer tidligere, og tok seg opp i ryggen på serietoer Storhamar med en runde igjen. Stavanger hadde allerede ett poengs forsprang til Storhamar og økte det til uinntagelige fire med lørdagens hjemmeseier. Anders Tangen Henriksen scoret kampens første mål etter 2.52 minutter, og Stavanger så seg ikke tilbake. Henriksen endte som tomålsscorer for hjemmelaget, som godt kan møte MS igjen i NM-sluttspillets kvartfinale. Vålerenga er bare ett poeng bak Storhamar i kampen om 2.-plass, to foran Stjernen og tre foran Sparta. Jørgen Karterud sendte Vålerenga i føringen 5.41 inn i første periode av rivaloppgjøret i Oslo. Eskild Olsen utlignet senere i omgangen, men Mika Partanen ga VIF ledelse inn til første pause. David Booth utlignet i midtperioden mot gamleklubben, men i siste periode ble Andreas Martinsen matchvinner for Vålerenga.
Tidspunkt: 25-02-2023 - Kl.19:20 - Kilde: NRK - Info


160. Vipers vant 32-29 mot Byåsen – møter Sola i NM-finalen i håndball
Vipers Kristiansand gikk seirende ut av sin semifinale mot Byåsen i NM. Dermed er de klare for sin sjette strake NM-finale og møter Sola. Byåsen kom godt i gang og innehadde en tomålsledelse på et tidspunkt i førsteomgangen. Kristiansand-laget vendte om til ledelse til pause og gikk i garderoben med 16-14. Vipers økte forspranget etter hvilen og dro seieren i land til slutt. Dermed tok Kristiansand-laget seg til sin sjette strake NM-finale. De fem foregående sesongene har Vipers vunnet både ligaen og cupen hvert år. Denne gangen skal de bryne seg på Sola i finalen. Den spilles på søndag. I møte med Storhamar i den andre semifinalen sto det 15-13 i favør Sola til pause. Lagene var likt 26-26 med få minutter igjen av kampen, men Sola var sterkest i slutten. Sola-duoen Live Rushfeldt Deila og Guro Berland Husebø og Storhamar-spiller Guro Nestaker ble kampens toppscorere med seks fulltreffere hver. I Eliteserien ligger Sola som nummer tre på tabellen. På plassen foran ligger dagens motstander Storhamar med fire poeng, mens Vipers troner øverst. Lørdag spilles semifinalene for herrer. Der møter ØIF Arendal Elverum, mens Kristiansand skal bryne seg på Kolstad.
Tidspunkt: 24-02-2023 - Kl.20:08 - Kilde: NRK - Info


161. Stavanger fortsatt i føringen med storseier – Storhamar ett poeng bak
Serieleder Stavanger vant 12-2 over Lillehammer, mens Storhamar vant 4-0 borte mot Manglerud Star. Sparta vant 4-3 over Vålerenga etter forlengning. Dermed er fortsatt bare ett poeng mellom Stavanger og Storhamar med to runder igjen av årets grunnspill i eliteserien. Stavanger har derimot et litt lettere program igjen enn Storhamar. Spartas seier over Vålerenga sendte dem opp på tredjeplassen med fire poeng opp til toppen. Også Vålerenga har fire poeng opp. (NTB)
Tidspunkt: 23-02-2023 - Kl.20:41 - Kilde: NRK - Info


162. Håndballprofil ute resten av sesongen – må trolig opereres
Tidligere i februar måtte Storhamar-spiller Ane Cecilie Høgseth ut med skade i en mesterligakamp. Den skaden setter henne ute av spill resten av sesongen. Det skriver TV 2. Det var i oppgjøret mot kroatiske HC Lokomotiva Zagreb at Høgseth skadet ankelen. Smertene har vedvart siden den gang, og 22-åringen har både tatt MR-undersøkelser og røntgen. De viste at skaden er verre enn først antatt. Ifølge TV 2 skal landslagsspilleren være ute i drøyt tre måneder. I tillegg må linjespilleren mest sannsynlig opereres. – Det er veldig kjedelig. Man blir overrasket, men samtidig så skjønte jeg det etter hvert at det var mer alvorlig enn først antatt. Men jeg prøver å tenke positivt og må ta disse tre månedene å gjøre det beste jeg kan, sier Høgseth til TV 2. Dermed går hun glipp av playoff i mesterligaen og sesonginnspurten av eliteserien i håndball. I slutten av fjoråret var hun med på å vinne EM med landslaget. (NTB)
Tidspunkt: 17-02-2023 - Kl.11:12 - Kilde: NRK - Info


163. Thoresen scoret i historisk kamp
Steffen Thoresen spilte torsdag sin 914. eliteseriekamp i ishockey. Med det er han den spilleren som har spilt flest kamper i den norske eliteserien, én kamp mer enn Storhamar-legenden Pål Johnsen. Og Thoresen kunne feire den historiske kampen med scoring. Han sendte Manglerud Star opp i en 2-0-ledelse hjemme mot Sparta, men Sparta kjempet seg tilbake og vant til slutt kampen etter straffeslag. Øvrige kamper i eliteserien i ishockey torsdag: Lillehammer - Stjernen 3-6, Stavanger Oilers - Frisk Asker 3-0, Storhamar - Ringerike Panthers 5-1 og Grüner - Vålerenga 2-6.
Tidspunkt: 16-02-2023 - Kl.22:21 - Kilde: NRK - Info


164. Vipers fosser videre – Storhamar med surt tap
Kristiansand Vipers fortsetter seiersrekken i eliteserien i håndball for kvinner og er nå bare en seier fra å være serievinner. Aker ble slått 42-30 onsdag. Vipers har vært totalt overlegne så langt denne sesongen. Etter 17 kamper har laget til gode å avgi poeng. Laget fra Kristiansand scoret dobbelt så mang emål som Aker i første omgang og gikk til pause med 22-11. En jevnspilt andreomgang var derfor ikke i nærheten av å gi gjestene poeng. Tidligere onsdag kveld ble det kjent at Ragnhild Valle Dahl forlater Vipers etter sesongen. Hun har signert for danske Odense, som fra neste sesong trenes av nåværende Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad. I Bergen kom dagens store overraskelse. Tabelltoer Storhamar gikk på en blemme da Fana vant 30-27. Dermed økte luken opp til Vipers, som er ni poeng foran med fem runder igjen. Øvrige kamper onsdag: Romerike Ravens - Sola 31-32 og Fredrikstad - Molde 30-37. (NTB)
Tidspunkt: 15-02-2023 - Kl.19:36 - Kilde: NRK - Info


165. Sparta seiret mot bunnlaget Grüner – klatret til andreplass
Sparta vant 5–2 mot Oslo-laget Grüner i hengekampen hjemme på Sparta Amfi i Sarpsborg. Dermed er laget nå bare ett poeng bak serieleder Stavanger Oilers. Sparta slet lenge mot tabelljumboen, og spenningen levde helt til sluttminuttene. Det sto 1–1 etter to perioder, men i tredje periode løsnet det offensivt, og Sparta kunne til slutt juble for seier. Fem serierunder før slutt i grunnserien er Stavanger Oilers ett poeng foran Sparta, to foran Storhamar og fire foran Vålerenga. (©NTB)
Tidspunkt: 14-02-2023 - Kl.20:06 - Kilde: NRK - Info


166. Droppet utenlandseventyr - valgte hamar
William Kurtovi? (26) åpner opp om spinnvilt tilbud fra utlandet.
Tidspunkt: 10-02-2023 - Kl.19:22 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


167. Vålerenga ydmyket serieleder Oilers
Vålerenga knuste serieleder Stavanger Oilers 6-1 på hjemmebane lørdag. Steffen Thoresen spilte sin 914. kamp i norsk eliteserie da Manglerud Star tapte klart. Oilers har dermed gått på to kjempesmeller de siste kampene. Sist runde røk de 1-5 for Storhamar, og i Oslo gikk det ikke bedre. Mika Partanen scoret hele fire mål, mens Rasmus Ahlholm og Andreas Martinsen også tegnet seg på scoringslisten for Vålerenga. Bryce Gervais sendte Oilers i ledelsen sent i første periode, men deretter var gjestene sjanseløse. Vålerenga er dermed bare fire poeng bak Oilers, men også Sparta og Storhamar kjemper om tetplassen. Storhamar er to poeng bak Oilers etter 7-0-seier over Grüner. Sparta måtte ha straffeslagskonkurranse for å slå Ringerike 2-1 lørdag. Manglerud Stars Steffen Thoresen ble historisk lørdag. Han spilte sin kamp nummer 914 i norsk toppdivisjon da Oslo-laget røk 2-6 for Stjernen. Thoresen passerte Storhamar-ikonet Pål Johnsen på listen over de med flest kamper i eliteserien i ishockey. Frisk Asker kjørte over Lillehammer og vant 9-3 på hjemmeis. Mats Frøshaug, Thomas Olsen og Fredrik Bjørndal scoret alle to mål hver.
Tidspunkt: 04-02-2023 - Kl.19:54 - Kilde: NRK - Info


168. Vang arrangerer ski-NM i 2025 på Gåsbu
Vang Skiløperforening er tildelt første del av ski-NM i 2025, besluttet styret i Norges Skiforbund nylig. Arrangementet skal foregå på Gåsbu. Rennene i Gåsbu, som ligger like nord for hamar, planlegges i januar, like før ski-VM i Trondheim. Vang arrangerte sist NM i 2018 og hadde også ansvaret i 2013. – Ski-NM er en viktig tradisjon å videreføre, og det er høy prestisje i å arrangere mesterskapet. Tilbakemeldingene etter blant annet NM i 2018 og 2013 var meget gode, og vi ser fram til et spennende hoved-NM i langrenn om to år rett i forkant av VM i Trondheim, sier leder av langrennskomiteen i Norges Skiforbund, Torbjørn Skogstad i en pressemelding. – Vang Skiløperforening er en dreven arrangør. Klubben har også god arrangørkompetanse. Forbundet opplyser at Nastrudstilen er reservearena i 2025. I 2024 skal NM arrangeres på Beitostølen av Øystre Slidre. (©NTB)
Tidspunkt: 01-02-2023 - Kl.16:31 - Kilde: NRK - Info


169. Vålerenga forverret Frisk-krisen – Oilers fortsatte superformen
Vålerenga vant 3-1 og påførte Frisk Asker mer smerte i ishockeyens eliteserie. Stavanger Oilers topper tabellen etter nok en seier. Ringerike måtte se seg slått 4-0 av fjorårets serievinner. I bra form er også Sparta. Tabelltoeren fra Sarpsborg fikk med seg 4-1 borte mot Lillehammer torsdag. Straffeslag måtte til for å skille Stjernen og Storhamar i Fredrikstad. Der var gjestene best og vant kampen 3-2. I torsdagens bunnkamp vant Grüner 5-2 hjemme mot Manglerud Star.
Tidspunkt: 26-01-2023 - Kl.20:32 - Kilde: NRK - Info


170. Oilers kjørte over tabelljumbo Grüner – Vålerenga holder følge
Stavanger Oilers opprettholder luken på tabelltopp i eliteserien ishockey med 8-0-seier over Grüner. Vålerenga knuste Oslo-rival Manglerud Star 8-1. Storhamar fortsatte å vise form da de slo Frisk Asker 5-2 på bortebane. De henger også med i tetkampen, sju poeng bak Oilers.
Tidspunkt: 24-01-2023 - Kl.20:53 - Kilde: NRK - Info


171. Storhamar med braktap
Storhamar var sjanseløse mot danske Esbjerg og tapte 25-34 i mesterligaen i håndball. Henny Ella Reistad var kampenes dominerende spiller. – Jeg synes det er forbedring i ganske mye, men vi er dårligere i alt. De er fryktelig gode når de har de beste spillerne sine på banen, sa Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen til Viaplay. Anført av den norske kvartetten Reistad, Marit Røsberg Jacobsen, Nora Mørk og Vilde Mortensen Ingstad herjet Esbjerg med Storhamar-forsvaret innledningsvis. Kristine Breistøl er også en viktig brikke for det danske storlaget, men scoret ikke før pause. Hun fikk ett mål i annen omgang. Det sto 19-11 til det danske storlaget ved pause. Reistad sto for fem mål og Jacobsen fire. Reistad økte til sju mål totalt, mens Jacobsen stoppet på fem. Giftigst hos hjemmelaget vvar Marie Johansson og Anniken Obaidli som begge hadde fem mål.
Tidspunkt: 22-01-2023 - Kl.17:27 - Kilde: NRK - Info


172. Stavanger Oilers knuste Frisk Asker
Stavanger Oilers slo tilbake og banket Frisk Asker 9-2 på bortebane i eliteserien i ishockey torsdag. I toppen har laget fortsatt en to poengs luke. Dermed slo de kraftig tilbake etter tapet for Vålerenga i forrige runde. Sparta er nærmest tetlaget på tabellen. Torsdag vant sarpsborglaget 6-2 hjemme mot Manglerud Star og er to poeng bak Oilers med to kamper mindre spilt. Vålerenga er ytterligere ett poeng bak toppen. Oslo-klubben fikk med seg 4-2 fra byderbyet mot Grüner og er uten tap på sine seks siste kamper. Det ble 6-3 til Storhamar borte mot Ringerike, mens Stjernen smadret et kriserammet Lillehammer 5-0. (NTB)
Tidspunkt: 12-01-2023 - Kl.20:35 - Kilde: NRK - Info


173. Vipers fortsatt ubeseiret - vant enkelt
Vipers Kristiansand tok seg lett av bunnplasserte Tertnes og vant 34-24 på bortebane i eliteserien i håndball. Laget har full pott etter elleve strake seirer. Tertnes holdt følge i åpningsminuttene, men var i føringen for siste gang på 5-4. Til pause hadde Vipers en 17-11-ledelse. Luken økte etter hvilen. Ragnhild Valle Dahl ble gjestenes toppscorer med ni mål på 14 skudd, mens Sanne Løkka Hagen (7) scoret flittigst for Tertnes. Vipers har fortsatt et forsprang på seks poeng til Storhamar. Tidligere på kvelden vant tabelltoeren 33-24 hjemme mot Aker. Molde slet i hjemmekampen mot Romerike Ravenes og røk overraskende 27-34. Det ga Sola muligheten til å klatre opp til 4.-plassen, og den benyttet rogalendingen seg av ved å slå Fana 32-25. (NTB)
Tidspunkt: 11-01-2023 - Kl.19:24 - Kilde: NRK - Info


174. Økonomisk krise i Lillehammer – må kutte drastisk i utgifter
Et Lillehammer IK i økonomiske vanskeligheter er nødt til å fristille spillere for å hindre konkurs, skriver lokalavisen Gudbrandsdølen Dagningen. – Nå er det flere spillere som har fått beskjed om at det nå er lov å gå andre steder. Situasjonen er ja ... Jeg føler ikke det er noe poeng å skjule akkurat det, sier Andreas Martinsen til avisen. TV 2 omtalte saken først. Fredag spiller Lillehammer sin siste kamp for året når Storhamar kommer på besøk. For flere av spillerne kan det også bli siste kamp for klubben. – Jeg hadde forventet en slik beskjed. Skal de kutte må de starte et sted – og det er ikke til å legge skjul på at jeg er den spilleren som er den største utgiften for klubben. Slipper de å betale meg lønn ut sesongen kan det gjøre at andre kan bli og få lønn, sier Martinsen videre. Lokalavisen skriver at minst fem spillere skal ha fått beskjed om at de kan finne seg ny klubb. Beskjeden skal ha blitt gitt 29. desember. Lillehammer befinner seg på en 7.-plass i serien, godt plassert mellom Stjernen på 6.-plass og Manglerud Star på plassen bak. (©NTB)
Tidspunkt: 30-12-2022 - Kl.16:01 - Kilde: NRK - Info


175. Booth-scoring i debuten for Storhamar – vant mot Stjernen
Tidligere NHL-spiller David Booth scoret i sin første kamp i Storhamar-drakta. hamar-klubben vant overbevisende 5-1 mot Stjernen i eliteserien i ishockey. Fredrikstad-laget kom fra en sterk borteseier mot rival og serieleder Sparta, men har slitt voldsomt mot Storhamar denne sesongen. Hedmarkingene hadde tatt åtte av totalt ni poeng på de tre første oppgjørene klubbene imellom. Etter en målløs første periode satte Patrick Thoresen pucken i mål allerede halvminuttet etter pausen. Poengkongen noterte seg for sitt niende mål for sesongen. Sju minutter senere doblet Peter Quenneville ledelsen i overtallsspill. Canadieren har scoret i fire strake kamper. Senere i andre periode var 28-åringen servitør da Jacob Berglund la på til 3-0. Den 38-årige amerikaneren David Booth tegnet seg på scoringslisten i tredje periode i sin første kamp for Storhamar. Austin Cangelosi reduserte for Stjernen, før Jacob Noer fastsatte resultatet til 5-1.
Tidspunkt: 28-12-2022 - Kl.20:26 - Kilde: NRK - Info


176. Jonas Enkerud forlenger med HamKam
Fotballklubben HamKam er enig med spissen Jonas Enkerud (32) om en forlengelse av kontrakten. Tidligere i desember har hamar-laget skrevet nye kontrakter med Pål Alexander Kirkevold, Kristian Lønstad Onsrud, Lars Jendal og kaptein Aleksander Melgalvis. 32-årige Enkerud har på sine fire sesonger spilt 117 kamper, scoret 35 mål og assistert sine lagkamerater 23 ganger. Det betyr målpoeng i annenhver kamp, skriver klubben på sine hjemmesider. – Klubben tok kontakt før sesongslutt, hvor jeg ønsket å avvente situasjonen til sesongen var avklart. Da klubben tok kontakt igjen nå gikk tingene kjapt, sier Enkerud. I eliteserien i 2022 sto han for fire scoringer for de grønnhvite på 29 kamper, 25 av dem fra start. Enkerud kom til HamKam fra Elverum foran 2019-sesongen. (NTB)
Tidspunkt: 23-12-2022 - Kl.16:17 - Kilde: NRK - Info


177. Formsterk Wiklund kan bryte «EM-forbannelse»
Norge har aldri tatt en individuell medalje i allround-EM på skøyter for kvinner. Det kan en formsterk Ragne Wiklund gjøre noe med. Wiklund fronter den norske troppen til allround-EM i Vikingskipet i begynnelsen av neste måned. Mesterskapet arrangeres fra 6. til 8. januar. Da skal også sprinterne kjempe om EM-medaljer. Torsdag presenterte Norges Skøyteforbund det som blir en svært slagkraftig tropp til mesterskapet. Hjemmenasjonen har klare medaljemuligheter for både kvinner og menn. Ragne Wiklund har vist kjempeform i sesonginnledningen. På hamar håper hun å ta Norges første EM-medalje i allround på kvinnesiden noen gang. Sofie Haugen og den 17 år gamle debutanten Aurora Løvås utgjør resten av Norges lag. På herresiden skal er Peder Kongshaug, Sander Eitrem og Hallgeir Engebråten de utvalgte. Kristian Ulekleiv er reserve.
Tidspunkt: 22-12-2022 - Kl.16:19 - Kilde: NRK - Info


178. Vipers seiret i toppkampen – slo Molde 40-32
Vipers Kristiansand slo tilbake etter mesterligatapet mot CSM Bucuresti, og vant hjemme mot Molde i kvinnenes eliteserie i håndball. Dermed tok serieleder Vipers en viktig seier mot tredjeplasserte Molde i årets siste kamp i eliteserien. Det ble en jevn kamp mellom to angrepsvillige lag. I førsteomgangen fulgte lagene hverandre tett, men mot slutten av omgangen trakk sørlendingene fra og ledet 22-18 til pause. Oppgaven ble ikke enklere for Molde da Sherin Obaidli felte Sunniva Næs Andersen stygt bare fem minutter inn i 2. omgang. Molde-spilleren ble tildelt rødt kort, mens Andersen ble båret av banen. Også Mona Obaidli måtte av banen med skade i andreomgangen. Vipers hadde gitt Katrine Lunde en tidlig juleferie før kampen, og hun var derfor ikke med i troppen. Dermed var det Sofie Börjesson som måtte ta ansvar i buret mot ligaens toppscorer Mona Obaidli. Obaidli fortsatte å sette mål for Molde og noterte seg for sju nettkjenninger i kampen, mens søster Sherin scoret fire. Ana Debelic scoret flest for Vipers med seks mål. Dermed rykket serieleder Vipers ytterligere fra rivalene. Vipers har ennå ikke avgitt poeng og kan nå feire jul og nyttår med fem poengs luke til Larvik, seks til Molde og Storhamar, og sju til Sola.
Tidspunkt: 21-12-2022 - Kl.20:52 - Kilde: NRK - Info


179. Nygaard fra Fana til Storhamar
Storhamar henter håndballmålvakten Olivia Lykke Nygaard (21) fra Fana. Overgangen skjer etter inneværende sesong. Hun erstatter Sofie Ege Grønlund, som har bestemt seg for å flytte hjem til Bergen etter sesongen. Nygaard har signert en treårskontrakt med sin nye klubb. – Jeg har fulgt Storhamar denne sesongen og sett hva de har bygget opp de siste årene. Det er et lag som alltid tar steg. I fjor hevdet de seg bra i Europa League og i år i Champions League. Storhamar blir en fin utviklingsarena som vil hjelpe meg å utvikle meg videre. Og så håper jeg å hjelpe Storhamar til å ta noen steg videre, sier Nygaard til Storhamars nettsted. I hamar-klubben gjenforenes keeperen med sine tidligere lagvenninner Cecilie Høgseth og Marthine Svendsberget. Nygaard er opprinnelig fra Oppegård og har tidligere spilt for Aker. Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen er storfornøyd med at laget har fått hentet inn sitt førstevalg på keeperplassen foran neste sesong. – Vi er veldig sikre på at Olivia vil utvikle seg videre hos oss. Hun har allerede tatt ekstremt store steg etter overgangen fra Aker til Fana og er en av de beste målvaktene i ligaen så langt denne sesongen, sier Gabrielsen. (NTB)
Tidspunkt: 19-12-2022 - Kl.12:16 - Kilde: NRK - Info


180. Vipers overlegne – disse lagene er klare for sluttspillet i NM
Vipers Kristiansand er klare for semifinale i håndball-NM etter de på overbevisende vis vant 40–24 over Fredrikstad på bortebane. Samtlige kvartfinaler gikk onsdag. Sola gikk seirende ut over Fana i Bergen . Aker fikk det tøft mot Storhamar- Laget fra hamar vant med hele 16 mål. Byåsen tar imot Molde til den siste kvartfinalen senere onsdag kveld (20.00). Det blir finalehelg i Arendal i februar, med semifinaler og finale både for kvinner og menn.
Tidspunkt: 07-12-2022 - Kl.20:43 - Kilde: NRK - Info


181. «Pensjonert» svensk skøytestjerne fikk gjev pris
Den svenske skøyteløperen Nils van der Poel er tildelt det prestisjetunge Bragdguldet for sine prestasjoner forrige sesong. Van der Poel tok to gull og satte én verdensrekord under Beijing-OL. Prestasjonen i Kina fulgte han opp med gull i allround-VM på hamar. Det var første gang på 49 år at en svensk skøyteløper vant mesterskapet. Suksessen gjorde 26-åringen til en av Sveriges aller heteste idrettsutøvere forrige sesong. Nå hedres han med det tradisjonsrike Bragdguldet, som deles ut av Svenska Dagbladet. Etter kjempesesongen valgte van der Poel litt overraskende å avslutte karrieren. Han er tildelt Bragdguldet i tøff konkurranse med flere andre svenske idrettshelter. OL-gullvinnerne Walter Wallberg (kulekjøring), Sara Hector (alpint) og Jonna Sundling (langrenn) var også blant de heteste kandidatene. Det samme var stavhopperen Armand Duplantis. Han gjorde nærmest rent bord i 2022. Ved siden av VM- og EM-gull ble det tre verdensrekorder. (NTB)
Tidspunkt: 06-12-2022 - Kl.14:09 - Kilde: NRK - Info


182. Sparta vant toppoppgjøret mot Vålerenga
Det ble en sen avgjørelse mellom serieleder Sparta og toer Vålerenga i eliteserien i ishockey lørdag. Kristian Jakobsson sikret 2–1 til Sparta. Han gjorde vinnermålet da det var under ti minutter igjen av tredje periode. Resultatet gjør at Sparta med én kamp mindre spilt topper tabellen åtte poeng foran VIF. Seieren var en umiddelbar opptur etter at Sarpsborg-laget tapte storkampen mot Storhamar tidligere i uken. Før det hadde ikke Sparta tapt på tolv oppgjør. I kampen mellom Grüner og Stjernen ble det målrikt. Den endte til slutt 11–2 i favør Stjernen. Manglerud Star fikk også bank på egen is da Storhamar fikk med seg 6–1 fra Oslo. (©NTB)
Tidspunkt: 03-12-2022 - Kl.21:13 - Kilde: NRK - Info


183. Storhamar brøt Spartas seiersrekke
Sparta Sarpsborgs seiersrekke på tolv kamper ble brutt med 0-3-tap for Storhamar i eliteserien i ishockey torsdag. Østfoldingene er fortsatt serieleder. Sparta hadde foran torsdagens oppgjør ikke tapt siden 2-3-nederlaget i overtid mot Lillehammer tidlig i oktober. Laget fra Sarpsborg har siden radet opp med seirer og tatt seg til toppen av eliteserien. Lillehammer herjet med Manglerud Star og vant 8-0. Det sto 2-2 allerede etter ni minutter i kampen mellom Vålerenga og Ringerike, men så gikk det nesten en halvtime i kamptid før det neste målet kom. Kampen måtte til slutt avgjøres i forlengning og Vålerenga fant 4-3. Frisk Asker slo tabelljumbo Grüner 3-2. Esbjørn Fogstad Vold ble matchvinner ti minutter før slutt.
Tidspunkt: 01-12-2022 - Kl.21:07 - Kilde: NRK - Info


184. Vipers slo Sola med elleve mål og sin sjuende strake seier
Vipers Kristiansand tok sin sjuende seier av sju mulige da Sola ble sendt hjem med et 25-36-tap i eliteserien i håndball for kvinner. Vipers Kristiansand tok imot Sola og det var aldri noen tvil om hvor seieren ville havne. Ole Gustav Gjekstads mannskap stoppet ikke før de var elleve mål foran. Landslagsspiller Ragnhild Valle Dahl ble toppscorer med ti mål, mens hos Sola var det Live Rushfeldt Deila som ble toppscorer med fire fulltreffere. Storhamar slo til borte mot Fredrikstad og hamar-laget vant med 27-22. Olivia Löfqvist ble toppscorer for gjestene med sju mål. Byåsen tapte en spennende og kamp borte mot Fana. Laget fra Trondheim var i tomålsledelse sju minutter før slutt, men måtte se at Fana stakk av med en 28-27-seier anført av toppscorer Aurora Hatle som stoppet på ti mål. Volda tok imot Molde, men måtte se at serietoerne var minst ett nummer for store og vant 38-22. Sherin Obaidli var kampen dominerende spiller med elleve mål. Søsteren Mona stoppet på ni mål. (NTB)
Tidspunkt: 30-11-2022 - Kl.19:52 - Kilde: NRK - Info


185. Uttak til landskamper i ishockey mot Slovakia og Latvia
Den norske landslagssjefen i ishockey, Tobias Johansson, har tatt ut troppen til landskamper mot Slovakia og Latvia i Bratislava 15. og 16. desember: Tobias Johansson hadde sine første kamper som norsk landslagssjef i Trondheim i november mot Latvia og Danmark. Det ble ett tap og en seier. Det var med et lag fullt av ferske spillere. Denne gangen er veteraner som Mathis Olimb og Alexander Bonsaksen med igjen. Målvakter: Jonas Arntzen (Örebro), Henrik Holm (Stavanger), Tobias Normann (Sparta). Backer: Alexander Bonsaksen (Frisk Asker), Sander Vold Engebråten (Storhamar), Johannes Johannesen (Mora), Christian Kåsastul (Frisk Asker), Max Krogdahl (Västervik), Erlend Lesund (Rögle), Emil Lilleberg (Oskarshamn), Mattias Nørstebø (Björklöven). Løpere: Michael Haga (Black Wings Wien), Ludvig Hoff (Stavanger Oilers), Kristian Jakobsson (Sparta), Andreas Martinsen (Lillehammer), Mathis Olimb (Vålerenga), Mats Rosseli Olsen (Frölunda), Thomas Olsen (Vålerenga), Thomas Berg Paulsen (Stavanger Oilers), Martin Røymark (Vålerenga), Eirik Salsten (Storhamar), André Bjelland Strandborg (Stavanger), Mathias Trettenes (HPK), Markus Vikingstad (Fischtown Pinguins). (NTB)
Tidspunkt: 29-11-2022 - Kl.10:11 - Kilde: NRK - Info


186. Stavanger Oilers knuste Vålerenga – serielederen måtte slite
Stavanger Oilers klatret til 3.-plass i eliteserien ishockey ved å slå Vålerenga 6-2 på bortebane. Serieleder Sparta måtte slite for å slå Ringerike. Oilers tok ledelsen snaut halvveis i første periode ved Bryce Gervais og ga den aldri fra seg. Etter to perioder sto det 2-3, men gjestene økte ledelsen tre ganger i den siste perioden. Gervais scoret to mål og hadde også en assist. Ikke lenge etter ledermålet ble det slagsmål mellom Vålerengas Didrik Nøkleby Svendsen og gjestenes Tommy Kristiansen etter en stygg takling fra Oilers-spilleren, og begge fikk matchstraff. På vei ut gjorde Kristiansen en ufin gest mot hjemmefansen. Stjernen knuste kriserammede Manglerud Star 7-1 med tre mål av Austin Cangelosi og forsvarte 2.-plassen, mens serieleder Sparta måtte vente lenge på scoring mot Ringerike. Gjestene holdt nullen til det var spilt 53.42 minutter, men da fikk Henrik Knold inn ledermålet. Martin Grönberg fastsatte resultatet til 2-0 i tomt bur 17 sekunder før slutt. Dermed har Sparta fortsatt seks poengs luke på tabelltopp. Frisk Asker slo Lillehammer 5-2 og trygget 5.-plassen. Kampen mellom Storhamar og Grüner ble utsatt på grunn av sykdom hos sistnevnte. (©NTB)
Tidspunkt: 24-11-2022 - Kl.20:22 - Kilde: NRK - Info


187. Ny Grüner-kamp utsatt etter sykdomsutbrudd
For tredje gang på få dager har eliteserieklubben Grüner fått utsatt en hockeykamp på grunn av sykdom i laget. Denne gangen er det torsdagens bortemøte med Storhamar som er flyttet på. Tidligere har kampene mot Ringerike (17/11) og Sparta (19/11) blitt utsatt på grunn av sykdomsutbruddet i Oslo-klubben. (NTB)
Tidspunkt: 23-11-2022 - Kl.09:23 - Kilde: NRK - Info


188. VIF-seier i toppkampen – vant etter evakuering
Vålerenga slo Stjernen 5-2 i eliteserien i ishockey på Jordal Amfi etter at hele hallen måtte tømmes på grunn av en brannalarm torsdag. Det var i den første perioden at alarmen gikk på grunn av bluss som ble fyrt opp inne i hallen. Det tok over 20 minutter før kampen ble satt i gang igjen. I Manglerud-hallen vant Frisk Asker hele 8-1, og på hamar tapte Storhamar 2-4 for Lillehammer. Serieleder Sparta Sarpsborg fortsatte sin gode sesong med 4-1-seier over Stavanger Oilers. Sparta leder serien med fire poeng ned til Vålerenga, som har én kamp mer spilt. (NTB)
Tidspunkt: 17-11-2022 - Kl.20:49 - Kilde: NRK - Info


189. Sverre Lunde Pedersen mister EM: – Det har vært tungt
Sverre Lunde Pedersen (30) gikk 5000 meter og lagtempo under verdenscupåpningen i Stavanger og var også å finne på listen over uttatte løpere til verdenscuphelgen i Heerenveen denne uken. Mandag kan han imidlertid selv bekrefte at han må stå over verdenscuprunden i Heerenveen og de to verdenscuprundene i Calgary i desember. Dermed ryker også allround-EM på hamar i starten av januar. – Når jeg velger å droppe verdenscupene før jul, så er jeg heller ikke i diskusjonen om uttaket til EM. Det er en kjedelig konsekvens av valget, men det kjennes som det riktige for meg nå, sier han til NRK. Lunde Pedersen endte på en 11. plass i B-gruppa i Stavanger, over 17 sekunder bak landsmannen Sander Eitrem. – Det har jo vært tungt på isen den siste tiden. Jeg kjenner at jeg må gjøre noen grep for å være bedre rustet til det som kommer etter jul, sier Lunde Pedersen. Istedenfor konkurranser på is, vil han nå prioritere grunntrening og dra til sydligere strøk for å trene på sykkelen. Lunde Pedersen krasjet stygt under en sykkeltrening i fjor, men klarte å komme tilbake til vintersesongen og var med på det norske laget som vant OL-gull på lagtempo. – Denne sommeren har jeg trent for fullt. Jeg har hatt litt for mange sykdomsperioder, men det har vært en helt annen oppkjøring enn i fjor med ulykken. Høsten har vært tung. Jeg hadde håpet nivået mitt var høyere. Nå har jeg vært så lenge med, at jeg må gjøre noen litt større forandringer, sier han. Lunde Pedersen sikter seg nå inn mot VM i enkeltdistanser i Heerenveen 2.-5. mars.
Tidspunkt: 14-11-2022 - Kl.15:16 - Kilde: NRK - Info


190. Norsk skyttar med verdsrekord
Martin Sørlie-Rogne sette juniorverdsrekord med 617,9 poeng i den paralympiske øvinga R9 50 meter rifle liggjande under para-VM i skyting fredag. Etter ein sterk start blei det til slutt 19.-plass i 18-åringens debut i VM. 617,9 poeng er også norsk rekord i både junior og senior. Det er ikkje egne juniorklasser i para-VM, og 18-åringen konkurrerer mot langt eldre og meir erfarne skyttarar. Rekorden er Sørlie-Rognes andre juniorverdsrekord i 2022. I EM på hamar i mars sette han rekord på ein annan paralympisk øving – R4 10 meter luftrifle ståande.
Tidspunkt: 11-11-2022 - Kl.15:08 - Kilde: NRK - Info


191. Gullvinner må opereres
Skøytesprinteren Bjørn Magnussen (24) må stå over de første verdenscuprundene. Årsaken er at han må opereres i kneet. Det opplyser Magnussens far til NRK. Magnussen har i lengre tid slitt med en kneskade, og har ikke deltatt i noen konkurranser denne sesongen. Derfor var han heller ikke tatt ut på det norske laget til verdenscupåpningen i Stavanger denne helgen. Magnusssen blir heller ikke klar til verdenscuprunden i Heerenveen 18.-20. november. Målet til Magnussen nå er å bli klar til verdenscupen i Calgary i desember, hvor det gås to verdenscuprunder (9.-11. desember og 16.-18. desember). Magnussen tok gull i lagsprint sammen med Henrik Fagerli Rukke og Håvard Holmefjord Lorentzen under enkeltdistanse-VM på hamar tidligere i år.
Tidspunkt: 10-11-2022 - Kl.16:52 - Kilde: NRK - Info


192. 18-åring sikret Storhamar seier over Vålerenga
Storhamar dominerte straffeslagkonkurransen og slo Vålerenga 3-2 i eliteserien ishockey tirsdag. Vålerenga ledet 2-1 etter å ha vært overlegen i midtperioden foran 6756 tilskuere i hamarlagets storstue, men Eskild Bakke Olsen tvang fram forlengning med 2-2-målet i 3. periode, skriver NTB. Storhamar var nær avgjørelse i sudden death, men kampen gikk til straffekonkurranse. Jacob Noer, Peter Quenneville og Olsen scoret på de tre første straffene. 18-åringe Markus Stensrud ble satt inn for å vokte målet midt under straffekonkurransen, etter at Vålerenga hadde scora på sin første straffe. Junioren stengte målet og sikret Storhamar seieren. – Vi har snakket om det. Han er ganske god en mot en, sa trener Petter Thoresen til TV 2. – Han har jeg aldri scoret på på trening. Det var riktig å sette inn han, sier Eskil Bakke Olsen til TV 2 lagkameraten Markus Stensrud.
Tidspunkt: 01-11-2022 - Kl.21:04 - Kilde: NRK - Info


193. Ripsrud og Kongshaug tok gull på 1000 meter
Martine Ripsrud og Peder Kongshaug tok gull på 1000 meter då distanse-NM på skøyter blei avslutta på hamar søndag. Ripsrud var i ei klasse for seg med tida 1.18,65. Sølvvinnar Aurora Grinden Løvås gjekk på 1.21,39 og Carina Jagtøyen tok bronsen med 1.21,51. I klassen for menn blei det jamnare. Kongshaugs vinnartid var 1.10,34. Odin By Farstad sikra sølvet med 1.10,56, og Allan Dahl Johansson bronsen med 1.10,68. NM gir også grunnlaget for uttak av laget til verdscupopninga i Stavanger om to veker.
Tidspunkt: 30-10-2022 - Kl.14:24 - Kilde: NRK - Info


194. Wiklund med gulltrippel i NM
Ragne Wiklund fullførte gulltrippelen da hun var overlegen på 5000-meteren under NM enkeltdistanser på skøyter i Vikingskipet på hamar søndag. Tidligere i helgen har hun tatt gull på både 1500 og 3000 meter. Med tiden 7.05,36 var det ingen som truet det tredje. Sofie Karoline Haugen var nærmest, 23,79 sekunder bak. Hanna Svenni tok bronsen, nesten 43 sekunder bak Wiklund. Wiklund leverte en svært stabil 5000 meter der hun lå på rundt 33 sekunder per runde. 22-åringen ble i fjor verdensmester på 1500 meter og er spådd en lysende fremtid på isen. Wiklund gikk sin raskeste 5000 meter noen gang på tiden 6.56,34 i Beijing-OL i februar, men det holdt ikke til medalje. Oslo-jenta endte på femteplass. Det neste for den norske skøyteeliten er verdenscupåpningen i Stavanger i midten av november. (©NTB)
Tidspunkt: 30-10-2022 - Kl.10:57 - Kilde: NRK - Info


195. Suverent NM-gull til Sander Eitrem
Sander Eitrem var den klar beste på 5000-meteren under skøyte-NM på hamar, og vann på tida 6.19,39. Sigurd Henriksen tok sølvet med 6.27,28, nesten åtte sekund bak. Bronsen gjekk til Peder Kongsuag med 6.30,51, medan veteranen Sverre Lunde Pedersen enda på fjerdeplass med 6.35,01.
Tidspunkt: 29-10-2022 - Kl.13:25 - Kilde: NRK - Info


196. Wiklund med nytt NM-gull
Ragne Wiklund fulgte opp gullet på 1500 meter og vant også 3000-meteren under NM enkeltdistanser på skøyter i Vikingskipet på hamar lørdag. Wiklund gled i mål på tiden 4.05,31 og distanserte annenplass Sofie Karoline Haugen med 13,89 sekunder. Aurora Grinden Løvås endte på bronseplass, 16,98 sekunder bak Wiklund. Wiklund tok fredag et kontrollert NM-gull på 1500 meter, distansen hun ble verdensmester på i 2021. Det konkurreres også i 500 meter, samt 5000 meter for menn lørdag. Mesterskapet avsluttes med 1000 meter søndag. Verdenscupen går i gang i Stavanger 11. november. (©NTB)
Tidspunkt: 29-10-2022 - Kl.11:16 - Kilde: NRK - Info


197. Suverent NM-gull til Wiklund
Storfavoritt og regjerande verdsmeister Ragne Wiklund var langt framfor alle konkurrentane på 1500-meter då distanse-NM på skøyter på hamar blei innleia fredag. Wiklund vann på tida 1.58,63. Det var over fem og eit halvt sekund raskare enn sølvvinnar Aurora Grinden Løvaas med 2.04,35. Ho er berre 17 år. Mennene går sin 1500 meter seinare fredag, deretter er det fellesstartar. Verdscupen for skøyteløparane har sesongopning i Stavanger om to veker, og NM er uttaksløp. Bronsen gjekk til Sofie Karoline Haugen på 2.05,35.
Tidspunkt: 28-10-2022 - Kl.15:48 - Kilde: NRK - Info


198. Sparta hjelpte Stjernen til tabelltopp
Stjernen herja med Vålerenga i Oslo og hjelpte naboen Stjernen å ta seg tilbake til tabelltopp i eliteserien ishockey. Stjernen måtte slite mot Grüner, som leidde to gonger og hadde 3–3 til det stod att eitt minutt av kampen, men Stian Nystuens scoring 43 sekund før slutt gav heimelaget tre poeng og serieleiing. Det var fordi Sparta knuste Vålerenga 5–1 på bortebane. Laget kopla grepet med scoringar av Henrik Knold og Erik Selin før det var spilt tre og eit halvt minutt. Sparta auka to gonger til i midtperioden og ein i den siste før Vålerenga fekk sitt trøystemål ved Tobias Lindström. Stjernen er no eitt poeng framfor Vålerenga, som har Sparta og Frisk Asker to poeng bak seg. Sistnemnde slo Ringerike 4–2 etter å ha lege under to gonger. David Morley scora to av heimelagets mål. Også Storhamar måtte vende til siger da Manglerud Star blei slått 4–1. Stavanger Oilers imponerte stort då Lillehammer blei knust 8–0 på bortebane. André Strandborg, Paul Bittner og Dan Kissel scora to gonger kvar for Oilers, som i likskap med Storhamar er sju poeng bak serieleiaren.
Tidspunkt: 27-10-2022 - Kl.19:52 - Kilde: NRK - Info


199. Norge tildelt skøyte-VM i 2025
Norges Skøyteforbund skal arrangere VM på skøyter på hamar i 2025, det har styret i Det internasjonale skøyteforbundets besluttet. Det er likevel usikkert om mesterskapet vil la seg gjennomføre, skriver NTB. Strømkrisen og den uavklarte situasjonen rundt Norges nasjonalanlegg, Vikingskipet, gjør at Norges Skøyteforbund ikke tør å slippe jubelen løs. hamar kommune etterlyser statlige øremerkede midler for å drifte Vikingskipet. Kommunestyret vurderer alternativ bruk av hallen på grunn av de høye strømprisene. Neste uke skal skøyteforbundet ha et møte med KUD og hamar kommune for å diskutere mulige løsninger for nasjonalanlegget. Det internasjonale skøyteforbundet må ha svar innen 1. desember på om Norge kan påta seg arrangøransvaret for mesterskapet i 2025. Skøyteforbundet sier de har jobbet lenge med å få arrangementet til Norge igjen. – VM enkeltdistanser har vi drømt om en stund. Særlig å få det siste VM før OL i 2026 er ekstra stas. Vi håper og tror at vi kan få dette til, sier generalsekretær Håkon Dahl til NTB. Det er også et krav at Norge forplikter seg til å arrangere verdenscupstevner i sesongene 23/24, 25/26 og 26/27 for å kunne få tildelt VM. Vikingskipet skal også arrangere EM i perioden 6. til 8. januar 2023.
Tidspunkt: 21-10-2022 - Kl.13:41 - Kilde: NRK - Info


200. Målløst mellom Aalesund og HamKam
For annen gang på rad i møtet mellom Aalesund og HamKam ble det ingen scoringer og poeng til begge lagene. Det endre også 0-0 på Briskeby i våres. HamKam fikk 0-5 borte mot Molde sist og gikk relativt forsiktig fram for å unngå et nytt tap. Med det ene poenget klarte hamar-laget å øke avstanden ned til Sandefjord. Aalesund holdt 12.-plass med sine 29 poeng. – Det var ikke så mye å by på fra vår side, sa AaFK-kaptein David Fällman til Discovery i pausen. – Det ble like kjedelig som forventet mellom to lag som ikke tok noen sjanser. Skal vi ta tre poeng må vi nok steppe opp noen hakk og få opp tempoet, sa «Kamma»-kaptein Aleksander Melgalvis. Så skjedde ikke, og det var tangotrøyene som var nærmest scoring da Nikolai Hoplands heading endte i stolpen etter 80 minutter. Gjestene hadde mye ballbesittelse innledningsvis før hjemmelaget tok over utover i 1. omgangen. hamar-laget klarte på ingen måte å styre spillet slik de kanskje hadde håpet. (NTB)
Tidspunkt: 16-10-2022 - Kl.17:08 - Kilde: NRK - Info


201. Györ lekte seg med Storhamar i Mesterligaen
Storhamars håndballjenter fikk det som ventet tøft mot Györ i gruppespillet i mesterligaen søndag. Det ungarske laget vant 35-21. Györ med flere norske spillere på laget topper gruppespillet med fire seirer og ett tap etter fem kamper. Storhamar på sin side må kjempe for å holde de to nederste lagene bak seg for å få et omspill for å komme til kvartfinalen. Györs Ana Gros ble kåret til kampens beste spiller etter en imponerende 2. omgang. Hun ble også kampens toppscorer med seks nettkjenninger. Ledelsen til Györ var 15-13 til pause, men etter hvilen satte Stine Bredal Oftedal og co. opp tempoet. Ti minutter før slutt var bortelaget oppe i en timålsledelse. På det tidspunktet hadde Silje Solberg i Györ-buret en redningsprosent på over 50. Mot slutten viste Györ sin klasse og økte ledelsen ytterligere til 14 mål. Til tross for det holdt hjemmepublikummet oppe et imponerende lydnivå kampen gjennom. (NTB)
Tidspunkt: 16-10-2022 - Kl.16:00 - Kilde: NRK - Info


202. Vålerenga og Stavanger vann
Framgangen til Vålerengas iskrigarar held fram. Laurdag slo serieleiarane Lillehammer med 2–1. Mika Partanen gav Vålerenga ein flott start på Jordal Amfi etter snaue sju og eit halvt minutt. Same mann auka til 2–0 tidleg i andre perioden. Martin Gran reduserte til 1–2, men fleire mål blei det ikkje. Stavanger Oilers har slått tilbake etter ei svak opning. Laurdag vant dei 4–2 borte mot Storhamar. Martin Lefebvre gav gjestene 1-0, og Patrick Thoresen sette inn utlikninga. Colton Beck gav gjestene leiinga 2–1 i midtperioden. Bryce Gervais auka til 3–1 før Jakob Berglund reduserte til 2–3. Sander Hurrød sende Oilers opp i ein ny tomålsleiing tidleg i tredjeperioden, og fleire mål blei det ikkje. Stavanger med to mindre kampar spilt enn Vålerenga er berre fire poeng bak. Sparta slo til med 7-3-seier over Grüner. Manglerud Star tapte for Ringerike. Kampen gjekk til overtid, der Reid Petryk ordna 3–2 og sikra heimelaget to poeng.
Tidspunkt: 15-10-2022 - Kl.16:52 - Kilde: NRK - Info


203. Ronny Deilas dotter i EM-troppen
Sju meisterskapsdebutantar får plass i Norges tropp til handball-EM i Slovenia. Ein av dei er Thale Rushfeldt Deila, dotter til fotballrenar Ronny Deila. Mange av verdsmeistrane frå i fjor er borte av ulkike grunnar: Kari Brattset Dale, Sanna Solberg-Isaksen, Camilla Herrem og Veronica Kristiansen. Dei har til saman rundt 700 landskampar bak seg. Desse 19 er tekne ut i troppen.. Målvakter: Silje Solberg Østhassel, Györ Katrine Lunde, Vipers Marie Skurtveit Davidsen, Bucuresti Bakspelarar: Stine Bredal Oftedal, Györ Henny Reistad, Esbjerg Emilie Hegh Arntzen, Bucuresti Kristine Breistøl, Esbjerg Thale Rushfeldt Deila, Molde Ragnhild Valle Dahl, Vipers Nora Mørk, Esbjerg Stine Skogrand, Ikast Kristina Sirum Novak, Sola Linjespelarar: Vilde Mortensen Ingstad, Esbjerg Maren Nyland Aardahl, Odense Ane Cecilie Høgseth, Storhamar Kant: Malin Larsen Aune, Bucuresti Emilie Margrethe Hovden, Viborg Sunniva Amalie Næs Andersen, Vipers Anniken Wollik, Romerike Ein 20. spelar blir teken ut seinare. Norge opnar mot Kroatia i Ljubljana 4. november. Deretter ventar Sveits og Ungarn. Norge er tittelforsvarar.
Tidspunkt: 11-10-2022 - Kl.10:05 - Kilde: NRK - Info


204. EM-tropp med sju debutantar
Sju meisterskapsdebutantar får plass i Norges tropp til handball-EM i Slovenia. Ein av dei er Thale Rushfeldt Deila, dotter til fotballrenar Ronny Deila. Mange av verdsmeistrane frå i fjor er borte av ulkike grunnar: Kari Brattset Dale, Sanna Solberg-Isaksen, Camilla Herrem og Veronica Kristiansen. Dei har til saman rundt 700 landskampar bak seg. Veteranen Nora Mørk er også usikker. på grunn av lårskaden sin Men ho er så viktig for laget at landslagssjef Thori Hergeirsson vil halde døra open for henne heilt fram til meisterskapsstart. – Ho jobbar mot klokka for å bli bra, og er på rett veg, sa Hergeirsson. Desse 19 er tekne ut i troppen.. Målvakter: Silje Solberg Østhassel, Györ Katrine Lunde, Vipers Marie Skurtveit Davidsen, Bucuresti Bakspelarar: Stine Bredal Oftedal, Györ Henny Reistad, Esbjerg Emilie Hegh Arntzen, Bucuresti Kristine Breistøl, Esbjerg Thale Rushfeldt Deila, Molde Ragnhild Valle Dahl, Vipers Nora Mørk, Esbjerg Stine Skogrand, Ikast Kristina Sirum Novak, Sola Linjespelarar: Vilde Mortensen Ingstad, Esbjerg Maren Nyland Aardahl, Odense Ane Cecilie Høgseth, Storhamar Kant: Malin Larsen Aune, Bucuresti Emilie Margrethe Hovden, Viborg Sunniva Amalie Næs Andersen, Vipers Anniken Wollik, Romerike Ein 20. spelar blir teken ut seinare. Norge opnar mot Kroatia i Ljubljana 4. november. Deretter ventar Sveits og Ungarn. Norge er tittelforsvarar.
Tidspunkt: 11-10-2022 - Kl.10:05 - Kilde: NRK - Info


205. Vipers vant toppkampen
Vipers Kristiansand er fortsatt uten poengtap i eliteserien håndball etter å ha slått Storhamar 35–30 i oppgjøret mellom Norges to mesterligadeltakere. Anna Vjakhireva førte an for Vipers med åtte scoringer, mens Maja Jakobsen scoret like mange for Storhamar. Laget har fire strake seirer i serien og tre i mesterligaen. Lørdag venter tyske Bietigheim på bortebane. Storhamar har hatt et tøft program i sesongåpningen og har i øyeblikket bare to lag bak seg på tabellen etter å ha nøyd seg med tre poeng på fire kamper. Laget har i mesterliga og serie møtt tre av de fire CL-semifinalistene fra forrige sesong i tre bortekamper på rad. Søndag kommer tyrkiske Kastamonu Belediyesi på besøk. (NTB)
Tidspunkt: 05-10-2022 - Kl.19:14 - Kilde: NRK - Info


206. Konkurrerer mot Tyskland og Kasakhstan
Noreg har søkt om ishockey-VM i 2027. Tyskland og Kasakhstan er dei to andre landa Noreg kjempar mot. Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) opplyste fredag overfor ishockeynettstaden nitten.no at dei har fått og godkjent tre søknader om å få arrangere VM i 2027. Meisterskapen, som har eit budsjett på over 250 millionar kroner, blir spelte anten i Noreg, Tyskland eller Kasakhstan med potensiell VM-finale i Telenor Arena. Tyskland arrangerte VM sist i 2017, og då saman med Frankrike, medan Köln og Mannheim var vertsbyar i 2010. Kasakhstan har aldri tidlegare arrangert eit elite-VM, men hadde VM, 1. divisjon for tre år sidan. Dersom Noreg blir tildelt VM om fire og eit halvt år, blir det tredje gong meisterskapen blir arrangert her i landet etter turneringane i Oslo i 1958 og Oslo, Lillehammer og hamar i 1999. Planen i 2027 er å fordele kampane mellom Telenor Arena i Bærum med dei 14.000 sitjeplassane sine og Trondheim Spektrum med plass til 8600 tilskodarar. Kven som får meisterskapen i 2027, blir bestemd av IIHF under VM i Finland og Latvia i mai neste år.
Tidspunkt: 23-09-2022 - Kl.13:21 - Kilde: NRK - Info


207. Fikk sparken etter skrekktakling – klar for VIF
Svensken Rasmus Ahlholm (32) er klar for Vålerenga og spill i eliteserien i ishockey. Vålerenga bekrefter at Ahlholm er klar for klubben overfor TV 2. På Storhamar-trening 13. desember 2021, krysstaklet Ahlholm lagkameraten Jacob Lundell Noer, og sistnevnte ble liggende på isen i flere sekunder. Videoen av taklingen ble lekket, og Ahlholm fikk sparken i Storhamar. Politiet startet etterforskning og endte med å gi Ahlholm et forelegg på 10.000 kroner. Det godtok ikke Ahlholm, og saken endte i retten. Sist uke ble han dømt i Østre Innlandet tingrett til å betale 12.000 kroner i bot. Han må også betale sakskostnader på 4500 kroner. – Jeg aksepterer straffen jeg har fått og legger det bak meg, sier Ahlholm. Han forventer reaksjoner på overgangen. – Det er sikkert mange som vil reagere, men det er opp til meg å ta revansje og alt sånt. Jeg hadde det veldig bra da jeg var her i Vålerenga sist, sier Ahlholm til TV 2.
Tidspunkt: 12-09-2022 - Kl.08:42 - Kilde: NRK - Info


208. Nakkim til HamKam: – Solid
HamKam har sikret seg midtstopperen Markus Nakkim foran avslutningen på årets eliteseriesesong. Hedmarksklubben bekrefter overgangen i sine kanaler onsdag. Nakkim har en fortid som midtstopper i KFUM, Vålerenga, Strømmen, Viking og Mjøndalen. Nå blir altså hamar neste stopp. 26-åringen tror han har kvaliteter som vil tilføre HamKam noe. – Jeg liker å tenke at jeg er en ærlig spiller da. Det handler om å gi alt i hver eneste situasjon. Nå kommer jeg hit på en kort kontrakt, og da tror jeg det vil bli enda mer synlig. Det kommer til å være en cupfinale hver eneste kamp fremover, sier Nakkim. Sportssjef Espen Olsen er glad for å ha forsvarsspilleren på plass. – Markus er en spiller vi har forhørt oss om over lengre tid. En solid midtstopper som flere klubber har jaktet på. Jeg er veldig glad for at han valgte oss, sier Olsen til hamkam.no.
Tidspunkt: 31-08-2022 - Kl.13:05 - Kilde: NRK - Info


209. HamKam låner spiss fra Midtjylland
Eliteserieklubben HamKam er enig med danske Midtjylland om en låneavtale for det 19-årige spisstalentet Victor Stange Lind. Hedmarksklubben opplyser om overgangen på sine nettsider onsdag. Avtalen som er inngått har en varighet på ut inneværende sesong. Lind trener med HamKam for første gang onsdag. «19-åringen er regnet som et av de største spisstalentene i Danmark og kommer til hamar for å vise seg fram på det høyeste nivået i Norge», skriver HamKam. Lind er aktuell for spill i søndagens eliteseriemøte med Sarpsborg. – Vi forsøkte å få på plass Lind allerede før årets sesong, og vi er veldig glade for at han nå skal spille i grønt og hvitt. Vi får hurtig og bevegelig spiss med gode avslutteregenskaper, sier sportssjef Espen Olsen.
Tidspunkt: 31-08-2022 - Kl.08:29 - Kilde: NRK - Info


210. 16-åring stoppet Vålerengas seiersrekke
Vålerenga så lenge ut til å ta sin sjette strake seier, men en sen scoring fra HamKams Benjamin Farraas sørget 1-1 og poengdeling i hamar. Tre minutter på overtid i førsteomgang ble Henrik Udahl spilt igjennom med en flott stikker fra Petter Strand. HamKam-keeper Hagen kom ut, men Udahl lobbet ballet lekker over HamKam-keeperen. En elegant scoring fra Vålerengas spiss. hamar-laget satte inn nysigneringen Marcus Pedersen i håp om å få en utligning, og tre minutter på overtid kom scoringen. Et klønete forsvarsspill fra Vålerenga, hvor Oldrup Jensen sparket ballen i Benjamin Faraas og i mål ble utslagsgivende. Det er 16-åringens første scoring i Eliteserien. – Å gjøre mitt første mål er veldig gøy. Alle mål og alle poeng må vi ta med oss. Det er ekstremt gøy, sier Faraas til Discovery etter kampen.
Tidspunkt: 14-08-2022 - Kl.19:58 - Kilde: NRK - Info


211. Molde med snuoperasjon i lokaloppgjør
Serieleder Molde kom under 0-2 i bortemøtet mot naborival Kristiansund, men kom tilbake og vant 3-2 i Eliteserien søndag. Kristian Eriksen ble matchvinner. Med seieren økte Molde serieledelsen sin til Lillestrøm til fem poeng, men LSK har én kamp mindre spilt. Andreas Hopmark og Bendik Bye sto for Kristiansunds scoringer tidlig i 1. omgang, mens Eirik Haugan og David Fofana scoret Moldes to mål mot slutten av omgangen. Mye omtalte Kristian Eriksen fikk i nabooppgjøret tillit fra start. Etter bare noen få minutter etter hvilen åpnet hamar-mannen målkontoen da han skar inn fra siden og avsluttet med en lav skudd i lengste hjørne. To minutter før slutt fikk Faris Pemi se det røde kort etter en stygg albue mot Haugan.
Tidspunkt: 07-08-2022 - Kl.18:00 - Kilde: NRK - Info


212. HA: HamKam vil selge Eriksen etter sesongen
HamKam vil ikke slippe Kristian Eriksen i sommer, men godtar å la ham gå på nyåret. Et bud fra Bodø/Glimt er akseptert, erfarer hamar Arbeiderblad. Lørdag meldte lokalavisen og VG at HamKam har avvist et tilbud fra Molde på 12 millioner kroner. Årsaken er at romsdalingene vil ha Eriksen foran høstens kamper. Klubben vil holde på midtbanespilleren ut sesongen. Frykten er at et sommersalg kan koste HamKam plassen i Eliteserien. Laget har en sju poengs luke til Jerv under nedrykksstreken. Ingen i HamKam-ledelsen vil kommentere HAs opplysninger om et akseptert bud fra Bodø/Glimt. De to siste års seriemestere skal ha tilbudt underkant av 10 millioner kroner for å få Eriksen fra 1. januar.
Tidspunkt: 31-07-2022 - Kl.09:44 - Kilde: NRK - Info


213. Dramatiske sluttminutter da HamKam delte poengene med Strømsgodset
Kristian Onsrud sikret 1-1 mot Strømsgodset på bortebane i Eliteserien. Dermed tok hamarsingene sin niende uavgjort denne sesongen. Onsrud scoret sitt første mål i Eliteserien med et kvarter igjen av kampen da han utlignet til 1-1. Tidligere i omgangen hadde Ipalibo Jack hamret inn et skudd og sørget for ledelse til Strømsgodset. Lars Jørgen Salvesen trodde han hadde sikret alle tre poeng for hjemmelaget på overtid, men målet ble annulert. Nyopprykkede HamKam ligger dermed på en 11.-plass etter halvspilt sesong, mens Strømsgodset innehar 6.-plassen med tre poeng opp til Rosenborg. (NTB)
Tidspunkt: 24-07-2022 - Kl.19:54 - Kilde: NRK - Info


214. Fransk motstand for Vipers og Storhamar i CL-premieren: Mørk møter gamleklubben
Vipers Kristiansand starter tittelforsvaret i mesterligaen håndball hjemme mot Brest 10. september, men må greie seg uten Nora Mørk som forlot Ole Gustav Gjekstads lag for å bli Esbjerg-spiller. Samme dag får Storhamar en tøff debutkamp i Frankrike. Vipers er i gruppe A. Den består også av Odense (Danmark), Krim Ljubljana (Slovenia), Bietigheim (Tyskland), FTC Hungaria (Ungarn), Banik Most (Tsjekkia) og CSM Bucuresti (Romania). Storhamar er med i mesterligaen for første gang. Lagets første kamp er av det tøffe slaget borte mot Metz. De franske vertene ble i juni slått ut av Vipers i CL-semifinalen. I gruppe B skal Storhamar også opp mot Györ (Ungarn), Rapid Bucuresti (Romania), Buducnost (Montenegro), Esbjerg (Danmark), Kastamonu (Tyrkia) og Lokomotiva Zagreb (Kroatia). Esbjerg tar imot Györ med flere norske i troppen i åpningshelgen. Stine Bredal Oftedal, Veronica Kristiansen og Silje Solberg er blant Györ-profilene. Mørk spilte for den ungarske klubben mellom 2016 og 2019. (NTB)
Tidspunkt: 13-07-2022 - Kl.08:01 - Kilde: NRK - Info


215. Van der Poel får Oscar-statuetten
Svenske Nils van der Poel er tildelt Oscar-statuetten for andre år på rad. Han får statuetten for 10.000 meter-løpet sitt under OL i Beijing. Til liks med den svenske skøytestjerna frå 1980-talet Tomas Gustafson, vinn Nils van der Poel Oscarstatuetten for andre gong. Førre sesong fekk han statuetten for verdsrekordløpet sitt på 10.000 meter under VM i enkeltdistansar. Den svenske langdistanseeksperten slo under OL sin eigen verdsrekord med over to sekund, og var i ein klasse for seg. Sølvet gjekk til nederlendaren Patrick Roest, som vart slått med nesten 14 sekund. Den 26 år gamle svensken tok også VM-tittelen på hamar seinare i sesongen. Etter meisterskapen bestemde han seg for å leggje opp. Oscarstatuetten vart oppretta i 1958 til minne om skøytekongen Oscar Mathisen (1888-1954). Statuetten er ein miniatyr av bilethoggar Arne Durbans statue av Oscar Mathisen, som er plassert utanfor Frogner stadion i Oslo.
Tidspunkt: 07-07-2022 - Kl.09:15 - Kilde: NRK - Info


216. Thoresen signerte ettårskontrakt med Storhamar
Patrick Thoresen (38) forlenger karrieren og har signert en ny ettårskontrakt med ishockeyklubben Storhamar. Det var knyttet usikkerhet til om veteranen kom til å avslutte karrieren etter sist sesong. Etter en periode i tenkeboksen kunne klubben mandag opplyse at 38-åringen har signert for neste sesong. «Han trengte litt tid til å tenke over framtida etter sesongslutt, nå har han altså kommet til den avgjørelsen alle med hjerte i gult og blått ønsket seg. Han melder seg topp motivert og sulten foran den nye sesongen», skriver klubben. Da skal pappa Petter Thoresen lede laget fra trenerplass.
Tidspunkt: 27-06-2022 - Kl.18:22 - Kilde: NRK - Info


217. HamKam sterkest mot nedrykkstruede Jerv
HamKam har slitt med å avgjøre kamper, men borte mot Jerv hadde kameratene fra hamar kontroll på det meste og vant 2-1 i Eliteserien. HamKam-trener Jakob Michelsen tippet en tett og jevn kamp mot Jerv, men det ble Kamma for alle pengene i 1. omgang. Pål Alexander Kirkevold og kaptein Aleksander Melgalvis sto for målene for gjestene før pause. Med de tre poengene tok HamKam seg opp til 12 poeng, mens Jerv blir værende nest sist på tabellen med 7. (NTB)
Tidspunkt: 19-06-2022 - Kl.17:53 - Kilde: NRK - Info


218. HamKam sterkest mot nedrykkstruede Jerv
HamKam har slitt med å avgjøre kamper, men borte mot Jerv hadde kameratene fra hamar kontroll på det meste og vant 2-1 i Eliteserien. HamKam-trener Jakob Michelsen tippet en tett og jevn kamp mot Jerv, men det ble Kamma for alle pengene i 1. omgang. Pål Alexander Kirkevold og kaptein Aleksander Melgalvis sto for målene for gjestene før pause. Med de tre poengene tok HamKam seg opp til 12 poeng, mens Jerv blir værende nest sist på tabellen med 7. (NTB)
Tidspunkt: 19-06-2022 - Kl.17:53 - Kilde: NRK - Info


219. HamKam sterkest mot nedrykkstruede Jerv
HamKam har slitt med å avgjøre kamper, men borte mot Jerv hadde kameratene fra hamar kontroll på det meste og vant 2-1 i Eliteserien. HamKam-trener Jakob Michelsen tippet en tett og jevn kamp mot Jerv, men det ble Kamma for alle pengene i 1. omgang. Pål Alexander Kirkevold og kaptein Aleksander Melgalvis sto for målene for gjestene før pause. Med de tre poengene tok HamKam seg opp til 12 poeng, mens Jerv blir værende nest sist på tabellen med 7. (NTB)
Tidspunkt: 19-06-2022 - Kl.17:53 - Kilde: NRK - Info


220. HamKam sterkest mot nedrykkstruede Jerv
HamKam har slitt med å avgjøre kamper, men borte mot Jerv hadde kameratene fra hamar kontroll på det meste og vant 2-1 i Eliteserien. HamKam-trener Jakob Michelsen tippet en tett og jevn kamp mot Jerv, men det ble Kamma for alle pengene i 1. omgang. Pål Alexander Kirkevold og kaptein Aleksander Melgalvis sto for målene for gjestene før pause. Med de tre poengene tok HamKam seg opp til 12 poeng, mens Jerv blir værende nest sist på tabellen med 7. (NTB)
Tidspunkt: 19-06-2022 - Kl.17:53 - Kilde: NRK - Info


221. HamKam sterkest mot nedrykkstruede Jerv
HamKam har slitt med å avgjøre kamper, men borte mot Jerv hadde kameratene fra hamar kontroll på det meste og vant 2-1 i Eliteserien. HamKam-trener Jakob Michelsen tippet en tett og jevn kamp mot Jerv, men det ble Kamma for alle pengene i 1. omgang. Pål Alexander Kirkevold og kaptein Aleksander Melgalvis sto for målene for gjestene før pause. Med de tre poengene tok HamKam seg opp til 12 poeng, mens Jerv blir værende nest sist på tabellen med 7. (NTB)
Tidspunkt: 19-06-2022 - Kl.17:53 - Kilde: NRK - Info


222. Klæbo best i Kirkebakken Grand Prix
Johannes Høsflot Klæbo var best i det tradisjonsrike rulleskirennet Kirkebakken Grand Prix i hamar, med seier både i showsprinten og prestisjestafetten. I stafetten gikk han for Byåsen sammen med kombinertstjernen Jørgen Graabak. Lotta Udnes Weng vant kvinnesprinten.
Tidspunkt: 15-06-2022 - Kl.18:54 - Kilde: NRK - Info


223. Frisk-Vålerenga i serieopning
Frisk Asker skal ut mot Vålerenga alt i opningsrunden i eliteserien ishockey. Sjå terminlista her. Frisk tar imot Vålerenga i sin nye storstove 9. september. Det brukar å vere to lokaloppgjer i opninga, mjøsderby mellom Storhamar og Lillehammer og østfoldderby mellom Sparta og Stjernen. Denne gongen skal Stjernen ta imot Storhamar, mens Lillehammer tar imot Sparta. Det blir derimot et Oslo-derby mellom Grüner og Manglerud Star. Dei kampane går 10. september. Regjerande seriemeister og NM-vinnar Stavanger serieopnar først mot Sparta borte i 2. runde og skulle møtt Ringerike i 1. runde. Den kampen går 27. september. Eliteseriens grunnspel avsluttast 28. februar.
Tidspunkt: 15-06-2022 - Kl.12:16 - Kilde: NRK - Info


224. Vipers slapp med skrekken mot Storhamar – vant sluttspillfinalen i strake kamper
Vipers holdt på å snuble borte mot Storhamar i 2. kamp av finalene i håndballsluttspillet for kvinner. Fem raske mål i 2. omgang sikret 24-17-seier og gull. I første kamp på tirsdag hadde Vipers stålkontroll på Storhamar og tok en kontrollert 29-23-seier. Det var mye takket være en god Katrine Lunde i Vipers-buret. På hjemmebane lørdag slo derimot Storhamar bedre ifra seg. Lagene fulgte hverandre tett og fem minutter før pause sto lagene likt med 11–11. En rekke angrepsfeil fra Storhamar gjorde likevel at Vipers kunne gå i garderoben med en 14-11-ledelse. Storhamar hadde spesielt problemer med å stoppe tsjekkiske Jana Knedlíková, som gikk til pause med fire mål i protokollen. De første ti minuttene etter hvilen ble en stillingskrig mellom de to lagene. Kun Nora Mørk (Vipers) og Ane Høgseth klarte å notere seg for scoring. Vertene utnyttet et sjansesløsende Vipers ved to kjappe mål fra Kristin Venn, som sørget for 14–15 halvveis i omgangen. Det satte tydelig en støkk i mannskapet til Ole Gustav Gjekstad, som svarte med fem strake mål på seks minutter. Det hjalp ikke at Storhamar gjorde flere angrepsfeil. Etter å ha gått opp i 21-15 sju minutter før full tid, kontrollerte gjestene inn seieren. Ved siste fløytesignal sto det 24-17. (NTB)
Tidspunkt: 28-05-2022 - Kl.22:01 - Kilde: NRK - Info


225. Lunde i storform stoppet Storhamar
Anført av Katrine Lunde hadde Vipers full kontroll fra første stund og slo Storhamar 29-23 i den første av finalene i håndballsluttspillet for kvinner tirsdag. Dermed har mannskapet til Ole Gustav Gjekstad oppskriftsmessig skaffet seg et grep om finaleduellen som spilles best av tre kamper. – Det var en god første omgang, der vi jobber veldig bra. Jeg er veldig godt fornøyd me det. Så blir det litt for begge lag at tempoet og innsatsen går ned i annen omgang, men vi hadde god kontroll, sa Katrine Lunde til TV 2. Halvveis hadde gjestene fra hamar kun scoret sju mål. Lunde sto da med en redningsprosent på snaut 60 prosent. – Katrine er jo et spøkelse for mange, smilte Nora Mørk til TV 2.
Tidspunkt: 24-05-2022 - Kl.21:32 - Kilde: NRK - Info


226. Herrem må operere – kan miste håndball-EM
Sola-stjernen Camilla Herrem skal operere akillesen og vil være på sidelinjen i opp til seks måneder. Det betyr at EM i november står i fare. Det opplyser hun selv overfor TV 2 etter onsdagens tap for Storhamar i håndballsluttspillets semifinale. – Det gjør vondt hver gang jeg går eller springer – egentlig når jeg gjør alt, sier Herrem til kanalen. Herrem har spilt 17 mesterskap for Norge siden EM-debuten i 2008. Operasjonen kan gjøre at den rekken brytes. – Akkurat nå må jeg være realist og tenke at det er vanskelig å nå EM. Jeg vil heller ikke forhaste meg noe sånn at det går utover videre karriere. Jeg har kommet til et punkt der helsen må komme først, sier hun. Hun sier imidlertid at hun vil satse mot håndball-VM på hjemmebane i 2023 og OL i Paris året etter. (NTB)
Tidspunkt: 19-05-2022 - Kl.07:27 - Kilde: NRK - Info


227. Storhamar finaleklare etter thriller
Storhamar var best da det gjaldt som mest og slo Sola 35-30 etter ekstraomganger i andre semifinalekamp i eliteseriesluttspillet i håndball. Dermed er hamar-laget klar for finale med 2-0-seier i best av tre-serien. Det ble 37-27-seier på hjemmebane i det første oppgjøret. Sola ledet 14-13 til pause og var stort sett hele kampen ett eller to mål foran gjestene. Vendepunktet kom da Storhamar kvitterte til 29-29 på straffekast i siste sekund av ordinær tid. I ekstraomgangen var bortelaget overlegent. Sola maktet bare å score ett mål, mens Storhamar scoret seks og vant med fem mål. Anniken Obaidli og Kristin Venn var sentrale med sju mål hver for Storhamar. Fire spillere, blant dem veteranvingen Camilla Herrem, scoret seks mål for Sola. (NTB)
Tidspunkt: 18-05-2022 - Kl.23:07 - Kilde: NRK - Info


228. Semi-smell for Sola
Storhamar utklasset Sola 37-27 i første semifinalekamp i håndballsluttspillet for kvinner. Emilie Margrethe Hovden scoret ti ganger. hamar-laget hadde avgjort kampen i løpet av førsteomgangen. Hjemmelaget ledet 18-11 etter de første 30 minuttene. Hovden ble kampens toppscorer med ti mål på elleve skudd. Kristina Sirum Novak sto for flest Sola-scoringer med seks etter 13 avslutninger. Vipers Kristiansand og Molde spiller også onsdag, med senere kampstart. Ved pause ledet Vipers 19-12. Andre kamp i best av tre-serien i semifinalen spilles 18. og 19. mai. (NTB)
Tidspunkt: 11-05-2022 - Kl.19:55 - Kilde: NRK - Info


229. HamKam stanget mot Aalesund
HamKam hadde store problemer mot nyopprykkede Aalesund på hjemmebane i 0-0-kampen før betraktelig tøffere motstand kommer hamarsingenes vei framover. Kampen mellom de to opprykkslagene ble aldri noe fyrverkeri. En avslutning i tverrliggeren fra HamKams Fredrik Sjølstad var det nærmeste lagene kom en avgjørelse i det målløse oppgjøret. Aalesund hadde flest avslutninger, men stort sett var det kontroll for Nicholas Hagen i HamKam-buret. HamKam står fortsatt uten tap på hjemmebane etter tre kamper. Laget åpnet sesongen med det som viste seg å være et sterkt poeng mot formsterke Lillestrøm. Deretter ble det 3-0 over Sandefjord i neste kamp på eget kunstgress. Den første omgangen var jevn, og ingen av lagene skapte spesielt mye. – Jeg tror begge lag er bedre offensivt enn defensivt i dag. Det er ingen publikumsvennlig kamp, sa HamKam-trener Jakob Michelsen i pausen.
Tidspunkt: 08-05-2022 - Kl.22:28 - Kilde: NRK - Info


230. Landslagstroppen til VM-oppkjøringen er klar – møter Slovakia og Frankrike
Før Ishockey-VM i Finland fra 13. mai spiller Norge to oppkjøringskamper i Slovakia. Landslagstrener Petter Thoresen har tatt ut følgende spillere i troppen: Målvakter: Jonas Arntzen (Örebro), Jørgen Hanneborg (Stjernen), Henrik Holm (Stavanger). Backer: Christian Bull (Nove Zamky), Johannes Johannesen (Västervik), Andreas Klavestad (Stavanger), Max Krogdahl (Västervik), Emil Lilleberg (Oskarshamn), Håkon Løken Pedersen (Sparta), Daniel Bøen Rokseth (Stavanger), Sverre Rønningen (Lillehammer). Tobias Fladeby (Tingsryd), Magnus Geheb (Frisk Asker), Michael Haga (Lukko Rauma), Magnus Brekke Henriksen (Vålerenga), Ludvig Hoff (Stavanger), Kristian Jakobsson (Sparta), Andreas Martinsen (Lillehammer), Ken André Olimb (Schwenninger Wild Wings), Mathis Olimb (Vålerenga), Mats Rosseli Olsen (Frölunda), Thomas Valkvæ Olsen (Krefeld Penguin), Martin Rønnild (Storhamar), Martin Røymark (Vålerenga), Eirik Salsten (Storhamar), Mathias Trettenes (La-Chaux-de-Fonds).
Tidspunkt: 02-05-2022 - Kl.12:56 - Kilde: NRK - Info


231. Thoresen gir seg på landslaget
Patrick Thoresen (38) er ferdig på ishockeylandslaget. Det skriver TV 2. – Det går mye på ork og motivasjon og kjenne min egen kropp. Jeg kjenner det er noe jeg rett og slett ikke kommer til å orke. Jeg vet hvor høyt nivået ligger og hvor store forberedelser som kreves, sier Thoresen. Til daglig spiller Thoresen for Storhamar, men også klubbfremtiden er usikker. Han skal bruke sommeren til å tenke. Thoresen debuterte i landslagstrøya under VM 1. divisjon på hjemmebane i 2004. Han spilte sin siste og 95. VM- og OL-kamp i 2019.
Tidspunkt: 28-04-2022 - Kl.09:06 - Kilde: NRK - Info


232. Oilers tok pokalen for åttande gong
Stavanger Oilers slo Storhamar 5–2 søndag og sikra med det sin åttande NM-tittel i ishockey. Dei slo hamar-klubben i fire strake kampar. Perioderesultata i siste kamp var 1-1, 0–2 og 1–2. Oilers var suverene også i grunnspelet, der dei hadde sikra gullet fleire rundar før slutt. Mot Storhamar trengde dei ikkje meir enn fire kampar på å bevise at dei er Noregs beste lag. Den åttande tittelen betyr at Oilers no er likt med Forward som Noregs nest mest suksessrike klubb i NM-samanheng. Berre Vålerenga har fleire med sine 26 triumfar. Forward tok sju av titlane under namnet Gamlebyen. Oilers vant sju gonger frå 2010 til 2017. I 2011 vann Sparta NM. Oilers har tidlegare tatt seg forbi Ringerike og Sparta på veg mot finalen. Med det kunne Oilers juble for ein ny NM-tittel. Det har ikkje blitt spelt NM sidan 2019 grunna koronapandemien. Den gang stakk Frisk Asker av med sigeren. Før det vann Storhamar, før tittelen nå er tilbake i Stavanger etter fem år utanbys.
Tidspunkt: 24-04-2022 - Kl.19:31 - Kilde: NRK - Info


233. Stavanger nærmar seg hockey-pokalen
Stavanger Oilers er berre éin siger unna sin første NM-tittel sidan 2017. Rogalendingane snudde og vann 3–2 over Storhamar i den tredje finalekampen fredag. Storhamar leia 1–0 etter første periode. Men Stavanger scora tre i midtperioden, og då hjelpte det ikkje at gjestene reduserte 23 sekund før kampen var over. Dermed kan årets seriemeister sikre tittelen på bortebane allereie søndag. Etter tre kampar mot hamar-laget kan rogalendingane sjå tilbake på 6-0-, 2-1- og 3-2-sigrar. Stavanger Oilers blei noregsmeister seinast i 2017, medan Storhamar sist løfta pokalen året etter. Sluttspelet blei avlyst i både 2020 og 2021 som følgje av koronapandemien.
Tidspunkt: 22-04-2022 - Kl.20:07 - Kilde: NRK - Info


234. Kan miste resten av NM-finalane
Storhamar risikerer å miste sin kaptein Patrick Thoresen i NM-finalen etter at det kokte over i den andre finalekampen. Han er meldt til disiplinærutvalet. Thoresen og Stavanger-profilen Tommy Kristiansen fekk begge 20 + 5 minutt straff etter å ha banka på kvarandre. TV-bileta viser at Thoresen krysstaklar ein motspelar i stor fart. Seint onsdag kveld var TV 2 i kontakt med Players Safety-utvalet i ishockeyforbundet. Da hadde dei ingen planar om å rapportere inn situasjonen med Thoresen. Torsdag morgon hadde dei sett situasjonen på nytt. No er han rapportert inn til Disiplinærutvalet. Det blir stadfesta av Lars Olav Gaden i Players Safety-utvalet til TV 2. – Det er revurdert etter nye bilete, skriv han. Den tredje kampen i NM-finaleserien skal spelast i Stavanger fredag, og den fjerde går i hamar søndag. Stavanger leier 2–0 i kampar.
Tidspunkt: 21-04-2022 - Kl.09:54 - Kilde: NRK - Info


235. Oilers doblet forspranget etter overtidsmål
Stavanger Oilers doblet forspranget i jakten på NM-pokalen i ishockey. Tirsdag ble Steven Whitney matchvinner i 2-1-seieren borte mot Storhamar. Amerikaneren løftet pucken opp i krysset med under sju minutter igjen av ordinær tid. Vinnermålet kom da Oilers hadde fordel av å være i overtall. Det var deres første seier i hamar på to år. Dermed fulgte rogalendingene opp mandagens 6-0-nedsabling av et redusert Storhamar-lag. Lagene møtes på nytt i Stavanger fredag i en serie som spilles best av sju kamper.
Tidspunkt: 20-04-2022 - Kl.19:30 - Kilde: NRK - Info


236. Oilers lekte seg med redusert Storhamar
Stavanger Oilers hadde få problemer med å slå Storhamar, som var uten mange viktige spillere, i den første kampen i NM-finalen i ishockey. Hjemmelaget vant 6-0. Storhamar stilte til kamp uten Andreas Øksnes, Sander Vold Engebråten, Martin Rønnild, Jacob Lundell Noer, Jonas Djupvik Løvlie og Mikael Zettergren. Det reduserte mannskapet var aldri i nærheten av seier og leverte fra seg 22 avslutninger mot Oilers´ 41. (NTB)
Tidspunkt: 18-04-2022 - Kl.19:26 - Kilde: NRK - Info


237. Stavanger til NM-finale
Stavanger Oilers tok seg til finalen i NM-sluttspillet med 2-0 over Sparta i den sjuende semifinalekampen. I finalen venter Storhamar. Rob Bordson ble matchvinner med sin 1-0-scoring midtveis i den tredje periode, mens Steven Whitney satte 2-0 i åpent mål mot slutten av kampen. (NTB)
Tidspunkt: 09-04-2022 - Kl.18:52 - Kilde: NRK - Info


238. Storhamar finaleklar i ishockey-NM
Storhamar kvitterte ut den første finaleplassen i NM-sluttspillet i ishockey. Fredag ble det 3-2 borte mot Stjernen i den femte kampen i semifinaleserien. Scoringene til Eirik Salsten og Josh Nicholls i første periode banet vei for seieren. Den sikret Storhamar 4-1 sammenlagt. Klubbens eneste tap i serien kom i kamp tre. Det skjedde i Stjernehallen, men fredag hadde gjestene lenge god kontroll. (NTB)
Tidspunkt: 08-04-2022 - Kl.19:45 - Kilde: NRK - Info


239. Storhamar nær NM-finale etter storseier
Storhamar feide over Stjernen på hjemmeis og vant 5-0 i den fjerde semifinalekampen i NM-sluttspillet i ishockey. Dermed leder de 3-1 i best av sju-serien. Patrick Thoresen, Jacob Noer (2), Lane Scheidl, Patrick Elvsveen og scoret målene for hamar-laget i en kamp som ble avgjort i midtperioden. Med seieren er Storhamar oppe i 3-1 sammenlagt, og det betyr at de får tre sjanser til å avgjøre semifinalen. Første matchball kommer i Stjernehallen fredag. (NTB)
Tidspunkt: 06-04-2022 - Kl.19:32 - Kilde: NRK - Info


240. Det slenges skit og møkk
Mens kritikerne var mange allerede før Kjetil Rekdals første tellende kamp som Rosenborg-trener, har familien i hamar fått kjenne på misnøyen rundt Rekdals HamKam-exit. - Det er spesielt når ungene mine går på kamp og bare får høre skit, sier Rekdal til Dagbladet.
Tidspunkt: 05-04-2022 - Kl.05:26 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


241. Stjernen slo tilbake – skapte ny spenning i NM-semifinalen
Tyler Coulter scoret målet som skilte lagene da Stjernen slo Storhamar 2-1 og satte ny fyr på sluttspillsemifinalen i ishockey mandag. Storhamar ledet 2-0 i best av sju kamper foran det tredje oppgjøret i plankebyen. Med seier der ville gjestene ha festet et jerngrep om finalebilletten, men slik ble det ikke. I stedet gikk Stjernen offensivt til verks og tok ledelsen allerede etter to minutter og 52 sekunderes spill ved Jonathan Hafsmoe. Drøyt halvannet minutt etterpå var Storhamar à jour. Samuel Solem satte inn scoringen som skapte balanse. I midtperioden kom målet som avgjorde kampen. Målscorer Coulter fikk assistanse av Brendan Ellis og Håkon Stormli da han satte pucken i nettet. (NTB)
Tidspunkt: 04-04-2022 - Kl.19:28 - Kilde: NRK - Info


242. Storhamar økte forspranget i NM-semifinalen: Rønnild ble overtidshelt
Martin Rønnild sto fram i forlengningen og ble Storhamars matchvinner i 2-1-seieren over Stjernen. Laget har vunnet de to første semifinalekampene i ishockey. Avgjørelsen falt åtte og et halvt minutt ut i overtidsperioden. Rønnild fikset borteseier på en puck fra Jan Brejcak. Storhamar tok første semifinalestikk i NM-sluttspillet på egen is torsdag. Da pepret hamarsingene målet til Stjernens Jørgen Haneborg og vant 5-2. Lørdagens oppgjør i Fredrikstad ble langt mindre målrikt. Det første målet lot vente på seg helt til det hadde gått seks minutter av andre periode. Da scoret Tyles James Coulter åpningsmålet for Stjernen til stor jubel fra hjemmefansen. Storhamar utlignet i starten av tredje periode. Jonas Djupvik Løvlie kombinerte fint med Patrick Thoresen før han satte inn 1-1 fra kort hold. Stjernen kunne fort fått straffeslag med fem minutter igjen av ordinær tid, men kampen gikk til forlengning. Best av sju-serien skulle egentlig startet tirsdag, men et hull i isen stoppet det som skulle være åpningskampen i Fredrikstad. Lagene møtes igjen i samme hall mandag. (NTB)
Tidspunkt: 02-04-2022 - Kl.19:36 - Kilde: NRK - Info


243. Første stikk til Storhamar – skjøt Hanneborg ut av Stjernen-målet
Stjernen tok ledelsen to ganger da NM-semifinalen mot Storhamar omsider kom i gang, men hjemmelaget kunne juble for 5-2-seier etter å ha herjet i midtperioden. Josh Nicholls er brennhet og la på til seks sluttspillmål ved å gjøre både 2-2 og 3-2. Stjernen-keeper Jørgen Haneborg var uheldig med plasseringen ved flere av baklengsmålene, og da også Mikael Zettergren ble tomålsscorer ved å sette 4-2-målet ble han plukket ut til fordel for Preben Arntsen. Bare 46 sekunder etter ledermålet førte Zettergren pucken på en kontring og skjøt fra spiss vinkel. Den smatt inn i lengste hjørne, og Hanneborg måtte gi seg selv om kampen bare var halvspilt. Arntsen rakk bare å redde ett skudd før Isak Hansen økte til 5-2 på pasning fra Nicholls. Sistnevnte fikk tak i pucken i rundvantet og vippet den ut til Hansen, som sendte den i mål og punkterte kampen. – Vi gjorde en god 2. periode etter en litt slurvete start. Vi jobber hardt og følger gameplanen, sa Hansen til TV 2 i den siste pausen. Semifinaleserien startet to dager forsinket etter at et hull i isen stoppet det som skulle vært åpningskampen i Fredrikstad tirsdag. (NTB)
Tidspunkt: 31-03-2022 - Kl.19:24 - Kilde: NRK - Info


244. Storhamar med knepent tap mot Viborg
Det ble en skikkelig slitekamp i den første kvartfinalen mellom Storhamar og Viborg i europaligaen håndball. Danskene vant til slutt 33-31. Anniken Obaidli scoret ti for Storhamar. Returoppgjøret spilles i Viborg 3. april. (NTB)
Tidspunkt: 26-03-2022 - Kl.19:03 - Kilde: NRK - Info


245. Stjernen fullførte snuoperasjonen mot Lillehammer – klar for NM-semifinale
Stjernen var i kvartfinaletrøbbel mot Lillehammer, men østfoldingene ga aldri opp og vant 4-3 sammenlagt. Avgjørelsen falt i en spennende 7-5-kamp fredag. Dermed slår Stjernen følge med Storhamar, Stavanger Oilers og Sparta til semifinalene i NM-sluttspillet i ishockey. Oppgjøret mellom Stjernen og Lillehammer var det eneste kvartfinaleserien som gikk hele veien til sju kamper, skriver NTB.
Tidspunkt: 25-03-2022 - Kl.20:53 - Kilde: NRK - Info


246. Uønskte russiske idrettstoppar vil reise til Noreg: – Kjem ikkje til å helse på dei
Russiske idrettstoppar blir bedne om å halde seg unna EM i luftvåpen på hamar, men skal ha skreve eit brev om at dei likevel kjem.
Tidspunkt: 24-03-2022 - Kl.18:00 - Kilde: NRK - Info


247. Storhamar knuste Vålerenga – klar for NM-semifinale
Storhamar er klar for semifinalen i ishockey-NM etter 5-1 over Vålerenga. Simen André Edvartsen (2), Sander Engebråten, Jakob Lundell Noer og Eirik Salsten scoret for vertene i et «mætt fjøs» i hamar OL-amfi med 6534 frammøtte. Sebastian Johansen satte gjestenes trøstemål. – Vi har slitt i hele år, men det å møte Vålerenga ser ut til å ha vekket noe ekstra i oss, sier Storhamar-profil Patrick Thoresen til TV 2. – Å slå Vålerenga er alltid gøy. Interessen rundt disse kampene har vært kjempestor. Det er første gang jeg er med på et sluttspill mot Vålerenga. Vi får ta det som kommer i semifinalen, sier Thoresen videre.
Tidspunkt: 23-03-2022 - Kl.20:35 - Kilde: NRK - Info


248. Vipers ble seriemester etter Storhamar-tap
Camilla Herrem og Sola slo Storhamar 30-27 i eliteserien i håndball onsdag. Det gjør Vipers til seriemestere. Kristiansand-klubben kan dermed ikke bli tatt igjen av Storhamar med 38 poeng. Sørlendingene har åtte poeng ned til Storhamar med tre kamper igjen å spille. Camilla Herrem scoret tolv mål for Sola i kampen som sto 18-18 ved pause. Storhamar reduserte til 26-27 fire og et halvt minutt før slutt, men nærmere kom aldri hjemmelaget. – Jeg trodde aldri jeg skulle vinne i denne hallen. Jeg synes Storhamar spiller så bra på hjemmebane, men i dag klaffer ting. Vi har bra kontroll på systemene deres og vet hva de kommer med, sa Camilla Herrem til TV 2. Storhamar kunne sikret seg 2.-plassen i serien, men har både Molde og Sola bak seg som kan ta dem igjen. (NTB)
Tidspunkt: 23-03-2022 - Kl.20:14 - Kilde: NRK - Info


249. Vanvittig snuoperasjon av Storhamar: – Kunne ikke blitt bedre
Patrick Thoresen og Storhamar lå under 1–3 før tredje og siste periode i kvartfinalen mot Vålerenga i NM-sluttspillet i ishockey, men kriget seg tilbake og vant etter en ellevill snuoperasjon. 19 år gamle Sander Engebråten satte punktum på 4–3. – Det var noen dårlige involveringer av meg i målene imot, så at jeg kunne sette den siste der, det kunne ikke blitt bedre. Litt flyt må man ha, sier Engebråten til TV 2. Dermed leder Storhamar 3–2 i best av sju kamper foran onsdagens sjette oppgjør. Der kan kampen om semifinalebilletten bli avgjort. – Det tok litt tid, men spillerne hadde troen hele veien. Dette er sterkt, sier trener Anders Gjøse etter seieren. Vålerenga-spillerne var naturligvis skuffet etter å ha gitt fra seg seieren. – Vi faller sammen. De får momentum, men det var svakt av oss, sier Vålerenga-spiller Mathis Olimb, som har flere kutt i ansiktet etter kveldens svært fysiske kamp.
Tidspunkt: 21-03-2022 - Kl.20:32 - Kilde: NRK - Info


250. Jakten på Thoresens erstatter godt i gang
Petter Thoresens erstatter kan bli klar allerede under VM i slutten av mai. Ønsket er å få en trener som skal videreføre arbeidet som er gjort. Petter Thoresen trer av som norsk landslagssjef i ishockey etter VM i Finland i midten av mai. Han skal fra august overta Storhamar. Jobben med å finne en erstatter er allerede i gang. Ledelsen i Norges Ishockeyforbund har hatt en del sonderinger ute, men uten at sportssjef Petter Salsten i forbundet vil røpe noe særlig. – Vi startet med den jobben allerede da det ble klart at Petter ikke ville være med videre, sier Petter Salsten til NTB.
Tidspunkt: 21-03-2022 - Kl.11:23 - Kilde: NRK - Info


251. HamKam signerte Glimt-spiller
Eliteserieklubben HamKam har sikret seg forsvareren Vegard Kongsro (23) fra Bodø/Glimt. Seriemesteren har signert for hamarsingene ut 2024. Kongsro ankom Briskeby sent søndag kveld, opplyser klubben på sine nettsider. Venstreback Kongsro har spilt for Odd, Pors og Ull/Kisa før han dro til Bodø/Glimt og ble seriemester. Sist uke spilte han de fire siste minuttene da Glimt tok seg til kvartfinale i conferenceligaen på bekostning av nederlandske AZ. – Vegard kommer til å passe perfekt i vår treningsgruppe og bidra til styrket konkurranse på venstrebacken, forteller sportssjef Espen Olsen. HamKam serieåpner mot Lillestrøm 2. april. (NTB)
Tidspunkt: 21-03-2022 - Kl.09:20 - Kilde: NRK - Info


252. Tok tidenes første EM-gull
20 år gamle Mattis Hembre vant tidenes første norske EM-gull i 10 meter luftpistol menn junior på hamar søndag. Han vant 17-15 over tyske Eduard Baumeister i finalen, og var naturligvis strålende fornøyd etter at tittelen var sikret. – Det føles bare godt. Jeg er kjempeglad, men tror ikke jeg skjønner det helt, sa Mattis Hembre etter finalen. Norge har ingen seniormedaljer i EM i luftpistol tidligere. I tillegg til Hembre sin superprestasjon, vant 15 år gamle Pernille Nor-Woll EM-sølv på 10 meter luftrifle kvinner junior - en ny, norsk historisk prestasjon. I junior står Norge kun med en sølvmedalje i lagkonkurransen i 1980. - Gull i pistol er magisk. Vi satser tungt på unge utøvere og Uwe Knapp gjør en glitrende jobb med pistolungdommene. Nå får hele laget betalt. Og sølv til Pernille er bare kjempegøy. Hun er så god i dag at det er nesten ikke til å fatte. En stor dag for alle på Skytterlandslaget, sa sportssjef Tor Idar Aune.
Tidspunkt: 20-03-2022 - Kl.18:41 - Kilde: NRK - Info


253. Vipers styrket gullgrepet – tok sliteseier i toppkampen
Vipers Kristiansand var knapt aldri i ledelsen, men mot slutten viste favorittene rutine og vant 28-26 borte mot toer Storhamar i håndballens eliteserie onsdag. Med seieren økte Vipers luken i toppen til sju poeng. Storhamar har én kamp mindre spilt, men de fleste vil si at spenningen i gullkampen er utløst. (NTB)
Tidspunkt: 16-03-2022 - Kl.20:24 - Kilde: NRK - Info


254. Juniorverdensrekord under EM på hamar
Martin Sørlie-Rogne (17) fra Strømmen satte juniorverdensrekord i luftrifleøvelsen R4 under EM Para 10 meter på hamar tirsdag. Sørlie-Rogne oppnådde 627,1 poeng, noe som var 0,8 poeng foran thailandske Chetsarit Senachans rekord fra 2017. Det melder Norges Skytterforbund i en pressemelding. – Jeg hadde det gøy og skjøt med god kontroll hele veien. EM på hjemmebane er stort for oss utøvere på Skytterlandslaget og ekstra fint at jeg får gjort en god konkurranse, sa Martin Sørlie-Rogne. Debutanten endte på 11.-plass i seniorkonkurransen.
Tidspunkt: 15-03-2022 - Kl.14:13 - Kilde: NRK - Info


255. Oilers valgte Ringerike som kvartfinalemotstander
Stavanger Oilers plukket ut Ringerike til NM-kvartfinale i ishockey. Stjernen – Lillehammer, Sparta – Frisk Asker og Vålerenga – Storhamar blir de øvrige duellene. Stavanger, Stjernen og Vålerenga har fordel av hjemmekamp i en eventuell sjuende og avgjørende kamp. – Vi valgte Frisk Asker foran Storhamar først og fremst fordi vi har spilt de siste 120 minuttene mot Storhamar uten å ha scoret ett eneste mål, sa Sparta-trener Sjur Robert Nilsen. – Det blir interessant og et klassisk møte i kvartfinalen mot Vålerenga. Vi skal være klare, sa Storhamar-trener Anders Gjøse til TV 2. Første kvartfinale i en best-av-sju-serie spilles søndag 13. mars. Semifinalene avvikles fra 28. mars, mens første NM-finale åpnes 18. april. (NTB)
Tidspunkt: 10-03-2022 - Kl.21:15 - Kilde: NRK - Info


256. Stjernen rappet seriesølvet fra Sparta
Sparta tapte 0-3 hjemme for Storhamar, mens Stjernen banket Frisk 6-1 borte. Det avgjorde fordelingen av sølv- og bronsemedaljene i eliteserien i ishockey. Før siste serierunde lå Sparta an til å ta andreplassen, men med torsdagens resultater glapp den til lokalrivalen fra Fredrikstad. Vålerenga vant komfortable 12-0 over Grüner og sikret fjerdeplassen. Lillehammer kom under 0-2, men snudde til 4-2 mot serievinner Stavanger Oilers. Laget ble likevel bare nummer sju. Storhamar tok sjetteplassen med seieren over Sparta, mens Frisk Asker følger på plassen foran. Ringerike slo Manglerud Star 3-2 hjemme etter forlengning. Mens de åtte beste lagene skal ut i kvartfinaler, må Grüner og Manglerud Star ut i kvalifisering til eliteserien. Der deltar også Comet og Narvik i en serie som spilles over tre hjemme- og tre bortekamper. (NTB)
Tidspunkt: 10-03-2022 - Kl.20:29 - Kilde: NRK - Info


257. RBK får nei fra HamKam – slipper ikke Eriksen
HamKam nekter å selge Kristian Eriksen til Rosenborg. Spilleren er oppgitt og tror en drøm går i knas. Tidligere HamKam-trener Kjetil Rekdal er Rosenborg-sjef og vil ha Eriksen i sin stall. RBK har kommet med to tilbud til hamar-klubben og fått nei. – Rosenborg har kommet med meget sterke bud og har fått beskjed om at jeg ikke er til salgs. Dette er dårlig gjort. Jeg skulle gjerne fått prate med RBK. Å spille for Rosenborg har vært en drøm for meg så lenge jeg kan huske, sier Eriksen til hamar Arbeiderblad. Han er en stor yndling i hamar. – Uaktuelt å selge ham. Det er tre og en halv uke til seriestart, sier sportssjef Espen Olsen til VG.
Tidspunkt: 08-03-2022 - Kl.08:14 - Kilde: NRK - Info


258. Skøyter: Norsk VM-gull i lagsprint
Håvard Holmefjord Lorentzen gikk Norge inn til VM-gull på lagsprint i skøyter. Han hadde med seg Bjørn Magnussen og Henrik Fagerli Rukke på isen i Vikingskipet på hamar. Det norske laget var en klar medaljekandidat foran konkurransen, og med et godt gjennomført løp sikret de edelt metall. Magnussen gikk den første runden for Norge, mens Rukke og Lorentzen fulgte deretter. På siste runde var det jevnt på tiden, men Lorentzen leverte og sikret seieren. Bergenseren tok bronse i sprint-VM fredag. – Det var spennende. Det er så gøy med teamsprint, det går så fort. Gutta gjorde en kjempegodt, sa en tydelig rørt trener Edel Therese Høiseth til TV3. – Det er et stort testament til samholdet i laget. Det betyr mye for våre treningsområder og hvordan vi jobber sammen. Å få dette resultatet foran det norske folk er det beste man kan oppnå, sa landslagstrener Jeremy Wotherspoon til kanalen.
Tidspunkt: 05-03-2022 - Kl.17:21 - Kilde: NRK - Info


259. Norge sist på lagsprinten i skøyte-VM – tok likevel bronse
Julie Samsonsen, Martine Ripsrud og Marte Furnée tok bronsemedaljen på lagsprinten i skøyte-VM på hamar lørdag. Det var bare tre lag med, så de norske kvinnene var sikret medalje om de kom seg til mål. Før løpet var trioen klare på at de ikke hadde noe press på seg, og at de ville bruke konkurransen på å øve seg på å gå sammen. De havnet sist i feltet sammen med Nederland og Polen. Nederlenderne sikret gullet etter et sterkt løp fra blant andre sprintverdensmester Jutta Leerdam og -sølvvinner Femke Kok. Samsonsen ledet an i den første runden, mens Ripsrud gikk den andre runden i front. Furnée hang imidlertid bak de to lagvenninne i store deler av løpet, og de tapte noe tid på det. Furnée falt over målstreken i den siste runden, men det ble likevel norsk medalje. (NTB)
Tidspunkt: 05-03-2022 - Kl.17:10 - Kilde: NRK - Info


260. Engebråten mister skøyte-VM med koronasmitte
Hallgeir Engebråten mister verdensmesterskapet på skøyter på hjemmebane med koronasmitte, melder Skøytelandslaget på Instagram. Allround-VM starter til helgen på hamar, men det går uten Engebråten, som vant bronse på 5000 meter i OL i Beijing i februar. Engebråten testet positivt på en PCR-test torsdag ettermiddag, ifølge VG, som omtalte saken først. Kristian Ulekleiv kommer inn som reserve for Engebråten. Peder Kongshaug og Sander Eitrem er de to andre norske herrene som skal delta i mesterskapet.
Tidspunkt: 03-03-2022 - Kl.21:26 - Kilde: NRK - Info


261. Oilers snudde til seier i toppoppgjøret
Stavanger Oilers fikk det tøft borte mot tabelltoer Sparta torsdag, men et mål tre minutter før slutt sikret 4-3 seier. Storhamar vant 5-2 mot Stjernen. Stavanger Oilers ble seriemester i forrige runde, men de slet lenge med å tukte Sparta borte. Hjemmelaget ledet 2-0 etter 30 minutter, før mål fra André Bjelland Strandborg ga Oilers blod på tann. Og etter 37 minutter snudde det virkelig. Først sørget Thomas Berg-Paulsen for 2-2, før Jarrett Burton lagde 3-2 til gjestene minuttet senere. Niklas Roest utlignet til 3-3 i det 45. minuttet og sørget for en høydramatisk avslutning. Tre minutter før full tid sørget Steven Whitney for 4-3 til Oilers. Dermed står siddisene med 99 poeng før de fire siste kampene. Med seier over Storhamar torsdag, kunne Stjernen virkelig melde seg på i kampen om andreplassen i ligaen. Lagene fulgte lenge hverandre tett, og etter 45. minutter sto det 2-2. Etter det handlet alt om hjemmelaget. Eirik Salsten gjorde 3-2, før Martin Rønnild sørget for 4-2. Åtte minutter før slutt satte Samuel Solem spikeren i kista med 5-2. Dermed ligger Fredrikstad-laget på 3.-plass i ligaen, seks poeng bak naborival Sparta, som har to flere kamper spilt.
Tidspunkt: 03-03-2022 - Kl.21:00 - Kilde: NRK - Info


262. Lorentzen utenfor pallen etter første dag av sprinten i skøyte-VM
Håvard Lorentzen ligger på 4.-plass etter den første dagen av sprinten i skøyte-VM på hamar. Han tok andreplassen på 1000-meteren og 9.-plass på 500 meter. Lorentzen fikk en trå start med 9.-plass på 500 meter, men han løftet seg på 1000-meteren. Der havnet han kun bak nederlandske Thomas Krol med 66 hundredeler. Lorentzen har fortsatt noen poeng opp til pallplass. Canadiske Laurent Dubreuil leder, med Krol og Kai Verbij bak seg. Lorentzen er bak Verbij med 0.35 tidspoeng. Bjørn Magnussen ligger som nummer ti etter første dag, mens Henrik Fagerli Rukke følger på 13.-plass. Fredag venter ny 500 og 1000 meter. Den som leder sammenlagt etter fire løp vinner. (NTB)
Tidspunkt: 03-03-2022 - Kl.19:10 - Kilde: NRK - Info


263. Lorentzen bak etter 500-meteren i skøyte-VM
Håvard Lorentzen ligger på 9.-plass etter 500-meteren i sprint-VM i skøyter på hamar. Canadiske Laurent Dubreuil leder foran 1000-meteren senere torsdag. Der vil Lorentzen få muligheten til å slå tilbake. Lorentzen tok bronse på 1000 meter under OL i Beijing nylig. Han gikk inn til tiden 35,24 sekunder torsdag. Bjørn Magnussen var best av de norske på 500 meter og ble nummer åtte på tiden 35,12. Henrik Fagerli Rukke ble nummer 15 på tiden 35,49. Dubreuil vant konkurransen på med sitt løp på 34,58 sekunder. Det venter 1000 meter senere torsdag, før de skal gå 500 meter og 1000 meter igjen fredag. (NTB)
Tidspunkt: 03-03-2022 - Kl.17:44 - Kilde: NRK - Info


264. Norsk tiendeplass på 500 meter i skøyte-VM
Martine Ripsrud gikk inn til 10.-plass i den første konkurransen i skøyte-VM på hamar. Nederlandske Femke Kok leder etter 500-meteren. Ripsrud gikk i det andre paret og slo japanske Rio Yamada. På tiden 38,86 sekunder gikk hun også inn i ledelsen. Bakfra kom imidlertid flere sterke løpere og dyttet den norsk kvinnen ned fra toppen. Blant dem var en annen japaner i Arisa Tsujimoto, som slo Julie Nistad Simonsen i den tredje paret. Simonsen gikk inn til tiden 39,17 sekunder, noe som til slutt holdt til 13.-plass. Kok gikk inn til seier på 37,78, og vant konkurransen foran østerrikske Vanessa Herzog og polske Kaja Ziomek. Det venter 100 meter senere torsdag, før 1000 meter går fredag. (NTB)
Tidspunkt: 03-03-2022 - Kl.17:01 - Kilde: NRK - Info


265. Petter Thoresen overtar Storhamar etter VM
Petter Thoresen går løs på en ny trenerperiode i Storhamar fra 1. juni. Før det skal han runde av tiden som Norges landslagssjef i ishockey i elite-VM. Han er blitt enig med Storhamar om å trene laget de to neste sesongene. Det ligger en opsjon i avtalen som gjør at den kan bli utvidet med to år til. Thoresen har to tidligere treneropphold i Storhamar. Hans forrige periode var mellom 2005 og 2007.
Tidspunkt: 03-03-2022 - Kl.11:20 - Kilde: NRK - Info


266. Oilers ble seriemester
Stavanger Oilers ble seriemester i ishockey da Vålerenga ble slått 6-4 på bortebane i eliteserien tirsdag. Tittelen er klubbens sjette siden den første i 2012. Dermed tangerer Oilers fjorårets seriemester Frisk Asker i antall serietitler på norsk ishockeys øverste nivå. Vålerenga er fortsatt suveren på toppen av listen med sine 31. Oilers har hittil gått gjennom sesongen med 33 seire og åtte tap, og har fire kamper igjen av serien før sluttspillet og NM starter. Norgesmesterskapet ble avlyst både i 2020 og 2021 som følge av koronapandemien, og siddisene har ikke vunnet NM siden 2017-sesongen. Storhamar og nevnte Frisk har vunnet de to siste mesterskapene.
Tidspunkt: 01-03-2022 - Kl.19:49 - Kilde: NRK - Info


267. Russland kommer ikke til skyte-EM på hamar
Russland har bestemt seg for at landslagene i skyting ikke skal delta i internasjonale konkurranser fra 18. mars. Det kommer frem i en uttalelse fra det russiske skytterforbundet. Det betyr at EM 10 meter på hamar 19.-27.-mars går uten russisk deltagelse. Det er usikkert om Russland vil stille med deltagere i EM Para, som også avvikles på hamar 13-18.mars. Disse deltagerne er organisert i et annet forbund.
Tidspunkt: 01-03-2022 - Kl.11:10 - Kilde: NRK - Info


268. Skøyteforbundet vil utestenge russiske og hviterussiske utøvere
I likhet med flere norske særforbund vil også skøyteforbundet gå til utestengelse av russiske og hviterussiske skøyteløpere fra internasjonale konkurranser. – Styret i Norges Skøyteforbund har i dag gjennomført et ekstraordinært styremøte for å drøfte situasjonen knyttet til Russlands invasjon av Ukraina, og hvordan dette påvirker verdensmesterskapet på skøyter i Norge, 3.–6. mars, heter det i en pressemelding. – Russlands brudd på folkeretten og angrep på det ukrainske folk krever internasjonal fordømmelse og sanksjoner. Idretten er ikke løsrevet fra det og kan ikke forholde seg passive til det som skjer nå. Det er derfor NSFs klare mening at russiske og hviterussiske utøvere ikke skal delta i internasjonale idrettsarrangementer utenfor Russland og Hviterussland, samt at russiske og hviterussiske idrettsledere suspenderes fra sine internasjonale posisjoner. Dette vil Norges Skøyteforbund følge opp ovenfor Det internasjonale skøyteforbundet (ISU). Norges Skøyteforbund fordømmer på det sterkeste Russlands brudd på folkeretten gjennom sitt angrep på Ukraina og det ukrainske folk. Det russiske skøyteforbundet har tatt konsekvensen av at de er uønsket og informert NSF at de ikke deltar på skøyte-VM i Vikingskipet i hamar 3.–6. mars. (NTB)
Tidspunkt: 26-02-2022 - Kl.16:44 - Kilde: NRK - Info


269. Russland trekker seg fra VM i Norge
Det russiske skøyteforbundet har varslet det internasjonale skøyteforbundet (ISU) om at det russiske laget ikke vil delta i allround-VM på hamar, opplyser president i det russiske skøyteforbundet, Alexei Kravtsov, til Match TV. – Beslutningen ble tatt i forbindelse med det lukkede luftrommet, kanselleringen av flyvninger, sa Kravtsov til TV-kanalen. Verdensmesterskapet på skøyter i allround 2022 arrangeres i hamar fra 3. til 6. mars
Tidspunkt: 26-02-2022 - Kl.11:37 - Kilde: NRK - Info


270. Justeringar i ishockeyligaen
Norges Ishockeyforbund har avlyst kampar og gjort endringar for å få fullført grunnspelet i eliteserien på ein mest mogeleg rettferdig måte. Det betyr at kampane Stjernen – Storhamar og Vålerenga – Grüner blir avlyst. I staden er tidlegare utsette oppgjer mellom laga sette opp på same datoar slik at Storhamar får heimekamp mot Stjernen og Grüner får heimekamp mot Vålerenga. Dermed skal Storhamar ta imot Stjernen 3. mars, mendan Grüner – Vålerenga spelast 10. mars. Eliteserien i ishockey har også denne sesongen slite med ei rekke koronautsetjingar som gjer at ein ikkje får spelt full grunnserie. Poengsnitt vil avgjere utfallet av seriespelet, og dermed fordelinga av sluttspelplassane. 10. mars er siste dato for avslutning av grunnserien, og sluttspelet startar etter det.
Tidspunkt: 22-02-2022 - Kl.10:04 - Kilde: NRK - Info


271. Storhamar til kvartfinale
Storhamars handballkvinner gjorde jobben i Russland og slo Lada Togliatti 30–25 søndag. Det sikra meir europaligaspel i ein utslagsduell mot Viborg. Gjestene frå hamar slapp inn det første målet, men det skulle bli det einaste tidspunktet Lada var i leiinga. Storhamar hadde likevel berre eit knapt forsprang inn til kvilen. I andre omgang gjekk Kenneth Gabrielsens utvalde offensivt ut og skaffa seg ei femmåls luke. Det avgjorde i praksis kampen. Storhamar enda på seks poeng etter like mange kampar i gruppe C. Det heldt til å bli toar bak suverene Herning-Ikast frå Danmark. Emilie Hovden blei Storhamars toppscorar med sju mål. Kvartfinalemøtet med Viborg blir spesielt for hennar del. Etter sesongen forlèt ho Storhamar for å bli utanlandsproff i nettopp den danske klubben. Laga møtes over to kampar 26. mars og 2. april.
Tidspunkt: 20-02-2022 - Kl.16:05 - Kilde: NRK - Info


272. Frisk snudde til siger mot Stavanger
Frisk Asker låg under 0-2, men greidde å slå serieleiar Stavanger Oilers 3-2 etter forlenging i første kampen i sin nye arena. Oilers fekk ein pangstart og leia 2-0 etter fire minutt, med to mål i løpet av 20 sekund.. Frisk reduserte før første pause. Andre periode enda utan mål, men utlikninga kom etter 13 minutt i den siste. 2-2 stod seg til ordinær tid var ute, men etter berre 16 sekund av overtida blei Niklas Nevalainen matchvinnar for heimelaget. Andre resultat i dag: Grüner – Sparta 0 - 7, Lillehammer – Manglerud Star 0 - 3 , Ringerike – Storhamar 0 - 2, Stjernen – Vålerenga 0 - 3. Stavanger leier med 10 poeng på Sparta, og har ein kamp mindre spela. Grunnserien blir truleg rangert etter gjennomsnitsspoeng. På grunn av mange korona-utsette kampar tidlegare i vinter blir neppe serien ferdigspela, og klubbane står med ulikt kamptal.
Tidspunkt: 19-02-2022 - Kl.20:49 - Kilde: NRK - Info


273. Storhamar-spiller innrømmer biting av motspiller
I Stavanger ble det temperatur halvveis ut i midtperioden mellom Oilers og Storhamar. Etter at Storhamar hadde scoret to ganger beskyldte Tommy Kristiansen gjestenes Jan Brejcak for å ha bitt ham i fingeren under en slåsskamp. hamar Arbeiderblad har snakket med begge to. Kristiansen forteller til avisen at han opplevde situasjonen som å «bli bitt av en hund». – Vi driver og bryter, og så holder jeg ham. Da biter han meg med sidetannen. Han biter meg som en hund. Han slipper meg faen ikke. Jeg har vært med på mye, men biting. Det er det teiteste jeg har vært med på, for å være ærlig, sier han til hamar Arbeiderblad. hamar-avisen har også snakket med Brejcak hvor slovaken innrømmer bitingen. – Jeg vet ikke. Vi ledet 2-0, så han ventet på en mulighet til å slåss med noen. Han prøvde å takle meg, men jeg bryr meg ikke om ham. Jeg vet ikke hva som skjedde. Jeg vil unngå slike ting, for å hjelpe laget mitt, sier Brejcak til avisen. Stavanger Oilers vant kampen 3-2.
Tidspunkt: 15-02-2022 - Kl.21:35 - Kilde: NRK - Info


274. Oilers snudde til seier – Vålerenga viste målform
Stavanger Oilers kom under 0-2 mot Storhamar, men tabellederne vendte mesterlig til 3-2-seier i eliteserien i ishockey. Sparta og Vålerenga var i scoringshumør. I Stavanger ble det temperatur halvveis ut i midtperioden. Etter at Storhamar hadde scoret to ganger beskyldte Tommy Kristiansen gjestenes Jan Brejcak for å ha bitt ham i fingeren under en slåsskamp. Ett og ett halvt minutt før slutt sikret Dan Kissel Oilers-seieren etter at Jonas Løvlie og Josh Nicholls hadde sendt Storhamar opp i 2-0 etter halvspilt oppgjør. Markus Søberg og Thomas Berg-Paulsen scoret også for Oilers. Vålerenga, ledet an av David Booth (ett mål og to assist), Stefan Espeland (tre assist), Tobias Lindström (to mål og en assist) og Tommi Taimi (tre assist) kom under mot Frisk, men slo deretter knallhardt tilbake og vant 8-3. Stillingen var 1-1 etter første periode, men Oslo-laget tok etter det tak i kampen. De vant andre og tredje periode henholdsvis 3-1 og 4-1. Sparta ledet 4-0 allerede etter én periode mot Manglerud Star og ga seg ikke der. Tre nye scoringer sikret en knusende 7-0-seier. Stjernen vant 4-2 mot Grüner og er med det fortsatt ett poeng bak og helt i ryggen på erkerival og tabelltoer Sparta. Lillehammer slo Ringerike 3-0. (NTB)
Tidspunkt: 15-02-2022 - Kl.20:38 - Kilde: NRK - Info


275. Ville ha jevn strømregning, fikk sjokkfaktura på 37.325 kroner
Oddmar hamarsnes (55) ønsket å fordele strømregningen jevnt over hele året. I stedet fikk han en sjokkregning på 37.325 kroner.
Tidspunkt: 28-01-2022 - Kl.18:29 - Kilde: E24 - Info


276. Smitteutbrudd i Storhamar håndball
Seks Storhamar-spillere har testet positivt for koronavirus. Håndballklubben jobber på spreng med å få utsatt kamper, skriver hamar Arbeiderblad. – Det er ikke bra. Vi har to kamper denne uka, og med så mange smittede i laget må vi prøve å få utsatt begge. Vi har dialog med håndballforbundet i Norge og EHF (Det europeiske håndballforbundet), sier daglig leder Kamilla Sundmoen i Storhamar til HA. Storhamar skal i utgangspunktet møte Larvik onsdag og Herning-Ikast i europaligaen lørdag. Klubben venter på testsvar for flere spillere, og det er dermed ikke utenkelig at antallet smittede spillere kan øke. Regelverket i norsk håndball sier at kamper kan utsettes dersom et lag har åtte eller flere spillere ute på grunn av koronaviruset. (NTB)
Tidspunkt: 18-01-2022 - Kl.12:08 - Kilde: NRK - Info


277. Storhamar halte i land seier i Europa
Storhamar tok sine første poeng i europaligaens gruppespill med 34-29 over russiske Lada Togliatti, mye takket være en forrykende avslutning i begge omganger. Betina Riegelhuth var god og effektiv med seks mål på like mange avslutninger. Anniken Obaidli scoret også seks mål, men hun gjorde også fem tekniske feil. Emilie Hovden scoret fem ganger. Storhamar tapte den første gruppekampen mot Magura Cisnadie i Romania, men viste lørdag at laget vil være med å kjempe om avansement fra sin europaligagruppe. Om en uke kommer danske Herning-Ikast på besøk.
Tidspunkt: 15-01-2022 - Kl.17:14 - Kilde: NRK - Info


278. Vålerenga-kamp utsatt – spillerstallen i ny karantene
Torsdagens eliteseriekamp i ishockey mellom Vålerenga og Lillehammer er utsatt på ubestemt tid fordi Oslo-klubbens spillerstall har havnet i karantene. Det opplyser Norges Ishockeyforbund i en melding i sosiale medier. «Dessverre må også kveldens oppgjør mot Lillehammer i Eidsiva Arena utsettes etter at en ny positiv prøve ble avlagt. Resten av troppen går i karantene», skriver Vålerenga selv på sine nettsider. Møtet mellom Oslo-klubben og Lillehammer er det tredje i torsdagens serierunde som utsettes på grunn av positive koronatester. Smitte i Frisk Asker gjør at hjemmekampen mot Storhamar måtte skyves på, og i Manglerud Star er det også smittetilfeller som gjør at kampen mot Grüner ikke kan gjennomføres. Storhamar og Grüner har samtidig blitt enige om å møtes torsdag, all den tid klubbene har sine spillerstaller tilgjengelige. Som forrige sesong er koronapandemien i ferd med å skape utfordringer rundt gjennomføringen av eliteserien i ishockey. En rekke kamper er utsatt den siste tiden
Tidspunkt: 13-01-2022 - Kl.12:14 - Kilde: NRK - Info


279. Fire av helgens eliteseriekamper i ishockey utsatt
Fire av fem eliteseriekamper i ishockey kommende helg er utsatt fordi ett av lagene har havnet i smittekarantene. Unntaket er Vålerenga – Ringerike. Vålerenga er for øyeblikket i karantene etter et smittetilfelle, men spillerne kan teste seg ut av karantene lørdag og rekker i så fall kampen. Annerledes er det med de fire andre kampene. Stjernen skriver på sitt nettsted at tre spillere er smittet og at man avventer svar på PCR-tester for tre andre. Lørdagens kamp mot Lillehammer er utsett. Frisk Asker melder på sitt nettsted at spillergruppa regnes som nærkontakter til en smittet og er i karantene iallfall til søndag. Dermed må lørdagens kamp mot Sparta utsettes. Også kampen mellom Grüner og Stavanger samme dag er utsatt. Smittetilfeller førte til at Storhamars bortekamp mot Stavanger torsdag ble utsatt, og også søndagens hjemmekamp mot Manglerud Star må spilles senere.
Tidspunkt: 07-01-2022 - Kl.12:40 - Kilde: NRK - Info


280. Ny Lillehammer-kollaps – Grüner snudde 0-4 til 7-5
Lillehammers ishockeykrigere kan ikke skryte av kondisjonen etter en jul preget av koronasmitte. For annen gang på tre dager raknet laget på tampen og tapte. Torsdag ledet Lillehammer 4-0 nesten halvveis i bortekampen mot Grüner, men oslolaget slo knallhardt tilbake, scoret seks mål på rad og vant til slutt 7-5. Tirsdag ledet Lillehammer 4-1 i mjøsderbyet mot Storhamar mindre enn tre minutter før slutt, men gjestene utlignet med tre mål i løpet av 1.51 minutt og avgjorde med 5-4-målet i forlengningen. Hele Lillehammer-stallen tilbrakte jula i karantene etter et smitteutbrudd. De to første kampene etter pausen har startet bra, men endt fryktelig for laget. I den andre kampen som ble spilt torsdag vant Frisk Asker 4-1 borte mot Manglerud Star. (©NTB)
Tidspunkt: 06-01-2022 - Kl.20:29 - Kilde: NRK - Info


281. Storhamar-laget i karantene
Hele spillertroppen til Storhamars ishockeylag er satt i karantene som følge av en positiv koronatest. Karantenesituasjonen innebærer at torsdagens planlagte kamp mot serieleder Stavangers Oilers er utsatt på ubestemt tid. Også torsdagens eliteserieoppgjør mellom Stjernen og Ringerike er utsatt. Stjernen-laget er i karantene etter at to spillere avga positive hurtigtester. Onsdag ble det kjent at det også er påvist koronasmitte i Vålerenga hockey.
Tidspunkt: 06-01-2022 - Kl.08:29 - Kilde: NRK - Info


282. Herrem så rødt i toppkamp
Verdensmester Camilla Herrem pådro seg en ribbeinsskade da hun løftet sønnen og fulgte opp med direkte rødt kort i Solas 27-30-tap mot Storhamar. Hun var på etterskudd og satte inn en stygg takling mot Emilie Hovden. Dommeren ga henne direkte rødt kort. Storhamar var klart best i toppkampen mellom de to lagene bak suverene Vipers Kristiansand på tabellen.
Tidspunkt: 05-01-2022 - Kl.19:48 - Kilde: NRK - Info


283. Vanvittig opphenting ga Storhamar-seier
Storhamar lå under 1-4 mindre enn tre minutter før slutt i det utsatte mjøsderbyet mot Lillehammer, men vant 5-4 etter en ellevill avslutning. Sondre Bjerke ble matchvinner etter 1.12 i forlengningen, etter at Eirik Salsten, Jacob Noer og Mikael Zettergren scoret hvert sitt mål i løpet av 1.51 minutt på tampen av den tredje perioden. Bjerke avgjorde mot gamleklubben med et solomål. Etter å ha ført pucken fra egen sone, fintet han seg vei mellom Spencer Humphries og Alexander Reichenberg og avsluttet med scoring. (NTB)
Tidspunkt: 04-01-2022 - Kl.20:16 - Kilde: NRK - Info


284. Hovden klar for Viborg
Emilie Hovden (25) forlater til sommeren Storhamar for å bli utenlandsproff i Viborg og dansk håndball. Bergenseren har skrevet under en toårig avtale med Jylland-klubben. Nyheten kommer to uker etter at hun var med å ta VM-gull med Norge. Hun er inne i sin tredje sesong i Storhamar. Den skal høyrekanten fullføre før overgangen til Danmark. – I Emilie Hovden henter vi en supersterk høyrekant. Vi får en svært kontrasterk og avslutningssikker spiller, sier Viborg-trener Jakob Vestergaard. Hovden var primært reserve på det norske gullaget i VM i desember, men det ble tre kamper på henne i turneringen. Viborg er nummer to i den danske ligaen etter halvspilt grunnserie. (NTB)
Tidspunkt: 02-01-2022 - Kl.11:22 - Kilde: NRK - Info


285. Lars Bohinen i hamar – har hatt samtaler med HamKam
Den tidligere fotballspilleren og treneren Lars Bohinen er i hamar og skal ha hatt samtaler med HamKam om trenerjobben i dag.
Tidspunkt: 22-12-2021 - Kl.19:03 - Kilde: NRK - Info


286. HA: Bohinen i møte med HamKam
hamar Arbeiderblad kan onsdag ettermiddag avsløre at nylig avgått Sarpsborg 08-trener, Lars Bohinen, var i møter med HamKam bare to dager før julaften. Avisen har et bilde av Bohinen som forlater møtet der også styreleder Rune Strand og sportssjef Espen Olsen skal ha vært. Daglig leder i hamar-klubben, Bent Svele, vil ikke kommentere noe rundt trenerjakten. – Vi har ingen ambisjon om å diskutere trenerjakten med noen andre enn styre og ledelse i klubben, sier Svele til NRK.
Tidspunkt: 22-12-2021 - Kl.19:03 - Kilde: NRK - Info


287. HA: Bohinen i møte med Ham/Kam
hamar Arbeiderblad kan onsdag ettermiddag avsløre at nylig avgått Sarpsborg 08-trener, Lars Bohinen, var i møter med Ham/Kam bare to dager før julaften. Avisen har et bilde av Bohinen som forlater møtet der også styreleder Rune Strand og sportssjef Espen Olsen skal ha vært. Daglig leder i hamar-klubben, Bent Svele, vil ikke kommentere noe rundt trenerjakten. – Vi har ingen ambisjon om å diskutere trenerjakten med noen andre enn styre og ledelse i klubben, sier Svele til NRK.
Tidspunkt: 22-12-2021 - Kl.17:46 - Kilde: NRK - Info


288. Mjøsderbyene i romjula koronautsatt
Romjulas to lokaloppgjør mellom Lillehammer og Storhamar i eliteserien ishockey er utsatt på grunn av koronasmitte hos LIK. Lillehammer meldte tirsdag at det var registrert 14 smittetilfeller blant spillere og støtteapparat, og at hele laget var satt i karantene. Onsdag bekreftet Norges Ishockeyforbund at mjøsderbyene i Lillehammer 28. desember og i hamar to dager senere er utsatt inntil videre. Dermed spiller ingen av lagene igjen før i januar.
Tidspunkt: 22-12-2021 - Kl.17:46 - Kilde: NRK - Info


289. 14 smittetilfeller i Lillehammers ishockeylag
Lillehammers eliteserielag i ishockey er rammet av et koronautbrudd. Det er avdekket 14 smittetilfeller blant spillere og støtteapparat. Det melder klubben på sitt nettsted tirsdag. Hele laget er satt i karantene. – Det ser ut til å gå bra med alle så langt, noe vi er veldig takknemlige for. Vårt hovedfokus er nå å ta vare på spillerne som i en konsekvens av dette ikke får reist hjem til jul, sier daglig leder Atle Svensrud i pressemeldingen. De oppsatte romjulskampene mot Storhamar 28. og 30. desember er på grunn av smitteutbruddet i fare for å bli utsatt.
Tidspunkt: 21-12-2021 - Kl.22:20 - Kilde: NRK - Info


290. HA: Rosenborg og Ham-Kam enige om avtale
Ifølge hamar Arbeiderblad har Ham-Kam og Rosenborg blitt enige om en avtale for Kjetil Rekdal og assistenten Geir Frigård. Avisa skriver at partene skal ha blitt enige om en kompensasjon på i underkant av fire millioner kroner. Rekdal har i flere dager vært den foretrukne kandidaten til Rosenborg-styret, men en avgjørelse har drøyet ettersom Ham-Kam ikke har ønsket å slippe både hovedtreneren og assistenten.
Tidspunkt: 19-12-2021 - Kl.14:46 - Kilde: NRK - Info


291. Overfalt lagkamerat på isen – får ikke fortsette i Storhamar
Hendelsen endte i at Rasmus Ahlholm fikk sparken fra laget og politiet har starta etterforskning.. Han beklager det som er skjedd.
Tidspunkt: 17-12-2021 - Kl.17:17 - Kilde: NRK - Info


292. Adressa: Rosenborg-styret møtes torsdag kveld
Adressa melder at Rosenborg-styret avholder et ekstra styremøte på Brakka i kveld. Adressa skriver at blant annet daglig leder Tove Moe Dyrhaug og styreleder Ivar Koteng er til sted på møte. Flere fra RBK-styret, som nestleder Svein Tore Samdal, Rune Bratseth, Karen Espelund og Cecilie Gotaas Johnsen, deltar også. Tidligere i dag kunne både NRK og TV 2 erfare at Kjetil Rekdal er i ferd med å bli Rosenborgs neste hovedtrener. NRK kunne erfare at det kun er mindre detaljer som gjenstår før Rekdal blir presentert. I forkant av møtet på Brakka hadde Koteng vært på hamar og forhandlet med Kjetil Rekdal, ifølge flere medier.
Tidspunkt: 16-12-2021 - Kl.21:50 - Kilde: NRK - Info


293. Etterforsker ishockeyoverfallet i Storhamar
Politiet har åpnet sak etter hendelsen på Storhamar-treningen mandag der Rasmus Ahlholm gikk hardt inn i Jacob Lundell Noer med stor kraft. Det bekrefter politifullmektig Hildegunn Tronsli i Innlandet politidistrikt til hamar Arbeiderblad. Det er ikke kjent om hendelsen er blitt anmeldt, eller om politiet har startet etterforskningen på eget initiativ, skriver avisen. – Vi vil bistå politiet med det de måtte trenge for å belyse saken, sier styreleder Stein Onsrud i Storhamar.
Tidspunkt: 16-12-2021 - Kl.20:34 - Kilde: NRK - Info


294. Olav Thons navnestrid er over: hamar-restaurant får beholde navnet
Tvisten gjaldt om hamar-restauranten Stortorvet Gjestgiveri, eid av selskapet Madriku, får hete omtrent det samme som Stortorvets Gjæstgiveri i Oslo, eid av Olav Thon.
Tidspunkt: 16-12-2021 - Kl.13:31 - Kilde: E24 - Info


295. RBK-leiaren: - Har snakka med HamKam
– Eg har snakka med HamKam, stadfestar Rosenborgs styreleiar når NRK får eit par ord med han på Gardermoen, etter besøket på hamar. Koteng og resten av styret i klubben skal ha gått inn for å få HamKam-trenar Kjetil Rekdal som ny trenar i Rosenborg. – Har de snakka om Rekdal? – Det vil eg ikkje uttale meg om. – Vi jobbar vidare med trenarjakta. Vi hatr funne ein kandidat som vi går for, men vi er ikkje i mål. De treng ikkje ha nokon på vakt i kveld, legg Koteng til.
Tidspunkt: 16-12-2021 - Kl.13:30 - Kilde: NRK - Info


296. Overfalt lagkompis – utestengt fra treninger
Rasmus Ahlholm får ikke trene med Storhamar inntil videre etter å ha overfalt lagkameraten. Lagkaptein Patrick Thoresen så det som skjedde og sier han aldri har sett noe lignende.
Tidspunkt: 15-12-2021 - Kl.15:17 - Kilde: NRK - Info


297. Hamkam bekrefter RBK-interesse for Rekdal
Rosenborg har kontaktet HamKam i forbindelse med jakten på en ny hovedtrener, bekrefter daglig leder Bent Svele i HamKam til hamar Arbeiderblad. – Rosenborg har sagt at han er en av kandidatene til den ledige jobben i klubben, sier Svele til avisen. TV 2 sitter også på den samme informasjonen. I følge kanalen har Rekdal en klausul i kontrakten som sier at han kan dra fra klubben om en annen klubb av en betydelig størrelse er interessert. – Vi kan vel anta at det er det, sier Svele til TV 2 om Rosenborgs størrelse. Rekdal har denne sesongen ledet HamKam til en soleklar seier i 1. divisjon og opprykk til Eliteserien. (NTB)
Tidspunkt: 10-12-2021 - Kl.19:21 - Kilde: NRK - Info


298. Stjernen økte serieledelsen
Tabelltopp Stjernen knuste Storhamar 6-3 i egen hall i eliteserien i ishockey lørdag. Serietoer Stavanger Oilers tapte for Sparta etter straffeslagkonkurranse. Dermed økte serielederen forspranget i toppet av tabellen.
Tidspunkt: 04-12-2021 - Kl.22:25 - Kilde: NRK - Info


299. Seks nordmenn til kortbane-VM
Norges Svømmeforbund sender seks utøvere til kortbane-VM svømming i Abu Dhabi før jul. Alle er menn. Ingeborg Vassbakk Løyning har meldt sykdomsforfall. Troppen: Henrik Christiansen (Lambertseter), Tomoe Zenimoto Hvas (Bærumsvømmerne), André Klippenberg Grindheim (hamar), Nicholas Savola Lia (Bærumsvømmerne), Jon Jøntvedt (Bryne), Markus Lie (Bergensvømmerne). Mesterskapet arrangeres 16. til 21. desember.
Tidspunkt: 02-12-2021 - Kl.20:27 - Kilde: NRK - Info


300. Europa-kontraster for norske lag
Sola og Storhamar spilte seg til gode hjemmeresultater i europaligakvalifiseringen i håndball for kvinner. Det gikk tyngre for Tertnes og Molde på bortebane. En opplagt Camilla Herrem dunket inn ni mål i Solas 36-25-seier over russiske Astrakhanotsjka i den første av to kamper i europaligaens tredje og siste kvalrunde. I alt 545 tilskuere fikk med seg Sola langt på vei sikre en plass i gruppespillet på nyåret. Rogalendingene ledet 18-11 til pause. Storhamar skaffet seg også et bra utgangspunkt med 31-27 over rumenske Gloria Buzau. Emilie Hovden ble toppscorer med ti mål foran 1626 publikummere. Tanker om gruppespill kan Tertnes slå helt fra seg for denne gang. Laget fikk kjørt seg voldsomt i Tyskland, lå under 7-22 til pause og tapte 18-39 for Bietigheim. Returoppgjøret i Bergen får ingen reell nerve. Madeleine Hilby sto for fem av Tertnes-scoringene søndag. Tap ble det også for Molde i Frankrike, men det var ikke verre enn at romsdalingene kan slå tilbake om en uke. Chambray vant første møte 30-27 etter at Molde gikk inn i hvilen med 17-15-ledelse. Julie Lygren var målfarligst hos gjestene med åtte fulltreffere.
Tidspunkt: 14-11-2021 - Kl.20:19 - Kilde: NRK - Info



©2024 Tveit MEDIA.
Personvern (Privacy Policy)




Annonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME










Copyright © 2001-2024 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)